#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2011 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ψάχνει το κόμμα του “Κανένα”;Τα ποσοστά του ανεβαίνουν διαρκώς στις δημοσκοπήσεις. Η επιλογή «κανένας» στο ποιος είναι κατάλληλος για να ηγηθεί του τόπου αποτελεί πια μια ισχυρή δύναμη. Είναι το τέλος της πολιτικής έτσι όπως τη γνωρίζαμε; Φταίει η απογοήτευση από τα υπάρχοντα κόμματα «εξουσίας» και «διαμαρτυρίας»; Μήπως οι πολίτες επιλέγουν να αντιδράσουν έτσι νιώθοντας αποκομμένοι από την πολιτική και τους θεσμούς της;
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Το «κόμμα» αυτό όμως δρα εκτός των αντιπροσωπευτικών δημοκρατικών θεσμών και των διαδικασιών όπου λαμβάνονται έγκυρες αποφάσεις. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορεί να υπόκειται σε συνεχείς πρωτεϊκές μεταμορφώσεις. Εξελισσόμενο με μόνο γνώμονα τη δική του ανεξέλεγκτη εσωτερική δυναμική, παραμένει ατιθάσευτο. Ο «κανένας» δεν υπακούει σε κανόνες. Ο πολλαπλασιασμός των αδιάφορων ψαράδων, κυνηγών ή αναχωρητών είναι βέβαια πιθανός. Εξίσου πιθανό όμως και το ενδεχόμενο πολλαπλασιασμού κρουσμάτων ανυπακοής, εκρηκτικής βίας και διάχυτης ανομίας. Και εδώ ακριβώς ίσως να εντοπίζονται τα ιστορικά όρια των εξουσιών που έχουν πια συνηθίσει να επαναπαύονται στη χειραγώγηση των πειθήνιων ή αδιάφορων υπηκόων. Τα εξουθενωμένα και αδρανή «πολιτικά σώματα» μπορεί να βρουν τον δικό τους τρόπο να ξαναγίνουν ενεργά. Ετσι, εις πείσμα ίσως των φαινομένων, η σταθερότητα των συναινετικών δομών εμφανίζεται περισσότερο έωλη από οποτεδήποτε στο παρελθόν. Ισως λοιπόν τα «κόμματα του κανένα» να εμφανίζονται ως οι κατ΄ εξοχήν φορείς της πάντα ελλοχεύουσας πανουργίας της ιστορίας. Το ξέρουμε άλλωστε από την αρχαιότητα. Για να αντιμετωπίσει τον Πολύφημο, ο πολυμήχανος Οδυσσέας εμφανίστηκε ως «Ούτις», δηλαδή ως κανένας.

Αντώνης Λιάκος

Υπάρχει ένα αίσθημα πνιγμού στην κοινωνία γιατί βρίσκεται κάτω από ένα πυκνό δίχτυ που πληροφορεί και διαμορφώνει την κοινή γνώμη και δεν επιτρέπει παρά επιλεκτικά και μεμονωμένα να ακουστούν κάποιες φωνές εδώ και ΄κεί. Εκτεταμένα στρώματα πληθυσμού όμως δεν μπορούν να εκφραστούν, γιατί δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να ακουστεί η φωνή τους. Τα κόμματα αποτελούν ένα είδος επιχειρήσεων όπου οι εσωτερικοί κανόνες του παιχνιδιού είναι ισχυρότεροι από τις σχέσεις τους με την κοινωνία, και αποτελούν τη μοναδική αναφορικότητα της γλώσσας που χρησιμοποιούν. Ωστόσο μικρές ομάδες πολιτών κινητοποιούνται εδώ και εκεί, δημιουργούν ομάδες αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καμιά φορά μάλιστα καταφέρνουν οριακά καλά αποτελέσματα, όπως στις δημοτικές εκλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άλλες φορές όμως υποκύπτουν κάτω από το βάρος μιας αρνητικής εικόνας που δημιουργούν τα πλέγματα εξουσίας και ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως και δικές τους αδεξιότητες. Ολα αυτά χαρακτηρίζονται από πολυμορφία, αλλά απουσιάζει ένα πολιτικό κίνημα με ιδέες, προγράμματα και μαζικότητα που θα ήταν σε θέση να ασκήσει όχι πολιτικές αλλά πολιτική, που να θέτει κεντρικά διακυβεύματα και να αφορά τη διακυβέρνηση. Ενώ η πολιτική των κομμάτων εξουσίας έχει γίνει σκληρό παιχνίδι εξουσίας απαλλαγμένο από τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά, οι εκδηλώσεις αναζήτησης εναλλακτικής πολιτικής εξαερώνονται σε ένα είδος ψυχοθεραπείας. Καθησυχάζουμε τη συνείδησή μας, μας ενδιαφέρει η επιτυχία τους, αλλά σπανίως η αποτελεσματικότητά τους.

