#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κόμμα επιστρέφει…Οι υπουργοί δεν ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό πρόθυμοι και τα κομματικά στελέχη δεν τα κατάφερναν. Όσο για τους βουλευτές, οι περισσότεροι χάθηκαν στον κοινοβουλευτικό ωκεανό των υποχρεώσεων, ενώ η ποιοτική στάθμη ήταν χαμηλή. Ο Αντώνης Σαμαράς σάλπισε για την εξόρμηση και έδωσε από χθες τα ηνία του κόμματος στη νέα γενιά. Αυτή θα αποφασίσει πλέον που θέλει να πάει το κόμμα. Αν θα το τρέξει, αν θα δουλέψει, αν θα ξανασυναντήσει, μυρίζοντας θυμάρι και βασιλικό, τις χαμένες γενιές των νεοδημοκρατών που βρήκαν στέγη αλλού.

Από χθεςωτο πρωί, αντικειμενικά, παρά την όποια κριτική μπορεί να ασκηθεί για το γεγονός ότι δεν στήθηκε κάλπη για το νέο γραμματέα, Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά τον ανακήρυξαν, γυρίζει μια νέα σελίδα στο κόμμα. Ουσιαστικά το κόμμα επιστρέφει και καλείται να πιάσει το νήμα που το άφησαν κάποιοι πριν από πολύ καιρό.

Ο Πρωθυπουργός έχει σημάνει την πολιτική αντεπίθεση που είναι αναγκαία για να υλοποιηθεί και το σχέδιό του για τη «Νέα Ελλάδα». Ο στόχος είναι: «Θέλουμε να μπούμε ξανά στο καφενείο, εκεί όπου δεν ακούγεται πια η φωνή της ΝΔ. Και η νέα ηγεσία του κόμματος είναι η πλέον κατάλληλη να το πετύχει».

Επιστροφή σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές; Πιθανόν. Η ουσία είναι ότι το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να ανακάμψει στηριζόμενο στον «ανώνυμο και παραμελημένο κομματικό στέλεχος» και όχι μόνο στον βουλευτή». Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου εμμένουν στην άποψη ότι και η δράση των «αφανών και σιωπηλών τής ΚΟ» θα φέρει πολύ σύντομα αποτελέσματα.

«Ο βουλευτής γνωρίζει καλά την περιφέρειά του, τους ξέρει όλους έναν προς έναν και μπορεί να τους μιλήσει στη γλώσσα τους». Προφανώς θα τους μιλήσει απλά πίνοντας καφέ μαζί τους. Εν αντιθέσει προς τους υπουργούς, οι οποίοι κατά κανόνα εμφανίζονται σε μια περιοχή «περιστοιχιζόμενοι από κουστωδίες, ομιλούν από καθέδρας, συγκεντρώνουν και μερικά σημειώματα με αιτήματα και αποχωρούν χωρίς να σφίξουν το χέρι του ακροατηρίου τους και χωρίς καλά καλά να καταλάβουν σε ποιους μιλούσαν».

Μαζί με τους βουλευτές θα είναι και το κόμμα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, αφού ελάχιστα μέλη της σημερινής κυβέρνησης συχνάζουν σε μέρη όπου μπορούν να συναντήσουν κοινούς θνητούς.

Μπορεί να αρχίσουν σιγά-σιγά τα μπάνια του λαού, αλλά η καλύτερη περίοδος για επαναπροσέγγιση με τον κόσμο είναι αυτή, με τα πανηγύρια στην περιφέρεια να έχουν την τιμητική τους και άρα το κόμμα πρέπει να δώσει το παρών για να ξανανταμώσει την βάση.

Αυτή η αντεπίθεση θα έχει ως αιχμή το νέο γραμματέα και τους βουλευτές, θα συμπεριλάβει όμως και το σύνολο των στελεχών της ΝΔ, ώστε να αναδειχθεί και η μεγάλη προσπάθεια που έγινε επί ένα χρόνο με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά.

Εκ παραλλήλου κυοφορούνται αλλαγές στην πολιτική και στην οργανωτική δομή του Κινήματος και εκ των πραγμάτων θα ανανεωθούν και οι γραμματείες του κόμματος. Η ανασύνθεση έχει ξεκινήσει εκ των έσω και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή. Μένει να αρχίσει να φαίνεται και στο πολιτικό σύστημα.

