#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο ψέμα του Α. Τσίπρα για την ακύρωση του Μνημονίου«Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να το ακυρώσουμε».

Αυτά είναι τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα και δεν υπάρχει αμφιβολία από κανέναν πως εννοεί ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το τρισκατάρατο μνημόνιο. Το επικροτούμε, μπράβο στην τόλμη με την οποία ο κ. Τσίπρας λέει ξεκάθαρα ότι αμέσως μετά τις 17 Ιουνίου μνημόνιο δε θα υπάρχει.

Έχουμε όμως να παρατηρήσουμε κάτι. Καταρχήν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει το Μνημόνιο από τη Δανειακή Σύμβαση. Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ακυρώσει το Μνημόνιο αλλά θα διατηρήσει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Το ερώτημα είναι φυσικά αν ψάχνει για...βλάκες στις Βρυξέλλες. Που θα δεχθούν την ακύρωση του Μνημονίου, αλλά θα συνεχίσουν να μας δίνουν τα λεφτά.

Προσέξτε και παρακάτω:    Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μια μεριά ζητά την ψήφο των Ελλήνων για την ακύρωση του Μνημονίου και από την άλλη αναφέρεται στην  “επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης», την «αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη δραστική του μείωση» ή «ένα μορατόριουμ για το χρέος και αναστολή πληρωμών των τόκων, έως ότου διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας».

Τι από όλα τελικά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κατάργηση; Νέο Μνημόνιο; Νέο Δάνειο; Και δεν δικαιούμεθα να πούμε ότι μεταξύ όλων αυτών που προτείνει υπάρχει χάσμα;  

Αναμφίβολα όλοι δεχόμαστε ότι τα μέτρα του μνημονίου έφεραν την κατάρρευση της χώρας. Μαζί με το μνημόνιο όμως παντρευτήκαμε και τη δανειακή σύμβαση η οποία δίνει πάνω από 100 δις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Ας ρωτήσουμε λοιπόν τον κ. Τσίπρα τι θα κάνει αμέσως μετά τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου.

1.    Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι ανάγκες της χώρας σε ρευστό υπολογίζονται σε 20 δις ευρώ και αυτά τα χρήματα έχουν υπολογιστεί να εισρεύσουν μέσω του μηχανισμού στήριξης, ουσιαστικά από τα ταμεία των ευρωπαϊκών χωρών. Με τα λεφτά αυτά δε θα πληρωθούν τοκοχρεολύσια αλλά κατά κύριο λόγο μισθοί και συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις. Που θα βρει ο κ. Τσίπρας αυτά τα λεφτά μόλις η Ευρώπη του πει: Δε θέλεις τη δανειακή σύμβαση, δεν έχει λεφτά; Τι θα γίνει το καλοκαίρι με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους;

2.    Μέχρι το τέλος του έτους θα χρειαστούν περί τα 43 δις ευρώ, περίπου 5 δις για να καλυφθεί το έλλειμμα του 2012, άλλα 6,5 που χρωστά το κράτος σε προμηθευτές, επιχειρήσεις, φαρμακοποιούς κλ.π. και άλλα 32 δις για τις τράπεζες με σκοπό την εγγύηση των καταθέσεων. Που θα τα βρει ο κ. Τσίπρας χωρίς το δάνειο;

3.    Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δημιουργήσει ανάπτυξη μέσω των χρημάτων του ΕΣΠΑ που δεν απορροφώνται. Έτσι θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας. Το ίδιο είπε και ο Αντώνης Σαμαράς με μια διαφορά. Ο κ. Τσίπρας πώς θεωρεί δεδομένο ότι θα έλθουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ όταν θα έχει καταγγείλει το μνημόνιο και οι Ευρωπαίοι θα μας κουνήσουν μαντίλι;

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ως διά μαγείας ότι οι Ευρωπαίοι θα μας δίνουν αφειδώς χρήμα παρά το γεγονός ότι θα έχουμε καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Είναι πιθανότερο μέσα στο καλοκαίρι να επισυμβεί ο ξαφνικός θάνατος της ελληνικής οικονομίας και να σκάσει στα χέρια του αντιμνημονιακού κ. Τσίπρα.

Επομένως, η βασική υπόσχεση του κ. Τσίπρα είναι στον αέρα. Εκτός κι αν έχει κρυφή ατζέντα και μόλις γίνει κυβέρνηση ξεχάσει την ακύρωση του μνημονίου. Ή εκτός κι αν έχει μηχανή που κόβει χρήμα. Η υπόσχεση για ακύρωση του μνημονίου είναι μεγάλο ψέμα και στην παρούσα φάση μόνο επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να γίνει για καλύτερους όρους. Όλα τα άλλα είναι αθλιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NONOS avatar
  NONOS 02/06/2012 07:47:11

  Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει σε εφαρμογή τρεις άμεσους στόχους:
  1. την υλική ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής,
  2. τη σταθεροποίηση της οικονομίας για την αποτροπή ακόμη πιο μαζικής και ακόμη μεγαλύτερης οικονομικής καταστροφής,
  3. και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και ελπίδας, με τον περιορισμό της γενικευμένης ανασφάλειας και τη διαμόρφωση ορατών θετικών οικονομικών και κοινωνικών προσδοκιών και προοπτικών.

  Αναθεμά με αν κατάλαβα τίποτα απ τις μπουρδολογίες του Τσιπραντρεου,το μονο σίγουρο ειναι οτι αν (ο Θεός να μη δώσει γιατι αυτοί ειναι και αθεοι οι πιο πολλοί) ο Λαός του δώσει το δικαίωμα ετοιμαστητε να μαγειρευουμε σε κοινοχρηστες κουζίνες αλα Τσαουσεσκου,να φοράμε ολοι φόρμες εργασίας,να παραδόσουμε τα αυτοκινητά μας,να καιμε μια λάμπα το βράδυ,να βαλουμε χασαποκολλες στα παραθυρα για κουρτίνες,να παρουμε ψυγεια του πάγου,να κοιταμε τα τζιν ωσαν ουφο,να μυρίζουμε τα πετρελαιο σαν το ουισκι,οσο δε για κρέας ουτε λογος ...4 φορες τη βδομάδα φακη που θα μας δεινουν οι κρατικές αποθηκες με δελτίο...τα δε σπίτια μας θα δοθούν ευγενικη χορηγία στους λαθρομεταναστες.Αν δε κανεις το λάθος και αρρωστήσεις τραβα απ'ευεθείας στο γραφείο τελετών και κλέισε ξυλινο παλτό.
  Ερε φουκαριαρα ΕΛΛΑΔΑ τι σου επιφυλάσσει η μοίρα.....και οι συνιστώσες της...

  • WY avatar
   WY @ NONOS 02/06/2012 12:25:22

   Περιγράφεις μέ απόλυτη ακρίβεια τό μετά τήν 17η Ιουνίου ##αύριο##τής κοινωνίας,άν κι έφ΄ όσον, τό ##διαβολόπαιδο ## κι ή παρέα του,αναλάβουν τήν διακυβέρνηση τής χώρας μας.

   Υ.Γ.
   Σέ συζήτηση μέ παιδικό μου φίλο,οικονομολόγο,καθηγητή παν/μίου καί τέως σύμβουλος τού Σημίτη,σέ Ευρωπαικά οικ.θέματα καί φυσικά στέλεχος τού ΠΑΣΟΚ,μού έλεγε πόσο ακραιφνείς Σταλινιστές είναι οί ##φίλοι## του Λαφαζάνης,Στρατούλης,Σταθάκης καί Μηλιός καί πόσο πολύ φοβάται,ότι θά μετατρέψει τήν χώραν μας ό Τσίπρας,σέ Κούβα ή Ρουμανία τής 1οετίας τού ΄50!!!!
   Σημειωτέον δέ,ότι ή μία από τίς κόρες του,ψήφισε Τσίπρα,διότι τόν θεωρεί σέξυ(!!!!!!!!!!!!!!) καί τής αρέσει καί ό Μηλιός,διότι φορά σκουλαρίκι(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
   Άς σημειωθή ακόμη,ότι ή σύζυγός του, είναι αξιωματικός έν ενεγεία στήν ΕΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   όμως,πόσοι καί πόσες χιλιάδες νέοι/-ες (κι όχι μόνον) ,θά ψηφίσουν Τσίπρα καί σέ αυτές τίς εκλογές μέ αυτά τά (άκριτα) κριτήρια?????????????

