#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Το Μπλέ έγινε Ισχυρό και το Πράσινο Κόλλησε»

Τελικά το χρώμα του κριτηρίου που επικρατεί σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές σταθεροποιήθηκε, πήρε τη βούλα έστω και καταναγκαστικά (διακαναλική) και απέκτησε δικό του όνομα τελεσίδικα, «Antimnemonium».

Το χρώμα αυτό μπήκε στον «αερογράφο» ψεκάστηκε στον άσπρο καμβά της πολιτικής σκηνής και δημιούργησε το σκηνικό και το κλίμα μέσα στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν οι δρώντες υποψήφιοι στις περιφέρειες και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής.

Όλα τα χρώματα που κυρίως πρωταγωνιστούν στην Αττική, Άσπρο, Μπλε και Πράσινο διεκδικούν τη δική τους απόχρωση πάνω σε αυτό το υπόστρωμα (Antimnemonium).

Καθώς εξελίσσεται όμως το εκλογικό στήσιμο του πίνακα φαίνεται ότι το Άσπρο και το Μπλε είναι δύο χρώματα που δουλεύονται με το Antimnemonium είτε με αριστοτεχνικούς χειρισμούς του πινέλου είτε δημιουργώντας μίγματα αποχρώσεων αξιοποιώντας αραιωτικά λάδια μίξης χρωμάτων.

Φαίνεται όμως ότι το Πράσινο δεν μπορεί να «δέσει» ούτε με το Antimnemonium ούτε με τα άλλα χρώματα. Φαίνεται ακόμα ότι ο λόγος για αυτή του την αδυναμία δεν είναι το ίδιο το χρώμα αλλά η ποιότητα του χρώματος. Στην ελαιογραφία δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να αναμίξεις «νερομπογιές». Πρόκειται για κόντρα εξ ορισμού.

Όσο και να προσπαθεί η κεντρική εξουσία να αφήνει να στεγνώσει η κάθε φάση του πίνακα για να μπορέσει να βάλει πράσινο με το ζόρι στον καμβά, δεν προκύπτει αποτέλεσμα, καθώς η υδαρή υφή του πράσινου δεν είναι σε θέση να διαποτίσει τα ήδη υπάρχοντα υλικά στο τελάρο.

Όσο και να προσπαθεί η κεντρική εξουσία να απειλήσει ότι θα σκίσει το μουσαμά το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τον πίνακα διασημότερο θέτοντας ισχυρά θεμέλια να πουληθεί μετά τις 7 Νοεμβρίου σε πολύ υψηλή τιμή.

«Απεδείχθη» ότι το μόνο που μπορούν να καταφέρουν οι διλληματικές απειλές της κεντρικής εξουσίας δεν είναι να συσπειρώσουν τους ζωγράφους του πράσινου πάνω στο χρώμα τους, παρά μόνον να τους κάνουν στιγμιαία να βάζουν λιγότερο άσπρο στο πινέλο τους. Ο πίνακας όμως κύριοι εξακολουθεί να κυριαρχείται έντονα από το Άσπρο.

Το θεαματικότερο όμως γεγονός μετά το διλληματικό λεονταρισμό της κεντρικής εξουσίας είναι ότι «θύμωσαν» οι ζωγράφοι του Μπλε. Άφησαν το πινέλο, πήραν τη σπάτουλα πλέον, έβαλαν μεγάλη ποσότητα μπλε πάστας και με επιθετική μανία άρχισαν να σμιλεύουν την ισχυρή παρέμβαση του χρώματός τους στον πίνακα. Όχι μόνο έκαναν το «λευκό – γάλαζο» χάρτη να μεταμορφώνεται σε «λευκό – μπλε» αλλά κυρίως με το όγκο της μπλε πάστας να δημιουργούν σχήματα που αλλάζουν και την ποιότητα του μηνύματος του στέλνει ο πίνακας.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κεντρική εξουσία ότι οι αποχρώσεις, τα σχέδια και το μήνυμα του χάρτη/πίνακα δεν είναι παραγγελία κάποιου εύπορου ιδιοκτήτη πολυτελούς οικίας ο οποίος θέλει να διακοσμήσει το χώρο υποδοχής του, «σετάκι» με τα έπιπλα που ήδη έχει και τις αποχρώσεις της ταπετσαρίας.

Ο χάρτης/πίνακας που σμιλεύεται αυτή τη στιγμή συμπυκνώνει το πόνο και τα χαμένα όνειρα γενιών που μόλις πέρασαν την κορυφή του λόφου, γενιών που είναι ακριβώς στην κορυφή του λόφου και γενιών που σήμερα σκαρφαλώνουν στην πλαγιά λόφου.

