#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2012 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το διακύβευμα των εκλογών είναι "αυτοδυναμία ή ακυβερνησία"Η χώρα από την Κυριακή  μπήκε σε προεκλογική τροχιά. Αναμφίβολα, η προσεχής εκλογική αναμέτρηση θα είναι η κρισιμότερη της μεταπολίτευσης. Για τους εξής λόγους:

Πρώτον γιατί αυτά που θα κριθούν, θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Δεύτερον, γιατί οι εκλογές  θα διεξαχθούν εν μέσω μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης,  η οποία έχει οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού και το 21% του εργατικού δυναμικού στην ανεργία. Ένας λαός σε απόγνωση είναι ικανός για τα πάντα! Ακόμα και να επιλέξει ένα καταστροφικό δρόμο.

Τρίτον, γιατί, ως αποτέλεσμα της κρίσης και των δυσοίωνων προοπτικών, υπάρχει μια γενικευμένη αμφισβήτηση (που αγγίζει τα όρια της απαξίωσης) του  πολιτικού κόσμου στο σύνολό του.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας οι ανέξοδες υποσχέσεις και οι μαγικές λύσεις θα είναι  σαν φάλτσο τραγούδι που κανένας δεν θέλει να ακούσει. Και όσοι τ’ ακούσουν είναι αμφίβολο, αν θα δώσουν κάποια βάση.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η πραγματική πρόκληση, αλλά και η ευκαιρία του πολιτικού κόσμου, είναι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαρνηθεί τις σειρήνες του λαϊκισμού.

Τα κόμματα πρέπει να βρούν τον τρόπο να επικοινωνήσουν εκ νέου με την κοινωνία. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες λειτουργούν με κόμματα.

Παρακολουθώ έκπληκτος τις τελευταίες εβδομάδες τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά  και μερικούς νεόκοπους, αλλά και παλαιότερους σωτήρες, από όλο το πολιτικό φάσμα,  να επαναλαμβάνουν εν χορώ την ανάγκη η επόμενη κυβέρνηση να είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας!

Αν αυτό δεν αποτελεί ομολογία αδυναμίας να κυβερνήσουν, τότε τι είναι;

Αν αυτό δεν είναι μια ένδειξη ότι δειλιάζουν μπροστά στα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν, τότε τί είναι;

Είναι άραγε τυχαίο ότι μόνον ένα πολιτικός αρχηγός, ο κ. Σαμαράς ζητάει εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ όλοι οι άλλοι αρχηγοί ομνύουν σε κάποια γενική και απροσδιόριστη κυβέρνηση συνεργασίας; Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρχές και χωρίς στόχους;

Προφανώς το κάνουν για να διασωθούν!

Όμως, το στοίχημα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι για να διασωθεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και να επιβιώσουν κάποιοι  φιλόδοξοι ηγετίσκοι που έβαλαν τους προσωπικούς τους εγωισμούς πάνω απ’  όλα;

Ύστερα έχουμε ακόμα πρόσφατα στη μνήμη μας τα καλά της συνεργασίας. Ο κ. Παπαδήμος για να τους «βολέψει» όλους σχημάτισε μια πολυπληθέστατη κυβέρνηση  σε καιρούς κρίσης! Ο κ. Καρατζαφέρης, μόλις άρχισαν τα ....δύσκολα, πήδηξε από το καράβι. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθούσε να διασώσει τους  «κηπουρούς» του. Ο δε κ. Παπαδήμος χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αντικαταστήσει έναν Υπουργό και τον αντικατέστησε με ...δύο!

Με ρωτάνε, αν είναι ρεαλιστικός στόχος η επίτευξη της αυτοδυναμίας εκ μέρους της Ν.Δ.

Ήταν λίγες οι φορές που δυο μήνες πριν τις εκλογές, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, θεωρούσαν δεδομένη την αυτοδυναμία. Τις περισσότερες φορές η απάντηση δίνονταν το βράδυ των εκλογών.

Το στοίχημα της αυτοδυναμίας βρίσκεται στα χέρια του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ.  Η στρατηγική τους θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Αρκεί να θέσουν τα σωστά ερωτήματα προς το εκλογικό σώμα.

Αρκεί να πείσουν ότι έχουν το πρόγραμμα, τους ανθρώπους και το όραμα να επιτύχουν.

Ασχέτως με το τι λέγεται,  σε περιόδους κρίσης ο κόσμος θέλει σταθερότητα, τολμηρή ηγεσία και ισχυρή κυβέρνηση.

Τίποτα από τα ανωτέρω δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια κυβέρνηση ετερόκλητων πολιτικών δυνάμεων. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, ως εκ της φύσεώς των, έχουν εγγενείς αδυναμίες που τις παραλύουν.

Επί πλέον οι μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας αναγκάζουν τα κόμματα να αθετήσουν μέρος των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

Πως θα αισθανθεί για παράδειγμα ένας ψηφοφόρος του κ. Κουβέλη, αν τον δει μετεκλογικά να συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ;  Δεν θα πιστέψει ότι εξαπατήθηκε; Αυτό δεν θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου;

Η Ελλάδα βιώνει τη χειρότερη μεταπολεμική κρίση. Ο δρόμος της εξόδου είναι μακρύς και δύσκολος.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα,   έχει και μια πρόταση εξόδου. Αυτό που δεν έχει δείξει ακόμα είναι η  dream team με την οποία θα κυβερνήσει.

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13/03/2012 07:42:26

  ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ , ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ( ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ!!!!!! ) ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΧΛΩΜΟ.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ?

  • Heaven avatar
   Heaven @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13/03/2012 10:53:07

   ο Σιούφας;

  • abcd avatar
   abcd @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13/03/2012 11:19:13

   Δεν ξαναβάζει νομίζω στην Καρδίτσα ,αντί αυτού θα είναι υποψήφιος ένας συγγενείς του με το ίδιο όνομα .

   • Heaven avatar
    Heaven @ abcd 13/03/2012 11:29:11

    και που βάζει;

 2. voter avatar
  voter 13/03/2012 07:56:19

  Ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο - η Αυτοδυναμία .

  Το έχει καταλάβει παρα πολύ καλά ο ΑΣ γιατί χωρίς αυτοδυναμία, οχι μονο δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα αλλα μετά απο λίγο θα ανεβοκατεβαίνουν οι κυβερνήσεις κάθε 3 μήνες -οντως ακυβερνησία .Το χειρότερο εφιαλτικο σενάριο .
  Οσο για την επιτευξή της αυτοδυναμίας , η λυση είναι ακριβώς αυτο που επισημαίνεις , να μπει τερμα στις " ανέξοδες υποσχέσεις και τις μαγικές λύσεις" .Και χαίρομαι γιατι στις αμεσες προταιρεότητες ο ΑΣ , μιλησε για στοχους εφικτούς και μεστούς .
  Με ισχυρή αυτοδυναμία ,θα μπορέσει να φτιάξει μικρο κυβερνητικό σχήμα , να αποκαταστήσει την αδικία των συντάξεων 700 Ε και να προχωρήσει στην ασφάλεια του κέντρου της Αθήνας .
  Αυτά για αρχή φτάνουν και περισσεύουν , θα δωσουν ελπιδα και ανάσα ,και θα παρουμε εμπρος .Αρκεί να γίνουν !

 3. silence.t avatar
  silence.t 13/03/2012 08:16:28

  Το διακύβευμα των εκλογών είναι δημοψήφισμα .
  Μνημόνιο η όχι .

  • bird avatar
   bird @ silence.t 13/03/2012 12:18:44

   Το μνημόνιο ή όχι παίχτηκε στις εκλογές του 2009. Απλά δεν το καταλάβαμε.

 4. Miltiadis avatar
  Miltiadis 13/03/2012 08:20:27

  Ασχέτως με το ότι λέγεται... Ασχέτως ακόμη με το τι και ποιούς πληρώνουμε όλοι μας (?)... Ασχέτως με το ότι η χώρα μας δεν έχει υγεία, παιδεία... Ασχέτως με το ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιβιώνει ένεκα συσιτίου... Ασχέτως με το ότι όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα... Ασχέτως με το ότι κάθε μέρα αυτοκτονούν κατά μέσο όρο δύο συνάνθρωποί μας... Ασχέτως με όλα τα παραπάνω μα και με τόσα άλλα, ο κόσμος θέλει σταθερότητα, τολμηρή ηγεσία και ισχυρή κυβέρνηση. Κι επειδή ένας λαός σε απόγνωση μπορεί να επιλέξει ακόμη κι έναν καταστροφικό δρόμο (αντίθετα με τον δρόμο της προόδου που ο κ.Σαμαράς γνωρίζει όσο κανείς άλλος)... Μήπως αντί να ρισκάρουμε το μέλλον αυτής της χώρας με ψευτοκουλτουριάρικες διαδικασίες (εκλογές), θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί ο κ.Παπαδήμος και να αναλάβει ο κ.Σαμαράς με κάπως πιο συνοπτικές διαδικασίες?

 5. HELLAS avatar
  HELLAS 13/03/2012 08:26:40

  Δυστυχώς ακόμα και τώρα μας κοροιδεύουν φανερά και απροκάλυπτα.
  Ζητά ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αυτοδυναμία και από την άλλη ρίχνουν λάδι στη φωτιά Ζητούν να τους ψηφίσουμε όταν καταθέτουν στη Βουλή τροπολογίες που θα απαλλάξουν τα δύο κόμματα από τα χρέη τους.

  Ζητούν μειώσεις μισθών από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα. Όταν για τους ίδιους θεωρούν παράλογο να γίνει.

  Δημιούργησαν μια κυβέρνηση συνεργασίας που ενώ στην Ιταλία με 6 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας έκαναν κυβέρνηση συνεργασίας με πολύ λίγα μέλη σε αυτήν, ενώ στην Ελλάδα μπήκαν πενταπλάσιοι.

  Δεν έχει τιμωρηθεί κανένας από την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενεργός και μή, μέχρι τώρα, όταν άτομα έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους (Μαντέλης, Τσουκάτος κλπ). Πόσο μάλλον από τη Ν.Δ. Τσιτουρίδης (ομόλογα), Παυλίδης, Βουλγαράκης ("νόμιμο και ηθικό..."), Παυλόπουλος (άφησε τη μισή Ελλάδα να καεί με την υπόθεση του πιτσιρικά στα Εξάρχεια), οικογένεια Μητσοτάκη (άπειρα σκάνδαλα) και άλλοι που ίσως να μου διαφεύγουν τώρα.

  Η Ν.Δ. με τη τακτική να μην επιτρέπει σε άτομα που έχουν ζημιώσει την παράταξη με πράξεις/παραλείψεις και σκάνδαλα να μην κατεβαίνουν στις εκλογές θεωρεί ότι έτσι αποδίδει δικαιοσύνη και τιμωρεί τους ενόχους.
  Με αυτόν το τρόπο δεν ισχύει το "tabula rasa".

  Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να πείσει τον απλό κόσμο, μια και όλες αυτές οι κινήσεις του στυλ φεύγουν από το μητρικό κόμμα και δημιουργούν καινούργια, έχουν ώς στόχο και πάλι να κοροιδέψουν τον κοσμάκι.


  Ένας απογοητευμένος δεξιός
  οποίος δεν θα ψηφίσει.

  • voter avatar
   voter @ HELLAS 13/03/2012 08:46:24

   Μην απογοητεύεσαι φίλε Hellas !
   Οι αλλαγές γίνονται αργά και μεθοδικά , οι μεγάλες επαναστάσεις είχαν σαν προάγγελο πολλές μικρότερες -ακόμα και η επιστήμη πάει αργά πριν ανακαλύψει το μεγάλο γεγονός .
   Η πολιτική , οσο "κακή ,στραβή και ανάποδη ",είναι η μόνη δημοκρατική λύση !Διαλέγουμε την καλύτερη δυνατή λύση και ...δείχνουμε εμπιστοσύνη έχοντας τα μάτια μας ανοιχτα΄!

  • Tassos avatar
   Tassos @ HELLAS 13/03/2012 09:02:23

   Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία τότε στην κυβέρνηση θα ξαναβρεθούν οι ΒενιζελοΠαπουτσήδες ή οι ΑνατολακηδοΒαίτσιδες. Αυτή είναι η γυμνή και σκληρή αλήθεια. Διαλέγεις και παίρνεις.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ HELLAS 13/03/2012 09:05:16

   απογοητευμένε δεξιέ, όπως σε κόβω, εσύ δεν θα ψήφισες ούτε το 2009.

   • HELLAS avatar
    HELLAS @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 09:28:23

    Αδέξιε Δεξιέ,
    κάνεις μεγάλο λάθος, όχι ψήφισα,
    πήγα και ψήφισα τον Σαμαρά και στις εσωκομματικές, τον υποστήριξα και προσπάθησα να πείσω και άλλους να τον ψηφίσουν, άκουσα τις βρισιές τον χλευασμό, τα φτισίματα από άτομα που γνώριζα για πολλά χρόνια και έβγαινα για καφέ, στο τέλος μου έσπασαν και το αυτοκίνητο.

    Είμαι 36 χρονών και έχω πάψει να ορειρεύομαι να κάνω σχέδια για το μέλλον. Σου ζητάνε τώρα να ζήσεις με ένα μισθό στον οποίο ακόμα και αυτοκίνητο να σου χαρίζουν δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις.

    Η μόνη διέξοδος είναι η εργασία στο εξωτερικό, αν είσαι τυχερός γιατί το υπάρχον πολιτικό σύστημα κατάφερε να μας χλευάζουν όλους τους Έλληνες είτε φταίμε είτε όχι.
    Μπαίνεις σε ταξί και αν καταλάβει ο ταξιτζής ότι είσαι Ελληνας σου ζητάει την ταρίφα από την αρχή, είτε δεν νοικιάζουν σπίτι είτε το νοικιάζουν δύσκολα, πηγαίνεις σε φούρνο στο εξωτερικό και αν το καταλάβουν σε ρωτάνε "Εχεις να το πληρώσεις το ψωμί ? ".

    Οπότε τι κάνεις ? Γιατί εδώ ποιο είναι το μέλλον, Αυτό που λένε μείνε και σε 10 χρόνια ίσως τα πράγματα να αλλάξουν. Μπορεί να μου δώσει πίσω κάποιος τα χρόνια που θα χάσω ?

    • however avatar
     however @ HELLAS 13/03/2012 09:57:42

     Αγαπητέ Hellas,

     Έχεις δίκιο σε πολλά από τα σημεία που θίγεις, τόσο στην πρώτη σου παρέμβαση όσο και τη δεύτερη.

     Ο ΚΡ έθεσε σωστά το διακύβευμα των εκλογών. Και την κρισιμότητα τους. Και τις κύριες παραμέτρους. Το βασικό ερώτημα που θα κληθούμε όλοι μας να απαντήσουμε είναι εάν θέλουμε αυτή τη στιγμή τη χώρα ακυβέρνητη ή με έναν κυβερνήτη.

     Θα πρέπει να ψάξουμε μέσα μας για να βρούμε σε ποιό σενάριο εξυπηρετείται τόσο το ατομικό όσο και το συλλογικό συμφέρον. Του σήμερα, του αύριο και του μεθαύριο.

     Το μόνο που θα συμπλήρωνα είναι οτι ο Αντώνης Σαμαράς πέραν από την αντίληψη της κρισιμότητας έχει επιδείξει και κάτι ακόμα σημαντικό: την ικανότητα να αναλάβει το κόστος. Το έχει δείξει στο παρελθόν, το έθεσε χθες καθαρά: ".. το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση, είναι η αδυναμία. Και δεν θελουμε τη συγκυβέρνηση γιατί είναι αδυναμία"

     Είπε στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να κυβερνηθεί ή όχι. Είπε ότι δεν θέλει να κάνει πως κυβερνάει, θέλει να μπορεί να το κάνει. Και ρωτάω, η Ελλάδα, σήμερα, μπορεί να μην θέλει να μπορεί να κυβερνηθεί? μπορεί να θέλει ακυβερνησία?

     • Heaven avatar
      Heaven @ however 13/03/2012 11:12:15

      ποτέ δεν μου άρεσαν τα διχαστικά διλήμματα! Η εγώ η το χάος! Γιατί αν τα έχω χάσει όλα ενδεχομένως να διαλέξω το χάος!
      Επιθυμω δημιουργική επιλογή!
      Αυτοί είμαστε, αυτά θα κάνουμε, αυτά ειλικρινά μπορούμε να κάνουμε!
      Και τέλος επιθυμώ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!!

     • paliouras avatar
      paliouras @ however 13/03/2012 11:43:00

      Επίσης είχε πεί στο Ηράκλειο της Κρήτης :(1-6-2011)
      "Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω... Και το λάθος δεν το συνυπογράφω"!"

      Και όμως και υποχώρησε και το λάθος συνυπέγραψε.

     • Heaven avatar
      Heaven @ paliouras 13/03/2012 11:51:51

      καλύτερα να μην θυμάμαι!!

     • kristim avatar
      kristim @ paliouras 13/03/2012 14:55:14

      Αυτός που είπε ότι το 1ο μνημόνιο ήταν λάθος, ενώ το 2ο σωστό.
      Μεγάλη συνέπεια...το τέλος της λογικής!!!

     • μχ avatar
      μχ @ however 13/03/2012 12:07:41

      "Το μόνο που θα συμπλήρωνα είναι οτι ο Αντώνης Σαμαράς πέραν από την αντίληψη της κρισιμότητας έχει επιδείξει και κάτι ακόμα σημαντικό: την ικανότητα να αναλάβει το κόστος."
      Δυστυχώς το κόστος το επωμίζεται η παράταξη και όχι προσωπικά ο ίδιος από τον Νοέμβριο και εντεύθεν

    • Απόστολος avatar
     Απόστολος @ HELLAS 13/03/2012 10:36:17

     Ούτε τα χρόνια που θα χάσεις θα σου δώσουν ούτε ελπίδα. Κούφιες υποσχέσεις μόνο.
     Είναι δύσκολο να πιστεψεις κάποιον που άλλα έλεγε χθές και άλλα λέει σήμερα;
     Η Εμπιστοσύνη χτίζεται δύσκολα και γκρεμίζεται εύκολα.

    • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
     ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ HELLAS 13/03/2012 16:34:37

     ΗΕLLAS, όλους μας προβληματίζει η κατάσταση στην χώρα.Και εγώ 20 χρονών είμαι και βλέπω ότι τα πράγματα είναι όντως πολύ δύσκολα!Αλλά πιστεύω οτι η σημερινή πραγματικότητα οφείλεται σε ένα βαθμό στην έλλειψη σωστού σχεδίου απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ή για να μην πω καλύτερα στην σκόπιμη έλλειψη σχεδίου.Εάν κάποιος κυβερνήσει σωστά την χώρα και κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος τότε τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και προς το καλύτερο.

     Δεν νομίζω δηλαδή οτι η καλύτερη επιλογή που έχουμε είναι να αφήσουμε την Ελλάδα και να πάμε στο εξωτερικό.Δεν θέλω μια Ελλάδα απο την οποία θα λείπουν οι νέοι άνθρωποι και θα απομείνουν οι μεγαλύτεροι.Ποιοί θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξανά σταθεί στα πόδια της αν φύγουν οι νέοι άνθρωποι.Δεν θα μ'άρεζε μια Ελλάδα στην οποία επικρατούν και συνεχώς αυξάνονται οι λαθρομετανάστες και παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των Ελλήνων,της νέας γενιάς.

     Ο μόνος άξιος πολιτικός που θα μπορέσει να δομήσει ένα νέο σύστημα είναι ο Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος ποτέ δεν έχει χαιδέψει αυτιά,αλλά σου δίνει την ελπίδα να συνεχίσεις.Για αυτό και πρέπει όλοι οι Έλληνες να βοηθήσουμε να είναι ισχυρός μετά τις εκλογές ώστε να ξεκινήσει αυτομάτως η νέα εποχή που μόνο ο Αντώνης Σαμαράς είναι άξιος να δομήσει.

     Εάν σαν χώρα επιτρέψουμε σε ένα πολιτικό πτώμα(ΠΑΣΟΚ) να έχει υπόσταση και μετά τις εκλογές τότε θεωρώ οτι θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα,μα πάνω απο όλα θα έχουμε επιτρέψει την επικράτηση ενός εμποδίου στην δημιουργία της νέας εποχής.Είναι απαραίτητο να κινείται ο Σαμαράς ανεμπόδιστος.

  • GO avatar
   GO @ HELLAS 13/03/2012 09:09:08

   Η 'Ελλάδα, στη δύσκολη θέση που βρίσκεται, πρέπει να κυβερνηθεί και μάλιστα στιβαρά.
   Η Ν.Δ δεν έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ για την κατάντια μας. Ενοχοποιείται μόνο για παραλείψεις.
   Ας μην κάνουμε πάλι το λάθος του 2009 που επιτρέψαμε με την αποχή μας στον Γιωργάκη, χωρίς να αυξήσει τις ψήφους του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 2007, να καταγάγει νίκη με 11% διαφορά και να εξοντώσει στη συνέχεια τον ελληνικό λαό.
   Μην υποτιμάμε το "σύστημα" ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι αθάνατο.

  • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
   ελιζα βοζεμπεργκ @ HELLAS 13/03/2012 12:17:15

   Εχετε σε πολλά δίκιο, ομως πρέπει να ψηφίσετε. Σήμερα το μείζον είναι να κυβερνηθεί η χώρα. Ακόμη και εγώ που κατά την άποψή μου άδικα έχω διαγραφεί και χάνω την έδρα μου, θα στηρίξω (χωρίς να ζητώ ανταλλάγματα) τη Ν.Δ.και τον Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

   • Heaven avatar
    Heaven @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 12:49:15

    φίλτατη κα. Βόζεμπεργκ,
    δεν το είχατε σκεφτεί αυτό πριν την καταψήφιση της δανειακής;
    όλοι είμαστε υπευθυνοι για τα πεπραγμένα μας!
    και ειλικρινά μην το κουράζεται άλλο!
    μπορεί και χωρίς εσάς η δύστυχη Πατρίδα μας!

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 17:32:47

     Heaven,
     εχεις ξεφύγει.
     Η Βόζεμπεργκ έχει το θάρρος και μπαίνει εδώ μέσα για να τη ...στολίζει ο καθένας μας κρυπτόμενος καλά από την ανωνυμία του.
     Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
     Ας τολμήσουν να μπουν και άλλοι βουλευτές.
     Κυρία Βόζεμπεργκ,
     λυπάμαι που δεν ψηφίζω στην Α Αθηνών, αλλιώς θα είχατε την ψήφο μου.

   • GO avatar
    GO @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 12:50:15

    Κυρία Βόζεμπεργκ, να με συγχωρήσετε να σας πω ότι αυτό το "Ακόμη (sic) και εγώ..." φαίνεται λίγο αλαζονικό.

    • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
     ελιζα βοζεμπεργκ @ GO 13/03/2012 17:09:05

     Αγαπητέ heaven η δανεικη συμβαση δεν έχει έχει έρθει ακόμη προς ψηφιση! εκτός απο εμπαθής είστε και ανενημέρωτος. Kαι η Πατρίδα θα επιβιώσει ασφαλώς χωρ'ίς εμένα και αυτή η εκλεκτή ιστοσελίδα χωρίς τη γραφίδα σας...

     • tak avatar
      tak @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 17:26:53

      Εντάξει βρε παιδιά... Η κ. Βόζεμπεργκ, καλώς ή κακώς, τιμωρείται και το αποδέχεται... Δεν παύει όμως ως Ελληνίδα να θέλει το καλό της χώρας και ζητάει ψήφο για τον Αντώνη Σαμαρά... Τέλος!

   • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
    ΑΝΤΩΝΗΣ @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 13:07:12

    Το λογικό είναι να μην στηρίξετε και να μην ψηφίσετε την Ν.Δ.
    Είναι ενάντια στα πιστεύω σας με βάση την ψήφο στην Βουλή που δώσατε και καλά κάνατε.
    Το δίλημμα του μονόδρομου έχει μπει απ' όλους για όλα. Καιρός να φτιάξουμε νέους δρόμους αρκεί να το θέλουμε και να προσπαθήσουμε.
    Προφανώς αφού θα ξαναψηφίσεται το κόμμα που σας διέγραψε, δεν έχετε πείσει ότι αρνηθήκατε την θέση υπέρ της κοινωνίας του διαλύεται.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 13:18:22

    Εγώ εάν ήμουν στη θέση σας θα διαλαλούσα αυτή τη δήλωση συνεχώς. Αυτό που μένει είναι η πίστη και όχι η (στιγμιαία;) διαφωνία.

   • paliouras avatar
    paliouras @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 13:25:09

    κ. Βουλευτή

    Το «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είναι ψευδεπιχείρημα, δεν βασίζεται επι πραγματικών δεδομένων και ουσιαστικά μάς προτρέπει να προσυπογράψουμε την αυτοκαταστροφή μας.

    Μόνο βαθιά καταθλιπτικοί , ψυχικώς ανενεργοί και παρητημένοι από τον αγώνα για προσωπική και εθνική αξιοπρέπεια μπορούν να το αποδεχθούν.

    Δείξατε έναν δρόμο με την ψήφο σας. Μην αρχίσετε τις κυβισθήσεις. Δεν τις έχετε ανάγκη.

   • franc avatar
    franc @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 16:20:11

    Yπάρχει ο Τσίπρας που είναι εξ αρχής σταθερός στο Οχι στο μνημόνιο και λέει και Ναι στην Ευρώπη της Αριστεράς που επανέρχεται. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μονόδρομοι και αδιέξοδα αγαπητή Ελίζα...

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ franc 13/03/2012 17:24:22

     Ναι ο Τσίπρας που είχε "κάψει" την Αθήνα το 2008.
     Να τον ψηφίσεις για να σε σώσει.

     • Forologia kai hara(tsia) avatar
      Forologia kai hara(tsia) @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 19:28:53

      Καλά, το κάψιμο του Δεκ. 2008 ήταν ''κουκλοθέατρο'' μπροστά στο μεγαλειοδέστατο και γκλαμουράτο πρόσφατο κάψιμο της Αθήνας του 2012 !
      Για πές εσύ που ξέρεις καλύτερα, και το τελευταίο κάψιμο ο Τσίπρας το οργάνωσε??

   • airman avatar
    airman @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/03/2012 18:46:19

    ''θα στηρίξω (χωρίς να ζητώ ανταλλάγματα) τη Ν.Δ.και τον Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος''.
    Τέτοια τοποθέτηση και επιχειρηματολογία δεν πείθει κανέναν απλό πολίτη/ψηφοφόρο να στηρίξει, πόσο μάλλον να αγωνιστεί. Δηλαδή αν υπήρχε άλλος δρόμος θα ήταν επιλογή ή θα ζητούνταν ανταλλάγματα; Άστοχο, πολύ άστοχο. Η παράταξη χρειάζεται αγωνιστές χωρίς προσδοκία ανταλλάγματος και η εντός παρενθέσεως διευκρίνιση άλλα προδίδει.

   • however avatar
    however @ ελιζα βοζεμπεργκ 14/03/2012 09:12:50

    Αγαπητή κα.βοζενμπεργκ,
    Εάν έχει κάτι ενδιαφέρον για το μέλλον δεν είναι η διαγραφή σας αλλά περισσότερο το σκεπτικό σας στην απόφαση σας να μην ψηφίσετε, μετά την ανάλυση του Προέδρου της ΝΔ πριν εκείνη την ψηφοφορία και παρά την έκκλησή του "να με εμπιστεύεστε".
    Έχετε το λόγο....
    Με εκτίμηση

   • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
    ΓΣΠΥΡΟΥ @ ελιζα βοζεμπεργκ 14/03/2012 19:51:15

    @ελιζα βοζεμπεργκ. Μπραβο σας. Η ΝΔ καλειται να σωσει τη χώρα και πραγματι δεν υπαρχει άλλος δρόμος.

 6. GO avatar
  GO 13/03/2012 08:29:46

  Η Ν.Δ έχοντας δυσαρεστήσει (καλώς ή κακώς) πολλούς από τους φίλους της έχει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και 4 + 1(;) πολιτικά σχήματα της ευρύτερης παράταξης.

  Δημοσκοπικά, τα σχήματα αυτά μετρώνται από 2 έως 5% το καθένα. Στο σύνολό τους, περί το 15%.

  Άρα, στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, θα πρέπει:

  Να αρθρώσει πολιτικό λόγο ικανό να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους της και να προσελκύσει και άλλους, άλλων χώρων, που απογοητευμένοι από το κατάντημα του βιοτικού τους επιπέδου, θα ψάχνουν να ακούσουν ελπιδοφόρα μηνύματα διεξόδου από την κρίση. Ο λόγος αυτός δεν χρειάζεται να είναι αντιαριστερός. Πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλήρες σχέδιο, με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε ο πανικόβλητος Έλληνας ψηφοφόρος, ανεξάρτητα από την ιδεολογία του, να προσλάβει ευκρινές μήνυμα ότι υπάρχει διέξοδος. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τις δεξιότητες αυτές, αρκεί να έχει και το σχέδιο. Αν το έχει, μπορεί άνετα να το επικοινωνήσει με πειστικό τρόπο.

  Το πολιτικό προσωπικό, αρμόδιος να επιλέξει είναι ο κυρίαρχος ψηφοφόρος.
  Απ' αυτό το προσωπικό ο Πρόεδρος, χωρίς κανένα συμβιβασμό, πρέπει να επιλέξει ολιγομελή dream team και να κυβερνήσει με αποφασιστικότητα προς όφελος του καθημαγμένου λαού.

  Μακάρι!!!

  • Heaven avatar
   Heaven @ GO 13/03/2012 10:15:42

   1. Ο λόγος αυτός δεν χρειάζεται να είναι αντιαριστερός.
   (συμφωνώ και επαυξάνω. Η δεξιά περιχαράκωση δεν προσκομίζει εκλογικά οφέλη)
   2. Το πολιτικό προσωπικό, αρμόδιος να επιλέξει είναι ο κυρίαρχος ψηφοφόρος.
   (συμφωνω και επαυξάνω! Ας μου δώσει όμως και λίγη βοήθεια η κορυφή!!!)

   • GO avatar
    GO @ Heaven 13/03/2012 11:25:15

    Είμαι βέβαιος ότι η κορυφή θα δώσει τον τόνο με την σύνθεση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

    • Heaven avatar
     Heaven @ GO 13/03/2012 11:53:49

     περίμενε και θα ...πάθεις!
     να δω τότε τι θα λέει ο κ. Ροδινός τον οποίο εκτιμώ τα μάλα!

 7. Heaven avatar
  Heaven 13/03/2012 08:41:14

  κ. Ροδινέ γράφετε:
  "Αρκεί να πείσουν ότι έχουν το πρόγραμμα, τους ανθρώπους και το όραμα να επιτύχουν."
  1. το πρόγραμμα εν πολλοις υπαγορεύεται απο τη νέα δανειακή! οι δυνατότητες ελιγμων είναι ελάχιστες και είναι εξόχως υφεσιακες!!
  2. τους ανθρώπους: αναμενουμε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με επικεντρο εκείνο του επικρατείας που δίνει ας πούμε τον τόνο! επειδή έχετε αρθρογραφήσει και σχετικά εδω θα είμαστε να σχολιασουμε!!
  3. οραμα: εξαρτάται απο τους ανθρώπους που θα επιλεγουν για να πραγματώσουν την πολιτικη, εστω και αυτη την περιορισμενη λογω δανειακης. Αναμενουμε!!

  (επειδη the game is not over yet, ελπιζω να μην βρεθούμε στο τέλος του 2012 προ αδιεξόδου, και σκάσει στα χερια της νέας κυβένησης το μεγάλο μπουμ!!! και τότε το εγώ σας το έλεγα δεν θα εχει κανένα νόημα!!)
  με εκτίμηση,
  Heaven

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Heaven 13/03/2012 10:02:04

   "3. οραμα: εξαρτάται απο τους ανθρώπους που θα επιλεγουν για να πραγματώσουν την πολιτικη, εστω και αυτη την περιορισμενη λογω δανειακης. Αναμενουμε!!"

   εμένα πάντως με έχει κυριολεκτικά τρελλανει η επιλογή Ψυχάρη! Ολα τα λεφτά!!!

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Κατερινα 13/03/2012 11:17:51

    Γιατί όχι Κατερινα;
    Από πότε τα παιδιά φταίνε για τους γονείς τους;
    Γιατί βάζουμε ταμπέλες, και δεν περιμένουμε να κριθεί ο
    καθένας στον σκοπό εφ΄ω ετάχθη;
    Αυτές οι ταμπέλες και οι ρετσέτες ήταν που μας έφαγαν. Π.χ. ό,τι προοδευτικό μας "δίδαξαν" τα ελεεινά ΜΜΕ και η προπαγάνδα ότι απαραιτήτα πρέπει να είναι αριστερό ή σοσιαλιστικό κι ας είναι χειρότερο στην πράξη από μια στυγνή νεοφιλελεύθερη πρακτική. Η πολιτική της ΝΔ είναι η μόνη που ενδιαφέρθηκε για τον λαό (ναι, ναι έτσι είναι αν θυμηθούμε π.χ. την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ από μισθούς και συντάξεις επί Κώστα Καραμανλή ως άδικου μέτρου και την εξ αυτής αύξηση στους μισθούς και συντάξεις κλπ.κλπ.)- χωρίς βερμπαλισμούς και πομφόλυγες περί προοδευτισμού και άλλων τινών -ας μην πω κουτόχορτο για λόγους ευπρέπειας- που ταϊζει η αριστεροσοσιαλιστική πτέρυγα τον λαό.

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/03/2012 11:36:15

     απο σένα Γιαδικιάρογλου ειλικρινά δεν το περίμενα!
     Υπερασπίστρια του Ψυχάρη!
     και δεν μιλώ για οικογενιακή συνευθύνη! Μακριά απο μένα τετοια κλισε!
     Μιλώ για τις μέρες και τα έργα του Α. Ψυχάρη στο Μαιάμι και τη Γερμανία.
     Μία γύρα στο διαδίκτυο θα σε πείσει!
     Αν αυτη ειναι η άλλη μέρα, η δική μου γνώμη περισσευει!!!

     γράφεις επισης: "ό,τι προοδευτικό μας “δίδαξαν” τα ελεεινά ΜΜΕ" π.χ το ΔΟΛ!
     και μην μου πεις οτι δεν φταιει και παλι ο θιος γιατι συμφωνω!
     εκει που δεν συμφωνώ και ενοχλούμαι τα μάλα ειναι ο συστημικός βρωμικος πολεμος που ανοιξαν βρωμικα σαιτ παρακεινουμενα απο βρωμικους ανθρωπους εναντια σε ισχυρες επιλογες του προέδρου, π.χ. Μηταρακη!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Κατερινα 13/03/2012 11:44:39

      Εχεις δίκιο!Το κόβεις από τη αρχή ,μετά ....όλα δύσκολα ,και τα παθήματα μόνο ΄στους ανόητους δεν γίνονται μαθήματα.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Κατερινα 13/03/2012 13:57:44

      Κατερίνα μου, εγώ είπα ,γενικά, ότι πολλές φορές τα παιδιά δεν φταίνε για τις επιλογές των γονιών τους. Αστο όμως αυτό. Πιστεύεις ότι ο Σαμαράς που -μέχρι σήμερα- μας έπεισε, κατά το μάλλον ή ήττον για τις σωστές επιλογές του θα έπαιρνε κοντά του έτσι άκριτα, έναν δούρειο ίππο; Εγώ δεν το πιστεύω....

     • barman avatar
      barman @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/03/2012 15:58:31

      Ποιανού το μέρος θα πάρει ο υιός Ψυχάρης όταν ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός τα βάλει με τα καθεστωτικά μέσα συμφερόντων πατέρα Ψυχάρη?

     • Heaven avatar
      Heaven @ barman 13/03/2012 16:53:03

      βρίθει παραδειγμάτων η Ιστορία από λάθος εκτιμήσεις ηγετών σε πρόσωπα του περιβάλλοντος τους: το τελευταίο παραδειγμα Ζαχόπουλου είναι πρόσφατο!!!

     • ΓΠΣΥΡΟΥ avatar
      ΓΠΣΥΡΟΥ @ Heaven 14/03/2012 22:47:35

      @Heaven. Το εγκλημα του Ζαχοπουλου ήταν μια εξωσυζυγικη σχεση με υφισταμενη του. Καταναλωνετε πολυ διαπλεκομενο τυπο, όπου ο δηθεν κοινωνικός του φιλελευθερισμός, για τις αναγκες δημιουργιας πολιτικου σκανδαλου, μετατραπηκε σε κραυγη ανεραστης γεροντοκορης και την σεξουαλικη ζωή κάποιου την εκανε πολιτικο κακουργημα. Ατυχες παραδειγμα.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 15/03/2012 12:39:55

      σίγουρα θα αστειεύεστε!!
      και για την εξωσυζυγικη σχεση, και για την ανεραστη γεροντοκορη, και για τον σεξουαλικη ζωή κάποιου, που τυγχανε να χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για την ικανοποίηση των όποιων ορέξεων του! Ωραία ηθική κε. Σπύρου!
      Στην επόμενη διακυβέρνηση να το συνεχίσετε!

    • Μπαμπης avatar
     Μπαμπης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/03/2012 19:39:12

     Η λεξούλα νεποτισμός σας λέει κάτι?Η λεξούλα πελάτης?

    • gynner avatar
     gynner @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/03/2012 23:42:54

     το ΛΑΦΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματικό και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα λεφτά κ.Γιαδικιάρογλου.

 8. paliouras avatar
  paliouras 13/03/2012 08:58:42

  O ηγέτης του δευτέρου κόμματος της δικτατορικής συγκυβερνήσεως Παπαδήμου έχει ένα και μόνο πρόγραμμα : αυτό το οποίο υπεψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου 2012 και για την πιστή τήρηση τού οποίου έχει δεσμευθεί με δημόσια επιστολή του προς την κ.Μέρκελ και την ηγεσία της ΕΕ.

  Όποιος ισχυρίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε με το «Ναι σε όλα» και δεν θα εφαρμόσει τον φορο-όλεθρο 10-14 δις ο οποίος προβλέπεται στο Μνημόνιο 2, ή δεν έχει διαβάσει τι περιλαμβάνεται στα κείμενα τα οποία υπεγράφησαν ή προσπαθεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και να υποκλέψει την ψήφο τους.

  Σε κάθε περίπτωση δεν φέρεται εντίμως.

  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πρόγραμμα και αυτό λέγεται Μνημόνιο 2.
  Όποιος θέλει πιστή εφαρμογή του Μνημονίου 2 του δίνει την ψήφο του.
  Τα διλήμματα είναι άκρως μανιχαϊστικά πλέον, δεν υπάρχουν ούτε γκρι ζώνες, ούτε ρόζ επιλογές , ούτε φούξια και παρδαλές στολές παραλλαγής.

  • Tassos avatar
   Tassos @ paliouras 13/03/2012 09:04:04

   Η επιλογή είναι Σαμαράς ή Βενιζέλος για πρωθυπουργός. Εκτός αν θες να γίνουμε Σοβιετία ή Δ'Ράϊχ. Για πες μας.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Tassos 13/03/2012 09:06:06

    το Καραμανλής η τανκς δεν πιάνει πια!!
    να το καταλάβετε!!

   • paliouras avatar
    paliouras @ Tassos 13/03/2012 09:09:02

    H επιλογή είναι άλλη:

    Ναι ή Όχι στο ΔΝΤ.

    Δεν έχει καμμία σημασία ο εγχωριος εκπρόσωπος του.
    Απολύτως καμμία.
    Όπως δεν είχε ποτέ σημασία για τον πληθυσμό το όνομα τών επικεφαλής εκπροσώπων τού Ράιχ στις υπο κατοχήν χώρες.

    • Tassos avatar
     Tassos @ paliouras 13/03/2012 10:30:26

     Το όχι στο ΔΝΤ το θέλει μόνο ο Σαμαράς. Να βγούμε μια ώρα αρχύτερα. Καρατζαφέρης και Πασόκ το ψήφισαν, η αριστερά το θέλει για να εξαθλιωθεί ο Λαός και να πάρει κανα ψηφαλάκι. Για τον Καμμένο δεν συζητάω είναι φαιδρή περίπτωση.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Tassos 13/03/2012 11:19:53

      Και η Μπακογιάννη, Τάσσο, το ψήφισε. Για να μην ξεχνιόμαστε ποιοί είναι ποιοί......

   • JOHN avatar
    JOHN @ Tassos 13/03/2012 09:51:32

    Τασο.Δ ραιχ ειμαστε ηδη,μετα τη ψηφιση του 2ου μνημονιου και την αφιξη του Γερμανου επιτροπου Ραινχεμπαχ και του επιτελειου του.Γιατι κανεις διαχωρισμους μεταξυ Σαμαρα και Βενιζελου;Συνεργαστικαν τωρα για τη σωτηρια της πατριδας,οπως τουλαχιστο ισχυριζονται.Εαν δεν υπαρχει αυτοδυναμια το ιδιο ακριβως επιχειρημα θα προβαλουν,συνεργασια για να διασωθει η χωρα απο την ακυβερνησια και παει λεγοντας.Με τη καθημερινοτητα μας,τα χαρατσια,την ανεργια,τη δραματικη μειωση μισθων,συνταξεων,την ανεργια κλπ.κλπ τι θα γινει;Ελπιζω το σχολιο μου ν αναρτηθει,και οχι να εχει τη τυχη των προηγουμενων,γιατι δεν νομιζω οτι βριζω η λεω ακροτητες,απλα τους προβληματισμους μου εκφραζω και τιποτε παραπανω!!

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ Tassos 13/03/2012 13:17:58

    το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, Ακυβερνησία ή Σταθερότητα
    και Σαμαράς = Σταθερότητα

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ paliouras 13/03/2012 09:06:53

   Μ'αρέσεις. Υποστηρίζεις κάτι που θα φέρει πιο γρήγορα την άτακτη χρεωκοπία. Μπορεί η Ν.Δ σε πρώτη φάση να μη βγεί, εάν όμως γίνει αυτό που λες η δεύτερη θα έχει 70% δεξιά. Μ'αρέσεις paliouras.

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ paliouras 13/03/2012 21:47:00

   ποσα σε πληρωνουν εκει στο Πασοκ και λες ροζ και φουξια βλακειες?Αν οχι εσυ καποιοι αλλοι στελναν διακοπες τον κόσμο στις εκλογες του 2009 και βγηκε ο ηλιθιοτερος 'ολων με τις γνωστες συνέπειες ,μετα ξυπνησαμε αλλα 'ηταν αργαααα.... γιαυτό κοψε τα ληγμένα,και πες τι καλό προτείνεις να βγουμε απο το τελμα.

 9. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 13/03/2012 08:58:57

  Ξεκινάμε ανάποδα, από την τελευταία πρόταση του σχολίου. Δεν υπάρχει dream team. Οι εκπαιδευόμενοι μάγοι είναι αποκλειστικότητα των σοσιαλιστικών συμμοριών. Η νέα κυβέρνηση δεν χρειάζεται έμπνευση για να πετύχει. Το μόνο που χρειάζεται είναι πειθαρχία στον αρχηγό, ομοψυχία και προσήλωση στην επίτευξη του στόχου. Τα έχουμε πεί χιλιάδες φορές και πολλοί σχολιαστές επιμένουν να τονίζουν την ανάγκη "ικανών" προσώπων. Ποιός αν όχι ο αρχηγός θα κρίνει για την ικανότητα των συνεργατών του; Εξάλλου αυτός θα χρεωθεί μια τυχόν αποτυχία. Εδώ που φτάσαμε δεν χρειάζεται φαντασία στο παιχνίδι για να πάρεις το κάτι παραπάνω, χρειάζονται τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα τα πετυχαίνεις με πίστη στις αρχές. Όσον αφορά το δίλημμα ακυβερνησία ή αυτοδυναμία έχει δόση αληθείας μιας και η ακυβερνησία στην παρούσα φάση είναι προτιμότερη από μία σοσιαλιστικού τύπου εξοντωτική παράταση. Όλα τα'χε η Μαριωρή η σοβιετική Ελλάδα της έλειπε με μεγαθήρια της πολιτικής σκηνής όπως η Αλέκα, ο Αλέξης, ο Καστανίδης, ο Φώτης ίσως και ο όψιμα επαναστάτης Καμμένος. Για να υποστηρίξουν όλοι μαζί την εθνική καταστροφή στο όνομα της σωτηρίας της εθνικής αξιοπρέπειας. Μα αυτή η ελληνική κοινωνία δεν βλέπει ότι όλοι αυτοί είναι λαοπλάνοι και το μόνο που τους νοιάζει είναι ο κρατικός κορβανάς; Δεν βλέπει ότι ο κρατισμός καταχρέωσε τους Έλληνες; Εν τέλει ακόμη επιμένει ότι χωρίς μνημόνια θα ήταν σε καλύτερη μοίρα; Πώς; Με πρωτογενή ελλείματα δεν γίνονται αυτά. Χωρίς μνημόνια οι μισθοί θα ήταν 50€. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Η Ελλάδα πήρε δάνεια για να χτίσει τον πράσινο κρατισμό με την ψήφο του ελληνικού λαού ο οποίος έψηνε αρνιά στις πλατείες το '81 πανηγυρίζοντας για την έλευση του πολιτικού μεσσία . Σήμερα δεν μπορεί να αρνηθεί τα χρέη, δεν δικαιούται να απενοχοποιηθεί. Ας κάνει το καλύτερο που μπορεί: να στηρίξει τη Ν.Δ ως τη μόνη αξιόπιστη και δημιουργική πολιτική δύναμη.

  • μχ avatar
   μχ @ Dexi Extrem 13/03/2012 12:20:32

   ρε συ μπας και εισαι ο Μπαμπης

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ μχ 13/03/2012 12:57:56

    Ο Μπάμπης λέει αλήθειες; Ή μήπως διαφωνείς μαζί του και νομίζεις ότι δεν είναι έτσι επειδή διαφωνείς; Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητέ μχ. Δυστυχώς και για σένα και για μένα θα πληρώσουμε και ας μη φάγαμε.

  • SOTPAP avatar
   SOTPAP @ Dexi Extrem 13/03/2012 13:26:31

   Δεν έπρεπε να αποκαλείσαι δεξί εξτρέμ, αλλά δεξιός εξωφυλαρούχας με αυτά που λες.
   Δεν ήταν αναγκαίο το μνημόνιο για να νοικοκυρέψουμε τη χώρα, απλά το σημερινό πολιτικό δυναμικό ήταν ανίκανο να κάνει τα αυτονόητα.
   Αν χρειαζόμαστε το Ραινμπαχ και την τρόικα, τότε δεν χρειαζόμαστε ούτε Παπαδήμους, ούτε Σαμαράδες, ούτε Βενιζέλους.
   Για να κάνουν τη δουλεία ψηφίζουμε τους πολιτικούς αρχηγούς, όχι για να μοιράζουν τα κρατικά λεφτά στους κολλητούς και μετά να φέρνουν κατοχικό στρατό για να μαζέψει τα δανεικά.
   Μάγκες παρτε το χαμπάρι, μας έκαναν πειραματόζωο για να συνετίσουν τις μεγαλύτερες απο μας χώρες του Νότου για αυτό που τους ετοιμάζουν. Με μας, ήξεραν ότι είμαστε πρόβατα και δεν θα αντισταθούμε σε όσα μας κάνουν.
   Βγάζουν μπροστά και τον ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΚΟ Σαμαρά να μας θέσει το δίλημμα αυτοδυναμία ή ακυβερνησία και όλα θα πάνε καλά.

