#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2013 10:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συνέβη στην Χαλκιδική;


Το γεγονός της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις και ιδιαίτερα τον Υ-ΠΡΟΠΟ.
Η πρώτη εντύπωση είναι πως συγκροτήθηκε μια δύναμη 40 – 50 ανδρών, οπλισμένων με καραμπίνες, στειλιάρια, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα εμπρηστικά υλικά. Η δύναμη αυτή, εκτέλεσε μια νυχτερινή καταδρομική επιχείρηση εναντίον φυλασσόμενου εργοταξίου σε ερημική περιοχή μέσα στο δάσος. Φαίνεται λογικό, στην επιχείρηση να συμμετείχαν κάποιοι ντόπιοι που γνώριζαν καλά το δύσβατο μέρος. Ο τρόπος δράσης τους μέσα στο εργοτάξιο και η πλήρης επιτυχία του ΑΝΣΚ τους, που ήταν η ολοσχερής καταστροφή των εγκαταστάσεων και των οχημάτων του εργοταξίου, καθώς και η τρομοκράτηση των εργαζομένων σε αυτό, φανερώνουν πολύ καλή σχεδίαση, προετοιμασία και συντονισμένη εκτέλεση της επιχείρησης. Χαρακτηριστικά σχεδόν στρατιωτικών ή τουλάχιστον παραστρατιωτικών τμημάτων, που δρουν ταχύτατα και αποτελεσματικά, λειτουργούν με ιεραρχία και κυρίως, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη πειθαρχία και συνοχή κατά την εκτέλεση των επιχειρήσεών τους.

Άλλο «αξιοθαύμαστο» σημείο της δράσης αυτής της ομάδας, είναι ο τρόπος αποχώρησης από το «πεδίο της επιχείρησης» και ο λεπτομερής σχεδιασμός και η φροντίδα αποκλεισμού των οδών πρόσβασης των δυνάμεων της τάξης και της πυροσβεστικής που αναμενόταν να σπεύσουν στην περιοχή του εργοταξίου. Αυτό από μόνο του συνιστά «παράσημο επαγγελματισμού» και απόδειξη ψυχραιμίας και τόλμης από μέρους των επιτιθεμένων. Αντίθετα η (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) αδυναμία των διωκτικών αρχών να παρουσιάσουν κάποια πρόοδο στις έρευνές τους για τους δράστες του επεισοδίου, θα πρέπει να μας βάλει σε μεγάλη ανησυχία. Αν μπορούν 50 πολίτες ποικίλης γεωγραφικής προέλευσης και (ίσως και) ανόμοιας επιχειρησιακής εμπειρίας, να σχηματίζουν τόσο εύκολα, συμπαγή, αποτελεσματική και ένοπλη ομάδα κρούσης που δρα με χαρακτηριστική ψυχραιμία, σχέδιο και πειθαρχία, κάτω από την μύτη των αρχών και ταυτόχρονα να διαφεύγουν της σύλληψης για δύο σχεδόν εικοσιτετράωρα τουλάχιστον, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Υ-ΠΡΟΠΟ γενικότερα και  στην ίδια την ΕΛΑΣ ειδικότερα.

Δεδομένης της δυσκολίας των στιγμών που περνά η χώρα, αναμένουμε με αγωνία εντός των επόμενων ωρών ή έστω ελάχιστων ημερών, η Αστυνομία να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να συλλάβει τους επιδρομείς μέχρι τον τελευταίο και να τους αποστείλει στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Οποιαδήποτε αστοχία σε αυτόν τον μάλλον εύκολο στόχο (50 νοματαίοι πήραν μέρος, από κάπου θα ξηλωθεί το «πουλόβερ» δεν είναι δυνατόν ……), θα έχει πατέρα και μητέρα με ονοματεπώνυμο. Λέγε με κ. Δένδια και Ηγεσία της ΕΛΑΣ αντίστοιχα. Οτιδήποτε λιγότερο, θα σημάνει υποχώρηση στην πράξη της επιβολής του νόμου και της τάξης και μπορεί να αποτελέσει απαρχή μεγαλύτερων δεινών όχι μονάχα για την περιοχή αλλά και για την ίδια την χώρα. Οι καιροί ου μενετοί και ουδείς μπορεί να γνωρίζει από πού θα προέλθει η σπίθα που πιθανώς θα βάλει φωτιά στα «ξεραμένα» τόπια …..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas G avatar
  Kostas G 19/02/2013 11:27:43

  Καλύτερη περιγραφή, ανάλυση και προβληματισμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Τώρα πλέον αναμένουμε τον ανάλογο επαγγελματισμό της ΕΛΑΣ.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 19/02/2013 11:45:09

  Λίγο απίθανο να ήταν τόσο επαγγελματική η "αυθόρμητη" δράση τους. Αυτό προϋποθέτει εκπαίδευση, από κοινού εκπαίδευση, και επίσης αναντίρρητη αποδοχή κάποιου ως επικεφαλής. Αυτά δεν γίνονται έτσι στο ανοργάνωτο.

  Αν, συνωμοσιολογούντες, σκεφτούμε ότι η Ελλάδα κάηκε το 2007 από οργανωμένο σχέδιο. Αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κατά πάσα πιθανότητα επιχειρησιακός βραχίονας ξένης μυστικής υπηρεσίας. Αν σκεφτούμε ότι τον Δεκέμβρη του 2008 βρήκαν την ευκαιρία μέσα στον πανζουρλισμό των ταραχών να δράσουν επίσης ξένοι πράκτορες, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Αν σκεφτούμε ότι επαγγελματίες με αντίστοιχο θράσος έκαναν την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Και αν δούμε ως κοινή συνισταμένη στη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών το να δρουν μέσα στο πλαίσιο ενός γενικότερου μπάχαλου, τότε καταλήγουμε στο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκδοχή ενός χτυπήματος οργανωμένου από ξένες υπηρεσίες. Είτε για να βάλουν χέρι στον χρυσό της περιοχής (μην ξεχνούμε ότι το ΔΝΤ και οι λοιποί τροϊκανοί έχουν στοχοποιήσει τον Μπόμπολα, που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική), είτε για να δημιουργήσουν γενικότερο κλίμα αστάθειας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, τώρα που πάει να γυρίσει κάπως το κλίμα στην οικονομία.

  Πάντως κάτι δεν πάει καλά και δυστυχώς ο κόσμος είναι υπερβολικά διχασμένος (όχι αδικαιολόγητα στην περίπτωση του χρυσού της Χαλκιδικής) για να διερευνήσει νηφάλια τι ακριβώς συμβαίνει.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Διογένης 19/02/2013 15:41:43

   Έτσι ακριβώς.

  • Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
   Νεοδημοκράτης συνδρομητής @ Διογένης 19/02/2013 15:42:22

   ποιό ήταν το οργανωμένο σχέδιο το 2007 με τις πυρκαγιές ρε γίγαντα; οι ασύμμετρες απειλές ή οι συμμετρικές; Ονομάτισε λοιπόν.

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 19/02/2013 19:34:33

    Η γνωστή μία και μόνη, ασσύμετρη (δηλαδή μεγαλύτερη απ΄την Ελλάδα) δύναμη που ξέρουμε όλοι...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Βατάτζης 19/02/2013 20:50:18

     Και για να δώσω ένα επιπλέον επίσημο στοιχείο η έδρα της στην Αθήνα βρίσκεται στο γεωργαφικό τρίγωνο της πηγής των υποκλοπών...

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 19/02/2013 21:49:53

    Αν κάνεις τέτοιες δηλώσεις για τις πυρκαγιές του 2007 ρε τιτάνα, μάλλον δεν έχεις δώσει ούτε ένα Euro για λαχνό της Ν.Δ., όχι να αυτοαποκαλείσαι και συνδρομητής !
    Διάβασε και καμιά εφημερίδα. Μην περιμένεις μόνο τη μασημένη τροφή !!
    Άνοιξες ποτέ σου τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, φερ' ειπείν ;;;

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 19/02/2013 23:37:45

   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

   Μετά το αντάρτικο πόλης του Επαναστατικού Αγώνα, της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων οργανώσεων που δυσκολεύομαι να συγκρατήσω το όνομά τους, φθάσαμε στο ορεινό αντάρτικο των εθνικών παραδόσεών μας, με νυχτερινή επιχείρηση κομάντος. Μένεις πραγματικά άλαλος, τι να πεις; Νοσταλγείς την Κερατέα και το Γραμματικό, πόσο ειρηνικοί ήσαν οι κάτοικοί τους.
   Επίθεση με όπλα για λόγους οικολογικούς; Είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Μετράει σχεδόν 50 χρόνια ζωής το οικολογικό κίνημα, ούτε είχε σκεφθεί, ούτε είχε φανταστεί οποιοσδήποτε οικολόγος, όπου της γης, ότι θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Ένοπλες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις εταιρειών συμβαίνουν μόνο σε χώρες της Αφρικής, εκεί όπου επιτόπιες φυλές αμφισβητούν άλλη φυλή που κατέχει την κεντρική εξουσία και έδωσε άδεια να γίνουν βιομηχανίες, πετρελαίου ή ορυχεία χωρίς να δώσει μερίδιο στους ντόπιους φυλάρχους – που το διεκδικούν με τα όπλα.
   Αλλά ούτε και από το μυαλό οποιουδήποτε κριτικού της «κοινωνίας του θεάματος» θα είχε περάσει από το μυαλό να οργανώσει ένοπλη ομάδα – περιοδικό θα είχε εκδώσει, έγραφα εδώ τις προάλλες με αφορμή τη ληστεία στον Βελβενδό και τα ιδεολογικά μανιφέστα των συλληφθέντων. Και ο οικολόγος θα κρεμιόταν από βαγονάκι των ορυχείων για να εμποδίσει να δουλέψει, για να γίνει γνωστή η αντίθεσή του, ή θα οργάνωνε καθιστική διαμαρτυρία μπρος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Εδώ σε μας έχουν τον λόγο καλάσνικοφ και καραμπίνες. Το χειρότερο είναι πως αρχίσαμε να το συνηθίζουμε. Τι άλλο μένει να συνηθίσουμε;
   Ομολογώ πως μόλις διάβασα την είδηση για την ένοπλη επίθεση στις Σκουριές, ο νους μου πήγε αμέσως στην επίθεση στο Λιτόχωρο, 30 Μαρτίου 1946, παραμονή των εκλογών που δεν συμμετείχε το ΚΚΕ, επίσημη ημερομηνία έναρξης του εμφύλιου πολέμου – που ήδη διεξαγόταν, από την περίοδο της Κατοχής. Πάντα το σκεπτόμουν, πως αυτές οι συγκρίσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία της Βαϊμάρης είναι λάθος, με το τι συνέβη στη δεκαετία του 1940 πρέπει να ζυγίζουμε την εποχή μας. Χρειάζεται αλλαγή «παραδείγματος», πρέπει να πει κανείς στον κ. Μαζάουερ. Αυτό το παράδειγμα άλλωστε έχει υιοθετήσει εξαρχής η αντιμνημονιακή παράταξη. Αυτή μιλά συνεχώς για «Κατοχή», διεκδικεί «κατοχικά δάνεια», θέλει να κρεμάσει τους «δωσίλογους», όσοι είναι υπέρ του Μνημονίου είναι «ταγματασφαλίτες». Από τη μεριά της η Χρυσή Αυγή δηλώνει πως «είμαστε ήδη σε εμφύλιο πόλεμο» και κάποιοι ακραίοι «αντιφασίστες» απαντούν απειλώντας την με «ένα, δυο τρεις, πολλούς Μελιγαλάδες».
   Εντάξει, λόγια είναι αυτά. Αλλά οι κομάντος στις Σκουριές είχαν όπλα, τα είδαμε όλοι στα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες: δύο τουλάχιστον τύποι με κουκούλες και καραμπίνες. Δεν τα χησιμοποίησαν, ευτυχώς. Αν όμως κάποιος από τους φύλακες των ορυχείων οπλοφορούσε; Αν έπαιρναν φωτιά οι φύλακες που τους έβρεξαν με βενζίνη; Πρόκειται για απίστευτη βαρβαρότητα, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που δηλώνουν «οικολόγοι» να σκεφθούν κάτι τέτοιο; Τουλάχιστον αυτοί που προσπαθούσαν να κάψουν με μολότοφ αστυνομικούς σε τόσες και τόσες διαδηλώσεις στην Αθήνα δεν παρίσταναν τους ρομαντικούς φυσιολάτρες, είχαν πάει να δείρουν, να κάψουν, να σπάσουν, δεν το έκρυβαν. Το κατάφεραν μόνο με τους άμαχους της Μαρφίν, οι αστυνομικοί φορούν ανθεκτικές πανοπλίες.
   Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ρητά και απερίφραστα την επιδρομή, έχουμε όμως την κυρία Κατερίνα Ιγγλέση, βουλευτή του της Χαλκιδικής, να δηλώνει «οι αποικιοκρατικές πρακτικές της καναδικής εταιρείας και των ντόπιων συνεταίρων της, όπως και η βίαιη κρατική καταστολή που έχουν βιώσει οι κάτοικοι, προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως το χθεσινοβραδινό γεγονός». Για να εκλεγεί βουλευτής σημαίνει ότι δεν ειναι ηλίθια – πώς είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα;
   Ούτε όμως η Σοφία Σακοράφα είναι ηλίθια όταν, παραληρώντας στην ΚΕ του κόμματός της, αναφέρεται σε «χρυσές εφεδρείες κομματικών στελεχών» που πρέπει να προφυλαχθούν «για πιο ώριμη στιγμή», απαιτεί να σφυρηλατηθούν συνειδήσεις με αγώνες για «τη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησής μας» και καταλήγει ότι πρέπει ο λαός να ειναι «δραστήριος στην αντίστασή του, ριζοσπαστικός στις θέσεις του και μαχητικός στις πρακτικές του». Όπως και η κυρία Ιγγλέση, μας εξηγεί πώς κατανοεί την πολιτική κατάσταση στη χώρα και ποια είναι τα καθήκοντα του κόμματος.
   Βεβαίως η κατηγορία περί «ηθικής αυτουργίας» κατά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής είναι γελοία – μήπως όμως υπάρχει «πολιτική αυτουργία» για αυτά που συμβαίνουν; Η κυβέρνηση καλλιεργεί τη «στρατηγική της έντασης», όπως συνέβαινε στην Ιταλία (αλλά από ακροδεξιούς κύκλους) στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ή την καλλιεργούν οι κυρίες Σακοράφα και Ιγγλέση; Ή υπονοεί κάτι άλλο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανακάλυψε πρόσφατα και κάτι άλλο ιταλικό, τον Αντόνιο Γκράμσι; Μήπως ανακάλυψε και την «καλή Χριστιανοδημοκρατία», τον «ιστορικό συμβιβασμό» (που θεμελιώθηκαν πάνω στον Γκράμσι), και προσπάθησε να τον εμποδίσει η στρατηγική της έντασης; Μήπως ανακάλυψε και τον έλληνα Άλντο Μόρο;
   Αυτά που ζούμε και ακούμε δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: εφεδρείες στελεχών για «ώριμες στιγμές», «μεταβατική κυβέρνηση», «μαχητικές πρακτικές» ονειρεύεται η κυρία Σακοράφα, που τέλος πάντων έχει προ πολλού υπερβεί την ηλικία της Πασιονάριας και της Ρόζας Λούξεμπουργκ, οι οποίες επιπλέον δεν είχαν αλλάξει τόσα κόμματα όσα αυτή. Η ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις της Greek Gold ήταν «ανεξέλεγκτη κατάσταση» που τη δημιούργησαν οι «αποικιοκρατικές πρακτικές» και η «κρατική καταστολή» για την κυρία Ιγγλέση. Ας διαβάσει λίγο την ιστορία του Εμφύλιου: η επίθεση στο Λιτόχωρο έγινε από ομάδες αυτοάμυνας πρώην αγωνιστών του ΕΛΑΣ που είχαν πάρει τα βουνά για να γλιτώσουν από την καταστολή, τη «λευκή τρομοκρατία» της εποχής και για να αντισταθούν στην «αποικιοκρατική επέμβαση» των Άγγλων. Ο «Ριζοσπάστης» τότε είχε χαρακτηρίσει «προβοκάτσια» την επίθεση στο Λιτόχωρο, το ίδιο έκανε τώρα το ΚΚΕ για την επίθεση στις Σκουριές. Ο Νίκος Ζαχαριάδης την είχε ενστερνιστεί λίγους μήνες μετά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η κυρία Ιγγλέση: απάντηση στην καταστολή και στην αποικιοκρατική επέμβαση.
   Βεβαίως, η κατοχική και μετακατοχική βία δεν μπορούν να συγκριθούν με τη σημερινή βία, η αγριότητα του πολέμου είχε εξαφανίσει κάθε ηθικό δισταγμό, έπρεπε να δείρεις πριν σε δείρουν, να σκοτώσεις πριν σε σκοτώσουν. Οι εθνοτικές ή πολιτιστικές διαφορές (γηγενείς/πρόσφυγες, έλληνες/αλλοεθνείς) αλλά και οι οικογενειακές ή προσωπικές διενέξεις επιλύονταν σε πόλεις και χωριά με τα όπλα, με προσχώρηση στο ένα ή το άλλο από τα δύο ισχυρά στρατόπεδα. Η δυστυχία και η φτώχεια επίσης δεν συγκρίνονται – αν και κατά τον Αλέξη Τσίπρα ο φετινός χειμώνας είναι αντίστοιχος του τρομερού χειμώνα 1941-42, με τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από πείνα. Δεν ξέρω αν τα πιστεύει αυτά που λέει, ή απλώς η πολιτική του παιδεία δεν του επιτρέπει να αναφερθεί με άλλους όρους στη σημερινή κατάσταση πέρα από αυτούς της Κατοχής και του Εμφύλιου.
   Ας με συγχωρήσει ο κ. Τσίπρας και όσοι προσπαθούν να του φορέσουν την γκραμσιανή γραβάτα: αυτά που λέει ο ίδιος και τα στελέχη του δεν ακούγονται καθόλου γκραμσιανά, αυτά είναι μπολσεβικισμός και τριτοκομισμός, ορολογία εμφυλίου πολέμου. Τι «ηγεμονίες» και κουραφέξαλα – εδώ έχουμε πρόεδρο Μαο που εξηγεί κυνικότατα πως «η εξουσία βρίσκεται στην κάνη του ντουφεκιού». Τον Γκράμσι τον επικαλέστηκε και τον αξιοποίησε θεωρητικά και πολιτικά το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα για να αιτιολογήσει την αποδέσμευσή του από τη Μόσχα. Πριν μισό αιώνα αυτά, δεκαετία του 1960, την εποχή του Frozen War. Αποδεικνύεται όμως συνεχώς πως η δική μας κομμουνιστική και μετακομμουνιστική Αριστερά είναι αγκυροβολημένη ακόμα πιο πίσω, στην τρομερή δεκαετία του 1940. Και όταν η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται σε «βραχίονα του συστήματος» τότε πάμε ακόμα πιο πίσω, στις καταστροφικές πολιτικά και ηλίθιες θεωρητικά αναλύσεις της Τρίτης Διεθνούς για το φασιστικό φαινόμενο και τους «σοσιαλφασίστες». Πρόκειται για επικίνδυνη θεωρητική και πολιτική φτώχεια, απολύτως επικίνδυνη.
   Η ρητορική της βίας και της ανατροπής της Σοφίας Σακοράφα θα ήταν απλώς γελοίο μηρύκασμα όσων λένε δεκάδες σέχτες δεκάδες χρόνια τώρα. Θα μπορούσαμε και να γελάσουμε, ακόμα και να συμπαθήσουμε την κυρία Σακοράφα για την ανατρεπτική πίστη της που την εκσφενδονίζει σαν το ακόντιο της νεότητάς της και όποιον πάρει ο χάρος – αλλά μέσα σε 15 ημέρες είχαμε ένοπλη επίθεση επαναστατών σε τράπεζα και ένοπλη επίθεση «οικολόγων» σε εγκαταστάσεις μεταλλευτικής εταιρείας. Η μαχητικότητα που απαιτεί η συμπαθητική κυρία με τα γυαλάκια είναι μπροστά μας. Και αν οι κάτοικοι των περί τα μεταλλεία χωριών αποφασίσουν να απαντήσουν στην επιδρομή που έγινε στο χώρο τους από τους «οικολόγους» κομάντος; Αν το θεωρήσουν εισβολή των χωριών που θέλουν τουριστική ανάπτυξη και αντιτίθενται στην ανάπτυξη των μεταλλείων και απαντήσουν; Αυτό, δεν θα είναι «λαϊκή μαχητική πρακτική»; Οι βίαιες πρακτικές έχουν πάντα δύο αιχμές, σαν τα ακόντια, κυρία Σακοράφα.
   Έχουμε σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, επιχειρήσεις χρεοκοπούν συνεχώς, οι τράπεζες είναι διαλυμένες, η φτώχεια εξαπλώνεται ραγδαία, τα σπίτια βγάζουν το χειμώνα χωρίς θέρμανση, στα νοσοκομεία υπάρχουν τεράστια προβλήματα, οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους, τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, οι γενικές απεργίες συνεχίζονται, οι αποταμιεύσεις των εχόντων μετακόμισαν στο εξωτερικό, ο ανταγωνισμός για την εξουσία διαιωνίζει την κουλτούρα της πολιτικής βίας – της εμφύλιας βίας. Για να ξαναγυρίσουμε στον Μάο, δεν λείπουν παρά οι σπίθες που θα βάλουν φωτιά στην πεδιάδα – ας πούμε, η κυρία Σακοράφα κατανοούσε ότι οι «χρυσές εφεδρείες κομματικών στελεχών» έπρεπε να προφυλαχθούν «για πιο ώριμη στιγμή», αλλά τουλάχιστον 500 θα μπορούσαν να πάνε, υποστήριξε. Η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω από πολιτική σοφία και όχι από αδυναμία, δεν άναψε αυτή τη σπίθα. Αλλά αν κάποιοι «ανεξέλεγκτοι», όπως αυτοί στις Σκουριές, αποφασίσουν να το κάνουν;
   Η κυβέρνηση, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προσωπικά, έχουν απαντήσει με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής: οι ναζιστικές επιθέσεις στις λαϊκές αγορές κόπηκαν με το μαχαίρι, η αντίδραση για ό,τι έγινε στο νοσοκομείο Τρίπολης ήταν άμεση. Το μεταναστευτικό ζήτημα και η αντιμετώπισή του από τη ΝΔ (αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας) είναι ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εμφυλιοπολεμική ρητορική του με τον ίδιο τρόπο που η οικολογία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επίθεση των κομάντος.
   Μακάρι, λοιπόν, η επανανακάλυψη του Αντόνιο Γκράμσι να αποτελεί σημάδι πως ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει από τη δεκαετία του 1940 και μεταβαίνει στη δεκαετία του 1960 – χρειάζεται προσοχή, όμως: στην ευρωπαϊκή δεκαετία του 1960, αυτή του «ιστορικού συμβιβασμού» Χριστιανοδημοκρατών-Κομμουνιστών που θεμελίωσαν πάνω στο θεωρητικό λόγο του ιταλού διανοούμενου ο Μπερλινγκουέρ και οι σύντροφοί του.
   Και επειδή λέγονται διάφορες ανοησίες, ας θυμήσουν οι παλαιότεροι στους νεότερους του ΣΥΡΙΖΑ πως «η στρατηγική της έντασης» αναπτύχθηκε στην Ιταλία από την Ακροδεξιά ακριβώς ως ανάχωμα απέναντι στην προοπτική του ιστορικού συμβιβασμού – και τον ίδιο ρόλο έπαιξε η Άκρα Αριστερά με τις «Κόκκινες Ταξιαρχίες», ιδιαίτερα με τη δολοφονία του Άλντο Μόρο, εκπρόσωπου του «ιστορικού συμβιβασμού» από την πλευρά της Χριστιανοδημοκρατίας. Εδώ όμως δεν ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ για συμβιβασμό, αλλά για ανατροπή του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος, με ορολογία εμφυλιοπολεμική – αυτή είναι η μόνη στρατηγική έντασης που υπάρχει στη χώρα αυτή την εποχή.
   Εκτός και αν, με βάση όσα ακούμε αυτή την εποχή για τον «καλό Καραμανλή» και τον «κακό Σαμαρά», ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού που χρεοκόπησε τη χώρα τον έλληνα Άλντο Μόρο και στους καραμανλικούς την καλή Χριστιανοδημοκρατία. Εδώ που έχουμε φθάσει, ακόμα και αυτό θετικό θα ήταν – στο κάτω-κάτω ο Κώστας Καραμανλής ισχυριζόταν ότι έχει ξεκοκαλίσει το Κεφάλαιο και ο θείος του νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Και το πάθημα έγινε μάθημα, δεν θα αφήσουμε κανέναν να τον απαγάγει. Αλλά χρειάζονται δύο για το συμβιβασμό, θα πρέπει να γίνει Ενρίκο Μπερλινγκουέρ ο Αλέξης Τσίπρας. Διότι για τον ΙΚΚ ο ιστορικός συμβιβασμός δεν ήταν κίνηση τακτικής, ήταν στρατηγική επιλογή που δημιούργησε τον ευρωκομμουνισμό.
   Ας συμμαζέψει λοιπόν τα στελέχη του και ας εγκαταλείψει και ο ίδιος τον εμφυλιοπολεμικό λόγο. Αλλιώς ο Γκράμσι δεν χρησιμεύει σε τίποτα και δεν θα υπάρξει Άλντο Μόρο: κινδυνεύουμε να φύγουμε μεν από τη δεκαετία του 1940 και να βρεθούμε όχι στην ευρωπαϊκή αλλά στην ελληνική δεκαετία του 1960 – δεκαετία συνέχισης του εμφύλιου πολέμου που σηματοδοτούν η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, οι Ανένδοτοι Αγώνες, τα Ιουλιανά και τελικά η Απριλιανή δικτατορία.
   ATHENS VOICE

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 19/02/2013 11:55:53

  Πω πωωωω!
  Ούτε η επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν να ήταν!
  Τρέμετε νοικοκυραίοι!
  Συσπειρωθείτε γύρω από την εθνική μας κυβέρνηση!

