#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/08/2012 10:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συμβαίνει όταν μια χώρα υποδουλώνεται στις τράπεζεςΓιατί άραγε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και άλλες τόσες χώρες υποφέρουν σήμερα από οικονομική δυσπραγία; Επειδή έχουν υπερβολικά χρέη.

Γιατί όμως έχουν τόσα χρέη; Επειδή επέτρεψαν στους εαυτούς τους να υποδουλωθούν στους τραπεζίτες.

Ο δανεισμός από τους τραπεζίτες επιτρέπει σε μια χώρα να απολαύσει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του βιοτικού της επιπέδου, αλλά μακροπρόθεσμα πάντα οδηγείται στην εξαθλίωση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή πάντα χρειάζεται να επιστραφούν πολύ περισσότερα χρήματα από όσα είχαν δανειστεί. Και όταν μια χώρα καταλήξει να έχει χρέος πέραν του 100% του ΑΕΠ της, τότε πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη. Όλα τα χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν για κοινωνικές παροχές, κλπ καταλήγουν στα σεντούκια των τραπεζών. Οι χρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι σήμερα παγιδευμένες σε μια θανατηφόρα περιδίνηση ατέλειωτου χρέους. Και δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των λαών όλων αυτών των χωρών, δείχνει να αγνοεί τις βασικές αιτίες των προβλημάτων τους.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα κυρίαρχο κράτος δεν χρειάζεται να δανείζεται ποτέ και από κανέναν.

Θεωρητικά, η κάθε κυβέρνηση μπορεί να τυπώνει χρήμα και να το θέτει σε κυκλοφορία.  Αλλά δυστυχώς, ο κόσμος μας δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αντί για αυτό, οι κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα τα οποία εμφανίσθηκαν από το πουθενά, ως δια μαγείας, από τις κεντρικές τράπεζες.

Αυτό όμως είναι παράλογο. Γιατί να μην τυπώνουν οι ίδιες οι κυβερνήσεις το χρήμα που χρειάζονται; Αν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα, δεν θα βρίσκονταν στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Αυτό που ζει η Ελλάδα είναι μια πραγματική τραγωδία. Σήμερα, ακόμη και η πόλη της Βοστόνης διαθέτει μεγαλύτερη οικονομία από την Ελλάδα!

Αυτό όμως παθαίνει κανείς, όταν αφεθεί στο έλεος των τραπεζών. Τα κεντρικά τραπεζικά συστήματα του κόσμου είναι σχεδιασμένα για ατέλειωτα  σπιράλ χρέους, που συστηματικά μεταφέρουν πλούτο από τους λαούς, προς τους ζάπλουτους, μέσω των κυβερνήσεων.

Δείτε τι συμβαίνει στις ΗΠΑ: Το εθνικό τους χρέος είναι σήμερα 5.000 φορές μεγαλύτερο από ότι ήταν πριν συσταθεί η κεντρική τράπεζα (Federal Reserve).

Η Ελλάδα, η Ισπανία και όλες οι άλλες χρεοκοπημένες χώρες δεν έπαθαν ότι έπαθαν από λάθος. Όλα ήταν σχεδιασμένα εκ των προτέρων.

Ιδού μερικά από αυτά που μπορεί να πάθει μια χώρα, αν αφεθεί στο έλεος των τραπεζιτών:

1-Οι χώρες που πνίγονται στα χρέη, πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρή λιτότητα, για να μην πτωχεύσουν. Αυτό προκαλεί οικονομική στασιμότητα, και υψηλή ανεργία. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Τα τελευταία 4 χρόνια, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% και η ανεργία της έφτασε το 23.1%. Πριν από έναν μόλις χρόνο ήταν 16.8%.

Η ισπανική ανεργία είναι υψηλότερη, αφού έφτασε στο 24.6% και πολλοί περιμένουν σύντομα να αγγίξει το 30%.

2-Η οικονομική πρόοδος αναστέλλεται, ενώ αναστρέφεται σε συστήματα που βασίζονται στο χρέος. Στην Ελλάδα, πολλοί παρατάνε τα αυτοκίνητα και επιστρέφουν στα ποδήλατα, εξαιτίας του κόστους μετακίνησης.

Σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία, ο αριθμός των αυτοκινήτων στους δρόμους της Ελλάδας μειώθηκε κατά 40% σε κάθε ένα από τα δυο τελευταία χρόνια.  Παράλληλα, αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις ποδηλάτων.

3-Αργά ή γρήγορα, το τραπεζικό σύστημα θα διαλυθεί. Κάθε φούσκα σκάει. Για αυτό και οι αρχές της ΕΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να διασώσουν το τραπεζικό σύστημα. Όμως, παρά τις προσπάθειες τους, σε ολόκληρη την Νότια Ευρώπη οι καταθέτες αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Στην Ισπανία, €163 δις έφυγαν από την χώρα μέσα στους πρώτους 5 μήνες του τρέχοντος έτους.

