#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2011 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συμβαίνει με τις τράπεζες;Η είδηση θα περάσει μάλλον στα ψιλά των εφημερίδων. Αντε, το πολύ-πολύ να απασχολήσει για λίγο τους οικονομικούς συντάκτες και τα οικονομικά έντυπα.

Η είδηση: Η Τράπεζα Πειραιώς (η μετοχή της οποίας το Φθινόπωρο του 2009 ήταν πάνω από τα 13ευρώ και τώρα βολοδέρνει μεταξύ 3.- 3.50) θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, σε μια προσπάθεια να αντλήσει από την αγορά ρευστότητα της τάξεως των 800 εκατομμυρίων  ευρώ. Στην τιμή του ενός ευρώ ανά μετοχή! Επαναλαμβάνω ένα (1) ευρώ!

Το περιτύλιγμα: η  ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης, ενδυνάμωση, με στόχο τη χρηματοδότηση της πράσινης ανάπτυξης.

Βέβαια, θα θυμάσθε ότι πριν μερικούς μήνες ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Σάλλας (ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου στην κυβέρνηση της Αλλαγής) επιχείρησε να «εξαγοράσει» το Τ.Τ. και την Αγροτική αντί 700 εκατομμυρίων.

Τότε, ξεσηκώθηκαν άπαντες και το deal ναυάγησε.

Στη συνέχεια ακούστηκε ότι  «μαγειρευόταν» συγχώνευση πότε με την Εθνική, πότε με το Τ.Τ. ,πότε με την Marfin.

Ανθρακες ο θησαυρός.

Ποια είναι η αλήθεια: Η πικρή αλήθεια είναι ότι μια ακόμα τράπεζα, ουσιαστικά ξεπουλιέται σε εξευτελιστική τιμή (μετά την Εθνική τον περασμένο Σεπτέμβρη).

Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά  λεηλατούνται οι έλληνες μικροεπενδυτές και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Περιμένετε αντίδραση; Πιθανότατα καμιά!

Και αλήθεια ποιος να αντιδράσει;

Οι  εφημερίδες;

Είναι πολύ πρόσφατη η χρηματοδότηση δυο μεγάλων εφημερίδων

Η τηλεόραση;  Το θέμα είναι εύκολο! Το ξέρουν και  τα μικρά παιδιά.

Και όλα αυτά γίνονται ενώ η χρηματιστηριακή αξία ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί στα 18 δις ευρώ!

Μήπως, έπρεπε ήδη να  έχουν κρατικοποιηθεί   οι τράπεζες  και   να εκδιωχθούν  οι διοικήσεις τους,  για να προστατευτεί  το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι καταθέσεις των ιδιωτών, οι ελληνικές επιχειρήσεις και η ελληνική οικονομία;

Τι άλλο περιμένουμε;

Να κατακλύσουν την ελληνική αγορά τα φτηνά δάνεια των τουρκικών τραπεζών (άρχισαν ήδη στη Θράκη με τη Zirat);

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 04/01/2011 21:33:35

  Τα προεκλογικά τραπεζώματα του ΓΑΠ με τους τραπεζίτες τώρα εξοφλούνται.
  Ή μήπως νομίζατε ότι οι τράπεζες μοιράζουν τσάμπα τα λεφτά;
  Όσο για τη ΝΔ κάνουν ζέσταμα για τον μεγάλο αγώνα.Απλά δε ξέρουν ακόμη πότε θα γίνει.

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 04/01/2011 21:36:16

  "Μήπως, έπρεπε ήδη να έχουν κρατικοποιηθεί οι τράπεζες και να εκδιωχθούν οι διοικήσεις τους, για να προστατευτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι καταθέσεις των ιδιωτών, οι ελληνικές επιχειρήσεις και η ελληνική οικονομία;"

  Από τα σωστότερα πράγματα που γράφτηκαν εδώ και μήνες.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 04/01/2011 21:45:20

  Από το 1,5 εκατομμύρια ευρώ επιταγές που κατατέθηκαν από εταιρεία τέλος Δεκεμβρίου για να εισπραχθούν τα 500.000 γύρισαν πίσω ακάλυπτα.

  Οι οικονομικές εφεδρείες που ο καθένας διέθετε για την άσχημη ώρα στερεύουν.

