#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2010 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: ή άλλη πλευρά της χθεσινής τραγωδίαςΗ μία πλευρά του λόφου είναι η δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών που καταδικάζεται ακόμα και μέσα στην χώρα τους. Η άλλη πλευρά όμως, την οποία στιγμή δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μα,  είναι τα παιχνίδια της Τουρκίας που προσπαθεί να γίνει Μεγάλη περιφερειακή δύναμη με σοβαρούς, πολλαπλούς ρόλους.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι λίγους μήνες πριν μετά την γνωστή φραστική επίθεση του Ερντογάν προς το Ισραήλ, όταν πήγε στην Γάζα, οι Παλαιστίνιοι τον υποδέχθηκαν με πανώ που τον αποκαλούσαν «νέο Πορθητή». Σαν τον Μωάμεθ τον Πορθητή!

Ο επίδοξος σουλτάνος επιστρέφει στις παλιές επαρχίες της Αυτοκρατορίας των Οθωμανών με όπλο την ισλαμική αδερφοσύνη και τον αντισιωνισμό. Το παίζει προστάτης των αδυνάτων. Βολικό κι αποδοτικό και για το εσωτερικό της χώρας του, που έχει τον υψηλότερο αντισημιτισμό στον κόσμο.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι όλα αυτά γίνονται σε μια στιγμή που το γεωπολιτικό βάρος της Τουρκίας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ τείνει να καταστεί  βασικός περιφερειακός παράγων που θα γέρνει την πλάστιγγα ανάλογα με τις παρεμβάσεις του στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ παράλληλα διασφαλίζει τον ρόλο της στο «μέγα» -για τη Δύση- ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν, ως διαμεσολαβητής. Αντίστοιχο ρόλο, ίσως πολύ πιο προωθημένο, έχει η Ρωσία, η οποία εξάλλου πουλάει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν. Αυτός ακριβώς, είναι ο λόγος που εδώ και πολλούς μήνες οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία βρίσκονται στο ιστορικό ναδίρ τους.

Αναμφισβήτητα, ο Ερντογάν  θέλει να τα’ χει καλά και με τη Δ. Ευρώπη και με τις ΗΠΑ. Όμως, η Τουρκία έχει πάψει να είναι ο «Yes man» των ΗΠΑ, του Ψυχρού Πολέμου, και πλέον χαράσσει, σε μεγάλο βαθμό, τη δική της αυτόνομη πολιτική. Θέλει να έχει εξέχουσα θέση στο κλαμπ των αναπτυσσομένων, και των χωρών της Μέσης Ανατολής. Κοιτάζει Δυτικά, αλλά αλληθωρίζει, πολύ περισσότερο, Ανατολικά.

Αρχιτέκτονας του τουρκικού διπλωματικού σχεδίου, είναι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νταβούτογλου. Ο «Τούρκος Κίσινγκερ», όπως τον χαρακτηρίζει η Le Monde σε πρόσφατο άρθρο της, σύμφωνα με το οποίο η  Άγκυρα ολοένα περισσότερο μετατρέπεται σε «φάρο όλης της περιοχής». Ένας «φάρος» μάλιστα, ο οποίος όλο και πιο πολύ εμπλέκεται στα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής. Με τη μείωση της επιρροής της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, και καλυτερεύοντας τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ιράκ, την Ελλάδα και την Αρμενία, η Τουρκία μετατρέπεται σε «κυρίαρχο παίκτη» στη Μ. Ανατολή. Ταυτόχρονα, συσφίγγει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και όλη την Ανατολή Ευρώπη και κάνει «πραγματική επέλαση προς την κατεύθυνση της Αφρικής».Έτσι (για να πάμε στα δικά μας), εάν ο κ. Γ.Παπανδρέου ήθελε να κάνει αβάντα στο αυξανόμενο διεθνές κύρος του κ.Ερντογάν, το πέτυχε. Διότι στα ελληνικά εθνικά ζητήματα, δεν πήρε τίποτε. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα έγινε στο πλαίσιο της υπερκινητικότητας της τουρκικής διπλωματίας σε όλα τα επίπεδα και το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν τον Ερντογάν προσωπικά και τη διεθνή εικόνα της Τουρκίας.

Ας ρίξουμε όμως, μια ματιά στις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν, οι οποίες τα τελευταία χρόνια διάγουν έναν παρατεταμένο μήνα του μέλιτος. Αφότου η Τεχεράνη, ήδη από την προηγούμενη δεκαετία, κατανόησε το αδιέξοδο της εξαγωγής της ισλαμικής επανάστασης (και στην Τουρκία), και την ανάγκη να κάνει βήματα ώστε να βγει από τη διεθνή απομόνωσή της, οι δύο πλευρές άρχισαν την προσέγγιση. Το απόγειο της σύσφιγξης των σχέσεων ήταν το 11μηνο Ερμπακάν (1996-1997), τον οποίο άλλωστε, το Ιράν βοήθησε με κάθε τρόπο. Μεταξύ των άλλων, τότε υπογράφτηκε και συμφωνία για παροχή στην Τουρκία πολύ μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το Ιράν. Να σημειωθεί πως και πρίν, η Τουρκία είχε συμφωνήσει να πουλάει στο Ιράν οπλικά συστήματα που δεν του έδινε η Δύση. Γενικότερα, οι κάθε λογής συμφωνίες που διαχρονικά έχουν υπογράψει και υλοποιούν οι δύο χώρες, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην απεξάρτηση της Τουρκίας από τη Δ.Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ένας άλλος στόχος της Άγκυρας είναι να οικοδομήσει έναν «ενιαίο χώρο τουρκόγλωσσων» υπό την αιγίδα της. Εφόσον επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αυτός ο χώρος, σε βάθος χρόνου θα μπορεί να ανταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή, αν όχι στον οικονομικό τομέα, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής επιρροής, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, νευραλγικός στόχος είναι η καλλιέργεια της εικόνας της Τουρκίας, ως ενός «φάρου του κοσμικού ισλάμ» για όλους τους μουσουλμάνους. Και για εκείνους που ζουν ως μετανάστες στη Δ. Ευρώπη. Πολύ περισσότερο, για τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, στην Τουρκία, η αύξηση της δύναμης Ερντογάν, δεν σημαίνει άνοδο του ισλαμισμού στην εξουσία, αλλά ενίσχυση εκείνης της εικόνας που βοηθά στην αύξηση της επιρροής της στο μουσουλμανικό κόσμο. Το αν θα το πετύχει τελικά το στόχο της, παραμένει αδιευκρίνιστο. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστές οι ιστορικές διαφορές Αράβων-Τουρκίας και η πρόθεση του Ιράν να ηγηθεί των μουσουλμάνων.

Να σημειωθεί τέλος πως, εκτός των σχέσεων που φροντίζει να διατηρεί με την Χεζμπολάχ (Λίβανος) και Χαμάς (Γάζα), η Άγκυρα έχει δώσει καταφύγιο σε σειρά ισλαμικών οργανώσεων, όπως, μεταξύ άλλων, των Τσετσένων.

(Πρώτη Φωτογραφία: Παλαιστίνιος μαχητής του Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP) ανεμίζει μια τουρκική σημαία σήμερα στο στρατόπεδο προσφύγων Ain el-Hilweh στο Νότιο Λίβανο - Reuters/Ali Hashisho)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/06/2010 13:15:43

  Σε παρόμοιο πνεύμα, αξίζει νομίζω να διαβάσουμε και την ανάλυση του Σάββα Καλεντερίδη:

  http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_7390.html

  Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός!

  Φωτογραφία από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Ναζιστικής Γερμανίας to 1942

  Του Σάββα Καλεντερίδη
  Οι σχέσεις των Ελλήνων και του Ελληνισμού με τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους είναι προαιώνιες και πρέπει να συνεχιστούν πάση θυσία, για ιστορικούς αλλά και σοβαρούς γεωπολιτικούς λόγους. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι στο ζήτημα αυτό τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχουν γίνει σοβαρά λάθη, όχι επί τη βάση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά στην προσπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν ασμένως τις απαιτήσεις του Ισραήλ.
  Το Παλαιστινιακό είναι ένα έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εξήντα χρόνια, ένα έγκλημα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, ενώ ένας ιστορικός και αυτόχθων λαός, ο Παλαιστινιακός, αφού έχασε τα παραδοσιακά του εδάφη, συνεχίζει να υφίσταται μια βάρβαρη πολιτική γενοκτονίας, με τελευταία σκηνή της συνεχιζόμενης τραγωδίας τη βάρβαρη επίθεση και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, με πρόσχημα την κατάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς.

  Οι Έλληνες ακτιβιστές, που θέλουν να υψώσουν τη φωνή τους εναντίον της επιχειρούμενης γενοκτονίας των αποκλεισμένων-φυλακισμένων της Γάζας, έχουν επιδείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της αποκλεισμένης αυτής περιοχής, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους, δεδομένης της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίζονται από το Ισραήλ και τον εβραϊκό παράγοντα.


  Αποτελεί όμως τον απόλυτο παραλογισμό η απόφασή τους να συμπεριλάβουν στην τελευταία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας Τούρκους, που ήταν σχεδόν στο σύνολό τους στελέχη φασιστικών και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, αρνητές της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων της Ανατολής και ουσιαστικούς συνεχιστές και συμμετόχους της πολιτικής εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των Κατεχομένων της Κύπρου από το τουρκικό κράτος, οι οποίοι μάλιστα ναύλωσαν το πλοίο Μαβί Μαρμαρά με χρήματα μιας οργάνωσης (ισλαμιστική οργάνωση IHH) που έχει μια καθαρά θρησκευτικορατσιστική νεοοθωμανική αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βραχίονα της νεοοθωμανικής πολιτικής του τουρκικού κράτους, .


