#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/03/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κυπριακό γρανάζι μπλοκάρει την τευτονική μηχανήΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η απόφαση του Eurogroup, ήτοι των Γερμανών, για το πρωτοφανές δημευτικό μέτρο σε βάρος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, δεν είναι παρά μια πράξη πολέμου.

Στόχος η Μικρή Ελλάδα του Νότου, το φυσικό αέριο και τα ρωσικά συμφέροντα και κεφάλαια.

Μπορεί ο Σόϊμπλε με κυνικό τσαμπουκά να αποκάλεσε ασήμαντη απειλή μια κυπριακή άτακτη χρεωκοπία κι έξοδο από το Ευρώ, φαίνεται όμως κι από την αντίδραση των χρηματιστηρίων ακόμη και στην μακρινή Ιαπωνία, πως δεν είναι έτσι. Κι όσο θα μένουν οι κυπριακές τράπεζες κλειστές κι η αβεβαιότητα θα πλανιέται για το τι μέλλει γενέσθαι, θα σφίγγουν τα γάλατα, ακόμη και στις παχιές τευτονικές αγελάδες στο Σβάρτσβαλντ.

Η Γερμανία είχε πάντα άχτι των πακτωλό ρωσικών και άλλων κεφαλαίων που συγκέντρωσε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, με την χαμηλή φορολογία, τις υπεράκτιες εταιρείες κι ένα μικρό αλλά σοβαρό ευρωπαϊκό κρατικό μηχανισμό, με καλές τηλεπικοινωνίες και στρατηγική γεωγραφική θέση.

Και μην ακούτε τους μύθους και την ηθικολογία του Βερολίνου. Πρωταθλητές στην απάτη αλλά όχι με ψιλολόγια, τεμπέληδες σε σχέση με τους Έλληνες, το λένε οι στατιστικές, έκαναν επιστήμη την διαφορά. Τους καθόταν λοιπόν στο μάτι τόσο χρήμα να συγκεντρώνεται στην μικρή χώρα, που είχε το θράσος να τρίψει στα μούτρα των ξένων το επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν και που τώρα βρήκε και τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, έχοντας θεμελιώσει και μια εξαιρετική σχέση με το Ισραήλ.

Κι επειδή τυχαίνει να έχω ιδία γνώση και αντίληψη για τον μέσο Έλληνα της Κύπρου, σας διαβεβαιώ πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τους σχεδιασμούς του Βερολίνου, των συμμάχων του και των εγχωρίων βολικών και πειθήνιων.

Ο άλλος στόχος των Γερμανών είναι τα ρωσικά συμφέροντα, η αποπομπή τους από την Κύπρο.

Πλην όμως η Μόσχα συνειδητοποίησε άμεσα το μέγεθος της ενδεχόμενης ζημιάς. Δεν είναι απλά τα 5 με 6 δισεκατομμύρια που θα χάσουν Ρώσοι καταθέτες αν υλοποιηθεί το κούρεμα. Υπάρχει κίνδυνος, αν υλοποιηθεί το πρωτοφανές μέτρο σε βάρος των καταθετών, να κλατάρει όλο το τραπεζικό σύστημα, γιατί ποιος θα έχει εμπιστοσύνη για το τι θα συμβεί παρακάτω και να χάσουν πολύ περισσότερα!

Η Ρωσία όμως κατάλαβε κυρίως και τον πολιτικό στόχο. Ότι έχουν να κάνουν με μια εχθρική πράξη εναντίον της γεωπολιτικής παρουσίας της.

Οι πληροφορίες λοιπόν λένε πως ήδη οι Ρώσοι παρενέβησαν και πρότειναν στην κυπριακή κυβέρνηση την χρηματοδότηση με ένα ποσό μαμούθ, για τα κυπριακά μέτρα, 25 δισεκατομμυρίων Ευρώ της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας στην Κύπρο, ώστε μέσω αυτής να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα ή να αγοράσουν τις δυο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και την Λαϊκή, ζητώντας παράλληλα και δύο οικόπεδα για έρευνα και συνεκμετάλλευση.  Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες, όμως στην πολιτική συνήθως διαψεύδονται τα αληθή. Αύριο πάντως το πρωί ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών αναχωρεί εκτάκτως για την Μόσχα, όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του. Για το ποια είναι η αλήθεια, κοντός ψαλμός…

Εφόσον αληθεύει, αν ο Αναστασιάδης πει όχι, ευθυγραμμιζόμενος με τις θέσεις του Βερολίνου κι άλλων που θέλουν την αποκοπή από την Μόσχα, τότε οι Ρώσοι έχουν ένα απλό «πυρηνικό όπλο»: να διατυπώσουν την πρόταση επισήμως και δημόσια. Τότε ο Κύπριος Πρόεδρος θα βρεθεί σε δεινή θέση.

Ήδη άλλωστε η κύρωση της τραγικής εφάπαξ φορολόγησης των καταθέσεων από την Βουλή αναβλήθηκε και φαίνεται πως ο λόγος είναι απλός: δεν περνάει, δεν περνάει.

Οι κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τετάρτη, πολιορκούμενες από πολίτες και δεχόμενες βροχή ηλεκτρονικών εντολών για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, που θα μένουν ανεκτέλεστες μέχρι ν’ ανοίξουν και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Κι όσο αυτό συμβαίνει, θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία για τους πάντες, για την Κύπρο, τους Ευρωπαίους εταίρους της και τους Ρώσους.

Κι όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα των Ελλήνων της Κύπρου, καταλαβαίνουν πως τα πράγματα για τον Νίκο Αναστασιάδη είναι ήδη πολύ δύσκολα. Το κύρος της προεδρίας του πλήττεται πριν καλά – καλά ξημερώσει.

Κι οι Κύπριοι, ο απλός λαός, είναι επιβιωτικά όντα. Πείσμονες. Έχουν ελαττώματα όπως όλοι οι Έλληνες, όπως όλοι οι άνθρωποι, δεν πέρασαν όμως δια πυρός και σιδήρου από τα πεδία της Ιστορίας, χωρίς να σφυρηλατήσουν κι ανεκτίμητες αρετές. Και τώρα αισθάνονται για πολλοστή φορά πολιορκούμενοι αλλά κι εξαπατημένοι. Η αντίδραση τους δεν θα είναι με το γάντι…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 19/03/2013 11:14:24

  Για να δούμε αγαπητέ Φαήλο,
  Θα τολμήσουν στ' αλήθεια αυτή τη φορά οι Ρώσοι, ή θα παραμείνουν και πάλι "εντός των προκαθορισμένων ορίων"? Κι οΧριστόφιας τους τ'όχε ζητήσει αλλά δεν του έκαναν τη χάρη...