 10. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 13/03/2012 09:09:50

  Οι "απογοητευμένοι δεξιοί" πάντα προφασίζονταν κάποια δικαιολογία να πηδήξουν από το καράβι στην πρώτη δυσκολία. Πάντα αρνητικοι, δικδικούσαν το δικαίωμα της παντογνωσίας και της"αφ ύψηλού" κριτικής. Πάντα όμως επιζητούσαν και δυστυχώς καταλάμβαναν, διαφορα οφίτσια και προνόμια ταυτίζοντας το προσωπικό τους συμφέρον με το συμφέρον της παράταξης. Ποτέ δεν έδωσαν μάχες στα δύσκολα

 11. johnny avatar
  johnny 13/03/2012 09:17:51

  ¨Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η πραγματική πρόκληση, αλλά και η ευκαιρία του πολιτικού κόσμου, είναι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαρνηθεί τις σειρήνες του λαϊκισμού¨.Θα προσθετα και την πολωση μιας και η εκστρατεια κατα της αριστερας οχι μονο φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα αλλα δειχνει και ενα φοβο οτι η πολιτικη που ασκουν και που θα ασκησουν οι δυο συνοδοιποροι του μνημονιου δεν πειθει κανενα.Πως να πιστεψεις οτι θα υπαρξει κατι διαφορετικο κατι νεο στην πολιτικη σκηνη της χωρας οταν εφαρμοζουν σταλινικες μεθοδους σε οσους εχουν αντιθετη αποψη δηλαδη με λιγα λογια δεν δεχονται οσους ειναι αντιμνημονιακοι παρα μονοι οσοι το θαυμαζουν, Αδωνης και το εφαρμοζουν,Βοριδης.

 12. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 13/03/2012 09:18:24

  Το διακύβευμα ΑΥΤΩΝ των εκλογών είναι πολύ σπουδαιότερο από το κλασσικό για κάθε εκλογή "αυτοδυναμία ή ακυβερνησία"
  Στο πνεύμα αυτών που έγραψαν μόλις οι paliouras & Hellas, θα συμπληρώσω μόνο:
  Το διακύβευμα είναι σε το κοινωνία θέλουμε να ζούνε τα παιδιά μας.
  Κοινωνία με δούλους, ΕΙΛΩΤΕΣ, ή κοινωνία που θα ΑΝΤΙΤΑΞΕΙ δημιουργικά την Ελληνική παράδοση, ιστορία, ηθική, και αρχαιότατες αξίες της ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ φιλοσοφίας μας, απέναντι στην "Παγκοσμιοποίηση"
  Η "Παγκοσμιοποίηση" προσπαθεί να οργανώσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ μ ένα συγκεκριμμένο πρότυπο, δεν είναι Ελληνικό το ζήτημα, δείτε πώς ξεκίνησαν απο Ανατολάς χρόνια πριν με τη διάβρωση της Ρωσίας, την απροκάλυπτη υποδούλωση των λαών της Ασίας, και πως μεθοδεύονται συγκεκριμμένα μοντέλα για όλο τον Ευρωπαικό νότο. Δείτε τι έγινε πχ χθές στην Ισπανία, σε αντίδραση των ανθρώπων γι αυτό που προσπαθεί να επιβάλλει η νέα "δεξιά" κυβέρνηση του Ραχόι.

  Μην εκπλαγείτε αν δείτε ένα μικρό νέο κόμμα να εκτινάσσει το ποσοστό του πάνω από 10% στο ΤΕΛΙΚΟ αποτέλεσμα, αυτό το πραγματικό, της κάλπης δηλαδή...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Ανδρέας 13/03/2012 09:29:13

   Το παζλ του ονειρου ''Ελληνική παράδοση, ιστορία, ηθική, και αρχαιότατες αξίες της ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ φιλοσοφίας μας, απέναντι στην “Παγκοσμιοποίηση”''τετοιο μενου ιδεολογικης απνοιας και υλικης πεινας εχουν ΟΛΑ τα κρατη της υποσαχαριας Αφρικης με τους μαο-μαο {διαβαζε μικρα κομματα } να παιρνουν κεφαλια με την μασετα !Τα μικρα κομματα ευαγγελιζονται το αλλαλουμ και την πορεια στην λιθινη εποχη προς προσπορισμο ψηφων χωρις ελπιδα !Ειτε το θελουμε ειτε οχι η επιλογη ειναι αυτη που τιτλοφορειται το αρθρο !Το προβλημα εδω ειναι οτι τωρα δεν υπαρχει το δεν ηξερα η δεν ψηφιζω διοτι με τετοια επιλογη δεν υπαρχει επιστροφη στο χθες αλλα στο πουθενα !Εδω τιθεται το απλο ας προσεχες !Αμαν αμιν !

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ Ραβινος 13/03/2012 10:07:27

    Αστειεύεσαι βέβαια μ' αυτή την ανιστόριτη και άσχετη σύγκριση! :)

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Ανδρέας 13/03/2012 10:59:17

     ''Σφαλερον εστι το α μη οιδε τις ταυτα η λεγειν η πραττειν''Ξενοφων.

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ Ραβινος 13/03/2012 11:29:20

      "Οι άνθρωποι έχουν το φυσικό χάρισμα να κρίνουν την αλήθεια και συνήθως την αποκαλύπτουν. Και γι' αυτό, όσοι μπορούν εύστοχα να την αντιληφθούν, είναι επίσης ικανοί ν' αντιληφθούν και τις πιθανότητες που υπάρχουν"

 13. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 13/03/2012 09:31:41

  Αυτοδυναμία οσο γίνεται μεγαλύτερη .
  Αλλα επισης μαύρο σε όλους τους ταριχευμενους πολιτικούς .σε όλους αυτούς που είχαν την ευκαιρία είτε ως βουλευτές ,είτε ως υπουργοί ,είτε ως πρωθυπουργοί, να φωνάξουν τουλάχιστον για τα προβληματα όλα αυτα τα χρόνια και δεν το έκαναν.και τωρα φόρεσαν την φορεσιά του επαναστάτη και ετοιμάζονται (με την μαγια του κομματικού κοινού τους)να μας σώσουν πάλι.
  Μακριά απο το,σάπιο σαράντα χρόνων ,μακριά απο τους καμμενους ,που τωρα ξύπνησαν ενω τόσα χρόνια ήταν αρνακια σαν βουλευτές και υπουργοί,μακριά απο τα λιβάνιστηρια και τα
  Εξαπτερυγα.καλο θα ήταν απο τωρα να δεσμευτει ο πρόεδρος για την ετοιμότητα του ως προς τα βασικά πρόσωπα (και να τα ανακοινώσει)που θα στελεχώσουν κρίσιμους τομείς του κρατικού μηχανισμού .δεν ειναι απαραίτητα απο τους σαλιαρογλυφτες που μυριζονται καρέκλα και κάνουν όλη μέρα κωλοτουμπες.να επιλέξει και να ανακοινώσει τους άριστους απο τωρα .θα αγκαλιάσει μεγαλύτερο μερος κόσμου και εκπέμπει το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει πλέον σ αυτήν την κακομοιρα την Ελλάδα.ετσι κερδιζονται οι αυτοδυναμίες. Δεν υπάρχει δεξιά ,δεν υπάρχουν άνθρωποι που κάνανε αγώνες για το κίνημα , δεν υπάρχουν καρεκλοκενταυροι .υπαρχουν ιδέες που πρέπει να κοινώνηθουν,υπάρχουν προβληματα που θέλουν λύσεις, και υπάρχουν άνθρωποι που θα κληθούν να εφαρμόσουν πολιτικές και τακτικές για να δοθούν οι λύσεις.αυτο περιμένει ο κόσμος και ετσι πρέπει να κινηθεί ο πρόεδρος ,φυγή προς τα εμπρός και θα το εκτιμήσει ο κόσμος ,και αυτα που θα χάσει απο τους κομματικά βολεμενους θα τα αναπληρώσει στο πολλαπλασιο απο αυτούς που περιμένουν το νεο .το φραγμα έχει σπάσει και ο κόσμος ξεχυνεται απο τις κομματικές λίμνες και , η θα παει σε μικρα ρυάκια η σε ένα μεγαλο ποταμό.και ο μεγάλος ποταμός ειναι αυτός που απο τωρα θα δειξει ότι ειναι έτοιμος να κυβερνησει (και το λέει συγκεκριμένα)και δεν φοβάται τι καθαρές κουβέντες .
  Αυτές ειναι οι προδιαγραφές της αυτοδυναμίας των εκλογών του 2012.
  Το ξεροσταλιασμα έξω απο,τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τελείωσε δεν κερδιζονται εκει οι μάχες με την ελπίδα του βόλεματος,άλλαξαν οι εποχές και όσοι το καταλάβουν κερδίζουν χρόνο.

  • SOTPAP avatar
   SOTPAP @ 520χλμ βόρεια 13/03/2012 13:28:28

   "Το ξεροσταλιασμα έξω απο,τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τελείωσε δεν κερδιζονται εκει οι μάχες με την ελπίδα του βόλεματος,άλλαξαν οι εποχές και όσοι το καταλάβουν κερδίζουν χρόνο"

   έχεις δίκιο, δεν χρειάζεται να ξεροσταλιάζεις έξω από τη Συγγρού, αν έχεις 300 ευρώ για να καταθέσεις αίτηση για να μπεις στα ψηφοδέλτια, περνάς το κατώφλι των γραφείων

 14. Σταράτα avatar
  Σταράτα 13/03/2012 09:37:41

  Το διακύβευμα των εκλογών είναι η απαλλαγή 35 χρόνια πολιτικής σαβούρας

 15. gib avatar
  gib 13/03/2012 09:39:21

  Είμαστε μέλος, με την θέλησή μας, μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας και πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να συντονιστούμε με την πολιτική που χαράσεται στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Η σκηνή αυτή θυμίζει την Αρχαία Ελλάδα με τις πόλεις - κράτη που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την κυριαρχία του Ελλαδικού χώρου (Τροία- Μυκήνες-Αθήνα - Σπάρτη - Κόρυνθος - Θήβα κ.ά.). Βρέθηκε ευτυχώς έστω και βιαίως ο Μεγαλέξανδρος (παρά τις αντίθετες φωνές - Φιλλιπικούς) να μας ενώσει με αποτέλεσμα το ελληνικό πνεύμα να θριαμβεύσει και να λάμψει παγκόσμια. Πιστεύω ότι και σήμερα από την πλευρά μας (Ελλάδα) ο μόνος που μπορεί να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο Αντώνης Σαμαράς, σ' αυτόν πρέπει όλοι να συστοιχιθούμε για να του δώσουμε την ευκαιρία να μας βγάλει από την κρίση χωρίς να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/03/2012 09:42:13

  Συγγνώμη, αλλά ζητούμενο δεν είναι η αυτοδυναμία, η αυτοδυναμία είναι μόλις το 1ο ζητούμενο.
  Το 2ο ζητούμενο όμως, που είναι εκ των ων ουκ άνευ, είναι η αυτοδυναμία να αποδώσει μία κυβέρνηση αποφασισμένη και ικανή. Αποφασισμένη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να συγκρουστεί με συμφέροντα και ικανή, όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να βάλει τις βάσεις να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Όχι να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, γιατί αυτό θα χρειαστεί χρόνια, αλλά να θέσει τις βάσεις για να γίνει αυτό.

 17. juliet avatar
  juliet 13/03/2012 09:46:23

  ''Ενας λαός σκλαβώνεται μόνος του ,κόβει τον ίδιο του το λαιμό όταν έχοντας επιλέξει ανάμεσα στο να είναι υποτελής και στο να είναι ελεύθερος,εγκαταλείπει τις ελευθερίες και μπαίνει στο ζυγό,συναινώντας στην ίδια του δυστυχία ή μάλλον ,προφανώς ,καλωσορίζοντας την.Εαν κοστίζει κάτι στους ανθρώπους η ανάκτηση της ελευθερίας τους ,δεν θα τονίσω την ανάγκη δράσης προς αυτή την κατεύθυνση,αν και δεν είναι τίποτε που ένα ανθρώπινο ον θα μπορούσε να αγαπήσει περισσότερο από την αποκατάσταση δικού του φυσικού δικαιώματος ,να μεταμορφωθεί ο ίδιος από ένα κτήνος με κυρτή πλάτη σε ανθρωπο για να το πούμε έτσι.Δεν απαιτώ απ΄αυτόν τέτοια τόλμη ,αφήστε τον να προτιμά την αμφίβολη ασφάλεια της άθλιας ζωής όπως την επιθυμεί.Τι γίνεται τότε;Εαν προκειμένου να έχει την ελευθερία δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από να την επιθυμεί,αν μόνο μια καλή πράξη της θέλησης είναι αναγκαία ,υπάρχει κανένα έθνος στο κόσμο που να θεωρεί πως μια απλή επιθυμία έχει τόσο ψηλό τίμημα προκειμένου να ανακτήσει δικαιώματα,τα οποία οφείλει να είναι έτοιμο να αποκαταστήσει με κόστος το ίδιο του το αίμα,δικαιώματα τέτοια που η απώλεια τους υποβιβάζει όλους τους τίμιους ανθρώπους σε σημείο να νοιώθουν τη ζωή αφόρητη και τον ίδιο το θάνατο σαν σωτηρία;
  Ετιεν ντε λα Μπεοσί -Πραγμάτεια στην εθελοδουλεία
  Καλημέρα!

 18. Άννα avatar
  Άννα 13/03/2012 09:51:38

  ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ 70% ΣΤΗ 2Η Η ΔΕΞΙΑ ΑΣ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ ''ΔΕΞΙΑ Η΄ ΑΡΙΣΤΕΡΑ''.ΤΕΡΜΑ Η ΠΑΛΙΑ ΔΕΞΙΑ (ΝΔ) ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ (ΠΑΣΟΚ).ΤΕΡΜΑ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.ΟΣΟΙ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Η΄ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Άννα 13/03/2012 10:22:14

   Για κάνε έρμε Έλληνα να δώσεις το πηδάλιο στην Παπαρήγα και θα δείς τί θα πάθεις. Ο Έλληνας δεν μπορεί να σοβιετοποιηθεί. Θα ζήσουμε ένα εξάμηνο στον σοβιετικό παράδεισο του Φωτόπουλου και των Μανώληδων και μόλις τελειώσουν τα ψιλά θα φωνάξουμε: Δεξιά ρε! Δουλειά!

   • Tassos avatar
    Tassos @ Dexi Extrem 13/03/2012 10:31:18

    Είσαι ωραίος! Εύγε!

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Dexi Extrem 13/03/2012 10:39:19

    Dexi Extrem,
    Παρακαλώ λίγα για τον γίγαντα Μανώλη!
    Αφού ροκάνισε τον Καραμανλή, άδειασε τον Σαμαρά, τώρα ετοιμάζεται να βγεί στο βουνό με τον Καμμένο!
    Ο επαναστάτης του δημοσίου.
    Κάτι τέτοιοι κατέστρεψαν τη δεξιά στην Ελλάδα

    • Dexi Extrem avatar
     Dexi Extrem @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 10:56:09

     Αγαπητέ ο ορθολογισμός δεν καταστρέφεται απλά ως άλλος Γαλιλαίος για να αποφύγουμε την γκιλοτίνα αναφωνήσαμε : η Ελλάδα θέλει σοσιαλισμό. Κι όμως η Ελλάδα ΔΕΝ θέλει σοσιαλισμό.

     • juliet avatar
      juliet @ Dexi Extrem 13/03/2012 11:12:05

      Θα γίνω κακιά ...δεν θέλει γιατί πρέπει να δώσει ,αν ήξερε ότι χρήμα κυκλοφορεί θα ήθελε,να είσαι σίγουρος.Δεν υπάρχει ιδεολογία ,φίλε ,δυστυχώς ,υπάρχει τι θα κερδίσω ή καλύτερα τι θα ωφεληθώ.

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ juliet 13/03/2012 11:29:40

      Αυτός είναι ο σοσιαλισμός. Όσο παίρνουμε είναι καλά, όταν είναι να δώσουμε διαδηλώνουμε κατά του κεφαλαίου. Όλοι μας οφείλουν, εμείς δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.

     • johnny avatar
      johnny @ Dexi Extrem 13/03/2012 11:46:50

      Τι σχεση μπορει να εχει η σημερινη κεντροδεξια με την δεξια που εφερε τη χωρα στους δυνατους της Ευρωπης.Η σημερινη μαζι με τους συνοδοιπορους της την σπρωχνει προς τους ισχυρους των χωρων της Βαλτικης και των Βαλκανιων με μισθους 300 ευρω και κατω.

     • juliet avatar
      juliet @ Dexi Extrem 13/03/2012 11:49:08

      Ξέρω πολύ καλύτερα από σένα τι εστί σοσιαλισμός-χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω.Η οικογένειά μου έχει δώσει και ταπείνωση και αίμα.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ juliet 13/03/2012 12:57:53

      "Η οικογένειά μου έχει δώσει και ταπείνωση και αίμα."

      ῾Η δικιά μου νά δῆς, Juliet!!!

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 13/03/2012 13:28:31

      Φωτεινή,
      δεν πούλησα την ιδεολογία ,το δάκρυ του πατέρα μου .Θα μπορούσα να έχω τα πάντα με ένα ναι ,δεν το είπα και δεν μετάνοιωσα ΠΟΤΕ.Πλήρωσα .Η ελευθερία είναι πολύτιμη όταν την έχεις κερδίσει με πόνο και δοκιμασίες αλλά μπορείς ν΄ονειρεύεσαι.Γειά .

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ juliet 13/03/2012 14:37:03

      Juliet,

      I AM HIP!!

    • SOTPAP avatar
     SOTPAP @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 13:29:45

     100% δίκιο έχεις
     μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι βολεμένοι

 19. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 13/03/2012 09:52:04

  Αγαπητέ (προς HELLAS), επειδή μιλάς με την γλώσσα μου, εκείνο που μας απογοητεύει - ας περιοριστώ σε εμένα - δεν είναι μόνο το ότι άτομα που καθ' οιονδήποτε τρόπο «ακούσθηκαν» δεν θα είναι υποψήφιοι. Πολλοί απ' αυτούς εξακολουθούν, έτσι τουλάχιστον φαίνεται, να διατηρούν εξουσία ή/και να κατέχουν θέσεις (βλέπε Σπηλιοτόπουλος) ή και άλλοι, φαινομενικώς λευκοί, οικογενειακά διαπλεκόμενοι, να προσελκύονται και να αναλαμβάνουν πόστα (βλέπε υιός Ψυχάρη). Πώς λοιπόν, ένας κόσμος που διαπιστώνει καθημερινά ότι χθες - προχθές, το τάδε ή το δείνα που είχε πληροφορηθεί, δεν έγινε έτσι, αλλά κάπως διαφορετικά, θα πεισθεί; Θα πεισθεί ότι η πολιτική δύναμη που ζητά την ψήφο του θα ενεργήσει παραγωγικά - εποικοδομητικά και θα την εμπιστευτεί; Ερωτηματικά που δεν βρίσκουν απάντηση σε λόγια από το μπαλκόνι. Ούτε βέβαια δόθηκε κάτι ανάλογο από κουβέντες της προτεραίας, του τύπου «δεν έχουμε στελέχη». Γιατί οι τρεις τελευταίες λέξεις ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη ταπείνωση του πλήθους των ανώνυμων στελεχών που στήριξαν την χώρα «σεμνά και ταπεινά», αλλά εμπράκτως (έργω), λοιδορήθηκαν αισχρά.
  Ένας άλλος αμετανόητος, που θα ψηφίσει, αλλά ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ νδ, την νοιώθω πολύ τριφερούλα.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Γιάννης Μανιατάκος 13/03/2012 10:36:53

   Σιγά ρε ...σκληρέ!

 20. Heaven avatar
  Heaven 13/03/2012 09:58:58

  κε. Ροδινέ,
  παρακαλώ το σχόλιο σας στο παρακάτω:
  "Όσον αφορά τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ιρλανδία για ανάκαμψη, ο Κρούγκμαν θεωρεί ότι «δεν είχαν και δεν έχουν καλές εναλλακτικές πέραν της αποχώρησής τους από την ευρωζώνη, ένα δραστικό βήμα που στην πραγματικότητα οι ηγέτες τους δεν μπορούν να λάβουν εκτός εάν έχουν αποτύχει όλες οι άλλες επιλογές, κατάσταση που η Ελλάδα πλησιάζει γρήγορα», όπως υπογραμμίζει."

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Heaven 13/03/2012 12:07:13

   Αγαπητέ Heaven,
   δεν μπορώ να σου απαντήσω με ένα ναί ή ένα όχι.
   Κατ' αρχήν επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ αντιμετωπίζω όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες οικονομολόγους με σκεπτικισμό επειδή συνήθως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο Ρουμπινί για παράδειγμα έχει δική του εταιρεία.
   Αρα δεν παίρνω τοις μετρητοίς τις προβλέψεις τους.

   Αν Ελλάδα ήταν εκτός ευρώ, με μόλις 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης ουδείς θα ησχολείτο μαζί μας.
   Θα είχαμε ήδη πτωχεύσει.
   Η κρίση απέκτησε αυτές τις διαστάσεις και αυτό το παγκόσμιο ενδιαφέρον,λόγω ακριβώς της συμμετοχής μας στο ευρώ.

   Επι του προκειμένου.
   Το έχω γράψει πολλές φορές, εγώ ήμουν εναντίον της εντάξεώς μας στην ΟΝΕ. Η νομισματική πολιτική μιας χώρας είναι πολύ ισχυρό όπλο για να το παραδώσεις.
   Ομως, αυτό έγινε.

   Στην παρούσα συγκυρία, η έξοδος μας από το ευρώ θα σήμαινε τουλάχιστον 5 μνημόνια με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς.
   Θα σήμαινε τουλάχιστον μια χαμένη δεκαετία και κατακρήμνιση του βιοτικού επιπέδου σε επίπεδα που δεν το βάζει ο νούς σου.

   Λογικά το επόμενο ερώτημα σου θα είναι αν το μνημόνιο οδηγεί πουθενά.

   Γράφω εδώ δυο χρόνια εναντίον του μνημονίου. Δεν παίρνω λέξη πίσω.
   Το μνημόνιο είναι μια καταστροφική συνταγή που τροφοδοτεί την ύφεση.
   Αυτό πια το παραδέχονται όλοι. Ακόμα και οι ...μνημονιολάτρες.

   Ποιά είναι η λύση;

   Κατά την γνώμη μου η λύση θα δοθεί σε πολιτικό επίπεδο, αφού πρώτα σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

   Στην παρούσα φάση, η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει χρόνο με την ελπίδα να αποκτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα αλλάξει τις προτεραιότητες της χώρας.

   • Heaven avatar
    Heaven @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 12:54:52

    νομίζω ότι τελικά θα γίνει το.... μπουμ!
    έχετε δίκαιο! ενδεχομένως και εμείς αλλά και η Ευρώπη να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, και εννοώ ότι μπορεί και να μας βοηθήσουν να την.... κάνουμε!

 21. panagos avatar
  panagos 13/03/2012 09:59:04

  Για να επιχειρήσει την αυτοδυναμία ο Α.Σ. χρειάζεται να επιστρατεύσει ανθρώπους
  ΚΑΘΑΡΟΥΣ ,ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ και πάνω απ΄όλα ανθρώπους που αγαπούν την ΕΛΛΑΔΑ. Νομίζω ότι πολλούς, ενώ τους ξέρει καλά, τους έχει περιφρονήσει ηθελημένα ή αθέλητα...
  Τα παλιά και βρώμικα ασκιά ή βαρέλια ξυνίζουν το νέο κρασί ! Γιαυτό
  ΟΙΝΟΝ ΝΕΟΝ ΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΒΛΗΤΕΟΝ !
  Ο νοών νοείτω !
  Πάντως, αγαπητέ κύριε απογοητευμένε δεξιέ, η λύση του δεν ψηφίζω ειναι η χειρότερη.

 22. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 13/03/2012 10:03:31

  Η ιδεολογική αντιπαράθεση με την τσέπη γεμάτη (για το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων) όπως ίσχυε μέχρι και τις εκλογές του 08 ήταν ένα σκηνικό στο οποίο υπήρχε (ευτυχώς) θέση για πάσης φύσεως επιγχειρήματα ...

  Το σημερινό σκηνικό (δυστυχώς) είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό ...

  Ότι και να λέμε-ακούμε-διαβάζουμε εδώ ή κατ ιδίαν ή στα κανάλια ... αμέσως μετά η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς ΞΑΝΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με την καθημερινή ΔΙΚΗ ΤΟΥ οικονομική δυσπραγία ...

