#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2010 09:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παιχνίδι για αφελείς που παίζεται με το χρέοςΔεν είμαι οικονομολόγος (για παρανοϊκός, δεν ορκίζομαι) και βλέπω τα κάτωθι:

Ο καθρέφτης της αγοράς  €/$  λέει ότι από τον Οκτώβριο του 2009, άρχισε να πέφτει το ευρώ. 100.000 οι λόγοι, δεν έχουν σημασία, αλλά (με συγχωρείτε) όπως έλεγα στην μούρλα της χρηματιστηριακής κρίσης το φθινόπωρο του 2008, το δολάριο θα έπεφτε, το ευρώ θα έπεφτε περισσότερο, και το μυστικό του δολαρίου και της παγκόσμιας …ισορροπίας ήταν στην σχέση δολαρίου - γιουάν. Αυτήν η  τελευταία, είναι λιγότερο «αποτελεσματική», ο Κομφούκιος παίζει καλό πόκερ.  Το ευρώ πέφτει, γιατί και η ευρωπαϊκή ευημερία είναι λίγο πλασματική, και δευτερευόντως επειδή η πολιτική συνοχή είναι μέσω επιτροπών, ή ανελευθεριών, και καλώς ή κακώς, τα ευρωπαϊκά κράτη – έθνη, έχουν ψευδαισθήσεις ελευθερίας και ανεξαρτησίας (με εξαίρεση τα πολύ ξεφτιλισμένα).  Πολιτική συνοχή by committee ή με άγνωστους και εκλεγμένους Προέδρους δεν γίνεται.  Άσε που όσο ανεβαίνει το € αγοράζουν πιο ακριβά όπλα οι Ρώσοι…

Η πτώση του ευρώ επιταχύνθηκε στις αρχές Απριλίου, όσο, κατά σύμπτωση, τα ψέματα της Ελληνικής Κυβέρνησης ξεσκεπάζονταν.  Ή μάλλον όσο φαινόταν ότι οι Γερμανοί δεν τσιμπάνε στις κουτοπονηριές του Παπακωνσταντίνου και του προϊσταμένου του.  Και ξαφνικά μια αναλαμπή, όταν μας είπαν ότι «συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι».  Και είπε ο Επώνυμος, «να δεις πάλι κάτι θα γίνει», και έγινε: Οι εκλογές στην Γερμανία, η πρώτη φημολογούμενη εκταμίευση σε εμάς, και η τηλεοπτική αναμετάδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην μελλοντική πλαζ που θα προκύψει από το γκρέμισμα αυθαιρέτων. Δεν ήθελα να πω τίποτα το πρωί, αλλά δεν ήξερα ότι είμαστε τόσο πλούσιοι ώστε να πάει ο Πρωθυπουργός με entourage βόλτα με κάμερες.  Όχι, δεν πιστεύω ότι φταίει ο ΓΑΠ που καταρρέει το ευρώ, αλλά φταίει που 7 μήνες λέει κουτοπόνηρα παραμύθια για να εκβιάσει την συνέχιση της πράσινης βαλχάλα – με δανεικά (και κατά τα φαινόμενα, αγύριστα)

Η Αμερική δείχνει μια περίεργη αισιοδοξία, http://www.nytimes.com/2010/05/13/business/13markets.html?hpw

Αλλά χωρίς την απαιτούμενη, και εκεί, δημοσιονομική πειθαρχία.  Ο χρυσός λέει «πληθωρισμός», αλλά με τόσα τρις να τριγυρνάνε, σεμνά πράγματα.Η κοινή λογική για την Ελλάδα, λέει τα εξής.  Μάλλον δεν έχουμε σκοπό να ξεπληρώσουμε τα €320 τόσα δις. Μάλλον παίζουν τα παιδιά θέατρο, κατ΄ εντολήν των ξένων τραπεζών που ξεφορτώνονται ομόλογα όμορφα και τακτικά, και εδώ και τρείς μέρες με την στήριξη των φορολογουμένων της ΕΕ και του …ΔΝΤ.  Μα σχεδόν δεν αμφιβάλω πλέον, insider trading κολοσσιαίων διαστάσεων.  Δεν υπάρχει, και δύσκολα βλέπω να υπάρξει ΑΕΠ ή φόροι, ή εθνικός πλούτος να στηρίξει  εξυπηρέτηση και μερική αποπληρωμή €320 δις.  Άρα οι μεγάλοι το έχουν πάρει απόφαση, θα χάσουν από εμάς, δεν θέλει να χάσει μόνο ένας (γιατί αυτό θα αποσταθεροποιήσει το σύστημα), δεν αντέχουν να το στηρίξει μόνο μία χώρα, άρα παρέα ΔΝΤ και ΕΕ, και , προς θεού, μην πάει και σε Πορτογαλία και Ισπανία…  και πιο πέρα.  Δεν ορκίζομαι ότι η Αμερική θα ήταν αμέτοχη σε Γερμανικό ή Γαλλικό λόξυγκα…

Άρα, να τι πιστεύω θα συμβεί την Παρασκευή (ευτυχώς, 14):

Μάλλον τίποτα, μια από τα ίδια (60%), ή

Θα πει κάποιος ότι τελικά καλύτερα να κάνει στάση πληρωμών η Ελλάδα και να βγει από το ευρώ (35%), ή

Θα πει η Γερμανία κάτι που θα μοιάζει με DM (5%)

Tα φύλλα του τσαγιού λένε «1».  Αν γίνει το «2» λογικά θα ανέβει ή θα σταθεροποιηθεί το €.  Αν γίνει το «3» θα γίνει το σώσε στην αγορά. Εκτός αν γίνει άλλο:  Να γίνει ένα ευρώ α’ κατηγορίας και ένα ευρώ β’ κατηγορίας. Αυτό, ακόμα και αν ανακοινωθεί, δεν θα υλοποιηθεί για πολύ καιρό… θυμηθείτε το πρώτο ευρώ.

