Το παιχνίδι του Μιζοφοράκου και η «φυλή των Γερμανών»
16/08/2009 00:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παιχνίδι του Μιζοφοράκου και η «φυλή των Γερμανών»

 

Όταν θα ανεγερθεί το μνημείο της αφερεγγυότητος και της αναξιοπιστίας του ελληνικού Τύπου, περίοπτη θέση θα καταλάβουν ασφαλώς οι εκδόσεις αυτών των ημερών με τις περιπέτειες του Μ. Χριστοφοράκου στη χώρα των μιζών.

Μεσολάβησε λέει ο Κ. Γείτονας για να πάρει δουλειές η Ζήμενς. Και τι ήταν η Ζήμενς,  φιλανθρωπικό ίδρυμα για να μοιράζει μίζες σε όποιον έβρισκε μπροστά της;  Λέξη για το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» το σύστημα διακυβέρνησης που αντικατέστησε τα μεγάλα ιδανικά με τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, επιφανής εκπρόσωπος του οποίου ήταν και ο κ. Γείτονας.

Και πως γνώρισε άραγε ο Μ. Χριστοφοράκος τον μακαρίτη Βαρθολομαίο; Τυχαία έπεσε πάνω του στον δρόμο; Είδε φως και ανέβηκε στην Ρηγίλλης; Δεν ήταν ο εκπρόσωπος του «συστήματος Έβερτ» που παρήγε και τον Π. Δούκα και τόσα άλλα φυντάνια της νεοδημοκρατικής διαπλοκής και που έναν μόνο ιερό τόπο λάτρευε τόσα χρόνια και τον λένε «Κοκκαλιστάν»;

Και πως γίνεται να διαμαρτύρονται όλοι, ως μωρές παρθένες, για το 2% που έδινε η Ζήμενς στα κόμματα ως αντίτιμο των συμβάσεών που υπέγραφε με το ελληνικό δημόσιο, αλλά κανείς να μην θυμάται το επιβεβαιωμένο από την γερμανική Βουλή 2% που έδινε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ στο ΠΑΣΟΚ ως αντάλλαγμα για την επιβολή της στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες (βλ. Το Πόρισμα της γερμανικής Βουλής για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ);

Οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα για την ανεξαρτησία της  δικαιοσύνης τι λένε άραγε για όλα εκείνα τα βουλεύματα που απάλλασσαν προκλητικά την Ζήμενς και το αδελφάκι της την Ιντρακόμ στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ κι αυτοί δεν έβρισκαν ούτε μια λέξη για να γράψουν;

Πως γίνεται και κανείς δεν θυμάται ότι εντελώς πανομοιότυπα περιστατικά λαδώματος και διαφθοράς με αυτά που διεκτραγωδούν τώρα όλοι, περιγράφονταν με περισσότερη ίσως σαφήνεια στην παραγραφείσα κι αυτή δια βουλεύματος υπόθεση «Στάζι – Ιντρακόμ» που είχε γίνει σημαία της ΝΔ προ του 2004; (βλέπε περισσότερα εδώ:  Η διαπλοκή )

Ούτε λέξη φυσικά για τον παιδικό φίλο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, τον κ. Γ. Τρεπεκλή, αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της SAIC της εταιρείας που κατασκευάζει το C4Ι για το οποίο υποτίθεται ότι πήραν τα λεφτά από τον Χριστοφοράκο οι Γείτονας και Βαρθολομαίος.

Κουβέντα για τις οικοσκευές, τα τιμολόγια, τα γαμήλια πάρτυ, τις δεξιώσεις και τα ταξιδάκια με την Μήζενς.

Αλλά όταν φτάσαμε το σημείο ο πολιτικός αρχηγός του κόμματος που έβαλε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του το δεξί ανάχωμα του Κοκκαλιστάν να παριστάνει σήμερα τον Κήνσορα με αφορμή τα σκάνδαλα του alter ego της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, τότε όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς σ΄ αυτήν την χώρα της ξεφτίλας.

