#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το εθνικό κράτος των Ελλήνων πρέπει να υπάρχει και μετά τις εκλογές!

(Αποφασίστε για μάς !)Τις προάλλες, με αφορμή δηλώσεις του Γάλλου σοσιαλιστή υποψηφίου, το «Έθνος» τού, πάντοτε κραταιού, εθνικού εργολάβου κ. Μπόμπολα, κυκλοφόρησε με πανηγυρικό πρωτοσέλιδο:  «Γκρεμίζει το «τείχος της Μέρκελ» ο Ολάντ» !

Την ίδια μέρα, ο έτερος κατά Καραμανλή «προστάτης» της κεντροαριστεράς υπερθεμάτισε: «Γαλλική Επανάσταση»!. Με υπότιτλο «Σχέδιο σωτηρίας (και) για την Ελλάδα» και σε έγχρωμο πλαίσιο τη δήλωση Ολάντ «Πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».

Οι πρωτοσέλιδες επιλογές πασχίζουν ματαίως να συναγωνιστούν σε δραματικότητα τον, επιπέδου Μινωτή, αντιγερμανισμό του αγαπητού Γιώργου Τράγκα.

Το σοβαρό όμως ζήτημα είναι ότι, στο βάθος, διαχέουν μια δηλητηριώδη για τη συγκυρία νοοτροπία : (Γάλλοι) Ψηφίστε για μάς !

 Δεν ερμηνεύουμε αυθαίρετα. Κοινωνήσαμε την πολιτική λογική που υποδηλώνουν οι πηχυαίοι τίτλοι.

Δυστυχώς, υπήρξαν όντως πολλοί που είπαν : «έλα μωρέ, θα καθαρίσουν και για μας οι Γάλλοι, θα ξεσφίξει λίγο τα λουριά η Μέρκελ».

Ήθελαν να αγνοούν την παροιμία «άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις να σε ξύσει άλλος».

Όπερ συμβαίνει στην περίπτωση. Διότι στο εσωτερικό του «Έθνους» διαβάζουμε ότι ο Ολάντ πρότεινε ευρωομόλογα αλλά «όχι για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος».

Μετάφραση : κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει τα χρέη μας.

Όπως κανένας δεν πρόκειται να πολεμήσει για μάς.

Όπως, επίσης, κανένας δεν πρόκειται να μάς ταΐσει.

Αυτές οι καταστροφικές αυταπάτες διαπότισαν τη συλλογική συνείδηση μετά το 1974.

Δηλωτικές παρακμής -η οποία κατά τον Κονδύλη άρχισε το 1922- τις ενδείξεις της οποίας το πολιτικό σύστημα σκουπίζει κάτω απ’ το χαλί.

Για να αναδειχθεί πόσο επικίνδυνο είναι να δημιουργείται, ηθελημένα ή αθέλητα, η εντύπωση ότι τα βάρη μας πιθανόν θα αποσείσει μια εκλογική αναμέτρηση στην αλλοδαπή, απαιτείται μια νοητή, ιστορική αλληλουχία.

Όταν ο Καραμανλής επέστρεψε το 1974, φοβούμενος Τουρκική επίθεση στην ελληνική επικράτεια και μη έχοντας εμπιστοσύνη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ζήτησε από τον Ζισκάρ ενίσχυση σε ενδεχόμενο ανάγκης. Επί κάποια χρόνια μετέπειτα, Γαλλικά μαχητικά βρισκόντουσαν σε επιφυλακή για να συνδράμουν αν εκδηλωνόταν τουρκική επεκτατικότητα. Η πληροφορία, απόρρητη φυσικά στην εποχή, δημοσιεύθηκε τη δεκαετία του 90, ενώ ο Καραμανλής βρισκόταν στη ζωή, χωρίς να διαψευσθεί.

Αλλά και η ένταξη στην ΕΕ, εκτός από προδικτατορικό πολιτικό όραμα και εθνικό ζητούμενο για τον Καραμανλή, επισπεύστηκε και για λόγους εθνικής ασφαλείας, όπως αυτή νοούταν από την πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας, αφού μόνη η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είχε αποδειχθεί ανεπαρκής.

Οι Τούρκοι δεν θα επιτεθούν σε ένα μέλος της ΕΕ – τότε ΕΟΚ.

Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα, που αφενός διαπαιδαγώγησε φοβικές όλες τις επόμενες γενιές Ελλήνων, αφετέρου διαμόρφωσε στρατηγικό δόγμα μη εμπλοκής που ακύρωσε ιστορικές ευκαιρίες αναχαίτισης του νεοοθωμανισμού.

Δεν φτάσαμε τυχαία στα Ίμια.Και στο «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Είχαν προηγηθεί δεκαετίες που η Ελλάδα εξέπεμπε «εμείς δεν πολεμάμε», ήτοι εμμέσως, προς αλλοδαπούς, «πολεμήστε για μάς».

Προς μεγάλη χαρά των, δυτικά και ανατολικά του Ρήνου, απογόνων του Καρλομάγνου. Οι οποίοι, διαπιστώνοντας την απροθυμία μας να υπερασπιστούμε μόνοι την εθνική επικράτεια, αφού προσβλέπαμε όχι στη στρατιωτική αλλά στην πολιτική αποτροπή ενός τουρκικού «μοιραίου» που εξασφάλιζε η συμμετοχή  στην ΕΕ, εξαργύρωσαν την εξασφάλιση μας αυτή με εξοπλιστικές παραγγελίες, ώστε με τη σειρά τους να εξασφαλίζουν οι ίδιοι την ευημερία που τους επιτρέπει να μας χλευάζουν.

Το «πολεμήστε για μάς» έχτισε την «Πτέρυγα Τσοχατζόπουλου» στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σημερινή δε έκφανσή του αποτελεί το ειδύλλιο με το Ισραήλ.

Ιστορικά αναμφισβήτητο, όταν ο άνθρωπος επιλύσει το βασικό πρόβλημα, την υπεράσπιση της ύπαρξής του από φυσικούς κινδύνους, στρέφεται στην ευζωία.

