#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2011 05:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έθνος-κράτος και το χλιμίντρισμα της Ιστορίας
 Όπως έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές, το έργο της ανασυγκρότησης της Ελλάδας αφορά σε μια διαδικασία ευρύτερη και συνολικότερη, την ηθική, αξιακή και ιδεολογική ανασυγκρότηση των ίδιων των κοινωνικών υποκειμένων. Του “κοινωνικού υποκειμένου της επανάστασης” που λέγαμε κάποτε. Η έξοδος από την κρίση θα είναι γι αυτό τον λόγο μια μακρά και επίπονη διαδικασία κυοφορίας και γένεσης ενός νέου εθνικού υποδείγματος.

Η αναγκαιότητα αυτή βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά. Γι αυτό και στην ομιλία του και στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ αντέταξε στην ιδεολογική διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας  από την πολυπολιτισμικότητα και την παγκοσμιοποίηση, τον πατριωτισμό, τον ιδεολογικό και κοινωνικό ρομαντισμό, το όραμα.

Ένα όραμα, όμως, συγκροτημένο και ρεαλιστικό. Και ένας πατριωτισμός χωρίς εθνικιστικές κορώνες , από τον ηγέτη ενός κόμματος εξουσίας που δηλώνει ότι πρώτα απ΄ όλα είναι πατριώτης.

Το όραμα για μια Ελλάδα πραγματικά ελεύθερη

Ποιό είναι το όραμα του Σαμαρά;   Το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο στο τέλος της ομιλίας του στο Βελλίδειο: Να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας ελεύθεροι από τους δανειστές, το ΔΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων. Να γιορτάσουμε την οικονομική μας απελευθέρωση:

Με ρώτησαν χθες δύο νέα παιδιά: Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι;

Τους απαντώ απόψε: Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21, το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού.

Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδα μας: Για Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας σήμερα, και της Ψυχολογίας της Κοινωνίας, ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει…

Η Επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την Οικονομία. Αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους. Να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας, να ανακαλύψουμε τις αρετές μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και την Ψυχή μας. να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας!

Τέλος στον "εθνικό διχασμό"

Τα ΜΜΕ και οι "αναλυτές" των εφημερίδων δεν το ΄πιασαν, ή απέφυγαν να το πιάσουν. Οι ακροατές όμως σε όλη την Ελλάδα ένιωσαν ότι ο Σαμαράς δεν έρχεται όπως οι προηγούμενοι για να διχάσει τους Έλληνες, αλλά αντιθέτως για να τους ενώσει, και γι αυτό η ομιλία του είχε την απήχηση που είχε.

"Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες.

"Το ΠΑΣΟΚ διχάζει δεν ενώνει..."

"Ο Οδυσσέας Ελύτης, για τις σκληρές ώρες που όλοι περνάμε σήμερα, μας έχει δώσει τη σωστή συμβουλή: «Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα… Από μας θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος, ή η Κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!".

"Οι Έλληνες μπορούμε! Και το δικαιούμαστε. Και το αξίζουμε... Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι’ αυτό, καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες... Όλους! Και τον καθένα ξεχωριστά!"

Στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι !

Θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού! Γιατί βρισκόμαστε όλοι σήμερα σε Πόλεμο επιβίωσης. Κι όπως ξέρετε, στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όλοι προσεύχονται!

Αξιοπρέπεια

Η μαγική λέξη!. Ο άνεργος γονιός, ο καταπιεσμένος μικρομεσαίος,  ο μισθωτός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο επαγγελματίας που χάνει αυτονόητα δικαιώματα (όχι προνόμια) αυτό θέλουν μόνο: αξιοπρέπεια στη ζωή τους, μια μικρή θέση κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Ο ηγέτης προτάσσει το συμφέρον της Πατρίδας

Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τα υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω «αρεστός»; Δεν είναι αυτή η Πολιτική που ασκώ... Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που με ’μαθαν Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη που πιστεύω...

Ο κ. Παπανδρέου, σήμερα και λόγω της κρίσης, καθυστερημένα, «ανακάλυψε» ότι το εθνικό συμφέρον προηγείται του κομματικού. Εγώ το ανακάλυψα πριν από πολλά-πολλά χρόνια. Και το πλήρωσα για πολλά-πολλά χρόνια… Κύριε Παπανδρέου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Το κράτος- έθνος και το χλιμίντρισμα της Ιστορίας

Επίσης, ο Α. Σαμαράς αντέταξε στην παγκοσμιοποίηση την ιδέα του Κράτους- Έθνους. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η αναφορά του στον Μπίσμαρκ, του μεγάλου πολιτικού που έκανε την Γερμανία κράτος-έθνος.

Ο Μπίσμαρκ είχε πει ότι οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα από τα άλογα της Ιστορίας. Αλλά σήμερα, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος πολιτικός, για να ακούσει τα άλογα τις Ιστορίας να χλιμιντρίζουν προειδοποιητικά προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Που απομακρύνθηκε από τις παρακαταθήκες των ιδρυτών της!

Στη συνέχεια αφού διέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες σε εκείνους που εργάζονται με βάση της αρχή της υπευθυνότητας όλων, αλλά και της αλληλεγγύης όλων και σε εκείνους που προτάσσουν την τιμωρία των χωρών που έχουν πρόβλημα, προς παραδειγματισμό όλων των άλλων (ΣΣ: κ.Μέρκελ, ακούς;) τόνισε:

 Θα ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας. Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα, όρθια, ανταγωνιστική, ισχυρή και υπερήφανη. Όλα όσα σας είπα πριν, συνοψίζονται σε αυτό: Να ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας! Άλλωστε, ο ίδιος ο πατέρας της Πολιτικής Ενοποίησης της Ευρώπης, ο Ζάκ Ντελόρ, έδωσε την πιο ξεκάθαρη απάντηση σε όποιους σήμερα ζητούν να σβήσουν την ταυτότητά μας: "μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάθε εθνικό κράτος είναι αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο!..."

Antinews 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 20/09/2011 05:31:55

  “μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάθε εθνικό κράτος είναι αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο!…”ΕΘΝΙΚΟ.Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΙΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΤΟΥ.

  • TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ ΕΛΛΑΣ 20/09/2011 09:57:03

   «Τα κεφάλια του Γένους και του Κράτους ο βουλευτής κι ο Δάσκαλος. Τα πιάσαν/ όλα τα πόστα! Νους, καρδιά, δικά τους. Δέσαν το νου την καρδιά ντροπιάσαν/ Να το ρουσφέτι κ’ η ελληνικούρα, τ’ άρματά τους. Με κείνα μας χαλάσαν./ Η σκέψη νούλα, η τέχνη πατσαβούρα. Ο ψευτοαττικιστής κι ο ψηφοφόρος…» ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

   Μιλάνε για Ελλάδα, λένε λόγια παχιά για Πατρίδα και εμφανίζονται σαν οι… σωτήρες της! Όλους αυτούς εάν τους μάζευες και τους πήγαινες ένα Σαββάτο βράδυ στην Πλατεία Ομονοίας και εις τους πέριξ αυτής οδούς, τότε θα καταλάβαιναν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Ένα κράτος διαλυμένο απ’ άκρη σ’ άκρη και όσοι από φιλότιμο έστω προσπαθήσουν να κάνουν ή να πουν κάτι σωστό, αμέσως τα παπαγαλάκια του συστήματος (οι ενημερωτές μας των ΜΜΕ) τους αποκαλούν «φασίστες», «ρατσιστές», «βασανιστές» και ό,τι άλλο θέλετε… Και αυτούς θα έπρεπε να τους πάει κάποιος ένα βράδυ στην Πλατεία Ομονοίας.
   Οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν για ένα κράτος Εθνικό, έχυσαν το αίμα τους για μία Πολιτεία Ελληνική. Όμως, αυτά είναι πλέον ψιλά γράμματα…. Ήδη οι βαθυστόχαστοι «διανοούμενοι» της «παγκοσμιοποίησης» (δεξιοί και αριστεροί) μιλούν στις μέσα σελίδες των πολυσέλιδων Κυριακάτικων εφημερίδων της πλουτοκρατίας για… «μεταεθνική» δημοκρατία και πολυπολιτισμική κοινωνία. Ε, όχι λοιπόν, αυτήν την μεταεθνική δημοκρατία ούτε την θέλουμε, ούτε την πιστεύουμε και με όλη την δύναμη της ψυχής μας θα την πολεμήσουμε. Γιατί για να υπάρξει αυτή πρέπει να πεθάνει η Ελλάδα!

   «ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ».
   Ναι, το πιστεύω και εγώ γιατί όταν το κράτος (βλέπε 1974…) λέει το «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ», τότε είναι εχθρός του Έθνους .
   Ας θυμηθούμε όμως έναν από τους τελευταίους μεγάλους του Ελληνισμού, που στο βιβλίο του «Ελληνικός Πολιτισμός» έγραφε:

   «Ας λείψη το κράτος, που θα της είναι εμπόδιο ή θα παραμορφώνη την εθνική ψυχή. Αν το κράτος στενοχωρή το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξη μορφή ή να χαθή. Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό.»

   Όταν το κράτος έχει καταντήσει όργανο των συμφερόντων δυνάμεων, οι οποίες ευρίσκονται έξω και πολλές φορές ενάντια στο Έθνος, τότε ναι, δεν μπορεί παρά να είναι εχθρός . Όταν το κράτος με την πλήρη κυριολεξία του όρου βρίσκεται στα χέρια μιας αδίστακτης πλουτοκρατίας γιατί οι εργάτες έχουν πια Πατρίδα, Πατρίδα δεν έχουν σήμερα οι καπιταλιστές, όταν συμβαίνει αυτό ο καθένας σύμφωνα με την συνείδησή του πρέπει να κάνει τις επιλογές του.

