#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2010 09:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι περιμένει ο λαός απο τον Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη

«Να κάνουμε μικρές επαναστάσεις»Η άνοδος του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο, θα αποτελέσει τη σημαντικότερη  δοκιμασία από τότε που εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ. Το απόγευμα της Κυριακής θα γνωρίζουμε, αν η Ελλάδα απέκτησε εν δυνάμει πρωθυπουργό,  με  όραμα και πρόταση για αλλαγή πορείας, από το  αδιέξοδο που μας οδηγεί η  κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

«Μα ο Σαμαράς δεν πείθει..»

Τώρα που είναι  ορατό, ακόμα και στους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου, ότι η πολιτική του  είναι ολέθρια για την πατρίδα μας, τα γνωστά «μπουντέλια» του συστήματος, αρχίζουν να  προπαγανδίζουν ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση», «ότι καλύτερα ο μειωμένος μισθός, παρά καθόλου μισθός», «ότι αν δεν είχαμε υπογράψει το μνημόνιο, θα είχαμε πτωχεύσει»!

Υστερα  επιχειρούν να θέσουν εκβιαστικά διλλήματα του τύπου,  «μα ο Σαμαράς δεν πείθει», «η Ν.Δ. δεν έχει προτάσεις και στελέχη», η «αντιπολιτευτική της τακτική είναι λαϊκίστικη». Και άλλα τέτοια. «Το γαρ πολύ της θλίψεως…»

Είδαμε που μας οδήγησαν τα στελέχη του κ. Παπανδρέου και οι πολυδιαφημισμένοι και διάσημοι  σύμβουλοί του!  Για πρόγραμμα καλύτερα, ας μην το συζητήσουμε!  Ανέλαβαν την εξουσία απροετοίμαστοι και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν το θάρρος να πάρουν αποφάσεις, εκχώρησαν την διακυβέρνηση  σε μερικούς κατώτερους υπαλλήλους του ΔΝΤ και των Βρυξελλών! Αυτή είναι η αλήθεια! Και προσποιούνται  πως  κυβερνάνε, όταν άλλοι χαράσσουν την πολιτική! «Υπηρέτες δύο αφεντάδων» έχουν γίνει.

Αλήθεια, όλοι αυτοί που χθές βράδυ «αφιέρωσαν» τα δελτία τους στην κα. Πελέκη, πόσο χρόνο  έδωσαν  στον Σαμαρά, όταν παρουσίασε την στρατηγική του για την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο; Υστερα λένε ότι ο κ. Σαμαράς  δεν έχει προτάσεις!

Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Ο κ. Σαμαράς ας ζητήσει, δημόσια την Κυριακή, από τον  Πρωθυπουργό μια ελεύθερη τηλεοπτική αναμέτρηση, με όρους που θα καθορίσουν οι δημοσιογράφοι, για να συζητήσουν οι δυό τους, την πορεία της οικονομίας. Να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, αν όντως υπάρχει και άλλη λύση!

Το κακό είναι  ότι και μερικοί της από εδώ πλευράς, έχουν «τσιμπήσει το δόλωμα» και επαναλαμβάνουν την ίδια επιχειρηματολογία.  Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το πρόβλημα της Ν.Δ.

Το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ο,τι εδώ και δεκαετίες  είχε  μεταλλαχθεί  σ’ ένα κακέκτυπο  ΠΑΣΟΚ!   Η ανοησία του «μεσαίου χώρου» από-ιδεολογικοποίησε την παράταξη. Δεν υπήρχαν  κοινά  σημεία αναφοράς και οι συνεκτικοί δεσμοί χαλάρωσαν.  Ο  κυβερνητισμός έγινε στόχος  Οι περισσότεροι από αυτούς που άσκησαν εξουσία, τα τελευταία χρόνια, επειδή θαύμαζαν τις πρακτικές του αλήστου μνήμης εκσυγχρονισμού, τις μιμήθηκαν! Εκείνο το «σεμνά και ταπεινά» ξεχάστηκε σ’ ένα βράδυ. Ετσι, αντί να συγκρουστούν, μ΄ αυτά που κατηγορούσαν, συμβιβάστηκαν! Η περίφημη «επανίδρυση του κράτους», το καλύτερο σύνθημα μετά την «αλλαγή» του 1981, δεν έγινε ποτέ! Δυο εκλογικές νίκες σπαταλήθηκαν! Και ο κόσμος, που περίμενε  κάτι διαφορετικό, θύμωσε!  Για αυτό και επανέφερε, αντί για τους «ιμιτασιόν», τους «ορίτζιναλ»! Να ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περιμένω από τον κ. Σαμαρά! Να φτιάξει ένα κόμμα σύγχρονο, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και ξεκάθαρο πρόγραμμα. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά.

«Μα η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη...»

Οσοι πίστευαν  ότι η Ν.Δ. θα ανέκαμπτε δημοσκοπικά μέσα σ’ ένα χρόνο, θα πρέπει να αγνοούν την πραγματικότητα. Ακόμα και ο …Χριστός να ήταν επικεφαλής της Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να το καταφέρει! Μετά από μια βαριά ήττα απαιτείται  χρόνος. Γιατί το εκλογικό  σώμα είναι θυμωμένο, οι μνήμες νωπές και η μεταστροφή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ότι ο κ. Σαμαράς, μέχρι τώρα, έχει να σταθεροποιήσει τα ποσοστά της παράταξης και άρχισε  να  μειώνει τη διαφορά, είναι μια θετική εξέλιξη. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν συνυπολογίσει κανείς:

α)τον συστηματικό πόλεμο που υφίσταται  από τα γνωστά εξαπτέρυγα, που έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο αποδόμησης της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά προσωπικώς.

β) το γεγονός  ότι κληρονόμησε ένα κόμμα διαλυμένο με την ψυχολογία των  οπαδών στο ναδίρ,

γ)ότι πορεύεται σ’ ένα εχθρικό επικοινωνιακά περιβάλλον  και

δ)το χρόνο που απαιτείται για να αναδείξει νέα στελέχη.

Η αναδιοργάνωση της Ν.Δ. είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όμως, τα πράγματα ήδη μπαίνουν σε μια τάξη και  ο χρόνος δουλεύει υπέρ του κ. Σαμαρά και όχι εναντίον του. Αρκεί να τιθασεύει τους βιαστικούς,  να παρακινήσει τους απογοητευμένους,  να απομονώσει τους «διαδρομιστές» και τους «στρατηγούς της ήττας».

Ο ηγέτης κάνει τη διαφορά

Είναι γνωστό, ότι σε περιόδους κρίσης οι λαοί πρωτίστως αναζητούν  ηγέτες, με όραμα, αποφασισμένους και  σίγουρους. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα.

Τώρα που το δημιούργημα του κ. Παπανδρέου πνίγεται από τον εφιάλτη της ανεργίας, τις μειωμένες συντάξεις, την ακρίβεια και τις ζοφερές προβλέψεις,  ο κ. Σαμαράς, έχει μια μοναδική ευκαιρία να τοποθετηθεί ξεκάθαρα  απέναντι στον πρωθυπουργό και με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση.

Να ηγηθεί ο ίδιος προσωπικά, ενός μετωπικού αγώνα ρήξης με την κυβέρνηση του μνημονίου.

Να αναλάβει το βάρος και το καθήκον να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό, ότι η πολιτική του κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος, αλλά είναι καταστροφική. (Θα έλεγα μάλιστα ότι οι χειρισμοί στον τομέα της οικονομίας ίσως είναι αντικείμενο Ειδικού Δικαστηρίου.)

Να αποκαλύψει κυρίως ότι η πολιτική του μνημονίου δεν εξυπηρετεί τον ελληνικό λαό, αλλά  τα συμφέροντα των δανειστών μας, οι οποίοι ασελγούν προκλητικά στην οικονομία μας με τοκογλυφικά επιτόκια. Οσο εμμένουμε στην πολιτική αυτή, υποθηκεύουμε το μέλλον της χώρας. Ότι υπάρχει και άλλη λύση, που σέβεται την αξιοπρέπειά μας.

Να μερικές ξεκάθαρες θέσεις

Η Ν.Δ. θέλει μεταρρυθμίσεις, αλλά αντιτίθεται στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Η Ν.Δ, θέλει επενδύσεις, αλλά λέει όχι στην βίαιη ανατροπή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Η Ν.Δ. υπερασπίζεται ένα βιώσιμο ασφαλιστικό, αλλά όχι σε βάρος των χαμηλόμισθων συνταξιούχων.

Η Ν.Δ. αγωνίζεται για μια ελεύθερη οικονομία, αλλά θα είναι αμείλικτη με τις αυθαιρεσίες και τις εναρμονισμένες  πρακτικές.

Η Ν.Δ. θέλει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα το οποίο θα αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά δεν θα το επιτρέψει να  εξελιχθεί σε δυνάστη του κοινωνικού συνόλου.

.

«Μπορεί να τα καταφέρει ο κ. Σαμαράς

Εχω κρατήσει κάποιες φράσεις  από μια ομιλία του κ. Σαμαρά στην Νέα Υόρκη. Πάνε κάτι χρόνια τώρα.  Είχε μιλήσει από στήθους, χωρίς χαρτιά και σημειώσεις, προκαλώντας  ντελίριο ενθουσιασμού και ελπίδας.  Στη συνέχεια, για πάνω από μια ώρα απαντούσε σ’ ερωτήσεις.

-«Το ουσιαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές. Θα υπάρχει ανάγκη για υπομονή και θέληση για αλλαγή»

«Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε με το χτές, αν θέλουμε να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον»

-«Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα κατεστημένα και να κάνουμε ανατροπές παντού»

-«Για να συμφιλιώσουμε το κράτος με τον πολίτη, πρέπει πρώτα εμείς οι πολιτικοί να δώσουμε το καλό παράδειγμα»

-«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα νοοτροπία όπου το κράτος θα σέβεται τον πολίτη.»

-Για να μειώσουμε τα ελλείμματα θα πρέπει φυσικά να περιορίσουμε τις σπατάλες και τα σκάνδαλα, αλλά κυρίως πρέπει να έχουμε ανάπτυξη»

«Ολοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μικρές επαναστάσεις.»

Αυτός ο Σαμαράς, μπορεί να τα καταφέρει!

Επίλογος

Η κρίση που βιώνουμε  είναι  βαθειά. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και θα πάρει χρόνο. Αυτό,  όμως, δεν μπορεί να γίνει εξαθλιώνοντας τους έλληνες και υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας. Αυτή είναι η επιλογή του κ. Παπανδρέου.

Η επιλογή του κ. Σαμαρά, είναι μια πατριωτική και  αξιοπρεπής λύση. Ναι έχουμε προβλήματα και δυσκολίες, όμως έχουμε και δυνατότητες. Μπορούμε.  Η έξοδος από το  μνημόνιο της υποδούλωσης, πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο. Όμως, για να γίνει αυτό, η χώρα χρειάζεται ηγέτη,  απαιτείται  συστράτευση  και κινητοποίηση της κοινωνίας και του ελληνισμού στο σύνολό του.

Κυρίως, όμως, να είμαστε όλοι έτοιμοι  να υπερβούμε τους εαυτούς μας  και «να κάνουμε μικρές επαναστάσεις»!

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/09/2010 09:43:58

  @Κώστας ροδινος
  έλα στο δια ταύτα,
  με διαπιστωτικού τύπου παρεμβάσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να συντηρούν την πολιτική του μνημονίου δουλειά δεν γίνεται. Οι καιροί επιβάλουν να μπει το κομματικό συμφέρον
  σε δεύτερη μοίρα, προέχει η σωτηρία της πατρίδας.

  Για το λογο αυτό χρειάζεται παρέμβαση πολιτικού χαρακτήρα, η ΝΔ πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

  • bromoskylo avatar
   bromoskylo @ o βουνίσιος 17/09/2010 09:57:43

   Διπλές εκλογές το Νοέμβριο, αυτό περιμένει ο λαός από τον Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ o βουνίσιος 17/09/2010 11:37:18

   Βουνίσιε,
   Αν παρακαλουθείς τα γραφόμενά μου θα θυμάσαι ό,τι αμέσως μετά το μνημόνιο, είχα γράψει: η Ν.Δ.πρέπει να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
   Παραμένω στην ίδια άποψη.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:47:11

    Το πρόβλημα με την ΝΔ είναι ότι και το 2004 τα ίδια ήθελε και δεν έκανε τίποτε. Πως τώρα θα πείσει την στιγμή που το στελεχιακό της δυναμικό είναι το ίδιο σχεδόν;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:58:45

    @mitsosms
    εχω μια καλη ερωτηση εχεις μια απαντηση;
    Σε ποιο κομμα αλλαξε το στελεχειακο δυναμικο και ποσο;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:02:14

    ΡΗΓΑ σε κανένα. Κανένα άλλο κόμμα όμως δεν κυβέρνησε τα προηγούμενα 6 χρόνια διαψεύδοντας τις αρχικές του δεσμεύσεις.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:28:05

    Γιατί ο κ. Παπανδρέου υλοποιεί τις ....προεκλογικές του δεσμεύσεις;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:42:46

    @ καλα κρασια τον Αυγουστο

   • lampros avatar
    lampros @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 21:28:02

    ΡΗΓΑ σε κανένα. Κανένα άλλο κόμμα όμως δεν κυβέρνησε τα προηγούμενα 6 χρόνια διαψεύδοντας τις αρχικές του δεσμεύσεις.

    = = = = = = =

    Όχι, το άλλο κόμμα κατάφερε να διαψεύσει τις αρχικές του δεσμεύσεις σε μόλις 1 χρόνο...

    Αλλά ποιές δεσμεύσεις διέψευσε η ΝΔ δεν μας είπες...

  • λέων avatar
   λέων @ o βουνίσιος 18/09/2010 07:46:15

   Πως θα γίνουν κύριοι πρόωρες εκλογές, όταν για να υπογραφεί το μνημόνιο υπάρχει όρος που αναφέρει ότι τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια δεν θα γίνουν εκλογές?Και όχι μόνο αυτό αλλά και να μην ζητηθούν από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης.Βλέπετε κάποιον να ζητάει εκλογές?Ακόμη κι ο Αντώνης περί άλλων τυρβάζει.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ λέων 18/09/2010 08:00:33

    Λέοντα,

    Είσαι σίγουρος οτι υπάρχει τέτοιος όρος στο μνημόνιο;
    Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία οι εκλογές δεν μπορούν να απαγορευτούν από κανένα.
    Εκτός και αν κανένα πρωϊ ακούσουμε...δημοτικά!
    Διαφορετικά εκλογές μπορούν να γίνουν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όποτε το επιθυμεί.