Και κυρίως την επικράτηση της λογικής του «όλοι ίδιοι είναι» που βεβαίως εκφράζει πλέον ευρύτερα στρώματα της κοινής γνώμης, αλλά τόσο βολεύει και την Ζήμενς αλλά και τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας που έχουν όλα τα χαρτιά της υπόθεσης στη διάθεσή τους για να κινηθούν κατά πως τους βολεύει τώρα που το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρέτησε πιστά τόσα χρόνια χρεοκόπησε εκ των πραγμάτων. Κι ας μην ξεχνάμε ότι όλα από την Debevoise & Plinton και τους επιδέξιους δικηγόρους της ξεκίνησαν.

Και φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάλαβε ούτε αυτή τη φορά την παγίδα που του έστηναν, όταν τον άφηναν να φωνάζει για τις ευθύνες της ΝΔ και να ζητάει πάλι εξεταστική επιτροπή και του έβγαλαν μετά ως τροχιοδεικτικό βλήμα την περίπτωση Γείτονα και το C4I που οδηγεί κατευθείαν στον κ. Τρεπεκλή.  Έτσι όταν ο κ. Ραγκούσης διαμαρτυρόταν προχθές ότι δεν τους δίνουν οι Γερμανοί δικηγόροι τα σχετικά έγγραφα έμοιαζε με παιδάκι του Δημοτικού που δεν το παίζουν μπάλα.

Ο ένας στόχος των μέχρι στιγμής αποκαλύψεων του Μ. Χριστοφοράκου είναι το «όλοι ίδιοι είναι»

Πάμε παρακάτω: Δίνοντας τους ταμίες των δυο κομμάτων αποπροσανατόλισε επίσης τους πάντες για να καλύψει τους στενούς του φίλους στην «φυλή των Γερμανών» - και από τα δύο μεγάλα κόμματα - που φρόντισαν τόσα χρόνια και τον ίδιο και την Ζήμενς και την Ιντρακόμ. Και φυσικά όσα εισέπραξαν τα κόμματα ήταν μόνο το «κάτι τις τους», ψίχουλα σε σύγκριση με αυτά που έμπαιναν στους προσωπικούς λογαριασμούς.Ποια είναι αυτή η «φυλή των Γερμανών» και στα δύο μεγάλα κόμματα τους ξέρουμε όλοι πια. Είναι εκείνοι που φρόντιζαν τόσο χρόνια να πιάνουν όλα τα κρίσιμα πόστα στις Μεταφορές και τις Επικοινωνίες, τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, τον ΟΣΕ και τον ΟΤΕ, τον Στρατό  και όπου αλλού παράγονταν χρήμα για την Ζήμενς και την Μήζενς. Είναι εκείνοι που πήγαιναν μαζί σχολείο με τον Χριστοφοράκο και διατηρούσαν τις καλύτερες των σχέσεων με τους Γερμανούς συμμάχους μας, παίζοντας  όλα τα παιχνίδια τους στα Βαλκάνια, ενώ μερικοί αφελείς νόμιζαν ότι έπαιζαν τα παιχνίδια των Αμερικανών (που εκδικούνται τώρα)

Βλέπουμε λοιπόν να παίζουν πολλοί παίκτες στο σκοτεινό γήπεδο των μαύρων ταμείων:

 Ο ξένος παράγοντας που θέλει να ελέγξει τη νέα μεταπολίτευση και να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους, αλλά μέχρι στιγμής βρίσκει μόνο καρικατούρες, ένθεν κ΄  εκείθεν – να μην λέμε ονόματα, έτσι. Και βολεύεται πολύ από αυτό το  «όλοι ίδιοι είναι» που ξανάριξε στο τραπέζι ο Χριστοφοράκος.

Η κρατικοδίαιτη διαπλοκή που βολεύεται κι αυτή με το ίδιο σύνθημα και πιέζει για εκλογές προκειμένου να διαιωνίσει την κυριαρχία της επιβάλλοντας ως ηγέτες συμμαχικών κυβερνήσεων – ή ακόμα και στο προεδρικό αξίωμα – τις γνωστές ορντινάντσες της.

