#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2012 19:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση ΣαμαράΑκούω την λογική της χρεοκοπίας από πολλούς, να αναπαράγεται ωσάν να είναι το γιατρικό για τη νόσο μας. Αν χρεοκοπήσουμε άτακτα θα ζήσουμε, λένε, μεν δύσκολα αλλά θα είμαστε υπερήφανοι. Και αν δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα; Και ποιόν θα κρεμάσουμε στο Σύνταγμα αν με  την χρεοκοπία δεν είναι καλύτερα;

Αγνοούν ορισμένοι αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της άτακτης χρεοκοπίας, της άρνησης χρέους, της δραχμής και δεν ξέρω εγώ υπέρ τι άλλου, με το βασικό επιχείρημα ότι χειρότερα δεν γίνεται, ότι πράγματι, υπάρχουν και χειρότερα. Και δεν θα σας μιλήσω για τις δυσκολίες εφοδιασμού της χώρας ή πληρωμής μισθών και συντάξεων διότι δεν χρειάζεται. Ας υποθέσουμε δε, για την οικονομία της κουβέντας, ότι υιοθετώ όλα τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Πείτε μου μόνο ένα. Πόσο καλύτερα θα είμαστε με άτακτη χρεοκοπία, ενόσω έχουμε ακόμα πρωτογενές έλλειμμα (δηλαδή το σύνολο των εσόδων, σε σχέση με το σύνολο των δαπανών πλην χρεολυσίων και τόκων δανείων, είναι ακόμη ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ), και με δεδομένο ότι κανείς δεν δανείζει έναν που τελεί σε πτώχευση, εκτός αν θέλει να σκυλεύσει στο πτώμα του; Μήπως έτσι απλώς θα οδηγούμασταν πολύ πιο γρήγορα σε αιματοκύλισμα και σε αναζήτηση εύκολου αποδιοπομπαίου τράγου;

Γιατί δεν σκεφτόμαστε άραγε ποιον εξυπηρετεί η άτακτη χρεοκοπία της χώρας; Μήπως πίσω από τα όμορφα λόγια και τις υπερβολές, κρύβονται συμφέροντα και παράγοντες που επενδύουν στο να σκάσει αυτή (η χρεοκοπία) στα χέρια του, να καεί και αυτός πολιτικά, ώστε να ολοκληρωθεί ο κατακερματισμός της πολιτικής ζωής της χώρας, και να ελεγχτεί πιο εύκολα η χώρα, έχοντας από τη μια πρόθυμες μνημονιακές, δωσιλογικές πολιτικές οντότητες καιροσκόπων και υπηρετών και από την άλλη μικρές, ακραίες, αντιμνημονιακές δυνάμεις και σχηματισμούς που θα οδηγήσουν τη χώρα στη σύγκρουση και την αταξία;

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι κόμμα του κεντροδεξιού πολιτικού φάσματος, λαϊκό, φιλελεύθερο, πατριωτικό. Δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, δεν είναι κόμμα ανεύθυνο. Ο Αρχηγός της είναι ένας αστός, με πατριωτικές καταβολές, πολιτικός που εδράζει την πολιτική του όχι σε ό,τι χαϊδεύει τα αυτιά, αλλά σε ό,τι είναι αναγκαίο για τον τόπο. Στο πρόγραμμά της πάντα κυριαρχούσαν οι έννοιες της ελεύθερης ιδιωτικής οικονομίας, με εποπτικό το ρόλο του κράτους, των ιδιωτικοποιήσεων, της κοινωνικής συνοχής, της ενίσχυσης της υγιούς παραγωγικής βάσης της οικονομίας, της αντίστασης στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, του εξορθολογισμού δημοσίων δαπανών, του περιορισμού ανισοτήτων, της κατάργησης σκανδαλωδών προνομίων ημετέρων.

Σήμερα πλέον είναι και η μόνη πολιτικά και ιδεολογικά συντεταγμένη δύναμη εντός ελληνικού πολιτικού σκηνικού, με Αρχηγό που ξέρει που πατάει και προοπτική κυβερνησιμότητας. Όχι μόνο γιατί αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη διέγνωσε εγκαίρως τα αδιέξοδα των πολιτικών του Μνημονίου και τις ανεπάρκειες της κυβερνητικής θητείας Παπανδρέου, αλλά γιατί κυρίως τώρα, που είναι η πιο σημαντική στιγμή της σύγχρονης πολιτικής και οικονομικής μας ιστορίας, διαθέτει τα άντερα για να το πω πιο εκλαϊκευμένα, να πάει κόντρα στο ρεύμα, κόντρα σε αυτούς που προσδοκούν χάος και αίμα, χτίζοντας πολιτικές καριέρες και επιχειρηματικά συμφέροντα πάνω στη χρεοκοπία. Αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται στη μόνη ελληνική, ουσιαστική πολιτική δύναμη, που δύναται να αποτελέσει αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή και εταίρο μετά τις εκλογές, τόσο σε σχέση με τους λοιπούς Ευρωπαίους, όσο και σε σχέση με τους Ιδιώτες δανειστές. Οι επίσημοι άλλωστε μέχρι σήμερα διαπραγματευτές της Ελληνικής Πολιτείας (Παπαδήμος, Βενιζέλος, Κουτσουμάνης, Λοβέρδος, κλπ), πέραν της διαπραγματευτικής τους ανεπάρκειας, είναι όλοι άνθρωποι του Παπανδρέου, άνθρωποι καμένοι πολιτικά, πολιτικοί νάνοι στην πραγματικότητα, που λίγα θετικά μπορεί να τους αναγνωρίσει κανείς στα πεπραγμένα τους.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Αρχηγός της ουδέποτε αμφισβήτησε το στόχο των Μνημονίων. Γιατί ως στόχος είναι λογικός και ευκταίος. Αμφισβήτησε σφόδρα το μίγμα πολιτικής και μέτρων που περιγράφουν τον τρόπο υλοποίησής του. Και κοινή συνισταμένη όλων των μέτρων, των μνημονίων, των προγραμμάτων ανταλλαγής ομολόγων που είναι διατεθειμένος να κουβεντιάσει, είναι οι εξής τέσσερις βασικότατοι σε εθνικό επίπεδο διαπραγμάτευσης, πυλώνες.

(α) Να παραμείνει η χώρα εντός Ευρώ και θεσμών Ε.Ε.

(β) Να καταστεί το Χρέος βιώσιμο

(γ) Να εφαρμοστεί πρόγραμμα (και τα συνοδεύοντα αυτού μέτρα) που θα μειώνει το έλλειμμα, χωρίς, όχι μόνο να αυξάνει την ύφεση, αλλά ει δυνατόν, αντιστρέφοντάς την.

(δ) Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Η Ευρώπη διέρχεται μια κρίσιμη περίοδο όχι μόνο στα οικονομικά της αλλά και στα πολιτικά αυτής πράγματα. Οι, τιμωριτικής κατεύθυνσης, οικονομικές πολιτικές που υιοθετεί εσχάτως, εμπνευσμένες από μια νεοπουριτανική ιδεοληψία των βορείων κυρίως κρατών – μελών της, προκαλούμενη από την εφήμερη ταμειακή τους ρευστότητα και την οικονομική τους ισχύ, δεν πλήττει μόνο το θεσμό της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά και τα ίδια τα κράτη μέλη. Ήδη και άλλες χώρες, κυρίως αυτές της περιφέρειας, υφίστανται το στενό μαρκάρισμα αυτών των πολιτικών που είναι αδιέξοδες. Το αδιέξοδο αυτό δεν θα συνεχιστεί όμως για πολύ. Διότι έχει αρχίσει πλέον να κλονίζει συθέμελα τη βάση του εγχειρήματος, που δεν είναι ούτε οι οικονομικές συγκλήσεις, ούτε τα διαρθρωτικά προγράμματα, ούτε οι ευρωθεσμοί, αλλά η ανάγκη να συμφιλιωθεί η διαλυμένη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Ευρώπη, να καταλαγιάσουν τα μίση και οι έχθρες μεταξύ των λαών της και να συνεργαστούν όλοι από κοινού για την υλοποίηση ενός κοινού οράματος για τις επόμενες γενεές. Η  βάση κλονίζεται γιατί σύντομα ο χωρισμός σε Βορείους και Νοτίους, σε ανεπτυγμένους και σε παρίες θα λάβει διαστάσεις ρήξεως και κανείς, μα κανείς, δεν επιθυμεί να ξαναδεί την Ευρώπη να χωρίζεται σε στρατόπεδα.

Με τις Γενικές Εκλογές στη Γαλλία και στη Γερμανία να επίκεινται, οι δύο χώρες – ατμομηχανές του οικοδομήματος και βασικοί του χρηματοδότες, θα έρθουν τελικά στο προκείμενο, που είναι να βάλλουν το χέρι στην τσέπη και να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι ελληνικό, αλλά που κάλλιστα θα μπορούσε να διαλύσει το εγχείρημα. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει με Ευρωομόλογο, με τύπωμα χρήματος, με στήριξη από την ΈΚΤ ή με άλλα μέσα. Η χώρα μας ωστόσο δεν έχει κανένα συμφέρον να διαλέξει τώρα την δονκιχωτική εκδοχή του ευγενούς εθελοντικού πτωχεύσαντος, που σε μια μοναδική επίδειξη ηρωισμού και πατριωτικού μεγαλείου, αποφασίζει να αποσυνδέσει το σωληνάκι που τον συνδέει με τον ορό, διαλέγοντας ένα τιμημένο θάνατο, όταν είναι προφανές πλέον ότι σε όλη την Ευρώπη και αντίληψη της λάθους συνταγής που χορηγήθηκε στη χώρα μας έχει αρχίσει να καλλιεργείται και, εν όψει πολιτικών εξελίξεων στις μεγάλες χώρες της Ηπείρου, ο συσχετισμός δυνάμεων, αλλά και το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, μας παρέχουν κάποια ψήγματα αισιοδοξίας ότι θα μπορούσαμε, εκμεταλλευόμενοι τις κατάλληλες ευκαιρίες, να μεταβάλλουμε, την τελείως αρνητική μας εικόνα στο εξωτερικό αλλά και τις εφαρμοζόμενες σε εμάς, πολιτικές.

Αλλά και στο κοντινό μας γεωπολιτικό περιβάλλον συμβαίνουν κρίσιμες ανακατατάξεις που ενώ, εκ πρώτης όψεως, δεν σχετίζονται άμεσα με τα οικονομικά, εντούτοις είναι εξίσου σημαντικές. Η γειτονιά μας στην Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική φλέγεται, ενώ η διεθνής κοινότητα και το Ισραήλ, εταίρος οικονομικός και ενεργειακός του ετέρου ελληνικού κράτους, της Κύπρου, είναι έτοιμο για επίθεση στο Ιράν, τον κύριο προμηθευτή μας σε ορυκτά καύσιμα και κυρίως πετρέλαιο. Οι Η.Π.Α. ενόψει εκλογών δεν είναι απίθανο να προκρίνουν τελικά μια επίθεση έστω και περιορισμένης κλίμακας στο Ιράν για να τονωθεί το ηγετικό προφίλ του Αμερικανού Προέδρου. Στην Τουρκία ο Ερντογάν φημολογείται ότι ασθενεί και οι Κεμαλιστές είναι βέβαιο ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία τα τελευταία δέκα χρόνια να του στήσουν κάποια συνομωσία ή προβοκάτσια. Ποιος αποκλείει αυτό να γίνει εις βάρος της χώρας μας που, χωρίς συμμάχους, χωρίς εταίρους, πτωχευμένη και με εξαντλημένο τον λαό της, θα ερχόταν αντιμέτωπη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ο Ηγέτης που φιλοδοξεί λοιπόν να οδηγήσει τη χώρα που με ασφάλεια σε φουρτουνιασμένα νερά και δεν επενδύει στην καταστροφή και την εύκολη δημαγωγία, οφείλει να βλέπει τις μεγάλες εικόνες. Η πρόσκαιρη γκρίνια και ίσως, η δημοσκοπική κάμψη, είναι απείρως πιο διαχειρίσιμη κατάσταση από τις στάχτες της χρεοκοπίας και την καμένη γη της καταστροφής που κρύβουν επιμελώς οι Σειρήνες της άτακτης χρεοκοπίας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πήρε πάνω του ένα ρίσκο και μια ευθύνη που δεν του αναλογεί. Εκτιμώ ότι δεν το κάνει γιατί είναι μόνο καλός Χριστιανός, αλλά γιατί είναι διορατικός και έμπειρος πολιτικός, Οφείλουμε, εφόσον είμαστε καλόπιστοι μαζί του να στηρίξουμε τις επιλογές του. Πολύ σύντομα θα φανεί αν είχε δίκιο ή όχι. Σε ότι με αφορά εξηγώ στο παρόν σημείωμα μου, γιατί επιλέγω να τον στηρίξω και να σταθώ αλληλέγγυος με τα όσα επιλέγει. Ελπίζω να έχω «διαβάσει» σωστά το σκεπτικό του.

Υπάρχουν μόνο ένα – δύο ζητήματα που από τώρα και στο εξής θα πρέπει να προσέξει.

Πρώτον, να γίνουν εκλογές πριν το Πάσχα. Δεν χωρεί άλλη αναβολή. Όχι μόνο για πρακτικούς σκοπούς αλλά και για πολιτικούς. Δύσκολα θα μπορέσει μετά τα εξηγήσει στο κομματικό και μη ακροατήριό του την παράταση της κυβερνητικής θητείας ενός δοτού Πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού και περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

Δεύτερον, να προετοιμάσει και να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ώστε να το θέσει στη βάσανο του διαλόγου και να δημιουργήσει αίσθημα αισιοδοξίας και ρεύμα πλειοψηφικό. Ένα εφαρμόσιμο, ευέλικτο πρόγραμμα, που, παρά τους περιορισμούς των Μνημονίων έχει χαμηλού δημοσιονομικού κόστους αναπτυξιακές παραμέτρους και κατευθύνσεις, θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο στην όποια δημοσκοπική απώλεια λόγω των τωρινών επιλογών, θα δημιουργήσει αίσθημα ανακούφισης στην πανταχόθεν βαλλόμενη οικονομική τάξη της χώρας μας, αλλά και θα αποτελέσει το καλύτερο διαβατήριο υπεύθυνης οικονομική πολιτικής για τον εξωτερικό παράγοντα.

Ιεροφάντης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nick avatar
  nick 11/02/2012 19:38:14

  Αντώνη Σαμαρά μέσα σε 3 μήνες, έχεις απογοητεύσει πλήρως τον κόσμο σου… αυτόν που στήθηκε με τις ώρες για να σε εκλέξει αρχηγό ενάντια σε όλους και σε όλα…
  Κάποτε – όχι και πολύ παλιά – έλεγες Αντώνη: “Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! Δεν δικαιούμαι να δώσω.”
  Μα Αντώνη ακριβώς αυτό έκανες. Μέσα σε 3 μήνες…χρειάστηκαν μόνο 3 μήνες για να υποχωρήσεις, για να σταματήσεις να παλεύεις, να συνυπογράψεις το λάθος, να δώσεις συναίνεση στο λάθος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα απείλησες και με διαγραφές όσους δε συνυπογράψουν το λάθος…
  Σου γράφαμε εδώ εκατοντάδες άτομα για εκλογές… σου ζητήσαμε να μη συμμετάσχεις στην (αντισυνταγματική) κυβέρνηση Παπαδήμου… σου ζητήσαμε να αντισταθείς, να εμποδίσεις τη διάλυση του τόπου.
  Και εσύ σαν ευχαριστώ για τον αγώνα που κάναμε για να σε βγάλουμε πρόεδρο μας ανταποδίδεις τα αντίθετα από αυτά που θέλουμε και πιστεύουμε. Κάθε φορά που σου ζητάμε κάτι, όταν έρθει η ώρα της κρίσης και των κρίσιμων αποφάσεων, κάνεις το αντίθετο. Μάλλον δεν έχεις ζυγίσει καλά τον κόσμο της ΝΔ. Σε κάναμε πρόεδρο για τα ΟΧΙ σου (Μακεδονικό, Ανάν), σε κάναμε πρόεδρο γιατί μιλάς για πατρίδα, για ιδανικά.
  Αν θέλαμε πρόεδρο προσκυνημένο, υπήρχε επιλογή…
  Δεν την κάναμε όμως…
  Διαλέξαμε εσένα…
  Η στάση σου το τελευταίο 3μηνο είναι εντελώς ασύμβατη με τα πιστεύω των ανθρώπων που σε στήριξαν.
  Η δύναμη Αντώνη πηγάζει από το λαό. Αν χάσεις Αντώνη αυτούς που σε στήριξαν στις 29/11/09 σε ποιους θα στηριχθείς;
  Εγώ άλλον Αντώνη ψήφισα… άλλον Αντώνη έβλεπα μέχρι τον 11/2011 και άλλον Αντώνη τώρα. Και αυτός ο τελευταίος δε μου αρέσει… ούτε εμένα ούτε σε πολλούς από το ποτάμι των ΝΔατών που σε έκανε πρόεδρο στις 29/11/09… Τη δύναμη αυτού του ποταμού πρέπει να τη θυμούνται όλοι… μηδενός εξαιρουμένου.

  • nestrom avatar
   nestrom @ nick 11/02/2012 20:34:32

   ...τα είπες όλα..

  • loretta avatar
   loretta @ nick 11/02/2012 21:39:01

   μαλιστα...για πες μας αγαπητε λοιπον πως θα αντιπαρελθουμε μια χρεωκοπεια?? και ολες τις συνεπειες της?? θα αντεξεις ΕΣΥ προσωπικα και αλλα 9.000.000 ελληνες να ζουνε με κουπονια και ολα τα θλιβερα παρελκομενα?? Και πρωτίστως....αν ΕΣΥ ησουν αρχηγος...θα επαιρνες μια τετοια αποφαση ερημην των πολιτων??

   Εξω απο το χωρο πολλα τραγουδια φιλε μου. Η πορεια βεβαια θα δειξει αν φτασουμε στην χρεωκοπεια τι θα ζητατε απο τον ΑΝΤΩΝΗ και τι θα του καταλογιζετε.

   • abcd avatar
    abcd @ loretta 12/02/2012 09:59:59

    Τι ακριβώς θα αλλάξει αν ψηφίσουν "όχι" οι βουλευτές μας την Κυριακή; Γιατί όλο αυτό το θέατρο σήμερα απ΄τον κ.Παπαδήμο;Nαι μεν τα όσα γλαφυρά περιέγραψε θα μπορούσαν -υπό πολλές όμως προυποθέσεις όπως π.χ. η ύπαρξη κάποιου εθνικού νομίσματος και όχι ενός κοινού νομίσματος όπως είναι το ευρώ- να είναι περίπου οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας αλλά γιατί θα χρεοκοπήσουμε την Πέμπτη αν δεν πάμε ...γονατιστοί στο eurogroup την Τετάρτη;

    Tι σχέση έχουν οι εισαγωγές πετρελαίου,φαρμάκων,τροφίμων με την υποτιθέμενη χρεοκοπία του Ελληνικού δημοσίου;O ιδιωτικός τομέας πραγματοποιεί τις εισαγωγές και όχι το κράτος.Ο ιδιωτικός τομέας και οι εισαγωγικές εταιρείες που χρησιμοποιούν μόνο το ευρώ και μπορούν να εξακολουθούν να εισάγουν ό,τι θέλουν όποτε θέλουν ανεξάρτητα με το εάν το κράτος δηλώσει χρεοκοπία.Είναι ένα απ΄τα καλά του ευρώ..Το τρομοκρατικό θέατρο του κ.Παπαδήμου προφανώς απευθύνεται προς τους πλέον αδαείς κατοίκους της αποικίας "Ελλάδα"

    Yπάρχει κάποια υποχρέωση πχ αποπληρωμή ομολόγων που λήγει αυτή την εβδομάδα;Όχι βέβαια.
    Aφήστε την τρομοκρατία και την πλύση εγκεφάλου και αποφασίστε μια φορά σαν έλληνες.
    Όσα "ναι" λέμε στις ακατανόητες απαιτήσεις τους,τόσα περισσότερα θα ζητούν..
    Δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρουν την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μας και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες στις αγορές.
    Μη τρώτε το παραμύθι.
    Η μόνη συνέπεια ενός "όχι" θα είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά τις εκλογές -οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα- με καλύτερους όρους και πραγματικές κόκκινες γραμμές από την δική μας πλευρά..

    • Μιχάλης avatar
     Μιχάλης @ abcd 12/02/2012 14:08:36

     Συγνώμη αλλά αν γνώριζες τη βασική οικονομική θεωρεία θα καταλάβαινες ότι αυτά που λες δε στέκουν... ειδικότερα : "Tι σχέση έχουν οι εισαγωγές πετρελαίου,φαρμάκων,τροφίμων με την υποτιθέμενη χρεοκοπία του Ελληνικού δημοσίου;O ιδιωτικός τομέας πραγματοποιεί τις εισαγωγές και όχι το κράτος.Ο ιδιωτικός τομέας και οι εισαγωγικές εταιρείες που χρησιμοποιούν μόνο το ευρώ και μπορούν να εξακολουθούν να εισάγουν ό,τι θέλουν όποτε θέλουν ανεξάρτητα με το εάν το κράτος δηλώσει χρεοκοπία.Είναι ένα απ΄τα καλά του ευρώ..Το τρομοκρατικό θέατρο του κ.Παπαδήμου προφανώς απευθύνεται προς τους πλέον αδαείς κατοίκους της αποικίας “Ελλάδα” " πως θα αγοράσει οποιαδήποτε εταιρία και σε τι κόστος οποιοδήποτε προϊόν από το εξωτερικό όταν όλες οι τραπεζικές εγγυήσεις που διαθέτει θα έχουν πέσει; ποια ξένη εταιρία θα πουλήσει κάτι σε ελληνική εταιρία; και σε τι κόστος ; πως θα εξασφαλίσει την πληρωμή της; μήπως θα της στείλουμε μετρητά ευρώ σε βαλίτσες και μόλις τα λάβει θα στείλει τα προϊόντα; αν γίνει αυτό που ευαγγελίζονται κάποιοι αμέσως σταματάνει όλοι να πληρώνουν όλους τέρμα. Σίγουρα το σύστημα θα ισορροπήσει μετά από καιρό, κανείς δε μπορεί να προβλέψει πόσο, αλλά μέχρι τότε άνθρωποι θα πεθάνουν κυριολεκτικά από την πείνα , από το κρύο και από την έλλειψη βασικών αγαθών υγειονομικής περίθαλψης ( χρόνιοι ασθενείς ) ακόμη και στο καλύτερο σενάριο που δεν υπάρχει κοινωνικό χάος χούντες , λαϊκά δικαστήρια , λεηλασίες κλπ. Σίγουρα είναι μία επιλογή , η Ελλάδα δε θα χαθεί ακόμη κι αν απολέσει ένα μέρος του ζωτικού της χώρου πχ ΑΟΖ ,θέση σε διεθνής συμμαχίες, και οργανισμούς όπως Πατριαρχείο, ΝΑΤΟ αλλά ένα μεγάλο μέρος του πιο αδύναμου κομματιού του πληθυσμού θα καταρρεύσει και η χώρα μας θα βρεθεί βαθύτατα πληγωμένη. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να ζήσει η χώρα μου και οι δικοί μου άνθρωποι κάτι τέτοιο τη στιγμή μάλιστα που οι συσχετισμοί στην Ευρώπη αλλάζουν και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να δωθεί μία συστημική λύση στο πρόβλημα που δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά εμείς επιλέξαμε να γίνουμε το κέντρο του και δώσαμε τη δυνατότητα στους "φίλους" μας να κρυφτούν και να μας δείχνουν με το δάκτυλο παριστάνοντας τους αλάνθαστους σωτήρες μας. Η λύση για την Ελλάδα δεν είναι πια η χρεωκοπία αφού ουτε καν να εκβιάσουμε δεν μπορούμε με αυτή ... το χαρτί αυτό το κάψαμε πριν από δυο χρόνια και τώρα πληρώνουμε τα λάθη της ηγεσίας που επέλεξε μια εξαπατημένη πλειοψηφία ...

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Μιχάλης 12/02/2012 16:01:06

      O ιδιωτικός τομέας ήδη έχει προβλήματα να εισάγει. Όπως το ξέρουν όλοι. Ήδη ζητούνται προπληρωμές από τις επιχειρήσεις που εισάγουν γιατί δεν τις εμπιστεύονται.
      Με χρεοκοπία, τι λέτε να γίνει;

      Ακόμα και η χρεοκοπία θέλει ΣΧΕΔΙΟ. Αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει. Αυτό είναι το πρόβλημα.

   • Kωστας Α.Μ. avatar
    Kωστας Α.Μ. @ loretta 12/02/2012 12:28:04

    Aντι αλλης απαντησεως μανταμ Λορεττα...
    ενα ονομα...
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ !
    Σκετη αηδια ειστε με την ραγιαδιστικη γλοιωδη ''σωφροσυνη'' σας...
    Ετσι εξηγειται και ο συνωστισμος της Ρεπουση και της Γιαννακου- Κουτσικου ...
    Στη Δημοκρατικη Αριστερα μαζι με τη Ρεπουση ειναι η θεση σας και οχι στον πατριωτικο χωρο .

    • Ιοκαστη avatar
     Ιοκαστη @ Kωστας Α.Μ. 12/02/2012 13:33:47

     ρίξε λίγο έρμα θα μπατάρεις πατριδοκάπηλε, που θα μας αποκαλέσεις μειωμενης εθνικης συνείδησης και ραγιάδες!
     μήπως έχεις βγαλει τα λεφτα σου έξω και περιμένεις εκατονταπλάσια απόδοση;

  • Manolis_T avatar
   Manolis_T @ nick 12/02/2012 02:36:58

   +1000
   εγω περιμενα να δω..
   και τι βλεπω;
   ολα τα μαγαζια είναι αστα να πανε, τα μισα για φουντο, η Ελλάδα βάζει λουκέτο.

   δεν πιστεύω σε αυτά που βλεπω
   δεν πιστευω σε αυτά ακουω
   δεν ππιστευω σε αυτα που μαθαίνω δεν θελω να ειναι αληθινά

  • tak avatar
   tak @ nick 12/02/2012 10:12:31

   "Σε κάναμε πρόεδρο για τα ΟΧΙ σου (Μακεδονικό, Ανάν), σε κάναμε πρόεδρο γιατί μιλάς για πατρίδα, για ιδανικά".
   Εντάξει κύριέ μου τον έκανες πρόεδρο επαξίως, σύμφωνα με αυτά που γράφεις... Τώρα πώς προεξοφλείς πως άλλον Αντώνη έβλεπες; Ξέρεις το αποτέλεσμα; Επιτέλους, κοντά στο νου και η γνώση...

  • katohos avatar
   katohos @ nick 12/02/2012 13:14:07

   με εκφράζεις 100%. έτσι αισθάνομαι και εγώ..μεγάλη απογοήτευση ο σαμαράς αφού δεν μπορεί να πει όχι και να βρει εναλλακτικές...και εγώ τον είχα ψηφίσει τον νοέμβριο του 2009 αλλα η στάση του μου έδειξε ότι τελικά θέλει να διαιωνίζεται μια άρρωστη κατάσταση...

 2. Τάκης avatar
  Τάκης 11/02/2012 19:41:48

  Ο Γιωργάκης τώρα δικαιώνεται. Ήταν πιο διορατικός από τον Σαμαρά που έγινε όψιμα υποστηρικτής του μνημονίου. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Όμως για τον λαό χρεοκοπία έχει ήδη έλθει. Μόνον οι τράπεζες και οι βολεμένοι του κόμματος σώζουν τα κεκτημένα τους. Αυτοί είναι η πατρίδα που σώζεται;

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ Τάκης 11/02/2012 20:10:12

   +1000000000

 3. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 11/02/2012 19:45:53

  Γιατί να προσφύγει η ΝΔ σε εκλογές;
  Αφού θα ψηφίσει μαζί με ΓΑΠ τη δανειακή-συνέχεια κι επικύρωση του μνημονίου- ποιό το συμφέρον του από εκλογές;
  Δεν θα λάβει μονοψήφιο επειδή ακόμη δεν θα έχει νιώσει ο λαός τις συνέπειες του εγκλήματος;
  Αστειότητες και ποταπές απάτες, ποιός παπατζής σκέφτεται τέτοια "επιχειρήματα" και τα χαύει ο Σαμαράς;

  • svetlana avatar
   svetlana @ Νίκος Καραβαζάκης 12/02/2012 12:15:54

   Γιατί τώρα σε κυβερνάει ο ΓΑΠ ακόμα αν δεν το έχεις καταλάβει...

 4. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 11/02/2012 19:46:22

  Έγραψα σε άλλο άρθρο, το επαναλαμβάνω κι εδώ:
  Δεν είναι σωστό να πέφτουμε σε αυτή την παγίδα, με το εάν έχουμε να ζήσουμε εάν χρεοκοπήσουμε. Προφανώς και έχουμε, έστω να μην πεθάνουμε της πείνας, όμως προσπαθούμε να κρατήσουμε και ένα επίπεδο ζωής, ναι με τακτικές, ναι με πολιτικούς ελιγμούς, ναι με συμβιβασμούς. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας, το θέμα μας είναι ότι όλα έχουν και ένα όριο και εάν ο Σαμαράς γνωρίζει ποιο είναι αυτό. Που δηλαδή θα πει, ως εδώ και μη παρέκει, καλύτερα να τρώμε φλούδες, παρά να μας εξευτελίζουν οι «εταίροι» μας. Το όριο αυτό μοιάζει να έχει ξεπερασθεί για μέρος του κόσμου, όμως ένας ηγέτης μετράει τα πράγματα αλλιώς.
  Υ.Γ. Καλές οι επαναστάσεις των πληκτρολογίων και όλα στάχτη και μπούλμπερη, αλλά στον δρόμο δεν βλέπω πολλούς.

  • sintonistis avatar
   sintonistis @ dikefalosaitos 11/02/2012 19:48:00

   1.000.000.000.000.000.000........................................+

  • Δεν έχει σημασία avatar
   Δεν έχει σημασία @ dikefalosaitos 11/02/2012 20:40:27

   Είναι γιατί όσοι μπορούσαν την έχουν κάνει για το εξωτερικό ήδη. Δεν θα καθήσουν να πουληθούν στα νεοφιλελεύθερα σκλαβοπάζαρα που ετοιμάζονται στην Ελλάδα.

 5. yianna avatar
  yianna 11/02/2012 19:49:03

  Πολλές φορές στη ζωή μας όλοι έχουμε κληθεί να επιλέξουμε ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. Πράγματι το συναίσθημα αυτή τη στιγμή μου λέει ότι πρέπει να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ. Από την άλλη πλευρά η λογική μου, μου υπαγορεύει να σκεφτώ και τις επιπτώσεις. Είναι βέβαιο ότι και με τη μια ή την άλλη λύση θα πονέσουμε. Σωστές οι επισημάνσεις του Ιεροφάντη.
  Δεν με ενδιαφέρουν σε αυτή τη φάση οι προθέσεις Σαμαρά, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλοι μας θα αποφασίσουμε εάν θα απέχουμε ή θα ψηφίσουμε όποιον νομίζουμε.
  Πάγια άποψή μου βέβαια παραμένει ότι δεν θα πρέπει να ψηφίσουμε κανένα από τους παρόντες 300, απλά γιατί αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί. Η Πατρίδα είναι πάνω από αυτούς.
  Ομως πιστεύω ότι την Κυριακή πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας γιατί η μέχρι σήμερα στάση των συμπατριωτών μου δεν με κάνει αισιόδοξη. Με 300 του ΠΑΜΕ να γυρνοβολάνε στην Αθήνα είμαι βέβαιη ότι δεν αντέχουμε στις επιπτώσεις του ΟΧΙ.

 6. ΜΔ avatar
  ΜΔ 11/02/2012 19:49:35

  Ρωτάω τους αξιόλογους αρθρογράφους του antinews πως γίνεται την στρατηγική του ΑΣ, να μην την έχουν αναγνωρίσει ούτε οι...αξιωματικοί του???
  Δηλώνω..ζαλισμένος πλέον από τους τακτικούς ελιγμούς της στρατηγικής....:-(
  Φιλικά

  • yianna avatar
   yianna @ ΜΔ 11/02/2012 19:56:11

   Μα δεν καταλαβαίνεις ΜΔ ότι προφανώς οι αρθρογράφοι ανήκουν στο στενό κύκλο του Αρχηγού? Του συμπαραστέκονται. Εμείς όμως που ψηφίζουμε ΝΔ από τα γενοφάσκια μας, χωρίς να είμαστε κολλητάρια κανενός τουλάχιστον κρατάμε την ελευθερία της σκέψης μας

 7. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 11/02/2012 19:52:09

  Παιδιά, αντίλογο έχετε;

  Γιατί από την πολύ επανάσταση, κουράστηκα....!

  • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
   ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Ιεροφάντης 11/02/2012 20:03:57

   Δεν εχω αντίλογο αλλά θα ήθελα ένα σχόλιό σου για το γεγονός πως πολλοί πιστεύουν ότι η υπογραφή Σαμαρά αθωώνει Γαπ και συν αυτώ.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Ιεροφάντης 11/02/2012 20:27:33

   χίλιες φορές είπαμε γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους αυστηρούς Γερμανικούς όρους και ότι χρειάζεται ένα "ελαστικό" νόμισμα και κανόνες,τώρα αν δεν θέλεις να ακούσεις κάτι δεν θα το ακούσεις ποτέ!

 8. sintonistis avatar
  sintonistis 11/02/2012 19:52:30

  Ο παπαδημος εισαι?

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ sintonistis 11/02/2012 20:10:48

   οχι η Ιοκαστη, γιατί και γω ακριβώς τα ίδια πιστεύω!!!!!

   γεια σου Γιαννα λεβέντισα με το θαρρος και την παρησια εναντια στο ρεμα και στο συρμο!!!!!

 9. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 11/02/2012 19:52:30

  Εμπαθής ή άσχετος: διάλεξε.
  Οταν ο ΓΑΠ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο υπήρχαν εναλλακτικές. Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.
  Ο αρθρογράφος αναπτύσσει μια λογική επιχειρηματολογία.
  Εχεις τίποτα να του απαντήσεις;
  Αν όχι ΚΚΕ για να σου δώσει κατώτατο μισθό 1400 ευρώ (που δεν υπάρχει πουθενά).

  • BlackOps avatar
   BlackOps @ Αδέξιος Δεξιός 11/02/2012 21:11:03

   Επειδή ο αρθρογράφος αναπτύσσει μια λογική επιχειρηματολογία δεν σημαίνει ότι λέει και αλήθειες.
   Εγώ έχω να του απαντήσω ότι καλά τα λόγια αλλά επί της ουσίας αυτός ο λαός περνάει 30ετή τουλάχιστον λιτότητα και στην πλειονότητα του μισθούς που ποτέ δεν άγγιξαν τα 1400 ευρώ. Οποιος δηλώνει αντιμνημονιακός δεν σημαίνει ότι είναι με το ΚΚΕ ή με τα άλλα πτώματα εντός και εκτός κοινοβουλίου.
   Τελοσπάντων και οι Σειρήνες της ανάπτυξης δεν θα κρατήσουν για πολύ και εσύ θα κλαις με τις επιλογές σου αδέξιε δεξιέ, όπως οι πασόκοι με τον ΓΑΠ. Κάποτε θα σας τελειώσουν οι σωτήρες και οι έμποροι ελπίδας και θα δείτε κατάμουτρα το θηρίο που κρύβουν επιμελώς. Δηλαδή το περίφημο κεφάλαιο. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι κομμουνιστής, απλώς ξέρω τι υπάρχει απεναντί μου και δεν ψάχνω παραφιλολογίες του στυλ άτακτη ή συντεταγμένη χρεοκοπία, μνημόνιο ή τανκς....
   Αυτό το διαζευκτικό "ή" μπαίνει πάντα για εκβιασμό.