Ο λυπηρό είναι ότι στο βλακώδες consensus, η Ελλάδα πάει για το «2», αργά ή γρήγορα, underwater, και καλά θα κάνουμε όλοι να πάμε να υποδεχθούμε τον Πατισάχ, που φρόντισε να καλέσει ο βοεβόδας Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Archaeopteryx

Ουδεμία ευθύνη φέρω για επενδυτικές πράξεις που θα κάνετε, ή δεν θα κάνετε. Bizim şanlı lideri övdü (αυτό είναι ευχή, στα αλήθεια, για τον Αρχηγό μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pankalos avatar
  Pankalos 13/05/2010 08:14:36

  "...και καλά θα κάνουμε όλοι να πάμε να υποδεχθούμε τον Πατισάχ, που φρόντισε να καλέσει ο βοεβόδας Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου"

  ...ο οποίος έρχεται να αγοράσει οικόπεδα και να συνεχίσει τις μπιζνες των βησιγότθων αφεντικών του*.

  σωστοοοοος...

  *: Όταν πετάγανε τα γερμανικά ελικόπτερα της Frontex, οι γείτονες μόνο τεμενάδες δεν τους κάνανε.

  • maestros avatar
   maestros @ Pankalos 13/05/2010 14:00:44

   ΣΚΕΨΟΥ ... ΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΙΞΕΙ

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/05/blog-post_4456.html

 2. otiprepei avatar
  otiprepei 13/05/2010 08:25:46

  Η μόνη χώρα που επωφελήθηκε σε ολόκληρο το πλανήτη με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι η Τουρκία. Στην Αμερική κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες που μπορεί να μην είναι και καν Αμερικάνοι, αλλά σε επίπεδο χωρών μόνο η Τουρκία, αν και η κρίση μας προκάλεσε προβλήματα και σε πολλές άλλες χώρες με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.
  Γιατί δεν πρέπει να δούμε τους Τούρκους ως κατα ενα ποσοστό υπαίτιους για τη κρίση μας εφόσον μετά τη κρίση διαπιστώνουμε την στρατηγική εκμετάλλευσης εκμετάλλευσης της κρίσης μας που υιοθετούν;
  Γιατί πρέπει να τους υποδεχτούμε ως φίλους και συναταίρους όπως μας λέει ο ΓΑΠ και με την εκκωφαντική σιωπή τους οι βουλευτές και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ;

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ otiprepei 13/05/2010 10:48:27

   Οι Τούρκοι ως λαός, είναι εντελώς αντιαμερικανοί. Τώρα παίζουν ντέφι στην αρκούδα και οι λίρες μπαίνουν στο τεφτέρι.

 3. otilaxei avatar
  otilaxei 13/05/2010 08:30:39

  Για δείτε και το ρόλο του Προβόπουλου:

  Με απλά λόγια:
  Ο Άγγελος έχει ένα 10ετες ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που αγόρασε το 2008 και το οποίο κρατά για να σπουδάσει τα παιδιά του. Έρχεται ο Ξερόλας και του λέει. Άγγελέ μου, θέλεις να μου δανείσεις το ομόλογό σου για ένα μήνα? Σου υπόσχομαι πως θα στο επιστρέψω πλυμένο γυαλισμένο και ατόφιο και μάλιστα για τον κόπο σου θα σου δώσω κι ένα μικρό ποσό που θα το συμφωνήσουμε από τώρα (ας πουμε 20ευρώ). Ο Άγγελος συμφωνεί και έτσι το ομόλογο έρχεται στα χέρια του Ξερόλα που για ένα μήνα μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει, φτάνει στο τέλος του μήνα να το επιστρέψει στον Άγγελο μαζί με το ποσό που συμφωνήσανε. Αυτό είναι ένα ρέπο.
  Spread: τα ομόλογα, περίπου όπως και οι προθεσμιακές καταθέσεις έχουν ένα επιτόκιο το οποίο καθορίζεται τη στιγμή της έκδοσής τους. Όταν λέμε 5ετές ομόλογο 1000 ευρώ με απόδοση 5%, εννοούμε πως αυτός που θα το αγοράσει για τα επόμενα 5 χρόνια θα βγάζει 50 ευρώ το χρόνο. Το spread είναι η διαφορά του επιτοκίου που πληρώνει ένα κράτος σε σχέση με το επιτόκιο που πληρώνει ένα άλλο κράτος το οποίο θεωρούμε ως βάση. Δηλαδή εάν η γερμανία για το 5ετες ομόλογο πληρώνει σήμερα 3% και η Έλλάδα 5%, τότε το spread είναι 2% ή 200 μονάδες βάσης (πρακτικά 200εκατοστά).
  Εδώ δεν θα εξηγήσω κάτι για να μη μακρυγορούμε και μπλεκόμαστε, όχι όμως γιατί είναι δύσκολο να εξηγηθεί: Η τιμή ενός (παλιού) ομολόγου, πέφτει όσο ανεβαίνει το σημερινό επιτόκιό της ίδιας τάξης ομολόγων. Με λίγα λόγια, όταν ανεβαίνουν τα spread στα 5ετη ομόλογα, αυτόματα ο πρώτος χαμένος δεν είναι το δημόσιο, αλλά όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους παλιότερα ομόλογα της ίδιας τάξης (δηλαδή 5ετή). Το δημόσιο, ζημιώνεται έμμεσα με δύο τρόπους. Α) από τη μειωμένη αξιοπιστία του (όσοι αγοράζουν τα ομολογά του χάνουν) και Β) όταν ξαναβγεί στην αγορά να εκδόσει καινούργια ομόλογα, επειδή τα ομόλογα αυτά θα έχουν υψηλότερο επιτόκιο.
  Short Selling: Ο Ξερόλας με το δανεικό ομόλογο του Άγγελου στα χέρια του, πάει στην αγορά και το πουλάει 1000 ευρω. Περιμένει μερικές μέρες, και η τιμή του ομολόγου πέφτει στην αγορά. Τότε ξανα-αγοράζει ένα ίδιο ομόλογο (10ετες εκδόσεως 2008) με μολις 900 ευρώ. Ο Ξερόλας λοιπόν, πούλησε ένα δανεικό ομόλογο 1000 ευρώ, αγόρασε το ίδιο ομόλογο 900 ευρώ μερικές μέρες αργότερα, και τώρα έχει στα χέρια του ένα ομόλογο ίδιο με αυτό που έχει δανειστεί, συν 100 ευρώ στην τσέπη (1000-900=100). Επιστρέφει στο τέλος του μήνα το ομόλογο στον Άγγελο, του δίνει και τα συμφωνημένα 20 ευρώ από τα 100 που κέρδισε και κρατά τα 80 για τον δικό του κόπο.
  Από την παραπάνω διαδικασία, καταλαβαίνουμε πως ο πρώτος χαμένος είναι ο Άγγελος που έχει το ομόλογο στα χέρια του και ο πιο κερδισμένος είναι ο Ξερόλας που κέρδισε από αυτή την πτώση.
  Naked Short Selling: Επειδή ο Ξερόλας είναι φύσει άπληστος και θέλει να κερδίσει παραπάνω από τα 100 ευρώ που κέρδισε με την παραπάνω διαδικασία κάνει το εξής. Ενώ έχει δανειστεί από τον Άγγελο μόλις ένα 5ετες ομόλογο αξίας 1000ευρώ, πάει στην αγορά και πουλάει 10 ομόλογα αξίας 1000ευρώ το καθένα. Στην ουσία τα 9 από αυτά τα ομόλογα που πούλησε δεν υπάρχουν, είναι δηλαδή γυμνά (naked). Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική short selling, καθώς δεν μπαίνει κανένα όριο στα πόσα γυμνά ομόλογα μπορεί κάποιος να πουλήσει. Στο απλό short selling, το όριο είναι τα πόσα ομόλογα υπάρχουν διαθέσιμα για πρόχειρο δανεισμό (repo).
  Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια εικονική υπερπροσφορά ομολόγων στην αγορά και η ίδια αυτή η υπερπροσφορά να ρίξει τις τιμές. Πρακτικά η πτώση των τιμών γίνεται μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία και αυτός που εκτέλεσε την γυμνή πώληση το μόνο που έχει να κάνει, είναι -εκμεταλλευόμενος τον πανικό που δημιούργησε- να αγοράσει αυτά τα 10 ομόλογα πίσω σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.
  Τώρα η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά από μία μακροσκελή και επίτηδες δυσνόητη επιστολή παραδέχθηκε πως η παραπάνω πρακτική (το naked short) ήταν ανεκτή με ένα παραθυράκι που είχε αφήσει και θα εξηγήσουμε αμέσως.