   • λέων avatar
    λέων @ λέων 18/09/2010 08:20:54

    Μπορεί στην κοινοβουλευτική δημοκρατία να μην υπάρχουν τέτοιες απαγορεύσεις αλλά σίγουρα όλα τα κόμματα συμμετέχουν στην άτυπη μεταξύ τους συμφωνία για μη πρόωρες εκλογές.Γιατί κανείς την συγκεκριμένη στιγμή, το ξέρεις άλλωστε, δεν θέλει να βάλει το κεφάλι του στην λαιμητόμο του μνημονίου.Ούτε και ο Σαμαράς που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά ούτε και οι άλλοι που ζητούν ψεύτικα κυβερνήσεις εθνικής ενότητας.Οσο για τα δημοτικά που αναφέρεις ήδη θα τα ακούγαμε αν είμασταν σε άλλες εποχές.Συμφωνείς?Για το αν υπάρχει ο όρος αυτός στο μνημόνιο δεσμεύομαι ότι θα τον βρώ και θα τον παραθέσω στο forum.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ λέων 18/09/2010 13:58:24

    Λέοντα,

    Επειδή ψάχνω και για κάτι άλλα περίεργα στο Μνημόνιο, κράτησέ μας ενήμερους, αν όντως ισχύει αυτό που είπες.

 2. paspartoy avatar
  paspartoy 17/09/2010 09:52:44

  Κειμένο με σαφές πολιτκοκοινωνικό μήνυμα...
  Παρακαλούνται οι εγκάθετοι να σχολιάσουν επι τούτου
  Κώστα δε θα έπρεπε να ξεχνάς ότι ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι στιγμής κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε.
  Ίσως όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε, αλλά με σταθερά βήματα, που συμβάλλουν και στην αποφυγή εσωστρέφειας.
  Συνιστώ σε όποιους έχουν απορίες για τις θέσεις Σαμαρά στην οικονομία, να ανατρέξουν στο προχωπικό του site και να διαβάσουν τα μέτρα που έχει εξαγγείλλει εδώ και 4 μήνες καθώς και την ομιλία του στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο εμπορίου.
  Καλή εππιτυχία για Σ/Κ και προσοχή στις προβοκάτσιες

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 17/09/2010 10:03:11

  Κύριε Ροδινέ θα προσπαθήσω να μείνω ευπρεπής.
  Γράφετε για τους πολυδιαφημισμένους συμβούλους του ΓΑΠ, που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Και το κόμμα επιβραβεύει ένα από αυτούς, τον Βαλιανάτο, και τον εντάσει στην ομάδα του κ.Κικίλια.Δεν υπάρχει ακόμα διάψευση, οπότε το θεωρώ δεδομένο.Μακάρι να κάνω λάθος. Με το εν λόγω πλάσμα, ως σύμβουλο, να μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές ενστάσεις για την ποιότητα εγκεφαλικής λειτουργίας των υπόλοιπων συμβούλων του κ.Σαμαρά.
  Επειδή δεν θέλω να προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς, σταματώ εδώ.
  Μία ερώτηση μόνο:
  Τι σχέση μπορεί να έχει η "πατριωτική" στάση του κ.Σαμαρά με τις, γνωστές, απόψεις του Βαλιανάτου;
  Καλή τύχη, αν και με τέτοιες επιλογές συμβούλων δεν την βλέπω...

  • Minnie avatar
   Minnie @ ΒΡΑΧΟΣ 17/09/2010 10:29:06

   Ουτε επιβεβαιωση ουτε διαψευση, πραγματι.
   Ωστοσο ειναι βεβαιον οτι προκειται για αυτον τον Βαλλιανατο?
   Υπαρχει και ετερος, ο οποιος ειναι σοβαρος επιστημων.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Minnie 17/09/2010 10:49:46

    Eίπα, μακάρι να κάνω λάθος, γιατί αν δεν κάνω και ομιλούμε για τον γνωστό και μη εξαιρετέο, η λέξη "πανωλεθρία" θα έχει την φωτογραφία του Βασίλη δίπλα...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΒΡΑΧΟΣ 17/09/2010 11:15:53

   Αν θέλεις την άποψη μου δεν πρέπει να φύγει μόνο ο Βαλλιανάτος,αλλά και αυτοί που τον υπέδειξαν και αυτοί που συμφώνησαν.
   Σαφέστερος δεν μπορώ να γίνω.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 11:36:54

    Κώστα Ροδινέ να υπονοήσω από το απαντητικό σου σχόλιο ότι υπάρχει περίπτωση ο γνωστός Βαλλιανάτος να είναι σύμβουλος; Μου είναι αδύνατον να το πιστέψω!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 11:37:52

    Και έγώ το ίδιο.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 11:46:38

    Έγινε διάψευση κύριοι από το γραφείο τύπου του Κικίλια.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 11:57:18

    Γιάννη,
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Η διάψευση καλοδεχούμενη και ας άργησε. Μήπως να μάθουμε ποιός ξεκίνησε τη φημολογία;

   • Ενημερωμένος avatar
    Ενημερωμένος @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 11:58:00

    Ροδινέ και άλλοι μη τσιμπάτε, υπάρχει διάψευση του Β. Κικίλια από την Θεσσαλονίκη.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 11:59:55

    Τέτοιες λεπτομέρεις δε γνωρίζω. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Από την αρχή της προεκλογικής καμπάνιας, ο κ. Κικίλιας έχει βρεθεί και έχει συζητήσει με πολύ κόσμο. Ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος δεν είχε, ούτε έχει καμία σχέση με το συνδυασμό.


    Πηγή:ΑΠΕ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 12:02:49

    Γιάννη Φαίλτωρ

    Για ανέθεσε τη σχετκή εντολή στον Μικρό Οδυσσέα,που ξέρει από τέτοια.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 12:14:13

    Ο μικρός Οδυσσέας εγκαταλείπει τα αθλητικά και όπως όλοι οι μεγάλοι ρεπόρτερ κάνει πια πολιτικό ρεπορτάζ.

    Σήμερα έκλεισε και η συμφωνία για το Σκαραμαγκά με μεγάλο πανωπροίκι. Αξίζει να ανδειχτεί σε ξεχωριστό θέμα νομίζω.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 12:29:30

    κ.Ροδινέ, η φημολογία ξεκίνησε από αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων, μετά από δήλωση του εν λόγω επικοινωνιολόγου. Καλά, αυτοί εκεί, ότι τους λένε μεταδίδουν; Δημοσιογραφικές διασταυρώσεις....εν κάμουν;

  • Jim Panousis avatar
   Jim Panousis @ ΒΡΑΧΟΣ 17/09/2010 11:58:52

   χαχαχα ακου Βαλιανατος θα πεσει το ταβανι καλε.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 17/09/2010 12:27:41

   Διαψεύσθηκε αρμοδίως.
   Απλώς προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδια. Αλλά από Βαλιανάτους τι περιμένεις...Φουστιές.

 4. ειναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ avatar
  ειναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ 17/09/2010 10:08:51

  ...τιποτα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ειναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ 17/09/2010 11:19:34

   Για το λαό μιλάμε, όχι για εσάς και τους εργοδότες σας.

   Και πάλι λάθος κάνεις όμως. Οι εργοδότες σας (η Νέα Τάξη) περιμένουν ένα πράγμα: ΔΙΩΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

 5. armageddon avatar
  armageddon 17/09/2010 10:17:26

  ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΟΜΠΙ.ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ...

 6. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/09/2010 10:18:46

  Ο ελληνικός λαός περιμένει από το Σαμαρά και γενικώς από όποιον θέλει να λέγεται ηγέτης να κάνει ότι και η Ευρώπη. Να δηλώσει ευθαρσώς: ΤΕΡΜΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ! Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ “ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ”, όπως είπαν οι γάλλοι.

 7. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 17/09/2010 10:25:07

  @ Κώστας Ροδινός......θα ήθελα να καταγράψω ορισμένες σκέψεις μου σχετικά με το κείμενό σας.....1) και ποιος ευθύνεται που δεν εφαρμόστηκε καθόλου το «σεμνά και ταπεινά»? Εγώ,εσείς ή μήπως αυτός που το είπε δημόσια?
  Γιατί λοιπόν ο κύριος Καραμανλής δεν φρόντισε να το επιβάλλει εξαρχής στους υπουργούς του και άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως εξελίχθηκαν και τελικά το «σεμνά και ταπεινά» να γίνει ανέκδοτο στο πανελλήνιο?
  Όταν μάλιστα το εκστόμισε δημόσια ο κύριος Καραμανλής ήταν παντοδύναμος.
  2)η σταθεροποίηση των ποσοστών της ΝΔ στο χαμηλό 21% υπό την ηγεσία του κυρίου Σαμαρά (βάση δημοσκοπήσεων) δεν νομίζω ότι αποτελεί και κατόρθωμα. Μάλλον το αντίθετο.
  3) Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μειώθηκε, όχι γιατί αυξήθηκε το ποσοστό της ΝΔ, αλλά γιατί μειώθηκε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, λόγω της αναμενόμενης φθοράς από τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που έχει πάρει.
  4) Μην ξεχνάτε ότι παρά τα σκληρά και επώδυνα μέτρα η διαφορά είναι ακόμα αρκετά πάνω από 5%. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι ακόμα πρώτο κόμμα, γιατί οι (δυσαρεστημένοι γενικά) πολίτες δεν έχουν δει ακόμα άλλη εναλλακτική και αξιόπιστη λύση.
  Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις - οι πολίτες δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστά κοντά στο 80% και πιο δυσαρεστημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση!!!!!!!!!!!!
  Δυστυχώς η ΝΔ σήμερα αναλώνεται σε μίζερες καταστάσεις εσωστρέφειας, είναι μακρυά από τους πολίτες και τα προβλήματά τους.
  5) Μπορεί ο κύριος Σαμαράς να έχει ήδη πείσει το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ,αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του......μην ξεχνάτε τέλος, ότι χωρίς τους ψηφοφόρους από τον "μεσαίο χώρο" η ΝΔ κυβέρνηση πάλι δεν γίνεται...

  • ΔΝΤ avatar
   ΔΝΤ @ δαιμονάκι 17/09/2010 11:10:56

   Εξαιρετική απάντηση! Μπράβο!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ δαιμονάκι 17/09/2010 11:54:50

   Δαιμονάκι,

   Θέτεις ..διαβολικά ερωτήματα που σ΄ένα άρθρο δεν μπορούν να απαντηθούν όλα. Επιγραμματικά:

   1. Προφανώς και ευθύνεται ο Καραμανλής. Ομως,ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές,ανέλαβε τις ευθύνες του, παραιτήθηκε από αρχηγός. Τέλος. Τι άλλο να κάνουμε; Να τον σταυρώσουμε στο Σύνταγμα; Ελεος πια! Ως πότε θα αναμηρυκάζουμε για τις ευθύνες του Καραμανλή; Καιρός να σταματήσει η εσωστρέφεια, να αλλάξουμε σελίδα και να κυττάξουμε μπροστά.

   2. Για τα ποσοστά της Ν.Δ. Δεν προλάβαινα να το αναλύσω στο άρθρο. Ενα κόμμα όταν χάνει με τόσο μεγάλη διαφορά, συνεχίζει να έχει διαρροές για αρκετό χρόνο μετά τις εκλογές. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει και αποχωρήσεις στελεχών. Αρα ο πρώτος στόχος ενός νέου αρχηγού είναι να σταθεροποιήσει το ποσοστό του. Η διαφορά μειώθηκε για το λόγο που αναφέρεις και είναι σωστός, αλλά σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σταθεροποιούνται δύο τάσεις. α)η θετική αξιολόγηση του Σαμαρά,είναι πάνω από αυτη της Ν.Δ. β)ο Σαμαράς έχει υψηλή θετική αξιολόγηση στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (τελευταία μέτρηση της GPO) και τέλος αρχίζουν να υπάρχουν μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ.

   3. Δημοσκοπήσεις. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ.εμφανίζει χαμηλό βαθμό συσπείρωσης. Λογικό για όσα έχουν προηγηθεί. Οσο,όμως πλησιάζουμε προς τις εκλογές η συσπείρωση της Ν.Δ. θα ανεβαίνει. Εγώ τις μόνες πραγματικές εκλογές που είδα φέτος και ήταν οι φοιτητικές εκλογές η φοιτητική παράταξη προσκείμενη στη Ν.Δ. τα πήγε μια χαρά. Γιατι επιμελώς αγνοούμε το μήνυμα των φοιτητικών εκλογών;

   4. Τέλος, όσον αφορά τα περί "μεσαίου χώρου". Τα έχω γράψει πολλές φορές. Ο μεσαίος χώρος ήταν ένα κατασκεύασμα του κ.Λούλη. Δεν έχει καμμιά πολιτική αξία. Η σημερινή κρίση είναι τόσο βαθιά που αγγίζει τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Από την άποψη αυτή συμφωνώ μαζί σου οτι ο λόγος του Σαμαρά πρέπει να είναι πέρα από το στενά κομματικό ακροατήριο.

   • ΔΝΤ avatar
    ΔΝΤ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 16:46:02

    Ρίξτε μια ματιά εδώ: ht*tp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=204163

    Αν Ο Σαμαράς ήταν πραγματικά μεγάλος πολιτικός δεν θα κάλυπτε τον Καραμανλή και έτσι θα κέρδιζε πίσω τους απογοητευμένους του κόμματος και γιατί όχι και νέους ψηφοφόρους. Αλλά τώρα, δίνεται η εντύπωση ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ΝΔ εκτός από τον αρχηγό. Και φυσικά ο Σαμαράς δεν έχει εντελώς άδικο. Δεν θέλει να χάσει τους ψηφοφόρους του Καραμανλή. Αλλά έτσι δεν συγκρούεται με το κατεστημένο. Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί δεν πείθει. Αυτός πρέπει να κάνει την μεγάλη επανάσταση πρώτα και μετά εμείς. Αλλά είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί.

