#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/09/2012 07:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μνημόνιο χρειάζεται το δικό του "Γουδή"

(Τουλάχιστον Έξι…) Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 

Χρειαζόμαστε μισή ντουζίνα, τουλάχιστον. Και ολόκληρη ντουζίνα ή και δυο καλά θα ‘τανε αλλά οι Έξι επιβάλλονται. Δια ιστορικούς λόγους. Κάνουν και σετ. Με αναλογική εκπροσώπηση πολιτικών και «μπετατζήδων» - προμηθευτών της τελευταίας τριακονταετίας. Κι ας τρέχουν τα εγγόνια τους στον Άρειο Πάγο το έτος 2102 να τους κάνει ηθική εξυπηρέτηση κανένας κολλητός Αρεοπαγίτης... Θα ‘χουν γίνει τα πεύκα τους στην γνωστή συνοικία ψηλά σαν πολυκατοικίες.

Πράσινους αλλά και κανένα γαλάζιο, που ‘χε μπερδέψει τα ηθικά, τα νόμιμα και το πορτοφόλι του. Κι αντάμα καμιά από αυτές τις πρόθυμες ανακυκλωμένες αριστερές «φιλιππινέζες», που στελεχώνανε πρόθυμα την μεταπολιτευτική παράγκα.

Να τους δει ο λαός με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα να περνάνε την μεγάλη πόρτα. Αυτούς που λεηλάτησαν την χώρα ή επέτρεψαν σε άλλους να την λεηλατήσουν. Αυτούς που κατασπάραξαν μέχρι φόδρα τα ιμάτια της Ελλάδας, έδωσαν το «άρατε πύλας» κι έχασκαν, ενώ η Πατρίδα πλημμύρισε από ένα με ενάμιση εκατομμύριο σουνίτες μουσουλμάνους. Συγγνώμη που σας χαλάω την προοδευτικιά και «πολιτικά ορθή» μόστρα αλλά αυτούς πολεμήσαμε σαν λιοντάρια για να διώξουμε το 1821. Σουνίτες ήταν τ’ «αδέρφια» μας που σπρώξαμε με το ντουφέκι και το γιαταγάνι πίσω στην Ασία κι ακόμη τους κλαίνε ο Βερέμης, ο Λιάκος κι η μανδάμ Ρεπούση.

Τα τελευταία χρόνια ήρθαν ορδές ολόκληρες, με τα χέρια στις τσέπες και Μπίζνες Καλά Οργανωμένες (ΜΚΟ) να τους αβαντάρουν, μαζί με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, τους Συριζαίους του Αλέξη και την κολωνακιώτικη ενοχική «Δεξιά».

Αν δεν έχει Γουδή, έχει Κορυδαλλό…

Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι, θα σας πω την γνώμη μου σε ευθεία βολή κι εκ του συστάδην.

Δεν ξέρω αν τα μέτρα, όποια κι αν είναι, κατέστησαν αναπόφευκτα. Δεν είμαι ειδικός αλλά ας υποθέσω πως είναι, πως είμαστε στα δυο στενά και πως η κυβέρνηση φιλότιμα προσπαθεί να την σκαπουλάρουμε.

Λοιπόν κι έτσι να ‘ναι, υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα, μια ελλείπουσα προϋπόθεση για την νομιμοποίηση της όποιας πολιτικής θυσιών στις συνειδήσεις του κόσμου.

Όταν ζητάς από τον μέσο Έλληνα να ζήσει σαν κινέζος κούλης, με απώλειες εισοδήματος ισοδύναμες με ληστεία,  όταν η ανεργία καλπάζει την ανηφόρα σαν αφηνιασμένο άλογο, όταν οι Έλληνες φουντάρουν από μπαλκόνια, απαγχονίζονται ή τραβούν την σκανδάλη, δεν αρκεί να δηλώνεις τις αληθινά καλές προθέσεις σου.

Που είναι η Νέμεση που τάξαμε;

Ποιός έχει τιμωρηθεί και ποιός θα τιμωρηθεί για την επί τριάντα χρόνια λεηλασία και κακοδιοίκηση της χώρας;

Κανείς δεν θα πληρώσει για την καταστροφή της παραγωγικής βάσης;

Κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το που πήγαν οι πακτωλοί δανείων, επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων, κονδυλίων;

Κανείς δεν θα δει τα κάγκελα για το ότι η Πατρίδα σύρθηκε ενσυνείδητα στο Μνημόνιο;

 Εξεταστική; Άμα αργήσω φάτε…

Ας δεχθώ πως όσα περνάμε τώρα είναι αναπόφευκτα για να βγούμε από την ύφεση, ν’ αρχίσει να κινείται σε λίγο η μηχανή της οικονομίας, διότι στην κυβέρνηση έχουν κάνει τα σχέδια και τα κουμάντα τους.

Όμως χρειάζεταικαι  πολιτικό «αίμα». Τιμωρία. Αυτό το οικονομικό 1922 χρειάζεται το δικό του Γουδή.

Όχι για να θολώσουν τα μάτια του πόπολου.

Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Χωρίς να «χυθεί» πολιτικό και παρασιτικό επιχειρηματικό «αίμα», χωρίς να κάτσουν στο σκαμνί τουλάχιστον οι πρωταίτιοι από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο, τότε σε ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος, έστω από εξωγενείς παράγοντες, οι εξελίξεις στην κοινωνία θα είναι χαοτικές.

Το παρόν θεσμικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λεηλατών της Πατρίδας, με τις παραγραφές και τα περί Ευθύνης Υπουργών, αφήνει ελάχιστα περιθώρια για την τιμωρία των ενόχων.

Πως μπορεί να ξεπεραστούν αυτά;

Εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με συνοπτική διαδικασία και νομιμοποίηση της με δημοψήφισμα και παράλληλη εκλογή Συντακτικής Εθνοσυνέλευση. Για να περάσουμε στη Νέα Ελληνική Πολιτεία…στη "Νέα Μεταπολίτευση" που λένε.

Ιδού τι λέει το Σύνταγμα:

            Άρθρο 48. Κατάσταση πολιορκίας.

   *1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής.
Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.
*2. Σε περίπτωση απουσίας της Bουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Tο διάταγμα υποβάλλεται από την Kυβέρνηση στη Bουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.
*3. H διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Bουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί.
*4. Tα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Bουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.
*5. Aφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Bουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.
*6. Oι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Bουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. H Bουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.
*7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Bουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.

 Δεκαπέντε μέρες θα ήταν αρκετές. Θα μου πείτε, «μα θα συμπράξει κι η αντιπολίτευση»; Ε, να μια ευκαιρία να βλέπαμε ποιοι πιστεύουν στ’ αλήθεια κάποια από αυτά που λένε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/09/2012 08:18:23

  Oλα αυτα τελειωσαν απο τη στιγμη που η ΝΔ δεν κερδισε αυτοδυναμια.Και η αυτοδυναμια τελειωσε απο τη στιγμη που μπηκε στην κυβερνηση Παπαδημου.
  Δεν θα υπαρξει νεα μεταπολιτευση.Θα ειναι συνεχεια της παλιας.Απλως οι κανονες θα αλλαξουν λιγακι για να προσαρμοσθουν ολοι στη νεα πιο φτωχη εποχη.
  Οσο για τους μουσουλμανους αν μπορουσε αυτη η κυβερνηση να τους διωξει δεν θα χρειαζοταν να κανει τιποτε αλλο.Ουτε και αυτο ομως γινεται οσο ειμαστε στον "πολιτισμενο κοσμο".

  • kakaoynis avatar
   kakaoynis @ ψυχραιμια 02/09/2012 11:15:39

   αν θες μπορείς,
   τα άλλα είναι δικαιολογίες...!

  • Μανος avatar
   Μανος @ ψυχραιμια 02/09/2012 13:07:49

   Ψυχραιμία, δεν μπαίνω στον κοπο να αναλυσω τα της Νεας Μεταπολιτευσης. Με Τραγάκηδες και βλαχοδεξιούς τι να κάνεις;Για τους μουσουλμάνους όμως, θα ρθει η στιγμη κάποτε να επιλέξεις ανάμεσα στον Συριζα και την ΧΑ. Να επιλέξεις δλδ μεταξύ ενος κράτους με μουσουλμανική πλειοψηφία σε λίγα χρόνια και ενός εθνικού φασιστικού κράτους. Ο καθένας, έχει τις προταιρεότητες του και τις ιεραρχήσεις του. Οι αριστεροί θεωρούν ότι ο Φασισμός είναι χειρότερο κακό από ένα Ισλαμικό κράτος. Οι δεξιοί πάλι;

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Μανος 02/09/2012 14:06:51

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΥΓΟ
    ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ" ΠΟΥ .....ΕΠΩΑΖΕΤΑΙ ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ
    ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

 2. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 02/09/2012 08:47:56

  Εσύ καλά τα λές αδερφέ αλλά οι μουσίτσες του Πειραιά και τα καλόπαιδα της Α και Β Αθηνών μόνιμοι εντολοδόχοι παράκεντρων σφυρίζουν αδιάφορα.Ακόμη και τα λαλίστατα πρώην εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και τώρα μανουάλια της κάθε εξουσίας περι αυτού του θέματος σιωπούν.Μήπως είναι καιρός να κάνουμε τα αυτονόητα .ΑΑΑΑΑΑ έξι μόνο ; θα αδικηθούν πολλοί .

 3. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 02/09/2012 09:27:25

  Στο Γουδή αδερφοί μου !!.Στο Γουδή!!
  Φαήλο αδερφέ μια χαρά τα λες. Αν δε γίνει λίαν συντόμως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.Αν δε σφίξουν οι κ...... ,θα συνεχιστεί η ίδια περπατησιά και ας πήραμε καινούργιο γάϊδαρο(sic).Πάλι οι ίδιοι θα κάνουν τις λοβιτούρες με την αγαστή συνεργασία μπετατζήδων (όπως σωστά τους αποκαλείς) και πάσης φύσεως λυμεώνων του δημοσίου χρήματος.
  Αν δε γίνει τώρα, να είμαστε βέβαιοι ότι οι καταστάσεις το Σεπτέμβριο θα εξελιχθούν τόσο ιλιγγιωδώς που ή θα πάμε σε σκηνικό εμφυλίου ή θα το κάνουν τα παλληκάρια των συνιστωσών που θα πάρει 50% και άντε να σωθείς από το Χασάν και τον Αμπντούλ.

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ Δεξιός Ψάλτης 02/09/2012 19:13:18

   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΚΑΚΤΟΥΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΛΥΜΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ....

 4. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 02/09/2012 09:29:08

  Να δω και τον Τραγάκη να επικροτεί το άρθρο σου και τίποτα άλλο στον κόσμο.

 5. eliza avatar
  eliza 02/09/2012 10:07:42

  Φαηλο καλημέρα. Ούτε αφελής είσαι οπωσδήποτε ούτε στερείται γνωσεων! Είσαι αναμφίβολα εξαιρετικά ρομαντικός. Ποιος θα πάρει πρωτοβουλία για όσα εισηγείσαι; Όσοι σφιχταγγαλιασαν τη διαπλοκή κ τον νεποτισμο που προεκλογικα καταδίκασαν; Όσοι καρατομησαν με συνοπτικες διαδικασίες τους ¨ενοχλητικους¨ βουλευτές της παράταξης; όσοι καλύπτουν τους μεγάλοοφειλέτες του δημοσίου κ διασυρουν ανθρωπακια που οφείλουν ψυχία; Κανείς δε θα τιμωρηθεί γιατί δεν υπάρχει βούληση! Ας μην ονειρευομαστε

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ eliza 02/09/2012 21:37:45

   Ε, είχε πανσέληνο προχθές, είχα διαβάσει κι ένα ποίημα του Κουράκη για εσοχές κι εξοχές, μ' έπιασε πολιτική ρέκλα.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/09/2012 10:13:28

  Τουλάχιστον 6;
  Τουλάχιστον 666.

  Μόνο η εξολόθρευση αυτής της φάρας και των μπιστικών της που μάς έφτασε εδώ μπορεί να αποτελέσει εθνικό εφαλτήριο.

  Ο Λένιν, που ήταν επαναστάτης και όχι μπαρμπα-Γιώργος, "καθάρισε" εν μια νυκτι όλη την τσαρική οικογένεια, για να μην ξαναβρεί ΠΟΤΕ μπροστά της Ρομανώφ η Ρωσσία.

  Ο Παπαδόπουλος, κλώτσησε την ευκαιρία να απαλλάξει οριστικά την Ελλάδα από την Φαύλη οικογένεια.

  Συνεπώς, σκάστε και πληρώστε (για) τον μόνιμο τουρίστα-κωπηλάτη.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Προφήτης 02/09/2012 11:10:00

   Δηλαδή ο Λένιν ήταν σωστός όταν καθάρισε τα γυναικόπαιδα; Απλά απαράδεκτος...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Γεώργιος Τ. 02/09/2012 11:16:56

    Όταν δεν καταλαβαίνεις μην χαρακτηρίζεις. Καλημέρα.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Προφήτης 03/09/2012 00:42:36

     Για όποιον που χαρακτηρίζει το σφαγέα αθώων νεαρών γυναικών της βασιλικής οικογένειας επαναστάτη (φιλοφρόνηση) το απαράδεκτος είναι επιεικέστατο.... και καληνύχτα!

  • nestrom avatar
   nestrom @ Προφήτης 02/09/2012 14:01:53

   Δυστυχώς, η εποχή μας έχει κάνει μαλθακούς.
   Δεν ξέρω αν διορθώνεται αυτό.
   Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσο η "αγανάκτηση" εκδηλώνεται ως δρώμενο που μάλιστα σταματά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

   Συμπερασματικά, δεν μας αξίζει τίποτα καλύτερο από ό,τι περνάμε όσο ψηφίζουμε βουλευτές σαν τον Τραγάκη, τον Πολύδωρα κλπ.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 02/09/2012 10:22:57

  Η ατιμωρησία των υπαιτείων πολιτικών ΣΥΝΟΛΙΚΑ από το 74 και μετά ,είναι γνωτό ότι είναι η αιτία.Τώρα άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο έχει την σημασία του αλλά πιστεύω ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ συντόμως θα κινήσει διαδικασίες δίκης υπαιτείων.
  Βέβαια δεν έχει καταργήσει ακόμη τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δημιούργημα
  του άθλιου βενιζέλου καθώς και το μισθοδικείο των δικαστικών.
  ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
  Και οι δικαστικοί να μπούν στι ενιαίο μισθολόγιο.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/09/2012 10:48:57

  Οι πολιτικές διώξεις ουδέποτε έκαναν καλό στον τόπο. Η έρευνα θα πρέπει να γίνει με προσοχή και οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να τύχουν πάσης ευχέρειας να οργανώσουν και να υπερασπισθούν τον εαυτόν τους. Ακόμα δε θα πρέπει όχι μόνο να παρασχεθεί κάθε διευκόλυνση στους ξένους παρατηρητές αλλά να επιβληθεί υποχρεωτικά η παράσταση τους . Εφόσον υπάρξουν όλες αυτές οι εγγυήσεις και υπάρξει καταδικαστική απόφαση , αποδεκτή από την πλειονότητα τις διεθνούς Νομικής κοινότητας, αυτή πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, όσο σκληρή και αν είναι.
  Και αυτά για να μην υπάρχει καμιά υποψία περί διαβλητότητας και η απόφαση να μην αμφισβητηθεί από κανένα, ή σχεδόν κανένα, γιατί πάντα και παντού υπάρχουν οι αμφισβητίες!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΝΤΙΝΟΣ 02/09/2012 17:13:14

   Ο Πλαστήρας τους ντουφέκισε πρωί πρωί κλι έτσι οι ξένοι ,είνανε με την παρέμβαση στο χέρι... Κι η χώρα ένοιωσε ότι υπάρχει Νέμεση, σε μόλις 18 χρόνια νικούσε την Ιταλία κι ο Στρατός μας έμπαινε στην Κορυτσά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 18:47:52

    Υπο την ηγεσια των φιλων των εκτελεσθεντων εγιναν αυτα βεβαια.Οι εκτελεστες ησαν αποτακτοι και ο Πλαστηρας στη Γαλλια οπου εγραφε γραμματα εναντιον του πολεμου.

   • kimon avatar
    kimon @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 22:06:28

    Ήταν αδύνατον να υπάρξει εκτέλεση χωρίς την έγκριση του Βενιζέλου.

 9. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 02/09/2012 10:56:18

  Να αγιάσει το στόμα σου παλληκάρι μου αλλά τόσο η συγκυβέρνηση οσο και η σύνθεση της ΚΟ της ΝΔ κάνουν το όνειρο κατι παραπάνω απο δύσκολο.

  Υπάρχουν όμως κι άλλες ίσως πιο εφικτές λύσεις και για παράδειγμα
  θα χρησιμοποιήσω εναν παλιο ποδοσφαιρικό όρο
  ή η μπαλλα(τα κλεμένα) να περάσει ή ο παίκτης,
  ποτέ και τα δυο μαζι.

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 02/09/2012 10:58:26

  Γουδή δεν μπορούμε να έχουμε από την στιγμή που τα 2 μεγάλα κόμματα (κυρίως το ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται πολύ περισσότερο για την σημερινή κατάσταση) έχουν επανειλημμένα νομιμοποιηθεί-αθωωθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού. Σε ποινικό επίπεδο οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν ατομικά εκεί που πρέπει, αλλά αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης (και υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η βουλευτική ασυλία). Το ζητούμενο για μένα δεν είναι τόσο η τιμωρία των υπεύθυνων, όσο η αλλαγή της νοοτροπίας του Νεοέλληνα (και αυτό είναι θέμα παιδείας).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 02/09/2012 17:15:42

   Αν δεν την δώσει την λύση - Νέμεση η Πολιτεία με συντεταγμένο τρόπο, τότε, αν τυχόν δεν τα καταφέρουμε, θα την δώσει αδιακρίτως ο όχλος στις γωνίες.
   Πστεύω ότι η Τιμωρία έπρεπε να προηγηθεί των όποιων μέτρων αλλά δεν θα τα χαλάσουμε σ' αυτό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 21:41:02

    Αυτό δε, αυτό που γράφεις΄, ό,τι η ψήφος νομιμοποιεί - αθωώνει, το εκλαμβάνω ως χιούμορ.

