#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2010 23:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο σχέδιο του Γιώργου για την ΟικονομίαΧθες κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Πατησίων.

Όπου και συνειδητοποίησα ότι το σχέδιο του Γιωργάκη για την οικονομία όχι μόνο υπάρχει αλλά δουλεύει και ρολόϊ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ FRANCHISE ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ.

Δεκάδες νέα καταστήματα δημιουργούνται κάθε μήνα και ο ρυθμός επιταχύνεται με απίθανους ρυθμούς.

Η περιοχή έχει γίνει αγνώριστη.

Η αλυσίδα έχει κόκκινο λογότυπο, θα ονομάζεται ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή   ΚΛΕΙΣΤΟΝ και εάν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, έως το τέλος του χρόνου θα έχει γονατίσει εξ ολοκλήρου τον ανταγωνισμό.

Πολύ λίγοι καταστηματάρχες θα αποφύγουν να συμμετάσχουν σε αυτό το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ.

Η συμμετοχή στην αλυσίδα δίνει μάλιστα τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γλυτώνουν την ορθοστασία, καθήμενοι όλη μέρα σπίτι τους. Έτσι γλυτώνουν επίσης φώς, νερό, τηλέφωνο και έξοδα προσωπικού.

Μιλάμε για απίθανο σχέδιο, το εκπόνησε ο ίδιος ο ΓΙΩΡΓΟΣ.

Όσοι δεν έχετε μάθει ακόμη τις λεπτομέρειες συμμετοχής, δεν πειράζει.

Θα σας τις θυμίσει η τράπεζα, μαζί με την εκτέλεση της κατάσχεσης του σπιτιού σας.

Κοψοχέρης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/03/2010 23:16:34

  Το έργο με το "κλειστόν" και "ενοικιάζεται" το βλέπω. Αυτό που θα έχει ...ενδιαφέρον είναι αυτό που λες με τις τράπεζες. Οι τράπεζες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, γιατί τα επισφαλή δάνεια που θα ανακύψουν, με μειωμένες τις αξίες των εμπραγμάτων ασφαλειών είναι συνταγή για "μπάμ".

 2. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 13/03/2010 23:50:48

  μωρέ πού σέ πονεί καί πού σέ σφάζει μάς πάνε οι Γερμανοί...
  και τελειώνουν οι μικρομαγαζάτορες μέ τίς αλυσίδες τους πού μάς έφερε τό εύκρατο επενδυτικό περιβάλλον τού αλογοσκούφη καί
  μόλις δώσαν καί τό πρώτο βραβείο τουρισμού στήν ...Βόρεια Κύπρο.
  Γερμαναράδες καί στή τσέπη καί στή ψυχή.

  • socrates avatar
   socrates @ B.K.Σ. 14/03/2010 10:08:46

   Φίλε Β.Κ.Σ. ας μην ξεφτιλίζουμε ακόμη και τα πιό σοβαρά πράγματα.
   Δεν ξέρω εάν ξύπνησες στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά του μαξιλαριού σήμερα το πρωί αλλά θέλω να σου θυμήσω ότι πίσω από κάθε "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑ" κρύβονται κάμποσα ανθρώπινα και οικογενειακά δράματα, και δεν υπερβάλλω.
   Κατ' αρχή κρύβεται ο χαμένος μισθός μιας νεαρής πωλήτριας, που ενδεχομένως είναι πολύ σημαντικός γι' αυτήν, αλλιώς δεν θα δεχόταν να κάνει μια τόσο κακοπληρωμένη και με μακριά ωράρια εργασία.
   Δεύτερο, κρύβεται η οικονομική καταστροφή του ίδου του μικροεμπόρου, που συνήθως πριν βάλει το λουκέτο έχει εξαντλήσει όλα του τα οικονομικά περιθώρια, συνήθως πουλώντας ή υποθηκεύοντας ότι περιουσιακό στοιχείο έχει και δεν έχει. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν πάρει τέτοια δάνεια που σήμερα χάνουν το σπίτι και το αυτοκίνητό τους από την τράπεζα.
   Τρίτο, πίσω από το ενοικιαστήριο κρύβεται το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο ιδιοκτήτης τπυ ακινήτου, που χάνει το εισόδημα στο οποίο υπολόγιζε και δεν μποεί βέβαια να υποκαταστήσει ξανά, όσο και να χαμηκώσει το ενοίκιο.
   Και στις τρείς ανωτέρω περιπτώσεις, ο αντίκτυπος δεν είναι μόνο η σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και οι κοινωνικές επιπτώσεις, που πιστεύω ότι είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Κλασσικές τέτοιες επιπτώσεις είναι οι οικογενιακοί τσακωμοί (blame game), διαζύγια, αποξένωση από φιλικό περιβάλλον και άλλα πολλά.
   Αυτό υποψιάζομαι ότι εννοούσε ο Σαμαράς όταν έλεγε ότι θα πρέπει, με οποιοδήποτε τρόπο, να μην αφήσουμε να στραγγαλιστεί η οικονομία.
   Δεν ξέρω εάν ο κ. Παπαντρέου μπορεί να συνειδητοποιήσει τις αγωνίες αυτές των κανονικών Ελλήνων αλλά με μεγάλη απογοήτευση βλέπω ότι, αντιθέτως, νοιάζεται σφόδρα για τις αγωνίες των λαθρομεταναστών.
   Ίσως αυτή η προτίμηση να εξηγεί γιατί απαξιεί να μας ακούσει ο παπντρέου. Με τις αθρόες Ελληνοποιήσεις δεν θα μας χρειάζεται για να ξαναεκλεγεί στο μέλλον, την φτιάχνει από τώρα την εκλογική του¨προίκα".
   Έτσι είναι η ζωή, οι επιπολαιότητες πληρώνονται.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 14/03/2010 14:57:07