  Κατά 3,5 με 4 δις ευρώ μειώθηκαν επιπλέον οι τραπεζικές καταθέσεις κανονική αιμοραγία.

  Οι τράπεζες για τις επισφάλειες που υπάρχουν στην αγορά λειτουργούν ως βροχοσυλλέκτης.

  Θα χάσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης από τα 1.000 ευρώ που είχαν δανείσει τον Λαλάκη για να πάει διακοπές έως τα εκατομμύρια ευρώ που είχαν δανείσει αποτυχημένους επιχειρηματίες.

  Μάλλον με τις επισφάλειες που πλέον έχουν οι τράπεζες μαζί με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν το 1 ευρώ αντιπροσωπεύει την πραγματική τους αξία.

 4. ierofantis avatar
  ierofantis 04/01/2011 21:50:12

  Η τιμή έχει ένα discount της τάξης του 70%. Μάλλον γίνεται για να γίνει εκλυστική η αύξηση. Τα ίδια έκανε και η Εθνική, με discount γύρω στο 45 % προ μηνών. Είναι συνήθης πρακτική.

  Βεβαίως, μεγάλα discounts σαν αυτό μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο από την τραγική εικόνα της αγοράς και την απροθυμία εγχώριου και ξένου κεφαλαίου να επενδύσει στην παρούσα συγκυρία.

  Βέβαια η κάλυψη της αύξησης λέγεται ότι είναι εξασφαλισμένη από τους αναδόχους. Ίδωμεν.

  Το ζητούμενο πάντως για κάθε Τράπεζα επί του παρόντος, είναι να στηριχθεί κεφαλαιακά εν όψει των stess tests του Φεβρουαρίου και της επιδείνωσης του δείκτη των δανείων σε καθυστέρηση, που τους επόμενους μήνες θα έχει έντονα αυξητική τάση. Και προ αυτού του στόχου, νομίζω είναι έτοιμες οι Τράπεζες να δώσουν μεγάλο discount προκειμένου να επιτύχουν.

  Τώρα, ως προς το ξεπούλημα, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Αν ως ξεπούλημα εννοούμε να βρεθεί ένα ποσοστό 20-40% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, σε ξένους θεσμικούς, τότε ναι, ξεπουλάμε.

  Προσωπικά δεν βλέπω τέτοιο πρόβλημα. Κίνδυνος εξαγοράς μεγάλης ελληνικής Τράπεζας από ξένο όμιλο δεν υπάρχει επί του παρόντος. Έχουν άλλα μεγαλύτερα προβλήματα να ασχοληθούν από το να τοποθετηθούν σε μια τραπεζική αγορά που έχει πάθει καθίζηση, έστω και αν οι επενδύσεις ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό παραμένουν ακόμη ισχυρές και αποδοτικές.

  Όσο για τους μικροεπενδυτές, επέτρεψέ μου να πω ότι όσοι από τη μαρίδα ακόμη παίζουν χρηματιστήριο και ονειρεύονται τρελές αποδόσεις και κέρδη επειδή θα τοποθετηθούν σε φθηνές τιμές τώρα και σύντομα θα αποκομίσουν κέρδη, νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει ότι βρίσκονται στη θάλασσα και γύρω γύρω κάνουν μπάνιο μαζί με λευκούς καρχαρίες... Better stay out.

  Τέλος συγχωνεύσεις εντός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δεν βλέπω να παίζουν, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο και ανεξαρτήτως σχήματος ή φημολογίας. Το μόνο ενδεχόμενο είναι να γίνουν κάποιες ανακατατάξεις στις αμιγώς υπό κρατικό έλεγχο Τράπεζες και αυτό, ελέω μνημονίου.

  Αυτά τα ολίγα ως σχόλιο στην ανάρτηση.

