#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κράτος - σοβιέτ του ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει μαζί με τα αριστερά εξαπτέρυγά τουΌταν λέμε "Νέα Μεταπολίτευση" δεν εννοούμε ότι θα αλλάξουν τα κόμματα και οι πολιτικοί της απλώς κουστούμι και θα εμφανίζονται με νέα "πατριωτική", ή "προοδευτική" λεοντή.

"Νέα Μεταπολίτευση" σημαίνει να τα γκρεμίσουμε όλα, από το συντεχνιακό κράτος στο οποίο κάνουν κουμάντο μερικές πολύφερνες και διαπλεκόμενες οικογένειες, μέχρι τα κόμματα που το έφτιαξαν και το στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Και δεν μπορεί να υπάρξει "Νέα Μεταπολίτευση" αν δεν τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην πολύχρονη ιδεολογική κυριαρχία της καθεστωτικής αριστεράς που λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια ως στυλοβάτης του συστήματος, την μια με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Γιώργου, την άλλη με τη ΝΔ της χαζοχαρούμενης και μεσαιοχωρίτικης μεταλλαγμένης δεξιάς.

Με αυτή την έννοια έχει ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή συγκυρία η προχθεσινή επίθεση του Σαμαρά από το βήμα της Βουλής εναντίον όχι συγκεκριμένων κομμάτων της Αριστεράς, αλλά μιας νοοτροπίας και μιας ιδεολογίας που "στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης, έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους Πανεπιστημιακούς χώρους. Στήριξε και υπερασπίστηκε, με λίγα λόγια όλα όσα αποτελούν σήμερα τις «ασθένειες» της Ελληνικής κοινωνίας, που μας έφεραν ως εδώ.

Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης του 74 που μας έφερε ως εδώ έχει αυταπόδεικτα αριστερό πρόσημο και αριστερή ιδεολογία, γράφτηκε χθες σε άλλη ανάρτηση του Antinews. Η εξαπάτηση του λαού από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στηρίχθηκε στην ιδεολογική στήριξη και την πολιτική ανοχή της επίσημης Αριστεράς για να αποδώσει και να μετατραπεί σε κρατικό σύστημα. Το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" επιβίωνε όλα αυτά τα χρόνια χάρις στην αστείρευτη "δεξαμενή ψήφων" της Αριστεράς. Εκατοντάδες στελέχη αυτής της Αριστεράς και της επονομαζόμενης "γενιάς του Πολυτεχνείου" στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, του πρόσφεραν κοινωνική βάση στις εκλογές, άλλοθι στους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς του.

Η μια πλευρά αυτής της παρά φύσιν πολιτικής και ιδεολογικής συμμαχίας της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ τελειώνει. Βιώνουμε το τέλος του ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε. Τελειώνουν 35 χρόνια σοβιετοκρατούμενης Ελλάδας όπου για να κάνεις καρριέρα στο δημόσιο έπρεπε να δηλώνεις αριστερός, να προσκυνάς την εικόνα του Παπανδρέου και να αφήνεις μούσι.

Όμως, η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, πάνω στην οποία το ΠΑΣΟΚ εγκατέστησε μετά την Μεταπολίτευση του 74 την τριακονταετή πολιτική ηγεμονία του αργεί ακόμα να πεθάνει.

Οι επίσημοι προπαγανδιστές αυτής της ιδεολογικής κυριαρχίας , τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, όπως το ΕΘΝΟΣ της "Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας" (για να μην ξεχνιόμαστε), επιχειρούν να κρατήσουν ζωντανό το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" ανασυντάσσοντας τον Κεντροαριστερό χώρο με προμετωπίδα τον Φ. Κουβέλη της "Αριστεράς και της Προόδου" και "άλλες προοδευτικές δυνάμεις" που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν ως απολογητές της καθεστηκυίας τάξης.

Οι προσπάθειες ανασύνταξης του Κεντροαριστερού χώρου στηρίζονται όμως στην αναβίωση στις σημερινές συνθήκες κρίσης όλων εκείνων των "αριστερών" και δήθεν "προοδευτικών" ιδεολογημάτων στα οποία στηρίχθηκε η πολύχρονη κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έλεγε ο Μαρξ, όσα συμβαίνουν στην οικονομική βάση, την υλική υπόσταση της κοινωνίας, αργούν να εκφραστούν και στο εποικοδόμημα, την  ιδεολογική και πολιτική ζωή. Η κοινωνική συνείδηση αργεί να ανταποκριθεί στις αλλαγές της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Αυτό συμβαίνει και στην σημερινή ελληνική κοινωνία. Καθώς βρίσκεται σε κατάσταση σοκ στρέφεται ενστικτωδώς προς την υπεράσπιση των παλαιών κεκτημένων. Δίκαια ή όχι,  αυτά τα κεκτημένα αποτελούν όμως τον πυρήνα του στρεβλού και διεφθαρμένου συντεχνιακού και δήθεν "κοινωνικού" κράτους που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία της Αριστεράς και την ανοχή της Δεξιάς.

Εξηγείται έτσι η αναβίωση των αριστερών ιδεολογημάτων, με πρόσχημα τον "αντιμνημονιακό αγώνα". Παγιδευμένη όμως στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, η επίσημη αριστερά μετατρέπεται στην  πράξη σε φορέα συντήρησης του ξεπερασμένου "κρατισμού" και συνδικαλισμού. Γίνεται απολογητής του κρατικού μοντέλου που μας έφερε ως εδώ, αποδεικνύεται η διαχρονική σταθερά του.

Αυτή η σταθερά του συστήματος κλονίζεται από τον σύγχρονο και κυρίως επίκαιρο πολιτικό λόγο του Σαμαρά.

Είναι ο μόνος που εδώ και δυο χρόνια προτείνει σταθερά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Η προχθεσινή, ομιλία του Σαμαρά στη Βουλή, ίσως ξένισε μερικούς, αλλά για άλλους είναι προφανές ότι σταθερά κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί από το Νοέμβριο του 2009. Την οικοδόμηση μιας λαϊκής και πατριωτικής δεξιάς, απαλλαγμένης από τα μεσαιοχωρίτικα συμπλέγματα του παρελθόντος, η οποία με καθαρή ιδεολογία και προγραμματικές αρχές θα ηγηθεί της Νέας Μεταπολίτευσης.

Αυτή η πορεία δεν είναι ευθύγραμμη και ούτε μπορούσε να είναι. Λάθη έγιναν και θα γίνουν. Και μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Κανείς όμως, ούτε οι χειρότεροι εχθροί του, δεν μπορούν να αρνηθούν ότι η ηγετική παρουσία του στην ελληνική πολιτική σκηνή αποσταθεροποιεί το παλιό και συγκροτεί το νέο

Γιατί, όπως έλεγε πάλι ο Μάρξ, το ζήτημα δεν είναι να εξηγήσουμε τον κόσμο, είναι να τον αλλάξουμε. Ο κ. Τσίπρας, η κ. Παπαρήγα και οι άλλοι νεόκοποι και μη απολογητές του Μαρξισμού και των διαφορετικών εκδοχών του εξηγούν μόνο όσα μας συμβαίνουν. Μόνο ο Σαμαράς επιχειρεί να τα αλλάζει, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

«Πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση», είπε προχθές στην Βουλή.

Όπως λοιπόν ξαναγράψαμε, η Νέα Μεταπολίτευση έρχεται βίαια, μέσα από την κατάρρευση όχι μόνον της οικονομίας αλλά και όλου του σαθρού εποικοδομήματος που κτίσθηκε όλα αυτά τα χρόνια από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» με την συνέργεια της καθεστωτικής «ψευδοαριστεράς» και της χαζοχαρούμενης ενοχικής «δεξιάς». Τριάντα χρόνια στρέβλωσης, καπηλείας και πλιάτσικου τελειώνουν με τον ορυμαγδό της πτώσης.

FactorX

 

 

ΥΓ 1. “Οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία, τη δημιουργούν όμως όχι όπως τους αρέσει, όχι μέσα σε συνθήκες που οι ίδιοι διαλέγουν, μα μέσα σε συνθήκες που υπάρχουν άμεσα, που είναι δοσμένες και που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν. Η παράδοση όλων των νεκρών γενεών βαραίνει σαν βραχνάς στο μυαλό των ζωντανών”. (Κ. Μαρξ, από τη 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 01/03/2012 08:48:56

  "Ενας νεκρός είναι τραγωδία. Ενα εκατομμύριο νεκροί είναι στατιστική"
  ~Ιωσήφ Στάλιν

 2. tak avatar
  tak 01/03/2012 08:50:04

  Η κατάσταση με την αριστερά στην Ελλάδα, είναι όπως ακριβώς την περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς... Απλά και μόνο να ρίξει κανείς μια ματιά τριγύρω, θα δει τον ... καμβά που έχει "κεντήσει" διαχρονικά στο σύνολό της, με την ανοχή, αν όχι και τη βοήθεια, της εν υπνώσει μη αριστεράς πλειοψηφίας!

  • Ανδρέας Νάκας avatar
   Ανδρέας Νάκας @ tak 01/03/2012 11:52:50

   Εντάξει, είναι απλώς αδιανόητο να χαρακτηρίζεται "αριστερά" το ΠΑΣΟΚ, επειδή καπηλεύτηκε αριστερά συνθήματα . Είναι αδιανόητο να χρεώνεται σύσσωμη η αριστερά τη διαφθορά και το λαϊκισμό που το κόμμα του οπορτουνισμού καλλιέργησε.
   Φυσικά και η επίσημη αριστερά είναι μέρος του προβλήματος, στο βαθμό που υπήρξε αντιδραστική και σπάνια πρωτοπόρα. Όμως ποτέ δεν κυβέρνησε - ακριβώς γιατί δεν έπεισε.
   Είναι σαφές ότι η επίθεση στην αριστερά εξυπηρετεί την προσπάθεια συσπείρωσης της ΝΔ. Αλλά προσοχή σε όσους φανατισμένα ενδίδουν σε ένα κλίμα ποδοσφαιρικού τύπου πόλωσης αριστεράς-δεξιάς.
   Για να θυμίσω: στην εξαιρετική ταινία με τον Λογοθετίδη του 1948 "οι Γερμανοί ξανάρχονται" υπάρχει σε κάποιο σημείο ο εξής διάλογος:
   - Έχει φασαρίες στο κέντρο.
   - Τί;
   - Αναρχικοί και φασίστες ...
   Ας μένουμε λοιπόν στις παγιωμένες από τα καφενεία του '80 αντιπαραθέσεις, επιτρέποντας στους Γερμανούς και όποιους άλλους να συνεχίζουν το έργο τους. ΑΙΣΧΟΣ!

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ tak 01/03/2012 14:34:34

   ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΔΙΕΛΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΚΟΜΟΥΝΙΑ .
   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
   Ε.... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ ΧΑΡΗΣ 01/03/2012 19:40:07

    RESPECT !!!

 3. Tassos avatar
  Tassos 01/03/2012 08:51:30

  Σαφής, και σοφά τα λόγια σου.

 4. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 01/03/2012 08:58:40

  Πάντως εγώ ζούσα τόσα χρόνια με την εικόνα ότι για το κατάντημα της πατρίδας μου φταίει το καθεστώς Σημίτη με το εκσυγχρονιστικό καθεστώς της διαπλοκής και των νταβατζήδων, τα θαλασοδάνεια, τα swaps, η φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 20δισ το χρόνο,η εισφοροδιαφυγή - μαύρη εργασία,τα τραπεζικά και επιχειρηματικά καρτέλ με τον αθέμιτο ανταγωνισμό,η γραφειοκρατία που δημιουργεί διαφθορά.
  Τέλος σε αυτές τις εποχές που ζούμε οι ιδεολογικές μάχες με την αριστερά αβαντάρουν το πασοκ με συσπείρωση.
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Gas Bailey 01/03/2012 09:36:55

   "το καθεστώς Σημίτη με το εκσυγχρονιστικό καθεστώς της διαπλοκής και των νταβατζήδων, τα θαλασοδάνεια, τα swaps, η φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 20δισ το χρόνο,η εισφοροδιαφυγή – μαύρη εργασία,τα τραπεζικά και επιχειρηματικά καρτέλ με τον αθέμιτο ανταγωνισμό,η γραφειοκρατία που δημιουργεί διαφθορά."

   AYTO ΑΚΡΙΒΩΣ EINAI TO ΣYΣTHMA ΠAΣOK!!!

   • abcd avatar
    abcd @ Κατερινα 01/03/2012 10:34:57

    Αυτό είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σύστημα από το 1945 και ύστερα , δυστυχώς !

    • tsechos avatar
     tsechos @ abcd 01/03/2012 15:09:10

     Δηλαδή οι αριστεροί που ήταν στα ξερονήσια ευθύνονται για σήμερα έ; Αιδώς Αργείοι Αιδώς. Τόσο πολύ κοροιδία δεν την αντέχουμε. Σα δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Κατερινα 01/03/2012 11:29:25

    Και βλέπεις οι διαβόητοι "εφαρμοστικοί νόμοι", που ψηφίζονται με ευρεία συναίνεση, να ξηλώνουν το σύστημα αυτό; Γιατί, απεναντίας, εγώ βλέπω να το ενισχύουν, τουλάχιστον ως προς τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Αυριανιστής 01/03/2012 12:10:47

     Οι εφαρμοστικοί συμμαζεύουν μερικά για να πληρώνονται οι δανειστές μας.

     Το αν θα αποφασίσουμε εμείς να ξηλώσουμε ένα παρασιτικό σύστημα είναι κυρίως δικό μας θέμα, αυτοί το ξηλώνουν όπου τους πλήττει.
     Εμείς πότε θα δώσουμε την εξουσιοδότηση, με παρόμοια αυστηρότητα, καμιά δικαιολογία και καμιά ανοχή, να ξηλωθεί επιτέλους ό,τι πλήττει εμάς;
     Εκλογές έρχονται, ιδού.

 5. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 01/03/2012 09:00:23

  Καλό μήνα
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ποιός όμως θα απαλλάξει πρωτίστως τη ΝΔ από τα αντίστοιχα βαρίδια (πες τα κρατικοδίαιτα, πες τα αριστερόστροφα, πάντως σίγουρα πάσχουν από τις αγκυλώσεις που προανέφερες δηλώνοντας όμως κεντροδεξιοί), ώστε το μήνυμα να σταλθεί παντού; Και κυρίως πώς θα την απαλλάξει χωρίς να φθαρεί σημαντικά;
  Όπως προφανώς γνωρίζεις, η ΝΔ κινδύνευε και κινδυνεύει κυρίως από αντιδράσεις εκ των έσω και όχι από τις αντίπαλες τακτικές. Τα κεκτημένα που αναφέρεις αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο και για πολλούς από τους συνδικαλιστές του κεντροδεξιού χώρου και όχι πάντα άδικα, αφού η ψηφοθηρική πολιτική σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου τους εξαναγκάζει να είναι αρεστοί για να εκλέγονται. Αν αποδεχτούμε την -προσωρινή έστω- απουσία της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης θα απολέσουμε και μεγάλο κομμάτι της επιρροής των νέων ιδεών εκεί που πονάει το σύστημα. Αν από την άλλη θέλουμε να διεμβολίσουμε το σύστημα αυτό, θα πρέπει να τοποθετηθούμε σε νέα βάση με πλήρες, καταννοητό, συμπαγές και κυρίως κοινωνικά αποτελεσματικό πρόγραμμα, το οποίο μέχρι στιγμής δε νομίζω να έχει σχηματοποιηθεί.
  Με τα παραπάνω δε διαφωνώ μαζί σου, ή αμφιβάλω για το τι πρέπει να γίνει, απλά θέτω προβληματισμούς για κινήσεις που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κώστας Χ. 01/03/2012 16:01:31

   Η έννοια του συνδικαλισμού στον στενό δημόσιο τομέα είναι νοσηρή καθ'εαυτήν. Κρατικός λειτουργός είναι αδιανόητο να είναι και να συμπεριφέρεται σαν κομματικό μέλος, αντί να υπηρετεί το σύνολο των πολιτών. Το ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο εννοιών πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά, περιλαμβάνοντας και τη δημόσια εκπαίδευση.

