#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2012 07:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αύριο είναι εδώ: αγανακτισμένοι, οργισμένοι, απελπισμένοιΤα κόμματα της Αριστεράς ήταν φυσικό να εξαπολύσουν μύδρους κατά της κυβέρνησης, και κατά του κ.Παπουτσή. Είναι η μόνιμη στάση που κρατούν παραδοσιακά, αλλά στην περίπτωση της προχτεσινής διαδήλωσης είχαν δίκιο να μιλούν για οργανωμένη προβοκάτσια. Το ΠΑΣΟΚ, με όποια μορφή κι’αν υπάρχει πιά, δια των δηλώσεων είτε του υπουργού Προστασίας της τρόϊκα, κ.Παπουτσή, είτε του κ.Μπεγλίτη, εμφανίστηκε, ως συνήθως, αλαζονικό κατά των μαζών που κατέβηκαν στο δρόμο, επαναλαμβάνοντας το γνωστό προπαγανδιστικό μοτίβο του οργανωμένου σχεδίου καταστροφής της Αθήνας. Είναι εμφανές ότι ή έχει χάσει και τα στοιχειώδη πολιτικά αντανακλαστικά του, ή δεν θέλει να δεί την πραγματικότητα. Ποιά; Αυτήν που επεσήμαναν και τα κόμματα της Αριστεράς, και ο Α.Σαμαράς, ο οποίος, αναφερόμενος στα πρωτοφανή προχτεσινά επεισόδια, είπε: «Βλέπουμε εικόνες από το αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί».Ο Σαμαράς δεν έμεινε εκεί, αλλά χθες προχώρησε και σε μια πρωτοφανή για Έλληνα συντηρητικό ηγέτη δήλωση: "πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί, να έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα».

Στόχος των προβοκατόρων δεν ήταν μόνο να καταστρέψουν περιουσίες και να δημιουργήσουν κλίμα πανικού. Αλλά κυρίως να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση του αγανακτισμένου λαού.

Από την άλλη μεριά, όμως, όπως διαπίστωσαν οι ρεπόρτερ του Antinews, τα ΜΑΤ έκαναν τόσο εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, που ιδιαιτέρως προς τη νύχτα δεν είχαν άλλα να ρίξουν και καλούσαν από τον ασύρματο να τους φέρουν κι’ αλλα, που όμως, δεν υπήρχαν. Τι άλλο δηλαδή να έκαναν; Να προκαλούσαν νεκρούς; Έκαναν δηλαδή ό,τι μπορούσαν για να φέρουν το «αύριο» στο Σύνταγμα. Ήθελαν να φοβίσουν τον κόσμο με την έκταση των καταστροφών, με το μπαμπούλα των νέων Δεκεμβριανών (2008) και να αναπαραχθεί  αυτή η εικόνα διεθνώς.

«Σήμερα» είδαμε το «αύριο»Στην πραγματικότητα, το "αύριο" είναι κιόλας εδώ. Το "αύριο" ήταν την Κυριακή στο Σύνταγμα και σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Και αυτό που ακολουθεί θα κάνει το σήμερα να φαντάζει με ... εκδρομή. Αυτό είναι το μήνυμα των προχτεσινών επεισοδίων και καταστροφών στην πρωτεύουσα και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ότι την κατάρρευση της χώρας μας, που επιβάλλει η Τρόϊκα, και τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, θα ακολουθήσουν εικόνες Αποκάλυψης. Το αν η αστυνομία έχει ευθύνες, επειδή, όπως την κατηγορούν τώρα τα κανάλια, δεν είχε σωστό σχέδιο δράσης, ή εάν ήταν οργανωμένο σχέδιο να καεί η Αθήνα, όπως είπε ο κ.Παπουτσής, είναι απολύτως δευτερεύον.

Ναι, «μπάχαλοι» και κουκουλοφόροι (και βέβαια μέσα σε αυτούς πλειάδα ασφαλιτών και παρακρατικών), υπήρξαν και έδρασαν ανεξέλεγκτα. Ο αριθμός τους, όμως, ήταν πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες φορές!!!.

Πως κατάφεραν όμως αυτοί οι χώροι να μαζικοποιούνται; Εννοείται ότι δεν πρόκειται για κάποιο χώρο με βαθιά ιδεολογικο-πολιτική συγκρότηση. Εννοείται ότι, η αίσθηση –και όχι ιδεολογία- της βίας, χαρακτηρίζει τη δράση τους.

Αλλά δεν είναι όλοι αυτοί «χουλιγκάνοι», ή απλά ταραχοποιά στοιχεία.

Αυτό που προσποιούνται κάποιοι  πολιτικοί και κάποιοι αναλυτάδες δημοσιογράφοι ότι τάχα δεν πυκνώνουν οι γραμμές τους, είναι καθαρός στρουθοκαμηλισμός. Επειδή κατά την γνώμη μας συμβαίνει αυτό που συνέβη κάποτε και με την Τρομοκρατία. Η ανέχεια και η ανασφάλεια σε συνδυασμό με την ηλίθια τακτική του Κράτους σπρώχνει χιλιάδες νέους στην οργή δημιουργώντας μια μεγάλη δεξαμενή "στρατολόγησης" για τους όποιους παρακρατικούς κύκλους.

Προσέξτε κι αυτό: Μπορεί οι «κουκουλοφόροι» να ήταν ο σκληρός πυρήνας των επεισοδίων και των καταστροφών και λεηλασιών, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι μαζικά, οι απλοί πολίτες και διαδηλωτές, αυτοί τη φορά σήκωσαν πέτρες και τις έριξαν στα ΜΑΤ. Είχε γίνει και σε παλαιότερες διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων», αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Κοντολογίς, το φαινόμενο των αγανακτισμένων μετατρέπεται σε κύμα οργισμένων, και -ποιος ξέρει;- σύντομα σε κίνημα απελπισμένων που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Πως εξηγεί, άραγε, ο κ.Παπουτσής τις συγκρούσεις χιλιάδων απλών διαδηλωτών που είχαν απωθηθεί από το Σύνταγμα, στους γύρω δρόμους, με τα ΜΑΤ; Και εκεί ήταν «μπάχαλοι»; Όλοι εκείνοι που έμεναν παρά την κόλαση δακρυγόνων μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής, στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τη Φιλελλήνων, την Αμαλίας, κ.λ.π., άπαντες ήταν «κουκουλοφόροι»; Εκείνοι από τους πολλούς διαδηλωτές που  όταν τους επιτίθεντο τα ΜΑΤ, έπαιρναν πέτρες και τις έριχναν εναντίον τους ήταν αντιεξουσιαστές; Εκείνοι οι διαδηλωτές που χειροκροτούσαν τους μπαχαλάκηδες όταν τους έβλεπαν να κτυπούν τράπεζες ήταν όλοι "αναρχικοί";  Προφανώς, όχι.

