13/08/2009 22:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δικομματικό πάρτυ μιζών της Siemens για το C4IΦωτιές σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ άναψε η ομολογία του Μιχάλη Χριστοφοράκου ότι χρηματοδότησε τα δύο μεγάλα κόμματα με στόχο να διασφαλισθούν τα συμφέροντα της εταιρείας σχετικά με το πρόγραμμα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4Ι).

Το θέμα θα επικρατεί για καιρό στην επικαιρότητα και θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να αναφερθούμε σε όλες τις πλευρές του. Προς το παρόν επισημαίνουμε ότι μέσω της ….«θεσμοποίησης» του λαδώματος οι αρχιτέκτονες της συγκάλυψης καταφέρνουν προς το παρόν να απομακρύνονται τα  φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς αυτουργούς της υπόθεσης C4Ι.

Είδατε να γράφει κανείς αυτές τις ημέρες για τον κ. Τρεπεκλή, τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας του C4Ι στην Ελλάδα και στενό φίλο της οικογένειας Παπανδρέου; Δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλοι ξέχασαν ξαφνικά τις οικοσκευές και τα τιμολόγια, τα γαμήλια πάρτυ, τις δεξιώσεις και τα ταξιδάκια με την Μήζενς;

Όλοι όμως ξέρουν ότι τα κόμματα εισέπρατταν χορηγίες, το «κάτι τις τους» για να δικαιολογούν κι αυτά την ύπαρξή τους. Τα χοντρά χαρτιά πήγαιναν στα πρόσωπα, τους πολιτικούς φίλους του κ. Χριστοφοράκου που φροντίζει τώρα να τους καλύψει και να τους προειδοποιήσει ταυτόχρονα.

Είναι χρήσιμο λοιπόν για την συνέχεια του …αναγνώσματος «Μήζενς» να θυμηθούμε τα σημαντικότερα από τα δημοσιεύματα του www.antinews.gr για το C4I και τους πρωταγωνιστές του από αμφότερες τις πλευρές του δικομματισμού.

  Τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και το C4Ι – 1. Οι «πράσινοι»

 Τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και το C4Ι -2. Οι «γαλάζιοι»

 Τι δουλειά είχε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ με το C4I;

 Τρεπεκλής, ο φίλος του Γιώργου, που εκπροσωπούσε την SAIC

 Ποια είναι η μεγάλη αλήθεια πίσω από την Siemens και το C4I;

 Οι υποκλοπές έγιναν μέσω του C4I;

 Όπλα στην Καμπούλ, θάνατος στην Αλβανία, λεφτά στην Αθήνα

 Γιατί θάφτηκε η κατάθεση Μαρκογιαννάκη για το C4I;

 Τελικά δούλεψε, ή δεν δούλεψε το C4Ι;

 Ένας ενδιαφέρων γάμος στην Ευρυτανία και ο κ. Χριστοφοράκος

 Η αλήθεια για το C4I και τη ΝΔ

 Ποιοι μοιράστηκαν τα 6,5 εκατ. για το C4I;

 Ο Ρόκο, ο Άλεξ και ο Μαντέλης

 Έφοδος στο γραφείο Τρεπεκλή για το C4I

 Πέταξε το μπαλάκι στο ΚΥΣΕΑ εποχής Σημίτη

 Αυτοδημιούργητοι μιζαδόροι και εκδοτικές λάντζες

 Ποια είναι η «Λαϊκή Θέληση»;

 Τα πραγματικά ερωτήματα της υπόθεσης Τρεπεκλή – C4I

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Juan avatar
  Juan 13/08/2009 23:21:36

  Μόνο... τη Δάφνη του Σημίτη δεν έχει μπλέξει ο Χριστοφοράκος στις μίζες

  Ο πρώην καταλληλότερος τι λέει;

  Που είναι ρε παιδιά ο Σημίτης; Θα πει επιτέλους κάτι για το σκάνδαλο της «Siemens»; Μόνο... τη Δάφνη δεν έχει μπλέξει ο Χριστοφοράκος στις μίζες που έδινε στο Κίνημα, επί ημερών του πάλαι ποτέ καταλληλότερου.
  Ο Μαντέλης, ο Βερελής, ο Τσουκάτος, ο Γείτονας, ο Γιάννος, ο Χρυσοχοϊδης, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται τα σχετικά ρεπορτάζ, ήταν όλοι τους πολιτικά παιδιά του «Κινέζου». Και εκείνος, επιβεβαιώνοντας το ομώνυμο παρατσούκλι του, κάνει τον Κινέζο.
  Δεν λέει κουβέντα για το σκάνδαλο των σκανδάλων.
  Μεταξύ μας, και τι να πει. Μήπως επί ημερών του ξεκίνησε η χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τη «Siemens»;
  Ας είμαστε σοβαροί.
  Τόσες απευθείας αναθέσεις έκανε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1993 και μετά. Ξέρει ο Γιώργος. Ας μας πει τουλάχιστον εκείνος.