 8. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 17/09/2010 10:48:44

  Κώστα όπως συνήθως συμφωνούμε απόλυτα στις διαπιστώσεις. Τις δυνατότητες του Αντώνη Σαμαρά τις αναγωνρίζουν ακόμα κι όσοι τον πολεμούν. Το ζήτημα από εδώ και πέρα, και για τα επόμενα δυο χρόνια αν δεν προκύψουν εθνικές εκλογές, είναι η εξειδίκευση και η προώθηση των ξεκάθαρων οικονομικών και κοινωνικών προσεγγίσεων αλλά και την ανάδειξη μιας νέας ηγετικής ομάδας που δεν θα αναγκάζεται να απολογείται για κανέναν και για τίποτα και που η κοινωνία θα της δίνει το περιθώριο να αποδείξει την ικανότητα της. Όσο για τις αναφορές περί Βαλιανάτου, έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μάλλον ο Παπαγιάννης στην προσπάθεια του να βγάλει λαβράκι, έφαγε το δόλωμα...

  • Δώρα Γκανούλη avatar
   Δώρα Γκανούλη @ Κώστας Μανίκας 17/09/2010 12:08:50

   Αγαπητέ Κώστα (απευθύνομαι και στους δύο!!)
   Συμφωνώ μαζί σας σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη σας παρέμβαση και τολμώ να σχολιάσω μιά φράση από τον καθένα σας.
   @ Κώστας Μανίκας
   Το ζήτημα από εδώ και πέρα, και για τα επόμενα δυο χρόνια αν δεν προκύψουν εθνικές εκλογές, είναι η εξειδίκευση και η προώθηση των ξεκάθαρων οικονομικών και κοινωνικών προσεγγίσεων αλλά και την ανάδειξη μιας νέας ηγετικής ομάδας που δεν θα αναγκάζεται να απολογείται για κανέναν και για τίποτα και που η κοινωνία θα της δίνει το περιθώριο να αποδείξει την ικανότητα της.
   @ Κώστας Ροδινός
   Αρκεί να τιθασεύει τους βιαστικούς, να παρακινήσει τους απογοητευμένους, να απομονώσει τους «διαδρομιστές» και τους «στρατηγούς της ήττας».
   Κύριοι,πολύ σωστά, αλλά δεν αρκούν οι επισημάνσεις και τα ευχολόγια.
   Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εν πλήρη γνώση του τι θα επακολουθούσε της εκλογής του ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Πήρε το μήνυμα και το δικαίωμα να τα αλλάξει όλα. Δεν πρόκειται για θέμα ταχύτητας, αλλά επιλογών. Όσο θα αναλώνεται τόσο ο ίδιος όσο και οι συν αυτώ στις απολογίες και στις συναινέσεις στο όνομα των ισορροπιών και της υπεράσπισης γεγονότων του παρελθόντος, θα χάνει χρόνο από την παραγωγή νέου πολιτικού λόγου και την επικοινωνία με την κοινωνία.
   Μιά κοινωνία που περιμένει την ελπίδα και το όραμα, πριν καταστραφεί ολοκληρωτικά.
   Επειδή πιστεύω ..ακόμη στον Αντώνη Σαμαρά, περιμένω να πάρει το ρίσκο να προχωρήσει άμεσα στη ρήξη με το παρελθόν, με πλήρη αποστασιοποίηση από όλα τα βαρίδια (πρόσωπα, τακτικές και νοοτροπίες) και να καλέσει δίπλα του νέους και άξιους ανθρώπους (οι οποίοι ..υπάρχουν!!). Να ηγηθεί ο ίδιος αυτής της ηγετικής ομάδας που θα αποτελεί την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και το αποτέλεσμα θα καταπλήξει ακόμη και τον ίδιο.
   Σε τελευταία ανάλυση το ζητούμενο είναι η σωτηρία της πατρίδας και όχι η υστεροφημία της παλιάς Νέας Δημοκρατίας.

 9. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 17/09/2010 10:49:24

  Η Ν.Δ. δεν μπορεί να αφήνει ανέγγιχτο το πρόβλημα της Διοίκησης, του κράτους, των θεσμικών αλλαγών επειδή δεν έγινε η "επανίδρυση του Κράτους".
  "Με το μνημόνιο να ανατραπεί η κομματοκρατία", όπως τα λέει ο Γιανναράς.
  Ας μου επιτραπεί η διερμηνεία της "βούλησης λαού".

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_05/09/2010_413932

 10. Enzo avatar
  Enzo 17/09/2010 11:24:52

  Περιμενουμε ο Σαμαρας να παιξει τα ρεστα του στην θεσσαλονικη.
  Τωρα η' Ποτε.
  Εκλογες εδω και τωρα.

 11. Max Stirner avatar
  Max Stirner 17/09/2010 11:45:57

  @ Factor x
  Γράφεις: "Να φτιάξει ένα κόμμα σύγχρονο, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και ξεκάθαρο πρόγραμμα. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά."
  Και ερωτώ: Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο σαφής ιδεολογικός προσανατολισμός; Ποια ιδεολογία ευαγγελίζεται η Ν.Δ του Σαμαρά;
  Ερωτώ γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ ασαφής. Αν ξεκινήσουμε από την περίοδο της Πολ. Άνοιξης, θα ανακαλέσουμε στην μνήμη μας τον μακαρίτη Ανδρέα Λεντάκη και τον επίσης μακαρίτη Οδυσσέα Ελύτη. Αν δεν απατώμαι και οι δύο ήταν αριστεροί. Επίσης, γιατί αφορίζετε τον μεσαίο χώρο; Τόσο πολύ προς τα δεξιά θέλετε να συγκλίνει το κόμμα της Ν.Δ;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Max Stirner 17/09/2010 12:46:01

   Να μου επιτρεψεις να σου δωσω μια απαντηση στο ερωτημα σου.
   Κατα την ταπεινη μου αποψη-ισως να κανω και λαθος-πρεπει να υπαρχει σαφης ιδεολογικος προσανατολισμος της παραταξης...τα ορια προς τα δεξια και προς το κεντρο Θα τα θεσει το εκλογικο σωμα. Εκεινο που πρεπει να αποφευχθει ειναι οι ακροτητες και οι πολιτικοι ακροβατισμοι

  • anonymous avatar
   anonymous @ Max Stirner 17/09/2010 13:29:53

   Επίσης, γιατί αφορίζετε τον μεσαίο χώρο; Τόσο πολύ προς τα δεξιά θέλετε να συγκλίνει το κόμμα της Ν.Δ;

   Γιατί αγαπητέ μου το μεσαίος χώρος είτε κυνηγούσε τους δεξιούς είτε τους καπηλευόταν. Δε θέλουμε παρτίδες μαζί τους πως να το κάνουμε. Εμείς δεν τους πειράξαμε, αυτοί γιατί μας έκαναν κακό;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Max Stirner 17/09/2010 14:19:17

   Πολύ απλά και με σαφήνεια: Κοινωνικός φιλελευθερισμός. Με δυο αράδες, αφήνουμε την πραγματική οικονομία να αναπνεύσει, συγκρατώντας τα κακώς κείμενα και μεριμνόντας για την εύρυθμη λειτουργία ενός αξιόλογου κοινωνικού κράτους.

 12. Y. avatar
  Y. 17/09/2010 11:58:32

  Ανακοίνωση του Σαμαρά στο Μακεδονία σήμερα μεσημέρι, στο περιθώριο της συνάντησης του με τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

  Δημιουργείται “Γραμματεία Εξωστρέφειας”
  Είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η ΝΔ.
  (Φάκτορα, αξιοποίησέ το)

 13. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 17/09/2010 12:34:42

  @Κώστας Ροδινός

  Σήμερα, τώρα που μιλάμε, τα λόγια έχουν προ πολλού περισσέψη και οι υποσχέσεις έχουν σαπίση. Κάθε λέξη που ακούω πλέον από οποιονδήποτε πολιτκό, απλώς επιτείνει την οργή μου. Κάθε λέξη που γράφω εγώ ο ίδιος γιά να εκφράσω την οργή μου, έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Περισσότερη οργή.
  Έχω καταντήση μία αυτοσυντηρούμενη διαρκής έκρηξη οργής.
  Υποθέτω ότι, οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκοναι στην ίδια κατάσταση.

  Παρ' όλα αυτά, θα προσθέσω λίγες λέξεις ακόμα :
  Ο δυνάμει μελλοντικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την γραφή σας, γιά να απαλείψη την λέξη "δυνάμει", οφείλει να επιδοθή άμεσα σε πολιτικό ακτιβισμό.
  Βέβαια, Δεξιά παράταξη και πολιτικός ακτιβισμός είναι ασύμβατα πράγματα.
  Κι' όμως.
  Σε αυτή την πολιτική έρημο που ζούμε, όπου κάθε πολιτική σταθερά έχει εξαφανισθή κάτω από το ασύλληπτο βάρος των γεγονότων, το μόνο που μπορεί να παράγη πολιτική πειθώ, είναι ο πολιτικός ακτιβισμός.
  Κανένας λόγος, από όποιον και αν προέρχεται, δεν είναι δυνατόν να είναι πειστικός από μόνο το άκουσμά του.
  Μη μου αραδιάσετε τις πράξεις του Σαμαρά έναντι της Ντόρας του μνημονίου και του Ψωμιάδη, γιά να υποστηρίξετε ότι ο Σαμαράς κάνει και έργα εκτός από το να μιλάει. Αυτά τα έργα δεν είναι ακτιβισμός, είναι ανάγκη επιβίωσης της παράταξης και τίποτα περισσότερο.

  Δεν ζητάω από τον κύριο Σαμαρά να κάνει μπάτζι τζάμπινγκ.
  Ζητάω να πεί τα πράγματα με το όνομά τους. Να πεί γιά πρώτη φορά στους Έλληνες, τις βαθειές αιτίες των συμφορών τους. Δεν θέλω συνηθισμένο πολιτικό λόγο, έστω και αν υποδεικνύει τις λύσεις. Η κλεπτοκρατία και η λεηλασία, δεν ερμηνεύονται με πολιτικές αναλύσεις.
  Θα πρέπει να πεί στους Έλληνες την αλήθεια. Να τους πεί γιατί καταστρέφονται, γιατί εξαλείφεται το μέλλον των παιδιών τους, γιατί λεηλατείται η πατρίδα τους.
  Μην αρχίσει και απαριθμεί τα δήθεν "λάθη" των προηγουμένων που μας έφτασαν ως εδώ. Όλοι ξέρουμε ότι δεν ήταν λάθη. Ήταν εσκεμμένη πολιτική, στην υπηρεσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Αυτά να πεί και όχι αδιάφορες και χιλιοειπωμένες πολιτικές ανοητολογίες.

  Σκεφθείτε ότι, ο πολιτικός ακτιβισμός που ασκείται με λόγια, μπορεί να είναι πολύ ισχυρότερος από αυτόν που ασκείται με πράξεις.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Άπιστος Θωμάς 17/09/2010 12:38:40

   Απιστε Θωμά,

   Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.

  • Άπιστος Θωμάς avatar
   Άπιστος Θωμάς @ Άπιστος Θωμάς 17/09/2010 12:50:58

   Χμ...τώρα που το ξανασκέπτομαι κύριε Ροδινέ, αν πεί όλα αυτά, θα είναι σαν να κάνη πολιτικό μπάτζι τζάμπινγκ, αλλά χωρίς το σχοινί.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Άπιστος Θωμάς 17/09/2010 14:32:10

    Απιστε Θωμά.

    Η συμβατική πολιτική δέν είναι πάντα και ο ορθότερος δρόμος.
    Πολύ δε περισσότερο σε περιόδους κρίσεων,όπως αυτή που ζούμε.

 14. Αλήθεια avatar
  Αλήθεια 17/09/2010 12:35:14

  ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

  «Κυνήγι μαγισσών»

  Οι επιπτώσεις από την πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση γίνονται ολοένα και πιο δραματικές για την ελληνική κοινωνία. Τα αδιέξοδα των άστοχων επιλογών της είναι πλέον αντιληπτά στο σύνολο των πολιτών.

  Η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη καταφεύγει στο «κυνήγι μαγισσών».Η ανάδειξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχει αυτόν το στόχο.

  Υπενθυμίζουμε σε όσους σκόπιμα το λησμονούν ότι και οι 4 εκτιμήσεις ορκωτών εμπειρογνωμόνων -2 του ΣΟΕ και 2 διεθνών οίκων- δεν διαπίστωσαν ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

  Και στη δεύτερη εξεταστική της Βουλής δεν προέκυψε ροή «μαύρου» πολιτικού χρήματος και καμία ποινική ευθύνη υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ στη συντήρηση της υπόθεσης με τη σύσταση προανακριτικής αποκάλυψε και τις πραγματικές προθέσεις του και ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία να αποχωρήσει, καθώς η κυβέρνηση δεν προσκόμισε καμία άλλη εκτίμηση αρμόδιου παράγοντα για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου.

  Και συμβαίνουν αυτά τη στιγμή κατά την οποία τα μόνα σκάνδαλα τα οποία έχουν αποδειχθεί είναι αυτά στα οποία έχουν εμπλακεί πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

  Όσον αφορά τέλος στον πρώην Πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής διετέλεσε για 5,5 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας και ο ίδιος γνωρίζει πότε πρέπει να μιλήσει.

  http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65521&Itemid=309

 15. th.pr avatar
  th.pr 17/09/2010 12:41:41

  Τιποτα δε περιμενουμε φιλε.
  Η΄τουλαχιστον τιποτα καλο.....

 16. aengus avatar
  aengus 17/09/2010 12:42:02

  Εν τω μεταξύ:

  «Στόχος της Κίνησής μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε την τυπική νομιμότητα της Κυβέρνησης και να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές του Νοέμβρη για εφαλτήριο κυβερνητικών μεταβολών.»

  ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ aengus 17/09/2010 12:47:47

   Αλλα ελεγε στον φιλο του πριν μερικες ημερες...τα ακριβως αντιθετα

  • Άπιστος Θωμάς avatar
   Άπιστος Θωμάς @ aengus 17/09/2010 12:54:57

   Ψυχραιμίαααα...
   Ας το αναλύσουμε ψύχραιμα.
   Ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αυτή τη δήλωση, διαπράττει κατ' εμού τουλάχιστον το αδίκημα της λόγω εξύβρισης, διότι, εκφραζόμενος ούτω, εν τοις πράγμασιν, με θεωρεί ηλίθιο.
   Δικαιούμαι, εν βρασμώ ψυχής, να του ανταποδώσω την ύβριν :
   Αϊ σιχτίρ πολιτικέ απατεώνα!

