Το επικοινωνιακό ναυάγιο της Νέας Δημοκρατίας
01/07/2014 08:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το επικοινωνιακό ναυάγιο της Νέας Δημοκρατίας

Εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ ως «μπροστάρης» στην κοινωνική στροφή που πρέπει να γίνει, την ίδια στιγμή που η ΝΔ είναι η «κακή», η «μνημονιακή», η «υποτελής» στην τρόικα.

Ίσως να μην έχει προηγούμενο το επικοινωνιακό ναυάγιο που έχει πάθει η Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές και μετά. Τέτοιο «Βατερλώ» δεν είχε πάθει η Νέα Δημοκρατία ούτε την εποχή που αποφασίζονταν η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Από τις εκλογές και μετά το ΠΑΣΟΚ παίζει ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι και η Νέα Δημοκρατία απλά παρακολουθεί παγωμένη τον Βενιζέλο και τα στελέχη του να «σκοράρουν».

Εμφανίζεται ένα κόμμα που με το ζόρι παίρνει 8% να είναι «μπροστάρης» στην κοινωνική στροφή που πρέπει να γίνει, την ίδια στιγμή που η ΝΔ η οποία έχει θεωρητική υπεροχή στην κοινωνία να είναι η «κακή», η «μνημονιακή», η «υποτελής» στην τρόικα.

Θέλει η κυβέρνηση να σπάσει τη ΔΕΗ και να την πουλήσει βγαίνει το ΠΑΣΟΚ αρχικά με τον Κουκουλόπουλο και εμφανίζεται αντίθετη. «Να το δούμε, να δούμε αν θα υπάρξει επενδυτής και μετά να αποφασίσουμε», λένε στη Χαρ. Τρικούπη, τη στιγμή που στη ΝΔ έχουν βγει ξεκάθαρα και μιλάνε για απελευθέρωση της αγοράς και υποστηρίζουν μια υποχρέωση που έχει η Ελλάδα όχι απέναντι στην τρόικα, αλλά απέναντι στην Ευρώπη: Την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Ακόμη και η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με θέμα τα προαπαιτούμενα και ειδικά τη ΔΕΗ, εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό παιχνίδι του Βενιζέλου. Βγήκαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και είπαν ότι ο Βενιζέλος έθεσε όλα τα θέματα στον Σαμαρά κι αυτός αποδέχθηκε όλες τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. «Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή». Αυτά έλεγε χθες το ρεπορτάζ και μετά οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ χωρίς να αλλάζουν την ουσία του». Δηλαδή δημιουργείται η εικόνα ότι ο Σαμαράς καθόταν, άκουγε τον Βενιζέλο που του έθετε τα θέματα και μετά συμφώνησε μαζί του. Μα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Βγαίνει ο Λοβέρδος και λέει «θα ξαναδούμε την Τράπεζα Θεμάτων και θα την διορθώσουμε», την ίδια στιγμή που η ΝΔ χρεώνεται τα λάθη που έγιναν από τον προηγούμενο υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο ίδιος υπουργός βγαίνει στα κάγκελα για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και λέει ότι δεν είναι σωστό σχέδιο τη στιγμή που η ΝΔ χρεώνεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη που λέει ότι δεν κάνει πίσω στις υποσχέσεις που έχει δώσει απέναντι στην τρόικα.

Βγαίνει ακόμη και ο Γκίκας Χαρδούβελης, επιλογή που στήριξε ο Βενιζέλος για το Οικονομικών, και μιλά για «τεστ ευαισθησίας» και για αλλαγές σε όλους τους φόρους, όταν μέχρι σήμερα η ΝΔ έλεγε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία το ΠΑΣΟΚ για να πληρωθούν οι οφειλές προς τα Ταμεία σε 100 δόσεις και να στηριχθούν οι απολυμένοι, όταν η ΝΔ εμφανίζεται να είναι η «ουρά» του Βενιζέλου, ακόμη και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Μέχρι και η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Παπαμιμίκο έπαιξε επειδή ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη λαϊκίζει ασύστολα. Λες και είπε κανένα ψέμα, λες και κανείς δεν γνωρίζει τον βίο και την πολιτεία του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και για το «Βατερλώ» της πώλησης της ΕΥΑΘ, η οποία οδηγείται στις ελληνικές καλένδες, η ΝΔ είναι αυτή που εμφανίζεται να ηττάται και το ΠΑΣΟΚ βγάζει απ’ έξω την ουρά του.

Σε κάθε κίνηση που γίνεται, σε κάθε προσπάθεια να προχωρήσουν κάποια παροαπαιτούμενα και ορισμένες μεταρρυθμίσεις που «καίνε» η ΝΔ βρίσκει μπροστά της το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο έγινε ξαφνικά ευαίσθητο κόμμα. Οι πασόκοι έγιναν κοινωνιστές και η Νεοδημοκράτες έχουν γίνει οι κακοί Θατσερικοί, οι ανάλγητοι υποτελείς της τρόικας.

