#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "Τσίρκο Ελλάς" οδεύει ακάθεκτο προς εκλογές

(Αμετανόητοι εραστες του ανέφικτου)Παλαιοπασοκικός κρατικισμός, αριστερός δημοσιοϋπαλληλισμός και βολεμένος ριαγιαδισμός διά πάσαν νόσον και μαλακίαν

Δραχμολάγνοι μεγαλοεπιχειρηματίες, ανεπάγγελτοι βιομήχανοι, αγαναχτισμένοι συνδικαλιστές  και αυτοϊκανοποιούμενοι εθνοσωτήρες

Σειρήνες του λαϊκισμού, και αυτοσχέδιοι λαθρέμποροι ιδεών που τις πουλάνε με το κιλό στο Παρίσι

Ανοργασμικές Πασιονάριες πορτοκαλί επαναστάσεων και ηλίθιοι αρχιερείς της ένοπλης πάλης

Η Λούκα και ο Ραφτόπουλος με στολή παραλλαγής να παραδίνουν μαθήματα πασοκικού διαπλεκόμενου ριζοσπαστισμού σε διψασμένες για εξουσία συνιστώσες της ανοησίας

Ο Ανδρέας από τον τάφο του να χειροκροτά χαιρέκακα και να λέει «σας διέφθειρα για πάντα»

Όλοι επί των επάλξεων για τον μισθό του δημοσίου και τη σύνταξη της γιαγιάς που την κουβαλάει ο ανεγκέφαλος μπρατσαράς της γειτονιάς.

Ο  σοφός λαός τρελάθηκε και ψηφίζει Κουντουρά και Καιάδα

Οι ιδέες και τα πρότυπα της εποχής κρεμασμένες σε πρωτοσέλιδα: DVD, μαχαιροπήρουνα, κάμερες, εγκλήματα, σκάνδαλα, κιλίμια, όργανα γυμναστικής, δονητές, χαϊμαλιά για το κακό μάτι.

Για μια ακόμα φορά είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε κουβαλώντας ως τρόπαιο την πολιτική, εθνική και πολιτιστική μας μετριότητα.

Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος.

Δήθεν «αριστεροί» ως βολεμένοι διαχειριστές της καθεστηκυίας τάξης.

Σκανδαλοθήρες δημοσιογράφοι, με ύφος χιλίων εισαγγελέων, ισοπεδώνουν τα πάντα, ενδιαφερόμενοι στην πραγματικότητα μόνο για το ύψος του λογαριασμού τους στην Ελβετία .

Επίορκοι δικαστές και αστυνόμοι, κλέφτες και βιαστές, λαθρέμποροι ναρκωτικών και ιδεών, μυστικές υπηρεσίες και παρακράτος, λαθρομετανάστες και λαθρέμποροι ανθρώπων, πολιτικοί και νταβατζήδες, όλοι μαζί παρελαύνουν καθημερινά από τα τηλεοπτικά παράθυρα συμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι με  «ροζ ιστορίες» και σκοτεινές διαμεσολαβήσεις.

Η προβοκατόρικη σκανδαλολογία ως άλλοθι για την άλωση των θεσμών.

Το σύνδρομο των Ιμίων ως  εθνικό ιδανικό μας

Δεν χρειάζεται πλέον ν’ ανοίξει κάποιος απ΄ έξω τις κερκόπορτες. Τις έχουμε ανοίξει προ πολλού μόνοι μας.

Η συνταγή των αρχιερέων της προπαγάνδας και των εργολάβων του «εκσυγχρονισμού» ήταν πετυχημένη:

Ο εξυπνακισμός υποκατέστησε την ευφυΐα.

Η αυθάδεια υποκατέστησε την αξιοπρέπεια.

Το θράσος υποκατέστησε το θάρρος.

Η εύκολη ανέλιξη υποκατέστησε την κοινωνική διάκριση.

Η άναρθρη κραυγή υποκατέστησε το Λόγο.

Τα προνόμια υποκατέστησαν τα δικαιώματα.

Η αλαζονεία υποκατέστησε το δημόσιο ήθος.

H υποβάθμιση του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ των συντεχνιών και των ισχυρών.

H υποβάθμιση του εθνικού συμφέροντος, από εκείνους που θεώρησαν τον πατριωτισμό, «ιδεολογική ακρότητα»!

Η πολιτική σαν τεχνική life style, χωρίς life, ούτε και style – «στυλάκι» μόνο. Όσο πιο ιμιτασιόν, τόσο πιο αυθεντικό.

Ο ξερολισμός του κακομοίρη που πιστεύει ότι έχει πιάσει τη ζωή από τα κέρατα επειδή η συνιστώσα της γειτονιάς του τού είπε ότι είναι το υποκείμενο της ιστορίας .

Το παραμύθι του κομπλεξικού που αισθάνεται μεγαλοαστός, επειδή φοράει κουστούμι Αρμάνι.

Μια κοινωνία ευνουχίζεται κάνοντας την επανάσταση παίρνοντας  μάτι στις τηλεοπτικές οθόνες και τα παραπολιτικά παρασκήνια.

Ωστόσο και παρόλα αυτά πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσίπρα, τον κ. Αμυρά και τον κ. Καιάδα. Εξαιτίας της αμετροέπειάς τους μια νέα πλειοψηφική τάση διατρέχει πλέον τον τόπο. Μπορεί προς το παρόν αυτή η τάση να συγκροτείται μόνο από τον φόβο της δραχμής και της καταστροφής. Υπάρχουν ωστόσο όλες οι προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε μια κυρίαρχη πολιτική τάση για την σωτηρία της Πατρίδας. Μακριά από κόκκινα, γαλάζια και πράσινα καφενεία, μακριά από στείρους και παρωχημένους διχασμούς.

Την ίδια στιγμή, κόντρα για μια ακόμα φορά στις επικρατούσες εντυπώσεις,  εμείς πιστεύουμε ότι παραμένει επί τάπητος το θέμα του ηγέτη που θα  βγάλει τον τόπο από αυτήν την τραγωδία. Όμως η αναζήτηση του ηγέτη, δεν είναι αναζήτηση σωτήρα. Είναι η συμπύκνωση όλων εκείνων των ιστορικών προϋποθέσεων που θα κάνει πραγματικότητα αύριο, αυτό που σήμερα φαίνεται ανέφικτο.

Γιατί αυτό αναζητά ΟΛΟΣ ο κόσμος: την πραγμάτωση του ανέφικτου!

Μακριά, λοιπόν,  από “προσεκτικές”, “επιφυλακτικές”, και “υπεύθυνες” συμπεριφορές, αυτό δηλαδή που κάποιοι περιφερόμενοι στην Συγγρού ονομάζουν “πολιτικά ορθό”, δίπλα στον απλό κόσμο και έξω από “γυάλινους πύργους”, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει ΤΩΡΑ να αδράξει την ιστορική ευκαιρία και να προχωρήσει με γρήγορες και τολμηρές κινήσεις στην πολιτική συγκρότηση αυτής της  πλειοψηφικής τάσης, που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε ανέφικτη.