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 23:40:25

     Αναφέρομαι στην ηθική νομιμοποίηση-αθώωση. Μπορεί να ακούγεται κάπως κυνικό, αλλά οι πολιτικοί στις εκλογές κρίνονται. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης παρανομίας (βλ. Τσοχατζόπουλος), αρμόδια να κρίνει είναι η δικαιοσύνη.

 11. kimon avatar
  kimon 02/09/2012 11:20:37

  Σαν δεξιός, πατριώτης και Έλληνας, θα ήθελα να είμαι μέλος του εκτελεστικού αποσπάσματος μόνο για την πέμπτη φάλαγγα που εισχώρησε στην ΝΔ. Για αυτούς που βάφτισαν το νόμιμο ηθικό, για αυτούς που φιλοξένησαν λαθρομετανάστες, για αυτούς που ευχαρίστησαν τους σουνίτες που ήλθαν στην Ελλάδα, για αυτούς που είπαν ότι τα δικαιώματα των λαθρομεταναστευτικών στιφών είναι υπεράνω του Εθνικού συμφέροντος, για αυτούς που είπαν ότι ο κάθε βρωμιάρης μπορεί να καίει την Ελληνική σημαία, για αυτούς που υπερθεμάτιζαν υπέρ του σχεδίου Ανάν, για αυτούς που ήθελαν σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, για αυτούς που δηλώνουν ότι πιστεύουν στην Ευρώπη των λαών και όχι των Εθνών ,για αυτούς που ξαναζωντάνεψαν το πράσινο πτώμα του Μινώταυρου με τις πρακτικές τους, για αυτούς που ενώ τους στείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την σημαία της ΝΔ, ψήφιζαν υπέρ των Σκοπίων και της Τουρκίας σε εισηγήσεις καταδικαστικές για αυτές τις χώρες, για αυτούς που νομιμοποίησαν 300000 λαθρομετανάστες μουσουλμάνους το 2006, για αυτούς που βεβήλωσαν την μνήμη του πατέρα μου στην Αλβανία, στον Σαγγάριο, στον Σαρααντάπορο, το 1897, το 1821. Ζω για να πατήσω την σκανδάλη όχι γιατί μας κορόιδεψαν, όχι γιατί μας πρόδωσαν, αλλά γιατί μας στέρησαν την ελπίδα να δούμε μια όμορφη πατρίδα κ. Κρανιδιώτη.

  • Vee avatar
   Vee @ kimon 02/09/2012 11:59:56

   Έτσι! Κάποιοι κύριοι (και κυρίες) είναι ντροπή για τη Δεξιά παράταξη!

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ kimon 02/09/2012 12:54:49

   Κίμωνα είμαι παρά το πλευρό σου για όλους τους λόγους που αναφέρεις!

  • Κωστοπουλοσ Κωστας avatar
   Κωστοπουλοσ Κωστας @ kimon 02/09/2012 13:50:36

   Κιμωνα τα ειπες ολα......για ολα αυτα τα "δικα μας" υποκειμενα που μετετρεψαν την ΝΔ σε ενα γαλαζιο ΠΑΣΟΚ η τιμωρια πρεπει να ειναι αμειλικτη....

  • Οικαδεκοντούτης avatar
   Οικαδεκοντούτης @ kimon 02/09/2012 16:35:04

   Video et taceo

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ kimon 03/09/2012 00:39:29

   ΚΙΜΟΝ , υποκλίνομαι.

  • Master avatar
   Master @ kimon 03/09/2012 13:18:39

   Μπράβο, δεύτερος εγώ...

  • TED avatar
   TED @ kimon 05/09/2012 10:50:25

   + 1000

 12. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 02/09/2012 11:40:10

  Ο Σαμαράς είναι με δεμένα χέρια, συγκυβερνά με τη διαπλοκή που όταν αποφασίσει θα τον γκρεμίσει. Ο χρόνος που του μένει είναι μέχρι τα Χριστούγεννα.Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να επιβληθεί:
  -Στην ΕΡΤ πήγε να βάλει τον δεξιό Λιάτσο αρνήθηκε ο Κουβέλης
  -Τη κατάργηση του νόμου Ραγκούση δεν μπορεί να τον περάσει, αρνούνται ΠΑΣΟΚ και Δημ Αριστερά
  -Για τους ομογενείς κανένα νομοσχέδιο
  -Για τη φοροδιαφυγή τίποτε
  -Για το ΦΠΑ, ανάσα
  - Καμιά αποκρατικοποίηση
  -Φορολογεί τους ψηφοφόρους του (συνταξιούχους, ένστολους, πολύτεκνους)

  Εγώ αριστερός δεν είμαι, τι μου μένει να πάω δεξιότερα...
  Για ποιο Γουδή μιλάμε,εδώ δεν μπορούμε να πιάσουμε τον Μήτσο τον υδραυλικό
  με 5 Αλβανούς και 1 Πακιστανό προσωπικό

  • Παναης avatar
   Παναης @ Αξύριστος Μαρξιστής 02/09/2012 15:31:42

   Αν δεν μπορει για τον οποιοδηποτε λογο , να καταγγειλει και να παραιτηθει.

  • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
   Αξύριστος Μαρξιστής @ Αξύριστος Μαρξιστής 02/09/2012 16:40:51

   Στο Star κουμάντο κάνει ο Μαλέλης της Δημ.Αριστεράς.
   Στην Παρασκευή και 13 ο Λιάτσος έχει κάνει αποκαλύψεις
   και έχει δεχτεί μυνήσεις. Το έχει...

   Για το νόμο Ραγκούση, αντιδρά Δημ.Αριστερά και ΠΑΣΟΚ.
   Έχει γραφτεί και στο antinews

   Για τη φοροδιαφυγή φταίει η ΝΔ,το ίδιο και για τα υπόλοιπα που έγραψα. Οι ένστολοι στις επόμενες εκλογές θα πάνε στη ΧΑ.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Αξύριστος Μαρξιστής 02/09/2012 17:26:27

    Δὲν ἀπευθύνομαι σὲ ἐσένα, ἀλλὰ τὸ ἐπιχείρημα «δὲν μποροῦμε νὰ τὰ κάνουμε γῆς μαδιᾶμ γιατί συγκυβερνᾶμε» εἶναι μιὰ βλακεία ποὺ ἔχει κοντὰ ποδάρια. Στὰ δύσκολα φαίνεται ποιός εἶναι Ἡγέτης καὶ ποιός ὀλίγιστος, στὰ εὔκολα νὰ τὸ χ***.

 13. anna avatar
  anna 02/09/2012 11:48:11

  "...Ο Λένιν καθάρισε την τσαρική οικογένεια για να μην τους βρει μπροστά του..." Χαχαχα, αλλά ....ξέχασε να καθαρίσει τους κόκκινους τσάρους, (και τον εαυτό του μέσα). Δυχτυχώς η ανθρωπότητα καταδίκασε τον Χίτλερ μόνο. Τους κόκκινους φασίστες (Λένιν, Στάλιν κλπ) τους έχει στο απυρόβλητο.

  • nestrom avatar
   nestrom @ anna 02/09/2012 14:06:59

   Η ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές. Όπως τα λες είναι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ anna 03/09/2012 00:52:17

   Πέστα κοπέλα μου! Ο Στάλιν ήταν κολλητάρι του Χίτλερ στο έγκλημα της Πολωνίας. Σα να λέμε σήμερα στην Ελλάδα πως συνεργάζονται υπογείως ο Μιχαλολιάκος με τον Τσίπρα ή την Παπαρήγα...

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/09/2012 11:50:05

  Μόνο των πολιτικών Γουδι? Ποιόν να πρωτοπιάσεις?

  Μήπως να υπενθυμίσω πως εκείνος ο πασοκος παλιος Διοικητής της ΔΕΗ για τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου φέρεται να είπε την...ιστορική φράση για το "μικρό δωράκι στον εαυτό του" είναι σήμερα ...καθηγητής Πανεπιστημίου , και τον πληρώνει ΑΚΟΜΑ ο Ελληνας φορολογούμενος (για να διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά!)

  Μέσα στα πλαίσια του Συστήματος, δεν θα δούμε ποτέ δικαιοσύνη ,μην κοροιδευόμαστε. Γι' αυτό ο κόσμος μέσα στην οργή του ανεβάζει συνεχώς τη Χ.Α...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/09/2012 21:42:20

   ...και επιχειρηματιών. Το γράφω καθαρά.

 15. Κυνούλκος avatar
  Κυνούλκος 02/09/2012 11:51:52

  XA, XA, XA, XAAA, XAXAXA...
  Να 'σαι καλά κ. Κρανιδιώτη, με έκανες και γέλασα σήμερα το πρωί...
  Ακούς εκεί "Θα μου πείτε, «μα θα συμπράξει κι η αντιπολίτευση»; Ε, να μια ευκαιρία να βλέπαμε ποιοι πιστεύουν στ’ αλήθεια κάποια από αυτά που λένε…"
  Για την ώρα η σύμπραξη γίνεται στην "συμπολίτευση". Απο τον Νοέμβριο του 2011...
  Η αντιπολίτευση καταθέτει και σχετικές ερωτήσεις και σχέδια νόμου. Το θέμα είναι η πως η "συμπολίτευση" προσπαθεί να βγάλει λάδι τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα θα κρατήσουν την βουλή έξι μήνες για να μπορούν να παραγραφούν τα αδικήματα και η Ν.Δ. θα ζητήσει εξεταστική στην επόμενη βουλή!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυνούλκος 02/09/2012 21:44:01

   Το άλλο με τον Τοτό, τον όχλο, τις μολότωφ, τις μαλτεζόπλακες και τα στυλιάρια, στο είπα; Εκεί να δεις γέλια που θα κάνουμε, αν δεν υπάρξει θεσμική, συντεταγμένη τιμωρία.

 16. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 02/09/2012 12:15:41

  Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθεί έστω και ένας;

 17. Το όνομα του Ρόδου avatar
  Το όνομα του Ρόδου 02/09/2012 12:22:17

  Συμφωνώ με παρατηρήσεις και τίτλους bolt και με το άρθρο 48. Το Γουδί να γίνει ξεχασμένο Ζάπειο 1,2..........

 18. Ίωνας avatar
  Ίωνας 02/09/2012 12:29:20

  Ωραίο το άρθρο αλλά αδικεί λίγο τα εξιλαστήρια θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής.Η ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος τώρα, πρέπει να γίνει με Γουδί νέου τύπου με ξεκάθαρες διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης.Όλοι γνωρίζουμε πως φτάσαμε ως εδώ και όλοι γνωρίζουμε ποιοι μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια.Το θέμα είναι ποιος θα βγάλει άκρη με όλους αυτούς, είναι πάρα πολλοί και υπάρχει περίπτωση να την σκαπουλάρουν κάποιοι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ίωνας 02/09/2012 17:18:51

   Καθόλου δεν τους αδικεί. Στην καλύτερη περίπτωση έβαλαν το παλάτι πάνω από την Πατρίδα, πρόδωσαν τις θυσίες των πολεμιστών παππούδων μου με την ανικανότητα τους κι οδήγησαν την χώρα στην ήττα και τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στον όλεθρο. Λίγοι ήταν οι Έξι...

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 19:54:05

    Ετυχε να σκάσει η βόμβα στα χέρια τους.
    Δεν υπάρχουν ήρωες και προδότες.
    Όλοι ήταν συμμέτοχοι σε ένα Εθνικό διχασμό.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 02/09/2012 21:47:28

     Μόνο που ο ένας ήταν εκλεγμένος Πρωθυπουργός, με δεδηλωμένη, σωστά προέβλεψε τους νικητές, ορθά διείδε που ήταν τα συμφέροντα μας. Ενώ οι άλλοι ήταν τυφλά αφοσιωμένοι στον Κωνσταντίνο.
     Αδερφέ, υπέγραψε την Συνθήκη των Σεβρών, ο Ελληνικός Στόλος ναυλοχούσε στην Πόλη και πήγαν οι ανεηκέφαλοι να τον σκοτώσουν. Αρέσει δεν αρέσει πήρε την Ελληνική Σημαία από τη Μελούνα και την πήγε στην Ιωνία...

 19. Petruchio avatar
  Petruchio 02/09/2012 12:31:36

  Καταλαβαίνετε σίγουρα ότι η μικρασιατική καταστροφή δεν ήταν έργο έξι ατόμων. Πολύ περισσότερο η οικονομική θέση της χώρας δεν μπορεί να καταλήξει σε άιθουσα δικαστηρίου. Είναι πολύ πιο σύνθετο το θέμα και καθόλου δικαστικό. Και βέβαια επί της ουσίας τίποτα δεν θα άλλαζε μία δικαστική απόφαση που πιθανόν σε συνθήκες ευνομίας θα ήταν και αθωοτική. Έχουμε ωριμάσει ώστε να μην χρειάζεται να "ξεγελάμε" το δημόσιο αίσθημα.
  Καλύτερο θα ήταν να κοιτάξει ο καθένας τα του οίκου του. Θα περίμενα λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον ένα άρθρο σας για το πως θα αποδείδεται ταχύτερα η δικαιοσύνη και για το πως θα απελευθερωθεί το επάγγελμα των δικηγόρων επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Petruchio 02/09/2012 17:25:31

   Έχεις δίκιο, δεν ήταν έργο μόνον Έξι. Γι' αυτό έπρεπε να είχαν τυφεκισθεί πολύ περισσότεροι.
   Δηλαδή η λεηλασία της χώρας επί 30 χρόνια δεν είναι έγκλημα; Δυο - τρεις Ολομέλειες της Βουλής και καθαρίσαμε;
   Η "απελευθέρωση" του δικηγορικού λειτουργήματος είναι μια μπούρδα. Είμαστε ήδη πολύ περισσότεροι απ' όσους σηκώνει ο χώρος. Οι διαδικασίες κι οι αμοιβές είναι από τις φθηνότερες στην Ευρώπη.
   Κι όλοι ξεχνάτε ότι δεν είμαστε μανάβηδες. Είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμαστε δικαιώματα. Αυτό προϋποθέτει ένα μίνιμουμ αξιοπρέπειας κι όχι νεοφιλελεύθερες τρίχες.
   Ήδη η ποιότητα της απονομής της Δικαιοσύνης είναι σε ελεύθερη πτώση με τους Δικαστές να έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών πάνω από 30%, χώρια αυτές που έρχονταιο, και δεν τους χορηγείται ούτε γομολάστιχα.
   Να κάνουμε και τους δικηγόρους εξαθλιωμένους προλετάριους, υπαλλήλους Νομικών Εταιρειών, να πάμε ακόμη πιο κάτω.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ Petruchio 03/09/2012 18:03:22

   @"Είναι πολύ πιο σύνθετο το θέμα και καθόλου δικαστικό".

   Η οικονομική θέση της χώρας είναι πιο σύνθετο θέμα από τη Μικρασιατική καταστροφή; Και επιπλέον δεν άπτεται της δικαιοσύνης; Αγαπητέ διαβάζετε τι γράφετε ή σας τα δίνουν έτοιμα γραμμένα;

 20. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02/09/2012 12:33:30

  Αν και δεν εχω ψηφισει ΝΔ γιαιτ ημουν υποψιασμενη μετα την αλλαγη τακτικης του προεδρου της εσενα Φαηλο " σε παω πολυ" ( το διατυπωνω λαϊκα).Τουλαχιστον εχεις το θάρρος να θιγεις τα κακως κειμενα και να βλεπεις μακρυά χωρις παρωπίδες.

 21. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/09/2012 12:38:33

  Εδώ στην περίπτωση της Siemens είχαμε επίσημη παραδοχή απο την Εταιρία πως έδινε μίζες, και παρ'ολα αυτά ακόμα και οι "δευτεροκλασάτοι" Χριστοφοράκος , Μαυρίδης κλπ είναι ελεύθερα πουλιά!

  (αλλα ξέχασα, είμαστε πολύ απασχολημένοι να καταδιώκουμε τους...ρατσιστές!)

 22. chris avatar
  chris 02/09/2012 12:39:01

  Ειναι παρα πολυ επικινδυνο αυτο που περιγραφεις.
  Οι 180 υπαρχουν ηδη και ειναι και περισσοτεροι.
  Μια "εξεγερση" πχ τον Δεκεμβρη (λεω) μπορει πολυ ευκολα να ενεργοποιησει αυτα που αναφερεις.
  Και καλα εισαι απο την αντιπερα οχθη και ειναι προς το συμφερον σου.
  Εαν τα πραγματα ομως ειναι αντιστροφα , πως το βλεπεις;
  ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΤΑΤΕ Μ' ΑΥΤΑ
  Τελος, γι' αυτους που τα εφαγαν, δεν υπαρχει περιπτωση να γινει τιποτα εκτος απο καποιες κραυγαλεες περιπτωσεις της τελευταιας τριετιας, κυριως σε πολιτικο επιπεδο. Κι αυτο γιατι "κορακας κορακου ματι δεν βγαζει"
  Τι μπορει ομως να γινει;
  Το site της Διαυγειας υπαρχει.
  Μπορει να αναρτηθει εκει ενας αναλυτικος καταλογος με ολα τα στοιχεια αυτων που εφαγαν δημοσιο χρημα απο το '80 και μετα.
  Να συσταθει μια αποκλειστικη δικαστικη και φορολογικη ομαδα ειδικου σκοπου με μονο και αποκλειστικο εργο την διερευνηση των ποινικων και φορολογικων αδικηματων τους την καταλογηση των αντιστοιχων ποινων καθως και την εκτελεση αυτων στο συνολο τους.
  Η ομαδα αυτη επειτα απο αποφαση με αυξημενη πλειοψηφια της βουλης να δρα ανεξαρτητα απο το υπολοιπο κρατικο συστημα , και να υποβαλει τις εκθεσεις της σε ειδικες συνεδριασεις της Βουλης .
  Ποιος θα ελεγχει αυτην την ομαδα;
  ΚΑΝΕΙΣ
  Θα μπορει μονο να διαλυθει επειτα απο αντιστοιχη αποφαση της Βουλης με μεγαλυτερη πλειοψηφια απο την δημιουργια της.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ chris 02/09/2012 17:26:31

   Είναι ο μόνος τρόπος. Αλλιώς να ρουφήξουμε το αυγό μας και να μην παραμυθιάζουμε περί τιμωρίας.

