Το ΚΥΣΕΑ δώρισε το Πολεμικό Ναυτικό στο ΠΑΣΟΚ
25/02/2014 10:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΚΥΣΕΑ δώρισε το Πολεμικό Ναυτικό στο ΠΑΣΟΚ

Οι κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πλέον τελειώσει και ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για χαμένους και κερδισμένους από τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στην αντίστοιχη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Όμως στην ουσία, ο μοναδικός χαμένος στις περιπτώσεις αυτές είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις ή ακριβέστερα ένα μεγάλο κομμάτι αυτών.

Οι αρχηγοί που παρέμειναν, με πρώτο τον ΑΓΕΕΘΑ, πέτυχαν την φιλοδοξία τους, δηλαδή εξασφάλισαν χρόνο για να ολοκληρώσουν το «έργο» τους. Άραγε ποίο είναι αυτό το «έργο», που απαιτεί την παρουσία στο στράτευμα - μετά δυο και πλέον χρόνια - του νυν ΑΓΕΕΘΑ, που δεν είναι αποδεκτός από την πλειονότητα των στελεχών τόσο για τον τρόπο που αναρριχήθηκε στη θέση αυτή όσο και για άλλα που δεν είναι της παρούσης;

Όμως, η μεγαλύτερη απογοήτευση υπάρχει στην πλειοψηφία των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Η παραμονή του νυν Αρχηγού ΓΕΝ σηματοδοτεί την επαναλαμβανόμενη δωρεά του ΠΝ στο οικτρά μειοψηφών ΠΑΣΟΚ – οπαδός του οποίου είναι ο παραμένων ΑΓΕΝ- αλλά και στην αντιπολίτευση. Η ομάδα που στηρίζει τον παραμένοντα ΑΓΕΝ ήδη αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά μέλη του γραφείου του (κληρονομιά του προηγούμενου ΑΓΕΝ κ. Χρηστίδη) , που προέρχονται από το παλιό ΠΑΣΟΚ και στο εγγύς παρελθόν είχαν υπηρετήσει στο ΕΠΥΕΘΑ του Άκη (και όχι μόνον), του οποίου ο ίδιος υπήρξε υπασπιστής.

Επικρατεί η άποψη, ότι δεν μπορεί κανείς να προσάψει κανένα ψόγο «ουσίας» στον παραμένοντα ΑΓΕΝ. Η απάντηση είναι ναι δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα που να αφορά «ουσία», γιατί σε όλη του την μέχρι σήμερα καριέρα δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία αλλά μόνο επιδερμικά με το ΠΝ και ουσιαστικά με την κομματική μηχανή του ΠΑΣΟΚ.

Η επιλογή της παραμονής αυτής για όποιον λόγο και να έγινε, αποτελεί πρόκληση για την πλειοψηφία των υγειών στελεχών του ΠΝ μεταξύ των οποίων υπάρχει πληθώρα ανθρώπων, που κάθισαν επί ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν τον νυν πρωθυπουργό για πρόεδρο της ΝΔ – αρκετοί από αυτούς δεν ήταν οπαδοί της ΝΔ- και σήμερα νιώθουν, ότι η παράταξη που υποστήριξαν, γιατί νόμισαν ότι θα τους απαλλάξει από την δύνη της παρακμής, τους «χάρισε» σε όλη αυτή την παρέα που αναφέρθηκε παραπάνω και αποτελεί τον πυρήνα της παρακμής στο ΠΝ.