Να συσπειρώσει όλες τις πατριωτικές, δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις του τόπου σε ένα σταθερά ευρωπαϊκό αλλά αμετακίνητα ελληνοκεντρικό κόμμα.

Με ένα γνώμονα: την υπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδας.

Για να γίνει κάτι παραπάνω από πολιτικός αρχηγός.

Γιατί όποιος αναλαμβάνει να σηκώσει στις πλάτες του την τιμή και την υπερηφάνεια ενός λαού δικαιώνεται πάντα και για πάντα.

FactorX

ΥΓ1: « Βαριά είναι του λαού η φωνή,/ θυμό γιομάτη ξεπληρώνει / του κόσμου την κατάρα· περιμένω / μ’ ανήσυχο το νου ν’ ακούσω / κάτι θολό, κρυμμένο στο σκοτάδι./ Γιατί απ’ το βλέμμα των θεών / τ’ άγρυπνο δεν ξεφεύγουν όσοι / θανάτωσαν πολλούς. Σαν έρθ’ η ώρα,/ μ’ ενάντιο γύρισμα της τύχης / οι μαύρες Ερινύες αφανίζουν / εκείνον που έξω απ’ το δίκιο / ζούσεν ευτυχισμένος· κι όποιος / σε τέτοιο πέσει χαλασμό,/ καμιά δεν βρίσκει σωτηρία.»

(Αισχύλου Αγαμέμνων 456-467, Χορός)

ΥΓ2:  «Νά μποροῦσαν καί τή σημασία τῶν λαῶν νά τή μετρᾶνε ὄχι ἀπό τό πόσα κεφάλια διαθέτουνε γιά μακέλεμα, ὅπως συμβαίνει στίς ἡμέρες μας, ἀλλά ἀπ’ τό πόση εὐγένεια παράγουν, ἀκόμη καί κάτω ἀπό τίς πιό δυσμενεῖς καί βάναυσες συνθῆκες, ὅπως ὁ δικός μας ὁ λαός στά χρόνια τῆς Τουρκοκρατίας, ὅπου τό παραμικρό κεντητό πουκάμισο, τό πιό φτηνό βαρκάκι, τό πιό ταπεινό ἐκκλησάκι, τό τέμπλο, τό κιούπι, τό χράμι, ὅλα τους ἀποπνέανε μιάν ἀρχοντιά κατά τι ἀνώτερη τῶν Λουδοβίκων. Τί σταμάτησε αὐτά τά κινήματα ψυχῆς, πού ἀξιώθηκαν κι ἔφτασαν ὥς τίς κοινότητες; Ποιός καπάκωσε μιά τέτοιου εἴδους ἀρετή, πού μποροῦσε μιά μέρα νά μᾶς ὁδηγήσει σέ ἕνα ἰδιότυπο, κομμένο στά μέτρα τῆς χώρας, πολίτευμα;»

(Ὀδυσσέας Ἐλύτης στα «Δημόσια καὶ Ἰδιωτικά»)

ΥΓ3: "Με ρώτησαν δύο νέα παιδιά: Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι; Τους απαντώ: Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21, το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού.

Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδα μας: Για Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας σήμερα, και της Ψυχολογίας της Κοινωνίας, ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει…"

(Αντώνης Σαμαράς στην ΔΕΘ του 2011)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 11/06/2012 08:47:09

  Εκεί μέσα εκατοικούσες πικραμένη, εντροπαλή, κι ένα στόμα ακαρτερούσες, «έλα πάλι», να σου πεί. 'Αργειε νάλθει εκείνη η μέρα, κι ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τά 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Δυστυχής! Παρηγορία μόνη σού έμενε να λες περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Και ακαρτέρει και ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά, ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι από την απελπισιά, Κι έλεες: «Πότε, α, πότε βγάνω το κεφάλι από τσ' ερμιές;». Και αποκρίνοντο από πάνω κλάψες, άλυσες, φωνές. Τότε εσήκωνες το βλέμμα μες στα κλάιματα θολό, και εις το ρούχο σου έσταζ' αίμα, πλήθος αίμα ελληνικό. Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά. Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή• δεν είν' εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί. 'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ' ανάσαση καμμιά• άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά. ΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου οπού εχαίροντο πολύ, «σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου, σύρε», ελέγαν οι σκληροί. Φεύγει οπίσω το ποδάρι και ολογλήγορο πατεί ή την πέτρα ή το χορτάρι που τη δόξα σού ενθυμεί. Ταπεινότατη σου γέρνει η τρισάθλια κεφαλή, σαν πτωχού που θυροδέρνει κι είναι βάρος του η ζωή. Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει κάθε τέκνο σου με ορμή, πού ακατάπαυστα γυρεύει ή τη νίκη ή τη θανή. Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά! ............... ΄Αλλο εσύ δεν συλλογιέσαι πάρεξ που θα πρωτοπάς• δεν μιλείς και δεν κουνιέσαι στες βρισιές οπού αγρικάς• σαν το βράχο οπού αφήνει κάθε ακάθαρτο νερό εις τα πόδια του να χύνει ευκολόσβηστον αφρό• οπού αφήνει ανεμοζάλη και χαλάζι και βροχή να του δέρνουν τη μεγάλη, την αιώνιαν κορυφή. Δυστυχιά του, ω, δυστυχιά του, οποιανού θέλει βρεθεί στο μαχαίρι σου αποκάτου και σ' εκείνο αντισταθεί. Το θηρίο π' ανανογιέται πως του λείπουν τα μικρά, περιορίζεται, πετιέται, αίμα ανθρώπινο διψά• τρέχει, τρέχει όλα τα δάση, τα λαγκάδια, τα βουνά, κι όπου φθάσει, όπου περάσει, φρίκη, θάνατος, ερμιά Δ. Σολωμός Αποσπάσματα από τον "Ύμνο εις την Ελευθερία"

 2. Δαναός avatar
  Δαναός 11/06/2012 09:12:32

  Φάκτορα καλημέρα! Τοποθέτησέ, το μόνιμα στο πλάι δεξιά, κάτω από τις φυλές του antinews!

 3. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 11/06/2012 09:15:58

  Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Πιστεύω ότι απαιτείται συναίνεση από όλα τα κόμματα (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2616.aspx ), απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. Οι διαφορές λοιπόν μεταξύ τους πρέπει να μείνουν για αργότερα, όταν η Ελλάδα μας θα έχει κερδίσει τον πόλεμο και θα μπορέσει να ασχοληθεί σοβαρά με τα εσωτερικά της προβλήματα.

 4. 0030salvador avatar
  0030salvador 11/06/2012 09:24:07

  Απλά σεβασμός,δεν έχω,δεν υπάρχουν λόγια ,δεν χρειάζονται σχόλια!