Κρατικό σχέδιο παρακρατικής έμπνευσης.Και για να’μαστε ξεκάθαροι: Ο χώρος των λεγόμενων "αντιεξουσιαστών" είναι μια πανσπερμία τάσεων, ομάδων και παρεών. Περιλαμβάνει από πολιτικοποιημένους αναρχικούς και αριστεριστές, light και «σκληρούς», μέχρι τυφλούς οπαδούς της βίας, πλιατσικολόγους, χούλιγκανς οργανωμένων κερκίδων, κ.ο.κ. Άλλοτε αδειάζει, και άλλοτε γεμίζει, ανάλογα με τα γεγονότα. Μέσα στο χάος παρεισφρέουν και κάποιοι μετανάστες. Το Antinews βρέθηκε μπροστά στη σύλληψη πλιατσικολόγων σε κατάστημα Foot Locker επί της οδού Ερμού. Τα 5-6 άτομα που πιάστηκαν από τα ΜΑΤ ήταν όλοι ξένοι. Κυρίως αραβικής καταγωγής. Να σημειωθεί ότι κλεφτρόνια από χώρες της Βόρειας Αφρικής μπαίνουν στην Ελλάδα μέσω Έβρου, εμφανιζόμενα ως πρόσφυγες. Πολλοί από αυτούς, ιδιαίτερα Αλγερινοί, έχουν συλληφθεί για κλοπές και απελαθεί.

Όπως και να’χει, τους περισσότερους από τον ονομαζόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, τους ξέρουν στην Ασφάλεια, διότι τους έχουν συλλάβει κι’άλλη φορά. Αρκετοί εξ αυτών δε, όπως κατ’επανάληψη έχει καταγγελθεί, είναι πιθανώς πληροφοριοδότες του κρατικού μηχανισμού. Ως εκ τούτου, ας ψάξει αλλού ο κ.Παπουτσής τα «οργανωμένα σχέδια».

Το μόνο πραγματικά «οργανωμένο σχέδιο» την Κυριακή, ήταν, τελικά, αυτό του κ.Παπουτσή, που, θέλοντας να κάνει πλάτες στον πρωθυπουργό της Goldman Sacs, κ.Λ.Παπαδήμο, επεδίωκε να μην αφήσει το κύριο σώμα των διαδηλωτών να πλησιάσει στην πλατεία Συντάγματος. Να σημειωθεί πως κατά εκτιμήσεις, ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μεγαλύτερος ακόμα και από εκείνον στις καλύτερες ημέρες των «αγανακτισμένων». Δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες. Κι’ ας έλεγαν κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί για ... 20.000. Αυτό το κύμα, δεν έφτασε ποτέ στο Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ φρόντισαν, με πρόφαση κάποια νεράτζια και καφέδες που τους έριξαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και το ελαφρό «τζαρτζάρισμα» από τους γηραιούς, Θεοδωράκη και Γλέζο, να μετατρέψουν σε κόλαση αερίων η πλατεία. Τα ίδια δηλαδή, που είχαν κάνει και με μεγάλες διαδηλώσεις της περιόδου των «αγανακτισμένων». Ενδιαφέρον είναι μάλιστα, πως όταν έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα, ακόμα οι «μπάχαλοι» δεν είχαν καν φτάσει στην πλατεία. Από κεί και πέρα, η «δουλειά» της διάλυσης του πλήθους ήταν εύκολη υπόθεση. Παρ’όλα αυτά, μεγάλο κομμάτι του κόσμου, έμενε ως αργά τη νύκτα στο κέντρο, «έτρωγε» δακρυγόνα και συγκρουόταν με την αστυνομία.

Υπό άλλες συνθήκες, ο κ.Παπουτσής, που κάποτε έκτιζε το πολιτικό του μέλλον κρατώντας τη σημαία του Πολυτεχνείου, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Σε περίοδο γενικευμένης εκτροπής όμως, κρατάει την καρέκλα του με τη δύναμη των ΜΑΤ, όπως σε άλλες εποχές οι εξουσίες στηρίζονταν στις λόγχες.

(δείτε αποκαλυπτικά video του Antinews σε προηγούμενες αναρτήσεις:

http://www.antinews.gr/2012/02/14/147813/

Πλιατσικολόγοι και ξένοι μέσα στους “μπαχαλάκηδες”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. perseus avatar
  perseus 14/02/2012 08:22:43

  ετσι ακριβως οι πολιτες που εριχνα πετρες στα ΜΑΤ ηταν πολυ περισσοτεροι.

 2. juliet avatar
  juliet 14/02/2012 08:55:54

  Καλημέρα,
  μη ξεχνάμε κάποιον Δεκέμβρη που σύσσωμοι όλοι οι σημερινοί ''μουγγοί'' τραγουδούσανε στον Πάκη και με σημαία την ανικανότητά του του λέγανε τα χίλια μύρια.Επρεπε να ήτανε στη πρώτη γραμμή για να πάρει την εκδίκησή του που ήτανε;Να φωνάζει και να αντιπαραθέτει .....και να απαιτούν την παραίτηση του μιστερ-Σάμινα.

  • ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ avatar
   ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ @ juliet 14/02/2012 13:59:04

   Ήταν μέσα στη βουλή να ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης τραβεστί.
   Ξεφτιλιστίκαμε ,γίναμε ένα με τους πρασινοφρουρούς ,με αυτούς που 30 χρόνια τώρα ούτε καφέ δε θέλαμε να πιούμε.