Αυτό το σύστημα όμως, που βγάζει στην αδιαφορία, χρειάζεται μια εξωτερική νομιμοποίηση. Οι πολίτες πρέπει να παίζουν τον ρόλο τους επιλέγοντας πρόσωπα και κόμματα που θα τους κυβερνήσουν. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει και μια σκηνή αντιπαράθεσης, όπως οι «εξεταστικές», και φυσικά οι τόνοι θα ανεβούν πριν από τις εκλογές, ώστε ένας νέος γύρος σκληρών αντιπαραθέσεων να παιχτεί στις οθόνες. Τότε τα ποσοστά αδιαφορίας θα μειωθούν. Εκτός και αν καμιά τίγρη πηδήξει έξω από το κλουβί της. Αλλά και πού να πάει;Βασίλης Γκουρογιάννης

«Τα πλήθη δεν είναι ηρωικά, ακολουθούν τη φωνή του συμφέροντος» Κ. Παπαρρηγόπουλος

Εφόσον ο άνθρωπος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βιοποριστικές και φυσικές ανάγκες του με ανέξοδες μεθόδους, όπως π.χ. ο κυνικός Διογένης που αυνανιζόταν προκλητικά στην αγορά της Κορίνθου αν κάποια ωραία περνούσε από μπροστά του και όταν οι Κορίνθιοι τον σκυλόβριζαν για τη χυδαία πράξη του εκείνος σαρκάζοντας απαντούσε: «Μακάρι έτσι όπως ικανοποιώ την ερωτική επιθυμία να υπήρχε τρόπος τρίβοντας την κοιλιά μου να ικανοποιώ την πείνα». Αφού όμως αυτό είναι αφύσικο για μας και αντιχριστιανικό, ο πολίτης υποχρεούται να επιλέξει τον κυβερνήτη του, δηλαδή να επιλέξει ή Εκείνον ή τον Αλλον. Αν όμως ούτε Εκείνος ούτε ο Αλλος μας πείθουν, τότε αναγκαστικά επιλέγουμε τον Κανένα για να μας κυβερνήσει αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αυτοκυβερνηθούμε. Αντιδρούμε λοιπόν και απέχουμε από τα κοινά διευκολύνοντας έτσι τον Κανένα να κατέβει εξ ουρανού ως μεσσίας, κλεινόμαστε άβουλοι στο καβούκι του εγωισμού, πεισμωμένοι και μοχθηροί αναμένοντας να έρθει ο Κανένας να μας σώσει, να μας κανακέψει: «Βγάλτε επιτέλους, σαλιγκαράκια, τα κεφάλια σας από το καβούκι και άντε να βοσκήσετε, πήραμε νέο δάνειο κι όλα έχουν φτηνύνει όπως επί δραχμής». Και όταν βγάλουμε το κεφάλι από το καβούκι, να σου μας μπήγει το παλούκι στο μάτι! Σκούζουμε γοερά σαν τον τυφλωμένο Κύκλωπα που τον τύφλωσε ο Κανένας. Οταν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι μας ρωτούν ανήσυχοι «Ελληνες, τι πάθατε και σκούζετε;» εμείς τους απαντάμε όπως απάντησε ο Πολύφημος Κύκλωπας στους γείτονές του: «Μας τύφλωσε ο Κανένας!». Εκείνοι τότε σηκώνουν τους ώμους, ορθώς δεν μας πιστεύουν, μας θεωρούν τρελούς. Συλλογίζονται λογικά: «Μα μπορεί ο κανένας να τους κάνει κακό;». Και όμως μπορεί. Εμείς είμαστε Ελληνες, εκλεκτός λαός, ανάδελφος, είμαστε άξιοι να πάθουμε εξαιρετικά παθήματα, τέτοια που να μας ζηλέψουν οι άλλοι λαοί. Υπάρχει λύση στο χάλι μας; Μόνο μία. Να εξαφανίσουμε διά παντός Εκείνον και τον Αλλον και τον Παράλλον, να μη μείνει κανένας. Προπαντός να μη μείνει ο Κανένας.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=381422&ct=114&dt=30/01/2011#ixzz1CW1sZ5DN

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 30/01/2011 17:40:52

  Αυτό είναι που πρέπει να απασχολήσει το Σαμαρά. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Εδώ πρέπει να αναζητήσει τις απαντήσεις και να προσφέρει τις λύσεις.