 5. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 04/01/2011 21:57:46

  Να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με την οικονομία και παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος που να ξέρει. Έχω ένα ποσό στην τράπεζα. Εάν γίνει υποτίμηση τι θα γίνει με τις καταθέσεις; Το να τα έχεις σε δολλάρια αντί για ευρώ υπάρχει σωτηρία; Έαν τα βγάλεις έξω πόσα πληρώνεις; Και για να τα επαναπατρίσεις πόσα πάλι θα πληρώσεις;

  • giannis avatar
   giannis @ H pena tis orghs 04/01/2011 22:10:14

   Υποτίμηση με ευρώ δεν γίνεται. Κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο αν βγούμε από το ευρώ. Ούτε να τα έχεις σε ξένο νόμισμα θα σε σώσει. Στην Αργεντινή όσοι είχαν καταθέσεις σε δολλάρια τους τα άλλαξε το κράτος αναγκαστικά. Αν τα βγάλεις έξω πληρώνεις μόνο το έμβασμα, ανάλογα με την τραπεζα, το ποσό κλπ. Μην σε απασχολεί να τα ξαναφέρεις. Αν πέσουν οι τράπεζες όπως αναμένουν πολλοί (ανάμεσα τους κι εγώ) είναι το τελευταίο πράγμα που θα 'χεις να σκεφτείς.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ H pena tis orghs 04/01/2011 22:20:31

   Να τα σηκώσεις και να τα βάλεις στην καβάτζα.
   Ότι και να γίνει εσύ θα έχεις ρευστό ένα δυνατό νόμισμα το οποίο θα έχει αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη.
   Κάτι όπως τα παλιά χρόνια με τα Δολάρια και το "συνάλλαγμα".
   Ακόμα και το Ευρώ να καταρρεύσει εντελώς, θα το αλλάξεις με Μάρκα ή με Φράγκα και πάλι χαμένος δεν θα είσαι.
   Μαυραγορίτης δεν είμαι αλλά, δεν στήριξα ποτέ το ΠΑΣΟΚ για να το στηρίξω τώρα στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού!

  • anonymous avatar
   anonymous @ H pena tis orghs 05/01/2011 01:11:42

   Μετά την εισαγωγή του Ευρώ η κυκλοφορία του χρήματος είναι ελεύθερη και φτηνή εντός Ευρωζώνης.
   Για να βγάλεις χρήμα έξω, εντός Ευρωζώνης, χρειάζεσαι ένα τραπεζικό λογαριασμό σε μια χώρα της Ευρωζώνης. Το έμβασμα προς αυτό το λογαριασμό κοστίζει για ποσό μέχρι 14.000 Ευρώ (δεν είμαι σίγουρος αν έχει αλλάξει το ποσό και είναι στο περίπου) 0,50 Ευρωλεπτά δηλ. τίποτε. Το ίδιο περίπου θα κοστίσει και ο επαναπατρισμός. Ψάξε βρες μια τράπεζα εκτός Ελλάδος που :
   1) να ανοίγει λογαριασμούς σε κατοίκους Ελλάδας (δεν το κάνουν όλες, πολλές απαιτούν να μένεις μόνιμα στη χώρα τους)
   2) Να μην έχει κόστος διαχείρισης ή να έχει ελάχιστο τέτοιο κόστος.
   3) Να έχει on line banking σε μια γλώσσα που να καταλαβαίνεις.
   4) Τα χρήματά σου να είναι νόμιμα και να μπορείς να δικαιολογήσεις που τα βρήκες.
   5) Θα πρέπει να δηλώνεις του τόκους στην εφορία για να πληρώσεις το 10% φόρο που λέει ο νόμος. (Εδώ είναι μεγάλη αλητεία. Δεν τους ενδιαφέρει ο φόρος αλλά ο έλεγχος του χρήματος από τη μαφία που ελέγχει το κράτος και τους μηχανισμούς του συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών. Αν βάλεις κάτω τα έσοδα από το φόρο των καταθέσεων είναι πενιχρά, πρέπει να είναι περί τα 200 εκ το χρόνο κι αν, για τη ζημιά που προκαλούν.)

   Αν μιλάς μόνο αγγλικά οι αγγλικές τράπεζες είναι εκτός διότι η Αγγλία δεν έχει Ευρώ.
   Νομίζω κάτι αυστριακές τράπεζες έχουν On line banking σε αγγλικά και φυσικά οι ιρλανδέζικες που δε θα πήγαινα ούτε με σφαίρες. Την Κύπρο δεν την εμπιστεύομαι.

