#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2010 21:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έλλειμμα “μειώθηκε”, αλλά η χώρα καταστρέφεταιΤα έσοδα καταγράφουν μείωση 10% στο εξάμηνο, ενώ άμα υπολογιστούν με βάση τον ετήσιο στόχο τότε έχουμε το απόλυτο χάος. Η κυβέρνηση μιλά για 13,7% το 2011 και στο εξάμηνο κινήθηκαν μόλις με 7,2%.

Η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 12% συνεχίζοντας για έναν ακόμη μήνα την κατρακύλα ενός κλάδου με ήδη μεγάλη ανεργία.

Τα έσοδα από ΦΠΑ μειώθηκαν κατά 5%, δείγμα ότι δεν γίνονται εισπράξεις εξαιτίας της κρίσης αλλά και δεν καταναλώνουν οι πολίτες, οπότε δεν αποδίδουν ΦΠΑ και οι επιχειρήσεις.

Ο φόρος εισοδήματος από φυσικά πρόσωπα βούτηξε κατά 15%, επομένως τα έσοδα για φέτος θα είναι πολύ μικρότερα.

Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε κατά 4,5% τον Ιούνιο, ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει ζήτηση για προϊόντα. Επίσης, αν και κατ’ αρχήν θετικό, μειώθηκαν οι εισαγωγές 25% και αυξήθηκαν 10,6% οι εξαγωγές τον Ιούνιο. Όμως, δεν γίναμε ξαφνικά αυτάρκεις, απλά εφόσον μειώθηκε η κατανάλωση προϊόντων είναι επόμενο να μη γίνονται εισαγωγές. Και σε είδη διατροφής ο κόσμος επιλέγει ακόμη και κατώτερης ποιότητας προϊόντα, αρκεί να είναι φθηνότερα.

Τέλος, σύμφωνα με την ΤτΕ το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε εντυπωσιακά στο επτάμηνο 2010, από 21,4 δις πέρυσι σε 14,4 δις φέτος.

Γιατί; Όταν τα έσοδα είναι ελάχιστα, 27,8 δις από 26,7 δις πέρυσι, τι μένει; Μα φυσικά οι δαπάνες του προϋπολογισμού που μειώθηκαν στα 37 δις από 42 δις πέρυσι.

Όταν κόβεις από παντού, από υγεία, παιδεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και φυσικά από μισθούς και συντάξεις, όταν διαλύεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας αντί να βρεις από αλλού τα χρήματα τότε μπορείς να καυχιέσαι ότι έχεις αποτελέσματα. Διότι, εφόσον τα έσοδα από φόρους δεν αυξάνονται σημαντικά αυτό σημαίνει ότι για ακόμη μια φορά μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που εισφοροδιαφεύγουν και την πληρώνουν οι μη έχοντες.

Τέλος, πάντων, μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τα εύσημα της Τρόϊκας, όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Κι αν δε βελτιωθούν τους επόμενους μήνες τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 09/08/2010 22:10:05

  Τα έσοδα καταγράφουν μείωση 10% στο εξάμηνο, ενώ άμα υπολογιστούν με βάση τον ετήσιο στόχο τότε έχουμε το απόλυτο χάος. Η κυβέρνηση μιλά για 13,7% το 2011 και στο εξάμηνο κινήθηκαν μόλις με 7,2%.

  Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουν ξεσκιστεί να κυνηγάνε τον κόσμο. Πρόστιμα, σύλληψη φοροφυγάδων, ξεκατίνιασμα γιατρών και άλλων επαγγελματιών και δε συμμαζεύεται.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ anonymous 10/08/2010 10:16:31

   Μας ενοχλεί αν κυνηγάνε τους φοροφυγάδες; Αυτό δεν είναι δουλειά μιας σωστής διοίκησης; Από πότε θα πρέπει να είμαι αλληλέγγυος με μεγαλογιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες; Πόσο ακόμα παραπάνω ποσοστό από τα εισπραττόμενα έσοδα πρέπει να προέρχεται από μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα;
   Ο Παπακωνσταντίνου μου είναι απεχθής, αλλά δεν θα υπερασπιστώ την πολιτική του Αλογοσκούφη που καταβαράθρωσε τα δημόσια έσοδα και τα έριξε όλα στους μισθωτους και συνταξιούχους.
   Το αν διαπομπευτούν και μερικοί μεγαλογιατροί δεν με ενδιαφέρει ποσώς. Ούτε αυτούς προφανώς δεν τους πολυνοιάζει, το πολυ-πολύ να κάνουν καμιά βουτιά στην πισίνα τους για χαλάρωση.

 2. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 09/08/2010 22:25:56

  Ρε παιδιά, πού την βλέπει την πρόοδο ο κάτοθι τύπος, δεν μπορώ να καταλάβω... Ή την έχει ακούσει τελείως ή πληρώνεται αδρά για να τα γράφει αυτά. Μάλλον το δεύτερο...


  Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, θα χρεοκοπήσουμε…

  Tου Κωστα Kαλλιτση / kostas. kallitsis@yahoo. com

  Η ανάγκη διδάσκει. Και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να αφομοιώνει αυτήν τη διδασκαλία. Προφανώς, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της είχε διαφορετική αντίληψη πολλών πλευρών της πραγματικότητας και, συνεπώς, διαφορετική ιεράρχηση προτεραιοτήτων και στόχων, έκανε λάθη και έχασε μάχες. Αλλά όσοι δεν έχουμε βραχεία μνήμη, θυμόμαστε ότι η μοναδική βεβαιότητα που υπήρχε σε εκείνο το χάλι που είχε εγκαταλείψει η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ότι –ακριβώς! – θα γίνουν λάθη και θα χαθούν μάχες. Το αναπάντητο ερώτημα ήταν πόσες και πόσο σημαντικές. Λοιπόν, έγιναν λάθη, αλλά δεν πήραμε λάθος δρόμο. Χάθηκαν μάχες, αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για να τον κερδίσουμε.

  Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την τρόικα υλοποιείται εντός των προδιαγραφών – ίσως ελαφρώς καλύτερα. Το θετικό τελικό αποτέλεσμα δεν αναιρείται από τις ταλαντεύσεις και τις καθυστερήσεις, οι οποίες, άλλωστε, ήταν αναμενόμενες. Διότι, πρώτον, οι αλλαγές είναι πυκνές και ταχύτατες – σπανίως ανατρέπονται τόσο πολλά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάσημα, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Δεύτερον και πολύ σοβαρότερον, διότι αυτές οι αλλαγές θίγουν ευρύτατη γκάμα συμφερόντων.

  Είναι αλλαγές που πλήττουν στον πυρήνα του το συντηρητικό σύστημα εξουσίας, τείνουν στην αποδόμηση του ίδιου του πελατειακά οργανωμένου κράτους, στο σύνολό τους συνιστούν βαθύτατα πολιτική και καινοφανή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Αυτό, άλλωστε, δείχνουν με τον τρόπο τους οι θορυβώδεις απόπειρες αντίδρασης των προνομιούχων πελατών του κράτους και της (ετερόκλητης) συμμαχίας των προθύμων πολιτευτών τους. Το ίδιο δείχνει και η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία αυτές οι αντιδράσεις κάμπτονται (έτσι, χωρίς να ανοίξει μύτη...) μπροστά στη σιωπηλή καταδίκη τους από τη συμμαχία όλων όσοι ταυτίζουν το μείζον συμφέρον τους με τη μεταρρύθμιση της χώρας. Η θετική πορεία δεν είναι (ούτε θα μπορούσε να ήταν) μη αναστρέψιμη, αλλά όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι παρελθόν. Ακόμη και οι Fitch και Moody’s εγκαταλείπουν τις τρομοκρατικές προβλέψεις, ακόμη και η Deutsche Bank, η οποία προ 6μήνου με μία εμπαθή, υβριστική έκθεση είχε πυροδοτήσει την κινδυνολογία εις βάρος της Ελλάδας και την εκτόξευση των CDS, τώρα ανακρούει πρύμνα. Καθοριστική είναι η επίδραση της τρόικας, του ΔNT, της Ε. E. και της ΕKT, που έσπευσαν να ενισχύσουν τον αδύνατο κρίκο της Eυρωζώνης για να μην εκραγεί μια διεθνής κρίση κρατικού χρέους που δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο. Εγγυώνται τη φερεγγυότητά μας και, το σημαντικότερο, εγγυώνται τη συνεπή εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης που έπρεπε να είχαμε κάνει χωρίς αυτούς – αλλά δεν είχαμε τη δύναμη. Το στοίχημα είναι σε δύο - τρία χρόνια το τοπίο να είναι αγνώριστο. Το κράτος, που θα είναι μικρότερο, να γίνει αποδοτικό και φιλικό (ήδη, σε κάθε πέντε υπαλλήλους που αποχωρούν προσλαμβάνεται μόνον ένας, άχρηστοι οργανισμοί κλείνουν, η ρεμούλα των «δήθεν επιχειρήσεων» της Αυτοδιοίκησης κόβεται, η μάχη κατά της σπατάλης και της κλοπής του δημοσίου πλούτου στα νοσοκομεία ή αλλού αποφέρει καρπούς). Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, που μεγαλώνει, θα «ξαναδιαβάσει» τον εαυτό του και τις αξίες του, τους συνδικαλιστές του, τους πολιτικούς του και την κοινωνία, υπό το φως της αναντικατάστατης εμπειρίας και των αποκαλύψεων που φέρνει η κρίση και θα γίνει ικανότερος να διεκδικήσει την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του. Τα μεσαία στρώματα, που θα συρρικνωθούν, να ανασυντεθούν. Δραστηριότητες που υποτίθεται ότι δημιουργούσαν θέσεις εργασίας, αλλά στην ουσία έκλεβαν πόρους από όλους τους άλλους πολίτες, θα διακοπούν, η χρήσιμη καινοτόμος επιχείρηση θα κερδίσει την μετά την κρίση αγορά, το κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο της διαπλοκής και του πολιτικού χρήματος θα αποδυναμωθεί.