 17. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 12:57:07

  Τις ημερες αυτες γινεται εκτενης λογος γαι την νεα περαιωση της εφοριας.
  Ειχα γραψει οτι αποτελει λαθος , ιδιως το καψιμο!!!! των φορολογικων βιβλιων. Ορισμενοι απαντησαν λεγοντας περιπου οτι ολοι οι φορολογουμενοι ειναι κλεφτες
  Σημερα διαβασα ενα αρθρο. Επειδη η οικονομια μας καιει και μας αφορα ολους το παραθετω...Σημειωνω δε οτι καποιοι δημοσιαγραφοι που υποστηριζαν το μνημονιο ως μονη λυση τωρα διατυπωνουν εστω και χλιαρα επιφυλαξεις.

  h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/09/2010_415285
  Περαίωση αμαρτιών
  Tης Eλλης Tριανταφυλλου

  Ξέρετε γιατί στα μεγάλα βάθη της θάλασσας ζουν μόνο ψάρια με πολύ μαλακό δέρμα και όστρακα με κελύφη ανθεκτικά σαν το τιτάνιο; Γιατί η πίεση είναι εξαιρετικά μεγάλη και την αντέχουν μόνο οι πολύ «μαλακοί» οργανισμοί και όσοι διαθέτουν προστασία πιο σκληρή από τις πιέσεις, έλεγε προ ημερών ένας φίλος. Κάπως έτσι συμβαίνει και στον αφρό, στο φως του ήλιου. Τώρα που η πίεση γίνεται ολοένα και πιο δυσβάστακτη και ανελέητη, θα αντέξουν μόνον εκείνοι που διαθέτουν ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

  Πάρτε, για παράδειγμα, την περαίωση που για πολλοστή φορά μια κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα είναι η τελευταία. Υπάρχει βέβαια και η θεωρία ότι στην ουσία πρόκειται για μια μορφή αμνηστίας, η οποία λειτουργεί ανακουφιστικά για μια μερίδα του πληθυσμού. Οταν η αμνηστία επαναλαμβάνεται σταθερά, τότε εκ των πραγμάτων χάνει και αυτή τη δικαιολογία. Ποιοι θα τρέξουν να επωφεληθούν της «προσφοράς»; Εκείνοι που είναι ευάλωτοι και στην παραμικρή πίεση του νόμου και που περίμεναν πότε το κράτος θα βρεθεί (ξανά) στη γωνία, για να νομιμοποιήσει τις παρανομίες τους, με το αζημίωτο φυσικά. Ποιοι θα γυρίσουν την πλάτη στην «προσφορά.; Οσοι διαθέτουν πραγματικά σκληρό σύστημα προστασίας, οι οποίοι έχουν φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους με τρόπο ασφαλή, φοροκλέβοντας το κράτος συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση. Ποιοι θα βρεθούν για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με εκβιαστικό δίλημμα; Εκείνοι που δεν μπορούν να κλέψουν, που πληρώνουν ετησίως ό, τι τους αναλογεί ή σχεδόν ό, τι τους αναλογεί, που κοπιάζουν για να επιβιώσουν και φοβούνται μήπως ο άτεγκτος μηχανισμός του κράτους εξαντλήσει την αυστηρότητά του στη μικροδαπάνη που περιέλαβαν στη δήλωση, χωρίς η φορολογική κατηγορία στην οποία ανήκουν να είναι ξεκάθαρο ότι το επιτρέπει. Αυτοί, οι συνεπείς φορολογούμενοι δηλαδή, θα είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν δυσανάλογο κόστος για ένα συγχωροχάρτι που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται και σε τίποτα δεν τους εξυπηρετεί. Οι άλλοι, εκείνοι που κλέβουν συστηματικά το κράτος σε βάρος των υπολοίπων συμπολιτών τους, απλώς θα ανακουφιστούν για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτήν τη χώρα δικαιούνται να διαβιούν ανθρώπινα μόνο αυτοί που δεν τη σέβονται.

  Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους γηραιούς συνταξιούχους που έχουν χάσει το φυσικό προνόμιο της νεανικής «πλαστικότητας», που δεν μπορούν να είναι ευέλικτοι και προσαρμοστικοί και που δυστυχώς γι’ αυτούς δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση μιας κρυψώνας στον βυθό των προβλημάτων. Αυτοί, οι σημερινοί ογδοντάρηδες, που σηκώνουν στην πλάτη τους δεκαετίες δουλειάς, που πέρασαν όλη τη ζωή τους στηρίζοντας τα ασφαλιστικά τους ταμεία και σήμερα πρέπει να σηκωθούν από τις πέντε για να πιάσουν σειρά κάθε που χρειάζεται να γράψουν ένα φάρμακο για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμη, είναι οι πρώτοι που κλήθηκαν να προστρέξουν σε βοήθεια του αναιμικού κράτους.

  Και να έπιαναν τόπο (και στόχο) οι θυσίες, οι επώδυνες και δυσβάστακτες, θα έλεγε κανείς δεν πειράζει, χαλάλι ο κόπος. Ομως σήμερα αποδεικνύεται και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο ότι όλο αυτό το στύψιμο δεν βελτίωσε σχεδόν ούτε κατ’ ελάχιστο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα έσοδα. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει να ρίχνει το κύριο βάρος του προγράμματος σταθερότητας στην αύξηση των φορολογικών πόρων και όχι στη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών. Επιμένει να ζητάει και τα τελευταία ρέστα από εκείνους που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και να επιβραβεύει ή να σηκώνει τα χέρια ψηλά για εκείνους που κλέβουν το κράτος συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση. Επιμένει σε μία αντιαναπτυξιακή πολιτική, επιτατική της ύφεσης, διατηρώντας ως έχουν τα απαρχαιωμένα συστήματα και αυξάνοντας το εξωγενές κόστος των επιχειρήσεων.

  Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πού ακριβώς θέλει να το πάει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα για την ίδια είναι ότι δεν είναι πια στον «αφρό» και ότι αν η χώρα αγγίξει τον πάτο ούτε η ίδια θα έχει στα μεγάλα βάθη την ανθεκτικότητα που απαιτείται για την επιβίωσή της...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 13:05:20

   h**p://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=18523
   Διαβαστε και αυτο και σκεφθειτε τις συνεπειες
   17/09/2010
   Μειώσεις τιμών σε 93 διαγνωστικές εξετάσεις (Η ΑΥΓΗ)   Μειωμένες κατά 15%-20% είναι οι νέες τιμές για 93 διαγνωστικές εξετάσεις που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αυτές προκύπτουν από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπέγραψε προχθές ο νέος υπουργός Υγείας και βρίσκεται καθ'' οδόν προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο Αν. Λοβέρδος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, οι νέες μειωμένες τιμές θα ισχύουν πλέον για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αρχής γενομένης από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα ανάλογες μειώσεις στις τιμές των υπολοίπων διαγνωστικών εξετάσεων που αποζημιώνονται από τα ταμεία, για τις οποίες δεν απαιτείται έκδοση προεδρικού διατάγματος, αλλά απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο νέος υπουργός Υγείας τόνισε με έμφαση: "Οι οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας είναι περιορισμένες. Οι τάσεις της αγοράς κινήθηκαν εκτός ελέγχου και θα θέσουμε έλεγχο. Το μήνυμα είναι ''Λιγότερα κέρδη, περισσότερη λογική''".

   Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ανά κλινική
   Την ίδια στόχευση για συγκράτηση των δημοσίων δαπανών Υγείας, και ιδιαίτερα της φαρμακευτικής δαπάνης, έχει και η εγκύκλιος για τη διαχείριση της κίνησης των φαρμάκων στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, την οποία υπέγραψε και απέστειλε ήδη ο Αν. Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε χθες με νόημα: "Η κατανάλωση στα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν σχετίζεται με την υγεία. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους κακούς ούτε να λέμε λόγια. Θέλουμε να εξορθολογίσουμε το σύστημα, γιατί η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει φαινόμενα που παροξύνθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια".Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κάθε νοσοκομείο θα αποστέλει ανά τρίμηνο έγγραφη αναφορά στο υπουργείο Υγείας για την κίνηση στο φαρμακείο του, με στόχο το 30% της φαρμακευτικής δαπάνης κάθε ιδρύματος να αφορά μέχρι το τέλος του 2010 κατανάλωση γενοσήμων (αντιγράφων) φαρμάκων, έναντι του 12 - 13% που αφορά σήμερα, και να έχει μειωθεί στο ίδιο διάστημα κατά 20% η φαρμακευτική δαπάνη ανά κλινική.Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αν. Λοβέρδου είχε τον χαρακτήρα της ενημέρωσης για τις πρώτες ενέργειές του από τη νέα του θέση και δεν ήταν εφ'' όλης της ύλης, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν έχει προλάβει ακόμη να ενημερωθεί πλήρως για το σύνολο των θεμάτων του υπουργείου Υγείας.Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευθύνη για τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) περνάει στο υπουργείο Υγείας, αλλά όχι εκείνη του ΟΠΑΠ. Την αρμοδιότητα για τα θέματα της Διατροφής και της Άθλησης αναλαμβάνει ο υφυπουργός Χρ. Αηδόνης, ενώ την ευθύνη για τους εποπτευόμενους φορείς της Υγείας και της Πρόνοιας ο υφυπουργός Μιχ. Τιμοσίδης.Σε μία προσπάθειά του να δώσει το "στίγμα" του, τέλος, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε: "Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία".

   Προς νέα κινητοποίηση οι φαρμακοποιοί
   Εξάλλου, την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).Ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ΟΠΑΔ οφείλει 140 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς της δύναμης του ΦΣΑ, ενώ τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν άλλα 15 εκατ. ευρώ περίπου.Ο ΦΣΑ ανακοίνωσε επίσης ότι οι φαρμακοποιοί - μέλη του δεν θα χορηγούν από την 1η Οκτωβρίου τα 89 πολύ ακριβά φάρμακα, καθώς και ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της πρακτικής των λεγομένων "παραλλήλων εξαγωγών".Ερωτηθείς σχετικά με τις τις λεγόμενες "παράλληλες εξαγωγές", ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι "για αυτό το φαινόμενο έχουν ευθύνη και οι φαρμακευτικές εταιρείες", ενώ παραδέχθηκε ότι "πρόκειται για πρακτική που δεν έχει αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα".

 18. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 17/09/2010 13:11:14

  ΑντιΜνημονιου Κυρηκας χωρις καταθεση Μομφης στην Βουλη για εσχατη προδοσια απο την εκχωρηση Εθνικης Κυριαρχιας, χωρις αποχωρηση απο
  την Βουλη, χωρις προσφυγη στη Δικαιοσυνη για καταλυση της Εθνικης
  Ανεξαρτησιας και του Συνταγματος, χωρις καλεσμα του λαου να υπερασπιστει τις ελευθεριες του και την απαιτουμενη αντισταση που προβλεπει το Συνταγμα = δεν θα παρω

  Απουσια αντιστοιχων αντιδρασεων για το εξισου Εθνοκτονο Σχεδιο περι ιθαγενειας των λαθρο, καθως και την σιωπηρη αποδοχη καθημερινως
  αμετρητων ειβολεων που μετατρεπουν την χωρα,τους πολιτες και
  τις ζωες τους σε χωματερη
  = ουτε και για αυτο θα παρω

  Ψοφοδεεις καταγγελιες οτι ο Καλλικρατης ακρωτηριαζει την χωρα με σκοπο την παραδοση καντονιων σε τριτους, και παραλληλα συμμετοχη
  σε εκλογικη διαδικασια που επικυρωνει αυτο που υποτιθεται οτι
  καταγγελει ως εσχατη εθνικη προδοσια
  = αναζητησε αλλου σχιζοειδεις/φαρισαιους/πορνες παντος καιρου/εφιαλτες λοβοτομημενους/εθελοτυφλουντες

  Αν τολμαμε να σπασουμε αυγα αφηνουμε στην ακρη τα κουβαδακια των νηπιων μαντελβουλγαρακηδων και λοιπων και απαιτουμε/επιβαλλουμε εισαγγελικο ελεγχο στα

  ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
  τι ποσα κατεχουν – απο που προερχονται – και που κατευθυνονται
  σπασιμο της ασυλιας που απαγορευει οποιοδηποτε ελεγχο και απολαμβανουν εντος της χωρας καθεστως ΟΦΦΣΟΡ τυλιγμενη μεσα σε ΟΝΣΟΡ

  στην Αμερικη τα ιδρυματα πρωην προεδρων κατηγορηθηκαν ως πλυντηρια
  δισεκατομμυριων απο δραστηριοτητες οπως εμποριο ναρκωτικων,οπλων,
  λευκης σαρκος,και ζητηθηκε ελεγχος απο την Δικαιοσυνη τυχον ομοιοτητες
  εδω να αποκλειστουν εκ προοιμιου λογω του εντιμου βιου των πρωταγωνιστων?