 23. Megarian avatar
  Megarian 02/09/2012 13:18:55

  Εδω και 35 χρονια το φαυλο πολιτικο συστημα προσπαθουσε να σπειρει την διχονια μεταξυ λαου και στρατου ονομαζοντας τους στρατιωτικους χουντικους και οτι δεν προσφερουν τιποτα .Κανενας λαος δεν μπορει να υπαρξει χωρις στρατο ακομα και η Δανια εχει στρατο (εχει στειλη μαλιστα αρκετες δυναμεις στο Αφγανισταν), ουτε βεβαια κανενας στρατος δεν μπορει να υπαρξει χωρις λαο γιατι απο αυτον στελεχωνεται.Ο μεγαλος πανικος του συστηματος ειναι να μην ενωθουν λαος και στρατος γιατι τοτε τιποτα δεν τους σωζει.Ετσι λοιπον κατηγορουν τους στρατιωτικους οτι παιρνουν μεγαλους μισθους και ειναι αντιπαραγωγικοι και οτι ειναι χουντικοι.Μας πιπιλιζουν μαλιστα ξανα και ξανα την 21 Απριλιου σαν παραδειγμα αλλα η αληθεια που κρυβουν ειναι οτι ο στρατος εχει επεμβει δεκαδες φορες στο παρελθον και οχι μονο το 1967 οπως η Εθνικη Αμυνα (απο αξιωματικους μετα την Μικρασια ),δηλαδη ητανε ο μαυρος καβαλαρης ο Πλαστηρας χουντικος που εστειλε τους προδοτες στο Γουδη και ειναι η Δαμανακη δημοκρατισα που περνει 25.000 ευρω το μηνα και βριζει την Ελλαδα στους ξενους ?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Megarian 02/09/2012 21:59:11

   Ο Ελληνικός Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, διαχρονικά είναι ο παράγοντας με την μεργαλύτερη προσφορά στην Πατρίδα, γιατί ταυτίζεται με το Έθνος και΄στην σύνθεση των στελεχών του είναι κατεξοχήν λαϊκός.
   Ως ταυτιζόμενος με τον Λαό είναι ο θεματοφύλακας της Ελευθερίας μας και ο παραδοσιακός εξωγενής του πολιτικού συστήματος παράγοντας που διόρθωνε αστοχίες. Όλοι πιπιλίζουν το 1967. Ξεχνούν όμως πως οι Ένοπλες Δυνάμεις πρωτοσυγκροτήθηκαν από τους επαναστάτες αγωνιστές. Ο Στρατός έδωσε το πρώτο αληθινό Σύνταγμα στην ελεύθερη πια Ελλάδα του Όοθωνα. Το 1909 με το Κίνημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου και παλλαϊκή στήριξη, περιόρισε τους πρίγκιπες από τις ΕΔ, εκσυγχρόνισε στρατιωτικά και θεσμικά την χώρα κι έφερε τον Βενιζέλο κι ύστερα απελευθέρωσε μεγάλο μέρος του Έθνους αποδιδόμενος σε τιτάνειο αγώνα από το 1912 ως το 1922 με κύριο κορμό Εφέδρους Αξιωματικούς και ηγεσία λαμπρούς επιτελικούς και πρώτης γραμμής Αξιωματικούς, προερχόμενους από το Σχολείο του Αίματος και της Τιμής, την ΣΣΕυελπίδων ή εξ Υπαξιωματικών, κι αυτοί όμως κυρίως λαϊκής καταγωγής.
   Κι όταν η τύφλωση, ανικανότητα, πρποδοσία μέρους της πολιτικής ηγεσίας οδήγησε στην ήττα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι απέδωσαν δικαιοσύνη, προσέφερανξ στο Έθνος αυτό που χρειαζόταν την στιγμή εκείνη: τιμωρία των πρωταιτίων.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:11:46

    Σωστά τα παραπάνω, όμως το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει και δεν πρέπει να έχει τη συνισταμένη "Στρατός".
    Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό, επαφίεται στο πατριωτισμό των πολιτικών ταγών, πρωτίστως των κυβερνώντων και φυσικά στο πατριωτισμό του λαού που πρέπει να αξιώσει και να διασφαλίσει τη κάθαρση, όπως την αναφέρετε στο κείμενο σας κε Φαήλε. Θέλετε όμως να μας πείτε ποιός θα ηγηθεί κατά τη γνώμη σας αυτής της κάθαρσης; Ο Αρχηγός τι πιστεύει επ αυτού;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 18:33:47

     Απάντησα στο σχόλιο του Μegarian περί Στρατού.
     Η λύση στην οποία αναφέρομαι είναι θεσμική. Εκ των θεσμών λοιπόν, του Συντάγματος, η πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο ανήκει στην κυβέρνηση, που το προτείνει στην Βουλή...

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/09/2012 13:49:10

  Μύριων_ Ηρώων και Μαρτύρων _αίμα
  Αθάνατο έχει γράψει τ΄όνομά σου.
  Και το χρυσό που Σε στολίζει στέμμα
  Ελληνικό δηλώνει το έμβλημά σου.
  Δεν έχει θέση στην ιερή τη γή σου,
  Οποιος καρδιά δεν έχει Ελληνική.
  Ναός του Αριστοτέλη είν΄η ψυχή σου,
  Ίνδαλμα, τ΄Αλεξάνδρου σου η μορφή.
  Αλλοίμονο σ΄αυτούς που θά΄ναι εχθροί σου.

  ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ...

  (νομίζω ατυχής η σύγκριση με τους 6 αν μη τι άλλο ανάμεσά τους Αξιωματικοί του Ε.Σ. που έδωσαν τα πάντα στο Μέτωπο και μάχονταν ετοιμοθάνατοι, άλλοι πολιτικοί αυτοκτόνησαν, και τέλος πάντων έγινε και μια αναψηλάφηση της Δίκης)

  Φυσικά, Νόμος Απαράβατος, η Ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές...
  Ο νικητής Βενιζέλος ήταν στην Αθήνα και στα επιτελικά γραφεία στο Λονδίνο... άλλοι μάχονταν στην πρώτη γραμμή βέβαια...

  Έχει όμως ο Θεός (και ο καιρός γυρίσματα).

  Γειά σου Φαήλε! (κατάλαβες, δεν είμαι βενιζελική...)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 02/09/2012 17:27:54

   Ποιος έδωσε τα πάντα στο μέτωπο; Ο Χατζηανέστης; Οι μαχητές θα στριφογυρίζουν στον τάφο τους.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 20:01:58

    Ενώ ο Πλαστήρας.............τα πάντα όλα!!!!!!!!!!

 25. Αναρχοφιλεύθερος avatar
  Αναρχοφιλεύθερος 02/09/2012 14:12:12

  "να «χυθεί» πολιτικό και παρασιτικό επιχειρηματικό «αίμα», χωρίς να κάτσουν στο σκαμνί τουλάχιστον οι πρωταίτιοι από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο, τότε σε ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος, έστω από εξωγενείς παράγοντες, οι εξελίξεις στην κοινωνία θα είναι χαοτικές."

  Ακόμα και το "σκαμνί" πάνω στο οποίο θα κάτσουν οι "άνθρωποι της αγοράς (λαμογιάς)", εισαγώμενο θα είναι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αναρχοφιλεύθερος 02/09/2012 17:28:33

   Δεν πειράζει, δεν θα τα χαλάσουμε στο σκαμνί. Ας κάτσουν οκλαδόν.

 26. iakovos avatar
  iakovos 02/09/2012 14:30:25

  Φαήλο υπάρχει και "γουδί" λογω οικονομικής πολιτικής και μάλιστα επιτυχημένης καθόσον το δημόσιο χρέος αποπληρώθηκε. Αντιγράφω από wikipedia:
  "Ο Τσαουσέσκου ξεκίνησε τότε επείγον πρόγραμμα αποπληρωμής του εξωτερικού δημόσιου χρέους, δίνοντας κυρίως έμφαση στις εξαγωγές. Διοργάνωσε δημοψήφισμα, το οποίο κατέληξε σε ένα σχεδόν ομόφωνο «ναι» στην απόλυτη απαγόρευση δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό. Η πολιτική αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους οδήγησε το λαό στην οικονομική εξαθλίωση. Η έλλειψη αγαθών από τα καταστήματα και οι συχνές διακοπές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού έγιναν ο κανόνας. Ο Τσαουσέσκου δικαιολογούσε την υποβάθμιση της ζωής του λαού με την ανάγκη αποπληρωμής του χρέους, το οποίο η Ρουμανία εξόφλησε ολοκληρωτικά το 1989, λίγο πριν την πτώση του καθεστώτος."
  Και η κατάληξη:
  "Προσπάθησε να απευθυνθεί στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από τα γραφεία του ΚΚΡ, αλλά το πλήθος εισέβαλε μέσα και ο ίδιος με τη σύζυγό του φυγαδεύτηκαν με ελικόπτερο.Αφού πέρασαν από την εξοχική τους κατοικία στο Snagov, ανεχώρησαν προς το Târgovişte. Υποχρεώθηκαν από το στρατό να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο, καθώς ο στρατός είχε απαγορεύσει την εναέρια κυκλοφορία στη χώρα. Στο τέλος συνελήφθησαν από την αστυνομία, παραδόθηκαν στο στρατό, πέρασαν από Στρατοδικείο με πλήθος κατηγοριών (από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία), καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989. Η «δίκη» και η εκτέλεσή τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έκαναν το γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάστηκαν και στην Κρατική Τηλεόραση, πράγμα που επισφράγισε το τέλος του καθεστώτος του."
  Πιστευει κανείς ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει μεριμνήσει για την σωτηρία του σε μια παρόμοια επόμενη μέρα? Προσωπικά πιστευω ότι στις συναντήσεις κυρίως αυτό συζητούνε.

 27. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 02/09/2012 14:32:51

  ΦΑΗΛΟ ,μιας και αναφέρεσαι στο Γουδί ας θυμηθούμε και λίγη Ιστορία .
  Ο Βενιζέλος το 1918 εγκληματικά έστειλε τον Ελληνικό Στρατό στην Ιωνία με αποτέλεσμα οι ντόπιοι Ελληνικοί πληθυσμοί να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων .Ουσιαστικά παγιδεύοντας τους Ίωνες σε γενοκτονία εάν κάποια στιγμή αποχωρούσε ο Ελληνικός στρατός ήτε ειρηνικά ήτε με πόλεμο όπως και τελικά έγινε.
  Στις΄εκλογές του 1920 ο Γούναρης με το σύνθημα Οίκαδεν(επιστροφή του στρατού στην Ελλάδα ) έκανε περίπατο στις εκλογές .Φυσικά ούτε στρατός επέστρεψε γιατί ήταν αντικειμενικά αδύνατον ,αναγκάζοντας την κυβέρνηση Γούναρη να προσπαθήσει με επεκτατικό τρόπο να διασώσει την ήδη καταδικασμένη Ιωνία μετά την αποκοτιά Βενιζέλου να στείλει εκεί στρατό.
  Την συνέχεια την ξέρουμε με τραγικό τρόπο πατρογονικά εδάφη χιλιετιών χάθηκαν πλημυρισμένα με αίμα Ελληνικό.
  Και τώρα στο ζουμί ποιός πλήρωσε την καταστροφή αυτή ,ο τελευταίος που πήρε την βόμβα στα χέρια του ,αυτός που με την αποκοτιά του πήγε τον στρατό στην Ιωνία τον αποκαλούμε σήμερα Εθνάρχη .
  Σαν να λέμε σήμερα αποτυνχάνει ο Σαμαράς και καταστρέφετε η Ελλάδα ,και ο Γιωργάκης μαζί με τον Παπακωνσταντίνου στέλνουν στο Γουδί τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντάμ Παπαντάμ 02/09/2012 17:37:15

   Ανιστόρητα αυτά που γράφεις. Οι Ελληνικοί πληθυσμοί σφαγιάζονταν κι υπέφεραν ήδη από τν αρχή του Α' ΠΠ. Τα Αμελέ Ταμοπουρού τα 'χεις ακουστά.
   Ήταν εθνική επιταγή να επέμβει ο Ελληνικός Στρατός στην Μικρά Ασία.
   Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας των μαχητών μας στην Μ. Ασία ήταν η μεγαλειωδέστερη στιγμή στην νεότερη Ιστορία μας. Τον οδήγησαν σε ήττα ο Γούναρης και οι συν αυτώ, που είχαν περισσότερη πίστη νστον Κωνσταντίνο παρά στην Πατρίδα. Εκμεταλλεύτηκαν τον κάματο του Λαού από την πολεμική προσπάθεια, κέρδισαν τις εκλογές κι ως ανίκανοι που ήταν οδήγησαν το Έθνος στην καταστροφή.
   Από το 1914 σύσσωμο το Έθνος κι ο Βασιλιάς έπρεπε να υπακούσουν στην πολιτική του εκλεγμένου Πρωθυπουργού και να αποδυθούν στην πολεμική προσπάθεια.
   Για να στο θέσω αλλιώς και κυνικά, ήταν οι κολωνακιώτες, βασιλόφρονες "ντιντήδες" της εποχής, οπαδοί της "μικράς αλλά εντίμου Ελλάδος". Κι είχαν το ίδιο σύνθημα με τους κομμουνιστές στις εκλογές. Δίκαιη η τιμωρία τους. Βαρύτατη προσβολή στην μνήμη των μαχητών και των προσφύγων η δικαιολόγηση της καταστροφικής κι εκ του αποτελέσματος αντεθνικής πολιτικής τους.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 20:08:40

    Μήπως έπρεπε να δεχθούν και την παραχώρηση της Καβάλας στους Βούλγαρους,προκειμένου να μην ταχθούν στο πλευρό των Γερμανών;;

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 20:32:44

    'Ετσι. Έτσι ακριβώς.
    Ίσως η πιο τραγική , αλλά και γελοία, στιγμή της αριστεράς( ΣΕΚΕ τότε) ήταν η συμπαράταξη με την Ηνωμένη Αντιπολίτευση( βασιλόφρονες).
    Στην Θεσσαλονίκη είχαν κάνει και κοινή συγκέντωση με το γελοίο και αποκρουστικό σύνθημα: "Σφυρί- δρεπάνι-ελιά -στεφάνι" !
    Βασιλοκομμουνιστές ένα πράγμα. Γελοίοι και μοιραίοι και οι δύο.

   • Νικηφόρος avatar
    Νικηφόρος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 20:52:14

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

   • Αντάμ Παπαντάμ avatar
    Αντάμ Παπαντάμ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 22:02:23

    Φαήλο κατά την αποψή μου προτιμότερο θα ήταν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδων σφαγμένων Ιώνων με όφελος οι Ίωνες να κατοικούν σήμερα στα πατρογονικά τους εδάφη .
    Εξάλλου την γενοκτονία δεν την αποφύγαμε

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Αντάμ Παπαντάμ 03/09/2012 00:57:48

     Όσο κατοικούν στα κατεχόμενα οι Ελληνοκύπριοι και στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο οι ελάχιστοι που απέμειναν. Τι -τεραστίως- γελοίο επειχείρημα μπορεί να ανακαλυφθεί ως δικαιολογία στο απίστευο λάθος της πρώτης ανάρτησης ενός μεγάλου εγωίστή...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντάμ Παπαντάμ 03/09/2012 13:44:07

     Θέλω να πιστεύω πως τα είχες πιει όταν έγραφες στο σχόλιο.
     Αποκλείεται να ξεστόμισες νηφάλια αυτό το τερατούργημα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αντάμ Παπαντάμ 03/09/2012 00:50:00

   Αντεθνιστή/-ίστρια σε κόβω. Σε χάλασε που κόπηκε το βιβλίο με το συνοωστισμό φαίνεται... Και όσον αφορά το Γούναρη και την επιστροφή του στρατού που δε μππορεσε λόγω (και καλά) της παγίδευσης των Ιώνων από τη "βλακεία" του Βενιζέλου, δείχνει πόσο λίγο έχεις μελετήσει πηγές. Ο Βασιλιάς πήρε την απόφαση επίθεσης προς την Άγκυρα παρά τις μεγάλες αντιδράσεις των στρατηγών. Ο Γούναρης ήταν ένοχος για πολιυική απάτη και υποκλοπή της ψήφου. Δεν του δόθηκε καμιά εξουσία πάνω στο στρατό από τα ανάκτορα.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Γεώργιος Τ. 03/09/2012 18:18:07

    Τα περί πολιτικής απάτης και υφαρπαγής της ψήφου κάτι μου θυμίζουν. Θα μπορούσαν ίσως να ειπωθούν και στις μέρες μας;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 18:34:39

     "Λεφτά υπάρχουν"...

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 19:28:41

      Και εντεύθεν..

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Ανιψιός 03/09/2012 23:21:14

      Μη βιάζεστε. Του ΓΑΠ το έργο τελείωσε και πέτυχε. Ήταν η παγίδευση της χώρας από την Τρόικα. Του Σαμαρά η απεμπλοκή. Δε γίνεται σε μια μέρα να ξεφύγεις από αυτό που ξένοι και προδότες προσπάθησαν δεκαετίες να πετύχουν...

 28. Παναης avatar
  Παναης 02/09/2012 15:26:48

  Γιατι μηπως θα συμπραξει σε κατι τετοιο η συμπολιτευση;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παναης 03/09/2012 23:00:39

   Τότε τουλάχιστον οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ ας φυλάξουν τα πατριωτικά για το τριώδιο. Όποιος είναι πατριώτης θα συμπράξει για την αληθινή Νέμεση που ζητάει ο λαός.
   Λένε κάποιοι πως η προτεραιότητα είναι να σώσουμε την οικονομία.
   Εγώ λέω πως για να σωθεί η οικονομία, για να έχουν νομιμοποίηση κιαι λαϊκή στήριξη οι σκληρές πολιτικές θυσιών για την σωτηρία πρέπει τουλάχιστον παράλληλα ο Λαός να βλέπει την έμπρακτη Νέμεση.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 23:02:02

    Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ.
    Στο δε ΠΑΣΟΚ αν υπήρχε πισό δράμι ένστικτο επιβίωσης θα έπρεπε οι ίδιοι να επιδιώκουν την τιμωρία των δικών τους.