 2. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 14/08/2009 00:11:39

  Είστε όπως πάντα καχύποπτοι. Είναι όμως αλήθεια ότι είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση όπου ακούγονται ονόματα πολιτικών που πήραν χρήματα και υπάρχει σε εξέλιξη μια δικαστική διαδικασία,που κανείς δεν γνωρίζει τι θα βγάλει.

  Ένα παράδειγμα: Όταν έφευγε ο Χριστοφοράκος, όλοι έλεγαν ότι τον άφησαν οι φίλοι του να φύγει για να δικαστεί στην Γερμανία όπου εκεί τα αδικήματα έχουν παραγραφεί!!! Μερικούς μήνες μετά ο Έλληνας εισαγγελέας θα συνοδεύσει τον Γερμανό υπήκοο με χειροπέδες στην Ελλάδα. Λένε κάποιοι ότι θα δικαστεί με κατηγορητήριο που καθόρισαν οι Γερμανοί. Είναι προφανές ότι θα γελάσουμε πολύ!!!! Σιγά μην ρωτάνε οι Έλληνες δικαστές τους Γερμανούς αν πρέπει να τον δικάσουν για εγκλήματα που έχει ήδη βεβαιώσει ο Σίκατσεκ(προϊστάμενος) στην Γερμανία και έχουν βρεθεί από την διαδρομή του χρήματος.
  Ο Χριστοφοράκος θα τρέχει και δεν θα φτάνει για πολλά χρόνια ακόμα.

  • αχβαχ avatar
   αχβαχ @ ΣΚΑΙς 14/08/2009 14:05:35

   ΣΚΑΙς, μάλλον είσαι μικρός και δεν ξέρεις για το 89. Τότε λοιπόν παραπέμφθηκε και δικάστηκε πρωθυπουργός, δεν ακούστηκαν απλώς ονόματα πολιτικών που έπαιρναν χρήματα. Ο Χριστοφοράκος δεν μπορεί να δικαστεί για το ίδιο αδίκημα στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Με την "επίσκεψή" του στη Γερμανία καθάρισε την περίοδο 2004-2007 μ' ένα προστιματάκι.

  • mareli avatar
   mareli @ ΣΚΑΙς 14/08/2009 15:11:21

   Λοιπόν, ο κλαψιάρης και οι άλλοι ειδικοί περί Γερμανικού Δικαίου με διατριβή στη σύγκριση-αξιολόγηση Ελληνικού-Γερμανικού Ποινικού Κώδικα και πως αυτός αλληλοσυμπληρώνεται και εμπλουτίζεται από τις διατάξεις του κώδικα περί έκδοσης Γερμανών υπηκόοων έχουν αποφανθεί όπως ακριβώς την ημέρα που την κοπάνησε ο Χριστοφοράκος με στόχο την πολιτικοποίηση της υπόθεσης. Τότε μάλιστα οι ειδικοί νομικοί κλαψιάρηδες έλεγαν ότι πέταξε το Χριστοπουλάκι και δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα!!! Πριν αλέκτωρ φωνήσαι 15 (Αυγ) μάθαμε ότι όταν οι νομικοί κλαίνε... κάνουν λάθη!!! Ο Χριστοφοράκος σύντομα στην Ελλάδα λέει ο ΣΚΑΙ (όχι αυτός που σε ΣΚΑΕΙς).
   Συμφωνώ, λοιπόν με τον ΣΚΑΙς, ότι θα γελάσουμε πολύ, αρχίζοντας με τα live χειροπεδιαστά πλάνα του ξυρισμένου και άρρωστου (όπως Λούβαρης-κολάρο, Σκαρπέλης-μαγγούρα, Νικολουτσόπολου-ιδεασμός κλπ) και συνεχίζοντας με τα δικαστικά για τα οποία θα κλαίνε μανούλες από τις ανατροπές...
   Μην ΞΕΧΝΑΤΕ... Ο χριστοφοράκος έφυγε για να ΜΗΝ γυρίσει και τώρα που γυρίζει, γυρίζει για να ΜΗΝ φάει πολύ φυλακή!!!!!!!!!!!!
   Διαφωνώ με τον ΣΚΑΙς, ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ήταν πρώτος που παραδέχθηκε ότι έλαβε αμοιβή 2.000.000δολ σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό για προσφορά σε Κοσκωτουπηρεσίες... Κατά σύμπτωση όλοι όσοι παραδέχθηκαν ήταν ΠΑΣΟΚΟΙ... ακόλούθησε ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ... Ήταν βέβαια κι ο Μητσοτάκης που τα πήρε από τον Αλαφούζο, αλλά του έδωσε κουπόνια... ληγμένα είπε ο Αλαφούζος... Τι διάολο γιαούρτια ή φάρμακα ήταν...