 2. man8os avatar
  man8os 30/01/2011 17:43:04

  Με 50% αποχη και με ποσοστα των δημοτικων, αν εμεις παρουμε το 30% αυτου του κοσμου με τις επομενες κινησεις, μπορουμε να φτασουμε το 40-45.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/01/2011 17:47:40

  αυτό επειδή έχουμε Δημοκρατία-μαϊμού. Παριστάνει την Δημοκρατία.

  Ο Πρόεδρος είναι διακοσμητικό προϊόν συμβιβασμού και εκβιασμών (και ο ίδιος δεν έχει χαμπάρι... αλλά έχει άποψη τι καιρό κάνει)

  Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός, πρέπει να είναι της έγκρισης της Τρέμη.

  Οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, και, εάν έχουν, πρέπει να εγκρίνει η κυρία Τρέμη.

  Οι βουλευτές πληρώνονται για να μην διαφωνούν (με ποιόν άραγε; με την κυρία Τρέμη;) Εαν διαφωνούν, μαρμάγκα.

  Ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι να εφαρμόζει το μαγείρεμα που έχει προεγκρίνει η κύρια Τρέμη

  Η κυρία Τρέμη βασικά δουλεύει για κάποιοα εκδοχή της Ζήμενς

  (η κυρία Τρέμη είναι συμβολικό όνομα και δεν έχει καμία σχέση με την κυρία που έχει προσωπική άποψη στο δελτίο ειδήσεων)

  Η μόνη "δημοκρατία" που θυμάμαι, εδώ και πολύ καιρό, είναι η εκλογή Σαμαρά.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 30/01/2011 18:58:45

   +1000

 4. STATHIS avatar
  STATHIS 30/01/2011 17:49:28

  ΒΟΛΙΚΟΤΑΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΝΕΝΑ" ..... ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ???

  Ο "κανένας" προκύπτει από ερώτηση του τύπου: " ΑΥΤΟΝ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ" (συγκεκριμένα και καθοδηγητικά ) Και όχι από ελεύθερη απάντηση (όσο δύσκολη και να είναι αυτή στις μέρες της "αμφισβήτησης") .

  Λοιπόν ας κάνουν το βήμα στο "βήμα" και ας ρωτήσουν ελεύθερα ,χωρίς δοτές απαντήσεις επιλογής και τότε που ξέρεις ?? ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΑΥΤΟΣ" και ν' αποκτήσει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (να γίνει δηλαδή ΣΤΟΧΟΣ).!!  *Μιά άποψη.-

  • mikros fokion avatar
   mikros fokion @ STATHIS 30/01/2011 17:56:33

   ετσι ακριβως...

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/01/2011 18:14:05

  Τι να ψάχνουν; Κάποιον που δεν τα πήρε ...τον Κανένα δηλαδή σύμφωνα με τους Πολύφημους της πολιτικής μας ζωής....

 6. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 30/01/2011 18:40:24

  Σοβαρότητα ψάχνει. Αυστηρότητα, τάξη σε όλα τα επίπεδα, ρεαλισμό μέχρι σκληρότητας, λύσεις αποφασιστικές, αμετάκλητες, ριζικές, γρήγορες.

  Πατέρα ψάχνουν οι Έλληνες σήμερα, πατέρα χρειάζονται, που δέρνει, φωνάζει, ξυπνάει, τιμωρεί τα ίδια του τα παιδιά. Φτάνει πιά με τη μάνα που τα λυπάται και μοιράζει το ζυμάρι...

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ τσώφλι πασατέμπου 30/01/2011 18:43:45

   Φοβάμαι αγαπητή/τέ μου ότι οι "PATRE PATRIA" τελείωσαν ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!!