  Όταν κάποιος πουλάει ένα ομόλογο στην αγορά (Ηλεκτρονικη Δευτερογενης Αγορα Τίτλων που ανήκει στην ΤτΕ), είναι υποχρεωμένος μέσα σε διάστημα 3 ημερών να το παραδώσει στους διαπραγματευτές, προκειμένου να περιέλθει στα χέρια του αγοραστή. Αυτό είναι το λεγόμενο Τ+3. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα, να πουλήσεις ένα ομόλογο σήμερα που δεν διαθέτεις. Αρα χρωστάς στον διαπραγματευτή ένα ομόλογο και πρέπει να το παραδώσεις σε 3 μέρες. Αν το ξανα-αγοράσεις μετά από δύο μέρες από τον ίδιο διαπραγματευτή, τότε ο διαπραγματευτής κάνει τα στραβά μάτια και πρακτικά ακυρώνει το χρέος σου (διότι ένα ομόλογο πουλησες, ένα αγόρασες, το άθροισμα σε ομόλογα είναι μηδέν).
  Αυτό πρακτικά είναι μία πράξη naked short selling καθώς την ώρα που πουλούσες το ομόλογο, δεν είχες την υποχρέωση να το διαθέτεις (εστω και δανεικό όπως περιγράψαμε με τα repo).
  Επειδή 3 μέρες είναι συνήθως ένα μικρό διάστημα για να αλλάξουν οι τιμές των ομολόγων σε κανονικές συνθήκες, κανείς δεν ασχολείται με το να κάνει naked short selling με αυτόν τον τρόπο. Για να κερδίσεις από μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να πέσει αρκετά η τιμή μέσα σε μόλις 3 μέρες.
  Η μπαλκονόπορτα της ΤτΕ
  Αυτή είναι η κανονική διαδικασία. Όμως σε αυτή τη διαδικασία υπήρχε ένα παραθυράκι που η ΤτΕ είχε αφήσει ανοιχτό. Και αυτό το παραθυράκι ονομαζόταν failed εντολές. Όταν λοιπόν κάποιος πουλάει ένα ομόλογο, πρέπει σε 3 μέρες να το παραδώσει. Εάν δεν το κάνει, τότε η συναλλαγή θεωρείται failed, δηλαδή αποτυχημένη. Αποτυχημένη όμως δεν σημαίνει πως ακυρώνεται, διότι η πώληση έχει γίνει και υπάρχει ένας αγοραστής που περιμένει το ομόλογό του. Άρα στην ουσία η εντολή παραμένει εκκρεμής μέχρι ο πωλητής να φέρει το ομόλογο που έχει υποσχεθεί. Εάν ο πωλητής κάνει τον κινέζο, αυτό μπορεί να παραμείνει μέχρι και για 10 μέρες. Εάν το παρακάνει, τότε ο διαπραγματευτής έχει υποχρέωση να αγοράσει ένα ομόλογο ο ίδιος, να το δώσει στον αγοραστή και να στείλει τον λογαριασμό στον πωλητή. Όμως αυτό συνήθως δεν γίνεται διότι ο πωλητής που κάνει τον κινέζο, ξέρει μέχρι που τον παίρνει.
  Με αυτόν τον τρόπο, ένας πωλητής ελληνικών ομολόγων μπορούσε να διατηρεί τη θέση του ανοιχτή για 10και μέρες χωρίς να έχει στα χέρια του το ομόλογο που είχε πουλήσει. Πρακτικά μπορούσε δηλαδή να έχει μια naked short εντολή χωρίς σχεδόν κανείς να τον ελέγχει.
  Τον Οκτώβρη του 2009 η ΤτΕ πήρε μία απόφαση να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία, διευκολύνοντας θεωρητικά οποιονδήποτε ήθελε να παίξει με αυτό το παραθυράκι. Τώρα, επειδή πιο πάνω εξηγήσαμε πόσο επικίνδυνο και πρακτικά παράνομο παιχνίδι είναι οι naked short εντολές. Εάν το συνδυάσουμε και με τη μπαλκονόπορτα που άνοιξε η ΤτΕ και τα απανωτά δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση, καταλαβαίνουμε πως αυτό ήταν μία συνταγή που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να εκτελέσει naked short εντολές για τουλάχιστον 10 συνεχείς ημέρες.
  Αυτό συνεχίστηκε για κάμποσο, μέχρι που στις 8 Απρίλη το πράγμα ξεχείλωσε. Τότε, η επιτροπή που ελέγχει τον ΗΔΑΤ αποφάσισε να κλείσει το παράθυρο των failed εντολων με τον εξής απλό τρόπο. Για κάθε εντολή πώλησης, ο πωλητής θα πρέπει να προσκομίζει ένα ρέπο ημέρας αντίστοιχου ομολόγου (ένα δανεικό ομόλογο μίας ημέρας δηλαδή) μέχρι να προσκομίσει το πραγματικό ομόλογο που έχει στα χέρια του.
  Πόρισμα πρώτο:
  Η ΤτΕ είχε αφήσει ανοικτό ένα πολύ επικίνδυνο παράθυρο στην αγορά ομολόγων. Είτε το έκανε τον Οκτώβρη, είτε πιο πριν, αυτό το παράθυρο είχε τη δυνατότητα σε συνθήκες κρίσης να δημιουργήσει καταστάσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Άρα ο κ.Προβόπουλος είναι απολύτως υπεύθυνος γιαυτό το παράθυρο και θα πρέπει να παραιτηθεί.
  Εάν δεν μπορούσε να καταλάβει τις συνέπειες αυτού του παράθυρου, είναι ανίκανος. Εάν ήξερε, τότε είναι συνένοχος και θα πρέπει να μιλήσει με τον εισαγγελέα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ otilaxei 13/05/2010 10:36:01