 5. johnny avatar
  johnny 11/06/2012 10:33:00

  ''Για μια ακόμα φορά είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε κουβαλώντας ως τρόπαιο την πολιτική, εθνική και πολιτιστική μας μετριότητα''.Αυτο ισχυει και απο τις δυο πλευρες,αποτυχημενοι διαχειριστες της εξουσιας,επιορκοι βουλευτες και υπουργοι,αποτυχημενοι δημοσιογραφοι,συνομιλητες και δωρολειπτες της siemens, και υπουργοι που υπεγραψαν διαμελησμο κρατους.Για να μην νομιζουν καποιοι οτι με Αμυραδες και Κασιδιαριδες θα παραμυθιασουν το κοσμο.

 6. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 11/06/2012 10:40:54

  Πράγματι έτσι είναι η κατάσταση, ή μάλλον για να ακριβολογούμε πάντα έτσι ήταν. Εάν μάλιστα η κατάσταση δεν ήταν αυτή που περιγράφεται αλλά μία άλλη ιδανική τότε το πιθανότερο θα ήταν να μην χρειαζόμαστε καν κυβερνήτες, δημοκράτες ή οποιασδήποτε άλλης μορφής. Εδώ όμως είναι το θέμα. Δεδομένου της κατάστασης αναζητάμε εκείνον ή εκείνους που θα οδηγήσουν το καράβι καλύτερα. Ένα καράβι εν μέσω τρικυμίας και γεμάτο από επιβάτες στασιαστές, επιβάτες με απαιτήσεις που δεν θέλουν να κουράζονται και επιπλέον πάμπολλους λαθροεπιβάτες. Όλα λοιπόν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον το πηδάλιο θα έρθει σε λάθος χέρια, σε χέρια σαν και αυτά που μας έφτασαν εδώ. Ή μήπως ΠΡΕΠΕΙ να ξανα-έρθουν σε λάθος χέρια; 'Ενα είναι βέβαιο:
  Όποια και είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, είναι αναγκασμένος να παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του, η απομηχανής θεία επέμβαση δεν υφίσταται. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει χωρίς αντάλλαγμα και αντάλλαγμα στην παρούσα φάση δεν υπάρχει. Τα ψέμματα-δανεικά τελείωσαν κοπρίτες σοσιαλιστές. Το αδιέξοδο πλέον είναι μπροστά μας. Η πρόταση Σαμαρά εάν δεν το καταλάβατε είναι πιο φιλοκοινωνική από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Διαλέξτε λοιπόν. Ήπια αλά Σαμαρά προσαρμογή ή κόψιμο του κοινωνικού κράτους ΣΥΡΙΖΑ μέσω πτώχευσης. Που θα πάει, θα την προσκυνήσετε τη δεξιά.

 7. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 11/06/2012 11:07:17

  Ονόματα, ονόματα!

  "Παλαιοπασοκικός κρατικισμός, αριστερός δημοσιοϋπαλληλισμός και βολεμένος ριαγιαδισμός διά πάσαν νόσον και μαλακίαν"
  =Κοτσακάς, Κίμων Κουλούρης, Αλέξης Μητρόπουλος, Ραυτόπουλος και η αυτοκράτειρα του Μνημονίου Λούκα Κατσέλη. Από κοντά και ο προταθείς για πρωθυπουργός από τον φαιδρό Τσίπρα Μάκης Αρσένης.

  "Δραχμολάγνοι μεγαλοεπιχειρηματίες, ανεπάγγελτοι βιομήχανοι, αγαναχτισμένοι συνδικαλιστές και αυτοϊκανοποιούμενοι εθνοσωτήρες"
  =Κοντομηνάς, Κουρής, Φωτόπουλος, Αλαφούζος και η παρέα του.

  "Ανοργασμικές Πασιονάριες πορτοκαλί επαναστάσεων και ηλίθιοι αρχιερείς της ένοπλης πάλης"
  =Αμιράς, Ρόζα, υπερασπιστής δειλών δολοφόνων/ενεδράκηδων τύπου Κουφοντίνα Γιαννόπουλος.

  "Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος."
  =
  Ο Μηλιός με πρότυπο τον μαοικό με τη βαριοπούλα στο χέρι.
  Ο "θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία"- Μπαλάφας( να ρισκάρεις το σπίτι σου , άθλιε, όχι τη χώρα μας.)
  Ο σοβαροφανής γενικολόγος Δρίτσας.
  Ο συμπλεγματικός με τα εμετικά ανθελληνικά κείμενα Νάσος Θεοδωρίδης
  (καλά εκεί στη ΝΔ κοιμούνται εντελώς; Ασχολούνται με τον παραληρηματικό Αμιρά και δεν ψάχνουν τι αίσχη έχει γράψει ο Ν. Θεοδωρίδης;)
  Ο κοτσιδάκιας Κουράκης.
  Ο "είμαι δραχμολάγνος αλλά μου είπαν να το μαζέψω ενόψει εκλογών" Λαφαζάνης.
  Και μαέστρος ο "θα σας φέρω και τις οικογένειες των λαθρομεταναστών" απίθανος πολιτικός σαλτιμπάγκος Αλέξης Τσίπρας.

  υγ: καλά εκεί στη ΝΔ να ψάχνουν στοιχειωδώς ξέρουν; Λόγου χάρη τις θέσεις της συνιστώσας Ρόζα για τον Δεκέμβριο του 2008 γιατί δεν την αναδεικνύουν;
  Διαβάζουμε στο site τους πως η καταγγελία της τυφλής βίας ΔΕΝ τους είναι ευχάριστη και πως η δήλωση προσήπωσης στην δημοκρατική ομαλότητα είναι...καθεστωτική δήλωση!!!:
  "Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του ξεσηκωμού του Δεκέμβρη ήταν καλή. Μόνος του από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα –και ενάντια σε αυτά– υπεράσπισε την εξέγερση, συμμετείχε (συχνά πρωτοστατώντας) σε όλες τις κινητοποιήσεις πανελλαδικά και τα ηγετικά στελέχη του (εκτός από τις αναμενόμενες –και όχι ευχάριστες σε μας– καταγγελίες στην «τυφλή βία» και τους «κουκουλοφόρους») δεν παρασύρθηκαν σε καθεστωτικές δηλώσεις «πολιτικής υπευθυνότητας» και προσήλωσης στη «δημοκρατική ομαλότητα»..."

