#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2011 05:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θέμα δεν είναι πλέον τι κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά τι θα κάνει η ΝΔ

Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ καταρρέουν, αλλά ο κόσμος δεν έχει πειστεί ακόμα ότι υπάρχει ελπίδα

 

Καταγράφεται, πλέον, από όλες τις  δημοσκοπήσεις, η πλήρης αποσυσπείρωση  του ΠΑΣΟΚ.   Η πτώση είναι ανεξέλεγκτη. Ποτέ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία τριάντα χρόνια,  δεν συγκέντρωνε ποσοστά της τάξεως του 15.5%! Από τέτοιο σημείο εκκίνησης η ανάκαμψη είναι μάλλον απίθανη και καθίσταται απαγορευτική εξ αιτίας της γενικής απογοήτευσης που έχει προκαλέσει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι δεν έχουν κατέβει στο τελευταίο σκαλί! Το "1" μπροστά από το ποσοστό τους προκαλεί ίλιγγο!

Η πρωθυπουργική εικόνα του κ. Παπανδρέου έχει θρυμματιστεί. Η φθορά του είναι ραγδαία. Μόνο το 8.9% του εκλογικού σώματος θεωρεί την κυβέρνηση του ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όσον αφορά δε στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, από το 32% του περασμένου Φεβρουαρίου, κατακρημνίστηκε στο 16.1%

Η κυβερνητική πολιτική με ποσοστό 81% απορρίπτεται από τον ελληνικό λαό! Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την ουσιαστική πολιτική νομιμοποίηση. Και αυτή η έλλειψη νομιμοποίησης αποδυναμώνει στην πράξη την αποτελεσματικότητα της. Όταν ο κόσμος δεν εμπιστεύεται μια κυβέρνηση, θα την αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα και καχυποψία.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν να διαλέξουν, λοιπόν, μεταξύ μιας καταστροφικής ήττας τώρα και ενός πολιτικού αφανισμού ο οποίος ενδεχομένως να πυροδοτήσει διαλυτικά φαινόμενα.

Η Ν.Δ. προηγείται αλλά…..

Στη Ν.Δ., που μέχρι πρίν από λίγους εξόρκιζαν τις δημοσκοπήσεις,  τώρα αρχίζουν να τις …ερωτεύονται! Θα είναι  όμως λάθος αν αρχίσουν τα πρόωρα  πανηγύρια!

Ναι,  η Ν.Δ έχει παγιώσει μια  διαφορά από το ΠΑΣΟΚ! Όμως,  αυτή η διαφορά οφείλεται περισσότερο στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού συστήματος, παρά στην άνοδο της Ν.Δ

Ναι, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε μπροστά και στην πρωθυπουργική εικόνα και σε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όμως το κόμμα τον κρατάει πίσω, αντί να τον διευκολύνει να πεταχτεί μπροστά.

Ναι, η Ν.Δ. προηγείται στην παράσταση νίκης, αλλά δεν έχει ακόμα δημιουργήσει μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Ναι η κοινωνία απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική, όμως δεν έχει πιστέψει ακόμα  στη πρόταση εξουσίας της Ν.Δ.

Ναι, η Ν.Δ. πιθανότητα θα έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όμως, δεν έχει κλειδώσει η αυτοδυναμία.

Ναι, η ΝΔ, μπορεί και να πετύχει και την αυτοδυναμία, δεν αρκεί, όμως, μια οριακή αυτοδυναμία, χρειάζεται μια ισχυρή εντολή.

 Γιατί δεν ξεφεύγει η Ν.Δ.;

Πρώτον, μέσα σε σκηνικό γενικής κατάρρευσης και απαξίωσης των πολιτικών είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευθεί ξανά ο κόσμος τη ΝΔ. Έτσι, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει η ΝΔ συγκρατεί "μόνο" τις δυνάμεις της αποκλειστικά λόγω του Α. Σαμαρά. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η κοινωνία «ζαλισμένη» από την ομοβροντία των μέτρων και την απειλή της πτώχευσης να επικρέμαται, εξακολουθεί να πιστεύει ότι «όλοι είναι ίδιοι».

Εδώ ενυπάρχει ένα μεγάλος κίνδυνος: αν ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν κάνουν την διαφορά, τότε η εντύπωση ότι «όλοι είναι ίδιοι» θα παγιωθεί στην κοινωνία με απροσδιόριστες επιπτώσεις, όπως όλοι αντιλαμβάνονται. Θα δούμε να βγαίνουν από τις κάλπες "τέρατα". Γι αυτό και κάνουν εγκληματικό λάθος οι διαπλεκόμενοι εκδότες που επιτίθενται μανιωδώς στον Σαμαρά.

Δεύτερον, ο πολιτικός λόγος της ΝΔ είναι ακόμα σχολιαστικός!.  Όμως, ο σχολιασμός και η ανάλυση της πραγματικότητας είναι δουλειά του Τύπου και όχι ενός κόμματος εξουσίας!  Όταν ο κόσμος με ποσοστό 81% στέλνει το μήνυμα ότι  απέτυχε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν περιμένει από τη  ΝΔ να βγάλει μια ανακοίνωση  που να το επιβεβαιώνει. Περιμένει να του εξηγήσει τι προτείνει!

 Τρίτον, ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. σε επίπεδο κοινωνίας είναι για ... αυτοκτονία. Τους είδατε και τους είδαμε όλοι να περιφέρονται στην Θεσσαλονίκη και να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Που είναι οι νέοι άνθρωποι; Που είναι εκείνο το μεγαλειώδες κίνημα που συνέτριψε την Αγία Οικογένεια και τους βαρώνους;

Τέταρτον, ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ. με την περίεργη εμμονή τους σε δήθεν σενάρια συναίνεσης ουσιαστικά αποδυναμώνουν το βασικό πολιτικό επιχείρημα της παράταξης ότι μπορεί να αποτελέσει τη λύση στα σημερινά αδιέξοδα.

Πέμπτον,  όταν η κατάσταση είναι τόσο οριακή ο κόσμος θέλει να ξέρει ποιοι θα αναλάβουν  να διαχειριστούν τις τύχες του,  ο Α. Σαμαράς πρέπει να δείξει σύντομα στον κόσμο με ποιους θα κυβερνήσει. Να δείξει την ηγετική του ομάδα. Το πάθημα με τον Γ. Παπανδρέου έχει γίνει μάθημα. Δεν πρόκειται πλέον να δοθεί λευκή επιταγή σε κανέναν.

 Τι θα κρίνει τη μάχη

Το επόμενο κρίσιμο ερώτημα είναι τι πρέπει αν γίνει για να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία που θα στηρίξει την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά

Πρώτον, κατά τη γνώμη μας, η κοινωνία πρέπει να πειστεί ότι υπάρχει και  άλλος δρόμος. Με τη μνημονιακή πολιτική να καταρρέει αυτό φαντάζει εύκολο. Όμως, για να συμβεί, δεν  αρκεί μια ομιλία! Πόσοι νομίζετε ότι κατάλαβαν την  ομιλία, όπως  στην ΔΕΘ; Γιατί, για παράδειγμα,  ο κομματικός μηχανισμός δεν έχει αποκωδικοποιήσει ακόμα την ομιλία, δεν ετοίμασε βίντεο με αποσπάσματα για να την "περάσει" στον  κόσμο, μπροσούρες και φυλλάδια; Γιατί δεν την έκαναν, με λίγα λόγια, προγραμματικό λόγο; Νοιάζεται νομίζουν κανείς για το τι είπε ή δήλωσε ο τάδε τομεάρχης; Τον Σαμαρά περιμένουν όλοι.

Ακόμα, που είναι τα επιμέρους προγράμματα για την Παιδεία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη Νεολαία, τους Αγρότες κλπ . Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για τις συνεδριάσεις των επιμέρους τομέων με θέμα τις προγραμματικές διακηρύξεις που μαθαίνουμε διά των σχετικών ανακοινώσεων. Μαζεύτηκαν μεταξύ τους οι τομεάρχες και οι βουλευτές και μας είπαν τι θέλει ο λαός;

Δεύτερον, πρέπει να απαντηθεί πειστικά ένα απλό ερώτημα: Πυρήνας της πρότασης Σαμαρά είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Όμως, η επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί δύο! Αν, λοιπόν, η Τρόικα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης, ποια θα είναι η απάντηση της Ν.Δ; Δηλαδή ποιο το εναλλακτικό σχέδιο; Εδώ έρχεται και συμπληρώνει το κενό η κυβερνητική προπαγάνδα. "Ο Σαμαράς θα ακολουθήσει το μνημόνιο" λένε, πονηρά! Αυτός ο δόλιος ισχυρισμός αποδυναμώνει την πρόταση Σαμαρά. Όσο, λοιπόν, δεν απαντάται πειστικά το ερώτημα αυτό, η πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση δεν θα πείθει!

Τρίτον, το «βαρύ πυροβολικό» της Ν.Δ. είναι ο κ. Σαμαράς. Άρα  αυτός πρέπει να βγει μπροστά! Το έχουμε γράψει πολλές φορές: τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς. Πρέπει όμως και να τον "βλέπει" ο κόσμος κι αν είναι δυνατόν καθημερινά.

 FX- ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pikis avatar
  Pikis 28/09/2011 05:49:16

  Συγχαρητήρια για το άρθρο. Περιγράφει άριστα τη σημερινή κατάσταση.
  Οι Έλληνες έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους και δεν αντιδρούν στα χαράτσια και στη ληστεία της κυβέρνησης. Πρέπει να βγει ο Σαμαράς μπροστά και να πείσει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί δεν βγαίνει σε εκπομπή για συνέντευξη; Δεν θέλουμε να βλέπουμε Παναγιωτόπουλους και Μανώληδες στις εκπομπές. Οι τύποι αυτοί είναι καμένοι εδώ και χρόνια.
  Αν ο Σαμαράς δεν μπορεί να ξεκινήσει εκστρατεία ας μας το πει ώστε να αποδεχθούμε τη μοίρα μας και να μην ελπίζουμε σε ουτοπίες.

  • Πάνος avatar
   Πάνος @ Pikis 28/09/2011 11:35:52

   Η ΝΔ έχει σχέδιο εξουσίας. Διαρρέει μέχρι στιγμής αποσπασματικά, αλλά φαίνεται έκδηλα.

   Για παράδειγμα, σήμερα (Τετάρτη, 28/9) το πρωί στη ΝΕΤ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είπε τα εξής για την εργασιακή εφεδρεία (το σχέδιο της ΝΔ):

   Η εργασιακή εφεδρεία θα "δίνεται" σε τριετίες, μία αν είναι ο υπάλληλος κοντά στη σύνταξη, δύο αν είναι μακρύτερα, τρεις (ή και παραπάνω) αν είναι ακόμα μακρύτερα (π.χ. στατιστικά αυτό σημαίνει ότι είναι σαραντάρης). Θα παίρνει το 50-60% του βασικού μισθού (π.χ. 600 ευρώ) και το δημόσιο θα επιβαρύνεται και με τις ασφαλιστικές του εισφορές.

   Το καλό τώρα:

   Ο υπάλληλος αυτός ενώ είναι στην εφεδρεία μπορεί να πιάσει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, οπότε θα μοιράζονται οι ασφαλιστικές εισφορές μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών. Παράλληλα, ο ιδιώτης θα προσλάβει τον υπάλληλο με χαμηλό μισθό (π.χ. 500-600 ευρώ) και ο υπάλληλος θα παίρνει συνολικά περίπου 1100-1200 ευρώ από το δημόσιο και από τον ιδιώτη αθροιστικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι στους ιδιώτες θα κοστίζει ένας τέτοιος υπάλληλος τα μισά από ό,τι κοστίζει μια κανονική πρόσληψη τώρα, οπότε και η ανεργία θα μειωθεί, αλλά και οι μισθοί των "κανονικών" ιδιωτικών υπαλλήλων θα μειωθούν στο μισό (ή έστω στο 60-65%), διότι ο εργοδότης μπορεί να βρει εργαζόμενους από την εφεδρεία του δημοσίου πολύ πιο φθηνά. Άρα, οι εργοδότες θα πουν μια ωραία πρωία στους υπαλλήλους τους "σας κόβω τους μισθούς σας κατά 40%, όποιος θέλει κάθεται, αλλιώς προσλαμβάνω από τους "εφέδρους" με ακόμα λιγότερα χρήματα". Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα, μειώνεται η ανεργία στους εφέδρους του δημοσίου και γίνεται πιο ανταγωνιστική η οικονομία.

   Εννοείται ότι τα παραπάνω εφαρμόζονται σε όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων, από επιστήμονες μέχρι εργατοτεχνίτες κτλ.

   Το θέμα είναι ότι αυτές οι καλές ιδέες της ΝΔ ακούγονται μέχρι στιγμής αποσπασματικά. Πιστεύω ότι θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν προγραμματικό λόγο εν όψει επερχόμενων εκλογών.

   • anetos avatar
    anetos @ Πάνος 28/09/2011 14:13:16

    "Η εργασιακή εφεδρεία θα “δίνεται” σε τριετίες, μία αν είναι ο υπάλληλος κοντά στη σύνταξη, δύο αν είναι μακρύτερα, τρεις (ή και παραπάνω) αν είναι ακόμα μακρύτερα " μετα "Ο υπάλληλος αυτός ενώ είναι στην εφεδρεία μπορεί να πιάσει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα "

    να είσαι σίγουρος περιμένουν με ανοιχτή αγκαλιά τους «παραγωγικούς» έφεδρους για να αράξουν μέχρι την σύνταξη ....

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ Πάνος 28/09/2011 14:19:26

    Συμφωνώ με το άρθρο. Στη Συγγρού πρέπει να έχουν στο μυαλό 4 ερωτήματα:

    1) ΤΙ πρέπει να γίνει
    2) ΓΙΑΤΙ πρέπει να γίνει
    3) ΠΩΣ θα γίνει
    4) από ΠΟΙΟΥΣ θα γίνει

    Έτσι σκέφτεται ο κόσμος. Απλά. Δεν είναι πυρηνική φυσικά, με απλά κριτήρια γίνεται η επιλογή ψήφου. Απλά, αλλά ξεκάθαρα.

    Η ΝΔ έχει απαντήσει σε ικανοποιητικό βαθμό στα πρώτα δύο και μερικώς στο τρίτο. Επειδή όμως μιλάμε για διαχείριση ενός κράτους και όχι τηλεοπτική σειρά σε συνέχειες, πρέπει να ολοκληρωθεί το πακέτο για όλα, να το μάθουν νεράκι οι μαθητές και να βγουν για εξέταση. Οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως μπορούν να επιλέξουν άλλο σχολείο.

   • Tom avatar
    Tom @ Πάνος 08/11/2011 01:00:51

    To PASOK to 1974 eixe 13% kai se 7 xronia aneveke sto 48%

 2. pikras57 avatar
  pikras57 28/09/2011 05:55:13

  ..."Τρίτον, ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. σε επίπεδο κοινωνίας είναι για … αυτοκτονία. Τους είδατε και τους είδαμε όλοι να περιφέρονται στην Θεσσαλονίκη και να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Που είναι οι νέοι άνθρωποι; Που είναι εκείνο το μεγαλειώδες κίνημα που συνέτριψε την Αγία Οικογένεια και τους βαρώνους;"
  "Άρα????
  Το ζητούμενο δεν είναι άν ο Σαμαράς πάρει τις εκλογές (αυτό αποτελεί πλέον βέβαιο γεγονός) , αλλά με ποιούς θα κυβερνήσει, θα διοικήσει...

  ...με καβούρια πίτα δεν γίνεται!!!!!! λένε στο χωριό μου

 3. Raziel avatar
  Raziel 28/09/2011 05:59:49

  Συμφωνώ ο Σαμαράς είναι το βαρύ πυροβολικό αλλά στο παρελθόν και κάποιος άλλος ήταν το βαρύ πυροβολικό και είδαμε τι έκανε....
  Αυτό φοβάται ο κόσμος. Ο λαός δεν κόβει πιά επιταγές με εξόφληση σε δύο ή τρία χρόνια, θέλει μετρητά δηλαδή ανθρώπους που θα του αποδείξουν με ΕΡΓΑ ΣΗΜΕΡΑ οτι μπορεί να τους εμπιστευτεί.
  Ο Σαμαράς δεν το έχει κάνει ακόμα αυτό. Για τους υπόλοιπους απλά δεν μπορούν να το κάνουν διότι τα 2/3 ανήκουν σε καραμανληκοντορικά στρατόπεδα.

 4. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 28/09/2011 06:03:56

  Όσο η ΝΔ στηρίζεται ακόμη σε αποτυχημένα πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή πχ ο ηλιοκαμένος της Μυκόνου τότε τα ποσοστά της δεν θα είναι ικανοποιητικά για την μεγάλη αυτή ιστορικά δικαιωμένη παράταξη και τον αγώνα που κάνει ο πρόεδρος μας. Πχ πήραμε τα πάνω μας όταν έφυγε ο Πανος και εμφανίστηκε ένας άφθαρτο πρόσωπο ο Μιχελάκης και τους σάρωσε και σαρώνει ακόμη

  • tpe avatar
   tpe @ Θοδωρής 28/09/2011 07:28:56

   Ophelia, ξέρεις πως διαφωνώ στα περισσότερα μαζί σου. Αλλά εδώ έχεις, σχεδόν, δίκιο. Μήπως, όμως, οι "σουλατσαδόροι" που είπες πιο πριν, θέλουν αυτό ακριβώς;
   Ακόμα θυμάμαι μια εντελώς ηλίθια τύπισσα πριν από τις εκλογές του 2000. Βγήκε και είπε πως ο Σημίτης(!!!!) έφτιαξε το μετρό και γιαυτό θα τον ψηφίσει!
   Αυτή η ηλίθια, επιτρέπεται να ψηφίζει. Κι αυτή η ηλίθια καταλαβαίνει μόνο από τις εξυπνάδες του Μιχελάκη.

 5. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 28/09/2011 06:23:20

  Λόγια, λόγια, λόγια...
  Ο κόσμος περιμένει κάποιον να εμπιστευθεί, κάποιον να ηγηθεί, να αντιδράσει ΤΩΡΑ.
  Αύριο θα είναι πολύ αργά.

  • sintonistis avatar
   sintonistis @ Γιάννης Καλαματιανός 28/09/2011 07:49:13

   ακριβως αυτο. οσο δεν υπαρχει καποιος να παρει στις πλατες του, την αγανακτηση του κοσμου, δεν προκειται να αλλαξει κατι.

 6. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 28/09/2011 06:39:07

  Όπως βλέπεις Φάκτορα, αυτά που έγραψα εγώ και μου τα 'χωσες άγρια, τα γράφει (περίπου) και το άρθρο και τα σχόλια.

  Βάζω λοιπόν Α' στο άρθρο και τίποτε περισσότερο

  • factorx avatar
   factorx @ Αρματιστής 28/09/2011 08:05:11

   Ε, οχι και τα έγραψες κι εσύ Ίλαρχε. Dont' get high by your own supply, αν με αντιλαμβάνεσαι. Εσύ ξεκινάς από μια απορριπτική θέση - εγώ απο άλλη

   • Lampros avatar
    Lampros @ factorx 28/09/2011 10:03:29

    Φακτορα, ανεξάρτητα απο την αφετηρία, η καταληξη ειναι η ίδια. Αν δεν κανει πιο πολλά η ΝΔ, θα καταλήξει στον καλαθο αχήστων της ιστορίας πολύ πιο πρίν το ΠΑΣΟΚ. Όπως εχω ξαναπεί, αν συνεχίσει αυτή την Light πολιτική ο Σαμαράς θα καεί πρίν γίνει καν πρωθυπουργός. Μια απλή ερώτηση θα σου κάνω. Πως θα παει να επανδιαπραγματευτευτεί όπως λεει αν δεν εχει δείξει απο νωρίς τις προθέσεις του (πρίν γινει καν προωθυπουργός) πως δεν θα δεχθεί τίποτε απο αυτά που εχει υπογράψει αυτός ο δοσίλογος?? να δείξει στους δανειστές πως "εγώ δεν ειμαι σαν το ΓΑΠ, εγώ εχω τον λαό μαζί μου που δεν το θελει, και θέλω αλλαγή των όρων" Εκτός αν δεν εννοεί αυτά που λεει και μας περιμένει μια γαλάζια απογοήτευση...

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ factorx 28/09/2011 11:11:22

    Φάκτορα, είπα περίπου. Δεν μπορούμε να γράψουμε το ίδιο κείμενο. Το νόημα είναι περίπου ίδιο. Εσύ ήσουν πιο ευγενικός και πιο πολιτικός, εγώ λίγο πιο ευθύς. Βλέπεις και τα πυροβόλα των αρμάτων βάλουν βλήματα μεγάλης αρχικής ταχύτητας και ως εκ τούτου ευθυτενούς τροχιάς. Όχι καμπύλης. Τα πυροβόλα των αρμάτων είναι αμέσου βολής και όχι εμμέσου. Βλέπουν στα μάτια το στόχο όταν ρίχνουν. Και επίσης τα άρματα είναι καθαρά επιθετικό όπλο.
    Όπως καταλαβαίνεις, κάποια πράγματα μένουν σαν συνήθεια.
    Κατά τα άλλα ..... μένω εδώ

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ factorx 28/09/2011 18:25:57

    Απ' όπου και αν ξεκινάτε , το ερώτημα είναι που θα συναντηθούμε όλοι μαζί.

 7. Pluto avatar
  Pluto 28/09/2011 06:43:02

  Προς Μάξιμο : συνέλθετε αγαπητέ, μόνο το 21% των Ελλήνων εκλέγουν (δημοσκοπικά ) Νεοδημοκράτες.Ποσοστό ΦΠΑ.Οι αριστερών καταβολών σας φταίνε;;;
  Ολοι όσοι αναρωτιούνται γιατί βγαίνουν στα ΜΜΕ τα παλαιο-στελέχη της ΝΔ που προκαλούν αγανάκτηση κι` απογοήτευση στους πάντες ,ας σκεφθούν : έχει καί άλλου είδους στελέχη η ΝΔ;;Πόσα;;Καί γιατί δεν διώχνει τους παλιούς η ηγεσία να φέρει νέους καλύτερους;; (π.χ. Ανδρέα Ψυχάρη!Why not??)
  Με τον ήλιο τα μπάζετε με τον ήλιο τα βγάζετε, τί έχουν τα έρμα καί ψοφάνε;!

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 28/09/2011 06:51:04

  απολυτα ακριβες το αρθρο.. το πασοκ λεει "δεν υπαρχει αλλος δρομος" αν ο σμαρας πεισει οτι υπαρχει,,το ρευμα θα ερθει μονο του.. εδω ουτε εγω εχω καταλαβει απολυτα τι θελει να κανει...

  πρεπει να πει καθαρα,,πχ"εγω οταν ερθω θα φερω ταδε επενδυσεις,τοσες θεσεις εργασιας..

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ Aggelos 28/09/2011 06:58:51

   Σωστός. Εγώ απορώ και που είδαν τη σαρωτική εμφάνιση Σαμάρά στην ΔΕΘ. Επί της ουσίας βγήκε και μας είπε γενικώς κι αορίστως ότι θα πείσει την Τρόικα γιατί είναι μάγκας. και μη μου αρχίσετε δεν άκουσα, δεν καταλαβα, δεν ξέρω, είμαι προβοκάτορας κλπ. δεν αντέχω τη συνωμοσιολογία για να καλύψουμε την ανεπάρκεια.

   • factorx avatar
    factorx @ Bloody_Ophelia 28/09/2011 08:14:15

    Οι οπαδοί της Αλέκας τρέμουν μην γκρεμιστεί ο δικομματισμός και χάσουν το δεκανίκι με το οποίο στηρίζουν το σύστημα ΠΑΣΟΚ; Εκτός από αφγορισμούς και αναπαραγωγές των non paper του ΠΑΣΟΚ, μπορείς να μας πεις κάτι συγκεκριμένο;

    • Γιαδικιάρογλου avatar
     Γιαδικιάρογλου @ factorx 28/09/2011 13:50:08

     Πάντα το ΚΚΕ ήταν το χρυσό δεκανίκι του Πασοκ.
     Από τις εκλογές του 1985 που ο Χαρίλαος έδωσε τη νίκη στον Ανδρέα. Από το συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ που βγαίνει διχαστικά στους δρόμους, ή στις κάθε είδους διαμαρτυρίες.

     • Bloody_Ophelia avatar
      Bloody_Ophelia @ Γιαδικιάρογλου 28/09/2011 19:46:55

      θου κύριε φυλακή τω στόματί μου..

     • factorx avatar
      factorx @ Bloody_Ophelia 28/09/2011 19:52:23

      Γιατί διαφωνείς; Για ρώτα τους παλιούς να σου πούνε για την δεξαμενή της αριστεράς το 1981 και το 1985. Και ψάξε κι εδώ μέσα να δεις για τον "γιό του Πέτρου"

 9. katalytikos avatar
  katalytikos 28/09/2011 06:59:16

  και η οργάνωση μιας συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, πριν την ψήφιση του νέου μεσοπροθέσμου, δεν θα έβλαπτε!

 10. amt avatar
  amt 28/09/2011 07:00:58

  Σ' αυτές τις στιγμές η πολιτική δεν διεξάγεται με τους όρους που μέχρι τώρα γνωρίζουμε. Για να το πω λαικότερα, δεν γίνεται με τι "σεις" και με το "σας". Δεν αρκεί ας πούμε μια φραστική καταδίκη - όσο σκληρή κι αν είναι - για να προστατεύσει τον άμοιρο πολίτη απ' την πασοκική μάστιγα, απ' τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο γαμπρος του Μπακατσέλου. Είναι ΤΩΡΑ η στιγμή κι αυτό πρέπει να το αντιληφθούν... χτες στη Συγγρού που η Ιστορία απαιτεί ΡΗΞΕΙΣ, ΤΟΜΕΣ, όχι στρογγυλέματα, αμβλύνσεις κι ώριμα φρούτα. Βέβαια ρήξεις ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ με τον εκπρόσωπο της FIDELITY INVESTMENTS... Ούτε με τον γιο του δράκουλα.
  Τον Σαμαρά, τον χρειάζεται η κοινωνία, ΤΩΡΑ. Όχι να "καταδικάζει απερίφραστα" με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Αλλά να αναλάβει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ για ανατροπή της δοσίλογης κυβέρνησης που ρημάζει τον λαό και την πατρίδα μας. Δεν είναι ώρα για ανάλυση ποσοστών. Είναι ώρα να αφουγκραστεί και να απευθυνθεί στην κοινωνία, μιλώντας την γλώσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για όλα όσα έγιναν κι όσα γίνονται απ΄τον ΓΑΠ. Αυτό που προέχει είναι να σωθεί η χώρα και οι πολίτες της. Και μέχρι στιγμής με την αντιπολίτευση σαλονιού που κάνει η ΝΔ δεν σώζει κανέναν. Ούτε τους πολίτες ούτε την υπόληψή της.

 11. reformfront avatar
  reformfront 28/09/2011 07:03:15

  Πολύ εύστοχο άρθρο που απεικονίζει την πραγματικότητα. Ο λαός θέλει τον ηγέτη που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από το Σαμαρά. Όμως πρέπει να ξεκινήσει μια πορεία προς τον λαό ο ίδιος, να απαντήσει πειστικά στο ερώτημα αν η Τρόϊκα πει όχι τί θα κάνει και να δείξει το καινούργιο πρόσωπο της ΝΔ με ικανούς ανθρώπους που μπορεί να εμπιστευθεί ο λαός θέτοντας στο περιθώριο τους Πάκηδες, Αρούληδες, Σιούφες και Στυλιανίδηδες που με τη συμπεριφορά τους αποτρέπουν τον κόσμο να εμπιστευθεί το κανούργιο που πρεσβεύει ο Σαμαράς.

 12. Νικολαος avatar
  Νικολαος 28/09/2011 07:09:57

  Η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει ιστορική ευθύνη για τη διαμορφούμενη από την παρούσα κυβερνητική ανικανότητα τραγική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να μένει αδρανής και να παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις.
  Ο αρχηγός της, αν νομίζει ότι μπορει να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, έστω και με κυβέρνηση συνεργασίας, θα έπρεπε να ζητήσει ακρόαση από τον Πρ. της Δημοκρ. και να του επισημάνει την αναγκαιότητα της συνδρομής του, προκειμένου να οδηγηθεί γρήγορα η χώρα σε εκλογές.
  Αν νομίζει ότι δεν είναι έτοιμος για την ανάληψη της ευθύνης αυτής ή δεν είναι ο κατάλληλος προς τούτο χρόνος, να ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης, με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη.
  Αν εξακολουθεί να αδρανεί η χώρα θα οδηγηθεί σε τραγικές περιπέτειες και η ιστορία θα καταλογίσει σε όλους τους σημερινούς πολιτικούς πρωταγωνιστές τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Και στη Ν.Δ. και ειδικότερα στον αρχηγό της αναλογούν σημαντικές απ' αυτές, κυρίως για αδράνεια ενόψει της επερχόμενης καταστροφής.

 13. kostasv avatar
  kostasv 28/09/2011 07:12:04

  Αυτό που είπε στη ΔΕΘ για ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού. Δηλαδή θα δεχθεί ο Πάκης, ο Αβραμόπουλος, ο Κεφαλογιάννης, ο Σταϊκούρας κ.λ.π. να ψηφίζουν απλώς νόμους;
  Ακόμη είδαμε στη ΔΕΘ όλο τον κομματικό στρατό. Βουλευτές, πρώην βουλευτές, αιώνειους πολιτευτές, να καταλαμβάνουν το χόρο του Βελλίδιου. Επανάληψη της ηλίθιας νοοτροπίας των πολιτικών εγκάθετων. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα αλλάζει άρδην. Ελπίζω τα έξοδα να τα πλήρωσαν από τη τσέπη τους και όχι να ήταν τζάμπα.

 14. SOTPAP avatar
  SOTPAP 28/09/2011 07:14:39

  δεν φταίει ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Ντόρα, ούτε οι πρώην αριστεροί της αυλής του Προέδρου, για το έλλειμμα πειστικότητας της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι συστημικό, όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας με άξονα το Κράτος και τη μοιρασιά. Η κατάσταση όμως μας έχει όλους ξεπεράσει, κι εμείς αρνούμαστε να το παραδεχθούμε.
  Η πηγή του κακού είναι ο κρατισμός στην οικονομία και κυρίως, ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας, που έχει μάθει να ζει από τις δουλειές του Δημοσίου.
  Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια μέχρι να πετύχουμε τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε, το έχουν ήδη κάνει άλλοι. Αυτό που χρειάζεται είναι ο απογαλακτισμός από το παρελθόν, κι αυτό θα είναι επώδυνο.

