#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2010 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι περιμένει η κοινωνία απο τον Αντώνη ΣαμαράΠάντα στην Ιστορία συγκρούονταν δύο αντίρροπες δυνάμεις. Έτσι και τώρα. Από την μια μεριά έχουμε το λαό με τους κομμένους μισθούς, τις τσεκουρωμένες συντάξεις, τα απλήρωτα δάνεια και τα λουκέτα στα μαγαζιά και από την άλλη εκείνους που ευθύνονται για την κρίση, εκείνους που την προκάλεσαν.

Που δεν είναι μόνο οι διεθνείς τοκογλύφοι, το ΔΝΤ, η Αμερική και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ. Είναι και το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής εργολάβων – προμηθευτών – εκδοτών που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου; Όλοι εκείνοι που δίνουν από τα παλάτια τους στην Εκάλη εντολές στήριξης με κάθε τρόπο του Γιωργάκη που έγινε Γιώργος, στους ελεγχόμενους από αυτούς πάμπλουτους δημοσιογράφους των καναλιών και των εφημερίδων.

Όπως γράφουμε στο Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές και εξηγούμε στο μειώνουν το εργατικό κόστος με πρόσχημα το Μνημόνιο η προσαρμογή στο Μνημόνιο έγινε πιο αντιλαϊκή και πιο αντεργατική με σκοπό να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα των οποίων ο στόχος είναι η αναδιανομή της πίτας στην χώρα.

Αυτά λοιπόν τα συμφέροντα που συνεχίζουν να ελέγχουν την χώρα, αλληλοεξυπηρετούμενα με το καθεστώς ΔΝΤ, ποτέ δεν τον «πήγαν»  τον Σαμαρά. Και ποτέ δεν θα τον «πάνε». Προτιμάνε οποιονδήποτε άλλον στο Μαξίμου παρά αυτόν.

Γι αυτό και τώρα που βλέπουν ότι ο Γιώργος είναι κατώτερος των απαιτήσεών τους ετοιμάζονται να του φορέσουν και συμμάχους. Γι’ αυτό ενισχύθηκε ο Καρατζαφέρης, προωθείται η αποστασία του Ντοροκόμματος, ετοιμάζεται ο Δημαράς και οργανώθηκε ο Κουβέλης.

Γι αυτό και ο Σαμαράς πρέπει να απευθύνεται και να δίνει λογαριασμό μόνο στο λαό (όπως έκανε στην  πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία)- επειδή ο λαός είναι το στήριγμά του.

Γι αυτό και  πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί με ένα κόμμα που διακρίθηκε στο παρελθόν ως το δεξί εξάρτημα της διαπλοκής δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά πράγματα.

Το πρόβλημα για τον Σαμαρά δεν είναι να πεισθούν οι τεχνοκράτες ότι αυτά που λέει είναι σωστά. Το πρόβλημα είναι να ξαναβάλει τον δυσαρεστημένο και απογοητευμένο κόσμο στην πολιτική. Να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της πολιτικής σε ένα λαό που διψάει να αποκτήσει ηγέτες οραματιστές.
Στρατηγική ελπίδας ενάντια στον ευρωραγιαδισμό
Παράδειγμα γι αυτά που λέμε η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εξαιρετική. Δύσκολα θα υπάρξει τεχνοκράτης και επιχειρηματίας (μικρός ή μεγάλος) που να μην πειστεί από το οικονομικό της σκέλος. Όμως... το πρόβλημα δεν είναι να πειστούν μόνο οι τεχνοκράτες, ούτε οι επιχειρηματίες (μικροί και μεγάλοι). Το πρόβλημα είναι να πειστεί η κοινωνία.

Όμως, το – καθ’ όλα σωστό – αίτημα του Σαμαρά  για «άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής» και οι άλλες οικονομικές προτάσεις του δεν αρκούν για να δώσουν ελπίδα και όραμα στο λαό για έξοδο από την αγωνία του Μνημονίου. Για να γίνει αυτό ο αγώνας κατά του Μνημονίου πρέπει να γίνει ιδεολογικός αγώνας, αγώνας για την διάσωση του Ελληνισμού.

Γι αυτό το Μνημόνιο πρέπει να αντιμετωπισθεί ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η επιτομή και το απαύγασμα της ιδεολογίας του ευρωλιγουρισμού και του ευρωραγιαδισμού.Το αποκορύφωμα της ιδεολογίας που επέβαλαν από το 1825 οι κοτζαμπάσηδες: «Δεν μπορείτε Έλληνες να κυβερνηθείτε και να κρατήσετε το κράτος μόνοι σας, χρειάζεστε τους ξένους για να σας κυβερνήσουν». Η επιτομή της υποταγής στα δόγματα του ανανισμού, του ενδοτισμού και του αφελληνισμού.

Γι αυτό και η σχετική αναφορά στην χθεσινή ομιλία του Σαμαρά ήταν απο τις σημαντικότερες του κειμένου: “Κάποιοι στο παρελθόν προσπαθούσαν να μας πείσουν –το θυμάστε- ότι το αλήστου μνήμης Σχέδιο Ανάν ήταν «μονόδρομος σωτηρίας» για την Κύπρο. Πήραν, τότε, την απάντηση που έπρεπε. Πώς τα έφερε η μοίρα και είναι οι ίδιοι που σπεύδουν σήμερα σε μια «συμμαχία προθύμων» γύρω από την πολιτική του Μνημονίου…”

Η ψευδαίσθηση κάθε ανεξαρτησίας, λήγει με το Μνημόνιο. Όπως λήγει και η όποια εντύπωση είχε απομείνει, ότι οι «προστάτιδες» δυνάμεις του ελληνικού κράτους επιθυμούν την πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους.

Απέναντι στο σκοτάδι και την απελπισία του Μνημονίου, απέναντι στην ισοπεδωτική, αυτομαστιγωτική αντίληψη περί συνολικής χρεοκοπίας της ελληνικής κοινωνίας, που υποβάλλουν στον ελληνικό λαό οι εμπνευστές του Μνημονίου, η απάντησή του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορεί να είναι μια απλώς «καλύτερη» οικονομική πολιτική.

Πρέπει να είναι αυτό που ο ίδιος διατύπωσε ως η στρατηγική της ελπίδας.

Και στρατηγική της ελπίδας, είναι να απευθύνεται μόνο στο λαό, να μπει μπροστάρης στους πόθους του και να δώσει τη λύση που τόσο έχει ανάγκη στην υπαρξιακή αγωνία του σήμερα.

Και για να γίνει αυτό, δεν είναι ανάγκη να γίνεις «λαϊκιστής».

Αρκεί, πολύ απλά, να είναι ο εαυτός του!

Επώνυμος - FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 27/11/2010 17:04:57

  Πολυ σωστο αρθρο.

 2. Misha avatar
  Misha 27/11/2010 17:09:37

  «Ποιοι στο διάολο είστε; »

  http://www.youtube.com/watch?v=7tQ1ylp_qYc

  Απόλαυση !

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Misha 27/11/2010 17:35:11

   Πες τα χρυσόστομε!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 27/11/2010 20:36:29

   Να είναι καλά ο τύπος, Μίσα.

   Οι ευρωκράτες δεν έχουν τι να απαντήσουν κάθε φορά που τους επιτίθεται. Ένας άνθρωπος τα βάζει με όλη τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών - και τη νικάει!

   Αλλά ο εχθρός είναι τεράστιος, με υπέρμετρα μέσα! Οι απανταχού Φάρατζ εξαφανίζονται. Μου θυμίζει τα Παλαιστινιάκια που έρχονταν τα ισραηλινά τανκς και τους πετούσαν πέτρες! Μα τι να κάνει, άραγε, η πέτρα, σε ένα τανκ... Κι όμως! Δεν είναι το αποτέλεσμα, μόνον, που μετράει, καμιά φορά ο αγώνας έχει σημασία για τον αγώνα. Πρέπει να γίνει, μόνον και μόνον επειδή δεν μας επιτρέπεται να μην τον δώσουμε.

   Κι ας χάσουμε. Αύριο, κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν. Βασισμένοι στο αίμα που εμείς θα αφήσουμε πίσω μας. Η σπορά θέλει να ποτιστεί με αίμα για να καρπίσει.

   Αρκεί να υπάρχει επίγνωση. Αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε με τρόπο που να εμψυχώσει τους υπόλοιπους. Όχι να τους λιποψυχήσει.

   Και για όλα αυτά, πρέπει να υπάρχει νοοτροπία και αντίληψη μάχης. Υπάρχει εχθρός, υπάρχει και αντικειμενικός σκοπός.

