Το παλιό αργεί να πεθάνει και το καινούργιο να γεννηθεί
03/07/2014 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παλιό αργεί να πεθάνει και το καινούργιο να γεννηθεί

Παρτάκηδες που βρίσκουν άξιο συμπαραστάτη τους τον ΣΥΡΙΖΑ, το πλέον οπισθοδρομικό κόμμα που υπάρχει. Κρατιστές του κερατά που θέλουν να έχουν τον έλεγχο όλων των εταιρειών για να μη χάσουν τα ψηφαλάκια τους και για να μη χάσουν την εξουσία που κάνει ό,τι γουστάρει και ρίχνει το ρεύμα όποτε γουστάρει.

Τα όσα γίνονται στο Πολυτεχνείο, στη ΔΕΗ ή ακόμη και κάτω από το υπουργείο Οικονομικών με τις καθαρίστριες θα πρέπει να μας κάνουν να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Όσο εθελοτυφλούμε τόσο θα συνεχίζεται μια κατάσταση που έχει διαλύσει τη χώρα και την έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής. Και δεν είναι μόνο οι πράγματι ανάξιοι πολιτικοί μας που έκαναν πλιάτσικο στη χώρα. Είναι και μια σειρά από γεγονότα και καταστάσεις που ανέχθηκε όλη η ελληνική κοινωνία.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ακόμη μάχη του παλιού με το καινούργιο χωρίς κατ΄ ανάγκη καινούργιο να είναι η παρούσα κυβέρνηση ή όσοι από το πολιτικό σύστημα μιλάνε για μεταρρυθμίσεις χωρίς να κάνουν τίποτε γι’ αυτές. Αυτή η μάχη του χθες με το αύριο έχει πολλούς υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές. Τι συμβαίνει πραγματικά για παράδειγμα στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το αν τελικά θα γίνει φθηνότερο το ρεύμα ή όχι, που αυτό είναι και το ζητούμενο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μια δράκα συνδικαλιστών παλαιάς κοπής, κατά κύριο λόγο πρώην Πασόκοι της συμφοράς, πήραν ξανά τα λάβαρα της επανάστασης ξεσηκώνοντας με ψέματα και τον κόσμο, ακόμη και τον Μητροπολίτη της περιοχής. Είπαν ποτέ την αλήθεια, μίλησαν με στοιχεία, έκαναν έρευνες για το μέλλον της ΔΕΗ και πόσο συμφέρει να είναι δημόσια ή ιδιωτική; Ποτέ. Το μόνο που φοβάται ο Φωτόπουλος και η παρέα του είναι μη χάσουν τα οφίτσια, τα συνδικαλιστικά προνόμια, τις άδειες επ’ αόριστω που παίρνουν και δεν δουλεύουν ποτέ, τα μπόνους και τα δανειάκια κάτω από το τραπέζι. Φοβούνται μη χάσουν την κακώς εννοούμενη συνδικαλιστική τους εξουσία, αυτή που τους άνοιξε τις πόρτες πρώτα του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρτάκηδες είναι και βρίσκουν άξιο συμπαραστάτη τους τον ΣΥΡΙΖΑ, το πλέον οπισθοδρομικό κόμμα που υπάρχει. Κρατιστές του κερατά που θέλουν να έχουν τον έλεγχο όλων των εταιρειών για να μη χάσουν τα ψηφαλάκια τους και για να μη χάσουν την εξουσία που κάνει ό,τι γουστάρει και ρίχνει το ρεύμα όποτε γουστάρει.