  και ενω τα λαγωνικα εχουν ξαπολυθει στα περατα του κοσμου για την
  αναζητηση του χαμενου θησαυρου αυτη να βρισκεται κατω απο την μυτη μας σε ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ και ετσι να επιβεβαιωνει

  και τον ισχυρισμο του γκιοργκο για την υπαρξη των τιμαλφων
  ασχετως αν η ομιλουσα διαβολικη γλωττα εννοει παντα διαφορετικα
  απο αυτα που προφερει, δηλαδη υπαρχουν μπορει να προερχονται ακομη
  και απο εσας, αλλα δεν τα δικαιουστε ειναι ιδιοκτησια, οπως και
  εσεις οι ιδιοι της ελιτ

  και να επαληθευει και την κατασκοπικη τεχνην οτι αν θες να κρυψεις κατι πολυτιμο ο πιο αποτελεσματικος τροπος ειναι σε δημοσια θεα εκει που θα
  το βλεπουν οι παντες αλλα ουδεις θα υποψιαζετα την χρηση του

  αποδειξη
  το φονικοτερο γερμανικο καταδιωκτικο συμμετειχε χωρις τα οπλα του στην εμπορικη εκθεση των Παρισιων χωρις κανενας να εντοπισει τον
  πραγματικο του ρολο

  Υ.Γ Αγαπητε Γιωργο και υπολοιπα παιδια της πολυχρωμης παραγκας
  δεν θα σας προσαψω σε αντιθεση με τα εκατομμυρια των συμπολιτων
  ουτε οτι με ξεγελασατε ουτε οτι με προδωσατε γιατι γνωριζα και
  τα σχεδια σας και τα αφεντικα σας και για αυτο απειχα και θα απεχω
  απο την συνεχιζομενη οπερετα, οσο διαρκει το θεατρο του παραλογου
  θα εξακολουθω να απεχω απο την θανατωση της πατριδος μου εως οτου
  αλλαξουν οι κανονες του παιχνιδιου η πεθανω πριν συμβει κατι τετοιο

  καλλιστεια τυραννων τερμα

  καλη λευτερια σε οσους μοιραζονται
  τα ιδια συναισθηματα και σταση ζωης

 19. lornion avatar
  lornion 17/09/2010 13:27:54

  διάβασα τον διάλογό σας από τον οποίο συμπέρασμα είναι ένα . Ο κ,Σαμαράς γνωρίζει τι θα πεί και ξέρει ο κάθε φθόγγος και λέξη του πως θα ακουστεί .περί τούτου μην αμφιβάλετε. Ενδιαδέρον κατ'εμέ είναι η καλή χρήση των τηλεοπτικών της χώρας προκειμένου να δυνηθούμε να απολαύσουμε στο εξωτερικό τον μεστό λόγο του.Να είστε βέβαοι πως μετά την Θεσσαλονίκη θάχετε ανακατατάξεις στην χώρα.

 20. vassilis avatar
  vassilis 17/09/2010 13:37:11

  Εγω περιμενω απο τα Σαμαρα να πει πως κλεψαμε τον Ελληνικο λαο,οτι τα λαμογια φευγουν και παραπεμπονται στη δικαιοσυνη,οτι η δικαιοσυνη θα λειτουργει ως θεσμος προηγμενου δημοκρατικου κρατους,οτι θα καθοριστει η αποκληστικη οικονομικη ζωνη της χωρας,οτι δεν θα επιτρεψει στην τουρκια να μπει στην ΕΕ αν δεν τσακιστουν να φυγουν απο την κυπρο,οτι θα προχωρησει στο διαχωρισμο κρατους και εκκλησιας και οτι οσοι θελουν να λεγονται Ελληνες μακεδονες μπορουν να ενωθουν με την μητερα Ελλαδα.

 21. antiochos avatar
  antiochos 17/09/2010 13:52:29

  ....περιμενει να του πει αν αληθευει η ειδηση οτι ο Βαλλιανατος θα ειναι συμβουλος του Κικιλια.

  • Yponomos avatar
   Yponomos @ antiochos 17/09/2010 14:17:31

   Να ρωτήσει τον κύριο Πάνο Λειβαδά εάν ξέρει ποιός πρότεινε τον Βαλιανάτο στον Κικίλια

 22. aaaaa avatar
  aaaaa 17/09/2010 14:18:05

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Από την αρχή της προεκλογικής καμπάνιας, ο κ. Κικίλιας έχει βρεθεί και έχει συζητήσει με πολύ κόσμο. Ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος δεν είχε, ούτε έχει καμία σχέση με το συνδυασμό.

 23. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 14:57:22

  Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν…

  Που θα παεο δεν θα χειμωνιασει;;; Δεν θα ελθει ο νεος λογαριασμος;; ..οπως λεμε νεα εποχη!!!
  Ασχοληθειτε με παραπολιτικους υπονομους και οταν αρχισει να βρεχει κυριολεκτικα και μεταφορικα θα ψαχνουμε μαζι τι φταιει
  Βρηκαμε θεμα μετα τον Κ.Κ. ο Βαλιανατος!!!!
  το επομενο ποιο θα ειναι;
  Σοβαρευτειτε κυριοι!!!

 24. xristianodimokratis avatar
  xristianodimokratis 17/09/2010 15:18:48

  Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα. Και το εχω γραψει και το εχω ξαναπει και εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω:

  Η ΔΕΘ ειναι στην κυριολεξια ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ανακαμψη. Και για να γινει αυτο δυο ειναι αυτα που πρεπει ΞΕΚΑΘΑΡΑ να πει ο Σαμαρας απο το βημα αυριο :

  1) Να ξεκαθαρισει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ το βρωμικο και σαπιο μερος της κυβερνητικης πενταετιας. Αυτο πρεπει να γινει ξεκαθαρα πλεον. Δεν υπαρχει περιθωριο να τραβηξει σε μακρος. η ΝΔ θα ζητησει την ψηφο απο αυτους που το 2004 τους υποσχεθηκε Επανιδρυση Του Κρατους και αυτο οπως ανεφερθει στο αρχικο κειμενο, κατεληξε δυστυχως ανεκδοτο.
  Θεωρω οτι η αποτυχια στο να αλλαξει η ΝΔ τις βασικες δομες σε Δημοσια Διοικηση-Υγεια-Παιδεια-Δικαιοσυνη με τολμηροτατες και καινοτομες μεταρρυθμισεις ηταν αυτο που εφερε το 33%.
  Πρεπει ο Σαμαρας ΞΕΚΑΘΑΡΑ να ζητησει ενα τελευταιο συγνωμη και να πει με το ονομα τους οτι σε αυτο η ΝΔ απετυχε παταγωδως και δεν εκπληρωσε την ρητη εντολη που ελαβε το 2004 !

  2) Να εξαγγειλει τις προτασεις και θεσεις που εχει το κομμα οσον αφορα τη Δημοσια Διοικηση, την αναδιοργανωση του Κρατους, την αποκεντρωση, την αναδιαρθρωση του Δημοσιου Τομεα, την εξαφανιση του κρατισμου,κτλ. Εισαι φιλελευθερο κομμα και η θεση σου πρεπει να ειναι για ενα μικρο, ευελικτο, αξιοκρατικο, παραγωγικο και ακρως φιλικο προς τον πολιτη Δημοσιο.
  Και εδω η ΝΔ δεν εχει καταθεσει ακομα την προταση της.
  Ενας λογος που η αντιμνημονιακη πολιτικη δεν εχει περασει ακομα πληρως στον κοσμο, εγκειται στο γεγονος οτι οι απλοι οικογενειαρχες,οι μεσοαστοι νοικοκυρηδες, υγιεις επιχειρηματιες, δημιουργικοι ανθρωποι,αυτοι που πετυχαν στη ζωη τους ρισκαρωντας και δημιουργωντας και οχι φιλοντας κατουρημενες ποδιες σε καπιο βουλευτικο γραφειο ( αυτοι που αποτελουν δηλαδη τη βαση του κομματος ), εχουν την εντυπωση οτι η ΝΔ ευαγγελιζεται εξοδο απο το Μνημονιο, για να ξαναεπιστρεψουμε στη μεχρι προτινος σαπιλα και αναξιοκρατια των τελευταιων 30 ετων.
  Και αυτο πρεπει ο Σαμαρας να το ξεκοψει τωρα.
  Εγω θα τον αγκαλιαζα αν εβγαινε και ελεγε πρωτα απο ολα στο δικο του ακροατηριο :

  "Μαγκες, ΡΟΥΕΦΕΤΙ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ και ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ τερμα. Και αυτο ισχυει και για εσας ! Εξοδος απο το Μνημονιο θα γινει για να κανουμε την επανασταση του αυτονοτου, οχι για να ξεκινησουμε παλι να βολευουμε κοσμο στο δημοσιο ! "

  Μακαρι να γινει αυτο.

 25. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 17/09/2010 16:24:37

  Θέλω να ακούσω από τα χείλια του Σαμαρά :
  1.) ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας και του λάου.
  2.) Πρόταση για διπλές εκλογές.
  3.) Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και του μνημονίου σε πιο λογική βάση.
  4.) Πραγματικές λύσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της απάτης.
  Δεν ξέρω άμα το έχετε καταλάβει εκεί στην Ν.Δ. αλλά αύριο και μεθαύριο είναι η πρώτη και τελευταία ευκαιρία του Σαμαρά να γράψει ιστορία. Άμα δεν τα καταφέρει... πείτε αλεύρι... η επιστροφή του Καραμανλή μας περιμένει για να συσπειρώσει την δεξιά και κρατήστε το αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ H pena tis orghs 17/09/2010 16:59:02

   Η πολλη ειρωνεια βλαπτει ξερεις...μερικα σχολια σου ειναι ξενδιαντροπα

  • michal avatar
   michal @ H pena tis orghs 17/09/2010 17:31:45

   Enw esu kineisai sta oria tou euprepous logou.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 17/09/2010 18:51:53

    παντως ειμαι ποιο ευπρεπης απο σενα δεν κινουμαι ως χαμαιλεων. Τελευται φορα που σου επιτρεπω να ασχοληθεις μαζι μου.. ανελληνιστε..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ H pena tis orghs 17/09/2010 18:51:08

   -η επιστροφή του Καραμανλή μας περιμένει για να συσπειρώσει την δεξιά και κρατήστε το αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας…

   Σού`λειψε ο Μπελούσι;

 26. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/09/2010 16:41:28

  Η παράγραφος "Το πρόβλημα τής ΝΔ" τα λέει όλα.

  Όσο κι αν συμπαθώ τον Σαμαρά, αν δεν ξεκαθαρίσει το κόμμα από όλους αυτούς τους χυδαίους κηφήνες, τα ανεπάγγελτα κομματόσκυλα, που έπεσαν με τα μούτρα στη μάσα το 2004 με θράσος πρασινοφρουρού τού 81 και ήθος δοσίλογου του 41, εγώ ΝΔ ΔΕΝ ξαναψηφίζω.

  Όχι μόνο εγώ, ποιος είμαι εγώ δηλαδή, αλλά οι περισσότεροι από το 11% τού εκλογικού σώματος και το 33% τής εκλογικής δύναμης τής ΝΔ που αηδίασαν από το 2004 ως το 2009.

  Δυστυχώς ο Σαμαράς έχει συμμαχήσει με αρκετά από αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, λόγω ανάγκης, φαντάζομαι.

 27. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 16:56:50

  Διαβαστε ενα εμετικο αρθρο του δημοσιαγαρφου των αποδειξεων και συζυγου της Τατιανας. Μονο δηλητηριο δεν προτεινει για τον πρωην πρωθυπουργο. Τοσο ΜΙΣΟΣ; Μηπως πρεπει να του απαντησει καποιος καλος αρθρογραφος...;;

  h**p://www.newsit.gr/default.php?pname=nikosBlogComment&post=177

  Πόσο ακόμα θα πληγώσει τη ΝΔ ο Κ. Καραμανλής;
  Μεγαλύτερο κακό δε θα μπορούσε να κάνει στο κόμμα που τον ανέδειξε δύο φορές πρωθυπουργό ο Κ. Καραμανλής.

  Το οδήγησε σε μια οδυνηρή ήττα με 10 μονάδες διαφορά εξ' αιτίας της διακυβέρνησης του. Και 10 μήνες μετά με τη στάση που τηρεί εξακολουθεί να το πληγώνει κι άλλο. Ολο αυτό το διάστημα που η χώρα βρέθηκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και το εισόδημα όλων μας μειώθηκε όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν εκείνος έμεινε απαθής και σιωπηλός. Αδιάφορος για τα δεινά για τα οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ανέμελος κολυμβητής στη Ραφήνα και χαλαρός τουρίστας σε παρατεταμένες καλοκαιρινές διακοπές σε εσωτερικό και εξωτερικό. Σα να μην κυβέρνησε αυτός τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει το παραμικρό.

  Ιδια και απαράλλαχτη η στάση του και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το σκάνδαλο που εξέθρεψαν οι πιο στενοί του συνεργάτες, αυτοί που εκείνος ανέδειξε και επέλεξε για να κυβερνήσει και που έκλεισε τη Βουλή νύχτα το καλοκαίρι του 2009 για να παραγραφούν οι τυχόν ποινικές τους ευθύνες. Το σκάνδαλο που όσο περνά ο καιρός πληγώνει όλο και πιό βαθειά την παράταξη που τον τίμησε με το αξίωμα του πρωθυπουργού.

  Ομως εκείνος μένει πάντα απαθής και αδιάφορος. Περνά τις μέρες του χαλαρά στο σπίτι ή κάνοντας κάποια ραντεβού στο γραφείο του. Στη Βουλή πηγαίνει σπανιότατα. Δημόσια μιλούν για λογαριασμό του κάποιοι "κύκλοι". Εκείνος λέει στους συνομιλητές του ότι τον γκρέμισαν από την εξουσία συμφέροντα που δεν ενέκριναν την ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική που εφάρμοζε. Και αυτοί τον ακούν με...συγκατάβαση! Δεν του λένε βέβαια ότι βιάστηκε να κάνει εκλογές για την παραγραφή που αναφέραμε πιό πάνω. Δεν του αναφέρουν κανέναν από τους οικονομικούς δείκτες που παρέδωσε.

  Κι όταν τον προτρέπουν να πει κάτι δημόσια, εκείνος τους απαντά βαριεστημένα ότι θα το κάνει...όταν έρθει η ώρα! Το πότε θα το κρίνει ο ίδιος αν και στα θέματα...timing έπεφτε μονίμως πολύ έξω όσο ήταν πρωθυπουργός.

  Ο Κ. Καραμανλής ήταν, δυστυχώς για τον τόπο, ο πιό αποτυχημένος πρωθυπουργος των τελευταίων ετών. Ισως έχει ακόμα μία ευκαιρία απέναντι στην ιστορία και τον τόπο. Και αυτή είναι το να μιλήσει ανοιχτά,να "λυτρώσει" το κόμμα του από τις αμαρτίες που του φόρτωσε αυτός και οι συνεργάτες του. Μια γενναία αυτοκριτική και μια συγνώμη είναι το ελάχιστο που μας οφείλει...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 17:45:21

   Αλήθεια αυτό αστέρι της δημοσιογραφίας που βρίσκεται;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:13:38

    Ε, τώρα και συ!
    Γίνεσαι κακός!

