#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2009 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το γκρίζο χαρτί των πράσινων Οικολόγων

Το «Οικολογικό χαρτί» που παίχθηκε στις φετινές ευρω-εκλογές δεν είναι «πράσινο» - είναι γκρίζο. Και είναι και «σημαδεμένο»...

Οι Οικολόγοι οραματίζονται την Ελλάδα ως μια τεράστια πράσινη Disneyland, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς προοπτικές, χωρίς εθνική ταυτότητα και με τον Τρεμόπουλο στο ρόλο του Γκούφυ. Να μας εκπροσωπεί στην ευρωβουλή ως ελληνόφωνη εκδοχή του «Ουράνιου Τόξου»...


Δεν πιστεύουν στην Οικολογία. Τη σηκώνουν ως «σημαία ευκαιρίας» για να κόψουν ψήφους απ' όπου μπορούν. Από τα μικρά κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ - εσχάτως και από τους απογοητευμένους της Νέας Δημοκρατίας.


Τους υποστήριξαν κατά καιρούς όλοι, πιστεύοντας ότι θα κόψουν περισσότερα από τους άλλους. Τώρα στρέφονται εναντίον τους όλοι, γιατί φοβούνται ότι θα κόψουν από παντού: Ο ΣΥΡΙΖΑ τους ανέδειξε. Τώρα θυμήθηκε να τους αποδοκιμάσει! Το ΠΑΣΟΚ τους κολάκευε μέχρι πρόσφατα. Τώρα θυμήθηκε να απομακρυνθεί απ' αυτούς. Το ΚΚΕ παγίως τους αγνοούσε. Τώρα θυμήθηκε να στραφεί εναντίον τους. Και η ΝΔ περίπου τους «αβάνταρε» (αφού νόμιζε ότι κόβει κυρίως από ΠΑΣΟΚ και Αριστερά). Τώρα βλέπει ότι χάνει κι η ίδια και - ως συνήθως - στέκει αποσβολωμένη...


Οι Οικολόγοι είναι αποτέλεσμα του καιροσκοπισμού που έδειξαν όλα τα κόμματα - μικρά και μεγάλα.


Θα μπορούσε να πει κανείς  ότι θα άξιζε να βγουν οι «Οικολόγοι» για να τιμωρηθεί ο καιροσκοπισμός του πολιτικού συστήματος. Αλλά αξίζει να διακινδυνεύσουμε να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο ένας Τρεμόπουλος;


Αξίζει τον κόπο, αντί να «τιμωρήσουμε» τον καιροσκοπισμό των πολιτικών κομμάτων (που ως τώρα τους «κανάκευαν» και τώρα ξύπνησαν ξαφνικά), να βρεθούμε να ανταμείβουμε τα εξωθεσμικά κέντρα της διαπλοκής, που εξ αρχής τους στήριξαν και τώρα ποντάρουν τα ρέστα τους πάνω τους;


Διαβάστε όμως εδώ «Η Οικολογία ως «σημαία ευκαιρίας» - της διαπλοκής !» γιατί οι Οικολόγοι δεν θέλουν Γεωργία διότι «λεηλατεί τα υδάτινα αποθέματα», δεν θέλουν Μεταποίηση, επειδή  «καταστρέφει» το περιβάλλον» και δεν θέλουν ούτε και Τουρισμό, γιατί «επιβαρύνει το φυσικό και το πολιτιστικό περιβάλλον».


Τι θέλουν τελικά; Το Μεγάλο Πουθενά;


Θ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/05/2009 13:44:40

  Ποιοι Πράσινοι Οικολόγοι;

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Μ’ έναν φίλο δικηγόρο από την Πάτρα συνυπογράψαμε κείμενο η κατακλείς του οποίου είναι η παύση της στήριξής μας στο μόρφωμα Οικολόγοι Πράσινοι, αν και, πριν από χρόνια, είχαμε συμμετάσχει ενεργώς στη διαμόρφωσή του.

  Και τούτο, διότι τότε κυριαρχούσε ο λόγος του οίκου (γειτονιά-Ελλάδα-Ευρώπη-Οικουμένη), της πολιτικής εκείνης δηλαδή, που επιδιώκει την κοινωνική χειραφέτηση με αρχές άμεσης δημοκρατίας. Ενός οίκου-λόγου που υπερασπίζεται τον τοπικό-περιφερειακό-εθνικό αυτοκαθορισμό, υπό τον όρο της αλληλεγγύης, με σεβασμό στα δικαιώματα των αδυνάτων και των μειονοτήτων (συνοψίζω το κείμενο).

  Τότε. Γιατί περνώντας τα χρόνια εκείνο που επικράτησε τελικά ήταν ο ξύλινος πολιτικός λόγος, μακριά από τη δροσιά και τρυφερότητα του κοινοτισμού, της ποίησης (!), της αγάπης (!), της αλληλεγγύης. Χωρούν όλα αυτά σ' έναν πολιτικό φορέα; Βεβαίως και χωρούν όταν τα μέλη του δεν διακρίνονται από οίηση και αλαζονεία, από ιταμές πολιτικές βλέψεις, από ημιμάθεια και φανατισμό. Κυρίως φανατισμό.

  Ο κ. Τρεμόπουλος υποστήριξε το δικαίωμα των κατοίκων της ΠΓΔΜ να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες. Δικαίωμά του. Αλλά ο τρόπος που υπερασπίστηκε τη θέση του είναι που μετράει, χύνοντας χολή εναντίον εκείνων που έχουν διαφορετική άποψη, κατηγορώντας τους ως εθνικοπαράφρονες, υπερπατριώτες και άλλα ιλαρά.

  Όταν έχεις πειστεί για τις θέσεις σου, δεν υβρίζεις χυδαία τους αντίθετους• προσπαθείς με τον διάλογο να βρεθεί ένας ελάχιστος κοινός τόπος. Μα είναι δυνατόν το μέρος (Σκόπια) να ιδιοποιηθεί το όλον (Μακεδονία);

  Με βάση το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ξυπνάμε αύριο ως χώρα και απαιτούμε να ονομαζόμαστε Ευρώπη!
  Δεν θα μας πάρουν με τις πέτρες οι λαοί της Ευρώπης; Απλά πράγματα, αυτονόητα σχεδόν. Αλλά ο φανατισμός δεν γνωρίζει τι σημαίνουν αυτές οι κοινές έννοιες, υποκρύπτει ημιμάθεια, μίσος και υστεροβουλία.