4-Σε όλα αυτά τα κράτη, οι φόροι αυξάνονται κατακόρυφα. Όταν πρωτοεισήχθη ο φόρος εισοδήματος στις ΗΠΑ το 1913, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών υπάγονταν στο 1% της φορολογικής κλίμακας. Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις πολλές υποσχέσεις, οι φόροι συνεχώς αυξάνονται.

Στην Αμερική, η φορολόγηση γίνεται με δεκάδες κυριολεκτικά τρόπους. Οι πολιτικοί τρελαίνονται να εφευρίσκουν νέους τρόπους για να μας φορολογούν, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Δείτε τι γίνεται στην Γαλλία, όπου ο νέος σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ σκέφτεται να αυξήσει την κορυφαία φορολογική κλίμακα στο 75%!

Και όμως, παρά την τεράστια αυτή φορολόγηση, οι πολιτικοί μας καταφέρνουν συνεχώς να μας χρεώνουν μέχρι τον λαιμό!

5-Τα εθνικά νομίσματα χάνουν συνεχώς την αξία τους. Πολλοί μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται, αλλά ο πληθωρισμός είναι κι αυτός ένα είδος φόρου. Κάθε δολάριο που έχουμε χάνει συνεχώς την αξία του. Αυτό γίνεται επειδή στο σύστημα που κυριαρχεί και που βασίζεται στο χρέος, η συνολική ποσότητα του υπάρχοντος χρήματος, όπως και το συνολικό χρέος, θα πρέπει διαρκώς να αυξάνονται.

Από τότε που ιδρύθηκε η Federal Reserve, το αμερικανικό δολάριο έχει χάσει περισσότερο από το 95% της αξίας του. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα εθνικά νομίσματα, κάτι που δεν είναι τυχαίο, αλλά σχεδιασμένο.

6-Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν για τα καλά, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, όπως έγινε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ισπανία, με ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους να διαδηλώνουν σε 80 διαφορετικές πόλεις.

7-Όταν καταρρέει μια οικονομία λόγω του χρέους, αμέσως αρχίζουν οι ελλείψεις. Στην Ελλάδα ήδη λείπουν τα φάρμακα.

8-Όταν επέλθει η κατάρρευση, θα δούμε συμμορίες στους δρόμους να κλέβουν και να λεηλατούν. Κάποιος που δεν βρίσκει δουλειά και που θέλει να θρέψει την οικογένειά του, αναγκάζεται να κάνει πράγματα τα οποία δεν θα σκέφτονταν να κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Στην Ισπανία, ομάδες απεγνωσμένων ανθρώπων «απαλλοτριώνουν» τρόφιμα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, απειλώντας να «απαλλοτριώσουν και τους απαλλοτριωτές».

9-Με την κατάρρευση της οικονομίας, επέρχεται  η κατάρρευση του κράτους και των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στο φυσικό αέριο, αφού πολλοί λογαριασμοί δεν πληρώνονται και το τέλος της ηλεκτροδότησης φαντάζει πλέον πιθανό.

10-Όταν η οικονομική κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, πολλοί άνθρωποι χάνουν κάθε ελπίδα. Άλλοι παρατάνε τα μωρά τους! Μόνο μέσα στο 2011, 1.200 παιδιά εγκαταλείφτηκαν από τους γονείς τους στην Ελλάδα και άλλα 750 στην Ιταλία. Το 2003, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 114 και 400.

11-Όπως και στη διάρκεια του οικονομικού κραχ της δεκαετίας του 1930, έτσι και τώρα έχουν αυξηθεί αλματωδώς οι αυτοκτονίες. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σ’ αυτή τη χώρα, που ανέκαθεν είχε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά αυτοκτονιών. Κάθε μέρα, σημειώνεται και από μια αυτοκτονία ενός απελπισμένου ανθρώπου.

Όσοι ζούμε στην Αμερική θα πρέπει να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, αφού τα ίδια θα συμβούν οσονούπω και εδώ. Όπως οι Ευρωπαίοι, έτσι και οι Αμερικάνοι επέτρεψαν στους τραπεζίτες να τους σκλαβώσουν.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του καθηγητή Steven Yates, η κατάσταση εξελίχθηκε ως εξής:

«Ο δυτικός πολιτισμός πήρε λάθος δρόμο  όταν οι κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τις κεντρικές τράπεζες, διέρρηξαν τα δεσμά των εθνικών τους νομισμάτων με τα πολύτιμα μέταλλα, ανοίγοντας τον δρόμο στην μαζική πίστωση, οδήγησαν  τα εθνικά χρέη στα ουράνια. Αυτό κατέστησε εφικτή την πλαστή ευμάρεια της δεκαετίας του ‘90. Όλα ξεκίνησαν με τον Νίξον, που αποσύνδεσε το δολάριο από τον χρυσό το 1971. Τότε, το εθνικό μας χρέος  ήταν γύρω στα $400 δις, ενώ δέκα χρόνια μετά ξεπέρασε το $1 τρις, και αργότερα έφτασε στα $6 τρις. Σήμερα, είναι πολύ πιθανό να έχει φτάσει τα $16 τρισεκατομμύρια, ενώ συνεχώς αυξάνεται».