  • BlackOps avatar
   BlackOps @ Αδέξιος Δεξιός 11/02/2012 21:15:36

   Επειδή ο αρθρογράφος αναπτύσσει μια λογική επιχειρηματολογία δεν σημαίνει ότι λέει και αλήθειες.
   Εγώ έχω να του απαντήσω ότι καλά τα λόγια αλλά επί της ουσίας αυτός ο λαός περνάει 30ετή τουλάχιστον λιτότητα και στην πλειονότητα του μισθούς που ποτέ δεν άγγιξαν τα 1400 ευρώ που είδα κάπου. Οποιος δηλώνει αντιμνημονιακός δεν σημαίνει ότι είναι με το ΚΚΕ ή με τα άλλα πτώματα εντός και εκτός κοινοβουλίου.
   Τελοσπάντων και οι Σειρήνες της ανάπτυξης δεν θα κρατήσουν για πολύ και θα κλαιμε με τις επιλογές μας όπως οι πασόκοι με τον ΓΑΠ. Κάποτε θα μας τελειώσουν οι σωτήρες και οι έμποροι ελπίδας και θα δούμε κατάμουτρα το θηρίο που κρύβουν επιμελώς. Δηλαδή το περίφημο κεφάλαιο. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι κομμουνιστής, απλώς ξέρω τι υπάρχει απεναντί μου και δεν ψάχνω παραφιλολογίες του στυλ άτακτη ή συντεταγμένη χρεοκοπία, μνημόνιο ή τανκς....
   Αυτό το διαζευκτικό "ή" μπαίνει πάντα για εκβιασμό.

  • The Don avatar
   The Don @ Αδέξιος Δεξιός 12/02/2012 01:15:44

   Και τωρα υπαρχουν εναλλακτικες. Μονο που για να τις δει καποιος θελει εκτος απο ματια και... κοχονες.

 10. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 11/02/2012 19:53:18

  Και τον Κιλτίδη...

 11. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 11/02/2012 19:53:29

  Πραγματικά δεν ξέρω πιά τι και ποιόν να πιστέψω...

  Ενα μόνο! Ελπίζω να μην έρθει μέρα που αυτά που θα έχω στην τσέπη μου δε θα φθάνουν για το φαγητό του μπέμπη μου. Διότι τότε κάποιον θα τον κλάψει η μάνα του, αν και δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί μας, όλοι! έχουν μανάδες!

  Σαμαρά σε πίστεψα κι ας μην είμαι δεξιός. Εκανα προπαγάνδα υπέρ σου σε κύκλους που δε σε γουστάρουν καθόλου. Και τώρα μου τα λες μισά! Ο χρόνος σου τελειώνει!

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ σιδεράκιας 11/02/2012 20:07:38

   Φίλε σιδεράκια, εσύ είσαι περισσότερο επαναστάτης από κάποιους άλλους που οραματίζονται στο αχνό φως της οθόνης τους να σηκώνουν, (άλλοι γιατί αυτοί έχουν κανονίσει να βγουν, Σάββατο βλέπεις) λάβαρα επαναστατικά. Εάν είναι να βγει κάποιος στους δρόμους και να τα κάνει πουτ@ν@, αυτός είσαι εσύ, γιατί πονάς και φοβάσαι για το παιδί σου. Κάποιοι άλλοι απλά κάνουν επαναστατική γυμναστική επί χάρτου.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ dikefalosaitos 11/02/2012 20:19:56

    Ο χρόνος δικέφαλε τελειώνει αύριο. Η Δευτέρα θα είναι η αρχή της τελευταίας πράξης. Εχουμε διαβάσει διάφορες αναλύσεις και σχόλια, μέχρι κι ότι λέγοντας ναι ο ΑΣ στριμώχνει τη Μέρκελ και της πετά το μπαλάκι.

    Με το συμπάθειο χέστηκε η φοράδα στο αλώνι κι η Μέρκελ μαζί. Εμείς πάμε ντουγρού στο γκρεμό. Πως ακριβώς θα προκύψει ανάκαμψη με αυτά τα μέτρα μόνο οι οικονομολόγοι φωστήρες το ξέρουν. Ελεος!!!

 12. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 11/02/2012 19:53:38

  Προσυπογράφω Ιεροφάντη!

  Η στάση του Σαμαρά πέρα από πατριωτική θα λειτουργήσει και ως καθαρτήριο πυρ για όλους τους εμπλεκόμενους. Τα προσωπεία έπεσαν, επικίνδυνοι συστημικοί είλωτες και συμπαθείς πτωχοπρόδρομοι συνωστίζονται στο ίδιο όνειρο, την τέλεια εξαθλίωση της Ελλάδας, ενώ μια άγνωστη λέξη μπήκε στη ζωή μας: Διαπραγμάτευση, ήτοι διά-λογος, ετερότητα, ύπαρξη, διάθεση για ζωή.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/02/2012 19:53:38

  καλή προσπάθεια ιεροφάντη αλλά δεν παίζει. Μην το παιδεύετε. Εάν μεν μπλοφάρετε, πάσο. Εάν δεν μπλοφάρετε όσο βάφετε, τόσο στριμώχνεστε στην γωνία.

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ archaeopteryx 11/02/2012 20:08:50

   Γιατί δεν επιχειρηματολογείς Αρχαιοπτέρυγα για την άποψή σου που, προσωπικά, δεν ξέρω ποια είναι; Το θεωρείς ανούσιο;

   Και γιατί χρησιμοποιείς δεύτερο πληθυντικό, αφού απευθύνεσαι σε μένα;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Ιεροφάντης 11/02/2012 20:49:25

    Σου έγραψα :"χίλιες φορές είπαμε γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους αυστηρούς Γερμανικούς όρους και ότι χρειάζεται ένα “ελαστικό” νόμισμα και κανόνες,τώρα αν δεν θέλεις να ακούσεις κάτι δεν θα το ακούσεις ποτέ!"και ενώ δεν απαντάς εσύ εξακολουθείς να απαντάς στα σχόλια ότι δεν κάνει αντίλογο κανένας,ε αν δεν θέλεις να ακούσεις τι να σου πω!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ιεροφάντης 11/02/2012 20:58:53

    ιεροφάντη, τα έχω γράψει στην ιστοσελίδα μου... Που να λέω τα ίδια και τα ίδια. Δες την ετικέτα (1) "20 χρόνια βαρεμάρας" (εάν έχεις αϋπνίες) και (2) "ευρώ ή δραχμή". Πιστέυω ακράδαντα στο ότι "τα γραπτά μένουν"

    Εξ άλλου σου δίνω το ελαφρυτνικό της μπλόφας, δώσε μου το ελεφρυντικό ότι σε βοηθάω στην διαπραγμάτευση :-)

 14. Dark Angel avatar
  Dark Angel 11/02/2012 19:55:19

  Eρώτηση αγαπητέ.
  Και γιατί να "κρύβεται" ;
  Κρύβεται όποιος φοβάται.
  Και όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται...

 15. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 11/02/2012 19:56:50

  Και ξαφνικά η ν.δ. έγινε μνημονιακή !

  Καλώς να ενωθεί η πολυκατοικία και να δούμε ποιός θα πλερώνει το νοίκι. Καλή σας νύχτα, στα όνειρά μας δε χωράτε !!!

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ ΠΙΛΟΤΟΣ 11/02/2012 20:08:35

   Ιεροφαντη,
   οτι και να λες ειμαστε ο λαός του "λεφτα υπάρχουν"!
   Κανείς δεν θελει να αποδεχτει οτι λεφτα δυστυχως δεν υπάρχουν.
   Και το χερι κακοφορμισε και θέλει κόψιμο πριν καταλήξει ο ασθενης. Και θα πρεπει να καταλάβει οτι θα ζήσει σαν μονόχειρας!!
   Αυτά δυστυχως ο λαός μας δεν τα αποδέχεται. Εχει βλεπεις πολλά να χάσει ακόμη!!
   και κάτι τελευταιο: όσοι σπιθαμιαιοι τυπου Μαρκόπουλου, Βοζεμπεργκ, Γκιουλεκα και αλλοι ασημαντοτατοι που δεν συγκρατω τα ονοματα τους, αναζητουν μια Ιφιγένεια για να διασώσουν το πολιτικο τους κουφαρι, να είναι σίγουροι ότι δεν θα την βρουν στο Σαμαρα!!!

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Ιοκαστη 12/02/2012 10:48:02

    Τα κατάφερε ο ΓΑΠ;
    Μας κάνει να τρώμε τις σάρκες μας, οι ΝΔατες. Ας σοβαρευτούμε και να μην μπούμε στο τριπάκι τους. Μην πληγώνετε άλλο την παράταξη.

 16. airman avatar
  airman 11/02/2012 19:57:03

  Ο Σαμαράς όντως έπραξε γενναία επιλέγοντας με τη στάση του και τους χειρισμούς/ελιγμούς του να θυσιάσει την προοπτική ανάδειξής του σε Πρωθυπουργό μετά τις αμέσως επόμενες εκλογές. Το αν βοήθησε τη χώρα με την επιλογή του αυτή είναι κάτι που θα φανεί σύντομα και μακάρι να το έχει πετύχει!
  Σε ότι αφορά τις εκλογές και δεδομένης της μη αυτοδυναμίας, εύκολο είναι να αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία ότι δεν είναι απαραίτητες τώρα. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα το ''σερβίρουν''!

 17. Γιώργος Ρ avatar
  Γιώργος Ρ 11/02/2012 20:01:21

  "Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Αρχηγός της ουδέποτε αμφισβήτησε το στόχο των Μνημονίων. Γιατί ως στόχος είναι λογικός και ευκταίος. Αμφισβήτησε σφόδρα το μίγμα πολιτικής και μέτρων που περιγράφουν τον τρόπο υλοποίησής του. Και κοινή συνισταμένη όλων των μέτρων, των μνημονίων, των προγραμμάτων ανταλλαγής ομολόγων που είναι διατεθειμένος να κουβεντιάσει, είναι οι εξής τέσσερις βασικότατοι σε εθνικό επίπεδο διαπραγμάτευσης, πυλώνες.

  (α) Να παραμείνει η χώρα εντός Ευρώ και θεσμών Ε.Ε.

  (β) Να καταστεί το Χρέος βιώσιμο

  (γ) Να εφαρμοστεί πρόγραμμα (και τα συνοδεύοντα αυτού μέτρα) που θα μειώνει το έλλειμμα, χωρίς, όχι μόνο να αυξάνει την ύφεση, αλλά ει δυνατόν, αντιστρέφοντάς την.

  (δ) Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή."

  Φίλε Ιεροφάντη
  Το σύνολο των κειμένων που καλεί ο Αντώνης Σαμαράς αύριο τους βουλευτές του να ψηφίσουν ποιον από τους παραπάνω στόχους υπηρετούν;

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ Γιώργος Ρ 11/02/2012 20:16:07

   Όλους.

   Απλώς πρέπει να το κάνει από εξαιρετικά δυσχερή θέση. Για την οποία δεν ευθύνεται ο ίδιος. Και την οποία ο ίδιος είναι ο μόνος που διαθέτει την ικανότητα και το πολιτικό αισθητήριο να την παλέψει αξιοπρεπώς.

   Ο χρόνος και οι περιστάσεις (εσωτερικές και εξωτερικές) είναι παράγοντες που επιδρούν σε πολιτικές αποφάσεις.

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ Ιεροφάντης 11/02/2012 20:46:06

    Οὕτε τὸ ἴδιο τὸ ΔΝΤ δὲν πιστεύει ὅτι τὸ χρέος μας θὰ γίνει μὲ αὐτὰ τὰ μέτρα βιώσιμο! Μὴν γίνεσθε βασιλικότεροι τοῦ βασιλέως...

   • Γιώργος Ρ avatar
    Γιώργος Ρ @ Ιεροφάντης 11/02/2012 21:13:55

    β) Το χρέος δεν είναι βιώσιμο . Δεν το λέω εγώ , το λέει το ΔΝΤ και πολλοί οικονομολόγοι διεθνούς κύρους.
    Αυτό σε συνδυασμό με αγγλικό δίκαιο-παραίτηση από κάθε ασυλία καθιστά επισφαλή
    α) την θέση μας στην ΕΕ . Θα μας χρεοκοπήσουν οι μερκοζι αφού πρώτα θα έχουν εξασφαλιστεί.
    Όσο για τους θεσμούς της ΕΕ ψάξε να βρεις τα κομμάτια τους κάτω από την γερμανική μπότα.
    Άσε που πληθαίνουν οι φωνές για "επανίδρυση" του σκληρού πυρήνα και ...άσε τα γουρούνια στη λάσπη τους.
    γ) Σε παραπέμπω στην επιχειρηματολογία Σαμαρά όλη την προηγούμενη περίοδο.
    Είσαι ο μόνος που σε αυτά τα μέτρα δεν βλέπεις ύφεση.
    δ) Προφανώς τα μέτρα θα βοηθήσουν στην "διατήρηση " της κοινωνικής συνοχής.
    Θα μειωθούν οι άνεργοι και οι άστεγοι , θα πάψουν τα συσσίτια , θα ανασάνει η μεσαία τάξη και θα ξανανοίξει τα κλεισμένα κλπ

 18. factorx avatar
  factorx 11/02/2012 20:02:25

  Δηλαδή όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι "κολλητάρι" του αρχηγού; Είσαι μακρυά νυχτωμένη αγαπητή μου για τους αρθογράφους του antinews- κι αυτά μας τα είπαν και άλλοι, προβοκάτορες, διαπλεκόμενοι, ανόητοι.

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ factorx 11/02/2012 20:08:20

   Ετσι μπράβο ! Ψυχάρηδες Μπόμπολες εχθροί της ΝΔ...

  • yianna avatar
   yianna @ factorx 11/02/2012 20:25:01

   Φίλε μου, δεν ξέρω τι ηλικία έχεις. Μπορεί να μην είχες καν γεννηθεί όταν εγώ ψήφιζα ΝΔ. ιδρύθηκε. Είμαι μέλος της ΝΔ, ωστόσο αυτό που διαπιστώνω όσο καιρό συμμετέχω στο Antinews, ότι οι απόψεις των αρθρογράφων μεταβάλλονται ανάλογα με αυτά που λέει ο ΑΣ. Αυτό επεσήμανα.
   Από τη ΝΔ πέρασαν πολλοί αρχηγοί, και σίγουρα θα περάσουν και άλλοι. Μένω σε αυτό που είπε ο ΑΣ, ότι ο στρατηγικός στόχος είναι σωστός αλλά οι πολιτικές χάλια. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα μπορέσει η ΝΔ να εφαρμόσει διαφορετικές πολιτικές για την εξυπηρέτηση των στόχων. Δεν χρειάζεται να αντιδικούμε και μεταξύ μας. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ yianna 11/02/2012 21:05:57

    "Από τη ΝΔ πέρασαν πολλοί αρχηγοί, και σίγουρα θα περάσουν και άλλοι. "

    Ἂν ΔΕΝ ὑποστηριχθεῖ ὁ Σαμαρᾶς ὁλοθύμως ἀπὸ τοὺς ΝΔκράτες, πολὺ ἀμφιβάλλω γιὰ τὸ δεύτερο...


    (Καὶ σὲ κάθε περίπτωση, ἡ ΝΔ δὲν εἶναι ἡ... urbs aeterna, σταθερὴ ἀξία ἀνὰ τὶς γενεὲς καὶ τοὺς αἰῶνες...)

 19. ΓΙΑΝΝΗΣ Π. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ Π. 11/02/2012 20:03:56

  Ο ΣΑΜΑΡΑς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΩ. ΝΑ ΕΧΕΙ 300.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !! Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ , ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ...

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ ΓΙΑΝΝΗΣ Π. 11/02/2012 21:24:24

   ΣΤΟΠ!!!
   Ούτε δικηγόρος του Σαμαρά είμαι, ούτε κανενός!
   Αλλά δεν εντέχω να διαβάζω, να ακούω, να βλέπω νοοτροπίες τύπου λυμπερόπουλου...
   Αυτός ο "κύριος" μαζί με όλους τους άλλους "κυρίους", τους πασοκους, παμεδες και δεν συμμαζεύεται έχουν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα, μεγαλύτερη και από τους ίδιους τους πολιτικούς...
   Και αν πολιτικοί βρωμάνε 10 μίλια μακρυά, οι συνδικαλιστές βρωμάνε 100... Πρόσεξε, δεν μιλάω για συνδικαλισμό, μιλάω για συνδικαλιστές.
   Αυτούς έγλυφαν όλοι οι κυβερνώντες και τους έχουν δώσει προνόμια που δεν τα έχει κανένας κλάδος εργαζομένων.
   --Τι δουλειά κάνεις??? --- Συνδικαλιστής...
   Και μακάρι να βγή μια κυβέρνηση να τους κόψει τον τσαμπουκά.

 20. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 11/02/2012 20:04:01

  Σε ότι με αφορά, ανήκω στο στενό κύκλο της λογικής, Γιάννα.

  Ο καθείς με τις επιλογές του.

 21. Mak avatar
  Mak 11/02/2012 20:04:43

  Όταν οι "εταίροι" σου σε έχουν περιλούσει με βενζίνη και πάνε να σε βάλουν φωτιά η καλύτερη τακτική είναι να τους αγκαλιάσεις!

  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

  Η Αργεντινή δεν έχει γείτονες σαν τους δικούς μας και παραδοσιακά ήταν μία οικονομία που πάρήγαγε και κάτι.

  Αν χρεοκοπήσουμε, δε φτάνει να φύγουμε από το Ευρώ για να κάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική, θα πρέπει να φύγουμε και από την Ε.Ε. για να έχουμε εθνική οικονομική πολιτική, δασμούς κλπ πριοκειμένου να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την οικονομία μας!

  Εμείς μόνο εισάγουμε και ζούμε σε μία γειτονιά γεμάτη "άσπονδους" φίλους!

  Εκτός Ε.Ε. όμως θα μας φάνε οι λύκοι που παραμονεύουν.... Οι Γερμανοί και οι άλλοι δε θα σε αφήσουν ατιμώρητο αν τους κάνεις ζημιά, χώρια τα παλιά που δεν τα ξεχνάνε σαν εμάς.

  Η ιστορία το έχει δείξει όπως πρόσφατα κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...

  Στα Βαλκάνια είσαι...

 22. Νικόλαος Α avatar
  Νικόλαος Α 11/02/2012 20:04:44

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΠΕ Το επόμενο θέμα ήταν να αποτρέψουμε να επεκταθεί η μείωση του κατώτατου μισθού στους υπόλοιπους μισθούς. Παρά τα όσα ειπώθηκαν, κι αυτό το αποτρέψαμε. Γιατί κι αυτό θα λειτουργούσε πολύ υφεσιακά TO KEIMENO ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ Μείωση του κατώτατου μισθού που καθορίζεται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση κατά 22% σε όλα τα επίπεδα βάσει της προϋπηρεσίας, της οικογενειακής κατάστασης και των ημερήσιων / μηνιαίων μισθών, ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ???KAΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  • Ser avatar
   Ser @ Νικόλαος Α 12/02/2012 09:54:33

   Ελπίζω να καταλαβαίνεις τουλάχιστον τη διαφορά της μείωσης μισθού από την απώλειά του.

 23. nick avatar
  nick 11/02/2012 20:05:52

  πιστεύετε ότι το να ψηφίσουν ΟΧΙ περίπου 20+ βουλευτές της ΝΔ είναι απλή υπόθεση; (λέω έναν αριθμό, θα δούμε πόσοι θα είναι..)
  Και μάλιστα ποιοι βουλευτές; Στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που στήριξαν Σαμαρά...
  Με ποιους θα μείνει η ΝΔ; Με αυτούς που με το ζόρι κρατήθηκαν να μη ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο; Με τους νεοφιλελεύθερους τύπους που 2 χρόνια τώρα μας εξόργιζαν με τις θέσεις τους;
  Έχετε καταλάβει ότι μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας του κόμματος;
  Έχετε καταλάβει τι κάνετε με τη στάση σας κ. Σαμαρά;

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ nick 11/02/2012 20:16:14

   αγαπητέ Νικ,
   αν ονειρευεσαι μια Ελλαδα με αντιπροσώπους τυπου Βοζεμπεργκ των 12000 ευρω φορολογηκη δήλωση, τον Μαρκόπουλο των ατασθαλειων του ΕΟΤ, τον Γκιουλέκα που ούτε τους συμπατριώτες του δεν ηταν ικανος να πείσει (γιατί άραγε!), είσαι αξιος της μοιρας σου και γω της δικής μου!
   τα ποντίκια και οι αρουραίοι πηδούν πρωτοι απο το πλοιο!
   οι καπεταναιοι μένουν μεχρι τέλους!

   • nick avatar
    nick @ Κωσταντινος Π. 11/02/2012 20:23:20

    θα ήταν πιο δίκαιο να κάνεις τις συγκεκριμένες αναφορές για τους παραπάνω βουλευτές, παλαιότερα και όχι τώρα που θα πουν ΟΧΙ, δηλαδή αυτό που απαιτεί ο λαός που τους εκλέγει.
    Δηλαδή αν ψήφιζαν ναι θα έλεγες τα ίδια ή τώρα τα θημήθηκες;
    Αυτά από έναν από τους 800.000 που έφτυσαν αίμα για να κάνουν αρχηγό τον Σαμαρά.

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ nick 11/02/2012 20:33:11

     ψάξε να βρεις σχόλια μου για να δεις ότι τα ίδια έλεγα πάντα!
     το ότι η ΝΔ έχει ελλειποβαρές πολιτικό προσωπικό δεν νομίζω να επιδέχεται αμφισβήτησης!
     προσπαθούν να σώσουν την πάρτη τους!!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κωσταντινος Π. 11/02/2012 20:28:57

    Δηλαδή, με τη φορολογική δήλωση κρίνεις εσύ την αξία του βουλευτή;
    Η Βόζεμπεργκ είναι δικηγόρος και γνωστή μάλιστα. Ο Άρης τι επάγγελμα έχει κάνει στη ζωή του;
    Ο Σαμαράς οδεύει προς αυτοκτονία φοβούμαι. Και μάλλον ζούμε το λυκόφως της παραδοσιακής αστικής Δεξιάς.

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ ΒΙΣ 11/02/2012 20:37:21

     την κρίνω και από αυτό! αποδεικνύει την φερεγγυότητα του βουλευτή, κατά την ταπεινή μου άποψη.
     Ο Αρούλης είναι τελειωμένος εδώ και καιρό! Μην χάνουμε τον καιρό μας!
     Ο Σαμαρας θα αποδειχτεί η μόνη φερέγγυα λύση και θα το δεις! Και όταν το καλοκαίρι η Γερμανία κάνει ευρωομόλογο να είμαστε εδώ να το ξανασυζητήσουμε. Μην ξεχάσεις μόνο το νικ μου!!!

   • Χρόνης Βογιατζής avatar
    Χρόνης Βογιατζής @ Κωσταντινος Π. 11/02/2012 21:41:39

    Δεν θα μείνει μόνος θα έχει τη Ντόρα, τον μπαμπα Μητσοτάκη μπορεί και τον Άδωνι, τον Βορίδη και ακόμη και τον Καρατζαφέρη που δεν θα ψηφίσει αλλά θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών έως το 2013

 24. Minos avatar
  Minos 11/02/2012 20:08:17

  Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε καταλάβει ο Πρόεδρος, εδώ και πολύ καιρό, ότι οι εισηγήσεις των παρατρεχάμενών του τον οδηγούσαν από τη μία αυτοαναίρεση στην άλλη και τους είχε πετάξει έγκαιρα μακρυά του. Πού είναι τώρα τα πρωτοπαλλήκαρά του και όσοι το έπαιζαν Ηρακλείς του στέμματος; Πηδούν από το πλοίο γιατί φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη να βοηθήσουν τον αρχηγό τους. Γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μέχρι τώρα ήταν καρφωμένοι στο "όχι" και βολευόντουσαν, τώρα όμως που κάποιος σύντομα θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, εκτιμούν ότι δεν έχει και πολλές πιθανότητες και τον εγκαταλείπουν. Και όμως υπάρχουν στο κόμμα και στην ευρύτερη παράταξη και αυτοί που μαζί με τους απλούς ψηφοφόρους θα σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας διάσωσης και ανόρθωσης της χώρας.

  • δημης avatar
   δημης @ Minos 11/02/2012 20:46:17

   +++++++++++.........
   KAI ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 74...ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟ.....(ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ...)ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...
   -ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ....ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...ΠΟΥ...ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.... ΠΟΥ..ΘΟΡΥΒΟΥΝ.....
   Α) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ....
   Β)ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ....
   ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ "ΣΑΜΑΡΙΚΟ" -ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ -ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ -ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΕΙΣ ...ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙΑ.... ΠΟΥ ΣΤΗΝ 38ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ...

 25. Ακις avatar
  Ακις 11/02/2012 20:10:57

  Η μη ψηφηση του μνημονιου2 οδηγει την Ελλαδα στην αταχτη χρεωκοπια με την βουλα. Χρεωκοπημενος ο λαος ομως, εδω και 2 χρονια μην πω περισσοτερα.
  ΟΛΟ το πολιτικο συστημα γνωριζει πως εαν δεν παρουμε το μνημονιο2 ,πραγματικα εξαφανιζεται απο τον χαρτη, συν το οτι θα αλλαξουν και οι νομοι που τους προστατευαν... οποτε οντως πολλοι (και απο τα δυο κομματα) θα βρεθουν φυλακη.
  Τον πονο δεν τον γλυτωνουμε ετσι κι αλλιως, ομως εαν θελουμε να δουμε αυτην την χωρα καποτε να στεκεται καθαρη στα ποδια της, μονο με reset μπορουμε να το καταφερουμε, οποτε η σταση Σαμαρα δεν με εκπλήσσει...

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Ακις 11/02/2012 20:57:05

   Πες τα! Φώναξέ τα να τα ακούσουν!

 26. kakofonix avatar
  kakofonix 11/02/2012 20:13:05

  Άριστε,

  Είναι πολύ, μα πάρα πολύ νωρίς ακόμα για επισημάνσεις.

  Κατά έναν παράξενο τρόπο, πιστεύουμε ότι στην Ευρώπη περιμένουν το ''ναι'', για να ανοίξουν σαμπάνιες.

  Μην έχετε αυταπάτες. Η ελληνική διάσωση, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, ούτε η ανταλλαγή, ούτε το δάνειο.

  Συμφωνώ, εν μέρει, με την ψήφιση της δανειακής, ώστε να τους δείξουμε εμπράκτως ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά.

  Διαφωνώ όμως κάθετα με τον τρόπο που επέλεξε ο Παπαδήμος (και χλιαρά ο Σαμαράς) να εκβιάσει τους πολίτες. Δηλαδή με το σταλινικού τύπου επιχείρημα των καυσίμων. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους;

  Αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και φτάνει σε άχαρα διλήμματα που δεν έχουν βάση. Η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ, αν αυτό δεν αυτοκαταστραφεί.

  Η επιλογή μεταξύ άτακτης ή συντεταγμένης χρεοκοπίας, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Αν συμβαίνει να μας λείπουν οι μισθοί επειδή χρεοκοπήσαμε, δεν θα ρωτήσει κανείς να μάθει τον τρόπο:

  Χρεοκοπήσατε συντεταγμένα; Αχ, τι κρίμα, πάρτε για συντάξεις
  Χρεοκοπήσατε ατάκτως; Αχ, λυπάμαι, θα δω τι μπορώ να κάνω

  Αφού λοιπόν χρεοκοπούμε και επισήμως, καλό θα ήταν:

  1. Να προγραμματίσουμε τα εναλλακτικά σχέδια (και αν δεν τηρήσουν τη συμφωνία οι Γερμανοί; Και αν ζητήσουν το Δίστομο για να το ξανακάψουν;)
  2. Να διαπραγματευτούμε έναν συνδυασμό των δύο καταστάσεων

  Να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε τα δύο πλεονεκτήματα. Η λεγόμενη άτακτη διαγράφει εντός του ελληνικού δικαίου πολύ μεγαλύτερο μέρος του χρέους και δίνει ανάσα, τόσο στον προϋπολογισμό (άρα επαναδιαπραγματευόμαστε τα μέτρα), όσο και στους εταίρους μας που, είτε δεν έχουν, είτε δεν θέλουν να μας δανείζουν, όταν μάλιστα είναι βέβαιο ότι θα ξαναχρεοκοπήσουμε κατά τον Ιούνιο.

  Η λεγόμενη συντεταγμένη, συνοδεύεται από χρηματοδότηση και από μια σχετική κατανόηση, με την έννοια ότι γίνονται από όλους προσπάθειες να περιοριστούν οι απώλειες, χωρίς να ξεσπάσει ξαφνικά ένας νομισματικός πόλεμος με διπλωματικές προεκτάσεις.

  Γι αυτό σου λέω, καλύτερα να περιμένουμε. Ες αύριον τα σπουδαία (μέχρι το Μάρτιο θα μας ψήνουν στα σίγουρα οι Γερμανοί)

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ kakofonix 11/02/2012 21:11:02

   +1
   Όλοι απεχθάνονονται το να εκβιάζονται.
   ΕΓΩ θα αποφασίσω αν αντέχω χωρίς καύσιμα και φάρμακα, την έλλειψη των οποίων δεν αποδεικνύουν με αδιάσειστα στοιχεία, παρά κινδυνολογώντας ατεκμηρίωτα, και όχι αυτοί που θέλουν να αποφασίζουν ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ.

   Και κάτι ακόμα : σήμερα, χωρίς χρεωκοπία, είδα μισοαδειανά ψυγεία σε μεγάλη αλυσίδα σουπερ μαρκετ. Η έλλειψη μετρητών ακυρώνει πλέον τις παραδόσεις προϊόντων.

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/02/2012 20:14:28

  να στο πω αλλιώς. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ούτε με αυτό το κούρεμα ούτε με το επόμενο. Αν ψάχνετε για δικαιολογία "υποτιμήσατε τον φάυλο κύκλο της ύφεσης", και του "τρέχατε ποδαράκια μου"

  Το να κουρευόμαστε κάθε λίγο και με συγκεκαλυμμένη επιτροπεία/κατοχή δερν παίζει. Είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Ή θα μας αφήσουν ήσυχους λόγω πίεσης από την Δύση (δες το τελευταίο του Friefman του Stratfor) , ή θα μας αφήσουν όταν πάρουν ΔΕΗ, νερά, λιγνίτες.

  Και επειδή έχω γίνει υστερικά καχύποπτος... Βρε μπας και καιγόμαστε να δώσουμε λιγνίτες;;;... Πρώτο τραπέζι πίστα το θέμα στα ...ενεργειακά. Λές και δεν ξέρουμε οι πάντες ότι έχουμε, αλλά είναι κάπως ...καπαρωμένοι, όπως και τα νερά. Από τους "οικολόγους" δίχως άλλο. Επί Μητσοτάκη η ΑΓΕΤ, και τώρα αυτό... ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ προσανατολισμός. Ποιός θα είναι ο σημερινός Βρανόπουλος δεν ξέρω...

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ archaeopteryx 11/02/2012 20:56:07

   αρχαίε
   Εγώ πιστεύω οτι και αύριο να βαράγαμε φαλιμέντο θα βρίσκαμε τα βασικά αγαθά πολύ εύκολα από το εξωτερικό.

   Για παράδειγμα γιατί να μην σου δώσει αέριο το Ιράν.

   Αντί να σου δίνει πίστωση 5 μηνών θα σου έδινε πίστωση 12.

   Μετά το εμπάργκο που του ετοιμάζεται έχει πετρέλαιο για πούλημα να φάνε και οι κότες.

   Ούτε η Ρωσσία θα σου έκοβε το αέριο.

   Εδώ έδινε τσάμπα σε όλη την πρώην ΕΣΣΔ σε σένα δεν θα δώσει που είσαι 10.000.000 με τρεις μήνες χειμώνα.

   Η Αμερική δεν θα έμπαινε στο παιχνίδι μετά.

   Νομίζω ότι είναι τόσο φοβικό το πολιτικό μας σύστημα που δεν έχει το θάρρος να παίξει τα λιγοστά χαρτιά που έχουμε.

   Λυπάμαι αλλά με την Γερμανία επικεφαλής της Ευρώπης δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε.

   Εμείς ζώα δεν πρόκειται να γίνουμε να βάζουμε τους ανθρώπους στον φούρνο.

   Δεν είναι ρατσιστικό αλλά στο χωριό μου ακόμα λένε ΄κατά μάνα κατά κύρη κατά γυιό και θυγατέρα".

   Οι άνθρωποι την ψώνισαν θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό θέλουν να γίνουν υπερδύναμη με οποιδήποτε κόστος.

   Εμάς τι λόγος μας πέφτει.

   Εμείς έχουμε άλλη στάση ζωής και σε αυτή την γωνιά που είμαστε μπορούμε να περνάμε αξοπρεπώς.

 28. unfair avatar
  unfair 11/02/2012 20:15:38

  Αξιότιμε Ιεροφάντη,
  έχω διαβάσει άρθρα σου κ σχόλια σου, κ στις περισσότερες φορές, με έβρισκαν σύμφωνο, καθώς ήταν ειλικρινή, λογικά, κ με θετική αύρα για το σήμερα κ αύριο.
  Κ τώρα, σε αυτά που λες, δεν μπορεί κάποιος να σε μέμψει, με την λογική, πως ο μόνος άξιος που μπορεί να είναι στο τιμόνι του πλοίου, σε αυτήν την τρικυμία που βρισκόμαστε, είναι ο Σαμαράς!
  Όμως, με την σημερινή στάση του, δείχνει πως δεν μας θέλει.
  Εξηγούμαι, στις τελευταίες εκλογές, δεν είχε ΠΟΤΕ μπει το δίλημμα χρεοκοπία Ή μέτρα κ τα ρέστα, δεν ψήφισε κανείς πολίτης για τέτοια θέματα. Όταν έφερε την τρόικα ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, [κ πιο πριν] είπε πως ακολουθάτε λάθος δρόμο! πρότεινε, άλλες συνταγές, με λογική κ προοπτική. Στην αρχή, δεν ήταν πιστευτός, αλλά μετά είδε ο περισσότερος κόσμος [στο πετσί του], πως η ύφεση, τα οριζόντια μέτρα, η υπερβολική λιτότητα, οδηγούν σε συνεχή επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου, χώρια το δέσιμο με το αγγλικό δίκαιο!
  Κ τώρα, δέχεται ο ίδιος, το "κούρεμα" [που ουσιαστικά είναι ελεγχόμενη χρεοκοπία / κ που πράγματι χρειάζεται πλέον], κ το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Που φέρνει νέα ύφεση, πιο μεγάλη λιτότητα, αγγλικό δίκαιο, ξεπούλημα περιουσίας κ όχι αξιοποίηση [βλ. το γνωστό "ταμείο"]. Δεν είναι ατόπημα;
  Αν έλεγε αυτό που θέλει ο καθένας μας, ΠΡΙΝ την υπογραφή, ΘΕΛΩ την ΨΗΦΟ των Ελλήνων, ώστε να μπορώ να διαπραγματευτώ τους ΣΤΟΧΟΥΣ με άλλα μέτρα, δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην την πάρει!
  Τώρα όμως, όταν μετά "γιορτής" κ με αυτό που είπε:
  "Ασφαλώς, δεν λύσαμε το πρόβλημα.
  Αλλά ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.
  Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα..." αμφιβάλλω σθεναρά, αν θα πάρει αυτονομία για να κυβερνήσει! Κ έτσι, μας οδηγεί, όχι σε καλύτερες μέρες, ούτε σε σταθερότητα. Αυτό βλέπω πως οδηγεί με την απόφαση του, κ όχι τι κρύβεται.

