#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2011 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παιχνίδι με τον ….φράχτητου Κώστα Ροδινού

Στα σοβαρά τώρα: υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι με την ανέγερση ενός φράχτη, μήκους 12 χιλιομέτρων στον Έβρο, θα αναχαιτιστεί το κύμα των λαθρομεταναστών που κατακλύζει τη χώρα μας;  Αμφιβάλλω, αν το πιστεύει ακόμα και ο εμπνευστής της  ιδέας, ο κ. Παπουτσής! Τότε, προς τι όλη αυτή η φασαρία, που εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα;

το εσωτερικό ακροατήριο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί  πληγή για τη χώρα. Το παρεμπόριο, στο οποίο επιδίδονται πολλοί εκ των μεταναστών, λαθραίων και μη, αγγίζει τα 20 δις  και το δημόσιο έχει απώλεια εσόδων, μόνο από το ΦΠΑ περίπου 4-5 δις ευρώ.

Οι πλανόδιοι πωλητές, που καθημερινά «καταλαμβάνουν» ακόμα και κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως τα Προπύλαια και την Ερμού,  δημιουργούν την εικόνα μιας πόλης, όπου επικρατεί το χάος και η αταξία.

Τμήματα της πόλης, ακόμα και του ιστορικού κέντρου, «γκετοποιούνται»  ταχύτατα και τείνουν να γίνουν απροσπέλαστα, ειδικά τη νύχτα. Με παρεπόμενη συνέπεια την ραγδαία μείωση της  αξίας των ακινήτων στην περιοχή (τα οποία εν ευθέτω χρόνω θα αποκτήσουν κάποιοι επιτήδειοι για ένα  κομμάτι ψωμί , αν δεν το έχουν κάνει ήδη, για  απαιτήσουν αργότερα την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου. Όλως τυχαίως έγινε και μια μεγάλη σύσκεψη για το θέμα αυτό μες τις γιορτές).

Οι συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή των συμμοριών της Νέας Υόρκης, που κάποτε βλέπαμε στις ταινίες και απορούσαμε.

Σε πολλά δημόσια σχολεία της Αττικής (και όχι μόνο) τα παιδιά των μεταναστών αποτελούν πλέον την πλειοψηφία.

Το σύστημα υγείας, σε μια κρίσιμη στιγμή, επιβαρύνεται με επιπρόσθετες δαπάνες, τις οποίες προφανώς και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών.

Τέλος, αυτά τα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, που πλήττουν  τον πολιτισμό της χώρας μας και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια αθώων ψυχών, δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν μας.

Όμως, υπάρχει μια αδήριτη ανάγκη την οποία πρέπει όλοι να παραδεχτούμε:  σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων δεν μπορεί  το 10-15% του πληθυσμού της, να αποτελείται από λαθρομετανάστες, γιατί αλλοιώνεται πλέον επικίνδυνα  η φυσιογνωμία της. Πολλώ δε μάλλον όταν οι μετανάστες αυτοί έχουν εντελώς διαφορετικά εθνολογικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά  χαρακτηριστικά, που εξ αντικειμένου καθιστά προβληματική  τη συνύπαρξή τους με τους κατοίκους της χώρας που τους φιλοξενεί.

Η Ελλάδα επειδή  κάποτε είχε αναγκαστεί να στείλει τα παιδιά της στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπου ακόμα και σήμερα εκατομμύρια ζούν και διαπρέπουν δημιουργώντας παντού νησίδες ελληνισμού,  έχει υποχρέωση να σέβεται τους ξένους που αναζητούν την τύχη τους εδώ.  Ο Ξένιος Δίας είναι δική μας κληρονομιά. Όμως, αυτό δεν μπορεί  να γίνεται σε βάρος των αντοχών της  χώρας μας.  Νομίζετε ότι στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σουηδία ή τη Γερμανία, μπορεί  ο  οποιοσδήποτε να εισέλθει παράνομα και να κάνει ο,τι θέλει;  ‘Εχω  ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και γνωρίζω.

Επειδή, λοιπόν, τα προβλήματα αυτά είναι πολύπλοκα,   δεν αντιμετωπίζονται με …φράχτες (και όπου επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστούν, απέτυχε)

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση;

Ο κ. Παπουτσής είναι έμπειρος πολιτικός, σάρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ και καταλαβαίνει.

Τα προβλήματα που προαναφέραμε απασχολούν και προβληματίζουν έντονα τους πολίτες και μάλιστα αυτούς που ανήκουν στα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.  Δηλαδή, αυτούς που αποτελούσαν την ραχοκοκκαλιά των παραδοσιακών ψηφοφόρων του Κινήματος.

Οι πολίτες αυτοί, αν δεν έχουν ήδη οριστικά  απομακρυνθεί από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου,  είναι ψυχικά απομονωμένοι και πολιτικά απογοητευμένοι. Είναι έτοιμοι να κόψουν οριστικά το δεσμό.

Με μια επιδεινούμενη οικονομική κρίση, (είχε ήδη εγκαίρως διατυπώσει τις διαφωνίες του με την οικονομική πολιτική.  Θυμάσθε εκείνη την κόντρα με τον ατυχή κ. Σαχινίδη) που οδηγεί όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας στα όρια της φτώχειας, ξέρει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παροχών. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει.

Και τι κάνει, λοιπόν, ο κ. Παπουτσής;  Ε, μας  «πουλάει» δήθεν ασφάλεια και  τάξη (δε φτάσαμε ακόμα στο «τάξις και ηθική» του Πόπωτα, αλλά πλησιάζουμε), που  κοστίζει και λιγότερο!

Αλλάζει, δηλαδή, την πολιτική ατζέντα  σ’ ένα θέμα από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά  να καρπωθεί πολιτικά οφέλη.  Και μάλιστα από  διακομματικό ακροατήριο!

Έτσι, λοιπόν,  θα ανεγείρει  τον «φράχτη» για να σταματήσει δήθεν την «εισβολή».

Στη συνέχεια θα διατάξει  μερικές επιδρομές της αστυνομίας, που θα καταλήξουν σε μαζικές συλλήψεις και απελάσεις λαθρομεταναστών.

Μετά θα επιδοθεί σε ένα παιχνίδι του στυλ «κλέφτες και αστυνόμοι» και θα διώξει τους υπαίθριους πωλητές των πεζοδρομίων.

Μετά από  όλα αυτά τα ηρωϊκά, μπορεί να βγεί και να μας πεί περήφανος ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί μεν να  κάνει οικονομικές παροχές λόγω της οικονομικής κρίσης που κληρονόμησε από τη κυβέρνηση του Καραμανλή, κατάφερε όμως να εμπεδώσει κλίμα ασφάλειας και  τάξης».

Όταν ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σκέλος, η  Αστυνομία θα μας πληροφορήσει ότι «έχει μειωθεί η εγκληματικότητα στην Αττική και περιορίστηκε η είσοδος λαθρομεταναστών».

Στο μεταξύ, η αρμοδία υφυπουργός, η κα Νταλάρα, με την αγαστή συνεργασία των  κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη, θα υλοποιεί τον  «νόμο Ραγκούση». Να κερδίσουν και μερικά «ψηφαλάκια».

Αποτέλεσμα: Ο κ. Παπουτσής δίνει μια ανάσα στην Κυβέρνηση, κτίζει και το δικό του προφίλ. Γίνεται, δηλαδή, «δελφίνος» με αξιώσεις!

Αυτό είναι το σενάριο! Πόσο καιρό θέλει για να υλοποιηθεί; Μερικούς μήνες!  Ισως  προλάβουν τις εκλογές!

Και η Ν.Δ. τι κάνει; Ε, η Ν.Δ. ασχολείται με την ...οργανωτική αναδιάρθρωση και με την υπεράσπιση της μετανεστευτικής πολιτικής Καραμανλή

ΥΓ  1. Για φανταστείστε προς  στιγμή,  τι θα έλεγε ο κ. Παπανδρέου (που περηφανεύεται ότι ήταν μια ζωή μετανάστης) αν η Κυβέρνηση Καραμανλή  «έκτιζε φράχτες» και  μιλούσε για  «πλωτά κέντρα διαμονής μεταναστών»;

ΥΓ 2 . Μόλις είδα τα «ΝΕΑ». Οι άνθρωποι είναι ταχύτατοι. Ο φράχτης λέει θα ανεγερθεί με «διαδικασίες εξπρές»! Θα τις προλάβουν τις εκλογές!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 08/01/2011 19:22:49

  Ναι κοστιζει 15 εκατ. και δοθηκε κατ αναθεση, ειναι επειγον βλεπετε.
  Οσο για την αντιπολιτευση την μειζονα, κ. ροδινε, με την ταχυτητα που αντιδρα, και αφηνει τον Πακη μονιμως να την υπερασπιζεται ,θα γινει ελλασων.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 08/01/2011 19:25:28

  Η ΝΔ γιατί δεν πάει την κουβέντα στο τι θα γίνει με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει τα αστικά κέντρα και έχουν εκτινάξει τους δείκτες εγκληματικότητας.

  Γιατί δεν φέρνει σε συζήτηση τις προτάσεις της.

  Μέχρι τώρα πιθανόν να φοβότανε μην κατηγορηθεί για ρατσισμό.

  Τώρα που ανοίγει το Πασόκ το θέμα γιατί δεν βγαίνει μπροστά ;;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 08/01/2011 21:14:28

   Αρη,
   έχω και εγώ την ίδια απορία.

 3. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 08/01/2011 19:39:09

  Δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον "φράχτη" μόνο επικοινωνιακά. Εμένα περισσότερο με ενοχλεί που κάποιοι δεν θέλουν τον φράχτη επειδή θεωρούν (καλώς ή κακώς) ότι ο φράχτης θα εμποδίσει την είσοδο των λαθρομεταναστών! Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους λαθρομετανάστες είναι πρόβλημα νοοτροπίας και πολιτικής βούλησης που προσωπικά αμφιβάλλω αν έχει η κυβέρνηση-Αν δεν καταλάβουμε όλοι ότι η λαθρομετανάστευση είναι υπαρκτό ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,

  ".....-αν δεν σταματήσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε ως “ρατσιστές” και “ξενοφοβικοί” ,
  -αν δεν μπορέσουμε να κατανοήσουμε το γεγονός ότι κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης από κάποιες άλλες που αισθάνονται και προτιμούν να δρουν ως “κράτος εν κράτει”
  -αν δεν συνειδητοποιήσουμε αυτό που είπε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια Μάνφρεντ Νόβακ που μας επισκέφθηκε πριν 2-3 μήνες για το θέμα αυτό: “Greece is facing a national crisis regarding irregular migration”
  -αν δεν καταλάβουμε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λαθρομετανάστευση
  ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ.
  Κι ο φράχτης που θα φτιαχτεί στον Εβρο (αν φτιαχτεί) θα είναι απλώς “πεταμένα λεφτά”. "
  Το κλείσιμο από το "Ο φράχτης" 5/1 στο http://firiki2010.wordpress.com/

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ firiki2010.wordpress.com 08/01/2011 21:17:33

   Firiki,
   Ο φράχτης δεν θα φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Επικοινωνιακό παιχνίδι είναι για λένε οτι έκαναν κάτι.
   Η Κυβέρνηση θα επενδύσει στο θέμα, θα το σηκώσει πολιτικά επειδή πιστεύουν οτι θα εγκλωβίσουν συντηρητικούς ψηφοφόρους.
   Και σ' αυτό πρέπει να αντιδράσει έγκαιρα η Ν.Δ. για να μην χρειαστεί να ...τρέχει.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 21:24:55

    Οχι μονο αυτο.Οπως γραφω και πιο κατω λογω των εξαρτημενων αντανακλαστικων της αριστερας το μεταναστευτικο θα οδηγησει σε ρηξη των αντιμνημονιακων (αν υπηρχε τετοιο πραγμα) ΝΔ και αριστερας στη βαση και στην αποξενωση της αριστερας απο την πλειοψηφια του λαου σε ενα θεμα την ωρα που θα εχει νεα μετρα λιτοτητος.
    Με την χρηση του μεταναστευτικου το ΠΑΣΟΚ επανακτα τη θεση του στο κεντρο της πολιτικης και μπορει παλι να ελισσεται κατα εσωτερικες γραμμες οπως θα ελεγαν οι στρατιωτικοι.

 4. Πόντιος avatar
  Πόντιος 08/01/2011 20:07:14

  Δεν πρόλαβε να γυρίσει ο ΓΑΠ από το Ερζερούμ και τα ΜΜ Εξαπάτησης ανέλαβαν τον εξωραισμό του και την δημιουργία εθνικού προφίλ, οτι και καλά θα ματαίωνε την επίσκεψη γιατι κάνανε υπερπτήσεις τα τούρκικα αεροπλάνα.
  Καλή η προσπάθεια για να είναι αληθινή ουδείς δίνει σημασία στον κύριο με το μπλε κασκόλ και τα σκι και στήθηκε η δήθεν αντίδραση του τουρκικού τυπου κατα του Ερτογαν γιατι δεν απάντησε στη γρινια του ΓΑΠ. Ετσι κι αλλιως είναι τόσο χαμηλό το κύρος της χώρας υπό τον ΓΑΠ που ουδείς της δίνει σημασία και αφού πήγε ακύρωσε κάθε δήθεν "ηρωισμό" οι Τούρκοι πήραν προφανώς αυτά που ήθελαν και είχαν σχεδιάσει όπως πάντα, τα άλλα λέγονται για εσωτερική κατανάλωση.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Πόντιος 08/01/2011 23:12:24

   Τα ΜΜ εξαπάτησης της Τουρκίας εννοείς?