   • juliet avatar
    juliet @ WY 02/06/2012 13:15:03

    WY
    ούτε σαν σκέψη ...Ρουμανία της 1οετίας του 50.Τότε ήτανε διαφορετικές οι εποχές και τα κριτήρια της σκέψης των ανθρώπων.Τότε αγωνιζόντουσαν ...έτσι νόμιζαν ,για καλύτερες συνθήκες ζωής για να ζήσουν τον χειρότερο εφιάλτη .Σήμερα διαφορετικά τα κριτήρια ...η συνέχεια της καλοπέρασης με όποιοδήποτε κόστος σε βάρος των άλλων αρκεί να φοράμε λακόστ ,να οδηγούμε το τζιπ ,να κάνουμε τα ταξίδια στας Ευρώπας και να μπορούμε να πάμε μέχρι τη Μύκονο ,γιατί άλλο να ζεις κανείς;...;
    Μυαλά κενά και γεμάτα αέρα ...αλλοίμονο ,αυτοί ψηφίζουν!

 2. WY avatar
  WY 02/06/2012 09:06:48

  Ό γαπ έσκαψε τό μνήμα τής Ελλάδος κι ό Τσίπρας θά τοποθετήσει τήν ταφόπλακα!!
  Ούτε νεκροψία δέν θά προλάβουμε νά τής κάνουμε!!!!

  • juliet avatar
   juliet @ WY 02/06/2012 09:23:58

   A,βρε,φίλε
   τούτη τη χρονική στιγμή συγκυρίες κατασκευασμένες και μεθοδευμένες από προδότες και ανθέλληνες την ρήμαξαν.
   Μόνο και μόνο γι'αυτό θα πρέπει να νικήσουμε για να τους τιμωρήσουμε ,αλλιως δεν έχει νόημα....Καλημέρα!

   • giorgos avatar
    giorgos @ juliet 02/06/2012 12:24:32

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ......

  • Περσέας avatar
   Περσέας @ WY 02/06/2012 10:57:06

   Αγαπητέ μου φίλε,
   ούτε ο ένας (ΓΑΠ) το κατάφερε, ούτε ο άλλος (Τσίπρας) θα το καταφέρει.
   Το τμήμα του λαού, που ήταν πλειοψηφία και, εύχομαι, να μην ξαναείναι.
   Αυτό το τμήμα, που έχει μάθει στα 'ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα',
   Αυτό το τμήμα που θέλει να τιμωρήσει, δικαίως ή αδίκως, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
   Αυτό το τμήμα, που δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει.
   Αυτό το τμήμα, που του λείπει η ψυχραιμία, η λογική και η κοινωνική συνείδηση.
   Αυτό το τμήμα, που έχει βάλει στο επίκεντρο του σύμπαντος τον εαυτούλη του με τα μικρά, συνήθως κομπλεξικά όνειρά του.
   Σύμμαχος του τμήματος αυτού οι εμπαθείς και κακομαθημένοι, που αν δεν γίνει το δικό τους, εύχονται να καταστραφούν τα πάντα.
   Αυτοί δυστυχώς είμαστε.
   Αν δεν υπήρχαν ΓΑΠ και Τσίπρας, εμείς θα τους ανακαλύπταμε.

 3. Rob avatar
  Rob 02/06/2012 09:38:05

  Τόσο το μνημόνιο 1 όσο και το μνημόνιο 2 είναι άκυρα ως προς το εσωτερικό μας δίκαιο λόγω του ότι δεν ήρθαν στη Βουλή προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πέρα από το νομικό αυτό θέμα, υπάρχει και ένα σημαντικότατο πολιτικό αποτέλεσμα. Το μνημόνιο έχει καταγγελθεί πολιτικά από το λαό με το αποτέλεσμα της κάλπης της 6ης Μάιου και δεν γυρίζει πίσω. Πάει, τέλειωσε το μνημόνιο. Έφερε τη δυστυχία στον ελληνικό λαό. Η παροχή υγείας στη χώρα έχει καταρρεύσει. Ασθενείς πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακά τους. Η καταδίκη των πολιτικών του μνημονίου από το λαό εξανάγκασε και τα κόμματα που το υποστήριζαν να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο. Όσα υπόσχονται θα μείνουν μετεκλογικά ανεφάρμοστα. Πόσο πιστευτός ακούγεται ο κ. Σαμαράς για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε προχθές όταν έχει στείλει ήδη στον Μ. Ντράγκι ενυπόγραφη επιστολή στην οποία λέει ότι τα όποια εναλλακτικά μέτρα ή πολιτικές που θα προτείνει θα αφορούν αυστηρώς το πλαίσιο που έχει τεθεί από το Πρόγραμμα, έτσι ώστε η επίτευξη των στόχων δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Από πού θα βρεθούν 14 και πλέον δις περικοπές για το 2012, 2013, 2014 δεν έχει διευκρινισθεί…

  • ΝΙΚΟΣ ΝΔ avatar
   ΝΙΚΟΣ ΝΔ @ Rob 02/06/2012 09:51:01

   Φίλε rob δυστυχώς το μνημόνιο 1και 2 έχουν επικυρωθεί από την βουλή! Σε αυτά που λές οτι το μνημόνιο έφερε δυστυχία συμφωνώ απολύτως!Αλλά κανένας Ευρωπαίος δεν μας είπε κόψτε μισθούς και συντάξεις και βάλτε φόρους σε ο,τι κινείται και αναπνέει! Αυτοί τα λεφτά τους θέλουν που μας δανείζουν! Ο Σαμαράς τουλάχιστον παρουσίασε κοστολόγιο πχ μείωση δημοσίων δαπανών(κοινώς να κοπύν όχι όπως είπε οι μισθοι αλλά οι κουτάλες)! Τωρά αν εφαρμοστεί ή όχι αυτό κανένας δεν το γνωρίζει! Θέλω να πιστεύω πως ναι μιας και οι πρασινοφρουροί σοσιαΛΗΣΤΕΣ πλέον έχουν μπει στο περιθώριο και ο κόσμος τους κοιτάει με μισό μάτι!