Αργά και μεθοδικά θα προωθηθούν πρόσωπα, ιδέες και μηχανισμοί που θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου πολιτικού συστήματος για τη διαμόρφωση του οποίου εξελίσσεται επιπροσθέτως και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, το οποίο προετοιμάζει μετακινήσεις πολιτικών στελεχών, αλλαγές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και διευκόλυνση της αποσύνθεσης των αντιπάλων, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Η ουσία είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σήμα ότι το κόμμα επιστρέφει. Η ΝΔ του μέλλοντος, στην εποχή της Νέας Ελλάδας θα είναι ένα διαφορετικό κόμμα.

 Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 08/07/2013 08:11:54

  Το γνωστό κόλπο να εκμεταλλευτούμε τη λήθη του κόσμου και να (ξανα)εμφανιστούμε σωτήρες. Αυτή τη φορά, αυτά που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια, πόνεσαν πολύ και δε ξεχνιούνται.

  Και σίγουρα οι εξηγήσεις τους θα είναι δύσκολα στα καφενεία, που όπως και να το κάνουμε, καμιά φορά υπάρχουν και σουρωμένοι.

  • Leman avatar
   Leman @ Δρυς 08/07/2013 14:30:23

   Γεια σου δρυ αρχοντα!!!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Δρυς 09/07/2013 00:07:41

   Δειτε εσεις πρωτα τι θα κανετε στο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστωσες σας, κι αστε τη Ν.Δ να πορευτει οπως νομιζει.

   • Δρυς avatar
    Δρυς @ Μικρασιάτης 09/07/2013 06:25:38

    Μικρασιάτη, η ταμπέλα σου είναι λάθος εκτός από αυθαίρετη. Η κριτική μου δε συνεπάγεται και την τηλεμεταφορά μου στο μη νεοδημοκρατικό χώρο. Και αυτό επιθυμώ για όλους, ενεργητική πολιτική στάση, και όχι πολιτική θρησκευτική ευλάβεια. Η ΝΔ πορεύεται πολιτικά και έχει ανάγκη ψηφοφόρων, δεν πορεύεται προς το Γολγοθά βαστώντας το σταυρό.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/07/2013 10:19:16

  ''Ομονοουντων αδελφων συμβιωσης παντος τειχους στεροτερα'' Αντισθενης .

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/07/2013 10:29:17

  Mε επιλογές τύπου ...Παπαμιμίκου για μια κορυφαία θέση, όπως αυτή του Γραμματέα, το κόμμα δεν...επιστρέφει, αλλά ....αποστρέφει....

  • tak avatar
   tak @ Κώστας Ροδινός 09/07/2013 12:59:22

   Αλήθειες Κώστα μου, αλήθειες...
   Επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία, πώς;
   Ως κόμμα αρχών;
   Πού το λέει;
   Και γινόμαστε και κακοί!

 4. Νίκος Καπλάνης avatar
  Νίκος Καπλάνης 08/07/2013 10:44:47

  Καλή Δύναμη!Ελπίζω να στελεχωθούν απο νέα & άφθαρτα πρόσωπα & οι γραμματείες του κόμματος.Αρκετά με τους απαρχαιωμένους!!!!!

 5. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 08/07/2013 14:29:14

  http://www.antinews.gr/2013/06/09/218329/

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/07/2013 15:46:54

  Αυτό το σχόλιο με τα πανηγύρια δεν σοβαρολογείτε έτσι;

  Έτσι τα ποιοτικά νέα στελέχη του κόμματος θα επικοινωνήσουν με τη βάση και την κοινωνία; Υποτιμάτε και τα στελέχη και την κοινωνία.

  Εξέλιπαν η κοινή λογική, η καθαρή τσέπη και η θέληση να βοηθήσει κανείς τα κοινά, για να δώσουν σε νέους ανθρώπους το διαβατήριο για την πολιτική ενώ συνεχίζουν να κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια; (τι είπα τώρα, άκυρον, παρασύρθηκα...)