  Και αν κάποιοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό, πέρα από το σκεπτικό που αναπτύσσεται στην προηγούμενη παράγραφο, ας αναλογιστούν τί 'όπλα' έδωσαν στη γενοκτόνο Τουρκία, η οποία έχει πλέον ηγετικό ρόλο ως υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!!!) ανάμεσα στις 33 χώρες των οποίων πολίτες συμμετείχαν ως ιδεολόγοι ακτιβιστές σε ένα ανθρωπιστικό εγχείρημα, ένα εγχείρημα που χρησιμοποιεί τώρα η Τουρκία με τον πιο στυγνό τρόπο για να προωθήσει την νεοοθωμανική της πολιτική, χωρίς να εγκαταλείπει την πολιτική γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που ασκεί στους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των Κατεχομένων και σε 20 εκατομμύρια Κούρδους και άλλα τόσα Αλεβίτες, και χωρίς να καταδικάζει τις γενοκτονίες που η ίδια διέπραξε με θύματα τους Έλληνες, τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους.


  Φυσικά η από ανθρωπιστικής και πολιτικής άποψης εντελώς παράλογη απόφαση της συμπόρευσης των Ελλήνων ακτιβιστών με τους γενοκτόνους Τούρκους, οι οποίοι συμμετείχαν στην εν λόγω αποστολή ως 'πολιορκητικός κριός' της νεοοθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή έχει την εξήγησή της.


  Οι άνθρωποι αυτοί είναι συστηματικά απόντες από τους αγώνες που γίνονται δεκαετίες τώρα για την καταδίκη της γενοκτόνου και εθνοκτόνου πολιτικής της Άγκυρας, μια πολιτική που δεν σταμάτησε το 1923, με την Ανταλλαγή των πληθυσμών, ούτε το 1942, με το Βαρλίκ Βεργκισί, ούτε το 1955 με τα γεγονότα των βανδαλισμών στην Πόλη, ούτε το 1964, με τις απελάσεις των Ελλήνων της Πόλης, ούτε το 1974, με την κατάληψη του 40% της Κύπρου.


  Η πολιτική αυτή συνεχίζεται και εφαρμόζεται με 'τουρκική' συνέπεια και σήμερα στην Πόλη και την Ίμβρο (για Τένεδο δεν μιλάμε πια, εκεί το έργο τους το ολοκλήρωσαν), τα Κατεχόμενα, την Ελληνική Θράκη, το Αιγαίο και πάει λέγοντας...


  Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της ανάλυσής μας, καλούμε τους αναγνώστες μας να αναλογιστούν πόση προσπάθεια θα χρειαζόταν να καταβληθεί από πλευράς Τουρκίας για να αναχθεί διεθνώς αυτή η γενοκτόνος χώρα σε παγκόμιο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προοθώντας ταυτόχρονα τα νεοοθωμανικά της 'οράματα'*.

  *Σήμερα οι Παλαιστίνιοι ύψωσαν την τουρκική σημαία στη Γάζα, ενώ την ίδια στιγμή τουρκικές εφημερίδες δημοσίευαν άρθρα, με τίτλους "Η Γάζα ήταν οθωμανικό έδαφος'.

 2. Dimi avatar
  Dimi 01/06/2010 13:20:39

  ΟΙ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΆΓΚΥΡΑΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ - Γ.Ε. ΣΕΚΕΡΗ
  Κυριακή, 04 Απριλίου 2010 19:07

  Η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία επιβεβαίωσε το ενταξιακό αδιέξοδο της Άγκυρας. Παραμονές της μετάβασής της στη γείτονα, η Γερμανίδα καγκελάριος, για πολλοστή φορά, τοποθετήθηκε απερίφραστα υπέρ της ευρωτουρκικής «ειδικής σχέσης».

  Και σε χαμηλότερους τόνους – ζήτημα αβροφροσύνης, αλλά και αποφυγής παρενεργειών στην εσωτερική τουρκική πολιτική σκηνή – την παγία πλέον αυτή θέση της, η οποία, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, αντανακλά και τη βούληση του γερμανικού λαού, επανέλαβε δημοσία και επί τουρκικού εδάφους.

  Την γερμανική δε αυτή αντίθεση στην τουρκική υποψηφιότητα τροφοδοτούν και οι αμφισβητήσεις περί την ταυτότητα και σε τελευταία ανάλυση και τον ρόλο των εγκατεστημένων στη Γερμανία τριών έως τεσσάρων εκατομμυρίων προσώπων τουρκικής καταγωγής, δύο σχεδόν εκατομμύρια εκ των οποίων είναι Τούρκοι πολίτες.

  Με τις βίαιες δηλώσεις του κ. Ερντογάν κατά της αφομοιωτικής πολιτικής του Βερολίνου – την 12η Φεβρουαρίου, στην Κολωνία, ενώπιον 20,000 συμπατριωτών του, χαρακτήρισε την αφομοίωση «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» – και την επίμονη αξίωσή του να επιτρέψουν οι γερμανικές αρχές τη δημιουργία αυτοδύναμου συστήματος τουρκικής εκπαίδευσης, εκτεινόμενου από τη στοιχειώδη εκπαίδευση έως το πανεπιστήμιο, να προκαλούν τις ζωηρές αντιδράσεις, τόσο των Γερμανών αρμοδίων, όσο και του γερμανικού τύπου.

  Εάν δε συνυπολογισθεί και η γενικότερη διευρυντική κόπωση της ΕΕ – την οποία η παρούσα κοινοτική δημοσιονομική κρίση φυσικό είναι να επιτείνει – οι τουρκικές ενταξιακές προοπτικές εμφανίζονται πράγματι ζοφερές.

  Παρά ταύτα, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας θα συνεχισθούν, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει συμφέρον να τις τερματίσει.

  Τους Κοινοτικούς Ευρωπαίους – ακόμη και τους σταθερά αντίθετους στην τουρκική ένταξη, όπως, εκτός των Γερμανών, είναι και οι Γάλλοι και όχι μόνο – ανησυχεί το ενδεχόμενο μια απότομη διακοπή των να ενισχύσει τις αντιδυτικές τάσεις σε μια Τουρκία, που θεωρούν πάντοτε χρήσιμο εμπορικό, γεωπολιτικό και στρατηγικό εταίρος.

  Ενώ, από τουρκικής πλευράς, οι μεν κυβερνώντες ισλαμιστές, ασχέτως ενδόμυχων επιφυλάξεων έναντι του ευρωπαϊκού πολιτισμού, χρησιμοποιούν τις κοινοτικές προδιαγραφές ως όπλο κατά του κεμαλικού κατεστημένου, το τελευταίο δε αυτό, λόγω ιδεολογικών καταβολών και στρατηγικών εκτιμήσεων, απεύχεται την απομάκρυνση της χώρας από τη Δύση.

  Σημειωτέον, δε, ότι οι πραγματικότητες αυτές ενδιαφέρουν διττώς τη χώρα μας. Εν πρώτοις, με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία της Άγκυρας να επιτύχει τον ενταξιακό της στόχο, η Αθήνα δεν έχει λόγο να επιβαρύνει περαιτέρω τις, ούτως ή άλλως προβληματικές, ελληνοτουρκικές σχέσεις, αντιτιθέμενη, όπως ορισμένοι επιμόνως εισηγούνται, για λόγους αρχής στην τουρκική ένταξη – όσο ανεπιθύμητη και αν η τελευταία αυτή συμβαίνει να είναι από τη σκοπιά των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

  Ενώ, από τη άλλη, στο μέτρο που οι Τούρκοι συνειδητοποιούν το ενταξιακό τους αδιέξοδο θα αποδεικνύονται υπέρποτε άλλοτε απρόθυμοι να προβούν σε ουσιαστικές παραχωρήσεις, είτε ως προς το Κυπριακό, είτε ως προς τα Αιγαιακά, απλώς και μόνο για να ικανοποιήσουν τις Βρυξέλλες.

  Πρόκειται για διαπιστώσεις που η ελληνική ηγεσία οφείλει να λάβει σοβαρότατα υπ’ όψιν κατά τη χάραξη της τουρκικής μας στρατηγικής.

 3. panos33 avatar
  panos33 01/06/2010 13:25:27

  αν πιασει φωτια η γειτονια μας με το υπαρχον ρευστο πολιτικο οικονομικο περιβαλον που βρισκομαστε,νομιζω και ελπιζω να βγω ψευτης,θα μας οδηγησει σε μεγαλες φουρτουνες και η νεα ταξη που εφαρμοζει ακαθεκτη τα σχεδια της θα εχει πετυχει απολυτα τον στοχο....αποσταθεροποιηση της μεσογειου ενος ακρως ευαισθητου κομματιου,και το ποθητο,αφορμη για επεμβαση στο ιραν.και αναρωτιεμαι εμεις που αναγκαστικα θα ειμαστε στο ματι του κυκλωνα σε πιο αρμα θα προςδεθουμε?ο θεος να μας φυλαξη.......

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/06/2010 13:31:22

  Και εγώ επιμένω, κι ας με μισούν οι πάντες: Τσιμπάμε σαν ψάρια (χάνοι για την ακρίβεια) σε ξένο καυγά, για να κάνουμε ήρωα τον Νταβούτογλου, και φάρο τους οσμανλήδες, που αφού ενώσουν τους αδερφούς άραβες, θα μας βοηθήσουν να συμφιλιωθούμε από τον Μεγάλο Διχασμό.