   Η μόδα της απορρύθμισης (deregulation) του χρηματοπιστωτικού συστήματος έκανε γενικώς πολλή ζημιά, σε όλο τον κόσμο. Μη τα ξαναλέμε, τα έχουμε πεί πολλές φορές, επρόκειτο για καζινοπαίχνιδα. Ρύθμιση, σφιχτά χαλινάρια από την ΕΚΤ και τις λοιπές Κεντρικές Τράπεζες, είναι το μόνο φάρμακο. Το κατάλαβαν επιτέλους, μετά τόση ζημιά, και τώρα back to seventies.
   Παραφράζοντας τον μεγάλο κλασικό Schumpeter, το σύστημα του καζινοκαπιταλισμού ανακαλείται τώρα με τη δημιουργική (αυτο)καταστροφή του.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ otilaxei 13/05/2010 15:48:55

   δεν έγινε από λάθος.....
   το Τ+10 και μάλιστα χωρίς πρόστιμο...το καθιερώσανε από την επόμενη που εκλέχτηκαν...5-10-09....και ήταν ο δούρειος ίππος της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας.....ήταν το σχέδιο που αμέσως ,απ'την πρώτη ημέρα έβαλαν σε εφαρμογή τα ΓΑΠ και οι παρέες τους....

   Ακολούθησε η τρομοκρατία του κόσμου....έτσι ώστε να δεχτούν τα μέτρα...οποιαδήποτε μέτρα....
   Οτιδήποτε θέλουν να επιβάλουν....με την βία της τρομοκρατίας του γενικού πληθισμού το έχουν ήδη καταφέρει.....

   Είναι επικίνδυνοι.....πρέπει να φύγουν το συντομότερο...

 4. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/05/2010 09:31:47

  Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση δλδ είναι out of the question φίλε Αρχαίε ? Εσύ ως φίλα προσκείμενος του μοντέλου της ομοσπονδιακής διακυβέρνησης θα έπρεπε νομίζω να το αναφέρεις.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ greekpoliticalreview 13/05/2010 10:40:29

   Την ομοσπονδιακή διακυβέρνηση οι ευρωσκεπτικιστές τη θέλουν μόνον γαι τους "δικούς τους". Τότε είναι καλή. Όταν την υιοθετούν οι αντίπαλοί τους, "φυσικά" γίνεται κακό πράγμα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ greekpoliticalreview 13/05/2010 11:16:26

   Πολιτική και οικονομική ενοποίηση, σε αυτήν την Ευρώπη δεν είναι εφικτή. Είμαστε συλλογή από τέως αυτοκρατορίες (με εξάιρεση το Λιχντενσάϊν). Οι ΗΠΑ είχαν τον εμφύλιό τους και τέλειωσαν. Εμείς έχουμε εμφυλίους από πότε... από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας... και μετά τον "Β'ΠΠ Εμφύλιο" πες μου εσύ το αποτέλεσμα... Και μετά την ενοποίηση των Γερμανιών, πάλι πες μου εσύ το αποτέλεσμα. Οι Γάλλοι κοιτάνε λοξά και τους Γερμανούς και τους Άγγλους. Οι Γερμανοί αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν ακόμα οι ενμοχλητικοί Νότιοι, και σκέφτονται πειθαρχίες για τους Αγγλους. Οι Ιταλοί είναι ακόμα ενωμένοι. Εμάς μας λιμπίζεται ο Πατσισάχ...