  Μόνο μέλημα του κ. Τρεμόπουλου (και πολλών άλλων, όχι όλων, ευτυχώς) φαίνεται να είναι η κατάληψη θώκου εξουσίας και ας χρειαστεί να συνεργαστούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με καθεστωτικά κόμματα. Δικαίωμά του κι αυτό, ας πάψει όμως να μιλάει για πολιτική οικολογία, άμεση δημοκρατία, αντικαπιταλιστική πολιτική• όλα αυτά δεν συμπλέουν με την παντί τρόπω άσκηση εξουσίας στο καθεστωτικό πλαίσιο.

  Ίδια η θέση τους (υπέρ) και στο σχέδιο Ανάν. Επαναλαμβάνω: δικαίωμά τους, αλλά ο τρόπος που υπερασπίζονται αυτό το δικαίωμα απωθεί τους εχέφρονες, δηλώνει μίσος, φανατισμό, άρα απαξίωση και υποτίμηση-υποβάθμιση του πολιτικού λόγου, πόσο μάλλον αυτού του οίκου-λόγου.

  Δεν ξεχνώ επίσης ότι το μανιφέστο των Γερμανών Πράσινων είναι στηριγμένο σε κείμενα «διανοητών» του Χίτλερ, στους οικοφασίστες. (Αλλά αυτό έπρεπε να το γνωρίζω πριν από πολλά χρόνια...). Μαθαίνω επίσης ότι στη μηνιαία εφημερίδα που εκδίδουν οι Οικολόγοι Πράσινοι («Πράσινη Πολιτική») ο βασικός διαφημιζόμενος (άρα και βασικός χορηγός της;) είναι η MARFIN. Εάν είναι δυνατόν! Πώς είναι δυνατόν να διακηρύσσεις ότι θέλεις να αλλάξεις το κατεστημένο όταν τρέφεσαι από αυτό; Αυτό δεικνύει σκληρή ιδιοτέλεια, κυνισμό πολιτικό, υποδηλοί ότι μπορείς να προδώσεις αξίες ή να πατήσεις επί πτωμάτων προκειμένου να επιτύχεις τους (θλιβερούς) στόχους σου.

  Δεν είναι τίποτε άλλο οι Οικολόγοι Πράσινοι παρά ένα φερέφωνο του γερμανόπνευστου ευρωκεντρισμού, άκρατου ήγουν και άκριτου ευρωπαϊσμού, τύπου Γιόσκα Φίσερ και Κον Μπεντίτ. Καμία αμφισβήτηση, ουδείς αντιεξουσιαστικός λόγος, καμία αύρα κοινοτισμού, έστω ομοσπονδιακής χειραφέτησης.

  Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι θα ψηφίσει. Απογοητευμένος από την ολιγότητα και ανία των γνωστών κομμάτων, καταφεύγει -νομίζει- σε κάτι αμόλυντο, τουλάχιστον. Πού να 'ξερε ποια ήταν η θέση της γραμματείας τους στους βομβαρδισμούς στη Γάζα ή στον Δεκέμβρη των νέων... Γράφοντας το κείμενο μαθαίνω ότι κι άλλη υποψήφια στην Πρέβεζα απέσυρε την υποψηφιότητά της, νιώθοντας -όπως λέει- ντροπή και οργή για τα δελτία Τύπου της γραμματείας περί το μείζον έγκλημα των Ισραηλινών και των ίσων αποστάσεων στην εξέγερση του Δεκέμβρη.

  Αυτή όμως η ξύλινη γλώσσα του κ. Τρεμόπουλου... Ανατριχιάζεις όταν τον ακούς: Τι κρύβει μέσα του αυτός ο άνθρωπος...

  [http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=49366]

 2. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 13:45:24

  και το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ" στο πλευρό του Τρεμόπουλου !!! Διαβάστε ανακοίνωση που εβγαλαν:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  31 Μαΐου 2009

  Τι κοινό έχουν Τρεμόπουλος-Μπουτάρης-Δήμου-Γουσέτης-Πλωμαρίτης;

  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει την τρέχουσα μεροληπτική κάλυψη δύο θέσεων του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων-Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλου με μοναδικό προφανή στόχο να πληγεί η αξιοπιστία του κόμματος αυτού, αφού αποσιωπάται πλήρως πως τις ίδιες θέσεις υποστήριξαν τότε τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Δράσης αλλά και ο επικεφαλής νομαρχιακός σύμβουλος του Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη. Το ΕΠΣΕ θα περίμενε τα δύο αυτά κόμματα, ή έστω τα εμπλεκόμενα στελέχη τους, να υπενθυμίσουν ευθαρσώς τις θέσεις τους (σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα πάμπολλα ιστολόγια σχολιασμού) ώστε να μην παραπλανάται η κοινή γνώμη πως τις απόψεις αυτές έχει διατυπώσει μόνο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και να καταδικάσουν την υστερική επίθεση κατά των Οικολόγων-Πρασίνων, που δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ΕΕ. Η σιωπή τους δημιουργεί την εντύπωση πως Δράση και Συν ίσως προσδοκούν οφέλη από τυχόν ζημιά που θα κάνει η επίθεση στους Οικολόγου-Πράσινους.

  Κατηγορήθηκε από εθνικιστικο-μισαλλόδοξους κύκλους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για τη συμμετοχή του σε μία από τις δύο εκδηλώσεις που έγιναν το Νοέμβριο 2006, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση επανέκδοσης του Abecedar, του αλφαβηταρίου που είχε εκδώσει η Ελλάδα για τους μακεδονόφωνους πληθυσμούς στο μεσοπόλεμο. Όμως στις εκδηλώσεις αυτές μετείχαν επίσης οι σημερινοί υποψήφιοι της Δράσης Νίκος Δήμου και Διονύσης Γουσέτης και ο επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου του Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη Στρατής Πλωματίρης, και με πιο «προωθημένες» θέσεις για το θέμα από το Μιχάλη Τρεμόπουλο. Άλλωστε ο Συνασπισμός επανέλαβε φέτος τη θέση του για αναγνώριση του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα (το μόνο κόμμα που τον έχει εντάξει στις επίσημες θέσεις του), όπως υπενθύμισε σε συνέντευξή της στην Αυγή της 21 Μαΐου 2009 η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της τουρκικής μειονότητας Ντιλέκ Χαμπίμπ (http://www.syriza.eu/index.php?pathID=1_997_1497_1524&aid=2682).

  Κατηγορήθηκε επίσης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για την υποστήριξη της άποψης πως πρέπει να μετονομαστεί σε Οδό Κεμάλ Αττατούρκ η οδός που περνάει δίπλα από το σπίτι όπου γεννήθηκε και είναι σήμερα τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη: το όνομα αυτό είχε άλλωστε μέχρι το τραγικό Σεπτεμβριανό πογκρόμ του 1955 στην Πόλη σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Τη θέση αυτή όμως είχε υποστηρίξει πριν από αυτόν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δράσης Γιάννης Μπουτάρης.