Ειδικός Συνεργάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ασχετος avatar
  ασχετος 25/02/2014 22:06:21

  Κείμενο που μυρίζει παλαιοκοματισμό. Αγαπητέ, το σημαντικό είναι να έχεις τους καλύτερους όχι τους νεοδημοκρατικότερους.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ασχετος 25/02/2014 22:27:37

   Συμφωνώ απολύτως. Το θέμα είναι ότι έχουμε τους πασοκικότερους, αναφορικά με την ανάρτηση

   • Sin City avatar
    Sin City @ Factorx 25/02/2014 22:28:53

    Πληρωμένη απάντηση

   • ΠΕΛΙΑΣ avatar
    ΠΕΛΙΑΣ @ Factorx 26/02/2014 07:39:28

    Οι κολλητοί του βενιζέλου (χωρίς καν τα τυπικά προσόντα) είναι και εξωτερικό με υπογραφή ΝΔ .&_ Γι΄αυτό ο Θυμός είναι μεγάλος.

  • ΠΡΟΒΛΗΤΑ avatar
   ΠΡΟΒΛΗΤΑ @ ασχετος 25/02/2014 23:35:04

   ΠΟΙΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ? ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2009 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΕΠΑΝΕΛΘΟΝΤΑ COLDWATER (ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗ) ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝ? ΚΑΛΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ? ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ? ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Π[ΑΝΤΑ Ν ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟΙ? ΤΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?

 2. Sabmarine avatar
  Sabmarine 25/02/2014 22:34:14

  Σε λιγο θα τον κανουμε και ΓΕΕΘΑ γιατι ποτε δεν ηταν στο ναυτικο

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 26/02/2014 00:06:47

  Ειδικα σε αυτο το ζητημα (ενοπλες δυναμεις-σωματα ασφαλειας) η ΝΔ,δεν ξερω γιατι,εριξε λευκη πετσετα στο Πασοκ

 4. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 26/02/2014 08:26:36

  Αληθεύει ότι ο ΑΓΕΝ πέρα από την στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, τον Κρητικό επιχερηματία, την Όλγα, τον κολλητό του από το ΚΕΝΑΠ βρήκε κυρίως στήριξη από τον δικηγόρο που τον καθάρισε προ 14ετίας από το θανατηφόρο τραγικό ατύχημα που έγινε στη Μονάδα του (κα'εντολήν του σύντεκνου επιχειρηματία) και από πέρισυ τον έχει αναλάβει εργολαβία από το καίριο πόστο που είναι? Εάν αληθεύει τα λόγια και οι χαρακτηρισμοί περιττεύουν. και ο submarine έχει δίκιο.

 5. FALCON avatar
  FALCON 26/02/2014 08:50:42

  Είναι που το ΠΑΣΟΚ ΄έχει αποκτήσει εμπειρία στην επαναφορά αποστράτων και τοποθέτηση στη θέση Α/ΓΕΕΘΑ όπως και τον τέως Λυμπέρη με τα αποτελέσματα των Ιμίων. Το ΠΝ έχει ικανότατους αξιωματικούς για την ανάδειξή τους . Ας ελπίσουμε ότι στις επερχόμενες κρίσεις θα επικρατήσουν οι ικανότατοι και όχι οι ΠΑΣΟΚΙΚΟΤΑΤΟΙ

