#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2010 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεσαιοχωρίτικο Κωσταλέξι της ΝΔΤου Οδυσσέα Αρβανίτη

Αχός πολύς σηκώθηκε στη ΝΔ τις τελευταίες ημέρες γύρω από το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη με τίτλο «Ο λεπρός κι ο κρετίνος», κυρίως  από εκείνους που αγωνιούν για το αν θα τους συμπεριλάβει στο ηγετικό του σχήμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Πολλοί νόμισαν ότι είναι ευκαιρία να επιτεθούν σε παλαιούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά από τα χρόνια της πολιτικής ερήμου που εξακολουθεί να τους έχει δίπλα του. Προσπαθούν λοιπόν να αναφερθούν στον Φαήλο φωτογραφίζοντας όμως κι άλλους και κάνοντας γενικές αναφορές στο «Δίκτυο 21». Το ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν έναν σοβαρό συλλογισμό για να συνδέσουν τον Φαήλο με άλλους συνεργάτες του κ.  Σαμαρά τους είναι αδιάφορο. Η προβοκάτσια ακολουθεί τους δικούς της δρόμους παρακάμπτοντας την λογική. Στόχος τους είναι εκτός από τον Φαήλο ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης λόγω της στενής του σχέσης με τον κ. Σαμαρά παρότι δεν ανακατεύεται στα εσωκομματικά και αντιπαρέρχεται τις επιθέσεις του δέχεται.

Άλλοι πάλι νόμισαν ότι είναι ευκαιρία να δημιουργήσουν γενικότερο εσωκομματικό ζήτημα μιλώντας για «διχασμό στη ΝΔ ή για δύο Ρηγίλλες τη μία την παλιά και την άλλη που έφερε μαζί του ο κ. Σαμαράς». Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι η ανακίνηση εσωκομματικών ζητημάτων βλάπτει την ηγεσία του κόμματος και με αυτή την έννοια αυτοί που υποδαυλίζουν μία τέτοια συζήτηση μπορεί να είναι από τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Σαμαρά μέχρι εσωκομματικά κέντρα που θέλουν να προκαλέσουν φθορά.

Κλασσική τακτική, όταν δεν  έχεις επιχειρήματα να αντικρούσεις μία άποψη εν προκειμένω εκείνη που διατύπωσε δημοσίως ο Φαήλος ενοχοποιείς το πρόσωπο που την εκφέρει με διάφορους τρόπους. Αυτή η τακτική συμπυκνώνεται στο εξής: «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο βλάκας κυττάζει το δάχτυλο».

Ο Φαήλος είπε τα αυτονόητα. Ο κ. Σαμαράς πριν καν κερδίσει την ηγεσία της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει ότι απορρίπτει τον μεσαιοχωρίτικο κυβερνητισμό και την αποιδεολογικοποίηση της ΝΔ που επισώρευσε δεινά και στην χώρα αλλά και στη ΝΔ. Στη συνέχεια μίλησε για την ιδεολογία του κόμματος τον κοινωνικό φιλελευθερισμό στην οικονομία και το νέο πατριωτισμό στα εξωτερικά θέματα. Το «όχι» στο μνημόνιο έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσει πιο συγκεκριμένο χειροπιαστό περιεχόμενο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Η εθνική ατζέντα που ανεβάζει σταδιακά ο κ. Σαμαράς θα δώσει πιο απτό περιεχόμενο στο πως εννοεί τον νέο πατριωτισμό. Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τα εξωτερικά θέματα και στην ομιλία του στον προυπολογισμό άνοιξε και το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που χαλάει την σούπα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου που απεργάζεται με μυστική διπλωματία η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Παράλληλα έχει δείξει καθαρά τις προθέσεις του για το μεταναστευτικό ενώ έχει προειδοποιήσει ότι θα συγκροτήσει «μία μόνο εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο» βάζοντας τέλος στους ευσεβείς πόθους των επιχειρηματικών κέντρων που συνεργάζονται με το ΔΝΤ για συναίνεση. Πώς να προσφέρεις συναίνεση σε μία πολιτική και εκείνους που την υπηρετούν όταν έχεις δεσμευθεί ότι θα τους κάτσεις στο σκαμνί όταν κερδίσεις την εξουσία;

Τα πρόσωπα λοιπόν υπηρετούν πολιτικές ειδικά σε ένα κόμμα αντιπολίτευσης που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του να δώσει σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα σε μία εποχή που αλλάζουν όλα προς το χειρότερο. Το να επιλέγεις πρώτα τα πρόσωπα και μετά την πολιτική είναι σαν να βάζεις το κάρο μπροστά από τα άλογα.

Για παράδειγμα, θα υπηρετήσει την πολιτική κατά του μνημονίου και εναντίον της προσέγγισης με την Τουρκία –ενώ είμαστε σε θέση αδυναμίας- ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος διεκδικεί το κόπυ ράιτ του μεσαίου χώρου; Σύμφωνα με το νεφέλωμα του μεσαίου χώρου η ΝΔ θα πρέπει να επιδιώξει συναίνεση στα οικονομικά και ήρεμα νερά στο Αιγαίο με όποιο εθνικό κόστος. Μήπως ο κ. Σπηλιωτόπουλος και οι άλλοι κεντρώοι ή μεσαιοχωρίτες θα υπηρετήσουν την μεταναστευτική πολιτική του κ. Σαμαρά που έχει δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το νόμο που έφερε η κυβέρνηση; Ας μην κοροιδευόμαστε η απάντηση είναι όχι. Μία μεγάλη κατηγορία πολιτικών της ΝΔ θέλει να καταλάβει θέσεις και οφίκια όχι για να υπηρετήσει τις πολιτικές του κ. Σαμαρά αλλά για να εξασφαλίσει προσωπική προβολή και να αποσπάσει μερίδιο στην νομή της εσωκομματικής και αύριο της κυβερνητικής εξουσίας. Το ότι αυτές οι θέσεις του κ. Σαμαρά πέρασαν από ένα συνέδριο και κυρίως κράτησαν όρθια τη ΝΔ και νομιμοποιήθηκαν στο ποσοστό που απέσπασε το κόμμα στις δημοτικές εκλογές τους είναι αδιάφορο. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν σε αυτή την συζήτηση. Μιλούν απλώς «για πολιτικό Κωσταλέξι της Ρηγίλλης» περιφρονώντας τον κ. Σαμαρά και στοχοποιώντας τους συμβούλους του. Εφόσον ο κ.  Σαμαράς δεν ακολουθεί τον ασπόνδυλο μεσαίο χώρο που του εισηγούνται «κλείνεται στο Κωσταλέξι της Ρηγίλλης». Την ίδια ώρα βέβαια ζητούν από τον κ. Σαμαρά να τους δώσει θέση στο ηγετικό σχήμα. Η λογική τους είναι ότι όταν θα αποκτήσουν θεσμικό ρόλο θα αλλάξουν και τις θέσεις του κόμματος, θα τις στρογγυλέψουν, θα αμβλύνουν τις γωνίες. Το αν οι κεντρώες ή μεσαιοχωρίτικες απόψεις θα βοηθήσουν το κόμμα σε μία εποχή που αυξάνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τους είναι αδιάφορο. Το ότι ακριβώς αυτός ο κυβερνητισμός που πρεσβεύουν οδήγησε τη ΝΔ σε συντριβή, στο επονείδιστο 33% το παραβλέπουν. Είναι δέσμιοι της προσωπικής τους διαδρομής και των σχέσεων τους με πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα τα οποία πολιτικά θέλουν και τώρα να εκφράσουν.

Αν ο κ. Σαμαράς όμως εννοεί αυτά που λέει δεν μπορεί να τους κάνει την χάρη και να απομακρύνει από κοντά του τα πρόσωπα που έχουν στηρίξει μέχρι τώρα τις βασικές του επιλογές. Φυσικά και θα συμπεριλάβει στο ηγετικό σχήμα πρόσωπα από όλες τις τάσεις του κόμματος γιατί ως αρχηγός πρέπει να συνθέτει. Αλλά οι συμβιβασμοί έχουν όριο. Δεν μπορεί να δώσει κρίσιμες θέσεις σε πρόσωπα που δεν μπορούν να υπηρετήσουν την πολιτική του γιατί θα σηματοδοτήσει αλλαγή πορείας. Ούτε τα πρόσωπα αυτά θα κερδίσει - πάντα θα τον υποβλέπουν - και θα διακινδυνεύσει και την σχέση του με την λαική βάση του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 29/12/2010 12:29:01

  O Μέγας Αλέξανδρος έκοψε με μαχαίρι τον γόρδιο δεσμό. Ο Σαμαράς ακόμα προσπαθεί να τον λύσει...

  • Aris avatar
   Aris @ Ηλίας 29/12/2010 16:32:12

   Κακή σύγκριση...

   • th.pr avatar
    th.pr @ Aris 29/12/2010 20:30:45

    Αψογη σύγκριση

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ th.pr 30/12/2010 00:20:26

     αστοχη σύγκριση

 2. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 29/12/2010 12:37:36

  Η πολιτική κατά του μνημονίου που γράφετε δεν λέει τίποτα στο σκεπτόμενο κόσμο. Το θέμα είναι εάν η ΝΔ θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσουμε να διοικούμαστε απο το ΔΝΤ ή αν θα πρέπει να το ξεπληρώσουμε και να φύγει (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2251.aspx ). Κατά τη γνώμη μου εδώ απαιτούνται σαφείς τοποθετήσεις και όχι υπεκφυγές.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Panagiotis anagnostopoulos 29/12/2010 12:41:32

   Η νδ είναι κατά του μνημονίου. Πώς λέμε είμαι κατά του γάμου; Κατά του καπνίσματος; Ε, κάπως έτσι.

   • Panagiotis anagnostopoulos avatar
    Panagiotis anagnostopoulos @ Ηλίας 29/12/2010 12:46:16

    Ξέρω πολλούς καπνιστές που είναι εναντίον του καπνίσματος, χωρίς να προσπαθούν καθόλου να κόψουν το τσιγάρο. Ανεξάρτητα από το μνημόιο λοιπόν, το οποίο σίγουρα είναι καταστροφικό, το θέμα είναι Υπερ ή Κατά του ΔΝΤ;

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Panagiotis anagnostopoulos 29/12/2010 12:50:15

     Άσε σου λέει το δντ και το πασοκ να κανει τη βρωμικη δουλεια [που κατα βαθος θελαμε κι εμεις να κανουμε τοσα χρονια αλλα τρεμαμε το πασοκ και τα συνδικατα και τα μμε] και οταν πεσουν αυτοι,ποιος θα ανεβει στην εξουσια; Εμ δεν υπαρχει κι αλλος σου λεει, εμεις θα ερθουμε.
     Ε, καπως ετσι ειναι κατα του δντ και του μνημονιου.

     • Panagiotis anagnostopoulos avatar
      Panagiotis anagnostopoulos @ Ηλίας 29/12/2010 13:09:26

      Η τακτική του ώριμου φρούτου, σε εποχές ΔΝΤ, είναι ξεπερασμένη. Αν έχεις δίκιο, τότε δεν υπάρχει μέλλον για τη ΝΔ. Πάντοτε υπάρχει άλλος.

     • Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) avatar
      Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) @ Ηλίας 29/12/2010 13:10:16

      Τρεμαμε το Πασοκ και τα συνδικατα?
      Σαφως αφου το πασοκ εστησε τα βαθεια κομματικα συνδικατα, προς οφελος του εδω και 20 ετια και τωρα ας τα βγαλει περα μονο του.
      Δεν καταλαβαινω γιατι να μπλεξει καποιος οταν ειναι χωρις καμμια ευθυνη.
      Πασοκ και βαθεια πασοκικα-δεκο-κ.λ.π-συνδικατα ας βγαλουν την χωρα απο το βαλτο που την εβαλαν.
      Αν κερδισει απο αυτο κατι η νδ θα φανει .
      Τωρα ας μας πουν πρωτα γιατι μας εβαλαν στο μνημονιο ,για ποιο σκοπο εννοω , τι ηθελαν να ξεπουλησουν πετρελαιο, αεριο κ.λ.π. και μετα
      να λεμε πως αυτοι θα κανουν την βρωμοδουλια που εμεις τρεμαμε.

      Το μνημονιο ετσι και αλλοιως μας παραδιδει σιδηροδεσμιους στους δανειστες μας, και βασει αυτης της δανειακης συμβασης, που μονον η Βολιβια υπεγραψε κατι τετοιο, αν δεν πληρωσουμε θα αρχισουν να ξεκοκαλιζουν οι δανιστες μας καθε περιουσιακο κομματι μας, χωρις εμεις να μπορουμε να αντιδρασουμε.

      Για ποια βρουμοδουλια απο ολες μιλαμε πως θα κανει το ΠΑΣΟΚ????

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) 29/12/2010 13:50:00

      Απόλυτα σωστή κυρία μου!
      Η μεταβίβαση ενοχής,στην οποία είναι μανούλα το ΠΑΣΟΚ,δεν λειτουργεί πλέον στούς πολίτες....
      Τά Xρόνια μου Πολλά....

     • Enzo avatar
      Enzo @ παγωτατζής 29/12/2010 14:05:50

      ετσι οπως παει εδω το πολιτικο συστημα θα τους προλαβουν ολους οι εξελιξεις που θα ερθουν συντομα.

     • Panagiotis anagnostopoulos avatar
      Panagiotis anagnostopoulos @ Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) 29/12/2010 14:20:27

      Ο ρυθμός με τον οποίο αυξήθηκαν τα προβλήματα της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος που δεν πρόκειται να καθυστερήσουν οι αλλαγές παραπάνω από 6 μήνες. Το τι θα προκύψει από αυτές, όπως και το από που θα οδηγηθούν/προέλθουν, είναι το ουσιαστικότερο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί ΣΗΜΕΡΑ από την Πολιτική.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/12/2010 12:40:35

  "Φυσικά και θα συμπεριλάβει στο ηγετικό σχήμα πρόσωπα από όλες τις τάσεις του κόμματος γιατί ως αρχηγός πρέπει να συνθέτει. Αλλά οι συμβιβασμοί έχουν όριο."

  Χμμμ, περιγράφει ο αρθρογράφος αυτό που έκανε ο Σαμαράς μέχρι σήμερα. Που απέτυχε, ως κομματική διαχείριση. Το κόμμα δεν ακολούθησε τις νέες οδούς που άνοιξε ο Σαμαράς και όχι μόνον αυτό, έρχεται σήμερα το κόμμα αυτό και μας προτείνει να διαβάσουμε... Νίκο Παπανδρέου! Ναι, αυτόν που αναμείχθηκε στην πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην επένδυση του Αστακού, και αλλού.

  Βασικά, όσο περισσότερους συμβιβασμούς κάνει ο Αντώνης, τόσο πιο ζημιωμένος θα βγαίνει. Δεν καταλαβαίνω πώς δεν το βλέπει. Είναι τόσο προφανές για εμάς τους απέξω!

  Κατά τα άλλα, χαίρομαι πολύ που το άρθρο κατονομάζει επιτέλους την πηγή του προβλήματος. Αλήθεια, από πού κι ως πού απέκτησε τέτοια επιρροή ο συγκεκριμένος; Ποιον εκπροσωπεί τελικά και μπορεί και κάνει τόση φασαρία υπέρ αυτού;

  • Μisha avatar
   Μisha @ Επώνυμος 29/12/2010 12:47:20

   Επώνυμε, πού να δεις και τον Κούλη της Ζημενς κοινοβουλευτικο εκπρόσωπο ....

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μisha 29/12/2010 12:49:21

    Μίσα, όλοι στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, αλλά νομίζω ότι εσύ το παρακάνεις. Δεν μπορώ να μπω στη συλλογιστική σου, ούτε να την αποδεχθώ.

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Επώνυμος 29/12/2010 12:54:06

   Επώνυμε, ακουμπάς την ουσία !

   Είναι αλήθεια οτι ο Σαμαράς δίνει την αίσθηση ανθρώπου που μπορεί να ακούσει με προσοχή, να δώσει βάση σε συμβουλές, να επηρεαστεί - για να το πούμε πιό καθαρά. Ή πιό ωμά, να πιεστεί (πιό κομψός δέν μπορώ να γίνω)

   Μακάρι να μπλοφάρει μ'αυτό το μελίχειο συγκαταβατικό του ύφος. Γιατί, όπως λές, πολλή "φασαρία" γίνεται. γύρω του.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Επώνυμος 29/12/2010 13:25:55

   Επώνυμε, εμένα δεν με πειράζει που προτείνουν ...Ν. Παπανδρέου. ό,τι πηγές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρέπει να κάνουμε. Αυτό σημαίνει να μην έχουμε παρωπίδες ιδεολογικές και άλλες. Συμφωνώ με τους συμβιβασμούς, αλλά, δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν πρέπει να κάνει στρατηγικούς συμβιβασμούς. Τακτικούς ας κάνει. Ας μην κοιτάμε τα δάκτυλα όταν δείχουν το φεγγάρι...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Επώνυμος 29/12/2010 14:27:53

   Μάλλον δεν έχουν κάποιοι καταλάβει ότι στις συνθήκες που διανύουμε οι νεκροί δεν ανασταίνονται.
   Κανένα πολιτικό ρετάλι δεν πρόκειται να διασωθεί.
   Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν κάποιοι στη Ρηγίλης τόσο το καλύτερο.
   Για να μη καούν και τα χλωρά.

  • man8os avatar
   man8os @ Επώνυμος 30/12/2010 12:47:58

   ++++

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/12/2010 12:51:07

  Το τι θα εκανε ο καθενας ειναι αντικειμενο υποθεσεων.Ο Σπηλιωτοπουλος παντως ηταν εκπροσωπος της ΝΔ στην αντιπολιτευτικη περιοδο Καραμανλη 1997 - 2000 και τον θυμαμαι να βγαζει δεκαδες ανακοινωσεις κατα της κυβερνησης Σημιτη για τα ελληνοτουρκικα και τα εθνικα θεματα στο πνευμα που θελουν πολλοι.
  Οι τομεαρχες δεν ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο τους υπουργους.Καλει τους υποψηφιους ο προεδρος ,τους εξηγει τη πολιτικη του και αν συμφωνουν δεχονται,αλλιως οχι.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ψυχραιμια 29/12/2010 14:29:19

   Μιλάς για ένα πρόσωπο που διοιηκούσε τα υπουργεία του από τη Μύκονο.
   Τί μπορεί να αλλάξει?

 5. Kennan avatar
  Kennan 29/12/2010 12:51:11

  Αναβαθμιστήκαμε όλοι αδέλφια σε ...κομματικά στελέχη. Δείτε τι γράφει σημερα το ΕΘΝΟΣ μεταξύ αλλων:

  "Μέσα από ένα μακροσκελές άρθρο του σε ιστοσελίδα, στην οποία γράφουν και αλλά πρόσωπα που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΝΔ, απευθύνει νουθεσίες προς τα κομματικά στελέχη, προωθεί μια «σκληρή γραμμή» και παράλληλα ακυρώνει την πολιτική του «μεσαίου χώρου» πάνω στην οποία βασίστηκε ο κ. Κ. Καραμανλής. Ο κ. Κρανιδιώτης στο κείμενό του (antinews.gr), το οποίο έχει σαφέστατα εσωκομματική διάσταση και οι αποδέκτες των μηνυμάτων του είναι πολιτικά στελέχη της ΝΔ, σημειώνει μεταξύ άλλων..."