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ SOTPAP 28/09/2011 16:19:06

   Σωστός!!! +1000000

 15. JOHN avatar
  JOHN 28/09/2011 07:19:27

  Ο Σαμαρας αντιπολιτευεται εκ του ασφαλους,και ως προς τον εαυτο του και τις ισοροπιες στο κομα του,και ως προς το ΠΑΣΟΚ.Το προταρχικο θεμα δεν ειναι τι θα κρινει τη μαχη,αλλα ποτε θα κριθει αυτη η μαχη!Οταν ολα θα εχουν ισοπεδωθει απο το ΓΑΠ και η τροικα θα ολοκληρωσει το μακαβριο εργο της?Τοτε θα ειναι πολυ αργα και σωτηρες δεν θα υπαρχουν παρα μονο νεκροθαφτες και διαχειριστες της συμφορας.Ο κοινοβουλευτισμος με τη συνοχη που παρουσιαζει η κοινοβουλευτικη ομαδα του ΠΑΣΟΚ,εχει εξαντλησει τα ορια του.Με τις επικρατουσες συνθηκες ολοι οσοι παρευρισκονται εντος του κοινοβουλιου γινονται εμμεσα συνενοχοι στις επιλογες του ΓΑΠ και της παρεας τους οι οποιοι διαταζουν και αποφασιζουν κατα το δοκουν.Ολοι εξω στο πεζοδρομιο με το κοσμο,η σωτηρια της χωρας δεν εχει χρωμα και κομα,εχει ομως πατροτητα που δεν ειναι αλλη απο την αγαπη προς το τοπο και τα ιδανικα που μας ενωνουν ολους.Σημερα γιατι αυριο θα ειναι αργα!

 16. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 28/09/2011 07:21:47

  λοιπον παιδια για να μη το κουραζουμε, ετσι ειναι το πραγμα, αλλαξτε τακτικη τωρα, γιατι σε λιγο αντι να ανεβαινουν τα ποσοστα θα πεφτουν, και το λεω με πονο ψυχης .
  Πρεοδρε τι γινεται, δε σ αφηνουν να βγεις εξω?

 17. tpe avatar
  tpe 28/09/2011 07:32:23

  Μόνο για τα 2-3 θα συμφωνήσω μαζί σου.
  Οι εκλογές, εννοείται πως είναι αυτό που ήθελα να ακούσω. Κι από τις κουβέντες με τον κόσμο, αυτό ήθελαν όλοι. Προσπαθώ να βρω που στην ευχή οι δημοσκόποι βγάζουν τα εξωφρενικά ποσοστά για συγκυβέρνηση...
  Με βάση αυτά, θα έπρεπε να έχω βρει 3-4 συναδέλφους που το θέλουν. Μόνο ένας είναι κι αυτός πρασινοφρουρός... Όλοι οι άλλοι είπαν καλά έκανε και το είπε.

 18. ΜΠ avatar
  ΜΠ 28/09/2011 07:36:40

  Όταν ο Σαμαράς κάνει τομές πραγματικές εσωτερικά του κόμματος που ηγείται και αποτινάξει και τα τελευταία βαρίδια, τότε θα πρέπει να βγει δυναμικά και να παρουσιάσει τα νέα στελέχη που θα εμπιστευτεί. Τα στελέχη όμως αυτά να τα ψάξει πολύ καλά και όχι αναγκαία στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς εκεί στη ξενιτιά. Άνθρωποι σπουδασμένοι και του μόχθου που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το βάρος της υστεροφημίας της Ελλάδας για την οποία είναι υπερήφανοι.
  Κλάδοι ευαίσθητοι όπως της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας μπορούν να στηριχθούν σε αυτούς τους ανθρώπους.
  Με την κίνηση αυτή ο ΣΑΜΑΡΑΣ θα δώσει επιπλέον το μήνυμα προς όλους τους Έλληνες απανταχού: οι Έλληνες δεν φεύγουμε από την πατρίδα μας, μένουμε και παλεύουμε όπως και επιστρέφουμε στη Χώρα μας για να την υποστηρίξουμε.

 19. ΓΙΑΝΝΗΣ .Κ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ .Κ. 28/09/2011 07:43:26

  ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ,ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ,ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ,ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ,ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ,ΤΗΝ ΦΑΝΗ ΠΑΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ?ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΙΔΕΛΟΓΙΚΑ ΟΥΤΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ.

 20. KA avatar
  KA 28/09/2011 07:44:24

  To άρθρο είναι εξαιρετικό. Όπως και τα σχόλια, αν και σε πολλά δεν συμφωνώ.

  Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως το μείζον πρόβλημα της ΝΔ εδώ και δεκαετίες είναι ότι σταμάτησε να παράγει την οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία (ακόμα και εκείνο το ισχνό "ανήκομεν εις την Δύσιν" του Κ. Καραμανλή ένα είδος ιδεολογικής τοποθέτησης ήταν). Η περίοδος που ακολούθησε την εκλογή Μητσοτάκη το 1985 ήταν ένας συνεχής, άπελπις αγώνας να επανακτηθεί η εξουσία απέναντι σε ένα αδίστακτο ΠαΣοΚ. Χωρίς όμως ιδεολογικό στίγμα, αυτό δεν έχει νόημα. Το αποτέλεσμα, το βλέπουμε όλοι.

  Το επόμενο πρόβλημα είναι η ένδεια στελεχών. Δεδομένου πως η πολιτική δεν είναι πια οδός προσφοράς στην κοινωνία αλλά μέσον ανέλιξης (και πλουτισμού!), οι ενδιαφερόμενοι κατευθύνθηκαν στον χώρο (ΠαΣοΚ) που έμοιαζε να είναι ο αδιαμφισβήτητος winner. Bλέπετε, αυτή είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της απο-πολιτικοποίησης της πολιτικής.

  Ο Σαμαράς έχει μία ευκαιρία: να προσπαθήσει να ξαναχτίσει ένα κεντροδεξιό κόμμα, με πατριωτική ιδεολογία, επενδύοντας στη μεγάλη λαϊκή μάζα που εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκεται ιδεολογικά εκεί. Μη φοβούμενος τις αερολογίες της "αριστερά του χαβιαριού" που μας ταλάνισε από το 1974 και μετά. Και ξηλώνοντας "στελέχη" (.....) όπως ο Σπηλιωτόπουλος που σημειολογικά παραπέμπουν σε αμορφωσιά και παρακμή. Νεοπλουτίστικη ίσως, αλλά παρακμή.

  Πριν όμως κάνει οτιδήποτε, πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση. Και εκεί, ο μόνος δρόμος είναι αυτός που υποδεικνύει το χτεσινό εξαιρετικό άρθρο από τον Guardian (http://www.antinews.gr/2011/09/27/124423/) του Καθ. Στέργιου Σκαπέρδα: να προετοιμάσει - με κάθε μυστικότητα - τη χώρα να αντέξει μία στάση πληρωμών αν αυτό χρειαστεί. Και μετά, όντας έτοιμος, να διαπραγματευτεί. ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και η "σωτηρία" που μας ετοιμάζουν είναι πολύ χειρότερη από μία προετοιμασμένη χρεωοκοπία. Τελεία και παύλα.

  Αυτά όμως, ιδιαίτερα αγαπητή Bloody_Ophelia, δεν λέγονται (είναι από αυτά που ο παλαιότερος Καραμανλής έλεγε πως "γίνονται και δεν λέγονται" ενώ υπάρχουν και πράγματα που "λέγονται και δεν γίνονται"). Η χούντα των ΜΜΕ θα αδράξει την ευκαιρία να τρομοκρατήσει το λαό και να διατηρήσει αυτό τον θίασο του ΓΑΠ στην εξουσία. Όσο για το άλλο που αναφέρει η Bloody_Ophelia, πως ήταν λάθος η αποστροφή Σαμαρά πως θα κάνει εκλογές μέχρι να πάρει αυτοδυναμία, έ όχι! Αυτό είναι επιβεβλημένο να ειπωθεί, ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ! και αν το "εκμεταλλεύεται" η Ντόρα, στα παλιά μας τα παπούτσια! Σε κάθε άλλη περίπτωση, στρώνει το χαλί για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος σε κατευθύνσεις συνεργασίας. Ε, δεν θα πάρουμε! Αρκετά!!!!

  • S.R. avatar
   S.R. @ KA 28/09/2011 09:39:09

   Φιλε ΚΑ ,συγχαρητηρια... Τα ειπες ολα....

 21. netakias avatar
  netakias 28/09/2011 07:45:34

  NΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ (το πληκτρολόγιο εν προκειμένωι) ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!

  Αντε γιατί όταν κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική στην αδυναμία της ΝΔ, μας κατηγορούν....Πράξεις θέλουμε...

  • netakias.wordpress.com avatar
   netakias.wordpress.com @ netakias 28/09/2011 11:53:36

   Δειξε μου έναν....

 22. popolaros avatar
  popolaros 28/09/2011 07:46:29

  Αντώνη ο λαός σε θέλει σαν το ούγγρο Ούρμπαν.
  Να πάρεις πίσω την Ελλάδα!!
  Από πέρσι τα λέμε, άσε τις εσωκομματικές ισορροπίες και επικοινώνησε με το λαό και ας σε πούνε λαικιστή.
  Οι Έλληνες δεν δίνουν δεκάρα για τα κομματικά μαγαζιά πλέον αλλά για τον ηγέτη.
  Βγες μπροστά και ας μην σε ακολουθήσουν από το κόμμα οι φρόνιμοι και ισορροπιστές.
  Θα σε ακολουθήσει ο λαός.
  Η δύναμη είναι ο λαός.
  Τι και να κερδίσεις το κόμμα, ενώ έχασες το λαό.
  Είμαστε σε πόλεμο και ο Έλληνας αναζητά ηγετή-στρατηγό και όχι φρόνιμους.
  Ο Έλληνας αναζητά αντισυστημικό λαικό ηγέτη τύπου Ούρμπαν, και όχι αναλύσεις.
  Ελπίζω μόνο να μην είναι αργά.

  • juliet avatar
   juliet @ popolaros 28/09/2011 08:03:14

   EIMASTE ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΗΓΕΤΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΡΟΝΗΜΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. thanos avatar
  thanos 28/09/2011 07:46:35

  Πολύ εύστοχο το άρθρο, πρέπει όμως να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Όταν δεν θέλεις να στείλεις σε άλλους στελέχη (?) που πλήγωσαν στο παρελθόν ή απλά δεν τραβάνε τότε τους νομιμοποιείς ως μελλοντικούς υπουργούς και κυβερνώντες. Πόσο μάλλον αν τους έχεις κ τομεάρχες.

 24. Αθηναίος avatar
  Αθηναίος 28/09/2011 07:55:41

  1. Το λέμε όλοι τόσους μήνες, αλλά κανένας δεν ασχολείται: Έναν μήνα μετά την συντριβή 800.000 άνθρωποι κάθισαν επί ώρες στην ουρά για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους. Δύο - τρεις επιστολές μόνο πήραν όλοι. Κανένας δεν τους έχει καλέσει σε κάποια συνεδρίαση κάποιου οργάνου.
  2. Την άνοιξη ξεκίνησε η διαδικασία των "ηλεκτρονικών βιογραφικών". Μάλλον δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αξιόλογος συμπολίτης μας ΕΚΤΟΣ από τους ήδη γνωστούς στους κομματικούς διαδρόμους.
  3. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες και να δει σχέδιο. Πείτε "αν το Α είναι έτσι, θα κάνουμε ΑΥΤΟ. Αν είναι αλλιώς, θα κάνουμε ΕΚΕΙΝΟ". Πολύ συνετή γραμμή το "Δεν δεσμευόμαστε για τίποτα", αλλά τότε ποιος είναι ο λόγος να επιλέξει κάποιος την ΝΔ, εκτός από αυτούς, που θα την ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς; Θα καταλάβει κάποιος ότι ο κόσμος δεν θέλει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, αλλά πολιτικούς; Θα καταλάβει κάποιος ότι το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ, αλλά ποιος θα υλοποιεί βάσει ΣΧΕΔΙΟΥ;
  4. Στελέχη έχει η παράταξη. Ποιος θα τα αφήσει να ασχοληθούν, είναι το πρόβλημα. Και το κόμμα έχει στελέχη: τα αρχικά του '74 και όσους εκείνα (τα αρχικά) υποδεικνύουν. Ο κόσμος θέλει να τον κυβερνούν άνθρωποι, που τον καταλαβαίνουν. Επαγγελματίες, που έχουν ζήσει την οικονομική κατάρρευση και την έχουν αντιμετωπίσει. Μισθωτοί, που έχουν ζήσει το άγχος για το αν θα βγει ο μήνας. Είναι κατανοητό το άγχος εκείνων, που αργούν και δεν προλαβαίνουν να κλείσουν ομπρέλες στην Ψαρού, και δεν χρειάζεται να τους επιβαρύνουμε με το να ασχολούνται με την σωτηρία μας.
  5. Είναι πια κουραστικό να αφήνεται διαρκώς ο πυρήνας του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού (πού το θυμήθηκα αυτό, τώρα), τα ατομικά δικαιώματα δηλαδή, να γίνεται μονοπώλιο όσων ΔΕΝ τα πιστεύουν.
  6. Ποιος θα κάνει συγκεντρώσεις; Υπάρχει οργανωμένο κόμμα; Και ποιος θα βγει μπροστά; Οι θαμώνες της πλατείας και του Χρυσού Μεγάρου; Οι κυρίες, που εμφανίζονται το 2011 στις εκδηλώσεις με τα πανάκριβα κοσμήματά τους, λες και είναι συμπαρουσιάστριες στα δελτία ειδήσεων; ΠΟΙΟΣ;
  7. Πάντα επίκαιρο το "Παραμύθι χωρίς όνομα". Ποιος θα απελευθερώσει τις δυνάμεις του τόπου; Ή μήπως περιμένει να φτάσει ο τόπος στο μηδέν;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Αθηναίος 28/09/2011 08:17:11

   Αθηναίε, το νούμερο 7 όλα τα λεφτά. Πραγματικά η κατάσταση είναι όπως στο Παραμύθι χωρίς όνομα.. ωραία η παράσταση με τον Ρηγόπουλο αρκετά χρόνια πριν http://www.nt-archive.gr/playMaterial.aspx?playID=413

 25. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ 28/09/2011 07:58:57

  Μήπως τι θα κάνουμε ΚΙ ΕΜΕΙΣ;...

  • juliet avatar
   juliet @ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ 28/09/2011 08:05:10

   Μήπως ήλθε ο καιρός ν΄αποφασίσουμε ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

   • dimiko avatar
    dimiko @ juliet 03/10/2011 01:34:47

    Δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς!

 26. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 28/09/2011 08:03:38

  Επιτέλους, ένα άρθρο κριτικής για την αξιωματική αντιπολίτευση (εντάξει, δεν είναι το μόνο...)
  Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, ο κόσμος δε νιώθει τη ΝΔ κοντά του.
  Συμπληρώνω, αυτό το γεγονός δίνει την ψευδαίσθηση στα στελέχια ότι μόνο οι ΠΑΣΟΚοι κινδυνεύουν από λυντσάρισμα..
  Συνέλθετε στελέχη μου, ακούστε και δράστε για το λαό, όχι για τη ΝΔ ντε και καλά.. πάρτε πρωτοβουλίες για διεθνή δράση , δε σας εμποδίζει τίποτα, βγείτε έξω κι εμψυχώστε, βρείτε καινοτόμες στρατηγικές πολιτικής παρέμβασης κι εκτός κοινοβουλίου... αφού εκεί δε μπορούν να μπουν οι πολίτες λόγω ΜΑΤ, πηγαίντε εσείς στους πολίτες.. δείξτε ότι είστε κάτι διαφορετικό από Έλσες, Επιτίμους, Σαλτιμπάγκους κτλ. Είστε όμως;
  πολλά ακόμη μπορούμε να λέμε..

 27. Νοήμων avatar
  Νοήμων 28/09/2011 08:09:08

  Καληνύχτα Αντώνη . Καληνύχτα ΝΔ!!

  Αντώνη σε θαύμαζα όταν ήσουν 35, σε πίστεψα για 25 χρόνια, έτρεχα απ τα χαράματα πριν 2 χρόνια να σε ψηφίσω και έπρεπε να φτάσεις στα 60 για να με απογοητεύσεις ; ΚΡΙΜΑ. Τώρα κι εγώ σχεδόν συνομίλικός σου, σταμάτησα να κάνω όνειρα για τα παιδιά μου και δεν ελπίζω πλέον πουθενά. Δεν έχω ούτε τα λεφτά του Κούλη ,ούτε του Μηταράκη, ούτε του Σταικούρα, ούτε του Βαρβιτσιώτη, ούτε του Άρη και πολλών άλλων. Διαμαρτύρομαι και τρώω χημικά και ξύλο. Φωνάζω και δενμ ακούει κανείς. Είμαι έρμαιο της αλλαζονίας και της αμετροέπειας του Μπένυ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΛΙΝΙΝΤΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.
  Υ.Γ ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ Νοήμων 28/09/2011 08:36:29

   Συμφωνώ απόλυτα...

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Νοήμων 28/09/2011 09:47:27

   Τα λέει όλα το σχόλιό σου! Ή θα ηγηθεί ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου ο Σαμαράς (κι όχι οι άχρηστοι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί της ΝΔ) ή θα χαθεί στη γενική κατάρρευση των κατάπτυστων πολιτικάντηδων της Μεταπολίτευσης! Είναι ζήτημα πλέον δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας! Σε αυτά υπάρχει απάντηση κ. Σαμαρά; Ή θα πείτε μετά τις εκλογές, εγώ άλλα ήθελα να κάνω αλλά εκβιάζομαι; Αν δεν απαντηθεί αυτό το ερώτημα μην περιμένετε εξουσία...

   • Μαθηματικός avatar
    Μαθηματικός @ ΝΙΚΟΣ 28/09/2011 23:34:29

    +10000000

 28. x.o. avatar
  x.o. 28/09/2011 08:19:34

  Ο Σαμαράς πρέπει να μας δείξει την ηγετική του ομάδα, η οποία πρέπει να λειτουργήσει συντεταγμένα και συντονισμένα.
  Να απορρίψει όλα τα στελέχη της περιόδου Καραμανλή, που ακόμα και σήμερα προκαλούν με την αμφιθυμία τους και τα "ήξεις - αφίξεις", λες και περιμένουν να δούνε πού θα κάτσουν τα ζάρια για να παίξουν κι αυτοί.
  Ο κόσμος καίγεται και τα στελέχη της ΝΔ είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Αν δεν ήταν ο Σαμαράς, αυτοί ήδη θα είχανε κάνει συγκυβέρνηση. Αλλά και πάλι δεν ξέρουν.... Αν τελικά ο Σαμαράς δεν "περπατήσει", πώς θα δικαιολογήσουν τη στάση τους;
  Ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του προσωπική πορεία. Και στις δηλώσεις τους εμφανίζονται ως πρόσωπα, και όχι ως μέλη ενός κόματος με συγκεκριμένες θέσεις και ΓΡΑΜΜΗ.

 29. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 28/09/2011 08:23:04

  Ε οχι και κάνετε ¨"καλοπροαίρετη" κριτική; Εχετε μαζέψει τον κάθε αναξιοπαθούντα κακομοίρη και βρίζει και τον χρησιμοπιοιείται για διάφορες πιέσεις

 30. Tonia G avatar
  Tonia G 28/09/2011 08:26:55

  Μπράβο για το άρθρο σου! Διατυπώνεις ακριβώς αυτά που σκέφτεται ο μέσος πολίτης της χώρας. Ειδικά το κομμάτι "Γιατί δεν ξεφεύγει η Ν.Δ.;" με τα πέντε σημεία είναι ακριβάστατο!
  Φάκτορα, στείλτε το εκεί που πρέπει γιατί αυτό που λέει ο FX- ΚΡ περί παγίωσης του όλοι ίδιοι είναι, χρονικά δεν είναι και πολύ μακριά...

  Υ.Γ. : και κάτι ακόμα... με υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο "δικαιωματικά" τους νυν βουλευτές με τους μηχανισμούς, τους γόνους, τους ανεπάγγελτους και τους πρώην Υπουργούς... αυτοδυναμία δεν θα έρθει. Όπως είπες ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι ο Μπαλαντέρ και αυτός θα πάρει τις εκλογές. Να πετάξει άμεσα τους παραπάνω και φυσικά τους "Γκρούεζες" των γραφείων τους...

 31. yannidakis avatar
  yannidakis 28/09/2011 08:28:17

  αν και συμφωνώ με τις απόψεις και τις παραμέτρους του κειμένου, διαφωνώ με τη θεματολογία του.
  Ο σκοπός είναι να πέσει το ΠΑΣΟΚ και να γίνει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία;
  Δε νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα :[

 32. firiki2010 avatar
  firiki2010 28/09/2011 08:31:45

  Eξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση με πολύ καίριες επισημάνσεις.
  Θα σταθώ μόνο στα σημεία όπου έχω μια (ή μισή) "διαφωνία"
  1.Αρχίζοντας από το τέλος.... είναι δυνατόν να ζητάμε από τη ΝΔ να πει ΣΗΜΕΡΑ τι θα κάνει ΑΝ η τρόικα δεν δεχθεί να επαναδιαπραγματευθεί ΟΤΑΝ η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση;;; Ποιες θα είναι τότε οι συνθήκες; Με την ταχύτητα που αλλάζουν σήμερα είναι δύσκολο να προβλέψουμε. Ο Σαμαράς είπε ( και ορθά ) το αυτονόητο "Δεν θα χάσω δόση".
  2. Η συναίνεση δεν είναι κάτι που είναι εκτός της λογικής της ΝΔ και του ίδιου του Σαμαρά φυσικά. Η υπερψήφιση τόσων νομοσχεδίων όσα δεν υπερψήφισε καμμιά αντιπολίτευση μεταπολεμικά και το γεγονός της αποδοχής της συγκυβέρνησης τον Ιούνιο ( με τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Σαμαράς ) νομίζω το αποδεικνύουν.
  3. Η κοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολο να πειστεί για την εναλλακτική λύση και την ορθότητα της από τη στιγμή που την λύση μάλλον δεν την ξέρει κανένας με σιγουριά.
  4. Το δυνατό χαρτί της ΝΔ είναι οι ιδέες της και η (με κακοχωνεμένο τρόπο) υιοθέτηση τους και από το ΠΑΣΟΚ. Και γύρω από αυτό το ισχυρό όπλο πρέπει να επιδιωχθεί συσπείρωση για να είναι ουσιαστική και σε βάθος χρόνου . Συσπείρωση γύρω από ιδέες και πολιτικές. Τα πρόσωπα είναι απλώς εκφραστές τους. Επομένως τις διακρίσεις σε Καραμανλικούς,Σαμαρικούς , Ντορικούς εντός της παράταξης τις βρίσκω άνευ νοήματος.

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ firiki2010 28/09/2011 13:54:10

   Είπαμε: Στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται
   πράγματα που δεν γίνονται.

   • gynner avatar
    gynner @ Γιαδικιάρογλου 28/09/2011 18:58:23

    Αν αυτό το τσιτάτο το επικαλεστεί ο Παπανδρέου για να δικαιολογήσει το λεφτά υπάρχουν πως θα το απορρίψεις?Απο το Σαμαρά το δέχεσαι δηλαδή....κρίμα!!Τίποτα δεν διδαχτήκαμε τελικά όλοι μας.

 33. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 28/09/2011 08:33:49

  Πολύ ενδιαφέρον και εύστοχο το άρθρο. Διαβάζοντας τις τοποθετήσεις των περισσότερων, που είναι πολύ πιο κοντά στο κόμμα από εμένα για παράδειγμα, διαπιστώνω μια μορφή απόγνωσης και απογοήτευσης, σαν να μην πιστεύουν στο βάθος ούτε οι ίδιοι σ' αυτό που στηρίζουν ή μάλλον σαν να χάνουν πλέον την ελπίδα τους.

  Καταλαβαίνει κανείς πόσο περισσότερο νιώθει τέτοιου είδους συναισθήματα κάποιος που δεν είναι 'δεμένος' με το κόμμα αλλά προσπαθεί από απόσταση να δει κάπως πιο ψυχρά τα πράγματα. Κι' αυτοί είναι πολλοί (συμπεριλαμβάνομαι και δεν νομίζω πως είμαι ο μόνος), είναι ίσως η πλειοψηφία, είναι μάλλον περισσότεροι από τα ψηφαλάκια που περιμένει να μαζέψει το κόμμα από τα απολειφάδια που σέρνονται γύρω του ή από γόνους βαρώνων και άλλων 'τιτλούχων' που δυστυχώς ζουν και βασιλεύουν. Οπως λέει ο popolaros "Τι και να κερδίσεις το κόμμα, ενώ έχασες το λαό".

  Αν η νδ έχει ήδη κατακτήσει πανάξια κάτι είναι το μηδέν στα αντανακλαστικά. Ανακοινώσεις, ευφυολογήματα και κρυάδες από το γραφείο τύπου. Σαν να είναι δύο τάξεις του σχολείου και ψάχνει η μια να πει καμιά πετυχημένη σπόντα για την άλλη. Κρίμα.

 34. Απορία avatar
  Απορία 28/09/2011 08:34:56

  Π.χ. άκουγα τον Σταϊκούρα σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Με το που τον "στρίμωξαν" λίγο δεν ήξερε τι να απαντήσει. Απογοητευτικός. Ευτυχώς που δεν ακούει πολύς κόσμος το ραδιόφωνο της ΝΕΤ...

  Θέλει δουλειά, πολλή δουλειά.

  Πρέπει ο πρόεδρος να κάνει meetings με τους υπόλοιπους σχεδιαστές του προγράμματος του, να βγάζουν συγκεκριμένες και προσεκτικά σχεδιασμένες γραμμές οι οποίες ιεραρχικά να περνάνε από τα στελέχη στη βάση επί καθημερινής βάσεως.

  Επίσης ο πρόεδρος πρέπει να αγοράσει καμμιά 30ρια ζευγάρια παπούτσια γιατί θα πρέπει να λυώσει πολλές σόλες από τις συνεχείς εμφανίσεις που θα κάνει σε όλη την Ελλάδα, το ίδιο και τα στελέχη.

  Δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν σε "πάνε" τα ΜΜΕ.

  Η ΝΔ έχει το μέγεθος και τους μηχανισμούς να κάνει αγώνα πόρτα-πόρτα.
  Αρκεί να υπάρχει θέληση για δουλειά άρα και το κυριώτερο, θέληση για ανάληψη εξουσίας.

 35. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 28/09/2011 08:36:35

  Αγαπητοί FX- ΚΡ,
  Μερικές επισημάνσεις του άρθρου σας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογικές. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι αναγκαστικά σωστές, αλλά τουλάχιστον είναι ΛΟΓΙΚΕΣ. Υπάρχουν όμως και "προβληματικά σημεία" στην ανάλυση σας ...
  Χαρακτηριστικό "προβληματικό σημείο" της ανάλυσης σας, είναι το παρακάτω:
  το «βαρύ πυροβολικό» της Ν.Δ. είναι ο κ. Σαμαράς ...
  Αυτό δεν "βγαίνει" πουθενά από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Απλά κάνετε μια σύγκριση ανάμεσα στα "νούμερα" της ΝΔ και στα "νούμερα" καταλληλότερος (για πρωθυπουργία) του Σαμαρά.
  Είναι σχεδόν ΙΔΙΑ !!!

  Φοβάμαι ότι "μπερδεύουμε" τις επιθυμίες μας, με την πραγματικότητα ...

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ np_complete_problems 28/09/2011 08:40:17

   διόρθωση (για να βγαίνει νόημα):

   "Απλά κάντε" αντί "για απλά κάνετε"

  • Απορία avatar
   Απορία @ np_complete_problems 28/09/2011 08:46:20

   Έχεις πολύ βαριά λογική ρε φίλε, δεν σηκώνεται με τίποτα.
   Τράβα ψήφισε Βενιζέλο που χειρίζεται τα νούμερα καλύτερα...

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Απορία 28/09/2011 09:01:38

    Απορία κύριε "Απορία":
    σου έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να "μου μιλάς με αυτό τον τρόπο";
    Μπορεί να λες ότι θέλεις, να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά υπάρχει και η "στοιχειώδη ευγένεια".

    • Απορία avatar
     Απορία @ np_complete_problems 28/09/2011 09:07:43

     Με τον ίδιο τρόπο μιλάς και εσύ με το υφάκι σου. Άστα αυτά. Εγώ απλώς είμαι πιο ευθύς. Επίτηδες.

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ Απορία 28/09/2011 09:15:16

      Αγαπητέ Απορία,
      σου εύχομαι να "ξεπεράσεις" κάποια στιγμή την "εφηβεία σου" για να μπορείς να "συζητάς" και με αυτούς που διαφωνούν μαζί σου ...

     • Απορία avatar
      Απορία @ np_complete_problems 28/09/2011 09:30:30

      Καλύτερα αιώνια έφηβος, παρά αιώνια παρτάκιας, εξυπνάκιας, μεμψίμοιρος και αναποφάσιστος.

 36. φωνη avatar
  φωνη 28/09/2011 08:42:17

  Το μεγλύτερο κακό τους το κάνουν οι διαπλεκόμενοι εκδότες και τα ΜΜΕ, τα οποία αντιπολιτεύονται τη ΝΔ, όχι μόνο για να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι με αυτοδυναμία Σαμαρά και προτίστως προσφέρουν υπηρεσίες στον εαυτό τους χτυπώντας το Σαμαρά.
  Το σημαντικότερο είναι να πείσουν για το ρεαλισμό των προτάσεών τους, γιατί κάθε μέρα αυτό αποδομείται επιμελώς και σκοπίμως.
  Οι ανακοινώσεις,τις οποίες οι ανένταχτοι ψηφοφόροι ούτε καν ακούν όταν παίζονται στην τηλεόραση, δεν προσφέρονται για να πείσεις για το ρεαλισμό των προτάσεων, μην περιμένετε θαύματα αν σε κάθε ανακοίνωση λένε τι προτείνουν. Η ΝΔ δεν είναι μια αντιπολίτευση που δε μας απασχόλησε με τις προτάσεις της, το αντίθετο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρει ο κόσμος τις προτάσεις, την βασική γραμμή την ξέρουν, το πρόβλημα είναι ότι δεν πείθονται όσοι και όσο θέλουμε και αυτό χάνεται στη "μετάφραση" που κάνουν τα ΜΜΕ
  Το τι λένε ζωντανά στο δημόσιο διάλογο τα πρόσωπα της έχει περισσότερη δύναμη από τις ανακοινώσεις. (γιαυτό πρέπει να προσέχουν ποιός μιλάει, πόσο μιλάει για τις προτάσεις τους, πόσο ικανός είναι να υπερασπιστεί τις προτάσεις τους και πόσο η παρουσία του αναιρεί το "όλοι ίδιοι")
  Ισως πρέπει να αφήσουν λίγο την ενημέρωση μέσω μέσων και να πάνε στην απευθείας ενημέρωση. Να πηγαίνει ο ίδιος ο Σαμαράς ή/και να στέλνει τους βουλευτές ή άλλα πρόσωπα του στις κοινωνικές ομάδες να τους μιλάνε, να τους ενημερώνουν απευθείας χωρίς παρεμβολές από τα ΜΜΕ για τις προτάσεις τους και να πείθουν στο τετ-α-τετ τους ψηφοφόρους.