  Το πλέγμα της συνενοχής - συναλλαγής μέσω του οποίου το κράτος αγόραζε «πελάτες» και οργάνωνε την κυριαρχία των φίλιων δυνάμεων ήδη ξηλώνεται, ήδη χάνει έδαφος υπέρ της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, ένα νέο τοπίο τείνει να διαμορφωθεί, ανοιχτό στους κοινωνικούς αγώνες για την πραγματική πρόοδο. Κάποιοι θα πουν «αυτά δεν γίνονται!». Βάζω στοίχημα ότι θα είναι οι ίδιοι που όταν, πριν από λίγους μήνες, γράφαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και εξηγούσαμε γιατί θα αποφύγει τη χρεοκοπία και θα τα καταφέρει, τότε πάλι μας έλεγαν: «E, αυτά δεν γίνονται!»...

  • Wonderland avatar
   Wonderland @ Ευαγγελία 09/08/2010 23:34:55

   Καλα η Ελλαδα τα καταφερε ? Μηπως μενουμε σε αλλη χωρα εμεις οι δυο ? Ο Βοσκοπουλος πληρωσε την εφορια ? Τα ξαδελφακια της Τζακρη απολυθηκαν απο το μουσειο ? Ο Μαντελης και ο Τσουκατος σε ποιο κελι ειναι ? Μηπως το ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιησε την Ολυμπιακη ?
   Την πρωτη χρονια της διακυβερνησης Καραμανλη ακομα μιλαγαμε για βασικο μετοχο , για νταβατζηδες και δεν συμαζευεται, τωρα ακομα εχουμε ενα αναλογο κλιμα πριν ακομα αρχισει το νεο κατεστημενο να διαφθειρει και να διαφθειρεται και ολα αυτα με μια βασικη διαφορα , οτι διλαδι ο Καραμανλης δεν μας εστειλε 30 χρονια πισω και τουλαχιστον στα εθνικα θεματα ηταν πατριωτης .
   Σε αυτην την χωρα ο λαικισμος ειναι οριζοντιος σε ολο το πολιτικο συστημα αλλα πηγη του και κυριως εκφραστης του ειναι το ΘΑΣΟΚ , λυπαμαι αλλα εγω δεν εχω διαθεση να ειμαι πιονι στις διαθεσεις του καθε Παπανδρεου που οποτε θελουν μας δινουν παροχες και δικαιωματα και οποτε θελουν μας τα περνουν πισω ασχετα με την αξια του καθενος μας .
   Και οσον αφορα την χρεωκοπια για πες μας εσυ απο που θα μαζευτουν τα λεφτα οταν θα κλεισουν ολα τα μαγαζια , το ΔΝΤ θα μας καλυπτει για 3 χρονια ισα ισα για να δωσουμε πισω μερος απο τα λεφτα που χρωσταμε στις τραπεζες , μετα με μια οικονομια χωρις αναπτυξη με φορολογικα αντικινιτρα για την οικοδομη , με πανακριβες τιμες για τους τουριστες λογω καυσιμων και μεγαλου φπα , με ανυπαρκτη ερευνα στα διαλυμενα απο την αριστερα πανεπιστημια πως μας βλεπεις ?
   Φιλικη συμβουλη , μην βλεπεις πολυ ΜΕΓΚΑ

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Wonderland 10/08/2010 00:40:51

    Φίλε, δες το σχόλιό μου στο άρθρο, είναι οι δύο πρώτες σειρές: ´´Ρε παιδιά, πού την βλέπει την πρόοδο ο κάτοθι τύπος, δεν μπορώ να καταλάβω… Ή την έχει ακούσει τελείως ή πληρώνεται αδρά για να τα γράφει αυτά. Μάλλον το δεύτερο…``
    Το άρθρο το παρέθεσα ως μνημείο προπαγάνδας. Ο Γκαίμπελς έρχεται δεύτερος με διαφορά! Άστους να παρεκτρέπονται, σιμά είναι η ώρα τους...
    Σόρυ αν σε τσάντισα νυχτιάτικα...

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Ευαγγελία 10/08/2010 00:31:58

   Υπάρχει μια λύση στο πρόβλημα αυτό, των καλοπληρωμένων υπαλλήλων του συστήματος που βλέπουν ότι κάθε κυβέρνηση κάνει ρήξεις, τομές συγκρούεται με τις συντεχνίες χτίζει τη νέα Ελλάδα, κλπ μέχρι να την εγκαταλείψουν λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στους επόμενους αναμορφωτές-εκσυγχρονιστές-μεταρρυθμιστές το άρθρο είναι από τη φυλλάδα του Αλαφούζου όπυ κάτι διευθυντής έχει γίνει και αυτός ο πάλαι ποτέ κνίτης): Να ερωτώνται δημοσίως πόσα δηλώνουν ως ετήσιο εισόδημα (όσα μαύρα και να κάνουν, τα υπόλοιπα πάλι προκλητικά είναι). Έτσι για να δούμε αν νομιμοποιούνται να χειροκροτούν ή και να σπρώχνουν εσχάτως τους δοσίλογους που κυβερνάνε όταν κάνουν τα 740 ευρώ 590 ή κόβουν συντάξεις των 800 ευρώ.
   Αν δε υιοθετηθεί και το μέτρο που είχε κάποτε η Σουηδία (του Βορρά) και τα ΑΦΜ ήταν γνωστά οπότε μπορούσες να τσεκάρεις για τον καθένα τι παίρνει τι δηλώνει και τι φόρους πληρώνει ίσως να το σκέφτονταν δυο φορές πριν να γράψουν αυτές τις αηδίες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ευαγγελία 10/08/2010 10:21:38