Μα καλά, δεν βλέπουν εκεί στη Συγγρού ότι η Χαριλάου Τρικούπη τους έχει πάρει... φανέλες και σορτσάκια; Δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στην παράταξη να αφήνουν το ΠΑΣΟΚ να τους διασύρει με τέτοιο τρόπο και κανείς να μην αντιδρά; Ή μήπως είναι κανενός είδους συμφωνία για να μην... στεναχωρηθεί ο ευαισθητούλης κ. Βενιζέλος και φύγει από το κυβερνητικό σχήμα;

Χίλιες φορές να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να πάμε το συντομότερο σε εκλογές παρά να εμφανίζονται οι καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως οι «σωτήρες» της Ελλάδας. Και η ΝΔ που επί δύο χρόνια «ματώνει» να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ακόμη και τις κοινωνικές τάξεις που παραδοσιακά στηρίζουν τη ΝΔ τις χάνει, όπως τους ένστολους, τους συνταξιούχους, την καθαρή επιχειρηματικότητα, τους ανθρώπους της αγοράς που αγωνίζονται για να πάει μπροστά η χώρα.

Συγχαρητήρια στους επικοινωνιολόγους και συμβούλους της ΝΔ και της κυβέρνησης. Τέτοια ήττα θα την θυμούνται μια ζωή. Τέτοιες γκάφες ούτε οι ερασιτέχνες δεν κάνουν. Μήπως να προσλάβουν τον Καραγκούνη (τον ποδοσφαιριστή) να τους δείξει τι σημαίνει τρέξιμο, αγώνας, ηγετική στάση, ομαδικό πνεύμα και κυρίως ευαισθησία; Διότι αυτοί είναι τόσο στουρνάρια που θα μπουν στην πόλη οι οχτροί κι αυτοί θα απολαμβάνουν το καφεδάκι τους στο Κολωνάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασίλης avatar
  Βασίλης 01/07/2014 08:42:12

  Εγω ρε παιδια δε ξερω αλλα εδω στη Φινλανδια που μενω και η ενεργεια ειναι ιδιωτικη υποθεση 2 εταιριες υπαρχουν να διαλεξεις και η μια ειναι ποιο ακριβη απο την αλλη. Πολλη ακριβοτερο το ρευμα απο την Ελλαδα. Απλα λεω...

  • gnik61 avatar
   gnik61 @ Βασίλης 01/07/2014 11:30:51

   Μήπως να μας πεις και τους μισθους - παροχές στη χώρα? Τη δεκαετία του '80 είχα μιά κοπέλλα από τη Νορβηγία που μόλις είχε διοριστεί καθηγήτρια μουσικής σε σχολείο. Ο μισθός της σε κορώνες -δραχμές που είχα υπολογίσει τότε ήτα 700.000 (δραχμές)

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ gnik61 01/07/2014 12:17:14

    Ασε τη Νορβηγια, ειναι εκτος συναγωνισμου. Οι μισθοι τεραστιοι αλλα οι τιμες σε δυσθεωρητα υψη. Μια η αλλη ερχεται.

 2. my way avatar
  my way 01/07/2014 08:49:42

  Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά, που σωστά περιγράφετε, είναι θέματα πολιτικής ουσίας και όχι επικοινωνίας.

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 01/07/2014 08:55:22

  Πες τα Χρυόστομε, όχι μια, χίλιες φορές
  " Χίλιες φορές να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να πάμε το συντομότερο σε εκλογές παρά να εμφανίζονται οι καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως οι «σωτήρες» της Ελλάδας."

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Σωκράτης 01/07/2014 14:24:06

   Οι "καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού" πήραν σχεδόν το μισό από ότι πήραμε εμείς στις Ευρωεκλογές. Έτσι για να μην γελιόμαστε... Γιατί πολλοί στη Ν.Δ δυστυχώς νομίζουν ότι αυτοί (το ΠΑΣΟΚ) είναι οι "καταδικασμένοι στη συνείδηση" και εμείς (η Ν.Δ.) είμαστε αυτοί που μας έχουν ψηλά κορώνα στο κεφάλι τους...