 37. Agni avatar
  Agni 28/09/2011 08:42:36

  Φίλε μάξιμε,Σωστές σε πολύ γενικες γραμμές κάποιες παρατηρήσεις,αλλα νομίζω οτι υποτιμάς πάρα πολύ τη δεξιά,μπαίνεις στην παγίδα των Πασόκων,που τη θέλει ταυτισμένη με χούντες,Παλαιολόγους,ταγματασφαλίτες,δοσιλογισμούς(ποιοι μιλάνε για όλα αυτα αλλα τέλοσπάντων) κλπ. Μην κάνεις σαν ποτέ να μην υπήρξαν ο 'Ανταμ Σμίθ,ο Ορτέγκα υ Γκασσετ,ο Μισίμα,ο Γκάνταμερ και ο Γαριβάλδης.Υπάρχει κουλτούρα της Δεξιάς,ο αυταρχισμός και ο φονταμενταλισμός δεν είναι αποκλειστικά δικά της χαρακτηριστικά,πράγμα που η ιστορία επιβεβαιώνει.Δεν κατάλαβα απο που και ως που η δεξιά είναι πάρτυ στη Μύκονο,Τερλέγκας και κλαρίνα,δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί ο ανθρωπισμός είναι προνόμιο της αριστεράς.Επίσης το να έχεις γνώση των επιστημονικών επιτευγμάτων της σύγχρονης κοινωνιολογίας,ανθρωπολογίας,γλωσσολογίας και ψυχανάλυσης επίσης δεν σε κάνει αριστερό,όπως δεν σε κάνει άθεο να αποδέχεσαι το μεγαλείο μιας τρομερής ανακάλυψης απο έναν θετικιστή επιστήμονα. Προσωπικά λατρεύω όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς του κόσμου,κ αυτό επουδενί δεν είναι αριστερή θέση,που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν καταπιεσμένες μάζες εργατών η κρυφογκέι και όχι σαν ΛΑΟΥΣ η Πρόσωπα. Οι αρχαίοι έλληνες ήταν οι μόνοι που διακατέχονταν απο καλλιέργεια και διαφωτισμό ισόποσα.Την καλλιέργεια την χάσαμε αποθώντας με μανία οτιδήποτε ανατολίτικο,σαν να πέταγε ας πούμε η Αρχαία Ελλάδα τον Πυθαγόρα,τις Μυσταγωγίες,τον Διόνυσο,την Δήμητρα,την Εστία κλπΑποκτήσαμε όμως διαφωτισμό,σε αυτόν δεν πρέπει να πιστεύουμε ως θρησκεία ούτε οι αρχαίοι δεν πίστευαν,αλλά πάντοτε θα τον χρησιμοποιούσαν εργαλειακά ωστε να εξορθολογίζουν και να αποσπούν με εκλεκτικότητα οτιδήποτε θεωρούσαν ουσιώδες κατα τις επαφές τους με άλλους μεγάλους πολιτισμούς τις εποχής,αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ζωντανέψει η ελληνική ταυτότητα..Απο κει και πέρα αν οραματίζεσαι για μια μικρή μεσογειακή χώρα,που έχει ποτιστεί δεκαετίες στην υποκουλτούρα και την βαλκανοποίηση,να μετατραπεί σε ένα κλειστό ξενοφοβικό,κομμουνιστοφάγο κράτος με γελοίες καθημερινές παρελάσεις και μπόλικο αρχαιοελληνικό και βυζαντινό κιτς,πράγμα που επουδενί δεν είναι Ελλάδα & που μόνο βιώσιμο δεν θα είναι στην εποχή του διαδικτύου,και στις αισθητικές απαιτήσεις καθώς και την περιέργεια για τον Εκτός συνόρων κόσμο που καλλιεργεί,τι να πω..αυτό σημαίνει ότι το πασόκ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά,καπηλεύτηκε τα πάντα,όσα τουλάχιστον αξίζουν σε αυτή τη ζωή..

 38. xbab avatar
  xbab 28/09/2011 08:54:24

  Το ΠΑΣΟΚ πέφτει, η ΝΔ δεν ανεβαίνει...
  Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν στηρίζουν το κόμμα.
  Είναι πολλοί οι λόγοι, οι οποίοι ενδελεχώς αναλύονται στο άρθρο.
  Απλούστατα η ΝΔ δεν έχει νέο αίμα. Νέα πρόσωπα, νέα στελέχη που θα χτυπήσουν το κατεστημένο του κόμματος και θα δώσουν σιγουριά στον κόσμο ότι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και να δώσουν αχτίδα φωτός.
  Το κλίμα για τη ΝΔ είναι νοσηρό, γιατί βάλλεται πανταχόθεν και περισσότερο από μέσα. Τα εξαπτέρυγα κάνουν πολύ καλή δουλειά και δρουν ως πέμπτη φάλαγγα. Και μέσα στο κόμμα, υπάρχουν οι δήθεν συναινετικοί που με τη στάση τους και με όλο το παρασκήνιο(σε αγαστή συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ) δεν αφήνουν το κόμμα να πάει ενωμένο μπροστά. Ο κόσμος στενάζει και μερικοί ζητούν να συγκυβερνήσουν για το ευτελές αξίωμα του υπουργού. Στυγνοί καιροσκόποι και τυχοδιώκτες εις το τετράγωνον....και όλα εις τον κύβον(!)
  Άμεση μετάγγιση λοιπόν, νέο αίμα, το φωνάζουμε συνεχώς....
  ....Και δυναμική επικοινωνιακή τακτική (δεν φτάνει μόνο ότι θα ξαναδιαπραγματευτούμε τους όρους κλπ κλπ-κουράζει πλέον)

 39. andreas avatar
  andreas 28/09/2011 08:55:06

  Ακομη η νδ δεν εχει αποδειξει οτι μπορει να γινει ο σωματοφυλακας ο φυλακας αγγελος και να προστατεψει τον λαο απο την καταστροφη που συντελλειται. Με αποτελεσμα τα διαπλεκομενα μμε να διακρινουν τον αχιλλειο τενοντα και να κτυπουν εκει. Διοτι την επιφανειακη τοποθετηση της στα διαφορα θεματα μια και δεν υπαρχει δυναμικη αντιδραση και αμυνα σ αυτα που αποφασιζονται και επιβαλλονται την θεωρουν και την λανσαρουν στον λαο σαν αδυναμια αλλης προτασης απο μερια της .Επειτα αυτη η δημοσιοποιηση διαφορετικων αποψεων για το ιδιο θεμα βλεπε εφεδρεια θυμιζει καφενειο και το σημαντικοτερο να ταυτοποιειται σε κεντρικο καναλι η κατασταση αυτη με το γαμο του κουτρουλη σε ρεπορταζ του κομματος. Το κομμα προηγειται σε ολες τις δημοσκοπησεις και ομως μερικοι μιλουν για συγκυβερνηση καταβαραθρονωντας ετσι το ηθικο και των ψηφοφορων αλλα και των ελληνων που διαβλεπουν μια ελπιδα στις προτασεις του προεδρου ΑΣ.Γι αυτους δεν υπαρχει καμμια συνεπεια ωστε να πεισθει ο λαος οτι δεν θα εχουμε παλι φαινομενα της κυβερνησεως Καραμανλη οπου βουλευτες κραδαιναν το δαχτυλο στην βουλη γεμιζοντας τους νεοδημοκρατες θλιψη και οργη που εκφραστηκε επειτα στις καλπες.Απ οτι φαινεται ο προεδρος ΑΣ θα κερδισει μονος του τις εκλογες διοτι αποπνεει στον λαο την αυρα του αδολου που θα αγωνιστει γι αυτον αλλα αν δεν κανει κατι με την ομαδα φοβαμαι οτι θα ειναι μονος του και μετα.Η λυση ειναι ο ακρωτηριασμος των προβληματικων μελων και στοχος μεσα απο την αυτη την καθαρση η επιτυχια της κυβερνησης της νδ της μονης ελπιδας για τον ΕλΛηνικο λαο.

 40. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 08:55:29

  Σωστή ,πολύ σωστή ανάλυση.

  Θα πρόσθετα στους λόγους που δεν ξεφεύγει η ΝΔ ,και την εμμονή στην μη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων.

  Έτσι «παίρνει ανάποδες» η συντριπτική πλειοψηφικά του κόσμου που έχει πια πλήρως συνειδητοποιήσει πως πρέπει να πληρώνει χαράτσια για να διατηρεί τις θέσεις της η «Πραιτωριανή Φρουρά» των πρασινοφρουρών Δ.Υ που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία 30 χρόνια.

  Και ,μαζί με τα πρόσφατα χαράτσια ,ακούει την ΝΔ να λέει ,στην ουσία ,πως…θα ξαναπροσλάβει τους απολυμένους/εφέδρους! Γιατί ,για να τους πληρώνουμε να κάθονται?

  Καταλαβαίνω πως είναι κινήσεις τακτικής. Αλλα πιστεύει κανείς σοβαρά πως οι τέως πρασινοφρουροι Δ.Υ θα ψηφήσουν τώρα ΝΔ? Απίθανο. Ισως ΚΚΕ ,ίσως Σύριζα κλπ, άλλα όχι ΝΔ.

  Μήπως λοιπόν, φλερτάροντας (μάταια) το ένα εκατομμύριο χάσουμε τα δέκα εκατομμύρια κόσμου? (με αριθμούς και λογική Λοβέρδου, που δυστυχώς δεν απέχουν από την πραγματικότητα).

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 09:27:55

   sorry, όπως θα'λεγε και ο Τζέφρυ, πλειοψηφία όχι πλειοψηφικά!

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 10:04:42

   ++

  • v avatar
   v @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 10:34:59

   Ποιος σου είπε εσένα Στέλιο οτι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι κατ ανάγκη ψηφοφόροι του πασόκ; Είσαι μέσα στα πράγματα και γνωρίζεις;
   Εαν οχι; !
   Καλύτερα δεν αναρωτιέσαι γιατί θέλουν να βάλουν όρια δήθεν
   "οτι αυτοί που προσελήφθησαν απο το 2005 και έπειτα σε φορείς του Δημοσίου εκτως διαδικασιών ΑΣΕΠ θα είναι και αυτοι που θα συμπεριληφθούν πρώτοι στις λίστες"

   για να ξεχωρίσουν έτσι με αυτό τον τρόπο τους προσληφθέντες επι κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή ;
   ή μηπως οσοι είχαν προσληφθεί εκτώς διαδικασιών ΑΣΕΠ πριν το 2005 αποτελούν κάτι διαφορετικό απο πλευράς ποιότητας ανθρώπου και πεέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο;

   Ας είμαστε λιγάκι πιο ώριμοι στις απόψεις μας.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ v 28/09/2011 11:15:27

    Δέ διαφωνώ στο δεύτερο. Ισα-ισα ,πιστεύω πως σωστό και δίκαιο (εδώ γελάμε...) θα ήταν οι απολύσεις να αφορούν όσους προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ ,γιατί οι μέσω ΑΣΕΠ είναι οι μόνοι που προσλήφθηκαν σχετικά αξιοκρατικά και όχι με μέσο (αν εξαιρέσεις κάποια παιγνίδια με τα μόρια κλπ).

    Αλλα ότι ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα οι Δ.Υ ,αυτό νομίζω είναι γνωστό.

    Αλωστε το ΑΣΕΠ το έκανε το ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα βόλεψε όλους τους δικούς του στο Δημόσιο, για να μήν μπορούν και οι άλλοι να διορίσουν μετά τα "γαλάζια παιδια"!

    Φυσικά αυτό αφορά τους πιό παλιούς Δ.Υ και ιδίως τίς εκατοντάδες χιλίαδες που διορίστηκαν μεταξύ 1981 και 1989. Αλλα αυτοί είναι που λύνουν και δένουν στο Δημόσιο και στις συντεχνείες.

    • ο ξένος avatar
     ο ξένος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 11:39:51

     Είναι άδικο να χαρακτηρίζεις συλλήβδην όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο «κοπρίτες». Μεταξύ αυτών υπάρχει ένα 10-20% που φροντίζει να παραμένει η διοικητική μηχανή όρθια.
     Πως θα ξεχωρίσουμε όμως αυτό το 10-20% που εργάζεται ή θέλει να εργαστεί για να παραμείνει; Προσωπικά το βρίσκω πρακτικά αδύνατο, καθώς η αξιολόγηση περνά από τους κομματικούς ινστρούχτορες της πελατοκρατίας.

     Μοιραία, όσο τραγικό και αν ακούγεται, ισχύει η φράση της απάντησης των απεσταλμένων του Πάπα Ιννοκέντιου στο αξιωματικό σταυροφόρο που ρώτησε πως θα ξεχωρίσουν τους αιρετικούς Καθαρούς από τους πιστούς Καθολικούς, όταν ξεκίνησαν την εκκαθάριση των πόλεων της Νότια Γαλλίας από τους τελευταίους: «Σφάξτε τους όλους και ο Θεός θα ξεχωρίσει τους δικούς του» απάντησε ο Λεγάτος του Πάπα...

     Πηγή: capital

  • S.R. avatar
   S.R. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 12:12:17

   Μετα την εμφανιση Σαμαρα στην Θεσσαλονικη, και εγω αλλα και πολλοι γνωστοι, πραγματι, ενοχληθηκαν, απο την εμμονη του στην μη απολυση Δ.Υ...
   Φιλε Στελιο εχεις απολυτο δικιο στην επισημανση σου... Παρα πολυς κοσμος το χαρακτηρισε επικινδυνα λαικιστικο......Αν δε σκεφτεις ποσος κοσμος ειναι εκτος Δημοσιου, και ποσος εντος, η θεση αυτη εκανε πολυ κακο... Τελος παντων, ο καθενας με τις επιλογες του...

  • popolaros avatar
   popolaros @ ΣΤΕΛΙΟΣ 28/09/2011 13:01:58

   Bravo,bravo.
   Τώρα είναι η ευκαιρία να κρεμάσουμε 5-6 Δ.Υ στη Κλαυθμώνος.

   • S.R. avatar
    S.R. @ popolaros 28/09/2011 14:30:20

    Ηρεμα φιλε, ηρεμα.... Κανενας δεν θα κρεμασει κανεναν.....
    Να πληρωνουμε περιττους Δ.Υ. , ομως, οχι....Οχι, πλεον...

 41. Dark Angel avatar
  Dark Angel 28/09/2011 08:56:42

  Το θέμα δεν είναι αν πρέπει να αντιδράσει η ΝΔ, στην επίθεση που δέχεται ο Ελληνικός λαός.Αυτό νομίζω είναι αυτονόητο.Δεδομένο.
  Το θέμα είναι πως...Είναι φανερό και από τα σχόλια και απο την ατμόσφαιρα που υπάρχει, ότι οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις σε ΜΜΕ, είναι ατελέσφορες,λίγες,χαμηλής ποιότητας και σχεδόν μηδενικής αποτελεσματικότητας.
  Μία και μόνη ενέργεια μπορεί να γίνει που να ταρακουνήσει το κοινοβουλευτικό σύστημα.Όσοι επιμένουν σε πρόταση μομφής, πήραν και χθες την απάντηση...Κο,κο,κο...Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταψηφίσει αυτή η ψοφοδεής κοινοβουλευτική ομάδα την Κυβέρνησή της.Απολύτως καμία και μόλις η πρόταση μομφής απορριφθεί, έχουν "αέρα" έξη μηνών πριν την επόμενη.
  Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι μπορούν να κάνουν σε έξη μήνες...
  Αποχώρηση από την Βουλή. Έστω και μόνο η ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς τα νομοσχέδια τα περνάνε όλα.Ας τα περνάνε μοναχοί τους...Αν δεν ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα, κακό δικό τους.Αποχώρηση από την Βουλή.Καμία νομιμοποίηση της διαδικασίας, από κανέναν βουλευτή της αντιπολίτευσης.Κανένα "καλό" ΄μέτρο δεν περνάνε.Οι δικαιολογίες της "υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που ψηφίζει μόνο τα σωστά", είναι επιεικώς αστείες.Αν μπεις στο κάδρο της σύμπραξης, έστω και για τα "σωστά", με ΑΥΤΗΝ την Κυβέρνηση, πας χαμένος...άσχετα με το τι λένε οι κανόνες καλής κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς...Τα μισά είναι αντισυνταγματικά και να μην θυμίσω τι σημαίνει άρθρο 120...

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Dark Angel 28/09/2011 09:21:44

   NAI NAI NAI

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Περιπτερας 28/09/2011 09:30:07

    Κύριέ μου, νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα των ηχηρότατων ΟΧΙ...

 42. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/09/2011 09:08:14

  πρεπει να φυγει η σκεψη απο την νεα δημοκρατια , οτι το πασοκ θα πεσει απο μονο του.
  πρεπει να σηκωθουν απο τις καρεκλες και να πουνε τον κοσμο και την κοινωνια να βγουνε στον δρομο και το '' δεν εχω , δεν πληρωνω '' να γινει συνθημα.
  τωρα θα μου πειτε , ειναι δυνατον ο χατζηδακης, ο χατζηγακης, ο κυριακος , ο αρουλης κλπ καλοπαιδα να πουνε να βγει ο κοσμος εξω ;
  μαλλον οχι...
  αληθεια ο δρομος της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ , γιατι δεν προβαλετε , απο την Ν.Δ. ως αλλος δρομος;
  αληθεια αρχηγε της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πιστευεις οτι απο το γραφειο , τον καναπε και απο ομιλιες , που δεν ξεκαθαριζεις , οτι ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΑΠ , ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ , αληθεια πιστευεις , οτι θα παρεις αυτοδυναμια ;
  ΛΕΩ ΟΧΙ , και μπαινουν σκεψεις , οτι ισως και να μην ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ δημοσθενης 28/09/2011 09:22:07

   ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!

 43. a824 avatar
  a824 28/09/2011 09:17:54

  Καλη η κρητικη σου εμεις τα λεμε καιρο τωρα αλλα δεν ιδρωνει το αυτακι τους εκει στην ΝΔ.Το βασικοτερο ολων πιστευω ειναι οτι στην ερωτηση αν δεν δεχτει η τροικα την επαναδιαπραγματευση ποια θα ειναι η απαντηση της κυβερνησης ΣΑΜΑΡΑ.Οσο αυτο δεν ξεκαθαριζεται ολοι μας ειμαστε υποψιασμενοι και με το δικιο μας.Δεν λεει ξεκαθαρα θα γυρισουμε στη δραχμη και ας κανονισουν κι οι ευρωπαιοι τα αποτελεσματα αυτης της αποφασης γιατι θα τους παρει η μπαλα και δεν γλιτωνουν με τιποτα.Οσο δεν θετει ο ΣΑΜΑΡΑΣ προς τους ευρωπαιους το σωσων ευαυτον σωθητω ωστε να σφιξουν οι κωλοι θα ειναι μια απ τα ιδια.Δεν πηρε θεση για το αν θα καταργηση το χαρατσι στα ακινητα το αφηνει να εωρειται για αυτο και πολλα αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να αποκτηση αυτοδυναμια.Ο κοσμος και ολοι μας βαρεθηκαμε τις υπεκφυγες θελουμε σταρατες κουβεντες και οσο αυτες δεν ερχονται δεν θα ρθει και το πρωθυπουργηλικη.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ a824 28/09/2011 09:23:31

   ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ...ΑΚΟΥΣ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ!!!!!!

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ Περιπτερας 28/09/2011 09:45:31

    ΠΟΛΛΟΙ

 44. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 28/09/2011 09:19:06

  Μπορεί ο Σαμαράς και η ΝΔ να δεσμευτούν στον Λαό ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα τύπου χαράτσι ακινήτων, εισφορά αλληλεγγύης, μειώσεις συντάξεων και τόσα αλλά θα τα καταργήσουν …δεν είναι λαϊκισμός, είναι η πραγματικότητα …εκεί πονάει ο Λαός …στα αντιλαϊκά μέτρα, στο αφορολόγητο στα 5000…εχει εναλλακτικό σχέδιο ο Σαμαράς? Έχει αντίβαρο για αυτά τα εξοντωτικά μέτρα? Άμεσα όχι σε 1 – 2- 3 χρόνια, άμεσα γιατί είναι άδικα …Έχει σκοπό να τα πάρει από αυτούς που χρόνια και συστηματικά κλέβουν το δημόσιο και φοροδιαφεύγουν? Η πολιτική είναι σκάκι και στρατηγική, ο Λαός όμως πλέων τυραννιέται …και τα περί πολιτικής έχουν προ πολλού σταματήσει να το αγγίζουν… Όσο ο Σαμαράς δεν γίνεται άμεσα συγκρουσιακός με τους κυβερνολεχρίτες, όσο ακολουθεί την τακτική του ώριμου φρούτου, τόσο ο Λαός πονάει και του δίνει την εντύπωση ότι εμμέσως συναινεί με την αντιλαϊκή πολιτική τους… Ή θα βγει στο Λαό και θα τους πάρει ο διάολος τους δοσίλογους ΤΩΡΑ ή δυστυχώς τα ποσοστά του θα πέσουν αντί να ανέβουν και τελικά τα τέρατα θα βγουν από τις «κάλτσες» και τότε θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Φωνάζω καιρό τώρα ΞΥΠΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΞΥΠΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ Περιπτερας 28/09/2011 10:16:39

   Πως θα γίνει συγκρουσιακός ρε Περιπτερά, όταν οι φωνές του στη κοινωνία και στα κανάλια είναι η ανιψιά του καναλάρχη, ο γιος του δεινόσαυρου από τη Λ..., ο πρώην υπουργός με την ολόλευκη τη κώμη, ο Μάκης ο Ρομπόλας, η κυρία με το Ζάχαρο, ο Άρης ο όμορφος, 300 ανήψια τους που περιμένουν να αναπληρώσουν τους θείους τους και εκατοντάδες άλλοι μονιμάδες των εδρών, των εδράνων και της εκπροσώπησης των γνωστών συμφερόντων...

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ Tonia G 28/09/2011 10:22:52

    Τι να σου πω τώρα? Ότι έχεις άδικο?

    • Pikis avatar
     Pikis @ Περιπτερας 28/09/2011 11:14:38

     Περιπτερά πιάσε ένα ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ!
     Σωστά τα λες. Τα ώριμα φρούτα και οι βρώμικοι κ_λοι μας έχουν χορτάσει. Δεν μπορώ να βλέπω και να ακούω τους αποδεδειγμένα ανίκανους (δεν εννοώ τον Σαμαρά) να καμαρώνουν ότι έχουν τη λύση. Η ΝΔ του Ραφηνιώτη δεν είχε στελέχη και κουμάντο έκαναν ο δημοσιογράφος που δεν ξέρει αγγλικά και ο σαρακατσάνος που δεν έχει ακοή. Ο πολίτης φοβάται ότι και με Σαμαρά πρωθυπουργό πάλι τα ίδια θα γίνουν.
     Ο Σαμαράς έχει πρόβλημα με τους εσωκομματικούς και αυτό είναι ολοφάνερο. Αφού λέει ότι είναι εδώ για όλους τους Έλληνες, θα πρέπει να ανοίξει το κόμμα για ΟΛΟΥΣ. Θα τον αφήσουν οι λεβέντες;

     • Περιπτερας avatar
      Περιπτερας @ Pikis 28/09/2011 11:40:08

      Το πήρε ο decodex…να τα μοιραστείτε …δίνω και χύμα πάντως. Όσο η ΝΔ εκτρέφει κομματόσκυλα, ελπίδα γιοκ. Εάν όπως λες ξεφύγει από αυτή την λογική κάτι μπορεί να γίνει… από επαγγελματίες πολιτικούς χορτάσαμε.

     • pikis@hotmail.com avatar
      pikis@hotmail.com @ Περιπτερας 28/09/2011 12:51:43

      :)

 45. XRHSTOS L avatar
  XRHSTOS L 28/09/2011 09:22:02

  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Ν.Δ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

 46. thanos avatar
  thanos 28/09/2011 09:27:43

  χθές θίχτηκε η ιδιωτική ιδιοκτησία των Ελλήνων. Η ΝΔ θάπρεπε από σήμερα το πρωί να έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και να έχει αντιδράσει με όποιον τρόπο μπορεί. Λυπάμαι πάρα πολύ που μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει καμμία ανακοίνωση από την Συγγρού. Τώρα απλές λεκτικές αντιπαραθέσεις σε επίπεδο εκπροσώπων τύπου δεν πρόκειται ποτέ να πείσουν τον κόσμο ότι αποτελεί εκείνη την πολιτική δύναμη που θα προστατεύσει τους Έλληνες από την αυθαιρεσία των σφετεριστών της Εξουσίας εγχώριων και ξένων.

 47. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 28/09/2011 09:33:25

  εγω εχω να κανω μια προταση στον αντωνη σαμαρα.
  να βγει ο ιδιος στον κοσμο και να πει πως αν εκλεγει πρωθυπουργος να αναλαβει ο ιδιος το υπουργειο οικονομικων. εφοσον ο κοσμος ειναι επιφυλακτικος ως προς τα στελεχη της νεα δημοκρατιας. τι λετε ανεβαινει 5% πανω η ν.δ μολις το πει αυτο ο σαμαρας?.
  επισης ενα αλλο που το ειπαν και αλλοι. να βγει ο σαμαρας εξω στον κοσμο απο μονος του, να παει σε ενα καφενειο να μιλησει με τον απλο κοσμο,να τους δωσει μια ελπιδα. και παραλληλα να δειξει πως δε κρυβεται και δε φοβαται την επαφη με τον κοσμο. απλα πραγματα.

 48. Wolf avatar
  Wolf 28/09/2011 09:33:53

  Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο -πολύ δύσκολο- για όλους μας να δεχθούμε απριόρι όσα γίνονται ή δε γίνονται.
  Η συγκυρία είναι τέτοια που κανένας, μα κανένας, δεν είναι διατεθειμένος να δώσει λευκή επιταγή σε κανένα πολιτικό.
  Και καλά κάνουμε. Έχουμε καεί τόσες φορές με το χυλό που φυσάμε και το γιαούρτι πλέον.
  Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά ο Σαμαράς και να σχεδιάσει με γνώμονα αυτό.
  Εκεί στη ΝΔ, πρέπει να αντιληφθούν όλοι, πως η ζύμωση και η αποδοχή των μηνυμάτων που θέλουν να εκπέμψουν στο λαό δε γίνεται από τα γραφεία και τις βολεμένες καρέκλες τους.
  Η ζύμωση γίνεται έξω στο δρόμο, στο καφενείο, στην πλατεία, στο χωράφι. Εκεί που υπάρχει ζωντανός -για πόσο ακόμη δεν ξέρω- ο σφυγμός της κοινωνίας των πολιτών.
  Με δελτία τύπου, που παρεμπιπτόντως δεν διαβάζει κανένας, χαΐρι δεν κάνουμε. Δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια της θειάς μου της Μαριγούλας στο βουνό και πολύ περισσότερο δεν θα την καταλάβει.
  Άρα χρειάζεται άλλη προσέγγιση για να μπορέσει το μήνυμα Σαμαρά να φτάσει στους αποδέκτες του, να γίνει κατανοητό, ώστε ο λαός να εμπιστευθεί το Σαμαρά και την πρόταση του για φυγή εμπρός.
  Για να του δώσει ισχυρή αυτοδυναμία.
  Όσο εκεί στη Συγγρού θα μπερδεύονται και νομίζουν ότι βγάζοντας ανακοινώσεις κάθε μέρα, έχουν κάνει το καθήκον τους, δε θα καταλήγουμε πουθενά.
  Όσο ακολουθούν την πεπατημένη, δηλαδή να κάνουν πολιτική για τα μέσα ενημέρωσης -για να εισπράξουν ένα σχετικά καλό άρθρο ή παραπολιτικό- το μόνο που θα συμβαίνει είναι να απομακρύνονται από το λαό και να εναγκαλίζονται πιο σφιχτά με το παρηκμασμένο σύστημα παραεξουσίας που εκτρέφουν τα μίντια.
  Αν αυτό θέλουν, το κάνουν καλά.
  Με τη διαφορά ότι στις κάλπες δεν πάνε τα μίντια, πάει ο λαός!!!
  Και ο λαός πλέον, θεωρεί τα ΜΜΕ ότι πιο αναξιόπιστο και φαύλο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.
  Είναι πεπεισμένοι οι Έλληνες ότι πολλά από τα δεινά τους σήμερα οφείλονται στην κατάχρηση εξουσίας των μέσων ενημέρωσης.
  Ας επιλέξουν λοιπόν στη Συγγρού με ποιους θέλουν να πορευτούν δίπλα τους. Γιατί όπως σωστά λέει και στο άρθρο ο Φακτορας με το Ροδινό: Που είναι οι νέοι άνθρωποι; Που είναι εκείνο το μεγαλειώδες κίνημα που συνέτριψε την Αγία Οικογένεια και τους βαρώνους;

  Είναι η στιγμή που πρέπει να βγάλει έξω ο Σαμαράς την ηγετική του ομάδα. Την ομάδα με την οποία θα δώσει το στίγμα του, θα κάνει την πολιτική που οραματίζεται πράξη.
  Γιατί μέχρι τώρα ο κόσμος παίρνει λάθος μηνύματα, μπερδεύεται.
  Μπερδεύεται όταν βλέπει το παλιό να εκπροσωπεί το νέο, μπερδεύεται όταν βλέπει παρηκμασμένα και φθαρμένα υλικά -που έχει απορρίψει η ίδια κοινωνία, ο ίδιος λαός- να παρελαύνουν στα διεφθαρμένα μίντια.
  Θα πει κάποιος εδώ ότι τα μίντια καλούν και καλούν εκείνους που θα δημιουργήσουν το πρόβλημα. Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να υπάρξει άλλη προσέγγιση στην επικοινωνία με το λαό.
  Φτάνουν εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία, στην κοινωνία που θα κληθεί να ψηφίσει ή να απορρίψει την πρόταση Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση, για το δρόμο της ανάπτυξης του τόπου.
  Είναι λάθος μήνυμα να βλέπουμε ένα Σαμαρά να καλπάζει και να προσπαθεί να τον ακολουθήσει ένα λάθος σχήμα, κουρασμένο, παράταιρο και ανίκανο να στηρίξει τον ηγέτη.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Wolf 28/09/2011 13:51:11

   Και τη θεια Μαριγούλα πώς θα την πείσει ο ανιδιοτελής νέος άνθρωπος, που δεν θα τον έχει δει στα μάτια της ποτέ, φίλε wolf;
   Θα μου πεις να πάει να τη βρει, να της μιλήσει. Σε πόσους θα φτάσει έτσι;
   Και να σου πω και κάτι, ποιος θα πάει να το κάνει όλο αυτό αν δεν έχει καβάντζες στη ζωή; Πόσο βλάβη να έχει; Και ποιος θα τον πιστέψει άλλωστε;;
   Τα λέει ο Φαήλος, μετέχει ο άνθρωπος στο διάλογο αλλά βγάζει κάθε μέρα το ψωμί του, και γιαυτό ακριβώς τον θέλουμε! Άρα ούτε το κάθε μέρα στο καφενείο γίνεται, ούτε βέβαια το άλλο, που ευτυχώς μας τελείωσε εν πολλοίς, δλδ οι 'must' δεξιώσεις, τα μμε και τα p.r.

