#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/06/2011 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Έπος του Αν Σου

Το Έπος του Αν Σού από την Πυ Λο της μακρινής Κίνας ΙΙ


一个叟史PI远东罗


Βασικός στόχος του Αν Σου, όπως αναφέραμε στο πρώτο μέρος του έπους του μέγα στρατηλάτη, ήταν να ενώσει την Κίνα για  να την ξανακάνει την ισχυρή αυτοκρατορία που ήταν κάποτε.

Κυρίαρχος πλέον της Πυ Λο, καθώς είχε καταφέρει να την απελευθερώσει από τα δεινά των προηγούμενων ηγεσιών που την διοικούσαν, ο Αν Σου ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει το βασίλειο του Πα Σοκ, το οποίο αποτελούσε  το βασικό πρόσκομμα στα σχέδια του για το μέλλον της Κίνας.

Το βασίλειο του Πα Σοκ, είχε φάει όλα τα λεφτά της χώρας μαζί με την  άρχουσα τάξη της εποχής, την περίφημη Δια Πλο Κη, η οποία το βοηθούσε μέσω των κηνσόρων που διέθετε, να παραμένει το ισχυρότερο βασίλειο στην Κίνα.

Με τα ταμεία άδεια και την Δια Πλο Κη να πιέζει για λύση, ώστε να μην καταρρεύσει, το Πα Σοκ, απευθύνθηκε στους τοκογλύφους της εποχής,  τους διαβόητους Τρο Ι κανούς. Οι Τρο I κανοί όμως, έθεταν ως όρο δανεισμού την υποθήκευση  γης.

Ο βασιλιάς Γαπ, οι αυλικοί του και η Δια Πλε Κο Με Νοι, φοβούμενοι να μην χάσουν τα προνόμια και την χλιδάτη ζωή που έκαναν τόσα χρόνια, αποφάσισαν χωρίς δισταγμό να παραδώσουν τα κλειδιά της  χώρας στους Τρο Ι κανούς.

Έτσι η χώρα περιήλθε στην δίνη της Τρο Ι Κα. Ο άλλοτε ελεύθερος και αγέρωχος λαός της Κίνας βρισκόταν υπό τον ζυγό των κατακτητών, χωρίς να έχει πολεμήσει.  Ότι χειρότερο δηλαδή, για το πνεύμα και την ψυχολογία του.

Η μόνη απαντοχή του για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της Τρο Ι Κας,  ήταν ο Αν Σου.

Ο Αν Σου όμως, βρισκόταν στην δυσκολότερη θέση της ζωής του, καθώς δεν διέθετε ισχυρό στρατό για να πολεμήσει το Πα Σοκ και την Τρο Ι Κα. Μόνο κάτι αφοσιωμένους συνεργάτες είχε, που τους αποκαλούσαν Μουτζα Χε Ντιν.

Οι λόγοι που δεν είχε ισχυρό στρατό, ήταν αφενός ότι ο προκάτοχός του τον είχε διαλύσει επειδή του άρεσαν περισσότερο οι ψητές πάπιες Πεκίνου με πορτοκάλι και βαριόταν να πολεμήσει και αφετέρου επειδή οι αυλοκόλακες που κληρονόμησε  όταν κατέκτησε την Πυ Λο, δεν ήθελαν να κηρύξουν τον πόλεμο στην συμμαχία Πα Σοκ -  Τρο Ι Κα, για να μην χάσουν κι αυτοί τα προνόμια τους.

Την λύση για να πιέσουν τον Αν Σου, τους την πρόσφερε απλόχερα το Πα Σοκ.

Η υποταγή και το ξεπούλημα της χώρας στην Τρο Ι Κα είχε  προκαλέσει την οργή του λαού, ο οποίος πλημμύρισε τις πλατείες της Κίνας, διαμαρτυρόμενος για την κατάντια που είχε οδηγήσει τον τόπο ο βασιλιάς Γαπ.

Οι Πα Σο Κοι και οι Τρο Ι Κανοι σκαρφίστηκαν τότε ένα σχέδιο, για να ηρεμήσουν τον λαό, το οποίο το ονόμασαν Συ Ναι Νε Ση, πιστεύοντας ότι έτσι θα εγκλώβιζαν τον Αν Σου. Η τακτική τους ήταν απλή. Θα τον εκβίαζαν, με την δήθεν χρεοκοπία της χώρας, και θα τον ανάγκαζαν να συμμορφωθεί με την πολιτική τους. Έτσι πίστευαν ότι θα σταματούσαν τον λαό και  θα συνέχιζαν την ανάλγητη πολιτική τους.

Ο Αν Σου, όμως τους απάντησε με ένα δυνατό  ΟΧΙ.Βέβαια, οι άρχοντες και οι αυλικοί της Πυ Λο, που δεν ήθελαν να χάσουν τα προνόμια τους, τον πίεζαν αφόρητα μαζί με τους Τρο Ι Κα Νους και το Πα Σοκ, να συναινέσει. Πράγμα που σημαίνει,  ότι ο Αν Σου είχε να αντιμετωπίσει  τρία μέτωπα ενωμένα σε ένα. Την υπέρτατη δηλαδή πρόκληση για έναν στρατηγό που νοιαζόταν για την υστεροφημία του.

Άριστος γνώστης της τέχνης του πολέμου, την οποία είχε διδαχθεί από τον παππού του τον αήττητο  Σουν Τσου, ο Αν Σου αντιλήφθηκε αμέσως την παγίδα που του έστησαν και αποφάσισε να σπάσει το μέτωπο στα τρία.