  Έχουμε τρελαθεί εντελώς ή κακώς απελευθερωθήκαμε το 21, κακώς πολεμήσαμε στους Βαλκανικούς, κακώς διώξαμε τους αδερφούς Τούρκους του Dönme από την Θεσσαλονίκη (συγγνώμη, Solun) çok şükür

  Κατά τα λοιπά, "κάτω οι Εβραίοι, δολοφόνοι των λαών". Καλά έλεγε ο φίλος ότι είμαστε βεδουϊνοι με παντελόνια...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ archaeopteryx 01/06/2010 13:41:14

   Και γω μπερδεμένος είμαι. Οι Τούρκοι δεν είναι οι προαιώνιοι οχτροί μας; Αυτούς δεν πολεμούσαμε από το 1204 και εντεύθεν; Αυτοί δεν είναι που κατέλαβαν την Πόλη; Ή τη Κύπρο, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και τον ΟΗΕ και... και... και; Για αυτούς δεν πληρώνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ απ όλες τις χώρες σε αμυντικά συστήματα; Για αυτούς δεν πήγα εγώ φαντάρος 20 τόσους μήνες σαν μακάκας τρέχοντας στα βουνά και στα λαγκάδια; Αυτοί δεν είναι που μας απαγορεύουν να ψάξουμε για πετρέλαιο στο Αιγαίο με απειλή πολέμου; Αυτοί δεν είναι οι εχθροί που αν γίνει το μπαμ θα πολεμήσουμε; Τι έγινε τελικά; Μήπως χάνω στροφές; Μήπως πρέπει να με ξαναδεί ο Δρ. Ρέγγας; Μήπως όλα αυτά τα φαντάστηκα και στη πραγματικότητα οι Εβραίοι είναι που διώξανε τους παπούδες μου απ τη Θράκη και τη Μικρά Ασία; Δεν ζούνε κιόλας για να τους ρωτήσω. Μήπως κι`αυτοί μου λέγανε ψέμματα;

   • Mαρινα avatar
    Mαρινα @ Strange Attractor 01/06/2010 14:00:52

    Καλε μου φιλε,

    Ενας εβραιος ο Αινσταιν ελεγε καποτε:"Δυο πραγματα ειναι απειρα,το universum και η ανθρωπινη βλακεια αλλα για το πρωτο δεν ειμαι ακομα σιγουρος"...

   • lotofagos avatar
    lotofagos @ Strange Attractor 02/06/2010 07:42:45

    Μια μικρη διορθωση: απο το 1100 μεχρι το 1300 οι μεγαλυτεροι εχθροι της Ανατ. Ρωμαικης Αυτοκρατοριας ηταν οι καθολικοι Γενουατες, Βενετιανοι και Φραγκοι με τα μπουμπουκια τους Dandolo, Boniface de Montferrat, Villardhouin,.. και ολο το τσουρμο των σταυροφορων που 'απελευθερωσαν' το 1204 την Κωνσταντινούπολη απο τους 'αλλοθρησκους', και την ξελαφρωσαν απο ολα τα ασημικα που τα πηγαν στην Βενετια (San Marco,...). Οι Τουρκοι μετα δυνάμωσαν διαδεχομενοι τους σταυροφορους. Το 1453 δεν βρηκαν πια τιποτα γιατι την ειχαν αδειασει το 1204 οι 'ομοθρησκοι'.

    Το μονο που βρηκαν οι Τουρκοι το 1453 ηταν το Φαναρι, το κεντρο της διπλωματιας της αυτοκρατοριας. Σε αυτο εδοσαν ολα τα προνομια και το συνεχισαν ανελειπως για 550+ χρονια. Το αποτελεσμα ειναι αυτο που βλεπουμε. Ενω εμεις καθε 4 χρονια ξηλωνουμε ολο το Υπ. Εξωφρενικων.

   • man8os avatar
    man8os @ Strange Attractor 02/06/2010 12:37:22

    Οι σελττζουκοι ηταν καθολικοι? Η μαχη του Ματζικερτ, του Μυριοκεφαλου,της Καλλιπολης ηταν με τους Λατινους? Για ξαναδιαβασε ιστορια. Τους Λατινους τους πολεμησαμε απο το 1080 μεχρι το 1370. Τους Τουρκους απο το 1050 μεχρι το 1975. Για διαβασε ξανα την ιστορια. Και περα απο αυτο,με τους δυτικους τελικα συμφιλιωθηκαμε. Αν πας στην Ρωμη και πεις οτι εισαι Ελληνας δεν θα σε κοιταξουν εχθρικα.

  • panos33 avatar
   panos33 @ archaeopteryx 01/06/2010 13:42:43

   η αληθεια ειναι πως οι δυο μεγαλυτερες δυναμεις της περιοχης εχουν αρπαχτει για τα καλα, με σκοπο την ηγεμωνια της ευρυτερης περιοχης,και εχεις απολυτο δικιο που λες πως ειμαστε χανοι γιατι μετα την δηθεν ελληνοτουρκικη συσφιξη σχεσεων με τον νεο μωαμεθ τον πορθητη λεγε με ερντογαν,και ενω ειναι η μονη αμεση μας απειλη σιγα σιγα γερνουμε προς αυτην την πλευρα και αν τα κακα σεναρια παρουν σαρκα και οστα οι συνεπειες ποιες θα ειναι?πρεπει να βρεθει τροπος απο την κατα τα αλλα ανικανη κυβερνηση μας να απεμπλακει απο προσκαιρες φιλιες,τουλαχιστον επι του παρωντος

   • Mαρινα avatar
    Mαρινα @ panos33 01/06/2010 14:05:37

    Εχει βρε παιδι μου ο τουρκος μπεσα? Κολληταρια δεν ητανε με το ισραηλ τοσα χρονια?Τωρα τους επιασε πονοκοιλος για τους παλαιστηνιους μην τρελλαθουμε?
    Ενα συμπερασμα που καθε φυσιολογικος ανθρωπος θα εβγαζε ΚΑΙ απ' αυτην εδω την ιστορια,ειναι οτι οταν οι τουρκοι και οι ελληνες μιλανε για φιλια,δεν δεινουν την ιδια εξηγηση στον ορο η αν θελεις δεν μιλανε για το ιδιο πραγμα.

   • Mαρινα avatar
    Mαρινα @ panos33 01/06/2010 14:06:35

    δινουν ηθελα να πω,που να παρει.

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ archaeopteryx 01/06/2010 14:14:11

   Πες τα χρυσοστομε, και νομιζα πως μονο εγω τα βλεπω ετσι.
   Ταπαιξα χθες με μερικους στο olympia!!!!!!!!

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ archaeopteryx 01/06/2010 14:15:49

   Το "πεστα χρυσοστομε" για τον archaeopteryx ηταν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ archaeopteryx 01/06/2010 16:21:15

   Το εγραψα σε αλλο ποστ και θα το ξαναγραψω : περιμενε να δεις αν το Ισραηλ και η Τουρκια φθασουν σε ανοιχτη συγκρουση ποσοι Ελληνες θα ταχθουν με την Τουρκια.
   Δε σκεφτονται ολοι οπως εσυ και εγω.Πανω απο ολα η ελληνικη εθνικη συνειδηση -η πραγματικη - εχει πληγει τις τελευταιες δεκαετιες απο τις αριστεριστικες θεωριες.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ ψυχραιμια 01/06/2010 16:32:37

    Ψυχραιμία, αν αυτοί οι δύο φτάσουν σε σύγκρουση, εμείς απλά θα περιμένουμε να αλληλοεξοντωθούν, ελπίζοντας ότι δε θα μας πάρει κάνα βόλι. Δεν είναι ανάγκη να πάρουμε ψυχολογικά το μέρος κάποιου από τους δύο λαούς-φονιάδες, ελπίζω ούτε και διπλωματικά.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 01/06/2010 17:11:36

   Φαίνεται πως έχασα φάση χθες, με τα 800 σχόλια? Θα προσπαθήσω να διαβάσω τώρα, για να καταλάβω γιατί το λες αυτό περί μίσους. Επειδή όμως από τα συμφραζόμενα ψιλοαντιλαμβάνομαι, θέλω να υπενθυμίσω "σχετική" ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη πριν λίγους μήνες, με θέμα τα τουρκο-ισραηλινά και την Ελλάδα:

   http://www.antinews.gr/?p=32604

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 01/06/2010 17:12:27

    (για τον αρχαιοπτέρυγα)

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ δρόμος 02/06/2010 19:02:05

    Μια χαρά τα λέει ο Φάηλος, άλλοι ενοχλήθηκαν από τις απόψεις μου...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ archaeopteryx 03/06/2010 08:21:45

   Δε σε μισούν όλοι.
   Κάποιοι συμφωνούν.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 03/06/2010 08:23:29

    Και δεν είναι υπάλληλοι της Ισραιλινής πρεσβείας.

    Κάποτε τους δεξιούς μας κατηγορούσαν για αντισιμητισμό.

 5. Lewnidas avatar
  Lewnidas 01/06/2010 13:36:36

  δυστηχως αποδυκνιεται περιτρανα οτι ο ΓΑΠ δεν διαθετει οραμα για την ελλαδα(κατι που κανεις δεν μπορει να κατηγορησει τον ΚΚ) ή μαλλων το οραμα του για την ελλαδα ειναι η φιλανδοποιηση. Δεν αντιλαμβανεται τις διεθνης σχεσεις περα απο το πρισμα καποιων νεοφιλελευθερων αμερικανικων αερολογιων. δεν αντιλαμβανεται επεισης με ποιους συναλασετε. Η πολιτικη του θυμιζει πολυ τον γκορσμπαστοφ.

  στα μογγολια τωρα: το κυμα αντι-σημιτισμου εχει φουντωσει απο την στιγμη που βγηκε το ΑΚΡ του ερντογαν. μεχρι τοτε η τουρκια ηταν μια απο τις ποιο φιλοσημιτικες χωρες στον κοσμο και σιγουρα η ποιο φιλοσημιτικη στον μουσουλαμνικο χωρο. ο ντουβουτογλου εχει δημιουργησει μια θεωρια και πανω σε αυτην την παταει.

