#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το διακύβευμα των εκλογών της 17ης ΙουνίουΤου Κώστα Ροδινού

Αν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου προέκυψε ένα  μήνυμα, αυτό ήταν η σαφής  καταδίκη  των πολιτικών του Μνημονίου. Το μήνυμα  πρέπει να το έχουν ήδη λάβει και οι εταίροι μας, ασχέτως αν, για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, δημοσίως επιμένουν να εμφανίζονται αδιάλλακτοι.  Επομένως,  αν αποκτήσουμε  μια σοβαρή και σταθερή κυβέρνηση που θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή πορεία  της χώρας, το Μνημόνιο πιθανότατα θα επανεξεταστεί επί τα βελτίω. Είτε με την χαλάρωση κάποιων πτυχών  του, είτε με την επέκταση της περιόδου υλοποίησής του, είτε τέλος με την  ανάληψη πρωτοβουλιών ανάπτυξης. Διαφορετικά θα επαληθευθούν οι Κασσάνδρες της καταστροφής.

 Στόχος είναι η παραμονή στην Ευρώπη

Όμως, το αποτέλεσμα έχει και μια άλλη διάσταση:την ενίσχυση δυνάμεων που αμφισβητούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Επισημαίνει ο Οίκος Fitch: «Η ενίσχυση των αντιμνημονιακών κομμάτων στις εκλογές και η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης υπογραμμίζουν την έλλειψη κοινωνικής και πολιτικής υποστήριξης στο πρόγραμμα εξυγίανσης». Αυτή είναι η εικόνα που προσλαμβάνουν για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Μπορεί μεν στον ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρούν εσχάτως  να μετριάσουν τους τόνους,  όμως, τα γραπτά των ηγετικών του στελεχών παραμένουν, ενώ αποκαλυπτικές είναι και οι καθημερινές αμφίσημες δηλώσεις τους. Κάποιοι, εξακολουθούν να  πιστεύουν ότι το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται εκτός ευρωζώνης. Ίσως, δεν  έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι  ο λόγος τους πλέον  λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν  στο εξωτερικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το  μικρό κόμμα διαμαρτυρίας που,  ευκαίρως-ακαίρως, έλεγε ό,τι ήθελε! Φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Μερικοί νομίζουν ότι ακόμα απευθύνονται σε ..αμφιθέατρα.

Κατά συνέπεια οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποκτούν δημοψηφισματικό χαρακτήρα για το θέση μας  στην ευρωζώνη.  Άρα, εξ αντικειμένου, αυτό θα είναι και το ερώτημα και το διακύβευμα των εκλογών.

 «Ο θάνατος του εμποράκου»

Η εκλογική καθίζηση της ΝΔ, εν μέρει, οφείλεται  και στο γεγονός ό,τι οι πολιτικές του μνημονίου, έπληξαν τον βασικό κορμό των παραδοσιακών ψηφοφόρων της, που ήταν η μεσαία τάξη, δηλαδή έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά.  Τη διετία 2010-2011 έκλεισαν περίπου 108.000 επιχειρήσεις. Ανησυχητικό είναι  ότι για πρώτη φορά, κλείνουν περισσότερες επιχειρήσεις από εκείνες που ανοίγουν.

Όμως, ακόμα και στις επιχειρήσεις που επιβιώνουν η κατάσταση είναι δραματική. Έρευνα της ICAP δείχνει ό,τι περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της και κινδυνεύει με λουκέτο. Παράλληλα 1 στις 2 επιχειρήσεις δυσκολεύεται με τη μισθοδοσία, το 30% οφείλει ενοίκια, ενώ 3 στις 10 έχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) αλλά και υποχρεώσεις σε προμηθευτές. Η ανησυχία είναι έκδηλη για το πόσες εξ αυτών θα τα καταφέρουν.

Έχει καταρρεύσει η ραχοκοκαλιά της οικονομίας  μας και ακούω προτάσεις για έκτακτο φόρο επί του τζίρου! Πόσο εκτός πραγματικότητας μπορεί να βρίσκεται κάποιος;

 Πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς, για τους οποίους η  πολιτεία ελάχιστη ή ουδεμία μέριμνα έλαβε, αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων που προδιαγράφουν  ζοφερές προοπτικές. Η αδυναμία εξυπηρέτησης δανείων, τους οδηγεί στον Τειρεσία. Τα χρέη προς το δημόσιο τους στερούν τη φορολογική ενημερότητα. Οι οφειλές προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, δεν τους επιτρέπουν να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Με άλλα λόγια,  αδυνατούν πλέον να ασκήσουν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Μοιραία, αισθάνονται και είναι αβοήθητοι. Βασίμως, πιθανολογείται  και η εκλογική τους συμπεριφορά.

Προέχει, επομένως, ένα πρόγραμμα στήριξης τους, προφανώς σε συνεργασία με την ΕΕ. Είναι αδιανόητο να βρίσκονται δις για τη σωτηρία των τραπεζών και, ως πολιτεία, να αδυνατούμε να ανακουφίσουμε  τα θύματα  της κρίσης.

Το πρόγραμμα αυτό, ενδεικτικά,  θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

-μια ελάχιστη μηνιαία οικονομική στήριξη για  εύλογο χρονικό διάστημα.

-αν έχουν δάνεια, για μια διετία, τουλάχιστον να καταβάλλουν μόνο τόκους.

-Στον ασφαλιστικό τους φορέα να τους δοθεί η δυνατότητα να πληρώνουν μόνον τον κλάδο υγείας και αυτό αν το επιθυμούν οι ίδιοι.

-για  την έναρξη επιτηδεύματος ή τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων να μη θεωρείται υποχρεωτική η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα ενισχύσει μόνο την αίσθηση αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, αλλά θα  προσφέρει την ελπίδα ό,τι μπορεί να αναζητήσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

 Η αποτυχία  του πολιτικού μας συστήματος

Το εκλογικό αποτέλεσμα, ο τραγέλαφος των διερευνητικών εντολών και η νέα εκλογική αναμέτρηση, έδειξε αυτό που όλοι ψιθυρίζαμε μεταξύ μας: ό,τι δηλαδή το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης εξεμέτρησε τον βίο του. Οι  εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας, όμως από το 1974 έχουμε προσφύγει στις κάλπες 15 φορές! Μαζί με τις  δημοτικές και ευρωεκλογές, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαρκή πολιτική αντιπαράθεση που παραλύει τον κρατικό μηχανισμό, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες πολιτικής αβεβαιότητας και κοινωνικής αστάθειας. Σ’  ένα τέτοιο περιβάλλον οποιοσδήποτε μακρο-οικονομικός σχεδιασμός φαντάζει ..ουτοπία. Αν προσθέσουμε την ανεπάρκεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία, το μείγμα είναι εκρηκτικό και δικαιολογεί τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση.

Η χώρα έχει ανάγκη ορισμένες πολιτικές σταθερές. Λύση θα ήταν η   μετάβαση σ’ ένα πολίτευμα Προεδρικής Δημοκρατίας. Με Πρόεδρο που θα εκλέγεται απ΄ευθείας από το λαό και θα ασκεί την εκτελεστική εξουσία  για μια πλήρη θητεία  5 ετών. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Η 5η Γαλλική Δημοκρατία έχει αρκετά στοιχεία και εμπειρίες που μπορούμε να αντιγράψουμε.

Βεβαίως τέτοιες δομικές αλλαγές επέρχονται μόνο μέσα από Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά η ΝΔ οφείλει να παρουσιάσει ένα μακρόπνοο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας με σαφές χρονοδιάγραμμα.

 Προεκλογική εκστρατεία πόρτα-πόρτα

Περιγράψαμε μερικούς άξονες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Όμως, ακόμα και οι καλύτερες των ιδεών μπορούν να αποδειχθούν κενό γράμμα, αν το κόμμα δεν χαράξει μια δυναμική προεκλογική εκστρατεία, που θα  δημιουργήσει αέρα νίκης. Η στρατηγική  της 6ης Μαΐου όχι μόνον δεν έφερε τα προσδοκώμενα, αλλά ίσως συνετέλεσε στο χαμηλό ποσοστό. Τι θα μπορούσε να γίνει;

-να τεθεί όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται το διακύβευμα των εκλογών και να  τονισθούν οι συνέπειες της πρότασης του κ. Τσίπρα

-να  αναζητηθούν νέοι τρόποι προσέγγισης της κοινωνίας. Κανένα σκοπό δεν εξυπηρετούν και κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν οι ανοικτές συγκεντρώσεις σε ..κλειστά γήπεδα.