  Το ΕΠΣΕ καλεί τουλάχιστο τα σοβαρά ΜΜΕ να ενημερώσουν το κοινό τους για το γεγονός πως τις επίμαχες θέσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου μοιράζονται και άλλα δύο κόμματα ή έστω σημαντικά στελέχη τους και υποψήφιοί τους, ώστε να μη συμβάλουν σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Καλεί επίσης το Συνασπισμό και τη Δράση, ή έστω τα κατονομασθέντα στελέχη τους, να τοποθετηθούν με τον προσφορότερο τρόπο για το θέμα αυτό. Ο πολιτικός πολιτισμός της χώρας και το πολιτικό ήθος των εμπλεκομένων κρίνονται και από τη στάση τους σε αυτό το θέμα.

 3. osaperas avatar
  osaperas 31/05/2009 14:04:45

  Νομίζω ότι όσο σημαντικό είναι να τιμωρηθούν εκείνοι από τα δύο μεγάλα κόμματα οι οποίοι έκλεψαν άλλο τόσο σημαντικό είναι να προσπάθήσουμε να μην πάει στη Ευρωβουλή ο τρεμόπουλος.

  Ο μεγαλύτερος αριθμός των υποτιθέμενων ψηφοφόρων των οικολόγων πράσινων προέρχεται από τα δύο μεγάλα κόμματα. Πρόκειται για απογοητευμένους ή θυμωμένους ψηφοφόρους με τα δύο μεγάλα κόμματα και προτίθενται να ψηφίσουν ως αντίδραση τους πράσινους χωρίς να γνωρίζουν τον ρόλο του τρεμόπουλου.

  Αξίζει όμως για λόγους ...τιμωρίας να στείλουμε στην ευρωβουλή έναν εχθρό της χώρας μας;

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/05/2009 14:15:31

  O Οικολιγικος Δουρειος Ιππος.

  Ολοι και καλοι χωρανε και την ουγια !!!

  ΟΥΣΤ κ εσεις σαρδαναπαλοι, χαμελεοντες


  ΠΠ

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/05/2009 14:36:10

  ΘΚ
  Συγχαρητήρια για την ανάλυσή σου !

  "Αποκάλυψη Τώρα" για την εκτρωματική εκλογική συνοδοιπορία επικίνδυνων και αφελών.

 6. αβγδεζηικλμνξοπ avatar
  αβγδεζηικλμνξοπ 31/05/2009 14:50:52

  Μαοϊκοί, αναρχικοί αριστεριστές και κομπλεξικοί με την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι οι περισσότεροι από αυτούς. Γνωστοί για τις πολιτικές τους θέσεις και μόνο, ενώ η οικολογία και μάλιστα η πράσινη, είναι μόνο η προμετωπίδα και η κάλυψη.
  Ο κόσμος το αγνοεί.
  Είναι δυνατόν να πάει ο Τρεμόπουλος στην ΕΕ και να καταδικάζει την Ελλάδα σε κάθε βήμα του;

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/05/2009 15:03:21

  Πάλι αυτό το δυσνόητο συνονθύλευμα αριστεροδιεθνιστών και δεξιονεοφιλελεύθερων υποκειμενιστών (be what you want to be), από τα ονόματα που υπογράφουν προκύπτει και γιατί η λογική των ίσων αποστάσεων και σε άλλα θέματα.
  Ορισμένοι από αυτούς που διατηρούν μπλογκ απέφυγαν να τοποθετηθούν για το Δεκέμβριο ή για τη Γάζα. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά εκπληκτικό είναι το μάντρωμά τους στην ίδια στέγη. Λίγη ντροπή ρε. Μην εκτίθεστε τόσο πολύ στα γεράματά σας όλοι.
  Κοινό σημείο τους είναι ότι δεν αισθάνονται καλά με την ελληνική τους καταγωγή, δεν εξηγείται διαφορετικά, χρήζουν ψυχίατρου.

 8. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 15:05:31

  @αλλενάκι: που απευθύνεσαι;

 9. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 31/05/2009 15:05:55

  χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

  factorx: χαλάρωσε

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/05/2009 15:12:55

  για αυτούς που υπογράφουν τα κείμενα για Σρεμπρένιτσα και τα άλλα τραγελαφικά που δεν έχουν λογική, τι νόμισες φάκτορ; διάβασα μια λίστα στο τρωκτικό, διάβασέ την και θα καταλάβεις.

 11. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 15:14:06

  @αλλενάκι: βάζε παραπομπές να καταλαβαίνουμε, μέρες που είναι

 12. Antilogos avatar
  Antilogos 31/05/2009 15:19:43

  Καλά, άντε στο μαντρί τώρα, που νομίζατε ότι θα ξεφύγετε...

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/05/2009 15:21:07

  προσπάθησα αλλά δεν την πήρε γιατί το σύστημα είναι χάλια αυτές τις μέρες, δεν ξέρω γιατί

  η λίστα με τις υπογραφές είναι τραγική στην κυριολεξία, εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να ταξινομήσω τα άτομα το ένα δίπλα στο άλλο σε μια ενιαία λογική, έχω χάσει επεισόδια πολλά φαίνεται.

 14. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 15:22:23

  @αλλενάκι. ποια λίστα με υπογραφές;

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/05/2009 15:27:46

  αυτήν στο τρωκτικό

 16. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 15:33:38

  Καμμιά θετική πρόταση υπάρχει?

 17. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 15:42:56

  να επιχειρήσω μια θετική πρόταση, για να μη ρωτάω μόνο:

  Φιλελεύθερη Συμμαχία

  Νέοι άνθρωποι, εκτός κυκλώματος, που επιχειρηματολογούν.

  ΥΓ: Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί εν μέρει ή εν όλω με τις απόψεις τους, έχουν κάτι να πουν και το τεκμηριώνουν

 18. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 31/05/2009 15:45:07

  Σόρρυ Φάκτωρ, υπερβάλλων ζήλος.

  Τα έχω πάρει και πιστεύω και οι περισσότεροι εδω, με αυτό το μόρφωμα των Οικολόγων-Πρασίνων που βγάζει μάτι.

  Τι να πω, σε αυτή τη χώρα όλα πιθανά είναι, φοβάμαι όμως ότι θα αγγίξουν το 3%, θα στείλουν Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες και θα υποστούμε μεγάλες ζημιές από τη στάση τους εκεί΄ως χώρα.