Μόνος πάντα, με τους πιστούς Μουτζα Χε Ντην δίπλα του, ξεκίνησε μία απέλπιδα μάχη. Μια  μάχη, την οποία οργάνωνε και περίμενε, όλα εκείνα τα χρόνια που πέρασε εξόριστος στην πολιτική έρημο της Βόρειας Κίνας (βλέπε Ι μέρος).

Πρώτος στόχος του ήταν οι Τρο Ι Κα Νοι, οι οποίοι νοιάζονταν μόνο για τα λεφτά τους και πίεζαν τον Αν Σου να συμμαχήσει με το βασίλειο του Πα Σοκ. Ο Αν Σου για να κερδίσει χρόνο, ώστε να δώσει πρώτα την μάχη με το Πα Σοκ, αποφάσισε να εφαρμόσει την τέχνη της παραπλάνησης. Τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμαχήσει με τον βασιλιά ΓΑΠ, γιατί η τακτική που ακολουθεί είναι εντελώς λανθασμένη και αν συνεχίσουν να τον στηρίζουν τότε είναι που θα χάσουν τα λεφτά τους. Το κινεζικό κράτος θα έχει συνέχεια τους είπε, θα σας ξεχρεώσουμε και θα βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την δίνη που μας ρίξατε.

Επειδή ο βασιλιάς Γαπ είχε αποτύχει τελείως και δεν τον εμπιστευόντουσαν πλέον, οι Τρο Ι κανοί άρχισαν να δίνουν βάση σε όσα τους έλεγε ο Αν Σου, ο οποίος κέρδισε έτσι χρόνο, διαίρεσε τους αντιπάλους του και αμέσως έστρεψε τα βέλη του κατά του βασιλείου του Πα Σοκ. Μεγάλος στρατηγός, είναι αυτός που θα κατακτήσει μία πόλη χωρίς να πολεμήσει, του είχε πει ο παππούς του. Ακολουθώντας πιστά την συμβουλή του αποφάσισε να εφαρμόσει την τέχνη της αποσταθεροποίησης.

Η τακτική του ήταν απλή και συνάμα μεγαλοφυής. Ο βασιλιάς ΓΑΠ, προφασιζόμενος το συμφέρον της πατρίδας τον κάλεσε σε δημόσιο διάλογο στην «Απαγορευμένη Πόλη», για να τον πείσει να συμμαχήσει μαζί του. Ο Αν Σου όμως χρησιμοποιώντας την τακτική της φουρκέτας, γνωστή και από τις εκστρατείες του Αννίβα εναντίον των Ρωμαίων, εγκλώβισε τον Γαπ.

«Δεν συμμαχώ στο λάθος Γαπ. Αν θες συμφωνήσω θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους Τρο Ι Κα Νους, για να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα». Ο βασιλιάς ΓΑΠ, αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι οι Τρο Ι Κα Νοί δεν πρόκειται να δεχτούν τους όρους που προτείνει ο Αν Σου.  Ο Αν Σου του αντιπρότεινε τότε να εφαρμόσει μία πιο φιλολαϊκή πολιτική.  «Αν υιοθετήσεις την  φιλολαϊκή πολιτική που σου προτείνω, τότε υπάρχει περιθώριο συμμαχίας. Θα πρέπει όμως να συζητήσουμε ξεχωριστά κάθε κρατική μεταρρύθμιση  για να καταλάβει ο λαός  σε τι αδιέξοδο μας έχει οδηγήσει η Τρο Ι Κα». Ο βασιλιάς ΓΑΠ του είπε ότι θα το σκεφτόταν.Δεν το είχε καταλάβει ακόμα, αλλά μόλις είχε πέσει ήδη στην παγίδα. Οι στρατηγοί του βασιλιά ΓΑΠ που είχαν αρχίσει να τον αμφισβητούν, αντιλήφθηκαν την αδυναμία του και του επιτέθηκαν δημοσίως, υιοθετώντας εν μέρει την πρόταση του Αν Σου. Η τακτική του Αν Σου, στέφθηκε με επιτυχία. Το βασίλειο του Πα Σοκ αποσταθεροποιήθηκε και πλέον ήταν θέμα χρόνου για να καταρρεύσει.

Όσον αφορά, τους άρχοντες και τους αυλικούς της Πυ Λο ο Αν Σου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλο την ματαιοδοξία τους και την αδυναμία τους στην εξουσία.

Έτσι, έδωσε σε όλους κονκάρδες που έγραφαν επάνω "μανδαρίνος", "υπομανδαρίνος", "υπουργός", "υφυπουργός" κλπ και τους έστρωσε στην δουλειά, στέλνοντάς τους να μιλούν στον λαό. Επί της ουσίας όμως τους εξέθετε στον λαό που τους μισούσε. Έτσι όταν θα έφταναν στην τελική μάχη θα τους εξοστράκιζε ο ίδιος ο λαός.

Η στρατηγική του Αν Σου, είχε όμως κι ένα μεγάλο πρόβλημα. Για να είναι νικηφόρα απαιτούσε χρόνο. Ο λαός όμως που είχε κατακλύσει τις πλατείες διαμαρτυρόμενος για την κατάντια της χώρας από τον βασιλιά  ΓΑΠ, δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.

Απευθυνόμενος στον λαό, ο Αν Σου του ζήτησε να τον εμπιστευτούν. Ξέρω που πατάω τους είπε, «εμπιστευτείτε με, θα βραχούμε αλλά στο τέλος θα βγούμε νικητές. Είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού, ο σπόρος που δεν πεθαίνει. Γύρισα για να πολεμήσω και όχι να υποκύψω».