  Αυτό είναι το τεράστιο διαφοροποιόν στοιχείο ... πλεον ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αναλύσει τα πολιτικά πράγματα χωρίς να σκέφτεται το ΔΙΚΟ ΤΟΥ άμεσο πρόβλημα ...

  Το "οικονομικό" ΔΕΝ είναι πια απλά "άλλο ένα θέμα στην ατζέντα" ... όπως παλιά ... ΔΕ γίνεται πια όπως παλιά στα debate να αφιερώσεις 2 ερωτήσεις στην οικονομία και μετά να πεις "αλλάζουμε τώρα κατηγορία"... ο λόγος ΑΠΛΟΣ ... πλέον δεν μιλάμε για ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ "χρέος , έλλειμμα , ΑΕΠ κλπ" αλλά ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ !!!

  Αυτό ή δεν το καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να το συμπεριλάβουν στη συζήτηση τα κόμματα (όλα τα κόμματα) ...

  Ωραίες και χρήσιμες οι θεωρητικές αναλύσεις (αυτοδυναμία ή ακυβερνησία , ευρώ ή χάος ... δρχ ή φτώχεια ... μνομόνιο για ευρώ ... κομουνισμός για το φτωχό κλπ κλπ κλπ) ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ... ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ...

  Κανείς (και το πιστέυω αυτό) δεν έχει πια την πολυτελεια να ψηφίσει "ιδεολογικά" ή "κομματικά" ... και κανένα κόμμα (επίσης το πιστέυω) δε μοιάζει να προσφέρει διέξοδο στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μας πρόβλημα ...

  Αυτός είναι και ο λόγος που στις δημοσκοπήσεις τα αποτελέσματα είναι τόσο "περίεργα" ... μονοψήφιο το Πασόκ , κάτω από το '08 η ΝΔ , ημί πασόκ (κουβέλης) 2ο κόμμα , κκε με απόψεις '50 - σύριζα με μόνο αντι-απόψεις σε υψηλά αλλά κάτω από το αναμενόμενο ποσοστά και ακροδεξιά σε σαφώς ανεβασμένα νούμερα.

  Ο κόσμος ξέρει ότι ΔΕΝ αντέχει άλλο ... αλλά από την άλλη δε βλέπει και πουθενά απάντηση στο ΔΙΚΟ του πρόβλημα ...

  Για αυτό και θεωρώ τις "παλιοκομματικού" τύπου διλληματικές αναρτήσεις του παρόντος ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΕΣ ... γνώμη μου πάντα

 23. λεω avatar
  λεω 13/03/2012 10:12:33

  Eλεος....οχι άλλη αυτοδυναμία !!
  Η αυτοδυναμία οδήγησε τον τόπο σε αυτό το χάλι !!
  Αυτοδυναμία για ποιό λόγο εξαλου να χρειάζεται η ΝΔ για να εφαρμόσει το μνημονιο το οποίο υπερψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ ??

 24. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 13/03/2012 10:22:39

  "Πως θα αισθανθεί για παράδειγμα ένας ψηφοφόρος του κ. Κουβέλη, αν τον δει μετεκλογικά να συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ;"
  Γιατί, τι έπαθε ο ψηφοφόρος της ΝΔ που την είδε να συνεργάζεται στην εφαρμογή του PSI+ με το ΠΑΣΟΚ;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Νίκος Καραβαζάκης 13/03/2012 10:34:34

   παράκρουση

   • Heaven avatar
    Heaven @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 10:49:31

    και τι θα πάθει αν δει μετεκλογικά τη ΝΔ να συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ;
    παράκρουση; μόνο;

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 12:41:15

     εξαέρωση!

     • SOTPAP avatar
      SOTPAP @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 13:33:01

      ετοιμάσου λοιπόν...

     • Heaven avatar
      Heaven @ SOTPAP 13/03/2012 13:47:50

      καλά ρε παιδιά δεν παίζεστε στη ετοιμότητα των απαντήσεων!
      γι' αυτό το λατρεύω αυτό το σαιτ!!!!

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ SOTPAP 13/03/2012 13:51:08

      Αγωνίζομαι να την ...αποτρέψω!

 25. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 13/03/2012 10:23:57

  “αυτοδυναμία ή ακυβερνησία”
  ==
  Γινε πιο σαφης παρακαλω...
  Με αυτοδυναμια θα εφαρμοσει το προγραμμα που ψηφισε και υπεγραψε.
  Με ..ακυβερνησια τι παραπανω θα παθω εγω φερ ειπειν??

  Με αυτοδυναμια θα παρω πισω τα δωρα,αδειες κλπ?
  Θα κατεβει η βενζινη,το πετρελαιο ,τσιγαρα,ποτα και ΦΠΑ??

  Με αυτοδυναμια θα παρω πισω τα κλεμμενα απο το μισθο μου?
  (σε"επιδοματα αλληλεγγυης",χαρατσι μεσω ΔΕΗ κλπ κλπ??)..

  Τι τελος παντων να περιμενω? Την ..."ελπιδα"??
  Ασε αδελφε μας ταπαν και αλλοι αυτα..

  Υ.Γ
  Καλυτερα μη αυτοδυναμια !!
  Να προκυψει .."ακυβερνησια" μπας και ερθει κανενας σαν τον αειμνηστο Ιωαννη Μεταξα, να ξαναδωσει δωρα, αδειες,να ξαναφτιαξει το ΙΚΑ και λοιπα ασφαλιστικα ταμεια, να δουλεψει και .."σκοινια κρεμασμενα σε δενδρα"(!!)_ και οχι δωρεαν διακοπες σε εξωτικα νησια του Αιγαιου...
  Οριστικη λυση...

  Να πει βρε αδελφε και καποτε ενα αλλο ΘΡΥΛΙΚΟ ΟΧΙΙΙΙΙΙ!!!!!!

  Ζηταω πολλα? Η ..τρελλα πραγματα??
  Και σορυ δηλαδη

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Σωτηρης 13/03/2012 10:28:28

   Μην ανησυχείς, ότι και να σου λένε. Τίποτα δε ζητάς. Τα απολύτως αυτονόητα και τα αυστηρά δίκαια, δεν ζητάς καμιά ...χάρη απο κανένα.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Σωτηρης 13/03/2012 10:34:01

   Η ανάρτηση λέει οτι ένας λαός μπορεί να διαλέξει και τον δρόμο της καταστροφής.
   Αρα η επιλογή είναι δική σου.
   Και θα είσαι ο πρώτος κοψοχέρης και θα φωνάζεις γιατί δεν σ' εμπόδισαν οι άλλοι!

   • Σωτηρης avatar
    Σωτηρης @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 10:39:00

    Πειτε μου παρακαλω σε ποιο σημειο ανεφερα εγω "καταστροφη" ??
    Παρακαλω ξαναδιαβαστε τι ακριβως εγραψα..

    Υ.Γ
    Ουτε και που καταλαβαινω επισης "γιατι θα φωναζω οτι δεν με εμποδισαν οι αλλοι? Δηλαδη ΙΚΑ κλπ Δωρα αδειες ,8ωρο κλπ κλπ μηπως γνωριζεις ποιος τα θεσπισε,αγαπητε??

    • juliet avatar
     juliet @ Σωτηρης 13/03/2012 11:06:26

     O ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ!
     Ο δρόμος ,τον οποίον έχουμεν να τραβήξωμεν ,είναι μακρύς ,όσοι δε δεν θα τον φέρομεν εις πέρας,θα τον αφήσωμεν ως κληρονομίαν δια σας,δια να τον φέρετε σεις εις πέρας,όπως και σεις θα τον αφήσετε μια μέρα κληρονομίαν εις τους νέους της εποχής της μελλούσης.Ο δρόμος μας δεν τελειώνει ,όπως δεν τελειώνει ποτέ η Ελλάς.....Ομιλία σε νέους 31-12-1937

     • Σωτηρης avatar
      Σωτηρης @ juliet 13/03/2012 12:29:29

      juliet

      Θενκς!
      "Η ισχυς εν τη ενωσει"! Χα!

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Σωτηρης 13/03/2012 11:50:48

     Και ο Παπανδρέου μοίραζε αυξήσεις και επιδόματα και διορισμούς.
     Αυτό τον κάνει καλό πρωθυπουργό;

     • juliet avatar
      juliet @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 12:13:49

      Aλλο θέσπιση και άλλο μοιρασία.

     • Σωτηρης avatar
      Σωτηρης @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 12:15:15

      Συγκρινεις ανομοια πραγματα.
      Ο αειμνηστος Ι.Μεταξας ΘΕΣΠΙΣΕ καποια πραγματα.
      Τα εκανε ΝΟΜΟ του κρατους.

      Ο ελληνοπολωνος δεν εδωσε ΚΑΜΜΙΑ αυξηση στην π.χ αγροτικη συνταξη.
      ΜΟΙΡΑΖΕ ομως -ψηφοθηρικα παντα- ,συνταξη .."αντιστασιακου"!!!,ακομα και σε ανθρωπους που δεν ειχαν γεννηθει τοτε!! (εμπνευστηκε φαινεται απο το "κ.παπουλια" τον αντιστασιακο!)..

      Ο Μεταξας εκανε το ΙΚΑ ,το ΝΑΤ κλπ κλπ και θεσπισε κανονισμο λειτουργιας τους..
      Ο ελληνοπολωνος μινεικο παπανδρεου, κατακλεψε το ΝΑΤ ,δραχμοποιωντας ολα τα αποθεματα του που ηταν σε σκληρο νομισμα (δολλαρια και λιρες Αγγλιας) και δυο μερες μετα (26-01-1982) υποτιμησε την δραχμη κατα 20% ,δηλαδη σε δυο μερες το ΝΑΤ εχασε το 20% της αξιας των αποθεματικων του...Βαλε και την ..διολισθηση συνεχως βαλε και την αλλη 20% υποτιμηση και εισαι μεσα.
      Ο ελληνοπολωνος εν τελει μοιραζε ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΑ λεφτα αν δεν τοχεις καταλαβει..

      Μπορω να σου αναφερω και αλλες ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ διαφορες....

      Υ.Γ
      Επειτα ο ελληνοπολωνος μινεικο παπανδρεου εδινε τα λεφτα της ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ιδιο συνδικατο,οσα περισευαν δηλαδη απο αυτον και την συμμορια του...

     • juliet avatar
      juliet @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 12:43:53

      ........Η αγάπη προς τη μοναξιά συνδιάζεται κατά ένα περίεργο τρόπον με την αγάπην του προς τους πτωχούς ανθρώπους ,προς τους εργάτας και προς τους χωρικούς ,που ίδρωνουν σκάπτοντες την γην ,προς όλους τέλος εκείνους ,που παλαίουν σκληρά ,δια να κερδίσουν το ψωμί τους.
      Αδέξιε ,
      βρίσκεις ομοιότητες;
      .....................................Εχει εξ άλλου βαθιά ριζωμένον μέσα του το αίσθημα της αξιοπρέπειας και βλέπει τη ζωήν μέσα εις τον καθρέπτην της ειλικρίνειας και της δημουργικής δράσεως.........
      Ιωαννης Μεταξάς-Δ.Καλλονάς

 26. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 10:36:02

  Αλήθεια εκείνος ο Κακοφωνίξ που με είχε πείσει οτι δεν θα γίνει το PSI σε ποιό λαγούμι βρίσκεται;

  • Flat avatar
   Flat @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 10:49:51

   που εξαφανίστηκε το καναρίνι της καταστροφής;

   • franc avatar
    franc @ Flat 13/03/2012 16:17:16

    Δικαιώθηκε (εν μέρει) τα CDS πυροδοτήθηκαν, έστω κι αν έμειναν κάτι ψιλά...Θα επανέλθει δριμύτερος με το "Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι", και θα έχει δίκιο...

 27. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 13/03/2012 10:38:36

  Αυτοδυναμία οσο γίνεται μεγαλύτερη .
  Αλλα επισης μαύρο σε όλους τους ταριχευμενους πολιτικούς .σε όλους αυτούς που είχαν την ευκαιρία είτε ως βουλευτές ,είτε ως υπουργοί ,είτε ως πρωθυπουργοί, να φωνάξουν τουλάχιστον για τα προβληματα όλα αυτα τα χρόνια και δεν το έκαναν.και τωρα φόρεσαν την φορεσιά του επαναστάτη και ετοιμάζονται (με την μαγια του κομματικού κοινού τους)να μας σώσουν πάλι.
  Μακριά απο το,σάπιο σαράντα χρόνων ,μακριά απο τους καμμενους ,που τωρα ξύπνησαν ενω τόσα χρόνια ήταν αρνακια σαν βουλευτές και υπουργοί,μακριά απο τα λιβάνιστηρια και τα 
  Εξαπτερυγα.καλο θα ήταν απο τωρα να δεσμευτει ο  πρόεδρος για την ετοιμότητα του ως προς τα βασικά πρόσωπα (και να τα ανακοινώσει)που θα στελεχώσουν κρίσιμους  τομείς του κρατικού μηχανισμού .δεν ειναι απαραίτητα απο τους σαλιαρογλυφτες που μυριζονται  καρέκλα και κάνουν όλη μέρα κωλοτουμπες.να επιλέξει και να ανακοινώσει τους άριστους απο τωρα .θα αγκαλιάσει μεγαλύτερο μερος κόσμου και εκπέμπει το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει πλέον σ αυτήν την κακομοιρα την Ελλάδα.ετσι κερδιζονται οι αυτοδυναμίες. Δεν υπάρχει δεξιά ,δεν υπάρχουν άνθρωποι που κάνανε αγώνες για το κίνημα , δεν υπάρχουν καρεκλοκενταυροι .υπαρχουν ιδέες που πρέπει να κοινώνηθουν,υπάρχουν προβληματα που θέλουν λύσεις, και υπάρχουν άνθρωποι που θα κληθούν να εφαρμόσουν πολιτικές και τακτικές για να δοθούν οι λύσεις.αυτο περιμένει ο κόσμος και ετσι πρέπει να κινηθεί ο πρόεδρος ,φυγή προς τα εμπρός και θα το εκτιμήσει ο κόσμος ,και αυτα που θα χάσει απο τους κομματικά βολεμενους θα τα αναπληρώσει στο πολλαπλασιο απο αυτούς που περιμένουν το νεο .το φραγμα έχει σπάσει και ο κόσμος ξεχυνεται απο τις κομματικές λίμνες  ,και η θα παει σε μικρα ρυάκια η σε ένα μεγαλο ποταμό.και ο μεγάλος ποταμός ειναι αυτός που απο τωρα θα δειξει ότι ειναι έτοιμος να κυβερνησει (και το λέει  συγκεκριμένα)και δεν φοβάται τι καθαρές κουβέντες .
  Αυτές ειναι οι προδιαγραφές της αυτοδυναμίας των εκλογών του 2012.
  Το ξεροσταλιασμα έξω απο,τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τελείωσε δεν κερδιζονται εκει οι μάχες με την  ελπίδα του βόλεματος,άλλαξαν οι εποχές και όσοι το καταλάβουν κερδίζουν χρόνο.

 28. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 13/03/2012 10:41:58

  Καλύτερα ακυβερνησία παρά Γερμανική κυβέρνηση μνημονίων

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Γιώργος Π 13/03/2012 14:04:12

   Να δείς πόσοι θα σου την πέσουν με την ακυβερνησία

 29. Priapos avatar
  Priapos 13/03/2012 10:53:57

  Ναι ρε, αυτοδυναμία!
  Αυτοδυναμία, γιατί ο Σαμαράς ξέρει να βαδίζει όρθιος στα δύσκολα.
  Αυτοδυναμία για αναγνωρίσει την ΑΟΖ και να λυθεί μια για πάντα το χρέος μας.
  Αυτοδυναμία για να καθαρίσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες: με το τείχος του Έβρου, με στρατοχωροφυλακή που θα ελέγχει το κέντρο και φυσικά κάνοντας μέσα σε μια νύχτα ευρωπαίους πολίτες όλους τους λαθρομετανάστες και δίνοντάς τους διαβατήριο για να φύγουν στην Ευρώπη: Μέσα σε μια νύχτα θα αδειάσει η Ελλάδα, η Πάτρα και όλες οι περιοχές που έχουν προβλήματα.
  Το μοναδικό που θα ξέρουν όλοι, είναι πως αν επιστρέψουν ποτέ, θα τους συλληφθούν και θα τους απαιτηθεί το ποσό των 50.000 ευρώ.
  Ναι ρε, αυτοδυναμία!
  Για να χαμογελάσει ξανά ο Έλληνας.

 30. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 13/03/2012 11:05:46

  Λυπάμαι κε Ροδινέ , αλλα η πλειοψηφιά του Ελληνικού λαού αριστερών και δεξιών , βλέπει άλλο δίλλημμα σε αυτές τις εκλογές.

  -Ανεξάρτητη πατρίδα ή προτεκτοράτο;

  -Αξιοπρεπείς έλληνες που επιτέλους θα υπερασπιστούν τις παρακαταθήκες των προγόνων τους ματώνοντας κιόλας , ή φοβικά ανθρωπάκια της ήσσονος προσπάθειας που απλά θα ελπίζουν να τους βρεί ο βιολογικος θάνατος πριν ξεβολευτούν από την ευρωλαγνική ουτοπία.
  Αδιαφορώντας τι μέλλον θα παραδώσουν στα παιδιά τους .

  -Γενιά της παράδοσης ή της απελευθέρωσης;

  • juliet avatar
   juliet @ Πετρος Μ. 13/03/2012 11:16:33

   Της απελευθέρωσης ως εξιλέωση της ανοησίας μας και της ισοπέδωσης της Πατρίδας μας από ανθρώπους που φέραμε στο τιμόνι της εξουσίας.

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ juliet 13/03/2012 11:30:01

    Ετσι κι αλλιως ανεκαθεν , η Ιστορία αυτου του εθνους σχοινοβατούσε αναμεσα στην ανοησία και τον ηρωισμό.
    Ευτυχώς τις κρίσιμες στιγμές κυριαρχούσε το δεύτερο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Πετρος Μ. 13/03/2012 11:53:21

   Αγαπητέ Πέτρο,
   για να έχεις μια ανεξάρτητη πατρίδα πρέπει να έχεις και μια ισχυρή κυβέρνηση που να την υπερασπίζεται και ένα λαό πρόθυμο να ακολουθήσει.

   • θρακομακεδονας avatar
    θρακομακεδονας @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 12:29:41

    Κυριε Ροδινε, κατα την ταπεινη μου αποψη, πρεπει να συμβαινει το ακριβως αντιθετο: για να εχεις ανεξαρτητη πατριδα, πρεπει να εχεις ενα λαο ισχυρο, και μια κυβερνηση ικανη να υπερασπιστει την ισχη του και να ακολουθησει την πορεια του προς τα εμπρος.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ θρακομακεδονας 13/03/2012 12:40:20

     ΅Ως Θράξ δεν μπορώ να διαφωνώ με ένα Θρακομακεδόνα!

     • θρακομακεδονας avatar
      θρακομακεδονας @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 13:23:37

      Μου φαινεται οτι το διαχρονικο ερωτημα,"η κοτα εκανε το αυγο, ή το αυγο την κοτα", παρολο που εχει παρει επιστημονικη απαντηση, στη συνειδηση μας θα παραμενει μια ευηχη διατυπωση της αμφισβητησης μας...
      Ευτυχης,για τη συντομη συνομιλια μας.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ θρακομακεδονας 13/03/2012 13:51:56

      ομοίως

  • Mara avatar
   Mara @ Πετρος Μ. 13/03/2012 22:03:20

   Χρυσέ μου άνθρωπε, πως θα καταστεί ανεξάρτητη η χώρα? Με την ακυβερνησία?
   Το πολιτικό μπάχαλο θα μας κάνει ανεξάρτητους? Θα τρελλαθούμε τελείως?
   Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται.
   Όπως δεν αφήσανε τον Καραμανλή να κυβερνήσει, έτσι ακριβώς κάνουν και στον Σαμαρά τώρα.
   Έχουν πέσει θεοί και δαίμονες, για να μην πάρει αυτοδυναμία η Ν.Δ.
   Τρέμουν... την επόμενη μέρα μιάς ισχυρής κυβέρνησης Σαμαρά.
   Ηρεμείστε λίγο όσοι βρίσκεστε στα κάγκελα, γιατί ο τυφλός θυμός μόνο όλεθρια αποτελέσματα φέρνει.

 31. johnny avatar
  johnny 13/03/2012 11:10:32

  Στο χερι του ΑΣ ειναι να τον ξετρυπωσει και να τον βγαλει στη σεντρα.

 32. elli avatar
  elli 13/03/2012 11:12:44

  Ο Σαμαράς πριν τη συμμετοχή του σε αυτό το "μόρφωμα" που είναι η σημερινή κυβέρνηση και πρίν την στροφή 180 μοιρών που έκανε με την υπογραφή του μνημονίου, θα έπαιρνε αυτοδυναμία με 70%. Ο κόσμος απ΄όλους τους πολιτικούς χώρους ήθελε να τον ψηφίσει, και όχι γιατί πίστευαν ότι θα διατηρήσουν τα κεκτημένα τους ή θα συνεχίσουν να καλοπερνάνε, όλοι ήταν συνειδητοποιημένοι ότι έρχονταν δύσκολες εποχές. Αλλά τη δυσκολία θα την άντεχαν με έναν ηγέτη που δεν έσκυβε το κεφάλι και ήξερε να λέει και όχι σε ότι δεν ήταν συμφέρον για τη χώρα.
  Όσο πάει μάλιστα η ΝΔ αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ αν αρχίσει μάλιστα να χρησιμοποιεί κι εκείνη τα καταστροφικά διλλήματα του τύπου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" , "ή μνημόνιο ή χρεοκοπία" , "ή αυτδυναμία ή καταστροφή" , θα εξαγριώσει ακόμη περισσότερο τους ψηφοφόρους.

  • Kennan avatar
   Kennan @ elli 13/03/2012 11:41:22

   "ακυβερνησία" = κυβερνήσεις της διαπλοκής Τύπου Παπαδήμου
   "αυτοδυναμία" = ισχυρή κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ elli 13/03/2012 11:48:01

   Θυμάστε μήπως τι ποσοστά έδιναν στον Σαμαρά οι δημοσκοπήσεις εκείνο το διάστημα;

   • GO avatar
    GO @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 12:10:50

    32% με ανοδικές τάσεις.

    • tak avatar
     tak @ GO 13/03/2012 17:43:49

     Αν όμως του έδιναν πάνω από 50%, άλλες θα ήταν οι σκέψεις του, πιθανά και οι αποφάσεις του... Με 32% από τις φίλιες πλευρές και κάτι παραπάνω από 20% από τις άλλες, δεν πας πουθενά...

 33. franc avatar
  franc 13/03/2012 11:13:10

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:
  "Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, έχει και μια πρόταση εξόδου. Αυτό που δεν έχει δείξει ακόμα είναι η dream team με την οποία θα κυβερνήσει."
  Αν μετά απο 2,5 χρόνια μέσα στην κρίση δεν έχεις έτοιμη την ομάδα κρούσης, είναι προφανες οτι δεν είσαι ο αναμενόμενος ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ franc 13/03/2012 11:42:15

   Ρε Φρανκ γιατί μας ταλαιπωρείς, αφού δεν καταλαβαίνεις. Να βγάλει τώρα την dream team να του την κάψουν;

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ Αυτόνομος 13/03/2012 13:47:34

    ΣΩΣΤΑ, ΜΗΝ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ...
    ΞΕΓΕΛΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΕ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ( ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ) ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΠΑΛΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ

 34. noldor avatar
  noldor 13/03/2012 11:13:54

  Αποκάλυψη μεγατόνων είχαμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου στην τηλεοπτική εκπομπή “Λαβύρινθος” της ΕΤ3 από τον βουλευτή Δ. Σταμάτη (Ν. Αιτωλ/νίας), σύμφωνα με τον οποίο η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ χρησιμοποιεί την περιβόητη λίστα Χριστοφοράκου με τα ονόματα πολιτικών και κομμάτων που έχουν σχέση με τις προμήθειες της SIEMENS για να εκβιάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

  Όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής το ελληνικό πολιτικό σύστημα ψηφίζει τα μνημόνια εκβιαζόμενο από τους Γερμανούς λόγω αυτής της λίστας. Σύμφωνα με τον Δ. Σταμάτη η Α. Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα διότι γνωρίζει ποιοι πολιτικοί ενέχονται στο χρηματισμό και εκβιάζει και τους ίδιους στις συμφωνίες των
  μνημονίων! Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Δ. Σταμάτη.