  θελει να πιστευει οτι η τουρκια εχει τα εχεγγυα να διαδραματισει εναν ρολο περιφεριακης δυναμης βασιζομενος στους συγγενικους τουρκικους λαους στην περιφερεια του αλλα και στην θρησκεια. εξορισμου η θεωρηση του πασχει.
  πασχει στα εσωτερικα πολιτικα και οικονομικα εχεγγυα που χρειαζεται καποια χωρα που θελει να διαδραματισει ρολο περιφεριακης δυναμης.
  πασχει και σαν χωρος: θα πρεπει να δημιουργησει χωρο για μια τετοια χωρα.
  ακομα και στην συγγενεια πασχει το να προσπαθησει να υπερασπιστει τουρκοφωνους πλυθησμους απο τις βουλες τις ρωσσιας και της κινας θελει δυναμη-σε ολα τα επιπεδα.
  εκει που πραγματικα ομως μπαζει ειναι στην σχεση που θελει να δημιουργησει με τους αραβες βασιζομενος στο ισλαμ. γιατι οι αραβες δεν τους βλεπουν σαν αδερφια. ειτε λογω ιστοριας ειτε λογω του τροπου ασκησης του ισλαμ απο τους περισσοτερους τουρκους.

  τελος η θεωρια εξορισμου απαιτει ισσοροπια αναμεσα σε αντιθετες ταυτοτητες που οι τουρκια δεν διαθετει.

  ειναι ευχολογημα και ευχης εργο που το ιοθετησαν. θα ηταν ευχης εργο αν ειχαμε μια κυβερνηση που θα τα αντιλαμβανοταν ολα αυτα.......αλλα εχουμε σοβαροτερα προβληματα απο τον μεγαλοιδεατισμο της τουρκιας.

  εαν τραβηξουν το σχοινι με το ισραηλ θα καταλαβουν οτι δεν ειναι ολες οι χωρες ελλαδα. σε καποιες οι πολιτικοι εχουν πολεμησει,ειναι πατριωτες και φορανε παντελονια.

 6. Mαρινα avatar
  Mαρινα 01/06/2010 13:49:23

  Διαβαζω σημερα στην ολλανδια σ' ενα εντυπο οτι χθες την ωρα που οι τουρκοι ξεκινουσαν για να "βοηθησουν" τον παλαιστηνιακο λαο,με τις τεραστιες σαν σεντονια σημαιες στο πλοιο-δεστε τι φιλανθρωποι ειμαστε εμεις που μας κατηγορειται για γενοκτονιες-αλλαλαζαν:Khaybar,kahaybar,ω
  εβραιοι,ο στρατος του Μωαμεθ ερχεται ξανα πισω.

  Για οσους δεν γνωριζουν khaybar ειναι το μερος που ο Μωαμεθ ο αυτοαποκαλουμενος "προφητης" μαζι με τους δικους του εσφαξε περιπου 900 εβραιους συν γυναιξι και τεκνοις-εκτος απ'τις ομορφες για το γλεντι των ηρωων του αλλαχ-παιρνοντας την ωραιοτερη εξ αυτων για την "αγιοτητα" του κι αφου την γλεντισε ολο το βραδυ,την αλλη μερα την "αποκατεστησε" ο "δικαιος", με γαμο.

 7. BIΣ avatar
  BIΣ 01/06/2010 13:56:47

  Να σκεφτούμε το συμφέρον της Ελλάδας ποιο ειναι και να αφήσουμε τους χαζοσυναισθηματισμούς. Με συνθήματα και συναισθήματα και κλάψες για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα που πεινάνε - αν πεινάνε... - δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Δεν είμαστε ΜΚΟ, είμαστε κυρίαρχο κράτος.
  Τη Χαμάς και τη Γάζα να τη βοηθήσουν οι Σαουδάραβες και τα Εμιράτα. Λεφτά υπάρχουν, που θά' λεγε και ο δικός μας φωστήρας.

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ BIΣ 01/06/2010 14:11:46

   Καλα τα λες.Εμενα με κατεπληξε απο χθες ενα πραγμα διαβαζοντας τις αντιδρασεις εδω και στην Olympia: Παμε να καθαρισουμε τα περιτωματα απ'τις αυλες των αλλων ενω η δικη μας ειναι τιγκα.

   Ολη αυτην την λυσσα και την ενεργεια που χανουν οι Ελληνες για το παλαιστηνιακο-δικαιως η οχι- αν την εχαναν για τα δικα μας εθνικα συμφεροντα και το εσωτερικο χαλι,θα ειμασταν κρατος υποδειγμα.

   Μα τοση,μα τοση βοιδοσυνη πια?????????????

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Mαρινα 01/06/2010 14:26:00

    ΔΕν είναι βοιδοσύνη, αλλά τυπικό Φρουδικό ψυχολογικό σχήμα :
    Απώθηση (της πραγματικότητας μας) - Σύνδρομο στέρησης & στερητικό τραύμα (κάτι λείπει, τι όμως) - Ψευδής αναπλήρωση (ασχολείσαι ή "ασχολείσαι" με τη φαντασία σου με άλλα πράγματα και ικανοποιείσαι - όπως τα ναρκωτικά κτλ).
    Ισχύει και για άτομα και για κοινωνίες, τα έχει εξηγήσει καλά ο Φρόυντ αυτά.

   • Greco avatar
    Greco @ Mαρινα 01/06/2010 15:11:35

    αν διαβαζες τα σχολια τα δικα μου μαρινα και αρκετων αλλων,δε θα σχηματιζες αυτην την αποψη.Συμφωνω 100% μαζι σου

 8. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 01/06/2010 14:15:31

  Τα σχόλια στην ανάρτηση-γολγοθά για τη Γάζα, δεν βγαίνουν. Υπάρχει πρόβλημα μνήμης. Πρέπει να αλλαχθούν οι ρυθμίσει στο αρχείο php.ini. Μπορείτε να το διπλασιάσετε στα 64 Mb (τώρα κολλάει στα 32), ή να το κάνετε απεριόριστο.

  ini_set('memory_limit', '-1');


  Στο θέμα μας, η Τουρκία λέει πως θα στείλει ξανά βοήθεια, συνοδεία πολεμικών.

  http://www.dailykos.com/story/2010/5/31/871683/-Turkey-vows-to-send-more-Gaza-supply-ships-w-Turkish-Navy

 9. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 01/06/2010 14:18:08

  Μήπως, λέω μήπως , είναι καιρός για μία φορά, να κλείσουμε τελείως τα στόματά μας όλοι, να σταματήσουμε, γενικώς, και να πάψουμε να φωνασκούμε οι μεν στους δε;
  Μήπως είναι καιρός να καθίσουμε πρώτα να δούμε όλες τις πληροφορίες και μετά να εκφέρουμε γνώμες;
  Βιάστηκα και εγώ χθες, δεν βγάζω την ουρά μου απ΄’εξω.
  Μία σημείωση μόνο: Το Ισραήλ, όταν στριμώχνεται αντιδρά. Και η άλλη πλευρά αντιδρά και αυτή.
  Το θέμα είναι ποια είναι ή άλλη πλευρά, σήμερα. Όχι χθες, όχι πριν 30 χρόνια,τώρα.
  Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν γνωρίζουμε όλη την εικόνα…
  Και η εικόνα δεν περιορίζεται σε αυτά που μας δείχνουν τα ,πλήρως ελεγχόμενα

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 01/06/2010 14:18:52

   Τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ..

 10. smoking area avatar
  smoking area 01/06/2010 14:30:23

  Χθες πιστευα πως οι Ισραηλινοι στρατιωτες συμπεριφερομενοι ως Σομαλοι πειρατες εκτελεσαν 19 ανθρωπους.
  Σημερα αναλογιζομενος την εξωτερικη πολιτικη της Τουρκιας καταλαβα πως εκανα λαθος.
  Οι στρατιωτες υπερασπιζομενοι την πολιορκια της Γαζας (την οποια εχει καταδικασει και ο ...φιλοΤουρκος ΟΗΕ) με πειθω και επιχειρηματα παρακαλεσαν τους επιβατες των σκαφων να αλλαξουν πορεια, και οι τελευταιοι ...μαλλον αυτοκτονησαν για να εκθεσουν το φιλειρηνικο κρατος του Ισραηλ.
  Παραδεχομαι το λαθος μου και ζητω ζηγνωμη.
  Ζητω μαλιστα να επεκταθει ο νομος περι αντισημητισμου, ωστε να απαγορευεται να πιστευουμε, να νομιζουμε ή να σκεφτομαστε κατι αντιθετο με τα συμφεροντα του ειρηνικου και αδικημενου κρατους του Ισραηλ.
  Μπορει να ακολουθησει και νομος για την επιβολη της ...Τουρκοφαγιας ως αναλυτικο εργαλειο για τις διεθνεις σχεσεις στην Ανατολικη Μεσογειο.
  Για να μαθουμε και εμεις οι ... βεδουινοι που λεει και ο Αρχαιος να σκεφτομαστε ΣΩΣΤΑ.

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ smoking area 01/06/2010 15:13:18

   Ολοι κανουμε λαθη.Το να τα αναγνωριζουμε ειναι δειγμα ωριμοτητας και γεναιοτητας.

 11. ataktos avatar
  ataktos 01/06/2010 15:02:34

  Αγαπητοί συνομιλητές ,σύντροφοι

  Από τον ιστορικό τόπο της Απολλώνιας στέλνω μήνυμα ειρηνικής συμφιλίωσης προς τους λαούς του Ισραήλ και Παλαιστίνης .Η μη επίλυση του επί 65 Χρόνης διχόνοιας μεταξύ των φιλών και γειτόνων λαών που στοίχησε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από της δυο πλευρές δεν είναι τιμή για τον σύγχρονο παγκόσμιο πολιτισμό .Είναι ντροπή για αυτούς που υποθαλφτούν την βία και μίσος στο όνομα των τεραστίων κερδών από τους εξοπλισμούς και ανθρώπινο αίμα . Εμείς οι Έλληνες ζητάμε επιτέλους ΕΙΡΗΝΗ για τους ταλαιπωρημένους αυτούς λαούς .Και στρέφουμε το βλέμμα μας στης αθλιότητες του Εσωτερικού Ιμπεριαλισμού υπό την καθοδήγηση τους Γιώργο Αντρέα Παπαντρέου και Γιώργο Παπακωνσταντινου που μας ξεπούλησαν και διαλύουν τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό του .Εκεί στρέφουμε της δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε .

 12. Aggelos avatar
  Aggelos 01/06/2010 15:04:15

  συφερον ολων στην περιοχη και της Ελλαδας και Τουρκιας ειναι να φυγει η επιρροη των Ηπα απο τα μερη μας...η ενδυναμωση της Τουρκιας στον ισλαμικο κοσμο δεν ειναι απαραιτητα κακο για εμας... δεν ειμαστε ανταγωνιστες με την Τουρκια ,γιατι απλα η τουρκια το πηρε αποφαση οτι ευρωπη δεν μπαινει και το γυρισε στο ισλαμ και η Ελλαδα ειναι ευρωπη..

  γιατι να μην συνεργαστουμε με τους τουρκους για την επιλυση του πλαιστινιακου και για να κανουμε καλα το Ισραηλ?

  ο στοχος ειναι να τα βρουμε με την τουρκια,,δικαια αλλα να τα βρουμε..οχι να ειμαστε αιωνια εχθροι..

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ Aggelos 01/06/2010 15:16:17

   Μαθε πρωτα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ και ΠΟΙΟΙ ΕΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ και μετα πηγαινε να κοιμηθης ησυχα αν μπορεις.

   Ε ρε και ναξερες τι σημαινει το ισλαμ! Τοτε θα καταλαβαινες οτι με την Τουρκια ΔΕΝ θα τα βρουμε ΠΟΤΕ δικαια....

  • Greco avatar
   Greco @ Aggelos 01/06/2010 15:16:38

   ειναι ωραια αυτα τα απλουστευτικα σχηματα,αλλα επικινδυνα
   καλο ειναι να παιρνουμε στα σοβαρα την εξωτερικη μας πολιτικη γιατι ειμαστε σε πολυ ευαισθητη περιοχη και το παραμικρο μας επηρεαζει,και οικονομικα-μην το ξεχναμε--

   αυτη τη στιγμη η επιρροη των ΗΠΑ δεν ειναι μονο στην περιοχη μας,αλλα σε ολη την Ευρωπαικη Ενωση.Εχω μιλησει με πολλους Ευρωπαιους που ολοι παραδεχονται οτι εξαρτιωμαστε απτις ΗΠΑ.Αν εκλειψει αυτη η επιρροη και δεν αντικατασταθει απο μια ευρωπαικη για παραδειγμα,αυτοματως αφεντικο(στην περιοχη μας τουλαχιστον)γινεται η τουρκια ή η ρωσια.Και ολοι ξερουμε πως ενεργει η τουρκια εις βαρος του αδυνατου

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Aggelos 01/06/2010 15:19:35

   Να συνεργαστούμε με τους Τούρκους; Τα θέλεις και τα λες , άγγελε ή σου ξεφεύγουν; Μάλλον άνέκδοτο πήγες να γράψεις και σου ξέφυγε στην πορεία...
   Η ενδυνάμωση της Τουρκίας καλό για εμάς...
   Καλέ μου άνθρωπε, συγκρατήσου.
   Υπάρχουν και άνθρωποι που διαβάζουν τα σχόλια και έχουν και προβλήματα υγείας...
   Στόχος μας δεν είναι να τα βρούμε με την Τουρκία, συγκρατήσου.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aggelos 02/06/2010 08:12:39

   Ναι γιαβρή μου ναι, καλά τα λες. Θα λύσουμε το Παλαιστινιακό και δεν θα μας πάρετε την Λήμνο... Πόσο εύκολα χαρακτηρίζονται εδώ πότε ο ένας πρακτορας της μίας Πρεσβείας πότε ο άλλος της άλλης. Λες και η Βασιλέως Γεωργίου δεν έχει δικούς της να γράφουν

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ archaeopteryx 02/06/2010 19:24:50

    Μερικοί μόνο αυτό κάνουν. Δεν συνεισφέρουν το οτιδήποτε, έστω και χαζό. Απλώς κατηγορούν ως πράκτορες όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους.

 13. Factorx avatar
  Factorx 01/06/2010 15:16:30

  Σε "παγκόσμια ιντιφάντα" εναντίον της βίας του Ισραήλ, καλεί η νεολαία του κυβερνητικού κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, σε μια δραματική έκκληση που απευθύνει από την Κωνσταντινούπολη.

  Η νεολαία ζητά από τον τουρκικό λαό, την τουρκική νεολαία και τη νεολαία όλου του κόσμου να μην ανεχθεί "το έγκλημα".

  "Σταματήστε τη βία του Ισραήλ", αναφέρει η έκκληση που εκδόθηκε νωρίτερα.

  "Δεν πρόκειται για ένα έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος εθελοντών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά για ένα έγκλημα που συντελέστηκε και σε βάρος της καρδίας όλων μας", σημειώνεται στην ανακοίνωση και απευθύνεται έκκληση στη "συνείδηση όλων μας".

  "Δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί η επίθεση εναντίον πλοίων, που δε μετέφεραν στρατιώτες, δεν είχαν όπλα, δεν είχαν "σπαθιά"", είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η εκπρόσωπος της οργάνωσης Κωνσταντινούπολης Πινάρ Ακγιασάν.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Factorx 01/06/2010 15:21:56

   Από πότε οι Τούρκοι έχουν "καρδιά";

  • O Ιθαγενής avatar
   O Ιθαγενής @ Factorx 01/06/2010 15:23:49

   Μπρος να ελευθερώσουμε την ιερά πόλη να υψώσουμε την ημισέληνο στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά ...στο κάτω κάτω και ο Σαλαδίνος Κούρδος ήταν ...όταν το ποντίκι βρυχάται... στα σπαθιά έχουν μείνει...

 14. Greco avatar
  Greco 01/06/2010 15:23:55

  παντως για το κοινωνιολογικο του πραγματος,καλο θα ηταν ο καθενας μονος του να ρθει σε επαφη και με ισραηλιτες ή ελληνοεβραιους και με αραβες ή μουσουλμανους---ετσι για να δει απο πρωτο χερι και να μη μασα ο,τι του λενε

  Εχω γνωρισει εβραιους,εδω στη Θεσσαλονικη που μενω,και αν και φαινονται πολυ κλειστοι και επιφυλακτικοι αρχικα,ισως και λογω ιστορικων εμπειριων, οταν ανοιχθουν ειναι μια χαρα παιδια.Επισης δεν συμφωνουν ολοι με την πολιτικη του Ισραηλ

  Αντιθετα,και μονο την προσωπικη μου αποψη εκφερω,κατι παλαιστινιους που ηξερα ηταν ολοι καθικα,μετα συγχωρησεως,και κοιταζαν να στη φερουν με την πρωτη ευκαιρια.Και αλλους μουσουλμανους που γνωριζα μου βγαζαν μια αισθηση καταναγκαστικης πειθαρχειας και προσκολλησης στη θρησκεια τους

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Greco 01/06/2010 15:57:28

   Η γενοκτονία δε δικαιολογείται από την εκτίμηση που έχουμε ή δεν έχουμε για τα πρόσωπα. Οι μουσουλμάνοι έχουν μία ιδιαίτερη κουλτούρα, την οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε οι δυτικοί. Δεν είναι λογικό να προσπαθούμε να τους κρίνουμε με βάση τα δικά μας ήθη, εξ ου και θεωρώ εντελώς ανώμαλη την παρουσία τους στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή είναι τελείως αδύνατον να συνυπάρξουμε.
   Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι εξοντώνονται μέρα με τη μέρα και φυσικά η χρησιμότητα ή όχι της ύπαρξής τους σε αυτή τη γη δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να κριθεί από εμάς, βάσει προσωπικών συναισθημάτων.
   Ούτε φυσικά και όλοι οι εβραίοι συμφωνούν με την πολιτική του Ισραήλ, μόνο που αυτές ο φωτεινές εξαιρέσεις στοχοποιούνται από τους ίδιους τους Ισραηλινούς.

   • BIΣ avatar
    BIΣ @ πολίτης 01/06/2010 18:25:57

    Γιατί εξοντώνονται μέρα με τη μέρα οι Παλαιστίνιοι; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πού το είδες;

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ πολίτης 01/06/2010 21:38:34

    Επιδρομές, εποικισμοί, αποκλεισμοί ανθρωπιστικής βοήθειας στη λωρίδα της Γάζας. Ψαξτο λίγο ΒΙΣ και θα βρείς το γιατί.

