#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2010 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συμφωνήθηκε στο παρασκήνιο των Βρυξελλών και "γλύκαναν" οι Εταίροι;Κάποιοι στο εξωτερικό ή έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν ή κάτι παρασκηνιακό παίζεται και δεν το ξέρουμε. Ενώ όλες τις προηγούμενες εβδομάδες οι περισσότεροι ξένοι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές μας περνούσαν από γενεές δεκατέσσερις για την οικονομία και κυρίως την αναξιοπιστία μας, ξαφνικά «γλύκαναν». Ακόμη και οι... ανάλγητοι FT άρχισαν να βλέπουν με θετικό μάτι τα οικονομικά μέτρα και τις προσπάθειές μας.

Αίφνης, την Παρασκευή η Άγγελλα Μέρκελ προχώρησε σε δήλωση στήριξης της Ελλάδας λέγοντας: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κάτι που αναγνωρίζουμε".

O πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αυτός που μόνο σταυρό για να μας σταυρώσει δεν είχε βγάλει ξαφνικά βρήκε κάποια καλά λόγια. Ερωτώμενος για μια πιθανή χρεοκοπία τόνισε: "Είναι παράλογο. Είναι πέρα από τη σφαίρα του κατανοητού. Η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει αλλά έχει μπροστά της μια τεράστια προσπάθεια. Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει  πως θα λύσει η ίδια τα  προβλήματα που προκάλεσε στον  εαυτό της. Θα ήταν λάθος  να υποθέσει, ή να την αφήσει κανείς να υποθέσει πως οι άλλες χώρες θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματά της». Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν από την πλευρά του είπε ότι η Ελλάδα δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια κανενός.

Δειλά – δειλά, λοιπόν, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν θα πάμε φουλ για τον γκρεμό, αλλά έχουμε ελπίδες. Όσο κι αν όλοι ελπίζουμε στο να γίνει κάποιο θαύμα, να φωτίσει ο θεός την κυβέρνηση για να αποφασίσει να ξυπνήσει ή... να βρεθεί κανένας αμύθητος θησαυρός, πιστεύουμε ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Η πρώτη εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε γη και ύδωρ στους ξένους, κι όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο πολιτικό και διπλωματικό. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πρόκειται για μια επονείδιστη συμφωνία που μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη θα έχει αλλά ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι ξένοι έχουν αρχίσει να φοβούνται γενικευμένη κατάρρευση της Ευρωζώνης. Θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι το φιτίλι που όταν θα ανάψει θα τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ετσι, δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τη χώρα μας, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα... καταλάβει ότι βρίσκεται στην ώρα μηδέν. Οσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Ομως, όπως όλα δείχνουν, οι κινήσεις της απέχουν πολύ από την περίφημη αναδιανομή του πλούτου.

Η κρίση, όταν θα ξεπεραστεί, με ή χωρίς τη βοήθεια των ξένων θα αφήσει μια ολόκληρη στρατιά νεόπτωχων, μια ολόκληρη γενιά απογοητευμένη και αδύναμη να σηκώσει κεφάλι. Αυτή θα είναι η πραγματική ήττα της χώρας...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Konstantina avatar
  Konstantina 15/01/2010 22:21:09

  Σαφώς και είναι το πρώτο..ΔΥΣΤΥΧΩΣ

 2. Orestios avatar
  Orestios 15/01/2010 22:23:52

  Μείον 1% κάτω το ευρώ σήμερα.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/01/2010 22:38:26

  Αγοράσαμε τις φρεγάτες?
  Δώσαμε την ΔΕΗ?
  Δώσαμε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ?
  Πήραμε Eurofighter?
  Φοβούνται ότι΄αν σκάσουμε θα γελάνε οι Άγγλοι?

  Συγνώμη τα ίδια λέω, αλλά για την θεία στο χωριό που δεν καταλαβαίνει... ¨-)

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ archaeopteryx 15/01/2010 22:46:00

   Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν καταλαβαίνουν. Μάλλον οι περισσότεροι. Και εκεί ακριβώς, στους ανθρώπους αυτούς, στοχεύει το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

 4. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 15/01/2010 22:44:57

  Μήπως επειδή α) το πρόγραμμα σταθερότητας είναι έτσι όπως το ήθελαν και β) είναι πολιτικοί και ξέρουν πως να παίζουν τον κοσμάκη

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ένας Τυχαίος 15/01/2010 23:13:36

   Γειά σου τυχαίε... κόλησα σήμερα... μανιάνα που λένε οι αλλοδαποί...