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36526&Itemid=131

  Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά από κάπως πιο επίσημα χείλη.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ noldor 13/03/2012 11:32:31

   Μήπως ξέρεις αν το site που αναφέρεσαι έχει καμία σχέση με τους TOR, το εμπόριο όπλων και τους "Φίλους των Φρεγατών Σαρκοζί"; Για τον Σταμάτη ρώτα κανέναν Αιτωλοακάρνα. Θα γελάσουμε πολύ στη συνέχεια. Είναι νωρίς ακόμα

   • noldor avatar
    noldor @ Αυτόνομος 13/03/2012 11:50:46

    Το συγκεκριμένο site κάνει μία αναδημοσίευση μίας είδησης. Εγώ κάνω μία αναδημοσίευση της αναδημοσίευσης. Υπάρχει σήμερα κάτι αγνό και αμόλυντο που να μην υποστηρίζει συμφέροντα;
    Όλα αυτά με την ουσία της είδησης τι σχέση έχουν; Αμφισβητείς την πραγματικότητα;

    • factorx avatar
     factorx @ noldor 13/03/2012 11:59:56

     Ποια πραγματικότητα;Τον κατάλογο που έχει η Μέρκελ και τον έχουμε δημοσιεύσει εμείς και όλο το διαδίκτυο χιλιάδες φορές; Κτύπα "Ζήμενς" στην μηχανή αναζήτησης και θα διαβάσεις τα ονόματα ππυ υποτίθεται ότι τα έχει μόνο η Μέρκελ.
     Αλλά ο "Αυτόνομος" δεν στου έθεσε καλά το ερώτημα: Ο Σταμάτης και άλλοι αγανακτισμένοι πρωην γαλάζιοι βουλευτές τι στάση κράτησαν απέναντι στον Κόκκαλη όταν πήγε στην Βουλή για την Ζήμενς:
     "Πως η Βουλή των Ελλήνων απέδωσε τον Κόκκαλη στην κοινωνία ως λευκή περιστερά"
     http://www.antinews.gr/2010/09/04/60347/

     • noldor avatar
      noldor @ factorx 13/03/2012 12:31:46

      Η άποψη σας λοιπόν, την οποία και σέβομαι και επιδιώκω , είναι ότι η, κατά την δική μου εκτίμηση, ενδοτικότητα με την οποία το πολιτικό μας σύστημα αντιμετώπισε όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, οφείλονται σε πλείστους άλλους λόγους αλλά όχι στον εκβιασμό του λόγω Siemens. Έχω καταλάβει καλά την απάντηση ή κάνω λάθος;

     • factorx avatar
      factorx @ noldor 13/03/2012 12:39:02

      Τελικά πραγματικά είσαι αυτό που σε κατηγορούν άλλοι σχολιαστές. Τολμάς και μιλάς σε εμάς για την Ζήμενς; Ποιοί άλλοι έγραφαν για την Ζημενς και την Ιντρακόμ όταν όλοι τις εδεούσαν γονυπετείς;

     • noldor avatar
      noldor @ factorx 13/03/2012 12:46:17

      Λυπάμαι, δεν έγινα κατανοήτός.

   • juliet avatar
    juliet @ Αυτόνομος 13/03/2012 12:04:06

    Ο Σταμάτης ο γίγαντας της πολιτικής !

 35. Βαλβέρδε avatar
  Βαλβέρδε 13/03/2012 11:17:03

  Πραγματικά αυτές οι εκλογές είναι πολύ πιο κρίσιμες από τις εκλογές του 2009. Απλά γιατί τότε ο άλλος βγήκε με την παραμύθα ότι "λεφτά υπάρχουν" κι έτσι παγίδεψε ένα σωρό κόσμο σε ένα φαντασιακό πρόγραμμα, ενώ είχε σκοπό από πριν να μας πάει στο ΔΝΤ. Αυτό ήταν και το αδύναμο σημείο του όμως. Γιατί δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση να κάνει όλα αυτά που έκανε. Αυτό ακριβώς εξηγεί και τη ραγδαία κατάρρευσή του από το 44% στο 11%. Τώρα όμως οι λαϊκίστικες υποσχέσεις δεν υπάρχουν πια. Κανείς δε μπορεί να κοροϊδέψει κανένα. Τώρα ξέρουμε από πριν τι θα κάνουν αυτοί που θα ψηφίσουμε. Τα κυβερνητικά κόμματα έχουν δεσμευτεί και εγγράφως μάλιστα. Όποιος πιστεύει στην πολιτική των μνημονίων έχει πολλές επιλογές. Αν είναι δεξιός ψηφίζει ΝΔ ή ΛΑΟΣ ή ΔΗΣΥ. Αν είναι κεντροαριστερός ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ή Λούκα Κατσέλη. Αν είναι αριστερός ψηφίζει ΔΗΜΑΡ. Όποιος δεν πιστεύει στην πολιτική των μνημονίων ψηφίζει οτιδήποτε άλλο.

 36. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 13/03/2012 11:17:21

  Γράφετε:

  «Αρκεί να πείσουν ότι έχουν το πρόγραμμα, τους ανθρώπους και το όραμα να επιτύχουν.»

  Δεν αρκούν.

  Πρωταρχικά πρέπει να ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ότι διαθέτουν την ικανότητα και την πείρα στην διοίκηση και διαχείριση. Γιατί αυτά θα χρειασθούν για να υλοποιήσουν το όραμα και το πρόγραμμα.

  Δείγματα αποτελεσματικής διοίκησης και διαχείρισης έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα;

  Γιατί αυτά ψάχνει ακόμη και με το ένστικτό του ακόμη και ο πιο αδαής ψηφοφόρος.

  • juliet avatar
   juliet @ Γιώργος Τρεβής 13/03/2012 11:24:56

   Ενώ ο Μπένυ έχει δείγματα καλής διαχείρησης ;οι υπόλοιποι τι έκαναν ; ο λαός λέει όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.
   Εχεις σκεφτεί το αυτονόητο ,να μην παίρνουν θέσεις όχι απο αγάπη σε σένα σε μένα αλλά απο αυταρέσκεια ότι είναι καθαροί και αμόλυντοι;Αν θες να σώσεις το σπίτι σου από τη πλημμύρα θα πιάσεις και λάσπες ,αλλά στο χέρι σου είναι να ρίξει καθαρό νερό και να ξεβρωμίσεις .Kαι τίποτε δεν είναι τύχη ,ορθολογισμός και μόνο.

   • Γιώργος Τρεβής avatar
    Γιώργος Τρεβής @ juliet 13/03/2012 22:09:04

    Αγαπητή κυρία,

    Ο Βενιζέλος δεν είναι απλά κακός διαχειριστής. Είναι διεφθαρμένος. Δεν έχει μπέσα, αλλά είναι παθολογικά φιλόδοξος. Συμπέρασμα: είναι άκρως επικίνδυνος. Δεν είναι σε τίποτε συγκρίσιμος με τον Σαμαρά.

    Αλλά και ο Σαμαράς έχει επιδείξει αδυναμίες. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τον ίδιο να αναδεικνύονται οι αδυναμίες του. Έτσι υποχρεώνεται να τις αναγνωρίσει και να κάνει προσπάθειες να βελτιωθεί. Η βελτίωσή του είναι προς όφελος όλων μας και όχι μόνον του ιδίου. Όταν τον συγκρίνουμε με κάποιον πολύ χειρότερο του… που μπορούμε να οδηγηθούμε; στο ότι είναι προτιμότερος έστω και αν είναι κακός, ή μέτριος, ή όχι τόσο καλός όσο απαιτούν οι περιστάσεις;

 37. Κάτων avatar
  Κάτων 13/03/2012 11:49:16

  Είναι εξωφρενικό πως ορισμένοι σχολιαστές αναπαράγουν την προπαγάνδα της διαπλοκης και μας λένε ότι εκφράζουν και τον ..λαό. Δείτε τι είπαν σήμερα στο ράδιο Φλας (Κόκκαλης, Λαυρεντιάδης κλπ κλπ)

  Α. Σπανού: Έχει ξεκινήσει μια εκτός ιστορικού χρόνου συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ κατά την οποία ο κ. Σαμαράς πρέπει να επιδιώξει την αυτοδυναμία οπωσδήποτε, αν δεν βγει όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, να ξανακάνει εκλογές, το οποίο είναι εξωφρενικό, γιατί είναι προφανές ότι ο τόπος δεν αντέχει συνεχόμενες κάλπες και όμως γίνεται αυτή η συζήτηση". Δηλαδή μας λέει η κ. Σπανού οτι δεν θέλουμε εκλογές αλλά κυβερνήσεις τύπου Παπαδήμου, τις οποίες ως γνωστόν δεν διάλεξε στα σαλόνια της η διαπλοκή, αλλά ο λαός στο Σύνταγμα.

  Γ. Κύρτσος (ο γίγαντας): "Η αυτοδυναμία δεν βγαίνει με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αυτή η γραμμή ήταν η γραμμή της ΔΕΘ, μετά το ξεπέρασε κάτω από την πίεση των ευρωπαίων εταίρων και τώρα φαίνεται ότι ασκείται πίεση από τα νέου τύπου στελέχη της ΝΔ.Το ότι γίνεται ακόμα αυτή η συζήτηση δείχνει ότι είναι πολιτικά ανώριμοι ορισμένοι σύμβουλοι και συνεργάτες του, ο ίδιος όμως έχει αρχίσει και κινείται στη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή αναγνωρίζει ότι είμαστε σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο με ορισμένες υποχρεώσεις και κανόνες". Προφανώς αγκαλιά με τον Τζώννη που πορπατάει, ο Κυρτσος δεν άκουσε την προχθεσινή ομιλία του Σαμαρά περί αυτοδυναμίας

  • Heaven avatar
   Heaven @ Κάτων 13/03/2012 12:02:13

   ο Κύρτσος παίζει ακόμη για την Β' Αθήνας;

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 12:09:36

    Ο Κύρτσος παίζει κάτι άλλο, αλλά δεν μπορώ να το γράψω

    • Heaven avatar
     Heaven @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 12:35:35

     μπαγλαμά μήπως;

 38. Chios avatar
  Chios 13/03/2012 12:19:13

  Τα πράγματα για τον απλό κόσμο είναι και … απλά. Η πολιτική είναι ιδέες και άποψη για την κοινωνία. Οι ιδέες τίθενται σε πράξη από ανθρώπους που εκλέγονται γι’αυτές και με πολύ δουλειά και κόπο προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Η πολιτική δεν είναι ούτε εφέ, ούτε τηλεπαράθυρα, ούτε τζάκια και κυρίως δεν είναι επάγγελμα.

  Σ’αυτές τις εκλογές η ΝΔ έχει την (τελευταία ίσως) ευκαιρία να ζητήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου μέσω προσώπων που και απηχούν την κοινωνία και έχουν όρεξη για πραγματική δουλειά ουσίας.

  Σε παλαιότερη μου ανάρτηση είχα αναφέρει την περίπτωση της Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου για την οποία είχα διαβάσει στο ιντερνετ .

  Θα αξιοποιήσουμε σαν Ελλάδα το ανθρώπινο κεφάλαιο που έχουμε;

  Θα βοηθήσει η κα. Παναγιωτοπούλου ;

  Θα βρεθούν και ανάλογα άτομα ;

  Πότε επιτέλους ;

  Πρέπει να καταλάβουμε πως η πολιτική όπως έχει εξασκηθεί στις προηγούμενες δεκαετίες, απλά … τελείωσε. Χρειάζονται παραδείγματα, τίμια δουλειά και σοβαρότητα για να ξαναφτιάξουμε την κοινωνία μας.

 39. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 12:24:00

  Nαι τώρα θα περιμένουμε να σώσει τη χώρα ο Καμμένος με υπαρχηγό τον Μανώλη και η Ντόρα με τον Σκυλακάκη!

 40. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 13/03/2012 12:28:21

  Καλημέρα κ. Ροδινέ!
  Είμαστε πάρα πάρα πολλοί, πάρα πολύ ανεξάρτητοι, πάρα πολύ Ελληνες, όλα στον υπερθετικό.
  Κρίμα που δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο να δώσουμε την ευκαιρία στα πάρα πολλά κόμματα διαμαρτυρίας να μας αποδείξουν ότι η δική τους "συνταγή" θα είναι πάρα πολύ επιτυχημένη.
  Ας μείνουμε καλύτερα στα μικρά αλλά σταθερά βήματα, στους λίγους αλλά πραγματικά σοβαρούς, για να αναστήσουμε τη μικρή μας Ελλάδα...

  • Δώρα Γκανούλη avatar
   Δώρα Γκανούλη @ Δώρα Γκανούλη 13/03/2012 12:50:21

   Νομίζεις!!!

 41. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/03/2012 12:33:33

  Τό διακύβευμα τών εκλογών θά έπρεπε νά είναι διαφορετικό. Θά έπρεπε νά τέτοιας υφής, ώστε νά συνεγείρει τό θυμικό τής ελπίδας τών ελλήνων γιά ένα κραταιό αύριο. Η δίψα τού πρωταθλητισμού πρέπει νά αποτελεί τήν αφετηρία μιάς νέας πορείας καί όχι ο υποχρεωτικός τερματισμός.

  Η ελλαδική πολιτική ηγεσία, από την σύγχρονη ίδρυση τού ελληνικού κράτους και εντεύθεν, δεν κατόρθωσε ( ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως Βενιζέλος) να θέσει γενικούς στρατηγικούς στόχους, μεγαλεπήβουλους, διορατικούς, παράτολμα πραγματοποιήσιμους, στοχευμένους και στρατευμένους στο θυμικό συνειδητό και ασυνείδητο τού Ελληνα.
  Η ιστορία διδάσκει, ότι το όνειρο και η τόλμη είναι η κινητήρια δύναμη, πού μπορεί να οδηγήσει οργανωμένες ανθρώπινες ομάδες, να ξεπεράσουν την στατικότητα της διαχρονικής τους στασιμότητας και τής αέναης ανακύκλωσης τής καθημερινότητάς τους, οδηγώντας τους έτσι στην ιστορική πρωτοπορία ή και στον αφανισμό τους.
  Ελληνικός αποικισμός, Κύρος και Περσία, Μ. Αλέξανδρος και Ελληνες, Ρώμη, Ρωμανία, ορδές Οσμανλήδων, Μογγόλοι τού Τζέγκις Χάν,Κολόμβος και Ισπανοί, Αγγλοι και αυτοκρατορία, ΗΠΑκ.λ.π.. Η Ιστορία διδάσκει, ότι δεν είναι το μέγεθος ενός λαού, το κατ' ανάγκην καθοριστικό για την παρουσία του στο ιστορικό δρώμενο της ανθρωπότητας. Είναι η λαϊκή μέθη, πίστη και το χρονικό παράθυρο, πού επιτρέπει σέ λαούς καί έθνη νά σφραγίσουν μέ την παρουσία τους τήν ανθρώπινη ιστορία.

  Το σημερινό οικονομικό πρόβλημα αφαιρεί βίαια τήν προστατευτική κρούστα μιάς διαχρονικά ανίατης πληγής, βασανιστικά ξεσκεπάζει την ομιχλώδη μακαριότητα τής ζωής τού σύγχρονου Ελληνα και περιορίζει οικτρά τήν καθημερινότητά του, ήτοι νοηματοδότηση ζωής μέσω μιάς εύκολης καί ευδαιμονιστικής κατανάλωσης. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό και αυτό ελλείψει στρατηγικού εθνικού στόχου. Η συνηθισμένη έκφραση «μπόρα είναι και θα περάσει», δείχνει και την πλήρη απουσία εθνικού οράματος-στόχου. Ο Ελληνας δεν έχει πιά στόχο. Ζεί μόνο γιά το σήμερα καί όχι καί γιά τό αύριο. Τον απασχολεί η ρυτίδα της σημερινής ευδαιμονίας και ατεκνίας (μεταφορικά) και όχι ο κόπος να δημιουργήσει ζωή (μεταφορικά καί κυριολεκτικά) καί να αποβιώσει πλήρης ημερών. Προτιμά το νέον και αποφεύγει τον ήλιο. Προτιμά το υπνωτικό χάπι και όχι τον ζωοδότη ύπνο. Προτιμά την άοκνη και άχαρη καταναλωτική ευδαιμονία και όχι την ευτυχία της χρήσης της ανθρώπινης δημιουργίας.
  Θα έλεγα ότι όλλες αυτές οι διαπιστώσεις είναι σωστές, χωρίς να διαφωτίζουν πώς θα λύσουμε επ ωφελεία τής χώρας καί τών πολιτών της το πρόβλημα εξυπηρέτησης τού χρέους και τής συντήρησης τής καταναλωτικής μας βουλιμίας. Γιά ένα σοβαρό μέρος τού πληθυσμού αυτό είναι το ζητούμενο, αφού έτσι αυτοχρηματοδοτείται καί συντηρεί συγχρόνως τήν κατανάλωση άλλων εμπορικών κλάδων, πού με τήν σειρά τους προσφέρουν εμπορικές υπηρεσίες γιά κατανάλωση προιόντων, τα οποία στήν πλειοψηφία τους εισάγονται. Δηλ. τα παράγει κάποιος άλλος, ο οποίος πρέπει να είναι ευτυχής να δουλεύει παράγοντάς τα καί συγχρόνως να μάς δανείζει (δανεικά καί αγύριστα) να τα καταναλώνουμε. Σάν κοινωνία είχαμε λύσει το πρόβλημά μας, αφού ανακαλύψαμε την οικονομική αειφορία.
  Είχαμε εστιάσει απλώς ως λαός τήν παρεταίρω οικονομική μας ανέλιξη στήν αύξηση τών γενικών αποδοχών μας, με τήν προφανή λογική, ότι αφού όλα αυξάνονται θά πρέπει νά συνεχίσουμε τήν καταναλωτική μας ευμάρεια μέ συνεχείς αυξήσεις τών μισθών μας. Καί μάλιστα μέ συνεχείς πραγματικές αυξήσεις , αφαιρώντας τόν πληθωρισμό. Αν ο πληθωρισμός είχε να κάνει με τίς δικές μας εγγενείς αδυναμίες, αφού αλληλοπροσφέροντες υπηρεσίες έπρεπε νά κερδίζουμε συνεχώς περισσότερα, ενδιέφερε μόνο κάποιους βλαμμένους και περιθωριοποιημένους οικονομικούς αναλυτές. Οποια επαγγελματική κλίκα αισθάνονταν (και αισθάνετε) ότι αδικείτε, κατέβαινε στούς δρόμους απειλώντας, φρακάροντας τό ευδαιμονικό μας δικαίωμα μετακίνησης ( ανθρώπων και αγαθών - τα παραγόμενα προιόντα έρχονταν έτσι κι αλλιώς σε δεύτερη μοίρα -), άχρηστων ή αναγκαίων, πιέζοντας τό γκοβέρνο να τα ακουμπήσει. Το γκοβέρνο ενέδινε στήν πίεση στηριζόμενο στήν κοινωνική λογική (διαμορφωμένη εντέχνως από τα κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης), ότι καί οι άλλοι να ήταν στήν κυβέρνηση, το ίδιο θά κάνανε. Ετσι κι αλλιώς η κυβερνητική πρακτική ( με ευρεία κοινωνική αποδοχή) στηριζότανε σε απαράβατες σταθερές. Κλεψιά (καταληστεύοντας το δημόσιο πλούτο πού δέν υπήρχε, υπογράφοντας γραμμάτια στό όνομα όλων, γιά να περνάνε καλά αυτοί και οι επόμενες δεκατρείς γενιές) με Συνενοχή (καί οι πάσης φύσεως χορηγοί, κολλητοί και γενικώς εξυπηρετούμενοι κοπρίτες, πού τούς ψηφίζουν). Ο κόσμος επιδοκίμαζε, η αριστερά ζητούσε περισσότερα ( δικά της ήτανε;), καρπούμενη το μερίδιό της στήν γενική κλεψιά.

  Αφού ο κόσμος ανακάλυψε ότι το χρηματιστήριο δέν ήταν η Μεγάλη Ιδέα τής μακάριας λύσης τών οικονομικών του προβλημάτων ( ώστε επιτέλους να τήν αράξουμε μιά γιά πάντα, διότι σε αυτή εδώ τήν χώρα είναι γνωστό, ότι δουλεύουν μόνο οι μαλάκες και τα ρολόγια ), αλλά απλώς κόλπο τού «έξυπνου χρήματος» ( έτσι τό ονομάσαν οι ξενοντόπιες ύαινες και τό επαναλαμβάνει αυτάρεσκα ο κάθε ντόπιος χαλβάς, εισφέροντας τον οβολό του μήν τυχόν και χάσει κάτι από τήν παγκοσμιοποιημένη ευδαιμονία). Εν τέλει ο χρηματιστηριακός τζόγος μεγάλωσε μόνο τίς οικονομικές δυνατότητες τών εγχώριων και ντόπιων Μυκονιατών.
  Ο λαός οδηγήθηκε στήν επόμενη Μεγάλη Ιδέα. Η ΕΕ με το Ευρώ έγινε τό επόμενο Ευαγγέλιο. Αφού μπήκαμε στήν Ευρωζώνη, αυτή είναι υποχρεωμένη και να μάς ταΐζει. Ανακηρύξαμε ως απαράγραπτο δικαίωμα, πού μάς παρέχει η ένταξη μας στήν Ευρωζώνη, να φθάσουμε στούς ονομαστικούς τους μισθούς και να τούς ξεπεράσουμε. Αυτό καλάβαινε ο Ελληνας ότι είναι η Ενωση. Ακοπο δικαίωμα συμμετοχής στήν Ευρώπη τών πλουσίων ( όχι βέβαια τών φτωχών, αφού αυτοί μπήκαν αργά – άσε καί το γεγονός, ότι ήταν ντράβαλα πρώην κομμουνιστές-) Τα άλλα δεν τον απασχολούσαν. Είχε πιά βρεί τόν στοργικό πατέρα, πού θα τόν τάϊζε καλά εφ όρου ζωής. Είμαστε τελικά τόσο ευκολόπιστοι στούς κάθε μεσσίες; Μας έχουν στήν κυριολεξία λοβοτομήσει; Ξεχάσαμε το γεγονός, ότι το αρνί τό ταίζουν γιά να το σφάξουν το Πάσχα;

  Το βλέπω από στίς παρουσιάσεις και στα σχόλια. Μήν μάς κάνετε κινέζους στούς μισθούς. Οχι στο ΔΝΤ και στήν Τρόικα. Ναί σέ άλλο δρόμο να απαλλαγούμε από τόν εφιάλτη. Υπερασπιστείτε το δικαίωμά μας να περνάμε άκοπα καλά όπως τώρα. Οι Ευρωπαίοι είναι κακοί, βρυκόλακες, γιατί δέν μάς δανείζουν να περνάμε καλά εσαεί. Αντίσταση. Οχι στην ναζιστρια Μέρκελ πού δεν μάς ξαναδείνει δανεικά κ.ο.κ., παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού ζεί στήν απόλυτη φτώχεια καί εκεί οδεύει και η πλειοψηφία τών Ελλήνων ( Η μειοψηφία έχει φροντίσει πρό πολλού και παραδόξως είναι αυτοί πού μας κυβερνούν. Οι κάθε είδους Ντόν και τα τσιράκια τους).