 4. Αριστερός avatar
  Αριστερός 19/02/2013 12:18:24

  Μην τα παραφουσκώνετε επειδή έτσι σας βολεύει. Εάν είδατε στα δελτία ειδήσεων το (υποτιθέμενο) βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας θα ακούσατε τον (υποτιθέμενο) διάλογο των ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας, όταν τους άκουσαν να έρχονται. Απ' ό,τι είπαν οι δημοσιογράφοι, το σημείο των επεισοδίων απέχει περί τα επτά χλμ από το δρόμο, με τον οποίο συνδέεται με χωματόδρομο. Οι φρουροί άκουσαν τα αυτοκίνητα να πλησιάζουν, ο ένας πανικοβλήθηκε, ο άλλος του σύστησε ψυχραιμία και μετά έγιναν όσα έγιναν.
  Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν συνιστά επιτυχή καταδρομική επιχείρηση. Ως προς την επίτευξη του Αντικειμενικού Σκοπού, ίσως θα μπορούσα να το δεχτώ, εάν βέβαια γνωρίζα ποιός ήταν ο ΑνΣκ των «επιτιθέμενων».
  Μια σημαντική παράμετρος, που πρέπει επίσης να ερευνηθεί από τις αρχές, είναι εάν και με τι ποσό ήταν ασφαλισμένα τα μηχανήματα που καταστράφηκαν, καθώς και τι ηλικίας και τι λειτουργικότητας ήταν.
  Εννοείτε τι εννοώ...

  • Γιάννης Μ. avatar
   Γιάννης Μ. @ Αριστερός 19/02/2013 18:57:09

   Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απ ότι συνήθως παρουσιάζονται.
   Έχει κυκλοφορήσει αρθρογραφία για το πως η εταιρεία έχει βγάλει χρήματα από τα προγράμματα εκπαίδευσης ανέργων. Αναζητήστε τα.

   Όλα είναι πιθανά και φυσικά η αντίδραση των κατοίκων που παίζεται το μέλλον τους ενώ εμείς στας Αθήνας επικρίνουμε, επιδοκιμάζουμε ή ότι άλλο. Να υπενθυμίσω ότι παίζεται η ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους.
   Ανάλογη κατάσταση είχε συμβεί και στην Κερατέα. Μήπως το ότι κι εκεί ο κος Μπόμπολας ήταν πίσω από το έργο θα πρέπει να μας προβληματίσει ;

   Αναζητήστε τα άρθρα για καταπάτηση της περιβαλοντολογικής μελέτης του ΑΠΘ, το έγγραφο της πολεοδομίας που χαρακτηρίζει παράνομα τα κτίσματα.

 5. Solicitor avatar
  Solicitor 19/02/2013 12:18:34

  H ZMAK το έκανε :)

 6. T.V avatar
  T.V 19/02/2013 12:29:41

  50.000 θεσεις εργασιας θα χαθουν επειδη η περιοχη απο αγροτουριστικη θα γινει βιομηχανικη, δεν μιλαμε βεβαια για την οικολογικη καταστροφη, θα "αλεσουν" ολη την Χαλκιδικη με χημικα για να παρουν χρυσο, αργυρο, χαλκο και ολα τα μεταλλευματα που υπαρχουν. Οι υδατινοι ποροι θα καταστραφουν, η χλωριδα και η πανιδα επισης. Πανω απο 1 τρις δολλαρια θα βγαλει η εταιρεια Eldorado που της ανηκει το 95%, το αλλο 5% ανηκει στον Μπομπολα. Το ελληνικο δημοσιο εβγαλε απλα 34 ευρω το στρεμμα. Περαν των χρηματων αξιζει να καταστρεψουμε την Χαλκιδικη; Αντιστοιχες χωρες οπως Ρουμανια και Ισπανια και πολλες ακομα που εκαναν παρομοιες εξορυξεις κατεστρεψαν εντελως την συγκεριμενη περιοχη. Ολα στο βωμο του χρηματος των επενδυτων; Ακομα και αν παραδωσουμε στα παιδια μας νεκρα τοπια; Πολυ επιφανειακη αναλυση. Η ουσια δεν ειναι τα δυο φορτηγα που καηκαν αλλα η καταστροφη που επερχεται.

  • partyman avatar
   partyman @ T.V 19/02/2013 14:29:39

   σωστός ΤV,

   κάποιοι ζούνε στον δικό τους κομματικό μικρόκοσμο και παραποιούν/μεγεθύνθουν καταστάσεις για κομματικό όφελος και μόνο..

   τα μεταλλεία δεν αποφέρουν κανένα μακροοικονομικό κέρδος για το ελληνικό κράτος και θα αφήσουν πίσω τους καμμένη γη.. είναι οφθαλμοφανέστατο αυτό..

   • T.V avatar
    T.V @ partyman 19/02/2013 14:40:50

    Η καμμενη γη, ξαναδημιουργειται, η χρηση κυανιου ομως δεν αφηνει καμμια ελπιδα, πολλω δε μαλλον οταν εχουν τραβηξει απο το χωμα ολα τα μεταλλικα στοιχεια του. Το κυανιο απο τους υδατινους πορους θα περασει μεχρι την θαλασσα. Μιλαμε για μια περιοχη με ασσυληπτη βιοποικιλια χλωριδας πανιδας και μεταλλευματων σε ολοκληρη την Ευρωπη. Βεβαια αυτα ειναι ψιλα γραμματα, το θεμα ειναι τα δυο φορτηγα της Ελντοραντο....

  • The Camel avatar
   The Camel @ T.V 19/02/2013 15:00:09

   Είναι ποτέ δυνατόν χώρα που παλεύει για να ξεφύγει απο τον εναγκαλισμο των δανειστών της να αφήνει ανεκμετάλλευτα μεγάλα κοιτάσματα χρυσού, χαλκού κ.τ.λ. λόγω τοπικών αντιδράσεων; Αυτό δεν συμβαίνει ούτε σε χώρες που έχουν καλά δημόσια οικονομικά.

   Οι περιβαλλοντικές μελέτες γίνονται για να περιορισθούν οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις κι εδω έχει γίνει μελέτη που πήρε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και εγκριθεί.

   Οσον αφορά τα οφέλη για την εθνική οικονομία, αυτά είναι τεράστια. Μονο απο φόρους το κράτος θα εισπραξει εκατοντάδες εκατ. ευρώ την επόμενη 10ετία αν υποθέσουμε οτι η ετήσια παραγωγή θα είναι 350 χιλ. τόνοι χρυσού συν οι άλλοι για χαλκό, ψευδαργυρο κ.τ.λ. Λίγες χιλιάδες κοσμος θα απασχοληθεί εκεί ενω οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατα μερικά δισ. ευρώ επίσης, καθιστώντας την Ελλάδα την Νο.1 παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη. Θα βγάλει πολλά λεφτά και η εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται; Φυσικά. Αλλωστε γι' αυτό θα επενδύσει πάνω απο 1 δισ. ευρώ κατα δήλωσή της. Ομως, η κυβέρνηση θα μπορούσε την κατάλληλη στιγμή να επιδιώξει να αποκομίσει επίσης περισσότερα για τις τοπικές κοινωνίες.

   Εμείς δεν λέγαμε τόσο καιρό οτι η χώρα έχει ορυκτό πλούτο και θα πρέπει να τον εκμεταλλευθεί; Τώρα που έρχεται η ώρα για κάτι τέτοιο
   θα πρέπει να βάλουμε την υποσημείωση, ναι μεν αλλά όχι στην αυλη μας;

   • T.V avatar
    T.V @ The Camel 19/02/2013 15:10:38

    Η εκμεταλλευση χρυσου ειναι η χειροτερη περιπτωση εκμεταλλευσης οποιουδηποτε ορυκτου/μεταλλειου. Για ενα γραμμαριο χρυσου θα πρεπει να αποψιλωθει/αλεσθει με κυανιουχο νατριο τουλαχιστον 2-3 τονοι βουνου. Ο τουρισμος καταστρεφεται, κανενας δεν κανει διακοπες στον Ασπροπυργο ή την Ελευσινα. Απο μελισσουργους μεχρι ψαραδες και υπαλληλους ξενοδοχειων κλπ θα χαθουν 50.000 θεσεις εργασιες. Το Ελληνικο δημοσιο δεν θα εχει περαιτερω οφελη πλην των 34 ευρω το στρεμμα. Η οικολογικη καταστροφη ειναι ανυπολογιστη, οχι αδερφε για το χρημα δεν θα ξεπουλησουμε την υγεια και το μελλον των παιδιων μας.

   • T.V avatar
    T.V @ The Camel 19/02/2013 15:15:57

    Το μεταλλειο δεν χρειαζεται στην καλλιτερη των περιπτωσεων πανω απο 2000-3000 υπαλληλους. Το οφελος ειναι μηδαμινο για το κρατος οικονομικα εφοσον εκανε τετοια συμφωνια. Ομως και το Ελληνικο δημοσιο να το εκμεταλλευοταν εξ'ολοκληρου παλι ειναι τοσο ζημιογονο σε ολους ττις υπολοιπες παραμετρους που δεν αξιζει.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ T.V 19/02/2013 17:29:11

     Με τις μολότοφ στα φορτηγά θα λυθεί αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα, όμως; Ή θα σταθεί η αφορμή για να χρησιμοποιηθούν ένοπλοι φρουροί και αστυνομία για την φύλαξη της εξόρυξης και παράλληλα να χαθεί το δίκιο των κατοίκων και όσων φωνάζουν για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες;

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ The Camel 19/02/2013 15:19:15

    πεστα χρυσοστομε

   • Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
    Νεοδημοκράτης συνδρομητής @ The Camel 19/02/2013 15:45:11

    μπορούμε να πουλήσουμε και τα νεφρά μας για να ξεχρεώσουμε. τί λές; ξεκινάμε;

   • JE NE REGRETTE RIEN avatar
    JE NE REGRETTE RIEN @ The Camel 19/02/2013 17:03:09

    @ Τhe Camel...μάλλον σε άλλη χώρα ζείς.
    Οσα μας λές, έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με όσα μας πληροφορούν επιστήμονες και ειδικοί.

   • MCA. avatar
    MCA. @ The Camel 19/02/2013 20:05:25

    Χωρίς να υπολογίσουμε την τοπική οικολογική και οικονομική ζημιά,στον τουρισμό,γεωργία,κτηνοτροφία,ποιό είναι το ποσό που θα πρέπει να εισπράξει το Ελληνικό κράτος και η Ελληνική κοινωνία,μέσω ποσοστών επί της αξίας των μεταλευμάτων,φόρων,μισθών εργαζομένων της εταιρίας κ.λ.π για μεταλεύματα αξίας 12.000.000.000;Αισθάνομαι σαν τους ιθαγενείς της Αμερικής που οι Ευρωπαίοι άποικοι τους πρόσφεραν ψεύτικες χαντρούλες με αντάλαγμα χρυσό.Και όλα αυτά έγιναν πριν τις εποχές των μνημονίων.

   • KYΡΙΑΚΟΣ avatar
    KYΡΙΑΚΟΣ @ The Camel 20/02/2013 08:50:42

    Αν μου κοστολογουσες τις ζημιες σε μια δεκαετια θα μπορουσα να αποφασισω αν η επενδυση ειναι καλη .

    • Nelly Psarrou avatar
     Nelly Psarrou @ KYΡΙΑΚΟΣ 20/02/2013 16:34:54

     Μπορώ να σου κοστολογήσω 7ο χρόνια μετά τα παρακείμενα Μεταλλεία Κασσάνδρας (σε έρευνά μου που δημοσιεύτηκε το 2008 και αφορά την περίοδο 1930-2003).
     Όλο το χρονικό της υπόθεσης των μεταλλείων χρυσού, από το 1930 ως το 2008:
     Η ιστορία ξεκινά από τη δεκαετία του ’30, όταν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάζονται στην εταιρεία Α.Ε.Ε.Χ.Π&Λ., της οποίας ιδιοκτήτης γίνεται ο Πρόδρομος Μποδοσάκης μετά τον πόλεμο. Η εταιρεία δεν δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης χρυσού (κάνει εξόρυξη μόλυβδου και ψευδάργυρου), αν και υπάρχουν προσπάθειες για κάτι τέτοιο, ειδικά κατά τη δεκαετία του ’70-’80, με σύμπραξη του Δημοσίου. Οι κάτοικοι αρχίζουν και αντιδρούν. Την 1η Μάρτη 1988 δολοφονείται από τη 17 Νοέμβρη ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης, ο οποίος είχε τη διοίκηση των επιχειρήσεων του Ιδρύματος Μποδοσάκη από το 1979....
     Διαβάστε όλο το ιστορικό στο παρακάτων λινκ, σελ: 448-462.
     http://www.nellypsarrou.com/PDF/Samothraki/Chapter8.pdf

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ T.V 19/02/2013 15:36:13

   Το θέμα δεν είναι αγαπητέ αν συμφέρει το χρυσωρυχείο ή δεν συμφέρει. Το θέμα είναι μέσα από ποιες διαδικασίες και απο ποιους θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Από όργανα της Πολιτείας ή από ένοπλους κουκουλοφόρους; Αν είναι να ληφθεί από τον οποιοδήποτε ενδεχομένως και μεταφερόμενο τραμπούκο... να μου λείπει!

   • T.V avatar
    T.V @ firiki2010 19/02/2013 15:41:45

    Παλι εκτος ουσιας. Η ουσια ειναι η οικολογικη καταστροφη που προκειται να συμβει. 20 χρονια στη ΝΔ ειμαι αλλα δεν θα εθελοτυφλω και σε τεοια θεματα.

    • Kostas nikolaou avatar
     Kostas nikolaou @ T.V 20/02/2013 11:23:28

     λες ψέματα. αφού ο πρετεντέρης και ο παχτας είπανε οτι η επένδυση είναι καλή. συμφώνησε και ο δενδιας.
     μάλλον είσαι συριζαίος ή χρυσαυγίτης και δεν θέλεις το καλό του τόπου ( και του μπόμπολα βεβαιώς βεβαίως)

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ firiki2010 19/02/2013 17:24:15

    Δηλαδή, ἀγαπητὸ φιρίκι, ἂν τὸ κράτος μὲ τὶς σωστὲς διαδικασίες λάβει λάθος ἀπόφαση ἐσὺ εἶσαι εὐχαριστημένος;

    Οὐαί, οὐαί ὑμῖν, φαρισαῖοι ὑποκριταί...

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Κάποιος 19/02/2013 18:01:28

     Και ποιος θα κρίνει ότι είναι λάθος, ο Αβραάμ Πάπας; Εσύ; Εγώ; Αυτός με την πιο μεγάλη καραμπίνα; Ευχαριστημένος θάναι αν οι διαδικασίες έγιναν σωστά (γιατί αυτό σημαίνει ότι πάρθηκε η σωστότερη απόφαση κατά το μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού) κι ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο...

     • T.V avatar
      T.V @ MAYRO XABIARI 19/02/2013 18:06:00

      Δεν ανακαλυπτουμε τον τροχο. Ενα απλο ψαξιμο για τις οικολογικες καταστροφες που δημιουργουν τα μεταλλεια χρυσου ειναι αρκετο. Εαν φυσικα θελεις και μπορεις.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Κάποιος 19/02/2013 18:45:18

     ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ή ΣΩΣΤΟ;

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ firiki2010 19/02/2013 22:44:48

      ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ firiki2010 19/02/2013 23:46:01

      Ἡ ἐπιστήμη καὶ ὁ ὀρθὸς λόγος. Ὑπάρχουν ξέρετε κι αὐτὰ ὡς ἐργαλεῖα λήψης ἀποφάσεων.

  • JE NE REGRETTE RIEN avatar
   JE NE REGRETTE RIEN @ T.V 19/02/2013 15:58:00

   Αναφέρομαι στον TV. (επειδή δημοσιεύθηκα πιό κάτω)

 7. Nik avatar
  Nik 19/02/2013 12:34:35

  Ελλάδα καλωσόρισες στον κόσμο της Οικοτρομοκρατίας. Ηταν το μεγαλύτερο μέχρι τώρα κτύπημα αλλά όχι το μοναδικό. Οι απελευθερώσεις γουνοφόρων ζώων στην Καστοριά πρόπερσι ήταν ο πρόδρομος. Βέβαια εδώ μπλέκει η Οικοτρομοκρατία με τοπικά μικροσυμφέροντα, ελληνική βερζιόν γαρ.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/02/2013 12:36:12

  Παντα ο επιτιθεμενος εχει το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου.

 9. Steliosmd avatar
  Steliosmd 19/02/2013 12:38:38

  ...Επισης να μην ξεχασουμε, να επισημανουμε τα αιτια που οδηγησαν σε μια τετοια ακραια και καθ'ολα κατακριτεα , προβοκατορικη ενεργεια...
  ...και την διαρκη παραπληροφορηση των ΜΜΕ..( λεξη για την οικολογικη καταστροφη , που συντελειται σε ακτινα 50χμ...λεξη για το ποιοι ειναι τελικα οι πραγματικα ωφελημενοι, απο την εξορυξη χρυσου,κλπ..κλπ...)...
  ...Επισης εντυπωση προκαλεσε η αμεση αντιδραση του ( διεφθαρμενου και "λαδωμενου", απο την πολυεθνικη εταιρεια) , τοπικου Δημαρχου , ο οποιος εσπευσε να ανακαλυψει , να δικασει και να καταδικασει τους ενοχους, που ειναι, ποιοι αλλοι, μα ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικα...
  και η βρωση κουτοχορτου συνεχιζεται, σε ολα τα επιπεδα....

 10. Steliosmd avatar
  Steliosmd 19/02/2013 12:42:15

  Πολυ σωστα αυτα που λετε ....ειναι εγκληματικη η αποκρυψη σωστης πληροφορησης , πανω σε αυτο το θεμα , απο τα διαπλεκομενα ΜΜΕ....

 11. Στανταρντ εντ πορ γκρηκς avatar
  Στανταρντ εντ πορ γκρηκς 19/02/2013 12:45:12

  Μήπως να γίνει και ένα άρθρο με τίτλο "τι συμβαίνει" στη Χαλκιδική;
  Δηλ. ανεξαρτήτως της ορθότητας του περιεχομένου του σχολίου, θα θέλαμε να δούμε για ποιό λόγο δεν έγινε καμία δημόσια διαβούλευση για τον τρόπο εκμετάλλευσης που επιλέχθηκε καθώς και για τις ωφέλειες και τα μειονεκτήματα από την εν λόγω "επένδυση" αφού το τίμημα ήταν τόσο χαμηλό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε τη σύμβαση ως απαγορευόμενη κρατική ενίσχυση υπέρ της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ» και εκκρεμεί η απόφαση του ΔΕΚ μέχρι σήμερα.
  Επίσης αρνητική εντύπωση προκαλεί η επιτόπου επίσκεψη του Υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ και του Αρχηγού της Αστυνομίας, όταν δεν εμφανίστηκαν στον τόπο άλλων και μάλιστα στυγερών εγκλημάτων που συντάραξαν τη κοινή γνώμη (ΜΑΡΦΙΝ κλπ).

 12. Sceptic avatar
  Sceptic 19/02/2013 12:57:34

  Παρακαλώ γνωρίζει κανείς τα "μεταλλευτικά δικαιώματα " του εν λόγω μεταλλείου;
  Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο να στηρίζουμε τις αποφάσεις του γνωστού και μη εξαιρετέου κ Πάχτα...
  Απο την μια φωνάζουμε για την διαπλοκή από την άλλη...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Sceptic 19/02/2013 15:15:49

   Άλλο το ένα και άλλο να περιλούζεις με βενζίνη φύλακες και να τους απειλείς, να καις φορτηγά και μηχανήματα και να τρομοκρατείς άοπλους σεκιουριτάδες. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία για σκάνδαλα και μίζες και δεν ξέρω γω τι άλλο, ας το πάνε δικαστικώς το θέμα και αν έχουν δίκιο, φυσικά όλοι θα είμαστε στο πλευρό τους... Με αυτή τη λογική οι Μεξικάνοι πρέπει να κάψουν τα διυλιστήρια της Shell;

   • T.V avatar
    T.V @ Γιώργος 19/02/2013 15:36:50

    Η αστυνομια διεψευσε το γεγονος. Αυτο ηταν απο την ανακοινωση της εταιρειας και μονο.

   • Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
    Νεοδημοκράτης συνδρομητής @ Γιώργος 19/02/2013 15:46:41

    και ο Σημίτης έτσι έλεγε: όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα.

 13. δαρειος avatar
  δαρειος 19/02/2013 13:23:23

  Επενδύσεις ναι βεβαίως προέχει να ζήσει ο κόσμος, με δουλειές . αλλά τι αφήνει η συγκεκριμένη επένδυση πίσω στο κράτος γιατί αν πρόκειται για αποικιοκρατικού τύπου επένδυση μάλλον κακή είναι Σερπιέριδες είχαμε στο παρελθόν δεν χρειάζονται άλλοι.

 14. akenaton avatar
  akenaton 19/02/2013 13:35:33

  Αγαπητοί συν-σχολιαστές, μιλάτε (σχεδόν) όλοι για την σκοπιμότητα της επένδυσης αλλά η ανάρτηση αναφέρεται στην επιδρομή διμοιρίας οπλισμένων κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο μιας εταιρείας που έχει άδεια λειτουργίας (καλώς ή κακώς), την καταστροφή της περιουσίας της και την τρομοκράτηση εργαζομένων. Περί αυτού πρόκειται αν κατάλαβα καλά από την ανάρτηση και κανείς σχεδόν δεν ασχολείται με το γεγονός. Τόσο συνηθισμένο είναι πια; Μας φαίνεται λογικό και αναμενόμενο ένα τέτοιο γεγονός; Αληθινά δεν το καταλαβαίνω.....

  • T.V avatar
   T.V @ akenaton 19/02/2013 13:53:40

   Μας φαινεται περιεργο οτι ασχολειται με την καταστροφη δυο μηχανηματων και ουχι με την κατστροφη μιας περιοχης. Μας φαινεται λογικο και αναμενομενο η αναρτηση να μην αγγιζει την ουσια ερωτω και γω με την σειρα μου;

   • Σταυρουλα avatar
    Σταυρουλα @ T.V 19/02/2013 14:41:33

    akenaton. Αυτο ακριβως που λες δηλωνει την επικοινωνιακη επιτυχια της ενεργειας ..Ειναι τοσο μεγαλο το εγκλημα που συντελειται εκει ,στοιχεια υπαρχουν παντου αλλα και οι σχολιαστες εδωμεσα βοηθουν, που μια τετοια κινηση περναει απαρατηρητη παρολο το θαψιμο απο τα ΜΜΕ . Αν για να σωσουν τον τοπο τους/μας χρειαζονται τετοια μεσα (αφου πρωτα χρησιμοποιηθηκαν ολα τα νομιμα πορειες-εκδηλωσεις ενημερωσης-μηνυσεις κτλ κ εισεπραξαν ξυλο και χημικα),φταιει η ελλειψη δημοκρατιας και δικαιοσυνης...

    • dim avatar
     dim @ Σταυρουλα 19/02/2013 17:02:42

     Πως γίνεται όλοι οι αρμόδιοι φορείς να εγκρίνουν κάτι, η επιχείρηση να λειτουργεί νόμιμα, και μια μειοψηφία να κατέχει πάντα την "μόνη αλήθεια"... Και επειδή αποφάσισε η ίδια ότι η δική της αλήθεια είναι η "μόνη αλήθεια", και επειδή δεν δέχεται να περιμένει να λυθεί το θέμα από τα αρμόδια δικαστήρια, πρέπει στο ενδιάμεσο να πάρει τη κατάσταση στα χέρια της, και να επιβάλλει το δικό της δίκιο πάνω σε κάποιους άλλους, που λειτουργούν νόμιμα και εργάζονται εκεί... Φασισμός σε όλο του το μεγαλείο..

