#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2012 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον Κουβέλη αν δεν τον είχαμε, έπρεπε να τον….επινοήσουμε!Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με «χαλάει» αυτή η ..επιμονή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ με  τα εργασιακά! Έστω κι αν αφορά το 15% των εργαζομένων! Ακόμα κι αν αφορούσε το 1% των δημοσίων υπαλλήλων!

Ακόμα κι αν η διαφωνία είναι «στημένη»,  θα έδινα τα συγχαρητήριά μου σε όποιον σκέφτηκε να  την …ενορχηστρώσει!

Γιατί τα λέω αυτά;

Πρώτον, γιατί τις διαφωνίες αυτές δεν μπορούσε να τις εκφράσει ο Πρωθυπουργός. Για ευνόητους λόγους. Ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει το δύσκολο έργο ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας. Θα  ήταν άτοπο, παράλληλα,  να διατυπώνει διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα, έστω σοβαρά.

 

Δεύτερον, γιατί  στην «παράσταση της διαφωνίας» δεν μπορούσε να αναλάβει …..πρωταγωνιστικό ρόλο ο κ.Βενιζέλος. Πέραν της μειωμένης διεθνούς και εσωτερικής αξιοπιστίας του, ο κ. Βενιζέλος είναι αυτός που συμφώνησε το πακέτο τα μέτρα του οποίου καλείται να λάβει και να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Είτε, λοιπόν, ο κλήρος….έλαχε στον κ. Κουβέλη, είτε είναι εδραία πεποίθησή του, αυτή η εμμονή στα εργασιακά  αποτελεί  ένα διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Επαναλαμβάνω, ακόμα και αν πρόκειται για προσχηματική  διαφωνία!

Όπως θα ενθυμείσθε, από το 2010, που άρχισε τις ..σκληρές διαπραγματεύσεις  με την  τρόϊκα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, ποτέ δεν κερδίσαμε κάτι ουσιαστικό. Σχεδόν πάντα αποδεχόμασταν τις εισηγήσεις της! Ακόμα και εκείνη η μείωση του επιτοκίου ή το PSI, σχέδια του ΔΝΤ και της Γερμανίας ήταν. Η Ελλάδα ουδέποτε κατέθεσε μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση.

Τα εργασιακά αποτελούν, επομένως, μια καλή αφορμή για να δούμε που πραγματικά το πάει η τρόϊκα;

Πόσο ενδιαφέρεται για τη ….σωτηρία της χώρας ή για τη …διάσωση άλλων, σε βάρος ενδεχομένως του κοινωνικού συνόλου, άρα και της χώρας!

«Μα θα πέσει η Κυβέρνηση», θα αντιτάξουν κάποιοι!

Αν οι εταίροι μας αφήσουν να καταρρεύσει η Κυβέρνηση Σαμαρά για ένα τέτοιο θέμα, τότε μπορεί αργότερα να την ανατρέψουν για πολύ σοβαρότερα!

«Μα δεν είναι και τόσο σοβαρά τα θέματα με τα οποία διαφωνεί ο κ.Κουβέλης;»

Κατ’ αρχήν ο καθένας αξιολογεί  με βάση το σύστημα αξιών του τα πράγματα. Δεύτερον, αν όντως δεν είναι, τότε ακόμα ευκολότερο για την τρόϊκα να κάνε πίσω; Γιατί να παραμένει …ανένδοτη σε …ήσσονος σημασίας θέματα;

«Μα το κάνει για να κερδίσει προσωπικούς εσωκομματικούς πόντους;» Με αφήνει παγερά αδιάφορο! Ας κερδίσει και τον πρώτο αριθμό του τζόκερ, αν πρόκειται να βγεί ενισχυμένη η Ελλάδα!

«Μα υπονομεύεται ο Πρωθυπουργός;»

Ανοησίες! Κανένας Πρωθυπουργός δεν υπονομεύεται! Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς ηγείται μιας «τρικομματικής» κυβέρνησης  μ’ ένα αριστερό μάλιστα κόμμα. Αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες!