  Αρνούμαστε να δούμε τήν πραγματικότητα ( όπως οι άδολοι αγωνιστές τού ΕΑΜ, όταν βρεθήκανε μπροστά στήν σοβιετική πραγματικότητα καί όταν ήρθαν στήν Ελλάδα ψηφίζαν ΚΚΕ, γιά να μήν προδώσουν τά νεανικά τους όνειρα και τούς αγώνες τους). Συνεχίζουμε να ψηφίζουμε Adidas,Nokia,Porsche καί όλα τα παρεμφερή αναισθητικά κόμματα, πού μάς υπόσχονται ότι καί αύριο θά παίρνουμε τήν δόση μας. Μήν ακούσουμε κουβέντα γιά αποτοξίνωση. Η συνεχής κατανάλωση μάς έχει λοβοτομήσει και κλέμε σαν μικρά παιδιά πού μάς πήραν τήν πιπίλα από το στόμα.

  Πλούτος είναι η υπεραξία πού έρχεται από το εξωτερικό. Οσο μεγαλύτερη είναι η υπεραξία τών εξαγώγιμων προιόντων, τόσο αυξάνει και ο πλούτος κάθε οικονομίας. Εμείς θέλουμε μιά κυβερνητική πρόταση πού να στοχεύει πρός τα εκεί. Οχι οποιαδήποτε ανάπτυξη. Στοχευμένη να παράγει προϊόντα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας. Δέν φτάνει να δουλεύουμε με μισθούς πείνας παράγοντας ότι και οι υποανάπτυκτες χώρες. Θά μείνουμε μια ζωή εκεί. Στοχευμένη απελευθέρωση τής οικονομικής δραστηριότητας. Οχι να μοιράζουμε αυτά πού χρωστούμε σε συντεχνιακές ομάδες, κλειστά επαγγέλματα και λαμόγια προμηθειών. Αν έρθει πλούτος στήν χώρα, άς τσακωθούμε τότε γιά πιό δίκαιη μοιρασιά. Τα ανεπτυγμένα τεχνολογικά κράτη τής Βόρειας Ευρώπης ( Γερμανία, Ολανδία κ.λ.π.) λειτουργούν πολύ συστηματικά στό πλέγμα έρευνας καί παραγωγής νέων καί καινοτομικών προιόντων, απόρροια τής ανάγκης συνεχούς διατήρησης τής παραγωγικής βιομηχανικής τους βάσης μέ στόχο όχι μόνον τήν εσωτερική τους αγορά αλλά κύρια τήν εξαγωγή αυτών τών προιόντων λόγω τής υψηλής προστιθέμενης αξίας πού εμπεριέχουν καί η οποία διαχέεται στήν εσωτερική τους οικονομία. Πρός τα εκεί να στοχεύσουμε.

  Οταν μιά οικογένεια παίρνει ένα δάνειο, δέν τό μοιράζει στα μέλη της να το καταναλώσουν. Και δεν συνεχίζει νά ξαναπαίρνει καινούργια δάνεια με υποθήκη ότι έχει και δεν έχει για να καταναλώσει μόνο και μόνο. Κάποια στιγμή η περιουσία της θα βγεί σε δημοπρασία και θα πουληθεί κοψοχρονιάς. Οσο να κλαίει και να τσιρίζει. Το δάνειο πρέπει να επενδύεται. Να μπορεί να αποπληρώνει τούς τόκους και το κεφάλαιο και να αφήνει κέρδος. Αυτό ισχύει δυστυχώς και για τα κράτη. Από τούς τόκους ζούν μόνο οι μεγαλοκεφαλαιούχοι. Και έχουν τόσα, ώστε να μας αγοράσουν εν μια νυκτί. Είναι σαν πληρώνει λογαριασμό ο Τζοχατζόπουλος σε λαική Ταβέρνα γιά δύο άτομα.

  Το πρόβλημα της χώρας, ανέκαθεν, ήταν εξόχως κοινωνικό. Αρα εξόχως πολιτικό. Καταδικάστηκε η χώρα και ο Ελληνας να ζεί την μιζέρια μιάς αενάως ανανεούμενης παρασιτικής και πνευματικής δούλωσης, από την κυρίαρχη ελλαδική αστική τάξη. Δεν είναι τυχαίο, ότι θαυμάζουμε και πιθηκίζουμε, ότι η διεθνική εξουσία μάς σερβίρει. Εκλάμψεις ατόμων ( τού πνεύματος και τής πολιτικής) εντάσσονται και παραμορφώνονται οικτρά στην λοβοτομημένη μας ύπαρξη. Θέλουμε να ονειρευθούμε και δέν μπορούμε. Θέλουμε να τρέξουμε και δεν μάς αφήνουν. Θέλουμε να ζήσουμε ως Ελληνες και δέν μπορούμε. Θέλουμε την πραγματική μας Ιστορία και μάς δίνουν το είδωλό της.

  Δωρίζουμε ζωή γιά να δημιουργήσουμε αυριανούς δούλους. Ας κοιταχτούμε στόν καθρέφτη. Ολοι μας. Πλούσιοι και φτωχοί. Πληβείοι καί Πατρίκιοι. Είστε ευχαριστημένοι με αυτό, πού σάς έχει επιβληθεί, καί βιώνουμε; Αν ναί, συνεχίστε το. Αν όχι, αλλάξτε το. Και άν δέν το καταφέρουμε, να μπορούμε να πούμε στά παιδιά μας. Εμείς προσπαθήσαμε να ζήσουμε το όνειρο τής εφήμερης ζωής μας. Γιά μάς. Καί γιά σάς. Δέν το καταφέραμε. Αλλά σάς δείξαμε έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο τού σεβασμού τής πορείας τού Ελληνα. Πολλούς αιώνες περιμέναμε. Εμείς αρχίσαμε. Εσείς συνεχίστε τήν πορεία. Και οι παπούδες σας θα αισθάνονται ελαφρό το χώμα πού τούς σκεπάζει.

  • Σωτηρης avatar
   Σωτηρης @ Ιαπετός 13/03/2012 12:56:28

   Ο "ιαπετος" να ερθει εδω στην εδρα να διαβασει την εκθεση του.
   Ελα εδω παιδι μου...

   ( Θυμηθηκα την καθηγητρια μου (θεος σ΄χωρεστην).
   Αδελφε "ιαπετος" ειμαι σιγουρος δεν θα το απεφευγες αυτο το "καψωνι" απο την μακαριτισσα. Αυστηρη γυναικα που λες αλλα αν εβλεπε τετοιες εκθεσεις εδινε ρεστα..

   Ευγε και απο μενα. Σου βαζω 19 ομως γιατι αυτο το "παρεταίρω" ειναι βαρβαρισμος ..Α πα πα η καθηγητρια μου ηταν πολυ αυστηρη.
   Θα σου εγραφε "περαιτερω" με κοκκινα γραμματα .

   Υ.Γ
   Με την ευκαιρια σου γραψε μας και την "κεντρικη ιδεα" αγαπητε.
   Τι θες να πεις εν ολιγοις..

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Σωτηρης 13/03/2012 13:35:56

    Πλούτος είναι η υπεραξία πού έρχεται από το εξωτερικό. Οσο μεγαλύτερη είναι η υπεραξία τών εξαγώγιμων προιόντων, τόσο αυξάνει και ο πλούτος κάθε οικονομίας. Εμείς θέλουμε μιά κυβερνητική πρόταση πού να στοχεύει πρός τα εκεί. Οχι οποιαδήποτε ανάπτυξη. Στοχευμένη να παράγει προϊόντα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας. Δέν φτάνει να δουλεύουμε με μισθούς πείνας παράγοντας ότι και οι υποανάπτυκτες χώρες. Θά μείνουμε μια ζωή εκεί. Στοχευμένη απελευθέρωση τής οικονομικής δραστηριότητας. Οχι να μοιράζουμε αυτά πού χρωστούμε σε συντεχνιακές ομάδες, κλειστά επαγγέλματα και λαμόγια προμηθειών. Αν έρθει πλούτος στήν χώρα, άς τσακωθούμε τότε γιά πιό δίκαιη μοιρασιά.

    • Heaven avatar
     Heaven @ Ιαπετός 13/03/2012 13:56:49

     Η πεμπτουσία της ανάπτυξης:
     "Πλούτος είναι η υπεραξία πού έρχεται από το εξωτερικό. Οσο μεγαλύτερη είναι η υπεραξία τών εξαγώγιμων προιόντων, τόσο αυξάνει και ο πλούτος κάθε οικονομίας. Εμείς θέλουμε μιά κυβερνητική πρόταση πού να στοχεύει πρός τα εκεί. Οχι οποιαδήποτε ανάπτυξη."

     Πόσο χαίρομαι Ιαπετέ που το αναδεικνύεις!!

     οχι δηλαδή αναπτυξη βαλκανικού τυπου με έμφαση στην παραγωγή αγροτικών, κτηνοτροφικών και ιχθυοκαλλιεργειων και μόνο!
     ανάπτυξη με εμφαση στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες!
     Βλεπε τι έγινε στην παγωμένη Φιλανδία με τις νέες τεχνολογίες!
     από δυναμικό "να φανε και οι κότες" τα πολυτεχνεία μας βρίθουν! παρά την εσκεμενη υποβαθμιση και απαξία απο το υπουργειο μεσω Αννας!
     τα χρυσά παιδιά μας τα "ρουφανε" καθημερινα τα μεγαθήρια της Αμερικης και της Ευρώπης. Και παράγουν πλούτο για άλλους!
     Και μεις θα μείνουμε πάλι να παράγουμε "λάχανα πουλιμ... λάχανα"!!!!

    • Σωτηρης avatar
     Σωτηρης @ Ιαπετός 13/03/2012 14:10:22

     Φοβαμαι ,πως ΝΑΙ εχεις δικιο,αλλα εχεις χασει επεισοδεια.

     μεγαλύτερη είναι η υπεραξία τών εξαγώγιμων προιόντων
     ==
     Σου διαφευγει προφανως οτι δεν ειμαστε σε θεση να παραγαγουμε τετοια "εξαγωγιμα προιοντα".
     Τι δηλαδη θα εξαγαγουμε,και μαλιστα
     "με υπεραξια"??
     Γεωργικα προιοντα? Εδω για το καποιον αγροτη κοστιζει το κιλο το καλαμποκι π.χ 0.28-0.30 το κιλο ..Μιλαμε για κοστος!! Ποσο να το πουλησει αυτος? Βαλε μετα 12% για καθε "χερι" που αλλαζει βαλε ΦΠΑ φτανει ισιαμε 0.50 το κιλο.
     Την ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ καποιος εμπορος παιρνει καλαμποκι εισαγωγης (Αργεντινα,Αμερικη κλπ) και το πουλαει 0.11 το κιλο..
     Το φανταζεσαι? Πως μπορει να επιβιωσει ο Ελληνας αγροτης και να γινει ανταγωνιστικος??

     Ζω σε αγροτικη περιοχη και τα γνωριζω αυτα απο πρωτο χερι..

     Η Ελλαδα ειχε δυο μονον βαριες βιομηχανιες:
     Τον τουρισμο και την ναυτιλια (+την μεταναστευση)..

     Το τουρισμο τον διελυσε η (συν-μορια) πασοκ με τους αραπαδες "αδελφους" που κουβαλησε εδω..

     Τη ναυτιλια την διελυσε η (συν-μορια) πασοκ με τα γαυγισματα και τα ανευ λογου "κυνηγητα" των Ελληνων εφοπλιστων! Μιλαμε ΑΚΟΜΑ και την μακαριτισσα Ωναση συλλαβαμε οι αλητες στο αεροδρομιο σαν κοινη απατεωνισα!!!!!
     Θυμαμαι την σκηνη στο αεροδρομιο ,και να βλεπω μετα το σκωληκα το "κατσιφαρα" να βγαινει και να λεει οτι κυνηγαμε τους μεγαλοκαρχαριες!!!!!

     Λοιπον η ζημια που εγινε στην Ελλαδα απο αυτη τη συμμορια φοβαμαι πως ειναι "μη αναστρεψιμη"..

     Χωρις να ειμαι "στρατοκαυλος" πιστευω οτι μονον με δικτατορια θα μπορεσουμε να ξαναγινουμε Εθνος και Κρατος.. Και σιχτιριζω τον Καραμανλη που το 2004 δεν κηρυξε δικτατορια.
     Ας το κανει και ο καινουργιος..

     Υ.Γ
     Πως σου φαινεται που μιλας με ..χουντικο?

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Σωτηρης 13/03/2012 14:52:59

      Αγαπητέ Σωτήρη.
      Η χώρα μπορεί νά αναπτυχθεί καί μάλιστα γρήγορα. Έχει τίς αναγκαίες προϋποθέσεις. Πρέπει νά απαλλαχθεί από τήν δουλεία τού «μακρυγιαννισμού» καί νά αισθανθεί περήφανη γιά τήν «ψωροκώσταινα» (άς μάθει επιτέλους ο κόσμος πιά ήταν η ψωροκώσταινα καί τό μεγαλείο πού έκρυβε η ταλαιπωρημένη ψυχή της καί πώς πέρασε εννοιολογικά νά σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό). Ο τουρισμός καί η ναυτιλία καλώς υπάρχουν. Δέν είναι η μοναδική αναπτυξιακή κατεύθυνση. Συμπληρωματικά καί όχι πρωταγωνιστικά πρέπει νά συνεισφέρουν στόν εθνικό πλούτο. Όσον αφορά τήν πρωτογενή παραγωγή, τουλάχιστον στόν αγροτικό τομέα, είμαστε πολύ μακριά από τό σημείο νά θεωρηθεί ότι μπορεί νά συνεισφέρει αρκετά στήν ανάπτυξη. Μπορεί. Αλλά καί νά μπορέσει δέν θά είναι καθοριστικός ο πρωτογενής τομέας στήν ανάπτυξη. Μπορούμε νά παράξουμε στήν χώρα παντοειδή βιομηχανικά προϊόντα. Θεωρητικά μέχρι καί διαστημικά αεροπλάνα. Χρειαζόμαστε ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Είναι τεράστιο τό θέμα καί δέν μπορεί νά αναλυθεί στό επίπεδο τού σχολιασμού. Εγώ πιστεύω άμετρα στήν χώρα, τόν κόσμο της καί τίς δυνατότητές της. Η ευφυΐα δέν είναι μόνον επίκτητη. Μάς συνοδεύει από τήν γέννα μας. Επίκτητη είναι η λοβοτομή πού μάς επιβάλλει τό σύστημα τών κρατούντων καί η αναγκαστική περιθωριοποίηση πού φέρνει η οικονομική καχεξία. Όσον αφορά τό χουντικός. Ποσώς καί μέ ενδιαφέρει. Άν δήλωνες προοδευτικός, δέν νομίζω ότι θά ανέβαινες στήν προσωπική μου σκάλα εκτιμήσεως. Οι ταμπέλες υπάρχουν γιά νά «δείχνουν» τήν καθεστωτική πορεία στούς νέους καί νά «κατευθύνουν» τούς περιπλανώμενους.

     • franc avatar
      franc @ Ιαπετός 13/03/2012 15:49:01

      Aγαπητέ Ιαπετέ,
      Ωραία τα λές , αλλά όλα αυτά αφορούν το μετά . Πρίν αρχίσει η ανάπτυξη και απαραίτητη προυπόθεσή της είναι να μας επιστραφεί από τις "αγορές" η "πίστη" την οποία τόσο βάναυσα μας αφαίρεσαν. Ως γνωστόν η "πίστη" αποτελεί το 70% περίπου του πλούτου μια χώρας ή ενός επαγγελματία γενικώς.
      Μάλιστα όταν χαθεί παντελώς η "πίστη", το εναπομείναν 30% χρήμα "παγώνει" καθιστάμενο ουσιαστικά άχρηστο.
      Δεν τολμάς να εξάγεις τίποτε αν κανένας Οργανισμός δεν σου εγγυάται την πληρωμή σου στο εξωτερικό. Κι αν σου μείνει απλήρωτη μια καλή αποστολή έξω, την έβαψες. Δεν μπαίνω στον υπόλοιπο συρφετό που πρέπει να σηκώσεις ως σταυρό του μαρτυρίου για να ξεμπλέξεις απο τα "στρατεύματα κατοχής" τώρα μάλιστα που θα έχουν και ξένη καθοδήγηση...΄Ασ' τα να πάνε καλύτερα...

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ franc 13/03/2012 16:42:13

      Aγαπητέ franc,
      Σωστά επισημαίνεις ότι πρίν αρχίσει η ανάπτυξη και απαραίτητη προυπόθεσή της είναι να μας επιστραφεί από τις “αγορές” η “πίστη” την οποία τόσο βάναυσα μας αφαίρεσαν.

      Πώς όμως αποκαθίσταται η πίστη στίς αγορές, όταν δέν ξέρεις πού θέλεις νά πάς καί τί θά κάνεις αύριο; Όπως μπορείς νά διαπιστώσεις, παρόλο τό επιτυχές κούρεμα τού χρέους, οι αγορές δέν πείθονται ότι ξέρουμε πού πάμε. Δέν πείθονται ότι η χώρα διαθέτει στρατηγική γιά νά αντιμετωπίσει τό αύριο. Χρόνο αγοράζουν καί αυτοί καί εμείς. Περιμένουν καί αυτοί νά δούν ότι η εξυπνάδα μας θά φθάσει νά αναγνωρίσει τό τεράστιο κόστος πού στοιχίζει η αγορά χρόνου καί πώς θά τό αξιοποιήσουμε παραγωγικά. Άν δέν τά καταφέρουμε θά μάς «αποσύρουν». Τά υπόλοιπα ηρωϊκά θά τά λέμε μεταξύ μας, όπως οι γέροι στό καφενείο΄, όταν αναπολούν τήν νεότητά τους.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Ιαπετός 13/03/2012 15:45:52

     Είμαι κάθετα αντίθετος στήν μείωση τού κατώτατου μισθού. Δέν εξυπηρετεί καμιά μά καμιά εσωτερική οικονομική αναγκαιότητα. Δἐν βοηθάει τήν ανάπτυξη, ενώ αντίθετα καταδικάζει τόν έλληνα εργαζόμενο σέ πραγματική αμισθία καί στερεί τό κράτος από αναγκαίους φορολογικούς πόρους. Εξυπηρετεί όμως, όπως καί τό ανοιγμα τών κλειστών επαγγελμάτων (όπως γίνεται), τίς ξένες (ή καί εντόπιες) πολυεθνικές. Ιδιαίτερα στίς υπηρεσίες. Άς αναλογισθούμε ότι ώς χώρα προορισμού τουριστικών επισκεπτών παρέχουμε μέ πολύ χαμηλό εργατικό κόστος υπηρεσίες στούς ξένους. Ο τουρίστας δέν έρχεται, σώνει καί καλά, γιατί είμαστε φθηνοί. Αυτό πού είναι επιθυμητό είναι νά επισκέπτονται τήν χώρα εκείνοι οι τουρίστες, τό βαλάντιο τών οποίων σηκώνει τίς παρεχόμενες υπηρεσίες. Η μείωση τού κατώτατου μισθού βοηθάει αποκλειστικά καί μόνον τούς ξένους πολυεθνικούς γίγαντες τού τουριστικού τομέα, οι οποίοι καί θά δούν τά κέρδη τους αρκετά επαυξημένα. Τί θά μείνει όμως στήν χώρα; Ο ιδρώτας μόνον τών ιθαγενών εργατών πού θά σκοτώνονται μέ μισθούς πείνας; Ή πιστεύει κάποιος ότι βιοτεχνίες μέ υψηλή εργατική προστιθέμενη αξία στό προϊόν τους θά φύγουν από τήν Βουλγαρία, Σκόπια καί Αλβανία καί θά ρθούν στήν «φθηνή» Ελλάδα; Απόλυτα λάθος πολιτική, η οποία πρέπει νά αλλάξει άμεσα. Δέν είμαι εναντίον τής απορρύθμισης τού ισχύοντος εργατικού πλαισίου. Είναι παρωχημένο καί μέ πάμπολλες αγκυλώσεις. Άλλο πράγμα νά καταφέρει όμως η τωρινή αγορά εργασίας νά βρεί ένα καινούργιο πλαίσιο λογικής ισορροπίας καί άλλο η νομοθετική «συμπίεση» τών κατώτατων μισθών σέ πλαίσια παραλογικά, μέ μοναδικό κριτήριο τήν εξυπηρέτηση τής κερδοφορίας τών πολυεθνικών.

     • juliet avatar
      juliet @ Ιαπετός 13/03/2012 16:14:48

      Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα για το οποίο δεν μπορούν να δοθούν λύσεις στο πόδι.Οταν έχουμε πτώση μισθών θα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης ,στην υγεία ,στη παιδεία .Αυτά που λένε ,που ζητάει ο καθένας εκεί που πονάει δεν φέρνει αποτέλεσμα .Πρόγραμμα ,μελέτη και όρεξη για δουλειά .Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους .Θυμάσαι όταν προγραμματιζότανε εμπάργκο κρέατος κλπ ,πηγαίνανε μιά -δυο μέρες πριν και γεμίζανε τα σπίτια τους.Λενε....οι περισσότεροι και οι ευθύνες πάντα στους άλλους.

 42. fat cow avatar
  fat cow 13/03/2012 12:42:16

  Τι να την κάνει την αυτοδυναμία η ΝΔ; Θέλει ο Σαμαράς το αποκλειστικό "προνόμιο" να εφαρμόσει μόνος του τους εφαρμοστικούς νόμους; Ή μήπως θεωρεί την αυτοδύναμη πρωθυπουργία αυτοσκοπό; Δεν παραδειγματίζεται από το τι έπαθαν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί; Ή νομίζει ότι αυτός θα την βγάλει καθαρή;

  Πρόγραμμα δεν έχει και δεν είναι δυνατόν να έχει. Θα εφαρμόζει το πρόγραμμα Σόϊμπλε. Τα άλλα είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να υφαρπάξουν την ψήφο του.

  • bird avatar
   bird @ fat cow 13/03/2012 12:51:06

   Εσύ ποιο κόμμα υποστηρίζεις να κυβερνήσει αυτοδύναμο;

 43. juliet avatar
  juliet 13/03/2012 12:55:56

  Σαν πουλί που είσαι και πετάς ψηλά θα βλέπεις ότι όλες οι παχιές αγελάδες βόσκουν σε πράσινα λιβάδια και αναπαύονται κάτω από το ζεστό ήλιο.

  • GO avatar
   GO @ juliet 13/03/2012 13:02:42

   Καλό!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ juliet 13/03/2012 13:07:24

   χι-χι-χι-χι!!!!

  • fat cow avatar
   fat cow @ juliet 13/03/2012 13:36:03

   Πάχυνα από το χόρτο που μου ταϊζουν τόσα χρόνια οι κομματάρχες των "κομμάτων εξουσίας". Αλλά φέτος είπα να κάνω λίγη δίαιτα και να αφήσω να φάτε εσείς όλο το (κουτο)χορτο της "αυτοδυναμίας.

   • bird avatar
    bird @ fat cow 13/03/2012 13:41:25

    Ποιό κόμμα θέλεις αυτοδύναμο; Κανένα;

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ fat cow 13/03/2012 13:43:49

    Για να παχύνεις θα ...έτρωγες καλά!
    Αρα αντέχεις στη ...δίαιτα του μνημονίου!

    • juliet avatar
     juliet @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 14:49:15

     τσ,τσ...εφέτος οι βροχές ωφέλησαν και έχει χορτάρι .Μπορεί εμείς να κρατάμε ομπρέλλα για να μη βραχούμε ,κάποιοι όμως χορεύουν το χορό της βροχής......γιατί βρέχει πράσινη βροχή!

 44. ano-kato avatar
  ano-kato 13/03/2012 13:35:16

  Ρε παιδί μου από το '74 διλήμματα συνεχώς προ της κάλπης...
  Πότε επιτέλους θα ψηφίσουμε με καθαρό μυαλό και όχι κάτω από την επήρεια φοβικών διλημμάτων;Όσο για την αυτοδυναμία είναι στο μόνο που δεν έκανε πίσω η ΝΔ εξακολουθεί να την θέλει όπως παλιά αλλά...