Ο λαός τον άκουσε και του είπε, « Αν Σου, είπες όχι στην συμμαχία με τον Γαπ και τους Τρο Ι Κανους, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας και έχουμε πίστη σ’ εσένα .  Θα παραμείνουμε στις πλατείες και θα περιμένουμε. Όπως έλεγε και ο παπούς σου, το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα όμως να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση. Δεν έχεις λοιπόν άλλη επιλογή από τη ρήξη..."

Πι Ζι

Συνεχίζεται…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/06/2011 17:57:39

  "Ο σκοπός του πολέμου είναι η νίκη και όχι οι παρατεταμένες εκστρατείες"

  "Η αξία του χρόνου μετράει περισσότερο από την αριθμητική υπεροχή"

  "Αν εμπλακείς σε πραγματική μάχη και η νίκη αργεί να έρθει, τα όπλα των ανδρών θα χάσουν την κόψη τους και ορμή τους θα σιγάσει…. Ποτέ μη ξεχνάς : όταν τα όπλα των ανδρών θα χάσουν την κόψη τους και ορμή τους θα σιγάσει και ο θησαυρός σου ξοδευτεί, άλλοι αρχηγοί θα ξεπηδήσουν για να εκμεταλλευτούν την εξαθλίωσή σου"

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/06/2011 21:30:06

   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/06/2011 18:04:01

  Το μήνυμα του κειμένου είναι ξεκάθαρο και έχει συγκεκριμένο αποδέκτη.Ρήξη...Ολομέτωπη επίθεση πλέον....Η ευγένεια είναι πλέον αδυναμία με τέτοιον αντίπαλο...Ο λαός χόρτασε από αναλύσεις.Σαφή,απλά,κοφτά και κατανοητά λόγια που ν΄αγγίζουν αληθινά και πραγματικά το λαό....Ο κόσμος είναι στα όρια του...αν δεν τα έχει ξεπεράσει ήδη....

 3. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 09/06/2011 18:07:49

  Εξαιρετικό!!!

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/06/2011 18:22:47

  Eξαιρετική αφήγηση!

  Να σκάσουν οι οχτροί σου!

  :)

 5. nick avatar
  nick 09/06/2011 18:28:06

  Ήρθε η ώρα για την τελική μάχη!

  Εκ Λο Γες !!!

 6. eyropaistis avatar
  eyropaistis 09/06/2011 18:34:25

  Ο Σαμαρας πρεπει να διαβει τον Ρουβικωνα δεν μπορει να μενει σε μια τετοια σταση. η κυβερνηση εχει χασει την λαικη εντολη και την εμπιστοσυνη και του κοινοβουλιου