Η «φυλή των Γερμανών» που προσπαθεί να διασωθεί – πολιτικά και δικαστικά – αντεπιτιθέμενη με τις ισχυρές δυνάμεις που διατηρεί στα ΜΜΕ

Τι θα γίνει δεν είμαστε μάντεις για να το προβλέψουμε. Ούτε νομίζω ότι είναι κανείς σε θέση να το πει. Όπως έχουμε ξαναπεί το απόστημα έχει σπάσει, αλλά ο τόπος θα σαπίζει και θα διαλύεται μέχρι να βρεθεί πολιτική λύση με όραμα.

Για όσους πάντως ελπίζουν ότι οι αποκαλύψεις θα σταματήσουν εδώ, τους πληροφορούμε ότι το παιχνίδι μόλις άρχισε. Ο ίδιος ο Χριστοφοράκος – θυμηθείτε το – δεν έχει άλλο δρόμο από το να αποκαλύψει μέχρι ενός τα ονόματα που γνωρίζει. Διαφορετικά η θέση του θα είναι πάντα επισφαλής.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ο Καράβελας, με τους φυλακισμένους Γεωργίου, Σκαρπέλη και Μαυρίδη που είναι εξίσου ένοχοι με τον Χριστοφοράκο  και γνωρίζουν ίσως περισσότερα από αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/08/2009 05:27:41

  πες τα βρε factorx, πες τα...

  Εν αρχεί ην ο Β' Παγκόσμιος και ο Εμφύλιος. Μετά μια ομάδα (που ταυτίστηκε με την ΕΡΕ) έκανε λίγα μονοπώλια εγχώριου κεφαλαίου με "αποκλειστικές αντιπροσωπείες" πάσης φύσεως. Το Πασόκ κέρδισε από την επιβολή περίεργων καταστάσεων λίγο από το εγχώριο κεφάλαιο και λίγο από τα ψυχροπολεμικά προβλήμστα των Αμερικανών στο Βιετνάμ. Στην πασικική αναδιανομή της εγχώριας πίττας τα λίγα μονοπωλιακά λαμόγια έγινα πολλά και κρατικοδίαιτα. Η ΕΟΚ και τα κονδύλιά της, έφτιαξαν την Νέα Τάξη (όπως παλιότερα τα λεφτά από τον Τρούμαν την προηγούμενη). Το πρώτο Πασόκ θεσμοθέτησε το πούλημα των συνειδήσεων (εκεί που η ΕΡΕ απλώς επέβαλλε συνειδήσεις). Καταλύτης η Άγια Οικογένεια...γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Ο Έβερτ πήρε το πούλημα συνειδήσεων του Αντρέα και το έφερε μεγαλοπρεπώς στην ΝΔ. (Ο Ράλλης δεν ήταν ο τελευταίος τίμιος;) Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν τον έντεχνα καλλιεργημένο αντιαμερικανισμό (αρχικά ρώσικης έμπνευσης αλλά σύντομα γερμανικής) και ανακάλυψαν πόσο φτηνή είναι η ψυχή μας και ο κώ_ος ο δικός μας και των κοριτσιών μας. (Ή δεν ξέρουν οι πάντες τα καμώματα των νέων κατακτητών με τις ελληνίδες...για αυτούς, εύκολες _ουτανίτσες αυτές, εύκολοι σφουγκο_ωλάριοι εμείς). Η ΝΔ του Επίτιμου άρχισε τις πωλήσεις στο ξένο (ευρωπαϊκό) κεφάλαιο. Ο Έβερτ τις προσπάθησε, μάλλον αδιακρίτως. Ο Σημίτης πήγε να το κάνει με κάποια τάξη και σχεδιασμό αλλά σιγά μην τον άφηναν οι χαχόλοι του. O KK o B' κάτι πήγε να ψελίσει και τον έφαγαν λάχανο. Ο ΓΑΠ κάπου πήγε να το παίξει ανεξάρτητος και τον έβγαλαν (και τον βγάζουν) άχρηστο.