   Θα το πω χυδαία: Το Eurofighter είναι πτητικά, τεχνολογικά, κλπ (και οπλικά υποθέττω) ένα θαυμάσιο αεροπλάνο. Για ποιόν πόλεμο έχει σχεδιαστεί;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ archaeopteryx 13/05/2010 11:31:58

    Ο τελειοποιημένος διάδοχός του, ίσως κάπου εκεί, στη γραμμή όρη Αλτάι - Λίμνη Βαικάλη - Ουσσούρι - Βλαδιβοστόκ Κουρίλες.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ greekpoliticalreview 13/05/2010 11:29:03

   H ιστορία επιταχύνεται, Χεγκελιανά σχήματα εν όψει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πρόβλημα ΜΑΚΡΑΣ εμβέλειας για την Ευρώπη δεν είναι το σχίσμα με τον Αγγλοσαξωνικό κόσμο, ούτε οι εσωτερικές ανισομέρειες (Βορρά - Νότου κτλ), αλλά ακούει στο όνομα "Κίνα". Η Ευρώπη (με μεγάλο ερώτημα, ακόμη, τη Ρωσική πορεία) γίνεται πιό συνεκτική, εν όψει δύο "απειλών" και "ευκαιριών": Παρακμή των ΗΠΑ και (κυρίως) ακραία γεωοικονομική - γεωστρατηγική ανισορροπία του ευρύτερου Ευρασιατικού συνόλου.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Sic transit gloria mundi 13/05/2010 11:46:48

    Πιθανό, αν και η Κίνα, ιστορικά, μετριάζει την εξωστρέφεια (και την προς Δυσμάς επιθετικότητά της). Ιστορικά η Κίνα σπρωχνει λαούς ολόκληρους προς Δυσμάς (Μογγόλους, Τουρκους). Δεν την συμφέρει να μας πτωχεύσει όλους, έχει μεγάλη αγορά η ίδια... Αλλα άντε βγάλε άκρη (εγώ π.χ. δεν έχω ιδέα από Κίνα -- αλλά έμαθα, καλού κακού το νι χαουμά :-)

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 13/05/2010 12:05:13

    Εννοείται, αυτό που φοβάμαι είναι μη μπλέξουν με τους Ρώσους (θυμάται κανείς τον ποταμό Αμούρ επί Μάο;). Υπάρχει ακραία γεωστρατηγική ανισσορροπία: Σιβηρία γεμάτη πρώτες ύλες αλλά σχεδόν ακατοίκητη, Κίνα χωρίς επαρκείς πρώτες ύλες και σαν τα μηρμύγκια. Αλλά η ελπίδα είναι ότι οι Κινέζοι, ως εμπορικός λαός, θα λύσουν αλλοιώς το πρόβλημά τους.

   • otiprepei avatar
    otiprepei @ Sic transit gloria mundi 13/05/2010 12:13:10

    Η Κίνα δεν τους σπρώχνει πουθενά. Αν υπήρξαν κάποιοι που σπρωχνόταν αυτοί θα ήταν οι Κινέζοι που ουσιαστικά ήταν/είναι κυρίως χορτοφάγοι και ιχθυοφάγοι και ήσαν αυτάρκεις σε αντίθεση με τους κρεατοφάγους Μογγόλους που έφτασαν μέχρι και την Ανατολία προς ανεύρεση πλούτου.

   • otiprepei avatar
    otiprepei @ Sic transit gloria mundi 13/05/2010 12:20:56

    Η Σιβηρία με μια κατάλληλη διαχείριση θα λύσει οχι μόνο το Κινεζορωσικό πρόβλημα αλλά το πλανήτη ολόκληρο αν σχεδιασθεί η χρήση της γης έχοντας υπόψιν ενα κοινό σοβαρό διαστημικό πρόγραμμα πρώτων υλών και εποίκισης που θα βλέπει σε μεγάλο βάθος χρόνου, πέραν της εκατονταετίας τουλάχιστον μη πω διακοσαετία και βάλε. Είναι κάτι που οι Αμερικάνοι εκ φύσεως και ελλείψεως υλών και τοποθεσίας δεν μπορούν να κάνουν. Δεν πρέπει πλέον να περιμένουμε τίποτε απο την Αμερική ειδικά με ενα διαστημικό πρόγραμμα που πνέει τα λοίσθια, περιορισμένο στις απαραίτητες στρατιωτικές της ανάγκες. Υπάρχουν πολλά είδη οικονομίας που μπορούν να αναπτυχθούν και η Βορειοδυτική Ασία έχει πολύ μέλλον αλλά δεν υπάρχουν μυαλά να τα υλοποιήσουν. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι διεθνείς Έλληνες με όραμα, κι οχι γιουσουφάκια του πιο άχρηστου λαού που έβγαλε η ιστορία, των Οθωμανών.

  • donaE avatar
   donaE @ greekpoliticalreview 13/05/2010 11:39:09

   Οσες φορες η Γερμανια πιστεψε πως θα τα καταφερει μονη της απο την εποχη του Καρλομαγνου ακομα,τι καταφερε;Καταστροφη.
   Πως θα αντιμετωπισει την Ρωσια;
   Ειναι τυχαιο που χρησιμοποιηθηκε η Ελλαδα των Βαλκανιων σαν δουρειος ιππος;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ donaE 13/05/2010 11:46:02

    Υπάρχουν σήμερα "δύο Γερμανίες": Η μία κατατρύχεται ακόμη από τον "εθνικισμό του μάρκου", η άλλη θεωρεί την ενιαία Ευρώπη "Schicksalgemeinschaft", "κοινό πεπρωμένο". Δεν είναι ιδεολογικά σχήματα μόνον: Οι "δύο Γερμανίες" ανταγωνίζονται για διαφορετικά συμφέροντα (ή άν θέλετε, έχουν εντελώς διαφορετική, αποκλίνουσα άποψη, για τα συμφέροντα της Γερμανίας). Μόλις παρακολουθήσαμε μια μάχη από τον "εμφύλιο πόλεμο" αυτών των δύο Γερμανιών