   Ο εχθρός ζητάει σήμερα τις ζωές μας, τα κράτη μας. Η αντίσταση είναι πρώτα από όλα εσωτερική, αλλά πρέπει να γίνει και εξωτερική, να εκδηλωθεί. Και να εκδηλωθεί όσο πιο σωστά γίνεται, για να βοηθήσει όσους σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 27/11/2010 20:38:45

    O Φαρατζ ακολουθει την πολιτικη της χωρας του που ειναι να μην ενωθει η ηπειρος απεναντι απο το νησι τους υπο μια διοικηση και ειναι η ιδια εδω και αιωνες.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2010 20:44:13

     Κι όμως, ο Φάρατζ μας εκφράζει όλους με αυτά που λέει. Μιλάω τουλάχιστον για τον εαυτό μου. Μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μου. Και είμαι βέβαιος, και στην ψυχή, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ακόμη.

     Απλώς οι Άγγλοι, επειδή η νίκη στον Β΄ ΠΠ τους επέτρεψε να κρατήσουν πλήρη την εθνική τους συνείδηση, αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους. Το τι είναι οι Βρυξέλλες το κατάλαβαν πρώτοι οι Άγγλοι, τη στιγμή που εμείς οι υπόλοιποι τρώγαμε κουτόχορτο.

     • Γιάννης Σ. avatar
      Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 28/11/2010 02:32:24

      Επώνυμε, μπορούμε και πρέπει να έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω πως εκεί συμφωνούμε όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι Ευρωπαίοι, αν δεν θέλουμε να έχουμε επανάληψη της Ιστορία. Οι Βρετανοί, παραδοσιακά δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Φαίνονται ωραία αυτά που λέει το UKIP, στις δύσκολες στιγμές των άλλων, όμως ο πυρήνας δεν αλλάζει.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 27/11/2010 20:46:50

    Επώνυμε, ο λόγος είναι σπόρος

  • A.M. avatar
   A.M. @ Misha 28/11/2010 02:49:51

   Έτσι .. για να δέσει το γλυκό .. αν και ίσως τόχετε ξαναδεί...
   Είναι ο ίδιος άπαιχτος τύπος που τα χώνει στον Βέλγο λίγο μετά την εκλογή του..

   Απολαύστε τον!

   http://www.youtube.com/watch?v=_TE_kCu6vGA

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/11/2010 17:30:42

  Συμφωνούμε. Πρώτη κίνηση για την επίτευξη του στόχου της επικοινωνίας με το ευρύ φάσμα του Ελληνικού λαού: Δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας με ταυτόχρονη δωρεάν διαδικτυακή μετάδοση (web tv) με ικανό προϋπολογισμό (π.χ. 50 εκατ. ευρώ το χρόνο) ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα το Μέγκα και τα λοιπά κανάλια του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή μη διαπλεκόμενων και μη αφελληνισμένων επιχειρηματιών για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος. Με προσωπικές επαφές Σαμαρά για το σκοπό αυτό ώστε να έχει αποτέλεσμα και συνέχεια. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου και η διάρρηξη της φασιστικής σχεδόν ηγεμονίας της κεντροαριστεράς στα ΜΜΕ

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/11/2010 17:34:56

  Γουστάρω γουστάρω! Έξω οι ευρωλιγούρηδες και οι ευρωγιάδες! Αυτοί μας έχουν φέρει εδώ από το 1990. Με το ένα πρσόχημα ή το άλλο, ευρωπιδοτούμενα έργα, με ευρωδανεικά και γραφειοευρωθεωρίες.

  Αν ξέρεις ότι θα σου πάρουν το σπίτι, φτιάχνεις αεροδρόμιο; Γέφυρα; Αττική οδό;

  Ποιόν μα ποιόν έχουν εξυπρετήσει όλα τα έργα πνοής; Ποιάς χώρας Κυβέρνηση ήταν ο Μητσοτάκης και οι μετάπειτα Πασόκοι; Με ποιούς για τοπικούς πλασιέ; Όποιος απαντήσει του χαρίζω 10 δικαιώματα ρύπων

  • Factorx avatar
   Factorx @ archaeopteryx 27/11/2010 17:36:34

   Ο Επώνυμος εβγαλε σύνθημα Αρχαίε

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Factorx 27/11/2010 17:39:39

    και με εκφράζει μέχρι τα βαθειά μου εσώψυχα. Θυμώνω που είμαστε ευρωραγιάδες και ντρέπομαι που είμαστε ευρωλιγούρηδες, Κάποτε είμαστε περήφανοι, σεμνοί και ακατάδεκτοι σε ελεημοσύνη.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ archaeopteryx 27/11/2010 20:30:27

     Αχ, Αρχαίε, κι εμένα με εκφράζει μέχρι τα βαθιά μου σώψυχα. Χθες το βράδυ που το συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ως έννοια, ως ορολογία, ήξερα ότι αυτό είναι το βασικό μου πρόβλημα με αυτό που ζούμε. Αλλά πρέπει να το πούμε κάπως για να συνειδητοποιηθεί.

     Γιατί τελικά απέναντι στον Τούρκο είμαστε πολύ λιγότερο ραγιάδες. Η πραγματική μας υποταγή είναι έναντι στη Δύση. Τον Τούρκο τον θεωρούμε κατώτερο, αλλά τον Ευρωπαίο τον θεωρούμε ανώτερο. Άραγε γιατί; Επειδή αποδείχθηκε πιο βάρβαρος από εμάς στο πέρασμα του χρόνου και έφτιαξε ισχυρά κράτη; Όμως την αρμονία και τη συνολική πνευματική υπεροχή της ελληνικότητας κανένας όχι απλά δεν την προσέγγισε, ούτε καν την κατάλαβε, σε συλλογικό επίπεδο. Όσοι την καταλάβαιναν (π.χ., Ράνσιμαν), υποκλίνονταν.

     Και το 1453 η ιδεολογική μας επιλογή ήταν "καλύτερα τούρκικο σαρίκι" και δεν ήταν τυχαίο αυτό. Ο κόσμος γνώριζε ότι η βαθύτερη απειλή είναι η Δύση. Ο Τούρκος, το περισσότερο που μπορεί να σου πάρει, είναι η ζωή σου. Η Δύση, όμως, μπορεί να σου πάρει την ψυχή σου. Και ο Έλληνας διάλεξε να μην χάσει την ψυχή του.

     Και σήμερα ακόμη, αυτό πρέπει να διαλέξουμε. Σε έναν κόσμο που ο Τούρκος κινείται στο βαθμό που του επιτρέπει η Δύση, ο εχθρός εξακολουθεί να είναι στη Δύση. Άρα, πρέπει να ξε-υποταχθούμε από τον βασικό εχθρό, τη Δύση. Και αυτό, πρέπει να γίνει πρώτα από όλα στα μυαλά μας. Και θα γίνει. Ήδη γίνεται.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 27/11/2010 20:35:21

      Oχι τωρα πια.Η Τουρκια ειναι ηδη η 15η οικονομια του κοσμου και εχει αρχισει να κινειται αυτονομα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 27/11/2010 20:38:47

      Προς το παρόν, Ψυχραιμία, προς το παρόν. Και η ΕΣΣΔ ήταν η δεύτερη δύναμη στον πλανήτη και την άλλη στιγμή κατέρρευσε.

      Αυτό που είναι σήμερα η Τουρκία, εμείς της επιτρέψαμε να γίνει, το 1974. Εμείς θα της το στερήσουμε κιόλας.

      Και ο Μ. Αλέξανδρος, ξέρεις, με ελάχιστο στρατό πήγε και κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ οικονομία και στρατό και λοιπά του κόσμου, εκείνη την εποχή.

      Τα νούμερα δεν σημαίνουν τίποτα. Η ψυχή έχει σημασία. Και το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε σε επίπεδο ψυχής.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Επώνυμος 27/11/2010 21:50:40

      Επώνυμε δες αυτή την εκπομπή.
      http://lomak.blogspot.com/2010/11/23-10_25.html
      Θα καταλάβεις πολλά και θα σε επιβεβαιώσει σε πολλά.