 4. Seagull avatar
  Seagull 01/07/2014 09:28:31

  Μα ποιός διοικεί αυτόν τον τόπο? Μα το ΠΑΣΟΚ φυσικά μαζί με τους ευαισθητούληδες της ευρύτερης κεντροαριστεράς, αυτοί κάνουν κουμάντο και τα φέρνουν αποδώ τα φέρνουν αποκεί και τα ράβουν όλα στα μέτρα τους και στα μέτρα των αιώνιων συντρόφων που μαζί τα έφαγαν και τα τρώνε ακόμη. Επειδή όμως η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο η κυβέρνηση και ειδικώτερα ο Σαμαράς, αν θέλει πραγματικά να αλλάξει την χώρα και να την βοηθήσει, το δε όνομά του να μείνει στην ιστορία ως ο ξεχωριστός πρωθυπουργός που τόλμησε όχι μεταρρυθμίσεις τις πλάκας όπως τις λένε τώρα, αλλά πραγματικές τομές, θα πρέπει να καλέσει τον ευτραφή κύριο Βενιζέλο και να του εξηγήσει πως τέρμα τα αστεία, ή πάμε σε ριζικές αλλαγές και τις στηρίζει κάθετα και οριζόντια με όλα τα στελέχη του ή ας διαλυθεί το μαγαζί να πάμε σε εκλογές να έρθει ο Τσίπρας και η χρεοκοπία γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να καταλάβει και το τελευταίος κάτοικος του Ελλαδιστάν τι εστί πραγματικά βερύκοκο. Αν θέλουν λοιπόν ας κατεβάσουν νόμο, τώρα μέσα στο καλοκαίρι, άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων αρχής γενομένης από τα άντρα της ακολασίας τους δήμους και τις περιφέρειες. Στην συνέχεια πιάνουν τον τομέα της υγείας και ανά μήνα και τομέας με άρση της μονιμότητας και καινούργια μισθολόγια!!! Ναι φτού και από την αρχή κύριοι και σε όποιον αρέσει. Είσαι υπάλληλος στο πρωτόκολλο? Μισθός όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το βασικό. Αν του αρέσει, αν δε του αρέσει στον μπαμπά και στην μαμά του. Δεν μπορεί κύριοι να έχει καταστραφεί ένας ολόκληρος ιδιωτικός τομέας μαζί με τις τράπεζες, να έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους και ακόμη θα χαϊδεύεται το δημόσιο που μας κάνει τα χρυσά αυγά δηλαδή μας δίνει τα απαραίτητα ψηφαλάκια για να στρογγυλοκαθίζουμε στην εξουσία και αποδώ πάνε οι άλλοι. Δεν γίνεται, πως να το πούμε αλλιώς. Μαθαίνω ότι σε κάποιον δήμο έχουν απλήρωτους λογαριασμούς τηλεφώνων 80.000 ευρώ, ποιός πληρώνει αυτά τα ποσά? Και που είναι άραγε ο έλεγχος ή πως πραγματικά έγινε ο περιορισμός και η μείωση των δαπανών του δημοσίου? Τα αιώνια κορόϊδα που πληρώνουν έκτακτες εισφορές, προκαταβολές φόρων και πάει λέγοντας. Μαθαίνω επίσης ότι άτομα με ειδικές ανάγκες που υπηρετούν σε δήμους - λέμε τώρα - προσέρχονται για εργασία στις 13:30 για να αποχωρήσουν λίγο αργότερα, όμως δεν τολμά να τους αγγίξει κανείς γιατί είναι υπό την προστασία και σκέπη του τάδε βουλευτή της κυβέρνησης!!! Και επειδή ο κατάλογος δεν έχει τέλος ας μην το συνεχίσω άλλο. Να πω όμως ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να σπάσει πραγματικά αυγά ο Σαμαράς, και όχι αυτά τα ξύλινα που σπάει μέχρι τώρα που μόνο κρότο κάνουν, να σπάσει αυγά αφενός για να ξεφύγουμε επιτέλους από το κακό μας ριζικό της πελατειοκρατίας από όπου κι αν προέρχεται και δεύτερον να καταλάβουν επιτέλους και οι δανειστές ότι κάτι αλλάζει. Και καλά οι δανειστές, τους οποίους μάλλον χεζ@@@@ους τους έχουμε, ας σκεφτούμε την τελευταία στιγμή γιατί κανένας " σοβαρός " επενδυτής δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και πως να το πατήσει όταν βλέπει μαλθακές κυβερνήσεις?