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=48692953

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/12/2010 12:54:45

  Εκεινο που επισης δεν εχουν καταλαβει πολλοι ειναι οτι δεν υπαρχουν νεα προσωπα σε πολλους τομεις.Μεχρι στιγμης ξερουμε το Χρυσανθο Λαζαριδη,το Φαηλο και τους δυο στον οικονομικο τομεα.Τι υπαρχει στην παιδεια,τη δημοσια ταξη,τα δημοσια εργα κλπ;
  Δηλαδη αν ο Σαμαρας γινοταν σημερα πρωθυπουργος ποιους θα εβαζε υπουργους;Καποιους αγνωστους;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 29/12/2010 12:58:47

   Η πλάκα είναι όμως ότι, παρ' όλα αυτά, ντόρος γίνεται. Γιατί;

   Διότι η πραγματικότητα είναι ότι ο Σαμαράς εκπροσωπεί το διαφορετικό. Εκπροσωπεί όλους εμάς.

   Φυσικό είναι αυτό να μην αρέσει στους βολεμένους της κομματικής νομενκλατούρας.

  • Johnys avatar
   Johnys @ ψυχραιμια 29/12/2010 14:09:40

   Λες "υπουργούς" και η παραγωγή σιέλου πάει σύνεφο! Όμως "με το νου πλουταίνει η κόρη, με τον ύπνο η ακαμάτρα". Ας κοιτάξει πρώτα να διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό προφίλ.

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 29/12/2010 13:01:14

  Προτείνω να ζητήσει το antinews από όσους πιστεύουν ότι αδικούνται από τον Σαμαρά και αυτοπροσδιορίζονται ως πρωτοκλασσάτα στελέχη να καταγράψουν και να δημοσιεύσει το έργο τους και τα αποτελέσματα του ως υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή.

  Επίσης στο τέλος της εκθεσής τους να μας ενημερώσουν σε μια παράγραφο για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ως βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προάσπισει των λαικών στρωμάτων και την προώθηση των προτάσεων της ΝΔ.

  Επειδή πιστεύω ότι είμαστε όλοι άνθρωποι καλών προθέσεων θα είμαστε και δίκαοι κριτές.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Aris. A 29/12/2010 23:34:43

   Πολύ σωστό! Το προσυπογράφω. Να μας κάνουν έναν απολογισμό του έργου τους οι "καταλληλοτεροι".

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 29/12/2010 23:35:30

    Εξαιρείται ο Πάκης Παυλόπουλος, του οποίου το έργο δεν χρειάζεται απολογισμό, μιλάει μόνο του (καμμένη Αθήνα).

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΒΙΣ 29/12/2010 23:36:36

     Και επίσης "ευχαριστούμε τους λαθρομετανάστες που μας επέλεξαν" (για απόπατο).

 8. φωτεινη avatar
  φωτεινη 29/12/2010 13:02:19

  θυμαμαι τον κ.σπηλιωτοπουλο, σε μια φωτογραφηση περιοδικου life style γυμνος ,τυλιγμενος στο μπουρνουζι του μεσα σε ενα υπερπολυτελες μπανιο να δινει συνεντευξη,δεν θυμαμαι για τι μιλαγε,ισως για την ιδανικη θερμοκρασια του χαμαμ,ισως για κατι αλλο παρεμφερες,τελως παντων.μπορει να συνεχισει ,δεν νομιζω ο σαμαρας να εχει υπ οψην αλλον για τετοιες αποστολες και ρολους.κλειστε του μια συνεντευξη,δυο,τρεις,να χει κατι να κανει το παιδι ,να συνεχισει την παραγωγη υψηλης πολιτικης σκεψης στα προτυπα οσων ειχε συνηθισει μεχρι τωρα.ραβδι που θελουνε πολλοι εκει μεσα στο κομμα.

 9. Kennan avatar
  Kennan 29/12/2010 13:02:22

  Ακόμα και τα .... ΝΕΑ συμφωνούν μαζί μας:

  «Η Νέα Δημοκρατία και η ανανέωση».
  «Είναι ώρα, λοιπόν, να κάνει και η Ν.Δ. το μεγάλο βήµα αποκόλλησης από το παρελθόν της και να προσαρµοστεί στην αξίωση των καιρών να έχουν τον πρώτο λόγο στην πολιτική νέα πρόσωπα. Εφόσον το πετύχει κατά τρόπο αντίστοιχο µε το ΠΑΣΟΚ, μπορούµε να ελπίζουµε ότι θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Στον βαθµό που αποσύρονται από την πολιτική σκηνή οι παλαιές και φθαρµένες φιγούρες των δύο κοµµάτων εξουσίας, η κρίση αντιπροσώπευσης του πολιτικού συστήµατος θα περιορίζεται».

 10. Kennan avatar
  Kennan 29/12/2010 13:03:33

  Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στον δρόμο για να γίνει ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:

  σημειώνει: «Στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες των γνωστών… κύκλων για τη δημιουργία νέων προβλημάτων στη Ν.Δ. Την ώρα που είχαν ξεκάθαρο πως η κοινωνία αγκαλιάζει την πολιτική και τις θέσεις του Αντ. Σαμαρά, κάποιοι προσπαθούν να ανακόψουν αυτή την πορεία, επιχειρώντας να δημιουργήσουν θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν, ιδιαίτερα μάλιστα λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση από τον Αντ. Σαμαρά των ριζικών αλλαγών στη δομή και τα πρόσωπα της παράταξης. Από τη στιγμή που το κεφάλαιο ‘εσωστρέφεια’ έκλεισε για τη Ν.Δ. με την πλήρη επικράτηση του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ενωτικά οδηγεί την παράταξη, στο στόχαστρο έχουν μπει ‘φίλοι’ και ‘συνεργάτες’ του προέδρου, των οποίων οι απόψεις και οι θέσεις αλλοιώνονται. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια διαχωρισμού των βουλευτών της Ν.Δ. Ο Ε.Τ. έχει επισημάνει το θέμα από την περασμένη Παρασκευή».

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/12/2010 13:11:21

  Είμαι ο απόλυτα τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τα κομματικά, και μάλιστα τα ενδοκομματικά. Αλλά...

  Η ΝΔ έχει πρόβλημα με το κομματικό και το ιδεολογικό στίγμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, και σοβαρά, από το 1990, και από το 2001, και το ότι πάμε προς το χειρότερο είναι συμπτωματικό, και όχι δείγμα των καιρών που αλλάζουν. Προσπαθούμε, ΟΛΟΙ, ο καθένας στο χωράφι του, να βρούμε τον δρόμο, αλλά και ο χάρτης που έχουμε είναι εντελώς λάθος, και η γλώσσα του χάρτη δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

  Το Πασόκ το έχει λύσει το θέμα του. Η ιδεολογία του είναι "πες ότι αρλούμπα σου 'ρθει, βάλε και την Τρέμη να την επαναλαμβάνει, και τον Ρόβλια να δείχνει σκουπιδοντενεκέδες, ο κόσμος είναι μακάκες, θα τα χάψει". Η μεθοδολογία του είναι "φταίει ο άλλος και εγώ είμαι το Κράτος Πατερούλης και θα σε σώσω από το κακό ΔΝΤ, φτου κακά πιπέρι". Και βασικά διαιονίζονται και ροκανίζουν. Είναι πολύ καλύτεροι από την ΝΔ σε αυτή την άσκηση, γιατί είναι πονηροί χαχόλοι που εξελίχθηκαν σε χορτάτα γουρούνια, αλλά μιλάνε την γλώσσα των χαχόλων και βασιλεύουν.

  Η ΝΔ δεν πρέπει να μπει σε αυτή την λογική. Γιατί να το κάνει; Μια χαρά δεν είναι το Πασόκ; Δεν θα σας πω εγώ σε ποιά λογική πρέπει να μπει η ΝΔ, και κάπου είναι βαρετό να λέω τα ίδια και τα ίδια. Αλλά η λογική των θέσεων και των οφικίων ΔΕΝ πουλάει. Απλά, γιατί και ο γύφτος στον δρόμο, και ο επιχειρηματίας στο γραφείο του, δεν θέλουν να ξεφορτωθούν τους ικανούς ψέυτες και κλέφτες, για ανίκανους, ίσως λιγότερο κλέφτες και λιγότερο ψεύτες, αλλά άσχετους στην διαχείριση των χαχόλων. Και όταν η παρέα και έχει και σούργελα, τι να πώ... (την λέξη "ντιντής" δεν την ήξερα, αλλά ακούγεται καλύτερα απότο "σούργελο")

 12. Ratca avatar
  Ratca 29/12/2010 13:12:00

  Οι αλήθειες πονάνε
  Μπράβο στον Φαήλο

 13. Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) avatar
  Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) 29/12/2010 13:18:58

  Επειδη καποιος οπως ο Φαηλος εκφραζει μια αποψη, η οποια εμ'πασει περιπτωσει μου φαινεται και σωστη εμεις δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αντιδρουμε και να εχουμε ολο το βραδυ τα ΜΜΕ να ασχολουνται με αυτην και οχι με το χαλι που μας εφερε το Πασοκ.?
  Ημαρτον πια ,ξεφυγαμε εντελως?

 14. KRIOS avatar
  KRIOS 29/12/2010 13:30:23

  Ότι και να κάνει ο Σαμαράς και οι περί αυτών όσο παρατείνεται αυτό το οργανωτικό μπάχαλο στο κόμμα δεν πρόκειται να δει ήλιου φως. Συστεμικά ανθρωπάρια περιφέρονται εδώ και κει και πουλούν παραγοντιλίκι όντας κοινωνικά ανύπαρκτη. Δεν θέλω να πω ονοματεπώνυμα, προς το παρόν αλλά είναι αυτοί που δεν αφήνουν τον φρέσκο αέρα να μπει στο κόμμα. Και για να διευκρινίσω δεν αναφέρομαι σε πρωτοκλασάτους ανεπάγγελτους….

  Ένα σύστημα ανθρώπων (εταιρία, στρατός, κλπ) δεν προχωρά ΜΟΝΟ με καλό ΣΤΡΑΤΗΓΟ, αλλά και όταν έχει ΙΚΑΝΑ μεσαία στελέχη.
  Αν τα βρείτε γράψτε μου…..

 15. φωτεινη avatar
  φωτεινη 29/12/2010 13:31:35

  δεν ξερω τι να σκεφτω για την καημενη την τρεμη.εμενα μου φαινεται οτι κανει οτι μπορει κι αυτη.η τρεμη δεν προτεινε στη χαχολω τη ντορα την εκλογη απο τη βαση στη ν.δ. στη συνεντειξη που της πηρε;κανω λαθος;και με την ελευση του δ.ν.τ. στην ιρλανδια επαναλαμβανε το μουτζουρη θα παρει,το μουτζουρη για την κυβερνηση που τους το εφερε;τι αλλο να πει κι αυτη εκει που δουλευει.

 16. Kennan avatar
  Kennan 29/12/2010 13:52:15

  Τι λένε στα ραδιόφωνα οι αγαπημένοι δημοσιογράφοι της Ντόρας και του Κωστάκη:

  Κ. Πολίτης: Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Σαμαρά που είναι 30 χρόνια πολιτικός ότι δεν του απαγορεύει κανείς να κάνει παρέα με τα παιδιά από το Δίκτυο 21, αλλά με τους φίλους σου πας στις ταβέρνες μαζί ή και σινεμά. Δεν κυβερνάς μαζί. Το κόμμα το κυβερνάς με τους ικανότερους και όχι με την παρέα σου.
  Γ. Μαλούχος: Ή ας τον βάλει στην επιτροπή ιδεολογικής καθαρότητας στον ανασχηματισμό που θα κάνει. Εγώ δεν είδα τον κ. Κρανιδιώτη να παθαίνει κάτι μετά από αυτά, δεν αντέδρασε η Ρηγίλλης.
  Δημοσιογράφος: Αυτό που θέλω να πιστεύω είναι ότι η ηγεσία και η πλειονότητα του κόμματος έχει εντελώς διαφορετικές απόψεις από αυτές του κ. Κρανιδιώτη. Η μόνη ψύχραιμη φωνή ήταν του κ. Λυκουρέντζου, που είπε να μη δίνουμε σημασία σε ό,τι γράφεται, ας κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Και αυτό πρέπει να κάνει η Ν.Δ., να κοιτάξει τη δουλειά της, να παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση κι ας αφήσει την παραφιλολογία και όλο αυτό το παιχνίδι μέσα από sites και blogs και με διαρροές κλπ.
  Γ. Μαλούχος: Όταν ακούω τις λέξεις ιδεολογική καθαρότητα από ανθρώπους που έχουν εξουσία σε μεγάλο κόμμα εγώ τρομάζω. Είναι πολύ βαριά και κακιά κουβέντα.
  Δημοσιογράφος: Ιδεολογική καθαρότητα δεν μπορεί να υπάρξει στη Ν.Δ. Είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα, που ήταν πάντα των συνθέσεων. Αν επικρατήσει το επιχείρημα της ιδεολογικής καθαρότητας νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς είναι υπεύθυνος και δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα.

  Βήμα FM

  • Misha avatar
   Misha @ Kennan 29/12/2010 14:00:52

   Ο θρασύτατος Μαλούχος που δεν τολμά να αντιτείνει παρόμοιο λόγο στον Μίκη , του οποίου την ζωη παρουσιαζει, όταν ο τελευταίος μιλά για νέα κατοχή.
   Και ο Πολίτης, υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ...
   Kλεισαμε τη μια φυλλάδα τους, ας κλείσουμε και την άλλη και το ραδιοφωνο και την τηλεόραση τους.

 17. ganasta avatar
  ganasta 29/12/2010 13:58:18

  Κε Αρβανίτη,
  διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο σου. Επίτρεψέ μου μερικές παρατηρήσεις .
  Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη διαφωνία του με το αποκαλούμενο στο άρθρο «νεφέλωμα» του μεσαίου χώρου. Δεν μπορεί όμως να το αποδομεί με αυθαίρετη ερμηνεία του όρου. Γιατί αυτό πράττεις γράφοντας:
  “…Σύμφωνα με το νεφέλωμα του μεσαίου χώρου η ΝΔ θα πρέπει να
  επιδιώξει συναίνεση στα οικονομικά και ήρεμα νερά στο Αιγαίο με όποιο εθνικό κόστος…”

  Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα της Ν.Δ - της μεγάλης ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ παράταξης- ο όρος «μεσαίος χώρος» εξέφραζε μια κοινωνική συμμαχία που απέρριπτε τις περιχαρακώσεις, τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις. Εξέφραζε ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, που προσδιορίζονταν με κοινωνικά κριτήρια και απευθύνονταν σε όλους τους πολίτες, χωρίς κανένα αποκλεισμό. Ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο που απευθύνονταν στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Είναι τελικά αυτό που σήμερα -και πολύ σωστά- ο Σαμαράς ονομάζει κοινωνικό φιλελευθερισμό.

  Νομίζω τελικά ότι η αναφορά σου σε «ήρεμα νερά στο Αιγαίο με όποιο εθνικό κόστος…» προσβάλει – φαντάζομαι χωρίς πρόθεση- όλους αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν την μεγάλη ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ παράταξη

  φιλικά

  • Tassos avatar
   Tassos @ ganasta 29/12/2010 14:11:59

   Καλά κάνει και τους προσβάλλει.

  • Mikros Exerevnitis avatar
   Mikros Exerevnitis @ ganasta 29/12/2010 14:14:43

   O Σαμαράς έχει επιμόνως καταδικάσει τις ασάφειες της μεσαιοχωρίτικης πολιτικής. Η οποία τους εξεφραζε όλους και ταυτόχρονα κανέναν. Ηταν η πολιτική της Ντόρας και του Κωστάκη που οδηγησε τελικά στην απο-ιδεολογικοποίηση της ΝΔ και την απώλεια του σκληρού πυρήνα της στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ηταν η πολιτική που εντυσε ιδεολογικά ο Λούλης για να καλύψει τον βαθειά πελατειακό και διαπλεκόμενο χαρακτήρα της . Τώρα που βλέπεις εσυ ταυτιση του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού με την μεσαιοχωρίτικη πολιτική είναι απορίας άξιον

  • george_T avatar
   george_T @ ganasta 29/12/2010 14:42:20

   Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθετήση σου σχετικά με τον μεσαίο χώρο.
   Η κίνηση του ΚΚ (άσχετα με το αν και πόσο πέτυχε) αφορούσε τη σταδιακή απομάκρυνση της ΝΔ από την λεγόμενη "παλαιά δεξιά", η οποία ήταν σαφώς περιχαρακωμένη, περιελάμβανε συγκεκριμένο και μόνο ακροατήριο και δεν μπορούσε να προσεγγίσει τους μη παραδοσιακούς "δεξιούς".

   Το πρόβλημα ήταν βέβαια ότι στην πορεία και ιδίως τα τελευταία δύο έτη, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στη διαδικασία του ανοίγματος και σαφώς λιγότερη στην ουσία και το περιεχόμενο της πολιτικής. Από την πολιτική του ΚΚ, αν θεωρηθεί ότι αφορά τον μεσαίο χώρο, κρατώ την προσπάθεια συμφιλίωσης, την προσπάθεια προσήλωσης στους θεσμούς, την δυνατότητα να ακούει και το διαφορετικό και απορρίπτω την αναβλητικότητα, την πλήρη αποψίλωση από τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της κεντροδεξιάς προσέγγισης, η οποία οδήγησε και στην αδράνεια με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα.

   Ο Σαμαράς όταν έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός, μίλησε για την ανασύνταξη του κόμματος με στόχο να κερδίσει την βάση των ψηφοφόρων, τους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς και ύστερα να κινηθεί για να κερδίσει και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Βέβαια στην πορεία συμμάχησε με τον Αβραμόπουλο, ο οποίος θεωρείται και όχι λανθασμένα νομίζω, ως ο κύριος εκφραστής του κεντρώου τμήματος της ΝΔ, τον οποίο και έκανε αντιπρόεδρο.

   Στην πορεία και ύστερα από την ανάληψη της ηγεσίας, η πολιτική του κινείται σταδιακά όχι τόσο στην ξεκάθαρη δεξιά προσέγγιση, αλλά ενσωματώνει στοιχεία πολιτικής περισσότερο κοινωνικά (π.χ. όχι στην μείωση των μισθών και των συντάξεων, όχι στην αύξηση των έμμεσων φόρων όπως φπα, κλπ). Ακόμα βέβαια δεν έχει διατυπωθεί το πλήρες πρόγραμμα στους υπόλοιπους τομείς της πολιτικής και κυρίως στους ευαίσθητους κοινωνικά (π.χ. παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη κλπ), νομίζω όμως ότι δεν θα καταργήσει την δωρεάν παιδεία και υγεία, όπως έχει πει η Ντόρα.