   • Σοφια avatar
    Σοφια @ δρόμος 02/03/2012 00:34:53

    αει γεια σου!!!δυο ατομα δουλευουμε και ολοι οι υπολοιποι συνδικαλιζονται και δεν εχουν προσφερει ΜΙΑ γ..ωωρα εργασιας στο δημοσιο!!!ποτε θα σταματησει αυτο???(το κανουν και οι δεξιοι συνδικαλιστες αλλα οι Πασοκοι πιο επαγγελματικα...)

 6. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 01/03/2012 09:13:47

  Είναι ξεκάθαρο ότι πάμε σε μία κατάσταση "καθαρόαιμων" κομμάτων. Η πολιτική συγκυρία δεν ευνοεί τη μίξη ιδεών και τους συμβιβασμούς. Ο κόσμος θέλει κάτι ξεκάθαρο για να εμπιστευτεί γιατί έφτασε σε κατάσταση τραγική και η απογοήτευσή του δεν του αφήνει περιθώρια.
  Μέσα σ'αυτή τη συγκυρία η ΝΔ 'πολιτικά' βγαίνει κερδισμένη, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι χαιρέκακα πανηγυρίζει για την ορθότητα των θέσεων της ελεύθερης αγοράς κλπ αλλά βγαίνει πολιτικά κερδισμένη γιατί εκπροσωπεί τον πολυπληθέστερο χώρο πολιτών της ελληνική κοινωνίας με ομοιογένεια ιδεών και επιδιώξεων. Με λίγα λόγια είναι η μοναδική έκφραση της λεγόμενης δεξιάς παράταξης.
  Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Σαμαράς στην προχθεσινή του ομιλία πολιτική δεν είναι να υποστηρίζεις συνεχώς μία θέση ακόμη και αν αποδειχτεί ότι έχεις δίκιο. Η πολιτική θέση πρέπει να δίνει λύσεις, να ξεπερνά σκοπέλους, να ανοίγει δρόμους και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Σήμερα η δεξιά παράταξη πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο σημείο, για το κοινό καλό, τη μεγάλη της απήχηση στην ελληνική κοινωνία και για να το κάνει αυτό πρέπει να εντοπίσει εκείνα τα σημεία που θα διευρύνουν ,χωρίς να αλλοιώσουν την ομοιογένεια των ιδεών, τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της.
  Χωρίς να έχω την ψευδαίσθηση ότι ξέρω κάτι που δεν γνωρίζουν οι άλλοι και κυρίως αυτοί που βρίσκονται κοντά στον Αρχηγό θα ήθελα να καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη ότι πρώτα απ'όλα πρέπει να σταματήσει η αμφισβήτηση των παλαιών αρχηγών της παράταξης. Για να μην πώ ότι είναι απαραίτητη η 'αναστήλωση' του προφίλ των. Οι επιλογές τους ήταν συνάρτηση των τότε πολιτικών συγκυριών και δεν ήμαστε σε θέση να τις κρίνουμε με βάση τα σημερινά γεγονότα και χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα δεδομένα. Παρακολουθώντας πολλούς ανθρώπους γνήσιους δεξιούς με συνέπεια πολιτική και διαχρονική ανειδιοτέλεια να ενοχλούνται από την έμμεση αμφισβήτηση των παλαιών αρχηγών με τους οποίους είχαν ταυτιστεί είμαι πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα κερδίσει ακολουθώντας την πρότασή μου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν ούτε μία στιγμή ότι έκαναν λάθος γιατί ενεργούσαν καλοπροαίρετα και λογικά.
  Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ιδιοφυία που λέγεται Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά αυτό που πρέπει να κάνει και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τις κινήσεις εκείνες που θα εκτοξεύσουν την παράταξη μας.
  Είναι νομοτέλεια εκείνος που ενώνει και κατευνάζει τα μίση και προωθεί την ειρήνη να γίνεται αξιοσέβαστος.
  Αξιοσέβαστος πρέπει να είναι και ο Αρχηγός της Συντηρητικής Παράταξης.

 7. Νικολαος avatar
  Νικολαος 01/03/2012 09:25:57

  "Νεα μεταπολιτευση" προς το παρων βλεπω να προοθειτε με υλικα και συνταγες αλλων δεκαετιων που ο ιδρυτης αυτης της παραταξης στη "παλια μεταπολιτευση"πολεμισε να τα αφησει πισω και να σπρωξει τη χωρα μπροστα,αλλα τωρα ηλθε το νεο μιγμα πολιτικης με πρακτικες και ιδεες που ειναι μιλια μακρια απο τον Καραμανλησμο και κοντα στα ακροδεξια σταγονιδια των Βοριδιδων και των Μπουμπουκων.Σημεια των καιρων.

  • S.R. avatar
   S.R. @ Νικολαος 01/03/2012 10:22:37

   Ο παλιος "Καραμανλισμος" παρα το τεραστιο μεγεθος του ιδρυτη του, ειχε και ενοχικα συνδρομα ( εθνικοποιησεις Ομιλου Ανδρεαδη κ.α.)... Δεν σημαινει οτι ολα τα εκανε σωστα.....

   • Νικολαος avatar
    Νικολαος @ S.R. 01/03/2012 11:15:24

    Συμφωνω απολυτα αλλα παρακαλω πειτε μου τι κοινο μπορει να εχει η ΝΔ με τη δυναμικη που της ειχε προσδωσει ο Καραμανλης (ακομα και αυτη της περιοδου του Κωστακη) με αυτο τη καρικατουρα ΠΟΛΑΝ με λιγο απο ακροδεξιο ΛΑΟΣ;

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Νικολαος 01/03/2012 12:21:43

     Άσε τον εθνάρχη ήσυχο.
     Όσον αγώνα έκανε ο Καραμανλής (Α) για να μας βάλουν στην ΕΕ, κάνει ο Σαμαράς για να μη μας πετάξουν έξω από αυτήν. Γραμμή ίδια, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

     Προπαγάνδα για σταγονίδια τέλος. Και μάθε ορθογραφία αγαπητέ, βασικό.

   • patsman avatar
    patsman @ S.R. 01/03/2012 11:17:47

    Γι' αυτό ο Εθνάρχης είχε και το παρατσούκλι "Καραμανλένιν"...

   • GO avatar
    GO @ S.R. 01/03/2012 12:03:42

    Η "σοσιαλμανία" του Κωνσταντίνου Καραμανλή απάντησε όπως έπρεπε στους εκβιασμούς των "νταβατζήδων" της εποχής.
    Η ύστερη πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου επί των εθνικοποιημένων αυτών επιχειρήσεων επέφερε τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα.
    'Αρα, καμμία ενοχή.

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ GO 01/03/2012 15:54:52

     γιατί συγκρίνουμε εποχές που δεν έχουν καμμια σχέση μεταξύ τους;

    • Gas Bailey avatar
     Gas Bailey @ GO 01/03/2012 16:12:53

     +1000000000

  • vagkalf avatar
   vagkalf @ Νικολαος 03/03/2012 21:07:59

   ηδη οι πασοκοι το πιασανε το νοημα για να μαζεψουν τα ψηφουλακια....αρχισαν την τρομοκρατια στους διορισμενους τους οτι θα χασουν τις δουλειες τους στο δημοσιο....και να δειτε οτι θα τα καταφερουν καλα....με τετοιυς ορους θα παιχτουν και παλι οι εκλογες...ποια μεταπολιτευση??...εμεις ειμαστε η μεταπολιτευση....αν θελουμε "νεα μεταπολιτευση" πρεπει να φυγουμε ολοι και να ερθουν αλλοι να κατοικησουν εδω....και στην κιβωτο να κρατησουμε μονο τα μωρα που γεννιουνται τωρα και εχουν παρθενο πολιτικο γονιδιο....

 8. franc avatar
  franc 01/03/2012 09:31:09

  Eιναι ωραίο τελικά να ασχολείται κανείς με ιδεολογίες...
  Χρόνια τώρα θεωρούσαμε οτι οι ιδεολογίες είναι για τους αφελείς και το χρήμα για τους έξυπνους. Να όμως που όταν τελειώνει το χρήμα, οι ιδεολογίες επανέρχονται (τουλάχιστο σε όσους είναι ακόμα χορτάτοι).
  Θα συμφωνήσω και εγώ αγαπητε Φάκτορα οτι η Αριστερά (ΠΑΣΟΚ και λοιπές προοδευτικές Δυνάμεις) κυριάρχησαν στη μεταπολίτευση και μας οδήγησαν στο "Σοβιετικού τύπου καθεστώς" που με πολύ ειλικρίνεια και τόλμη ο προηγούμενος αρχηγός μας (Ο πρώτος καθαρός-ανεξάρτητος Ελληνας Πρωθυπουργός της νεώτερης Ελλάδας) περιέγραψε ως κράτος των 5 νταβατζήδων και 5 εργατοπατέρων. Η αλλοιώς, το κράτος των "εθνικών προμηθευτών" και των τσιρακίων τους που δεν άφησαν ούτε εναν ξένο να επενδύσει μόνος του (χωρίς να τους παραχωρήσει υπεργολαβίες) ούτε 1 ευρώ στον ευλογημένο τούτο τόπο μας. Ομως πέρα απο τη διαπίστωση, οφείλουμε να αναζητήσουμε το γιατί, ώστε να βρούμε τον τρόπο να το σταματήσουμε .
  Οπως και με το ποδόσφαιρο, δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς οι καλύτεροι και να κερδίζουν πάντα οι άλλοι. Και κυρίως δεν ωφελει κάθε 2-3 χρόνια να βγαίνει ο εκάστοτε αρχηγός μας και να κατηγορεί τους αντιπάλους μας επειδή κερδίζουν.
  Προφανώς, αν δεν είναι καλύτεροι, που δεν είναι όπως πιστεύω εγώ, κερδίζουν είτε γιατί εμείς είμαστε χειρότεροι, είτε γιατί το παιχνίδι είναι στημένο.
  Αν είναι στημένο θα πρέπει να βρούμε απο ποιόν και να το καταγγείλουμε. Εν ανάγκη να αποχωρήσουμε και απο το γήπεδο που λέει ο λόγος. Αν είμαστε χειρότεροι πρέπει να αρχίσουμε σκληρή προπόνηση και να κάνουμε και καλές μεταγραφές...
  Καλά κάνει ο Σαμαράς και τα ψέλνει στην Αριστερά. Ομως μου φαίνεται οτι το κάνει με μεγάλη καθυστέρηση. Αν το είχε κάνει πριν δύο χρόνια αντί να συμπλέει μαζί της στην αντιμνημονιακή ρητορική, σίγουρα θα είμασταν σε καλύτερη θέση απο τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς ίσως.
  Ας ελπίσουμε οτι ήταν και αυτός το τελευταίο θύμα της...

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ franc 01/03/2012 15:58:28

   ο Σαμαρας δεν συνέπλευσε ποτέ στην ίδια αντιμνημονιακή λογική των αριστερών κομμάτων. Πάντα μιλούσαν για άλλα πράγματα. Ποτέ δεν είπε απεχθές χρέος και δεν θα πληρώσω! Θα αναπτυχθώ, θα δουλέψω και θα ξεπληρώσω! Άλλο αν μερικοί τον διάβαζαν λάθος!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κατερινα 01/03/2012 16:17:24

    έχεις δίκιο, Κατερίνα, αλλά πού να το βρεις ... ειδικά σε μεγάλη μερίδα των σχολιαστών εδώ η λάθος ανάγνωση προξένησε φθορά και σύγχυση, για την οποίαν αδίκως χρεώνεται ο αρχηγός της ΝΔ, o πάντα ξεκάθαρος ιδεολογικά!

 9. GO avatar
  GO 01/03/2012 09:36:03

  Δεν πρέπει, ούτε στιγμή, να μας διαφεύγει η πολιτική - ιδεολογική πλατφόρμα της παράταξης:
  Ο ριζοσπαστικός - κοινωνικός φιλελευθερισμός.
  Ειδικότερα ο επιθετικός προσδιορισμός πρέπει να τηρείται ευλαβώς.

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 01/03/2012 09:47:36

  Δεν καταλαβαίνω γιατί η ομιλία Σαμαρά ξένισε κάποιους. Η επίθεση του- οπως πολύ σωστά αναφέρει η ανάρτηση - κατά της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ της Αριστεράς - νοοτροπίας πάγιας και αρρωστημένης, ήταν λογική συνέπεια μιας πραγματικότητας που ούτε η ίδια η Αριστερά δεν την αρνείται Νέα Δημοκρατία και Αριστερά βρίσκονται "απέναντι". Απλώς η Αριστερά προτιμά να επιτίθεται και είναι συνηθισμένη οι επιθέσεις της να μένουν αναπάντητες.
  Από κει και πέρα νομίζω πως η ανάρτηση υπερτιμά τον ρόλο και την δυναμοκή της ΔΗΜ.ΑΡ. , θεωρώντας την - αν κατάλαβα καλά - ως πόλο συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ " δεν τα έφαγε τα ψωμιά του."
  Και κάτι τελευταίο. Η Ελληνική κοινωνία ΜΟΙΑΖΕΙ " να στρέφεται ενστικτωδώς προς την υπεράσπιση των παλαιών κεκτημένων" (δεν γίνεται να χάνεις το 30% του εισοδήματος σου και να σου αρέσει- πολύ ποερισσότερο αν χάσεις το 100%). Παρά ταυτα όταν το 77% τίθεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ -και μάλιστα "πάση θυσία"- σημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της η συντριπτική πλειοψηφία έχει βάλει τις προτεραιότητες της και καταλαβαίνει ότι αυτά τα παλαιά κεκτημένα αποτελούν "τον πυρήνα του στρεβλού και διεφθαρμένου συντεχνιακού και δήθεν “κοινωνικού” κράτους που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία της Αριστεράς και την ανοχή της Δεξιάς." Και αυτά τα "παλαιά κεκτημένα" θέλει να τα αφήσει πίσω της. (Bέβαια αρκετές φορές ο καθένας κάνει μια εξαίρεση για τον εαυτό του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ firiki2010 01/03/2012 11:19:01

   Είσαι σιγουρος ότι το 77% (σύμφωνα με τη δημοσκόπηση) που "θέλει" να παραμείνουμε στο ευρώ, θέλει αυτό να γίνει και "ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ"; Γιατί εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι, με τη συγκεκριμένη ποιοτική παράμετρο που αναφέρεις, το ποσοστό αυτό θα προέγγιζε έστω και το ένα τρίτο.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Αυριανιστής 01/03/2012 15:56:36

    Το "πάση θυσία" υπήρχε μέσα στην ερώτηση της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Βεβαίως από τεχνικής άποψης προσωπικά θα έλεγα ότι κακώς υπήρχε. Διότι το "πάση θυσία" σημαίνει τα πάντα και εν τέλει... τίποτα. Παρά ταυτα το ότι δόθηκε η απάντηση που δόθηκε (μέχρι και το 46% των προτιθεμένων να ψηφίσουν ΚΚΕ εκδήκωσαν την προτίμηση τους προς το ευρώ) κάτι λέει.