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 08/01/2011 20:12:34

  Άσχετο με τον τίτλο του άρθρου
  Ακούω τώρα τις ειδήσεις του ΜΕΓΚΑ

  Άκουσα αντιδράσεις και δηλώσεις αναφορικά με το ταξίδι του ΓΑΠ από τα ακόλουθα κατά σειρά κόμματα:
  1) ΚΚΕ
  2) ΛΑΟΣ
  3) ΣΥΡΙΖΑ
  4) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Ποια είναι η αντίδραση της ΝΔ; Ποια του Σαμαρά; Ποιος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για την εξωτερική πολιτική; Ποια η δηλωσή του;

  Μήπως η ΝΔ καλύπτεται από τις διθυραμβικές δηλώσεις του ΜΕΓΚΑ προς τον ΓΑΠ, τον νέο βασιλιά Λεωνίδα;

  Φίλοι μου, η ΝΔ βαδίζει στη Σαχάρα. Κρίμα!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 08/01/2011 21:10:36

   Είδα και εγώ το δελτίο του MEGA. είναι όπως τα γράφεις.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 21:14:34

    Yπηρξε μια δηλωση Αβραμοπουλου πριν τη συναντηση.Μετα τη συναντηση και το λογο Παπανδρεου δεν μπορει να γινει κριτικη επι υποτιθεμενων παραχωρησεων οταν δεν υπαρχουν αποδειξεις.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 08/01/2011 21:23:34

     Ψυχραιμία,
     Προφανώς και η Ν.Δ δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις επι υποτιθεμένων παραχωρήσεων.

     Ομως το MEGA απόψε παρουσίασε τον Παπανδρέου ως τον άνθρωπο που κατατρόπωσε τον Ερντογάν!
     Γιατί τώρα εγώ υποψιάζομαι οτι δημοσίως παριστάνουμε τους γενναίους για να κρύψουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί στο "τρίωρο";
     Ας είμαστε επιφυλακτικοί.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:16:27

      To ΜEGA ειναι οργανο του καθεστωτος.
      Αλλα τι εχει συμφωνηθει αν εχει συμφωνηθει δεν ξερουμε.Οποτε δεν μπορει να γινει κριτικη -αυτη ειναι η απαντηση γιατι δε βγαινει ανακοινωση απο τη ΝΔ.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Αρματιστής 09/01/2011 01:03:38

   Επειδή έχει ζητήσει "προ ημερησίας" αναπαύεται στις δάφνες της.
   Έτσι νομίζουν ότι γίνεται η πολιτική.
   Να περιμένεις σαν την αλεπού να πέσουν τ'αρχίδια του κριαριού.

 6. leste avatar
  leste 08/01/2011 20:13:45

  Εξαιρετική ανάλυση το πως βλέπει κανείς την λαθρομετανάστευση εξαρτάται και από το πως αντιλαμβάνεται και εκείνο που είχε πει σε μια ομιλία του ο Σαμαράς,σε μία απ' τις καλύτερες του στιγμές, "είμαστε χώρα, δεν είμαστε χώρος, είμαστε λαός, δεν είμαστε πληθυσμός". Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν πόσο σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η παράνομη μετανάστευση .Λέω σχεδόν γιατί για ορισμένους,που δεν βλέπουν τους Έλληνες ως λαό αλλά σαν πληθυσμό, η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών είναι μια εύκολη λύση για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας όπως και για το ασφαλιστικό και για άλλους,που δεν βλέπουν την Ελλάδα ως χώρα αλλά σαν χώρο, μια λύση στο πρόβλημα του υψηλού εργατικού κόστους,πολλά φτηνά εργατικά χέρια δίχως τις απαιτήσεις για παράλογα δικαιώματα που έχουν οι ντόπιοι. Όταν οι μισθοί στην χώρα πέφτουν ,τα πολυτεκνικά επιδόματα επιχειρείται να κοπούν , η ανεργία ανεβαίνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι νέοι βλέπουν σαν μόνη διέξοδο την μετανάστευση , είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για την αντικατάσταση του ελληνικού λαού με ξένους πληθυσμούς.
  Ευτυχώς οι παραπάνω αποτελούν μια ισχυρή μεν αλλά μικρή δε μειοψηφία. Και όσο το πρόβλημα γιγαντώνεται,και το ζούμε καθημερινά,είναι αδύνατον να αγνοηθεί ,ούτε γίνεται να υποβαθμιστεί άλλο, θα πρέπει να δείξει ότι κάτι κάνει . Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδεολογία και πλέει κατά κει που θα φυσήξει το συμφέρον είναι αποδεδειγμένο .Παίζουν,λοιπόν, το τελευταίο τους επικοινωνιακό χαρτί. Απ' την μια υψώνουν φράκτη και από την άλλη τους τάζουν άσυλο – άραγε τι μήνυμα στέλνουν ..

 7. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 08/01/2011 20:22:59

  Αγαπητέ Κώστα καλησπέρα

  Το Αιγαίο είναι μια δύσκολη θάλασσα και μολονότι τα νησιά είναι κοντα στα Τουρκικά παράλια, η διεκπεραίωση των λαθρομεταναστών στα νησιά μας είχε κόστος. Η διέκπεραίωση από τον Έβρο ήταν και αυτή πολύ δύσκολη, τα μέσα διεκπεραίωσης δεν είχαν μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς και το όλο εγχείρημα στοίχιζε.

  Από τη στιγμή που έγινε άρση του ναρκοπεδίου που διέτρεχε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων στο Καρααγάτσ σε επαφή με την Α/Τ τάφρο, η διεκπεραίωση των λαθραίων γίνεται πλέον από το χέρσο σύνορο και μάλλον εύκολα και χωρίς κόστος. Οπωσδήποτε με τη σύμπραξη βεβαίως των Τουρκικών αρχών.

  Οπωσδήποτε το συρματόπλεγμα δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι κάθε παθητικό μέτρο θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο. Ακόμη και αν χρειαστεί να στρώσουν και πάλι το ναρκοπέδιο, αρκεί να το σημάνουν καλά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 08/01/2011 21:06:47

   Αρματιστή,
   Κατάγομαι από τον Εβρο και έζησα εκεί μέχρι τα 18 μου χρόνια. Ξέρω και τον ποταμό.
   Ο φράχτης εκεί που θα γίνει δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα. Θα το μεταθέσει κάπου αλλού.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/01/2011 20:25:32

  Το Μεγκα εχει γινει Τηλεαστυ !! Φταχτης σκετος.
  Ευτυχως να λετε που θα βαλουμε συρνατοπλεγμα και οχι τοιχο, διοτι δε θα μας αφηναν οι μεμετηδες!! Το φραχτη τον βλεπουν φιλικο, τον τοιχο επιθετικο !! χαχαχααα το ειπε ο αλλος ο μουστακιας.
  Φοβου τους μεμετηδες και σκι φεροντες.

  ΠΠ

 9. MANIA avatar
  MANIA 08/01/2011 20:28:35

  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ...

 10. φωτεινη avatar
  φωτεινη 08/01/2011 20:55:05

  προλαμβανουν αυτα που η αντιπολιτευση μπορει να κανει.ο πατριωτικος οιστρος στο εζρερουμ τι σας λεει εσας;γιατι εμενα μου λεει προσπαθεια εξουδετερωσης σαμαρα.ειναι το γνωστο παιχνιδι που ειδαμε mea culpa,mea culpa,mea grandisima culpa του μπαμπα,ειναι το πιστολι στο τραπεζι και μετα το καστελοριζο με τον ερπη του υιου,και απειρα αλλα παραδειγματα.ο σαμαρας για καποιους λογους κραταει χαμηλους τονους,και ισως ετσι πρεπει να κανει ,αυτος θα ξερει πιο καλα.ομως η νδ δεν ειναι μονο ο σαμαρας.δεν ειναι πολυσυλλεκτικο κομμα,δεν εχει πολλες φωνες,δεν μπορει να εκφραζει τις αποψεις του ο καθενας;και εκτος κομματικης γραμμης.δεστε ο αρχικοπριτης[αυτες τις δυο λεξεις κοπριτης και αρχικοπριτης τις χρησιμοποιω,αφου , δεν μπορω να τις θεωρησω πνευματικη ιδιοκτησια κανενος, διοτι αυτος που τις παρηγαγε πληρωνεται απο μενα και τον ελληνικο λαο για τριαντα και πλεον χρονια και δηστυχως φαινεται οτι ειναι και το μοναδικο παραχθεν εργο.τη σημαια στα ιμια την πηρε ο αερας δεν απαιτηθηκε καμμια αλλη προσπαθεια. ]εκφραζει τις προσωπικες του αποψεις,λεει,οχι την κυβερνηση.χρειαζεται πολυγλωσσια και οχι διπροσωπεια αλλα πολυπροσωπια κυριε Ροδινε,γιατι εδω εχουμε να κανουμε με την λερναια υδρα.ενα κεφαλι της κοβεις,δυο ξεφυτρωνουνε.δεν χρειαζεται να ειμαστε συνεπεις.δεν χρειαζεται να συμφωνει ο σαμαρας.μια αρχη εγινε με τον φαηλο κρανιδιωτη.θελουμε πολλους ,και πρεπει απαραιτητως να εκφραζουνε τον εαυτο τους και μονο τον εαυτο τους.αντε σε περιπτωση σοβαρου εκτροχιασμου να δεχθει και κανεις καμμια επιπληξη.το μηνυμα θα εχει περασει.δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο για την αντιμετωπιση αυτης της περιπτωσης διαχρονικης λερναιας υδρας.μπορει να ειναι και βλακεια αλλα την καταθετω το ιδιο.

 11. ierofantis avatar
  ierofantis 08/01/2011 21:13:00

  Καλησπέρα κύριε Ροδινέ.

  Είμαι της άποψης πως το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται με έγερση φρακτών τοιχών ή ναρκοπεδίων. Πολύ απλά, διότι οι άνθρωποι που μετακινούνται προς τα εδώ, είναι πολύ απελπισμένοι ή πολύ τρελοί για να νομίζουμε ότι με παθητικά μέτρα αντιμετώπισης, θα τους κρατήσουμε εκτός συνόρων.

  Εκτιμώ ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης θα μπορέσουμε κάπως να το τιθασσεύσουμε, όταν καταστήσουμε σαφές ότι από τη μία, θα είναι αφενός δυσκολότερο να εισέλθει κάποιος στη χώρα (παθητικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος - καλύτερη και σκπληρότερη φύλαξη συνόρων κ.ο.κ.) και από την άλλη, να δημιουργήσουμε την πεποίθηση και όχι απλώς την αίσθηση σε αυτούς που αποννοούνται να εισέλθουν στη χώρα παρανόμως, ότι αυτό συνιστά αδίκημα που επισύρει αυστηρότατες ποινές και για τον λαθραία εισερχόμενο και για τον συνεργό του διακινητή.

  Για τον διακινητή που συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρο να διαπράττει το σδίκημα της διευκόλυνσης λαθρομεταναστών να εισέλθουν στη χώρα, θα πρότεινα αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα ώστε το αδίκημα να συνιστά ειδεχθές κακούργημα που να επισύρει την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή χωρίς ελεφρυντικά και χωρίς ευεργετικές διατάξεις για την μείωση ποινής κατά τη διάρκεια εκτίσεώς της.

  Ως προς τους λάθρομετανάστες, αν αναρωτιέστε πως θα γίνει να δικάσουμε ή ακόμα - ακόμα να φυλακίσουμε τόσους πολλούς, ας πω και εγώ μια "ρατσιστική" ιδέα, καθώς κάποιος άλλος φίλος σε άλλη ανάρτηση και με αφορμή ένα σχόλιό μου, με κατηγόρησε ως ρατσιστή.

  Θα πρότεινα, ας πούμε, να επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ με μόνιμο προσωπικό από απόστρατους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του στρατού. Οι λάθρο, αντί ποινής φυλάκισης και στοίβαγμα σε ακατάλληλες φυλακές, όπου εμφιλοχωρούν εξεγέρσεις και κακοποίηση, εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι δεν τυγχάνουν προστασίας ως μη δικαιούμενοι πολιτικού ασύλου ή προσφυγικής προστασίας, να καταδικάζονται τρόπον τινά σε υποχρεωτική εργασία, με φαγητό και κατάλυμα, επί διετία, στην νέα αυτή ΜΟΜΑ, με σκοπό, ως εργατικό δυναμικό, να συμβάλλουν στην διάνοιξη δρόμων, αρδρευτικών καναλιών, μικρών γεφυρών, και την εκτέλεση άλλων μικρών ή μεσαίων έργων στην περιφέρεια.