     Ποια είσαι εσύ που θα κρίνεις ότι «είναι τόσο μεγάλο το έγκλημα» ?? Και εγώ να βγω να πω ότι είναι τεράστιο το έγκλημα να δουλεύουν 700.000 ΔΥ, και να φτιάξω μια ομάδα να πάω να τους σαπίσω και να του λούσω με πετρέλαιο μπας και φοβηθούν και παραιτηθούν?? Πάτε καλά οι ακροαριστεροί (και οι ακροδεξιοί αντίστοιχα) σε αυτό το τόπο? Έτσι νομίζετε ότι λειτουργεί η δημοκρατία? Όποιον διαφωνεί, και ας είναι και μειοψηφία θα μπορεί με «κάθε μέσο» να επιχειρεί να επιβάλλει την άποψη τους στους άλλους που δραστηριοποιούνται μάλιστα νόμιμα? Που και παράνομα να δραστηριοποιείται κάποιος, αυτό είναι δουλειά του κράτους να το αντιμετωπίσει, και όχι αυτόκλητων ομάδων…

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ dim 19/02/2013 18:07:21

      ΕΓΩ κατέχω τη μόνη αλήθεια, όποιος διαφωνεί να πέσει φωτιά να τον κάψει...

      Η "λογική" του νεοέλληνα, που υπέκυψε στην αγραμματοσύνη, τη μαγκιά και το φασίστα που έχει μέσα του.

     • T.V avatar
      T.V @ dim 19/02/2013 18:10:34

      Το Ευρωπαικο δικαστηριο εκδικασει εις βαρος της ΕΧ 15.000.000 για ζημιες στο ελληνικο δημοσιο, το ελληνικο δημοσιο (Παπακωνσταντινου) εσπευσε να ασκησει εφεση ετσι ωστε να μην πληρωσει τοσα χρηματα η ΕΧ. Τι να λεμε τωρα. Για ποιο κρατος μιλαμε, αυτο που ασκει εφεση εις βαρος του μηπως και χρεωσει τους Εθνικους εργαλοβους μας;

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ dim 19/02/2013 21:54:59

      Δε μου λες εσύ που θεωρείς ότι είσαι η φωνή της λογικής, πόσο νόμιμες είναι οι άδειες που αποκτήθηκαν λαδώνοντας τους "αρμοδίους";

     • dim avatar
      dim @ Apostolos Vlahos 19/02/2013 22:05:53

      Αυτό δε θα το αποφασίσεις ούτε εσύ, ούτε εγώ.... Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες, που μπορεί ο καθένας να διεκδικήσει το όποιο δίκιο νομίζει ότι έχει...

      Αν αρχίσουμε ο καθένας να αποφασίζει από μόνος του για το τι είναι "νομιμο" και τι προϊόν λαδώματος κλπ, λέω τότε κι εγώ ότι πρέπει αύριο κιόλας να απολύσουμε για αρχή καμιά 300 χιλ. ΔΥ... Και αφού το κράτος δεν τους απολύει, εγώ λέω να τους λούσουμε με πετρέλαιο και να τους απειλήσουμε ότι ή παραιτούνται ή θα υποστούν χειρότερα...Ψήνεσαι?

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ dim 19/02/2013 22:20:46

      Το θέμα είναι ότι όταν έπεφταν οι μίζες καθόσουν σαν καλό παιδί και τους κοιτούσες, Τώρα θυμήθηκες να αγανακτήσεις. Άργησες και σε πρόλαβαν οι εξελίξεις.

     • dim avatar
      dim @ Apostolos Vlahos 19/02/2013 22:29:34

      Ό,τι να 'ναι...

      Θες να φτιάξουμε ένα κίνημα που θα βρει όσους μπήκαν με ρουσφέτι, και θα τους αναγκάσει ή να παραιτηθούν ή να υποστούν τις συνέπειες, αφού θα έχουμε "δίκιο" με βάση τη συλλογιστική σου...????

      Τέτοια δημοκρατία δε θές? Να αψηφούμε νόμους και δικαστικές αποφάσεις και να παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας ???

      Να αρχίσουμε να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, με βάση τη δική μας "ετυμηγορία" του τι είναι δίκιαο ή άδικο, νόμιμο ή παράνομο ????

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ Apostolos Vlahos 19/02/2013 22:36:20

      Για να μην νομίσεις ότι υπεκφεύγω, προτείνω να κρεμάσουμε αυτούς που διόρισαν τους 300000 δημόσιους υπάλληλους για να πάρουν με τα ψηφαλάκια τους πολιτικές θέσεις και να αρπάζουν μίζες.

      Και για να τα πούμε σωστά: που είναι το κράτος δικαίου; Η ατιμωρησία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτή είναι η δημοκρατία που υποστηρίζεις; Μάλλον δεν το έχεις πίασει σωστά.

     • dim avatar
      dim @ Apostolos Vlahos 19/02/2013 23:07:59

      Το ρουσφέτι θέλει δύο: Ανταλλαγή γίνεται... Σου δίνω μια θέση, και μου δίνεις τη ψήφο σου...

      Καταρχήν εγώ δε θέλω να λούσω κανέναν, ούτε να κρεμάσω, δημοκράτης είμαι, όχι φασίστας...Τις λύσεις για νομικά ζητήματα τι δίνουν τα δικαστήρια, όχι εγώ, και τη λύση στα πολιτικά ζητήματα σε μια δημοκρατία την δίνουν οι εκλογές – η ψήφος μας… Απλά λέω με βάση τη δική σου λογική, ότι πρέπει να λούσουμε όλους όσους συνδιαλλάχθηκαν παρανόμως, και τους πολιτικούς και τους ψηφοφόρους /αποδέκτες ρουσφετιού/που αντάλλαξαν τη ψήφο τους με δεκαετίες αποδοχών ως υπεράριθμοι και αργόσχολοι εις βάρος όλων των υπολοίπων μας...

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ Apostolos Vlahos 20/02/2013 10:58:02

      Ό,τιδήποτε άλλο εκτός από το να τοποθετηθείς για τις μίζες. Προφανώς και δύο χρειάζονται. Αυτός που τις δίνει και αυτός που τις παίρνει.
      Και σε ξαναρωτάω, είναι νόμιμο να χαρίζεται δημόσια περιουσία από εξωνημένους διαχειριστές της εξουσίας;

  • partyman avatar
   partyman @ akenaton 19/02/2013 14:33:56

   επιδρομές οπλισμένων (αλλοδαπών) διμοιριών έχουμε επίσης καθημερινά και στα σπίτια μας.. σιγά το νέο..
   το ζήτημα στο συγκεκριμένο θέμα είναι η τεράστια απειλούμενη οικολογική καταστροφή και μάλιστα χωρίς κανένα όφελος (ψίχουλα στην κυριολεξία) για το κράτος.. οπότε?

   • Σταυρουλα avatar
    Σταυρουλα @ partyman 19/02/2013 14:48:57

    οπότε?οσοι διαφωνουν(αφου πρωτα ενημερωθουν ) για το ανωφελο και καταστροφικο αυτο ζητημα να αγωνιστουν να σταματησει.. Ας ειμαστε και για κατι υπηρεφηνοι σαν λαος προστατευοντας αυτο που κληρονομησαμε ..

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Σταυρουλα 19/02/2013 15:43:49

     Και τι γίνεται αν υπάρχουν κι άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη; Να πάρουν κι αυτοί τις καραμπίνες και να κυνηγιούνται στα βουνά;

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ firiki2010 19/02/2013 21:58:40

      Όταν το κράτος δικαίου έχει καταλυθεί μόνο αυτή η λύση υπάρχει. Όταν οι έχοντες δημόσιες θέσεις τις εξαργυρώνουν με μίζες, μην περιμένεις τίποτε καλύτερο.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ akenaton 19/02/2013 15:20:20

   "...και κανείς σχεδόν δεν ασχολείται με το γεγονός..."

   Κανεις δεν ασχολειται ουτε με τους γερους που τους σφαζουν καθημερινα στα σπιτια τους, ως επι το πλειστον αλλοδαποι. Προχθες ακομα, στην Ισταια, ενας Αλβανος μπηκε την νυκτα στο σπιτι μιας γιαγιας 80 ετων και την σκοτωσε με κασμα! Μια συνταξη λιγωτερη; Γι'αυτο δεν μιλαμε; Αυτη ειναι η κοινωνια μας;

   • akenaton avatar
    akenaton @ Zugzwang 19/02/2013 20:51:38

    Κι εσείς γιατί δέρνετε τους μαύρους; Ωραία απάντηση.....

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ akenaton 19/02/2013 21:48:24

     Οι γριουλες δερνουν μαυρους;

     • akenaton avatar
      akenaton @ Zugzwang 19/02/2013 23:55:35

      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Μνήσθητί μου ........

    • JE NE REGRETTE RIEN avatar
     JE NE REGRETTE RIEN @ akenaton 20/02/2013 10:44:31

     Akenaton...ωραία απάντηση και η δική σου.
     Με απογοητεύεις.
     " Εσείς πάλι γιατί δέρνετε τους μαύρους; " Επίσης, το δεύτερο πληθυντικό δεν καταλαβαίνω...

     • akenaton avatar
      akenaton @ JE NE REGRETTE RIEN 20/02/2013 23:33:05

      Η απάντησή μου προέρχεται από γνωστό ανέκδοτο που είχα την εντύπωση πως όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουμε. Δεν είναι η ώρα να το γράψω τώρα, αν το ψάξετε (google it!) θα το βρείτε ......

  • ΑΚΡΙΤΑΣ avatar
   ΑΚΡΙΤΑΣ @ akenaton 19/02/2013 15:20:24

   Πράγματι αυτό είναι το θέμα.Αλλά τόσα χρόνια έχουμε μάθει να κυττάμε το δέντρο-και αυτό από τη μέση και κάτω-αγνοώντας το δάσος.Άντε μετά να βρούμε την ουσία του θέματος.

  • JE NE REGRETTE RIEN avatar
   JE NE REGRETTE RIEN @ akenaton 19/02/2013 17:14:36

   Akenaton, τι δεν καταλαβαίνεις;
   Πώς τ'όπαθες και βλέπεις το δένδρο και όχι το δάσος ;;;

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ JE NE REGRETTE RIEN 19/02/2013 17:32:51

    Τὸν ἔπιασε κομματίλα...

    • akenaton avatar
     akenaton @ Κάποιος 19/02/2013 20:54:44

     Όσο και να προσπαθήσω δεν βρίσκω καμιά κομματική χροιά στο γεγονός ή στην επένδυση. Όλα διακομματικά έγιναν και σε βάθος πολλών δεκαετιών. Όπερ, μεθερμηνευόμενο: άκυρη η "κομματίλα" !!!

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ akenaton 19/02/2013 22:02:19

      Διακομματικά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αγαπητέ, για να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

   • akenaton avatar
    akenaton @ JE NE REGRETTE RIEN 19/02/2013 20:52:25

    Το δάσος βλέπω αγαπητή μου, το δάσος, δυστυχώς ......

    • JE NE REGRETTE RIEN avatar
     JE NE REGRETTE RIEN @ akenaton 20/02/2013 12:38:14

     @akenaton : κατά τη γνώμη σου...
     Διαφωνώ, εάν μου επιτρέπεις...

 15. Stef avatar
  Stef 19/02/2013 13:36:49

  Το τι συμβαίνει πραγματικά στη Χαλκιδική και όχι το τι παρουσιάζουν επιλεκτικά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, μπορείτε να το καταλάβετε αν δείτε το σχετικό ντοκυμαντέρ γαλλικού καναλιού που αποκάλυψε τα βρώμικα παιχνίδια τοπικών παραγόντων και την καταστροφή μεγάλου μέρους του μοναδικού σε φυσικό κάλλος δάσους της περιοχής.

  • JE NE REGRETTE RIEN avatar
   JE NE REGRETTE RIEN @ Stef 19/02/2013 17:08:55

   @ Stef, είδα το ρεπορτάζ στην TV5 και μαύρισε η ψυχή μου ... τι λένε κάτι @The camel κλπ. είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε...

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ Stef 19/02/2013 22:49:52

   Το είδαμε και όσοι θέλουμε να καταλάβουμε, καταλάβαμε. Οι άλλοι, απλά αντιστέκονται στο αυτονόητο που είναι η ολόψυχη καταδίκη των ασυνείδητων εμπόρων.

 16. Α. Πέτρόπουλος avatar
  Α. Πέτρόπουλος 19/02/2013 13:55:21

  Τι κάνουν οι οικολόγοι; Δείτε στον σύνδεσμο...
  http://voliotaki.blogspot.gr/2010/09/10_28.html

  Κάποιοι πιθανόν μυρίστηκαν χρήμα.... χρυσός είναι αυτός δεν είναι καυσόξυλα που καταστρέφονται τα δάση από την λαθροϋλοτομία και δεν φαίνονται πουθενά...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Α. Πέτρόπουλος 19/02/2013 16:44:50

   Α. Πετρόπουλε,

   Γιά τίς πυρκαγιές τῶν δασῶν μας ἀπό ἐμπρησμούς τί ἔκαναν οἱ "οἱκολόγοι" τοῦ κ . . λου;; Μήπως ἦταν μέροες τοῦ σχεδίου (2007) μαζί μέ τούς "δημοκράτες τῆς ἀριστερᾶς καί τῆς προόδου"

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 19/02/2013 18:02:42

    Μη τους βάζεις δύσκολα. Τα έχει μάθει φαρσί όσα πρέπει να γράφει. Απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις δεν προβλέπονται...

 17. Steliosmd avatar
  Steliosmd 19/02/2013 13:57:17

  ....Εχετε δικιο, αλλα το γεγονος αυτο , δεν προεκυψε εν αιθρια ουτε απο παρθενογενεση ουτε απο καποιους κακους αριστερουλιδες, μισθαρνα οργανα μυστικων υπηρεσιων...προεκυψε απο καποιους συγκεκριμενους παρασκηνιακους λογους , που καλο ειναι να τους γνωριζουμε ...οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια αγαπητε akhenaton...συνεπως μασ ενδιαφερει και ο καπνος και η φωτια, απ'οπου προερχονται...

 18. Zame avatar
  Zame 19/02/2013 14:21:47

  ο -καπνος- ειναι απο τα "ξερα.. & η φωτια απο τα "χλωρα..

 19. ΑΚΡΙΤΑΣ avatar
  ΑΚΡΙΤΑΣ 19/02/2013 15:12:57

  Τελικά η Ελλάδα είναι μια μαύρη τρύπα στην Παγκόσμια ανάπτυξη και έρμαιο οποιουδήποτε οικολόγου που αναλαμβάνει εργολαβικά να μας σώσει από οποιοδήποτε επένδυση.Περισσότερο μοιάζουμε την Ουγκάντα ή τη Νιγηρία-θυμίζω το προχθεσινό περιστατικό με την απαγωγή του Ελληνα εργαζόμενου- παρά με ένα σύγχρονο κράτος όπου και ορυχεία και χρυσωρειχεία υπάρχουν με κανόνες λειτουργίας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος.Εδώ ο οποιοσδήποτε ανημέρωτος ή κακεντρεχής, αναλάμβάνει το ρόλο του σωτήρα ή του περιβάλλοντος ή των εργαζομένων αγνοώντας;;; ότι είμαστε το τελευταίο κράτος του κόσμου σε επενδύσεις.Υποχρέωση των κυβερνώντων είναι η διασφάλιση συνθηκών επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος.

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ ΑΚΡΙΤΑΣ 19/02/2013 22:22:06

   ''παρά με ένα σύγχρονο κράτος όπου και ορυχεία και χρυσωρειχεία υπάρχουν με κανόνες λειτουργίας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος''

   Δε χρειάζεται να καταστρέψουμε το σύμπαν για να αισχροκερδίσουν ελάχιστοι εις βάρος των πολλών και παράλληλα το κράτος να ''χαρίζει'' προς εξαφάνιση τα δάση μας που δεν ανήκουν σε κανέναν απ΄τους ασκούντες την εξουσία. Να πουλήσουν τις περιουσίες τους με τον ασύμφορο τρόπο που ''ξεφορτώνονται'' το έχειν των Ελλήνων. Υποχρεούνται να ενημερώνουν και να ρωτάνε όταν πρόκειται να λάβουν αποφάσεις που θα΄χουν μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Δεν είναι ελέω Θεού Αυτοκράτορες και πρέπει να το καταλάβουν.

 20. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/02/2013 15:22:35

  Ε, τότε να τους κάψουν όλους εκεί, εργαζομένους, σεκιουριτάδες, τους Καναδούς και δεν ξέρω γω ποιον άλλο. Και γω πιστεύω ότι το κράτος παίρνει ψίχουλα από την εκμετάλλευση χρυσού, ότι η τοπική κοινωνία δεν κερδίζει και πολλά, ότι οι ζημιές στο περιβάλλον σίγουρα θα είναι μεγάλες αν δεν υπάρχει έλεγχος κλπ κλπ, αλλά με εμπρηστικές επιθέσεις ΔΕΝ λύνεται το θέμα. Τι νομίζετε ότι θα γίνει; Θα πάρουν οι Καναδοί τα μηχανήματά τους και θα φύγουν; Μπορεί να ζητήσουν και ένοπλους φρουρούς στο τέλος... Ας πάνε στους αρμόδιους φορείς, ας πάνε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, ας φωνάξουν μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις που έχουν δικηγόρους σαΐνια, δεν ξέρω, κάτι τέτοιο, αλλά όχι με εμπρηστικές επιθέσεις. Και αν με αυτές τις επιθέσεις δεν κερδίσουν κάτι αυτοί που τις έκαναν, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

  • Σταυρουλα avatar
   Σταυρουλα @ Γιώργος 19/02/2013 16:08:10

   Και τι γίνεται αν υπάρχουν κι άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη; Αυτους τους βοηθαει το ελληνικο κρατος με τα ΜΑΤ και τα ΜΜΕ τι παραπανω θελουν? Το ζητημα ειναι πως το κρατος εχει επιλεξει στρατοπεδο απο την αρχη(μπομπολας κ σια)..Ας κοιταξει απο την αρχη την υποθεση αντικειμενικα κ νηφαλια... Την μορφη του αγωνα την καθοριζει ο πιο δυνατος και σ αυτην την περιπτωση το κρατος εστειλε τα ΜΑΤ βιαια..

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Σταυρουλα 19/02/2013 17:12:58

    Σταυρούλα
    Η υπόθεση αυτή συζητιέται πριν από το... 1989 !

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Σταυρουλα 19/02/2013 17:17:24

    (Συνέχεια) Πόσο ακόμα πρέπει να συζητηθεί; Και τι σημαίνει για σένα αντικειμενικά: Οτι θα ληφθεί η απόφαση με την οποία συμφωνείς;
    "Το κράτος έστειλε τα ΜΑΤ" Πως του ήρθε ξαφνικά κι έστειλε ΜΑΤ; Μήπως επειδή κάποιοι πήραν το νόμο στα χέρια τους και θέλησαν να επιβάλουν το δίκιο τους (και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τους); Για τα προχθεσινά πάλι το κράτος έφταιγε; Ελεος !

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ firiki2010 19/02/2013 17:32:00

     Ὄχι φιρίκι, σωστὴ ἀπόφαση δὲν σημαίνει ἀπόφαση μὲ τὴν ὁποία συμφωνεῖ κάποιος τυχών.
     Σωστὴ ἀπόφαση εἶναι ἐκείνη ποὺ συμφωνεῖ μὲ τὰ δεδομενα τῆς ἐπιστήμης.
     Καὶ τὶς καταστροφὲς δὲν τὶς τεκμηριώνει ἡ κάθε Σταυρούλα, ἀλλὰ ἡ ἐμπειρία καὶ ἡ ἐπιστήμη.
     Ἐκτὸς ἂν ἔχουμε ἀποφασίσει στὴν θεση τῶν ἐπιστημόνων νὰ βάλουμε τοὺς κομματάρχες.

     Σημ. Γιὰ τὸ ἔργο ἔχουν ἐκφρασθεῖ ὅλοι οἱ ἁρμόδιοι ἐπιστημονικοὶ φορεῖς: ΤΕΕ, ΑΠΘ, Γεωπονικὴ Σχολή, κλπ. Ψάξτε στὸ Διαδίκτυο νὰ τὰ βρεῖτε.

    • Σταυρουλα avatar
     Σταυρουλα @ firiki2010 19/02/2013 17:39:29

     Πως του ήρθε ξαφνικά κι έστειλε ΜΑΤ; Τα εστειλε οχι τωρα ,αλλα εναντιον των ειρηνικων διαδηλωσεων στις σκουριες.. Το κρατος υποτιθεται πως υπαρχει για την εξυπηρετηση των συμφεροντων του λαου κ οχι του μπομπολα κ καθε μπομπολα.. Τα ΜΜΕ για την πληρη ενημερωση του λαου κ οχι μονοπλευρα του μπομπολα και καθε μπομπολα.. Το αν αξιζει ή οχι μια τετοιου ειδους επενδυση υπαρχουν αρκετα στοιχεια που συνηγορουν πως μακροπροθεσμα ζημειωνομαστε σαν κοινωνια(11 εκατ για 11 δις δολαρια ,27 χρονια μετα ο τοπος ακατοικητος κα).. Αν δηλαδη κατω απο την ακροπολη υπαρχει πετρελαιο την καταστρεφουμε? Δεν προκυται να συμφωνησουμε ,αποψη μου αποψη σου δεν ειναι κακο.. Κακο ειναι η καταστροφη των ζωων και του τοπου μας..

     • Σταυρουλα avatar
      Σταυρουλα @ Σταυρουλα 19/02/2013 17:41:43

      Φανταζομαι ενα μεγαλο ξενοδοχειο στην ακροπολη με εσωτερικη διακοσμηση τον παρθενωνα θα ηταν μια επικερδης επενδυση.Α μην ξεχασουμε τις θεσεις εργασιας που θα ανοιγονταν..

 21. πολιτης avatar
  πολιτης 19/02/2013 15:50:41

  ή εχουμε συντεταγμενη πολιτεια ή ο καθενας δικαιουται να κανει οτι θελει. δεν μπορει να εφαρμοζονται οι νομοι μονο οταν μας αρεσουν και μας βολευουν. εφοσον το εργο πηρε αδεια λειτουργιας απο την πολιτεια σημαινει οτι πληρει ολους τους ορους που απαιτουνται, προφανως και τους αντιστοιχους περιβαλλοντικους.
  δεν αντιλαμβανομαι με ποιο δικαιωμα ο οποιοσδηποτε μπορει να αυτοδικει και μαλιστα να θεωρειται απο ορισμενους και ευλογο ή περιπου ετσι.
  δηλαδη τι πρεπει να κανει ενας επενδυτης για να λειτουργησει σε αυτη τη χωρα? δεν φτανει που για να παρει αδεια λειτουργιας περναει επι σειρα ετων απο ολο το γραφειοκρατικο ,αναποτελεσματικο, αντιπαραγωγικο συστημα του δημοσιου? πρεπει και να επικρεμαται στο κεφαλι του και η δαμοκλειος σπαθη των επιδοξων κατα τοπους τοποτηρητων?
  λυπαμαι αλλα ετσι ουτε οι ουγκαντιανοι δεν θα ελθουν να βαλουν σεντσι στο ελλαδισταν........ σε αυτη τη χωρα πρεπει ολοι να κωπηλατουμε προς την ιδια κατευθυνση για να προχωρησει το πλοιο ......αλλοιως ειμαστε αξιοι της τυχης μας.......οχι οτι δεν ειμαστε.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ πολιτης 19/02/2013 17:40:43

   Ἔχεις δίκηο.

   Ἀλλὰ νὰ ζητήσεις νὰ σεβασθεῖ τοὺς νόμους καὶ τὸ κράτος. Τὸ ἔργο τῆς Χαλκιδικῆς βρίθει παρανομιῶν καὶ τὶς ξέρεις.

   Ὄχι δύο μέτρα καὶ δύο σταθμά.