 29. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 02/09/2012 15:49:55

  Στην καφετέρια κάθε μέρα έρχεται ένας παπούς γεννημένος το 1919, λογικότατος και ενημερωμένος σε όλα τα ιστορικά θέματα.
  Όταν μάθαμε το θάνατο του Μεταξά κλαίγαμε στο Μπόγραδετς μου είπε...
  Στη συνομιλία μας κατάλαβε ότι γνωρίζω ιστορία. Ποιος ευθύνεται για τη Μικρασιατική καταστροφή με ρώτησε. Ο Βενιζέλος απάντησα.
  Τον Μεταξά τον σκότωσαν ή πέθανε με ρώτησε. Ο Άγγλος αρχίατρος του είπα, τον έφαγε.
  Συμφωνούμε σε όλα μου είπε και γύρισε προς την παρέα του, για να πει πια ιστορική σειρά αγόρασε τελευταία...
  Φαήλο δεν θέλει Γουδή,προς το παρόν,διάχυση ιστορίας στην κοινωνία χρειάζεται. Το Γράμμος -Βίτσι που έβαλε η "Δημοκρατία¨χτες την "Ελένη" ας βάλει την επόμενη βδομάδα (αυτές τις μέρες αποσιωπήθηκε ότι ο Γκατζογιάννης και ο αμερικάνος πρέσβυς ήταν στον Λια στο ετήσιο μνημόσηνο της Ελένης), το "οσοι ζωντανοί" του Ίωνα Δραγούμη.

 30. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/09/2012 16:02:37

  Mπορω να μαθω γιατι προς το σκοπο της αντιμετωπισης της μεταναστευσης μουσουλμανων θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα κομμα με αναφορες στον Χιτλερ που οδηγει σε απομονωση και εχθροτητα της διεθνους κοινοτητος;
  Δεν υπαρχει κανεις τετοιος λογος.Φρουρηση των συνορων χρειαζεται.

  • Μανος avatar
   Μανος @ ψυχραιμια 02/09/2012 16:51:41

   Μα δεν χρειάζεται. Αλλά, πρώτον δεν μπορούμε να τα φυλάξουμε αποτελεσματικά. Συνέχεια θα μπαίνουν νέοι. Ναρκες δεν μπορουμε να βάλουμε, να τους στειλουμε στην Τουρκια δεν μπορουμε. Με λίγα λογια, στον πολιτισμένο κόσμο όντας, σε λιγα χρόνια θα μαστε μουσουλμανική αποικία. Επίσης όταν έρθει η στιγμή επιλογής ΣΥΡΙΖΑ ή ΧΑ, εκεί τι επιλέγουμε; ισλαμισμό ή κράτος φασιστικό-εθνικιστικό;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μανος 02/09/2012 18:45:51

    Δεν βλεπω να απαγορευσει κανεις τα αλλα κομματα.Ακομη και αν δεν υπαρχει η ΝΔ ψηφισε Καμμενο ή ΛΑΟΣ.
    Δεν προκυπτει απο πουθενα οτι η ΧΑ εχει καποια αποκλειστικοτητα.

 31. Κωστής Γ.Α. Καλετάκης avatar
  Κωστής Γ.Α. Καλετάκης 02/09/2012 16:21:53

  Φαήλε συμφωνώ σε όλα. Μόνο όταν εξαφανιστεί ο Homo aristerodexius o νεοελληνικός, μόνο όταν στατήσουμε να πηγαίνουμε μόνο αριστερά ή μόνο δεξιά σαν τους κάβουρες ίσως προχωρήσουμε και λίγο μπροστά. Όταν θα μπορέσω να επισκεφθώ το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και να έχω την σημαία της χώρας μου στο μπαλκόνι χωρίς να με πουν φασίστα και όταν το αλβανάκι ο Τσενάι, θυμάστε εκείνο που έγινε σημαιοφόρος και έπεσαν να το φάνε, το αγκαλιάσουμε και γίνει ένας φιλέλληνας πρωθυπουργός της Αλβανίας ή όταν θα δεχθώ να φορολογηθεί η εκκλησία και δεν με πουν κουμούνι...τότε ίσως ξεκινήσει κάτι σε αυτή τη χώρα. Δεν γουστάρω τις ψευτοιδεολογίες του μπαμπάδων και του παππούδων μας, δεν με εκφράζει η αριστεροδεξιά βλακεία σας, δεν θα μου βάλει κανείς την ταμπέλα του προοδευτικού ή του συντηρητικού. Είμαι Έλληνας, είμαι ελεύθερος και εμπιστεύομαι μόνο την λογική.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Κωστής Γ.Α. Καλετάκης 02/09/2012 18:59:40

   Σε ένα μόνο διαφέρεις Κωστή, από τους Homo Atisterodexious :
   Στο ότι, αν κάθε ένας από αυτούς κουβαλάει της μιας ή της άλλης πλευράς τα τρωτά και τις βλακείες, εσύ κουβαλάς αμφοτέρων !
   Και είσαι και χαρούμενος, όπως δείχνεις !

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Κωστής Γ.Α. Καλετάκης 02/09/2012 19:24:08

   "όταν το αλβανάκι ο Τσενάι, θυμάστε εκείνο που έγινε σημαιοφόρος και έπεσαν να το φάνε, το αγκαλιάσουμε και γίνει ένας φιλέλληνας πρωθυπουργός της Αλβανίας"

   Η πιθανότητα να γινόταν αρχιστράτηγος της 5ης φάλαγγας κατά της Ελλάδας, είναι 100.000 φορές μεγαλύτερη, από την πιθανότητα να γινόταν ....."φιλέλληνας Πρωθυπουργός " !!!!!
   Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωστής Γ.Α. Καλετάκης 02/09/2012 23:08:58

   Κάποιες από τις "ψευτοϊδεολογίες" των παππούδων μας απελευθέρωσαν, μεγάλωσαν και εκσυγχρόνισαν την Ελλάδα.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 01:44:51

    Σ'αυτούς τους παπούδες,συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι της 5ης μεραρχίας;;

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:21:32

    Καλό είναι να μην υπεραπλουστεύουμε κε Φαήλε, όπου δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Άλλωστε η θεματολογία αυτής της ανάρτησης σας είναι άλλη και σαφώς σημαντικότερη.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 18:35:44

     Για κάνε μου ψιλά την "υπεραπλούστευση" να την καταλάβω ποια είναι.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 19:31:23

      Οι "ψευδοϊδεολογίες" των παππούδων μας δε μεγάλωσαν μόνο την Ελλάδα, ίσως εξίσου, κάποιες από αυτές τη μίκρυναν κατά πολύ.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 23:05:34

      Των δικών μου την μεγάλωσαν.
      Κάποιων άλλων γίνανε τακίμια με ΣΝΟΦίτες και σηκώσανε όπλα κατά της Πατρίδας ή ήταν γερμανοτσολιάδες ή παίρνανε εντολές από ξένους.

 32. φιλίστωρ avatar
  φιλίστωρ 02/09/2012 16:33:45

  Δυσκολεύομαι να καταλάβω την ομοιότητα μεταξύ των "έξι" γενναίων ως το τέλος πολιτικών ανδρών που αδίκως δολοφονήθηκαν στο Γουδί ως εξιλαστήρια θύματα και των αποτυχημένων διεφθαρμένων μεταπολιτευτικών πολιτικάντηδων. Επίσης δυσκολεύομαι να καταλάβω πως η ταύτιση αυτή γίνεται από στέλεχος του υποτιθέμενου "συντηρητικού" κόμματος. Τέλος πάντων. Για την αλήθεια για την δικαστική δολοφονία των "έξ" σας παραθέτω τον παρακάτω υπερσύνδεσμο

  http://www.istorikathemata.com/search/label/%CE%97%20%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%22%CE%B5%CE%BE%22

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φιλίστωρ 02/09/2012 17:44:13

   Δίκαιη η τιμωρία τους ότι κι αν λένε, όποιοι θέλουν. Κι ήταν λίγοι οι Έξι, έξι χιλιάδες χρειάζονταν. Κι απόυ κι ως που είναι "καθήκον¨" του όποιου οπαδού της ΝΔ να υπερασπίζεται αυτούς οδήγησαν το Έθνος στην καταστροφή.
   Ναι, αντιμετώπισαν προσωπικά τον θάνατο με αξιοπρέπεια. Πρώτα όμως έβαλαν τον Βασιλιά, με την γερμανοφιλία του, πάνω από την Πατρίδα, και διαχειρίστηκαν με πλήρη ανικανότητα την πολεμική προσπάθεια και τις σχέσεις με τους συμμάχους. Ήταν προδότες εκ του αποτελέσματος. Μερικές φορές έχεις προδοσία χωρίς προδότες. Κι ο Ιωαννίδης είχε 5 αριστεία ανδρείας, λοχαγός του Ζέρβα, γενναίος μαχητής του Εμφυλίου και πίστευε ότι με το πραξικόπημα θα έφερνε την Ένωση. Τα είδαμε τα χαΐρια του, τα είδε και η Κύπρος με 200.000 πρόσφυγες.

   • φιλίστωρ avatar
    φιλίστωρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 18:23:49

    Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής στα λεγόμενα σου. Υπάρχει ακούσια προδοσία; Η προδίδει κάποιος εν γνώσει του η όχι, οποιαδήποτε άλλη διατύπωση μας οδηγεί 2 χιλιάδες χρόνια πίσω σε νέα διατύπωση της "Λογικής" του Αριστοτέλη. Το "ήταν προδότες εκ του αποτελέσματος" ακούγεται μάλλον ως μια εκ των υστέρων δικαιολόγηση μιας δολοφονίας παρά ως σοβαρό επιχείρημα. Βαρύτατες ευθύνες για την Μικρασιατική καταστροφή έφερε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι "Φιλελεύθεροι" και οι αξιωματικοί που απέτυχαν να κρατήσουν το μέτωπο και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους γύρισαν στην Αθήνα και βάθυναν τον διχασμό.

    Αν λοιπόν συμφωνα με εσένα προδοσία είναι η μικρασιατική καταστροφή τι ήταν η απώλεια την Ανατολικής Θράκης μόλις ένα μήνα μετά! από τον Πλαστήρα και την "επαναστατική επιτροπή"; Αυτό γιατί δεν είναι προδοσία και προδότες οι αυτουργοί του;

    Στον υπερσύνδεσμο πιο πάνω φιλοξενώ πάνω από 20 άρθρα που αποδεικνύει περίτρανα τα λεγόμενα μου, αλήθειες που είναι κοινός τόπος στην επιστημονική Ιστορία και είναι ευρύτερα αποδεκτά από όλους τους Ιστορικούς ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας πλην του κ. ..... Αγτζίδη.

    Σχετικά με τον Γερμανόφιλο Βασιλιά (όπως τον αποκαλούσαν δηλαδή οι "Φιλελεύθεροι") η επιστροφή του αποτέλεσε την διόρθωση της παραβίασης του συντάγματος που έγινε το 1917. Ομολογουμένως ήταν λάθος των μετανοεμβριανών κυβερνήσεων. Όπως όμως έχει αποδείξει περίτρανα ο Michael Lewin Smith η επιστροφή του Βασιλιά ήταν η αφορμή αλλά όχι η αιτία της μεταστροφής των Συμμάχων έναντι της Ελλάδος.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ φιλίστωρ 02/09/2012 19:05:33

     Φιλίστωρ,
     απέδειξες ότι τιμάς το ψευδώνυμό σου !!!

    • Σχετικά Ασχετος avatar
     Σχετικά Ασχετος @ φιλίστωρ 02/09/2012 20:14:12

     Φιλίστωρ....
     Να είσαι καλά και να μας γράφεις ιστορικές αλήθειες.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φιλίστωρ 02/09/2012 23:12:52

     Όταν προτάσσεις τα συμφέροντα του βασιλιά από αυτά του Έθνους, τότε είσαι εν γνώσει σου προδότης.
     Και για να σε καλύψω πλήρως, το 'χω ξαναγράψει, τους ξαναντουφέκιζα ευχαρίστως.

     • φιλίστωρ avatar
      φιλίστωρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:03:55

      Από το 1919 ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε τις διαβεβαιώσεις Γάλλων και βρετανών επισήμων ότι αν θα πήγαινε στην Μικρά Ασία δεν θα λάμβανε ούτε οικονομική ούτε στρατιωτική βοήθεια. Αυτός όμως πήγε αψηφώντας όλους τους κινδύνους.

      Το 1920 στις μετανοεμβριανές κυβερνήσεις παρέδωσε το μέτωπο στην Προύσα, τα ταμεία άδεια, ενώ 150 βενιζελικοί αξιωματικοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ενώπιον του εχθρού χωρίς να περιμένουν καν τις κρίσεις της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

      Ο έντιμος Γούναρης, ο μεγαλοφυής Πρωτοπαπαδάκης και οι υπόλοιποι παρέταξαν μια στρατιά 250.000 ανδρών (την μεγαλύτερη στην ως τότε Ελληνική στρατιωτική Ιστορία), την διατήρησαν και την συντήρησαν με Ελληνικές ΜΟΝΟ δαπάνες επί δύο χρόνια, έφτασαν λίγο έξω από την Άγκυρα και την τελική καταστροφή του Κεμάλ, διεξήγαγαν μαραθώνιους τιτάνιους διπλωματικούς αγώνες επί δύο έτη σε όλη την Ευρώπη, αλλά έχασαν. Τους εκτέλεσαν οι αξιωματικοί που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το μέτωπο.

      Εννενήντα χρόνια μετά τους κατηγορούν ως προδότες επειδή τήρησαν το σύνταγμα και στον κενό θρόνο λόγω του Θανάτου του Βασιλιά Αλέξανδρου, επανέφεραν τον νόμιμο κάτοχο του και δεν ρώτησαν τους ξένους ποιόν ήθελαν αυτοί (αν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής οικογένειας αρνήθηκαν να λάβουν το στέμμα όταν τους είχε καλέσει ο Βενιζέλος πριν τις εκλογές του 1920).

      Το θέμα κ. Κρανιδιώτη δεν είναι να εκτελείς κάποιον η όχι (άλλωστε μην ξεχνάμε, οι "εξι" εκτελέστηκαν όταν την ίδια στιγμή οι αξιωματικοί της "Εθνικής αμύνης" που υπονόμευαν το μέτωπο μακροημέρευσαν και έφτασαν να γίνουν πρωθυπουργοί). Το θέμα είναι να είσαι δίκαιος και να μην σπιλώνεις το οικογενειακό του όνομα με την κατηγορία της προδοσίας όταν αυτή δεν ισχύει. Είστε εύκολος στο να πυροβολήσετε, αλλά παρόλα αυτά σας εύχομαι ποτέ να μην έρθετε στην θέση αυτών που προσπάθησαν για το καλύτερο και τελικώς χρεώθηκαν αποτυχίες άλλων.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ φιλίστωρ 03/09/2012 00:53:03

      Συμφωνώ.
      Να προσθέσω.
      Πού ήταν όλοι αυτοί που σήμερα κραυγάζουν για τα Μνημόνια τα χρόνια εκείνα από το Μαύρο 1981 κι ύστερα, όταν λοπωδήτες ασελγούσαν στο κορμί της Ελλάδος.
      Τότε, πριν το κορμί ταπεινωθεί σε πτώμα.

      Αγαπητέ Φαήλο,
      στο Γουδί εκτέλεσαν το αποτέλεσμα κι όχι τις αιτίες .

      Το έγκλημα του 1922 στο Γουδί βρυκόλακες θηλάζει.

      Κοινωνία που δεν τιμωρεί καταρρέει.
      Η έκθεση της Global Financial Integrity λέει πολλά. Πολλά για τα αίτια.
      Τα γεγονότα από 2009 κι ύστερα είναι η τελευταία πράξη του Δράματος.
      Όμως, η πρώτη είναι η Αρχή.
      Η δεύτερη είχε εθνική συμμετοχή. Ομοψυχία στα Διονυσιακά στο αρκαδικό τοπίο.
      Κάποιος μου είπε κάποτε: Για το αεροδρόμιο των Σπάτων όλα τα κόμματα πήραν το δωράκι τους.

      Και οι πολίτες;
      Εξουσία χωρίς υποζύγια δεν υπάρχει. Και υποζύγια δεν βαστούν χωρίς τη ανθισμένη πορτοκαλέα...

      Ποιός λοιπόν την λίθο να ρίξει;

      Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι αγωνιστές, βιοπαλαιστές.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ φιλίστωρ 03/09/2012 09:08:16

      Έντιμος ο Γούναρης που υπέκλεψε την ψήφο με το τεράστιο ψέμα της υποτιθέμενης επιστροφής του στρατού; Που έμεινε πρωθυπουργός ενώ ο Βασιλιάς διέταξε την επέλαση στην Ανατολία ενώ οι κατάσκοποί μας είχαν δώσει αδιάσειστα στοιχεία περί του τι όλεθρος μας περιμένει; ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ όσοι πολιτικοί και ανώτατοι αξιωματικοί δεν παραιτήθηκαν τότε! Ντροπή σας που τους δικαιολογείτε ενώ υπάρχουν τέτοια στοιχεία.

     • φιλίστωρ avatar
      φιλίστωρ @ Γεώργιος Τ. 03/09/2012 13:11:11

      Ουδέποτε ο Βασιλιάς διέταξε προέλαση προς την Άγκυρα. Στο συμβούλιο στην Κιουτάχεια στο οποίο προήδρευσε τυπικά, επί της ουσίας δεν έλαβε θέση. Μάλιστα υπάρχει μαρτυρία κατά την οποία σε ιδιωτική συνομιλία εκφράστηκε κατά της προέλασης.

      Δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο. ο γούναρης προεκλογικά μίλησε για τερματισμό της εκστρατείας το συντομότερο. Κανείς φυσικά από τους ψηφοφόρους του δεν περίμενε πως θα εγκατέλειπε τους Μικρασιάτες έλληνες στα χέρια του Κεμάλ και μετεκλογικά κανείς δεν του το ζήτησε.

     • kprotop avatar
      kprotop @ φιλίστωρ 03/09/2012 13:19:17

      Φιλίστωρ, εκτός από ανιστόρητος είσαι και ψεύτης, διότι το site σου μόνο απαλλαγμένο από Μαρξιστικές αγκυλώσεις δεν είναι. Μην θεωρείς τον κόσμο ηλίθιο.