   • mart avatar
    mart @ ΝΙΚΟΣ ΝΔ 03/06/2012 11:30:59

    το επιχειρημα πως αυτοι τα λεφτα τους θελουν ειναι αυτοακυρουμενο.
    δε μιλαμε για δανειο ιδιωτη απο μια τραπεζα.
    μιλαμε για την ευρωπαικη ενωση.
    αν θελουν τα λεφτα τους πρεπει να δεχτουν οτι λιτοτητα χωρις σοβαρες κοινωνικες παροχες οδηγει σε παυση πληρωμων μαθηματικα.οχι επειδη δεν θα εχουν αλλα να δωσουν οι μισθωτοι και οι μικρομεσαιοι αλλα γιατι δεν θα εχουν τιποτα να χασουν.οποτε η πυρηνικη βομβα στα θεμελια της κοινωνιας αργα η γρηγορα θα σκασει και οποιαδηποτε προσδοκια για δημοσιονομικη συγκλιση καθισταται ανευ αντικειμενου.
    αν το χρονοδιαγραμμα επιτευξης των στοχων ειναι τοσο ασφυκτικο και δεν γινεται καμια σοβαρη υποχωρηση(οχι επιμηκυνση ενος ετους προφανως) τοτε ειτε τα λεφτα που εχουν να παιρνουν ορισμενοι απο εμας ειναι λιγοτερα απο αυτα που εχουν να κερδισουν σε περιπτωση χρεοκοπιας,ειτε , αν το ζητημα ειναι θεμα επιλογης των σωστων πολιτικων αλλα και πατριωτικης προσηλωσης θα πρεπει σημερα κιολας ο σαμαρας να βγει και να μας πει οτι απο ενα υψος μεγαλο και πανω οι καταθεσεις θα φορολογουνται.και αν αυτο ειναι μετρο δικοπο μαχαιρι και οι εχοντες βγαλουν τα παντα εξω να μας το πουν να μην παιδευομαστε αλλο.τοτε θα σημανει και το τελος.δεν ευθυνονται για το τελος ουτε οι μικρομεσαιοι ουτε η χαμηλομισθοι.το παραμυθι αυτο δεν τραβαει αλλο.αυτοι απλα δεν εχουν τιποτα να χασουν πια.η πεινα θα ερθει με τον εναν η τον αλλον τροπο.
    αλλωστε το τεραστιο πολιτικο κεφαλαιο που ακουει στο ονομα μπενυ δηλωσε ευθαρσως οτι το μνημονιο 2 ηταν αποτελεσμα πιεσεων των επιχειρηματιων.οποτε εγω που δεν εχω στο ηλιο μοιρα σε τι να ελπιζω?στα νεα μετρα?
    αφου αυτοι που πρεπει να κανουν μερικες θυσιες για το καλο του τοπου και εχουν τη δυναμη να τονωσουν την οικονομια εχουν βγαλει το ρευστο εξω και διπραγματευονται με την τροικα για το πως εγω και μονο θα εξαθλιωθω κιαλλο προκειμενου μονος μου να σωσω την οικονομια.
    αν δεν αποκατασταθει το περι δικαιου και φοροδοτικης ικανοτητας αισθημα η χρεοκοπια ειναι η μοναδικη ρεαλιστικη λυση σωτηριας.
    και για την ταμπακιερα τοσο καιρο ο σαμαρας δεν ειπε τιποτα.εμενα κυνηγαει μονο.

    • mart avatar
     mart @ mart 03/06/2012 11:40:57

     και για να το πω και λιγο γλαφυρα ,ο εμφυλιος εχει ηδη ξεκινησει.
     πατριωτες ειναι αυτοι που ειτε δεν εχουν χρηματα και δεν φευγουν απο εδω,ειτε αυτοι που εχουν και δεν τα εβγαλαν.
     οι υπολοιποι ειναι εχθροι.πιο πολυ κυνηγι θελουν αυτοι παρα οι επιχειρηματιες.
     δεν ειναι πατριωτικο καθηκον η πεινα.σε ενα διαλυμενο κρατος χωρις καμια προνοια.και το κρατος το διαλυουν οι εχοντες που διωχνουν τα λεφτα τους.και θελουν ολοι τους λυσσαλεο κυνηγι.
     δεν ειμαστε λοι το ιδιο ελληνες.υπαρχουν και οι παρτακηδες.και αυτοι ειναι ολοι οσοι εβγαλαν τα λεφτακια τους εξω αδιαφορωντας για τη χωρα και τους πολιτες της.

  • Γραικός avatar
   Γραικός @ Rob 02/06/2012 14:46:35

   Αναφέρει ο αρθρογράφος:

   "Αναμφίβολα όλοι δεχόμαστε ότι τα μέτρα του μνημονίου έφεραν την κατάρρευση της χώρας."

   Αναφέρεις κι εσύ:

   "Το μνημόνιο έχει καταγγελθεί πολιτικά από το λαό με το αποτέλεσμα της κάλπης της 6ης Μάιου και δεν γυρίζει πίσω. Πάει, τέλειωσε το μνημόνιο. Έφερε τη δυστυχία στον ελληνικό λαό. Η παροχή υγείας στη χώρα έχει καταρρεύσει. Ασθενείς πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακά τους."

   Αναρωτιέμαι... τι είναι αυτό που δεν καταλαβένετε...

   Δεν καταλάβατε ότι ο Γιωργάκης ανακοίνωσε στο Καστελόριζο τη χρεοκοπία της χώρας; Τα μέτρα του μνημονίου έφεραν την κατάρευση της χώρας; Τι είναι αυτά που λέτε; Ειλικρινά τώρα, είστε σοβαροί;

   Αν δεν είχε καταρεύσει η χώρα, δε θα είχαμε μπει στο μνημόνιο. Το μνημόνιο απλά μας εξασφαλίζει κάποια χρήματα, τα οποία ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και δε μας τα δίνει κανείς άλλος. Για τέτοια ενδεχόμενα πληρώνει και η Ελλάδα τη συνεισφορά της στο ΔΝΤ από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο περίπου, και μετά.

   Η υπηρεσίες υγείας λέει έχουν καταρεύσει λόγω του μνημονίου; Εεε...
   Όχι, απλά χρεοκοπήσαμε και η έλλειψη χρημάτων έχει οδηγήσει στην κατάρευση όλων των υπηρεσιών. Αν δεν είχαμε το πακέτο Μνημόνιο-Δανειακή Σύμβαση δεν θα είχαμε ούτε αυτά που έχουμε.

   Είναι αρνητικό το ότι ο κόσμος είναι ακόμη κολλημένος σε όρους μνημονίου αντι-μνημονίου. Τραγικό λάθος.

   Το πραγματικό ζήτημα είναι ένα, και τα μνημόνια-αντιμνημόνια δεν έχουν ουσιαστικά καμία σημασία μπροστά σε αυτό. Και όλοι φοβούνται να το θίξουν και γι' αυτό συνειδητά επιλέγουν ως στόχο τους το διχασμό σε αντιμνημόνιο και μνημόνιο ώστε να φανατίσουν και να απομακρύνουν τη δημόσια συζήτηση από την ουσία. Αυτό το αισχρό το κάνουν κυρίως ο ΨΥΡΙΖΑ και οι Καμμένοι Έλληνες.

   Και ποια είναι η ουσία;

   Ότι χρειάζεται να δημευθούν όλες οι περιουσίες προσώπων που έχουν ασκήσει εξουσία και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

   Ότι χρειάζεται δικαιότερη κατανομή μισθών στο δημόσιο τομέα, στον οποίο τώρα υπάρχουν τεράστιες ανισότητες και τρομερή αναξιοκρατία και διαφθορά.

   Ότι χρειάζεται για λόγους δικαιοσύνης εναρμόνιση των εργασιακών δικαιωμάτων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ο δημόσιος τομέας έχει νόημα να υπάρχει μόνο όταν μπορεί να ανταγωνίζεται επιτυχώς τον ιδιωτικό τομέα. Εκτός αν κάποιοι δεν ξέρουν σε πιο κόσμο ζούμε.

   Ότι χρειάζεται να επιβληθεί δικαιοσύνη και στην καταβολή των συντάξεων. Είναι λογικό κάποιων ευνοημένων τα ταμεία να παίρνουν επιχορήγηση από το κράτος ετησίως έως και 20.000 Ευρώ για το άτομο και άλλα ταμεία να παίρνουν 1000 Ευρώ το άτομο. Ή σας φαίνεται δίκαιο να παίρνουν κάποιοι βολεμένοι σύνταξη 4000 το μήνα και κάποιοι άλλοι 400;

   Εξορθολογισμός του μισθολογίου λοιπόν. Και υπάρχουν και μεσοπρόθεσμες δυνατότητες, όπως στο φορολογικό σύστημα και την παραοικονομία. Εκεί κι αν υπάρχουν αδικίες.

