14/11/2009 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συνέβαινε στο υπουργείο Εξωτερικών επι Ντόρας Μπακογιάννη;Είναι αλήθεια ότι με εξαίρεση τo antinews και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης , πέπλο σιωπής κάλυπτε – και καλύπτει ακόμα επί ΠΑΣΟΚ – τα πεπραγμένα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη  στο υπουργείο Εξωτερικών, πέραν των γνωστών επιδόσεών της στα Εθνικά Θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χειρισμός της υπόθεσης με το «χαμένο» τέλεξ για τον Καραβέλα, όπου ενώ η ευθύνη ήταν της κ. Μπακογιάννη τιμωρήθηκαν άλλοι.

 Ρόδα είναι όμως και γυρίζει. Αναγνώστης μας (2009/11/13 at 3:14pm) σκιαγραφεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το υπουργείο Εξωτερικών επι κας Μπακογιάννη και αποκαλύπτει συνταρακτικές λεπτομέρειες για την κατάντια της ελληνικής διπλωματίας.

 Δημοσιεύουμε όσα αποκαλύπτει λόγω του ενδιαφέροντός τους, κρατούμε τις επιφυλάξεις μας και περιμένουμε να μας απαντήσει κάποιος επίσημος: Μπορεί να συνέβαιναν αυτά στην ελληνική διπλωματία σε συνθήκες «μάχης» με την Τουρκία και τα Σκόπια;

α. Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδοτούσε πάντοτε ομόφωνα εναντίον των υπαλλήλων που «ξίνιζαν» της κυρίας Μπακογιάννη

β. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, δεν αντιδρούσε ποτέ  σε κρίσεις προαγωγών συναδέλφων του, έστω και αν έβλεπε του κόσμου τις παρατυπίες με δεκάδες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας να πετιούνται στα σκουπίδια, επειδή .. “έτσι ήθελε η κυρία Υπουργός”.

γ. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών δεν έλεγαν ούτε “Καλημέρα” σε διωκόμενούς συναδέλφους τους από φόβο μήπως τους δει κανένα μάτι και τους «καρφώσει» στη Ντόρα.

δ. Όταν κάποιος διπλωματικός υπάλληλος περίμενε την έκδοση ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που θα τον δικαίωνε, τότε έπεφταν όλοι οι συνάδελφοί του να τον πείσουν: “Μα τι κάνεις; Θα τα βάλεις με τη Μπακογιάννη; Καί μόνο στο άκουσμα του ονόματός της θα χάσεις την υπόθεσή σου όσο δίκιο και να έχεις”, “παραιτήσου για να την καλοπιάσεις” και άλλες αηδίες νοοτροπίας ραγιά που καλλιεργούσαν έντεχνα οι στερούμενοι κάθε άλλης δεξιότητας διπλωματικοί υπάλληλοι, προκειμένου να παραστήσουν τους αρεστούς στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη και να μη φανεί η ασχετοσύνη τους, που άφησαν τα Σκόπια να έχουν αναγνωριστεί διμερώς με τουλάχιστον 130 από τα 180 κράτη μέλη του ΟΗΕ.

 Έτσι γνωστή Γραμματέας Πρεσβείας, για να πάρει προαγωγή και να πάρει πόστο, υπέγραψε και παρέδωσε στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού:
- Δήλωση παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο για παράλειψή της σε προαγωγές προ 6ετίας.
- Δήλωση παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο για προσβολή φύλλων ποιότητάς της που έλεγαν ότι είναι “ζώον” και “ηλίθια”.
- Δήλωση παραίτησης από κάθε δικαίωμα που της έδινε ήδη εκδοθείσα ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Σε παρατήρηση ότι δεν έχει νόημα τέτοιου είδους παραίτηση, κλαίγοντας απάντησε “δεν μπορώ να τα βάλω με τη Μπακογιάννη”.
- Δήλωση παραίτησης από οτιδήποτε ενδεχομένως θα κέρδιζε σε μελλοντική ακυρωτική ή αποζημιωτική δίκη κατά της Υπουργού Εξωτερικών και του δημοσίου γενικότερα.

Να και ο Θ. Κασσίμης

Ο άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο γνωστός υφυπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, είναι ο δημιουργός των ΚΕΠΑ - τα γνωστά ΚΕΠ τα οποία έγιναν σε μια νύχτα και “Αποδήμων” για να κάνουν τις ίδιες δουλειές δίπλα στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά επανδρωμένα με κοπελίτσες που δεν έδωσαν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.

Τον έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ψήφιση του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βουλή (10 Μαΐου 2007) για να υποστηρίξει ένα μεσαιωνικό σχέδιο νόμου, που απαγόρευε το δικαίωμα ακροάσεως που προβλέπει το Σύνταγμα, σε διαδικασίες του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπου κάποιος μπορεί σε μια νύχτα χωρίς να το πάρει χαμπάρι να θεωρηθεί ανεπαρκής και να πεταχτεί στο δρόμο.

Τι να λέει τώρα ο Θεόδωρος Κασσίμης; Δεν του έγινε μάθημα που δεν βγήκε καν βουλευτής; Θα συνεχίσει να ειρωνεύεται το ρόλο των δικαστηρίων και των υποχρεωτικών αποφάσεών τους όπως έκανε από το βήμα του Υφυπουργού Εξωτερικών στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Οργανισμού Υπουργείου Εξωτερικών στις 10 Μαΐου 2007; Πως θα ζήσει χωρίς τη Ντόρα Μπακογιάννη;

Οι αιωνόβιοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων

Οι γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις, με το ένα πόδι στον τάφο, που επεξεργάστηκαν, συνέταξαν σχέδια νόμων, και τα υπέβαλαν στη Βουλή για ψήφιση με τελείως αδιαφανή κριτήρια, με μοναδικό κίνητρο να γίνουν αρεστοί στη Ντόρα Μπακογιάννη, τι θα κάνουν τώρα χωρίς εκείνη; Θα τους διαθέσει ειδικά αυτοκίνητα με καροτσάκια και καθετήρες, ώστε να μπορέσουν να πάνε να την ψηφίσουν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας;

Εκείνος ο Ειδικός Πρέσβης με τις αφάνταστες δεξιότητές του σε θέματα μπλακ τζακ, πόκερ, σεμεν ντε φέρ, μπακαρά και ρουλέτας, τι να κάνει τώρα άραγε;

Για να μην πούμε για τον Ειδικό Πρέσβη που ειδικεύεται στις εγκρίσεις τέλεσης γάμων … ομοφυλοφίλων σε ξένες Πρεσβείες στην Αθήνα. Ναι, ζητούν άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών… απόρρητο, μην το μάθει ο Αρχιεπίσκοπος

Καταλήγω με τον ΣΤ’ Γενικό Διευθυντή Διοικητικού που του είχε ζητηθεί να κάνει διοικητική εξέταση για το πως το Δημόσιο πλήρωσε όλα τα πρόστιμα εκ 550.000 ευρώ από παράνομα παρκαρίσματα Ελλήνων διπλωματών στη Νέα Υόρκη μιας πενταετίας, που αναγκάστηκε η Ελλάδα να πληρώσει, διαφορετικά θα ματαιωνόταν όλο το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων αξιωματικών στις ΗΠΑ. Βλέπε και επιβεβαίωση από εκπρόσωπο ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρα που καταλήγει στο ότι εμείς οι &6%4#*% οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε μέσω της Εφορίας για να μη θιγούν οι δράστες που είναι εξαιρετικοί βλαστοί γνωστών οικογενειών που κάνουν καριέρα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος τώρα που φαίνεται ότι θα χάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την εκλογή και μαζί της θα πάει για τα αζήτητα της Ιστορίας όλο το Μητσοτακέϊκο;

(φωτογραφία: επαναλαμβάνουμε το ερώτημα Γιατί η Ντόρα παρασημοφορούσε δικαστές όταν ήταν στην κυβέρνηση;  Στο όνομα τίνος παρασημοφορούσε η Ντόρα με τον Πέτρο Δούκα δικαστές τον Μάιο του 2008. Ο κ. Σανιδάς γιατί άραγε παρασημοφορήθηκε;)

 «Ω καιρέ, διά τί ούκ αυλείς» ; 

Αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sauraki avatar
  sauraki 14/11/2009 08:56:36

  Κάποτε για τον Ψωμιάδη έγραψα κάτι και ένας φίλος της ιστοσελίδας με ειρωνεύτηκε. Ευτυχώς δεν είμαι μόνος. Ο Ψωμιάδης παίζει ΚΑΘΑΡΑ το παιχνίδι της Ντόρας. Αίσχος. Οι μάσκες πρέπει να πέσουν!!!
  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3869

  • loretta avatar
   loretta @ sauraki 14/11/2009 15:49:29

   το πιο λυπηρο με τον ψωμιαδη ξερεις πιο ειναι? οτι στο τελος θα παιξει το χαρτι του τρελλου και παλι καποιοι θα το φανε!!

 2. Vass avatar
  Vass 14/11/2009 09:04:23

  Θα είχε ενδιαφέρον η νέα ηγεσία του Υπουργείου εξωτερικών να γνωστοποιήσει τι συνέβη στην υπόθεση με τις κλήσεις των διπλωματικών υπαλλήλων. Να πληρώσουν οι τζαμπατζήδες κοπρίτες και μάλιστα να μάθουμε και ποιοί ήταν. Έχει υποχρέωση ο ΓΑΠ (με βασή όσα έταξε) να φωτίσει κάθε αμαρτωλή πτυχή της διοίκησης και όσων παρείχαν πολιτική κάλυψη.

 3. ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ 14/11/2009 09:49:39

  O DOUKAS DEN STIRIZEI DORA ???

 4. ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ 14/11/2009 09:54:13

  -ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
  -Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
  -ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟΝ, ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΕΡΙΖΕΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ.

  • ΚΝ avatar
   ΚΝ @ ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ 14/11/2009 13:18:43

   Αξιζει επισης να ερευνηθουν:
   1)οι ευθυνες ΥΠΕΞ & Υπ.Δικαιοσυνης για την φυγη Καραβελα (ποιον ειπαμε στηριζει ο Δενδιας;)
   2)για ποιο λογο διερευσαν απο το ΥΠΕΞ σε ΜΜΕ του γνωστου συγκροτηματος η τελικη προταση Νιμιτς με πιθανες ονομασιες των Σκοπιων, πριν καν δηλαδη συζητηθει σε υψηλο κυβερνητικο επιπεδο
   3)για ποιο λογο η Ντορα εχει εμφανιστει σε ποσοστο 80% σε ΜΜΕ του γνωστου συγκροτηματος με ελαχιστη εως καθολου αναφορα σε θεματα του εξωτερικης πολιτικης (εννοω ακομα και προεκλογικα)
   π.χ δεν ρωτηθηκε γιατι υποστηριξε το σχεδιο Αναν, την αντιπυραυλικη ασπιδα των ΗΠΑ θετοντας σε κινδυνο την συμφωνια με τη Ρωσια για τους ενεργειακους αγωγους ή μηπως αυτος ηταν ο στοχος; Παρατηρειστε οτι σε συνεντευξεις της Ντορας και των υποστηρικτων της στα γνωστα ΜΜΕ επικρατει φιλικο κλιμα ενω με υποστηρικτες του Σαμαρα τα decibel και οι παλμοι ανεβαίνουν κατακόρυφα ενω οιδημοσογραφοι υιοθετούν η επινοούν ή αποκρύπτουν ρεπορταζ κατα το δοκούν (π.χ. στα ψιλα περασε η αποσυρση της στηριξης Καμμενου απο την Ντορα και η εμπλοκη του Δ.Αθηναίων υπερ Ντορας).
   Στην τελευταια μαλιστα Ανατροπη του Γ.Πρετεντερη, ο αναλυτικος κατα τα αλλα κ.Θεοδωρικακος δεν επεσημανε την διεισδυτικότητα του Σαμαρα σε αλλους πολιτικους χωρους και όταν αυτο εντοπιστηκε απο τον κ.Μακροπουλο, εσπευσαν ολοι οι υπολοιποι -και βουλευτες της ΝΔ, π.χ Δενδιας κλπ- να το λοιδωρησουν λεγοντας οτι τον θεωρουν ευκολοτερο αντιπαλο.

 5. Γιάννης Βήτα avatar
  Γιάννης Βήτα 14/11/2009 09:56:34

  εκτός θέματος:
  Αφού βγάζετε τα της Ντόρας, για τους γνωστούς λόγους, βγάλτε το όργιο σπατάλης και κακοδιοίκησης που γινόταν και σε άλλα υπουργεία. Οι απίστευτοι υπουργοί παραβίαζαν δικούς τους νόμους που ψήφισε στη βουλή η ίδια ΝΔ.

 6. Striftompolas avatar
  Striftompolas 14/11/2009 10:28:16

  Όλα αυτά τα θαυμαστά γίνονται επί Νέας Δημοκρατίας. Ας πούμε το ανώτατο υπηρεσιακό συμβούλιο γνωμοδοτούσε ομόφωνα εναντίον των υπαλλήλων που ξίνιζαν στην υπουργό.