 11. S.R. avatar
  S.R. 01/03/2012 10:17:13

  Πρωτη φορα που συμφωνω τοσο με αυτα που γραφεις..... Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι αναφερεις ονομαστικα μονο το ΕΘΝΟΣ και οχι και ΤΟ ΒΗΜΑ , ΤΑ ΝΕΑ , και το ΜΕΓΚΑ, που ηταν σαφως πιο υπευθυνα για τον ενοχικο ευνουχισμο της δεξιας...

  • factorx avatar
   factorx @ S.R. 01/03/2012 12:52:48

   .... Λογοτεχνικοί πειθαναγκασμοί αγαπητέ. Θυμήθηκα το ρόλο του Εθνους και του Φιλιππόπουλου εκείνα τα χρόνια γι αυτό το τόνισα

 12. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 01/03/2012 10:22:11

  Η προχθεσινή ομιλία του προέδρου ήταν μια απο τις καλύτερες. Επιτέλους ενας ηγέτης της ΝΔ να επιτεθεί στην Αριστυερά και να την προκαλέσει. Να δοθεί με τσαμπουκά ι ιδεολογική μάχη με τα ορφανά τπυ Στάλιν του Μαο , Τιτο κλπ.

  • ιωάννης33 avatar
   ιωάννης33 @ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 01/03/2012 10:58:05

   Ετσι είναι αλλά είχε και ένα χαρακτήρα συσπείρωσης,εκλογές έρχονται.

 13. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 01/03/2012 10:33:26

  Πρόταση:

  Να απολυθούν ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Έτσι κι αλλιώς αποτελούν ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ της ΝΔ. Να προκυρηχθεί διαγωνισμός μέσο ΑΣΕΠ υπό την επιτήρηση δια κομματικής επιτροπής από την νέα βουλή. Να στελεχωθούν τα νοσοκομεία από τον ΝΕΟ αυτόν κόσμο.

  Μόνο η υγεία, ο ελληνικός λαός έχουν να κερδίσουν από κάτι τέτοιο. Θα αποκατασταθεί και κάποια στοιχειώδης έννοια αξιοκρατία.

  Για να μην ξεχνάμε δηλαδή τα κομματικά φέουδα του ΠΑΣΟΚ και σε δεύτερο βαθμό της ΝΔ πως φτιάχτηκαν στο κράτος και τους φορείς του.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Βαγγέλης, Πειραιάς 01/03/2012 11:22:22

   Όταν δέχεσαι αξιωματικά ότι "ΟΛΟΙ" οι νοσηλευτές αποτελούν "ΜΟΝΟ κομματικούς διορισμούς", τη στιγμή που το ΑΣΕΠ λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια, έχεις και την απαίτηση να θεωρηθεί η πρότασή σου αξιόπιστη; Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά για να ξέρουμε ποια είναι η βάση συζήτησης με κάθε έναν εδώ μέσα...

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Αυριανιστής 01/03/2012 11:42:54

    Το ποσοστό των ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ που έχουν διοριστεί από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είναι πάρα πολύ μικρό. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι κομματικοί διορισμοί.

    Αλλά κανένα πρόβλημα επι αυτού. Διόρθωση λοιπόν: Να απολυθούν ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. (σ.σ. Αριθμητικά μικρές θα είναι οι διαφορές).
    Να τελειώνουμε με τα φέουδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο δημόσιο.

    ΥΓ: To ότι αναφέρω διαγωνισμός του ΑΣΕΠ υπό διακομματική επιτροπή, κράτησε του. Υπάρχει λόγος που το λέω.

    • zero avatar
     zero @ Βαγγέλης, Πειραιάς 01/03/2012 13:15:37

     ηθελες να διοριστεις σε νοσοκομειο και δεν εκατσε?

     • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
      Βαγγέλης, Πειραιάς @ zero 01/03/2012 13:41:37

      Όχι φιλέ μου, Dr είμαι. Οπότε δεν έχω και πολλά κοινά εργασιακά με τους νοσηλευτές.

      Απλά είπα να αρχίσουμε από εκεί, καθώς υπάρχουν χιλιάδες παΐδια με ικανότητες τα οποία είναι άνεργα και χιλιάδες ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ χωρίς κανένα προσόν και καμία δεξιότητα τα ΟΠΟΙΑ παριστάνουν τους νοσηλευτές και διορίστηκαν χωρίς καμία διαδικασία κρίσης επί της ουσίας από ΠΑΣΟΚ + ΝΔ στο Εθνικό σύστημα υγείας. Λέω να αρχίσει από εκεί η εκκαθάριση.

     • Μπαμπης avatar
      Μπαμπης @ Βαγγέλης, Πειραιάς 01/03/2012 14:36:52

      Φίλε Βαγγέλη αν δεν ακουστούν φωνές σαν τη δική σου ή μα΄΄λον αν δε δούμε γραμές σα τη δική σου οτόπος δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά.Στην Ελάδα της χρεωκοπίας εν έτει 2012 ακόμα συζητάμε για τα αυτονόητα.Αυτό είναι το ζήτημα.Υπάρχει κόμμα σήμερα που θα τραβήει διαχωριστική γραμμή μετο παρελθόν ή είναι πια στο dna μας ο ρόλος του πελάτη?θα κάνει ο Σαμαράς την επανίδρυση?αν ναι που είναι το σχέδιο?

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Μπαμπης 01/03/2012 15:55:16

      Μπάμπη , αν το πληκτρολόγιό σου δεν διαθέττει κεφαλαία (CAPITAL), διατείθεμαι να σου χαρίσω ένα. Στοιχειώδης σεβασμός προς τους λοιπούς αναγνώστες επιβάλλει να γράφεται ο γενετικός κώδικας ως : DNA και όχι dna !
      (Από το Γυμνάσιο)

     • Μπαμπης avatar
      Μπαμπης @ Παύλος 01/03/2012 17:40:50

      Ευχαριστώ για τη διόρθωση και την ετοιμότητα να γίνεις πνευματώδης και προστατευτικός για τους άλλους αναγνώστες.Μη μου κάνετε μόνο μήνυση για τα χαλασμένα ματάκια απο to dna.Μου τα πήραν όλα.

     • christos avatar
      christos @ Βαγγέλης, Πειραιάς 01/03/2012 14:37:41

      Να απολυθουνε πρωτα οι γιατροι που τα παιρνουνε απο τους ασθενεις και της φαρμακοβιομηχανιες

 14. KOBIS avatar
  KOBIS 01/03/2012 10:35:59

  Δεν θα μπω στην παγιδα να χαρακτηρισω με ορους του 1920-1950 τους προηγούμενους αλλά και ο Σαμαράς οπως και ο συντακτης του αρθρου κάνουν ένα λογικό αλμα.Δεν υπαρχει αντιδραση χωρις δραση.Δεν ξυπνησαν οι άνθρωποι ενα πρωι και αρχισαν να διεκδικούν ,να απεργούν και να μπλοκαρουν το κεντρο της Αθηνας χωρις λογο,επειδη ετσι τους καρφωθηκε.Ο λογος ειναι απλος,αντιστεκονται στην μονιμη-ποσα χρονια την ακουτε-λιτοτητα των μικρων(διοτι τα καγιεν δεν δειχνουν λιτοτητα των μεγαλων),την αναγκη για καλυτερη παιδεια ,περιθαλψη,εργασια και ασφαλεια.Αν ολα αυτα τα ειχαν πετυχει οπως πετυχαινουν σε μια νυχτα μειωση μισθων και συνταξεων κανενας δεν θα ενοχλούσε τους ''νοικοκυραίους''.
  Οσον αφορα τις αγκυλώσεις της αριστερας τουλαχιστον αυτη ειναι αγκυλωμενη σε κοινωνικά ιδεοπολιτικά εδρανα και οχι σε τεχνοοικονομικές κουλτουρες που ελαχιστοι κατανοουν αλλα παρα πολλοί θα τις υποστούν.Ποσοι απο σας ξερατε το 2008 τις λεξεις PSI,Haircut,cds,και αλλες μπαρούφες που σας ποτιζουν καθε μερα λες και γεννηθηκατε στη γουολ στρητ;

 15. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 01/03/2012 10:40:37

  ναι πράγματι,να δοθεί μάχη με τα ορφανά της "αριστεράς" απο τη μια και τους οπαδούς της Θάτσερ, της Μέρκελ, του Φρίντμαν, του Ρήγκαν και άλλων νεόκοπων σωτήρων του ατόμου..θάχει ενδιαφέρον..επίσης έχει ενδιαφέρον να μας εξηγήσεις ποιό είναι αυτό το νέο αναπτυξιακό μοντέλο...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ στεφανος γραγας 01/03/2012 11:26:48

   Αγαπητέ, οι οπαδοί της Θάτσερ, του Ρέηγκαν, του Φρήντμαν και των άλλων νεόκοπων "σωτήρων" βγήκαν απ' τα καβούκια τους και έκαναν πειρατικό ρεσάλτο στην πάλαι ποτέ δεξιά παράταξη. Δε βλέπεις που κάποιοι (με σχόλιά τους σε χθεσινή ανάρτηση) έφτασαν να προεξοφλούν και να... επιχαίρουν ανοιχτά για τη μετεκλογική στήριξη από τη Διαμαντοπούλου, το Λοβέρδο, το Μόσιαλο, το Ραγκούση και όλους τους άλλους νεοφιλελεύθερους αστέρες του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ;

   • franc avatar
    franc @ Αυριανιστής 01/03/2012 11:36:05

    Mήπως ο Σαμαράς είναι σκόπιμο να συμπτήξει μαζί τους μέτωπο τώρα που άρχισε την επίθεση κατά της Αριστεράς, αφου και αυτοί πλέον την πολεμούν ανοιχτά?

 16. natasa avatar
  natasa 01/03/2012 10:52:11

  Παρακολουθώ το antinews σχεδόν από την αρχή του. Δεν έχω νοιώσει ποτέ την ανάγκη να σχολιάσω κάποια ανάρτηση. Είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά και σε γενικές γραμμές τα περισσότερα άρθρα που διαβάζω εδώ μέσα κατά κάποιον τρόπο με εκφράζουν. ΑΛΛΑ: Πρώτη φορά νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω, για να τονίσω κάτι που από ότι καταλαβαίνω "πλανάται στον αέρα" της γραμμής της παράταξης... Συγκεκριμένα: Προλυαίνεται το έδαφος για συγκυβέρνηση με Βενιζέλο "πετώντας την μπάλα στην έξεδρα όπου βρίσκονται Αλέκα και Αλέξης".
  Είμαι συνειδητοποιημένη Νεοδημοκράτισα και ως εκ τούτου ξέρω πώς δε θα ψήφιζα ποτέ ΚΚΕ ή Τσίπρα όπως και όλοι (ή οι περισσότεροι για να είμαι δίκαιη) οι Νεοδημοκράτες που ξέρω. Άρα, η γραμμή που περνάει και έχει να κάνει με την επίθεση στην Καθεστωτική Αριστερά δεν αποσκοπεί στο να "τραβήξει τα πρόβατα πίσω στο μαντρί". Οι τελευταίοι πολιτικοί ελιγμοί της Συγγρού μου φανερώνουν ξεκάθαρα ότι έχει χαραχτεί πορεία για συγκυβέρνηση με Μπένι.
  Είπα πως είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω και θα είναι και η τελευταία καθώς δεν το κάνω για να αναλύσω την κατάσταση. Το κάνω για να μεταφέρω έναν προβληματισμό που δημιουργείται πλέον σε κάθε συνειδητοποιημένο Νεοδημοκράτη και να χτυπήσω το καμπανάκι.
  Τα σέβη μου.

  • Bohemian avatar
   Bohemian @ natasa 01/03/2012 12:34:49

   Υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό το σενάριο.

  • factorx avatar
   factorx @ natasa 01/03/2012 12:55:56

   Τα συλογιστικά άλματα είναι επικίνδυνα. Όπως και οι παρωπίδες στον κακοχυμένο βερμπαλισμό ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς το έχει ξεσκίσει το ΠΑΣΟΚ δυο χρόνια. Μην παίρνετε λοιπόν μια ομιλία του για να βγάλετε συμπεράσματα. Να βλέπετε συνολικά την στάση του, οχι αποσπασματικά

  • franc avatar
   franc @ natasa 01/03/2012 13:07:28

   Αγαπητή Natasa,
   Περιέργως, αν και προφανώς παλιότερος κυρίως στην ηλικία απο εσένα, αισθάνομαι και εγώ ακριβώς όπως εσύ. Το κακό είναι οτι αυτό το παιχνίδι αποδεικνύεται πολύ πιο μεγάλο απ' ότι είχε μάλλον φανταστεί και ο ίδιος ο Σαμαράς, με αποτέλεσμα να έχουμε πέσει μαζί του σε "αναταράξεις" και να μη μπορούμε πια να βρούμε στήριγμα πουθενά...Tο μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι τελικά αυτο που οι δύο ΑΔΕΛΦΟΙ ΙΤΑΛΟΙ (Ελληνορωμαίοι) δήμαρχοι μας έφεραν ως εκπρόσωποι του κινήματος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και που λέει οτι η Ιταλία ισως βάλει φρένο στην "αφαίμαξη" της Νότιας κυρίως Ευρώπης απο την Αυτοκρατορία του χρήματος. Οψώμεθα...Ομως το 2012 θα έχει ακόμα πολλά δάκρυα και αίμα για τη δύστυχη πατρίδα που και πάλι θα μείνει χωρίς ηγέτη...

 17. siakkas avatar
  siakkas 01/03/2012 10:54:49

  «Το πρώτον μέτρον που πρέπει να ληφθεί είναι να ευρεθούν μέσα όπως καμφθή ο αληθώς αρπακτικός εγωισμός των ανθρώπων των Αθηνών. Ούτοι αποτελούνται περίπου από 5.000 περίπου πολιτικούς, βιομήχανους και εισαγωγείς οι οποίοι κυβερνούν την χώρα και οι οποίοι εκ συστήματος και αναισθησίαν απομυζούν τον πλούτο της χώρας, είτε ούτος παράγεται εντός αυτής, είτε στέλλεται από τις ΗΠΑ.
  Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι εκραύγαζαν πατριωτικά συνθήματα, ενώ ηρνούντο να πληρώσουν φόρους ή να συμμετάσχουν εις τα απώλειας που απαιτούσε η νίκη, και οι οποίοι είχαν καταθέσει τα χρηματά των εις τράπεζας της Νέας Υόρκης, της Αιγύπτου και της Ελβετίας».

  ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ;
  Ο ΤΖΟΖΕΦ ΧΑΡΙΣΟΝ, ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΜΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ 1950.
  ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.......

  • ιωάννης33 avatar
   ιωάννης33 @ siakkas 01/03/2012 11:01:09

   Το 1950 τα Νησιά Κέυμαν ήταν η Αίγυπτος;Ακου να δεις...