   Με όλα αυτά εννοώ, πως δεν είναι πρόβλημα του Σαμαρά μόνο, είναι πρόβλημα της δημοκρατίας μας, ίσως και πολλών δημοκρατιών σε άλλες χώρες. Είναι και πρόβλημα παιδείας, τι 'φίλτρα' μπαίνουν, πώς κρίνει ο κόσμος, όλα αυτά. Γιαυτό και δεν έχουμε ουσιαστικά τι ακριβώς να προτείνουμε, δλδ τρόπο αντιμετώπισης που να λύνει τα θέματα αυτά. Κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε και πάμε για ανανέωση όσο γίνεται. Καταρχήν τουλάχιστον ο Σαμαράς έχει τόση ουσία που μπορεί να πάρει πάνω του το κάρο όπως άλλωστε το κάνει, και μετά κανονίζει σχέσεις με μμε (εννοώ και θεσμικά και μάγκικα, μαζί πακέτο) ώστε να υπάρχει στοιχειώδης διαφάνεια και να μπορούν να αναδειχθούν οι σωστοί άνθρωποι, ή τουλάχιστον να έχουν την ευκαιρία τους.
   Μαζί με μμε και η προσωπική επαφή, στην οποία πιστεύω απόλυτα, αλλά δεν πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι κάνουν για όλα τα πακέτα και επίπεδα, όπως είναι το σημερινό κόνσεπτ... Αλλά αυτό είναι μάλλον για την επόμενη φάση ... που η Βουλή θα είναι ένα σκληρό δίκαιο αξιοπρεπές εκλεγμένο σώμα χωρίς εξάρτηση από την Κυβέρνηση και αντίστροφα (δλδ Βουλευτές όχι Υπουργοί, αλλά με εξουσίες επί αυτών, όχι διακόσμηση).

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Wolf 28/09/2011 13:54:38

   Όσο για το πνεύμα του άρθρου... συμφωνούμε όλοι. Αλλά βγάζω τις ανακοινώσεις από τη μέση, βγάζω τα μμε που δεν με παίζουν, βγάζω το διαδίκτυο που είναι περιορισμένο, βγάζω την προσωπική επαφή που πιάνει λίγους τη φορά και αυτό με κόπο (γιατί έχει κάνει τη ζημιά το μμε, μην ξεχνιόμαστε), και τι μένει;

   Σαμαράς και φουλ αττάκ... Ο καθένας όπου σταθεί.
   Τα είχαμε πει και στις 'Καθαρές κουβέντες', 31/08/2011 5:53 pm
   "Ο Σαμαράς μπορεί να πει αν δεν τα κάνεις (διαπραγμάτευση, αλλαγή πολιτικής) ΓΑΠ, καταθέτω πρόταση μομφής.
   Μπορεί να πει από ‘δω και πέρα η ΝΔ θα μιλάει στη Βουλή και θα αποχωρεί την ώρα της ψηφοφορίας για κάθε νομοσχέδιο.
   Μπορεί να πει τα καταψηφίζουμε εφεξής όλα επί της αρχής (κι αυτά που ψηφίσαμε δεν τα εφαρμόζετε, άρα μας κοροϊδεύετε, ή είδες κανένα fast track?)
   Όλα θεσμικά. Αλλά ικανά να κάνουν λίγη παραπάνω ‘φασαρία’, πώς να το πω.
   Τελοσπάντων, ξέρει καλύτερα από εμάς…"

 49. Joao avatar
  Joao 28/09/2011 09:37:30

  Εδώ ακριβώς είναι η ένσταση μου με την ΝΔ. Όσοι έχουμε πηγή ενημέρωσης το διαδικτυο και όχι μόνο γνωρίζουμε ότι είναι όλα παράνομα ,αντισυνταγματικά και υπονομεύουν την Εθνική μας κυριαρχία. έχουμε μια δοσίλογοι κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση (μαζί και τα κόμματα της αριστεράς) που σφυρίζει αδιάφορα. Το έχω ξαναπεί η πολιτική του περιμένω την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο είναι τουλάχιστον εγκληματική αυτή τη περίοδο.
  Πλέον είναι ήδη αργά και οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

  • tpe avatar
   tpe @ Joao 28/09/2011 10:31:47

   Κι επιπλέον, ένα ΣτΕ που αρχίζει να συμπεριφέρεται, επιοικώς, περίεργα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να διαβάσει το σύνταγμα. Ούτε χρειάζεται πολύ μυαλό για να δει πως η πλειοψηφία των αποφάσεων του χοντρού και το αρχιπροδότη είναι παράνομες...

 50. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/09/2011 09:38:07

  ετσι ακριβως.
  ΞΥΠΝΑ ΑΝΤΩΝΗ.
  ο χρονος τελειωσε και αυτο το game over , που ειπε ο ολι ρεν , η καποιος αλλος και δεν το θυμαμαι , πρεπει να το πει ο σαμαρας ΤΩΡΑ.
  γιατι τωρα ειναι η στιγμη αυτη για ολους μας και για ολα.
  ας τους τραβηξει το χαλι , κατω απο τα ποδια τους , ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΤΟΥΣ , και ας γυρισουμε στην δραχμη.
  δηλαδη το θεμα ειναι να μεινουμε απλα στο ευρω , και οχι αν να κοιταξουμε τωρα τις τσεπες μας , αυτο που θα δουμε ειναι οτι ειναι αδειες;
  αληθεια οι '' φιλοι μας'' ευρωπαιοι αν δεν ειχαν αν χασουν απο μια τετοια εξελιξη , δεν θα μας ειχαν πεταξει εξω απο το ευρω;
  20 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ και ισως και λιγοτερες.

 51. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 28/09/2011 09:43:39

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Η πιό ουσιαστική παρατήρηση της ανάρτησης είναι ότι η ΝΔ δεν έχει εναλλακτική πρόταση.

 52. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 28/09/2011 09:50:46

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η Ν.Δ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ Η ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ,ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ,ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ.....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΠ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΕΛΓΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ..... ΣΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ.Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ...........ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!

 53. IL-NI-TRI avatar
  IL-NI-TRI 28/09/2011 10:01:11

  Ο Σαμαράς παρέλαβε ένα κόμμα σχεδόν διαλυμένο, με μια εκλογική ήττα 10+, διασυρμένο από τους καναλάρχες του ΠΑΣΟΚ, φορτωμένο με σκάνδαλα υπαρκτά και ανύπαρκτα, και τώρα φταίει γιατί η ΝΔ δεν έχει φτάσει ακόμα το 45% και τις 180 έδρες ;;;; Είμαστε σοβαροί ;;;;

 54. ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 28/09/2011 10:05:01

  Αν δεν καταρρίψει το "Όλοι ΙΔΙΟΙ είναι" ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  ΚΕΡΚΥΡΑ

 55. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 28/09/2011 10:06:37

  Οι Έλληνες, τουλάχιστον όσοι ακόμη σκέπτονται και αγωνιούν για την πατρίδα μας, έχουν αλλάξει.
  Αυτά που ίσχυαν χθες σήμερα δεν ισχύουν, αλλάζουν όλα κάθε μέρα.
  Αυτό που δεν αλλάζει είναι η ανάγκη του λαού για αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, και η απόλυτη ανάγκη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
  Η λύση είναι απλή και ταυτόχρονα πολύ δύσκολη:

  Άνθρωποι που θα εμπνέουν, δεν θα κουράζουν.
  Πολιτικοί που έχουν όραμα και συγκεκριμένες προτάσεις, όχι μάστορες (λέμε τώρα...) της επικοινωνίας.
  Προσωπικότητες των οποίων η παρουσία θα τιμά και δεν θα εξευτελίζει την Ελλάδα.
  Εργάτες, όχι κομματάνθρωποι των γραφείων.
  Υπάρχουν;

  Και, επίσης :
  Υπάρχει τρόπος να εκφράζεται επιτέλους η άποψη του κοσμάκη ή μόνο οι παντογνώστες των κομμάτων χαράσσουν πολιτική (εδώ γελάμε...);
  Μπορεί πολιτικός σχηματισμός να λειτουργήσει με ανιδιοτέλεια;
  Έχουν θέση στην πολιτική μη ενταγμένοι σε κόμματα Έλληνες ή τους τρώει εκ προοιμίου ο δράκος του παραμυθιού;

  Οι απαντήσεις σε αυτά τα απλοϊκά ερωτήματα θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας.

 56. singularity avatar
  singularity 28/09/2011 10:09:21

  «Αν, λοιπόν, η Τρόικα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης, ποια θα είναι η απάντηση της Ν.Δ;»

  Νομίζω αν είχαν αποσαφηνίσει τη θέση τους σε αυτή ακριβώς την ερώτηση, θα είχαν ανέβει ήδη στα κάγκελα ζητώντας εκλογές μετ’ επιτάσεως. Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δεν ζητούν έντονα εκλογές, είναι ακριβώς γιατί δεν έχουν απάντηση να δώσουν σε αυτό το ερώτημα. Η οποία απάντηση δεν θα έχρηζε απαραιτήτως ιδιαίτερης σαφήνειας, έστω για διπλωματικούς λόγους θα μπορούσαν απλώς να την υπονοήσουν.

  • φωνη avatar
   φωνη @ singularity 28/09/2011 10:58:38

   1. Ο Σαμαράς είπε ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε εύκολη υπόσχεση. Ξέρει, λοιπόν, πολύ καλά τι σημαίνει αυτό που λέει και ξέρει πόσο δύσκολο είναι, ωστόσο το θεωρεί εφικτό και γιαυτό το λέει. Και θέλω να ξέρετε κάτι όσοι τώρα παρατηρήσατε τον Σαμαρά ως πολιτικό. ΠΟΤΕ ΔΕ ΛΕΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Όταν λέει επαναδιαπραγμάτευση το λέει γιατί πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει, δεν το λέει για να τον ψηφίσεις και μετά να μην το κάνει.
   2. Στη ΔΕΘ εξήγησε την λογική που επαναδιαπραγματεύεσαι με 3 βήματα, τα οποία ήταν όλα ορθολογικά. Ένα από τα προαπαιτούμενα διαπραγματευτικά όπλα ήταν η ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία φυσικά θα αγωνιστεί να κερδίσει. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό σημαίνει πως και μεις έχουμε τη δική μας συμβολή, μέσω της ψήφου, στο πόσο ισχυρή είναι η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης για τη χώρα.
   3. Είπε, επίσης, στη ΔΕΘ ότι υπάρχουν φυσικά και άλλα επιχειρήματα σε μια επαναδιαπραγμάτευση πέρα από αυτά που φανέρωσε. Εγώ κάνω την ανάγνωση ότι υπάρχουν διαπραγματευτικά όπλα που δε φανερώνει, ίσως, γιατί δε θέλει να τα κάψει.
   4. Ακουσα τον Μηταράκη να λέει σε συνέντευξή του όταν τον ρώτησαν τι θα κάνουν αν γίνουν αύριο κυβέρνηση, ότι η ΝΔ είναι πλήρως καλυμμένη από τις διεθνείς της επαφές και τις επαφές μέσα στη χώρα για την επόμενη μέρα. Αυτό σκεφτείτε το λίγο, κάτι σημαίνει.....
   5. Δεν ψυλλιάζεστε τίποτα που τα ΜΜΕ ρωτάνε μόνο το Σαμαρά τι θα γίνει αν αποτύχει η επαναδιαπραγμάτευση και δε ρωτάνε ΠΟΤΕ την Κυβέρνηση ούτε καν ΑΝ διαπραγματεύεται; Μην παρασύρεστε από το κλίμα που οι δημοσιογράφοι δημιουργούν. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται και αυτό έχουν καταφέρει να το αποδέχεστε ως φυσιολογικό και να σας ανησυχεί περισσότερο αυτός που λέει ότι θα διαπραγματευτεί. Οι δημοσιογράφοι να ρωτάνε πρώτα την κυβέρνηση πώς διαπραγματεύεται και μετά να συγκρίνουν την διαπραγματευτική λογική του Σαμαρά με αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Αλλά όταν υποστηρίζεις μια κυβέρνηση που ΔΕΝ διαπραγματεύεται, προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι είναι και επικίνδυνη η επαναδιαπραγμάτευση, γιατί μπορεί να χάσεις δόση....
   6. Νομίζω ότι θα νοιώθαμε περισσότερη ασφάλεια αν διευκριζόταν καλύτερα ξανά και ξανά (γιατί γίνεται προπαγάνδα και συσκότιση) ΤΙ θα διαπραγματευτεί και ΤΙ θα ζητήσει να αλλάξει τονίζοντας τους ρεαλιστικούς λόγους που το ζητάει και όχι αναγκαστικά όλα τα επιχειρήματα που θα προβάλλει την ώρα της διαπραγμάτευσης.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ φωνη 28/09/2011 14:14:20

    Το 5 πρέπει να γίνει παντιέρα. Δεν είναι.

    Βέβαια δεν εξηγεί κανείς θέσεις ΝΔ, ή αν βγει κάποιος θα τον φάνε, οπότε μένει η κα.Σπυράκη να εξηγεί σε όλο τον κοσμάκη πως πχ η ΝΔ έχει μπλέξει στην εσωστρέφεια και τη διχογνωμία γιατί δεν είναι σίγουρη τι να κάνει με τους μελλοντικούς απολυμένους έφεδρους. Τι να λέμε τώρα.

    Ενώ το ΠΑΣΟΚ πρώτα θα καταστρέψει τη χώρα και μετά θα μας αφήσει χρόνους, πριν δεν γίνεται. Πρέπει να το παραδεχτούμε, μπετόν οι άνθρωποι, δεν πα να φαγώνονται τα αρχικομματόσκυλα (Ρέππας- Ραγκούσης), ξεχάστηκε μόλις ψήφισαν, 154 φωνές σε μία.

  • φωνη avatar
   φωνη @ singularity 28/09/2011 11:19:42

   Και πείτε μου σας παρακαλώ αν το να παρουσιάζεις την διαπραγμάτευση ως επικίνδυνη για τη χώρα τι άλλο είναι εκτός από βασική αρχή του δοσιλογισμού;
   Είναι δυνατόν σε αυτόν τον τόπο να φτάσαμε να ανησυχούμε για τον πολιτικό που θέλει να διαπραγματευτεί και να μην αναγνωρίζουμε ως ύψιστο κίνδυνο την κυβέρνηση που δε διαπραγματεύεται;
   Αναρωτιέσται ποτέ αν ζήτησε κανένας δημοσιογράφος από την Κυβέρνηση να του πει σε σημεία (1,2,3) τι συζητάει και τι λέει όταν διαπραγματεύεται; Εδώ καλά καλά δε μας λένε τι υπογράφουν και τώρα φτάσανε και στο σημείο να μην τα ανακοινώνουν.
   Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

 57. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 28/09/2011 10:09:32

  -Εδώ που φτάσαμε, αντιπολίτευση με χάδια δεν αρκεί.
  -Τα αστικά κόμματα, όπως η ΝΔ, δεν κατεβάζουν τον κόσμο στα πεζοδρόμια, γιατί οι οπαδοί τους ηταν οι λεγόμενοι ¨νοικοκυραίοι¨. Σήμερα όμως αυτό δεν ισχύει, η μεσαία τάξη καταποντίζεται, οι νοικοκυραίοι γίνονται νεόπτωχοι, η νεολαία σε αφόρητα αδιέξοδα κλπ.
  -Άρα και η τακτική της ΝΔ, ως αντιπολίτευσης , πρέπει να περάσει σε άλλη δυναμική, κρατώντας βέβαια ,τον ορθό λόγο, έξω και πέρα από κάθε λαϊκισμό.
  -Σήμερα προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη, ο κάθε πολιτικός φορέας, πόσο μάλλον η ΝΔ, ν΄αφουγκραστεί πρώτα την κοινωνία ,να επεξεργαστεί σύγχρονες λύσεις των προβλημάτων της, χωρίς τσιτάτα και άναρθρες κραυγές και τέλος να τις επικοινωνήσει με άλλον τρόπο (όχι με τα κατεστημένα ΜΜΕ), στη βάση, στον λαό.
  - Η μεσαία τάξη, δεν έχει πειστεί, ακόμη, γιατί βλέπει μόνο φραστικές αντιπαραθέσεις. Δεν έχει κατανοήσει τον άλλον δρόμο που θέλει να εγκαινιάσει ο Α. Σαμαράς στην πολιτική.
  Για παράδειγμα: Ψηφίζονται τόσα φορομπηχτικά μέτρα, πρέπει η ΝΔ ν΄αποδείξει οτι είναι: 1. αντισυνταγματικά, 2. μή αποδοτικά και 3. βυθίζουν στον φαύλο κύκλο της ύφεσης , 4. θα φέρουν τον λαό σε αδιέξοδα, 5. θα καταστήσουν τους άλλοτε νομοταγείς πολίτες παράνομους γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν. Τι θα πει, εφόσον γίνονται νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται; Αφού είναι όλα τα προηγούμενα (1,2,3,4), πως αντιστέκεται η ΝΔ, μόνο δια της ονομαστικής ψηφοφορίας στη βουλή; Δεν φτάνει μόνο αυτό.
  -Κάτι καλό, που είδαμε ήταν το γεγονός της στάσης του Α. Σαμαρά στις έξωθεν πιέσεις για συναίνεση. Αυτό όμως δεν το κατάλαβε ο λαός πόσο σπουδαίο ήταν. Το αντίθετο μάλιστα, με την βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ, θεωρήθηκε ως στάση αδιέξοδη. Εδώ λοιπόν η ευθύνη της ΝΔ, ν΄αναδείξει πως αυτή η στάση ήταν πατριωτική, συμφέρουσα για τον τόπο κλπ.
  - Ακόμη, να παρουσιάσει ορθολογικά το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που θέλει να εφαρμόσει, αποδεικνύοντας γιατί αυτό θα είναι εφικτό από τώρα , στις σημερινές συνθήκες και οτι μπορεί να εφαρμοστεί.
  -Να αναγκάσει την σημερινή άθλια κυβέρνηση να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές (νομικά πρέπει να υπάρχει τρόπος, έστω και ο έσχατος).
  -Το σπουδαιότερο όλων όμως πιστεύω, οτι πρέπει να δώσει ελπίδα στο λαό, να νοιώσει ο κάθε πολίτης ότι έχει ν΄ακουμπήσει κάπου, οτι η εκλογική του δύναμη θα πιάσει τόπο. Έτσι θα παρακινήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη.

 58. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 28/09/2011 10:11:35

  Η κατάσταση στη χώρα μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Το μεγάλο ξεπούλημα τώρα αρχίζει και ταυτόχρονα αρχίζει και ο τελικός γύρος της αφαίμαξης του λαού με όλους τους τρόπους. Εδώ τίθεται το μέγα ερώτημα που ζητά και την άμεση απάντηση από τη Ν.Δ. Αν αύριο γίνει κυβέρνηση θα αποδεχτεί αυτά τα τετελεσμένα; Δεν αρκεί να βγάζεις μιά ανακοίνωση ή να μην ψηφίζεις στη βουλή. Η αντίδραση πρέπει να πάει πιό πέρα. Πιστεύει η Ν. Δ. ότι αυτά που γίνονται στη χώρα μας είναι αντισυνταγματικά και ότι διαλύουν τη χώρα και το λαό της; Βγαίνεις στο πεζοδρόμιο με χιλιάδες λαού, μπροστά ο Σαμαράς απέναντι από τους ματατζήδες, και τους στέλνεις το μήνυμα. Βγαίνεις και συσπειρώνεις το λαό γύρω σου λέγοντας ότι όλα αυτά που γίνονται θα τα καταργήσω τις πρώτες 40 ημέρες διακυβέρνησης από το κόμμα. Στους δε δανειστές στέλνεις ξεκάθαρο μήνυμα, θα κάνω αυτό που προστατεύει το λαό μου και τη χώρα μου, τελεία και παύλα. Και εν ανάγκη κάνεις και μία βόλτα κατά Πούτιν ή Κίνα μεριά και κάνεις από τώρα μελλοντικές συμφωνίες.
  Αν ο κόσμος δει ότι υπάρχει εθνική πολιτική με δικαιοσύνη και εντιμότητα θα σταθεί δίπλα σου σε όποια θυσία του ζητήσεις. Αυτά μέχρι τώρα δεν τα έχει δείξει η Ν.Δ. σε επίπεδο ηγεσίας. Πως λοιπόν να περιμένει να την εμπιστευθεί ο κόσμος; Δεν θέλει διαχειστή της εξουσίας και της κρίσης, ούτε αυτούς που θα τιμήσουν την υπογραφή των δοσιλόγων. Θέλει ρήξη, θέλει έναν Έλληνα Κίρσχνερ. Είναι τέτοιος ο Αντώνης ο Σαμαράς;
  Να βγει τώρα και να κάνει ένα τέτοιου είδους ξεκαθάρισμα και να δείτε πως θα απογειωθούν όχι μόνο τα ποσοστά του αλλά και η ψυχολογία των Ελλήνων.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 28/09/2011 10:18:50

   Μπράβο Απόστολε...ακούει κανείς εκεί στη Συγγρού?

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ Περιπτερας 28/09/2011 10:26:42

    χεστηκαν να ακουνε.
    βυθιζονται μαζι με το πασοκ

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 28/09/2011 10:41:40

   Τα ίδια έγραφα πρίν τη συνέντευξη στη ΔΕΘ ,καί κάποιοι έπεσαν να με φάνε!

   Και κάτσε να δείς τι έχει να γίνει όταν αρχίσει ο ταχυδρόμος να φέρνει στον κόσμο τα χαράτσια της ΔΕΗ!

   Αν η ΝΔ δεν καταλάβει σύντομα το συμβαίνει στην κοινωνία ,βλέπω ΚΚΕ και Σύριζα σε διψήφια νούμερα.

   Εξακολουθώ να έχω σε εκτίμηση τον Σαμαρά. Δεν φτάνει όμως μόνο το (αναμφίβολο) ήθος .

 59. karenin avatar
  karenin 28/09/2011 10:11:45

  Αν ο Σαμαράς έχει όντως αυτά τα χαρακτηριστικά που του πρασδίδουν οι αρθρογράφοι, οι απορίες η αγανάκτηση και και η απογοήτευση έχουν βάση.
  Αν όμως δεν τα έχει και μερικοί απλά του τα προσέδωσαν;

  • ΗΛΙΑΣ avatar
   ΗΛΙΑΣ @ karenin 28/09/2011 10:22:43

   Σωστή η απορία !!! Και μια ακόμη επισήμανση : Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !!!! Το έχουμε καταλάβει αυτό ;;;;

   • takis avatar
    takis @ ΗΛΙΑΣ 28/09/2011 18:30:02

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ!

 60. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 28/09/2011 10:38:29

  «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε»
  Διονύσιος Σολωμός


  Οι Έλληνες, τότε και σήμερα  Μάχη του Μαραθώνος,11η Σεπτεμβρίου 490 π. Χ.

  Πριν από τη μάχη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα, ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης, απευθυνόμενος στους Έλληνες, είπε:

  «Εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν, Εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.»

  Οι Έλληνες συνειδητοποίησαν τα λόγια του Ηγέτη - Στρατηγού Μιλτιάδη και έκαναν πραγματικότητα το φαινομενικά και λογικά αδύνατο.

  Κατατρόπωσαν τους Πέρσες, έσωσαν την Πατρίδα και έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές και ένδοξες σελίδες όχι μόνο της δικής μας, αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας.  Σήμερα, έτος 2011 μ. Χ.

  Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, διατρέχει έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ιστορίας της.

  Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ που την απειλεί και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, είναι πολυπλόκαμο, για να είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο και περιλαμβάνει :

  1. Εθνική κυριαρχία (εκχώρηση δικαιωμάτων, εδαφών και ορυκτού πλούτου)

  2. Μνημόνιο - Δανειακή Σύμβαση (Οικονομική υποδούλωση χωρίς διέξοδο)

  3. Κάρτα του Πολίτη (Αφαίρεση και στέρηση δικαιωμάτων και Ελευθερίας)

  4. Κώδικα Διατροφής (Επιβολή γενετικά μεταλλαγμένων τροφών)

  5. Ψεκασμούς από αέρος (επικίνδυνες χημικές ουσίες, CHEMTRAILS)

  6. Λαθρομετανάστες (Στρατός ξένων δυνάμεων εντός της χώρας, που μπορεί να οργανωθεί και να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα μέσα σε λίγες ώρες, για να καταστείλει ενδεχόμενη εξέγερση των Ελλήνων)

  7. Σχέδιο Καλλικράτης (Πρώτο βήμα γιά Ανεξαρτητοποιήσεις - Αυτονομήσεις Ελληνικών περιοχών, πχ. Θράκη, Κρήτη)

  8. Αντισυνταγματικούς Νόμους (Σωρεία σκληρών Νόμων, που στρέφονται αποκλειστικά κατά των Ελλήνων πολιτών)

  9. Διάλυση της Παιδείας (Προγράμματα ημιμαθείας για τα Ελληνόπουλα, εξώθηση των μαθητών σε καταλήψεις, καλλιέργεια κλίματος αντιπαλότητας από τους μαθητές προς τους καθηγητές, κατάργηση βασικών μαθημάτων, αλλοίωση της γλώσσας, παραχάραξη της Ιστορίας, αποδόμηση Εθνικών Ηρώων για στέρηση προτύπων, Εθνομηδενισμός κλπ)

  10. Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα (Ραγδαία αύξηση και εξάπλωση της εγκληματικότητας όλων των μορφών, χωρίς τιμωρία. Ασυδοσία και διευκολύνσεις σε επικίνδυνους κακοποιούς. Αδρανοποίηση της Αστυνομίας. Ενοχοποίηση των θυμάτων)

  11. Καταρράκωση θεσμών λαϊκής εμπιστοσύνης (Εκκλησία, Στρατός, Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πνευματική ηγεσία, Φορείς άσκησης ελέγχου. Μέθοδος: Έντονη και διαρκής προβολή των αποτυχιών τους ή κακών παραδειγμάτων, με ταυτόχρονη αποσιώπηση και απόκρυψη των επιτυχιών και των καλών παραδειγμάτων)

  12. Αποβιομηχανοποίηση της χώρας (Άρχισε από την μεταπολίτευση το 1974 και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Βλέπε ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και πάρα πολλές άλλες βιομηχανικές μονάδες, που έκλεισαν, ή έφυγαν από την Ελλάδα, ή κατέχονται από ξένους)

  Συμβαλλόμενοι:

  Α΄. Εντολοδότες:

  Η Παγκόσμια Κυβέρνηση διά των εκπροσώπων της: ΔΝΤ(ΔυΝάσΤες), Τρόϊκα, Ε.Ε.  Β΄. Εντολοδόχοι:

  Η Ελληνόφωνη Κυβέρνηση των Ελλήνων και οι άλλοι πολιτικοί οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση, που διαδραματίζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.  Επιδίωξη - Μέσα:

  Η υποδούλωση της Ελλάδος με ενυπόγραφη εκούσια παράδοση, ώστε να αποκλείεται η νομιμοποίηση ενδεχομένων αντιδράσεων από τον λαό.

  Απρόσκοπτη εξέλιξη στην εφαρμογή των όρων του Συμβολαίου εξασφαλίζεται όταν ο λαός κοιμάται. Την αποστολή να κρατήσουν τον λαό σε καταστολή ανέλαβαν προθύμως και εκτελούν ευσυνειδήτως :

  α΄. Τα μεγάλης εμβέλειας και επιρροής ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης), διά των γνωστών φερεφώνων τους.

  β΄. Οι χρυσοπληρωμένοι κομματικοί εργατοπατέρες - συνδικαλιστές.

  γ΄. Παλαιοί πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, εμφανισθέντες σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες της Πατρίδας και του λαού, που οργανώνουν «αντιστασιακές κινήσεις ή κινήματα» και τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν τον σύγχρονο «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» των Α΄ και Β΄ συμβαλλομένων.  Τρόποι-Μέθοδοι :

  - Οικονομικός στραγγαλισμός των πολιτών (Υπερχρεωμένες οικογένειες από δάνεια, πιστωτικές κάρτες κλπ., περικοπές μισθών και συντάξεων, βαρειά φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα, ραγδαία αύξηση της τιμής προϊόντων και υπηρεσιών).

  - Οργανωμένη ειδησεογραφία παραπληροφόρησης για εκφοβισμό και πρόκληση ανασφάλειας.  Στην Ημερησία Διάταξη των οργάνων εκφοβισμού και καταστολής, η δοκιμασμένη συνταγή των ΧιτλεροΣταλινικών καθεστώτων : Υποτίμηση, προσβολές, κατασυκοφάντηση και απαξίωση ΚΑΘΕ διαφωνούντος, προσάπτοντάς του τις γνωστές ρετσέτες Φασίστας, Ρατσιστής, Ελληναράς, Εθνικιστής κλπ.  - Συμφωνημένες απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για εκτόνωση της πίεσης, διανθισμένες με ποικιλία "σκληρών" αντιπαραθέσεων μεταξύ συνδικαλιστών που .υποφέρουν και .ανάλγητων Κυβερνητικών.  - Κατευθυνόμενη οργάνωση αντιστασιακών κινημάτων, ώστε αφ' ενός μεν, να ελέγχεται η αντίδραση, αφ' ετέρου δε, να διαχέεται δεξιά και αριστερά το «νερό» που συλλέγεται από την αυθόρμητη και αθρόα συμμετοχή του λαού, για να μη φουσκώσει ανεξέλεγκτα το «ποτάμι της οργής».