   Το άρθρο του Κώστα Καλλίτση εμπνέεται από υπεραισιοδοξια σχεδόν μεσσιανικού χαρακτήρα. Κάποιες αλλαγές που γίνονται υπό την πίεση του ΔΝΤ είναι όντως θετικές, αλλά εδώ έχουμε το κρεβάτι του Προκρούστη.
   Επιπλέον, ξεχνά ο Καλλίτσης και οι λοιποί στυλοβάτες του Μνημονίου ότι ο ρόλος της Τρόικας ΔΕΝ είναι να αναμορφώσει την Ελλάδα. Ρόλος της είναι να εξασφαλιστούν οι πιστωτές της ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Γι' αυτό και η Τρόικα δεν ασχολείται με άλλα βασικά ζητήματα, όπως η Παιδεία, το Περιβάλλον, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η Υγεία (πλην του σκέλους των δαπανών, αυτονόητο), το ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης και της ασφάλειας.

 3. Excalibur avatar
  Excalibur 09/08/2010 22:29:39

  τα αποτελεσματα της οικονομικης πολιτικης ανθρωπων που οτι ξερουν το μαθανε στα βιβλια των κολλεγιων,
  και δεν εχουν διαχειριστει ουτε καντινα μονοι τους.

  Εμεις ομως πληρωνουμε τα λαθη των καθαρματων, αυτο ειναι το κακο.

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 09/08/2010 22:53:09

  Ευαγγελία, ο τύπος είναι κρατικοδίαιτος δημόσιος υπάλληλος του πασόκ, ο οποίος δεν έφαγε καμιά μείωση μισθού, αφού τα παίρνει αλλιώς............

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ BlueSky 10/08/2010 00:43:53

   Ξέρω, ξέρω, δες το σχόλιό μου στην προμετωπίδα του άρθρου. Κρίμα που η Καθημερινή, μια εφημερίδα με ιστορία, κατήντησε μια βρωμερή κομματική φυλλάδα, που ούτε για την τουαλέττα μου δεν κάνει...

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 09/08/2010 22:54:47

  Πάνω που ο Χότζας έμαθε στο γαϊδούρι του να μην τρώει, εκείνο ξόφησε!
  Ατυχία!

 6. lamοgios avatar
  lamοgios 10/08/2010 00:04:52

  Επιστροφή στην αντιβασιλεία.
  Νάσου τώρα και ο Γιωργάκης με τον Σιόπα.
  ΔΩΣΑΜΕ ΡΕ, ΔΩΣΑΜΕ!

  http://lamogios.blogspot.com

 7. deldio avatar
  deldio 10/08/2010 00:53:12

  Από μικρό παιδί μονότονα και βαρετά ακούω (όποως και όλοι εσείς) ότι έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, ότι αυτοί είναι κηφήνες και τεμπελχανάδες, πρέπει να αρθεί η μονιμότητα, πρέπει να απολυθούν για να ανασάνει ο δημόσιος κορβανάς από τους αργόμισθους, ότι πουθενά αλλού δε συμβαίνει τέτοια "ασυδοσία" κλπ. Αυτά τα τσαμπουνάγανε επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (που τους διόριζαν όμως από την πίσω πόρτα), τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες τύπου Δασκαλόπουλου, Μίχαλου ή και άλλοι που εποφθαλμιούν να αποκτήσουν δημόσια περιουσία κοψοχρονιά, οι εξωνημένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές που έφτασαν όπου έφτασαν με οσφυοκαμία και αθέμιτα μέσα και γι' αυτό οφείλουν ανταλλάγματα, αλλά και οι περισσότεροι απλοί πολίτες από εμάς κυρίως λόγω παραπληροφόρησης από τους παραπάνω "φωστήρες" αλλά και λόγω αγανάκτησης από την εικόνα του ράθυμου και αδιάφορου δημοσίου υπαλλήλου. Έγινε λοιπόν η περίφημη απογραφή, και από αυτήν αποκαλύφθηκε επίσημα και με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ότι οι πάσης φπυσεως δημόσιοι υπάλληλοι και με κάθε μορφής εργασία είναι 768.000, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι 1.000.000 και 1.500.000 που έλεγαν όλοι οι παραπάνω, και το κυριότερο, είναι ότι το ποσοστό τους είναι αρκετά κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. είτε σε σχέση προς το σύνολο του εργατικού δυναμικού είτε σε σχέση προς το σύνολο του πληθυσμού (ακόμη και η Γερμανία που μας κάνει μαθήματα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς χωρίς σε αυτό να προσμετρώνται μάλιστα οι στρατιωτικοί και αυτοί που έχουν έμμεση σχέση εργασίας). Ερωτήματα:
  1- Ακούσατε κανέναν από όλους αυτούς που βυσσοδομούσαν, ελεεινολογούσαν και έλεγαν ατεμηρίωτες κοτσάνες επί τόσα έτη να ανακαλούν τις μπαρούφες που έλεγαν και να ζητούν συγγνώμη;
  2- Ακούσατε κάποιο ΜΜΕ να αναφέρει και να τονίζει την παραπάνω σοβαρή είδηση που διαλύει έναν από τους μεγαλύτερους μύθους της νεοελληνικής κοινωνίας;
  3- Εάν σε ένα τέτοιο απλό σχετικά θέμα μας είχαν διοχετεύσει έντεχνα (η παραπάνω καθεστωτική καμαρίλα) και πιστεύαμε μία τόσο μεγάλη ανακρίβεια, φαντάζεστε τί μπορεί να συμβαίνει σήμερα με τους αριθμούς των ελλειμάτων, του ΑΕΠ, τα κλειστά επαγγέλματα, του χρέους κλπ;

  • George avatar
   George @ deldio 10/08/2010 01:31:25

   768.000 Χ Ω Ρ Ι Σ τις ΔΕΚΟ φίλε μου.

