31/10/2010 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού και οι ρεβιζιονιστές της ιστορίας (2)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ( ! )

Συνέχεια απο το Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού και οι ρεβιζιονιστές της ιστορίας

Του ΝΤΑΝΤΟΝ
Το υπό εκκόλαψη ¨4ο Ράιχ¨ γιορτάζει κάθε χρόνο στην Βαυαρία την ¨Ηρωική Ορεινή Ταξιαρχία¨ - ¨EDELWEISS “ ( η οποία αποτελεί και σήμερα ένα σταθερό σώμα της Bundeswehr ) .

Γερμανοί αντιφασίστες δημοκράτες , σοσιαλιστές και κομμουνιστές διαδηλώνουν και παρεμβαίνουν σε αυτή την ¨τελετή ¨ καταγγέλλοντας ότι δεν μπορεί να γιορτάζεται μια μεραρχία η οποία έχει διαπράξει σωρεία εγκλημάτων πολέμου , έχοντας περάσει την Ήπειρο και την Σερβία ¨δια πυρρός και σιδήρου¨.

Ένας μάλιστα απλός γερμανός πολίτης που έψαχνε να βρει τις αιτίες που σκότωσαν – εκτέλεσαν οι ¨οι κομμουνιστές αντάρτες του ΕΛΑΣ¨ τον πατέρα του στην προσπάθεια να αναστυλώσει ( ήταν μηχανικός ) την ανατιναγμένη ¨Γέφυρα του Γοργοποτάμου ¨ , ο Χέρμαν –Φράνκ Μάϊερ, κατέληξε μετά από συστηματική έρευνα ( προφανώς για τις κυρίες Μπουρνόβα επίσης ¨αντιιστορική και ανάξια επιστημονικού επιπέδου μελέτη¨ ) σε συντριπτικές διαπιστώσεις για την εγκληματική δράση :

ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΚΑΙ και όχι ¨μόνο των ¨ψυχοπαθών¨ των S/S και της Gestapo, όπως συνήθως αρκούνται να διαπιστώνουν οι αναθεωρητές , ¨επίσημοι¨ γερμανοί ιστορικοί και οι έλληνες οπαδοί τους.

Και σε απάντηση των ισχυρισμών όλων των μέχρι σήμερα γερμανικών κυβερνήσεων και των διοικητών της νέας Bundeswehr ( η οποία ανοικοδομήθηκε το 1955-1960 από στελέχη της ¨ηρωικής WEHRMACHT ) ότι οι ¨Αλπινιστές¨ της Edelweiss , όπως γενικότερα όλο το Σώμα της Wehrmacht , ήταν ¨έντιμοι πολεμιστές¨ και δεν πρέπει να ¨στιγματισθούν¨ από τις ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ  ¨υπερβάσεις¨ κάποιων ¨ασυνείδητων¨ , ο Χέρμαν –Φράνκ Μάϊερ εξέδωσε τα συντριπτικά αποτελέσματα της εργασίας του σ΄ένα βιβλίο του οποίου η ανάγνωση σπάει κόκαλα και στομάχια !
Ο άξιος αυτός πολίτης , ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ , πρώην στέλεχος μεγάλης γερμανικής επιχείρησης , του οποίου η ζωή  άλλαξε μετά από την επαφή του με την ΑΛΗΘΕΙΑ για την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα , πέθανε πριν δύο χρόνια , χωρίς να προλάβει να δει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του και χωρίς βέβαια να τιμηθεί από την ελληνική πολιτεία…

Διαβάστε περισσότερα:

Τα άγνωστα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα
Μια πρωτότυπη έρευνα που φέρνει στο φως τις αγριότητες επίλεκτων σωμάτων του γερμανικού στρατού στην περίοδο της Κατοχής
| Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=56&artid=285813&dt=30/08/2009#ixzz13f3NyZc4Το Γερμανικό ¨δημοκρατικό¨ κράτος αισθανόμενο στον ¨τοίχο στημένο¨ μπροστά σε αυτήν την επιμελώς επί δεκαετίες σκόπιμα συσκοτισμένη πραγματικότητα και μπροστά στις διαρκώς επαναλαμβανόμενες Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις – Επερωτήσεις στο Bundestag από το κόμμα της ¨Γερμανικής Αριστεράς¨ , με τις οποίες ΖΗΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ –ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ - ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΜΕΣΑ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ,

Πέρασε σε μια ακόμα πιο ¨ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ¨ αναθεώρησης της ιστορίας.

Σε απάντηση των συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων έβαλε να απαντήσει με ¨επιχειρήματα¨ το :

ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ( “MGFA” - Militaergesichtliches Forschungsamt ) !

Το οποίο σε ¨έκτακτη έρευνα του ¨ διαπίστωσε πως ¨ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ( ! )

ΕΔΩ : http://www.welt.de/welt_print/article1971878/Die_schlimmsten_Verbrechen_begingen_Griechen_an_Griechen.html

Και αναφέρονται στα εγκλήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας που είχαν εξοπλίσει και καθοδηγούσαν οι Γερμανοί ( ! ).

Μια βρώμικη ενέργεια των Ναζιστών ( Γερμανών ) με την οποία δρομολόγησαν και τον μετέπειτα αιματηρό ¨Εμφύλιο Πόλεμο¨ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (παράμετρος η οποία ¨διαφεύγει¨ από την ¨Αριστερά¨ στην ανάλυση για τις αιτίες που προκάλεσαν τον εμφύλιο πόλεμο.

Δηλαδή η σωστή προσέγγιση για τις πολιτικές των Εγγλέζων – Αμερικανών , ¨ξεχνά¨ την ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΑΙΤΙΑ – που ήταν εξοπλισμός ελλήνων για να στραφούν ενάντια στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες τους , γεγονός που προκάλεσε ¨αξεπέραστο μίσος¨ που έφτασε και στον ολοκληρωτικό εμφύλιο του 1947-1950.

Διότι ποιος Αντιστασιακός αγωνιστής θα μπορούσε μεταπολεμικά να δεχτεί να τον κυβερνούν πολιτικά και στρατιωτικά οι ¨έλληνες κεφαλοκυνηγοί των Γερμανών ¨ ; Το πρόβλημα πέρα από πολιτικό ήταν και θέμα ¨ηθικό – πολιτικό¨ , ζήτημα προσωπικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ορισμένοι ¨χαζοχαρούμενοι της αριστεράς¨( ¨Χ-Α¨ ) μπορεί μέσα στον ιδεολογικό τους φανατισμό να ¨χάρηκαν¨ με αυτή την ¨αληθή¨ διαπίστωση του ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ γερμανικού ¨ιδρύματος¨ με το ελαφρόμυαλο σκεπτικό :

¨Σωστά τα λένε , γιατί ρε οι έλληνες φασίστες ήταν καλλίτεροι¨ ( ; ) . Το γράφω διότι σε διάφορα ¨εναλλακτικά site “ παρατήρησα να γράφονται απόψεις του τύπου : ¨ τι μιλάμε για τους γερμανούς …οι φασίστες κάνανε ¨μεγαλύτερα¨ εγκλήματα…¨ . Και αυτό υποτίθεται πως είναι ¨ επιστημονική αποκατάσταση της αλήθειας ¨ .

ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ – ΙΣΩΣ ΚΑΙ ¨ΤΕΘΡΙΠΠΟ¨-QUADRIGA-

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ¨ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ¨ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ( ΤΩΝ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ –

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ¨ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ¨ -ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ - ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ¨ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΙΝΔΑΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ¨ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ).

Και ¨αίφνης ¨ διεξάγονται ( ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ) συζητήσεις για ¨ανθρωπιστική αποκατάσταση-αποζημίωση ¨ των κληρονόμων των ¨εκδιωχθέντων , από τους ¨μιλιταριστές συμμάχους ¨ , γερμανών ομογενών από τα ¨πάτρια εδάφη τους¨ στην Ανατολική Ευρώπη ¨- ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ , κυρίως στα ρημαγμένα Βαλκάνια που δεν πήραν τίποτα , σε αντίθεση με τους ¨μεγάλους συμμάχους¨ και το Ισραήλ .

Τυχαίο ( ; ) , δεν νομίζω…


3η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ – Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ! )


ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ¨ΚΥΝΗΓΑΕΙ¨ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !


Το 1959 η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( senior ) , το τότε ελληνικό κράτος της ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑΣ ¨ , υποχρεώθηκε να αποφυλακίσει τον σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικασμένο γερμανό εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν ( πολιτικό διοικητή και υπεύθυνο για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης – και της κλοπής των περιουσιών και θρησκευτικών τους κειμηλίων - ) , να τον αμνηστεύσει με δύο νόμους που ψηφίστηκαν ¨κατεπειγόντως εν μέσω νυχτός ¨ ( τους ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥΣ : ν. 3933/1959 (ΦΕΚ 31 Α΄) και το ν.δ. 4016/1959 (ΦΕΚ 237 Α΄) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ – ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ Β΄Π.Π. ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ - :

ΤΟ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΩΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ¨ , στέλνοντας παράλληλα τους 800 φακέλους Γερμανών Εγκληματιών που είχαν δράσει στο Δίστομο , τα Καλάβρυτα , στο Κομμένο και σε άλλες περίπου 2500 Μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδας στην ¨Δημοκρατική Γερμανία της Βόννης – την χώρα του Γκαίτε και του Σίλερ¨, όπως έλεγαν τότε οι μακαρίτες Θ. Τσάτσος και Π. Κανελλόπουλος , για να τους δικάσει η Γερμανική ¨Δικαιοσύνη¨.

Ο Μ. Μέρτεν ( πρώην νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Αντενάουερ) μόλις επέστρεψε στην Γερμανία αποζημιώθηκε για τις ¨κακουχίες¨ που πέρασε στις ελληνικές φυλακές ( ! ) και στην συνέχεια ανεστάλη κάθε δικαστική δίωξη του στην ¨βάση των αστήριχτων καταγγελιών του ελληνικού γραφείου εγκληματιών πολέμου ¨.

Και σαν επιστέγασμα και οι 800 φυγόδικοι για την ελληνική δικαιοσύνη ¨ύποπτοι¨ Γερμανοί για εγκλήματα πολέμου ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ¨ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ¨ με το τρομερό Γερμανικότατο ¨νομικό επιχείρημα¨ : ¨Ήταν στρατιώτες που εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ –ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ¨ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ¨ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ…¨ ( ! ) .


Πέρασαν χρόνια , εκλογικές νοθείες και δικτατορίες και ¨επιτέλους φτάσαμε στην Δημοκρατία¨ …

Στα 35 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι να φτάσουμε στον νέο ¨Διεθνή- Γερμανικό Έλεγχο¨ ( μετά από αυτόν του 1897 )

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ της ¨Επάρατης Δεξιάς¨ και της ¨Τιμημένης Αριστεράς και Κέντρο-Αριστεράς¨ δεν κατέθεσε Νομοσχέδιο η Πρόταση Νόμου για την άρση των κατάπτυστων νόμων της ΕΡΕ του 1959 και για την επανασύσταση του ¨Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ¨.

Καμία τιμή καμία πολιτική αξιοπρέπεια ( η διότι ¨η τιμή έχει τιμή ¨ ; ).

Διάβαζαν τα τελευταία χρόνια ότι δικάσθηκαν στην Γερμανία , την Αυστραλία , την Ιταλία, στις ΗΠΑ και την Γαλλία ο τάδε και ο τάδε για εγκλήματα και ¨έκαναν το κορόιδο…¨.

Και ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή της ¨Αλλαγής στην Ελλάδα¨ .

Στην εξουσία ανέβηκε ο Αντιεξουσιαστής και Πανανθρώπινος Γεώργιος Παπανδρέου ( ο β΄ ) για να κάνει την ¨Επανάσταση του Αυτονόητου¨ , ο ¨πρώην κατατρεγμένος μετανάστης¨ , ο ¨πολίτης του κόσμου¨ και της ¨παγκόσμιας αγοράς¨ , ο θιασώτης της συμβουλιακής-συμμετοχικής ηλεκτρονικής δημοκρατίας. ,
Ο ¨πιο open” άνθρωπος του κόσμου ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ , με εμβόλιμη διάταξη στον NOMO 3849 , Άρθρο 22 , (ΦΕΚ A 80/26.5.2010) ¨ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ¨ –ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΩΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ¨ !

Δεν το άντεχε η καρδιά του ( ! ), για χρόνια δεν κοιμόταν ήσυχος . Σαν τον ¨Μικρό Ήρωα¨ σκεπτόταν ¨άτιμοι γερμανοί θα πληρώσετε γι΄αυτά που κάνατε στον λαό μου¨ !

Είναι έτσι ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .

Εδώ και χρόνια το Ισραήλ αναζητά τον εγκληματία Αλόις Μπρούνερ ο οποίος ευθύνεται επίσης για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια πιστεύουν πως τον έχουν εντοπίσει μάλλον στην Συρία. Και τα τελευταία χρόνια ζητούσαν από την Ελλάδα να επαναλάβει την δίωξη εγκληματιών πολέμου για να δικάσει τον ένα και μοναδικό Αλόϊς Μπρούνερ.


Ο αφελής , υποκριτικός και ανάξιος πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δέχθηκε να ασκήσει δίωξη σε γερμανούς εγκληματίες πολέμου – μόνο για τα εγκλήματα απέναντι των Εβραίων ( σύμφωνα δηλαδή με τις εντολές των ¨κυρίων του¨ ) και δεν ενδιαφέρθηκε – από μόνος του να άρει να δικάσει τους γερμανούς για εγκλήματα απέναντι των Ελλήνων και όλων των άλλων μειονοτήτων που ζούσαν στην Ελλάδα.

Δεν έκανε επί 35 χρόνια ¨Δημοκρατίας¨ ΟΥΤΕ ΕΝΑ επίσημο διπλωματικό διάβημα στην Γερμανία ζητώντας εξηγήσεις διότι παραβίασε την υπόσχεση που έδωσε ( το 1959 ) να δικάσει όσους εγκλημάτησαν στην Ελλάδα.

Και ακόμα και τώρα με αφορμή την ψήφιση του ¨Νέου Νόμου της Ντροπής¨ δεν ζήτησε από την Γερμανία να επιστρέψει τους 800 φακέλους των γερμανών στο ¨νέο υπό σύσταση γραφείο εγκληματιών πολέμου¨.

Μέχρι σήμερα επίσης δεν δήλωσε ¨παράσταση¨ υπέρ των ελλήνων πολιτών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία ( Δεκέμβρη του 2008 ) για να μην εκτελέσει απόφαση του ΙΤΑΛΙΚΟΥ ανώτατου δικαστηρίου που ζητά την αποζημίωση Ιταλών -και Ελλήνων- θυμάτων του ναζισμού , σε αντίθετη περίπτωση έχει ορίσει την κατάσχεση των Ινστιτούτων Γκαίτε και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ιταλία…

Ψήφισε όμως ¨ειδικό και κατά εξαίρεση¨ νόμο ο κ Παπανδρέου για την δίωξη γερμανών που εγκλημάτησαν –ειδικά κατά των Εβραίων¨ !

Το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Ελλάδας ( ΚΙΣ ) ευχαριστεί τον Γεώργιο Παπανδρέου και ¨γιορτάζει¨ την νίκη αυτή σαν αποτέλεσμα δικών του ενεργειών και ικανοποίηση δικού ΤΟΥ αιτήματος !

http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=502:2010-04-16-10-39-30&catid=12:2009&Itemid=41

Ντροπή κύριε Παπανδρέου , προσβάλλεται την μνήμη , την ιστορία και προπαντός την νοημοσύνη και το ¨κοινό αίσθημα δικαίου ¨ όλων των πολιτών της Ελλάδας !

Όσο για την Χαζοχαρούμενη Αριστερά ( ¨Χ.Α.¨ ) όλων των ρευμάτων τι να πει κανείς ( ; ) , μπορεί και να χαίρεται για το ότι ¨επιτέλους θα δικαστούν οι Ναζί στην Ελλάδα¨( ! ).

Τώρα προχωρά για την συγκρότηση ¨Νέων-ΕΑΜ¨, χωρίς να ενδιαφέρεται για την δικαίωση του ¨1ου¨, των αγώνων και θυσιών του ελληνικού λαού 70 χρόνων.

Άβυσσος η ψυχή και η νοημοσύνη των ανθρώπων.

Εύλογο το ερώτημα : ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ , συμπολιτευόμενος και ¨αντιπολιτευόμενος¨, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

*******************************

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΗΜΕΡΑ ...