  Δεν είναι καθόλου αστεία αυτή η ιστορία, παρόλη την ιλαρότητα των στελεχών αυτού του κόμματος.

 19. manos avatar
  manos 31/05/2009 15:48:04

  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ

 20. Νίκος avatar
  Νίκος 31/05/2009 15:50:40

  ειναι κατανοητοι ως κομματι του νεοταξικου διεθνοφασισμου, δηλαδη κατα βαση του αμερικανικου εθνικισμου που ντυνεται με " δημοκρστια" και " αβθρωπινα" δικαιωματα. Αλλο οπως εχω πει, το οτι εχουμε ολοι ενα στομαχι, δυο πευμονες κλπ μας κανει μονο θηλαστικα του Homo sapiens.

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 31/05/2009 16:02:28

  Α, να μη ξεχασω, αν και εχει ειπωθει απο αλλους συνιστολογουντες, κυριως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 22. ataktos avatar
  ataktos 31/05/2009 16:09:32

  Tα κουδούνια μάς τα κρέμασαν και πλέον ηχούν δυνατά.

 23. tiramola avatar
  tiramola 31/05/2009 16:11:48

  Είστε σίγουροι ότι ο Καφετζόπουλος και ο Ρος Ντέιλι έχουν πάρει πάρει χαμπάρι τίποτα από όλα αυτά ή πάει το μυαλό τους μέχρι εκεί που πάει το δικό σας?
  Γιατί εμένα μου φαίνεται ο Τρεμόπουλος όνομα και πράγμα?
  ....
  Ηρεμήστε ρε παιδιά...
  Εγώ πιστεύω ότι οι αγροφύλακες την ύστατη ώρα θα κάνουν το καθήκον τους...
  Ντουμπάι άμα μαζευτεί λίγο από τους οικολόγους και λίγο από Καρατζαφύρερ υπάρχει περίπτωση ο "καταλληλότερος" να μην φύγει άρον άρον για Ταφτς...
  Ξέρεις εσύ τώρα...

 24. αντί avatar
  αντί 31/05/2009 16:20:50

  Βλέπω η εθνικιστική υστερία καλά κρατεί.

 25. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 16:33:00

  Για να έχει απήχηση μια κριτική σε σκεπτόμενους πολίτες, δεν μπορεί να εστιάζεται στα αρνητικά προσώπων και πραγμάτων.

  Ιδιαίτερα οι ασκούντες την κριτική θα πρέπει να εντοπίσουν τα θετικά ή να αποδείξουν ότι κατέβαλαν μέγιστη προσπάθεια να εντοπίσουν τα θετικά αλλά δεν το κατάφεραν.

  Αυτά τα άσπρο-μαύρο είναι μάλλον για κάφρους.


  Ας πούμε γιατί εστιάζεστε μόνο στον Τρεμόπουλο και δη στα αρνητικά του? Ο τύπος δεν έχει τίποτα θετικό απάνω του? Η Βασιλάκη τι ρόλο βαράει? Η Μυριβήλη, ο Καφετζόπουλος κλπ

 26. Antilogos avatar
  Antilogos 31/05/2009 16:49:59

  Οι μισαλλοδοξίες και οι κραυγές έτσι κι αλλιώς μόνο στους ήδη στρατευμένους έχουν αποτέλεσμα. Όλοι αυτοί που καθυβρίζετε είναι τελικά μεγαλύτεροι πατριώτες από σας, διότι έχουν τα κότσια να εφαρμόζουν ανοιχτά το "εθνικόν είναι το αληθές" με προσωπικό κόστος σε ένα εν πολλοίς εχθρικό περιβάλλον.

 27. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2009 17:09:25

  Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι στα σίγουρα μια πολύ άσχημη κατάσταση αλλά η λύση πρέπει να είναι βασισμένη σε επιστημονικές και τεχνολογικές καινοτομίες και όχι αναγκαστικά σε πολιτικά μέτρα. Και θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ακόμη και αν η μόλυνση είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, πολύ πιο επικίνδυνη είναι και η ανεδαφική πλέον επιστροφή στην άγρια και παρθένα φύση ... και στο έλεός της, όπως δηλαδή ήταν κάποτε και οι πραγματικά ανήμποροι πρόγονοί μας.

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/05/2009 17:15:12

  Ο Τρεμοπουλος θα βγει οπωσδηποτε αφου ειναι πρωτος στο ψηφοδελτιο.Απο εκει και περα αρχη ανδρα δεικνυσι.Οι θεσεις του θα γινουν ευρυτερα γνωστες αναλογα με αυτα που θα λεει και θα ψηφιζει στο ευρωκοινοβουλιο και ο λαος θα κρινει για το μελλον.
  Λαοι που υποκυπτουν στη δημαγωγια πρεπει να τιμωρουνται και να υφιστανται τις συνεπειες των επιλογων τους.Οι συνωμοσιολογιες περι ξενων πο ελεγχουν τον καλοκαγαθο προοδευτικο λαο ειναι δικαιολογιες.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2009 17:18:47

  @27 Όσο χαμπάρι πήρε ο λαός τι έκανε και τι ψήφιζε (λέμε τώρα) η Ματσούκα επί 4 χρόνια στην Ε.Ε. άλλο τόσο θα πάρει χαμπάρι και το τι ρόλο θα παίζει εκειπέρα ο φανερά φιλοσκοπιανός σε ρόλο δούρειου ίππου Τρεμόπουλος.

 30. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 17:20:58

  @26 KAI @27

  παράξενες και ψύχραιμες φωνές της κοινής λογικής αντίστοιχα.

  Αυτή είναι η ουσία, πέστε τα!!!