   Επίσης η ΝΔ από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα αποτελεί τον βασικό εκφραστή της κεντροδεξιάς παράταξης με σαφή αφετηρία την ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και με το ίδιο σαφή και συγκεκριμένα προστάγματα για την κοινωνική πρόνοια, την ενίσχυση και προστασία των αδυνάτων και λοιπές περισσότερο κεντρώες προσεγγίσεις. Δεν νομίζω ότι από τότε που ανέλαβε ο Σαμαράς να έχει αλλάξει το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ. Αυτό άλλωστε όπως ανέφερα και παραπάνω δεν προκύπτει ούτε από τις προτάσεις πολιτικής του.

   Τέλος, αναφορικά με τα στελέχη της ΝΔ που θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις. Νομίζω ότι πρέπει να πληρούν αρκετές συνθήκες. Καταρχήν να είναι άξια και ηθικά. Επίσης να ενστερνίζονται τις θεμελιώδεις αξίες της παράταξης. Και τέλος αν και όχι το λιγότερο σημαντικό η πολιτική τους προϊστορία (αν υπάρχει) να μην έχει σημαίες ευκαιρίας και σημαντικές κηλίδες.

   • ganasta avatar
    ganasta @ george_T 29/12/2010 14:58:58

    Με καλύπτει το σχολιό σου. Φοβάμαι όμως ότι θα διαφωνίσουν μαζί σου, όπως έπραξαν και μαζί μου, οι υπερπατριώτες. Ευτυχώς όμως ο Σαμαράς που έχει τη στόφα του ηγέτη γνωρίζει τα όρια στα οποία πρέπει να κινηθεί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ganasta 29/12/2010 15:21:20

   Για να αντιληφθείς αυτό που συμβαίνει σήμερα, χρειάζεται και μία στοιχειώδη ευφυϊα, που δεν την έχει δυστυχώς ο καθένας.

   Π.χ., έρχεσαι εσύ και μας λες με λίγα λόγια ότι η πολιτική του συνειδητού ξεπουλήματος της πατρίδας περίπου δεν υπήρξε ποτέ και ότι η ΝΔ ποτέ δεν ζήτησε "ήρεμα νερά στο Αιγαίο" με όποιο εθνικό κόστος.

   Δεν λέω ότι η ΝΔ ήταν Σημίτης ή Γιωργάκης, καλύτερη ήταν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπιασε βάση, συνολικά, ως κόμμα. Ξεκινώντας από την προδοσία της Κύπρου από τον "Εθνάρχη", συνεχίζοντας με την αποδοχή της διζωνικής-δικοινοτικής, την επανένταξη στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ (όπου η αποχώρηση του 1974 αποδείχθηκε επικοινωνιακό πυροτέχνημα), την κατ' ουσίαν εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, τη μη στήριξη του Τάσσου στις εκλογές του 2008 και λοιπά. Υπήρξαν επί Κωστάκη Καραμανλή κάποιες σημαντικές αναλαμπές, που σαφώς έπιασαν βάση, όμως για να δεις τη βαθύτερη νοοτροπία αυτού εδώ του κόμματος, δες τον ίδιο αυτόν Κωστάκη Καραμανλή να μας λέει πόσο "υπερήφανος Μακεδόνας" είναι που θα δεχθεί αεροπλάνο των "Μακεδονικών αερογραμμών" να προσγειώνεται σε ελληνικό έδαφος για να μην φανεί "μικρόψυχος" στους ξένους:

   http://www.youtube.com/watch?v=K2IUCB2iMw0

   Να τους δώσουμε και τη Θεσσαλονίκη ρε Κωστάκη, "κατ' εξαίρεση", για να μη φανούμε μικρόψυχοι!

   Μια ζωή ευρωλιγούρηδες ήταν στη ΝΔ, είναι το κόμμα που εφηύρε τον ευρωλιγουρισμό - άλλο ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ την ξεπέρασε σε ευρωλιγουρισμό.

   Λοιπόν, η ΝΔ που μας λες υπάρχει μόνον στη φαντασία των πιστών νεοδημοκρατών. Όλο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, με ελάχιστες εξαιρέσεις (μια από αυτές, σε μικρό βαθμό μόνον, και ο Κωστάκης Καραμανλής) ήταν ανέκαθεν ξενόδουλο. Ναι, ήταν της προδοσίας. "Ήρεμα νερά", με κάθε κόστος... Τοις ξένων ρήμασι πειθόμενοι...

   Για να το δεις και να φύγεις από το φαντασιακό σου δεν χρειάζεται να είσαι υπερπατριώτης. Στοιχειώδη νοημοσύνη χρειάζεται, την οποία ο κομματικός πατριωτισμός καμιά φορά μας αποτρέπει από το να την έχουμε.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 29/12/2010 15:30:38

    +++++

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Επώνυμος 29/12/2010 18:05:56

    Ενώ συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, η παρακάτω φράση γιατί;
    "Για να αντιληφθείς αυτό που συμβαίνει σήμερα, χρειάζεται και μία στοιχειώδη ευφυϊα, που δεν την έχει δυστυχώς ο καθένας."

    Λίγο ρατσιστικό και αλαζονικό.... ή κάνω λάθος;

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Αρματιστής 29/12/2010 21:17:06

     Βασικά, όταν μας τη λένε ότι ορισμένα πράγματα τα πρεσβεύουμε επειδή είμαστε "υπερπατριώτες", χωρίς καν να μπαίνουν να κρίνουν στην ουσία της τη γνώμη μας, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι, φίλτατοι, δεν είμαστε εμείς οι "υπερπατριώτες", εσείς είστε αυτοί που δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Και αν το πήραμε κάποιοι (πολλοί) χαμπάρι και δεν το πήρατε εσείς, ε, τότε, το πρόβλημα είναι δικό σας και όχι δικό μας.

     Αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, αλλά και αρνείται να βρει απαντήσεις επί της ουσίας, δεν πρόκειται εγώ να μπω στη λογική να απολογηθώ ως "υπερπατριώτης", δήθεν, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να έχω καταλάβει καλύτερα από αυτούς τι γίνεται.

     Να απολογηθούν αυτοί επειδή ούτε έχουν καταλάβει, ούτε προσπαθούν να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας με ορισμένες γνώμες, αλλά σπεύδουν εκ των προτέρων να τις απαξιώσουν.

 18. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 29/12/2010 14:15:14

  Πω πω, τι διαφήμιση έκαναν πάλι στο Antinews σήμερα το μεσημέρι από το realfm η Μακρή κι η Πυργιώτη; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά δικαιώνεται για άλλη μια φορά κι ο Κακαουνάκης (που έιχε μιλήσει παλιότερα για σιτεμένη δημοσιογραφία). Μιλάμε, σα λυσσάρες έκαναν με το Αντι, όλο στο στόμα τους το είχαν!

  • Misha avatar
   Misha @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 29/12/2010 14:30:59

   Αυτές ΙQ έχουν τα δικια τους.
   Τόσα χρόνια στον Φλας του Κόκκαλη, δίπλα με Κακαουνάκη, Τσουκάτο , Κομιστή και Κοκορίκο λένε το ποίημα που τις ποτιζει και τις ταϊζει επί δεκαετίες.
   «Εκ στοματος κορακος κρα εξελευσεται»

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/12/2010 14:21:02

  Η παρέλκυση της ΝΔ προς το "κέντρο" δεν θα περπατήσει, διότι ο χώρος αυτός, οι μεσοχωρίτες όπως πολύ επιτυχημένα καθιέρωσε τον όρο ο Φαήλος, είναι διαχρονικά νεοφιλελεύθεροι/κοσμοπολίτες/διεθνιστές, εκφράστηκαν και εκφράζονται ιδανικά και "εκσυγχρονιστικά" από το Πασόκ, που άλλωστε απέδειξε ότι είναι ο Πιο Καλός Μνημονιακός Διαχειριστής, ενώ για το σκοπό αυτό υπάρχει πια και το νεοφιλελεύθερο δεξιό συμπλήρωμα της Δη.Συ.
  Τα αποθέματα λοιπόν του χώρου αυτού τα “τρώνε” άλλοι.

  Ανοίγματα προς τα "αριστερά" επίσης εκτιμώ ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια, ήδη το γενναίο Όχι στο Μνημόνιο είναι επαρκώς “αριστερό” για ένα κόμμα όπως η ΝΔ.
  Ταυτόχρονα το Όχι στο Μνημόνιο είναι και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ!!!
  Προς τα αριστερά όμως υπάρχει ένα ΚΚΕ που παίζει πολύ δυνατά Αντιμνημονιακά και έχει οριοθετήσει με επιτυχία το χώρο του.

  Αν η ΝΔ επικεντρώσει σε 3 σημεία:

  -Το 90% του Ελληνικού πληθυσμού είναι εναντίον της λαθρομετανάστευσης -έτσι όπως έχει βίαια επιβληθεί στην Ελλάδα-, είναι εναντίον των σκοτωμών και του κλεψίματος, δλδ. αν επικεντρωθεί στο ΟΞΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

  -Το 100% του πληθυσμού είναι εναντίον της Φακελο-Κάρτας του Πολίτη.

  -Το. 95% του πληθυσμού είναι Εναντίον του Μνημονίου

  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, στα οποία ο πρόεδρος ανεβάζει σταδιακά τους τόνους, θα μπορέσει να εκφράσει η ΝΔ πλειοψηφικό ποσοστό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού.

  Χαρακτηρισμοί, όπως;
  “λαϊκισμός” [άρα: κρυπτοαριστερά, μαρξισμός κλπ]
  “εθνικισμός” [άρα: χρυσαυγιτισμός κλπ]
  εκτοξεύονται για να τον πτοήσουν και να τον στριμώξουν ΚΑΙ από αριστερά ΚΑΙ από δεξιά στο χώρο του κέντρου ΜΟΝΟ, όπου όμως ΔΕΝ έχει ελπίδες, για τους λόγους που προανέφερα [παίζει προνομιακά το Πασοκ και οι περιφερειακές του παραφυάδες]

  Οταν πασόκοι λένε μετ επιτάσεως ότι ο Σαμαράς είναι καλός δεξιός πολιτικός αρχηγός, επειδή είναι ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ, και πρέπει να παραμείνει στη ΜΕΤΡΙΟ-πάθεια, εσείς πιστεύετε ότι το λένε για το καλό του???
  Αν σε επαινεί ο εχθρός σου μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη στρατηγική σου...

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ αλλενάκι 29/12/2010 18:32:13

   Μπράβο. +++++

   Το Σαμαρά τον ψήφισε και τον ανέδειξε ηγέτη, η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Τον επέλεξαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, άνθρωποι που πιστεύουν στη πατρίδα, στην Ελλάδα, στο έθνος, στην δημοκρατία, στον άνθρωπο. Δεν τον ψήφισαν νερόβραστοι κοσμοπολίτες, νεοφιλελεύθεροι και Ευρωλιγούρηδες.

   Μεσαίος χώρος!!! Τι τέλος πάντων είναι αυτή η παπαριά; Μπορεί να μας πει κάποιος για να καταλάβουμε;

   Εγώ, τουλάχιστο, τον αντιλαμβάνομαι σαν το δόλωμα της φάκας που έχει στηθεί με ιδιαίτερη πονηριά για τον εγκλωβισμό των πατριωτών, των δημοκρατών των ελεύθερων ιδεών και συγχρόνως για την απομόνωση όλων όσων πιστεύουν αταλάντευτα στη πατρίδα, στο έθνος, στην εθνική κυριαρχία, στην αληθινή δημοκρατία, στην ελευθερία.

   Αυτό άλλωστε δεν ήταν το αποτέλεσμα της εφεύρεσης του μεσαίου χώρου και της υιοθέτησής του από τον Κ.Κ.;;
   Όποιος τολμούσε να πει ότι είναι πατριώτης, ότι πιστεύει στο έθνος και ότι είναι δεξιός, δεν τον χαρακτήριζαν αμέσως φασίστα, εθνικιστή κλπ;;;

   Ας σκεφθούν όσοι μπορούν, αν το εφεύρημα του «μεσαίου χώρου» έκανε καλό στη ΝΔ.

 20. Kennan avatar
  Kennan 29/12/2010 14:24:55

  Δείτε τι γράφει το παραπολιτικό σάιτ που συνδέεται απευθείας με τον Ολυμπιακό , τα Χανιά αλλά και με παλαιά στελέχη της ΠΟΛΑΝ που παριστάνουν τους αμαροφύλακες:

  "Οι... ντιντήδες φέρνουν δείπνα και ομάδες στη ΝΔ" !!!

  Δηλαδή ο Φαήλος ομαδοποιεί την κατάσταση και οχι οι μεσαιοχωρίτες που πιέζουν τον Σαμαρά να πει ΝΑΙ στο Μνημόνιο σε απευθείας συνενόηση με αφιλοκερδεις επιχειρηματίες που ενδιαφερονται μόνο για το καλό του τόπου

 21. tiramola avatar
  tiramola 29/12/2010 14:46:03

  Όλοι ωφελιμένοι βγήκαν από το άρθρο του Κρανιδιώτη.
  Ο ίδιος, το κόμμα, το MEGA , το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
  Αφού ονόματα δεν λέμε, απομένει η διαχείριση των χαχόλων που γράφει και ο Αρχαίος και αυτό γίνεται μόνο όταν ταράζεις τα νερά, επικοινωνιακά πάντα...

  • factorx avatar
   factorx @ tiramola 29/12/2010 14:48:22

   Για εξηγησέ μας πως βγήκε το σύστημα οφελειμένο;

   • tiramola avatar
    tiramola @ factorx 29/12/2010 15:12:42

    Το πολιτικό σύστημα βγαίνει ωφελιμένο επειδή με ένα άρθρο χωρίς ονόματα και την σχετική βαβούρα, ο ένας από τους δύο μεγάλους πόλους που το στηρίζουν εμφανίζεται να βρίσκεται σε φάση διεργασιών για αποκατάσταση της αξιοπιστίας του που η κατάληξη στην πράξη φυσικά θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών.
    Διότι ως γνωστόν πρέπει να κρατήσεις και τους δικούς σου.Να μην σου έρχονται από τη μία και να φεύγουν από την άλλη.
    Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές.
    Η οποιαδήποτε επικοινωνιακή βαβούρα που γίνεται σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα ωφελεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
    Εκτός και αν έχω πέσει τόσο πολύ έξω και το αμέσως επόμενο διάστημα κυκλοφορήσει κατάλογος ΝΔκρατών ντιντίδων.

    • kprotop avatar
     kprotop @ tiramola 29/12/2010 15:17:52

     ρε tiramola,αφού δεν ψηφίζεις ΝΔ,γίατί κόπτεσαι τόσο;;;;

 22. κωστας β. avatar
  κωστας β. 29/12/2010 14:46:08

  Στην πολιτική τα πρόσωπα δεν παίζουν κανένα ρόλο.Τι πρόγραμμα έχουμε;;;;ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. Όμορφα.Εφαρμόζουμε παντού αυτό το μοντέλο,στην οικονομία,στην παιδεία,στην εσ.και εξ. πολιτική,στην υγεία,στην ανάπτυξη,κλπ, και λύνονται όλα τα προβλήματα.Όποιος πιστεύει σ¨αυτήν την πολιτική και την γνωρίζει,είναι υποχρεομένος να την εφαρμοσει,εαν δεν το κάνει ή παρεκλίνει ,απλούστατα ας πάει σπίτι του.Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, τα πρόσωπα μπορεί να παίξουν ρόλο όσον αφορά ,τα αντανακλαστικά τους, το IQ τους, η βλακεία τους, κ. ά, ανθρώπινα χαρακτηριστικά ,όχι πολιτικά.

  • Misha avatar
   Misha @ κωστας β. 29/12/2010 14:50:33

   Kώστα
   όποιος είναι προσδεδεμένος στο ευρωπαϊκό άρμα είναι αδύνατον να εφαρμόσει οτιδήποτε άλλο πλην της νεοφιλελευθερης ρετσέτας που επιβάλλει η ΕΕ.
   Τωρα το πώς θα πλασαρει την κολιγοποιηση εξαρτάται σε ποιους απευθυνεται. Ο ΓΑΠ το λέει σοσιαλισμό για να θυμίζει τον Αντρεα, η ΝΔ κοινωνικό φιλελευθερισμό για να θυμήσει τον γέρο Καραμανλή...

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ κωστας β. 29/12/2010 17:05:20

   Τι ακριβώς είναι ρε συ κώστα β αυτός ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός" ως πρόγραμμα-ευαγγέλιο που μπορεί η Ν.Δ. να ακολουθήσει πιστά για να κυβερνήσει??? Σε τι διαφοροποιείται ιδεολογικά από τον ...Σοσιαλισμό του Σημίτη η του ΓΑΠ??? Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά αυτά τα πράγματα...

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Apollonios 29/12/2010 17:10:52

    Οκ, καλα αυτα που γραφονται.... αλλα τωρα ΠΡΟΕΧΕΙ να φυγει η προδοτικη κυβερνηση παπανδρεου.....!!!!
    Αναλυωντας χανουμε χρονο πολυτιμο, τη στιγμη που ο γαπ και η τροικα προχωρουν στο σχεδιο τους....

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Kostas D 29/12/2010 17:17:43

     Αυτη τη στιγμη ΗΔΗ γινεται συνδιαχειριση "business" στο Αιγαιο...
     κι εμεις "αναλυουμε" το ποια πολιτικη θελουμε, κι οχι το πως ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ο παπανδρεου και η τροικα....
     Τι να την κανουμε την πολιτικη?? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ για να εφαρμοστει η πολιτικη που συζηταμε...
     (Αν λεω ΑΝ χαθει η Ελλαδα....τοτε και η οποιαδηποτε "πολιτικη" παει περιπατο.. ΑΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ..., χασαμε ΕΘΝΙΚΑ....μη χασουμε κι ΕΔΑΦΙΚΑ θα ειναι πολυ αργα....)
     Αν χασουμε και εδαφη τοτε τι...?? Θα συζηταμε "αναλυωντας" τι πρεπει να εφαρμοστει..
     ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?????

     ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ!!

 23. kprotop avatar
  kprotop 29/12/2010 14:54:55

  @misha:Θα σε ρωτήσω κάτι ΠΟΛΥ απλό και θέλω μονολεκτική απάντηση "ναι" ή "όχι" χωρίς θεωρίες.Θέλεις να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kprotop 29/12/2010 15:09:13

   Να μου απαντήσεις κι εσύ με ένα ναι ή ένα όχι: είσαι άνευ ορων υπέρ της παραμονής μας στην Ε.Ε.;

  • Misha avatar
   Misha @ kprotop 29/12/2010 15:09:34

   Αυριο το πρωι.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ kprotop 30/12/2010 16:01:32

   ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
   ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ -ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝ- ,ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
   ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ
   ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 24. Aris. A avatar
  Aris. A 29/12/2010 15:00:15

  Η κουβέντα που έχει ανοίξει είναι ότι ποιό υγιές έχει γίνει στον χώρο της ΝΔ εδώ και χρόνια.

  Επιτέλους και μια συζήτηση για υποτυπώδες ιδεολογικό περιεχόμενο που πρέπει να έχει ένα κόμμα που θέλει να μας κυβερνήσει.

  Διάβασα άρθρο του Λούλη πριν λίγο και μου κάνει εντύπωση το μένος ενός υποτίθεται ψυχρού αναλυτή όπως θα έπρεπε να είναι εναντίον της ΝΔ και του Σαμαρά.