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ siakkas 01/03/2012 12:39:36

   Και ο απεσταλμένος του Τρούμαν ο Πότερ τα ίδια έγραφε σε αναφορά προς την Ουάσιγκτον. Αλλά αυτά είναι άλλα λόγια βρε παιδιά για ν'άγαπιόμαστε. Οι αναφορές στο παρελθόν μάλλον θα πρέπει να έχουν αρκούντως μεγάλο βάθος χρόνου για να δίνουν στίγμα αντικειμενικότητας. Αλλιώς καταντούν στο "οι άλλοι οι κακοί και εμείς οι καλοί".
   Το ότι τα κόματα στην πλειονότητά τους παγίδεψαν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και τις χρησιμοποίησαν είναι νομίζω αναμφισβήτητο. Αν δεν υπήρχαν δυσαρεστημένοι τη δεκαετία του '70 από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της ΝΔ δεν θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος η ρητορική Παπανδρέου και των εξαπτερύγων του. Εκτός αν δεχτούμε ότι ο λαός είναι ανώριμος (όπερ και πρεσβεύω) και άγεται από τον κάθε δημαγωγό οπότε δυστυχώς παθαίνουμε όσα μας αξίζουν. Όταν ο Καραμανλής έντιμα (παρά τα προηγούμενα σφάλματα) βγήκε και ζήτησε το 2009 νωπή εντολή για να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας ο λαός παρασύρθηκε από τον ΓΑΠ και το πλήρωσε. Τι θέλετε να γίνει;
   Καθαρό λόγο χρειάζεται ο τόπος και όχι παλινωδίες και κωλοτούμπες που επιβάλλονται εν πολλοίς και από τις σχέσεις των κομάτων με την οικονομική ελίτ και τα ΜΜΕ. Αυτή τη διάσταση γιατί δεν την προβάλει ο factorx;
   Η Αριστερά, με όλα τα αρμητικά, τουλάχιστον στο βαθμό που της αναλογεί κρατάει τη στάση που πρεσβεύει. Θέλει κρατισμό αυτό διαλαλεί και αυτό στηρίζει.
   Αν η αστική δημοκρατία θέλει να επιβιώσει τότε θα πρέπει να θεμελειώσει ένα κράτος δικαίου με μηχανισμούς ελέγχου πάνω από το τραπέζι κ.λ.π. και όχι να σέρνεται από τη μύτη από το νεοφιλευεθερισμό.

   • factorx avatar
    factorx @ Κρίμα 01/03/2012 17:49:20

    Διάβασα τρείς φορές το σχόλιό, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Τι θέλετε να πείτε με όλα αυτά;

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ siakkas 01/03/2012 12:43:55

   Διορθώσεις λόγω βιασύνης:
   "αρνητικά" και όχι "αρμητικά"
   "νεφιλελευθερισμό" και όχι "νεοφιλευεθερισμό"

 18. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 01/03/2012 11:00:41

  Καλά όλα αυτά που λες αλλά μερικές περικοπές του λόγου σου έπρεπε να περιλαμβάνονταν στην ομιλία του Σαμαρά.Ετσι πως παρουσιάστηκαν τα πράγματα έδωσαν λαβή στον Τράγκα να λέει ότι θέλει......πέραν αυτού λέω και πάλι στο χρόνο που ελέχθησαν δεν εξυπηρετούσε κανένα σκοπό παρά μόνον το ΠΑΣΟΚ.

 19. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 01/03/2012 11:09:25

  Το ΠΑΣΟΚ δεν σώζεται με τίποτα και το έχει αντιληφθεί και το ίδιο.Γι'αυτό προσπαθεί να μετονομαστεί σε ΜΑΝΩΛΙΟΣ για να φορέσει τα ρούχα αλλιώς.
  Για να δούμε αν αυτήν την φορά θα έχουν γνώση οι ψηφοφόροι!

 20. Πανος avatar
  Πανος 01/03/2012 11:12:27

  Ηρθε η ωρα να σαρωθει ο αριστεριστικος λαικισμος της μεταπολιτευσης.Ολοι αυτοι που ακομα και σημερα αναπαραγουν τα ιδια τσιτατα,κενα περιεχομενου,στερουνται ουσιαστικων επιχειρηματων και σχεδιων για την αναταξη της χωρας.Τρανη αποδειξη το οτι δεν μπορεσαν να αντικρουσουν τις κατηγοριες του αρχηγου της Ν.Δ. και περιοριστηκαν στο να σφυριζουν αδιαφορα,πολυ απλα γιατι ειναι δυσκολο να αντικρουσεις την πραγματικοτητα.Στις επερχομενες εκλογες ειναι απαραιτητο να ηττηθουν οι δυναμεις αυτες που στηριξαν το παρασιτικο μοντελο σοβιετικου τυπου οικονομιας και που δεν περιοριζονται στην αριστερα και στο 'βαθυ' πασοκ,αλλα εχουν στηριγματα και στο χωρο της δεξιας.

 21. fat cow avatar
  fat cow 01/03/2012 11:41:20

  Η ανυπαρξία της "δεξιάς" ιδεολογίας φαίνεται από το ότι χρησιμοποιείτε τον Μαρξ (!) για να αποδείξετε ότι η Αριστερά δεν είναι "ξεπερασμένη".

  Τώρα για τις γριές με τις εικόνες του Στάλιν, έχω δει εδώ περισσότερες να κρατάνε εικόνες του Χριστόδουλου και του Εφραίμ και άλλους να κάνουν εικόνισμα τον ... Σισέ.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ fat cow 01/03/2012 11:51:18

   Τό ότι το φάρμακο που σου δίνουν να συνέλθεις είναι δεξιόστροφο δε σου λέει τίποτα;Ή νομίζεις ότι δεν το χρειάζεσαι;

   • fat cow avatar
    fat cow @ Dexi Extrem 01/03/2012 12:01:44

    Εσύ καταπίνεις ληγμένα (Μαρξ) για να θεραπευθείς από την αριστερή νόσον, ή μήπως ήσουν παλιά κομμουνιστής και εκτός από τις ενοχές σου έχει μείνει και εθισμός στον μαρξισμό;

    Αλλά μάλλον πάω να εξηγήσω λογικά τον παραλογισμό σου.

  • factorx avatar
   factorx @ fat cow 01/03/2012 17:50:09

   “Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει το Είναι τους, μα αντίθετα, το κοινωνικό Είναι που καθορίζει τη συνείδησή τους” (Κ. Μαρξ, από τον Πρόλογο στην Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας, Διαλεχτά Εργα Μαρξ-Ενγκελς, τ. Ι, σελ. 424)

   • fat cow avatar
    fat cow @ factorx 02/03/2012 11:05:13

    Αυτό είναι προς επίρρωσιν αυτών που έγραψα παραπάνω; Είναι σα να αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς το Κοράνι για να κάνεις αντιισλαμική προπαγάνδα. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι εφόσον δεν έχετε άξια λόγου "δεξιά" θεωρία η αριστερά θα είναι ιδεολογικά κυρίαρχη.

 22. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 01/03/2012 12:28:50

  To βρήκες!!! Ήμουν παλιά αριστερός, με βόλεψαν στο ΥΠ.ΟΙΚ, έπερνα 3000 νόμιμα και άλλα 5000 παράνομα και τώρα μου πήγαν τα νόμιμα στα 1300 και τα παράνομα τα έχασα λόγω κρίσης. Έ να μη γίνω τώρα DEXI EXTREM;

 23. Bohemian avatar
  Bohemian 01/03/2012 12:30:25

  Το 2013 ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ. Σε 2-3 χρόνια το σύνθημα αστός ή καταστροφή μπορεί να μη λέει τίποτα για την πλειοψηφία του κόσμου και να γυρίσει μπούμεραγκ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Bohemian 01/03/2012 14:24:24

   αστός = καταστροφή !
   (ορθή επανάληψη)

 24. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/03/2012 12:30:59

  Τότε, να φέρουμε πίσω και τη Ντόρα. Δεν θα υπάρχει η παραμικρή διαφορά πλέον, αν είναι να γίνει αυτό που λες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 01/03/2012 12:33:48

   Και φυσικά, το αμέσως επόμενο στάδιο υποθέτω ότι το φαντάζεσαι (αν δεν το εύχεσαι κιόλας): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ένας ομογενοποιημένος νεοφιλελεύθερος χυλός, που θα μετατραπεί στους "Ρεπουμπλικάνους". Και από την άλλη, μια (ξανά μανά) "μετεξέλιξη" κάποιων ψευτοαριστερών σε "Δημοκρατικούς". Opos Ameriki! Για να εκπληρωθεί και η επιθυμία του ΓΑΠ, όχι τίποτε άλλο...

  • franc avatar
   franc @ Αυριανιστής 01/03/2012 12:47:43

   Γιατί το αποκλείεις?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ franc 01/03/2012 13:13:57

    ΟΚ... τότε να δεις ποσοστά, που θα έχει ολοκληρωθεί και η μαζική κινεζοποίηση των Ελλήνων (εργαζομένων και ανέργων).

    • franc avatar
     franc @ Αυριανιστής 01/03/2012 13:45:33

     Καλέ μου φίλε, τώρα φοβάμαι οτι συμφωνήσαμε απόλυτα.
     Και μου φαίνεται οτι τελικά αυτός ήταν ο στόχος των ΜΕΓΑΛΩΝ ,και μάλλον τον πέτυχαν.
     Δυστυχώς θα ματώσουμε πολύ ακόμα...

 25. victoria (true) avatar
  victoria (true) 01/03/2012 12:33:54

  To 77% αν είναι να την κάνει τη θυσία και στις δύο περιπτώσεις (το μισθό /σύνταξή του/κλπ) μέσα ή έξω, προτιμά να την κάνει και να μείνει μέσα στην Ευρώπη, ναι, σαφώς.

  Αν εννοείς θυσία τα περί εθνικής κυριαρχίας, πάλι το θέμα τίθεται σαφώς ως προς το ποιος μπορεί να την υπερασπίσει. Κι εκεί υπάρχουν τεκμήρια προθέσεων, αλλά και αποτελεσματικότητας. Μην κοιτάμε που τώρα από άκρο σε άκρο, όλοι θυμήθηκαν τη λέξη πατρίδα. Ας κρίνουμε.

  Το "πάση θυσία", είναι πάντως πάση θυσία εντός ...πολιτισμένου πλαισίου. Έστω και απίστευτα-προκατειλημμένου (να'ναι καλά ο ΓΑΠ)-τσαντισμένου (πλέον)-συμφεροντολογικού (αλλά δεν μπορεί να το πει φόρα-παρτίδα) -πλαισίου. Όμως δεν γίναμε ακόμα τρίτος κόσμος, παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες κάποιων. Ας χρησιμοποιήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια δημιουργικά, όχι καταστροφικά.

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/03/2012 12:50:58

  Τέλειωσαν τα δανεικά λεφτά και τα δάνεια ιδεολογήματα, τώρα αρχίζει η πολιτική χωρίς μπούρκες. Ο καθένας στη δουλειά του και ο βλάχος στα τυριά του.
  Επιτέλους , η "δεξιά" την πέφτει στην "αριστερά" και το "κέντρο" (ο ...Βενιζέλος, όπως άλλοτε) βοηθάει, καρτώντας την "παλάντζα" (θυμάστε τον Παπασπύρου;).
  Πάμε σαν άλλοτε να σφίξουν οι κώκοι.
  Ευτυχώς δεν είμαι ούτε "δεξιός" ούτε "αριστερός" ούτε "κεντρώος".

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 01/03/2012 13:16:01

   Θείο, μάλλον διαβάζεις πολλά κείμενα του Ματσαγγάνη. Ένας νεοφιλελευθεροδημοκρατικο"αριστερός" αχταρμάς.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 01/03/2012 13:25:31

    Μπά, η πείρα του παληού μιλάει. Άν διαβάσεις πολιτική ιστορία του Μεσοπολέμου ή δεκαετία του '50, τα είδες όλα...κι έφυγες.
    Ο κύκλος έκλεισε ξανά, εύχομαι καλή διαφυγή σε όσους δεν τον γουστάρουν

    • franc avatar
     franc @ Ο Θείος 01/03/2012 13:49:24

     Αγαπητέ Θείε,
     ξέρεις καμμιά τρύπα διαφυγής και για 'μένα?

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ franc 01/03/2012 14:13:53

      Ψάχνω, ψάχνω φίλε μου, τον σκανάρω τον κύκλο. Δεν μπορεί, κάπου θα έχει αδύνατο σημείο, καμμιά φυλακή δεν είναι αδιαπέραστη.

 27. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/03/2012 13:38:08

  Τὰ αὐτονόητα...

 28. enas avatar
  enas 01/03/2012 13:41:30

  Αυτό που εγώ θα ήθελα να μάθω απο το blog σας είναι αν πλέον υποστηρίζετε εκλογές άμεσα ή η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να κυβερνάει μαζί με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα μεχρι το τέλος της τετραετίας

  Ευχαριστώ

  • factorx avatar
   factorx @ enas 01/03/2012 14:07:34

   ΦΟβερό επιχείρημα, μας ξεσκίσατε

 29. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 01/03/2012 13:46:04

  Η δεξιά αυτή που περιγράφει ο αρθρογράφος κάποτε πολέμησε για να μείνει η χώρα ελεύθερη και δημοκρατική. Χωρίς ιδιοτέλειες και ανταποδόσεις για τις θυσίες ζωής που είχαν προσφέρει για τις επόμενες γενιές και την χώρα τους. Εν συνέχεια επέστρεψαν στις δουλειές τους και στις οικογένειες τους και άφησαν τους ιθύνοντες να κυβερνήσουν. Απ'ότι όμως φαίνεται εκείνη η δεξιά θα κυβερνήσει τώρα για πρώτη φορά πραγματικά την χώρα, χωρίς σύνδρομα και συναλλαγές, με ηγέτη και τιμονιέρη τον άξιο εκπρόσωπό τους Α. Σαμαρά για να την σώσει για άλλη μία φορά από το χείλος του γκρεμού.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ ΣΙΝΙΑΛΟ 01/03/2012 13:49:22

   Να καταργήσουμε τότε τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις αμοιβές των βουλευτών. Η προσφορά δεν πληρώνεται.

   • Μπαμπης avatar
    Μπαμπης @ Dexi Extrem 01/03/2012 14:47:10

    Τότε φίλε δεξί εξτρέμ να το ξανασκεφτείς για Παπαδήμο?Σήμερα βγήκε στη φόρα ότι δεν παίρνει τον πρωθυπουργικό μσιθό και το γεγονός δε γνώριζαν ούτε οι στενοί συνεργάτες του.Αν μη τι άλλο δείχνει ένας ήθος που μας έχει λείψει από τον πολιτικό κόσμο όπως τον ξέρουμε.