Ο Χρόνος Παραμορφώθηκε

http://www.youtube.com/watch?v=E2GTtcyJlN0&feature=related

Κατάσταση Πολιορκίας

Στίχοι: Μαρίνα, Ρένα Χατζηδάκη
Μουσική: Θεοδωράκης Μίκης
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη

Χρόνος παραμορφώθηκε,

Τα χρόνια που έρχονται παραμορφώθηκαν.

Ξέρεις πού θα με βρεις,

Εγώ ο Φόβος.
Εγώ ο θάνατος.

Εγώ η μνήμη, ανήμερη.

Εγώ η θύμηση της τρυφεράδας του χεριού σου,
εγώ ο καημός της χαλασμένης μας ζωής.

Θα πολιορκώ το «κοίταζε τη δουλειά σου» με τη αγωνία μου.

Θα θρυμματίζω τον ύπνο τους μ' άσεμνα, φρικιαστικά βεγγελικά.

Σφαίρες αμέτρητες θα πέφτουν στους αδιάφορους διαβάτες,
ώσπου ν' αρχίσουν να σφαδάζουν
ώσπου ν' αρχίσουν ν' αναρωτιούνται.

Εμένα δε θα μπορούν να με σκοτώσουν.

Όμως θαρρώ, οι μόνοι που -ίσως -καταλάβουν θα ναι τα παιδιά,
πλούσια απ' την κληρονομιά μας

πρώτη φορά, τα παιδιά
σκληρά στη μνήμη, σκληρά σε μας,
θα διαβάσουν ίσως έγκαιρα
τ' αδέξια μηνύματα των προτελευταίων ναυαγών

διορθώνοντας τα λάθη,
σβήνοντας τα ψέματα,

ονοματίζοντας σωστά, χωρίς ρομαντισμούς τα παιδιά,

χωρίς αναγραμματισμούς ηλικίας

σημαδεμένα από την αστραπή
τη γνώση της μοναξιάς της δύναμης
που σε μας άργησε τόσο πολύ να 'ρθει.

**************************

¨Εις Σάμον ¨-

http://www.youtube.com/watch?v=l2dNk8q9dS4


Μουσική Μίκη Θεοδωράκη
Ποίηση Ανδρέα Κάλβου
Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη, Μίκης Θεοδωράκης
Δίσκος: Τα τραγούδια του Αγώνα - 1974

Όσοι το χάλκαιον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι,
θέλει αρετή και τόλμην
η ελευθερία.

Αυτή (και ο μύθος κρύπτει νουν αληθείας)
επτέρωσε τον Ίκαρον
και αν έπεσεν
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος.

Αφ΄υψηλά όμως έπεσεν,
και απέθανεν ελεύθερος.

Αν γένεις σφάγιον άτιμον
ενός τυράννου,
νόμιζε φρικτόν τον τάφον

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 22:30:03

  Πόσες φορές να πούμε "Εύγε" σου Νταντόν και να είναι αρκετό;

  Χρόνια μας πολλά και πάλι πατριώτη για την εθνική μας εορτή.
  Και καλή μας λευτεριά.

  Νάσαι καλά να μας διαφωτίζεις.

  Θραξ Αναρμόδιος

 2. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 31/10/2010 23:10:05

  Μου πέσαν τ' αυτιά!
  Το δεύτερο μέρος καλύτερο του πρώτου!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/10/2010 23:24:45

  Νταντόν, εδώ και καιρό είσαι ...συλλεκτικός

  Από το 90 και μετά σαφώς "κυβερνούν" οι Γερμανοί Και δεν "κυβερνούν", λένε απλά τι θέλουν. Πριν, κυβερνούσε το 90% του 90-10. Από το 1824 αυτή η κατάσταση. Μόνο πολιτικοί που ελέγχονται, έτσι ή αλλιώς, ανεβαίνουν στην καρέκλα. Βουλή της πλάκας... Και, ο λαός, πασοκοποιήθηκε με δανεικά. Η παλιά αριστοκρατία την έχει κάνει εδώ και καιρό με ελαφριά πηδηματάκια, και η νέα αριστοκρατία είναι πιο πασοκοποιημένη από τους πασόκους.

 4. Orestios avatar
  Orestios 01/11/2010 00:01:56

  !!!!!!!!!

 5. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 01/11/2010 12:33:55

  Τα λόγια είναι φτωχά, εμπρός στην σημαντικότητα της παρουσίας σου στο διαδίκτυο.

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/11/2010 15:50:18

  http://fih.gr/images/11aigamisoudynami_ddpt9c.jpg

  Ευχαριστώ όλους τους φίλους συνομιλητές και συμπάσχοντες για τα καλά τους λόγια , που δεν το κρύβω δίνουν θάρρος και κουράγιο σε μια πολύ καταθλιπτική ατμόσφαιρα που μας κάνει να νοιώθουμε τόσο μικροί και αδύναμοι. Το ίδιο ισχύει και για όσους τοποθετήθηκαν και στο 1ο μέρος της δημοσίευσης μου. Όλους , με τα διάφορα συμβολικά ¨nickname" στο Antinews , σας διαβάζω προσεκτικά και εμπνέομαι από τους προβληματισμούς και την αγωνία σας και δεν πρόκειται για μια ¨εθιμοτυπική δήλωση ευγένειας¨ .

  Ακόμα μεγαλύτερη χαρά μου προξενεί το γεγονός όταν υποτιθέμενα ¨αντίπαλα πνεύματα ¨ συναντιώνται , διότι οι πηγαίες , αδιαμεσολάβητες και ανιδιοτελής επιθυμίες και τα οράματα όλων των ανθρώπων επι της ουσίας δεν είναι ποτέ αντίπαλες. Άλλες αδυναμίες και λάθος προσεγγίσεις μας δίνουν πολλές φορές το συνάισθημα αυτό.

  ¨Και δράττω της ευκαιρίας¨ να σας παραθέσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα :

  Φίλος συμπολίτης του γνωστού ¨εναλλακτικού¨ site του ¨α/α¨ χώρου μου απάντησε πάνω στην ίδια δημοσίευση-τοποθέτηση μου ΑΡΧΙΚΑ με επιθετικό τόνο , όπου ¨περίπου¨ με παρουσίαζε σαν ¨φασίστα¨ που υποτιμώ τα εγκλήματα των Εγγλέζων και των ελλήνων αστών ...

  Του απάντησα ¨σκληρά ευγενικά με επιχειρήματα¨ και στην νέα του ¨απάντηση¨ αναιρεί κάποια θέματα μιλώντας για ¨παρεξήγηση¨ για να καταλήξει ότι ¨σε κάθε περίπτωση με ευχαριστεί για τον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης μου¨ .

  Επειδή θεώρησα ότι εμένει στην λανθασμένη άποψη του με νέα επιχειρήματα κυρίως το γνωστό ¨της ουδετερότητας¨ που έπρεπε να κρατήσει στον Β΄ Π.Π. του ¨ανταπάντησα ¨ με μια νέα τοποθέτηση , που θα ήθελα να την διαβάσεται διότι περιέχει , εκτός απο τις απόψεις μου , και ¨νέα¨ ιστορικά στοιχεία .

  Και ακολούθησε η νέα του απάντηση όπου τελικά " με ευχαριστεί , διότι και αυτός ¨τα ίδια πρεσβεύει¨ , και τον βοήθησα να ¨εμπεδώσει¨ περισσότερο την ¨κοσμοθεωρία του¨. Το θεώρησα σαν μια επιτυχία του ψύχραιμου διαλόγου και μια νίκη του πολιτισμού ( όπου στην παρακάτω τοποθέτηση μου εξήγησα με λίγα λόγια και το τι σημαίνει πολιτισμός ).

  Όσοι έχουν χρόνο , διάθεση και υπομονή ας το διαβάσουν.