  Μάλιστα ανακάλυψε και το κενό που έρχεται να καλύψει το κόμμα της Μπακογιάννη.

  Καλό είναι να μην τσιμπάμε με τέτοια άρθρα.
  Σύμβουλος είναι ο άνθρωπος άνεργος είναι από τότε που πρόκοψε τον Καραμανλή και την ΝΔ και ψάχνει για καινούργιους πελάτες.

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ποιά είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που έλεγε (ο Λούλης) για φθαρμένο προιόν που ήταν η ΝΔ και υπουργών που δεν μπαίνουν στην φωτιά και των απόψεων Κρανιδιώτη.

  • ganasta avatar
   ganasta @ Aris. A 29/12/2010 15:21:56

   Συμφωνώ μαζί σου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ζύμωση με ιδεολογικά ζητήματα. Ο κίνδυνος που δημιουργείται όμως πηγάζει από την επιμονή κάποιων να ταυτοποιούν τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» με συγκεκριμένα στελέχη τα οποία έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Τα εμφανίζουν έτσι να εκφράζουν ένα κομμάτι της Ν.Δ και τα ξαναφέρνουν στο προσκήνιο. Βούτυρο στο ψωμί τους δηλαδή. Γι’ αυτό άλλωστε και σπεύδουν να εντάξουν τον εαυτό τους στους ... «ντιντήδες»!!

 25. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 29/12/2010 15:04:33

  Η επιχείρηση ποδηγέτησης του Σαμαρά ξεκίνησε.
  Αφού δεν μπόρεσαν να του πάρουν το κόμμα, θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να μην αλλάξει τίποτα.
  Τώρα τον προειδοποιούν για το τί έχει να ακούσει αν πορευτεί με Χρύσανθο και Φαήλο.
  Θα βρεθούν πολλοί ντιντήδες στο περιβάλλον του, που θα συγκατανεύσουν δήθεν απρόθυμα στη ζημιά που προκαλούν άτομα σαν τον Φαήλο.
  Το έργο έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.
  Επιχείρηση λασπολόγησης των αγωνιστών της παράταξης και διαίρεσης των στελεχών της σε "φανατικούς σκληρούς" και "σώφρονες φωτισμένους".
  Βέβαια αυτή η διαίρεση στην ουσία ισοδυναμούσε σε έντιμους, πατριώτες και διαπλεκόμενους ωραιολόγους.
  Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια υπουργούς να διοικούν από τη Μύκονο και να μη τους ενοχλεί κανείς και άλλους να φτύνουν της μάνας τους το γάλα επειδή χάρισαν μανικετόκουμπα σε ομολογό τους υπουργό ξένης χώρας αξίας 200 ευρώ.
  Όμως οι ιθύνοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και θα συνεχίζουν να αλλάζουν περισσότερο δραματικά.
  Με υποχωρήσεις στο ντόπιο κατεστημένο καμία αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει.
  Ο λαός πλέον δεν ξανατσιμπάει.
  Όσο πιο διστακτικοί είμαστε στις ανατροπές,τόσο πιο δύσκολα θα μας εμπιστεύεται ο λαός.
  Δεν είναι δυνατόν ο Φαήλος που έχει πυρπολήσει το διαδίκτυο και τις καρδιές μας, συμμετέχοντας στο πιο σημαντικό και ουσιαστικό διάλογο που διεξάγεται σήμερα σην Κεντροδεξιά, να δέχεται επιθέσεις από εξωχώριους σημοσιογράφους βασικά λίμπερο της διαπλοκής και του συστήματος.
  Και μόνο η συντονισμένη ομοβροντία εναντίον του πρέπει να μας αφυπνήσει.
  Οι ντιντήδες του συστήματος, αλληλέγγυοι στους ντιντήδες της Νέας Δημοκρατίας.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/12/2010 15:34:24

   Καμμία επιχείρηση ποδηγέτησης του Σαμαρά δεν ξεκίνησε.
   Ο Παπανδρέου του έχει δείξει τον δρόμο.Πολιτική σημαίνει και σύγκρουση που κάποια στιγμή αναγκαστικά θα την κάνεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 29/12/2010 15:36:19

    Πάλι καλά που δεν ξεκίνησε επιχείρηση ποδηγέτησης! "Αναγκαστικά", κάποια στιγμή θα ακολουθήσει την πολιτική του ΓΑΠ!

    Η μεγάλη πλάκα είναι ότι οι πάσης φύσεως τιραμόλα τα πιστεύουν όλα αυτά. Κανονικοί ινστρούχτορες, μιλάμε. Ο Γκαίμπελς ωχριά μπροστά τους.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Επώνυμος 29/12/2010 15:41:58

     Eπώνυμε, πρόσεξε πως σε λίγο θα εμφανίσουν τον ΓΑΠ ως αντιστασιακό κατά του ΔΝΤ:
     γράφουν σήμερα διάφοροι ότι η τρόικα εμμέσως πλην σαφώς απαγορεύει εκλογές τον Απρίλιο και ο ΓΑΠ λέει, έχει έρθει στα όριά του... και καλά... και είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη ανατροπή...

     Ε λοιπόν, τι δήλωνε χθες ο Λυκουρέντζος:
     "εκλογές? μα ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές!! εμείς ζητάμε μόνο να αλλάξει πολιτική το Πασοκ!"

     • Misha avatar
      Misha @ αλλενάκι 29/12/2010 15:43:42

      O Λυκουρέντζος τα λέει αυτά στα πλαίσια της «αντιμνημονιακής πολιτικής»;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 29/12/2010 15:44:51

      Άστα να πάνε...

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Επώνυμος 29/12/2010 16:09:35

      Πιστευω πως γινεται για λογους στρατηγικης....οπως εγινε και το νοεμβριο που αποδειχτηκε οτι ηταν μπλοφα του πασοκ τελικα..
      ΑΛΛΑ στα ματια του κοσμου ασφαλως δε φαινεται οτι γινεται για λογους στρατηγικης...Κι ετσι, μας μπερδευουν δυστυχως.....
      ΕΝΩ ξερουμε πως η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παπανδρεου θα ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ τα χιλια μυρια για να μην παει σε εκλογες....
      θα ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ και θα το ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.... Θα λεει το πασοκ οτι ταχα η "τροικα δεν αφηνει εκλογες..."
      Κι αλλες τετοιες μπουρδες..
      Που ΑΝ ειναι αληθεια λεω ΑΝ..
      Τοτε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ, Η και πετωντας ακομα και ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τους πασοκους/τροικανους ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!
      Να οδηγηθουνε στα Ευρωπαικα δικαστηρια, για Εγκλημα Εναντια στη χωρα αλλα και την ΕΕ.....
      μιας και το Δντ οι πασοκοι το εφεραν κι εκαναν τη ζημια..

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Misha 29/12/2010 15:46:48

      νομίζω ότι έχουν τρικυμία εν κρανίω, δεν εχουν αντιληφθεί βασικά πράγματα για το Κατοχικό Μνημόνιο και είναι ψοφοδεείς, φοβούνται τη σύγκρουση και γι αυτό αυτή η θολή πολυγλωσσία

      Αν δεν ξέρουν τι εστί Μνημόνιο, ας διαβάσουν το βιβλίο "Το Προτεκτοράτο" που άρτι εξέδωσε ο δεξιός, νεοφιλελεύθερος, γνώστης των αγορών, αλλά τίμιος κος Κ. Κόλμερ!

      Αφού τους πειράζουν οι Δελαστικ, Μπογιόπουλος, Αδάμ και άλλοι.

     • Misha avatar
      Misha @ αλλενάκι 29/12/2010 17:29:31

      Αλλενάκι

      Η αλήθεια είναι πως ο Σαμαράς τρωει τουτο τον καιρό όση πρεσσα εφαγε κι ο Κωστάκης πριν το σχεδιο Ανάν (όταν κλειστηκε στο δωματιο του ξενοδοχείου όπου διεξαγονταν οι συνομιλίες και δε δεχοταν να μιλήσει με κανεναν ξένο ), και πριν το , όντως λεβέντικο και ρισκαδόρικο, Όχι του Βουκουρεστίου.

      Ο Σαμαράς ανέβηκε στην παλάντζα και κρίνεται ως ηγέτης πλεον .Αν μιμηθεί τον Τάσσο θα αφήσει εποχή και θα ωφελήσει τον τόπο , αν επιλέξει τον δρόμο που του δειχνουν τα ευρωλιγούρια , θα γινει η χαρά του μητσοτακαίικου

    • tiramola avatar
     tiramola @ Επώνυμος 29/12/2010 15:45:25

     Ποιό είναι το πρόβλημά σου, δεν κατάλαβα.
     Κόμπλεξ κατωτερότητας έχεις?
     Δεν είδες πόσο καλά παιδιά έγιναν μερικοί στο ΠΑΣΟΚ?

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ tiramola 29/12/2010 15:54:50

      Α, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Έτσι εξηγείται.

      Μάθε λοιπόν ότι εμείς ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. Καθότι το ΠΑΣΟΚ φτιάχτηκε βασισμένο στα διανοητικά κατακάθια, στην κυριολεξία της ελληνικής κοινωνίας (το έχει εξηγήσει αναλυτικώς ο Προφήτης, πώς συνέβη αυτό).

      Όμως οι μέρες σας τελειώνουν.

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Επώνυμος 29/12/2010 16:02:38

      Αμηηην!!!!!!
      Να πανε στο διαολο απ όπου ξεπεταχτηκαν αυτα τα κατακαθια..

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 29/12/2010 23:40:14

      "στα διανοητικά κατακάθια". Γεια στο στόμα σου! Ακόμα θυμάμαι τους πρασινοφρουρούς του '80. Ολα τα κατακάθια της κοινωνίας ήταν, μέχρι τκαι παλιοί χαφιέδες και ρουφιάνοι της χούντας.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/12/2010 16:24:32

   στα μέχρι τώρα διλήμματα ανάμεσα σε "φανατικά σκληρές" ή "σώφρονες φωτισμένες" επιλογές ο Πρόεδρος δεν μας πρόδωσε ποτέ... ;)

 26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/12/2010 15:14:00

  Ποιος θελει να δει στο γυιαλι παλι τους ιδιους πολιτικους ντιντιδες-τιποτες??
  Ποιος Ελληνας πολιτης θα το αντεξει?
  Ποιος απο τους 800.000 ?
  Ο Ελληνας πολιτης δεχεται επιθεση απο ολα τα μετωπα. Εχουμε πολεμο οπως εχω 1000πει, και δεν παμε στη μαχη με φουλαρια αλλα ουτε κοροιδευοντας τον κοσμο οπως το ΠΑΣΟΚ. Εμεις δεν εχουμε Τρεμοντερηδες. Εχουμε δυναμη μυαλου και ψυχης. Πρεπει να φερομαστε αναλογα.

  ΠΠ

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/12/2010 15:30:01

   Οι μισοί από τους 800 χιλιάδες ήταν με Ντόρα και Ψωμιάδη.
   Ο Αβραμόπουλος εκλέχτηκε, ο Κυριάκος πήρε πολλούς ψήφους, ο Γιακουμάτος έχει μεγάλη εκλογική πελατεία, κλπ κλπ...
   Και στο ΠΑΣΟΚ κάτι ανάλογο συμβαίνει.
   Μην πετάς στα σύνεφα.
   Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς θα πετύχουν μόνο αν έχουν την κοινωνία μαζί τους.
   Αν αλλάξουμε νοοτροπία εμείς οι απλοί πολίτες, το πολιτικό μας προσωπικό αλλάζει εύκολα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 29/12/2010 15:35:02

    Μη γίνεσαι γελοίος εξισώνοντας το Σαμαρά με το αφεντικό σου. Το αφεντικό σου μια χαρά "πετυχαίνει" στην αποστολή καταστροφής της Ελλάδας, που ανέλαβε. Ο Σαμαράς καλείται να επιτύχει στο να αποτρέψει την καταστροφή της Ελλάδας από το αφεντικό σου. Οπότε, άστο.

    • tiramola avatar
     tiramola @ Επώνυμος 29/12/2010 15:49:29

     Είσαι εκτός τόπου και χρόνου και δεν θα πρέπει να έχεις πολλούς γνωστούς.
     Η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα κάνουν λόγο για "ΔΝΤ για τα επόμενα 20 χρόνια μπας και συνέλθουμε".
     Αν δεν το έχεις ακούσει λυπάμαι, όπως λυπάμαι και για την κατάντια μας που δεν μπορούμε χωρίς χωροφύλακα

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ tiramola 29/12/2010 16:24:38

      Οι συνάδελφοί σου στην έμμισθη προπαγάνδα της Ιπποκράτους δεν είναι "πλειοψηφία των πολιτών". Είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων σου.

      Σκέψου δηλαδή ότι και από το δικό σου κύκλο είναι μόνον η πλειοψηφία. Στους δικούς μας κύκλους δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ που να λέει αυτό που λες εσύ.

      Σήμερα μου είπε πολύ σοβαρά και πολύ νηφάλια μια γνωστή μου φιλήσυχη κυρία που είχε ψηφίσει κάμποσες φορές ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ότι, αν είχε μπροστά της τον Παπανδρέου και ήξερε ότι θα την έβγαζε καθαρή μετά, θα τον σκότωνε χωρίς δεύτερη σκέψη.

      Αυτά πες τα στους δικούς σου γνωστούς, για να καταλάβετε τι γίνεται στην κοινωνία.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tiramola 29/12/2010 16:07:46

    πως να αλλαξουμε νοοτροπια.. προλαβαινουμε το το ΓΑΠ??
    οπου φυγει φυγει..
    ΑΑΑΑΑΑβαδιστα μας παει πουλημενους σαν τα γιουσουφακια.

    ΠΠ

 27. kprotop avatar
  kprotop 29/12/2010 15:14:58

  @Επώνυμος:Άνευ όρων ΟΧΙ!!!!.Απλά περιμένω μία απάντηση την οποία μάλλον ΔΕΝ θα πάρω...

  • Misha avatar
   Misha @ kprotop 29/12/2010 15:29:46

   @kprotop

   αν εννοείς την δική μου απάντηση, ημουν σαφης.
   Η παραμονή μας σε αυτο το έκτρωμα των Μάαστριχτ, Σένγκεν , Μαδρίτης, Δουβλίνου , Λισσαβώνας είναι επιβλαβής για τον λαό και για τον τόπο, για την ιδια την εδαφική μας ακεραιότητα.
   Aποχωρηση από την ΕΕ συνολικά (και από την πολιτική ενοποίηση ) αυριο το πρωι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kprotop 29/12/2010 15:33:34

   Άρα, μην την πέφτεις στους άλλους, αν βλέπουν ότι δεν είναι ακριβώς προς το συμφέρον μας αυτή τη στιγμή όσα γίνονται στην Ευρώπη.

   Οι διαφορές εκτιμήσεων, όσο είναι ανιδιοτελείς, δεν είναι κακό πράγμα. Ας μην "ιεροποιούμε" την Ευρώπη, εξακολουθούμε να είμαστε έθνος και προηγούνται τα συμφέροντα του έθνους μας. Αν τα εξυπηρετεί η Ευρώπη, καλώς. Αν δεν τα εξυπηρετεί;

 28. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 29/12/2010 15:29:25

  Για πιο λόγο περιμένει να ερθει στην εξουσία ο Σαμαράς για να κάνει εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο; Ξέρει πάρα πολύ καλά και πρέπει να το πει τώρα. Έτσι θα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Και μη μου πείτε πως εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ. Να μιλήσουν ΤΩΡΑ και ο Σαμαράς και ο Καραμανλής γιατί ξέρουν πως μπήκαμε στο μνημόνιο. Η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει.

 29. kprotop avatar
  kprotop 29/12/2010 15:38:16

  @Επώνυμος:Εγώ όμως δεν απορρίπτω την Ευρώπη.Πχ θεωρώ σωστή την συνθήκη του Σένγκεν.Θεωρώ σωστή την οδηγία Μπολκενσταιν.Ο misha τελικά απορρίπτει ολοκληρωτικά την ΕΕ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kprotop 29/12/2010 15:52:32

   Πρόσεξε να δεις τι γίνεται: η αρχική ιδέα της Συνθήκης του Σένγκεν δεν είναι κακή: Να πηγαίνουμε από τη μία χώρα στην άλλη χωρίς ελέγχους. Αυτό όμως προϋποθέτει κοινές πολιτικές στα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν, κοινές πολιτικές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης κλπ. Έρχεται μετά η συμφωνία του Δουβλίνου το 2003 και βλακωδώς η Ελλάδα (με υπουργό Εξωτερικών ΓΑΠ...) δέχεται να ξαναπαίρνει αυτή στο έδαφός της τους λαθρομετανάστες που περνούν από τα δικά της σύνορα. Αυτό, ελέω Σένγκεν, φυσικά.

   Θα μπορούσε να πει κανείς ότι εδώ δεν φταίει η Συνθήκη Σένγκεν, αλλά η Ελλάδα που βλακωδώς δέχθηκε το Δουβλίνο. Όμως, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πώς λειτουργεί η Ε.Ε., το σύστημα της Ε.Ε. είναι να σε βάζει στο τρυπάκι της με πιέσεις, ανταλλάγματα, διαπραγματεύσεις κλπ., μέχρι να δεχτείς αυτό που θέλει. Αυτό που θέλει η Ε.Ε. Και τι θέλει η Ε.Ε.; Μα αυτό που θέλουν οι διάφορες ομάδες πίεσης που στέλνουν εκπροσώπους στις Βρυξέλλες να κάνουν λόμπινγκ. Αυτό που θέλουν τα λόμπι γίνεται συνήθως!

   Αν δεν γίνει σε ένα χρόνο, γίνεται σε πέντε, αν δεν γίνεται σε πέντε γίνεται σε δέκα και αν δεν γίνει σε δέκα, σε είκοσι. Όλα όσα θέλει η Νέα Τάξη τελικά περνάνε στην Ε.Ε.

   Και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι, ότι τελικά έχεις βάλει όλη την υπόστασή σου ως κράτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, και κάθε φορά σου τρώνε και λίγο από την κυριαρχία σου.

   Δες πώς αντέδρασαν οι Ισλανδοί και πώς οι Ιρλανδοί σε παρόμοια έκφραση της κρίσης. Και οι δύο χώρες ήταν με εύρωστες οικονομίες, αλλά επλήγη βαριά το τραπεζικό τους σύστημα από την κρίση. Η μεν Ισλανδία αρνήθηκε να αναλάβει τα (διεθνή) χρέη των τραπεζών της, ενώ η Ιρλανδία τα ανέλαβε. Είδαμε που βρέθηκε η Ιρλανδία, και πού η Ισλανδία.

   Τελικά, πείθομαι κι εγώ όλο και περισσότερο ότι η Ε.Ε. είναι μια τεράστια κρεατομηχανή. Έδωσε μερικά λεφτά στην αρχή για να τη συμπαθήσουμε, και τώρα τα παίρνει πίσω με το παραπάνω.

   Δεν λέω να φύγουμε από την Ε.Ε. αύριο το πρωί, όπως ο Μίσα, όμως λέω ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση, όπου πλέον όλα τα στραβά μας έρχονται από την Ε.Ε...