Τι συμβαίνει στο Πολυτεχνείο; Μια ομάδα συνδικαλιστών που ποτέ τους δεν αξιολογήθηκαν, ποτέ τους δεν δούλεψαν και ποτέ δεν καταλάβαμε αν χρειάζονται ή όχι να πληρώνονται από το δημόσιο, αγωνίζονται για τη θεσούλα τους. Θεσηθήρες του κερατά δηλαδή που ενώ υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι αυτοί τρέμουν στην ιδέα ότι θα χάσουν την καλοπληρωμένη δουλειά που δεν έκαναν ποτέ. Όποιος έχει μπει στις διοικητικές υπηρεσίες κάποιου πανεπιστημίου θα καταλάβει τι βρομιά κυκλοφορεί. Με τη σύμφωνη γνώμη καθηγητών και φοιτητών γίνεται μεγάλο πάρτι κι όποιος πάει να τους πειράξει, κατεβάζουν τα ρολά και υποθηκεύουν το μέλλον των νέων που θέλουν να κάνουν μάθημα.

Τι γίνεται με τις καθαρίστριες, παρά το γεγονός ότι εκεί υπάρχει και η συναισθηματική φόρτιση της εργασίας τους; Αυτό που γίνεται είναι μια άνευ προηγουμένου πολιτική εκμετάλλευση ενός αγώνα που δικαιολογημένα κάνουν. Όμως, που είναι όλοι αυτοί οι αγωνιστές για χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που έχουν χάσει τις δουλειές τους; Που είναι οι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν πολιτική σπέκουλα στις πλάτες τους;

Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε μια χώρα που έχει απίστευτο πλούτο, που μοιράζει αφειδώς μισθούς και συντάξεις, που δεν κάνει απολύσεις; Όμως ζούμε σε μια χώρα υπερχρεωμένη που αναγκάζεται να πάρει επώδυνα μέτρα. Και που μαζί μ’ αυτά επιχειρείται και η τελευταία εκκαθάριση του σαθρού μεταπολιτευτικού συστήματος των συνδικαλιστών – μπράβων που εκβιάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Αλλά μήπως να κάνει η κυβέρνηση μια και μόνο κίνηση για να κερδίσει και την εκτίμηση της κοινωνίας; Να απολύσει όλους τους Φωτόπουλους που υπάρχουν στο δημόσιο και να προσλάβει στη θέση του τις καθαρίστριες που χρειάζονται, τους υπαλλήλους που πρέπει να έχει το Πολυτεχνείο και κάθε άλλος δημόσιος φορέας; Ετσι για να καθαρίσει μια για πάντα και η συνδικαλιστική κόπρος του Αυγεία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΥ avatar
  ΧΥ 03/07/2014 08:45:43

  Παρτακηδες κ κρατιστες του χειριστου ειδους ειναι ΟΛΑ τα κομματα του κοινοβουλιου. Αυτο απεδειξε η κριση αυτη. Ενδιαφερονται κατα σειρα για την προσωπικη τους επιβιωση, τους ΔΥ κ τους συνταξιουχους. Το νεο δεν προκειται να ερθει με αγαμες θυγατερες, ειδικα μισθολογια, χιλιαδες ΝΠΙΔ μισθοδοτουμενα απο το κρατος κ ογκωδες κ αντιπαραγωγικο δημοσιο. Οι φοροι κ οι εισφορες θα παραμεινουν στα υψη κ η οικονομια κ η Ελλαδα θα πεθαινει αργα κ βασανιστικα.