Με την βολική αυταπάτη ότι είχε εξασφαλιστεί από εξωτερικές επιβουλές, η χώρα, ένα κρίσιμο ποσοστό για την ακρίβεια, το έριξε στη ντόλτσε βίτα.

Εδώ, στο κάδρο κυριαρχεί ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ήταν ο απύθμενος αμοραλισμός του που προεξέτεινε το «πολεμήστε για μας» στο «δουλέψτε για μάς».

Χρησιμοποιώντας δανεικά δημιούργησε κομματικό κράτος-καθεστώς, εξαγοράζοντας την εξουσία για τον εαυτό του και τους αργόσχολους ακολούθους του.

Διασπαθίζοντας τα κοινοτικά κονδύλια, που προορίζονταν για να αντισταθμίσουν την αγεφύρωτη διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ της ελληνικής οικονομίας και των προηγμένων δυτικοευρωπαϊκών οικονομιών, εκμαύλισε έναν μέχρι τότε φιλόπονο, και σχετικά αυτάρκη, λαό.

Μην αντιτάξετε «και ο λαός ήθελε να εκμαυλιστεί». Οι μάζες ακολουθούν το πρότυπο που καθιερώνουν οι ηγεσίες.  Διέστρεψε έτσι, με τραγικές συνέπειες, τους Έλληνες σε «αυτοκρατορικούς πολίτες».

Όλες οι αυτοκρατορίες έτειναν στη φυγοπονία. Αντάλλασσαν την ισχύ τους με άκοπη εξασφάλιση του ευ ζην.

Για την ασφάλεια τους πολεμούσαν μισθοφόροι και για τη διατροφή τους δούλευαν υποτελείς.

Έτσι έκανε η Ρώμη, που στην ύστερη περίοδο στρατολογούσε Γότθους και με τον χρυσό των κατακτήσεων εισήγαγε σιτηρά από την Ισπανία και την Αφρική.

Έτσι κάνει η Αμερική, που χρησιμοποιεί την ισχύ που προσδίδει στο δολάριο η στρατιωτική υπεροπλία, για να καλύπτει με τις αποταμιεύσεις του υπολοίπου κόσμου τα ελλείμματά που δημιουργεί η καταναλωτική της κραιπάλη.

Όμως η Ρώμη είχε λεγεώνες και η Αμερική έχει αεροπλανοφόρα.

Η Ελλάδα διαθέτει υποβρύχια που γέρνουν. Προσεχώς και φρεγάτες στρατηγικού βάθους ικανές να πλήξουν το Ντιγιαρμπακίρ.

Αλλά αδυνατεί να υπερασπίσει το Φαρμακονήσι, να ελέγξει τα διάτρητα χερσαία σύνορά της από τις ορδές των λαθρομεταναστών και να χαστουκίσει το τουρκικό θράσος στη Θράκη.

Και έχει αυτάρκεια 32% σε σιτηρά, 39% σε όσπρια και 30% σε βόειο κρέας.

Αυτοκρατορικά χούγια, πραγματικότητα ψωροκώσταινας.

Κι έτσι φθάσαμε σε μια ανυποστήρικτη, συβαριτική μαλθακότητα.

Αυτή η ηθελημένη αποφυγή να ειδωθεί κατάματα η πραγματικότητα, γεννημένη από την προσωπική και κατ’ επέκταση τη συλλογική βολή, έκανε πιστευτό το «λεφτά υπάρχουν» και έφερε στην εξουσία έναν απίστευτο.

Και σήμερα, από το «πολεμήστε για μας» μέσω του «δουλέψτε για μας», προέκυψε λογικό απότοκο το «ψηφίστε για μας».

 Ο Σόρος βέβαια, απογοητεύοντας τους βαυκαλιζόμενους με αναβίωση του Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία, βάζει τα πράγματα στη θέση τους :  «Ό,τι και να γίνει στη Γαλλία, η Μέρκελ θα κάνει κουμάντο».

Ανεξάρτητα λοιπόν του αν, εφόσον τελικά εκλεγεί, ο Ολάντ αποδειχθεί ή όχι επικίνδυνος για την ΕΕ, η εκλογή του θα σηματοδοτεί πρωτίστως την επιθυμία της γαλλικής αστικής τάξης σε συμμαχία με τα μικρομεσαία στρώματα, να ανακόψουν, έστω εν μέρει, την ραγδαία μείωση της επιρροής της Γαλλίας στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο.

Οι Γάλλοι ψηφίζουν σκεπτόμενοι εθνικά. Αυτή ας είναι και η μόνη, καταλυτική επίδραση των Γαλλικών εκλογών στην Ελληνική εκλογική αναμέτρηση.

Οι εκλογές αποτελούν την υπέρτατη δημοσκόπηση. Ερμηνείες, κατόπιν, δίδονται διάφορες και από διάφορους.

Αλλά κάθε εκλογή στέλνει ένα μοναδικό, βαθύ μήνυμα, που πηγάζει από την συλλογική ανάγκη αυτοσυντήρησης και συμπυκνώνει τη θέληση του λαού στην ιστορική στιγμή.

Το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου οφείλει να είναι ένα : Το εθνικό κράτος των Ελλήνων πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, όσο πιο ισχυρό γίνεται, και να επιδιώκει αδιάκοπα τον έλεγχο ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ όλων των πλουτοπαραγωγικών του πηγών σε γη, υπέδαφος, θάλασσα, αέρα, με τελικό σκοπό την πλήρη εθνική ανεξαρτησία όπως την οραματίστηκαν οι προγονοί μας που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία.

Νεοφιλελεύθεροι κοασμοί για το τέλος της εθνικής κυριαρχίας, είτε προέρχονται από τζάνκις της ασύδοτης αγοράς είτε από ανερμάτιστους διεθνιστές, πρέπει να πάνε εκεί που ανήκουν. Στα σκουπίδια.

Εκτός αν καταφέρουν να μάς αποδείξουν πειστικά ότι το συνονθύλευμα πολυεθνικών και ΜΚΟ, που αντίστοιχα πατρονάρουν, μπορεί να υποκαταστήσει το εθνικό κράτος και την περιουσία του.