   Χωρίς τους 7000 του ΟΣΕ δηλαδή που έπρεπε να τον χαρίσουμε στον Ρέπα με τα χρέη πληρωμένα να δώ που θα τους έκανε μετάταξη τους 6000 της ΠΑΣΚΕ.

   Το ζήτημα δεν είναι αν οι Δ.Υ. είναι τεμπέληδες. Το ζήτημα είναι ότι είναι ΠΟΛΛΟΙ περισσότεροι από όσοι θα έπρεπε και αυτό επιβαρύνει τρομερά τους υπόλοιπους.

   • akatanomastos avatar
    akatanomastos @ George 10/08/2010 08:29:02

    Και αυτο τι σημαινει φιλε μου??? Οτι πρεπει να απολυθουν Δ.Υ.?

   • Aphroditeschild avatar
    Aphroditeschild @ George 10/08/2010 09:42:35

    Ναι να απολυθούν ας μην εβάζαν μέσο να μπούνε (μέσω διαφόρων stage που προμοδοτούνταν μετά στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ) ή παλαιότερα παρακαλώντας το κάθε κομματάρχη/βουλευτή όπως έχει κάνει η πλειοψηφία

   • Κράτιστος avatar
    Κράτιστος @ George 10/08/2010 09:59:39

    Δυστυχώς φίλε μου, όσοι μπήκαν με μέσον έχουν σήμερα 25 με 35 χρόνια προϋπηρεσία πράγμα που σημαίνει ότι εάν απολυθούν θα χρυσοπληρωθούν. όσοι είναι με ΑΣΕΠ με μέγιστη προϋπηρεσία 15 ετών είναι αυτοί που τρώνε το κράξιμο από όλους σας.
    Α και κάτι άλλο, μέσα στο νούμερο που αναφέρεις είναι και στρατιωτικοί, αξιωματικοί αλλά και οι "αιρετοί άρχοντες" που με ασκώντας το "δημοκρατικό σου δικαίωμα" εκλέγεις

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ George 10/08/2010 12:51:01

    Μέσα στους 768.000 συμπεριλαμβάνονται:
    Δάσκαλοι και καθηγητές ΜΕ
    Γιατροί Δημοσίων Νοσοκομείων
    Δικαστικοί
    Πανεπιστημιακοί μέλη ΔΕΠ και διδάσκοντες, με διδακτορικό, εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα ΑΕΙ και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
    Επιστήμονες εργαζόμενοι σε κρατικά ερευνητικά κέντρα (π.χ. Δημόκριτος, ΕΙΕ, Κέντρα Ακαδημίας Αθηνών).
    Ειδικοί επιστήμονες που υπηρετούν στο Δημόσιο σε καίριες θέσεις (Χημείο του Κράτους, Αστίατροι, Αρχαιολόγοι, Ιατροδικαστές, κλπ).

    Αυτοί όλοι οι παραπάνω δεν είναι διοικητικοί - κηφήνες ή πραγματικά εργαζόμενοι -, ενώ φρόντισαν τα παπαγαλάκια (και μερικοί εδώ μέσα) να ταυτίσουν τη λέξη "δημοσιος υπάλληλος" με το κλισέ του διοικητικού απόφοιτου Λυκείου, που παίζει πασιέντζες και πατάει σφραγίδες, για να απαξιώσουν κάθε υπόχρεω του Δημοσίου Τομέα και να παίξουν το παιχνίδι του ημιμαθούς "πρωθυπουργού" και της παρεούλας του.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ deldio 10/08/2010 01:59:25

   Δε θες να ξέρεις...

 8. ekxba avatar
  ekxba 10/08/2010 01:08:28

  Διάβασα σήμερα οτι ο πρωθυπουργός πήγε να φάει σε εστιατόριο της Πάρου και καταχειροκροτήθηκε απο πολίτες.
  Ενθουσιάστηκαν όλοι επειδή έκανε πολύ σωστές κινήσεις για να βγάλει την χώρα απο την κρίση, όπως πχ η μείωση των χαμηλών συντάξεων, η επιβολή 23% ΦΠΑ και βενζίνη σε τιμή ψηλότερη απο 1.45 Ε.
  Πόσο θαθελα να συναντήσω κάποιον απο τους χειροκροτητές για να τον επιβραβεύσω.

  • Excalibur avatar
   Excalibur @ ekxba 10/08/2010 01:24:12

   καλα μην τα πιστευεις ολα.

   κανενα πρωτο θεμα μαλλον το "εφτιαξε" το θεμα..