   Όμως, σε κάθε αντίρρηση για ό,τι συμβαίνει θλιβερό στην εποχή μας, για τα ατέλειωτα σκάνδαλα, υπάρχει ένας μόνιμος αντίλογος: προς Θεού, αυτό που πάνω απ’ όλα έχει αξία είναι η… δημοκρατία! Θα σας παραθέσω τις απόψεις δύο μεγάλων του πνεύματος, οι οποίοι είναι βέβαιον ότι είναι αθώοι της περί φασισμού κατηγορίας, του Σίλερ και του Μπέρναρ Σω:

   «…Τι είναι η πλειοψηφία; Πλειοψηφία είναι η ανοησία. Μυαλό είχαν πάντα οι λίγοι. …Πρέπει να ζυγίζη κανείς τις ψήφους κι όχι να τις μετράη! …Το Κράτος θα καταστραφή αργά ή γρήγορα, όταν νικάη η πλειοψηφία κι αποφασίζη η ανοησία!…» ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΣΙΛΛΕΡ: «…Η Δημοκρατία αντικαθιστά τον διορισμόν από τους ολίγους ικανούς, με την εκλογήν από τους πολλούς ανικάνους…» ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ: «Γνωμικά για επαναστάτες»

   Πως όμως είναι δυνατόν να σωθεί το Έθνος; Με πολιτικές παρεμβάσεις; Με μεταρρυθμίσεις; Με την «επανίδρυση» του κράτους (για να θυμηθούμε την διακυβέρνηση της χώρας έως το 2009 από την Ν.Δ.) ή μήπως με τον αφανισμό του κράτους ως μορφώματος που πλήττει την εθνική ψυχή κατά πως λέγει ο Ίων Δραγούμης; Και με ποιον τρόπο; Με φρόνηση, με λογική, με καθώς πρέπει πολιτική τακτική; Μιλώντας στις αρχές του αιώνα και πάλι ο Δραγούμης για το βιβλίο του Περικλή Γιαννόπουλου, του λατρεμένου αυτόχειρα όλων των Αληθινών Ελλήνων, έγραφε:

   «Μπορεί να τον είπαν τρελό εκείνον που το έγραψε, και όμως είναι ο πιο γνωστικός από κάθε σημερινό Έλληνα. Η φρονιμάδα είναι τυφλή. Η τρέλα έχει μάτια και βλέπει. Τρελοί ήσαν και οι προφήται και γνωστικά τα ξεπεσμένα πλήθη. Τον ασυμβίβαστο ζητώ και τον σκληρό, γυρεύω τον τρελό, τον σιδερένιο, τον αλύγιστο. Αυτού τα μάτια και την ζωή ακολουθώ, σ’ αυτού τον ρυθμό την ζωή μου τονίζω».

   Ξεχάστε, λοιπόν, ότι με τρόπους ανώδυνους είναι δυνατόν αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα του θλιβερού σήμερα να αλλάξει. Όσο για κάποιους, που μιλούσαν για «επαναστατικές αλλαγές» και για το δίκιο του εργάτη, αυτοί τα πιο δυνατά και ίσως και τα καλύτερα μυαλά της αριστεράς, σήμερα κυλιούνται με ευχαρίστηση στα μπορντέλα του καπιταλισμού, σε Χρηματιστήριο και μπίζνες, με ευχαρίστηση ίδια με αυτήν που απολαμβάνουν τα γουρούνια όταν κυλιούνται μέσα στα ίδια τους τα κόπρανά και την λάσπη. Η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη σαν εξουσία της χώρας είναι πια γεγονός!

   Σε μια Πατρίδα που καταρρέει με νεκροπομπούς της τον δάσκαλο, τον ψηφοφόρο, τον βουλευτή, το ρουσφέτι και την ελληνικούρα κατά πως λέγει ο ποιητής δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αντίστροφη πορεία παρά μόνον με πίστη και δύναμη, μόνον εάν λείψει το ψευτορωμαίικό, μόνο εάν βγάλουμε τις μάσκες από τους ψευτοσωτήρες, που αποκοιμίζουν ακόμη και κάποιους από τους συμπατριώτες μας που έχουν την θέληση να δώσουν την ψυχή τους για την Πατρίδα. Μόνον τότε!

   • factorx avatar
    factorx @ TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 20/09/2011 10:07:41

    Τάκη, γιατί αντιστέκεσαι επί ματαίω; Το τραίνο της ιστορίας ξεκίνησε

    • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
     ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ factorx 20/09/2011 10:33:50

     ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ??

     • factorx avatar
      factorx @ ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 20/09/2011 11:04:04

      Ρίχτα

     • TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
      TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ factorx 20/09/2011 11:59:06

      ...ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!


      Το Έθνος και το κράτος είναι έννοιες σαφώς διακεκριμένες από την ίδια την ουσία τους, αλλά και από τον τρόπο που βλέπει κανείς την ζωή, από τις ιδέες του και την κοσμοθεωρία του. Έθνος είναι η Φυλή και ο Πολιτισμός της στην διαδρομή της Ιστορίας, η παράδοση ή άλλως εάν θέλετε η Φυλετική Ψυχή. Και μόνο υπ’ αυτήν την έννοια και με αυτό το περιεχόμενο πιστεύω στο Έθνος. Κράτος μπορεί να υπάρξει ακόμη και εάν το Έθνος ευρίσκεται σε καθεστώς δουλείας ή υπό διωγμόν. Είναι προφανές ότι η γνώση της Ιστορίας είναι το απαραίτητο στοιχείο μιας αληθινά εθνικής συνειδήσεως. Υπάρχει όμως αυτή η γνώση; Όσο και εάν ακούγεται παράξενο ΠΛΗΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ των Ελλήνων δεν υπάρχει. Ακόμη και η Ιστορία του Παπαρηγόπουλου, η οποία προσεγγίζει κατά πολύ την εθνική Ιστορία δεν είναι Εθνική-Φυλετική Ιστορία.
      Το κράτος και το Έθνος δεν αποκλείεται να ευρίσκονται σε κατάσταση συγκρούσεως, σε διαμάχη έντονη και συνεχή. Εάν κάποιος το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η ύπαρξή του και η δραστηριοποίησή του ως ατόμου μέσα σε μία οικονομική κοινότητα, τότε ασφαλώς μέριμνα έχει αποκλειστικά και μόνο για την λειτουργία του κράτους, αδιαφορώντας εάν χρειαστεί για τα συμφέροντα του Έθνους. Ένα παράδειγμα: Ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία και κερδίζει δισεκατομμύρια και φέρνει δισεκατομμύρια και στο «ελληνικό» κράτος γιατί να μη είναι θερμός υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής «φιλίας» ακόμη και εάν αυτό είναι εις βάρος του Έθνους;

      Γράφει για το θέμα αυτό ο Ίων Δραγούμης:

      «Ας λείψη το κράτος, που θα της είναι εμπόδιο ή θα παραμορφώνη την εθνική ψυχή. Αν το κράτος στενοχωρή το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξη μορφή ή να χαθή. Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό.»

      Στο σημείο αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο ζήτημα σημαίνον για τις σχέσεις Έθνους και κράτους. Δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, ο οποίος δεν είναι άλλος από το πολίτευμα και πάλι ο Ίων Δραγούμης δίδει την απάντηση:

      «Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια.» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

      Αλλά και ο Περικλής Γιαννόπουλος με τον δικό του τρόπο περιγράφει το νεοελληνικό κράτος που δεν άλλαξε και πολύ από τότε που έγραφε τούτα τα λόγια:

      «Παντού τιποτένιοι άνθρωποι κάμνοντες τις δουλίτσες των, μισθοτρωκτικοί, βιβλιοκαπηλικοί, δούλοι οικτρότατοι του βουλευτού, γυαλισταί των παπουτσιών του κόμματος, τρέχοντες διαρκώς λαχανιασμένοι δια τα συμφέροντα του κόμματος που τους έπλασε, τους ενοικίασε, τους διατηρεί. Άκαρδοι, άλαλοι, άμυαλοι, δηλητηριάζοντες, αφιονίζοντες και σαβανώνοντες τη Νεότητα…»

      Ένας άλλος ξεχωριστός πολιτικός νους, ο οποίος προσεγγίζει την κατάσταση από μία εντελώς διαφορετική οπτική, ένας σύγχρονος διανοούμενος μας περιγράφει πως και γιατί η Ελλάδα απέκτησε αυτές τις πολιτικές δομές. Έγινε το κράτος που ξέρουμε: Παναγιώτης Κονδύλης:

      «Όπως η εξ αντικειμένου ένταξη της Ελλάδας στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα είχε ουσιώδεις επιπτώσεις στην οικονομία της, έτσι και η παράλληλη ένταξή της στο διεθνές πολιτικό σύστημα, και μάλιστα σε εποχή συνεχούς όξυνσης του ανατολικού ζητήματος, επέδρασε αποφασιστικά πάνω στην διαμόρφωση των πολιτικών της δομών. Η εισαγωγή του βασιλευόμενου κοινοβουλευτισμού στην χώρα, και μάλιστα πάνω στη βάση της καθολικής ψηφοφορίας, δεν υπήρξε αναγκαία κι αναπόδραστη απόρροια εσωτερικών διεργασιών, αλλά κατά πρώτο λόγο η απάντηση των Δυτικών Δυνάμεων στην ανυπακοή των οθωνικής κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής (υποστήριξη των αλυτρώτων κτλ.) και συνάμα το μέσο, με το οποίο οι Δυνάμεις αυτές φαντάζονταν ότι στο εξής θα μπορούσαν να ασκήσουν πιο τελεσφόρα την επιρροή τους». Παναγιώτης Κονδύλης – ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

      Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αείμνηστο Παναγιώτη Κονδύλη η επιβολή του κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας δεν είχε άλλο σκοπό από το να ελέγξει την Ελλάδα στα ζητήματα της εξωτερικής της πολιτικής. Να την καταστήσει, δηλαδή, μέσω αυτού πειθήνιο όργανο των μεγάλων δυνάμεων. Στην περίπτωση αυτή είναι σαφές ότι ζούμε για σχεδόν 180 χρόνια μία διαρκή σύγκρουση μεταξύ Έθνους και κράτους, μεταξύ των ανθρώπων εκείνων του λαού μας, που ζουν και αναπνέουν και δρουν με βάση την πίστη τους στο Έθνος και μεταξύ εκείνων που υπηρετούν τις δομές ενός πολιτικο-οικονομικού μορφώματος, το οποίο υπάρχει μόνο και μόνο για τον λόγο να ελέγχεται εθνικά η Πατρίδα μας!

      Ήδη ευρισκόμεθα στην εποχή της «παγκοσμιοποίησης», εποχή κατά την οποία τα σύνορα πέφτουν και ίσως ακόμη και τα κράτη καταργούνται… Γίνονται πολτός μέσα σε έναν παγκόσμιο μηχανισμό. Εάν όμως, τα κράτη το κάθε κράτος είναι εύκολο να διαλυθεί, το Έθνος είναι εξαιρετικά δύσκολο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα αφεντικά της «παγκοσμιοποίησης».