 2. gnik61 avatar
  gnik61 03/07/2014 09:43:17

  Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά τις έννοιες παλιό και καινούργιο. Οι γενικές τοποθετήσεις δεν αρκούν. Γιά παράδειγμα το παλιό με δυο τρεις κινήσεις μπορεί να γίνει καινούργιο, και αυτό που φαντάζει σαν καινούργιο με λάθος όρους, μπορεί να παραπέμπει στις πιό σκοτεινές περιόδους του παλιού. Άκουσα χτες βράδυ γιά το κόστος καθαρισμού από ιδιώτη του αεροδρομίου της Κέρκυρας και έφριξα. 60.000 ευρώ το μήνα προέβλεπε η σύμβασή του. Δεν έχω επισκεφθεί την Κέρκυρα αεροπορικώς γιά να ξέρω τις διαστάσεις του αεροδρομίου, αλλά δεν πιστεύω να είναι πολύ μεγαλύτερο από το της Ζακύνθου που είναι ένα μικρό αεροδρόμιο. Υπολογίζω λοιπόν ότι αν είχε το Δημόσιο προσλάβει τις αναγκαίες καθαρίστριες, το κόστος δεν θα ξεπερνούσε με την ασφάλειά τους -πλούσια πλούσια- τις 15000 το μήνα. Άντε και με μερικές συμβασιούχες κατά τους θερινούς μήνες 20000. Σε άλλες περιπτώσεις ακούμε γιά κτίρια που πουλάει το κράτος 300-400000 και μετά τα νοικιάζει από τους αγοραστές...100-150000 το μήνα. Αν μιλάμε γιά τέτοιες αποκρατικοποιήσεις και ...τέτοιο ιδιωτικό τομέα συγγνώμη εγώ προτιμώ το Δημόσιο αλλά με υγιείς όρους. Γιά παράδειγμα φύλλα αξιολόγησης γιά όλες τις καθαρίστριες του αεροδρομίου, και αν κάποια δεν κάνει καλά τη δουλειά της άμεση απόλυση και πρόσληψη άλλης. Αυτό όμως προυποθέτει στιβαρή πολιτική διοίκηση πράγμα που δεν υπάρχει. Είχα προτείνει κάτι στη ΝΔ πριν αρκετά χρόνια, το οποίο βεβαίως δεν εισακούστηκε. Ο πρωθυπουργός διορίζει κάποιους υπουργούς και αυτοί με τη σειρά τους κάποιους διοικητές οργανισμών κλπ. Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο, από τη στιγμή του διορισμού τους αυτοί να δρουν ανεξέλεγκτα να συμπεριφέρονται με τρόπο σαν το υπουργείο η ο οργανισμός να είναι τσιφλίκι τους, και να διογκώνουν εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς τους το κύμα δυσαρέσκειας των πολιτών κατά όλης της κυβέρνησης. Πρότεινα λοιπόν τη συγκρότηση ενός σώματος "εσωτερικών υποθέσεων" με απευθείας αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό, που θα έλεγχε κυρίως τους διοικητές οργανισμών, υπηρεσιών (πχ στην περίπτωσή μας ΥΠΑ) νοσοκομείων κλπ, αλλά και θα κατέγραφε ακόμη και δράσεις υπουργών (προσωπικές στρατηγικές κλπ) που θα έρχονταν σε αντίθεση με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσω το 2006 η 7 πρόεδρο οργανισμού - προσωπική επιλογή υπουργού- που δήλωνε σε όποιον διαφωνούσε μαζί του, ότι αυτός τους δεξιούς θα τους έτρωγε όλους από τον οργανισμό. Ο/Η δε υπουργός σε όσους έκαναν παρά πονα έλεγε ότι ο συγκεκριμμένος κύριος δεν θα έφευγε από τη θέση του ακόμα κι αν έφευγαν όλοι οι υπόλοιποι από τη ΝΔ.

  • βαγγέλας avatar
   βαγγέλας @ gnik61 03/07/2014 10:54:03

   "εγώ προτιμώ το Δημόσιο αλλά με υγιείς όρους" Καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά πτωχός και ασθενής. Εγώ προτιμώ τον ιδιωτικό τομέα με υγιείς όρους. Να είσαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ φθηνότερος από τον δημόσιο με υγιείς όρους.