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ Επώνυμος 27/11/2010 23:11:26

      Επώνυμε, να αγειάσει το στόμα σου. Ξέρεις, τα λέω όλα αυτα, βέβαια όχι τόσο εύγλωττα όσο εσύ, αλλα τα λέω εδώ και χρόνια, ειδικά στα ΑΝΤΙνέα. Το πρώτο κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι, εδώ και δεκαετίες, η ύπαρξη της ξενήλατης ξενοπληρωμένης αλήτ. Το δεύτερο είναι τι κάνουμε, και λύσεις δεν βλέπω, προς το παρόν.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 27/11/2010 17:38:05

   συγγνώμη, "ευρωραγιάδες"

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/11/2010 17:47:36

  Σύμφωνα με το άρθρο των Λυγερού-Κωνσταντακόπουλου στο σημερινό ΚτΕ οι συνομιλίες για ΑΟΖ και για το Αιγαίο είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο απόσο επίσημα ειπώθηκε...
  kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_4501.html

  • Factorx avatar
   Factorx @ αλλενάκι 27/11/2010 20:43:14

   Θυμάσαι που έγραφα ότι έχουν έτοιμα τα γεωτρύπανα και μας έβριζαν;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Factorx 28/11/2010 02:28:37

    17

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/11/2010 18:21:50

  Ακόμα ετούτη η άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες....

 7. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 27/11/2010 18:28:01

  διαβαστε ....Σχόλιο στη στήλη ΝΑΥΤΙΛΟΣ , της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ...
  http://redwildwind.blogspot.com

  • Πανος avatar
   Πανος @ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 27/11/2010 21:58:40

   Από την άλλη πλευρά, Αγγλια και Αμερική ειναι συμμαχία.
   Και μπορεί κάποιος να σκεφτεί οτι όλη αυτή η οικονομική επίθεση εξ αμερικής στην Ελλάδα να αποσκοπεί στη μείωση της δυναμης της Γερμανίας.
   Τυχαία ο GAP έπαιζε όλο αυτό το μνημονιακό θέατρο εδώ και 1 χρόνο;

   Δεν ξέρω όμως, αν αυτός Nigel Farage με ποια βαθυτερη πολιτική επιτίθεται στην Ευρωζώνη... Αυτό δεν σημαίνει οτι "κεφάλια" στην Ευρωεξουσια δεν υποστηρίζονται απο Αμερική.

 8. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 27/11/2010 18:50:23

  Super indeed !! Χρειαζόμαστε ενα Εθνικό Αρχηγό και τον έχομε μαζί μας στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/11/2010 19:04:25

  Mονο που αποκλειεται ο ιδιος ο Αντωνης Σαμαρας να χρησιμοποιησει τη λεξη ευρωραγιαδισμος.
  Ειδα τη συνεντευξη του στον Πρετεντερη πριν τις εκλογες.Οταν τον ρωτησε αν θα συνεργασθει για την κριση με τον Παπανδρεου απαντησε πως να συνεργασθω αφου δεν εχουμε ιδια τακτικη.Θα βασισθει για την αντιμετωπιση της κρισης στην ΕΕ ή οχι;
  Με αλλα λογια εμμεσως κατηγορησε τον Παπανδρεου οτι δεν βασιζεται στην ΕΕ για την κριση.αυτα δηλαδη που γραφουμε εδω οτι παιζει περιεργα παιγνιδια με εξωευρωπαικες δυναμεις.

  • man8os avatar
   man8os @ ψυχραιμια 27/11/2010 19:44:28

   Η διπλοματικη γλωσσα δεν επιτρεπει να τα πει.
   Αλλα καπως πρεπει να περασει την σκεψη αυτη και στο λιγοτερο σκεπτομενο ακροατηριο. Τουλαχιστον ας βαλει αλλους να πουν αυτα που δεν του επιτρεπει ο θεσμικος του ρολος.

 10. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/11/2010 19:11:58

  Ελπίζω να ενσαρκώσει τις ελπίδες του Ελληνικού λαού, του μέσου υγιούς πολίτη
  ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω ότι τα μεγάλα συμφέροντα
  δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, όπως ήδη κάνουν και ταυτόχρονα
  οι Έλληνες σκέφτονται κομματικά ή δεν σκέφτονται καθόλου για το κοινό
  συμφέρον ώστε να του δώσουν τη δύναμη να νικήσει ακόμη και στον
  κομματικό σχηματισμό του ίδιου του κόμματός του...
  Αν έλεγε "Εκλογές τώρα! Έξοδος από το μνημόνιο τώρα!" τότε ίσως κάτι να γινόταν...σεισμός!!!

 11. Aris. A avatar
  Aris. A 27/11/2010 20:26:39

  Συμφωνώ

  Η χώρα χρειάζεται γενικευμένο σχέδιο οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής της ανάταξης.

  Γιώργος Ντόρα και λοιποί θέλουν την χώρα φτωχή επαρχία ενός ασχημάτιστου ακόμα ευρωπαικού κράτους όπου θα φυτοζωούμε και θα εφαρμόζουμε πολιτικές που εξυπηρετούν τα σχέδια και συμφέροντα άλλων.

  Εχουμε φτάσει στο σημείο να κατασυκοφαντείται όποιος μιλάει με εθνικούς όρους.

  Προσωπικά πιστεύω στις ικανότητες και στην εργατικότητα της φυλής μας.

  Απλά τις τελευταίες δεκαετίες αποχαυνωμένοι από μια ψεύτικη οικονομική όπως αποδείχθηκε ανάπτυξη κόψαμε τους δεσμούς με το παρελθόν μας.

  Χάσαμε τις ιδιαιτερότητες μας και αποπροσανατολιστήκαμε από μια προσωρινή ευμάρεια που απολαμβάναμε πιστεύοντας ότι έχουμε λύσει όλα τα προβληματά μας μέσα από τους μηχανισμούς της Ευρωπαικής Ενωσης.

  Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν να απεμπολήσουν ούτε εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να γίνουν πολτός στην νέα τάξη πραγμάτων που σχηματίζεται.

  Απλά οι πολίτες δεν ξέρουν πως να διεκδικήσουν αυτό που νοιώθουν μέσα τους.

  Ενα πρώτο καλό παράδειγμα θα ηταν η τιμωρία αργυρώνητων πολιτικών.

  Μήπως η ΝΔ πρέπει να πρωτοστατήσει με στοιχεία σε διώξεις ανθρώπων που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουν.

  Πως μπορούν να φανούν ειλικρινείς η προθέσεις του Σαμαρά στην κοινή γνώμη όταν η ατιμωρησία συνεχίζεται και οι εξεταστικές της βουλής η μια μετά την άλλη αποτυγχάνουν να τιμωρήσουν τους ενόχους της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aris. A 27/11/2010 20:42:10

   Το θέμα για μένα ποτέ δεν ήταν η "νομική¨ τιμωρία όσων έκλεψαν. Να πάνε δηλαδή φυλακή (να το πούμε έτσι). Το θέμα είναι ότι συντηρείται ένα σύστημα στο οποίο μπορείς να κλέβεις. Συντηρείται ένα σύστημα στο οποίο είναι "μαγκιά" να κλέβεις. Συντηρείται ένα σύστημα στο οποίο μπορείς να κλέβεις και να μην μαθεύεται ποτέ. Εγώ λέω, ας μην πάνε και ποτέ φυλακή όσοι έκλεψαν. Αλλά τουλάχιστον, ας λέμε "ο τάδε έκλεψε τόσα", να υπάρχει τουλάχιστον η ηθική καταδίκη. Κυνηγάμε υπερβολικά τα νομικά και την ουσία (που είναι η ηθική καταδίκη) δεν την προσέχουμε ποτέ.

   Και η ουσία είναι η ηθική αποδοκιμασία, σε επίπεδο πολιτικού συστήματος, σε επίπεδο επιλογής προσώπων, σε επίπεδο του ποιους θέλει και ποιους δεν θέλει κοντά του ένας αρχηγός. Του τι παράδειγμα περνάει στους πολίτες του.