    • nikos avatar
     nikos @ Μπαμπης 02/03/2012 14:23:48

     παραιτήθηκε από τον μισθό του πρωθυπουργού για να παίρνει την σαφως μεγαλύτερη αποζημίωση του ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ , μη μας περνάνε και για κουταβάκια μερικοί

     http://www.ecb.int/pub/pdf/annrep/ar2010annualaccounts_en.pdf

 30. kas avatar
  kas 01/03/2012 13:49:13

  επιτέλους φάκτορα....στον σωστό δρόμο
  της διασάλευσης της λογικής του ταλμουδομαρξισμού
  του καθόλα ΔΥΤΙΚΟΥ ταλμουδομαρξισμού
  όπως δυτικός είναι και ο Νεο και Παλαιο φραγκοφονιάδικος Φιλελευθερισμός, είτε είναι συντηρητικός, είτε αναρχίζει

  ΤΕΛΟΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
  ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΡΩΜΕΪΚΟ

  αν δε ήταν λιγότερες και οι αναφορές του αεριτζή Καρόλου, ακόμα καλύτερα
  συγχαρητήρια πάντως σε κάθε περίπτωση

  η έχιδνα και τα αυγά της είναι η αριστερά σε κάθε μορφή της
  είτε μεσοχωρίτικης φιλελεύθερης
  είτε σοσιαλιστικής
  είτε trendy σοσιοαλδημοκρατίας
  είτε αναρχοταϋλάνδης
  είτε μαρξιστολενινιστικής
  είτε μαοϊκής
  είτε σταλινικής
  είτε ευρωλιγούρικης
  είτε γαμάω τα πάντα Στρος Κας (σε λα γκος....όπως λαγός)
  είτε ζήτω η τρέλλα και οι κορμοράνοι

  ήταν, είναι και θα είναι πάντα η πρώτη γραμμή άμυνας της Τροίας
  ήταν, είναι και θα είναι το άναχωμα σε κάθε Αχιλλέα προκειμένου να διασωθούν οι ανακυκλωτές Πάρης και Αινείας
  ήταν, είναι και θα είναι ο ορισμός του σαμποτάζ κάθε δημιουργικής προσπάθειας παραγωγής πλούτου για όλους (κεφαλαιούχους, μισθωτούς, εργάτες)
  ήταν, είναι και θα είναι ο ορισμός του Εθνομηδενισμού, της καταργησης της Συναλληλίας και του ολοκληρωτισμού της καταραμένης Εκκοσμικεύσεως η οποία προκαλεί και την Θεία Τιμωρία μας
  ως λαός μπλέμπα, αριστοαναθρεμμένος, κακομαθημένος και βολεψάκιας

  σκληρότατη θα πρέπει να είναι η προσπάθεια έναντί της
  και στα όρια της ολοκληρωτικής ηγεσίας η ηγεσία που θα αντιπαραταθεί με τα τρωκτικά
  να το ξέρουν αυτό οι επίδοξοι καθαριστές του κόπρου του Αυγεία
  γιατί θα πάρει δεκαετίες η αποσοβιετοποίηση (κυρίως ως νοοτροπία)

 31. βασιλης avatar
  βασιλης 01/03/2012 14:02:50

  Ναι όντως ο Σαμαράς προσπαθεί να τα αλλάξει όλα.
  1) Παλιά λέγανε προσέξτε θα έρθουν οι αριστεροί στην κυβέρνηση και θα σας παρουν τα σπίτια".
  1η ΑΛΛΑΓΗ :Τώρα χάρις και τον κύριο Σαμαρα΄τα σπίτια θα μας τα πάρουν οι καπιταλιστές (τράπεζες)
  2) Παλιά λέγανε ότι οι αριστεροί είναι προδότες και ανθέλληνες που θέλουν να ξεπουλήσουν την πατρίδα στους Σοβιετικούς και τους συμμάχους τους.
  2η ΑΛΛΑΓΗ :Τώρα με την υπογραφή του νέου μνημονίου η χώρα υποθηκεύεται (εμπράγματες εγγυήσεις) γιά ένα δάνειο που σώζει μόνο τις ευρωπαικές τράπεζες και το οποίο καλείται να αποπληρώσει με τοκογλυφικό επιτόκιο ο ελληνικός λαός ενώ παραχωρεί και την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία στους γερμανούς (επίτροποι στα υπουργεία ,δεσμευμένος λογαριασμός ,ζώνες οικονομικής ανάπτυξης κ.λ.π)
  3) Παλία λέγανε προσέξτε θα έρθουν οι αριστεροί στα πράγματα και θα γίνουμε Βουλγαρία η Αλβανία
  3η Αλλαγή: Με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου και την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου γίναμε ,με βασικό μισθό (καθαρά 468 ευρώ), Βουλγαρία. Είμαι σίγουρος ότι μετά τις εκλογές και τα νέα μέτρα που θα λειφθούν με την ευγενική συνδρομή και του κυρίου Σαμαρά θα καταφέρουμε να γίνουμε και Αλβανία.
  Παλιά λέγαμε ότι σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα πάνω από όλους και όλα ακόμα και από το Σύνταγμα είναι ο Λαός αφού όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτόν και γιά αυτόν
  4η Αλλαγή : Τώρα πάνω από την βούληση και τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού, πάνω από το Σύνταγμα και πάνω από την ακεραιότητα της χώρας μας ,βάζουμε την υποχρέωση εξόφλησης των τοκογλύφων δανειστών ,οι οποίοι στην (βέβαιη σύμφωνα με όλους τους οικονομολόγους Κρούγκμαν κ.λ.π) περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών της, θα μπορούν μέσω του ειδικού λογαριασμού στον οποίο θα εκχωρηθεί όλη η δημόσια περιουσία να την πουλήσουν όσο θέλουν όποτε θέλουν και σε όποιον θέλουν. Παραδείγματος χάριν θα μπορούν να πουλήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα τανκς μας στους σκοπιανούς η το λιμάνι της Ρόδου ,τα F-16 και τα υποβρύχιά μας στους τούρκους.
  Όντως ο κάθε άνθρωπος δημιουργεί την ιστορία του, όμως οι Λαοί καθορίζουν τη μοίρα τους και κανένας λαός στον κόσμο δεν αυτοκτόνησε από μόνος του.

  • factorx avatar
   factorx @ βασιλης 01/03/2012 17:51:54

   Ξέχασεε κι αυτό: "κι εσείς δέρνετε τους μαύρους"

 32. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 01/03/2012 14:08:20

  Πάσχεις από ανίατη ασθένεια. Με σένα δεν γίνεται τίποτα. Ρίξ'το Παπαρήγα για γρήγορη ευθανασία.

 33. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/03/2012 14:09:32

  Ο "κεντροδεξιός χώρος" επιστρέφει πίσω στην παραδοσιακή διπολική αντίθεση ("δεξιά" εναντίον "αριστεράς"), και μάλιστα με επιχειρήματα εν μέρει ...μαρξιστικά;
  Δύο ερωτήματα θεμελιακής και μεταφυσικής φύσεως :
  Συμφωνεί ο μεταπολιτευτικός ιδρυτής Κ.Κ. Α' από το υπερπέραν;
  Συμφωνεί ο σιωπηλός κληρονόμος Κ.Κ. Β';
  Και ένα τρίτο, πρακτικό-ιστορικό:
  Στην Ελλάδα, με εξαίρεση την Κατοχή και την περίοδο του Εμφυλίου, η πρακτική πολιτική αντίθεση ήταν "δεξιά" εναντίον "κέντρου" και όχι "δεξιά" εναντίον "αριστεράς": Βλέπε τα δίπολα Τρικούπη-Δηλιγιάννη, Βενιζέλου-Κωνσταντίνου και μετά Βενιζελικών-Λαικών, Παπάγου-Πλαστήρα, ΕΚ-ΕΡΕ, και τέλος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Γενικώς "φωτός" εναντίον "σκότους" (όπου ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του φώς)! Τώρα που λευκό φώς και μαύρο σκότος αποδείχθηκαν ενιαίον και ταυτόσημον γκρί, αποχρώσεως χρεωκοπί σκούρον, τι θα γινούμε χωρίς φώς και σκότος;
  1. Θα μας βγάλει από το τούνελ το ενωμένον φώς και σκότος, αποχρώσεως λαμπράς γκρί μεταλλιζέ;
  2. Θα σχηματίζουν αρμονική φωτοσκίαση ανταγωνιστικής συνεργασίας (chiaroscuro το λέγανε οι αναγεννησιακοί ζωγράφοι);
  3. Θα δούμε ερυθρά πυροτεχνήματα σε γκρίζο ουρανό; (χλωμό το βλέπω)
  Πάντως, άν ήμουν "αριστερός" (αυτό που σημαίνει η λέξη στην Ελλάδα, και φτύνω στον κόρφο μου), ακούγοντας προχθές Σαμαρά και Βενιζέλο, θα έμπαινα σε πολύ βαθειές και ενοχλητικές σκέψεις.

 34. βασιλης avatar
  βασιλης 01/03/2012 14:20:37

  Γιά το dexi extrem.
  "Οποιος δεν χρησιμοποιεί τα μάτια του για να δεί θα τα χρειαστεί σίγουρα γιά να κλάψει".( Ζαν Πωλ Σαρτρ).

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ βασιλης 01/03/2012 17:52:02

   Βασίλη θα κλάψουμε σίγουρα αν γίνει ποτέ εξουσία το ΚΚΕ(αλλά αποκλείεται γιατί κατά Παπαρήγα θα είναι προβοκάτσια του συστήματος!!!!!!!!)με τον κεντρικό οικονομικό επιστημονικό σχεδιασμό.Ο ΚΟΕΣ δεν είναι δική μου επινόηση το άκουσα με τα αυτιά μου από βουλευτή του ΚΚΕ.Ευχαριστώ,δε θέλω κόκκινο φασισμό στη ζωή μου.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ βασιλης 01/03/2012 18:01:45

   Για χάρη της κουλτούρας θα σε ρωτήσω:
   Εάν ο Σαμαράς δεν ψήφιζε το μνημόνιο 2 έχεις συνειδητηποήσει ότι θα γινόσουν ακαριαία Αλβανία; Προφανώς δεν το δέχεσαι. Τελικά το ρητό που έγραψες αναρωτήθηκες αν θα έχει εφαρμογή πάνω σου; Εγώ θα σου χαρίσω το πιό εύληπτο: τον κώλο σου βάζεις μάγειρα ... σκατά σου μαγειρεύει. Αυτό έπαθε η Ελλάδα. Έβαλε για μάγειρα τη γενιά του Πολυτεχνείου. Παιδιά κουμμουνιστών και κατσικοκλεφτών.

 35. εξαπτέρυγο avatar
  εξαπτέρυγο 01/03/2012 14:20:55

  Γιατί τόσο μίσος ρε παιδία για την αριστερά ξέρετε και που δεν ξέρουμε? αν είναι πείτε και σε μας. Ο Αμβράβο τι πήγε να κάνει στο ΑΜΕΡΙΚΑ?

  • λεω avatar
   λεω @ εξαπτέρυγο 01/03/2012 18:26:34

   "Γιατί τόσο μίσος ρε παιδία για την αριστερά"
   Mου αρεσει που απορείς.
   Η χρόνια ανικανότητα του συστήματος να ένα υποτυπώδη σχεδιασμό ειδικά απο το 1949 και εδώθε πρέπει να επινοήσει έναν εχθρό.
   Το δημόσιο το διογκωσε η αριστερά και όχι οι επιλογές των κυβερνήσεων να διοριζουν πρόβατα.
   Η απουσία της στοιχειώδους επιχειρηματικής τάξης για επενδύσεις απο το 1974 και μετά θα πρέπει να αποδωθεί όχι στο ότι το επιχειρηματικό ιδιωτικό δαιμόνιο.που άρμεγε το κράτος εκ τους ασφαλούς αλλά σε κάποιον εχθρό.
   Η κάκιστη διοικητική δομή των δημοσιων υπηρεσιών υπηρξε αποτέλεσμα όλων αυτών που περασαν σαν μανατζαρέοι απο τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανωσαν και εξεθρεψαν αυτό το τέρας (της γραφειοκρατίας) και οι οποίοι διοριστηκαν απο τα κόματα εξουσίας.
   Εάν η επίσημη εξουσία μετά τον εμφύλιο και μετά φοβάται τα κελευσματα της αριστεράς που αριθμεί μόλις 10-15 % τότε είναι ή διπλά επικινδυνη ή κρύβει επιμελώς τα ολεθρια λάθη της μέσα σε ξένα χωράφια.
   Τελικά χρειάζεται τέχνη να κάνεις το μαυρο ασπρο ...και το ανάποδο φυσικά !!

 36. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/03/2012 14:22:15

  Επί του πρακτέου τώρα:
  Καλά, είμαστε σοβαροί; Πιστευει κανείς πραγματικά, ότι για τον νεοελληνικό κρατισμό, εγωισμό, φαταουλισμό, ανοργανωσιά, αναρχομπαχάλεμα των πάντων, έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, διαφθορά του πολιτικού συστήματος, ανεπάρκεια του κράτους και γραφειοκρατία, μυωπία και ανικανότητα της επιχειρηματικής τάξης, φταίει (κυρίως ή μόνο) η λεγόμενη "αριστερά" στις διάφορες εκδοχές της και τα ιδεολογικά προγεφυρώματά της στον πασοκικό χώρο; Ο κεντρώος κορμός του πασόκ - που πόσο διέφερε άραγε από το σώμα της ΝΔ - ήταν εστία αγνότητας, χρηστότητας και επάρκειας;

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 01/03/2012 14:36:19

   Θείε, συμφωνώ απολυτα και επαυξάνω.
   Περιμένω ψάχνοντας και εγώ οδό διαφυγής...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ο Θείος 01/03/2012 16:14:57

   Πάντοτε και κυρίως φταίνε αυτοί που έχουν την ευθύνη. Δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Από κει και πέρα όμως είναι ανέντιμο, υποκριτικό και εξοργιστικό να ασκούν κριτική για τη σημερινή κατάσταση οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι καλλιέργησαν τις αρρωστημένες νοοτροπίες λόγω των οποίων φτάσαμε εδώ. Αυτοί οι οποίοι αντιστάθηκαν με μανία στις όποιες - έστω και όχι πάντα ιδιαίτερα επίμονες - προσπάθειες αυτές οι νοοτροπίες να καταπολεμηθούν.
   Οσο για την ποιότητα του κορμo;y της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά κάποτε ήταν τεράστια. Σήμερα λόγω της ΠΑΣΟΚοποίησης της κοινωμίας έχει μικρύνει αισθητά. Αλλά υπάρχει....

 37. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/03/2012 14:32:13

  Αν μη τι άλλο, η ΕΣΣΔ, και τα άλλα "κράτη-σοβιέτ" είχαν οργάνωση, και τάξη.
  Το Πασόκ μάλλον σε κράτος-σερβιέτα μας έφερε...

 38. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 01/03/2012 14:54:40

  Σπουδαίο άρθρο, παρελκόμενο μιας ιστορικής ομιλίας.

 39. factorx avatar
  factorx 01/03/2012 15:14:13

  Είδες να γράφει τίποτα για ξερονήσια; Και νομίζεις ότι η σημερινή αριστερά έχει καμία σχέση με εκείνη; Για τον Πλουμπίδη και τον Μπελογιάννη θα μας πεις; Για τον Ανδρουλάκη, τον Κοτζιά και τη Δαμανάκη μήπως;

  • tsechos avatar
   tsechos @ factorx 01/03/2012 15:47:54

   Στον abcd που λέει για το 45 και μετά απαντώ. Όσο για τις ευθύνες της αριστεράς επαναλαμβάνω το αυτονόητο κύριοι . Το ΚΚΕ δεν κυβέρνησε ποτέ στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κυβερνούσαν τόσα χρόνια και μάλιστα σήμερα συγκυβερνούν!! Αποτελεί το λγότερο πολιτικό θράσος να του φορτώνονται πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

   • factorx avatar
    factorx @ tsechos 01/03/2012 15:58:25

    Η Οικουμενική Ζολώτα τι ήταν αγαπητέ; Δεν συγκυβέρνησε ο Φλωράκης με τον Μητσοτάκη και τον Ανδρέα; Η στήριξη της ΕΣΣΔ και όλου του υπαρκτού σοσιαλισμού στην κυβέρνηση του Ανδρέα επειδή τάχα θα έκανε την Ελλάδα τον ...αδύνατο κρίκο του ΝΑΤΟ τι ήταν; Τις τηλεπικοινωνίες στην Στάζι ποιος τις έδωσε επι Ζολώτα;

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ tsechos 01/03/2012 19:43:37

    Δεν κυβερνησε το ΚΚΕ αλλα εκανε ο,τι περνουσε απο το χερι του για να μην κυβερνησει κανενας και ιδιως η δεξια ετσι ωστε να μην γινει τιποτα σωστο σ'αυτον τον τοπο οπως η κυβερνηση του βουνου των ΕΑΜΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ !

 40. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 01/03/2012 15:19:12

  Εκτιμώ ότι η επίθεση στην αριστερά στην παρούσα συγκυρία ήταν λάθος.Ισα-ίσα ο λόγος της πρέπει να γεμίζει τη φαρέτρα των επιχειρημάτων στο διαπραγματευτικό.......πεδίο και ο νοών νοείτω.

 41. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 01/03/2012 15:37:17

  Τι εννοείτε αγαπητέ; Ότι ο Σαμαρά δεν διαπραγματεύεται, ενώ το κάνουν η Αλεκα και ο Αλέξης; Διαβάσατε την προχθεσινή του ομιλία στη ΝΔ. Εκτός βεβαίως αν ως διαπραγμάτευση εννοείται μόνον η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου

 42. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/03/2012 15:49:55

  Είναι αλήθεια ότι φέτος η εγγραφή στο ΚΚΕ θα μπεί στις Πανελαδικές; Ο επαγγελματίας πτυχιούχος κουκουές είναι από τα καλύτερα επαγγέλματα,με μέλον και σταθερό εισόδημα.

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ ΠΕΛΙΑΣ 01/03/2012 18:00:31

   Πόσο δίκαιο έχεις φίλε....Το έχω δει με τα μάτια μου...Ομως και σ αυτούς οι μη έχοντες μέσον αρκούνται στο βασικό μισθό.Αλήθεια τώρα το κόμμα τι μισθό θα δίνει στα νέα μέλη των επιχειρήσεων του?

 43. saker avatar
  saker 01/03/2012 16:31:44

  Ειναι σωστη η επιθεση προς την Αριστερα αυτη την στιγμη.
  Εχουμε ιδεολογικη υπεροπλια εναντι της Αριστερας και Μπατσοκ.
  Τα δανεικα και αγυριστα τελειωσαν.

 44. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 01/03/2012 16:34:54

  Η επίθεση στην αρνητική αριστερά έγινε γιατί τα ποσοστά της θα είναι μεγαλύτερα της δεξιάς και του κέντρου.

  Δυστυχώς χρειάζεται συσπείρωση του κέντρου και της δεξιάς, από Παπαδήμο Ραγκούση και Λοβέρδο ως Βορίδη και Άδωνι για να ανασχεθεί η γενιά του λαϊκισμού-Σοβιέτ που θα καταστρέψει τα πάντα. Το 30% της ΝΔ δε θα φτάσει.

  Το παρελθόν (1947-1967) έχει πολλά να διδάξει. Απλά αντικαταστήσατε το παλάτι με την τρόικα και τα υπόλοιπα βρίσκονται από μόνα τους.

  • Γιάννης Στ. avatar
   Γιάννης Στ. @ Γιάννης Στ. 01/03/2012 16:36:42

   Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα να βγάλει πλειοψηφία Παπάγου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Στ. 01/03/2012 16:53:34

   Τι λέμε τόση ώρα ! Είπες και το μαγικό όνομα: Παπάγος (ως χρονικό προσδιορισμό, διότι τα του εκλογικού συστήματος είναι όπως τα λές).
   Βέβαια πρέπει να διευκρινισθεί ότι "η αριστερά" δεν υπάρχει, φάντασμα είναι. ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΜΑΡ δεν αθροίζονται, καθένας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και οι μεταξύ τους αντιπαλότητες είναι μάλλον μεγαλύτερες από την αντιπαλότητα του καθενός με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.
   Άρα ως "κουκιά" για πρακτικές - κυβερνητικές λύσεις δεν μετρούν καθοριστικά οι "αριστεροί" φορεις. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν το "μαθηματικό όπλο".
   Ιδεολογικό μπετόν προσπαθούν να φτιάξουν, όχι κυβερνητική πλειοψηφία "Μεγάλου Συνασπισμού", που είναι μάλλον δεδομένη: Ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει ότι θα συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (χωρίς τους "αντιμνημονιακούς" ή Γερμανόφοβους αντάρτες τους).
   Sorry άν μιλώ αμιγώς ρεαλιστικά και δεν εκφράζω τις ιδιαίτερες ιδεολογικές ευαισθησίες μου. Την σήμερον ημέραν, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν έχουν ιδιαίτερη πρακτική σημασία - είναι σχεδόν ιδιωτική υπόθεση.

   • Κωσταντινος Π. avatar
    Κωσταντινος Π. @ Ο Θείος 02/03/2012 03:27:25

    και λίγη αριθμητική δεν βλαφτει καθόλου:
    το 30% της ΝΔ, το απόλυτο χωρίς αναγωγές, μεταφράζεται σε πολύ πάνω από 40%, δηλαδη αυτοδυναμία (!) αν υπολογιστούν τα ποσοστά των άκυρων και των λευκών που όπως φαίνεται θα υπάρξουν σε υψηλό ποσοστό. άρα έχουσι γνώσιν οι φύλακες και τα επιτελεία των κομματων που "κάνουν" εκλογές.
    κάντε ένα κόπο να συγκρίνετε απόλυτους αριθμούς ψηφων τις τελευταιες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα εκπλαγείτε!

 45. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 01/03/2012 17:11:44

  Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά λέγε λέγε στο τέλος θα πιστέψουμε ότι είχαμε και σοβιετικό καθεστώς!

 46. Κάτων avatar
  Κάτων 01/03/2012 17:21:32

  Αν ο Σαμαράς ακολουθούσε την προσέγγιση του Antinews και στρεφόταν κυρίως στα εξαπτέρυγα ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΑΡ του Κουβέλη θα κέρδιζε τις εντυπώσεις. Δυστυχώς όμως άκουσε όπως φαίνεται τον Λαζαρίδη που έβγαλε τα απωθημένα του με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ

 47. Θύμιος avatar
  Θύμιος 01/03/2012 17:56:15

  Ο Φοίβος Ιωσήφ, φιλόδοξος επιχειρηματίας απ’ την Λαμία, πρέπει να ’ναι ο συγγραφέας/επινοητής του Ι. Πόσδαγλη. Θέλει μάλλον να μιμηθεί τον G. Sanguinetti (Censor), να προκαλέσει δηλαδή, απαντήσεις/κριτικές και μετά να τους την βγεί, και να τους εκθέσει.
  Θα αποτολμήσω, παρ’όλα αυτά, μια σύντομη τέτοια “κριτική”. Όπως μας παρουσιάζετε ο Πόσδαγλης, πρέπει να ήταν “κούτβης”, και αφού συνελήφθει στα “Δεκεμβριανά” και μετά την Βάρκιζα, ούτε ο Σ(ι)άντος ούτε ο Ζαχαριάδης δεν φρόντισαν να τον απελευθερώσουν, πρέπει να ήταν άνθρωπος του Χάϊτα. (Δεν εμφανίζετε άλλωστε σε κανένα τροστκιστικό αρχείο -Α. Στίνα, Ν.Σύριγγα, Χ. Αναστασιάδη, Λ. Καρλιάφτη-). Η βασική του ιδέα είναι: πως μετά τον πόλεμο, η δυτική κεφαλαιοκρατία θα γυρίσει στην μεσοπολεμική οικονομική κρίση. Τα υπόλοιπα, όπως και την πιθανή παραποίηση του ονόματος, τά ’γραψε ο Ιωσήφ.
  Θύμιος 29η 2ου 2012  ο Μπόζνταγας είναι το όρος Μενοίκιο το οποίο είναι μοιρασμένο μεταξύ νομών Σερρών-Δράμας. Η αφιλόξενη, νοτιοδυτική ξερή πλευρά του η σερραϊκή, η βορειοανατολική η δραμινή.
  Στην κίνηση, των εκδοτριών αδελφών κων Καρύδη & του κου Φλωρίδη, πρέπει να πρόσκειται και το περιβάλλον του κου Αχιλλέα Καραμανλή.
  Το Βελούχι ορίζει τα όρια μεταξύ Φθιώτιδας & Ευρυτανίας.
  Και ο Μπόζνταγας ορίζει τα όρια μεταξύ νομών Σερρών & Δράμας.
  Έτσι η Λαμία “μεταλαμπαδεύει” το “χάρισμα” της στις Σέρρες, και η κίνηση αποκτά έναν “ήρωα” έτοιμο, από καιρό, να δοξαστεί, που “να του ανήκουμε και να μας ανήκει”. Ενώ, βέβαια, υποδεικνύεται -γεωγραφικά- και η “αόρατος αρχή”.
  Η “πατριωτική οικονομία” του Ι. Ποσδαγλη, στρέφει έναν ελληνικό εθνικισμό ενάντια τόσο στους αγγλοσάξωνες, όσο και στον “γαλλο-γερμανικό άξονα” του ευρωπαϊσμού, στον οποίο τόσο πίστεψε η μεταπολίτευση επί μακρόν.
  Αλλά ενώ ο Ι. Πόσδαγλης δεν υπάρχει, η “τάξη του” υπάρχει. Αυτή η κομπραδόρικη ψευτομπουρζουαζία, που σπαταλά τις ξένες πιστώσεις χωρίς να μπορεί να εκβιομηχανίσει το έθνος και να συσσωρεύσει το κεφάλαιο, και που φαντασιώνεται την μετάλλαξή της σε ημιφασίζουσα υποσταλινική γραφειοκρατία, σήμερα 1η/3ου/2012, σκέφτεται να πουλήσει στον ΚαΓκεΜπίτη Βγενόπουλο, τις τράπεζες, που δεν πούλησε η Κυπριακή Εκκλησία, και τα πετρέλαια, που δεν πούλησε ο ΑΚΕΛίτης Χριστόφιας. Τουλάχιστον ο Γέροντας Εφραίμ “έδενε” με τα «ξόρκια του»την Μόσχα, κι όχι την χώρα στην Μόσχα.

 48. Θύμιος avatar
  Θύμιος 01/03/2012 17:59:12

  Ο Φοίβος Ιωσήφ, φιλόδοξος επιχειρηματίας απ’ την Λαμία, πρέπει να ’ναι ο συγγραφέας/επινοητής του Ι. Πόσδαγλη. Θέλει μάλλον να μιμηθεί τον G. Sanguinetti (Censor), να προκαλέσει δηλαδή, απαντήσεις/κριτικές και μετά να τους την βγεί, και να τους εκθέσει.
  Θα αποτολμήσω, παρ’όλα αυτά, μια σύντομη τέτοια “κριτική”. Όπως μας παρουσιάζετε ο Πόσδαγλης, πρέπει να ήταν “κούτβης”, και αφού συνελήφθει στα “Δεκεμβριανά” και μετά την Βάρκιζα, ούτε ο Σ(ι)άντος ούτε ο Ζαχαριάδης δεν φρόντισαν να τον απελευθερώσουν, πρέπει να ήταν άνθρωπος του Χάϊτα. (Δεν εμφανίζετε άλλωστε σε κανένα τροστκιστικό αρχείο -Α. Στίνα, Ν.Σύριγγα, Χ. Αναστασιάδη, Λ. Καρλιάφτη-). Η βασική του ιδέα είναι: πως μετά τον πόλεμο, η δυτική κεφαλαιοκρατία θα γυρίσει στην μεσοπολεμική οικονομική κρίση. Τα υπόλοιπα, όπως και την πιθανή παραποίηση του ονόματος, τά ’γραψε ο Ιωσήφ.
  Θύμιος 29η 2ου 2012  ο Μπόζνταγας είναι το όρος Μενοίκιο το οποίο είναι μοιρασμένο μεταξύ νομών Σερρών-Δράμας. Η αφιλόξενη, νοτιοδυτική ξερή πλευρά του η σερραϊκή, η βορειοανατολική η δραμινή.
  Στην κίνηση, των εκδοτριών αδελφών κων Καρύδη & του κου Φλωρίδη, πρέπει να πρόσκειται και το περιβάλλον του κου Αχιλλέα Καραμανλή.
  Το Βελούχι*1 ορίζει τα όρια μεταξύ Φθιώτιδας & Ευρυτανίας.
  Και ο Μπόζνταγας*2 ορίζει τα όρια μεταξύ νομών Σερρών & Δράμας.
  * 1 απ’ όπου ο “Βελουχιώτης”
  * 2 απ’ όπου ο “Πόσδαγλης”. Βέβαια Ι. Πόσδαγλης δεν υπάρχει, στο ληξιαρχείο Λαμίας, όπως και ο κος Δ. Νάτσιος -τέως διευθυντής/υπεύθυνος του “ιστορικού αρχείου/Γ.Α.Κ.” της πόλης μας- έλεγξε και βεβαιώνει, μάλλον όμως υπήρξε Κάσδαγλης -Αιγυπτιώτης με μάνα Λαμιώτισσα-.

  Έτσι η Λαμία “μεταλαμπαδεύει” το “χάρισμα” της στις Σέρρες, και η κίνηση αποκτά έναν “ήρωα” έτοιμο, από καιρό, να δοξαστεί, που “να του ανήκουμε και να μας ανήκει”. Ενώ, βέβαια, υποδεικνύεται -γεωγραφικά- και η “αόρατος αρχή”.
  Η “πατριωτική οικονομία” του Ι. Ποσδαγλη, στρέφει έναν ελληνικό εθνικισμό ενάντια τόσο στους αγγλοσάξωνες, όσο και στον “γαλλο-γερμανικό άξονα” του ευρωπαϊσμού, στον οποίο τόσο πίστεψε η μεταπολίτευση επί μακρόν.
  Αλλά ενώ ο Ι. Πόσδαγλης δεν υπάρχει, η “τάξη του” υπάρχει. Αυτή η κομπραδόρικη ψευτομπουρζουαζία, που σπαταλά τις ξένες πιστώσεις χωρίς να μπορεί να εκβιομηχανίσει το έθνος και να συσσωρεύσει το κεφάλαιο, και που φαντασιώνεται την μετάλλαξή της σε ημιφασίζουσα υποσταλινική γραφειοκρατία, σήμερα 1η/3ου/2012, σκέφτεται να πουλήσει στον ΚαΓκεΜπίτη Βγενόπουλο, τις τράπεζες, που δεν πούλησε η Κυπριακή Εκκλησία, και τα πετρέλαια, που δεν πούλησε ο ΑΚΕΛίτης Χριστόφιας. Τουλάχιστον ο Γέροντας Εφραίμ “έδενε” με τα «ξόρκια του»την Μόσχα, κι όχι την χώρα στην Μόσχα.