   Ας βρούμε ΑΔΕΛΦΟ και πάλι καλά θα ΕΙΜΑΣΤΕ !!!!   *Μιά άποψη.-

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/01/2011 18:41:29

  Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη. Οι "επιλογές" σε μια χώρα υπό κατοχή είναι απλά μια διαιώνιση της σκλαβιάς.
  Να επιλέξω τον Α ή τον Β; Να ρίξω λευκό ή κόμμα διαμαρτυρίας; Μα το μνημόνιο είναι εδώ και θα είναι εδώ με την επιμήκυνση την αναδιάρθρωση ή την προσαρμογή.
  Οι διαχωριστικές γραμμές με τις οποίες μεγαλώσαμε έχουν σβηστεί εδώ και ένα χρόνο. Το πολιτικό σύστημα είναι κλητήρας ξένων εντολοδόχων με το κράτος απλά να λειτουργεί ως εκτελεστικός νταβατζής, για να προσδίδει νομιμοφάνεια για το δημόσιο συμφέρον.
  Αλλά μερικοί αγωνιούν και κάνουν δημοσκοπήσεις για το τι να διαλέξουμε.
  Οταν οι επιλογές γίνονται από τους Γότθους και τους Νορμανδούς εμείς μιλάμε για τις πολιτικές υποταγές των γραικύλων;
  Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε ποσοστά κομμάτων.
  ή είσαι ελεύθερος ή όχι και οι ζήτουλες ποτέ δεν ήταν ελεύθεροι παρά μόνο στην επιλογή αφεντικού.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 18:44:16

   Ο ΚΑΝΕΝΑΣ λοιπόν είναι η απάντησή μας στους τυφλούς υπερφίαλους κομπορρήμονες Πολύφημους που παίζουν το ρόλο των πολιτικών μας εκπροσώπων, προορίζοντας μας για γεύμα τους.

 8. Misha avatar
  Misha 30/01/2011 18:44:23

  Όπως λέει ο Στάθης, ο Κανένας ...δεν είναι κανένας.
  Είναι το «άκυρο» στις στημένες έρευνες!
  Σκιπ ή αριέλ σου λένε;
  Δε θέλω ρε φίλε!!! Σαπουνάκι της γιαγιάς μου μπορώ να βάλω;
  Όχι, σου λέει ο Ρουτζούνης.
  Ε, τοτε δε θέλω τίποτα!!!Όξω!

  Πειράζει ο «Κανένας» γιατί, φοβούνται μήπως πίσω του κρυβεται πράγματι κάποιος παμπόνηρος Ικαθήσιος και τους καρφώσει κάνα στυλιάρι στο μάτι ή πουθενά αλλού αλά Βλάντο Τέπες

 9. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 18:54:03

  Nαι, ναι τον τρέμουν τον "κανένα". Και την αποχή την φοβούνται. Πάνω τους τα κάνουν. Δεν είδαμε τι κατακλυσμιαίες τεκτονικές αλλαγές έφερε η πρωτοφανής αποχή στις Περιφερειακές του Νοεμβρίου. Μιλάμε οι απέχοντες έγραψαν ιστορία.Το γκρέμισαν το σύστημα(ή μήπως το ενδυνάμωσαν;)...

  "Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε κατανοητό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

  "Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων", εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

  "Οταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, 'ναι, λέγε εσύ, αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο...Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές (στην Ελλάδα) και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε", είπε"

  Ο "ΚΑΝΕΝΑΣ"... Το εναλλακτικό παραμύθι του ΔΟΛ για όσους δεν τρώνε το "Μεσσίας ΓΑΠ"

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Κώστας 30/01/2011 18:59:02

   Ας διαλέξουμε λοιπόν τον καλύτερο διαχειριστή των επιταγών του μνημονίου

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 19:03:47

    Οχι να καθήσουμε σπίτι μας. Θα γκρεμιστεί το σύστημα με μαγνητικά κύματα που θα εκπέμπουμε από τον καναπέ ή την καφετέρια την ημερα των εκλογών.
    Αποχή λοιπόν...Όπως Αμερική...