 3. rs avatar
  rs 14/08/2009 07:14:00

  Επαναλαμβάνω ένα παλιό μου σχόλιο μια που η όλη ανάρτηση αποτελεί "σύνοψη" της ΜΗΖΕΝΣ!
  Χρόνια τώρα περιμένουμε να σπάσει επιτέλους το σπυρί για να δούμε πόσο ...τιμώνται, ο σοσιαλισμός, ο εκσυγχρονισμός, η επανίδρυση του κράτους η δίκαιη κοινωνία και άλλα τέτοια ηχηρά.
  Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων με την αποκάλυψη των μηχανισμών και των διαδρομών του χρήματος, έχει μόνο ποινική αξία.
  Η όπως έλεγε και κάποιο τραγούδι του Θεοδωράκη «…..ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος….». Εδώ ταιριάζει μάλλον αντί για «σου» , το «μας» και ….. αντίδραση δεν βλέπω! Ο Μιθριδατισμός της κοινωνίας είναι πλέον μη αναστρέψιμος.
  Το πρόβλημα δεν είναι οι μηχανισμοί αλλά το "αυγό του φιδιού". Δηλαδή τα κόμματα.
  Η "ιδεολογία" τους ήταν που εξέθρεψε αυτές τις συμπεριφορές. Το θεωρούσαν "τιμή" και "εκδούλευση" προς εξαργύρωση, όταν έβρισκαν πόρους για τον κομματικό μηχανισμό.
  Έτσι ανέρχονταν γενικώς. Και, τηρουμένων των αναλογιών "ψάρευαν" και ψηφοφόρους. "Έλα και θα τα 'κονομήσεις 'η θα 'βρείς δουλειά ή...."
  Έτσι χτίζονταν οι..... "πλειοψηφίες".
  Για δύο τρία πράγματα είμαι πλέον σίγουρος. Οι κομματικοί μηχανισμοί θέλουν χρήματα για να κινηθούν. Και αυτά τα βρίσκουν με διάφορους τρόπους. Κοσκωτάς, κρατικές προμήθειες, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα, χρηματιστηριακά παιχνίδια και άλλα πολλά. Παράγουν δηλαδή αυτό που καταλαβαίνουν σαν…. «πολιτική» και επανδρώνονται από άτομα γνωστών προδιαγραφών.