   • Kραντωρ avatar
    Kραντωρ @ TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 20/09/2011 15:42:24

    Eπικροτω και συμφωνω με τα οσα δυνατα και ελληνοκεντρικα γραφετε. Το κρατος ειναι το πολιτικως οργανομενο εθνος. Δεν πρεπει να συγχεεται με το εκαστοτε πολιτευμα και την συμπεριφορα των πολιτικων ταγων. Στην εποχη μας η Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια και οι πρωταγωνισται της, τα κομματα και οι πολιτευομενοι, τελουν υπο κρισιν. Το " η Κυπρος κειται μακραν" δεν το ειπε το Ελληνικον Κρατος αλλα ο Κ.Καραμανλης για να εξυπηρετηση τα συμφεροντα που τον επανεφεραν στην εξουσια.

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 20/09/2011 05:59:26

  Ενώ ο ΓΑΠ πράττει ακριβώς το ανάποδο ε; Καλά μην φας, έχουμε γλαρόσουπα!

  ΥΣ: Αν δεν σου κάνει ο Σαμαράς και η ΝΔ, τότε κλείσε θέση στο Σινούκ που θα πάρει νύχτα και πολύ μακριά τις μαριονέτες από την αγαπημένη μας πατρίδα, που μας κυβερνούν σήμερα. Μόνο φρόντισε να μην είσαι στο ίδιο Σινούκ που θα είναι Βενιζέλος-Πάγκαλος γιατί δεν το βλέπω να σηκώνεται...

 3. juliet avatar
  juliet 20/09/2011 06:11:15

  Tο σκέφτηκες πολύ ή το είχες έτοιμο για παν ενδεχόμενο.
  Είπαμε να αφήσουμε τις κότες ,τους λαγούς και τα φίδια και ν΄αναθέσουμε την διακυβέρνηση της Ελλάδας σ΄έναν Αετό .
  Αυτή η χαζοπαράταξη με την όλη ανικανοτητά της αν την είχανε αφήσει και δεν ροκανίζανε τη καρέκλα του ΚΑΚ για εξουσία ίσως η Πατρίδα ΣΟΥ και ΜΟΥ να μην ήτανε σ΄αυτη την κατάσταση.Εννοω και τους εκτος και τις/τους εντός.Μάλλον δεν σου αρέσει να μιλάνε για Πατρίδα ,ίσως να μην ξέρεις τη είναι τούτος ο ξερόβραχος που περικλύεται απο θάλασσα γιατί δεν θέλανε να σε μάθουνε .Η είσαι με εκείνους που καπηλεύονται την ιδέα της Πατρίδας και της Ελευθερίας.Πράξε ότι σου λέει η καρδιά σου ,γιατί φίλε, όλοι μας είμαστε ότι είναι η καρδιά μας.Η δουλειά και η πίστη στο κοινό αγώνα θα μας βγάλει απο το αδιέξοδο.Η αλληλεγγύη και όχι το να σπέρνω ζιζάνια και αμφισβητήσεις.Ψηφισε ότι ψήφισε και το 2009 ,για να είσαι σίγουρος και ανευ αμφισβητήσεων.
  Αλήθεια, διαφώνεις και καλά κάνεις ,ποιον ή ποια προτείνεις; Υπέρμαχος της πράσινης έννομης τάξης είσαι;
  Και είχανε μια απορία κάποιοι εδώ,υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν τον βούρκο;Υπάρχουν ,γιατί πάντα θα υπάρχουν pigs που τους αρέσει η βρώμα.

 4. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 20/09/2011 06:24:49

  Πόσοι Έλληνες, εκ των ασκούντων, με διάφορες μορφές, εξουσία, κατανοούν τι σημαίνει εθνικό;
  Πόσοι από αυτούς πιστεύουν σε Θεό (πλην του χρήματος);
  Πόσοι δίνουν μια δεκάρα για κάτι πλην του εαυτούλη τους;
  Και πώς αλλάζουν αυτά;
  Μια ολόκληρη γενιά (1981-2011) έχει ποτιστεί με δηλητήριο από τα γεννοφάσκια της.
  Υπάρχει αντίδοτο;
  Και μάλιστα με γρήγορη δράση;

 5. sam avatar
  sam 20/09/2011 06:47:03

  προσωπικα το μονο που θελω να ακουσω απο τον Σαμαρα για να ψηφισω ΝΔ
  ειναι το εξης λαικιστικο

  ¨..θα κοψω τον κωλο σε οποιο απο τα στελεχη μου απλωσει χερι..''

  Οσο και να θελω να τον στηριξω, δεν με αφηνουν τα αβραμοπουλεια βλεμματα και οι ευθυνες χωρις πατερα....

  • AUD avatar
   AUD @ sam 20/09/2011 07:44:15

   +++1000000000

  • Pikis avatar
   Pikis @ sam 20/09/2011 08:02:43

   +1000

  • Lampros avatar
   Lampros @ sam 20/09/2011 11:00:33

   +1.000.000 οσα και τα ευρώπουλα του πλεούμενου του Αβραμό. Αντε μην χαλάσουμε τις καρδίες μας μεσημερίατικα

   • ΕΛΛΑΣ avatar
    ΕΛΛΑΣ @ Lampros 20/09/2011 11:44:42

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ.ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.ΑΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ Η ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

 6. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 20/09/2011 06:54:26

  Άν μου επιτρέπετε, όσο δανειζόμασταν φτηνά τόσα χρόνια, και μας άρεσε και είμασταν ευτυχισμένοι - μηδενός εξαιρουμένου - δέν είχαμε την Πατρίδα μας στα χέρια μας ; Τώρα που το επιτόκιο του σαράφη αυξήθηκε, και το χρέος που μας κρύβανε ΟΛΟΙ αποκαλύφτηκε, και οι αλήθειες που ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δέν είχε το κουράγιο να μας πεί, απελευθερώνονται μιά μιά απο τα κελιά που τις ε'ίχε κλεισμένες η κομματοκρατία και η λοβοτομημένη Αριστερά, τώρα ήρθε η στιγμή να το παίξουμε Ελληνες, να θυμηθούμε τα Δερβενάκια και την Σαλαμίνα ! Αφήστε ήσυχη τη Μέρκελ - εδώ μέσα είναι ο Δράμαλης, παλληκάρια μου, όλοι τον βλέπουμε, δέν έχουμε στραβομάρα !

 7. Θερσίτης avatar
  Θερσίτης 20/09/2011 08:08:55

  αυτά όλα μου θυμίζουν Γερμανια το '33 . . . . .

  • factorx avatar
   factorx @ Θερσίτης 20/09/2011 10:08:54

   Συμφωνείς δηλαδή με τον Καρατζαφύρερ που βλέπει εμφύλιο; - έκανε και ερώτηση στην Βουλή ο αθεόφοβος

   • Απορία avatar
    Απορία @ factorx 20/09/2011 10:22:20

    Δεν ξέρω για εμφύλιο αλλά ένα ωραίο, καλό ποθεν έσχες το χρειάζεται αυτός ο τύπος. Μόνον η έκτακτη εισφορά για τα ακίνητά του πρέπει να αντιστοιχεί στην βουλευτική του αποζημίωση...

 8. Απορία avatar
  Απορία 20/09/2011 08:09:12

  Ο Σαμαράς, όπως δήλωσε άλλωστε στο Βελλίδειο, θα είναι αυτός που θα ανοίξει τις πορτες του κράτους σε όλους τους άξιους έλληνες.

  Δεν θα υπάρχει πλέον πασόκος και νεοδημοκράτης, κομμουνιστής και συριζίτης, δεξιός, αριστερός, μεσαίος αλλά μόνον άξιος δημοκράτης έλληνας.

  • tpe avatar
   tpe @ Απορία 20/09/2011 11:59:57

   Καλά, αυτό το έχουν πει ΟΛΟΙ τους...
   Είναι μία από τις φράσεις του ΑΣ για τις οποίες κρατάω μικρό καλάθι.

  • tpe avatar
   tpe @ Απορία 20/09/2011 12:02:17

   Ξαναλέω: Τα ίδια είπαν όλοι. Είναι μία από τις φράσεις του ΑΣ για την οποία κρατάω μικρό καλάθι.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Απορία 20/09/2011 12:35:53

   Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω, 30 χρόνια πριν για μας τους μεγαλύτερους, αυτό ήταν το κύριο αίτημα του κόσμου το 1981 που βγήκε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Νοικοκύρεμα, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, δημιουργία κράτους δικαίου. Κανένας δεν έδινε σημασία στις σοσιαλιστικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και όλα εκείνα τα φαιδρά της αλλαγής. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ζήταγε ο κόσμος, εκσυγχρονισμό και ένα νοικοκύρεμα του κράτους.
   Τελικά δεν έγινε τίποτα από αυτά αλλά ιδρύθηκε μια κληρονομική κοινοβουλευτική ολιγαρχία, η οποία στο τέλος κατάντησε την χώρα περίγελο όλου του κόσμου.

   Ο Σαμαράς έκανε την πιο ρηξικέλευθη πρόταση στην νεότερη Ελληνική πολιτική ιστορία. Το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. Αν καταφέρει και το περάσει στην αναθεώρηση του συντάγματος, θα σταματήσει η σχέση διαπλοκής βουλευτή-ψηφοφόρου και η προσδοκία υπουργοποίησης του βουλευτή για να μας βολέψει αργότερα. Η ρίζα της διαπλοκής, της διαφθοράς, και της αναξιοκρατίας στη χώρας μας είναι η προσδοκία υπουργοποίησης του βουλευτή από τους ψηφοφόρους του.

   Για αυτό τον λόγο όσοι πιστεύουν ότι ήρθε ο καιρός να αναδειχθούν οι άξιοι Έλληνες, να σταματήσει η κληρονομική κοινοβουλευτική ολιγαρχία να καταστρέφει τον τόπο, πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Σαμαρά ( και ας μην εμπιστεύονται την ΝΔ ) γιατί είναι ο μόνος που ανάδειξε το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή και γιατί αυτός μπορεί να το υλοποιήσει.