  Κλπ ... θαυμαστά που δείχνουν την σοβαρότητα με την οποία η νέα δημοκρατία αντιμετώπισε την εξωτερική πολιτική

  (Επί τη ευκαιρία, υπάρχει μια μελέτη που προσπαθεί να συσχετίσει πως φέρονται οι διπλωμάτες σχετικά με τα πρόστιμα για το παρκάρισμα και ποιά είναι τα επίπεδα της διαφθοράς στη χώρα τους)

 7. Mastihas avatar
  Mastihas 14/11/2009 10:39:20

  εντάξει τη Ντόρα την αντιπαθώ όπως και πολλούς άλλους από διάφορες παρατάξεις, αλλά αυτά τα πράγματα που λέτε για τους δημοσίους υπαλλήλους γίνονταν πάντα και σε όλα τα υπουργεία. δεν τα πρωτοβλέπουμε τώρα και δυστυχως δεν μας προξενούν εντύπωση. κάτι με ξενίζει όμως με την ιστοσελίδα. βγάζετε τα άπλυτα της Μπακογιάννη στη φόρα και καλά κάνετε, γι αυτό σας διαβάζω, αλλά πείτε και κάτι κακό που έκανε και ο Σαμαράς ρε παιδιά. έχει καταντήσει ιστοσελίδα του κ. Σαμαρά πια!

  • Υ. avatar
   Υ. @ Mastihas 14/11/2009 11:39:28

   Έχεις δίκιο φίλε μαστίχα. Τα περισσότερα εδώ μέσα σχόλια, μιλάνε για τα άπλυτα της κυρά-Θοδώρας, και για το πόσο κακό έχει γίνει, ένεκα. Δηλαδή, κακό που είχε αντίκτυπο και επίπτωση στη παράταξη, στη κυβέρνηση ΚΚ, και στο πολιτικό σύστημα εν γένει, και σίγουρα όχι στον εαυτό της και στη πολιτική της προοπτική, έτσι όπως αυτή την εννοούσε. Θα έπρεπε όμως παράλληλα, να μιλήσουμε και για το κακό που έκανε ο Σαμαράς. Ναι και ο Σ έκανε κακό. Μόνο που τα κακώς καμωμένα του Σ, είχαν επίπτωση στον ίδιο, και όχι στο εξωγενές περιβάλλον. Και για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους. Το πρώτο σφάλμα, λάθος του Σ. ήταν ότι γύρισε στην Ελλάδα και έμπλεξε με όλη την υπάρχουσα πολιτική αλητεία. Το δεύτερο ότι δεν επιμορφώθηκε στη διαπλοκή, ίντριγκα, μακιαβελισμό, και...και... και... (σχετικό ποστ έχει ξαναγραφεί). Δυστυχώς (για τους πλείστους, ευτυχώς), αυτός είναι ο Σαμαράς. Και δυστυχώς (για τους ολίγους, ευτυχώς), αυτή είναι η βιολογική συνέχεια του Μητσοτακέϊκου.
   Στις 29, διαλέγουμε, και παίρνουμε

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/11/2009 10:46:45

  Μας δουλεύουν ορισμένοι;
  Μα για αυτό έχασε η ΝΔ, γιατί οι Υπουργοί της (και ΥΠΕΞ και ΥΠΠΟ και άλλοι) είχαν μια υπέροχη συμπεριφορά, αν όχι οι ίδιοι, οι αυλές τους, όπως και σε όλα τα Υπουργεία με καμία συνέπεια λόγων και πράξεων.
  Ο κ Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη Υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης του -10,5 ήταν και αύριο, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, συνεργάτες κάτω από την ίδια σημαία και τον νέο αρχηγό.
  Σωστά;
  Να συνεχίσουμε τον κατήφορο ή να κάνουμε διάλογο για αρχές δομές και οργάνωση.
  Το ξανά λέω ως δεξιός δεν επιθυμώ νέο Δεσπότη είτε αυτός ονομάζεται Σαμαράς είτε Μπακογιάννη, αλλά εκφραστή ιδεών αρχών και πράξεων και ας λέγεται τότε ο αρχηγός και Σαμαράς ή Μπακογιάννη.
  Διαφορετικά με αυτά που κάνουν οι αυλές, οι αυλές τους θα ψηφίσουν και θα ξανά αναλύουν μηνύματα....

  ΥΓ

  Περιμένω παρόμοια ανάρτηση από υποστηρικτές της κα Μπακογιάννη για έργα και ημέρες του κ Σαμαρά.
  Επίπεδο αντιπαράθεσης.... ή υπάρχουν παρανομίες και παρατυπίες οπότε παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη ή υπάρχει ξεκατίνιασμα υποψηφίων.
  Η μόνη που πληγώνεται είναι η βάση της ΝΔ.
  Να υπενθυμίσω πχ ότι ούτε οι προσλήψεις στο ΝΜΑ γινόταν μέσο ΑΣΕΠ, ούτε βέβαια από Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ αλλά μέσο ΟΠΕΠ, ΟΑΝΜΑ κλπ.
  Σωστά;
  Λυπάμαι που επιβεβαιώνομαι ότι αν όχι οι υποψήφιοι, οι αυλές τους τουλάχιστον δεν έχουν καταλάβει γιατί έχασαν στις εκλογές της 04/10/2009.
  Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα, νυν υπέρ πάντων η καρέκλα.
  Κρίμα...

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/11/2009 10:57:35

  Διεύρυνση προβαδίσματος Σαμαρά σε τέσσερις δημοσκοπήσεις προαναγγέλει το Greece-Salonika.

  http://greece-salonika.blogspot.com/2009/11/blog-post_4900.html

 10. αρης avatar
  αρης 14/11/2009 12:05:47

  Αρχηγε αρχηγε εσυ δεν εφυγες ποτε...
  Αρχηγε αρχηγε εσυ δεν μας προδωσες ποτε....

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ αρης 14/11/2009 15:56:59

   Μπεεεεεεεε...

 11. Στέργιος avatar
  Στέργιος 14/11/2009 13:08:00

  Όχι Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Ζωνιανών το έκανε εκεί μέσα η Ντόρα.

 12. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 13:21:36

  @ Ο Ιθαγενής.....όταν ο factorx αναφέρεται στο πλαίσιο αρχών της κυρίας Μπακογιάννη και βάζει ως φωτογραφία μια μαιμού και αναγράφει τα δικά του εμπαθή σχόλια,ευτελίζοντας συνολικά το θέμα και τον βασικό πυρήνα των προτάσεων της κυρίας Μπακογιάννη, τι περιμένεις εδώ μέσα αλήθεια? Σοβαρό διάλογο επί πραγματικών προτάσεων και ιδεών? Πλάκα κάνεις?
  Άσε που αν δοκίμαζες να γράψεις κάτι υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη, θα σε λοιδορούσαν και θα σε πρόσβαλλαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς αρκετοί "νεοδημοκράτες-φιλελεύθεροι" που στηρίζουν τον κύριο Σαμαρά.......

  Υ.Γ: O factorx δεν ξέρω αν είναι νεοδημοκράτης ή μέλος της ΝΔ.....πάντως τα άρθρα του - με τα οποία χάνει την αξιοπιστία του - δεν προωθούν την ενότητα της ΝΔ...αντίθετα διχάζουν τους νεοδημοκράτες και πολώνουν το κλίμα....προφανώς επιθυμία του - προσδοκία του είναι η διάσπαση της ΝΔ ή έστω η συρρίκνωσή της.......μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα του.....

  • Factorx avatar
   Factorx @ fatfat 14/11/2009 13:34:07

   1. αφού χάνω την αξιοπιστία μου γιατί σκοτώνεσαι να σχολιάζεις όλη ημέρα;
   2. Δεν δουλεύεις; Ή μηπως δουλεύεις για τη Ντόρα και μας ...δουλεύεις
   3. Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κανείς να κατηγορεί εμας στο αντινέα για διάσπαση της ΝΔ όταν ο Μητσοτάκης, ο Καρατζαφέρης και όλα τα παπαγαλάκια της Ντόρας (πχ χθες Πολίτης στα ΝΕΑ) προωθούν την απειλή της διάσπασης;
   4. Μόνο ένας άσχετος, ή στημένος, μπορεί να ανοίξει πολιτικό διάλογο με τη Ντόρα και το Μητσοτακέικο
   5. Να σου εξηγήσω τον χαμένο αγώνα που αγωνίζεσαι. Στο συνέδριο με πλησίασε κορυφαίο στέλεχος του επιτελεου της Ντόρας και διαμαρτυρήθηκε οτι "κόβουμε τα σχόλια". Του απάντησα οτι κόβουμε μόνο τους ηλίθιους και όσους βρίζουν - απόδειξη οτι εσυ γραφεις ανενόχλητα. Και τον κάλεσα να γραψει και ο ίδιος επωνυμως και η Ντόρα αμα θέλει - αλλά υπο την προυπόθεση του ανοικτου σχολιασμου,. Οσο τους ειδες εσυ τους ειδα κι εγω.
   6. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ: ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

   ΥΓ. Μην αποπειραθείτε να το διαψεύσετε γιατί θα αποκαλύψω το όνομα και υπάρχουν και μάρτυρες

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 14/11/2009 14:13:19

   Πρόσεξε να δεις, μπορεί εσένα να σε ενοχλέι η μαϊμού, αλλά αν το ψάξεις βαθύτερα, είναι σαφώς πολιτικός λόγος. Μια μέρα μετά την παρουσίαση του πλαισίου αρχών Σαμαρά-Αβραμόπουλου, σκοτώθηκε να παρουσιάσει η Ντόρα το δικό της πλαίσιο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που σύρθηκε από τις εξελίξεις και μιμήθηκε τις κινήσεις του αντιπάλου της. Η μίμηση λέγεται και μαϊμουδιά, γιατί οι μαϊμούδες έχουν τη φυσική τάση να μιμούνται. Ξέρεις την έκφραση "πιθηκισμός"; Σημαίνει αυτό ακριβώς που κάνει η Ντόρα.

   Αυτό τώρα θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μιας βαθυστόχαστης ανάλυσης με πομπώδες ύφος που να αποφαίνεται βλοσυρά ότι η κα. Μπακογιάννη δεν έχει πρωτότυπη τακτική αλλά ακολουθεί τις πρωτοβουλίες του αντιπάλου της. Αντί για τη βαθυστόχαστη ανάλυση, βάζει εδώ ο ιστοχώρος τη φωτογραφία μιας πανέμορφης μαϊμούς, χωρίς να πει πολλά άλλα πράγματα. Και λέει το ίδιο πράγμα με περισσότερο χιούμορ, περισσότερη πρωτοτυπία και περισσότερη εκφραστικότητα διευκολύνοντας έτσι και τη μεταξύ μας συζήτηση. Λέει δηλαδή ότι θα έλεγε και μια πολιτική ανάλυση με πιο καλλιτεχνικό τρόπο.

   Συμπέρασμα: είναι πολιτικός λόγος.

   Τώρα, μπινελίκια μπορεί να υπάρχουν εκατέρωθεν στις δύο πλευρές, έχουμε ακούσει αρκετά και εμείς από τους ντορικούς, αλλά σε μια τέτοια αναμέτρηση δεν μπορεί παρά να αποκτήσουμε κι εμείς οι σχολιαστές και λίγο γηπεδικά χαρακτηριστικά. Τελικά όμως μιλάμε επί της ουσίας.

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 14/11/2009 13:31:06

  Προβάδισμα αντωνη 9,1% ΔΙΝΕΙ δημοσκοπιση alco που δημοσιευεται αυριο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Στο κεντρο της Αθηνας απο σημερα το απογευμα κυκλοφορουν οι κυριακατικες.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 14/11/2009 16:05:15

   Oλέ !
   Αυτό είναι η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής..

 14. ΚΝ avatar
  ΚΝ 14/11/2009 14:04:49

  ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
  1)οι ευθυνες ΥΠΕΞ & Υπ.Δικαιοσυνης για την φυγη Καραβελα (ποιον ειπαμε στηριζει ο Δενδιας;)
  2)για ποιο λογο διερευσαν απο το ΥΠΕΞ σε ΜΜΕ του γνωστου συγκροτηματος η τελικη προταση Νιμιτς με πιθανες ονομασιες των Σκοπιων, πριν καν δηλαδη συζητηθει σε υψηλο κυβερνητικο επιπεδο
  3)για ποιο λογο η Ντορα εχει εμφανιστει σε ποσοστο 80% σε ΜΜΕ του γνωστου συγκροτηματος με ελαχιστη εως καθολου αναφορα σε θεματα του εξωτερικης πολιτικης (εννοω ακομα και προεκλογικα)
  π.χ δεν ρωτηθηκε γιατι υποστηριξε το σχεδιο Αναν, την αντιπυραυλικη ασπιδα των ΗΠΑ θετοντας σε κινδυνο την συμφωνια με τη Ρωσια για τους ενεργειακους αγωγους ή μηπως αυτος ηταν ο στοχος; Παρατηρειστε οτι σε συνεντευξεις της Ντορας και των υποστηρικτων της στα γνωστα ΜΜΕ επικρατει φιλικο κλιμα ενω με υποστηρικτες του Σαμαρα τα decibel και οι παλμοι ανεβαίνουν κατακόρυφα ενω οιδημοσογραφοι υιοθετούν η επινοούν ή αποκρύπτουν ρεπορταζ κατα το δοκούν (π.χ. στα ψιλα περασε η αποσυρση της στηριξης Καμμενου απο την Ντορα και η εμπλοκη του Δ.Αθηναίων υπερ Ντορας).
  Στην τελευταια μαλιστα Ανατροπη του Γ.Πρετεντερη, ο αναλυτικος κατα τα αλλα κ.Θεοδωρικακος δεν επεσημανε την διεισδυτικότητα του Σαμαρα σε αλλους πολιτικους χωρους και όταν αυτο εντοπιστηκε απο τον κ.Μακροπουλο, εσπευσαν ολοι οι υπολοιποι -και βουλευτες της ΝΔ, π.χ Δενδιας κλπ- να το λοιδωρησουν λεγοντας οτι τον θεωρουν ευκολοτερο αντιπαλο.