 29. kaktos avatar
  kaktos 11/02/2012 20:17:16

  Tελικα το μνημονιο ειναι ..μνημονιο.
  Τι πρωτο τι δευτερο,same same.

  Και καλυτερα να μην απαιτουνταν υπογραφες.
  θα ειχαμε αποφυγει πολλα πραγματα..

 30. Aris. A avatar
  Aris. A 11/02/2012 20:20:05

  ιεροφάντης καλησπέρα

  Ο προβληματισμός των ανθρώπων που δεν έχουν διάθεση επαναστατικής γυμναστικής είναι ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν από την στιγμή που το ΑΕΠ δηλαδή τα έσοδα του κράτους πέφτουν με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι τα έξοδα μισθοί συντάξεις κλπ.

  Κάθε φορά σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθείται θα πρέπει να μειώνονται τα έξοδα ώστε να συγκλίνουν με τα έσοδα που πάντα θα μειώνονται.

  Εχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο με την συγκεκριμένη πολιτική απλά αναβάλουμε την χρεοκοπία για αργότερα.

  Υπάρχουν και άνθρωποι που λένε το εξής απλό.

  "Αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν γιατί χάνουμε χρόνο δεν προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την χρεοκοπία να γυρίσουμε στο δικό μας νόμισμα ώστε τα προιόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας που παράγουμε να γίνουν πάλι ανταγωνιστικά".

  Οι προβληματισμοί αυτοί δεν αναπτύσσονται από ανθρώπους τυχαίους τις έχω ακούσει από επιχειρηματίες από ανθρώπους που έχουν υψηλές θέσεις και αντιλαμβάνονται την οικονομική πραγματικότητα.

  Τον Ιανουάριο είχε απόκλιση ο προυπολογισμός 1δις ευρώ έλλειμα μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε σε τρια με τέσσερα.

  Τότε τι άλλο θα ζητηθεί.

  Ηδη όσοι εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα από τον Οκτώβριο και μετά ζούμε το δράμα της πτώσης των πωλήσεων της μηδενικής ζήτησης.

  Αν η συνταγή που μας προτείνουν είναι Βουλγαροποίηση των μισθών τότε ας έχουμε και το νομισμά μας ώστε να μπορεί να γίνει και έλεγχος των τιμών των τροφίμων.

  Σήμερα πήρα κατα λάθος οδοντόκρεμα με προέλευση ΜΕχικού η οποία δεν πρόκειται να μειωθεί στα πλαίσια του απολπηθωρισμού που προβλέπει το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

  Ενας μεγάλος αριθμός σκεπτόμενων ανθρώπων πιστεύει ότι με βάση τα απλά μαθηματικά την χρεοκοπία δεν την γλιτώνουμε και μας κρατάνε ζωντανούς για να μας φάνε τσάμπα ότι περιουσιακά στοιχεία έχει το κράτος πριν μας παρατήσουνε στην τύχη μας.

  Ηδη τον Ιούνιο όλοι λένε ότι θα έχουμε αύξηση των αντικειμενικών αξιών πράγμα που διαψεύδει ο Σαμαράς αλλά θα γίνει όπως θα γίνουν νέες μειώσεις μισθών και μείωση κοινωνικών δαπανών.

  Μήπως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να μην μας απασχολούν οι κομματικές καντρίλιες.

  • Τρίκαλα-07 avatar
   Τρίκαλα-07 @ Aris. A 11/02/2012 20:39:16

   Είναι μια άποψη που την ακούω λογική. Πάντως σήμερα δεν είμαστε έτοιμοι για τη λύση αυτή. π.χ. είπε κανένας τους αγρότες φέτος να μη σπείρουν βαμβάκια αλλά σιτηρά κλπ

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Τρίκαλα-07 11/02/2012 20:56:55

    Όσο οι αγρότες περιμένουν ΕΝΤΟΛΗ για να σπείρουν το χωράφι ή τα ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΕ για να επιλέξουν καλλιέργειες , όσο οι επιχειρηματίες περιμένουν και αυτοί τις επιδοτήσεις και τους αναπτυξιακούς ή οι νέοι επιχειρηματίες επιλέξουν δραστηριότητα σύμφωνα με το αν ο καδ επιδοτείται ...........στα ίδια ερωτήματα θα γυρνάμε και η μιζέρια μας θα μας αποτελειώσει

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 21:13:12

     Μπράβο φίλε! Δεν θα έπρεπε να καταλάβουν οι αγρότες ότι, ειδικά φέτος, σιτηρά χρειάζεται να σπείρουν και όσπρια και όχι μπαμπάκια; Πώς κατάντησε έτσι η γεωργία μας; Αγρότες στα καφενεία, Αλβανοί και τώρα και Πάκηδες στα χωράφια.
     Μου έλεγε γνωστός μου που έχει ως βασική πηγή εισοδήματος την ελαιοκαλλιέργεια ότι οι επιδοτήσεις κατέστρεψαν τους αγρότες. Και τα λέει ο ελαιοκαλλιεργητής, που η ελιά αποδίδει. Σκεφτείτε τώρα με τους βαμβακοπαραγωγούς. Τη στιγμή που το μπαμπάκι μας είναι ΆΧΡΗΣΤΟ, δεν υπάρχει περίπτωση να συναγωνιστούμε σε τιμή το πακιστανικό και το αιγυπτιακό. Ακόμα και αν φέρουμε δούλους από το Μπαγκλαντές που θα εργάζονται μόνο για ένα καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί.
     Από την άλλη:
     Καταναλώνουμε πολύ φασόλι. Εισαγόμενο!
     Καταναλώνουμε πολλή φακή. Εισαγόμενη!
     Καταναλώνουμε πολύ αμύγδαλο. Εισαγόμενο!
     Καταναλώνουμε πολύ πασατέμπο. Εισαγόμενο!
     Μέχρι φάβα εισαγόμενη βρήκα!
     Και αναρωτιέμαι: Τα παραπάνω προϊόντα μπορούν να παραχθούν και σε εδάφη όχι ιδιαίτερα γόνιμα. Κατάγομαι από νησιά των Κυκλάδων και μπορώ να πω ότι οι αμυγδαλιές είναι εντελώς απότιστες, σε πεζούλες με χώμα περιορισμένο, συχνά ακλάδευτες, και όμως είναι τίγκα στο αμύγδαλο. Η φάβα καλλιεργείται ξερική, επίσης. Τη φακή την καλλιεργούσαν σε κάτι χωραφάκια πάνω στα βουνά, ξερική. Τόσο δύσκολο είναι να φυτέψουμε αμυγδαλιές, ακόμα και σε πλαγιές με όχι πλούσιο χώμα; Τόσο δύσκολο είναι να καλλιεργήσουμε φασόλι, φακή; Δρόμοι τώρα πηγαίνουν παντού. Γιατί αυτή η εμμονή με το μπαμπάκι; Γιατί τα νησιά βάσισαν όλη τους την ανάπτυξη στην οικοδομή εκτός σχεδίου, που τα καταστρέφει;
     Ειλικρινά σας μιλάω, δεν βλέπω τίποτα να διορθώνεται σαν χώρα. Μόνο ό,τι κάνουν μεμονωμένα άτομα.
     Ούτε έχω πλέον πειστεί ότι ο Σαμαράς έχει όραμα να κάνει ανάταξη της παραγωγής, ανάταξη της διοίκησης της χώρας. Το απόλυτο σκορποχώρι είμαστε.

     • m.s avatar
      m.s @ ΒΙΣ 11/02/2012 21:44:59

      αδελφέ πόσο καιρό έχεις να ΄ρθείς στον κάμπο;
      παλιά έβαζα 80-20 βαμβάκια -σιτηρά
      φέτος ανάποδα
      και βλέπω κόσμο να έρχεται ,νέα παιδιά και τους χαίρεται η ψυχή μου.ανοίξανε σπίτια που ήταν κλειστά για χρόνια.

 31. Padron avatar
  Padron 11/02/2012 20:23:18

  Αυτά λέει η δραχμολάγνα Telegraph: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100135715/the-bailout-money-wont-go-to-ordinary-greeks/

 32. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/02/2012 20:26:17

  Θέλω να πω ότι διαφωνώ 100% με την τυχόν διαγραφή από τη ΝΔ όσων βουλευτών ψηφίσουν ΟΧΙ στο Μνημόνιο 2. Ας αφεθούν οι βουλευτές στο θέμα αυτό να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ ΒΙΣ 11/02/2012 20:29:51

   είναι λάθος η μη διαγραφή απέναντι στους υπόλοιπους!
   τζάπμα μάγκες δεν έχουν θέση στο κόμμα!
   γιατί οι στρατιώτες δεν εγκαταλείπουν την μάχη και τον αρχηγό για να σώσουν το τομάρι τους!
   λάθος μεγάλο η μη διαγραφή τους!!!

   • kaktos avatar
    kaktos @ Ιοκαστη 11/02/2012 20:37:31

    Εσενα ποιος σε εχρισε κριτη?
    Και μαλιστα τοσο απολυτο?

    Ε! κανε καμμια τουμπα να δουμε αν βροντας..

   • Φοτις avatar
    Φοτις @ Ιοκαστη 11/02/2012 20:46:23

    Επειδή έχετε παρανοήσει μερικοί...Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισες αρχηγό κόμματος ή βουλευτή;
    Ο εκάστοτε βουλευτής είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος μιας τοπικής κοινωνίας.
    Τι πάει να πει διαγραφή;

    • Ιοκαστη avatar
     Ιοκαστη @ Φοτις 11/02/2012 21:00:39

     διαγραφή σημαίνει διαγραφή!αν κατέβαινε μονάχος του ο Μαρκόπουλος χώρις τη σημαία της ΝΔ, με τους κυνηγους ας πούμε, ούτε την ψήφο του δεν θα έβρισκε!!
     τόσο απλά!!!

     • Φοτις avatar
      Φοτις @ Ιοκαστη 11/02/2012 21:17:21

      Πολύ απλό!
      Ας αλλάξει και το σύστημα.
      Να αποφασίζουμε για πρόεδρο και να συμπληρώνονται οι έδρες με λίστα.
      Εξάλλου τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία...

     • Ιοκαστη avatar
      Ιοκαστη @ Φοτις 11/02/2012 21:57:52

      αν δεν το κατάλαβες το σύστημα άλλαξε όταν ψηφίσαμε για αρχηγό 800000 νοματαίοι!
      όσο για τα πρόσωπα αν είναι σαν αυτά που βγάζουν έξω την ουρά τους, είναι ασημαντότατα, έχεις απόλυτο δίκαιο, δεν έχουν σημασία!!

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Φοτις 11/02/2012 21:11:22

     Το ότι ο βουλευτής εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία (το εθνος εκπροσωπεί αλλά τέλος πάντων) δεν έχει καμμιά σχέση με το δικαίωμα ή μη διαγραφής του. Τον διαγράφει από το κόμμα δεν τον καταργεί από βουλευτή.

 33. Τρίκαλα-07 avatar
  Τρίκαλα-07 11/02/2012 20:32:59

  Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς όρους κλπ. Ούτε αν μας βολεύει (ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ) η πτώχευση , η δραχμή ή το αντίστροφο. Ποιος νοιάζεται όμως για μας; Η αριστερά της Αλέκας και της Λιάνας ; Μπορώ να εμπιστευτώ σήμερα κάποιον που πιστεύει ακόμα στο ...... Στάλιν; (ήμαρτον!) ή σε κάποια που καπνίζει αρειμανίως από τηλεοράσεως μπροστά στα παιδιά ΜΟΥ νομίζοντας ότι αντιστέκεται ; (σε ποιόν και γιατί;). Μήπως νοιάζεται η Αριστερά του Τσίπρα; Μα αυτοί όταν καιγόταν η Αθήνα (προσοχή: δεν λέω ότι την έκαψαν και αυτοί) έπαιζαν τους επαναστάτες του κ... . Στα Τρίκαλα πρωτοστατούσε ο γνωστός Φώλιας (τον θυμάστε άραγε από τις καταλήψεις στο Χημείο;) που ήταν διαχειριστής επί χρόνια ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με αυτά ζούσε. Καλός άνθρωπος και συμπατριώτης ο Κουβέλης αλλά οι δικοί του μέχρι προχτές τα έλεγαν περίπου όπως ο Πάγκαλος. Ή μήπως θα μας γνοιαστεί ο όψιμα εμφανισθείς .... Παρασκευάς Αυγερινός; (ήμαρτον - τρις) . Μήπως θα νοιαστεί για μένα ο Καρατζαφέρης; Κακά τα ψέμματα : έχω να στηριχτώ μόνο στον Σαμαρά. Που τον ψήφισα σχεδόν με κρύα καρδιά αλλά και με τετράγωνη λογική.

 34. Δεξιός avatar
  Δεξιός 11/02/2012 20:35:58

  Ο σαμαράς το τελευταίο τρίμηνο οδηγείται από τη μία λάθος επιλογή στην άλλη (για το θέσω "κομψά"). Πλέον είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι απλώς πρόβλημα κακών συμβούλων (που αυτό είναι δεδομένο καθώς κουβάλησε στην Συγγρού όλους τους αποτυχημένους πολιτευτές της πάλαι ποτέ πολιτικής άνοιξης) αλλά και προσωπικής του ανεπάρκειας. Όταν ήρθαν τα δύσκολα (για να μην τον αδικούμε όχι εξαιατίας του αλλά με βασική ευθύνη του ανερμάτιστου τζέφρυ με την "μεγαλοφυή" ιδέα του δημοψηφίσματος) τα έκανε θάλασσα...

 35. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 11/02/2012 20:40:16

  Καψής (ο αδελφός του ...αξιότιμου κύριου Υπουργού) κλείνοντας το σημερινό (κρίσιμο) "κατηχητικό" του, στο MEGA:
  "Εχει υπολογιστεί οτι το Ωσσανά από το Σταύρωσον, θα απέχει 3 μέρες"

  Σαμαράς, κλείνοντας τη δευτερολογία του στους Βουλευτές του:
  "Μην ξεχνάτε οτι το Ωσσανά από το Σταύρωσον, απέχει 5 μέρες"

  Ειλικρινά σας λέω, δε μπορώ να σχολιάσω τίποτα επ αυτού του γεγονότος. Οτι και να πώ, θα μειώσει τη σοκαριστική δύναμη του γεγονότος αυτού καθ αυτού.

  • m.s avatar
   m.s @ Ανδρέας 11/02/2012 21:01:02

   το πρόβλημα είναι το ενδιάμεσο ''νίπτω τας χείρας μου''
   βλέπω αρκετούς να φλερτάρουν με το palmolive
   τρέχουν να παραδώσουν εαυτούς καθαρούς στην κοινή γνώμη
   δεν θα ρίξουμε την Ελλάδα στον γκρεμό λένε
   αφού ακολουθεί μια χαρά άβυσσος
   εκεί όλα θα ξεχαστούν
   μέσα στο μαύρο
   στο μηδέν

 36. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 20:40:48

  Μόλις άκουσα τον Μόντι
  24/10/2011
  “….πρωταγωνιστικές πρωτοβουλίες και ενέργειες από τη Κυβέρνηση της ΝΔ για κοινές πολιτικές με τους νότιους συνεταίρους μας στην ΕΕ (Ε, Γ, Ι, Ι, Π, Μ), που δέχονται και οι ίδιοι το ήδη και μελλοντικά, συνολικό καπέλωμα από το Γερμανικό μπλοκ..και γιατί όχι προοπτικά, Γιούρογκρουπ Νότου…”

 37. Andreas Kokkoros avatar
  Andreas Kokkoros 11/02/2012 20:43:39

  Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ένα, τι θέλουμε:

  Να χρεωκοπήσει το κράτος ή να χρεωκοπήσουν οι πολίτες ?

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ Andreas Kokkoros 11/02/2012 21:06:01

   Εμείς οι άνθρωποι, οι Έλληνες θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας!
   Να ζήσουμε σημαίνει να ζήσουμε!
   και όχι να πεθάνουμε πριν ώρα μας
   ούτε να παρακαλάμε σαν επαίτες (το «σαν» σε εισαγωγικά) τους γερμανούς και τους γάλλους και τους φινλανδούς πότε θα μας ρίξουν καμμιά κονσέρβα ή κανα τσουβάλι αλεύρι με τα ελικόπτερα για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας ποιός θα το πιάσει πρώτος όπως γίνεται στην αφρική!

   h**p://www.youtube.com/watch?v=u4ReyvSMaYc

   Αυτοί δλδ οι δανειστές με τους εδώ εκπροσώπους τους στην βουλή (ποιών; ) πολιτικούς τους και τον πρωθυπουργό τους θέλουν να ζούμε ακριβώς όπως ζούν στην αφρική, σαν επαίτες, μαύροι σκλάβοι για τα σκλαβοπάζαρα που ονομάζονται «εργασία στην γερμανία» ή «εργασία εκτός ελλάδος» κάτι σαν τους πακιστανούς που πλένουν τζάμια στα φανάρια,
   Έτσι μας θέλουν.

   Θα το επιτρέψουμε;

 38. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 11/02/2012 20:46:11

  Καλά δεν καταλαβαίνεις ότι το (α), (β), και (γ) στο κείμενο σου είναι συμβατά μονο με εσωτερική υποτίμηση εισοδημάτων που είναι σε αντίφαση με την ανάπτυξη και με το (δ); Για να μη μιλήσω για το ξεπούλημα της χώρας με την παραίτηση από ασυλία λόγο εθνικής κυριαρχίας που συνεπάγεται η δανειακή σύμβαση και το βρετανικο δικαιο στην οποια βασίζεται. Καληνύχτα και καλή ψήφο στους εθνοσωτήρες...

 39. 114 avatar
  114 11/02/2012 20:50:45

  ΚΟΥΙΖ : Ποιος τα λέει , ποιος τα λέει;
  Πριν 120 ακριβώς ημέρες.
  Τότε που όλοι συμφωνούσαμε.

  ''Το πρόβλημα είναι η απελπισία του κόσμου στους δρόμους.
  Η απελπισία αυτού που βρέθηκε άνεργος, αυτού που βρέθηκε υπερχρεωμένος στα καλά καθούμενα, χωρίς να φταίει.
  Το πρόβλημα είναι πως θα βγούμε από την κρίση, χωρίς να διαλυθούμε ως κοινωνία.
  Όχι απλώς στα πλαίσια του ευρώ. Ασφαλώς στα πλαίσια του ευρώ. Αλλά και με λογική Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.
  -----------------------------------------------------------------------------
  Τους τελευταίους μήνες, κυκλοφόρησαν σενάρια συγκυβέρνησης.
  Δεν μας αφορούν. Το έχουμε πει πολλές φορές.
  Να συγκυβερνήσουμε σε τι; Στο λάθος;
  Να συγκυβερνήσουμε, για να εφαρμόσουμε μαζί με άλλους, αυτό που από την αρχή προειδοποιήσαμε και αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος;
  Να συναινέσουμε στον αφανισμό της μεσαίας τάξης, δηλαδή της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Κοινωνίας;
  Να συναινέσουμε στην πολιτική που, αντί να μειώνει το έλλειμμα, διογκώνει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα λουκέτα;
  -------------------------------------------------------------------------------
  Ας καταλάβουν όλοι, ότι οι λύσεις και οι θυσίες που πρέπει να γίνουν, απαιτούν και προϋποθέτουν ότι ο λαός συμφωνεί και τις στηρίζει…
  Ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν ελεύθερα και δημοκρατικά στο προσκήνιο…
  Όχι στο παρασκήνιο, με αιφνιδιασμούς και εκβιασμούς!
  Αλλιώς θα διευρυνθεί το σχίσμα ανάμεσα στην Πολιτική και το λαό.
  Γιατί ανθρώπους κυβερνούμε, όχι αντικείμενα…
  Εμείς δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς…''

 40. Κώστας avatar
  Κώστας 11/02/2012 20:51:21

  Πάντως δεν ξέρω αν θα πέσει πρώτος ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς,κρίμα!

 41. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 11/02/2012 20:52:22

  Όσο και αν το βασάνισα, όπως και αν τα γύρισα, εκείνο που μπορώ να καταλάβω είναι πως η μία ή η άλλη επιλογή, είναι μια ζαριά..

  Αν υπερψηφιστεί το νέο μνημόνιο, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει και νέα μέτρα τον Ιούνιο και εν τέλει, να εξαναγκαστεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, ενώ η Ευρώπη θα έχει «θωρακιστεί» ακόμα καλύτερα έναντι των ελληνικών ομολόγων και επιπλέον, θα έχει δεσμευτεί με το αγγλικό δίκαιο.

  Από την άλλη, αν δεν ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, κανένας δεν εγγυάται πως οι Ευρωπαίοι θα τρέξουν να μας λύσουν το πρόβλημα με άλλο πιο δίκαιο τρόπο, όσο τουλάχιστον η ηγετική ομάδα της ευρωζώνης κουβαλάει τα μυαλά που όλοι έχουμε δει. Επίσης, κανένας δεν εγγυάται πως η χρεοκοπία θα λειτουργήσει με τους παλιούς, παραδοσιακούς όρους (στάση πληρωμής των εξωτερικών χρεών), η οποία ναι μεν θα σημάνει και πάλι περίοδο φτώχειας για τον λαό αλλά και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Πολύ περισσότερο, κανένας δεν εγγυάται πως θα μας διώξουν από το ευρώ για να επιστρέφουμε στην δραχμούλα και να μπορούμε να την υποτιμήσουμε. Χρεοκοπία εντός ευρώ σημαίνει ότι θα πουλάνε οι μανάδες τα παιδιά και τα παιδιά τις μανάδες, για να ζήσουν!

  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

  Το μόνο καλό που βρίσκω στην άρνηση ψήφου είναι πως δεν θα έχουμε ενυποθηκεύσει το χρέος μας με το αγγλικό δίκαιο και το μόνο καλό που βρίσκω στην ψήφιση είναι πως θα έχουμε ένα δικαίωμα να λέμε πως «κάναμε αυτό που μας είπατε, εμπρός τώρα δώστε τα χρήματα» και να μην οδηγηθούμε εθελοντικά στο περιθώριο της Ευρώπης, κάτι που έχει μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για την Ελλάδα.

 42. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 20:58:32

  Για να μπορέσει να πετύχει η Α ή η Β "λύση" απαιτείται συντεταγμένη κυβέρνηση με σχέδιο και διοίκηση για να το εφαρμόσει. Υπάρχει τέτοια αυτή τη στιγμή;Όχι.
  Ας υποθέσουμε ότι ένα σχέδιο από την ελληνική πλευρά είναι να κηρύξει στάση πληρωμών εντός της ευρωζώνης. Σχέδιο που σύμφωνα με ορισμένους δε στερείται λογικής. Ποιος θα το εφαρμόσει αυτή τη στιγμή. Η κυβέρνηση Παπαδήμου;

  Είναι προφανές ότι το επιβαλλόμενο ταπεινωτικό σχέδιο από τους Γερμανούς δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής. Θα αναρωτηθεί κανείς τότε γιατί να υπορψηφιστεί ένα σχέδιο που δεν έχει προοπτική αλλά και ταπεινώνει τη χώρα. Η μόνη λογική απάντηση είναι για να κερδηθεί χρόνος. Και να προκληθούν άμεσα εκλογές.
  Ας αποφασίσει τότε ο λαός τι θέλει. (Μην ποντάρουμε πάντα όμως στη σοφία του λαού. Θυμηθείτε τη σοφἰα που επέδειξε στις εκογές του 2009 αλλά και παλαιότερα). Γι'αυτό χρειάζονται ηγέτες που να μη χαϊδεύουν αυτιά.

  Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι ένας νόμος αντικαθίσταται με έναν άλλο νόμο. Ένα συντεταγμένο, οργανωμένο κράτος που θέλει να ασκήσει πολιτική έχει τους τρόπους να αμυνθεί. Οι συμφωνίες δεν έχουν χαρακτήρα των δέκα εντολών του Μωυσή που διατηρούνται επ' άπειρον. Αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις συνθήκες.
  Η σπέκουλα πάνω στην πληγωμένη εθνική υπερηφάνεια και στην επερχόμενη φτώχεια των Ελλήνων οδηγεί σε περισσότερα δεινά.
  Δεν πιστεύω ότι θα αποφύγουμε την de facto πτώχευση. Άλλωστε το PSI αυτό ακριβώς είναι. Αν θέλουμε να το κάνουμε, ας το κάνουμε με τους όρους μας, αλλά συντεταγμένα με σωφροσύνη και σχέδιο.

  ΥΓ. Που είναι οι πατριώτες διαδηλωτές στο Σύνταγμα που θα αντρέψουν στην πράξη τα σχέδια; Όσοι δε φοβούνται την άτακτη χρεοκοπία φοβούνται τα χημικά του Παπουτσή; Ή μήπως δεν έκλεισε ακόμα το Mall;

  • 114 avatar
   114 @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 21:18:44

   Δεν έχεις δίκιο,
   Σήμερα είχε πολύ κόσμο και αύριο τον περισσότερο από ποτέ.
   Ελπίζω αύριο να το επιβεβαιώσεις ιδίοις όμμασι.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ 114 11/02/2012 21:21:59

    Φίλε 114, οι επαναστάσεις δεν γίνονται κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία.

    • 114 avatar
     114 @ dikefalosaitos 11/02/2012 21:32:14

     Οχι , μπορούν να γίνουν όμως για να αποτρέψουν την παράδοση της πατρίδας που τυχαία επικυρώνεται αύριο Κυριακή μετά την εκκλησία.

 43. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 20:58:46

  δεν βροντω γιατι είμαι ανάλαφρη!
  ειμαι η Ιοκάστη, αγκαθωτέ κακτο!!!
  θελεις δεν θέλεις θα διαγραφουν!!! το είπε στη δευτερολογία του!!!

 44. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/02/2012 20:59:31

  Φίλε Μύστη, τελευταία άνθισε, και εδώ, μια "Μεγάλη της ερμηνείας σκέψεων Σαμαρά Σχολή".
  Αν διαθέτεις έγκυρη, εμπιστευτική πληροφόρηση με στοιχεία, και απ' ευθείας πρόσβαση στην Καγκελλαρία, έχει καλώς.
  Αλλοιώς, όπως λέει κι ο Αρχαίος, μην το παιδεύεις.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Προφήτης 11/02/2012 21:05:19

   αυτή τη φορά Προφήτα μου δεν προλαλείς σωστά.
   Εχουν και οι προφήτες δικαίωμα στο "κακό μαντεμα"!!
   Του Σαμαρα θα του βγει!

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Ιοκαστη 11/02/2012 21:15:23

    Καλή μου, εύχομαι ολόψυχα να διαψευστώ!

    Μην βγάλεις όμως εσύ τα ματάκια σου με τα ενώτια...

 45. sintonistis avatar
  sintonistis 11/02/2012 21:00:11

  μπορει καποιος απο εδω να μας πει - ΚΑΙ ΝΑ τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ? ειναι τοσο οδυνηρο οσο το παρουσιαζουν καποιοι ή ειναι λυτρωση οπως το κεπαρουσιαζουν καποιοι αλλοι? ΝΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

  • Φίλος avatar
   Φίλος @ sintonistis 12/02/2012 02:32:39

   Αναλόγως το σχέδιο. Τον τρόπο δηλαδή που θα γίνει.
   Είναι σαν να ρωτάει κανείς «τι σημαίνει απόδραση από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης;»
   Αν το σχέδιο είναι καλό και οι συμμετέχοντες άξιοι, η απάντηση είναι... ελευθερία.
   Αν το σχέδιο είναι... μάπα (σαν τους συμμετέχοντες) τότε η απάντηση είναι πιθανότατα... θάνατος.

 46. nestrom avatar
  nestrom 11/02/2012 21:00:45

  Σκέφτηκες, αγαπητέ Ιεροφάντη, ότι με τη στάση αυτή ο Σαμαράς νομιμοποιεί τον ΓΑΠ?
  Δεν είχε μιλήσει για ΜΙΑ εξεταστική μετά τις εκλογές που θα ελέγξει την δημιουργία του υπέρογκου χρέους?
  Δεν είχε υποσχεθεί τιμωρία των υπευθύνων?
  Δεν μας ζήτησε να τους έχουμε εμπιστοσύνη?
  Επιμένει σε αυτό?
  Και αν ναι, θα δεχθεί και τις δικές του ευθύνες ή πλεόν το μνημόνιο δεν ειναι εθνική προδοσία?

 47. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 11/02/2012 21:03:48

  Ρε παιδιά εδώ μέσα δεν υπερθεματίζαμε για την επικινδυνότητα του αγγλικού δικαίου κτλ;;; Τι έγινε ξαφνικά;;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ερωτοφωτόσχιστος 11/02/2012 21:17:59

   Α, αυτό ήταν last year....
   Απλούστατα, έπαψε να είναι επικίνδυνο το αγγλικό δίκαιο, έγινε ακίνδυνο, χαχα...
   Στην Ελλάδα είσαι φίλε μου, ζήσε τον μύθο σου.
   Τα παιδιά μου μακάρι να ζήσουν έξω πάντως, δεν το βλέπω να έχουμε μέλλον για τα επόμενα 15 χρόνια...

   • Idiot avatar
    Idiot @ ΒΙΣ 12/02/2012 11:46:18

    Εγω τα πηρα κι εφυγα πριν 7 χρονια τοτε που ολοι ηταν στο παρτι..και με λεγανε τρελλο..οχι δεν ειχα καβαντζα δανειστηκα για να φυγω..και πηγα 2 χρονια στον αρκτικο κυκλο να δουλεψω με 4 μηνες νυχτα τον χρονο..εσυ γιατι δεν εφυγες?

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ Ερωτοφωτόσχιστος 11/02/2012 21:18:19

   «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση της χώρας θα σώσουν την χώρα.»

   Υπάρχει έστω και ένας που να το πιστεύει αυτό;
   Πως είναι δυνατόν;

   Ο Παπαδήμος δεν είναι υπεύθυνος για το ότι είμαστε εδώ σήμερα;
   Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είναι κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 38 χρόνια;

   Πως γίνεται αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση να μας σώσουν;

   Είναι σαν ένας διευθυντής μιας μεγάλης επιχείρησης να έχει οδηγήσει με τις αποφάσεις του σε κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και να συνεχίζει να θέλει να διοικεί την επιχείρηση και να ισχυρίζεται ότι θα την κάνει κερδοφόρα!

   Είναι δυνατόν;

 48. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/02/2012 21:06:35

  Η σημερινή στάση του Αντώνη Σαμαρά φαίνετε υπεύθυνη , όμως δικαιώνει πλήρως την στάση του Παπανδρέου , τουλάχιστον όσον αφορά την θέση ότι τα απανωτά μνημόνια είναι μονόδρομος. Φαίνετε άλλωστε ξεκάθαρα πως το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή του προγράμματος ήταν η απροθυμία του συνδικαλιστικού βραχίονα του κόμματος να κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις . Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και εμείς ως κυβέρνηση επί Καραμανλή και θα είχαμε αν ήμασταν ακόμα στην κυβέρνηση . Το μεγάλο λάθος του ΠΑΣΟΚ τελικά ήταν ότι πήραν ένα πρόβλημα χρέους και το έκανα πρόβλημα δανεισμού. Τίποτα άλλο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τελείωσαν ένας ενιαίος κεντροδεξιός χώρος γεννιέται –όχι της Ντόρας- ..και ελπίζω κανένα από αυτά τα παιδάκια να μην είναι μέλος . Είναι γελίοι και λιγότεροι των συνθηκών …ίσως το αυριανό να είναι η μεγαλύτερη πολιτική τους στιγμή – και αυτό αν τελικά γλυτώσουμε την χρεωκοπία . Καραγκιόζηδες 2 χρόνια τώρα όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι εξουσίας και όχι ουσίας . Κάναμε ένα κύκλο 2 χρόνων για να καταλήξουμε από τα περιφραστικά τερτίπια στα ουσιαστικά λόγια , όλα θα πρέπει να αλλάξουν… ΟΛΑ αλλά περισσότερο οι κόπανοι που μας εκπροσωπούν , αρχικά οι λαϊκιστές που δεν ψηφίζουν …Μαρκόπουλος τώρα και κουραφέξαλά …ποτέ ένα τόσο τίποτα δεν καμώνονταν για τόσο πολύ . Φυσικά και άμεσα ηγεσία …ο Αντώνης έχασε το τρένο …τέλος . Όχι γιατί τώρα είναι ανεύθυνος ... Ενώ το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να ζητήσει να είναι υπουργός οικονομικών της Κυβέρνησης Παπαδήμου . Γιατί όντος ο άνθρωπος φαίνετε ο καλύτερος γι αυτήν την δουλεία και γνώσεις έχει το απέδειξε στα Ζάππειο Ι και ΙΙ αλλά και γιατί τελικά θα τριγυρνάγαμε σαν Νέο Δημοκράτες αυτήν την στιγμή με το κεφάλι ψηλά …έχω όλα τις ενημερώσεις του Πολιτικού Σχεδιασμού …να σας τα στείλω να δείτε τι έχουμε πει. Το μόνο που κάναμε τελικά ήταν κριτική χειρισμών προσώπων που το πουλάγαμε για εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση σαν κριτική πολιτικής . Αυτή την στιγμή εμείς και το ΠΑΣΟΚ είμαστε ο ίδιος πολιτικός χώρός …και με την ίδια παθογένεια …ΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ δεν βλέπω καν γιατί ιδεολογικά είμαστε κάτι διαφορετικό …άσχετα αν εμείς παραμείναμε στην θέση μη μας και δεξιοποιήθικέ το ΠΑΣΟΚ . Τελικά αύριο μάλλον αυτοί που θα παραμείνουν να ψηφίσουν είναι το κόμμα μου . Υπεύθυνοι ικανοί πολιτικοί που έχουν σκοπό να κάνουν το χρέος προς την πατρίδα ασχέτως πολιτικού κόστους . Μόλις μερικοί γελιοι από αυτούς και οι ηγεσίες των δύο κομμάτων απομακρυνθούν .... μάλλον έχουμε την μαγιά για έναν σοβαρό χώρο με ελπίδα να φτιάξει τον τόπο .

 49. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/02/2012 21:09:42

  Μην εκτίθεσαι αγαπητέ Ιεροφάντη και ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη μας.