 33. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 02/09/2012 16:50:15

  Αγαπητέ Φαήλο καλύτερα δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν! Όμως ξέρεις και ξέρω πως αυτό μας το όνειρο, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Δεν μου αρκούν οι νόμοι που θα ψηφιστούν, για να ισχύσουν για το από δω και πέρα, γιατί στην ουσία χαρίζεται η ποινή σε όσους διέπραξαν κακουργήματα. Ήλπιζα πως τιμωρηθούν αυτοί που υποθήκευσαν τη ζωή των παιδιών μου, αλλά διαισθάνομαι πως αυτό δεν θα αξιωθώ να το δω! Με πονάει πολύ και δεν το κρύβω, αλλά φαίνεται πως η ατιμωρησία έχει μπει στο DNA όλων, ναι δυστυχώς όλων και έχει επιφέρει μεταλλάξεις, που ομολογουμένως δεν τις φανταζόμασταν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aφροδίτη 02/09/2012 17:45:07

   Γράφω αυτό που πιστεύω πως πρέπει να γίνει.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:31:02

    Κε Φαήλε εσείς γράφετε αυτό που πιστεύετε και πολλοί εξ ημών συμφωνούμε μαζί σας(ως προς τα καθ ήμας, ανεξαρτήτως του τι συνέβει το 1922). Ωστόσο εσείς δεν είστε ένας απλός ιδιώτης, έχετε συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και συμμετοχή σε πολιτικό σχηματισμό. Ο σχηματισμός αυτός τον οποίο προφανώς εκπροσωπείτε, συντάσεται με τη θεμελιώδη αυτή άποψη σας; Αν τυχόν όχι, μπορείτε να συνεχίζετε να εκπροσωπείτε αυτό το πολιτικό σχηματισμό;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 18:38:59

     Ανηψιέ,
     Είμαι απλός μέλος, δεν μετέχω σε κανένα όργανο και δεν παίρνω άδεια από κανέναν για να λέω τι πιστεύω. Άλλωστε η απόψεις μου έχουν πάντα την υπογραφή μου και μόνον αυτήν.
     Ίσως σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς την έννοια του Ελεύθρου Ανθρώπου αλλά προσπάθησε.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 19:40:36

      Με δύο κουβέντες και χωρίς διάθεση αντιδικίας επ αυτού, αφού άλλωστε συμφωνώ απολύτως(δε συμβαίνει πάντα) με την ανάρτηση σας, εκπροσωπείτε το πολιτικό χώρο με τον οποίο εκτίθεστε στις εκλογές, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα σας εκθέσει γενικώς. Εφ'όσον όμως τον εκπροσωπείτε, υποχρεούσθε να συμβάλλετε στη διαμόρφωση της πολιτικής του, να συγκρουσθείτε με τις αντίθετες, στη προκειμένη περίπτωση αντεθνικές απόψεις, να εκθέσετε αυτούς που αντιτίθενται στη κάθαρση όπως πολύ σωστά κατ'εμέ τη περιγράφετε, αλλιώς ο άμεσος κίνδυνος είναι να ενσωματωθείτε και να "αφανισθείτε" πολιτικά, κάτι που δεν αφορά μόνον εσάς αλλά πρωτίστως αυτούς που πιστεύουν, στηρίζουν και προσδοκούν από εσάς. Αφού μπήκατε στο χορό κε Φαήλε, θα πρέπει να τον χορέψετε. Και αυτός ο χορός, σε αυτή τη περίσταση, το γνωρίζετε, είναι πολεμικός, πεντοζάλης.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 23:12:19

      Οι παρεμβάσεις μου είναι μόνο επώνυμες και δημόσιες.
      Αν συμβάλλουν ή όχι στην διαμόρφωση θέσεων και πολιτικής θα το βλέπουμε εκ του αποτελέσματος.
      Να με εκθέσει οποιοσδήποτε χλωμό το βλέπω, διότι όταν διαφωνώ δεν φοβάμαι να το πω. Όσο να 'ναι βοηθάει αν δεν είσαι ανεπάγγελτος...
      ΥΓ. Από χορό ξέρω ζεϊμπέκικο, λίγο χασάπικο, τσάμικο και συρτό στα τρία. Χτες βέβαια μετά από κάτι ούζα χόρεψα και μακεδονίτικα!

 34. Σῶσον ἡμᾶς avatar
  Σῶσον ἡμᾶς 02/09/2012 17:31:18

  Φαήλο, συμφωνώ με τον Αξύριστο Μαρξιστή. Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζουν τα εκατό χρόνια από την "ενσωμάτωση" της Θεσσαλονίκης στο εθνικό κράτος με πικ νικ στη Ρωμαϊκή Αγορά και προβολή της ταινίας Soul Kitchen του Τούρκου σκηνοθέτη Fatih Akin. Πώς σου φαίνεται αυτή η politically correct, άοσμη και άγευστη περιγραφή. Να σου πω και μια άλλη ιστορία από το 1980: ένας γνωστός μου φοίτησε σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της Καλαμαριάς την εποχή που επέστρεφαν οι πολιτικοί πρόσφυγες από Ρουμανία κλπ. Τα παιδιά στο σχολείο τον ρωτούσαν επίμονα αν η οικογένειά του είναι με την Αλλαγή σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τον έκαναν παρέα. Αναγκάστηκε ως παιδάκι του δημοτικού να πει "ναι", διαφορετικά θα απομονωνόταν. Τώρα θα μου πείτε τι μας λες ιστορίες από την κρύπτη. Τις λέω γιατί audiatur altera pars.

  • Greco avatar
   Greco @ Σῶσον ἡμᾶς 02/09/2012 20:19:49

   @Σῶσον ἡμᾶς χα, επεστρεψαν οι "γενιτσαροι" και θελανε και τα ρεστα...

   Οσο για τους υπερασπιστες των εξ, τι να πω και η ξεδιαντροπια εχει ορια. Χαθηκε η Μικρα Ασια, η Σμυρνη, η Θρακη και η Πολη, 1μιση εκετομμυριο προσφυγες και νεκροι και ορισμενοι σοκαρονται με την αδικη δικη (ακομα και αν ηταν) 6 ανθρωπακων επειδη τυχαινει να ηταν "επωνυμοι" πολιτικαντηδες υπουργοι, πρωθυπουργοι και γλυφτες του παλατιου.

   Ναι ναι ξερω ο Βενιζελος φταιει που εστειλε στρατο στη Σμυρνη, επρεπε να αφησει ατιμωρητους τους τουρκους που σφαζανε απτο 1914 (για να μην αναφερουμε τα εκατονταδες χρονια υποδουλωσης). Αλλα βλεπετε ο Βενιζελος ηθελε την Ελλαδα μεγαλη και ανταξια των δυτικων δυναμεων και μαλλον πιστευε οτι ειχε λαο πισω του με αξιοπρεπεια

   • Νικηφόρος avatar
    Νικηφόρος @ Greco 02/09/2012 20:50:42

    Σωστός. 'Εσφαζαν οι Τουρκαλάδες απο το ᾽14 και φταίει ο Βενιζέλος που έστειλε τον Στρατό στην Ιωνία. Σταματείστε την ανοητολογία!

    Το Μικρασιατικό μέτωπο διαλύθηκε πρώτα ΜΕΣΑ στον Ελλαδικό χώρο. ΔΙΧΟΝΟΙΑ-ΔΙΧΟΝΟΙΑ-ΔΙΧΟΝΟΙΑ.

    Υπάρχουν πολιτικές αλλά και στρατιωτικές ευθύνες.

    • Σχετικά Ασχετος avatar
     Σχετικά Ασχετος @ Νικηφόρος 02/09/2012 21:53:36

     H διχόνοια θέλει δύο και ο Βενιζέλος ήταν μέρος του προβλήματος.

     • kprotop avatar
      kprotop @ Σχετικά Ασχετος 03/09/2012 13:22:55

      @Άσχετος: Σε αυτό το thread, επιβεβαιώνεις πανηγυρικότατα το ψευδώνυμο σου με αυτά που γράφεις. Η αυτογνωσία πάντως είναι καλή γενικά, so keep it up :P

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ kprotop 03/09/2012 14:57:20

      Xαρίζω τον τίτλο του σχετικού στους ημιμαθείς και παραμένω σχετικά άσχετος.
      Πάντως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

    • kimon avatar
     kimon @ Νικηφόρος 02/09/2012 22:20:27

     Έτσι είναι. Ο Βενιζέλος μετά το τηλεφώνημα του Lloyd George στο Παρίσι για πρόσκληση απόβασης στην Ιωνία δεν θαμπορούσε να αρνηθεί. Ουσιαστικά ο Βενιζέλος βρέθηκε παγιδευμένος μέσα στις ΄κατακλυσμιαίες αλλαγές και το τέλος δύο αυτοκρατοριών. Ο μόνος που μπόρεσε να προβλεψει το αποτέλεσματου στρατιωτικού εγχειρήματος ήταν ο Μεταξάς, αρνούμενος να αναλάβει το υπουργείο στρατιωτικών, εκτιμώντας σωστά τον εσωτερικό και εξωτερικό παράγοντα.Είναι λάθος να αποδίδονται ακόμα και σήμερα ευθύνες για την Μικρασιατική Καταστροφή στους μεν η στους δε και να αγνοούνται οι γεωπολιτικοί παράγοντες της εποχής.

 35. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 02/09/2012 17:48:36

  Κύριε Κρανιδιώτη, αυτές τις συνταγματικές διατάξεις τις έχουν σκεφτεί πολλοί από εκείνους που έχουν ως εργαλείο για τη δουλειά τους το νόμο και το Σύνταγμα. Το κοινό που έχουν όλοι αυτοί και (υποθέτω ) και εσείς ως συντάκτης του άρθρου τούτου είναι ο ρομαντισμός τους. Αυτός ο ρομαντισμός έγραψε πολλές θετικές (και κάποιες λίγες αρνητικές ) σελίδες στην ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, ρομαντικοί στην εξουσία επί του παρόντος δεν υπάρχουν. Αν και θα το επιθυμούσαν αρκετοί. Μαζί τους και μαζί σας κι' εγώ.

 36. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 02/09/2012 18:10:33

  To πρώτο πράγμα που έκανε η επαναστατική επιτροπή μετά την είσοδο της στην Ελλάδα ήταν να πάει στην Αγγλική πρεσβεία και να ζητήσει εκλιπαρώντας τους Βρετανούς να τους υποδείξουν ποιο πολιτικό προσωπικό είναι της αρεσκείας τους για να τους εγκαταστήσουν. Αυτοί, κατηγόρησαν τους αντιπάλους τους για εθνική προδοσία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 02/09/2012 23:18:15

   Φίλε Γιάννη,
   Δεν είναι έτσι. Έκαναν πολλά, που οδήγησαν στην ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως στην Στρατιά της Θράκης, διότι ήμασταν έτοιμοι να καταρρεύσουμε πλήρως.
   Οι Άγγλοι αποδύθηκαν σε αγώνα δρόμου να την σκαπουλάρει ο πρίγιπας Ανδρέας, ένας κοπρίτης κι ανίκανος Αξιωματικός, και να μην εκτελεστεί η απόφαση. Το πρώτο το πέτυχασν, στο δεύτερο ψώνισαν από σςβέρκο. Ο Πλαστήρας τους έγραψε στις στραστιωτικές του μπότες και μάλιστα μετά την εκτέλεση διεκόπησαν και οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών, λόγω της εκτέλεσης.

   • φιλίστωρ avatar
    φιλίστωρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:14:47

    Η "επαναστατική επιτροπή" υπό τους Πλαστήρα - Γονατά υπέγραψε την ανακωχή των Μουδανιών, παρέδωσε την Ανατολική Θράκη στους Τούρκους χωρίς να ρίξει ντουφεκιά, κατήργησε το νόμιο κοινοβούλιο που είχε προκύψει από τις εκλογές του 1920, αποδέχθηκε τα ταπεινωτικά Ιταλικά τελεσίγραφα μετά την δολοφονία Τελίνι, άλλαξε τον εκλογικό νόμο ώστε να εξασφαλίσει την εκλογική νίκη των Βενιζελικών, επί των ημερών ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή του εθνικά επικίνδυνου "πρωτοκόλλου Πολίτη - Καλφώφ", ενώ για να σχηματιστεί η πρώτη κυβέρνηση ανδρεικέλων (κυβέρνηση Κροκιδα) οι δύο τολμηροί αξιωματικοί επέδωσαν κατάλογο ονομάτων στον Βρετανό πρεσβευτή Λίντλει για να διαλέξε πρόσωπα της αρεσκείας του.

    Α! Ξέχασα! Πρόσφεραν και την μεγάλη εθνική υπηρεσία εκτελώντας τους 5 σημαντικότερους πολιτικούς τους αντιπάλους....

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φιλίστωρ 03/09/2012 18:46:29

     Αφού οι Έξι που θαυμάζεις διέλυσαν το Στρατό και την οικονομία κι οδήγησαν στρατιές προσφύγων σε πρόχειρους καταυλισμούς, μέμφεσαι την Επαναστατική Επιτροπή γιατί δεν συνέχισε τον πόλεμο στην Ανατολική Θράκη!!
     Η ανασυγκρότηση της Στρατιάς της Θράκης ήταν από μόνο του ένα θαύμα.
     Δεν εννοείς να το καταλάβεις αλλά οι Έξι δεν διέφεραν σε πολλά από τον Ιωαννίδη. Αν και ίσως αδικώ τον Ιωαννίδη που είχε τουλάχιστον 5 αριστεία ανδρείας.
     Κι όλο ξεχνάς βολικά την αφετηρία:
     ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας δέχτηκε ευθεία αμφισβήτηση και υπονόμευση των πολιτικών του αποφάσεων από τον βασιλιά και τους πιστούς του. Έτσι η χώρα οδηγήθηκε στον Διχασμό. Ο χοντροκέφαλος Κωνσταντίνος και οι πέριξ αυτού δεν ήθελε με τίποτα να στεναχωρήσει τον κουνιάδο του. Η γεωστρατηγική συγκρούστηκε με την βλακεία.

     • φιλίστωρ avatar
      φιλίστωρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 19:17:42

      Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά πως οι μετανοεμβριανές κυβερνήσεις παρέλαβαν άδεια ταμεία. Χάρις τις προσπάθειες τους αναδιοργάνωσαν και τριπλασίασαν την παρατακτή δύναμη του Ελληνικού στρατού. Σύμφωνα με τον Michael Lewin Smith φέρθηκαν μετριοπαθώς έναντι των περισσοτέρων βενιζελικών αξιωματικών καθώς αποτάχθηκαν ελάχιστοι και οι περισσότεροι διατήρησαν τις διοικήσεις τους (άλλωστε και ο Πλαστήραν διατηρήθηκε στην διοίκηση του 5/42 κανονικά). Περιέργως δεν μου απαντάτε γιατί 150 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ενώπιον του εχθρού χωρίς να περιμένουν την κρίση της νέας κυβέρνησης και αν χαρακτηρίζετε η όχι την στάση τους επίσης προδοτική.

      Ισως δεν έγινε αντιληπτο το επιχείρημα μου περί Ανατολικής Θράκης. Εγώ δεν υπονόησα ότι ήταν εύκολο να κρατήσουμε την Ανατολική Θράκη, ασφαλώς πάντως ήταν μια αποτυχία η απώλεια της. Στην αποτυχία των "έξι" στο μικρασιατικό μέτωπο μας λέτε ότι θα τους ξανατουφεκίζατε ευχαρίστως, στην περίπτωση της "επαναστατικής επιροπής" και της Ανατολικής Θράκης είστε πολύ πιο επιεικής (ήταν ένα θαύμα κτλ). Δύο μέτρα, δυό σταθμά...

      Το επιχείρημα σας περί του χουντικού Ιωαννίδη ομολογουμένως δεν μπορώ να το καταλάβω, οπότε το αντιπαρέρχομαι.

      Το τελευταίο που θα ήθελα να αναφέρω είναι σχετικά με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Οι χαρακτηρισμοί "χοντροκέφαλος", "βλακεία" και "να μην στεναχωρήσει τον κουνιάδο του" δεν αντέχουν σε κριτική και δεν θα τους σχολιάσω. Ο Κωνσταντίνος υπήρξε αρχιστράτηγος του Ελληνικού στρατού στους πολέμους του 1897, 1912, 1913, ανώτατος άρχοντας της χώρας επί μια δεκαετία. Αναμφίβολα έκανε και πολλά σημαντικά λάθη. Όπως όμως όλα τα σημαντικά Ιστορικά πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας στα οποία πίστεψε μια σεβαστή μερίδα του Ελληνικού λαού σε μια Ιστορική συγκυρία, όταν αναφερόμαστε σε αυτά δημοσίως οφείλουμε να έχουμε μια στοιχειώδη σοβαρότητα.