 2. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 19/03/2013 11:15:50

  Ἄν ἡ κυπριακή Βουλή σήμερα ψηφίσει ΟΧΙ τί προβλέπεις νά γίνει;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος Τ. 19/03/2013 13:30:23

   Δεν αρκεί μόνο αυτός ο παράγοντας. Μένει να δούμε τι πραγματικά θα προτείνουν οι Ρώσοι, τι θα γίνει μόλις ανοίξουν οι τράπεζες (της Κορέας, λέω) κλπ.

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 19/03/2013 11:18:55

  Βλέπω καλά ή "κάνουν πουλάκια" τα μάτια μου;
  Συμφωνείτε με τον κ. Τσίπρα αγαπητέ Φαήλε;
  "Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup, ώστε όχι μόνο να μη θεωρηθεί ως προηγούμενο και εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, αλλά και επειδή, όπως είπε, είναι μια λάθος πολιτική απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τη σταθερότητα όλης της ευρωζώνης".
  Ο "ιστορικός συμβιβασμός αλά Ελληνικά" αποκτά νέους υποστηρικτές. Καλό σημάδι, συνεχίστε, η εθνική σύγκλιση των "αντιθέτων" εν μέσω της κρίσης θα έλθει απο απροσμενους δρόμους.
  "Coincidentia oppositorum", έλεγαν οι σοφοί Αριστοτελικοί θεολόγοι του Μεσαίωνα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Uncle Stgm 19/03/2013 13:20:24

   Μπορεί ο Τσίπρας να συμφωνεί μαζί μου. Μην είσαι όμως σίγουρος ότι αύριο ή την άλλη εβδομάδα πως θα εξακολουθεί να συμφωνεί με τον εαυτό του.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 14:10:05

    Η μάχη θα κριθεί σήμερα αγαπητέ Φαήλο. Οπως στις Θερμοπύλες. Αθηναίοι και Σπαρτιάτες μαζί. Μετά είχαν ΟΛΟ το χρόνο για τους Πελοποννησιακούς Πολέμους, διότι ούτε οι μεν ούτε οι δε εξακολουθούσαν να συμφωνούν με τον εαυτό τους για πολύ καιρί. Ετσι κι αυτοί, πότε έλεγαν ΝΑΙ και πότε ΟΧΙ...

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Αρχιμήδης 19/03/2013 14:44:39

     + 10000000000000000000000000

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/03/2013 11:21:19

  Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ειχαν καμμια υποχρεωση οι Γερμανοι να καλυψουν τις ζημιες των Ρωσων καταθετων σε κυπριακες τραπεζες.Μα καμμια.
  Εαν ειναι αληθης η ειδηση ας τις καλυψει η Ρωσια που εκανε για μηνες το κοροιδο οπως και ο Χριστοφιας ενω το προβλημα γιγαντωνοταν.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ ψυχραιμια 19/03/2013 11:59:43

   Αν είναι έτσι, όμως, από πού προκύπτει η υποχρέωση των Ρώσων καταθετών να καλύψουν το Κυπριακό χρέος;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Νιόβη 19/03/2013 12:47:19

    +1000 Νιόβη

    & για να σταματήσει φίλε Ψυχραιμία το παραμύθι των ΜΜΕ και λοιπών της "κάλυψης"
    Δανεικά δίνουν στο Νότο που τυπώνει η ΕΚΤ τα δίνουν με εγγυήσεις κρατικές σε ιδιωτικές Τράπεζες που δανείζουν το Κράτος που εγγυήθηκε ....και την επιστροφή τους να είναι εξασφαλισμένη.
    Κανένας πολίτης του Βορρά δεν φορολογείται επιπλέον για να δανειστούν οι "τεμπέληδες" του Νότου

    • Scarface avatar
     Scarface @ Ο Ιθαγενής 19/03/2013 14:42:03

     Εγω που εχω μαγαζι και περνουν πολλα χαρτονομισματα απο τα χερια μου, εχω παρατηρησει οτι τον τελευταιο ενα-εναμιση χρονο, κυκλοφορουν παρα πολλα ολοφρεσκα 50ρικα με το γερμανικο Χ απανω, ειδικα τις περιοδους πληρωμων των συνταξιουχων. Τι σημαινει αραγε αυτο?

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Νιόβη 19/03/2013 13:51:51

    Απλά το καλύπτουν ή το αγοράζουν σε μια πολύ καλή τιμή;

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ ΑΓΡΟΤΗΣ 19/03/2013 14:34:13

     Αν το αγοράσουν, δεν θα το αγοράσουν με συνεταίρο τη Γερμανία. Έτσι νομίζω εγώ, τουλάχιστον. Ούτε θα το αγοράσουν με κούρεμα των καταθέσεων και δη των Ρωσικών. Εκτός από όλα τ᾽ άλλα, αυτό τους ταπεινώνει και, κατά τη γνώμη μου πάντα, η Ρωσία δεν θα ανεχτεί να της τσαλακώσουν το ίματζ. Αν πραγματικά τους συμφέρει να αγοράσουν το χρέος της Κύπρου, θα ρίξουν δισ. στις Κυπριακές τράπεζες (θα αγοράσουν τις τράπεζες απ᾽ ευθείας) και θα απαιτήσουν δικαιώματα θηριώδη στο φυσικό αέριο.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Νιόβη 19/03/2013 16:45:48

      Ωραια ρε παιδια.Ας απορριψουν το κακο γερμανικο σχεδιο οι Κυπριοι και ας βρουν απο αλλου λεφτα.
      Δεν εχει κανεις αντιρρηση.

 5. Sceptic avatar
  Sceptic 19/03/2013 11:31:08

  Οι Κυπριακές τράπεζες επλήγησαν κατά κύριο λόγο διότι αγόραζαν αβέρτα Ελληνικά ομόλογα ... έλεος βρε παιδιά δεν φταίει το ΑΛΤΕΡ για όλα ... λιγάκι ντροπή δεν βλάπτει μερικοί μερικοί...

  • kouvari avatar
   kouvari @ Sceptic 19/03/2013 14:44:33

   Ειναι ενας απο τους λογους αυτος....
   Οχι ο πρωτος ομως....

 6. Δρυς avatar
  Δρυς 19/03/2013 11:32:39

  Εύγε Φαήλο, καταπληκτικό άρθρο.