-ο κ. Σαμαράς να ξεκινήσει μια εκστρατεία πόρτα-πόρτα σε όλη την Ελλάδα. Να κερδίσει μια-μία τις ψήφους που χρειάζεται.

-ήταν λάθος η μη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός debate. Η απ’ ευθείας αντιπαράθεση προσδίδει κύρος και ενισχύει τα ηγετικά χαρακτηριστικά.

- να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας και να επιχειρηθεί στοχευμένα η προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων. Τα ποσοστά της ΝΔ στις νέες ηλικίες ήταν τραγικά. Και, όμως, ο κ. Σαμαράς δεν έδωσε ούτε μια διαδικτυακή συνέντευξη!

- Όλοι γνώριζαν για το πρόβλημα που υπάρχει στο  λεκανοπέδιο και το πρόβλημα...αντιμετωπίστηκε με δυο-τρείς ομιλίες αντί να οργώσουν τις γειτονιές της Αθήνας.

Μεταγραφές και προσχωρήσεις

Και δυο λόγια για το θέμα των ημερών. Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ θα κατέγραφε    καλύτερα  ποσοστά, αν είχε στις τάξεις της την κα Μπακογιάννη .  Επί πλέον  τα νέα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με συνταγές του χτές και πρόσωπα του παρελθόντος. Αναφέρομαι στις προεκλογικές συνεργασίες που  όζουν καμαρίλα και διευθέτηση προσωπικών επιδιώξεων.

Όμως, «εκεί έξω» υπάρχουν  εξαιρετικά στελέχη, με απήχηση στην κοινωνία, τα οποία θα σηματοδοτούσαν  ένα άνοιγμα σε νέες και άφθαρτες δυνάμεις που έχει ανάγκη και η ΝΔ και η πολιτική.

Μια στρατηγική με τέτοια χαρακτηριστικά, πιθανότατα θα εύρισκε ανταπόκριση  στους ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές δεν επέλεξαν τη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Ν. avatar
  Γιάννης Ν. 19/05/2012 10:58:06

  Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση για Προεδρική Δημοκρατία. Ενδιαφέρουσες και οι υπόλοιπες προτάσεις, αν και κάπως νεφελώδεις σε ορισμένα σημεία τους, ανεφάρμοστες δε σε άλλα (πώς να γίνει μία εκστρατεία πόρτα - πόρτα του Προέδρου;) Πολύ ωραία η επισήμανση των προβλημάτων των εμπόρων και του ιδιωτικού τομέα γενικότερα.

 2. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 19/05/2012 11:01:03

  Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

 3. ano-kato avatar
  ano-kato 19/05/2012 11:01:38

  Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος της προεκλογικής εκστρατείας.Ήδη το πλαίσιο έχει τεθεί.Ευρώ η δραχμή και ο ΣΥΡΙΖΑ.Τι θα ειπωθεί στην προεκλογική εκστρατεία είναι το θέμα.Να αναπτυχθούν οι προτεινόμενες λύσεις απλά και κατανοητά για να αντιμετωπισθεί η φρικτή κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία.Προεκλογική εκστρατεία με το motto Ευρώ η δραχμή δεν βλέπω να αποδίδει και τα μέγιστα.Ούτε με γενικολογίες περί αναπτύξεως, νέου φορολογικού και περικοπής σπατάλης και δαπανών του δημοσίου.Όλα αυτά θέλουν ανάλυση λεπτομερή για να κατανοήσει ο κόσμος τι σημαίνουν αυτές οι προτάσεις.Διάλογοι του τύπου που γνωρίσαμε ως τώρα και κόντρες στα παράθυρα δεν φέρνουν πια αποτελέσματα.

 4. Α avatar
  Α 19/05/2012 11:24:12

  «Ο θάνατος του εμποράκου»
  θα συμπλήρωνα και ο θάνατος 1.200.000 ανεργων και αυτοαπασχολούμενων.
  Αυτό το νούμερο έχει σήμερα ιλιγγιώδη δυναμική αύξησης. Αυτό δεν είναι ένα απλό νούμερο, είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής.
  Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους βγάζει απ΄εξω το πρόγραμμα της ΝΔ.
  Αν δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι ενίσχυσης αυτού του κόσμου , που θα το ξαναπώ ολοένα αυξάνεται, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της ΝΔ, ΆΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΟΧΗΣ, των υποχρεώσεων αυτών των ανθρώπων , ως προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ.
  Να ανακουφιστούν στο ελάχιστο, ώστε να μην καταντήσουμε η Λιβύη του Ευρωπαϊκού νότου.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/05/2012 11:24:55

  Αναφορικά με το τελευταίο μέρος της ανάρτησής σου φίλε Ροδινέ, επέτρεψε μου να πω την άποψή μου:
  Μέσα σε διάστημα δυο μόλις εβδομάδων, έφαγα δυο γερές κατραπακιές.
  Μια με το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το περίμενα με τίποτα, και μια με την πιο πρόσφατη πληροφορία περί επιστροφής της Ντόρας στο μαντρί.
  Δεν ξέρω ποιο από τα δυο είναι χειρότερο.
  Η πιθανότητα μετατροπής της χώρας μας σε Κούβα των Βαλκανίων, ή ο λύκος μέσα στο μαντρί;
  Προσωπικά, δεν με πολυενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία, και τα εσωτερικά της.
  Με ενδιαφέρει όμως ο Αντώνης Σαμαράς, στον οποίο πιστεύω πραγματικά, όπως με ενδιαφέρει πρωτίστως και η Ελλάδα.
  Γι αυτό, και ζυγίζοντας τα πράγματα, λέω να κάνω πέτρα τη καρδιά, και να συνεχίσω, στον βαθμό που μπορώ, και στον δικό μου μικρόκοσμο, να στηρίζω την προσπάθεια του Σαμαρά να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.
  Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ψηφίσω κόμμα στο οποίο λύνει και δένει η κυρία με το συραμμένο χαμόγελο.
  Ότι και να είναι, όσο αντιπαθητικά και να μου είναι κάποια πρόσωπα, δεν μπορώ να αγνοήσω την εναλλακτική μοίρα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αν τυχόν βγει πρώτο κόμμα το ψευτοαριστερό αυτό μόρφωμα του Αλέξη Τσίπρα και του …. μαϊμού ΔΗΚΚΙ του Πάντζα.
  Λίγο η αλαζονεία του Αλέξη, που με το που είδε το 16%, ζήτησε να συναντηθεί με τον Ολάντ, προκειμένου να χαράξουν από κοινού την ευρωπαϊκή αντιμνημονιακή πολιτική!!! (Ευτυχώς που έφαγε πόρτα από τον Γάλλο πρόεδρο).
  Λίγο η αμετροέπειά του απέναντι στον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας μας.
  Λίγο τα φληναφήματα των Στρατούλη και Γλέζου, λίγο οι υποσχέσεις για επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής, που κάναμε αμάν να «ιδιωτικοποιήσουμε», λίγο οι δεσμεύσεις για άμεση πρόσληψη 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, για αυξήσεις μισθών, για επιστροφή του ΕΤΑΚ, για δικαίωση των λαθρομεταναστών, και άλλα πολλά…
  Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, και δεν μπορώ να κοιμηθώ τις νύχτες, αναλογιζόμενος το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει ο «Τσε των Βορείων προαστίων» στον γιο μου.
  Ευτυχώς που δεν έχω καταθέσεις, γιατί αλλιώς με έβλεπα να στήνομαι στις ουρές για να τις αποσύρω!
  Και για να μην το κουράζω, καταλήγω στο ότι όπως και σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, έτσι και στην πολιτική, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια cost- benefit ανάλυση, που θα λέγανε και οι γιάπηδες.
  Τι χάνω και τι κερδίζω δηλαδή.
  Και στην προκειμένη περίπτωση, αν είναι η ΝΔ να πάρει πόντους, εντάσσοντας στις τάξεις της την κακιασμένη κυρία, ας γίνει. Μήπως θα`ναι η πρώτη σφαλιάρα που τρώμε;
  Αρκεί το κέρδος να είναι μεγαλύτερο.
  Και ποιο είναι αυτό το κέρδος;
  Να μη βγει πρώτο το κόμμα με το τριτοκοσμικό όραμα για την Ελλάδα.
  Διότι αν βγει, τότε είτε ΝΔ με Ντόρα, είτε ΝΔ αμιγής, ποσώς θα ενδιαφέρει κανέναν, αφού οι μισοί Έλληνες θα μουντζώνονται στον καθρέφτη, και οι άλλοι μισοί θα ψάχνουν στους κάδους για τίποτα φαγώσιμο.
  Άρα, μεταξύ τυφλών, προτιμώ τον μονόφθαλμο, και κάνω πέτρα τη καρδιά, και κόμπο την ψυχή μου.
  Πρόεδρε αντιλαμβάνομαι την θέση του, σου εύχομαι κουράγιο, και σου δίνω μια συμβουλή: στο εξής προχώρα τοίχο τοίχο, καλύπτοντας την πλάτη σου!