Η Χανσεατική Ένωση και η Λατινική Νομισματική Ένωση (1865-1927) τελικά διαλύθηκαν. Τα κράτη όμως συνεχίζουν.

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι αδήριτες.

Η ανιδιοτελής αλληλεγγύη, μάλλον όνειρο θερινής νυκτός.

Και η επιστροφή στην πολιτική των απολύτως κλειστών συνόρων ανέφικτη και ανεπιθύμητη.

Αλλά μόνο εάν προβάλλουμε ως ισχυρή, εθνική οντότητα θα έχουμε συμμετοχή στα τεκταινόμενα.

Είτε αυτά περιλαμβάνουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ.

Είτε μια σύμπραξη των Νοτίων για τροποποίηση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.

Είτε μια λύση που θα επιβληθεί από κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όμως ως εταίρος που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του, άρα μπορεί να είναι υπολογίσιμος, όχι ως η πρώτη αποικιοποιημένη χώρα στην Ευρώπη που κανείς δεν λαμβάνει υπόψη.

Οι εκλογές είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε να αποδείξουμε αυτοσεβασμό και να επιβάλλουμε σεβασμό.

Δεν είναι μυστικό, άσχετα αν ξεχάστηκε :Η πραγματική ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία αξιώνουν οικονομική αυτάρκεια και πολιτική αρετή.

 Και, για να σε ποδοπατήσουν πρέπει να βρίσκεσαι στο χώμα.

 Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 01/05/2012 13:19:18

  Το Εθνικό Κράτος, έτσι όπως ορίζεται από την εποχή της Βεστφαλίας, είναι σε σύγκρουση με το "όραμα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Μην ξεχνάμε γραφειοκράτες της ΕΕ όπως ο Σολάνα που αμφισβήτισαν την ύπαρξη εθνικών κρατών.
  Το ζήτημα του εθνικού κράτους είναι σημαντικό για τους Έλληνες. Η συνέχεια του όμως εντός της ΕΕ είναι αμφισβητούμενη καθώς ο σχεδιασμός της ΕΕ δεν περιλαμβάνει ύπαρξη εθνικών κρατών

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Orestios 01/05/2012 19:58:33

   Αγαπητέ Ορέστιε, δεν είναι έτσι. Η Ε.Ε. ήταν η συνεργασία των εθνών, όχι η εξάλειψή τους. Ο Σολάνα δεν είναι στοχαστής της Ε.Ε., ας πάμε στους ιδρυτές, ή ας θυμηθούμε τον Jacques Delors: το εθνικό κράτος είναι «αδιαπραγμάτευτο και αναντικατάστατο». Ή αυτό που είπε πιο πρόσφατα πως το δημοσιονομικό σύμφωνο είναι εργοστάσιο με αέρα.

   Η Ε.Ε. πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, κανείς δεν διαφωνεί νομίζω. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να οπισθοδρομούμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ victoria (true) 01/05/2012 23:06:08

    Είναι ευρέως γνωστές οι θέσεις του Σολάνα και των σημερινών ευρωπαίων γραφειοκρατών περί Εθνικών Κρατών, που δεν χρειάζονται τη στήριξη σου.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι απεχθάνονται τα Εθνικά Κράτη καθώς αποτελούν εμπόδιο στην επιθυμία τους για μια Ευρώπη χωρίς Εθνικές Κυβερνήσεις.
    Ήδη είναι μια πραγματικότητα αυτό. Η ευρωπαϊκή επιτροπή, ο πρόεδρας και η υπουργός εξωτερικών αποτελούν βήματα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος. Οι ίδιοι το αποκαλούν οικονομική διακυβέρνηση.
    Σε κάθε όμως περίπτωση, ποτέ στην ιστορία ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας και της κυριαρχίας σε μια τόσο μικρή ομάδα ανθρώπων, όπως αυτή της γαρφειοκρατικής δομής της ΕΕ, δεν αποτέλεσε παράγοντα προόδου. Αντιθέτως ήταν αντικειμενικό χαρακτηριστικό οπισθοδρόμησης.

 2. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 01/05/2012 14:15:19

  Επιτέλους, ένα σοβαρό άρθρο - και με εις βάθος ιστορική τεκμηρίωση - που βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την Ολαντ-μανία η οποία έχει καταλάβει τον πολιτικό μας κόσμο.
  Από την Πριγκίπισσα των Καρπαθίων, μέχρι Κεκαυμένο Αμαξά, από τον Συνταγματοχάφτη της Συμπρωτευούσης μέχρι τον Συριζαίο Λαδοπόντικα και από τον ΚαρατζαΦύρερ μέχρι τον Συλλέκτη Πασοκοαναξιοπαθούντων, δεν βλέπεις άλλο επιχείρημα μόλις η συζήτηση φθάνει στο "δια ταύτα", ήτοι πως θα αντιμετωπισθεί η ενδεχόμενη αποβολή της Ελλάδας από το €, παρά το ότι "αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη" με την ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ επίσης εκλογή Ολάντ.
  Και αγνοούν βεβαίως ότι ο Ολάντ εκλέγεται στην Γαλλία, από τους Γάλλους και για τους Γάλλους.
  Και παρά τις προεκλογικές του κορώνες, κάθε άλλο παρά κοιμάται και ξυπνά με την σκέψη της προς την Γραικία βοήθειας...

 3. Di.Ko. avatar
  Di.Ko. 01/05/2012 14:33:57

  "Με την βολική αυταπάτη ότι είχε εξασφαλιστεί από εξωτερικές επιβουλές, η χώρα, ένα κρίσιμο ποσοστό για την ακρίβεια, το έριξε στη ντόλτσε βίτα".
  Και φτάσαμε στην κατάσταση που οδήγησε τους Συβαρίτες (από την αρχαία ελληνική πόλη Σύβαρις της Κάτω Ιταλίας) το 510 π.Χ. στην καταστροφή. Τους αποτέλειωσαν οι Κροτωνιάτες.
  Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους όποιους ενδοιασμούς την Κυριακή και θα μαυρίσουμε μια και καλά όλους αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.
  Πολύ καλό το άρθρο!
  Di.Ko.