  Μετά τη διετία, η ΜΟΜΑ δια των αρμοδίων στελεχών της, θα μπορούσε να συντάσσει έκθεση πεπραγμένων καθενός από αυτούς, να αξιολογεί ποιοι από αυτούς διαθέτουν ικανότητες ή δεξιότητες χρήσιμες για τη χώρα, ποιοι έχουν επιδείξει ήθος, καλή συμπεριφορά, συνεργασιμότητα, οξύνοια, ηγετικές ικανότητες ή απλώς είναι καλοί δουλευταράδες. Αυτούς θα μπορούσαμε να τους δώσουμε καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος στη χώρα, ακόμη και άσυλο. Οι υπόλοιποι, που θα είναι και οι περισσότεροι, κατόπιν προηγούμενης διαβούλευσης με τις πρεσβείες των χωρών τους και, αν δεν υπάρχουν πρεσβείες, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα διοδεύονται αμέσως για απέλαση από τη χώρα με συνοπτικές διαδικασίες και δαπάναις των πρεσβειών τους ή του ΟΗΕ.

  Ποιος θα ήθελε να ερχόταν στην Ελλάδα και αντί να είναι σε τρεις μέρες στην Αθηνα, στο γκέτο που του είχαν υποσχεθεί, να κατέληγε για δύο χρόνια να σκάβει bunkers αρμάτων μάχης στη Ρόδο, ή αρδευτικό κανάλι κατα μήκος του Έβρου για τους αγρότες της περιοχής ή να κατασκευάζει αγροτικούς ή επαρχιακούς δρόμους στην Πίνδο καταχείμωνο...;

  Είμαι βέβαιος ότι αν τους έλεγαν οι δουλέμποροι ότι θα τους έφερναν στην Ελλάδα, αυτοί θα έλεγαν, "καλύτερα να μας πας στην Ιταλία..."

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ierofantis 08/01/2011 21:20:45

   Kαταναγκαστικα εργα δεν υπαρχουν στην ΕΕ σημερα.Ας ψαξουμε για αλλη ιδεα.
   Βεβαιως η θεση της ΝΔ πρεπει να ειναι οτι ο φραχτης ειναι ανεπαρκης και πρεπει να καλυψει ολο τον Εβρο.
   Θεωρω οτι οι Ισραηλινοι με τους οποιους αναπτυσσουμε σχεσεις θα εχουν τεχνολογια και για περασματα απο τη θαλασσα αλλα θελει ψαξιμο.
   Για τον Παυλοπουλο ας το αφησουμε καλυτερα.
   Η επικοινωνιακη στοχευση του ΠΑΣΟΚ ειναι δεδομενη οπως και η διασπαση του αντιμνημονιακου μετωπου και η τοποθετηση του πιο μικρου αλλα πιο μαχητικου κομματιου του,του αριστερου σε αντιθεση με τη μεγαλη πλειοψηφια της κοινης γνωμης στο θεμα μεταναστευση.Αυτο ομως ειναι προβλημα της αριστερας και οχι της ΝΔ.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ψυχραιμια 08/01/2011 21:50:46

    Καλά βρε φίλε μου, μη το βαφτίζεις καταναγκαστικά έργα, πες το "Εναλλακτική έκτιση ποινής", βάλτο σε ένα πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης των κρατουμένων για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος, βάλε και μια - δυο ΜΚΟ, που κατά τα άλλα τις χρηματοδοτείς, να συντάξουν καμιά εκθεση για το πόσο καλά και αρμονικά πηγαίνει το πρόγραμμα και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι κρατούμενοι που κάνουν εκδρομές ανα την Ελλάδα και συνδυάζουν εποικοδομητική εργασία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο... Στη ορολογία θα κολλήσουμε τώρα;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ierofantis 08/01/2011 22:01:43

     Δεν περναει οποιαδηποτε υποχρεωτικη εργασια στην ΕΕ.Αν απο την αλλη πλευρα τους πληρωνεις μικροτερο μισθο απο τον κανονικο και δεχονται κατι μπορει να γινει.Τοτε ομως θα υπαρχει εσωτερικο προβλημα με τα συνδικατα.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ψυχραιμια 08/01/2011 22:28:42

      Κοίτα, από το να είμαι ο σκουπιδοντενεκές της Ευρώπης και να μου δίνουν κάτι ψιχουλάκια για να κρατάω στο έδαφός μου λάθρο, που σε αντίθετη περίπτωση, αν τους άφηνα, που δεν μπορώ, λόγω συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, θα κατέκλυζαν τις πόλεις τους, μην είσαι τόσο βέβαιος ότι δεν θα "πέρναγε".

      Καλό περιτυλιγμα θέλουμε και gutsάτους ηγέτες. Οι Ευρωπαίοι μια χαρά θα είναι. Μη σου πω ότι θα κάνουν και χαρούλες...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ierofantis 08/01/2011 23:18:47

      Ierofanti,
      "κέντρο διαλογής μεταναστών" μου είπε κάποιος βορειοευρωπαίος

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:23:02

      Γιατι δε λεει η ΝΔ οτι το Δουβλινο ΙΙ το υπεγραψε ο Παπανδρεου;
      Σημερα ολο το ΠΑΣΟΚ,ακομη και "αντιρατσιστικες" οργανωσεις βαλλουν κατα του Δουβλινο ΙΙ ως καποιου "κολπου" της ΕΕ αλλα εχει και μια ελληνικη υπογραφη,ετσι;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:28:52

      Ψυχραιμία,
      Κάνεις κάτι ερωτήσεις και σύ;

      Πόσοι νομίζεις οτι ξέρουν για το Δουβλίνο;

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:31:03

      Το κέντρο διαλογής προϋποθέτει διαλογή... Ούτε αυτό δεν κάνουμε.

      Επισης θα συμφωνήσω με τον Ψυχραιμία για την αφωνία σχετικά με το Δουβλίνο ΙΙ από μέρους ΝΔ.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:31:08

      H ND φανταζομαι οτι ξερει.
      Εκτος αν δεν θελει να προσβαλλει αυτον που υπεγραψε κατι που ολοι σημερα καταγγελλουν στα πλαισια του πολιτικου πολιτισμου.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 08/01/2011 21:52:18

    Άσε μας με τους ισραηλινούς ρε Ψυχραιμία. Που το βρήκαν το ναυτικό αυτοί; Αν δεν είμαστε ικανοί να φυλάξουμε τα νησιά από τους λάθρο τότε πως λέμε ότι είναι δικά μας;

    Πρέπει να αγοράσουμε ότι εξοπλισμό χρειαζόμαστε να τον βάλουμε πάνω στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και να μην αφήνουμε να περνάει κουνούπι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ierofantis 08/01/2011 21:36:12

   Ierofantis,
   Κατ΄ αρχήν συμφωνώ μαζί σου οτι πρέπει να αυστηροποιηθεί ο Π.Κ. και για αυτούς που διακινούν λαθρομετανάστες.
   Επίσης, να επαναπροωθούνται άμεσα στις χώρες τους όσοι εισέρχονται ή συλλαμβάνονται να διαμένουν παράνομα στη χώρα.
   Υπάρχουν πολλοι τρόπο να εντοπιστούν οι λαθρομετανάστες.
   Τώρα, αν πρέπει η ποινή φυλάκισης να εκτίεται με κάποιου είδους εργασία, δεν ξέρω πως μπορεί να ρυθμιστεί.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 21:52:34

    Αναφορικά με την τελαυταία περίοδο του σχολίου σας κ. Ροδινέ, παραπέμπω λιγάκι παραπάνω, στα όσα έγραψα στον Ψυχραιμία, σε απάντηση σχολίου του.

    Στα λοιπά συμφωνούμε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ierofantis 08/01/2011 22:00:43

   Και είσαι σίγουρος ότι, ακόμα κι αν επιτρεπόταν, θα έμεναν οι λάθρο να δουλεύουν στα κάτεργα και δεν θα παρατούσαν σύξυλους τους αξιωματικούς της ΜΟΜΑ; Τι δικαιοδοσία θα είχαν οι τελευταίοι απέναντι σε έναν απείθαρχο λάθρο που δεν υπακούει και φεύγει;

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Αυριανιστής 08/01/2011 22:24:13

    Την εξουσία του δεσμοφύλακα, αφού η εργασία θα παρέχεται έναντι έκτισης ποινικής καταδίκης φυλάκισης.

 12. anonymous avatar
  anonymous 08/01/2011 21:22:21

  H γερουσιαστής Γκάμπι Γκίφορντς δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι στη διάρκεια εκδήλωσης στην Τουσόν της Αριζόνα. Ήταν υπέρμαχος του φράχτη και της αιολικής ενέργειας. Νεκροί άλλοι 5 και 12 τραυματίες. Ο άνδρας συνελήφθη.

  Sky News

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/01/2011 21:27:02

  Ψυχραιμία,
  έτσι ακριβώς.
  Για αυτό γραφω και ξαγράφω οτι η Ν.Δ. πρέπει να αντιδράσει γιατι με το θέμα αυτό παίζονται πολλά.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 22:26:37

   Κ. Ροδινέ, το θέαμα Παπανδρέου στο Ερζερούμ μάλλον είναι ετοιμασία για εθνικές εκλογές. Δεν αποκλείω και άλλα σενάρια βέβαια.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Νίκος 08/01/2011 22:27:43

    Νίκο,
    όπως και οι ανακοινώσεις Παπουτσή!

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 22:31:22

     Ναι, με πρόλαβες. Έτσι πιστεύω και εγώ.
     Το προαωράω ένα βήμα πιο κάτω.
     1) Γινονται εκλογές με ψευτοπατριωτισμό, στο πνεύμα του "λεφτά υπάρχουν (στις τσέπες μας) απο τον εσμό των γκαουλάϊτερ και ας πούμε ότι κερδίζουν.
     2) Τι πιο καλύτερο πλαίσιο απο αυτό. Προχωρεί σε συνολική διευθέτηση των Αιγαίου, Μακεδονικού και πιθανόν του Κυπριακού.
     3) Πάει για ΟΗΕ.

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Νίκος 08/01/2011 22:28:02

    Ο φράχτης, η ψευτοπατριωτική στάση Παπανδρέου σε εσωτερική, παρακλαώ, σύναξη Τούρκων, και μεμρικά άλλα μάλλον συνηγορούν για επίσπευση εκλογών εδώ. Είδομεν...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 09/01/2011 01:00:10

   Aρα οι ευθύνες πέφτουν στη Ν.Δ πάλι που δεν τολμά να ξεδιπλώσει την πολιτική της.
   Δεν έβλεπε ότι η ανοχή της κοινωνίας στους μετανάστες έχει εξαντληθεί?
   Δεν είδε το 20% των ωαζιστών στον Αγιο Παντελεήμονα?
   Αυτό το κόμμα δυστυχώς δεν διορθώνεται με τίποτα.
   Και τώρα με το να γκρινιάζουμε ότι δεν αποδίδει ο φράχτης δεν μας ακούει κανένας.
   Αισθάνθηκα γελοίος χθές που άκουγα τον Πάνο να λέει ότι δεν είναι δυνατον η Ελλάδα να έχει την ηπιότερη νομοθεσία για το μεταναστευτικό από όλη την Ε.Ε.
   Αλήθεια Πάνο? Και ο Πάκης τί έκανε?
   Ευχαριστούσε τους μετανάστες που μας προτίμησαν?
   Και βγαίνει και πρώτη μούρη στα κανάλια να μιλήσει για μεταναστευτικό.

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/01/2011 21:43:55

  Δυστυχώς το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δε λύνεται ούτε με συρματοπλέγματα ούτε με αστυνομικά μέτρα. Το παράδειγμα των συνόρων των Η.Π.Α με το Μεξικό είναι ενδεικτικό. Όσο η ανέχεια, η φτώχεια, ο πόλεμος και η απελπισία κυροαρχούν στις χώρες προέλευσεις, τόσο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο διεθνές κύκλωμα trafficing του οποίου ο τζίρος είναι πολλά δις δολλάρια ετησίως. Συνεπώς, μια χώρα με συνοριακές ιδιομορφίες όπως η δική μας είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να αναχαιτίσει το υπαρκτό ρεύμα λαθρομεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη. Η φράχτης του Παπουτσή είναι μια επικοινωνιακή πομφόλυγα και τίποτε άλλο. Κινείται στο επίπεδο δημιουργίας ενυπώσεων και μόνο. Όπως και η συνολική "μεταναστευτική πολιτική" της χώρας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει ούτε με τις προοδευτικές πεποιθήσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων (δηλ. να μείνουν εδώ αφού όλοι είμαστε πολίτες του κόσμου και φιλάνθρωποι - αλλά μακριά από τις μεζονέτες μας) ούτε με αστυνομοκρατικές αντιλήψεις φραχτών, ηλεκτροφόρων συρμάτων, βύθισης πλοιαρίων κλπ. Και τα δύο έχουν αποδειχθεί και αποτελεσματικά αλλά και εθνικά επικίνδυνα. Επειδή η ελίτ η οποία βρίσκεται στην εξουσία δεν είναι δυνατό να λύσει τόσο σοβαρά και σύνθετα προβλήματα από το Βυζαντινό του Χίλτον υπό το βλάμμα ημιθανών αστακών, δεν είμαι αισιόδοξος. Μια βόλτα αργά τη νύχτα στην οδό Σωκράτους μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο τι σημαίνει αυτό το πρόβλημα. Εκτός και αν φτιάξει ο Παπουτσής και κανέναν φράχτη στο τρίγωνο Σωκράτους, Πειραιώς και Αθηνάς.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/01/2011 21:46:22

   και ξαναλεω.. εαν το προτεινε ο Αδωνις ή ο Πολυδωρας, τι θα γινοταν???