 9. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 20/09/2011 08:10:20

  Καλημέρα,

  Εμένα γιατί μου φαίνονται όλα ίδια;
  Αν αναλήσουμε το εσωτερικό πυρήνα της ΝΔ, θα αποδειχθεί ότι εξακολουθεί να είναι σαθρός!'
  Ότι όραμα και να έχει ο Σαμαράς, θα καεί από τις πρώτες μέρες στην Κυβέρνηση!
  Όνειρα χαμένα στο μουράγιο... λέει το τραγούδι ....

  • blue nile avatar
   blue nile @ Παναγιώτα 20/09/2011 09:16:02

   Μην είσαι τόσο σίγουρη.
   Ο Σαμαράς δεν είναι Καραμανλής που αρχήγευε με γνώμονα την διατήρηση των τζακιών και της αναξιοκρατίας στο κόμμα.
   Στους κρίσιμους τομείς θα δεις πανάξιους ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του Σαμαρά. Σε πιο δεύτερους ρόλους θα δεις αυτούς για τους οποίους και ο Σαμαράς δεν είναι τελείως σίγουρος. Θα έχουν την ευκαιρία τους και θα αξιολογηθούν. Αν δεν τα πάνε καλά ή αν προσπαθήσουν να υπονομεύσουν το front kick που θα πέσει θα είναι αμείλικτο...

 10. Pikis avatar
  Pikis 20/09/2011 08:17:13

  Ο Ελύτης (Μέγας) με τους στίχους του για την Ελλάδα σε αφήνει ΑΦΩΝΟ! Δυστυχώς στο σχολείο η παρουσία του είναι ελάχιστη. Προτιμάνε οι σοφοί του υπ. παιδείας να γεμίζουν τα κεφάλια των παιδιών με τις αμπελοφιλοσοφίες καταθλιπτικών και αντικοινωνικών συγγραφίσκων. Στο μετρό έβλεπες κάποιους στίχους του για την Ελλάδα και ανατρίχιαζες. Καλό θα ήταν να έδειχναν και στον ΓΑΠ μερικούς μεταφρασμένους στίχους μπας και καταλάβει σε ποια χώρα βρίσκεται. Να του πει κάποιος ότι η Αφροδίτη της Μήλου ΔΕΝ είναι κάτι σαν το άγαλμα της ελευθερίας. Η Ακρόπολη ΔΕΝ είναι κάτι σαν το Empire state building. Ας τον πάει κάποιος στις Θερμοπύλες (βάζω τα έξοδα) να δει τα καρύδια στο άγαλμα του Λεωνίδα και να του δώσει την αμερικάνικη έκδοση του βιβλίου "Οι πύλες της φωτιάς" του συμπατριώτη του Στίβεν Πρέσσφιλντ για να καταλάβει τι εστί ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  • juliet avatar
   juliet @ Pikis 20/09/2011 09:03:13

   Καλημέρα,αυτά να του πεις και να πάρει πέτρα να σπάσει τα ''καρύδια'',εννοώ μη γνωρίζων καλά ελληνικος......

  • alakran avatar
   alakran @ Pikis 20/09/2011 10:48:35

   Και να σκεφτείς ότι οι "Πύλες της Φωτιάς" είναι βίβλίο που προτείνεται για (υποχρεωτική) ανάγνωση στις αμερικάνικες στρατιωτικές ακαδημίες!

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 20/09/2011 09:38:10

  Αρε Παναγιώτα....Συμφωνό απόλυτα μαζί σου....
  Γιατί όμως ορισμενοί είναι τόσο αφελής και πιστεύουν ότι θα μας σώσει ο Σαμαράς, δεν μπορώ να το καταλάβω....Τέλος πάντων, το θέμα είναι πρωτίστος να φύγουν αυτοί που έχουν στρογγυλοκαθίσει αναπαυτικά στις καρέκλες τους και μετά βλέπουμε....

  Υ.Γ.
  Για τους φίλους που υποστηρίζουν με σθένος τον Σαμαρά (από αυτήν εδώ την σελίδα, αλλά και γενικότερα) εχω να τους πω ότι Ο ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ....

 12. protaios avatar
  protaios 20/09/2011 10:00:44

  δεν τραβαει ο αντωνακης καταλαβετε το...οταν γυρισει ο καραμανλης θα τρεχετε να κρυφτειτε φαηλοι και χρυσανθοι

  • factorx avatar
   factorx @ protaios 20/09/2011 10:12:49

   αφού δεν τραβάει, γιατί ασχολείσαι; εσύ δεν ήσουν που πριν από λίγους μήνες στήριζες τον ΓΑΠ και έβριζες τον Καραμανλή; Τώρα στηρίζεις Καραμανλή και βρίζεις ΓΑΠ; Αλλαξε η γραμμή στα υπόγεια;

  • noldor avatar
   noldor @ protaios 20/09/2011 11:04:04

   Οι προβοκάτσιες δεν παιρνάνε!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ protaios 20/09/2011 12:43:59

   Καραμπινάτη false flag προβοκάτσια (από τον protaios) , με σκοπό:

   1) αφενός να πετάξει έμμεσα λάσπη στον Καραμανλή (για τον οποίον ακόμα στάζουν φαρμάκι οι πασόκοι/καρατζαφερικοί/ντορικοί), ότι τάχα επιβουλεύεται τον Σαμαρά (ενώ δεν έχουν περάσει καν 3-4 μέρες από την ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης στο πρόσωπό του Σαμαρά και συστράτευσης),

   2) αφετέρου να σπείρει διχόνοια μεταξύ των υποστηρικτών της παράταξης και καχυποψία μεταξύ των στελεχών.

   Στην πραγματικότητα, όσοι στηρίξαμε τον Κώστα τον Καραμανλή και τον υπερασπιστήκαμε απέναντι στην ισοπέδωση, προσβλέπουμε στον Σαμαρά και συντασσόμαστε την προσπάθειά του.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ ΚΜ 20/09/2011 13:36:03

    δεν προσέχουμε λίγο την ορθογραφία μας σήμερα;
    έχουν βγει τα μάτια μας...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ vardarskian 20/09/2011 17:49:18

     Vardarskian, προφανώς σε κάποιο άλλο σχόλιο αναφέρεται η απάντησή σου, και όχι στο δικό μου.

  • τάσος avatar
   τάσος @ protaios 20/09/2011 15:13:20

   πού κατάντησες ρε πασόκε. έ ρε καημένε ξύλο που χρειάζεσαι.

 13. Albion-Metikos avatar
  Albion-Metikos 20/09/2011 10:02:39

  Το εθνικό κράτος εμείς οι Βρετανοί το προσέχουμε και δεν τρέχουμε να μπούμε σε Ευρώ/Σεγκεν κτλ ως ληγούρηδες....κι ας μας κοιτάγατε λοξά και ειρωνικά και μας θεωρούσατε και περίεργους....μοιάζει τώρα να ξυπνήσατε...ίσως λιγο αργά όμως.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Albion-Metikos 20/09/2011 12:20:09

   :) :) :)

   Λατρεύω τέτοιου τύπου σχόλια. Μου φτιάχνουν τη διάθεση.

  • τάσος avatar
   τάσος @ Albion-Metikos 20/09/2011 15:15:35

   λιγούρης, ρε βρετανέ.

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Albion-Metikos 20/09/2011 16:21:36

   Εθνος βρεταννικο δεν υφισταται. Το κρατος του Ηνωμενου Βασιλειου περιλαμβανει τρεις χωρες την Αγγλια, την Σκωτια και την Ουαλλια με τα αντιστοιχα εθνη. Οι αγγλοσαξωνες ειναι γερμανικης προελευσεως και Σκωτοι και Ουαλλοι κελτικης καταγωγης. Η Β.Ιρλανδια ειναι σαφως κατεχομενο εδαφος απο την Αγγλια.

 14. ο ξένος avatar
  ο ξένος 20/09/2011 10:11:20

  Ο Σαμαράς είναι πολύ μπροστά ως πολιτικός. Ένας πραγματικός Έλληνας διανοούμενος. Θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν και άλλοι, όμως και το ένας είναι προτιμότερο απ΄το κανένας. Τον βοηθά και η συγκυρία, καθώς τέτοιες αξίες αποκτούν έρεισμα σε δύσκολες περιόδους.

 15. Lampros avatar
  Lampros 20/09/2011 10:33:57

  ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ρε παιδια! Αυτό μόνο και τίποτε άλλο. Αν αποκτησουμε τον αυτοσεβασμό μας όλα θα γινουν καλύτερα. Ακόμα και ο αγορές θα μας σεβονται, και δεν θα μας τοκίζουν σαν Αλβανία. Η αξιοπρέπεια ειναι χαρακτηριστικό του έλληνα, και αν μας την στερήσουν πιέζουν μια εξαρετικά ευάισθητη χορδή μας.
  Προς τον Σαμαρά, όμως, να ξέρει πώς τα πράγματα ειναι πιο δύσκολα απο όσο νομίζει. Καλές οι ψυχολογικές ανατάσεις του λαού, αλλά θα πρέπει να ματώσει, και αυτός και το βαθύ πασοκικό κράτος. Ο Καραμανλής που απέτυχε ειχε πιο ισχυρά στηρίγματα στο λαό και στην βάση.