  Αναγνωρίζονται εύκολα, γιατί είναι τα «κινήματα» που τόσο αυτά, όσο και οι ηγετικές ή συντονιστικές τους ομάδες προβάλλονται ιδιαίτερα και ΜΟΝΟΝ αυτά από τα μεγάλα ΜΜΕ.  Σκοπός:

  Ο αφελληνισμός της Ελλάδος, ο σταδιακός αφανισμός του Ελληνικού Έθνους, η απάλειψη όλων των στοιχείων του Ελληνισμού από το πρόσωπο της γής, και παράλληλα ο κατακερματισμός της Ελλάδος και η απομύζηση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών σε μόνιμη βάση ανενόχλητα.  ΑΠΟΡΙΑ-ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  Δεν υπάρχει ένας Έλληνας αληθινός;;;;, κομματικά άφθαρτος, φωτισμένος, δυνατός και αποφασισμένος, ένας Ηγέτης γιά να εμπνεύσει, να εμψυχώσει και να οδηγήσει, ως άλλος Μιλτιάδης, τους εναπομείναντες πιστούς Έλληνες στον υπέρ πάντων αγώνα, όσο ακόμα υπάρχει καιρός; Ή θα στέκουμε απαθείς, αδρανείς και αμέτοχοι να επαναλαμβάνουμε στο διηνεκές, μονότονα και μοιρολατρικά, τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή Διον υσίου Σολωμού


  ΔΙΑΒΙΒΑΖΩ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ...
  «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε»  Διονύσιος Σολωμός

 61. zame avatar
  zame 28/09/2011 10:41:40

  ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΡΘΙΑ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ . με ορθολογισμο & νοικοκυρεμα.
  ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
  που ΟΛΕΣ οι "διασωσεις" εχουν να κανουν με τους ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ αυτης της "μουφας" κρισης.

  (η κοινωνία πρέπει να πειστεί ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.)
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ να μην υπαρχει..
  (ΑΡΚΕΙ να ΥΠΑΡΧΕΙ η συνοχή της Κοινωνιας..γιατι ετσι οπως παει..χλωμο.)
  ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ & ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ( κανονες κυκλοφοριας) "ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ" & ΕΠΑΡΚΗ ΦΩΤΙΣΜΟ. που να δειχνουν ευκρινως & με σχολαστικοτητα την ΕΞΟΔΟ απο το ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ που Βρεθηκαμε ..
  (για & απο τους γνωστους λογους)

 62. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/09/2011 10:51:20

  ΑΡΚΑ ετσι ακριβως.να προσθεσω ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  εννοειτε οτι τα ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , εχουν την ιδια ακριβως ευθυνη με αυτους που ψηφιζουν και ψηφισαν μνημονιο , μεσοπροθεσμο , αντικοινωνικους νομους εξαθλιωσης ελληνων και ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ''ΚΑΝΟΥΝ'' ΜΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ...
  δεν ξεχναμε , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ , ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΡΙΛΕΡ.

 63. Agni avatar
  Agni 28/09/2011 10:56:08

  Τι σημασία έχει?Αυτό δεν εξαρτάται απο τον Σαμαρά..Και ο ΚΚ είχε τρελό όραμα για όσους μπορούν να καταλάβουν, αλλα μόνος του,με μοναδικό άξιο πρόσωπο έναν Βαγγέλη Μειμαράκη(να ναι καλά και οι δύο όπου και αν βρίσκονται), και χωρίς τη συγκατάθεση του υπνωτισμένου λαού δεν μπορούσε να πάει πουθενά,γιατί ο κόσμος δυστυχώς δεν τον πίστεψε,παρόλο που δεν μπορούσε να του καταλογίσει το παραμικρό.Θέλει πίστη,90% εξαρτάται απο εμάς πρέπει να τον τρελάνουμε τον Αντώνη,να γίνει η φωνή του κόσμου,ο παπανδρέας δεν είχε όραμα,την κοινωνία και τα θέλω της αφουγκράστηκε αλλά τελικά εκμεταλλεύτηκε,τη δική μας ετοιμότητα θέλει,λές να μην συγκινούνταν στη θέα χιλιάδων ανθρώπων να τον επιζητούν?..Ίσως τον αποθαρρύνουν τα δημοσκοπικά συμπεράσματα,και μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί με γενικεύσεις και συλλογικές ευθήνες,μια κοινωνία που έχει δηλαδή φασιστικοποιηθεί,γι αυτό κυβερνάται κ απο ένα φασιστικό κόμμα...

 64. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 28/09/2011 10:59:17

  Να δεχθώ ότι τα δύσκολα δεν μπορεί να τα ανακοινώσει, ότι δηλαδή αν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση θα πάει σε εξοδο απο ευρώ, ότι δεν λέγεται ότι τελικά κάποιοι ΔΥ θα απολυθούν κλπ...

  Για τα εύκολα όμως ποια δικαιολογία έχει?...πείτε μου να καταλάβω...
  1. Γιατί έχει το Σπηλιωτόπουλο τομεάρχη παιδείας?
  2. Γιατί επιτρέπει σε Χατζηγάκηδες, Παυλόπουλους, Σιούφες να τον εκθέτουν? θα πάθει τίποτα η ΝΔ αν τους διαγράψει? πειράζει σε τίποτα να έχει μικρότερη και υγιέστερη κοινοβουλευτική ομάδα?

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φακ Κωστας 28/09/2011 11:39:50

   Ετσι είναι.

   Ο κόσμος είναι σε απόγνωση,δε βγάζει το μήνα ,και βλέπει στο γυαλί τον Αρη να προσπαθεί με 10 στρώματα μακιγιάζ να κρύψει το μαύρισμα απο τη Μύκονο!

   Και αν διαγράψει αυτούς που λές , απλά θα ανέβει η ΝΔ έξη μονάδες! (υπολογίζω αυθαίρετα ότι κάνει 2 μοναδες ζημιά ο καθένας , 3Χ2=6 !!!)

   Δεν τον καταλαβαίνω τον Σαμαρά. Πείρα έχει ,εχουν δεί τόσα ενδο-κομματικά τα μάτια του. Καλές προθέσεις έχει, δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό του.

   Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει πως τώρα πιά δεν αρκεί να κυλά το νερό στο αυλάκι, αλλα πρέπει να ξεχυθεί και να σκεπάσει την πεδιάδα? (και ας πνίξει και μερικους...)

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Φακ Κωστας 28/09/2011 11:46:25

   Από που προκύπτει ότι θα πάει σε έξοδο από το ευρώ; Aπό πουθενά! Οταν παρουσιάζονται τέτοιες απόψεις ως απόψεις της ΝΔ ή του Σαμαρά καλλιεργείται έδαφος για να απαξιώνεται ως ανεύθυνος, αντιευρωπαίστής κλπ ο Σαμαράς και μέσω αυτού όλη η παράταξη .

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ firiki2010 28/09/2011 12:16:38

    Κανείς σοβαρός δεν συζητάει έξοδο απο το Ευρώ (εκτός αν έχει συμφέροντα ,οπως αρκετά απο τα ντόπια λαμόγια)

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ firiki2010 28/09/2011 12:36:21

    Υπόθεση δική μου είναι, αυθαίρετη..
    Ας μας πει όμως ο Σαμαράς τι θα κάνει τελικά με τη διαπραγμάτευση? αν αποτύχει? θα δούμε?
    Λευκές επιταγές δεν πρόκειται να πάρει, σίγουρα όχι από το 40% του κόσμου που χρειάζεται..

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Φακ Κωστας 28/09/2011 13:55:03

     Αναγκαστικά θα επαναλάβω ένα κομμάτι από προηγούμενο σχόλιο μου (10.31 πμ): "…. είναι δυνατόν να ζητάμε από τη ΝΔ να πει ΣΗΜΕΡΑ τι θα κάνει ΑΝ η τρόικα δεν δεχθεί να επαναδιαπραγματευθεί ΟΤΑΝ η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση;;; Ποιες θα είναι τότε οι συνθήκες; Με την ταχύτητα που αλλάζουν σήμερα είναι δύσκολο να προβλέψουμε. Ο Σαμαράς είπε ( και ορθά ) το αυτονόητο “Δεν θα χάσω δόση”. Αρα......

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ Φακ Κωστας 29/09/2011 00:58:59

     ειναι σαν να παιζεις ποκερ με ανοιχτα τα φυλλα!!!
     ελεος....

 65. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 28/09/2011 11:03:24

  Για το πρώτο δεν έχεις δίκιο. Ήταν κουβέντα πού έπρεπε να ειπωθεί. Ξεκαθαρίζει τον στόχο και τον τρόπο. Χωρίς μισόλογα χωρίς παράθυρα.

  • φωνη avatar
   φωνη @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 28/09/2011 14:59:34

   +100000
   Και σκέψου ότι αν άφηνε περιθώριο, θα είχαν αρχίσει ήδη μια συζήτηση για το με ποιους θα συνεργαστεί και επίσης μπορεί κάποιοι ψηφοφόροι να σκέφτονταν να ψηφίσουν κάποιο μικροτερο κόμμα με το οποίο έχει την πρόθεση ο Σαμαράς να συνεργαστεί αν δεν πιάσει αυτοδυναμία με την πρώτη.

 66. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/09/2011 11:08:07

  Εξαιρετικό άρθρο.

  Και ειλικρίνεια, δημοκρατία και κοινή λογική. Αρχές, "πλατφόρμα". Οι τεχνοκρατικές λεπτομέρειες θα προκύψουν από τις αρχές. Και εάν δεν εκελεγεί με ειλικρινείς αρχές, δεν πειράζει. Μπορεί ο κόσμος να προτιμάει χαχόλους.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ archaeopteryx 28/09/2011 18:38:02

   Άκουσα σήμερα από το τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό : Στις μέρες μας η ΛΟΓΙΚΗ είναι όπως οι εξωχώριες εταιρείες . Δεν εδρεύει στην Ελλάδα.

 67. Nikolas avatar
  Nikolas 28/09/2011 11:12:36

  Η ΝΔ κλώθει αυγά...

 68. Ίωνας avatar
  Ίωνας 28/09/2011 11:19:28

  Ξέρει τί, πού πότε και πώς πράττει ο Σαμαράς. Λίγη ακόμα υπομονή...

 69. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 28/09/2011 11:49:14

  Αν συμφωνούμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο τραγική που γνωρισε ο τόπος
  τουλαχιστον από το 74 , τότε δυστύχώς αντιστοίχως έχουμε και την τραγικότερη αντιπολιτευση

 70. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 11:56:55

  Καλημέρα και συγχαρητηρια για το κείμενο. Ο ηγέτης, εκτός των άλλων ευθύνεται και για τους συνεργάτες που εμπιστεύεται. Ο Σαμαράς πρέπει να επανεξετάσει προτάσεις και εισηγήσεις συνεργατών του, οι οποιοι, νοιάζονται πραγματικά για τον ίδιο, τη Νέα Δημοκρατία και την πατρίδα και όχι μόνο για τον εαυτό τους. Πρέπει 1) να ελέγξει ποιοί "επικοινωνούν" τις θέσεις του κόμματος μέσω του δημόσιου διαλόγου (ΜΜΕ) αλλά και σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στην κοινωνία, 2) να εξειδικεύσει απόλυτα ποιό δρόμο θα ακολουθήσουμε αν αποτύχει η επαναδιαπραγμάτευση κυρίως σε σχέση με την εργασιασκή εφεδρεία και τους χαμηλόμισθους, 3) να οργανωθούν τουλάχιστον 3 μεγάλες ομιλίες του Προέδρου στη Βόρειο Ελλάδα, την Θράκη και την Κρήτη (περιοχές με προβλήματα και ειδικά χαρακτηριστικά) και τέλος 4) να δώσει ο Πρόεδρος προσωπικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην δημόσια τηλεόραση, το ΜΕΓΚΑ, τον ΑΝΤΕΝΝΑ, το ΣΚΑΙ και το ΑΛΤΕΡ αν λειτουργεί, ανα 20ήμερο με τους κορυφαίους δημοσιογράφους των σταθμών. Ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με την εναλλακτική πρόταση εξουσίας εξειδικευμ'ένα και συγκεκριμένα δια στόματος του Αντωνη Σαμμαρά μπορεί μεσα σε δύο μήνες να διαμορφώσει το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα. Μεσω της σωστής επικοινωνίας θα επιτύχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου σ αυτό που έρχεται προκειμένου να εξασφαλισθει αυτοδυναμία. (εχω κανει σχετική εισήγηση προ τριμήνου στην Πολιτική Επιτροπή). Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 12:20:24

   Πραγματικά απορώ …έχετε κατανοήσει το δράμα που περνά ο Ελληνικός Λαός …έχετε κατανοήσει τι είναι να βάζεις το χέρι στη τσέπη και να πιάνεις την κάλτσα? Χρειάζονται άμεσες και δραστικές λύσεις και όχι προετοιμασία για εκλογές σε 2 έτη.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 12:38:32

   Σωστά όλα αυτά βέβαια . Αλλα δεν είναι μόνο ΠΟΥ θα μιλάει, είναι και τί θα λέει. Και τί θα κάνει

   Ο κόσμος που μετράει τα ψιλά του για να μην του κόψουν το ρεύμα, περιμένει δυναμικό, αγωνιστικό λόγο, και αντίστοιχες ενέργειες, όχι απλά όμορφες εκθέσεις ιδεών.

   Δεν ζούμε μια φυσιολογική περίοδο ,και η "ορθόδοξη" πολιτική πρακτική δεν αρκεί. Ούτε καθωσπρεπισμοί ,ούτε δισταγμοί σε τυχόν κατηγορίες για λαϊκισμούς έχουν θέση μπροστά στα προβλήματα και προπαντός μπροστά στους εχθρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

   Αν η μόνη ρεαλιστική πολιτική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή ,η Ν.Δ , δεν συνειδητοποιήσει πως δεν βρίσκεται απλά σε μια ακόμα προεκλογική περίοδο, ο λαός θα ζητήσει σύντομα λύσεις αλλού, και αλλιώς.

   Και τότε ,όσα συνέβησαν στη Ρουμανία το 1989 θα μοιάζουν με σχολική εκδρομή μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε, ΣΥΝΤΟΜΑ...

  • tpe avatar
   tpe @ ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 12:50:57

   Μάλλον δεν έχετε καταλάβει οι πολιτικοί βασικά πράγματα.
   Δεν μας ενδιαφέρει να τον δούμε στις τηλεοράσεις.
   Προτάσεις, συγκεκριμένες, θέλουμε, με αμεσότητα.

   Νέος Καποδίστριας θέλει να γίνει και να κυβερνήσει μόνος του; Θα κυβερνήσει με αυτούς που έχει τώρα τομεάρχες;

   Κι επειδή εκεί στη Συγγρού διαβάζουν αρκετοί το "Αντί", ουδείς έχει καταλάβει πως χρειαζόμαστε δράσεις, όχι λόγια;
   Ελάτε κοντά μας, οργανώστε ομιλίες. Μιλήστε με τον κόσμο, με όποιο τρόπο μπορείτε.
   Μέσα το από Internet μπορείτε άμεσα να μας βρείτε και να σας βρούμε, αφήστε τα κανάλια. Αυτά είναι πλέον ξεπερασμένα. Δυστυχώς, η μάχη που πρέπει να δίνεται είναι πόρτα-πόρτα. Όχι δέκτης - δέκτης...

   Πίσω από κλειστές πόρτες όλα καλά είναι, αλλά όταν κλείνουν οι εταιρείες τα δράματα είναι πολλά.

  • pikis@hotmail.com avatar
   pikis@hotmail.com @ ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 12:54:24

   Άστο σινιορίτα Βάνα.
   Ο Χούλιο Πάλμας θα μας σώσει!

   • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
    ελιζα βοζεμπεργκ @ pikis@hotmail.com 29/09/2011 03:51:22

    Μαλλον είστε σε λάθος ιστοτοπο. Δεν σας ενδιαφέρει ο διάλογος σε πολιτικη κατευθυνση, ούτε η επικοινωνια με ιδεες και επιχειρήματα. Απορώ γιατί συμμετέχετε σε μια συζήτηση με σοβαρούς και υπέυθυνους συνομιλητές. Το μόνο που σας απασχολεί είναι να εκφράσετε την αντιπάθειά σας στο πρόσωπο μου. Κρίμα.! Είναι πάντως θετικό το ότι αγαπάτε τις παλιές ελληνικές ταινίες...

    • Pikis avatar
     Pikis @ ελιζα βοζεμπεργκ 29/09/2011 07:36:33

     Φυσικά, δεν περίμενα να έχετε αίσθηση του χιούμορ. Στην εν λόγω ταινία όλοι περίμεναν τον Χούλιο για να σώσει την ομάδα. Οι παρατρεχάμενοι εποφθαλμιούσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην πολιτική σήμερα. Μόνο που το παιχνίδι δεν παίζεται στο γήπεδο αλλά στις πλάτες μας. Despedida!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 12:56:52

   κ. Βόζενμπεργκ νομίζω ὄτι τὸ κείμενο σᾶς ἀφορᾶ μὲ ἄλλον τρόπο ἀπὸ αὐτὸν ποὺ ἀντιληφθήκατε.

   • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
    ελιζα βοζεμπεργκ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/09/2011 03:53:18

    Μακάρι να είσαστε πιό συγκεκριμένος και όχι υπαινικτικός. Κάθε μέρα επικοινωνώ με τους συμπολίτες μας. Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε.

  • karenin avatar
   karenin @ ελιζα βοζεμπεργκ 28/09/2011 13:07:34

   Mε άλλα λόγια η η εναλλακτική πρόταση θα είναι στα πλαίσια του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, και αν δεν πετύχει η επαναδιαπραγμάτευση βλέπουμε. Και πως θα ασκήσει εθνική πολιτική
   με πατριωτικά χαρακτηριστικά εξαρτώμενος και εκβιαζώμενος για την επόμενη δόση; Και τι θα πεί στις στρατιές των ανέργων, περιμένεται την ανάπτυξη; Οταν αποδέχεσαι ένα δυσβασταχτο χρέος και μη βιώσιμο ξέρεις ότι απλά κερδίζεις χρόνο, και πάλι απο την αρχή. Γιατί είναι ταμπού η συζήτηση για έξοδο απο το ευρώ, και επιστροφή στην δραχμή, και να απαγορευται κάθε συζήτηση επί του θεματος;
   Επίσης στην συζήτηση στα κανάλια πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, αν ολαός δεν γουστάρει άλλο μονοκοματικές κυβερνήσεις,
   αφού είδε και έπαθε, γιατί θα παραχαράσεται η λαική εντολή για συγκυβερνήσεις, και πρέπει να ψηφίζει και να ξαναψηφιζει μέχρι η ΝΔ να πάρει αυτοδυναμία;

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ karenin 28/09/2011 14:24:09

    Πολύ σωστά το είπες. "Κερδίζεις χρόνο" Μόνο που τον χρόνο οι σημερινοί κυβερνήτες (τρομάρα τους) που μας οδήγησαν σ΄ αυτή την κατάσταση είναι ανίκανοι να τον εκμεταλλευθούν.
    Το ευρώ είναι μια στρατηγική επιλογή της παράταξης. Στρατηγικές επιλογές όπως και τις αρχές σου δεν τις βάζεις σε διαπραγμάτευση.
    Εχεις την αίσθηση ότι η επιστροφή στη δραχμή θα λύσει ως δια μαγείας το πρόβλημα της ανεργίας ή ότι θα φέρει αυτομάτως την ανάπτυξη;
    Συζήτηση εντός ΝΔ για ευρώ ή δραχμή - εκτός του κακού που κάνει στον τόπο- δίνει πατήματα στους "απέναντι" να μιλάνε για ανευθυνότητα, αντιευρωπαισμό κλπ. Και μια και επικαλείσαι τις δημοσκοπήσεις ( προσωπικά δεν θεωρώ ότι ένα κόμμα πρέπει να κινείται σύμφωνα με το ρεύμα) το 77% του κόσμου θέλει παραμονή στο ευρώ.
    Τα περί συγκυβέρνησης είναι λεπτό θέμα. Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων μπορεί να είναι αποτελεσματική κακώς υπήρξε η δήλωση ΑΠΟ ΤΩΡΑ περί νέων εκλογών εφ΄ όσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία. (Ισως η δήλωση έγινε γιατί θεωρήθηκε ότι πρέπει αναδειχθεί αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Μάλλον περίσσευε)

    • karenin avatar
     karenin @ firiki2010 28/09/2011 16:39:29

     Οταν σε ένα σημείο πέφτουν ασταμάτητα κεραυνοί απομακρύνεσαι πάραυτα. Γιναμε οι παρίες της ευρώπης, και δακτυλοδεικτούμενοι για την κρίση χρέους. Επίπλέον φεύγουμε απο το καδρο, γιατί απλα όταν τρέχουν τα βουβάλια τα βατράχια κρύβονται.
     Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει κατάρευση των τραπεζών και κρατικοποιηση τους. Ετσι λοιπόν ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε ειδικούς και μη, για να καταστροφολογήσουν.
     Τα εισαγώμενα θα τιναχθουν στα ύψη, αλλα ο μουσακάς το ιδιο. Η έλλειψη σε τρόφιμα, θα αυξήσει την ντόπια παραγωγή, και δίπλα γρηγορα θα αναπτυχθουν μονάδες μετεποίησης. Θα απαιτηθεί πολύ προσωπικό. Το τουριστικό προιον θα φτυνήνει, και θα προσελκύσει πιο μεγάλο αριθμό τουριστών. Και άλλες θέσεις εργασίας. Οι εξαγωγές θα αυξηθουν μαζί τους και η απασχόληση. Αυτά τα λίγα για την ανεργία, αλλα εμπρακτα. Οσο για τον αντιευρωπαισμό, δεν φεύγεις απο την
     Ε.Ε. αλλα απο την ΟΝΕ.
     Δεν ενοουσα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά συνασπισμό κομμάτων.

 71. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 28/09/2011 12:12:58

  Με όλο το θάρρος κυρία Βόζεμπεργκ για αυτό πιστεύω ότι δεν υπάρχει ελπίδα …εάν είναι να περιμένουμε να γίνουν όλα αυτά που θα έπρεπε ίσως να μην τα συζητάμε καν ως αυτονόητα … τότε όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών το Οκτώβριο του 2013, θα είναι πολύ αργά, πάρα πολύ αργά… Αυτά που περιγράφετε έπρεπε να είχαν γίνει χθες, τώρα είναι αργά για δάκρυα Ελίζα.

  • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
   ελιζα βοζεμπεργκ @ Περιπτερας 29/09/2011 03:56:15

   Ποτέ δεν είναι αργά αγαπητέ περιπτερά! Η επικοινωνιακή στρατηγική αλλάζει εύκολα, οταν η συγκροτημένη πολιτική πρόταση είνα έτοιμη

 72. Θράκας avatar
  Θράκας 28/09/2011 12:18:36

  Το μεγάλο όπλο της παράταξης αυτή τη στιγμή εκτός από τον αρχηγό της(που χωρίς αυτόν και εγώ δεν ξέρω που θα ήμασταν) είναι η ιδεολογία της. Αλήθεια πόσα από τα στελέχη που αυτή τη στιγμή μας εκπροσωπούν γνωρίζουν ακριβώς τι πρεσβεύει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός; Κι από όσους το γνωρίζουν πόσοι πιστεύουν σ αυτόν; Πόσα από τα στελέχη μας βάζουν σε πρώτη μοίρα την αγάπη για την πατρίδα και τον λαό της και σε δεύτερη την αγάπη για την καρέκλα τους; Μ αυτά τα στελέχη δεν πρόκειται να πάμε πουθενά κι ο κόσμος με το δίκιο του θα λέει όλοι ίδιοι είναι.
  Κύριοι τάδε τάδε και τάδε γνωρίζουμε ότι επί χρόνια ήσασταν σ αυτό το κόμμα, δώσατε μάχες(κατά την άποψη σας) για το κόμμα, κατακτήσατε τον τίτλο του κορυφαίου(πάντα είχα την απορία τι είναι αυτό) αλλά φτάνει ως εδώ , αρχίστε να συμβιβάζεστε με την ιδέα ότι δεν διαφέρετε σε τίποτα από τους υπόλοιπους 800.000 που τον προπέρσινο Νοέμβριο έτρεξαν στις κάλπες.
  Κύριοι είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε η ΝΔ εξακολουθεί να προκαλεί με τη συμπεριφορά των στελεχών της. Είναι αδιανόητο τα παιδιά στα σχολεία να μην έχουν βιβλια,θερμανση,δασκαλους και ο αρμοδιος τομεάρχης μας να φωτογραφίζεται στην Μύκονο. Τι μήνυμα περνάμε στον κόσμο; Είναι ή δεν είναι η Β Αθηνών η εκλογική περιφέρεια που βγάζει την κυβέρνηση; Δείτε τους εκεί κορυφαίους και μην αναρωτιέστε γιατί αυτό το κόμμα δεν τραβάει.
  Μια που είμαι από την επαρχία να μιλήσω για την κομματική οργάνωση; Αστεία πράγματα, πεμπτοφαλαγγίτες που σκοπό έχουν να φέρουν τη διχόνοια ,στελέχη που δεν έχουν τα μούτρα να βγουν στο λαό επειδή τα προηγούμενα χρόνια όλο και κάποια λαδιά έκαναν, συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ γιατί λόγω κρίσης πρέπει να πάρουμε και καμιά δουλίτσα, και πέντε δέκα άτομα που προσπαθούν να δουλέψουν αλλά δεν τους αφήνουν οι ανωτέρω.
  Οι ΝΟΔΕ που αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι γεμάτες από κόσμο είναι άδειες λόγω καταστατικού και γραφειοκρατίας , τα χέρια των πρόεδρων που θέλουν να προσφέρουν είναι δεμένα λόγω έλλειψης στελεχών(Το κλασσικό μας πρόβλημα, παίρνουμε ένα καίριο κομματικό πόστο -μήπως και μας φανεί χρήσιμο όταν γίνουμε κυβέρνηση-και ξαναεμφανιζόμαστε μετά από 3 χρόνια όταν ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές).

  Μνημόνιο Τρόικα
  Εκεί που μας κτυπάει το ΠΑΣΟΚ –και έχει περάσει την γραμμή του -είναι πως δεν θα μπορέσουμε να αναδιαπραγματευουμε με την τρόικα. Έστω ότι πράγματι δεν τα καταφέρνουμε και σπάζουμε τα μούτρα μας, ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις μας;
  Μα μια και μόνο μια μπορεί να είναι η πρόταση μας, να δώσουμε όραμα και ελπίδα στο λαό
  Θέλετε παραδείγματα;
  Ας παραδειγματιστούμε από την Ιστορία μας.
  1) Πως επέτυχε η Φιλική εταιρία και ξεκίνησε η επανάσταση; Όταν ο λαός πείστηκε πως η Ρωσία είναι στο πλευρό μας.
  2) Οι Έλληνες για ποιο λόγο έδιναν τον αγώνα τους; Για να προστατευσουν την πατρίδα τους ,την οικογένεια τους και το βιος τους ενωμένοι κάτω από την σημαία με τον σταυρό. Σήμερα πόση ισχύ έχουν οι λέξεις πατρίδα οικογένεια θρησκεία;

 73. a824 avatar
  a824 28/09/2011 12:23:10

  Κυρια Βοζεμπεργκ ξερεται ποια ειναι η πλακα?Ολα αυτα τα μετρα τα περνουν για να μας φερουν στο αμην και να τους ριξουμε με το γνωστο τροπο.Μπαινουμε μεσα στη βουλη και την κανουμε γιαπι αλλα εμεις δεν αντιδρουμε και εχουν χαζεψει και αυτοι με την υπομονη μας.

 74. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 28/09/2011 12:50:26

  Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλώς δεν υπάρχει κυβέρνηση.

  Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση.

  Γιατί έτσι δεν υπάρχει ελπίδα.

 75. Έλληνας φορολογούμενος avatar
  Έλληνας φορολογούμενος 28/09/2011 12:59:31

  Πολύ καλό τό αρθρο σας. Κατά τήν γνώμη μου αυτό πού λείπει από τόν λόγο τοῦ Σαμαρά ώστε αὐτός νά είναι πειστικός αφορά τό σκέλος τῶν δαπανῶν καί πιό συγκεκριμένα της μείωσης του δημόσιου τομέα καί τοῦ συνεπαγόμενου κόστους, τό ὁποῖο κόστος είναι κυρίως μισθολογικό. Άρα αναπόφευκτα θα πρέπει να καταφύγουμε σε απολύσεις στόν ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι που το ΠΑΣΟΚ μετά βδελυγμίας απορρίπτει και για αυτόν τον λόγο καταφεύγει στην υπερφορολόγηση των συνήθων φορολογικών υποζυγίων και στις οριζόντιες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων. Άν ο Σαμαράς δεν γίνει ξεκάθαρος όσον αφορά στην εξοικονόμηση πόρων, αφού πολύ σωστά διαφωνεί με την υπερφορολόγηση-φοβάμαι ότι οιαδήποτε νίκη του θά είναι Πύρρειος. Δυστυχώς πρέπει να στραφεί ενάντια στην πελατεία των δύο μεγάλων κομμάτων και των στρατών που διορίστηκαν από αυτά στο δημόσιο.

 76. Τζώννυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννυ Μπη Γκουντ 28/09/2011 13:00:54

  Γράφει πιο πάνω ο Νοήμων

  «Υ.Γ ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ»

  Λυπάμαι, αλλά διαφωνώ κάθετα.

  Δεν αντέχω άλλο την παραφιλολογία των πολιτικών. Δεν την αντέχω. Δεν αντέχω τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Δεν αντέχω την καλλιέργεια κλίματος. Δύο χρόνια μας πρήξαν τα συκώτια για το Βατοπαίδι και ανάθεμα αν υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος που να κατάλαβε τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε. Κανένας. Και όποιος κατάλαβε, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Δύο χρόνια μας πρήξαν τα συκώτια με τα σπρεντς και ανάθεμα αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να κατέχει τις έννοιες. Εννοώ από όσους εκφράζουν γνώμη επι αυτού. Να πω και ένα σημερινό παράδειγμα. Ανακοίνωσε ο Βενιζέλος δύο πράγματα για το νέο μισθολόγο και είπε ότι το 80% δεν θα δει μείωση μισθού, και μάλιστα το 10% θα δει αύξηση κατά 7%! Άρα μας μένει ένα 20% που θα δει μειώσεις. Μας είπε όμως ότι με το νέο μισθολόγιο θα πετύχουμε συνολική μείωση δαπανών κατά 20%. Και ρωτώ ο άμοιρος. Το 10% θα δει αύξηση 7%, το 70% στα ίδια. Πόσο μείωση πρέπει να δει το υπόλοιπο 20%, ώστε η συνολική μείωση να είναι 20%; ποιος θα το ρωτήσει αυτό; Δεν μπορεί τα επιχείρηματά μας να εξαντλούνται στο "δεν αντέχουμε άλλους φόρους". Εδώ μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτικός της αντιπολίτευσης ή δημοσιογράφος ή έστω μπλόγκερ να θέσει αυτό το θέμα.

  Εμένα η απέχθειά μου προς την πολιτική ξεκινάει, Νοήμωνα, από την ακριβώς αντίθετη θέση. Θεωρώ τον εαυτό μου νοήμων όπως κι εσύ και ΘΕΛΩ στοιχεία, ΘΕΛΩ αριθμούς, ΘΕΛΩ δεδομένα. Γιατί ΘΕΛΩ να κρίνω ΕΓΩ και όχι να κρίνουν οι άλλοι για μένα.