 22. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 19/02/2013 16:09:15

  Oι σχολιαστές του άρθρου χάσατε το θέμα.
  ΔΕΝ συζητάμε για την σκοπιμότητα της επένδυσης και για το κέρδος του δημοσίου αλλά για την ένοπλη επίθεση φασιστικού τύπου από παρακρατικούς σε μία εταιρεία με νόμιμη άδεια λειτουργίας, που έχει την υποστήριξη των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας (δήμαρχος Αριστοτέλη).
  1)Να συλληφθούν οι τραμπούκοι παρακρατικοί
  2) να οδηγηθούν στην φυλακή οι ηθικοί αυτουργοί
  3) όσον αφορά την επένδυση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (πχ διετίας)
  4) σε περίπτωση επαλήθευσης των φημών περί Ελληνικού ελντοράντο να εφαρμοσθούν και εδώ οι διεθνείς συμβάσεις περί ποσοστών του δημοσίων
  5)Τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα έχουν επιλυθεί με τη μελέτη των 5 πανεπιστημίων μετά απο 5 χρόνια αναμονής και έχει εγκριθεί απο το κράτος
  6) Επιτέλους ας συμμαζέψουμε τους οικοτρομοκράτες που ΔΕΝ αφήνουν καμμία επένδυση να ορθοποδήσει
  7) Στην Μεσσηνία βρέθηκαν νέα κοιτάσματα λιγνίτη για να έχουμε φθηνό ηλεκτρικό, κάποιοι περίεργοι ακροαριστεροί οικολόγοι ΔΕΝ αφήνουν την εκμετάλλευσή τους (σε περιοχή μη τουριστική)

  Μήπως μετά απο όλα αυτά πρέπει να κατηγορήσουμε για συνειδητή δολιοφθορά του κράτους μας και της προσπάθειας για ανάπτυξη;

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Nεστωρίδης 19/02/2013 17:42:54

   ΠΟιὰ εἶναι τὰ πέντε πανεπιστήμια ποὺ ἔκαναν μελέτη γιὰ τὰ περιβαλλοντικὰ προβλήματα στὴν Χαλκιδική; Ἔχεις στοιχεῖα νὰ μοῦ δώσεις; Ἐνδιαφέρομαι πολὺ νὰ τὰ δῶ γιὰ νὰ τὰ συγκρίνω μὲ τὰ πανεπιστήμια ποὺ λένε τὸ ἀντίθετο.

   • Α. Πέτρόπουλος avatar
    Α. Πέτρόπουλος @ Κάποιος 20/02/2013 14:15:08

    Όσοι ήταν στην απέξω το αντίθετο θα λένε .... απλή λογική χρειάζεται.

 23. Σταυρουλα avatar
  Σταυρουλα 19/02/2013 16:12:25

  Τελικά η Ελλάδα είναι μια μαύρη τρύπα στην Παγκόσμια ανάπτυξη και έρμαιο οποιουδήποτε οικολόγου που αναλαμβάνει εργολαβικά να μας σώσει από οποιοδήποτε επένδυση...Εχεις απολυτο δικιο γ αυτο παμε να κολυμπησουμε μαζι σκαραμαγκα,πειραια να κανουμε πικνικ στην καταπρασινη παρνηθα να ψαρεψουμε στον κηφισσο κ.α. πολλα.. Και σε 30 χρονια απο τωρα θα παιζουν τα εγγονια μας στην χαλκιδικη...Ζητω το κερδος !!!!!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Σταυρουλα 19/02/2013 16:42:58

   Είμαστε στο 2013, καλώς ή κακώς πολλά μέρη σε ΟΛΟ τον κόσμο έχουν βιομηχανοποιηθεί και δεν προορίζονται για πικνίκ και κολύμπι... Και γω θέλω να κάνω μπάνιο στην Αρκτική, αλλά κάνει κρύο, θα κάνω κάπου αλλού...

   • T.V avatar
    T.V @ Γιώργος 19/02/2013 16:57:18

    Σωστα στο 2013 ειμαστε, θα δουμε την φυση απο την plasma tv.

    • JE NE REGRETTE RIEN avatar
     JE NE REGRETTE RIEN @ T.V 19/02/2013 17:04:59

     @ ΤV εύστοχος άλλη μιά φορά...

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ T.V 19/02/2013 17:13:40

     Μην μου πεις ότι δεν έχεις τηλεόραση αυτοκίνητο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και πιάτων, κινητό, κλιματιστικό, ξύλινο κρεβάτι και άλλα έπιπλα, βιβλία κλπ κλπ; Γιατί όλα αυτά δημιουργούνται κάνοντας ζημιά (μικρή ή μεγάλη) στο περιβάλλον...

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ T.V 19/02/2013 17:19:16

     Εν τω μεταξύ και γω είμαι ενάντια στην παρανοϊκή εκμετάλλευση και καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως φυσικά και με τις οικονομικές ζημιές που λέγεται ότι υπάρχουν με την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά είμαι ενάντια και στην κάθε μια εμπρηστική επίθεση που ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το διογκώνει... Επίσης ΔΕΝ γνωρίζουμε ποιος τις έκανε και για ποιο λόγο ακριβώς, οπότε μπορεί να μιλάμε και για προβοκάτσια...

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Γιώργος 19/02/2013 17:37:45

      Γιῶργο, τὶ κάθεσαι καὶ λές; Διάβασε λίγο γιὰ τὸ τὶ πάει νὰ γίνει καὶ μετὰ μίλα. Μὴ λές ὅ,τι σοῦ κατεβαίνει στὸ κεφάλι. Τὸ ἔργο τῆς Χαλκιδικῆς δὲν εἶναι βιώσιμη ἀνάπτυξη, εἶναι καταστροφή. Δὲν σοῦ κάνει ἐντύπωση ὅτι οὔτε ὁ Στυλιανίδης οὔτε ὁ Πεταλωτῆς θέλουν παρόμοια ἔργα στὴ Θράκη ὅπου ἐκλέγονται;
      Δὲ σοῦ κάνει ἐντύπωση ὅτι τέτοιες ἐγκαταστάσεις δημουργοῦνται πλέον μόνον στὸν 3ο κόσμο καὶ ἀπὸ τὴν Εὐρώπη πάει κάτι ἀνάλογο να δημιουργηθεῖ μόνο στὴ Ρουμανία;

      Ἐπὶ τέλους, καλὴ ἡ κομματικὴ πίστη, ἀλλὰ ἂς μὴν χάφτουμε ὅ,τι μᾶς λέει ὁ κάθε Πάχτας..

 24. firiki2010 avatar
  firiki2010 19/02/2013 16:26:21

  Αδιάφορο απολύτως το πόσα χρόνια είσαι στη ΝΔ. Είναι αυτό κάποιου είδους εχέγγυο ότι έχεις δίκιο;
  Το ερώτημα είναι απλό: Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δικιά σου για την οικολογική καταστροφή δικαιούται να πάρει κι αυτός τη καραμπίνα του; Ποιος τελικά πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνει ή όχι η επένδυση;

  • T.V avatar
   T.V @ firiki2010 19/02/2013 17:54:21

   Firiki2010, δεν επικροτησα καμμια ακραια πραξη. Ομως και εσυ πρεπει να παραδεχτεις οτι μιλαμε για ανυπολογιστη οικολογικη καταστροφη. Σε αυτο δεν σε ακουσα να λες τιποτα. Προφανως δεν σε ενδιαφερει!

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ T.V 19/02/2013 18:44:23

    Δεν έχω προσωπική άποψη για την ύπαρξη και το μέγεθος της "οικολογικής καταστροφής".

    • Δασκαλός avatar
     Δασκαλός @ firiki2010 20/02/2013 02:21:28

     Τότε σου εύχομαι ειλικρινα, να μην αποκτήσεις άποψη επί του θέματος, όταν ο καρκίνος από τα δηλητήρια που ποτίζουν τη Γη τις Σκουριές, φυτρώσει σε σένα και στα παιδιά σου.

    • JE NE REGRETTE RIEN avatar
     JE NE REGRETTE RIEN @ firiki2010 20/02/2013 09:24:23

     Αν είναι δυνατόν !!!!!
     @ firiki 2010

 25. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/02/2013 16:31:03

  Ε... έτσι δεν γίνεται συνήθως; Εφόσον έχουν βρει ένα κάρο παραβάσεις, οικονομικές και οικολογικές, δεν πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια όργανα; Και αν τα εδώ τα αρμόδια όργανα δεν ακούνε, ας πάνε στα ευρωπαϊκά... Εκτός αν θεωρείς ότι είναι λύση να βάλουνε c4 σε όλες τις εγκαταστάσεις και να τα κάψουν όλα... τότε πάω πάσο, τι να πω...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Γιώργος 19/02/2013 17:27:40

   Ἀγαπητέ, προφανῶς δὲν ἔχεις ἰδέα ἀπὸ τέτοιες διαδικασίες. Καὶ νὰ βρεῖς το δίκιο σου, ἡ ἀπόφαση θὰ τελεσιδικήσει μετὰ ἀπὸ 20 χρόνια ὅταν τὸ κακὸ θὰ ἔχει συντελεσθεῖ.

   Αὐτὴ εἶναι ἡ ἐλληνικὴ δημοκρατία.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Κάποιος 19/02/2013 17:30:37

    Τότε πως θα λυθεί το θέμα;;;; Αυτό μπορείς να μου το πεις;

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Γιώργος 19/02/2013 17:31:07

     Με c4 για παράδειγμα;

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ Γιώργος 19/02/2013 21:52:27

      Βλέπω μια εμμονή ή μου φαίνεται;

 26. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/02/2013 16:32:15

  Και η μπάλα έξω από το γήπεδο, ούτε καν στην εξέδρα...

 27. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/02/2013 16:33:22

  Άρα μοναδική λύση στο όλο θέμα είναι να βάλουν κάποιοι c4 και να τα τινάξουν όλα στον αέρα για να μην γίνει καμία άλλη εξόρυξη...

  • Χρήστος Χ. avatar
   Χρήστος Χ. @ Γιώργος 19/02/2013 17:26:30

   Είναι ψέματα ότι:

   "Ωστόσο [το Ελληνικό κράτος], δεν θα πάρει δικαιώματα εξόρυξης, ένα ποσοστό σε χρήμα, δηλαδή, από τον πλούτο που θα βγαίνει από τα σπλάχνα της γης. Ο Μεταλλευτικός Κώδικας της Ελλάδας, που γράφτηκε επί χούντας, δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με άλλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου."

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Χρήστος Χ. 19/02/2013 17:56:21

    Ούτε νομικός είμαι, ούτε ειδικός μεταλλειολόγος, ούτε οικονομολόγος, ίσα που τώρα βγήκα από το αβγό που λένε. Αν ισχύουν όλα αυτά που λέγονται (που λογικά ισχύουν αλλά σε ποιον βαθμό?), τότε φυσικά και είμαι ενάντια σ'αυτή την εκμετάλλευση χρυσού. Αλλά είμαι ενάντια και στην καθεμία αυτόκλητη εμπρηστική επίθεση, που μπορεί να είναι και προβοκατόρικη... Το ξαναλέω: Αν με αυτή την εμπρηστική επίθεση με μολότοφ δεν λυθεί το πρόβλημα, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Επίσης: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ...

 28. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/02/2013 17:50:14

  Που να πάρει η ευχή να πάρει, κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλω να πω; Θα το γράψω με κεφαλαία: ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ. Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνω;

 29. firiki2010 avatar
  firiki2010 19/02/2013 17:55:07

  Δεν έχω προσωπική άποψη για το έργο. Ξέρω όμως ότι μετά από διάλογο ετών μελέτες, προσφυγές εκλογές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο αποφάσεις δικαστηρίων αποφασίσθηκε να προχωρήσει η επένδυση. Είναι κουραστικό που επαναλαμβάνομαι αλλά δεν γίνεται αλλιώς : Ποιος δικαιούται να αποφασίσει για την επένδυση;;;;

  • T.V avatar
   T.V @ firiki2010 19/02/2013 18:01:00

   O Παχτας φυσικα!!!!!

 30. firiki2010 avatar
  firiki2010 19/02/2013 18:04:54

  Το ερώτημα που αρνούμαστε να απαντήσουμε : ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ;;;;;;;

  • T.V avatar
   T.V @ firiki2010 19/02/2013 18:15:09

   Ειπαμε ο Παχτας, ο Παπακωνσταντινου, ο Βενιζελος κλπ....

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ T.V 19/02/2013 18:48:43

    Μην υπεκφεύγεις ! Πες μου ! Ποιος κατά τη γνώμη σου πρέπει να πάρει την απόφαση;;;;;;

    • Karenin avatar
     Karenin @ firiki2010 19/02/2013 20:34:53

     Επιμένεις ώρα και προκαλείς με ψοφοδεή ερώτηση. Η απόφαση με τον τρόπο που ενοείς εσύ έχει παρθεί. Και να απαντήσεις εσύ firiki τί γίνεται όταν οι αποφάσεις εξαγοράζονται, εισβάρος των συμφερόντων των πολλών; Θα περιμένεις να δείς το έγκλημα για να αντιδράσεις;

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ Karenin 19/02/2013 21:37:37

      H "ψοφοδεής ερώτηση" παραμένει αναπάντητη.

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ firiki2010 19/02/2013 22:39:06

      Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α !!

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ Η Αλίκη των θαυμάτων 19/02/2013 23:13:23

      Εκ πρώτης όψεως δεν είναι κακή ιδέα. Είναι αν μη τι άλλο μια δημοκρατική διαδικασία.
      Υπάρχουν όμως κάποια θεματάκια. Ποιοι θα ψηφίσουν; Ποιοί είναι οι εμπμπλεκόμενοι; Η διατήρηση ή μη μιας δασικής έκτασης είναι απλώς θέμα της επιθυμίας μιας πλειοψηφίας; Μπορεί μια ακόμα και ισχυρή πλειοψηφία να αποφασίσει δην αποψίλωση και των 70.000 στρεμμάτων; Αν υπάρχουν θέματα υγείας μπορεί να τα "θεραπεύσει" η άποψη της πλειοψηφίας; Αν υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες μπορεί μια πλειοψηφία να τις νομιμοποιήσει; Αν πρόκειται για θέμα που έχει σημασία για την χώρα ολόκληρη μπορεί να αποφασίσει η τοπική κοινωνία;

     • Δασκαλός avatar
      Δασκαλός @ firiki2010 20/02/2013 17:08:03

      Κανονικά, μετά από την διαδικασία της ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (πραγματικής όμως με συμμετοχή διαμεσολαβητή αποδεκτού από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και όλα τα σχετικά) μεταξύ των Stakeholders (Κάτοικοι, παραγωγικές τάξεις, Αρμόδιες Αρχές, Εταιρεία, κλπ) η απόφαση κανονικά πρέπει να ληφθεί με την προβλεπόμενη πολιτική διαδικασία.
      Αυτό θα γινότανε σε μια πολιτισμένη χώρα
      Αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε που η λειτουργία των θεσμών είναι ανύπαρκτη, η μόνη λύση είναι η παρεμπόδιση της καταστροφής της Χαλκιδικής με κάθε δυνατό τρόπο.

     • Karenin avatar
      Karenin @ firiki2010 19/02/2013 22:51:06

      Αν μιλήσεις με αρχαιολόγους θα σου εξηγήσουν πως κάθε φορά που βρίσκουν κάτι, δεν σημαίνει ότι το βγάζουν πάραυτα στον ήλιο. Το συζητάνε, αν αξίζει, και το κυριότερο αν τα ευρήματα μπορουν να φυλαχθούν και να εκτεθούν. Στην περιπτωσή μας αποφάσισαν να τον βγάλουν. Το καθαρό αντάλαγμα 2000 θέσεις εργασίας. Πολλές. Ελα όμως που απειλεί άλλες 50.000. Πως συγκεράζεις τα συμφέροντα, και πως εγγυάσε μη περιβαντολογική καταστροφή σε τουριστική περιοχή; Δείτε τι συνέβη πριν λίγους μήνες στην Φινλανδία, που είχαν εφαρμοστεί οι πιο αυστηρές και σύχρονες προδιαγραφές.
      Οποιοι λοιπόν θέλουν μια γενική και ανευ όρων καταδίκη στα όσα συνέβησαν, για να επικροτήσουν την ηθική δικαίωση για το σωστό της απόφασης να επιτρέψει την λειτουργεία, είναι η αφελείς η πονηροί.

     • dim avatar
      dim @ Karenin 19/02/2013 22:09:17

      Και ποιος κρίνει ότι μια απόφαση "εξαγοράστηκε"?

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ firiki2010 19/02/2013 18:18:18

   ΕΓΩ φυσικά, αν πεισθώ ΕΓΩ αφού δω ένα ντοκυμαντέρ στο RTL και πάρει τ αυτί μου ότι δύο πανεπιστήμια (δηλ. δυο-τρεις καθηγητάδες, σα κι αυτούς που υπέγραψαν τη "μελέτη" για τα πάνελ υπερύθρων καλή ώρα π.χ.) και ένας φορέας βγάζουν το έργο καταστροφικό, ΕΓΩ θα πάρω την απόφαση, να υποχρεώσετε το κράτος να τηρήσει τη νομιμότητα (μου), να υποχρεώσετε όλα τα ΜΜΕ να λένε ότι θέλω ΕΓΩ, να υποχρεώσετε τη δικαιοσύνη να βγάλει αποφάσεις όπως τις θέλω ΕΓΩ, αλλιώς θάρθω με καμια πενηνταριά φιλαράκια να σας στολίσω με πίσσα και πούπουλα...

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ MAYRO XABIARI 19/02/2013 18:19:58

    Και σένα T.V., αφού διαφωνείς με τις απόψεις μου, τις μόνες σωστές απόψεις, και σένα θα σε στολίσω...

    • T.V avatar
     T.V @ MAYRO XABIARI 19/02/2013 18:26:05

     Ρε μαυρο χαβιαρι, η υποθεση της Χαλκιδικης ειναι καραμπινατη περιπτωση υψηλης διαπλοκης, με τον Παχτα (με βαση το Γαλλικο ρεπορταζ) να ξεπουλαει την ελληνικη γη ζητωντας ως ανταλαγματα διορισμους στην εταιρεια Ελντοραντο δικων του ανθρωπων. Το ελληνικο δημοσιο ασκησε εφεση εις βαρους του εαυτου του. Ψαξτε το θεμα, περαν της οικολογικης καταστροφης που για μενα ειναι το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, ειναι γεματο λαμογιες. Κανεις δεν επικροτει ακραιες πραξεις, ομως μεσα σε ολη αυτη την διαπλοκη και με τα ΜΜΕ να θαβουν το θεμα τι περιμενετε να γινει;

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ firiki2010 19/02/2013 22:38:15

   Υπάρχουν και τα Δημοψηφίσματα αγαπητό φιρίκι, μετά από πλήρη ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Για τις σημαντικές αποφάσεις που έχουν μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή μας, λευκή επιταγή δεν υπάρχει. Θα πρέπει να προαχθεί η αμεσότερη Δημοκρατία και να πάψουμε να είμαστε θεατές των ''συμφωνιών'' που συνάπτονται κεκλεισμένων των θυρών, εν τη απουσία μας. Απλούστατο.

 31. mimikos avatar
  mimikos 19/02/2013 18:48:23

  η Μπιρμπιλη δεν εδινε αδεια κ εδωσε μονο ο Πκων/νου..αυτο δεν σας λεει τιποτα ?

 32. mimikos avatar
  mimikos 19/02/2013 18:59:13

  .....κ ετσι κ αλλιως ο καθε Μπομπολας καταργει κ φτειαχνει τους νομους οπως θελει ....βλεπε Λατσης mall,ραδιοτηλεοπτικες συχνοτητες Μπομπολας, κτλπ οποτε μην μου λετε για κρατος κ μπουρδες

 33. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 19/02/2013 19:02:22

  Μα φυσικά οι προπονητές της κερκίδας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, οι παραθεριστές, οι οικολογικές οργανώσεις που θα ζητήσουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα για την διάσωση της αρκούδας, εγώ και η παρέα μου που είμαστε όλοι επιστήμονες και γνώστες, εσύ και οι φίλοι σου και όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι τοπικοί σύλλογοι.
  Βέβαια, όλοι αυτοί είμαστε σύμφωνοι με την άμμεση και δίχως δεύτερη συζήτηση ανακήρυξη των ΑΟΖ, από όπου θα διυλίσουμε άμμεσα πετρέλαια και υδρογονάνθρακες, με τα διαθέσιμα κρατικά μέσα και κεφάλαια, χωρίς να εμπλακεί κανένας Μπόμπολας και άλλο λαμόγιο και φυσικά χωρίς καμμία απολύτως περιβαλλοντική επιβάρυνση.
  Μην ξεχνάμε τέλος ότι οι γεωτρήσεις θα γίνουν μεσοπέλαγα και κανείς δεν θα βλέπει τις καμινάδες για να διαμαρτύρεται, ούτε θα του κόψουν την θέα από το μπαλκόνι...

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ Μηχανικός 19/02/2013 21:31:48

   ..άμεσα..

  • Α. Πέτρόπουλος avatar
   Α. Πέτρόπουλος @ Μηχανικός 20/02/2013 14:18:51

   Ποια ΑΟΖ και ποια πετρέλαια , πιο ρυπογόνος δραστηριότητα στη θάλασσα από την άντληση πετρελαίου υπάρχει; Στον κόλπο του Μεξικού είδατε τι έγινε με την πλατφόρμα άντλησης της BP; Να καταστρέψουμε όλες τις παραλίες των Κυκλάδων θέλετε; Εκεί να δείτε για τους βαρεμένους πεδίον δόξης λαμπρόν. Εδώ για έναν ψόφιο κορμοράνο στην Κερκίνη φτιάχνανε πανικό.....

 34. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 19/02/2013 19:03:38

  Έδωσε όμως άδεια για τα αιολικά στην Πάρνηθα και σε άλλες 5 βουνοκορφές.

 35. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/02/2013 19:04:42

  Στην Κερατέα το πρόσταγμα το είχαν Κερατιώτες που είχαν κάνει στις Ειδικές Δυνάμεις. Και ήξεραν και τα κατατόπια, γι'αυτό την πάτησε η αστυνομία. Για τις μολότωφ που έπεσαν εκεί, την τεχνολογία την πήραν από κάτι Εξαρχειώτες που είδαν φως (βλέπε "μπάχαλο") και μπήκαν. Μόλις όμως κατάλαβαν ότι οι Κερατιώτες δεν είχαν διάθεση...διεθνιστική και αναρχική, αλλά τοπικιστική, καθώς εκεί είναι αρβανιτιά και μάλιστα οι περισσότεροι καρα-δεξιοί ελληναράδες, οι αριστερομπάχαλοι των Εξαρχείων πήραν πόδι και μάλιστα με φάπες (αφού όμως οι πονηροί Αρβανίτες είχαν μάθει την τεχνογνωσία...).
  Δεν είμαι Κερατιώτης, αλλά έχω φίλους από εκεί και τα έμαθα.

 36. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 19/02/2013 19:13:34

  Αυτο που συνεβη στην χαλκιδικη δειχνει τον πατο που πιασαμε σαν χωρα,τα συριζοπουλα εχουν παρει πολλη αερα δεν αντιμετωπιζονται με ευχωλογια,στην στενη ολοι τους

 37. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 19/02/2013 19:17:11

  Προσπάθησα να διαβάσω μερικά απο τα στοιχεία που επικαλούνται οι πολέμιοι των χρυσορυχείων και μπερδευτηκα περισσότερο για την υπόθεση...
  Τα κοιτάσματα αυτά της χαλκιδικής περιέχουν μεγάλο ποσοστό αρσενικού ..το οποίο όμως υπάρχει και τώρα και μπορεί να μολύνει υδροφόρους και νερά της περιοχής,τους κατοίκους σε θεωρητικό επίπεδο.
  Η μεθοδολογία για να εξαχθεί ο χρυσός απο τα υπόλοιπα μέταλλα με χρήση κυανίου δεν προκρίθηκε για να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι.
  Η μέθοδος που επιλέχθηκε πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη αφού προχωρήσει η υπόθεση και αρχίσουν οι εργασίες.
  Αν τελικά δεν προχωρήσει η επεξεργασία του χρυσού με τοπικό εργοστάσιο όπως φωνάζουμε να μην γίνει γιατί θα καταστραφεί το περιβάλλον,τότε πιθανώς να εξάγονται τα χώματα σε άλλα εργοστάσια και χρυσός πάπαλα για την ελλάδα.
  Αυτο δεν σημαινει ότι η εταιρεία δεν θα κερδίσει τελικά ,μιά και η επεξεργασία αν συμφέρει οικονομικά θα γίνει σε κάποιο εργοστάσιο ανα τον κόσμο,λιμάνι κοντά υπάρχει άρα εύκολα μεταφέρονται χώματα και πέτρες.
  Για υπόλοιπα μεταλεύματα που υπάρχουν εκεί εδώ και αιώνες και εξορύσονται,αν δεν στηθεί επιτόπου κάποια μορφή επεξεργασίας πάλι η καλυτερη μέθοδος είναι να στέλνουμε χώματα και πέτρες εξαποδώ.
  Αυτό θέλουμε τελικά? Γιατί κάποιοι άλλοι σε άλλες χώρες δεν θα τους πείραζε να τους στέλνουμε πέτρες και χώματα...