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 29/12/2010 16:06:02

    Eπώνυμε,
    Το Σένγκεν είναι τμημα της αριθμοποίησης κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που περπατά στον πλανήτη.
    Ακολουθουν οι φοροκάρτες και οι κάρτες πολίτη και πάει λεγοντας.
    Το έγκλημα που στηνεται, και με το Σενγκεν , ονομάζεται οικονομοτεχνοτρονική δικτατορία και το βιωνουμε στο πετσί μας τουτο τον καιρό.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 29/12/2010 16:21:04

     Τελικά, είναι τόσα πολλά αυτά που βασίζονται στο Σένγκεν, που καταλήγεις να σκεφτείς: Ρε παιδιά, όλα αυτά γίνονται για να μπορώ να πηγαίνω στην Πορτογαλία χωρίς διαβατήριο; Ε, ας δείχνω διαβατήριο στο αεροδρόμιο για να γλιτώσω από όλα τα άλλα. Σιγά το πράγμα!

     Μας έριξαν ένα μικρό δόλωμα στην αρχή τσιμπήσαμε, και τώρα ψαχνόμαστε...

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ Misha 29/12/2010 18:46:53

     Misha καλησπέρα

     Το Σένγκεν είναι η ικανοποίηση των ευρωλιγούρηδων. Φθάνουν στο Σαρλ Ντε Γκωλ και επειδή περνάνε χωρίς έλεγχο τους ανεβαίνει η λίμπιντο. Γεμίζει το αίμα τους με φερορμόνες, ερεθίζονται, καντάρια η τεστοστερόνη.

     Και για να μην αμφιβάλεις. Όταν μπαίνει το ερώτημα, ευρώ ή δραχμή, ποια είναι η πρώτη και κυρίαρχη απάντηση απ' όλους; "Με το ευρώ μπορούμε να ταξιδεύουμε και να αγοράζουμε, χωρίς εμπόδια και ελέγχους."

 30. apostolis kastoria avatar
  apostolis kastoria 29/12/2010 15:48:13

  Καλές και χρήσιμες οι ιδεολογικές προσεγγίσεις , που αφορούν στη πορεία και το μέλλον του κόμματος , αλλά αυτές θεωρώ ότι είναι μόνο για να τις παίρνουν στα σοβαρά οι "λίγοι" και να κάνουν πως τις καταλαβαίνουν και ασπάζονται κιόλας τις ιδεολογικές αρχές του αρχηγού οι πολλοί , οι βολεψάκηδες , οι άσχετοι πασπαρτού , οι φελλοί - διεκδικητές οφικίων , το νέο Κωσταλέξι όπως πιό πάνω το αποκαλείς της ΝΔ (ποιό νέο ? , παμπάλαιο δηλαδή , οι ίδιοι είναι πάντα και όταν γερνούν οι παλιοί τους αντικαθιστούν επάξια οι γόνοι αυτών) . Δηλαδή τι απαιτήσεις θα μπορούσαμε να έχουμε ιδεολογικά από τον Κυριάκο π.χ.? Δεν θα είναι δούλεμα , φαρισαϊσμός και υποκρισία να υποστηρίξει ότι συμπλέει με τις νέες αρχές της ΝΔ και του αρχηγού της ? Αυτός ή και άλλοι παρόμοιοι θα βγουν αύριο να αναπτύξουν τις απόψεις και την ιδεολογία της ΝΔ στα διάφορα στημένα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ . Πως θα υποστηρίξουν και με ποιά επιχειρήματα ότι η ΝΔ είναι κατά του Μνημονίου , όταν οι ίδιοι έχουν ήδη πάρει θέση υπέρ αυτού? Αφού καταλαβαίνουμε όλοι , ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καλεκλοκένταυρων της ΝΔ αυτή τη δουλεια την κάνει εδώ και πολλά χρόνια . Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να "βρίσκονται στα πράγματα" . Ποιές ιδεολογίες και πράσινα άλογα . Αλλάζουν μανδύα , μαθαίνουν να απαγγέλουν το νέο "ιδεολογικό τροπάριο", έστω και χωρίς να το πιστεύουν και ξανά προς την δόξα τραβούν . Ίντριγκες , προβολή του εαυτούλη τους και όταν έρχονται τα δύσκολα τα φορτώνουν στον εκάστοτε αρχηγό . Άλλωστε τον Καραμανλή , οι ίδιοι πάντα συνήθεις ύποπτοι - μέλη του Κωσταλεξίου - δεν τον εκθείαζαν στις εποχές που ήταν δυνατός και σ΄αυτόν δεν φόρτωσαν οι αθεόφοβοι όλες τις ευθύνες , όταν σκοτεινές δυνάμεις τον ανέτρεψαν? Πως θα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον όταν οι καιροσκόποι της πολιτικής ενδημούν και στα δύο μεγάλα κόμματα ? Που είναι το φως στο τούνελ ? ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

 31. spiros avatar
  spiros 29/12/2010 15:52:40

  Η καθαρότητα επιβάλλεται. Οι "ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ" στρογγυλοποιούν τις ιδέες και όλα καλά. Τα πρόσωπα πρέπει να υπηρετούν τις ιδέες και να προτείνουν εφαρμογές ενταγμένες στην κατεύθυνση των ιδεών. Η ΝΔ με τον πολύ μακρό χρόνο απουσία από την κυβέρνηση, και οι ολλές πρακτικές εμβολισμού του ΠΑΣΟΚ ποτέ στα τελευταία 30 χρόνια δεν ασχολήθηκε συστηματικά και ουσιαστικά με το τι πρεσβεύει και ποιό όραμα διαλέγει . Προσπάθησε με ιδεολογήματα κλπ. να σταθεί στα πολιτικά ,με πρακτικές φερόμενες από άλλες ιδεολογικές πλατφόρμες και με πολλά άλλα μη ενστερνιζόμενα από την βάση της ΝΔ . Καταλήξαμε στον παραμερισμό της βάσης και των αγωνιστών της παράταξης ενώ παράλληλα υιοθετούνται οκεκέκτυπα άλλων εξουσιαστών . Αυτό έμαθαν οι σημερινοί εκλεγμένοι της ΝΔ . Πως θέλετε άμεσα χωρίς συμβιβασμούς να συνεχίσει η αλλαγή; Αναμένω ελάττωση του βαθμού συμβιβασμού και αύξηση των βαθμών ελευθερίας προς την πολιτική και των πολιτικών

 32. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/12/2010 16:18:48

  Κάποιοι από εμάς και μπορούμε και, κυρίως, θέλουμε να μην έχουμε στο κεφάλι μας χωροφύλακα.
  Όσο για το πόσοι πολίτες θέλουν ΔΝΤ, μπορώ να σου πω ότι οι περισσότεροι από τους δικούς μου γνωστούς δεν το θέλουν. Μάλλον δεν κινούμαστε στους ίδιους κύκλους.
  Άσε που είναι αδύνατο να συνδυαστεί η ιδιότητα του πολίτη (όχι με τη στενή, νομική έννοια) με την αποδοχή εκ μέρους του της ολοένα και μεγαλύτερης αποδυνάμωσης της πολιτείας του.

 33. ΑWACS avatar
  ΑWACS 29/12/2010 16:26:03

  Πω πω, Φαήλο τους έβαλες φωτιά για τα καλά. Γουστάρω να βλέπω όλες εκείνες τις σιχαμερές πολιτικές αθνυπομετριότητες, τα γιουσουφάκια, τους εθνομηδενιστές, τις λούγκρες, τους ισλαμογλύφτες, τα αδέρφια τους τους νεοταξίτες, τους πληρωμένους δημοσιοκάφρους, έτσι, γουστάρω να τους βλέπω να τους αναγκάζεις να βγάλουν το κεφάλι τους έξω από το βόθρο τους στον καθαρό αέρα για να αμολύσουν τις γνώριμες "δημοσιογραφικές" αφοδεύσεις εναντίων σου.

  Ταγμένοι κι αλυσοδεμένοι στον ιδεολογικό τους βούρκο γουστάρω που τους αναγκάζεις να μυρίζουν με τρόμο της δυσωδία τους και το μεθάνιο που εκπέμπουν, κι ύστερα να αντικρύζουν με τα γεμάτα περιττώματα και σκατά μάτια τους την καθαρτήρια φωτιά να τους πλησιάζει!

  Μπράβο ρε Φαήλο...

  Αυτά που όλοι συζητάμε μεταξύ μας πρέπει να ειπωθούν στα ίσα σε όλους αυτούς με πρώτους και καλύτερους τις "καθώς πρέπει" λούγκρες και όλους εκείνους τους political correct πολιτικούς μας με IQ ραδικιού!!!

  Επιτέλους επανάσταση του αυτονόητου ΤΩΡΑ!!!

 34. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 29/12/2010 16:26:22

  Πιστεύω οτι ο Πρόεδρος λίγο-πολύ ξέρει από τώρα με ποιούς θα πορευθεί.

  Αυτό που με νοιάζει εμένα εάν θέλει ο Πρόεδρος (και το οποιοδήποτε Επιτελείο του) την ψήφο μου και των μελών της οικογενείας μου είναι:

  1.) ΞΕΚΑΘΑΡΗ δέσμευση για μαζική απέλαση των Λαθρομεταναστών!
  Όχι απλώς απόσυρση του νόμου του ΠΑΣΟΚ που νομιμοποιούσε καμιά 50αριά χιλιάδες...
  ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΌΛΩΝ των Λαθρομεταναστών!
  Αυτό είναι για μένα ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση στο μεταναστευτικό και όχι τα μισόλογα που ακούγονται μέχρι τώρα...

  2.) Άμεση αποπληρωμή του Δανείου που πήραμε από το ΔΝΤ (έστω με νέα δάνεια από Ρωσία, Κίνα κτλ.) και κόψιμο κάθε σχέσεως μαζί του (με το ΔΝΤ)!
  Όχι μισόλογα του στυλ "θα τιμήσουμε την υπογραφή"...

  3.) Καμία αποδοχή του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τα Σκόπια ούτε παράγωγου!
  Ποσώς με νοιάζει τι και πως συμφώνησαν ο Καραμανλής κι ο Σημίτης!
  Όχι τα μισόλογα που ακούγονται μέχρι τώρα του στυλ "να δούμε ποιό όνομα θα προταθεί και θα το συζητήσουμε αλλά εως τότε δεν κάνουμε συζήτηση επί υποθετικών ονομάτων"...

  4.) Ξεκάθαρη δέσμευση οτι δεν υπάρχει περίπτωση επί ΝΔ να ανεγερθεί μεγαλεπήβολο μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα με μιναρέδες κτλ. όπως σχεδιάζεται!
  Μπορούν να υπάρχουν διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ως τόποι λατρείας αλλά δεν θα φτιάξουμε στην Ελλάδα του σύμβολο των απανταχού ανά την Ευρώπη μουσουλμάνων!

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ Η ΝΔ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ!!!

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ (ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ).

  ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ 3-4 ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ 70-80 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ...

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Ή Ο ΦΑΚΤΟΡΑΣ Ή Ο ΦΑΗΛΟΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ (Βρε Τιραμόλα τιμή σου κάνω δεν σε προσβάλλω...:):):))

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ oxi ki etsi 29/12/2010 16:35:56

   Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για "απογραφή" και όχι καταγραφή των "παράνομα εισερχόμενων οικονομικών" μεταναστών.

   Οι νομικοί του σάιτ παρακαλώ να εξηγήσουν τη διαφορά μεταξύ "απογραφής" και καταγραφής.
   Απαξ και κάποιος "απογράφεται" θεωρείται ότι ανήκει στον πληθυσμό μιας χώρας, η καταγραφή ειναι πολύ διαφορετικό πράγμα.
   Και πως θα "απογραφούν" οι λαθρομετανάστες; Με τι χαρτιά αφού όλοι τα σκίζουν;
   Και θα πούν όλοι ότι λαθροδιαβιούν εδώ 5, 6 χρόνια, έτοιμοι για Ελληνική ιθαγένεια δηλαδή! Εφόσον τίποτα δεν αποδεικνύει τη χρονική στιγμή εισόδου τους.

   Επίσης στην Πάτρα ο νέος δήμαρχος θέλει να φέρει πρόταση στο Δ.Σ. να χτισει μεγάλα συγκροτήματα για να τους στεγάσει στο λιμάνι.

   Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

   Ενώ οι άνθρωποι μας το λένε ξεκάθαρα: δεν σας θέλουμε, δεν θέλουμε να είμαστε εδώ, θέλουμε να φύγουμε στην Ευρώπη και δεν μας αφήνετε!

   Υπάρχουν βίντεο για όλα αυτά.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ oxi ki etsi 29/12/2010 17:00:45

   Συμφωνω με ολα οσα γραφεις,
   αλλα εχω να προσθεσω το εξης....το οποιο δυστυχως ΔΕΝ εχει
   διευκρινισει η Ρηγιλλης..

   Οταν λεει ο Σαμαρας θα σεβαστουμε “τις υπογραφες” (ασφαλως και δεν εννοει του παπανδρεου τις υπογραφες..) ΕΝΝΟΕΙ κι εχει πει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ..
   ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ…
   ( ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, το εχει τονισει πολλες φορες..και στη συνεντευξη τυπου στη ΔΕΘ)
   ΑΣΦΑΛΩΣ και θα φυγει, η Ελλαδα απο το μνημονιο, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ…… ΑΜΗΝ!!
   ΑΛΛΑ για να γινει αυτο πρεπει να γκρεμοτσακιστει πρωτα ο παπανδρεου…..!!
   ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ σαν ενα κακο ονειρο…..

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Kostas D 29/12/2010 17:01:38

    Η απαντηση μου ειναι για τον oxi ki etsi

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Kostas D 29/12/2010 17:07:57

     Το αρθρο του Οδυσσεα Αρβανιτη ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! Λεει αληθειες που πολλοι μετα απο οσα συνεβησαν φετος τις ξεχασαν..

 35. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 29/12/2010 16:49:15

  εχουν φαγωθει με το κενο πολιτικο σκευος του μεσσαιου χωρου το οποιο στοιχοιοθετηται απο τις διαφιστικες αρες μαρες κουκουναρες του λουλη (με τα τους πηραξε το ντιντης, εδω ο αλλος κανει καριερα με το λουλης).

  ο μεσαιος χωρος του εκλογικου σωματος -που ειναι αυτος που πλεον παρουσιαζει και την μεγαλητερη εκλογικη κινητικοτητα- εχει χωρτασει απο ιδεολογιες και συνθηματα εχουν ζησει να την καθεστοποιηση των επαναστατων του ΠΑΣΟΚ, τις φλουδες εξαγγελιες του χοντρου για πολεμο με τους νταβατζηδες.

  ο κοσμος αφοδευτηκε για ολα αυτα: λυση θελει στα καθημερινα του προβληματα. στους μισθους που του κοψανε. στην βενζινη που δεν τον αφηνει να χαρει το απολυτο επιτευγμα του την "κουρσα". θελει ελπιζα να σταματησει να σκεφτεται πως μπορει να φυγει.

 36. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/12/2010 16:52:54

  “Το δικαίωμα ενός προσώπου να εγκαταλείπει τη χώρα του ΔΕΝ θεμελιώνει αντίστοιχο δικαίωμα εισόδου σε ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, καθώς μία τέτοια διάταξη θα συνιστούσε ΚΑΤΑΛΥΣΗ της έννοιας της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ“.

  “Η χωρική διάσταση της κρατικής υπόστασης και η εδαφική αναφορά της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας ΔΕΝ αναιρέθηκαν από την ανάδυση ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΩΝ οργανισμών, ιδίως όσον αφορά σε θέματα ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ και ελέγχου των μεταναστευτικών ροών προς την επικράτεια ενός κράτους. Η Σύμβαση της ΧΑΓΗΣ (1930) κατοχυρώνει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κράτους ως προς την απονομή και την αφαίρεση της υπηκοότητας.
  Η Σύμβαση για το Καθεστώς των Προσφύγων (Convention Relating to the Status of Refugees) του 1951, η οποία διακηρύσσει ότι το δικαίωμα ενός προσώπου να εγκαταλείπει την χώρα του συνιστά καθολικό δικαίωμα, ΔΕΝ θεμελιώνει αντίστοιχο δικαίωμα εισόδου σε ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, καθώς άλλωστε μία τέτοια διάταξη θα συνιστούσε ΚΑΤΑΛΥΣΗ της έννοιας της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.[1]

  από το Μπλε Μήλο.

 37. τσωφλι πασατεμπου avatar
  τσωφλι πασατεμπου 29/12/2010 16:54:31

  Το "ντιντίδες" είχε ουσία. Όποιος θέλει να το προσπεράσει έτσι απλά και να το βάλει μαζί με το "μεσαιοχωρίτες"...

  Πόλεμος γίνεται, υπόκωφος - έτσι δέν είναι, Επώνυμε ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ τσωφλι πασατεμπου 29/12/2010 20:50:00

   Χμμμ, δεν είμαι σίγουρος σε ποιο επίπεδο γίνεται ο πόλεμος. Η ανάρτηση αυτή μας έδωσε ένα όνομα και η εκτίμησή μου (χωρίς να έχω μιλήσει με κανέναν γνώστη των καταστάσεων, καθαρή εκτίμηση είναι) είναι ότι πρόκειται για θόρυβο κυρίως γύρω από αυτό το όνομα. Τώρα, από κει και πέρα, για να έχουμε ΤΟΣΟ θόρυβο γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι μόνο του, αλλά έχει από πίσω του ισχυρούς οικονομικούς/εκδοτικούς παράγοντες. Άρα, ναι, είναι μία φάση/μάχη του "πολέμου".

   Αυτόν τον πόλεμο όμως δεν τον διεξάγει αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Αυτόν τον πόλεμο τον διεξάγουμε μερικοί αποφασισμένοι "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου" (άλλη έκφραση του Φαήλου που έπιασε τόπο), είτε στο antinews, είτε σε άλλα μπλογκς, είτε στο χώρο της εργασίας μας και της επιρροής μας, όση έχει ο καθένας, είτε σε κέντρα λήψης αποφάσεων, αν συμμετέχουμε.

   Όπως είπε και ο Ορέστιος κάποια στιγμή τις τελευταίες ημέρες (ή παλιότερα; δεν είμαι σίγουρος), "ο λόγος είναι σπόρος". Αυτό σημαίνει για μένα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας κάποια πράγματα, ώστε να συνειδητοποιηθούμε σε επίπεδο δράσης. Σε επίπεδο αντίκρουσης των επιχειρημάτων του αντιπάλου. Σε επίπεδο ανάδειξης των κοινών μας αντιλήψεων και εμπλουτισμού του προγράμματος δράσης και σκέψης που έχει ο καθένας στο μυαλό του. Με σένα π.χ. συνήθως διαφωνούμε, αλλά εάν είναι καλοπροαίρετη η διαφωνία μας, θα κερδίσουμε κι εγώ κι εσύ από αυτήν και θα ανεβούμε μερικά σκαλοπάτια στην πολιτική μας συνειδητοποίηση στη μάχη για το σωστό. Στον πόλεμο για το σωστό.