   Αν είσαι μάγκας κι μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα ως κεφάλαιο κίνησης δηλ. να πας ένα ταξιδάκι να ρωτήσεις κλπ. κοίτα προς Ελβετία μεριά αλλά να ξεκαθαρίσεις το κόστος διαχείρισης του λογαριασμού. Πολλές τράπεζες είναι πανάκριβες. Επίσης το ελβ. φράγκο είναι αρκετά ψηλά τώρα και σε βάθος χρόνου αν αλλάξεις τώρα λεφτά μπορεί να χάσεις 15%. Ίσως όμως να μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε Ευρώ.
   Να ξέρεις όμως ότι μπορείς να περάσεις από τα σύνορα ποσό το πολύ μέχρι 10.000 Ευρώ διότι διαφορετικά θεωρείσαι φοροφυγάδας εκτός αν έχεις χαρτιά μαζί σου ότι είναι νόμιμα λεφτά.

   • zonitis avatar
    zonitis @ anonymous 05/01/2011 20:13:36

    Μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο σε ευρω εδω στην Ελβετια. Τα εξοδα λογαριασμου αναλογα με την τραπεζα ειναι μεταξυ 100 και 500 ελβετικα φραγκα το χρονο. Τα λεφτα δεν τοκιζονται, αλλα μπορεις να αγορασεις ομολογα ελβετικων τραπεζων σε ευρω, οποτε θα εχεις καποιο τοκο το χρονο και θα καλυπτεις σιγουρα τα εξοδα λογαριασμου...

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ H pena tis orghs 05/01/2011 07:29:28

   @H pena tis orghs

   Πριν από μερικά χρόνια άνοιξα λογαριασμό συναλλάγματος και κατέθεσα μερικές χιλιάδες αμερικάνικα δολάρια. Όταν πρόσφατα τα χρειάσθηκα (και γιατί υπάρχει και διάχυτος ο φόβος ότι μια ωραία πρωια μπορεί να δεσμευθούν και να μπορείς να βγάζεις μόνο ένα μικρό ποσό κάθε μήνα, η και χειροτέρα να μην μπορείς να πάρεις δεκάρα) και θέλησα να τα πάρω κάνοντας ανάληψη συνέβησαν τα εξής.
   Πρώτον, μου είπαν ότι θα χρειασθούν μερικές ημέρες για να φέρουν το συνάλλαγμα από τη Αθήνα (στην Σπάρτη)
   Δεύτερον, μου είπαν ότι υπάρχει κάποια επιβάρυνση (το κόστος χρηματαποστολής) για τη μεταφορά του συναλλάγματος από Αθηνά στην Σπαρτή (κάπου στα 120 Ευρώ).
   Τρίτον, μου είπαν ότι τελικά είχαν αρκετά μετρητά γιατί τα είχαν φέρει για κάποιον άλλο αλλά αυτός θα αργούσε να έρθει να τα πάρει και έτσι θα βολευόμουνα.
   Τετταρτον, με φοβέρισαν ότι μόνο σε εικοσάρικα μπορούσαν να μου τα δώσουν.
   Πεμπτον, μου είπαν ότι υπάρχει και κάποια επιβάρυνση για την ‘αγορά συναλλάγματος’
   Όλα αυτά από τον κύριο Υποδιευθυντή. Όταν δήλωσα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω κανένα ‘κόστος χρηματαποστολής’ διότι εγώ δολάρια κατέθεσα στη Σπαρτή και δολάρια ζητώ να μου επιστραφούν στην Σπάρτη, και ότι δεν ήταν δική μου απόφαση που θα ταξιδεύουν οι καταθέσεις μου, το θέμα το ανέλαβε ο Διευθυντής ο οποίος στην μεγαλοσύνη του με απάλλαξε από αυτό το χαράτσι.
   Στην παρατήρηση μου ότι εγώ δολάρια κατέθεσα, σε λογαριασμό δολαρίων, και δολάρια ξηταω, και συνεπώς δεν νοείται χρέωση για ‘αγορά συναλλάγματος’ έλαβα την απάντηση ότι έτσι γίνεται εδώ στο Ελλάντα και αυτά τα πράγματα είναι θεσμοθετημένα και ‘τα σκυλιά δεμένα’. Τελικά με χρέωσαν κάπου 80 ευρώ για ‘αγορά συναλλάγματος’ και μετά από μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν μια ώρα μου έδωσαν τα λεπτά μου σε κολλαριστά κατοστάρικα χωρίς καμιά εξήγηση. Δεν παραπονέθηκα βεβαίως γιατί δεν ήταν σε εικοσάρικα!...Αν με ξαναδούν σε Ελληνική τράπεζα ας με γράψουν!....