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/07/2013 20:13:06

  Η μεταλαμπάδευση των αρχών του φιλελευθερισμού και η κάθοδος προς το λαό από τη νεολαία θα ξεκινήσει μεταξύ γουρνοπούλας και μαργωμένης μπύρας.
  Σε κάθε πανηγύρι θα εξορμήσουν οι φλογεροί κύρηκες της ιδεολογικής πρωτοπορίας του κόμματος τονίζοντας ότι οι ιδέες μας παραμένουν ιστορικά αδικαίωτες ενώ η κομμουνιστική μεθοδολογία σαμποτάρει την πρωτοπορία της ελεύθερης αγοράς με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την ανάπτυξη της χώρας και για τον αγώνα αποδέσμευσή της από τα μνημονιακά δεσμά.
  Αμήν

 8. Anast.t avatar
  Anast.t 08/07/2013 20:53:19

  Πρέπει να δώσετε και "όπλα" στους κομματικούς παράγοντες.
  Όχι μόνο να λένε "ευρώ πάση θυσία".
  Είναι λίγο βαρετή κουβέντα στα καφενεία.
  Επίσης θα προτείνω, να ΜΗΝ ξεκινήσουν από Κολωνάκι μεριά.
  Α, ξέχασα, με συγχωρείτε.
  Στο Κολωνάκι δεν έχει καφενεία, έχει μπουτίκ καφέ...

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 08/07/2013 21:12:09

  Απο την ομιλία του Πρωθυπουργού μιλία του στην συνεδρίαση του νέου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ:«Πολιτική τι σημαίνει; Σημαίνει ιεράρχηση! Δηλαδή να ιεραρχείς κάθε φορά τι θα κάνεις, που θα δώσεις το βάρος, με ποιον θα συνεργαστείς, για να επιτύχεις εκείνα που σήμερα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται… Άλλωστε, όλοι κάναμε λάθη. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, εκείνοι που δεν κυβέρνησαν! Σήμερα όμως, έχεις από τη μια πλευρά αυτούς που είδαν τα λάθη και τα διορθώνουν. Κι από την άλλη αυτούς που παριστάνουν τους «αλάνθαστους»

  Υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο και θα συμπλήρωνα στην ρήση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ γιατί Πολιτική σημαίνει και τέχνη του Προβλέπειν. Τά λάθη διαχρονικά αποτέλεσαν τον καλύτερο δάσκαλο , παράλληλα δε όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς τόσο πιο γρήγορα μειώνονται οι συνέπειες του.Παράλληλα δε το πλέον φρόνιμο είναι να διδάσκεσαι απο τα λάθη των άλλων και δη όταν πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους ανεξαρτήτου χώρου όπου κινούνται και ιδεολογικού χρώματος.

  Αν για κάτι η πραγματική αριστερή πολιτική σκέψη πλεονεκτούσε στον Ελλαδικό χώρο ηταν για το ότι ποτέ δεν ξεκίνησε την όποια μάχη, τον όποιο πόλεμο με ηττοπάθεια.Αλλωστε και αυτό ήταν και είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας.Πάντα ξεκινούσαν ολίγοι, πάντα τους αγνούσε το πλήθος ,πάντα τους χλεύαζε , μετά τους οικτοιρούσε και στο τέλος τους αποθέωνε στην νίκη τους για να τους ξεχάσει πάλι χρόνους μετά.Πάντα ξεκινούσε με πίστη στο όραμα με ατσάλινη θέληση, με μεγάλη καρτερικότητα , με πίστη στην βασική αρχή της Φυσικής, πίεση και χρόνος, κατι ανάλογο με το θα εφάγωμεν το βράχο με τα νύχια γατί η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου.

  Ξέρετε η σύνθεση παράγει εκρηκτικό μίγμα.Οταν, εάν και εφόσον ανταμώσει ο κομματικος σωλήνας με τους ερχόμενους απο τα γουναράδικα , με αυτούς που δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα, με τους ολίγους - οποίοι και πάντα αδιαφορύσαν για το πλήθος , αγνοώντας και την δύναμη του ισχυρού,- και δεν εξηφανίσθησαν ποτές γιατί πάντα υπάρχει η μαγιά σε τούτο το τόπο θα ιδούν άπαντες για μαι ακόμη φορά πώς όταν οι λίγοι το αποφασίζουν και την απόφαση την κάμουν πράξη λίγες φορές χάνουν, πιότερες κερδίζουν

  Μα καιν χάσουν κιαν κρεμαστούν και άπαντες τους κοιτούν σιωπηλοί ακόμα και αυτοί που χτές τους χειροκροτούσαν πάλι νικητές είανι γιατί δεν σήκωσαν το κεφάλι στο ξάγναντο για να το βάλουν στο ντορβά, Η μιζέρια ποτέ δεν ήταν πολτική θέση.