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Seagull 01/07/2014 14:40:48

   Seagull, αυτά φωνάζω κι εγώ από καιρό! Νομίζουμε ότι θα "κοροϊδέψουμε" την Τρόικα, το ΔΝΤ κτλ. αλλά στην τελική μόνο τον εαυτό μας κοροϊδεύουμε. Συμμετέχω σε "τρόικες" ανά τον κόσμο, σε επίπεδο εταιρειών φυσικά και λιγότερο σε επίπεδο κρατών. Πάμε π.χ. στη Νιγηρία και γνωρίζουμε μέσα σε λίγο καιρό ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την εν λόγω εταιρεία που πρέπει να ελέγξουμε ή ας πούμε κάποια πτυχή της δημόσιας διοίκησης που αφορά κάποιον πελάτη. Σε μηδέν χρόνο γνωρίζουμε τις δομές και τις υποδομές της περιοχής, ποιοι είναι οι local οπλαρχηγοί, ποιοι αξιωματούχοι "τα παίρνουν", ποιοι δεν "τα παίρνουν", πως είναι το ποινικό και δικαστικό σύστημα της περιοχής, ο ρόλος του Στρατού της πριοχής, ποιος ο ρόλος της local Αστυνομίας κτλ. κτλ. Τι νομίζεις, "γκοτζάμ" Τρόικα δεν τα γνωρίζει αυτά για την Ελλάδα;;;;;;;;;;;; Εμείς βλέπουμε 10 άτομα της Τρόικας να έρχονται κι από πίσω δουλεύουν άλλα 1.500... Δεν ξέρουν ότι από τα 850.000 φυσικά πρόσωπα στο Δημόσιο, πρέπει να φύγουν τα 500.000 διότι προσελήφθησαν ρουσφετολογικά και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντικείμενο;;;;;;;; Δεν ξέρουν ότι η φοροδιαφυγή είναι 60%-100%;;; Δεν έχουνε γνώση των περιστατικών όπως με τα 80.000 Ευρώ για τηλέφωνα;;;; ΦΩΝΑΖΕΙ η Τρόικα και κάθε νοήμων άνθρωπος που ξέρει από απλή αριθμητική (ούτε καν από οικονομικά): 1.) ΑΠΟΛΥΣΗ των παραπανίσιων δημοσίων υπαλλήλων 2.) Πάταξη της φοροδιαφυγής 3.) Ιδιωτικοποίηση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ 4.) Άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων Είδες εσύ να γίνεται κάτι από αυτά τα τελευταία 2-3 χρόνια;;;;;;;;;; Πάρε ένα-ένα τα σημεία: 1.) Δεν γίνεται καμία απόλυση γιατί θα κάνει επανάσταση η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και τα άλλα 1.500 συνδικάτα στον δημόσιο τομέα 2.) Δεν γίνεται πάταξη διότι μόλις ξεκινάνε έλεγχοι και μπαίνουνε όροι, κάνουν επανάσταση οι συντεχνίες π.χ. των ηλεκτρολόγων, των υδραυλικών, των ελεύθερων επαγγελματιών κτλ. 3.) Δεν ιδιωτικοποιείται καμία ζημιογόνα ΔΕΚΟ διότι θα κάνει επανάσταση ο Φωτόπουλος, το ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα 458 συνδικάτα στις ΔΕΚΟ 4.) Δεν ανοίγει κανένα "κλειστό" επάγγελμα να κινηθεί η αγορά διότι θα κάνουν επανάσταση οι συντεχνίες των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των γιατρών, των ιδιοκτητών φαρμακείων, των ταξιτζήδων κτλ. κτλ. Μας έφαγαν τα "ανδρεοπαπανδρεϊκά" συνδικάτα και συντεχνίες καθώς και οι διάφορες ΜΚΟ του Σημίτη... Αυτοί κάνουν ΚΟΥΜΑΝΤΟ όπως λες...

   • Seagull avatar
    Seagull @ Marcelos 01/07/2014 15:46:43

    Δεν χρειάζεται να απολύσουν κανένα, θα παραιτηθούν μόνοι τους μόλις δουν τα σκούρα και πάψει η μονιμότητα, γιατί θα πρέπει να δουλέψουν αλλιώς θα πηγαίνουν σπίτι τους. Για την εκλογή προέδρου - και σιγά τα ωά δηλαδή - σκέφτονται και ξανασκέφτονται να βρουν τους 180 που χρειάζονται, γιατί δεν σκέφτονται να βρουν 180 και να αλλάξουν την νομοθεσία για την μονιμότητα? Που ακούστηκε εν έτη 2014 ο οδηγός του απορριματοφόρου να είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, που ακούστηκε ο ηλεκτρολόγος στο Σισμανόγλειο επίσης να είναι δημόσιος υπάλληλος? Πουθενά απαντώ. Ομως τζάμπα μας πρήζεται το συκώτι, απολύτως τίποτα δεν θα γίνει, το πολύ - πολύ να έρθει ο σύριζα και να γυρίσουμε πίσω στην δραχμή για να έχουν να κόβουν αβέρτα τις υποτιμημένες δραχμούλες. Οικονομία όμως δεν υπάρχει και η περήφανη Ελλάδα θα είναι και με την βούλα στην κατηγορία των υποσαχάριων χωρών!

   • Seagull avatar
    Seagull @ Marcelos 01/07/2014 15:51:21

    Επίσης θεωρώ άκρως υποτιμητικό για μιά ευρωπαϊκή χώρα να πρέπει να της στέλνουν μία " τρόϊκα " για να συμμαζέψει τα του οίκου της!! Μόνο αυτό αν είχαν ελάχιστα συλλογιστεί πολίτες και πολιτικοί θα έπρεπε να πουν ρε τι κάνουμε εδώ, μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να νοικοκυρευτούμε? Αλλά μπα.

   • franc avatar
    franc @ Marcelos 01/07/2014 16:47:18

    Α Αφού αυτοί "κάνουν κουμάντο", όπως λες, τότε η τρόικα είναι ανίκανη, μαζί με τους ακολούθους της, και οι δικοί μας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πολιτικοί είναι μάγκες, άρα κάποια στιγμή θα "την φέρουν" στους κουτόφραγκους. 5 χρόνια τώρα φίλε Μαρσέλο η τρόικά σου δεν πέτυχε ούτε ένα απο αυτά που εσύ φωνάζεις ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Μήπως ήρθε η ώρα να τους εγκαταλείψεις, αντί να υποστηρίζεις τα "μέτρα" τους που το μόνο που κάνουν, είναι να να μας παίρνουν ζεστό χρήμα απο περικοπές , και να σώζουν τις Παγκόσμιες τράπεζές τους, όχι βέβαια απο αφέλεια ή "κατα λάθος"?...