  • android.K. avatar
   android.K. @ Di.Ko. 01/05/2012 15:27:15

   εξαιρετικό άρθρο που σηματοδοτεί πιθανώς μία...
   total come back του Antinews?

 4. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/05/2012 15:34:52

  Χάρηκα πού διάβασα μιά ανάρτηση, όχι πανηγυρική ή επιμνημόσυνη, πιθανώς μελαγχολική γιά τόν κοινό νού, στήν ουσία της όμως καίρια διεγερτική γιά ορθολογικά σκεπτόμενους.
  Προφήτη. Πάντα ερέθιζαν οι αναρτήσεις σου τόν παλιακό νού μου. Λίγη υγρασία στήν προεκλογική ξηρασία κάνει πάντα καλό.

 5. airman avatar
  airman 01/05/2012 15:49:43

  ''Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
  Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.
  Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
  Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
  Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
  Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
  Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
  Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.''
  (Χαλίλ Γκιμπράν ''Ο Κήπος του Προφήτη'')
  Πόσοι άραγε μέσα στην αγανάκτηση, το θυμό, την οργή (που οφείλονται πρώτιστα στον εμπαιγμό και στην αδικία και δευτερευόντος στη δυσπραγία) μπορούν να αναλογιστούν και να συνειδητοποιήσουν τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση;
  Όσο περισσότεροι είναι αυτοί, τόσο καλύτερα για το αύριο όλων των Ελλήνων. Ακόμα και ο απλός προβληματισμός είναι κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
  Όλοι είμαστε ίσοι πίσω από το παραβάν (δυστυχώς ίσως μόνο εκεί και στα κοιμητήρια ισχύει αυτό). Μετά την καταμέτρηση ''βαρύτερες'' αποδεικνύονται οι ψήφοι της πλειοψηφίας.
  Η δύσκολη συγκυρία για τον τόπο επιβάλει να ''ζυγίσουμε'' την ψήφο μας πριν την κάλπη πολύ καλά. Να κάνουμε την επιλογή μας με όσο το δυνατό περισσότερη σύνεση. Με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Με την έννοια στα παιδιά και στους νέους.
  Ας μιλήσουμε σε όσους βλέπουμε προβληματισμένους αλλά περισσότερο σε όσους βλέπουμε οργισμένους. Με λόγια και παραδείγματα απλά, καθημερινά.
  Από τη δουλειά, την αγορά, τον περίγυρο.
  Θα είναι επιτυχία εάν το Σάββατο το βράδυ ''συμβουλευτούν το μαξιλάρι τους'' πριν καταλήξουν στην τελική επιλογή τους.

 6. arslonga avatar
  arslonga 01/05/2012 16:03:56

  Επιτέλους να ακουστεί δυνατά: στις σοβαρές χώρες ψηφίζουν με κριτήρια εθνικού συμφέροντος και καμμία ευρωπαϊκή χώρα η πολιτική δύναμη δεν έχει σκοπό να παίξει το ρόλο των παπανδρέου για να συνεχίσουνε οι πασοκογενείς στην Ελλάδα την κραιπάλη.

  Η Ελλάδα την Κυριακή ψηφίζει σε πρόωρες εκλογές. Το παιδί του Αντρίκου τα έκανε όλα λιώμα, όπως ήταν απολύτως σίγουρο και αναμενόμενο. Αυτός τώρα κάπου κάνει κανό και μεις τρέχουμε να μαζέψουμε τα σπασμένα.

  Από το χάος που άφησε αναδύονται διάφορες ισοδύναμες αυτού δυνάμεις, ισοδύναμες είτε στον λαϊκισμό είτε στην ανοησία είτε στη σκοπιμότητα.

  Τα αποτελέσματα των εκλογών θα δώσουν σαφή ένδειξη για το μέτρο των δυνατοτήτων μας να τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε από τα Μνημόνια, να αρχίσουμε να βγαίνουμε από την πολύπλευρη υπανάπτυξη, να συγκροτήσουμε επιτέλους κράτος, να διαμορφώσουμε εθνική συνείδηση και ατομικό ήθος.

  Την Κυριακή δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια λάθους και απατηλών εντυπώσεων. Ο Σαμαράς έκανε , στο μέτρο του δυνατού, ό,τι μπορούσε. Τώρα εμείς αποφασίζουμε.

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/05/2012 16:37:12

  Η Χανσεατική Ένωση και η Λατινική Νομισματική Ένωση (1865-1927) τελικά διαλύθηκαν...οι ΗΠΑ όμως όχι αγαπητέ προφήτη αν και προσπάθησαν 4 χρόνια και όχι για τους σκλάβους όπως μας παραμυθιάζουν.

  Ένα εξαιρετικό άρθρο φίλε (ευελπιστώ (;) για συνέχεια) που θα έπρεπε να είναι η βάση της αφετηρίας για το τι θέλουμε αντί για το ποιο κόμμα θα νικήσει την Κυριακή.
  Το διακύβευμα δεν είναι το Μνημόνιο ή το € vs Δραχμή, αλλά επιλογές συνέπειες και στόχος.

  Μια μικρή προσωπική ένσταση μόνο η ΕΕ δεν απειλεί το έθνος ως οντότητα και για να έχουμε αναλογίες η ...Φιλανδία το αποδεικνύει, οι επιλογές λοιπόν είναι:

  -η ΕΕ ...κράτος;
  -η ΕΕ νομισματική ένωση
  -η θέση μας απέναντι στην ΕΕ και στις επιλογές της.

  Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μπορεί να ταλανίζεται πχ από το € ως σκληρό νόμισμα με την Δραχμή όμως πτώχευσε 5 φορές ή ήταν το ισχυρότερο Κράτος των Βαλκανίων (δεν υπολογίζω την Ρουμανία) και μέλος της ...Αντατ και ακολούθησε το 1922....
  Οι επιλογές και οι ενέργειες λοιπόν καθορίζουν το αποτέλεσμα της επίτευξης των στρατηγικών στόχων και όχι οι μπαμπούλες.