  Παρα΄κατω τις απόπειρες δολοφονίας του Επαναστατικού Αγώνα τις ονομάζουν ..."ενέργειες"!!!:
  "Ωστόσο, ενώ η εξέγερση φυσιολογικά υποχωρεί και προφανώς το πολιτικό προσωπικό του κράτους (πρωταγωνιστούντων των τηλεοπτικών ΜΜΕ), εκμεταλλευόμενο και γεγονότα όπως οι ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα στο Γουδή και στα Εξάρχεια, ανασυγκροτείται και αντεπιτίθεται, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συμπτώματα υποχώρησης"

  Στο τέλος ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ¨ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ενώ ξεκάθαρα χαιδεύουν τους κουκουλοφόρους :
  "Αντί να βγαίνουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία από την εξέγερση, αντί να προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το κοινωνικό δυναμικό που έδωσε σάρκα και οστά στην εξέγερση, όλο αυτό τον κόσμο που ασφυκτιά από την γκρίζα ζωή που του επιφυλάσσουν οι άρχοντες, εγκλωβιζόμαστε στις συμπληγάδες της «δημοκρατικής ομαλότητας» (λες και έργο της Αριστεράς είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης και όχι η όξυνση των κοινωνικών αγώνων) και απολογούμαστε για τους «κουκουλοφόρους» (συκοφαντώντας τις χιλιάδες εξεγερμένους που «έκρυψαν τα πρόσωπά τους για να τους δούμε»). "
  http://omadaroza.blogspot.gr/2011/11/blog-post_18.html#!/2011/11/blog-post_18.html


  Αλέξη Τσίπρα, τσίπα δεν έχεις;

 8. tak avatar
  tak 11/06/2012 11:35:09

  ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  Αν θέλεις να γίνεις χρήσιμος στον τόπο που αγαπάς, όπως λες και αλήθεια είναι, να φροντίσεις επειγόντως το θέμα της ανεργίας των νέων! Πολλοί ελπίζουν σε σένα και περιμένουν τις ενέργειές σου… Από την πρώτη μέρα σου…

 9. Ακης avatar
  Ακης 11/06/2012 11:47:50

  Πάρα -πάρα πολύ καλό!
  Η Νέα Δημοκρατία να μην υποσχεθεί τίποτα .
  Μόνο δουλειά , κόπο και δάκρυα!
  Και από εκεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του...

 10. Παύλος avatar
  Παύλος 11/06/2012 13:59:23

  Φάκτορα, χαίρε,
  Αν σχολιάσω αυτή την ανάρτηση, θα διαπάξω ασέβεια !
  Δικαιούμαι, ομως να σε παρακαλέσω, να μην βγει από την πρώτη σελίδα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές !

 11. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 11/06/2012 14:08:46

  Καλησπέρα και καλή εβδομάδα Φάκτορα!!
  Πονάνε οι αλήθειες αλλά κάποιος πρέπει να τις επαναλαμβάνει.......

 12. Nικήτας avatar
  Nικήτας 11/06/2012 14:17:37

  RESPECT FACTORA

  Ανάρτησέ το σε κοινή μόνιμη θέα για χ χρονικό διάστημα.

 13. George avatar
  George 11/06/2012 14:58:18

  Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει πιο καλή, περιεκτική και αντικειμενική περιγραφή όλου αυτού που ζούμε σήμερα στην πατρίδα μας. Ενα μεγάλο μπράβο σε σένα Φάκτορα για τον περιεκτικό σου λόγο και ένα ακόμα αχ για εμάς. Γιατί όσο και να τα ξέρεις, όταν τα βλέπεις και τα διαβάζεις έτσι συμπυκνωμένα, δεν μπορείς παρά να φωνάξεις (ή να τραγουδήσεις), "Μάνα που ζω".

 14. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 11/06/2012 15:16:35

  Από συζητήσεις με οικογενειάρχες το Σ/Κ, η ψήφος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται σε ΑΠΕΧΘΕΙΑ τους εναντίον τριών "κακών":
  1. της ΕΕ: δεν πιστεύουν ότι θα μας διώξουν από το ευρώ, θεωρούν ότι το Μνημόνιο "δεν πάει άλλο" και ότι ο Τσίπρας, με τον σκληρό εκβιασμό/μπλόφα, μπορεί να το αλλάξει
  2. των "νταβατζήδων/διαπλεκόμενων": θεωρούν ότι η διαπλοκή ευθύνεται για το κακό μας χάλι, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πατάξει, ενώ η "ανάκαμψη" του Σαμαρά θα γίνει πάλι "με Μπόμπολες"
  3. των βουλευτών/υπουργών, που χρηματίσθηκαν, έκλεψαν, κορόϊδεψαν: θέλουν ΝΕΑ πρόσωπα στην πολιτική σκηνή.

  Σε ηλικίες 40+ , ο "δραχμο-τρόμος" έπιασε τόπο, σε αντίθεση με τους μικρότερους που θεωρούν ότι όλο αυτό είναι "υποκινούμενη τρομολαγνεία".

  Πιστεύω θα είναι "ντέρμπυ": όσοι βλέπουν "κακούς" σε ΕΕ/διαπλοκή/πολιτικούς, ΑΝΤΙ για τις συντεχνίες/παθογένειες/φοροδιαφυγή, που γιγάντωσαν το αντιπαραγωγικό Δημόσιο, δύσκολα αλλάζουν γνώμη. Οι νοικοκυραίοι/αγρότες, όμως, που έχουν πολλά να χάσουν, δεν το ρισκάρουν.

  Ψήφο-ψήφο, πόρτα-πόρτα... Μόνο έτσι!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Κόνδωρας 11/06/2012 18:14:45

   Κόνδωρα λέγετε τους αυτό που λέω εγώ: Πόσο % είναι η μπλόφα? 5%? 10%? Πόσο σας παίρνει να ρισκάρετε να ΜΗΝ είναι τελικά μπλόφα? Εμένα που μου πήρανε το σπίτι μου ας πούμε δε με παίρνει ούτε 1%, ούτε 0,5% γιατί την άλλη μέρα ψάχνω χαρτόκουτο και γέφυρα. Γιατί πλέον δεν είναι θέμα πόσα σου έμειναν να χάσεις, αλλά τι ελπίδες έχεις να επιβιώσεις. Και αν νομίζουν πως το κουμάρι με το μέλλον τους για ρέστα είναι γενναία στάση, ας πορευτούν αναλόγως. Με την ψήφο τους όμως κουβαλάνε στην πλάτη και το μέλλον χιλιάδων άλλων ψυχών.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ TopGunZ 11/06/2012 19:12:01

    Δυνατό το επιχείρημά σου, TopGunZ, που τους βάζει μπροστά στις ευθύνες τους.
    - Οι πορωμένοι: είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ, θέλουν ΝΕΑ πρόσωπα, και δεν μεταπείθονται
    - Οι υπόλοιποι: μέσα στην καρδιά τους, διακρίνω εύκολα τον τρόμο της ευρω-εξόδου. Εγώ απλά τους τονίζω, με επιχειρήματα, ότι είναι ΣΙΓΟΥΡΟ πως θα αναγκαστούμε να βγούμε, άρα η ανεργία θα πάει στο 35% και οι μισθοί στα 200 ευρώ, αφού περάσουμε από ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα, τρόφιμα, και καταλήξουμε στο ξεπούλημα "ασημικών" (την αλήθεια λέω). ΜΟΝΗ διέξοδος: ανάπτυξη, με ΕΣΠΑ, ΕΤΕπ κλπ

    Ψήφο-ψήφο...