  Θέλω Σταϊκούρα με αριθμούς. Αν εσύ δεν θέλεις, δικαίωμά σου. Εγώ όμως θέλω. Μόνο με αριθμούς θα γίνουμε ώριμοι πολίτες.

  Δεν αντέχω βομβαρδισμό άσχετων και παραπλανητικών πληροφοριών που απαντάνε στο θυμικό μας. θέλω στοιχεία που απευθύνονται στο λογικό μας. Μόνο έτσι μπορούμε να κρίνουμε σωστά.

  • Νοήμων avatar
   Νοήμων @ Τζώννυ Μπη Γκουντ 28/09/2011 13:55:54

   θα συμφωνούσα μαζί σου εάν μου έλεγε και το διαταύτα. Τι προκειται ή τι προτίθεται να κάνει. Είναι σα να πάς στο μικροβιολόγο και να σου δίνει τις εξετάσεις σου. Εκεί σταματάει η θεραπεία;
   Ο Σταικούρας και ο κάθε Σταικούρα είναι πολιτικός, δεν είναι παρατηρητής του National Geografic να καταγράφει τη μείωση του πληθυσμού επαπειλούμενου με αφανισμό είδους των μικρομεσαίων Ελλήνων.

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ Τζώννυ Μπη Γκουντ 28/09/2011 18:21:44

   Συμφωνώ απόλυτα.
   Το θέμα είναι αν θέλει ο κόσμος να καταλάβει την παραγματικότητα ή θέλει απλά εύκολα και μεγάλα λόγια...

 77. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/09/2011 13:03:55

  Πάντως ὅταν εἶχα γράψει ὄχι καὶ πολὺ διαφορετικὰ πράγματα στὸ παρελθόν, βρέθηκα αὐτομάτως ἐκτὸς (μέρους τοῦ) νυμφῶνος, καὶ δὴ μετὰ εὐρέως κοινωνούμενης λάσπης. νΝΔ. Δὲ βαριέσαι...

 78. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/09/2011 13:08:42

  Κατ' αρχήν, θεωρώ τη συζήτηση που συνεχίζεται με αφορμή την ανάρτηση, εξαιρετική και ελπίζω να διαβάζουν αυτοί που πρέπει.

  Θα επιχειρήσω να συνοψίσω κάποιες σκέψεις και απόψεις που διατυπώθηκαν.
  Πρώτον: Μπορεί ο Σαμαράς να ανατρέψει την κατάσταση;
  Το ευκολότερο για το Σαμαρά, όταν ήρθε το πρώτο μνημόνιο προς ψήφιση, ήταν να πεί ένα ωραιότατο "ναί' με αστερίσκους. Θα ήταν όλοι ευχαριστημένου εις τα Ευρώπας και όχι μόνον.
  Αν' αυτού, και είναι ενδεικτικό πολιτικής διορατικότητας και γνώσης, είπε όχι, άντεξε στις πιέσεις (βαλλόμενος πανταχόθεν, ακόμα και από κοντινούς του συνεργάτες) και επιμένει έκτοτε. Πόσοι τότε ήταν εναντίον του όχι, με επιχειρήματα;
  Τη γραμμή αυτή την τήρησε με συνέπεια και καθημερινά δικαιώνεται. Αρα, ένας πολιτικός που στάθηκε εναντίον του εγχωρίου και αλλοδαπών συστημάτων και άντεξε, είναι έτοιμος για την πρόκληση.

  Δεύτερον, αν η Ν.Δ. έχει εναλλακτική πρόταση. Η Ν.Δ, κατέθεσε την πληρέστερη ενδεχομένως πρόταση που κατέθεσε ποτέ κόμμα αντιπολίτευσης. Η πρόταση αυτή λοιδωρήθηκε στην αρχή και κατεβλήθη εναγώνια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως αστεία. Το Ζάππειο ΙΙ, ήρθε να επανατοποθετήσει χρονικά. Η πρόταση αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός κυβερνητικού προγράμματος εξουσίας. Είναι κοινή διαπίστωση οτι η πρόταση δεν έγινε κτήμα πολλών και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς στην εκλαϊκευσή και την προβολή της στην κοινωνία.

  Τρίτον, πυλώνας αυτής της πρότασης είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Την Ανοιξη του 2010 αυτό ηχούσε ακραίο και άτοπο. Εκτοτε, όχι μόνον τροποποιήθηκε, αλλά ακόμα και οι πατέρες του, ομολογούν οτι δεν δουλεύει πλέον, άρα κάποιας μορφής επαναδιαπραγμάτευση είναι επιβεβλημένη. Το πώς το περιέγραψε ο ΑΣ στη ΔΕΘ, αλλά από τη ΝΔ μάλλον τους διέφυγε να το ....εξηγήσουν.

  Τέταρτον, υπάρχει όντως ένα πολύ σοβαρό θέμα κατ΄εμέ. Στο ερώτημα τι θα γίνει, αν η τρόϊκα απορρίψει τη διαπραγμάτευση, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση. Δεν ξέρω κιόλας αν πρέπει να δοθεί δημοσίως μια τέτοια απάντηση! Γιατί, όπως μας θύμισε κάποιος φίλος, ισχύει η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, "στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται". Ο νοών, νοείτω.

  Πέμπτον, η έλλειψη στελεχών. Η Ν.Δ. επειδή έχει μείνει πολλά χρόνια εκτός εξουσίας, είχε την ατυχία να στελεχωθεί με μετριότητες (για να το πω κομψά) σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό είναι ορατό. Ομως, ένα κομματικός μηχανισμός δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε και είναι εύκολο να γίνει. Και εμένα προσωπικά με ενοχλούν πολλοί βουλευτές (παλαιοί και νέοι για να είμαι δίκαιος), αλλά αυτούς τους βουλευτές δεν τους εκλέγω εγώ. Τους εκλέγει η βάση. Ο ΑΣ αυτήν την Κ.Ο. έχει μ΄αυτούς τους βουλευτές πορεύεται. Εξανίσταμαι όταν βλέπω κάτι αποτυχημένους στα κανάλια, αλλά το ποιοί θα εμφανιστούν δεν το αποφασίζει η Ν.Δ. Τα κανάλια καλούν όποιον θέλουν και τα κριτήρια επιλογής είναι δικά τους!

  Εκτον, ο κόσμος και δικαίως αναρωτιέται "μα τι περιμένει ο Σαμαράς και δεν το ρίχνει;" Κατ΄ αρχήν για να τον ρίξει πρέπει να γίνουν εκλογές και τις εκλογές δεν μπορεί (με συνταγματικό τρόπο) να τις προκαλέσει η Ν.Δ. Ομως, ας υποθέσουμε οτι τον ρίχνει, η Ν.Δ. μέχρι πρόσφατα υστερούσε στις δημοσκοπήσεις. Ποιός ο λόγος να προκαλέσεις εκλογές που δεν μπορείς να κερδίσεις;

  Εβδομον, όσον αφορά στην αντιπολιτευτική της Ν.Δ. Το έχω γράψει πολλές φορές. Υστερεί. Υστερεί δραματικά. Πρέπει να τρέξει με πιο γοργά βήματα για να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας.

  Τέλος, επειδή έχω ήδη μακρυγορήσει, το ΠΑΣΟΚ, δεν θα πέσει εύκολα θα χρειαστεί μάχη και μάλιστα επίπονη.
  Η κοινωνία μόλις πρόσφατα άρχισε να αντιλαμβάνεται που μας οδηγεί ο κ. Παπανδρέου. Να θυμίσω οτι μέχρι την Ανοιξη το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα και ο Γιώργος καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
  Η καταληκτική μου παρατήρηση είναι η εξής: Στην κοινωνία διαμορφώνονται συνθήκες δημιουργίας πλειοψηφικού ρεύματος. Το στοίχημα για τον ΑΣ είναι να το εκφράσει λέγοντας αλήθειες και προσφέροντας ελπίδα και όραμα.
  Αν δεν το κάνει, τότε όντως οι κάλπες μπορεί να ξαφνιάσουν πολλούς...

  • tpe avatar
   tpe @ Κώστας Ροδινός 28/09/2011 13:21:40

   Κε Ροδινέ,
   Ακόμα κι αν βγει ο ΑΣ, ή ο Σταύρος Δήμας και πει "υπάρχουν και πράγματα που δεν λέγονται, αλλά ξέρουμε τι θα κάνουμε αν η τρόικα δεν θέλει", αλλάζει το κλίμα και το ξέρετε.

   Αλήθεια, τόσο κόπου κάνει στους βουλευτές να έχουν ανοικτό ένα ρημάδι pc και να γράψουν 2-3 πράγματα, να απαντήσουν σε 3-4 ερωτήσεις βρε παιδί μου... Να πιάσουν τον παλμό... Ελλάδα δεν είναι το Ζόναρς, ή η πλατεία... Η πλατεία του χωριού, όμως, είναι.

   Τέλος, στελέχη υπάρχουν, εκεί έξω. Απλά δεν αντέχουν τη μπόχα μερικών... Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ tpe 28/09/2011 13:41:07

    έχεις δίκιο....

  • ganasta avatar
   ganasta @ Κώστας Ροδινός 28/09/2011 13:25:09

   Κώστα συμφωνώ μαζί σου.
   Το θέμα της δυνατότητας η μη επαναδιαπραγμάτευσης όμως πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς.
   Όπως και να αναδειχθεί ότι όσο περισσότερο μένουν οι Παπανδρεοβενιζέλοι, τόσο θα δυσχεραίνει η κατάσταση και η δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
   Η κοινωνία αν παραμείνουν αυτοί λίγο περισσότερο θα υποστεί ανήκεστο βλάβη.

  • 3KALINOS avatar
   3KALINOS @ Κώστας Ροδινός 28/09/2011 13:52:25

   Κύριε Ροδινέ,

   Άνευ σχολίων... δημοσιεύτηκε σήμερα στο www.trikalavoice.gr αφού σχολιάστηκε σε όλες τις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές τοπικών ραδιοσταθμών της πόλης μας...

   ΝΕΑ ΤΑΡΑΧΗ φέρνει ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ...
   Δημοσίευση: alexiou Στις Τετ, 28/09/2011 - 12:50


   Νέο «χτύπημα» από τον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ο οποίος επιμένει στην «εθνική συνεννόηση» και ζητά άμεσα να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη για έξοδο της χώρας από τη κρίση.

   Το γεγονός αυτό, αλλά και η πολιτική προσέγγιση του λεγόμενου "μεσαίου χώρου" την οποία θεωρεί επιβεβλημένη ο τρικαλινός πολιτικός, παρά το ότι την έχει απορρίψει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σαμαράς, φέρνει… νέα τρικυμία στη Συγγρού. "Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγάκης με τη δήλωσή του παίρνει σαφή θέση στα όσα συζητούνται -ειδικά μετά την εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ- περί "δεξιάς στροφής" του κόμματός του" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΕΘΝΟΣ το οποίο φιλοξενεί δήλωση του Τρικαλινού πολιτικού σύμφωνα με την οποία «τα όσα σήμερα υποστηρίζω περί ''μεσαίου χώρου'' και περί της ανάγκης εθνικής συνεννόησης αποτελούν πάγιες θέσεις, τις οποίες εκφράζω σταθερά από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πολιτική και υπάρχουν σε όλες τις ομιλίες και τα βιβλία μου. Για όσους ξεχνούν, είχα πάντοτε αυτόνομη πολιτική πορεία, είχα πάντοτε ελευθερία γνώμης και ήμουν στην πρώτη γραμμή όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ». Ο κ. Χατζηγάκης σε δηλώσεις του πάντα στο ΕΘΝΟΣ δεν αφήνει ασχολίαστο ούτε το άρθρο που υπήρξε πρόσφατα (στην ιστοσελίδα "antinews") με τίτλο "Εξαπτέρυγα της συγκυβέρνησης στη ΝΔ" και στο οποίο υπήρχαν ονομαστικές αναφορές στον ίδιο (όπως επίσης και στους κ. Δένδια, Χατζηδάκη και Κυρ. Μητσοτάκη). Αφού κάνει λόγο για "κουκουλοφόρους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους" και επιχειρούν να τον πλήξουν πολιτικά, εκφράζει την πεποίθησή του ότι "πίσω από αυτή την επιχείρηση δεν κρύβονται στελέχη του κόμματος που υπηρετεί επί 38 συναπτά έτη με συνέπεια στις θέσεις και τις απόψεις του". Η παρέμβαση αυτή του πρώην υπουργού αποτυπώνει εν πολλοίς και το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου δεν είναι λίγα τα στελέχη που θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, προκειμένου να βγει η χώρα το ταχύτερο δυνατό από την κρίση. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά ακριβώς τα πρόσωπα (Δένδιας, Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης και Χατζηγάκης) επικρότησαν την απόφαση Σαμαρά να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

   Πάντως, όπως βεβαιώνουν όλοι, δεν έχει υπάρξει -μέχρι στιγμής- συγκρότηση ομάδας στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά παραδέχονται ότι ένα τμήμα του κόμματος συμμερίζεται τις μετριοπαθείς αυτές απόψεις.

   Παράλληλα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα τα οποία… δείχνουν την κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης προκειμένου να βγούμε από την κρίση και χαρακτηριστικό είναι το σημερινό κεντρικό άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το οποίο υπογράφει ο ανταποκριτής στις ΗΠΑ Αθανάσιος Έλλις και το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «… Μπροστά στη σημερινή θλιβερή πραγματικότητα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζητεί εκλογές. Ισως, τελικά, να είναι η μόνη λύση, αφού η σημερινή κυβέρνηση δύσκολα θα φέρει εις πέρας τον Γολγοθά που διαχειρίζεται, υλοποιώντας μέτρα τα οποία δεν έχουν τη νομιμοποίηση που απορρέει από τη λαϊκή ψήφο. Αλλά στην πολύ πιθανή περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τα δύο μεγάλα κόμματα θα πρέπει να είναι έτοιμα να αναζητήσουν άμεσα κοινό τόπο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εγωισμούς και στρατηγικές που θα έχουν γνώμονα προσωπικά και μικροκομματικά οφέλη. Προέχει η διάσωση της χώρας…». Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνική της παρέμβαση στο «Ζυγό» τη Δευτέρα και η βουλευτής Ν. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Μερεντίτη είχε ταχθεί υπέρ μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, οπότε… αντιλαμβάνεται ο καθείς προς τα που οδεύουμε…

   Tags: Τοπικά

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ 3KALINOS 28/09/2011 15:16:11

    Τρικαλινέ,
    ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά τι να κάνω τώρα;
    Να σχολιάσω τις απόψεις του κ. Χατζηγάκη;
    "Ο καθείς και τα έργα του!"

  • Παρατηρητής + Κυάλια avatar
   Παρατηρητής + Κυάλια @ Κώστας Ροδινός 28/09/2011 17:51:33

   Κύριε Ροδινέ.
   για τα σημεία σας

   1. Την πίεση όντως την άντεξε. Πρέπει όμως να κθβερνήσει την χώρα και όχι απλά να αντέξει. Αυτός είναι ο στόχος.
   2. Θα σας θυμίσω τον μεσαίο χώρο και την επανίδρυση του κράτους. Από θεωρία μια χαρά τα πάμε, στις πράξεις υστερούμε φοβερά.
   3. Σωστά
   4. Επαναδιαπραγμάτευση όπως ελπίζει η ΝΔ δεν γίνεται. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά πρέπει να σκεφτούν πιο πολύ.
   5. Το 90 % πρέπει να φύγει. Χωρίς προσωπικό δεν μπορείς να κυβερνήσεις ούτε περίπτερο. Πόσο μαάλλον μια χώρα υπό κατάρρευση. πλή λογική είναι.
   6. και 7. Βλέπε το σημείο 5.

   Κοντολογίς είναι απελπιστικά μόνος. Εάν είναι να κυβερνήσει χωρίς προσωπικό δεν θα σώσει την Ελλάδα.
   Δυστυχώς την πατρίδα την σώζει μόνο ένα θαύμα.....

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ Κώστας Ροδινός 28/09/2011 19:41:34

   Κωσταντίνος Καβάφης
   Δυνάμωσις
   . . .
   Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξι•
   το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθή.
   Έτσι θ' αναπτυχθή ενάρετα στην γνώσι.

 79. ganasta avatar
  ganasta 28/09/2011 13:15:41

  Φάκτορα,
  Ο κόσμος λέει ότι η Ν.Δ δεν θέλει να πάρει στα χέρια της την καυτή πατάτα και γι’ αυτό δεν ρίχνει το ΠΑΣΟΚ.
  Και μη μου πεις πως;
  Ένα σπρώξιμο θέλουν και πάνε σπίτια τους.
  Από την άλλη αναρωτιούνται μήπως όλα αυτά που γίνονται , γίνονται μεν με λάθος τρόπο αλλά δεν υπάρχει και άλλος δρόμος.
  Επιπλέον τους μπερδεύει η μακακία της εργασιακής εφεδρείας(…ξέρω μην βαράς , έχουμε διαφωνήσει γι’ αυτό το θέμα), τους φοβίζει το εκλογές –εκλογές μέχρι …αυτοδυναμίας , αλλά και η επάρκεια των στελεχών της πρώτης γραμμής.
  Και μια έκκληση :
  Παρακαλώ να μην διαγωνίζονται οι τομεάρχες για το ποιος θα βγάλει τις περισσότερες ανακοινώσεις.
  ‘Ελεος ρε παιδιά.
  Στρογγυλές κουβέντες.
  Και όχι παπαριές του τύπου , όταν εμείς θα έλθουμε στη εξουσία θα καταργήσουμε κλπ.
  Που ξέρετε κάτω από ποιες συνθήκες θα αναλάβετε ρε παιδιά;;;

 80. anaconda avatar
  anaconda 28/09/2011 13:18:44

  Κυρία Βόζεμπεργκ,

  Ο Σαμαράς, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να ακολουθήσει τα εξής :
  1. Καθορισμός σαφής Εθνικής στρατηγικής, με στόχο την ένωση της Χώρας.
  2. Σαφή οικονομική πολιτική, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των επιμέρους τομέων της οικονομίας ( γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία ).
  3. Ξεκάθαρο και απλοποιημένο φορολογικό σύστημα ( γιατί μία μείωση φορολογικών συντελεστών δεν θα έχει τύχη, μέσα σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα, που μόνο στόχο έχει την τιμωρία ).
  4. Ενίσχυση και κίνητρα για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άνοιγμα επαγγελμάτων με σαφής κανόνες και κριτήρια ( όπως σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο και όχι δημιουργία Καρτέλ ).
  5. Ριζική ανανέωση των στελεχών του Κόμματος και κυρίως "απομάκρυνση" αυτών που συμμετείχαν ενεργά στην κυβέρνηση Καραμανλή.
  6. Τέλος, μεγάλη βαρύτητα στην αναπτέρωση του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων.

  Ο Έλληνας αισθάνεται πως έχασε την Χώρα του και παράλληλα τιμωρείται!
  Πρέπει να αισθανθεί, πως θα παλέψει μαζί με την Χώρα του, για ένα νέο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο θα περιλαμβάνει τους πάντες και όχι τους ολίγους!

 81. Δαίμων avatar
  Δαίμων 28/09/2011 13:28:18

  "Γι αυτό και κάνουν εγκληματικό λάθος οι διαπλεκόμενοι εκδότες που επιτίθενται μανιωδώς στον Σαμαρά." Ομολογώ ότι την φράση σας δεν την καταλαβαίνω.Οι διαπλεκόμενοι εκδότες στηρίζουν σθενερά αυτόν που υπηρετεί τα συμφέροντά τους, τον Παπανδρέου, και χτυπούν αυτόν που ΔΕΝ τους δίνει εγγυήσεις ότι θα το κάνει, τον Σαμαρά. Οι συγκεκριμένοι όμως είναι και οι άμεσα υπεύθυνοι για την ελληνική "φούσκα" , μαζί με τους συνεργάτες τους βεβαίως πολιτικούς, του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και της ΝΔ δευτερευόντως. Αυτοί συσσώρευσαν αμύθητα ποσά την περίοδο της "ανάπτυξης" και της ισχυρής Ελλάδας (έργα-όπλα -προμήθειες), με τον ανεξέλεκτο και επαχθέστατο δανεισμό, τον οποίο φόρτωσαν στις πλάτες των Ελλήνων, ενώ ακόμα και σήμερα μπορεί να κερδίζουν από την "επιχείρηση χρεοκοπία". Ανέλαβαν βεβαίως την αισχρή εκστρατεία προπαγάνδας του σχεδίου "σωτηρία", δηλαδή περικοπές-φόροι- ξεπούλημα, σε πολλαπλή έκδοση, με αντάλλαγμα τις πολυπόθητες δόσεις (οι οποίες καταλήγουν σε αποπληρωμή τόκων παλαιών δανείων, και όχι σε μισθούς και συντάξεις, όπως διαλαλούν οι γκαιμπελίσκοι της δημοσιογραφίας). Παράλληλα, ενοχοποιούν κατά περίπτωση όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας (ελεύθερους επαγγελματίες, Δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους, δάσκαλους, γιατρούς, αγρότες, φοιτητές...), στρέφοντας τον ένα κατά του άλλου. Και ερωτώ :Ποιός έντιμος έλληνας πολιτικός, θα ήθελε να τους έχει συμμάχους;

 82. Έλληνας φορολογούμενος avatar
  Έλληνας φορολογούμενος 28/09/2011 13:50:27

  Η χώρα αντιμετωπίζει τα εξής οικονομικά προβλήματα :
  1) Δημοσιονομικό έλλειμα (πρωτογενές και συνολικό)
  2) Έλλειμα τεχουσών συναλλαγών (εισαγωγές -εξαγωγές)
  3) Δημόσιο Χρέος
  4) Ύφεση (κυρίως ως αποτέλεσμα των φορομπηχτικών πολιτικών και συνεπεία της δημοσιονομικής κρίσης)
  Όλη η συζήτηση περιστρέφεται τα τελευταία δύο χρόνια γύρω από τα δημοσιονομικά (δημοσιονομικό έλλειμα και χρέος) με διάφορους αναλυτές να τοποθετούνται αν θα έπρεπε η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
  Αν η χώρα δεν δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα τότε ακόμη και μηδενικό χρέος να έχεις θα αρχίσεις να δημιουργείς καινούργιο χρέος.
  Αυτό όμως που διαλάθει της προσοχής μας είναι το έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών 10%+ του ΑΕΠ το οποίο και αυτό καλύπτεται με δανεισμό αφού μη έχοντας δικό μας νόμισμα δεν μπορεί η αγορά από μόνη της να ισσοροπήσει την ισοτιμία Ελληνικού νομίσματος και υπόλοιπων νομισμάτων (κυρίως Ευρωπαικών αφού το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού εμπορίου αφορά λοιπές ευρωπαικές χώρες) . Θα έπρεπε λοιπόν να βλέπαμε την οικονομία της χώρας συνολικά και όχι μεμονωμένα. Δηλαδή μία ΣΥΝΟΛΙΚΗ πρόταση για την οικονομία που θα περιλάμβανε δημοσιονομικά, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για τό ευρώ, να διατυπωθεί ετούτη την ύστατη ώρα ώστε να είναι πειστική .

 83. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 28/09/2011 14:02:10

  Το αρχικό κείμενο τα λέει όλα.Δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο.Θα ήθελα ν'απευθυνθώ στη κυρία Βόζεμπεργκ.Όσα γράφετε,είναι ενδιαφέροντα και κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.ΟΜΩΣ,όλα αυτά,και πολλά-πολλά άλλα,ΑΚΡΩΣ σημαντικά,έχουν σταλθεί στην Αθήνα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ.Μετά από ατελείωτες σκέψεις,συζητήσεις και ΜΕΓΑΛΟ μεράκι,στάλθηκαν,ΠΟΛΛΕΣ φορές,προτάσεις για τους προεκλογικούς αγώνες αλλά και για το πρόγραμμα της ΝΔ.Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση;Ακόμα αναμένεται...Τέλος πάντων.Επειδή τη παράταξη τη ζω από αρχές της δεκαετίας του '80,σε στιγμές ΠΟΛΥ δύσκολες,θα γράψω το εξής:Η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ εμπιστεύεται τους ΔΙΚΟΥΣ της ανθρώπους και το κυριότερο ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ τη γνώμη τους.Δεν έχει αυτή η παράταξη ανθρώπους με μόρφωση,επίπεδο,εμπειρία αλλά κυρίως ανθρώπους που να ενστερνίζονται την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ της και να γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ τ'αντικείμενά τους;Υπάρχουν πάρα πολλοί.Αντίθετα,όμως,ακούει και εμπιστεύεται ανθρώπους της αντίθετης πλευράς για να έχει τη ''καλή'' έξωθεν μαρτυρία.Αυτό δείχνει ΚΟΜΠΛΕΞ.Και κάτι που αφορά τον Σαμαρά.Να προχωρήσει με νέους και άφθαρτους ανθρώπους που να έχουν τις παραπάνω προδιαγραφές.Κάποιοι,καλώς-κακώς,δεν έχει σημασία,ζυγίστηκαν και μετρήθηκαν ΛΙΓΟΙ.ΜΗΝ επαναλάβει το λάθος Καραμανλή που έχασε την επαφή με την πραγματικότητα.Και για να μην παρεξηγηθώ,ΔΕΝ αναφέρομαι σε σημερινούς συμβούλους του προέδρου αλλά σε ανθρώπους που,στο παρελθόν,δεν έπεισαν.Παραδείγματος χάριν,η καραμανλική διακυβέρνηση και ιδεολογικο-πολιτική οργάνωση εκείνης της περιόδου είχε πολλούς,ικανούς και άξιους ανθρώπους αλλά και λίγους που κρίθηκαν ανεπαρκείς.Κυρία Βόζεμπεργκ,λυπάμαι που είμαι σκληρός και ωμός αλλά σε αυτό το διαδικτυακό μετερίζι είναι καλό να γράφει κάποιος και από τη καλή και από την ανάποδη,όμως με καλόπιστο και ειλικρινή τρόπο.Αυτή είναι συνολικά και περιληπτικά η γνώμη μου,χωρίς,φυσικά,να διεκδικώ κανένα αλάθητο.

 84. Moriarty avatar
  Moriarty 28/09/2011 14:07:39

  Εξαιρετικό το άρθρο σας, θίγει καίρια ζητήματα. Το βασικότερο πρόβλημα του Σαμαρά είναι ότι δεν έχει πείσει ότι διαθέτει το στελεχιακό εκείνο δυναμικό διεθνούς βεληνεκούς που θα μπορέσει να τον πλαισιώσει σε μια κυβέρνηση-διευθυντήριο αντιμετώπισης της εθνικής κρίσης. Προφανώς το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος αξιολογήθηκε εν πολλοίς επί κυβερνήσεως Καραμανλή και υπό ευνοϊκότερες συνθήκες και δεν έπεισε ούτε για την αποτελεσματικότητα ούτε για την αποφασιστικότητά του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επίσης, η διακυβέρνηση της χώρας και η αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστάσεων σε κάθε τομέα του εθνικού βίου, δεν μπορεί να βγει εις πέρας από ένα στενό κύκλο ικανών συνεργατών. Τέλος, η ανάκτηση της καταρρακωθείσας εθνικής αξιοπιστίας προς το εξωτερικό και το εσωτερικό, η οποία αποτελεί αναγκαία (αλλά όχι και ικανή) συνθήκη για επαναδιαπραγμάτευση, απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

 85. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 28/09/2011 14:10:53

  Τι ηγετης ειναι αυτος που τον εκλιπαρει ο λαος του να βγει μπροστα; 800,000 δεν γονατισαμε απο την ηττα.Στηριξαμε το νεο ξεκινημα,την ελπιδα.Θελαμε τον Σαμαρα ΑΕΤΟ.Αυτος ομως λουφαζει....

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Νεοδημοκρατης 28/09/2011 14:33:01

   Σκέφτηκες μήπως ότι ο Σαμαράς μπορεί να είναι πιο έξυπνος από μας? Και πιο Έλληνας?

  • Heaven avatar
   Heaven @ Νεοδημοκρατης 28/09/2011 14:58:47

   Ο Σαμαρας ειναι αετος!
   οι αετοι δεν κανουν επιθεσεις ασκοπες!
   μια και κατω! οταν ειναι η ωρα

   και η ωρα πλησιαζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ Heaven 28/09/2011 18:27:55

    η ωρα ηδη περασε, μετρας αντιστροφα αν δεν το καταλαβες.

 86. anonymous avatar
  anonymous 28/09/2011 14:24:10

  Στην ιστοσελίδα του ελεύθερου τύπου τρέχει μια ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη ΝΔ με διάφορες επιλογές. Εκείνη η επιλογή με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ότι τη ΝΔ την κυνηγάει το παρελθόν της. Η ΝΔ εκδικήθηκε τον κόσμο της.

  Για να μη μιλάμε με περιστατικά από το μικρόκοσμό μας θα σας αναφέρω την υπόθεση του Μαγγίνα που τον εξευτέλισαν με εντολή του ίδιου του του κόμματος διότι ήθελαν να τον ξεφορτωθούν. Το όνομα αυτού που έδωσε την εντολή δεν το γράφω για ευνόητους λόγους. Με την ίδια μέθοδο έφαγαν μια σειρά μη αρεστά στελέχη με αποτέλεσμα να πλανάται στην κοινωνία μια πολιτική μπόχα για τη συντηρητική παράταξη. Έχετε δει ΠΑΣΟΚους να βγάζουν με τέτοιο τρόπο δημόσιας διαπόμπευσης τα μάτια τους; Μέχρι και τον Άκη τον προστάτευσαν.

  Πως λοιπόν θέλει η ΝΔ να πετύχει κάτι καλύτερο;

 87. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 28/09/2011 14:29:26

  Παρατηρω τον τελευταιο καιρο να φουντωνει ξανα η προπαγανδα του "ολοι ιδιοι ειναι" και παραλληλα φορεις ενημερωσης που αντιπολιτευονται σκληρα τον Σαμαρα να προσπαθουν να πληξουν τον ρεαλισμο των προτασεων του, αλλα ακομα και να κριτικαρουν την αντιπολιτευτικη του σταση. Υπαρχουν εφημεριδες,καναλια και δημοσιογραφοι που απο τη μια λειτουργουν αποδυναμωνοντας συστηματικα τη φωνη της αντιπολιτευσης και απο την αλλη την κατηγορουν, γιατι δεν ακουγεται οσο ηχηρα θα επρεπε και αναπτυσσουν επιχειρηματολογια που βασιζεται στο οτι συναινενουν-δεν εχουν σχεδιο-δε θελουν να κυβερνησουν.Απο την αλλη τα μεγαλα καναλια, προτιμουν να καλουν συχνοτερα αντιπολιτευτικες φωνες μικροτερων κομματων που στηριζουν την πολιτικη του ΠΑΣΟΚ, αλλα και αντιπολιτευτικες φωνες της αριστερας που δε στηριζουν το ΠΑΣΟΚ(ποσες φορες εχουν καλεσει την Παπαρηγα τον τελευταιο καιρο, την Κανελλη-ειδικα με τον τελευταιο της πετυχημενο επικοινωνιακο εγχειρημα, τον Τσιπρα κ.λ.π.)