 15. tassos avatar
  tassos 14/11/2009 14:48:25

  Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Μέχρι και η Καθημερινή του Μαρινάκη δίνει διαφορά 8 μονάδων υπέρ Σαμαρά!!!!!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ tassos 14/11/2009 15:04:37

   Τιποτα ομως δεν εχει κριθει και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ και η χαλαρωση. Η Οσία Θυγατέρα θα κατεβασει πουλμαν απο προβατο-ψηφοφορους της σε συνεργασια με τους δημαρχους που την στηριζουν. Εχουν αφηνιασει οι μηχανισμοι της και ειναι ικανοι για ολα. Να κρατηθουμε ορθιοι, να συνεχισουμε τον αγωνα. 15 ημερες εμειναν, υπομονη και ερχεται η δικαίωση...Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, με τον αγωνα μας θα παει ακομα καλυτερα.

 16. ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΔΩΡΟΣ 14/11/2009 15:07:47

  Ν' ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΑΣ,
  ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣ?

 17. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 15:23:25

  @ Factorx....απαντώ σε αυτά που μου έγραψες :
  1) o αντίλογος μόνο καλό κάνει...πιστεύω ότι μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα, χωρίς κραυγές και υπερβολές.
  2) ασκώ ελεύθερο επάγγελμα με έδρα το σπίτι μου(οπότε δουλεύω συνήθως στον Η/Υ) και επισκέφτομαι τακτικά τους πελάτες μου.....είναι απαράδεκτο να θεωρείς ότι,επειδή κάποιος διαφωνεί μαζί σου με λογικά επιχειρήματα, είναι "βαλτός","πληρωμένος","δουλεύει για την Ντόρα".
  3) Εγώ δεν έχω διαπιστώσει την κυρία Μπακογιάννη ή τον κύριο Μητσοτάκη να προωθούν καμιά διάσπαση. Και δεν είναι και τόσο χαζοί για να κάνουν κάτι τέτοιο - έχουν τεράστια πολιτική εμπειρία.
  Όσο αφορά τον κύριο Καρατζαφέρη, λογικό είναι να θέλει την κυρία Μπακογιάννη πρόεδρο της ΝΔ, γιατί φοβάται ότι θα μειωθούν τα εκλογικά ποσοστά του ΛΑ.ΟΣ, διότι ο κύριος Σαμαράς είναι πολύ πιθανό να διεισδύσει σε ψηφοφόρους του ΛΑ.ΟΣ.
  4)Πολιτικό διάλογο μπορούμε - και πρέπει - να ανοίξουμε και με τους 2 κυριότερους υποψήφιους. Διαφορετικά αν αρχίσουμε να αποκλείουμε κάποιον υποψήφιο ο καθένας - για τους δικούς του λόγους βέβαια- τότε δεν θα καταφέρουμε τίποτα και θα τραυματίσουμε την ενότητα του κόμματος.
  5) Η κυρία Μπακογιάννη έχει ήδη δημοσιοποιήσει τις θέσεις της(βλέπε πλαίσιο αρχών), τις οποίες ανέφερες τροχάδην και εντελώς περιληπτικά και κάνοντας στο ενδιάμεσο και αρνητικό σχολιασμό....κάτι που δεν έκανες με τις θέσεις του κυρίου Σαμαρά.....ικανό σε έχω να αναρτήσεις όλο το κείμενο με τις θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη αυτούσιο και μετά από κάτω να γράψεις το δικό σου σχόλιο ανενόχλητα όπως κάνουν όλοι οι σχολιαστές....και βάζεις και την φωτογραφία με την μαιμού για να δημιουργήσεις εντυπώσεις εναντίον της κυρίας Μπακογιάννη.....όσο αξιόπιστος είσαι μέσα από το antinews με την κυρία Μπακογιάννη, τόσο εγώ είμαι κομμουνιστής!!!!
  6)Που είναι ο κόσμος εδώ μέσα που σχολιάζει - ακόμα και σκόπιμα - υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη?
  Θα μας τρελάνεις? Όλα σχεδόν τα σχόλια εδώ μέσα είναι υπέρ του κυρίου Σαμαρά και κατά της κυρίας Μπακογιάννη(και λίγα λέω)....πες μου εδώ μέσα ποιος γράφει συστηματικά σχόλια υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη ή ποιος συστηματικά και ανενόχλητα με τα σχόλιά του "θάβει" και μιλάει αρνητικά για την υποψηφιότητα του κυρίου Σαμαρά? Αν όντως υπήρχε τέτοιος "μπακογιάννειος " μηχανισμός - όπως ισχυρίζεσαι - θα έπρεπε να υπήρχαν πάρα πολλά σχόλια υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη και κατά του κυρίου Σαμαρά(δεν εννοώ η πλειονότητα,αλλά πάρα πολλά)
  Και μην ισχυριστείς τώρα ότι όσα σχόλια είναι υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη δεν τα "ανεβάζεις", γιατί είναι όλα προκλητικά ή υβριστικά.

  Δεν με ενδιαφέρει αν ενοχλείς την πλευρά Μπακογιάννη, δημοσιοποίησε όσα ονόματα θέλεις....ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, όχι μισόλογα και υπονοούμενα.....με ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ όμως που μου γράφεις "Μην αποπειραθείτε να το διαψεύσετε..."....ποιοι να μην αποπειραθούμε να το διαψεύσουμε? Πας καλά? Ένας απλός πολίτης είμαι και ποτέ δεν καταδέχθηκα να παίξω το παιχνίδι κανενός...τον εαυτό μου μόνο εκπροσωπώ....δεν ξέρω προσωπικά κανέναν από την πλευρά Σαμαρά ή την πλευρά Μπακογιάννη, ούτε πήγα ούτε θα πάω σε καμιά εκδήλωσή τους ή ομιλία τους...αν βλέπεις παντού συνωμοσίες ή σκιές, δικό σου πρόβλημα....εκτός αν έχεις και εσύ το κληρονομικό χάρισμα
  και έχεις καταλάβει ή διαισθανθεί ότι είμαι 120 κιλά - τόσα είμαι πραγματικά - και με εννοείς διπλό, για αυτό μου γράφεις στον πληθυντικό.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 16:36:55

   fatfat, νομίζω ήρθε η στιγμή να ανοίξεις και δικιά σου ιστοσελίδα. Εκεί στον ελεύθερο χρόνο σου μπορείς να εκθέτεις αποψεις και αισθήματα, και φυσικά να εκθειάζεις ή να δικαιολογείς όποιον πολιτικό θέλεις. Και θα βλέπεις και την επισκεψιμότητα να φτιάχνεσαι. Άφησε και τα σχόλια ανοιχτά να δεις τι θα σου γράφουν. Υπόσχομαι να σε επισκέπτομαι.

  • Κωστας-Κερκυρα avatar
   Κωστας-Κερκυρα @ fatfat 14/11/2009 16:37:00

   Και εγω διαφωνω με τον φιλο fatfat αλλα ειναι ευπρεπης , εξυπνος και ενδιαφερον συνομιλητης και χαιρομαι για τον γονιμο διαλογο που προκαλουν τα σχολια του .Δεν εχει σχεση με καποια ντορακια που κυκλοφορουν αδεσποτα και λερωνουν τον χωρο με την υποταγη τους στην φαμιλια . Απλα διοχετευει την ενεργητικοτητα του σε εναν χαμενο σκοπο γιατι πολυ δυσκολα μια τετοια δυναμικη ανατρεπεται

 18. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 15:29:10

  όλο για τους περιβόητους "μηχανισμούς" της κυρίας Μπακογιάννη ακούω,αλλά εδώ μέσα τα σχόλια υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη ή κατά του κυρίου Σαμαρά είναι ελάχιστα,σε ιντερνετική δημοσκόπηση του in.gr σάρωσε σε ψήφους ο κύριος Σαμαράς....τι γίνεται πραγματικά? Μήπως κάποιοι απλώς ήταν υπερβολικοί με τους μηχανισμούς?

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ fatfat 14/11/2009 15:34:19

   Όχι, απλώς είμαστε περισσότεροι.

 19. skeptiki avatar
  skeptiki 14/11/2009 15:30:54

  Εκτίμηση στην πολιτική δεν έχω καμία και απορώ και με αυτούς που παίρνουν θέση υπέρ του ενός και του άλλου... Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν αν ήταν έντιμοι άνθρωποι θα φεύγανε τρέχοντας από αυτό το χάλι. Το βασικό πρόβλημα στο υπουργείο εξωτερικών θεωρείται ότι είναι οι εκάστοτε υπουργοί, ή το επίπεδο των διπλωματών και υπαλλήλων που είναι το χαμηλότερο που έχω δεί σε πρεσβείες στο εξωτερικό? Με την απίστευτη νοοτροπία του πουλημένου? Και για να απαντήσω στην ανάρτηση όλος αυτός ο κόσμος είναι μόνιμος, και τώρα που έφυγε η Μπακογιάννη θα τρέχουν πίσω από τον επόμενο και θα γίνουν τα ίδια... Σιγά την απορία

 20. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 15:35:58

  @ Factorx...για να είμαι ειλικρινής με εκνεύρισε το σημείο του σχολίου σου, όπου θεωρείς ότι είμαι "βαλτός" από το επιτελείο της κυρίας Μπακογιάννη(αλήθεια τόσο πανίσχυρο μηχανισμό θεωρείς ότι έχει η κυρία Μπακογιάννη...γιατί δεν βάζει 40-50-100 άτομα να γράφουν εδώ μέσα σχόλια υπέρ της συνέχεια, όλη την μέρα?)
  Για αυτό τον λόγο ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΟΥ.
  Δεν μπορείς έτσι απλά να με συκοφαντείς και να μου ρίχνεις λάσπη, επειδή σε ενοχλούν οι απόψεις μου.

  Υ.Γ :Και είναι δικό μου πρόβλημα, που διαθέτω τον ελεύθερο χρόνο μου.

 21. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 15:36:54

  @Κώστας Θ....πιθανό και αυτό...δεν το αποκλείω.....

 22. Nikolas avatar
  Nikolas 14/11/2009 15:41:27

  Οι καταγγελίες αυτές σαφώς προέρχονται από δυσαρεστημένο στέλεχος. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν συνεπάγεται αβασιμότητά τους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ερευνηθεί αρμοδίως η ενδεχόμενη βασιμότητα των καταγγελιών που αφορούν: α) τη μη εφαρμογή από τη διοίκηση ανέκλητων ακυρωτικών δικαστικών αποφάσεων και β) την επιβάρυνση του δημόσιου προϋπολογισμού(χωρίς νομοθετική πρόβλεψη) με δαπάνες για προστίμα επιβληθέντα στο εξωτερικό σε βάρος διπλωματών, για συμπεριφορά εξωυπηρεσιακή.

 23. Aris M. avatar
  Aris M. 14/11/2009 15:48:43

  Ακόμα πιστέυεις οτι η Ντόρα δεν προωθεί την διάσπαση???. Αυτά που είπε ο Κιλτίδης, ο Σκυλακάκης (δεξί της χέρι), ο δημαρχος Παλαιού Φαλήρου (πρωτοπαλίκαρο της) τί ήταν?? Κοίτα σήμερα και τη Real News του υποστηρικτή της Χατζηνικολάου. Απειλούν??? Ναι!!! Θα το κάνουν στο τέλος???Όχι γιατί έχουν εθιστεί στην εξουσία... μια καρέκλα σε ενα υπουργείο αρκεί γι'αυτούς

 24. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/11/2009 15:51:26

  Φατφατ είναι λυπηρό που άλλεξες ύφος τις τελευταίες δυό τρεις μέρες. Ένας βραδύνους δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτά που διαβάζει, αλλά εσύ δεν είσαι βραδύνους και με εκπλήσσει δυσάρεστα που αντιδράς ενοχικά στις σταράτες κουβέντες του Φάκτορα. Ευτυχώς που υπάρχει ο ψυχραιμία εδώ μέσα, που φυσικά και δεν ανήκει στους στρατευμένους υπερασπιστές της Ντόρας, που φυσικά και είναι πρωτίστως Νέα Δημοκρατία και γίνεται συζήτηση της προκοπής.

 25. ΚΝ avatar
  ΚΝ 14/11/2009 15:55:01

  fatfat θα σε βοηθησω να καταλαβεις καποιους μηχανισμους ενδεικτικα:
  1) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 1: η υποστηριξη δημαρχων-νομαρχων δεν οφειλεται σε μηχανισμο που εφτιαξε στην ΚΕΔΚΕ η Ντορα επι δημαρχιας της και διατηρησε ο Κακλαμανης;
  2)ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 2: προώθηση φιλικων στελεχων σε ψηφοδελτια εθνικων εκλογων καιευροεκλογων. Ειναι τυχαιο ότι ελέγχει την κοινοβουλευτικη ομάδα και τα κομματικά στελέχη και αναγκάσστηκε να δεχθεί εκλογή από τη βάση;
  3)ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 3 (εξωτερικου): 15λεπτη προεκλογικη συναντηση εντυπωσεων και οχι ουσιας με Χιλαρυ Κλιντον (τι μπορεις να πεις σε 15 λεπτα)
  4) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 4: συνεχης εμφανιση σε TV κυρίως σε ένα μεσο που την στηριζει απροκαλυπτα χωρις ενοχλητικες ερωτησεις και ρεπορταζ και σχόλια.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ ΚΝ 14/11/2009 16:14:55

   Συμπληρώνω: το προφανές πλαφόν στα μέλη της Κυβέρνησης που αποδέχθηκε πιεζόμενος ο ΚΚ. Γι' αυτό βρέθηκαν στην Κυβέρνηση Κασσίμης, Γιακουμάτος και άλλοι σε βάρος άλλων αξιοτέρων αλλά μη Μητσοτακικών.