 16. sam avatar
  sam 20/09/2011 10:35:57

  ..το νου σας, οι προβοκατορες ζουν αναμεσα μας (οπως βλεπετε και διαβαζετε)

 17. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 20/09/2011 10:46:00

  Διαβαζοντας το σχολιο του Κου Γεωργακοπουλου ,αλλα και πολλων αλλων ,χαρηκα διοτι υπαρχουν ανθρωποι που ¨γκρινιαζουν¨. Η θεση τους οσο και αν σας ξεγελα η κριση σας ειναι με την Ν.Δ. Το μεγαλο θεμα ειναι με ποια Ν.Δ? Αυτη που θα βγει επιτελους μπροστα απο τις εξελιξεις η' θα σερνετε μονιμα μετα τις εξελιξεις. Οτι γινεται προσπαθεια ειναι φανερο,αλλα οι αναγκες ειναι μεγαλες. Το να λες προφωρικα ζητω εκλογες με το να το κανεις θεσμικα εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα.Το να καταγγελεις διαρκως αλλα να μην πηγαινεις στην δικαιοσυνη εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα.Το να συλλεγεις στο επιτελειο σου ανθρωπους που αποδεδειγμενα εχουν κανει κακο στην παραταξη ενω δεν προχωρας σε ανανεωση ΚΑΝΕΙ την μεγαλη διαφορα.Το να χαιδευεις αυτια και να μην χτυπας στο ψαχνο ΚΑΝΕΙ τις παραπανω διαφορες τουλαχιστον περιεργες. Ν.Δημοκρατη που να ηθελε να χωρισει το κομμα του δεν γνωριζω, Ν.Δημοκρατη που να ηθελε να χωρισει το κομμα του για προσωπικους λογους γνωριζω αρκετους οι οποιοι μπατηρισαν και ξαναγυρισαν σαν τα δαρμενα σκυλια!Και εμεις κακος τα δεχτηκαμε ενω αλλοι ακομα λυσομανανε.Οι ωρες ομως καθε ημερα που περνα γινονται πιο κρισιμες,ολοι μας πρεπει να βαλλουμε πλατη και να διωξουμε το κακο πανω απο το ΕΘΝΟΣ, πρεπει ομως να καταλαβουν οι αναγνωστες και οχι οι σχολιαστες , οτι δεν θα ανεχθει κανεις ¨ψευτοσωτηρα¨.Θα πεσουν σφαλιαρες με γαλλικα και πιανο αυτη την φορα!.Δεν ανεχομαι τον κολοτουμπα(αναγνωστη του ΑΝΤΙΝΕΑ) κανοντας χρηση ειδικων πληροφοριων να πηγαινει για τα ματια του κοσμου στον Παπουλια,ενω εγω πηγαινω στο ιδρυμα Λαμπρακη.Δεν ανεχομαι τους δηθεν αριστερους (αναγνωστης ο ενας του ΑΝΤΙΝΕΑ)να μου το παιζουν ηγετες.Καναν το θεσμικο τους εργο τους ευχαριστω αλλα τα καστανα απο την φωτια θελω να τα βγαλλει το δικο μου κομμα ,οχι τα κουπονια και τα αποκομματα.Κυριοι της Ν.Δ. κουνηθειτε,αν εκβιαζεστε πειτε το,αφηστε τα περι κοινωνικης συνοχης της Παντειου και πραξτε το εργο σας.Αλλιως θα μεινετε στην Ιστορια ως αυτοι που καταφεραν να συρικνωσουν το χωρο και οχι να τον οδηγησουν μαζι με το Εθνος ψηλα!
  Με εκτιμηση στους σχολιαστες.

  • factorx avatar
   factorx @ Χρηστος Νικολοπουλος 20/09/2011 11:10:51

   Καταρχήν, για να την "πεις" στους "αριστερους σχολιαστες του antinews" πρέπει να μαθεις και συντακτικό της ελληνικής γλωσσας, αν θες να είσαι αποτελεσματικός.

   Κατα τα άλλα είναι φανερό οτι μιλάμε για άλλα πράγματα. Η ΝΔ που λες εσυ και ο φίλος μου ο Τάκης είναι ήδη στο ντουλάπι της ιστορίας. Μαζί με τους σκελετους της διαπλοκής. Ασε τα παραμυθια λοιπόν και δες με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

   (και με συγχωρείς, αλλά τα ίδια λέει και ο Καρατζαφύρερ - με καλύτερα ελληνικά)

   • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
    ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ factorx 20/09/2011 12:06:17

    Το Κράτος αποτελεί μια οντότητα δημοσιονομική, αποτελεί με άλλα λόγια ένα σύστημα οργανώσεως στις σχέσεις μεταξύ τους των πολιτών ενός τόπου και επιπλέον στις σχέσεις αυτού με τα υπόλοιπα Κράτη. Είναι η Ιδέα του Κράτους, η Ιδέα εκείνη που γενικά καθορίζει πως θα συμβιούν σαν οργανισμός το σύνολο των κατοίκων ενός τόπου και επιπλέον το πως θα σχετίζονται τα διαφορετικά σύνολα (κράτη) μεταξύ τους. Η Ιδέα του Κράτους είναι δημιούργημα των ανθρώπων και όταν δεν συμβαδίζει με την Φυσική Αρχή του Έθνους – Φυλής μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα μέχρι κοινωνίες εκτρωματικές. Κράτος έχουν σήμερα και οι Η.Π.Α. και αποτελεί η ύπαρξή του ένα «Κοινωνικό Συμβόλαιο» μεταξύ των διαφορετικών φυλών που ζουν στο έδαφος του. Για μενα η Ιδέα του Κράτους είναι σεβαστή μόνο στην περίπτωση, όπου το Κράτος αυτό έχει ουσία και περιεχόμενο Εθνικό και Φυλετικό και είναι ακόμη Κράτος Δικαίου και Αληθείας.

    Πιστεύω στην Ιδέα του Κράτους μόνο όταν αυτό έχει σκοπό Εθνικό, μόνο όταν αυτό αποτελεί τον μηχανισμό εκείνο που πραγματώνει την Εθνική Ζωή και οραματίζεται τους εθνικούς πόθους και στόχους. Σκοπός μου ένα Κράτος Δικαίου με χαρακτήρα Εθνικό στα αληθινά όρια της Ελληνικής Πατρίδας.

 18. φωνη avatar
  φωνη 20/09/2011 10:52:07

  Ο Αντώνης είναι η σωτηρία μας. Με νύχια και με δόντια πρέπει να πάμε σε εκλογές. Δεν ξέρω τι θα επιφέρει τις εκλογές. Θα είναι η αντίσταση στα νέα μέτρα, στα χαράτσια, θα είναι οι διαμαρτυρίες στο δρόμο; Το ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά τους γελάνε χαιρέκακα που δεν αντιδράμε.

  • kp8 avatar
   kp8 @ φωνη 20/09/2011 11:43:31

   Ετσι ακριβώς !!!

  • Mrs. Fantom337 avatar
   Mrs. Fantom337 @ φωνη 20/09/2011 16:11:12

   Μα, γιατί δεν ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ!!! Μπορεί κάποιος να μου πει?
   Γιατί κοιμόμαστε? Γιατί τους ανεχόμαστε? Πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από αυτούς τους από αυτούς τους άθεους, ανθέλληνες, ανεπάγγελτους, ανίκανους κυβερνώντες, να δώσουμε στους άντρες μας (που πολέμησαν γι αυτήν την πατρίδα) τη χαμένη τους περηφάνεια?

   Υ.Γ. Σας διαβάζω καιρό...Δεν συνηθίζω να αναρτώ σχόλια στο Διαδίκτυο..είμαι όμως πολύ θυμωμένη, αγανακτισμένη, απελπισμένη...

   • φωνη avatar
    φωνη @ Mrs. Fantom337 21/09/2011 07:10:02

    Πιστεύω ο βασικός λόγος που δεν αντιδράμε είναι οτι κάθε φορά πριν τα μέτρα, ειδικά αυτή τη φορά, αρχίζουν την καταστροφολογία περί χρεοκοπίας. Και όταν το κάνουν αυτό σε βάζουν σε μια ψυχολογία εκτάκτου ανάγκης, κατά την οποία δεν είσαι σε θέση να υπερασπιστείς τα συμφέροντά σου. Όπως όταν γίνεται σεισμός θα φύγεις από το σπίτι σου χωρίς να σε νοιάζει να σώσεις τα αντικείμενα αξίας, τα αφήνεις να καταστραφούν και φεύγεις να σωθείς.
    Βασικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι θα μας συμβεί κάτι χειρότερο αν αντιδράσουμε, το αντίθετο έχει αποδειχθεί, όσο δεν αντιδράμε τόσο πιο πολλά δεινά μας βρίσκουν.

 19. factorx avatar
  factorx 20/09/2011 10:53:53

  χα χα χααα με έκανες και γέλασα πρωί πρωί . καλό , να είσαι καλά

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ factorx 20/09/2011 10:57:19

   Πρωϊ-πρωϊ οι 12:53 μ.μ.; Παντως, χαίρομαι που γελάσατε γιατί το χρειαζόμαστε στις μέρες που ζούμε...

   • factorx avatar
    factorx @ Νίκος 20/09/2011 11:04:54

    θα ασχοληθεί η ιδεολογική επιτροπή του antinewsμε το θέμα που θέσατε και θα σας ενημερώσουμε

 20. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 20/09/2011 10:55:27

  Ευτυχως που υπαρχει και η στερλινα και βγαλαμε κανα φραγκο τοτε.Ξανα βαλε BBC και κοιμησου τωρα που εισαι κατοχος γερου νομισματος.Αντι να φωναζεις εκει που εισαι μας την λες και για την στερλινα?

 21. Lampros avatar
  Lampros 20/09/2011 11:44:18

  Δεν υπαρχει λόγος factorx να κρίνουμε την δεινότα του καθε ενός στο συντακτικό. Δεν εινα δα και ΓΑΠ ο φίλος.
  Η ουσία του αν μπορώ να κρίνω, ειναι πως ανυπομονει να δει πιο πολλές και έντονες πράξεις απο την ΝΔ. Δεν εχει και άδικο. Όποιος καει με το χυλο φυσάει και το γιαουρτι.

 22. Σίμος avatar
  Σίμος 20/09/2011 11:44:50

  factorx όταν σε διαβάζω νομίζω ότι διαβάζεις τις σκέψεις μου. Εύχομαι για το καλό της πατρίδας μας να είναι έτσι όπως τα γράφεις. Όμως χωρίς να ξέρω την ηλικία σου εγώ σαν παλιός έχω απογοητευθεί πολλές φορές στο παρελθόν και τώρα είμαι υποχρεωμένος να φυσάω και την γιαούρτι. τρία πράγματα συνεχίζουν να με κάνουν Σαμαροσκεπτικιστή.
  Δεν αναφέρει ποτέ την περίπτωση συγκροτήσεως Επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους. Δηλαδή είναι πεπεισμένος για κάτι που ο λαός το έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι. Ότι δηλαδή το χρέος που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι κάλπικο.
  Δεν αναφέρεται ποτέ στις γερμανικές αποζημιώσεις. Τι έγινε εμείς χρωστάμε αυτοί δεν χρωστάνε; Mήπως στην Μέρκελ κάνουμε το παλικάρι μόνο όταν μπορούμε; Αν είναι ειλικρινής τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για το θέμα αυτό.
  Θα συνεχίσουμε και επί πρωθυπουργίας του να βλέπουμε να κυκλοφορούν στην χώρα μας αυτά τα ανθρωποειδή, αυτοί οι υπάνθρωποι της τροικα; θα συνεχίσουμε να αποκαλούμε τους κατακτητές μας 'εταίρους' μας. ως πότε αυτή η ταπείνωση;Αν είναι πραγματικός έλληνας ο Σαμαράς δεν είναι δυνατόν να το ανεχτεί αυτό.να είναι δηλαδή πρωθυπουργεύων πρωθυπουργός.