   Και για να μην πούμε για τη διαφθορά και τα λεφτά που παίρνουν βουλευτές και δικαστές και διάφοροι άλλοι.

   Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ...

   Εφόσον εαν διορθώσουμε τα του οίκου μας εξασφαλίζουμε τα χρήματα που απαιτούν οι δανειστές μας και μας περισσεύουν χρήματα και για ανάπτυξη και ώστε να κατανεμηθούν κατά τέτοιο τρόπο στους πολίτες ώστε να μην πέσει η αγοραστική τους δύναμη, γιατί δεν επιδιορθώνουμε τα του οίκου μας και διακινδυνεύουμε την ευρωπαική πορεία της χώρας βάζοντας το λαό να διχαστεί σε μνημόνιο=Ε.Ε. και αντιμνημόνιο=Έξοδος από Ε.Ε. ;;;

   • akenaton avatar
    akenaton @ Γραικός 02/06/2012 15:18:53

    Αυτή είναι η αλήθεια γυμνή και αφτιασίδωτη φίλε μου!
    ΟΛΟΙ το κάνουν όχι μονάχα αυτοί που αναφέρετε δυστυχώς. Γι' αυτό και ρίχνουν με τα βαρέλια νερό στο μύλο του κάθε διχαστικού διλλήμματος που εφευρίσκουν....

   • m.s avatar
    m.s @ Γραικός 03/06/2012 22:45:35

    έτσι είναι .
    Τελικά η μοίρα σε συναντά ακόμα και στο μονοπάτι που πήρες για να την αποφύγεις.

 4. ΝΙΚΟΣ ΝΔ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΔ 02/06/2012 09:40:46

  Δεν είναι τυχαίο οτι ο Τσίπρας δημοσιοποίησε το πρόγραμμά του, μάλλον έκθεση ιδεών είναι, τελευταία μέρα των δημοσκοπήσεων! Με αυτά που λέει θα πάρει την κατηφόρα και δεν ήθελε να φανεί! Ήδη έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις και δεν έχουν τι να πουν! Όσο για την κοστολόγηση τα κάνουν μαντάρα! Λένε μετά τις εκλογές! Δηλαδή τι θα πουν περιμένετε κανά δυο μήνες να βγάλουμε κοστολόγιο και αν δεν μας βγεί συνεχίζουμε με μνημόνιο; Ερασιτεχνισμοί! Κόμμα που έμαθε στο 3-4% και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να χειριστεί μια σοβαρή κατάσταση! Αν βγεί, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πρώτον οτι ψηφίζει σύμφωνα με το συμφέρον της τσέπης του καθένα και όχι με λογική και δεύτερον οτι για να λέει οτι είναι αριστερός δεν τον νοιάζει αν καταστραφεί η χώρα, τότε δεν θα αντέξει μέχρι τα Χριστούγεννα! Κατά την γνώμη μου αν ο Συριζα καταφέρει και κάνει κυβέρνηση τον Οκτώβριο έχουμε εκλογές!2 είναι οι λόγοι! Ή εφαρμόζει πλήρως αυτά που λέει, άρα σταματάει ο δανεισμός, γίνεται στάση πληρωμών γυρνάμε δραχμή και παμε σε εκλογές κατά διόλου, ή δεν εφαρμόζει αυτά που λέει (το πιο πιθανό) ο κόσμος αγανακτεί και τους πετάει έξω με τις κλοτσιές!!! Βεβαια και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε οτι θα φάνε πολύ ξύλο(μεταφορικά)

  • Γιάννης Ν. avatar
   Γιάννης Ν. @ ΝΙΚΟΣ ΝΔ 02/06/2012 15:56:06

   Για Νίκο ΝΔ.
   Μακάρι να επαληθευθείς κατά κεραία.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 02/06/2012 10:02:00

  H έγκριτη ενημέρωσή μας, αποκλειστικά μέσω Antinews.gr Oι τηλεοράσεις αποφασίσαμε να πάνε πατάρι και ν’ αντικατασταθούν με γλαστράκια με ευωδιαστό γιασεμάκι και όλων των χρωμάτων βουκαμβίλιες, το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού καλοκαιριού. Αυτή είναι η άμεση και έμπρακτη αντίδρασή μας, στη καθημερινή τηλεοπτική μιζέρια και στον άκρως επικίνδυνο αρνητισμό που διαπερνούν το γυαλί κι εμποτίζουν τις ψυχές και τα σπίτια των Ελλήνων.
  ♠ ♠ ♠

  … «Ενας δισεκατομμυριούχος αισθάνεται τόσο ευτυχισμένος όσο ένας πολίτης του Μπουτάν ή της Κούβας. Οι επιστήμονες έχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι χρήμα και ευτυχία δεν πάνε πακέτο. Κι όμως, οι Ελληνες δηλώνουμε λιγότερο ευτυχισμένοι λόγω οικονομικής κρίσης. Μήπως το αίσθημα δυστυχίας που περιγράφουμε, είναι κατ’ ουσίαν στερητικό σύνδρομο της «νόσου» του υπέρ καταναλωτισμού;»

  … «είναι πολύ δύσκολο συναισθηματικά για έναν άνθρωπο να βγάλει χρήματα και έπειτα να τα χάσει, παρά να μην έχει αρκετά χρήματα».

  … «Υπάρχουν βιβλία της θετικής ψυχολογίας ή και σεμινάρια τα οποία μας προτρέπουν να τα διαβάσουμε ή να τα παρακολουθήσουμε αντίστοιχα, υποσχόμενα την απόλυτη ευτυχία. Θεωρώ όμως ότι αυτά δεν έχουν πολύ βάθος. Είναι μία αμερικανική τάση. Οι αμερικανοί είναι απίθανοι. Εχουν βιβλία για κάθε περίσταση, όπως «Η ευτυχία σε πέντε βήματα», «επιχειρηματίας στο λεπτό».
  Αυτά τα βιβλία στηρίζονται στην άποψη ότι αν καταλάβεις κάτι, τότε θα μπορέσεις να αλλάξεις τη συμπεριφορά ή τη ζωή σου. Αν αισθάνεσαι ότι κάτι μπορεί να σε βοηθήσει, τότε μπορεί πράγματι να σε βοηθήσει. Δεν είναι όμως κάτι πραγματικό. Είναι placebo.

  … «Αν πάμε σε κάποιο σεμινάριο και κάνουμε ό,τι ακριβώς μας υπαγορεύσουν για να γίνουμε πλούσιοι, επιτυχημένοι κι ευτυχισμένοι αλλά στο τέλος δεν γίνει τίποτα από αυτά που υπόσχονται, τότε θ’ απογοητευτούμε. Με λίγα λόγια, θα γίνουμε πιό δυστυχισμένοι. Ενώ, αν ξοδέψουμε τον χρόνο και τα χρήματα των σεμιναρίων προσπαθώντας απλώς να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, τότε πράγματι μπορούμε ν’ αλλάξουμε προς το καλύτερο. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας κάνει καλύτερους παρά μόνο οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Αυτό είναι που αποκαλούμε «το παράδοξο του ελέγχου». Δηλαδή, πρέπει να πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι κανένας δεν θα με κάνει πιο ευτυχισμένο. Αυτό, είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνον εγώ».

  … «υπάρχουν ορισμένοι επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ανάγκη μας να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι. Η αυτοπραγμάτωση όμως δεν μπορεί να στηριχθεί σε ψέμματα».

  … «δυστυχώς πολλές φορές η ευτυχία περνάει από μπροστά μας και εμείς την αφήνουμε να χαθεί. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί όπως είπε ο Παστέρ «η τύχη βοηθάει το προετοιμασμένο μυαλό».