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Κώστας 30/01/2011 19:16:03

     Οταν γκρεμίζω κάτι έχω αποφασίσει εκ προτέρων τι θα φτιάξω στη θέση του.
     Ο ΚΑΝΕΝΑΣ που η πλειοψηφία επιλέγει είναι η ασάφεια και τα μισόλογα.
     Ξάστερες καθαρές λύσεις. Που θέλουμε να πάμε ποιο το κόστος χρόνος.
     Τα υπόλοιπα είναι λογιστικές πρακτικές. Η κοινωνία δεν αναζητά λογιστή ηγέτη θέλει. Για την μετάβαση. Τι πάει να πει πχ σεβόμαστε τις υπογραφές; Τις σεβάστηκαν στην Αργεντινή; Στην Ισλανδία; Πως η αποδοχή τμήματος του μνημονίου είναι ...αλλαγή; Μιλάμε για επιλογές όταν όλες οι επιταγές της τρόικας μετουσιώνονται σε νόμους του κράτους;
     Ειλικρίνια και σαφήνεια τόσα απλά ο ΚΑΝΕΝΑΣ θα αποκτήσει ονοματεπώνυμο.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 20:00:28

      Φίλε Ιθαγενή,
      δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Για σεβασμό στις υπογραφές κλπ τα έχουμε ξαναπεί. Και για Ισλανδία με άλλο φίλο. Είπαν δεν πληρώνω και η Μ.Βρετανία δέσμευσε λογαριασμούς του Ισλανδικού κράτους και ιδιωτών στις βρετανικές τράπεζες. Στρακαστρούκα σε βάρος του απλού Ισλανδού απεδείχθη.
      Αλλά επειδή δεν θα συμφωνήσουμε, να προτείνω έναν άλλο τρόπο προσέγγισης. Πιο γλαφυρό.
      Την ημέρα των εκλογών, λοιπόν, αναθέτεις στον κ. Ψυχάρη να σου πει τι θα κάνεις. Του λες "κ. Σταύρο μου, αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε ΚΚΕ, ΣΥΝ, Σαμαρά και ΑΠΟΧΗ(=Κανένας).Πείτε μου τι να κάνω"
      Υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα επιλέξει το τελευταίο; Υπάρχει αμφιβολία πως η αποχή είναι η δεύτερη επιλογή των Μνημονιακών μετά την επιλογή ΓΑΠ;

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ Κώστας 30/01/2011 20:07:27

      ή είμαστε υπό κατοχή ή όχι;
      Αν είμαστε δεν μπορείς να αποδέχεσαι τις συμφωνίες των δυνάμεων κατοχής.
      Δεν μπορείς να ψηφίζεις όχι στο μνημόνιο και να δεσμεύεσαι να τηρήσεις τα κελεύσματα του.
      Γιατί τότε κάνεις διαχείριση. Ψήφισα Σαμαρά τον Νοέμβριο 2009 γιατί ήθελα αλλαγή.

     • Misha avatar
      Misha @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 20:27:11

      Kώστα , τα 110 ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
      Ποσες φορές θα το πούμε;
      Από τις «αγορές» στις «αγορες» πανω , από τη μια τσέπη στην άλλη, με μια ενδιαμεση στάση στο ΥΠΕΘΟ όπου υπογράφεται ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ της χωρας!!!
      Τόσο καιρό τα γράφει το ΑΝΤΙ, ακόμα να το χωνέψετε;
      2-3 φορές έχει εξοφληθεί το «χρέος» ΜΟΝΟ την τελευταία 10 ετία.Εκατσε και τα έψαξε και τα μέτρησε ο Καζάκης.

     • kiki avatar
      kiki @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 20:30:37

      @ Ιθαγενη,
      Ετσι ακριβως , διαλεγουμε τον κανεναν γιατι κανενας δεν μας εχει πεισει οτι Δεν θα σεβαστει αυτην την κατοχικη δανειακη συμβαση.

      Και εγω απαντησα σε γκαλοπ, οταν ειπα Κανεναν , απορησε ο ερωτων, και αμεσως με ρωτησε που ανοικω πολιτικα, Πουθενα, απλα ειμαι ελληνιδα πολιτης, φορολογουμενη, και γεννηθηκα ελευθερη και ετσι θελω να πεθανω με οποιδηποτε προσωπικο κοστος.
      Αν βρεθει ανθρωπος , ομαδα κομμα που θα μου πει αυτο , Εξοδο τωρα απο το κατοχικο μνημονιο , μαζι.
      Εξω οι πουλημενοι δοσιλογοι, μαζι.
      Δεν χρωσταω, και δεν θελω να πληρωνω τις μιζες του ΓΑΠ και του ΠΑΠ., και τα δανεια των τραπεζων.Επιχειρησεις ειναι πεσαν εξω ας κλεισουν.
      Αι στην ευχη πια.
      Ντροπη δεν εχουν πια ολοι τους, τι παραμυθια πουλανε στον κομο.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 20:31:27