    • Agriemenos avatar
     Agriemenos @ Κόνδωρας 12/06/2012 00:18:15

     Στην Ελλάδα του Μνημονίου ήδη υπάρχουν άστεγοι, άνθρωποι που δεν έχουν μισθό (άρα παίρνουν λιγότερα από 200 ευρώ), ελλείψεις σε φάρμακα, πολλοί πια δεν μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη σε φαγητό-καύσιμα και παιδάκια λυποθυμούν στα σχολεία. Επίσης έχουν φωτοτυπίες αντί για βιβλία. Αυτά στη σημερινή Ελλάδα, όχι στην Ελλάδα της 18ης Ιουνίου!
     Ωραία όλα αυτά περι ανάπτυξης με ΕΣΠΑ, ΕΤΕπ κλπ αλλά τα χειρότερα έρχονται: τη λίστα του Παπαδήμου με τα μέτρα 11,5 δισ ευρώ την έχεις ακουστά? θα εφαρμοστεί με τη ΝΔ? ξέρεις πόσα χειρότερα έρχονται με την εφαρμογή του Μνημονίου?

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ Agriemenos 12/06/2012 11:07:27

      Αν ήσουν λιγότερο αγριεμένος, θα διαπίστωνες ότι ΟΛΟΙ μιλούν για αναδιαπραγμάτευση των σκληρών μέτρων: και των 11,5 δις και των υπόλοιπων. Δεν είσαι ο μόνος που ζεις στη φτωχή Ελλάδα του σήμερα: όμως, ΔΕΝ είναι επιλογή η ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ Ελλάδα του αύριο. Οι 2000 αυτοκτονίες θα γίνουν 12.000, οι 5.000 ληστείες θα γίνουν 50.000. Το προτιμάς;

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 11/06/2012 15:43:25

  «Γῆ ὡραιοτάτη καὶ Θειοτάτη, Γῆ τελεία ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ἡ Μητέρα Ἑλληνικὴ Γῆ, ἀνέδωσε καρπὸν ὅμοιον. Ὁμοίως Ὡραῖον καὶ ὁμοίως Θεῖον. Εἶναι τὸ φυσικώτερον τῶν πραγμάτων: Ἡ Ὡραιοτέρα Γῆ νὰ ἀποδίδει τὸ Ὡραιότερον Ἄνθος.»

  «Φαντασθῆτε ὅτι ἔχετε Πλοῦτον Θεοῦ. Τί Παλάτι θὰ ἠθέλατε; Κλείσετε τὰ μάτια σας καὶ φαντασθῆτε. Ἔπειτα ἀνοίξετε τὰ μάτια σας: Τὸ ἔχετε ἐμπρός σας, ὡραιότερον τοῦ ὡραιοτέρου ὀνείρου. Εἶναι ἡ ΓΗ ΣΑΣ.»

  «Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.»

  «Ἡ ἱστορία τοῦ Αἰῶνος αὐτοῦ ἐγράφη ὑπὸ τὴν Χαντζάραν τῶν Κλεφτῶν καὶ ὑπὸ τὸ τακοῦνι τῶν Βουλευτῶν. Καὶ μὲ ΨΕΥΔΗ δὲν δημιουργοῦνται ΕΘΝΗ.»

  «Τὰ Ψεύδη Σας, ἐδημιούργησαν καὶ τώρα ἀποτελειώνουν τὸν Χαμόν Σας. Παύσετε νὰ ψεύδεσθε τόσον ἐλεεινὰ πρὸς Ἑαυτούς. Ἀλλὰ τί ἔγινε; Οἱ Κλέφται ἐλευθέρωσαν τὴν Ἑλλάδα καὶ ἀμέσως ἔπειτα τὴν ΕΣΚΟΤΩΣΑΝ. Ἐδημιουργήθη ἕνας Ἐθνικὸς Ἐγκέφαλος, μὲ Πελώριον, μὲ ἐξωτερικὸν κούπωμα, ἀλλὰ ΑΔΕΙΑΝΟΣ, σὰν τὸ ἐσωτερικόν τῆς Ἁγίας Σοφίας τώρα.»

  «Πεθαίνετε, διότι ἐσκοτώσατε τό: ΠΝΕΥΜΑ. Ἐνόσω δὲν Ἀναστηθῇ καὶ Ἀναστηλωθῇ τὸ ΠΝΕΥΜΑ, ἀδύνατον νὰ ἀρχίσῃ ἡ ὑπάρχουσα: ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΛΛΑΣ.»

  «Ἐσκοτώσατε τὴν Ἑλληνικὴν ΝΕΟΤΗΤΑ. Καὶ Ἔθνος χωρὶς ΝΕΟΛΑΙΑΝ εἶναι Ἄνοιξις χωρὶς ΑΝΘΗ.»

  «Πτωματομανεῖς, ξεκολλήσετε ἀπὸ τὰ Πτώματα. Παύσετε τὴν Πτωματοφαγίαν. Διὰ νὰ ὑπάρξῃ Ἀὴρ Ἀναπνεύσιμος πρὸς Ζωήν: ΘΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ.»

  «Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»

  «Τὸν Ἀσυμβίβαστο ζητῶ καὶ τὸ Σκληρό, γυρεύω τὸν Τρελλό, τὸ Σιδερένιο, τὸν Ἀλύγιστο· αὐτοῦ τὰ μάτια καὶ τὰ λόγια καὶ τὴν κίνηση καὶ τὴ σιωπὴ ἀκολουθῶ· σ᾿ αὐτοῦ τὸ ρυθμὸ τὴ ζωή μου τονίζω.» (Ἴων Δραγούμης, «Γιὰ τὸ βιβλίο τοῦ Περικλή Γιαννόπουλου», ἐφημ. «Ὁ Νουμᾶς», ἀριθ. 217, 15-10-1906)

  ~Περικλής Γιαννόπουλος (1869-1910): Λογοτέχνης, μεταφραστής, δοκιμιογράφος, φυσιολάτρης, ελληνολάτρης διανοητής. «Ο πατέρας του πνευματικού κινήματος του Ελληνοκεντρισμού». «Ο εξοχώτερος των νέων Ελλήνων».

  Κατὰ τὸν Γρηγόριο Ξενόπουλο, «Ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος ὑπῆρξεν ὁ μεγαλείτερος ὣς τώρα, ὁ εὐγλωττότερος καὶ ὁ φωτεινότερος ἀπόστολος τοῦ κατὰ φύσιν ἑλληνικὴν ζῆν. [...] ἠγωνίζετο νὰ καταδείξῃ ὄχι ἁπλῶς καὶ μόνον ὅτι τὸ ἑλληνικὸν εἶναι τὸ μόνον ἁρμόζον, ἀλλὰ καὶ ποῖον εἶναι αὐτὸ τὸ ἑλληνικόν.»

  Τὴν ἑλληνικότητα αὐτήν, τὸ «κατὰ φύσιν» τοῦ Ἕλληνα, ἀπὸ τὶς τέχνες μέχρι τὴν πολιτικὴ καὶ τὴν κοινωνία, ὁ Γιαννόπουλος τὰ ἀνήγαγε στὴν Ἑλληνικὴ Φύσι. Αἰσθητικὸς μὲ σπάνια εὐαισθησία καὶ ὀξυδέρκεια, στὴν Φύσι ἔβλεπε τὴν ἀρχὴ τῶν πάντων. Καὶ πρὶν τὴν Ἱστορία, τὴν κοινωνία καὶ τὴν πολιτική, ὁ Γιαννόπουλος, τὴν πρώτη μεγάλη στρέβλωσι καὶ ἀπομάκρυνσι ἀπὸ τὴν ἑλληνικὴν φύσιν τὴν ἐντοπίζει στὶς τέχνες.