  • δημιοσκοπος avatar
   δημιοσκοπος @ ekxba 10/08/2010 01:31:12

   μη τα πιστευεισ πιθανοτατα μαζεψαν δικο τουσ κοσμο κ τον εβαλαν να καθησει αναμεσα τουσ στημενο ηταν.ειμαι ντοπιοσ κ μενω πολυ κοντα στο χενδχ του.εχει απ'εξω μονιμουσ να τον φυλανε κ δεν τον εχω δει να πηγαινει πουθενα.αργα απογευμα συνοδευομενος απο δαυτουσ παει σε κατι βραχια κ βουταει.που οι παλιες δοξες που πηγαινε στη παραλια κ χαιρετουσε οποιον εβλεπε μπροστα του

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ ekxba 10/08/2010 02:01:53

   Μήπως ήταν μούντζες κι αυτός ή άλλοι καλοθελητές τις πέρασαν για χειροκροτήματα?

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ekxba 10/08/2010 08:49:24

   Λες να πήγε σε ταβέρνα που σερβίρει πιτόγυρο με τζατζίκι, ή σε κάποιο μουράτο εστιατόριο για αστακό ροφό τσιπούρες και όλα τα άλλα φθηνά;;

  • αντισταση avatar
   αντισταση @ ekxba 12/08/2010 07:21:06

   καταχειροκροτήθηκε;Για ακούστε τι λέει ο Σκάι(στο τέλος του βίντεο για το τι είπε πολίτης στον Παπανδρέου στον Πάρο εκεί που τον χαιρετούσε)
   http://www.youtube.com/watch?v=k5qh5rThs1U

 9. Excalibur avatar
  Excalibur 10/08/2010 01:23:30

  Θυμαμαι και τον ριζο που προσφατα εγραφε στον αδεσμευτο τυπο, επιτελους να μαθουμε ποιοι ειναι αυτοι οι 2.000.000!!! δημοσιοι υπαλληλοι...

  βρωμολερες..

  τις δικες τους φοροδιαφυγες και δημοσια εργα που παιρνανε με τριπλασια τιμη πληρωνουμε τωρα, απο ολους αυτους τους κωλοεκδοτες.

 10. Greco avatar
  Greco 10/08/2010 01:34:34

  θα την παρουν την απαντηση τους το νοεμβρη...τα προβατακια της τροικας
  και θα τριβουνε τα ματια τους

  ειδικα απο τους δημοσιους υπαλληλους--εξαιτιας της λογικης "που να τρεχουμε να εισπραξουμε, κοψε τους τα παντα με το προσχημα της τροικας μπας κ μειωσουμε το ελλειμα"--, θα το φυσα κ δε θα κρυωνει με τις ψηφους που θα παρει η πασοκαρα

 11. Ιθαγεννής avatar
  Ιθαγεννής 10/08/2010 01:50:09

  "με τις ψηφους που θα παρει η πασοκαρα"

  Mε τις μούτζες που θα πάρει .........

 12. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 10/08/2010 02:16:00

  Εδω προφανώς γίνεται ξεκαθάρισμα.
  Ξεκαθάρισμα της οικονομίας των Ελλήνων για να κάνει τόπο σε μια άλλη οικονομία χωρίς τους Έλληνες να συμμετέχουν σε αυτή παρά μόνο στο δώσε.

 13. SoToS avatar
  SoToS 10/08/2010 03:27:28

  Εγω παιδια σορρυ αλλα θα την πω την αμαρτια μου...Τον Νοεμβρη το φοβαμαι λιγακι...Ειναι τοσο αποφασισμενοι να κανουν αυτα που τους επιβαλλει που ενα μηνα πριν τις εκλογες θα πεσει τοσο προπαγανδα ταχαμου οτι αιντε και λιγο ακομη το τελειωσαμε το βοδι στην ουρα μειναμε...που ο κοσμος κουφια η ωρα που το λεω θα τους ψηφισει παλι...τοσο μαλακας ειναι ο Ελληνας...μην κοιτατε που εμεις εχουμε εναλακτικες πηγες και μαθαινουμε την αληθεια και το τι συμβαινει...ο απλος κοσμακης τι εχει...??? Μεγκα και παλι Μεγκα και μετα λιγο Χατζηλαλακη και λιγο πρασινοΕΡΤ...ααα και μην ξεχναμε και το ΣΤΑΡ...Εαν σε αυτη τη χωρα δεν ξεσηκωθουν συγχρονως πανω απο 8.000.000 Ελληνες για να διωξουμε την χολερα δεν κανουμε τιποτα...Θα μας πηδαν χωρις σαλιο και εμεις θα γελαμε και φοβαμαι οτι θα τους πουμε και ευχαριστω που μας αφησαν και κατιτις να εχουμε...σορρυ δεν ειμαι απο τη φυση μου απαισιοδοξος ... αλλα δυστυχως... τα τελευταια χρονια ξερω τι θα πει νεοΕλληνας