   Τι είναι τελικά αυτός ο πόλεμος; Από τη μια είμαστε οι "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου", που θέλουμε το καλό αυτής εδώ της χώρας περισσότερο από ό,τι το δικό μας καλό, και από την άλλη είναι οι κάθε είδους μίζεροι και ιδιοτελείς, που θέλουν περισσότερο το καλό το δικό τους από το καλό της χώρας, ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν θέλουν καθόλου το καλό της χώρας, είναι βαθιά αδιάφοροι. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο είναι το ασφαλές κριτήριο, ούτε ποιο είναι το απόλυτο κίνητρο για να αποφανθούμε που ξεκινάει η ιδιοτέλεια και πού τελειώνει η ανιδιοτέλεια. Είναι ο δειλός ιδιοτελής; Βεβαίως και είναι, δεν θέλει π.χ. πόλεμο, για να μην αναγκαστεί να πάει να πολεμήσει, αυτός ή τα παιδιά του. Σου λέει, εμείς να είμαστε καλά. Ο ανιδιοτελής δεν θα σκεφτεί ούτε τον εαυτό του ούτε τα παιδιά του. Άλλος δεν έχει πρόβλημα να πάει να πολεμήσει, αλλά έχει πρόβλημα αν δεν παίρνει κρατικές δουλειές με μίζες κλπ. Ο καθένας έχει την ιδιοτέλειά του σε άλλο επίπεδο. Και την ανιδιοτέλειά του επίσης.

   Δουλειά όλων μας είναι να κάνουμε την αναγκαία αυτοκάθαρση, ώστε να ανήκουμε στους ανιδιοτελείς μαχητές του καλού. Αν είμαστε ανιδιοτελείς, πραγματικά ανιδιοτελείς, και το μόνο που μας ενώνει είναι η ΕΛΛΑΔΑ, τότε στο τέλος θα βρούμε τη συνισταμένη της κοινής μάχης και θα δώσουμε τη μάχη εναντίον των κάθε είδους ιδιοτελών κατεστημένων.

   Καλή μάχη λοιπόν. Κάποια στιγμή ελπίζουμε να μπει μπροστά σε αυτή τη μάχη ο Σαμαράς ως ηγέτης, αλλά και να μην μπει (που πρέπει όμως να μπει), εμείς τη μάχη θα τη συνεχίσουμε και μόνοι μας.

 38. Zio avatar
  Zio 29/12/2010 17:08:52

  θλίβομαι ειλικρινά όταν στελέχη της Ρηγίλλης πέφτουν τόσο χαμηλά ούτως ώστε να δίνουν real time πληροφορίες σε έναν Παπα-τζή της δημοσιογραφίας ο οποίος επιβεβαιώνεται σήμερα, ενώ ήλπιζα οι "διαρροές" και τα "αποκλειστικά" να είναι απλώς κίτρινα αποκυήματα φαντασίας.
  Θλίβομαι, όταν οι ίδιοι(?) "πληροφοριοδότες" σήμερα το ενίστανται και σκίζουν τα προικιά τους για μία λέξη και όχι για το νόημά της.
  Οι ντιντήδες είναι ακόμα εκεί, έτοιμοι να γκρεμίσουν ακόμα έναν ηγέτη του κόμματος. Πολύ μεγάλη η χάρη τους.

  Καληνύχτα.

 39. κωστας β. avatar
  κωστας β. 29/12/2010 17:10:01

  Misha όντως ΑΥΤΗ η Ε.Ε η οποία δεν είναι τελικά των λαών, αλλά των τοκογλύφων,των τζογαδόρων,των αγορών,του κεφαλαίου,δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όλα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα των πολιτών όλης της ευρώπης.Η δήθεν κρίση ,δηλαδή μετά απο 20 χρόνια νεοφιλελευθερης επίθεσης όπου το χρήμα συσσωρεύθηκε σε ελάχιστους,δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.Εντέχνως προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κρίση είναι κάτι άλλο,εκτός απο αυτό.Αυτοί που την δημιούργησαν,όχι ότι δεν μπορούν,αλλά δεν θέλουν να βρούν λύση.Βραβεύουν οικονομολόγους,οι οποίοι στις πρώτες δηλώσεις τους λένε ότι για την κρίση φταίει ο Δημόσιος τομέας.Σε κανένα πολίτη της Ε.Ε δεν είναι αρεστή αυτή η ευρώπη,αλλά οι πουλημένοι ηγέτες της γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι φωνές των ευρωπαίων πολιτών,είτε είναι κατακερματισμένες,είτε δεν έχουν συνοχή,είτε τις εξαφανίζουν τα ΜΜΕ ,ΚΑΙ δυστυχώς χάνονται.Εν πάσει περιπτώσει είναι μια μεγάλη κουβέντα,και προσωρινά θεωρώ ότι η συνθήκες του Μάαστριχ και της Λισσαβώνας πρέπει εξ ολοκλήρου να καταργηθούν ,και στην θέση τους να χαραχθούν κανόνες που να εξηπηρετούν αυστηρά τα ευρωπαικά σύνορα και τις εσωτερικές μετακινήσεις αγαθών,και ότι άλλο εισ'ερχεται απο τρίτες χώρες να φορολογείται.Κάπως έτσι γενικά.ΑΛΛΑ ποιοί ηγέτες θα πούν ΟΧΙ στη πασκοσμιοποίηση;;;Ο ΓΑΠ η σοσιαλιστική διεθνή η λέσχες οι οποίοι είναι θυσιαώτες της;;;

 40. Aris avatar
  Aris 29/12/2010 17:18:08

  Το μεγάλο κόλπο του Παπανδρέου με το ΔΝΤ.  Η μεγάλη προδοσία

  της κυβέρνησης της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

  και της Goldman Sachs.  "Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά"… λέει ο θυμόσοφος λαός. Τι εννοεί μ' αυτό; Ότι, όποιος παίζει παιχνίδια, γνωρίζει πάντα πως υπάρχει πιθανότητα να χάσει με την ίδια λογική που κάποιος, ο οποίος πίνει, γνωρίζει ότι μπορεί να μεθύσει. Η τοκογλυφία είναι ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτός, ο οποίος παίζει τέτοια παιχνίδια, είναι βέβαιον ότι γνωρίζει το ρίσκο του παιχνιδιού του. Ρισκάρει να "φορτώσει" το θύμα του με τόσα "χρέη", που στο τέλος να μην μπορεί να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις του και να βαρέσει "πιστόλι". Να φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ξεπληρώσει τον τοκογλύφο και άρα να την "πατήσει" ο ίδιος το τοκογλύφος. Ο τοκογλύφος, έχοντας γνώση αυτού του ρίσκου, θα πρέπει να διασφαλίσει τον τρόπο να πάρει τα δανεικά με όποιον τρόπο και μέσο μπορεί.

  Να τα πάρει και μάλιστα υπό δυσμενείς συνθήκες, εφόσον δεν έχει τη συμπάθεια και την υποστήριξη κανενός. Ο τοκογλύφος, ακόμα κι όταν έχει "δίκιο", είναι μισητός. Στις λίγες περιπτώσεις, όπου ο ίδιος "χάνει", εξακολουθεί να είναι ο μισητός …και αυτός, ο οποίος τον "αδικεί", να είναι ο συμπαθής. Αυτό είναι λογικό. Κανένας δεν λυπάται έναν τοκογλύφο, όταν αυτός χάνει χρήματα. Ακόμα περισσότερο κανένας δεν λυπάται ένα τέτοιο ζώο, όταν με την τοκογλυφία του αδικεί έναν ολόκληρο λαό, κλέβοντάς του τις συντάξεις και απειλώντας την εθνική του ύπαρξη.

  Αυτήν την απομόνωση από πλευράς των λαών φοβούνταν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι "δάνειζαν" στην Ελλάδα υπό συνθήκες διαφθοράς. Οι άθλιοι, οι οποίοι διέφθειραν τους πάντες, για να δημιουργήσουν στη χώρα ένα δυσβάστακτο "απεχθές" χρέος. Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι, "λαδώνοντας" Μητσοτάκηδες και Σημίτηδες, "φόρτωναν" έναν λαό με δυσβάστακτο χρέος. Ένα ελληνικό "φέσι" στην εβραϊκή τοκογλυφική συμμορία της Goldman Sachs και της Deutsche Bank θα ήταν καταστροφικό για τους Εβραίους και λυτρωτικό για τους Έλληνες υπό τους πανηγυρισμούς και τις επευφημίες ολόκληρου του Πλανήτη.

  Για να μην συμβεί αυτό, οι πονηροί Εβραίοι τοκογλύφοι έκαναν το εξής: Επιχείρησαν —και μέχρι στιγμής δείχνουν να το καταφέρνουν— να μεταβιβάσουν τις ελληνικές υποχρεώσεις σε έναν Διεθνή Οργανισμό, όπως είναι το ΔΝΤ. Έναν διεθνή οργανισμό, τον οποίο ελέγχουν απόλυτα, μέσω του Εβραίου Στρος Καν. Ταυτόχρονα, για να μην "γελάνε" οι λαοί με ένα πολύ πιθανό ελληνικό "πιστόλι", έβαλαν ανάμεσα στους δανειστές της Ελλάδας και τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Γι' αυτόν τον λόγο "κατασκεύασαν" τον μικτό "μηχανισμό" στήριξης. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν θεμελιώδες γι' αυτούς να λειτουργούν τα πάντα υπό τον συντονισμό του ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμο το ΔΝΤ.

  Το ΔΝΤ μπήκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες δανειστές της, για να "μετατρέψει" τις ιδιότητες των εμπλεκομένων και να μεταφέρει τις υποχρεώσεις. Το ΔΝΤ λειτουργεί σαν ένα "χωνί-μετατροπέας". Τα χρέη της Ελλάδας απέναντι στους τοκογλύφους "μπαίνουν" συνολικά μέσα σ' αυτό και μετατρέπονται κατά την "έξοδό" τους σε χρέη της Ελλάδας απέναντι σε Διεθνείς Οργανισμούς. Τα "μαχητά" και "διαπραγματεύσιμα" χρέη απέναντι στους ιδιώτες απατεώνες του Πλανήτη γίνονται "μη μαχητά" και "μη διαπραγματεύσιμα" χρέη απέναντι σε Διεθνής Οργανισμούς και Κράτη.

  Από τη στιγμή που η εβραϊκή συμμορία το κατάφερε αυτό, ήταν εύκολη η μεθόδευση. Χρησιμοποιώντας χρήματα του Διεθνούς ταμείου, αλλά και των ευρωπαϊκών λαών, "δίνει" στην Ελλάδα χρήματα, για να ξεπληρωθούν οι τοκογλύφοι. Το εβραϊκό ΔΝΤ στο όνομα των Ελλήνων δανείζεται χρήματα από τους λαούς, για να ξεπληρώσει τους Εβραίους τοκογλύφους και μετακινεί τα ελληνικά χρέη στους λαούς. Ξεπληρώνονται οι τοκογλύφοι και τα χρέη της Ελλάδας απέναντι σ' αυτούς γίνονται χρέη της Ελλάδας απέναντι στο ΔΝΤ και στους ευρωπαϊκούς λαούς.

  Γι' αυτόν τον λόγο ξεκίνησαν να της δώσουν δάνειο 20 δις ευρώ και στη συνέχεια έφτασαν να της δίνουν πάνω από 120 δις ευρώ. Δίνουν "πολλά" στην Ελλάδα, όχι από "αγάπη" προς αυτήν, αλλά γιατί είναι "πολλά" τα προσδοκώμενα κέρδη των τοκογλύφων. Αυτό είναι το κόλπο της εβραϊκής συμμορίας. Εξαιτίας του ΔΝΤ δεν χρωστάμε στην εβραϊκή συμμορία των ιδιωτών τοκογλύφων, αλλά σε έναν διεθνή οργανισμό και στους λαούς της Ευρώπης.

  Αυτό ήταν το όλο κόλπο των τοκογλύφων. Γιατί; Γιατί μόνον έτσι διασφαλίζονταν τα κλοπιμαία τους. Δεν είχαν καμία άλλη διασφάλιση ως ιδιώτες απέναντι σε ένα κυρίαρχο κράτος. Ένα κράτος έχει εξασφαλισμένη την "ασυλία", όταν έχει απέναντί του ιδιώτες πιστωτές και τις απαιτήσεις τους. Έχει την "ασυλία" του ακόμα κι όταν βαράει "κανόνι" με κίνδυνο να τους καταστρέψει. Αυτήν την "ασυλία" την χάνει μόνο όταν στις θέσεις των ιδιωτών τοκογλύφων μπαίνουν Διεθνής Οργανισμοί και κράτη. Τώρα αρχίζει ο αναγνώστης και βλέπει το "πάζλ" και συνδέει τους "πρωταγωνιστές" μεταξύ τους.

  Ο Εβραίος Τρισέ ξεκίνησε την επίθεση εναντίον των ελληνικών ομολόγων μόλις ο Εβραίος Γιωργάκης ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα. Την επίθεση του Εβραίου Τρισέ υποβοήθησε ο Εβραίος Μπάφετ, ο οποίος μέσω της Moodies "υποτίμησε" την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα. Σ' αυτήν την επίθεση όρμηξαν και θησαύρισαν οι γνωστοί Εβραίοι κερδοσκόποι τύπου Σόρος, Goldman Sachs κλπ.. Για να μην έχουν προβλήματα αυτά τα εβραϊκά "σκυλιά" της κερδοσκοπίας, θέλησαν να "διαβάλουν" την Ελλάδα στο παγκόσμιο κοινό, το οποίο θα αντιδρούσε σε ένα τέτοιο μαζικό έγκλημα.

  Από αυτήν την ανάγκη των τοκογλύφων ξεκίνησε η μεγάλη "λασπολογία" της Ελλάδας …κυρίως από τα εβραϊκής ιδιοκτησίας διεθνή ΜΜΕ τύπου Ουάσιγκτον Ποστ, Νιού Γιόρκ Τάιμς και των "μερντοχικών" βρετανικών μέσων. Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί ο Τρισέ ή ο Στρος Καν είναι εκτός από μεγαλοστελέχη διεθνών οργανισμών και μεγιστάνες οι ίδιοι; Είναι μέλη μιας συμμορίας τοκογλύφων, την οποία οι ίδιοι τη διευκολύνουν στις δραστηριότητές της, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν, εξαιτίας αυτής της συμμορίας. Απλά πράγματα.

  Αυτή η συμμορία έκανε "διεθνές" το πρόβλημα της Ελλάδας. Γι' αυτόν τον λόγο ο Εβραίος Σαρκοζί "φώναζε" για την ανάγκη να "βοηθηθεί" η Ελλάδα από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αγωνιούσε για τα χρήματα των ομοεθνών του Εβραίων. Βιαζόταν να δώσει χρήματα των Γάλλων ή των Γερμανών πολιτών στα εβραϊκά τοκογλυφικά θηρία. Γι' αυτόν τον λόγο ολόκληρος Πρόεδρος των ΗΠΑ συζητούσε με την Καγκελάριο της Γερμανίας για το ελληνικό "πρόβλημα". Δύο "υγιείς" δυνάμεις, οι οποίες χρωστάνε από κοινού δεκάδες τρις —και απειλούν να τινάξουν τον Πλανήτη στον αέρα— ασχολούνταν με τα ψίχουλα της Ελλάδας.

  Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, όλα αυτά ήταν εκ του πονηρού. Οι πάντες αγωνίζονταν να σώσουν τα χρήματα της συμμορίας. Οι πάντες φοβούνταν μη τυχών και η ελληνική κυβέρνηση βαρέσει "κανόνι" 250 δισεκατομμυρίων στους τοκογλύφους της "ερήμου". Για να αποφύγουν το ενδεχόμενο αυτό, χρησιμοποίησαν το ΔΝΤ. Ο Εβραίος Μπενράνκε της FED έδωσε το χρήμα στον Εβραίο Στρος Καν να ξεπληρώσει όλους τους Εβραίους τοκογλύφους και να μεταβιβάσει τα ελληνικά χρέη στους Διεθνείς Οργανισμούς και τους λαούς. Με τι είδους "υποθήκη" από την πλευρά της Ελλάδας; Την ίδια της την ύπαρξη. Το ίδιο της το Δημόσιο Κεφάλαιο.

  Με τη δημοσιοποίηση του μνημονίου της δανειακής σύμβασης του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης άρχισαν ν' αποκαλύπτονται αυτά, τα οποία μέχρι τώρα ήταν επτασφράγιστα μυστικά. Η Ελλάδα και τυπικά πλέον βρίσκεται υπό ξένη κατοχή …Με έναν πρωθυπουργό σε ρόλο "Τσολάκογλου", δεχόμαστε ταπεινωτικές και αποικιοκρατικές συνθήκες …Με μια κυβέρνηση, η οποία το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταμετρήσει την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα "αφεντικά" της …Με μια κυβέρνηση, που αποκαλύπτεται πλέον ότι υπογράφει νομοθετήματα "άνωθεν" και "έξωθεν" κατασκευασμένα, βαδίζουμε στην ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτά περιγράφονται στο πιο κάτω κείμενο, το οποίο είναι μέρος του περίφημου Μνημονίου της Προδοσίας. Ούτε οι Ναζί δεν τόλμησαν να μας βάλουν να υπογράψουμε τέτοια πράγματα.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Aris 29/12/2010 17:24:50

   Aris,
   Σου παραθετω το σχολιο μου απο πιο πανω

   Αυτη τη στιγμη ΗΔΗ γινεται συνδιαχειριση “business” στο Αιγαιο…
   κι εμεις “αναλυουμε” το ποια πολιτικη θελουμε, κι οχι το πως ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ο παπανδρεου και η τροικα….
   Τι να την κανουμε την πολιτικη?? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, για να εφαρμοστει η πολιτικη που συζηταμε…
   (Αν λεω ΑΝ χαθει η Ελλαδα….τοτε και η οποιαδηποτε “πολιτικη” παει περιπατο.. ΑΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ…, χασαμε ΕΘΝΙΚΑ….μη χασουμε κι ΕΔΑΦΙΚΑ θα ειναι πολυ αργα….)
   Αν χασουμε και εδαφη τοτε τι…?? Θα συζηταμε “αναλυωντας” τι πολιτικη πρεπει να εφαρμοστει.. η ποιος μας κανει η δε μας κανει??
   ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?????
   Σε περιοδο πολεμου ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ,( ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ και καιρου ειρηνης) ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΗΓΕΤΗ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!

   ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ!!

   • Aris avatar
    Aris @ Kostas D 29/12/2010 17:34:11

    Μαζί σου... Η χώρα χάνεται και κάποιοι ασχολούνται με το τι γίνεται στη Ριγίλλης, στην Ιπποκράτους, στον Περισσό... ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!

  • Aris avatar
   Aris @ Aris 29/12/2010 19:28:40

   Πρόκειται για απόσπασμα από άρθρο του Π. Τραϊανού

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Aris 29/12/2010 19:59:03

    Eγώ τό ξέρω..ο ΦΧ γιατί μού έσβησε ΄τό σχόλιο υπενθύμισης πρός εσένα δεν κατάλαβα...όπως βέβαια και μερικές άλλες φορές..άσχετα άν τό κατάλαβα .
    Θά παρακαλούσα όμως ,επι τη ευκαιρία,τούς διαχειριστές τής σελίδας αν νομίζουν ότι προσβάλλω με τα γραφόμενά μου να μου τό πούν ,και δεν θα ξαναγράψω...Ευχαριστώ

    • Μελωδός avatar
     Μελωδός @ παγωτατζής 29/12/2010 20:19:57

     Ψευτύλε Παγωτατζή

     http://www.antinews.gr/?p=77982

     5.35 p.m.