   • gnik61 avatar
    gnik61 @ βαγγέλας 03/07/2014 12:30:39

    Αν είχες μιά μεγάλη επιχείρηση και ανακάλυπτες ότι ο Γενικός Διευθυντής που είχες διορίσει σε έκλεβε ασύστολα τι θα έκανες? Θα τον απέλυες (στέλνοντάς τον και στον εισαγγελέα γιά κατάχρηση) η...θα έκλεινες την επιχείρησή σου γιά να τον εκδικηθείς? Το δεύτερο είναι που κάνει το Ελληνικό κράτος. Κατά τα άλλα στη χώρα δεν υπάρχει υγιής ιδιωτικός τομέας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι κυρίως κρατικοδίαιτες, γιατί κι εγώ σου φτιάχνω ΑΚΤΟΡΑ αν μου δώσεις τα λεφτά να τον στήσω μέσω χρηματιστηρίου (1999) και επίσης μου εξασφαλίσεις τα έσοδά μου γιά δρόμους που δεν έχω φτιάξει ακόμα προκαταβολικά, όπως επίσης σου στήνω και ΙΝΤΡΑΚΟΜ αν μου δώσεις τις αποκλειστικές προμήθειες του ΟΤΕ γιά 20+ χρόνια. Οι δε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πουλάνε συνήθως υπηρεσίες (δηλαδή αέρα φρέσκο χωρίς τις πανάκριβες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό) και μάλιστα με ολοένα και μικρότερο κόστος λόγω του ότι εσχάτως βρίσκεις ολο και ευκολότερα "φρέσκο κρέας" να σου δουλεύει με 350-400 ευρώ.

    • βαγγέλας avatar
     βαγγέλας @ gnik61 03/07/2014 18:11:46

     Σε όλο τον κόσμο ανοίγει ο ανταγωνισμός και γίνονται ιδιωτικοποιήσεις όχι λόγω διαφθοράς στο δημόσιο όπως λέτε εσείς, αλλά γιατί είναι πιο αποδοτικό και ωφελείται ο καταναλωτής και ο φορολογούμενος. Εμείς εδώ απλά ζούμε στη σοβιετική κρατικίστικη πραγματικότητά μας. Και στη χώρα δεν υπάρχει υγιής κρατικός τομέας κατ' αντιστοιχία με ότι είπατε για τον ιδιωτικό.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ gnik61 03/07/2014 11:06:14

   Ειναι γνωστο στους παροικουντες οτι σε καθε τι που υπογραφεται καποιοι μεσαζοντες ρυθμιζουν και το κατιτις τους. Απο τον διαχειριστη μιας χωρας μεχρι τον διαχειριστη της ....πολυκατοικιας. Ετσι ολοι οι λογαριασμοι φουσκωνουν και παραφουσκωνουν, ποτε θα σκασουν να δουμε. Κατα τα αλλα για να βγαινει το διαθεσιμο συνολο του προυπολογισμου πρεπει να κοπουν μικροτερα κομματια, απο μισθωτους, απο συνταξιουχους, απο υγεια, απο παιδεια κ.α.

 3. Seagull avatar
  Seagull 03/07/2014 12:30:53

  Το παλιό είναι εδώ ενωμένο δυνατό, πως θα απολύσει τους " Φωτόπουλους "΄ή τους πανεπιστημιακούς υπαλλήλους εάν δεν αλλάξει η νομοθεσία και δεν αρθεί η μονιμότητα? Αν τολμάει ας το κάνει συγκυβέρνηση, ας σπάσει επιτέλους και κανένα αυγό και όχι να εξαντλεί τα όριά της σε μιά χούφτα καθαρίστριες που στην τελευταία ανάλυση ήταν οι λιγότερο κοστοβόρες για το δημόσιο. Απολύτως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όπως και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, μια κουτάλα έχουν στο χέρι και ανακατεύουν την χιλιοζεσταμένη σούπα που λέγεται ελληνικό δημόσιο. Η υπομονή μας όμως έχει εξαντληθεί να ακούμε για δήθεν μεταρρυθμίσεις αλλά οι μόνες ζωντανές μεταρρυθμίσεις που βλέπουμε εμείς που δεν σιτιζόμαστε και επιδοτούμαστε για κανένα λόγο από το δημόσιο να είναι οι άδειες μας τσέπες από την υπερφορολόγηση.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 03/07/2014 14:49:12