 7. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 09/06/2011 18:52:56

  Ἀντισταθῆτε, τώρα! Ωστόσο…
  Δέν γνωρίζω πόσοι Ἕλληνες εἶναι σήμερα πάνω ἀπό 60 χρονῶν. Ἔχουν ὡστόσο ἕνα ἱστορικό καθῆκον. Νά μεταφέρουν τήν μαρτυρία καί τήν ἐμπειρία τους στούς νεωτέρους ἀπό μιά κρίσιμη περίοδο τῆς σύγχρονης ἱστορίας μας. Ὄντας τό 1977-1981 σέ κρίσιμη ἡλικία (δηλαδή, στήν ἡλικία πού ἄρχισαν νά διαθέτουν κρίση), ἔχουν έκτοτε παρακολουθήσει τήν πορεία τοῦ ΠΑΣΟΚ. Ἑνός «κινήματος» ἀσύστολου λαϊκισμοῦ, ἡ συγκρότηση τοῦ ὁποίου μέ εὐκολία ἑρμηνεύεται ἀπό οἱονδήποτε ἐπιχειρήσει μιάν ἁπλή ἀνάγνωση τοῦ περίφημου βιβλίου τοῦ Goustave Le Bon «Ψυχολογία τῶν ὄχλων» (σημειώνω ὅτι ἡ ἔννοια «ὄχλος» στό ἐν λόγῳ βιβλίο δέν ἔχει κατ’ ἀνάγκη ἀπαξιωτική σημασία).
  Τό «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα», μέ ἕναν ἀναμφισβήτητα ἱκανόν πρός τοῦτο ἡγέτη, συνήρεσε ἐντός του καί πρός ὄφελος τῶν ἰθυνόντων του τά πλέον ἀλλότρια στοιχεῖα, δυό δυναμικῶν μεταπολεμικῶν ρευμάτων τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας. Ἀφ’ ἑνός, ἑνός συντηρητικοῦ, ἀλλά δυναμικοῦ ρεύματος πού προέκυψε μετά τήν ἐγκατάλειψη τῆς ἑλληνικῆς ὑπαίθρου καί τά πρῶτα σκιρτήματα τοῦ ἑλληνικοῦ μεταπολεμικοῦ καπιταλισμοῦ. Τό ρεῦμα τοῦτο, εἰσαγόμενο σέ ἕνα ἀσθενικό ἀστικό μόρφωμα, μέ νέες προσδοκίες, νεόπλουτο καί ἀσύνειδο, στερούμενο (κυρίως μετά τό 1977) τῆς φυσικῆς ἰδεολογικῆς ἡγεμονίας του, δηλαδή μιᾶς ἐπαρκοῦς ἀστικῆς Δεξιᾶς, περιέπεσε εὐκόλως στόν μικροαστισμό, λογικόν προθάλαμο τοῦ λαϊκισμοῦ.
  Ἀφ’ ἑτέρου, τό ΠΑΣΟΚ, συμπληρωματικῶς, ἀλλά καί μέ ὁλοκληρωτικόν τρόπο (περίπου στά ὅρια τοῦ φασιστικοῦ), συνήρεσε ἐντός του, τό – ἀλλότριο πρός τό προηγούμενο– «προοδευτικό» ἀριστερό/δημοκρατικό ρεῦμα, τό ὁποῖο προέκυψε ἀπό τήν τραγωδία τοῦ Ἐμφυλίου ἤ ἐπιβίωσε τῆς βενιζελικῆς παραδόσεως. Τό ρεῦμα τοῦτο, μέσα στό δύσκολο μετεμφυλιοπολεμικό κλίμα, ἀναζητοῦσε κοινωνικές διεξόδους, τίς ὁποῖες ἤδη ἀπό τίς ἀρχές τῆς δεκαετίας τοῦ ’60 εἶχε ἐπιχειρήσει νά ἀνιχνεύσει, μέ «πολιτιστικά» κυρίως ἐγχειρήματα, στά ὁποῖα παραδόξως ἐνεπλάκησαν «ἀλλότρια» στοιχεῖα (π.χ. ποίηση Ἐλύτη. Βλ. παλαιότερη σχετική «σύγκρουσή» μου ἐδῶ μέ Professor Moriarty). Τό ΠΑΣΟΚ ὑποδέχθηκε «φυσιολογικῶς» τό ρεῦμα τοῦτο, καί παρ’ ὅτι προσέδωσε μία «ἀριστερή» χροιά στό ὅλον «κίνημα», ἐχώνευσε ἐντός του τό «ἐπαναστατικό» ἀριστερό ρεῦμα, ἀφοπλίζοντας παράλληλα καί κάθε «λοιπή [ἀριστερή] δημοκρατική δύναμη» (κατά τήν περίφημη ἔκφραση τοῦ Ἀνδρέα Παπανδρέου).
  Ἄν τό εἰδοποιό DNA τοῦ ΠΑΣΟΚ εἶναι αὐτό ἤ περίπου αὐτό πού περιέγραψα, πρόκειται γιά μία ἐπικίνδυνη μετάλλαξη τοῦ κοινωνικοῦ καί πολιτικοῦ ἱστοῦ τῆς σύγχρονης πατρίδας μας: μία κίβδηλη κοινωνική καί ἠθική συνείδηση. Ὕστερα, μάλιστα, ἀπό μία γενιά, ἡ μετάλλαξη αὐτή φαίνεται ἰδιαιτέρως ἀνθεκτική. Παρά τίς πρόσκαιρες ἀντικειμενικές (οἰκονομική κρίση) καί ὑποκειμενικές (ἐσωτερικές ἀναταράξεις) μικρομεταλλάξεις τοῦ «κινήματος» καί τίς «ὥριμες» ἐλπίδες ὁρισμένων… Ἄν, λοιπόν, τό ΠΑΣΟΚ δέν καταπέσει τώρα (μέ τελευταῖο ἕνα σύγχρονο «ἰουλιανό» συμβάν), τώρα πού κάπως ἀντιλαμβανόμαστε περί τίνος πρόκειται, ἀπό τόν Σεπτέμβριο ἐπέρχεται ὁ μέγιστος κίνδυνος.
  Ὁ νεώτερος Βοναπάρτης - Παπανδρέου δέν ἐνδιαφέρεται νά εἶναι ἕνας αὐτεξούσιος (ὡς πρός τούς ξένους) κυβερνήτης - πρωθυπουργός, ὁποῖος θά ἕλκει τήν ἐξουσία του ἀπό τήν λαϊκή κυριαρχία. Τοῦ ἀρκεῖ νά εἶναι ἕνα γελοῖος «Ἕλληνας Papa Doc», πού θά μαζεύει τούς κεφαλικούς φόρους καί τόκους τῶν ἰθαγενῶν! Γι’ αὐτό καί προσπαθεῖ νά ἐπιβάλει μετ’ ἐπιτάσεως τό ἰδεολόγημα τῆς «παγκόσμιας διακυβέρνησης»...
  Δέν θέλω νά ἐμπλακῶ στήν τρέχουσα ἐσωτερική συζήτηση, εἴτε τῆς δεξιᾶς εἴτε τῆς ἀριστερᾶς (τίς ὁποῖες θεωρῶ, ἔστω καταχρηστικῶς, ὑγιεῖς δυνάμεις τοῦ τόπου: στό κάτω - κάτω, αὐτές ἔχυσαν τό αἷμα τους στόν τραγικό ἐμφύλιο• τό ΠΑΣΟΚ ἐνεφυλλοχώρησε…). Ἄλλωστε, ὅσον ἀφορᾶ τήν δεξιά (καί τόν Ἀντώνη Σαμαρά), τῆς τό ὑπενθυμίζετε σέ κάθε σχόλιο ἐσεῖς ἐδῶ μέσα. Ὅσον ἀφορᾶ, τήν ἀριστερά, ἄς ἀντιληφθεῖ ἐπί τέλους ὅτι τό νά βάζει τήν ΝΔ καί τό ΠΑΣΟΚ στό ἴδιο τσουβάλι (τοῦ δικομματισμοῦ κτλ.), εἶναι ἡ μέγιστη ὑπηρεσία πού μπορεῖ νά προσφέρει στόν ἰδεολογικό καί πολιτικό καταστροφέα της!
  Μετά τήν 24η Ἰουνίου (Σύνοδος κορυφῆς ΕΕ), λοιπόν, ὁ Γεώργιος Ἀνδρέου Παπανδρέου, ἄλλως ΓΑΠ, GAP, «Γιῶργος» ἤ «Γιωργάκης», τό «παιντί», κραδαίνων πάντως τήν «μπανάνα» τοῦ δῆθεν σωστικοῦ νέου δανείου ἀπέναντι στούς ἰθαγενεῖς ὑπηκόους «πιθήκους» του, θά ἐκμαιεύσει διά δημοψηφίσματος (μέ ἀλλοπρόσαλλα ἐρωτήματα) μιά «ἀλλαγή» τοῦ πολιτικοῦ συστήματος στά μέτρα του! Ἡ δεξιά θά βρίσκει καί τότε ἐκεῖ μέσα τίς προτάσεις «της» (Ζάππειο ΙΙΙ;), θά συναινεῖ καί θά τίς ψηφίζει; Ἡ ἀριστερά (ὁ σύντροφος Τσίπρας, που τελευταία δείχνει νά καταλαβαίνει) θά ξαναψηφίσει τά «προοδευτικά ἀνοίγματα» τοῦ ΠΑΣΟΚ;
  Εἶναι ἡ τελευταία μας εὐκαιρία. Ἀντισταθῆτε!
  ΔΙΟΤΙΜΑ