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/03/2013 11:36:03

  Αγαπητέ Φαήλο,
  Νομίζω ότι όλοι γνώριζαν τι παίζεται στην Κύπρο.
  Οι Ρώσοι άφησαν την Ισλανδία πριν 5 περίπου να πτωχεύσει.
  Οι Ισλανδοί πριν την πτώχευση και επί 3 περίπου χρόνια με ρωσικό χρήμα αγόραζαν μεγάλες εταιρίες στη Σκανδιναβία. Όλοι εκει ρωτούσαν για το πόθεν έσχες. Με τον μπακαλιάρο τόσο χρήμα!
  Τελικά αφέθηκε να πτωχεύσει.
  Γνωρίζουμε ότι η Ισλανδία έχει ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική θέση για τη Δύση. Το φλέρτ έπρεπε να τελειώνει.
  Η σειρά της Κύπρου.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Μανιάτης 19/03/2013 13:51:49

   Αυτο που λετε Μανιατη σημαινει οτι γινονται οι απαραιτητες κινησεις στη σκακιερα πριν ξεκινησει η ...μαχη.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Μανιάτης 19/03/2013 14:10:38

   Ναι Μανιάτη, αλλά μιά του κλέφτη, δυό του εκβιαστή, μπορεί να ήρθε η ώρα των νεοναζιστών, να λάβουν ότι ακριβώς δικαιούνται.....

 8. ΑΖ avatar
  ΑΖ 19/03/2013 11:42:48

  Ο πατριωτης Αναστασιαδης δεν προλαβε να βγει και τσαακ! Αφου φτωχοποιηθει και ο νοτος, μια λυση ΑΝΑΝ θα μπει απο το παραθυρο. βεβαια το ¨ξανθον γενος" μπορει να δωσει 5 ψωροδις και να παρει σαν εγγυηση καποιο περιουσιακο στοιχειο (πχ συμβολαιο εκμεταλλευσης οικοοπεδου αεριου). Αν κατι τετοιο δεν γινει, αυτο θα σημαινει οτι εχουν συμφωνησει Ρωσοι-Δυτικοι μεχρι που μπορουν να παρεμβουν στις περιοχες του κοσμου (μια Γιαλτα ας πουμε). Οποτε τζαμπα πουλαει βιβλια ο Λιακοπουλος.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/03/2013 12:49:12

  κ Κρανιδιώτη,

  μόνο στην τευτονική μηχανή;
  Γιατί αν μείνει το ΟΧΙ όσοι συνομιλούν με υπαλλήλους (τρόικα) στη χώρα δεν θα έχουν πρόβλημα;
  Όταν το ΟΧΙ έφερε έστω αλλαγές στις θέσεις των Τευτόνων;

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 19/03/2013 13:24:26

  Στις Βρυξέλλες λένε ότι η Κύπρος έχει «τελειώσει» ως χρηματοπιστωτικό κέντρο και αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση των 17 της ευρωζώνης. Η απόφαση αυτή περιγράφεται σε δύο επίσημα κείμενα: τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για την Κύπρο και το ανακοινωθέν του Εurogroup της 16ης Μαρτίου. Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ εκτιμούν ότι το μέγεθος του τραπεζικού τομέα στο νησί είναι δυσανάλογο με την οικονομία και αποτελεί πόλο έκνομων συναλλαγών.Συνιστούν λοιπόν στην Κύπρο, ανεξαρτήτως μνημονίου πως θα πρέπει να στραφεί σε άλλους τομείς της οικονομίας για να αντισταθμίσει τις απώλειες από το «ξεκούρδισμα» του τραπεζικού κλάδου. Ήδη από το καλοκαίρι του 2012, όσοι βρίσκονταν κοντά στις διαπραγματεύσεις με την τότε κυπριακή κυβέρνηση γνώριζαν πάρα πολύ καλά ότι ο τραπεζικός τομέας θα συρρικνωνόταν, όποιο κι αν ήταν το ύψος του τελικού δανείου.
  απο την real.gr

 11. Κοινός Νους avatar
  Κοινός Νους 19/03/2013 13:28:59

  Οι Κύπριοι δεν ξέχασαν ως φαίνεται την εισήγηση των Γερμανών, πριν μόλις τρεις μήνες, για αποστολή «Φορο-κομάντο» στο νησί:
  h**p://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=337249

 12. πολιτης avatar
  πολιτης 19/03/2013 13:36:24

  ειναι πλεον σαφες οτι η ΕΕ πλεον δεν υφισταται στην ουσια παρα μονο στα λογια.
  η γερμανια δια μεσου σοϊμπλε δεν τηρει ουτε τα προσχηματα. επειδη η κυπρος ειναι μικρη οικονομια και δεν μπορει να τους επηρεασει την καταστρεφουν. δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο. επικαλουνται ανερυθριαστα την ηθικολογια της αυταρκειας και την αρνηση τους να πληρωνει ο γερμανικος λαος τα σπασμενα των "σπαταλων" λαων του ευρωπαικου νοτου.
  ποιοι ? οι γερμανοι των 2 παγκοσμιων πολεμων, οι γερμανοι με τις μεγαλυτερες διαγραφες χρεων στην παγκοσμια ιστορια. οι γερμανοι με τις μεγαλυτερες παγκοσμιως σε διαφθορα εταιρειες. οι γερμανοι που μας χρωστανε εδω και 6 δεκαετιες απο τα κατοχικα δανεια και πολεμικες αποζημιωσιες εκατονταδες δις ευρω. οι γερμανοι που εχουν οφεληθει τα μεγιστα απο την ΕΕ εις βαρος των υπολοιπων εταιρων τους.
  εχουν ποδηγετησει την ΕΕ και μεχρι στιγμης την εχουν καταστησει υποχειριο τους. ειναι αποφασισμενοι να προχωρησουν στο 4 ραιχ με οικονομικους ορους πλεον για αρχη. θεωρουν οτι στη νεα τους προσπαθεια χρησιμοποιωντας την, εν πολλοις δωρισμενη απο τους υπολοιπους. τωρινη οικονομικη τους ισχυ θα επικρατησουν αναιμακτα στους λαους την ευρωπης. το περιεργο και πλεον επικινδυνο σημερα ειναι οτι εχουν μαλλον προσεταιριστει ή εχουν εξασφαλισει την ανοχη των παλαιοτερα αντιπαλων τους. τους αμερικανους και τους βρετανους οι οποιοι υποκυπτουν μεχρι στιγμης στην αντιμετωπιση του ρωσικου κινδυνου. εχουν καταφερει οι γερμανοι να θεωρηθουν ως η δυναμη που θα αναχαιτησει τους "κακους" ρωσους, σε συνεργασια με την τουρκια.
  οι αμερικανοι και οι βρετανοι στην προσπαθεια τους αυτη λησμονουν την ιστορια η οποια δυστυχως θα επαναληφθει. η ρωσοι απο την αλλη ειναι εκ νεου αναποφασιστοι και χλιαροι στις αντιδρασεις τους. οι δε γαλλοι απλα ειναι μια απογοητευση και σε καμμια περιπτωση δεν μπαινουν στο παιχνιδι ανασχεσης εξατιας ελλειποβαρους ηγεσιας.
  στην πλατη της κυπρου εξελισσεται η συνεχεια του πειραματος της ελλαδας. ολα αυτα στην πλατη του ελληνισμου. η λαιλαπα της παγκοσμιοποιησης των δυτικων φαινεται οτι δεν εχει τον ελληνισμο στους σχεδιασμους της.
  ηλθε η ωρα για νεα γιαλτα και να ξεπεραστουν τα γεωστρατηγικα ταμπου και προσανατολισμοι μας. επιβαλλεται πλεον να διαμυνησουμε προς ολους οτι δεν θα παραμεινουμε προσκολημενοι σε ενα αρμα που μας οδηγει στην καταστροφη και τον αφανισμο σαν εθνος. τις πλουτοπαραγωγικες μας πηγες και τη γεωπολιτηκη μας θεση δεν τις παραχωρουμε ουτε τις εκχωρουμε. θα συνεργαστουμε με αυτους που μας σεβονται σε πλαισι ισοτιμιας.
  οι αδελφοι μας κυπριοι οπως εχουν δειξει και στο παρελθον, θα ειναι πρωτοποροι σε αυτη τη στρατηγικη την οποια ειμεις οφειλουμε να υποστηριξουμε και να ενδυναμωσουμε.
  αν υφιστανται ρωσικες προτασεις για την κυπρο, να προχωρησουν σε αυτες απορριπτοντας σαφως το επονειδιστο και αναισχυντο σχεδιο "διασωσης" της κομισιον. ετσι θα δοθει ενα μυνημα στις ορεξεις των αρπακτικων και σε καμμια περιπτωση των ΕΕ εταιρων μας .
  απο την αλλη οι ρωσοι θα πρεπει να επιδειξουν σοβαροτητα και μεγαλοθυμια, ωστε να στηριξουν την κυπρο με ορους δικαιους και προς οφελος των δυο λαων. αν δεν θελουν ή δεν μπορουν οφειλουν τουλαχιστον να μην μεγενθυνουν το προβλημα........