 23. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 20/09/2011 11:51:25

  Ωραία όλα αυτά, αλλά σε ποιους 'Ελληνες απευθύνεται; Δυστυχώς ξεχνάμε πάντα ότι από την μεταπολίτευση και μετά ο μέσος νεοέλληνας υπέστη μια δραματική ανθρωπολογική μεταβολή, που επιταχύνθηκε ραγδαία μετά την δεκαετία '80.

  Δυστυχώς η έννοια της ελευθερίας μάλλον πολύ λιγότερους από όσους θέλαμε να πιστεύουμε εμπνέει. Οι περισσότεροι, φοβάμαι, εμπνέονται από την διαστροφή της έννοιας, η οποία σημαίνει απλώς αυθαιρεσία και κάνω ότι γουστάρω (και μάλιστα με εξασφαλισμένη την απουσία δυσάρεστων επιπτώσεων).

  Αυτοί οι οποίοι εκμαυλίσθηκαν από τους “μαζί τα φάγαμε”, αυτοί που εθίστηκαν να πηγαίνουν στον πολιτευτή, τον βουλευτή, τον μητροπολίτη, τον υπουργό για ρουσφέτι και διορισμό, οι ίδιοι θα προσφύγουν στους ίδιους “μπαρμπάδες” και κοτζαμπάσηδες για να μην μπουν στην “εφεδρεία”, ή να παραμείνουν στην θέση τους, έστω και αργόμισθοι. Οι άλλοι να απολυθούν, να πάνε στα κομμάτια, και ας προσελήφθησαν αξιοκρατικά και δουλεύουν. Μην μου πείτε ότι δεν το οσμιστήκατε ακόμη αυτό; Sauve qui peut, για να θυμηθώ και την αριστουργηματική ταινία του Γκονταρ. Παλιές ιστορίες.

  Και για να δείξω τι έγινε μέσα στα κεφάλια και στα κορμιά των νέων ανθρώπων, θα θυμηθώ απλώς ότι πολλές συμφοιτήτριες και συμφοιτητές μου είχαν τότε όνειρο να πάνε για διακοπές, ή σπουδές στο Παρίσι (εγώ βέβαια προτιμούσα το Λονδίνο). Ενώ τώρα έχουν απαίτηση να εισαχθούν έστω και σε σχολή της πεντάρας και “όραμα” να βρουν χαρτζιλίκι να ζήσουν τον “μύθο” τους στη Μύκονο. Όχι για να λατρέψουν τον ελληνικό ήλιο και τους ναούς στο σχήμα τ' ουρανού που λέει ο Ελύτης, αλλά για να βρυκολακιάσουν στην όξινη νύχτα για να κρύψουν με πάταγο την μιζέρια τους.

  Θα μου πουν κάποιοι ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Κι εγώ ψάχνω κάμποσα χρόνια να βρω τι και πόσοι απέμειναν από δαύτη.

  • tpe avatar
   tpe @ Professor Moriarty 20/09/2011 12:10:36

   Μείναμε εδώ μέσα, όχι όλοι, αλλά πολλοί.
   Ακριβώς έτσι είναι. Ο ΑΣ δεν έχει απλά τιτάνιο έργο.
   Ας βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι.

  • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ Professor Moriarty 20/09/2011 12:17:10

   Τι είναι το κοινοβουλετικό φάσμα που τόσο «κόπτονται» για να προστατεύσουν οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι μας; Σήμερα μπορούμε, αυτό, να το δούμε καθαρά. Η μεν μία πτέρυγα θέλει τον καπιταλισμό, τις «ξένες επενδύσεις», το «ξεπούλημα», αλλά προσποιείται ότι αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση, μαζεύοντας υπογραφές που θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων και παράλληλα ονομάζοντας πράκτορες όλους τους άλλους που αντιτίθενται στο αίσχος αυτό.

   Η άλλη πτέρυγα είναι υπέρ των λαθρομεταναστών, αλλά προσποιείται ότι αντιτίθεται σε όλα τα άλλα. Έτσι, κάπως, ο παγκόσμιος δυνάστης είναι σίγουρος πως θα βρει πρόθυμα δεκανίκια για τα σχέδια του. Ποια είναι αυτά τα σχέδια του; Οι ίδιοι άνθρωποι που στηρίζουν την έναρξη των κυμάτων της λαθρομετανάστευσης είναι αυτοί που προτείνουν το ξεπούλημα, είναι οι ίδιοι που κλείνουν τις «ιστορικές συμφωνίες» που δεσμεύουν την Πατρίδα μας με τις αλυσίδες της σκλαβιάς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ως ύψιστο αγαθό έχουν την «δημοκρατία». Όμως τι είναι η δημοκρατία; Είναι το γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, όπως έλεγε ορθά ο Ιωάννης Μεταξάς, γιατί χρειάζεται χρήματα για να κινήσει τα γρανάζια της. Εφημερίδες, δημοσιογράφοι, φωτεινές πινακίδες, παπαγαλάκια, όλα αυτά χρειάζονται χρήματα που κάπως πρέπει να αποκτηθούν, για να διοχετευθούν στην μηχανή της διαφήμισης και της χειραγώγησης, είναι ο καπιταλισμός.
   Και τι είναι ο καπιταλισμός; Η διακίνηση και απόκτηση κεφαλαίων με κάθε τρόπο, ακόμα και με το ψέμμα, οπότε ας μην οργίζονται οι δημοκράτες που οι αγαπημένοι τους, του κοινοβουλευτικού τόξου, τους λένε ψέμματα και αθετούν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Είναι απολύτως φυσικό για αυτούς. Είναι η δουλειά τους.

   Αλλά και ο Λαός, τι θα απογίνει ο Λαός; Ο κάθε Λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Ακόμα και αν, ενός Λαού, του «καθίσει» μια κυβέρνηση που δεν του αξίζει αυτός θα το δείξει από πολύ νωρίς προσπαθόντας και εν τέλει πετυχαίνοντας να την αποτινάξει από πάνω του, σαν ένα σαμάρι που το βάλανε σε άγριο άλογο που δεν έχει δαμαστεί ακόμα. Και ο Ελληνικός Λαός; Επί 37 συναπτά έτη απολάμβανε την επίπλαστη ευημερία που του δίναν οι δυνάστες του προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια όσο αυτοί θα ετοιμάζονται για το μεγάλο ξεπούλημα, αφού θα έχει περάσει το μεγάλο φαγοπότι τους. Συνεπώς ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει έστω και τώρα να αποδείξει ότι δεν του αξίζει η κυβέρνηση που έχει. Η Ιστορία δεν πρόκειται να σκεφτεί ούτε την μακρά μας Ιστορία, ούτε τα περασμένα μεγαλεία μας. Η Ιστορία κοιτάει μόνο ένα πράγμα· ποιος είναι διατεθειμένος να πολεμήσει για την ύπαρξη του, αυτός και επιζεί. Δεν την ενδιαφέρει τίποτε άλλο, το μόνο που κοιτάει είναι ποιος Λαός θέλει να μείνει ζωντανός. Αυτός ο Λαός είναι που μένει ζωντανός, ασχέτως οποιουδήποτε άλλου δεδομένου. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός περάσαν αντιξοότητες και δυσκολίες που οι σημερινοί Έλληνες δεν θέλουν ούτε καν να φανταστούν και όμως τώρα είναι που απειλείται η ύπαρξη μας, γιατί τώρα είναι που αμφισβητείται η διάθεση μας για να ζήσουμε. Για αυτό όσοι ζωντανοί, στον Αγώνα!

   Προς τα που πάμε όμως; Προς τα που είναι ο Αγώνας; Μην είναι προς την άμεση δημοκρατία, προς την λαϊκή κυριαρχία; Μόνο ένας μωρός θα το έλεγε αυτό σε έναν Λαό που μόλις πριν λίγο καιρό εξέλεγε με συντριπτική πλειοψηφία τους ίδιους της τους δυνάστες. Όχι, ο Αγώνας δεν είναι προς τα εκεί, αλλά προς την κατάργηση οτιδήποτε μας καταπιέζει και μας καταδυναστεύει ως Έθνος. Προς την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στο κοινοβουλευτικό φάσμα και ότι αυτό εκφράζει και σχεδιάζει. Για ένα μέτωπο αντιμεταναστευτικό και ταυτοχρόνως αντικαπιταλιστικό, γιατί μόνο αν πολεμά κανείς ενάντια σε όλες τις πτυχές του εχθρού μπορεί να ελπίζει σε νίκη.

   Όταν κάποιος πολεμά σε ένα μέτωπο, έστω και ειλικρινά, και αφήνει όλα τα άλλα ανεξέλεγκτα είναι μοιραίο εν τέλει να πέσει. Είναι μονόδρομος, λοιπόν ο δρόμος , του ολομέτωπου αγώνα ενάντια στο σύστημα.
   Όποιος θέλει να ζήσει, ας πολεμήσει!

   • factorx avatar
    factorx @ ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 20/09/2011 15:20:25

    Τάκη ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα κάποιων υπερ- δεξιούληδων ; Δεν μπορούσαν να φανταστούν οτι θα έλεγε αυτά που λέγανε ψιθυριστά ένας ηγέτης κόμματος εξουσίας. και τώρα ψάχνονται στα βιβλία για να βρουν απαντήσεις και να συνεχισουν να υπάρχουν.

 24. ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΤΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΤΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 20/09/2011 11:52:38

  ...ΕΣΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΣ!

