#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2010 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μανιφέστο μιας ΕλληνίδαςΑποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ότι η Ελλάδα πήρε λάθος δρόμο.

Τα μέτρα σκληρής λιτότητας εμπνεύσεως ΔΝΤ είναι οδυνηρά και παράλληλα αναποτελεσματικά. Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με ρυθμούς αδιανόητους για καιρό ειρήνης, τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν, ενώ παρατηρείται υστέρηση εσόδων στα ταμεία του κράτους. Με τα μικροποσά που προσπαθούν να μαζέψουν από μισθωτούς και συνταξιούχους εν μέσω ύφεσης δεν πρόκειται να μειωθεί το χρέος ούτε να δημιουργηθούν τα πλεονάσματα, που θα επέτρεπαν την αποπληρωμή του. Το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν αποκλειστικά τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα. Παράλληλα, μας ανακοινώνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να φορολογηθούν τα υψηλά εισοδήματα και να τιμωρούνται οι φοροδιαφεύγοντες χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής χρόνος ούτε ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί αυτό. Διάσημοι μεγαλοφοροφυγάδες κυκλοφούν εν τω μεταξύ ελεύθεροι χωρίς καμία συνέπεια. Αντίθετα, οι περικοπές μισθών και συντάξεων αποφασίζονται και πραγματοποιούνται αμ’ έπος αμ’ έργον. Οι αιτίες της κρίσης δεν αίρονται, οι δομές του κομματικού κράτους μένουν ανέπαφες. Ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας λειτουργεί υπέρ αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.

Η κυβέρνηση της Πάρου, αφού υφάρπαξε με ψέμματα την ψήφο των πολιτών διαβεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», ακολουθεί τις δικές της πολιτικές ερήμην τους. Δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την έλευση του ΔΝΤ. Αντίθετα, με τις πράξεις και παραλείψεις της, απέδειξε ότι ό,τι έπραξε, ήταν επιλογή της.

Το Μνημόνιο σύμφωνα με την άποψη κορυφαίων ειδικών είναι νομικά έωλο και αντισυνταγματικό, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τα 3/5 της Βουλής, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις, στις οποίες παραχωρείται εθνική κυριαρχία. Σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω Memorandum Συνεργασίας τα ομόλογα, που έχουν  στα χέρια τους οι επενδυτές, μετατρέπονται σε πολύτιμα ενυπόθηκα δάνεια. Έστω και μία δόση να καθυστερήσει το ελληνικό κράτος, οι πιστωτές μας έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς γης και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο Μνημόνιο παύουν να έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας. Απορούμε πώς είναι δυνατόν να έχει υπογράψει μια τέτοια συμφωνία στο όνομα του ελληνικού λαού μια εκλεγμένη κυβέρνηση και διερωτώμαστε τίνων τα συμφέροντα εκπροσωπεί.

Ανάμεσα δε στην εγχώρια ελίτ, η οποία κατά κύριο λόγο ωφελήθηκε από το καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας τα προηγούμενα χρόνια πλουτίζοντας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, βρίσκει κανείς, όχι τυχαία, τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Μνημονίου, οι οποίοι κόπτονται ότι επιτέλους πρέπει να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας.

Η κατεστημένη κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι όλοι φταίμε το ίδιο (περίπου), ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες για την κατάσταση και ο λαός να νιώσει ένοχος, να πάψει να αντιδρά. Στοχευμένα εφαρμόζεται το διαίρει και βασίλευε στρέφοντας τη μια επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης, ενώ στην πραγματικότητα η δυσπραγία της μίας συμπαρασύρει και τις άλλες στην καταστροφή. Δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δανείζεται το ελληνικό κράτος υπό επαχθέστατους όρους καταλήγουν στις τράπεζες χωρίς όμως να διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία.

Όλα αυτά κινούνται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες επιμένουμε να μάθουμε γιατί οι κυβερνώντες επέλεξαν έναν δρόμο, ο οποίος οδηγεί την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό στον όλεθρο. Για ποιο λόγο κι ενώ ήδη είχαν ενημερωθεί πριν τις εκλογές από τον κ. Προβόπουλο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και η διεθνής συγκυρία λόγω κρίσης ήταν αρνητική, παραπλάνησαν το εκλογικό σώμα. Γιατί και μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης δεν δανείστηκαν έγκαιρα και όσο το επέτρεπαν τα επιτόκια (μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2010 περίπου), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας μέχρι το τέλος του 2010 και να κερδηθεί χρόνος, παρά επιδόθηκαν σε μελοδραματισμούς και επιδείξεις κατασυκοφάντησης του ελληνικού λαού στα πέρατα της Οικουμένης. Γιατί με τη γνωστή ιστορία του Τ10 έδωσαν την ευκαιρία στους κερδοσκόπους να «γδάρουν» την Ελλάδα αντί να τη θωρακίσουν ως όφειλαν. Οφείλουν να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις για όλα αυτά.

Απαιτούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Να ακολουθηθούν οι δρόμοι του χρήματος, το οποίο ποτέ δεν πήραμε στα χέρια μας, αλλά τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε. Να μάθουμε υπό ποιες συνθήκες συνήφθησαν τα δάνεια και πού διοχετεύτηκαν τα χρήματα. Δάνεια που συνήφθησαν για να καταναλωθούν μεταξύ ημετέρων ΔΕΝ υποχρεούται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ποσά που δανειστήκαμε για να αγοράσουμε σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές εξοπλισμό από ξένες εταιρείες, οι οποίες δωροδόκησαν πρόσωπα κλειδιά της κρατικής μηχανής εις βάρος του Δημοσίου, επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να μας επιβαρύνουν.

ΖΗΤΟΥΜΕ άμεση αναθεώρηση των δανειακών συμβάσεων.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία δρα εν λευκώ και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, καθώς αποδεδειγμένα γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά υποσχόταν παροχές.

Παραπομπή σε δίκη όλων των υπευθύνων για οικονομικές ατασθαλείες και υπογραφή συμβάσεων προς το συμφέρον ξένων παραγόντων και όχι του ελληνικού λαού

Εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί καλύτερους όρους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, που θα επιτρέψουν σταδιακά την οικονομική ανάκαμψη.

Αλλάζουμε νοοτροπία

Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμά μας και την Έννομη Τάξη. Δημιουργούμε ισχυρές συλλογικότητες. Αρνούμαστε να αφανιστούμε, αγωνιζόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο και για όσο χρειαστεί για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Αναγνωρίζουμε ότι φτάσαμε ίσαμε εδώ, γιατί ιδιωτεύαμε και επιτρέψαμε σε ανάξιους και υστερόβουλους να μας κυβερνήσουν. Μας αρκούσε να ευημερεί η οικογένειά μας. Τώρα αλλάζουμε νοοτροπία. Θέλουμε να δούμε το λαό μας να προκόβει. Θέλουμε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του. Θέλουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γεννηθούν σε μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας και της Πνευματικής της Παράδοσης. Εάν αποδοθεί δικαιοσύνη, έχουμε να κερδίσουμε όλοι ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή επαγγελματική ομάδα. Εκτός από τους υπαιτίους της κατάστασης, οι οποίοι ωφελούνται από την τωρινή κατάσταση χάους και αποδιοργάνωσης.

Μπορεί να μην έχουμε έτοιμο το νέο κυβερνήτη της Ελλάδας, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός έχει και αξίζει καλύτερες επιλογές από τα συνήθη διεφθαρμένα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος, τα οποία τον καταστρέφουν ούτως ή άλλως. Οι άξιοι κυβερνήτες εμφανίζονται όταν ένας λαός αποδείξει ότι τους αξίζει, ότι είναι ώριμος και αποφασισμένος να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

ΚΛΕΙΝΩ την τηλεόραση.

ΣΥΖΗΤΩ με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ για την κατάσταση από πολλές πηγές. Διασταυρώνω την κάθε πληροφορία και σχηματίζω τη δική μου προσωπική άποψη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Σεπτέμβριο και μετά.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να αποφασίζουν άλλοι χωρίς εμένα για μένα.

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ευαγγελία

(αναγνώστρια του Antinews)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 18/08/2010 18:12:57

  'Μας αρκούσε να ευημερεί η οικογένειά μας'.Και μονο που το λες αυτο Εαυαγγελια με κανεις να συμφωνω μαζι σου.Αυτη ειναι η αδυναμια μας που εκμεταλλευονται ολοι.Το κρατος δεν πρεπει να ειναι απεναντι-πρεπει να ειμαστε εμεις οι ιδιοι.

 2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ 18/08/2010 18:14:30

  Mε βρίσκει 100% σύμφωνο.

 3. Άνδρα μοι ένεπε avatar
  Άνδρα μοι ένεπε 18/08/2010 18:22:53

  "Μπορεί να μην έχουμε έτοιμο το νέο κυβερνήτη της Ελλάδας, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα."

  Πολύ σωστό Ευαγγελία :)

 4. tsilivithras avatar
  tsilivithras 18/08/2010 18:54:34

  Πολύ σωστά τα λέει.Ξεκάθαρα και εμπεριστατωμένα και με απλά λόγια.
  Εύγε Ευαγγελία.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

  Το "κράτος" είναι ένας απατεώνας που κλέβει, ψεύδεται, καταχράζεται για χρόνια τώρα την τσέπη και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.
  Δίπλα στο κράτος γιγαντώθηκαν "κρατικοδίαιτοι" απατεώνες οι οποίοι με τη σειρά τους κλέβουν και ψεύδονται ασύστολα.
  Το χρέος δημιουργήθηκε με την σύμπραξη αυτών των δύο και τις ευλογίες των διεθνών τοκογλύφων, προμηθευτών και "προστατών".

  Πρέπει να μπει ένα τέλος στην παράνοια και το περισπούδαστο ύφος των πολιτικών του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ!!!!
  Πρέπει να γίνουν δίκες,να δημευθούν περιουσίες, να καταδικαστούν και να διαπομπευθούν ΔΗΜΟΣΙΑ πολιτικοί και δημόσιοι "άρχοντες" που λειτούργησαν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον προδοτικά απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες.

 5. athamas avatar
  athamas 18/08/2010 19:06:25

  Απλά άψογη!
  Καιρός να μάθουν όλοι ότι αυτός ο τόπος με το παρελθόν του το παρόν του και το μέλλον του ανήκει στον λαό του, σε μάς!
  Και όχι στο κάθε λαμόγιο, διαπλεκόμενο, καταχραστή, ρίψασπη και σύγχρονο Εφιάλτη που ξεπουλάει τα πάντα στους παγκόσμιους εργοδότες του.
  Όλοι αυτοί *πρέπει* να λογοδοτήσουν σε μάς!

 6. Νικος avatar
  Νικος 18/08/2010 19:30:52

  Ένα μπράβο και απο μένα και αυτό επίσης

  http://www.youtube.com/watch?v=z5rfaKP7Mis

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/08/2010 20:10:50

  Εξαίρετο!
  "ΚΛΕΙΝΩ την τηλεόραση.

  ΣΥΖΗΤΩ με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους"

  ΤΟ ΑΠΑΝ! Ενημέρωση, να μην το αποδέχονται μοιρολατρικά.

 8. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 20:14:18

  "Απορούμε πώς είναι δυνατόν να έχει υπογράψει μια τέτοια συμφωνία στο όνομα του ελληνικού λαού μια εκλεγμένη κυβέρνηση"

  Ο κοινοβουλευτισμός (προεδρευόμενος, προεδρικός κλπ) είναι αυτός που επιτρέπει σε κάθε κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία σαν και το Μνημόνιο. Και να δώσει "γην και ύδωρ" χωρίς καν να ρωτήσει τον "κυρίαρχο λαό" αν συμφωνεί. Κάθε κυβέρνηση στον δυτικό κόσμο, τον κοινοβουλευτικό, ΜΠΟΡΕΙ να κάνει κάτι ανάλογο. Ακόμη και σε ολοφάνερη αντίθεση με τη λαϊκή θέληση. Δεν υπάρχει τίποτε που να την εμποδίζει να το πράξει.

  Κάθε κυβέρνηση και κάθε κόμμα έχει έτοιμη την δικαιολογία: "ο λαός μας εξέλεξε για κυβερνήτες του". Και όποιος ή όποιοι προσπαθήσουν να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να αντιδράσουν "δυναμικά", με πορείες, συγκεντρώσεις και τα παρόμοια, αντιμετωπίζονται ως ταραξίες από τις δυνάμεις καταστολής. Ως εχθρός. Ο λαός ως εχθρός. Διότι η κάθε κοινοβουλευτική κυβέρνηση θεωρεί εαυτόν εγγυητή της τάξης και της ασφάλειας. Και μπορεί να την πάει πολύ μακριά αυτή την "εγγύηση". Θεωρεί εαυτόν εγγυητή ακόμη και όταν η ίδια αυτή κυβέρνηση έχει παραβιάσει το σύνταγμα και τους νόμους και έχει δώσει ψευδείς υποσχέσεις προεκλογικά, που δεν τις τήρησε.

  [Αν βέβαια αφαιρέσεις από το εκλογικό ποσοστό της κάθε κυβέρνησης την αποχή + λευκά + άκυρα, θα δεις οτι ουσιαστικά κυβερνούν με το 20% των εκλογέων, κιας συμπεριφέρονται σαν ολιγάρχες]

  Ξέρεις κάτι Ευαγγελία; Ολες οι κυβερνήσεις έχουν αυτή τη νοοτροπία. Ολες, μα ΟΛΕΣ. Του παρελθόντος και του παρόντος. Μα και του μέλλοντος. Και του μέλλοντος δυστυχώς.

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ίσον ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

  Στον κοινοβουλευτισμό ο "κυρίαρχος λαός" δεν εκλέγει ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ.
  Στον κοινοβουλευτισμό ο "κυρίαρχος λαός" εκλέγει ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ.

  Υποθετικά και μόνον τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τους είναι αντιπρόσωποι του λαού.
  Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι ο εντολέας του λαού.
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  Ενώ θα έπρεπε να είναι το αντίθετο.

  Η δε Βουλή, υπάρχει μόνον για έναν λόγο: Για να αφαιρεί την εξουσία που ανήκει στο λαό.
  Η ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

  Ο λαός δεν έχει καμμιά εξουσία.
  Απολύτως.

  [Αυτούς τους κυρίους που όλο λείπουν από τις συνεδριάσεις, και είναι τα βουλευτικά έδρανα όλο άδεια, δυστυχώς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΜΕ το μεροκάματο. Ενώ θα πρεπε να τους το κόψουμε. Και να τους κόψουμε και τίποτε άλλο επ' ευκαιρία. Σε καμμιά επιχείρηση δεν θα συνέβαινε αυτό. Να λείπεις αδικαιολόγητα στο καφενείο και στον διάδρομο, και να αξιώνεις μεροκάματο. Δείχνουν έτσι και τον μεγάλο σεβασμό τους στον "κυρίαρχο λαό", την "δημοκρατία" και τους "θεσμούς". Ψιλό γαζί μας δουλεύουν. Πρέπει να τους βάλουμε κάρτα με ωρομετρητή στην είσοδο της αίθουσας. Ακούς πρόεδρε της Βουλής; Που μου κόβετε από την τηλεόραση τα μακρινά πλάνα για να μην βλέπουμε την αίθουσα άδεια!]


  “Μπορεί να μην έχουμε έτοιμο το νέο κυβερνήτη της Ελλάδας, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.”

  Ξέρεις κάτι Ευαγγελία;
  Δεν έχουμε δημοκρατία.
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  Αν είχαμε δημοκρατία, δεν θα είμαστε τώρα σε αδιέξοδο.
  Είμαστε σε αδιέξοδο γιατί δεν έχουμε δημοκρατία.
  Ποτέ δεν είχαμε δημοκρατία.