Η σημερινή Αμερική έχει το μεγαλύτερο χρέος όλων των εποχών, όλου του κόσμου. Αυτό το χρέος θα την συντρίψει αργά ή γρήγορα. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι Αμερικανοί, που ζουν με αυτά που βγάζουν κάθε μήνα, δεν έχουν αντιληφτεί τι τους περιμένει. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το 64% των Αμερικανών, έχουν λιγότερα από $1.000 στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Και ενώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας παγκόσμιας κρίσης τροφίμων, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν τρόφιμα στο σπίτι τους, που να τους κρατήσουν πάνω από έναν μήνα.

Την ώρα που η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος μιας ακόμη σοβαρής ύφεσης, πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν στα μαγαζιά για να αγοράσουν παιχνίδια, χρεώνοντας τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες θα έπρεπε να ξεφορτωθούν.

Αν θέλετε να δείτε τι θα συμβεί στις ΗΠΑ, κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ισπανία και στην Ελλάδα, που ζουν μια οικονομική κόλαση, η οποία σπεύδει και προς την Αμερική.

theeconomiccollapseblog.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. No Way avatar
  No Way 12/08/2012 11:16:23

  Το προβλημα εντοπιζεται στην FED , η εκτυπωση - κυκλοφορια του δολλαριου οσο παρεμενει στους ιδιωτες , η αμερικη θα εχει τεραστια χρεη
  Η αμερικη θα ελυνε αυτοματα το προβλημα της σε μια μερα , αν εθνικοποιουσε την FED
  Ο andriew jackson (1829- 1837) ηταν ο μονος προερδος στην ιστορια των ΗΠΑ που δεν αφησε χρεος , διοτι πολεμησε στεθναρα και καταφερε να κλεισει την τοτε κεντρικη τραπεζα που ανηκε σε ιδιωτες

  Οσο το εκδοτικο προνομιο του χρηματος παραμενει σε ΙΔΩΤΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ , η παγκοσμια οικονομια θα ειναι δεσμια τους
  Σημερα η κατασταση στην ευρωπη ειναι απειρως χειροτερη του 30 η του 40 , διοτι τοτε ειχαν τα μακροικονομικα εργαλεια να ελεγξουν της οικονομιες τους ( εθνικο νομισμα , δασμους - προστασιας εγχωριας παραγωγης , ελεγχομενα συνορα - κινησης κεφαλαιων) ,τα ευρωπαικα κρατη ειναι δεσμα , μιας ενωσης (ευρω) που τους οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην καταστροφη τους

 2. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 12/08/2012 11:29:12

  Aυτό στο περίπου...
  http://www.youtube.com/watch?v=3bIytWxmjsI

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 12/08/2012 12:15:25

  Καταπληκτικό άρθρο.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/08/2012 12:25:25

  Και δεν είναι καθαρή και καραμπινάτη συνομωσιάρα αυτή η κίνηση των κυβερνώντων τα μεγάλα κράτη να δώσουν μέσω του δανεισμού την εξουσία στους τραπεζίτες; Να που οδηγεί και ο καπιταλισμός λοιπόν! Τον κομμουνισμό τον έχουμε μάθει. Ώρα να δούμε και το αντίθετο τώρα...

 5. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 12/08/2012 15:08:59

  Επιτρέπετε αναδημοσίευση της μετάφρασής σας αξιότιμε SA; Πάντα με λινκ στο antinews εννοείται!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ σιδεράκιας 12/08/2012 21:48:31

   Το τι αναδημοσίευση γίνεται γενικώς, δεν λέγεται. Και χωρίς λινκ οι περισσότεροι.
   Όσο για εσάς κύριε, ελεύθερα!

 6. Βρα avatar
  Βρα 12/08/2012 15:20:49

  Ακομη και αν τα κρατη μπορουσαν να εκτυπωσουν τα νομισματα τους, θα επρεπε να γινεται οποτε κρινεται απολυτως αναγκαιο και πρωταρχικος στοχος στα δημοσιονομικα θα επρεπε να ηταν η διατηρηση δημοσιονομικου πλεονασματος ωστε η αναγκη για εκτυπωση χρηματος για καλυψη αναγκων να ειναι μηδαμινη. Μαλιστα, θα επρεπε να γινεται με μυστικοτητα, αφου και μονο η γνωση οτι η κυβερνηση κοβει νομισμα για να κλεινει τα ελλειμματα θα εκτοξευε τον πληθωρισμο στα υψη και η υποτιμηση του νομισματος (απωλεια εμπιστοσυνης σε αυτο) θα ηταν δραματικη. Ειμαι υπερ του εθνικου νομισματος και της κρατικης κεντρικης τραπεζας ως δανειστης εκτακτης αναγκης του κρατους, αλλα μονο σε εκτακτες περιπτωσεις και εφοσον το κρατος εκανε ο,τι μπορουσε για να εχει πλεονασμα αλλα τελικα δεν του βγηκε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.