   Αληθεια ο Βαλλιανατος ο φιλος του ΓΑΠ τι εχει να πει για το φραχτη??

   ΠΠ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/01/2011 21:50:33

    Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ηγείτο των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα, θα ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης και θα την κατήγγειλε στη .....σοσιαλιστική διεθνή!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/01/2011 22:04:13

    Δεν εχει σημασια αυτο.Ειπαμε οτι ειναι το τελευταιο θεμα οπου το ΠΑΣΟΚ μπορει να ελιχθει πηγαινοντας μια δεξια και μια αριστερα.Στην οικονομια δεν μπορει.Εκει μπορει και θα παιξει αντιρατσιστικα και αστυνομικα ταυτοχρονα οπως συνηθως.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/01/2011 21:51:08

   Μέχρι εδώ συμφωνούμε, παρακάτω;

  • Misha avatar
   Misha @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/01/2011 21:55:16

   Γιάννη, το τριγωνο που αναφερεις οι μπάτσοι το φυλάνε «σαν τα μάτια» τους! Είναι φρικτό αυτό που συμβαίνει, ολόκληρες διμοιρίες ΜΑΤ και δίπλα τους, στα πέντε μέτρα να πουλάνε την πρεζα οι έμποροι με ζυγαριές και όλα τα αξεσουάρ .

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Misha 08/01/2011 22:08:26

    Δυστυχώς δεν έχω να προτείνω λύση. Ίσως να μην είμαι ειδικός αλλά εδώ νομίζω ότι η εξίσωση είναι αδύνατη. Η λογική λέει ότι πρέπει να δημιουργήσεις τέτοιες συνθήκες ώστε να μην έχουν κίνητρο να εισέλθουν και για όσους εν τέλει εισέρχονται να δημιουργήσεις συνθήκες για να μην γκετοποιούνται. Όμως αυτά είναι θεωρία.

    Και μια προσωπική εμπειρία. Κάποιο βράδυ μετά τα μεσἀνυχτα, κατέβαινα με το αυτοκίνητο τη Σωκράτους. Λίγοπριν τη διαστάυρωση με τη Μενάνδρου πάμπολες αφρικανές πόρνες έκαναν πιάτσα υπό την υψηλή εποιπτέια τον προστατών. Μέσα στο στενάκι δύο ομάδες έλυναν τις διαφορές τους με ατέλειωτο ξύλο. Συνέχισα γρήγορα και διέσχισα την Πειραιώς. Στο πρώτο στενό υπήρχε πτώμα πάνω στη γωνία σκεπασμένο με λευκό σεντόνι ενώ οι αστυνομικοί συνέλλεγαν στοιχεία. Σε απόσταση πενατοκοσίων μέτεων αριστερότερα είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και λίγο πιοκάτωμερικά από τα πιο ιν κλαμπ της νυχτερινής Αθήνας.

 15. anonymous avatar
  anonymous 08/01/2011 21:55:57

  αποψεις συζυγου τραγουδιστη και Γαβρα στην ερτ

  Γαβρας: οι Έλληνες καταγονται απο τουρκαλβανους
  h**p://www.youtube.com/watch?v=xV9Ub6mXqts&feature=player_embedded

 16. anonymous avatar
  anonymous 08/01/2011 22:01:48

  (3:30 του βίντεο) είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να λέμε πως είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αφού οι πρόγονοί μας ήσαντε Τούρκοι και Αλβανοί.
  Κ.Γ.: «Είναι υβριστικό να τους λέτε παράνομους τους μετανάστες. Παράνομοι θα πεί εγκληματίες. Να αρχίσει ο σεβασμός σ' αυτούς τους ανθρώπους. Μερικοί να μείνουν εδώ και να γίνουν Έλληνες. Νομίζω ότι πάντα η Ελλάδα έχει δημιουργηθεί από τους Αλβανούς, από τους Τούρκους κι από ανθρώπους από άλλες χώρες. Δεν νομίζω πως είμαστε εμείς οι Έλληνες, καθαρόαιμοι Αρχαίοι Έλληνες. Είναι απαράδεκτο να το λέμε αυτό»!.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anonymous 08/01/2011 22:16:05

   τέτοιες ανιστόρητες βλακίες κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά

 17. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 08/01/2011 22:10:19

  Καλησπέρα κύριε Ροδινέ,
  Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ανεγείρει φράχτες, τείχη, όπως θέλετε πείτε τα, θυμίζει αντίδραση τμήαματος του πληθυσμού στην Αθήνα του Θεμιστοκλή, που νόμιζε ότι αν έφτιαχνε ξύλινα τείχη θα σωζόταν από τους Πέρσες (λέγε με σήμερα ήττα, διάλυση του ΠΑΣΟΚ και φυγή από την Ελευσίνα για όσους μπορούν να τρέξουν ως εκεί). Άλλα "ξύλινα τείχη" χρειάζονται κατά το "μέγα το της θαλάττης κράτος" και τέτοια τείχη δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που τα οραματίζεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει όραμα για την Ελλάδα΄(μέγα....κράτος) και επομένως συμπεριφέρεται όπως οι γέροντες και τα γυναικόπαιδα που πήραν το χρησμό τοις μετρητοίς, κατά το γράμμα και όχι το πνεύμα και έμειναν στην Αθήνα. Το ΠΑΣΟΚ, και το κυριότερο, τα πρόσωπα που συνιστούν τον ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ θα έχουν την τύχη όσων οχυρώθηκαν τότε πίσω από τα ξύλινα τείχη, τουλάχιστον πολιτικά. Δεν είναι πλεόν θέμα ΝΔ ούτε Πασοκοραγκούσηδων ούτε ΜΕΓΚΑ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Bodinus1576 08/01/2011 22:18:19

   θα μου επιτρέψετε να το επαναλάβω.
   Το ΠΑΣΟΚ "σηκώνοντας" το μεταναστευτικό επιχειρεί να εγκλωβίσει συντηρητικούς ψηφοφόρους που τους χάνει λόγω της οικονομικής του πολιτικής.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 22:23:38

    Τί να πρωτομαζέψει από συντηρητικούς ψηφοφόρους που δυσανασχετούν; Τους υβρισθέντες από τον Πάγκαλο, αυτούς που αηδιάζουν όταν βλέπουν ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους να βρίζουν και μετά να περνάνε μπουρζουαζίστικη πρωτοχρονιά σε σουίτες ή αυτούς που έχουν υποστεί διαρρήξεις, ληστείες, προπηλακισμούς κοκ? Βάλτε και τους εθνικά ευαισθητοποιημένους που το 3ωρο του Ερζερούμ τους έχει κάτσει "κάπως"

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Bodinus1576 08/01/2011 22:26:42

     για αυτό και θυμήθηκαν το μεταναστευτικό για το οποίο κώφευαν τόσον καιρό

     • Bodinus1576 avatar
      Bodinus1576 @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 22:29:28

      Εδώ τους τα χάλασε ο Παπούλιας (άθελά του) που αποσύνδεσε το μετανασταστευτικό από τα κοινωνικά ζητήματα και το ενέταξε στα εθνικά. Πλέον και μετά τη δήλωση του ΠτΔ το μεταναστευτικό θεωρείται ζήτημα, που άπτεται εθνικών ζητημάτων, όπως πληθυσμιακή αλλοίωση, χειραγωγήσιμες μειονότητες κοκ. Το προσκύνημα στσα Προπύλαια ήταν κομβικό.

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/01/2011 22:13:11

  Ωραία Γιάννη, οπότε να αγωνιστούμε για την καταπολέμηση της φτώχειας, ανέχειας, εμφυλίων...να στείλουμε μερικές χιλιάδες αστυνομικούς και αξιωματικούς του στρατού σε κάθε γωνιά της γης και να αφήσουμε τα σύνορα κατά μέρος...
  Αδερφοί μου νομίζω έχουμε ξεφύγει λίγο.
  Μόνο διαπιστώσεις και "μηδέν εις το πηλίκιον" για να μην πω "εξ απαλών ονύχων" αγγίζεται το θέμα...όπως λέει και ο τζέφρυ τσάντ...
  Βρε παιδιά, τώρα πρακτικά να το δούμε το θέμα. Θέλουν να βάλουν τοίχος, θέλουν ναρκοπέδια, θέλουν περιπολίες με "αλτ τις ει" και μετά στο ψαχνό...ότι
  θέλουν να κάνουν μόνο να σταματήσουν το κύμα αυτό που προσπαθεί να καταστρέψει την Ελλάδα μέσω της ισλαμοποίησης χειρίστης μορφής...
  Το απόγευμα σήμερα καμιά 20αριά μαύροι προπηλάκιζαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καταστηματάρχη που τους έκανε παρατήρηση...όλη η παραλία με σεντόνια μαύρων...η αστυνομία ανύπαρκτη...τρομερή κατάσταση...και
  να' χεις και τους αραπάδες να φωνάζουν "μ..κα..", αυτοδικία πλέον μόνο αυτό μας σώζει...
  Αν μπαίνουν μόνο από τα χερσαία σύνορα 300 κάθε μέρα ταλαιπωρημένοι, χυμαδιά...τι θα κάναμε με κομμάντο τούρκους...
  Οι Ιταλοί ένα καραβάνι βούλιαξαν και τελείωσε το παραμύθι..
  Οι Ολλανδοί έναν Αλβανό κρέμασαν και τελείωσε το παραμύθι...
  Τι νομίζετε με αγαπούλες και φιλάκια και φιλανθρωπικές αποστολές στη Γουατεμάλα θα λυθεί το πρόβλημα...

  Αν μπορέσουν να σταματήσουν το κύμα...μαγκιά τους...η προδοσία είναι
  άλλο πράγμα, γι αυτό ήδη κρίνονται...

  Α και άλλο να περάσεις από το ποτάμο ή με κανά σαπιοκάραβο και άλλο πεζός και χαλαρός....

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δημήτρης 08/01/2011 22:14:01

   Αναφερόμουν στον Γιάννη Φαίλτωρ!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Δημήτρης 08/01/2011 22:28:33

    Δημήτρη, μάλλον δεν έγινα σαφής όπως το έγραψα. Είναι βέβαιο ότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να λαμβάνει και μέτρα αστυνόμευσης των συνόρων του αλλά και μέτρα διαχείρισης των εισερχομένων λαθραίως μεταναστών ώστε να μη μετατρέπονται σε κοινωνική αλλά και εθνική μάστιγα.
    Το αδιέξοδο το οποίο περιέγραψα προκύπτει ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι σοβαρό (δηλαδή η ηγεσία και η διοίκησή του). Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να αφήσουμε ασύδοτα τα σύνορά μας. Κάθε άλλο.
    Αλλά όπως έχει αποδειχτεί επί σειρά ετών, η μεταναστευτική πολιτική στη χώρα μας ασκείται πυροσβεστικά και στο επίπεδο της επικοινωνίας των δελτιών των 8:30. Επειδή δεν νομίζω να άλλαξε κάτι ως προς αυτό, είμαι απλώς απαισιόδοξος.

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/01/2011 22:42:22

  Συμφωνώ ότι δεν είναι σοβαρό το κράτος, αυτό εννοείται...αλλά προσωπικά
  πιστεύω πως μέχρι την τελική πτώση θα πέρνει και μια σειρά μέτρα προς την
  σωστή κατεύθυνση για να εκτονώνει τον απίστευτο θυμό των Ελλήνων!
  Θυμάσαι πως είχαν ανακοινώσει το κόψιμο των βοηθημάτων προς τους πολύτεκνους...έ από την πολύ πίεση το πήρε πίσω το μέτρο...θέλω να πω
  πως πλέον αντιλαμβάνονται πως υπάρχει οργή και δεν το αφήνουν να σκάσει απότομα το πράγμα...είναι μανούλες σε αυτά...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δημήτρης 08/01/2011 22:53:04

   Μακάρι, αλλά τα λεφτά από τη διακίνηση είναι πολλά και διαθέσιμα για κάθε είδους λάδωμα. Μπορεί να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για τους διακηνητές, μπορεί να εξοπλίσουμε καλύτερα τις μεθωριακές δυνάμεις, μπορεί να προωθήσουμε και αρκετούς πίσω ή και στην Ευρώπη (για να τους τσούξει). Μπορούν να παρθούν πολλά διοικητικά και αστυνομικά μέτρα.
   Αλλά ποιός θα μας σώσει από το δικαστή που θα τα πάρει για να αθώωσει το διακινητή, από τον υπάλληλο που θα πλαστογραφεί έγγραφα και θα χορηγεί άδειες παραμονής, από το δήμαρχο που θα ψάχνει για ψηφοφόρους αλλά και από την ανάγκη συμπίεσης του κόστους εργασίας από τους εντολοδότες του Δασκαλόπουλου?
   Η πλάκα είναι ότι πολλοί οι οποίοι έχουν νόμιμα έγγραφα και είναι για πολλά χρόνια στη χώρα (κυρίως Αλβανοί) επιστρέφουν στην πατρίδα τους επειδή οι κατασκευές έχουν παγώσει λόγω κρίσης.

 20. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/01/2011 22:46:13

  Ναρκοπέδια.