   Εκεί μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Διότι η εντιμότητα θα "μυρίσει" στο τέλος, δεν θα κρυφτεί.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/11/2010 20:44:15

  Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε για εθνική και κοινωνική ανάταση, που το έχουμε βαθύτατα ανάγκη ως έθνος και ως κοινωνία, αν δεν μιλήσουμε ξεκάθαρα τι θα γίνει με το λαθρομεταναστευτικό και ιδίως με τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους.
  Με απλά λόγια: Οταν η πρωτεύουσα μιας χώρας κατέχεται, κυριολεκτικά, κατά τουλάχιστον 30% (για τον Δήμο Αθηναίων λέω, με μετριοπαθείς υπολογισμούς) από πληθυσμούς κάθε φυλής, με μόνο συνεκτικό τους κρίκο την πίστη στο Ισλάμ, χωρίς το παραμικρό νομιμοποιητικό έγγραφο, χωρίς δυνατότητα πραγματικής ενσωμάτωσης, χωρίς κανονική εργασία, αλλά και δυνητικά ή ενεργά εχθρικούς απέναντι στην κυρίαρχη κουλτούρα και παράδοση του τόπου αυτού, υπάρχει πρόβλημα.
  Οταν στους πληθυσμούς αυτούς προστίθενται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τουλάχιστον 100 ή 200 άτομα, τα οποία ο στρατός δεν σταματά πριν διαβούν τα σύνορα γιατί τέτοια εντολή έχει από την μουλτι-κουλτι κυβερνησή μας, το πρόβλημα εξελισσεται σε ωρολογιακή βόμβα.
  Να καταλάβει και ο Σαμαράς και οι όποιοι σύμβουλοί του ότι αν δεν λυθεί το θέμα αυτό, δεν υπάρχει προκοπή για τον τόπο. Με μία πρωτεύουσα γκέττο, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για εθνική ανάταση, ούτε για ανάπτυξη.
  Μέχρι στιγμής το κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλί για να μην θεωρηθούμε ακροδεξιοί, εθνικιστές και γω δεν ξέρω τι. Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί ο κόσμος, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, τα λέει έξω από τα δόντια. Πλην των Συριζαίων και ορισμένων βολεμένων Πασόκων των βορείων προαστείων.
  Επανέρχομαι στο θέμα γιατί βλέπω ότι και η ΝΔ εξακολουθεί να φοβάται να το αγγίξει. Αν δεν το αγγίξουμε εμείς, αυτό θα μας καταπιεί...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 27/11/2010 20:49:13

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως νομίζω ότι κι εκεί, ο λόγος που η ΝΔ "φοβάται" να το αγγίξει, είναι ακριβώς ο ευρωραγιαδισμός. Κάποτε, το 1821, διώχναμε τους μουσουλμάνους που ήρθαν και μας κατέκτησαν χωρίς να αισθανόμαστε κάποιες ενοχές για αυτό. Αργότερα, το 1912-13, μας έβαλαν να αισθανόμαστε περισσότερες ενοχές. Σήμερα, έρχονται στη χώρα σου και κάνουν πράξεις που τους εμφανίζουν ως κυρίαρχους και σου λένε "όοοοχι, δεν κάνει να αντιδράσεις, υπάρχει ανεξιθρησκεία και δεν είναι στο χέρι σου να μην την έχεις την ανεξιθρησκεία διότι σου την επιβάλλει η Ευρώπη". Και ενώ μέσα σου λες "κάτι δεν πάει καλά εδώ", έξω σου δεν το λες, για να μην κατηγορηθείς ως ρατσιστής - από ποιους; Μα από τους "Ευρωπαίους" φυσικά, άσχετα αν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι σκέφτονται κατά βάθος όπως ακριβώς κι εσύ!

   Αναδεικνύοντας λοιπόν τον ευρωραγιαδισμό ως το υπ' αριθμόν ένα ιδεολογικό μας πρόβλημα, νομίζω ότι βρίσκεις την ιδεολογική άκρη σε πολλά άλλα προβλήματα.

   Γνώμη μου, τουλάχιστον.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 27/11/2010 20:55:14

    Οι Ευρωπαίοι όμως, που και αυτοί δεν τους θέλουν (τώρα, γιατί στην αρχή σαν εργάτες ήταν καλοί...χαχα), γιατί δεν μπορούν να αντιδράσουν; Εδώ η ανάλυσή σου χωλαίνει.
    Το ζήτημα είναι ότι μας έχει επιβληθεί η ιδεολογία της πολιτικής ορθότητας, που κατάγεται από την Αμερική, αλλά οι ρίζες της πηγαίνουν στον Διαφωτισμό (με ολίγη σως μαρξισμού).
    Αυτό το ιδεολόγημα έχει επιβληθεί στο σύνολο της ευρωπαϊκής κοινωνίας και, χάρη και στον αποχριστιανισμό της, έχει επιβάλει τη μουγκαμάρα και την αντιμετώπιση των μουσουλμάνων ως επαπειλούμενο είδος, που χρειάζεται αγάπη και στοργή, ώστε και αυτοί οι αγαθοί άγριοι να διαφωτιστούν και να πάψουν να είναι φανατικοί.
    Δεν είδα μέχρι στιγμής ο Σαμαράς να έχει θίξει καθαρά και ξάστερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Δεν έχω κάποια εμμονή σε αυτό, απλά το προβάλλω επειδή επικρατεί μία ένοχη σιωπή γύρω από αυτό (με εξαίρεση τις τυχοδιωκτικές κορώνες του ΛΑΟΣ).

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ΒΙΣ 27/11/2010 21:06:37

     Σωστό κι αυτό που λες, αλλά δεν νομίζω ότι πάσχει αυτό που λέω, απλώς αυτό που λέω φυσικό είναι να μην έχει εφαρμογή στους Ευρωπαίους. Εκεί υπάρχουν άλλοι λόγοι, αυτή η πολιτική ορθότητα που περιγράφεις, που σε εμάς πιστεύω ότι είναι ειδικότερη έκφανση του ευρωραγιαδισμού. Στη Δυτική Ευρώπη θα δεις πολύ πιο συχνά να λέγονται πράγματα εναντίον της πολιτικής ορθότητας. Μου έκανε εντύπωση ότι η μόνη χώρα που ΔΕΝ θα δεις τέτοια ρητορικά κατά της πολιτικής ορθότητας είναι - καθόλου τυχαία - το Βέλγιο, χώρα στην οποία υπάρχει ελάχιστο εθνικό συναίσθημα. Βλέπεις π.χ. τι γίνεται στην Τσεχία, στην Πολωνία, πόσο ανοιχτά λέγονται πράγματα που σε εμάς ούτε καν διανοούνται να τα πούμε εδώ δημόσια ακόμη και οι περισσότεροι από εμάς. Αλλά και σε μεγαλύτερες χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας είναι κάπως λιγότερη σε σχέση με εμάς. Ποιοτικά λιγότερη.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 27/11/2010 21:24:45

      Οι Φλαμανδοί Βέλγοι δεν είναι καθόλου υπέρ της πολιτικής ορθότητας. Δεν είναι τυχαίο που είναι περισσότερο δεξιοί από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους και πολυ περισσότερο συνειδητοί χριστιανοί.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 27/11/2010 21:33:50

      Πολύ σωστά! Οι Φλαμανδοί βέβαια έχουν αρκετά εντονότερη συλλογική συνείδηση - μίγμα βελγισμού και φλαμανδισμού - σε αντίθεση με τους γαλλόφωνους, που έχουν ένα μόνιμο κόμπλεξ που δεν γεννήθηκαν Γάλλοι και μια μόνιμη απέχθεια για τους τύποις "συμπατριώτες" τους Φλαμανδούς.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 27/11/2010 21:01:47

    Δεν μπορεις να αντιμετωπισεις ενα δισεκατομμυριο κοσμο χωρις συμμαχους.
    Και συμαχοι ειναι οι αντισλαμικες πολιτικες δυναμεις σε Ευρωπη και Αμερικη με τις οποιες η ΝΔ αποφευγει να ανοιξει παρτιδες γιατι ειναι φιλοαμερικανικες και φιλοισραηλινες.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:12:28

     Δεν μιλούμε καν για 1 δις κόσμο. Μιλούμε για όσους περνούν καθημερινά τα σύνορα από τον Έβρο, για όσους καταλαμβάνουν την Αττική γη και άλλες περιοχές της χώρας, κλπ. Ούτε καν αυτούς δεν αντιμετωπίζουμε. Εκεί τι κάνεις; Περιμένεις να λύσεις το θέμα με συμμαχίες; Εκεί το πρόβλημα είναι δικό σου, καθαρά δικό σου.

     Όταν εγώ στρέφομαι κατά του ευρωραγιαδισμού, στρέφομαι διότι το βασικό μου πρόβλημα είναι αυτό που είχε πει κάποτε κάποιος σχολιαστής (δεν θυμάμαι ποιος για να του αποδίδω τα εύσημα) ότι, το βασικό πρόβλημα που έφερε η ΕΟΚ/ΕΕ ήταν η αντίληψη "άλλοι να μας ταϊζουν κι άλλοι να φυλάν τα σύνορά μας".