  Η φυλή των Γερμανών είναι εδώ, και απορώ αν ο Χριστοφοράκος είναι εκφραστής τους ή θύμα τους, και να δεις θα παίξει και εδώ το σενάριο του καλού Γερμανού και του κακού Γερμανού. Μήπως οι παλιότεροι το θυνμούνται αυτό το έργο;

  Η αντίσταση στην φυλή αυτή χρειάζεται σύμπνοια. Ειλικρίνεια. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μπορούμε; Ή είμαστε φωνές βοώσες εν τη ερήμω, και αύριο ο καθένας με την ντουντούκα του στην εξυπηρέτηση των ίδιων Γερμανών και των εδώ εκπροσώπων τους;

  Λυπάμαι για τον Χριστοφοράκο, μόνο και μόνο γιατί είναι μόνο ο τράγος και εγώ συμπεραίνω ότι η θέση του είναι επισφαλής.

 2. Apostolopoulos avatar
  Apostolopoulos 16/08/2009 07:53:02

  Φάκτορα, καλά τα λες για τις μίζες στις τηλεπικοινωνίες με SIEMENS & Intrakom.
  Για την Ενέργεια όμως ελάχιστα έχεις αποκαλύψει.
  Η Ελληνική Δημοκρατία έχει καταδικαστεί ΤΡΕΙΣ φορές από το Δικαστήριο Ευρωπαικών Κοινοτήτων για τις παράνομες αναθέσεις των μεγάλων θερμοηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ από το 2000 έως το 2005 στους γνωστούς νταβατζήδες, ενώ ουδέποτε υπήρξε καταδίκη για τις βρωμιές στις Ελληνικές Τηλεπικοινωνίες...
  Ο κολλητός του Σημίτη καθ. Δ. Παπούλιας ανέλαβε Πρόεδρος της ΔΕΗ το 2000 με μεταγραφή από τον ΟΤΕ για να εφαρμόσει και εκεί τις ίδιες πρακτικές που είχε αφαρμόσει στον ΟΤΕ από το 1996!
  http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=8674
  Τώρα του έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα...)

  Η συμμορία που ελέγχει την Ενέργεια με επικεφαλής τον Πρόεδρο Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής Ραφαήλ Μωυσή αφήνουν τα νησιά χωρίς γεννήτριες ( στέλνουν πανάκριβες ενοικιαζόμενες,) εμποδίζουν την εγκατάσταση νέων σταθμών γιατί δήθεν τα έργα αυτά δεν είναι βιώσιμα οικονομικά και διότι δήθεν θα διασυνδέσουν τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου με μπαλαντέζα, με απώτερο στόχο να γίνουν τα νησιά ενεργειακό υποπόδιο της Τουρκίας. Στο παιγνίδι συμμετέχει ενεργά η Αγία Οικογένεια που αντιπροσωπεύει την Τουρκική Εταιρεία Zorlu στη συντήρηση των αεριοστροβίλων στη Κρήτη και στη Ρόδο http://in.reuters.com/money/quotes/keyDevelopments?symbol=ZOREN.IS&pn=3

  Εν τω μεταξύ ο πολύς Τάκης Αθανασόπουλος αγρόν ηγόραζε, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΞΙΑΣ έχει αναθέσει στον κουμπάρο του Παναγιώτη Μουστάκα της IMS Πληροφορική Α.Ε. έργα ύψους 1,25 εκ. Ευρώ, τα οποία αφού "σαλαμοποιεί" για να μην γίνεται διαγωνισμός τα αναθέτει απευθείας στο κουμπάρο.
  Επίσης χρεώνει στη ΔΕΗ τις ιατρικές εξετάσεις της συζύγου του..

 3. fantomas avatar
  fantomas 16/08/2009 08:20:23

  Στην διάρκεια των λίγων ημερών που έκανα διακοπές (3 ημέρες), σε κάποια βραδινή συγκέντρωση, ένας μεγαλοστελεχος της Ν.Δ.
  (θέλοντας να δήξει την δυσφορία του για αυτά που γίνονται με την διαπλοκή κτλ) είπε:
  ‘’ Σήμερα επί Ν.Δ. η διανομή της οικονομικής πίτας είναι σαν δείπνο με κράτηση σε πριβέ μαγαζί, ενώ επί ΠΑΣΟΚ ήταν μπουφές σε απλό εστιατόριο!!’’