  • Anemos avatar
   Anemos @ Seagull 01/07/2014 17:38:53

   Ξιφουλκήστε εναντίον των εκπαιδευτικών και των γιατρών του ΕΣΥ. Κόψτε κάτι ακόμα από τους μισθούς τους, πολλά παίρνουν, και δώστε τα στους αναξιοπαθούντες επικοινωνιολόγους, ίσως κάνουν καλύτερο επικοινωνιακό παιχνίδι, και στους δημοσκόπους!!!! Αλήθεια οι κυρίες σας όταν πηγαίνουν στα haute coiffure για permanente, mise en plie, λούσιμο κλπ ποσά πληρώνουν και χωρίς απόδειξη. «Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του». J. F. Kennedy Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για αλλαγές στο ωράριο εργασίας τους ώστε να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη ανακοίνωσε την Τρίτη ο Μάκης Βορίδης.
   Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σε ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.


   Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/261191/allages-sto-orario-ergasias-ton-giatron-exiggeile-o-voridis-/#ixzz36EPX4n00 Όπως βλέπετε οι επιθυμίες σας σιγά- σιγά γίνονται πραγματικότητα.

  • Mixalis avatar
   Mixalis @ Seagull 01/07/2014 20:20:38

   Καλησπερα,συμφωνω σε αυτα που λετε...μια ερωτηση μονο να σας κανω; Αφου τα ξερουν ολα δεν ξερανε που δανειζανε; Ολα τυχαια γινονται;

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 01/07/2014 09:35:18

  To πιο μεστό και άμεσο άρθρο που έχει υπάρξει εδώ μέσα. Το φωνάζουμε συνεχώς. Ούτε τα καλώς κείμενα δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν , ούτε τις επιτυχίες τους ούτε καν την προσωπική συμβολή Σαμαρά σε ό,τι θετικό έχει γίνει μέχρι σήμερα, από τα μνημόνια και μετά. Εκεί στην ΝΔ είτε θα γκρινιάζουν, είτε θα κοιτάζουν αλλού , είτε θα κάνουν πατάτες. Υπάρχει ο κ.Μουρούτης; Υπάρχει ο κ.Λαζαρίδης; Υπάρχει η κα Βούλτεψη ή μόνον όταν εκ καθήκοντος σχολιάζει την επικαιρότητα; Αμ εκείνος ο Ζωντανός; Ψόφιος και αόρατος έγινε. Χάσαμε και τον Αδωνι που τον τρέμουν οι αποκεί. Τί γίνεται πλέον; Ακόμη και στις εκλογές κανείς από τους ερίφηδες της ΝΔ δεν ανέφερε ότι κερδίσαμε κατά κράτος την αντιπολίτευση στις δημ.και περιφερειακές εκλογές, κάτι που είχε να γίνει κάτι χρόνια. Απλώς μασουλαγαν κάτι αστεία πράγματα εν είδη δικαιολογιών για το γεγονός ότι ο συριζα βγήκε πρώτος στις ευρωεκλογές -για ένα κοινοβούλιο παρεπιμπτόντως που ουδεμία αποφασιστική αρμοδιότητα έχει στα πράγματα της ΕΕ. Ετσι και φώναζε ο Σαμαράς πέντε συνομιλητές από τις στήλες του Αntinews, θα είχε κάνει τη δουλειά του. Κοινός νους και αγώνας με αυταπάρνηση χρειάζεται η ΝΔ, πέρα από οποιαδήποτε άλλη ιδιοτελή επιδίωξη. Οπως δουλέψαμε και δουλεύουμε εμείς, η βάση. Γι΄αυτό μπορούμε να υπερηφανευόμαστε.

 6. Κοροϊδο avatar
  Κοροϊδο 01/07/2014 10:08:32

  Το ναυάγιο δεν είναι επικοινωνιακό. Τα επικοινωνιακά τη φάγανε τη νέα δημοκρατία. Σκοτίστηκε ο κόσμος για το τι λέει και κάνει ο Λοβέρδος ο Κουκουλόπουλος και ο κάθε ένας για τα μικροκομματικά επικοινωνιακά κλπ συμφέροντα. Το πρόβλημα είναι ότι έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας και μετά από αυτό η νέα δημοκρατία θα προσγειωθεί στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ποιος νομίζετε ότι στηρίζει και υπάρχει ακόμα αυτό το ποσοστό εκεί στη νέα δημοκρατία? Οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Από τη δεύτερη κατηγορία μετά τα φετινά εκκαθαριστικά όχι ψήφο δε θα βρει απλά δε θα πω τώρα τι θα βρει. Έχασε μία μεγάλη κατηγορία που παραδοσιακά τη στήριζε και κάποιους ανθρώπους τους κατέστρεψε. Γι΄αυτό λοιπόν αυτοί που θα πληρώσουν φέτος 26% +
  (55%*26%)=13% δηλαδή 40% φόρο από το πρώτο ευρώ + 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στο ναυάγιο της νέας δημοκρατίας. Οπότε μην ασχολείστε με ανούσια πράγματα και μην τρέφετε αυταπάτες για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Και σας το λέει αυτό ένας παραδοσιακός ψηφοφόρος της νδ.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Κοροϊδο 01/07/2014 13:21:04