  ********************************************
  Παράθεση : ¨tipotis" απαντά στο ¨Νταντόν¨ στο θέμα ¨28η Οκτωβρίου και οι Ρεβιζιονιστές της Ιστορίας¨ :

  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  από tipotis 1:57μμ, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

  και χωρίς να θέλω να αναιρέσω το βρώμικο ρόλο των διάφορων φασιστοειδών που περιφέρονται γενικώς τελευταία,

  » Είναι σημαντικό να έχουμε έναν υγιή πληθυσμό 7,5 εκατομμυρίων αγγλόφιλων Ελλήνων, για να ενισχύσουμε τη μεταπολεμική θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ή να αποδεχθούμε τη μείωση τού πληθυσμού τής Ελλάδας σε πέντε εκατομμύρια (σ.σ.: το διεγραμμένο τμήμα παρέμεινε στο πρωτότυπο) τη μείωση τού ελληνικού πληθυσμού από την πείνα, την καταστροφή της υγείας του -κυρίως των παιδιών- καθώς και τη μεταστροφή των διαθέσεών του σε βίαια αντιβρετανικές; Πρέπει να ζυγισθούν πολύ αποφασιστικά τα υπέρ και τα κατά, πριν αποφασίσουμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα σε λιμοκτονία. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψη, ότι οι Έλληνες δεν θα λιμοκτονήσουν σιωπηλά. Επιπλέον θα πρέπει να υπολογίσουμε τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη των Η.Π.Α.».(3) (Η έμφαση με τονισμένα στοιχεία, δική μας).

  Το ανατριχιαστικό αυτό ντοκουμέντο, που, μάλιστα, έχει ημερομηνία 11-7-1941 (δηλαδή μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχή κατάληψη τής Ελλάδας από τους Γερμανούς) δεν συντάχθηκε από τους κακούς κατακτητές, «που ήθελαν να μας γενοκτονήσουν και να βιάσουν τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας», αλλά προέρχεται από το Foreign Office.

  Αποτελεί απόρρητο έγγραφο (αριθμός εγγράφου F.O.371/29840:R7038), το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αρκετές δεκαετίες μετά την σύνταξή του. Και, όπως συμβαίνει με όλα τα απόρρητα κείμενα, δεν έχει προπαγανδιστικό ρόλο, αλλά λέει τα πράγματα με το όνομά τους και αποτελεί την πληρέστερη και ειλικρινέστερη περιγραφή των κατευθυντηρίων γραμμών τής βρετανικής αποικιοκρατικής πολιτικής σε ό,τι αφορά στην κατεχόμενη -και… σύμμαχο- Ελλάδα.

  Η βρετανική «γραμμή» αναπαράχθηκε με συνέπεια και από τους νεοέλληνες πολιτικάντηδες. Έτσι, όταν η Τουρκία, από τον Ιούλιο κιόλας τού 1941, προτείνει την αποστολή βοήθειας από το έδαφός της προς την Ελλάδα, ο -χορτάτος- Έλληνας πρέσβυς στην Άγκυρα, Ρ. Ραφαήλ, απάντησε με χαρακτηριστική αναισθησία, ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να πεινάσει για να εξεγερθεί ενάντια στους κατακτητές».

  Ενώ ακόμα και μετά από χρόνια, ο δωσίλογος (στους βρετανούς) πρωθυπουργός τής «κυβέρνησης του Καϊρου» -και επίσης χορτάτος-, Τσουδερός, δήλωνε αμετανόητα, ότι «για να τελειώσει ο πόλεμος νικηφόρα δια τους Συμμάχους και δια τον πολιτισμόν (sic) έπρεπε να υποφέρουν και οι φίλοι των, που ήσαν υπό την κατοχή τού εχθρού».

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1219363

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  ΝΤΑΝΤΟΝ - 1η ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

  Το κείμενο των Εγγλέζων , γράφεις , δεν συντάχθηκε από τους κακούς κατακτητές ( και η λέξη ¨ κακούς¨ σημαίνει πως θέτεις και τους ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ σε εισαγωγικά , διότι θα μπορούσε και να μην είναι ¨κακοί¨ )...
  Στην συνέχεια θέτεις επίσης σε εισαγωγικά , δηλαδή αμφισβητείς την αλήθεια του γεγονότος , γράφοντας : οι κακοί κατακτητές ¨ που ήθελαν να μας γενοκτονήσουν και να βιάσουν τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας¨ , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ - ΓΙΑ ΣΕΝΑ- ¨ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ¨ , αλλά αυτό ισχυρίζονται οι ¨Αγγλόδουλοι Έλληνες¨ …

  Μπράβο φίλε , παραμένεις σε ¨σταθερή –μεταμοντέρνα – αντιφασιστική γραμμή ¨ ,

  ΟΜΩΣ θα πρέπει να μας εξηγήσεις ότι εφόσον ¨δεν¨ ήθελαν να μας γενοκτονήσουν και…¨ , γιατί οι εκθέσεις για τις σφαγές στα Καλάβρυτα , το Δίστομο και σε άλλες περίπου 2500 περιοχές , χωριά και συνοικίες , της Ελλάδας αναφέρουν ότι :

  ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΕΣ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟΥΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ – ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ –ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΑ – ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΕ ¨ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ¨ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑΞΥ 12-18 ΕΤΩΝ –
  ΕΦΟΣΟΝ οι "δήθεν" ( για σένα ) ¨κακοί¨ δεν αποσκοπούσαν στην γενοκτονία και την λιμοκτονία :

  Γιατί κατέσχεσαν όλα τα τρόφιμα από τα μαγαζιά και τις αποθήκες – όχι μόνο για να συντηρηθούν οι 200 χιλιάδες στρατιώτες που ¨ήρθαν¨ στην Ελλάδα σαν ληστές – χωρίς ¨επιμελητεία¨ ( τρόφιμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα ) – αλλά για να τα στείλουν στους ¨ Αρίους συγγενής τους στην Γερμανία¨ ΚΑΙ στο ¨αγαθό εκστρατευτικό στράτευμα του Ρόμελ στην Β. Αφρική ¨ ;

  Και σε κάθε περίπτωση πόσο διαφέρουν οι γενοκτονίες τους προθέσεις από την παρακάτω - δήλωση ( τηλεγράφημα – 19/9/1941- προς τον Γερμανό πρέσβη ¨Φόν¨-Άλτενμπουργκ ) του τότε υπουργού των εξωτερικών και επίσης ¨Φόν¨ - Ρίμπεντροπ :

  ¨ …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ λόγοι εξωτερικής πολιτικής ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΘΗ Η ΕΛΛΑΣ – ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ …¨
  ( Documents on German Foreign Policy , 1918 -1945 , σειρές D ( 1935 – 1945 ) , τόμος XII , op. cit σ. 514 )

  Κατ ΄ άλλα φίλε συνομιλητή δεν παίρνεις άμεσα θέση υπέρ της Γενικού Γραμματέως των Καθηγητών Α.Ε.Ι. ( ΠΟΣΔΕΠ ) , κυρία Ευγενία Μπουρνόβα , και των άλλων αναθεωρητών της ιστορίας του Β΄Π.Π. , με πρώτους και καλλίτερους το Υπέξ του υπό εκκόλαψη 4ΟΥ ΡΑΙΧ και των άλλων ¨ιστορικών ερευνητικών κέντρων του ¨ , ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ με τα ¨εισαγωγικά σου¨ και τις αναφορές σου για την ιμπεριαλιστική πολιτική και λογική ( λες και κομίζεις ¨Γλαύκας εν Αθήναις ¨ ) της Αγγλίας ….,

  Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ -ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΗΤΑΝ - ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ - Σ Υ Μ Μ Α Χ Ο Σ ΣΤΟΝ ¨ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ – ΦΑΣΙΣΜΟΥ

  Οπότε δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τα επιχειρήματα που άκουγε ο ελληνικός λαός , στην διάρκεια της ΓΕΡΜΑΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, από την ελληνόφωνη εκπομπή της Ζίτσας Καραϊσκάκη στον Ρ/Σ του Βερολίνου και την ελληνόφωνη εκπομπή του Ι. Βουλπιώτη ( αντιπροσώπου της A.E.G. και γαμπρού του ¨Φόν¨ - Ζήμενς από το 1929 μέχρι το 1960 ! ) του ¨ελληνικού¨ Ρ/Σ. του Ζαππείου ) , ότι δηλαδή οι ιμπεριαλιστές εγγλέζοι φταίνε για τον λιμό λόγω του αποκλεισμού.