 15. πολίτης avatar
  πολίτης 01/06/2010 15:49:12

  Τι ωραία βρε παιδιά! Οι καημένοι ισραηλινοί υπερασπίζονται το κράτος τους και οι κακοί τούρκοι κλπ ακτιβιστές πάνε να βοηθήσουν τους κακούς ισλαμιστές παλαιστινίους!
  Λοιπόν:
  -Όλοι οι γενοκτόνοι λαοί το κράτος τους υπερασπίζουν: και οι τούρκοι το ίδιο λένε για τις γενοκτονίες που διέπραξαν και διαπράττουν. Θα τους δικαιώσετε και αυτούς μήπως;
  -Οι παλαιστίνιοι είναι θύματα μίας εξελισσόμενης γενοκτονίας και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει ανάλογα με το αν τους υπερασπίζονται ή όχι οι Τούρκοι.
  -Οι τούρκοι, καθώς είναι ξύπνιοι και γάτες στην εξωτερική πολιτική, βλέπουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων να αλλάζουν και αλλάζουν και αυτοί, ώστε να βρεθούν και πάλι με τους ισχυρούς. Εμείς ως αιώνιοι ηλίθιοι ανατρέψαμε τον μόνο άνθρωπο που πήγε να τους προλάβει (συμμαχώντας με τους Ρώσους και τους Κινέζους), ώστε να βρεθούμε με αυτούς που πρόκειται να καταρρεύσουν στο μέλλον.
  -Οι τούρκοι, ουδόλως ενδιαφέρονται για τους ομόθρησκούς τους, όπως αποδεικνύεται από τη συμμαχία που τόσα χρόνια προσέφεραν απλόχερα στους φονιάδες τους. Τώρα που τα πράγματα αλλάζουν, αποφάσισαν πως η θρησκεία αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό για να πετύχουν νέες συμμαχίες με τους λαούς της ανατολής. Εμείς πάλι ουδεμία τέτοια προσπάθεια κάνουμε, ώστε να διαμορφώσουμε μία ισχυρή, ορθόδοξη, οικονομική συμμαχία την περιοχή μας, στην οποία μάλιστα δεσπόζει και μία δυναμικά επανερχόμενη ορθόδοξη Ρωσία.
  -Το Ισραήλ και η Τουρκία είναι κράτη φονιάδες και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Έτσι έμαθαν να επιβιώνουν στην ιστορία και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, εξοντώνοντας όσους διεκδικούν δικαιώματα στην περιοχή τους. Όποιος συμμαχεί με το άδικο είναι άδικος και αυτό είναι επίσης κάτι που δεν αλλάζει. Η εξωτερική πολιτική είναι πρωτίστως συμφεροντολογική, αλλά όχι μέχρι το σημείο συμμαχίας με τους αιώνιους φονιάδες. Λυπάμαι αν σας ενοχλεί ο ιδεαλισμός και η εντιμότητα στις διεθνείς σχέσεις, τί να κάνουμε όμως! Δεν μπορείς να κατηγορείς αυτούς που διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος του λαού σου και παράλληλα να δικαιολογείς αυτούς διαπράττουν γενοκτονία σε βάρος άλλου λαού.
  -Δεν ξέρω αν οι ακτιβιστές έχουν σχέση με το τουρκικό κράτος και αν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Επίσης ήταν μάλλον ηλίθια η επιλογή του Ισραήλ να επιτεθεί ειδικά στην τούρκικη αποστολή (σε σημείο που καταντάει ύποπτη). Πάντως το ότι οι ακτιβιστές ήταν έτοιμοι για δράση δικαιολογείται από το ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί δεν αφήνουν να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Και πιθανόν και οι ακτιβιστές να ήταν θύματα του ίδιου τους του κράτους, προκειμένου η Τουρκία να εκμεταλλευτεί την εξέλιξη αυτή (πχ αν η Τουρκία άφησε να διαρρεύσει ότι το καράβι των τούρκων είχε όπλα και γι’αυτό ο Ισραηλινοί επιτέθηκαν ειδικά σε αυτό).
  -Και συγχωρήστε με που δε θεωρώ ωφέλιμο για την πατρίδα μου να παίρνω το μέρος εκείνων που προσπαθούν να εξοντώσουν ένα λαό, όπως κάποτε κάποιοι εξόντωσαν τον δικό μου.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ πολίτης 02/06/2010 11:38:45

   Εχεις απόλυτη έλλειψη πολιτικής διορατικότητας.

 16. klausevitz avatar
  klausevitz 01/06/2010 15:50:10

  Γύρω στο 2000, όλοι θεωρούσαν τον άξονα Τουρκίας-Ισραήλ δεδομένο.
  Μετά τον ανοίκειο βομβαρδισμό της Σερβίας και την διαφαινόμενη,
  έκτοτε, πολιτική και οικονομική απίσχναση των Βαλκανικών χωρών,
  έμοιαζαν οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί πακτωμένοι...Δεν ήταν!
  Οι σημερινές εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα. ΜΉ βιαζόμαστε,
  οι τουρκοεβραικές σχέσεις,ιστορικά,δεν ήσαν ευθύγραμμες:οι σχέσεις
  αντιπαλότητας μεταμορφώνονταν σε σχέσεις λυκοφιλίας και τούμπαλιν.
  Τί θέλει ο νεοθωμανισμός; αναγνώριση της νέας ισχύος του; απλή
  ανακατανομή ισχύος; the winner takes it all? ...θα δούμε...!
  Στο μεταξύ,εδώ,είμαστε στα χάλια μας,ερευνώντας την προέλευση των..
  ημαρτημένων του πολιτικού συστήματος απολύτως ετεροχρονισμένα.
  Τα σύννεφα πυκνώνουν πολλαπλώς και η κοινωνική,πολιτική και
  ψυχική ενότης του έθνους είναι τα μόνα ζητούμενα!

 17. Dimi avatar
  Dimi 01/06/2010 18:26:01

  Και ο σουλτάνος Ερντογάν κι ο πεταλωμένος γάτος Netanyahu
  εκμεταλλεύονται ο καθένας γιά δικούς του λόγους, τη θεόσταλτη
  ψηφοθηρική ισλαμολαγνεία Μineiko.

  Και ο μεν Ερντογάν στέλνει άκριτα λαθρο-καραβιές μουσουλμάνων
  προς «ελληνοποίηση» γιά να τελειώνει με τους Ελληνες μιά
  γιά πάντα. Ο δε Netanyahu, ονειρεύεται να λύσει το άλυτο
  Μεσανατολικό, με την αγορά Ελληνικών Νησιών και τον
  εποικισμό τους από Παλαιστινίους.

  Κάθε μέρα που περνά, μιά πρωτοφανής και πολυδιάστατη κρίση
  βαθαίνει στην Ελλάδα. Που στόχο έχει τη δημογραφική αλλοίωση
  και Εθνική διάλυση της χώρας.

  Ο Εθνοκτόνος Jeffrey Mineiko είναι λαομίσητος και θα μείνει στην
  ιστορία ως ο «Νεκροθάφτης της Ελλάδας».

  Το νομοτελειακά τραγικό τέλος της Υβρεως δεν το έχουμε δει ακόμα.

 18. aiolikos avatar
  aiolikos 01/06/2010 19:50:01

  Προς επιβεβαίωση του κ. Καλεντερίδη η ΝΤΙ ΒΕΛΤ σε άρθρο της τώρα στο δικτυακό της τόπο αναφέρει τα ίδια πράγματα και ότι η οργάνωση αυτή συνδέεται με στρατολόγηση μαχητών για το Αφγανιστάν. Επίσης λέει ότι συνδέεται με την ακραία ισλαμοεθνιστική οργάνωση ΜΙΛΙ ΓΚΙΟΡΟΥΣ. Συμπερασματικά αυτά που λέει το Ισραήλ είναι σωστά ως ένα βαθμό.

  Το ερώτημα είναι οι δικές μας ΜΚΟ που συμμετείχαν δεν είχαν ενημέρωση ως προς την τουρκική οργάνωση ή από ανευθυνότητα διάλεξαν να βοηθήσουν στην πραγμάτωση των νεο-οθωμανικών οραμάτων του ΑΚΡ.

  Ως προς το Ισραήλ σιγά μην άφηνε τους τσαμπουκάδες των Τούρκων (βλέπε συμφωνία με Ιράν, προσπάθεια να βγει από τη διπλωματική απομόνωση ο Αχμαντινετζάντ)ατιμώρητους. Το Ισραήλ δεν είναι μπανανία να σκύβει το κεφάλι στις καρπαζιές σαν κάτι μερικούς άλλους.

 19. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 01/06/2010 22:57:29

  Άκουσα τον Μάζη να προτείνει αυτό:

  http://www.diis.dk/sw19083.asp

  The role of Islamic charities in international terrorist recruitement and financing

  Evan F. Kohlmann

  DIIS Working Paper 2006:7, January 2006, 23 p.


  Λέει διάφορα μυστήρια για την τουρκική ΜΚΟ που οργάνωσε το ταξίδι.

  ΦΥΣΙΚΑ, το τονίζω, αυτό δεν ακυρώνει ό,τι απαράδεκτο έγινε από πλευράς Ισραήλ, με την πειρατεία σε διεθνή ύδατα.

  • Monocultural avatar
   Monocultural @ Γιάννης Σ. 02/06/2010 21:27:03

   Μπες στη σελίδα του http://www.geo-mazis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=48

   2.3.4.5

   • Monocultural avatar
    Monocultural @ Monocultural 02/06/2010 21:27:46

    Αφιερωμένο στους "τουρκοφάγους" της θρυλικής πλέον ανάρτησης...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Monocultural 03/06/2010 07:35:09

    με την ευγενική χορηγία της İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, βοήθειά μας.

 20. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 02/06/2010 07:56:30

  1. Μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν φιλίες αλλά μόνο συμφέροντα.
  2. Ο εχθρός του εχθρού σου πρέπει να είναι πάντα φίλος σου.
  3. Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να είσαι πάντα ευέλικτος και να παίρνεις
  το μέρος της πλευράς που μακροπρόθεσμα θα είναι προς το συμφέρον σου.
  4. Διαχρονικά στο συσχετισμό δυνάμεων και στα γεωπολιτικά κέρδη έπαιξαν ρόλο οι κατάλληλες συμμαχίες την κατάλληλη στιγμή.(Π.χ Βίσμαρκ).

 21. Γιάννης_Άλιμος avatar
  Γιάννης_Άλιμος 02/06/2010 09:27:53

  Εύχομαι κάποιοι από εμάς να παρακολούθησαν χτές το βράδυ την τρίωρη εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" με τον ΚΥΡΙΟ Νίκο Χαρδαβέλα. Όσοι από εμάς δεν γνώριζαν, ελπίζω σήμερα πλέον να γνωρίζουν και να έχουν καταλάβει τι περίπου συμβαίνει στην Δυτική Θράκη.
  Οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς, γνωρίζουν για την δραστηριότητα των μουσουλμάνων βουλευτών τους εκεί; Ή είναι πολύ... μακριά και δεν ακούν;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης_Άλιμος 02/06/2010 09:31:41

   Γιάννη,
   Προς τι η έκπληξη;
   Εγώ κατάγομαι από τον Εβρο.
   Ολα αυτά είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.
   Απλώς, αυτό το άθλιο κράτος που έχουμε φτιάξει, κλείνει μάτια, αυτιά και στόμα.