Οι ενοχές όλων των ζωγράφων για τον τρόπο που έζησαν για πολλές δεκαετίες, για τη δική τους συμμετοχή στο «φαί» είναι εκεί αποτυπωμένες στο καφέ του εδάφους του τοπίου του πίνακα. Όμως δεν μπορεί μόνο το έδαφος να είναι το κεντρικό θέμα. Το τι θα σχεδιάσεις πάνω στο έδαφος είναι το μήνυμα και αυτή τη στιγμή οι ζωγράφοι θέλουν να μιλήσουν για πόνο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή κεντρικής εξουσίας. Σημαίνει όμως σίγουρα «αλλαγή στο μίγμα της θεραπείας».

Οι ζωγράφοι θέλουν να δηλώσουν «δεν έχω αμαρτήσει τόσο που να αξίζω μόνο εγώ τόση αυστηρότητα, τόση εκχώρηση ευθύνης, τόση συνεχόμενη έλλειψη ανάσας, τόσο μεγάλο χαστούκι στην ελπίδα». Οι ζωγράφοι αγανακτούν από θυμό και θλίψη όταν νοιώθουν ότι επαναλαμβανόμενα πρέπει να αντέχουν να σταυρώνονται ή να αντέχουν να περνούν από το νησί των  Σειρήνων». Μια φορά σταυρώθηκε ο Ιησούς, μια φορά πέρασε ο Οδυσσέας από τις Σειρήνες. Οι πολλές φορές θα σπάσουν την «στάμνα»

Κύριοι οι ζωγράφοι/ψηφοφόροι θέλουν πολύ απλά να στείλουν ένα ξεκάθαρο και σταράτο μήνυμα

«Σου έδωσα όλη τη δύναμη που μπορούσα (10% & 160 έδρες). Σου έδωσα όλη μου την εμπιστοσύνη να διαλέξεις τον καλύτερο κατά την γνώμη σου τρόπο (μνημόνιο) για να βγούμε από το αδιέξοδο. Σου έδωσα την «ιώβεια» αντοχή και εκκωφαντική σιωπή μου, στην εφαρμογή του τρόπου σου. Δώσε μου το δικαίωμα να σου πω ότι πονάω. Δώσε μου το δικαίωμα να σε παρακαλέσω να μην πιέζεις μόνο το δικό μου νεύρο. Δώσε μου το δικαίωμα να σε πιέσω και εγώ από την δική μου πλευρά να βρεις τρόπους να αλλάξεις λίγο το μίγμα της αγωγής. Μη μου ζητάς να αλλάξω κουλτούρα, που και εσύ βοήθησες να έχω, μέσα σε δώδεκα μήνες και να γίνω ο ορθολογικότερος ζωγράφος/ψηφοφόρος όλων των εποχών. Δώσε μου χρόνο. Μην παρεξηγείς/διαστρεβλώνεις την ανάγκη μου για Άσπρο και Μπλε. Άσε με να εκτονωθώ ελεγχόμενα και συστηματικοποιημένα γιατί αλλιώς η μεσοπρόθεσμη έκρηξη θα είναι ισχυρότερη. Μην τα θέλεις όλα δικά σου. Έχεις ήδη πολλά και μπορείς να κάνεις αυτά που πρέπει».

Δημοσκοπικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/11/2010 07:56:29

  ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΓΑΠ-ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ & ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.ΑΡΙΣΤΑ 10 ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ

 2. aristos avatar
  aristos 01/11/2010 08:43:08

  Έρχεται τσουνάμι.....

 3. Παναγιώτης Α. avatar
  Παναγιώτης Α. 01/11/2010 09:26:22

  Τα εκβιαστικά διλήμματα προκαλούν συνήιως το αντίθετο, από αυτό που επιδιώκουν. Δεν υπάρχει Έλληνας που να θέλει να ψηφίσει υπέρ της μνημονιακής πολιτικής. Ο Σαμαράς όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πιστεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους ή όχι; Φαίνεται πάντως (http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-10-31-22-36-19-2010103129660/ ) ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

  • KILLER avatar
   KILLER @ Παναγιώτης Α. 01/11/2010 11:59:52

   ναι..πιστεύει ή όχι

 4. Wolf avatar
  Wolf 01/11/2010 10:04:24

  Νατος πάλι ο Δημοσκοπικος;
  Που τον εκρυβες ρε Φακτορα, αυτόν;
  Άντε μπας και διαβάσουμε καμία σοβαρή ανάλυση του πολιτικού περιβάλλοντος.
  Και με καλλιτεχνική ρίζα!
  Ως προς την ανάλυση του θα πω το εξής: ο Κικιλιας είναι ο ένας του δεύτερου γύρου, ο άλλος ποιος θα είναι;
  Το αντιμνημονιακο κύμα που έρχεται θα τους πνίξει. Και ο Κικιλιας είναι ο μόνος που εκφράζει μια καθαρή αντιμνημονιακη συντονισμενη θέση ενώ ταυτόχρονα είναι και ουσιαστική αυτοδιοικητικη πρόταση.