  Τεράστια ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ – ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ- ΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ , όλα τα άλλα και με ¨ βαρβάτη αντιφασιστική επένδυση¨ ( ο Παπανδρέου , ο Τσουδερός κ.τ.λ. ) ¨μπορεί¨ και να οδηγούν ¨αλλού¨ …

  ¨Ωστόσο¨ , εγώ πιστεύω περισσότερο στην ¨πλάνη¨ και το ιδεολογικό κομφούζιο…

  Όπως γράφω και στην αρχική μου τοποθέτηση :

  ¨...Κάθε άλλη αναφορά που αποκρύπτει την αλήθεια αυτή με το ¨φταίνε και οι εγγλέζοι¨ εξυπηρετεί την συστηματική προπαγάνδα του 3ου Κ Α Ι του 4ου ΡΑΙΧ για ¨συμψηφισμό¨ των εγκλημάτων με τελικό σκοπό την λήθη…¨.

  Το ίδιο και οι ψίθυροι που προπαγανδίζουν πως ¨όλοι οι πόλεμοι το ίδιο είναι¨ , ¨ όλοι οι εθνικισμοί το ίδιο είναι¨ , ¨όλοι οι σοσιαλισμοί το ίδιο είναι¨ και ¨όλοι οι άνθρωποι το ίδιο είμαστε – όλοι κάνουμε εγκλήματα…¨ , ¨ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω¨ κ.τ.λ.

  ¨Όλα αυτά εξυπηρετούν αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία και θέλουν να διαιωνίσουν την παρουσία τους , προσπαθώντας να περάσουν ¨ατιμωρητί ¨ από την ιστορία..."

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  ¨tipotis" - 2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

  1219641 παρεξήγηση

  από tipotis 3:02μμ, Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

  Η άποψή μου, ανεξάρτητα από την παρεξήγηση που πιθανόν δημιουργήθηκε από εισαγωγικά και την ερμηνεία τους, είναι ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητη.

  Συρόμενη σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ελλάδα δεν είχε καμία γεωπολιτική σημασία (προκύπτει και από το γεγονός ότι καμία πολεμική επιχείρηση δεν πέρασε μέσα από την Ελλάδα) αρχικά από την αποικιοκρατική βρετανική πολιτική (μέσω του τότε βασιλιά) και εν συνεχεία από την ανάγκη του ψυχοπαθή Μουσολίνι να αποδείξει στο Χίτλερ την αξία της συμμαχίας του, ουσιαστικά βρέθηκε ηρωικώς μαχόμενη άνευ λόγου στα πλαίσια του Β παγκοσμίου πολέμου.

  Άλλωστε αν η συγκεκριμένη περιοχή είχε λόγο ύπαρξης κανένας δε θα σεβόταν την ουδετερότητα της Τουρκίας, ανεξάρτητα από μεταπολεμικές ρητορίες.

  Το αποτέλεσμα, γιατί στην Ελλάδα μόνο ξένοι γάιδαροι (Γερμανικής, Αγγλικής και Ρωσικής καταγωγής) μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, ήταν να βρεθούμε με τη μεγαλύτερη αναλογία νεκρών ανά κάτοικο στην Ευρώπη, ΧΩΡΙΣ καν να έχει συμβεί κάποια πολεμική επιχείρηση στα εδάφη μας, εκτός αυτών της αντίστασης στους Ιταλούς και της τελικής κατάληψης από τους Γερμανούς.

  Η δε αντίσταση στους Γερμανούς μέχρις εσχάτων μόνο και μόνο για να μη διαταραχθεί το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των Βρετανικών δυνάμεων, με έναν τραγικό Πάγκαλο να μιλά για την τιμή των όπλων (χωρίς ο ίδιος να συμμετέχει) σε δυνάμεις που περικυκλωνόντουσαν και βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο σφαγιασμού από το γερμανικό στρατό, ενέτεινε την εντύπωση ότι μιλάγαμε για στρατό που δε μαχόταν για την Ελλάδα, αλλά για λόγους άσχετους με αυτήν.

  Και σου υπενθυμίζω ότι πέρα από τη θηριωδία των Γερμανών (η οποία είναι πασίγνωστη και θεωρούσα ότι δε χρειαζόταν καν να σχολιαστεί, γιατί δεν πίστευα ότι εδώ μέσα θα υπάρχει άνθρωπος να την αμφισβητήσει ή να τη θεωρήσει ελαφρύτερη από ότι είναι), οι σύμμαχοι αυτοί ήταν που βομβάρδισαν τον Πειραιά, έδωσαν εντολές στο στρατό τους να θεωρήσει τη χώρα σαν αποικία εν εξεγέρσει με τα αντίστοιχα αποτελέσματα και εν τέλει δε λειτούργησαν διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη δύναμη κατοχής έχει περάσει τα χώματα αυτά.

  Και βέβαια αυτή η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ, μόνο να φορτιστεί συναισθηματικά μπορεί.

  Χαίρομαι όμως για το ότι κράτησες τη συζήτηση σε ευγενικά και ανθρώπινα επίπεδα, ενώ είναι προφανής η εκ διαμέτρου αντίθετη άποψή σου, σε εποχές που οι κραυγές περισσεύουν και τα επιχειρήματα λείπουν.

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ - 2η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ :

  1219797 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ¨ΟΧΙ¨
  από ΝΤΑΝΤΟΝ 3:14πμ, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

  Το παραπάνω σκίτσο ( σ.σ. με το σκυλάκι που ¨κοντράρει¨ το Ντόπερμαν με ένα ¨άη - γαμήσου¨ .... βλέπε εισαγωγικό link φωτογραφίας σε αυτή την δημοσίευση )
  ΕΙΝΑΙ - ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ -

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ¨ΟΧΙ ¨ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ¨ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ¨ -

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨ΟΧΙ¨ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΝΑΛΑΒΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. -ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ... ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ- ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
  ****************************************

  Δέχομαι φίλε την ειλικρινή σου εξήγηση , όπως επίσης ότι σε ¨παρεξήγησα¨ με τον τρόπο γραφής και αναφορά σου στα γεγονότα.

  Γενικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα ¨πολλά εισαγωγικά ¨ σε έναν γραπτό λόγο ( και δική μου πολλές φορές αδυναμία ) μετατρέπουν ένα κείμενο σε δυσερμήνευτο και ¨δισυπόστατο¨ μήνυμα. Πολλές φορές με τα ¨εισαγωγικά¨ θέλουμε να πούμε ¨κάτι παραπάνω¨ -που δεν το λέμε όμως ξεκάθαρα όποτε τα περιθώρια παρεξήγησης είναι ανοιχτά.

  Και στην νέα σου τοποθέτηση διακρίνω την προσπάθεια σου , στην συγκεκριμένη ιστορική περίοδο του Β΄Π.Π. , να ταυτίσεις τους Γερμανούς με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές. Και εδώ διαφωνούμε , ενώ παράλληλα συμφωνώ σε ότι καταμαρτυρείς στους Εγγλέζους και στον αστικό κόσμο της Ελλάδας.

  Διακρίνω επίσης την τάση σου να υποστηρίξεις εκείνες τις δυνάμεις που πρέσβευαν τότε την άποψη της ¨ουδετερότητας¨ της Ελλάδας. ( και αστοί όπως ο Πλαστήρας , αλλά και τμήματα ¨4ο –Διεθνιστών ). Δυνάμεις οι οποίες ¨εκ του αποτελέσματος¨ ( του πολέμου και της Αντίστασης ) αργότερα μεταπολεμικά προώθησαν – προωθούν την άποψη :

  ¨ Και τι κερδίσαμε από την συμμετοχή μας στον πόλεμο ( ; ) , πείνα και καταστροφή και στο τέλος οι ¨σύμμαχοι¨ μας πρόδωσαν και μας επέβαλλαν και έναν εμφύλιο πόλεμο…¨

  Και ενώ φαινομενικά έχουν δίκιο , κανείς δεν μπορεί να μας πει το τι θα γινότανε εάν ¨δεν ματώναμε¨ , υποτίθεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών , εάν δεχόμαστε να παραδώσουμε στρατιωτικές βάσεις στους Ιταλούς και τους Γερμανούς ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΙΚΟΥΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ-ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ σε αυτό τον πόλεμο.