  Ὁ ἐπανελληνισμὸς στὸ κάθε τι, μοιραῖα θὰ φέρῃ, κατὰ τὸν Γιαννόπουλο, τὴν «Ἑλληνικὴ Ἀναγέννησι» καὶ αὐτὴ τὴν Ἑλληνικὴ Φυλὴ στὸν δρόμο τοῦ φυσικοῦ πεπρωμένου της, τὸ ὁποῖον εἶναι, ὅπως ἦταν ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα μέχρι καὶ τὴν ἅλωσι τῆς Κωνσταντινουπόλεως τὸ 1453, ἡ ἡγεσία τοῦ παγκοσμίου Πνεύματος καὶ πολιτισμοῦ μὲ σκοπὸ τὸν «ἐξανθρωπισμὸ τῆς οἰκουμένης».
  http://pheidias.antibaro.gr/Giannopoulos/biography.html#apospasmata

 16. Liberty avatar
  Liberty 11/06/2012 16:01:00

  Αφιερωμενο σε ολους, καλη τυχη και καλη δυναμη την Κυριακη.
  Η γη της Ελλαδος. Αγγελος Βλαχος

  Ξεύρεις τὴν γῆ ποὐ ἀνθεῖ
  φαιδρὰ πορτοκαλέα
  καὶ κοκκινίζει ἡ σταφυλὴ
  καὶ θάλλει ἡ ἐλαία;
  Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
  εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

  Ξεύρεις τὴν γῆ, ἥτις παντοῦ
  μὲ αἵματα ἐβάφη,
  ὁποῦ κοιλάδες καὶ βουνὰ
  εἶναι τυράννων τάφοι;
  Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
  εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

  Γῆ μήτηρ παλαιῶν θεῶν
  καὶ νέων ἡμιθέων
  γῆ ἀναμνήσεων κλεινῶν
  καὶ γῆ ἐλπίδων νέων
  Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
  εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

 17. theo1611 avatar
  theo1611 11/06/2012 16:38:21

  Όταν ο ΑΣ πήγαινε για αυτοδυναμία στις προηγούμενες εκλογές, σύμβουλος του ΑΣ σε συνέντευξή του στο Mega ένα Σαββατόβραδο άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης και με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, των οποίων δεν ανέφερε τα ονόματα για να μην τους κάψει.

  Αν ο ΑΣ συνεχίσει να κρατάει κρυφό το προσωπικό στο οποίο θα αναθέσει τη διακυβέρνηση, μπορεί ενδεχομένως να το διασώσει από το κάψιμο, αλλά διακινδινεύει τη σωρηρία να την πιστωθεί το εκλογικό σώμα, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

 18. evThymios avatar
  evThymios 11/06/2012 16:40:16

  ο κος. Κασιδιάρης, να ζητήσει έναν χορό απ' την κα. Δούρου, κι η κακιά "λέσβια" να ζηλέψει, που ορέγεται αφράτες, με την κιθάρα του ο κος Τζήμερος να παίξει μιάν ωδή, γραμμένη απ' τον κο. Ψαριανό. δίπλα ο κος. Φαήλος, να δηγιέται στην κα. Ρεπούση , την "ιστορία του Οτσαλάν".

 19. blue nile avatar
  blue nile 11/06/2012 16:40:52

  Φάκτορα τα σέβη μου.
  Γράφεις: ...Δεν χρειάζεται πλέον ν’ ανοίξει κάποιος απ΄ έξω τις κερκόπορτες. Τις έχουμε ανοίξει προ πολλού μόνοι μας...
  Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο...

 20. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/06/2012 17:41:18

  Φάκτορα, εύγε για το κείμενο. Η χώρα όντας υπό καθεστώς κατοχής από το στρατό των εσωτερικών τρωκτικών που τη ρήμαξαν, οδεύει ακάθεκτη προς το κενό. ΄Οχι ο Σαμαράς, αλλά κυβέρνηση συνασπισμού να γινότανε, από το Θεμιστοκλή, τον Αριστείδη, το Κίμωνα και τον Περικλή, με πρόεδρο δημοκρατίας τον Κλεισθένη, δε νομίζω να είχε τύχη. Όχι γιατί δεν υπάχου καλοί και άξιοι Έλληνες. Αλλά γιατί στις κοινωνίες οι οργανωμένες μειοψηφίες επικρατούν και κυριαρχούν. Δυστυχώς το μόνο πράγμα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ιστορική εμπειρία είναι ότι για να διαλυθούν τέτοιες μειοψηφίες απαιτείται να προηγηθεί μια "συμφορά". Δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επικράτηση του ανέφικτου. Όχι τόσο για να περισωθεί μια κατάσταση "που 'λεγαν, όσοι ξέρανε, είναι αυτός ο ρόγχος του θανάτου", αλλά γιατί τα έθνη, όσο κι αν προσπαθούν με μανία πολλές φορές, δεν αποθνήσκουν. Θα χρειαστεί να πιάσουμε το κουβάρι από την αρχή.

 21. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/06/2012 17:48:33

  Ἂν ἡ Ἑλλάδα καταστραφεῖ τελείως,
  θά μείνει μιά ἐλιά,ἓνα κλῆμα καί μιά βάρκα.
  Εἶναι ἀρκετά γιά νά ξαναχτιστεῖ ἀπό τήν ἀρχή.

  Ὀδυσσέας Ἐλύτης.

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/06/2012 17:54:53

  Το κείμενο έχει εξαιρετικές, αξιέπαινες διαπιστώσεις, FactorX.
  Αλλά αυτά έπρεπε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τα διαπιστώνουμε ήδη πέρισυ, πρόπερσι. Από το καλοκαίρι του 2010.
  Τώρα υπάρχει το καθοδικό momentum. Δεν πιάσαμε ακόμη πάτο. Λυπάμαι.
  Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας: Κι "εσείς", και οι "άλλοι" και οι "παραδίπλα", κι εγώ που είμαι τίποτε, ένας απλός μοναχικός πολίτης χωρίς κόμμα και χωρίς κανέναν να θαυμάζω.
  Το τσίρκο είναι πιά γεμάτο με αφηνιασμένα τέρατα. Ίσως το γκρεμίσουν και μας πλακώσει. Άλλοι, από καιρό έξω από το τσίρκο, ήδη γελάνε. Περιμένουν να πέσει, να κονομήσουν από τα συντρίμμια. Τα αφηνιασμένα πολιτικά τέρατα, και τα "χρήσιμα ηλίθια" και τα βαλτά πονηρά, κάνουν καλή δουλειά γι' αυτούς.
  “Το παλιό πεθαίνει, το νέο δεν έχει ακόμη γεννηθεί, τώρα είναι η εποχή των τεράτων” (Αντόνιο Γκράμσι).