   • Ο Απο Μηχανης Φτωχος avatar
    Ο Απο Μηχανης Φτωχος @ Αγροφύλακας 05/01/2011 15:39:29

    Όνομα έχει η τράπεζα;

    • Agrofylakas avatar
     Agrofylakas @ Ο Απο Μηχανης Φτωχος 05/01/2011 18:33:18

     Ευχαριστώ για την επισήμανση. Είχα σκοπό να το
     αναφέρω, αλλά μου διέφυγε. Ήταν στην Εθνική Τράπεζα.
     Γεμάτη αργόσχολους, και ατελείωτες ουρές. Παίρνεις αριθμό
     πας κάνεις τα ψώνια σου, γυρνάς ξεκουράζεσαι στις
     πολυθρόνες τους, και όταν οι υπάλληλοι γυρίσουν, από την
     τουαλέτα, το κιλικίο, κάποια ‘κηδεία’ που τους έτυχε, η άλλες
     προσωπικές ασχολίες, θα χτυπήσει το πολυπόθητο
     κουδουνάκι και για σένα. Ο κύριος Υποδιευθυντής (που είναι υπεύθυνος
     για την κατάσταση) ατάραχος θα σου πει ότι αυτό συμβαίνει γιατί
     η Εθνική είναι η αγαπημένη τράπεζα του Έλληνα, και ατάραχος συνεχίζει
     να βάζει κιλά.

 6. ierofantis avatar
  ierofantis 04/01/2011 22:09:19

  Υποτίμηση στο Ευρώ μόνο για κάποιες χώρες και όχι για κάποιες άλλες, δεν θα γίνει. Δεν είμαι στο μυαλό του Τρισσέ, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή η πρόταση.

  Επίσης θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να μας πουν οι Ευρωπαιοι κάποια στιγμή ότι πχ την τάδε του μηνός ή τον δείνα μήνα, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει φύγει από το Ευρώ. Αυτό θα σημάνει κατάρρευση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος λόγω τεράστιας εκκροής καταθέσεων.

  Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι ο μόνος κίνδυνος είναι να κοιμηθούμε κάποια Κυριακή με Ευρώ και την Δευτέρα να πάμε στην Τράπεζα και να δούμε το υπόλοιπο λογαριασμού σε δραχμές. Στη συνέχεια θα μας πουν ότι για τρεις μήνες θα συναλλασσόμαστε και με τα δύο νομίσματα και μετά το τρίμηνο, που θα είμαστε μόνο με τις δραχμές, θα πατήσουμε μια υποτίμηση 20-40% για να ισιώσουμε.

 7. Mιχάλης Σ. Βάρδας avatar
  Mιχάλης Σ. Βάρδας 04/01/2011 22:40:08

  Η διάχυτη ανησυχία γιά το παρόν και το μέλλον των Ελληνικών Τραπεζών
  πηγάζει από τις πρόσφατες φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα
  σταματήσει να αγοράζει τα ελληνικά (τοξικά) κρατικά ομόλογα που συγκρο
  τούν σε σημαντικό ποσοστό στοιχεία της κεφαλαιακής τους βάσης. Αν συμβεί
  κάτι τέτοιο, θα μειωθεί δραματικά η ρευστότητα των τραπεζών με ιδιαίτερα
  δυσμενείς συνέπειες στην λειτουργία των.

  Προσθέστε στα πιό πάνω και την επικείμενη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής
  ικανότητας της Χώρας μας από τους διεθνείς οίκους Fitch, S & P και Moody's και
  θα έχετε μιά ολοκληρωμένη εφιαλτική εικόνα !

 8. Enzo avatar
  Enzo 04/01/2011 23:41:59

  ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα.