   • S.T. avatar
    S.T. @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:29:06

    Ξεχάσατε τον εκτοξευτη ρουκετών
    και τα χάι-τεκ εικονικά παιχνίδια πολέμου

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:33:53

    Ο μικρός Οδυσσέας Καμβύσης να τα βλέπει αυτά που θέλει να ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:41:15

    Ωχ! ΩΧ!
    Καμβύσης ο Μικρός Οδυσσέας;
    Εννοείς τον Παύλο Καμβύση ή τον άλλον από ...Περσία;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:46:50

    Όχι, δεν εννοώ τον πατέρα του Κύρου του Μέγα.
    Τον εκλιπόντα Παύλο Καμβύση εννοώ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:51:14

    Δε θα τον θυμάται τον Παύλο Καμβύση ο Μικρός Οδυσσέας. Είναι μειράκιο.
    Ούτε ακουστα θα το έχει!

  • S.T. avatar
   S.T. @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 18:18:47

   Προφανώς αυτό το αστέρι της δημοσιογραφίας δεν γνωρίζει ότι έχουν γίνει εκλογές και ότι ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 18:40:40

   Μηπως να του προτεινει καποιος να ανακηρυξει απο την ιστοσελιδα του
   τον καλυτερο πρωθυπουργο της συγχρονης Ελααδας , αφου βρηκε τον καλυτερο..;
   Και κατι αλλο, αυτος ο ΒΡΑΧΟΣ της Ηθικης και των αποδειξεων-αποκαλυψεων πως επιτρεπει να δημοσιευονται υβρεις του χειριστου ειδους στην ιστοσελιδα τους απο διαφορους δηθεν σχολιαστες

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 18:53:54

    *αφου βρηκε χειροτερο;

  • κράτιστος avatar
   κράτιστος @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 20:51:06

   ............ο Κ. Καραμανλής ήταν, δυστυχώς για τον τόπο, ο πιό αποτυχημένος πρωθυπουργος των τελευταίων ετών.............   μέχρι τον σημερινό

 28. καινός avatar
  καινός 17/09/2010 16:59:20

  Αγαπητοί συνσχολιαστές και αρθρογράφοι.

  Είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να συσπειρώσει την κοινωνία και όχι το κόμμα του, ότι θα μιλήσει στην καρδιά του Έλληνα χωρίς απαραίτητα να καταφερθεί ενάντια στο παSSοκ. Το παSSοκ και όσοι δεν το ξέρανε, το μάθανε πλεον. Δεν χρειάζεται να το αποδομήσει άλλο... Είναι obsolete από μόνο του πια. Και η στραβή (κατά το κουτσή) Μαρία μπορεί να το δει αυτό!

  Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να δώσει ξανά ελπίδα σε αυτό τον περήφανο λαό τον οποίο το γκαπ και τα εξαπτέρυγά του έχουν μετατρέψει σε φοβισμένο και ντροπιασμένο, του έχουν στερήσει τον ύπνο, το χαμόγελο, την ελπίδα την ίδια... Και ειλικρινά ΘΕΛΩ να κάνει κάτι τέτοιο.

  Γιατί αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα ηγέτη που θα ασχοληθεί μαζί του, που θα τον κάνει να πιστέψει ξανά στις δυνάμεις του, που θα τον βγάλει από το ψυχολογικό χαντάκι που είναι παραπεταμένος.

  Τι θέλω εγώ προσωπικά;;;

  Θέλω να ξεκαθαρίσει οτι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός του μνημονίου και να γίνει πιστευτός! Και για να το καταφέρει αυτό, δεν χρειάζονται (μόνο) πολιτικές αναλύσεις, οικονομικές μελέτες και ξύλινος - βαλσαμωμένος λόγος. Χρειάζεται να αποπνέει σιγουριά για τις κινήσεις του, χρειάζεται να εμπνεύσει την πανεθνική συσπείρωση, ένα ζεστό και ήρεμο χαμόγελο χρειάζεται, να νοιώσει ο Έλληνας οτι δεν είναι μόνος του, αυτό χρειάζεται... Να μιλήσει στις καρδιές μας χρειάζεται.

  Αυτό τον Αντώνη θέλω.

  Και αυτή η εμφάνιση στην ΔΕΘ, μα τον τουτάτις, είναι η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία που του δίνω.

 29. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 17/09/2010 17:00:07

  Πιστεύω ότι ο Κώστας Ροδινος έκανε μια καλή δουλειά συμβιβάζοντας τα ασυμβίβαστα (i.e. good balancing act). Δεν ήταν εύκολη δουλειά, και μην απαιτούμε την τελειότητα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι το έργο του Σαμαρά. Όσο πιο αφόρητες γίνονται οι πιέσεις ‘από εχθρούς και φίλους’ για άμεση δράση τόσο ποιο πιθανόν είναι να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις που θα βλάψουν και την ΝΔ και την χώρα. Πιστεύω όμως ότι ο Σαμαράς είναι πολύ πατριώτης για να ενεργήσει ‘εν θερμώ’, όπως έλεγε και ο Καραμανλής, ένας άλλος ακέραιος άνθρωπος και μεγάλος πατριώτης, τον οποίο θα τον θυμηθούν σύντομα όσοι βιάζονται σήμερα να τον απαξιώσουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Agrofylakas 17/09/2010 18:21:03

   Aγροφύλακα,

   Το εννοείς με το balancing act;

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:46:25

    Μα Κώστα μου (ελπίζω να μου επιτρέπεις την οικειότητα), το είπες:
    «Όσοι πίστευαν ότι η Ν.Δ. θα ανέκαμπτε δημοκοπικά μέσα σ’ ένα χρόνο, θα πρέπει να αγνοούν την πραγματικότητα. Ακόμα και ο …Χριστός να ήταν επικεφαλής της Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να το καταφέρει! Μετά από μια βαριά ήττα απαιτείται χρόνος. Γιατί το εκλογικό σώμα είναι θυμωμένο, οι μνήμες νωπές και η μεταστροφή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ότι ο κ. Σαμαράς, μέχρι τώρα, έχει να σταθεροποιήσει τα ποσοστά της παράταξης και άρχισε να μειώνει τη διαφορά, είναι μια θετική εξέλιξη. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν συνυπολογίσει κανείς:
    α)τον συστηματικό πόλεμο που υφίσταται από τα γνωστά εξαπτέρυγα, που έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο αποδόμησης της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά προσωπικώς.
    β) το γεγονός ότι κληρονόμησε ένα κόμμα διαλυμένο με την ψυχολογία των οπαδών στο ναδίρ,
    γ)ότι πορεύεται σ’ ένα εχθρικό επικοινωνιακά περιβάλλον και
    δ)το χρόνο που απαιτείται για να αναδείξει νέα στελέχη.
    Η αναδιοργάνωση της Ν.Δ. είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όμως, τα πράγματα ήδη μπαίνουν σε μια τάξη και ο χρόνος δουλεύει υπέρ του κ. Σαμαρά και όχι εναντίον του. Αρκεί να τιθασεύει τους βιαστικούς, να παρακινήσει τους απογοητευμένους, να απομονώσει τους «διαδρομιστές» και τους «στρατηγούς της ήττας».
    Δες ιδιαιτέρα την τελευταία πρόταση. Όπως μου είχε πει και εμένα παλιότερα κάποιος (ίσως ο ατρακτωρας): «και με τον αστυφυλαξ και με τον αγροφυλαξ». Δεν σε κατακρίνω όμως, αντίθετα, εξηρα την προσπάθεια σου και επαίνεσα το αποτέλεσμα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:59:06

    Αγροφύλακα,

    Κατ' αρχήν η φράση balancing act υποδηλώνει πολλά πράγματα και ήθελα να διευκρινίσεις τι εννοούσες.

    Δεν έγραψα το σχόλιο επειδή το παρεξήγησα, αλλά δεν ήταν στις προθέσεις μου να επιχειρήσω κανενός είδους συμβιβασμό.
    Τις απόψεις μου γράφω και δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου ούτε την εξ αποκαλύψεως αλήθεια, πολύ δε περισσότερο το αλάθητο του Πάπα!

    Και η οικειότητα μια χαρά είναι!
    Ευπρόσδεκτη!

    Υ.Γ. Αν και μικρός στο χωριό μου τον Αγροφύλακα τον θεωρούσαμε ...εχθρό γιατί μας περιόριζε τη δράση στα αμπέλια και τα μποστάνια!

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:08:15

    A balancing act implies and a well balanced personality, it is not necessarily an evil thing (not always, anyway). Τωρα αναφερθηκες σε μποστανικα και αυτο σημαινει οτι εισαι απο ζεστα μερη, δεν πιστευω να εισαι και εσυ Αργειτικο πεπονι (σαν εμενα δηλαδη!..., μην το παρεις και αυτο απο την αναποδη!)

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:14:54

    Αγροφύλακα,

    Εγώ είμαι από τον Εβρο.
    Εχεις ακούσει για θρακιώτικα πεπόνια;
    Αν όχι, να δοκιμάσεις!

    Balancing act, στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ,θεωρούνται οι πρωτοβουλίες που γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ Προεδρίας και Κογκρέσου. (άσχετο με την παρούσα συζήτηση)

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:19:13

    Checks and balances Ροδινέ, θυμάμαι που τα συζητούσα με τον Τόμας (τον Τζέφερσον ντε).

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:25:05

    Strange Attractor,

    Που είσαι εσύ;

    Checks and Balances είναι η φιλοσοφία που διατρέχει τα Ομοσπονδιακά Εγγραφα των ΗΠΑ (The Federalist Papers)
    Εκπληκτικά κείμενα με έντονη την επιρροή της αθηναϊκής δημοκρατίας.

    Δεν ήξερα ότι έφτασε μέχρι εκεί η χάρη σου!

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:42:08

    Φιλε Ατρακτωρα,

    Σωτήρης Παναγάκης (απο Μεγαλόπολη) ειναι το όνομα του παληκαριού που 'αγίασε' στην Κύπρο.

 30. Ιωαννης Ενατος avatar
  Ιωαννης Ενατος 17/09/2010 17:09:51

  Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση και το ξερεις. Πετας 400.000 που πηγαν να ψηφισουν Σαμαρα; Εγω οταν τον ψηφιζα δεν ειχα στο μυαλο μου μια καλη ομιλια στη ΔΕΘ. Απλως θα συμφωνησω με την αναρτηση αλλα θελω να προσθεσω και κατι ακομα. Η νεα μεταπολιτευση θελει και ανατροπες στον τομεα επικοινωνια. Η τακτικη αποδομισης του πασοκικου καθεστωτος πρεπει να εχει σχεδιασμο. Και η πτωση αυτου του προδοτικου καθεστωτος πρεπει να παρασυρει και τα εκδοτικα συγκροτηματα που το στηριζουν..

 31. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/09/2010 17:27:18

  διαψεύσθηκε μόλις

 32. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/09/2010 18:07:32

  Ετοιμάζεται για νέους Σορίν Ματέι.

 33. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 17/09/2010 18:17:18

  το θέμα δεν είναι τι θα πει ο κύριος Σαμαράς στην Θεσσαλονίκη.......είναι τι είναι αποφασισμένος να πράξει αν πότε γίνει πρωθυπουργός....και ο κύριος Καραμανλής έπαιρνε άριστα στην θεωρία και στις δηλώσεις, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και μας απογοήτευσε οικτρά (για αυτό και οι πολίτες καταψήφισαν την ΝΔ στις τελευταίες εκλογές)......δεν με νοιάζει τι θα πει ο κύριος Σαμαράς, ποιες φράσεις, ατάκες θα χρησιμοποιήσει,....αδιαφορώ αν θα κερδίσει τις εντυπώσεις....με νοιάζει μόνο να είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που λυμαίνονται χρόνια τώρα τα χρήματα των πολιτών,να ενδιαφερθεί πραγματικά για τα προβλήματα της κοινωνίας, να πατάξει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να πατάξει την διαφθορά που διαχέει την ελληνική κοινωνία και ταλαιπωρεί τους πολίτες...δεν αντέχουμε Καραμανλή Νο2, δηλαδή πρωθυπουργό αναποφάσιστο (περίμενε πρώτα τις δημοσκοπήσεις να δει το γενικότερο κλίμα, και μετά αντιδρούσε), πρωθυπουργό ξεκομμένο από την κοινωνία και ευρισκόμενο μέσα στην "γυάλα" του Μαξίμου (τον κύριο Καραμανλή ψηφίσαμε να κυβερνά την χώρα και όχι τον κύριο Αγγέλου),πρωθυπουργό που έκανε ένα σωρό συμβιβασμούς, με τους οποίους η κοινωνία διαφωνούσε (π.χ Παυλίδης).
  Ασφαλώς και δεν έχω την πρόθεση να απαξιώσω τον κύριο Σαμαρά, αλλά έχω βαρεθεί από λόγια και πομπώδεις δηλώσεις.
  Ασφαλώς και θα ενοχληθούν για αυτά που γράφω, πολλοί από το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ, αλλά έτσι είναι η αλήθεια....πονάει........κάποια στιγμή πρέπει να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, να όχι απλώς να εθελοτυφλούμε ή να βαυκαλιζόμαστε!!!!!

 34. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/09/2010 18:22:01

  Είμαι ασυγχώρητος, το ομολογὠ! Κακό πράγμα η μνήμη. Είδες όμως πως χτίζονται οι καριέρες?

 35. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 17/09/2010 18:23:52

  Είδες, όμως, και που καταλήγουν;

 36. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 18:47:47

  Το μισος των δημοσιαγραφων του Αλτερ εναντιον της ΝΔ ειναι απεριγραπτο.
  Πρεεπι πλεον ο τομεας ενημερωσης να επεμβει
  Κατια Μακρη: Ο ΚΚ κανει δαικοπες κια γυριζει τον κοσμο ολο!!!!
  και λεω εγω...μονο ΚΚ κανει διακοπες; κανενασ αλλος δεν κανει διακοπες;
  Ετοιμη ειναι να το πει. κλειστε τον σε ενα μπουντρουμι σαν τον αλλον στην Ρουμανια!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 19:01:02

   Ρήγα,

   Η συγκεκριμένη ομάδα παίζει με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, άρα δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη!

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:09:09

    Δεν ειναι η υποστηριξη που παρεχει σε ορισμενους χωρους, αλλα ο τροπος που το κανει, το υφος, το λεξιλογιο της.
    Φοβαμαι πως εχει ενα σκοπο μονο, να διχασει και οχι να πληροφορηση, η εστω να πει την προσωπικη της γνωμη. Να με συμπαθατε αλλα ο λογος της ειναι λογος κακιας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 19:02:32

   Τα ταξιδάκια του GAP δεν τα βλέπει η μαντάμ με το .....ωραίο χαμόγελο?