  Και κροκόδειλους στον Έβρο.
  (Δεν ζουν τόσο βόρεια αλλά η είδηση αρκεί)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Προφήτης 08/01/2011 23:31:37

   Προφήτη,
   περισσότερο σεβασμό για την πατρίδα μου!!!!
   Ούτε ναρκοπέδια, ούτε κροκόδειλους!

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Προφήτης 08/01/2011 23:32:45

   Χα, χα, χα, χα γειά σου ρε Προφήτη. Και που 'σαι, στο Δέλτα να έχει Ανακόντα, χα,χα,χα,χα

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ierofantis 08/01/2011 23:36:54

    Ierofantis,
    επειδή είσαι καινούργιος εδώ πρόσεχε τον ΜΕΤΑ ΘΕΟ Προφήτη!

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:45:26

     Τι εννοείτε κύριε Ροδινέ;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ierofantis 08/01/2011 23:47:51

      Ο Προφήτης θα σε παρασύρει σε επαναστατικούς δρόμους!

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:51:45

      Μην ανησυχείτε.

      Πριν ξεκινήσω να σχολιάζω και εγώ, έκανα χαρτογράφηση της ανθρωπογεωγραφίας εδώ...

      Εξάλλου, μια επανάσταση μας σώζει τώρα.

      Ο Προφήτης με τα δικά του και εμείς με ότι μπορούμε...

      Ευχαριστώ πάντως για την υπενθύμιση, χε, χε, χε...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 08/01/2011 23:45:31

   Εδώ υπάρχει τεχνικό πρόβλημα καθώς μόλις θα βγαίνουν οι κροκόδειλοι από το ποτάμι θα πέφτουν πάνω στις νάρκες και θα γίνονται κομμάτια. Τότε οι οικολογικές οργανώσεις (πέριξ της πλατείας Φιλικής Εταιρείας) θα διαμαρτυρηθούν εντόνως στην ΟΥΝΕΣΚΟ για τη σφαγή των άτυχων ερπετών. Ο Τσίμας θα κάνει Έρευνα ενώ ο Θεοδωράκης θα κάνει επι τόπου αφιέρωμα στους Πρωταγωνιστές. Τελικά καλύτερα σε αυτή τη ζωή να είσαι ανατινασσόμενος κροκόδειλος παρά ταλαίπωρος Αφγανός λαθρομετανάστης

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/01/2011 23:49:35

    Γιάννη,
    Ο Προφήτης θα εκπαιδεύσει τους.....κροκοδείλους να βγαίνουν από την πλευρά της Τουρκίας!

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:54:04

     Εμ βέβαια. Σαν Προφήτης που είναι θα τους στείλει στη Μέκκα (μέσω Ερζερούμ).

 21. tiramola avatar
  tiramola 08/01/2011 23:40:49

  Καλή ιδέα η περίφραξη αλλά αν δεν περιπολείται διαρκώς η περιοχή σύντομα θα γεμίσει τρύπες

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 08/01/2011 23:43:39

   Καλή χρονιά Tiramola,
   To έγραψα και σ' ένα άλλο σχόλιο.
   Εγώ είμαι από τον Εβρο.
   Ξέρω την περιοχή.
   Ειλικρινά σου λέω.
   Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η περίφραξη.
   Οπως λές και σύ θα γεμίσει τρύπες.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:51:16

    Εγώ Κώστα στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν έκανα κριτική για το θέμα της λαθρομετανάστευσης γιατί πραγματικά είναι δύσκολο να μαζευτεί.
    Βλέπω ότι και το ποστ στερείται προτάσεων.
    Δεν βλέπω επικοινωνιακά κόλπα που βλέπεις εσύ.Απλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ tiramola 08/01/2011 23:53:19

     Είναι όντως δύσκολο θέμα.
     Υπάρχουν και προτάσεις, αλλά ποιός είναι ο ...πνιγμένος;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 08/01/2011 23:59:02

      Όλες οι δημοκρατικές κυβερνήσεις που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσπαθούν να βρουν λύσεις.

      Διότι άλλες "λύσεις" σίγουρα υπάρχουν όπως νάρκες, πυρ κατά βούληση, κροκόδειλοι, πιράνχας κλπ...

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ tiramola 08/01/2011 23:55:11

     Έχεις δίκιο, το πρόβλημα είναι δύσκολο

     Να τους διώξουμε όλους δεν γίνεται.
     Να τους νομιμοποιήσουμε όλους δεν γίνεται και δεν ξέρω αν θέλουν.
     Να τους αφήσουμε να πάνε δυτική Ευρώπη δεν γίνεται.
     Να τους εντάξουμε και αφομοιώσουμε όλους δεν γίνεται

     Ε, όταν η Χρυσή Αυγή πάρει 50%, έλα να μου πεις ότι στερούμασταν λύσεων...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ierofantis 08/01/2011 23:58:59

      Ierofantis,
      Επαναλαμβάνω, λύσεις υπάρχουν.
      Το πρόβλημα είναι οτι ως χώρα, είμαστε έτοιμοι να τις αποδεχθούμε;

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Κώστας Ροδινός 09/01/2011 00:06:59

      Δεν ξέρω για τη χώρα αγαπητέ κύριε Ροδινέ, αλλά εγώ είμαι έτοιμος πλέον να αποδεχτώ ακόμη και τις λύσεις του Τιραμόλα που μίλησε για νάρκες, πυρ κατά βούληση, κροκόδειλους, πιράνχας κλπ…

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ierofantis 09/01/2011 00:12:02

      Οσο δεν γίνεται κάτι αποτελεσματικό, τόσο θα αρχίσουμε να συζητάμε ακόμα και για ακραίες λύσεις. Εφικτές, όμως...

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 09/01/2011 00:17:41

      Προσωπικά τόλμησα να πω τη χαζομάρα μου παραπάνω.

      Δεν υιοθέτησα κατευθείαν τη λογική του πυρός.

      Άλλοι τη βρίσκουν πολύ σκληρή και άλλοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.

      Άλλες εφικτές πλην όμως αναίμακτες ή μη βάρβαρες λύσεις δεν μπόρεσα να ανιχνεύσω.

      Εν πάσει περιπτώσει, στην πατρίδα μου λέμε "Το πολύ το Κύριε Ελέησον, το βαριέται και ο Θεός..."

      Αν είναι να γίνει κάτι ας γίνει σύντομα, γιατί από συσκέψεις πάμε καλά, αλλά από σκέψεις υστερούμε...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ierofantis 09/01/2011 00:21:52

      Ierofanti,
      δεν έχουμε ποτέ συζητήσει το θέμα σοβαρά.
      Μας έφαγαν οι ιδεοληψίες, οι φοβίες και ο δήθεν ...προοδευτισμός.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 09/01/2011 00:29:30

      Ναι, σε αυτό έχετε δίκιο. Φοβάμαι μόνο μην είναι αργά όταν τις ξεπεράσουμε και ανακράξουμε κάποτε στο κοντινό μέλλον κάτι σαν αυτό που είπαν οι φοβισμένοι Ρωμαίοι τον 4ο μ.Χ. αιώνα...

      "Hannibal ante portas"

     • SPYROS avatar
      SPYROS @ ierofantis 09/01/2011 01:19:14

      Όπως λέει και ο Κ. ο Ροδινός, οι εξαγγελίες Παπουτσή είναι δύσκολα υλοποιήσιμες.

      Αλλά δύσκολα ξεδύσκολα, ο Παπουτσής είπε αυτά που ήθελε να ακούσει ο κόσμος όλος (μαζικές απελάσεις με το καλό ή με το κακό) και αυτά που εκλιπαρούσαμε εμείς τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος να τα δηλώσει επιτέλους ξεκάθαρα πριν τα δηλώσει το ΠΑΣΟΚ...

      Επαναλαμβάνω οτι όπως λέει και ο Ροδινός, το θεωρώ κομμάτι δύσκολο να απελαθούν 1,5 εκατομμύρια μαζικά και γρήγορα αλλά όταν ακούς πολύ κόσμο (ακόμα και δικό μας) να λέει οτι "στο θέμα των λαθρομεταναστών επιτέλους τώρα κάτι κινείται" τότε ο Αντώνης πρέπει να πάρει μερικά υπερευαίσθητα προοδευτικά μοντέρνα κεφάλια μέσα στη Ρηγίλλης...

      Όσον αφορά τον φράχτη, εάν οι εμπειρογνώμονες (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δεν ξέρω ποιοι άλλοι) αποφανθούν οτι είναι αποτελεσματικός, τότε να γίνει και μάλιστα αναβαθμισμένος με ηλεκτροφώρα καλώδια!

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ierofantis 09/01/2011 14:13:41

      Ευχαριστώ τους φίλους που αποδέχθηκαν την πρότασή μου για κροκοδείλους.

      Απ΄ό,τι έχω συμπεράνει μετά από συζητήσεις ο κόσμος θα προτιμούσε τυραννόσαυρους Ρεξ, αλλά επειδή εξέλειψαν έβαλα ένα άλλο αποτελεσματικό προϊστορικό ζώο.

      Ο προβληματισμός μου για τους τρόπους αντιμετώπισης ξεκίνησε πριν ~4 χρόνια, όταν υπουργός της Μάλτας δήλωσε "πνίξτε τους όλους".

      Έκρινα ότι για να μην φτάσουν οι κοινωνίες σε σημείο να κράξουν "ναι, πνίξτε τους!" πρέπει να ληφθούν ΕΓΚΑΙΡΑ πιο ήπια αλλά αποφασιστικά μέτρα.

      Δυστυχώς ο βλακώδης "ανθρωπισμός" ψευδοαριστερής κοπής, το λόμπυ των λαθρομεταναστολάγνων (επιδοτούμενες ΜΚΟ , καλλιτέχνες που βρίσκουν φθηνό σεξουαλικό εμπόρευμα, εργολάβοι για φθηνή εργασία, λαθρέμποροι που πλασάρουν κλεψίτυπα καδ) μαζί ανερμάτιστους πολιτικούς εμπόδισαν την λήψη ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ μέτρου.

      Με όχημα το πρόβλημα αυτό το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει 1) να διασπάσει τον αντιμνημονιακό χώρο και 2) να περάσει σταδιακά το γενικευμένο άνοιγμα μαγαζιών Κυριακές, με αρχή τη δήθεν αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου και εκδίωξη των λάθρο.

      Τα ναρκοπέδια είναι απαραίτητα.

 22. SPYROS avatar
  SPYROS 09/01/2011 00:09:18

  Πού μπορώ στο ιντερνετ να διαβασω το αρθρο του Φαηλου σχετικα με τη Χρυση Αυγη και το Φραχτη (μου φαινεται σε καποια εφημεριδα ηταν)?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ SPYROS 09/01/2011 23:58:26

   http://allenaki.wordpress.com/2010/12/31/immigrants-illegal-problems/

 23. ierofantis avatar
  ierofantis 09/01/2011 01:26:39

  Καλή συνέχεια σε όλους, από τον ierofantis...

 24. blue nile avatar
  blue nile 09/01/2011 02:16:56

  Ο αμοραλισμός του ΠΑΣΟΚ σε όλο του το μεγαλείο.
  Πρώτα φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες ξένους μη θέλοντας ούτε κατά διάνοια να φυλάξει σύνορα και ψηφίζοντας μεταναστευτικό νόμο που όμοιος δεν υπάρχει σε καμιά χώρα της ΕΕ και μετά προσπαθεί να εκμεταλευτεί επικοινωνιακά την αγανάκτηση του κόσμου.
  Το πρόβλημα με τους ματανάστες τώρα αρχίζει και δε μπορούμε να φανταστούμε τι έρχεται. Σε δύο χρόνια από τώρα θα έχουμε αύξηση 20% γιατί δεν υπάρχει καμιά πραγματική κυβερνητική βούληση για την αριθμητική τους μείωση.
  Πολλοί δεν το έχουν καταλάβει αλλά λόγω της πασοκικής λαίλαπας δεν έχουμε καμιά προοπτική, απολύτως καμιά.
  Άντε και βγαίνει ο Σαμαράς, που εντωμεταξύ θα έχει αλλάξει τη ΝΔ που μέχρι τώρα αντέγραφε τα σοσιαλιστικά ατοπήματα, τι θα πρωτοκάνει?
  Θα παραλάβει την οικονομία όχι μόνο στη χειρότερη μεταπολιτευτική της κατάσταση αλλά και σε μη αντιστρέψιμη πορεία. Στρατιές ανέργων και ορδές ξένων θα ψάχνουν για τα στοιχειώδη, η εγκληματικότητα που έχει ήδη βαρέσει κόκκινο θα πάει στο μαύρο...από τα πένθη που θα ζήσουμε.
  Και μετά το Σαμαρά, που μπορούμε μεθυπερβατικά να παραδεχτούμε ότι θα στρώσει τη κατάσταση, επαναλαμβάνω μετά τον Σαμαρά τι?
  Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα'ρθει, ναι αυτό το κίνημα που αποκλειστικό σκοπό και στόχο έχει το μεγάλο φαγοπότι της εξουσίας, για να ξαναγκρεμίσει ότι θα έχει χτιστεί.
  Αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει ελπίδα είναι δύο εναλλασσόμενοι κυβερνητικοί Διόσκουροι να βάζουν συνεχώς στη μπάντα την ύψιστη προτεραιότητα της κατάκτησης ή της παρατεινόμενης διατήρησης της εξουσίας για το κοινό καλό.
  Αν ένας από τους δύο συνεχίζει το βιολί του όλα βυθίζονται...