Συμπέρασμα: Επειδή οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα είναι μακρές θα έχουν και συνέχεια, θεωρώ   μείζον το να μην υποχωρήσουμε στα εργασιακά, χωρίς να έχουμε, προηγουμένως,  εξασφαλίσει ουσιώδη ανταλλάγματα. Και η Κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τις διαφωνίες Κουβέλη για να ενισχύσει την διαπραγματευτική της θέση.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 26/10/2012 23:26:57

  Το πρόβλημα είναι μας έχουν πάρει χαμπάρι οι κουτόφραγκοι και τέτοια κολπάκια δεν περνάνε.
  Τουναντίον, τέτοια σενάρια ούτε για αστείο δεν πρέπει να συζητούνται γιατί υπάρχουν πολλοί παράφορμοι (trigger happy) στα βόρεια προάστια της Ευρώπης που ‘διψούν για αίμα'. Όσο πιο γρήγορα το χωνέψουμε ότι πρωταρχικά είναι δικό μας το πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα θα στρωθούμε στην δουλειά. Δεν το βλέπω να γίνεται όμως.

  • MAKAO avatar
   MAKAO @ Αγροφύλακας 27/10/2012 12:22:41

   ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ. ΚΙ ΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΥΠΕΡΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣΕΛΛΗΝΕΣ. ΡΕ ΑΣΑ ΠΕΡΑ...

   • Αγροφύλακας avatar
    Αγροφύλακας @ MAKAO 28/10/2012 00:26:29

    Δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά. Τα είχε πει και ο ‘σύντροφος Σημίτης ‘ εδώ και δέκα χρόνια.
    «Στέλνουμε και εμείς κάτι κουταβάκια στα διάφορα συμβούλια στην Ευρώπη και νομίζουν ότι με τα σπασμένα Αγγλικά τους, με αστειάκα και υπεκφυγές θα φέρουν αποτέλεσμα (κάπως έτσι το είχε πει, και παρότι Πασόκι και Κουμούνι, το είχε πιάσει σωστά το νόημα).

 2. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 26/10/2012 23:28:25

  κυρ Κώστα, από το άρθρο σου αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος ή κάποιοι μπλοφάρουν. Αν και έχουμε πικρά πείρα με τις μπλόφες, αναρωτιέμαι ποιός
  μπορεί να μπλοφάρει την τρόϊκα με το γεγονός ότι ο πρόεδρος ενός αριστερού κόματος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την προστασία του 15% των εργαζομένων και μάλιστα των υψηλόμισθων. Συνεπώς, αν είναι μπλόφα, τότε τα δικά μας
  τα "χαρτιά" είναι ανοικτά και ίσως καμένα.

 3. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 26/10/2012 23:35:30

  "Ακόμα κι αν η διαφωνία είναι «στημένη»"

  σοβάρα υπάρχει έστω και ένας που να θεωρεί ΜΗ στημένη τη διαφωνία ???

  "κατάπιε" 13 δις και κάνει δήθεν αγριάδες στα 56 ευρώ επίδομα !!!