 49. χωρις μασκα avatar
  χωρις μασκα 01/03/2012 18:16:38

  Πολύ μεγάλη ενασχόληση με την αριστερά .Αν νομίζετε ότι αυτό είναι το πρό-βλημα της ελληνικής κοινωνίας κάνετε λάθος. Η Ν.Δ. και ο Α.Σαμαράς αν θέ-λουν να κάνουν την διαφορά πρέπει να βγουν τώρα και να προτείνουν μέτρα
  σωστά ,δίκαια ,ριζοσπαστικά.Χωρίς καθυστέρηση.Για να μην λέμε πάλι μετά ό-
  τι άλλοι μας φταίνε.Και μην τυχόν βγούνε και αναγγείλουν ότι έχουν κι αυτοί πρόγραμμα 100 ημερών αλά Γιωργάκη αλλά να πουν συγκεκριμένες προτάσεις
  εφικτές ,χωρίς κόστος, για να μην πουν μετά τις εκλογές ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.Πρώτα από όλα πρέπει να προτείνουν τις δραστικές περικο-
  πές στους μισθούς των βουλευτών που μαζύ με τα προνόμια τους ανέρχονται σε
  ύψος μεγαλύτερο των 10000 ΕΥΡΩ μηνιαίως.Άμεση περικοπή των βουλευτικών
  συντάξεων στο καθ' ολοκληρία.Και αν κάποιοι δεν φρόντισαν να έχουν άλλο επάγγελμα στη ζωή τους, ώστε να προσθέσουν τα χρόνια της βουλευτικής τους
  θητείας στα χρόνια της άλλης επαγγελματικής τους δραστηριότητας ,τότε ας
  πάρουν ένα επίδομα ανάλογα με τα χρόνια της βουλευτικής τους καριέρας.Από
  που κι ως που θα παίρνουν με 4 χρόνια θητείας ,σύνταξη ύψους 4800 ΕΥΡΩ μη-
  νιαίως;Την στιγμή που σε άλλους εργαζόμενους επιστήμονες κ.λ.π.,έχουν μειώ-σει τις συντάξεις πάνω από 50%, με 35 χρόνια εργασίας, με απίθανα υψηλές εισφορές αυτό θα ήταν δίκαιο.Και μην ξεχνάμε ότι είναι αρκετοί αυτοί που δι-καιούνται της βουλευτικής σύνταξης.Εκτός από τους ιδίους σύζυγοι,άγαμες κό-ρες κ.λ.π.
  Άμεση κατάργηση της αποζημίωσης του προέδρου της Δημοκρατίας.Συνήθως εί-
  ναι άτομα καταξιωμένα που έχουν άλλου είδους ψηλές απολαβές,άρα δεν χρει-άζεται να αποζημιώνονται επί πλέον για την τιμή να τους εκλέγομε στο ψηλό-τερο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας.Να μην ξεχάσουμε τον περιορισμό των α-
  πολαβών και των τέως Προέδρων.Άσε δηλαδή που θάπρεπε να έχουν κάνει από μόνοι τους την σωστή κίνηση.Να θυμήσω Σαρτζετάκης ,Στεφανόπουλος.
  Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων ανάλογα με τα χρόνια που κάποιος υπη-
  ρέτησε και ανάλογα με τις εισφορές που έχουν πληρωθεί.Αν δεν γίνει αυτό η ι-σοπέδωση θα μαρτυράει ότι είμαστε το μόνο Ευρωπαικό κράτος που οι συντά-ξεις είναι σαν αυτές που είχαν στα καθεστώτα σοβιετικού τύπου.
  Πρέπει άμεσα να κάνουμε τις προτάσεις για το νέο ασφαλιστικό με μια επιτροπή που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρουν καλά τα ασφαλιστικά πράγμα-τα,όπως ο Γ.Ρωμανιάς για παράδειγμα.Να πούμε ότι θα διορθώσουμε τις αδικίες που προκάλεσε ο ανεκδιήγητος κομπλεξικός Κουτρουμάνης .
  Επί πλέον να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με την τιμωρία των υπέυθυνων για αυ-τή τη συμφορά,όχι μισόλογα.Αλλοιώς προκοπή δεν θα δούμε, όσο και να τα ψάλ
  λουμε στην αριστερά.Εκτός κι αν θέλουμε να τα λέμε μεταξύ μας και να βγά-ζουμε κατά καιρούς τα σώψυχα μας .
  Εκτός και αν εγώ δεν έχω καταλάβει καλά ότι η Ν.Δ. προασπίζεται τα συμφέ-ροντα της μεσαίας τάξης και των νοικοκυραίων αυτού του τόπου.

  • franc avatar
   franc @ χωρις μασκα 01/03/2012 19:11:53

   Φίλε χωρις μασκα,
   Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω και εγώ. Δεν έχω τελικά καταλάβει ποια συμφέροντα προασπίζεται η Ν.Δ. Πολύ μας τα έχει μπερδέψει τελευταία...

 50. Y. avatar
  Y. 01/03/2012 19:13:33

  “Κράτος- Μπάαθ” του Πασόκ, θα ήταν πιό δόκιμος ως τίτλος πιστεύω.

 51. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 01/03/2012 19:57:53

  Οση ώρα κάνουμε ωραίες συζητήσεις ιδεολογικού περιεχομένου το επίδομα ανεργίας μειώνεται 22%.
  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

 52. lornion avatar
  lornion 01/03/2012 20:28:33

  Τα είπε ο Σαμαράς στην Βουλή, τα λέτε και σεις τώρα ,ταλεγα και τάγραφα παληά στιςδικές μου τις σελίδες ,η πίστη μου ήταν καπελωμένη ,όπως κι'ο λαός καπελώθηκε για τα 30 χρόνια, αντιδρούσα σε καθε περίπτωση για τούτο και προτίμησα την μετανάστευση απο τον διωγμό που υπέστην από το 82 και μετά.Λοιπόν το άρθρο είναι σωστό ευαγγέλιο ,η αλήθεια στην μεγαλειότητα της μακάρι να το νοιώσουν οι νεοέλληνες.

 53. ΟΡΕΣΤΗΣ avatar
  ΟΡΕΣΤΗΣ 01/03/2012 20:57:28

  AN H N.Δ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ.Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
  Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΡΧΙΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΑΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

 54. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/03/2012 21:09:07

  Προσκλητήριο για δεξιά κατεύθυνση με τρεις αναφορές στον Μαρξ, τη μια ως σημαίνον υστερόγραφο!!!

  Φάκτορα, γι' αυτό σ' αγαπάω, εκτός από το ότι είσαι φίλος μου είσαι και σουρεαλιστής!

  Βέβαια, εκείνη τη "18η Μπρυμαίρ του ΛΒ" μερικοί παλαιοδεξιοί θα την νομίζουν συνταγή γαλλικού φαγητού...

 55. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 01/03/2012 21:17:35

  ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ


  Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ χαρακτηρίστηκε απο δυο βασικά 'πολιτικά γεγονότα'.

  1)Την ένταξη της χώρας στην ΕΕ με πρωτοβουλία και μετά απο προσπάθεια ετών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και συνεπώς την 'εισροή κεφαλαίων' απο την ΕΕ προς Ελλάδα (πακέτα Ντελόρ κλπ) για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της χώρας.


  2)Την εξαφάνιση (εκκαθάριση) των εκδοτών που στήριζαν την φιλελεύθερη παράταξη (Τίτος Αθανασιάδης,Μομφεράτος,Βλάχου,εκδότες των Βραδυνής,Ακρόπολης,Καθημερινής κλπ) με διάφορες μεθόδους είτε δολοφονώντας τους είτε εξαγοράζοντας τους.Έτσι έχουμε μια 'κυρίαρχη γενιά εκδοτών' (Λαμπράκης,Μπόμπολας,Τεγόπουλος κλπ) που είναι κυρίως αυτοί που με τα έντυπα τους διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και αποθεώνουν τις αξίες της αριστεράς στην μεταπολιτευτική περίοδο.Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ.ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΙΚΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΩΝ.


  Η μέθοδος έχει δύο βασικούς πυλώνες,τους ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ απο την μια και την ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα.Απαιτούμενο για αυτό ένα ΚΡΑΤΟΣ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ (ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ) που ευκολότερα εγκαθίσταται όταν η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ είναι ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.


  Αυτό λοιπόν είναι το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

  Σε αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ συνέπραξαν ΠΑΣΟΚ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


  3)Σε αυτό το παραμύθι αντιστέκεται ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ που μιλάει για ένα ΚΡΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗ και οχι ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑ για ενα κράτος που θα αναδυθούν οι αξίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ για ένα κράτος με ΙΣΧΥΡΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ που ο πλούτος του θα διαχέεται σε ολόκληρο τον κοινωνικό κορμό.


  Σε αυτή την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι φυσικό να αντιστέκονται όσες δυνάμεις στήριξαν το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ(ΠΑΣΟΚ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ).


  4)Στην προσπάθεια τους τα ΜΜΕ να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να πετύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούν κυρίως δύο επιχειρήματα(προπαγάνδα):


  α)Ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι.

  Όχι κύριοι δεν είναι όλοι ίδιοι,κάποιος μίλησε για πέντε νταβατζήδες που λημένονται την χώρα (Καραμανλής) και κάποιος άλλος έζησε 11 χρόνια μακριά απο την πολιτική γιατί στήριξε το εθνικό θέμα της Μακεδονίας (Σαμαράς).


  β)Η τελευταία τους ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι οτι δήθεν οι διάφοροι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (Παπαδήμος,Βενιζέλος,Παπουτσής,Κατσέλη κλπ) και της αριστεράς (Κουβέλης κλπ) ενδιαφέρονται για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στη βάση αυτής της ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ να εγκαθιδρυθεί η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.


  Δύο χρόνια τώρα που ο Σαμαράς μόνος πολεμούσε για την ανάγκη ανάπτυξης και ερχόταν σε ρήξη με διάφορους αξιωματούχους της Ευρώπης ,οι όψιμοι υποστηρικτές της ανάπτυξης σιωπούσαν.Θυμήθηκαν την ανάπτυξη ένα μήνα πριν τις εκλογές.


  Αυτή είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ.

  Ξαφνικά έγιναν όλοι υποστηρικτές της ανάπτυξης.Στο χωριό μου λένε μία παροιμία.Άλλοι σκάβουν και θερίζουν και άλλοι πίνουν και μεθούν.Ο λαός έχει μνήμη και μάτια και βλέπει ποιός ματώνει για να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της.

  • GO avatar
   GO @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 02/03/2012 07:20:32

   Μόνο και μόνο ως τιμητική αναφορά ...Τζώρτζης Αθανασιάδης - Βραδυνή (Ευαγγέλιο του Καραμανλισμού).

 56. west avatar
  west 01/03/2012 21:32:52

  Γιά όλα όσα αρχίζει να τάζει ο Σαμαράς κρατάω μικρό καλάθι ,γιά να μην πω ,μου φτάνουν οι τσέπες μου.Φοβάμαι ότι γιά μιά φορά ακόμη θα αποδειχθούν ¨τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα¨όχι ότι δεν θέλει αλλά δείτε ποιοί πάνε να βάλουν ¨χέρι ¨στο ΕΣΠΑ.Αλλοίμονο στη νέα γενιά των πτυχιούχων που παίρνει των ομματιών της γιά ξένες χώρες .Οσο γιά την περιβόητη ¨Ανάπτυξη¨μία μικρή πρόγευση των τομέων της Οικονομίας που θα στηρίξει μπορούμε να έχουμε από τη Ν.Δ γιά να δούμε και πως θα μειωθεί η ανεργία του 1.000.000 και πως θα αυξηθεί το Α.Ε.Π

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ west 01/03/2012 23:26:10

   www.nd.gr

 57. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/03/2012 21:56:18

  Mπορει να ειναι και ετσι αλλα μπορει να ειναι και αλλιως.Υπαρχει η πολυ μεγαλη πιθανοτητα να εχουμε μια ακομη φαση με την πραγματικη αριστερα αντι του ΠΑΣΟΚ που δηθεν "προδωσε" τις αρχες της με Κουβελη - Τσιπρα.
  Η διαφορα με το 1981 ειναι οτι τωρα τα πραγματα σε αυτη την περιπτωση θα εξελιχθουν γρηγορα.
  Το φραγμα Μερκελ θα ανακοψει αμεσως καθε κινηση αλα 81 και θα αναγκασει τους αριστερους κυβερνωντες να γελοιοποιηθουν ή να φυγουν απο την ΕΕ.
  Σε αυτη την περιπτωση η Ελλαδα θα εχει εκτελεσει ακριβως την αντιστροφη κινηση απο ολες τις χωρες των Βαλκανιων και θα φτωχυνει πραγματικα.
  Αυτο θα χρεωθει πια σε αυτους που το προκαλεσαν και μετα οι κραυγες δεν θα σωζουν κανενα.
  Με αυτη την εννοια ηταν σωστη η αποφαση Σαμαρα να υπογραψει τη συμβαση γιατι σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει η ΝΔ να αρνηθει την ιστορια της.
  Οποιος θελει την εξοδο απο τους ευρωατλαντικους θεσμους θα αναλαβει και το πολιτικο κοστος και τα ψεματα τελειωσαν.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 01/03/2012 22:27:06

   Θα ενημερώθηκες για τη καθαρόαιμη μπολσεβικική ενέργεια δεξιών συνδικαλιστών να απειλήσουν (μαζί βεβαίως με τους πράσινους συναδέλφους τους) ΕΥΘΕΩΣ τους Γερμανούς εφοριακούς για τη σωματική τους ακεραιότητα σε περίπτωση που "κατέβουν".

   Με αποτέλεσμα την άτακτη υπαναχώρηση του σωματείου Γερμανών εφοριακών για αποστολή 160 μελών του στην Ελλάδα, ως "συμβούλων".

   Τον θείο Στάλιν πολύ εμίσησε η αυτο-αποκαλούμενη "Δεξιά".
   Τις μεθόδους του ποτέ.

   Και για να τελειώνουμε : τους αποκαλώ "αυτο-αποκαλούμενους δεξιούς" γιατί είναι ψευδεπίγραφοι πατριώτες, ευκαιριακοί πλιατσικολόγοι. "Πατρίδα" είναι γιαυτούς η αρπαχτή.
   Ουδέποτε υπήρξε στην Ελλάδα συντηρητικό, πατριωτικό κόμμα - πάρεξ προσωπικότητες.
   Η απέναντι, κοκκινοπράσινη πλευρά ούτε συζητιέται, βέβαια.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 01/03/2012 22:41:04

    Πολλοι ειναι ετσι.Οχι ολοι ομως.Η κριση αναδεικνυει τους πραγματικους απο τους ψευτικους.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ψυχραιμια 01/03/2012 22:58:43

     Η κρίση έστειλε τους πραγματικούς στο περιθώριο-καναβάτσο να ακούνε τους γαπολοβερδοβενιζελους να σώζουν την πάρτη τους αποκαλώντας την "πατρίδα", με την ευγενική συμμετοχή ερμηνευτών και από άλλες δισκογραφικές.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 02/03/2012 09:58:01

    Βλέπω να κυκλοφορεί πολύ βέρτιγκο γύρω. "Ασθένεια των πιλότων".
    "Δεξιοι", "κεντρώοι" και "αριστεροί" που μπερδεύουν το δεξί με το αριστερό χέρι, το κρεμμύδι με το σκόρδο, το βορρά με το νότο, τη δύση με την ανατολή, τον ουρανό με τη θάλασσα...
    Είναι να μη το στουκάρουν το σκάφος στη χαράδρα με τέτοια ζάλη ;
    Κατά τα άλλα φταίει ο αυτόματος πιλότος που μας χάρισαν η αειθαλής Αγγελικούλα και ο προς συνταξιοδότηση Νικολάκης...

 58. factorx avatar
  factorx 01/03/2012 22:14:04

  Οι παλαιοδεξιοί μπορούν να δώσουν στον λαό το σχοινί που θα τους κρεμάσει

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ factorx 01/03/2012 22:34:28

   Ο λαός θα κρεμάσει όσους θεωρεί ότι συνέργησαν, αδιακρίτως παλαιο- ή νεο-.

   • factorx avatar
    factorx @ Προφήτης 01/03/2012 22:41:36

    Γειά σου Προφήτη - Ροβεσπιέρε. Ο Λαός πρώτα θα γεμίσει το στομάχι του και μετά θα ασχοληθεί με την πολιτική (πάλι Μαρξ).

    Και αν θες να μάθεις, πέρα από τον χώρο σου τι γίνεται, ο λαός τους έχει γραμμένους όλους, δεν ασχολείται (αυτό είναι Φάκτορας)

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ factorx 01/03/2012 22:51:50

     Αφού θέλεις να μάθω πες μου ποιος θα είναι ο 3ος εταίρος στη μετεκλογική συγκυβέρνηση, γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν φαίνεται ότι θα επαρκέσουν.

     Κι αν επαρκέσουν, βραχύβια (αυτό είναι Προφήτης).