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Μελωδός 29/12/2010 22:18:34

      Tό σχόλιο αλλού και ή απάντηση τού Αρις εδω!:! σε ποιόν; στον αέρα... Μελωδία μου;;;
      Πές ότι ό Αρις έστειλε τήν ίδια απάντηση σε δύο διαφορετικές αναρτήσεις και ο.κ
      και ψευτύλε από πάνω!!!

     • Μελωδός avatar
      Μελωδός @ παγωτατζής 29/12/2010 22:37:13

      Ναι, δεν αντέγραψα την δική σου ευγένεια προς αυτόν που σε φιλοξενεί βλέπεις.

      Άντε να το πάρω πίσω το ψευτύλος.
      Ψεματούρης, ψεματούκλης ίσως, σου ακούγεται καλύτερα;

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Μελωδός 29/12/2010 22:57:42

      Μελωδέ μου όπως και να τα πείς δεν... βγαίνουν!
      Αλλά έγινες αντιληπτός...

 41. Billy avatar
  Billy 29/12/2010 17:29:11

  Ας τα βρουνε πρωτα οι ντιντιδες με τους λοκατζηδες και μετα ας ενημερωσουν και το ποπολο.

 42. sp_athens avatar
  sp_athens 29/12/2010 17:33:06

  Δηλαδή την βρήκατε την άκρη παιδιά... Έξω από την Ευρώπη, κρεμάλα στους "εθνοπροδότες" και βουρ για ΝΔ-εσωτερικού/ΝΔ-εξωτερικού. Σαν το ΜΛ-ΚΚΕ ένα πράγμα. Δεν πάτε καλά. Καλά ξεμπερδέματα με το κορυφαίο λάθος στρατηγικής ever... Ναι, το αντιμνημονιακό μέτωπο με Τσίπρα και Αλέκα (στο 12% παρακαλώ δημοσκοπικά, με τις ευλογίες της ΝΔ). Εύγε!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ sp_athens 29/12/2010 17:36:52

   αυτα που λες ακουγονται απο στοματα ΠΡΟΔΟΤΩΝ πασοκων..
   και λοιπων εξαπτερυγων

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ sp_athens 29/12/2010 17:38:47

   Καλώς τον...Πού κρυβόσουν τόσο καιρό;

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Ηλίας 29/12/2010 17:48:22

    Ασε το ειρωνικο υφος, γιατι το λιγοτερο εισαι ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ..

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Kostas D 29/12/2010 17:51:49

     Ηλια αν δεν απευθυνοσουν σ εμενα η απαντηση μου δεν ισχυει..
     Παει τωρα αυτοματα στον sp_athens

   • sp_athens avatar
    sp_athens @ Ηλίας 29/12/2010 17:49:03

    Εκεί που κρύβεται κι ο Δήμας, ο αντιπρόεδρος. Εκτός αν τον έχεις δει κι εσύ τελευταία...

 43. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 29/12/2010 17:41:08

  H NΔ οπως (και το ΠΑΣΟΚ) ειναι ως κόμμα εξουσίας είναι πολουσυλλεκτικό κόμμα, δεν γίνεται αλλιώς. Εχει δηλαδή όρια που περιλαμβάνουν περισσότερες και διαφορετικές απόψεις που πατάνε όμως σε κοινές αρχές. Οι έννοιες της "πολυσυλλεκτικότητας", της "διεύρυνσης", της "μη περιχαράκωσης" , του "μεσαίου χώρου" είναι πολύ παλαιότερε του Λούλη (το λάθος του δεν είναι η "ανακάλυψη " του υπαρκτού μεσαίου χώρου αλλά ο κατά τη γνώμη μου λάθος τρόπος πρσέγγισης του) Δεν τίθεται λοιπόν θέμα ιδεολογικής καθαρότητας (αυτό τίθεται στα γκρουπούσκουλα της "Αριστεράς" γι αυτό και είναι 146 κομμάτια). Τίθεται όμως θέμα σαφήνειας (και μάλιστα απόλυτης) των ορίων της παράταξης. Γιατί ο κάθε προσχωρών θα πρέπει να ξέρει απο που μέχρι που μπορεί να κινηθεί ο ίδιος ως "μέρος" της παράταξης. Αν θέλει να κινηθεί εκτός αυτών των ορίων που περιλαμβάνει σεβασμό αρχών και στρατηγικών κατευθύνσεων και πολυσυλλεκτικότητα πάει ....αλλού.
  Επίσης δεν βλάπτει να υπάρχει συνείδηση ότι συζητήσεις που περιλαμβάνουν κριτικές σε πρόσωπα ή τακτικές να γίνονται κατά τέτοιο τρόπο που να μην δίνουν λαβές σε αντιπάλους για δημιουργία εσωτερικών προβλημάτων. Και τέλος καλό θα ήταν πέραν του να μην μας αρέσει ο ένας και ο άλλος να ρίξουμε και καμμιά 10αριά ονόματα στο τραπέζι αξίων ανθρώπων που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν. Θα ήταν πιο αποτελεσματικό από τα νεφελώματα περί "ντιντήδων" που μάλλον χαρούμενη κάνουν την "αντίπερα όχθη"

 44. Κώστας avatar
  Κώστας 29/12/2010 18:24:35

  Mία μόνο παρατήρηση για το ευστοχότατο άρθρο. Το ξανάγραψα και χθες. Μη συγχέουμε τον όρο "Κεντρώος" με τον όρο "Μεσαίος".
  Ο Κεντρώος έχει ιδεολογία. Έχει γνώμη και τοποθέτηση για τα γεγονότα της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, τότε που το Κέντρο εκφραζόταν από συγκεκριμένα κόμματα.
  Ο Μεσαίος δεν έχει ιδεολογία. Οταν του ανοίγεις κουβέντα για το προδικτατορικό παρελθόν λχ σου πετάει ένα "αυτά δεν έχουν σημασία σήμερα, κοιτάμε μπροστά". Του εξηγείς πως ένα πολιτικό ον πρέπει να έχει γνώμη για το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν, τίποτα αυτός. Πλήρως αποιδεολογικοποιημένος και ανιστόρητος.
  Ο Μεσαίος είναι εύπλαστος. Κατά βάση ετερόφωτος. Διαβάζει με δέος συμπλεγματικού τις επιφυλλίδες του Βήματος και παίρνει γραμμή.
  Παράδειγμα: τέλη δεκαετίας '90 ο Σημίτης κάνει την μεγαλύτερη στροφή στην εξωτερική πολιτική άνοίγοντας ευρωπαικούς δρόμους στην Τουρκία. Δεν μπαίνω στην ουσία του θέματος, αν δηλαδή ήταν/είναι σωστή τακτική ή όχι. Την αντίδραση και τοποθέτηση του Μεσαίου αναλύω. Ο Σημίτης, λοιπόν, μετά από μία συγκεκριμένη ανάλυση-με την οποία μπορείς να διαφωνείς ή να συμφωνείς- κάνει την στροφή. Είχε επιχείρηματα. Βάσιμα ή όχι. Ο Μεσαίος της από δω πλευράς τι κάνει; Εν μία νυκτί και αυτός προσαρμόζεται χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη πολιτική/αναλυτική διεργασία. Ο Σημίτης και οι συνεργάτες του(αείμνηστος Κρανιδιώτης κλπ) είχαν ένα σκεπτικό. Είχε προηγηθεί μία διεργασία. Οι Μεσαίοι της τότε ΝΔ αμέσως προσαρμόστηκαν. Τότε βλέπεις δεν τους ένοιαζε τι έλεγε το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα... Τι και αν ξελαρυγγιάζοταν η γαλλική και η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία εναντίον της ευρωπαικής προοπτικής της Τουρκίας; Ο Μεσαίος αδιάφορος, αποιδεολογικοποιημένος πήρε γραμμή από τον ιδεολογικό του φάρο: "για να το λέει το Βήμα, θα πούμε και εμείς ναι στην ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας". Ποιό ΕΛΚ και χαζομάρες...; Ο κ.Ψυχάρης μίλησε. Και ένας Μεσαίος πάντα λαμβάνει υπ'οψη του τη γραμμή του Βήματος.
  Για ρωτήστε πχ ιστορικούς εν ζωή Κεντρώους πολιτικούς που ανήκουν(;) σήμερα στην Κεντροαριστερά, όπως λχ ο Βερυβάκης ή ο Σάκης Πεπονής, αν δέχονται να ταυτίζονται οι όροι "μεσαίος" και "κεντρώος". Θα σας πάρουν με τις πέτρες, αν το κάνετε. Θα θεωρήσουν πως τους προσβάλλετε. Παρεμπιπτόντως ρωτήστε τους αν αισθάνονται πιο κοντά ιδεολογικά στον Αντώνη Σαμαρά ή στον ΓΑΠ και τότε η φούσκα του Μεσαίου Χώρου θα σκάσει εκωφαντικά μπροστά σας.

 45. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/12/2010 19:16:44

  Σε ολα αυτα εχει απαντησει ο Σαμαρας.Απλως μερικοι που δεν τους αρεσουν οι απαντησεις του θελουν να τον ρυμουλκησουν στις θεσεις τους.
  1. Μνημονιο : απο το μνημονιο θα φυγουμε μονον αν μπορουμε να δανεισθουμε απο τις αγορες.Αυτη ειναι η θεση της ΝΔ.Η διαφορα απο την κυβερνηση ειναι οτι μια αλλη πολιτικη - λιγοτεροι φοροι,αναπτυξιακα μετρα,εκμεταλλευση περιουσιας - θα φερει πιο γρηγορα την ωρα αυτη.Σταση πληρωμων δεν ειναι θεση της ΝΔ.
  2. ΕΕ : Ουτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι υπερ της αποχωρησης απο την ΕΕ και καποιοι θελουν να την επιβαλλουν στην ΕΕ.Ειναι καιρος οι αντιευρωπαιοι να κανουν το δικο τους κομμα και να μην προσπαθουν να αλλαξουν άλλα.
  3. Εξωτερικη πολιτικη : Εδω πολλοι και διαφοροι δεν κανουν διακριση δυνατοτητων και ευχολογιου.
  4. Μεταναστευτικο : η Θεση Σαμαρα για καταργηση του νομου περι ιθαγενειας και εφαρμογη ενος νομου βασισμενου στα γερμανικα προτυπα ειναι λογικη.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ψυχραιμια 29/12/2010 19:19:59

   Σαφή και σωστά τα 1,2 και 4.
   Το 3 ασαφέστατο αν μου επιτρέπετε...
   Μπορείτε να το επεξηγήσετε λίγο;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας 29/12/2010 20:58:23

    Θα το κανω αν και προβλεπω αντιδρασεις.
    Πολλοι νομιζουν οτι ειναι απλως θεμα επιλογης αν θα ειναι καποιος "πατριωτης" ή "ενδοτικος".Πρωτιστως ομως ειναι θεμα δυνατοτητων της χωρας.π.χ. εχει ελθει στην επιφανεια το ζητημα της ΑΟΖ.Πιστευει κανεις οτι ειναι δυνατον να αποδεχθει η Τουρκια ενα νησακι σαν το Καστελοριζο να αποκοψει τη δικη της ΑΟΖ απο την ενωση της με την αιγυπτιακη και να την περιορισει στα παραλια της;
    Πιστευει επισης οτι μπορει η Ελλαδα ετσι οπως ειναι να επιβαλλει τη θεληση της στην Α.Μεσογειο;
    Στο μακεδονικο βλεπεις να επανερχεται κατα καιρους η επιθυμια πολλων για καθολου ονομα Μακεδονια στο ονομα των Σκοπιων.Αυτο δε γινεται.Η υποστηριξη που πηρε η Ελλαδα απο τη Γαλλια και αλλους στη συνοδο του ΝΑΤΟ ηταν υπο την προυποθεση της συνθετης ονομασιας
    Αυτο εννοω οταν λεω οτι πολλοι δεν κανουν διακριση αυτων που ευχονται και αυτων που μπορουν να γινουν.

    • oxi ki etsi avatar
     oxi ki etsi @ ψυχραιμια 29/12/2010 21:47:27

     Ψυχραιμία,

     ο Σαμαράς δεν ήταν σε κνένα ΝΑΤΟ για να διαπραγμτευτεί ονόματα για τα Σκόπια!

     Καθόλου ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και απολύτως κανένα παράγωγο!

     Ο Σαμαράς δεν έχει υπογράψει κανένα γραμμάτιο!

     • firiki2010.wordpress.com avatar
      firiki2010.wordpress.com @ oxi ki etsi 29/12/2010 23:45:53

      Τα κράτη έχουν συνέχεια. Οι τρίτοι δεν ξέρουν Σμαρά και Παπανδρέου ξέρουν Ελλάδα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας 29/12/2010 21:39:57

    Ο Ψυχραιμία συνεχίζει ακάθεκτος τον προβοκατόρικο ρόλο του, λες και δεν έχει πάρει ποτέ καμία απάντησε σε όσα γελοία επί της ουσίας κατά καιρούς πρεσβεύει.

    Πρόσεξε να δεις πώς το πάει και το φέρνει: Ένα "νησάκι", σου λέει, "σαν" το Καστελόριζο, "είναι δυνατόν", να "το αποδεχτεί η Τουρκία", να έχει δική του υφαλοκρηπίδα;

    Να λοιπόν πώς, εκεί το πάει, εκεί το φέρνει, στην υπονόμευση των ελληνικών συμφερόντων καταλήγει, και στην υπονόμευση του ηθικού μας, των επιχειρημάτων μας, υιοθετώντας, επί της ουσίας, ΠΛΗΡΩΣ τα επιχείρηματα του εχθρού και προπαγανδίζοντας την άποψή του και την εμπέδωση της άποψής του στην ελληνική κοινή γνώμη, και ειδκά σε μια πατριωτική ιστοσελίδα όπως αυτή εδώ. Και έχει και ορισμένους αφελείς ευρωλιγούρηδες και ηττημένους να τον χειροκροτούν κι από πάνω.... Όμως ο ίδιος ξέρει φυσικά πολύ καλά τι κάνει και σε τι κοινό απευθύνεται.

    Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε γιατί δεν είναι καθόλου "λογικό" αυτό που λέει.

    Καταρχάς, το αν ένα "νησάκι" σαν το Καστελόριζο έχει δική του υφαλοκρηπίδα, δεν το καθορίζει καθόλου η Ελλάδα, ή η Τουρκία, αλλά το δίκαιο της θάλασσας. Το οποίο η Τουρκία ναι μεν δεν έχει επικυρώσει, αλλά οι κανόνες του έχουν ήδη αποκτήσει ισχύ ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Όσοι ξέρουν λίγα πράγματα από διεθνές δίκαιο, μπορούν να μάθουν τι σημαίνει αυτό.

    Αυτό που μπορούν να κάνουν οι Τούρκοι (δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο...) είναι να αναγκάσουν την Ελλάδα να ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ από μόνη της ότι ΔΕΝ θα έχει υφαλοκρηπίδα το Καστελόριζο. Και ακριβώς αυτό επιχειρούν, μέσω και των διαφόρων Ψυχραιμία, του "τουρκικού λόμπυ", όπως αποκάλεσαν πολύ εύστοχα Κύπριοι δημοσιογράφοι, όσους Ελλαδίτες δημοσιογράφους μιλούσαν για "κυπριακό λόμπι" για όσους εδώ στην Ελλάδα υπερασπίζονταν την Κύπρο.

    Για το αν το Καστελόριζο έχει δική του υφαλοκρηπίδα ή όχι και πόσο μεγάλη είναι η στρατηγική σημασία του (αφού ενώνει το θαλάσσιο χώρο της Κύπρου με αυτόν την Ελλάδας), ας σκεφτείτε αγαπητοί φίλοι ΜΟΝΟΝ, ότι το (αρχικό) σχέδιο Άτσεσον προέβλεπε, το 1964, την απόδοση του Καστελόριζου στην Τουρκία (ως αντάλλαγμα για την Ένωση Κύπρου-Ελλάδας)! Γιατί, είχε τόση σημασία το Καστελόριζο ως έδαφος; Όχι. Απλούστατα, με το Καστελόριζο και την Κύπρο, η Ελλάδα γινόταν ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗς ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Και το είχαν προτείνει αυτό οι Αμερικανοί το 1964, διότι δεν μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι, τότε, ότι θα έφτανε η σήψη της προδοσίας τόσο βαθιά το 2010, ώστε να βρεθεί ελληνική κυβέρνηση που να απεμπολεί μόνη της τα δικαιώματα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγιο που έχει ΕΞΑΙΤΙΑΣ τους Καστελόριζου, ούτε ότι θα έβρισκαν διάφορους Ψυχραιμίες, πρόθυμους να προπαγανδίσουν τόσο επιδέξια υπέρ του εχθρού. Να όμως που βρήκαν...

    Μας τώρα, παμπόνηρε Ψυχραιμιάκο, ότι η Τουρκία "δεν είναι δυνατόν" να δεχθεί τα δικαίωματα του Καστελόριζου. Όμως, ρε αλιτήριε, ξεχνάς οτι η Ελλάδα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Κι αυτό γιατί το Καστελόριζο δημιουργεί θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας όχι μόνον με την Τουρκία, αλλά και με ΤΡΙΑ άλλα κράτη. Την Αίγυπτο, τη Λιβύη και, guess who, την ελληνική Κύπρο! Αν δηλαδή η Ελλάδα καθορίζει τα θαλάσσια σύνορά των ΑΟΖ με την Κύπρο, αν καθοριστουν οι ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, τότε αυτομάτως λύνεται το πρόβλημα της ΑΟΖ του Καστελόριζου και άσε την Τουρκία να χτυπιέται. Θα κάνει ότι έκανε εναντίον της "μικρής" Κύπρου που με τόση μανία πήγε να της πάρει τα πετρέλαια και δεν κατάφερε τίποτε!

    Με τη Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ πήγαμε να διαπραγματευτούμε και με την Αίγυπτο και τη Λιβύη τον καθορισμό ΑΟΖ με βάση (δική μας) τη συμπερίληψη του Καστελόριζου, αλλά (φυσικά) πέρασε της Τουρκίας και έκαναν πίσω και η Αίγυπρος και η Λιβύη. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι άλλο με τη Ντόρα στο ΥΠΕΞ, αλλά όταν αλλάξουν τα πράγματα, και πάμε πρώτα μέσω Κύπρου που είναι πιο εύκολο, μετά θα πάμε και μέσω Αιγύπτου και μέσω Λιβύης.

    Αλήθεια, τώρα που πήγε ο ΓΑΠ στη Λιβύη, γιατί δεν το έθεσε το θέμα;

    Η ουσία είναι ότι ζήτημα εγκαταλείφθηκε προτού καν τεθεί. Οι απανταχού Ψυχραιμίες προπαγανδίζουν επιδέξια ότι "δεν είναι δυνατόν" να αποδεχθεί η Τουρκία τις ελληνικές θέσεις, ενώ η ουσία είναι ότι, τουλάχιστον για τις πετρελαιοφόρες περιοχές ("κοίτασμα του Ηροδότου", που είναι στο "τριεθνές" Ελλάδας-Λιβύης-Αιγύπτου κλπ.) η συναίνεση της Τουρκίας ΔΕΝ χρειάζεται! Και ας τους να χτυπιούνται τους Τούρκους.