  • markella avatar
   markella @ ΚΝ 14/11/2009 16:31:17

   Καλησπερα σε όλους!

   Φιλτατοι ,

   Μην πατε πολυ μακρια... Απαντηστε στο εξης κουιζ...
   Ποιοι ειναι οι μοναδικοι δυο Υπουργοι στην κυβερνηση Καραμανλη που δεν δεχτηκαν να αλλαξουν κυβερνητικό ποστο ?
   Οποιος ξερει την απαντηση , εχει βρει την λύση σε ολο τον κυβερνητικο λαβυρινθο που ςειχαμε επι 5,5 ...και τους μηχανισμους.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ markella 14/11/2009 16:38:39

    Σουφλιάς - Ντόρα. Τι κερδίζω?

    • markella avatar
     markella @ Κώστας Θ. 14/11/2009 16:39:49

     Ολα... τα λεφτα ...και των δυο Υπουργειων!!
     Σου Φτανουν??

 26. αρης avatar
  αρης 14/11/2009 16:07:24

  Ρε παιδες μηχανισμος δεν ειναι οταν ενας υποψηφιος αποχωρει και δινει την στηριξη του και τον κοσμο του (τους 50 συνεδρους που υπογραψαν την υποψηφιοτητα του) και τον οργανωση του στον ετερο υποψηφιο?οσο για τις δημοσκοπησεις ειναι χρησιμο εργαλειο αλλα στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο...και ισως την ημερα των εκλογων δειτε πραγματα που θα σας εκπληξουν...προς το παρον ενα παλιοφιλος του σαμαρα απο την πολαν,ο σταματης βουλευτης αιτωλοακαρνανιας ανεξαρτητοποιειται την δευτερα...τι ειναι τουτο σαμαρικοι?....εδωσε γραμμη ο σαμαρας για να ειναι καλυμμενος σε περιπτωση ηττας?...φαινεται πως η τεχνη της διασπασης δεν ξεχνιεται...

 27. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 16:39:37

  @ ΚΝ.......3)θα ήταν προτιμότερο να μην συναντηθούν καθόλου? Μακάρι η συνάντηση να κράταγε 2-3 ώρες,αλλά ξέρεις αυτό δεν εξαρτάται από την κυρία Μπακογιάννη ή τον εκάστοτε έλληνα υπουργό εξωτερικών.
  1)όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο κύριος Αβραμόπουλος,πολλά εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδίοίκησης τάχθηκαν στο πλευρό του. Είναι και αυτό μηχανισμός? Και αν ναι, αυτός ο μηχανισμός με ποια πλευρά συντάσσεται τώρα?
  2)πες μου ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος πολιτικού κόμματος εξουσίας ή ένα δελφίνο κόμματος εξουσίας που δεν προσπάθησε να προωθήσει φιλικά σε αυτόν στελέχη τα τελευταία 20 χρόνια.....και ότι δεν μπόρεσε να το κάνει δεν σημαίνει ότι δεν ήθελε ή ότι δεν προσπάθησε......

  Γενικά -ας είμαστε ειλικρινείς -οι μηχανισμοί μέσα σε ένα κόμμα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν....εξάλλου όλα τα θεσμοθετημένα όργανα ενός κόμματος δεν είναι ένα είδος "μηχανισμού"?...προσωπική μου άποψη είναι ότι οι μηχανισμοί σε ένα κόμμα εξουσίας είναι προσωποπαγείς,εδραιώνουν την κυριαρχία, μεγαλώνουν την επιρροή του εκάστοτε προέδρου κόμματος - αυτό τουλάχιστον γίνεται στην Ελλάδα-.
  Μακάρι η επιρροή των μηχανισμών να μειωθεί και να υπάρχουν παντού δημοκρατικοί,διαφανείς,αξιόπιστες διαδικασίες.
  Δεν νομίζω,αν εκλεγεί ο κύριος Σαμαράς, ότι θα εξαφανιστούν εντελώς αυτοί οι μηχανισμοί - το ίδιο πιστεύω και αν εκλεγεί η κυρία Μπακογιάννη.
  Το πιθανότερο είναι να τους περιοριστούν - αν κρίνουμε και από τις εξαγγελλιες και των 2 κυριότερων υποψηφίων.

  • markella avatar
   markella @ fatfat 14/11/2009 16:48:25

   Θα σου πω εγω.... Ο Βουλγαρακης...
   Που οταν τολμησε να ξεμυτησει απο τον στενο κυκλο της Ντορας... και ξεκινησε εναν κυκλο δικων του βουλευτων...τον ειδε η Ντορα να τρωει 3 φορες στο Κολωνακι με 8 γνωστους βουλευτες...
   και σε λιγοτερο απο 15 μερες εσκασε το θεμα των υποκλοπων.
   Αν παλι δεν το πιστευεις...δες τις εφημεριδες της εποχης... και αποφασισε μονος σου.
   Ασε τι λεω εγω... εγω μπορει να ειμαι τρελλη!

   • markella avatar
    markella @ markella 14/11/2009 16:52:28

    Υπαρχουν dessous...που ουτε τα φανταζεται κανεις..

    Υπηρξαν 2 Υπουργοι που δεν επεστρεφαν τηλεφωνο Υπουργου η βουλευτη συναδελφου τους αν ηταν Καραμανλικος...η απ την ομαδα των λοχαγων...Αμα δε ζητουσαν και καμμια εξυπηρετηση...μαυρη μαρμαγκα τους εφαγε!
    Πες Κωστα Θ ποια ηταν!

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ markella 14/11/2009 17:08:07

     A,δεν τα ξέρω αυτά..
     Αυτά είναι για πολύ προχωρημένους. Για λέγε!

    • loretta avatar
     loretta @ markella 14/11/2009 19:38:31

     Αστα ΜΑΡΚΕΛΛΑ ..

     οτι και να πεις οι υποστηκτες της θεοδωρας δεν θα σε πιστεψουν....μονο αν τα ζουσαν θα το καταλαβαιναν.!!

     αυτοι που το εχουν βιωσει στο πετσι τους θα στειλουν την απαντηση τους στην καλπη στις 29!!

     Μετα ολοι αυτοι που προσκυνουσαν την θεοδωρα θελω να δω πως θα διαχειριστουν τους εαυτους τους και τα ποστα που τους εδωσε η αυτου εξοχοτης!!!

 28. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 16:42:55

  @ ΚΝ.....πάρε παράδειγμα εδώ μέσα....που είναι ο πανίσχυρος μηχανισμός της κυρίας Μπακογιάννη? Γιατί αφού αυτό το site την ενοχλεί - όπως είπε ο factorx- δεν έχει κατακλυστεί από θετικά - για την κυρία Μπακογιάννη - μηνύματα και σχόλια και αρνητικά για τον κύριο Σαμαρά?
  Μην είμαστε αφελείς,μηχανισμούς έχουν και οι 2 πλευρές...μόνο που δεν είναι πανίσχυροι και παντοδύναμοι.....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 16:48:17

   εεε... το είπες παλιότερα, στον σχολιασμό του του 2200:1100 Σαμαράς-Ντόρα του in gr... Οι Μητσοτακικοί είνια πιο ντάουν του ερθ, με λιγότερη διαδικτυακή κουλτούρα ή κάτι τέτοιο είχες πει. Εσείς είστε καλύτεροι σε παρασκηνιακά θυρωρία... εκεί δεν έχει adsl

   • markella avatar
    markella @ archaeopteryx 14/11/2009 16:53:54

    Ποιοι δεν εχουν διαδυκτιακη κουλτουρα σημερα..?

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ markella 14/11/2009 16:58:29

     μία πιθανή εξήγηση του fatfat επναλαμβάνω... σχετικά με το γιατί στο πολ του ιν τζι αρ ο Σαμαράς βηγήκε με 2:1 πάνω από την Ντόρα... (χιούμορ)

    • markella avatar
     markella @ markella 14/11/2009 17:07:03

     Να υποθεσουμε οτι αυτοι που δεν εχουν διαδικτυακη κουλτουρα... ειναι τουτοι που βουλιαζουν σε μεγαλες καρεκλες και η ηλικια τους(και δεν αποτελει διακριση η μειωση προς κανενα) τους κανει computer illiterate η μηπως το status τους δεν δημιουργει αναγκες τετοιου τυπου?
     Η να το πουμε οτι η πολυ αυταρεσκεια για τη καλη χρηση και λειτουργια μηχανισμων θεωρειται επαρκες εργαλειο για την εξασφαλιση ενος θετικου αποτελεσματος?
     Πρεπει να υπαρχει καποια εξηγηση...τελος παντων...γιατι δεν μπορει να πειστω οτι οι Ντορακηδες δεν ενδιαφερονται για τα τεκτενομενα στο internet!

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ fatfat 14/11/2009 16:53:41

   Ο Σαμαράς έλειπε πολλά χρόνια από το κόμμα. Μετά έγινε ευρωβουλευτής, βουλευτής και για λίγο καιρό Υπουργός και μάλιστα Πολιτισμού. Και να ήθελε, δεν θα κατάφερνε να φτιάξει μηχανισμό. Ασε που δεν είναι μόνο αυτό αλλά είναι και θέμα χαρακτήρα. Ο μηχανισμός Μητσοτάκη-Ντόρας είναι μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της ΝΔ. Αυτά τα δημιουργήματα θέλουν ειδικές ικανότητες και συγκεκριμένες πρακτικές.

 29. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 16:47:08

  @ factorx....άντε θα δημοσιοποιήσεις το όνομα που και καλά - κατά την άποψή σου -"με βάζει με σχολιάζω με τις ώρες"?
  Αν δεν το κάνεις άμεσα, 2 τινά συμβαίνουν :
  - Ή μου έγραψες ό,τι ήθελες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις(σου γράφω πολύ διπλωματικά ότι μπορεί να μου έγραψες ψέμματα).
  - Ή όντως έγινε η συνομιλία αλλά δεν θες να δημοσιοποιήσεις το όνομα γιατί φοβάσαι....
  ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ για δεύτερη φορά!!!!!!! ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!!!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ fatfat 14/11/2009 17:34:35

   Θες το όνομα; Στείλε μου e-mail και ονοματεπώνυμο και είναι δικό σου. Για χαζούς ψάχνεις;

 30. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 16:49:31

  @ Nikolas...συμφωνώ μαζί σου,αλλά το βάσιμο των καταγγελιών δεν θα το κρίνουμε εγώ,εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος σχολιαστής....για αυτό το θέμα υπάρχουν πιο αρμόδιες αρχές.....όσοι καταγγέλουν,καλό είναι να απευθύνονται και σε αυτές τις αρχές.....

 31. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 16:54:06

  @ markella...δηλαδή πίσω ΚΑΙ από το σκάνδαλο με τις υποκλοπές η κυρία Μπακογιάννη?....έλεος.....σε λίγο θα ισχυριστούν κάποιοι ότι τις υποκλοπές τις έκανε η κυρία Μπακογιάννη!!!!!!!

  Υ.Γ : Και για να μην ξεχνιόμαστε, κύριος στόχος των υποκλοπών ήταν ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!!!!!!!

  • markella avatar
   markella @ fatfat 14/11/2009 16:58:39

   ..fatfat...μην βαζεις λογια στο στομα μου!
   Δεν ειπα οτι η Ντορα ηταν υπευθυνη για τις υποκλοπες...Αλοιμονο!
   Ειπα...αλλο πραγμα..
   Και εαν γνωριζεις πως κινειται το συστημα....θα επρεπε να ξερεις..οτι σε πολλα ΜΜΕ τις πληροφοριες τις ξερνανε αυτοι που θελουν να θαψουν αλλους και δη συναδελφους.. η να βγαλουν τα φωτα της δημοσιοτητας απο πανω τους και να τα ριξουν αλλου.
   Αυτα εχω να σου πω...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:01:20

   άσε τις σοφιστείες, πήγαινε στην ουσία. Ύφος, Ήθος, Τιμιότητα, Δημοκρατία. 4 λέξεις. Γιατί δεν συγκρίνεις τους δύο υποψήφιους με βάση αυτές τις λέξεις; Έβαλα το «ύφος» πρώτο, για ευκολότερο.

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 14/11/2009 20:02:30

   δηλ φατ φατ η μαρκελλα σου μιλαει για την διαχειρηση και διασπορα ειδησεων που κατα καιρους εχουν εξυπηρετηση την αδολη θεοδωρα.

   JOURNALISM 101

 32. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:00:49

  @ archaeopteryx...δεν είχα πει ότι οι "Μητσοτακικοί" - όπως τους προσφωνείς -έχουν λιγότερη διαδυκτιακή κουλτούρα....είχα πει - και το επαναλαμβάνω - ότι οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές του εκλογικού σώματος -π.χ φύλο,ηλικία,διαμονή σε αστικές ή αγροτικές περιοχές-.....θα έπρεπε να ντρέπεσαι που θεωρείς ότι όσοι στηρίζουν την κυρία Μπακογιάννη έχουν σχέση με "παρασκηνιακά θυρωρία".....
  ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ?
  ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:02:24

   Όσοι ενδιαφέρονται το Ήθος, την Τιμότητα και την Δημοκρατία.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:04:41

   Ντρέπομαι μόνο για τα ψέματα που μου έχουν πει και τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές που πάνε χαμένες.

 33. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:03:59

  @ markella.....με αυτό που γράφεις σαφώς υπονοείς ότι ήξερε η κυρία Μπακογιάννη τόσο καιρό για τις υποκλοπές, και μόλις αυτή διαπίστωσε-έμαθε ότι ο κύριος Βουλγαράκης συνάντησε κάποιους βουλευτές,τότε το δημοσιοποίησε ή άφησε να διαρρεύσει!!!!!