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/06/2011 19:07:01

  Και κάτι ακόμη.Το οξυγόνο των Ελλήνων τελειώνει...Πρόεδρε βγες δυναμικά και αποφασιστικά ΜΠΡΟΣΤΑ....Η πατρίδα πεθαίνει...Έρχεται πείνα,φτώχεια και μεγάλη δυστυχία...επίσης ξεπουλιώνται τα πάντα...Με όπλα σου τον δημοκρατικό πατριωτισμό και τα αλλεπάλληλα ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχεσαι,πες τις μεγάλες αλήθειες για όλα,απαλλάσσοντας τη χώρα από τη πολύχρονη δουλεία που είναι προ των πυλών....

 9. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 09/06/2011 19:27:38

  Αγαπητέ Πι Ζι, πολύ καλή η ιστορία σου! Θαρρώ πως από καθαρή βιασύνη παρέλειψες να αναφερθείς στον τρίτο λόγο, εξ αιτίας του οποίου ο Αν Σου δεν βρήκε ισχυρό και αξιόμαχο στρατό.
  Είναι γιατί η υιοθετημένη ψυχοκόρη και πριγκίπισσα πλέον Ντο Ρα Μη Πια, είχε φροντίσει από μια γεμάτη εικοσαετία πριν, να φτιάχνει δικό της στρατό κρυφό και υπονομευτικό εναντίον του γνωστού προκατόχου. Της είχε πει ο πατέρας της ο Κα ντε Μη που την έφερε ο ίδιος στην αυλή του βασιλείου, πως καμιά φορά γίνονται και θαύματα και μπορεί να ανελιχθεί ευκόλως, στα ύπατα αξιώματα, αφού έγινε το λάθος να του ξαναδώσουν ρόλο στρατηγικό ενώ ήταν και αποστρατευμένος και ξεχασμένος! Είχαν δε διδαχθεί από τη μυθολογία της μακρινής χώρας πως ένας παμπόνηρος πρόγονος, είχε στήσει κάποτε στην αυλή που ήθελε να αλώσει ένα ξύλινο άλογο, τον Δούρειο Ίππο και το πέτυχε.
  Το έκανε λοιπόν και αυτή και τον τίγκαρε με υποτακτικούς της, που έβγαιναν την νύχτα και τρόχιζαν το θρόνο του προκατόχου, ενώ τη μέρα εκείνη δήλωνε άγνοια και πίστη και υποταγή σε αυτόν, που όλως τυχαίως ήταν και ο έτερος κληρονόμος του θρόνου.
  Αλλά στις 29 του ενδεκάτου μηνός του ιστορικού πλέον έτους 2009, πήραν χαμπάρι οι ιθαγενείς που είχαν στρατοπεδεύσει απ’ έξω και μπούκαραν σαν ποτάμι και τους πήρε και τους σήκωσε έκτοτε το τσουνάμι του Αν Σου. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά!

 10. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 09/06/2011 19:48:21

  Κόμη
  καταπληκτικά και τα δύο σχόλιά σου.Αυτά ζητάει σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός. Ελπίζω ο Α. Σαμαράς να μας απαλλάξει από αυτή τη χούντα.

 11. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/06/2011 20:08:24

  Γιάννα,σ΄ευχαριστώ πολύ.Πλέον και μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και πήγαν στο κοινοβούλιο,κρίνεται ολοένα και επιτακτικότερη η ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά διότι,όπως έχω αναφέρει,το οξυγόνο των Ελλήνων τελειώνει....

 12. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 09/06/2011 20:09:13

  Γα μω τη συναίνεση του. Αντώνη εχει πόλεμο. Ούτε καν να συναντηθεις μαζί του. Τέλος! Ο μα λα κας ξύπνησε...που είσαι ρε Λεβεντη να ρήξεις καμιά κατάρα.

 13. an.vorinos avatar
  an.vorinos 09/06/2011 20:16:43

  @Πι Ζι εξαιρετικη αφηγηση . Αναμενουμε το του μεγα Στρατηλατη κατατασσομενοι στο Στρατο του .