 14. akatanomastos avatar
  akatanomastos 10/08/2010 08:36:49

  Εγω παντως δεν εχω εμπιστοσυνη στο εκλεκτορικο σωμα!!
  Θεωρω οτι ακομα και σημερα ο κοσμος δεν εχει ξυπνησει και μαλλον αυτο θα αποδειχτει στις εκλογες της τοπικης αυτοδιοικησης!
  Τα Μ.Μ.Ε. κανουν την πιο τρελη προπαγανδα των τελευταιων χρονων!!
  Κοιταγα ειδησεις χτες και ενω ενα ιδιωτικο καναλι μιλαγε για μειωση εισοδων το κρατικο μιλαγε για αυξηση!!!
  Πραγματικα εχω σταματησει να βλεπω ειδησεις εδω και 2 μηνες αργησα λιγο..
  Σημασια εχει οτι οι κυβερνηση αποτελειται απο αχρηστους ασχετους και φαντασμενους!!!Δραστικη λυση δεν βλεπω στο μελλον..
  Ακομα και ο Σαμαρας με το πλανο που ανακοινωσε στο Ζαππειο δεν βλεπω να το προωθουν...Ειμαι 24 χρονων και μεχρι τωρα εχω ασχοληθει πολυ ενεργα με τον συνδικαλισμο απο το Πανεπιστημιο αλλα και εξω απο αυτο τους βαρεθηκα..

 15. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 10/08/2010 08:56:34

  Για να έχεις ανάπτυξη θέλεις φορολογία 10%-15%. Αυτοί εδώ κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αυξάνουν άμεσους και έμμεσους φόρος. Επιπλέον βάζουν και έκτακτες εισφορές.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 10/08/2010 10:50:23

   Ά γι αυτό λοιπόν δεν αναπτύχθηκε η Σουηδία, που έχει φορολογία με ανώτερο συντελεστή ψηλών εισοδημάτων 50% !

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 10/08/2010 11:13:44

   Nαι γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη.
   Τους ενδιαφέρει να εξυπηρετήσουν τα "χρωστούμενα" στους διεθνείς τοκογλύφους. Αφού το μνημόνιο μετατρέπει τα "ομόλογα" σε ενυπόθηκα δάνεια το μόνο που μένει είναι να εξυπηρετηθούν αυτά τα δάνεια και μάλιστα γρήγορα για να μην αρχίσει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι πραγματικά γίνεται.
   Τα χρήματα που μας δίνουν πηγαίνουν κατευθείαν στην εξυπηρέτηση των δανείων γιγαντώνοντας το συνολικό χρέος της χώρας. Κάποια στιγμή θα δείξουν και κάποια βελτίωση στο ποσοστό ελλείματος για να θολώσουν ακόμα περισσότερο τα νερά και να κερδίσουν χρόνο.
   Παράλληλα, ξένοι και εγχώριοι "μεγαλοπαράγοντες" εκμεταλευόμενοι την συγκυρία και την ασπόνδυλη κυβέρνηση πιέζουν για περισσότερες παραχωρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και απομάκρυνση του κράτους από τα περιουσιακά του στοιχεία.
   Αυτό που τους βοηθάει είναι οι χρόνιες "αμαρτίες" του ελληνικού κράτους που δημιουργούν αντίπαλα στρατόπεδα στην ελληνική κοινωνία και εμποδίζουν τους πολίτες να δουν τον αληθινό εχθρό.

   Ας μην κάνουμε το λάθος να κρίνουμε επί μέρους σημεία γιατί με αυτόν τον τρόπο "νομιμοποιούμε" αυτά που κάνουν.
   Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην γενικότερη εικόνα...και αυτή είναι η εικόνα εθνικής προδοσίας και παράδοσης άνευ όρων μιας χώρας που η κυβέρνησή της είπε ψέματα προκειμένου να εκλεχθεί και κατόπιν δεν εξέτασε καμμία εναλλακτική οδό αντιμετώπισης του προβλήματος πέραν της υποδειχθήσας από το ΔΝΤ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 10/08/2010 13:35:15

   Τελικά, αυτά τα χρωστούμενα, που δανειζόμασταν επί δεκαετίες, και τώρα ξεπληρώνουμε, τί γίνηκαν; Που πήγαν; Πού είναι;
   "Υπάρχουν τα λεφτά", πού 'λεγε πέρισυ ο πονηρός Παπανδρέας, μέχρις ότου να πάμε στην κάλπη; Ή "μπορούσαμε να βρούμε αλλού τα λεφτά", που λέει τώρα η ΝΔ, επειδή σε 3 χρόνια θα ξαναπάμε στην κάλπη;
   Αρκετά τράβηξε η πλάκα και η παραμύθα, δεκαετίες: Τα δανειστήκανε ή δεν τα δανειστήκανε οι υπεύθυνοι; Τα αξιοποιήσανε παραγωγικώς ή το αντίθετο; Τα χρωστάνε (κυρίως στην πλειοψηφία του πληθυσμού μας, που δεν τα "ένοιωσε" κάν, αλλά και στους δανειστές που τα έδωσαν με συμφωνημένο δεδομένο ότι θα βγάλουν κέρδος) Φέρθηκαν ως μέρμηγκες ή ως τζίτζικες;