  • markella avatar
   markella @ fatfat 14/11/2009 17:13:23

   Η λεξη διαρροη...ειναι κλειδι...
   θα μου εξηγησεις ενα πραγμα??

   Οταν αντιμητσοτακικη εφημεριδα...εβγαλε φορα παρτιδα τα τιμολογια του Κυριακου και της Ντορας απο την siemens...Εχεις καταγραψει για ποσες μερες επαιξαν τα καναλια την υποθεση αυτη..? Και εκτοτε ποτε ξανα τιποτα για το θεμα? Και χρονικα ...σημειωνω οτι συνεπιπτε με την εισαγγελικη ερευνα της SIEMENS?
   Σε αντιθεση με αλλους υπουργους ?

 34. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:06:20

  @ archaeopteryx......επειδή έχεις ήθος λοιπόν ειρωνεύεσαι παραπάνω τους "Μητσοτακικούς"? Να το χαίρεσαι το ήθος σου!!!!!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:07:56

   Τους εόιδα πως κάνουν «δουλειές»... Θες να στις περιγράψω; Γιατί δεν ρωτάς τι ήταν το δωμάτιο με την πυτζάμα

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:11:12

   και, στο κάτω κάτω, δεν είμαι ΕΓΩ ο υποψήφιος, άλλοι είναι. Πολιτκό διάλογο δεν θες; Μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά, και με κριτήρια ΗΘΟΣ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, πες μου ποιόν προτιμάς, και αν δεν βαριέσαι, γράψε και γιατί.

  • ataktos avatar
   ataktos @ fatfat 14/11/2009 17:15:00

   @fatfah....τα έχεις βάνει με όλους εδώ μέσα (σου έχουν μηνει μόνο τα ρούχα σου) ... ηρέμησε ....

 35. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:10:47

  @ archaeopteryx.... οι έννοιες Ύφος, Ήθος, Τιμιότητα, Δημοκρατία για κάθε υποψήφιο πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις και να μην μείνουν απλώς σε φραστικό επίπεδο......φτάνει με τα λόγια, τις μεγαλόστομες διακηρύξεις...να περάσουμε αμέσως στην εποχή των πράξεων, τα προβλήματα δεν περιμένουν....και ο κύριος Κώστας Καραμανλής έπαιρνε στην θεωρία δέκα με τόνο....αλλά αποδείχθηκε τεράστια απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης....οι πράξεις είναι αυτές που τελικά μετράνε.....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:13:04

   δωράκια και συναλλαγές και εξυπηρετήσεις και ανταλλάγματα για δουλειές. Αφ' ενός. Κληρονόμος Αποστάτη για το «Δημοκρατία». Τα άλλα είναι φιλολογία.

 36. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:11:59

  @ archaeopteryx....άντε να σε ρωτήσω για να σου κάνω την χάρη... τι ήταν το δωμάτιο με την πυτζάμα?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:13:26

   Γιατί δεν ρωτάς τον Μάνο;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:15:18

   να' ξερες φατφατ πόσοι κελαηδάνε...

   • markella avatar
    markella @ archaeopteryx 14/11/2009 17:18:05

    Πεστο σαν παραμυθι....! "Οι χαρακτηρες που παιζουν σε αυτη τη ταονια δεν εχουν καμια σχεση με πραγματικα γεγονοτα.."...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ markella 14/11/2009 17:22:21

     θα μου θύμιζε τη σκηνή από το searching for private ryan που ο Γερμανός σιγά σιγά μαχαιρώνει τον ακινητοποιημένο στρατιώτη και του λέει it's all right, it's all right... (τον πυροβόλησαν 10-20 λεπτά αργότερα)

 37. Greco avatar
  Greco 14/11/2009 17:22:52

  o πανικας κατεβηκε για να κοψει ψηφους απτον σαμαρα και να μαζεψει ψηφους ποντιων,τον επεισε η ντορα να κατεβει,χωρις ομως να υπολογιζει οτι ο αβραμοπουλος θα εκανε κινηση ματ με την υποστηριξη του σαμαρα και οτι θα συσπειρωνε νεοδημοκρατες

  καλως ή κακως η υποψηφιοτητα --και το συνολο των προτασεων---του σαμαρα ειναι πολυ πιο ουσιαστικη απτης ντορας

  διαθετει ιδεολογικη πλατφορμα,προσφερει οραμα στους νεοδημοκρατες(που ειναι ακομα ζαλισμενοι απτην ηττα),και το ανοιγμα που στο μελλον θα επιχειρησει σε ολη την κοινωνια,κατεμε, θα ναι πολυ πιο ευστοχο

  γιατι?γιατι απλα τα περι "κεντρωου χωρου" ειναι μια ανοησια--αν ηταν ετσι ολοι θα δηλωναμε "κεντρωοι"(τι εκφραζει αραγε αυτος ο ορος?) για να παρουμε την εξουσια--- Ο γαπ κερδισε το κομμα του οταν σταματησε τις βλακεις(κατα τους πασοκους) με μανους,ανδριανοπουλους κ.α. και εκανε "αριστερη στροφη".Το θολερο τοπιο του κεντρου που υποσχεται η μπακογιαννη οδηγει σε περιχαρακωση και συρρικνωση και οχι η προταση σαμαρα

  πραγματικα αρχηγια δεν διεκδικεις μονο με το ονομα σου.Επισης θα στηριξω Σαμαρα γιατι δεν μπορω να ξεχασω το εκνευριστικο χαμογελο και τα γελια οταν παρεδιδε το υπουργειο στον παπανδρεου,τη στιγμη που ολη η νδ ηταν μεγαλη παρασκευη

  και κατι ακομα...ο σαμαρας προσφερει σε πολυ κοσμο,και οχι μονο νδημοκρατες,αυτο που πολλοι φωναζουν και φωναζαν προεκλογικα:"την χαμενη μας αξιοπρεπεια"...ητοι κοινωνικη δικαιοσυνη και αλληλεγυη,εθνικη υπερηφανεια,τελος στον εθνικο ραγιαδισμο και ενδοτισμο

  (ενας! ενας τοσα χρονια δεν βγηκε να πει ξεκαθαρα οτι η ελλαδα δεν θα συναινεσει ποτε η τουρκια να μπει στην εε αν δεν σταματησει τις αθλιοτητες στην κυπρο,το αυτονοητο δηλαδη που καθε ανθρωπος με αξιοπρεπεια θα εκανε)

  αξιοπρεπεια κυριοι!

 38. markella avatar
  markella 14/11/2009 17:24:23

  ...Killing me softly ...με το γαντι κοινως!

 39. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 14/11/2009 17:24:43

  Εγώ δε θα πω τίποτα σε κανέναν.

 40. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 14/11/2009 17:26:58

  Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για την γνωριμία του με τον Οδυσσέα Ελύτη (ΕΡΤ, 1999)

  Εκπομπή της ΕΡΤ από το 1999. Ο Αντώνης Σαμαράς (ακόμη στην Πολιτική Άνοιξη) μιλά για τον Οδυσσέα Ελύτη. Έξοχος.

  Πώς να τό κάνουμε, η ποιότης ξεχωρίζει. Ας κρίνει ο κάθε Έλληνας εάν αξίζει να δούμε και κάτι άλλο στα πολιτικά πράγματα, με ήθος και ιδέες, πέρα από την κομματική αθλιότητα, την διαπλοκή, την ξενοκρατία και τον γραικυλισμό στον οποίον μάς έχει συνηθίσει ο παλαιοκομματισμός του κατεστημένου.

  «Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής
  Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 1999

  Στην εκπομπή «ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ» ένας επώνυμος καλεσμένος φωτίζει προσωπικές και φιλικές στιγμές που έζησε με κάποιον άλλον επώνυμο. Στο επεισόδιο φιλοξενείται ο πολιτικός, ηγέτης του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ο οποίος μιλάει για τον ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Αναφέρεται στο χρονικό της ονομασίας του κόμματός του από μια λέξη του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ και φέρνει στη μνήμη του τη μεταιχμιακή περίοδο υψηλής ταλάντευσής του ως πολιτικού, όταν οι δύο άνδρες συζητούσαν περί Ελλάδας. Επικεντρώνει στην άρνηση του ΕΛΥΤΗ να δημοσιεύσει οποιοδήποτε έργο του κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας, ονοματίζει τα πρόσωπα που επικαλούνταν συχνότερα ο ποιητής και θυμάται τη «ζεστή» κάμαρά του και την Παναγία την Παντοχαρά. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ αποκαλεί την ποίηση του ΕΛΥΤΗ «άλλη όψη της υπερηφάνειας», τα ποιήματά του «κίνηση ζωής» και τον πεζό του λόγο «ισοϋψή» με τον ποιητικό του, εκθειάζει το «διονυσιασμό» του για να δημιουργήσει και εξηγεί «τι πρέπει να είναι ο άνθρωπος»: «Ηλιοπότης και ακριδοκτόνος». Στο πορτρέτο-αφιέρωμα στον ποιητή προβάλλεται φωτογραφικό υλικό με τους δύο άνδρες.»

 41. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:28:27

  @ archaeopteryx....ωραίος είσαι...στην αρχή με βάζεις να σε ρωτήσω τι ήταν το δωμάτιο με την πυζάμα και μόλις σε ρωτάω ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, μου απαντάς να ρωτήσω τον Μάνο.....πάλι εντυπώσεις πήγες να δημιουργήσεις...αλλά δεν τα κατάφερες....κρίμα......

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:30:16

   Όταν μου πεις για το ΗΘΟΣ, την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα σου πω.

 42. markella avatar
  markella 14/11/2009 17:28:27

  ...Εν τελει δεν μας απαντησαν οι υποστηρικτες της Ντορας ...ο Σαμαρας στην πολιτκη πλατφορμα ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΕΤΑΙ?

 43. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/11/2009 17:38:02

  Ο Σαμαρας περιχαρακωνεται απο τη στιγμη που εχει μη ρεαλιστικη σταση σε διαφορα θεματα.Το πιο χαρακτηριστικο ειναι το επιμαχο θεμα των Σκοπιων.
  Ολα τα κομματα πλην ΛΑΟΣ εχουν θεση για συνθετη ονομασια.Ο Σαμαρας ειτε θα εχει και αυτος αυτη τη θεση και θα δεχθει ομοβροντια απο τα πασοκικα ΜΜΕ που δεν θα τον περιποιουνται οπως τωρα αν γινει αρχηγος της ΝΔ για ανακολουθια ειτε θα παει σε αδιαλλακτη θεση και θα κατηγορηθει ως ακραιος.
  Το σημαντικοτερο στρατηγικο ζητημα που θα αντιμετωπισει η ΝΔ στο μελλον ειναι η ψηφος των μεταναστων.Εαν δεν παρει σαφη θεση δε βλεπει εξουσια ουτε με το κυαλι.Γιαυτο δεν μας λενε τιποτα αλλα ειναι προφανης η δυσκολια του Σαμαρα με τους υπερβολικους εθνοπατριωτικους τονους να βρει μια λυση.Κανονικα αυτα επρεπε να συζητουνται τωρα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 14/11/2009 17:43:31

   Για τους μετανάστες θα δουλέψει ο Αβραμόπουλος και θα τα πάει μια χαρά. Για τα Σκόπια άμα ζητήσει δημοψήφισμα για την τιμή των όπλων (η ονομασία έχει κλείσει μέχρι τον Δεκέμβρη) και περισώσει μ΄ αυτόν τον τρόπο την αξιοπρέπεια του λαού μας (εννοείται πως ο ΓΑΠ και ο Σύριζα δεν πρόκειται να το δεχθούν) για πρώτη φορά στη ζωή μου θα ψηφίσω Δεξιά στις ερχόμενες εκλογές οι οποίες θα είναι και σύντομες διότι το ξεπούλημα δεν θα διπλώσει με το Αιγαίο και την Κύπρο. Σταράτες κουβέντες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 14/11/2009 17:44:06

   Προσωπικά, πιστέυω ότι όλοι οι πολιτικοί (και οι έντιμοι) κάνουν συμβιβασμούς, νομίζω ότι η επιλογή της 29ης είναι σημειολογική, «ποιοί θέλουμε να είμαστε» «ποιές αρχές θέλουμε να μας διέπουν», προσωπικά δεν είμαι εθνικοπατριωτικός και θα έλεγα ότι είμαι ακραίος φιλελεύθερος (όπως το όρίζω εγώ) αλλά στην επιιλογή «πόρτα 1» «πόρτα 2» ή «πόρτα 3» ξέρω πως τοποθετούμαι, σημειολογικά. Η πλατφόρμα μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν φτιάχνεται τώρα, επιλογή πρώτων υλών κάνουμε.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ archaeopteryx 14/11/2009 17:49:51

    Και γω στα οικονομικά είμαι πιο κοντά στον Ανδριανόπουλο απ΄ότι στον κόκκινο Πάνο αλλά δεν προβληματίστηκα καθόλου για το ποιον θα υποστηρίξω. Το ζήτημα είναι ηθικό. Τα άλλα θα τα βρούμε εύκολα, αρκεί να υπάρχουν στην κορυφή άνθρωποι εμπιστοσύνης.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Κώστας Θ. 14/11/2009 17:51:18

     και άνρθωποι με ηθικές αξίες και δημοκρατική συνείδηση. (και κοινό νου)

 44. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:41:02

  @ markella...το θέμα δεν είναι η ιδεολογική πλατφόρμα....το πρόβλημα μπορεί να προκύψει αλλού....έστω ότι κερδίζει τις εκλογές ο κύριος Σαμαράς και κάνει μετά από λίγο κίνηση προς τους ψηφοφόρους του ΛΑ.ΟΣ....όσο θα έρχονται στην ΝΔ ψηφοφόροι και στελέχη από το ΛΑ.ΟΣ τόσο θα φεύγουν από την ΝΔ ψηφοφόροι που ιδεολογικά προσδιορίζονται στο "κεντρώο χώρο" ή στον "μεσαίο χώρο"....και αυτό γιατί τόσο καιρό η ΝΔ(και κυρίως ο κύριος Κώστας Καραμανλής) προσδιόριζε το ΛΑ.ΟΣ ως "άκρο" και τους ψηφοφόρους του ως "ακραίους",κάτι που οι ψηφοφόροι του "κέντρου" δεν έχουν ξεχάσει,ούτε βέβαια θέλουν να ανήκουν σε ένα κόμμα που δέχεται ψηφοφόρους με "ακραία ιδεολογία".
  Φανταστείτε να προσχωρήσει στην ΝΔ ο κύριος Βορίδης, που παλιά -αν δεν κάνω λάθος - ήταν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.
  Πως ο κεντρώος ψηφοφόρος της ΝΔ, ο φιλελεύθερος ψηφοφόρος της να δεχτεί να είναι στο ίδιο κόμμα με αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο διαφωνεί ριζικά και τον οποίο θεωρεί "ακραίο".
  Η ΝΔ δεν είναι καθαρό δεξιό κόμμα.....έχει και πολλούς ψηφοφόρους που προσδιορίζονται ως "κέντρο" και ελλοχεύει ο κίνδυνος να φύγουν προς την κεντροαριστερά.....και να μην γυρίσουν πίσω......