   ποσώς ενδιαφέρει τον μεσοαστό τι λέει ο κάθε κουκουλόπουλος ή βενιζέλος. αντιγράφω από άλλο σχολιαστή που εκφράζει με ακρίβεια την εικόνα μας: α ναι, και πως αντιμετωπίζεται αυτό "επικοινωνιακά"; "Επιεικώς απαράδεκτη η εικόνα των "πληβείων" που υπερφορολογούνται και υφίστανται εξευτελισμό σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς τους (υποβάθμιση παιδείας, υγείας, διατροφής, στέγης, κλπ), για να φοροαπαλάσσονται, να ευημερούν και να διοικούν οι "εκλεκτοί" του κατακτητή και των υπαλλήλων τους. Δεν γίνεται άλλο, να ψηφίζουμε με όρους και ανάγκες της ημεδαπής και να διοικούμαστε σαν κατακτημένη χώρα σε περίοδο πολέμου! Χώρα με σύνταγμα είμαστε κι όχι κατακτημένη αποικία.... τι έχουν να πουν οι κομματικοί κομμισσάριοι επ' αυτού;

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Νίκος Αργεάδης 01/07/2014 14:44:07

    Ο πραγματικός κατακτητής αυτής της χώρας είναι η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ του Δημοσίου και η νοοτροπία μεγάλης μερίδας του λαού που έχει ως αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να είναι στο 60%-100% από το 1974 και μετά... Εάν δεν υπήρχαν αυτά δεν είχαμε ανάγκη να "φωνάξουμε" κανέναν να μας κατακτήσει...

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Marcelos 01/07/2014 20:25:51

     ναι κύριε μάρκελλε αλλά τα βάζετε με τα θύματα, τους ΔΥ, αντί των θυτών, δλδ της κρατικοδίαιτης μαφίας (πολιτικοί, ΜΜΕ, ολιγάρχες, κομαμτικοί κομμισσάριοι κα). αντί να επιχειρηματολογείτε για την ουσιαστική αναδιάρθρωση (που θα απαιτεί και απολύσεις από δομές δίχως αντικείμενο-ρουσφέτια κα) του κράτους. το κράτος αυτό καθ' αυτό δεν έιναι εχθρός. το χρειαζόμαστε αλλιώς δεν θα έχουμε ΤΙΠΟΤΑ. να τα βάλετε λοιπόν με την φαυλοκρατία που μας κρατά ομήρους, και τώρα με την τρόϊκα για να αγγσιτρωθεί στην καρέκλα της εξουσίας και επομένως της τζάμπα -γι' αυτούς- μάσας.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Κοροϊδο 01/07/2014 15:59:31

   Εμείς στο εξωτερικό τόσο πληρώνουμε (και παραπάνω) από το πρώτο Ευρώ αλλά αυτό δεν το ονομάζουμε "σφάξιμο" ούτε "φοροεπιδρομή"... Πολύ απλά διότι μεγαλώσαμε και ανδρωθήκαμε επαγγελματικά/επιχειρηματικά με τέτοια νούμερα και όχι με ασυδοσία και (φορολογική) αναρχία...

   • Franc- avatar
    Franc- @ Marcelos 01/07/2014 17:15:29

    Μαρσέλο γιατί δεν μας λες και πόσα παίρνετε πίσω απο αυτά που δίνετε΄σε φόρους υπο μορφήν κρατικών παροχών? Η απόκρυψη ολόκληρης της αλήθειας είναι το αισχρότερο ψέμμα όπως θα ξέρεις υποθέτω. Επειδή εγώ έχω ζήσει προφανώς περισσότερο απο σένα σε Βορειοευρωπαικά κράτη, δηλώνω υπεύθυνα και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ οτι στα κράτη αυτά παίρνουμε πίσω περισσότερα α πο όσα δώσαμε, σε κρατικές παροχές, λόγω της αποτελεσματικής και έντιμης διαχείρισης των χρημάτων μας απο τους αρμόδιους πολιτικούς. Γι αυτό οι Ελληνες που εντός Ελλάδος θεωρούν τους φόρους δικαίως ως χαράτσια "του σουλτάνου", που τους κλέβει και τους βγάζει στο εξωτερικό, ενώ δεν παίρνει μία απο τους νταβατζήδες που κατέχουν πάνω απο 70% του Εθνικού πλούτου, μόλις έρχονται σ' αυτές τις χώρες πληρώνουν όπως και σύ τους φόρους τους. Εξ αλλου επειδή το φορολογικό σύστημα είναι αυστηρότατο ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για τους πολιτικούς στις χώρες αυτές, είναι αυστηρό και με τους πολίτες. Ετσι ακόμα και να επιθυμήσει κάποιος να το παραβιάσει, δεν τολμά. Εδώ οι πολιτικοί έχουν θεσπίσει Νόμο να έχουν τα πάντα αφορολόγητα σαν να ήταν κάτοικοι εξωτερικού. Μην μας πουλάς πλέον άλλο παραμύθι φίλε μου . Ξέρουμε και εμείς πλέον τι γίνεται έξω και γιατί, και κυρίως ξέρουμε οτι οι βασικοί υπεύθυνοι του εγκλήματος κατά της Ελλάδος τα τελευταία 40 χρόνια που το διέπραξαν και το συνεχίζουν, είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξαναφηφίσουμε, όσο κι αν καθυστερήσουν τις εκλογές. Οσο αργότερα, τόσο μεγαλύτερο το μαύρισμα που θα φάνε. Και δε χρειάζεται να κατέβουμε στο πεζοδρόμιο. Τους περιμένουμε στη γωνία, με το βόλι στην τσέπη. Μην ματαιοπονείς. Η μάσα τυφλώνει τους άπληστους...