   Φίλε Σωκράτη το πνεύμα του σχολίου μου ήταν απολύτως αυτοσαρκαστικό και λυπάμαι που δεν έγινε αντιληπτό. και συμφωνώ έως ρανίδος με το πνεύμα του δικού σου σχολίου.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ B.K.Σ. 15/03/2010 09:32:55

   @socrates

   Συμφωνώ σε όλα μαζί σου και τα κατναοώ απόλυτα, πλην ενός. Γράφεις ότι ο ιδιοκτήτης "...δεν μποεί βέβαια να υποκαταστήσει ξανά, όσο και να χαμηλώσει το ενοίκιο". Είσαι βέβαιος ότι αν χαμηλώσει το ενοίκιο δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τις προσόδους (κρατώντας μάλιστα μέσα και τον νυν έμπορο-ενοικιαστή); Μήπως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το "θάνατο του εμποράκου" φέρουν οι αστρονομικές τιμές ενοικίων τις οποίες συνήθως ζητούν οι ιδιοκτήτες;

  • socrates avatar
   socrates @ B.K.Σ. 16/03/2010 10:48:06

   Αυριανιστή, παλιότερα συνεβαινε και αυτό. Στις σημερινές όμως συνθήκες δεν συμβαίνει γιατί είναι τόσο μεγάλη η κρίση στην αγορά που εάν ξενοικιστεί το μαγαζί σου, είσαι πεθαμένος.
   Πχ. το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι έμποροι βάζουν προτεραιότητα τις ρυθμίσεις στο ΙΚΑ για να μην πάνε φυλακή παρά να φάνε;
   ¨Αστα να πάνε. Οι περισσότεροι έμποροι δεν αργοπεθαίνουν, γρηγοροπεθαίνουν.

 3. μαρικα avatar
  μαρικα 14/03/2010 00:23:05

  Β.Κ.Σ.Πιστευεις οτι ειναι οι Γερμανοι αυτοι που τα κανουν ολα αυτα;Αστα και αυτοι οι καημενοι υποφερουν.Πρεπει να σου ειναι γνωστο οτι η Γερμανια εχει γινει Τουρκια.Οι τουρκοι εδω λενε οτι η πρωτευουσα τους ειναι το Βερολινο,σου λεει τιποτα αυτο;Να ετοιμαζοσαστε γιατι τα δυσκολα δεν τα εχετε δει ακομα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ μαρικα 14/03/2010 00:57:44

   Καλή μου Μαρίκα έτσι εξηγούνται πολλά... γι΄ αυτό κι εγώ διάλεξα από ένστικτο "θάλασσα" (αγγλοαμερικανισμό). βέβαια αν δεν ήμασταν αλυσοδεμένοι τους ΒIRC θα ονειρευόμουν, γιατί έτσι ήμασταν πάντα εμείς οι Έλληνες, με το Αύριο και εσαεί παίδες και αθώοι... (Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία, Κίνα)

  • donaE avatar
   donaE @ μαρικα 14/03/2010 10:05:42

   Ο εχθρος ειναι εσωτερικος φιλες μου.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ μαρικα 14/03/2010 15:09:30

   Ντόνα μου διαβάζω αυτές τις μέρες ένα εξαιρετικά -για μένα- δυσνόητο δοκίμιο, το αίτημα της ελάχιστης αντίφασης του Νασίκα. Στο κεφάλαιο για την πολιτική διάσταση του αιτήματος κατανόησα την διάσταση του κοινωνικού όντος από τον πολίτη. Αντιλαμβανόμενοι τον ρόλο μας να εξαντλείται στην ιδιότητα του πολίτη και μόνον ουσιαστικά γινόμαστε εχθροί της κοινωνικής μας ύπαρξης. Ως κοινωνικό όν είμαι και πολίτης αλλά εμπεριέχω και την ισορροπία και το μέτρο. Ίσως ήρθε ο καιρός να βρεθεί ένας πολιτικός να μιλήσει υπέρ του Θανάτου (το Τέλος της Μεταπολίτευσης άραγε;). Ίσως έτσι αντιρροπηθεί ο πολιτικός λόγος που διακηρύσσει τη συνεχή άνοδο του βιοτικού επιπέδου και μας οδηγεί μοιραία -μας οδήγησε ήδη- στην καταστροφή.