  ~Σπύρος Μακριδάκης, διακεκριμένος Ερευνητής-Καθηγητής στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD, Γαλλίας, και Ομότιμος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
  Συνέντευξη (απόσπασμα) «Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε;» στον Θανάση Τρομπούκη, «ΙΝ VITRO», Μάρτιος 2010

 6. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 02/06/2012 10:08:02

  Ο Σαμαράς ξέρει γιατί μιλάει για κρυφή ατζέντα...
  Μόνο αφελής δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να φτάσει την κατάσταση στο σημείο μηδέν.
  Πάρα πολύς κόσμος που θα τον ψηφίσει αντιλαμβάνεται ότι θα συμβεί αυτό. Απ' τα χθεσινά του λεγόμενα έγινε απόλυτα σαφές. Αυτή τη χρονική στιγμή όμως, μετά από τις παλινωδίες του Σαμαρά και τον άκρατη υποχωρητικότητα του Βενιζέλου, ο κόσμος θεωρεί ότι καλύτερος διαπραγματευτής για τη χώρα θα είναι ο Τσίπρας (σωστό ή λάθος θα φανεί στην πορεία).
  Κι επειδή φαίνεται να είναι και πονηρός θα το φέρει έτσι που ο κόσμος θα το καταπιεί πολύ πολύ εύκολα (σχολή Ανδρέα). Κατάργηση του χαρατσιού για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που υποφέρουν, μια δραστική αλλαγή των φορολογικών συντελεστών υπέρ των φτωχότερων, θεσμικές αλλαγές για τις οποίες διψάμε όλοι, ρητορική εθνικής αξιοπρέπειας και το μνημόνιο θα ξαναγίνει υποφερτό.
  Λέτε να μην υπάρχουν δυνάμεις εντός κι εκτός Ελλάδας που θα προτιμούσαν αυτό το σενάριο από την εναλλακτική της κοινωνικής κατάρρευσης;

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 02/06/2012 11:22:38

   ποιές ακριβώς είναι οι θεσμικές αλλαγές που θα κάνει ο Τσίπρας και για τις οποίες "διψάμε όλοι";

  • dim avatar
   dim @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 02/06/2012 15:16:25

   Πολιτικό που θα ακυρώσει πρώτα το μνημόνιο και μετά θα παει να διαπραγματευτεί για τους όρους της δανειακής σύμβασης, δεν πρόκειται καν να τον κάνουν δεκτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

   Βασική αρχή του δυτικού κόσμου είναι ότι δε διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Και ώς τρομοκράτης - εκβιαστής, ζωσμένος με πυρηνικά δηλώνει ότι θα εμφανιστεί ο Τσίπρας, απειλώντας να "τινάξει" και την Ευρωπαϊκη οικονομία, αν δεν του κάνουν τα χατίρια.

   Αν γνωρίζατε έστω και λίγο την ιδιοσυγκρασία των βορειοδυτικών ηγεσιών, θα καταλαβαίνατε ότι θα προτιμήσουν χωρίς κανένα δισταγμό να ξεράσουν την Ελλάδα, που απειλει και τρομοκρατεί, σα χαλασμένο κέτσαπ εκτός Ευρώπης, να χάσουν 1 τρις, σε μια οικονομία με ετήσιο ΑΕΠ 15 τρις (μικρός τραυματισμός που γρήγορα επουλώνεται), παρά να υπολύψουν στον εκβιασμό ενός περιθωριακού, ακροαριστερού ηγέτη, που δεν έχει κανένα σημείο επαφής με την οικονομία της Ελεύθερης Αγοράς που υπάρχει στην ιδρυτική διακήρυξη της Ε.Ε.

   Η οριστική απόφαση Τσίπρα, ότι η πρώτη νομοθετική πράξη μόλις συγκροτηθεί η αριστερή του κυβέρνηση θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοτικών του νόμων, σημαίνει «αιτία πολέμου» για την Ε.Ε., η οποία θα διακόψει αυτόματα τη χρηματοδότηση, και δεν θα θελήσει καν να κάτσει σε τραπέζι συζητήσεων με εκβιαστές και «τρομοκράτες»

 7. firiki2010 avatar
  firiki2010 02/06/2012 10:10:29

  To αξιοπερίεργο της ιστορίας είναι ότι αυτή την ωραιότατη ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ ( θέλω να έχω τα δικαιώματα που προκύπτουν από μνημόνιο- δανειακή , αλλά όχι τις υποχρεώσεις) φαίνεται να την αποδέχεται μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Υποψιάζομαι ότι είναι αποτέλεσμα της γενικότερης νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε στην Ελλάδα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την Αριστερά. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Στην Ελλάδα η νοοτροπία "περπατάει" (με τις γνωστές συνέπειες), μόνο που τώρα είμαστε στον .... κανονικό κόσμο.

 8. NTUA avatar
  NTUA 02/06/2012 10:29:30

  Κατά την άποψή μου, πρέπει να πάψουμε να σχολούμαστε με τον κ. Τσίπρα και το πρόγραμμά του, επειδή δεν πρόκειται να αναδειχθεί πρώτο κόμμα (το αποδεικνύει το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που από 'δώ και πέρα θα τον θέτει στο περιθώριο). Και να 'δούμε πώς μπορούμε να σώσουμε τον τόπο μας οι υπόλοιποι με ή χωρίς μνημόνιο.

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 02/06/2012 10:39:10

  Συνεχίζεται να αναλύεται με λάθος τρόπο τα γεγονότα.

  Το πρόβλημα δεν είναι θέμα προγράμματος και ποιος έχει τις καλύτερες ιδέες αλλά ποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα την επιθυμία της κοινωνίας για ξήλωμα της παράγκας της μεταπολίτευσης που μας έφερε ως εδώ.

  Ποιος μπορεί να στείλει σπίτι του και να τιμωρήσει όλες αυτές τις κλίκες που σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο βυζαίνουν σαν τσιμπούρια την χώρα.

  Ο Σύριζα καταγγέλει επώνυμα τον ρόλο των ΜΜΕ για την εθνική εξαθλίωση που ζούμε καθώς και ζητάει έλεγχο των δανειοδοτήσεων των τραπεζών για το που πάνε τα χρήματα.

  Στο ιντερνετ κάνει θραύση βίντεο όπου ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής αποκαλεί τον Καψή υπάλληλο του Μπόμπολα που πληρώνεται για να τρομοκρατεί τον λαό.

  Απέναντι στις αλήθειες που αρχίζουν να ακούγονται από τα τέως μικρότερα κόμματα και οι οποίοι αναφέρουν αλήθειες που αγγίζουν τον κόσμο η ΝΔ τι έχει να αντιπαρατάξει σε όσους ζητούν ισονομία ισοπολιτεία και τιμωρία των ενόχων.

  Η ΝΔ επιστρατεύει την γνωστή οικογενειοκρατία τον γυιό του Ψυχάρη και την επιστροφή από την πολιτική χωματερή της Μπακογιάννη που θυμήθηκε πάλι παλιές ιστορίες της τρομοκρατίας που δεν ενδιαφέρουν κανένα.

  Η ΝΔ δεν απαντάει σήμερα ούτε σε επίπεδο θέσεων ούτε σε επίπεδο συμβολισμών τίποτα από αυτά που ενδιαφέρουν την κοινωνία.

  Αυτό είναι το πρόβλημα και για αυτό δεν μπορεί να απογειωθεί.

  Και είναι λογικό όταν έχεις βιτρίνα όλους τους υπεύθυνους και την σαβούρα της μεταπολίτευσης.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Aris. A 02/06/2012 12:44:13

   Και ο Χίτλερ είχε εκφράσει καλύτερα από όλους τις επιθυμίες της κοινωνίας στην Γερμανία μετά τον Α ΠΠ.

   • man8os avatar
    man8os @ Factorx 02/06/2012 16:00:37

    Και εμεις ζουμε περιοδο κοντινη με αυτη του 1930 στη Γερμανια

    • WY avatar
     WY @ man8os 02/06/2012 17:05:58

     mano8os
     ---------

     AΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ!!!!!!