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fantomas 16/08/2009 09:09:08

   γεια σου fantoma!

   καλά τα είπε το δυσαρεστημένο στέλεχος...

 4. occultist avatar
  occultist 16/08/2009 09:47:59

  Apostolopoulos says:
  """...αφήνουν τα νησιά χωρίς γεννήτριες ( στέλνουν πανάκριβες ενοικιαζόμενες,) εμποδίζουν την εγκατάσταση νέων σταθμών.."""

  Στα σετικά ποστ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τηνο και στο σχετικό για την ΑΟΖ εγραψα -και ΔΕΝ εμφανίσθηκαν- σκέψεις μου σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε βραχονησίδες. Αλλα κράτη τις εγκαθηστουν πλωτές, εμεις αγρόν αγοράζουμε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ occultist 16/08/2009 12:30:09

   είναι πανάκριβη η διασύνδεση, έχει απώλειες η μεταφορά από απόσταση, είναι ακριβή η πρόσβαση (πως ξεφορτώνεις αν δεν έχει λιμάνι), δεν έχει κορόϊδα φορολογούμενους να τους περάσεις το κόστος υποδομής, δρόμων κλπ. Καλό για εθνική κυριαρχία. Θα έβαζα ψεύτικες.

   • occultist avatar
    occultist @ archaeopteryx 16/08/2009 14:25:00

    @archaeopteryx

    Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν είδα τίποτα να φτιάξει το κράτος -αν μπορούμαι αυτό το πράγμα να το πούμε κράτος-. Εάν σήμερα έχουμε ηλεκτρικό το ωφείλουμαι στην Αγγλική Πάουερ, εάν έχουμε νερό το ωφείλουμαι στην Ουλεν, εάν έχουμε αεροδρόμιο το ωφείλουμε στους Γερμανούς, εάν έχουμε δρόμους το ωφείλουμε στους ΄΄νταβαντζίδες΄΄. Φυσικά οι πάνω αναφερόμενοι κέρδισαν πολλάαααα. Αλλά έμειναν τα έργα που διαφορετικά δεν θα γίνονταν ποτέ από τους κακομοίρηδες που ψηφίζουμε. Ας δώσουν λοιπόν το έργο σε εγχώριους και αλλοδαπούς ΄΄νταβατζήδες΄΄ με δικαίωμα εκμετάλλευσης 50-100-150 ετων και με απαράβατο όρο ότι η τιμή του ρεύματος θα ορίζεται από το μόρφωμα που λέγεται Ελληνικό κράτος και θα είναι ίδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Και έάν δεν έχεις περάσει την μέση ηλικία, θα προλάβεις να δεις ολη την Ελλάδα με άφθονη ντόπια αειφόρα ηλεκτρική ενέργεια .

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 17/08/2009 07:15:49

    H ηλικία μου είναι αρκετή για να ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα το ντόπιο ή το αειφόρο στις ανμεογεννήτριες. Εισαγόμενη σαβούρα που εξυπηρετεί τους εισαγωγείς πετρελαίου και αερίου (και γι αυτό διαφημίζεται ενθερμα από τον Σκάϊ και τήν Ημερησία). Προϋποθέτει τσάμπα γη, επιδοτούμενο ακριβό ρεύμα, και μονάδες αερίου να δουλεύουν στο φουλ ότσαν δεν φυσάει. Δεν έισαι το μόνο καλόπιστο θύμα πονηρού μαρκετινγκ. Οι Γερμανοί έχουν την μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής ανεμογεννητριών στην Ευρώπη.΄Αειφόρος επιδότηση Γερμανών και ελλήνων μεταπρατών. Διάβασε το ποστ της "συνεργασίας" Γερμανών Ρώσων λόγω αερίου.