      Δεν θέλω να σας κάνω μάθημα καθώς είμαι αρκετά νεότερος σας και είμαι σίγουρος ότι απλά παρασυρθήκατε. Από έναν ελπιδοφόρο πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας όμως, άλλα περιμένουμε...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φιλίστωρ 03/09/2012 19:39:52

      Άγαπητέ,
      όποιος εγκαταλκείπει την θέση του προ του εχθρού είναι προδότης.
      Τα έχεις μπερδέψει. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι απολογητής του Βενιζέλου και της όλης παράταξης του.
      Θα σου θυμίσω ότι το 5/42 όταν το παρέλαβε ο Πλαστήρας πριν την Κριμαία ήταν ακραιφνώς Κωνσταντινικό. Δεν άλλαξε ούτε Εποιλοχία και τους έκανε μια από τις καλύτερες μονάδες.
      Δεν κρίνω τους ανθρώπους με το αν ήταν βενιζελικοί ή μη και ειδικά τους στρατιωτικούς.
      Η βάση της διαφωνίας μας είναι απλή:
      Έπρεπε ο βασιλιάς να υπακούσει στον εκλεγμένο πρωθυπουργό. Έπρεπε σύσσωμο το Έθνος, απομονώνοντας την Αριστερά, να αποδυθεί στον Αγώνα, τόσο στον Α' ΠΠ όσο κι αργότερα στην Μικρά Ασία.
      Άλλες θα ίσως ήταν οι εξελίξεις, αδερφέ κι η Σημαία μας θα κυμάτιζε σε τόπους πανάρχαια ελληνικούς στον Ανατολικό Πυλώνα του Ελληνισμού, που είναι η Μικρά Ασία.
      Κι ο Βενιζέλος, ο σπασμένος Βενιζέλος μετά το 1922, θα γλύτωνε τον άλλο εξευτελισμό, να προτείνει τον Κεμάλ για ...Νόμπελ Ειρήνης!
      Ο Κωνσταντίνος έδρεψε δάφνες όσο σεβόταν το Σύνταγμα, άκουγε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό και συντασσόταν με τα συμφέροντα του Έθνους.
      Ακριβώς η σοβαρότητα επιβάλλει να μην του αποδίδουμε ικανότητες που δεν είχε και να βλέπουμε κατάματα τα τραγικά λάθη του.
      Αν το 1914-15 και μετά είχε τηρήσει την στάση που είχε στους Βαλκανικούς ο πατέρας του κι ο ίδιος, μετά την δολοφονία του Γεωργίου, θα ήταν αδιαμφισβήτητος στο πάνθεον των εθνμικών ηρώων. Προτίμησε να βάλει την χώρα σε περιπέτειες, προφανώς και λόγω κακών συμβούλων αλλά στο τέλος την ευθύνη την έχει πάντα ο ηγέτης.
      Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον πως οι μεγάλες δοκιμασίες κι οι κίνδυνοι επιβάλλουν εθνική ενότητα και λύσεις τολμηρές αλλά πάντα θεσμικές.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 23:26:03

      Η τελευταία πρόταση είναι η ουσία και συμφωνώ απολύτως. Μόνο σε πόλεμο κάνεις εξωθεσμικές μεν αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένες κινήσεις όπως ο Πλαστήρας με την εκτέλεση των 6.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γεώργιος Τ. 04/09/2012 01:16:19

      Το άρθρο 48 είναι θεσμική λύση...

 37. spiros avatar
  spiros 02/09/2012 18:11:30

  Έτσι είναι αγαπητέ Φαήλο....πρώτα η τιμωρία...και μετά τα μέτρα....καλούμαι εγώ ο μισθωτός να κάνω τρομερές θυσίες....να γίνω πιο φτωχός απο οτι είμαι ήδη....και δεν τιμωρείται κανείς....! Αυτό που έρχεται είναι τόσο μεγάλο που δεν θα γλυτώσει κανείς....να το ξέρουν όλοι.....

 38. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 02/09/2012 18:38:46

  Να σας ζήσει ο βαφτιστήρας κ. Κρανιδιώτη.

  Ως προς το άρθρο, όσο τραγική κι αν είναι η σημερινή κατάσταση δε νομίζω ότι δικαιολογεί κατάσταση πολιορκίας

 39. voter avatar
  voter 02/09/2012 18:48:09

  Ενδιαφέρον επαναστατικό το άρθρο , αν και δέχθηκε σοβαρή κριτική στην επιστημονική του αλήθεια (φιλίστωρ ) . Ωστόσο όταν το διαβάζει κανείς , αισθάνεται οτι ταυτίζεται με την ανάγκη του για απόδοση δικαιοσύνης .
  Μιας δικαιοσύνης που μοιάζει τόσο μακρυνή και ανέφικτη όσο ακατανόητη είναι υπό τις παρούσες συνθήκες η .........αντικατάσταση του επικεφαλής ΣΔΟΕ κ. Διώτη από τον προιστάμενο ΔΟΥ Μεσσηνίας κ. Στασινόπουλο !!
  Αργεί πολύ ακόμα η κάθαρση κ. Κρανιδιώτη !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ voter 02/09/2012 23:30:57

   Ευχαριστώ!
   Η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει με σοφιστείες, δικαστικές αποφάσεις κλπ.
   Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και της Πόλης υπέφερε τα πάνδεινα κι ήταν εθνική επιταγή ο αγώνας του Στρατού μας στην Μ. Ασία.
   Δεδομένη η γερμανοφιλία του Κωνσταντίνου, η καταστρατήγηση του Συντάγματος και η υπονόμευση του εκλεγμένου Πρωθυπουργού.
   Το ότι ο Βενιζέλος συζήτησε παραχώρηση της Καβάλας, δεν αποκαθάρει το Παλάτι και τους Ηρακλείς του. Είναι σαν το "κι εσείς γιατί δέρνετε τους μαύρους;". Άλλωστε ουδέποτε έγραψα ότι ο Βενιζέλος ήταν άμεμπτος, ήταν κυνικός παίκτης. Όμως στην σύγκρουση με τον Κωνσταντίνο είχε δίκιο.
   Οι πρωταίτιοι της καταστροφής έβαλαν την πίστη τους στον Βασιλιά πάνω απ' όλα.
   Το ότι ο Μεταξάς, πατριώτης και ικανός Αξιωματικός, προέβλεψε την αποτυχία της Εκστρατείας ιστορικά είναι μια μπούρδα. Είχε προβλέψει κι ότι στον Α' ΠΠ θα νικούσε η Γερμανία! Γι' αυτό άλλωστε κράτησε την στάση που κράτησε. Αυτές οι "προβλέψεις" έχουν ανύπαρκτη ιστορική και λογική σημασία. Θεωρώ λοιοπόν ότι τότε, σε αντίθεση με το 19540, πως ο Μεταξάς ΔΕΝ έκανε το καθήκον του.
   Έπρεπε το Έθνος σύσσψμο να αγωνιστεί στην Μακεδονία, την Θράκη κι ύστερα την Μικρά Ασία και τότε θα βλέπαμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. Έπρεπε να στηρίξουν πανστρατιά τον Βενιζέλο αφήνοντας το προδοτικό "Οίκαδε" στην αριστερά.
   Όταν το Έθνος αγωνίζεται στα πεδία των μαχών οι Αξιωματικοί πρέπει να πολεμούν χωρίς ερωτήσεις. Όχι να πολιτεύονται και να κάνουν "προβλέψεις".
   Έτσι και το 1974. Ο Κουρούπης είχε επί δυο μέρες εξευτελίσει τους Τούρκους, ήταν έτοιμος, αν είχε βοήθεια, να τους πετάξει στην θάλασσα αλλά οι Μπονάνοι και Σία πολιτεύονταν!
   Ύβρις στο αίμα των πολεμιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα στη Μικρά Ασία και στις εκατόμβες του Ελληνισμού στην Ιωνία, τον Πόντο κι αλλού, η δικαιολόγηση των Έξι.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:45:56

    Φαήλε, πιστεύεις ότι το μέτωπο της Ιωνίας θα μπορούσε να αντέξει επί μακρόν, την ασφυκτική πίεση της Τουρκικής ενδοχώρας;
    Ο Βενιζέλος παγιδεύτηκε στην Μικρά Ασία.
    Η καταστροφή του 1922 στην καλύτερη περίπτωση να είχε συμβεί λίγο αργότερα.
    Και κάτι άλλο που δεν μου απάντησες πιό πάνω.Αν στις αρχές του Α.ΠΠ είχε παραχωρηθεί η Καβάλα στους Βούλγαρους,σύμφωνα με τις προθέσεις της ΑΝΤΑΝΤ,τι θα γράφαμε σήμερα για τον Βενιζέλο;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 03/09/2012 13:50:12

     Θα γράφαμε ότι ήταν προδότης.
     Η εκστρατεία θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα και να συντριβούν οι κεμαλικές δυνάμεις αν το Έθνος ήταν σύσσωμο στην πολεμική προσπάθεια.

 40. roadrunner avatar
  roadrunner 02/09/2012 18:48:51

  Συγνώμη κ. Κρανιδιώτη, αλλά δυσκολεύομαι εξαιρετικά πολύ να κατανοήσω τη χρησιμότητα της (προσωρινής;;;) κατάργησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και της σύστασης σωματείου, που περιέχονται στο άρθρο 48 που προτείνετε να ενεργοποιηθεί. Δηλ. δεν φθάνει που ρημάξανε την πατρίδα μας και μας εξαθλίωσαν μια παρέα λαμόγια, από πάνω θα χάσουμε οι απλοί πολίτες τη δυνατότητα της συνάθροισης, της ενεργοποίησης μέσω σωματείων και άλλα στοιχειώδη ; Αυτό εισηγείσθε ; Αν έχω καταλάβει λάθος, διορθώστε με παρακαλώ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 02/09/2012 23:33:27

   Όποια θέλει καταργεί η Βουλή. Απλά παρέθεσα το σύνολο του άρθρου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:03:03

    Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι μπορούν να συσταθούν έκτακτα δικαστήρια. Το πιάνεις το υπονοούμενο...

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 01:07:43

     Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Έπρεπε να το είχα πιάσει το υπονοούμενο πριν βάλω το σχόλιο. Αυτό που δεν πρόσεξα μέσα στο 48 είναι η φράση "...αναστέλλει την ισχύ του των διατάξεων ....", και αυτό, γιατί με ξάφνιασε η πρότασή σας για ενεργοποίηση του άρθρου 48. Βέβαια οι εξεταστικές θα μπορούσαν θεωρητικά να φτάσουν σε αντικειμενικά πορίσματα, όμως δυστυχώς ο κόσμος δεν ευελπιστεί σε αυτές, λόγω μη πρότερου έντιμου βίου. Όντως, νομίζω πως μια τέτοια ρηξικέλευθη πρόταση θα έλυνε ως γόρδιο δεσμό, το άλυτο πρόβλημα της μόνιμης αμνήστευσης όλων των πολιτικών-"μπετατζήδων-νταβατζήδων" που μας κατρακύλησαν, ειδικά σε ότι αφορά την τελευταία τριετία. Θα είναι και ενδιαφέρουσα σαν πρόκληση, για όλα τα κόμματα της σημερινής Βουλής.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 03/09/2012 13:52:45

      Η εξεταστική θα πέσει πάνω στο τείχος των παραγραφών για τους περισσότερους.
      Και υπογραμμίζω: δεν αναφέρομαι μόνο στο Μνημόνιο.
      Το Μνημόνιο είναι ένα μέρος, η τελευταία φάση.
      Αναφέρομαι κυρίως στην επί 30 χρόνια λεηλασία της χώρας.

 41. kimon avatar
  kimon 02/09/2012 19:00:40

  Η μεγαλύτερη διαχρονική προδοσία του πολιτικού συστήματος μετά το 1974 υπήρξε η δημιουργία ισλαμικής συνιστώσας στην χώρα, αφού πρώτα προηγήθηκε η συστηματική αποδόμηση των εθνικών χαρακτηριστικών. Η πρώτη πολιτική πράξη του ΓΑΠ, στην παρθενική συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου το 2008, ήταν η απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας (παρουσία και του Αρχιεπισκόπου), στους εισβολείς, ταυτόχρονα με την απάλειψη της λέξεως ¨Εθνικό¨από την επωνυμία των κρατικών δομών. Είχε προηγηθεί η ίδρυση του παρακράτους των ΜΚΟ όταν ήταν υπουργός εξωτερικών το 1995. Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου για την χώρα μας, ήταν ήδη ορατό από το 1999, όταν τον Αύγουστο ο ΓΑΠ σε συνέντευξη στο περιοδικό KLIK (περίοδος Β, Νο12, 148) με τίτλο, "Αν δεν ήμουν Παπανδρέου θα δούλευα σε γκέτο μαύρων¨, ανέπτυξε τις ιδέες του σχετικά με τα "πλεονεκτήματα" του πολυπολιτισμικού κράτους σε σχέση με το μονοεθνικό. Είπε τότε ο ανθέλληνας: ¨Σημαντικότερο όλων είναι η συνύπαρξη των λαών. O πολυπολιτισμικός χαρακτήρας των κοινωνιών. Ανοχή στο διαφορετικό, ανοχή στον διπλανό σου ασχέτως αν είναι άλλης φυλής, άλλης θρησκείας, άλλης εθνότητας και άλλης πολιτικής άποψης. Aυτά είναι και τα ιδανικά που πρέπει να προωθεί η Ελλάδα στο εσωτερικό¨. Ενώ πηρέ 200 χρόνια και στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς η σφυρηλάτηση του έθνους, ήταν αρκετά 10 χρόνια για να αποδημήσει την χώρα μια χούφτα αλητών. Οι οικονομίες χτίζονται, τα έθνη όμως δεν οικοδομούνται ξανά όταν οι κοινωνίες Βοσνιοποηθούν. Το Γουδή είναι απαραίτητο πριν ο Αχμέτ αποκτήσει πολιτική ισχύ στην χώρα μας.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ kimon 02/09/2012 20:29:01

   Να αγιάσει το στόμα σου Kimon !!!!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kimon 02/09/2012 23:34:55

   Συμφωνώ.-

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ kimon 04/09/2012 01:29:29

   KIMON ξανα-υποκλίνομαι...

 42. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 02/09/2012 19:38:54

  Μετά από 18 χρόνια,ότι έγινε,έγινε με πρωθυπουργό κάποιον που ήταν από την πλευρά των εκτελεσθέντων.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 02/09/2012 21:36:03

   Δεν έχει καμμιά σημασία από ποια πλευρά ήταν. Η τιμωρία των πρωταιτίων έκανε να "σφίξουν" οι κ...οι. Η πολιτικός κόσμος ηγεσία ήρθε στα συγκαλά της, γνώριζε πως υπάρχει πάντα ενδεχόμενο τιμωρίας.
   Διαβάστε τις εφημερίδες,. δείτε το κλίμα της εποχής και θα καταλάβετε γιατί στο Γουδί μπήκαν οι ρίζες της νίκης του 1940.
   Αντίθετα, το έχω γράψει, σήμερα πληρώνουμε το αδικαίωτο αίμα του 1974.
   Άμα μπορεί ατιμώρητος να πουλήσεις την Κύπρο, τότε γιατί να μην μπορεί ο άλλος απλά να βάλει χέρι στο ταμείο;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 21:39:04

    Η ταχύτητα στην πληκτρολόγηση τα 'κανε ρόϊδο! Συγγνώμη, αδέρφια, αλλά βγάζετε νόημα.

    • Νικηφόρος avatar
     Νικηφόρος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 23:43:05

     ''Αντίθετα, το έχω γράψει, σήμερα πληρώνουμε το αδικαίωτο αίμα του 1974.
     Άμα μπορεί ατιμώρητος να πουλήσεις την Κύπρο, τότε γιατί να μην μπορεί ο άλλος απλά να βάλει χέρι στο ταμείο;''

     Το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων!
     ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:45:18

     Οι πολλοί βγάλαμε, άλλοι έχασαν την ουσία όμως και στέκονται σε αριστερά και δεξιά, ενώ έχουν χαθεί οριστικά και έμειναν οι πατριώτες και οι προδότες ή πράκτορες που το παίζουν πατριώτες...

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 01:24:31

    Οι ρίζες της νίκης του 1940 μπήκαν το 1936.
    Δεν μπορείς να νικήσεις χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες.Ο στρατός το 1935 ήταν πιό εξαθλιωμένος από το 1922.
    Και από την άλλη ο Βενιζέλος να οργανώνει πραξηκόπημα με τον Δεμέστιχα.
    Δεν υπάρχουν άγιοι στην Ελληνική ιστορία..
    Μη γίνεσθε θύματα της δικτατορίας της πολιτικής ορθότητας του Βενιζελισμού.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 04/09/2012 13:57:02

     Ηθικά, οι ρίζες μπήκαν το 1922, τεχνικά, οργανωτικά, τότε που λες.
     Ο Λαός και η ηγεσία με την εκτέλεση των Έξι, έννοιωσαν βαθιά πως ΔΕΝ υπάρχει ατιμωρησία.
     Αυτό λέω και δεν αγιοποιώ τον Βενιζέλο, ούτε είμαι απολογητής του. Ή μήπως νομίζεις ότι ξέχασα την πρόταση για νόμπελ στον ...Κεμάλ;
     Ας ασχοληθούμε όμως με το σήμερα: χρειάζεται Νέμεση, παραδειγματική τιμωρία πολιτικών κι επιχειρηματιών. Αλλιώς ο λαός θα αντιδράσει άναρχα.

 43. kimon avatar
  kimon 02/09/2012 19:47:34

  κ. Κρανιδιώτη,
  Το 1925 δημοσιεύτηκε το βιβλίο του Sir Basil Thomson, αρχηγού της Inteligence Service (IS) την εποχή του διχασμού, « Οι μυστικές υπηρεσίες των συμμάχων στην Ελλάδα»,΄Μετάφραση από Εκδόσεις Λογοθέτης, Αθήναι), όπου αποδομήται ο μύθος της Βασιλικής Γερμανοφιλίας, που μεθοδικά οικοδόμησαν οι Βενιζελικοί. Παράλληλα ,το 1932 κυκλοφόρησε στο Λονδίνο το βιβλίο του Σταθμάρχη της IS στην Αθήνα Compton Mckenzie, «Greek memories», (Εκδόσεις Cassell), το οποίο και απεσύρθη μετά 2 ημέρες από την κυκλοφορία από τις μυστικές υπηρεσίες. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι οι σημαντικότεροι Βενιζελικοί παράγοντες υπήρξαν έμμισθοι πράκτορες των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Το βιβλίο συνοδεύεται και με ονόματα σημαντικών έμμισθων πολιτικών και Βενιζελικών αξιωματικών. Το παράδειγμα του Στεργιάδη, ύπατου αρμοστή στην Ιωνία, που έφυγε με Βρετανικό πολεμικό πλοίο από την Σμύρνη κατά την διάρκεια της καταστροφής κατευθείαν για τις Κάννες, όπου έκτοτε έζησε μισθοδοτούμενος της Αγγλικής Κυβερνήσεως εκεί, επιβεβαιώνει την βαθειά διείσδυση των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στους Βενιζελικούς. Η Μικρασιατική Καταστροφή συνέβη αποκλειστικά και μόνο διότι μετά την αντικαατάσταση του Lloyd George στην πρωθυπουργία, άλλαξε η πολιτική της Αγγλίας για την Ιωνία και το Ανατολικό ζήτημα. Είτε με ικανούς η ανικάνους αξιωματικούς και πολιτικούς, Βασιλικούς η Βενιζελικούς, το μοιραίον δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ kimon 02/09/2012 22:01:32

   "Η Μικρασιατική Καταστροφή συνέβη αποκλειστικά και μόνο διότι..."
   Δεν έπρεπε να έχει γίνει η Μικρασιατική εκστρατεία, έτσι όπως έγινε. Ο Μεταξάς ήταν τόσο σίγουρος για την αποτυχία της, ώστε παραιτήθη αμέσως μόλις ο Βενιζέλος του ζήτησε να την αναλάβει βάσει Αγγλικού σχεδι;ασμού. Και επαληθεύτηκε! Αλλά την ιστορία την διδάσκουμε πλέον με τρόπο, που να μην ενοχλεί την μνήμη των Κοινοβουλευτικών γκουρού, όπως ο Βενιζέλος...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 02/09/2012 23:41:34

    Ναι και είχε επίσης προβλέψει ότι στον Α' ΠΠ θα νικήσει η..Γερμανία!
    Όταν το Έθνος πολεμά οι Αξιωματικοί πολεμούν, δεν αρνούνται καμμία υπηρεσία κι αφήνουν τις προβλέψεις στις καφετζούδες.
    Ο Μεταξάς ήταν σπουδαίος ηγήτορας και αναμφίβολα πατριώτης. Το απέδειξε με την πολεμική προπαρασκευή της χώρας πριν το 1940, την στάσηγ του έναντι του Άξονα και το πως διοίκησε, όσο ζούσε, στον πόλεμο.
    Στον Διχασμό όμως ήταν αρνητική η συνεισφορά του, δεν έκανε το καθήκον του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kimon 02/09/2012 23:37:00

   Διάβασε λίγο Ενεπεκίδη ή τα πρακτικά της Δίκης των Εξ και τα λέμε.