  Γιατί για να σε ποδοπατήσουν δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι αλλά αν τους αφήνεις.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Ο Ιθαγενής 01/05/2012 16:55:33

   αν είσαι όμως στο χώμα, δεν διαθέτεις και πολλές αντιστάσεις, όσο και αν το θέλεις, όσο και αν προσπαθήσεις!

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Heaven 01/05/2012 17:25:40

    Πόσες φορές σηκωθήκαμε από το χώμα;
    Η ιστορία είναι γεμάτη...γιατί δεν υπάρχει δεν μπορώ μόνο δεν θέλω.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Ο Ιθαγενής 01/05/2012 18:33:56

     Προφήτη, θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο σου! Είναι εμπνευσμένο, απίστευτα τεκμηριωμένο, πολυσχιδές και καλοδουλεμένο!
     Προφανώς χρειάστηκε πολύ δουλειά και σ' ευχαριστούμε !

 8. babayaro avatar
  babayaro 01/05/2012 18:37:28

  Τεραστιο αρθρο!
  Ποιος θα εγγυηθει τα συνορα σου,αν εσυ δεν πολεμας?
  Ποιος θα εγγυηθει την συνταξη σου,αν δεν κανεις παιδια?
  Ποιος θα εγγυηθει το εισοδημα σου,αν εσυ δεν παραγεις τιποτα?
  Για τον κακομαθημενο λαο της μεταπολιτευσης,ηρθε η ωρα της ενηλικιωσης.
  Ας παψουμε να κρυβομαστε στα φουστανια της Ε.Ε,των αμερικανων,εσχατως των ισραηλινων και να αναλαβουμε τις ευθυνες μας,σαν ωριμοι πολιτες αυτου του κρατους.
  Η ανεξαρτησια δεν χαριζεται.Κερδιζεται!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ babayaro 01/05/2012 19:24:43

   Ναι...αλλά η χώρα που είμαστε σήμερα εδαφικά μέσα από συμμαχίες δημιουργήθηκε: Α & Β Βαλκανικοί πόλεμοι, Αντατ, Σύμμαχοι.
   Η ανεξαρτησία μετά από δύο εμφύλιους με μια ναυμαχία και μερικές χιλιάδες Γάλλους εδραιώθηκε καθώς ο Γέρος μια δράκα ανθρώπων είχε συνοδοιπόρους στη Φωτιά και το Τσεκούρι.
   Δεν μας φταίει κανένας λοιπόν παρά οι επιλογές μας.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/05/2012 19:00:01

  Kαλο αρθρο αλλα δεν μας λεει τι θα ψηφισουμε.Θεωρω οτι ο Προφητης με βαση αυτα που εχει γραψει θα επρεπε να ειναι σαμαρικος.Δεν το ξερω ομως.
  Εαν επαψε να ειναι μονο και μονο επειδη υπεγραψε το μνημονιο 2 αυτο ειναι αναξιο για τη σκεψη του και τη θεωρηση του.Οταν σου προτεινουν να διαγραψουν 100 δις χρεος με τη συναινεση ολου του πλανητη δεν κολλας ζητωντας να το διαγραψουν ολο.Παιρνεις αυτο που σου δινουν και πας πιο περα.
  Επισης ναι μεν δεν πρεπει να βασιζεσαι στις συμμαχιες αποκλειστικα αλλα και οι συμμαχιες χρειαζονται φθανει να μην επαναπαυεσαι εξ αυτου.

 10. βαγόνι avatar
  βαγόνι 01/05/2012 19:41:39

  Το άρθρο είναι δημιουργικό, ακόμη και στα σημεία που διαφωνώ.
  Κάποιες αναγνώσεις των εσωτερικών "πρωταιτίων" τις διαβάζω ως
  εμβόλιμα επικαιρικά σημεία και τις αντιπαρέρχομαι.
  Θα πέφταμε σε βαρειά θεωρία άν επιχειρούσαμε να προσεγγίσουμε τα
  όρια του σύγχρονου εθνικού κράτους και των ευρύτερων συσπειρώσεων
  που,εκ των πραγμάτων,εντάσσεται. Στην περίπτωση μας παραμένουν
  αναπάντητα ερωτήματα, που είναι, όμως, καθοριστικά:
  - Μπορεί το σύγχρονο ελληνικό κράτος να κινητοποιήσει τις όποιες
  δυνάμεις διαθέτει στην οικουμένη, αναγνωρίζοντας ότι ένα έθνος
  υπάρχει πέραν των συνόρων και τις επικράτειας του; Αναλογίζομαι,
  όχι χωρίς ένα αίσθημα θλιψης,το "χαμένο κέντρο" του Ζήσιμου
  Λορεντζάτου.
  - Μπορούμε να βρούμε μιά ισορροπία της Ελλάδας στα Βαλκάνια, στη
  Μεσόγειο, στην Ευρώπη ; Οι παραδοσιακές ταυτότητες και οι αυτονόητες
  γειτνιάσεις δεν εξετάστηκαν στο ελάχιστο, απο την ένταξη μας στην τότε
  ΕΟΚ και εντεύθεν.
  - Υπάρχει ακόμη χρόνος για την ανασύσταση του αγροτικού και του
  περιφερειακού χώρου απέναντι σε δύο πόλεις που συγκεντρώνουν τα
  3/5 του πληθυσμού; Η ανθρωπογεωγραφία και η κατανομή του
  πληθυσμού της χώρας παραμένουν ακατανόητες.
  - Μπορεί, έστω και τόσο αργά, να προκύψει ένας διάλογος ανάμεσα στην
  νεοελληνική παράδοση και τον δυτικό διαφωτισμό, ώστε να μήν
  στιματίζει την καθημερινή ζωή μιά τόσο χυδαία κουλτούρα ερζάτς;
  Υπάρχουν και άλλα πολλά τεχνικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν
  αλλά άς απασχολήσουν αρμοδιότερους....ξέρω πως ανάλογα ερωτήματα
  μοιάζουν πολυτελή σ'αυτή τη συγκυρία, έχει όμως σηκωθεί τόση
  προεκλογική σκόνη που-παρά την προβαλλόμενη "κρισιμότητα" της δεν με
  αφορά, καθώς μεγαλώνω...επικίνδυνα.
  Είχα πολύ καιρό να γράψω και ομολογώ πώς το come back του Προφήτη
  ήταν μια καλή αφορμή. Χαιρετώ.