 4. neotera avatar
  neotera 14/03/2010 00:27:14

  Μεγάλε γιωργάκη, τεράστιε ! Χωρίς αντίπαλο, βασιλιά στον πράσινο αστερισμό, σε λίγο θα σε τιμά όλη η πατρίδα... Ανθρωποι από κάθε φυλή θα πίνουν νερό στο όνομά σου. Είσαι ο πατέρας των ...ελλήνων, που σε 3-5 χρόνια λες, απαλλαγμένοι απ' τη φυλακή της εθνικής τους ταυτότητας, θα δουν επιτέλους κράτος στον τόπο τους, έστω και παράρτημα απ' το παγκόσμιο.

 5. μαρικα avatar
  μαρικα 14/03/2010 01:17:54

  Β.Κ.Σ. Την Δευτερα ερχομε στην πατριδα.Να ηξερες ποσο χαιρωμε.Σας ζηλευω που μενεται στην Ελλαδα.Ας ελπισουμε οτι θα αλαξουν καποτε τα πραγματα για τον Ελληνα ,μια ζωη στον διωγμο ειμαστε.Σου ευχωμε οτι καλυτερο.

 6. μαρικα avatar
  μαρικα 14/03/2010 01:29:38

  Β.Κ.Σ.Πριν μια εβδομαδα ειμουνα στην Αγγλια ,μηπως μενεις εκει;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ μαρικα 14/03/2010 15:12:27

   Καλή μου Μαρίκα μένω στην Αθήνα, αλλά ήδη ψυχικά βρίσκομαι στο στάδιο της επιστροφής στο χωριό μου. Μακάρι να ευοδωθεί και το ίδιο εύχομαι και για σένα, να γυρίσεις το συντομότερο για μόνιμα στα πατρικά τα χώματα. Καλώς να ορίσεις!

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/03/2010 01:59:05

  Νομίζω ότι βασικές γνώσεις μακροοικονομικής είναι αρκετές για να καταλάβει κανείς που οδηγούν αυτά τα μέτρα. Βραχυπρόθεσμα ίσως μειώσουν το έλλειμμα. Μακροπρόθεσμα θα στερέψουν τις πηγές φορολογικών εσόδων αφού θα οδηγήσουν σε ένα φαύλο κύκλο μείωσης εισοδημάτων, ζήτησης, παραγωγής και απασχόλησης και το έλλειμμα θα εκτοξευθεί. Αλλά τότε θα μπει σε λειτουργία το plan B ('Parthenonas, looks very nice, how much for that?')

 8. άστεγος avatar
  άστεγος 14/03/2010 07:46:15

  Η κατάσταση στο λιανεμπόριο είναι πραγματικά τραγική.
  Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ταξιδεύω πολύ. Σε όποια πόλη της Ελλάδας και να πάς, πελάτης δεν μπαίνει στα μαγαζιά, των οποίων το προσωπικό βαράει μύγες στις εξώπορτες, καπνίζοντας ασύστολα συζητώντας μεταξύ τους.
  Το πονεμένο βλέμμα στο πρόσωπο είναι κοινός παρονομαστής, προφανώς σκέπτονται τις ατέλειωτες υποχρεώσεις.
  Πάμε . . . (κατά διαόλου).

 9. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 14/03/2010 07:51:36

  Παράλληλα όμως:

  "Γεμίζει το καλάθι του Γιώργου..."

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/03/blog-post_9861.html

 10. mara avatar
  mara 14/03/2010 08:20:02

  Όταν τα συμπατριωτάκια... Ομπάμα και ΓΑΠ ανακοίνωναν περηφάνως ότι καταργήθηκε... η VISA. Κανονικό δούλεμα... απλώς άλλαξε όνομα και λέγεται ΕΣΤΑ. Η Αμερικανική πρεσβεία έδωσε τις παρακάτω διευκρινήσεις:

  "Για να ενισχυθεί η ασφάλεια των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Visa Waiver, οι προϋποθέσεις για το ταξίδι χωρίς βίζα έχουν αυξηθεί. Οι υπήκοοι των χωρών του Προγράμματος Visa Waiver θα συνεχίσουν να πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας για να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, όμως θα πρέπει να αποκτήσουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια πριν από το ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες".

  Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στα...

  πλαίσια του Προγράμματος Visa Waiver υποχρεούνται να έχουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια πριν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε αεροπορικώς είτε μέσω θαλάσσης. Ακόμα και βρέφη που δεν πληρώνουν εισιτήριο υποχρεούνται να έχουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια, αν δεν είναι κάτοχοι βίζας για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  Αν η ηλεκτρονική σας ταξιδιωτική άδεια εγκριθεί, η έγκριση αυτή τεκμηριώνει ότι πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Visa Waiver, όμως δεν εγγυάται ότι θα σας επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  «Ηλεκτρονική αίτηση: Τέλος στην αναμονή για βίζα!»
  Τί ακριβώς σημαίνει αυτό για αυτούς που ταξιδεύουν; Όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων, οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική.

  Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρησή σας, θα πρέπει να υποβάλλετε μια ηλεκτρονική αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα για την Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το Αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβετε την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι σας έχει δοθεί η ESTA. Τυπώστε την έγκριση ESTA που θα λάβετε, σημειώστε τον αριθμό και προσκομίστε και τα δύο μαζί σας στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

  Το Πρόγραμμα Κατάργησης της Βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

  Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας B1/B2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Έχει ισχύ 2 ετών.

  Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε παρά ταύτα να κάνετε αίτηση για χορήγηση βίζας στην Πρεσβεία. Αν έχετε ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεστε την ESTA.

  Σημειωτέον ότι, όπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν σας εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνίων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

 11. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 14/03/2010 09:14:15

  Μην παραπονιέστε για τη μαυρίλα και τις αφραγκίες σας, παιδιά.
  Σε τελική ανάλυση όμως όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
  Ο Παπαντρέου δεν είναι δικτάτορας, να μην ξεχνάμε ότι σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες τον ψήφισε.
  Όπως λέει και το τραγούδι:
  "Τώρα κλαίς, γιατί κλαίς;
  Εσύ δεν ήσουν που γέλαγες χθές;"
  Η ωριμότητα αρχίζει από την αυτοκριτική, άρα Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
  Όπως λένε και όσοι έχουν περισσότερο μυαλό από εμάς:
  Όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα ξανακάνει.
  Καλημέρα.

  • πατριωτης avatar
   πατριωτης @ μας δουλεύουν 14/03/2010 09:30:35

   καλλιτερα αντι για...γελαγες χθες...ψηφισες χθες.

  • sofias avatar
   sofias @ μας δουλεύουν 14/03/2010 10:19:38

   Ενας Ινδός γιατρός μου είπε το εξής¨
   Ενας συνηθισμένος άνθρωπος μαθαίνει απ΄τα λάθη του(Αν μαθει...)
   Ενας έξυπνος απο τα λάθη των άλλων
   και ο βλάκας ποτέ......

 12. KAROLOS avatar
  KAROLOS 14/03/2010 09:17:19

  Τι σημαίνει κερδοσκόπος στα οικονομικά μαθηματικά;
  13/03/10 - 17:05 Εκτύπωση E-mail Επειδή τελευταία γινεται πολυς λόγος σχετικα με τον ορισμο της κερδοσκοπιας και το ποιος ειναι κερδοσκοπος.. σου στελνω τον ορισμο της κερδοσκοπιας συμφωνα με τα οικονομικα μαθηματικα που καναμε στην σχολη.Απο σημειωσεις για να μην τεθει θεμα λανθασμενης κατανοησης εκμερους μου
  Μια στρατηγικη Φ ειναι κερδοσκοπια Αν και μονον αν .. ( διπλη συνεπαγωγη) Φ αποδεκτη στρατηγικη και
  Vo(Φ)=0 (Η αξια του αρχικου κεφαλαιου)
  Vn(Φ)>0 ( Η αξια του κεφαλαιου μετα απο n μερες)
  Δηλαδη Ρ[Vo(Φ)=0]=1 ( Η πιθανοτητα, να εχεις μηδενικο αρχικο κεφαλαιο ειναι 1 ) ΚΑΙ Ρ[Vn(Φ)>=0]=1 ( H πιθανοτητα, το κεφαλαιο σου μετα απο n μερες να ειναι μεγαλυτερο η ισο του μηδενος ειναι παλι 1) ΚΑΙ Ρ[Vn(Φ)>0]>0 (H πιθανοτητα, το κεφαλαιο σου μετα απο n μερες να ειναι μεγαλυτερο του 0 ειναι μεγαλυτερη του 0)
  Οι τιμες που παιρνουν οι πιθανοτητες ειναι απο 0 εως 1 . δεν ειναι εκφρασμενες επι τις % δηλαδη. Αρα το 1=100% Συμπερασμα. Μια στρατηγικη ειναι κερδοσκοπια αν με μηδενικη αρχικη τιμη εχεις μη μηδενικη τελικη τιμη. Αρα κερδος ανευ κινδυνου. Οποτε αν καποιος ξεκιναει με αρχικη τιμη α σημαινει οτι υπαρχει ενας κινδυνος.Αρα δεν ειναι κερδοσκοπος.
  Και ο ορισμος της ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ στρατηγικης ειναι : Ειναι η στρατηγικη που επιτρεπεται ο αρχικος δανεισμος και οι βραχυχρονιες ελλειψεις ΑΡΚΕΙ το συνολικο χαρτοφυλακιο να παραμενει παντοτε ΘΕΤΙΚΟ Δηλαδη ο επενδυτης δυναται ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να καλυψει τα χρεη του με τα υπολοιπα μεριδια του.