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ donaE 13/05/2010 11:54:05

    Επίσης, ιστορικά με τους Ρώσους συνήθως τα βρίσκουν (βλ. Ναπολεόντεια γεγονότα, Ιερά Συμμαχία, διαμελισμοί Πολωνίας κτλ). Oι 2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι του 20ού αιώνα ήταν μάλλον ιδεολογικά υπερφορτωμένη εξαίρεση - ακόμη και εκεί παίχτηκε προσωρινά και άλλο χαρτί, υπάρχει το "επεισόδιο" Μολότωφ-Ribbentropp.
    Τι είν' αυτό που τους "ενώνει" τώρα; Ενεργειακό - φυσικοί πόροι και γεωστρατηγικό βάθος (Ευρασιατικό συνεχές).

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ donaE 13/05/2010 12:26:42

    Μέχρι στιγμής ισχύει σχεδόν απόλυτα η εικόνα για τον υπομονετικό, συνεργαζόμενο και μη-επιθετικό γίγαντα. Πέρα από τα χρηματοπιστωτικά, αυτοί απέτρεψαν την πλήρη κατάρρευση των μετάλλων το 2008, στοκάροντας προσεκτικά και σε μεγάλες ποσότητες. Εκεί που σε σχέση με τις πρώτες ύλες (πλην πετρελαίου) πραγματικά δε "γνωρίζει" κανείς τι μέλλει γεννέσθαι είναι στην Αφρική, όπου η διείσδυσή τους είναι εντυπωσιακή - και μάλλον υποτιμημένη.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ donaE 13/05/2010 12:32:04

    Προφανώς αναφέρομαι στην Κίνα και θα έπρεπε το σχόλιο να το βάλω πιο πάνω ...

   • otiprepei avatar
    otiprepei @ donaE 13/05/2010 12:35:16

    Μόνο εκεί τους άφησαν οι Αμερικανοί να διεισδύσουν για να μην καταρρεύσει ουσιαστικά η αξία του ίδιου του δολαρίου που κρατάνε οι Κινέζοι εφόσον κρατάνε μεγάλο κομμάτι του εξωτερικού χρέους της Αμερικής. Γιατί δεν τους άφησαν να κάνουν το ίδιο και στη Μεσόγειο και παρουσιάζουν τους Τουρκαλάδες ως η μελλοντική παγκόσμιας εμβέλειας τοπική δύναμη. Τόσο στημένη η κατάσταση που μέχρι και αδόκιμους γεωπολιτικούς όρους αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν για να αποδεχτούμε το έκτρωμα.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 13/05/2010 12:01:46

   Εγώ συμφωνώ με τον STGM , η αλλαγή των γεωστρατηγικών και οικονομικών δεδομένων οδηγεί τις εξελίξεις , τα μυαλά μας είναι ακόμα μπερδεμένα αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτισμένοι που βλέπουν λίγο πιο μακρυά.

 5. ataktos avatar
  ataktos 13/05/2010 09:38:29

  Φτάσαμε να εισάγουμε σταφίδες και βερύκοκα από την ... Κίνα!
  Διαβάστε τον εξοργιστικό κατάλογο προϊόντων και σκεφτείτε πως καταντήσαμε!! Ντροπή μας!!!

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Αθήνα, 11/5/2010

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

  Σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εσωτερική αγορά αλλά και στα σημεία εισόδου της χώρας για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της ασφάλειας των τροφίμων, εντοπίστηκαν φορτία μη ασφαλή και ακατάλληλα για κατανάλωση.

  «Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση σε όλα τα σημεία της Επικράτειας προκειμένου να εντοπίσουν τα προϊόντα εκείνα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι καταναλωτές οφείλουν να απολαμβάνουν ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων που να ανταποκρίνονται στα υψηλά ποιοτικά στάνταρ που έχουμε θέσει ως Πολιτεία» ανέφερε σε δήλωση της η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

  Ενώ ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, τόνισε ότι «οι έλεγχοι συνεχώς ενισχύονται και συντονίζονται με πιο ολοκληρωμένο τρόπο».

  Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η εισαγωγή και δόθηκε εντολή για επιστροφή, απόσυρση ή και καταστροφή των ακόλουθων φορτίων:

  • 11 τόνοι κρέατος βοοειδών σε ψύξη, προέλευσης Ουρουγουάης, εξαιτίας απουσίας πρωτότυπου κτηνιατρικού πιστοποιητικού.
  • 25 τόνοι φιστίκια με κέλυφος, προέλευσης Ιράν, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 19,5 τόνοι αμύγδαλα χωρίς κέλυφος, προέλευσης ΗΠΑ, εξαιτίας προσβολής από έντομα.
  • 111 κιλά καρποί Ogbono, προέλευσης Νιγηρίας, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 18 τόνοι κονσερβών ανανά σε σιρόπι, προέλευσης Ταϊλάνδης, εξαιτίας εμφανών αλλοιώσεων της εσωτερικής επιφάνειας των δοχείων.
  • 2,5 τόνοι κουκουνάρι, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας παρουσίας σαλμονέλας.
  • 2,5 τόνοι πιπεριές, προέλευσης Ιορδανίας, εξαιτίας ανίχνευσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 4,4 τόνοι φασολάκια, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 1,1 τόνοι φασολάκια, προέλευσης Ιορδανίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 6,3 τόνοι αμπελόφυλλα σε άλμη, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 271 τόνοι σκληρού σίτου βιολογικής παραγωγής, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια και φυτοπροστατευτικών προϊόντων που έχει ανακληθεί η έγκριση κυκλοφορίας τους.
  • 250 κιλά πιπεριές, προέλευσης Συρίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 38 τόνοι σουσάμι, προέλευσης Αιθιοπίας, εξαιτίας παρουσίας σαλμονέλας.
  • 80 τόνοι σταφίδα, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας αλλοιώσεων από έντομα και μη αναγραφής της χώρας προέλευσης.
  • 32 τόνους ελιές μαύρες, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας προσβολής από δάκο και αλλοίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών.
  • 35 τόνοι αραχίδες, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 7 τόνοι βερύκοκα αποξηραμένα, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας ανίχνευσης θειωδών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
  • 36 τόνοι σταφίδες, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας αδυναμίας ταυτοποίησης των φορτίων.
  Παράλληλα, μετά από γνωστοποιήσεις στο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τις Ζωοτροφές και τα Τρόφιμα (RASFF) αλλά και πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δόθηκε εντολή στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για διενέργεια δειγματοληψιών και ελέγχους αποξηραμένων μούρων Goji προέλευσης Κίνας και σταφυλιών προέλευσης Ινδίας για την παρουσία υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ ataktos 13/05/2010 12:04:09