  Αν θέλουμε τελικά να σωθούμε ως χώρα απο τα ορυκτά μας, απο ΑΟΖ, πετρέλεια και λοιπά δαιμονικά απορώ πως θα το κάνουμε...
  Ολα αυτά όμως, για να φέρουν ευρά και κέρδη απαιτούν εγκαταστάσεις,επεμβάσεις τεράστιες με πάντα υπαρκτό έναν κίνδυνο ζημιάς και καταστροφής.
  Απο την μια φωνάζουν μερικοί έξω οι ξένοι και να φτιάξει το κράτος τις τράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές ,μια και τότε θα είναι αποδεκτές και ευκολοχώνευτες..
  Απο την άλλη φωνάζουν άλλοι να μην πειραχτεί ούτε χορταράκι και να καθόμαστε να βλέπουμε την ωραία μας φύση σε ένα κάδρο που μόνο τουροστικές εγκαταστάσεις να υπάρχουν.
  Οταν προσπαθήσει όμως να φτιάξει τουριστικές εγκαταστάσεις κάποιος δυστυχής επενδυτής για να κερδίσει φυσικά,δηλαδή δρόμους,μαρίνες, ξενοδοχεία,πλάζ, ακόμη και γήπεδα γκόλφ πέφτουμε όλοι επάνω στους καταστροφείς της φύσης που ήρθαν να μας ξεζουμίσουν...
  Να αφήσουμε και την θάλασσα λοιπόν στην ησυχία της και να πάρουμε τα βουνά...
  Δένδρα να μην κόψουμε ,τουρισμό να φέρουμε...Αντε λοιπόν τουρίστες..Αυτό σημαίνει όμως ξενοδοχεία, χιονοδρομικά,πίστες, δρόμοι...Ξανά μανά επανάσταση κατά των καταστροφέων της φύσης μας, της πανίδας και χλωρίδας του ιερού μας τόπου...
  Απο όπου και αν δοκιμάσεις να περάσεις πέφτεις σε ένα λάκκο παράνοιας στο ελλαδιστάν που φτιάξαμε..
  Αντί να θέσουμε αυστηρά τεχνικά κανονιστικά πλαισια που να λύνουν προβλήματα ,να ελαχιστοποιούν τις αναγκαίες επεμβάσεις στην φύση κραυγάζουμε και τελευταία πέρνουμε και τα όπλα εναντίον όσων έχουν άποψη αντίθετη απο την δική μας.
  Δεν σωνώμαστε αδέρφια με τέτοια μυαλά..
  Ακόμη και όλους να μας προσλάβουν υπαλλήλους, να καθόμαστε και να κυτάμε την ωραία μας φύση χωρίς να παράγουμε τίποτε, σε 1-2 χρόνια θα το διαλύσουμε το μαγαζί...Θα πνιγούμε στα σκουπιδια μας γιατί δεν μπορούμε να βρούμε έναν ασφαλή τρόπο ,όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, να τα επεξεργαζόμαστε .
  Ανάθεμα αν έχουμε καταλάβει την ουσία του θέματος εκεί πάνω στα βουνά της χαλκιδικής..Ομως πήραμε έγκαιρα ιδεολογική θέση, καθαρίσαμε την δική μας απόλυτη αλήθεια και όσοι δεν μπορούν να την αποδεχτούν πλήρως είναι προδότες, εχθροί ,ληστές...
  Να το πάρουμε απόφαση όμως...Να μην γίνει τίποτε στο γελλαδιστάν μας..Δεκτό.
  Ομως μετά να μην μυξοκλαίμε για κατώτατους μισθούς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων..Να καθόμαστε στα ωραία χωριά μας, να διώξουμε τους κακούς εξαποδώ και με μια κατσίκα και ένα μπαχτσεδάκι να πορευόμαστε με μια οικονομία οικογενειακή και αυτοσυντηρούμενη.
  Λαπτόπια, αι- φόνια,ιντερνέτια,τελεβιζιόνια,οτομομπίλια,ηλεκτρικό και άλλα δαιμονικά του καπιταλισμού στον αγύριστο...Οποιος αντέξει, άντεξε...
  .

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ ορεσείβιος 19/02/2013 21:39:21

   Εσένα και εμένα φίλε ορεσείβιε, μας ψεκάζουν.
   Υπάρχει τρόπος, αλλά δεν το ξέρουμε.
   "Αυτοί" τον ξέρουν και θα μας τον τρίψουν στην μούρη, όπως και σε όλους τους αδαείς παγκοσμίως, που και ξοδεύουν άσκοπα τα λεφτά τους και καταστρέφουν τον πλανήτη.
   Βοήθεια μας.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Μηχανικός 20/02/2013 08:34:24

    Αν είναι τόσο εύκολο να λυθεί με έναν ψεκασμό το πρόβλημα πες το και μένα...
    Που παιδεύομαι με τις ψεκαστήρες στο αμπέλι ,μέχρι που με πονάει η πλάτη,έναν περενόσπορο να πείσω και δεν τα καταφέρνω..
    Πάντως εμείς στο γ-ελαδιστάν ούτε ψέκασμα χρειαζόμαστε με δροσερό νερό για να συνέλθουμε......Οταν υποτίθεται σοβαροί άνθρωποι επιμένουν ότι οι συμπικνώσεις των υδρατμών που αφήνουν τα αεροπλάνα που πετούν στα 10 χιλιόμετρα είναι ψεκασμός, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο..
    Και τους κεραυνούς τους ρίχνει ο Δίας μην το ξεχνάμε...
    Αφού θεωρούμε κιόλας ότι η πλειοψηφία στην δημοκρατία είναι βία γιατί έτσι μας βολεύει, κακό της δημοκρατίας...
    Και κακό ριζικό όλων αυτων των κατοίκων στα μαντεμοχώρια που τα τελευταία 5.000 χρόνια ασχολούντια με τα μεταλεύματα.

    Μπορεί ως άτομα ο καθένας μας να έχει ηλικιωθεί αλλά η κοινωνία μας είναι ακόμη σε προνηπιακό στάδιο..

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ορεσείβιος 19/02/2013 21:40:06

   Πες τα ρε βουνίσιε !

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ ορεσείβιος 19/02/2013 22:08:57

   Αν ήθελα να πάω στη Νιγηρία, το δρόμο τον ξέρω...

 38. katalytikos avatar
  katalytikos 19/02/2013 19:59:49

  Πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις των σχολιαστών.
  Όμως για τέτοιες σοβαρές επεμβάσεις στο περιβάλλον της Χαλκιδικής δεν θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί και οι κάτοικοι της περιοχής ή έστω της ευρύτερης, αφου φυσικά θα είχε προηγηθεί μια σοβαρή ενημέρωση και να ακουσθούν όλες οι απόψεις; Τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση, έστω και αργά, από το τοπικό δημοψήφισμα.
  Χρειάζεται επίσης και μια σοβαρή έρευνα από τους εισαγγελείς, όχι μόνο για τα επεισόδια, αλλά και για τις μεθοδεύσεις των τριων χρόνων της πράσινης διακυβέρνησης για το θέμα του χρυσού γενικότερα (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΘΡΑΚΗ, ΚΙΛΚΙΣ).

 39. stamoschios avatar
  stamoschios 19/02/2013 20:51:14

  H Ελληνική Αστυνομία και η αντιτρομοκρατική οφείλει να εξαρθρώσει τους ένοπλους αναρχοκομμουνιστικούς πυρήνες πριν αποκτήσουν διασυνδέσεις με ποινικούς και λαθροεποίκους εγκληματίες. Οι στιγμές είναι δύσκολες οι αριστεροί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, οφείλουμε όλοι οι δεξιοί να επαγρυπνούμε και να οργανωθούμε, έρχονται δύσκολες στιγμές. ΔΕΞΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ.

 40. Απλός χαζός αστός avatar
  Απλός χαζός αστός 19/02/2013 21:31:52

  Ε βέβαια ρε αδερφέ όλες οι υπηρεσίες της Ελλάδας οφείλουν να προστατέψουν την el dorado και τον Μπόμπολα.

 41. Queen In Black avatar
  Queen In Black 19/02/2013 21:38:04

  'Ολα τα παραπάνω σχόλια που προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία όσον αφορά την αισχρή καταστροφή της φύσης και της ανθρώπινης ζωής από την εταιρεία Ελντοράντο στο θαυμάσιο αυτό κομμάτι της Χαλκιδικής, είναι αξιόλογα και χρήσιμα ώστε να σχηματίσει κάποιος σαφή εικόνα και να καταλήξει εκ νέου στη διαπίστωση, οτι οι μεγαλύτερες ανομίες, τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, μια χαρά συντελώνται μεταμφιεζόμενα σε ''ανάπτυξη'' - εκμετάλλευση - προσφορά θέσεων εργασίας, κι όταν υπάρξει μάλιστα και ο κατάλληλος σχεδιασμός, ρέον χρήμα, φιλότιμη ...μέριμνα, σερβίρονται και επιβάλλονται νομοτύπως και νομιμοφανώς. Το νόμιμο όμως δεν είναι και ηθικό και το να επιβάλλεις τόσο ανήθικα την καταδίκη της υποβάθμισης σε ανθρώπινο πληθυσμό και φύση, αποτελεί αισχρό βιασμό που είναι παράλογο να φανταστεί κανείς πως θα περάσει ανώδυνα χωρίς απάντηση. Η βία έχει πάμπολλες μορφές. Βία δεν είναι μόνο τα στηλιάρια, οι μολότοφ, οι υλικές φθορές και η τραμπούκικη ακραία συμπεριφορά. Υπάρχει και η κοστουμάτη βία, αυτή των μεγαλοκαρχαριών, η κυριλέ και καλοστολισμένη που αγοράζει νόμους, αποφάσεις, προνομιακές διατάξεις, προάγει μίζες, εξαιρέσεις, παρακάμψεις, και απαιτεί την καταπάτηση της ηθικής και του Δικαίου.
  Η βία δε μπορεί λοιπόν, παρά να προκαλέσει βία. Αυτό ξέρω εγώ.

  • Δημήτρης Κ. avatar
   Δημήτρης Κ. @ Queen In Black 19/02/2013 22:39:32

   Και πάλι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !!!
   Το πρώτο πράγμα που ώφειλε να έχει ενα κράτος σαν την Ελλάδα είναι ο ΚΕΡΒΕΡΟΣ του περιβάλλοντος. Μιά υπέρτατη αρχή απο ΕΛΛΗΝΕΣ ειδικούς περιβαλλοντολόγους , Χωροτάκτες , νομικούς, Μηχανικούς των ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ μας που να αποφαίνονται πρίν απο κάθε άλλον για την συμβατότητα μιας Μεγάλης επένδυσης με την αειφόρο ανάπτυξη της χώρας. Η Αρχή αυτή μάλιστα να είναι διαφορετική σε τακτά χρονικά διαστήματα ...

  • dim avatar
   dim @ Queen In Black 19/02/2013 23:00:45

   Α, μάλιστα... Εδώ είμαστε... Να το ιδεολογικό υπόβαθρο της δικαιολόγησης της βίας... Βία είναι και η μίζα, βία και η εξαγορά νόμου, βία και τα "άδικα μέτρα" που λένε κάποιοι... οπότε η βία φέρνει βία, και άρα είναι δικαιολογημένη η δεύτερη βία, αφού είναι τρόπος να αμυνθείς πάνω στη βία που σου ασκείται, και όπως ξέρουμε όλοι το να καταφύγεις σε βια όταν βρίσκεσαι σε άμυνα και κάποιος άλλος σου επιτίθεται με βίαιο τρόπο (μίζες, εξαγορά, άδικα μέτρα κλπ) δικαιολογείται...

   "Η βία δε μπορεί παρά να προκαλέσει βία"... Η δεύτερη βία δηλαδή, είναι αποτέλεσμα της πρόκλησης που δέχθηκε από τη πρώτη βία (την ασκούμενη από τις μίζες, άδικα μέτρα κλπ)... Τέλεια... Αυτό ακριβώς που λέει και ο Σύριζα και η Χρυσή Αυγή (για διαφορετικά περιστατικά - αφορμές βέβαια, αλλά την ίδια επιχειρηματολογία...)... Ανακηρύσσουμε βία την ασκούμενη πολιτική (σε όποια της έκφανση – μίζα, μέτρα κλπ), και έτσι δικαιολογούμε αυτούς που επιδίδονται σε πράξεις βίας για να αντισταθούν – αμυνθούν από τη βία που τους ασκεί το κράτος… (άλλοι βάζουν βόμβες, άλλοι σφάζουν λαθρομετανάστες, άλλοι σπάνε μαγαζιά, άλλοι μπουκάρουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σπάνε στο ξύλο και λούζουν με πετρέλαιο εργαζόμενους κλπ κλπ κλπ)…

   • Queen In Black avatar
    Queen In Black @ dim 20/02/2013 09:51:39

    '' οπότε η βία φέρνει βία, και άρα είναι δικαιολογημένη η δεύτερη βία ''
    Όλοι οι κυριαρχούμενοι από φανατικό μένος νόες, σκέπτονται ακριβώς έτσι. Έχουν έτοιμο το συμπέρασμα (κακός Σύριζα - δικαιολόγηση άσκησης βίας) και απλά ψάχνουν διακαώς στα γραφόμενα όλων των άλλων, να .... ανιχνεύσουν τις ''αποδείξεις'' για να δικαιολογήσουν τους χαρακτηρισμούς.
    Η διαπίστωσή μου κύριε, οτι η αδικία, η καταπάτηση των νόμων, η φασιστική επιβολή συμφερόντων, η προνομιακή αντιμετώπιση επιχειρηματιών που επιτρέπει την υποψία χρηματισμού, η καταστροφή της ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν οι κοινότητες των ανθρώπων, αποτελούν μία αισχρότατη βία που όταν ο ασκών αποφασίζει να υιοθετήσει, θα πρέπει να είναι έτοιμος να εισπράξει και ότι αυτή η βία μπορεί να προκαλέσει. Δηλαδή την οργή, την απελπισία και το χάος. Εγώ κάνω απλά, διαπιστώσεις. Ούτε προτείνω, ούτε δικαιολογώ. Το αν εσάς η βία σας ενοχλεί ...επιλεκτικά, είναι δικό σας θέμα. Αυτό όμως το παραμυθάκι με τη Συριζομανία καταδίωξης, αφήστε το, κανείς πια δεν τρομάζει ώστε να φιμωθεί, μήπως και τον ....κατηγορήσετε. Μπορείτε να νομίζετε ότι σας αρέσει. Δεν κοστίζει και δεν ενδιαφέρει.

    • dim avatar
     dim @ Queen In Black 20/02/2013 18:06:31

     Παραμυθάκι το βλέπεις εσύ... Κάποιοι άλλοι το βλέπουν αλλιώς... Και σε όλους αυτούς που το βλέπουν αλλιώς, κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης της βίας μέσα από το «συμψηφισμό» ή την ερμηνεία ότι είναι απόρρεια της βίας της ασκούμενης πολιτικής, τοποθετείται στο άκρο του πολιτικού συστήματος... Επομένως ο Σύριζα (και αντίστοιχα η ΧΑ) αφού δικαιολογούν, υποθάλπτου, υποκινούν κλπ τη βία, ανήκουν στα άκρα του πολιτικού συστήματος... Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δύο κόμματα έρχονται και πρώτα στην ερώτηση: «θεωρείται ή όχι ακραίο το τάδε κόμμα?»... Οπότε δεν έχει σημασία τη λέω εγώ ή εσύ, αλλά τι λέει ο περισσότερος κόσμος...

     Στο χέρι του Σύριζα είναι να σταματήσει να βάζει αστερίσκους σε κάθε "καταδίκη"... Όταν το κάνει αυτό, και διαγράψει και όλους αυτούς που υπερθεματίζουν πάνω σε όλα αυτά, θα δικαιούται να απευθύνεται και στους νοικοκυραίους... Ως τότε, θα είναι ένα κόμμα ακραίο, που κινείται στα όρια του δημοκρατικού τόξου... Εξάλλου μόνος τους αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συνασπισμών κομμάτων που έχουν ακραίες θέσεις σε μια σειρά απο ζητήματα... Οι στρογγυλοποιήσεις και οι ωραιοποιήσεις κάποιων τελευταία για να μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι παραπάνω, μπορεί να έχει πέραση σε μερικούς αφελείς (ή πονηρούς που κοιτάζουν τα προνόμια τους κλπ), αλλά δεν έχει καθόλου πέραση στη μεσαία ταξη, τους νοικοκυραίους και τη πατριωτική λαϊκή μερίδα των Ελλήνων, για αυτό και εν μέσω τόσο δύσκολων οικονομικών συνθηκών παραμένει κολλημένος δημοσκοπικά στο 20%...

    • JE NE REGRETTE RIEN avatar
     JE NE REGRETTE RIEN @ Queen In Black 20/02/2013 18:28:03

     @ Βασίλισσά μου, σπαταλάς τον χρόνο σου όταν ασχολείσαι με σχολιαστές σαν τον @dim... Επιμένει με πάθος (από χθές)να επιβάλλει την γνώμη του και να βγάλει με το ζόρι τα συμπεράσματα πού τον βολεύουν γιά να τεκμηριώσει ότι αυτός και μόνον κατέχει την απόλυτη αλήθεια.
     Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον @ορεσείβιο...

     • dim avatar
      dim @ JE NE REGRETTE RIEN 20/02/2013 18:46:17

      Μάλλον δε διαβάζεις καλά... Το αντίθετο λέω... Ότι κανένας δε κατέχει τη μόνη αλήθεια, και για αυτό δε μπορεί και να βγάζει "ετυμηγορία" για το αν κάτι έγινε νόμιμα ή όχι και να προβαίνει σε κινήσεις... Υπάρχουν αρμόδια όργανα, δικαστήρια κλπ. που αποφασίζουν για το τι είναι νόμιμο ή όχι, και όχι η κάθε "μειοψηφία" που αποφασίζει πχ ότι το τάδε είναι παράνομο και μπουκάρει, ότι το άλλο είναι "κατοχή" και παίρνει τις μολότοφ να επιτεθεί ενάντια στους "προδότες" κλπ κλπ

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ dim 20/02/2013 22:44:05

      ok. Dim. Δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτε παρά μονάχα αυτά που λες εσύ. Δοκίμασε καμιά φορά όμως και λίγο χωρίς παρωπίδες. Έτσι, για αλλαγή.

 42. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 19/02/2013 22:36:18

  Ολοι αυτοί οι κακοί άνθρωποι που δουλεύουν εκεί πάνω στα βουνά είναι μάλλον ξένοι και απόμακροι και όχι τοπικοί...Και εμείς απο τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια μας ξέρουμε και θέλουμε το καλό τους...Οπως ο αναρχικός βαγγελάκης εκ καστορίας ορμόμενος που αφού έλυσε τα προβλήματα των κατοίκων της καστοριάς που τον έστειλαν στην βουλή, θέλει να σώσει και τους χαλκιδικιώτες..
  Βία το χρυσορυχείο λοιπόν κατά την βασίλισσα...Τα αυθαίρετα και τα λοιπα αίσχη της χαλκιδικής προφανώς είναι ήπιες παρεμβάσεις...Δωρεάν παραχωρήθηκαν στην φτωχολογιά δια να στεγαστεί..
  Εκεί η φύση συμφωνεί φαίνεται...Και ημείς φυσικά.
  Να κάνουμε τότες πολλά δημοψηφίσματα...Και το ρεύμα που όλοι καταναλώνουμε στα ιντερνέτια μας να μην το πάράγουν μέσα στις κάπνες οι κάτοικοι της πτολεμαίδας...Ο καθένας ας ανάψει ένα φουγάρο στην αυλή του...Και τα σκουπίδια να τα θάψει στον κήπο του...
  αλλά όμως όλοι θέλουμε να πληρωνόμαστε απο το κράτος,που δεν είμαστε εμείς όταν μας βολεύει και είμαστε όλοι μας όταν συμφέρει.
  Σαλτάραμε αδέρφια και βιάζουμε κάθε ίχνος λογικής εν ονόματι της βίας.
  Εν ονόματι της τοπικής κοινωνίας ο οποιοσδήποτε μπορεί να ομιλεί και μάλιστα να ορύεται ότι την εκπροσωπεί και την σώζει...
  Ως και ο εκ καστοριάς βαγγελάκης εκφράζει την τοπική κοινωνία...Τα δημοτικά συμβούλια, οι τοπικοί εργαζόμενοι προφανώς δεν ΄δικαιούνται δια να ομιλούν καθόσον εκφράζουν αντίθετη άποψη με την απόλυτη αλήθεια που μόνο εμείς γνωρίζουμε..
  Ωραία..ωραια.
  Αντε και σε άλλα με περισσότερη βία αδέρφια...

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ ορεσείβιος 19/02/2013 23:05:54

   Το χτύπημα στο μίξερ του ''Αναρχικού Βαγγελάκη'', της επιθετικής ανεξέλεγκτης Συριζομανίας, των ακραίων επιχειρημάτων καθώς και η μη αναγνώριση της ύπαρξης ''νομιμοφρόνου βίας'' που στο Ελλαδιστάν αγαστά συναλάσσεται με τους εκάστοτε εκφραστές της εξουσίας και επιβάλλει τις θελήσεις της, δε σώζει την εκ προθέσεως θολή σας παρέμβαση. Υπάρχει η δυνατότητα των Δημοψηφισμάτων, για κάθε ζήτημα όπου οι γνώμες διίστανται. Τίποτε Δημοκρατικότερο, δικαιότερο και καθαρότερο. ούτε κρυφές συμφωνίες, ούτε εικασίες εξαγοράς συνειδήσεων, ούτε φαντάσματα και ξωτικά. Οι κοινωνίες αποφασίζουν ποιό είδος ΄΄ανάπτυξης΄΄ επιθυμούν και πόσο ακριβά είναι διατεθειμένες να το πληρώσουν, με αναπότρεπες επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών τους. Κανένας αρΠάχτας δεν έχει εξουσιοδότηση ν΄αποφασίζει, σύμφωνα με το προσωπικό συμφέρον του.

   • dim avatar
    dim @ Η Αλίκη των θαυμάτων 19/02/2013 23:28:48

    Πως διίστανται οι γνώμες? Μόλις πριν 2 χρόνια κλήθηκε ο τοπικός λαός να αποφασίσει επί αυτού του θέματος… Κεντρικότατο ζήτημα, στην ουσία το αποκλειστικό θέμα των δημοτικών εκλογών ήταν το θέμα αυτό, και ο λαός αποφάσισε ψηφίζοντας και στο πρώτο γύρο και στο δεύτερο γύρο τον υποψήφιο που είναι υπερ της επένδυσης αυτής... Ήμαρτον πια...

    • T.V avatar
     T.V @ dim 20/02/2013 11:08:23

     Ψεμματα!!!! Ο Παχτας προεκλογικα ουδεποτε αναφερθηκε σε κατι τετοιο. Μην προσπαθεις να δημιουργεις κλιμα και να παραπληροφορεις. Οι κατοικοι της περιοχης θα εθαβαν οποιονδηποτε τους εταζε τετοιου ειδους ανπτυξη γιαυτο και ελειπε απο τα προεκλογικα προγραμματα!!!!

     • dim avatar
      dim @ T.V 20/02/2013 18:07:53

      Πάτα στο google σχετικά με το θέμα και τις δημοτικές, και θα δεις αν ήταν ή όχι κεντρικό θέμα...

 43. katsamoras avatar
  katsamoras 19/02/2013 22:38:40

  απλώς επειδή η μπάλα εχάθη από εμμονές και εξυπνακισμούς να θυμίσω το παρακάτω περιστατικό που σε κάποιους ίσως φανεί γνωστό _ο Σωκράτης αν και καταδικασμένος σε θάνατο, για αδίκημα που ο ίδιος γνώριζε ότι δεν έπραξε, δε συμφώνησε με την παρότρυνση των μαθητών του να την "κοπανίσει'' αλλά προτίμησε το θάνατο και την εφαρμογή του νόμου_ αυτά....

  κατά τα λοιπά ο φίλος μηχανικός άνωθεν τα είπε όλα σοφά....εύγε

  υ.γ. δεν ομιλούμε περί "χαλκιδικής" όπως φωνάζουν οι περισσότεροι έχοντας στο μαυλό τους τον κανάκη σε καμιά ξαπλώστρα_αλλά για 3ο πόδι, η διαφορά τεράστια.... παραθερίζω σε ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή και έχω άποψη για τον τόπο τον οποίο έχω γνωρίσει πολύ καλά_ σχόλιο άσχετο...ο έλλην παραθεριστής είναι κάφρος....σε προλαβαίνω εγώ δεν είμαι....