 11. Pluto avatar
  Pluto 01/05/2012 19:53:11

  Ηρεμείστε,οσονούπω αναλαμβάνει ο Generalissimo Αβραμόπουλος να υπερασπισθεί το εθνικό κράτος των Ελλήνων, την ΑΟΖ καί ό,τι άλλο! Καί με πιστοποιητικό ISO 9000,λαοπρόβλητος γαρ...

 12. Aris. A avatar
  Aris. A 01/05/2012 20:06:57

  Προφήτη καλό μήνα.

  Η ανάταξη του έθνους θα ξεκινήσει όταν μπουν στο περιθώριο οι μισθοδοτούμενοι της Siemens, HDW, ξένων πρεσβειών κλπ.

  Ηδη σε αυτές τις εκλογές ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε την εξόδιο ακολουθία του Πασόκ ΑΕ και του αγαπημένου της διαπλοκής.

  Ελπίζουμε στο πρόσωπο του Βενιζέλου να υποστεί στρατηγικό πλήγμα ο ορισμός του πολιτικού ραγιά απέναντι στα διαπλεκόμενα.

  Η τρίτη θέση του Πασόκ σε αυτές τις εκλογές μαζί με τα ξυνισμένα μούτρα το βράδυ των εκλογών των δημοσιογράφων- αβανταδόρων της συμμορίας θα είναι η αρχή της μεγάλης πορείας του Εθνους προς την ανασύνθεση.

  Ηδη οι προαγωγοί της χώρας αδυνατούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις.

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/05/2012 20:09:59

  Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις...

  ===

  «Πόντιος Πιλάτος» η Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις

  Λέξη για τις έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυπριακής ΑΟΖ

  01/05/2012

  Ούτε καν έδωσε σημασία η Κομισιόν ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μάλιστα χώρες στο σκληρό πυρήνα της. Ούτε καν έλαβε υπόψη ότι την 1η Ιουλίου η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ούτε καν έδωσε σημασία στις τουρκικές προκλήσεις για πετρελαϊκές έρευνες από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και άλλες έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ούτε τέλος ανέφερε το παραμικρό για παραβίαση των διεθνών κανόνων και του δικαίου της θάλασσας εκ μέρους της Τουρκίας.

  Στις τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες κατήγγειλαν τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία η Κομισιόν θέλησε (για άλλη μία φορά) να παίξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ή μάλλον να κρατήσει (όταν βλέπει τα δύσκολα) πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε χώρες μέλη της και σε χώρα που επιδιώκει την ένταξη.

  Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τη διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι η «Κομισιόν καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από την Κύπρο». Αυτή την απάντηση έδωσε όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει άδειες πετρελαϊκής έρευνας, μεταξύ Ρόδου και νοτιοδυτικής Κύπρου, εντός της ΑΟΖ Κύπρου.

  Ούτε είδε ούτε αντιλήφθηκε τίποτα η Κομισιόν, μη θέλοντας προφανώς να δυσαρεστήσει την Τουρκία, η οποία σαφώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το σημαντικότερο επιχειρεί με διάφορες ενέργειες να ακυρώσει την ΑΟΖ Κύπρου, την οποία δεν αναγνωρίζει.

  Θέλοντας να αποφύγει την ουσία του θέματος που είναι οι τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φούλεν (απαντώντας σε ερωτήσεις Κυπρίων δημοσιογράφων) είπε αόριστα πράγματα και το μόνο που επισήμανε ήταν ότι «όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης του Κυπριακού. Μια συνολική διευθέτηση παραμένει ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος να επιτύχουμε ότι όλοι οι Κύπριοι θα επωφεληθούν από τους φυσικούς πόρους_ κάτω από συμφωνημένο πλαίσιο μιας ενωμένης Κύπρου».

  Στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν αναμένονται αντιδράσεις από τη Λευκωσία, ενώ ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας επανέλαβε την άποψή του ότι «η ανεύρεση και πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να ζημιώσει τίποτα του Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».

  h++p://www.tovima.gr/politics/article/?aid=455539

 14. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 01/05/2012 20:28:20

  Πρόταση : Το Άρθρο με τα σχόλια των αναγνωστών του antinews , καλό θα είναι να προωθηθεί σε φίλους & γνωστούς με κάθε τρόπο . Είναι από τα καλύτερα και δίνει το έναυσμα για δημιουργική συζήτηση .

 15. Οπισθέλκουσα avatar
  Οπισθέλκουσα 01/05/2012 20:32:54

  Μιά σελίδα με θετικό και μη στρουθοκαμηλικό προβληματισμό γιά το αύριο.... ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

 16. victoria (true) avatar
  victoria (true) 01/05/2012 20:34:51

  Προφήτη μας, πάντα δίνεις τροφή για σκέψη.

  Όμως το να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και μάλιστα με νύχια και με δόντια, δεν θεωρώ πως αποκλείει συνεργασίες, ούτε συμμαχίες βέβαια.

  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέδειξε διορατικότητα ως προς τη συμμετοχή μας στην πιο πολιτισμένη ένωση προηγμένων κρατών του πλανήτη. Ήταν στο δικό μας χέρι, εν πολλοίς, αν αυτό θα το αξιοποιούσαμε πλήρως για τα συμφέροντά μας, ή όχι... Και δεν θεωρώ πως το έκανε γιατί ...βαριόταν να κάνει πόλεμο και ήθελε να καθαρίσουν οι Ευρωπαίοι για λογαριασμό μας.