     Όχι λοιπόν. Τη δική μας λαθρομετανάστευση είμαστε ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ υπεύθυνοι να την αντιμετωπίσουμε. Κι από κει και πέρα, και οι διεθνείς συμμαχίες είναι φυσικά καλοδεχούμενες.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 27/11/2010 21:17:23

      Εστω και ετσι η ΝΔ του Καραμανλη δεν εκανε τιποτα και ηταν ενας βασικος λογος που ενισχυθηκε το ΛΑΟΣ.
      ΔΕν ειμαι αντιθετος με την μονομερη αντιμετωπιση αλλα περναει μεσα απο ολικη ρηξη με την αριστερα και το ΠΑΣΟΚ.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 27/11/2010 21:21:24

      Με την ολική ρήξη με αυτό που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

      Και τότε, όταν το κάνεις και το κάνεις σωστά, θα πάρεις μαζί σου τον κόσμο τους, γιατί ο κόσμος τους κατά βάθος συντάσσεται με τις δικές σου απόψεις.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 27/11/2010 21:26:09

      Και ο κόσμος της Αριστεράς (πλην των ροζ) είναι αγανακτισμένος με τους λάθρο, μην γελιόμαστε.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 27/11/2010 21:35:23

      @ ΒΙΣ

      Το βουλωνει ομως στο θεμα αυτο ενω ειναι λαλιστατος σε αλλα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 27/11/2010 20:52:15

   Δεν θα ηθελα να θιξω το ζητημα αυτο γιατι θα κατηγορηθω παλι ως απαισιοδοξος.
   Εχω ομως παρατηρησει οτι πολλοι οπαδοι της παραταξης ζουν σε ενα φανταστικο δικο τους κοσμο και δεν επικοινωνουν με την υπολοιπη κοινωνια.Η κοινωνια ειναι αριστεροποιημενη και ολα αυτα δεν την απασχολουν.Ειμαστε μια μειοψηφια και για το 60% των Ελληνων οσα λεμε δεν εχουν καμμια σημασια.
   Αλλος ονειρευεται να αντιμετωπισει την Τουρκια τη στιγμη που εκλεγεται π.χ. ο Μπουταρης στη Θεσσαλονικη με γνωστες απο πρωτα θεσεις.
   Η Ελλαδα εχει τελειωσει οπως τη ξεραμε.Δεν προκειται να φυγουν οι μεταναστες και θα ζουμε σε μικτη κοινωνια.Οι επιλογες ειναι ειτε Ευρωπη ειτε νεα Οθωμανικη Αυτοκρατορια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2010 20:58:33

    Δεν σε κατηγορώ (εγώ τουλάχιστον) ως "απαισιόδοξο", ως κάτι άλλο σε κατηγορώ. Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι κάνεις λάθος και ότι ακόμη και για την αριστεροποιημένη κοινωνία, κάποια πράγματα έχουν τεράστια σημασία. Κάποια πράγματα π.χ. τα λέει μόνον η Κανέλλη και ο κόσμος κάθεται και την ακούει σαν χαζός και λέει "μπράβο", αλλά επειδή είναι στο ΚΚΕ, έχει πολύ μικρή απήχηση και ο κόσμος δεν πάει να ψηφίσει ΚΚΕ, δεν γουστάρει απλώς. Πρέπει να ειπωθούν από ένα αστικό κόμμα. Και τότε, πολλοί θα πάνε με το αστικό κόμμα που θα τα πει. Εγώ το υπολογίζω σε 80% το ποσοστό του λαού που σκέφτεται έτσι.

    Και εν πάση περιπτώσει, και έτσι όπως τα λες να είναι (που δεν είναι), η δική σου πρόταση ποια είναι, να κάτσουμε να πούμε "αυτό είναι, πάει και τελείωσε";

    Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι οι μετανάστες δεν θα φύγουν ποτέ; Χθες (ή σήμερα;) ο Προφήτης μας θύμιζε την αναφορά του σταθμάρχη της ΣΙΑ από τη Μόσχα τον Ιούνιο του 1989 που έλεγε ότι "το καθεστώς είναι σταθερό και τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια δεν προβλέπεται καμία μεταβολή". Χαχαχα! Με τις νομοτέλειες αυτού του είδους έχω μεγάλο θέμα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 27/11/2010 21:04:12

     Η προταση για το συγκεκριμενο ζητημα ειναι η συμμαχια με τις αντιισλαμικες δυναμεις σε Ευρωπη και Αμερικη.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:07:33

      Και πώς θα το κάνεις αυτό με το 60% των Ελλήνων "αντίθετο", όπως λες (που δεν είναι έτσι, αλλά ας το δεχτουμε για τη συζήτηση).

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:12:32

      Kαι σε αλλες χωρες η αριστερα ειναι ισλαμοφιλη.Εμεις θα παμε με τους φυσικους μας συμμαχους.Οπως υπαρχει η Σοσιαλιστικη Διεθνης του ΓΑΠ ή τα διαφορα αριστερα διεθνη συστηματα υπαρχουν και τα αντιστοιχα.
      Οτι μπορουμε θα κανουμε αλλα πρωτα πρωτα πρεπει να αποκατασταθει επαφη με τη "παγκοσμια δεξια" απο την οποια η ΝΔ εχει αποκοπει λογω αντιαμερικανισμου και αντιευρωπαισμου.
      Ασχετα αν αυτος ειναι δικαιολογημενος ή μη αλλοι συμμαχοι δεν υπαρχουν.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:14:18

      http://sioaonline.com/

      http://sioe.wordpress.com/

     • Misha avatar
      Misha @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:16:28

      Ψυχραιμία, δε μπορεί να είναι φυσικός σας συμμαχος ούτε ο Κάμερον , ούτε η Μέρκελ, ούτε πολυ περισσότερο κάποιος Μπους.

      Σύμμαχος μας μπορεί να είναι ένας Πούτιν, ένας Γιανουκόβιτς και το πολύ πολύ ένας Σαρκοζύ...

      Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης προτιμάς τον ξύπνιο Κανένα.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:16:54

      Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι το 80% των Ελλήνων, τουλάχιστον, είναι υπέρ του να φύγουν οι λαθρομετανάστες. Μόνο σε βορειοπροαστιώτες έχω δει αρνητική ή αδιάφορη αντιμετώπιση. Το ζήτημα είναι ότι αυτό το 80% δεν εκφράζεται, διότι την ενημέρωση την μονοπωλούν άνθρωποι που ανήκουν στο υπόλοιπο 20% (και πολύ λέω).
      Δείτε, ας πούμε, μία ηλίθια "πολιτικώς ορθή" αντιμετώπιση: Αυτοί οι αριστερούληδες λένε διαρκώς ότι το πρόβλημα στην Πλατεία Αττικής (που την ξέρουν από το Google Earth...) είναι ο φωτισμός και τα πεζοδρόμια. Το ότι έξω από κάθε μαγαζάκι που έχουν ανοίξει Αφροασιάτες μαζεύονται απογεύματα και βράδια 10-20 άτομα, αργόσχολοι, και κουβεντιάζουν όρθιοι με τις ώρες, αυτό δεν το θίγουν. Θα ήθελαν να έχουν αυτοί καθημερινά μπροστά στην πόρτα τους αντροπαρέες των 10 και παραπάνω ατόμων να μιλάνε και να περιφέρονται μέχρι αργά τη νύχτα (και να μην καταλαβαίνουν επιπλέον τι λένε); Μπορεί να περάσει το κορίτσι τους από εκεί όταν έρχεται, π.χ., από το φροντιστήριο ή το ωδείο ή το γυμναστήριο;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:17:13

      Μα η "παγκόσμια δεξιά" είναι αντιαμερικανική και αντιευρωπαϊκή. Ακόμη και η... αμερικανική δεξιά είναι "αντιαμερικανική"! Διότι το βαθύτερο αίτημα της αμερικανικής δεξιάς είναι η επιστροφή στο δόγμα Μονρόε. Αν ρωτήσεις τους περισσότερους Αμερικανούς τη βαθύτερη επιθυμία τους, αυτό θέλουν: να σταματήσει να επεμβαίνει η Αμερική σε κάθε γωνιά του πλανήτη...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:21:20

      @ Μisha

      Δεν μιλησα για κυβερνησεις αλλα για οργανωσεις και ομαδες κατ αρχας.
      Αν μου εξηγησεις τι παραπανω εχει κανει ο Πουτιν κατα του ισλαμ απο το Μπους να συμφωνησω.
      Εγω βλεπω οτι ο καθενας ενισχυει τους μουσουλμανους που τον βολευουν και μαχεται αυτους που δεν τον βολευουν.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Επώνυμος 27/11/2010 21:07:52

     Για να φύγουν οι λάθρο χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες, εντός της νομιμότητας αλλά αρκετά σκληρές. Είναι αποφασισμένη μια κυβέρνηση να προβεί σε τέτοιες ενέργειες αγνοώντας τις "αντιρατσιστικές" φωνές της κάθε σοβατισμένης δημοσιογραφίνας που μένει σε βιλλάρα με κάμερες τριγύρω;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:04:27