 16. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/08/2010 10:41:46

  "Τα ΜΜΕ κάνουν την πιο τρελλή προπαγάνδα" φυσικό είναι αυτό φίλε ακατανόμαστε.Οι νταβατζήδες έχουν συμφέρον από την σοσιαληστική κυβέρνηση, ξεχνάς τι γινόταν επί Σημίτη που η Αττική οδός τιμολογήθηκε 3 φορές επάνω;
  Ο Γιωργάκης πριν εκλεγεί πρωθυπουργός έκανε συσκέψεις με τραπεζίτες,καναλάρχες(κοινώς νταβατζήδες) με την μεσολάβηση του διεθνή μιζαδόρου Παπακωνσταντίνου,δεν πιστεύω ότι συζητούσαν για την μεταγραφή του Σισέ.
  Έχουν τρομερή δύναμη διότι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, τα εμφανίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε δημιουργούν αντίθετα από τα πραγματικά συμπεράσματα και ακόμα πετούν λάσπη η οποία όσο και να σας φαίνεται παράξενο ακόμα και μετά από πλήρη διάψευση κάτι μένει. Τύφλα νάχει ο Γκαίμπελς.
  Σας θυμίζω τον cabinet man αυτή την τρομερή ανακάλυψη του βρωμερού Παπαχρήστου των Νέων,την επίσης φοβερή αποκάλυψη που έκανε ο έλληνας Γκαίμπελς Καρχιμα(λακά)κης με τα τηλέφωνα του Χατζηγάκη τα οποία τελικά από 20 εκατ ( σε hotline) έφθασαν στα 5,3 εκατ, με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών για όλα τα χρόνια της ΝΔ ενώ για το 3μηνο του 2010 ήταν 1,3 εκατ. Φώναζε η Μπατζελή ότι οι οι σύμβουλοι του Χατζηγάκη είχαν 11 κινητά τηλάφωνα ενώ οι δικοί της ήταν έχουν 7 η 9 δεν θυμάμαι. Τρομερή διαφορά, αυτό είναι το επίπεδο των υπουργών, χαρείτε τους.
  Όμως ποια είναι η αντίδραση στην δράση των ΜΜΕ; Θα αναφέρω επιγραματικά μερικές απόψεις γιατί το θέμα δεν προσφέρετε για έκθεση ιδεών.
  Α)Όλα τα πάνελ κατακλύζονται από κυβερνητικούς παπαγάλους σε ωρισμένες περιπτώσεις εντελώς άθλιους όπως Καψής, Χασαπόπουλος, Οικονομέας κ.λ.π οι οποίοι παίζουν μόνοι τους,σκληρή αντιπαράθεση λοιπόν με θέσεις με αυτούς τους άθλιους και αυτό θα γίνει μόνο όταν αποβάλουν το φόβο οι κεντροδεξιοί καλεσμένοι(φοβούμενοι μήπως δεν ξανακληθούν από τα νταβατζόσκυλα). Σας θυμίζω την παρουσία του Παπαγεωργόπουλου με το κεντρικό παρουσιαστή του Μέγκα στο δελτίο των 20:00 (νομίζω λέγεται Λίακος, Λιάρτος δεν θυμάμαι) που ο δήμαρχος του 2 φορές ότι ψεύδεται αυτό πέρασε στον κόσμο, ακόμα η εμφάνιση του Νικολόπουλου σε ένα πρωινό που έφερε στοιχεία για τον Κουτρομάνη που ψήφισε και αυτός το δομημένο ομόλογο ενώ το κόμμα του κάνει εξεταστική.Επίσης χρειάζεται ένα blog που θα λοιδωρεί όλα αυτά τα ελλεινά παπαγαλάκια με καθημερινές αναρτήσεις για τα πεπραγμάνα τους.Η αντιπαράθεση του Καψή με τον Κλιγκόπουλο πέρασε στον κόσμο και συζητιόταν παντού έτσι χρειαζεται.

 17. Gik avatar
  Gik 10/08/2010 11:15:27

  Πρόταση:
  Ολοι οι υποψηφιοι που υπστηριζει η ΝΔ για τις εκλογές, να αναρτήσουν στο διαδίκτυο την περιουσιακή τους κατάσταση με την ανακοίνωση της στήριξης.

  Μπορεί να επιβάλλει κάτι τέτοιο ο Αντώνης?

  Καιρός να πάψουμε να κρεμόμαστε απο την προπαγάνδα των ΜΜΕ και να επιβάλλουμε την ατζέντα για την επόμενη μέρα.

 18. ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ avatar
  ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ 10/08/2010 13:57:45

  κ εσυ νομιζεις οτι θα γραψουν την αληθινη περουσιακη τους κατασταση ? ποιος θα του ελενξει ?
  χαχαχαχα

 19. Gik avatar
  Gik 10/08/2010 14:00:35

  Να το επιβάλλει ο Σαμαράς, γράφω.

 20. deldio avatar
  deldio 10/08/2010 15:36:18

  Φίλε George, οι ΔΕΚΟ είναι πλέον ιδιωτικές επιχειρήσεις, Α.Ε. εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και ένας εκ των μετόχων τους (μειοψηφία) είναι και το Ελληνικό Δημόσιο και δρούν με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας γι' αυτό και οι περισσότεροι έχουν αλλάξει κανονισμούς προσωπικού. Πώς είναι δυνατόν να θεωρηθούν δημόσιοι υπάλληλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές; Η μέτρηση των δημοσίων υπαλλήλων στις 768.000 έγινε όπως ακριβώς μετρώνται και στην Ε.Ε., εκτός και εάν στην Ελλάδα έπρεπε να μετράμε και τους υπαλλήλους του ΟΤΕ μέσα για να δικαιώσουμε το μύθο που πιστεύαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.