  Γράφεις – υποστηρίζεις ότι η Ελλάδα δεν είχε καμία ¨στρατιωτική σημασία¨ στον πόλεμο ( δεν διεξήχθη καμία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της που να ήταν καθοριστική για την έκβαση του πολέμου ) και άρα ήταν ανούσιος ο ¨μέχρις εσχάτων ¨ πόλεμος των Ελλήνων , μόνο και μόνο για να προλάβουν οι Εγγλέζοι να υποχωρήσουν από τις Θερμοπύλες , στην συνέχεια από την Κόρινθο και την Πελοπόννησο και τελικά από την Κρήτη.

  Ξέρουμε όμως ότι η Γερμανία ήθελε την Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου για να αποτρέψει να έχουν ακτίνα δράσης τα αγγλικά – συμμαχικά βομβαρδιστικά για βομβαρδίζουν τις αναγκαίες πετρελαιοπηγές στην Ρουμανία και επίσης για να έχουν άμεση πρόσβαση στην ολοκλήρωση της επέμβασης τους στην Β. Αφρική.

  Οι Ιταλοί θέλανε βάσεις στην Ήπειρο και πολύ συγκεκριμένα σχέδια στα πλαίσια του ¨MARE NOSTRUM “ ( Η Μεσόγειος είναι μια Ιταλική Θάλασσα ) να αποσπάσει και ενσωματώσει τα Επτάνησα , όπως και τα Δωδεκάνησα , στην ¨Μητέρα Ιταλία¨ , όπως επίσης στα πλαίσια του ¨Διαμελισμού της Ελλάδας¨ να προωθήσουν την ενσωμάτωση της Θεσπρωτίας με τους Τσάμιδες σε μία ¨Μεγάλη Αλβανία¨ ( δικό τους προτεκτοράτο βέβαια , όπως είναι σήμερα το Κόσσοβο για την Ε.Ε. ) .

  Την επίθεση μάλιστα στην Ελλάδα την δικαιολόγησαν μάλιστα επίσημα και σαν απάντηση στην καταπίεση που ασκούσε η Ελλάδα στους Τσάμιδες ( τα Ιταλικά Μ.Μ.Ε μιλούσαν συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες πριν την επίθεση για την δολοφονία ενός Τσάμη βοσκού ονόματι ¨Νταούντ-Χότζα ¨ ) .

  Οι Γερμανοί επίσης για να εξασφαλίσουν αρχικά την ένταξη της Γιουγκοσλαβίας στον Άξονα υποσχέθηκαν την ¨παραχώρηση της Θεσσαλονίκης ¨ και όταν αυτοί αρνήθηκαν τους βομβάρδισαν ανηλεώς ( Βελιγράδι ) με πολλές χιλιάδες θύματα το Πάσχα του 1941 ( για δεύτερη φορά βομβάρδισε η Luftwaffe την Γιουγκοσλαβία το 1999 ! ) , και στην συνέχεια ¨παρεχώρησαν την Δ. Μακεδονία¨ στον ¨νέο σύμμαχο¨ την Βουλγαρία.

  Επίσης Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους Ρουμάνοι εκμεταλλευόμενοι για άλλη μια φορά ( όπως και σήμερα πάλι το 4ο Ράιχ ) το θέμα των ¨καταπιεσμένων μειονοτήτων¨ προσπάθησαν και στην Κεντρική Ελλάδα να δημιουργήσουν ¨Ανεξάρτητο Ρουμάνο-Βλάχικο Πριγκιπάτο¨ σφάζοντας τους γύρω ελληνικούς πληθυσμούς …

  Και για να είμαστε και ¨δίκαιοι¨ σύμφωνα με το πνεύμα σου , ΚΑΙ οι Εγγλέζοι ιμπεριαλιστές για να κερδίσουν την ένταξη της Τουρκίας στο Αντιχιτλερικό στρατόπεδο της υποσχέθηκαν την ¨παραχώρηση των νησιών του Αιγαίου ¨ .

  Η άρχουσα τάξη όμως της Τουρκίας ( σε πολιτικό επίπεδο οι περισσότεροι Φιλοναζί , αφού το κίνημα των ¨Νεότουρκων-Μεταρρυθμιστών¨ διδάχθηκε και εκπαιδεύτηκε στην φυλετική πολιτική και στην εξόντωση των Αρμενίων και των Ελλήνων από Γερμανούς αξιωματικούς , αργότερα δε ο Χίτλερ παραδειγματίσθηκε στις μεθόδους εξόντωσης των Εβραίων από τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι ενάντια στους Αρμένιους ) δεν δέχθηκε και συνέχισε να στέλνει στον Ναζιστική Γερμανία χρώμιο και άλλα στρατηγικά μέταλλα για την συνέχιση του πολέμου.

  ¨Αργότερα ¨ όταν ο πόλεμος τελείωνε νικηφόρος για τους Συμμάχους , τον Σεπτέμβριο του 1944 ( ! ) αυτός ο ¨επιτήδειος ουδέτερος¨ , η Τουρκία ¨ κήρυξε τον ¨πόλεμο¨ στην Γερμανία , το ίδιο και η Βουλγαρία και η Ρουμανία ( οι οποίες είχαν στείλει μεραρχίες εκατοντάδων χιλιάδων να πολεμήσουν με την Γερμανία ενάντια στην ¨Σοβιετική¨ Ένωση) , για να μην ¨χάσουν¨ από την μεταπολεμική λεία και…για να μην υποστούν τις συνέπειες της εγκληματικής συνεργασίας τους με τον ¨Άξονα¨.

  Λοιπόν φίλε όταν ήμουν μικρός και παρατηρούσα με τον πατέρα μου τα σμήνη των πολεμικών αεροπλάνων που σχημάτιζαν στον ουρανό το ¨ΟΧΙ¨ και τον ρωτούσα γιατί , τι σημαίνει αυτό το ¨ΟΧΙ¨ , μου απάντησε ότι :

  ¨ Συμβολίζει το όχι που λέει ένας αδύνατος σε έναν δυνατό όταν του ζητάει να γίνει σκλάβος , το όχι που λένε οι μικρές χώρες και λαοί στις μεγάλες όταν θέλουν να τις κατακτήσουν¨ .

  Και αυτό χαράχθηκε βαθιά μέσα στην συνείδηση και την μνήμη μου. Το ανθρώπινο δικαίωμα της Ανυποταξίας και της Αντίστασης στους δυνατούς και μεγάλους. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

  Και επειδή μιλάμε ¨για στάσεις ζωής με άρωμα Ελευθερίας¨ , αγαπητέ φίλε ¨ γράφω στα αρχ…μου¨ , εάν με τον αγώνα του ο ελληνικός λαός δεν δικαιώθηκε και τελικά ωφελήθηκαν οι ¨ άλλοι¨ ιμπεριαλιστές και η αστική μας τάξη ( οι οποίοι ωφελούνται σχεδόν πάντα από όλες τις Επαναστάσεις – που στη συνέχεια ¨τρώνε τα παιδιά τους¨ ).

  Για μένα μετράει το τι σκεπτότανε , τι οραματιζότανε μέσα στον αθώο του κόσμο , το κάθε παιδί την στιγμή που στεκότανε , σχεδόν πάντα αδιαμαρτύρητα , μπροστά από την ομοβροντία των ντουφεκιών και των πολυβόλων φωνάζοντας ¨Ζήτω η Ελευθερία , Ζήτω η Ελλάδα ή Ζήτω το Κ.Κ.Ε. ( ορισμένοι τα φώναζαν και τα τρία μαζί ) !

  Και πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε ¨κληρονόμοι ¨ αυτών των ανθρώπων που δεν ήταν ήρωες και στρατηγοί , διότι ¨ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΗΡΩΑΣ ¨ , ήρωα τον κάνει η ζωή , η σωστή παιδεία και ο πολιτισμός .

  Και πολιτισμός είχα διαβάσει κάποτε σε ένα κείμενο του IONESCO , είναι αυτό που του απομένει στην συμπεριφορά και την στάση του , ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ¨ ( υποθετικό αλληγορικό παράδειγμα ) .

  Ο λαός μας το διατυπώνει κάπως διαφορετικά ( που έχει όμως το ίδιο νόημα και μήνυμα ) ¨ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΄Η
  ¨ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ –ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ Ή ΣΕ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΧΤΗ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ … , όταν δηλαδή είναι ¨εκτός ελέγχου¨ ή ¨θίγετε το προσωπικό του συμφέρον¨ ( χασούρης ) .