 5. Βιλιάσκις avatar
  Βιλιάσκις 15/01/2010 22:49:40

  .
  .

  – O Κωνσταντίνoς μας έλλειπε - άντε και στο Τατόι !!!!

  ==Ποιάς κας, συζύγου Υπουργού, είναι συνεταίρος ο Philip Nielsen????

  “”"”Χάρηκα που σε γνώρισα Κωνσταντίνε – άντε και στο Τατόι…”"”"

  http://www.philipnielsen.gr/2009/10/3-39-52.htmlΤετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………
  Υ.Γ.: όταν στη ζωή σου νομίζεις ότι είσαι μοναδικός κάνεις μεγάλο λάθος, όχι μόνο ήταν συμπαθητικός, όχι μόνο δουλεύει στην επικοινωνία, όχι μόνο είχε έρθει και αυτός οικογενειακώς με αυτοκινούμενο και iphone, αλλά είναι και πολύ καλός (καλύτερος) αθλητής. Χάρηκα που σε γνώρισα Κωνσταντίνε – άντε και στο Τατόι…

 6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ avatar
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ 15/01/2010 22:54:08

  -Έχω τήν αίσθηση, ή κάνω λάθος, οτι τό μεταναστευτικό καί η στάση τών Ευρωπαίων απέναντί μας νά έχουν άραγε σχέση;
  Δηλαδή.. Η κυβέρνηση θέλει νά περάσει νομοσχέδιο μέ τό οποίο πολιτογραφεί συλλήβδην τούς λαθρομετανάστες.. Δεδομένου ότι στήν Αφρική καί Ασία οι άνθρωποι πού επιθυμούν νά μεταναστεύσουν στήν Ευρώπη ίσως ξεπερνούν τά 350.000.000 τουλάχιστον σύμφωνα μέ διεθνέις οργανισμούς, μήπως η Ελλάδα μέ τήν κυβέρνηση Παπανδρέου (αμερικανού πολίτη) ανέλαβε νά παίξει τόν ρόλο τού Δουρείου Ίππου γιά χάρη τών Αμερικανών, αφού τό χαρτί Τουρκία γιά τήν διάλυση τής Ε.Ε. μάλλον δέν μπορεί νά παιχτεί;
  Δηλαδή μέσω Ελλάδος η Ευρώπη θά κατακλυστεί από εκατομμύρια λαθρομετανάστες, κατόχους όμως Ελληνικών διαβατηρίων, η παρουσία τών οποίων θά έχει τήν διαλυτική ενέργεια στήν Ευρώπη αλλά καί στήν Ελλάδα, κάτι πού είναι μέσα στά σχέδια τής Νέας Τάξης καί τών ΗΠΑ..
  Μήπως οι επιθέσεις στόν οικονομικό τομέα πού δέχεται η Ελλάδα από τήν Ευρώπη εντάσσονται στά πλαίσια τών αντιδράσεων εν όψει καταθέσεως νομοσχεδίου γιά απόδωση ιθαγενείας(;!) στούς λαθρομετανάστες πού κατακλύσαν τήν Ελλάδα;

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 15/01/2010 23:01:39

  Το ΓΚΑΠ ε φινις που λένε και στη Γαλλία.

 8. karenin avatar
  karenin 15/01/2010 23:31:56

  Δηλαδή είχαμε μια περιουσία σε πολιτικά ανταλάγματα και δεν την κάναμε χρήση τόσο καιρό σε ανάγκη που βρισκόμασταν; Αυτά τα πράγματα για τέτοιες δύσκολες τα κάνουνε καβάτζα.
  Αλλά με το συμπάθειο, τι ακριβώς μπορούσε να παραχωρηθεί ως πολιτκό αντάλαγμα, ώστε να κάνει την όποια συμφωνία επονείδιστη;

  • anetos avatar
   anetos @ karenin 16/01/2010 05:47:28

   σκοπια,Αιγαιο ,κυπρος ?