 5. F avatar
  F 16/08/2009 11:49:34

  Τώρα ποὺ τὸ σκέφτομαι, ὅσοι πῆραν τὸ βραβεῖο τοῦ "Manager τῆς χρονιᾶς" ἀπὸ τὰ χυδαίας αἰσθητικῆς ἔντυπα ποὺ προωθοῦν τὸν εὔκολο πλουτισμό, τὶς ἀπολαύσεις κάθε εἴδους καὶ τὸν χωρὶς ἀναστολὲς τρόπο ζωῆς, ἀπασχόλησαν τὴν ἐπικαιρότητα: Δόκτωρ Χὲρρ Χριστοφοράκος, Γιῶργος Κορωνιᾶς, Ντέμης Νικολαϊδης

 6. ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ avatar
  ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ 16/08/2009 13:35:54

  @F είσαι σατανάς.
  @Φακτορ: Ν' αγιάσει το στόμα σου αγόρι μου! Επιτέλους αρχίζουμε να ξυπνάμε από τον 30ετή λήθαργο.

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 16/08/2009 14:02:19

  F, σε ποιά γραμματοσειρά το βρήκες αυτό το "αλφα" ρε μπαγάσα ! Το θέλω !

 8. Le canard avatar
  Le canard 16/08/2009 15:06:34

  Ο Χριστοφοράκος ξέρει πάρα πολλά. Εξίσου πάρα πολλά (για δεκαετία 1990-ΟΤΕ-Ιντρακομ-ΠΑΣΟΚ, κ.λ.π.) ξέρει ο Γεωργίου. Λιγότερα, αλλά πάρα πολύ σημαντικά, ξέρουν οι Μαυρίδης-Καραβέλας.

  Ο Χριστοφοράκος ας σταματήσει το δούλεμα περί Γείτονα και Βαρθολομαίου. Εκτός κι αν πρέπει να πιστέψουμε ότι ήταν μαλακίες αυτά που έλεγε ο Ζοσράν της Thales ότι η SAIC-Siemens "κτύπησε πάρα πολύ ψηλά στην ελληνική κυβέρνηση (Σημίτη) για να πάρει το C4i. Οπως είναι γνωστό οι γάλλοι (Thales) ήθελαν το C4i -270 εκ- και τελικά πήραν τον έκσυγχρονισμό των φρεγατών -380 εκ- αλλο σκάνδαλο και τούτο. Τι να πιστέψουμε κ.Χριστοφοράκο; Οτι το "πολύ ψηλά" ήταν ο Γείτονας; Πλάκα μας κάνει; Μόνο και μόνο επειδή κοροϊδεύει, πρέπει να του κόψουμε τον κώλο. Η "υπερασπιστική" τακτική του Χριστοφοράκου είναι να αποποιηθεί πάσης ευθύνης για τις μίζες για τις προγραμματικές συμφωνίες για ΟΤΕ (1997-1998). Κι'όμως, αυτός παρέλαβε και συνέχισε το σύστημα μιζών που είχαν στήσει οι Γεωργίου-Καραβέλας και σία. Κατόπιν, αυτός διαχειρίστηκε όλο το σύστημα των Ολυμπιακών μιζών, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των δημοσίων έργων στις Μεταφορές. Και τώρα έρχεται να μας πεί ότι όλο κι όλο το "παιχνίδι" περιορίζεται σε έναν πεθαμένο και στον Γείτονα; Οπως και να χει ο Γείτονας και η ΝΔ πρέπει να απολογηθούν. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, δεν νομίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι πάνε να την γλυτώσουν φτηνά;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Le canard 16/08/2009 19:11:44

   τον Λυκουρέζο τον έχει δει κανείς τελευταία;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 16/08/2009 20:40:06

    γιατί νόμιζα ότι αυτός χειριζόταν-διαχειριζόταν το θέμα; Και τι σημαίνει 70++; "Παιδί" (καλά να'ναι ο άνθρωπος...)

 9. Χι avatar
  Χι 16/08/2009 21:01:08

  Ας είναι καλά η Στοά.