   • George N avatar
    George N @ Marcelos 01/07/2014 20:48:30

    Marcelo σε καμιά χώρα με υπανάπτυκτη παραγωγικά οικονομία δεν υπάρχουν τέτοιοι φόροι όσο στην Ελλάδα. Δεν συζητάω για το αντίκρυσμα, ας πούμε ότι όλα ήσαν καλά στο δημόσιο τομέα. Ακόμα και σε αναπτυγμένες όμως χώρες, όπως η Αγγλία ή η Αυστραλία ποτέ δεν πλήρωσα τόσους φόρους/εισφορές. Μονάχα στην Σουηδία είχα ακούσει για ανθρώπους να πληρώνουν 105% των εσόδων τους φόρο και αυτό έγινε για λίγο και είναι το παράδειγμα που σου λένε όταν θέλουν να σου πουν ότι είχαν εκτροχιασθεί τελείως και επομένως λογικά κατέρευσαν. Στην Ελλάδα ξέρω πολλούς που πληρώνουν φόρο πολύ περισσότερα από τα εισοδήματά τους. Ούτε είναι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερη από πιο συγκροτημένες χώρες όπως η Ιταλία. Ένα 5-7% είναι η διαφορά. Μην κάνεις εσύ αυτό που τόσο σωστά κατακρίνεις. Μην σκέφτεσαι με στερεότυπα.

  • Franc. avatar
   Franc. @ Κοροϊδο 01/07/2014 17:21:16

   AYTH EINAI OΛΗ Η ΟΥΣΙΑ φίλε "κορόιδο όπως όλοι μας" πλην νταβατζήδων και "τζακιών"...

 7. Συγκυβερνητικός avatar
  Συγκυβερνητικός 01/07/2014 10:23:42

  Γι' αυτή τη συγκυβέρνηση σφάζονται παλικάρια. Και ο Φαήλος πρώτος σφαγμένος στα πόδια του Μπένυ.

 8. Σπύρος Ελληνιάδης avatar
  Σπύρος Ελληνιάδης 01/07/2014 11:17:10

  Το +3% του Σύριζα στις ευρωεκλογές δύσκολα αλλάζει. Και αν κρίνω από την πορεία της ΝΔ την επομένη των εκλογών αυτών τότε κλάψτα μπάμπη (sic). Είναι σαν να χάνεις 3-0 στο ημίχρονο και στην επανάληψη να κάνεις πάσες δεξιά και αριστερά, απλά, για να τελειώσει το ματς. Έτσι φαίνεται, πλέον, η ΝΔ. Χωρίς πάθος, χωρίς πυξίδα με σημαία μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα που ακούγεται κουραστικό τώρα. Δυστυχώς, ο Σαμαράς ακολουθεί πιστά την τρόϊκα. Δεν χρειάζονται αυταπάτες εδώ. Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν θα γίνει και αν γίνει θα είναι για τα μάτια του κόσμου. Η ΝΔ έχει χάσει την παραδοσιακή βάση της εξαιτίας ηλίθιων αποφάσεων. Πόσοι ψήφοι λέτε να χάθηκαν λόγω του πετρελαίου θέρμανσης και μόνο? Ποιός μπορεί να ξεχάσει τον χειμώνα που πέρασε να κρυώνει ο κόσμος και ο Άδωνις να λέει πως δεν πειράζει αφού έτσι χτυπάμε το λαθρεμπόριο καυσίμων? Δυστυχώς, ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός γιατί απλά ο κόσμος θέλει κάτι άλλο, να δοκιμάσει κάτι εναλλακτικό. Στην τελική ο Σύριζα του προσφέρει μια ελπίδα. Η ΝΔ τι? Χαράτσια?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σπύρος Ελληνιάδης 01/07/2014 12:10:43

   Και ο ΓΑΠ ελπίδα του πρόσφερε με τα λεφτά υπάρχουν όταν ο Καραμανλής μίλαγε για πάγωμα μισθών. Τόσα χρόνια με την επικοινωνία χάθηκε η ουσία.Και η ουσία είναι ότι από εδώ και πέρα κρατικά ελλείμματα τέλος.

  • franck avatar
   franck @ Σπύρος Ελληνιάδης 01/07/2014 17:18:05

   Μικρή διόρθωση. Ήταν +4%

   • my way avatar
    my way @ franck 01/07/2014 19:29:29

    Ε, τότε είναι σαν να χάνεις 4 - 0, στο ημίχρονο.