 9. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 15/01/2010 23:35:57

  Πάντως κορυφαία ατάκα ήταν που ο Κούλης είπε ότι δεν γνωρίζουν όσοι μιλούν για Αργεντινή, ενώ το προηγούμενο βράδυ ο μπαμπάς μιλούσε για αυτό το κίνδυνο!!!

  Στο θέμα τώρα, δεν γλύκαναν καθόλου απλά έδωσαν πίστωση χρόνου να δουν κατα πόσο θα εφαρμοστούν όλα αυτά στην πράξη και αν θα αποδώσουν. Στην πορεία ακούστηκαν και για φρεγάτες από Γάλλους θα κλείσουν και οι εκκρεμότητες με τα γερμανικά υποβρύχια να δούμε πως και τι άλλο θα προκύψει.

 10. donaE avatar
  donaE 15/01/2010 23:42:56

  Φοβηθηκαν πως θα γινουν βουκινο.Ειναι σαν δινεις 'γη και υδωρ' οταν σε ξεφωνιζουν.

 11. Soustom avatar
  Soustom 16/01/2010 00:47:07

  O φρεγάτες συμφωνήθηκαν γιατί πρέπει να σωθούμε ....και να σώσουμε τούς εταίρους.Ελλειμα 138 δις €(!!!!) ή Γαλλία..Τό ΜΑΑΣΤΡΙΧ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ....

  • xenitemenos21 avatar
   xenitemenos21 @ Soustom 23/01/2010 13:25:54

   Θυμαται καποιος ποιος υπεγραψε το Μααστριχ απο την ελληνικη πλευρα?

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/01/2010 02:25:37

  Mπορείς να είσαι σε άθλια οικονομική κατάσταση και ταυτόχρονα εξωτερικά ελεύθερος;
  Όχι.

 13. antigoni avatar
  antigoni 16/01/2010 08:33:57

  Να μην υποτιμάμε το δεύτερο σκέλος της σκέψης .Σε πολλά δημοσιεύματα στο Τύπο γίνονται αναφορές για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Η αύξηση του δημόσιου χρέους είναι μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι ευρωπαϊκές αλλά και οι Η.Π.Α. Η Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις τις δικές τις κρατικές στεγαστικές τράπεζες , που απειλεί το χρηματοπιστωτικό της σύστημα με επιπτώσεις σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.Πολλές είναι οι φωνές που υποστηρίζουν οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μαι κρίση χρέους. Οι λύσεις και τα μέτρα , όπως συνηθίζεται στη μονεταριστική σκέψη που επικρατεί, θα αυξήσουν τα ήδη μεγάλα ποσοστά ανεργίας .Εδώ λοιπόν κάπου δεν βρίσκεται το υλικό για τις κοινωνικές αναταράξεις;

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/01/2010 09:28:56

  Έχεις δίκιο Antigoni. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που θα πρέπει να πετάξουν από το πλοίο αν την δουν ο σώζων εαυτόν σωθήτω, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, έχουν τα ίδια προβλήματα. Επομένως ή βαράνε διάλυση ή κάνουν ότι μπορεί να γίνει για να περισώσουν ότι περισώζεται ακόμα.

 15. popolaros avatar
  popolaros 16/01/2010 09:46:04

  Ισχύουν και τα δυο.
  Φοβούνται ντόμινο για ευρωζώνη και κάνανε και τα κρυφά deals τους, σε βάρος μας.
  Εκτός εάν θεωρούμε το Yorgo ανώτερο πολιτικό «ζώον» από τους ξένους, οπότε τους έπεισε με την πολιτική του. :)
  Ενώ εδώ η soros-κυβέρνηση σακασβίλι, ψάχνει ακόμα Γ.γραμματέα για τα χαμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ, οι 'κουτόφραγκοι' εφαρμόζουν σχεδιασμούς για τα επόμενα 50 χρόνια.

 16. t avatar
  t 16/01/2010 10:55:50

  http://moneynews.com/StreetTalk/moody-s-portugal-greece-death/2010/01/15/id/346523

  • A. avatar
   A. @ t 16/01/2010 11:17:56

   και λέει: "This competitiveness gap is likely to result in countries 'bleeding' economic potential and therefore tax-raising capacity if not reversed."