  Υ.Γ. Έθιξες όμως στην νέα σου παρέμβαση ένα θέμα το οποίο μου θύμισε κάτι σοβαρό από τις ¨εργασίες μου¨ , με άγγιξε .

  Τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τους Συμμάχους ( χωρίς εισαγωγικά.) στις 10-12 Ιανουαρίου του 1944. Ένα τρομακτικό έγκλημα πολέμου της Αγγλικής και Αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας ( οι εγγλέζοι βομβάρδισαν την νύχτα και οι αμερικάνοι το πρωί από βάσεις στην Ιταλία ).

  Για αυτό το θέμα έχω κάνει διάλεξη στον Δήμου Πειραιά , νομίζω στην 50η ¨επέτειο¨ το γεγονότος.

  Τι είχε συμβεί ( δεν το γράφω για εσένα που προφανώς το γνωρίζεις , αλλά για άλλους νεότερους φίλους ) ;

  Ο Πειραιάς ήταν , ιδιαίτερα μετά την συνθηκολόγηση των Ιταλών τον Σεπτέμβρη του 1943 και την ανακατάληψη των νησιών του Αιγαίου από τους Γερμανούς , ναυτική πολεμική βάση των Γερμανών μεγάλης σημασίας ( ανεφοδιασμού κ.τ.λ. ) .

  Οι Σύμμαχοι με μια ιμπεριαλιστική λογική που συμπεριλαμβάνει πάντα την διάσταση των θεμιτών ¨παράπλευρων απωλειών¨ σε άμαχο πληθυσμό σε έναν πόλεμο , δεν έκαναν στοχευόμενους βομβαρδισμούς στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα γερμανικά πλοία στο λιμάνι , αλλά έριξαν τις βαριές εμπρηστικές τους βόμβες σε όλο το κέντρο της πόλης επί 24 ώρες ( ! ).

  Αποτέλεσμα πάνω από 800 θύματα αθώων πολιτών. Καταστράφηκαν σχολεία , οικοτροφεία ( με θύματα δεκάδες μαθήτριες και μαθητές ) , ταβέρνες και η Μητρόπολη του Πειραιά ο Άγιος Νικόλαος. Εκατοντάδες σπίτια έγιναν παρανάλωμα πυρός. Χιλιάδες έμειναν άστεγοι. Εκατοντάδες οι τραυματίες και ακρωτηριασμένοι με σοβαρά εγκαύματα και βλήματα στο σώμα τους . Καραβάνια με ουρές αστέγων σχηματίσθηκαν που διέσχιζαν από τον Πειραιά όλη την οδό ¨Πειραιώς¨ για να αναζητήσουν βοήθεια, τροφή . περίθαλψη και στέγη από τους συμπολίτες τους στην Αθήνα.

  Η Ναζιστική Προπαγάνδα , η ¨κυβέρνηση¨ του Κούϊσλινγκ- Ράλλη , ο ελληνόφωνος Ρ/Σ του Ζαππείου , του συνεργάτη της Γκεστάπο , φίλου του ¨Φόν¨ - Κανάρης ( αρχηγού της Αντικατασκοπείας –Abwehr ) γαμπρό του ¨Κάρλ-Φόν-Ζήμενς και αντιπροσώπου της τότε ¨A.E.G.” , χρηματοδότη των Ταγμάτων Ασφαλείας και του προδοτικού τμήματος του ΕΔΕΣ-Αθηνών Ιωάννη Βουλπιώτη ( πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι , κοντά στο κολαστήριο της
  Γκεστάπο της οδού ¨Μέρλιν¨ -από ταραχή στον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999 .

  Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του για την παροχή συνέντευξης μου συστήθηκε ως εξής : ¨Κύριε ¨Νταντόν¨ , ¨Είμαι ο Άνθρωπος που έσωσα την Ελλάδα από τον Κομμουνισμό ¨ , δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάρω την συνέντευξη αυτή ) ,

  Φρύαξαν με καθημερινά ραδιοφωνικά ρεπορτάζ για ¨το έγκλημα πολέμου των Εγγλέζων ¨ , το ίδιο και ο κατοχικός τύπος ¨Ελεύθερο Βήμα¨ και ¨Καθημερινή¨ , ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ -ΓΙΑ ΜΕΝΑ ¨ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ¨ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΑ¨ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1945 -ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ...

  Γερμανοί στρατιώτες ¨ρίχθηκαν στην μάχη¨ για να διασώσουν – απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα ερείπια. Πρόχειρα μαγειρεία του γερμανικού στρατού στήθηκαν σε διάφορες γωνιές του Πειραιά για να προσφέρουν ¨ζεστά γεύματα στα θύματα των συμμάχων¨.

  Μία τεράστια επιχείρηση στήθηκε με αφορμή αυτό το μιλιταριστικό έγκλημα των συμμάχων για να στραφεί ο ελληνικός λαός υπέρ των Γερμανών …, ΟΜΩΣ αυτό δεν έγινε , όσο και περίεργο να σου φαίνεται , ήταν τέτοιο το μίσος ενάντια στους Γερμανούς που ο λαός συνέχιζε να χειροκροτεί πάνω από τις ταράτσες της Αθήνας την εμφάνιση συμμαχικών αεροπλάνων και να ουρλιάζει με χαρά όποτε έβλεπε να καταρρίπτεται στις αερομαχίες ένα γερμανικό αεροπλάνο.

  Και θα σου φανεί παράξενο , αλλά ο παράνομος εθνικιστικός τύπος ( ¨πατριωτικός¨ όμως την συγκεκριμένη ιστορική στιγμή -αυτές τις λεπτές διαφοροποίησεις εγώ τις κάνω και αναγνωρίζω πως και οι εθνικιστές είχαν θύματα ¨για την απελευθέρωση της πατρίδας ) ¨ Ελληνικό Αίμα¨ του Βοβολίνη ( αργότερα στα ¨Δεκεμβριανά και στον Εμφύλιο ¨ έγινε ανοιχτά ¨ μοναρχοφασιστική εφημερίδα ¨) έγραφε με πηχυαία γράμματα και τίτλους ( προφανώς σε απάντηση στην Ναζιστική – φιλοναζιστική προπαγάνδα ) ¨ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΜΑΣ ΞΑΝΑ – ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ¨ !

  Και αυτό μπορεί για σένα να είναι μια ¨τυπική φασιστική αντίληψη και νοοτροπία¨ , ίσως και να είναι , αλλά για μένα εκφράζει τον βαθμό αυτοθυσίας ενός λαού , την μαχητική και όχι παθητική διάθεση ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ( η δανεική αυτή λέξη που παγκόσμια συμβολίζει την εξόντωση των Εβραίων από του Ναζί , οι ίδιοι το αποκαλούν σαν ¨SHOA¨ , έχει τις ρίζες της στο Ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου , της Πάργας , του Αρκαδίου και της Χίου από τους Οθωμανούς – Σύμβολα του ¨Ελευθερία η Θάνατος¨ , και αυτό επίσης δεν πρέπει να το ξεχνάμε ).

  Το έγκλημα αυτό των Συμμάχων και αργότερα ¨συμμάχων¨ δεν αναδείχθηκε στην πραγματική του διάσταση στην Ελλάδα για εύλογους λόγους. Και εγώ θα ήθελα να αναδειχθεί , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ – ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄Π.Π. , διότι , άποψη μου , ¨δεν είναι όλοι οι πόλεμοι ίδιοι¨ , αγαπώ την Ειρήνη , δεν είμαι όμως ¨πατσιφιστής¨ . Προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η ύπαρξη της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης , χωρίς αυτά τα αγαθά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ . Και στο γράφω αυτό διότι η ¨Αριστερά¨ μετά το 1920 σχεδόν ποτέ , μάλλον ποτέ , δεν έβαζε στα κεντρικά της συνθήματα το αίτημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ( είχε μετατραπεί σε ¨μικροαστικό¨ αίτημα ) , Πάντα μιλούσε και μιλά για ¨κοινωνική δικαιωσίνη¨ για ¨δικαίωμα στην εργασία¨ και για ¨κατώτατους μισθούς των 1500 ευρώ¨ ( με κομματικές αναπροσαρμογές -¨ΑΤΑ¨ κάθε χρόνο ) αλλά για ¨Ελευθερία¨ - γιόκ.