    Το ζήτημα είναι και ταξικό (εδώ θα υιοθετήσω μαρξιστική ορολογία).
    Αν προσέξεις, όσοι θίγουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι άνθρωποι που κατοικούν σε λαϊκές συνοικίες, που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Αφροασιατών ή που φοβούνται ότι θα έρθει η σειρά τους, γιατί ήδη τους βλέπουν να έχουν καταλάβει τη διπλανή γειτονιά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αρχικά ήταν γύρω από την Ομόνοια, τώρα έχουν καταλάβει κυριολεκτικά και την Πλατεία Αμερικής. Στο Αιγάλεω οι μουσουλμάνοι Ιρακινοί ήταν στον Άγιο Σπυρίδωνα, τώρα οι Πακιστανοί έχουν γεμίσει το κάτω Αιγάλεω. Στη Νίκαια τα ίδια.
    Οταν αυξάνεται ραγδαία ο πληθυσμός των λαθρομεταναστών, είναι φυσικό οι ζώνες που κατοικούν να επεκτείνονται και αντίστοιχα τα ευπορότερα και πιο ανεπτυγμένα τμήματα της κοινωνίας αυτών των συνοικιών να φεύγουν και να εγκαθίστανται αλλού. Μένουν όσοι δεν έχουν λεφτά να πάνε αλλού ή όσοι για συναισθηματικούς λόγους δεν θέλουν να αφήσουν τη γειτονιά τους.
    Αντίστοιχα, όλοι όσοι υπερασπίζονται μετά μανίας τους λαθρομετανάστες διαμένουν σε περιοχές "ασφαλείς", αυτός είναι ο κανόνας. Συνάντησα σε φιλικό σπίτι αριστερό υποστηρικτή των λάθρο που διαμένει σε νεόδμητη καλή πολυκατοικία, πανταχόθεν ελεύθερη, με πάρκινγκ και γκαζόν και λοιπά, στην Ανατολή της Νέας Μάκρης.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ΒΙΣ 27/11/2010 21:09:13

     Θα συμπλήρωνα: Όσοι ΤΟΛΜΟΥΝ να θίγουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Επειδή αυτοί δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν σε σχέση με την καταπίεση της πολιτικής ορθότητας.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Επώνυμος 27/11/2010 21:19:37

      Συγγνώμη που θα το πω ωμά, αλλά αν δεν αποφασίσει μία πολιτική ηγεσία του τόπου να πει ότι την πολιτική ορθότητα την έχω χεσμένη, διαρκώς θα στρουθοκαμηλίζουμε και θα αυτοκαταστρεφόμαστε.

   • Factorx avatar
    Factorx @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:13:32

    Ψυχραιμία έχεις "κωδικες" στο μυαλό σου και αναλύεις την κατάσταση με αυτούς. Που το βρήκες οτι "Η κοινωνια ειναι αριστεροποιημενη". Εχει πολιτική συνείδηση η κ. Κουτσή Μαρία; Ο κτηνοτρόφος στην Ανω Κωλοπετινίτσα; Ο άνεργος της κανπνοβιομηχανίας στην Ξάνθη; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Τα συμφέροντά τους φροντίζουν - δηλαδή το στομάχι τους. Κι όταν το στομάχι θα αδειάσει θα ενδιαφερθουν για πολιτική (ΜΑΡΞ). Και αυτή την πολιτική θα τους την προσφερει η διανόηση (ΛΕΝΙΝ). Δεν εχουν σημασια τα ονόματα. Όλοι οι κλασσικοί και η Ιστορία το ίδιο διδάσκουν. Απο την εποχλή του Σπάρτακου. Κι εμείς γι αυτή τη δυναμική μιλάμε, η προσπαθούμε να μιλήσουμε.

    2. "Η Ελλαδα εχει τελειωσει οπως τη ξεραμε". Και πριν το 1940 αν διαβάσεις χρονικά της εποχής έτσι ήταν ο κόσμος.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Factorx 27/11/2010 21:31:57

     Ναι αλλα αν το μονο κινητρο ηταν το στομαχι τοτε :
     1) Θα φωναζαν και εναντιον των λαθρομεταναστων γιατι τους θιγουν.
     2) Θα γινονταν και τωρα μεγαλες διαδηλωσεις κατα των μετρων Παπανδρεου που τους θιγουν το στομαχι πολυ περισσοτερο απο τον Καραμανλη.
     Το οτι δε γινονται αυτα σημαινει οτι μεταξυ του στομαχιου και της αντιδρασης μεσολαβει μια ιδεολογια που τελικα τους αδρανοποιει οταν εκπροσωποι αυτης της ιδεολογιας ειναι στην εξουσια γιατι δεν μπορουν να φαντασθουν οτι δουλευει εναντιον τους.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2010 21:38:48

      Νομίζω ότι άλλο εννοεί, το στομάχι είναι ακόμη γεμάτο και προς το παρόν βολεύονται. Η κα. Κουτσή Μαρία έχει πάει απλώς με τον ισχυρό, με αυτόν που (νομίζει ότι) της γεμίζει το στομάχι. Τώρα είναι ΑΚΟΜΗ γεμάτο, δεν είναι άδειο.

      Αυτό που λέει δηλαδή είναι ότι οι διεργασίες τώρα μόλις αρχίζουν. Και θα είναι καταλυτικές. Αλίμονο αν νομίζουμε σε εποχές πολιτικής κοσμογονίας όπως οι σημερινές ότι είναι δυνατόν τα πράγματα να μείνουν στατικά!

      Την κατάσταση θα την κερδίσουν αυτοί που θα δώσουν τη μάχη για να την κερδίσουν. Όχι αυτοί που θα δειλιάσουν.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Factorx 27/11/2010 21:42:11

     και ενω συμφωνς με τη διαπιστωση για την Κουτση Μαρια εχεις εναν καπιταλισμο που ως συστημα εχει εξελιχθει σε βαθμο που να συντηρει αρκετα (πολυ περισσοτερα απ'οτι παλιοτερα) στομαχια σχετικα γεματα - με αποτελεσμα τα προαπαιτουμενα του Μαρξ να ειναι λιγοτερο συνηθισμενα απ'οτι 100χρονια πριν

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 27/11/2010 20:54:36

  Φάκτορα, όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο σωστό μου φαίνεται αυτό που λέμε ότι "Το πρόβλημα για τον Σαμαρά δεν είναι να πεισθούν οι τεχνοκράτες ότι αυτά που λέει είναι σωστά. Το πρόβλημα είναι να ξαναβάλει τον δυσαρεστημένο και απογοητευμένο κόσμο στην πολιτική."

  Κι αυτό γιατί, όταν έχεις τη δύναμη (δηλαδή: το λαό πίσω σου) τότε με έναν "μαγικό" τρόπο οι τεχνοκράτες συμφωνούν ρε παιδί μου μαζί σου, εκεί που πριν διαφωνούσαν... Πολύ πλάκα. Γλείψιμο κανονικό δηλαδή.

  Οπότε καταλήγουμε στο ότι το ζητούμενο είναι η ισχύς. Και για την ισχύ, το ζητούμενο να είναι ο λαός πίσω σου. Όλα τα άλλα υποτάσσονται σε αυτό.

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/11/2010 21:08:07

  Αδέρφια δεν πρέπει να απογοητευόμαστε!
  Σε καμιά περίπτωση δεν θα περάσει νέα Οθωμανική αυτοκρατορία!!!
  Θα το δείτε ! όταν φτάσουμε στον "Αμήν" θα ξυπνήσει ο Έλληνας!!!
  Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στις ρίζες του ο Έλληνας...
  όσο για τους μουσουλμανομογγόλους που έχουν τώρα ασυλία...
  σε μια ακραία κατάσταση θα είναι οι πρώτοι που θα εκδιωχθούν...
  απλά ακόμη ο νεοέλληνας πίνει τον φραπέ του με τις οικονομίες του
  παρελθόντος...σε λίγο τελειώνει και ο φραπές..όπως τελειώσαν τα μπουζούκια....