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ πολιτης 19/03/2013 13:47:21

   Δέν θεωρῶ ὅτι οἱ Ἀμερικανοί συνεταιρίζονται μέ τούς Γερμανούς.Νομίζω ὅτι τούς ἀφήνουν νά δουλέψουν γι' αὐτούς...
   Στά ὑπόλοιπα,συμφωνῶ μέχρι κεραίας!

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ Κυθήριος Τ. 19/03/2013 14:48:29

    ακριβως αυτο κανουν. καπως πηγε να το διορθωσει ο ομπαμα μετα την επανεκλογη του μεσω της τοποθετησης λαγκαρντ για το θεμα βιωσιμοτητας του ελληνικου χρεους, αλλα οπως φανηκε ανεκρουσε πρυμνα μετα τις αντιδρασεις των γερμανων. ειναι λαθος να θεωρει η αμερικη οτι η ευημερια της περναει απο την ισοπεδωση του ελληνισμου και γιγαντωση της γερμανιας. ειναι τοσο ιστορικο οσο και ηθικο λαθος.

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ πολιτης 19/03/2013 15:23:03

     Συμφωνῶ.

 13. Γεωργία avatar
  Γεωργία 19/03/2013 13:37:16

  Έπεσε και άλλη πρόταση στο τραπέζι: τα 5,8 δις να τα δώσουν ως δανεικά οι Ρώσοι καταθέτες(μαζί με τους Κύπριους), με αντάλλαγμα μετοχές τραπεζών και ομόλογα υδρογονανθράκων.
  Οι Κύπριοι δουλεύουν. Δεν είναι σαν εμάς.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Γεωργία 19/03/2013 13:42:44

   Ἤδη ὁ Ὑπουργός Οἰκονιμικῶν αὔριο πάει στή Μόσχα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Γεωργία 19/03/2013 14:27:30

   Μετοχές (τιμές 15/3);
   CPB 0,040 Ευρω, ολική κεφαλαιοποίηση € 87 εκατ.
   Τράπεζα Κύπρου 0,206 Ευρω, ολική κεφαλαιοποίηση € 371 εκατ.
   Με το ζορι μαζεύουν απο μετοχές € 460 εκατ. Άν βάλεις και την συνήθη στα χρηματιστηριακά "έκπτωση χονδρικής" 20 %, πάνε 370 εκατ. οι δυό τράπεζες...
   Μόνη της η ΜΕΤΚΑ του Μυτιληναίου έχει κεφαλαιοποίηση € 623 εκατ.
   Το αφεντικό (ο Πούτιν) "τρελός" είναι, αλλά όχι τόσο για να αγοράζει περίπτερα υπό χρεωκοπία.

 14. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 13:49:07

  Το πρώτο πτώμα πάντως είναι η "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη". Οι Γερμανοί συμπεριφέρονται πλέον ως Waffen SS. Πρέπει να αναθεωρήσουμε σε πολλά τη στάση μας και τους σχεδιασμούς. Μιλάμε πλέον για εχθρικές πράξεις με ξεκάθαρα πολιτικούς, γεωστρατηγικούς στόχους.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 13:56:34

   Φαήλο επιτέλους το κατάλαβες.
   Καιρός να μπούμε όλοι στο Εθνικό Κοινωνικό Μέτωπο κατά των Επικυρίαρχων Γερμανο-Τραπεζιτών.
   Αφού αυτή τη στιγμή συμφωνούμε όλοι, κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σ΄αυτόν τον κοινό πατριωτικό στόχο, ας τον πετύχουμε και μετά ας ξαναπιάσει ο καθένας το βιολί του...

   • LEWNIDAS avatar
    LEWNIDAS @ Αρχιμήδης 19/03/2013 17:00:18

    επιτελους το εξεφρασε δημοσια θες να πεις....

  • euagelos avatar
   euagelos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 14:15:14

   Τι θα γίνει με εκείνο το "πάση θυσία στο ευρώ"?

  • Scarface avatar
   Scarface @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 14:50:02

   Το κακο ειναι οτι τα waffen ss επεσαν μεχρι ενος στο ραιχσταγκ, αφου ειχε πεθανει και ο Αρχηγος τους. Φοβαμαι οτι μεχρι να διαλυθει η Ευρωζωνη και η ΕΕ η ιδια, οι κομπλεξικοι ανατολικογερμανοι που κυβερνουν τη γερμανια, δε θα βαλουν μυαλο, οπως και οι παππουδες τους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 16:48:44

   Κανεις δεν σου απαγορευει να φυγεις απο το ευρω ή να μην παρεις τα λεφτα τους.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 19/03/2013 19:07:54

    Ήθελα να δω τι θα λες όταν σε λίγους μήνες δε θα υπάρχει ευρώ λόγω της εμμονής των Γερμανών στο κέρδος μόνο του εαυτούλη τους και την υποταγή όλων σε αυτούς...