  Το κείμενο μου το έστειλε φίλος επισκέπτης του site και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και για τον λόγο αυτό το παρουσιάζω ως έχει
  Δημοσιευμένο στην κατηγορία: Bank Insider

 13. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 14/03/2010 09:27:17

  Το άλλο παραμύθι φίλτατοι τώρα σερβίρουν τα ΘΑΣΟΚικά ψευτοδιλήμματα ότι κάντε υπομονή η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια έχει άλλο πρόσωπο μας λέει ο γιωργάκης μας, θα είναι φερέγγυα, αξιόπιστη με άλλο πρόσωπο.

  Βρε παπατζήδες όλα αυτά γίνονται και σε ένα χρόνο το βιοτικό επίπεδο που θα είναι!

  • μας δουλέυουν avatar
   μας δουλέυουν @ «Κασσάνδρα» 14/03/2010 11:14:45

   Φίλε yannidaki, πιστεύεις και εσύ τη φτηνή προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών; Όσο υπάρχει ανάπτυξη δεν υπάρχουν τέτοιας έκτασης προβλήματα, λόγω της ύπαρξης ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών.
   Το πραγματικό πρόβλημα δημιουργείται όταν η κρίση είναι απότομη λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην αγορά. Όταν φοβούνται οι δανειστές μας, τραυματίζονται οι τράπεζες, που κόβουν τις πιστώσεις και τότε έρχεται ο πραγματικός θάνατος της αγοράς.
   Είναι αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν "κλίμα".
   Πότε τραυματίστηκε αυτό το κλίμα της πίστωσης, φίλε μου;
   Oι δανειστές μας ήξεραν τα πάντα από χρόνια, σιγά μην περίμεναν να τους ενημερώσουμε εμείς. Όσοι διχειρίζονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια έχουν ειδικούς αναλυτές που κάνουν επαγγελματικό risk managent
   Το Σεπτέμβριο τα σπρέντς ήταν 130 μονάδες (πάνω από το γερμανικά) και το Νοέμβριο ήταν 170 βάσης πάνω από τα γερμανικά, ακόμη και μετά τις δηλώσεις Παπκωνσταντίνου. Η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου όταν βγήκε ο Γιώργος και είπε τα περί "επικείμενης πτώχευσης" και περί γκρεμού, δεν μπορεί να τα ξέχασες, είναι πολύ πρόφατα.
   Το γλυκό έδεσε όταν, τον περασμένο μήνα, πριν τις διαπραγματεύσεις με τον Τρισέ ο Παπακωνσταντίνου είπε την εξυπναδίτσα του περί Τιτανικού.
   Πώς να φτιάξει λοιπόπν το πολυπόθητο κλίμα;
   Για να ευθυνήσουμε σου θυμίζω τί είπε ο αναλυτής της GS για την περίσταση:
   Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει να "πηδάς" τον $#λάκα.
   Άστα λοιπόν για τα πραγματικά οικονομικά βιβλία, κλπ επί Κ.Κ., οι αγορές είναι "κλίμα" και όποιος κάνει το λάθος να το ξεχνάει, πάντα το μετανιώνει πικρά.

 14. yannidakis avatar
  yannidakis 14/03/2010 09:33:10

  εξυπνο!
  ας μην ξεχναμε ομως το οτι την εναρξη στην Εφορια αυτης της νεας εταιρειας εκανε ο κος. Καραμανλης τα τελευταια 5 χρονια. Βεβαια τα περισσοτερα καταστηματα ανοιξαν επι ΓΙΩΡΓΟΥ (οπως γραφεις) επειδη εκεινος τολμησε να δημοσιευεσε τα αληθινα οικονομικα βιβλια της αλλης εταιρειας, που λεγεται.. Ελλαδα :[

 15. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 14/03/2010 09:34:34

  Επίσης το μεγάλο σχέδιο του Γιωργάκη είναι να γεμίσουμε ανεμογεννήτριες, αντε θα τους επιδοτήσουμε να τα βάλουν, άντε μετά θα τους επιδοτούν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυξάνοντας ακόμα 100% τα τιμολόγια από του χρόνου εν μέσω κρίσης!!!

  Πλήρωνε μακάκα Έλληνα για 20 χρόνια και χειροκροτα από κάτω για την πράσινη ανάπτυξη ενώ ακόμα ξεχρεώνεις την ολυμπιάδα. Πάντα βρίσκουν τρόπο να στα παίρνουν και εσύ τα χάφτεις.

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 14/03/2010 09:41:00

  "Γερμαναράδες καί στή τσέπη καί στή ψυχή".

  Ετσι ακριβως, οπως ολοι, εκτος της δικης μας αλητ, της κατα φαντασιαν κοσμοπολίτικης.

 17. neotera avatar
  neotera 14/03/2010 10:02:16

  Ξέρεις τι είναι να έχεις γνώση και να παραδέχεσαι πως οι αγγλοαμερικάνοι μας έχουν "αλυσοδέσει" κι έχουν εξουσιοδοτήσει το ανδρείκελό τους το γιωργάκη να μας αφανίσει κι ότι αυτός είναι ο λόγος που τους προτιμάς. Και επίσης επειδή είναι θαλάσσιες δυνάμεις - δηλαδή είναι ανταγωνιστές των ελλήνων στο ζωτικότερό τους χώρο - άρα δύνανται να μας σβύσουν πλήρως...