 9. Zio avatar
  Zio 05/01/2011 00:33:59

  Το discount είναι 45% (43% για την ακρίβεια), αφού το μετράμε κανονικά μετά την θεωρητική αποκοπή, με την αναπροσαρμοσμένη τιμή δηλαδή.
  Η συνολική κεφαλαιοποίηση των 5 μεγάλων Ελληνικών τραπεζών είναι κάτω από τα 12 δις.
  Το timing είναι άσχημο, το discount όχι τόσο ελκυστικό πια (πολλοί ήθελαν 0.80).
  Ο πυρήνας του 40% των θεσμικών λέει ότι θα συμμετέχει, και το "μπαλάκι" πλέον πάει στο free float.
  Πολλά θα φανούν στις 10 του μήνα, κατά την αποκοπή, αλλά και κατά την εβδομάδα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων των ήδη κατόχων.

  Όσοι δεν πιστεύουν ότι θα σκάσουν οι τράπεζες και δεν θα δούμε ποτέ 3ψήφιο ΓΔ, τότε είναι πολύ καλή επενδυτική ευκαιρία.

  "Στις τρομπέτες πούλα και στα κανόνια αγόραζε" λέει η αγορά.
  Ωστόσο, αυτό δεν αφορά τόσο περιόδους κρίσης, όπου υπεισέρχονται δεκάδες άλλοι παράγοντες και η ρευστότητα μεγαλώνει πιέζοντας τις όποιες ισορροπίες.

  Πιστεύω ότι δεν συμφέρει κανέναν να σκάσουμε, τουλάχιστον όχι πριν το 2013. Μέχρι τότε, όσο το ΧΑ είναι πάνω από τις 1250, "καλά πάμε"...

 10. dimos avatar
  dimos 05/01/2011 10:32:16

  μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την εμμονή του Κουρή με τη δραχμή? Προφανώς έχει όλα τα λεφτά του στην Ελβετία και περιμένει να αγοράσει την μισή Ελλάδα κοψοχρονιά. Παιδιά τέρμα τα δίφραγκα - όποιος πολιτικός φέρει την ελλάδα στη δραχμή (που σημαίνει πισωγύρισμα για όλους τους Ελληνες 30-40 χρόνια) θα εκτελεστεί. Οσο για αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τη δραχμή είτε είναι άσχετοι ή έχουν ανάποδα συμφέροντα. Βάλτε καλά στο μυαλό σας δραχμή σημαίνει 20% πληθωρισμό, 25% δανειακά επιτόκια και 30% υποτίμηση σε όρους Ευρώ (αν έιχες 100 ευρώ πρίν , μετά θα έχεις 30-40 ευρώ) και πείνα για το 95% του Ελληνικού λαού (εκτός αν περιμένεις οι Ελληνες βιομήχανοι να ρίξουν τις τιμές τους στη μέση για να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη του Ελληνα .........τρελλά πράγματα δηλαδή).

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 10:56:10

  Oι Χρηματοπιστωτικοι Οργανισμοι εβγαλαν πολλα Δις απο τα ασφαλιστρα των CDS της Ελλαδας.
  Μας λενε τωρα οτι τους χρωσταμε κ απο πανω και μας βαζουν να πειναμε χωρις λογο.. αντε με λογιστικο λογο.
  ξερετε ποσα εβγαλε η καθε DB kai BNP πονταροντας στην ανοδο των spread πριν βγει το ΓΑΠ στο Καστελοριζο?? Δεν εβγαλε μονο ο Σορος.. εβγαλαν και οι Δανειστες μας.
  Ερχονται σημερα απο ΔΝΤ και ΕΕ και Τραπεζες και μας χωνουν τοκους σε νεα δανεια για να ξεπληρωσοθυμε τα παλια, να μην μενει φραγκο για αναπτυξη ή κοινωνικη πολιτικη ενω συγχρονως εχουν βγαλει πολλαπλασια μεσα σε 10 μηνες.
  Γιατι δεν βγαζει κανεις τις τοποθετησεις ολων αυτων στα Ελληνικα CDS??
  Οταν μια μερα βγουν τα στοιχεια θα δουμε στις λιστες των επενδυτων και πολλοι Ελληνες και Ελληνικες Τραπεζες. Μην πεσουμε απο τα συννεφα!!

  ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ !!