 3. franc avatar
  franc 14/02/2012 09:08:09

  Αγαπητέ Φάκτορ καλημέρα.
  Kανεις ενα λάθος.
  Το πλιάτσικο την Κυριακή το έκαναν κάποιοι ξένοι και μπάχαλοι και αγανακτισμένοι.Η εικόνα του αυριο θα είναι διαφορετική.
  Το πλιάτσικο αύριο θα το κάνουν τα ΜΑΤ μαζί με όλους αυτούς...

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ franc 14/02/2012 13:42:21

   Ποτέ τα ΜΑΤ δε θα κάνουνε πλιάτσικο και διαδήλωση.

   Έχουνε μάθει στο γκλόμπ και τη μάσκα και την ανωνυμία... Και οι μισθοί τους θα κρατιούνται πάντα ψηλά, σε σύγκριση με των υπόλοιπων.

 4. zap-zap avatar
  zap-zap 14/02/2012 10:16:42

  κατά την γνώμη μου η πιο ψύχραιμη και σωστή ανάλυση μέχρι στιγμής.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/02/2012 10:29:39

  Ακούγεται πλέον εντόνως ότι στα ΜΑΤ ήταν ΞΕΝΟΙ υπήκοοι. Ξανθοί.
  Τους άκουσαν και στις Στήλες του Ολυμπίου Διος να συνεννοούνται αγγλικά μεταξύ τους και στην Αμαλίας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τους είδαν εκατοντάδες μάτια.

  • parsifal avatar
   parsifal @ αλλενάκι 14/02/2012 11:22:33

   Ελεος με την παραπληροφόρηση ! Η κόρη μου είναι ξανθιά και με καταγάλανα μάτια !
   ΜΑΤ του κερατά απο το Ελλάντα είναι ! Ηλεία, Αχαία,Αγρίνιο, Κρήτη και Ευρυτανία !
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μηχανισμός εμπλοκής της EUROGENDFOR , η FRONTEX εκ της αποστολής της δεν μπορεί να επέμβει (και επιχειρησιακά πρόκειται για συνοριοφύλακες με τον ανάλογο εξοπλισμό).
   Δεν βοηθά σε τίποτε η αναπαραγωγή απιθανοτήτων, συσκοτίζει και θολώνει τα νερά.

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ parsifal 14/02/2012 15:29:39

    Η πιο "λογική" μαρτυρία μιλούσε για σώματα ασφαλείας του ΝΑΤΟ σε μικρά στενά, τα οποία όμως δεν επιχειρούσαν.
    Πάλι τρελό δεν ακούγεται;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ parsifal 14/02/2012 16:15:55

    Γνήσια κόρη του πατέρα της λοιπόν!
    Βαλκυρία!

    • parsifal avatar
     parsifal @ αλλενάκι 14/02/2012 17:45:35

     Ευχαριστώ , το θεωρώ κομπλιμέντο ! Αν και η Βρουγχίλδη λέγεται οτι ηταν καστανη !

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/02/2012 10:37:41

  στον τίτλο "αγανακτισμένοι, οργισμένοι, απελπισμένοι"

  θα προσθέσω "και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΟΛΟΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ"

  Επίσης δεν ήταν μόνο αριστερά κάτω.

  ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

  Ήταν ΑΣΤΟΙ.

  Το μήνυμα αυτό έχει πάρα πολλούς αποδέκτες.

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ αλλενάκι 14/02/2012 11:24:55

   Όλο το Κολωνάκι κατέβηκε Σύνταγμα την Κυριακή! Οι κάτοικοι, όχι οι θαμώνες των κοσμικών καφέ και οι νοικάρηδες των δικηγορικών γραφείων. Τελείως ανήσυχοι κι αυτοί με τα καινούργια για την Ελλάδα κοινωνικά δεδομένα, όπου ο ασφαλίτης έχει μεγαλύτερο μισθό από τον νοσοκομειακό γιατρό και ο ματατζής μεγαλύτερο μισθό από τον δάσκαλο.

  • Παστός Αστός avatar
   Παστός Αστός @ αλλενάκι 14/02/2012 14:38:47

   Ο μικροαστός (και ο Παστός Αστός μαζί) επί 7 ώρες δεν κουνιόταν ρούπι!

   Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 17:00 με 23:00 έκανε ένα φιλότιμο «μεροκάματο», χρέος σ' αυτό το πολίτευμα-βάσανο του Κλεισθένη, που του κληροδότησε η ιστορία και η γη του. Αψήφησε κούραση, φόβο, προπαγάνδα, παθητικότητα, μελαγχολία, καιρικές προβλέψεις και playstation.

   Απαίτησε να ακουστεί κι όταν ο Χρηστάκης ο ΕΦΕΕτζής τον απείλησε με ασφυξία, άρχισε να τραγουδάει την «Ξαστεριά». Η ερώτηση είναι απλή!
   Ακούει κανείς ή θα «βάλει τις φωνές»;