 15. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 19/03/2013 13:49:41

  Μετά την υπαναχώρηση του χθεσινού τηλε-Eurogoup από το ανόητο γκρέμισμα του "ταμπού" των 100.000, σήμερα η Κυπριακή κυβερνηση υπαναχωρεί απο την υπαναχώρηση: Αντί αλωβητου των 100.000, προτείνουν αλώβητο 20.000. Δεν θέλουν με τίποτε να "πειράξουν" πιό πολύ απο 10 % τους μεγαλοκαταθέτες.
  Δεν "βγαίνει" το ποσό. Εν τω μεταξύ, ο Μοσκοβισί επιμένει για απειραχτα 100.000 ευρώ ως προυποθεση.
  Η θα διακινδυνευσουν ρήξη με το Eurogroup και "ξαφνικό θάνατο" των τραπεζών, ή θα απαλλοτριώσουν τα μετοχικά κεφάλαια των τραπεζών αντί των καταθέσεων. Στη δεύτερη περίπτωση, οι Αναστασιάδης, Σόιμπλε και Ντοισελμπόιμ θα μοιραζόταν επάξια το "βραβείο Λένιν" - δυστυχώς καταργήθηκε.
  Έχοντας όλοι το νού στους αλληλοεκβιασμούς και στο "παζάρι" με τους χοντρούς καταθέτες, τα κάνανε θάλασσα στην απλή λογική. Ο καπιταλισμός είναι πολύπλοκο σύστημα, θέλει IQ τριψήφιο, τα απλοικά μυαλα μπερδεύονται μέσα στη "μακαρονάδα"...

 16. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 19/03/2013 13:49:51

  '' Εφόσον αληθεύει, αν ο Αναστασιάδης πει όχι, ευθυγραμμιζόμενος με τις θέσεις του Βερολίνου κι άλλων που θέλουν την αποκοπή από την Μόσχα, τότε οι Ρώσοι έχουν ένα απλό «πυρηνικό όπλο»: να διατυπώσουν την πρόταση επισήμως και δημόσια. Τότε ο Κύπριος Πρόεδρος θα βρεθεί σε δεινή θέση.''
  Αυτή θα είναι κίνηση CheckMate !!!

  Αγαπητέ Φαήλο, εσείς είστε για αναλύσεις από το παρόν επίπεδο κι επάνω.
  Δεν σας αξίζει να σπαταλιέστε σε ταπεινές αντιπαραθέσεις.
  Με εκτίμηση.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Queen For The Black Side 19/03/2013 14:01:38

   ΑΝ αγαπητή Βασίλισσα...ΑΝ οι Ρώσοι όντως κάνουν αυτά που λέει ο Φαήλος...Και ΑΝ ο Σαμαράς πεί επι τέλους το ΟΧΙ. Και ακόμα καλύτερα ΑΝ τα βρούν με τον Τσίπρα, τότε το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και όχι αέρας ως συνήθως...(Πολλά τα αν όμως...)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Queen For The Black Side 19/03/2013 16:38:41

   Μερικές φορές, Μαύρη Βασίλισσα μου, υποχρεούσαι να απαντάς και σε ηλιθίους/ες. Το 'χουμε το χούι οι Αρβανίτες να μην αφήνουμε τίποτε να πέσει χάμω.

 17. Παπαδόπουλος Τάσσος avatar
  Παπαδόπουλος Τάσσος 19/03/2013 13:49:55

  Οι Γερμανοί είναι από τους μεγαλύτερους λωποδύτες της υφηλίου, οι οποίοι έδιναν μίζες σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, για να πουλάνε οπλικά συστήματα και όχι μόνο. Χώρια, πόσες φορές τους έχει γίνει διαγραφεί χρέους και κανένας δεν τολμάει να το πει. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το παίζουν ενάρετοι. Σε καμιά περίοδο της ιστορίας, καμία αυτοκρατορία δεν ήταν ενάρετη, και όποιος το υποστηρίζει αυτό είναι ανιστόρητος. Αν το καταλάβουμε αυτό έχει καλώς, αν δεν το καταλάβουμε κακό του κεφαλιού μας. (= Ανγκόλα, Αιθιοπία, Σουδαν + την ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, αυτά...)

  • Scarface avatar
   Scarface @ Παπαδόπουλος Τάσσος 19/03/2013 14:55:17

   Siemens, KMW (αρματα), HDW (υποβρυχια). Τα μεγαλυτερα συγχρονα σκανδαλα εχουν γερμανους απο πισω. Αυτο το αναφερουν αραγε στη γερμανια οταν μιλανε για τη "διαφθορα" μας?
   Εμεις ειμαστε οι, κατα το GAP, διεφθαρμενοι, οι ηθικοι βορειοι ταιζαν ντοπαρισμενα αλογα τον κοσμο...

 18. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 13:56:29

  Προφανώς στις Τράπεζες του Λουξεμβούργου πλένονται μόνο γερμανικές φλοκάτες...

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 14:03:32

   και Λίχτενσταϊν.
   100 δις ευρώ διαχειρίστηκαν οι τράπεζές τους το 2010.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 14:11:19

   Μόνο που μαζί με τις "φλοκάτες χοίρου", "διυλίζονται" και πετρο-ρούβλια "Εuro-EKO-Latsis-Lukoil".
   Άρωμα λουκάνικου με βαρέα αποστάγματα νάφθας και ατμούς βουτανίου, ο καπιταλισμός ανοίγει την όρεξη.

  • Scarface avatar
   Scarface @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2013 14:51:40

   Αμα τα ευρα ανεβαινουν τις αλπεις, τα φυσαει ο βοριας και ξεπλενωνται αυτοματα.

 19. Nik avatar
  Nik 19/03/2013 14:11:11

  Σας το έχω πει επανελειμμένα ότι οι Γερμανοί είναι κωμικοί. Δεν είναι τυχαία η μανία με τις στολές στην δεκαετία του 30, τους αρέσει το κιτς, άλλωστε είναι δική τους λέξη. Τους αρέσει να παίζουν με παρακμιακές καταστάσεις.