      Είπα εγώ πως πανε στην Ελλάδα;
      Για εξόφληση παλαιοτέρων δανειακών υποχρεώσεων πάνε. Ναι, από τις "αγορές" στις "αγορές". Συμφωνώ.
      Στο ερώτημα μου αν το σύστημα των ΜΜΕ προωθεί-το βολεύει ως εναλλακτική η αποχή, θα απαντήσετε;

     • Misha avatar
      Misha @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 20:54:16

      Κώστα ,

      χ..ηκαν τα ΜΜΕ για το ποιος είναι πάνω.
      Το Μνημόνιο να τηρείται, αυτο τους αρκει.
      Κι αν κουνηθεί κάποιος αφελής , όπως έκανε ο ΚΑΚ με τον βασικό μέτοχο, είναι το φασισταριό των Βρυξελλών που δίνει την «πρέπουσα» , υπέρ τραπεζων και ΜΜΕ, απάντηση.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 21:03:26

      Misha,
      χίλιες φορές καλύτερα ο Πλαστήρας, από τον Παπάγο, για να στα πω στο δικό σου πλαίσιο.
      Κάθε φορά που ένας Μνημονιακός ρίχνει ΓΑΠ, εσύ του πολλαπλασιάζεις την ψήφο μένοντας σπίτι σου. Και το χειρότερο: νομίζεις πως χτυπάς το σύστημα, την ώρα που το σύστημα ανοίγει σαμπάνιες γιατί σε αδρανοποίησε.

     • Misha avatar
      Misha @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 21:08:23

      Κώστα
      αυτό δεν ισχύει για την αφεντιά μου.
      Θα ψηφίσω αντι-ΕΕ, δεν θα απέχω, ούτε απείχα.
      Κατανοώ όμως πλήρως όσους επιλέγουν τον «κανένα» , είτε στις δημοσκοπήσεις είτε στην κάλπη.
      Αν γινόταν ένα κινημα για να γεμίσουμε κοπριά τις ψηφοδόχους, θα εντασσόμουν σε αυτό. :)

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 21:15:59

      Misha,
      το ξέρω πως δεν απέχεις. Φαίνεται.
      Και εγώ κατανοώ τις αγνές προθέσεις των απεχόντων. Αυτοί δεν κατανοούν την ατελέσφορη και λίαν εξυπηρετική για το σύστημα στάση τους.

     • Misha avatar
      Misha @ Κώστας 30/01/2011 20:31:23

      Googlare τη φράση
      «Τα ψέματα και οι αλήθειες για το χρέος, του Δημήτρη Καζάκη» και διάβασε μονος σου

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ Ο Ιθαγενής 30/01/2011 19:06:24

    Θα βρούμε λοιπόν αυτό που θα υπογράψει ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ..... ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΣΑΦΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ & ΡΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ και όχι ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ !!!!!!

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ "ΑΥΤΟΥ" !!!!


    *Μιά άποψη.-

 10. A.M. avatar
  A.M. 30/01/2011 19:07:13

  Τροφή
  Στέγη
  Ένδυση
  Εργασία ή απασχόληση (πάντα να κάνει κάτι)
  Ασφάλεια στο παρόν αλλά και για το μέλλον-γηρατειά (ουτοπία μεν επιθυμητή δέ)
  Να μην νοιώθει αδικημένος ακόμα και όταν αδικείται.
  Παροχή δυνατότητας και προοπτικής για κάτι καλύτερο ΠΆΝΤΑ κα για ΌΛΟΥΣ άσχετα αν λίγοι θα τις χρησιμοποιούν.

  Αυτά τα ολίγα θέλει ένας άνθρωπος για να ζήσει.
  Όποιος ηγέτης του τα παράσχει θα τον αγαπούν και θα τον ψηφίζουν.