   Έτσι, έτσι!
   Εμείς υπάρχουμε ή για να ταΐζουμε τους ξένους, ή να πλουτίζουμε τους παραγωγούς τους, να μην έχουμε παραγωγικές θέσεις εργασίας παρά μόνο να δανειζόμαστε για να συντηρούμε ενα υπέρογκο Δημόσιο και στη πορεία να κλέβουμε κι απ αυτά για να τα κάνουμε βίλες ενω φοροδιαφεύγουμε και τη στιγμή που πρέπει πραγματικά να μειώσουμε τις δαπάνες να μην κάνυομε κινήσεις για εκβιομηχάνιση παρά αντιθέτως να κρατάμε το Δημόσιο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις υπέρογκες για να μπορούμε να διορίσουμε ΚΑΙ αλλοδαπούς.

   Δεν πρέπει να ειναι μόνο ο Κυβερνήτης ενός τέτοιου Κράτους βλαξ, θα πρέπει να είναι και οι υπήκοοι του για να μπορεί να δημιουργηθεί ενα τέτοιο τερατούργημα πέραν κάθε οικονομικού και κοινωνικού νόμου.

 6. t avatar
  t 13/05/2010 09:50:02

  Η οικονομική κρίση χτύπησε και τη Δήμητρα Παπανδρέου και έγινε μείωση της σύνταξης, που έπαιρνε. Η ίδια πλέον εργάζεται στο ραδιόφωνο και με αυτό τον τρόπο συμπληρώνει και το εισόδημά της. Όμως, όπως δήλωσε, η κρίση την αγγίζει άμεσα και έτσι θα αναγκαστεί να πουλήσει και τις τρεις μεζονέτες που έχει στην Εκάλη στην οδό Αγράμπελης καθώς δεν μπορεί να τις συντηρήσει. Μάλιστα έχει ήδη πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο κέντρο ώστε να μειώσει τα έξοδά της.
  Πόσο όμως μειώθηκε η σύνταξη της Δήμητρας Παπανδρέου;
  Η περικοπή της σύνταξής της έγινε κατά 6.500 ευρώ και την έχει προβληματίσει πολύ αφού το εισόδημά της από 28.000 μειώθηκε σε 21.500 ευρώ.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ t 13/05/2010 22:39:50

   Δεν την λυπάμαι καθόλου λέμε

 7. Anestis avatar
  Anestis 13/05/2010 10:18:49

  Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.epicurus2day.gr/index.php/politicscomments/178-2010-04-28-18-01-5.
  Είναι εξόχως διαφωτιστικό.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2010 15:48:27

  http://www.youtube.com/watch?v=3lN40jLcHkM

  Καλο ειναι να το δειτε...!!

  ΠΠ

 9. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 16/05/2010 11:37:53

  "Η κοινή λογική για την Ελλάδα, λέει τα εξής. Μάλλον δεν έχουμε σκοπό να ξεπληρώσουμε τα €320 τόσα δις. Μάλλον παίζουν τα παιδιά θέατρο, κατ΄ εντολήν των ξένων τραπεζών που ξεφορτώνονται ομόλογα όμορφα και τακτικά, και εδώ και τρείς μέρες με την στήριξη των φορολογουμένων της ΕΕ και του …ΔΝΤ. Μα σχεδόν δεν αμφιβάλω πλέον, insider trading κολοσσιαίων διαστάσεων. Δεν υπάρχει, και δύσκολα βλέπω να υπάρξει ΑΕΠ ή φόροι, ή εθνικός πλούτος να στηρίξει εξυπηρέτηση και μερική αποπληρωμή €320 δις."