 14. Apatsi avatar
  Apatsi 09/06/2011 20:59:51

  Εξαιρετικό και διδακτικό το άρθρο, παρά τις σοβαρές ενστάσεις που έχω σε τουλάχιστον δύο πράγματα.
  1. Ο Μπου Λι σε στα Εθνικά Θέματα δεν καταλάβαινε Χριστό, ακριβώς σαν τον στρατηγό Αν Σου. Και το έδειξε (κι αυτός) εμπράκτως.
  2. Αυτός τον επανέφερε από την έρημο της Β. Κίνας, διότι καταλάβαινε ότι χρειαζόταν αυτή τη χρυσή εφεδρεία, όταν η Πυ Λο αλλά και η ίδια η Κίνα θα βρισκόταν πρό του εσχάτου κινδύνου (της άλωσής τους από το δίδυμο Ψι Λι και ΓΑΠ η GAP), κι αυτός θα ήταν ένας βασιλιάς χωρίς βασίλειο.
  Εξαιρετικές βέβαια και οι αναλύσεις των Διοτίμα και Αφροδίτη. να συμπληρώσω βέβαια και για τις δυό μικρές αλλά εξαιρετικά ισχυρές υποκατηγορίες του Πασόκ.
  1. Η υποκατηγορία που προήλθε από τους πρώην "μετανοήσαντες" χουντικούς, οι οποίοι ακριβώς όπως οι κουκουλοφόροι και μαυραγορίτες της κατοχής γίναν αρχιστελέχη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, έτσι κι αυτοί μόλις είδαν αυτό που έρχεται συνεπεία της απολιτίκ στάσης της ΝΔ, άρα μοιραίο να χάσει την πρωτοβουλία της πολιτικής σκηνής της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, επάνδρωσαν όλα τα οργανωτικά γραφεία του νεοπαγούς πλήν σφρυγηλού και πολυσυλλεκτικού κινήματος, με σκοπό να του δώσουν όλα εκείνα τα στελέχη ιδίως της επαρχίας που εξουσίαζαν με διάφορες λεοντές τα καφενεία και τις υπηρεσίες. Οι σύγχρονοι Γκρούεζοι.
  2.Η υποκατηγορία που προήλθε από τους πρώην αριστεροφασίζοντες απόβλητους των αριστερών κομμάτων, (κυρίως σαν εξωκοινοβουλευτική αριστερά), οι οποίοι θα αποτελούσαν και τον κύριο κορμό των ανθρώπουν που θα ποδηγετούσαν και τις κλαδικές σε κάθε χώρο με όλες τους τις παραφυάδες. Είναι όλα αυτά τα άτομα με τα οποία δεν μπορείς να ανταλλάξεις οποιαδήποτε γνώμη, διότι δεν μας βλέπουν ώς πολιτικούς αντιπάλους, αλλά σαν ΕΧΘΡΟΥΣ για τους οποίους εύχονται την εξαφάνιση ακόμη και την βιολογική. Είναι τέτοιο το μίσος τους για οτιδήποτε το δημοκρατικό, που θα συμφωνούσαν σε οποιαδήποτε νέα Ανταλκίδειο Ειρήνη, αρκεί οι ίδιοι να είναι η εξουσία. Τους ενδιαφέρει μόνον η εξουσία, Δοτή ή πηγαία εκ του λαού. Τα σύγρονα παγκαλοειδή.

 15. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 09/06/2011 21:27:45

  Μόνο η πολυπόθητη ρήξη να μην έρθει καθυστερημένα.
  Τότε θα δούμε πολλούς Μουζαχεντήν.
  Αρκεί να πει ΟΛΗ την αλήθεια "Μπαμ και Κάτω και όποιος αντέξει" όπως λέει και ο Π.Π.

 16. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 09/06/2011 21:53:37

  Ο ηγέτης δεν διαπραγματεύεται, απαιτεί.

 17. Θωμάς avatar
  Θωμάς 09/06/2011 21:54:17

  Αγαπητοί φίλοι αφήστε τα ξαδέλφια του Μπρους Λη και πιάστε τον Κλη Σθε Νη και τον Σο Λον. Καλός ο κύριος Σαμαράς και με αποδεδειγμένα άντερα αλλά ο μεσσιανισμός ορισμένων μου προκαλεί ανησυχία. Οι πολιτικές μανούβρες που παρακολουθούμε δεν είναι σύμμετρες των καταστάσεων που έχει περιέλθει η πατρίδα. Αν ο κύριος Σαμαράς δε καταλάβει πως καλό είναι να λεεί τα όχι του εκεί που πρέπει αλλά το μέλλον δε κατακτιέται ούτε με μείγμα ούτε με δήθεν αντίσταση τη στιγμή που δεν έχει την υπογραφή. Όταν βγαίνει και λέει ότι δε θα δίωξει κανέναν Δ.Υ , ούτε αυτούς που τα έχουνε πιάσει; ούτε τους αργόμισθους; ούτε τους πρίγκηπες των Δέκο; ούτε αυτούς που έχουν χτίσει περιουσίες( πολεοδομία, εφορία) την ίδια στιγμή που το 80% του προυπολογισμού προ τόκοχρεωλησίων είναι μισθοί ΔΥ. Όταν δε τολμάει να υποσχεθεί ευθαρσώς και χωρίς συμβιβασμούς ότι θα αλλάξει το σύνταγμα είδικά στην άνομη διάταξη που θέτει το πολιτικό σύστημα υπεράνω νόμου. Όταν δεν μπορεί να υποσχεθεί σε εκατοντάδες μικροεπιχειρηματίες μια συσάχθεια για να ξαναβάλουν μπρος χωρίς να τους κυνηγάει το ληστρικό κράτος. Όταν δεν εξηγεί ότι το θέμα δεν είναι η ΔΕΗ αν θα είναι ιδιωτική ή όχι αλλά τα αποθέματα λιγνίτη και αν αυτά θα ξεπουληθούνε (χέστηκε η φοράδα στο αλόνι για τα καλώδια και τους μετασχηματιστές ). 'Οταν δεν ζητάει συγνώμη γιατί επί ημερών Νου Λα έγινε η Αθήνα Ισλαμαμπαντ. Έχει και άλλα όταν άλλα ζορίζομαι γιατί έχω αρχίσει να χαλιέμαι. Καλή μας τύχη.