  ΥΓ-Και μια συμβουλή προς τους φωστήρες αρμόδιους της ΝΔ: Αν βάζατε τον Δαναό στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, είμαι σίγουρος πως θα σας έφερνε περισσότερες ψήφους από την Θοδώρα, και κυρίως δεν θα χρειάζονταν να φυλάτε τον κ…ο σας.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Strange Attractor 19/05/2012 12:10:28

   !!!!!!!!!!!!!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Strange Attractor 19/05/2012 12:48:58

   Μωρὲ σωστὰ ὅλ' αὐτὰ Strange, μὰ ἐγὼ φοβᾶμαι ὅτι ἡ Κρήσσα Κόρη δὲν θὰ δράσει οὔτε κἂν "φέρνοντας κάποιες ψήφους". Δὲν θὰ μοῦ ἔκανε ΚΑΜΜΙΑ ἐντύπωση (τὸ ἐννοῶ:καμμία!) ἂν ἡ στρατηγικὴ τῆς Οἰκογένειας εἶναι νὰ χάσει ὁ Σαμαρᾶς μὲ ὅσο γίνεται χαμηλότερο ποσοστό, ὥστε μετὰ ἡ κόρη νὰ ἐπιστρέψει μετὰ βαΐων καὶ κλάδων στὴν ἡγεσία τῆς καμμένης γῆς ΝΔ (λέω "νὰ ἐπιστρέψει", γιατί ἐπὶ ΚΚ ποὺ νοσταλγοῦν κάποιοι οἱ Ντόρα ἡγεῖτο στὴν πράξη τοῦ μισοῦ καὶ βάλε κόμματος). Ἐδῶ ὑπ. βουλευτὲς τῆς ΝΔ στὴ Θεσσαλονίκη καὶ διαδίδανε "δὲν εἶναι καὶ τίποτα φοβερὸ ὁ Σαμαρᾶς", δὲν θὰ τὸ κάνουν οἱ "ψημένοι" ἑνὸς κόμματος ποὺ ἔβριζε νυχθημερὸν τὸν ΑΣ; Ἄσε ποὺ δυστυχῶς πολὺς κόσμος σαμαρικὸς μπορεῖ νὰ κάτσει σπίτι του στὶς 17 λόγῳ Ντόρας.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/05/2012 19:29:58

    Αστυάναξ, αν ( χτύπα ξύλο) πάρει την ηγεσία η '' κυρία'' ,να δούμε τίνος θα ηγείται. Οι πραγματικοί δεξιοί , θα της'' χαιρετήσουν τον πλάτανο''. Ο πραγματικός δεξιός της καραμανλικής δεξιάς , παπατζήδες του κέντρου με πολύ νεοφιλελευθερισμό, δεν τους δέχεται γι'αρχηγούς. Ισως έτσι, χωρίς να το θέλει η ίδια, να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της παράταξης. Εχει τέτοιον εγωϊσμό , που της είναι αδύνατον να καταλάβει πόσο αντιπαθής , αυτή και το σόϊ της, είναι. Εμείς στηρίζουμε τον Α.Σ. και το κόμμα , γιατί πάνω απ'όλα , η πατρίδα μας έχει ανάγκη τώρα! Strange , σωστά απεφάσισες!

  • juliet avatar
   juliet @ Strange Attractor 19/05/2012 15:35:35

   S.A
   συμφωνώ μαζί σου εκτός από το τελευταίο ....δεν είναι σίγουρο ότι θέλανε να φυλάνε τον κ...ο τους.
   Είμαι κακιά;
   :)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 19/05/2012 18:15:28

   Στηρίζω Δαναό με τα χίλια!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 19/05/2012 18:24:59

    Δαναός και ξερό ψωμί.
    Για να δούμε τότε που θα κρυφτούν οι ντιντίδες!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 19/05/2012 18:26:23

    Να δω το Δαναό καβάλα στο άλογο, δίπλα στο Μασκοφόρο Εκδικητή, να ξεσηκώνουν τη Χαλκιδική και τι στον κόσμο!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:29:03

     Κομμάτι δύσκολο αυτόμε το άλογο, διότι ο δάσκαλος έχει αιμορροίδες.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 19/05/2012 18:32:58

      Ο Δαναός θα στέκεται όρθιος καβάλα στ' άλογο!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 19/05/2012 18:38:00

      Ψωμιάδης & Δαναός.
      Δον κιχώτης & Σάντσο Πάντσα.
      Τζιμ Άνταμς & Πεπίτο Γκονζάλεζ....

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Strange Attractor 19/05/2012 18:41:24

      Και ο Τοπ Τσιπιρίπο

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:42:56

      Ο Δαναός είναι ο Καθηγητής Μυστήριος!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:44:04

      Σωστά. Έχει και ποδάγρα!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:44:23

      Μήπως είσαι ο Σπίθας;

     • Sardam avatar
      Sardam @ Strange Attractor 19/05/2012 18:41:45

      Μήπως Στρέιντζ ήσουν η Ντιάνα;

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Strange Attractor 19/05/2012 18:45:37

      Μάθαμε ότι έρχεται η Ντορίτα και το ρίξαμε στο ούζα παρά θιν αλός

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:47:30

      Ζυμώσεις....

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:47:32

      γιορτάζετε ή απλώς κάνετε κεφάλι;

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:54:07

      Ζυμώσεις ζύθου! Λάλησαν τα παλικάρια!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 18:59:51

      Ο Δαναός προσπαθεί να επανεντάξει στην ΝΔ τον Βαρσάμη Γιοβανούδα, και για αυτό ζυμώνεται στα ουζερί του πρώτου ποδιού.

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 19:04:40

      Ο Γιοβανούδας δε μοιάζει λίγο με το Στρος Καν;

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Strange Attractor 19/05/2012 18:57:20

      Χα χα χα ας γελάσω! Βρε ξέχασες την proctosynalar που πασαλειβώσουν επί δυο μήνες;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Δαναός 19/05/2012 18:58:43

      ε, έχετε ξεφύγει

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 19/05/2012 19:02:38

      Δοκιμάσατε το ζοχαδόχορτο; Λένε ότι είναι ένα κι ένα! Και δεν αλείφουμε τη σέλα του αλόγου!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 19:07:41

      Ο γερό ξεκούτης έφαγε 2-3 κυδώνια και ένα στρείδι και πονούσε όλο το βράδυ.
      Είχε ξεχάσει να τα ανοίξει πρώτα!!!!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Strange Attractor 19/05/2012 19:12:59

      Εσύ ρε μπούλη ζήτησες στο τέλος μανέστρα και κρέμα καραμελέ τι θες τώρα;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 19/05/2012 19:29:27

      Ἂν μοῦ ἐπιτρέπετε,γνωρίζω ἓνα φάρμακο γιά ὃλα αὐτά τά συμπτώματα πού λέτε,ἰδίως ὃταν βρίσκονται σέ ἒξαρση καί,τό κυριώτερο,δέν τό παίρνεις οὒτε ἀπό τό στόμα οὒτε ἀπό τόν...ἀρκεῖ μόνο νά τό βλέπεις,εἶναι ὃμως κομμάτι ἀκριβό,κάνει 2,5%...

    • juliet avatar
     juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/05/2012 19:04:13

     Εχουν μείνει κάτι μάσκες από τις απόκριες ....αν είναι στολή ''μπούλας'' σου κάνει;

 6. Giorgos avatar
  Giorgos 19/05/2012 11:32:51

  Πρέπει ο πρόεδρος να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που θα βάλει στη διαπραγμάτευση του μνημονίου.

  Με την Ντόρα μέσα φοβάμαι ότι θα πάει να υπογράψει ότι του βάλουν μπροστά του όπως το Φλεβάρη.

  Θέλω να τον ακούσω για να τον εμπιστευτώ ξανά. Γιατί δεν μιλάει καθαρά; Και να ξεκαθαρίσει αν θα συνεργαστεί με τον αλήτη τον Βενιζέλο.