     { (Mein Kampf.
     Πρώτος τόμος.
     Απολογισμός.
     Κεφάλαιο :
     Δεύτερο,(Χρόνια μελέτης καί δυστυχίας στήν Βιέννη)
     Τρίτο, (Γενικές πολιτικές πεποιθήσεις από τήν εποχή πού έζησα στήν Βιέννη)
     Έκτο,(Ή προπαγάνδα τού πολέμου)
     Δέκατο.(Αιτίες τής κατάρρευσης).
     Δεύτερος Τόμος
     Τό Εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα.
     Κεφάλαιο :
     Έβδομο (Ή μάχη ενάντια στό κόκκινο μέτωπο). }

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Aris. A 02/06/2012 13:29:13

   Συνεχίζετε να βλέπετε τα πράγματα μονόπλευρα κι εσείς οπότε μάλλον τα περί σωστής και μη σωστής ανάλυσης των γεγονότων πέφτουν στο κενό. Μέλος της μεταπολιτευτικής παράγκας που επί χρόνια ασελγούσε στο πληγωμένο κορμί της χώρας δεν είναι και ο ξεχειλωμένος μη λειτουργικός δημόσιος τομέας; αυτόν ποιός τον εξέθρεψε; Πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ με την τεράστια ανοχή της αριστεράς. Μιας αριστεράς που σήμερα έρχεται υιοθετώντας το ρόλο του τιμωρού καβάλα στ' άλογο και υπόσχεται όχι μόνο τη σωτηρία του κοσμάκη αλλά και τον θεματοφύλακα της χαμένης αξιοπρέπειας.

   Με ποιό ακριβώς τρόπο; μήπως με τη διατήρηση ακριβώς αυτού του ξεχειλωμένου κράτους που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια; με το να υποδεχτεί στη φιλόξενη αγκαλιά της κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και πρώην σημαίνοντα στελέχη της μαύρης σημιτικής δεκαετίας αλλά και της πιο πρόσφατης ΓΑΠολαίλαπας; Και μιλάτε μόνιμα για οικογενειοκρατία; Μήπως είναι περισσότερο αποκρουστική αυτή από την κομματοκρατία; Λες και αυτή δεν λειτουργεί σαν μια ιδιότυπη οικογενειοκρατία.

   Σε ότι αφορά τη καταγγελία των ΜΜΕ, μη γελιέστε. Έχει επαναληφθεί επιτυχώς η συγκεκριμένη μέθοδος τρομοκράτησης των διαπλεκόμενων ΜΜΕ για πολύ συγκεκριμένους λόγους τους οποίους όλοι μπορούμε να φανταστούμε.

   Για τα περί τρομοκρατίας, ¨που δεν αφορούν κανένα" όπως είπατε...δεν κατάλαβα; Δεν αφορά κανένα το ποιόν των ανθρώπων που ίσως καλεστούν να αναλάβουν στα χέρια τους τις τύχες τη χώρας; Μιλάμε για την πιο στυγερή και αιμοδιψή τρομοκρατική οργάνωση που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και για ανθρώπους που έσπευσαν να υπερασπιστούν όχι μόνο αγωνιστές των κινημάτων που αθωώθηκαν αλλά και σκληρούς δολοφόνους και τον ίδιο τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης αυτής. Γιατί αυτό είναι παλιό και ξεπερασμένο και δεν είναι τα ξερονήσια για τα οποία κατηγορείται με την κάθε πρώτη ευκαιρία η "κακιά δεξιά" όσα χρόνια και να περάσουν;

   Η ΝΔ σε επίπεδο θέσεων απαντάει αγαπητέ συνσχολιαστή. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μπορεί κανείς, ίσως, να της χρεώσει είναι ότι υστερεί επικοινωνιακά σε σχέση με τον σέξι Αλέξη, ο οποίος με τον ξύλινο λόγο και τον οχετό ύβρεων που εξαπολύει αποδεικνύει ότι πρακτικές, της τόσο μισητής πια μεταπολίτευσης, καλά κρατούν.

 10. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 02/06/2012 10:51:45

  Μετά από 2000 χρόνια το θαύμα επαναλαμβάνεται.Και έγκυος.....και παρθένος....!!!!!

 11. Rob avatar
  Rob 02/06/2012 11:01:07

  Αγαπητέ Νίκο ΝΔ,
  Κατά τη γνώμη μου, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις είναι διαφορετικού είδους συμφωνίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ως προς τις έννομες συνέπειές τους. Η σύμβαση για το πρώτο μνημόνιο ήρθε στη βουλή για κύρωση αλλά απεσύρθη τελικώς. Το δεύτερο μνημόνιο ψηφίστηκε από τη βουλή αλλά κυρώθηκε η δεύτερη δανειακή σύμβαση.
  Όσον αφορά το θέμα της κύρωσης του πρώτου μνημονίου, παρακαλώ δες το άρθρο του κ. Γιώργου Σ.Π. Κατρούγκαλου, αναπληρωτή καθηγητή Δ.Π.Θ. : «Memoranda sunt Servanda? H συνταγματικότητα του νόμου 3845/2010 και του μνημονίου για τα μέτρα εφαρμογής των συμφωνιών με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ», και το οποίο επεξηγεί πλήρως τα διάφορα θέματα συνταγματικότητας αναφορικά με το πρώτο μνημόνιο.
  http://www.constitutionalism.gr/html/ent/653/ent.1653.asp#_Toc263678977
  Όσον αφορά την κοστολόγηση των 18 μέτρων που εξήγγειλε ο Α. Σαμαράς, δεν έχω δει κάποια έκθεση ή έστω αναφορά που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Εκ των πραγμάτων, εάν υπάρξει μνημονιακή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει το κλιμάκιο της τρόικας και κυρίως την αξιολόγηση της ως προς την επίτευξη των στόχων…για ποιες παροχές μιλάμε;…εκτός αν αποσύρει την υπογραφή του και επανεξετάσει το όλο πλαίσιο δανειοδότησης της χώρας από της αρχή…

 12. τυφεκιοφόρος avatar
  τυφεκιοφόρος 02/06/2012 12:53:09

  o σύριζα είναι ένα πολύ ενεργό κομμάτι του ελληνικού κράτους και παρακράτους, και από τους δυναμικότερους εγγυητές της ταυτοσημίας αυτών. μην ξεχνάτε την ολοσχερή καταστροφή του κτηρίου της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων (πρώην σδόε) στην οδό Αμαλίας 40 από πυρκαγιά στις 5.5.10, παράλληλα με το τριπλό φονικό χτύπημα στη marfin, όπως και το μέλος του σύριζα που συλλάβανε για τρομοκρτία με δύο ταυτότητες, τη μία κλεμμένη.

  • mart avatar
   mart @ τυφεκιοφόρος 03/06/2012 16:48:21

   ταδε εφη πρετεντερης..

 13. !!! avatar
  !!! 02/06/2012 13:50:33

  Δεν αντιλαμβανονται οι αριστεροι οτι ο κυβος εχει ριφθει... δεν υπαρχουν πλεον περιθορια χρονου για διαπραγματευσεις... εχει συνδεθει στο μυαλο των αγορων η εκλογη του Τσιπρα με την καταγγελια του μνημονιου και αρα με την απομονωση της ελλαδας λογω του κινδυνου που εγγυμονει για την ευρωζωνη...