  160 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου έχουμε διανύσει περίπου. Αλλάζουμε και ξαναλλάζουμε κυβερνήτες και κυβερνήσεις. Σαν τα πουκάμισα. Μια ζωή μας δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν. Αλλα λένε, άλλα κάνουν. Αλλα τους λέμε, άλλα κάνουν. Μα αφού ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. Ούτε και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν. Γιατί να μην το κάνουν; Εχουν εξασφαλισμένη ατιμωρησία. Με νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι. Χωρίς φυσικά να ρωτήσουν ΤΟΝ ΕΝΤΟΛΕΑ ΤΟΥΣ, τον "κυρίαρχο λαό" αν συμφωνεί. Καλό κόλπο; Και έτσι είναι και νόμιμοι. Και η Δικαιοσύνη ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ότι ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ. Μια χαρά και παστρικά. Διότι και την Δικαιοσύνη ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ. Διορίζουν την κεφαλή της. "Δημοκρατία" κι αυτό.

  Ασκούν την εξουσία τους, σαν να μην υπάρχουμε. Κρυφά. Μέσα στα γραφεία τους. Τώρα τελευταία κάνουν που και που καμμιά δημοσκόπηση. Κρυφή κι αυτή. Μόνο για πάρτη τους. Για να δουν πόσο κινδυνεύουν μόνο. Μη φανταστείς...

  Περιτριγυρισμένοι από ομάδες αυλοκολάκων και οσφυοκαμπτών. Που είναι συνηθισμένοι να κάνουν δώρα στον εαυτό τους, τον κουμπάρο τους και τον μπατζανάκη τους.

  Υπολογίζουν και παίρνουν υπόψη τους πολύ πιο σοβαρά τις κινήσεις και τις προθέσεις ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ παρά τον ίδιο τον "κυρίαρχο λαό". ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕΤΡΑΜΕ. Ο λαός είναι καλός μόνο όταν ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ και όταν ΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ "δια την σωτηρίαν της πατρίδος".

  Κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων που παίρνουν τις ΚΡΙΣΙΜΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ χωρίς να κάνουν τον κόπο να μας ρωτήσουν ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Μας φτύνουν. Στην κυριολεξία. Τριάντα-τόσα χρόνια πήραν ένα σωρό ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Τίποτε. Σαν να μην υπάρχουμε είμαστε εμείς. Ενας λαός αόρατος. Μόνο ένα 24-ωρο την 4-ετία αποκτούμε υπόσταση, σε σχέση με το πολίτευμα. Μετά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ για το πολίτευμά τους. Μη-όντες. Μόνο αυτοί υπάρχουν και τα κόμματά τους. Α, ναι, και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΤΤΑ.

  Εθισμένοι και αρρωστημένοι με την εξουσία. Το ομολογούν και μόνοι τους: "η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδισιακό". Εθισμένοι στην μεγαλομανία. Στα μεγαλεία. Στα "κόκκινα χαλιά" και στα "παρουσιάστε". Εθισμένοι στα "πρόεδρε" και "υπουργέ". Κιας ήταν πρόεδροι και υπουργοί ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ. Ψοφάνε για μεγαλεία λέμε. Και για τίτλους. Ψοφάνε οι ξιπασμένοι. Να τους καλούν τα μεγάλα τζάκια στους γάμους και τα βαφτίσια τους. Στις επαύλεις και τα γιωτ τους. Δεν καταδέχονται εσένα κι εμένα πια. Ούτε να τους πλησιάσεις μπορείς. Ούτε στα γραφεία τους, ούτε πουθενά.

  Εχουμε μόνο μία λύση λοιπόν στο αδιέξοδό μας.
  ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

  Ωστε να μην μπορούν να κάνουν τίποτε σημαντικό χωρίς να μας ρωτήσουν πρώτα.
  ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

  Κι αυτό λέγεται δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 21:22:44

   Θράκα, σε έχω ήδη προτείνει για δήμαρχο (κατ αρχάς) της Θεσσαλονίκης. Μετά βλέπουμε.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 18/08/2010 21:31:35

    @Strange Attractor

    Δεν μ' αρέσει το καινούριο τσιμεντένιο δημαρχείο. Εχετε κάτι στο πιο νεο-κλασσικό;

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Που χάθηκες εσύ; Για μαύρισμα πήγες; Πλουτοκράτη, ε πλουτοκράτη!

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Strange Attractor 18/08/2010 21:53:57

    Που θα κατέβεις ρε συ θράκα να ξέρω αν είναι να αλλάξω δήμο...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 18/08/2010 22:01:36

    Θράκα. Πουθενά δεν πήγα. Εδώ είμαι και σε παρακολουθώ ενδελεχώς, χωρίς να παρεμβαίνω.
    Οργανώνω μάλιστα και τσιπουροεκδρομή προς Κιλκίς μεριά, οσονούπω. Θα ενημερωθείς εγκαίρως. Ακούει ο topgun; Όβερ.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Strange Attractor 19/08/2010 01:22:40

    Ελήφθη, over....

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 19/08/2010 11:45:18

    @Strange Attractor και TopGunZ

    Να δροσίσει πρώτα και μετά πάμε. Γιατί μ' αυτή την κάψα...

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 19/08/2010 12:06:07

    @tsilivithras: "Που θα κατέβεις ρε συ θράκα να ξέρω αν είναι να αλλάξω δήμο…"

    looooool

    Ξέρω τι εννοείς. Λες που θα βάλει υποψηφιότητα αυτός ο φλύαρος να φύγω εγώ από κει. Αλλά τα περί υποψηφιότητας τα διαδίδει αυτός ο διαδοσίας ο Strange Attractor για να γελάει μετά και να 'χει να με τσιγκλίζει στο επόμενο τσιμπούσι. Ηδη τον έχω χρεώσει τρεις γύρες γράπα σε όλο το τραπέζι. Και το spread ανεβαίνει.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Strange Attractor 19/08/2010 12:27:10

    @Θραξ Αναρμόδιος

    Φίλε κι εγώ του ιδίου φυράματος είμαι...φλυαρία στο έπακρο.
    Προσπαθώ να το μετριάσω γιατί γίνομαι πολυ συναισθηματικός μερικές φορές και υπερ-αντιδρώ και επιπλέον έχει εδώ μέσα άτομα με πολύ περισσότερες γνώσεις και άρτιο λόγο απο τον δικό μου (σαν την αφεντιά σου και την παρέα σου για παράδειγμα).

    Πρόσεχε μόνο μην σου μείνει το παρατσούκλι "δήμαρχε" και σε κυνηγάνε για καβάντζες μετά.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 21:38:20

   Φίλε Θραξ, ισχύουν αυτά που γράφεις. Η έμμεση κοινοβουλευτική δημοκρατία χωλαίνει σε πολλά σημεία και μπορεί να μετατραπεί σε αυταρχική ολιγαρχία, όπως ακριβώς σημαίνει και στην πατρίδα μας. Άσε που νομίζω ότι λόγω πνευματικής και πολιτικής παράδοσης, εμείς οι Έλληνες λειτουργούμε καλύτερα σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας, μας πάει περισσότερο. Αυτό θα ήταν εφικτό, εάν η τοπική μας αυτοδιοίκηση στρεφόταν με κάποιο τρόπο στον πατροπαράδοτο κοινοτισμό.
   Τώρα, όσον αφορά το κοινοβουλευτικό κομμάτι, δυστυχώς αυτό έχουμε. Και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο γίνεται, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας. Όσο γίνεται. Όπως ένας γάμος ποτέ δεν είναι τέλειος, έτσι και ένας πολιτειακός θεσμός δεν είναι. Εξαρτάται από το πώς τον χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι. Νόμους περί βουλευτικής ασυλίας και περί ευθύνης υπουργών, που βγάζουν σε τέτοιο βαθμό λάδι τους ανέντιμους πολιτικούς, δε νομίζω να έχουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες.
   Άρα σε ένα βαθμό είναι και στο χερι μας. Παίζει ρόλο το τι ζητάμε εμείς οι πολίτες από τους ηγέτες μας. Ας κάνουμε εμείς ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι μας, ακόμα κι όταν ξέρουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να σταματήσουμε την επέλαση των Μήδων, οι οποίοι σύμφωνα με τον Καβάφη θα φανούνε στο τέλος...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Ευαγγελία 18/08/2010 21:42:48

    Ευαγγελία νάσαι καλά. Το άρθρο σου είναι σπουδαίο. Πολύ. Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Είμαι γνωστός φλύαρος απλώς. Αφορμή βρήκα να μακρυγορήσω πάλι. Θενκς και πάλι.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Εγώ από ποίηση άσχετος. Καβάφη μόνο. Τίποτε άλλο. Καβάφης λόγω (μικρού όγκου) και παρακμής. Που μοιάζει με την δική μας την ολοένα αυξανόμενη.

  • neotera avatar
   neotera @ Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 22:07:52

   ΥΠΟΠΤΟ ιδεολογικό όχημα ως να διακρίνεται κάτω απ' τα λόγια σου, αγαπητέ Θράκα, αλλά επειδή έφτασε η ώρα της ενότητας το αντιπαρέρχομαι... Το σλόγκαν "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ίσον ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ" κρύβει ένα ΟΛΑΚΕΡΟ πρόγραμμα μετάβασης σε πραγματική, δηλαδή οικονομική δημοκρατία. Παραπέμπει σε καταρτισμένο, πλην δασύτριχο συνήθως, παμίτη ! ))
   Επίσης δεν θα επαναλάβω το άλλο δυνατό, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, επειδή θα κινδύνευα πάλι να παρεξηγηθώ. ))

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ neotera 19/08/2010 11:53:00

    @neotera

    Μ' αρέσουν οι καχύποπτοι. Κι εγώ καχύποπτος είμαι. Πολύ. Αλλά εσύ πατριώτη με πέρασες.

    Το μπλογκ σου το διαβάζω. Διάβασε κι εσύ το δικό μου και θα σου φύγει η καχυποψία για μένα. Ούτε ΠΑΜΕ ούτε έρχομαι. Ούτε απολυταρχίες, ολιγαρχίες και δημοκρατικοί συγκεντρωτισμοί και -ισμοί πάσης φύσεως. Δημοκρατία σκέτη. Του δημοτικού.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Δεν παρεξηγούμαι οπότε δεν κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς. Αλλά κι εσύ εκείνο το "δασύτριχος" τι το 'θελες; Αφού κάνω τακτικά αποτρίχωση. Μαζί με τον Strange Attractor πηγαίνουμε. Αν θες σε καλούμε κιόλας κι έρχεσαι κι εσύ. Θα μας κάνουν κι έκπτωση (λολ)

 9. vlammenoi avatar
  vlammenoi 18/08/2010 20:36:14

  Ειλικρινές άρθρο, αλλά θα θέλαμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

  Ρίχνεις ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση μην κάνοντας καμια αναφορά στις προηγούμενες.
  Λες ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, αλλά ζητάς εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση επειδή δεν σου αρέσει.Καλώς ή κακώς αυτήν επέλεξε ο ελληνικός λαός για τέσσερα χρόνια.
  Δυστυχώς ο μεγαλύτερος υπεύθυνος είμαστε εμείς,ο λαός και μετά οι κάθε λογής πολιτικοί και εάν δεν το καταλάβουμε αυτό, δεν θα αλλάξει τίποτα.

  Εμείς πιστεύουμε. ότι η μόνη λύση για την χώρα μας είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Εάν βγείς στους δρόμους, ζήτα αυτό. Έχεις μέχρι τον Δεκέμβριο γιατί από το 2011 και μετά δεν θα υπάρχει γυρισμός για την Ελλάδα.

  ΥΓ.Όσο για το μνημόνιο, μην χάνεις τον χρόνο σου περί συνταγματικότητας και συμβολισμών, διότι δεν υπογράφτηκε για να εφαρμοστεί.Χρόνο έδωσε στους δανειστές μας και μην περιμένεις τίποτα από τους πολιτικούς και τα κόμματα.Ζήτα εκλογές, όχι για να αλλάξει κυβέρνηση, αλλά για να μην βγεί κυβέρνηση.Ασ έχει 80% αποχή και θα δούμε τι θα κάνουν οι πολιτικοί μας.

  www.vlammenoi.blogspot.com

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ vlammenoi 19/08/2010 17:39:59

   «Όσο για το μνημόνιο, μην χάνεις τον χρόνο σου περί συνταγματικότητας και συμβολισμών»!

   Μπα; «Συμβολισμοί» και κουραφέξαλα είναι αυτά για σας;

   Εκ του πονηρού προωθείτε την αποχή vlamenoi…

 10. aengus avatar
  aengus 18/08/2010 20:57:39

  Αλίευσα το παρακάτω από το «ιστολόγιο του εξαποδώ» (τίτλος «Καταλάβαμε και οι αδαείς…», 13 Αυγούστου 2010). Αν και το θέμα είναι γνωστό, αξίζει να δούμε το κείμενο στα συμφραζόμενα της δικής σας ανάρτησης:

  «Έπεσα σε μια δημοσίευση …που αφορούσε σε διθυραμβικό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των “Φαινάνσιαλ Τάιμς“, στο οποίο εξυμνούνται οι πολιτικές και ηγετικές “αρετές” και “ικανότητες” του ΓΑΠ (οι ποιές;;;). Στο εν λόγω δημοσίευμα, με τίτλο “Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα“ ( και αυτονών ο άνθρωπος;!) μεταξύ άλλων διαβάζουμε το εντυπωσιακά αποκαλυπτικό:
  [...]«την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο»[...]
  Καιρό έχω να διαβάσω τόσο αποκαλυπτική και κυνική ομολογία για το πώς ο ΓΑΠ για να “σώσει” την Ευρώπη (δηλ. τους γερμανο-γάλλους τραπεζίτες, κυρίως) καταδίκασε την Ελλάδα. Πραγματικά “ο άνθρωπός τους στην Αθήνα”! …»

 11. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 18/08/2010 21:02:55

  Εύγε Ευαγγελία. Όλα τα κρατάω, αλλά ιδίως αυτό:
  «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Σεπτέμβριο και μετά.»

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ένας Άμλετ 18/08/2010 21:21:46

   Μη χάσουμε και τα μπάνια μας...

 12. mitsosms avatar
  mitsosms 18/08/2010 21:15:32

  "Το Μνημόνιο σύμφωνα με την άποψη κορυφαίων ειδικών είναι νομικά έωλο και αντισυνταγματικό, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τα 3/5 της Βουλής, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις, στις οποίες παραχωρείται εθνική κυριαρχία."

  Θεωρητικά δεν παραχωρήθηκε εθνική κυριαρχία διότι η Κυβέρνηση νομοθετεί και η τρόικα εμφανίζεται ως συμβουλάτορας. Απλά αν δεν κάνουμε αυτό που θα μας υποδείξουν μπορεί να μην μας δώσουν την επόμενη δόση. Θέμα αντισυνταγματικότητας πάντως δεν τίθεται!

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ mitsosms 18/08/2010 21:19:39

   Άσε που οι ενοευρωπαικές συμφωνίες καλύπτονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο που υπερισχύει του ελληνικού συντάγματος.

   • aengus avatar
    aengus @ mitsosms 18/08/2010 21:31:43

    “Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Γ. Κασιμάτης, μιλώντας στην «Κ», εκφράζει την άποψη ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή για το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικός, καθώς επρόκειτο για διεθνή σύμβαση της χώρας η οποία όφειλε –κατά το Σύνταγμα– να υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές και όχι από 151, όπως έγινε. Μάλιστα, ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει πως το θέμα είναι μείζον και θα κριθεί δικαστικά.”

  • aengus avatar
   aengus @ mitsosms 18/08/2010 21:22:38

   Οι περικοπές μισθών και συντάξεων πάντως, που απορρέουν από το μνημόνιο, είναι αντισυνταγματικές. Η εκχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας, δεν είναι; Πάντως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με κορυφαίο τον συνταγματολόγο και παλαιά σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου, Κασιμάτη, μιλάει για προφανή αντισυνταγματικότητα.