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Orestios 17/09/2010 19:04:42

    Εχει χασει τα γυαλια της και τα κυαλια της μαζι που νατον δει εκει που ειναι;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 17/09/2010 19:07:26

    Τί κρίμα! Να της χαρίσουμε ένα ζευγάρι αν δεν έχει λεφτά.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Orestios 17/09/2010 19:15:56

    Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει...ταξιδάκια, αλλά ...διεθνείς επαφές (λέμε τώρα)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 17/09/2010 19:17:10

    Το μόνιμο jet lag λένε οι γιατροί, προκαλεί εγκεφαλικό τραύλισμα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 17/09/2010 19:18:00

    Εξαιρετικά επιβλαβείς για την Εθνική οικονομία Κώστα.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Orestios 17/09/2010 19:21:04

    Πρεπει ομως να υπαρξει μια αντιδραση..δεν παει αλλο

 37. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 17/09/2010 18:56:33

  Οι μεγαλυτερες πληγες της Ν.Δ. που πρεπει ο σαμαρας να καυτηριασει και να εξαφανισει ακουνε στα ονοματα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΟΝΝΕΔ!!

  Ειναι τα εκκολαπτηρια των αυριανων λαμογιων που εδω και χρονια εκθετουν και ξεφτιλιζουν το κομμα!

  Ο τριανταφυλλοπουλος ειπε χθες οτι θα παρουσιασει σειρα ντοκουμεντων που δειχνουν την μαφιοζικη δραση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μεσα στο ελληνικο πανεπιστημιο!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Επαγρυπνών 17/09/2010 19:03:18

   Δεν ειναι μονο η ΔΑΠ που ενεργει κατ αυτον τον τροπο. Οσο για τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ας κυτταχτει στον καθρεφτη μηπως καταλαβει πως καταντησε

 38. tiramola avatar
  tiramola 17/09/2010 19:00:21

  Αμάν ρε συ Κώστα....
  Ζητάει εκλογές για να βγούμε από το μνημόνιο και τέλος!
  Θα το κάνει?
  ΔΕΝ θα το κάνει και το ξέρεις και ξέρεις και τους λόγους.
  Όχι άλλα παραμύθια και ναι μεν αλλά...
  Έχουν τελειώσει αυτά, πέρασε η εποχή τους, πόσο θα σας πάρει να το καταλάβετε?
  Έλεος

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 17/09/2010 19:09:48

   Καλώς τον!

   Αγαπητέ Tiramola,

   Η πολιτική του μνημονίου δεν ήταν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2009.
   Εδώ καταργούναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα.
   Επι πλέον το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας διαφωνεί με την πολιτική αυτή, άρα υπάρχει προφανής δυσαρμονία μεταξύ κυβερνητικής πολιτικής και κοινωνίας.

   Αυτό το ζήτημα είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να το αναδείξει.
   Και μπορεί να το κάνει με δύο τρόπους:
   α)υποβάλλοντας πρόταση μομφής
   β)ζητώντας εκλογές.

   Ο κ. Παπανδρέου είχε αρχίσει να ζητάει εκλογές από τον Μάρτιο του 2008!

   Το τι θα κάνει ο Σαμαράς, δεν είναι δουλειά μου να το υποδείξω.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:42:44

    Κώστα θα σου επαναλάβω ότι εκτιμώ τον αγώνα που κάνεις.
    Και νομίζω ότι και εσύ ξέρεις ότι ούτε το α) ούτε το β) θα πράξει.
    Και οι λόγοι είναι προφανείς.
    Από την στιγμή που οι αντισυστημικές λύσεις που κατά καιρούς έχουν προταθεί και από πολλούς σχολιαστές θεωρούνται σύμφωνα με τα μεγάλα κόμματα εξουσίας ουτοπικές μπαρούφες διαφορές μεταξύ τους πλέον ούτε με το κυάλι δεν βρίσκεις.
    Η αντιπολιτευτική ρητορία περιορίζεται σε κορώνες.
    Αριθμοί είμαστε, οχι άνθρωποι.
    Αν εγώ φάω ένα κοτόπουλο ολόκληρο και εσύ καθόλου για όλους αυτούς είναι σαν να έχουμε φάει από μισό.
    Μην ασχολείσαι και πολύ γιατί πίστεψέ με θα έρθει η μέρα που θα απογοητευτείς τόσο πολύ που θα φτύνεις τον εαυτόν σου.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 19:53:29

    Αγαπητέ Tiramola,

    Δεν είναι προσωπικό το θέμα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 17/09/2010 20:00:39

    Για την κυβέρνηση του μνημονίου, που υποστηρίζεις με τα μπούνια τιραμόλα, είσαι αριθμός. Συγκεκριμένα είσαι νούμερο.
    Σε λίγο θα μας παίξεις μελόδραμα.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ tiramola 17/09/2010 19:11:07

   Σε λιγο θα ζητας ελεος απο τον πρωθυπουργο και ισως λιγο ελαιο...λογω ΦΠΑ

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 17/09/2010 19:15:08

   Γειά σου τιραμόλα!!!!!!!!!!!
   Περιμένουμε από το GAP na tiς ζητήσει γιατί είναι αντεξουσιαστής.
   χαχαχαχαχα

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Orestios 17/09/2010 19:19:41

    Μην βαζεις ιδεες στον ΓΑΠ

 39. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 19:19:01

  Λοιπον οσοι απο εσας εχετε χρονο διαβαστε στην ιστολιδα της σημερινης Καθημερινης ενα αφιερωμα!!! στο αλλαλουμ του νεου ανασχηματισμου..εναι ακρως διαφωτιστικο για το εργο και τις αρμοδιοτητες της κυβερνησης.
  Αξιζει τον κοπο να το διαβασετε. Σχολιο δικο μου: Εαν καποιος αλλος ειχε ενεργησει οπως ο ΓΑΠ θα ειχε φυγει μαυρα μεσανυχτα σαν λαθρομεταναστης

 40. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 17/09/2010 19:19:50

  Κάποιοι οργισμένοι δήθεν δεξιοί για την πολιτική της ΝΔ τα 5,5 χρόνια Καραμανλή, που δηλώνουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν ΝΔ, αισθάνονται τα ίδια αισθήματα απέχθειας και για την πολιτική Σημίτη που επί 8 χρόνια πραγματικά κατέστρεψε την Ελλάδα και για την πολιτική ΓΑΠ;;

  Διαβάζω :
  "δεν αντέχουμε Καραμανλή Νο2, δηλαδή πρωθυπουργό αναποφάσιστο (περίμενε πρώτα τις δημοσκοπήσεις να δει το γενικότερο κλίμα, και μετά αντιδρούσε), πρωθυπουργό ξεκομμένο από την κοινωνία και ευρισκόμενο μέσα στην “γυάλα” του Μαξίμου (τον κύριο Καραμανλή ψηφίσαμε να κυβερνά την χώρα και όχι τον κύριο Αγγέλου),πρωθυπουργό που έκανε ένα σωρό συμβιβασμούς, με τους οποίους η κοινωνία διαφωνούσε (π.χ Παυλίδης)"

  Αυτά τα πράγματα στο χιλιοπλοσαπλάσιο δεν τα έκανε ο Ανδρέα Παπανδρέου, ο Σημίτης και ο ΓΑΠ;;
  Και όμως οι πασόκοι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να πάνε σε Παπανδρέου νουμερο 3!!!!!!!!!!!!!Και ούτε θα έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε σε Σημίτη νούμερο 2!!!!!!!!!!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ o aneksartitos 17/09/2010 19:25:57

   Σωστος!!! πρεπει ομως μερικοι που εβλαψαν την παραταξη και την χωρα να αναλαβουν τις ευθυνες τους, τον τροπο θα τον βρουν αυτοι
   Αλλα τι περιμενεις Ο Γιακουματος και ο Μανωλης ειναι πρωτη μουρη στο καβουρι ο Μεγας τιμονιερης Τατουλης θα σωσει την Πελοπονησσο
   Δεν προχωρω πιο κατω γιατι θα μιλισω απρεπως και δεν κανει..

   • o aneksartitos avatar
    o aneksartitos @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 19:42:41

    Ναι,να πληρώσουν οι παραπάνω...
    Αλλά εω μια απορία : Ο Σκανδαλίδης υπεύθυνος για τη νοθεία του 2000, δεν επρεπε να τιμωρηθεί;; και ομως νατος υπουργός ξανά...
    Ο Παπουτσής του Σάμινα έπρεπε να τιμωρηθεί;;
    Ο Ρέππας της διάλυσης του ασφαλιστικού έπρεπε να τιμωρηθεί;
    Ο Ρόβλιας των διορισμών έπρεπε να τιμωρηθεί;;
    Ο Ακης των δις έπρεπε να τιμωρηθεί;;
    Ο ΓΑΠ, εξέχον στέλεχος της κυβέρνησης του χρηματιστηρίου και του κτηματολογίου έπρεπε να τιμωρηθεί;;
    Ο Παπακωνσταντίνου της |Σίμενς έπρεπε να τιμωρηθεί;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 20:28:26

    @ o aneksartitos Φυικα και πρεπει ειναι οι πρωτοι διδαξαντες, αλλα μεσα στην ΝΔ ειναι μερικοι που της σκαβουν το λακκο ακομα, για αθτο εγραψα το πιο πανω σχολιο...μηπως προσεξες τι ειδους εμφανιδη εκαναν προ ημερων διπλα στον Πρωτοπαπα; εαν οχι ρωτησε να μαθεις πως αντιμετωπισαν διπλα του τον γιατρο με το περιφημο παπουτσι, ασχετως αν διαφωνεις η συμφωνεις με αυτη του την ενεργεια

   • o aneksartitos avatar
    o aneksartitos @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 20:37:39

    Καλά,συμφωνώ μαζί σου έτσι και αλλιώς ΡΗΓΑ στο 99% αυτών που γράφεις.
    Ναι, σαφέστατα υπάρχουν μπόλικοι ανεπαρκείς στη ΝΔ.
    Απλώς εκφράζω πιο πολύ μια ρητορική ερώτηση, οι πολυπληθέστεροι ανεπαρκείς του Πασοκ πως βρίσκονται μονίμως στην κυβέρνηση...

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 20:47:30

    @ aneksartitos
    Ριξε μια ματια στο αρθρο που αναφερω παρα πανω και θα κταλαβεις σε τι τελμα εχουμε πεσει

 41. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 17/09/2010 22:23:30

  Αν θελει ο Αντωνης να εχει αξιοπρεπη εμφανιση στην ΔΕΘ με προφιλ ηγετη πρεπει να απαγορεψει να μαζευτει ολη η μαφια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ απο κατω και να φωναζει οπαδικα συνθηματα!

  Ο καλυτερος τους εχει πουλησει την μανα του για να γινει τομεαρχης η υπευθυνος και να εχει τσαμπα ποτα ωραιες γκομενες και να περναει τα μαθηματα με λευκη κολλα!Για τους μεγαλοκαρχαριες φοιτητοπατερες δεν το συζηταω...

  Ο γιωργακης οταν εγινε προεδρος του ΠΑΣΟΚ εκανε μια κινηση που θελει κοτσια!Διελυσε την νεολαια και καθαρισε!

  Ο Αντωνης εχει τα κοτσια να διαλυσει αυτες τις σοβιετικης κουλτουρας ομαδες της ''νεολαιας'' που εχουν εξευτελισει το κομμα??

  Και κατι για την ιστορια...

  http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_7387.html

 42. vardarskian avatar
  vardarskian 17/09/2010 23:13:33

  Στη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς πρέπει να ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ και να επανα-στερεώσει πλάι του όλους τους (απογοητευμένους και μη) Νεοδημοκράτες.
  Να συσπειρώσει το κόμμα.
  Για τους υπόλοιπους δικαίως ή αδίκως επιφυλακτικούς -μέχρι κακοπροαίρετους- (που είναι και οι περισσότεροι) πρέπει να κάνει οικονομία δυνάμεων και κυρίως πόρων. Με έξυπνα διαφημιστικά σποτάκια στην προεκλογική περίοδο θα δούμε θαύματα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ vardarskian 17/09/2010 23:22:40

   +1000

 43. Enzo avatar
  Enzo 17/09/2010 23:20:15

  Σημερα θα πρεπει να βγαλει εναν πυρινο λογο και την κυριακη που θα του επιτεθουνε ολοι οι δημοσιοκραφοι θα πρεπει να τους αποτελειωσει ολους.
  ειναι απλο.
  φτανει να πει αληθειες .
  Πεσ τα ολα Αντωνη!