  Είναι λίγο δύσκολο την περίοδο αυτή να αναδείξουμε τα συμμαχικά εγκλήματα ( μετά από τον βομβαρδισμό του Πειραιά έγινε και όλοι ¨παράλογοι φονικοί μιλιταριστικοί βομβαρδισμοί των συμμάχων στον Αντιχιτλερικό αγώνα στην Σόφια και την Δρέσδη που ολοκληρώθηκαν με την ρήψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι , το απόλυτο έγκλημα πολέμου κατά την γνώμη μου ) , την στιγμή αυτή , σήμερα που το υπό εκκόλαψη ¨4ο Ράιχ¨ , η ¨Δημοκρατική¨ -Γερμανία , αναπτύσσει έναν Ρεβιζιονιστικό αγώνα Αναθεώρησης της ιστορίας του πολέμου ( ¨και οι σύμμαχοι έκαναν εγκλήματα¨ - ¨όλοι οι πόλεμοι προκαλούν ¨δεινά¨ ) με λανθάνουσες αλλά ξεκάθαρες ¨Ρεβανσιστικές¨ διαθέσεις ( δηλαδή ¨αντεκδίκησης¨ και επιστροφής στις παλαιές δόξες του Ράιχ με δικαίωμα Επικυριαρχίας ( ξανά ) στην Ευρώπη ).

  Δεν γίνεται αυτή την στιγμή να ¨επικεντρωθούμε¨ στα ¨συμμαχικά εγκλήματα¨ ΟΤΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ¨ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ¨ .

  Δεν γίνεται να μιλάμε αυτή την στιγμή για τις ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ευθύνες ( την κύρια ευθύνη φέρει πάντα ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ) των Εγγλέζων και των Ελλήνων αστών στην Λιμοκτονία που έπληξε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια της τριπλής Γερμανό-Ιταλικής-Βουλγαρικής κατοχής , την στιγμή που η ¨Δημοκρατική¨ -Γερμανία ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ( στο ελληνικό κράτος που σε σημερινές τιμές πρέπει να αγγίζουν τα 120 ΔΙΣ Ευρώ ) ΚΑΙ ¨ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨ ( απευθείας σε έλληνες πολίτες που της έχουν κάνει αγωγές για τις χαμένες περιουσίες τους και σαν ¨ψυχική οδύνη¨ για τους δολοφονημένους συγγενείς τους ) .

  Την στιγμή που αρνείται την ικανοποίηση αυτών των δίκαιων αιτημάτων ( όποιος καταστρέφει πρέπει να αποζημιώνει-επανορθώνει - Οι ¨Πολεμικές Αποζημιώσεις¨ είναι η προέκταση του ¨εσωτερικού - αστικού - δικαίου που ισχύει σε κάθε χώρα για την αποκατάσταση των αδικιών ¨ στο ¨Διεθνές Δίκαιο¨ - ΚΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟ -ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ! ) ) με το προκλητικό και προσβλητικό ¨επίσημο¨ επιχείρημα : ¨Σας έχουμε δώσει πολλά μέσω των ¨Ευρωπαϊκών-Εοκικών Κονδυλίων ¨ .

  Την στιγμή που είναι γνωστό ότι με την είσοδο στην ΕΟΚ-Ε.Ε. η Ελλάδα διέλυσε όλο τον πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγικό της τομέα ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ για να γίνουμε ¨γκαρσόνια¨ και ¨delivery boys “ γερμανών τουριστών . Την στιγμή που επίσης είναι γνωστό ότι τα ¨μισά ευρωπαϊκά κονδύλια που πήραμε για έργα από τα ¨διαρθρωτικά ταμεία¨ τα επιστρέφαμε και πάλι σε γερμανικές εταιρείες που αναλάμβαναν την εκτέλεση τους ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ( Ζήμενς – Χόχτιφ κ.α ).

  Την στιγμή που οι γερμανικές τράπεζες για να πάρουν πίσω τα τοκογλυφικά δάνεια τους μας φοράνε καπέλο το Μνημόνιο και μας καταδικάζουν σε μια νέα εν –δυνάμει γενοκτονία , ενώ ΔΕΝ ¨δέχονται συζήτηση¨ για την επιστροφή των κατοχικών ¨δανείων¨ που πήρανε εξαναγκαστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος ( ¨πέρα των ¨νομίμων¨ εξόδων κατοχής ) και τα οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς του μακαρίτη καθηγητή Άγγελου Αγγελόπουλου ξεπερνάνε ( με πολύ χαμηλό τόκο ) τα 60 ΔΙΣ Ευρώ , για να επιβεβαιωθεί το γνωστό άσμα ¨ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ¨ .

  Η συζήτηση σήμερα είναι το πώς εκτιμούμε την πορεία από το Γ΄στο Δ΄ Ράιχ , το πώς εκτιμούμε την Ε.Ε. και πως βλέπουμε το ¨μέλλον μας¨ σε αυτήν ΚΑΙ ΟΧΙ οι φλυαρίες για τα εγκλήματα των αρχικά συμμάχων και αργότερα ¨συμμάχων¨ .

  Με τον καθένα έχουμε ξεχωριστούς λογαριασμούς , τίποτα δεν συμψηφίζουμε , ποτέ δεν πρέπει να συγχωρούμε , εάν δεν υπάρχει ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ .

  Τίποτα δεν ξεχνάμε και ας το επιδιώκουν οι ύποπτοι στον σκοπό τους αναθεωρητές της ιστορίας για το ¨καλό της ανθρωπότητας¨ με το ¨Πάμε μπροστά – δεν κοιτάμε πίσω¨ .

  Όχι στο μίσος – όχι στην μισαλλοδοξία - ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  Στην έξοδο ενός ¨Στρατοπέδου Συγκέντρωσης είχα διαβάσει σαν ¨μήνυμα προειδοποίησης και περίσκεψης¨ μια επιγραφή που έλεγε :

  ¨ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ¨

  Να πάμε όμως μπροστά , που ;

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ φίλε “ tipotis “ , διότι το επαναλαμβάνω εδώ και τριάντα χρόνια σχεδόν σε ότι γράφω :

  ¨Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην Εξουσία – είναι ο αγώνας της Μνήμης ενάντια στη λήθη ¨ ( Μίλαν Κούντερα ) ,

  Τα παραπάνω ισχύουν ¨για μας ¨ .

  Για τους Ρεβιζιονιστές-Αναθεωρητές της ιστορίας , τους ¨εντεταλμένους πανεπιστημιακούς¨ , τους δήθεν ¨open-society¨ - όμως πολύ κλειστούς και δογματικούς ¨οργανικούς διανοούμενους¨ και τους ¨embedded¨ ( ενσωματωμένους) δημοσιογράφους των Μέσων Μαζικής Επιρροής- Επιβολής της μετά το 1990 : ¨Νέας Τάξης Πραγμάτων¨ ισχύει η παρακάτω ¨εντολή¨ :

  ¨ Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει και το παρελθόν.

  Όποιος ελέγχει το παρελθόν, "καθορίζει" το μέλλον. ¨

  George Orwell

  ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ - 3η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του "tipotis":

  1219852 Ευχαριστώ

  από tipotis 1:57μμ, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

  "Το έγκλημα αυτό των Συμμάχων και αργότερα ¨συμμάχων¨ δεν αναδείχθηκε στην πραγματική του διάσταση στην Ελλάδα για εύλογους λόγους. Και εγώ θα ήθελα να αναδειχθεί , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ – ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄Π.Π. , διότι , άποψη μου , ¨δεν είναι όλοι οι πόλεμοι ίδιοι¨ , αγαπώ την Ειρήνη , δεν είμαι όμως ¨πατσιφιστής¨ . Προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η ύπαρξη της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης , χωρίς αυτά τα αγαθά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ".

  Νομίζω ότι αυτό το σχόλιό σου αναδεικνύει και το δικό μου πνεύμα, βάσει του οποίου ξεκίνησε και αυτή η συζήτηση. Πρόσθεσες στις γνώσεις και την κοσμοθεωρία μου και σε ευχαριστώ γι αυτό.

  over and out!

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1219478

  Υ.Γ. ( ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ) : ¨Νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ επί του ¨Γερμανικού-ΑΞΟΝΑ¨ και των Αναθεωρητών-Ρεβιζιονιστών της Ιστορίας ¨ ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.