 18. tiramola avatar
  tiramola 14/03/2010 10:11:07

  Τα δύο νεοφιλελεύθερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εναλλάσονταν στην εξουσία είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την διάλυση του κοινωνικού ιστού και την δημοσιονομική εκτροπή.
  Γίναμε μάρτυρες για πολοστή φορά την ανακολουθίας προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων.
  Είναι φυσικό , η πολιτική έχει παραδωθεί πλήρως στην εξουσία των αγορών.
  Η κοινοβουλευτική χούντα αποφασίζει και διατάζει παίρνωντας μέτρα σε βάρος αυτών που δεν έφταιξαν όπως οι ξένες και ντόπιες οικονομικές ελίτ αποφάσισαν.
  Η κρίση του χρέους , δομικό στοιχείο του καπιταλισμού , μεταφέρεται στις πλάτες των εργαζομένων.
  "Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε" φωνάζουν οι πολίτες.
  Μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τα ακούν.
  Η συζήτηση για το αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο Δημόσιο , όσο και αν πολλά από αυτά που λέγονται έχουν δόση αλήθειας , είναι κατά βάθος υποκριτική διότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το χάλι είναι το πελατειακό σύστημα που εξέθρεψαν και τα δύο νεοφιλελεύθερα κόμματα με σκοπό την κατάληψη την εξουσίας.
  Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται με την αρωγή της Αριστεράς , η οποία έχει αναλάβει την προστασία των διορισμένων πελατών των δύο κομμάτων στο όνομα μιάς θολής ιδεολογίας.
  Υπάρχει ελπίδα συλλογικής δράσης για ανατροπή της αθλιότητας?
  Μπορούμε να τους πάρουμε τα "μέτρα"?

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ tiramola 14/03/2010 11:29:19

   Οι αφορισμοί και οι αφ΄υψηλού κριτική είναι εύκολα μονοπάτια.
   Καμια συγκεκριμένη εναλλακτική υπάρχει ή απλά όσοι δεν θέλουν να παραδεχθούν το προσωπικό τους ιδεολογικό αδιέξοδο ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΚΤΟΝΩΝΟΝΤΑΙ;
   Αny fool can criticize and most fools do, λένε οι Εγγλέζοι.
   Δεν είναι κακό να πατάνε και λιγάκι τα πόδια μας στη γή.

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ tiramola 14/03/2010 12:12:42

   Μάλλον το γύρισες και έσυ τιραμόλα.
   Πρόσεχε γιατί ο Πάγκαλος θα σε απειλήσει με διαγραφή.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ tiramola 14/03/2010 12:19:36

   Tiramola οταν συλλογασαι ελευθερα συλλογασαι εξαιρετικα.
   Στο εχω ξαναπει αυτο.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ tiramola 14/03/2010 12:29:37

   Σίγουρα δεν έχουν μερίδιο ευθύνης στις ρεμούλες.

   Η αριστερά έχει σύσσωμη την ευθύνη για ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον τόπο όλα αυτά τα χρόνια πίεζε για παροχές που δεν μπορούσε να αντέξει το κράτος.

   Από εκεί και πέτα το ΛΑΟΣ ας δεν υπήρχε το μεταναστευτικό πρόβλημα και κάποια ανοιχτά εθνικά θέματα δεν θα υπήρχε ως κόμμα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 15/03/2010 08:45:41

   @μας δουλεύουν
   Καλημέρα.
   Δεν πρόκειται περί αφ΄υψηλού κριτικής.Χωρίς φυσικά να διεκδικώ την γνώση της απόλυτης αλήθειας , πιστεύω ότι είναι η αποτύπωση μιάς πραγματικότητας σε λίγες γραμμές.
   Επειδή ακριβώς πατάω στη Γη , επειδή βλέπω τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα όπου οι απολύσεις πάνε σύνεφο και τα σκυμένα κεφάλια συνανθρώπων μου την ώρα της εξόδου , αγανακτώ γιατί δεν βλέπω την δυνατότητα ανατροπής ενός "μονόδρομου" που τα αποτελέσματά του θα είναι τραγικά για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.
   Το δαιδαλώδες χρηματοπιστωτικό σύστημα με τους στοιχηματζήδες ζηλωτές του καζινοκαπιταλισμού που ευθύνονται για την οικονομική κρίση "ανάγκασε" κυβερνήσεις οι οποίες χρησιμοποιώντας τα λεφτά των φορολογουμένων εγγυήθηκαν την ρευστότητα των τραπεζών οι οποίες με τη σειρά τους δανείζουν με υψηλό επιτόκιο τα κράτη οι κυβερνήσεις των οποίων μεταφέρουν το βάρος στους μισθωτούς.
   Εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική προκειμένου να επιλέξω τους καλύτερους διαχειριστές οι οποίοι ενεργούν μέσα στα στενά όρια όπως έχουν καθοριστεί από τεμπέληδες αντιπαραγωγικούς κερδοσκόπους υπαλλήλους της οικονομικής υπερεθνικής ελίτ.
   Εναλλακτική λύση σε μιά παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπου οι οικονομικά δρώντες είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να ελεγχούν αφού έχουν την δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων όπου κρίνουν ότι τους συμφέρει θα μπορούσε να ήταν η αυτοοργάνωση τοπικών κοινωνιών με την δημιουργία τοπικών συναιτερισμών που θα εξασφαλίζουν τιμές προσιτές για τις βιοτικές ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού.
   Σε πρώτη φάση , και είναι κάτι που γίνεται εύκολα , θα είναι να ψωνίζουμε στην γειτονιά μας.
   Στον κρεωπόλη , τον φούρναρη , το μπακάλη της γειτονιάς μας.
   Εξάλου η θεωρία της πραγματικά ελεύθερης αγοράς είναι οι πολλές μικρές επιχειρήσεις όπου καταναλωτές και πωλητές έχοντας πλήρη γνώση των κόστη παραγωγής υποχρεώνουν τους πωλητές στο ελάχιστο οικονομικό κέρδος.
   (Immanuel Wallerstein-Word systems analysis)