  Κανείς δεν χαίρεται για τη σημερινή κατάσταση. Αλλά προσωπικά θεωρώ το πλέον εθνικά υπερήφανο να γίνει μια εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και ριζική κάθαρση θεσμών, κοινωνίας και νοοτροπίας ώστε να αποκτήσουμε μια περήφανη θέση στο διεθνές γίγνεσθαι, να γίνουμε μια σοβαρή χώρα. Για εμάς, πρώτα από όλα.
  Το να είμαστε μέσα στην ΕΕ, δεν αποτελεί λόγο για να μην επιτευχθεί αυτό. Αν θα είμαστε έξω, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια και σχεδόν μάταιη. Στις 6 Μαϊου προφανώς ψηφίζουμε για την εθνική μας κυριαρχία. Για μια Ελλάδα σύγχρονη, όχι υποτελή, όχι χαβούζα της 'παγκοσμιοποίησης', ούτε απομονωμένη από τον κόσμο.

 17. juliet avatar
  juliet 01/05/2012 20:55:00

  Προφήτη ,ευχαριστούμε .
  Με τίμια σκέψη ,χωρίς δημαγωγίες αγγίζεις το πρόβλημα του αύριου ,παρέχοντάς μας τον κρίσιμο στοχασμό σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο.Και βέβαια ,δούλεψες πολύ για την πλήρη απεικόνιση των μαρτυριών και των γεγονότων.

 18. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 01/05/2012 21:09:19

  Φίλε Προφήτη, επί της ουσίας, στην Γαλλία ψηφίζουν για εμάς, όπως ψηφίζουν και στην Γερμανία, διότι εκεί μαγειρεύουν και ψηφίσουν τους νόμους για εμάς πριν από εμάς και μας τους πλασάρουν στο στυλ «πάρτε τους ως έχουν ή καθόλου». Κι εμείς τους παίρνουμε ως έχουν.
  Τα χρέη μας κανένας άλλος δεν πρόκειται να τα πληρώσει, αλλά όποτε θελήσουν, τα κουρεύουν.
  Τόσα χρόνια, έρχονταν τα μετρητά και κάναμε τα κορόιδα, τώρα μόλις κόπηκαν, σκούζουμε.
  «Και, για να σε ποδοπατήσουν πρέπει να βρίσκεσαι στο χώμα.»
  Ακριβώς, βρίσκουν και τα κάνουν.

  • juliet avatar
   juliet @ dikefalosaitos 01/05/2012 21:15:42

   dikefalosaite,
   καλό μήνα ,κάνε το κόπο και μες στο χθεσινό άρθρο του Δαναού,ευχαριστώ.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ juliet 01/05/2012 21:26:56

    Καλό μήνα, για τον Αντίθεσις εννοείς; ή κάτι άλλο.
    Αν εννοείς τον πρώτο, τα παράπονα στο antinews, που δεν εγκαλεί τα στελέχη του, να του βρουν λύση, για το πως θα κάνει sex με την σύζυγό του όταν αυτή πεθάνει.
    Εάν εννοείς κάτι άλλο, δώσε διευκρίνιση.

 19. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/05/2012 22:12:23

  Για μια ακόμη φορά Προφήτη ''έγραψες'', κυριολεκτικά και μεταφορικά..

 20. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/05/2012 23:03:43

  ''Καί,γιά νά σέ ποδοπατήσουν πρέπει νά βρίσκεσαι στό χῶμα''
  Τί σοφό ἐπιστέγασμα μιᾶς τόσο ἐμπεριστατωμένης ἐργασίας!
  Σοφό καί καταθλιπτικό συμπέρασμα συνάμα...
  Καταθλιπτικό,γιατί μᾶς ὑπενθυμίζει ὃτι τόσα χρόνια κυλιόμασταν στά χώματα,στίς λάσπες μόνοι μας,χωρίς νά μᾶς σπρώξει κανείς...,καί τώρα πού εἲπαμε νά σηκωθοῦμε,δέν μᾶς ἀφήνουν,μᾶς δίνουν τό χέρι γιά νά μᾶς ρίξουν πάλι πίσω...Καί,ἀκόμη χειρότερα,δέν ξεχωρίζουμε πιό χέρι ἀπλώνεται πού θέλει στ' ἀλήθεια νά μᾶς τραβήξει...

 21. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 01/05/2012 23:14:40

  Το εθνικό μας κράτος για να υπάρξει χρειάζεται εθνική στρατηγική και συμμάχους. Αυτά δε γίνονται ερήμην των επικρατουσών γεωπολιτικών παραμέτρων, με πλησμονή ιδεολογικών αταβισμών και με την καλλιέργεια ατροφικών εθνικών μύθων. Η πολιτική τάξη μετά το 22 - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - δεν μπόρεσε να διομορφώσει εθνική στρατηγική ούτε να επιτύχει δυναμικές συμμαχίες. Στις κρίσιμες στιγμές (Κύπρος, Χρεωκοπία) βρέθηκε τελείως απομονωμένη και το πλήρωσε.

  Προφήτη, τα σέβη μου.

 22. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 01/05/2012 23:35:03

  Το εθνικό κράτος απαιτεί εθνική παιδεία, εθνικό στρατό, εθνικές υποδομές, εθνικό πλούτο, εθνική πολιτική και τέλος, εθνικούς ηγέτες, αυτούς που κάποτε ονομάζαμε Εθνάρχες.

  Φίλε Προφήτη, η συγγραφική σου πένα είναι ξυράφι που σφάζει μεν χωρίς πόνο, αλλά όταν κοιτάγεσαι, διαπιστώνεις ότι σου έχει ανοίξει πληγές που τρέχουν πολύ αίμα...

  Τα σέβη μου.