   • Γιάννης_Άλιμος avatar
    Γιάννης_Άλιμος @ Κώστας Ροδινός 02/06/2010 09:43:26

    Αγαπητέ Κώστα, καμμία έκπληξη. Μόνο σεβασμός προς τους αναγνώστες της ιστοσελίδας. Επειδή κάποιοι πιθανόν να μην γνωρίζουν.
    Επειδή κατάγεσαι από εκεί, μήπως ξέρεις εσύ να μας πληροφορήσεις για τις θέσεις και τις ενέργειες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, όσον αφορά την δραστηριότητα των εν λόγω βουλευτών;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 02/06/2010 09:51:03

    Αστα!
    Θα τα γράψουμε κάποια στιγμή.'
    Το λυπηρό είναι ότι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, προκειμένου να εκλεγούν ανέχονται το διαβρωτικό και ανθελληνικό ρόλο του Τούρκικου Προξενείου.
    Δε τολμάει κανένας να τα βάλλει μαζί του και λειτουργεί,ως κράτος.
    Είχα προτείνει κάποτε να ειδοποιηθεί η Τουρκία,ότι με την πρώτη παραβίαση του εναερίου χώρου μας, θα απελαθεί ο Πρόεξενος.
    Και να επανέλθει, μόνο όταν οι Τούρκοι θα σταματήσουν να αυθαιρετούν στο Αιγαίο.
    Αλλά,ποιός να τολμήσει..

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Κώστας Ροδινός 02/06/2010 11:59:48

    Μηπως είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας;

 22. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/06/2010 09:50:32

  Κωνσταντῖνε,

  1.Μέ τήν Τουρκία χρειάζεται ἕνας γερός φράκτης,κατά τό λαϊκόν:ὁ καλός ὁ φράκτης κάνει τόν καλό τόν γείτονα,καί μιά ἁπλῆ καί ψυχρή καλημέρα ἀρκεῖ.
  Κοινό συμφέρον μέ αὐτούς τούς βρυκόλακες(διότι μέ αἷμα ζοῦν)δέν ὑπάρχει.,ἤ μᾶλλον τό κοινό συμφέρον(γι΄ αὐτούς)εἶναι νά μοιραζόμαστε τά δικά ΜΑΣ πετρέλαια.
  2.Τό Ἰσραήλ,χωρίς νά τό συμπαθῶ ἰδιαιτέρως,μᾶς εἶναι χρήσιμο τώρα.
  Ἀφοῦ οἱ Παλαιστίνιοι,ζητωκραύγαζαν τόν Πορθητή Β΄,δέν ἔχουν τήν συμπάθειά μου.
  3.Στήν ἐξωτερική πολιτική μακροπρόθεσμα βλέπω τό Ἱσραήλ νά κυριαρχῆ παρά τήν Τουρκία.
  Ἀς τό ἔχουν ὑπ΄ ὄψιν οἱ δικοί μας ἠλίθιοι καί ὡς ἐκ τούτου ἐπικίνδυνοι ἰσλαμολάτρες.
  4.Πολλή σοφή φράσι,ἀλλά μή περιμένουμε τίποτα τέτοιο ἀπό τόν ΓΑΠ.
  Εἴπαμε,ἔχει μιά ἀποστολή,κυττᾶ νά τήν τελειώση,καί αὐτή εἶναι ἡ ἐξαφάνισις τῆς Ἑλλάδος ἀπό τόν χάρτη.
  Γι΄αὐτό,ἡ τιμωρία γιά ὅσους μποροῦν καί δέν κάνουν τίποτα γιά νά τόν σταματήσουν πρέπει νά εἶναι ἀμείλικτη.

 23. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 02/06/2010 12:19:20

  Τουρκία, Ελλάδα, Μέση Ανατολή (Παλαιστίνη - Ισραήλ - Ιράκ - Ιράν ...), ΗΠΑ κτλ. Άς προσπαθήσω κι εγώ να σκεφτώ πολιτικά - διπλωματικά - στρατηγικά, άν και δεν μου είναι οικεία "θέση" για να "παίζω μπάλα":
  Οι ΗΠΑ αποχωρούν αργά η γρήγορα από το Ιράκ ως κύριοι στρατιωτικοί παίκτες. Δεν το αντέχουν. Η Μέση Ανατολή δεν πρόκειται σύντομα να γίνει Κεντρική Ευρώπη, θα παραμείνει πολύμορφο χάος, βίαιο, αστάθμητο, ανεξέλεγκτο, ακηδεμόνευτο. Είμαστε κοντά, μαζί με την Κύπρο, η πιό κοντινή Ευρωπαική και γενικώς Δυτική χώρα στο υπόγειο με το μπαρούτι, που συχνά προκαλεί εκρήξεις. Η Τουρκία είναι ακόμη πιό κοντά, αλλά αυτή δεν είναι (κανονική) Ευρωπαική χώρα και μόνον καταχρηστικά θα την έλεγε κάποιος δυτική.
  Στην Ελλάδα τι συμφέρει; Μια σχετικά σταθερή Τουρκία, που θα σχηματίζει την προστατευτική τάφρο, τείχος, εξω-ευρωπαική "υγειονομική ζώνη", ώστε να μή μεταπηδήσει το Μεσανατολικό χάος και στα Ευρωπαικά εδάφη, δηλαδή πρώτα πρώτα στην Ελλάδα και Κύπρο; Ή μια αναστατωμένη, αποσαθρωμένη Τουρκία, μέρος και αυτή του Μεσανατολικού χάους, οπότε ο ρόλος της προστατευτικής τάφρου, τείχους, και "υγειονομικής ζώνης" θα μεταφερθεί εντός Ευρώπης και θα πέσει στην Ελλάδα, με όλα τα ευνόητα επακόλουθα;
  Η στρατιωτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ δημιουργεί επικίνδυνο στρατηγικό κενό που πρέπει να πληρωθεί. Άν το ενδιαφέρον της Τουρκίας προς τα ανατολικά της, που διαφαίνεται, εμπεδωθεί και εξορθολογισθεί με ισορροπιστική της στάση έναντι Ισραήλ και Αράβων, θα συμβούν δύο καλά για μάς: Πρώτο, θα γλυτώσουμε σε κάποιο βαθμό από την Τουρκική επιθετικότητα, αφού οι Τούρκοι θα έχουν άλλη κύρια στρατηγική κατεύθυνση (και την προσοχή τους στα πετρέλαια του Βορειου Ιράκ με τους γύρω Κουρδικούς πληθυσμούς). Δεύτερο, ο δύσκολος ρόλος του φράχτη, που εμποδίζει τη μεταπήδηση του χάους στην Ευρώπη, ανατίθεται στην Τουρκία, κι εμείς αποφεύγουμε "το ποτήριον τούτον".
  Άς σκεφτούμε ψυχρά: Πρόκειται για στρατηγικά πλεονεκτήματα που υπό άλλες συνθήκες χρειάζεσαι πολύ κόπο για να δηνιουργήσεις, και εδώ ίσως μας δοθούν ως σχετικά εύκολη δυνατότητα, λόγω μεταβολών στην παγκόσμια κατάσταση (οικονομική εξασθένηση ΗΠΑ, αλλά και δύσκολη κατάσταση για ΗΠΑ στο Αφγανιστάν - ίσως εκεί θ' αναζητηθεί απο κοινού, αναβάθμιση του Ρωσικού στρατηγικού ρόλου).

 24. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/06/2010 13:30:34

  stgm

  Ἡ Τουρκία δέν θά πάψη ΠΟΤΕ νά θέλη τήν καταστροφή μας.Ὁσο καί νά φαίνεται παράξενο,μᾶς φοβᾶται:1ον.διότι γνωρίζει πώς κατοικεῖ σέ ξένα ἐδάφη,καί γνωρίζει ἐπίσης πώς δέν θά ἔχουμε πάντα τέτοιους ἡγέτες,μέ ὅτι αὐτό συνεπάγεται.Γνωρίζει ἐπίσης πώς ἕνα 1940 μπορεῖ νά ξανασυμβῆ.
  20ν.Δέν μᾶς συγχωρεῖ πού τῆς διαλύσαμε τήν αὐτοκρατορία,λές καί ἐμεῖς τῆς συγχωρήσαμε τό ὅτι διέλυσε τήν δική μας.
  Ἐκτός ὅλων τῶν ἀνωτέρω,οἱ Μουσουλμάνοι θεωροῦν δικό τους ἱερό τόπο,ὅτι ἔχουν κατακτήσει καί ἐπιζητοῦν ἐπιστροφή.
  Μή περιμένουμε λοιπόν στροφή ἐνδιαφέροντος πρός ἀνατολάς,πού καί ἄν αὐτό συμβῆ,θά εἶναι προσωρινό μέχρι νά ἑδραιωθοῦν καί μετά θά στραφοῦν δυτικά μέ πρῶτο θῦμα τήν χώρα μας.
  Αὐτός εἶναι καί ὁ λόγος πού στέλνει τούς πιό φιλικά πρός αὐτήν ἰσλαμιστές,τούς Πάκους.
  Μέ τούς Πακιστανούς θά δῆς πράγματα πού δέν τά βάζη ὁ νοῦς σου.
  Μή ξεχνᾶς ὅτι περιμένουν νά φάη σανό τό ἄλογο τοῦ Πορθητή(ἤ τοῦ Μωάμεθ,δέν θυμᾶμαι)στήν αὐλή τοὐ Βατικανοῦ.
  Μία ἀναστατωμένη Τουρκία δέν συμφέρει; ἀλλά μία διαλελυμένη Τουρκία,θά εἶναι ὅ,τι πρέπει.Τόσες φυλές πού ἔχει μέσα,γιατί νά μή συμβῆ;Ἄλλωστε μετά τήν ἀναστάτωσι μπορεῖ νά ἔρθη καί ἡ διάλυσις.
  Γιατί νά μήν εἶναι ἡ Ἑλλάδα ὁ κυματοθραύστης; Πάντα ἔτσι δέν ἦταν;
  Τότε πού ἤξερε νά πολεμᾶ καί πού οἱ ἧττες της ἦταν ἐφάμιλλες τῶν νικῶν της.
  Μάθαμε στήν καλοπέραση,ξεχάσαμε τί ἀρετή εἶναι ἡ ἀνδρεία καί γίναμε τῆς καρπαζιάς.