 19. Dimi avatar
  Dimi 14/03/2010 10:29:30

  H γνώμη σας για την οικονομία http://bit.ly/aH3328

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Dimi 14/03/2010 10:59:33

   Ακριβώς, πλήρωνε μακάκα Έλληνα για 20 χρόνια και χειροκροτα από κάτω για την πράσινη ανάπτυξη ενώ ακόμα ξεχρεώνεις την ολυμπιάδα

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Dimi 14/03/2010 11:00:23

   στον υποκάτω πήγαινε το reply, λαθος :P

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/03/2010 10:35:00

  Ποιός νοιάζεται για την οικονομία;

  Η Μπιρμπίλη! Για την οικονομία της τσέπης των φίλων της. Εξακολουθεί στις σημερινές εφημερίδες το παραμύθι ότι ο αέρας είναι τσάμπα και να βάλουμε αιολικά (με κόστος ρεύματος τετραπλάσιο από το συμβατικό -- άντε τριπλάσιο αν βάλει πολύ φόρο στο συμβατικό...

  Τι έγινε κορίτσι μου; Σού έταξαν ιστιοπλοϊκό; Έχεις μπεί σε ιστιοπλοϊκό χωρίς πετρελαιομηχανή; Ξέρεις ότι ένα σετ πανιά καρατάει ένα δύο καλοκαίρια και στοιχίζει περισσότερο από το πετρέλαιο που υποκαθιστά; Έτσι και με την σαβούρα σου... Αλλά, είπαμε, διατεταγμένη υπηρεσία...

 21. neotera avatar
  neotera 14/03/2010 11:06:31

  Μπραβο Τιραμόλα ! ))

 22. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 14/03/2010 12:10:17

  Αν σου έκανε εντύπωση η Πατησίων πήγαινε στη Θεσσαλονίκη που πάνω στην Τσιμισκή έχει τουλάχιστο 15 ανοίκιαστα μαγαζιά και αν κοιτάξεις και στους πιο πανω ορόφους θα αντικρύσεις πολλαπλάσια γραφεία και καταστήματα να διατίθενται.
  Και μην πει κανείς για τα εξουθενωτικά ενοίκια γιατί και πέρισυ τα ίδια ήταν.
  Την κοπανάνε όλοι σιγά σιγά.
  Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

 23. μαρικα avatar
  μαρικα 14/03/2010 12:13:07

  Μπραβο Τιραμολα τουλαχιστον δεν εισαι φανατικος,αν εννωεις φυσικα αυτα που γραφεις.Κασσανδρα,ο γιωργακης εχει δικιο οταν λεει πως σε τρια χρονια θα εχει αλαξει η Ελλαδα,για σκεψου ποιους θα εχεις συμπατριωτες;Αλλα δεν φταιει αυτος ,προεκλογικα ελεγε,παμε ολοι μαζι να αλαξουμε την Ελλαδα
  μαλλον εσεις δεν καταλαβατε τι εννωουσε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ μαρικα 14/03/2010 12:30:51

   Στο ότι θα αλλάξει έχει δίκιο την αλλαγή δεν περιγράφει σωστά για να καταλάβει και το πόπολο.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/03/2010 12:32:45

  Η μεγαλύτερη αλυσίδα franchise του Γιώργου δεν ειναι η "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ".
  Αυτή ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.

  Είναι η "ΛΙΝΑΤΣΑ ΑΕ" και η "ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΑΒΕΕ" των ψηφοφόρων του λαθρομεταναστών.
  Και η "ΛΙΝΑΤΣΑ ΑΕ" και η "ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΑΒΕΕ" έχουν τις έδρες τους μπροστά από τα κλειστά ΕΛΛΗΝΙΚΑ μαγαζιά της "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ".

  Έτσι φροντιζει ο Γιώργος να καλύψει τα κενά για να μη χάσκουν ακαλαίσθητα στην Πατησίων, στην Ερμού, στην Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια.