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 11:01:16

   για παραδειγμα... η Deutsche Bank μελετα clearing House για τα CDS !! apo to 2008.
   Investment banks eye CDS clearing house
   Financial Times
   17-Apr-2008
   By Gillian Tett and Paul J Davies in Vienna

   Deutsche Bank (NYSE: DB - News) and other investment banks are working on plans to develop a clearing house for the credit derivatives markets in an effort to allay growing regulatory and investor fears about "counterparty risk".
   In particular, the banks are tying to develop a scheme that would only allow institutions with strong capital bases and credible trading histories to clear trades in the credit default swap markets with a central counterparty.

   The aim is to ensure that members of this clearing house club would be more protected from the risk of a trader or investor failing to meet their obligations.

   ΠΠ
   http://us.ft.com/ftgateway/superpage.ft?news_id=fto041720081736529414

 12. Αντυ avatar
  Αντυ 05/01/2011 11:13:27

  Αγοράστε καλά "χαρτιά" στα χαμηλά τους (π.χ. ΕΤΕ,ΜΥΤΙΛ,ΟΤΕ,ΤΙΤΑΝ κλπ) για τα παιδιά σας και αφήστε τους άλλους να σκέφτονται $,DM,Ελβ.Φράγκα,Σουηδ.Κορώνες,Λίρες και αυγά Τουρκίας κλπ) νομίσματα, ισοτιμίες,υποτιμήσεις κλπ.

 13. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 05/01/2011 12:24:07

  εστω οτι παμε αυριο και ''σηκωνουμε'' τις καταθεσεις μας, μπορει καποιος να μου πει τι θα γινει? εχεις πετυχει αυτο που θες χωρις ΟΥΤΕ ΜΙΑ απεργια ΟΥΤΕ ΕΝΑ ρουθουνι ανοιχτο ΧΩΡΙΣ εκλογες, δηλαδη την καταρευση της φαυλοκρατιας

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ προβοκατορας 05/01/2011 20:51:41

   Mόνο έτσι θα νοιώσει το σύστημα ότι κινδυνεύει,και μπορεί να μας λάβει υπ όψιν του, αλλοιώς πιάσε το αυγό και κούρευτο.
   Γιά αυτό το θέμα έχω γράψει 4-5 φορές, κι έχω ζητήσει αν ξέρει κάποιος το όνομα του Γάλλου ποδοσφαιριστή που το πρότεινε ( Factorx δεν μπορείς να το βρείς ?). Ποτέ δεν έχω δει την παραμικρή αντίδραση, γιατί ?

  • A.M. avatar
   A.M. @ προβοκατορας 06/01/2011 00:12:13

   Δεν θα τα δώσουν σε όλους «σήμερα».
   Σε πολλούς θα πούν «ελάτε αύριο».

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 15:24:19

  Οι Τραπεζες βαζουν τις εισπρακτικες εταιριες, παραβιαζοντας το Συνταγμα περι προσωπικων δεδομενων... να παρανομουν εκβιαζοντας ολο τον κοσμο τηλεφωνοντας στο σπιτι του!!!!!.
  Πηραν βοηθεια 30Δις και δεν μειωσαν καποιο τοκοχρεολυσιο... κανουν μετοχικη Πολιτικη.

  Αυτες ειναι οι Τραπεζες.

  ΠΠ

 15. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2011 19:02:29

  Οι Τράπεζες σε ένα καπιταλιστικό σύστημα θα είχαν ήδη χρεοκωπίσει.
  Ευτυχώς που με τον σοσιαλισμό σώζονται τα λαμόγια και χρεοκωπούν οι Έλληνες,

 16. φτωχος avatar
  φτωχος 05/01/2011 22:16:42

  ο ποδοσφαιριστης που προτεινε να σηκωσουμε τις καταθεσεις απο τις τραπεζες
  ειναι ο ερικ καντονα παλιος παικτης της μαντσεστερ γ.

 17. O Chazos tou Choriou avatar
  O Chazos tou Choriou 05/01/2011 23:03:22

  Δυστυχως το 90% του ελληνικου προβληματος - διαχρονικα - ειναι η τρομακτικη ανεπαρκεια γνωσεων ( οικονομικων αλλα και ιστορικων) του ελληνικου λαου που τον καθιστα ευκολη λεια στους...αλητες που βρισκουν και τα κανουν....

  Αυτη η αγνοια συμπεριλαμβανει βεβαια και τα 3/4 του ελληνικου κοινοβουλιου...

  Τοσο απλα !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.