  Υ.Γ
  Γιά νά ἀναλάβουν τόν ρόλο τοῦ φράκτη,σκέψου τί θά ζητήσουν ὡς ἀντάλλαγμα ἀπό τήν Δύσι καί πού θά ἀφορᾶ τήν Ἑλλάδα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Kὀριννα 02/06/2010 13:37:37

   Μια "διαλυμένη" Τουρκία κάνει εμάς "φράχτη" και αμέσως μετά ερείπιο. Όπως το 1920 - 1922, το τραγικό αμφίπλευρο λάθος των Βενιζέλου - Κωνσταντίνου, που πληρώσαμε ακριβά. Όλοι οι κυματοθραύστες κάποια στιγμή σπάνε. Χάρισμά τους ο ρόλος αυτός, άς έχουν αυτοί το ρίσκο. Οι συνετοί και σοφοί δεν γίνονται κρέας γαι τα κανόνια.

 25. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/06/2010 14:01:13

  stgm,

  Ἄν νομίζης πώς θά ζήσουμε ἤσυχοι μέ δυνατή Τουρκία δίπλα,εἶσαι βαθιά νυχτωμένος.
  Τό 1920-22,ἦταν προδοσία,διχόνοια,βλακεία,ὅλα μαζί,μή τό μπερδεύεις μέ τό ὅτι ἐπί αῖῶνες ἦταν ἀνάχωμα ἡ Ἑλλάδα.
  Ἡ Τουρκία ζητᾶ πάντοτε ἀνταλλάγματα γιά νά κάνη κάτι,ΚΑΙ θά τό πάρη εἰς βάρος τῆς χώρας μας,ἄν τῆς ἀνατεθῆ ὁ ρόλος τοῦ φράκτη, ΚΑΙ θά στραφῆ ἐναντίον τῆς Δύσεως.
  Πιστεύω(καί εὐχομαι)ὅτι στό μέλλον θά ἔχη τήν μοῖρα τοῦ Ιράκ.

 26. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 02/06/2010 19:48:52

  Μας αρέσει δεν μας αρέσει, είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μαζί με τους Τούρκους. Για πάντα. Διότι αν δεν γίνει έτσι, ή αυτοί πρέπει να φύγουν ή εμείς. Και μια και δεν πρόκειται να φύγει κανείς, ας συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι είμαστε σε κακό σημείο με τους γείτονες, αλλά γείτονες είναι.
  Η θα δημιουργήσουμε μια ισορροπία τρόμου και αποτροπής ή θα αναγκαστούμε να τα βρούμε.
  Οι μόνοι "πολιτισμένοι" αυτή τη τη στιγμή που δεν χωνεύουν τους γείτονές τους και θέλουν να τους ξεπαστρέψουν όλους είναι οι Ισραηλικοί. Γι'αυτό μυρίζουν σιωνισμό όλοι οι καλοθελητάδες που έρχονται σαν το διαβολάκι στον ώμο και ψιθυρίζουν εμμονικά "Φάτε τους!"
  Έχω ξαναγράψει ότι η αγχώδης ανταγωνιστικότητα του στυλ αυτοί ή εμείς χαρακτηρίζει μόνο τους Σιωνιστές Ισραηλινούς... Ποτέ εμάς.
  Εύκολα (πολύ εύκολα) Έλληνας και Τούρκος θα κάτσουν να πιούν και να φαν μαζί. Πολλά έχουν να συζητήσουν, πολλά να θυμηθούν. ΑΥΤΟ πάνω απ'όλα είναι Έλληνας: Ανοιχτός και άφοβος.

  Άλλο η εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια λοιπόν, και άλλο ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία που μας μπουκώνουν τόσες μέρες οι διάττοντες υπερασπιστές των άθλιων πρακτικών του Ισραήλ.
  Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Ο (με προστατευμένη ονομασία προέλευσης) ρατσισμός σας (Σιωνισμός) μας είναι απεχθής.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ (A)θανάσης 02/06/2010 20:12:33

   Δεν έχουμε καμμιά δουλειά να μπλέκουμε ως μέρος του προβλήματος με τα μεσανατολικά εκκρεμή, της Τουρκίας ή άλλων.
   Τα μόνα σημεία σύγκρουσης που έχουμε με την Τουρκία είναι η στρατιωτική κατοχή στην Κύπρο, η μη συμφωνία για την νησιωτική υφαλοκρηπίδα και οι παράνομες δραστηριότητες τους στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
   Στα Μεσανατολικά ο ρόλος μας είναι τρίτου, κατευναστή και συμβούλου, όπως π.χ. της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

 27. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/06/2010 21:46:41

  (Α)θανάσης,
  Ναί,τρώγωντας καί πίνοντας μέ τόν Τοῦρκο,πολλά ἔχουμε νά θυμηθοῦμε:σφαγές,ἐξανδραποδισμούς,λεηλασίες,βιασμούς,γενιτσαρισμούς*,βίαιους ἐξιλαμισμούς,ἐθνικές καθάρσεις,καταπατήσεις περιουσιῶν,βεβηλώσεις ἱερῶν χώρων,καί νά μή ξεχάσω καί τό ψήσιμο στήν σχάρα Ἑλλήνων στήν πολοιορκία τῆς Κορώνης.
  Φίλε,πιές καί φάε μέ τόν βιαστή ἤ σφάχτη τῆς γιαγιάς σου ἄν σοῦ ἀρέση,ἐγώ προσωπικά θά τοῦ στρίψω τό λαρύγγι,εὐκαιρίας δοθείσης.Γκε γκέ;

  *Ἄν ἔχης παιδιά,ξέρεις τί εἶναι νά σοῦ παίρνουν τό παλληκαράκι σου καί ὄχι μόνο νά μή τό ξαναβλέπης ἀλλά νά σοῦ τό μετατρέπουν σέ φονιά σου;
  Ἄϊ παράτα μας λοιπόν!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Kὀριννα 03/06/2010 14:17:56

   Έχω παιδιά. Ξέρω τι είναι αυτά που με ρωτάς. Περί σφαγών κλπ. που αναφέρεις, βεβαίως, αλλά σου διαφεύγουν οι Βούλγαροι και κυρίως οι ίδιοι οι Έλληνες που "μας" τα έχουν κάνει. Δεν είμαι φιλότουρκος, αλλά δεν είμαι και ρατσιστικό εθνίκι. ΚΑΙ οι Έλληνες ΚΑΙ οι Τούρκοι είναι (κατά 80%) ΡΩΜΙΟΙ. Όπερ απόγονοι του αμαλγάματος που δημιούργησε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία στην περιοχή.
   Άϊ παράτα μας λοιπόν...

 28. Believer avatar
  Believer 02/06/2010 21:49:35

  Δέν ξέρω γιά ποιά γενοκτονία μιλάνε κάποιοι έδώ μέσα άν είχαμε γενοκτονία παλαιστινίων θα είχαν χαθεί όλοι έδώ καί χρόνια. Μάλλον μιλάτε όλοι παρασυρμένοι από τίς συνεχόμενες προπαγάνδες. Τί δουλειά έχει αύτό πού γίνεται στό Ίσραήλ με αύτό πού πάθαμε έμείς ώς λαός από τούς τούρκους, έχουμε χάσει τελείως τό μέτρο, καί παπαγαλίζουμε γενοκτονία τών παλαιστινίων; Οί παλαιστίνιοι είναι ή αίχμή τού δόρατος τών 500 έκατομμυρίων άράβων στήν γύρω περιοχή πού περικυκλώνει τό Ίσραήλ, τό τέμενος τού Όμάρ τό σύμβολό τους ύποστηρίζουν κι όχι τήν πατρώα γή. Σήμερα πού ύπάρχει ή δυνατότητα τής ένημέρωσης από παντού παπαγαλίζουμε αύτά πού λέει ό Τσίμας ό Πρετεντέρης ή Ολγα κι ό Καψής; Ελεος πιά, τό Ίσραήλ ύποστηρίζει με σκληρό τρόπο τήν ύπαρξή του καί καλά κάνει διότι οί παλαιστίνιοι δέν δέχονται τα δύο κράτη, αύτή είναι ή ώμή άλήθεια, πού τήν έκφράζουν ή Χαμάς κι ή Χεζμπολάχ, αυτοί πού δέν άφησαν τόν Άραφάτ να συμφωνήσει δέν άφήνουν καί τόν Αμπάς, τά άλλα είναι φούμαρα. Και φυσικά ώς Έλληνας ζητάω έλεύθερη Βόρεια Ήπειρο, έλεύθερη Κωνσταντινούπολη καί Μ. Άσία, έλεύθερη Ίμβρο καί Τένεδο, έλεύθερη Ανατ.Ρωμυλία, έλεύθερη Αμμόχωστο καί λοιπή Κύπρο, κι όχι έλεύθερη Γάζα, συμπλέοντας μέ τούρκους σφαγείς τού λαού μου, ντροπή πιά ή κατάντια τού Έλληνα.

 29. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/06/2010 21:50:17

  stgm,
  Ξέχασες τήν Θράκη.Λίγα τά ἔχεις; Καί πρέπει νά ξέρης πώς μία γλῶσσα καταλαβαίνουν οἱ μεμέτηδες,αὐτήν τῆς σφαλιάρας μέ πίεσι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.