  Στις περιφερειακες εκλογες εγινε μια προβα generale για τις βουλευτικες εκολγες που ερχονται; Τι μαθαμε απο τις περιφερειακες εκλογες: οτι με την προπαγανδα του "ολοι ειναι ιδιοι" αυξησαν την αποχη απο τη μια και οδηγησαν οσους πηγαν να ψηφισουν στα μικρα κομματα,απο την αλλη.Ειδικα τα αριστερα σχηματα, χωρις, να εχουν αυξησει την πραγματικη τους δυναμη αυξησαν την εκλογικη τους δυναμη, χαρη στην αποχη. Προσπαθουν να πετυχουν αυτο και στις επερχομενες εκλογες; Μπορει να ειναι η αποχη και τα αριστερα σχηματα η αλλη οδος για να πληξουν την αυτοδυναμια; Δε βλεπω άλλο λόγο που να εξηγει τον τηλεοπτικο χρονο που απλοχερα δινουν τελευταια στο ΚΚΕ και σε αλλους αριστερουληδες. Επισης, βλεπω οτι η προπαγανδα "ολοι ιδιοι ειναι" μπορει να επιφερει μονο είτε αποχή είτε στροφη προς τα αριστερα σχηματα που οι Ελληνες ψηφοφοροι θεωρουν εκτος συστηματος και επισης αποτελουν μια "αντιμνημονιακη" επιλογη. Υπαρχει περιπτωση να κριτικαρεται η αντιπολιτευση της ΝΔ ως ανεπαρκης ή συναινετικη, με απωτερο σκοπο να στραφει ο ψηφοφορος σε κομματα που φημιζονται για αντιπολιτευτικες κραυγες παροτι στερουνται σοβαρων προτασεων;Υπαρχει κινδυνος για τη ΝΔ να καλυψει τις σοβαρες τους προτασεις, αντιπολιτευτικος λογος αριστερου "ταλιμπανισμου"; Η μεγαλη διαφορα της ΝΔ αντιπολιτευτικα ειναι οτι εχει προτασεις σε αντιθεση με τους λοιπους που φωναζουν χωρις να λενε τιποτα. Πρεπει να δωθει ολο το βαρος στο ρεαλισμο των προτασεων, δεν μπορει κανεις τους να τον αντιμετωπισει.

  • Joao avatar
   Joao @ ορτικι ορτικαδ 28/09/2011 14:41:00

   Με την αποχή το λευκό η το άκυρο ενισχύεται το πρώτο κόμμα(ΝΔ). πέρα από όλα αυτά που είναι η δυσκολία ώστε να υπάρχει σοβαρή αντιπροσωπεύση στα μμε?

 88. Moriarty avatar
  Moriarty 28/09/2011 14:29:29

  Συνεχίζοντας για την ανάγκη συναινέσεων, θα υπενθυμίσω ότι όταν ο Σαμαράς έφτιαξε την Πολιτική Άνοιξη, πήρε αξιόλογα στελέχη και από την Αριστερά, και από τη ΝΔ και από το Κέντρο. Τώρα, είναι όσο ποτέ άλλοτε η ώρα για ευρύτερα ανοίγματα, και όχι μόνο σε στελέχη άλλων χώρων αλλά και σε ανθρώπους εκτός πολιτικής. Όχι τους αποτυχημένους και ανεπάγγελτους που ψάχνουν μια τρύπα για να μπουν και να σιτίζονται στο Πρυτανείο, αλλά εκείνους τους επιτυχημένους που με τεράστια δυσκολιά θα τους προσελκύσει στον πολιτικό βούρκο (και που θα κάνουν τα πάντα οι κομματικοί μηχανισμοί για να τους αποδιώξουν).

  Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος: η καλή μέρα δεν φάνηκε από το πρωί. Η ομάδα του Σαμαρά πελαγοδρόμησε μέσα σε ένα φθαρμένο κόμμα κι ένα καταρρέον πολιτικό σκηνικό, προσπαθώντας να στήσει μια σοβαρή στρατηγική αλλά στο λάθος χωράφι. Δεν αξιοποίησε σοβαρά τις εκατοντάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων των εσωκομματικών εκλογών με τους οποίους θα μπορούσε να μπει σε άμεση επικοινωνία. Δεν χρησιμοποίησε ρηξικέλευθο λόγο, αλλά λόγο συμβατικό και πνιγμένο στην λεπτομέρειας. Δεν προέβαλε στην κοινωνία δυνατό επιτελείο άφθαρτων, ικανών ατόμων - ακόμα και ο ικανός αντιπρόεδρος Δήμας, έμεινε στην αφάνεια.

 89. Homo avatar
  Homo 28/09/2011 14:32:52

  Αν δε βγει η ΝΔ να πει στα ισια και ξεκαθαρα οτι πρεπει να απολυθουν και θα απολυθουν Δημοσιοι Υπαλληλοι, οχι εφεδρειες και αλλα μαγειρεματα, δεν προκειται να την ψηφισω, απλα.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Homo 28/09/2011 15:02:51

   Καλύτερα δεν νομίζω ότι χρειάζονται ανθρωποειδή σαν και εσένα στη ΝΔ...αντί να είμαστε ενωμένοι κυνηγάμε ο ένας τον άλλο.

   • Homo avatar
    Homo @ Περιπτερας 28/09/2011 15:12:57

    Τον δέχομαι τον χαρακτηρισμό, καθώς είμαι στα όρια της μεταμόρφωσής μου σε κτήνος της ζούγκλας που παλεύει για την επιβίωσή του.

   • S.R. avatar
    S.R. @ Περιπτερας 28/09/2011 17:30:30

    Κατ'αρχην νομιζω οτι δεν πρεπει να αλληλοβριζομαστε ,γιατι ολοι μπορουμε να το κανουμε, και γιατι δεν βγαινει τιποτα.... Και ειναι και δικη μου γνωμη, οτι οπως στον ιδιωτικο τομεα, οι περισσευοντες απολυονται, ετσι και στον δημοσιο, οι περισσευοντες , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, και οχι ενας εργοδοτης, πρεπει να απολυθουν.... Λεφτα κρατικα, για πεταμα, δεν υπαρχουν... Η δε υπερφορολογηση, ολων, για να συνεχισουν να πληρωνονται καποιοι, ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.....Απο οποιον και αν προταθει !!....

  • S.R. avatar
   S.R. @ Homo 28/09/2011 18:38:36

   Δυστυχως φιλε μου, αυτο πλεον, δεν αρκει.... Αν αρκουσε ολοι θα το επικροτουσαμε... Μελετησε το λιγακι και θα δεις.... Αν δεν υπαρξουν απολυσεις πρεπει να πεσουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ στο δημοσιο οι μισθοι , που ειναι αδικο για ολους... Ψαξτο λιγο και θα το δεις....

 90. sp_athens avatar
  sp_athens 28/09/2011 14:44:25

  Κατά τη γνώμη μου, τις εκλογές με αυτοδυναμία θα κερδίσει το κόμμα που
  α) θα αποδείξει ότι έχει πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών της (που δεν είναι ταυτόσημα)
  β) θα παρουσιάσει πλήρες, τεκμηριωμένο, εφαρμόσιμο και αποδεκτό από τους δανειστές/ανεκτό από την κοινωνία πρόγραμμα (δίκαιο, όχι εύκολο ή αόριστο)
  γ) θα επιδείξει έμπρακτη μετάνοια για τις ανέμελες/ανεύθυνες μεταπολιτευτικές πρακτικές ("πράσινα-γαλάζια παιδιά", παροχολογία χωρίς αντίκρυσμα, ανέξοδη κριτική χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, χάιδεμα αυτιών), προτάσσοντας ευθύ λόγο που αφορά στο δημόσιο συμφέρον κι όχι ξύλινο λόγο που αφορά σε απεχθείς πλέον κομματικές αντιπαραθέσεις
  δ) θα απεξαρτηθεί πλήρως από εκδοτικά/κατασκευαστικά/mediaka και λοιπά συμφέροντα
  ε) θα αποδείξει ότι πασχίζει για τον τόπο και όχι για την εξουσία
  στ) δεν θα στηρίζεται σε λαοπρόβλητο ηγέτη "μεσσιανικού τύπου" αλλά σε ισχυρή, αξιόπιστη, "φρέσκια" ηγετική ομάδα
  ζ) θα απευθύνεται και συγκινεί Έλληνες του 21ου αιώνα, πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, που σήμερα βάσιμα θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του υπονόμευσε το μέλλον τους και τους εξαπάτησε. Και για το λόγο αυτό απέχουν από τα κοινά.
  Γνωρίζετε κανένα κόμμα με αυτά τα χαρακτηριστικά;
  Κατόπιν αυτών, προβλέπω πολυκομματική κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας"...

  • anonymous avatar
   anonymous @ sp_athens 28/09/2011 17:20:01

   ... και αποδεκτό από τους δανειστές ...

   Ή για τους δανειστές θα είναι αποδεκτό ή για εμάς. Δε γίνεται να ρουφάς και να φυσάς.

  • JOHN avatar
   JOHN @ sp_athens 28/09/2011 17:58:19

   @sp athens........Προγραμμα αποδεκτο απο τους δανειστες και ανεκτο στη κοινωνια.Και η πιτα γερη και ο σκυλος χορτατος δεν γινεται.Στη παρουσα φαση τα συμφεροντα των δανειστων και της κοινωνιας ειναι διαμετρικα αντιθετα.Με καποιους πρεπει να τα σπασεις.Τα προσφατα εξοντοτικα μετρα που ανακοινωσαν οι δικοι μας εντολοδοχοι παιρνονται καθ υπαγορευση των δανειστων και στοχος τους ειναι η διαλυση και εξαθλιωση της κοινωνιας.Εκει που ευθασαν τα πραγματα ο πραγματικος ηγετης πρεπει ν α κτυπησει το χερι στο τραπεζι και να πει στους τροικανους οτι σε μια πτωχευση θα παρασυρουμε και αλλους μαζυ μας και να το ενοει,γιατι ακριβως αυτο δεν θελουν.Καποιοι τζογαρουν με τα δανεικα και τη κριση της Ελλαδας και με τιποτε δεν θα ηθελαν να τιναχτει το παιγνιδι τους στον αερα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ sp_athens 28/09/2011 19:32:17

   Αυτοδυναμία θα κερδίσει το κόμμα που θα απευθύνεται σε Έλληνες-σκέτο, όχι σε «Έλληνες - πολίτες της Ευρώπης» (sic), οπαδούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης και λοιπές γραφικές μειονότητες.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ ΚΜ 28/09/2011 21:08:11

    Μακάρι....

   • φωνη avatar
    φωνη @ ΚΜ 28/09/2011 23:24:32

    Οπαδός της Παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι ο ΓΑΠ και ως οπαδός της νέας τάξης συνέβαλε στην επίθεση στο ευρώ. Θυμαστε που είπε ο Σαμαράς υπάρχουν 2 σχολές σκέψεις στην Ευρώπη; Υποθέτω οτι η σκέψη που την περιέγραψε ως "σιωπη του στρατώνα" είναι η ακραία, η νεοφιλελευθερη, που επιμένει στη λιτότητα και (μάλλον) υποστηρίζει τη νεα ταξη πραγματων. Η νέα τάξη έχει τα πολιτικά της πιόνια μέσα στην Ευρώπη, που συντονιζονται από τους τραπεζιτες.
    Μην τα βλέπετε όλα με τόση εσωστρέφεια.

    Δίνουμε μια παγκόσμια μάχη, ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Μέσα στην Ευρώπη (και στην Αμερική) υπάρχει και το καλό και το κακό. Εμείς δε θέλουμε να διαγράψουμε οτιδήποτε Ευρωπαϊκό,θέλουμε να κερδίσει η καλή εκδοχή της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Τώρα στην Ελλάδα έχουμε μια Κυβέρνηση που υπηρετεί το νεοφιλελεύθερο δόγμα. Δείτε σε όλον τον κόσμο ότι οι λαοί υπέφεραν όταν οι Κυβερνήτες τους υπηρέτησαν το νεοφιλελέυθερο δόγμα. Πρέπει να πάμε στην άλλη πλευρά του στρατοπέδου στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Εμάς τους Έλληνες δε μας ταιριάζει καθόλου η φιλοσοφία της Σχολής του Σικάγο, γιατί πιστεύουμε στα εθνικά μας χαρακτηριστικά, στη θρησκεία μας, στη γλώσσα μας, στην αυτονομία μας, στην ελευθερία λόγου και σκέψης, στην πραγματική οικονομία, στη μεσαία τάξη και τελικά στη δημοκρατία. Αυτές τις αξίες ο νεοφιλελευθερισμός τις σκοτώνει.Βρισκόμαστε στο λάθος στρατόπεδο.

    Το πραγματικό δίλλημα δεν είναι το ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ή το ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αυτές είναι μερικές επιμέρους αντιθετικές όψεις στο εσωτερικό της χώρας μας ενός μεγάλου διλλήματος που τίθεται παγκόσμια. Για μένα το πραγματικό δίλλημα είναι αν θα μπορέσουν τα έθνη-κράτη να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την οικονομική τους ανεξαρτησία ή αν θα επικρατήσει ο οικονομικος ολοκληρωτισμός των "ιδιωτών" . Και στη χώρα μας το στρατόπεδο που μάχεται για τη δημοκρατία και την οικονομική ανεξαρτησία είναι αυτό της ΝΔ που υποστηρίζει την ανάπτυξη με κοινωνικό φιλελευθερισμό. Το στρατόπεδο που υποστηρίζει τον οικονομικό ολοκληρωτισμό των “ιδιωτών” είναι το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική λιτότητας.

    Ο Τόμας Τζέφερσον έθεσε την οικονομία ως βασική αρχή της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Έλεγε ότι το δημόσιο χρέος απειλεί την ίδια την ελευθερία και τη δημοκρατία. Έλεγε ότι κάθε γενιά πρέπει να φεύγει όπως ήρθε χωρίς να αφήνει χρέη στην επόμενη. Και έθεσε το δίλλημα οικονομια (χωρις χρεη) και ελευθερία ή αφθονία (με δανεισμό) και σκλαβιά. Ούτε η Αμερική, ούτε η ανθρωπότητα απάντησε σωστά στο δίλλημα του Τζέφερσον και μετά από πολλές αιματηρές και αναίμακτες “μάχες” τελικά επικράτησε το "αφθονία και σκλαβιά" μέσα από τα δημόσια χρέη.

    Δίνεται μια κορυφαία μάχη αυτήν την εποχή που έχει τις ρίζες της στα διλλήματα του Τζέφερσον και στις λάθος απαντήσεις της ανθρωπότητας στο πέρασμα της ιστορίας. Έχουμε μια ευκαιρία να απαντήσουμε σωστά αυτή τη φορά, αρκεί να βρισκόμαστε στο σωστό στρατόπεδο και αρκεί να δώσουμε τη μάχη για την ελευθερία.

    Συζητήστε όσο θέλετε για την εφεδρεία,τα χαράτσια,για τις ανακοινώσεις του Μιχελάκη, τα νούμερα του Σταϊκούρα και ότι άλλο θεωρείτε πολύ σπουδαίο, άλλωστε έχουν όλα τη σημασία τους. Αλλά να ξέρετε ότι τη μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία θα τη δώσει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και οι εκπρόσωποί του στον πολιτικό και οικονομικό κόσμο. Πρέπει να ξέρετε, πρώτα από όλα, σε ποιο στρατόπεδο θέλετε να βρεθείτε.

   • sp_athens avatar
    sp_athens @ ΚΜ 29/09/2011 14:50:28

    Φίλοι anonymous/john, η επαναδιαπραγμάτευση σε αυτό ακριβώς δεν σκοπεύει; Εκτός αν κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
    Φίλε ΚΜ δεν σε καταλαβαίνω. ΕOΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο; Τόση μετάλλαξη πια; Υπήρξε κάποτε κι ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το ξεχάσαμε;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ sp_athens 29/09/2011 18:16:11

     Και τί είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Το αντίστοιχο του Μαρξ των κομμουνιστών, για να αποδεχόμαστε δογματικά ότι είπε; Ή μήπως ο οποιοσδήποτε σκεπτικισμός για το πώς εξελίσσεται η λεγόμενη «ευρωπαϊκή ενοποίηση» (σε Pax Germanica) σου επιτρέπει να μας τσουβαλιάζεις κατά το δοκούν στο «ΕOΚ και ΝΑΤΟ» το ίδιο συνδικάτο;

     Τα πράγματα είναι απλά. Χρέος και καθήκον έχω μόνο προς στην πατρίδα μου και στον λαό μου. Σε καμιά Ευρώπη. Με την Ευρώπη θα συμπορευτώ μόνο στα πεδία όπου κάτι τέτοιο είναι αυστηρώς προς στο συμφέρον του λαού μου. Τέρμα.

 91. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 28/09/2011 15:11:22

  Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο.

  Οι εποχές των ηγετών έχουν περάσει στο παρελθόν. Για να είμαι πιο ακριβής η εποχή που ανήκει στο παρελθόν είναι αυτή στην οποία ο ηγέτης θα στεκόταν "απέναντι" στο σιωπηλό "παθητικό" πλήθος και θα έκανε τη διαφορά.

  Σήμερα τα πλήθη αποτελούνται από πολλούς μικρούς ηγέτες. Ακόμα και εγώ ο χαζούλης σκέφτομαι, κρίνω και απαιτώ. Οι παππούδες μου, κοίταζαν με δέος τους ηγέτες τους. Εγώ όχι.

  Πράξεις που δεν λέγονται αλλά γίνονται ανήκουν στο παρελθόν. Τότε ο ηγέτης το έπαιρνε πάνω του. Σήμερα θέλω να ξέρω: Ποιος είναι αυτός που θα ψηφίσω?
  Τα μασημένα λόγια έχουν πεθάνει.

  Το μονοπάτι του Σαμαρά προς τους "μέσα":
  Σκούπα και δικαιοσύνη για τις πράξεις του παρελθόντος. Εκκαθάριση χωρίς μίσος. Δημεύσεις περιουσιών, δικαστήρια και φυλακίσεις χωρίς ίχνος εκδίκησης.
  Το να πληρωθούν συνέπειες του παρελθόντος είναι βασικός πυλώνας για το μέλλον μας. Θα ξεκινήσει η ανάταση των υγιών δυνάμεων της Ελληνικής κοινωνίας. Έτσι θα γεννηθεί ηεμπιστοσύνη . Αυτή θα είναι και η βάση για το ότι ακολουθήσει. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, λίγη σημασία έχει το τι ακριβώς θα συμβεί. Η εμπιστοσύνη από μόνη της θα μας ενώσει. Ενωμένοι όποιο δρόμο και αν ακολουθήσουμε θα είναι επιτυχημένος.
  Χωρίς εμπιστοσύνη, ακόμα και οι σωστές επιλογές θα "σβήσουν" στην πορεία...

  Το μονοπάτι προς τους "έξω":
  Λεφτά δεν υπάρχουν και άρα δε δίνουμε. θα διαπραγματευτούμε να δώσουμε ότι δίκαια οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε. Εντός ή εκτός ευρώ, αυτά έχουμε-αυτά μπορούμε. Τέλος. Οι πιθανές συνέπειες της παραπάνω απόφασης θα είναι επίπονες στην αρχή. Θα κοπούν συνήθειες που θα προκαλέσουν πόνο. Ο πόνος αυτός θα μας υποχρεώσει σε εθνική εγρήγορση. Θα πεινάσουμε από iPhone. Η Ελλάδα είναι "πλούσια" χώρα και ίσως ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε πως "καλλιεργείται" . Με τα λαμόγια φυλακή και με τα εν δυνάμει λαμόγια λουφαγμένα, ο δρόμος θα ανοίξει. Αυτάρκεια αρχικά, εξαγωγές στη συνέχεια. Η σχέση με τους έξω στο μέλλον θα αποκατασταθεί σε μία πιο ισότιμη και υγιής σχέση.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ Χαζούλης 28/09/2011 19:32:50

   Μπράβο ΚΑΘΟΛΟΥ Χαζούλη!
   Κάθαρση δίκαιη το πρώτο βήμα. Και μετά σκληρός αγώνας αναγέννησης με αυτοπεποίθηση και αυταπάρνηση.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Χαζούλης 28/09/2011 23:59:24

   δεν νομιζω να περιμενει κανεις λογικα σκεπτομενος να αποκαλυψει ο ΑΣ πως θα διαπραγματευτει με την τροικα
   θα περιμενα όμως να είχα ακουσει τι ακριβως θα κανει ωστε
   1, να αποδοθει δικαιοσυνη σε ολα τα επιπεδα
   2, οι θυσιες να ειναι κοινωνικα δικαιες
   3, τα μετρα που θα παρθουν θα ειναι εφαρμοσιμα και θα εχουν αποτελεσμα
   στο πνευμα συμφωνουμε

 92. kkpk avatar
  kkpk 28/09/2011 15:14:22

  ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ;
  ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ (;) ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
  ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ,ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ !
  ΧΑΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΑΝΑΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ;
  ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ , ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ......Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ....

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ kkpk 28/09/2011 17:49:11

   οπως τον εβαλε ας παει καποιος αλλος τωρα να τον εκβιασει να παραιτηθει.
   ετσι ψυχρα.

 93. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/09/2011 15:15:52

  Χθες, κλονίστηκα FX...
  ΥΓ: Νομίζω ότι χρειάζεται ''ένεση αδρεναλίνης''...

 94. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 28/09/2011 15:36:15

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΣΩΣΤΟ) ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ
  Η Ν.Δ ( ΧΩΡΙΣ "ΘΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ) ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.....

 95. knight rider avatar
  knight rider 28/09/2011 15:42:03

  Η κατάρευση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην κατάρευση του δίπολου όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά και της οριοθέτησης αριστερά - δεξιά. Οι σημερινοί πολιτικοί σχηματισμοί δεν έχουν καταλάβει το τέλος τους που πολύ γρήγορα πλησιάζει. Είναι σαν να προσπαθούν τα κόματα των δοσιλόγων της κατοχής (1941 - 1944) και οι ηγεσίες τους να προβλέψουν τι ποσοστά θα πάρουν αν γίνουν εκλογές. Βεβαίως όλοι γνωρίζουν όταν έφυγαν οι ναζί εξαφανίστκαν μαζί τους.
  Το νέο έρχεται μέσα απο του αγώνες του λαού, ειρηνικούς προς το παρόν, ίσως ενόπλους αύριο για την αποτίναξη του ζυγού της νέας κατοχής των ξένων και των δοσιλόγων συνεργατών τους. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 96. Γιάννης avatar
  Γιάννης 28/09/2011 15:48:57

  Όλοι ξέρουμε ότι οι καταστάσεις είναι πλέον πολύ δύσκολες για μας κι ότι δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα. Ήμουν ένας από τους 800.000 που πήγαν και ψήφισαν για πρόεδρο το Σαμαρά. ΟΜΩΣ δε βλέπω καμία ανάταση της ΝΔ ακόμα και σ΄αυτή την πολύ δύσκολη για το Πασοκ στιγμή. Εμένα δε μου λέει τίποτα το +6,5 ή +7 των δημοσκοπικών ευρημάτων, πολύ απλά διότι ΔΕΝ υπάρχει ανάκαμψη για τη ΝΔ απλά υπάρχει καταρρακτώδη πτώση του Πασοκ χωρίς ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα όφελος για το Σαμαρά. Ο κόσμος της ΝΔ είναι τραγικά επιφυλακτικός ακόμα και με το ίδιο του το κόμμα. Βαρέθηκα να βλέπω πάλι Αρούληδες, Πάκηδες κτλ να μιλάνε στα κανάλια και να ανακατεύονται τα εντόσθια του κόσμου. Η ΝΔ πάντα ήταν, είναι και θα είναι αιώνες πίσω στην επικοικωνιακή πολιτική από ότι το Πασοκ, αυτό δεν αλλάζει είναι πλέον στο DNA της και το ξέρουμε όλοι. Στο μυαλό του Σαμαρά δεν είμαι βέβαια, αλλά ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει την υπέρβαση σε πρόσωπα και καταστάσεις έτσι ώστε να αναδείξει κάτι καινούριο σε όλο τον κόσμο. Βέβαια η πικρή αλήθεια ίσως να είναι ότι δεν έχει ικανά άτομα κατά την κρίση του για να προβάλλει μπροστά να αναλάβουν τη ρημάδα την επικοινωνία με τον κόσμο.

 97. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 28/09/2011 16:01:47

  Να τι σημαίνει να είσαι βουλευτής:

  1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
  2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
  3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την συνεδρίαση !!! και μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε περισσότερες της μιας την ημέρα…
  4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
  5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
  6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
  7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
  8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
  9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
  10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
  11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
  12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
  13. Τηλεφωνική ατέλεια.
  14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
  15. Δωρεάν διόδια.
  16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..

 98. S.R. avatar
  S.R. 28/09/2011 17:16:21

  + 1000

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ S.R. 28/09/2011 18:50:29

   +++++++++++++++++++

 99. Σωκρατης avatar
  Σωκρατης 28/09/2011 17:24:13

  Γιατι πρεπει μια ζωη να πιστευουμε σε φαντασματα!?Ποσο χειραγωγημενοι ειμαστε σαν λαος??Τοσο αδυναμοι??Τι να πω....αφου οι ανθρωποι ξεχναμε τοσο ευκολα και μας αρεσει να βρισκουμε την ευκολη λυση....τοτε ας βγει ο σαμαρας και ας σωσει τον τοπο....οπως κανει τωρα και η σημερινη κυβερνηση.Γιατι και αυτη η κυβερνηση ελεγε τα ιδια πριν την εκλογη της...βεβαια θα μου πειτε ο σαμαρας βγηκε για 3 ωρες και τα ελεγε στα ισια...πραγμα που και καλα δεν το 'χει κανει κανενας μεχρι τωρα και απαντουσε σε ερωτησεις και φαινοταν ειλικρινης!!!Θελει οσκαρ ηθοποιιας!!ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!Γιατι πρεπει να ειμαστε ολοι μας κατηγοριοποιημενοι μπλε και πρασινοι?Ας κοιταξουμε λιγο τι γινετε γυρο μας και να αρχισουμε να συνειδητοποιουμε οτι ΑΥΤΟΙ δεν θελουν το καλο μας!!Οριστε και ενα αρθρο για το τι εγινε στην Ισλανδια:Τι γίνεται στην Ισλανδία ;
  ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ
  Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;

  > Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς,
  > ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι
  > συμβαίνει στην Ισλανδία:
  >
  > Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε
  > τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν
  > δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής
  > οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα
  > για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
  >
  > Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση
  > κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
  >
  > Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ
  > και δύο χρόνια;
  >
  > Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
  >
  > Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:
  >
  > 2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα,
  > σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε
  > πτώχευση.
  >
  > 2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και
  > κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του
  > πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της
  > οικονομίας της χώρας.
  >
  > Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και
  > την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι
  > ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.
  >
  > 2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
  >
  > Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και
  > ανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
  >
  > Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με
  > 93% των ψήφων.
  >
  > H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση.
  > Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol
  > εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την
  > χώρα.
  >
  > Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να
  > συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική
  > εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση
  > υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30
  > άτομα.
  >
  > Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα
  > παρουσιάσει μια Magna Carta λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες
  > συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη
  > χώρα.
  >
  > Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη
  > αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
  >
  > Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση
  > ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για
  > τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης
  > και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.
  >
  > Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!
  >
  > Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.

  Αυτα απο μενα φιλοι μου.
  Υ.Γ Θελω να επισημανω οτι δεν θελω να το παιξω εξυπνακιας και ουτε του στυλ εγω τα ξερω ολα,απλα βλεπω τα πραματα,σαν Σωκρατης,οπως εχουν και εκφραζω την γνωμη μου.

 100. Δελφοί avatar
  Δελφοί 28/09/2011 17:31:15

  Πώς να μην αναπαραγει ο κοσμακης το "ολοι ιδιοι ειναι", οταν:

  -Συζηταει με εναν Πασοκο και η μονη του "εννοια" ειναι αν θα χασει την κομματοσκυλικη του θεση στο Δημοσιο, εκεινος και οσους καταφερε να βολεψει..

  -Συζηταει μετα με εναν Νεοδημοκρατη και το μονο του "παραπονο" ειναι πως το κομμα "δεν τον τακτοποιησε οσο ηταν στην εξουσια", ενω η μοναδικη μελλοντικη του "ανησυχια" ειναι αν θα καταφερει "να μπει καπου οταν θα γινουμε κυβερνηση".

  Ολους αυτους, ουδολως τους αγγιζει η κριση, τα χαρατσια, η ανεργια κλπ.

  Διαωνιζουν τις πελατειακες σχεσεις πολιτικων-ψηφοφορων κι απ'ο,τι φαινεται, το συγκεκριμενο καθεστως ειναι αρεστο στα κομματα για να το καταργησουν.

  Δεν πειραζει λοιπον αν στις επομενες Εκλογες εχουμε 60% αποχη. Οι κατηγοριες των πασοκων και νεοδημοκρατων που περιγραψαμε θα ψηφισουν σιγουρα, ο καθενας για τους δικους του λογους.

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ Δελφοί 28/09/2011 18:32:46

   Μπορούν να το καταργήσουν;
   Μήπως αυτοί οι πολίτες που ανέφερες, είναι περισσότεροι από τους άλλους;
   Εγώ φοβάμαι πως είναι. Ακόμα και αν βαράνε τα πληκτρολόγια τους από αγανάκτηση, κατά βαθος σε κάτι τέτοιο ελπίζουν.
   Και το χειρότερο είνα,ι πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι Πασοκ...

 101. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 28/09/2011 18:20:00

  Εμένα οι στάση της ΝΔ μου θυμίζει διαδικασίες ΑΣΕΠ. Έριξε μια αίτηση το Σεπτέμβριο, και τώρα περιμένει τα αποτελέσματα.

 102. ierofantis avatar
  ierofantis 28/09/2011 18:21:35

  Τικ - Τακ, Τικ - Τακ, Τικ - Τακ....

  (Το ρολόϊ της Ιστορίας, χτυπά...)

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ierofantis 28/09/2011 23:28:00

   εκει ειναι το προβλημα πολλοι νομιζουν ότι ειναι ρολόι ..
   λάθος
   ειναι βομβα με ωρολογιακό μηχανισμό...