 20. Νιόβη avatar
  Νιόβη 19/03/2013 14:11:27

  Αν ισχύουν αυτά που διαβάζω αλλού, καλύτερα να μην κινήσει ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου για Ρωσία αύριο. Η Ρωσία, αν ισχύει η είδηση, αρνήθηκε και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 3 δισ. ευρώ που έχει ήδη πάρει η Κύπρος και τη μείωση του επιτοκίου του. Τζάμπα θα το κάνει το ταξίδι και κάνει και ψοφόκρυο τώρα εκεί πάνω.

 21. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 19/03/2013 14:15:05

  Φαήλο,
  Αν τα πράγματα εξελιχθούν ετσι οπως τα λες με τους Ρωσους και οι Κύπριοι στείλουν νεωτερα χαιρετίσματα στο Eurogroup και στην Μέρκελ για τίς όποιες αποφάσεις τους και προφανως την κάνουν απο την ευρωζώνη και το ευρω, πως θα το σχολίαζες?

 22. Νιόβη avatar
  Νιόβη 19/03/2013 14:16:09

  «Εφόσον αληθεύει, αν ο Αναστασιάδης πει όχι, ευθυγραμμιζόμενος με τις θέσεις του Βερολίνου κι άλλων που θέλουν την αποκοπή από την Μόσχα, τότε οι Ρώσοι έχουν ένα απλό «πυρηνικό όπλο»: να διατυπώσουν την πρόταση επισήμως και δημόσια. Τότε ο Κύπριος Πρόεδρος θα βρεθεί σε δεινή θέση».

  Όπως το είπε ο αρθρογράφος: http://www.itar-tass.com/en/c32/679005.html

  Το τηλεγράφημα λέει ότι δεν ήταν η Gazprom που έκανε πρόταση στην Κύπρο αλλά η Gazprombank (ίδιος όμιλος). Παρακάτω στο τηλεγράφημα θα διαβάσετε και το περιεχόμενο της πρότασης.

 23. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 19/03/2013 14:22:09

  Ἄν ψηφιστεῖ τό ΟΧΙ δέν θά πάει τζάμπα.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Κυθήριος Τ. 19/03/2013 14:36:13

   Ναι, φυσικά, αν ψηφιστεί το ΟΧΙ.

 24. **Mara** avatar
  **Mara** 19/03/2013 14:39:25

  Εγώ βλέπω ότι η "μικρή" Κύπρος θα μας βάλει... τα γυαλιά...
  Στις έξι ώρα το απόγευμα όλοι οι Κύπριοι θα διαμαρτυρηθούν έξω από το κοινοβούλιο και θα βροντοφωνάξουν ΟΧΙ!
  Δεν περνάει με τίποτα.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ **Mara** 19/03/2013 15:41:54

   Ευτυχώς που δεν του βγαίνουν ούτε ''οι αριθμοί'' εκτός που δεν του βγαίνουνε κι οι Ρώσοι :-), του προσκυνημένου.

   • **Mara** avatar
    **Mara** @ Queen For The Black Side 19/03/2013 16:00:41

    Καλά να πάθει το Ανανάκι....
    Ηθελέστα και παθέστα...

 25. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 19/03/2013 14:55:22

  Το Λουξεμβούργο είναι στο Ευρώ ή διατηρεί το δικό του εθνικό νόμισμα;
  Και γιατί μια ζωή πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι και όχι εμείς;
  Και γιατί μια ζωη να μην έχει ο Ελληνισμός ένα δεύτερο πλάνο;
  Το δέχομαι ότι και το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων και η έκρηξη στο Μαρί στοίχησαν στην Κύπρο πολλά

  Πώς και γιατί η Κύπρος βυθίστηκε στην κρίση-Τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες/Χριστίνα Ιωάννου και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης/
  http://www.foreignaffairs.gr/articles/69205/xristina-ioannoy-kai-axilleas-aimilianidis/pos-kai-giati-i-kypros-bythistike-stin-krisi
  Aπόσπασμα:Εντούτοις, ήδη από τον Απρίλιο 2008, αναλυτές προειδοποιούσαν πως το μικρό μέγεθος και η ανοικτή οικονομία της Κύπρου την καθιστούσε ιδιαίτερα ευάλωτη στην διεθνή οικονομική κρίση [1] και καλούσαν για ορθολογική και περιορισμένη χρήση των κρατικών δαπανών και στενή παρακολούθηση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Προειδοποιούσαν δε πως η υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών θα μπορούσε να δυναμιτίσει τα θεμέλια της κυπριακής οικονομίας. O αμερικανικός επενδυτικός οίκος Moody’s προειδοποίησε με έκθεσή του, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε απόκλιση από τους δημοσιονομικούς δείκτες θα οδηγούσε σε χαμηλότερη διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρομοίως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας της Κύπρου για τα έτη 2007-2011 υπέδειξε με έμφαση ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα έπρεπε να προσπαθήσει να συγκρατήσει το δημόσιο χρέος, αναμορφώνοντας ιδιαίτερα το συνταξιοδοτικό σύστημα και προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας.

 26. Greco avatar
  Greco 19/03/2013 15:15:36

  "Exουμε σκαψει ενα λακο για τους τευτονες" οπως τραγουδουσαν οι Ρωσοι στον μεγα πατριωτικο πολεμο. Αντε και στα δικα μας

  youtube.com/watch?v=myOGE9S36WM

 27. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 19/03/2013 15:16:44

  Ταυτόχρονη αποχώρηση Ελλάδος και Κύπρου από το ευρώ και ΕΕ, έκδοση κοινου για τις δύο χώρες νομίσματος που θα έχει αντίκρυσμα την τιτλοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων και του χρυσού σε χαλκιδική και έβρο,
  φόρος 500% σε όλα τα εισαγόμενα από την γερμανία προιόντα την επομένη,
  να τα βράσω τα ευρώ σας την ζωή μου θέλω πίσω.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ιάκωβος 19/03/2013 16:22:57

   επίσης ,αμεση κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και της Δυτικής Μικράς Ασίας ,και επιβολή στο Ιράν πληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων για την εισβολή του Δαρείου!

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 19/03/2013 20:14:46

    Καί ὁ Ξέρξης μᾶς εἶχε κάνει κάτι λοβιτούρες...

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κυθήριος Τ. 19/03/2013 21:47:10

     Σωστά τον ξέχασα! Αυτός μας εκανε μεγαλύτερη ζημιά!

     Να ζητήσουμε λοιπόν ,αντε, 50 δισεκατομμύρια για την επιδρομή του Δαρείου (ζημιές στον βιότοπο του Μαραθώνα) και ,πόσα να πούμε, 200-300 δις για την εισβολή του Ξέρξη το 480, βάζουμε και τον Γλέζο να κανονίσει την είσπραξη και καθαρίσαμε, μπορούμε να αράξουμε με τις φραπεδιές μας για τα επόμενα 50 χρόνια!