 7. SKAIs avatar
  SKAIs 19/05/2012 11:40:03

  κε Ροδινέ
  δεν φταίει καμμία στρατηγική, ούτε τα debate, ούτε οι διαδικτιακές συνεντεύξεις.
  Φταίνε Δύο πράγματα
  1. Υπογραφή μνημονίου που δεν έπεισε
  2. Το εγχώριο σύστημα έπεισε οΤΙ είναι ίδιοι (ΠΑΣΟΚ ΝΔ). Απαξίωναν το Σαμαρά και τώρα ψάχνονται
  Τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει
  Μπορούμε να ζήσουμε και με Τσίπρα. Ο αγώνας Τώρα δικαιώνεται!!!

 8. YIANNIS KAR avatar
  YIANNIS KAR 19/05/2012 11:49:58

  ...και επιπροσθέτως, να βγει μπροστά μια ΝΕΑ ηγετική ομάδα της ΝΔ. Όποια είναι αυτή... (οι άριστοπι, που έλεγε ο πρόεδρος..), και ΟΧΙ ο Αντώναρος με τον Πάκη στα κανάλια συνέχεια, να "προγκάνε" τον κόσμο για να χρησιμοποιήσω μια λαϊκή έκφραση.....

 9. φριξος avatar
  φριξος 19/05/2012 11:55:14

  Με την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μειωθούν ακόμα περισσότερο... όταν πλέων όλοι καλούνται να πληρώσουν χιλιάρικα και το χαράτσι ακινήτων είναι προ των πυλών, οι μισθοί και οι συντάξεις που αναμένονται θα είναι και πάλι μειωμένες, αναρωτιέμαι πως θα πληρωθούν όλα αυτά. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ακούγονται κραυγές για τις καταθέσεις που θα μας φάει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν οι καταθέσεις που έχουν απομείνει θα πάνε σε φόρους και χαράτσια. Α, και κάτι ακόμα... πέρασε στα ψιλά η τραγική απόφαση του Ολλανδικού κοινοβουλίου σχετικά με το κόμμα των παιδόφιλων... ωραία Ευρώπη μάγκες, να την χαιρόμαστε.

 10. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 19/05/2012 12:09:12

  Κώστα, καλημέρα.
  Κατά τη γνώμη μου ο Α Σαμαράς εχει ένα γόρδιο δεσμό να λύσει: Την σύνδεση του φιλευρωπαϊσμού με τον φιλομνημονισμό. Μέρος της όλης στρατηγικής πρέπει να είναι η διάζευξη αυτών των δύο. Διότι, μετά την στήριξη της δανειακής, της "κωλοτούμπας" όπως κατάφεραν να του προσάψουν οι αντίπαλοι, ο κόσμος πείστηκε ότι φιλοευρωπαϊσμός=φιλομνημονιακός. Απλά και κατανοητά πρέπει να εξηγήσει πως η παραμονή στο ευρώ δεν συνεπάγεται μαθηματικά, όπως κατάφεραν να πείσουν, την αποδοχή των οριζοντίων μέτρων λιτότητας και την απουσία διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτά θα έλεγα στον Α. Σαμαρά αν τον συμβούλευα.

 11. Mara avatar
  Mara 19/05/2012 12:21:33

  Καλημέρα σε όλους!

  Αγαπητέ μου Κώστα, δεν ξέρω τί ακριβώς θα συμβεί μέχρι τις εκλογές, ούτε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτές (εξάλλου είναι πολύ νωρίς ακόμα για προβλέψεις).
  Αυτό όμως που ξέρω και είναι λυπηρό είναι ότι, σε ένα παρά πολύ μεγάλο ποσοστό των πληγωμένων-απογοητευμένων δεξιών ψηφοφόρων κυριαρχεί το εξής, "ψηφίζουμε Ν.Δ., μόνο και μόνο... από τον φόβο να μην βγεί ο Τσίπρας" και... ο νοών νοείτω....

  • atheo avatar
   atheo @ Mara 19/05/2012 13:58:20

   βρε Μαρα πριν τις εκλογες αλλα εγραφες με περισπουδαστο υφος και σιγονταρε και ο Παυλος.
   θυμασαι για τους πολιτικους βιασμους?
   ας προσεχατε

   • Mara avatar
    Mara @ atheo 19/05/2012 14:48:01

    Όπως...???

   • juliet avatar
    juliet @ atheo 19/05/2012 15:27:29

    atheo,
    η αποψούλα σας; αυτοί ότι θέλανε λέγανε ,εσείς τι ακριβώς πρεσβεύετε; την ανανέωση ή μάλλον την ολική επαναφορά σε σοσιαλιστικά καθεστώτα ανατολικών χωρών ;εργάτες και κομματικοί.

    • atheo avatar
     atheo @ juliet 19/05/2012 17:45:47

     1.juliet ειμαι μελος της ΝΔ πριν γεννηθεις
     2.πηγαμε και στηριξαμε τον ΑΣ

     Μαλλον καποιοι συνεχιζετε να μην κατανοειτε τι αλλαζει.
     Ναι εργατης και κομματικος στη κεντροδεξια παραταξη του μεσαιου χωρου οπως το ελεγε καο ο Κ Καραμανλης

     • Μara avatar
      Μara @ atheo 19/05/2012 18:36:20

      Ναι.. φαίνεται τί "εργάτης" της παράταξης είσαι, με το "άς προσέχατε.."

     • juliet avatar
      juliet @ atheo 19/05/2012 19:13:28

      Atheo
      Τότε προς τι το πειραγματάκι; Δεν σου άρεσε τι έγραφε η Μάρα και ο Παύλος τότε; να μπεις να πεις τις απόψεις σου .
      Εργάτες εμείς και άρχοντες οι κάνοντες εκδρομές και όταν πιάνουν καιροί ,φουρτούνες και μελτέμια λέμε ας πάμε στο ''σπίτι''.Μόνο που η λογική λέει ότι γυρίζεις βρεγμένος.
      Σύμφωνα με τα δεδομένα ,ο εργάτης είναι πατριώτης και ο κομματικός ,κηφίνας και καρεκλοκένταυρος.Αυτά.
      Oσο για το προ γεννηθώ,συμφωνώ ,αλλά ο μπάρμπας μου είχε δεσμούς φιλίας με τον Κ.Κ τον Α πριν μπει στη πολιτική.

    • Mara avatar
     Mara @ juliet 19/05/2012 18:08:55

     Καλησπέρα Juliet

     Η αποψούλα... είναι η γνωστή "να γίνουν όλα μπάχαλο..."

 12. panos avatar
  panos 19/05/2012 12:34:25

  Strange Attractor είπε:
  19/05/2012 στις 11:24 am

  Αναφορικά με το τελευταίο μέρος της ανάρτησής σου φίλε Ροδινέ, επέτρεψε μου να πω ...

  Αγαπητέ S.A.,
  επίτρεψέ μου να συμφωνήσω με τα περισσότερα των γραφομένων σου και να διορθώσω μόνο την προστακτική αορίστου που δεν χρειάζεται αύξηση...
  Την αύξηση χρειάζονται μόνο τα ποσοστά της ΝΔ, έστω και με ανακυκλωμένα υλικά...

 13. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 19/05/2012 13:05:42

  μα καλα αυτα δε τα γνωριζουν στο κομμα? αν δε στηριχθει η μικρομεσαια επιχειρηση γεια σας, ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗς
  οσο για τα νεα στελεχη με απηχηση στην κοινωνια αστο τα τρωει η μαρμαγκα
  το ανοιχτο κομμα εμεινε ενα ονειρο στις περισσοτερες περιπτωσεις
  η κοινωνια καταρρεει κυριολεκτικα και δεν την αγγιζει ο λογος ο ξυλινος, και πολιτικα ορθος
  το ειπα πολλες φορες ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥς ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥς

 14. στελιος γεωργοπουλος avatar
  στελιος γεωργοπουλος 19/05/2012 13:07:03

  κύριε Ροδινέ, θέλω να σας ρωτήσω αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί οριστικής αποχώρησης του κ. Κρανιδιώτη απο την Ν.Δ. ??? είναι απλά φήμες η μήπως κάτι κρύβουν όλα αυτά ?? δυστυχώς παρατηρώ ένα πισωγύρισμα σε θέσεις και αξίες και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο...επίσης συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο φίλου σχετικά με τις φορ. δηλώσεις

  • Factorx avatar
   Factorx @ στελιος γεωργοπουλος 19/05/2012 13:34:47

   τα παιδάκια της διαπλοκής και του Ολυμπιακού που τα κυκλοφορούν αυτά θα πάρουν σε λίγο απάντηση

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ στελιος γεωργοπουλος 19/05/2012 18:18:01

   Δεν γνωρίζω, αλλά ο Φαήλος ο,τι έχει να πεί το λέει ο ίδιος και μάλιστα μεγαλοφώνως.