  Γιατί βρε φίλε, μόνο τα 320δις της Ελλαδίτσας περιμένουν να εισπράξουν οι "κύριοι" αυτοί στους οποίους χρωστάμε; Μην πέφτουμε στο λάκο που σκάψανε για μας εδώ και τόσο καιρό. Μην σκάβουμε βαθύτερα το λάκο που μας ετοίμασαν. Πρέπει κάθε στιγμή να θυμόμαστε ότι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στην Ευρώπη, ΟΛΟΙ χρωστάνε ΠΑΡΟΜΟΙΑ με εμάς και έχουν περίπου ΙΔΙΑ ελείμματα με εμάς. Μην το ξεχνάτε αυτό. Μην βλέπετε στον καθρέφτη αυτό στο οποίο θέλουν να σας μετατρέψουν τα ευρωπαϊκά και διάφορα λοιπά συμφέροντα, δηλαδή για μία ακόμα φορά, τον ψωραλέο ρωμιό ραγιά απατεώνα της τουρκοκρατίας. Αυτό κάνουνε ΠΑΛΙ οι Ευρωπέη "φίλοι" και "εταίροι" μας. Θέλουνε την ελλάδα εταίρα μια ακόμη φορά. Δεν τους έφτασε ο σφαγιασμός 1.000.000 το 22 και η μείωση στο μισό του εδάφους του Ελληνισμού, δεν τους έφτασαν οι κατοχές και οι γενοκτονίες μας. Πάλι κάνουνε τον Έλληνα αποδιοπομπαίο τράγο, για μια ακόμη φορά ζητάνε τη σταύρωση του Ελληνισμού, διότι αν μη τι άλλο την εποχή αυτή παίζουν ρόλο και οι τηλεθεάσεις και όπως όλοι ξέρουμε οι μιξοβάρβαροι εκτός από 300 στο σινεμά τη βρίσκουνε πολύ και με live επεισόδια στο Σύνταγμα.
  Λοιπόν, ο μόνος που θα μπορούσε να κριτικάρει την Ελλάδα, είναι χώρα που έχει μηδενικό ή ελάχιστο χρέος και καθόλου έλλειμα. Δηλαδή τι μας λένε, ότι όλοι χρωστάνε όλο το ΑΕΠ τους σχεδόν και μερικοί διπλάσιο όπως η του Ανατέλοντος Ηλίου, αλλά ξαφνικά η Ελλάδα πρέπει "αύριο" να μπορεί να πληρώσει όλο αυτό; Από που κι ως που; Αλλιώς η κριτική πρέπει να είναι στο σύνολο του εγκληματικού χρηματοπιστωτικού θηρίου που έχει κατακυριεύσει δυστυχώς τον πλανήτη με προφανή τον σιωνιστικό δάκτυλο και τις μεθοδεύσεις για παγκόσμια διακυβέρνηση (μην ανησυχείτε όμως, ο Bravo προφανώς εννοούσε την παγκοσμιοποίηση των θεσμών που καθιέρωσε στην Ελλάδα δηλαδή συμμετοχική δημοκρατία, δίκαια αναδιανομή του πλούτου και ασφαλώς, εθνική ανεξαρτησία...)

 10. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 16/05/2010 12:18:54

  Το παιχνίδι για αφελείς που παίζεται με το χρέος  "Η κοινή λογική για την Ελλάδα, λέει τα εξής. Μάλλον δεν έχουμε σκοπό να ξεπληρώσουμε τα €320 τόσα δις. Μάλλον παίζουν τα παιδιά θέατρο, κατ΄ εντολήν των ξένων τραπεζών που ξεφορτώνονται ομόλογα όμορφα και τακτικά, και εδώ και τρείς μέρες με την στήριξη των φορολογουμένων της ΕΕ και του …ΔΝΤ. Μα σχεδόν δεν αμφιβάλω πλέον, insider trading κολοσσιαίων διαστάσεων. Δεν υπάρχει, και δύσκολα βλέπω να υπάρξει ΑΕΠ ή φόροι, ή εθνικός πλούτος να στηρίξει εξυπηρέτηση και μερική αποπληρωμή €320 δις."

  Γιατί βρε φίλε, μόνο τα 320δις της Ελλαδίτσας περιμένουν να εισπράξουν οι "κύριοι" αυτοί στους οποίους χρωστάμε; Μην πέφτουμε στο λάκο που σκάψανε για μας εδώ και τόσο καιρό. Μην σκάβουμε βαθύτερα το λάκο που μας ετοίμασαν. Πρέπει κάθε στιγμή να θυμόμαστε ότι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στην Ευρώπη, ΟΛΟΙ χρωστάνε ΠΑΡΟΜΟΙΑ με εμάς και έχουν περίπου ΙΔΙΑ ελείμματα με εμάς. Μην το ξεχνάτε αυτό. Μην βλέπετε στον καθρέφτη αυτό στο οποίο θέλουν να σας μετατρέψουν τα ευρωπαϊκά και διάφορα λοιπά συμφέροντα, δηλαδή για μία ακόμα φορά, τον ψωραλέο ρωμιό ραγιά απατεώνα της τουρκοκρατίας. Αυτό κάνουνε ΠΑΛΙ οι Ευρωπέη "φίλοι" και "εταίροι" μας. Θέλουνε την ελλάδα εταίρα μια ακόμη φορά. Δεν τους έφτασε ο σφαγιασμός 1.000.000 το 22 και η μείωση στο μισό του εδάφους του Ελληνισμού, δεν τους έφτασαν οι κατοχές και οι γενοκτονίες μας. Πάλι κάνουνε τον Έλληνα αποδιοπομπαίο τράγο, για μια ακόμη φορά ζητάνε τη σταύρωση του Ελληνισμού, διότι αν μη τι άλλο την εποχή αυτή παίζουν ρόλο και οι τηλεθεάσεις και όπως όλοι ξέρουμε οι μιξοβάρβαροι εκτός από 300 στο σινεμά τη βρίσκουνε πολύ και με live επεισόδια στο Σύνταγμα.
  Λοιπόν, ο μόνος που θα μπορούσε να κριτικάρει την Ελλάδα, είναι χώρα που έχει μηδενικό ή ελάχιστο χρέος και καθόλου έλλειμα. Δηλαδή τι μας λένε, ότι όλοι χρωστάνε όλο το ΑΕΠ τους σχεδόν και μερικοί διπλάσιο όπως η του Ανατέλοντος Ηλίου, αλλά ξαφνικά η Ελλάδα πρέπει "αύριο" να μπορεί να πληρώσει όλο αυτό; Από που κι ως που; Αλλιώς η κριτική πρέπει να είναι στο σύνολο του εγκληματικού χρηματοπιστωτικού θηρίου που έχει κατακυριεύσει δυστυχώς τον πλανήτη με προφανή τον σιωνιστικό δάκτυλο και τις μεθοδεύσεις για παγκόσμια διακυβέρνηση (μην ανησυχείτε όμως, ο Bravo προφανώς εννοούσε την παγκοσμιοποίηση των θεσμών που καθιέρωσε στην Ελλάδα δηλαδή συμμετοχική δημοκρατία, δίκαια αναδιανομή του πλούτου και ασφαλώς, εθνική ανεξαρτησία...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.