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ fatfat 14/11/2009 17:45:44

   Συμφωνω πως θα ειναι λαθος η ενταξη στη ΝΔ των βουλευτων του ΛΑΟΣ. Βορίδης, πλεύρης, Αδωνης,κλπ δε μπορει να υπαρχουν στα ψηφοδελτια της ΝΔ. Ουτε βεβαια και ο ιδιος ο Καρατζαφερης που αποτελει παραδειγμα καιροσκοπισμου και πολιτικαντισμου. Στόχος της ΝΔ πρεπει να ειναι η προσέγγιση των ψηφοφορων του λΑΟΣ.Όχι του αρχηγου και των βουλευτων του. Ο Σαμαρας κατα τη γνωμη μου μπορει πιο ευκολα να προσελκυσει τους δεξιους ψηφοφορους του ΛΑΟΣ, χωρις να χασει η ΝΔ και την κεντρωα πτερυγα που της ειναι απαραιτητη. Τα κομματα εξουσιας ειναι πολυσσυλεκτικα εξ ορισμου.

   • markella avatar
    markella @ ΓΙΑΝΝΗΣ 14/11/2009 17:56:38

    ..Σεναρια επιστημονικης φαντασιας παιδια... Οταν θα παρει ενας επικειμενος ηγετης νομιμοποιηση απο τους ψηφισαντες στις 29/11
    και πιθανον μεσα σε αυτους να ειναι και καποιοι που ψηφιζουν ΛΑΟΣ , δεν ειναι αυτοδικαιο οτι θα παρει και βουλευτες μαζι τους...ιδιως σκληροπυρηνικους σαν τον Αδωνη η Καρατζαφερη. Απλα θα επιστρεψουν πολλοι ψηφοφοροι στο φυσικο τους χωρο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ fatfat 14/11/2009 18:08:48

   Συγνώμη αλλά θα τρελαθούμε εντελώς.
   Είναι οι πίσω από την κα Μπακογιάννη εκφραστές του "κεντρώου χώρου";
   Η ΝΔ ήταν κόμμα αρχών, ούτε κεντρώο που την ήθελαν κάτι Λούληδες, ούτε νεοφιλελεύθερο που την ήθελαν κάτι Μάνοι, ούτε ακροδεξιό.
   Ήταν κόμμα με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με ξεκάθαρες απαντήσεις (όχι σωστές ή λάθος αλλά ξεκάθαρες) σε φλέγοντα ζητήματα.
   πχ Ναι στην ΕΟΚ και ας μάθετε μετά να κολυμπάτε, έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, ναι σε άνοιγμα στην ΕΣΣΔ κλπ ανάλογα με τις περιπτώσεις και τις συγκυρίες.
   Όταν αυτό το διαδέχθηκαν οι αυλές από το 1984 και μετά διάλυσε το μαγαζί.
   Εκεί διαφωνώ και με την Ντόρα και με τον Αντώνη, αντιπαράθεση αυλών έχουμε και δεν μπορεί να γίνει νέα οικοδομή με παλαιά υλικά.
   Θα έπρεπε ένα συνέδριο να καθαρίσει τα πράγματα, να θέσει δομές και οργάνωση και ένας αρχηγός να πάρει καθαρό μαγαζί.
   Αυτή την στιγμή τι θα γίνει;
   Θα βγει ο ένας ή ο άλλος και θα έχουμε στρατόπεδα να πετροβολούνται; ή θα έχουμε διαγραφές;
   Η βάση, όχι οι αυλές και οι υποστηρικτές, αγωνιά για το αύριο και όχι για το επίθετο, ο ηττημένος θα έχει το 40% πίσω του.
   Σκασίλα μου αν στη βιτρίνα προβάλλεται ο Γιακουμάτος ή ο Μιχαλολιάκος, το περιεχόμενο με ενδιαφέρει και θα αφορά την κοινωνία μεθαύριο.

 45. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:43:09

  @ ψυχραιμια...ήδη ο κύριος Σαμαράς έχει υπαναχωρήσει από την αρχική του θέση στο θέμα των Σκοπίων, για αυτό και στην συνέντευξη στον κύριο Χατζηνικολάου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συζήτησης της σύνθετης ονομασίας αν οι Σκοπιανοί υποχωρήσουν από την διπλή ονομασία.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:45:42

   άρα, συμπεραίνεις, να προτιμήσουμε την Πόρτα που είναι ελαφρά αήθης, ολίγον όχι πολή έντιμη και από Δημοκρατία, μνήμες Ιουλίου του 65.

 46. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 17:44:40

  @ archaeopteryx....αυτό δεν μου το είπες από την αρχή....μου το λες τώρα που σε στρίμωξα......"ότι δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".........

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 17:47:39

   Δεν θυμάμαι να έχεις τοποθετηθεί στο θέμα ήθους, τιμιότητας και δημοκρατίας. Εγενικές ανάλατες μακαρονάδες σερβίρεις πολλές, αλλά κρέας γιόκ.

 47. markella avatar
  markella 14/11/2009 17:46:45

  ...Μια στιγμη γιατι εδω θα τρελλαθουμε...
  1. Ολοι οι ψηφοφοροι του ΛΑΟΣ ειναι ακραιοι? Ο ΚΚ δεν θα ναι αυριο Προεδρος..
  2. Ενα καθαρα δεξιο κομμα... ετσι οπως το θετεις δεν μπορει να ανοιχτει προς καμμια κατευθυνση.. σωστα?
  Αρα εκ των πραγματων ...η ΝΔ σαν κομμα πρεπει να περιχαρακωθει!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ markella 14/11/2009 17:54:46

   TO θεμα ειναι ποιος ή ποια μπορει να προσεγγισει καλυτερα τη νεολαια.
   Ολες οδι δημοσκοπησεις δειχνουν οτι η νεολαια ειναι το πιο φιλευρωπαικο και κοσμοπολιτικο κομματι του λαου.Αυτο φαινεται και απο το οτι η ΔΑΠ εχει δυναμη αποκλειστικα απο τις φιλελευθερες θεσεις της.
   Εδω συνεχως μιλαμε για το 65 ή το 93 τη στιγμη που αυτα δεν ενδιαφερουν καθολου τους νεους ψηφοφορους που βλεπουν το μελλον για να μην πω παλι για τους μεταναστες.Θεωρω τη Ντορα πιο καταλληλη και για τις δυο αυτες ομαδες που ειναι απροκαταληπτες για το παρελθον.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ψυχραιμια 14/11/2009 17:59:55

    Το να είσαι φιλελεύθερος (που είμαι) δεν είναι ασύμβατο με το να είσαι πατριώτης, ή συντηρητητικός, ή ανεκτικός, η πονόψυχος ή ο,τιδήποτε. Λυπάμαι ψυχραιμία, αλλά θα τόνιζα ότι φιλελεύθερος, προϋποθέτει και φιλεικρινής, και ηθικός κλπ.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 14/11/2009 18:03:00

    η νεολαία που δυό τρία χρόνια πριν αμολάει τις πατριωτικές κορώνες στην Βουλή των Εφήβων; Λοιπόν αυτή η νεολαία θέλει να είναι περήφανη για τον τόπο της και είναι ακομπλεξάριστη προς την Ευρώπη, γιατί ήδη νοιώθει Ευρωπαίος πολίτης. Ε, αυτής της νεολαίας ένας περήφανος για τον τόπο του και ακομπλεξάριστος κοσμοπολίτης μπορεί να της εκφράσει το Αύριο. (Ψυχραιμία, αυτές είναι μετρημένες οι φοβίες σου, εάν δεν μπορείς να τις δεις στο φως της μέρας η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά... :Ρ )

   • markella avatar
    markella @ ψυχραιμια 14/11/2009 18:15:46

    Η νεολαια... οι ηλικιωμενοι .. γαιτι ειμαστε ενα κρατος ηλικωμενων... οι επγγελματιες... ολες οι ομαδες μετρανες.

    Ποτε μην ξεχνας οτι την ωρα που θα εχουμε εκλογες...πολλοι απ την νεολαια θα ειναι επαγγελματιες και η καυτη πατατα της πραγματικοτητας θα πρπει να απαντηθει με σταθερες θεσεις και αξιες.
    Το κοσμοπολιτικο και φιλευρωπαικο...ειναι πεπερασμενο για να σταθει μονο του, μιας και εχει υιοθετηθει απο τα 4/5 των πολιτικων δυναμεων με τον ενα η αλλο τροπο.
    Εχει τελειωσει αυτη η καραμελα προ πολλου. Ειμαστε Ευρωοη. Τελος.

 48. Factorx avatar
  Factorx 14/11/2009 17:47:06

  Είπα να μην απαντήσω στην πρόκληση του fatfat, αλλά τελικά μου αρέσει να σηκώνω το γάντι. Δείτε λοιπόν πως μας έχει το ντορομάγαζο στην μπουκα στο παρακάτω e-mail:

  Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 2:36 μμ
  Κύριοι,

  Σχετικά με τη χρησιμοποίηση φωτογραφιών στο antinews από το λογαριασμό της Ντόρας Μπακογιάννη στο flickr, σας επισημαίνουμε την άδεια χρήσης που έχουμε υιοθετήσει και τις υποχρεώσεις (Αναφορά προέλευσης) που απορρέουν από αυτή.

  Σας ευχαριστούμε,

  (υπογραφή)
  DorawebTeam

  Μιλάμε για πανικό έτσι; Ψάχνουν να βρουν που θα μιας πιάσουν και βρήκαν τις φωτογραφίες απο το ....google.

  Θέλουν κάποιοι να συνεχίσω;

 49. Aris M. avatar
  Aris M. 14/11/2009 17:59:56

  Δημοσκοπήσεις της Κυριακής.....
  Καθημερινή 8 μονάδες ο Σαμαρας
  Τυπος 7 μοναδες για τον 1ο γυρο και 7,4 για τον 2ο ο Σαμαρας
  Εθνος 4,2 1ος γυρος 7,4 2ος μπροστα ο Σαμαρας
  Θεμα 6,5 1ος γυρος 9,1 2ος για το Σαμαρα...
  Πανωλεθρία προβλέπεται
  Ο Άρης πάει με Ντόρα αλλά το ποτάμι πίσω δε γυρνάει...μονο θάλασσα μπορει να γίνει

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Aris M. 14/11/2009 18:21:23

   Δεν θεωρω πως ο Αρης εχει τοσο μεγαλη σημασια το ποιον στηριζει, οπως δεν ειχε ιδαιτερη σημασια και η στηριξη Αβραμοπουλου τελικα. Αλλωστε οι οπαδοι Αβραμοπουλου στηριζαν Σαμαρα πριν ακομη γινει η επισημη δηλωση στηριξης. Θέλω να πω, ο κοσμος εχει αλλες ταχυτητες απο τους πολιτικους και δεν ειναι προβατα..Απο τη στιγμη που ψηφιζει η βαση και οχι μερικες χιλιαδες συνεδρων το αποτελεσμα ειναι απροβλεπτο και ανοιχτο. Φαβορί ειναι σιγουρα ο Αντωνης αλλα εχουμε ακομα πολυ δρομο και δεν μπορουμε να μιλαμε για σιγουρη νικη. Εφησυχασμος και χαλαρωση μπορει να εχουν κακα αποτελεσματα.

 50. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 18:06:26

  @ Κώστας Θ.....διαφωνώ μαζί σου...και ο κύριος Καραμανλής ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης και να που καταλήξαμε.....σημαντικό ρόλο - σημαντικότατο - παίζουν και τα επιτελεία και οι στενοί σύμβουλοι-συνεργάτες.....

  Υ.Γ : μην το πάρεις ως αρνητικό σχόλιο για τον κύριο Σαμαρά....γενικά μιλάω.....

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ fatfat 14/11/2009 18:13:36

   Ικανότητες, προσωπικά, θεωρώ ότι έχει και ο Σαμαράς και η Ντόρα. Αλλά το θέμα είναι πως τις χρησιμοποιείς. Για να ωφελήσεις την πατρίδα ή για άλλους σκοπούς (προσωπικούς,κομματικούς, οικονομικούς). Αυτό καθορίζεται από το ήθος και τις αρχές. Εχει κανείς αμφιβολία ότι ο Ανδρέας είχε ικανότητες? Ή ο Μητσοτάκης? Οχι φυσικά.