 45. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/03/2012 13:41:48

  Η πείρα διδάσκει!
  Τοσες δεκαετίες, με αυτοδυναμίες πήγαμε ως χώρα πολύ μπροστά: Φθάσαμε γρηγορότερα και δυνατότερα, πολύ ψηλότερα απ' όλες τις λιγόμυαλες χώρες που δεν επέλεξαν το πολιτικό υπερόπλο της αυτοδυναμίας.
  Και μετά πέσαμε (από το κρεβάτι) και ξυπνήσαμε (απο τ' όνειρο).
  Τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε το πολιτικό υπερόπλο: Οι πολίτες έγιναν αγνώμονες, δεν αναγνωρίζουν τι τους προσέφερε, τόσες δεκαετίες μάσας και ξάπλας.
  Προς Θεού, να προσέχουμε μη τυχόν χάσουμε την συνταγή της απόλυτης πολιτικής και οικονομικής επιτυχίας !!!

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Ο Θείος 13/03/2012 13:59:59

   Πάντα αντικειμενικός ο Θείος. Ο Παπανδρέου κυβέρνησε με αυτοδυναμία. Ο Μητσοτάκης με 150. Ο Σημίτης αυτοδύναμος. Ο Καραμανλής το 2004 αυτοδύναμος και ...ήπια προσαρμογή μέχρι το 2007 που κυβέρνησε με 152.
   Ριμάδες αυτοδυναμίες ειδικά της Ν.Δ μας καταστρέψατε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Dexi Extrem 13/03/2012 14:36:18

    Ξέχασες όμως μερικές προηγούμενες αυτοδυναμίες. Της Δήμητρας (1992-1996), του ΑΓΠ (1981-1989), να μη πάμε πιό πίιιισω μέχρι τα τρίκυκλα, το Εδώ Ροκανίζουν Εργολάβοι και την Μαρκεζίμενς.
    Μόνο διάλειμμα η τρικομματική, ο Ζολώτας και κυρίως αποκορύφωμα, ο Μητσοτάκης: Καλώς τον αναφέρεις ειρωνικά. Κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ- Καλ(π)ογιάννη.
    Μετά ήλθε και ο Συμπιλίδης. Αυτοδυναμία και καλά κρασιά.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 13/03/2012 14:38:03

     Μετά κάηκε η φλάντζα. Και ήλθε η αυτοδυναμία της Δήμητρας.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Ο Θείος 13/03/2012 17:00:18

      καλά πάλι αυτή;
      μαθαίνω ότι πάει ΔΗΜΑΡ!
      εχει γουστο να πάει και η ΔΗΜΑΡ για αυτοδυναμία!!!
      ευθανασία ζητώ, ευθανασία!!!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Ο Θείος 13/03/2012 18:18:01

   Βρε Θείε, ναι, τι να σου πω, πώς δεν το βλέπαμε νωρίτερα, όλα τα βασικά προβλήματα της χώρας μας, οι λαμογιές και η ανοχή σε αυτές, η έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου και παραγωγικότητας, όλα αυτά που έχουμε πει χιλιάδες φορές μην επαναλαμβανόμαστε, πηγάζουν από το πρόβλημα της ...αυτοδυναμίας!

   Αυτοδυναμία απλώς σημαίνει το κόμμα που επιλέγεται να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει την πολιτική του, χωρίς άλλους συμψηφισμούς. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας. Το *ποιος* είχε αυτοδυναμία ήταν.

   Επίσης παρατηρώ από τη μια πως έχεις μια ειρωνική διάθεση (όχι άδικα) απέναντι σε όλα αυτά τα κόμματα που ιδρύονται τελευταία εν ριπή οφθαλμού, αλλά από την άλλη το πρόβλημα είναι η αυτοδυναμία. Πώς τα συμβιβάζεις αυτά τα δύο;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ victoria (true) 14/03/2012 11:00:13

    Με τον Κανένα αγαπητή μου, προς το παρόν, ως προς την (υποθετική) ψήφο μου.
    Δυστυχώς. Ελλείψει σοβαρού και καταλλήλου.
    Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη δική μου στάση, υπάρχει ένα γενικό ζήτημα, ηθικο-πολιτικό: Ποιοί έιναι υπόλογοι να βγάλουν το κάρρο από τη χαράδρα; Αυτοί που το έρριξαν εκεί. Άν μαζί το έρριξαν, μαζί άς το βγάλουν. Δεν χρειάζονται πάντως την ψήφο ανθρώπων σαν και του λόγου μου.
    Ο νοών νοείτω.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ victoria (true) 14/03/2012 11:13:46

    Άς "σώσουν τη χώρα" χωρίς εμένα, αυτοί που την χαντάκωσαν.
    Δουλειά τους είναι. Συνένοχο στο φόνο δεν μ' έχουνε.
    Άς τη σώσουν με αυτοδυναμία ή με συμπράξεις, δεν μ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Απλώς επισημαίνω τα διαχρονικά επιτεύγματα της πράσινης ή μπλέ αυτοδυναμίας.

 46. camel avatar
  camel 13/03/2012 13:51:43

  Το ερωτημα των εκλογων δεν ειναι ακυβερνησια ή αυτοδυναμια. Το διλημμα ειναι μνημονιο ή οχι στο μνημονιο, ανεξαρτησια ή υποδουλωση , ραιχενμπαχ για πρωθυπουργος ή ελληνας αντιμνημονιακος , ελληνες αντιμνημονιακοι υπουργοι ή ευρωπαιοι γκαουλαιτερ με ελληνες υπουργισκους. Η γνωμη μου ειναι πως τελικα θα επικρατησουν οι προσκυνημενοι διοτι τα τελευταια 30 χρονια απο την εποχη του παλαιου Καραμανλη επικρατησαν οι ευρωλιγουρηδες που λοβοτομησαν ιστορικα παρα πολλους Ελληνες και δημιουργησαν το υβριδιο νεοελληνα νεοπλουτου
  λαιφστυλιστα γκομενιζοντα γλειωδη δημοσιοσχεσακια που ο κοσμος του ειναι το SUV του και
  η βαμμενη ξανθια που εχει διπλα του. Υ.Γ Ειμαι σιγουρος πως αν η ΝΔ ειναι αυτοδυναμη πολλοι απο τους βασικους σχολιαστες του σαιτ θα ειναι γαλαζιοι συμβουλοι υπουργων κορακια δηλαδη του καταραμενου δημοσιου

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ camel 13/03/2012 13:53:23

   να μιλάς για τον εαυτό σου

   • juliet avatar
    juliet @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 14:06:26

    Camel
    εγώ είμαι του στίβου και των γηπέδων και μου είναι κομματάκι στενόχωρα οι κλειστοί χώροι δεν έχουνε καθαρό αέρα.

   • camel avatar
    camel @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 15:01:44

    Ποναει η αληθεια

    • Aδέξιος Δεξιός avatar
     Aδέξιος Δεξιός @ camel 13/03/2012 15:05:18

     Σιγά τις αλήθειες!

    • m.s avatar
     m.s @ camel 13/03/2012 15:51:06

     με ή χωρίς φίλτρο;

 47. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 13/03/2012 14:07:33

  Μνημόνιο η δραχμή;; Αυτοδυναμία η ακυβερνησία;; Χόρτασε ο κόσμος από διλήμματα και μάλλον "δεν μασάει" άλλο... Έτσι κι αλλοιως, όπως τα κατάφεραν οι πασόκοι και ο Σαμαράς, η τρόικα θα κυβερνά το προτεκτοράτο Ελλάς την επομενη δεκαετία... Το δίλημμα λοιπόν δεν τίθεται με τους ορους αυτούς. Το δίλημμα είναι απλό: μνημονιακη διακυβέρνηση η ανεξαρτησία!

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Evro-skeptikos 13/03/2012 14:11:39

   Ανεξαρτησία! Για πες μας τώρα ποιόν ανεξάρτητο θα βάλουμε να μας κυβερνήσει; Θέλω να ακούσω Αλ...Ναί θέλω σοβιετικό καλοκαιρινό πανηγύρι με έντονη λιγούρα.

  • Dio avatar
   Dio @ Evro-skeptikos 13/03/2012 23:09:55

   Είναι λυπηρό που κάποιοι θεωρούν την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή ως... ανεξαρτησία.Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό τους.

 48. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 14:16:27

  Kαλά όλα αυτά και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανένας, αλλά στις εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε κυβέρνηση μεταξύ των κομμάτων που κατεβαίνουν.
  Ούτε ..νεκρούς μπορούμε να αναστήσουμε, ούτε φανταστικούς ήρωες να επινοήσουμε.
  Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε!

 49. Stefanos avatar
  Stefanos 13/03/2012 14:19:29

  Ναι; Τι μας λέτε; Έχετε καταλάβει ότι τέρμα η κοροϊδία; Εκβιάζουν οι μεν, χρεωκοπία ή μέτρα επί 2,5 χρόνια, τώρα έχουμε και εσάς, αυτοδυναμία ή ακυβερνησία. Αυτοδυναμία για ποιο λόγο; Για να εφαρμόσουν ωραία και καλά όσα υπέγραψαν; ΟΧΙ κύριοι...Δεν θα πάρουμε. Αρκετά. Μάθαμε τα απίστευτα ψεύδη ολονών σας και τους ελεεινους εκβιασμούς σας. Το παιχνίδι και τις κρυφές συμφωνίες τις ξέρουμε πλέον.Να πάτε σε καμμιά αφρικανική χώρα να τα πουλήσετε αυτά. Και να καταλάβετε επιτέλους πως μας εξοργίζουν στον ίδιο βαθμό με τους απερίγραπτους και κατάπτυστους του ΠΑΣΟΚ.

 50. ano-kato avatar
  ano-kato 13/03/2012 14:19:41

  ΒΑΣΙΛΗ είσαι τέλειος.Αυτό είναι το διακύβευμα που δυστυχώς τεχνηέντως το πάνε αλλού.

 51. karenin avatar
  karenin 13/03/2012 14:43:37

  Μπράβο Βασίλη. Αυτη είναι η πραγματική αφήγηση για την χώρα, απο απρίλη και μετά. Αυτό είναι και το πραγματικό πρόγραμμα, υπογραμένο και κοστολογημένο μέχρι δεκάρας. Νάχαμε να λέμε ζητάμε και το αυτονόητο, ανάπτυξη.
  Και ενώ δεν θα έχουν φράγκο, για να αποκαταστήσουν οικονομικά τις σχέσεις με τις μάζες, η αυτοδυναμία τους μάρανε. Λες και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και αυτή του ΓΑΠ δεν ήταν αυτοδύναμες.
  Αυτόν τον καιρό πάντως η ΝΔ επιχειρεί έναν πραγματικό άθλο. Να πετύχει αυτοδυναμία, και ταυτόχρονα να σώσει και το ΠΑΣΟΚ απο την
  συντριβή. Για αυτο, όσο καιρό ο συμπέθερος Βενιζέλος θα είναι απασχολημένος με εκλογές, με την αριστερα θα ασχολείται η ΝΔ.

  • paliouras avatar
   paliouras @ karenin 13/03/2012 16:16:21

   Κάποτε ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίπλα του τον πρόεδρο της ΕΔΑ , Ανδρέα Λεντάκη.
   Τότε μιλούσε για υπέρβαση των κομματικών κατεστημένων.
   Και στο σήμα τής Πολιτικής Άνοιξης και κόκκινη και πράσινη και μπλε συνιστώσα.
   Σήμερα πορεύεται με Βορίδη και Μπουμπούκο και επισείει τον μπαμπούλα των Σοβιέτ.
   Κρίμα.

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ paliouras 13/03/2012 17:57:41

    Οι υπερβάσεις μόνο από αριστερά γίνονται;

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ tasos1 13/03/2012 17:59:38

     Στην Ελλάδα ναι!
     Που ζείς εσύ!
     Η δεξιά είναι επάρατος!

    • paliouras avatar
     paliouras @ tasos1 13/03/2012 18:31:24

     Tότε ήταν ο Ανδρέας Λεντάκης που ζητούσε να αποφυλακισθούν οι απριλιανοί, για ανθρωπιστικούς λόγους.
     Και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αρκετά συνετός τότε ώστε να τον έχει δίπλα του.

     «Ο Ελληνόψυχος Άδωνις παρουσιάζει στην κάμερα το ΦΕΚ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 1989, όπου η σχετική απόφασις υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών Αντώνη Σαμαρά και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Φώτη Κουβέλη.
     Όπως θα δείτε στο βίντεο που αναρτήσαμε, στην σχετική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αποκαλούμε Συμμοριτοπόλεμο τον Εμφύλιο Πόλεμο 1947-49 και Κομμουνιστοσυμμορίτες τους άνδρες του "Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας"!..»:

     h**p://www.youtube.com/watch?v=UYtEy9inVV8

 52. ανδρεας avatar
  ανδρεας 13/03/2012 14:47:51

  ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ

 53. m.s avatar
  m.s 13/03/2012 14:50:16

  η εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού η το όχι σε αυτή…
  το δέχομαι.
  Αλλά , όλη αυτή η καταιγίδα φόρων που πολύ σωστά περιέγραψες με ποιο τρόπο θεωρείς ότι μπορεί να αποφευχθεί;

  • m.s avatar
   m.s @ m.s 13/03/2012 23:51:25

   Υπάρχει ένα πρωτογενές έλλειμμα 9% περίπου 20 δις. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και μόνοι μας. Περιέγραψες μερικές λύσεις, όπως αυτή της στάσης πληρωμών ή της επιστροφής στη δραχμή.
   Αλλά και αυτές οι λύσεις απαιτούν σκληρές θυσίες και δεν είμαι σίγουρος αν ο κόσμος σήμερα έχει την υπομονή ή την αντοχή να τις εφαρμόσει.
   Αυτό που προτείνεις ίσως να ήταν η καλύτερη επιλογή για το Μάιο του 2010.
   Τώρα όμως έχουμε 2012 και όποιος έρθει και μου πει , θα σου δώσω πίσω τη ζωή που είχες, θα μου έχει πει ψέματα.

 54. Zof avatar
  Zof 13/03/2012 14:53:19

  Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τόσα χρόνια, κατάφεραν να χάσει η Ελλάδα την αυτοδυναμία της. Το δίλλημα πια δεν είναι του Ελληνικού λαού. Είναι του πολιτικού προσωπικού! Ή θα φύγετε με το καλό ή θα φύγετε με το κακό!

 55. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/03/2012 15:04:28

  Εν τω μεταξύ, ο Μαρκόπουλος μάλλον πάει στον Καμμένο. Έτσι του είπε να κάνει "ο λαός της Εύβοιας". Ακούνε φωνές ξαφνικά ή είναι προγραμματισμένοι με ωρολογιακούς μηχανισμούς;
  Είμαστε χώρα υψηλής παραγωγικής ικανότητας. Παράγουμε τα περισσότερα κατα κεφαλήν κόμματα στην Ευρώπη. Με χρόνο ζωής που προσεγγίζει το dt.

  • camel avatar
   camel @ Ο Θείος 13/03/2012 15:17:42

   Ενω τα κομματα που ο χρονος ζωης τεινει στο απειρο χορευουν μπομπολιους δημοτικους χορους με ψυχαρικες ενδομυχες σωτηριες αναζητησεις

 56. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 13/03/2012 15:15:15

  ο Μαρκόπουλος μάλλον πάει στον Καμμένο
  ==
  Παει? Μαλλον παει? Αντε ρε "Θειο" λεγε μας εσκασες..

  Κανενα νεο απο (συν-μορια) πασοκ?

  Παραξενο! Δηλαδη ερχεσαι σε ενα σαιτ Ν.Δ και μας λες .."ειδησεις" που αφορουν την Ν.Δ??
  Δηλαδη "τρως την κοτα.. .εζεις και την πορτα"??

  Ω! φιλε με το Α..ζαιμερ! (που λεγαμε? θυμασαι?)

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ Σωτηρης 13/03/2012 15:19:18

   H μεταγραφή της ημέρας είναι η προσχώρηση του Γιαννάκη Παπαμιχαήλ (υιού της Βιουγιουκλάκη) στο κόμμα του Καρατζαφέρη

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Aδέξιος Δεξιός 13/03/2012 15:28:03

    Ώχ, τώρα έδεσε το γλυκό, προσγειώθηκε και το κερασάκι...

   • juliet avatar
    juliet @ Aδέξιος Δεξιός 13/03/2012 15:35:33

    Eνα -ενα δεν αντέχονται όλα μαζί.Λυπηθείτε τη δυστυχία μας να χάνουμε τέτοιους ογκόλιθους .

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σωτηρης 13/03/2012 15:26:48

   Ο ένας (τέως) κοινοβουλευτικός εκπροσωπος - Καστανίδης - πάει στο νέο κόμμα με την Κατσέλη και ο άλλος - Μαρκόπουλος - στο νέο κόμμα με τον Καμμένο.
   Αυτό που λέγαμε, είναι ότι κορώνα και γράμματα είναι αντίθετες πλευρές του νομίσματος. Αλλά κολλημένες αξεχώριστα. Όταν τρυπάει η μία, τρυπάει και η άλλη.
   Πασόκοι και νεοδημοκράτες νομίζουν οτι είναι εχθροί. Ενώ είναι σιαμαίοι και κολλημένοι.

   • Σωτηρης avatar
    Σωτηρης @ Ο Θείος 13/03/2012 15:33:34

    Θειε
    ==
    Ω! Ετσι μπραβο .."πλουραλισμος"!
    Μα πια ! Δεν σε ειχα για τοσο στενομυαλο..

    Και δηλαδη κρεμασμενος πασοκος =κρεμασμενος της Ν.Δ?
    Μπα! Πως γινεται αυτο,μου εξηγεις,σε παρακαλω?

    • Aδέξιος Δεξιός avatar
     Aδέξιος Δεξιός @ Σωτηρης 13/03/2012 15:41:28

     O Θείος όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, όλα τα ισοπεδώνει!

     Τον βλέπω επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κυρ Φώτη

 57. unfair avatar
  unfair 13/03/2012 15:22:53

  κ. Ροδινέ, ομολογώ πως σας έχω αδυναμία, μου δίνεται την εντύπωση, ενός ανθρώπου με καλή πίστη, που πράγματι θέλει να αρχίσει μια νέα μεταπολίτευση πάνω σε σωστές βάσεις, με προοπτική. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
  Όμως, όπως σωστά επισημαίνεται, υπάρχει απουσία της dream team!
  More than this, ο αρχηγός της ομάδας, ο Σαμαράς, έχει κάνει λάθη, σημαντικά.
  Δεν αξίζει την ψήφο μου. Δεν χορταίνω με λόγια.
  Το πρόβλημα μου είναι, πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάποιος/α να αξίζει την ψήφο μου. Σ' αυτό φταίει πρωτίστως η έλλειψη δημοκρατίας.
  Οι αγανακτισμένοι, είχαν ένα σύνθημα μπροστά από την βουλή, κάτι σχετικό με κάψιμο, κ αυτό, γιατί ένιωθε να του καταστρέφουν το δικό του σπίτι, την δική του ζωή, οι αποφάσεις που έπαιρναν ...οι μέσα.
  Ειλικρινά, φοβάμαι για τις μέρες που θα 'ρθουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ unfair 13/03/2012 17:19:20

   Ευχαριστώ πολύ.
   Κοίταξε, εγώ δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής και δεν με ενδιέφερε ποτέ να γίνω.
   Την παρακολουθώ, όμως.
   Οταν, λοιπόν, δεν έχεις κάποια ιδιοτέλεια αν συμβεί αυτό ή εκείνο, τότε μπορείς και βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα.
   Το κακό βέβαια είναι ο,τι πρέπει πάντα να επιλέγεις από τις διαθέσιμες λύσεις.
   Η πολιτική είναι μια καθημερινή άσκηση στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να τρέφεσαι με ιδεοληψίες.
   Υστερα, δεν μπορώ έναν άνθρωπο να τον πετάξω στον καιάδα για κάποια λάθη του, ακόμα και αν αυτά είναι σοβαρά.
   Αλλωστε, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο...
   Επί του προκειμένου:
   Τι προσάπτουμε στο Σαμαρά;
   Οτι εγκατέλειψε την αντιμνημονιακή γραμμή.
   Λυπούμαι, αλλά πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
   Ο Σαμαράς αναγκάστηκε να κάνει ένα τακτικό ελιγμό για να κερδίσει χρόνο.
   Κάποια στιγμή θα μάθουμε τι ακριβώς παίχθηκε εκείνες τις ημέρες.

   Κατά την άποψη μου, η μόνη πολιτική που μπορεί να μας βγάλει απο τα σημερινά αδιέξοδα είναι μια πολιτική με διαφορετική φιλοσοφία.
   Αυτή την πολιτική την περιέγραψε πολλές φορές ο Σαμαράς.
   Απ΄ οτι ξέρω δεν έχει στο μυαλό του καμιά άλλη πολιτική.
   Τώρα, γιατί είπε ναι στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
   Θεωρώ οτι το εξήγησε επαρκώς και πολλές φορές.
   Από τις θεωρίες συνωμοσίας, έχω μάθει να κρίνω τους πολιτικούς με βάση αυτά που λένε και προτίθενται να κάνουν.
   Είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.
   Θεωρώ οτι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση.
   Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και δεν πρόκειται να αλλάξουν απο τη μια μέρα στην άλλη.
   Δεν γνωρίζω καμιά μαγική λύση και μακάρι να υπήρχε.
   Επειδή, όπως έγραψα και σε ένα άλλο σχόλιο, πρέπει να αποφασίζουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, θεωρώ οτι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
   Με όλα τα λάθη που έχει κάνει και τις ατυχείς επιλογές.

   • tak avatar
    tak @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 18:18:33

    Αγαπητέ Κώστα,
    όταν κάποιος και για οποιοδήποτε λόγο δηλώνει πως η ψήφος του είναι πολύ ακριβή και δεν την αξίζει ο Σαμαράς, θα πρέπει ταυτόχρονα να μας πει και να μας δώσει μια εναλλακτική λύση, διότι στη δημοκρατία όλοι είμαστε ίσοι, συνεπώς και οι ψήφοι μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να θεωρούμε ατίμητη τη δική μας ψήφο και στη διατίμηση τις ψήφους των άλλων.
    Είναι εκπληκτικό αυτό που παρακολουθώ σε ένα χώρο, όπως είναι αυτός που μας φιλοξενεί. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ισχυρές θέσεις, τις οποίες και ο ίδιος αλλά και πολλοί από μας επαναλαμβάνουμε συνεχώς και αδιαλείπτως... Και όμως τις αγνοούν και δεν το κάνουν εσκεμμένα, τις αγνοούν επειδή αδιαφορούν για την πληρέστερη ενημέρωσή τους και αρκούνται σε δαιμονολογίες, εικοτολογίες, ευχολόγια και κυρίως κιτρινισμούς, που χαρακτηρίζουν και την ποιότητα της πολιτικής μας σκέψης στο σύνολο.
    Όσο για τα διλήμματα δεν τα βάζει ούτε ο Σαμαράς ούτε αυτοί που τον ακολουθούν. Τα βάζει η ίδια η ζωή και μακάρι η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων να κατανοούσε τι σημαίνει "το μη χείρον..." και να ακολουθούσε τη φωνή της λογικής και όχι του εκ του ασφαλούς τσαμπουκά, που πουλάει ο φίλος μας ο κ. Καμένος.
    Τέλος, μακάρι να δώσει η τύχη και να βοηθήσει ο Θεός, να μη γευτούμε την ακυβερνησία, την οποία ευαγγελίζονται ορισμένοι...