 15. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 19/05/2012 13:18:02

  Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος η επιμονή του σε εκλογές και ακόμα μεγαλύτερο η πεποίθησή του ότι πάει για αυτοδυναμία. Τον πρόεδρο οι παρατρεχάμενοι δεν τον άφησαν να δει ότι βλέπαμε όλοι. Την επόμενη των εκλογών κάτι αριστεροί συμβουλάτορες με ύφος έπρεπε να πάρουν πόδι.

  Τώρα πως μαζεύεται το μπάχαλο με τους θολωμένους του Σύριζα;
  Ας θεωρήσουμε από τώρα δεδομένη τη χρεοκοπία γιατί οι Ευρωπαίοι έχασαν προ πολλού την υπομονή τους. Τα παιδαριώδη του Τσίπρα και οι εκβιασμοί δεν περνάνε.

 16. 1kris avatar
  1kris 19/05/2012 13:27:08

  2000 ΜΧ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ.ΧΡΕΟΣ 56 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΠΑΡΑΓΕΙ.ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΞΑΓΕΙ ΚΡΕΑΣ ΚΡΑΣΙ ΟΛΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ.ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ.2012 Μ.Χ ΕΛΛΑΣ ΧΡΕΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΣΟΔΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΧΟΝΔΡΙΚΑ 60 ΔΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΥΚΤΑ

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ 1kris 19/05/2012 13:50:54

   ΠΟΤΕ,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

 17. 1kris avatar
  1kris 19/05/2012 13:32:26

  ΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ .ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ.ΟΠΩΣ ΠΟΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.ΨΗΦΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΨΗΦΟ ΠΟΝΟΥ

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ 1kris 19/05/2012 14:21:27

   α! έχει χαθεί κάθε αίσθηση του μέτρου και της λογικής..από την φήψο τιμωρίας περάσαμε στην ψήφο πόνου. Αν πονάτε να πάρετε πονστάν. Θρήνος και κοπετός!...να φορέσετε και μια πλερέζα να κάνει πιo γκράντε...

 18. γουπου avatar
  γουπου 19/05/2012 13:33:27

  και απο Σεπτεμβρη Οκτωβρη να δεις με την εξισωση του φορου στο πετρελαιο που σε πολλες οικογενειες το διλλημα θα ειναι ''να πεινασουμε η να κρυωσουμε''
  Η Ν.Δ. χανει την ουσια και την μαχη πριν καν την αρχισει αν συνεχισει την πασοκικη λογικη των εκβιασμων
  καταλαβετε το , ολο και λιγοτεροι τσιμπανε ολο και περισσοτεροι εχουν προβλημα επιβιωσης!!
  ξυπνηστε!!
  ο λαος ουτε εκβιασμους χρειαζεται ουτε φυκια και μεταξωτες κορδελες, 5 -10 μετρα που θα εφαρμοσθουν αμεσα και θα ανακουφισουν.

 19. sirmar avatar
  sirmar 19/05/2012 13:39:26

  Συμφονω με οσα γραφης και πρεπει να το καταλαβη ο Σαμαράς και να αλλαξη πολυτικη
  Αυτοι που τον πιεσαν και τον εκβιασαν να υπογραψη το 2 μνημονιο ειναι οι ιδιοι που μας οδειγουν στην καταστροφη και δεν θελουν να χασουν τη μασα η οσα καλοπαιδα ειναι μπλεγμενοι σε ρεμουλα μηπος πανε μεσα.
  Αντωνη πρεπει να το καταλαβης οι συμβολοι που εχεις ειναι ολοι λαμόγια τη καθεσε και εξειγης πως θα κυβερνησις .Εδω ο Κωστακις 6 χρονια και τον εφαγε το συστημα.
  Καλο Το θα τα αλαξω ολα αλλα για μπαγιοκο δεν λες τίποτα. Μερικες φρασις και ξετιναξες τη μπαγκα ο καθε ψηφοφορος θελει λογια και εργα και απο σενα δεν ακουμαι τιποτα.
  Ρε αδελφε πεσμας λογιστικο ελεχο του χρεους Ποιοι τα φαγανε και να πληρώσουν τι φοβασε ο κοσμος ειναι μαζι σου
  Απολυσεις στο δημοσιο ολων τον συγγενων μεχρι δευτερου βαθμου που διωριστικαν απο το 80 και μετα.
  Μειωσει αποδοχων ολων το κυβερνιτικων 30-40% στη βουλη και ολων τον διωρησμενων στο εξωτερικο και κανονικη φορολογησει (π.χ Μπιρμπιλο οσσα 400000 ευρω αφορολογιτα το χρονο)
  Ποθεν εσχεις απο το 80 .αυστηρες ποινες σε ολους τους τομης του δημοσιου
  Φορολογικο αναλογα τι περνεις με κλιμακα και οχι φοροαπαλαγιες και πολα αλλα που πρεπει να γινουν ωστε αυτο το κρατος να γινει αξιοκρατια και σεβασμος προς τον πολιτη.
  Και πολα αλλα τα οποια τα γνωριζης και δεν τα λες διοτι φοβασαι το κατεστειμένω

  • Βαγκούκος avatar
   Βαγκούκος @ sirmar 19/05/2012 13:42:55

   Έλεος με την ορθογραφία.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Βαγκούκος 20/05/2012 01:48:13

    Θά ἀποκλείσωμε πολῖτες νά ἐκφράσουν γνώμη ἐπειδή δέν εἶναι ὁρθογράφοι; Ἡ ψῆφος τους δέν μετρᾶ;;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Φωτεινή 20/05/2012 10:51:12

     Φωτεινή,
     με χαρά σε ξαναδιαβάζω, όλα καλά;
     Καλημέρα

 20. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 19/05/2012 13:40:49

  1. Ο Σαμαράς να βγει με σύνθημα, "επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ΤΩΡΑ, η χώρα δεν αντέχει άλλο", αφού πρώτα αποστείλει επιστολή στον Μπαρόζο με τους άξονες της επαναδιαπραγμάτευσης (λιτότητα, ανάπτυξη).
  2. Επίσης, να χτυπήσει τον Τσίπρα ΚΑΙ σε εθνικά θέματα: "έξοδος από το ΝΑΤΟ (του ΣΥΡΙΖΑ)=κίνδυνος για ΑΟΖ/εθνική ακεραιότητα".
  3. Ο Τσίπρας πρέπει να "ζωγραφιστεί" ως "ανώριμος, αδαής, ψεύτης, καιροσκόπος" και ΟΧΙ ως επαναστάτης ποπολάρος. Με λίγα λόγια, ως ένα παιδάκι που παίζει βόλους: ηθικό γκρέμισμα.
  Το κεντρικό ερώτημα: "εμπιστεύεστε τις τύχες της Πατρίδας σε παιδάκια;"

 21. Διογένης avatar
  Διογένης 19/05/2012 14:42:05

  Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι ο κόσμος την Ευρώπη την έχει ΧΕΣΜΕΝΗ. Όταν το καταλάβετε, πείτε και στον Πρόεδρο του κόμματός σας.

 22. Χρ.Δ avatar
  Χρ.Δ 19/05/2012 15:22:08

  Κε Ροδινε,διαβαζω προσεκτικα τα αρθρα και κατα κανονα συμφωνω με τις αποψεις που διατυπωνετε. Ειναι κοινος τοπος να αναφερω οτι σε περιπτωση-το πιθανωτερο δηλαδη..-που η ΝΔ σις 18 Ιουνιου κληθει να κυβερνησει,εχει μπροστα της ενα μεγα διακυβευμα:
  Εαν δεν Επανιδρυθει το Κρατος πανω σε γερα θεμελια, εαν δεν λειτουργησουν οι θεσμοι προς την εξυπηρετηση του πολιτη, εαν δεν αναλαβει δραση η Δικαιοσυνη για να αποκαλυφθουν τα εγκληματα των δημοσιων λειτουργων αλλα και των ιδιωτων που εκμεταλλευτηκαν την πολιτεια, και εαν αυτο δεν γινει γρηγορα (αν οχι χθες), τοτε θα συνεχιζουμε να αποτελουμε τον φτωχο συγγενη και το αναθεμα της ΕΕ και θα απομονωθουμε πληρως.

  Δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης απο την κριση στην Ελλαδα,κυριο προβλημα ειναι η ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ που φερουμε στις πλατες μας. Πρεπει να καταπολεμηθει η λαμογια, το ρουσφετι, η αναξιοκρατια, η ελλειψη ιδεων και οραματος, και να χαραχθει μια νεα πολιτικηη με γνωμονα μονο το συμφερον της Ελλαδος και οχι του κομματος και των 'φιλων και κουμπαρων" .Πρεπει να οργανωσουμε μια χωρα πιο εξωστρεφη και με δυναμικη παρουσια στα διεθνη δρωμενα.Για να γινει αυτο πρεπει να επιλεγουν σε ολες τις θεσεις-κλειδια ανθρωποι αφενος με καλα βιογραφικα και κυριως με Διαθεση και Οραμα να Επανιδρυσουν το Κρατος..Ας ακολουθησουμε το παραδειγμα μικρων χωρων που διαπρεπουν διεθνως (πχ Φινλανδια). Ας γινουμε μια τετοια χωρα...
  Οσον αφορα τις επικειμενες Εκλογες-λογω της ιδιαζουσας σοβαροτητας της καταστασης- πρεπει να γινει Προσκλητηριο ολων των κεντροδεξιων δυναμεων κατω απο την σημαια της ΝΔ και εαν χρειασθει να αφησουμε κατα μερος προσωπικες και ιδιωτελεις σκοπιμοτητες.
  Πχ η παρουσια της κας Μπακογιαννη εντος της ΝΔ ειναι πολυ θετικο στοιχειο -αφου ειναι μια πολυ ικανη πολιτικος-αλλα πρεπει να αφησει στην ακρη τις παλαιοκομματικες αντιληψεις περι της προωθησης φιλων,κουμπαρων,συγγενων κλπ .Πρεπει να απαλλαγει απο τετοιες πρακτικες..

 23. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 19/05/2012 15:51:02

  Νομιζω οτι επιβαλλεται ισχυρη παρουσια της Ν.Δ κι ισως και του Προεδρου της στις σημερινες εκδηλωσεις μνημης για τη γενοκτονια των Ποντιων. Δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο. Για ολους εμας ειναι σημαντικο να μην μας ξεχνανε οι ηγετες μας

 24. juliet avatar
  juliet 19/05/2012 15:52:17

  Κώστα,
  καλό μεσημέρι ,ότι και να πεις όσο να την περιγράψεις την κατάσταση είναι τραγική.Ανθρωποι όπως ακριβώς περιγράφεις εγκωβισμένοι ,χωρίς διέξοδα .Ημουνα Βουλγαρία.Τα ίδια πράγματα σε μισές τιμές .4 Μαρουλια 1λέβα ενδεικτικό .Eνας καφές εσπρεσσο στο plaza Olympia 4.6 ευρώ.Οι Βουλγαρικές τράπεζες τρίβουν τα χέρια τους ή μάλλον γέμισαν τα ταμεία τους.Σε μιά βδομάδα 100.000.000 ευρώ ,τα μαύρα των Ελλήνων.Κοροιδεύουν ότι θα γίνουμε σοσιαλιαλιστές.
  Σκέψου και τους εγκλωβισμένους από τα χρέη του δημοσίου που καλούνται ν'αποδώσουν ΦΠΑ ,να πληρώσουν εισφορές ;
  Είναι μια τρέλλα που δεν οδηγεί πουθενά.Η γνώμη μου ας κόψουν το λαιμό τους ,θέλουν δεν θέλουν να επιστρέψουν ,οι κόντρες και οι ψευτομαγκίες δεν θα δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο της βιοπάλης .
  Αν δεν έχουν αυτοσεβασμό τα υπόλοιπα περιττεύουν.

 25. Mαρωσης Γιαννης avatar
  Mαρωσης Γιαννης 19/05/2012 16:03:56

  Καιρος να γινει συνειδηση οτι αυτο που διακυβευεται ειναι αν η χωρα μας θα διολισθησει σε αριστεριστικες κυβερνησεις με κοινοβουλευτικο μανδυα, οπου οι θαυμαστες της Λουξεμπουργκ, οι μαοικοι της ΚΟΕ και οι τρεις-τεσσερες τροτσκιστικες ..συνιστωσες ( και να θυμηθουμε οτι ο Τροτσκυ ηταν εκτος των αλλων,πριν τον...τσεκουρωσει ο Σταλιν, επικεφαλης της ΤΣΕΚΑ που απεδιδε.... εξωδικαστικη δικαιοσυνη ) θα ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τον τροπο ζωης μας. Και τοτε εσεις κυριε μου που θελετε να τους...πονεσετε θα καταλαβετε τι σημαινει ΠΟΝΟΣ. Αφηστε λοιπον τις εσωστρεφειες και τις ανευ σημασιας προσωπικες αντιπαθειες (εγω προσωπικα δεν θελω την Ντορα ουτε ζωγραφιστη) συνηδειτοποιηστε οτι το μετωπο ειναι αλλου και βοηθηστε οπως μπορειτε, ειτε πορτα-πορτα (αυτο το ειδος του αγωνα που απαιτει την καθολικη μας συμμετοχη δεν μπορει να διεξαχθει ,λογω αριθμου,απο τα ) ειτε με το πληκτρολογιο κ.Ροδινε , εχοντας παντα στο μυαλο οτι δεν αμφισβητεις ποτε τον αρχηγο και τους αξιωματικους την ωρα της μαχης (αν σας διαφευγει η μαχη ειναι σε πληρη εξελιξη) πολυ δε περισσοτερο οταν η ΚΡΙΣΗ περι της ΑΞΙΑΣ των επικεφαλης αποτελει ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ παραγοντα της εκβασης . Μην την αμφισβητειτε λοιπον σε λαθος χρονικη στιγμη. Ειναι η στιγμη του αγωνα και οχι της μιζερης αντιπαραθεσης.

 26. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 19/05/2012 16:30:27

  Ο σύριζα με τις είκοσι συνιστώσες,μια χαρά ενωμένος εμφανίζεται.Η ΝΔ με τις 2-3 συνιστώσες συνεχίζει την εσωστρέφεια και τις ενδοκομματικές έριδες.Προσοχή....

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ άγρυπνη 19/05/2012 16:41:10

   !!!!! φωναξε το αγρυπνη, μπας κι το ακουσουν μερικοι, λες και μερες που ειναι, που παιζεται το μελλον του εθνους, ειμαστε για προσυνεδριακες ιδεολογικες συζητησεις-διαδικασιες. (αν και σιγουρα καποιοι που το παιζουν ψαγμενοι και αγαναχτησμενοι Νεο-Δημοκρατες ειναι Τσιπρο-Καμμενοι). Οποτε απλα θελουν κραξιμο που μας περνανε για αφελεις. Αυτα.

 27. Nik.Pan avatar
  Nik.Pan 19/05/2012 18:57:59

  Το διακύβεβμα των εκλογών,
  ηρεμία (μούγκα),
  εάν συνεχίσουν να επιτείθονται με αυτό τον λαικίστικο τρόπο
  στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει 35%,
  εάν συνεχίσουν να μιλούν για Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη-Ψωμιάδη
  όχι συσπείρωση της λαικής βάσης βλέπω, αλλά 15%.
  Ο κόσμος δεν θέλει εκβιασμούς και απειλές,
  όταν το σύστημα (εγχώριο και ευρωπαικό) μας το λέει 500 φορές
  την ημέρα για 2 χρόνια το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο
  (όπως με δημοψήφησμα).
  Όσο ασχολείστε με ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. τόσο μεγαλύτερο ποσοστό τους
  δίνεται, ο κόσμος θέλει να δεί και να καταλάβει ότι Α.Σαμαράς
  και η ΝΔ είναι έτοιμοι να ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ όχι σε 100 ημέρες,
  να αφουγκραστούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που τον απασχολούν
  και να πείσουν ότι θα τα λύσουν δίκαια και δημοκρατικά εντός
  των ευρωπαικών θεσμών και όχι σε τηλεοπτικά παράθυρα.
  Κουράστηκε απο τα πολλά λόγια, δεν τους πέρνει για άλλα λόγια,
  η κατάσταση για μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι τραγική.
  Οσο τα λόγια (αντιμνημονιακά) δεν συνάδουν με τα έργα
  (μνημόνιο2,συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ) ο κόσμος απομακρύνεται.
  Μιλήστε για την Ελλάδα όπως κανεις δεν μπορεί,
  παλέψτε για τους Ελληνες και όχι για την Ελληνική οικονομία
  και τα κομματικά-κυβερνητικά σας αποθημένα.