 10. GIO avatar
  GIO 17/08/2009 08:16:35

  Εγώ είμαι λίγο αφελής ...Να κάνω μια ερώτηση;
  Αν αποδειχθεί η εμπλοκή του κυρίου Τρεπεκλή ,και αποδειχθεί οτι λόγω της "φιλικης σχέσης" ο ΓΑΠ γνώριζε όλη την ιστορία θα ισχύει και για τον ίδιο η απαιτησή του για τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ ;
  Δηλαδή θα αυτοαποβληθεί από το κόμμα του;
  Γνωρίζω ότι είναι αστεία η ερώτηση μου και ζητώ συγγνώμη...
  Καλή σας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ-ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  • Swell avatar
   Swell @ GIO 17/08/2009 08:32:46

   Δεν είναι αστεία η ερώτησή σου. Απλά, πρέπει να την (ξανα)διατυπώσεις στα αγγλικά, ώστε να καταλάβει και να σου απαντήσει. Got it?

 11. GIO avatar
  GIO 17/08/2009 08:38:55

  Oh!Sorry GAP...

 12. Swell avatar
  Swell 17/08/2009 08:41:47

  That's better.

 13. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 17/08/2009 10:15:41

  Πες τα φακτορα.

  Όλα τα σκάνδαλα που χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι απλά διαφορετικές πλευρές της ίδιας αμαρτωλής ιστορίας, αλλά αποκαλύπτονται σε εμάς τους ταπεινούς μουζίκους, μονό οι πιο “ανώδυνες” και βολικές:
  “Κουβέντα για τις οικοσκευές, τα τιμολόγια, τα γαμήλια πάρτυ, τις δεξιώσεις και τα ταξιδάκια με την Μήζενς.”
  Έτσι εξηγείται γιατί:
  “κανείς να μην θυμάται το επιβεβαιωμένο από την γερμανική Βουλή 2% που έδινε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ στο ΠΑΣΟΚ ως αντάλλαγμα για την επιβολή της στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες”.

  Παράδειγμα η «φυλή των Γερμανών» που:
  "προσπαθεί να διασωθεί – πολιτικά και δικαστικά – αντεπιτιθέμενη με τις ισχυρές δυνάμεις που διατηρεί στα ΜΜΕ"
  Τα οποία ΜΜΕ με τη σειρά τους προπαγανδίζουν όποια πληροφορία τους υποδειχθεί, προφυλάγοντας αυτούς που πρέπει (οικονομικό-πολιτικό-κομματικό κατεστημένο) και θυσιάζοντας τους αναλώσιμους “Γείτονες”. Δεν πρόκειται να μάθουμε την αλήθεια, παρά μονό τα κομμάτια που από σπόντα θα γίνουν γνωστά για εκφοβισμό του ενός από τον άλλο συν-διαπλεκόμενο. Γι' αυτο άλλωστε:
  “Οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης τι λένε άραγε για όλα εκείνα τα βουλεύματα που απάλλασσαν προκλητικά την Ζήμενς και το αδελφάκι της την Ιντρακόμ στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ κι αυτοί δεν έβρισκαν ούτε μια λέξη για να γράψουν;”

  Τελικά δεν ισχύει το «όλοι ίδιοι είναι». Πολλοί είναι οι ανήκοντες στη «φυλή των Γερμανών», με τις μεγάλες μπάζες, αλλά ακόμα περισσότεροι είναι μπλεγμένοι, λιγότερο ή περισσότερο, σε άλλες “κονόμες” πιο “σεμνές και ταπεινές” σήμερα ή πιο σοσιαλιστικές τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. ο Παυλίδης δεν είναι πιο αθώος από τους Γερμανούς, απλά πιο ψιλικατζής, όπως είπε στο παρελθόν και ο Γείτονας για τον Τέως.)

  Το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι ο λαός αντιμετωπίζει πλέον τους πολιτικούς ως ίδιους, αλλά ότι κανένας από αυτούς δεν εμφανίζεται αρκετά αλλιώτικος για να κάνει τη διαφορά. Ποιον να πιστέψεις και γιατί;
  Η ουσία του προβλήματος δεν είναι ζήτημα προσώπων ή κομμάτων αλλά ζήτημα δομής και λειτουργίας του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού συστήματος.