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 01/11/2010 10:29:58

  Καλημέρα και Καλό μήνα...

  Καλή ανάλυση...αλλά χωρίς μπλε και πράσινο..
  Στην ουσία το Μνημόνιο είναι αυτό που θα επαναχαράξει τις διαχωριστικές γραμμές του πολιτικού χάρτη..
  Χωρίς μπλε...Κόκκινο...Πράσινο..ροζ

 6. spiros avatar
  spiros 01/11/2010 10:38:03

  Αγαπητοί φίλοι το μπλέ είναι ισχυρό μεν αλλά αδύναμο ως προς την εμπιστοσύνη. Ένα είναι όμως γεγονός. ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ . Αν ισχύσει η απειλή τότε οι εκλογές θα γίνουν;

 7. Factorx avatar
  Factorx 01/11/2010 11:58:40

  Το μπλε είναι το Antimnemonium. Δεν είναι αυτό που καταλάβατε εσείς

  • KILLER avatar
   KILLER @ Factorx 01/11/2010 13:06:46

   το antianadiarthrosium υπάρχει?

 8. δημητρης avatar
  δημητρης 01/11/2010 11:59:00

  Και αλλα παραμυθια. Τιμη 2 δρχ.Πωλειται σε ολα τα περιπτερα.
  Τοσο αγοραζα το περιοδικο ΓΚΑΟΥΡ - ΤΑΡΖΑΝ.
  Αμα αργησω να φατε.

 9. KILLER avatar
  KILLER 01/11/2010 12:01:53

  παει το παραμυθι για το μνημόνιο.μόλις εριξε ο χοντρός την αναδιαρθρωση .κιχ-μιχ..αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε

 10. Greekx avatar
  Greekx 01/11/2010 12:10:31

  @@@Δώσε μου το δικαίωμα να σου πω ότι πονάω. Δώσε μου το δικαίωμα να σε παρακαλέσω να μην πιέζεις μόνο το δικό μου νεύρο. Δώσε μου το δικαίωμα.....

  Όχι και παρακάλια "δώσε μου το δικαίωμα να σε παρακαλέσω"...
  Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τέτοια ηττοπάθεια!!!!!!!!
  Το κορυφαίο λέει στους "βιαστές" μας ".Δώσε μου το δικαίωμα να σου πω ότι πονάω"
  ΗΜΑΡΤΟΝ.......................

 11. armageddon avatar
  armageddon 01/11/2010 12:22:28

  KAΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΗΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ...

 12. κώστας avatar
  κώστας 01/11/2010 12:40:40

  Μήπως είναι καιρός να σκεφτούν οι εραστές της υπερ-απλουστευμένης "αντιμνημονιακής" ιδέας ότι, προσδίδοντας λάμψη Περισσού και Κουμουνδούρου στην ιδέα τους, αφαιρούν κάθε ίχνος σοβαρότητας από την Συγγρού;

  • KILLER avatar
   KILLER @ κώστας 01/11/2010 13:08:08

   χεστήκαν. κανά ψήφο να τσιμπήσουν, να τάξουν και κανά στειτζ και ολα καλά

 13. xbab avatar
  xbab 01/11/2010 13:25:09

  Για να πάρουμε "πρέφα" και μεις!
  Το μπλε στο χάρτη είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος ή υπερτερεί το πράσινο;
  Ποιός θα ενημερώσει;
  Με φρέσκα κουλούρια...

  • Wolf avatar
   Wolf @ xbab 01/11/2010 14:20:44

   Φαινεται ότι το μπλε κυμα να σκεπάζει τον πράσινο χάρτη...
   και ειδικά στην Αττική!