    Αλλά για όλα αυτά θέλει κότσια. Οι απανταχού Ψυχραιμίες φυσικά θα θέσουν το δίλημμα αν είμαστε διατεθειμένοι ή αν είναι "εφικτό" να "κάνουμε πόλεμο" για αυτά, χτυπώντας μας στο σύνδρομο των Ιμίων, αλλά να ξέρουν ότι η απάντηση που θα πάρουν θα τους αιφνιδιάσει, όχι από εμάς τους "υπερπατριώτες", αλλά από το σύνολο του λαού!

    Που είναι πολύ πιο διατεθειμένος να πολεμήσει για όσα κληρονόμησε από τους πατέρες του, από όσο φαντάζονται όσοι αυτομόλησαν στο στρατόπεδο του εχθρού, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια...

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 29/12/2010 21:45:27

     Για το Καστελόριζο φίλε ψυχραιμία λοιπόν δεν έχω καμία αντίρρηση να πολεμήσω, για τα πολιτικά γραφεία δυναστειών διαφωνώ λίγο.

     ΥΓ

     ...ας κοστολογήσουμε σε αίμα λοιπόν το συγκριτικό πλεονέκτημα κομματιών της πατρίδας το βολεύει ορισμένους να πολεμήσουν και γιατί.
     φαντάζομαι φίλε ψυχραιμία το ίδιο λέει και η Τουρκία ε; σιγά λοιπόν μην έχει υφαλοκρηπίδα η Ίμβρος ή η Τένεδος; δεν πας καμιά βόλτα με καμία βάρκα προς τα εκεί;

    • Misha avatar
     Misha @ Επώνυμος 29/12/2010 21:46:41

     Μητσοτάκης-Σημιτης-Τάγκαλος-Μητσοτάκαινα-ΓΑΠ-Ψυχραιμιες-Μπουταρηδες

     Τα καραβάνια του «μεσαίου χώρου» , νεροκουβαλητές της εξαθλιωσης και της συρρικνωσης, διαφημιστές της αυτοχειρίας...

    • Apollonios avatar
     Apollonios @ Επώνυμος 29/12/2010 21:52:07

     Ρε συ Επώνυμε, Έλεος...! Πάρα πολύ σωστά όσα έγραψες, γιατί όμως θεωρείς απαραίτητο να είσαι σε τέτοιο εκνευριστικό βαθμό αγενής??! Αμάν!

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Apollonios 29/12/2010 21:53:33

      Δεν είναι αγένεια. Δες από παλιά το ΣΥΝΟΛΟ των απόψεων και των μεθοδεύσεων του Ψυχραιμία. Όσοι δεν καταλαβαίνετε τι κάνει, τόσο το χειρότερο για εσάς.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 30/12/2010 00:32:58

     Αλλο ΑΟΖ και αλλο υφαλοκρηπιδα.Εχεις δει νομιζω διαφορους χαρτες που κυκλοφορουν που αποκλειουν την ΑΟΖ της Τουρκιας στα παραλια της λογω Καστελοριζου.
     Αν εσυ δημοσιευσεις παρομοιο χαρτη με ΑΟΖ σαν επισημο οι Τουρκοι θα δημοσιευσουν δικο τους.
     Αν πας να κανεις εξορυξη πετρελαιου θα πανε και οι Τουρκοι να κανουν εξορυξη πετρελαιου.
     Οι Τουρκοι δεν θα "χτυπιουντα騴,απλως θα πανε να βγαλουν πετρελαιο νοτια απο το Καστελοριζο σε αυτο που εσυ θεωρεις δικη σου ΑΟΖ.
     Οποτε το ερωτημα Επωνυμε δεν ειναι τι λεω εγω αλλα αν εισαι ετοιμος να βυθισεις τα τουρκικα πλοια οχι στο Αιγαιο αλλα στις νοτιες ακτες της Τουρκιας οπου εχουν πλήρη αεροπορικη υπεροχη.
     Αυτο να απαντησεις.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 30/12/2010 09:12:42

      Πού το πας που το φέρνεις όλο στη δήθεν "αδυναμία" μας το φέρνεις και στη δήθεν "πλήρη αεροπορική υπεροχή" του Τούρκου, σαν καλός πράκτορας ψυχολογικών επιχειρήσεων που είσαι.

      Όταν όμως παίρνουμε εννιά στις δέκα αερομαχίες (όσο τις κάναμε δηλαδή, που τώρα ο ΓΑΠ τις έκοψε επειδή θίγονταν ο Τούρκος που τις έχανε, μην ξεχνούμε ότι τα βίντεάκια που τους ΣΚΙΖΑΜΕ ήταν ένας βασικός λόγος που απαγορεύτηκε το Youtube στη "δημοκρατική" Τουρκία, για να μην υπονομεύουν το ηθικό του Τούρκου, ενώ εδώ εσένα σε αφήνουν να γράφεις και να κυκλοφορείς ελεύθερος) αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι σε δύο ημέρες ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, έτσι και γίνει το μπαμ.

      Οπότε, η μόνη τους ελπίδα είναι να μας πείσετε εσείς οι "Ψυχραιμίες" (τρομάρα σου...) να φερθούμε "ψύχραιμα" και να μην "τολμήσουμε", τάχαμ, να τα βάλουμε με τον Τούρκο.

      Όπως όμως λέει και ο Φαήλος, "ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα έρθει".

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 30/12/2010 12:12:13

      Aκομη και να το δεχθουμε αυτο οι αερομαχιες αυτες ησαν στο Αιγαιο
      Επωνυμε.
      Για αερομαχιες στην περιοχη Καστελοριζου - Κυπρου εχεις ακουσει τιποτα;
      Αυτο που θυμαμαι εγω ηταν οι παρενοχλησεις του αεροπλανου του Τσοχατζοπουλου οταν πηγαινε εκει.Αλλη χιλιομετρικη αποσταση.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 30/12/2010 17:36:52

      Τις αερομαχίες τις παίρνουμε ΠΑΝΤΟΥ, διότι δεν είναι θέμα σημείου που γίνονται, είναι θέμα ικανοτήτων και ηρωισμού των πιλότων μας. Ψάξε να δεις τι έκαναν και στην άσκηση Red Flag στις ΗΠΑ πέρυσι οι πιλότοι μας, όπου 4 αεροσκάφη μας, πήραν επανειλημμένα τα σώβρακα 13 αεροσκαφών των συμπατριωτών σου (των Αμερικανών εννοώ) σε συνθήκες πραγματικής μάχης επί 3 ημέρες.

      Η ιστορία με τον Τσοχατζόπουλο χρειάστηκε πολλά αεροσκάφη για να μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματική ΦΥΛΑΞΗ του αεροσκάφους με τον Υπουργό. Σε συνθήκες μάχης δεν χρειάζεται να φυλάξεις κανένα "υψηλό" πρόσωπο και ό,τι είναι απέναντί σου πολύ απλά το καταρρίπτεις. Τόσο απλά.

      Όσο και να το προσπαθείς, μάταια το προσπαθείς, διότι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΥΠΕΡΕΧΟΥΜΕ.

      Ξέρεις ότι σε καιρό πολέμου κάτι τύπους σαν κι εσένα που υπονομεύουν συστηματικά το ηθικό λαού και ενόπλων δυνάμεων, κανονικά τους συλλαμβάνουν και τους εκτελούν. Μην παίρνεις λοιπόν πολύ αέρα με τις δήθεν "σώφρονες", αλλά άκρως υπονομευτικές "εκτιμήσεις" σου περί δήθεν "βέβαιης ήττας" μας, διότι αν εφαρμοστεί ο νόμος στην περίπτωσή σου, εν καιρώ πολέμου, θα πας να κάνεις συντροφιά τους Πήλιους Γούσηδες.

     • man8os avatar
      man8os @ ψυχραιμια 30/12/2010 17:40:04

      Επωνυμε,
      που τον θυμιθηκες τον Πηλιο Γουση?

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ψυχραιμια 29/12/2010 20:59:25

   @ Ψυχραιμία
   Αψογος!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ψυχραιμια 29/12/2010 23:52:10

   Στο Μεταναστευτικό, η κατάργηση του νόμου περί ιθαγένειας του ΓΑΠ δεν αρκεί. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος γενικά που προβλέπει ότι:
   1. Το παρεμπόριο είναι παράνομο.
   2. Οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν, διότι είναι χωρίς χαρτιά.
   Να τα ξακαθαρίσει αυτά τα δύο ο Σαμαράς. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί πάση θυσία από την αφροασιατική ισλαμική λύμη που μας κουβαλήθηκε εδώ ελέω Τουρκίας. Ο Σαμαράς να το θέτει πιο συχνά και πιο επίμονα το ζήτημα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι ούτε Αφγανούς, ούτε Σομαλούς, ούτε Πακιστανούς, ούτε Μαροκινούς, ούτε Νιγηριανούς, ούτε Μπαγκλαντεσιανούς παράνομους να περιθάλπουμε. Ούτε μας ενδιαφέρει τι λέει ο καλοπληρωμένος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι λοιπές χρυσοτόκες όρνιθες "ΜΚΟ".

 46. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/12/2010 21:33:08

  Όταν ο διανοητής Γιακουμάτος μιλά για επαγγελματίες κολαούζους, μήπως εννοεί τους επαγγελματίες βο(υ)λευτές;

 47. Rotarmist avatar
  Rotarmist 29/12/2010 21:45:06

  Ειναι παρα πολυ δυσκολο να ανατραπει , οπως εχετε την αφελη εντυπωση η πολιτικη της Ν.Δ ,την οποια ακολουθει, θελει δεν θελει, και συμφωνα με τις επιταγες της Ε.Ε και της Ε.Κ.Τ. Οπως και να τα δειτε τα πραγματα η Ν.Δ δεν παυει να ειναι ενα συντηρητικο δεξιο κομμα το οποιο εχει χασει-απεμπολησει απο καιρο- και τον κοινωνικο του χαρακτηρα. Επι πλεον η διαπλοκη μεσα στους κολπους της, οπως και στο αδελφο κομμα ΠΑΣΟΚ, εχει βαθεια πλοκαμια και ειναι θεμα ζωτικο για την επιβιωση της.
  Τι μπορει να κανει λοιπον ο κ. Σαμαρας; Να επαναφερει τον κοινωνικο χαρακτηρα του κομματος και να αεφαρμοσει μια ελληνικη εξωτερικη πολιτικη.
  Ποιος θα του το επιτρεψει να το κανει;
  Οχι βεβαια ο εξωτερικος συμμαχικος παραγοντας ουτε το ελληνικο κεφαλαιο που λυμαινονται τον τοπο αλλα και την πολιτικη ζωη της Ελλαδας.
  Αλλα κομματα, αλλοι πολιτικοι αρχηγοι, γνησιοι εκπροσωποι των Ελληνων και οχι ξενοκινητα οργανα με προδιαγεγραμμενες αποστολες (βραδυφλεγης βομβες).
  Λοιπον τι νοημα εχει η κουβεντα για Ντιντηδες, καρεκλοθηρες και παντως ειδους μνηστηρες;
  Υπαρχει Ελληνας;
  Μονο ο ελληνικος λαος εαν καθοδηγηθει σωστα και αποδεδειγμενα με μια πολιτικη σε εθνικη(με την σωστη εννοια της λεξης)τροχια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Rotarmist 29/12/2010 21:49:35

   Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Καθόλου μα καθόλου. Όσο δύσκολο ήταν να εκλεγεί ο Σαμαράς αρχηγός της ΝΔ, και να ανατρέψει (-ανατρέψουμε) σχέδια δεκαετιών, άλλο τόσο δύσκολο είναι να ανατραπεί η πολιτική του ευρωλιγουρισμού.

   Ας μην υπονομεύουμε μόνοι μας το ηθικό μας πριν καλά καλά δώσουμε τη μάχη. Είναι απόλυτα εφικτό αυτό που ζητάμε.

  • Misha avatar
   Misha @ Rotarmist 29/12/2010 21:53:32

   Rotarmist

   Συντηρητικός ήτανε κι ο Γριβας, όμως ηγηθηκε του αντιαποικιοκρατικού αγωνα στην Κύπρο εναντιον των Αγγλων και μάλιστα με το ΑΚΕΛ απέναντι. Συντηρητικός μπορουσε να θεωρηθεί κι ο Τάσσος, ίσως κι ο Λυσσαρίδης, κι ο μπαρμπα Γιαννης ο Ζίγδης, όμως εδειξαν άλλους δρόμους.

 48. ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ avatar
  ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 29/12/2010 22:11:52

  ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...........

 49. ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ avatar
  ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 29/12/2010 22:13:07

  ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΥΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
  ΚΑΙ ΟΧΙ
  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΥΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 50. thanos avatar
  thanos 29/12/2010 22:33:37

  Η αναδιάρθρωση στις θέσεις των τομεαρχών έχει τεράστια σημασία. Θα δείξει τις προτιμήσεις, τα κριτήρια αλλά κ που το πάει ο Σαμαράς.
  Ο κάθε ένας πολίτης θα μπορεί να κρίνει με βάση τις δικές του πεποιθήσεις για το αν αυτές κινούνται σε σωστή κατεύθυνση ή όχι.
  Δε μπορώ να ξεχάσω τον ανασχηματισμό του Καραμανλή. Τις προσδοκίες που είχα καλλιεργήσει κ την απογοήτευση για το εύρος κ τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν τότε.
  Ας έχει υπόψη του ο Σαμαράς ότι τον παρακολουθούμε με αγωνία.
  Αν δείξει ότι συμβιβάζεται κ νοιάζεται για εσωκομματικές ισορροπίες για μένα έχασε το παιχνίδι.
  Θέλω νέα πρόσωπα, άφθαρτα, ακόμη κ αν δεν έχω ακούσει το όνομά τους δε μου λέει τίποτε, αλλά να είναι άξια. Μόνο αυτό.
  Το παράδειγμα της Τζότζολα τον Αύγουστο τα λέει όλα.
  Κάθε μία ανακοίνωση ήταν πετυχημένη. Κ μετά .. ήρθαν οι μέλισσες.

 51. Μελωδός avatar
  Μελωδός 29/12/2010 23:16:17

  Ναι παγωταζή μου, έτσι ακριβώς.

 52. Κώστας avatar
  Κώστας 30/12/2010 02:18:36

  Για το θέμα του ΑΟΖ σας απάντησε ο Επώνυμος και με κάλυψε. Εγώ νας σας πω μόνο το εξής. Γράφετε:
  "Πολλοι νομιζουν οτι ειναι απλως θεμα επιλογης αν θα ειναι καποιος “πατριωτης” ή “ενδοτικος”."
  Να αλλάξουμε τους όρους. Τα "πατριώτης" και "ενδοτικός" είναι απλοικά και υποδηλώνουν κίνητρα και πολώνουν. Να μιλήσουμε με ονόματα από την Ιστορία, που όμως υποδηλώνουν διαφορετικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση ενός Κράτους-ταραξία όπως είναι η Τουρκία.
  Λοιπόν Τσώρτσιλ ή Τσάμπερλαιν θέλετε να ηγηθούν της Ελλάδας; Οπαδούς του Φοβικού Κατευνασμού ή της διεκδίκησης με βάση το Διεθνές Δίκαιο; Σε αυτό να απαντήσετε.
  Και κάτι ακόμη. Γράφετε:
  "Σε ολα αυτα εχει απαντησει ο Σαμαρας.Απλως μερικοι που δεν τους αρεσουν οι απαντησεις του θελουν να τον ρυμουλκησουν στις θεσεις τους."

  Σωστά. Ο Σαμαράς λοιπόν έχει ξεκάθαρα μιλήσει για μπλε γραμμές διεκδίκησης με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Δεν το έχετε ακούσει; Γιατί θέλετε να τον "ρυμουλκήσετε" στις θέσεις του Κατευνασμού που όπως φαίνετε πρεσβεύετε, όταν ξέκαθαρα άλλα λέει ο ίδιος; Φαντάζοαμαι πόσο θα διαφωνήσετε με τα λεγόμενα του ηγέτη της ΝΔ στην συζήτηση για θέματα Εξ.Πολιτικής που έχει ο ίδιος ζητήσει να γίνει σε επιπεδο αρχηγών κομμάτων. Δικαίωμά σας βέβαια να διαφωνείτε. Αλλά με γραμμή Τσάμπερλαιν και την ίδια ώρα αυθεντικός ερμηνευτής του Σαμαρά δεν γίνεται.Μας βλέπουν...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας 30/12/2010 08:10:28

   Mε τη μπλε γραμμη αν αυτη περιλαμβανει καποιους ιδανικους στοχους ως τελικο μακροπροθεσμο στοχο -π.χ. στη περιπτωση μας ολη την ΑΟΖ που δικαιουμαστε δε διαφωνω.
   Προφανως αν η διεθνης κατασταση αλλαξει υπερ της Ελλαδος θα κυνηγησουμε τις μπλε γραμμες.
   Εκει που διαφωνω ειναι στην αμεση προκληση κρισης με την επιδιωξη μιας μπλε γραμμης οταν ο συσχετισμος δυναμεων ειναι εναντιον μας.
   Οσο για τη γνωστη παρομοιωση που κανατε η ιστορικη πραγματικοτητα ειναι οτι με την πολιτικη Τσωρτσιλ η Αγγλια κερδισε ενα πολεμο αλλα εχασε την αυτοκρατορια της και μεγαλες δυαμεις αναδειχθηκαν απο τον πολεμο αυτο οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ.

 53. Χρῆστος Μηλίγγος avatar
  Χρῆστος Μηλίγγος 30/12/2010 09:37:24

  Ὁ "λεβέντης" ποὺ μίλαγε γιὰ δικαίωμα στὸ κάψιμο τῆς σημαίας μας ἔγινε δήμαρχος ; Ποιὸς τὸν ἔσπρωξε ; Νὰ τὸν χαίρεστε ὅλοι σας καμματάνθρωποι, συμβουλάτορες κλπ κομματικοί ...

 54. Πανταζής Αθανάσιος avatar
  Πανταζής Αθανάσιος 31/12/2010 12:45:58

  Κύριε Αρβανίτη,
  πέρα από το γεγονός ότι συμφωνώ με το άρθρο σας, θα ήθελα να τονίσω ότι η λέξη «Κωσταλέξι» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως ένας όρος όπου υποδηλώνει μια αρνητική έννοια ή κατάσταση. Κατάγομαι από το συγκεκριμένο χωριό και όταν σας το επιτρέπει ο χρόνος σας, παρακαλώ να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα http://www.kostalexi.net/ στην ενότητα «Άλλα Eνδιαφέροντα Θέματα...» http://www.kostalexi.net/AllaThemata.htm όπου αναλύεται με αντικειμενικό τρόπο το θέμα της Ελένης από το Κωσταλέξι και αποδεικνύεται ο άδικος πόλεμος κατά του χωριού αυτού. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρξε κάποια κακή πρόθεση.
  Με τιμή,
  Πανταζής Αθανάσιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.