 31. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2009 17:27:09

  Η βασική θεωρία όλων των οικολογικών κινημάτων σήμερα είναι ότι η ανέγγιχτη παρθένα φύση έχει περισσότερη αξία για τον πλανήτη από όσο αυτή που έχει διαμορφωθεί (μολυνθεί) από τον άνθρωπο. Αυτό που κυρίως καταδικάζουν οι οργανώσεις και τα κινήματα των οικολόγων δεν είναι τόσο η απειλή επάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη που δημιουργεί η περιβαλλοντική καταστροφή όσο η ανθρώπινη και σκληρή εκμετάλλευση της φύσης προκειμένου αυτή να βελτιώσει την δυνατότητα συντήρησης του ανθρώπινου είδους.
  Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η φύση που μας περιβάλλει δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον άνθρωπο και τον τρόπο ζωής που αυτός έχει διαμορφώσει. Θέλουμε δεν θέλουμε, ο κόσμος τον οποίο εξελίξαμε με βάση τις ανάγκες μας είναι και θα είναι τεχνητός. Αυτόν τον τεχνητό κόσμο απεχθάνονται οι οικολόγοι. Και είτε το παραδέχονται είτε όχι, κατά βάθος η επιθυμία τους είναι να εξαφανισθεί ο τεχνητός "βιομηχανικός κόσμος" που φτιάξαμε παραγνωρίζοντας όμως πως μαζί του θα εξαφανισθεί και ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας η ύπαρξη της οποίας είναι πλέον εξαρτημένη από αυτόν.
  Το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί και επιβιώσει εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια με βάση κυρίως την λογική του. Η ανθρώπινη φύση εμπεριέχει τη χρήση της λογικής αλλά και της τεχνολογίας προκειμένου να αναπτυχθεί και να εμπλουτιστεί η καθημερινότητα μας. Ανήκουμε ως είδος στον φυσικό κόσμο όπως και όλα τα υπόλοιπα ζωικά είδη. Αντί όμως να χρησιμοποιούμε τα νύχια, τα δόντια και την ταχύτητά μας, εμείς χρησιμοποιούμε το μυαλό και τη λογική μας. Αυτή η χρήση της λογικής είναι που κάνει τη διαφορά μεταξύ της σύγχρονης άνετης ζωής μας και αυτής των μακρινών προγόνων μας που εκτός από μικρής διάρκειας χαρακτηρίζονταν κυρίως από μιζέρια, φτώχεια και ασθένειες. Η λογική μας και η δυνατότητα να την επιβάλλουμε μέσω των τεχνολογικών εφαρμογών είναι αυτό που μας κατέβασε από τα δένδρα και μας έβγαλε από τις σπηλιές. Το να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία τεχνολογικής προόδου είναι σαν να επιζητούμε την επιστροφή όχι σε μια φυσικότερη κατάσταση αλλά προς την εξαφάνισή μας.
  Τα γενετικά και βιοχημικά τεχνητά εργαλεία είναι αυτά που έκαναν δυνατή την Πράσινη Επανάσταση δια της οποίας και κατορθώσαμε να ταίζουμε επαρκώς δισεκατομμύρια ανθρώπων. Τα γεωργικά μηχανήματα παρ`όλη την επιβάρυνση που δημιουργούν είναι επίσης ένας πολύ βασικός και απαραίτητος κρίκος στην εξέλιξη αυτή. Το να παραλύσουμε λοιπόν την συνεχιζόμενη βιομηχανική μας ανάπτυξη είναι άτοπο ως πρόταση. Η αναστροφή της βιομηχανικής επανάστασης θα καταργήσει απλά την πλειονότητα των παραγωγικών διαδικασιών που έχουν αναπτυχθεί τόσο στην γεωργική παραγωγή όσο και στη δυνατότητα διανομής της. Η διακοπή λοιπόν της προόδου μας πολύ πιθανόν να σημάνει και διακοπή της ύπαρξής μας. Έτσι απλά.
  Η συνήθης αντίδραση των απανταχού οικολόγων είναι η έκκληση για περισσότερους κρατικούς ελέγχους επί της βιομηχανίας. Το πρόβλημα όμως δεν είναι πολιτικό αλλά κυρίως οικονομικό και τεχνολογικό. Σε μια σύγχρονη και ελεύθερη κοινωνία τα προβλήματα του περιβάλλοντος σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο σε σχέση με το πώς επηρεάζουν την ανθρώπινη ελευθερία.

 32. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 17:29:17

  @28 strange attractor

  Προφανώς η Ματσούκα, λέμε τώρα, δεν έκανε τίποτα controversial, γι' αυτό και δεν πήραμα χαμπάρι.

  Διαφωνώ ότι δεν παίρνουμε χαμπάρι, όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει.

  Υποθέτω βέβαια ότι υπάρχουν και ευρωβουλευτές που επιδίδονται σε αλητεία στις Βρυξέλλες για κομματικούς σκοπούς, γι' αυτούς λίγα μαθαίνουμε και πολύ καθυστερημάνα.

 33. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/05/2009 17:29:56

  H Ελλαδα στα καρβουνα !

  Αναστεναρης - ζογκλερ - ζινγκολο !

  Τα παντα ολα ο Ελληνας ο απλωμενος..

  ΠΠ

 34. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/05/2009 17:30:48

  To σαμποταζ της οικονομικης αναπτυξης στην Ελλαδα για δηθεν οικολογικους λογους -στην πραγματικοτητα για λογους τοπικων μικροιδιοκτητικων συμφεροντων-εχει αρχισει πολυ πριν εμφανισθει το κομμα αυτο.
  Στην Ελλαδα ήδη δεν μπορει να γινει οχι πυρηνικο εργοστασιο αλλα ουτε σχεδον οτιδηποτε εργοστασιο και με δυσκολια εμπορικο κεντρο ή και ξενοδοχειο.
  Πρωταγωνιστουν διαφορες επιτροπες "κατοικων" και το Συμβουλιο της Επικρατειας την ιδια στιγμη που γινονται παρανομα πολλα χειροτερα.Το νεο κομμα απλως ηλθε και εδεσε το γλυκο.

 35. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2009 17:40:58

  @31 Και όμως έκανε κάτι κοντροβέρσιαλ η κυρία αλλά τα ΜΜΕ μας το έθαψαν, μάλλον για να μη χαλάσουν τη ζαχαρένια του Γιωργάκη τον οποίον προμοτάρανε τότε. Ψάξτο και θα δεις. Υπάρχει στο διαδίκτυο. Έχει να κάνει με ερωτικές αντιζηλίες και γυμνές φωτό που διανεμήθηκαν στους ξένους Ευρωβουλευτές.....

 36. rs avatar
  rs 31/05/2009 17:59:07

  Γιατί οδύρεστε ορέ λεβέντες;
  Η "οικολογία" αλλά ελληνικά είναι οτι και ο σοσιαλισμός αλλά ελληνικά και η....επανίδρυση του κράτους αλλά ελληνικά.
  Δηλαδή καμμία σχέση!
  Βρήκαν την ευκαιρία και μέσα στο γενικό μπάχαλο και την αποσιώπηση των ΕΥΡΟ-εκλογών, "μπούκαραν" και αυτοί. Εδώ οι άλλοι μιλούν για "κυβερνητικά προγράμματα" και "κυβερνησιμότητα", καμμία σχέση δηλαδή με την Ευρώπη και θ' ασχοληθούν με τους οικολόγους; Αυτοί όπως πάνε τα πράγματα θα πάρουν μια έδρα, θα ακολουθήσουν τα γνωστά "ταρατατζούμ", όσοι θα τους ψηφίσουν την επομένη θα το ξεχάσουν και μετά απο δύο χρόνια θα ξεχαστούν γενικώς (δεν είναι επι του παρόντος να το ανλύσουμε). Την παρουσία τους την επέβαλε η απαξίωση της πολιτικής η οποία αποδομήται εδώ και δύο δεκαετίες πλέον.