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 18/08/2010 21:38:56

    Ομαδικά πυρά κατά του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης εξαπολύουν έγκριτοι νομικοί, προαναγγέλλοντας δικαστικές προσφυγές και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης του χρέους απειλείται με κατάσχεση, τεράστιας σημασίας, δημόσια περιουσία.
    Οι νομικοί ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τον Νόμο 3845/10, επισημαίνοντας ότι η κύρωσή του με τη σύμβαση ακόμα εκκρεμούν στη Βουλή γιατί χρειάζεται πλειοψηφία 180 βουλευτών.
    Σύμφωνα με πανεπιστημιακούς καθηγητές, βρισκόμαστε σε μία νεωτερική εκδοχή ξένης κατοχής. Σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Η Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας – κρατών μελών Ευρωζώνης και η Εθνική μας Κυριαρχία» που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «ξεσπάθωσαν» κατά του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Μπέης, Κώστας Χρυσόγονος, Νότης Μαριάς, Αλέκα Μανδαράκα – Σέππαρντ. (pressGr)

  • aengus avatar
   aengus @ mitsosms 18/08/2010 21:27:54

   Από τη συνέντευξη του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κου. Γιώργου Κασιμάτη στο capital.gr, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010:
   "Η κυβέρνηση κάνει μεθοδεύσεις για να αποφευχθεί η δικαστική κρίση"
   Του Παναγιώτη Στάθη

   Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του δημοσίου για επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν από μισθωτούς και συνταξιούχους συγκροτούν τη νομική φόρμουλα που επιλέγεται από το δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας και συνδικαλιστικούς φορείς στον «πόλεμο» κατά του μνημονίου της τρόικας.

   Όπως αποκαλύπτει με αποκλειστική συνέντευξή του στο Capital.gr ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος συντονίζει το επιστημονικό έργο που επεξεργάζεται τις προσφυγές, εντός του καλοκαιριού το λόγο θα έχουν τα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, ενώ αναφέρεται σε μεθοδεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για να αποφευχθεί ο δικαστικός έλεγχος:

   «Η κυβέρνηση αποφεύγει να εκδώσει διατάγματα και διοικητικές πράξεις για τα μέτρα, αλλά αναρωτιέμαι πώς θα τα εφαρμόσει. Κάνει μεθοδεύσεις για να αποφευχθεί τη δικαστική κρίση», λέει ξεκάθαρα ο κ. Κασιμάτης και συνεχίζει:

   «Για τις περικοπές μισθών και συντάξεων θα γίνει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ. Επίσης συγκροτούνται μεγάλες λίστες μισθωτών και συνταξιούχων (από όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις και άλλους φορείς) ώστε να υποβληθούν αγωγές κατά του δημοσίου στα Διοικητικά Δικαστήρια για να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατούνται από μισθούς και συντάξεις. Όλες οι περικοπές είναι προδήλως αντισυνταγματικές και αντίθετες με την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αν δεν δικαιωθούμε από τα ελληνικά δικαστήρια θα προσφύγουμε και στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», λέει ο καθηγητής ο οποίος θυμίζει πώς ήδη η Ρουμανία και η Λετονία προσέφυγαν στα Συνταγματικά δικαστήρια και δικαιώθηκαν κατά των απαιτήσεων της τρόικας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση κατά 15% των μισθών, μέτρο που επέβαλλε η συμφωνία της χώρας με το ΔΝΤ, αλλά η Ρουμανική κυβέρνηση αυτομάτως αύξησε τον ΦΠΑ κατά 5% για να ικανοποιήσει τους δανειστές της και να λάβει την επόμενη δόση δανείου.

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 18/08/2010 21:43:30

    Έτσι που λες μήτσομ

   • Μisha avatar
    Μisha @ aengus 18/08/2010 22:10:27

    O καθηγητής έχει πει επίσης ότι δεν έχουν ψηφισθεί οι προβλεπόμενοι από το Μνημόνιο νόμοι, που είναι απαραίτητοι για την νομιμοποίηση του!!!

    Μιλάμε για κανονική εισβολή και ξενική κατοχή χωρίς ούτε καν τις κοινοβουλευτικές προφάσεις!

    Δεν είναι τυχαίο πως ο καθηγητής εχει αποκλεισθεί από ολα τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρότι είναι ο πρυτανης των ελληνων συνταγματολογων!

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ aengus 18/08/2010 22:26:24

    "O καθηγητής έχει πει επίσης ότι δεν έχουν ψηφισθεί οι προβλεπόμενοι από το Μνημόνιο νόμοι, που είναι απαραίτητοι για την νομιμοποίηση του!!!"

    Μήπως αυτό είναι άλλο ένα κλαδάκι πριν το γκρεμό που μπορούμε να πιαστούμε;

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 19/08/2010 13:02:03

    Ακριβώς όπως το λες Μisha! Το αντιγράφω με κεφαλαία: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΟΜΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ!» Και δεν αντέχω να προσβάλλουν άλλο τη νοημοσύνη μου (αλλά τώρα πια και την αξιοπρέπειά μου) οι επαγγελματίες διαρρήκτες του θησαυροφυλακίου του κράτους και τα πλεημομπίλ τους.

 13. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 18/08/2010 21:19:11

  Εγω θα κανω προκηρυξη τη διακηρυξη της Ευαγγελιας και θα τη μοιρασω σε συγγενεις, φιλους και γνωστους με την υποδειξη να κανουν και αυτοι το ιδιο για να ενημερωθουν και πολιτες που δεν εχουν προσβαση στο Ιnternet, υπογραμμιζοντας οτι η διακηρυξη αναρτηθηκε σημερα 18 Αυγουστου στο μπλογκ Αntinews. Αν κανουν το ιδιο και αλλοι αναγνωστες/σχολιαστες του Αntinews, η διαχυση θα ειναι ευρυτερη και συνεπως καλυτερα και τα αποτελεσματα.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ xenitemenos21 18/08/2010 23:44:54

   Αυτό είναι μεγάλη μου τιμή!

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ xenitemenos21 18/08/2010 23:56:26

   Το copy-paste-send έγινε κατευθείαν μετά την πρώτη ανάγνωση...εντός κι εκτός χώρας. Όπως γίνεται με όλες τις εξαιρετικές αναρτήσεις του antinews.
   Υποχρέωσή μας να είμαστε ενήμεροι, να ενημερώνουμε άλλους αλλά και να επιδοκιμάζουμε τον άρτιο και ορθό λόγο των συμπολιτών μας όταν αυτός αρθρώνεται.

   Χρειαζόμαστε και λίγο ενθουσιασμό σε δύσκολους καιρούς.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ xenitemenos21 19/08/2010 12:08:45

   @ xenitemenos21 says:
   18/08/2010 at 21:19

   "
   Εγω θα κανω προκηρυξη τη διακηρυξη της Ευαγγελιας και θα τη μοιρασω σε συγγενεις, φιλους και γνωστους με την υποδειξη να κανουν και αυτοι το ιδιο για να ενημερωθουν και πολιτες που δεν εχουν προσβαση στο Ιnternet
   "

   Κι εγώ θα το αναρτήσω αν μου επιτρέπεις Ευαγγελία. Το κείμενο αυτό πρέπει να μείνει και να διαβαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 15:11:16

    Βεβαίως!

 14. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 21:38:46

  Μές τη φτώχεια και την ανέχεια οι τράπεζες. Τόσο χάλι που εχουν πάρει παραπάνω από μισό ΑΕΠ τα τελευταία δυο χρόνια από την κυβερνητική ελεημοσύνη.

  Αλλά αυτές της μέρες η Εθνική, η μεγάλη μας φίλη, με το κομπόδεμά της και τις οικονομίες της, αγόρασε την σκοπιανική Stopanska Banka.

  Για χάλια τραπεζικό σύστημα, καλά πάμε.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 22:06:47

   Και πρόσεξε...χαλαρά τις αγόραζε τις τράπεζες με αυτά τα λεφτά το κράτος ΑΝ ΗΘΕΛΕ!!!!

   Αλλά όχι μωρέ...τι είπε ο κολητός του ο Paulson??
   Βail them out says Ι...

   Capitalism is when banks flourish and they get all the money.
   Socialism is when they fuck up and we have to GIVE THEM the money they lost.

   Είναι κι αυτά τα deal-ια στα βαλκάνια που πρέπει να κλείσουν και τα μπόνους των μανατζαρέων που πρέπει να πληρωθούν βλέπεις....

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 14:45:23

   Η ΕθνικήΤράπεζα αγόρασε πρόσφατα το 20% της «Στοπάνσκα Μπάνκα» της ΠΓΔΜ. Tώρα ελέγχει το 95% της τράπεζας αυτής . ..
   Εντωμεταξύ, οι Έλληνες εφοπλιστές πραγματοποίησαν από την αρχή του χρόνου επενδύσεις ύψους 11 δις δολαρίων, για νέες ναυπηγήσεις και αγορές, και βρίσκονται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με μερίδιο 15% στον εμπορικό στόλο.
   Εννοείται ότι οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσσονται.
   Η «κρίση» (καθώς και το θηριώδες σκάνδαλο του δανεισμού) χτυπάει τα εύκολα θύματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εμάς, τα γαϊδούρια, τα μόνιμα υποζύγιά τους!

 15. Κώστας avatar
  Κώστας 18/08/2010 22:28:38

  Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί και οι εκλογές.Το πρόβλημα μας είναι ο δρόμος που μας οδηγεί το μνημόνιο.Η υπογραφή του είχε ένα και μόνο σκοπό.Να κερδίσουν χρόνο μέχρι μεταφερθεί το ελληνικό χρέος από τα χέρια των τραπεζών στα κράτη και ιδίως στις Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία.Μόλις τελειώσει η μεταφορά θα μας αφήσουν στην τύχη μας, αλλά τότε θα είναι αργά.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Κώστας 19/08/2010 11:59:08

   @Κώστας

   Το πρόβλημά μας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι πολιτικοί και οι εκλογές. Οι πολιτικοί γιατί κάνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ χωρίς να μας ρωτάνε. Και οι εκλογές που τους δίνουν την "νομιμότητα" για να κάνουν ότι κάνουν και πασπαλίζουν τις πράξεις τους με ΕΠΙΦΑΣΗ δημοκρατικότητας.

   Και μόλις τελειώσει η μεταφορά ομολόγων που λες, δεν θα μας αφήσουν ακριβώς στην τύχη μας. Θα πάμε σε στάση πληρωμών ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και θα μας πεθάνουν στις αγωγές για ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, βάσει του Μνημονίου. Μακάρι να μας άφηναν ήσυχους και στην τύχη μας.

   Θραξ Αναρμόδιος

 16. χρηχα avatar
  χρηχα 18/08/2010 22:28:51

  Ευαγγελία και τα δθκά μου συχαρητήρια ....
  έκλεισες μέσα σε μερικές αράδες όλο το πρόβλημα....

  Εμένα όμως το κόλλημά μου είναι άλλο...και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι πρόβλημα όλων εδώ στο site του αντι...εσύ κι εγώ και όλοι εμείς που σχολιάζουμε εδώ τόσον καιρό έχουμε καταλήξει σε ένα σχετικά διαυγές συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση και του τί πρέπει να κάνουμε....το κόμμας μας όμως....τί κάνει;
  εννιά δέκα μήνες τώρα ανασυγκροτείται, εκλεγεται ,συνεδριάζει, κάνει τα μπάνια του....δεν ήρθε ακόμα ο καιρός της δράσης;......κι αν έρθει πότε θα έρθει;...όταν θα έχουν τελιώσει το έργο τους οι ξεπουλητές;....πότε θα αντιδράσει η Ν.Δ.;......πότε θα μπει μποστά να μας εκπροσωπήσει και να μας οργανώσει , να γωνιστούμε και να κεδρίσουμε πίσω τον εαυτό μας και την χώρα μας;.....μήπως όλα αυτά που γράφουμε εδώ πέρα θεωρούνται απ'τα επιτελελια της "γραφικότητες" και 'άλλα τινά;.......μήπως το επιτελεία της βολεύονται με την κατηφόρα που έχουμε πάρει γιατί προβλέπουν ότι θα είναι το τέλος του ΠΑΣΟΚ; μήπως διακοπούν και ευχαριστιένται για το χάλι μας λόγω του ότι η πολιτική ευθύνη χρεώνεται σε άλλον;.....

  Πού είναι η παρουσία της και η αγωνιστικότητά της....τόσα έχουμε πει εδώ και παντού......

  Τί κάνει ο Σαμαράς; διακοπές;........

  Έλεος......αν καταλάβω αυτό πάω να κατλάβω , αλλά δεν θέλω να το πιστέψω........

  Έλεος....κάποιος να με διαψεύσει....

 17. tsilivithras avatar
  tsilivithras 18/08/2010 22:51:09

  @χρηχα

  "το κόμμας μας όμως….τί κάνει;"

  Είτε κοιμάται τον ύπνο του δικαίου είτε περιμένει την κατάλληλη στιγμή.
  Που σημαίνει:
  -στην πρώτη περίπτωση σταμάτα να μιλάς για το "κόμμα" και μίλα για την πατρίδα...το τι πρέπει να κάνουμε εμείς για εμάς δλδ
  -στην δεύτερη περίπτωση συνέχισε αυτό που κάνεις-ουμε και περίμενε τις εξελίξεις...που και πάλι για εμάς πρόκειται δλδ

  Keep yourself and others informed...

  Και μην θεωρείς τη ΝΔ "κόμμα μας" γιατί αν και συμπαθούντες κάποιοι από εμάς και τον Κ.Κ. και τον Σαμαρά δεν ανήκουμε στο "κόμμα".
  Η πατρίδα είναι το ζητούμενο και η κυβέρνηση των προδοτών, η Τρόικα και τα τοκογλυφικά δάνεια που πρέπει να ξεφορτωθούμε.

  Φιλικά.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ tsilivithras 19/08/2010 11:52:59

   καλημέρα σας....

   συγνώμη ,αλλά δεν έθεσα με το ζόρι κανέναν εντός κόματος.....κι εγώ φρέσκος είμαι εδώ ...είδα φως και μπήκα , γιατί ευαγγελίστηκαν κάποιοι την αλλαγή , και έδωσαν χώρο σε μένα και σε κάποιους άλλους που με δεδομένα παρελθόντων ετών και να θέλαμε , δεν θα χωρούσαμε στον κοματικό μηχανισμό......

   Και εφόσον μπήκα... δίχως να χρωστάω σε κανένα τίποτε....και εφόσον ο στόχος είναι το ξακαθάρισμα του τοπίου....και εφόσον συνηγορώ με τις περισσότερες απόψεις που εκφράζονται εδώ , και εφόσον είναι ο μόνος εναλακτικός δρόμος απαλλαγής απ'τους ξεπουλήτές μας, λέω.....:κάντε κάτι....κουνηθείτε , βγείτε μπροστά , αναλάβετε τις ευθύνες σας σαν αξιωμαατική αντιπολίτευση....πάρτε πρωτοβουλίες και δώστε στον κόσμο που σας ψήφησε την ικανοποίηση ότι δεν πήγε η ψήφος του χαμένη.....

   Δεν μένω στο τί έγινε παλιά...αυτό είναι δικαιολογία για να μην γίνει τίποτε από κανέναν...ο "καλός γερμανός" ήταν αυτός που μετά την λαίλαπα του ναζισμού και την ολοκληρωτική καταστροφή που έζησε η Γερμανία ,εργάστηκε μετά την λήξη του β'ΠΠ για τη ανοικοδόμηση της Γερμανίας στο καλύτερα ανεπτυγμένο και οργανωμένο κράτος της Ευρώπης σήμερα....ο πολιτικός - "καλός γερμανός" είναι που χρειάζεται στην πολιτική μας πραγματικότητά της σήμερα η Ελλάδα......

   Αυτή είναι η σκέψη μου και με το σκεπτικό αυτό συμμετέχω και πιέζω...να ενεργοποιηθεί ένας κοματικός οργανισμός που δείχνει σήμερα να κοιμάται....Άς αφήσει πίσω του όλους εκείνους που συμμετείχαν στο φαγοπότι και ας φύγει μπροστά με νέους ανθρώπους....κάποιος πρέπει να το κάνει....κόντρα στην κυβέρνηση τους ξεπουλήματος.......

   Κάποιος πρέπει να πάει μπροστά.....

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ xrhxa65 19/08/2010 12:15:59

    "….κόντρα στην κυβέρνηση τους ξεπουλήματος……."

    AΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ!!!!