  ο κόσμος έχει ξυπνήσει φίλε Κώστα

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 26/10/2012 23:39:27

  Καλησπέρα κ.Ροδινέ,ἔχω τήν ἐντύπωση ὅτι αὐτή ἡ ἐμμονή τοῦ Κουβέλη ἀποβαίνει εἰς βάρος τῆς κυβέρνησης καί τοῦ κ.Σαμαρᾶ.Κι αὐτό,γιατί καταντᾶ γελοῖο νά στηλώνει τά πόδια γιά τά ἐργασιακά,γιά κάποιους πολύ σοβαρό θέμα ναί,ἀλλά νά καταπίνει ἀμάσητα τόσα ἄλλα σκληρά καί ἀνάλγητα μέτρα.
  Καταντᾶ δέ γελοία αὐτή ἡ στάση,γιατί φαίνεται ὥς συνολική στρατηγική τῆς τρικομματικῆς,γιά ἀποπροσανατολισμό τῆς κοινῆς γνώμης ἀπό τά καυτά μέτρα στά ἐπουσιώδη.
  Δέν καταλαβαίνω πῶς μπορεῖ νά ἀξιοποιηθεῖ ὥς διαπραγματευτικό χαρτί ἡ ἐμμονή σέ αὐτά τή στιγμή πού ἡ τρόϊκα μπορεῖ νά ἀξιώνει ὅ,τι θέλει γιά τήν ἐκταμίευση τῆς κάθε δόσης.
  Ἄς ἀντιδροῦσε τουλάχιστον καί γιά τά φορολογικά ὁ Κουβέλης νά δεχτῶ τίς προθέσεις τους...

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/10/2012 23:45:22

  ωραίος,σωστός

 6. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 26/10/2012 23:45:34

  Και βέβαια θα έπρεπε να τον έχουμε εφεύρει τον Κουβέλη.Και διόλου δεν
  υπομονεύεται ο Σαμαράς αρκεί να εκμεταλλευτεί σωστά την όλη ιστορία.
  Μέχρι στιγμής φαίνεται να το κάνει.
  Άν κι εγώ έχω μιά υποψία η καχύποπτη.Με όλες αυτές τις συνεχείς απαι
  τήσεις της τρόικας ξεχάσαμε όλα τα υπόλοιπα επώδυνα μέτρα που οδηγούν
  την μεσαία τάξη στην ισοπέδωση και την εξόντωση.Θα νοιώσουμε και ανα
  κούφιση όταν θα μας τα εφαρμόσουν ...πάντα ...για την σωτηρία μας!!!!

 7. sotos avatar
  sotos 26/10/2012 23:50:07

  Πρόσεξε πως μιλάς γιά τον επόμενο Πρόεδρο γιατί είναι και θεσμός........... ;)

 8. nikos avatar
  nikos 26/10/2012 23:55:01

  Είναι αλήθεια ότι ο κ. Κουβελης είναι ο πιο χρήσιμος εταίρος . Αυτο το ρόλο παίζει απο την αρχή και γι αυτο δημιουργήθηκε και υπάρχει.... ακόμη

 9. panas avatar
  panas 27/10/2012 00:02:38

  Σημειολογικό...
  Η φωτογραφία είναι παλιά, από τον καιρό που είχαν αλλάξει γραβάτες. Τώρα οι γραβάτες γύρισαν στην θέση τους... :)

 10. 1821 avatar
  1821 27/10/2012 00:06:03

  Η ουσία αγαπητέ μου είναι ότι η πολιτική εξουσία σήμερα με αρχηγό τον πατριώτη Α.Σ. παραδίδει τα κλειδιά της χώρας και όι ο Κούβέλης.
  Από την επεξεργασία του προσχεδίου του Μνημονίου μαθαίνουμε ότι η δημόσια περιουσία δεν μας ανήκει πια...
  Σε παράγραφο του Μνημονίου 3 που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρεται ότι το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να παραχωρεί ούτε να χρησιμοποιεί τα ακίνητα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία είναι υποχρεωμένο να τα μεταφέρει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
  Και τώρα που το διάβασες...... διεγραψέ το.
  Όπως αναφέρει το κείμενο:
  «Δεν θα υπάρξει καμία μεταφορά ή οποιαδήποτε παρακράτηση της ακίνητης περιουσίας σε άλλες οντότητες πλην του ΤΑΙΠΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και του νεοσύστατου ταμείου συντάξεων ή άλλων νομικών προσώπων, ούτε οποιοδήποτε φορολογικό πλεονέκτημα σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία, μέχρι να εξασφαλιστούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την παροχή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων .

 11. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 27/10/2012 00:36:48

  Ωραία τα λέτε αλλά διάβασα γραμμή γραμμή τις 38 σελίδες του 3ου Μνημονίου και έφριξα. Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι πρόκειται περί φαρσοκωμωδίας που χρησιμοποιείται ως προπέτασμα καπνού για όλα τα άλλα.

 12. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 27/10/2012 01:26:07

  Το πως ακριβως οι διευκολυνσεις απολυσεων θα βοηθησουν στην μειωση (!!!) της ανεργιας, θα μας εξηγηθει απο την Αγια Τροϊκα;

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ Εθνικιστης 27/10/2012 03:21:29

   Πρέπει να σου εξηγήσει η Τρόικα οτι, όσο δεν απολύεις δημοσίους υπαλλήλους τόσο θα απολύονται ιδιωτικοί υπάλληλοι και η χώρα θα sυνεχίσει να είναι βαρέλι δίχως πάτο όσα δισεκατομμύρια και να πέσουν;;;;;;;

   • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
    ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Βασίλης Γκιώνης 27/10/2012 13:53:32

    Πάλι εσύ ο "παραγωγικός" του Ιδιωτικού Τομέα που πουλάς air condions (δικής σου παραγωγής άραγε;). Αλήθεια έβαλες στο μαγαζί σου εκείνη την πινακίδα που σου πρότεινα σε άλλο άρθρο του antinews "ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ"; Μην το καθυστερείς!!
    Παρακαλώ να μας ενημερώσεις για τα αποτελέσματα που θα έχει στην επιχείρησή σου.

    • VAGKALF avatar
     VAGKALF @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 28/10/2012 23:23:18

     δεν θελουμε αλλη ανακατανομη εισοδηματος μεσω των δημοσιων υπαλληλων....φτανει...

  • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
   ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ Εθνικιστης 27/10/2012 13:16:37

   Πρέπει να σου εξηγήσει η τροϊκα ότι αυτοί που ξοδεύουν όλο το 800αρικάκι είναι οι Δ.Υ. και ζουν και δύο τρεις ιδιώτες;Απολύσεις να πέσουν τα μεροκάματα επαναπροσδιορισμός των αμοιβών (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποζημιώσεων) για να γίνουμε Βουλγαρία αυτός είναι ο στόχος της τροϊκας απλά πράγματα.Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και για να ασχολείται ο ένας με τον άλλο για να κάνουν τις δουλειές τους άνετα και χωρίς αντιδράσεις.Όταν θα ξυπνήσουμε όλα θα έχουν τελειώσει

 13. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 27/10/2012 01:50:46

  Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει η ιστορία, γιατί δεν έχουμε (ευτυχώς) πληροφόρηση. Όπως όμως και αν καταλήξει ένα είναι βέβαιο: τους τελευταίους μήνες έγινε διαπραγμάτευση. Με στοιχεία, με αντιπαραθπέσεις και με αρνήσεις.
  Τα περί "θεάτρου" αρμόζουν μόνο σε μικρόψυχους και πρώην ψηφοφόρους του Μένιου Κουτσόγιωργα , του Σημίτη και του Άκη , που μετά το 2009 "την είδαν" Συριζαίοι(γιατί μέχρι τότε το κόμμα ήταν 4%).

 14. dim avatar
  dim 27/10/2012 02:18:03

  Μπράβο, εξαιρετικός !

  Συμφωνώ 100%, αυτό είναι ρεσιτάλ διαπραγμάτευσης... Ο Σαμαράς σε επίπεδο αρχηγών ξαναχτίζει με την αποφασιστικότητα του την αξιοπιστία της χώρας, και ο Κουβέλης ως σημαντικός εταίρος, κερδίζει με τις κόκκινες γραμμές αυτά που μπορούν να κερδηθούν.