 44. giannis avatar
  giannis 19/02/2013 23:24:34

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ. ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΧΕΔΔΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 2010 Ο Χ.ΠΑΧΤΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΄΄ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ΄΄ ΠΗΡΕ 54% ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΛΗ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΣΥΜΦΡΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ. Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΄΄ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ'' ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΜΕΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΕΝΝΙΕΣ ΜΕΤΑΛΩΡΥΧΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΛΗΨΗ.ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ 90% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

 45. Κελάδων avatar
  Κελάδων 20/02/2013 00:25:09

  Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπει κανείς ανθρώπους (που υποτίθεται ότι μάχονται υπερ της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων κλπ κλπ) να έχουν παραδοθεί ψυχή τε και σώματι στον πιο ακραίο φασισμό τόσο της πράξης όσο και της σκέψης. Είναι τόσο δύσκολο άραγε να αντιληφθεί κανείς το πόσο κοντόφθαλμο είναι να υποστηρίζει και να δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές δίχως να σκέφτεται ότι στο μέλλον ο ίδιος μπορεί να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θύμα μίας άλλης "πεφωτισμένης μειοψηφίας" που θα κατέχει επίσης την "απόλυτη αλήθεια"?. Τότε τι? Θα είναι φασισμός, απαράδεκτη βία κλπ κλπ......ενώ τώρα δεν είναι, επειδή απλά μπορεί κάποιος να συμφωνεί με το υποτιθέμενο κίνητρο. Είναι οφθαλμοφανές άλλωστε ότι τα πραγματικά κίνητρα των κουκουλοφόρων/τραμπούκων δραστών της επίθεσης είναι καθαρά πολιτικής φύσεως και ουδόλως οικολογικής (τόσο οικολογικής που μέχρι και δέντρα έκοψαν για να εμποδίσουν την έγκαιρη πρόσβαση της πυροσβεστικής. ...(Που αλλού να δεις είχαν επιτεθεί κάποιοι "δημοκράτες" σε πυροσβεστικό όχημα στο οποίο προξένησαν φθορές και δεν το άφηναν να φθάσει στον προορισμό του?......μα που.....α μόλις θυμήθηκα.....εκείνη την ημέρα στη Μαρφίν....τέλως πάντων όμως). Οπότε δεν αναφέρομαι σε εκείνους που συνειδητά αποδεικνύουν ότι διαπνέονται από φασιστικά ιδεώδη (με όποια λέξη κι αν αυτοπροσδιορίζονται) , είτε με τις πράξεις τους όσον αφορά τους δράστες είτε με την υποστήριξη σε τέτοιου είδους πρακτικές - που μας θυμίζουν τα τάγματα εφόδου - όταν εκείνες εξυπηρετούν ιδεολογικές προτεραιότητες. Αναφέρομαι σε όλους όσους έχει απομείνει η υποτυπώδης κοινή λογική, η οποία δεν δύναται να συμπορευτεί με κουκούλες, τάγματα εφόδου, φασιστικού τύπου βία και την κάθε βίαιη προσπάθεια επιβολής κανενός. Τα αυτονόητα δηλαδή.....αλλιώς ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του, ανοιχτά να νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε διεκδίκηση οποιουδήποτε με αυτούς τους τρόπους. Να δούμε ποιοι είναι από δω και ποιοι είναι απο κει.......χωρίς κουκούλες όμως......

 46. kaon avatar
  kaon 20/02/2013 00:27:39

  Σε περιοδο κοινοβουλευτικης δικτατοριας καποιοι 40 καταστρεφουν με τον ιδιο γνωστο τροπο .......marfin! Ιστορικα ο τροπος αυτος δρασης παραπεμπει σε κατοχικες γερμανικες πρακτικες.Εντυπωση προκαλει η αδυναμια της αστυνομιας να εντοπισει σε επαρχιακη περιοχη που επιτηρει τους δραστες.Εντοπιζονται μαλιστα και ηθικοι αυτουργοι........μονο!Δεν ειναι μονο προβοκατορες ,ειναι βλακες, ηλιθιοι και εθνικα επικινδυνοι.Οι διασωθεντες φυλακες-ντοπιοι-δεν γνωριζουν τους επισης ντοπιους τρομοκρατες....Περιεργα πραγματα...

 47. akenaton avatar
  akenaton 20/02/2013 01:53:47

  Διαβάζω τα σχόλια και .... μαδάω τα γένια μου!
  Δηλαδή ωρέ πατριώτες φτάσαμε στο σημείο ότι δεν μας αρέσει και με ότι δεν συμφωνούμε, να παίρνουμε τις καραμπίνες, να φοράμε τις κουκούλες, να το περιχύνουμε με βενζίνα και να του δίνουμε φόκο; Και φτάσαμε στο σημείο, η πλειοψηφία των συνελλήνων συν-σχολιαστών να βρίσκει τέτοιες συμπεριφορές φυσιολογικές και να τις διακιολογεί κι από πάνω;
  Και τα δικαστήρια τι τα έχουμε ωρε πατριώτες; Διακοσμητικά είναι;
  Δηλαδή το κάναμε ήδη ζούγκλα; Ισχύει ο νόμος του γορίλλα, του κουκουλοφόρου, του μαχαιροβγάλτη, του εμπρηστή;
  Υπάρχει καμιά ευθεία απάντηση σε αυτό που ρωτάω;
  Ευθεία λέω. Όχι "ήξεις - αφήξεις".
  Οκέη;;;;

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ akenaton 20/02/2013 07:46:04

   Τι τα θες, τι τα γυρεύεις, αγαπητέ φαραώ?
   Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα, και δη της επαρχίας. Στη δεκαετία του '50 έχει μείνει ή ίσως "την αφήσαν" να μείνει για να την ελέγχουν με τις ψήφους..

   Αυτά εκμεταλλεύεται o σφύριζα, ο ψεκαμμένος, τα χρυσά αυγά, λαϊκισμός και εξαπάτηση του κόσμου στην πράξη.

   Καταλαβαίνετε τώρα τι έργο και προσπάθεια έχει μπροστά ο ΑΣ? Γι' αυτό είμαι ακόμα -εγώ τουλάχιστον- επιεικής μαζί του.

   • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
    Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 20/02/2013 10:46:30

    Για να 'μαι ειλικρινής -και όσο περισσότερο αντικειμενικός μπορώ- και ως τεχνικός επιστήμων που κάτι μπορεί να σκαμπάζω από διαλύσεις μετάλλων σε κυανιούχα διαλύματα κ.λ.π. αλλά και όσο ασχολήθηκα με το θέμα (λίγο είναι η αλήθεια, θέλει αρκετό διάβασμα για την μέθοδο επεξεργασίας αλλά και για τα ατυχήματα που συνέβησαν διεθνώς, βλ. wikipedia και αντίστοιχη literature),
    εγώ καταλήγω στα εξής σημεία και θα πρότεινα τα παρακάτω τηλεγραφικά, σαν βάση συζήτησης και (σύντομα!!) απόφασης:

    1. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από την ΕΕ η εφαρμογή τέτοιων μεθόδων επεξεργασίας χρυσοφόρων μεταλλευμάτων για την ανάκτηση Au (βλ. Seveso ΙΙ & ΙΙΙ). Θέτει ένα όριο (10 ppm αν θυμάμαι) στο pond που θα αποθέσει τα κυανιούχα απόνερα. Επίσης η εταιρία πρέπει ΑΠΟ ΤΩΡΑ να δεσμεύσει (εγγυηθεί) ποσά για την αποκατάσταση του ορυχείου, όταν τελειώσει. Είναι υποχρέωση της.

    2. Ναι, οι καταστροφές που προξένησαν διαρροές κυανιούχων υγρών αποβλήτων ήταν μεγάλες και επηρέασαν μεγάλη έκταση όπου συνέβησαν. Πιο πρόσφατη στη Ρουμανία το 2000. (2000 Baia Mare cyanide spill).

    3. Να εξασφαλιστεί ότι -με συγκρότηση επιτροπών της τοπικής κοινωνίας που θα τους επιτραπεί ακόμα και καθημερινό τους έλεγχος (αν έχουν και επιστημονικό προσωπικό ακόμα καλύτερα) της απόθεσης των απονέρων- δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαρροή.
    Αν συμβεί, ΑΜΕΣΟ shutdown της εγκατάστασης και μέτρα ταχείας αποκατάστασης.

    Βάλτε την εταιρία να εκπονήσει και να παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης! Πιέστε την ΦΟΡΤΙΚΟΤΑΤΑ να βάλει στο σχέδιο και δικές σας προτάσεις. Από κάποιον σχετικό επιστήμονα εννοείται, όχι ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του! ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ!

    4. Οι παλικαράδες που προξένησαν τα σοβαρά επεισόδια (αν σε περιλούσουν με βενζίνη, "αρπάζεις" αμέσως και καίγεσαι σαν πυροτέχνημα!) και τις καταστροφές του εξοπλισμού, να βρεθούν, συλληφθούν, καταδικαστούν και φυλακιστούν, ανάλογα μ' αυτά που προβλέπεται.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 20/02/2013 11:12:39

     Ως τεχνικός επιστήμων με σπουδές απόλυτα σχετικές στα νειάτα μου (Μεταλλειολόγος Μηχανικός), θα συμφωνήσω μαζί σας. Επίσης, ως πολίτης επαυξάνω στο σημείο 4 του σχολίου σας. Δεν γίνεται να κατρακυλίσουμε ως κοινωνία σε μεθόδους αυτοδικίας, επειδή αυτό τελικά δεν σταματάει πουθενά και μετατρέπει την κοινωνία σε ζούγκλα.

     • Queen In Black avatar
      Queen In Black @ akenaton 20/02/2013 13:11:02

      ”Δηλαδή το κάναμε ήδη ζούγκλα; Ισχύει ο νόμος του γορίλλα, του κουκουλοφόρου, του μαχαιροβγάλτη, του εμπρηστή;”

      Σε άλλο κόσμο ζείτε αγαπητέ Akenaton??? Στο Ελλαδιστάν από πάντα και σήμερα ακόμα, ισχύει ο νόμος του εξαγοράζοντα, του εξαγορασμένου, του αδίστακτου μαφιόζου, του μεγαλοαπατεώνα, του μαχαιροβγάλτη, του κουμπουροφόρου, του συμφεροντολόγου, του αριβίστα πολιτικάντη, του ανήθικου κρατικού υπαλλήλου, της ανομίας, της υποκρισίας και της διαφθοράς. Δεν πέφτουμε απ΄τα σύννεφα κάθε φορά που επιβεβαιώνεται η ……πατροπαράδοτη αλήθεια!!!!!
      Απλά, κάποιοι αρνούμαστε να καταδικάσουμε …επιλεκτικά, την κατάντια. Όταν φοράει κοστούμι κι ακριβή κολώνια (και διαθέτει αρκετά Ευρώ για ν΄αγοράσει το δίκιο της), τότε ok. , αποδεχόμαστε. Όταν είναι άξεστη, πρωτόγονα βάρβαρη και απροσχημάτιστα επιθετική (και δίκιο να΄χει), εμείς διαρυγνείουμε υποκριτικά τα ιμάτιά μας μετά …βδελυγμίας. Από το κεφάλι σαπίζει το ψάρι, από εκεί ξεκινάει και η κάθαρση, που θα εμποδίσει την κοινωνία να υιοθετήσει με ακραίο τρόπο, τις ”παρμφουμαρισμένες” φασιστικές μεθόδους επιβολής που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εξουσία. Το προσωπικό παράδειγμα και η απόδοση της Δικαιοσύνης χωρίς καμία εξαίρεση και ιδιαίτερη μεταχείριση, μπορεί να πείσει και τους πολίτες να εμπιστευτούν και να αποδεχτούν ειρηνικά λύσεις, που μόνο τους κριτήριο οφείλουν να έχουν την υπέρτατη αξία, ΤΗΝ ΑNΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

     • Queen In Black avatar
      Queen In Black @ Queen In Black 20/02/2013 15:10:04

      Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την κατακρεούργηση της λέξης ''διαρρηγνύουμε''..... :-)

     • JE NE REGRETTE RIEN avatar
      JE NE REGRETTE RIEN @ Queen In Black 21/02/2013 14:44:27

      Πάντα σωστή, δίκαιη και καλοπροαίρετη @Βασίλισσά μου!
      Ας κρατήσουμε λοιπόν ήρεμους τους τόνους,άν και προσωπικά έχω αυτήν την αδυναμία, όταν αφορά την πατρίδα μου ...δυσκολεύομαι να κρατήσω την ψυχραιμία μου.
      Εσύ, σαν καλή... Βασίλισσα μού υποδεικνύεις τον σωστό δρόμο !
      Ομως, το ζητούμενο είναι άλλο.
      Ποιός θα πάρει τελικά την μεγάλη απόφαση περί του πρακτέου....Και αυτό με ανησυχεί αφάνταστα.
      Φιλικώτατα

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ akenaton 20/02/2013 13:17:36

      Στην συγκεκριμένη περίπτωση της χαλκιδικής δεν εφαρμόζεται η μέθοδος αυτή..
      Απο το κυάνιο γλυτώσαμε.
      Απο την παράνοια δεν μορούμε να γλυτώσουμε..
      Απο το νόμος είναι το δίκιο του εργάτη φτάσαμε αισίως νόμος είναι η δική μου άποψη..
      Και οι καραμπινιές είναι προφανώς η εφαρμογή του νόμου..

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ορεσείβιος 20/02/2013 18:53:56

      Σωστός ορεσίβειε.
      Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Χαλκιδικής δεν θα εφαρμόζεται (τουλάχιστον με ό,τι προβλέπεται στις μελέτες και άδειες) η μέθοδος με το κυάνιο.
      Υπάρχει δυνητικά ενδεχόμενο να εφαρμοσθει μελλοντικά, άν αναγκασθούν να εκμεταλλευθούν πιό φτωχά κοιτάσματα. Αλλά δεν προβλέπεται στις μελέτες.

  • Μεταλλωρύχος avatar
   Μεταλλωρύχος @ akenaton 20/02/2013 13:43:35

   Η έκταση του δάσους των Σκουριών είναι 317.000 στρέμματα, η συνολική κάλυψη του επιφανειακού χώρου για την δραστηριότητα της εταιρείας, σε βάθος 25 ετών είναι 1.800 στρέμματα τα οποία θα φυτεύονται ξανά με την πάροδο των εργασιών. Για ποια καταστροφή μιλάμε ?
   Στις Σκουριές α) δεν υπάρχουν βαρέα μέταλλα, αρσενικό, θείο άρα το νερό δεν μπορεί να μολυνθεί ούτε μπορεί να υπάρξει όξινη απορροή β) το κύκλωμα νερών των μεταλλείων θα είναι κλειστό ώστε να μην υπάρξει καμμία ανάμιξη με τα επιφανειακά και υπόγεια νερά.
   Η μεταλλουργία χρυσού θα γίνει σε μερικά χρόνια στην περιοχή του Μάντεμ Λάκου και δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο, η μέθοδος θα είναι αυτή της ακαριαίας τήξης.
   Στην εταιρεία εργάζονται ήδη πάνω από 1100 άτομα με συμβάσεις αορίστου χρόνου όταν πριν 1 χρόνο οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούσαν τους 450.

   • JE NE REGRETTE RIEN avatar
    JE NE REGRETTE RIEN @ Μεταλλωρύχος 20/02/2013 19:13:40

    Πόσοι ειδικοί και μεταλλωρύχοι μας προέκυψαν,εντυπωσιακό...
    Καί όλοι, σίγουροι γιά τα λεγόμενά τους. Κανένας δεν έχει κάποια επιφύλαξη, " να πληροφορηθούμε, να ρωτήσουμε, να ερευνήσουμε" !
    Και σας ερωτώ όλους πού γράφετε εδώ κάτι απλό :
    Το ημίωρο ρεπορτάζ-καταπέλτης της TV5 πού είχε τίτλο
    "Η Ελλάδα ξεπουλιέται" γιατί το έκανε; Μήπως από φθόνο επειδή θα γίνουμε πλούσιοι;

    • Μεταλλωρύχος avatar
     Μεταλλωρύχος @ JE NE REGRETTE RIEN 20/02/2013 19:28:42

     Αγαπητέ φίλε μεταλλωρύχος είμαι, αν θες πίστεψέ το, όσο γι αυτά που γράφω μπορείς να αμφισβητήσεις ότι θες αλλά με επιχειρήματα.

     Για τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης μια ματιά στα παρακάτω link θα σας διαφωτίσει πλήρως:
     http://www.youtube.com/watch?v=8SJhc0ZFDAo

     http://www.youtube.com/watch?v=n_oRTTtu-yY

     • JE NE REGRETTE RIEN avatar
      JE NE REGRETTE RIEN @ Μεταλλωρύχος 21/02/2013 12:01:44

      Λοιπόν, σε ό,τι με αφορά θα το ξεκαθαρίσω μιά τελευταία φορά :
      Δεν θεωρώ ότι προσωπικά κατέχω την απόλυτη αλήθεια (πώς θα μπορούσα άλλως τε,είμαι άσχετη με τον τομέα) αλλά οργίζομαι όταν άλλοι είναι απόλυτοι και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να ακούσουν μία αντίθετη γνώμη ή πληροφορία.
      Δεν αμφισβητώ ότι εσείς προσωπικά είστε @Μεταλλωρύχος(πώς θα μπορούσα;σας γνωρίζω;) γενικά αναφέρομαι.
      Οσο γιά τις συνεχείς αναφορές όσων υπεραμύνονται της "επένδυσης", στην επίθεση και τα καμένα φορτηγά :έλεος!
      Και βέβαια το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ,(και φαντάζομαι και η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών) Ομως έτερον εκάτερον. Αυτό έλεγα και στον akenaton,οτι
      βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος.
      Είναι δύο διαφορετικά θέματα.
      Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω σοβαρές επιφυλάξεις (να το πώ έτσι) γιά την εν λόγω επένδυση ,ότι συμφωνώ και με τρομοκρατικές
      πρακτικές!..
      Οσο γιά το σενάριο του εν δυνάμει θύματος από την έκρηξη...ε, αυτό το "λαικίστικο" επιχείρημα δεν το περίμενα από τον akenaton...

     • akenaton avatar
      akenaton @ JE NE REGRETTE RIEN 21/02/2013 14:14:41

      Επί της ουσίας για την κατακλείδα σας: γνωρίζετε πόσο εύκολα "αρπάζει" φωτιά και καίγεται σαν λαμπάδα κάποιος που έχει περιλουστεί με βενζίνη; Δεν νομίζω πως λαϊκίζω λοιπόν.
      Επί της ουσίας για τα υπόλοιπα: αφού συμφωνούμε και καταδικάζετε την επιδρομή, γιατί τα βάλατε μαζί μου; Αν συμφωνείτε εσείς και οι υπόλοιποι φίλοι εδώ μέσα, υπόσχομαι να ανεβάσω ανάρτηση με θέμα την ίδια την επένδυση και τότε να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε και για το..."δάσος". Η παρούσα ανάρτηση πάντως αναφερόταν στην επιδρομή και για αυτήν σχολίασα, αποφεύγοντας αυστηρά να πάρω θέση για την σκοπιμότητα της επένδυσης. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν έχω θέση. Περισσότερα, με την άδεια φυσικά του φιλόξενου antinews στο μέλλον. Σας ευχαριστώ πολύ και να είστε πάντα καλά.

     • JE NE REGRETTE RIEN avatar
      JE NE REGRETTE RIEN @ akenaton 21/02/2013 16:22:40

      Ο.Κ Αkenaton,ευχαριστώ γιά την απάντηση είσαι σαφής και ευγενής (όπως πάντα,το δεύτερο!)
      Οπως το είδες και εσύ, είχαμε παρερμηνεύσει κάποιοι την ανάρτησή σου.
      Δίνοντας έμφαση στο περιστατικό του εμπρησμού,τουλάχιστον εγώ, κατάλαβα ότι αυτό ήταν το μείζον θέμα και όχι το εάν το έργο θα είναι οικολογική καταστροφή ή όχι...
      Νομίζω ότι αυτοί πού έχουμε σαν κοινό στοιχείο την αγάπη γιά την Ελλάδα,καταφέρνουμε αργά ή γρήγορα να συνεννοηθούμε !
      Να είσαι και εσύ πάντα καλά.
      Φιλικά

    • Queen In Black avatar
     Queen In Black @ JE NE REGRETTE RIEN 20/02/2013 23:07:56

     Δίκιο έχετε JE NE REGRETTE RIEN μου. Δεν παίζονται οι άνθρωποι. Είναι απολύτως σίγουροι για όλα. Ειδικοί, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, πυρηνικοί φυσικοί :-) !!!
     Σσσσσσσ. Ας μη μιλάμε. Τι ξέρουμε εμείς; κι αυτοί οι ...τσαρλατάνοι της TV5, τίποτε πληρωμένοι εγκάθετοι θα ήταν, που συκοφαντούν :-) :-).

     • Μεταλλωρύχος avatar
      Μεταλλωρύχος @ Queen In Black 21/02/2013 08:06:19

      Δεκτές όλες οι γνώμες, αλλά το να ειρωνεύεστε την επαγγελματική ιδιότητα κάποιου δεν είναι επιχείρημα.

      Επίσης δεν διάβασα κάποιο σχόλιο για τον κύριο Τόλη Παπαγεωργίου που φαίνεται στα video, επικροτείτε ή όχι αυτά που λέει? .

     • JE NE REGRETTE RIEN avatar
      JE NE REGRETTE RIEN @ Μεταλλωρύχος 21/02/2013 16:38:37

      Ααααλλος παρεξηγησιάρης..!.
      Φίλτατε @ Μεταλλωρύχε ποιός ειρωνεύτηκε την επαγγελματική σου ιδιότητα; Αν είναι δυνατόν !
      Προσωπικά, σέβομαι αφάνταστα αυτό το επάγγελμα, το θαυμάζω κιόλας!
      Τολμώ να... εγγυηθώ και γιά την @
      Queen in black.Θα το πεί και η ίδια πιστεύω.
      Φαίνεται αυτό το καυτό θέμα δημιούργησε ένταση και η ένταση σειρά παρεξηγήσεων...
      Ας είναι ! Συναισθηματικοί και παρορμητικοί ...σαν Ελληνες δεν είμαστε;..

     • Μεταλλωρύχος avatar
      Μεταλλωρύχος @ JE NE REGRETTE RIEN 21/02/2013 19:20:47

      Είμαστε είμαστε, αλλά και λίγοοοο εγωιστές :-)).

      Πάντως μακάρι να μπορούσαμε να συζητάμε πάντα έτσι…

     • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
      Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Queen In Black 21/02/2013 08:46:00

      Τι να κάνουμε, Μεγαλειοτάτη?.. Έτυχε το θέμα να είναι του αντικειμένου μας...
      Εσείς μπορεί να γνωρίζετε κάποιο άλλο θέμα καλύτερα!

      Παρακαλώ, μην αναστατώνεστε!

      Τα σέβη μου στον Μεγαλειότατο!

     • Queen In Black avatar
      Queen In Black @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/02/2013 11:09:39

      :-) :-) Καμία αναστάτωση. Απλά είναι πολύ χαριτωμένο να παρατηρεί κανείς τους ''ειδικούς'' (ενάντια σε άλλους ειδικούς) να υπερασπίζονται ατυχώς την ''αναγκαιότητα'', που επιβάλλει την πολτοποίηση των αυτονόητων.

      ** Βασιλεύω μόνη αγαπητέ Θόδωρε XVII-VI-MMXII.
      Ο ...Μεγαλειότατος εξοστρακίστηκε πρόσφατα στην αλλοδαπήν, γιατί εμπόδιζε το έργο μου με ανεδαφικές παρατηρήσεις και ανέμπνευστες συντηρητικές παρεμβολές. Πως ν΄αντέξει κανείς τόση ατολμία !! :-).

     • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
      Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Queen In Black 21/02/2013 11:38:55

      Στις υπηρεσίες σας, Μεγαλειοτάτη!..

      Καλημέρα! :)

     • JE NE REGRETTE RIEN avatar
      JE NE REGRETTE RIEN @ Queen In Black 21/02/2013 19:52:24

      Τρισχαριτωμένη @Μεγαλειοτάτη!
      Μα είναι σίγουρο ότι εμείς είμαστε το ισχυρό φύλο και τις περισσότερες φορές πιό τολμηρές από τούς άνδρες μας...
      Πώς να το αντέξει εγωιστικά να είναι ο...Βασιλικός σύζυγος ;

 48. Δασκαλός avatar
  Δασκαλός 20/02/2013 02:36:19

  Μια ευχή σε όσους "Δεν Κατανοούν" τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας κι οπουδήποτε ενσυνείδητου πολίτη για την οικολογική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται σήμερα στην Χαλκιδική.
  Ελπίζω ο Καρκίνος που θα προκαλέσουν τα δηλητήρια που ποτίζουν τη γη οι ασυνείδητοι εγκληματίες κερδοσκόποι να μην φυτρώσει σε σας και τα παιδιά σας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δασκαλός 20/02/2013 11:14:31

   Δηλαδή, εσείς τις "κατανοείτε" ΑΥΤΕΣ τις αντιδράσεις; Και είστε και Δάσκαλος ίσως; Κρίμα! (Για την δεύτερη πρόταση του σχολίου σας προτιμώ να μην απαντήσω...).