 7. parsifal avatar
  parsifal 14/02/2012 10:46:19

  Είναι ενθαρυντικό οτι επιτέλους κάποιος εγκαταλείπει την αστυνομική αντίληψη της Ιστορίας που μας κληρονόμησαν τριάντα τόσα χρόνια αριστερής κυριαρχίας στην σκέψη και την κουλτούρα...
  Επιτέλους εστω και μόνο στο antinews γίνεται αντιληπτό οτι η μητροπολιτική βία, η βία των εν αδιεξόδω ευρισκομένων θυμάτων της βιαίας πτωχοποιήσεως, των "εως εδώ"με την ασυδοσία τραπεζών, κομμάτων, πολιτικών και πάσης εκφάνσεως της μεταπολιτευτικής σήψεως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αποκλειστικά η "προβοκατόρικη"βία μηχανισμών.
  Οντως το "αύριο" είναι εδώ ! Εχω αναρτήσει σχετική ανάλυση στο antinews με αφορμή παλαιότερα επεισόδια μεταξύ ΚΚΕ και του "γνωστού χώρου" σε αστυνομική ορολογία.
  Οπως και εχω επισημάνει την "ποιοτική" ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ αναβάθμιση του χώρου αυτού σε στρατιωτικό επίπεδο !
  Οι "αρμόδιοι" αδιαφορούν...Αρκούνται στις επιδερμικές "αναλύσεις" των διαφόρων ρουφιανο - αστυνομικών συντακτών που τους βολεύουν ως ... αυτοεκπληρούμενες προφητείες, αφού αναμασούν βλακώδεις χωροφυλακίστικες αντιλήψεις του 50 - 60 και "παίζουν" στους διαφόρους διαγκωνισμούς μέσα στις Υπηρεσίες.
  Η κατάσταση αυτή θα "περνά συνεχώς σε ανώτερο στάδιο αυτοοργάνωσης των μαζών" (κατά C. Marighella) και το πλήθος δεν θα περιορισθεί να ζητωκραυγάζει τους εμπρησμούς τραπεζών : Θα επιτεθεί εκεί που διαισθάνεται οτι φωλιάζει ο βρυκόλακας της μεταπολιτεύσεως και τότε τα Παλαιά Ανάκτορα θα γίνουν ... Θερινά Ανάκτορα !
  Ισως να είναι μια κάποια λύσις.

 8. Kst avatar
  Kst 14/02/2012 11:38:45

  Δεν ειδα την ΝΔ να πιεζει για τη παραιτηση του Παπουτση, οπως ειχε κανει το ΠΑΣΟΚ με τον Παυλοπουλο (να μην τα θυμαμαι και συγχυζομαι).. Δεν υπαρχουν αλλα στελεχη; Τοσο απαραιτητος τους ειναι και τοσο καλα τα εχει καταφερει;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Kst 14/02/2012 13:35:14

   έχω την εντύπωση ότι δεν θέλουν να δοθεί πρόσχημα για πρόκληση κυβερνητικού ανασχηματισμού - η μεταβατική κυβέρνηση θα παραμείνει ως έχει μέχρι τις εκλογές, σε σύντομο χρόνο (αυτό τεκμαίρεται και από την παραμονή Βορίδη στο σχήμα).

 9. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 14/02/2012 11:52:14

  Φτάσαμε στο αίσχατο σημείο αριστεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Έχουν επικρατήσει οι λογικές των εγγονών των κατσαπλιάδων ληστοσυμμοριτών. Τώρα όμως δεν θα γίνει λάθος. Αυτά τα αποβράσματα δεν αντιμετωπίζονται με τα σημερινά 'όπλα'. Καλά έκανε ο Σαμαράς και τους αποκάλεσε καθάρματα αν και έχασε λίγα ακόμα ψήφια. Αυτούς τους χρειάζεται ΚΚΕ!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Dexi Extrem 14/02/2012 13:51:35

   Εσύ μιλάς για τους μπάχαλους. Δες όμως και το άλλο: όσο υπάρχουν άνεργοι, αυξάνει η "μαγιά" της διαμαρτυρίας. Και φυσικά, όσο οι άνεργοι περιμένουν να προσληφθούν, αντί να βάλουν κάτω το μυαλό τους και να ανακαλύψουν αυτενέργεια, τόσο πιό άλυτο θα γίνεται το πρόβλημα. Ο πατερούλης μας τελείωσε, τι θα κάνουμε? Θα κατεβαίνουμε μια ζωή στο δρόμο απαιτώντας το αδύνατο?

 10. WY avatar
  WY 14/02/2012 12:04:09

  Quote
  Τα ΜΑΤ φρόντισαν, με πρόφαση κάποια νεράτζια και καφέδες που τους έριξαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και το ελαφρό «τζαρτζάρισμα» από τους γηραιούς, Θεοδωράκη και Γλέζο, να μετατρέψουν σε κόλαση αερίων η πλατεία. Τα ίδια δηλαδή, που είχαν κάνει και με μεγάλες διαδηλώσεις της περιόδου των «αγανακτισμένων». Ενδιαφέρον είναι μάλιστα, πως όταν έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα, ακόμα οι «μπάχαλοι» δεν είχαν καν φτάσει στην πλατεία. Από κεί και πέρα, η «δουλειά» της διάλυσης του πλήθους ήταν εύκολη υπόθεση. Παρ’όλα αυτά, μεγάλο κομμάτι του κόσμου, έμενε ως αργά τη νύκτα στο κέντρο, «έτρωγε» δακρυγόνα και συγκρουόταν με την αστυνομία.
  Unquote.

  Έ

 11. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 14/02/2012 12:33:49

  Quote
  Τα ΜΑΤ φρόντισαν, με πρόφαση κάποια νεράτζια και καφέδες που τους έριξαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και το ελαφρό «τζαρτζάρισμα» από τους γηραιούς, Θεοδωράκη και Γλέζο, να μετατρέψουν σε κόλαση αερίων η πλατεία. Τα ίδια δηλαδή, που είχαν κάνει και με μεγάλες διαδηλώσεις της περιόδου των «αγανακτισμένων». Ενδιαφέρον είναι μάλιστα, πως όταν έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα, ακόμα οι «μπάχαλοι» δεν είχαν καν φτάσει στην πλατεία. Από κεί και πέρα, η «δουλειά» της διάλυσης του πλήθους ήταν εύκολη υπόθεση. Παρ’όλα αυτά, μεγάλο κομμάτι του κόσμου, έμενε ως αργά τη νύκτα στο κέντρο, «έτρωγε» δακρυγόνα και συγκρουόταν με την αστυνομία.
  Unquote.