  εξαιρετικά ισορροπημένο και εμβριθές άρθρο, φάκτορα. αυτό που κυρίως λείπει είναι η κοινή λογική από ΟΛΟΥΣ όσους έχουν θέσεις ηγετικές. μόνο ηγεσίες δεν έχουμε. και δεν μπορεί ο πρωθουπουργός να κάνει micromanagement σε ΟΛΑ. τι τους θέλει τους βαρύγδουπους υπουργούς; λυπάμαι που το λέω αλλά φοβάμαι πως αυτή συνεχιζόμενη κατάσταση μπορεί να "βαφτεί" με αίμα και δεν θα λυθεί. οι αντιθέσεις εντείνονται αντί να αμβλύνονται. πάντα πίστευα πως η πρώτη μεταρρύθμιση που έπρεπε να κάναι ο α. σαμαράς ήταν να σπάσει και διαλύσει τα αποστήματα που διοικούσαν οι φωτόπουλοι κα. και όχι να συνεχίσει τις πολιτικές του γκαπ με τα κοψίματα των μισθών στους αδύναμους, μπορεί και να είναι αργά... οι φωτόπουλοι και τα παράσιτα της μεταπολίτευσης έχουν αλλάξει ξενιστή (συριζα) και παραμένουν ενσωματωμένοι σε καίρια σημεία... έρχονται ενδιαφέροντες καιροί...εν μέσω της θερινής ραστώνης...

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/07/2014 15:47:22

  Ο τίτλος, ως γνωστόν, είναι απόφθεγμα σοφού ανθρώπου. Βασανισμένου σοφού μιας ζοφερής εποχής, που άν και χωρίς αυταπάτες, όσο ζούσε διατηρούσε την "αισιοδοξία της θέλησης". Εδω χανόμαστε γιατί είμαστε ως χώρα επι δεκαετίες όμηροι εντελώς φαύλων κοινωνικών ελίτ και ενός ελαφρού σαν πούπουλο πολιτικού προσωπικού. "...Οταν οι ελίτ δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση μιας πραγματικότητας, που οι ίδιες δημιούργησαν, υπάρχει δομικό αδιέξοδο. Τότε, η προοπτική που ανοίγεται δεν έχει τίποτα το ευρωπαϊκό, τίποτα το δημοκρατικό, τίποτα το αναπτυξιακό, τίποτα το κοινωνικό, τίποτα το εθνικό...
  Οταν και ο αριστερός λαϊκισμός επικροτεί, τότε δικονομεί και συμμετέχει στη συμπαιγνία εναντίον των πιο αδύνατων, με εργαλείο τη δύναμη. Η αριστερά αυτή εγκαταλείπει την ουσία, γίνεται κίβδηλη, αδιαφορεί για την πραγματική αλληλεγγύη και την ισονομία στις επώδυνες θυσίες...
  Οταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται. Ομως, όταν σε συνθήκες κρίσης αντιμάχονται μεταξύ τους οι μεσαίες και οι πιο αδύναμες τάξεις, τότε καταρρέουν όλα. Από το άρθρο του Τάσου Γιαννίτση (του αποδιωγμένου και μισημένου απο την πολιτική ελίτ - βλέπετε, την "χαλούσε την πιάτσα"): Η επιστροφή της πολιτικής της σύγκρουσης

  • Seagull avatar
   Seagull @ Uncle Stgm 03/07/2014 16:49:06

   Μήπως ο κύριος Γιαννίτσης μπερδεύει τις γερμανικές ή τις αγγλικές ελίτ με τις βλαχομπαρόκ ελληνικές? Πολύ δύσκολα τους βάζει.... και εξάλλου που να τρέχουν τώρα, αφού έχουν εξασφαλισμένα και τα τρισέγγονά τους το μόνο που τους νοιάζει είναι μην φύγουν οι παράδεισοι(!!!!) από την θέση τους και πάνε τα κόπια τους χαμένα.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Seagull 03/07/2014 17:05:55