  Το Έθνος και το κράτος είναι έννοιες σαφώς διακεκριμένες από την ίδια την ουσία τους, αλλά και από τον τρόπο που βλέπει κανείς την ζωή, από τις ιδέες του και την κοσμοθεωρία του. Έθνος είναι η Φυλή και ο Πολιτισμός της στην διαδρομή της Ιστορίας, η παράδοση ή άλλως εάν θέλετε η Φυλετική Ψυχή. Και μόνο υπ’ αυτήν την έννοια και με αυτό το περιεχόμενο πιστεύω στο Έθνος. Κράτος μπορεί να υπάρξει ακόμη και εάν το Έθνος ευρίσκεται σε καθεστώς δουλείας ή υπό διωγμόν. Είναι προφανές ότι η γνώση της Ιστορίας είναι το απαραίτητο στοιχείο μιας αληθινά εθνικής συνειδήσεως. Υπάρχει όμως αυτή η γνώση; Όσο και εάν ακούγεται παράξενο ΠΛΗΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ των Ελλήνων δεν υπάρχει. Ακόμη και η Ιστορία του Παπαρηγόπουλου, η οποία προσεγγίζει κατά πολύ την εθνική Ιστορία δεν είναι Εθνική-Φυλετική Ιστορία.
  Το κράτος και το Έθνος δεν αποκλείεται να ευρίσκονται σε κατάσταση συγκρούσεως, σε διαμάχη έντονη και συνεχή. Εάν κάποιος το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η ύπαρξή του και η δραστηριοποίησή του ως ατόμου μέσα σε μία οικονομική κοινότητα, τότε ασφαλώς μέριμνα έχει αποκλειστικά και μόνο για την λειτουργία του κράτους, αδιαφορώντας εάν χρειαστεί για τα συμφέροντα του Έθνους. Ένα παράδειγμα: Ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία και κερδίζει δισεκατομμύρια και φέρνει δισεκατομμύρια και στο «ελληνικό» κράτος γιατί να μη είναι θερμός υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής «φιλίας» ακόμη και εάν αυτό είναι εις βάρος του Έθνους;

  Γράφει για το θέμα αυτό ο Ίων Δραγούμης:

  «Ας λείψη το κράτος, που θα της είναι εμπόδιο ή θα παραμορφώνη την εθνική ψυχή. Αν το κράτος στενοχωρή το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξη μορφή ή να χαθή. Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό.»

  Στο σημείο αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο ζήτημα σημαίνον για τις σχέσεις Έθνους και κράτους. Δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, ο οποίος δεν είναι άλλος από το πολίτευμα και πάλι ο Ίων Δραγούμης δίδει την απάντηση:

  «Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια.» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Αλλά και ο Περικλής Γιαννόπουλος με τον δικό του τρόπο περιγράφει το νεοελληνικό κράτος που δεν άλλαξε και πολύ από τότε που έγραφε τούτα τα λόγια:

  «Παντού τιποτένιοι άνθρωποι κάμνοντες τις δουλίτσες των, μισθοτρωκτικοί, βιβλιοκαπηλικοί, δούλοι οικτρότατοι του βουλευτού, γυαλισταί των παπουτσιών του κόμματος, τρέχοντες διαρκώς λαχανιασμένοι δια τα συμφέροντα του κόμματος που τους έπλασε, τους ενοικίασε, τους διατηρεί. Άκαρδοι, άλαλοι, άμυαλοι, δηλητηριάζοντες, αφιονίζοντες και σαβανώνοντες τη Νεότητα…»

  Ένας άλλος ξεχωριστός πολιτικός νους, ο οποίος προσεγγίζει την κατάσταση από μία εντελώς διαφορετική οπτική, ένας σύγχρονος διανοούμενος μας περιγράφει πως και γιατί η Ελλάδα απέκτησε αυτές τις πολιτικές δομές. Έγινε το κράτος που ξέρουμε: Παναγιώτης Κονδύλης:

  «Όπως η εξ αντικειμένου ένταξη της Ελλάδας στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα είχε ουσιώδεις επιπτώσεις στην οικονομία της, έτσι και η παράλληλη ένταξή της στο διεθνές πολιτικό σύστημα, και μάλιστα σε εποχή συνεχούς όξυνσης του ανατολικού ζητήματος, επέδρασε αποφασιστικά πάνω στην διαμόρφωση των πολιτικών της δομών. Η εισαγωγή του βασιλευόμενου κοινοβουλευτισμού στην χώρα, και μάλιστα πάνω στη βάση της καθολικής ψηφοφορίας, δεν υπήρξε αναγκαία κι αναπόδραστη απόρροια εσωτερικών διεργασιών, αλλά κατά πρώτο λόγο η απάντηση των Δυτικών Δυνάμεων στην ανυπακοή των οθωνικής κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής (υποστήριξη των αλυτρώτων κτλ.) και συνάμα το μέσο, με το οποίο οι Δυνάμεις αυτές φαντάζονταν ότι στο εξής θα μπορούσαν να ασκήσουν πιο τελεσφόρα την επιρροή τους». Παναγιώτης Κονδύλης – ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αείμνηστο Παναγιώτη Κονδύλη η επιβολή του κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας δεν είχε άλλο σκοπό από το να ελέγξει την Ελλάδα στα ζητήματα της εξωτερικής της πολιτικής. Να την καταστήσει, δηλαδή, μέσω αυτού πειθήνιο όργανο των μεγάλων δυνάμεων. Στην περίπτωση αυτή είναι σαφές ότι ζούμε για σχεδόν 180 χρόνια μία διαρκή σύγκρουση μεταξύ Έθνους και κράτους, μεταξύ των ανθρώπων εκείνων του λαού μας, που ζουν και αναπνέουν και δρουν με βάση την πίστη τους στο Έθνος και μεταξύ εκείνων που υπηρετούν τις δομές ενός πολιτικο-οικονομικού μορφώματος, το οποίο υπάρχει μόνο και μόνο για τον λόγο να ελέγχεται εθνικά η Πατρίδα μας!

  Ήδη ευρισκόμεθα στην εποχή της «παγκοσμιοποίησης», εποχή κατά την οποία τα σύνορα πέφτουν και ίσως ακόμη και τα κράτη καταργούνται… Γίνονται πολτός μέσα σε έναν παγκόσμιο μηχανισμό. Εάν όμως, τα κράτη το κάθε κράτος είναι εύκολο να διαλυθεί, το Έθνος είναι εξαιρετικά δύσκολο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα αφεντικά της «παγκοσμιοποίησης».

 25. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 20/09/2011 12:38:26

  Δυό πράγματα χρειάζεται ο Σαμαράς -που τα έχει:
  Κοινό νουν και αυτοσεβασμό.
  Ετσι και θα πιάνει τον παλμό του κόσμου και δεν
  θα μπορεί να τάξει, να ψηφίσει, ή να εισάγει πράγ-
  ματα που δεν θα μπορεί ο ίδιος να κάνει στη μάνα,
  στην αδελφή στη γυναίκα και στα παιδιά του.

  Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον Τ.Λαμπρία, κατά την
  υφυπουργία του, σταματούσε κάθε αίτημα το οποίο
  ήταν παράνομο ή μη ηθικό. Το αποτέλεσμα ήταν
  να μην ξαναβγεί βουλευτής (τον τιμώρησε ο κόσμος
  που δεν έκανε ρουσφέτια) αλλά να πεθάνει με το
  κεφάλι ψηλά και μέσα στην γενική παραδοχή για το
  ηθικό του ανάστημα.

  Δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις, ούτε ειδικούς
  στης λεγόμενες δημ.σχέσεις για να κυβερνήσει ο Σαμαράς.
  Τόχει που λένε. Το είπε : Χριστό και Ελλάδα. Αυτά εμένα
  μου φτάνουν.

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Γιαδικιάρογλου 21/09/2011 13:14:57

   +1000000000000

 26. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 20/09/2011 12:48:28

  Ο Α.Σ. ,δείχνει το δάσος ....... Αυτό κάνουν οι πολιτικοί που έχουν διαστάσεις ηγέτη. Κάποιοι βλέπουν μόνο το δέντρο..........Μόνο που εξ'αιτίας αυτής της 'μυωπίας', ο ξένος και η συμμορία του καταστρέφουν τις ζωές μας , λεηλατούν τη χώρα ,υποδουλώνοντάς την στους τοκογλύφους και καταλύουν σταθερά την ελευθερία μας . Αυτό το καταφέρνουν διχάζοντας την κοινωνία, πατώντας σε αντικειμενικά ελλατώματα και κακώς κείμενα ,με την ταυτόχρονη χειραγώγηση του κόσμου μέσα από το φόβο. Οσο εμείς δεν είμαστε ενωμένοι ,όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτοί είναι ο εχθρός , όσο εμείς φοβόμαστε , όσο εξακολουθούμε να βλέπουμε το δέντρο , το δάσος καίγεται! Και έχουμε τη δύναμη και την δυνατότητα να το σώσουμε, να πάρει η ευχή! Στο χέρι μας είναι! Αυτό προσπάθησε να μας πει ο Α.Σ. ! Σ'αυτό το άρθρο η ομάδα της σελίδας ,κατόρθωσε και μας έδωσε με απόλυτα σαφή τρόπο τον πυρήνα και την ουσία της ομιλίας του Α.Σ. Το όραμά του! Ενός ανθρώπου που συμμερίζεται την αγωνία μας , τον πόνο μας , το φόβο μας για το αύριο...... Αυτού που πιστεύει στη δύναμή μας , στις δυνατότητές μας , στην πληγωμένη μας αξιοπρέπεια , στην τιμή μας που την προσέβαλλαν .......Που ξέρει ποιοί είμαστε και από που ερχόμαστε......Που αγαπάει τη χώρα του και πονάει γι'αυτήν.... Σε αντίθεση με τον Αλλο που βιάζει , λεηλατεί , διασύρει, μισεί και τώρα κρύβεται ! Τα συμπεράσματα , δικά σας .

 27. letta avatar
  letta 20/09/2011 13:24:01

  ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ; ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ; ΕΔΩ ΜΑΣ ΞΕΠΑΤΩΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ. ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!!!!!!!!!!

  • dimm avatar
   dimm @ letta 20/09/2011 14:32:27

   Γιατί και να κυβερνήσει πιστεύεις ότι θα κάνει τίποτα από αυτά που λέει; Όλα προεκλογικά κόλπα είναι. Άσε τον ΓΑΠ να ξεκαθαρίσει λίγο την βρώμα, ξέρεις εσύ, ταξιτζήδες κτλ! Μετά θα έρθει ο Σαμ και όλοι μαζί για μια νέα Αλβανία με δραχμές και ισοτιμία 1 ευρώ προς 1000 δραχμές! Θα φάτε καλά!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ dimm 20/09/2011 19:55:09

    Ενώ χορτάσαμε ειλικρίνεια από τον Γαπούλη....προεκλογική και μετεκλογική...και μετά από 23 μήνες η Ελλάδα μυρίζει θάνατο...αλλιώς δε θα μαζεύονταν τόσα όρνεα...