     • factorx avatar
      factorx @ Προφήτης 01/03/2012 22:56:01

      Ασχετη η απάντηση αλλά θα σου πω: είσαι σίγουρος οτι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία; Εικοτολογείς πάλι; Προκαταλαμβάνεις τις εξελίξεις; Εύχεσαι;

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ factorx 01/03/2012 23:01:46

      Ακούω τη μάζα. Σήμερα.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Προφήτης 01/03/2012 23:24:58

      Μπα,η Ελλαδα δεν θα κανει κυβερνηση
      Ερχεται το τελος του κοσμου το 2012.
      Σαλπισε ο Ασπρος καβαλαρης.
      Εισαι πραγματι Προφητης,και τελος
      ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ
      ΜΑΣ.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Προφήτης 01/03/2012 23:46:17

      Εσύ πτηνοκέφαλε τι θες;
      Περιμένεις διορισμό;

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Προφήτης 01/03/2012 23:48:42

      Χαχα,εισαι απιθανος.
      Διορθωνω:
      ΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Προφήτης 02/03/2012 00:06:43

      Δεξιό τρολ.
      Ενδιαφέρον είδος. Για τη φορμόλη.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Προφήτης 01/03/2012 23:55:30

      Προφήτη χαίρομαι που ακούστηκες. Αλλά σε βλέπω λίγο ντεμοτιβέ. Κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση και κάνουμε υπομονή ως τις εκλογές.
      Μα στ' αλήθεια πιστεύεις πως ο Σαμαράς θα κυβερνήσει με Βενιζέλο;; Δεν γίνονται αυτά...

      Όσο για το φάκτορα, χάρισμα, χτυπάει με Μαρξ, αυτό που πονάει. Για να μην προτείνω αιρετικό άρθρο "γιατί ο Μαρξ δεν είναι ξεπερασμένος, αλλά όχι με την έννοια που νομίζουν κάποιοι"! (Υβόν Κινιού).

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ victoria (true) 02/03/2012 02:17:52

      Καλή μου φίλη Βικτώρια,
      με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ΤΙ περιμένεις από τις εκλογές, μετά τον Νοέμβριο.

      ΥΓ Συμφωνείς και με την Μαρξική ανάλυση "Ποιος θα κρίνει το Βορίδη;".
      Καθένας μας είναι οι επιλογές του. Προέκταση του Βεμπερ από τον Σαρτρ.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Προφήτης 02/03/2012 14:54:15

      Περιμένω μια ηγεσία με πραγματικό πατριωτισμό, που πατάει στη γη (και στη χώρα και την κατάσταση που θα παραλάβει) και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για αυτήν. Και την Ανάκτηση της Αξιοπρέπειας. Που έχει τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει, τα ιδεολογικά, ελπίζω και τα πρακτικά.

      Λίγα είναι; τίποτα από αυτά δεν έχω τώρα.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Προφήτης 02/03/2012 15:08:59

      Επιλογές. Μεγάλη κουβέντα. Είμαστε οι επιλογές μας. Όταν διαλέγω για μένα, το κάνω και μπορώ να εισπράξω μόνη μου τις επιπτώσεις, καλές ή κακές. Αλλά όταν αρχίζεις και επιλέγεις για λογαριασμό άλλων, του παιδιού σου, του υπαλλήλου σου, των συμπολιτών σου, δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο, έτσι;

      Μια παράταξη εξουσίας δεν γίνεται να μην έχει και κάποιους που χτυπούν στο μάτι των μεν ή των δε. Δεν γίνεται να μας αρέσουν όλοι. Αυτό είναι ίδιον άλλων αντιλήψεων. Το στίγμα το δίνει ο Σαμαράς για μένα. Ο Σαμαράς ισορροπεί όσο γίνεται καλύτερα στη δοκό μεταξύ του υπαρξισμού και του ανθρωπισμού (Σαρτρ λίγο κρούελ για μένα ;-)

     • franc avatar
      franc @ Προφήτης 02/03/2012 09:02:29

      Aγαπητέ προφήτη καλό μήνα.
      Εννοείς τον Καρατζαφέρη ή το ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ?

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Προφήτης 02/03/2012 10:06:56

      Σχοινιά, κρεμάλες, 18η Μπρυμαίρ, ο Μάριος και η Τιτίκα στα οδοφράγματα, όλα ανάκατα, άντε πάμε και για σαπούνια 100 χρόνια μετά. Ο Βλαδίμηρας και ο Μαξιμιλιάν είναι πάλι στη μόδα ;
      Ελπίζω να μην προστεθεί στα εργαλεία και η γκιγιοτίνα.
      Καλά, έχετε σαλτάρει; Τίποτε επαναστατικό δεν βλέπω στην κρυστάλλινη σφαίρα. Έναν ψηλό και λεπτό πρωθυπουργό κι έναν πολύ χοντρό αντιπρόεδρο μόνον. Χωρίς άλλη παρέα.

 59. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/03/2012 22:33:23

  "Η ζωή είναι σκληρή, και μετά πεθαίνεις!"
  Strange Attractor

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ Strange Attractor 01/03/2012 22:51:28

   Συγγνώμη S.A., αυτή είναι ατάκα του Γκάλαχερ των Oasis._Κ.Π.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΚΠ 02/03/2012 14:52:02

    Εγώ το πρωτοείδα ως τίτλο δίσκου των καταπληκτικών It`s Immaterial, το 1986.

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ Strange Attractor 01/03/2012 23:41:07

   Life is hard. Then you die. Then they throw dirt in your face. Then the worms eat you. Be grateful it happens in that order.
   David Gerrold, [1944-

 60. Orestios avatar
  Orestios 01/03/2012 23:19:36

  Αριστεροί στην παρούσα φάση είναι όσοι θέλουν να μην γίνεται επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία (με χαράτσια σοβιετικής προέλευσης).
  Αριστεροί είναι όσοι πιστεύουν ότι οι φόροι είναι κλοπή.
  Αριστεροί είναι όσοι πιστεύουν ότι η εργασία πρέπει να αμοίβεται, και όχι να χρησιμοποιείται το εύρημα της "εθελοντικής εργασίας" για να επιτρέπεται η εκμετάλλευση.
  Αριστεροί είναι σήμερα όσοι πιστεύουν ότι χρειάζεται λιγότερο Κράτος και περιορισμός των κρατικών παρεμβάσεων που μέχρι τώρα οδήγησαν την αγορά σε εξαφάνιση.
  Αριστεροί είναι σήμερα όσοι πιστεύουν στον καπιταλισμό και όχι στην πολιτική της "βοήθειας" σε χρεοκοπημένες εταιρίες-τράπεζες που απομυζούν κεφάλαια για να ταΐσουν τα χρεή τους αντί να αφεθούν στην κατάρρευση.
  Αριστεροί είναι σήμερα όσοι πιστεύουν στην μεσαία τάξη και στην ανάγκη ενδυνάμωσής της ώστε να ενισχυθεί η Δημοκρατίας και να αποφευχθεί έτσι επιστροφή στον Φεουδαλισμό.
  Κι ο Άνταμ Σμιθ στην εποχή του αριστερός ήταν.

  • sawas avatar
   sawas @ Orestios 02/03/2012 08:54:34

   +2012

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Orestios 02/03/2012 10:00:06

   Όπως διδάσκεται στο Τμήμα Οικονομικής Ιστορίας του Χάρβαρντ, και ο Άνταμ όταν ανέβαινε στο αερόστατο, πάθαινε βέρτιγκο

 61. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/03/2012 23:48:07

  Γεια σου Ορέστιε

 62. panos-1924 avatar
  panos-1924 02/03/2012 00:27:34

  Συμπέρασμα:
  "Τελικά Αριστερό Αρ...δι ή Δεξί Αρχ..δι είναι το ίδιο και το αυτό... Και τα δυο είναι για τον Πού...ο αφού μόνο αυτόν υπηρετούν τον λαό για να Γαμ...ν"
  Τάδε 'Εφη ...ο Ζαρατούστρας... εκ του λαού ορμώμενος.

 63. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 02/03/2012 01:28:05

  Άντε και να δεχτώ την στρατηγική επίθεσης στην αρίστερα.Με ποιούς ? Τον Κυριάκο στο κόντρα,τον Μιλτιάδη στο εξτρα ,τον Δένδια στην νετ?

 64. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 02/03/2012 08:25:20

  Έχω μια πληροφορία- προειδοποίηση για τους καγκεμπίτες της Αλέκας. Επειδή γνωρίζω ότι έχετε μια αδυναμία στο στομάχι σας και την πείνα δεν την αντέχετε καθόλου, ακούστε:
  Το εκλογικό σύστημα σύντομα θα αλλάξει προς το λεγόμενο γερμανικό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο θα εκλέγονται βουλευτές από τους σημερινούς δήμους. Θα μετατραπούν δηλαδή οι δήμοι σε κάποιου τύπου μονοεδρικές ή δυεδρικές ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Άρα; Οι αριστεροί βουλευτές θα είναι ίσοι σε αριθμό με τους σημερινούς αριστερούς περίπου δημάρχους. Οπότε; Κοπανάτε την σύντροφοι τώρα που είναι νωρίς γιατί το καλοκαίρι η έξοδος του Μεσολογγίου θα μοιάζει με σαββατιάτικη βολτίτσα σε σύγκριση με αυτό που θα ζήσουν τα προοδευτικά λαγούμια. Σκεφτείτε το καλά.
  Είναι κρίμα... για το στομαχάκι του.

  • Νικολαος avatar
   Νικολαος @ Dexi Extrem 02/03/2012 09:03:13

   Τωρα θα ειμαστε ικανοποιημενοι που η επικυριαρχια των ουννων θα ειναι πληρης,με πρωθυπουργους ανδρεικελα,γκαουλαιντερς και ταγματα εφοδου;και ολα αυτα για να μην αποκτησει δυναμη η αριστερα;Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Βοριδης.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Νικολαος 02/03/2012 09:07:21

    Τί Νικόλαος είναι αυτό; Βασιλικό; Καν'το Νικουλάε νταβάριτζ, Νικουλάε...

 65. Νικολαος avatar
  Νικολαος 02/03/2012 10:55:36

  Το Νικολαος ειναι Νικολαος και δεν θα το κανω Nikolaus.Τωρα αν εσενα σε ικανοποιει η επιλεκτικη δημοκρατια των ουννων αντι για την επιλεκτικη χρεοκοπια εμενα περισσευει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νικολαος 02/03/2012 11:02:16

   Προφανώς δίνεις περισσότερη σημασία από όση θα έπρεπε, όταν βλέπεις κάποιοιους ταλιμπάν να προσπαθούν να πουλήσουν πνεύμα χωρίς καν να γνωρίζουν να προφέρουν σωστά τις λέξεις στα "λογοπαίγνιά" τους. Δηλαδή, χωρίς να γνωρίζουν ότι το υπαινισσόμενο όνομα είναι "ΝικΟλάε" και όχι "ΝικΟΥλάε", ή ότι το "ταβάριτς" δεν είναι ασφαλώς "ΝταβάριτΖ"...

 66. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 02/03/2012 14:50:32

  Εχω την εντυπωση οτι αυτη τη φορα factorx κτυπησες κατ'ευθειαν στην καρδια του προβληματος... ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΠΡΕΠΕΙ με καθε τροπο ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ και να προσπαθησεις να εκμαιευσεις απο αυτον ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ και αν ναι ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ μια σειρα 'βαρωνισκων' τυπου ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ και βεβαιως με την αντεθνικη φραξια ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ... (ναι ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ.. μην σας πειραζει η λεξη να σας πειραζει η πολιτικη που δυστυχως εφηρμοσε η λεγαμενη πολιτικος..) που προφανως δεν εχουν τετοια προθεση... ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ οτι περα απο τα μνημονια Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ και η τελικη νικη θα ειναι ΟΝΤΩΣ Η ΑΠΟΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ της κοινωνιας, των πανεπιστημιων των καλων τεχνων και των ΜΜΕ απο την αριστερη πλεμπα που εχει επικαθησει συνωμοτικα και φασιστικα εδω και 38 χρονια τωρα... ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΣΕΙ Α-Μ-Ε-Σ-Α ΓΙΑΥΤΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ (καθως και με μια θεαματικη αλλαγη περι μνημονιου..) ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΚΑ - ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΗΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ με οτι αυτο συνεπαγεται για την πατριδα μας. Προσωπικα και περα απο καθε προκαταληψη δεν πιστευω οτι μπορει ο Αντωνης να κανει κατι τετοιο , γιαυτο και ειμαι ΣΦΟΔΡΑ προβληματισμενος..... φυσικα στο χερι του ειναι να μας ΠΕΙΣΕΙ αλλα... αλλα...

 67. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 03/03/2012 19:15:13

  Φάκτορα τα πας καλά με αυτή την εκτενή κριτική για την κατάντια της Μεταπολίτευσης, αλλά το χάνεις όταν πετάς παπούτσι στην Αριστερά. 'Ενα μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, αλλιώς ένας 2ος εμφύλιος δεν είναι μακριά. Εκτός και αν τα μυαλά μας κόλλησαν στο χρόνο εξαιτίας του ψευδο-σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ...
  Το είπες μόνος σου, είναι πολύ εύκολο να κριτικάρει κανείς. Η αλλαγή θέλει πολλά κότσια. Αλλά αυτό ισχύει για όλους, όχι μόνο για το πρόσωπο εξουσίας που θες να στηρίξεις. Απαιτεί η πολιτική να γίνει κοινωνική υποχρέωση και να μην παραμείνει... αξίωμα ή αρετή (αν προτιμάς) για λίγους.
  Το διαίρει και βασίλευε αρχίζει να φθείρεται και σταδιακά όλο και περισσότεροι παρατηρούμε ψευτοδιαχωρισμούς του στυλ αριστερά-δεξιά-κέντρο-άκρα.
  Εχω πει αρκετές φορές ότι η αμαρτία της Μεταπολίτευσης είναι η Κομματοκρατία, είτε μιλάμε για τον δικομματισμό είτε για τα υπόλοιπα "αθώα" κόμματα. Και το μεγάλο ερώτημα είναι, η κοινωνία χρειάζεται κόμματα ή πολιτική ενεργοποίηση των ανθρώπων (σε αντίθεση με την γνωστή επικίνδυνη πρόταση περί αναρχίας);
  Η ουσία είναι απλούστατη. Οι άνθρωποι έχουν τις ιδιες βασικές ανάγκες (τροφή, νερό, παιδεία, περίθαλψη κτλ). Τα κόμματα υποτίθεται ότι υπόσχονται την εξασφάλιση αυτών των αναγκών αν κυβερνήσουν αλλά όταν κάθονται στην καρέκλα ξεχνάνε και λειτουργούν προς το συμφέρον τους (κομματικό κράτος). Η συνταγή δεν πέτυχε ποτέ, τι το διαφορετικό θα δούμε; Προεκλογικά άπαντες ξεστομίζουν υπέροχα λόγια... Και απεύχομαι όσο τίποτα να συζητάμε τα ίδια 4-5 χρόνια από τώρα.

 68. Χρήστος avatar
  Χρήστος 19/03/2012 08:56:21

  "η σταθερά του συστήματος κλονίζεται από τον σύγχρονο και κυρίως επίκαιρο πολιτικό λόγο του Σαμαρά.
  Είναι ο μόνος που εδώ και δυο χρόνια προτείνει σταθερά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη"!

  Να είστε καλά, μου φτιάξατε τη μέρα! "Σύγχρονος και επίκαιρος, που θα βγάλει τη χώρα απ' τα αδιέξοδα"! Ο Σαμαράς!
  Επίτευγμα: προσθέσατε άλλη μια ατάκα στο "άκρον άωτο της αισιοδοξίας"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.