 103. ektoras avatar
  ektoras 28/09/2011 19:21:58

  Πολυ καλο το αρθρο, θελω να προσθεσω ενα βημα ακομα αν μου επιτρεπεται.
  Η Ν.Δ. πρεπει να δηλωσει με καθαρες κουβεντες ποια φορολογικα μετρα προκειτε να κρατησει, ποια θα καταργησει και ποια θα αναδιατυπωσει. Εαν δουμε το φαινομενο της καταψηφησης ως αντιπολιτευσης αλλα διατηρησης των μέτρων ως κυβερνηση η κοινωνια θα απορριψει συλληβδιν το πολιτικο συστημα οπως ορθα αναφερεται στο αρθρο.
  Ομως χρειαζονται ξεκαθαρες κουβεντες και οχι μισολογα!!! Ετσι θα δωθει ελπιδα στον μεσω Ελληνα που νιωθει τον καθημερινο οικονομικο βιασμο απο το ΠΑΣΟΚ

 104. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 28/09/2011 20:25:35

  Αυτή η προσπάθειά σας, FX και ΚΡ, μου θυμίζει την 29 Νοεμβρίου 2009. Τότε χιλιάδες πολίτες με σοβαρότητα, ωριμότητα, καρτερικότητα και επιμονή, κατέθεσαν την ψήφο τους, δηλαδή την πολιτική τους επιλογή για κάτι πολύ σημαντικό. Και γι’ αυτόν που επέλεξαν, πέρα από την ανάληψη της ευθύνης και της προεδρίας της ΝΔ, οι εσωκομματικές εκλογές του προσέφεραν και μια προίκα: Σχεδόν 800.000 ονόματα ενεργών πολιτών μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Αυτή η προίκα δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ο μηχανισμός να την αξιοποιήσει. Θα είναι κρίμα αν χαθεί.
  Σήμερα, σχεδόν 2 εκατοντάδες ακόμη πιο ενεργοί πολίτες κατέθεσαν κάτι περισσότερο από ότι την 29 Νοεμβρίου. Με τον νου και την ψυχή, με ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, κατέθεσαν ώριμη πολιτική άποψη. Η σημερινή συζήτηση είναι ένας θησαυρός που θα μπορούσε, ή καλύτερα θα έπρεπε, να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως και από το ANTINEWS και από αυτούς που «θα έπρεπε να την παρακολουθούν». Τουλάχιστον, ας την καταγράψουν. Αν και το δείγμα των σχολιαστών δεν είναι ‘τυχαίο’, η γνησιότητα των σχολίων εμπεριέχει πολλά στοιχεία σοβαρής ποιοτικής έρευνας.
  Ελπίζω και εύχομαι ότι η σημερινή προσπάθεια θα αξιοποιηθεί δημιουργικά από την ΝΔ και θα επαναληφθεί και πάλι σύντομα από το ANTINEWS.
  Συγχαρητήρια σ’ όλους και όλες!

  • juliet avatar
   juliet @ StarPowerNone 28/09/2011 20:42:32

   StarPowerNone,
   Kαλησπέρα,
   Επάνω στη μη αξιοποίηση θα σου πω το εξής:Εκανα τηλέφωνα για ενημέρωση και πήρα κάποιες δύσκολες περιοχές,εννοώ περιοχές με πολλούς σταυρούς στην οικογένεια.
   Στην αρχή μου είπανε να λέω τα τυπικά και αυτό είναι όλο.Λένε το χουΐ δεν κόβεται και δίκαιο έχουνε ,δούλευα στο τμήμα μαρκετινγκ πολυεθνικών ,άρχισα να ρωτάω να μαθαίνω και να καταγράφω τι ενοχλούσε τον κόσμο και γενικά τα παράπονα.Οταν τελείωσε η γιορτή τους είπα αν θέλετε να σας δώσω μια ενημέρωση και ένα πλάνο με διάφορες επισημάνσησεις και εσείς να τις αξιολογείστε καταλλήλως.Ακόμη περιμένω....κανέναν δεν ενδιέφερε.
   Ενα απο τα μέρη ήτανε η Κρήτη.
   Δεν μιλάνε ,νομίζουν ότι όλοι θα τους πάρουνε τη θέση ,δεν έχουνε την εξυπνάδα του ν' ακούνε ,δεν ξέρουνε να αξιολογήσουνε .

 105. juliet avatar
  juliet 28/09/2011 20:28:37

  Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.
  Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
  πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων.
  Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
  αντιλαμβάνονται .Η ακοή

  αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών
  ταράττεται.Η μυστική βοή
  τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.
  Και την προσέχουν ευλαβείς.Ενώ εις την οδόν
  έξω ,ουδέν ακούουν οι λαοί.
  Καβαφης

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ juliet 28/09/2011 20:33:47

   Πάντα επίκαιρος ο Καβάφης.

 106. juliet avatar
  juliet 28/09/2011 20:43:44

  τηλεφωνήματα

 107. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 28/09/2011 21:10:18

  Ο κόσμος θά κριθεί νά επιλέξει σέ κοντινό χρόνο μιά νέα διακυβέρνηση
  Οι επιλογές του ουσιαστικά θά έχουν ώς κριτήριο τήν ελπίδα γιά μιά καλύτερη διακυβέρνηση
  Τό μεγαλύτερο μέρος τού πληθυσμού μέχρι πρόσφατα απεχθανότανε τήν πολιτική διακυβέρνηση καί ικανοποιούνταν μέ μιά καλύτερη διαχειριστική λογική.
  Προτάσεις γιά σοβαρές τομές στήν πολιτική, μέ στροφή σέ άλλου είδους ανάπτυξη καί ριζικές συστημικές τομές, ικανοποιούσαν μέν τό κοινό αίσθημα, λειτουργούσαν όμως αποτρεπτικά στήν λογική τού ψηφοφόρου.
  Ο ψηφοφόρος ακολουθούσε τήν πεπατημένη. Όλοι, λίγο πολύ, τήν τελευταία κυρίως δεκαετία, βολεύονταν μέ τό σημιτικό οικονομικό μοντέλο τής ανάπτυξης μέ κατανάλωση καί τόν υπέρμετρο δημόσιο καί ιδιωτικό δανεισμό.
  Η πλαστή καί «εύκολη» συνταγή ανάπτυξης λειτουργούσε αποτρεπτικά στόν ψηφοφόρο (καί κατ’επιταγή στά κόμματα νά προτείνουν μιά πιό συνετή οικονομική διαχείρηση) νά επιλέξει μιά πιό δύσκολη καί πιό συνετή (τουλάχιστον οικονομική) διακυβέρνηση. Γι’αυτό καί η τελευταία επιλογή του ήταν μέ τό κόμμα, μέ σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
  Τό απότομο «ξύπνημα» καί η «σέρνουσα» διαπίστωση, ότι αυτή τήν φορά η κατάσταση είναι διαφορετική καί «μάλλον» δύσκολη, οδήγησε σέ μιά συσπείρωση φόβου στόν κόσμο καί σέ μιά έμμεση στήριξη στό κατεστημένο κόμμα τής κοινωνικής πλειοδοσίας (ΠΑΣΟΚ). Καί αυτό στήν λογική ότι τό κόμμα αυτό είναι «λαϊκό» καί θά τά καταφέρει νά περισώσει αυτό πού ο κόσμος καταλαβαίνει ώς ανάπτυξη. Δηλαδή τήν συνέχιση τής ροής δημόσιου χρήματος στίς «συντεταγμένες» συντεχνίες καί στήν διάχυσή του στήν κατανάλωση.
  Η αρχική εκτίμηση, καταλλήλως προπαγανδημένη, ότι «μπόρα είναι καί θά περάσει» αντικαταστάθηκε στήν πορεία από τόν «προσωπικό» πιά φόβο τής πορείας πρός τό περιθώριο καί οδήγησε καί στήν λυσσώδη αντίδραση τών κρατικών συντεχνιών μέ απεργίες, απειλές καί έκτροπα.
  Η συνειδητοποίηση τής στιγμής είναι τό απόλυτο μούδιασμα καί μιά κατάσταση πρίν τόν πανικό. Ο κάθε ψηφοφόρος αισθάνεται προδομένος από τό πολιτικό σύστημα, άκρα ανασφαλής, δύσπιστος καί πελαγωμένος μέ αυτά πού καθημερινά τού συμβαίνουν καί μέ τόν τρόμο τής χρεωκοπίας. Συνειδητοποιημένος πιά, ότι η χρεωκοπία θά είναι δική του καί όχι γενικά κρατική καί δέν τόν αφορά άμεσα. Είναι η στιγμή τής συνειδητοποίησης, ότι κινδυνεύει (γιά όσους δέν έχει ήδη επέλθει) η «ζωή» του όπως τήν είχε προσχεδιάσει καί ζούσε. Τό μέλλον φαίνεται τόσο σκοτεινό, πού τό ξορκίζει μέ τήν ελπίδα νά πετύχει (έστω μέ μέτρα) η κυβέρνηση νά σταματήσει τήν πορεία πρός τό «προσωπικό» του «τίποτα».
  Εδώ υπεισέρχετε τό κόμμα τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώς θεσμικός καί γνωστός φορέας διαφορετικής κυβερνητικής πρότασης.
  Ο πελαγωδρομένος ψηφοφόρος θέλει νά πιστέψει ότι η ΝΔ είναι η εναλλακτική πρόταση στό αδιέξοδό του.
  Άν δέν τό πιστέψει δέν θά τήν ψηφίσει. Καί άν τήν ψηφίσει θά είναι ψήφος διαμαρτυρίας, μή συνειδητή, οργισμένη, ασυνεπής καί ανηλεής. Τήνεπόμενη τών εκλογών, ή ΝΔ θά τήν βρεί μπροστά της, ώς τόν κακό της εαυτό.
  Ο ψηφοφόρος δέν θέλει νά «μπεἰ» στήν μαύρη τρύπα πού τό ΠΑΣΟΚ έντεχνα τόν οδηγεί. Τό βλέπει, αλλά είναι αδύναμος νά αντιδράσει. Δέν πείθει η ΝΔ, γιατί δέν πείθει μέ τίς προτάσεις της τόν κοινό νού τού μέσου ψηφοφόρου.
  Μιά «συγκρατημένη» παραχολογία λειτουργεί αποτρεπτικά. Ο κόσμος «κάηκε» πιά καί δέν δέχεται εύκολες υποσχέσεις, γιατί τώρα παίζεται η μοίρα του. Στήν κυριολεξία. Χρειάζεται μιά «τετράγωνη» λογική πρόταση. Νά είναι καθαρή, απλή στήν σύλληψή της καί νά περιέχει τήν ελπίδα.
  Η λογική πώς θά διαχειρισθεί ο Σαμαράς μέ τήν αντιμνημονιακή του ρητορική τήν επόμενη μέρα, δέν είναι απλουστευτική. Η κάθε δόση πού τρενάρει τήν χρεωκοπία είναι μιά παράταση στήν ελπίδα γιά τόν μελοθάνατο. Η εναλλακτική πρόταση πού θέλει νά ακούσει είναι η μετατροπή τής θανατικής του ποινής. Όχι ευχολόγια. Αυτά τά ακούει καί τώρα από τήν κυβέρνηση. Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, κάθε καινούργια δόση τής Τρόϊκας τήν αναζωογονεί. Έστω γιά λίγο, γιά τόν καθένα χωριστά.
  Τό μή χείρον βέλτιστον, δέν πρέπει νά είναι η πολιτική πρόταση τής ΝΔ. Ο κόσμος θέλει νά καταλάβει πώς θά καλυφθεί αύριο η συνυποσχετική πού τόν καλεί νά υπαγράψει η ΝΔ.
  Γενικές προτάσεις περιορισμού τών κρατικών δαπανών χωρίς απολύσεις καί μέ «μόνιμες» εφεδρείες, μείωση τών φόρων καί τού ΦΠΑ, μέ σύγχρονη μείωση τού ελλείμματος καί τού χρέους καί αποκατάσταση τής αγοράς τής κατανάλωσης δέν τόν πείθει.
  Ο Κόσμος θέλει μιά καθαρή πρόταση. Σαφή μέ χρονική διάρκεια καί κατανοητή. Μιά πρόταση πραγματικής ελπίδας, ώστε νά τήν στηρίξει τήν επόμενη τών εκλογών.
  Νά τού αλλάξει τήν διάθεση, ώστε νά κάνει τήν πρόταση ελπίδας πραγματικότητα.
  Αυτό πρέπει η ΝΔ τού Σαμαρά νά πετύχει. Καί είναι απόλυτη ανάγκη νά τό πετύχει.
  Άς μήν γελιόμαστε. Είναι η τελευταία θεσμική ελπίδα, πρίν από τήν Νέμεση.

 108. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 28/09/2011 21:26:15

  Δεν υπάρχει συλλογικότητα, ούτε κοινός στόχος. Ο καθένας για τον εαυτό του. Κι όταν δείχνει το πράμα ότι πλησιάζει η ώρα της ανάληψης της εξουσίας, γιούρια (ντου) να πάρουμε ότι μπορούμε για την πάρτη μας. Τα έχω δει όλα αυτά από πολύ κοντά.
  Κι εγώ δούλεψα για μεγάλη πολυεθνική, πολύ ποιοτικό περιβάλλον, φοβερή οργάνωση, τρομερές επιδόσεις. Ο επικεφαλής ήταν εκπληκτικός manager είχε και MBA από το Harvard. Δεν άφηνε να πέσει τίποτε κάτω, όλα δούλευαν ρολόι. Ίδιο πτυχίο έχει και ο Σαμαράς, οπότε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ StarPowerNone 28/09/2011 23:42:57

   SPN χωρις να θελω να μειωσω κανενα ..οταν το θεμα ειναι ήγεσια και μαλιστα σε ανωτατο επιπεδο (και όχι μιντλ μανατζερ) ..τα πτυχία (δυστυχως η ευτυχως) δεν λενε απολυτως τιποτα
   το τοπ-100 κλπ των εταιριων βριθει απο παραδειγματα πετυχημενων CEO αποφοιτων λυκειου στους οποιους στεκονται προσοχη στρατιες απο χαρβαρντ ΜBAs
   (ασε το συγκεκριμενο πτυχιο το ειχε και Τζορτζ W οποτε ..)

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ StarPowerNone 28/09/2011 23:52:23

   Έχεις απόλυτο δίκαιο. Προσπαθούσα να πω ακριβώς τα ίδια με σένα, αλλά κάπως αλληγορικά και ‘διπλωματικά’ για να μην στενοχωρήσω κανένα.

   • juliet avatar
    juliet @ StarPowerNone 29/09/2011 05:37:32

    SPN -Rally monkey
    Καλημέρα και στους δυό,
    της αγοράς παιδιά;εκεί υπήρχε πειθαρχία και εδώ αναρχία,εννοώ τη Ν.Δ γιατί για τους απέναντι δεν συζητώ ,μολυβένια πράσινα στρατιωτάκια ακόμη και αν ο αρχηγός είναι τσόφλι κούφιο.
    Θέλανε να φτιάξουνε ένα ραφί στον Σκλαβενίτη στα Καμίνια ,όποιος είναι της αγοράς ξέρει.
    Επήγα πρωΐ να δω τι γίνεται,βλέπω την υπεύθυνη της λέω να σου φτιάξω το ράφι ,αλλά θα κάνω και κάποιες αλλαγές ,την βρήκα στις καλές της; και λέει εντάξει.
    Αφου είχα τελειώσει ,και η υπεύθυνη γελουσε έχω και άλλη δουλειά να κάνεις νάσου τα υψηλά κλιμάκια με τον Ολλανδό .Μου λέει ο συνάδελφος τι κάνεις εδώ;του εξήγησα και τους έδειξα τις αλλαγές.Είχε πάει με τον υπεύθυνο για να μπορέσει να κάνει αυτό είχα ήδη έτοιμο,δεν παρεξηγήθηκε κανένας ένα σκοπό είχαμε και τον πετύχαμε,δεν είχε σημασία που έγω το πέτυχα πιο εύκολα.Το αποτέλεσμα μετρούσε.Δεν θα ξεχάσω τον Ολλονδό να χαίρεται σαν παιδί και να θέλει το πλάνο και να λέει του Γιάννη ,ωραία δουλειά.
    Τα πτυχία είναι σχετικά ,βοηθούν το μυαλό του ανθρώπου να δει τα πράγματα διαφορετικά,αρνητικά ή θετικά εδώ παίζεται.Αν ο άλλος είναι στόκος όσα και να έχει στόκος θα μείνει και μάλιστα με πιστοποίηση.
    10 ανθρώπους να είχανε που να βάζουνε το κεφάλι κάτω ,να λειτουργούν ομαδικά ,να μην τους ενοχλούν οι μύγες και τα κουνούπια και να μην ακούνε τους κτύπους απο τα τακούνια και τις κραυγές των ευτυχισμένων βολευτών και ο Σαμαράς με τη γνωστή ομάδα μπροστά και θα έβλεπες.

    • Χαζούλης avatar
     Χαζούλης @ juliet 29/09/2011 11:05:35

     Έτσι είναι Juliet00. Αυτό χρειαζόμαστε. Πρακτικό και ευέλικτο σκέπτεσθαι....

     • Χαζούλης avatar
      Χαζούλης @ Χαζούλης 29/09/2011 11:05:54

      *Juliet

     • juliet avatar
      juliet @ Χαζούλης 29/09/2011 11:44:00

      Χαιρετώ ,τον ΚΑΘΟΛΟΥ Χαζούλη!!

   • StarPowerNone avatar
    StarPowerNone @ StarPowerNone 29/09/2011 08:40:13

    Τα ξέρουν αυτά, δεν νομίζεις;
    Απλά βολεύονται, έτσι πως είναι τώρα.
    Κάποιος μου έστειλε αυτό:
    h**p://filotimia.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html

 109. KA avatar
  KA 28/09/2011 21:27:03

  Ευχαριστώ πολύ φίλτατε SR. Να είσαι καλά.

 110. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 28/09/2011 21:44:09

  Μήπως η Νέμεση είναι η τελευταία θεσμική ελπίδα;

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ StarPowerNone 28/09/2011 22:11:58

   Η Νέμεσις είναι η Νέμεσις.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ StarPowerNone 28/09/2011 22:44:25

   Utu στην γλώσσα των Maori.

 111. rally monkey avatar
  rally monkey 29/09/2011 00:11:23

  Το θέμα δεν είναι πλέον τι κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά τι θα κάνει η ΝΔ

  N+1 σχολιο που θα πει 'επιτελους!΄

  ..με ποσους μήνες καθυστερηση όμως βγηκε αυτος ο 'τιτλος του αυτονοήτου' στο Αντινιουζ ? (καποιοι 'περιθωριακοι' τα λεγαμε εδω μεσα πριν.. τις Δημοτικες, τωρα φοβαμαι ότι μπορει να μην ειναι καν εκει το θεμα..)

 112. Patriot avatar
  Patriot 29/09/2011 00:29:00

  Αν η ΝΔ και η ηγεσία της θέλει

  να γίνει κυβέρνηση
  αυτοδύναμη κυβέρνηση μάλιστα όπως ονειρεύεται
  και να μας αποδείξει κιόλας πως πρόκειται και για “πατριωτική” παράταξη και “πατριωτικό” κόμμα (δεν υπάρχει μεγαλύτερο “πατριωτικό” ζήτημα από έναν λαό που πεινάει)
  δεν έχει να κάνει παρά το εξής:

  Να βγάλει τον ωραιότατο πρόεδρό της στα κανάλια όπου θα κάνει την εξής δήλωση.

  “Η ΝΔ θεωρεί το δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος παράνομο και άκυρο”
  “Η ΝΔ θεωρεί το Μνημόνιο και τις “υπογραφές” άκυρες, παράνομες και αντισυνταγματικές.”
  Και σχολάει η γιορτή.

  Χτυπάνε αυτοδυναμία πάραυτα και εντελώς “συστημικά” και ωραία.

  Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Και έχουν ως σκοπό να κρύψουν την μεγάλη αλήθεια. Πως

  Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων και των επικυρίαρχων της χώρας. Και βέβαια ο λαός το γνωρίζει αυτό. Γι’ αυτό και τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είναι εκεί που είναι.

  Κι άμα πιστεύουν εκεί στην ηγεσία της ΝΔ πως με όλα αυτά τα Μνημόνια και τις δανειακές, τα οποία τα αναγνωρίζει η ΝΔ ως ΝΟΜΙΜΑ, και τα οποία έχουν ρίξει τον λαό στην απελπισία και στην πείνα, έχουν και το δικαίωμα ή την δυνατότητα να παριστάνουν και τον “πατριώτη”, και πως θα βρουν και πολλούς ανόητους έλληνες να πιστέψουν στα λόγια τους και να τους ψηφίσουν ώστε να γίνουν και κυβέρνηση σοβαρή και αυτοδύναμη

 113. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 29/09/2011 00:39:12

  Καλή η εκτόνωση από το διαδίκτυο, καλή η κριτική και οι επισημάνσεις, αλλά...
  η απελπισία του κόσμου διογκώνεται, εισπρακτικά μέτρα και απίστευτη ύφεση, ανεργία κι ανασφάλεια σε κάθε σπίτι, εγκληματικότητα και φόβος ειδικά στους ανήμπορους, κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας και οι ξεφτίλες που εκλιπαρούν την Τρόϊκα να γυρίσει για να πάρουμε τη δόση, χαμένη αξιοπρέπεια, χαμένη πατρίδα...
  Οι βολευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα δεν εκπροσωπούν τους Έλληνες.
  Εκπροσωπούν τους δανειστές και τα ξένα κέντρα αποφάσεων, τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους. Αυτοί που δεν τα ψηφίζουν δεν έπρεπε να τους νομιμοποιούν με τη παρουσία τους στη Βουλή. Έπρεπε να τους αφήσουν μόνους τους εκεί μέσα με το κόσμο απέξω. Επιμένω κι ας γίνομαι γραφικός : το σκάνδαλο με τα μαγειρέματα της Στατιστικής Υπηρεσίας και το χαράτσι για τα ακίνητα σε μια οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη δημοκρατία θα είχαν ρίξει την κυβέρνηση. Και μην μιλάτε για κοινοβουλευτική νομιμότητα και διαδικασίες όταν έχει καταλυθεί τόσο βάναυσα και επανειλλημένως το Σύνταγμα.
  Σε αυτή τη φάση η ΝΔ έχασε νομίζω το momentum και την επαφή με τον λαό.
  Έχασε την ευκαιρία να φύγει μπροστά.
  Μπορεί - και είναι πολύ πιθανό - ο Πρόεδρος να ξέρει πράγματα που εμείς δεν ξέρουμε. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά και η πίεση που νιώθουμε όλοι μας καθημερινά είναι τεράστια. Δεν τους αντέχουμε άλλο. Με απλά λόγια ο απλός κόσμος φωνάζει : απαλλάξτε μας , γιατί αν δεν μπορείτε εσείς, θα σας απαλλάξουμε όλους σας. Η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι μόνο ένας νομικίστικος όρος στο Σύνταγμα. Είναι η πεμπτουσία της κοινωνίας . Χωρίς αυτήν το χάος και η ζούγκλα όπου ο ένας τρώει τον άλλο ( ό,τι ζούμε σήμερα δηλαδή ).

 114. παναγιωτης avatar
  παναγιωτης 29/09/2011 01:05:19

  εξαιρετικό το άρθρο...δεν ήμουν ποτέ νεοδημοκράτης και δεν έχω ψηφίσει ποτε νέα δημοκρατία.
  από κει και πέρα...αυτή την στιγμή πιστεύω ότι είμαστε σε πόλεμο.και την μάχη την χάνουμε εμείς.οι έλληνες...οι οικογενειάρχες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι καλοί δημόσιοι υπάλληλλοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πασχίζουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους, οι νέοι αγρότες που δοκίμαζουν και πειραματίζονται σε καίνουργια πράγματα που δεν επιδοτούνται, οι άνεργοι που ο αριθμός τους μεγαλώνει κάθε μέρα και ψάχνουν εναγωνιώς για δουλειά.την χάνουμε την μάχη κύριοι.και αν ο κύριος Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει και πιστεύει ότι μπορεί και ότι υπάρχουν λύσεις και όλα αυτά που λέει δεν τα λέει για τα μάτια του κόσμου, εμένα προσωπικά δεν με εχει πείσει, μόνο ένα πράγμα πρέπει να κάνει και να το κάνει τώρα.αύριο θα είναι αργά.η επίθεση που δεχόμαστε είναι χωρίς έλεος.δεν θα αφήσουν κανένα μας να μπορέσει να ξαναζήσει ελεύθερος και με ελπίδα για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση αμέσως ζητώντας από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της νέας δημοκρατίας να παραιτηθεί και παράλληλα από όλους τους αναπληρωματικούς που θα κερδίσουν τις θέσεις των παραιτημένων να μην δεχθούν να αναλάβουν τα καθήκοντα τους.είναι ο μόνος τρόπος.σίγουρα κάποιοι θα λακίσουν, άλλα ο λαός θα τους καταγράψει και θα τους τιμωρήσει αναλόγως. και να υποσχεθεί στον κόσμο ότι όλοι αυτοί που μας πούλησαν θα λογοδοτήσουν.ο χρόνος μας τελειώνει κύριοι. αν ο κ. Σαμαράς περιμένει πότε θα προκυρήξει εκλογές ο καραγκιόζης σωθήκαμε.θα μας έχουν πάρει και τα σώβρακα και ως άλλοι οθωμανοί κατακτητές θα αρχίσουν το παιδομάζωμα.δεν υπάρχει άλλος τρόπος με αυτούς που μπλέξαμε.σήμερα πρίν να είναι αργά.αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι και ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος.άνθρωποι να κυβερνήσουν μαζί του υπάρχουν πολλοί.δεν είναι όλοι οι έλληνες λαμόγια και επαγγελματίες ψεύτες, δηλαδή πολιτικοί.απλά δεν είναι ανάγκη να είναι πρώην και νυν βουλευτές της νέας δημοκρατίας.ας κάνει κάτι τέτοιο και ας μιλήσει στην καρδιά του λαού που πονάει και υποφερεί και να δεις τι ποσοστά στις εκλογές θα παρει μετά.όσο αργεί είναι συνένοχος.όπως είναι και τα κόμματα της αριστεράς που θα πρεπε ήδη να το είχαν κάνει αυτά εφόσον σκέφτονται, υποτίθεται τον λαό και την εργαζόμενη τάξη.είναι μέρος του συστήματος και κηφήνες ολκής όμως.και οι του κκε και οι του συνασπισμού.
  ευχαριστώ για τον χώρο σας και τον χρόνο σας.
  καληνύκτα σας.

 115. yannidakis avatar
  yannidakis 29/09/2011 09:41:39

  "καταχώρηση τσι μέρας" για την Τετάρτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
  Καληνωρίσματα :[

 116. Pileas avatar
  Pileas 29/09/2011 16:52:46

  Όλα καλά ρε παιδιά εκεί στη Συγγρού? Η πατρίδα βουλιάζει και εσείς παρακολουθείτε απο μακριά ε; Εύγε και πάντα τέτοια...

  Αργά τα ζα...ή αλλιώς αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια που χάνεις

  • anonymous avatar
   anonymous @ Pileas 29/09/2011 17:04:55

   Υποπτεύομαι ότι η πολιτική αυτή είναι ηθελημένη και μάλλον θα συνεχιστεί. Ίσως μάλιστα να αποδειχτεί κι εξυπνότερη της σκληρής αντιπολίτευσης.

   • Pileas avatar
    Pileas @ anonymous 29/09/2011 18:19:57

    Γιατί μια τέτοια στάση είναι εξυπνότερη της σκληρής αντιπολίτευσης; Ο λαός νιώθει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στη Ν.Δ. Αυτό δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις που αν και το πασοκ βολοδέρνει πλέον σε ποσοστά τροτσικιστικού κόμματος η Ν.Δ. δεν μπορεί να πάρει τα πάνω της. Με την αναγωγή στο γκάλοπ της GPO περνάει το 33% αλλά αυτοδυναμία δεν βγάζει γιατί μάλλον μπαίνουν και οι οικολόγοι στη Βουλή, για να έχει το πασοκ να σχηματίσει κυβέρνηση με λαος, οικολόγους και δημοκρατική αριστερά...

 117. Irini avatar
  Irini 02/10/2011 14:26:37

  ΑΣ ΒΓΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.

 118. 2χρονια πριν... ακριβως! avatar
  2χρονια πριν... ακριβως! 05/10/2011 04:45:27

  http://katsikatarama.blogspot.com/2009/09/4.html
  οταν η Πρασινη Πορτα επροκειτο ν´ ανοιξει!

 119. dimitris avatar
  dimitris 05/10/2011 21:16:26

  Bravo! arthro , sosto, periektiko, akribes, katatopistiko, pragmatiko, antiposopeftiko, ta lei ola ine teleio akoam bravo.elpizo na to diavasi o Samaras._

 120. teo avatar
  teo 13/10/2011 08:25:34

  Προς τι αυτα τα δειληματα?Υπαρχουν και αλλα κομματα με λυσεις αξιολογες.Δεν θα επρεπε καποια στιγμη να απαγκιστρωθουμε απο τα πρωην δυο μεγαλα κοματα?

 121. πολιτης avatar
  πολιτης 27/10/2011 07:59:34

  πολυ καλο αρθρο. αν ο σαμαρας εχει cohones και ειναι πατριωτης πρεπει να το αποδειξει με λογια μεστα και πραξεις. τα λογια εγκειται σε καταθεση συνεκτικης προτασης διακυβερνησης κι οχι σε γενικοτητες τυπου φορολογικων παραμβασεων που δεν πειθουν αφου δεν αποτελουν διεξοδο απο μονες τους.οι πραξεις ομως ειναι σημαντικοτερες....οσο αφηνει να κυβερνα η λαιλαπα βυθιζοντας τη χωρα και τους πολιτες στην εξαθλιωση χανει.....ειτε το εχει καταλαβει ειτε οχι ...ο κοσμος χρεωνει εξισου αν οχι περισοτερο την αδρανεια της ΝΔ στην καατστροφη...οσο μεγαλυτερη καταστροφη συντελειται τοσο πλεον ευθυνεται ο σαμαρας.....αν λοιπον εχει πραγματικα τροπο και τσαγανο για διεξοδο απο μτην κατασταση υποτελειας δεν υπαρχει λεπτο για χασιμο....αν παλι οχι...ας κατσει εν αναμονη...
  η θεωρια του ωριμου φρουτου εχει παρελθει κυριοι....το φρουτο απο αγουρο σαπιζει αμεσως πλεον....
  ας αφησουν τις προσεγγισεις αβροτητας και κυριλισμου στα γεγονοτα γιατι ειμαστε σε πολεμο...και στον πολεμο ο στρατηγος που περιμενει τον εχθρο να βαρεθει να πολεμαει και να σταματησει μονος του ειναι εξισου υπολογος με τον λιποτακτη.....
  εδω μας εβαλαν επιτροπεια οι γερμαναραδες και σφυριζει αδιαφορα...λυπαμαι...για τη χωρα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.