  Η χώρα έχει αυτάρκεια διατροφική (έστω και στοιχειώδη με όλες τις ζημιές που της προξένησαν οι Φράγκοι και οι Ούνοι, απαιτώντας να ξεριζώζουμε τα πάντα από την ευλογημένη Γη μας), ενώ το 2011 εν μέσω κρίσης αύξησε κατά 11 έως 25% τις εξαγωγές της!

  Αν η τακτική ήταν να ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ ένα σάπιο κόμμα πατώντας στην εξαθλίωση τη δική μας, των γονιών μας και των παιδιών μας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
  Διαλυόμενο το πασόκ, συμπαρασύρει τη σημερινή (σάπια) νδ και μαζί γκρεμίζονται στα τάρταρα.
  Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, είχε γραφεί εδώ πολλές φορές (ότι δλδ ο Σαμαράς πρέπει να γκρεμίσει αυτό το κόμμα για να το ξαναφτιάξει).
  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ;;;

  Ας λείπουν οι απέλπιδες προσπάθειες δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων.

  Η "συναίνεση στο λάθος" έγινε την 28η Οκτωβρίου, τότε που αντί να αντληθεί Ψυχή από ένα λαό που παλλόταν, του έριξαν με ηλεκτροσόκ (λεκτικά πάντα) για να τον ρίξουν στο καναβάτσο.
  Αυτός έπεσε βέβαια ζαλισμένος κάτω, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ.

  Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας ούτε μία στο εκατομμύριο.
  Αν ψηφιστεί η Δανειακή με το Αγγλικό Δίκαιο, ούτε 12%.

  Το συμπέρασμα βέβαια είναι ότι:

  Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΛΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  Από αύριο, ότι ξύλο φάμε, όποιος αυτοκτονήσει, δολοφονηθεί από εγκληματίες, χάσει το σπίτι του, τη δουλειά του, ασθενήσει από ασιτία το παιδί του, ψοφήσει στο δρόμο από το κρύο, θα χρεώνεται σε αυτόν που πήρε την απόφαση να ψηφίσει Μνημόνιο ΙΙ Δανειακή Αγγλικού Δικαίου.

  Ως φαίνεται, οι Μελανότερες Δέλτοι της Ελληνικής Ιστορίας δεν έχουν γραφτεί ακόμα...

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ αλλενάκι 11/02/2012 21:21:37

   Συμφωνώ με όλα.
   Και λυπάμαι πολύ που συμφωνώ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Νταβελιώτης 11/02/2012 21:41:10

    σε διαβάζω προσεκτικά

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ αλλενάκι 11/02/2012 22:11:01

     "Η χώρα έχει αυτάρκεια διατροφική"
     Μάλλον δεν είσαι καλά ενημερωμένη!
     Έγραψες κάπου ότι υπάρχει επάρκεια στη φέτα 128%, αν δεν κάνω λάθος!
     Υπάρχει επάρκεια εφόσον υπάρχει γάλα. Αυτό σήμερα σε μεγάλο ποσοστό (είτε νωπό, είτε σκόνη, ναι υπάρχει και αυτό) προέρχεται απο τη Γαλλία και αλλού! Σήμερα οι Γάλλοι ζητούν τα λεφτά μπροστά, η τρίμηνες επιταγές αν σε είχαν καλό πελάτη από παλιά!!

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ αλλενάκι 12/02/2012 17:22:57

   ''Η χώρα έχει αυτάρκεια διατροφική (έστω και στοιχειώδη με όλες τις ζημιές που της προξένησαν οι Φράγκοι και οι Ούνοι, απαιτώντας να ξεριζώζουμε τα πάντα από την ευλογημένη Γη μας), ενώ το 2011 εν μέσω κρίσης αύξησε κατά 11 έως 25% τις εξαγωγές της!''

   Πραγματικα ολα αυτα τα οραια εγιναν το 2011 και μας χαροποιησαν σαν λαο.
   Επισης και ο τουρισμος εν μεσω κρισης ειχε μεγαλη ανωδο.
   Με πρωτη χωρα προελευσης την Γερμανια...
   Παμε να καψουμε καμια σημαια;

 50. κων/νος avatar
  κων/νος 11/02/2012 21:10:03

  Κύριε,
  αν ήταν να συμφωνήσει - ή ακόμη και για να πεί το όχι - ο Αντώνης Σαμαράς και να φανεί οτι το εννοεί και το διαμορφώνει πραγματικά, θα είχε κάνει πρώτα απ' όλα επανάσταση στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ (με αρουληδες, αβραμο, μαυρογιαλούρους επαρχιώτες βολευτές και κανακάρηδες φλώρους ούτε ΝΑΙ λες και φυσικά ούτε ΟΧΙ), κατόπιν θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο σε μια κοινή πλατφόρμα Εθνική, Λαική, Κοινωνική.
  Τίποτε απο αυτά δεν είδα, άκουσα, έμαθα.
  Καληνύχτα ΕΛΛΑΔΑ, Καληνύχτα ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

 51. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 21:11:56

  “Ήταν δύσκολο το οχι τότε. Είναι δύσκολο το ναι τώρα”

 52. anonymous avatar
  anonymous 11/02/2012 21:12:42

  Ελπίζω να τους κόψει και να βάλουν κι άλλους βουλευτές να δηλώσουν ότι δεν ψηφίζουν ούτως ώστε να μην περάσει με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Τουλάχιστον 50 πρέπει να κάνουν τους κινέζους και φυσικά να μη διαγραφούν. Μόλις πιάσει τους 155-160 να καταψηφίσουν όλοι.

 53. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 21:13:30

  Η διαφωνία και η διαμαρτυρία των απλών πολιτών- όπως και ο ΑΣ αποκάλεσε- δεν γίνονται για να είναι αύριο τα πράγματα χειρότερα και σίγουρα όχι γιατί κάποιον πρέπει να κρεμάσουμε στο Σύνταγμα. Δύο χρόνια ο απλός πολίτης διασύρεται και πριν τέσσερις μήνες έλαβε διαβεβαιώσεις ..... ότι.... ως εδώ.
  Τώρα όλα έχουν γυρίσει και ακούει από όλες τις πλευρές τα ίδια επιχειρήματα.
  Τι να πιστέψουμε Ιεροφάντη ? Το δικό σου άρθρο ή τις δηλώσεις Σαμαρά ....ότι ...έσωσε τους μισθούς , τις συντάξεις κτλ?
  Γιατί δεν λέτε τα ίδια . Αυτός λέει και εσύ δικαιολογείς τα λεγόμενά του.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 21:38:36

   Σου απαντώ κατωτέρω, σεβαστέ αγρότη.

 54. Πάνος avatar
  Πάνος 11/02/2012 21:15:43

  ....Ζούμε σε μια χώρα που νομοθετεί για μισθούς ~450 ευρώ και με νόμο (...αντικειμενικά κριτήρια) φορολογεί για 1500-2000 !!!!!
  ...αυτό δεν είναι Δημοκρατία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 55. Επαναστατης με αιτια avatar
  Επαναστατης με αιτια 11/02/2012 21:17:29

  Καλα ρε δεξια παιδια σε αλλο πλανητη ζειτε? Δουλευετε τον εαυτο σας? για ποια Ευρωπη Μιλαμε? Και για ποιους εταιρους ? Αυτους που μας εκμεταλευονται απο το 1820 και μετα? Αυτους οι οποιοι μας οδηγησαν στη μικρασιατικη καταστροφη και στον εμφυλιο πολεμο? Αυτοι οι οποιοι ακομα και τωρα για να μας δανεισουν απαιτουν να αγορασουμε οπλικα συστηματα? Αυτοι νομιζετε οτι θα τρεξουν να σας σωσουν αν δεν εχουν συμφερον? Λυπαμαι που το λεω αλλα η Ευρωπαικη ιδεα σχεδιαστηκε και υλοποιηθηκε ως εναν βαθμο απο μεγαλους πολιτικους με οραματα που θεωρουσαν εαυτους ισοτημα μελη,στη συνεχεια ομως ανελαβαν οι "ναζι" οι οποιοι νομιζουν πως μπορουν να εκμεταλευονται τους παντες και τα παντα. Και οι δικοι μας "ραγιαδες" ειναι παντα yes men με τη μεση σκυφτη μη και χασουν τη θεση και κατα συνεπεια τα οικονομικα προνομια.

 56. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/02/2012 21:21:30

  Φαντάζομαι ότι και για τους λαθρομετανάστες ήταν πίπες όσα είχε πει η ΝΔ και να ετοιμάζομαι να δω όλα τα νομιστεράκια με ιθαγένεια. Right?
  Καλά κάνεις και μας τα λες, αν δεν είσαι προβοκάτορας του ΠΑΣΟΚ, για να ξέρουμε τι (δεν) θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΒΙΣ 11/02/2012 21:30:28

   εντελώς όμως...

   Διάβασε:

   Την καθιέρωση ποσόστωσης στον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα μας και στην αλλαγη του αντεθνικού νομου Ραγκούση που χορηγεί α-λα-καρτ την ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς προσανατολίζεται η Ν.Δ.

   Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του κόμματος Μανώλης Αγγελάκης παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν αν όχι στην επίλυση, τουλάχιστον στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Μέσα στις σκέψεις που κατέθεσε ο κ. Αγγελάκας είναι η διασπορά των αλλογενών μαθητών στα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίηση. Παράλληλα ζήτησε την αυστηροποίηση του πλαισίου ενοικίασης ακινήτων σε λαθρομετανάστες, όπως και των όρων απασχόλησής τους.

   Σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιο βουλευτή στην Α' Αθήνας, για να προσληφθεί ένας υπήκοος τρίτης χώρας θα πρέπει να είναι απαραίτητη η άδεια παραμονής. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω προϋπόθεσης ο εργοδότης να διώκεται ποινικά και να τιμωρείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

   Στην ημερίδα δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) που χρονολογούνται από το 2007, σύμφωνα με τα οποία ο εκτιμώμενος αριθμός αλλοδαπών ανέρχεται σε 1,2 εκατ., δηλαδή στο 12% του πληθυσμού της χώρας.

   Με δεδομένο, όμως, ότι καθημερινώς διέρχονται παράνομα τα -αφύλαχτα- σύνορά μας πάνω από 300 μετανάστες, ο αριθμός αυτός έχει εκτοξευθεί στα περίπου 2 εκατ.

   Μόνο το 2010 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο ή παραμονή στη χώρα μας 132.524 λαθρομετανάστες.

   Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι ζουν πάνω από 141.000 αλλοδαποί, που μένουν κυρίως στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Κέντρου.

   Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Κων/νος Πουπάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, απασχολούνται χωρίς ένσημα περισσότεροι από 500.000 μετανάστες.

   Για τον έτερο ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα μας να αξιοποιήσει τους ανεκμετάλλευτους πόρους που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Επιστροφών και Προσφυγων.

   Τέλος, η εκπαιδευτικός Ελένη Παπαδοπούλου ζήτησε την αναβάθμιση της ελληνομάθειας των αλλοδαπών.

   Στη συζήτηση που ακολούθησε στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, συμμετείχαν φορείς αλλά και απλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας που περιέγραψαν τη ζοφερή καθημερινότητά τους.

   • a.a avatar
    a.a @ αλλενάκι 12/02/2012 10:20:43

    Σας ενημερώνω ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη καταργείται η δικαστική απέλαση για τα πλημ/τα (μένει μόνο για τα κακουργήματα δυνητικά και με αυστηρες προυπθέσεις) , ενώ καταργείται και η δυνατότητα αναστολής ποινης φυλάκισης καταδίκου αλλοδαπού υπό τον όρο άμεσης απέλασης. Σημειωτέον ότι η δικαστική απέλαση είναι δραστική και δεν αναστέλλεται όπως η διοικητική. Δεν είδα τον εισηγητή της ΝΔ στη συζήτηση του νομοσχεδιου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής να αντιδράσει σχετικά.

 57. 114 avatar
  114 11/02/2012 21:28:57

  Ιεροφάντη.
  Αυτή την στιγμή ο Παπαδήμος κινδυνολογεί με επιχειρήματα αντίστοιχα με τα δικά σου.
  Έχουμε την μόνη πολιτική τάξη στον κόσμο που προβάλλει κάθε τόσο το υποθετικό τέλος του Έθνους αν δεν υλοποιηθεί ο αποδεδειγμένα καταστροφικός μονόδρομος τους.
  Και με το ΑΝΑΝ τα ίδια μας λέγανε.
  Αλλά εκεί υπήρχε ο Τάσσος....

 58. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 11/02/2012 21:32:10

  στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα

 59. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 11/02/2012 21:34:40

  Δυστυχώς πλέον είναι αργά. Ο κόσμος άργησε πολλούς μήνες, αν όχι χρόνια.

 60. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/02/2012 21:36:26

  Αντιδρούμε λες και δεν ξέραμε για το έγκλημα που από χρόνια συντελούνταν κατά της χώρας μας. Ξαφνικά λες και ξυπνήσαμε από λήθαργο.
  Έλεος! Έλεος για την αφέλεια ή την υποκρισία.

  Υποκριτές και Φαρισαίοι οι ανανήψαντες των κομμάτων εξουσίας.
  Καλά, τόσα χρόνια δεν ξέρανε; Αν όχι, τόσοι άχρηστοι είναι;
  Κι αν δεν είναι άχρηστοι ακόμη χειρότερα. Είναι ψεύτες.

  Μα κι ο λαός δεν είχαμε υποψιαστεί ότι αυτό που ζούσαμε ήταν ψεύτικο, παλάτι στην άμμο;
  Ζούσαμε πολλοί από εμάς συνειδητά στο ψέμα, κουτοπόνηροι και προς αναζήτηση του βολέματος.
  Οι πολιτικές ηγεσίες βουλεύονταν στο ψέμα με το να βολεύουν στο ψέμα το λαό.

  Σήμερα στο χείλος της καταστροφής αυνανιζόμαστε με τις πατριδοφαυλότητες των «πατριωτών», που δεν είναι παρά δηλοί στολισμένοι με το φετίχ του αντιμνημονιακού.
  Οι πατριδοκάπηλοι πάντα τραβούν από το ντουλάπι ένα κουρέλι.

 61. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/02/2012 21:36:41

  Γιατί τώρα είναι αλήθεια!
  Το 2010 υπήρχε δρόμος. Τώρα δεν υπάρχει.
  Αν νομίζετε ότι υπάρχει, ανοίξτε μόνοι σας και ακούστε το video του Eurogroup με τον Juncker.

  Παιδιά, θα το πάθουμε σαν το παραμύθι με τον άλλο που φώναζε ψέματα για το λύκο και όταν ήρθε, είχαμε βαρεθεί από το ψέμα και δεν φυλαχθήκαμε!

 62. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 21:37:22

  Για κάποιους εδώ πάνω, τα πόδια σε δυό βάρκες. Και με τον χωροφύλαξ, και με τα Εξάρχεια. Ποιοί?...οι ντιπ για ντιπ συστημικοί. Από τους Δήμους ακόμη

 63. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 11/02/2012 21:37:49

  +100000000

 64. 114 avatar
  114 11/02/2012 21:40:52

  Κάλιο αργά παρά ποτέ.

 65. Τρίκαλα-07 avatar
  Τρίκαλα-07 11/02/2012 21:46:00

  Συμφωνώ .... και δικοί μου άνθρωποι το έπραξαν....Περιμένεις όμως μετά από τόσα χρόνια να γίνει κάτι χωρίς στοιχειώδη καθοδήγηση ;

 66. gkioi avatar
  gkioi 11/02/2012 21:48:04

  ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΑΠ;
  ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

 67. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 11/02/2012 21:48:44

  Φίλε ΒΙΣ, εσύ μιλάς σοβάρα. αλλά αυτό το "Καταναλώνουμε πολύ πασατέμπο. Εισαγόμενο!" στα επιχειρήματά σου, είναι όλα τα λεφτά :)

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ dikefalosaitos 12/02/2012 01:08:21

   Ακούγεται αστείο, αλλά ναι, ο πασατέμπος είναι εισαγόμενος από τη Βουλγαρία!
   Ούτε κολοκύθια αρκετά δεν μπορούμε να παράξουμε λοιπόν...
   Χαίρομαι πάντως με τα καλά νέα από τη Θεσσαλία που διάβασα πιο πάνω.

 68. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 11/02/2012 21:48:57

  Αγαπητέ φίλε, χωρίς να διεκδικώ ρόλο οικονομολόγου, έχω την αίσθηση πως κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει καθαρά και ξάστερα και να σου πει ακριβώς "τι σημαίνει χρεοκοπία".
  Και αυτό γιατί από την κλασική έννοια του όρου μέχρι την... Ελλάδα και την ευρωζώνη μεσολαβούν πολλά σενάρια και πιθανότητες.
  Υπό ιδανικές συνθήκες θα λέγαμε στους δανειστές μας πως είμαστε σε θέση αδυναμίας πληρωμής του χρέους (ή ενός μέρους του), θα ασχολούμασταν με τα του οίκου μας, θα επιβιώναμε με αυτά που έχουμε και θα υποτιμούσαμε την δραχμούλα μας για να επιταχύνουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.
  Σήμερα, όμως, τα σενάρια και οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται: Χρεοκοπία εντός ή εκτός ευρώ; Χρεοκοπία με στάση πληρωμών μόνο του εξωτερικού χρέους ή και του εσωτερικού, αλλά και των μισθών και συντάξεων; Το σενάριο επιβολής πλαφόν σε συντάξεις και μισθούς (ύψους 300-400 ευρώ) είμαι σε θέση να γνωρίζω πως έχει εξεταστεί και μάλιστα, από το ελληνικό οικονομικό "ιερατείο". Όπως και το σενάριο για προσπάθεια διάσωσης των τραπεζών μέσω κλεισίματός τους για κάμποσες ημέρες, λόγω των φοβισμένων πολιτών που θα έτρεχαν να πάρουν τις καταθέσεις τους.
  Εν κατακλείδι, δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα. Τσουρουφλάνε! Και για να παίξει κάποιος με τη φωτιά πρέπει να έχει παραδίπλα και τον πυροσβεστήρα. Και νομίζω πως στην Ελλάδα, χάθηκαν οι "πυροσβεστήρες"!
  Γι' αυτό είπα και νωρίτερα, πως είναι "ζαριά"... Τη ρίχνουν και βλέποντας και κάνοντας.
  Ο ΓΑΠ, ό,τι και να έκανε, σίγουρα δεν θέλει να καταγραφεί στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Ελλάδα σε Ζουαζιλάνδη (σόρι από την χώρα) και ο Αντώνης μάλλον ελπίζει πως αφού πει το "ναι" στους Μερκοζί, θα επιδιώξει να γυρίσει τούμπα τα πράγματα, έχοντας παραδίπλα, Ιταλούς, Ισπανούς, αλλά και τα μεγάλα συμφέροντα που γλυκοκοιτάζουν τους υδρογονάνθρακες και τον λοιπό πλούτο της ελληνικής γης. Τα ταξίδια του σε Ισραήλ και Ρωσία, δεν νομίζω πως έγιναν για τουρισμό...
  Κανένας όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα!

  • m.s avatar
   m.s @ Πηνελόπη 11/02/2012 22:07:33

   από τις λίγες φωνές λογικής !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • franc avatar
   franc @ Πηνελόπη 12/02/2012 00:17:45

   Aγαπητή Πηνελόπη,
   Σε φιλώ κι εσένα όπως την Ιοκάστη,
   όχι μόνο για τη διαίσθηση αλλά και για την ορθή λογική σου...

 69. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/02/2012 21:49:25

  Καταστροφικά ήταν όλα όσα έγιναν με την πανηγυρική στήριξη του λαού τα τελευταία 30 χρόνια.
  Τα γεγονότα των δύο τελευταίων χρόνων ήταν η κατάληξη της φαυλότητας.

 70. Φοτις avatar
  Φοτις 11/02/2012 21:50:53

  Τα κουπόνια είναι ήδη εδώ!
  Στο Πρώτο Θέμα.
  Όσο για το "ερημην", αυτό γίνεται και τώρα.

 71. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 21:51:04

  χαιρετω το βαρύ πυροβολικό του Σαμαρά!
  Γεια σου Loretta!!!

  • loretta avatar
   loretta @ Ιοκαστη 11/02/2012 23:20:08

   Εγω δεν πυροβολω ουτε λιθοβολω αγαπητη Ιοκαστη....παραταυτα εχω μαθει να διατηρω την ψυχραιμια μου σε δυσκολες εποχες.

   ΕΣΥ?

   • Y. avatar
    Y. @ loretta 12/02/2012 01:26:47

    Γειά σου Λορέττα. Μη περιμένεις απάντηση, την έπεσε για ύπνο. Έτσι είναι ορισμένοι υποστηρικτές του Σαμαρά. Μόλις πάει 11 και μισή, στο κρεββάτι. Όχι σαν και μας εδώ, που ξημεροβραδυαζόμαστε

    • Ιοκαστη avatar
     Ιοκαστη @ Y. 12/02/2012 05:24:17

     δουλευω δύο βάρδιες την μέρα. ναι κοιμάμαι στις 11 και μισή αλλα στις πέντε είμαι στο πόστο μου!!!
     και ναι λιθοβολώ!
     αυτους που βγάζουν την ουρά τους απέξω!
     αυτούς τους λιθοβολώ!
     αυτούς που εγκαταλείπουν τη μάχη!!

 72. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 11/02/2012 21:52:09

  Εμένα αυτό που με προβλημάτισε από τις ομιλίες ΓΑΠ και Σαμαρά στις Κ.Ο τους είναι ότι και οι δύο ήταν από την ίδια μεριά. Εννοώ στην κεντρική ιδέα της παρουσίασης ( και όχι βέβαια στην παρουσίαση αυτή καθ΄εαυτή στην οποία ο ΓΑΠ έδωσε μιαν αρκετά κωμική παράσταση με τις ζαριές του και άλλες γελοιότητες.) . Αυτή η εντύπωση μου δόθηκε και θυμήθηκα τα προηγούμενα δύο χρόνια που το επιχείρημα της ενδεχόμενης χρεωκοπίας ήταν αυτό στο οποίο διαφωνούσε ο Σαμαράς. Και σήμερα να βλέπουμε Σαμαρά-ΓΑΠ-Παπαδήμο να ζορίζονται για να πείσουν τους βουλευτές τους να ψηφίσουν τη νέα δανειακή συμβαση.
  Σήμερα είμαι πολύ επιφυλακτική για τον Αντώνη και πάρα πολύ αρνητικά προβληματισμένη. ΄Ιδομεν.

 73. giannis avatar
  giannis 11/02/2012 21:53:03

  Δηλαδή υποταγη για εμας τα παιδια μας και τα εγγονια μας.Αυτο ελεγε ο Σαμαρας ολο αυτο το διαστημα.Λυπαμε για την καταντια με την σταση του δικαιωνει δυστηχως τον ΓΑΠ

 74. nick avatar
  nick 11/02/2012 21:53:11

  Τέτοια εκβιαστικά διλήμματα έθετε ο ΓΑΠ "ψηφίζουμε ή χρεωκοπία" συνεχώς και απειλή στην απειλή έφερε τον τόπο στο χείλος του γκρεμού… Αυτά αλλού. Τα μνημόνια μας οδηγούν στη χρεωκοπία και τη δραχμή αγαπητή, ακόμη να το καταλάβεις;

 75. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/02/2012 21:54:04

  Το να είναι κανείς αγρότης, αποκτάει μεστή σκέψη.
  Σύμφωνα μαζί σου.
  O πατέρας μου δεν καταλαβαινε γιατί πρέπει να παίρνει επιδότηση για το λάδι.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Μανιάτης 11/02/2012 22:07:20

   ΒΙΣ , η γεωργία υπάρχει σ'όλη την Ελλάδα και όχι στον Θεσσαλικό κάμπο και συμφωνώ μαζί σου υπάρχουν..... κενές θέσεις στον τομέα....ποιός έχει τα κότσια αντί να μιζεριάζει να γυρίσει στο χωριό του?

 76. nestrom avatar
  nestrom 11/02/2012 21:56:07

  Eσύ δεν μπορείς να αποφασίσεις αν αντέχεις ή οχι στην χρεοκοπία?
  Πρέπει να το αποφασίσει για σένα κάποιος χωρίς την ψήφο σου?

  Βγάλε τα κομματικά γυαλιά...

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ nestrom 11/02/2012 22:54:17

   ...και φόρα την ανελέητη φτώχεια!!!
   όταν εξαθλιωμένος θα πεινάς θα τα ρίξεις όλα στην "προδοσία" Σαμαρά!!!'
   κούνια που σας κούναγε!!!

 77. sintonistis avatar
  sintonistis 11/02/2012 22:00:04

  ενα θα πω..... και θα σας καληνυχτησω ολους..... εδω μεσα αυτην την στιγμη γινεται γκαλοπ......

 78. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/02/2012 22:01:03

  Μην ξεχασουμε τον Βλαχο ονομα και πραγμα !Τον περιμενουμε στην περιφερεια Αττικης να ξεστομισει κανενα ''δεν ψηφισα τα μετρα ''εναντι των αλλων συναδελφων του που θα ψηφισουν στην γραμμη Σαμαρα ''εμπιστευτειτε με και τιμηστε με με την συνειδηση σας ''και θα ακουσει στα αρβανιτικα οσα δεν εχει ακουσει στο χωριο του
  ολη του την ζωη ! Τζαμπα επαναστατες του κ@@ου!

 79. sintonistis avatar
  sintonistis 11/02/2012 22:01:27

  και δεν ειναι καθολου καλο το αποτελεσμα που βγαινει για την ΝΔ

  • sintonistis avatar
   sintonistis @ sintonistis 11/02/2012 22:04:08

   ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ......και οταν ολοι ελεγαν οτι ηταν το αουτσαιντερ .... εμεις εδω μεσα ξεραμε οτι θα ηταν ο επομενος αρχηγος της Ν.Δ....

   • sintonistis avatar
    sintonistis @ sintonistis 11/02/2012 22:09:56

    ΕΔΩ ΜΕΣΑ......

 80. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 11/02/2012 22:01:59

  Καταρχήν οφείλω να ευχαριστήσω όλους σας για τον καταιγισμό σχολίων και σχολιανών μου μου έχετε σούρει σήμερα.

  Ορισμένες διευκρινήσεις.

  - Δεν διαθέτω καμία πληροφόρηση από καμία εμπιστευτική πηγή κοντά στον Σαμαρά, ή σε συνεργάτες του. Κάνω δικές μου εκτιμήσεις, οι οποίες επειδή είναι προσωπικές, είναι αυθαίρετες και μπορεί να αποδειχθούν λάθος.

  - Δεν διεκδικώ το αλάθητο επομένως. Διεκδικώ όμως την ευκαιρία στη λογική. Και συνήθως με στους συνομιλιτές μου αυτή επικαλούμαι.

  - Πολλοί σχολιαστές νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνω ότι το Πρόγραμμα και τα Μνημόνια δεν βγαίνουν. Με ερμηνεύουν αυστηρά. Τα μνημόνια όντως είναι βασισμένα σε λάθος παραδοχές και είναι ατελέσφορα. Η προσωπική μου όμως εκτίμηση είναι ότι όταν έχω μια δεδομένη κατάσταση μπρός μου, που ξέρω ότι είναι ατελέσφορη, αλλά δεν υφόσταται αυτή η κατάσταση μόνο για μένα, αλλά και για άλλους, που είμαστε μαζί σε ένα πλοίο, είναι, ό,τι είναι χαζομάρα να πηδήξω μόνος μου στους καρχαρίες, ενώ σύντομα όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ίσως εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατεβάσουν σωσίβιες λέμβους. Και αντί να είμαι και εγώ στο πλοίο κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, εγώ σκυλοπνίγομαι στα κύματα. Δυστυχώς ο χώρος και το μέσο δεν μου επιτρέπουν να επεκταθώ. Νομίζω όμως ότι αντιλαμβάνεστε όλοι τι λέω.

  - Δεν είναι βέβαιο ότι το PSI+ θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί, ή ότι θα εκταμιευθεί όλο το ποσό σε μια εκταμίευση από τη Νέα Δανειακή, ακόμη και αν η ελληνική πλευρά ικανοποιήσει πλήρως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών που μάθαμε στο Eurogroup της προγηούμενης Πέμπτης. Η διστακτικότητα της Ευρώπης να εγκρίνει τα μέτρα και το Πρόγραμμα, προσωπικά μου δείχνει ότι περισσότερο υπολογίζουν ένα ελληνικό ναι, παρά ένα ηρωϊκό όχι. Με το ναι τώρα, με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα τεκταινόμενα στον περίγυρό μας αλλά και στην Ευρώπη σήμερα, είναι σαν να τους πετάω την μπάλα και να τους λέω "δείξτε μου τα λεφτά". Δείξτε μου τα λεφτά για ένα Πρόγραμμα που ξέρω και ξέρετε ότι είναι μαύρη τρύπα. Και αν τον Ιούνιο έχουμε πάλι νέα μέτρα και ο Σαμαράς, ως κυβέρνηση ας υποθέσουμε, κληθεί να νομοθετήσει εκ νέου; Ξανά ναι ίσως να έλεγα και τότε. Δείξτε μου τώρα περισσότερα λεφτά από τους φορολογουμένους σας, για ένα Πρόγραμμα ακόμη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα. Και μαζί μου θα ζητάνε να δείξουν τα λεφτά και οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί. Έχετε σκεφτεί τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Και που ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ότι αφορά την κεντρική, δομική προσπάθεια αντιμετώπισης του όλου προβλήματος χρέους της Ευρωζώνης;

  - Κερδίζω χρόνο, θα πουν μερικοί, αλλά υποφέρει και ο λαός. Δεκτό αυτό. Μη νομίζετε ότι είμαι σε κανένα γραφείο στη Συγγρού και δεν έχω συναίσθηση του δράματος που λαμβάνει χώρα γύρω μου. Ίσως γνωρίζω πολύ καλύτερα από αρκετούς από εσάς και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, τα καθημερινά δράματα πολλών συμπολιτών μας. Αλλά εδώ μιλάμε για αγώνα εθνικής επιβίωσης, σε μια γειτονιά μπαρούτι, και προσπάθειας να αντιπαλέψουμε μια κατάσταση όχι για αυτή τη γενιά (άλλωστε αυτή μάλλον θα καεί στη φωτιά της γενιάς του Πολυτεχνείου) αλλά για τις επόμενες. Με επικρίνουν κακώς θεωρώ όσοι θεωρούν ότι απέναντί τους δεν έχουν έναν έντιμο συνομιλιτή, αλλά κάποιον που μεταδίδει δήθεν κάποια κομματική γραμμή.

  - Για μένα κρίσιμη παράμετρος από τούδε και εξής είναι η άμεση διενέργεια εκλογών. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία για καθυστέρηση. Και εκεί, όλοι όσοι υπολογίζετε ότι ο Σαμαράς θα "παραιτηθεί" και από αυτή τη θέση, θα με βρείτε αλληλέγγυο αν πράγματι απόστει από αυτή την πολιτική θέση.

  - Ταυτόχρονα πρέπει να έχει έτοιμο πρόγραμμα και μηχανισμό. Ανθρώπους και σχέδιο εφαρμογής πολιτικής που να μπορέσει σύντομα, και χωρίς ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος, που να απαλύνει αρχικώς τις βασικές παραδοχές των πολιτικών που έχουν επιβληθεί στη χώρα χωρίς υπαιτιότητα του Σαμαρά, και σε μεταγενέστερο χρόνο, να κερδηθεί κάποιο από το χαμένο έδαφος της ελληνικής οικονομίας.

  - Τέλος, για όσους εκτιμούν ότι πρόκειται για κωλοτούμπα ολκής του Σαμαρά και προδοσίας του. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να προσχωρήσω στην άποψη αυτή, αν, εκ του αποτελέσματος της εφαρμογής της πολιτικής, καταστεί ένας δεύτερος ΓΑΠ. Ελπίζω να το αποφύγει και εκτιμώ ότι δεν θα κάνει το λάθος να διευρύνει την ήδη αυξανόμενη όπως έχω παρατηρήσει δυσπιστία προς το πρόσωπό του. Είναι δεδομένο ότι η παράταξη κρίνει αυστηρά τους Αρχηγούς της. Είναι υγιές φαινόμενο και λογικό. Η κριτική όμως από την εκτόξευση χολής για κάποιον που δεν έχει μετάσχει ούτε στο πάρτυ της μεταπολίτευσης ούτε στο χάλι της προηγούμενης διετίας, έχει διαφορά.

  Και πάλι ευχαριστώ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις.

  Ιεροφάντης

 81. nikoss avatar
  nikoss 11/02/2012 22:01:59

  Αδέξιος Δεξιός είπε:Αν όχι ΚΚΕ για να σου δώσει κατώτατο μισθό 1400 ευρώ (που δεν υπάρχει πουθενά).

  Τώρα που δέν έχουμε Κ Κ Ε η σύνταξη από τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ Τομέα δλδ ΙΚΑ από
  2000 ευρώ π.χ. έγινε επίσης 1400 ευρώ .....

 82. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 22:02:15

  όπως ο υιός μου; ποτέ!
  εγώ θα κρεμαστώ! έτσι το γράφει η μοίρα μου!!

  • Y. avatar
   Y. @ Ιοκαστη 11/02/2012 23:32:38

   Μη, μη, μη το κάνεις. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις

 83. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/02/2012 22:02:24

  Μακάρι να' ναι έτσι όπως τα λες και γιατί να μην είναι αφού το βλέπεις. Ισως το μοναδικό 'χαρούμενο' σημερινό σχόλιο,
  'ανοίξανε σπίτια που ήταν κλειστά για χρόνια, τα λέει όλα.

 84. Νικόλαος Α avatar
  Νικόλαος Α 11/02/2012 22:05:07

  Πέστα Χρυσόστομε. Αλήθεια ποιος τα έλεγε?