 28. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 19/05/2012 19:22:03

  Xρειάζονται προτάσεις που να βελτιώνουν ΑΜΕΣΑ ή έστω ΕΜΜΕΣΑ την ζωή μας.
  Αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς δημοκρατικό και κοινωνικό διάλογο. Πολύ φοβάμαι πως οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα από λύσεις. Είναι κολλημένοι στη φιλοσοφία τους και στους "καθωσπρεπισμούς" που αυτή ορίζει.
  Θα γίνω και πιο συγκεκριμένος.
  α. Οικονομία: Οι διαφαινόμενες λύσεις είναι είτε μηδενισμός του δημόσιου τομέα (ιδιωτικοποιήσεις) είτε μεγέθυνση του (κρατισμός). Δεν υπάρχουν χειρότερες λύσεις από αυτές τις δυο. Η πρώτη θα καταργήσει κάθε έννοια πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης και η δεύτερη κάθε έννοια ελευθερίας ή ανεξαρτησίας. Η λύση είναι να μην θυσιαστούν μεγάλες ανθρώπινες αξίες για το καλό της οικονομίας (η εκπαίδευση, η περίθαλψη κ.α.). Το πραγματικό πρόβλημα είναι η υπερβολική διείσδυση του χρήματος στην καθημερινότητα μας. Ένα μέσο συναλλαγής μεταξύ ανθρώπων τείνει να γίνει η αλυσίδα μας μέσω του κέρδους. Αν θέλουμε πραγματική ελευθερία, ανάπτυξη και οικονομία πρέπει να πάψει η τοκογλυφική φύση του χρηματοπιστωτικού οικοδομήματος, για να μην πω το ίδιο το οικοδόμημα που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της δημοκρατίας. Το κέρδος είναι να έχεις μια πίτα (χωρίς καθορισμένα κομμάτια) και 50 ανθρώπους, ο καθένας με ένα μαχαίρι. Πρώτα θα αλληλοσπαραχτούν και μετά θα ορμήξουν στην πίτα. Ο καπιταλισμός επιπρόσθετα, για να λύσει το "πρόβλημα" αυτό, αφαίρεσε τα μαχαίρια από τους 40 ενώ παράλληλα συνεχίζει να αυξάνει τις πίτες για τους 10 εναπομείναντες που γίνονται ολοένα και πιο άπληστοι.
  β. Μετανάστευση: Ισως το πιο σοβαρό πρόβλημα μετά την φτώχεια. Αυτό που αρνούνται να καταλάβουν οι περισσότεροι είναι πως αποτελεί το βασικότερο σύμπτωμα της παγκόσμιας φτώχειας. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση σε τοπικό επίπεδο. Είναι ιδιαίτερα περίπλοκο αλλά θα προσπαθήσω να το συνοψίσω. Αν επιτραπεί μαζική εισροή, τότε η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Μέση Ανατολή με την βία να έχει τον πρώτο λόγο, οι άνθρωποι θα στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλον για ένα κομμάτι ψωμί. Αν απαγορευτεί "επιτυχώς" η μετανάστευση τότε ο κοινωνικός ιστός θα αγκαλιάσει την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και οι μελανοχίτωνες δεν θα είναι μακριά. Οι προτεινόμενες λύσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ασπιρίνη... μακροπρόθεσμα θα αποτύχουν. Η πραγματική και μόνη λύση είναι η εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως ο Τρίτος Κόσμος πρέπει να αφεθεί στη μοίρα του γιατί τον ξεζουμίσαμε τόσο που δεν μας χρειάζεται πλέον. Και πάλι το πρόβλημα πηγάζει από την παγκόσμια οικονομία.
  γ. Δημοκρατία: Επιχειρείται στο άρθρο και σε άλλες πολιτικές συζητήσεις, να "ποινικοποιηθεί" ηθικά η αντίθετη ιδεολογία. Αν εξαιρέσω την ηθική "ποινικοποίηση" του φασισμού που ξεγυμνώνει τον άνθρωπο και τον μετατρέπει σε άβουλο υποχείριο, δεν μπορώ να διακρίνω την ουσία αυτής της δαιμονοποίησης στις υπόλοιπες ιδεολογίες. Στη δημοκρατία πρέπει να κυριαρχεί η επιχειρηματολογία και όχι το κυνήγι μαγισσών. Πρέπει να κυριαρχεί η λογική και όχι ο παραλογισμός. Η δημοκρατία επιτυγχάνεται μέσω της νηφαλιότητας και της υπομονής στον αντίλογο.
  δ. Μωσαϊκό: To είδα σε τίτλο άρθρου εδώ μέσα ("το μωσαϊκό του ΣΥΡΙΖΑ"). Η ίδια η κοινωνία είναι ένα μωσαϊκό αντιλήψεων, απόψεων, ιδεολογιών, πολιτισμών, ηλικιών, φυλών. Δεν μπορείς να θεωρείς κατακερματισμένη οποιαδήποτε διαφορετικότητα. Οι άνθρωποι, μέσα από τις ξεχωριστές εμπειρίες τους, έχουν διαφοροποιηθεί μεταξύ τους. Μια πραγματικά δημοκρατική και ανθρώπινη κοινωνία οφείλει να παντρέψει αυτές τις διαφορές χωρίς να τις ομογενοποιήσει, εξαλείφοντας παράλληλα τις ανισότητες και τις αδικίες.
  ε. Πολιτική: Δυστυχώς η σύγχρονη πολιτική έχει αποκλείσει τον λαϊκό διάλογο και έχει μετατραπεί σε θηρευτή ψήφο και εντυπώσεων. Επιπρόσθετα η αδυναμία των πολιτικών και η παντελής έλλειψη γνώσεων στο πως να διαχειριστούν τις αδικίες και τις κρίσεις (που αναπόφευκτα θα επακολουθήσουν), τους έχει οδηγήσει στην πλήρη αποστασιοποίηση από τον λαό. Πλέον η μάχη γίνεται για προβλήματα που δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τον απλό κόσμο. Η λέξη λαϊκισμός είναι πολιτική εφεύρεση και δείχνει σε απόλυτο βαθμό την ανούσια και αδικαιολόγητη πολυπλοκότητα της κοινωνίας μας (συνεπώς και του πολιτικού συστήματος). Οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες δεν αλλάζουν ανά την επικράτεια. Η πολιτική σκηνή θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά αφοσιωμένη στην εξυπηρέτηση αυτών των αναγκών και όχι στο πως σκέφτεται ο λαός για τον καπιταλισμό. Όπως λέει μια σοφή παροιμία, "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"
  στ. Το διακύβευμα των εκλογών: Στη πραγματικότητα τα κυρίαρχα διλήμματα είναι ψεύτικα. Το πραγματικό είναι αν θέλουμε μια κοινωνία βασισμένη στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη ή μια κοινωνία βασισμένη στην βία, τον κοινωνικό ρατσισμό και τον κανιβαλισμό.
  ζ. Οι απαγορευμένες λέξεις, "το χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα στον καπιταλισμό": Οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι οικονομικοί καρχαρίες (καπιταλιστές, κεφάλαιο ή αγορές) έχουν δημιουργήσει ένα πανέξυπνο παιχνίδι για να κερδίζουν πάντα αυτοί (καπιταλισμός), κυρίως μέσω του τραπεζικού συστήματος και των αγορών (επενδύσεις και στοιχηματισμός) . Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως αρκετοί είναι πως αν οι συνθήκες αλλάξουν, τότε έχουν και άλλους τρόπους. Πχ χρηματοδότησαν την Ρωσική Επανάσταση και τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές στον Β' ΠΠ. Επίσης είναι γνωστό πως η μεγάλη κρίση του '29 και η σημερινή έχουν προκληθεί μέσω της έλλειψης ρευστότητας που προήλθε από τις κεντρικές τράπεζες. Για τους πιο δύσπιστους, δυο τραπεζίτες ανέλαβαν την πρωθυπουργία σε Ιταλία και Ελλάδα και μάλιστα ενάντια στο Σύνταγμα των χωρών. Οι συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΚΤ και των εγχώριων κεντρικών τραπεζών είναι μυστικές!! Ελέγχουν και ορίζουν την οικονομία και δεν δέχονται υποδείξεις από κανέναν (σύμφωνο ανεξαρτησίας στη λειτουργία τους). Επίσης οποιαδήποτε θέσπιση κανόνα από το τραπεζικό σύστημα είναι υποχρεωτική και άμεσα εφαρμόσιμη. Το χειρότερο, εκδίδουν τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα όλων των χωρών, καθορίζουν τη ποσότητα που θα κυκλοφορεί, τις τιμές, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα επιτόκια, απαγορεύουν στα κράτη να τυπώνουν αυτοβούλως χρήμα και το παρέχουν μόνο μέσω εγγυήσεων (ομόλογα) και φυσικά πάντα με τόκο. Το τραπεζικό σύστημα (και η παγκόσμια οικονομία συνολικότερα) είναι το αποκλειστικά υπεύθυνο για το παγκόσμιο χρέος, αφού δημιουργεί χρήμα μέσω αυτού. Είναι απλή λογική, ο τόκος δημιουργεί χρέος που συνεχώς θα μεγαλώνει. Άρα οι τράπεζες μέσω του χρέους καταργούν στην πράξη οποιαδήποτε πολιτική.
  η. Η λύση (;;;): Και να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες δεν θα αλλάξει κάτι. Το επιχείρησαν η Αγγλία και η Γαλλία μετά τον Β' ΠΠ και το χρέος τους σχεδόν διπλασιάστηκε. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Ο κομμουνισμός, επίσης, δεν θα είναι λύση αν δεν τα βάλει με το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και στο τέλος να το καταργήσει. Μεγάλη απόδειξη, η ΕΣΣΔ. Με διάφορα τεχνάσματα οι τραπεζίτες πήραν τον έλεγχο της οικονομίας και οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση. Ένα από αυτά ήταν ότι ανάγκασαν την σοβιετική ηγεσία να αγοράζει ασταμάτητα στρατιωτικό εξοπλισμό (Ψυχρός Πόλεμος). Δηλαδή "ανέτρεψαν" τον κομμουνισμό παρασύροντας τον προς τον κεινσιανισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.
  θ. Η μουρμούρα: Υπάρχουν εύλογες αντιδράσεις για το τραπεζικό σύστημα, αντιδράσεις που αποσιωπούνται ή αγνοούνται, με συνηθέστερο πρόσχημα ότι οι τράπεζες χρειάζονται. Δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αιτιολόγηση, μια αληθινή απάντηση γιατί είμαστε όλοι χρεωμένοι, γιατί να δανειζόμαστε χρήματα για τις "ανάγκες" μας και όχι να παράγουμε. Γιατί να δραστηριοποιούνται τόσοι μορφωμένοι άνθρωποι στα οικονομικά και όχι για παράδειγμα στην ιατρική. Γιατί η οικονομία να είναι ένα ακατανόητο τέρας που καθορίζει την ζωή μας και όχι ένας υπηρέτης της ανθρωπότητας.
  Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και τις δυσνόητες προτάσεις (λόγω εκφραστικότητας). Μπορώ πάντως να πω με μεγάλη σιγουριά και εξαιτίας της δουλειάς μου, που με φέρνει σε καθημερινή επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους, το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει μια μεγάλη αλλαγή που άρχισε να συμβαίνει αργά αλλά σταθερά στην ελληνική κοινωνία. Τυχόν "εκμετάλλευση" αυτής της αλλαγής δεν θα επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Είναι τα πρώτα βήματα του επανακαθορισμού μιας κοινωνίας, που αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί γιατί εξυπηρετεί τους λίγους εις βάρος των πολλών.