  Υ.Γ.Χαρακτηρισμοί όμως όπως Γκούφη και Disneyland μάλλον ιλαροτραγικοί ακούγονται σαν ....επιχειρήματα!

  • anti_furer avatar
   anti_furer @ rs 11/07/2009 14:19:50

   εχω μπερδευτει. κατα Καφεντζοπουλο (Ευαγγελιο ) ειμαστε Αμαζονιος; Ειμαι Ινδιανος και δεν το ξερω; Αυτοπροσδιοριζομαι λοιπον. Ειμαι Ελληνας Ινδιανος του Αμαζονιου και μου ασκουν καταπιεση ολοι της Αμερικανικης Ηπειρου να μιλησω την γλωσσα μου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ζητω λοιπον απο τον Κον ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ να με υποστηριξει και να αναγκασει ολα τα κρατη της Αμερικης να μιλουν ΕΛληνικος.

 37. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 18:05:32

  @33
  Το σαμποτάζ στο οποίο αναφέρεσαι είναι καθεστηκυία πολιτική επιλογή όλων των κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς οποιαδήποτε υγιής βιομηχανική εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο τα υφιστάμενα τζάκια αλλά και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

  Δεν υπάρχει προηγούμενο η ανάπτυξη αστικών κέντρων να μην συνδέεται με τη βιομηχανική ανάπτυξη αλλά με ξεριζωμό (ας όψεται ο εμφύλιος) και αντιπαροχή (για τους υποδεχόμενους το κύμα).

  Μετά βάλαμε τις επιτροπές κατοίκων και τους επιστημονικούς(!) φορείς να υποστηρίξουν τη συνέχιση της ανάπτυξης(?) με τους ίδιους τρόπυς.

  Τώρα φτιάχνουμε και κόμματα ώστε επισήμως και με λαϊκή εντολή να μην αλλάξει τίποτα!!!

 38. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 31/05/2009 18:07:46

  ΣΥΜΦΩΝΩ STRANGE ATTRACTOR.
  ΦΙΛΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ .ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ(Η ΟΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑ ΠΛΕΥΡΑ)ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ,ΘΡΑΚΗ,
  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΛΠ.
  ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΜΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ "ΒΟΛΕΥΕΙ" ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κ ΣΙΑ).ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ Ο-Π ΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ."ΚΥΡΙΑΚΗ
  ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ".ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ.

 39. Νίκος avatar
  Νίκος 31/05/2009 18:09:46

  ΑΛηθευει οτι οι λαθρομουσουλμανοι κατεφυγαν στο ευρωδικαστηριο εναντιον της ελλαδας;

 40. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/05/2009 18:21:06

  @ αδυναμος κακος
  Να μην ανησυχεις τοσο πολυ.Το Ευρωκοινοβουλιο δεν ειναι κανονικο κοινοβουλιο και δεν εχει πολλες εξουσιες.Η Εξουσια στην Ευρωπη ειναι ακομη στα συμβουλια των εθνικων κυβερνησεων.
  Τωρα βεβαια αν παρει και στις βουλευτικες εκλογες 5% και μπει σε κυβερνηση συνασπισμου με το ΠΑΣΟΚ τοτε πραγματι θα εχει αποτελεσμα.

 41. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 31/05/2009 18:47:13

  "Το ΠΑΣΟΚ είναι οικολογικό κόμμα γιατί έχει σήμα τον ήλιο και έχει χρώμα το πράσινο"
  Γεώργιος Α. Παπανδρέου 28/5/2009

 42. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 31/05/2009 18:51:15

  ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ(ΛΙΓΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙ'ΑΥΤΟ)Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ "ΖΗΜΙΑΣ"ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ".

 43. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 31/05/2009 18:52:10

  Πωπωπώωως το είπατε αυτό; Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει πολλές εξουσίες;

  Ξέρεις, ένα από τα βασικά συνθήματα του UKIP, είναι πως το 75% της νομοθεσίας την τελευταία χρονιά, παράχθηκε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

  Ξέρεις το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα;

  Όποιος έχει νιονιό, καταλαβαίνει πως το παιχνίδι παίζεται στην Ευρώπη. Δεν είναι Β' διαλογής το Ευρωκοινοβούλιο, όσο κι αν προσπαθούν να μας/σας πείσουν για το αντίθετο, οι δημοσιογραφάρες μας.

 44. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/05/2009 18:59:01

  έτσι είναι και αυτό το έχουν καταλάβει στην Ευρώπη ως συνήθως πιο μπροστά από μας και έχει σχηματιστεί η πτέρυγα των ευρωσκεπτικιστών σε πολλές χώρες.

 45. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 19:09:05

  @44

  Οι σκεπτόμενοι θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι pro άκριτα, αλλά ούτε con άκριτα.

  Πως επιλεγουμε το σωστό μίγμα? Ιδού η απορία!!!

 46. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 31/05/2009 19:13:08

  Παράξενα πράγματα. Να έχεις αγανακτήσει με όλους και όλα και ξαφνικά αποφασίζεις να μην πάς για μπάνιο αλλά καταλήγεις να πας να ταλαιπωρηθείς γιατί περί μικρής ταλαιπωρίας πρόκειται και πας και ψηφίζεις οικολόγους και μάλιστα του Τρεμόπουλου κι όχι του Βεργή έτσι από πείσμα για να τιμωρήσεις το πολιτικό σύστημα.

 47. theo1611 avatar
  theo1611 31/05/2009 19:19:52

  @46 Φυγάδα

  Οι φυγάδες ή φευγάτοι είμαστε τελικά αυτοί που πάμε στην κάλπη, οι άλλοι είναι αναχωρητές του κόσμου τούτου, whatever that means!!!