  Έτσι ακριβώς συνέβησαν τά γεγονότα.
  Τά χημικά καί τό ξυλοφόρτωμα,ξεκίνησαν χωρίς λόγο,μέ τήν άφιξη τού Μίκη στήν πλατεία τού Α.Σ.
  Αυτό πάντως πού μού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καί γιά πρώτη φορά έβλεπα σέ συγκέντρωση ήταν,ότι ακριβώς στό σημείο πού θά επισκέπτετο ό Μίκης,υπήρχε εμπρός από τούς ματατζήδες μία μικρή όμαδά νεαρών μέ μαύρα μπουφάν μέ κουκούλα,χωρίς όμως νά έχουν καλυμμένο τό πρόσωπο καί οί οποίοι συνεχώς προκαλούσαν φραστικά τά ματ!
  Ήταν μία ομάδα 10 περίπου νεαρών,πού εάν έγκαιρα ή αστυνομία ήθελε νά τούς απομονώση καί νά τούς απομακρύνει ήταν πανεύκολο.
  Δέν τό έκανε όμως καί άρχισε νά μάς ξυλοφορτώνη καί νά ρίχνει τά χημικά,μέ τήν άφιξη τού Μίκη,παρ΄ όλον πού τούς είχαν ενημερώσει γιά τήν επικείμενη άφιξή του.
  Όπως καί σέ κάθε διαδήλωση από τόν Μάιο τού 2010,έτσι καί προχθές οί έντολές ήσαν σαφείς καί ξεκάθαρες από τήν ηγεσία τής ΠΡΟΠΟ/ΕΛΑΣ πρός τούς ματατζήδες.
  Νά διαλύουν κάθε συγκέντρωση κι άν δέν υπάρχει λόγος καί δικαιολογία,νά τόν εφευρίσκουν,ώστε νά διαλύεται άμεσα καί μέ κάθε βίαιο τρόπο !!
  Ή ίδια τρομοκρατική καί βίαιη τακτική δλδ από τόν Μάιον τού 2010.
  Επίσης νά μήν παραγνωρίζουμε ότι εκτός τών μονάδων τών ματ,οί τρείς στούς 10 διαδηλωτές ήσαν ασφαλίτες-παρακρατικοί μέ κουκούλες,μπουφάν,σκουλαρίκια κι ό,τι άλλο ##προβλέπεται## γιά νά παραπλανούν καί νά προκαλούν τίς προβοκάτσιές τους καί πολλές φορές,σέ συνεργασία μέ τούς ψυχασθενείς τής Χρυσής Αυγής,εικόνες άλλωστε πού συναντήσαμε καί στήν συγκέντρωση στίς 20 Οκτωβρίου,όταν ξαφνικά επετέθησαν στούς παμετζήδες καί διέλυσαν ακόμη μία μεγάλη συγκέντρωση ειρηνικών διαδηλωτών.
  Μού θυμίζει τό ανέκδοτο πού κυκλοφορούσε επί εποχής Παπαδόπουλου δλδ ότι ##στούς τρείς σερβιρισμένους κεφτέδες στά εστιατόρια οί δύο ήσαν......μικρόφωνα ##!!!!!

  Αυτό πάντως πού έχει σημασία,έιναι ότι ό κόσμος πλέον είναι πιό οργισμένος/αποφασισμένος καί κάθε φορά πιό προετοιμασμένος (μάσκες,maalox κ.λ.π.).

  Είναι δέ βέβαιο ότι εικόνες τού προχθές θά ξαναδούμε καί στό εγγύτατο αύριο χωρίς κανείς πλέον νά μπορεί νά φαντασθή τίς εξελίξεις!!!!

 12. katsaplias avatar
  katsaplias 14/02/2012 12:41:43

  Αγαπητέ μην εκτίθεσαι... Άλλο αίσχος κι άλλο έσχατο... Θα μας βγει κανένα μάτι... Είσαι και εγγονός περήφανων Ελλήνων...

 13. Βαγγέλης Κ. avatar
  Βαγγέλης Κ. 14/02/2012 13:12:10

  Εξετάζοντας το προηγούμενο των "εξεγέρσεων" του Λονδίνου για παράδειγμα, η αστυνομία εκεί παρακολουθούσε από απόσταση πραγματικά τρελό πλιάτσικο, προκειμένου να εκτονωθεί ελεγχόμενα η κατάσταση από τη μια, και να εντοπίσει το οργανωμένο έγκλημα, κάτι τύπους σαν αυτούς που εκβιάζανε τον ιδιοκτήτη του ΑΣΤΥ (για να μη του βάλουνε φωτιά στον κινηματογράφο) ας πούμε. Ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" τη Κυριακή έκανε ακριβώς το αντίθετο απ' ότι είχε ευθύνη, εξώθησε σε έκτροπα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, και άνοιξε διάπλατα δρόμο για ανεξέλεγκτα εγκλήματα του ποινικού δικαίου, κοινά και οργανωμένα, όπως αναφέρει ο Φάκτορας. Και λίγα γίνανε.

  Με άλλα λόγια, οι διάδοχοι του Προκόπη Παυλόπουλου αποδείξανε ότι αυτός είχε δίκιο λίγο πολύ, το χάιδεμα των "νοικοκυραίων" όχι μόνο είναι απλά επιφανειακό αλλά στη τελική στρέφεται και ενάντιά τους. Ο Παπουτσής εκτέλεσε καθήκοντα υπουργού "προστασίας της παρακολούθησης ποδοσφαιρικού αγώνα από τους βουλευτές", ενδιαφέρθηκε μόνο για να μεταδοθεί μια εικόνα ελέγχου μιας πλατείας από τα κανάλια, για να την επιβεβαιώσουνε μετά κόμματα και κομματάκια, καθησυχάζοντας τον μέσο Έλληνα που τρέφεται με τηλεόραση. Τώρα ποιος καθησυχάστηκε πραγματικά στο τέλος δε ξέρω, αλλά το δυστύχημα είναι πως ακόμα και να αναφέρεις τη πραγματικότητα, όπως αυτή εκτυλίχθηκε, δε σε ακούει κανένας που δεν την αντιλαμβάνεται ήδη. Τόσο καιρό αυξάνει συνέχεια η απόσταση ανάμεσα σε όσα κατανοούν οι άνθρωποι που παρακολουθούνε τα γεγονότα από κοντά, και σε όσα χωνεύουνε οι υπόλοιποι από τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης.