 51. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 18:09:15

  @ ΓΙΑΝΝΗΣ.....αυτό που έγραψες "η ΝΔ να προσελκυσει τους δεξιους ψηφοφορους του ΛΑΟΣ, χωρις να χασει η ΝΔ και την κεντρωα πτερυγα που της ειναι απαραιτητη..." είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα.....ΣΤΟΧΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ.

  • markella avatar
   markella @ fatfat 14/11/2009 18:23:21

   αρα...το ιδανικο ειναι να προσελκυσουμε ψηφοφορους αμφιπλευρα...χωρις να περιχαρακωση!
   Ολοι αυτο δεν υποστηριζουμε εν τελει?

 52. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 18:11:47

  @ archaeopteryx....πως το λέει η διαφήμιση? "είμαι μακαρονάς, τι αν κάνουμε?"

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/11/2009 18:16:58

   ναι, και γραμματιζούμενος

 53. fatfat avatar
  fatfat 14/11/2009 18:17:11

  @ Factorx...και βέβαια να συνεχίσεις...και να γράψεις το όνομα του κυρίου που σου δήλωσε ότι βάζει η πλευρά Μπακογιάννη άτομα και γράφουν σχόλια καθώς και τα ονόματα των μαρτύρων σου.....αυτό που "ανέβασες" δεν έχει καμιά σχέση με αυτό για το οποίο σε προκάλεσα....υπεκφυγή μου θυμίζει......
  ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ....
  ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ Antinews?
  ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!!!!!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ fatfat 14/11/2009 18:24:18

   Μην μας τα γυρνάς τώρα. Σε αυτα που γραφω να απαντάς. και δεν έγραψα ποτέ οτι βάζουν εσένα. Εγραψα οτι΄διαμαρτυρηθηκαν οτι τάχα κόβουν σχόλια δικά τους. Απαντησε λοιπόν
   1. σε αυτό που ρωταω εγω: που το ήξεραν;
   2. τι λες για το μαιλ που δημοσίευσα; Τόσο έξυπνοι είστε όλοι εκεί μεσα;
   3. Για το τέλεξ του Καραβέλα έχεις να μας πει τίποτα;]
   4. Για τα τιμολόγια της Ζήμενς μήπως;
   5. τα παιδιά του ζεββεδαίου ποιον ειχαν πατερα; Το γνωρίζεις αυτό τουλάχιστον;

 54. Eastrader avatar
  Eastrader 14/11/2009 18:54:23

  Το να πλησιασεις τοσο τους ψηφοφορους του Λαος οσο και τους"κεντρωους"ειναι
  οντως εφικτο και πραγματοποιησιμο,εαν παρουμε σαν παραδειγμα τον Σαρκοζυ.
  Με μια αρκετα εξυπνη στρατηγικη τελειωσε τον Λεπεν και στην συνεχεια "επεδραμε" στους ψηφους των σοσιαλιστων.Σαφεστατα τον βοηθησε και η θεση του Υπουργου Εσωτερικων που κατειχε και του εδωσε την ευκαιρια να δειξει ενα αρκετα σκληρο προσωπο στον τομεα των οδικων παραβασεων,οπου κατεβασε τον δεικτη θνησιμοτητας θεαματικα,αλλα και λογω της στασης του στο θεμα των μεγαλων ταραχων που εζησε η Γαλλια.Επισης βοηθηθηκε αρκετα και απο το εκλογικο συστημα των δυο Κυριακων που εχουν εκει.Ολοι φανταζομαι θυμομαστε ποσο μαλακωσε και "σοσιαλιζε" την εβδομαδα μετα τον πρωτο γυρο και αφου ειχε στειλει τον Λεπεν αδιαβαστο.Βεβαια δεν μπορει να γινει απευθειας συγκριση μεταξυ Ελληνα και Γαλλου φηφοφορου εφοσον οπως ειδαμε και στις 3 τελευταιες εκλογικες αναμετρησεις η εισοδος στους ψηφοφορους του Πασοκ καθε αλλο παρα ευκολη ειναι.Υπαρχει ενα concrete μπλοκ που δυσκολα αλλαζει αλλα και δυσκολα μεγαλωνει.Αυτο ακριβως ειναι και το σημειο που συμφωνω με την στρατηγικη Σαμαρα.Οχι προσπαθειες εισοδου στα Πασοκικα χωραφια,αλλα επιστροφη και περιχαρακωση αυτων που εφυγαν απο την ΝΔ,και μελλοντικα η μετατροπη τους επισης σε ενα παρομοιο δυνατο μπλοκ.
  Ολα τα αλλα περι εισοδισμου(λογω ωραιου χαμογελου?),στα σκληρα πασοκικα μπλοκ των δημοσιων υπαλληλων,διορισμενων ψηφοφορων,"Ελληνων εκ Ρωσιας",κα ειναι λιγο αφελη.

 55. Μιχαήλ Ψελλός avatar
  Μιχαήλ Ψελλός 14/11/2009 21:46:30

  Καλησπέρα σας!

  1.Ο Αρης δεν μας νοιάζει καθόλου -γιατί τον περιμένει στη γωνία η..Σαλώμη του Καρατζαφέρη
  2. Ο Πανίκας έγινε βαρετός με την ...αυτοεκτίμηση που έχει. Συνέχεια βρίσκεται με το "εγώ".....που έκανα αυτά, εγώ που ήμουνα ο στύλος της παράταξης και τέτοιες γραφικούρες
  3. Η Μπακογιάννη αδυνατεί να αντιπαρατεθεί με "ζωντανό" λόγο στους ΝΔκράτες σε αντίθεση με τον Σαμαρά που απευθύνθηκε σε "δικούς μας ανθρώπους", στην "οικογένειά μας", στα "παιδιά μας" δίνοντας στα μέλη της παράταξης μια σιγουριά και μια ελπίδα για το μέλλον, οψέποτε κι αν έλθει αυτό......
  Προσωπικά επειδή έχω συναντήσει τον Σαμαρά, αυτά που επεσήμανα παραπάνω θεωρώ ότι τα νοιώθει. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ -ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ- ΣΕ ΣΕΝΑ ΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟΤΗΤΑ . ΣΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ .....

  Εδώ δεν αγιογραφούμε κανένα. Αλλά όσον αφορά στο θυμικό, ο Σαμαράς προηγείται της κας Μπακογιάννη έχοντας μια πιο ζεστή και άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Βέβαια δεν αναιρεί κανείς την αξιοπρεπή παρουσία της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία όμως έχει κάτι το "παγωμένο", όσον αφορά στην επικοινωνία της με τους ανθρώπους. Προσωπική μου γνώμη βέβαια.......

 56. loretta avatar
  loretta 14/11/2009 21:53:57

  Αφηστε τις αηδιες κατα μερος η σελιδα της ντορας δεν ειναι αυτη και δευτερον δεν ειναι η μονη στην ελλαδα που λεγετε ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

  Ενηερωθηετε σωστα ...μην παρασυρεστε.

 57. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 15/11/2009 10:08:15

  Η επιλογή τών Διαχειριστών τών Κοινών γίνεται από τούς Πολίτες μέ βασικό κριτήριο τήω Παιδία πού τούς χαρακτηρίζει ! Ας πρσπαθήσουμε πρωτίστως νά βελτιώσουμε τήν Παιδία μας - η οποία δέν εχει καμμία σχέση μέ τήν Εκπαίδευση - καί τότε ισως αποκτήσουμε κριτήρια επιλογής Εναρέτων , Εντίμων καί Παιδευμένων
  Διαχειριστων τών Κοινών !
  Αρχηγοί, Μεσσίες, Φύλαρχοι Ελέω Θεού Μονάρχες κτλ υπύρχαν στόν Μεσαίωνα !!!!

 58. filodimos avatar
  filodimos 15/11/2009 16:51:40

  Ασχετο. Η Ντορα γιατι δεν χρησιμοποιεί και το κανονικό της όνομα δηλαδή Μητσοτάκη. Μήπως ντρέπεται? Αναρωτιεμαι

 59. Kalesanos avatar
  Kalesanos 15/11/2009 16:58:32

  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΚΟΥΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ.

 60. patsos avatar
  patsos 15/11/2009 17:35:57

  ΛΑΕ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ; ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ 120 ΠΑΡΑΣΗΜΑ (ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΣ) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Β΄& Α' (ΠΡΕΣΒΕΙΣ) ΜΕ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ.

  Είμαι μήπως αφελής; Έμαθα στο σχολείο ότι η Ελλάδα που έχει χτιστεί κομματάκι κομματάκι με το αίμα ηρώων που αντιστάθηκαν στον κάθε επιβουλέα, τιμά τα άξια τέκνα της με παράσημα για την ανδρεία τους, για την αυτοθυσία τους, για την αυταπάρνησή τους, για τη θυσία τους, για την τιμή που έκαναν στη χώρα μας, για το αίμα που έχυσαν, για τα παιδιά που άφησαν ορφανά κλπ. κλπ.

  Τόσα χρόνια τώρα, έβλεπα με λύπη πως χιλιάδες άξιοι άνθρωποι θυσίασαν τα πάντα και δεν πήραν την παραμικρή αναγνώριση. Ποιοι πήραν παράσημο από τις χιλιάδες των στρατιωτών που θυσιάστηκαν στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, από αυτούς που έχασαν τα πόδια τους, αυτούς που έμειναν κουλοί, τυφλοί, πνευματικά ανάπηροι, από αυτούς που δεν έδωσαν τίποτα στα παιδιά τους παρά το στίγμα του ορφανού, από αυτούς που βασανίστηκαν στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και πέθαναν χωρίς να προδώσουν τους συμπατριώτες τους, από αυτούς που πέθαναν στους δρόμους από την πείνα, από αυτούς που αντιστάθηκαν στον κατακτητή αντί να βολευτούν και να κάνουν μαύρη αγορά πλουτίζοντας σε βάρος των συνανθρώπων τους την ώρα της δυστυχίας, από αυτούς που υπέφεραν στη Χούντα, από αυτούς που δεν είχαν τους τίτλους του Σεφέρη για να φτάσουν μέχρι το Νόμπελ, από αυτούς που αγωνίζονται μέχρι και σήμερα είτε σαν στρατιώτες στη Βοσνία, στο Αφγανιστάν ή αλλού, ή αγωνίζονται σαν πρωτοπόροι της υπεράσπισης και τις καθιέρωσης στη χώρα μας του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων (που απλά χλευάζονται, επειδή θα μπορούσαν απλά να παίζουν τάβλι) κλπ;

  Διάβασα όμως στο ΦΕΚ 12 τεύχος Γ' του 2004 ότι το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας γνωμοδότησε και απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στους:

  Καραγιάννη Ελευθέριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Χατούπη Νικόλαο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Μπεβεράτο Ιωάννη , Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Δανέλλη Ελευθέριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Ασημακόπουλο Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Καραμπαρμπούνη Χαράλαμπο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Δούκα Ευστράτιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Μηλιαρέση-Φωκά Λύσσανδρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Δρακόπουλο Συνέφη- Ευστάθιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Θεοδωρακόπουλο Αθανάσιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Γεννηματά Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Καρακάση Παναγιώτη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Χρυσανθόπουλο Λεωνίδα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Γεροκωστόπουλο Κωνσταντίνο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Ζώη Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Κριεκούκη Αναστάσιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ροκανά Χαράλαμπο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ζέπο Ιωάννη- Αλέξιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Τσικούρη Δημήτριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Θεοδωρακόπουλο Παναγιώτη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Μακρή Παναγιώτη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Πισπινή Βασίλειο - Αχιλλέα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ράλλη Δημήτριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Κοκόση Κωνσταντίνο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Μουρίκη Ιωάννη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Γκούμα Παναγιώτη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Γαβριηλίδη Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Βάββα Ιωάννη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Καμπάνη Μιχαήλ, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Χρηστίδη Μιχαήλ, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Μαντζουράνη Προκόπιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Μαλλιά Αλέξανδρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ηλιόπουλο Δημήτριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Τριτάρη Κωνσταντίνο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Βάλληνδα Γεώργιο- Αλέξανδρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Λούνδρα Δημήτριο- Μιχαήλ, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Νεονάκη Ιωάννη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Καραμπέτση Κωνσταντίνο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Βασιλόπουλο Σταύρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Λυκίδη Σταύρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Γεωργιλέ Σπυρίδωνα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ζωγράφο Παναγιώτη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Δρακάκη Κωνσταντίνο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Χριστόπουλο Αλέξιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Θεοχαρόπουλο Σπυρίδωνα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Χριστοφή Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Γροσομανίδου Θεοδώρα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Λέλλο Διονύσιο - Επαμεινώνδα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Σωτηρόπουλο Θεόδωρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Καραφωτιά Μερκούριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Οικονομίδη Ιωάννη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Αρβανίτη Ουρανία, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Αυγερινό Πέτρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ζαφειρόπουλο Νικόλαο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Κακλίκη Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Δημητρίου Χαράλαμπο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Λώζο Ευστάθιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Παρασκευόπουλο Τρύφωνα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Παναγόπουλο Χρήστο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Ξύδα Φώτιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Κογεβίνα Αλέξιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Σταματόπουλο Θρασύβουλο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Κορίνθιο Ιωάννη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Γεωργούντζο Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Χισκάκη Μιλτιάδη, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Καραντώνη Βασίλειο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Τσιμπουκέλη - Δούβου Δωροθέα, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Κουμανάκου Δανάη- Μαγδαληνή, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Παρασκευόπουλο Δημήτριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Βαμβουνάκη Νικόλαο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α',Βέρρο Φραγκίσκο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Σπινέλλη Μιχαήλ, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Βαλασίδη Αθανάσιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Α', Μαυροσκελίδου Κωνσταντίνα, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Αλιάγα Σπυρίδωνα, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Κοντοβουνήσιο Χρήστο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Καρόκη Ευάγγελο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Παπαϊωάννου Βασίλειο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Ράλλη Κωνσταντίνο- Ιωάννη, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Δαμιανάκη Ευάγγελο , Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Αγγελόπουλο Ελευθέριο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Παναγιωτοπούλου Χρυσάνθη, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Οικονόμου Ιωάννη - Θεόδωρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Κουκάκη Μιχαήλ, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Δαρατζίκη Μιχαήλ -Ευστράτιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Παπαδόπουλο Γεώργιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Δεικτάκη Νικόλαο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Καρκαμπάση Παντελή, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Μαυρομιχάλη Παναγιώτα, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Καρυκοπούλου - Βλαβιανού Χρυσούλα, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Βλαβιανό Αντώνη, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Δημίδη Θεμιστοκλή, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Ζαγοριανού- Πρίφτη Κωνσταντίνα, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Κουντουρέα Διονύσιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Καλλιδόπουλο Αθανάσιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Κοκκονά Πολύδωρο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Δενδούλη Αθανάσιο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Μάνεση Χαράλαμπο Γεράσιμο, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', Μαρινάκη Μαρία, Πληρεξούσιο Υπουργό Β', κλπ. κλπ.