 48. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 31/05/2009 19:36:56

  Μήπως γνωρίζει κανείς τί έγινε με το βλογ που είχε τις επιφυλλίδες και κείμενα του Γιανναρά και μέχρι εχθές ήταν ενεργό;

 49. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 31/05/2009 21:07:20

  Η συζήτηση γύρω από το κόμμα των "οικολόγων" επενέργησε κάτι θετικό, αλλά ταυτοχρόνως και ένα ατόπημα.
  Το καλό είναι η έμμεση, έντονη επικαιροποίηση των εθνικών θεμάτων, που έθεσε η πρακτική του κόμματος των "οικολόγων" εν όψει των Ευρωεκλογών, σε συνδυασμό με την υποστήριξη μοιραίων θέσεων από τμήμα του πολιτικού φάσματος.
  Το ατόπημα είναι ότι η διαδικασία που προαναφέρθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να παρεκτραπεί τελείως η συζήτηση από το μεγάλο ζητούμενο της οικολογικής πολιτικής. Και μάλιστα με βάση την πολιτική της ΕΕ. που είναι επί των εν λόγω θεμάτων άκρως απαράδεκτη.
  Η χώρα μας αποτελεί δυστυχώς μια οικολογική χωματερή. Είναι πολλαπλά διαπιστωμένο ότι για τα υπάρχοντα οικολογικά αδιέξοδα δεν ευθύνονται μόνον οι ιθύνοντες, αλλά οι πολίτες συνολικά. Δυστυχώς η χώρα μας χαρακτηρίζεται από μηδενική οικολογική συνείδηση και μια ειλικρινής και φρόνιμη κίνηση με αναφορά στα οικολογικά θέματα, θα μπορούσε να επενεργήσει πολλά σε θετική κατεύθυνση.
  Αυτά που παράθεσε ο Strange Attractor είναι πολύ σημαντικά. Όχι διότι συμγωνώ με τα τελικά του συμπεράσματα, αλλά διότι επιχειρεί να καταδείξει ότι η οικολογική συνείδηση συνδέεται με το κατ' εξοχήν αναπτυξιακό μοντέλο και μάλιστα πέρα από "ταξικές" επιλογές.
  Μια πολιτική πρωτοβουλία, που ευαγγελίζεται μια άλλη, ριζικά διαφορετική πολιτική, δεν μπορεί να παρακάμψει τα οικολογικά προβλήματα. Η χώρα μας χρειάζεται πέραν των στροφών σε άλλα μεγάλα θέματα, μια στροφή στις οικολογικές επιλογές, που δεν μπορούν παρά να στηρίζονται σε άλλη αναπτυξιακή πολιτική. Αυτή δεν μπορεί να μην επεκτείνεται σε αντιδιαμετρικά διαφορετική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης, οικιστικών και ενεργειακών επιλογών. Η βάση όμως για μια τέτοια προοπτική, δεν μπορεί να είναι άλλη από την πολιτική αυτονομία, η οποία στηρίζεται σε ενεργό και αποκεντρωμένη οργάνωση των πολιτών.
  Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια νέα, πραγματικά διαφορετική και λειτουργική οικολογική στόχευση, ωφείλουμε να ασκήσουμε συγκεκριμένη κριτική στις μέχρι τώρα θεωρήσεις και πρακτικές του οικολογικού, αλλά κύρια του "οικολογικού" κινήματος.
  Αυτή η συζήτηση και ανάπτυξη προβληματικής δεν είναι σκόπιμο να μετατεθεί σε κάποιο απώτερο μέλλον, διότι είναι εδώ και τώρα απαραίτητη. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ - ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ - ΤΙΘΕΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  Είναι απαράδεκτο να υποθηκεύουμε την οικολογική μας προοπτική σε μέντια τύπου "Σκάι

 50. aris lalidis avatar
  aris lalidis 31/05/2009 21:15:40

  TI ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ οιΚΩΛΟγοι ΤΕΛΙΚΑ;
  ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ.ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΜΕ.
  "Το γιαουρτωμα ειναι μια λυση εντυπωσιακη" ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΙΣΜΟΥ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ οιΚΩΛΟγος ΑΝΤ.ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.
  ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΥΚΟ.
  ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΛΥΦΕ!!!! ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΑΝ ΜΑΚΤΡΟ( ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ).

 51. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2009 21:38:43

  Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβω πριν πάμε στην κάλπη.
  Να θυμηθούμε όλοι την τεράστια συνεισφορά του Μπελούσι στην οικολογία και στο περιβάλλον.
  Να θυμηθούμε δηλάδή την επανίδρυση της θρυλικής αγροφυλακής (οικολογικής αστυνομίας).
  Ζήτω!!!!!!

 52. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 01/06/2009 00:20:39

  Ε ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΦΟΥ ΕΙΠΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 53. thanos avatar
  thanos 01/06/2009 04:07:23

  Το θεμα ειναι "Το γκρίζο χαρτί των πράσινων Οικολόγων"

  Απο τον Τρεμοπουλο περασε στη Ματσουκα...τι ωραιες γλαστρες με πλαστικα λουλουδια που θελουν να εχουν και τον πρωτο λογο αναμασοντας βουρλα.

 54. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/06/2009 08:09:12

  @36 rs:
  "...Αυτοί όπως πάνε τα πράγματα θα πάρουν μια έδρα, θα ακολουθήσουν τα γνωστά “ταρατατζούμ”, όσοι θα τους ψηφίσουν την επομένη θα το ξεχάσουν και μετά απο δύο χρόνια θα ξεχαστούν γενικώς..."

  Δεν συμμερίζομαι την εκτίμησή σου αυτή. Θα πάρουν μία έδρα, θα πάρουν την κρατική επιχορήγηση, θα συμμετέχουν στο επόμενο debate, και γενικώς θα εξακολουθούν να "σπρώχνονται", τόσο από τους θεσμούς όσο και από τα σαπροκάναλα που "τους πάνε με χίλια" στις στημένες "δημοσκοπήσεις". Και στην επόμενη βουλή θα φτάσουμε στο σημείο να εξαρτάται π.χ. μια κυβέρνηση Γιωργάκη από τα 10 κουκιά του Τρεμόπουλου. Θα βαράει ο δεύτερος το ντέφι κι ο πρώτος θα χορεύει. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα: φανταστείτε απλώς το αχτύπητο δίδυμο Γιωργάκη-Τρεμόπουλου στα εθνικά θέματα. Σύγκρυο δεν σας πιάνει;

 55. rs avatar
  rs 01/06/2009 09:08:08

  Αγαπητέ "αυριανιστή" @54,
  είναι πολύ .....αισιόδοξο (για τους οικολόγους) και φανταστικό το σενάριο των 10 εδρών.
  Στην πρόσφατη πολιτική όποιο κόμμα "δημιουργήθηκε σαν σφήνα στα....παραδοσιακά έχει συνθλιβεί μετα απο μία άντε δύο (η μία ευροεκλογές) εκλογικές αναμετρήσεις.Θυμήσου λίγο, ΕΠΕΝ. ΠΟΛΑΝ, ΔΗΑΝΑ,ΔΗΚΚΙ.
  Οι ευροεκλογές πάντως έχουν την ιδιαιτερότητα να περνούν πάντα ....απαρατήρητες σαν περιεχόμενο.
  Παρόμοιες καταστάσεις είναι επόμενο να τις εκμεταλλεύονται διάφοροι για να ....τρυπώσουν και να (συμφωνώ) επιχορηγηθούν.
  Γενικά το θέμα της οικολογίας άν και βαθιά πολιτικό μετατρέπεται σε ....αμήχανο όταν προσπαθεί να σηκώσει το σύνολο της πολιτικής παρέμβασης, τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο.