    Βρήκαν και τα κάνανε οι βλαχομπαρόκ ελίτ μας. Είναι ολόκληρα κυκλώματα, αλυσίδες-νομενκλατούρες στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Π.χ. κύκλωμα της υγείας: Μεγαλογιατροί (ιδιώτες, πανεπιστημιακοί και διευθυντάδες του ΕΣΥ), κλινικάρχες, ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, φαρμακοποιοί, φαρμακέμποροι, εισαγωγείς και προμηθευτές...Σκεφτήκατε πώς λυμαίνονται το σύστημα υγείας και επί ποσες δεκαετίες. Ένα παράδειγμα είναι μόνον. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια κυκλώματα αθέμιτου πλουτισμού. Πόσο αντισταθήκαμε ως παθόντες και κλαπέντες; Καθόλου. Τόσα χρόνια τις κουβαλάμε στην πλάτη μας. "Άειντε βλήμα άιντε ψώνιο, άειντε σύμβολο αιώνιο..."

 6. airman avatar
  airman 03/07/2014 17:34:12

  "... για να καθαρίσει μια για πάντα και η συνδικαλιστική κόπρος του Αυγεία;" Πίσω από το συνδικαλισμό (κυρίως) αλλά και από κάθε "οργανωμένη ομάδα" γενικότερα κρύβεται η μερίδα των λεγόμενων "αργόμισθων", τα ποσοστά των οποίων ποικίλουν ανά κατηγορία (εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, υπάλληλοι ΔΕΚΟ κλπ). Αυτοί οι "αργόμισθοι" όμως είναι τα "καλά παιδιά" καθόσον επιδεικνύουν την απαιτούμενη "αφοσίωση" σε εκείνους που τους διασφαλίζουν ή υπόσχονται ότι θα τους διασφαλίσουν ένα "ανέφελο υπηρεσιακό βίο". Πολλοί δε εξ αυτών αναγνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει μερίδα συναδέλφων τους που δυσπραγούν, αλλά επειδή προηγείται η διασφάλιση της δικής τους "ανέφελης επιβίωσης", δίνουν "γη και ύδωρ" προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτοί οι αργόμισθοι λοιπόν είναι το "σαράκι" που κατατρώει όλους τους μηχανισμούς. Και παλαιόθεν όταν το ξύλο έπιανε σαράκι μία ήταν η λύση, η φωτιά.

 7. Ρηνα avatar
  Ρηνα 03/07/2014 18:35:38

  Τελικα ολοι διαπιστωνουμε τα κακως κειμενα και αυτο πραγματι το κανουμε καλα, ο καθενας απο τη δικη του οπτικη γωνια. Το το θα γινει ομως εδω που φτασαμε κανεις δεν θελει να το πει, γιατι για να γεννηθει κατι καινουργιο απαιτουνται ωδινες και πονοι και ποιος μπορει να το αποφασισει αυτο οταν μαλιστα ειναι και βολεμενος......Ποιος παει μονος του να χτυπησει το κεφαλι του στο καρφι;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Ρηνα 03/07/2014 18:46:35

   Οι μικροί και αδύναμοι, οι "επι ξύλου κρεμάμενοι", αγαπητή Ρήνα, μόνον από αυτούς μπορεί να έλθει η λύση και η λυτρωση. Μην περιμένουμε τίποτε απο τους ισχυρούς και βολεμένους πάσης φύσεως, δεν πρόκειται... Έτσι γίνεται πάντα, αυτό διδασκει η ιστορία. Να θυμηθούμε και τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", του σοφού Τόλκιν. Ποιοί έκαναν αυτό που έπρεπε, για να νικηθεί το κακό και να αποκατασταθεί η ισορροπία; Οι πιο μικροί, οι πιό αδύναμοι, αυτοί που κανείς δεν λογάριαζε. Οι πιό δυνατοί, όσοι από τους δυνατούς είχαν σοφία και ήθος, απλώς τους βοήθησαν. Συμπαραστάτες ήταν, όχι αρχηγοί. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και τώρα.