  Δεν κυνηγάμε φαντάσματα, όπως προτείνουν κάποιοι άλλοι, ούτε τσαμπουκαλευόμαστε, απλά εκεί που έχουμε δίκιο και επιχειρήματα, τα κερδίζουμε... τραβώντας το σκοινι τόσο ώστε να μη σπάσει....

  Επίσης, πολύ ευστοχη η επισήμανση σου για το αν θα θελήσει η τρόικα να τα σπάσει, για ένα τέτοιο ήσσονος για αυτούς σημασίας θέμα, τότε καλύτερα μια ώρα γρηγορότερα να τελειώνουμε, αφού αυτό θα δείξει που το πάει πραγματικά η τρόικα, και με το ζόρι να κάνεις κάποιον να σε δανείζει δεν γίνεται ... αν το έχει αποφασίσει να σταματήσει, και απλώς δεν θέλει να πάρει το φταίξιμο, θα βρίσκει πάντα κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό, μέχρι να σε κάνει να πεις εσύ το όχι, και να βγάλει από πάνω του την ευθύνη...

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ dim 27/10/2012 12:29:44

   Συμφωνώ απόλυτα. Εξαιρετικά τα επιχειρήματα του κ. Ροδινού, από τα καλύτερα κείμενά του. Με κάνει να λέω 'τράβα το μπαρμπά Φώτη όσο πάει να δούμε που πραγματικά το πάνε κι αυτοί'. Εστω και με αφορμή τα 50 ευρώ του επιδόματος γάμου.

 15. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 27/10/2012 03:18:56

  Κύριε Ροδινέ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ο τίτλος και ΜΟΝΟ τα ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

  Δεν χρειαζόταν καν το άρθρο.

  Συγχαρητήρια.

  Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα.

 16. Padron avatar
  Padron 27/10/2012 04:04:55

  Δωρεάν μάθημα διαπραγμάτευσης !
  Έξαιρετικό κ.Ροδινέ .

 17. Καλλιόπη avatar
  Καλλιόπη 27/10/2012 10:16:35

  Εξαιρετικό άρθρο, συγχαρητήρια!

 18. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 27/10/2012 11:52:55

  Τις τελευταίες ημέρες η στάση του Κουβέλη σίγουρα αποτέλεσε ένα ισχυρό όπλο για τη διαπραγμάτευση. Η τρόικα αναγκάστηκε να πάρει πίσω 9 στις 10 απαιτήσεις της στα εργασιακά, μπροστά στον κίνδυνο να μην ψηφιστεί το πρόγραμμα. Θετικό νέο σίγουρα, και έδειξε ότι υπάρχουν διαπραγματευτικά όπλα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει και μπορούν να αποδώσουν
  Από κει και πέρα όμως ο Κουβέλης το έκαψε. Όταν η τρόικα υποχώρησε, και διατήρησε μόνο ελάχιστες απαιτήσεις που αφορούσαν λίγους, αντί να αξιοποιήσει τις υποχωρήσεις της ως νίκη και να δεχτεί να ψηφίσει τις λίγες παρεμβάσεις στα εργασιακά που απέμειναν επέμεινε στην ολική άρνηση. Αποτέλεσμα: Η νίκη της κυβέρνησης, στην οποία ο ίδιος είχε βασικό ρόλο, απέβη άκαρπη. Κανένα κέρδος, το ίδιο αδιέξοδο. Η ψήφιση του πακέτου, άρα και η θέση στο ευρώ και όλες οι πιθανότητες ανάκαμψης της χώρας, είναι υπό αμφισβήτηση. Τίποτα δεν είναι σίγουρο πλέον. Ο Κουβέλης εγκλωβίστηκε, μαζί του και η κυβέρνηση, μαζί της και η χώρα
  Και εκτός αυτού ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, από κοντά με το ΠΑΣΟΚ, έχουν βάλει ένα σωρό εμπόδια στην κυβέρνηση. Οι υπουργοί τους είτε δεν αποδίδουν καθόλου και είναι εντελώς διακοσμητικοί είτε υπονομεύουν την προσπάθεια των υπολοίπων. Από τους εντελώς ανύπαρκτους Λιβιεράτο και Τσαυτάρη μέχρι το Ρουπακιώτη, που λειτουργεί ως συνδικαλιστής στο υπουργείο του, και το Μανιτάκη, που έχει προκαλέσει ένα σωρό περικοπές με την άρνησή του να προχωρήσει σε απολύσεις. Η γνωστή λάθος διαδρομή που αποφεύγει το κρίσιμο κομμάτι, τη μείωση του κράτους. Με τις εμμονές τους την έχουν πληρώσει ένα σωρό ομάδες που δεν έπρεπε να θιγούν καθόλου
  Τέλος, να προσθέσουμε πως η μόνη ελπίδα της Ελλάδας είναι μετά τις περικοπές να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις και κυρίως ιδιωτικοποιήσεις. Αρκετός χρόνος χάθηκε. Με δεδομένο όμως ότι οι άλλοι δύο ήδη παρουσιάζουν αντιρρήσεις και για αυτά δεν το βλέπω. Και εκεί πρόβλημα θα έχουμε, και θα το προκαλούν αυτοί. Έτσι όμως δε γίνεται δουλειά κύριοι