    Εγώ φίλε είμαι ενάντια σε κόμματα και παρατάξεις. Βλέπω τόσα χρόνια πως λειτουργούν, έχω πέσει κι εγώ θύμα προπαγάνδας νεότερος, βλέπω που φτάσαμε σήμερα ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ και βλέπω ότι ΠΑΛΙ κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν την κατάσταση προς όφελος κομματικό.

    Εγώ είμαι με την πατρίδα...και με τον Έλληνα που τον ρημάξανε τόσα χρόνια, τον κάνανε να νιώθει μαλάκας και επιπλέον του φορτώνουν την ενοχή του "όλοι κλέψαμε" για να το βουλώσει και να κάτσει στην άκρη να του φάνε ότι σάρκα του απέμεινε.

    Είμαστε δύσκολος λαός και έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη...θέλουμε ηγέτη να ακολουθήσουμε να μας δώσει όραμα να ονειρευτούμε ξανά, να κάνουμε προκοπή ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕ-ΡΕΑΛΙΤΥ και το ακόμα πιο σημαντικό είναι η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ και το γεγονός ότι αυτό που γίνεται εδώ είναι πρόβα τζενεράλε για να αλλάξουν τo παγκόσμιο status quo ελέγχου...

    Τώρα που όλα τα μάτια είναι στραμένα εδώ πάνω είναι ευκαιρία να πάμε ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΜΑΣ!!!

    Όπως σου είπα λοιπόν...αν ο Σαμαράς κοιμάται εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε.
    Αν δεν κοιμάται είναι ευπρόσδεκτος να ακολουθήσει ΚΑΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ αν και μόνο αν είναι διατεθειμένος να Υ-Π-Η-Ρ-Ε-Τ-Η-Σ-Ε-Ι τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

    Αλλά πρώτα πρέπει ο Έλληνας να ξαναγίνει Έλληνας...άξιος απόγονος και αποδέκτης της βαριάς κληρονομιάς του.

    So keep yourself and others informed and...και μην βασίζεις τις ελπίδες σου σε "θεσμούς" που είναι οι κατεξοχήν υπαίτιοι της κατάστασης.

    Αυτή είναι απλά η ταπεινή μου γνώμη.

    Καλημέρα και σε σένα φίλε.

 18. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 18/08/2010 23:27:58

  Ευαγγελία, αφού θέλεις να υπερασπιστείς το Σύνταγμα, έλα να μαζευτούμε αρκετοί και να καταθέσουμε ένα απλό ερώτημα στον πρωθυπουργό: είναι διεθνής συμφωνία το μνημόνιο;

  Αν μας απαντήσει ναι (που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς), τότε έχουν προφανή συνταγματική καταπάτηση, αφού δεν πέρασε με 180 ψήφους. Μόνο έτσι μπορούμε να απαγκιστρωθούμε άμεσα και να συντάξουμε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό σχέδιο, που θα μας απομακρύνει από τοκογλυφικούς τυχοδιωκτισμούς.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Γιάννης Σ. 18/08/2010 23:42:50

   Μέσα!!!

 19. BlueSky avatar
  BlueSky 19/08/2010 00:16:10

  Ευαγγελία μπράβο!

 20. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 19/08/2010 00:27:29

  Tο παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα ενός πολύ ενδιαφέροντος άρθρου που αναρτήθηκε στο You Pay Your Crisis την 18/8/2010 με τίτλο "ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ" και υπογράφεται από τον Βασίλη Βιλιάρδο. Μπορούμε να το συνδιάσουμε με το άρθρο της Ευαγγελίας και ίσως να μπορέσουμε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά στα νέα μέτρα που θα μας φέρει ο ΓΑΠ, δηλαδή ο εντεταλμένος βεζύρης της τρόικας.
  *************************************

  Η ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
  Επιθυμώντας κατ’ αρχήν να αποσαφηνίσουμε την κοινή γνώμη στη χώρα μας, έτσι όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί (αν και πιθανότατα «χειραγωγημένη»), θεωρούμε ότι συμφωνεί με την απαγόρευση των κρατικών μονοπωλίων, με το άνοιγμα των αγορών, καθώς επίσης με την κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων. …

  Περαιτέρω, πιστεύουν ότι «επιλέχθηκε» η ΔΕΗ για την κατάλυση των κρατικών μονοπωλίων (αν και θα έπρεπε λογικά να αναρωτηθούν, γιατί να προηγηθεί η κερδοφόρα ΔΕΗ, αντί ο ζημιογόνος ΟΣΕ), ενώ είναι σχεδόν σίγουροι ότι, μόνο μέσω της κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων θα αναπτυχθεί η Ελληνική Οικονομία ..

  Σχεδόν το σύνολο των απόψεων που έχουμε μελετήσει στον Τύπο και αλλού, ταυτίζονται σε γενικές γραμμές με τα παραπάνω, τα οποία εμφανίζουν μία «οργισμένη» κοινή γνώμη – μία ελληνική κοινωνία η οποία, έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα στο παρελθόν, τόσο από τη διαπλοκή, όσο και από τη διαφθορά ενός κράτους με απίστευτες «φεουδαρχικές δομές», εξεγείρεται εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, των πολιτικών, των μεγάλων επιχειρηματιών, των επαγγελματιών συνδικαλιστών, των ιδιοκτητών φορτηγών και πολλών άλλων. Δυστυχώς, αυτός είναι ταυτόχρονα ο κύριος στόχος της (σκιώδους) κυβέρνησης: ο «εμφύλιος πόλεμος» ……..

  Μήπως ταυτόχρονα θα μεταφερθούν δια της «φοροαποφυγής» (απόλυτα νόμιμη πληρωμή ελάχιστων φόρων, μέσω της εκμετάλλευσης διαφόρων «φορολογικών παραδείσων» και λογιστικών «παραθύρων») αφορολόγητοι ελληνικοί πόροι στο εξωτερικό, εκεί δηλαδή που έχουν την έδρα τους οι πολυεθνικές;

  ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ
  Κατ’ αρχήν, είναι πολύ σωστή η ελληνική κοινή γνώμη, όταν τάσσεται σχεδόν εξ ολοκλήρου υπέρ της καταπολέμησης της διαφθοράς - με τη βοήθεια και των ιδιωτικοποιήσεων. Εάν όμως τα «προϊόντα» της, η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών δηλαδή, δεν παραμείνουν στη χώρα μας, αλλά διαφύγουν μέσω των πολυεθνικών στο εξωτερικό, τότε όχι μόνο δεν θα υπάρξει αντικειμενικό όφελος αλλά, αντίθετα, η ζημία θα διπλασιασθεί.

  Αφενός μεν λοιπόν θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται δυσανάλογα οι καταναλωτές, παρά την «απελευθέρωση» των αγορών, αφετέρου δε τα έσοδα από την καταπολέμηση της διαφθοράς μάλλον δεν θα καταναλώνονται στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό – αυξάνοντας εκεί το επίπεδο διαβίωσης και τις θέσεις εργασίας.

  Όσον αφορά ειδικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων, εάν η βελτίωση της αυξήσει μόνο τα κέρδη των πολυεθνικών και δεν συμβάλλει στη μείωση των τιμών καταναλωτή, στην παραγωγή εθνικού πλούτου ή στην αύξηση των θέσεων εργασίας, δεν θα έχει καμία ουσιαστική ωφέλεια για τους Πολίτες.

  Δυστυχώς, οι μεγάλες κρατικές εταιρείες μίας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, δεν είναι εύκολο να ιδιωτικοποιηθούν από δικούς της επιχειρηματίες – όπως συμβαίνει συνήθως στη Γερμανία, στις Η.Π.Α. ή στην Ιαπωνία. Αρκεί να δει κανείς τα μεγέθη τους, για να κατανοήσει τη θέση μας. Στον Πίνακα ΙV παραθέτουμε τα μεγέθη της ΔΕΗ, απέναντι στα αντίστοιχα υποθετικών αγοραστών της (η γερμανική RWE έχει δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν), έτσι ώστε να τεκμηριώσουμε την άποψη μας:

  ΠΙΝΑΚΑΣ ΙV: Μεγέθη εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας (κεφαλαιοποίηση με τιμή μετοχής στις 12.08.10)

  Μεγέθη/Εταιρείες ΔΕΗ RWE ENEL ENDESA

  Τζίρος 6,03 δις 47,74 δις 62,17 δι 22,8 δις
  Κέρδος π.φ. 993 εκ. 5,6 δις 9,07 δις 4,31 δις
  Κεφαλαιοποίηση 3,06 δις 30,10 δις 36,01 δις 20,10 δις
  Αριθ. Προσωπικού 23.127 70.726 81.208 26.587
  Τζίρος ανά άτομο 260.000 675.000 765.564 857.000
  Κέρδος ανά άτομο 42.936 79.178 111.688 162.109
  Ποσοστό κέρδους 16,46% 11,73% 14,59% 18,90%
  Υποχρεώσεις 9,32 δις 79,72 δις 127,95 δις 41,46 δις
  Υποχρεώσεις/Τζίρο 154,5% 166,98% 205,80% 181,84%

  Μετοχική σύνθεση
  ΔΕΗ: 51,49% Ελληνικό δημόσιο, 5,01% Silchester, 5% Fidelity, 38,5% free float
  RWE: RWE & Co KG 16%, Ίδιες μετοχές 5,5%, Black Rock 4,57%, Capital Research 2,98%, free float 70,95%
  ENEL: Casa Depositi e Prestiti 17,4%, Υπουργείο οικονομικών 13,9%,free float 68,7%
  ENDESA: Enel 24,9%, Acciona 21,03%, Cajamadrit 9,9%, Sepi 2,9%, free float 41,2%

  Από τον Πίνακα είναι φανερή η εξαιρετικά χαμηλή παραγωγικότητα της ΔΕΗ ......Όμως, παραμένει εξαιρετικά κερδοφόρα, αφού το ποσοστό καθαρού κέρδους (προ φόρων) διαμορφώνεται στο 16,46% - υψηλότερο από τις δύο άλλες.

  Επίσης, πουλάει ηλεκτρικό ρεύμα σε τιμές φθηνότερες από τους ανταγωνιστές της – ....... Εκτός αυτού, παρά το ότι οι υποχρεώσεις της είναι υψηλές, είναι χαμηλότερες από όλες τις άλλες – επίσης σε ποσοστά επί του τζίρου.

  Επομένως, γιατί θα έπρεπε να προβεί σε απολύσεις, αυξάνοντας την ανεργία στη χώρα μας η οποία, μέσω των επιδομάτων, «εκβάλλει» τελικά στα ελλείμματα του προϋπολογισμού; Σε τι θα ωφελούσε την Ελλάδα η εκποίηση της – πόσο μάλλον όταν το κράτος εισπράττει μεγάλα μερίσματα (φορολογικά έσοδα επίσης) από τη συμμετοχή του; Ποιο θα ήταν το υλικό όφελος των καταναλωτών, από την κατάργηση του «μονοπωλιακού οχυρού», .......;

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  Δεν είμαστε προφανώς σε καμία περίπτωση αντίθετοι με την άμεση ανάγκη εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, με την καταπολέμηση της διαφθοράς ή με τη ριζική αντιμετώπιση της διαπλοκής των πολιτικών, των ιδιοτελών ψηφοφόρων τους, των επιχειρηματιών και των συνδικάτων. Εν τούτοις, δεν συμφωνούμε με την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, με την αδικαιολόγητη ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων, ....

  Η Ελλάδα, μία χώρα πάμπλουτη από πολλές πλευρές, κυριολεκτικά προικισμένη από τη Φύση, οφείλει να ακολουθήσει το δικό της δημοκρατικό δρόμο ..... Εάν όμως οι Πολίτες της δεν συνειδητοποιήσουν ούτε αυτή τη φορά τις τεράστιες ευθύνες τους, καθώς επίσης εάν τα ΜΜΕ της χώρας μας δεν συμβάλλουν θετικά στην αντικειμενική, σωστή ενημέρωση των Ελλήνων, συνεχίζοντας ενδεχομένως να «παραπληροφορούν», πόσο μάλλον να υπηρετούν ξένα συμφέροντα ή τις ανάγκες κερδοφορίας τους, ο πόλεμος θα χαθεί για τη χώρα μας – αυτή τη φορά οριστικά και αμετάκλητα. Δυστυχώς, τα διάφορα ανεξάρτητα «ιστολόγια» και οι ελεύθερες διαδικτυακές εφημερίδες δεν αρκούν – δεν έχουν την «εμβέλεια», αλλά ούτε και την εγκυρότητα των μεγάλων αστικών μέσων ενημέρωσης.

  Κλείνοντας, είναι οφθαλμοφανές το ότι, με 5% επιτόκιο των κρατικών δανείων και -4% ύφεση, σε συνδυασμό με έναν φορολογικό πληθωρισμό ύψους 7%, είναι φύσει αδύνατον, εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα (αναπτυξιακά μέτρα, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, θεσμική προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας μας κλπ), να αποφύγει η χώρα μας το μοιραίο – την ελεγχόμενη χρεοκοπία δηλαδή, η οποία δρομολογείται από τους «σωτήρες» της, με στόχο να λεηλατηθεί ο τεράστιος φυσικός πλούτος της.

 21. Γιώργος ο ξενιτεμένος avatar
  Γιώργος ο ξενιτεμένος 19/08/2010 01:46:10

  Ευαγγελία,
  Προσυπογράφω το εξαιρετικό σου κείμενο και το προωθώ άμεσα σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου. Όπως είπε και κάποιος συνομιλητής πιο πάνω: "χρειάζεται και λίγος ενθουσιασμός"! Πάμε δυνατά λοιπόν!

  Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα, ελπίζω.

  Γιώργος Σ.
  Ελβετία

 22. sempreviva avatar
  sempreviva 19/08/2010 02:40:07

  διαπιστωσεις! (χωρις μομφη)
  υστερουμε σε λυσεις πχ επανιδρυση της δημοκρατιας τα δημοψηφισματα η μορφες τους ειναι μονοδρομος! να περνουμε σιγα σιγα στα διαδικαστικα!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ sempreviva 19/08/2010 12:15:28

   @sempreviva

   Ετσι ακριβώς. Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματός μας έχει αφετηρία τα διαδικαστικά. Να κάνουμε το πολίτευμα να μοιάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με δημοκρατία.

   Θραξ Αναρμόδιος

 23. Άργος avatar
  Άργος 19/08/2010 07:34:11

  Ευαγγελία, συγχαρητήρια.

  Μικρό Σημείωμα: "Τι κάνει το κόμμα..;" Αν θα ήταν δυνατό ποτέ να γίνει κατανοητό πως __αυτό είναι__ που μας έφθασε εδώ. Κρίμα να συνεχίσουμε να αναπαράγουμε τις δομές που αλώνουν το Γένος.

  Εξαιρετικό το συμπλήρωμα των vlammenoi!

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Άργος 19/08/2010 12:06:15

   συγνώμη αλλά ξέρεις κάποιες άλλες δομές που θα αναλάβουν να μας απαλλάξουν απ'τους σημερινούς κυβερνώντες;

   αν ναι διαφώτισέ μας.....

 24. zinon avatar
  zinon 19/08/2010 11:05:13

  Απλή αναλογική!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ zinon 19/08/2010 12:23:05

   @zinon

   "Απλή αναλογική!"

   Και όχι μόνον.