  Το ότι τα δύο συγκεκριμένα κόμματα, εμφανίζονται πάλι σαν οι μόνοι διεκδικητές της εξουσίας ,είναι το άκρον άωτον της ξεφτίλας.
  Αντί λοιπόν να κάνουν πολιτικό «χαρακίρι» εμφανίζονται ξανά σαν σωτήρες.
  Με τα ίδια άτομα και τους ίδιους μηχανισμούς, που δεκαετίες τώρα σύλησαν το κράτος.
  Τα σκάνδαλα επωάζονται στο θερμοκήπιο των δύο κομμάτων. Είναι μέρος του μηχανισμού τους και κατ΄ επέκταση της πολιτικής τους . Κανένας που συμμετέχει σ΄ αυτά δεν είναι αμέτοχος. Όλοι γνωρίζουν πως πληρώνονται τα κομματικά στελέχη πως κινείται ο κομματικός μηχανισμός και πώς….μεταφέρονται οι χειροκροτητές στις πολιτικές και όχι μόνο συγκεντρώσεις. Κανείς τους δεν είναι αμέτοχος και ούτε δικαιούται να είναι κήνσορας. Όλοι θεράποντες ήταν. Και είναι.
  Ο κόσμος το ‘χει καταλάβει προ πολλού και συμμετέχει «ενεργά» σ΄ αυτό το αλισβερίσι προσπαθώντας να ενταχθεί σε κάποιον μηχανισμό για να «εξασφαλισθεί». Και όλοι φυσικά ελπίζουν κάποτε να συμμετάσχουν στο «μεγάλο φαγοπότι».
  Και εκεί εμφανίζονται και διάφοροι «Ηρακληδείς» της πολιτικής και μιλούν για …ιδεολογίες και διάφορα υψιπετή. Να μην παραλείψω και τους …δημοσιογράφους που έχουν σημαίνουσα θέση στο «κάδρο».
  Από την άλλη πάλι, η όλη ιστορία θέλει προσοχή, Μην καταλήξουμε σε καταστάσεις τύπου Ιταλίας - "Καθαρά Χέρια" με τα γνωστά αποτελέσματα.
  Το φαιό χρώμα πάντα καραδοκεί. Εάν δε βάλεις και «ολίγη» από μετανάστες, ανεργία κλπ, το «μίγμα» είναι έτοιμο………

 4. F avatar
  F 14/08/2009 07:34:46

  Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: Γιατί ασχολούνται όλοι με τον χερρ Χριστοφοράκο και κανείς με τον Πρόδρομο Μαυρίδη που είναι ήδη προφυλακισμένος και υπεύθυνος για τις μίζες στα στελέχη του ΟΤΕ; (τώρα αν έβαλε και μερικά στη τσέπη, αυτά ας τα ψάξει η ίδια η Σήμενς)

 5. Factorx avatar
  Factorx 14/08/2009 08:00:52

  Σωστός. Πολύ μάλιστα

 6. lypon avatar
  lypon 14/08/2009 09:53:59

  Πρώτον: Στο τι δημοσιεύεται και τι όχι, παίζουν πολύ οι επιλεκτικές συμπάθειες των συγκροτημάτων τύπου και κατασκευών κτλ κτλ

  Δεύτερον: Βασική είναι η διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα, ΜΗΔ’ ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, έχει απαξιωθεί. Όλοι, είτε είναι έτοιμοι να μιζωθούν, είτε να σφαχτούν για την καρέκλα, συνήθως μάλιστα και τα δύο μαζί!

  Τρίτον: Οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί για «ανανέωση» σκηνικού, γιατί ο κοσμάκης γυρεύει κάπου να ελπίσει. Τα εισαγωγικά μπήκανε, γιατί ανανέωση πήγε να γίνει στην Ιταλία με τους δικαστές και καταλήξανε στο Μπερλουσκόνι. Και αυτό το μάθημα πολλοί επίδοξοι Μπερλουσκόνηδες το εξετάζουν εν Ελλάδι.

  Συμπέρασμα; Φως από πουθενά. Κάντε διακοπούλες, και θα συνεχίσουμε την …κοπτορραπτική από Σεπτέμβρη

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/08/2009 13:42:08

  Χανουμε τα Δασος συντροφια.

  Χριστοφορακος - Δασος. Μη μας στελνουν τη μπαλλα στην κερκιδα.. Σε τα μας??

  Ελα εδω κυριε Χριστοφορακο, και μιλα για ολους και ολα. Διαφορετικα πας και για παρακολληση Δικαιοσυνης. Αλητη. Εκβιαστη. Αλ Καπονε.

  Αν νομιζεις οτι θα εκβιασεις ολοκληροτον Ελληνικο λαο - εστω και στα μπανια του- εισαι πολυ γελασμενος. Καθικε.

  Αλ Χριστοφορακος. Τελος.

  ΠΠ

 8. ατακτος avatar
  ατακτος 14/08/2009 14:14:36

  Πως μπορεί και βάζει στο στόμα του ο καταζητούμενος Χρηστοφορακος τέτοια τρανταχτά ονόματα και τους κατηγορεί ... .Είναι δυνατόν να τον πιστέψουμε εμείς οι ανιδιοτελής κάτοικοι αυτής της χώρας η “κατηγορούμενη” μας έχουν διδάξει ήθος ,ανιδιοτέλεια ,πολιτικό λόγο καθημερινά στην Τβ .Αι αι αι ..