   • kimon avatar
    kimon @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:33:52

    κ. Κρανιδιώτη,
    Η εποχή του διχασμού υπήρξε μία άθλια εποχή γιατί δίχασε την πατριωτική δεξιά παράταξη. Αμφότεροι οι Βασιλικοί και οι Μεταξικοί πίστεψαν στην μεγάλη ιδέα και εργάσθηκαν για την πατρίδα, παραγνωρίζοντας το προσωπικό τους συμφέρον. Η εποχή του διχασμού θα πρέπει να ερμηνευθεί ¨ως η σύγκρουση δύο κόσμων". Αυτού της παλιάς Ελλάδας των αγροτών και συντηρητικών μικροαστών, που εκπροσωπούσε η Βασιλεία, με αυτόν των μεγαλοαστών και του κεφαλαίου από τα ¨νέα εδάφη" που εκπροσωπούσε ο Βενιζέλος. Η Βασιλεία στην Ελλάδα συντήρησε την "Μεγάλη ιδέα", μέσα από τον ρομαντισμό του Όθωνα, ώστε να προετοιμασθεί το έθνος ιδεολογικά για την μεγάλη επίθεση το 1912. Συνεπώς η συνεισφορά της στην διαμόρφωση του έθνους-κράτους ήταν ουσιαστική. Ο Μεταξάς ανεγνώρισε το λάθος του, όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες, τονίζοντας , "έκανα λάθος, η Ελλάς είναι ναυτική χώρα και συνεπώς πρέπει πάντα να ταυτίζεται με τα συμφέροντα της Αγγλίας".Ο Βενιζέλος δεν υπήρξε αλάνθαστος. Το 1915 ήθελε να εκστρατεύσει εναντίον της Καλλίπολης, αλλά τον σταμάτησε ο Μεταξάς παρουσιάζοντας του το ακατόρθωτο του εγχειρήματος. Η ιστορία τον δικαίωσε, η Ελλάς απέφυγε μία καταστροφή όπως ο Τζώρτζιλ στην Καλλίπολη το 1915. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι ο Βενιζέλος υπήρξε έξοχος πολιτικός, αλλά κακός στρατιωτικός. Ο Βενιζέλος υπήρξε ισχυρή και παθιασμένη προσωπικότητα, όπως και ο Κωνσταντίνος, δυτυχώς Επέβαλε τον αποκλεισμό της παλαιάς Ελλάδος διά του Αγγλικού στόλοθ, με αποτέλεσμα οι απώλειες πληθυσμού από πείνα και αρρώστιες να υπερβούν τις 700 χιλ, σε πληθυσμό 3 εκ. Όσο για τον Ενεπεκίδη. Είναι καλός ιστορικός αλλά ως τέκνο της εποχής εκείνης εκφράζει μόνο την μία άποψη. Οι δικές μου πηγές είναι ξένες, μέσα από αρχεία , όπως αυτές που σας παρέθεσα ανωτέρω και οι οποίες βέβαια αναμένεται να είναι πλέον αντικειμενικές. Τέλος, αφού ενδιαφέρεσθε για εκείνη την εποχή, θα σας συνιστούσα να διαβάσετε την αλληλογραφία μεταξύ Βενιζέλου και Μεταξά στην "Καθημερινή" το 1936 η οποία έχει εκδοθεί πρόσφατα. Ίσως τότε να δείτε τα πράγματα μέσα από ένα γενικότερο πλαίσιο και να κατανοήσετε ότι η Μικρασιατική Καταστροφή είχε μόνο γεωπολιτικές παραμέτρους που ξεπερνούσαν την Ελληνική δυνατότητα της εποχής. Είναι κρίμα η δεξιά στην εποχή μας να διχάζεται ακόμη από τα ιστορικά γεγονότα στα οποία πρωτοστάτησε και τα οποία δημιούργησαν την Ελλάδα. Τέλος μην ξεχνάτε ότι το μίσος της αριστεράς για την Βασιλεία, τους προέτρεψε να εμφανίζονται σαν συνεχιστές του Βενιζελισμού, τον οποίο βεβαίως δεν δικαιούνται.

    • Σχετικά Ασχετος avatar
     Σχετικά Ασχετος @ kimon 03/09/2012 00:58:59

     Μπράβο για το ύφος και την αντικειμενικότητα του σχολίου σας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kimon 03/09/2012 13:58:01

     Αγαπητέ Κίμωνα,
     Ποτέ μα ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι ο Βενιζέλος ήταν αλάνθαστος.
     Απλά λέω ότι το 1914 είχε δίκιο, ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός κι έπρεπε ο Βασιλιάς να πειθαρχήσει, όπως κι οι πιστοί ακόλουθοι του.
     Θα είχαμε αγωνιστεί ενωμένοι σαν μια γροθιά στο πλευρό των νικητών.
     Τότε πιθανολογώ ότι θα ήταν άλλη η εξέλιξη και ποιος ξέρει, μπορεί σήμερα στην Ελληνική Βουλή να είχαμε βουλευτές από την Ιωνία και την Αν. Θράκη κι η πρωτεύουσα μας να ήταν αλλού...

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:46:55

      Συνεχίζετε να ερίζετε περί τών ιστορικών δεδομένων προ, κατά τη διάρκεια και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ χθές, σήμερα, αύριο ζούμε τη νεοελληνική καταστροφή που πιθανότατα είναι σφοδρότερη υπό την έννοια ότι το 1922 εν πάσει περιπτώσει συνέρρευσαν στην Ελλάδα κοντά 1200000 δημιουργικοί και κοσμοπολίτες άνθρωποι που βοήθησαν σε πολλούς τομείς τη χώρα. Αντιθέτως, με τη σημερινή καταστροφή των μνημονίων η οποία συνεχίζεται και επιδεινώνεται, αν μη τι άλλο, η χώρα αιμοραγεί ασύστολα από τη μετανάστευση των καλύτερων και πλέον μορφωμένων νέων ανθρώπων της.
      Επικεντρωθείτε στην ουσία της ανάρτησης σας, μήπως από αυτή προκύψει κάποια ενεργοποίηση του κόσμου. Ας αφήσουμε δηλαδή την αντιδικία περί του αρχέτυπου Γουδή και ας αναλύσουμε γιατί πρέπει να υπάρξει το σύγχρονο Γουδή.

   • kimon avatar
    kimon @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:58:49

    Και κάτι ακόμα. Το τραγικότερο λάθος του Βενιζέλου στην Μικρά Ασία ήταν ότι δεν οργάνωσε στρατιωτικά τους Ίωνες, σφάλμα βεβαίως που διαιώνισαν και οι Βασιλικοί. Αγγλικές πηγές τεκμηριώνουν ότι αυτή η πολιτική υιοθετήθηκε εξ αρχής, ιδίως κατά απαίτηση της Ιταλίας, δια να μην ισχυροποιηθεί στρατιωτικά η θέση της Ελλάδος στην Ιωνία. Ο Στεργιάδης, παιδικός φίλος του Βενιζέλου, φρόντισε ώστε αυτή η πολιτική να συνεχισθεί μέχρι το τέλος. Η στρατιωτική οργάνωση και εκπαίδευση των Ιώνων θα αποσοβούσε την καταστροφή. Συνεπώς χρειάζεται πολύ προσοχή όταν προσπαθούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στην μία η την άλλη πλευρά.

 44. Λακμος avatar
  Λακμος 02/09/2012 20:29:44

  Δεν ειμαι παντα συμφωνος με τον Φαηλο Κρανιδιωτη. Εδω, τωρα, ομως ειμαι 100% συμφωνος. Ειναι απολυτως αδυνατο να δουμε φως αν δεν προηγηθει η τιμωρια των υπευθυνων της εθνικης καταστροφης.

 45. Anaconda avatar
  Anaconda 02/09/2012 20:31:28

  " Άρθρο 48. Κατάσταση πολιορκίας.
  *1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας..."

  άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας;
  Déjà vu...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Anaconda 02/09/2012 23:46:44

   Η λαθρομετανάστες συνιστούν τέτοια απειλή.
   Και για να στο πω κυνικά: απλά χρειάζεται ένα πρόσχημα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/09/2012 23:48:49

    Οι λαθρομετανάστες..

   • Anaconda avatar
    Anaconda @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 09:37:46

    Κάθε άλλο παρά διαφωνώ, και ως προς την ουσία (και πολλές άλλες) και ως προς το πρόσχημα (και πολλές άλλες επίσης)...
    Το "déjà vu" έχει να κάνει με την ορθότατη επίκληση της εν λόγω περίπτωσης: την ξαναδιάβασα άλλες 2 φορές τους τελευταίους 6 μήνες σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο αλλά με το ίδιο χρήσιμο για τον τόπο αποτέλεσμα. Τη δεύτερη μάλιστα έγινε και μεγάλος ντόρος, χωρίς καν να καταλάβουν αυτοί που τον έκαναν τί εθνικό πλήγμα προκάλεσαν... Δεν έχει μάθει να διαβάζει ο Έλληνας: φοβάται την πραγματικότητα, προτιμά την ασαφή σούπα που του ακούγεται ανώδινη, ενώ στην πραγματικότητα είναι η πιο επώδυνη και εθνικά καταστροφική...
    Μπράβο για το άρθρο. Μην στερείς την πραγματικότητα από όποιους μπορείς να τη μεταφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς.

 46. xp avatar
  xp 02/09/2012 20:50:22

  Μήμπως υπάρξει Φαήλο και Ευρωπαικό Γουδί? Οταν κάνεις οικονομικό πόλεμο-σαν τις ΗΠΑ με Ιαπωνία προ του Β'ΠΠ - περίμενε και τον κανονικό σε μερικά χρόνια........Κάτι ξέρουν και οι Αμερικάνοι που έχουν το περίστροφο στο χέρι ΠΑΝΤΑ. Η μουσική υπόκρουση του Οικονομικού πολέμου ,είναι η κλαγγή των όπλων,όσο και εαν σήμερα φαίνεται παλαβό.Το 1910 είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο "γιατί ποτέ δεν θα ξαναγίνει πόλεμος",είχε γίνει μπεστ σέλλερ!!!!

 47. GeorgeK avatar
  GeorgeK 02/09/2012 21:00:45

  Κύριε Κρανιδίωτη μια χαρά τα λέτε.Στη ΝΔ τι κάνετε?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ GeorgeK 02/09/2012 23:50:39

   Ρώτα τη. Εγώ απλός ψηφοφόρος είμαι.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:49:30

    Δεν είστε απλός ψηφοφόρος κε Φαήλε. Είστε εκπρόσωπος του κόμματος με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή.
    Το ζητούμενο είναι πλέον, λαμβάνοντας υπ'όψιν την εξαιρετική ανάρτηση σας, αν μπορείτε να συνεχίσετε να είστε ψηφοφόρος της ΝΔ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 19:23:31

     Οι εκλογές τέλειωσαν. Τώρα όλοι απλοί ψηφοφόροι είμαστε, πλην των εκλεγμένων, των στελεχών και των μελών της κυβέρνησης.

 48. blue nile avatar
  blue nile 02/09/2012 21:08:13

  Δεν έχει άδικο ο Φαήλος.

  Όμως...

  Μπορούν άραγε οι συνυπεύθυνοι να δικάσουν ποτέ τους πρωτεύθυνους;
  Μάλλον όχι...

  Η ξεκάθαρη ενοχή του μεγαλύτερου μέρους του πολιτικού κόσμου δυναμιτίζει την εθνική προσπάθεια εξόδου από την Κρίση.
  Και δεν μιλάω μόνο για το ότι αν η χώρα θα ξανανιώσει Νέμεση ή όχι, μιλάω για πιο απλά πράγματα.
  Η πατρίδα σύρθηκε σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας χωρίς να υπάρχει έναν αντίπαλο δέος, κάτι που θα φοβούνταν οι εταίροι μας και θα αναγκάζονταν στο να προτείνουν ηπιότερες λύσεις.
  Γιατί άραγε οι Έλληνες πολιτικοί χαρίζουν τα όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί από πολεμικές αποζημιώσεις και από το κατοχικό δάνειο;
  Γιατί κανείς δεν αναφέρει ούτε κουβέντα επ'αυτού;
  Γιατί δεν έγινε έστω και κάποια δήλωση ανακίνησης των διεκδικήσεων μας όταν την ίδια στιγμή έγκριτοι Γερμανοί προειδοποιούν την κυβέρνηση τους ότι αν η Ελλάδα απαιτήσει ότι τη χρωστάνε θα τους πάρει και τα σώβρακα;
  Γιατί εντός της ΕΕ που από το 1958 καθορίζει την ισότητα των μελών της τα δάνεια που πήραμε εμείς πριν από δύο χρόνια πρέπει να τα αποπληρώσουμε και τα όσα με το στανιό πήραν από μας πριν από εβδομήντα δεν αποπληρώνονται;

  Η απάντηση είναι απλή.

  Έγραφε το antinews για την υπόθεση της Intracom
  http://www.antinews.gr/2010/09/02/60135/

  Μπορούν αυτή η Βουλή κι αυτά τα κόμματα να κάνουν την κάθαρση ;
  Όχι βέβαια...

  Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν προβάλουμε καμιά απαίτηση στους Γερμανούς για τα όσα μας χρωστάνε.
  Οι ίδιοι βουλευτές που τα πήραν από την Siemens και τον γυιο του Πέτρου θα μπορούσαν ποτέ να δυσαρεστήσουν την Γερμανική κυβέρνηση;
  Με τίποτα...

  Η Ελλάδα χάνει σε διαπραγματευτικά όπλα και σε υποψήφιους πόρους επειδή κυβερνάται ακόμα από επίορκους που προσπαθούν μέσω των βουλευτικών τους προνομίων να διασωθούν από τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

  Για να δικαιωθούν όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο το ένοχο πολιτικό μεταπολιτευτικό σύστημα που μας οδήγησε στην Κρίση (και όχι μόνο στην οικονομική) να μας βγάλει απ'αυτήν.

  Καθώς πλησιάζει το τέλος αναρωτιέμαι αν τουλάχιστον μετά θα υπάρξει κάθαρση...

  • kimon avatar
   kimon @ blue nile 02/09/2012 22:03:46

   Όταν η κ. Μέρκελ έχει στα χέρια της τον κατάλογο των πολιτικών που λαδώθηκαν από την Siemens, είναι αδύνατον να ασκηθεί εξωτερική και εθνική πολιτική.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ blue nile 03/09/2012 00:16:41

   Κάποιος σύλλογος δικηγόρων,διάβασα ὅτι ἀνακινεῖ πάλι τό θέμα τῶν γερμανικῶν ἀποζημιώσεων.Τί λές,ἔχει καμμιά ἐλπίδα ἔστω κάποιας προσοχῆς αὐτή ἡ προσπάθεια;

   • blue nile avatar
    blue nile @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/09/2012 01:28:28

    Καλά κάνουν οι δικηγόροι και το ανακινούν αλλά πόσες πιθανότητας να κάνουν κάτι ουσιαστικό θα έχουν όταν δεν τους υποστηρίζει η κεντρική πολιτική ηγεσία;

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ blue nile 03/09/2012 11:47:29

     Σωστά.

 49. Master avatar
  Master 02/09/2012 21:26:03

  Αγαπητέ Φαήλο, αν και άρχισε να ακούγεται ο όρος "πολιτικό αίμα" πιστεύω ότι σε λίγο καιρό η φρασεολογία αυτή θα είναι ξεπερασμένη γιατί η ευκαιρία χάθηκε με τη σύσταση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο λαός ή μάλλον ο όχλος θα απαιτήσει αληθινό αίμα. Και στο τέλος το δίλημμα θα έχει την ταμπέλα ΧΑ ή ΣΥΡΙΖΑ.