 10. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 09/07/2013 00:21:26

  Καντε αυτα που πρεπει, κι ο απλος Ελληνας, η Ελληνικη μεσαια ταξη, θα στηριξει ξανα τη Ν.Δ. Καλως ή κακως, η επομενη επιλογη (ΣΥΡΙΖΑ) ειναι για γελια και για κλαματα... και η υπολοιπες ΑΝΕΛ, ΚΚΕ κτλ , δεν χρειαζονται σχολιασμο.

  Η Χ.Α , ναι μεν δεν εχει λαμογια μεσα, αλλά σε πολλα θεματα εχει παρα πολυ ακραιες θεσεις, συν οτι εχει στο πυρηνα της θαυμαστες του γ' ραιχ, οποτε ΔΕΝ προκειται ποτέ να γινει μερος οποιουδηποτε Κυβερνητικου σχηματος. Αρα οποιος τη ψηφιζει ναι μεν νομιζει περναει καποιο μηνυμα, αλλά ουσιαστικα πεταει τη ψηφο του, και εμμεσα αβανταρει το Τσιπρα και τους λοιπους Εθνο-Μηδενιστες του ΣΡΖ.

  Αρα αν η Ν.Δ κανει μερικα απλα πραγματα, ο κοσμος θα στραφει και παλι σε αυτην μαζικα! Παρολα τα στραβα της, δεν υπαρχει αλλη επιλογη. Αλλα πρεπει να κανει καποια πραγματα, αλλοιως ο κοσμος πανω στην οργη του, ισως στραφει σε τραγικες επιλογες...

 11. Πρώην ΝΔ avatar
  Πρώην ΝΔ 09/07/2013 08:01:11

  Θα βγει ο βουλευτής στην κοινωνία, που την ξέρει και έναν προς έναν, να εξηγήσει τι;

  Ξέρετε ότι γιά το δίλιτρο αυτοκίνητο που αγόρασα 23.000 € αφορολόγητο ως τρίτεκνος,με την προτροπή της πολιτείας γιά να μεταφέρω την οικογένεια μου, θα πληρώνω φόρο ...πολυτελείας ενώ σήμερα δεν αξίζει ούτε 4.000 € ;

  Ξέρετε ότι έκοψαν το τριτεκνικό επίδομα από την αρχή του 2013 με την διαβεβαίωση ότι θα το δώσουν ...αναδρομικά στα τέλη Ιουνίου και μέχρι σήμερα καμμία ενέργεια;

  Ξέρετε ότι σε εγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα προ διετίας έχω καταβάλλει όλο το ποσόν της επένδυσης και δεν μπορώ να εισπράξω το 50 % της κρατικής συμμετοχής επειδή από τις αρχές του έτους δεν μπορώ να βρω την υπάλληλο στο υπουργείο που χειρίζεται τον φάκελλο γιά να συνεννοηθούμε γιά ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ που μπλοκάρει την υπόθεση,η δε έλλειψη αυτών των χρημάτων με έχει καταδικάσει σε ανέχεια;;;;;;;;;;

  Ξέρετε,ξέρετε,ξέρετε.......

  Και τελικά πείτε μου,τι θα μου εξηγήσει γιά την "Νέα Ελλάδα" ο βουλευτής ;;;;;

  Έχω σιχαθεί τα πάντα.

  Και γιά όσους απορούν γιατί η Χρυσή Αυγή έχει τέτοια άνοδο,οι απαντήσεις είναι παραπάνω..........

 12. Νεύτων avatar
  Νεύτων 09/07/2013 10:06:18

  "...του οποίου εξελίσσεται επιπροσθέτως και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, το οποίο προετοιμάζει μετακινήσεις πολιτικών στελεχών..."
  Διαφωνώ κάθετα με αυτό! Ακόμη στις μετακινήσεις πολιτικών στελεχών είμαστε; Μα δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι μόνον η ΝΕΑ γενιά πολιτικών στελεχών, ευθυγραμμισμένη με το όραμα του Αντώνη Σαμαρά θα κάνει τη διαφορά;
  Τα φθαρμένα υλικά όταν μετακινούνται, συνήθως αποδομούνται και σκορπίζονται. Γίνονται σκόνη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.