 9. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 01/07/2014 12:20:21

  Επικοινωνιακο επιτελειο της ΝΔ!!! Οτι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας. Απάθεια , ασχετοσύνη, ζαμανφουτισμός, σε βαθμό που αν μη τι άλλο είναι περίεργος. Πόσα να είναι τα λεφτά άραγε? Σαμαρα ξύπναααα

 10. regeneration avatar
  regeneration 01/07/2014 12:43:43

  Και φυσικά με ευθύνη Σαμαρά όλα αυτά.

 11. NikosP avatar
  NikosP 01/07/2014 13:25:28

  Εαν ισχυουν αυτα που λετε τοτε ειναι σιγουρο οτι ο Σαμαρας εχει ριξει πετσετα. Οχι γιατι εχασε απο το ΣΥΡΙΖΑ αλλα γιατι δεν τον θελει πλεον ο Σοιμπλε οπως φανηκε στις σχετικές φωτογραφιες. Επίσης σημειο ειναι και η παραδοση της κυβερνησης στην "επικοινωνιακη" δεξια. Μυριζομαι οτι εξεταζουν δημιουργια νεας κυβερνησης με Αβραμοπουλο, Βενιζελο και καποιους απο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.

 12. Γιώργος avatar
  Γιώργος 01/07/2014 13:54:35

  Βάλτε και τον Φαήλο να κάνει το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ να τα βάζει ανοικτά με τον κόσμο του Ολυμπιακού ( παίρνοντας θέση υπέρ του Μιχαλολιάκου), ενώ οι του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ του Ολυμπιακού ( Λοβέρδος - Πάγκαλος κλπ) . Δεν εξετάζω επιχειρηματικά συμφέροντα κλπ εξετάζω ότι με τον Μόραλη ήταν εκτός από τις 3 οικογένειες των Προέδρων ( Νταϊφά - Κόκκαλη - Μαρινάκη) ήταν και το σύνολο των Βετεράνων του Ολυμπιακού , ο Αντώνης Νικοπολίδης κλπ και όλοι οι φανατικοί δεξιοί - Πασόκοι κλπ του Ολυμπιακού. Έτσι μαζί με τον Μιχαλολιάκο την πλήρωσε η ΝΔ και στις Ευρωεκλογές στον Πειραιά ( Α' και Β' Πειραιά ).Εάν βάλετε αυτά που έλεγε ο Μιχαλολιάκος σε όλη την προεκλογική περίοδο για βία και νοθεία ( σαχλαμάρες δηλαδή ....) έδεσε το γλυκό.Ο Φαήλος εάν ξαναβάλει υποψηφιότητα στη Β' Πειραιώς θα ψάχνεται....

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/07/2014 16:56:48

  Δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ ο αντίπαλος της ΝΔ.Ακόμη στο 2010 είσαστε. Ο Βενιζέλος είναι το φράγμα στον Σύριζα και γιαυτό του επιτίθεται με ιδιαίτερη μανία.Όσο αντέχει ο Σύριζα δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ όπως επιδιώκει.

 14. Αγρότης avatar
  Αγρότης 01/07/2014 18:12:35

  Το "επικοινωνιακό" δεν χρειαζόταν....το "ναυάγιο" έφτανε. Τέσσερα χρόνια σέρνεται η χώρα στις ορέξεις της τρόικας από τη μια - που εμείς την καλέσαμε βεβαίως- και στους λαικισμούς της αριστεράς πλευράς της συγκυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό στη μέση να προσπαθεί να κρατά ισορροπίες.Ισορροπία γιατί και για ποιόν; Χρόνος δεν υπάρχει ούτε για την κοινωνία λαικίζουσα ή μη, ούτε για αυτό το πολιτικό σύστημα που ενώ βρίσκεται σε ρόλο διαχειριστή βρίσκεται παράλληλα σε ένα διαρκή εμφύλιο για τα συμφέροντα των λίγων και μόνο. Όλα τα θετικά που γίνονται στον τόπο επισκιάζονται από μίζερες καταστάσεις και πρόσωπα του παρελθόντος. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό...

 15. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 01/07/2014 20:05:09

  Στο γενικό ισοζύγιο θετικών/αρνητικών πολιτικών αποφάσεων των τελευταίων δυο ετών, προκύπτει μήπως κάποια ουσιαστική θετική εικόνα που απλώς δεν περνάει σωστά στον κόσμο; Κανένα έργο δεν έχει γίνει πέρα από μια «σταθεροποίηση του ρυθμού κατρακύλας» ενώ το μοναδικό πολιτικό επιχείρημα που κρατάει ζωντανή τη συγκυβέρνηση είναι το πασίγνωστο και πολυφορεμένο «αν πέσουμε εμείς θα έρθουν οι χειρότεροι». Δεν πας πουθενά έτσι. Το επικοινωνιακό πρόβλημα είναι απόρροια ένδειας κυβερνητικού έργου και βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το πνεύμα των προεκλογικών δεσμεύσεων και μηνυμάτων. Όσες τρικλοποδιές κι αν σου βάζει το ΠαΣοΚ, όσο τροχοπέδη κι αν είναι η παρουσία του Βενιζέλου, αν υπήρχε η βούληση να υλοποιηθούν ορισμένα πράγματα αυτό θα είχε διαφανεί και ο κόσμος θα το αναγνώριζε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.