 25. panos avatar
  panos 09/01/2011 03:14:53

  Aς γίνει και ο φράχτης, είναι ένα μέτρο.
  Είναι καλύτερα από το τίποτα.
  Και θα φανεί στην πράξη αν θα λειτουργήσει.
  Η Τουρκία στέλνει τους παράνομους μετανάστες για να δημιουργήσει ισλαμικούς πυρήνες στη χώρα και για να έχει έτσι μεγάλο πάτημα στην Ελλάδα. Διαβάστε Νταβούτογλου (Στρατηγικό Βάθος).
  Είναι μέγα εθνικό ζήτημα ασφάλειας και κυριαρχίας.
  Χρειάζονται και άλλα μέτρα.
  Και κυρίως η ενεργός συμμετοχή της Ευρώπης.

 26. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 09/01/2011 06:27:39

  Ρε κοίτα εκεί τι σύμπτωση. Μια άλλη ‘σημαντική’ κυβερνητική πρωτοβουλία που επιλαμβάνεται μια 'επείγουσας' κοινωνικής ανάγκης και που υλοποιείται με 'απευθείας' ανάθεση έργου μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ένα καινούργιο ‘Πασοκικό τζάκι’ γεννιέται, με τις υγείες μας!

 27. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 09/01/2011 09:14:50

  Αγαπητέ Κώστα καλημέρα

  Πιστεύω ότι τα ναρκοπέδια κατά μήκος του Έβρου δεν είναι ντροπή. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από την Τουρκία και μάλλον είναι ντροπή να μη έχει οχυρώσει τα συνορά της με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Βεβαίως σε επαφή με το ανάχωμα σε όλο το μήκος του Έβρου και ειδικά στο χέρσο σύνορο, υπήρχαν στρωμμένα ναρκοπέδια από το 1964. Σήμερα έχουν αρθεί. Αν φθάσουμε στο παρά πέντε σε περίπτωση κρίσης, η στρώση των ναρκοπεδίων θα είναι μάλλον αδύνατη. Βεβαίως επιβάλλεται η πολύ καλή περιφραξή τους και σήμανσή τους.

  Δυστυχώς λόγω αστοχίας στη περίφραξη ναρκοπεδίου, στα θύματα περιλαμβάνεται και ένας πολύ καλός συμμαθητής μου του μηχανικού.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 09/01/2011 15:09:14

   Φίλε Αρματιστή,

   Είναι από τη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

   "Ενα πολυσύνθετο εκρηκτικό πρόβλημα στον Εβρο, αναφορικά με τη λαθραία είσοδο μεταναστών, περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η σχετική έκθεση της Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων), με την υποσημείωση ότι οι αριθμοί αυτών που περνούν παράνομα τα ελληνικά σύνορα είναι υπερβολικά μεγάλοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι τοπικές αρχές. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία περιγράφει μια εικόνα αφύλακτων συνόρων, η Τουρκία παραμένει η κυρίαρχη χώρα-«τράνζιτ» με συνακόλουθες ευθύνες στη διόγκωση του προβλήματος, ενώ εκτός από την εκτίναξη του αριθμού Αφγανών, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η υψηλή ροή εισόδου λαθρομεταναστών από την Αλγερία. Οπως επισημαίνει η Frontex, οι τελευταίοι ταξίδευαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί περνούσαν τον Εβρο με προορισμό την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. Μιλώντας για αριθμό-ρεκόρ των τελευταίων χρόνων σε όλη την Ευρωπαίκή Ενωση (το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 εντοπίστηκαν στον Εβρο 31.000 λαθρομετανάστες) η έκθεση αναφέρεται στο τμήμα των 12,5 χλμ., κοντά στην Ορεστιάδα, εκεί όπου θα ανεγερθεί φράκτης ανάσχεσης του κύματος λαθραίας εισόδου. Καθημερινά, από αυτό το σημείο εισέρχονταν στην Ελλάδα 350 άτομα, τονίζεται στην έκθεση."

 28. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/01/2011 12:08:49

  Τα πράγματα είναι απλά: Αν η ΝΔ δεν βγει μπροστά στο θέμα της αφροασιατικής ισλαμικής εισβολής (λέγε με "μεταναστευτικό"), κινδυνεύει να εμφανιστεί το μούλτι-κούλτι ΠΑΣΟΚ ως πρόμαχος (!) του έθνους και των απλών πολιτών, που αυτοί ακριβώς πλήττονται από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση (και οχι φυσικά η μανδάμ Ραγκουσο-Νταλάρα ή οι "ευαίσθητοι" σκηνοθέτες τύπου Γαβρά και Γιάνναρη, που γραφουν στο σημερινό "Βήμα").
  Να ξυπνήσει η ΝΔ, διότι κινδυνεύει από περικύκλωση...
  Και να αφήσει την ακρα Αριστερά να κρώζει τα συνήθη. Εκ στόματος κοράκου, κρα...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 09/01/2011 15:09:47

   Ετσι, ακριβώς ΒΙΣ

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΒΙΣ 09/01/2011 15:41:53

   Μη τρέφεις ελπίδες φίλε.
   Ο Σαμαράς για ανεξήγητους, τουλάχιστον σε μένα, λόγους δεν παίρνει τον αγώνα στους ώμους του, οι δε ντιντίδες είναι πολλοί λίγοι και αδιάφοροι.

   Μακάρι ο Σαμαράς να έκανε για τα εθνικά ζητήματα, τον αγώνα που έκανε για το Κικοίλια.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 09/01/2011 15:51:05

    φίλε Αρματιστή,

    Μπορει να κριτικάρω τον Σαμαρά για αρκετά πράγματα.
    Ομως, όχι για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα.
    Και αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε όλοι.

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ Κώστας Ροδινός 09/01/2011 15:58:30

     Δεν αμφιβάλω Κώστα για το πατριωτισμό του Σαμαρά. Αλλά δεν τον ακούω. Περισσότερο ακούω τη Παπαρήγα και αυτό πιστεύω ότι δεν αρμόζει στο Σαμαρά. Αν πιστεύεις και εσύ ότι στα εθνικά θέματα ο ΓΑΠ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια, δεν νομίζεις ότι ο λόγος του Σαμαρά θα πρέπει να είναι δυνατός;

 29. Δάφνη says avatar
  Δάφνη says 09/01/2011 12:16:16

  Ο κάθε υποψιασμένος πολίτης καταλαβαίνει οτι το καθετί που αναγγέλει σήμερα η κυβέρνηση είναι για να καθησυχάσει τους σχεδόν εξαγριωμένους πολίτες. Δηλαδή εξαγγέλει την ίδρυση ' πειραματικών σχολείων' ,τα οποία η ίδια ήθελε να
  καταργήσει το καλοκαίρι, προκειμένου να περάσει στο απειρόβλητο την υποβάθμηση της δημόσιας παιδείας με συγχονεύσεις σχολείων, μη διορισμό εκπαιδευτικών κ.λ.π. Και μέσα από την ίδια ακριβώς λογική προαναγγέλει τρόπους περιορισμού της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να ηρεμήσει τους εξαγριωμένους πολίτες που πλήτονται από αυτήν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δάφνη says 09/01/2011 15:31:29

   Και όχι μόνο, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα εν όψει πρόωρων εκλογών.

 30. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 09/01/2011 13:40:56

  Καλά το πασοκ μας κοροιδεύει εξακολουθητικώς!
  Αλλά να υποστηρίζει και η ΝΔ τη μεταναστευτική πολιτική του Καραμανλή και του Πάκη; Δεν κατάλαβα, όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πότε μπήκαν και άρχισαν να νομιμοποιούνται; μόνο τον τελευταίο χρόνο που κυβερνά το πασόκ;
  Γιά να προσέχει ο κύριος Σαμαράς να πει ότι θα πάρει σκληρά μέτρα εναντίον των λαθρομεταναστών και να αλλάξει το νόμο περί ιθαγένειας!!!!! γιατί είμαστε πολύ βαρεμένοι με την κατάσταση της χώρας μας και δεν ξέρω αν ικανοποιούμαστε με ημίμετρα....

  • SPYROS avatar
   SPYROS @ ΜΠΛΟΥΜ 09/01/2011 15:32:56

   ΜΠΛΟΥΜ,

   πολύ εύστοχο το σχόλιό σου...

   Η ΝΔ δυστυχώς δεν τοποθετήθηκε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο θέμα των λαθρομεταναστών. Η μόνη τοποθέτηση που έκανε ήταν οτι θα πάρει το νόμο ΠΑΣΟΚ πίσω ο οποίος "αποκαθιστούσε" 22.500 μετανάστες διαβιούντες κάποια χρόνια στην Ελλάδα.

   Τον κόσμο όμως δεν τον νοιάζει να μην νομιμοποιηθούν οι 22.500 που έχουν κάποια χρόνια στην Ελλάδα αλλά τον νοιάζει ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΤΟΥ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

   Εκεί μας πρόλαβε ο Παπουτσής με τις δηλώσεις (άσχετα αν και πόσο υλοποιήσιμες)...

   Πιστεύω κι εύχομαι ο Αντώνης να πάρει επιτέλους κάποια κεφάλια της προοδευτικής και ακαδημαϊκής αφρόκρεμας μέσα στο Κόμμα...

 31. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 09/01/2011 15:54:41

  Αγαπητέ Κώστα

  Η Ελλάδα παρουσιάζει την εξής ανορθολογική και δυστυχώς δυσάρεστη εικόνα. Είναι μια απόλυτα ανοικτή πόρτα για την είσοδο των λαθρομεταναστών και δυστυχώς μια ερμητικά πύλη για την εξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ. Κάποια στιγμή, αυτή η συμπίεση θα φθάσει μοιραία στην έκρηξη.

  Λύση: Σφράγισμα των συνόρων με όποιο τρόπο είναι δυνατό και άνοιγμα των εξόδων. Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει αμέσως το "Δουβλίνο 2" και να βρει τρόπους για την διοχέτευση των μεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ. Τουλάχιστο οι αρχές ασφαλείας ας αρχίσουν να σφυρίζουν κλέφτικα στη Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα.

  Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι παραμένοντες στην Ελλάδα μουσουλμάνοι είναι αδύνατο να ενσωματωθούν στο δικό μας πολιτισμό. Δεν είναι ούτε Αλβανοί, ούτε Βούλγαροι, ούτε Ουκρανοί κλπ που αργά και σταθερά ενσωματώνονται.

  Και επειδή είσαι από τον Έβρο, θέλω να ξέρεις ότι είναι μια περιοχή που αγαπώ ιδιαίτερα. Υπηρέτησα 13 συναπτά χρόνια σε όλες τις Επιλαρχίες του νομού Έβρου. Ο δε γιός μου, λοχαγός του πεζικού, υπηρετεί σε Τάγμα στη Θράκη.
  Στενοί δεσμοί όπως αντιλαμβάνεσαι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 09/01/2011 16:19:37

   Κάθε καλό για το γιό που φυλάει Θερμοπύλες.
   Το κορυφαίο ζήτημα κατά τη γνώμη μου, που το έθιξαν και πολλοί φίλοι σχολιαστές, είναι οτι μέχρι σήμερα όποιος έθιγε το θέμα, έπεφταν πάνω του οι γνωστοί δήθεν προοδευτικοί του συρμού και τον άρχιζαν στις καταγγελίες για ¨ρατσισμό¨, για ¨ακροδεξιές θέσεις" και τα γνωστά.

   Ακόμα και τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν, μερικοι παραμένουν αμετανόητοι.

   Το θέμα των μεταναστών λαθραίων και μη δεν μπορεί να λυθεί σε βάρος της Ελλάδος και σε βάρος των Ελλήνων.
   Κάθε συζήτηση πρέπει να ξεκινάει απ' αυτή τη βάση.
   Θα βρεθούν και λύσεις.

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ Αρματιστής 09/01/2011 22:49:12

   Δεν είναι δυνατόν να καταγγείλει μονομερώς η Ελλάδα τη Σύμβαση του Δουβλίνου 2, χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες επειδή, αυτή αποτελεί προϋπόθεση της Σένγκεν (έστω και μεταγενέστερή της, αφού την έχουν υπογράψει όλες οι άλλες χώρες της). Εκτός του ότι θα κινδυνεύει η θέση μας και η αξιοπιστία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (φαντάσου χώρα που να ομολογεί διεθνώς ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της!), θα χαθεί και η βοήθεια της Frontex.

   Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από α) να φτιάξουμε τα σύνορά μας αδιαπέραστα β) να συνεργαστούμε 100% με τη Frontex και τις υποδείξεις της Ε.Ε. στον τομέα αυτό, γ)να δημιουργηθούν τέτοια στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών ώστε να γίνουν γνωστά και στο Ιράκ και στο Ισλαμαμπάντ και στο Πακιστάν και στη Νιγηρία και να αποθαρρύνουν τους επίδοξους λαθρομετανάστες και τους διακινητές τους.

   Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Και τα μέτρα που θα παρθούν (αν παρθούν τελικά) είναι δύσκολο να εφαρμοστούν επειδή κορόϊδευαν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν και όταν τους μιλούσες για μεταναστευτική πολιτική κοιτούσαν το ταβάνι.

 32. Karampinas avatar
  Karampinas 09/01/2011 16:01:13

  Μέχρι σήμερα, νύξεις περί του ζητήματος τη λαθρομετανάστευσης ήταν αρκετές για να προκαλέσουν κραυγές αγανάκτησης για ακροδεξιά, φασισμό Καρατζαφέρη. Γενικά δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε συζήτηση. Είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει επιτέλους και να προβληθεί το ζήτημα και από κόμματα και από οργανώσεις και προσωπικά το ζήτημα απενοχοποιημένα, με επιχειρήματα, που βέβαια δε διαθέτει η άλλη πλευρά.

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ Karampinas 09/01/2011 22:54:26

   Η ακροδεξιά του Καρατζαφέρη είναι αλήθεια ότι ήταν η μόνη παράταξη που έθεσε επί τάπητος το πρόβλημα της ανυπαρξίας μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά βέβαια με το δικό της τρόπο.

   Πέταξε βέβαια μερικές μπαρούφες ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, όπως ποσόστωση λαθρομετανστών στην Ευρώπη, να τους δίδεται πολτικό άσυλο και να τους διώχνουμε στην Ευρώπη (νομίζω πως το είχε πει και ο Καμίνης αυτό), πράγματα που δεν στέκουν και δεν λέγονται έξω από τη Βουλή και τα μπλογκς, γιατί θα έδιναν την εικόνα τελείως αναξιόπιστου κράτους παραβάτη των διεθνών συνθηκών και υποψήφιο κράτος για να εκδιωχθεί από την Ε.Ε.

 33. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/01/2011 17:29:13

  Το θέμα με το φράχτη μπορεί να έχει και την εξής ερμηνεία:
  έκριναν ότι πλέον στο εσωτερικό της χώρας έχει συγκεντρωθεί η κρίσιμη μάζα φυλών που τους χρειάζεται, πρόθυμη για όλα και χειραγωγίσιμη, έτοιμη να αντικαταστήσει το Ελληνικό δυναμικό ή και να στραφεί εναντίον του -ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- και έτσι μπορούν να προβαίνουν σε κενές περιεχομένου διακηρύξεις.
  Θα αποδειχθεί στην πράξη αν οι διακηρύξεις είναι σκέτες επικοινωνιακές πομφόλυγες ή αν θα υλοποιηθούν.

  Τα σύνορά μας έτσι και αλλιώς πρέπει να είναι θωρακισμένα κατά μήκος των 125 χιλιομέτρων συνοριογραμμής.
  Αν είχαμε φτιάξει φράχτη προ εποχής λαθρομετανάστευσης θα συζητούσε κανείς? Όχι βέβαια!

  Η ΝΔ καλά έκανε και επανέφερε το θέμα της ακύρωσης του νόμου της ιθαγένειας, διότι με τα 2 εκ. που κυκλοφορούν παράνομα έτοιμοι για τα πάντα και έχοντας διαπράξει πολλά και ανεξιχνίαστα, τι θα κάνουν? Αν δώσουν ιθαγένεια σε αυτούς ΟΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ, το Πασόκ διαιωνίζεται και η Ελλάδα χάνεται.

  Η ΝΔ θα πρέπει επίσης να απαιτήσει ποτέ ξανακατάληψη των πλατειών για προσευχές.

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ αλλενάκι 09/01/2011 23:08:34

   Δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί φράχτης σε όλο το μήκος των ελληνο-τουρκικών συνόρων επειδή:

   α. Τα σύνορα είναι χώρος άμυνας της χώρας που γίνεται από τον στρατό με δυνατότητα ευελιξίας των δυνάμεων που δεν μπορούν αυτοπαγιδεύονται από ένα φράχτη που θα δυσκολεύει τις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας που το κατασκεύασε και να τις καταδικάζει στην ακινησία μπροστά σε μια απειλή.

   β. Μετά το Μεσαίωνα, οι άμυνα των κρατών δεν βασίζεται σε τείχη, αλλά σε στρατό, όπλα μεγάλου ή μικρού βελινεκούς οχυρωματικά έργα, νάρκες, πυραύλους αεροπορικές δυνάμεις κλπ. Αν ήταν έτσι όλοι θα έφτιαχναν από ένα Σινικό τείχος και θα έλυναν τα προβλήματά τους.

   γ. Τα 15 χλμ φράχτη σχεδιάζονται στο αρχικό αυτό στάδιο, νομίζω επειδή είναι το σημείο εκείνο που έχει μετακινηθεί το ποτάμι προς τα τουρκικά εδάφη και δεν αποτελεί πλέον το σύνορο των δύο χωρών, επομένως δεν θα εμποδίζονται οι επίδοξοι λαθρομετανάστες να περάσουν από τα ορμητικά νερά ή από τη διάταξη του ελληνικού στρατού.

   δ. Δεν είναι δυνατόν καμία κυβέρνηση να απαγορεύσει την προσευχή σε δημόσιο χώρο, όπως πλατείες. Ούτε οι Γερμανοί δεν την είχαν απογορεύει στους Εβραίους κατά τις μεγάλες διώξεις τους. Μαζεύονται σε μια πλατεία, όχι στους δρόμους για να σταματά η κυκλοφορία και ... προσεύχονται. Θεωρητικά δεν εμποδίζεται κανένας να περνάει ανάμεσά τους αν τύχει και θέλει να διασχίσει την πλατεία. Και σε αραβικές χώρες την ώρα που έρθει η ώρα οι μουσουλμάνοι να γονατίσουν και να προσευχηθούν δεν σημαίνει πως όσοι δεν προσεύχονται μένουν ακίνητοι στο σημείο που βρέθηκαν. Αν πάλι κάποιος Δήμαρχος θέλει σώνει και καλά να τους εμποδίσει, ας φέρει αυτοκίνητα του Δήμου να καθαρίζουν συνεχώς με ρίψεις νερού την εν λόγω πλατεία. Ούτε και οι μουσουλμάνοι θα μπορούν να πουν τίποτα και έτσι θα έχουμε και εμείς καθαρότερες πλατείες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Kommenos 10/01/2011 11:11:09

    1. O φράχτης είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο. Δε λύνει το πρόβλημα φυσικά, αν δεν ακυρωθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και δεν ληφθούν μια σειρά μέτρων με πρώτο και κύριο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας κατά Αμάχων Ελλήνων Πολιτών.
    2. Δημόσιες προσευχές: "και σε αραβικές χώρες γονατίζουν".
    Ακριβώς αυτό, Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι αραβική χώρα.
    Το ξέχασες...
    Είναι ευρωπαϊκή χώρα με επίσημη θρησκεία τη χριστιανική. Γιατί διάλεξαν να έρθουν στη Δύση? Ηλθαν για να εργασθούν όμορφα και ωραία και να στείλουν στις χώρες τους τα εμβάσματα ή για να επιβάλλουν τα διάφορα ήθη τους με ανατολίτικη κουτοπονηριά, αλλά και με άλλα μέσα?
    Σε παρακαλώ...
    Δεν απαγόρευσε κανείς να προσεύχονται, αλλά έχουν εδώ τζαμιά για το σκοπό αυτό. Η αιφνίδια κατάληψη χωρίς επίσημη άδεια Ελληνικών πλατειών στις 6 η ώρα το πρωί από εκατοντάδες λαθρομετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, είναι πραξικοπηματική και εκβιαστική κίνηση. Ας πάνε να τα κάνουν Χριστιανοί εκβιαστικά και πραξικοπηματικά στις χώρες τους αυτά και θα βρεθούν ακέφαλοι.
    Οι Εβραίοι έχουν παντού συναγωγές και προσεύχονται, δε νομίζω να γινόταν ποτέ αυτό που λες, δεν μαζεύονται σε ανοιχτές πλατείες...

    Αν επιφυλλάσετε μέλλον Βοσνίας στην Ελλάδα σας έχουμε αντιληφθεί...

    • Kommenos avatar
     Kommenos @ αλλενάκι 10/01/2011 22:17:25

     Αλλενάκι, σ’ ευχαριστώ που αναλύεις αυτά που εκφράζεις και με αυτό τον τρόπο δίνεις την ευχέρεια και σε άλλους να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

     Στο σημείο 1 για τον χαρακτήρα ως «αποτρεπτικό μέτρο» συμφωνώ, και νομίζω πως θες να πείς ένα από τα βήματα, στο οποίο επίσης συμφωνώ.

     Ο νόμος για την ιθαγένεια είναι καταδικαστέος. Είχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιουργήσει με τον επαναπατρισμό από το παραπέτασμα μια διεύρυνση του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ παλιά, που τώρα προσπάθησε ο γιος του να το κάνει με τους μετανάστες (ανόμοια πράγματα, Έλληνες τότε, μετανάστες τώρα)

     Η ελευθερία της λατρείας είναι βασική αρχή του Συντάγματός μας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που στηρίζεται το νομικό σύστημα της χώρας μας. Δεν υπάρχει η διάκριση σε «χριστιανικό» και «μουσουλμανικό» κράτος. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε και να μην αφήνουμε να γίνεται κατάχρηση είναι η αλλαγή του χαρακτήρα ενός κράτος σε πολυπολιτισμικό, αν προηγουμένως α) δεν έχει θεσμούς σωστούς και γερούς ώστε να είναι κράτος και β) αν η μετανάστευση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και πάει να γίνει η κατευθυντήρια εικόνα του κράτους μα (βλ. την υπόθεση της μαντήλας στη Γαλλία που τους θυμίζει τη γειτονική Αλγερία και τις σφαγές που γίνονταν σε όσους δεν την φόραγαν εκεί, ενόψει μάλιστα του γεγονότος ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί Αλγερινοί στη Γαλλία πολιτογραφημένοι ως Γάλλοι).

     Δεν υπάρχει μία «επίσημη θρησκεία». Δεν αναφέρει το Σύνταγμα αυτό.
     Ένα αδύνατο σημείο μας είναι ο προβληματισμός της δημιουργίας Τζαμιού σε κεντρικό σημείο της χώρας μας (Αθήνα ή έστω Αττική) με τρόπο που ενδεχομένως κάποτε να μπορούσε να θεωρηθεί ως πόλος έλξης όλων των Μουσουλμάνων της Ελλάδας, ενόψει μάλιστα του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη μεγάλος προβληματισμός για τη Θράκη που διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και για τους Μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων.

     Έχεις δίκιο γι’ αυτά που γράφεις ότι δηλαδή «δεν θα γινόταν ανεκτή σε ορισμένες αραβικές χώρες δημόσια προσευχή των Χριστιανών» σε ορισμένες μάλιστα χώρες δεν επιτρέπονται εκκλησίες, και όσες υπάρχουν σε διαμερίσματα, λειτουργούν «παράνομα». Δεν φτιάξαμε όμως το κράτος μας για να είναι σε πρότυπα μουσουλμανικού κράτους και να αντιγράφουμε ότι καταχρήσεις γίνονται ανά τον κόσμο, αλλά από την αντίθετη.

     Πάντως, επιμένω, δεν έγινε κατάληψη πλατείας με την προσευχή. Κάλλιστα μπορούσε να περάσει οποισδήποτε μπροστά τους, και να πάει στη δουλειά του. Και φυσικά ο Δήμος να πλύνει την πλατεία…

     Τώρα, η αναφορά σου στη Βοσνία, ανοίγει μια σειρά εφιαλτικών καταστάσεων, για τις οποίες θα έπρεπε να γίνει ξεχωριστή συζήτηση, «αν δηλαδή η Ελλάδα είναι έτοιμη να υιοθετήσει τη μορφή των πολυπολιτισμικών κρατών, όπως η Βοσνία και αν μία τέτοια ελαφρά τη καρδία απόφαση ορισμένων κυβερνώντων ή αριστερών φιλάνθρωπων ομάδων ή κομμάτων μας, θα δημιουργούσε το τέλος της Ελλάδας, με μια κατεύθυνση χωρίς επιστροφή..» Για το λόγο αυτό υποστηρίζω ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να κινητοποιούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση με σωστά επιχειρήματα και όχι ενέργειες ή λόγια που θεωρούνται ρατσιστικά.

 34. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 09/01/2011 19:03:58

  Αγαπητά αδέλφια και συμπολεμιστές,
  είναι άραγε δυνατό να δίδεται λύση σε εθνικό θέμα χρονίζον, από εισηγητές - θαμώνες οινομαγειρείων και καφέ - σαντάν πέριξ της εθνικής πλατείας της πρωτεύουσας που ούτε καν φαντάζονται τη μορφολογία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής?
  Μπορεί κανείς να γράφει για το θέμα άρθρα και κατεβατά ολόκληρα, πλην για λόγους παραπλάνησης και επικοινωνιακούς.
  Μια παράμετρό του μόνο θέτω: Η υπόψη οριογραμμή με την Τουρκία πότε χαράχθηκε, από ποιόν και για ποιούς λόγους δόθηκε ο Έβρος στους Τούρκους στην περιοχή αυτή?
  Μήπως η οικοδόμηση οιουδήποτε τεχνικού έργου επί της οριογραμμής συνιστά και "τελεσίδικη" αποδοχή της υπόψη συνοριακής χάραξης (που πραγματοποιήθηκε με τα δεδομένα της δεκαετίας του 1920)?
  Ο νοών Νοείτω.