 85. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/02/2012 22:05:36

  Φίλε Ιεροφάντη,καλησπέρα.Εδώ και κάμποσες μέρες έχω αραιώσει τα σχόλιά μου.Έχω ενοχληθεί φοβερά με όσα συμβαίνουν.Διάβασα το κείμενό σου.Ακολουθεί ο παρακάτω συλλογισμός:
  Πρώτον.Είμαστε στα πρόθυρα σοβαρότατων πολιτικών εξελίξεων και γενικών ανακατατάξεων.Σε μια άλλη ανάρτηση,με τίτλο ''Δεν γκρεμίζεται μόνο η Μεταπολίτευση'',αναπτύσσω τη σκέψη μου,πέρα και πάνω από κομματική τοποθέτηση.Αν το διάβασες,θ'αντιληφθείς το συλλογισμό μου.
  Δεύτερον.Από το Μάιο 2010 η ΝΔ και ο πρόεδρός της,πήραν σαφή και ξεκάθαρη θέση εναντίον του Μνημονίου.Από τέλη Οκτωβρίου 2011 και μετά συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα,τα οποία,σίγουρα,προξένησαν αρνητικότατη εντύπωση σε πολύ μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς παράταξης.Όμως,πολλοί ''έσφιξαν'' τα δόντια και δέχθηκαν αυτή την επιλογή ως αναγκαίο κακό....Τώρα όμως;Κάνω μια σκέψη:Με τη λογική του πρώτου Μνημονίου όχι μόνο δεν βρεθήκαμε σε διέξοδο αλλά μπήκαμε στη τρύπα ολοένα και πιο βαθιά...Πως,τώρα,θα διασφαλιστεί η έξοδός μας από τη σίγουρη καταστροφή με αυτό το,πολύ χειρότερο,νομοθέτημα-έκτρωμα;
  Τρίτον.Οι πολίτες της χώρας χρεωκόπησαν.Το βλέπουμε με την εκτόξευση της ανεργίας σε αστρονομικά νούμερα,οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί σε απίστευτο βαθμό,οικογενειακοί και προσωπικοί προγραμματισμοί έχουν τιναχθεί στον αέρα,οι αυτοκτονίες έχουν γίνει,πια,καθημερινό φαινόμενο.Θα μπορούσα ν'απαριθμήσω ένα σωρό.Η χώρα δεν είναι οι πολίτες της;Και προχωρώ στη καρδιά της σκέψης μου.Γιατί να μην ''τραβήξουμε'' εμείς μια στάση πληρωμών στους δανειστές;Γιατί να μην τους τραβήξουμε εμείς το χαλί κάτω από τα πόδια,εντός της ΕΕ;Έχω διαβάσει πάρα πολλά κείμενα ανθρώπων,τα τελευταία δυο χρόνια,που συνεχώς τονίζουν πως ο προϋπολογισμός έχει χρήματα για μισθούς και συντάξεις.Εξάλλου αυτό φάνηκε και αποδείχθηκε από το περασμένο φθινόπωρο.Όλοι θυμόμαστε τη μέγιστη απάτη.Από το Σεπτέμβριο μας έλεγαν πως ''δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις''.Πέρασαν ο Σεπτέμβριος,ο Οκτώβριος,ο Νοέμβριος και πρόβλημα δεν υπήρξε.Σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου και τον Δεκέμβριο,ως δια μαγείας,δόθηκαν τα χρήματα στην Ελλάδα...Όσο για τα χρήματα των 130 δισ ευρώ(κατά άλλους μπορεί να φτάσουν 145) που θα μας δοθούν τμηματικά και με δόσεις,δεν θα έρθουν στη πραγματική οικονομία αλλά θα πάνε σε άλλα χέρια.Εξάλλου,το χρέος με αυτά που παίρνουμε,μόνο βιώσιμο δεν είναι.Ήδη έχει εκτοξευτεί στα 370 δισ,με το κούρεμα φτάνει στα 285 και με όσα μας δανείζουν οδηγείται 420 δισ ευρώ περίπου...Βιώσιμο δεν είναι το χρέος.
  Τέταρτον.Σε σχόλιό μου,προ ημερών,είχα τονίσει πως οδεύουμε στραβά.Ξεκινήσαμε με μέτρα(χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κοινωνία με ακέραια ευθύνη της πασοκικής παράταξης),συνεχίζουμε με τρομακτικής σκληρότητας μέτρα,κατόπιν πάμε σ'εκλογές και μετά άγνωστο....Ενώ πρώτα θα έπρεπε να πάμε σ'εκλογές και να ξεκαθαρίσει το τοπίο,μετά απονομή δικαιοσύνης σε όσους μας έφεραν σε αυτό το αισχρό σημείο και κατόπιν σωστά-υγιή μέτρα για την ορθή ανασυγκρότηση της πατρίδας.Θυμάμαι κείμενα δημοσιευμένα στο Antinews που αναφέρονταν στη ''Νέα Μεταπολίτευση''.Με αυτή τη τακτική που ακολουθείται από την ηγεσία της ΝΔ θα έρθει;Προσωπικώς,το θεωρώ εξαιρετικότατα αμφίβολο που προσεγγίζει τα όρια του ανέφικτου.
  Πέμπτον.Η ηγεσία της ΝΔ πιστεύει πως μετά τις εκλογές θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί.Αν πέσουν οι υπογραφές,τώρα,φίλε Ιεροφάντη,μετά θα είναι αργά.Θα πέσουν σαν κοράκια οι ξένοι δανειστές-τοκογλύφοι.Η χώρα δένεται χειροπόδαρα,το αγγλικό δίκαιο λειτουργεί υπέρ του δανειστή και η κοινωνία θ'αργοπεθαίνει...Η κοινωνική συνοχή τώρα έχει,ήδη,κλονιστεί σοβαρότατα και κλυδωνίζεται επικίνδυνα...Μετά έχει να γίνει ο χαμός του χαμού....
  Και έκτον.Θα κλείσω με το εξής:Κάποια σιγμή η Ιστορία φέρνει πολιτικού ηγέτες σε κάποια σημαντικά διλήμματα.Πρέπει να πουν το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι.Θα ισχυριστεί κάποιος πως πάνω απ'όλα τα συμφέροντα της χώρας και πως πρέπει να γίνουν γενναίες υποχωρήσεις.Όμως,τα συμφέροντα της χώρας συμβαδίζουν,πάντα,με την αξιοπρέπεια της.Έχουμε ξεφτιλιστεί,έχουμε ταπεινωθεί,ζούμε κάθε ημέρα το μαρτύριο της σταγόνας...Μετά από τρεις-τέσσερις μήνες,πάλι το ίδιο σενάριο θα ζήσουμε...
  Εν κατακλείδι.Διαφωνώ ριζικά με τις επιλογές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας,όπως αυτές διαφάνηκαν.Μακάρι να διαψευστώ εγώ και η χώρα να οδηγηθεί σε δρόμους ευημερίας σύντομα.Εξάλλου,καθόλου κακό αν πέσω εγώ έξω.Και ολοκληρώνοντας,τονίζω πως δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο τον.Προσωπικές απόψεις εκφράζω,τις πιστεύω διατυπώνοντάς τες και δεν αναγκάζω κανέναν να δεχθεί τους παραπάνω συλλογισμούς μου.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Komis Montechristo 11/02/2012 22:27:56

   Προσυπογράφω τους συλλογισμούς σου , αν μου επιτρέπεις Komis Montechristo , και εύχομαι να έχω λάθος

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Komis Montechristo 11/02/2012 22:28:32

   Αγαπητέ, ο προβληματισμός σου μας βρίσκει γενικά όλους σύμφωνους.
   Θέλω, όμως, να επισημάνω, πως η καταστροφή που βιώνουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του μνημονίου. Το τρόπος υιοθέτησης του μνημονίου και η ασυνέπεια και η ανικανότητα του ΓΑΠ να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις όξυναν την κρίση. Ο ερχομός της, όμως, είχε σαφέστατα προαγγελθεί.
   Ήταν η δειλία των πολιτικών και το βόλεμα της κοινωνίας που θάμπωνε και τύφλωνε.

   Δεύτερον, επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκείς προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης. Αναμένεται η δημιουργία τους.
   Μην τρέφουμε ελπίδες για ευημερία πριν την πάροδο 10 ετών περίπου.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Μανιάτης 12/02/2012 00:14:23

    Φίλοι Αγρότη και Μανιάτη,προβληματισμούς καταθέτουμε όλοι.Μας ενώνει όλους η αγωνία για το που βαδίζει η πατρίδα.Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει,αν και είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις.

  • franc avatar
   franc @ Komis Montechristo 11/02/2012 23:23:18

   Αγαπητέ Komis Montechristo,λες:
   " Αν πέσουν οι υπογραφές,τώρα,φίλε Ιεροφάντη,μετά θα είναι αργά.Θα πέσουν σαν κοράκια οι ξένοι δανειστές-τοκογλύφοι."....

   Για να πέσουν οι υπογραφές φίλε Komis Montechristo,πρέπει πρώτα να έχει κλείσει το PSI.
   Για να κλείσει το PSI πρέπει να υπογράψουν ΔΝΤ , ΕΕ και ΕΚΤ οτι το χρέος μας θα είναι βιώσιμο, αλλοιώς η σύμβαση θα ακυρωθεί στα σίγουρα απ την πλευρά του ΔΝΤ. Βιώσιμο το χρέος μας θα είναι στο τέλος της χρονιάς αν έχοντας πληρώσει το κράτος μισθούς συντάξεις και ανελαστικές δαπάνες μας περισσεύουν αρκετά για να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια. Αν δεν μας φτάνουν ή η Μέρκελ θα συμπληρώνει, ή το χρέος παύει να είναι βιώσιμο και ότι υπογράψουμε αύριο είναι πάπαλα. Πτωχεύουμε και τα τινάζουμε όλα στον αέρα. Βάζουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή την Παπαρήγα και λέμε στους Δανειστές ελάτε τώρα να εφαρμόστε το Αγγλικό δίκαιο και κάθε για φιλέτο που θα παίρνετε απ' την Ελλάδα θα σβήνουμε το χρέος και αμέσως θα κρατικοποιείται αφού το καθεστώς μας θα είναι σοσιαλιστικό...Περιμέναμε 2,5 χρόνια. Ας περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα να δούμε το PSI της Ιταλίας. Θα υπάρξει? ή τελικά η Μέρκελ θα δεχτει το τύπωμα χρήματος? Οποια λύση κι αν δοθεί για την Ιταλία, σε 5 λεπτα σώζει και εμάς, υπο τον όρο οτι μένουμε στο Ευρώ και την ΕΕ.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ franc 12/02/2012 00:02:30

    Φίλε franc,διάβασα την άποψή σου.Προ κάμποσης ώρας είδα τη δήλωση Νταλλάρα όπου έκανε έκκληση να ψηφιστεί το μνημόνιο για να εγκριθεί το κούρεμα.Όμως,ποιος μου εγγυάται πως αν εγκριθεί η δανειακή θα εγκριθεί το κούρεμα;Είναι σίγουρο;Όχι φυσικά.Αν δεν περάσει το κούρεμα τότε θα διαφανεί πως θέλουν να μας χρεωκοπήσουν εκείνοι άμεσα.Θα μας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα.Αν περάσει,τότε θα μας πετάξουν λίγο μετά.Το χρέος δεν είναι βιώσιμο.Αυξάνεται με το δάνειο που θα πάρουμε.Δεν μειώνεται.Τα νούμερα είναι αμείλικτα.Αντίθετα,γράφω στο μακροσκελές σχόλιό μου πως μήπως εμείς πρέπει να τους τραβήξουμε το χαλί,τώρα και εντός ΕΕ.Πρόσεξε τι φοβάμαι.Ας υποθέσουμε πως θα περάσει η δανειακή αύριο(αν και πιστεύω πως θα περάσει,δεν έχω αμφιβολία-το μόνο που δεν γνωρίζω αν θα είναι με 180) και συμβεί αυτό που αναφέρεις.Δεν θα έχει πέσει έξω η ηγεσία της ΝΔ στο δρόμο που ακολουθεί σήμερα;Δεν θα έχει φανεί ανύπαρκτη στο να διαβλέψει αυτή την εξέλιξη;Θα κατηγορηθεί πολύ περισσότερο απ'ότι σήμερα.Τότε,γιατί να μην συμβεί αυτό που αναφέρω παραπάνω;Στάση πληρωμών στους δανειστές.Φίλε franc,σκέψεις κάνω,δεν παριστάνω τον ξερόλα.Απλά την αγωνία μας καταθέτουμε όλοι.Ο καθένας έχει την άποψή του,την υπερασπίζεται σθεναρά και δεν είναι καθόλου κακό.Εξάλλου,αυτή είναι η μαγεία και η ομορφιά της Δημοκρατίας.

    • franc avatar
     franc @ Komis Montechristo 12/02/2012 01:34:29

     Aγαπητέ Κόμη,
     Μου φαίνεται οτι μπερδευτήκαμε λίγο. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η ΕΕ έχει δηλώσει κατα κόρον οτι Δανειακή και PSI πάνε πακέτο. Αυριο ψηφίζουμε τη δανειακή υπο την αίρεση οτι θα εγριθεί το PSI σε δυο-τρείς μέρες.Πρέπει να το ψηφίσουμε κι αυτό. Αν δεν καταλήξει το κούρεμα όπως λες δεν υπάρχει PSI, και η Μέρκελ σκάει κάτω σαν καρπούζι και δεν εκλέγεται ούτε για Δήμαρχος στο χωριό της αφου το PSI και το βασανιστήριο της Ελλάδας είναι δική της σημαία. Αυτομάτως η Δανειακή που υπογράψαμε είναι άκυρη και εμείς παραμενουμε στο ευρώ και την ΕΕ. Και το μεγάλο ΕΡΩΤΗΜΑ στη Μέρκελ, (εν ανάγκη θα της το θέσει αυτοπροσώπως ο Don Corleone) είναι:
     Τυπώνεις χρήμα να σωθεί η Ιταλία ή σε βγάζουμε απ' την ΕΕ εμείς οι χρεωμένοι που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφια?
     Αν πάλι πετύχει το PSI σε εμάς, θα το εφαρμόσει και στους άλλους? Γιατί άν τυπώσει 2 τρίς ευρώ για την Ιταλία, τα δικά μας θα είναι πλέον φραγκοδίφραγκα και σε 5 λεπτά τα τυπώνει και για μας και φτάνουμε όλοι μαζί στο χάπυ έντ.
     Να μας πετάξουν εκτός ευρώ και ΕΕ χωρίς τη θέλησή μας είναι ποινικό αδίκημα και δεν μπορούν να το κάνουν. Αν τους κάνουμε τη χάρι γιατί δεν αντέχουμε αλους 5-6 μήνες, και βγούμε οικειοθελώς, θα τους απαλλάξουμε απο το βάρος...
     Το θεωρείς έξυπνο?

     • Neuron avatar
      Neuron @ franc 12/02/2012 20:42:51

      Καθόλου έξυπνο.

      Αλλά πιο έξυπνο είναι να επιταχύνεις αυτήν την διάσωση αρνούμενος την δανειακή και το PSI ΤΩΡΑ.

      Γιατί πρέπει να περιμένουμε να κατρακυλήσει κι άλλο η χώρα;

      Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Και δεν μου αρκούν μυστικιστικές εξηγήσεις του τύπου "θα ξέρει ο Σαμαράς κάτι που δεν ξέρουμε εμείς". Σόρρυ , αλλά δεν μασάω

 86. franc avatar
  franc 11/02/2012 22:06:21

  Πιστεύω τώρα οτι ο Σαμαράς μόνο εμένα διαβάζει σ' αυτό το site και μαλλον θα τον ψηφίσω τελικά αφήνοντας τον Τσίπρα για ρεζέρβα (για 'οταν πτωχεύσουμε και επίσημα). Αλήθεια γιατί βιάζεστε να πτωχεύσουμε αδέλφια? Δεν είναι καλύτερα να αφήσουμε το Σαμαρά να φάει τα μούτρα του υπογράφοντας Ναι σε όλα? Αφού μπορούμε μετά να ψηφισουμε Τσίπρα ή Αλέκα και να πάνε οι Γερμανοί να τους ρωτήσουν αυτούς γιατί δεν τηρούν την υπογραφή Σαμαρά...
  Διαβάστε τι έγραφα 'οταντο αγριεμένο πλήθος φώναζε ΟΧΙ:
  "franc είπε:
  09/02/2012 στις 7:00 pm

  O Σαμαράς ή είναι Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ που θα σώσει κυριολεκτικά το Εθνος των Ελλήνων ή θα αποδειχτεί απλά συν-Αμερικανάκι του ΓΑΠ. Οπότε ο μόνος όρθιος αρχηγός απο το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό θα απομείνει ο Τσίπρας.
  Οι μέχρι τώρα κινήσεις του Σαμαρά με κάνουν να πιστεύω το πρώτο. Οι κινήσεις του δείχνουν μεγαλοφυή παίκτη που δεν παρασύρεται απο τον όχλο. Δεν ξερω πόσοι, αλλά νομίζω οτι μέσα σε τούτο το site υπάρχουν πολλοί που έχουν συνειδητοποιήσει την πολυπλοκότητα και το μέγεθος του παιχνιδιού που παίζεται και που έλαχε στην πατρίδα, τη γλυκειά Ελλαδίτσα μας, να γίνει στόχος όλων των τεράστιων ορνέων που μαζεύτηκαν πάνω απ’ τη Μεσόγειο ζητώντας περισσότερο αίμα-χρήμα-πετρέλαιο-ενέργεια. Εγραφα λοιπόν στις προηγούμενες αναρτήσεις μου:
  Προχτές : “franc είπε:
  07/02/2012 στις 2:37 pm

  Απ’ την εξέλιξη των πραγμάτων εγώ αντιλαμβάνομαι οτι οι Γερμανοί εχουν μεγάλο πρόβλημα να μας πετάξουν έξω απο την ΕΕ αν και θα το επιθυμούσαν, τώρα που πιστεύουν οτι έχουν προφυλάξει τα νώτα τους.
  Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη.
  Αρα θα τους προσφέραμε στο πιάτο τη λύση άν φεύγαμε μόνοι μας πρίν αρχίσει να ανακάμπτει η ΙΤΑΛΙΑ η οποία είναι και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μαζί με την ΙΣΠΑΝΙΑ.
  Πιστεύετε όλοι σας σ’ αυτό το site επειδή οι κουτόφραγκοι συνεχίζουν να μας προσβάλλουν όλο και πιό έντονα, πρέπει να τους αφήσουμε να πετύχουν τό στόχο τους? Να γίνουμε εμείς κουτότεροι απ’ αυτούς και να κόψουμε μόνοι μας τα πόδια μας?. Ο ήρωάς μας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και όχι οξύθυμος Αχιλλεύς.
  Ο Σαμαράς πρέπει αύριο να βγεί χαμογελαστός και να πεί στους Γερμανούς: Αφού πιστεύετε οτι οσο μικρότερος ο μισθός τόσο μεγαλύτερη η ανταγωνιστικότητα, δεχόμαστε ελάχιστο μισθό 50 ευρώ. Καταργούμε 13 , 14 και 12ο μισθό . Δεχόμαστε Αγγλικό και όποιο άλλο δίκαιο θέλετε. To PSI το κλείσαμε, φέρτε τώρα τα 145 δις .
  Το τι θα κάνει στη συνέχεια θα του το πώ εγώ στο τηλέφωνο . Εχετέ μου εμπιστοσύνη. Ετσι κι αλλοιώς δεν έχουμε τίποτε παραπάνω να χάσουμε.
  Πρίν το τέλος του 2012 η κρίση θα τελειώσει. Τα Funds και οι Υπερ-τράπεζες θα ορμήξουν στα χρηματιστήρια για να αρπάξουν τα φιλέτα της Νότιας Ευρώπης κοψοχρονιά.Αν ο Σαμαράς κρατήσει τουλάχιστο την Αγροτική συγχωνευμένη με το Ταμιευτήριο και κάνει τουλάχιστο μία κρατική εταιρεία holding με τα καλύτερα φιλέτα του Δημοσίου, έτσι ώστε μόλις τελειώσει η κρίση (στην Ιταλία πρώτα) και ανάψουν τα λαμπάκια στη wall street θα έχει μια καβάντζα που να του γεμίζει το ταμείο με γρήγορο εικονικό χρήμα (300% άνοδο σε ένα μήνα είχε η Alpha σε 3 βδομάδες) και δεν θα περιμένει να ξοφλήσει ο Ελληνικός λαός το εικονικό χρέος με πραγματικό χρήμα σε 50 χρόνια…
  Kαι χτές:
  “franc είπε:
  08/02/2012 στις 11:05 am

  Aντώνη μην πεις οχι τώρα.
  Περίμενε πρώτα να το πεί η Ιταλία, που έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απο εμας…”

  Σήμερα λέω Αντώνη μπράβο.!!! Πάρε τηλέφωνο τον Μόντι και πέστου οτι δεν χρεοκοπήσαμε για να τους διευκολύνουμε γιατί είμαστε αρχαιότεροι απ’ τους προγόνους του, έχει σειρά τώρα μαζί με τον συμπατριώτη του τον Ντράγκι να κανονίσουν σύμφωνα και με τις οδηγίες του Προφεσσόρε Ρομάνο Πρόντι (κι αν χρειαστεί και με τον Don Corleone) πως θα κατεβάσουν τα spreads της Ιταλίας ώστε να απομακρυνθούν τα όρνεα και να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους αν είναι δυνατόν και μέσα στο καλοκαίρι και μαζί μ’ αυτούς να σωθούμε και ‘μείς. Αλλωστε GrecoRomani είμαστε όλοι. Ως τότε πιστεύω οτι εμείς θα έχουμε καθαρίσει την υπόλοιπη κόπρο του Αυγείου απο το κράτος μας και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε το φως στο βαθος του τούνελ…

  "franc είπε:
  10/02/2012 στις 11:41 am

  To θέμα είναι οτι η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
  Αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε όσο κι αν οι προβολείς εστιάζουν σ’ εμάς, για να το κρύβουν τεχνηέντως. αν η Ιταλία σωθεί, και προσωπικά πιστεύω αυτό θα γίνει ρίν το τέλος του2012, σε 5 λεπτά θα σωθούμε και ‘μείς. Γι αυτό πρέπει να μείνουμε γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στο Ευρώ και την ΕΕ μέχρι να σωθεί η Ιταλία, υπογράφοντας αβλεπί ό,τι θέλουν. Ετσι κι αλλοιώς όλα αυτά που υπογράφουμε με το πιστόλι στον κρόταφο και χωρίς να τα διαβάσουμε, μπορούμε όποτε θέλουμε να τα αναιρέσουμε χωρίς να μειωθεί περαιτέρω η ούτως ή άλλως χαμένη αξιοπιστία μας έναντι των τοκογλύφων…"

  • Padron avatar
   Padron @ franc 11/02/2012 22:43:29

   "Δεχόμαστε Αγγλικό και όποιο άλλο δίκαιο θέλετε. To PSI το κλείσαμε, φέρτε τώρα τα 145 δις ."

   Κι αυτοί απάντησαν με επίτροπο και κλειστό λογαριασμο, στηριζόμενοι κι από την Κομισιόν. Είναι ξεκάθαρο πως η πολιτική τους οδηγεί στην εξέγερση, και αυτό το σενάριο οφείλει να αναλυθεί επαρκέστερα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Padron 11/02/2012 23:58:42

    Θέλουν εξέγερση σίγουρα με πρωτοφανή έκταση επεισοδίων, ανεξέλεγκτα από την διαλυμένη αστυνομία για να "αναγκαστούν" να επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο για να σώσουν τον Παπαδήμο και να συνεχίσουν το ξεπούλημα. Τρέμουν τις εκλογές!

    • Y. avatar
     Y. @ Γεώργιος Τ. 12/02/2012 00:17:28

     Ναγκασάκι

 87. Tassos avatar
  Tassos 11/02/2012 22:06:25

  Οσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της χρεωκοπίας και της δραχμής είτε έχουν βγάλει τα φράφκα έχουν είτε απλά είναι παιδιά λαλαλά. Αγγελιασμένα.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tassos 11/02/2012 22:06:44

   φράγκα

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Tassos 11/02/2012 22:29:45

   Πρέπει επειγόντως να συνδεθείτε με το παρόν. Έφτασε να σας διαψεύδει ακόμα και ο Παπαδήμος, το αφεντικό σας.

   Πάμε πάλι:

   1. Χρεοκοπήσαμε
   2. Χρεοκοπήσαμε εντός του ευρώ

   Να γράψετε εκατό φορές τα παραπάνω και να έρθετε με τον κηδεμόνα σας.

 88. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 11/02/2012 22:06:32

  σωστός

 89. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 22:07:23

  Μακάρι, αλλά όπως απέδειξαν οι καλοκαιρινές συγκεντρώσεις, όπου φάγαμε τη χημικά της αρκούδας, δεν ταρακουνήθηκε το σύστημα.
  Η διαμαρτυρία και η οργή που ξεχειλίζει είναι ένα βήμα αλλά δε φτάνουν.

 90. Silence t. avatar
  Silence t. 11/02/2012 22:07:59

  Συμφωνώ και εγώ !
  Δυστυχώς !

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Silence t. 11/02/2012 22:54:59

   δεν εισακουόμεθα... σε τίποτα...

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ αλλενάκι 11/02/2012 23:51:16

    Αλλενάκι, όλοι στενοχωρημένοι είμαστε, αλλά σε αυτό δεν έχεις δίκιο. Ακόμα και τη λύση διαγράφω Καμμένο από κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά όχι από βουλευτή, εδώ μέσα τη διάβασα προσωπικά και μετά από μισή μέρα έτσι κι έγινε.

    Και πιο πάνω, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ γράφει πως θα μπορούσαμε να έχουμε επάρκεια. Όχι πως έχουμε. Δυστυχώς.

 91. epi avatar
  epi 11/02/2012 22:08:56

  Για τους άλλους δεν ξέρω αλλά ο σπιθαμιαίος Γκιουλέκας εναι πρώτος βουλευτής Α Θεσ/νίκης με πάνω από 50000 ψήφους το 2009. Πρόσεχε τί γράφεις....

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ epi 11/02/2012 22:51:46

   δεν το κατάλαβα το απειλητικό υφάκι!
   αυτός που πηρε 50000 ψηφους τον έφτυσαν οι Θεσσαλονικείς για να εκλέξουν τον ανεκδιήγητο Μπουτάρη!
   φαντάσου απελπισία οι άνθρωποι!!
   ας κατέβει χωρίς τη σημαία της ΝΔ και θα δει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του!!!!
   άκου απειλές...

   • loretta avatar
    loretta @ Ιοκαστη 11/02/2012 23:08:28

    Aγαπητη Ιοκαστη,
    σαν θεσσαλονικια σου λεω οτι ο Κωστας δεν εκλεχτηκε και λογο του πολιτικου κλιματος εκεινης της περιοδου και φυσικα να μην ξεχναμε οτι οι νεοδημοκρατες παντα εχουν την ταση με τα χερια τους να βγαζουν τα ματια τους...εδω τιμωρησαν το ιδιο τους το κομμα με 12 μοναδες διαφορα.....ενω ξεραν ποιος ψευτης και λαοπλανος θα γινοταν πρωθυπουργος της χωρας με οτι αυτο συνεπαγοταν...και φτασαμε στο σημερα.

    Δεν ημαστε άμοιροι των ευθηνων μας λοιπον.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ιοκαστη 12/02/2012 11:31:02

    Καλά να διαφωνείς με τις επιλογές κάποιου, αλλά να μην τον σέβεσαι και να τον υβρίζεις ενώ πιο πριν τον ψήφιζες και τον τιμούσες, λίγο Σταλινικό μου φαίνεται.
    Και καλά τόσο σίγουροι είσθε ότι σώνεται πλέον η χώρα?

  • dikigoros 7 avatar
   dikigoros 7 @ epi 11/02/2012 23:03:42

   Επίσης, να υπενθυμίσω στην ιοκάστη ότι ο Βλάχος είναι 4 φορές 1ος βουλευτής Αττικής, ο Μαρκόπουλος 1ος βουλευτής Ευβοίας, και ένας από τους ελάχιστους που έβαλαν πλάτη για τον Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2009, η Βόζεμπεργκ 3η βουλευτης Α΄Αθηνών, οι δε υπόλοιποι ¨ασημαντότατοι¨ ανήκουν στα σπλάχνα της παράταξης, και καλό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός. Άλλωστε, στις δημοκρατίες, πλην των βουλευτών, καθε ένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνον...και κατά το Σύνταγμα οι βουλευτες εκπροσωπούν το έθνος, και όχι την λεγόμενη κομματική πειθαρχία [νομικώς ανύπαρκτη έννοια], για αυτό αςβουτάμε την γλώσσα στο μυαλό πριν κατακρίνουμε αυτούς που εμμενούν στα όσα έλεγε η ΝΔ 2 χρόνια τώρα.....

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ dikigoros 7 12/02/2012 05:17:47

    το έθνος δικηγόρε μου να το σκεφτοντουσαν οταν δήλωναν 12000 ευρω (το αφορολογητο) το χρόνο, όταν χάριζαν τα δικά μου και τα δικα σου χρήμτα σε εξωραιστικους συλλογος μεσω ΕΟΤ και οταν ψήφιζαν συντεχνιακά για τους δικηγόρους!! Αλλά όπου μας συμφερει δεν μιλάμε! Την πάρτη μας και μεις!
    Και το ότι στηριξαν τον Σαμαρα τον Νοεμβρη του 09, δεν τους βάζει σε καμμια κολυμβηθρα αποκάθαρσης!!!
    Βυθίζεται ο παλαιοκοματισμος, τελειώνει, καταλάβε τε το!!! Την ουρίτσα μας απέξω η απομέσα κάθε φορά οπως μας βολευει!!!!!

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ dikigoros 7 12/02/2012 05:20:13

    καθόλου ενθερμώ! απλά κοιτώντας κατάματα τον κόσμο και όχι με γνώμονα την βολεψη μου!!!
    κάποτε το οχι ήταν το δύσκολο, σήμερα είναι το ναι το ανυπερβλητο!!
    πρέπει όμως να προχωρήσουμε!!

    • akenaton avatar
     akenaton @ Ιοκαστη 12/02/2012 17:32:40

     Σου το χρωστώ: Μήπως λέγεσαι Νεοφιλελεύθερη Κολοτουμπίδου;

     • Δείμος avatar
      Δείμος @ akenaton 12/02/2012 21:21:22

      Σωστός ! Καλά της είπες.

 92. Κουκουλοφόρος avatar
  Κουκουλοφόρος 11/02/2012 22:09:12

  Φίλε Ιεροφάντη και λοιποί υποστηρικτές του .... ορθολογισμού...
  Ομολογώ ότι δεν άντεξα να διαβάσω όλη την θεωρία σου για την αναγκαιότητα να κάνουμε κι άλλα βήματα πίσω στο χρόνο. Θα πειστώ όμως αν μου απαντήσετε σε κάποιες απλές ερωτήσεις:
  1. Υπάρχει κάποιος λόγος που οι πεφωτισμένοι μας ηγέτες αγνοούν τις αλεπάλληλες δηλώσεις διακεκριμένων, και ενίοτε κατόχων νόμπελ, οικονομολόγων όπως ο γνώριμος μας Στίγκλιτς, που καταθέτουν ότι δεν είναι στραβός ο γυαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε ?
  2. Ποια διατυπωμένη οικονομική θεωρία υπαγορεύει τα μέτρα που οι λαοπλάνοι ηγήτορες μας παρουσιάζουν ως πανάκεια ?
  3. Υπάρχει ένα παράδειγμα κράτους όπου "συνεργάστηκε" με το ΔΝΤ και δεν διαλύθηκε οικονομικά και κοινωνικά ?
  Θα μπορούσα να σε (σας) ρωτάω για ώρες, αλλά δεν έχει κανένα νόημα.
  Καθείς εφ' ω ετάχθη....

 93. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/02/2012 22:09:28

  Η γεννιά του 114 και του Πολυτεχνείου κατέστρεψε την Ελλάδα με τους ηρωισμούς της.
  Τέλος οι μαγκιές των φαυλων.
  Είναι πολύ ακριβά πληρωμένες.

 94. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 22:11:14

  Μπράβο σας m.s. έτσι θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Τι στο καλό νομίζουν .....ότι σταματήσαμε και να σκεφτόμαστε?
  Μανιάτη ο πατέρας μου δεν πήρε ποτέ καμιά επιδότηση, που τότε δεκαετία του 80 σε ψάχναν για να σε πληρώσουν .

 95. franc avatar
  franc 11/02/2012 22:11:17

  Ιοκάστη σε φιλώ
  (Η ηλικία μου μου το επιτρέπει).
  Πιστεύω οτι η διαίσθησή σου δεν σε ξεγελά.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ franc 11/02/2012 23:02:49

   και γω frank σε χειροφιλώ.... (από σεβασμό).

 96. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 22:11:54

  ήταν το καλύτερο σημείο της ομιλίας του!!!!!!!!

  • Y. avatar
   Y. @ Ιοκαστη 11/02/2012 22:19:36

   Χαίρομαι που παίρνουμε τα ίδια εισπρατώμενα

 97. BLADERUNNER avatar
  BLADERUNNER 11/02/2012 22:12:11

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΕΓΩ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟ ΜΙΣΘΟ, ΖΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΖΩ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΧΡΕΩΘΕΙ 300.000 ΕΥΡΩ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ.

  ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΕΙ? ΤΟ ΠΑΜΕ? ΠΟΥ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ?
  Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ CDS ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΛΕΠΤΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ????

  ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ 2003 ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΠΩ ΠΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΓΙΕΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.
  ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΓΑ.ΚΑΓΙΕΝ ΡΕ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ,ΤΙ ΚΑΓΙΕΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ? ΚΑΓΙΕΝ ΠΟΡΣΕ...ΕΝΟΙΩΘΑ ΣΑΝ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΤΙ ΗΤΑΝ.
  ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΓΙΕΝ...

  ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ,ΣΤΑ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΦΑ.
  ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
  ΟΣΟΙ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΙΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΥΝΑΤΕ ΕΙΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΕΞΩ.
  ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
  Η ΔΡΑΧΜΗ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ? 3 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ?

  ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.ΧΤΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΑΓΑΖΑ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΛΑΤΟ ΚΑΛΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΖΩ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ....ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

  • Μάκης avatar
   Μάκης @ BLADERUNNER 12/02/2012 00:17:21

   Η επιδοτήσεις μας φέρανε έως εδώ. Με ποια κριτήρια επιδοτήθηκες; Είναι ανταγωνιστικό αυτό που κατασκευάζεις; Μετά το ΕΣΠΑ πως θα ζήσεις; Με άλλη επιδότηση;
   Ο κόσμος δεν ήξερε για τα διακοποδάνεια, οι τράπεζες του τα έμαθαν.
   Είμαστε μέσα σε ένα οικονομικό πόλεμο, ελπίζω να μη γίνεις θύμα και συ αλλά δεν το πιστεύω. Δεν είμαι αριστερός αλλά και ούτε φίλος των αγορών.

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ BLADERUNNER 12/02/2012 06:35:45

   SE OLA EXEIS DIKAIO, ALLA H KAREKLA ERXETAI PRWTH.

 98. sintonistis avatar
  sintonistis 11/02/2012 22:12:15

  ΦΙΛΕ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ, ο καταιγισμος των σχολιων δεν εχει να κανει με εσενα........ καταλαβαινεις τι εννοω...

 99. BlackOps avatar
  BlackOps 11/02/2012 22:13:27

  Ζητάω συγγνώμη για το διπλοποστάρισμα... δικό μου το λάθος

 100. Δαναός avatar
  Δαναός 11/02/2012 22:16:52

  Διαβάζω όλα τα άρθρα και όλα τα σχόλια. Σοβαρές απόψεις στη συζήτηση που γίνεται.Έχω όμως μια ερώτηση προς όλους:
  Αν αύριο η βουλή πει το Όχι τη Δευτέρα τι γίνεται;
  Θα περιμένω μια απάντηση με απλά λόγια, για να καταλάβω κι εγώ που δε σκαμπάζω από οικονομικά!

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Δαναός 11/02/2012 22:20:02

   Την Δευτέρα θα έχουμε πανηγυρισμούς, την Τρίτη δεν ξέρω.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ dikefalosaitos 11/02/2012 22:22:10

    Μου βάζεις υποψίες aite!

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ Δαναός 11/02/2012 22:24:27

     Δεν είναι αυτό που νομίζεις, είμαι πιστός :)

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ dikefalosaitos 11/02/2012 22:28:43

      Μα δεν είπα κάτι κακό!