  • Πι Ζι avatar
   Πι Ζι @ Θωμάς 09/06/2011 22:11:45

   Με κατηγορείς για μεσιανισμό; χα χα χαααααα. Ξαναδιαβασέ με παρακαλώ

   • Θωμάς avatar
    Θωμάς @ Πι Ζι 09/06/2011 22:27:34

    Έχεις δίκιο, διαβάζω καιρό τον ιστοχώρο και απλά έτυχε να γράψω πρώτη φορά στο δικό σου κείμενο. Αυτό μου έχει βγει από το antinews περισσότερο παρά από το συγκεκριμένο κείμενο. Συγνώμη.

 18. kennan avatar
  kennan 09/06/2011 22:10:13

  Αγαπητέ, μήπως θα έπρεπε να ξαναδιαβάσεις το ΖΙΙ....

  • Θωμάς avatar
   Θωμάς @ kennan 09/06/2011 22:23:05

   Ευχαρίστως να το κάνω αλλά βοήθησε με αν το έκανα τι θα έπρεπε να αλλάξω από αυτό που έγραψα;

 19. kabisios avatar
  kabisios 09/06/2011 22:22:49

  Ωραία παραμύθια...για να κοιμάσαι, αλλά εμείς ξυπνήσαμε.

  • Θωμάς avatar
   Θωμάς @ kabisios 09/06/2011 22:24:46

   Που διαφωνείς;

 20. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 09/06/2011 22:32:38

  Μιας και το έφερε η κουβέντα στα κινέζικα, να σας "χαρίσω" μερικές λέξεις που με μεγάλη χαρά δημιουργήσαμε με τη σύζυγο (κινέζα) από χαρακτήρες που ταιριάζουν ηχητικά και νοηματικά με τους παρακάτω όρους:
  1) ΠΑΣΟΚ=葩琐骒 (διαβάζεται pāsuǒkè και σημαίνει "πράσινο μπελαλίδικο άλογο!")
  2) ΓΑΠ=尬叵 (διαβάζετα gàpǒ και σημαίνει "ανίκανος και ντροπιασμένος!")
  3) ΤΡΟΪΚΑ=慝弱铠 (διαβάζεται tèròikǎ και σημαίνει διαβολικά δεσμά!")

 21. kennan avatar
  kennan 09/06/2011 22:36:10

  Στο ό,τι η κρητική σου δείχνει πως ούτε καν έχεις μελετήσει το Ζάππειο ΙΙ.

  • kennan avatar
   kennan @ kennan 09/06/2011 22:38:21

   Κριτική, συγνώμη.

 22. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/06/2011 22:44:41

  Γειάσου ρε Πι Ζι με τα ωραία σου.
  Δώσε γκάζια!

 23. Θωμάς avatar
  Θωμάς 09/06/2011 22:48:23

  Έχεις δίκιο παρακολούθησα περίπου 20 λεπτά από την ομιλία μόνο, αλλά με αδικείς που δε χάνω τον χρόνο μου να διαβάζω πια κομματικά προγράμματα. Κρίνω τις πράξεις και όχι τα λόγια. Ο Σαμαράς που μου είναι συμπαθής θα χάσει το momentum της ανατροπής της Ψι Λι αν μείνει στις δάφνες του ασυμβίβαστου ηγέτη της αντιπολίτευσης. Μπορεί καλύτερα, η κοινωνία είναι έτοιμη.

  • kennan avatar
   kennan @ Θωμάς 09/06/2011 22:57:30

   Συμφωνείς με το κομμάτι δηλαδή.

   • Θωμάς avatar
    Θωμάς @ kennan 09/06/2011 23:10:36

    Σε μεγάλο βαθμό αλλά θα προσέθετα χωρίς να θήξω τον Πι Ζι και άλλους ήρωες. Θα έβαζα και τον Χτι Και Τυ μαζί με τον Σω Κο και τη Ζη Με και άλλους αρματωλούς και κλέφτες που έχουν καλή σχέση και με τους δυο στρατούς και αν ο στρατός αφήσει το στρατηγό να σχεδιάζει τακτικές και το ρίξει στο πλιάτσικο μένει ο στρατηγός Μπου Λης που λέει ο λόγος. Καλοί οι στρατηγοί αλλά οι στρατοί merd που λέει ο άτακτος Dominique.

 24. Ψι Λι avatar
  Ψι Λι 09/06/2011 22:52:22

  Μην ασχολείστε μαζί μου. Διαβάζω Κομφούκιο

 25. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 09/06/2011 23:35:32

  το εχω γραψει εκατο φορες ο σαμαρας δεν μπορει να κυβερνησει με το υπαρχον πολιτικο προσωπικο ,δεν κυβερνιεται ο τοπος με αρουληδες και χατζηδακηδες και γιακουματους και με τα λοιπα νεοφιλελευθερα ντορακια. ο τοπος θα κυβερνηθει απο ανθρωπους μεσα απο την κοινωνια και απο αυθαρτους και στοιβαρους ανθρωπους βγαλμενους μεσα απο την κοινωνια. και την αγορα.
  ο τοπος χρειαζεαται το σαμαρα για κυβερνητη και κυβερνηση κεντροδεξιων προσωπικοτητων. οσο πιο γρηγορα το καταλαβει ο σαμαρας τοσο και καλυτερα για τον τοπο. α και το αλλο εκλογες τωρα ,δε νοειται να ζηταει εκλογες ο τσιπρας και ο σαμαρας τοιποτα. θα γινουμε αμεκδοτο σε λιγο.