  Η ευειδής νεαρά στη φωτο, κρατά τη χαριτωμένη της μύτη, όχι εξ’ αιτίας της βρώμας των σκανδαλών, γνώριμη πλέον σε κάθε ελληνικό ρουθούνι που αποκτά σιγά σιγά ανοσία. Η δυσωδία μάλλον αναδύεται από την προ πολλού νεκρωμένη και πλέον ευρισκόμενη σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, κοινωνία.

 14. F avatar
  F 17/08/2009 13:57:39

  Εἶναι Palatino Linotype

 15. Νἰκος avatar
  Νἰκος 17/08/2009 14:56:44

  Ν'αγιασει το στομα σας παιδια. Ιδου γιατι υποχωρουν με "ρεαλισμο" σε καθε γειτονικο εθνικισμο τα ραγιαδογραικυλια που συναποτελουν την δικομματικη αλητ αυτης της ερμης χωρας. Οσο για τον Τζεφρυ, ε, αυτος δεν εχει και ελληνικη συνειδηση για να στενοχωρηθει και πολυ. Μα φυσικα τον παγιδεψαν οι συμπατριωτες του. Πρεπει να τον εχουν στο χερι αλλοιως πως θα ελεγχουν το χωρο που λεγεται Ελλας. Δυστυχως μας λειπου Βενιζελοι και Ματαξαδες.

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/08/2009 15:15:35

  Έτσι κατέληξε η γνωστή φράση του Καίσαρα «Και συ, Βρούτε;» που είχε την έννοια: και συ με δαύτους είσαι ρε μαλάκα Βρούτε και δεν σε είχα πάρει χαμπάρι... Επειδή όμως ξεχάστηκε το τι σημαίνει και γιατί ειπώθηκε η φράση, σιγά-σιγά παραποιήθηκε και πήρε τη μορφή «Και σύ Βρούτος;», δηλαδή και σύ βρούτος είσαι; -σα να ήταν η λέξη βρούτος επίθετο αντίς για κύριο όνομα. Πάντως η σημασία της προδοσίας και της απογοήτευσης παραμένει.

  Ποιός είναι ο Βρούτος ??

  ΠΠ

 17. hypo avatar
  hypo 17/08/2009 17:28:28

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν ήξερε τίποτε ο Γιωργάκης. Στέλεχος α' γραμμής ήταν. Ας αφήσει λοιπόν τις κορώνες.

 18. Νἰκος avatar
  Νἰκος 17/08/2009 17:59:23

  Εν τελει η πηγη εξαρτησης και υποτελειας της Ελλαδας στις ΗΠΑ και κατ'επεκταση στην Τουρκια οφειλεται στην πουλημενη αλητ. Απλα, οι ξενοι εκμεταλλευονται το υπαρχον ελλεινου επιπεδου ανθρωπινο δυναμικο που ενω κυκλοφορει με γυαλιστερες Μερσεντεδες και Λεξους, παραμενουν ανθρωπακια με τις ιδιες ανεπαρκειες που ειχαν και στο χωριο τους, μιζεροι, μισελληνες (τωρα εχουμε και επισημη θεωρια απο επιδοτουμενους "ιστορικους" του κωλου για το ποσο Ελληνες ...δεν ειμαστε και οτι οσοι μπαινουν και αλεστικα δεν δινουν εχουν τα ιδια δικαιωματα με μας). Βαλτε το κειμενο του Δ. Χαριτοπουλου για να διασκεδασουμε λιγο, η πνευματικη φτωχεια θελει καλοπεραση παιδες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νἰκος 17/08/2009 20:50:05

   Νίκο, με συγχωρείς, αλλά δεν σε καταλαβαίνω... Λες για υποτέλεια στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Η Ζήμενς είναι Αμερικάνικη ή Τούρκικη; (H Μερσεντές πάντως είναι Γερμανική και η Λέξους Γιαπωνέζικη)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.