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 09/01/2011 19:58:09

   Νομίζω ότι ο Έβρος είναι ενδεικτικά αναφερόμενος ως ελληνο-τουρκικό όριο, που ορίζεται από άλλες συντεταγμένους.

   Τα τελευταία ενενήντα χρόνια έχει μετατοπιστεί η κοίτη του ποταμού και έχει σε ένα σημείο προχωρήσει μέσα στην Ευρωπαϊκή Τουρκία (Ανατολική Θράκη). Αυτό δεν σημαίνει επέκταση και του ελληνικού εδάφους σε βάρος του Τουρκικού. Σημαίνει ότι στο σημείο εκείνο που μετατοπίστηκε ανατολικότερα ο ποταμός, έχουν την ευχέρεια οι λαθρομετανάστες να τον διασχίσουν μακρυά από τα ελληνικά σύνορα (ενδεχομένως με συμπαιγνία των Τούρκων), να στεγνώσουν τα ρούχα τους αν βράχηκαν και να περπατήσουν σε ένα επίπεδο και χωρίς ποτάμι σημείο να περάσουν μέσα στην Ελλάδα.

   Νομίζω ότι στο τελευταίο αυτό σημείο θα κατασκευαστεί ο φράχτης.

   • atletico avatar
    atletico @ Kommenos 09/01/2011 21:16:06

    Στον βορειο Εβρο περιπου αναμεσα των χωριων Νεας Βυσσας και Καστανιες και της Ανδριανουπολης,ο ποταμος Εβρος κανει ενα ημικυκλιο και μπαινει μεσα στην Τουρκια.Εκει σε μια αποσταση 16 χλμ εχουμε χερσαια συνορα.Για τον λογο αυτο εκει υπαρχει η περιφημη "αντιαρματικη ταφρος" προς αντικατασταση του ποταμου.Νομιζω παντως οτι απο εκει δεν περνανε οι λαθρο,δεν ξερω γιατι,παρ ολο που τα συνορα εκει ηταν ανεκαθεν χερσαια
    Καλως τον τον...γκρινιαρη :-) ξερεις που

 35. ΔΟΟΡΒΕΛΛ avatar
  ΔΟΟΡΒΕΛΛ 09/01/2011 21:38:23

  KAI FRAXTI KAI META NARKOPEDIO MPOROYME.EGO TO PLIRONO....

 36. ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος avatar
  ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος 09/01/2011 22:08:15

  Προφανώς και πρέπει να αντιμετωπισθεί το, με πολλές πτυχές και επιπτώσεις, θέμα της μετανάστευσης, και ιδιαίτερα της παράνομης.
  Μπορεί να δώσει λύση το "τείχος" ή μήπως, κύρια, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς;
  Εξωτερικά, μήπως δίνει μήνυμα προς την Τουρκία, σε μία "ευαίσθητη Εθνικά περιοχή" με το μέλλον της γεμάτο "υποψία και σκιές¨;
  Εσωτερικά, μήπως η πολιτική του "τείχους" "γκρεμίζει τα τείχη" του ΠΑΣΟΚ προς το ΛΑΟΣ και δημιουργεί "γέφυρα μελλοντικής προσέγγισης" ;

  Όταν όμως:
  1. Τα σύνορα της Ελλάδος- σύνορα της ΕΕ οφείλει να τα προστατεύει από οτιδήποτε η ΕΕ
  2. Αναζητάμε παντού- και στην κατεχόμενη Κύπρο μας ιδιαίτερα- να "πέσουν τα τείχη"
  3. Υπάρχει ήδη η αποδοκιμασία της Διεθνούς Αμνηστίας για το εγχείρημα του Έβρου
  4. 20 χρόνια πριν, στα σύνορα μας με την Βόρειο 'Ηπειρο "χαλαρώσαμε" τους ελέγχους
  5. Το τεράστιο Ελληνικό δημογραφικό ζήτημα που δεν αντιμετωπίζεται παρά με ημίμετρα μέχρι σήμερα, υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της Ελλάδας, και οδηγώντας (κατά τις προβλέψεις) την Οικονομική θέση και δύναμη της χώρας σε επίπεδα υπανάπτυξης μέχρι το 2050- σε αντίθεση με αυτήν της Τουρκίας

  μία "Ευρωπαική Μεταναστευτική Πολιτική με βάση τις Εθνικές Ελλαδικές ιδιαιτερότητες και προτεραιότητες" δεν "χτίζεται" με "τείχη", όπως δεν "χτίζεται' και με πολιτικές ύφεσης και διαρκούς αποδυνάμωσης και υποβιβασμού της θέσης της χώρας και των πολιτών της.

 37. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 09/01/2011 22:39:27

  Kώστα Ροδινέ είμαστε πατριώτες,είμαι απο τον Β. ΈΒΡΟ δίπλα στο φράχτη που θέλουν να φτιάξουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΩΣΤΑς Β 09/01/2011 23:14:41

   Να είσα καλά Κώστα.

 38. Akyros avatar
  Akyros 09/01/2011 23:51:11

  «Το παλιάμπελο Ελλάς» .....
  Είναι η πρώτη φορά, και το εννοώ χωρίς πλάκα, που θα συμφωνήσω σ αυτή την ενέργεια της «απειλής» κατασκευής φράχτη, γιατί αν γίνει θα είναι πραγματικά έκπληξη, με κάτι που "θα κάνει" το ΠΑΣΟΚ, στο θέμα της μετανάστευσης.
  Ούτε τοίχο "βλέπω", ούτε κινδύνους στην είσοδο των νέων εντεταλμένων εποίκων, μόνο, σαν τον παλιό καλό καιρό, ένα "αποτρόπαιο" σύμβολο!
  Μπας και το «παλιάμπελο Ελλάς» δώσει το σήμα με το... κοτετσόσυρμα, ότι δεν είναι εντελώς ξέφραγο... Παλιάμπελο...
  Μπας και σταματήσει ο εποικισμός, έστω τώρα! Έστω έτσι!
  Μπας και μείνουν άνεργοι οι... εργολήπτες της κατοχής και οι έμποροι ψυχών, ψυχώσεων και ψυχογιών η ψυχοθυγατέρων! Οι "υπάλληλοι", που παίρνουν για να μου κάνουν μαντάρα τη χώρα μπόνους , από τους εξαναγκασμένους να πληρώσουν και νταβατζηλίκι από πάνω, κυβερνομαλθάκες! Υπό τύπον "ενίσχυσης", για τις 300 ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται και τρων ψωμί, διακινώντας ψυχές και εκπληρώνοντας σχεδιασμούς γεωπολιτικής, στην περιοχή μας.
  Η εμφάνιση του Παπουτσή στο Αλτζαζίρα χωρίς, όπως ο αλήστου Πακης ο παραιτημένος, να ευχαριστεί τους "άνευ χαρτιών" μουσαφίρηδες για την επιλογή της Ελλάδας ως προορισμό τους, ίσως ενημερώσει τους απανταχού ....εθελοντές ή καλοπληρωμένους εποίκους της χώρας , ότι δεν θα βρουν εδώ πια, το μπαϊρι που τους τάζουν.
  Όλα δεν είναι πλάκα και η κατάσταση στον τομέα αυτό για την πατρίδα μας, είναι μείζον πρόβλημα. Πρόβλημα που δεν το θεωρώ λιγότερο επώδυνο ή λιγότερο σημαντικό ως παράγοντα για την έξοδό της από την κρίση.
  Ένα καψούλι διαρκώς μέσα σ αναμμένα σπίρτα είναι, όσο να θελήσει ο ΝεοΑλάριχος που κινεί τα νήματα να ηγηθεί της στρατιάς του και να το ανάψει!
  Κι αν ένας «φράχτης» ή «τοίχος» ορίσει η έστω υπονοήσει το τέλος των ανοχών των φοβισμένων η παραδομένων ηγεσιών που επέτρεψαν την κατοχή και την αμφισβήτηση των εδαφικών συνόρων της Ελλάδος, δεν θα πρέπει να αποτελέσει το νέο ανάχωμα διαίρεσης... Μεταξύ Τοιχικών και Φραχτικών!

  Στις 15 Ιανουαρίου, καλούν οι «εργολήπτες» της εμπορίας και της διακίνησης ανθρώπινων μαζών σε συλλαλητήριο την ...πραμάτεια τους! Η...εξέγερση δεν μπορεί να περιμένει για τους οραματιζόμενους το μέλλον μας! Που έκαναν ότι μπορούσαν να το κατακτήσουν , ως τα τώρα! Ό,τι έμεινε μισό από τους εμπρησμούς του 2007, την πυρπόληση της Αττικής το 2009, τις δολοφονίες και τις Δράσεις Επαναστατικών αγώνων, Σεχτών, Πυρήνων και ...τεντζερέδων, πρέπει να το ολοκληρώσουν. Το αίμα, το ζητούμενο κάθε φορά, από τους συνήθεις χειρηλάτες της αριστεράτζας και το επιδιωκόμενο χάος, ώστε να γίνει δυνατή η Εαμοποίηση μιας πραγματικότητας που ονειρεύτηκαν και υλοποίησαν, θα παραγοντοποιηθούν να δώσουν, όπως λαστ γίαρς, το ίδιο με τότε αποτέλεσμα!
  Στις 15 Ιανουαρίου θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν ό,τι η αδιαφορία τους και η στοχοποίηση αθώων ως ενεργούμενα των κεφαλαιοκρατών-ενόχων, παρήγαγε με τον εμπρησμό της Μαρφίν!
  Ξαναδέστε τους στο βίντεο του Κουλόγλου!!!
  (http://www.youtube.com/watch?v=Tp31CG6hIwE&feature=related)

  Θαυμάστε τους !!!! Ήταν εκεί, τους έβλεπαν, μερικοί τους έκραξαν, άλλοι τους σιγοντάρισαν!
  *...απο το 1.59 και πέρα, ακούτε πως φωνάζουν όσοι έχουν φιλότιμο για τα ζώα που συνεχίζουν να πετάνε μολότωφ, ενώ ξέρουν ότι οι άνθρωποι καίγονται.
  Ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο, ούτε μια συγνώμη! Για τα όρνια που είδανε! Και τα καλύψανε! Θηρία!
  Μπροστά τους και ο Διάολος, είναι καλλίτερος!
  *
  Είναι γεγονός όμως, ότι τους ξέρουν!!!
  Γιατί ένα χρόνο μετά, οι Προστάτες των δολοφόνων τριών αθώων ανθρώπων και ενός αγέννητου μωρού, δεν λένε ποιοί είναι, ώστε να γλυτώσει η εκδήλωση της οργής μας το άγος, ότι, πιθανόν, θα σημάνει κι άλλους θανάτους, αθώων;
  Υπάρχει έστω ένας νοήμων άνθρωπος που βλέπει στο συλλαλητήριο που καλούν αυτοί οι συγκεκριμένοι κύκλοι, άλλο, παρά την προστασία των εμπορικών τους συμφερόντων και την τυφλή αφοσίωση στους στόχους των εργοδοτών τους;
  Το Φράγμα, ο Φράχτης, το Τοίχος, το Αίσχος υπάρχει από τότε που οι «συνερΓάτες Όλων των Άλλων» δημιούργησαν τις συνθήκες να μας διώξουν από τις γειτονιές μας, όταν μας έκαναν φοβισμένους, τρομοκρατημένους δεσμώτες ενός άθλιου παρόντος και ενός καταραμένου μέλλοντος.
  Καιρός είναι να το καταλάβουν όλοι και στις ευθύνες τους να μη βάλουν το πέπλο μιας ντροπής και τον φερετζέ μια ενοχής. που δεν δικαιούμαστε!
  Φτάνει ως εδώ με τις ταμπέλες που οι λεβεντόμαγκες της Συνασπισμένης, ντιντικής ή μη, ποιός νοιάζεται, διακοινοβουλευτικής μαλακοσύνης έχουν εργολαβικά και ανταποδοτικά παράγει, 20 χρόνια τώρα!
  Μια χαρά μπορούμε να φτιάξουμε άλλες και μείς.... Ονοματίζοντάς τους εργολήπτες αποδόμησης, Ελληνοβάτες ή, έτσι, για να δοθεί η διακαιολογία της ανήκεστης βλάβης, Ηλιθίους!

 39. fens avatar
  fens 10/01/2011 00:52:32

  Ο φράκτης που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση είναι μοναδικός στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να δείτε τις δυνατότητες με μια απλή αναζήτηση για "Melilla border fence". Η Ισπανία κατάφερε να αναχαιτίσει τις ορδές των Αφρικανών με αυτόν τον φράκτη. Μπορεί να είναι μόνο 12,5 χιλιόμετρα άλλα πιστέψτε με το 90% των λαθρομεταναστών μπαίνουν από κει. Μακάρι να υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για 120 χμ φράκτη.. αλλά με την παρούσα κατάσταση θα ήταν "τσιπα σκετή" οπότε ..άχρηστος. Άρα αφήνουμε τα φουσκωμένα νερά του Εβρου να κάνουν το "καθήκον" τους.
  Μην υποτιμάτε την προσπάθεια αυτή που πάει να ξεκινήσει. Δείτε την θετικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.