 14. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/11/2010 14:03:10

  Τα μυστικά γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ δείχνουν
  http://img101.imageshack.us/img101/6927/502np.jpg

  πηγή:
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=40424952#

  • Wolf avatar
   Wolf @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/11/2010 14:29:18

   Ειναι "πολύ μυστικά" και πολύ αξιόπιστα, ειδικότερα απο τη στιγμή που έχουν επίσημα δημοσιευθεί.
   Και ως γνωστόν έρευνες που δημοσιεύονται ή παραγγέλονται απο μμε, ειναι "απολύτως καθαρές" και αξιόπιστες.
   Θα κλαίνε στις γωνίες της Ιπποκράτους και του Μαξίμου με μαύρο δάκρυ. Αν δε αποφασίσουν να κάνουν και το debate που ζήτησε ο Σγουρός από το Δημαρά -προτείνω να γίνει στο Μαξίμου, με συντονιστή το Πεταλώτη ή ακόμη καλύτερα το ΓΑΠ και βοηθό του τη Ντόρα- θα πέσει πολύ γέλιο.
   Ο πανικός ξέρεις είναι κακός σύμβουλος.

 15. nick avatar
  nick 01/11/2010 14:24:12

  7 ή 8 μπλε, 4 ή 5 πράσινες & 1 λευκή... Κυριακή κοντή γιορτή

  • Wolf avatar
   Wolf @ nick 01/11/2010 14:30:41

   μ αρεσεις εισαι σε καλο δρομο

 16. Σπαρτιατης avatar
  Σπαρτιατης 01/11/2010 14:46:07

  Θελω να παρακαλεσω τον Φακτορα να μα ς κανει λεπτομερη αναλυση (εαν θελει η μπορει) ποσα χρηματα θα εισπραξωμε απο το μνημονι τα ετη 2010, 2011, και 2012 ξεχωριστα και ποσα χρηματα θα πληρωσουμε σε τοκους η τοκοχρεωλυσια αντιστοιχα τα ετη αυτα.
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΨΕΥΔΩΣ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ Η ΣΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΩΜΕ....

  • 11888 avatar
   11888 @ Σπαρτιατης 01/11/2010 16:15:25

   Ειναι ολοφανερο οτι με τα χρηματα του μηχανισμου στηριξης(ή διαλυσης)πληρωνονται τα παλαιοτερα δανεια(τα παλια ομολογα που ληγουν ως το 2013 ειναι ολως τυχεως 103 δις!).Η αναδιαρθρωση μπορει να φερει μικροτερες δοσεις αλλα θα φερει και υψηλοτερους τοκους(οσοι παρατειναν την αποπληρωμη δανειων επιδιωκοντας μικροτερη δοση καταλαβαινουν τι εννοω).
   Ειναι δυνατον λυσεις που προτεινουν οι τοκογλυφοι να ειναι προς το συμφερον το δικο μας?

 17. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 01/11/2010 15:19:31

  Μου αρέσει η ζωγραφική σαν τέχνη, αλλά την ζωγραφική σαν πολιτικό εργαλείο έκφρασης την ΣΙΧΑΘΗΚΑ από μικρός.
  Από τότε που, για να με βολέψουν οι φτωχοί γονείς μου στο δημόσιο, έκρυβαν με νύχια και με δόντια, ακόμα κι από μένα ότι ο παπούς μου εκτελέστηκε στον εμφύλιο ως αντάρτης και όλο το σόι "βάφτηκε" κόκκινο, ασχέτων προσώπων. Και έπειτα που όταν άλλαζε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μου, άλλαζαν οι "άξιοι" υπάλληλοι ανάλογα το "χρώμα".
  Όσο κοκορομαχείτε για το ποιο χρώμα είναι καλύτερο, ποια πολιτική είναι καλύτερη, δεξιά δεξιότερη, αριστερά, ασριστερότερη, οι χρωματοπώλες κάνουν πάρτυ στα πτώματά σας.
  Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα για καλύτερη ζωή και το καλύτερο κόμμα είναι αυτό που μπορεί να τα καταφέρει και δεν με ενδιαφέρει το χρώμα του.
  Χωρίς παρεξήγηση και με όλο το σεβασμό, ...όσο ακούω για χρώματα και κατευθύνσεις ... μού 'ρχεται να ξεράσω!

 18. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/11/2010 15:33:52

  Στις 7 Νοεμβριου , μαδαμε τα κυβερνητικα μπουμπουκια του μνημονιου και τους πολιτικους τους συμμαχους.

 19. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 01/11/2010 20:03:16

  Nαι, είναι ανάχωμα και το ομολογεί.
  http://redwildwind.blogspot.com/2010/11/n.html

 20. Wolf avatar
  Wolf 04/11/2010 16:07:25

  Το περιβάλλον αλλάξε, βρείτε το δεύτερο γιατι ο Κικίλιας ειναι ο ενας εκ των δυο της δευτερης Κυριακής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.