 19. ΒΑΣΟΣ avatar
  ΒΑΣΟΣ 27/10/2012 12:10:57

  Μέχρι το βράδυ ο Πρωθυπουργός πρέπει να απανήσει στο EWG αν η κυβερνητική συμμαχία αποδέχεται ή οχι τα μέτρα!!

  ΝΑΙ η ΟΧΙ , 27 προς 28 Οκτωβρίου του 2012

  Μας κάνει πλάκα η Ιστορία , σίγουρα !

  ΥΓ Ο Κουβέλης με την αντίρρηση του να πει ναι στα μέτρα θα μείνει στην Ιστορία ως ο νέος Μεταξάς.
  Εύγε!

 20. Tινα avatar
  Tινα 27/10/2012 13:00:00

  Μ'όλο τον σεβασμό που σας έχω κΡοδινέ,πιστεύω ότι κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.Αν έπρεπε να μοιραστούν οι ρόλοι του καλού και κακού μπάτσου,τσάμπα η στενοχώρια της μη αυτοδυναμίας στις εκλογές .Το "δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους" πού πήγε;Λέγαμε τότε ότι για να μπορέσει να κάνει την επαναδιαπραγμάτευση που ήθελε χρειαζόταν υψηλά ποσοστά.Τελικά πώς θα τα αξιοποιούσε;Στην αξιοπιστία της χώρας ή στην επαναδιαπραγμάτευση;Και από πότε το ένα απ'αυτά αναιρεί το άλλο;

 21. ΤΣΕ avatar
  ΤΣΕ 27/10/2012 20:38:01

  κ.Ροδινε το"στημενο" σεναριο ειναι σωστο αλλα δεν παιζεται μονο απο τους τρεις αλλα απο τους τεσσερις και εννοω και την τροικα.Δεν νομιζω οτι θα τιναζαν στον αερα την συμφωνια για το επιδομα γαμου την στιγμη μαλιστα που επιβεβαιωθηκε το μοιρασμα της προικας της χωρας με την επισκεψη Μερκελ. Κατα την αποψη μου ολα ειναι "βολεμενα". Και το επιδομα γαμου θα σωθει και οι τριειτιες,και οτι αλλο θελη η ΔΗΜΑΡ. Ο λογος αυτης της κωμωδιας? Ο ΣΥΡΙΖΑ. Το συστημα θελει να στειλει ενα μηνυμα στην κοινωνια οτι υπαρχει και η" αλλη αριστερα "που μπορει να μαχεται και να κερδιζει με σεβασμο στο μνημονιο και τους κανονες των δανειστων. Και τον ρολο αυτο μπορει να τον παιξει μονον η ΔΗΜΑΡ Εξαλλου για τον λογο αυτο ειναι στην κυβερνηση.