 14. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 14/02/2012 14:29:49

  Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν καταστροφικό....
  Ούτε η Πολιτεία, ούτε εμείς σαν ως απλοί πολίτες δεν είχαμε τα κότσια να τους βάλουμε στην γωνία όλους αυτούς....
  Και αν υποθέσουμε από την μια μεριά (της Πολιτείας) την ύπαρξη δόλου ή ανικανότητας, όλοι εμείς τι κάναμε; ...
  Απλά, ως καλοί παρατηρητές, σηκώσαμε το τελευταίας τεχνολογίας κινητό μας και καταγράψαμε τα επεισόδια... Για να τα δείξουμε στους κολλητούς ή/και να τα ανεβάσουμε στους εκάστοτε τόπους "κοινωνικής"(???) δικτύωσης (μάλλον αποξένωσης)...
  Μήπως έχουμε και εμείς τελικά μερίδιο στην καταστροφή του κέντρου; ...

 15. parsifal avatar
  parsifal 14/02/2012 14:30:12

  Ο Παπουτσής και ο κάθε Παπουτσής εκαμε αυτό που επιτάσσει το γραφειοκρατικοκεντρικό μοντέλο της ελληνικής δημοσίας διοικήσεως...
  Τι φυλάμε ; μα το κοινοβούλιο, τα υπουργεία, "στόχους ευρωπαικών -λιγότερο αμερικανικών τώρα - συμφερόντων " και πρωτίστως εξασφαλίζομε την απρόσκοπτη διακίνηση του Α 600, του Α 800 και των παρατρεχαμένων Α....
  Γιατί σας κάνει εντύπωση ; Που δίνει τον υπέρτατο αγώνα η Πυροσβεστική το καλοκαίρι ; "καίγονται σπίτια" ακούγεται στον ασύρματο και ευθύς αναδιατάσσεται το σχέδιο, εγκαταλείπεται κάθε ψύχραιμη συντεταγμένη προσβολή της φωτιάς για αποσόβηση καταστροφής εκατοντάδων στρεμμάτων δάσους. Μήν καούν ενα - δυο αυθαίρετα η καμμιά αποθήκη !
  Ετσι λειτουργεί το ελληνικό Κράτος. Μηχανισμός νομής εξουσίας και προσπορισμού οφελών για τους "εντός", αφ'υψηλού "προστασία" για τους πολλούς ΕΑΝ και ΟΤΑΝ περισσέψουν πόροι...
  Αποτροπή, πρόληψη, ευέλικτη ανταπόδοση ; Αγνωστες εννοιες στις "συσκέψεις' των επιτελών, οταν τρέχουν τα σάλια "μάλιστα κ. Υπουργέ", "μάλιστα κ. Γενικέ", "οι Δυνάμεις να είναι συγκρατημένες και ψύχραιμες", "να εξασφαλισθεί η πρόσβαση στο κοινοβούλιο" κλπ.
  Μετά, οταν το πράγμα ξεφύγει, αρχίζει ο πανικός, "ενεργείστε πάραυτα με αποφασιστικότητα", "χρήση χημικών", "να προβαίνετε σε συλλήψεις ατόμων" αλλά είναι αργά.
  Γραφειοκρατικά, την δουλειά τους την εκαμαν : Δεν εισήλθαν ατομα στο κοινοβούλιο, δεν περεμποδίσθηκε η διακίνηση των "επισήμων". Τώρα εάν κάηκε η Αθήνα... Ας πρόσεχε ! Είναι σαν το δάσος το καλοκαίρι : Σώθηκαν μια - δυο αυθαίρετες βίλλες μέσα στο πευκοδάσος που ...εγινε στάχτη !

 16. AUD avatar
  AUD 14/02/2012 14:34:13

  Εγώ από την δική μου σκοπιά βίωσα το παρακάτω...

  4:45, τρία νεαρά παιδιά χωρίς ιδιαίτερες κουκούλες και διάφορα άλλα να καλύπτουν τα πρόσωπά τους (μάρτυρες γύρο μου αν είναι εδώ αναγνώστες ας το επιβεβαιώσουν), στην συμβολή βασ. Σοφίας και Αμαλίας στα φανάρια ανενόχλητοι εμφανιστήκαν μέσα από τον κόσμο. Ο ένας μπροστά, κρατούσε μπουκάλια, ο δεύτερος πίσω του κρατούσε ένα πυροσβεστήρα (αρκετά βαρύ) και ο τελευταίος πέτρες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν σε παράλληλη αντιστοιχία ερχόντουσαν με τον ίδιο τρόπο και άλλοι πιο πέρα από τα δεξιά και από αριστερά μου. Δεν πέρασαν παραπάνω από 2 λεπτά και οι κροτίδες και τα πιπέρια να είναι ασταμάτητα.

  2 ερωτήματα
  1. ο τυπάκος με τον πυροσβεστήρα τουλάχιστον 20 κιλά πως μπόρεσε να το φέρει μέχρι το σύνταγμα?
  2. περίπου 100 κουκουλοφόροι σε παράταξη ανεβαίνανε την ακαδημίας, πως έγινε αυτό? και ο κόσμος αντί να τους στριμώξει τους άφηνε και επικροτούσε!

  Εγώ δηλώνω αφελής, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει...

 17. makis avatar
  makis 14/02/2012 14:57:15

  Είμαι από το καλοκαίρι στις πορείες. Το καλοκαίρι, δύο τρεις πετάνε μπουκάλι πλαστικό στα ματ και αρχίζει το χημικό. Σε περιπτώσεις που πήγαν να τους πιάσουμε αυτούς, μας χτύπησαν κουκουλοφόροι και όταν τους κάναμε καλά μας χτύπησαν τα ματ. Εγώ ήμουν εκεί, δεν λέω ψέμματα και ας μη με πιστεύετε.
  Προχθές υπήρχε απλός κόσμος που αντέδρασε στα χημικά των ματ να διαλύσει την συγκέντρωση. Κράτησε την Αμαλίας τρεις ώρες.
  Καμία σχέση με τους μπαχαλάκηδες που έκαιγαν όλο το άλλο κέντρο σε συγκεκριμένα σημεία.
  Υπάρχει θυμός στην κοινωνία.

  Ένας όχι αριστερός ακόμα.