   • BLADERUNNER avatar
    BLADERUNNER @ dikefalosaitos 11/02/2012 22:22:58

    ΜΑΘΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΣΣΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ.
    ΤΑ ΖΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΏΤΙΚΑ,ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ,ΠΟΡΣΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ,ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΑΙΚΑ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΙΕΣΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
    ΕΜΕΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

    • aristotelis avatar
     aristotelis @ BLADERUNNER 11/02/2012 22:59:34

     Κοίταξε το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδος σε σχέση με τους εργατικούς Γερμανούς και μετά μπορείς να σχολιάσεις όσο θέλεις...αφού πιστεύεις ότι τα διακοποδάνεια είναι η αιτία του προβλήματος...

    • yianna avatar
     yianna @ BLADERUNNER 12/02/2012 09:28:11

     Δυστυχώς φίλε μου, αυτή είναι η Ελλάδα, όπως μας κατάντησε ο ΑνδρεΣημΓΑΠ και ο ιθύνων νούς Λαλιώτης. Μας διέλυσαν σαν Κράτος, σαν Κοινωνία και δυστυχώς υπάρχει -λέει- και ένα 8% να τους ξαναψηφίσει.
     Το Πασοκικό καθεστώς θα επιζήσει, έτσι είναι, τα καθεστώτα πέφτουν μόνο με επαναστάσεις όχι με δημοκρατίες.

  • Κουκουλοφόρος avatar
   Κουκουλοφόρος @ Δαναός 11/02/2012 22:22:15

   Δαναέ, δεν μπορώ να σου πω τι θα γίνει την Δευτέρα αν η βουλή πει όχι. Μπορώ σίγουρα όμως να σου πω τι θα γίνει αν πει ναι....
   Και δεν είμαι οικονομολόγος....

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Κουκουλοφόρος 11/02/2012 22:42:21

    Περιμένω Κουκουλοφόρε...

    • Κουκουλοφόρος avatar
     Κουκουλοφόρος @ Δαναός 11/02/2012 22:57:00

     Νομίζω ότι μία αναδρομή των δύο τελευταίων χρόνων δίνει την απάντηση που περιμένεις.
     Για την ροή της κουβέντας όμως... Έχω ένα προαίσθημα ότι το ίδιο post θα είναι πολύ επίκαιρο όταν έρθει η ώρα της επόμενης δόσης και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής...
     Εσύ πως νομίζεις ότι θα είναι το αύριο αν η βουλή υπερψηφίσει ;

  • m.s avatar
   m.s @ Δαναός 11/02/2012 22:28:30

   - θα παίζουμε μουτζούρη στα καφενεία
   - Ο Ιορδάνης θα παρουσιάζει νεανικό δελτίο στο σταρ
   - θα κάνουμε λιτανείες τροχάδην
   - θα γίνει remake του κορίτσια στον ήλιο με τον Πρέκα
   - Θα βγάλει λέπια ο γάβρος
   - Θα τρώμε φασολάδα αλάδωτη
   - Τα τσόνια θα πετάν ανάσκελα
   - Θα ξετυλίγονται τα πιτόγυρα
   - Θα κάνουμε τα σουτιέν σφεντόνες
   - Η Σία θα φάει τη θέση του Μπάμπη
   - Θα ξεκολλάει το σουσάμι από το κουλούρι
   - Η Μενεγάκη θα μείνει έγκυος
   - Ο ΜΟ θα απατήσει τη Σκάρλετ(με τη Mila Kunis τον κόβω)
   - Δεν θα μπαίνει η όπισθεν
   - Ο Κίμων θα περνά με πράσινο
   - Θα πολιτευτεί η Δήμητρα
   - Θα βγάζει φύκια η Βουλιαγμένη
   - Θα μπαίνουν χαλικάκια στα παπούτσια μας
   - Θα μας θάβουν μπρούμητα
   - Ποιος ακούει τον Τράγκα…
   - Θα μαδάν οι γάτες
   - Θα τρέχουνε τα λούκια

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ m.s 11/02/2012 22:45:01

    - Ο Κίμων θα περνά με πράσινο
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ dikefalosaitos 11/02/2012 22:46:12

     Παρ' όλο που και τότε δεν πιστέυω ότι θα το κάνει, γιατί το θεωρεί... γκαντεμιά. χαχαχαχαχαχαχαχα

  • Γιώργος Ρ avatar
   Γιώργος Ρ @ Δαναός 11/02/2012 22:39:36

   Ο Παπαδήμιος -και όχι μόνο - λέει ότι θα επέλθει η καταστροφή και το χάος.
   Αυτή είναι η μια περίπτωση.
   Εγώ λέω ότι ίσως τότε να άρχιζε η πραγματική αναδιαπραγμάτευση αν είχαμε κυβέρνηση με @...@ . (Θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς αν είχε αποφύγει την στήριξη στον δοτό)

   Να βάλω επίσης ένα ερώτημα.
   Αν αύριο η Βουλή ψηφίσει Ναι και παρόλα αυτά οδηγηθούμε στην χρεοκοπία "δεμένοι" με αγγλικό σχοινί , τι γίνεται;

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ Γιώργος Ρ 11/02/2012 22:58:43

    Τίποτα, γιατί θα έχει κοπεί το ίντερνετ και δεν θα μπορούμε να κάνουμε επανάσταση. :)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δαναός 12/02/2012 00:01:43

   Θα πουν οι Μερκοζί πως δε μπορούν να δώσουν χρήμα και πάμε για άτακτη χρεοκοπία εντός του ευρώ για όσο αντέξουμε πριν να αποφασίσουμε μόνοι μας την έξοδο από την ΟΝΕ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Απλό έτσι;

 101. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 22:20:13

  Δεν διαμαρτύρομαι γιατί έχασα τη βολή μου αλλά γιατί απέκτησα προσδοκίες και πίστεψα ότι το παιδί μου θα ζούσε στη πατρίδα του ελεύθερο και περήφανο

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 23:50:40

   Έχουμε δρόμο ακόμη, δύσκολο μεν αλλά όχι μακροχρόνιο. Θα δεις την Ελλάδα καλύτερη από ποτέ!

 102. resistance avatar
  resistance 11/02/2012 22:21:45

  Οταν θα βαρεσουμε επισημως χρεωκοπια να τρεξετε ολοι στα δικαστηρια για τα ελληνικα αεροδρομια τους ελληνικους υδατινους πορους για οτιδηποτε αξιολογο εχει αυτη η χωρα και θα μας το παιρνουν οι δανειστες.....Η Ελλας ειναι χρωκοπημενη εδω και καιρο...ολη η ιστορια ειναι το αγγλικο δικαιο....
  Απορω πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που περιμενουν να τους σωσουν αυτοι που τους οδηγησαν εδω αλλος λιγοτερο και αλλος περρισοτερο....
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 103. γαιοσκώληξ avatar
  γαιοσκώληξ 11/02/2012 22:21:53

  Επειδή, δυστυχώς οι κυβιστήσεις είναι ίδιον ανθρώπων σημερινών και ειδικών συμφερόντων, παρατηρώ, ότι με πρώτη ανάγνωση το προς ψήφιση νομοσχέδιο, για το οποίο ο Σαμαράς κάνει όπισθεν κυβιστήσεις δεν αναγράφεται πουθενά, θα μου επιτρέψετε να παραθέσω, ως αντίλογο στον ιεροφάντη δύο παραγράφους του από τα κεφάλαια 13 και 14 της δανειακής σύμβασης.
  "Το ΕΤΧΣ θα δικαιούται (χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του Επωφελούμενου Κράτους Μέ-λους) να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει με άλλο τρόπο ελεύθερα τα δικαιώματα και τις απαιτή-σεις του κατά του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους σε όλους ή ορισμένους από τους Εγγυη-τές στις περιπτώσεις που περιγράφονται στο Όρο 6 παρ. 8 της Σύμβασης Πλαίσιο υπό τους όρους της/των Σύμβασης (-εων) Εγγύησης. Τα Μέρη συμφωνούν ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του ΕΤΧΣ θα μπορούν να μεταβιβασθούν ελεύθερα στον ΕΜΣ και/ή σε κάθε άλλο φορέα που ανήκει άμεσα ή έμμεσα σε Κράτος Μέλος της Ευρωζώνης, εφόσον προσχω-ρεί στους όρους της Σύμβασης Συγχρηματοδότησης. Επιπλέον, τα Μέρη συμφωνούν ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του ΕΤΧΣ υπό την παρούσα Σύμβαση μπορούν να μεταβι-βασθούν ελεύθερα σε ανεξάρτητες, προστατευμένες από την πτώχευση, εταιρία ειδικού σκο-πού, εφόσον προσχωρούν στους όρους της Σύμβασης Συγχρηματοδότησης." (κεφ 12 παρ 6)
  "Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχε-σης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο." (κεφ 13 παρ 4).
  Αν υπάρχει Έλληνας που υπογράφει ή αγνοεί αυτά τα δύο άρθρα και δεν χαρακτηρίζεται ΠΡΟΔΟΤΗΣ τότε μάλλον τα Ελληνικά μας πάνε περίπατο (για τους γνώστες της Αγγλικής, το κείμενο είναι ακριβώς έτσι και στα αγγλικά). Για την παραπάνω ταμπακιέρα φυσικά οι υπερασπιστές των κυβιστήσεων όπως ο Ιεροφάντης δεν αναφέρουν ουδέν, παρά προσπαθούν να γίνουν Τειρεσίες στη θέση του Τειρεσία (του μάντη μη παρεξηγηθώ).
  Επειδή ο χώρος χρησιμοποιείται κατ' εξοχή από νοήμονες, νομίζω ότι η επεξήγηση των δύο αυτών παραγράφων για τις οποίες ο Σαμαράς επιβάλλει την κομματική πειθαρχία μπορούν να συνοψισθούν σε μια λέξη: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ "ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ" (δείτε την πρώτη εκ των δύο παραγράφων) ΠΙΘΑΝΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΣΤΟ SOROS, ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ....
  Από Δευτέρα, η Ελλάδα παύει να είναι ανεξάρτητο κράτος και επισήμως...με τη σφραγίδα και του Σαμαρά... βεβαίως - βεβαίως.

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ γαιοσκώληξ 11/02/2012 23:12:44

   Το πρώτο άρθρο που επικαλείσαι φίλε μου, είναι κλασική ρήτρα δικαιώματος εκχώρησης απαίτησης. Σε δανείζει ο Α, αύριο μεταβιβάζει την απαίτησή του στον Β, χρωστάς στον Β. Συνηθισμένα πράγματα σε σύμβαση δανείου. Και το στεγαστικό σου έχει τέτοια ρήτρα. Απορώ γιατί δεν έκανες θέμα στην Τράπεζά σου

   Το δεύτερο άρθρο, είναι παραίτηση από ασυλίες. Αλλά αποκλειστικά αναφορικά "....με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων...". Δεν αφορά παραίτηση από ασυλίες του κράτους εν γένει.

   Και μάλιστα με ασφαλιστική δικλείδα "...στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο...".

   Στην Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που, με αναγκαστικού δικαίου διατάξεις, ο Έλληνας Νομοθέτης τα ορίζει ως ανεκχώρητα και ακατάσχετα. Τα έχω γράψει παλαιότερα όταν μιλάγαμε με τον φίλτατο Κακοφωνίξ για το δίκαιο στα Ομόλογα και τις Δανειακές συμβάσεις.

   Μπορείς να με ψέξεις για κωλοτούμπα, αλλά δικαιούμαι και γώ με τη σειρά μου να σε θεωρώ κακόπιστο, τουλάχιστο.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Ιεροφάντης 12/02/2012 02:32:14

    Το πρώτο άρθρο που επικαλείσαι φίλε μου, είναι κλασική ρήτρα δικαιώματος εκχώρησης απαίτησης. Σε δανείζει ο Α, αύριο μεταβιβάζει την απαίτησή του στον Β, χρωστάς στον Β. Συνηθισμένα πράγματα σε σύμβαση δανείου. Και το στεγαστικό σου έχει τέτοια ρήτρα. Απορώ γιατί δεν έκανες θέμα στην Τράπεζά σου

    μήπως γιατί ο ιδιώτης δεν είναι κράτος;

    • Ιεροφάντης avatar
     Ιεροφάντης @ Δημήτρης 12/02/2012 02:42:58

     Και επειδή το κράτος δεν είναι ιδιώτης, μπορεί το κράτος, ως δανειολήπτης, να απαγορεύσει στους δανειστές του να εκχωρήσουν τις απαιτήσεις τους έναντί του, σε τρίτους;

     Ρε παιδιά, μη λέμε ότι θέλουμε βραδιάτικα. Εντάξει, καταλαβαίνω και εγώ από δανειστική αντιστασιακή ρητορία, αλλά να έχουμε και μια επαφή με την πραγματικότητα.

     ΛΕΦΤΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ, αν δεν το έχετε καταλάβει. Μη με ρωτήσεις αν τα ζητάμε καλώς ή κακώς. Από τη στιγμή που τα ζητάμε θα μπούμε και παίξουμε το παιχνίδι του δανειστή κοιτώντας να φάμε μεν γκολ, αλλά να μη διασυρθούμε. Αλλά γκολ θα φάμε...!

 104. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 11/02/2012 22:22:35

  Ας σταματησουμε την γκρινια και ας αρχισουμε τη δουλεια .Οτι πραξωμεν θα το πραξωμεν μονοι μας.Ο ΒΙΣ φακες αμυγδαλα και ελιες ,εγω στη Μακεδονια τα παντα ολα εκτος εσπεριδοειδη. Ψηλα το κεφαλι .Εργασια και λιτοτητα και ο θεος ειναι μεγαλος.

 105. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 11/02/2012 22:22:44

  Φίλε Ιεροφάντη, όπως διεπίστωσες δεν έπεισες και πολλούς με την επιχειρηματολογία σου, διότι τα γεγονότα πλέον καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια και δεν σηκώνουν αμφισβήτηση...
  Πιο πολύ θα με προβλημάτιζες, ίσως να με έπειθες, λέγοντας ότι αυτά έχει η πολιτική... άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Τότε θα σκεπτόμουν διαφορετικά.
  Αλλά με τις αναλύσεις, που εγώ τις λέω χαρτί περιτυλίγματος, δεν πείθομαι...
  Και θυμάμαι τι έγραφα την περίοδο των εκλογών, όταν παραιτήθηκε ο ΚΚJr και βγήκε με άνετη πλειοψηφία ο gap, τόσο άνετη που μου φάνηκε ύποπτη...
  (υπήρχε και το προηγούμενο των εκλογών του 2000 που τάχα βγήκε ο... σημίτης).
  ....Μήπως όλη η ιστορία είναι πλακάκια?...
  Έκτοτε σχεδόν το ξέχασα, επηρρεασμένος περισσότερο από αισθηματικούς λόγους, αλλά παρακολουθώντας και την "αντι" συμπεριφορά του ΑΣ.
  Σήμερα λοιπόν και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ξαναθέτω το ερώτημα.
  Μήπως όλη η ιστορία είναι πλακάκια??? Με τρία ερωτηματικά!
  Και η απάντηση θα δοθεί μετά τις εκλογές, εάν και όταν γίνει πραγματική συγκυβέρνηση με το νέο όνομα των λιποτακτούντων??? πασόκων!
  Τότε, όταν ΟΛΟΙ θα πάρουν άφεση αμαρτιών θα πέσουν και οι μάσκες...
  (όταν λέω όλοι, εννοώ τους πρωταγωνιστές, οι κομπάρσοι είναι ασήμαντος παράγοντας).-

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χαρίλαος 12/02/2012 00:03:49

   Μένει να δούμε μετά τις εκλογές τι θα γίνει για να επιβεβαιωθείς ή να βγεις λάθος...

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ Γεώργιος Τ. 12/02/2012 00:23:24

    Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στο αν θα επιβεβαιωθώ ή όχι, διότι τότε θα μετράνε τα γεγονότα, και θα είναι ίσως μάθημα φιλοσοφικής ανάλυσης για τις μέλλουσες γενεές...
    ...αν η new word order... επιτρέπει την σκέψη...

 106. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 11/02/2012 22:22:53

  Δηλαδή μας λες ότι το μέλλον της Ελλάδας το βλέπεις παρέα με το Ιράν του Αχμαντινετζάντ (δικτάτορας), τη Ρωσία του Πούτιν (δικτάτορας), γιατί όχι και του Τσάβες του φίλου του Τσίπρα.
  Βρε άντε από κει....
  Είδαμε και τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν έφερνε στην Ελλάδα τον Καντάφι, τον Πρόεδρο του Μεξικού, τον πρόεδρο της Νικαράγουας και τον Αραφάτ, που στο διάολο μας κατάντησε.....

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Ioustinianos 11/02/2012 22:48:38

   ioustinianos

   Δεν λέω αυτό απλά λέω ότι σε όποια απόφαση και να πάρεις υπάρχουν και συμμαχίες.

   Αν πρέπει να δεις και παραέξω από τον κύριο Σοιμπλε γιατί όχι.

   Ποιο καλά μου πάει ο Τσάβες από το ψυχρό βλέμα της Μέρκελ.

   Τι φοβάσαι μην χάσουμε τα 500ευρα μισθό που ετοιμάζουν με 1,30 το γάλα 15ευρώ τις πάνες.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Ioustinianos 11/02/2012 22:57:50

   γιατί οχι Ιουστινιανέ, Ιραν και ξερό ψωμι!!
   ¨εχει και φερετζεδες για μας τις γυναίκες...

   έχουμε ζαλιστεί μου φαίνεται και γράφουμε ότι μας κατέβει!!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ιοκαστη 12/02/2012 00:03:38

    Ιοκάστη, λυπάμαι, αλλά αυτοί που έχουν ζαλιστεί (προφανώς από τα χυδαία τρομολαγνικά πρωτοσέλιδα του "Πρώτου Θέματος") είναι όσοι συγχέουν το διεθνές εμπόριο με τον ισλαμικό φανατισμό.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Ioustinianos 12/02/2012 08:38:44

   o Πούτιν δικτάτορας; Τα χεις μπερδέψει λίγο...

 107. Roulis avatar
  Roulis 11/02/2012 22:23:17

  H Aντζελα ειναι μαλλον...

 108. Απογοήτευση avatar
  Απογοήτευση 11/02/2012 22:26:53

  Μόλις ψηφίσουμε τη δανειακή το χρέος θα γίνει βιώσιμο,
  Θα βρούμε και υδρογονάνθρακες, θα ξεχρεώσουμε και θα ζούμε όλοι οι Έλληνες ευτυχισμένοι ούτε μέτρα ούτε χιλιόμετρα. Θα γίνουμε Σεΐχηδες.
  Απλά δεν το λέμε για να μην χαλάσει το deal.

 109. ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ 11/02/2012 22:27:33

  Να διαγραφούν ιοκάστη όλοι!!Να μείνουν μόνο οι αγρότες του ψυχικού και οι κτηνοτρόφοι της εκάλης.Εμείς θα πάμε στα χωριά μας και θα σας τραγουδάμε τα λόγια του καραισκάκη.
  Αρκετά ασχοληθήκαμε με τους γιούς και τους φεουδάρχες μητσοτάκηδες ,βαρβιτσιώτηδες,χατζηδάκηδες.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ 11/02/2012 23:00:28

   δεν είμαι υπερασπιστής των φλώρων!
   περισσότερο όμως σιχαίνομαι τους ριψάσπιδες με κίνητρο την πάρτη τους!!!!!

 110. ENIALIOS avatar
  ENIALIOS 11/02/2012 22:33:14

  ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ XΩΡΑ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ?
  ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ..
  ΑΥΡΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 111. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/02/2012 22:34:16

  O Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ τα λέει. Τόσα χωράφια ακαλλιέργητα και εκτάσεις αβόσκητες και ακτογραμμή για ψάρεμα έχουμε άλλωστε!

  "Η αγροτιά μπορεί να σώσει την Ελλάδα!
  Απαράδεκτες οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί."
  Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.

  Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, “δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων”, αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

  Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

  Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

  Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

  Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

  Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

  Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).

  Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ “ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε“.

 112. franc avatar
  franc 11/02/2012 22:37:09

  Επιτέλους ενας λογικός άνθρωπος:
  "Ο Σαμαράς όντως έπραξε γενναία επιλέγοντας με τη στάση του και τους χειρισμούς/ελιγμούς του να θυσιάσει την προοπτική ανάδειξής του σε Πρωθυπουργό μετά τις αμέσως επόμενες εκλογές."
  Να είσαι βέβαιος οτι σίγουρα βοήθησε την πατρίδα θυσιάζοντας εν γνώσει του την αυτοδυναμία. Οι τελευταίες κινήσεις του με πείθουν οτι έχουμε μπροστά μας τον νέο ΕΘΝΑΡΧΗ.
  Τώρα οι Γερμανοί είναι πλέον έκθετοι. Αν συνεχίσουν δείχνοντας στον Νότο οτι είναι πραγματικοί Ναζί και δεν προσποιούνται και κυρίως αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη για να λύσουν επιτέλους την κρίση, θα μείνουν μόνοι τους με τους 2 δορυφόρους τους το πολύ.
  Αν τον Απρίλιο διαπιστώσουμε οτι η υπογραφείσα συμφωνία δεν βγαίνει, κυρήσσουμε πτώχευση ,ψηφίζουμε Τσίπρα ή ΚΚΕ και παμε στη Δραχμή για να ζήσουμε πτωχοί μεν αλλά τίμιοι. Την πτώχευση μπορούμε να την κάνουμε όποτε θέλουμε. Τώρα πλέον δεν κερδίζουμε τίποτε αν την κάνουμε μερικούς μήνες νωρίτερα. Ηταν άλλο αν την είχαμε κάνει τότε που έλεγε ο Βαρουφάκης, δηλαδή πριν 2 χρόνια. Αλλά και τότε το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο γι' αυτό και η καθ΄ ύλην αρμόδια Αριστερά δεν την έκανε τότε...

 113. che-anako avatar
  che-anako 11/02/2012 22:38:15

  Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!!!!!

 114. charulisN avatar
  charulisN 11/02/2012 22:57:17

  Απειλεί θεούς και δαίμονες ο άσχετος επί των οικονομικών, Βενιζέλος για το ομόλογο του Μαρτίου, ονομαστικής αξίας 16 δις. ευρώ, οι επενδυτές του οποίου το έχουν «ξεφορτωθεί» στο 20% της αξίας του σε τοκογλύφους στη δευτερογενή αγορά. Οι τελευταίοι -για τους τοκογλύφους πάντα μιλάμε- περιμένουν τους ηλίθιους βουλευτές να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση για να πάρουν το υπόλοιπο 80%.
  Ακούς Αντώνη. Έπεσες στη παγίδα του Λαγού, συγγνώμη του Μητσοτάκη.

 115. dalikeris avatar
  dalikeris 11/02/2012 22:59:00

  κοπελα μου loretta εισαι πολυ μακρυα νυχτωμενη...αυτο φαινεται απο αυτα που ξεστομιζεις...σου απαντω σε ολα ενα προς ενα μπας και αλλαξεις ροτα:1)χρεωκοπεια:ειμαστε ηδη χρεοκοπημενοι αν δεν το εχεις καταλαβει.Το ελληνικο κρατος εχει κανει εσωτερικη σταση πληρωμων.Ψαξε βρες εναν εργολαβο,εναν προμηθευτη που να εχει παρει λεφτα απο το ελληνικο κρατος τον τελευταιο χρονο και αμα βρεις τρυπα μου τη μυτη..2)δε θα εχουμε τροφιμα,πετρελαιο,φαρμακα και ολα τα συναφη:απο ποτε το ελληνικο κρατος εισαγει πετρελαιο,φαρμακα,τροφιμα?Μηπως εχουμε κομμουνιστικο καθεστως και δεν το εχω καταλαβει?Ιδιωτικες εταιριες εισαγουνε και πουλανε τα προϊοντα και το κρατος εμπλεκεται μονο στην εισπραξη των φορων,αντε και στη διατιμηση των τιμων αν απαιτειται,πουθενα αλλου!!!! 3)ειπε ο συντακτης του αρθρου οτι εχουμε ελλειματικο προϋπολογισμο...φυσικα,αμα βαλουμε και τα τοκοχρεωλυσια μεσα,εχουμε τεραστιο ελλειμα.Αν ομως τα βγαλουμε απο τη μεση (χρεοκοπησουμε και τυπικα δηλαδη) τοτε τα εσοδα μας υπολειπονται των εξοδων μας κατα ΜΙΣΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ του ΑΕΠ!!!ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ!!!!Τα μετρα που παιρνουμε τωρα καλυπτουν το ελλειμα κατα 2,5%!!!!!!!!!!!!!!Αρα αν μειωσουμε λιγο παραπανω απο μισο τοις εκατο το ελλειμα μας θα εχουμε πλεονασματικο προϋπολογισμο!!!!!!Λοιπον αφηστε τους μνημονιακους να λενε τα δικα τους παραμυθια και βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει...

  • anideos avatar
   anideos @ dalikeris 12/02/2012 04:04:42

   Αγαπητε νταλικιερη αμα πουν ΟΧΙ και δεν εχεις να βαλεις Ντιζελ στο του τουτ και ψιλα για φραπε, ισως να καταλαβεις γιατι ο Σαμαρας, μας βγηκε κι αυτος μνημονιακος.
   Με λιγες γνωσεις σε οικονομικα και κοινωνικα θεματα θα εβλεπες απο μονος σου πως αυτα που λες γινονται μονο σε κρατη που η οικονομια ειναι οργανωμενη και οχι σε κρατικιστικου τυπου μπανανιες σαν την Ελλαδα, που το επαγγελμα ακομα και του νταλικιερη ειναι κλειστο και ανοιγει μονο για κομματοσκυλα καθε αποχρωσης.

   • dalikeris avatar
    dalikeris @ anideos 12/02/2012 18:37:44

    αγαπητε ανιδεε (μονος σου το ειπες) αφου θεωρεις οτι ειμαστε μπανανια τοτε κατσε να σε τρεφουνε οι ξενοι μια ζωη με ανταλλαγμα την υποταγη σου.Δηλαδη οι ιδιωτικες εταιριες μολις κυρηξουμε σταση πληρωμων για να μας εκδικηθουν κι αυτες δε θα μας πουλανε πετρελαιο και βενζινη ε?Οι ιδιωτικες εταιριες που εισαγουνε τροφιμα και φαρμακα.Και μη μου πεις οτι δε θα εχουμε λεφτα να τα αγορασουμε.Τωρα πως τα αγοραζουμε δηλαδη?Εχεις την εντυπωση πως με τα δανεικα που παιρνουμε πληρωνουμε μισθους και συνταξεις?Πιστευεις και συ τον ΓΑΠ?Κι αν ακομα ισχυε,που δεν ισχυε αυτο με το προηγουμενο μνημονιο,με το καινουριο,ολα τα δανεικα θα πηγαινουνε για πληρωμη των χρεων!!!Αρα ειτε τα παρουμε ειτε οχι παλι μονοι μας θα πληρωνουμε μισθους και συνταξεις.Το καταλαβες ή να κανω και κακα?
    Loretta δεν κανω προεκλογικη εκστρατει κοπελα μου αλλα και να εβαζα για υποψηφιος,δε θα ηθελα τη δικια σου ψηφο ακομα κι αν δεν ειχα παρει ουτε τη δικια μου.

    • anideos avatar
     anideos @ dalikeris 13/02/2012 00:10:07

     Φιλε οδηγε καλο τιμωνι παντα.
     Δεν σε κατηγορω μαλλον βραδινη δουλευεις και στο ραδιο παιζουν "Το κοριτσι του μπαρ" και "αδερφια μου αλητες πουλια"
     Ποιος ιδιωτικος τομεας βρε αδερφε;
     Υπαρχει τετοιο πραγμα στην Ελλαδα;
     Αυτα που κουβαλας με τη Νταλικα ποιο υπουργειο τα πληρωνει;
     Αν η Ελλαδα πει ΟΧΙ θα καταρευσουν οι τραπεζες και οι λιγοι ιδιωτες που κανουν σωστη δουλεια την γαμπιπ κι αμαν αμαν.
     Ειναι λιγος ο χορος για αναπτηξη επιχειρηματων και δεν μπαινω στον κοπο.
     Το γεγονος πως αγαπω υπερμετρα τον τοπο που γεννηθηκα και μεγαλωσα δεν μου επιτρεπει να χανω πολυτιμο χρονο απο τη ζωη μου απ τη στηγμη που δεν μπορω να βοηθησω.
     Θελω μονο να ξερεις πως εδω στην ξενητια ολοι σεβονται την Ελλαδα και τους κοπους του λαου της.
     Δυστυχως εμεις οι ιδιοι δεν σεβομαστε τους εαυτους μας.
     Για τον ΓΑΠ, τον αγαπω τον εκτιμω και τον σεβομαι. Νιωθω την υποχρεωση απεναντι του να κανω μια ευχη για ολες τις μαχες που εδωσε για την πατριδα.
     Του ευχομαι να μην δει ποτε χαρα στη ζωη του.

    • anideos avatar
     anideos @ dalikeris 13/02/2012 00:14:55

     Και για να καταλαβεις το νοημα με το οποιο κινουμε διαβασε αν θελεις το σχολιο του Μιχαλη ακριβως πιο κατω, οισως σου λυθει και η απορια γιατι γραφω ενω ειμαι ανιδεος .
     "Μιχάλης είπε:
     12/02/2012 στις 2:08 pm"
     Τα σεβη μου.

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ dalikeris 14/02/2012 15:48:42

   Ωραία κάτσε να στα πω εγώ τώρα γιατί πολλά blogs και "ανεξάρτητη ενημέρωση" διαβάζεις. Τα τρόφιμα, κτλ που εισάγουν ιδιωτικές εταιρίες τηλεμεταφέρονται στην Ελλάδα; Ή τα κρατικά διυλιστήρια δεν εισάγουν πετρέλαιο το οποίο και με τη σειρά τους προμηθεύουν; Οι τελωνειακοί σταθμοί, σταθμοί παραγωγής ενέργειας, αεροδρόμια, λιμάνια κτλ όλα τα κομμάτια του κράτους που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στην διαδικασία των εισαγωγών άμα σταματήσουν να λειτουργούν πως θα γίνουν οι εισαγωγές; Και έχεις αντιληφθεί ότι ένα τεράστιο κομμάτι του χρέους ΔΕΝ είναι σε εξωτερικούς οργανισμούς(Γαλλικές τράπεζες κτλ) αλλά σε εσωτερικούς;
   Φυσικά μπορεί να γίνει και τα ανάποδο, με τη χρεωκοπία οι υπάλληλοι να δουλεύουν τσάμπα, να μας λυπηθούν οι γύρω χώρες και να μας δίνουν πετρέλαια τσάμπα, και φυσικά ανταλακτικά για τα άρματα, πυρομαχικά κτλ.

 116. ΧΠ avatar
  ΧΠ 11/02/2012 23:00:37

  Φίλε Ιεροφάντη, λάθος του Σαμαρά.Η αποτυχημένη συνταγή θα είναι το σκοινι με το οποίο θα κρεμαστούμε.Κόλλησε στον βούρκο.Δεν έχει νόημα να τον υπερασπίζεσαι ..... Ελπίζω μέχρι αύριο κάτι να αλλάξει.

 117. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 11/02/2012 23:05:49

  Κυριοι εγω αυριο διαδηλωνω οχι μονο εναντια στα μετρα αλλα διοτι καταλυεται πληρως καθε εννοια Εθνικης Κυριαρχιας...Οσοι τωρα προσπαθουν να με πεισουν οτι πρεπει να ψηφιστει αυριο το Εκτρωμα αυτο με οιονομικιστικες αναλυσεις με δηθεν ΄΄λογικες΄΄ και ρεαλιστικες αρλουμπες με γαρνιτουρα ιστορικων ιδεολογικων καταβολων και φρουδες ελπιδες περι αλλαγης πολιτικης και ΄΄σκληρης΄΄διαπραγματευσης λυπαμαι αλλα δεν εχω λογια να τους ευχαριστησω γιατι πολυ απλα ενισχυουν την αντιθεση μου σε ολο αυτο το θεατρο που παιζεται ολο αυτο το καιρο....τα υπολοιπα θα τα κρινει η Ιστορια....

  Καλη μας τυχη αδερφια!!!

 118. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/02/2012 23:07:03

  O ΓΑΠ θα κατηγορηθεί για το ό,τι βρεθήκαμε στην ανάγκη δανειακών συμβάσεων (αποκλεισμός από αγορές, προσφυγή σε ΔΝΤ).

  Τώρα είναι τετελεσμένα και μάλιστα προς το χειρότερο.

 119. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/02/2012 23:10:11

  το γιουρογκρουπ νότου έχει και νόμισμα στα σκαριά... Όλα τα ανοιχτά, χωρίς αξιόλογο κολάτεραλ που δίνει η ΕΚΤ με τα 3ετή LTRO και η Μπουντεσμπανκ κάν την πάπια. Πώς λές να ξεπληρωθούν; H μαγκιά θα ήταν να μην χρωτάμε παλιά ευρώ αλλά νέα ευρωσουντ.

  • Y. avatar
   Y. @ archaeopteryx 11/02/2012 23:59:59

   Δόσμου πληροφόρηση (για το νόμισμα στα σκαριά), της οπόιας ελλείπω. Το εννοώ!!
   (..χαίρομαι που και εσύ χρησιμοποιείς ελληνικό αλφάβητο, για ξένες λέξεις)

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 12/02/2012 01:08:49

   Αρχαίε, ανάλογο της "Μεσογειακής δραχμής".
   Έχει ξαναπαιχθεί το έργο, δια χειρός Γερμανίας, πριν από 70 χρόνια.

 120. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/02/2012 23:12:55

  Φίλε Κώστα, αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί νηφάλια, όχι τώρα με το μαχαίρι στο λαιμό.

  Άλλωστε από ότι καταλαβαίνω παλεύουμε να είμαστε μέσα στο κλαμπ, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά να μπορούμε να είμαστε μέρος κάποιας λύσης πλάνου Β, ευρωομόλογο, ή Ευρώ του νότου ακόμα καλύτερα.

 121. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 11/02/2012 23:13:35

  "Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%)."

  Παρακαλω πολυ να διαβάζεις ότι γράφω. Το γάλα μας δεν επαρκεί.
  Τα ζώα μας είναι πολύ λιγα γι' αυτο που χρειαζόμαστε.
  Σε πέντε με δέκα χρόνια αν γυρίσουν πίσω στους αγρούς και τα χωράφια ο μισός πληθυσμος της Ελλαδας, και εφόσον και πολλά-πολλα αν.... όπως ήταν παλιά, ενδεχομένως να επαρκέσουν! Ομως τωρα ο κος. προεδρος λεει επιεικως μπαρούφες.
  Εχεις υπ' οψιν σου πόσο κοστίζει να ξεκινήσεις μία μονάδα με ζώα; Λεφτα προς το παρόν δεν υπάρχουν.
  Και μην μου παραθέσεις άλλα τσιτάτα γιατι αυτή ακριβώς είναι η δουλεια μου!!! Είμαι γαλακτοπαραγωγός και διατηρω μια μικρη τυροκομική μονάδα!!!

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Κωσταντινος Π. 11/02/2012 23:28:09

   Είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Θα σε παρακαλούσα αν μπορείς και έχεις χρόνο να γράψεις ένα άρθρο σχετικά μ' αυτή την επάρκεια που κάποιοι ισχυρίζονται πως διαθέτουμε και να το ανεβάσει το antinews για να ενημερωθεί πιο συγκεκριμένα ο κόσμος.