 15. ANTONIS29112009 avatar
  ANTONIS29112009 27/11/2010 21:20:43

  FACTORA

  ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 16. Kenan avatar
  Kenan 27/11/2010 21:23:41

  Συμφωνώ με την λογική και την ουσία του άρθρου. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ ο Σαμαράς πρέπει να σταματήσει να στέλνει συνεχώς σήματα στο σύστημα ότι είναι ο καλύτερος και πιο μορφωμένος οικονομικά. Δεν είναι ό ίδιος απο την φύση του "συστημικός" - αλλά σαν να μην έχει καταλάβει ακόμα ρε παιδί μου ότι εξελέγη απο τον λαό. Σαν να μην έχει συνέλθει ακόμα πλήρως απο τα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς. Αίσθημα που δυστυχώς το επιτείνουν οι παραδομένοι στο σύστημα που έχει γύρω του.
  Και για να προκαταλάβω τυχόν αντιρρήσεις επισημαίνω ένα συμπέρασμα δημοσκοπήσεων της προεκλογικής περιόδου: 'Πάτος" η ΝΔ στις νέες γενιές. Νομίζει λοιπόν ο Σαμαράς ότι με τον κάθε πλαιοκομματικό που έχει δίπλα τους και κυρίως με τον ξύλινο λόγο των υπολοίπων μπορεί να κάνει τίποτα;
  Όλοι ξέρουν επίσης ότι τρώει τον χρόνο του με εσωκομματικές ισορροπίες και τι θα πεί ο κάθε "όπουλος". Νομίζει ότι απασχολούν την κοπινωνία αυτή; Πολύ περισσότερο νομίζει οτι η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ΝΔ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Kenan 27/11/2010 21:37:18

   Ειναι πατος γιατι η αντεθνικη εκπαιδευση που αρχισε επι Σημιτη και συνεχισθηκε επι Καραμανλη εχει αρχισει να πιανει τοπο.

 17. cruelladedil avatar
  cruelladedil 27/11/2010 21:27:59

  Περιμένει η κοινωνία αλλά και οι ...ΠΑΣΟΚΟΙ στη γωνία παραμονεύουν:

  Με ποιους θα βγει εφημερίδα που θα στηρίζει τον Αντώνη;

  Μυαλό δεν βάζουν τελικά οι ...μυστικοσύμβουλοι! Δηλαδή ο Καψαμπέλης, τα φίμωτρα και τα εξαπτέρυγα του λάιφ στάυλ, θα αναλύουν και θα προβάλουν τον Αντώνη Σαμαρά;
  Προτιμώ το άλλο με τον ΤΟΤΟ...
  ή αν προτιμάτε:
  Οι εφημερίδες έχουν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Καπούτ, φίνισ...
  Η δύναμη είναι ο αμφίδρομος διάλογος που αναπτύσσεται μέσα στο διαδίκτυο.
  Όποιος το κατάλαβε, πήγε μπροστά.
  Τρεις ακόμα σαν τον Τράγκα να είχε ο Αντώνης Σαμαράς να κάνουν αντιπολίτευση, μια εκπομπή στη Θεσσαλονίκη στο ραδιόφωνο σαν εκείνη του Χατζηπαρασκευά κάποτε και να δεις για πότε ο χείμαρρος γίνεται ΠΟΤΑΜΙ...

  Υ.Γ.
  Να δω και κανέναν αρχισυντάκτη του στυλ Αντώνιος- Μάριος Παπακάτι...να πηδηχτώ απο το παράθυρο!

  http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_7816.html

 18. βαγόνι avatar
  βαγόνι 27/11/2010 21:38:07

  Γιατί θα πρέπει κάθε τόσο να ζούμε τα "καίρια" υπαρξιακά
  διλήμματα μετά το....μέγα απόφθεγμα του Γεννάδιου Σχολάριου;
  ....μέχρι και την τελευταία καρικατούρα: Χριστόδουλος ή Μαρία Ρεπούση;
  Γιατί θα πρέπει να αναγνωρισθούμε στην νευρωτική εκδοχή της κας
  Κανέλλη; Γιατί ξιφουλκείτε κατα ανεμομύλων;
  'Ισως για ένα λόγο! με διαχρονική ευθύνη ποικιλλώνυμων ελίτ, αποτύχαμε
  να επιτρέψουμε την πιό αυτονόητη συνομιλία: της "καθ'ημάς Ανατολής" και του "Ευρωπαικου Διαφωτισμού"....και όχι μόνο στη σκέψη και την τέχνη...
  αλλά κυρίως στην καθημερινή ζωή.....και ξαναζούμε,κάθε τόσο ξεπερασμένες
  συγκρούσεις, του τύπου: "ελληνορθόδοξοι" ή "ευρωπαιστές"... τί σύνδρομο
  περικύκλωσης μας κατέχει και είναι ανέφικτο να ανακτήσουμε μια
  άξια λόγου ιδιοπροσωπία;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ βαγόνι 27/11/2010 21:42:57

   Νομίζω ότι κατά βάση λέμε το ίδιο πράγμα. Από διαφορετικό δρόμο, αλλά καταλήγουμε στο ίδιο.

 19. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/11/2010 21:38:17

  Η "προτίμηση" σε δυνάστη συνιστά ραγιαδισμό, δεν συζητάμε επ' αυτού.
  Και πάντα θυμόμαστε ότι η πρωταρχική άλωση ήταν το 1204, που όμως -ιστορικά- οδήγησε στην συσπείρωση του Ελληνισμού στα δεσποτάτα και στην ανάδειξη μιας νεοελληνικής αυτοσυνειδησίας.

  Παραπάνω κατατέθηκε η θέση ότι η Τουρκοκρατία δεν ήταν χειρότερη από μια κατοχή της Δύσης.
  Θα διαφωνήσω. Η Ιστορία μιλά.

  Όπου πάτησε Τούρκος "χορτάρι δεν φύτρωσε".
  Στα Ενετοκρατούμενα μέρη, παρά την έντονη καταπίεση και τον αφελληνισμό το γένος κρατήθηκε σε καλύτερη κατάσταση.
  Συγκρίνετε σε ποια κατάσταση βρισκόταν π.χ. η Ζάκυνθος και σε ποια ένα οποιοδήποτε σκλαβωμένο μέρος, μετά την Τουρκοκρατία

  Ουσιαστικά την ηπειρωτική Ελλάδα προστάτεψε η γεωγραφία, η ύπαρξη ενός ορεινού, αδιάβατου και συνεπώς απάτητου όγκου (βλ. "Άγραφα") στην κεντρική Ελλάδα, στον οποίο κατέφευγαν οι ελευθερόφρονες Έλληνες καθ' όλη την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, που για τον ίδιο γεωγραφικό λόγο έμεινε ελεύθερος και στην Γερμανική Κατοχή (γι' αυτό είμαι ενάντιος στις εγνατίες, στις εθνικές οδούς στα βουνά και στην πρόσβαση στις κορυφές με τους δρόμους των ελικοενεργειατζήδων).

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 27/11/2010 21:42:22

   Σε υλικά καλύτερη κατάσταση, ναι. Σε ηθικά; Τώρα, βέβαια, μπορεί κανείς να το πει "τι να το κάνεις το ηθικά αν δεν έχεις το υλικά", αλλά εγώ το θέτω σε καθαρά ηθικό επίπεδο, σε επίπεδο εθνικής επιβίωσης, που εκεί για μένα είναι το σημαντικότερο, διότι η νίκη στο ηθικό επίπεδο θα φέρει και τη νίκη στο υλικό επίπεδο.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Επώνυμος 27/11/2010 21:50:10

    Η επιβίωση εξαρτάται από ένα ιδανικό μείγμα (ορολογία της εποχής) ηθικού δυναμικού και υλικών μέσων.
    Πήγαινε στις δύο ακραίες καταστάσεις και θα το διαπιστώσεις.

    Ένας με ηθικό - αν και αμφίβολο όταν βρίσκεται σε πλήρη ένδεια- αλλά ολοσχερή έλλειψη υλικών μέσων καθίσταται ανίσχυρος.

    Ένας με πληθώρα υλικών μέσων έχει πιθανόν γίνει μαλθακός, συνεπώς δεν έχει ηθικό. Πάλι ανίσχυρος.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Προφήτης 27/11/2010 21:53:27

     Σύμφωνοι, αλλά αν έχεις το ηθικό, βρίσκεις κάπου-κάπως και το υλικό, επειδή ΘΕΛΕΙΣ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ και αγωνίζεσαι. Ενώ αν έχεις το υλικό, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να σου φέρει το ηθικό. Αυτό είναι που λέω και εκεί πήγαινε η (οποια) σύγκριση, που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ο αυτοσκοπός.