 28. m.s avatar
  m.s 19/03/2013 15:17:23

  πως μωρέ να ψηφίσουν ναί ; θα τους μαζεύουν από τα χαντάκια. με τα δις των μαφιόζων δεν παίζουν. αυτοί δεν ξεχνάν ούτε συγχωράν .
  αλλά μη μου το παίζουν και πατριώτες που συζητούσαν κούρεμα από το πρώτο ευρώ για να μην πάνε τους '' μαύρους'' σε βαθύ κούρεμα. γιατί μη μου πείτε με 9,9% θα μέναν και με 15% θα φεύγαν. Από τη στιγμή που ανοίξαν τη στοματάρα τους και είπαν κούρεμα καταθέσεων , fini .
  Εδώ άμα ανοίξουν οι τράπεζες θα σκαρφαλώσουν στους γκισέδες. θα έχουμε ροκ σκηνικά.
  Και από Αμερική , ούτε φωνή ούτε ακρόαση. κοιμάται ο μαύρος και η τύχη του δουλεύει...μεγαλεία το δολάριο.

 29. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 19/03/2013 15:18:16

  Το σχόλιό μου αφορά γενικά την κρίση στην ευρωζώνη,κάθε γρανάζι κρίσης ΜΟΝΟ την τευτονική μηχανή ξεμπλοκάρει. 3 χρόνια κρίσης στην Ελλάδα και το Νότο και ακόμα να το καταλάβουμε. Κάθε κρίση του ευρώ μόνο τη Γερμανία εξυπηρετεί και όταν μαζέψει όλο το χρήμα του Νότου, θα μας πει ένα υπέροχο ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και χαιρετίσματα στους δικούς μας...Κάθε εξεγερση, κάθε γκριλομπερλουσκόνι και τσιπροκαμμένος είναι αναβολή από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων: ή στο ευρώ με τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές "τευτονικού" τύπου ή στα εθνικά μας νομίσματα, όλα τα άλλα είναι πομφόλυγες

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Συριζαλβανία του Χότζα 19/03/2013 15:45:26

   .....Γι αυτό καθήστε ήσυχα να μας επιβάλλουν τις θελήσεις τους οι Γερμανοί, διαφορετικά, αν εξεγερθείτε, τότε θα μας επιβάλλουν τη θέλησή τους οι Νεοναζί. :-)
   Να είστε καλά, ανοίγετε προοπτικές με την πρωτοπόρα σκέψη σας !!

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Queen For The Black Side 19/03/2013 15:53:33

    Κάθε εξέγερση σημαίνει πολιτική αστάθεια, που με τη σειρά της φέρνει φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα για το βορρά, άρα περισσότερα λουκέτα, και τελικά περισσότεροι άνεργοι. Η κρίση απαιτεί φιλεπενδυτικό εθνικό Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και είναι το μόνο που δε συζητάμε πραγματικά σε αυτή τη χώρα είναι αυτό. Σα να λέει ο καθένας μας "για κανά χρόνο με βλέπω Ελλάδα ακόμα και μετά έξω, θα πετάξω τα τσιτάτα μου θα βρίσω και μετά θα πάω μεταναστης στις χώρες που βρίζω"

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Συριζαλβανία του Χότζα 19/03/2013 17:18:19

     @ Χότζα : Οι Ευρωπαϊκοί λαοί του Νότου, οφείλουν να εξεγερθούν κατά του Νεοναζισμού και να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή, ανθρώπινη ζωή. Ότι κι αν αυτό κοστίσει, θα είναι προτιμότερο από την υποδούλωση, τη μιζέρια και τον εξευτελισμό.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Queen For The Black Side 19/03/2013 19:16:54

      Τι Βορρα λεει ο Χοτζας; Του ξεφυγε φαινεται. Ασια θα ηθελε να πει. Απο το Σαββατο εχουν στησει γερο παρτυ οι ασιατες τραπεζιτες για το μεγιστο δωρο που τους εκανε η Μερκοζωνη. Σε καμμια πιατσα του κοσμου δεν θεωρειται πια η Μερκοζωνη σοβαρη (ο ευγενεστερος χαρακτηρισμος ειναι: ερασιτεχνες). Διαβαστε τι λενε οι πιατσες στην Αμερικη και στην Ασια. Αποχαιρετα τη Φραγkφουρτη που ηξερες...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Zugzwang 19/03/2013 23:01:16

      Έχεις απόλυτο δίκοο. Την πάτησαν οι Γερμανοί από την αλαζονία τους.Μέσα σε 100 χρόνια είναι η 3η φορά και φαρμακερή νομίζω...

 30. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 19/03/2013 15:30:01

  Παντοῦ ὁ λαός mara,κι ἐδῶ στήν Ἑλλάδα καί στήν Ἰσπανία καί στήν Πορτογαλία τό φώναζε τό ΟΧΙ,μέσα στή Βουλή ὅμως ψηφίζουν λίγοι κι ἐκλεκτοί,ἴδωμεν...

  • **Mara** avatar
   **Mara** @ Κυθήριος Τ. 19/03/2013 15:45:17

   Από ότι φαίνεται Κυθήριε, εκτός από τον κόσμο που δικαίως έχει εξαγριωθεί, υπάρχουν και πολιτικοί που στρίμωξαν τον Αναστασιάδη για τα καλά....
   Είδες εδώ να στριμώχνει κανένας τον Γιωργάκη, όχι μόνο όταν άνοιξε τον χορό της καταστροφής με τις αποφάσεις του, αλλά και όταν αλώνιζε στην αλλοδαπή και δυσφημούσε την χώρα ασύστολα???
   Τότε στις αρχές άν υπήρχε πραγματική αντίσταση από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, δεν θα είχαμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού.

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ **Mara** 19/03/2013 16:30:28

    Ἔχεις δίκιο,μᾶς πῆρε πολύ καιρό γιά νά ξυπνήσουμε,ἔχει σημασία ὅμως τό ὅτι δέν εἴμασταν ἐνωμένοι οὔτε τότε οὔτε τῶρα.

 31. fe avatar
  fe 19/03/2013 16:03:59

  Επειδη ελειπα το τριημερο στην χωρα του θεου Πάνα...δεν ενημερωθηκα.Να σας ρωτησω στο κρισιμο eurogrup της παρασκευης ποια η θεση της ελληνικης κυβερνησης; Υποθετω οτι ειπαμε ενα μεγαλοπρεπες οχι στα σχεδια των τευτονων!

 32. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 19/03/2013 16:19:00

  Γιά σκέψου να άνοιγε ,ανεπίσημα φυσικά , κάποια συζήτηση για εκδίωξη των Βρετανών απο την Κύπρο και μίσθωση των Βάσεων στην Ρωσία! Να'βλεπες τότε πως θα πήγαιναν περίπατο οι τσαμπουκάδες του Σόιμπλε!