 6. Factorx avatar
  Factorx 26/02/2014 11:29:40

  Τσούζουν φαίνεται αυτά που γράφουμε διάφορους: ΣΑΓΕ στις 5 Μαρτίου. Ποιοι κινδυνεύουν από ποιους με αποστρατεία Με την επιστροφή Αβραμόπουλου από τις ΗΠΑ στις 5 Μαρτίου προγραμματίστηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων για να γίνουν οι κρίσεις . Τα "μαχαίρια" βέβαια έχουν αρχίσει να ακονίζονται ήδη.
  Δύο τα βασικά πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν. Ο ένας ο αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Λίτσας. Συμμαθητής του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη θεωρείτε εκλεκτός της Συγγρού η οποία ήθελε να τον κάνει από πέρσι αρχηγό. Γιατί δεν τον έκανε θα πείτε; Γιατί όταν λέμε εκλεκτός της Συγγρού εννοούμε τον κλάδο αποστράτων ο οποίος δεν έχει πια καμία δύναμη. Το ερωτημα είναι λοιπόν τι θέλει ο Αποστολάκης. Θέλει να τον κρατήσει; Κατά βάθος όχι . Ο Αποστολάκης θα προτιμούσε να τοποθετηθεί αρχηγός στόλου ο μέχρι τώρα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Θεοδοσίου. Το ίδιο θέλει και ο Κωσταράκος και είναι μάλλον σπάνιο που συμφωνεί με άλλον αρχηγό. Επίσης ο Αβραμόπουλος δεν έχει αντίρρηση. Άρα το θέμα είναι καθαρά του Αποστολάκη ο οποίος άρχισε ήδη να δέχεται πιέσεις μέσω δημοσιευμάτων όπως αυτό του antinews που έγραφε ότι κάποιοι χάρισαν το ναυτικό στο ΠΑΣΟΚ κι άλλα τέτοια . Είπαμε όμως οι απόστρατοι της Συγγρού επί της ουσίας λύσεις δεν μπορούν να επιβαλλουν. Το δεύτερο πρόσωπο που θα απασχολήσει είναι αυτό του αρχηγού τακτικής αεροπορίας του Χρίστου Βαίτση . Ο οποίος πήγαινε για Α/ΓΕΑ και τώρα "παίζεται" η αποστρατεία του. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Τουρνάς ως Α/ΓΕΑ θα ζητήσει την αποστρατεία του Βαίτση. Εδώ τώρα υπάρχει ένα θέμα με κάποιους από το επιτελείο Αβραμόπουλου οι οποίοι θέλουν τον Βαίτση. Ο Τουρνάς ομως που δεν έχει να ρισκάρει πια τίποτα θα κάνει το χατήρι και του Κωσταράκου ο οποίος δεν θέλει τον Βαίτση. Αυτά προς το παρόν. http://armynews.gr/?cat=1

  • FALCON avatar
   FALCON @ Factorx 26/02/2014 13:29:47

   Αγαπητέ factorx δεν είναι χατήρι, είναι απαίτηση επιτέλους να τελειώνει η παράγκα στην Π.Α καθώς και τα παρακλάδια της. Ευχόμαστε όλοι οι κρίσεις αυτές στις Ε.Δ να αναδείξουν μέσω των νέων επιλογών ικανότατων αξιωματικών το μέλλον των Ε.Δ. Η αρχή έγινε, άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν .

 7. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 26/02/2014 11:50:49

  Γιατί ρε παιδιά εξαφανίστηκε το σχόλιο που έγραψα για τoν.......

  • Factorx avatar
   Factorx @ Μπαμπης 26/02/2014 12:25:50

   Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι δεν κατηγορούμε πρόσωπα χωρίς στοιχεία; Θες να το κάνεις; Με ονοματεπώνυμο, δικηγόρο κλπ

   • ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
    ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ @ Factorx 26/02/2014 19:05:33

    TI KANEI NIAOY - NIAOY ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ. ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΒΟΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 2013.

 8. FOX II KILL avatar
  FOX II KILL 26/02/2014 13:35:35

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τόση πρεμούρα του Πάρι για την παράγκα; μήπως έβαλε και αυτός το δάχτυλο στο μέλι της παράγκας;

 9. markos avatar
  markos 28/02/2014 18:07:23

  Kαλα δεν βαρεθηκε ο Σαμαρας να δωριζει θεσεις του δημοσιου σε Πασοκους μονο και μονο για να ειναι πρωθυπουργος;...Δωρισαμε θεσεις Προεδρων νοσοκομειων,Γραμματεων,Υπουργων,Διοικητων,....Δωσαμε σωσιβιο για τα υποβρυχια,τις ΜΚΟ,τις Μιζες,Δωσαμε θεσεις σε αποτυχοντες βουλευτες του ΠΑΣΟΚ...ε οχι να τους δωσωμε και τον Στρατο [τον οποιον ρημαξαν τοσα χρονια -βλεπε ιμια-Μιζες-κτλ]...ΕΛΕΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.