   • Δασκαλός avatar
    Δασκαλός @ akenaton 20/02/2013 12:13:19

    Αντί απάντησης δημοσιεύστε το παρακάτω σχόλιο μου με πληροφορίες για τις καταστροφικές συνέπειες της χρυσοθηρίας, που κρατήσατε κρυμμένο !!!
    Η μήπως η ελευθερία στην πληροφόρηση που αντέχετε σταματά εκεί όπου τα καλά και συμφέροντα ορίζουν ;

 49. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 20/02/2013 08:50:23

  Τί συνέβη στη Χαλκιδική;
  Η απάντηση εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Eco-terrorism
  Ήταν αναμενόμενο και προβλεπτό.
  Συμβαίνει εδώ και χρόνια παγκοσμίως. Οπότε, μη κάνετε σαν τις χήρες στο κρεβάτι...αυτά είχαν προβλεφθεί από πολλά think tanks...είναι μία από τις προκλήσεςι των επερχόμενων ετών...μαζί με τη μαζική μετανάστευση λόγω της αλλαγής του κλίματος κλπ....φυσικά οι άσχετοι Έλληνες πολιτικάντηδες, αλλά και τα ίδια τα μεγαλο-στελέχη των επιχειρήσεων δεν "διαβάζουν" τις προβλέψεις των think-tanks...αλλά, βέβαια, αν δεν είσαι μέλος των αριστεροδεξιών κομματιδίων τους, πως να εισακουστείς;; Μόνο οι γόνοι τους έχουν άποψη...ας πρόσεχαν....
  Το μόττο των eco-terrorists;
  Think globally, act locally...

 50. πολιτης avatar
  πολιτης 20/02/2013 09:28:23

  σε αυτη τη χωρα ο καθενας θεωρει οτι μπορει να κανει οτι θελει. ειμαστε παντογνωστες. ξαφνικα μαθαμε για τις μεθοδους κατεργασιας του χρυσοφορου μεταλλευματος και καταληξαμε οτι θα γινουν με τον επιβλαβεστερο τροπο για το περιβαλλον και την δημοσια υγεια.
  θεωρουμε κουρελοχαρτο την περιβαλλοντικη μελετη που σημειωτεων εχει περασει απο κοσκινο και ειναι περιπου πενταετους !!!! διαρκειας συντατης και διαμορφωσης. μετα απο τις απειρες προσφυγες εν τελει οριστικοποιηθηκε.
  ομως οχι ! δεν φτανει ουτε αυτο ! πρεπει ντα και καλα να ακυρωθει το εργο γιατι δεν αρεσει σε καποιους. αυτοι οι καποιοι δε δεν ενδιαφερονται ουτε αν αποτελουν μειοψηφια, ουτε αν η αποψη τους εχει δυσμενεις επιπτωσεις στην ελληνικη οικονομια και τις ζωες των εργαζομενων στην εταιρια.
  δεν αρκει μονο αυτο αλλα θελουν να επιβαλλουν τις αποψεις τους με τη βια !!
  μπλεκουν δε ζητηματα οικονομικα , περιβαλλοντικα, δημοσιας υγειας σε εναν αχταρμα ανερματιστο για να αιτιολογησουν τις ανομες και τρομοκρατικες δρασεις τους.
  οποιος δεν θεωρει την αποφαση εκδοσης αδειας λειτουργιας του εν λογω εργοταξιου συννομη κι επωφελη γαι την τοπικη και εν γενει κρατικη οικονομα, τη δηοσια υγεια και οτι αλλο εχει το δικαιωμα να προσφυγει κατα αυτης και να ζητησει την ακυρωση της.
  απο που εως που εχει δικαιωμα να πυρπολει , να απειλει, να καταστρεφει ?
  δηλαδη τι θα πουμε αν η εταιρεια προσλαβει ενοπλους φυλακες και πυροβολουν καθε επιδοξο "κομμαντο"? δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα και επιβαλλεται να καταδικαζονται παραυτα........

 51. mimikos avatar
  mimikos 20/02/2013 09:34:19

  αν υπηρχε δικαιοσυνη κΑκενατον δεν θα κυκλοφορουσαν ελευθεροι Μαντελης Σημητης,τσουκατος κ σια,κ θα ειχαν καταδικαστει Λατσης Μελλισανιδης κ σια,κ δεν θα πηγαινε το κρατος συνηγορος του Μπομπολα κατα του κρατικου συμφεροντος κ εναντια της ΕΕ........αυτα

  • akenaton avatar
   akenaton @ mimikos 20/02/2013 11:15:30

   Να τους πυροβολήσουμε λοιπόν εμείς οι πολίτες; Να τους λυντσάρουμε ίσως; Ακούω ιδέες ......

   • Apostolos Vlahos avatar
    Apostolos Vlahos @ akenaton 20/02/2013 11:33:59

    Αφήστε τους να ολοκληρώσουν τον εξανδραποδισμό όλων των υπολοίπων λοιπόν.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Apostolos Vlahos 20/02/2013 11:42:28

     Δεν απαντάτε φίλτατε.....

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ akenaton 20/02/2013 13:16:52

      Σας απαντάνε όλοι Akenaton, αλλά πεισματικά αντιστέκεστε να ακούσετε αυτό που σας λένε!!! Όταν η (ΚΆΘΕ) εξουσία βιαιοπραγεί με εκατομμύρια νομιμοφανείς τρόπους, όταν φασιστικά επιβάλλει τις βολικές θελήσεις και προωθεί τα αντικοινωνικά οικονομικά συμφέροντα, όταν χυδαία αθωώνει ΕΝΟΧΟΥΣ, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και προκαλεί η ίδια βίαιες αντιδράσεις. Μην είστε μονόπλευρος και μην καταδικάζετε επιλεκτικά τη βαρβαρότητα.
      ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Η Αλίκη των θαυμάτων 20/02/2013 13:45:56

      Απάντησα παραπάνω στην Μαύρη Βασίλισσα, κάντε τον κόπο να το διαβάσετε, αφορά και το σχόλιό σας. Ευχαριστώ.

     • dim avatar
      dim @ Η Αλίκη των θαυμάτων 20/02/2013 23:02:51

      "OΛΟΙ" ?

      Μάλλον 3-4 nicks που εμφανίζονται συνεχώς λένε αυτό....

      Πολλοί άλλοι λένε κάτι άλλο, αλλά κάποιοι κάνουν ότι δε καταλαβαίνουν...

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ dim 20/02/2013 23:11:35

      Εσείς dim την επόμενη Πρωτοχρονιά, να μου θυμίσετε να σας στείλω μιαν αριθμομηχανή για να μετράτε τα ...nics, γιατί με τα δάχτυλα μπερδεύεστε.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Apostolos Vlahos 20/02/2013 13:21:34

     Άν και για το ζήτημα του συγκεκριμένου ορυχείου έχω την αντίθετη άποψη με τον akenaton, σε θέματα δημοκρατικών διαδικασιών, κοινωνίας των πολιτών και λειτουργίας κράτους δικαίου, είμαι ολόψυχα και με κάθε σκέψη μαζί του. Αξεχώριστα.
     Η αυτοδικία δεν έχει καμμιά θέση σε δημοκρατίες με "ενήλικους" πολίτες.
     Η δε δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εξουσία, και όχι ως παράρτημα της (κομματικής) εκτελεστικής εξουσίας ή ως "λαικό" δικαστήριο (η ιστορία διδάσκει ότι ποτέ κανένα "λαικό δικαστήριο" δεν ήταν όντως του λαού). Η ασθενης έως ανύπαρκτη δικαιοσύνη στην σημερινή Ελλάδα είναι ασθενής, και υπονομεύει το κρατικό συμφέρον (δηλαδή των πολιτών) λόγω του κομματικού κράτους και της πελατειακής λογικής του. Χωρίς αντικατάσταση του πελατειακού με δημοκρατικό κράτος, ποτέ δεν θα έχουμε πραγματική δικαιοσύνη.

 52. mimikos avatar
  mimikos 20/02/2013 09:49:02

  ολοι τα βαζουμε δηθεν με την διαπλοκη αλλα εδω μοκο, γιατι η Μπιρμπιλη δεν υπεγραφε την επενδυση ? γιατι την υπεγραψε οΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ ? σας φαινεται το καταλληλο ατομο να αποφασισει ?

 53. Δασκαλός avatar
  Δασκαλός 20/02/2013 11:03:15

  Για όσους αμφισβητούν τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχουν οι μέθοδοι εξόρυξης χρυσού με εκχύλιση μεταλλευμάτων μικρής περιεκτικότητας με χρήση κυανιούχων ( Περίπτωση Χαλκιδικής).

  http://www.econews.gr/2013/01/14/exoryxi-xrysou-xalkidiki-94432/

  http://www.indybay.org/newsitems/2007/06/23/18430239.php

  Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί...

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Δασκαλός 20/02/2013 14:51:23

   1. Όλοι τα συντρόφια σας καθηγητές απ' το ΑΠΘ (που έγιναν "καθηγητές" εξαργυρώνοντας τίς αφισοκολλήσεις και τους "αγώνες" τους) δεν είναι η επιστημονική γνώση πάνω στην επεξεργασία χρυσοφόρων μεταλλευμάτων.

   Μαζεύτηκαν απ' όλες τις σχολές να μας αποδείξουν τι?
   Οι μελέτες που είναι?
   Σε ποια στοιχεία βασίστηκαν?
   Με ποια μέθοδο έκαναν δειγματοληψία και ποια ακριβώς είναι τα βαρέα μέταλλα που θα διασκορπιστούν και σε τι ποσοστό βρίσκονται στο υπέδαφος?
   Πήραν τα στοιχεία για εκπομπές PM10 (αλλά και τα υπόλοιπα) από άλλες περιπτώσεις παγκοσμίως?
   Με ίδιες ακριβώς παραμέτρους με τις δικές μας?
   Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις να το δούμε και να πειστούμε κι εμείς?
   'Η βασίζονται στην αφέλεια των περισσότερων (που δεν ξέρουν) και τους λένε μισές αλήθειες?!

   2. Το 2ο site μας λέει για τον κακό λύκο, ωραία παραμύθια! Στοιχεία που είναι πάλι κι εδώ? Για το τέρας του Lochnes ξέρω κι εγώ να πω παραμυθάκια. Κι όλα τα "ενάντια σ'όλα" παιδάκια να τα αποκοιμίσω!

   Δείτε αυτό:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_cyanidation

   Έτσι μιλάν με στοιχεία σήμερα οι άνθρωποι, όχι με παραμύθια της γιαγιάς για τους αφελείς!

   • Δασκαλός avatar
    Δασκαλός @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/02/2013 00:03:35

    Αφού λοιπών δεν σας "κάνουν" οι εγχώριοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, να σας παραθέσω την άποψη ενός Αμερικανού.
    Ελπίζω να μην είναι και αυτός αφισοκολλητής και άσχετος με την επιστήμη.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Diamond
    στο "Collapse: How Societies Choose to Fail or Succeed"

    http://www.e-reading.by/bookreader.php/133781/Collapse:_How_Societies_Choose_to_Fail_or_Succeed.pdf
    Γράφει χαρακτηριστικά
    "C H A P T E R 1. It's a cruel fact that no simple cheap way exists to clean up old mines.....Even rich companies
    that may be inclined to clean up become reluctant to do so when they realize that they may then be asked to do the impossible, or that the costs will be excessive, or that the achievable results will be less than the public expected..... Only when the public pressures its politicians into passing laws demanding different behavior from mining companies will the companies behave differently: otherwise, the companies would be operating as charities and would be violating their responsibility to their shareholders......That mine employed a method known as cyanide heap-leaching, developed for extracting very low-grade gold ores requiring 50 tons of ores toyield one ounce of gold. The ore is excavated from an open pit, piled in abig heap (approximating a small mountain) inside a lined leach pad, andsprayed with a solution of cyanide, best known as the poison used to generate the hydrogen cyanide gas used both in Nazi gas chambers and in American prison gas chambers, but with the virtue of inding to gold. Hence asthe cyanide-containing solution seeps through the ore heap, it picks up the gold and is drained off to a nearby pond, whence it is pumped to a processing plant for extracting the gold. The leftover cyanide solution containing toxic metals is disposed of by spraying it on nearby forests or rangeland, or else is enriched with more cyanide and sprayed back on the heap.... Obviously, in this heap-leach process several things can go wrong, all of which did go wrong at the Zortman-Landusky Mine (Plate 4). The leach pad's liner is as thin as a nickel and inevitably develops leaks under the weight of millions of tons of ore being pushed around by heavy machinery. The
    pond with its noxious brew may overflow; that happened at the ZortmanLandusky Mine during a rainstorm. Finally, the cyanide itself is dangerous:
    in a flooding emergency at the mine, when the owners received permission to dispose of excess solution by spraying it nearby to prevent the pads from bursting, mishandling of the spraying operation led to the formation of cyanide gas that nearly killed some of the workers. Pegasus Gold eventually declared bankruptcy, abandoning its huge open pits, heaps, and ponds fromwhich acid and cyanide will leak out forever. Pegasus' bond proved insufficient to cover the cleanup cost, leaving taxpayers to pay the remaining bills,
    estimated at $40,000,000 or more. These three case studies of toxic mine waste problems that I have described, and thousands of others, illustrate why visitors from Germany, South Africa, Mongolia, and other countries
    contemplating mining investments have recently been coming to Montana to inform themselves at first hand about bad mining practices and their consequences.
    Οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να συνεχίσει στα κεφάλαια 13 και 15 για ποιο αναλυτικές και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι μας περιμένει όταν οι χρυσοθήρες φυγουν αφήνοντας πίσω τους κρανίου τόπο.

    Θόδωρε, καληνύχτα....

    • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
     Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Δασκαλός 21/02/2013 08:14:58

     Σωστά μας παραθέτετε τις ιστορίες μιας αποτυχημένης επένδυσης.
     Εγώ σας μιλάω (και πρότεινα παραπάνω πολύ επιγραμματικά 4 σημεία, κάντε τον κόπο να δείτε, αν θέλετε) για το πως μπορεί να γίνει μια επένδυση ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ, έστω και με τους κινδύνους που μπορεί να παραμονεύουν΄για τους οποίους η ανησυχία είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ!

     Υ.Γ. Κάποιοι συνσχολιαστές αναφέρουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί CN-. Αν είναι αλήθεια, αλλάζουν πολύ τα δεδομένα..

     • Δασκαλός avatar
      Δασκαλός @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/02/2013 13:53:10

      θα σας παραπέμψω στο κεφάλαιο 15 όπου αναφέρονται πλήθος συγκεκριμένων παραδειγμάτων καταστροφικών περιπτώσεων παρόμοιων με αυτή της Χαλκιδικής και γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ακόμη και στις ΗΠΑ.
      Πράγματι πιστεύεται ότι όταν οι ΗΠΑ, η Μεκκα της σύγχρονης τεχνολογίας και οργάνωσης, αποτυχαίνουν στο να ελέγξουν αυτές τις καταστάσεις και οι "επενδυτές" αφήνουν πίσω τους κρανίου τόπο, θα καταφέρει η Ελληνική Πολιτεία να ανταποκριθεί σε αυτά που αναφέρεται παραπάνω;
      Συγνώμη αλλά αυτό αγγίζει πλέον τη σφαίρα του χιούμορ...

     • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
      Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Δασκαλός 21/02/2013 15:24:46

      "Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη".

      Άρθουρ Σοπενχάουερ, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

      Ναι, το πιστεύω. Και δεν αφορά μόνο την Ελληνική Πολιτεία και το Κράτος.. Φτάνει πια με το κράτος και το κράτος.. Αυτή ακριβώς είναι η σοβιετοκρατία στην χώρα μας: Όλα τα περιμένουμε απ΄το "ανίκανο" κράτος! ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε?!

      Γι' αυτό μιλάω για τοπικές επιτροπές κατοίκων και ασφυκτικό έλεγχο των δραστηριοτήτων της εταιρίας.
      Άντε να δω αγωνιστικό πνεύμα με πολιτισμένο προοδευτισμό, όχι με κουκούλες και καραμπίνες και μπουρλότα σαν τιποτένιους μισθοφόρους υπανθρώπους, που δεν έχουν άλλη διέξοδο!
      Αυτές οι μέθοδοι μοιάζουν τον σκοταδισμό (dark ages) του Μεσαίωνα Αν είναι δυνατόν! Και λεν ότι αγωνίζονται για έναν ευγενή σκοπό..

 54. mimikos avatar
  mimikos 20/02/2013 12:28:02

  ........οχι να σκυψουμε το κεφαλι κ να συνεχιζει την δουλεια της η διαπλοκη με τους
  σαπιους πολιτικους που ολοι εχουμε κατηγορησει .......
  κ ξαναρωτω απο την στιγμη που ο Παπακων/νου εδωσε τομ ΟΚ για την επενδυση το θεωρηται καθαρο ? προς ΑΚΕΝΑΤΟΝ παρακαλω

 55. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/02/2013 13:10:37

  Ακόμη και η έκταση και ένταση της συζήτησης εδώ μέσα, δείχνει ότι υπάρχει ζήτημα πολύ σοβαρό.
  Και πέρα απο το αντικειμενικό ερώτημα ("υπέρ" ή "κατά", με κριτήριο τα πραγματολογικά δεδομένα - οικονομικά, περιβαλλοντικά κτλ), σε τοπικό επίπεδο το κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα: Η τοπική κοινωνία της Βόρειας Χαλκιδικής έχει διχασθεί σκληρά. Η διαχωριστική γραμμή "κόβει" στα 2 ακόμη και οικογένειες.
  Η εμπρηστική επίθεση των ανεγκέφαλων έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Και τροφοδοτεί με επικίνδυνα δημαγωγικά επιχειρήματα τη μία πλευρά: Όχι την υποτιθέμενη "δική τους".
  Για το ευρύτερο πολιτικό ομιχλώδες τοπίο (στην "ομίχλη" ευδοκιμούν τέρατα), καταλυτικό είναι το άρθρο του Δ. Ψυχογιού, που "ανέβασε" ο Ιαπετός.
  Για τον τελικό επαναπροσδιορισμό της στάσης των θεσμικά αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας περί του "δέον γενέσθαι", μιας απόφασης που εκκρεμεί, τα κριτήρια πρέπει να (ξανα)γίνουν πραγματολογικά και με προτεραιότητα στην κοινωνία της περιοχής. Κριτήρια ρεαλιστικά, αντικειμενικά, δηλαδή σύνθετα - κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά.
  Σιγουρα πρέπει να επανεξετασθεί η οικονομική σκοπιμότητα της επένδυσης με τον τρόπο που έχει συμφωνηθεί. Σίγουρα πρέπει να γίνει λόγος για την διεθνή εμπειρία: Απο τις πρώτες πράξεις της νέας Διοίκησης Ομπάμα το 2010, ήταν να αναστείλει την λειτουργία των επιφανειακών ορυχείων στα Αππαλάχια (Κεντάκι - Τενεσσή - Δυτική Βιρτζίνια).
  Ίσως ένα τοπικό δημοψήφισμα θα εκτονώσει το φορτίο και θα δείξει κατεύθυνση.
  Ισχύει πάντα και παντού: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 20/02/2013 17:08:00

   Ένα είδος τοπικού δημοψηφίσματος έγινε στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη στις δημοτικές εκλογές του 2010, όπου εκλέχθηκε ο κ. Πάχτας Δήμαρχος με ουσιαστικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και ενώ ήταν γνωστό πως ήταν υπέρμαχος της επένδυσης.

 56. Zame avatar
  Zame 20/02/2013 13:37:23

  ..ούτε να τους λυντσάρουμε ούτε να τούς πυροβολήσουμε..
  απλά να τούς αγνοήσουμε κυριολεκτικά και υποδειγματικά... "ΚΑΗΚΑΝ κοινωνικα.

  γιατί σε καμία περίπτωση η απάτη και η αδικία δεν μπορεί να εξιδανικευτεί.. οδηγωντας & κυνηγώντας την ουρά της..

  αφου
  για ΡΗΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.. φρόντισαν & προνοήσανε..
  (που πρεπει να ακυρωθουν)

  για Ρήτρα προστασίας των ασφαλιστικών μέτρων ΑΣΤΟΧΙΑΣ..τσιμουδιά ?
  (προφανώς γιατί είναι μη αναστρέψιμη η αποκατάσταση-στην συγκεκριμενη περιπτωση)
  αν και( περαν απομακρυνσεως του ταμειου ουδεν λαθος αναγνωριζεται..)

  ..τουναντίον επιτιθέμενοι.. μεθοδεύσανε διαδικασίες αποθάρρυνσης & αποδόμησης τέτοιων σκεπτικών.. διασκορπίζοντας αρμοδιότητες..τόσο όσο να "θολώνουν" όχι μόνον τις ευθύνες ..αλλά όλο το τοπίο...με αποτέλεσμα -απολαμβάνουμε- το γνωστό ΟΞΥΜΩΡΟ να "φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης"

 57. akenaton avatar
  akenaton 20/02/2013 13:43:45

  Εγώ προσωπικά καταδικάζω πάντα οποιαδήποτε βία, ακόμη και αν φοράει κουστούμι. Εντός της Δημοκρατίας και των θεσμών της όμως. Υπάρχει ένα πολύ κρίσιμο κατώφλι. Αν το ξεπεράσει κανείς, μιλάμε για ένοπλη επανάσταση. Κι αν δεν υπάρχει οργανωμένη ένοπλη επανάσταση μιλάμε για ζούγκλα. Όπου δίκιο έχει πλέον αυτός που κρατά το μακρύτερο όπλο. Αν προκρίνετε αυτήν την απάντηση στις αδικίες και τις στρεβλώσεις των θεσμών της Δημοκρατίας (που ουδείς αρνήθηκε την ύπαρξή τους) αγαπητή μου, βγείτε και πείτε το θαρετά. Τα "ναι μεν αλλά" μας τελείωσαν.

  • Queen In Black avatar
   Queen In Black @ akenaton 20/02/2013 14:44:57

   Κι εγώ τη βία την καταδικάζω απ΄όπου κι αν προέρχεται, μόνο που όλοι την υφιστάμεθα απαθώς καθημερινά, όταν παρουσιάζεται ''καμουφλαρισμένη''. Εσείς δε,την αποδέχεστε κι όλας, θέτοντας ανύπαρκτα διλήμματα, του στυλ : ''Όταν ο βιαστής ετοιμάζεται να σας βιάσει για δεύτερη φορά, κι έχετε την ευκαιρία με ένα σουγιά που αρπάξατε να τον εμποδίσετε τραυματίζοντάς τον, τι είναι πιο σωστό; Να καλέσετε την Αστυνομία (ανέφικτη διέξοδος) ή να του επιτεθείτε;'' Τα διλήμματα που θέτετε είναι πλαστά κι αποτελούν Σοφιστείες. Δεν υποχρεούται κανείς να επιλέξει μεταξύ ένοπλης επανάστασης και παθητικής υποταγής στη φασιστικά επιβεβλημένη αυθαιρεσία. Διαλέγω λοιπόν το δρόμο που μου ταιριάζει. Όχι κάποιον από αυτούς που διακρίνετε και μας ''προτείνετε''. Τον δρόμο της συνεχούς αδιαπραγμάτευτης αντίστασης, της δυναμικής απαίτησης της εφαρμογής του ηθικού και του νόμιμου, της ολοκληρωτικής ανατροπής της κατεστημένης χυδαιοκρατίας. Και πάψτε πια ετούτο το παραπλανητικό ‘’επιχείρημα-κοροϊδία’’ στο πλαίσιο πας μη ''νομοταγής''-συνθηκολογημένος με τα δεδομένα = τρομοκράτης. Βολεύει λίγο βέβαια, όμως δεν είναι, παρά ένα αστείο και παιδαριώδες λογοπαίγνιο.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Queen In Black 20/02/2013 16:21:40

    Πολλές βρισιές σε ένα τόσο μικρό σχόλιο - ύμνο στην στρεψιδικία και στην διαστρέβλωση της γνώμης του άλλου δια της μεθόδου της τοποθέτησης στο πληκτρολόγιό του, ολόκληρων προτάσεων που ποτέ δεν πληκτρολόγησε!
    Άμεση συνεπαγωγή: αδυναμία κόσμιας και κυρίως ευθείας απάντησης. Είναι σα να είμαστε πάλι στο τέλος του σχολίου μου: "....Τα “ναι μεν αλλά” μας τελείωσαν." :)

   • JE NE REGRETTE RIEN avatar
    JE NE REGRETTE RIEN @ Queen In Black 20/02/2013 18:58:36

    Οπως πάντα όχι μόνον είναι σωστά τα λεγόμενά σου @Μαύρη Βασίλισσα, αλλά τα διατυπώνεις και με έναν ξεχωριστό, σαφέστατο και απλό τρόπο...
    Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί πορωμένοι πού δεν σέβονται άλλη γνώμη (δεν λέω να την αποδεχθούν,αλλά να την ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ) και επιμένουν με πολύ εκνευριστικό τρόπο να επιβάλλουν την δική τους.
    Και η ειρωνία είναι ότι κάτι τέτοιοι κόπτονται γιά την Δημοκρατία και την έχουν καραμέλλα...