   Γιατί αν είναι να περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ να μάθουμε αλήθειες θα βρεθούμε να τρώμε καλάμια και πέτρες.

 122. loretta avatar
  loretta 11/02/2012 23:14:23

  Οχι αγαπητε να μην ψηφισουμε ΓΑΠ που να μου κοπει το χερι και η μιλια...!! Eγω συμφωνω με τον Αντωνη Σαμαρα σε πολλα και οχι σε ολα και εχω επιλεξει συνειδητα να τον στηριζω.

  Στην αναμπουμπουλα χαιρονται οι λυκοι...και δυστηχως υπαρχουν πολλοι Λυκοι που διαιπονται απο την αρχη των ακραιων λυσεων...και πονταρουν στην οργη του καθενος μας που ειναι δικαιολογημενη μεν αλλα η οργη δεν θα φερει την λυση αν δεν επικρατησει η ψυχραιμια και η λογικη.

 123. Δαναός avatar
  Δαναός 11/02/2012 23:14:58

  Ακόμα απάντηση δεν πήρα στο παραπάνω ερώτημά μου. Παίδες περιμένω!

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Δαναός 11/02/2012 23:18:19

   Εγώ που απάντησα ως προς την Δευτέρα, τι κερδίζω;

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ dikefalosaitos 11/02/2012 23:33:54

    Μαντολάτο!

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ Δαναός 11/02/2012 23:39:37

     Κάτι είναι κι αυτό, μετά την χρεοκοπία θα χρειασθεί :)

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 11/02/2012 23:24:38

   Μου θυμίζεις το δάσκαλο στο δημοτικό Δαναέ.

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 23:30:15

    δια της ατόπου επαγωγής θέλεις να μας κάνεις να βγάλουμε το συμπέρασμα που εσύ ήδη γνωρίζεις

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 23:44:20

     Και σου χάρισα και δυο τραγουδάκια πρωί πρωί.

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 11/02/2012 23:48:32

      Άκουσα , με αυτά και με κείνα δεν σε ευχαρίστησα . Σχώρα με. Γι απόψε τι να βρούμε....... μαύρη 'ναι η νύχτα στα βουνά?

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 11/02/2012 23:52:29

      Απόψε ως δάσκαλος θα σε τιμωρήσω! Δεν έχει τραγούδι!

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 11/02/2012 23:55:32

      Πάω τότε ....στη γωνία να μελετήσω και να σκεφτώ ....καληνύχτα

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 12/02/2012 00:03:05

      Άντε πάλι με κατάφερες:www.youtube.com/watch?v=wMMD3GWaC-Q

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 12/02/2012 12:17:09

      Καλημέρα, καλό το τραγούδι.
      Ας μας συγχωρέσει ο Ιεροφάντης για την ....ελαφρότητα , άμυνα είναι

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 12/02/2012 12:39:28

      Καλημέρα Αγρότη!

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 23:32:19

    Δάσκαλος είμαι Αγρότη μου και το γνωρίζεις!

    • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
     ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 11/02/2012 23:43:33

     .....και ακολουθείς παραδοσιακές συνταγές έτσι ώστε όλοι να μάθουν.

    • akis avatar
     akis @ Δαναός 11/02/2012 23:49:27

     πιθανον διαλυση της βουλης -αταχτη χρεωκοπια (εκτος εαν αποφασίσουν οι δυτικοι να δωσουν μια καλυτερη προσφορα),
     το θεμα και "ναι" να πουνε παλι δεν ξερεις τι σου ξημερωνει... συμφωνα μαυτους σε 10 χρονια θα εισαι οπως προπερσι...
     οπως και να εχει και τα δυο μαυρα ειναι -διαλεξε αυτο που σου φαινεται λιγοτερο σκουρο.

  • m.s avatar
   m.s @ Δαναός 11/02/2012 23:33:57

   Δαναέ φίλε μου
   το έργο έχει παιχτεί στη γειτονιά μας , την Τουρκία το 2001.
   με το που ξεκίνησε το ''πανηγύρι'' έγιναν τα παρακάτω
   μετά την «απελευθέρωση» της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, ακολούθησε η υποτίμηση της κατά 40% - επομένως και η αντίστοιχη, θανατηφόρα ασφαλώς μείωση των πραγματικών αμοιβών των εργαζομένων.

   Ήταν η 21η Φεβρουαρίου του 2001. Από τη μία ημέρα στην άλλη, το δολάριο δεν κόστιζε πια 690.000 λίρες, αλλά 850.000 – πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση η απελευθέρωση της τουρκικής λίρας. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2001, την κύρια ημέρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, την ημέρα μηδέν, η ισοτιμία αναρριχήθηκε σχεδόν στις 900.000 λίρες. Αργότερα, έφτασε στο 1.300.000 λίρες.

   Σαν επακόλουθο των παραπάνω, η οικονομία της χώρας κατέρρευσε με τη σειρά της – με την ύφεση να ξεπερνάει το 3% και τον πληθωρισμό να πλησιάζει το 50%, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης (κατά την Morgan Stanley τότε, η ύφεση ήταν της τάξης του 7,2% και ο πληθωρισμός 70%). Παράλληλα, τα επιτόκια δανεισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έφτασαν στο 110% - ένα μέγεθος με το οποίο ήταν αδύνατον να επιβιώσουν (ίσως από εδώ μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα την τεράστια σημασία του Ευρώ για την Ελλάδα, καθώς επίσης τις «εγκληματικές» παροτρύνσεις να εγκαταλείψουμε τη Ευρωζώνη).

   Κατά τη διάρκεια των επομένων εβδομάδων η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 10%, αρκετές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν, ολόκληροι βιομηχανικοί κλάδοι (υποδήματα, κλωστοϋφαντουργίες) έπαψαν να λειτουργούν, ενώ περίπου 500.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους – παρά το ότι η ανεργία ήταν ήδη στο 18%, πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση. Εκτός αυτού, τα φάρμακα σε όλα τα νοσοκομεία της Τουρκίας εξαντλήθηκαν, αφού οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες σταμάτησαν να προμηθεύουν τη χώρα - λόγω της αβέβαιης ισοτιμίας του νομίσματος της.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ m.s 11/02/2012 23:48:02

    m.s πιστεύω να θυμάσαι τι σου είχα πει παλιά σε κάποιο σχόλιο. Σ΄ευχαριστώ!

    • m.s avatar
     m.s @ Δαναός 12/02/2012 00:01:30

     Ήταν από άρθρο του Β. Βιλιάρδου οικονομολόγου.

     • Aris. A avatar
      Aris. A @ m.s 12/02/2012 00:35:33

      Δαναέ m.s

      Πριν τρία χρόνια ένας πελάτης μου καλός άνθρωπος νοικοκύρης έντιμος αντιμετώπισε η εταιρεία του οικονομικό πρόβλημα από λεφτά που του έφαγαν.
      Μαθηματικά τα νούμερα δεν έβγαιναν.
      Εβαζε κάθε μέρα τα τεφτέρια του κάτω από την μασχάλη και γύριζε τις τράπεζες προσπαθώντας να σώσει την εταιρεία του.
      Τον θυμάμαι ιδρωμένο να φυσάει και να ξεφυσάει στο γραφείο του και να πιστεύει τα παραμύθια που του έλεγαν ότι θα δούν τα χαρτιά και θα του δώσουν χρήματα να συνεχίσει.
      Στο μεταξύ του έβαλαν στο χέρι σπίτια και ακίνητα και από την άλλη τον κορόιδευαν
      Αυτός πίστευε ότι θα τον βοηθήσουν και αυτοί του πούλαγαν ψεύτικες ελπίδες και μίλαγαν πίσω από την πλάτη του με άσχημα λόγια.
      Τελικά τα έχασε όλα η βοήθεια δεν ήρθε ποτέ έχασε και το σπίτι του και στο τέλος πέθανε από στεναχώρια.
      Αυτό πιστεύω ότι μας κάνουν μας κοροιδεύουν οι ψυχοβγάλτες. Ξέρουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα να βοηθήσουν στην πραγματικότητα και μας κοροιδεύουν στεγνά από πάνω γεμίζοντας την κοινωνία με ενοχικά σύνδρομα.
      Θα μας χρεοκοπήσουν όταν μας πάρουν τις εγγυήσεις που θέλουν.
      Σχετικά με την Τουρκία δεν ξέρω τι έγινε το 2001.
      Το 2011 που πήγα με επαγγελματική αποστολή έτριβα τα μάτια μου από το επίπεδο των εταιρειών της.

   • dimonas avatar
    dimonas @ m.s 12/02/2012 00:35:17

    Kαι τελικά 11 χρονιά μετά που κατέληξε η Τουρκιά; Σε ανάπτυξη 4,5 του ΑΕΠ, τετραπλασιασμό των εξαγωγών της σε μια δεκαετία, χαμηλό πληθωρισμό και μειωμένη ανεργία κάθε χρόνο(περίπου 11%). Πάγωσαν μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και δεν τους μειώνουν όπως εμείς, έκαναν τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις που δεν κάνουμε εμείς, πολέμησαν την γραφειοκρατία και διευκόλυναν νομικά και όπως αλλιώς χρειάστηκαν τις ξένες επενδύσεις, γεγονός που δεν κάνουμε εμείς,και τέλος βοήθησαν τα τούρκικά προϊόντα να βγουν στις αγορές του εξωτερικού, κάτι που κατά διάνοια δεν κάνουμε εμείς. Όλα αυτά με δικό τους νόμισμα αφήνοντας το να καθορίσει η αγορά την τιμή του και χωρίς να συνδέετε με κανένα άλλο νόμισμα.
    2 χρονιά στο ΔΝΤ και εντός ευρώ έπρεπε να είχαμε κάνει τα παραπάνω ώστε να δούμε φως στο τούνελ.Και είδαμε μόνο μειώσεις εισοδημάτων , φόρους στα νοικοκυριά και συρρίκνωση της αγοράς.Το καράβι χάθηκε και με το καινούργιο μνημόνιο παρατείνουνε το τετελεσμένο,που θα είναι μια άγρια και βάρβαρη χρεωκοπία της χωράς σε ένα οργισμένο και εξαθλιωμένο λαό.

    • franc avatar
     franc @ dimonas 12/02/2012 02:19:02

     Μη μου πεις οτι τώρα κόβουν και αποδείξεις στα καταστήματα...
     Αν είναι έτσι γιατί δεν κάνουμε μια ομοσπονδία με τους γείτονες, αφού έτσι κι αλλιώς τα παιδιά μας θα τους βλέπουν όπως εμείς τους Ιταλούς, να λυθούν αυτόματα όλα μας τα προβλήματα? (Και μόνο απ τις αμυντικές δαπάνες θα είμαστε σε πλεονεκτική θέση αφου θα ξεχρεωθούμε εντελως)...

     • Idiot avatar
      Idiot @ franc 12/02/2012 11:40:45

      Την συνομοσπονδια την εχει προτεινει πριν 50 χρονια ο αειμνηστος καθηγητης στο πανεπιστημιο της Οτταβα Δ.Κιτσικης.Ηταν συμβουλος του Τ.Οζαλ και του Κ.Καραμανλη.Ανηκωστους λιγους που την γνωριζουν και την θεωρουν εφικτη .

 124. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 11/02/2012 23:15:01

  Αλήθεια,
  γνωρίζει ο κ. Σαμαράς να μας απαντήσει σε δύο τρία απλά ερωτηματάκια;

  πρώτον
  ποιά θα είναι η ζωή των Ελλήνω όταν θα τελειώσουν (υποθέτουμε χάριν της συζήτησης ότι κάποτε θα τελειώσουν) τα μνημόνια;
  Δλδ ποιός θα είναι ο κατώτατος μισθός, ποιά ποιότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα χαίρει ο εργαζόμενος (υποθέτουμε ότι μπορεί ακόμα να υπάρχει κάποια ασφαλιστική κάλυψη), ποιό θα είναι το κόστος ζωής του Έλληνα εργαζόμενου σε σχέση με το εισόδημά του;

  δεύτερον
  πότε θα σταματήσουν τα μνημόνια;
  σε 2, σε 4, σε 10 χρόνια; πότε συγκεκριμένα;

  τρίτον
  ποιοί θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο της χώρας μετά το τέλος των μνημονίων;
  Θα γίνεται η εκμετάλλευση προς όφελος της Ελλάδος ή όπως πχ στα μεταλεία χρυσού θα δουλεύουν ως μαύροι οι Έλληνες και θα τα τσεπώνουν ως αφεντικά οι ξένοι;

  τέταρτον
  μπορεί να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για αοζ, θράκη, σκοπιανό, κυπριακό, βόρειο ήπειρο;
  Όταν λέμε συγκεκριμένος εννοούμε δεσμευτικές και όχι πασοκτζίδικες αερολογίες.

  πέμπτον
  Πότε θα γίνουν εκλογές;
  28 Φεβρουαρίου, 5 Απριλίου, 18 Μαΐου, 4 Ιουνίου, 7 Αυγούστου;
  Πότε;

  Απλά πραγματάκια στα οποία οι πολιτικοί ποτέ δεν απαντούν.

 125. Aggelos avatar
  Aggelos 11/02/2012 23:16:54

  αν δεν αλλαξει η πολιτικη σε μερικους μηνες το καλοκαιρι παλι νε α κοψιματα θα εχουμε..

  τι λεει γιαυτα ο σαμαρας?

  αντε,,ας μας βοηθησει ο Θεος..

 126. ΜΔ avatar
  ΜΔ 11/02/2012 23:17:35

  Η λογική λέει λίγο ή πολύ αυτά που αναφερείς και εσύ στο άρθρο... Στα οποία και συμφωνούν θεωρώ οι περισσότεροι...
  Η καρδιά ζητούσε κάτι παραπάνω....Για παράδειγμα επαναδιαπραγμάτευση όχι για την ενέργεια και μόνο αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα... για το κέρδος για τους πολλούς... Ποιο ακριβώς ήταν αυτό το κέρδος από την διαπραγμάτευση που έγινε...?? Κανείς δεν κατάλαβε....

 127. seven avatar
  seven 11/02/2012 23:17:47

  Μάλλον φοβάσαι ότι δεν θα σε πληρώνει το ΕΣΠΑ και θα χρειαστεί να δουλέψεις ε? αυτό είναι πες την αλήθεια . Δεν μπορέι να μην βλέπεις την μιζέρια δίπλα σου , στα μάτια των μεγάλων ανθρώπων που δεν έχουν λεφτα να πάρουν φάρμακα και ας δούλεψαν σκληρά 45+ χρόνια .
  και ας πέρασαν παγκόσμιο πόλεμο , εμφύλιο , δικτατορία , μεταπολίτευση .

  • BLADERUNNER avatar
   BLADERUNNER @ seven 11/02/2012 23:19:25

   AΝ ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΣΑΙ.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ seven 11/02/2012 23:29:24

   καλά εσύ αυτό κατάλαβες από το σχόλιο του BLADERUNNER;

  • Δεν έχει σημασία avatar
   Δεν έχει σημασία @ seven 12/02/2012 00:24:11

   Don't feed the trolls!

 128. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/02/2012 23:18:49

  Εκφράζεις μια αρκετά μεγάλη μερίδα κόσμου, πολλοί αντιμετωπίζουν την κατάσταση όπως κι εσύ. Σωστός ο προβληματισμός σου, σωστότερος δεν γίνεται. Σε μεγάλο βαθμό το αντιμετωπίζω κι εγώ έτσι το θέμα. Ξέρω πως ΑΥΤΗ τη στιγμή, κουτσά στραβά, παλεύεται. Το άλλο ενδεχόμενο, είναι στα τυφλά. Δεν πιστεύω κανέναν γιατί κανένας δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει στην καθημερινότητά μας. Μόνο θεωρία και υποθέσεις. Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται και να λέει ό,τι θέλει.

  Ξέρεις ποιο είναι το θέμα ; Σε έξι μήνες το αργότερο πάλι εδώ θα είμαστε και θα λέμε τα ίδια. Και τότε, πραγματικά δεν θα έχει παραπέρα. Σ' αυτό το σημείο είναι που κολλάω και που έχω βραχυκυκλώσει. Τι κάνεις τότε ; Ξανα-υποκύπτεις ; Και ως πότε ;

 129. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 23:19:46

  Φιλες/οι μου. Για να είμαστε ρεαλιστές. Η κατάσταση δε λύνεται, παρά μόνο με υπέρβαση. Και ο μόνος πολιτικός που μπορεί να υπερβεί, είναι ο Σαμαράς. Άλλες επιλογές, δεν υποάρχουν. Αν πιστεύεται στην έννοια της υπέρβασης (..θεωρητική, και εκ της προσωπικής σας εμπειρίας), στηρίξτε τον

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Y. 12/02/2012 00:02:26

   Μπράβο Υ!!!!!! Η πιο σωστή κουβέντα...!!!

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ Diamond Angel 12/02/2012 05:52:52

    προσυπογράφω με χίλια χέρια!!!!!!!!

 130. ΧΡΙΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΙΣΤΟΣ 11/02/2012 23:20:05

  Τακτικός ελιγμός ή έλλειψη διορατικότητας; Όταν χαράζεις αντιμνημονιακή στρατηγική και μιλάς για περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης και όψιμα αντιλαμβάνεσαι ότι προκειμένου να μην υπάρχει δελτίο για συσσίτιο προσβλέπεις στην κομματική πειθαρχία μάλλον (δυστυχώς) ισχύει το δεύτερο. Και μάλλον και ο ίδιος ο ΑΣ κατάλαβε ότι η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να μην είναι και τόσο ψευτοδίλημμα. Δυστυχώς το κατάλαβε αργά, σε διαφορετική περίπτωση δεν ήταν δυνατό να φέρει το βάρος εξόδου της χώρας από την Ευρώπη.

 131. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 23:20:39

  το απειλητικό υφάκι δεν ανέχομαι Loretta, και τους ριψάσπιδες!!!

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Ιοκαστη 11/02/2012 23:33:32

   Με το Μακρόπουλο τι έχεις Ιοκάστη? Επάξια δεν στήριξε τον πρόεδρο δυο χρόνια τώρα?

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Ιοκαστη 12/02/2012 05:11:49

   Ο Μαρκοπουλος πάντα μου την έδινε. Τώρα που έγινε και ρίψασπης ακόμη περισσοτερο. Την πάρτη μας!!
   Μας στελνει 500 μηνύματα στα κινητά, στο e-mail καθε φορά που είναι να βγει στα κανάλια. Παλαιοκοματικός και επηρμένος μέχρι αηδίας!!

 132. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/02/2012 23:24:16

  Ιεροφάντη, είσαι έντιμος κι αυτό είναι που μετράει πολύ.

 133. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/02/2012 23:26:18

  Πατριώτες θυμηθείτε ότι η χώρα μας έχει περάσει πολύ χειρότερα από αυτά που μας σερβίρουν περί χρεοκοπίας.Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν είμαστε έτοιμοι σαν Νεοέλληνες να δεχθούμε την χρεοκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται και να φοβάστε ένα πράγμα. Την αυθόρμητη κοινωνική έκρηξη του κόσμου χωρίς να ξεχνάμε το 1.500.000 αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και το χειρότερο τους 900.000 μουτζαχεντίν.Θα χυθεί αθώο αίμα τόσο που αυτοί που μας φέρανε στο σημείο μηδέν δεν θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.

 134. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 23:27:44

  Άρα και κάτι .....για να ξεδώσουμε βρε αδερφέ.........και τότε ίσως βγούμε στους δρόμους και τις πλατείες και να αλληλοφαγοθούμε

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 23:31:59

   Φίλε Αγρότη, για κάποιους το ίντερνετ είναι Άγιο, γιατί ο λαουτζίκος ξεδίνει εκεί και όχι στους δρόμους και τις πλατείες. Τώρα για το ποιός θα φαγωθεί τότε, μην είσαι τόσο σίγουρος, πάντως μεταξύ μας αποκλείεται.

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ dikefalosaitos 11/02/2012 23:38:53

    Αιτός είσαι πιο πολλά βλέπεις και γνωρίζεις............

 135. Δαναός avatar
  Δαναός 11/02/2012 23:31:27

  Ρόδινα! Το συζητάς;

  • Κουκουλοφόρος avatar
   Κουκουλοφόρος @ Δαναός 11/02/2012 23:36:32

   :-)...

 136. kapar13 avatar
  kapar13 11/02/2012 23:31:42

  Άλλο χρεωκοπία και άλλο πτώχευση. Τα κράτη δεν είναι εταιρίες.
  Ο όρος πτώχευση συγχέεται σκοπίμως τώρα τελευταία (2 χρόνια και δηλαδή) με τον όρο χρεωκοπία.

 137. thanos avatar
  thanos 11/02/2012 23:31:57

  Αυτή τη στιγμή που γράφω μιλά ο Παπαδήμος στον Ελληνικό λαό. θέλει μας πείσει ότι ενεργεί για το καλό μας. Ξέρετε τι λέει? Ότι για την κατάντια μας φταίει το πως ζούσαμε ως έθνος ως το 2009. Ότι ζούσαμε με δανεικά. Ποιος όμως, ο λαός. Δεν φταίνε αυτοί που ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ έκλεψαν τον ιδρώτα του λαού μέσω χρηματιστηρίου, ούτε αυτοί που έδωσαν απίστευτα χρήματα για να μαγειρευτούν στοιχεία κλπ. για να μην κουράζω.
  Επίσης, λέει ότι χωρίς τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!!!

  Το ίδιο λέγανε κ για το πρώτο μνημόνιο, οι υποστηρικτές του.
  Χωρίς τα νέα μέτρα θα χρεωκοπήσουμε.
  Κ τι απαντούσαμε όσοι είχαμε άλλη άποψη?
  Προσωπικά εγώ κ μέσω του ΑΝΤΙΝΙΟΥΖ που φιλοξενούσε σχόλιά μου, ότι με βάση τα νέα μέτρα είναι σίγουρο ότι ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ. Συγκεκριμένα, ψάξτε λίγο να δείτε τι λέει η καμπύλη ΛΑΦΕΡ (από το όνομα του εμπνευστή της), ότι από ένα σημείο κ έπειτα Η ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ (λέγε με νέα μέτρα) ΜΕΙΩΝΟΥΝ τα έσοδα (ΔΗΜΟΣΙΑ).
  Είχα μέχρι πρότινος, τη χαρά να έχω έναν πολιτικό αρχηγό, που έδωσα αγώνα για να επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές που υποστήριζε σθεναρά την άποψη αυτή. Είπα μέχρι πρότινος γιατί τώρα η άποψη αυτή είναι αντίθετη με την κεντρική επιλογή του.
  Πάμε τώρα τους 4 πυλώνες που θέτει το άρθρο έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  (α) Να παραμείνει η χώρα εντός Ευρώ και θεσμών Ε.Ε.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γενικότητα που δεν την εξυπηρετεί το νέο μνημόνιο πέραν του Ιουνίου του 2012 (βάσει των δηλώσεων μνημονιακών δυνάμεων).

  (β) Να καταστεί το Χρέος βιώσιμο

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δε σας θυμίζει τα επιχειρήματα υπέρ του πρώτου μνημονίου?

  (γ) Να εφαρμοστεί πρόγραμμα (και τα συνοδεύοντα αυτού μέτρα) που θα μειώνει το έλλειμμα, χωρίς, όχι μόνο να αυξάνει την ύφεση, αλλά ει δυνατόν, αντιστρέφοντάς την.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν 1) αυξάνουν το έλλειμμα διότι ισχύει το παραπάνω που περιέγραψα με την καμπύλη Λαφέρ ως προς τα έσοδα, δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση διότι μειώνουν κ άλλο τις δαπάνες που στα οικονομικά σημαίνει μικρότερο ΑΕΠ κ ως προς τα έξοδα του κράτους (τα μειωμένα) ισχύει η κυκλοφοριακή ταχύτητα (θυμάστε το Ζάππειο?) ως προς το αντίστροφο, φυσικά.


  (δ) Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

  Τώρα πως γίνεται όταν κατεδαφίζεται η υγεία γενικά αλλά ειδικά των χρόνια κ βαρέως πασχόντων οι μειώσεις ως κ 100% στις δαπάνες είναι εγκληματικές, η παιδεία που θα έχουμε τάξεις των 50 παιδιών όπως τον 2ο ΠΠ, οι αποδοχές που θα θυμίζουν επιδόματα ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις αποδοχές των ΜΕΓΑΛΟ α) στελεχών τραπεζών, β) πολιτικών κ πολιτειακών παραγόντων, γ) δημοσιογράφων κλπ. ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ η κοινωνική συνοχή, εγώ δε μπορώ να το καταλάβω.

 138. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 23:38:01

  Συμφωνώ όσο δεν πάει για το reset, μόνο που δεν πρέπει να γίνει μετά από bsod γιατί θα έχεις χάσει τα δεδομένα. Πρέπει να γίνει με κινήσεις μεθοδικές. Εκλογές, συμφωνία με άλλους συμμάχους από τους δανειστές, προετοιμασία ΤΤΕ, ανακύρηξη ΑΟΖ και μετά τους τα βροντάς! Τώρα όμως;

 139. Φευγατος avatar
  Φευγατος 11/02/2012 23:38:53

  εχεις δικιο...και εγω αυτα βαρεθηκα και εφυγα......τους και καλα"Αγανακτισμενους",να πηγαινουν για μπανακια το καλοκαιρι μυκονο,και να δινουν ραντεβου το σεπτεμβρη........Ετσι δεν δινονται αγωνες,,,,ελεος............ετσι και εγω την εκανα,τωρα ξεκιναω απο την αρχη,αλλα ειμαι σε ενα κρατος που σεβεται τον πολιτη του...

  • anideos avatar
   anideos @ Φευγατος 12/02/2012 04:05:18

   Μαλον στη Γερμανια θα εισαι.

 140. unfair avatar
  unfair 11/02/2012 23:39:27

  αν κ δεν είναι άμεσο προς το άρθρο, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
  - θα προσπαθήσουν να ξαναδιαπραγματευτούν με την τρόικα!
  - πολύ πιθανόν, να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση κ να προκληθούν εκλογές!
  * αν όμως, ρωτάς έμμεσα, πως μπορεί να χρεοκοπήσουμε, αυτό, δεν θα γίνει την Δευτέρα ΣΙΓΟΥΡΑ!

 141. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 11/02/2012 23:44:02

  Φίλε Nick τα είπες όλα !!! Μπράβο !!! Εκφράζεις πολύ κόσμο !
  Ελπίζω να μας ακούσει κάποιος στη ΝΔ

 142. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 23:44:14

  Το ότι θέλει άμεσα εκλογές δε σου λέει τίποτα όταν όλοι οι συνένοχοι του εγκλήματος εδώ και έξω τις τρέμουν;

 143. seven avatar
  seven 11/02/2012 23:45:00

  Κατα την ταπεινή μου γνώμη έχει χαθεί η μπάλα.
  Όλοι έχετε δίκιο , και περήφανος είμαι και να δουλεψω δεν φοβάμαι , να μην εκχωρήσουμε ούτε μια σπιαθμή απο την κυριαρχία μας , άλλωστε κάθε σπιθαμή ετούτου εδώ του τοπου είναι ποτισμένη με περισσότερες απο πολλές κυλίδες αίμα των πρωγονων μας.Να γυρίσουμε στην δραχμή και ότι θέλει ας γίνει , μαζί σας παλικάρια μου.
  όλοι έχετε δίκιο , αλλά δεν γίνετε να μην υπάρχουν φάρμακα για όλους απο Δευτέρα επειδή αποφασίσαμε να χρεωκοπησουμε . Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μου να μείνουν χωρις σχολείο επειδή κάποιοι έφαγαν τον αφάγωτο (ΑΚΗΣ). δεν είναι δυνατόν η χώρα που γέννησε τον Κολωκοτρώνη να κιοτέψει μπροστά σε κάποια μέτρα και αντι αυτών να αποφασίσει να μην πληρώσει αυτά που κακός μεν αλλά τελικώς χρωστάει.
  Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να λέμε μέρες ολόκληρες και να αιτιολογούμε τα πάντα , κάπου εκεί όμως εμφανίζεται ένας ηγέτης και αρχίζει να μιλάει και σε κερδίζει και σου δίνει αυτο που λέμε όραμα και στόχο και γίνεσαι στρατιώτης του έτοιμος να υπηρετήσεις τον υπέρτατο σκοπό....
  Έτσι λοιπόν δεν ξέρω τι να αποφασίσω τι έιναι πιο καλό , αλλά για ένα πράγμα με μεγάλη μου ΛΥΠΗ είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ -- ΗΓΕΤΗΣ -- δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα αυτή την δύσκολη στιγμή . Υπάρχουν κάποιοι άεργοι κάποιοι λιγότερο άεργοι .Και με αυτούς θα πορευτούμε.
  Καληνύχτα και καλή τύχη

 144. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 11/02/2012 23:45:52

  -Ακόμη και αν δεχτεί κανείς ότι οι σημερινές επιλογές του Σαμαρά είναι ορθολογικά αναγκαίες , η αντικειμενική αντίφαση τους με την κεντρική επιλογή ότι το'Μ

 145. occultist avatar
  occultist 11/02/2012 23:45:57

  @ Ιεροφάντης , Έγραψε στο άρθρο του:
  ""Και δεν θα σας μιλήσω για τις δυσκολίες εφοδιασμού της χώρας ή πληρωμής μισθών και συντάξεων διότι δεν χρειάζεται.""
  Μα αγαπητέ, στο υπό ψήφιση μνημόνιο αναφέρεται ρητώς οτι τα χρήματα της δόσης θα διατεθούν αποκλειστικά για την εξώφλησην των δανειστών και οι λοιπές δαπάνες (μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ) θα εξυπηρετούνται από τα έσοδα του κράτους. Οπότε μιά η άλλη μας έρχεται. Απλώς θα λοιμοκτονίσουμαι για είκοσι χρόνια για να μη χάσουν οι τοκογλύφοι.

 146. franc avatar
  franc 11/02/2012 23:46:01

  Αγαπητέ Ιεροφάντη τα σέβη μου,
  Σε παραπέμπω στα σχόλιά μου αν δεν τα είδες, λιγο πιο κάτω απ' το Μανιάτη. Δυστυχώς οταν οι δρόμοι στενεύουν επικίνδυνα ο όχλος σριμώχνεται και ποδοπατιέται μέχρι αυτοεξοντώσεως. Η ψυχραιμία ειδικά για μας είναι δύσκολη υπόθεση...

 147. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 23:46:47

  Έχεις δίκιο κατά τη γνώμη μου και εύχομαι να έχουμε σύντομα εκλογές με ομαλή προεκλογική περίοδο που να μπορούν όλοι να προτείνουν λύσεις για να δούμε ποιος έχει τα κότσια να αναλάβει σε τέτοιες στιγμές το βάρος.

 148. a.p. avatar
  a.p. 11/02/2012 23:47:44

  Το ΠΑΣΟΚ για να παει απο 40 % στο 8 % χρειαστηκε δυο χρονια η Ν.Δ. Προεδρε την ιδια διαδρομη θα την κανει σε δυο μηνες .......

 149. Business avatar
  Business 11/02/2012 23:50:40

  Ξέχασες και το "I mean business"...

 150. Βασίλης avatar
  Βασίλης 11/02/2012 23:51:05

  Είτε πουμε ναι, είτε οχι, αν δεν φυγουν ΟΛΑ τα κομματοσκυλα και οι αυλικοι απο την πολιτικη σκηνη την ιδια καταντια θα εχουμε. Με πολιτικες και πολιτικους του παρελθοντος μέλλον δεν φτιαχνουμε. Δεν αλλαζει η δυσωσμια αν αλλαξεις κουστουμι ειτε πρασινο ειτε μπλε και κολωνια να βαλεις πατσουλι θα μυριζεις. Συγνωμη αν καποιους ενοχλω αλλα η μυρωδια φτανει στο σπιτι μου ακομα κι απο την τηλεοραση!

 151. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 23:54:39

  Ωραίος Ιεροφάντη. Κι εγώ μαζί σου! Αν δεν προκαλέσει με όση δύναμη έχει εκλογές πάει να πει πως κάναμε τραγικό λάθος που τον εμπιστευθήκαμε. Ελπίζω ακόμη...

 152. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/02/2012 23:56:03

  Οι μισθοί πέθαναν, οι εργασιακές σχέσεις πέθαναν, και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δεν αισθάνονται και πολύ καλά τελευταία...

 153. kapar13 avatar
  kapar13 12/02/2012 00:00:26

  Όχι, δεν είναι. Αυτό όμως είναι όλο το κόλπο. Ένα συστηματάκι αποτυχημένο και εκ του αποτελέσματος συνεχίζει να θέτει εκβιαστικά διλήμματα και να κινδυνολογεί.
  Έχω βαρεθεί να ακούω: "ότι ήταν δυνατό να γίνει έγινε". Όχι παιδιά. Αυτό που έγινε ήταν αυτό που ήσασταν ΕΣΕΙΣ να κάνετε. Και εφόσον ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ, αμέστε όλοι μαζί στο διάολο για να πάρουν τη θέση σας άλλοι και να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.
  Χειρότεροι από ΕΣΑΣ αποκλείεται να είναι...

 154. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/02/2012 00:01:29

  Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις αλυσίδες, Προφήτη. Το στοκ έχει εξαφανιστεί. Να μην πω για διαδικτυακά μεγάλα καταστήματα -εκεί απλά στοκ δεν υπάρχει. Παραγγέλνεις, προπληρώνεις και.. περιμένεις.

  Έχουμε πλησιάσει σε καταστάσεις καταστημάτων πρώην ανατολικού μπλοκ, και κάποιοι επιμένουν ότι με χρεωκοπία θα είναι χειρότερα.

 155. kapar13 avatar
  kapar13 12/02/2012 00:03:24

  Την διατροφική επάρκεια τη χάσαμε λόγω Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (διότι έπρεπε να εξάγουν οι Γαλλο-Ολλανδοί).
  Στο χέρι μας είναι να την ξανααποκτήσουμε!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kapar13 12/02/2012 00:36:24

   Σε πόσο καιρό, με πόσους νεκρούς ενδιάμεσα?

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ TopGunZ 12/02/2012 01:42:58

    Σίγουρα με λιγότερους από όσους θα πεθάνουν με τα "νέα μέτρα".

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ kapar13 12/02/2012 05:36:59

     είστε εκτός τόπου και χρόνου αν πιστεύετε οτι η επάρκεια ανακτάται τόσο γρήγορα τόσο εύκολα.
     δεν έχτε απολύτως καμία ιδέα τι σημαίνει ξεκινώ καλλιέργειες, ξεκινώ ζώα!!
     συνεχίστε να χτυπάτε με δύναμη το πληκτρολόγιο.
     από κάποια αιτία ροζιάζουν πάντα τα χέρια...

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ kapar13 12/02/2012 09:48:54

     Σωστά. Πιο γρήγορο και εύκολο είναι να ξεπουληθούμε στους Γερμανούς για να μας δίνουν μπομπότα με το δελτίο.