  ΣΥΝΕΠΩΣ... ξημερωνοντας δευτερα 18/6 ...με την ειδηση οτι το πρωτο κομμα ειναι ο συριζα... ξεκιναει μια μαυρη δευτερα και επεται η μαυρη εβδομαδα... μεχρι να σχηματισει ο τσιπρας κυβερνηση θα μας εχουν ξεχασει οι παντες και ηδη θα υπαρχουν αλλεπαληλλες εκτακτες συναντησεις των G8 και G20...για να περισωσουν οτι μπορουν...και κυριως το τραπεζικο συστημα...
  Δηλαδη η αντιδραση των αγορων ειναι αυτοματοποιημενη... με το πρωτο exit pol ξεκιναει...
  Οτι συμβει υπυθυνος θα ειναι ο τσιπρας... διοτι αυτος παιζει επικινδυνα παιχνιδια μονο και μονο για να λεει μεγαλες κουβεντες στο εσωτερικο...
  Νομιζει οτι θα εχει χρονο για αναδιαπραγματευση...ουτε δευτερολεπτο δεν θα εχει...Οταν θα εχει τελικα σχηματισει κυβερνηση...μετα απο μια βδομαδα.. θα ψαχνει για συνομιλητη... αλλα δεν θα βρισκει...
  και πολυ φοβαμαι οτι στη χωρα θα εχουν ξεκινησει ταραχες...
  Ο ανρωπος παιζει με τις τυχες της χωρας...ειναι επικινδυνος...ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ....

 14. Mixalis avatar
  Mixalis 02/06/2012 13:55:47

  Πάνε ο Τσίπρας και ο Στρατούλης στην Αγγλία για μία συνάντηση με τον Κάμερον.


  Πηγαίνουν στο ξενοδοχείο και ανοίγουν την ντουλάπα να βάλουν μέσα τα ρούχα τους και βλέπουν ένα ποντικό.

  "Ρε συ", λέει ο Τσίπρας, "ξέρεις πως είναι ο ποντικός στα αγγλικά για να πάρουμε τηλέφωνο στην Reception να τους πούμε ότι βρήκαμε ένα;".

  "Όχι", λέει ο Στρατούλης, "εσύ";

  "Ούτε εγώ" λέει ο Τσίπρας, "αλλά άσε, θα πάρω εγώ... Εγώ θα εξηγηθώ!".

  Και καλεί.

  "Yes, Reception?"

  "Yes, how can I help you?"

  "Do you know Tom and Jerry?"

  "Yes, of course".

  "Jerry is here!".

 15. GreekInLux avatar
  GreekInLux 02/06/2012 13:58:40

  Δεν μας παρατάς ρε filippos που και καλά θες να μας "τρίψεις" στη μούρη 3 δελτία αποστολής για σοκολατάκια και 2 μπουκάλια κρασί από την εποχή που ο Σαμαράς δεν είχε καν επιστρέψει στη ΝΔ την ίδια ώρα που αντιμετωπίζετε την ιστορία της 17Ν σαν μια "δικαστική υπόθεση προ 10ετίας";

 16. bodys avatar
  bodys 02/06/2012 15:04:46

  http://syrizasos.blogspot.gr/

 17. bodys avatar
  bodys 02/06/2012 15:05:31

  Να ξέρετε τι εστί βερύκοκο

  h**p://syrizasos.blogspot.gr/

 18. dim avatar
  dim 02/06/2012 15:49:58

  Ο μόνος τρόπος για να γίνουν «έντιμες» εκλογές, και να ξέρει ο κάθε Έληνας πολίτης ακριβώς τι θα του συμβεί στις 18 Ιούνη, πέρα από μπλόφες, λαϊκισμούς, ψεύτικες υποσχέσεις κλπ. είναι να βγούν ένας – ένας οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών και να πουν:

  «Κύριοι, εδώ εχουμε υπογράψει μια δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης της χώρας σας που συνδέετεαι αρρηκτα με το μνημόνιο. Επειδή διαβάσαμε ότι το ένα από τα δυο κόμματα που διεκδικούν τη ψήφο σας ξεκαθάρισε ότι η πρώτη του πράξη θα είναι η ακύρωση του μνημονίου στη βουλή, να ξέρετε ότι αυτό σημαίνει αυτόματα και παραβίαση των όρων της δανειακής σύμβασης, άρα σταματάει αυτόματα και η χρηματοδότηση της χώρας σας. Δεν χρειάζεται να έρθετε μετά να καταγγείλετε τη δανειακή σύμβαση, είναι περιττό, η σύμβαση καταγγέλεται αυτόματα από τη δική μας πλευρά, τέλος με τη σύμβαση αυτή, ξεχάστε την.

  Και για να προλάβω και το επόμενο βήμα σας. Αν πείτε , ελάτε να κάνουμε μια νέα σύμβαση, πιο δικαια κλπ μπλα μπλα, νέα εγώ σύμβαση με λαό μπαταχτσή και εκβιαστή δεν κάνω, δε πρόκειται να κάτσω καν στο τραπέζι μαζί του, γιατι μετά θα πρέπει να πάω και στη βουλή τη δική μου και να ζητήσω ξανά επικύρωση, και δεν θα έχω καν το δικαίωμα να πάω στο δικό μου λαό και να του πω ότι οι Έλληνες που για 10 χρόνια έχουν ελλείμμματα με βασική αιτία των ελλειμμάτων τους το υπέρογκο δημόσιο τομέα τους, τώρα έρχονται και ζητάνε να τους δώσουμε κι άλλα χρήματα, τονίζοντας ότι όχι μόνο δε θα μειώσουν το δημόσιο τομέα τους, αλλά θα προχωρήσουν και σε νέες προσλήψεις και σε επανακρατικοποιήσεις όλων των οργανισμών!»

  Όπως καταλαβαίνετε, αν και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, και ο κάθε ηγέτης των 16 χωρών (όχι μόνο η Μέρκελ, που είναι κόκκινο πανί για τους Έλληνες), βγούν και πουν ότι η πράξη ακύρωσης με νόμο στη βουλή, συνεπάγεται αυτόματα όλα τα παραπάνω, και δεν τίθεται καν νεα διπαραγμάτευση από εκεί και πέρα, τότε ο κάθε Έλληνας ξέρει τι τον περιμένει και έχει να διαλέξει φανερά πια ένα από τα δύο ενδεχόμενα, χωρίς περιστροφές, μπλόφες, υπαινιγμούς κλπ:

  Ψηφίζει Σύριζα, (ή αν είναι κεντροδεξιός ψηφίζει άλλο κόμμα πλην ΝΔ, και βγάζει έτσι έμμεσα Σύριζα), και οδηγεί τη χώρα στη δραχμή, περήφανος ότι έδιωξε τους Ευρωπαίους, εξαθλιωμένος όμως για 20 τουλάχιστον χρόνια, και ορθοποδώντας μετά από κάποιο διάστημα, αν πρώτα έχει γλιτώσει από την πείνα, την εξαθλίωση, της συμμορίες των λαθρομεταναστών με τα καλασνικόφ, και τη πτώση κατα 80% του βιοτικού του επιπέδου (αλλά πάντως «περήφανος», και όχι αξιοπρεπής, λάθος έκφραση αυτή αλλα θα την αναλύσουμε σε άλλο σημείο)

  Ψηφίζει ΝΔ, και πάει να διαπραγματευτεί με σχέδιο, ρεαλισμό, εντός της Ευρωπαϊκής λογικής, με τους Ευρωπαίους να μπορούν να δείξουν και το καλό τους πρόσωπο (αφού έχουν καταλάβει ήδη και τις αστοχίες της μονομερούς λιτότητας), έχοντας το άλλοθι ότι έχουν απέναντι τους μια πρόταση εντός της φιλοσοφίας της φιλελεύθερης αγοράς για ευλογή παράταση και ανάπτυξη, και όχι διαπραγματευόμενοι με αριστερό επαναστάτη ταλιμπάν (και μόνο για λόγους πολιτικών ισορροπιών στην Ευρώπη, είναι άκρως χειρότερο για τα δικά μας συμφέροντα να στείλουμε έναν ακροαριστερό να μιλήσει, δεν θα τον ακούσουν καν, γιατί δε πιστεύουν καν ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα κρατισμού βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής λογικής).