  • franc avatar
   franc @ Ρηνα 03/07/2014 19:23:55

   Aγαπητή Ρήνα , βάζεις σωστά το ζήτημα. Πέρα απο τις ωραίες διαπιστώσεις τι κάνουμε? Η δική μου ταπεινή άποψη είναι οτι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και είναι υποχρέωσή μας, είναι να μην ξαναψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μετά, αναγκαστικά θα περιμένουμε την εξέλιξη της Ευρωπαικής κρίσης, η οποία ήρθε απο τις ΗΠΑ απότομα και με πάταγο, αλλά θα φύγει αργά αργά, χωρίς κανένα θόρυβο. Οι Γερμανοί δεν θα πούνε ξαφνικά στην ΕΚΤ: τυπώστε ευρώ γιατί έρχεται ασήκωτος στασιμοπληθωρισμός. Θα αφήσουν τους Ιταλούς τους Γάλλους και τους Ισπανούς να πιέζουν και την ΕΚΤ να υποχωρεί κρυφά, τυπώνοντας σε μικρές ποσότητες στην αρχή και σιγά σιγά θα αυξάνει το ρυθμό, ενώ το ευρώ θα αρχίσει να πέφτει. Μόλις οι αγορές το αντιληφθούν, τα σπρέντς των Νοτίων θα αρχίσουν να πέφτουν καθώς οι εξαγωγες τους θα αυξάνονται αντιστρόφως ανάλογα με την πτώση του Ευρώ. Οι "οίκοι" θα αρχίσουν τις αναβαθμίσεις των Νοτίων μέχρι να τους ξαναφέρουν στα προ κρίσης επίπεδα. Αυτή η διαδικασία που νομίζω ξεκίνησε και θα επισημοποιηθεί το φθινόπωρο, που η Γαλλία θα μπει ανοιχτά στο χορό, θα κρατήσει δυό-τρία χρόνια. Εμείς, θα περάσουμε στο παρασκήνιο κρυμμένοι πίσω απο την Ιταλία, κι έτσι θα σωθεί η Ευρωζώνη και εμείς μαζί της. Αν αυτό το σενάριο αποτύχει, η Ευρωζώνη θα διαλυθεί. Η Γερμανία με τους δορυφόρους της θα κρατήσουν το σκληρό Ευρώ και εμείς οι υπόλοιποι θα αποκτήσουμε το "ευρωσούντ" που θάναι πιο μαλακό. Επίσης θα ανοίξουμε την πόρτα στη Ρωσία για συνεργασία, κατ΄αρχήν, με την Ευρασιατική Ενωση. Το να συνεχίσει ο Νότος την σκλαβιά στη Γερμανία για πάνω απο 3 χρόνια ακόμα, το θεωρώ απίθανο γιατί θα μπεί και η Γερμανία σε ύφεση και ο στασιμοπληθωρισμός θα γίνει μόνιμος αλλά Ιαπωνία. (Οι Ιάπωνες το κατάλαβαν και απο πέρσι τυπώνουν χρήμα και γλίτωσαν). Οσον αφορά τα εσωτερικά μας , αναγκαστικά θα δοκιμάσουμε τον Τσίπρα αφού αποκλείσαμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αν καταφέρει να σταθεί, θα προχωράμε με Ελληνικούς αργούς ρυθμούς σε επι μερους βελτιώσεις του κράτους υπέρ των ασθενεστέρων στο μέτρο του δυνατού, όσο επιτρέπει εκάστοτε ο συσχετισμός δυνάμεων με τους ισχυρούς . Για να γίνουμε "Ευρωπαικό"=ανεπτυγμένο κράτος, θα μας πάρει τουλάχιστο μια δεκαετία, εκτός αν ξαναπέσουμε στη "συγκυβέρνηση" οπότε οι Νταβατζήδες θα μείνουν για πάντα στην διακυβέρνηση της χώρας ως κράτος "υπό ανάπτυξιν" που ήταν ανέκαθεν και παραμένει, ήτοι Βαλκανικό με όλα τα κουσούρια του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.