 28. Greco avatar
  Greco 20/09/2011 13:48:36

  ο εθνικισμος βρισκεται στη ριζα της δημιουργιας του ελληνικου κρατους

  ειναι δυνατον οταν χτυπας τη ριζα επι 30 χρονια, το δεντρο να μεινει ορθιο?

 29. μαρικα avatar
  μαρικα 20/09/2011 15:11:26

  Τα χλιμιντρισματα τις ιστοριας,οπως λεμε, το εχθες οπως και το σημερα
  κλεφτες φτωχοι και αρχοντες
  με αμαξες και ατια
  κλεφτες χωρις μια πηχη γη
  και κλεφτες με παλατια
  ο ενας κλεβει ορνιθες
  και σκαφες για ψωμι
  ο αλλος το εθνος συσσωμο
  για...πλουτη και τιμη...
  Γεωργιος Σουρης (1853-1919

 30. antonis1 avatar
  antonis1 20/09/2011 16:13:33

  Ωραία όλα τα εθνοδιθυραμβικά περί τον μέγα ηγέτη Αντώνιο, (τελικά θέλουμε λίγο ή πολύ τον βασιλέα μας ,κατά βάθος μας λείπει ένας τέτοιος ηγεμών), όμως όταν δεν μπορεί να βάλει σε σειρά τους ανίκανους της νέας νέας δημοκρατίας και έχει μαζέψει όλον αυτό τον συρφετό του καραμανλίδικου αχταρμά, πως θα μας πείσει ότι θα βάλει σε σειρά τους ευρωπαίους?
  Και κυρίως να μην φοβάται τις ευθύνες και να κρύβεται πίσω απο τις λέξεις ,όπως ο Αλέξης που έλεγε το άσμα.

 31. cobalt avatar
  cobalt 20/09/2011 17:53:50

  Ό,τι και να λέμε τώρα, το άτομο διαφέρει.
  Θές τον πιστεύεις, θές όχι: Την διαφορά ποιότητας δεν μπορείς να την αρνηθείς.
  Κατ' αρχήν η μισή νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνάει μέσα απο το πατρικό του σπίτι, είναι παράδειγμα αξιοπρεπούς αστού χωρίς νεαπολεόντια συμπλέγματα και το βασικό: όταν γινόταν η σύναξη των μαγισσών που φτιαχνόταν το spell που θα κατέστρεφε τα πάντα, εκείνος απείχε. Συγκυρία μεν, αλλά απείχε.
  Τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες.

  Παρ' ολ' αυτά όμως, ούτε θαύματα περιμένουμε να κάνει, ούτε να τον ανακηρύξουμε βασιλιά θέλουμε. Απλά ελπίζουμε ότι, τουλάχιστον αυτός, μας αξίζει. Καθώς όλοι οι υπόλοιποι, σχεδόν, μόνο μας κόστισαν.
  Κι ούτε θέλω να σκεφτώ αν φανεί λιγότερος, τι έχει να πάθει.

  Το 'χω ξαναγράψει πως η μοίρα μας το 'χει να ερχόμαστε πάντα ή στις Θερμοπύλες ή στην πύλη του Ρωμανού. Τον Αντώνη η (μαύρη του) μοίρα τον όρισε να είναι η τελευταία φωνή ελπίδας, πριν τον αιώνα σκλαβιάς που μας περιμένει αν παραμείνουμε έτσι. Οπότε περιμένουμε απ' αυτόν να είναι ο αξιοπρεπής άρχοντας τον οποίο έχουμε ανάγκη σ' αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας, ώστε να μας εμπνεύσει για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.
  Στο κάτω-κάτω μας ένας τέτοιος μας αξίζει, γιατί για όνομα του Θεού: Έλληνες ήμαστε, "Ἐμεῖς που καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε…" όπως έλεγε κι ο Γέρος του Μοριά, να μας έχει πιάσει τώρα μια παλιοπαρέα αγνώστου προελεύσεως και να μας έχει αλλάξει τα φώτα; Ντροπή ρε.

  Ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε και όλα τ' άλλα θα έρθουν μόνα τους

  Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε· τρώνε από ’μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν· κι’ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.,

  Εγώ αυτά ξέρω.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ cobalt 20/09/2011 18:58:23

   ....Και ξέρεις πολλά.........Μπράβο cobalt!!!!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ cobalt 20/09/2011 21:38:18

   Εκπληκτική η γραφή σου!

 32. antonis1 avatar
  antonis1 21/09/2011 06:58:19

  Δυστυχώς δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις ,ακόμη και με καλές προυποθέσεις.
  Δυστυχώς στην χώρα μας έχουμε ξαναζήσει ακόμη και εθνικές καταστροφές υπό τις ιαχές και τις εθνοπατριωτικές κορώνες, απο λαικίστικες πρακτικές των φερέλπιδων ηγεμόνων εν μέσω κρίσεων.
  Το μόνο σίγουρο είναι, απο ότι βλέπω, ότι ο αντώνης συναισθανόμενος το βάρος που του αναλογεί, αρχίζει να μαζεύει τις υπερβολικές προσδοκίες με προσεκτικές λέξεις, χωρίς όμως να τις διαλύει ολοκληρωτικά.
  Και αν αναλάβει ηγεμών, χωρίς να πεί και αυτός την σκληρή αλήθεια για το τι θα επακολουθήσει ,δεν θα έχει καλό τέλος.
  Ως νέος ηγέτης για παράδειγμα ,τότε με την άνοιξη είχε προτείνει ως επαναστατικό μέτρο την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, απο τότε ήταν σαφές το πρόβλημα του υπερδιογκωμένου γραφειοκρατικού κράτους και των ισχυρών συντεχνιών.Σήμερα?
  Ο Πάκης και οι εφεδρείες.
  Ρήξη και επανάσταση με πάκηδες δεν..
  Η αλήθεια απελευθερώνει...Εθνικόν είναι το αληθές...
  Ακόμη ζούμε με ψευδαισθήσεις και ονείρατα, αρνούμενοι ως κοινωνία,έθνος, λαός να περάσουμε στον ρεαλισμό και στην ωριμότητα.
  Πριν την φωτιά της Σμύρνης κάποιοι στη χώρα μας μιλούσαν για κόκκινη μηλιά και ήθελαν να φτάσουν στον Ευφράτη, να γεμίσουν παράδες τον λαό, να ξαναφέρουν τα στρατευμένα τέκνα πίσω (που ο κακός Βενιζέλος είχε στείλει μακρυά για λογαριασμό των ξένων)...Ολα αυτά μαζί, ένας ωραίος αχταρμάς,αρκεί να πάρουν την εξουσία.
  Δεν μπορείς να ζητιανεύεις και να απειλείς..
  Δεν μπορείς να ξοδεύεις χωρίς να έχεις λεφτά στην τσέπη..
  Δεν μπορείς να θέτεις όρους στους νικητές όταν είσαι χαμένος...
  Χάσαμε μια μάχη, είμαστε ηττημένοι προς το παρόν , πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να ξέορυμε που πατάμε.
  Ολα τα ωραία λόγια για ιστορικές ευθύνες και ρόλους θα καταρεύσουν μπροστά στο αμείλικτο απλοικό ερώτημα...
  Πού θα βρούμε τα λεφτά ,να πληρώνουμε τις΄εφεδρείες των αργόσχολων ?
  Η ανάπτυξη σωστή αλλά είναι μακροπρόθεσμο μέτρο και εμάς μας λείπουν 99 ευρω για να συμπληρώσουμε το κατοστάρικο.
  Που θα βρούμε τα 99 ευρώ?
  Και μάλιστα σήμερα?
  Και εν τω μεταξύ οι πάκηδες θα θέλουν να διορίσουν τους ψηφοφόρους τους.

 33. eleni avatar
  eleni 21/09/2011 13:27:58

  Καιρός για μάχη ταξική…
  Στις μάχες που θα δώσουμε, υπάρχει κάποιος που έχει από χρόνια αποδείξει ότι δεν μπλοφάρει

  http://logia-starata.blogspot.com/2011/09/blog-post_1760.html

 34. letta avatar
  letta 21/09/2011 13:32:56

  ΕΣΕΝΑ Ο ΠΑΚΗΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΚΗΔΕΣ Η ΝΔ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩ Σ Ο ΠΑΚΗΣ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ; ΞYNOYN TA ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΥΤΑ. Ο ΠΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΛΕΨΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΝΛΗ ΟΡΘΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!

 35. George avatar
  George 21/09/2011 14:46:10

  Edw den dinoun simasia stin siggrou gia to thema twn xriswn fragkwn pou katathesane erwtisi gia auto to thema ekei thelw na dw ti tha kanoune stin siggrou giati auto einai poli sovaro thema ola ta upoloipa einai alla logia na agapiomaste mporei kai na isxuei auto to pragma kai i ellada na xefortothei kai tin troika alla kai auto to sosialistriko pasok diapantws alla omws edw o xristos staurwthike gia ta triakonta argiria tou iouda kai oloi tou girisane tin plati to idio akrivos ginetai me tin ellada distixws kai elpizw ekei stin siggrou na to katalavoune giati mallwn den to exoune katalavei ama den drasoune twra kai psaxoune auto to thema i den kanoun anendwto polemo enantion autou tou sistimatos kai tou pasok tha exoun gurisei tin plati stin ellada kai fusika to pasok tha tin exei prodosei gia ta rimadia ta lefta kai tin exousia kai dinami tous.

 36. what is that? avatar
  what is that? 01/10/2011 08:57:52

  Το εθνος κρατος τείνει προς τη διάλυσή του... εδώ οι αλβανοί ακόμη υποστηρίζουν ότι μέχρι την Πάτρα είναι δικά τους και οι Έλληνες τελούν γάμους εν πληρει νιρβάνα... κλπ κλπ Χαροποιημένοι φαντάζομαι οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης. Προσωπικά -εντελώς προσωπικά- νομίζω ότι υπάρχουν μόνον νίκες και ήττες στην ιστορία που διαβάζαμε από μικροί...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.