  • Misha avatar
   Misha @ Προφήτης 28/11/2010 14:44:56

   Φίλε Προφήτη
   η ελληνικότατη Νότια Ιταλία είναι απόδειξη του ότι όπου χάθηκε η ρωμέικη αυτοσυνειδησία που είναι στερεά συνδεδεμένη με την ελληνορθόδοξη παράδοση , χάθηκε και η γλώσσα και η ελληνική ταυτότητα.
   Ακόμη και οι Μανιάτες της Κορσικής που έφυγαν περί το 1700 από τη Μάνη δε μιλάνε πια ούτε λέξη ελληνική, απορροφήθηκαν και σχεδον αφομοιώθηκαν από το φράγκικο περιβάλλον, από τη στιγμή που «φράγκεψαν» δλδ αλλαξοπίστησαν.
   Αντίθετα τους Τουρκους δεν τους συνέφερε να αλλαξοπιστήσουμε συνολικά , γατί ήθελαν ραγιάδες, υποδουλους υπηρέτες και αυτοί ηταν οι χριστιανικοί πληθυσμοί.
   Υπήρχαν βεβαίως βιαιοι εξισλαμισμοί, παιδομαζωματα και απίστευτη καταπίεση αλλά η διάκριση μεταξύ ρωμιών και τούρκων ήταν πολύ ευδιάκριτη και βοηθούσε να διατηρηθεί η αυτοσυνειδησία μας ενώ από τους «χριστιανούς» φράγκους η επίθεση είναι ύπουλη και δόλια

 20. Petros avatar
  Petros 27/11/2010 23:23:41

  ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ
  "1204, η διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού"

  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ:

  Μπορούμε, λοιπόν, βάσιμα να υποστηρίξουμε πως, μετά το 1204 (ή έστω το 1261), με τη σύγκλιση ανάμεσα στις ελίτ και τα λαϊκά στρώματα, συγκροτείται αμετάκλητα η νεώτερη ελληνική εθνική συνείδηση:
  Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό έθνος-κράτος δεν θα δημιουργηθεί το 1828 αλλά έξι αιώνες ενωρίτερα, όταν συγκροτούνται το Δεσποτάτο της Ηπείρου, η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας και το Βασίλειο της Νικαίας.

  Ο νεώτερος ελληνισμός θα διαμορφωθεί, λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της λατινο-φραγκικής κατάκτησης, το 1204, διά της αντιστάσεως στην υποταγή του και θα ζήσει εφτά αιώνες –έως το 1922– υπόδουλος, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, στην τουρκική Ανατολή ή τη Δύση· άλλωστε, η αποικιοκρατούμενη και υποδεέστερη θέση του έναντι της Δύσεως συνεχίζεται ακόμα, οκτώ αιώνες μετά, το 2006, όταν σύρονται αυτές οι γραμμές.

  Πώς και γιατί σβήστηκε και αποσιωπήθηκε το 1204 από τη συλλογική μνήμη, παρότι αποτέλεσε ένα γεγονός αποφασιστικότερης σημασίας και από αυτή την Άλωση του 1453;

  Πώς και γιατί δεν αντιμετωπίζεται από το σύγχρονο ελληνικό κράτος και τους οργανικούς του διανοούμενους ως το γενέθλιο ορόσημο στην ιστορία του νεώτερου ελληνικού έθνους, παρόλο που το επισημαίνουν όλοι οι μεγάλοι ιστο­ρικοί μας, άσχετα από την ιδεολογική τους κατεύθυνση;

  Αυτή η αποσιώπηση έχει βαθύτατα ελατήρια, διότι η αναγνώριση του «1204» ως της αφετηρίας του νεώτερου ελληνισμού θα λειτουργούσε ως ιδεολογική θρυαλλίδα για το καθεστώς της εξάρτησης και της υποταγής στη Δύ ση:

  Κατ’ αρχάς, διότι θα καταδείκνυε πως οι νεώτεροι Έλληνες συγκρότησαν την ταυτότητά τους σε αντιπαράθεση και με τη δυτική αποικιοκρατία και όχι μόνο με τους Οθωμανούς·
  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι Βενετσιάνοι κατείχαν την Κύπρο μέχρι το 1571, την Κρήτη μέχρι το 1667, την Πελοπόννησο, με διαλείμματα, μέχρι το 1715, τα Ιόνια Νησιά μέχρι το 1797, για να τα πάρουν με τη σειρά τους οι Γάλλοι και να τα κρατήσουν οι Άγγλοι μέχρι το 1861. Η Κύπρος, δε, πέρασε από τους Λουζινιάν στους Ενετούς, στη συνέχεια στους Τούρκους και μετά στους Άγγλους μέχρι το 1960, τα δε Δωδεκάνησα θα επιστρα φούν στην Ελλάδα από τους Ιταλούς μόλις το 1948.

  Οι εισβολές και επιδρομές από τη Δύση ήταν αναρίθμητες από το 1071 και δώθε. Σταυροφορίες, Νορμανδοί, 1204, Καταλανοί, Ναΐτες Ιππότες, για να φθάσουμε στους αποκλεισμούς για τον Πατσίφικο, στις αποβάσεις στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την Ιταλική και Γερμανική Κατοχή, τέλος την αγγλική και αμερικανική επέμβαση.

  Η αποδοχή αυτών των διαπιστώσεων θα έθετε ως αίτημα, προφανώς, την ολοκλήρωση της απο-αποικιοποίησης του ελληνικού χώρου και θα οδηγούσε, με μια δεύτερη λογική συνεπαγωγή, στη διαπίστωση πως η αποικιοκρατία συνεχίζεται με νέες μορφές και παραμένει ζητούμενο η απόσεισή της.
  Με όλες τις ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας παραδοχής.....

 21. Dimos avatar
  Dimos 28/11/2010 00:02:30

  Για ρίξτε και μια ματιά εδώ...
  http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_2714.html
  Κατά τη δική μου γνώμη όλα γίνονται για τα λεφτά...δηλαδή τους υδρογονάθρακες που κρύβει το Αιγαίο ...
  Ισως είναι η μοναδική μας ευκαιρία να αναγεννηθούμε ως λαος και ως κράτος και να ξεφύγουμε απο το ραγιαδισμό που κουβαλάμε τόσα χρόνια αν απλά κάνουμε το αυτονόητο ...να υπερασπιστούμε αυτά που μας ανήκουν ,να αποβάλλουμε κάθε σκέψη φόβου και ενδοτισμού...
  ¨Αλλη ευκαιρία δεν θα έχουμε!Πρέπει πάση θυσία να εξωστρακίσουμε κάθε σκέψη συνδιαχείρισης ...Είμαστε όλοι υπόλογοι στις γενιές που θα έρθουν...
  Τι θα απαντήσουμε στα παιδιά μας όταν θα ρωτήσουν γιατί χάσαμε τη ψυχή μας??
  Το μνημόνιο δεν είναι δικαιολογία για κανένα μας...Δεν είναι καν απειλή ...Είναι μόνο εισιτήριο για το θέατρο του παραλόγου...Είναι κάλεσμα συνενοχής στο έγκλημα του αφανισμού της εθνικής μας αξιοπρέπειας και του υποβιβασμού μας στη κατηγορία του χώρου απο έθνος ...

 22. QuaSimodos avatar
  QuaSimodos 28/11/2010 00:54:20

  ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ!!!

 23. Kostas D avatar
  Kostas D 28/11/2010 01:19:51

  Επαναλαμβάνω κάτι που είπα και σε αλλη αναρτηση, μιας και λογω των
  γεγονότων κολλάει σε πολλές αναρτήσεις,

  “ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ??????????
  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ/ΤΡΟΙΚΑΣ..!!
  ΠΕΤΑΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!!

  1). Η ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ( ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ “ΦΡΟΝΙΜΟΙ”,
  ΟΠΩΣ ΦΟΒΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΛΙ)
  Η
  2) ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!! , ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!! (Από αυριο κιόλας!!!!!) ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 157 + ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΕΞΩ!! ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…..(ΘΡΑΚΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΥΠΡΟ,) ” Η Ελλάδα μας χρειάζεται να την υπερασπιστούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά

  Μην περιμένουμε να χαθεί ενα από αυτά, κι έπειτα να κινητοποιηθούμε θα είναι αργά.
  Σκοπός ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!! και μετά εκ των υστερων να καθόμαστε να….”αναλυουμε τι έφταιξε”….. και να κλαιγόμαστε….
  ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ!!
  Μη χάνουμε χρόνο αναλύωντας... ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ,
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!!!
  κάθε μερα που περνάει η κατάσταση στη χώρα είναι όλο και πιο επικίνδυνη,
  δεν το αντιλαμβανόμαστε??
  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!

 24. occultist avatar
  occultist 28/11/2010 02:40:20

  test-test

 25. anastos avatar
  anastos 28/11/2010 16:18:18

  ΣΚΕΠΤΟΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  ΔΡΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ...............

  ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΙ.................

 26. lornion avatar
  lornion 28/11/2010 23:59:32

  την περηφάνεια της χώρας , το εγώ της , και το δικαίωμα των παιδιών της στην ζωή και την δουλειά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.