   -Θητείες βουλευτών και κυβέρνησης 2-ετείς.
   -Δημοψηφίσματα για ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ θέματα με κάρτα πλαστική (το δίκτυο είναι έτοιμο)
   -Δημοψηφίσματα για ανάκληση βουλευτών και υπουργών με συγκέντρωση μικρού αριθμού υπογραφών εκλογέων.
   -Εκλογή της κεφαλής της δικαιοσύνης από τους δικαστικούς (για αρχή)
   -Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
   -Να μπορούμε να σταυρώσουμε βουλευτές ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, κι όχι μόνο ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ (παντού υπάρχουν ικανοί)
   -και λοιπά


   Θραξ Αναρμόδιος

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 13:56:13

    @Θραξ Αναρμόδιος
    Ακριβώς!
    Δεν θα δεις όμως τους συναγωνιστές του Πάκη (50 έδρες δώρο/επιδότηση στο πρώτο κόμμα, είναι η μόνη περίπτωση ακόμη και σε αυτήν στην κοινωνία όπου πριμοδοτείται ο πρώτος!) ή πασόκους (40 έδρες το δώρο) να τοποθετούνται με 300 σχόλια στην πρόταση αυτή ενώ έχουν κουλαθεί εδώ μέσα να γράφουν για ισότητες, ισονομίες δημοκρατίες, κλπ. Αν επρόκειτο όμως για καμμιά μάχη του 1357 ή το πως θα κυριαρχήσει η Ελλάς στην περιοχή ακολουθώντας τη φωτισμένη σκέψη κάποιου επίδοξου πολιτευτή θα σηκωνόταν κουρνιαχτός. Η απλή αναλογική όμως που κάνει πιο δύσκολη την επαναφορά μας στην εξουσία όταν πέσουν οι άλλοι άχρηστοι προσπερνιέται αδιάφορα.....Όπως και "οι ευθύνες της εγχώριας ελίτ" που περιλαμβάνει και τους οικονομικούς παράγοντες που στήριξαν και στηρίζουν λιγότερο πλέον) τη ΝΔ

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 14:26:26

    @τηλέμαχος αναγνώστου

    Θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν ΟΛΟΙ.

    Σε λίγο θα ανοίξει η συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου. Το ΟΝΕΙΔΟΣ δηλαδή, όπου βαφτίζει ΝΟΜΟ η κάθε κυβέρνηση τα ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Η ντροπή η μεγάλη. Από τους ίδιους που μιλούν περί δημοκρατίας, πατρίδας και ευημερίας του "κυρίαρχου λαού".

    Ποιο ΦΑΝΕΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ από την κάθε τόσο αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν μπορώ να σκεφτώ.

    Θα τοποθετηθούν λοιπόν.
    Οπαδοί και μη.
    Τι θα κάνουν;

    Θραξ Αναρμόδιος

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 14:35:04

    @Θραξ Αναρμόδιος
    Οι οπαδοί και τα στελέχη της ΝΔ (που εκφράζει το 80% ας πούμε όσων συμμετέχουν εδώ και χύνουν δάκρυα για τις αδικίες του πασοκ)έχουν τοποθετηθεί πλειστάκις. Δεν τη θέλουν την απλή αναλογική. Τελεία. Θέλουν "σταθερές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις" για το καλό του τόπου, βεβαίως.
    Άσε που το πασοκ μειώνοντας το δώρο των 50 εδρών σε 40 το παίζει και υπέρμαχος της δημοκρατίας και της αναλογικότητας.

 25. armageddon avatar
  armageddon 19/08/2010 12:12:40

  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΥΠΗΡΧΑΝ ,ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ ΠΗΡΑΝ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΤΑ
  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ,Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ
  ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΞΕΡΧΑΒΑΛΟΜΕΝΟ
  ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΓΠ -ΓΑΠ .
  ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΑΙ ...

 26. manos avatar
  manos 19/08/2010 12:31:11

  Κύριε Γιώργο Παπανδρέου
  Πρωθυπουργέ της Ελλάδας
  και Υπουργέ Εξωτερικών, προϊστάμενε των διπλωματών

  Γιατί υποχωρήσατε και αφήσατε ατιμώρητους τους θρασύτατους διπλωμάτες σας που αφού παρκάριζαν επί μία πενταετία παράνομα τα αυτοκίνητά τους στη Νέα Υόρκη και πέταγαν στα σκουπίδια τις κλήσεις του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, υποχρέωσαν την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει τους λογαριασμούς τους, συνολικού ύψους 530.131 δολαρίων.

  Κύριε Παπανδρέου, απαιτούμε να δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των διπλωματών που παρανόμησαν και επιβάρυναν το δημόσιο προϋπολογισμό του Κράτους με τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, που τελικά, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι, μέσω της Εφορίας.

  Ποιοι ακριβώς ήσαν οι διπλωμάτες αυτοί, ποια είναι τα ονοματεπώνυμά τους και τι αξιώματα έχουν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ; Εξακολουθούν να παρκάρουν παράνομα στο νέο πόστο τους στο εξωτερικό, μια και δεν έπαθαν τίποτα;

  Ποιο είναι το όνομα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών που με την υπογραφή του έδωσε την άδεια να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο τα πρόστιμα και συγχρόνως να μην καταλογιστούν αυτά στους διπλωμάτες που παρανόμησαν;

  Ποια είναι τα ονόματα των μελών του Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών που αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα πρόστιμά τους οι διπλωμάτες που παρανόμησαν, αλλά να τα πληρώσουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι, επειδή οι διπλωμάτες ήσαν «καλών οικογενειών», με εγγυημένα καλά πόστα και εγγυημένη καλή καριέρα;

  Μήπως κύριε Παπανδρέου, ανάμεσα στους διπλωμάτες που πάρκαραν παράνομα και έσκιζαν τις κλήσεις του Δημάρχου, «επειδή ήσαν διπλωμάτες», υπάρχουν και ονόματα σημερινών συνδικαλιστών που επιμένουν να σας πείσουν ότι δεν πρέπει να τους φορολογείτε για τις 6.000 – 9.000 Ευρώ που παίρνουν ως επίδομα εξωτερικού, πέρα από το μισθό και τις πληρωμένες από το δημόσιο Πρεσβευτικές ή Προξενικές κατοικίες τους στο εξωτερικό;

  Αληθεύει κύριε Παπανδρέου ή όχι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ο Δραγουμάνος (http://e-dragoumanos.gr/?cat=2200 )July 26th, 2010 by admin «..Τελικά με μεθόδους «ψυχολογικού πολέμου» και κρυψίνοιας, την Παρασκευή που πέρασε, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πέρασε διάταξη νόμου με την οποία αίρει προηγούμενη απόφασή του με την οποία φορολογούσε βαριά τους τοποθετημένους στο εξωτερικό υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Χάρτη στην διάταξη αυτή το 50% των εισοδημάτων αλλοδαπής όπως και τα επιδόματα τέκνων και κατοικίας δεν φορολογούνται αλλά μόνο το
  υπόλοιπο μισό του εισοδήματος αλλοδαπής…»


  (Βλ. και δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ στο http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=478841)

  530.131 δολάρια για παράνομη στάθμευση των διπλωματών μας στη Νέα Υόρκη!

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/07/2009

  Πόσα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα συγκέντρωσαν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη την τελευταία πενταετία; Μη κουράζεστε, διότι αποκλείεται να προβλέψετε πως το ποσό έφτασε τα 530.000 δολάρια! Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη. Ένα καλογραμμένο ρεπορτάζ για αυτήν τη λίαν ενδιαφέρουσα περιπέτεια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Έφτασε στην κόρη μου, και αυτή το έκανε επισύναψη στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Επειδή μου φαινόταν σχεδόν απίστευτο, επικοινώνησα με το υπουργείο Εξωτερικών όπου μου επιβεβαίωσαν το γεγονός!
  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι Έλληνες διπλωμάτες επικαλούμενοι την ιδιότητά τους, και τις ελληνικές συνήθειες, πάρκαραν στη Νέα Υόρκη όπου τους βόλευε. Εισέπρατταν τις κλίσεις και δεν αναρωτήθηκαν γιατί οι αστυνομικοί της πόλης επιμένουν να κόβουν κλίσεις αν και βλέπουν πως οι πινακίδες των οχημάτων τους σημειώνουν πως ανήκουν σε μέλη διπλωματικών αποστολών. Τελικά, όπως προαναφέραμε, συγκεντρώθηκε το ποσόν των 530.131 δολαρίων, όπως μας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
  Ο δήμος της Νέας Υόρκης έστειλε τον λογαριασμό στα γραφεία της μονίμου αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ και απαίτησε την εξόφληση του ποσού. Στο ΥΠΕΞ θεώρησαν πως η διπλωματική ιδιότητα θα τους προστατεύσει από την απαίτηση του δημάρχου. Αδιαφόρησαν. Ο δήμος της Νέας Υόρκης ζήτησε τη μεσολάβηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να πληρωθούν τα πρόστιμα αλλά οι δικοί μας κωλυσιεργούσαν. Τα πήραν στο κρανίο οι Αμερικανοί και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Έτσι το αμερικανικό πεντάγωνο ειδοποίησε το ΥΠΕΞ πως περικόπτει τις υποτροφίες προς τους
  αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού στο ύψος του προστίμου, το οποίο θα αποδώσει αυτό στο δήμο της Νέας Υόρκης.
  Η εξέλιξη αυτή μύριζε σκάνδαλο και το ΥΠΕΞ αποφάσισε να συμμορφωθεί. Όχι, δεν απαίτησε από τους παραβάτες διπλωμάτες μας να καταβάλουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου και μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ, ο δήμος της Νέας Υόρκης τους έκανε έκπτωση 40% επειδή πλήρωσαν "κας". Το τελικό ποσό που καταβάλαμε ήταν 320.000 δολάρια. Καταλάβατε, κ. Παπαθανασίου; Δώσαμε, δώσαμε!
  Δ. ΧΡΗΣΤΟΥ

  Άραγε ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Αναστάσιος Μητσιάλης έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους διπλωμάτες υπαλλήλους του να μην παρκάρουν παράνομα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, και σε κάθε περίπτωση να πληρώνουν οι ίδιοι τα πρόστιμα που τους επιβάλλει ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και όχι να τα αφήνουν να τα πληρώνουν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας τους;


  Δίνετε εσείς κύριε Αναστάσιε Μητσιάλη το καλό παράδειγμα; Μήπως με την ευκαιρία θα μπορούσατε να βρείτε και μια πιο φτηνή σουϊτα να μένετε στη Νέα Υόρκη και όχι να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τα 20.000 δολάρια το μήνα που δίνετε για ενοίκιο; Χάθηκαν τα φτηνότερα διαμερίσματα; Αφού τους ξένους συναδέλφους σας τους δέχεστε στο Γραφείο σας, την πολυτελέστατή σας Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δύο βήματα από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Σιγά μη χρειάζεστε να τους κάνετε και δείπνο στους ξένους στην σουϊτα των 20.000
  δολαρίων μηνιαίως. Με τα λεφτά αυτά θα κάνατε πολυτελέστατα δείπνα 145 φορές το μήνα, αφήστε που τα έξοδα φιλοξενιών, δεξιώσεων και γευμάτων σας τα πληρώνει το κράτος χωριστά, δηλαδή τα πληρώνουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.


  Αρκετά δεν σας ευνόησε το κράτος σε όλη της διάρκεια της σταδιοδρομίας σας; Τα καλύτερα πόστα σας έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Με το που βγήκατε στο εξωτερικό σας έδωσαν πόστο στη Ρώμη. Στη Ρώμη ξαναγυρίσατε σαν Πρέσβης. Μήπως θα ξαναπάτε στη Ρώμη σαν Πρέσβης μετά το δυσμενές πόστο σας της Νέας Υόρκης; Πήγατε στο Γιοχάνεσμπουρκ την εποχή που η Νότια Αφρική ήταν παράδεισος (περίοδος του άπαρχάιντ τότε που ο Μαντέλα ήταν στη φυλακή). Και δεν σας έφτανε αυτό αλλά από το Γιοχάνεσμπουρκ πήρατε και απόσπαση στη Νέα Υόρκη για να σας πληρώνει το
  κράτος (δηλαδή οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι) συγχρόνως και το επίδομα εξωτερικού της Νότιας Αφρικής και το επίδομα εξωτερικού της Νέας Υόρκης. Μετά πήγατε και πρώτη φορά σαν πρέσβης στην Αργεντινή την εποχή του ήταν παράδεισος (πριν από την οικονομική της κρίση). Μετά στη Ρώμη σας όπως είπαμε παραπάνω, λές και είναι γραμμένη στο όνομά σας, και τώρα στη Νέα Υόρκη. Παρά την ηλικία σας, τα μαλλιά σας είναι κατάμαυρα κορακί και ντύνεστε στην τρίχα, ο ράφτης δεν αφήνει ούτε ένα εκατοστό κοστούμι που δεν σας χρειάζεται, όπως φαίνεται στην
  επίσημη ιστοσελίδα που αναρτήσατε. Το παρουσιαστικό σας πράγματι πείθει το κράτος ότι δεν πρέπει ποτέ να σας στείλει να υπηρετήσετε στην Ασία και την Αφρική ή σε κανένα δύσκολο πόστο. Στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών υπηρετήσατε σαν Διευθυντής της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και όλοι οι Έλληνες σας έβλεπαν στην τηλεόραση πόσο επιδέξια και αριστοτεχνικά υποδεχόσασταν τον Μάθιου Νίμιτς τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, πράξεις σας για τις οποίες όλοι οι Έλληνες
  έχουν συγκινηθεί βαθύτατα.

  Τώρα αναλογίζεστε την ψωροσύνταξη που σας περιμένει μόλις φύγετε από τη σταδιοδρομία σας, με τις νέες ρυθμίσεις που μας επέβαλε η Τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το νέο τρόπο υπολογισμού και με την επιβολή του ΛΑΦΚΑ, ενώ το μειωμένο επίδομα εξωτερικού σας (παρά την πληρωμένη από το κράτος πολυτελή σουϊτα σας, τους πληρωμένους υπηρέτες οδηγούς, τα πληρωμένα έξοδα γευμάτων σας κλπ) σας οδήγησε στην απόφασή σας να μην συνεισφέρετε το 8% του επιδόματος εξωτερικού στο
  κοινό ταμείο ως βοήθημα για τους συναδέλφους σας διπλωμάτες της Κεντρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα που δεν έχουν αρκετά ούτε για να πληρώσουν το ενοίκιό τους στα Πατήσια. Καλά τους κάνατε. Ας αρκούνται να βλέπουν καθημερινά την υπέροχη φωτογραφία σας που δείχνετε το θώρακά σας με τόση αυτοπεποίθηση την οποία έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

 27. giorgos mitrelis avatar
  giorgos mitrelis 19/08/2010 13:10:48

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘ. Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ_ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ http://www.facebook.com/group.php?gid=136420749715862

 28. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 13:17:38

  Ευαγγελία,
  πρέπει να ΄ναι παλιάνθρωπος κάποιος για να διαφωνήσει μαζί σου.
  Προσυπογράφω

 29. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 19/08/2010 13:19:16

  Ευαγγελια καλημέρα.Συμφωνώ απόλυτα μαζίσου.Οι διαπιστώσεις -απόψεις μου ταυτίζονται με τις δικές σου.Ειναι τυχαίο? Τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης που προτείνεις εφαρμόζω εδώ και ένα χρόνο.Σε ευχαριστώ που μέσω του κειμένου σου εκφράζεις τις σκέψεις μου.Συγχαριτήρια!!!!!!!!!
  @vlammenoi
  στις προηγούμενες κυβερνήσεις συμπεριλαμβάνεις φαντάζομαι και κυβερνώντες που συμετείχαν σε αυτές.Άρα και τον νυν πρωθυπουργο!!!!!Η τότε πολιτεία τους σε συνδυασμό με την σημερινή σου επιτρέπουν να τους εμπιστευτείς?Ο λαός τους επέλεξε σύμφωνα με το πρόγραμμα και προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες στην συνέχεια δεν υλοποίησαν και δεν εφάρμοσαν ποτέ.Σύμφωνα λοιπόν με την ανακολουθία λόγων και έργων νομιμοποιούνται να κυβερνούν?Αν ναι,πως και γιατί?
  @mitros mw
  Tο άσχημο φίλε μου είναι οτι παραχωρήθηκε ουσιαστικά.Στο θεωρητικά μένεις?Αναφορικά με το θέμα αντισυνταγματικότητας σε βλέπω σίγουρο.Κάνε λίγη υπομονή μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών.
  @xenitemenos
  To έκανα ήδη.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 19/08/2010 18:10:13

   @ΚΑΤΕΡΙΝΑ

   Κάθε νοήμων άνθρωπος θα συμπεριελάμβανε τα υπουργεύοντα playmobil και τον «Παραλία». Ιδίως αυτούς, πρώτους και καλύτερους! Πίστεψαν ότι θα ήταν εύκολο να στήσουν το κόλπο του αιώνα (τί χρηματιστήρια και Ολυμπιακοί και ομόλογα….) και ότι θα «καθάριζαν» για όλα και κυρίως για την αμαρτωλή «πάρτη» τους, θα έκαναν την κρίση ευκαιρία, παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα του γέροντα, αφήνοντας τον μισθωτό να χαροπαλεύει με το δάνειο για ένα σπίτι και τον συνταξιούχο να πεθάνει πριν πάρει το εφ΄άπαξ, , θανατώνοντας τον εμποράκο, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των πασχόντων από κατάθλιψη (οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης έχουν «μπουκώσει»), διπλασιάζοντας τον αριθμό των αυτοκτονιών…
   Αλλά έρχονται εδώ και σας λένε (π.χ. οι «vlammenoi”!) να μην ψηφίστε εσείς… Δεν πειράζει, θα ψηφίσουν αυτοί για σας!