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 11/06/2012 19:46:52

   Προτείνω σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που ιστορικά θα αναλυθούν πολύ τα πρόσωπα και τα γεγονότα που τις επηρέασαν, εμείς που τα ζήσαμε από κοντά, να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας όταν γράφουμε. Μόνο ένας προσπάθησε με όποιον τρόπο πίστευε πολιτικά σωστό και ηθικό να ανακόψει την καταστροφική πορεία προς το γκρεμό που μας έσπρωξαν με τους εκβιασμούς, τις ύβρεις και τις ειρωνείες οι "σύμμαχοι" Γερμανοί με τα τσιράκια τους. Και ο ίδιος τώρα που δεν το καταλάβε από τι κινδυνεύουμε, έκανε λιώμα τον πολιτικό του εγωϊσμό και "τα βρήκε" (λέμε τώρα) με τη Ντόρα επειδή αυτή πλέον είναι ταπεινωμένη για να ξανασηκώσει κεφάλι από τη μια και γιατί υπάρχει ασύγκριτα μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα από τον κίνδυνο Ντόρα για τον ίδιο. Το να πάμε στα χέρια των Υούρκων. Και ο μόνος που τολμάει να το λέει ξεκάθαρα πως υπάρχει απειλή Τουρκία στον αέρα είναι ο Σαμαράς. Πως μπορούμε λοιπόν οι Έλληνες να πουλάμε την πατρίδα μας για τα ευρώ; Τα χρήματα έρχονται και φεύγουν. Το ζήσαμε από το 1980-σήμερα άλλωστε. Η Πατρίδα ή υπάρχει ελεύθερη ή όχι όμως. Αυτό είναι το μόνο σοβαρό επιχείρημα εναντίον όσων το σκέπτονται ακόμη...

   Και όποιος πει για εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας μέσω των δανειακών να του θυμίσω πως ο Σαμαράς αντιστάθηκε και δεν ψηφίστηκαν με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων δανειακές κλπ. Άρα είναι απλοί νόμοι του κράτους που αλλάζουν όποτε χρειαστεί. Τι έχει να πει ο Καμμένος για αυτό το θέμα που τον λέει προδότη το Σαμαρά; Να υπερτονίσω πως αν δεχόταν να ψηφιστούν τα παραπάνω με ειδικό τρόπο θα έπαυα κι εγώ αυτοστιγμή να τον θεωρώ Έλληνα! Ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Όταν όμως τα βάλω όλα μαζί στη ζυγαριά μέσα στο χαμό και τα γεωπολιτικό παιχνίδια γύρω μας, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Κέρδισε χρόνο για να χειριστεί την πιο δύσκολη κατάσταση γαι έναν πατριώτη πρωθυπουργό. Όχι για να διαλυθούν όλα από σταλινιστές μπολσεβίκους...

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Γεώργιος Τ. 11/06/2012 22:01:58

    Πόσο δίκαιο έχεις..... Χρόνο κέρδισε, επειδή βλέπει τι γίνεται και τι έρχεται.... Εμείς παίζουμε την τύχη μας στα ζάρια , ακολουθώντας αυτούς που μας χαϊδεύουν τ'αυτιά, χωρίς να βλέπουμε......

 23. Inno avatar
  Inno 11/06/2012 18:03:58

  h**p://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/tsipras_euro_600_375_-1520156878.jpg

 24. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 11/06/2012 18:15:03

  Τόση αλήθεια στο κείμενο, που πονάει..... Μη το κατεβάσετε μέχρι τις εκλογές. Εμείς οι υπόλοιποι , ας το μοιράσουμε όπου μπορούμε.

 25. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 11/06/2012 19:09:04

  Εξαιρετική ανάρτηση FactorX. Η τραγικότητα μιας κατάστασης που υποψιαζόμαστε αλλά δεν βιώνουμε ακόμη. Την ύβρι την διαπράξαμε όλοι μαζί
  και περισσότερο οι "γνωρίζοντες" . Υπήρχαν κάποιοι που έκρουαν τον κώδωνα
  κινδύνου αλλά η κοινωνία τους αγνοούσε για να μην πω τους θεωρούσε γραφικούς. Μόνο τρία πράγματα μπορούν να μας σώσουν.
  - Το ένδον σκάπτειν για να φέρουμε τα "τέρατα" στο φώς και να τα
  πολεμήσουμε - ως άτομα και ως κοινωνία
  - Η συστηματική και πολύμοχθη εργασία από ΟΛΟΥΣ
  - Η ομορφιά διότι υπάρχει πολλή ασχήμια γύρω μας (εκτός από τη χώρα φυσικά)
  Χαιρετώ όλους τους συνσχολιαστές για τα εύστοχα σχόλια.

 26. change avatar
  change 11/06/2012 19:20:55

  δυστηχως με αυτη την νοοτροπια πορευτηκε και η νεα δημοκρατια τα προηγουμενα χρονια...γι αυτο περιμενουμε κατι διαφορετικο απο το σαμαρα και για τη χωρα και για τη παραταξη.

 27. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/06/2012 19:43:58

  Οι εθνικές "ιερές αγελάδες" μας: Οι σκαφάτοι και οι lifestyl - άτοι.
  Όλοι μαζί τα φάγα-νε.
  Αυτοί συνεχίζουν το πάρτυ τους. Ενώ εμείς ασχολούμαστε με "νούμερα" σαν τον "προπαγανδιστή" ανταρτών πόλεων και με "ανατροπείς της Ευρωζώνης" σαν τους κ. Λαφαζάνη και Τόλιο.
  Τα θέλουμε και τα τραβάμε.
  h**p://www.nooz.gr/world/liazontai-stis-paralies-kai-plironoun-8-euro-ti-mpira

 28. Μπαλαμπανίδης Θεόδωρος avatar
  Μπαλαμπανίδης Θεόδωρος 11/06/2012 20:14:01

  Οι προορισμό έχοντες την υπόλοιπη Ευρώπη και προσωρινώς διαμένοντες στην Ελλάδα [κατά τον ΣΥΡΙΖΑ] γιατί θέλουν Τέμενος Ισλαμικό στην Αθήνα;

 29. Φελίζα avatar
  Φελίζα 11/06/2012 20:29:04

  Άριστο κείμενο φάκτορα .
  Μακάρι η πλεοψηφία της κοινωνίας να συμφωνήσει μαζί σου.
  Δίκιο έχουν οι συνσχολιαστές , μην το κατεβάσεις από την πρώτη σελίδα.