 23. franc avatar
  franc 01/05/2012 23:36:54

  Προφήτη, καλή η θεωρία, καλά και τα Εθνικά κράτη κάποτε...
  H πρώτη αναγκαία και ικανη συνθήκη ύπαρξης Εθνικού κράτους είναι η ύπαρξη ισχυρής εθνικής οικονομίας (επιπέδου τουλάχιστον G20)με εθνικό νόμισμα, που απωλέσαμε προ πολλού.
  Δεύτερη, η ύπαρξη Εθνικής Αμυνας με βασικό δεδομένο την ύπαρξη πυρηνικού, έστω και μικρού οπλοστασίου με αποκλειστικά Εθνικό χειριστήριο.
  Ακόμα κι αν αγοράσουμε τα μισά όπλα του Αμερικανικού στρατού θα μας είναι άχρηστα αφου μέσω ενός AWACS , αυτοί τα θέτουν σε λειτουργία ή τα σταματούν κατα βούληση, όπως το βράδυ στα Ιμια.
  Tρίτη, η αυτάρκεια σε ενέργεια.
  Με άλλα λόγια στο σημερινό κόσμο για να έχεις Πραγματικό Εθνικό κράτος πρέπει να είσαι στο G10 ή τουλάχιστο στο G20. Tα υπόλοιπα κράτη της γης σήμερα είναι μόνο κατ' επίφασιν Εθνικά. Στην μεγάλη πλειοψηφία ανήκουμε και εμείς. Ευτυχώς να λές που είμαστε πάνω απ' το μέσο όρο...
  Τα ευτυχέστερα κράτη όμως δεν είναι τα Εθνικά. Είναι οι φορολογικοί παράδεισοι. Ο Κώστας Ροδινός το είχε εντοπίσει πολύ νωρίς σ' αυτό το Site και ήταν η σοβαρώτερη πρόταση απ' όσες έχω ακούσει μέχρι σήμερα, που είναι εφικτό να μας εντάξει τουλάχιστον στα Ευτυχή κράτη αφού ούτως ή άλλως στα Εθνικά δεν θα μπούμε ποτέ. Μην ξεχνάς επίσης οτι η μισή παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στα οπλα και τα ναρκωτικά . Πάνω απο τους μισούς κυβερνήτες κρατών είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το κύκλωμα και όλο το κύλωμα της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα στηρίζεται στο δίκτυο των κρατών-φορολογικών παραδείσων με επίκεντρο το city του Λονδίνου και τις Μπαχάμες και το Μαιάμι των HΠΑ. Βεβαίως υπάρχουν και ευτυχισμένοι τσιγγάνοι όπως και αυτάρκεις μοναχοί στο Αγιον Ορος πχ....

 24. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 02/05/2012 00:56:46

  Άρτια η ανάλυσή σου Προφήτη, ολική επαναφορά ικανών σχολιαστών.
  Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ κι η συζήτηση μόνο παραγωγική μπορεί να χαρακτηριστεί.

 25. κατερίνα avatar
  κατερίνα 02/05/2012 15:02:54

  Προφήτη ευχαριστούμε.
  Γράφε συχνότερα.

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/05/2012 15:44:41

  Όντως δημιουργικό άρθρο. Και ο Προφήτης αξίζει πολλές ευχαριστίες, κυρίως επειδή ερεθίζει τη σκέψη μας. Ωστόσο:
  1. Η οικονομική αυτάρκεια, αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει "εθνική ανεξαρτησία" με τον τρόπο που ακούγαμε να επαγγέλεται γύρω στο 1980, είναι στον κόσμο αυτό ανέφικτη. Εκτός άν πρόκειται για τη Β. Κορέα.
  2. Η ίδια η επαγγελία του 1980 (θυμηθήτε τον ΑΓΠ) ήταν όχημα πορείας προς την εξουσία και όχι αυταπάτη όσων την επαγγέλλονταν. Ήταν όμως αυταπάτη πολλών που πίστεψαν σ' αυτήν.
  3. Την «Πτέρυγα Τσοχατζόπουλου» δεν την έκτισε το «πολεμήστε για μάς», αλλά η αυταπάτη (που και αυτή, δεν ήταν τόσο αυταπάτη, αλλά business) της υπεροπλίας ή έστω ισο-οπλίας σε hardware. Η ισχυρή ασπίδα της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η συμμετοχή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
  5. Φυσικά κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει τα χρέη μας, κανένας δεν πρόκειται να πολεμήσει για μάς, κανένας δεν πρόκειται να μάς ταΐσει. Το θέμα είναι να μάθουμε να φτιάχνουμε το φαγητό μας, να βρούμε τον τρόπο να πληρώνουμε για τις ανάγκες μας (τωρινές και παρελθούσες) και να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας πώς γίνονται οι πόλεμοι σήμερα, στα δικά μας μέρη.
  6. Ως κατακλείδα: Τα εθνικά κράτη δεν είναι πιά νησιά στον ωκεανό, ούτε οάσεις στην έρημο. Κόμβοι είναι. Κόμβοι σ' ένα δίχτυ παγκόσμιο, αλλού πυκνό, αλλού πιό αραιό. Κόμβοι μεγάλοι και μικροί, κόμβοι δυνατοί, ανθεκτικοί και κόμβοι λιγότερο δυνατοί. Άν σπάσει ο διπλανός κόμβος, κινδυνεύει και ο δικός μας. Άν δυναμώσει ο διπλανός μεγάλος κόμβος δυναμώνοντας και τα συνδετικά σχοινιά, αποκτά πλεονέκτημα και ο δικός μας. Άν η Γαλλία δυναμώσει με τον Ολάντ (ή αύριο η Γερμανία με τον Γκάμπριελ) και επισκευάσει τα φθαρμένα και κακοπαθημένα Ευρωπαικά συνδετικά σχοινιά, αυτό θα είναι καλό και για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία.
  Δες την μικρή Ελβετία. Εδώ και αιώνες, πολύ πριν γίνει τραπεζικός παράδεισος, είναι το πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα ευφυούς δικτύωσης και εξισορρόπησης εν μέσω μεγάλων εθνών αυτοκρατοριών. Χωρίς να πέφτει ντουφεκιά. Μόνο ο Ναπολέων την κυρίευσε, με πολιτικό τρόπο, πάλι χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά.
  Η εξουσία ΔΕΝ βγαίνει από την κάννη του όπλου. Ο Μάο είχε άδικο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.