 30. rigakisalex avatar
  rigakisalex 19/08/2010 13:25:32

  Οι λόγοι δεν είναι δυστυχώς φανεροί. Η κυβέρνηση βέβαια τους γνωρίζει καλύτερα από όλους μας. Προτείνω για ανάγνωση το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2165.aspx , ειδικά την παραπομπή στο ΔΝΤ.
  Επίσης το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2122.aspx

 31. Το Μανιφέστο μιας Ελληνίδας avatar
  Το Μανιφέστο μιας Ελληνίδας 19/08/2010 13:46:10

  Ευαγγελία καλημέρα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οι απόψεις -διαπιστώσεις μου ταυτίζονται με τις δικές σου.Ειναι τυχαίο?Σε ευχαριστώ που μέσα από το κείμενό σου με εκφράζεις.Συγχαριτήρια!!!!!Τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης που προτείνεις έχω εφαρμόσει εδώ και ένα χρόνο ,παροτρύνοντας παράλληλα φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.
  @vlammenoi
  Στις προηγούμενες κυβερνήσεις ελπίζω να συμπεριλαμβάνεις και τους κυβερνώντες.Δεν νομίζω να προήλθαν από παρθενογέννηση!!!!Συφμωνώ ότι ο λαός τους επέλεξε σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους ,οι οποίες όμωε στην συνέχεια ουδέποτε εφαρμόστηκαν.΄Μετά από αυτά τι λές νομιμοποιούνται να κυβερνούν?Αν ναι ,στηριζόμενοι στην εξαπάτηση και στο ψεύδος?
  mitros ms
  To άσχημο φίλε μου είναι η ουσιαστική παραχώρηση .Μην μένεις στην θεωρητική.Σχετικά με το θέμα αντισυνταγματικότητας τα συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την εκδίκαση των προσφυγών .Λίγη υπομονή......
  @xenitemenos
  Το έκανα ήδη!!!!

 32. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 19/08/2010 14:20:38

  Eπειδή πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα Λαού τω Λαώ, η φωτογραφία που φαίνεται στο θέμα είναι από το μνημνείο των πεσόντων στο ηρωϊκό ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ. Σε αυτό το παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης στο φασισμό.

  • Αλκίνοος avatar
   Αλκίνοος @ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 19/08/2010 14:45:33

   Τυχαιο; Δε νομιζω...

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 19/08/2010 16:21:35

   Νομίζω ότι θα το θυμόμαστε όλο και πιο συχνά αυτό το μνημείο στο εξής. Και να θέλουμε να το ξεχάσουμε, επιμένει να μας το θυμίζει ο καθημερινός θάνατος του εμποράκου, το ολοκαύτωμα του μισθωτού, ο θάνατος του συνταξιούχου, το απέραντο και ταυτόχρονα περίκλειστο κολαστήριο στο οποίο μεταμόρφωσε τον κόσμο η «ελεύθερη αγορά» του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας.

 33. thalassodarmenaypsi avatar
  thalassodarmenaypsi 19/08/2010 14:35:41

  Έφθασε η ώρα να τελειώσουν τα λόγια. Όλα αυτά που γράφει η Ευαγγελία είναι γνωστά...λόγια όμως. Το ζητούμενο είναι τα λόγια να γίνουν θυμός και ο θυμός μαχαίρι που θα καθαρίσει τα αποστήματα. Διαφορετικά ο "ΚΑΡΚΊΝΟΣ" θα φάει έμψυχα και άψυχα της πατρίδος μας. Ο παιάνας θα ηχήσει, θα υπάρχουν Έλληνες να τους συνεπάρει;

 34. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 19/08/2010 16:12:11

  ''ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

  ΚΛΕΙΝΩ την τηλεόραση.

  ΣΥΖΗΤΩ με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ για την κατάσταση από πολλές πηγές. Διασταυρώνω την κάθε πληροφορία και σχηματίζω τη δική μου προσωπική άποψη.

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Σεπτέμβριο και μετά.

  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να αποφασίζουν άλλοι χωρίς εμένα για μένα.''

  θα προσθετα, περνω και κανω οπλο παραποδας γιατι η κατασταση βρωμαει μπαρουτι!
  και κλεινω, η νικη δεν θα ειναι ολων των ελληνων παρα μονον εκεινων των δυνατων....

 35. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 19/08/2010 18:01:27

  Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στο διάλογο με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σχόλια, όπως διαπιστώνω. Ασφαλώς δίνω δίκιο σε όλους όσους τονίζουν την ανάγκη να μην αρκούμαστε στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε έργα. Το κείμενο που έγραψα με τη μορφή του μανιφέστου που έχει, δεν μπορούσε παρά να εκφράσει μόνο σκέψεις και γενικές προτάσεις. Οι λεπτομέρειες, όπου κρύβεται και ο διάβολος άλλωστε, θέλουν δουλειά πολλή. Ήδη αρκετοί από τους σχολιαστές εκ του προχείρου καταθέτουν ενδιαφέρουσες προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας της δημοκρατίας, με τις οποίες και συμφωνώ (π.χ. δημοψηφίσματα).
  Ας έχουμε κατά νου ότι η τέλεια ιδέα δεν γεννιέται από έναν μόνο άνθρωπο ούτε και είναι έμπνευση της στιγμής. Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα σύνθεσης και διαλόγου. Ακούγεται κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά είναι απαραίτητη προυπόθεση ευόδωσης κάθε δύσκολου έργου. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο χρειαζόμαστε συλλογικότητες. Να συνεταιριστούν πολλοί άνθρωποι μαζί, που ο καθένας είναι ειδικός και σε άλλον τομέα. Ο καθένας ανάλογα με τις γνώσεις και το χάρισμα του. Άλλο το καθήκον του τεχνοκράτη, άλλο του νομικού, άλλο αυτουνού που έχει ωραίο λόγο, χρειάζεται και η έμπνευση-εμψύχωση, άλλο του εμπόρου, του αγρότη κτλ. Γι αυτό και η επίσημη προπαγάνδα προσπαθεί να αποτρέψει τη δημιουργία αυτών των συλλογικοτήτων, γιατί απο αυτές θα το βρουν και όχι από μεμονωμένους κακομοίρηδες.
  Εάν εμείς το πήραμε απόφαση, ο επόμενος κυβερνήτης (ο Σαμαράς ή όποιος άλλος) δεν θα μπορεί να σταθεί παρά μόνο αν αφουγκραστεί την αγωνία μας. Έχει μεγάλη σημασία τι ζητάμε από τους πολιτικούς μας. Αν αρκούμαστε σε μια θεσούλα στο Δημόσιο, καμιά διαγραφή κλήσης, μετάθεση του στρατιώτη γιου μας κτλ., γινόμαστε πολύ αναξιοπρεπείς για να ασχοληθεί κανείς μαζί μας σοβαρά παρά μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια που θέλουν τη ψήφο μας.
  Κλείνοντας, για να τονίσω άλλη μια φορά ότι έχουμε συμφέρον (και οικονομικό) να βάζουμε το καλό της πατρίδας πάνω από το όποιο προσωπικό ή οικογενειακό συμφέρον, παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο ´´Ο σύγχρονος μηδενισμός. Μικρή αφήγηση για τη μοίρα της ελευθερίας`` του Θεόδωρου Ι. Ζιάκα (Εκδόσεις Αρμός, Αθήνα 2008, σελ.246-250, πολυτονικό):

  ´´3.2. Η συνάντηση φαυλοκρατίας και σύγχρονου μηδενισμού

  Έπειτα από τη Μεταπολίτευση του 1974, η Ελλάδα εισέρχεται στον αστερισμό του σύγχρονου μηδενισμού. Καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση από τον εθνοκρατισμό στον εθνομηδενισμό θα παίξει η ενσωμάτωση και ο φαυλοκρατικός εκφυλισμός του «κινήματος της αλλαγής», που γέννησε η επτάχρονη αντι-κομμουνιστική «ελληνοχριστιανική» δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.
  Όπως εύστοχα υποστηρίζει ο Ευάγγελος Κοροβίνης, κυρίαρχη πολιτική παράδοση στη νεωτερική Ελλάδα είναι η Φαυλοκρατία, πλην βραχύβιων τινών διαλειμμάτων, όταν σε συνθήκες κρίσης η εξουσία παραχωρείται στους εκσυγχρονιστές, προκειμένου να επιτευχθεί μια «αλλαγή», η οποία «ανανεώνει» το φαυλοκρατικό πολιτικό σύστημα. Λειτουργώντας η μία ως άλλοθι της άλλης, οι δύο διακομματικές αυτές πολιτικές παραδόσεις, η φαυλοκρατία και ο εκσυγχρονισμός, κατέστρεψαν την Κοινοτική πολιτική κουλτούρα του ελληνικού λαού.
  Και επειδή στο εθνοκρατικό σύστημα η κοινωνία συναντάται με τα κόμματα μόνο στο επίπεδο της διακηρυσσόμενης εκ μέρους τους ιδεολογίας, η φαυλοκρατία, αποδεικνύοντας στην πράξη τον προσχηματικό χαρακτήρα των ιδεολογικών αμφιέσεών τους (εθνικιστικών, σοσιαλιστικών ή απλώς εκσυγχρονιστικών), κατόρθωσε τελικά να κάνει τους Έλληνες να μην πιστεύουν σε τίποτα. Απελευθέρωσε έτσι τον κλασικό ελληνικό μηδενισμό, τον εγωιστικότερο-αυτοκαταστροφικότερο πάντων.
  Η Μεταπολίτευση, μη μπορώντας να διατηρήσει τον θεμελιώδη φαυλοκρατικό «εθνικό διχασμό», όπου στο χώρο του κοινωνικώς αποκλεισμένου είχε τοποθετηθεί, μετά τον Εμφύλιο, μαζί με τους κομμουνιστές και ολόκληρη η Αριστερά των εαμογενών δυνάμεων, διακινδύνευσε την κατάργησή του και το πέρασμα στο σύστημα της ομαλής εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία. Το βόλεμα των «δικών μας παιδιών» δεν θα έπρεπε πλέον να προυποθέτει το ξεβόλεμα και την εκδίωξη των «παιδιών» του φαυλοκρατικού αντιπάλου. Όπερ και εγένετο: Δόθηκε χώρος για την «τακτοποίηση» πάντων στο διογκωμένο «Δημόσιο».
  (...)
  Επιπλέον: Ο Ανδρέας Παπανδρέου (1919-1996), τροπαιοφόρος άγιος των «μη προνομιούχων», επέτρεψε στο «σοσιαλιστικό» λαό του όχι μόνο να εισβάλει στο κράτος αλλά και να ισοπεδώσει κάθε ιεραρχία και κάθε εξουσία μέσα στα παραδοσιακά του στεγανά, μετατρέποντάς το από εφιαλτικό μπαμπούλα σε συνδικαλιστικό κλοτσοσκούφι, όπου «πας ανήρ ξυλεύεται». – To ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Λαός στην εξουσία. Από το μονοκομματικό κράτος περάσαμε στο πολυκομματικό μη-κράτος. Στο «παλαικό κράτος», πού ήταν άλλωστε και το «όραμα» της εγχώριας κομμουνιστικής Αριστεράς, έπειτα από το περίφημο 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ.
  Επειδή, παγίως στη νεωτερική Ελλάδα, το αληθινό περιέχομενο της «πολιτικής» διαπάλης είναι η διαρπαγή των κρατικών πόρων, τούτο οδήγησε απλώς σε γενίκευση/μαζικοποίηση της φαυλοκρατίας. Και στη δημιουργία ενός υπερμεγέθους παρασιτικού πολυκυκλώματος, του οποίου τα πλοκάμια φτάνουν μέχρι τον τελευταίο Δήμο της χώρας, όπως δείχνουν οι εντυπωσιακές επιδόσεις των ΟΤΑ στη διαφθορά. Η συντήρηση του κοινωνικού αυτού βαμπίρ απαιτεί την αυξανόμενη υποχρηματοδότηση των εθνικών και κοινωνικών αναγκών και την αυξανόμενη υπερχρέωση του «Δημοσίου». Αυτή είναι, άλλωστε, και η πραγματική αιτία των παντοειδών «ελλειμμάτων», τα οποία δεν μειώνονται, αλλά «εκτοξεύονται και τίθενται σε δορυφορική τροχιά», διογκωνόμενα σταθερά, καθ` όλη τη διάρκεια του «κύκλου» της Μεταπολίτευσης.
  Γενικευόμενο όμως το φαυλοκρατικό σύστημα, καθίσταται μη βιώσιμο. Κι αυτό όχι μόνο λόγω του απίθανου κόστους του, όχι μόνο λόγω της γενικής κρατικής «παραλυσίας» που προκαλεί, αλλά και επειδή το γέννημά του, το κυρίαρχο κοινωνικό βαμπίρ, στερείται ενστίγκτου αυτοσυντηρήσεως. Σε αντίθεση με τις κανονικές άρχουσες τάξεις, δεν αντιλαμβάνεται ότι η επιβίωσή του εξαρτάται από τη επιβίωση του ξενιστή του: του ελληνικού έθνους-κράτους.
  Η συνάντηση της νεοελληνικής φαυλοκρατίας και του μεταμοντέρνου μηδενισμού εμπεδώνει τα ιστορικά αυτά δεδομένα. Γι` αυτό και πετύχαμε το εκπληκτικό: να γίνει καθεστωτική ιδεολογία ο πιο αυτοκτονικός εθνομηδενισμός.``

  O συγγραφέας είχε υποστηρίξει το φθινόπωρο του 2008 στην εκπομπή της ΕΤ3 ´´Aνιχνεύσεις`` ότι χρειάζεται μια κρίση για να ξυπνήσουν οι Έλληνες από τον καταναλωτικό τους λήθαργο. Και φτάσαμε στο σήμερα. Την άδεια τσέπη καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να την ξεγελάει επί μακρόν. Είναι χαζή η κλεπτοκρατική μας ελίτ, που πάει να κάνει τώρα τη μεγάλη κονόμα και να νομιμοποιήσει τις παλιότερες υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεν μπορούν άλλο να μας κρατάν σε καταστολή. Αρχίζουμε να ξυπνάμε. Και να γινόμαστε τόσοι, που και να καταφέρουν να βουλώσουν τα στόματα κάποιων από μας, θα ξεφυτρώνουν άλλοι χίλιοι. Δεν πουλάει άλλο το σύνθημα Ή ΔΝΤ ή χρεωκοπία, γιατί πλέον εμπεδώνεται η αίσθηση ότι το ΔΝΤ είναι η χρεωκοπία.
  Από αύριο θα λείπω σε διακοπές - προσεύχομαι να μπορέσω να πάω και του χρόνου! - οπότε δεν θα έχω σταθερά ίντερνετ. Θα τα λέμε σποραδικά και από Σεπτέμβρη και πάλι σταθερά και δυναμικά.
  Σας χαιρετώ όλους!

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Ευαγγελία 19/08/2010 18:13:46

   Ραντεβού στους δρόμους!

   • aengus avatar
    aengus @ ένας Άμλετ 19/08/2010 18:19:47

    …Γιατί, αντιγράφω πάλι τον Misha, “ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ!»