 22. victoria (true) avatar
  victoria (true) 27/10/2012 20:47:25

  Κι εγώ συμφωνώ, ο Κουβέλης είναι αξιοπρεπής, υπάρχει προστιθέμενη αξία στο να είναι στην κυβέρνηση (όχι σαν τον άλλο).
  Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι ότι πρόκειται για έμμεση παραδοχή ότι η νδ δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει ελεύθερα, ή πιο ελεύθερα. Δηλαδή εκ των πραγμάτων τώρα γίναμε οι κακοί, για να κάνουμε τους καλούς στην τρόικα για να μη μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, οπότε χρειαζόμαστε άλλον να κρατάει τα μπόσικα για να μη μας πάρουν φαλάγγι. Τα λέω σουρεάλ ή είναι; Είναι...

 23. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/10/2012 21:37:32

  Ο κ. Κουβέλης είναι αξιοπρεπής και έμπειρος πολιτικός, έχει όμως ως στύλ πολιτικού "κάτι μεταξύ δικηγόρου και θεολόγου", του οποίοι προσωπικά δεν είμαι φάν.
  Αλλά αυτό έχει ελάχιστη, μηδαμινή σημασία για το επιχείρημά μου. Σημασία έχει η συγκυρία, η στιγμή που γίνονται και λέγονται όλα αυτά.
  Η στιγμή, διάβολε, που αρχίζει να επαληθεύεται με πρώτα αριθμητικά στοιχεία (ενδείξεις είναι μόνον οι "λίστες" που διαρρέουν, όχι αποδείξεις), αυτό που όλοι σχεδόν οι καλής θέλησης υποπτευόμασταν: Έρχονται μηνύματα για να ξέρουμε "που πήγαν τα λεφτά και δεν υπάρχουν".
  Άν λοιπόν η μισή αστική τάξη της Ελλάδας και όλοι οι παρατρεχάμενοι μεσοαστοί και άλλοι, αμέσως μετά την δημιουργία του Ευρώ, έβγαζε επί μία δεκαετία τις αφορολόγητες οικονομίες της στην Ελβετία, δεν είναι προφανές γιατί απέτυχε η Ελλάδα στο Ευρώ;
  Επισημαίνω, το πανηγύρι άρχισε αμέσως μετά την δημιουργία του Ευρώ !!!
  Άν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα (και έτσι έχουν), έπρεπε ο κ. Κουβέλης (και ο όποιος Κουβέλης), να αποδεχθεί εκτός των άλλων και μία ακόμη βαθύτερη θεσμική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα; Έπρεπε;
  Για ποιόν και γιατί;
  Έπρεπε σε κάθε περίπτωση να τον επινοήσουμε τον κ. Κουβέλη, συμφωνώ αγαπητέ Κώστα. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνον να μην υποχωρήσουμε: Είναι ώρα να πληρώσουν κάτι και αυτοί που πραγματικά χρωστάνε.
  Είναι ώρα για "νέα κοινωνική συμφωνία" - new "new Deal" που έλεγε ο γερο-Φράνκλιν. Και αυτό δεν αφορά τρόικες, Βρυξέλλες και διαπραγματεύσεις. Είναι καθαρά δικό μας θέμα, ζήτημα εντός της χώρας.
  Διαφορετικά, θα κάνουμε πάλι μια τρύπα στο νερό.

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ Ο Θείος 28/10/2012 00:32:56

   Ευχαριστώ Θείε,
   Τελικά κατάληξες σε αυτό που είπα και εγώ απο την αρχή: "Είναι καθαρά δικό μας θέμα"!........Διστυχως ομως, ακομη κυβερναει, .....να μην ειπω......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.