 18. parsifal avatar
  parsifal 14/02/2012 14:57:45

  Αυτό ακριβώς που γράφεις AUD είναι το πρόβλημα : Οτι πλέον ο κόσμος τους επικροτεί και τους αφήνει να περάσουν, ως αντίπαλο δέος στην αψυχολόγητη και βλακώδη βία μιας ανόμου κυβερνήσεως.
  Αύριο θα γίνει και αυτό που γράφω παραπάνω και που εχουν περιγράψει πολύ νωρίτερα αμέτρητα εγχειρίδια και κείμενα. "Η μάζα", που θα εχει φθάσει στα ορια των ανοχών της και θα εισπράτει ξύλο και περιφρόνηση απο τους ψευδο-ταγούς, θα αναγνωρίσει εμπράκτως ως μαχητική, ασυμβίβαστη "πρωτοπορεία" τους 100 - 200 "μαυροντυμένους" και θα πάρει τα πράγματα στα χέρια της. Θα τους βάλει μπροστά και θα μπουκάρει οπου δεί...
  Δυστυχώς οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δεν τηρούν την βασική αρχή της ψυχολογίας του οχλου και του ελέγχου μαζικών εκδηλώσεων : Αφήνεις πάντοτε οδό διαφυγής, αλλως πώς το εγκλωβισμένο πλήθος αποθηριώνεται, ανατρέπει την αναλογία οργάνων κρατικής βίας - μάζας και τότε ...
  Και αυτοί εδώ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ : Απο την οικονομία, την φορολογία εως την αισθητική και την αξιοπρέπεια μας. Αλλά αντε να γυρέψεις τέτοιες ευαισθησίες απο τσιράκια τραπεζιτών και "τεχνοκράτες" των ψευδοεπιστημών της "οικονομολογίας", των "αγορών" και της απληστίας.

 19. firiki2010 avatar
  firiki2010 14/02/2012 15:21:20

  Η απογοήτευση και η οργή του Ελληνα πολίτη δεν έχει καμμία σχέση με τους άρρωστους που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας. Αυτοί που τους συμπαραστάθηκαν δήθεν ως "ειρηνικοί διαδηλωτές", εξ ίσου καθάρματα και άρρωστοι, κατά τη γνώμη μου είναι οι ίδιοι μ΄ αυτούς που χειροκροτούσαν στη φωτιά της Μarfin, οι ίδιοι που επικροτούσαν τα όσα έγιναν τον Δεκέμβριο του 2008 και οι ίδιοι που παλιότερα έψαχναν τρόπους να δικαιολογήσουν τη 17Ν. Με λίγα λόγια με το μνημόνιο... καμμία σχέση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ firiki2010 14/02/2012 15:28:58

   Εννοείς ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικών διαδηλωτών που κατέβηκαν προχθές και χτυπήθηκαν ανηλεώς με χημικά ΠΡΙΝ βγούν στους δρόμους τα "καλόπαιδα" και αρχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους, είναι "εξίσου καθάρματα και άρρωστοι";

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Αυριανιστής 14/02/2012 15:48:55

    Αυριανιστή, το γράφω πολύ ξεκάθαρα : "...αυτοί που τους συμπαραστάθηκαν...."

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 14/02/2012 15:34:24

  Δρόμε, δεν σε κατανοώ ακριβώς. Δηλαδή, το να αναζητά εργασία -και δεν εννοώ στο δημόσιο- ένας άνεργος, πιθανόν με τρόπους που εσύ δεν γνωρίζεις, και παρ' όλα αυτά να μη βρίσκει (όπως είναι φυσικό σε μια ζούγκλα με 22% ανεργία), σημαίνει ότι περιμένει "πατερούλη"; Ωραίες απόψεις έχουν οι νεοφιλελεύθεροι... από τη μια καταστρέφουν ζωές με τη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα, κι από την άλλη εγκαλούν τους ανέργους επειδή "δεν αυτενεργούν"!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αυριανιστής 14/02/2012 15:50:22

   Τα έχουμε πει τόσες φορές που σε έχω ειλικρινά βαρεθεί - αλλά επειδή μας διαβάζουν και άλλοι, θα απαντήσω στην πρόκλησή σου, μόνο για χάρη εκείνων. Το δημόσιο δεν έχει πια χρήμα για προσλήψεις, και ο ιδιωτικός τομέας καταστρέφεται καθημερινά, επειδή το κράτος προτιμάει να μειώνει τους μισθούς εκεί, από το να εξορθολογίσει τις αμοιβές των προνομιούχων βολεμένων του. Τι επιλογές έχουν οι άνεργοι? Καλό θα είναι να βάλουν το μυαλουδάκι τους να λειτουργήσει, αν αγαπούν τον εαυτό τους. Αλλιώς, ας κάθονται να ακούν τα αστεία κηρύγματά σου περί νεοφιλελεύθερων (που σου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα).

 21. νικος avatar
  νικος 14/02/2012 16:50:10

  παιδια κανετε κατα τη γνωμη μου μεγαλο λαθος για τους αναρχικους.Σιγουρα υπηρχουν και οργια και πρακτορες που προσπαθουν να προβοκαρουν αλλα το μεγαλο μερος ειναι ανθρωποι που θελουν εναν μελλον καλυτερο.Οι αναρχικοι αντιδρουσαν και πριν απο το μνημονιο ,γιατι εκμεταλλευση ειναι ΚΑΙ τα δανεια και οι πιστωτικες καρτες και τα γεματα καροτσια απο τα super market και τα πολυκαταστηματα με αχρηστα πραγματα που τα περρισοτερα παραγονται απο ανθρωπους σε συνθηκες δουλειας.Οι αναρχικοι αγαπουν το τοπο τους, δεν το ονομαζουν εθνος η πατριδα, αλλα ΠΟΤΕ δε θα χτισουν σπιτια σε καμενα δαση,δεν θα ζητησουν μεσο για να βολευτουν,ουτε θα εκμεταλλευτουν αλλον ανθρωπο σε δουλιες ,ουτε θα πανε σε κωλομπαρα να το παιξουν ανδρες με λεφτα. Αντιθετα ειναι παντα κοντα στους καταπιεσμενους,στους κυνηγημενους,σε αυτους που αντιστεκονται, που εξεγειρονται, που επαναστατουν. Η σταση ζωης δεν ειναι σταση υποτελειας,ουτε προσκυνηματος σε κανενα θεο, ειτε αυτος λεγεται χρημα ειτε αυτος αντανακλαται σε ενα αδειο ουρανο. Αυτο που το ιδιο το καθεστως φοβαται,ειναι ενα ευρυτερο ξεσηκωμο,γνωριζοντας οτι για πολλους, ο κομπος εφτασε στο χτενι. Οτι υπαρχουν τα στοιχεια εκεινα μεσα στην κοινωνια που μπορουν να μετατρεψουν την οργη που διωγκωνεται σε συνειδηση,που απαιτει τη συνολικη αλλαγη του τροπου ζωης και να θεσει τους ορους για την ανατροπη ολοκληρου του οικοδομηματος της κυριαρχιας. Ευχαριστω.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ νικος 14/02/2012 19:09:54