   Τι λέγαμε ότι η "συρρίκνωση της φορολογητέας ύλης" κοινώς ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος; Και είναι φάυλος κύκλος. Ελπίζω το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας να έχει επίγνωση ότι η Κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει από το οικονομικό απότομα και απροειδοποίητα.

 17. bananiagr avatar
  bananiagr 17/01/2010 12:02:51

  "Η πρώτη εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε γη και ύδωρ στους ξένους, κι όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο πολιτικό και διπλωματικό. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πρόκειται για μια επονείδιστη συμφωνία που μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη θα έχει αλλά ανυπολόγιστες συνέπειες.

  Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι ξένοι έχουν αρχίσει να φοβούνται γενικευμένη κατάρρευση της Ευρωζώνης. Θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι το φιτίλι που όταν θα ανάψει θα τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ετσι, δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τη χώρα μας, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα… καταλάβει ότι βρίσκεται στην ώρα μηδέν. Οσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Ομως, όπως όλα δείχνουν, οι κινήσεις της απέχουν πολύ από την περίφημη αναδιανομή του πλούτου.

  Η κρίση, όταν θα ξεπεραστεί, με ή χωρίς τη βοήθεια των ξένων θα αφήσει μια ολόκληρη στρατιά νεόπτωχων, μια ολόκληρη γενιά απογοητευμένη και αδύναμη να σηκώσει κεφάλι. Αυτή θα είναι η πραγματική ήττα της χώρας…"  Και τα δύο έγιναν, αλλά κυρίως το πρώτο.

  Και ναι έχεις απόλυτο δίκιο για το τι θα συμβεί και τι θα αφήσει πίσω του αυτο Φάκτορα. Απο τα πιο λιτά και ταυτόχρονα ρεαλιστικά άρθρα.

  Αν μου επιτρέπεις, θα το πάω σε λίγο βουρ για αναδημοσίευση.

 18. bananiagr avatar
  bananiagr 17/01/2010 12:20:08

  Η αναδημοσίευση έγινε. Έβαλα και μία ωραία φωτογραφία του ΓΑΠ απο το Reuters. Αυτό το άρθρο θεωρώ κατα την ταπεινή μου άποψη, οτι για την ώρα πρέπει να είναι αυτό που θα πρέπει να διαβαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

 19. The Predator avatar
  The Predator 17/01/2010 14:29:29

  Η απάντηση είναι :

  ΦΡΕΓΑΤΕΣ.....

 20. JOHN avatar
  JOHN 17/01/2010 18:52:14

  Εγω νομιζω που βαδιζουμε η σε μια Ευρωπη πολλων ταχυτητων,με οριμους και αγουρους μεσα.Η σε μια χαλαρη συνομοσπονδια των ισχυρων και ιδρυτικων μελλων της Ενωσης,γιατι εχουν λιγο η πολυ ομορες οικονομιες που τους επιτρεπει να προχωρησουν ενα βημα ακομη.Η ακομα και σε διαλυση της Ευρ.Ενωσης με τη μορφη που εχει σημερα.Η προκλησεις διεθνως ειναι μεγαλες,και τα κρατη βαρυδια της Ενωσης αποτελουν τροχοπεδη σ ενα διεθνες ΑΚΡΩΣ ανταγωνιστικο περιβαλλον.Ο χρονος παντως θα δειξει τι παιγνιδια παιζονται!

 21. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 18/01/2010 17:03:01

  Σοσιαλιστικοί αφορισμοί, νεοφιλελεύθερες συνταγές & το Ελληνικό παράδοξο της κρίσης
  http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html

 22. στ. τακης avatar
  στ. τακης 23/01/2010 13:06:18

  1ΕΥΡΩ= 1 ΔΡΑΧΜΗ = 340,75 ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΤΊΜΗΣΉ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΜΙΑ ΜΠΙΖΟΛΑ = 3 ΕΥΡΩ Η 1.000 ΔΡΑΧΜΕΣ . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ .

 23. στ. τακης avatar
  στ. τακης 23/01/2010 13:07:06

  1ΕΥΡΩ= 1 ΔΡΑΧΜΗ = 340,75 ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΤΊΜΗΣΉ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΜΙΑ ΜΠΙΖΟΛΑ = 3 ΕΥΡΩ Η 1.000 ΔΡΑΧΜΕΣ . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ . ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.