 50. andreas avatar
  andreas 02/09/2012 21:48:14

  ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΙΚΑΝ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

 51. rally monkey avatar
  rally monkey 02/09/2012 21:55:53

  Κατασταση πολιορκιας - επρεπε να ειχε κυρηχθει προ καιρου..
  ο'τι και να χτυπησει την Ελλαδα πλεον στην Ευρωπη δεν θα στεναχωρηθουνε πολυ - οχι επειδη ειναι αναγκαστικα χαιρεκακοι και ανθελληνες..
  Εμεις καναμε πολυ λιγα, πολυ αργα - και *δεν* αναφερομαι στα οικονομικα μετρα.
  η Ελλαδα θεωρειται υπευθυνη για το ξεκινημα της κρισης που απειλει το κοινο νομισμα και ολο το 'ευρωπαικο οικοδομημα'
  η επισημη Ελλαδα εχει ευθυνες και δυστυχως δεν εχει διαχωρισει την θεση της απο τα πεπραγμενα της κυβερνησης Παπανδρεου, ουτε εχει διερευνησει τον ρολο της στην αποσταθεροποιηση της Ελλαδας.
  η Γερμανια αιματοκυλησε την Ευρωπη - αλλα αποκυρηξε τον ναζισμο εκανε και την δικη της Νυρεμβεργης και ηρθε η Καθαρση

  Μαλλον για τη 'δικη μας Νυρεμβεργη' πρεπει να μιλαμε
  Η αναφορα στην Δικη των Εξ ξυπναει μνημες διχασμου
  το τελευταιο που χρειαζομαστε αυτη τη στιγμη

  Αν και ο Σαμαρας κατάφερε να βαλει παλι την χωρα στον χαρτη δεν εχει αποκυρηξει (εστω διερευνυσει τον ρολο) της κυβερνησης ΓΑΠ (ισως να μην μπορει λογω της ισχυρης καλυψης που παρεχεται στον ΓΑΠ ..ισως..) αλλα αυτο ηταν η αιτια πισω απο την αδυναμια να συσπειρωσει μεγαλα τμηματα του εκλογικου σωματος.
  Ειναι εθνικο καθηκον να το κανει οσο ειναι καιρος χωρις να σημαινει οτι η Ελλαδα δεν θα τηρησει τα συμφωνηθεντα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ rally monkey 03/09/2012 09:31:25

   Για την φαρισαϊκή αποκήρυξη του ναζισμού από τους Γερμανούς ρίξε μια ματιά στα αποτελέσματα έρευνας που έγινε και αποκάλυψε πως πάρα πολλοί μεταπολεμικοί υπουργοί της Γερμανίας ήταν μέλη των ναζί. Άσε λοιπόν τα αποτυχημένα παραδείγματα στην άκρη. Η Ελλάδα μας πάντα προδομένη από "φίλους και συμμάχους" ήταν και αυτοί πάντα είχαν ως ψευδές πρόσχημα τους πολιτικούς μας που μας τους επέβαλλαν οι ίδιοι συνήθως. Ο λαός απλά πληρώνει την ανηθικότητά του αναδρομικά...

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Γεώργιος Τ. 04/09/2012 00:29:58

    φαρισαικη ναι πλην όμως ειχε το συμβολισμο της..
    αν επρεπε να τιμωρηθουν ολοι οι Ναζι ο πλυθησμος της Γερμανιας σημερα θα ηταν κοντα σ'αυτον του Λουξεμβουργου..
    στην περιπτωση μας όμως (ευτυχως) η δίκη μπορει να ειναι και συμβολικη και ουσιαστικη την ιδια στιγμη..
    και μπορεις να της δωσεις οποιον χαρακτηρισμο επιθυμεις ..εγώ μαζί σου!

 52. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 02/09/2012 22:04:41

  Θα μείνεις πάντα ρομαντικός και απέξω, Φαήλε. Πάντως, συμφωνώ με τα περί καθάρσεως όνειρά σου. Και ο Νίτσε, κάπου στην "Αυγή" του, σε τεκμηριώνει. Δες το.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 02/09/2012 23:53:57

   Ωραία είναι απέξω. Έχει καθαρό αέρα κι ενίοτε μπορείς να σπάσεις τις πόρτες να πάρουνάέρα κι οι μέσα...

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:57:18

    Σωστά. Και να ξέρεις ότι, είναι και δική μου επιλογή. Καλύτερα αδέξιος, παρά "επιδέξιος". Τουλάχιστον, μπορούμε να κοιτάζομαστε στον καθρέφτη.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 03/09/2012 14:00:00

     "Το πιο μαλακό μαξιλάρι είναι μια καθαρή συνείδηση"...

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/09/2012 13:45:41

      Σωστός.
      Τα κίνητρα του καθενός φωτίζουν τις πράξεις. Αργά ή γρήγορα...

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:51:47

    Μην εκφράζεστε ανατρεπτικά..! Ποιές πόρτες δηλαδή να σπάσετε;

 53. felizol avatar
  felizol 02/09/2012 22:07:44

  Το γαπ εχει ασυλια τωρα.
  Μπορουμε ομως να αρχισουμε απο το παπακωνσταντινου,και καμποσους αλλους που δεν εχουν ...

 54. τοξοβολος avatar
  τοξοβολος 02/09/2012 22:11:32

  Πες τα χρυσόστομε, πες τα να σ' ακούσουν, συνέχισε να λες αυτά που πρέπει. Φωνές μακριά από σαπίλα και κουκούλωμα και με διάθεση για αλλαγές πρέπει επιτέλους να ακούγονται καθαρά και δυνατά. Η νεολαιά είναι μαζί σου.

 55. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 02/09/2012 22:25:37

  “It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.”
  ― Theodore Roosevelt

 56. kimon avatar
  kimon 02/09/2012 22:26:37

  Το αναφέρω παραπάνω.

 57. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 00:06:41

  Σε όλους τα λέω.
  Ήσασταν μαζί κληρούχες κι έχεις τέτοια οικειότητα; Δεν νομίζω.

 58. δημης avatar
  δημης 03/09/2012 00:07:33

  ++++++++++
  και επειδή οι σφαίρες ....κοστίζουν μια πρόταση...
  ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ;;;;;;;
  -Οι υπεύθυνοι της δικτατορίας δικάστηκαν ...."ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ..." ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .....Η...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ;;;;;;;;;
  -Η...ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ....

 59. απιστος θωμας avatar
  απιστος θωμας 03/09/2012 00:24:31

  ....ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΟΤΙ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ

 60. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 03/09/2012 00:32:31

  Έλεγε, κάπου διάβασα ο Κολοκοτρώνης τουνεαρού Όθωνα: "δεν αρκεί να αλλάξουν οι οργανοπαίκτες, ο "χαβάς" πρέπει να αλλάξει"...

 61. ΠΚ avatar
  ΠΚ 03/09/2012 00:42:07

  Μας σφαζανε συνεχεια και έτσι καλά έκανε ο Βενιζέλος; Πολλά ελληνικά βιβλία διαβάζετε...σχολικά κυρίως...τα βιβλία της ιστορίας μας είναι γραμμένα όπως τους βολευει...απο το δημοτικό μέχρι το πανεπιστημιο...σηκωθείτε από τον καναπέ σας και πηγαίνετε μία βολτα στη γείτονα...Αδριανουπολη, Κωνσταντινουπολη... και δείτε εκεί οι σφαγιασθεντες τι σπίτια είχανε και τι σπίτια είχανε οι Τουρκοι....ακόμα και 30+++ χρόνια μετά στην Πόλη οι Ελληνες είχανε όλο το Τακσιμ (μέχρι τα Σεπτεμβριανα)..ξέρετε τι σημαίνει Τακσιμ; Ενα θα πω..μεναμε σε βιλαρες και εμεναν σε σταβλους...όλα τα άλλα...είναι για να δικαιολογήσουνε τα έργα τους ....με τις εντολές που είχανε από τους εξω...Πηγαινετε στην Αδριανουπολη..5 λεπτα απο τα συνορα...ταυτοτητα κ πρασινη καρτα θελει...και δείτε με τα μάτια σας...όλο το κέντρο σε αποσταση χιλιομετρων είναι ακόμα με τα Ελληνικά υπερσπιτια...μεγαλυτερο εγκλημα απο τον εκβιαστικο ξεριζωμο 2.000.000 συνολικα ανθρωπων δεν πρόκειται να ξαναυπαρξει...δεν μάθατε ακόμη πως οι ξένοι μας χρησιμοποιουνε κάθε φορα τα τελευταία 100 χρόνια; ως κατοικος της Πόλης ένα θα πω...ο λαός δεν είχε προβλημα μεταξύ του...με εξαιρεση ορισμένες περιπτώσεις, λίγες...απο κει και πέρα διαβάστε και τις άλλες ιστόριες άλλω νχωρών να δείτε ποιοι βάλανε ποιους και γιατί...αν δεν πήγαινε ο στρατός μας τώρα στη γείτονα θα είχαμε άλλα 10.000.000 Ελληνες...αυτο έχω να πω...

 62. ΠΚ avatar
  ΠΚ 03/09/2012 00:54:18

  Και ένα σχόλιο για τα κόμματα...στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα μόνο....και ένα αφεντικό στο υπόβαθρο...όλα τα άλλα είναι για το ΚΘΒΕ...όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΚ 03/09/2012 14:06:14

   Ποιό; Το κόμμα των...Ελλοχίμ; Οι Σιωνιστές; Οι Χάρε Κρίσνα;

   • ΠΚ avatar
    ΠΚ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/09/2012 21:56:03

    θα σε καλεσω στο ΑΠΘ να κάνεις καμία ιστορική διάλεξη...μαζί με τον ανιψιό σου...κλείσε τα νεοελληνικά βιβλία σου και δες μαρτυρίες των 1.500.000 ανθρώπων που ζούσανε εκεί...ποιος μίλησε για Ελλοχίμ και Αρμένιους; Δεν έχεις επιχειρήματα και λες αερολογίες...ευτυχώς δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη...όσο για τα Ελλοχίμ...μείνε μέσα στη γυαλα σου...βγάλε μία άδεια κυνηγιού πάρε και μία κούτα παμπερς να σε πάω κάπου.....για "κυνηγι"....

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΚ 09/09/2012 12:59:07

     Άμα κατάλαβες τι θες να πεις, πες μας κι εμάς.

 63. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 14:05:04

  Ναι, τα Αμελέ Ταμπουρού τα είχανε φτιάξει για να κάνουν διακοπές οι Έλληνες και τους Αρμένιους τους έσφαξαν κατά λάθος.
  Μάλλον εσύ διαβάζεις περίεργα βιβλία Ιστορίας.
  Είναι γνωστό πια πως το Σωματείο Ένωση και Πρόοδος είχε ως κρυφή, που μετά έγινε φανερή, ατζέντα την ενοποίηση της χώρας με το ντουφέκι και το λεπίδι.
  Ήταν λοιπόν προδιαγεγραμμένη η Γενοκτονία όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και η ένοπλη σύγκρουση.
  Απλά εμείς χάσαμε λόγω του διχασμένου εσωτερικού μας μετώπου.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2012 18:55:07

   Πως σας φαίνετε η πρόταση κε Φαήλε να πάτε μια βόλτα στη γείτονα; Ανδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη, κρουζιέρα στο Βόσπορο..(πως το λένε το νησάκι όπου φιλοξενείται ο Οτζαλάν;)

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 03/09/2012 23:20:13

    Χαχαχαχαχα! Είσαι χιουμορίστας.

 64. Tonia G. avatar
  Tonia G. 04/09/2012 13:45:28

  Αγαπητέ Φαήλο,
  συμφωνώ απολύτως με τα επιχειρήματα και την πρόταση σου. Δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο Α. Σαμαράς προσωπικά πρέπει να καταλάβει πως Γουδή θα έρθει. Το θέμα είναι να έρθει υπό συνθήκες "ελεγχόμενης καταστροφής" (σήμερα) και όχι "ολικής καταστροφής" όπως έγινε το '22 και όπως προβλέπω ότι θα γίνει όταν την εξουσία αναλάβουν διαδοχικά ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν Χρυσή Αυγή.
  Ο Σαμαράς πρέπει να καταλάβει πως δεν έχει επιλογή. Τα μέτρα που ζητά απο το λαό θα γίνουν ανεκτά ΜΟΝΟ αν -όπως κι εσείς λέτε- γίνουν ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ εκτός του απαράδεκτου σημερινού νομικίστικου πλαισίου. Κατά συνέπεια ορθώς τους προτείνεται και τη Συνταγματική Λύση.
  Ο Πρωθυπουργός οφείλει να καταλάβει πως για να μη γίνει το ΄"Γουδή" άναρχα (σε πλατείες με λαϊκά δικαστήρια) πρεπει ο ίδιος να αναλάβει την πρωτοβουλία και να πάνε 50 νοματαίοι φυλακή και να χάσουν τις περιουσίες τους ακόμη 500. Επίσης θα πρέπει να απομυθοποιηθούν (επανοματοδοσίες δρόμων, θεάτρων, πλατειών & νοσοκομείων) τουλάχιστον 50 προσωπικότητες (μακαρίτες σήμερα) της προηγούμενης ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗΣ 40ετίας.
  Τότε και μόνο τότε θα έχει ο ΣΑΜΑΡΑΣ (κι όχι το ΠΑΣΟΚ και η ΔημΑΡ) την ανοχή του Πολίτη για τα μέτρα που -ορθώς για τη μεταρρύθμιση- προσπαθεί να εφαρμόσει.

 65. ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ 04/09/2012 16:21:11

  ΚΥΡΙΕ
  ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
  ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 48 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒ 2012 ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ(staratalogia.blogspot.gr/search/label/ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΗΓΕΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΗΓΕΜΟΝΕΣ" ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ "ΡΟΔΙΑΚΗ",ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒ 2012.
  ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ....
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ
  ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε.Α.
  ΡΟΔΟΣ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ 09/09/2012 12:57:28

   Κύριε Ταξίαρχε,
   Δεν θα τα χαλάσουμε σ' αυτό. Ας γινόταν και τα "πνευματικά δικαιώματα" δικά σας με όλη μου την καρδιά!
   Φιλικά

 66. AZ avatar
  AZ 04/09/2012 19:13:06

  Νομιζω οτι ο χρονος που απομενει πριν το Γουδι ειναι λιγος. Τα μετρα θα αποσταθεροιησουν τη χωρα και αυτο το ξερει καλα η τροικα. Ο στοχος ειναι να επιβληθει μη δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση η οποια θα εκτελει εντολες χωρις ψηφοφοριες, αντιρρησεις, διαβουλευσεις κλπ. Ο Σαμαρας θεωρει οτι εχει επιλογη να παρει πρωτα τα μετρα και μετα να κανει επαναδιαπραγματευση και αναπτυξη; Εγω νομιζω οτι ΔΕΝ εχει τετοια επιλογη. Εαν παρει τα μετρα δεν θα πεσει απλως, δεν θα χασει εκλογες, δεν θα παρει το ποσοστο του ΠΑΣΟΚ, θα οδηγησει σε μια κατασταση οπου ισως και το Γουδι να μην εχει πλεον νοημα.

 67. ΠΚ avatar
  ΠΚ 04/09/2012 23:42:07

  Οσο για το αρθρο 48...λέει "με απόφαση της Βουλής" οπότε τι συζητάμε; αυτοί οι 300 θα το αποφασίσουνε; σε άλλον πλανήτη μπορεί...

 68. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ 06/09/2012 21:32:28

  διαβασα διαφορα απο τα σχολια....
  επιτρεψατε μου να σας πω ως ιστορικος ερευνητής ότι οι πηχαίοι τίτλοι κάποιων δεν τους κανει και επαΐόντες στην Ιστορια σε όλες τις χρονικές στιγμές.
  Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε μια ιστορική ανάλυση μπαίνει η εμπάθεια, την ακυρώνει πάραυτα! (και ομιλώ περί των σχολίων επί της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφής, όπου οι μισοί Έλληνες θέλουν να ακούουν ότι ευθύνεται ο "τρισκατάρατος Βενιζέλος" και οι άλλοι μισοί ότι γιά όλα φταίει ο "ξενόφερτος Βασιλιάς", χωρίς κανείς τους να σκεφτεί ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση - οπως γίνεται συνήθως - άντε λίγο πιό προς τα εδώ ή λίγο πιό προς τα εκεί.)
  Εν τοιαύτη περιπτώσει σε ότι αφορά το άρθρο σου Φαήλο, φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς όπως απογοητεύτηκες - και ας μην το παραδέχεσαι - με το πως σε μεταχειρίστηκαν κάποιοι....
  Ήταν η εκδίκηση των "Πορφυρογέννητων" - στο έχω ξαναπεί στο FB

 69. Ευαγγελος Σιάχαλος avatar
  Ευαγγελος Σιάχαλος 07/09/2012 19:03:54

  Διαβασα προσεκτικα το αρθρο, οπως και αρκετα απο τα σχολια.
  Κατ' αρχην εχω διαβασει αρκετα απο τα γραφομενα του Φαήλου Κρανιδιώτη και πολλα απ' αυτα, με βρισκουν συμφωνο...
  Ωραιο το αρθρο του συνταγματος, οπως και ολο το συνταγμα των Ελληνων...
  Το ερωτημα ειναι κατα ποσον τηρειται, απο αυτους που ορκιστηκαν πιστη σ' αυτο;;;
  Η χωρα βρισκεται υπο κατοχη, ειτε το θελετε, ή οχι...
  Πως λεγεται αυτος, 'η αυτοι, που μετην υπογραφη τους, εκχωρησαν την εθνικη ανεξαρτησια και την εδαφικη ακεραιοτητα της πατριδας τους;;;
  Α. Προδοτες
  Β. Πατριωτες
  Θεωρεις τον Σαμαρα Ελληνα πατριωτη;;;
  Και αν ναι...τι ηταν η Πηνελοπη Δελτα, που αρχικα πουλησε τα υπαρχοντα της
  με σκοπο να ενισχυσει τα παληκαρια που πολεμουσαν στο Ελληνοαλβανικο μετωπο, ενω στη συνεχεια αυτοκτονησε οταν τον Απριλιο του '41 οι Γερμανοι πατουσαν την Αθηνα;;;
  Αν ζουσε σημερα θα ηταν υπερηφανη για τις ενεργειες του απογονου της;;;
  Η αληθινη αγαπη για την πατριδα απαιτει προσωπικες θυσιες, αλλα και κατι αλλο το οποιο κανεις απο τους κυβερνωντες δεν διαθετει...
  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ...
  Οποιος θεωρει τον εαυτο του αληθινο κι αγνο Ελληνα, διαφοροποιειται απο καθε ειδους πατριδοκαπηλο, ανθελληνα, μειοδοτη, προδοτη, λαμογιο...
  Και συντασσεται με ολους τους υπολοιπους Ελληνες, που το μονο τους μελημα ειναι πως να μεγαλωσουν τα παιδια τους με αρχες, αξιοπρεπεια και να τα κανουν χρησιμα μελη της κοινωνιας μας...
  Φαηλο, δεν ειμαι αυτος που θα σε συμβουλευσει...μα νομιζω αδερφε μου πως δεν εχεις θεση στον πολιτικο χωρο που λεγεται Ν.Δ...
  Δεν ξερω αν στεναχωρησα καποιους, αλλα αισθανομαι πως η Ελλαδα μας χανεται και κατι πρεπει να κανουμε...
  Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΩΡΙΣΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ...
  ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.