  • Γιώργος ο ξενιτεμένος avatar
   Γιώργος ο ξενιτεμένος @ Ευαγγελία 20/08/2010 00:36:07

   Ένα επίσης αξιόλογο βιβλίο είναι το "Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ" του Ευάγγελου Κοροβίνη (Εκδόσεις Αρμός, ISBN: 978-960-527-481-8,έτος έκδοσης 2008). Προλογίζει ο Θ. Ζιάκας, συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου που μας πρότεινε η Ευαγγελία.

   Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
   http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3077:0208-giannaras-korovinis&catid=88:bookreview&Itemid=304

   Πρόκειται για σύνδεσμο που οδηγεί σε παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου -αντιγράφω μόνο την τελευταία παράγραφο εδώ:

   "(...) Το βιβλίο καταδείχνει τεκμηριωμένα ότι η φαυλοκρατία στην Ελλάδα έφτασε στο απόγειο, στην ολοκλήρωση και κορύφωσή της, με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Θα πρόσθετα: και με τις Νεοδημοκρατικές του απομιμήσεις του 1990 - 1993 και 2004 - 2009. Αλλά αυτή η κορύφωση μοιάζει να οδήγησε σε μιαν αυτονόμηση των μηχανισμών της φαυλότητας ανεξέλεγκτη πια από την κομματική πατρωνία: Η καταγραφόμενη ως «κρίση του δικομματισμού» είναι η κατάσταση ομηρείας στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της εξουσίας. Το διαγούμισμα του κράτους οδήγησε σε έναν ξέφρενο δανεισμό που έχει καταλήξει σε εκποίηση του κράτους στους δανειστές του και αδυναμία των φαυλοκρατών να εξαγοράζουν ψήφους με ληστεία του κρατικού κορβανά. Οι παροχές της Ε.Ε., που υποκατέστησαν ως αντικείμενο καταλήστευσης το κοινωνικό χρήμα, μοιάζει να τελειώνουν. Και για το ξεπούλημα κοινωνικής περιουσίας το ανυπόληπτο κράτος δεν βρίσκει πια αγοραστές (βλ. περίπτωση «Ολυμπιακής») ή βρίσκει μπροστά του τον εισαγγελέα (βλ. τη συμπαιγνία της εξουσίας με τους βατοπεδινούς αερονύχηδες). Ταυτόχρονα, οι κυβερνώντες είναι όμηροι και της συνδικαλισμένης αδηφαγίας των χορτασμένων, που απαιτούν συνεχώς περισσότερες επιδοτήσεις, συνεχώς αυξανόμενες παροχές."

   Επίσης, σύνδεσμος για τα 2 βιβλία:
   http://www.antifono.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=774:-a-812&catid=41&Itemid=348

   Ραντεβού στους δρόμους, στην Ελλάδα και όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες. Είμαστε κοντά σας και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε από το εξωτερικό...

   Γιώργος

 36. athamas avatar
  athamas 19/08/2010 22:54:09

  Έχει ήδη καταλυθεί το Σύνταγμα απ' την κυβέρνηση.
  Έχουν ήδη εκχωρηθεί κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξένη δύναμη.
  Αυτό όχι μόνο δίνει στον λαό το δικαίωμα αλλά επιβάλλει και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του λαού να υπερασπίσει το Σύνταγμα σύμφωνα με την ακροτελεύτια διάταξη (άρθρο 120, παρ.4) που σαφώς ορίζει ότι:

  «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία.»

  «Με κάθε μέσο!»

  Θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γεννιές αν δεν αντιδράσουμε και επιτρέψουμε το ξεπούλημα της χώρας.

 37. Γιώργος ο ξενιτεμένος avatar
  Γιώργος ο ξενιτεμένος 20/08/2010 00:20:42

  Ναι, με κάθε ΈΝΝΟΜΟ μέσο. Το προτιμώ έτσι. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις...

  • athamas avatar
   athamas @ Γιώργος ο ξενιτεμένος 20/08/2010 22:56:50

   Ας μην προβούμε σε συνταγματική εκτροπή ΚΑΙ εμείς!
   Ας μείνουμε στο ότι η κυβέρνηση έχει κουρελιάσει το Σύνταγμα κατ' αρχήν.
   Και ας τηρήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει όταν κάποιος προσπαθεί να το καταλύσει.

   Όταν λοιπόν το Σύνταγμα γράφει «με κάθε μέσο» το «κάθε μέσο» που θα χρησιμοποιηθεί απ τον λαό για την υπεράσπιση του Συντάγματος είναι ΚΑΙ εννομο μέσο αφού το ίδιο το Σύνταγμα δίνει το δικαίμω αλλά και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ χρήσης «κάθε μέσου».
   Αν αύριο πάρει ο λαός τα όπλα για να υπερασπίσει το Σύνταγμα που κάποιοι το καταλύουν επικαλούμενος την ακροτελεύτια διάταξη αυτή η χρήση των όπλων είναι ΕΝΝΟΜΗ και συνταγματικά επιβεβλημένη.

   (Δεν το αναφέρω σαν το σλόγκαν του ΚΚΕ αλλά σαν Συνταγματική επιταγή - για να μην παρεξηγηθεί η επιμονή μου)

 38. lypon avatar
  lypon 20/08/2010 10:21:12

  Γιώργο ξενιτεμένε, όταν φτάσουμε στην επίκληση του άρθρου αυτού σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, το "έννομο" έχει χάσει την έννοιά του.

  Το μόνο ουσιαστικό από όλα αυτά είναι οτι ο λαός συνειδητοποιεί σιγά σιγά

  - οτι δεν έχει να περιμένει τίποτα ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ,

  - οτι στραγγίζεται το αίμα του για να επιβιώσουν οι Τράπεζες,

  - ότι η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη, απλά την αναβάλλουν για την ευνοϊκότερη για τις Τράπεζες στιγμή

  - οτι ο καιρός του εφησυχασμού, του μπουκωμένου με δανεικά χρήματα, έχει περάσει

  Καλό χειμώνα, συν-άνθρωποι.

 39. PELIAS avatar
  PELIAS 20/08/2010 11:57:33

  ... πού ήδη έστειλα στο ΑNTINEWS

  ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ AΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ . . .

  . . . και σιγουρα ουτε αυτό που ακολουθεί θα τον ξυπνήσει. Άς το περάσουμε όμως στις μνήμες μας, μπάς και κάποια μέρα το χρειαστούμε για τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ.

  Πάει λοιπόν ο κ. Αγγέλου στην ανακρίτρια και αυτή του καταλογίζει ευθύνη και αδίκημα για ηθική αυτουργία στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Και 400.000 Ευρώ για εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα και . . . δεν συμμαζεύεται. Πόσα θα του κατελόγιζε, αν τυχόν αποδεικνύονταν ότι, είχε τσεπώσει και κάποια συναφή «έξοδα».

  Είδατε Έλληνες τα κόλπα της Ν.Δ. Είδατε ή μήπως σας κούφανε η σιωπή του Κώστα του Καραμανλή;

  Και όμως φίλοι μου ακόμα και αν ο Αγγέλου είναι όπως των παρουσιάζει η ανακρίτρια, το ΠΑΣΟΚ και τα φίλια παπαγαλάκια και αν σ'αυτόν αποδίδεται η ηθική αυτουργία στο μεγαλείο των 400.000 Ευρώ, τότε πόσο μεγάλη είναι και πόσο τιμάται η ηθική αυτουργία του απατεώνα μετανάστη Πρωθυπουργού της χώρας μας Γεωργίου Παπανδρέου (Jefrey Mineiko Papandreou), ο οποίος πριν από τις εκλογές μας διαβεβαίωνε ότι, «λεφτά υπάρχουν», αλλά αμέσως μετά διαβεβαίωνε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι, τα λεφτά έκαναν φτερά σε τσέπες των προηγουμένων. Και όχι μόνον, αφού περιέγραφε την οικονομία μας πολύ χειρότερα από την Frau Merkel, την Bild Zeitung και το Focus.

  Και από τότε έχουν περάσει μήνες και μήνες και δεν έχει καλέσει ακόμα η ανακρίτρια ούτε κάν αυτούς που γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός - αφού δεν μποορούν να κρυφθούν - όπως τον Άκη, τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, τον Παπαν-τωνίου αλλά και τους «προηγούμενους» με τους οποίους ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στην Ν.Δ. Ούτε ένας από αυτούς που τάϊσε η Siemens και η Daimler Benz.

  Γιατί αν αυτή η καταπράσινη ανακρίτρια είχε το θάρρος και το κουράγιο να καλέσει σε απολογία και τον Γιωργάκη, δεν θα του κατελόγιζε μόνο ηθική αυτουργία αλλά προ παντός εθνική προδοσία άνευ αμφιβολιών.

  Εκεί είμαστε φίλοι μου. Γιατί τα χάπια που μας σερβίρουν μπορεί να καταπίνονται εύκολα, αλλά οι παρενέργειες θα είναι δραματικές.

  ΠΕΛΙΑΣ

 40. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/08/2010 12:16:09

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

  1. 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που κατέθεσαν Δ.Σ.Α. και άλλοι θεσμοθετημένοι φορείς, όπου έχουν προσυπογράφει και 22 ΠΟΛΙΤΕΣ, στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

  2. Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Σ.τ.Ε.

  Ημερομηνίες εκδηλώσεων διαμαρτυρίας:

  1. είναι η 6 Σεπτεμβρίου ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ
  2. η 6 Σεπτεμβρίου η κίνηση του Συντονιστή για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ αλλενάκι 20/08/2010 12:33:19

   Πολύ καλά κάνεις και μας τα θυμίζεις αλλενάκι.

   Εδώ οι διευθύνσεις των κινήσεων που πρέπει να στηρίξουμε όλοι.
   Ευκαιρία μας δίνουν να ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

   h**p://www.getgreeceback.com/
   h**p://sinddoniistiss.blogspot.com/

   Θραξ Αναρμόδιος

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 12:37:16

    Απευθύνω έκκληση στα κόμματα: ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!! ΕΛΕΟΣ!!!

    Η μάχη ΔΕΝ είναι ταξική, και ας συμμετέχουν ταξικά υποκείμενα.

    Δεν έχουμε καιρό για αυτά πλέον.

    Η κλεψύδρα μας ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!!!

 41. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/08/2010 12:40:34

  ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  Περιοχές και δήμοι μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά χέρια και από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ θα περάσουν σε ιδιοκτησία καποιου HEDGE FUND!

 42. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/08/2010 12:54:51

  Ο στόχος είναι ΚΑΙ οι Ελληνικές μικροϊδιοκτησίες.

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΝΕΣΤΙΟΣ ΛΑΟΣ.
  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ!

  Η βαθιά σχέση του Έλληνα με την Ιερή Πατρώα Γή αποτυπώθηκε στο 80% της σημερινής ιδιοκατοίκησης.

  Αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν τα ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΣΟΥΝ.

  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΣΤΙΟ!!!

  ΑΡΑ ΔΟΥΛΟ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ αλλενάκι 20/08/2010 14:14:27

   @αλλενάκι

   Το τελευταίο ταμπούρι του έλληνα, το τελευταίο του όρυγμα, είναι το ιδιόκτητο σπιτάκι του. Είναι το τελευταίο οχυρό της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ύπαρξής του. [Ο μπαξές, ο λαχανόκηπος, είναι πρόσθετο αμυντικό μέτρο, αλλά πολύ ισχυρό, για μια σειρά από λόγους όχι μόνο οικονομικούς].

   Η μικρές του αποταμιεύσεις είναι το μπαρούτι της αντίστασης. Το βόλι. Το ΠΟΛΥΤΙΜΟ.

   Αλλά το κρυφό μεγα-όπλο, η εφ' όρου ζωής ασφαλιστική του εταιρεία, είναι η οικογένεια. Το σόϊ του δηλαδή, οι συγγενείς. Αλλά και οι φίλοι. Φίλοι. ΦΙΛΟΙ.

   Αυτά τα "λίγα" προσπαθούν να μας πάρουν τόσα χρόνια. Πατρίδα, έθνος, στρατός, γλώσσα, παράδοση και άλλα τέτοια ιερά, αυτά τα "λίγα" έχουν στον πυρήνα τους. Αυτό είναι το σκληρό τους κουκούτσι. Που έχουν λυσσάξει να το διαβρώσουν, να το σπάσουν.

   Γι' αυτό μάνιασαν να του υποθηκεύσουν το σπιτάκι του, να το εξανεμίσουν σε δυο γενιές με φόρους κληρονομιάς κι άλλα τερτίπια. Γι' αυτό ροκανίζουν τις λίγες καταθέσεις του με χρηματιστιριακές υποσχέσεις. Γι' αυτό διαβρώνουν την οικογένεια με εξοντωτικά ωράρια και βαμπίρ στην τηλεόραση. Γι' αυτό δεν έμεινε λαϊκός πολιτισμός, λαϊκή τέχνη και τραγούδι. Κι είναι όλα μια ίδια αηδιαστική σούπα.

   Το σπιτάκι, λίγα λεφτουδάκια στην άκρη, η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι.
   Αυτά τα "λίγα" είναι που έχουμε για να δώσουμε και την τελική μάχη που πλησιάζει.

   Γι' αυτό ενότητα. Οχι άλλη φαγωμάρα. Φτάνει πια με τα κομματικά. Ξέρουμε όλοι ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. Μην ξύνουμε τις πληγές των τάχαμου "πολιτικών μας αντιπάλων". Φτάνει πατριώτες. ΦΤΑΝΕΙ. Πολλές από αυτές τις πληγές είναι και δικές μας.

   Είμαστε σε πόλεμο τώρα.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Οσο περισσότεροι αντέξουν, και όσοι λιγώτεροι πάνε στις Νομαρχίες για δελτία απορίας, που διαβάζω ότι αυξάνονται τελευταία, τόσο περισσότερο θα αντέξουμε.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 14:24:36

    Θράκα θα αναρτήσω το σχόλιό σου.

    Πρέπει να καταστήσουμε κατανοητό και στην τελευταία γιαγιά στο χωριό μας ότι ΔΕΝ θα στοχεύσουν στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ αρχικά.

    ΠΡΩΤΑ θα στοχεύσουν στις ιδιωτικές μικροϊδιοκτησίες και έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζουν τον κόσμο για ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Ο ΞΕΝΟΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ.

    Ας προσέχει λοιπόν μη τη φάει στο κεφάλι και φύγει μαζί με ολόκληρο το σπίτι και μεις μέσα.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 14:33:04

    @αλλενάκι

    θα χαρώ πολύ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Minnie avatar
    Minnie @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 14:36:26

    Να'σαι καλα, Θρακα.
    Χαιρομαι να ακουω φωνες σαν την δικη σου.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 14:48:34

    Hellooooo...!!!!

    Η ιδιοκτησία γης/ακινήτου στην χώρα είναι από τις υψηλότερες ποσοσστιαία τουλάχιστον στην Ε.Ε.
    Ιδιοκατοίκηση και τα ρέστα...
    Χτυπήθηκε ανελέητα με το χρηματιστήριο και την σπέκουλα.
    Στην αρχή χάθηκαν μαζικά οι αποταμιεύσεις.
    Μετά άρχισαν οι υποθήκες.
    Μετά άνοιξε μαζικά ο δανεισμός ώστε να υποθηκευτούν ακίνητα και περιουσίες για δυσανάλογα μικρότερα ποσά (δάνεια, κάρτες).
    Επιπλέον εθίστηκε ο κόσμος στο "εύκολο" δανεικό χρήμα και προσάρμοσε τις καταναλώτικές του συνήθειες σε αυτές τις συνθήκες πιστεύοντας ότι το κράτος λειτουργεί προς το συμφέρον του πολίτη και πως οι τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν.

    Γυρνάς λοιπόν την βάρκα ανάποδα και κοιτάς τους κοινούς θνητούς να παλεύουν να αναπνεύσουν.
    Χτυπάς τη μεσαία τάξη και καταστρέφεις τις δομές της δημοκρατικής (έστω και κατ'ευφημισμό) κοινωνίας.