  Οι ευρωπαίοι από ιδοσυγκρασία και μόνο, και ως αρχή, δε διαπραγματεύονται καν με εκβιαστές, «τρομοκράτες» που απειλούν ότι θα τα τινάξουν όλα στον αέρα, ότι κρατάνε πυρηνικά κλπ. Θα προτιμήσουν να χάσουν 1 τρις συνολικά σε βάθος χρόνου, και αυτό σε μια οικονομία με ετήσιο ΑΕΠ 15 τρις, δεν είναι πια και καμία τεράστια καταστροφή. Προτιμάνε να μας βοηθήσουν, για να μη χάσουν και αυτο το 1 τρις, αλλά μέχρι ενός σημείου, και κρατώντας κάποιες ισορροπίες. Το να υποκύψουν στον εκβιασμό, θα τους στοιχίζει δεκαπλάσια τρις σε βάθος χρόνου, γιατί μετά θα ζητάνε και οι άλλες χώρες χαλάρωση και ελλείμματα, και οι αγορές σταματάνε να δανείζουν όπως όλοι είδαμε χώρες με τεράστια ελλείμματα...

  Δε λέω ότι η ΝΔ θα πετύχει 100% αυτό που όλοι θέλουμε (μπορεί να πετύχει τα μισά ή και κάτι παραπάνω), αλλά θα ξέρουμε πλέον 100% ότι ο Σύριζα θα μας στείλει σούμπιτους στης δραχμή..... Δημοκρατία έχουμε, ας επιλέξουμε ό,τι θέλουμε, αλλά να ξέρουμε τι επιλέγουμε ακριβώς, πριν ρίξουμε τη ψήφο μας στις 17 Ιούνη....

 19. constantinos avatar
  constantinos 02/06/2012 16:48:14

  Διαβασα προσεκτικα το προγραμμα που με στυλ και υφοs χιλιων καρδιναλιων ανακοινωσε ο εγχωριοs και προσεχωs παγκοσμιοs αστεραs τηs πολιτικηs σκηνηs. Οση καλοπιστια και αν επιστρατευσα πραγματικα αδυνατω να το σχολιασω. Εξωπραγματικο . σουρεαλιστικο, αφελεs. Eιναι αφεληs o Τσιπραs . Oxι βεβαια . O ανθρωποs προσπαθει με καθε τροπο να πεισει τον καθε λογικο, σοβαρο ανθρωπο να μην τον ψηφισει . Του αρκει η δευτερη θεση που ανετα θα μπορει να διαδηλωνει , να κλεινει δρομουs ,να καταλαμβανει πανεπιστημια, να πλακωνεται με τα Ματ. Τωρα αν αυτο δεν εγινε κατανοητο και μετα απο κανενα μηνα θα πληρουνουμε την βενζινη 5000 δρχ το lt αυτοs δεν ευθυνεται. Θα μαs πει παιδια εγω πλακα εκανα δεν φταιω εγω αν εσειs το πηρατε τοιs μετρητοιs

 20. mart avatar
  mart 02/06/2012 22:36:26

  ειλικρινα πιστευεις οτι το αν θα μεινουμε η οχι στο ευρω ειναι θεμα επιλογης της σωστης πολιτικης?
  εγινε καμια προσπαθεια απο την ευρωπαικη ενωση για ελεγχο αυθαιρετης κερδοσκοπιας των αγορων?
  ειδες να γινεται καμια νυξη για επαναφορα του glass-steagall act?
  τελικα απο που κινδυνεουουμε απο την ευρωπαικη ενωση η απο τις αγορες?
  αν τα χρηματα που μας χορηγουν πηγαινουν ολα στις χρηματαγορες και στα παραγωγα,στα ασφαλιστρα κινδυνου ,μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ο κινδυνος ειναι η παυση της χρηματοδοτησης και οχι η ανεξελεγγτη ροη των παραγωγων?
  ειναι δυνατον οταν η ασφαλεια δεν ταυτιζεται με το ομολογο,αλλα ουσιαστικα το ανταγωνιζεται, να σταματησει ποτε να μπαινει μια αδυναμη οικονομια στον κουβα?
  με τι αντιβαρο η ελληνικη οικονομια μπορει να στρεψει τους κερδοσκοπους σε αλλες οικονομιες?
  σε τι διαφερει η ελληνικη οικονομια απο εναν σκουπιδοτενεκε χωρις πατο.
  κατι τετοιο μπορει να επιτευχθει με στοχευμενη αναπτυξη που θα αποφερει τεραστιο και αμεσο υπερκερδος-εστω και σε καποιους τομεις.ειναι δυνατον κατι τετοιο να επιτευχθει με το εσπα??
  αλλωστε τα σεναρια περι εξοδου δεν ειναι προσφατα.απο την αρχη χρησιμοποιουνται για να μας πιεσουν.
  και δεν πιστευω οτι ειναι ανυποστατα.απλα πιστευω πως ειναι ανεξαρτητα απο τις εκλογες και απο τις πολιτικες που θα ακολουθηθουν.
  επισης δεν προκειται ποτε κανενας λαος να συνταχθει με πολιτικες λιτοτητας και ατιμωσης,δεν προκειται ποτε να αλαβαει καμια ευθυνη ακομα και αν του αναλογει αν δεν αποκατασταθει το ακραια καταστραηγημενο περι δικαιου αισθημα.
  και πιστεψτεμε η περιπτωση του ακη πιο πολυ το οξυνε το προβλημα παρα το αντιμετωπισε.θα ειχε μια λογικη το σκανδαλο του ακη αν χρηματιζοταν απο τον εαυτο του.περασαν απο τα χερια του αμυθητα ποσα και κατηγορειται μονο αυτος.ο κοσμος δεν ψαρωνει αλλο.
  καλο το ορεκτικο αλλα το κυριως μαλλον δεν θα ερθει ποτε ως συνηθως.ισως μερικα κρυα πιατα ακομα.αλλα το κατσικακι ακομα βοσκαει ελευθερο και βελαζει και στα μουτρα μας.

 21. Κεντροδεξιός ψηφοφόρος avatar
  Κεντροδεξιός ψηφοφόρος 03/06/2012 16:05:36

  Οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί. Η ΝΔ που εμπιστευθήκαμε πάλι μας πρόδωσε.
  Η ΝΔ ποτέ δεν είχε το θάρρος να κάνει τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο. Αυτό το πληρώνει πλέον οριστικά και αμετάκλητα.
  Και στα μάτια του λαού το κόμμα είναι τελειωμένο και πάει για διάλυση μετά τις εκλογές.
  Όταν βάζεις την Ντορίτα επικεφαλή ψηφοδελτίου δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο από την αποσυσπείρωση και την εσωστρέφεια.
  Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Στα μάτια του κόσμου ΝΔ = Μνημόνιο. Και το μνημόνιο πέθανε στις 6 του Μάη.

  • dim avatar
   dim @ Κεντροδεξιός ψηφοφόρος 03/06/2012 16:09:49

   Δημοκρατία έχουμε, η πλειοψηφία θα αποφασίσει για το μελλον της. Αν μετά όμως ζήσουμε 20 χρόνια εξαθλίωσης, μη πείτε μετα, δε μας είχατε προειδοποιήσει. Εσείς θα φταίτε πάνω από όλους, όλοι οι κεντροδεξιοί ψηφόφόροι που στη πιο κρίσιμη μαχη της πατρίδας κάνανε του κεφαλιού τους. Η πατρίδα είναι περά και πάνω από πρόσωπα, και από τη στιγμή που Σύριζα = Δραχμή και εξαθλίωση, αφήνεις όλα τα άλλα στην άκρη, και στηρίζεις το μόνο κόμμα που μπορεί να πάρει τη πρώτη θέση από την ακροαριστερά της δραχμής....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.