 33. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 19/03/2013 16:22:48

  Αυτά που λέτε, ίσως ισχύουν λίγο-πολύ για ''Κάθε εξέγερση''.
  Πλέον όμως, μας αφορά μόνο ''Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ'' των Ευρωπαϊκών λαών του Νότου.
  Μία και τελική.

 34. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 19/03/2013 16:31:24

  Το καλύτερο δώρο στη Γερμανία,από την πρώτη μέρα πτώση επιτοκίων γερμανικών ομολόγων, πτώση τιμής ευρώ ενίσχυση γερμανικών εξαγωγών, φυγή κεφαλαίων από τις τραπέζες του Νότου για τις βορειοευρωπαϊκές τράπεζες.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Συριζαλβανία του Χότζα 19/03/2013 16:32:16

   Το σχόλιο πήγαινε στη βασιλίσσα

 35. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 19/03/2013 16:35:16

  Χοτζα.
  Εχεις μπερδεψει το σωβρακο με την γραβατα.
  Αλλο επενδυσεις και αλλο εξεγερση εναντιον μιας πολιτικης που αποτρεπει τις επενδυσεις.
  Ειδες καμια σοβαρη επενδυση οσα χρονια ειμαστε στο Μνημονιο;
  Και μη μας πεις για την COSCO γιατι αυτο ηταν εργο της κυβερνησης Καραμανλη.
  Για αυτο υπαρχει η αντιδραση και η εξεγερση οχι μονο εδω αλλα σε ολες τις χωρες που εφαρμοζουν την πολιτικη της Φραου.
  Δεν θελεις και μαλλον δεν μπορεις να καταλαβεις - αν και εισαι μικρος πασχεις
  απο ιδεοληψια και γεροντικο πεισμα- οτι με ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν υπαρχει αναπτυξη ουτε επενδυσεις.
  Κοψε τις παρεες με τον Τζημερο και τους αλλους φωστηρες γιατι θα πας χαμενος και ειναι κριμα.
  Ερχονται ραγδαιες εξελιξεις και οι Γερμανοι θα βρεθουν αργα 'η γρηγορα εκει που βρεθηκαν στο τελος του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου.
  Να ζητανε τον οικτο των υπολοιπων Ευρωπαιων.

 36. apergospastis avatar
  apergospastis 19/03/2013 17:04:13

  Αμφιβάλλω εξαιρετικά για τις προθέσεις των Ρώσων - η δε πληροφορία σου για το σούπερ-δάνειο θυμίζει τις ελπίδες για μεραρχίες που όλο έρχονται και ποτέ δεν φτάνουν όταν η μάχη χάνεται. Δυστυχώς όπου και αν στραφεί η Κύπρος σήμερα, κάπου θα υποθηκεύσει τους πόρους της και το μέλλον της. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προτίμησης για το 'πού ανήκομεν'. Αν πάντως η Ευρωζώνη έσπασε ένα ταμπού με το χέρι στις καταθέσεις απλών ανθρώπων, ίσως ήρθε η ώρα να σπάσει ένα ταμπού για την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ. Κάτι μου λέει ότι αποφασιστικοί παράγοντες που ακούγονται πολύ λίγο είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο Αναστασιάδης είχε πει όταν ορκίστηκε ότι θα κινήσει διαδικασίες για είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ...

 37. Nεοκλής avatar
  Nεοκλής 19/03/2013 18:18:22

  Eνταξει πολύ σωστές οι απόψεις σου Φαήλο ...μήπως γνωρίζει κανείς τις απόψεις της ΝΔ ;;

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Nεοκλής 19/03/2013 20:16:58

   Ναί...δέν κινδυνεύουν οἱ καταθέσεις τῶν Ἑλλήνων καταθετῶν...

 38. cp avatar
  cp 19/03/2013 20:38:46

  Φαήλο . Συμφωνώ ! Μια φράση του ....μοντέρνου Σαιξπηρ:
  ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΙ,ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ......

 39. Angeleyes avatar
  Angeleyes 19/03/2013 23:54:29

  σημαίνει ότι η πρέσσα στό υπόγειο καλά κρατεί. Άλλωστε οι Γεμανοί κάνουν αυτό πού κάνουν οι Αμερικανοί καιρό τώρα. Τυπώνουν χρήμα. Από πού νόμισες έρχονται τά δανεικά;

 40. Vee avatar
  Vee 20/03/2013 00:15:37

  Να σου θυμίσω ότι αν δεν κάναμε εμείς τραγικά λάθη το 1897 και 1922 αυτές οι περιοχές μπορεί και να ήταν δικές μας τώρα;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Vee 20/03/2013 13:59:19

   ναι αλλα άσχετο ,εγώ απλά αστειεύτηκα σε σχέση με την απόσταση του ευκταίου απο το εφικτό

 41. Η φαιδρά πορτοκαλέα avatar
  Η φαιδρά πορτοκαλέα 22/03/2013 21:08:53

  "Οι πληροφορίες λοιπόν λένε πως ήδη οι Ρώσοι παρενέβησαν και πρότειναν στην κυπριακή κυβέρνηση την χρηματοδότηση με ένα ποσό μαμούθ, για τα κυπριακά μέτρα, 25 δισεκατομμυρίων Ευρώ της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας στην Κύπρο, ώστε μέσω αυτής να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα ή να αγοράσουν τις δυο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και την Λαϊκή, ζητώντας παράλληλα και δύο οικόπεδα για έρευνα και συνεκμετάλλευση."

  Oι πληροφορίες σας αποδείχτηκαν λανθασμένες, αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη, και προσωπικά δεν με εκπλήσσει καθόλου. Το αντίθετο θα με εξέπληττε. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση, το deal θα είχε κλείσει ήδη επί προεδρίας Χριστόφια. Τέτοιο deal δεν έγινε όμως. Και ο λόγος είναι απλός: Με την ένταξή της στην Ε.Ε. και στο ευρώ (η οποία έγινε με τις ευλογίες και της Μόσχας, όπως γνωρίζετε) η Κύπρος πέρασε αυτομάτως στη γερμανική σφαίρα επιρροής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κάθε ανάμιξη της Ρωσίας στην Κύπρο οφείλει να γίνεται μόνο αφού προηγουμένως έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας. Η Ρωσία δεν επρόκειτο ποτέ να χαλάσει τις σχέσεις της με το μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, όσο μεγάλα κι αν υποτεθεί ότι είναι τελικά τα κοιτάσματα των κυπριακών "υδατανθράκων".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.