    Θράκα φίλε μου και ο κήπος θα χτυπηθεί.
    Σου είπα...codex alimentarious στη γωνία περιμένει και θα απαγορεύει την κατ'οίκον καλλιέργεια ακόμα και για προσωπική χρήση.Όπως με τα εμβόλια έτσι και αυτό θα το σπονσοράρει ο ΠΟΥ.
    Στο αμέρικα έχουν ήδη απαγορέψει (σε κάποιο μέρος) την συλλογή ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ...!!!!
    Ότι ακούς για food shortage στο άμεσο μέλλον σήκωνε τις κεραίες σου.


    Fractional reserve banking...η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας τώρα ΚΑΙ στην γειτονιά σας.
    Δημιουργία "πίστωσης" από το απολύτο Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!!!!
    Σου δίνουν χαρτιά που δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκρυσμα για να πάρουν ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ!!!!

    Όπως πριν 200...500...1500 χρόνια...τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει στο μυαλό των φεουδαρχών αρχόντων πάρά μόνο τα κουστούμια και τα πλαστικά χαμόγελα.

    Άραγες ποιοι ορίζουν τις τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα και τους παγκόσμιους οργανισμούς που τα ελέγχουν;;;;
    ΟΥΠΣ!!!!!!συγνώμη ξέχασα...αυτά είναι συνωμοσιολογίες και αντισημμιτικές κορώνες...!!!!

    Εδώ εκθειάζουμε τους εβραίους για την εξωτερική τους πολιτική και θα θέλαμε να τους μοιάξουμε.

    Αν τελικά επιζήσουμε θα χει πολύ γέλιο μετά η υπόθεση ρε γμτ...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 15:04:21

    @tsilivithras

    Εχω διαβάσει κι έχω δει αρκετά για το codex alimentarius τα τελευταία χρόνια. Είναι ακόμη στο επίπεδο της "σύστασης" και της "οδηγίας". Αν πράγματι έχουν στο νου τους να το κάνουν υποχρεωτικό, που μάλλον έχουν, θα είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ συνέβη ποτέ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Μαζί με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ που θα πρέπει να περνάει "ΚΤΕΟ". Είναι προϊόν "σατανικών" εγκεφάλων και τα δύο.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 20/08/2010 15:47:21

    Θράκα:

    "Είναι προϊόν “σατανικών” εγκεφάλων και τα δύο."

    ΑΑΑΑΑΧΧΧ!!!!!ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΣΤΟΜΑΣ ΣΟΥ ΣΕ ΛΕΩ!!!!

    Δεν είναι ένα και δύο...είναι πολλά και διαδέχονται το ένα το άλλο.Η επίθεση είναι πολύπλευρη και μαζική σε ατομικό, κοινωνικό, εθνικό και συνειδησιακό επίπεδο.

    Όσο κι αν γελάμε εμείς και κοροιδεύουμε η χώρα επιλέχθηκε σαν πεδίο δοκιμών...πρόβα τζενεράλε λόγω συνειδησιακών αντοχών και πολιτισμικών καταβολών καθώς και του αλλοπρόσαλου του χαρακτήρα του Έλληνα.
    Σε ατομικό και εθνικό επίπεδο θίγονται ιδιοκτησία, εργασία,πολιτιστική κληρονομιά και κυριαρχικό δικαίωμα.
    Σε κοινωνικό επίπεδο θίγονται θεσμοί που δημιουργούν και παραδίδουν ΑΝΤΟΧΕΣ (παιδεία, οικογένεια, θρήσκευμα) και προωθούνται ιδεοληψίες χωρίς απολύτως καμμία δυνατότητα αποδοχής από τον κόσμο (μετανάστευση,"διαφορετικότητα", ομοφυλοφιλία ως επιλογή ζωής κτλ) ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    Σε συνειδησιακό επίπεδο θίγεται η έμφυτη ροπή του ανθρώπου προς το καλό (την αρετή όπως την ονόμασε ο Αριστοτέλης) με το να υπερ-προβάλεται η προσωπική -και μόνο- ευδαιμονία, η αποθέωση του ανθρώπου σαν λατρευτική οντότητα (δεν υπάρχει "λάθος", υπάρχεις μόνο "εσύ" κι "εσύ" είσαι τέλειος)και η κατακρήμνιση κάθε είδους "ιερού" ώστε να πειστείς ότι όχι μόνο δεν έχεις χείρα να κινήσεις αλλά και η Αθηνά δεν υπάρχει για να σε βοηθήσει!!!!!

    Η ολοκληρωτική απογύμνωση του ανθρώπου από την στέγη, την τροφή, την συνύπαρξη, την διάνοια, την αρετή και την ελπίδα.

    Έλεγχος, χρυσάφι κι αποθέωση...

    Μπρρρρ...πολύ τρομακτικό δεν είναι;;;
    Μπαααα...δεν μπορεί...κάτι άλλο θα συμβαίνει...πολύ συνομωσιολογικό ακούγεται όλα αυτό....

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 14:07:08

    Είπα παραπάνω για την σύγχρονη σούπα που μας σερβίρουνε καθημερινά σαν πολιτισμό και τραγούδι.

    Να εδώ μερικά δείγματα, έτσι να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, τι κουβαλάμε στον χρόνο ΟΛΟΙ ΜΑΣ, και τι δυνατότητες έχουμε. Να καθαρίσει και τ' αυτί μας, που λεν οι μουσικοί. Μεταλαβιά.

    Κόκκιν' αχείλι φίλησα
    ----
    Κόκκινο αχείλι φίλησα κι έβαψε το δικό μου
    Και στο μαντίλι το 'συρα κι έβαψε το μαντίλι.

    Και στο ποτάμι το 'πλυνα κι έβαψαν τα νερά του.
    Κι έβαψε η άκρη του γιαλού κι η μέση του πελάγου.

    Κατέβη ο αϊτός να πιεί νερό κι έβαψαν τα φτερά του.
    Κι έβαψε ο ήλιος ο μισός και το φεγγάρι ακέριο.
    ----

    h**p://www.youtube.com/watch?v=JFSHX1hpIIo

    Οποτε ακούω το "Κόκκιν' αχείλι" μου φαίνεται απίστευτο. Ο έρωτάς του όπως τον περιγράφει για την κοπέλα. Πως μεγαλώνει ο έρωτάς του και καταλαμβάνει σιγά σιγά όλον τον κόσμο. Ρε τον καψερό, τι πόνο είχε και πως τον είπε ο έλληνας. "Και το φεγγάρι ακέριο". Απίστευτης τέχνης στίχος. Ποιος ξέρει πόσα χεράκια τον δούλεψαν. 7/8 παρακαλώ, μέτρο και ρυθμός για τους γνώστες, ένα και το αυτό. Αυτό που λέμε Καλαματιανός.

    Ενα άλλο: Μες του Αιγαίου τα νησιά.
    ----
    Μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν
    Και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν

    Αιγαίο μου γαλήνεψε τα γαλανά νερά σου
    Να 'ρθούνε τα ξενάκια σου στα φωτεινά νησιά σου

    Ροδόσταμο να γίνουνε Αιγαίο τα νερά σου
    ----

    Ακούστε την εισαγωγή προσεκτικά. Ψιλοβελονιά. Τι μαζούρκες και τι πολωνέζες τώρα. Με το που αρχίζει να παίζει μπαίνει στο δωμάτιο φως και αεράκι ελληνικό. Βλέπεις κιόλας τα νησιά. Ψιλοβελονιά η εισαγωγή λέμε. Χιλιάδες και χιλιάδες βιολιά την δούλεψαν, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια.

    h**p://www.youtube.com/watch?v=ABFZidrY_28


    Κι ένα τρίτο: Γιάννη μου το μαντήλι σου.
    ----
    Γιάννη μου, το μαντήλι σου, τι το 'χεις λερωμένο;
    Το λέρωσεν η ξενιτιά, τα έρημα τα ξένα.
    Για δεν το πλένεις με νερό, για δεν το σαπουνίζεις;
    Δως μου το 'μένα να σου το μοσχοπλύνω!
    Πέντε ποτάμια το 'πλενα κι εβάψαν και τα πέντε.
    Εκεί περνάει κι ένα πουλί κι έβαψε τα φτερά του!.
    ----

    Πολυφωνικό. Ανατριχιστικό. Συγκλονιστικό απλώς.
    Συντονίζεσαι θες δεν θες. [Φωνές σε τέταρτες και πέμπτες και ταυτοφωνίες (ισοκρατήματα) που στην δυτική μουσική θεωρούνται διάφωνα διαστήματα (τόσο ακούνε), δικές μας πανάρχαιες συνηχήσεις. Και ο αντιφωνητής...]

    Εγραψε κάποιος σε σχόλιο για τις φωνές αυτές: "Κι αυτές οι φωνές σηκώνουν όλο το βάρος του κόσμου"

    h**p://www.youtube.com/watch?v=bJxkTbWvu4U


    Δια των αιώνων Ελλάδα σε παραλλαγές.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 14:41:20

    @Θ.Α.

    Πολύ σωστά τα λες Θράκα Αναρμόδιε. Γιατί όμως δεν «βολτάρεις» στα FM, εκεί γύρω στα 902, να εκπλαγείς από τις μουσικές επιλογές (λαϊκή μουσική παράδοση, κλασσική μουσική, απίστευτα καλές εκπομπές λόγου και πολιτισμού όπως η «Ποιητική Αδεία»…) Δεν το λέω καθόλου μα καθόλου για να σε μεμφθώ, εννοείται… Απλώς θέλω να μοιραστώ με έναν άνθρωπο που εκτιμώ πολύ τα κείμενά του, την τελευταία (εντελώς τυχαία) ανακάλυψή μου ….

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 14:55:33

    @ένας Άμλετ

    Δεν έχω συσκευή ραδιοφώνου. Ακούω όμως ραδιόφωνο από το ιντερνετ και μάλιστα πολύ όταν δουλεύω. Αλλά θέλω μόνο μουσική γιατί όταν μιλάνε με εμποδίζουν να συγκεντρωθώ. Ακόμη και οι διαφημίσεις. Προσπαθώ βλέπεις να δουλέψω και ταυτόχρονα όλη μέρα εδώ στη δουλειά. Αν και τώρα τελευταία έχω γίνει επαγγελματίας σχολιαστής και χάνω πολύ χρόνο μέρες-μέρες.

    Εψαξα λοιπόν να βρω σταθμούς για το WinAmp που χρησιμοποιώ και βρήκα αρκετούς με κλασσική και τζαζ αλλά και country, bluegrass και τέτοια που έχω μια αδυναμία.

    Δικά μας λαϊκά και δημοτικά λίγα πράματα βρήκα. Ολοι μιλάνε και μάλιστα ασταμάτητα. Και διαφημίσεις πολλές. Τώρα που το είπες πήγα είδα στον 902 αλλά δεν έχουν τρόπο να κάνω bookmark στο WinAmp. Αν όντως υπάρχει τέτοια δυνατότητα και ξέρεις πως γίνεται, με ενδιαφέρει.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 15:08:09

    @ένας Άμλετ

    οκ, βρήκα άκρη τελικά. Δημιουργείς ένα νέο αρχείο με το Notepad με το παρακάτω περιεχόμενο

    #EXTM3U
    #EXTINF:0,
    mms://mediaserver2.otenet.gr/radio902gr

    το σώζεις σαν αρχείο με επέκταση .m3u, πχ 902FM.m3u
    και μετά το "ρίχνεις" είτε στο playlist είτε καλύτερα στα bookmarks για να το κλικάρεις και να παίζει.

    Θραξ Αναρμόδιος

 43. kapoios avatar
  kapoios 20/08/2010 22:12:58

  Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπεργκ και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης.

  Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπερκ για να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου του και τελικά τους φορολογούμενους δημότες του, πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του με το μετρό.

  Αντίθετα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, που διαμένει σε πολυτελή σουϊτα με νοίκι 20.000 δολάρια το μήνα με θέα στο Σέντραλ Πάρκ, όχι μόνο δεν πάει στη δουλειά του με μετρό, αλλά παρήγγειλε και πολυτελέστατη Μερσεντές με προκαταβολή, που αφού η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ενέκρινε, θα την πληρώσουν πάλι οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενο μέσω της Εφορίας.

  Διαβάζω στο Παρόν της Κυριακής στο http://www.paron.gr/v3/new.php?id=48773&colid=39&dt=2009-12-27
  "Ας ελπίσουμε ότι η Ιστορία δεν θα επιμερίσει σ’ εμάς την ευθύνη για όσα δεινά συμβούν στο έθνος λόγω του ότι η νέα απαστράπτουσα Μερσεντές δεν θα παρκάρει τελικά έξω από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη. Βλέπετε, υπό την πίεση των δημοσιευμάτων, ο Μ. Καμπάνης έδωσε νέα εντολή να ακυρωθεί η παραλαβή του πολυτελούς αυτοκινήτου που είχε παραγγελθεί για να πλουτίσει τον στόλο της η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ. Στις ΗΠΑ όμως, ως γνωστόν, η προκαταβολή για παραγγελία που ακυρώνεται με υπαιτιότητα του πελάτη, δεν επιστρέφεται… Φαντάζομαι, βέβαια, ότι ούτε ο κ. Μητσιάλης στα Ηνωμένα Έθνη, που είχε υποβάλει το αίτημα για την αγορά νέας λιμουζίνας, ούτε ο Μ. Καμπάνης, που είχε εγκρίνει την αγορά, θα καταβάλουν από την τσέπη τους τη χασούρα... Ας είναι καλά ο κρατικός κορβανάς…"

  Ο κύριος Μπλούμπεργκ ήταν όπως θυμάστε αυτός που έσπασε τον τσαμπουκά των διπλωματών που πάρκαραν παράνομα στην Νέα Υόρκη και δεν πλήρωναν τα πρόστιμα και τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε, 531.000 δολάρια τα πλήρωσαν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας.

  Κύριε Παπανδρέου, για τελευταία φορά σας ζητάμε: Πετάξτε τον κ. Μητσιάλη έξω από την σουϊτα των 20.000 δολαρίων μηνιαίως που πληρώνει ο ελληνικός λαός, υποχρεώστε τον κ. Μητσιάλη να πληρώσει εκείνος την προκαταβολή για την αγορά της πολυτελούς Μερσεντές που παράγγειλε και χρεώθηκε στον ελληνικό λαό που την πλήρωσε μέσω της Εφορίας.

  Στις δημοτικές εκλογές θα φάτε μαύρο που θα τρίβετε τα μάτια σας κύριε Παπανδρέου. Μόνο οι νομιμοποιημένοι μετανάστες θα σας ψηφίσουν!

 44. pride avatar
  pride 27/08/2010 14:50:09

  Εξαιρετικό το μανιφέστο. Και εσύ Θράκα δίνεις τα ρέστα σου. Μα πείτε μου. Ο κόσμος ήδη έχει βγει στους δρόμους. Και θα τα ξανακάνει μέσα στο Σεπτέμβριο. Παρολα αυτά η ξενόφερη συμμορία του ΓΑΠ δεν κάνει πίσω. Και έρχονται χειρότερα. Πείτε μου. Πώς θα τους σταματήσουμε; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος; Καλές οι πορείες και οι διαμαρτυρίες, στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. ΑΛλά πώς θα φύγουν; Πώς θα πάρουμε πίσω τη χώρα; Είμαστε σε πόλεμο, αλλά πώς θα κερδίσουμε κιόλας; Πείτε μου, και όχι μόνο σε μένα, όλοι οι Έλληνες να μάθουν με ποιο τρόπο μπορούν να αντιταχθούν απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και να πάρουν πίσω την αξιοπρέπειά τους και τη χώρα τους.

 45. Μιχαλης Βρεττος avatar
  Μιχαλης Βρεττος 15/09/2010 03:06:05

  ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ.. ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ!..

  Δεν ειμαι πολιτικος, δεν ειμαι νομοθετης ουτε ειδικος.. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.. Ειμαι ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ..

  Δεν με αντιπροσωπευει πλεον ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ - δεν θελω να με ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο τους οποιους απο δεκαετιων ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ και ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.
  Δεν αναγνωριζω την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, δεν ΕΓΚΡΙΝΩ ΤΟ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, θεωρωντας το ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατα ΕΜΕΝΑ και κατα των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

  Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/p/blog-page_13.html#ixzz0zYGAVH1o
  Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.