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/08/2009 17:10:50

  Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η εξελιξη της Ιταλιας θεωρειται αρνητικη.
  Νομιζω οτι τσιμπαμε στην προπαγανδα των πολιτικων που δαιμονοποιησαν τον Ντι Πιετρο και τον Μπερλουσκονι επειδη οι συναδελφοι τους Ιταλοι εχασαν την εξουσια.Αλλα τι επαθε ο ιταλικος λαος που κυβερναται απο τον Μπερλουσκονι και οχι απο τη Χριστιανοδημοκρατια;Bασικα τιποτα.Στη χειροτερη περιπτωση ειναι οπως ησαν.Δεν εγινε κανενα πραξικοπημα,με εκλογες βγαινει και ο Μπερλουσκονι.

 10. dimitris avatar
  dimitris 14/08/2009 19:11:13

  Στα εργαστηρια ερευνων της SIEMENS ανακαλυφτηκε η μιζα και το λαδωμα.
  Πριν απο αυτο το γεγονος, οι Ελληνες πολιτικοι, δεν γνωριζαν τιποταααα
  Αυτο το αμαρτωλο συστημα C41 , κοστους 270 εκ. Ευρω,σερνει ολη την αμαρτια των λαδωματων. Τα 13 δις.ευρω των Ολυμπιακων αγωνων πως τα πηραν οι εργολαβοι χωρις να λαδωσουν μωρε?
  Τα εργα , δις ευρω που αναθετουν οι Δημοι και τα Υπουργεια πως καιειναι αγνα και καθαρα?
  Οσοι εμπλεκονται στο μεγα σκανδαλο της siemens, να τιμωρηθουν.
  να ερευνηθει ομως πως ο καθε εργολαβος παιρνει εργα μεγαλα χωρις να λαδωνει?

 11. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ avatar
  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ 14/08/2009 21:03:14

  Να μην διαβάζετε το Antinews και άλλα σατανικά blogs. Διαβάζετε μόνον Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Έθνος, Βήμα. Να βλέπετε τηλεόραση και ν' ακούτε ραδιόφωνο. Όχι στο Ίντερνετ. Είναι του Σατανά.

  Απόσπασμα από το Μέγα Πηδάλιο του Δικομματισμού.

 12. αχβαχ avatar
  αχβαχ 15/08/2009 09:16:45

  mareli, για ποια σύγκριση και αξιολόγηση του ελληγερμανικού κώδικα αναφέρεσαι, δεν σε καταλαβαίνω. Είναι προφανές ότι ο Χριστοφοράκος προτιμά τη γερμανική δικαιοσύνη, άλλωστε σε αυτήν έδωσε πλήρη απολογία/ομολογία. Και κατάφερε -υποθέτω σαν αντάλλαγμα- να καταδικαστεί για το 2004-07, διάστημα για το οποίο η ελληνική δικαιοσύνη δεν κινήθηκε. Τώρα η σύγκριση με την έκδοση ή μη του Χριστοφοράκου μου είναι ανεξήγητη, παρά μόνο ψυχολογικά. Το να προβάλλεις απόψεις σε άλλους είναι συχνό φαινόμενο στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Φυσικά θα γελάσω κι εγώ πολύ στο αεροδρόμιο, αλλά το γέλιο μου θα είναι πικρό γιατί αυτοί που τα πήρανε έχουν εξασφαλίσει παραγραφή, νύν και τέως, και όχι μόνο αυτό, αλλά μας κυβερνούν και θα μας κυβερνάνε. Υπάρχουν φυσικά και τα ψώνια που θεωρούν ότι αυτό που παρακολουθούμε είναι κάθαρση σκανδάλου και ψηφίζουν τους μονομάχους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο, δεν έχει σασπένς.

 13. Le canard avatar
  Le canard 15/08/2009 20:02:59

  FactorX, το περιβάλλον της Γιάννας δεν βλέπω να λέγει κανείς ότι εμπλέκεται στο c4i. Αραγε, οι τύποι του "Αθήνα 2004" δεν ηξεραν τίποτε για τον φόνο; Και εάν δεν ήξεραν για το c4i (πράγμα δύσκολο), δεν ήξεραν τίποτε για τις ξένες εταιρείες "ασφαλείας" που ανέλαβαν να συντάξουν τις προδιαγραφές "ασφαλείας" των Ολυμπιακών και πήραν για αυτά τα φούμαρα 40 μυριάκια ευρώπουλα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.