  Οι δύο αλυσίδες ΛΙΝΑΤΣΑ ΑΕ και ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΑΒΕΕ είναι παρακλάδια της πολυεθνικής "ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ & ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΣΟΔΑ".

  Το σκέλος "ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ" διευθύνεται από τους φίλους τους Τούρκους.
  Το σκέλος "ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΣΟΔΑ" διευθύνεται από την AFRICAN TRAFFICKING, AFGHAN NARCO 'n ALBAGUNS IMPORTS.

  • donaE avatar
   donaE @ αλλενάκι 14/03/2010 13:15:44

   αλλενακι.
   Ειδες τι γραφει το Βημα σημερα για την Αφρικη.Οτι προβλημα εχουν εκει το ξεφορτωνονται εδω.Σε συνεργασια.

   http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=319979&dt=14/03/2010

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ αλλενάκι 14/03/2010 13:31:58

   Βάλε και Νικήτα Κακλαμάνη μέσα στην Εταιρεία Α.Ε. Είναι μεγαλομέτοχος.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 14/03/2010 13:39:44

   Στον "Επίμονο Κηπουρό" περιγράφει μια περιοχή-κόλαση στην Αφρική, γύρω από μια λίμνη, ένα εφιαλτικό ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΟΠΙΟ, όπου συρρέουν άνθρωποι των πολυεθνικών των μεταλλαγμένων τροφίμων, των φαρμακευτικών που δοκιμάζουν επικίνδυνα φάρμακα στους τοπικους πληθυσμούς πληρώνοντάς τους 1 δολάριο το κεφάλι για τη συμμετοχή στο πείραμα, νοσηλευτές και γιατροί του κόσμου που μάχονται ααπελπισμένα κάτι που δεν νικιέται, πράκτορες όλων των δυτικών μυστικων υπηρεσιών, δολοφόνοι, προστάτες, ναρκέμποροι, κορίτσια που εκδίδονται, ξεπεσμένοι διπλωμάτες που διενεργούν λαθρεμπόριο μέσα στους διπλωματικούς σάκους, Αφρικανοί αντάρτες διαφόρων φυλών, πουλημένοι Αφρικανοί φύλαρχοι, τυχοδιώκτες από την Ευρώπη και την Αμερική.

   Αυτό πρόκειται να γίνει η Ελλάδα.
   Το έχω ξαναγράψει.

   Προφανώς κάποιοι αποφάσισαν ερήμην μας να γίνει η χώρα και επίσημα χώρος τράνζιτ ελεύθερης διάβασης.

   Το ερώτημα είναι ένα και μόνο πλέον:
   Θα τους αφήσουμε;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 14/03/2010 13:54:52

   donaE: για το δημοσίευμα του Βηματος θέλω να προσθέσω ότι τεράστιες εκτάσεις στην Αφρική προορίζονται για ερημοποίηση με σκοπο την εγκατάσταση χιλιάδων ανεμογεννητριών που εκτιμάται [στα χαρτιά φυσικά] ότι θα τροφοδοτούν την Ευρώπη με το 15% ΜΟΛΙΣ των αναγκών της σε ενέργεια.
   Η επιτυχία του εγχειρήματος τύπου Desertec στην Αφρική είναι τελείως αμφίβολη, αν κρίνουμε από το υψηλό κόστος συγκριτικά με την απόδοση [χαμηλή η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ρευματοδότησης] που έχουν παρόμοιες επενδύσεις στην Αμερική.

 25. malaguta avatar
  malaguta 14/03/2010 21:06:54

  Δοκιμή για να δω εάν κατάλαβα τι εστί blog

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/03/2010 22:37:49

  Τελικά, όσο το σκέφτομαι, νομίζω ότι όταν έλεγε για "μείωση της εθνικής κυριαρχίας", ήξερε τι έλεγε και το είχε βάλει στόχο από τότε να μας πάει στο ΔΝΤ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος. Μήπως όλη αυτή η φιλολογία περί Τιτανικού κλπ., που μας βουλιάζει πιο βαθιά στον κίνδυνο χρεωκοπίας, μήπως τελικά είναι εσκεμμένη για να φέρει τις υποχωρήσεις στα εθνικά που του ζήτησαν τα αφεντικά; Μήπως τον βολεύει η χρεωκοπία και το ΔΝΤ; Δεν λέω ότι έχει εντολή από κάπου, μπορεί απλώς να "φτιάχνει" το υπερτροφικό του εγώ.

 27. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 15/03/2010 17:30:40

  Τα ΝΕΑ γράφουν σήμερα οτι έχουν έτοιμα να δώσουν 16 δις στην τράπεζα.
  Άν αληθεύει τσάμπα κατηγορούσαμε τον Καραμανλή για τα 28 δις που έδωσε πέρσι τέτοιο καιρό.

 28. Πολίτης της Μπανανίας avatar
  Πολίτης της Μπανανίας 15/03/2010 17:46:02

  Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτό το βίντεο!: http://wp.me/pLjud-Sv

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.