 56. isnogood avatar
  isnogood 01/06/2009 09:09:07

  @theo1611

  Αυτοί που θέλεις να ψηφίσεις είναι χειρότεροι απο τον Τρεμόπουλο!
  Η φιλελ. Συμ. έχει αγκαλιάσει το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ του Βοσκόπουλου και όλες τις ανθελληνικές θέσεις του!

  Να ξέρουμε τι γράφουμε...

  Όσο για τον Τρεμόπουλο;

  Η ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΝΕΟΚΕΜΑΛΙΣΜΟΥ

  Εκεί που τον ήξερε μόνο ο θυρωρός της Πολυκατοικίας του, νάτος πετιέται στο…8,5% ως …τρίτο κόμμα ο…Τρεμόπουλος!
  Ο Παπαθεμελής και ο Ζουράρις του Ελληνικού Μακεδονικού Μετώπου και των αγώνων στο 1,5% και ο Τρεμόπουλος των Σκοπιανών και του βαθέος κράτους της Άγκυρας στο…8,5%!!!
  …Ο αγωνιστής Πόντιος Βαχίτ Τουρσούν κυνηγημένος, χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ο δηλωμένος αρνητής του εγκλήματος της Γενοκτονίας εναντίον των Ποντίων Τρεμόπουλος στο….8,5%!!!
  Τρίτο κόμμα οι Νεοκεμαλιστές στην Ελλάδα!
  Φανταστείτε τι δόξα έχουν να δουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια το βράδυ των εκλογών…
  …. Τη δόξα που θα γνωρίσει η εικόνα του Τρεμόπουλου τη Δευτέρα των εκλογών σ’ όλα τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.
  (Αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις).
  Σε μια Ελλάδα ανοχύρωτη, όπου τα golden boys και gırls των Πανεπιστημίων και των ΜΜΕ μισούν την ιστορία μας και κάνουν ό, τι περνά απ’ το χέρι τους να τη διαγράψουν…
  …Όπου αναδεικνύονται σε υπέρτατη αξία τα δικαιώματα όχι του λαού, των φτωχών, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά των λογής- λογής ‘μειονοτήτων ‘ φιλοσκοπιανών μεταλλαγμένων Βουλγάρων και κεμαλικών πρακτόρων, ενώ παράλληλα χλευάζονται οι δημοκρατικές κι ανθρώπινες φωνές στη Θράκη που απαιτούν σεβασμό τω ν συνταγματικών τους δικαιωμάτων…
  Ο άνθρωπος που έχει εκφραστεί κατά της εγκατάστασης των νεοπροσφύγων αδελφών μας Ποντίων στη Θράκη με άρθρο του σε …Οικολογικό περιοδικό- http://taxalia.blogspot.com/2009/05/blog-post_3834.html -για να μην … αλλοιωθεί η πληθυσμιακή σύνθεση, με άλλα λόγια για να μην ακυρωθεί η στρατηγική του βαθέος τουρκικού κράτους δηλαδή της Εργκένεκον(!!!)…
  …Αυτός που έφτασε στο έσχατο σημείο να ζητά να αφιερωθεί ένας κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκης στον Κεμάλ (ως να λέμε να ονομαστεί κεντρικός δρόμος της Ιερουσαλήμ σε οδό Χίτλερ)…
  …Αυτός ο δηλωμένος εχθρός του εθνικών μας συμφερόντων, κρύβει το αποτρόπαιο πρόσωπό του κάτω απ’ τη μάσκα των Οικολόγων Πράσινων.
  Το ερώτημα είναι: Θα περάσουν οι πεμπτοφαλαγγίτες; Θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Ή τελικά θα γυρίσουμε την πλάτη μας σε μικρούς ανθρώπους, που μέσω της ακραίας πρόκλησης προσπαθούν να περάσουν ποντάροντας στην αδράνεια και την εθνική αμνησία;
  Οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι δίκαιοι αγωνιστές όχι των τυπικών Τρεμοπουλικών δικαιωμάτων, αλλά των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ανθρωπότητας, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους δήθεν Οικολόγους, που κύρια μέριμνά τους είναι να πλημμυρίσουν με ρύπους της ελληνική κοινωνία;
  Να δώσουμε το παράδειγμα εμείς οι Πόντιοι, ότι από εδώ και πέρα, όποιος προσβάλει την ιστορική μνήμη μας θα τιμωρείται παραδειγματικά. Και χειρότερη τιμωρία μας σ’ αυτούς θα είναι η περιφρόνησή μας.
  Μόνο τότε το πολιτικό μας σύστημα θα σέβεται τους αγώνες και την αλήθεια μας. Μόνο τότε θα μας υπολογίζουν.
  Αλλιώς δεν θα είμαστε άξιοι να ζητάμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, του εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας που υπέστησαν οι πρόγονοί μας.
  Γιατί δεν δικαιούμαστε αναγνώριση, αν στέλνουμε στην Ευρωβουλή δηλωμένους αρνητές.

  Ο λόγος λοιπόν στους Έλληνες.

 57. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/06/2009 09:39:12

  Οι προσεκτικοί παρατηρητές, σταθείτε λίγο την Κυριακή στα αποτελέσματα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

  Μη σας εκπλήξει το ενδεχόμενο να δείτε εκεί τους "Οικολόγους" να βγαίνουν δεύτερο κόμμα...

 58. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 01/06/2009 10:01:21

  Τελικά τόση μαύρη αντίδραση, ρε μπας και πρέπει να ψηφίσουμε Τρεμόπουλο..;

 59. aris lalidis avatar
  aris lalidis 01/06/2009 14:08:51

  @ΝΕΣΤΩΡ
  ΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ",ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΕΜΟΠΟΥΛΟ.
  ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ Η ΝΥΦΗ ΚΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ.....
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΓΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ;

 60. theo1611 avatar
  theo1611 02/06/2009 16:26:45

  @isnogood

  Με καθυστέρηση κάποιων ημερών, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

  Δεν είπα ότι θέλω να τους ψηφίσω.

  Είπα πως μου φαίνονται!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.