 29. Δαναός avatar
  Δαναός 19/05/2012 19:41:44

  Το δοκίμασες;Πιάνει;Αν είναι να του το στείλω του Strange!!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Δαναός 19/05/2012 19:46:24

   Σε γενόσημο υπάρχει; Θα μας το χορηγεί ο Τσίπρας δωρεάν;

 30. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/05/2012 20:11:36

  Κάνε ὑπομονή,θά τό δοκιμάσουμε ὃλοι μαζί ὃταν ἒρθει ἡ ὣρα...
  Ὑπάρχει μόνο κί νδυνος ἀπό ὑπερδοσολογία,νά μείνει ἓνα μόνιμο...χαμόγελο...

 31. juliet avatar
  juliet 19/05/2012 20:11:41

  Κυθήριε,
  Τα δυσεύρετα αυτό το μειονέκτημα έχουν είναι ακριβά,μάλλον θα είναι σ'έξαρση η ασθένεια...
  :)

 32. λαλακης avatar
  λαλακης 19/05/2012 22:28:22

  Πολλες απο τις αποψεις του αρθρου ειναι σωστες. Το θεμα με το τεβε ειναι σοβαροτατο ξεκληριζει την οικονομια ,αντι ο κοσμος να ανοιγει επιχειρησεις
  ψαχνει εξ αιτιας τεβε και γραφειοκρατιας να χωθει στο δημοσιο για να σωθει
  Η χωρα ετσι αποεπενδυθηκε και βρισκομαστε στο σημερινο μαυρο χαλι.
  Η κεντροδεξια οφειλει να επανασυνδεθει μ αυτον τον κοσμο που θελει
  να δημιουργησει και απαιτει τα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιοματα οπως
  το δικαιωμα μου να επιλεγω εγω αν θελω τεβε η οχι.
  Σαν ελ επαγγελματιας δεν επιβαρυνω κανενα κρατος αλλα μονο τον εαυτο μου
  με αγχος.
  Εαν βγει ο Συριζα πιστευω πως συντομα θα βγουμε απο την ευρωζωνη
  και η δραχμη θα συγκρινεται με αφρικανικα νομισματα.
  Εκτος εαν κανει κολοτουμπες και κανει μεταρρυθμισεις....
  Η Κεντροδεξια εχει το μαχαιρι και το πεπονι

 33. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 20/05/2012 17:12:59

  Κ. Ροδινέ ,συμφωνώ κατά βάση με την ανάλυσή σας .
  θέλω απλά να σημειώσω πως αφού το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει, παταγωδώς μάλιστα, τούτη την ώρα μια πρόταση για πόρτα-πόρτα προεκλογική εκστρατεία ενός κόμματος που προσυπέγραψε το μνημόνιο 2 ουσιαστικά είναι ανεδαφική.
  Όταν στις ανοικτές συγκεντρώσεις τα 2 μεγάλα κόμματα μαζεύουν μόνο τους συγγενείς τους,όταν έχουμε κρούσματα προπυλακισμού και γιαουρτώματος βουλευτών ποιος βουλευτής μνημονιακός θα τολμήσει να κτυπήσει την πόρτα και να ζητήσει την ψήφο?
  Όλοι μας γνωρίζουμε τι υπόσχονταν στις τοπικές κοινωνίες τους οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων τόσα χρόνια.Πλέον τέτοιου είδους υποσχέσεις δεν υφίστανται πλέον.

  Αλλά έχω και μερικές άλλες πρότασεις δυνατές: Να βγει η ΝΔ και να πει την επόμενη μέρα των εκλογών
  1)αναδιαπραγμάτευση-χαλάρωση μνημόνιου,άρνηση απ την ευρώπη συνεπάγεται καταγγελία
  2)Κατάργηση του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών που τόσα χρόνια υφίσταται
  3)Έλεγχος λογαριασμών των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτικών προϊσταμένων τους που διαχειρίζονται ,σε βάθος 10ετίας τουλάχιστον, ευρωπαϊκά κονδύλια,μηδενός εξαιρουμένου(αλήθεια τι γίνεται με αυτούς που ξηλώθηκαν απ΄το υπουργείο ανάπτυξης?).
  3)Άμεση αυστηροποίηση των ποινών των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν (συμπεριλαμβανόμενης της δήμευσης περιουσίας)
  4)Άμεση αυστηροποίηση των ποινών των φοροφυγάδων
  5)Άμεση αυστηροποίηση ποινών ελεύθερων επαγγελματιών που παρανομούν
  (συμπεριλαμβανόμενης της αφαίρεσης αδειας ασκήσεως επαγγέλματος)
  6)Επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου και επιβολής ποινών

  Το οτι συμπεριλαμβάνονται και δικοί της μέσα είναι σίγουρο.Ας στους αποβάλλει.

  Έστω λοιπόν ότι τα λέει αυτά ,το ερώτημα είναι ποιος θα την πιστέψει...
  Προ υπογραφής του μνημονίου 2 ο Α. Σαμαράς φάνταζε ικανός.Μετά την υπογραφή όμως?...

  Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.