  Οι σημερινοί ηγέτες όμως έχουν αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού και αντί να παρέχουν τα παραπάνω ΕΚΒΙΆΖΟΥΝ τους ανθρώπους ότι θα τους στερήσουν και ότι απ τα παραπάνω τους έχει απομείνει με σκοπό τον έλεγχο και την απόλυτη χειραγώγηση του παγκόσμιου πληθυσμού αποβλέποντας στην μετατροπή του σε μια άβουλη και εύχρηστη κατά το δοκούν μάζα που μόλις που θα φυτοζωεί ίσα - ίσα για να αντέχει να παράγει ως άλλη μηχανή παραγωγής πλούτο για μια ελίτ που θα κυβερνάει τον πλανήτη.
  Βέβαια όταν το παρατραβάει αυτή η ελίτ και οδηγεί τους ανθρώπους στην εξαθλίωση τότε βλέπουμε φαινόμενα όπως αυτά στην Αίγυπτο αλλά και άλλα πιο δυσάρεστα για τους έχοντες τον πλούτο που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  Βλέπεις, μερικοί ξεχνάνε πως τελικά τίποτε δεν είναι δικό τους και πως στο τέλος «ο βασιλιάς και τα πιόνια μπαίνουν στο ίδιο κουτί» και νομίζουν ότι δικαιούνται να αφήνουν ανθρώπους να πεθαίνουν απ την πείνα ενώ οι ίδιοι να μην γνωρίζουν καλά καλά πόσα και τι έχουν.

  Όποιος θέλει να γίνει κυβέρνηση πρέπει να δώσει στον λαό να καταλάβει ότι έχει τον τρόπο να του ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες επιβίωσής του.
  Τροφή, στέγη, ένδυση, κατοικία, υγεία, εργασία, ελπίδα για κάτι καλύτερο.
  Αυτά τα ολίγα αν ο Αντώνης καταφέρει με κάποιον τρόπο θα τα εγγυηθεί στον Ελληνικό λαό θα γίνει Ηγέτης όλων των Ελλήνων, αν όχι θα γίνει ένας ακόμα πρωθυπουργός.

 11. Misha avatar
  Misha 30/01/2011 20:12:28

  Έτσι Ιθαγενή.Απλή , απλούστατη λογική.

 12. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 20:17:56

  Δεν δεσμεύεται να τηρεί τα κελεύσματα. Απλά τα 100 λέει πως θα τα επιστρέψει. Μην τα μπερδεύουμε. Γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Για να "βγούμε από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα" λέει. Συγκεκριμένα:

  " Εμείς -κι αυτό είναι πολύ σημαντικό που θα πω, ξεκάθαρα πράγματα- θα σεβαστούμε παρά τις διαφωνίες μας τους όρους που θα ψηφίσει η Ελληνική Βουλή. Γιατί η Ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια, θα εγγυηθούμε τα χρήματα που θα δώσουν οι εταίροι μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γιατί η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια, συνέχεια , συνέπεια, φιλότιμο.

  Αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγούμε από το μηχανισμό μία ώρα αρχύτερα. Πράγμα που το προβλέπει άλλωστε και η Συμφωνία. Γιατί αυτοί οι όροι όπως αποδέχεται και το ίδιο το Νομοσχέδιο, έχουν τον μεγάλο κίνδυνο- και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το Νομοσχέδιο- να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Και στόχος μας είναι να βγει η Ελλάδα από το μηχανισμό, μία ώρα αρχύτερα"

  Και πέσαν όλοι-Καθημερινή, Δολ, Κανάλια κλπ να τον φάνε. Και μεις; "Ολοι ίδιοι είναι, καθήστε σπίτι σας". Χαρά ο Στρος Καν...

 13. kiki avatar
  kiki 30/01/2011 20:18:10

  Ετσι

 14. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 30/01/2011 21:41:25

  Ο τελευταίος πετυχημένος "κανένας" ήταν ο Οδυσσέας.

 15. Misha avatar
  Misha 30/01/2011 22:10:54

  χμμμ...
  ποιος σκοτωσε τον Χαρίρι, πώς πέθανε ο Λιτβινένκο, πώς αρρωστησε ο Γιούστσενκο....
  το σκυλάκι το κανείς που λέγαμε παλιά... :)

 16. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 31/01/2011 12:23:40

  37 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ.ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΣΩΤΗΡΕΣ Η ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ. Η ΝΑ ΠΕΝΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΟΥΝ Η ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Η ΚΡΕΜΑΛΑ.ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.