   Δυστυχώς εξιδανικεύεις, είσαι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα. Αν περάσεις από Εξάρχεια, κάνε μια στάση να σου γνωρίσω μερικούς, μάλλον θα αλλάξεις γνώμη. Μπορείς επίσης να αφουγκραστείς και τη γνώμη των περιοίκων μου, που τους συναναστρέφονται καθημερινά.

 22. παύλος avatar
  παύλος 14/02/2012 22:48:42

  Μπορείς επίσης να μπεις στο indymedia και να διαβάσεις τις ωραίες τους απόψεις για το πόσο αγαπούν τον τόπο τους αλλά και για άλλα θέματα........και φυσικά για το αν και πόσο αρέσκονται στη χρήση φασιστικής βίας και καταστροφών και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Εξιδανικεύεις κάτι που φαίνεται να μη γνωρίζεις....(και δεν μιλάμε μόνο για βία, για καταστροφές πολιτιστικών μνημείων αρχιτεκτονικής που προάγουν την εικόνα της πόλης - που τόσο αγαπούν απ'οσο μας λες -αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι εξ'αυτών είναι και δολοφόνοι...βλέπε Μαρφίν. Ας μην διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα περισσότερο. Φτάνει πια.

 23. Εξαρχειώτης avatar
  Εξαρχειώτης 15/02/2012 02:01:23

  Φίλε Παύλο, φίλε που δηλώνεις "δρόμος", αναρχικοί δεν είναι ούτε αυτοί που γράφουν στο ιντιμίντια (κυρίως πρόκειται για φαντασμένους και επαναστάτες του "πληκτρολογίου", όπως έχει επικρατήσει ο όρος που όχι σε συνέλευση αναρχικών, αλλά ούτε σε πορεία δεν έχουν πάει ποτέ), ούτε αυτοί που βάζουν φωτιές σε μνημεία και σίγουρα δεν είναι αυτοί που προκάλεσαν τη μαρφίν.
  Αγκάθι αυτού του χώρου είναι η εκ φύσεως, λόγω της απουσίας ιεραρχίας και στρατιωτικών ελέγχων τύπου ΠΑΜΕ, διαβλητότητα του σε άλλα στοιχεία, μη πολιτικά όπως για παράδειγμα οι χούλιγκανς των γηπέδων.
  Ο συνυφασμός των αναρχικών με τη βία είναι επίσης εξ ορισμού λανθασμένος. Οι περισσότεροι αναρχικοί που έχω γνωρίσει δύσκολα θα έχουν σηκώσει πέτρα να πετάξουν. Όταν θα χρειαστεί όμως, θα το πράξουν. Όπως το έπραξαν και την Κυριακή, και την κάθε επόμενη μεγάλη Κυριακή που θα διεκδικούμε το μέλλον μας.
  Η προσέγγιση του παραπάνω κειμένου δεν είναι κακή.
  Την καλημέρα μου

 24. παύλος avatar
  παύλος 15/02/2012 22:41:16

  Φίλε Εξαρχειώτη, αναρχικοί λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, δεν είναι αυτοί που γράφουν στο indymedia, δεν είναι αυτοί οι άθλιοι των Εξαρχείων, δεν είναι αυτοί που δολοφόνησαν τους ανθρώπους στη Μαρφίν, δεν είναι αυτοί από τους οποίους κανείς δεν καταδίκασε επισήμως την εν λόγω ενέργεια, δεν είναι αυτοί που πετάνε πέτρες, δεν είναι αυτοί που πετάνε μολότωφ και καίνε κτίρια, δεν είναι οι μπαχαλάκηδες που σπάνε βιτρίνες μαγαζιών και καταστρέφουν ξένες (όχι τις δικές τους βέβαια) περιουσίες, δεν είναι αυτοί που κάθε φορά που συλλαμβάνεται ένας κουκουλοφόρος σπεύδουν έξω από τα δικαστήρια για αλληλεγγύη, δεν είναι τα χουλιγκάνια και όπως γράφεις "Ο συνυφασμός των αναρχικών με τη βία είναι επίσης εξ ορισμού λανθασμένος"........Τότε μάλλον ομιλούμε για φαντάσματα..........που υπάρχουν μόνο σε άλλη διάσταση. Όσο για το αν ο συνυφασμός τους με τη βία είναι λανθασμένος τότε λυπάμαι αλλά σε διαψεύδουν α)τα συνθήματα στους τοίχους, β) τα ίδια τα μανιφέστα τους γ) οι αφισοκολλήσεις τους δ) οι διαδικτυακή τους παρουσία και πολλά ακόμη πράγματα (αν όχι οι ίδιες οι πράξεις τους) που παραπέμπουν ή μάλλον ωθούν ξεκάθαρα στην ανατροπή του συστήματος μόνο δια της βίας χωρίς να ενδιαφέρεται ουδείς αν η πλειοψηφία του λαού είναι με το μέρος τους....(όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι), οπότε αυτό που συμβαίνει είναι η προσπάθεια επιβολής θλιβερών μειοψηφιών δια της βίας επί της πλειοψηφίας .....κοινώς "φασισμός". Αν όλοι αυτοί δεν είναι αναρχικοί (γιατί τοιουτοτρόπως αυτοαποκαλούνται, τότε αν υπάρχουν άλλοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες, ας αλλάξουν όνομα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.