 26. 23η Απριλίου avatar
  23η Απριλίου 09/06/2011 23:46:51

  Πολύ καλό παραμύθι, είμαι σίγουρος ότι ο Αν Σου θα πετύχει, σε αντίθεση με τον Αντ Σαμ.

 27. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 10/06/2011 01:59:18

  To παν είναι η συναίνεση!...
  Αυτό εφαρμόζει ο ΓΑΠ...
  Και τα πάει αρκετά καλά...
  Έχει πετύχει το 50% του εγχειρήματος...ΑΥΤΟΣ θέλει...

  Ο Σαμαράς ειναι το άλλο 50%...

  Τι πρέπει να κάνουμε για να σηκωθεί να φύγει?...Σε λίγο δεν θα υπάρχει διαφορά αν φύγει ή μείνει...άντε γιατι μας τα έχει κάνει τσουρέκια...
  ΔΕΝ σου δίνει συναίνεση ρε άνθρωπε...

 28. Axis avatar
  Axis 10/06/2011 05:41:29

  Ο Παπανδρέου έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση να κυβερνά μια επικίνδυνη μειοψηφία, η οποία με τις αποφάσεις της καταστρέφει ολοκληρωτικά τη δομή της κοινωνίας μας. Ο Σαμαράς πρέπει να αγνοήσει το - πιθανό - πολιτικό κόστος και να ζητήσει σήμερα εκλογές. Δεν πάει άλλο.

 29. Tem avatar
  Tem 10/06/2011 05:45:02

  Απογοητευτικός ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι στιγμής. Για ποιό έπος μιλάμε δηλαδή ? Για το έπος της συναίνεσης μήπως ?

 30. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 10/06/2011 10:03:27

  Ωραιο το παραμυθι σαν συνεχεια του προηγουμενου θα ηθελα αν μου επιτρεπεις βεβαια να κανω μερικες ερωτησεις:1)προς τι αυτη η εσωστρεφεια παλι? 2) η Πυ Λο δεν διαθετει ισχυρο στρατο!!!!!!Οπως λεμε οτι ολοι οι Ελληνες ειναι ανικανοι και τεμπεληδες?Οι 'ΑΛΛΟΙ' στο Φαληρο μερια εχουν λυσσαξει με τον Σαμαρα λεγοντας σημερα κιολας οτι αλλα λεει εδω και αλλα λεει εξω και εσυ ασχολεισε με 'Τριχες'.Οποιος Νδτης διαβαζει τετοιου ειδους αρθρα και μιλαω για ΝΔτες απο παππου προς παππου ενα ειναι βεβαιο οτι δεν προκειται να παει να ψηφισει γιατι πολυ απλα ξενερωνει.......

  ΥΓ.μηπως εχουμε μεγαλωσει σε διαφορετικη χωρα????
  ΥΓ.μην ξενερωνεται τον κοσμο ειναι κριμα.......
  ΥΓ.ο εχθρος παλια ηταν ο Κομμουνισμος τα τελευταια 35 χρονια ειναι ο ΜΠΑΑΘΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ και οχι τα φαντασματα.........

  ευχαριστω

  • Πι Ζι avatar
   Πι Ζι @ Γιαννης 3 10/06/2011 11:05:53

   1. Προφανώς, εξωστρέφεια εννοείς.

   2. Δεν αναφέρομαι στον λαό της Πυ Λο, αλλά σε συγκεκριμένους αυλικούς της.

   3. Απάντηση Μιχελάκη στον κύριο Μπάμπη:

   Γ. Μιχελάκης: Καλή σας μέρα. Άκουσα μία αναφορά ότι στη συζήτηση, στη συνάντηση που είχε ο κ. Φιγιόν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στον κ. Φιγιόν ότι οι θέσεις του έχουν να κάνουν με την προεκλογική περίοδο. Θέλω να σας πω ότι αυτό το οποίο μεταδώσατε είναι ψευδές και ανυπόστατο. Και δεν έχει ειπωθεί ποτέ.

   Μπ. Παπαδημητρίου: Αλεξία, αυτό που είπαμε είναι ότι η ενημέρωση που έγινε είχε και αυτό το στοιχείο.

   Γ. Μιχελάκης: Αυτό λοιπόν είναι ψευδές και ανυπόστατο. Σας παίρνω με την ιδιότητα του Εκπροσώπου της Ν.Δ. και όχι ενός δημοσιογράφου που κοιτάζει δεξιά – αριστερά να ψαρέψει κάποιες ειδήσεις και παραπολιτικά για να βγάλει στο μέσο που εργάζεται. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η μαύρη προπαγάνδα.

   Όπως βλέπεις το κόμμα έχει Εκπρόσωπο και απαντάει.

 31. Lewnidas avatar
  Lewnidas 10/06/2011 11:37:15

  παντως ολες αυτες οι πιεσεις και η αντισταση μονο καλο κανουν στον σαμαρα
  με τον μι χε λα κι να κυνηγαει συνεχεια τους μπα μπιους. με τον λαζα ριδη να εμφανιζεται στις οθονες στιβαρος και συγκροτημενος και με τον φαη λο να ξεσκιζει γραπτως οι μουτζαχεντιν δεν φανταζουν αμελητεα ποσοτητα, ειδικα για κατι γατακια ειδικου βαρους αρης και κυριακου

 32. Nick avatar
  Nick 13/06/2011 17:24:06

  Ξυ Πνα και Πολεμ-Α.

  Οι κομματικές συγκεντρώσεις και τα ΖΑΠ-Ι-Α δεν ενδιαφέρουν κανένα πλεόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.