  "Απαντες πλην Λακεδαιμονίων" όπως θα έλεγε ο εθνικός μας ιστορικός.

  Τώρα, από όλους τους τιμώμενους με το παραπάνω παράσημο από το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας του Υπουργείου Εξωτερικών (μάλλον θα έδωσαν και τα μέλη του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας στους εαυτούς τους, διαφορετικά θα φώναξαν κάποιον περαστικό από το δρόμο), αναρωτιέμαι ποιος θεωρεί ότι έχει προσβληθεί η τιμή του από το γεγονός ότι όλος ο Ελληνικός λαός καλείται μέσω της Εφορίας να πληρώσει το πρόστιμο των 550.000 δολαρίων για τα παράνομα παρκαρίσματα των Έλλήνων διπλωματών στη Ν. Υόρκη που μας καταλόγισε ο Δήμαρχος για το διάστημα μιας πενταετίας και παραλίγο λόγω μη πληρωμής του από το Ελληνικό κράτος, θα ματαιωνόταν η εθνικής σημασίας μετεκπαίδευση εκατοντάδων αξιωματικών μας σε οπλικά συστήματα στις ΗΠΑ;

  Επειδή ορισμένοι από τα μπλογκ αμφισβήτησαν το γεγονός, υπονοώντας ότι κάποιος μπλόγκερ τα φαντάστηκε, σας υπενθυμίζω ότι ο βουλευτής του ΛΑΌΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και πήρε απάντηση από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ κ. Δαλαβέκουρα ότι "έφταιγε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο κ. Μπλούμπεργκ που μείωσε αυθαίρετα τις θέσεις στάθμευσης των Ελλήνων διπλωματών και εκείνοι άρχισαν να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια με το δίκιο τους" (βλ. δηλώσεις του στο http://www.in2life.gr/article_print.aspx?amid=169740). Αναρωτιέμαι πως ο ευφυέστατος κ. Κυριάκος Βελόπουλος που δεν σηκώνει πλάκες στα εθνικά θέματα, έχαψε αυτή την απάντηση του κ. Δαλαβέκουρα. Πως δέχτηκε πως το παρκάρισμα του διπλωμάτη το βράδι στο Μπρόντγουέϊ για να πάει στο θέαμά του είναι "εθνική ανάγκη", την οποία θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μέσω της Εφορίας αδιαμαρτύρητα.

  Δεν καταλαβαίνω πως κατάφερε ο κ. Δαλαβεκούρας και κόλλησε στον τοίχο τον εκπρόσωπό μας στη Βουλή με τέτοια απάντηση. Και για να εξηγηθούμε μια και καλή. Αν ο κ. Δαλαβεκούρας δεν καταθέσει ακριβώς όλα τα δικαιολογητικά της παραπάνω κερατιάτικης πληρωμής στη Βουλή (με πρόσχημα ότι "τα καταστρέψαμε και δεν έχουμε τίποτα πια"), θα ζητηθούν από τον ίδιο τον Δημαρχο της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπεργκ, μέσω Ομογενειακών Οργανώσεων, αντίγραφα των παραστατικών της παραπάνω πληρωμής υψίστης εθνικής ντροπής, ενημερώνοντας παράλληλα τον κ. Μπλούμπεργκ για το ενδιαφέρον του Ελληνικού Λαού να μάθει την αλήθεια και το ποιοί αποφάσισαν ότι θα τα πληρώσουν αυτά όχι οι δράστες της παράβασης, αλλά οι Έλληνες πολίτες.

  Αν πάλι δεν ιδρώσει κανενός το αυτάκι από αυτούς που επάξια πήραν το παράσημό τους, μήπως κάποιος θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί να πάρει αυτό το ύψιστο παράσημο ο πρώην Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας και γνωστός εκπαιδευτής τροπικών παπαγάλων ο οποίος είχε γράψει στο φύλλο αξιολόγησης μιας υφιστάμενης του διπλωματικής υπαλλήλου ότι είναι "ζώον" και "ηλίθια". Και τόσο ισχυρός παράγοντας ήταν αυτός ο κύριος στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, που το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο έκρινε επί μία 6ετία την μη προαγωγή της με βάση αυτό το παλιόχαρτο; Και ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που δεν αξιολογούν μία κρίση και να τη διακρίνουν από μια εξύβριση ή από μία συκοφαντική δυσφήμιση;

  Και γιατί για να μπορέσει να πάρει επιτέλους προαγωγή η διπλωματική αυτή υπάλληλος έπρεπε να δηλώσει εγγράφως σε ένα σωρό χαρτιά που υποχρεώθηκε να υποβάλει αρμοδίως ότι "δεν έχει καμία αξίωση κατά του δημοσίου", "δεν έχει καμία αξίωση κατά του εκπαιδευτή παπαγάλων και Πρέσβη της Ελλάδος", που μπορούσε να τον κλείσει πίσω από τα σίδερα του Κορυδαλλού για πέντε χρόνια και να μην τον βγάζει ούτε η Ντόρα ούτε για μετατροπή ποινής σε αγροτική φυλακή;

  Μήπως είναι οι ίδιοι υπάλληλοι που ως μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου κυνηγούσαν συνεχώς με ομόφωνες αποφάσεις τους υπαλλήλους που απλά δεν χώνευε η κυρία Ντορα Μπακογιάννη;

  Μήπως θυμούνται το 2006 που σε κρίσεις προαγωγών ο Εισηγητής του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου πρόσθεσε σε μία κρίση προϊσταμένου του από 30ετίας το "δεν" στην αρχή της φράσης και την μετέτρεψε από θετική κρίση σε αρνητική; Τότε δεν έχασε την προαγωγή του ο υπάλληλος; Έτσι δεν είναι; Και πως τον τιμώρησε η κυρία Μπακογιάννη αυτόν τον κύριο Εισηγητή; Μήπως τον έκανε Πρεσβευτή της χώρας μας σε μία πρωτεύουσα πνευματικά όχι και πολύ μακρυά από τον Πάπα;

  Μήπως στο συγκεκριμένο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που ήταν Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαφώνησε με την γνώμη των Πρέσβεων που ήθελαν να κόψουν τον υπάλληλο και δεν του έδιναν επαρκή στοιχεία στην εισήγηση και θυμωμένος διέκοψε τη συνεδρίαση αναβάλοντάς της για την επόμενη βδομάδα και παίρνοντας μαζί του το φάκελο του κρινόμενου υπαλλήλου; Ναι; Και πως έγινε και την επόμενη ακριβώς ημέρα ο αναπληρωτής του επίσης αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους συγκάλεσε ο ίδιος το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μία μέρα νωρίτερα χωρίς τον Πρόεδρο και έκοψαν τον υπάλληλο χωρίς την παρουσία του Προέδρου; Μήπως αυτή η διαδικασία σας φέρνει στο μυαλό τα Ιουλιανά, τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου 1965 όπου ο βασιλιάς και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έπαυσαν τον εκλεγμένο Πρώθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ορκίζοντας πρωθυπουργό τον Αθανάσιο Νόβα που περίμενε σε ένα άλλο δωμάτιο των ανακτόρων; Μην πάει το μυαλό σας στο κακό, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει καμία σχέση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αστεία πράγματα!

  Μήπως από τη μέρα εκείνη τα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπογράφουν ένα σκέτο χαρτι που γράφει πάνω πάνω " Εφ' ω συνετάγη το παρόν και υπογράφεται ως έπεται" και ακολουθούν οι υπογραφές, ενώ το κείμενο γράφεται πολλές μέρες μετά;

  Μήπως μετά από τα γεγονότα αυτά μια ομάδα γηραλέων Πρέσβεων που ασκούσε το επάγγελμα της καθ' εξη συγγραφής μεσαιωνικών Οργανισμών του Υπουργείου Εξωτερικών, συνέταξε ένα νομοσχέδιο Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών που προέβλεπε ότι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν θα προϊσταται κανένας αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά ορίστηκε αντίθετα ότι "θα προϊσταται ένας συνταξιούχος πρέσβης τον οποίο θα ορίζει ο Υπουργός Εξωτερικών"; (σκεφτήτε ένα συνταξιούχο πρέσβη με ρόμπα και παντόφλες να κάθεται στο σπίτι του και να βλέπει τηλεόραση. Θα χτυπάει το τηλέφωνο και θα τον ειδοποιούν από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι θα είναι ο Πρόεδρος του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου" που θα έχει αποφασιστική αρμοδιότητα να απολύει και υπαλλήλους χωρίς δικαίωμα ακροάσεως και χωρίς ούτε ο Υπουργός Εξωτερικών να μπορεί να του εναντιωθεί σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΥΠΕΞ που ψηφίστηκε τελικά; Έναντι ποιού Υπουργείου θα είναι υπεύθυνος αυτός ο συνταξιούχος Πρέσβης; Έναντι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που θα του δίνει τη σύνταξη);

  Είναι αλήθεια ότι οι ιδιοι συνταξιούχοι γηραλέοι Πρέσβεις που ετοίμασαν τον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τα χούγια της Ντόρας Μπακογιάννη, προέβλεψαν ότι ορισμένοι υπάλληλοι που είχαν στα χέρια τους ανεκτέλεστες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν στο 60 έτος της ηλικίας τους έστω και αν δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία επειδή η κυρία Υπουργός αντιπαθούσε τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας; Και είναι σύμπτωση που τα κατάφεραν έτσι οι γηραλέοι συντάκτες του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε η διάταξη που όριζε καθολικό όριο ηλικίας το 65ο έτος (μετά από παρέμβαση όχι μόνο του Συνήγορου του Πολίτη, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απειλούσε με βαρειά πρόστιμα) να περάσει από τη Βουλή, στις 10.05.07 αφού πλέον είχαν βεβαιωθεί ότι οι απολυόμενοι χωρίς 35ετή δημόσια υπηρεσία δεν θα επέστρεφαν στην υπηρεσία μετά την ψήφιση του νόμου για να ενοχλήσουν την κυρία Υπουργό με τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που κρατούσαν ανεκτέλεστες στα χέρια τους;

  Είναι αλήθεια ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή (10.05.07) κ. Χάρης Καστανίδης ζητούσε επίμονα από τον Υφυπουργό Θ. Κασσίμη να του δώσει το πρακτικό της Επιτροπής για να καταλάβει πως προέκυψαν αυτά τα ακατανόμαστα άρθρα στο νομοσχέδιο του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και ο κ. Κασσίμης του απαντούσε με ειρωνεία "θα σας τα δώσω μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, τώρα έχω δουλειά.."; Και είναι αλήθεια ότι στις 10 Μαϊου 2007 κατά την τελική συζήτηση του νομοσχεδίου ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι με τις συνθήκες αυτές που διεξάγεται η συζήτηση και με το πλήρες σκότος των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε η επεξεργασία του νομοσχεδίου από τους γηραλέους Πρέσβεις, "το ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να αποχωρήσει από τη Βουλή" το οποίο και έπραξε, λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Κασσίμη "Στο καλό και να μας γράφετε!";

  Είναι σίγουρος ο Ελληνικός λαός ότι με τέτοιες συνθήκες γίνεται η επιλογή των πλέον κατάλληλων ατόμων για την άνοδο στη διπλωματική ιεραρχία του Υπουργείου Εξωτερικών; Οι άνθρωποι αυτοί που θα κληθούν να αποφασίσουν σε μερικούς μήνες για την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων ως "Ανω Μακεδονίας" ή "Νέας Μακεδονίας" θα έχουν προετοιμάσει την πολιτική ηγεσία για όλες τις συνέπειες των διπλωματικών ενεργειων και αποφάσεων στις οποίες θα προβεί η χώρα μας; Θα έχουν ενημερώσει την ηγεσία για το πως θα γίνεται στην πράξη η χρήση προσδιοριστικών επιθέτων "ανωμακεδονικός", "νεομακεδονικός", "ανωμακεδονική γλώσσα" κλπ ή θα χτυπάμε το κεφάλι μας με τα παράσημά μας;

 61. ainsley hayes avatar
  ainsley hayes 15/11/2009 23:06:18

  --

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.