 44. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 00:24:11

  @o aneksartitos......επειδή έκανες αναφορά σε παραπάνω κείμενό μου να σου διευκρινήσω ορισμένα πράγματα.....1) ποτέ δεν είπα ότι είμαι δεξιός....και πραγματικά δεν είμαι.....δεν έχω πρόβλημα να πω ότι ψήφισα και στήριξα τον κύριο Καραμανλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και δεξιός....οπότε στην περίπτωσή μου είναι άτοπο να μιλάς για "δήθεν δεξιό". Βέβαια, το γεγονός ότι εγώ δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως δεξιός, δεν σημαίνει ότι είναι αυτοδίκαια κακό να είναι κάποιος δεξιός (και ασφαλώς υπάρχουν πολλοί στην χώρα μας)....2) δεν δήλωσα, ούτε έγραψα πουθενά εδώ μέσα ότι δεν θα ψηφίσω ξανά ΝΔ...το θέμα όμως δεν είμαι εγώ...είναι αυτοί οι πολίτες που απογοητεύτηκαν από τον κύριο Καραμανλή και τον καταψήφισαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, που τον οδήγησαν τελικά στο περσινό εκλογικό Βατερλώ.....αυτοί ή τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος τους πρέπει να πειστούν να ψηφίσουν πάλι ΝΔ, έτσι ώστε η ΝΔ να γίνει ξανά κυβέρνηση...δεν αρκούν απλώς ευχολόγια ή επισημάνσεις σαν "η πολιτική Σημίτη επί 8 χρόνια πραγματικά κατέστρεψε την Ελλάδα".... 3) Ό,τι γράφω δεν το βγάζω από το μυαλό μου...κακή την κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή την έχει ήδη κρίνει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του το 2009. Όπως κακή την κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη την έκρινε ο ελληνικός λαός το 2004. Επειδή μάλιστα τότε (το 2004) το αίτημα για αλλαγή και επανίδρυση του κράτους ήταν καθολικό, η απογοήτευση της κοινωνίας από τον κύριο Καραμανλή ήταν τεράστια και αυτό σαφέστατα αποτυπώθηκε στις εκλογές του 2009. Ο κύριος Καραμανλής όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ήταν παντοδύναμος, είχε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την ανοχή του κόσμου και έχασε μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας, προχωρώντας τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές - τις οποίες ευαγγελίζονται προεκλογικά και τα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας εδώ και πολλά χρόνια.
  Αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές και θα κρίνουν τελικά την κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου. Αν ο κύριος Παπανδρέου τις προχωρήσει και τις υλοποιήσει τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό, αυτόματα θα αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του....αν δεν κάνει τίποτα ή σχεδόν τίποτα σχετικά με τις προαναφερόμενες αλλαγές, πολύ πιθανόν να έχει στις επόμενες εκλογές την πολιτική τύχη του κυρίου Καραμανλή..... 4) Προφανώς ανήκεις στο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ και θεωρείς ότι ήταν καλή η διακυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή....έλα όμως που μαζί σου διαφωνεί ριζικά σημαντικά μεγάλο ποσοστό των πολιτών.....για αυτό μάλιστα τον λόγο, αυτή η πρόσφατη διακυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή αποτελεί ακόμα και σήμερα σημαντικό τροχοπέδη της ανάκαμψης των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ....5) το ζητούμενο δεν είναι να έρθει ξανά η ΝΔ στην εξουσία. Ο κυβερνητισμός δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Το ζητούμενο είναι αν έρθει ξανά η ΝΔ στην εξουσία, να ενδιαφερθεί πραγματικά για τα προβλήματα των πολιτών που χρόνια τους ταλανίζουν και να προσπαθήσει να τα λύσει. Κάτι που δυστυχώς δεν έκανε η διακυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή.

 45. xristianodimokratis avatar
  xristianodimokratis 18/09/2010 01:54:12

  Απλα και κατανοητα πραγματα. Με ρεαλισμο, αυστηρα χρονοδιαγραμματα και πιστα στην ιδεολογια της παραταξης. Εαν εν προωθηθουν τωρα φιλελευθερες προοδευτικες καινοτομες προτασεις, δε θα γινει ποτε.
  Ευκαιρια για το Σαμαρα μεγαλη σημερα.
  Πρεπει να πει πραγματα που δεν τα εχει ξανακουσει ο ελληνικος λαος. Ακρως μεταρρυθμιστικη ατζεντα. Καινοτομες και συγχρονες προτασεις, χωρις φοβο μπας και θιχτουν οι συντεχνιες και η μιζερια της αριστερας.

  Μερικα απο αυτα που προτεινω

  1) Οριστικη και ξεκαθαρη πλεον αποστασιωποιηση απο το σαπιο μερος της πενταετιας. Και μια τελευταια ουσιαστικη συγνωμη.
  2) Η εφαρμογη των προυποθεσεων που οριζουν οι νομοι, να γινεται απλα με την καταθεση μιας Υπευθυνης Δηλωσης.
  3) ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιχορηγηση ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, οργανισμου η φορεα του Δημοσιου, εφοσον αυτος δεν εχει πλεονασματικο ετησιο ισολογισμο.
  4) Αναδιαρθρωση Κρατικης Μηχανης-Αναδιαταξη Δημοσιου Τομεα
  5) Φορολογικος Συντελεστης επιχειρησεων 17%
  6) Αμεση εισοδος Ιδιωτικων Πανεπιστημιων.
  7) Καταργηση του Ασυλου.
  8) Αμεση εξοδος απο τον Τειρεσια Φυσικων Προσωπων-Επιχειρησεων εφοσον εξοφλησουν το συνολο της οφειλης τους.
  9) Οριστικη τελεσιδικια των δικαστικων αποφασεων μεχρι και τον ανωτατο βαθμο, εντος 18 μηνων το πολυ.
  10) Βουλη 200 βουλευτων.

  • spartaner avatar
   spartaner @ xristianodimokratis 18/09/2010 14:16:25

   Αυτά που αναφέρεις αγαπητέ χριστιανοδημοκράτη είναι τα αυτονόητα... και πολύ ωραία τα λές διότι σε αυτό το φόρουμ πολλοί απο τους συνομιλούντες σταματούν στις λαμογιές του ενός η του άλλου κόμματος...και προσπαθούν να προσωποποιήσουν τις ευθύνες οτι φταίει ο Αλφα.. και ο Βητα..
   @@@@ γράφεις..
   3) ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιχορηγηση ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, οργανισμου η φορεα του Δημοσιου, εφοσον αυτος δεν εχει πλεονασματικο ετησιο ισολογισμο.
   ///// Μα τότε τί θα γίνουν οι εγκάθετοι των εκάστοτε κομμάτων..??? Μα ακομα και αυτή η ΝΔ που λέει οτι είναι δεξιό κόμμα ειναι ένα κόμμα ΚΡΑΤΙΣΤΙΚΟ..Δές πόσους νέους οργανισμούς και επιτροπες ίδρυσε...
   Αν πεί αυτά που γράφεις οι εκλογές σε 4 χρόνια θα είναι περίπατος... Μόνο όταν σπάζεις αυγά κάνεις ομελέτα...

   @@@@@@ Daimonaki... Πολύ δυνατές οι προτάσεις σου και πολυ συγκροτημένο το κείμενο σου....

 46. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 18/09/2010 05:56:31

  @Δαιμονακι,

  Σε γενικές γραμμές κάνεις μια καλή ανάλυση και συμφωνώ μαζί σου, ιδιαίτερα με την τελευταία (υπ’ αριθμό 5) παράγραφο, κάτι το οποίο πρέπει να το έχουν υποψιν όλα τα κόμματα. Η αδυναμία όμως νομίζω της ‘διατριβής σου’ είναι ότι μπορεί να εκληφθεί ως η συνολική εικόνα ενώ αποτελεί μόνο μέρος της πραγματικότητας. Π.χ. ακόμη και η τελευταία πρόταση της παραγράφου 5, την οποία ήδη εκθείασα, εκφράζει μια άποψη η οποία ναι μεν είναι κυρίαρχη σήμερα στην κοινή γνώμη, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και συνεπώς είναι ένας δημοφιλής αφορισμός. Ο ιστορικός θα κρίνει πιο ψύχραιμα το έργο της κυβέρνησης Καραμανλη, και το λιγότερο που θα της αναγνωρίσει θα είναι η καλή πρόθεση να λύση χρονίζοντα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Κατ’ αναλογία θα κρίνει και το έργο των Κυβερνήσεων Σημίτη. Όλες οι κυβερνήσεις κάποτε πέφτουν, δεν σημαίνει όμως ότι επειδή έπεσαν ότι υπήρξαν και άχρηστες. Για να επανέλθουμε στον Καραμανλη που όλοι (ε όχι και όλοι, αλλά η μεγάλη πλειοψηφια σίγουρα) σήμερα απαξιουν, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η συνεισφορά της πολιτικής της ‘ήπιας προσαρμογής’ που ακολούθησε για μια πιο ανεκτική και λιγότερο πολιτικά φανατισμένη κοινωνία αψηφώντας το τεράστιο πολιτικό κόστος όταν όλοι σήμερα νοιάζονται για τα οικονομικά τους. Τελικά, ακόμη και οι λόγοι που οι κυβερνήσεις Καραμανλοι αναγκασθήκαν να συνεχίσουν να δανείζονται όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν να κάνουν με την βασική πολιτική επιλογή του Καραμανλη της ήπιας προσαρμογής. Με λίγα λόγια, δεν μπορούσε να βάλει φρένο στις αλόγιστες σπατάλες της Ελληνικής κοινωνίας χωρίς να εκτροχιαστεί το τραίνο. Μια κοινωνία, η οποία άκουγε στις σειρήνες των ΜΜΕ και του ΠΑΣΟΚ και δεν ήξερε τι ζήταγε, και οργανωμένες ομάδες που συνεχώς έκαναν απεργίες για τα ‘κεντημένα’, και άλλες πιο ακραίες ομάδες που έψαχναν για αφορμή να καίνε και να καταστρέφουν τα δάση και το κέντρο της Αθήνας. Δεν ήταν άθολος ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες κατόρθωσε να κυβερνήσει για 5 χρόνια; Αν σκεφθούμε ότι όταν αποτυγχάνει ένας πρωθυπουργός, μια κυβέρνηση, αποτυγχάνει η ΕΛΛΑΔΑ, θα χαιρόμασταν και λιγότερο όταν πέφτει μια κυβέρνηση πριν την ώρα της. Και θα πρέπει να έχουμε την ευθύτητα να πούμε ότι το αυτό ισχύει και για την παρούσα κυβέρνηση.

 47. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 18/09/2010 05:59:13

  Διορθωση: Αθλος (οχι Αθολος)

 48. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/09/2010 10:19:51

  Εγώ τουλάχιστον περιμένω μια ξεκάθαρη ιδεολογική γραμμή και μία εμφάνιση αυριανού πρωθυπουργού. "Προτείνω αυτά κι αυτά για να σωθεί η χώρα", όχι "όχι σε όλα" όπως έλεγε το πασοκ. "Δεν μ'αρέσει το μνημόνιο και θα βρούμε λεφτά από εκεί", όχι να χαϊδεύει αυτιά. "Είμαι φιλελεύθερος και πιστεύω στην χαμηλή φορολογία και στη συρρίκνωση του κράτους", όχι από τη μία είμαι με τις επιχειρήσεις και από την άλλη είμαι με τα καημένα τα ρουσφέτια των stage. "Ο Καραμανλής τα σκάτωσε. Αν θέλει να μείνει θα κάθεται σούζα.", όχι να υπερασπίζεται αυτόν που χαντάκωσε τη Δεξιά και ανέστησε έναν εγκεφαλικά νεκρό σοσια-ληστή. Να ΣΤΗΡΙΞΕΙ την απελευθέρωση των κλειστών επαγγαλμάτων και τα διάφορα άλλα ευρωπαϊκά μέτρα που θα μειώσουν τις τιμές, όχι να συμμαχεί με την κάθε συντεχνία για να κερδίσει βραχυπρόθεσμα λίγα ψηφουλάκια. Η πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εχθρός εξίσου επικίνδυνος με το πασοκ.

 49. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 11:13:49

  @ Αγροφυλακας....σεβαστή η άποψή σου...απλώς δεν θεωρώ "άθλο" την 5χρονη παραμονή του κυρίου Καραμανλή στην εξουσία, επειδή είχε για αρκετά χρόνια την ανοχή και την στήριξη της κοινωνίας. Και αυτό γιατί η κοινωνία είχε επενδύσει στον κύριο Καραμανλή για να φτιάξει τα πράγματα, είχε μεγάλες προσδοκίες από αυτόν. Και όταν οι προσδοκίες αυτές δεν ευοδώθηκαν, τότε η αποδόμηση και κατάρρευση της εικόνας του πολιτικού Καραμανλή ήταν ραγδαία.
  Το παιχνίδι, πιστεύω ότι χάθηκε για τον κύριο Καραμανλή στην πρώτη θητεία του (2004-2007).

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ δαιμονάκι 18/09/2010 13:04:14

   Το παιχνίδι για τον Καραμανλή χάθηκε τον πρώτο χρόνο, όταν δεν μπόρεσε να περάσει το "βασικό μέτοχο". Μετά ήταν θέμα χρόνου (που παρατάθηκε λόγω διαλυμένου ΠΑΣΟΚ).

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 18/09/2010 14:06:23

    Για το βασικό μέτοχο έχεις δίκιο.
    Το δεύτερο τραγικό λάθος οτι δεν άλλαξαν τον εκλογικό νόμο την πρώτη τετραετία.
    Ας όψεται ο Παυλόπουλος!
    Η γνώμη μου είναι ότι το παιχνίδι χάθηκε με τις πρόωρες εκλογές του 2007 και την κολοβή πλειοψηφία του 151.
    Αν είχε αλλάξει τον εκλογικό νόμο, θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές για να αποκτήσει βιώσιμη πλειοψηφία.

 50. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 18/09/2010 12:29:45

  ..."Το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ο,τι εδώ και δεκαετίες είχε μεταλλαχθεί σ’ ένα κακέκτυπο ΠΑΣΟΚ! Η ανοησία του «μεσαίου χώρου» από-ιδεολογικοποίησε την παράταξη. Δεν υπήρχαν κοινά σημεία αναφοράς και οι συνεκτικοί δεσμοί χαλάρωσαν. Ο κυβερνητισμός έγινε στόχος Οι περισσότεροι από αυτούς που άσκησαν εξουσία, τα τελευταία χρόνια, επειδή θαύμαζαν τις πρακτικές του αλήστου μνήμης εκσυγχρονισμού, τις μιμήθηκαν! Εκείνο το «σεμνά και ταπεινά» ξεχάστηκε σ’ ένα βράδυ. Ετσι, αντί να συγκρουστούν, μ΄ αυτά που κατηγορούσαν, συμβιβάστηκαν! Η περίφημη «επανίδρυση του κράτους», το καλύτερο σύνθημα μετά την «αλλαγή» του 1981, δεν έγινε ποτέ! Δυο εκλογικές νίκες σπαταλήθηκαν! Και ο κόσμος, που περίμενε κάτι διαφορετικό, θύμωσε!..."
  Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο !!Δημόσιος υπάλληλος 35 χρόνια δυστυχώς έζησα όλες αυτές τις διαψεύσεις για επανίδρυση του κράτους και τις πλήρωσα πολύ ακριβά...
  Αυτή την στιγμή είναι σε τέτοια διάλυση η Δημόσια Διοίκηση που δεν νομίζω οτι επιδέχεται διορθωτικών κινήσεων. Επανεκκίνηση από μηδενική βάση.

 51. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2010 17:32:11

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΣΤΗΘΩ ΣΤΗΝ ΤV ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ!!!
  ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 3 ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΟΠΥΡΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
  ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ!
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
  ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ , ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΗΜΕΡΑ , ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΣΤΑΡΑΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.

  ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΤΙΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ!

  ΕΝΑ ΗΓΕΤΗΣ ΜΩΡΕ!!!!ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ???? ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.