   • unfair avatar
    unfair @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 20:20:41

    βλέπετε, μαζί σας είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος.
    Πράγματι, χρειάζεται η χώρα μια δυνατή κυβέρνηση, καθώς ζούμε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κ βέβαια, δεν υπάρχουν στον ορίζοντα άλλες "αξιόπιστες" λύσεις εκτός του Σαμαρά. Όμως αυτό, δεν σημαίνει για μένα, πως πρέπει να διαλέξω ...ένα λιγότερο "κακό".
    Τα κείμενα σας, δείχνουν άνθρωπο πραγματιστή [για μένα σημαίνει κ εργατικός] που ψάχνει ρεαλιστικές λύσεις κ γενικότερα, πως πρέπει να ...keep walking. Κ μάλλον έχετε δίκιο, τα θαύματα τέλειωσαν, κ τώρα χρειάζεται δουλειά πολύ για να διορθωθούν κακώς κείμενα πολλών ετών.
    Όμως δεν θεωρείται, πως έπρεπε ΠΡΙΝ την αποδοχή του μνημονίου 2, την αποδοχή του αγγλικού δικαίου, να μας ζήταγε την ψήφο μας [εκλογές όχι δημοψήφισμα] ο Σαμαράς. Δεν θεωρείται πως τόσο διάστημα που είναι στην κυβέρνηση [έστω κ για συγκεκριμένους λόγους] πέρασαν νόμοι κ διατάγματα που δεν είχαν σχέση [για να μην τα ονομάσω απαράδεκτα] με τους λόγους συναίνεσης.
    Το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα είναι η αποχή, κ το δεύτερο, της αντίδρασης [αυτών που "μαυρίζουν" τους "κακούς"]. Σ' αυτές τις εκλογές, ελπίζω να μπουν οι σπόροι της νέας μεταπολίτευσης, ήδη η συμμετοχή στα κοινά γίνεται πιο μεγάλη από τον απλό κόσμο. Το απόστημα που έφερε το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" έσπασε, δεν χρειαζόμαστε κ άλλους "ξέρεις ποιος είμαι εγώ...".
    Το διακύβευμα είναι να περπατάμε ξανά με ψηλά το κεφάλι.
    ΥΓ. @tak - έγραψα πως δεν έχω να προτείνω κάποιον/α // αλλά πως για μένα δεν αξίζει να την δώσω, με μόνο σκοπό, απλά για να την δώσω, απαιτώ να με αντιπροσωπεύει - κ δεν με αντιπροσωπεύει κάποιος/α.

 58. Άννα avatar
  Άννα 13/03/2012 15:42:55

  Εάν βγεί και δηλώσει ο Σαμαράς ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί και πως δεν θα δεχτει οι βουλευτές του να πάρουν 1 ευρώ όσο θα κυβερνήσουν και μέχρι να έχει θετικό πρόσημο το έργο της κυβερνησής του θα το σκεφτώ.Αλλιώς δεν θα δώσω ευκαιρία με τη ψήφο μου σε κανέναν να πλουτίζει αισχρά εις βάρος μου και των υπολοίπων Ελλήνων.Κατανοητό?

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ Άννα 13/03/2012 15:46:44

   To ερώτημα σε ποιόν απευθύνεται;
   Σε όλους γενικώς;

 59. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 13/03/2012 15:58:15

  Αν η ακυβερνησία είναι το αναγκαίο (επώδυνο) στάδιο για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ηγέτες που μπορούν να συσπειρώσουν τον λαό στον αγωνα για εθνική αυτοδιάθεση , τότε είναι απείρως προτιμότερη από την οποια κυβέρνηση διαχείρησης των ήδη συμφωνημένων όρων εθνικής υποταγής.

 60. artemis avatar
  artemis 13/03/2012 16:10:20

  δαγκωτο ακυβερνησια παρα κυβερνηση ανδρεικελων κ υποτακτικων των ξενων

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ artemis 13/03/2012 17:28:00

   Ναι η ακυβερνησία θα μας σώσει.
   Εύχομαι να μη χρειαστεί να το ζήσετε

   • juliet avatar
    juliet @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 18:25:55

    Ακριβώς!!!!!!!!!!

 61. REBEL avatar
  REBEL 13/03/2012 16:13:45

  κ.Ροδινέ, είναι πολύ αργά.Όλοι αυτοί που αναφέρεστε είχαν-ή μάλλον τους δόθηκε από την κοινωνία-άπλετος χρόνος. Τώρα λοιπόν που καταφύγανε στην βιομηχανία δικαιολογιών και αιτιάσεων για τους τελευταίους 3 μήνες....

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ REBEL 13/03/2012 18:22:58

   Μείζον Ελληνικό Λεξικό [Γ΄ Έκδοση 1990]:
   άπλετος, -η, -ο επίθ [< αρχ. άπλετος] (Κ –ος, -ον)(για το φως) άφθονος, υπερβολικά πολύς: άπλετος φωτισμός / επίρρ. άπλετα (Κ. απλέτως)

 62. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 13/03/2012 16:53:43

  είναι απορίας άξιον πως μετά απο όσα έγιναν σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν άνθρωποι να ζητούν αυτοδυνάμία...η αυτοδυναμία οδηγεί σε απολυταρχία..είναι πλέον γνωστό σε όλους...η μόνη λύση είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ...αν αυτός που θα εκλεγεί εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα είναι πασίδηλο οτι ο λαός θα εξοντωθεί μέχρι ενός..όποιος ισχυριστεί οτι εντός των παλισίων του προγράμματος θα κάνει δήθεν αλλαγές είναι ψεύτης...καθε τρείς και λίγο θα έρχονται νέα μέτρα εις βάρος του απλού κοσμάκη που σε 5-6 μήνες θα χάσει την ατομική του μικροιδιοκτησία...θα ψάχνει για να φάει, θα μείνει άστεγος και εσείς θα γράφετε για ανάπτυξη...η μονη λύση λοιπόν είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ...η βάζω το συμφέρον του λαού πάνω απο όλα η απλά δειχειρίζομαι την κατάσταση με ημίμετρα υποταγμένος στα συμφέροντα δανειστών και τοκογλύφων...τα λάθη ετών θα συνεχίζονται με δουλική συμπεριφορά...ο λαός είναι η μεγάλη ευκαιρία να πεί ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όσα του ετοίμασαν και σε όσα του ετοιμάζουν για την δήθεν σωτηρία του...εσείς κύριε Ροδινέ νομίζω οτι πάνω και απο την ΝΔ είστε με τον ΛΑΟ... και ο λαος θέλει την αξιοπρέπεια του και την αυτοδιαθεση του...οι εκλογές αυτές είναι μόνο για ΜΕΓΆΛΑ ΟΧΙ και οχι για μικρά ΝΑΙ και ΙΣΩΣκαι ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...ευχαριστώ..

 63. giorgos avatar
  giorgos 13/03/2012 17:42:00

  ολοι εσεις οι δεξιοι καφροι,που για να τιμωρησετς τον καραμανλη για τα δηθεν σκανδαλα βγαλατε παντοδυναμο πρωθυπουργο τον ΓΑΠ,ετοιμαζεστε τωρα να τιμωρησετε το σαμαρα με στερηση της αυτοδυναμιας μη καταλαβαινοντας οτι στη πιο δυσκολη στιγμη για τη πατριδα τη καταδικαζετε να δινει μαχες μεσα και εξω με μια αδυναμη κυβερνηση κι ενα πρωθυπουργο με δεμενα χερια.

 64. Heaven avatar
  Heaven 13/03/2012 17:42:10

  αγαπητέ Αδέξιε,
  η βουλευτική ιδιότητα συνοδεύεται απο"εκθεση"!
  παντιοτρόπως!!
  όταν κατεβαίνει κάποιος στο στίβο της πολιτικής εκτίθεται!
  άρα αυτά τα περί ανωνυμίας αλλού!
  και όχι μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας σε μένα!
  άλλωστε ο καθένας με τις επιλογές του!
  εσύ ψηφίζεις Βόζεμπεργκ, εγώ οχι!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 17:57:44

   Και κάτι ακόμα Heaven,
   έχεις κάτι να της καταμαρτυρήσεις της Βόζεμπεργκ;
   Γιατί το να μιλάμε υποτιμητικά για κάποιον άνευ λόγο, όντως δείχνει εμπάθεια.
   Αναμένω...

   • Heaven avatar
    Heaven @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 18:01:27

    τα 12000 ευρω φορολογική δήλωση!
    (αλλά μην το παρατραβάμε γιατί θα μπουν πολλοι στο παιχνίδι και θα χάσεις!)

    και δεν είμαι Πάπας! μόνο ένας σεμνός και ταπεινός παπάς!!!
    και βέβαια είμαι και ψηλός και όμορφος!!!

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 18:04:20

     Oντως σεμνός και ταπεινός!

    • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
     ελιζα βοζεμπεργκ @ Heaven 14/03/2012 02:27:50

     Κυριε και πάλι ανενημέρωτος είστε. Τα 12.000 της δήθεν δήλωσης είναι σπέκουλα και το έχω αποδείξει. πείτε και καμιά αλήθεια εκτός του οτι είστε "ψηλός και όμορφος!"

    • juliet avatar
     juliet @ Heaven 14/03/2012 07:13:55

     Kυρια Βοζεμπεργκ,καλημέρα τώρα ξέρετε η δυσκολία δεν είναι να επαναστατήσω αλλά να σκεφτώ ψύχραιμα ,ειδικά όταν οι καιροί είναι πονηροί .Φιλικά και καλή επιτυχία σ΄ότι αποφασίσετε.

    • Heaven avatar
     Heaven @ Heaven 14/03/2012 09:00:43

     δεν φτάνει που μυξοκλαίτε για να σας συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια ψεύδεστε κιόλας!Δεν πειράζει! Μην στεναχωριέστε! Υπάρχουν πολλοι χώροι να εκθέσετε μπιζου, φουλάρια, δωδεκάποντα και αρώματα!
     Η Ελληνική Βουλή δεν είναι πάντως ο χώρος!!
     ...και τέλος ευτυχώς που εκτίθεστε με τα γραφόμενα σας!
     Τι φτωχός λόγος θεε μου!!

    • juliet avatar
     juliet @ Heaven 14/03/2012 09:07:43

     Heaven,
     χιχιχι,ψηλός ,ωραίος να συμπληρώσω και μοιραίος,καλημέρα...

    • Heaven avatar
     Heaven @ Heaven 14/03/2012 09:11:21

     καλημέρα Ιουλιέτα!
     το ξέρεις άλλωστε ότι σε πάω με χίλια!!!

 65. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 13/03/2012 17:43:11

  Ούτε και θα έρθει ποτέ.

  Αρκεί υπογραφή υπουργού πλέον.

 66. victoria (true) avatar
  victoria (true) 13/03/2012 17:43:23

  Μπράβο στη νέα γενιά!

 67. Heaven avatar
  Heaven 13/03/2012 17:43:42

  γιατί θα μου απαγορεύσετε να γράφω;
  στο κάτω-κάτω μην με διαβάζετε!!!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 17:48:19

   Γράφεις οτι θέλεις και ο καθένας μας εκτίθεται από τα γραφόμενά του.'

   • Heaven avatar
    Heaven @ Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 18:03:17

    ισχύει και για σένα!!

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Heaven 13/03/2012 18:05:01

     για όλους!

 68. tak avatar
  tak 13/03/2012 17:45:37

  Κυρίαρχος λαός είσαι φίλε... Με τεκμήριο αρμοδιότητας! Ότι δεν χρειάζεσαι, το αλλάζεις!

 69. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 17:47:03

  ρε γίγαντα, εσύ δηλαδή είσαι υπεράνω κριτικής;
  Εσύ κι ο Πάπας!
  Ψηλέ ψηλέ καλαμοκαβαλάρη!

 70. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 13/03/2012 17:52:34

  Σιγά τη δικαίωση!
  Ο Κακοφωνιξ έλεγε οτι δεν θα γίνει το PSI.
  Για να μη ξεχνιώμαστε.

 71. ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ 13/03/2012 18:56:27

  "Πρώτον γιατί αυτά που θα κριθούν, θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες."

  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η΄ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ.

  Δεύτερον, γιατί οι εκλογές θα διεξαχθούν εν μέσω μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού και το 21% του εργατικού δυναμικού στην ανεργία. Ένας λαός σε απόγνωση είναι ικανός για τα πάντα! Ακόμα και να επιλέξει ένα καταστροφικό δρόμο.

  Ο ΛΑΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΕ. ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΜΗΝΤΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙ ΚΙΚΕΩΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ. Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΕΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ. ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. Η ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ....ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.

  Τρίτον, γιατί, ως αποτέλεσμα της κρίσης και των δυσοίωνων προοπτικών, υπάρχει μια γενικευμένη αμφισβήτηση (που αγγίζει τα όρια της απαξίωσης) του πολιτικού κόσμου στο σύνολό του.

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ. ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΧΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΝΑΙ ΤΟΥΣ.
  ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΣΚΩΝ ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΕΙ. ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ? ΜΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΤΕΙ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΥΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ

 72. tak avatar
  tak 13/03/2012 19:06:11

  "Ακόμα και να επιλέξει ένα καταστροφικό δρόμο."...
  Εσείς το λέτε... Το συνιστάτε κιόλας με το παραινετικό ύφος του κειμένου... Με την αγανάκτηση οδηγό θα λύσουμε προβλήματα;

 73. airman avatar
  airman 13/03/2012 20:07:29

  Το λογικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κάποιος που έχει μνήμη, κρίση και αντίληψη της κατάστασης βιώνουμε είναι ότι ο τόπος στη σημερινή συγκυρία χρειάζεται αποτελεσματική κυβέρνηση, αποφασιστική, με τόλμη αλλά και σύνεση, με ενθουσιασμό αλλά και εμπειρία.
  Ο σχηματισμός κυβέρνησης από δύο ή περισσότερα κόμματα, θα μπορούσε να είναι λύση εάν στην πολιτική - και όχι μόνο - κουλτούρα του Έλληνα είχε καλλιεργηθεί η έννοια της συνεργασίας δίχως ανταλλάγματα με απώτερο και ανώτερο σκοπό. Δυστυχώς στη χώρα μας επικρατεί η λογική των ισορροπιών, του σταθμίσματος κόστους - οφέλους, της πολιτικής ''μπαγαμποντιάς''.
  Η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές για να ανταποκριθεί στις ταχύτητες δράσης που απαιτούνται, πρέπει να διακρίνεται για την αμεσότητα των αποφάσεων, την αταλάντευτη πολιτική, το σθένος και την πειστική άσκηση εξουσίας. Μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να έχει τύχη, υπό τις συνθήκες που επικρατούν.
  Το διακύβευμα λοιπόν - και το δίλημμα - θα μπορούσε να είναι αυτοδυναμία ή βέβαιη αποτυχία. Δεν πρέπει να εκληφθεί σε καμία περίπτωση ότι η αυτοδυναμία ισοδυναμεί με επιτυχία.
  Η αυτοδυναμία ισοδυναμεί κατ' αρχήν με ευκαιρία, ώστε με προσπάθεια, αγώνα και πίστη να ανορθώσουμε το ανάστημά μας ως λαός και ως χώρα.
  Η αυτοδυναμία ισοδυναμεί με ελπίδα ότι θα σταματήσει ο κατήφορος και μετά όλοι μαζί θα βάλουμε πλάτη για να αναστυλώσουμε την Πατρίδα.
  Η αυτοδυναμία ισοδυναμεί με το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος που μας βαρύνουν - λιγότερο ή περισσότερο - όλους.
  Η αυτοδυναμία ισοδυναμεί με το χρέος που έχουμε προς τις επερχόμενες γενιές να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα καλύτερη από τη σημερινή, με δυναμική και προοπτική.
  Η αυτοδυναμία ισοδυναμεί και με την υπευθυνότητα, που διακρίνει τους πολλούς απλούς Έλληνες, οι οποίοι στις δύσκολες ώρες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της καθημερινότητάς τους.
  Αυτή η υπευθυνότητα σήμερα απαντάται σε εκείνον που ζητάει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων και όχι σε όσους επιζητούν ''πολύχρωμες'' λύσεις για να διασωθούν και να μεταλλαχθούν ίσως αργότερα σε σωτήρες.
  Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει τι ζητάει, εμείς άραγε ξέρουμε τι θέλουμε;

 74. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 13/03/2012 20:36:11

  Αγαπητέ Ροδινέ για dream team δεν ξέρω.
  Αυτό που βλέπω όμως είναι κάποια πρώην μέλη της συντρήμ team όπως ο κ. Συμπιλίδης.
  Ήδη σε κάποια άλλα blog επιχειρήθηκε η αβανταδόρικη επάνοδός του και μέχρι τώρα τρώει το κράξιμο της Αρκούδας.
  Με κάτι σαν κι αυτόν, τον Μπουμπούκο, και διάφορους ελεύθερους σκοπευτές κάνεις drean team ;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 13/03/2012 20:43:06

   όχι!
   Χρειάζεται και συζήτηση;

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Κώστας Ροδινός 13/03/2012 20:57:10

    αχ Κώστα μου πόσα θα χρειαστεί να καταπιούμε...

 75. firiki2010 avatar
  firiki2010 13/03/2012 21:26:44

  H χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια απλή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Χρειάζεται ένα ισχυρό ρεύμα μέσα στην κοινωνία, χρειάζεται υψηλά εκλογικά ποσοστά, χρειάζεται να δημιουργηθεί και μια (έστω υποσυνείδητη ή μη ομολογούμενη) διάθεση ανοχής ακόμα και σε αυτούς που θα ψηφίσουν κόμματα της Αντιπολίτευσης. Χρειάζεται συνειδητοποίηση από μια μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας των συγκεκριμένων πραγμάτων που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν. Ο στόχος αυτός για τη ΝΔ είναι δύσκολος. Το αν είναι ανέφικτος θα το ξέρουμε το βράδυ των εκλογών. Εκεί όμως πρέπει να μπει ο πήχυς. Χωρίς αλαζονεία, χωρίς υπεραισιοδοξίες και με τρόπο που ακόμα κι αν περάσει κάτω από τον πήχυ να πάει στο όποιο plan B με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

 76. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 13/03/2012 22:00:32

  Πρόταση λοιπόν.Να αφήσουν το κομματικό μικρόκοσμο τα μεγάλα κόμματα και λόγω των κρίσιμων περιστάσεων να βρουν ένα κοινό ελάχιστο παρονομαστή στον οποίο συμφωνούν και να το δηλώσουν ξεκάθαρα πριν τις εκλογές.Να φτιάξουν ομάδες με μικτή παρουσία και να προτείνουν τις ναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται καταρχήν ο δημόσιος τομέας για να γίνει λιγότερο ακριβός και περισσότερο αποτελεσματικός.Να διαβουλευτούν για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρνει στη χώρα χρήματα από εξαγωγές.Στην ομλία του ο Σαμαράς μας μίλησε για την οικοδομή...Πάλι τια ίδια,το ίδιο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης απο το τέλος του πολέμου και εντεύθεν..Να αποφασίσουν απο κοινού πως οι ίδιοι οι πολιτικοί θα σταματήσουν να είναι νομικά στο απυρόβλητο.Τ

 77. antonopoulos avatar
  antonopoulos 14/03/2012 01:00:58

  Πραγματικά μπορεί να αποτελεί διακύβευμα αυτών των εκλογών η αυτοδυναμία ; Μετά όλο αυτό τον χαλασμό που έχει γίνει μπορεί κανείς να συζητά τέτοιο θέμα ;
  Το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ η ΝΔ και ο Σαμαράς μπορούν να παρουσιάσουν αξιόπιστη ΠΡΟΤΑΣΗ ; Μια πρόταση για όλους εκείνους που δεν τα έφαγαν , δεν πήραν φακελάκι , δεν πληρώνονται απο τον κρατικό κορβανά , είναι άνεργοι αυτοί και τα παιδιά τους και δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ακόμα και με 300€ , που πήραν δάνειο και τρέχουν και δεν φτάνουν και δεκάδες άλλες κατηγορίες πολιτών ακόμα . Αυτό είναι το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ . Αν θέλουν κάποιοι στην ΝΔ να τους εμπιστευτούν πάλι κατ΄αρχάς οι ψηφοφόροι και κατόπιν οι άλλοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ . ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΘΕΡΜΗ ΚΟΦΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ . ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 78. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 14/03/2012 11:26:48

  Αγαπητη η αγαπητέ heaven εκτός απο προφανώς εμπαθής, αποδεικνυεστε και ιδιαίτερα συμπλεγματικός περιορίζοντας την χολή που εκπέμπετε σε βάρος μου εν ειδει κριτικής, σε... μπιζού, ψηλοτάκουνες γόβες και αισθητικές αναφορές! Προφανώς θα επιθυμούσατε να υποκρίνομαι την κακομοίρα για να αισθάνεσθε ασφαλής. Λησμονείτε οτι είμαι αυτοδημιούργητη και σκληρά εργαζόμενη δικηγόρος 30 χρόνια που έχω το "θρασος" να διατηρώ και τη θυληκότητά μου. Συγχαρητήρια για την ευθύτητα της ανωνυμίας με την οποία επιλέγετε να συνομιλείτε υπηρετώντας την κακεντρέχεια και τη μιζέρια!Το να προσβάλλετε κρυπτόμενος δεν είναι μαγκιά, κατάντια είναι...

 79. Bob Velis avatar
  Bob Velis 14/03/2012 12:27:25

  Δεν είδα τη ΝΔ να διαβάζει, περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ, το τι έχει υπογράψει στα πλαίσια του 2ου μνημονίου . Αναρωτιέμαι αν αυτοί που εύχονται Αυτοδυναμία της ΝΔ είδαν σε τι οδήγησε η επί μακρόν Αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ...
  Ισως αυτοί που γράφουν κάτι τέτοια παράλογα να αποβλέπουν σε κάποιο προσωπικό κομματικό συμφέρον που εξηγεί την στάση τους και το Αντι-Αριστερό τους παραλήρημα.
  Ομως για αντικειμενικούς παρατηρητές αυτό που προέχει είναι η επιβίωση των ελλήνων πολιτών και του ελληνικού έθνους, που οι κάθε είδους δοσίλογοι τύπου Σαμαρά-ΓΑΠ-"Βενιζέλου" σπρώχνουν στον αφανισμό. Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι τα εν ισχύει και προβλεπόμενα μέτρα θα "σώσουν" τον ελληνικό λαό ; Σε τι διαφοροποιείται και διαφωνεί ο κ. Σαμαράς ; Πότε καταπολέμησε όλα τα αντισυνταγματικά μέτρα ; Μήπως με τα αναπτυξιακά ευχολόγια ;
  Η κενή περιεχομένου προπαγάνδα δεν πρέπει να παρασύρει πάλι, όπως στις προηγούμενες εκλογές, τον ελληνικό λαό σε εν λευκώ εξουσιοδότηση ενός οποιουδήποτε κόμματος. Δεν θα πρέπει μάλιστα οι συνοδοιπορούντες ΝΔ&ΠΑΣΟΚ να αποκτήσουν μαζί συνολικά την απόλυτη πλειοψηφία.
  Εύχομαι μάλιστα να ατονήσει η αντίθεση ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ-ΔΕΞΙΩΝ και να δημιουργηθεί επί τέλους ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!

 80. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 15/03/2012 03:39:30

  Eχω επανειλημμένα με στοιχεία διαψευσει αυτή τη σπέκουλα. δεν είναι 10.000 αλλά 35.000 και αφορά στα 2 τελευταία χρόνια που δεν δικηγορούσα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ βρισκόμενη στην Κύπρο στον σύζυγό μου! Ολα είναι αναρτημένα στο διαδύκτιο και δεν υπάρχει καμιά απολύτως εκκρεμότητα. Επίσης σας ενημερώνω οτι δεν αναζητώ πολιτική στέγη, τη ΝΔ σστηρίζω ανεξαρτήτως αν θα είμαι υποψήφια εφόσον έχω διαγραφεί. Πιστευω να γνωρίζετε οτι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, εχω κολλήσει ένσημα στα ταμεία και την εφορία 30 χρόνια και δεν χρωστώ ούτε ένα ευρώ! Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θέλετε να πληροφορηθείτε. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και θεωρώ βέβαιον οτι ξέρετε πολύ καλά γιατί αποκάλεσα εμπαθή και συμπλεγματικό τον κύριο heaven!!!( σας παραπέμπω σε άρθρο μου σχετικά με τα εισοδήματα μου με τίτλο "ΛΑΣΠΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ" στην ιστοσελίδα www.aixmi.gr )

 81. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 15/03/2012 14:24:54

  Νομίζω ότι πλέον αυτά τα εκβιαστικά διλημματα τυπου νδ ή χαος δεν συγκινούν και πολλούς. Ιδιαίτερα όταν προερχονται από κόμμα συνυπεύθυνο για το χάλι μας . Πρέπει ο Σαμαράς να πει συγκεκριμένα πράγματα για το τι ακριβώς θα πράξει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.