   • Queen In Black avatar
    Queen In Black @ Queen In Black 20/02/2013 22:56:02

    @ Akenaton : :-) Αγαπητέ Akenaton, νομίζω πως τα είπα όλα και υπήρξα σαφέστατη. Όμως είναι σαφές πως έχετε ''πεισμώσει'' και είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε. Δεν πειράζει, θα προσπαθήσουμε με κάποιο άλλο θέμα.

   • Queen In Black avatar
    Queen In Black @ Queen In Black 20/02/2013 23:02:27

    @ JE NE REGRETTE RIEN : Αγαπητή μου JE NE REGRETTE RIEN , εμείς που ξέρουμε οτι υπερασπιζόμαστε το δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα, ας είμαστε πιό χαλαροί από εκείνους που καταλαβαίνουν μέσα τους πως σφάλλουν, αλλά ο εγωϊσμός τους δεν τους αφήνει να το παραδεχτούν. Μας αρκεί να σκεφτούν θετικότερα κι ας μην ομολογήσουν απολύτως τίποτε. Καλή σας νύχτα.

 58. akenaton avatar
  akenaton 20/02/2013 14:09:40

  Είμαστε Έθνος ανάδελφον αγαπητέ Uncle! Κατά καιρούς γινόμαστε όλοι ειδικοί. Τώρα γίναμε όλοι Μεταλλειολόγοι. Παίζουμε την εκχύλιση μεταλλευμάτων με κυανιούχα άλατα στα δάκτυλα του ενός χεριού !!!!!

  • Be Quite avatar
   Be Quite @ akenaton 20/02/2013 14:58:32

   Χωρίς να πρέπει να είμαστε ''ειδικοί'', δε θεωρούμε ''ειδικούς'' τους κάθε είδους εμπόρους,ευροφονιάδες και τυχάρπαστους αδίστακτους νταραβεριτζήδες. Είναι απλό.
   Οι θιγόμενοι αυτόχθονες πολίτες να αποφασίσουν. Τέλος. Αυτό το δρόμο προτείνει η Δημοκρατία. Δημοψήφισμα.

 59. Zame avatar
  Zame 20/02/2013 14:19:32

  ΤΟ δίλλημα.

  παλιά λέγαμε πρώτα υγεία... σήμερα ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να λέμε πρώτα δουλειά..
  να την χ#*#ω τετοια προοδο & αναπτυξη..
  αυταποδειχτη
  την α υ τ ο κ α τ α σ τ ρ ο φ η..

  • Be Quite avatar
   Be Quite @ Zame 20/02/2013 14:54:11

   Και σε λίγο θα λέμε, πρώτα φαϊ. Kαι θα εννοούμε μία κούπα ρύζι. Είπαμε. Όσο σερνόμαστε, παρακαλάμε κι ανεχόμαστε, δε θα υπάρξει σωτηρία. Πάντα θα ανακαλύπτουμε και το πιο...κάτω, μιας και τον πάτο στο βαρέλι ο Βάγγος, ψέμματα έλεγε, ποτέ δεν τον είχε βάλει. Ο ανίκανος ψευταράς.

 60. Κελάδων avatar
  Κελάδων 20/02/2013 14:41:26

  Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε ότι "η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο......". Συνεχίστε - όσοι από σας συνεχίζουν - να υποστηρίζετε , επικροτείτε, δικαιολογείτε τη φασιστική βία, μαφιόζικου χαρακτήρα που είδαμε στη Χαλκιδική. Και την ίδια ώρα να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας για τον φασισμό της Χρυσής Αυγής. Το άκρον άωτον της υποκρισίας !!!!!....Κύριοι, ο φασισμός και η βία δεν έχει χρώμα, δεν υπάρχει καλή και κακή βία, καλός και κακός φασισμός......Η φασιστική πρακτική της βίας είναι μία, απεχθεστάτη και απολύτως καταδικαστέα, είτε προέρχεται από την άκρα δεξιά είτε από την αναρχο/άκρα αριστερά - όπως στην περίπτωση μας (όπου βέβαια η Χρυσή Αυγή σαφώς και εγκρίνει τέτοιες ενέργειες..παρεάκι με σύριζα κλπ κλπ)....Θα άξιζε πραγματικά σε όλους αυτούς να βρεθούν στην κατάλληλη θέση (δηλ του θύματος) ώστε να κατανοήσουν τι εστί φασιστική βία, διότι από ότι φάινεται είναι ο μοναδικός τρόπος να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν το προφανές. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι αύριο θα κόπτονται δήθεν για την ανεργία ενώ την ίδια ώρα θα κάνουν ότι μπορούν για να μην έρθει καμμία νέα επένδυση στη χώρα (οπότε κανείς δεν πρόκειται να βρει δουλειά) διότι οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις απαιτούν έστω και δια τις βίας να μην υπάρχει ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία αλλά μονάχα σοσιαλιστικού τύπου κρατικοδίαιτη οικονομία σαν κι αυτή που μας έφερε σε αυτήν τη θέση. Μία θλιβερή μειοφηψία η οποία με μεθόδους ταγμάτων εφόοδου προσπαθεί να επιβάλλει τη θέληση της στην πλειοψηφία.......και όλο αυτό φυσικά στο όνομα της "δημοκρατίας".........Όνειδος κύριοι.....Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η φασιστική βία είναι μία είτε είσαι εθνικοσοσιαλιστής, είτε είσαι αναρχοφασίστας είτε είσαι σταλινοφασίστας.......δεν αλλάζει όπως κι αν αποκαλέσει κανείς τον εαυτό του.....Όπως έλεγε και ο μέγας Όργουελ, "όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.....και στο τέλος δεν μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει ποιοί ήταν οι άνθρωποι και ποια ήταν τα γουρούνια".......Κυτταχτείτε λοιπόν στον καθρέφτη, εκφράστε αυτές τις "ωραίες" ιδέες...τι βλέπετε άραγε.....? ...'Ονειδος κύριοι......

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κελάδων 20/02/2013 15:14:30

   Η διαμάχη ανάμεσα στην άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά στην πραγματικότητα είναι ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ.
   Και ο νοών, νοείτο.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ akenaton 20/02/2013 15:18:29

    Το κυκλικό (και όχι ευθύγραμμο) πολιτικό φάσμα, που λέγαμε.
    Με φερμουάρ απο πίσω, στην "αόρατη πλευρά".

 61. akenaton avatar
  akenaton 20/02/2013 15:20:49

  "ο νοών νοείτΩ", μιλ παρντόν!

 62. *partyman avatar
  *partyman 20/02/2013 16:03:59

  απο το παγκόσμιο συμβούλιο χρυσού..

  http://www.gold.org/about_gold/sustainability/environmental/

  το κράτος θα πάρει ψίχουλα απο την "επένδυση" αυτή,
  το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί ασύστολα,
  καμιά δεκαριά και οι παρατρεχάμενοι τους θα εισπράξουν/εισέπραξαν τις χοντρές μίζες τους..

  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ *partyman 20/02/2013 23:13:28

   Δεν καταλαβαίνουν αυτά που δεν επιθυμούν να καταλάβουν. Απλά.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ *partyman 20/02/2013 23:20:05

   Εσείς καταλαβαίνετε ότι ο σύνδεσμος που βάλατε είναι άσχετος με την περίπτωση της Χαλκιδικής;

 63. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/02/2013 16:05:29

  Έχουμε μπεί σε πολύ βαθειά και πολκύ ταραγμένα "νερά". Σε προβληματισμό για τη διαχείριση ζητημάτων και συγκρούσεων πλανητικής κλίμακας, που αφορούν το άμεσο και απώτερο μέλλον. Με αποφάσεις να επείγουν.
  Ζητήματα πλανητικής κλίμακας και μέλλοντος, ωστόσο και εντελώς τοπικά, κρίσιμα για το παρόν, το δικό μας και το αυριανό των παιδιών μας.
  Δυστυχώς, εδώ στη χώρα αυτή πάμε να λύσουμε αυτά τα με πολιτικό και δικαιικό σύστημα πλήρως απαξιωμένο και απαρχαιωμενο. Με οικονομία κατεστραμμένη.
  Και το χειρότερο, με κοινωνία των πολιτών παραπαίουσα ανάμεσα στην οργή που γεννα η ανισότητα και αδικία και στην αδράνεια της απόγνωσης. Χωρίς συστήματα κριτικής σκέψης, χωρίς ορθολογισμό αλλά και χωρίς ριζικό τρόπο σχηματισμού έγκυρης γνώμης, και το χειρότερο χωρίς ηθικές αρχές καθολικής ισχύος, χωρίς "καρδιά και δίχως πνεύμα".
  Τουλάχιστον, άς έχουμε επίγνωση της αντικειμενικής δυσκολίας να χειρισθούμε τέτοια ζητήματα. Και της ανεπάρκειας στην οποία έχουμε περιέλθει, ως Πολιτεια και ως κοινωνία. Άς ειμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. Και άς μην έχουμε αυταπάτες ότι μόνον εμείς έχουμε το πρόβλημα ή την λύση.

 64. Τάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/02/2013 16:48:18

  http://www.efsyn.gr/?p=4489 του Γιώργου Αυγερόπουλου.Πλήρης καταγραφή της υπόθεσης

 65. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/02/2013 18:50:28

  Και μη ξεχνάμε ποτέ, ότι σε όλο τον κόσμο, οι απόψεις για τέτοια ζητήματα διίστανται και οταν τίθενται, τα πνεύματα παίρνουν φωτιά.
  Περίσκεψη χρειάζεται και πραγματικός συντηρητισμός, κοινωνικός, περιβαλλοντικός και οικονομικός.
  Δηλαδή περιορισμός του ρίσκου, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού.
  Φθάσαμε εδώ που φθασαμε ως χώρα απο υπερβολική ανάληψη οικονομικού και κοινωνικού ρίσκου, από αλαζονεία και αυταπάτες (κομματικά και κρατικά επιχορηγουμενη "φούσκα" των μεγαλομεσαίων στρωμάτων των δεκαετιων 90 και 2000).
  Όχι απο περίσκεψη και συντηρητικό πνεύμα στις "ελίτ".

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ Uncle Stgm 20/02/2013 23:15:26

   Είναι μερικά ζητήματα όπου ''ο συντηρητισμός'' με την έννοια της ευσυνείδητης προστασίας, επιβάλλεται. Πολύ σωστά το λέτε.

 66. ΝΠ avatar
  ΝΠ 20/02/2013 19:32:30

  akenaton.
  Tο οιονεί δημοψήφισμα,
  Ένα είδος τοπικού δημοψηφίσματος έγινε στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη στις δημοτικές εκλογές του 2010, όπου εκλέχθηκε ο κ. Πάχτας Δήμαρχος με ουσιαστικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και ενώ ήταν γνωστό πως ήταν υπέρμαχος της επένδυσης.,
  Δεν είναι ισχυρό επιχείρημα.
  Τα δημοψηφίσματα,γίνονται ,ακόμη, ως μορφή άμεσης δημοκρατίας.
  Αλίμονο.αν οι εκλογές ...τα ακύρωναν...
  Ας μην επεκταθούμε.
  Όσο για την αναφορά του περί ου,
  δε λειτουργεί θετικά,ούτε σημειολογικά.
  Εξάλλου, ποιος εμπιστεύεται την ακεραιότητα σε τέτοιες υποθέσεις;
  Δεν ξέρω ,βέβαια, τα τεχνικά.
  Όσο για την αντίθεση, αυτή να εκδηλωθεί ,αν εκδηλωθεί,
  ειρηνικά ,δημοκρατικά,ενωτικά .

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΝΠ 20/02/2013 23:49:03

   Δεν σκοπεύω να γίνω ούτε του κ. Πάχτα απολογητής ούτε και της επένδυσης παρόλο που θα ήμουν καθ' ύλην αρμοδιότερος ίσως της πλειοψηφίας των συν-σχολιαστών. Εκείνο που είπα και με το οποίο συμφώνησα με την ανάρτηση, είναι πως τέτοια φαινόμενα ωμής βίας, όπως αυτά που συνέβησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής, θα πρέπει να καταδικάζονται και να τιμωρούνται αυστηρά. Από όλους μας. Χωρίς υπεκφυγές, "ναι μεν αλλά" και άλλες φαιδρές δικαιολογίες, που δεν γνωρίζω αν θα γράφονταν, αν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα από την "επιχείρηση", πράγμα καθόλου απίθανο κάτω από τις περιστάσεις που αυτή έλαβε χώρα. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί που σπεύδουν να συμψηφίσουν βία με "βία" αν θα ήταν τόσο λαλίστατοι σε περίπτωση που κάποιος από τους εργαζόμενους είχε καεί ζωντανός !!!!!

 67. Zame avatar
  Zame 20/02/2013 22:33:21

  χμ..σωστη παρατηρηση..
  (εδώ στη χώρα αυτή πάμε να λύσουμε αυτά με πολιτικό και δικαιικό σύστημα πλήρως απαξιωμένο και απαρχαιωμενο.
  Με οικονομία κατεστραμμένη.
  Και το χειρότερο, με κοινωνία των πολιτών παραπαίουσα ανάμεσα στην οργή που γεννα η ανισότητα και αδικία και στην αδράνεια της απόγνωσης.)
  ..& το ΟΞΥΜΩΡΟ..οι "ενορχηστρωτές" αυτής της εξαιρετικής κακοφωνίας..συνωστίζονται τωρα να μας "σώσουν" !!!
  ε κ μ ε τ α λ λ ε υ ό μ ε ν ο ι.. ισως
  της ανεπάρκειας στην οποία έχουμε περιέλθει, ως Πολιτεια και ως κοινωνία δινει την διαπιστωση επίγνωση της αντικειμενικής δυσκολίας να χειρισθούμε τέτοια ζητήματα.

  Και ΙΣΩΣ πάλι σε αυτα τα ( πολύ βαθειά και πολύ ταραγμένα “νερά”..πλανητικής κλίμακας, που αφορούν το άμεσο και απώτερο μέλλον..)
  αναδύονται επιταχυνόμενα αδιέξοδα θέματα
  (που θα ε-πρέπει να "ιδρώνει το αυτί τους")

  (ΘΕΜΑ1) οτι ακριβώς σε αυτή την - κυκλική διαδρομη του πολιτικου φασματος-.. οι αισθητήρες αυτοάμυνας ανθρωποκεντρικών προτεραιοτήτων -έκλεισαν το -αόρατο φερμουάρ- ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ το μεγάλο-αφεντικό-καπιταλισμό-στο αναποφευκτο "σχισμα" των 2 επιλογων..

  (α) στην ευκαιρία που του προέκυψε να κάνει το μεγάλο ΑΛΜΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ επαναπροσεγγιζοντας ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΑ την προσδοκώμενη παγκοσμιοποίηση αλλά και την αριστερά από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ της..
  γιατί είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η συμβίωση..κλπ.
  (β) στην Βίαιη κυριαρχία..μέσω εκβιαστικών διλλημάτων , αστυνόμευσης & μέτρων καταστολής...μέσα σε ένα εξαιρετικά ΜΗ φιλικό περιβάλλον..πού δεν θα μπορούν να απολαύσουν τους καρπους τους..και ΣΑΦΩΣ κανέναν δεν συμφέρει..ειδικά αυτούς που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ να χάσουν..

  (ΘΕΜΑ2) ..? σαν δεκανίκι τού καπιταλισμού το ΚΚΕ θα μπορούσε ίσως να δώσει μια σπρωξιά..σε αυτην την ξεφρενη πορεια...τον 'υποβασταζόμενο..?

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Zame 20/02/2013 23:23:05

   Επειδή προσπάθησα να σας καταλάβω, εννοείται την "επανάσταση του προλεταριάτου"? Εμφύλιο ανάμεσα μας?

   Μα αυτόν δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε?!

   Πολλοί από όσους στηρίζουν την προσπάθεια της σημερινής συγκυβέρνησης -λίγο ή περισσότερο- τι νομίζετε ότι υποστηρίζουν?
   Τα αριστοκρατικά τζάκια που συμμετέχουν και δεν δίνουν δεκάρα για τον απλό κόσμο?
   Τους κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες" που παίρνουν ΚΑΙ ΤΩΡΑ δάνεια γιατί καταρρέουν τα ελεεινά μαγαζάκια τους?
   Όλους τους βρωμιάρηδες που έχουν απομείνει στα απομεινάρια των αστικών κομμάτων?

   ΠΟΣΩΣ, κε Zame! Το αλληλοφάγωμα μας πάμε να προλάβουμε, κύριε! Γιατί κι άλλες γενιές θα πάνε πίσω...

   Γι' αυτό και θα ξεμπροστιάζουμε όσους πάνε να μας πισωγυρίσουν, όσους πάνε να μας στρέψουν απέναντι στον συμπατριώτη μας!
   Και δεν εννοώ την τρόϊκα εσωτερικού, εννοώ τα κατάλοιπα 30 χρονών της σοβιετοκρατίας της χώρας μας:

   Λέγε με πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα Σύριζα/ΕΚΜ και "Αυθόρμητη συμμετοχή" και άλλα κολοκύθια και δεν συμμαζεύεται!...

 68. Karenin avatar
  Karenin 21/02/2013 00:38:08

  Akenaton, η επιμονή σου πάνω στην ανευ όρων καταδίκης γεγονότων, που είναι αυτονόητο , δίνει την εντύπωση οτι αυτή χρειάζεται μόνο και μόνο για να δώσει ηθική δικαίωση στην πλευρά εναντίων της οποίας έγινε η πράξη. Και εδώ στραβώνουμε, είναι απλό, τι σε παραξενεύει;

 69. Zame avatar
  Zame 21/02/2013 01:52:03

  εννοώ την ε π α ν ά σ τ α σ η της π α ι δ ε ί α ς..
  & όχι της εκπαίδευσης..
  γιατί " κοιτώντας το δέντρο χάσαμε το δάσος.."

  κ.Θόδωρε XVII-VI-MMXII εκτιμώ την προσπάθεια σας..
  όπως επίσης το ΓΙΓΑΝΤΙΟ έργο ανατροπής νοσηρών νοοτροπιών
  (τα κατάλοιπα 30 χρονών της σοβιετοκρατίας της χώρας μας)
  που εκτός τού δημοφιλούς λαϊκισμού ήταν υπό το "πρίσμα-μίγμα" & ευχες
  μιας σοσιαλ. μεν αλλα & φιλελεύθερης οικονομίας..
  πού μεταλλάχθηκε σε νοσηρή & ξέφρενη νέο-φιλελεύθερη καπιταλιστική απόλυτη & αναποφευκτη κυριαρχία..κλπ.
  ΠΩΣ το ερμηνεύεται αυτό αγαπητέ συν-σχολιαστή?

  & αν αληθεύει & δεν κάνω λάθος..χτες ψηφίσαν μια διάταξη νόμου πού επαυξάνει & ωφελεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ?
  ...και πού κατά τα άλλα ΟΛΟΙ στην βουλή τάχα μου θέλουν να αποσύρουν..!
  (προφανώς για να μην μας στρέψουν απέναντι στους συμπατριώτες μας )

  Νομιζω πως αυτό πού υποχρεούμαστε & πρέπει να αποφύγουμε
  είναι ο ΚΑΚΟΣ μας ΕΑΥΤΟΣ..απανταχόθεν..
  είτε του προλεταριάτου.. είτε του αριστοκράτη ..κλπ
  Γιατι κανενας μα κανενας δεν ωφελείτε -κερδιζει απο το οποιο ..αλληλοφάγωμα..
  ποσώς δε μάλλον οι έχοντες τα περισσότερα..
  δυστυχώς χάσανε το αυτονόητο..δια της ατοπου απαγωγης..?

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Zame 21/02/2013 08:34:39

   Σας ευχαριστώ για τα λόγια συμπαράστασής σας.

   Πως εξελίχθηκε μια "σοσιαληστρική" πολιτική και οικονομία σε απόλυτη νεοφιλελεύθερη ρωτάτε?
   Από την απληστία και τον φιλοτομαρισμό των κυβερνώντων του τότε ΠΑΣΟΚ.
   Την κουβέντα του Αντρέα με τον Αρσένη το βράδυ των εκλογών του '81, ίσως την έχετε ακουστά. Ήταν προμελετημένη, καρφωτή και λαδωμένη η όλη φάση, κε Zame!
   Και κορόϊδα όσοι πιστεψαν στην αριστερή ιδεολογία ΠΑΣΟΚ.

   Για την πρόσθετη διάταξη στον "νόμο περί ευθύνης υπουργών" δεν έχω υπόψη μου.

   Σύμφωνοι για τον κακό μας εαυτό.. Για τον φανατισμό των νέων (νέων σε προσωπικά αδιέξοδα, ανέργων, απολυμένων) που τυφλώνει και που τους εμφυσούν οι καθοδηγητές-"σύντροφοι" τους, τι λέτε?

   Εγώ τους το' χω πει: Τολμήστε μια φορά, όταν δεν θα συμφωνείτε με κάτι, να πείτε στον καθοδηγητή σας, όπως θα λέγατε σ' ένα φίλο σας: "Τι μαλ@#$ες, λες ρε σύντροφε, αυτά δεν γίνονται" π.χ.

   Να δείτε τι έχει να γίνει!

 70. Zame avatar
  Zame 21/02/2013 12:57:59

  Φανατισμός (μια νοσηρή μορφή ατεκμηρίωτης άμυνας)
  ότι χειρότερο..από όπου και αν προέρχεται..
  αν και όταν ακούω για πασοκ
  (σήμερα καλύτερα να λες πώς είσαι φίλος του πασαρη..παρα του πασοκ)
  μού ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι..
  (έχω τις χειρότερες εμπειρίες)
  μέχρι και φυλακή-επταπύργιο.. με στείλαμε το 83..84.
  σχετικα με το (αυτά δεν γίνονται..)
  είμαι ΥΠΕΡ του..ΟΛΑ έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να ΓΙΝΟΝΤΑΙ...σήμερα

 71. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/02/2013 13:15:23

  Ακόμα με το ΠΑΣΟΚ ασχολείστε;
  ....ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς.

  • JE NE REGRETTE RIEN avatar
   JE NE REGRETTE RIEN @ Uncle Stgm 21/02/2013 15:03:55

   Φίλοι μου πού λέτε ότι πέθανε το Πασόκ...πού τέτοια τύχη...
   Πρό ολίγου άκουσα έκτακτη είδηση ότι ...επανήλθαν στο Πασόκ το "μπουμπούκι "Λαλιώτης, η Γκερέκου και κάτι άλλοι... Μάλιστα,μάλιστα...
   Τι να πεί κανείς, εγώ έμεινα άφωνη.

   • JE NE REGRETTE RIEN avatar
    JE NE REGRETTE RIEN @ JE NE REGRETTE RIEN 21/02/2013 15:13:44

    Συγγνώμη, λάθος έκανα...τον Σκανδαλίδη ήθελα να πώ. Ο Λαλιώτης ροκανίζει σε κάποια κρυψώνα τα λεφτά του...

 72. Δασκαλός avatar
  Δασκαλός 21/02/2013 23:16:26

  Είσαι βαθιά νυχτωμένος,
  Οι βρικόλακες δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα...

 73. πανος avatar
  πανος 04/03/2013 17:10:38

  Τη χαλκιδική δεν χρειάζεται να την καταστρέψουν τα μεταλλεία,προηγήθηκαν αυτοί που κόπτονται για τη διασωσή τηςκαι για τα οικολογικά τους αισθήματα.
  Είχα προτοπάει πριν 30 χρόνια και ήτανε μία κούκλα(παρά τις λαμογιές που είχανε κάνει οι καλόγεροι με τους χουντικούς) και ξαναπήγα προπερσι και βρήκα μία πανούκλα, καταστροφή πλήρης από την χωρίς έλεγχο "τουριστική ανάπτυξη".
  Αφήστε τα κλάμματα αδέλφια περί περιβαλλοντικής καταστροφής λόγω μεταλλείων ,που είσαστε όταν καταστρέφανε τη Μύκονο, τη Σαντορίνη,την Κρήτη κ.λ.π άλλα είνα τα συμφέροντα και όχι η ευαισθησία περί την οικολογία,να ξέρετε όμως κάτι ,ανοίξατε το κουτί της πονδώρας και άντε τώρα κλείστε το και καποια κόμματα προπιλακίζανε όποιους δεν γουστάρανε και τώρα παθαίνουν τα ίδια και ζητάνε συμπαράσταση και καταδίκες.Δύσκολο πράγμα η δημοκρατία.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ πανος 06/03/2013 11:52:06

   Και λοιπόν; Τι νομίζεις ότι είπες τώρα; Επειδή δηλαδή, η ανομία των αυθαιρέτων και των τουριστικών τσιμεντάδικων κατέστρεψε ό,τι κατέστρεψε, πρέπει να αφανίσομε και ό,τι έχει απομείνει με τα μεταλλεία;

   Και για να μην κάνεις τον έξυπνο: εσύ που κόπτεσαι για την μη καταστροφή του τοπίου, τι λές για την δήθεν επένδυση στο Κάβο Σίδερο που θα καταστρέψει μια παρθένα περιοχή; Και τι κάνεις γι΄ αυτό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.