  • tak avatar
   tak @ Φελίζα 11/06/2012 20:55:59

   Δε θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο... Θέλω να αφήσω την ψυχή μου να πετάξει... Και να πω άλλα λόγια...
   http://www.youtube.com/watch?v=jO25z2BO7b8&feature=related

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tak 12/06/2012 08:46:49

    Καλημέρα!
    http://www.youtube.com/watch?v=OBfqABtOoxI

 30. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 11/06/2012 20:39:10

  ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ

 31. νικοςς avatar
  νικοςς 11/06/2012 22:37:21

  ΄΄Να συσπειρώσει όλες τις πατριωτικές, δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις του τόπου σε ένα σταθερά ευρωπαϊκό αλλά αμετακίνητα ελληνοκεντρικό κόμμα.
  Με ένα γνώμονα: την υπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδας.΄΄

  Γιά να γίνουν τα παραπάνω ,Πρέπει αυτό το κείμενο ,με πάρα πολλά πραγματικά παραδείγματα σε κάθε γραμμή του,να μεταδίδεται τηλεοπτικά από τον ίδιο τον
  Αρχηγό καθημερινά,μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Πρέπει να τα εμπεδώσει ο Λαός και εφόσον κάνει σύγκριση της συμπεριφοράς του απέναντι στην Πατρίδα τα τελευταία 35 χρόνια,οχι μόνο μέ την ψήφο του,αλλά και τις ενέργειες του,αν χρειάζεται, να επαναπροσδιοριστεί πολιτικά.

 32. bodys avatar
  bodys 11/06/2012 23:19:07

  //alexpolisonline.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4602.html
  Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στις τάξεις του…
  προκειμένου να προωθήσουν τον τουρκικό εθνικισμό. Η πρακτική αυτή ανέκαθεν εφαρμοζόταν στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, όπου το παρακράτος φύτευε ανθρώπους στα αριστερά κόμματα, όχι μόνο για να ρουφιανεύουν, αλλά και για να αλλοιώνουν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις. Η μακρά παράδοση έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ…

  Επειδή οι κοινωνίες στη Θράκη είναι μικρές, δεν τρώνε το κουτόχορτο των ροζ και κόκκινων εκδοχών των Γκρίζων Λύκων. Κάποιοι …”Λύκοι”, θεωρούν ότι η ριζοσπαστική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, τους προσφέρει μια ακόμη πλατφόρμα αποδυνάμωσης της κρατικής ισχύος στην Ελληνική Θράκη. Ευτυχώς, στη Θράκη δεν υπάρχουν οργανωμένοι πυρήνες αναρχικών, για να καίνε Γκρίζοι Λύκοι και αναρχικοί, δίπλα δίπλα, τις ελληνικές σημαίες… Να είστε σίγουροι όμως ότι θα ξεφύτρωναν συντομότατα και μουσουλμάνοι …ιδεολόγοι αναρχικοί!

  Στο πρόσφατο παρελθόν, σε διαδήλωση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή (είχαν συνοδευθεί από επεισόδια), κατέφθασε στον περίβολο του πανεπιστημίου, αρθρογράφος της ισλαμιστικής εφημερίδας Μιλλέτ Ξάνθης, συνοδευόμενος από αριστερούς του …φίλους! Πιστεύουμε ότι οι αφελείς και καλοπροαίρετοι χριστιανοί συνοδοί του ισλαμιστή αρθρογράφου, είχαν παντελή άγνοια του ρόλου του ανθρώπου αυτού. Όμως η άγνοιά τους είναι φονικά επικίνδυνη για τη Θράκη…

  Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κεντρικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 Ιανουαρίου 2012, εκπρόσωποι του εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου (αρθρογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

  Την επιτροπή του DEB την υποδέχτηκαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και υποψήφιος βουλευτής Νίκος Καλιαμπάκας μαζί με τοπικά κομματικά στελέχη και παραβρέθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ.

  O Νίκος Καλιαμπάκας εξέφρασε την ικανοποίηση του από την επίσκεψη των στελεχών του κόμματος DEB, ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης αξιολογήθηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρο του DEB Οζάν Αχμέτογλου δώρισε στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Καλιαμπάκα, τιμητική πλακέτα!
  (Αναδημοσίευση από την εφημερίδα των Πομάκων ΖΑΓΑΛΙΣΑ)

  Υπενθυμίζεται ότι το εθνικιστικό “κόμμα” της Άγκυρας DEB ιδρύθηκε το 1991 από τον Αχμέτ Σαδίκ, με σκοπό να… προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση του αυτή αναγνωρίζει ένα “κόμμα” που προωθεί την εθνική διάσταση των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος.

  Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το τι πιστεύουν τα στελέχη του κόμματος DEB αρκεί να διαβάσει κανείς τα λόγια του προέδρου του Μουσταφά Αλί Τσαβούς. Όπως είχε δηλώσει ο Αλί Τσαβούς, πρόεδρος του κόμματος DEB «Μια μέρα αυτοί, που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο τουρκικό έθνος, θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Ζούμε στη Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε!»

  Επίσης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκος Καλιαμπάκας και ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ, επισκέφτηκαν την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”. Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” Αχμέτ Καρά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος Καρά τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές.

  Εν τω μεταξύ, το γραφείο Κωνσταντινούπολης του αυτοαποκαλούμενου «Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να γυρίσουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και να ψηφίσουν τους “Τούρκους”, όπως λένε, υποψηφίους. “Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο” είναι το διχαστικό σύνθημα που εκπέμπουν.

  Μάλιστα, έχουν ενοικιαστεί αρκετά τουριστικά λεωφορεία, τα οποία καθημερινά (από μεθαύριο) θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς Ξάνθη και Κομοτηνή, μεταφέροντας δωρεάν τους ψηφοφόρους.

  Βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος πληρώνει για τη δωρεάν μεταφορά των Ελλήνων μουσουλμάνων από την Κωνσταντινούπολη στη Θράκη. Βέβαια, στα γραφεία του συγκεκριμένου παραρτήματος φιγουράρουν η σημαία της Τουρκίας και εκείνη της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
  Share this:

  Email
  Facebook
  Twitter
  Print
  Digg
  Reddit
  StumbleUpon

 33. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/06/2012 11:57:26

  Το γραπτό έθεσε καίρια θέματα.
  Ως σχολιασμός και feedback, κυρίως ιδεοληψίες.
  Μια από τα ίδια. Απογοήτευση, αδράνεια.

 34. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/06/2012 17:38:17

  Άρχισε και η δίκη για την υπόθεση του τρις-τεράστιου που σαλτάρισε και καρφώθηκε στην μαρκίζα, με τα DVD και τους εκβιασμούς του Μαυροτρύπα.
  Μετά από 5 χρόνια !!!
  Όλα τά χε η Μαριωρή....τέρατα και σημεία.

 35. Δημητρης avatar
  Δημητρης 15/06/2012 09:27:26

  Ορισμένα πράγματα τελικά σε αυτό το τσίρκο δεν είναι τυχαία...
  Για την κεντρική τους ομιλία:
  Το ΠΑΣΟΚ διάλεξε τον " κορυδαλο" ...
  Ο ΣΥΡΙΖΑ την πλατεία Ομόνοιας και "λαθρομεταναστών"...
  Και η Νεα Δημοκρατια το "Σύνταγμα"...

  Αυτό αρκεί για τα τελικά συμπεράσματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.