   • Tassos avatar
    Tassos @ TopGunZ 12/02/2012 09:36:07

    Εχεις την σοφία μεγάλου ανθρώπου. Εύγε. Κάποιοι οραματίζονται γεωργικά σχέδια τύπου Β. Κορέας και εκβιομηχάνισης τύπου Στάλιν

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ Tassos 12/02/2012 10:44:02

     @kapar13
     μήπως απο σένα θα ζητηθουν ευθυνες αν δεν έχουμε τρόφιμα?
     τότε όλοι σας θα αλλαξετε το τροπαριο και θα ρίχνετε το αναθεμα!!
     μήπως δεν τα έχουμε δει;
     οταν ο Καραμανλης ειπε λεφτα δεν υπαρχουν, την αληθεια δηλαδη, ο οχλος τον τιμωρησε με -10,5 μοναδες διαφορα. Απ' οτι φαίνεται μυαλο δεν θα βάλουμε ποτέ!!

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ Tassos 12/02/2012 15:32:16

     Εντάξει, Κωνσταντίνε. Αυτά λέει 2 χρόνια και ο Γεώργιος (aka Γιωργάκης).

 156. Y. avatar
  Y. 12/02/2012 00:08:25

  h...://www.youtube.com/watch?v=qkk5wViJo-I&ob=av2e

 157. victoria (true) avatar
  victoria (true) 12/02/2012 00:11:48

  Άλλη η αφετηρία όμως.

 158. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/02/2012 00:11:55

  ΒΙΣ, σου το έχω ξαναπεί και σε άλλη ανάρτηση: όχι μόνο τα παιδιά σου, αλλά και εσύ ο ίδιος θα ζήσετε έξω. Γιατί εδώ, έτσι όπως τα βρήκαν οι "αρχηγοί" για μισθούς 500 ευρώ και χαράτσια για μισθό 2500, δεν σε κόβω να μπορείς να τα ζήσεις.

  Το αυτό, φυσικά ισχύει και δι' εμέ. Και όσο ακόμα προλαβαίνουμε. Όταν αρχίσει η μαζική μετανάστευση, που ίσως τότε να είναι και "λάθρο" και να πληρώνουμε κι εμείς δουλεμπόρους για να μας περάσουν κάποια σύνορα, ξέχνα το...

 159. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 12/02/2012 00:12:53

  Αγαπητοί συσχολιαστές.

  Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω συγνώμη που δεν είχα την ευχέρεια να απαντήσω στα 260 τόσα σχόλια που είχατε την καλοσύνη να με τιμήσετε. Αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω αυτό, διότι σέβομαι τους συνομιλιτές μου και δεν νιώθω καλά που δεν είχα την ευκαιρία αντιλόγου με τους περισσότερους από εσάς.

  Δέχομαι καλόπιστα την κριτική σας, τα βασανιστικά ερωτήματά σας, τις αγωνίες σας.

  Μη νομίζετε ότι έχω κρύο αίμα στις φλέβες μου.

  Ούτε ότι δεν θα ήταν καλύτερα σήμερα για μένα, αντί να γράφω αυτά που γράφω, να μην συνέτασσα ένα Θούριο κατά του Μνημονίου και των Μέτρων, ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης.

  Στις τραγικές στιγμές που βιώνει το Έθνος μας χρειαζόμαστε καρδία αλλά και μυαλό, λογική.

  Από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, ως συμπέρασμα καταλήγω σε ένα βασικό για μένα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία, άγνοια του τι θα μας ξημερώσει την επόμενη μέρα, αγωνία, θυμός, απογοήτευση, αδιέξοδα.

  Είναι φυσιολογικά φαινόμενα αυτά σε ένα λαό που του ζητάνε ολική επαναφορά με το εκβιαστικό δίλλημα the hard way or the high way (με ότι μπορεί να είναι αυτό το high way).

  Προσωπικά πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση μόνο συντεταγμένοι, νηφάλιοι, αποφασισμένοι και οπλισμένοι με τη λογική του Οδυσσέα και όχι την μανιώδη ορμή του Αίαντα, μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας και τους εαυτούς μας.

  Μας ζητάνε το ακατόρθωτο. Είναι έτσι.

  Θα περάσουμε δια πυρός και σιδήρου είτε έτσι, είτε με χρεοκοπία. Πρέπει όμως να το παλέψουμε όσο πάει. Όσο αντέχουμε. Όσο μπορούμε. Η χρεοκοπία είναι επιλογή. Είναι όμως ύστατη επιλογή.

  Η χρεοκοπία χρειάζεται ενότητα λαού και σκοπού. Αυτή σήμερα δεν υπάρχει, όσο και αν νομίζουμε ότι με 10 χιλιάδες ή 100000 κόσμο στο Σύνταγμα θα κάνουμε την ανατροπή.

  Η χρεοκοπία στη χώρα μας αυτή την περίοδο ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου και γενική επιστράτευση. Δεν είμαστε ούτε πολιτικά, ούτε κυρίως ψυχικά έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

  Διότι ανεξάρτητα από τις παρατηρήσεις και τα σχόλια μας, ακόμη δεν έχουμε παρατήσει την ελπίδα ότι κάτι μπορούμε να αλλάξουμε.

  Και όσο έχεις ελπίδα δεν αυτοκτονείς με φωτιά στο μπαρούτι...

  Και πάλι ειλικρινώς σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τη ζωντανή κουβέντα

  Ιεροφάντης

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Ιεροφάντης 12/02/2012 00:25:51

   Ιεροφάντη
   Συμφωνώ μέ τίς σκέψεις σου καί τίς αγωνίες σου.
   Παρόμοιες σκέψεις μέ παιδεύουν.
   Σεβαστές οι απόψεις όλων τών σχολιαστών, παρ' όλο πού διαφωνώ μέ πολλούς.
   Ένα θέλω νά παρατηρήσω. Εύκολο τό:
   Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν. Τό αίμα του στά κεφάλια μας καί τών παιδιών μας.
   «Το “ωσαννά” από το “σταύρωσον αυτόν” απέχει τέσσερις ημέρες…

 160. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/02/2012 00:17:26

  Τα βρώμικα χαλκεία του Μαξίμου μάλιστα, επιστράτευσαν και το ΘΕμοΜΑκισμό για να περάσουν την τρομοκρατική προπαγάνδα τους. Όποιος δει το σημερινό (Κυριακή) πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος" θα καταλάβει. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Μπροστά στη δική τους μαζική τρομοκρατία, ο δικός μας Κουφοντίνας και ο Jamie Shea του ΝΑΤΟ κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ήταν μαθητούδια του νηπιαγωγείου!

 161. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/02/2012 00:24:57

  Για το φίλο μου τον Ιεροφάντη

  Από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη.....

  “Εγώ” κι’ απλό στρατιώτη να με βάλετε στρέγω δια την αγάπη της πατρίδας μου. Όμως εδώ δουλεύει αδικία• και δεν είναι δικές-σας γνώσες αυτές, ” είναι αλλουνών• και δεν θα πάμεν καλά”.
  Εγώ το είπα απαθής.
  Ο “φίλος” μου ο Αϊντέκ επειράχτη και μο’ ‘κρινε με πολύ φαρμάκι•
  “‘Ο,τι σας λένε αυτό θα κάμετε και γνώμες δεν μπορείτε να δώσετε, ότι η Μπαυαρία έχει τριάντα-χιλιάδες μπαγεννέτα και φέρνει εδώ και σας υποτάζει. Τότε βρέθηκα εις θέση δεινή• να μην μιλήσω δεν μπορούσα, ότι αδικιώνταν οι αγωνισταί και βραβεύονταν οι κόλακες. Του λέγω• “Δυστυχία μας των καϊμένων!”
  Κακά και ψυχρά θα πάμεν. Εγώ σου μίλησα αλλοιώς κι’ εσύ μου απαντείς ” διαφορετικά με “μπαγεννέτα”. Σας λέγω ως φίλος να πασκίσετε ” και τον Βασιλέα κ’ εσάς ν’ αγαπούμεν κι’ όχι να σας φοβώμαστε.
  Ότι τον κιοτή χίλιες φορές να τον έβρης κιοτή και να τον χτυπάς, πάγει καλά• μια να σε χτυπήση, δεν σε φοβάται πλέον.
  Κι’ αυτείνη η πατρίδα δεν λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη μ’ αίματα και θυσίες• κι’ από αυτά έγινε βασίλειον- κι’ όχι να βραβεύωνται ολοένα οι κόλακες, κ’ οι αγωνισταί ν’ αδικιώνται. Ότι όταν σκοτώνονταν οι αγωνισταί, αυτείνοι κοιμώνταν.
  Κι’ όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας.
  Να ‘ρθη ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυο μου μάτια.
  Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει• αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να ‘χω, στραβός θα να είμαι.
  Ότι σ’ αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπόν να πάγω αλλού.»

  • Y. avatar
   Y. @ Κώστας Ροδινός 12/02/2012 00:46:07

   Ροδινε, “.. Σας λέγω ως φίλος να πασκίσετε”?, ή “να πασοκίσετε”? Μπας κι ο Μακρυγιάννης είχε το χάρισμα?

  • 114 avatar
   114 @ Κώστας Ροδινός 12/02/2012 01:11:07

   Κύριε Ροδινέ , σας έγραψα ένα σχόλιο και εχθές.
   Όσο υπάρχουν ελληνικές καρδιές σαν του Μακρυγιάννη και καθαρή ματιά χωρίς παρωπίδες σαν τη δική σας θα υπάρχει ελπίδα.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Κώστας Ροδινός 12/02/2012 01:17:40

   Αγαπητέ κ.Ροδινέ, δεν χάρηκα με τα γεγονότα ούτε στιγμή, αλλά αυτό κατάλαβα που λέει ο Μακρυγιάννης. Πως ο Σαμαράς έβγαλε τα μάτια του για την πατρίδα.

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Κώστας Ροδινός 12/02/2012 01:26:28

   ++++++++++!!!

   • gkioi avatar
    gkioi @ Χαρίλαος 12/02/2012 10:47:50

    Ο ΓΑΠ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ;
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ;

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ Κώστας Ροδινός 12/02/2012 01:47:57

   Εξαιρετικό, τώρα το είδα.

   Σου αφιερώνω και εγώ ένα. Από Πλάτωνα.

   "Ο δη πρώτον αύ των θείων ηγεμονούν εστί αγαθών, η φρόνησης. Δεύτερον δε, μετά νου, σώφρων ψυχής έξις. Εκ δε τούτων μετ΄ανδρείας κραθέντων, τρίτον αν είη, δικαιοσύνη. Τέταρτον δε ανδρεία"

   Μετ. "Εκείνο δε, που από τα θεϊκά αγαθά είναι ανώτερο, είναι η φρόνηση. Δεύτερο η σωφροσύνη, που συνοδεύται από τη λογική. Και από αυτά, αφού αναμιχθούν με την ανδρεία, θα προέλθει ένα τρίτο, η δικαιοσύνη. Και τέταρτο η ανδρεία."

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Κώστας Ροδινός 12/02/2012 11:34:46

   Υπάεχει και η θέση πως ο Μακρυγιάννης έγραψε ότι έγραψε προς εξελέωση.
   Η Ζωή είναι εδώ στο τώρα.
   Μήπως η αναζήτηση ηρώων είναι εξηλέωση της ανιμποριάς μας;

 162. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 12/02/2012 00:27:04

  ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ...
  ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ 99% ΝΤΟΡΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ

  • kostas* avatar
   kostas* @ GIORGOS TSAVOLAKIS 12/02/2012 02:39:43

   Και ο Καραμανλης που του δωσατε 46% ΝΑΙ θα ψηφισει !

 163. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 12/02/2012 00:30:11

  Θα επιχειρήσω μία διαφορετική προσέγγιση .Θα πάω σε προσωπικό επίπεδο και θα προσπαθήσω να αναδείξω κάτι που συμβαίνει σε όλους μας. Πόσες φορές έχουμε κληθεί να αποφασίσουμε και μας βασανίζει ένα ναι ή όχι. Στο αν θα κάνουμε μία δουλειά ,αν θα παντρευτούμε κάποια ,αν θα μετακομίσουμε, αν θα αλλάξουμε επάγγελμα ,αν θα μεταναστεύσουμε αν ...Όταν η απόφαση είναι πάνω από ενενήντα τοις εκατό υπέρ παίρνουμε την απόφαση εύκολα. Όταν όμως είναι πενήντα -πενήντα, βασανιζόμαστε κάθε βράδυ επί πολλές ημέρες ,η απόφαση μας πέφτει βαριά, μας συνθλίβει και μας διαλύει; Τι κάνουμε τότε. Αποφασίζουμε τυχαία; Επειδή η απόφαση είναι δύσκολη; ΟΧΙ.ΟΧΙ. Θα βάλλουμε κάτω την λογική τις συνέπειες και θα αποφασίσουμε το καλύτερο δυνατό. Επαναλαμβάνω το καλύτερο δυνατό. Εκεί χρειάζεται η παιδεία μας ,οι γνώσεις μας, η εμπειρία μας, το ένστικτό μας .Να βρούμε το πενήντα και κάτι ή το πιο ανώδυνο κακό, το πιο προβλέψιμο θετικό αποτέλεσμα. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα .Μέσα μας τρώει η αμφιβολία το αν θα ακολουθήσουμε αυτά που μας ζητά όλος ο δυτικός κόσμος-Ευρώπη ,Βρυξέλες,ΔΝΤ ,Ουάσιγκτον ή θα τα σπάσουμε. Η απόφαση για την ψήφιση ή όχι είναι μια τέτοια απόφαση για όλους αλλά ειδικά για τους βουλευτές είναι πιο βαριά γιατί αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα και φανερά. Και εάν μερικοί από εμάς κρύβονται με το να λένε άλλα να επιθυμούν άλλα, αυτό δεν γίνεται για αυτούς. Δικαιολογώ τον καθένα για την δυσκολία που έχει αλλά όχι αυτούς που δεν αποφασίζουν καθαρά ,αντρίκεια και μεταφέρουν αυτό το κλίμα της αμφιβολίας στον απλό κόσμο. Ο Σαμαράς αποφάσισε και κατ΄ εμένα καλώς έκανε .Με όλες τις δυσκολίες που είπαμε παραπάνω .Πρέπει να αποφασίσουν και οι άλλοι και να υποστούν τις συνέπειες. Δεν μπορεί να απαλλαγούν από την ευθύνη και να κλείνουν δεξιά και αριστερά το μάτι. «Ξέρεις εγώ δεν ήθελα αλλά να, τι να κάνω;» Γιατί αυτή είναι η ζωή. Παίρνεις την δύσκολη απόφαση και την βρίσκεις μπροστά σου .Και αν πετύχει πέτυχε ,αν όχι πληρώνεις .Αλλά την παίρνεις γιατί έπρεπε.
  Υγ. Αν οι αρνητές καταλάβουν ότι αύριο δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ, θα επιμείνουν στο όχι; Μία υπόθεση κάνω.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 12/02/2012 01:24:31

   Ετσι είναι. Οταν πρέπει να πάρεις τη δύσκολη απόφαση, δεν τριγυρίζεις για να βρεις άλλοθι να κρυφτείς από πίσω. Κάθεσαι μόνος /η σου κι'αποφασίζεις , παίρνοντας και το ρίσκο της επιλογής σου. Ετσι είναι η ζωή....

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 12/02/2012 12:44:23

   το Υγ τα λέει όλα !

 164. ολγα avatar
  ολγα 12/02/2012 00:30:25

  Πολυ δυσκολος ο ρολος του κ Σαμαρα. Ολοι αυτοι οι... πατριωτες ας εχουν υπ΄οψιν τους οτι η Γερμανια εχει σχεδιασει και σχεδιο Β σε περιπτωση χρεωκοπιας της Ελλαδας. Οι χωρες δεν κυβερνωνται με παιχνιδια Ποκερ και με μπλοφες.Κι αν δεν μας βγει; Να ειστε σιγουροι οτι σε λιγο καιρο, μπορει να ξαναδουμε εικονες ΄41 στην Αθηνα, τι θα τρωνε ολοι αυτοι που δεν θα δουλευουν;Ας ψηφιστει λοιπον το Μνημονιο και ας ελπισουμε οτι με τον καιρο κατι θα αλλαξει σ΄αυτον τον τοπο, αλλιως ...τετελεστε.

 165. brankaleon avatar
  brankaleon 12/02/2012 00:32:15

  Δεν υπάρχει μετα θάνατον ζωή.
  Αν όμως υπήρχε, η γιαγιά η Πηνελόπη Δέλτα σήμερα, θα ξανα-αυτοκτονούσε.
  "Καλλίστη" μεν η Πατρίς , αλλά, κάλλιον δε το Σύστημα.
  Ο G.A.P., μαζύ με τον Καρατζαφύρερ, τον έφερε από εδώ, τομ έφερε από εκεί, τον έβαλε μέσα στο κανό.
  Αλλά επειδή το κουπί είναι μόνον ένα, ας μοιράσουν τον χρόνο ποιος θα κωπηλατεί πρώτος και ποιος δεύτερος.
  Αλλά χρειάζεται ο G.A.P. λίγο να κωπηλατήσει λιγώτερο, γιατί εκανε και εκείνη την εγχείρηση στο μαγουλο με το οζίδιο.

 166. franc avatar
  franc 12/02/2012 00:32:43

  Αγαπητέ Αρχαίε,
  εχεις χάσει την ψυχραιμία σου?
  Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο ,είπε χτες η lagarde, δεν υπάρχει psi. Aρα οτι και να υπογράψουμε είναι άκυρο και αντιστρόφως. Κι αν μας πάρουν τα νερά κορπής θα σώσουν την Ιταλία? Κι αν δεν σώσουν την Ιταλία ποιός θα έρθει εδώ για τους λιγνίτες?

 167. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 12/02/2012 00:35:16

  Αγαπητέ Ιεροφάντη δυστυχώς διαφωνώ !
  Εκλογές αφού ψφιστεί η δανειακή σύμβαση για πιο λόγο;
  Τι θα έχει μείνει για να αποφασίσει ο λαός;
  Που θα τα βρει τα ποσοστά να κυβερνήσει ο ΑΣ όταν και εμείς τα μέλη της ΝΔ δεν θα τον ψηφίσουμε; (για τον εαυτό μου μιλάω)
  Τι θα διαπραγματευτεί όταν μου λεεί τώρα χωρίς να ντρέπεται ότι έσωσε τα δώρα μειώνωντας το εισόδημα μας κατά 3 μισθούς;
  Αν θέλαμε κάποιον να μας κοροϊδεύει κρατάγαμε και τον ΓΑΠ που τουλάχιστόν γελάγαμε και λίγο και τελος πάντων δεν τον εκλέξαμε εμείς!
  Για το Αγγλικό δίκαιο δε λέμε κουβέντα;
  Ετυχώς που μας προστάτευαν τόσα χρονια οι σύμμαχοι και έχει γκριζαρει το μισό Αιγαίο!
  Δυστυχώς ο ΑΣ ήταν η χρυσή εφεδρεία του συστήματος (μετά το Καρατζαφέρη και τη Ντόρα)
  Κρίμα μόνο που περίμενα τόσες ώρες να τον ψηφίσω

 168. bladerunner avatar
  bladerunner 12/02/2012 00:48:59

  ΜΑΚΗ
  ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ....ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΘΑ ΓΙΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑΚΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ 3 ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ????
  ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ...ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΥΡΑΝΕ.
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΞ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΠΙΤΙ,ΚΑΘΟΤΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΥΣΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
  ΕΙΤΕ ΒΛΑΞ ΕΙΤΕ ΛΟΥΦΑΤΖΗΣ ΝΕΟ ΠΛΟΥΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ....ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥΣ ΒΙΒΛΙΩΝ...
  ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΣΟΥΖΟΥΝ.
  ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΟΥΛ ΤΑΙΜ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΛΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΟΥΣ ΒΙΒΕΝΤΙ.

  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ THE HARD WAY...ΜΑΚΗ...

  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  • ΠΑΛΛΗΞ avatar
   ΠΑΛΛΗΞ @ bladerunner 12/02/2012 01:40:49

   ΕΙΣΑΙ ΟΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ ΠΑΛΛΗΞ 12/02/2012 05:48:29

    πειτε τα, γράψτε τα, φωνάξτε τα!!!
    αυτοί που περιγράφετε παραπάνω αυτοί θα κατεβούν να κουνούν παντιέρα ροσσα!!!
    χθες ο κινηματογράφος στη γειτονιά μου είχε δύο ουρές. με τα ποπ κορν τους στο χέρι έτοιμοι όλοι να κάνουν πέρα την κακια Μέρκελ και να παλέψουν για μια δίκαιη Ελλαδα!!
    πόσο νυχτωμένοι είμαστε δυστυχώς!!!!

  • S.R. avatar
   S.R. @ bladerunner 12/02/2012 08:44:54

   Μπραβο ρε φιλε bladerunner.... Ειπες αληθειες που πονανε.... Ξεχασες μονο να πεις οτι παρα πολλοι απο τους Ελληνες ,τα τελευταια χρονια, ζητουσαν, τον διορισμο, την μονιμοτητα, και ενα κρατος "πατερουλη" ,που θα τους εξασφαλιζε εναν γερο κρατικο μισθο.... Πρασινοι, κυριως, αλλα και μπλε ... Και το "κρατος" ,"κοινωνικα ευαισθητο", δανειζοταν και διωριζε και εδινε και αυξηυσεις... Τωρα με ενα κρατος ,ανικανο, παραλυτο οπως παντα, και στερημενο απο δανεικα, αυτοι οι ιδιο "αγανακτουν", απειλουν με το πληκτρολογιο, και ψαχνουν ,ματαια βεβαια, τον αργηγο, που θα αποκαταστησει την "ταξη" (τους).... Ε, αυτο δεν θα γινει ποτε πια, και η θολουρα ειναι διπλη....

 169. sawas avatar
  sawas 12/02/2012 00:51:38

  Τα σέβη μου Κώστα...

 170. Brownie avatar
  Brownie 12/02/2012 00:51:51

  H κατάσταση απαιτεί απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές της ηγεσίας, η οποία ,άπαξ και εξελέγη δημοκρατικώς,δεν οφείλει εξηγήσεις!Οι επαμφοτερίζοντες ας ταχθούν με τους κομμουνιστάς ,ώστε να τύχουν της αναλόγου αντιμετωπίσεως από την Ελλάδα καί τους συμμάχους της μετά τις εκλογές...

  • BRONX avatar
   BRONX @ Brownie 12/02/2012 11:00:39

   ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ.ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ....
   ΗΜΕΙΣ ΚΥΡΡΡΡΙΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΕΤΡΓΩΝΙΣΩΜΕΝ
   ΤΟΝ ΚΥΚΛΟΝ.
   ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΥΚΛΩΣΟΜΕΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΝ
   ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.....

  • 114 avatar
   114 @ Brownie 12/02/2012 11:28:22

   Αμάν , ο Θεοφιλογιαννάκος ποστάρει ...

 171. nero avatar
  nero 12/02/2012 00:51:53

  νομιζω οτι ο φοβος που επιδιωκεται σε εχει κατακυριευσει .

 172. firiki2010 avatar
  firiki2010 12/02/2012 00:54:55

  Ας το καταλάβουμε: Το " κούρεμα +δανειακή" εκτός από απόδειξη των αποτυχιών της τελευταίας διετίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από κέρδος ΧΡΟΝΟΥ. Χρόνος για να αλλάξουΜΕ 5 πράγματα στη χώρα που έπρεπε να αλλάξουν χθες , χρόνος για να αλλάξουΜΕ εμείς οι ίδιοι (κυρίως να βάλουμε τη λογική μας να δουλέψει), χρόνος για να αλλάξει η Ευρώπη, χρόνος για να τον εκμεταλλευθούΜΕ.
  Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που επειδή θεωρούν ότι κατα πάσα πιθανότητα θα καταστραφούμε σε 3 χρόνια, προτρέπουν να καταστραφούμε ... αμέσως κι εντελώς.

  • bladerunner avatar
   bladerunner @ firiki2010 12/02/2012 01:12:04

   +1000000

   ΟΣΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

   ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ...ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

   ΟΥΤΕ ΕΙΔΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.

   ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
   ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...Η ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ...ΠΟΥ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

   ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ.

  • franc avatar
   franc @ firiki2010 12/02/2012 15:19:58

   Aγαπητέ Φρίκι,
   Αν και σε βρίσκω δογματικώτερον εμού, παραδέχομαι οτι λες και τα δικά μου με πολύ λιγώτερες, ξεκάθαρες, σταράτες κουβέντες. Η κατακλείδα όλων αυτών των 500 σχολίων, σε 2 φράσεις...νάσαι καλά.

 173. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/02/2012 00:55:41

  Μάλιστα.... συνοψίζω τι έμαθα σε 300 σχόλια.
  -Ο ΠΑΣΕΓΕΣ πιστεύει ότι θα ευημερήσουμε τρώγοντας πορτοκάλια και ρύζι για ποιος ξέρει πόσο χρόνο μέχρι να επανεκκινηθεί η αγροτική οικονομία και πρέπει να το διαβάζουμε τρεις τη μέρα σε σχολιασμό.
  -Έχουμε γεμίσει καληνυχτάκηδες. Καληνύχτα Σαμαρά, antinews, Ελλάδα, λογική κλπ κλπ. Καληνύχτα σας και όπως ξέρετε ο καληνυχτάκιας πληρώνει και άλλος φιρφιρικώνει.
  -Η πολιτική οξυδέρκεια αυτού του λαού δεν έχει πιάσει απλά πάτο, είναι ο πάτος, δέκα μέτρα σκατά και μετά αυτή.
  -Ο χρόνος είναι κάτι στάσιμο. Αφού μερικοί πιστεύουν ότι οι καταστάσεις είναι ίδιες με πριν 2 χρόνια και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα του χθες είναι οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες καταστροφής του σήμερα.
  -Όπως έχω γράψει και άλλες φορές, ο Σαμαρά ςπαίζει σκάκι και οι περισσότεροι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ούτε ματς τρίλιζας.
  Σε περίπτωση που απαντήσει κάποιος, να με συγχωρέσει που δε θα ανταπαντήσω, αλλά δε θα ψάχνω στα 500 σχόλια που θα φτάσει αυτή η ανάρτηση ψύλλους. Βαρέθηκα τόση πανεπιστημοσύνη της μιζέριας και επαναστατικότητα του καναπέ αυτές τις μέρες. Α, ναι, Ιεροφάντης ακόμα μια φορά φοβερός.

  • BRONX avatar
   BRONX @ TopGunZ 12/02/2012 11:06:01

   ΠΩΣ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΥ;

 174. franc avatar
  franc 12/02/2012 00:56:16

  Φίλε Επαναστατη με αιτια ,
  Οπως τα λες είναι:
  "η Ευρωπαικη ιδεα σχεδιαστηκε και υλοποιηθηκε ως εναν βαθμο απο μεγαλους πολιτικους με οραματα που θεωρουσαν εαυτους ισοτημα μελη,
  (απο το 1945 ως το 2000)..
  Στη συνεχεια ομως ανελαβαν οι “ναζι” οι οποιοι νομιζουν (τα τελευταία 10 χρόνια) πως μπορουν να εκμεταλευονται τους παντες και τα παντα."
  Θα τους αφήσουμε για πάντα να το κάνουν? Δεν νομίζεις οτι ήρθε η ώρα να τους αντικαταστήσουμε και πάλι με μεγάλους πολιτικούς?
  Αν ο Σαμαράς είναι ένας απ' αυτούς δεν πρ'επει να του δώσουμε την ευκαιρία?

 175. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/02/2012 00:56:40

  Αν το μνημόνιο εσύ το αξιολογείς να δίνει ελπίδα ότι "με τον καιρό κάτι θα αλλάξει" (προς το καλύτερο), τότε δεν δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

 176. loretta avatar
  loretta 12/02/2012 00:57:18

  Ωραια λοιπον αφου εγω ειμαι βαθια νυχτωμενη αγαπητε και εσυ εχεις την λυση...γινε αρχηγος κομματος....υποψηφιος βουλευτης...πεισε μας με επιχειρηματα και ελα να ζητηση την ψηφο μας...την δικη μου παντως δεν την εχεις.

  Φιλικα.

 177. Θέμις avatar
  Θέμις 12/02/2012 01:07:04

  (α) Να παραμείνει η χώρα εντός Ευρώ και θεσμών Ε.Ε.

  (β) Να καταστεί το Χρέος βιώσιμο

  (γ) Να εφαρμοστεί πρόγραμμα (και τα συνοδεύοντα αυτού μέτρα) που θα μειώνει το έλλειμμα, χωρίς, όχι μόνο να αυξάνει την ύφεση, αλλά ει δυνατόν, αντιστρέφοντάς την.

  (δ) Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

  Αυτοί είναι οι 4 πυλώνες που αναφέρονται στην ανάρτηση ως βασικοί της διαπραγμάτευσης. Ποιος από τους 4 επιτυγχάνεται με την υπερψήφιση αυτού του εκτρώματος; Μόνον ο πρώτος, με τη διαφορά ότι οι θεσμοί της Ε.Ε. έχουν αντικατασταθεί από τα γερμανικά απωθημένα.
  Αν η συμφωνία αύριο επικυρωθεί από τα 3/5 της Βουλής, ποιο το νόημα των εκλογών στη συνέχεια; Οι μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις, υπό την καθοδήγηση των ηλιθίων της Τροϊκας; Ή μήπως θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση κατόπιν εορτής; Πιστεύει κανείς ότι οι "εταίροι" θα είναι μετά τις εκλογές διαλακτικότεροι;
  Περιττό να ξαναγράψω ότι η συμφωνία είναι εν τη γενέσει της ανεδαφική και αναιρεί με το περιεχόμενό της τους στόχους που υποτίθεται πως εξυπηρετεί.
  Στηρίζοντας τον σχεδιασμό της πολιτικής μας σε ψήγματα αισιοδοξίας που πηγάζουν από τις ενδεχόμενες πολιτικές ανακατατάξεις των ισχυρών κρατών-μελών και την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων και και αναμένοντας μήνες ή χρόνια να αποδεχθούν οι Μερκοζύ ότι η συνταγή τους ήταν λανθασμένη, στρουθοκαμηλίζουμε, παραβλέποντας το γεγονός ότι η πρόθεσή τους κάθε άλλο, παρά η διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών είναι.

 178. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/02/2012 01:11:42

  Λοιπόν, ἔχουμε καὶ λέμε.

  Ἄλφα, συμφωνῶ -ΚΑΘΟΛΟΥ ἀβασάνιστα καὶ μὲ κρυστάλλινη συνείδηση- μὲ τὴν ἄποψη τοῦ ἄρθρου. 100%.

  Βῆτα, μία ἀπὸ τὶς πολιτικὲς ἀρετὲς εἶναι νὰ μὴν πέφτεις στὴν παγίδα ποὺ σοῦ στήνουν ἄλλοι... Καὶ προέκυψε στὸν Σαμαρᾶ νὰ στήνουν τὴν ΙΔΙΑ παγίδα καὶ ἔνδοθεν τῆς χώρας καὶ ἔξωθεν. Ἔνδοθεν, γιὰ νὰ ξεπαστρέψουν τὴν Ἐναλλακτική. Εὐτυχῶς, στοὺς Ὄντως Κρατοῦντες ὁ ΑΣ ἔχει λίγες συμπάθειες- δόξα τῷ Θεῷ. Στὴν ἀναμπουμπούλα, ὁ λύκος ΟΝΤΩΣ χαίρεται- εἰδικὰ ἂν ἔχει τὰ λεφτά, τὰ στρατὰ καὶ τὰ μήντια τοῦ πλέγματος ἐξουσίας τῆς Μεταπολίτευσης. Ἔξωθεν, διότι πολὺ θὰ γούσταραν νὰ μᾶς ἐξωπετάξουν ἀπὸ τὸ Ε ὐρώ, ἀλλὰ λείπει ὁ ἀσφαλὴς τρόπος. Σαμπάνιες θὰ ἀνοίξουν σὲ ἕνα ἡρωϊκὸ "ὄχι" τῆς Ἑλλάδας, ποὺ γρήγορα καταλήγει στὸ "βγαίνουμε μόνοι μας". Καὶ οἱ συνταξιοῦχοι, οἱ ἐργαζόμενοι; "Ἂς γίνουν σαπούνι". (Θυμίζω τὴ "φυτιλιὰ" τῶν παμπόνηρων Γερμανῶν, τὸ περίφημο δημοψήφισμα νὰ γίνει μὲ ἐρώτημα "Ναὶ ἢ Ὄχι στὸ Εὐρώ", μπὰς καὶ φύγουμε μόνοι μας). Ὁ Σαμαρᾶς τοὺς χαλάει τὴ σούπα. Καλὰ κάνει!

  Γάμα, εὐτυχῶς γίνεται καλὴ συζήτηση στὴ σελίδα ἐδῶ. Ὅμως παιδιὰ 2,5 χρόνια ἀντέξαμε στὴν ἐπίθεση τῶν ΠΑΝΤΩΝ στὸν Α.Σ., δώσαμε τόπο στὴν ὀργὴ τῆς ὄχι ἀκριβῶς εἰκελόνειρης στελεχειακῆς ἀνανέωσης τοῦ κόμματος, ἀντέξαμε ΓΑΠ καὶ Παπαδήμους, γιὰ νὰ τὰ "σπάσουμε" τώρα, πρὶν νὰ λάβει ὁ Σαμαρᾶς τὴν δυνατότητα διακυβέρνησης τῆς χώρας; Ἐπειδὴ ὁ Σαμαρᾶς δὲν εἶναι... Καμμένος; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;; Παίρνουμε ληγμένα; Εἴμαστε καμμένοι; (no pun intended) Ἡ δική μου ὑπερδιετὴς συστράτευση δὲν ἦταν τόσο "εὔκολη", νὰ τὴν ἀλλάξω σὰν τὸ πουκάμισο. Τό'χω πεῖ ἀπὸ τὸ περυσινὸ Πάσχα σὲ ἄρθρο: Ὅλες οἱ ἀμφιβολίες, ὅλες οἱ ἀμφιταλαντεύσεις τελειώνουν τὴν 100στὴ μέρα τῆς κυβερνήσεως Σαμαρᾶ. Ἐκεῖ θὰ γνωρίζουμε τελεσιδίκως ἂν ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ τὸν ἡγέτη τῆς Νέας Μεταπολίτευσης ἢ μὲ τὸν καθ’ ἡμᾶς Κερένσκι. Τόση Ἐλπίδα, ποιός ἀντέχει νὰ τὴν διαχειριστεῖ… Στὴν 100στὴ μέρα τῆς κυβερνήσεως Σαμαρᾶ θὰ ἀποφασίσω, βλέποντας πρόσωπα καὶ πολιτικές, ἂν θὰ γίνω τελεσιδίκως ταλιμπὰν τοῦ Σαμαρᾶ γιὰ-πάρτη-σου-χορεύω-καὶ-σέηκ-στὸ-Bundestag, ἢ ἂν θὰ ἀναθεωρήσω. Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ- ΟΧΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ! Ὅ,τι καὶ νὰ γίνει, ὄχι νωρίτερα. Τοῦ κερατᾶ! Κι ἔχουμε φτάσει στὴν τελικὴ εὐθεία! Δηλαδὴ τί κάναμε τόσον καιρό, κριτσίνια σπάγαμε;;; http://www.youtube.com/watch?v=4eeuPMqPMwM

  Δέλτα, ἂν κάποιοι ποὺ δηλώνουν σαμαρήσαντες θέλουν νὰ ἀποδημήσουν στὴν πολυχρώματη Ἀριστερά, τότε εἶναι τελείως κουκουρούκου. Πόσα χρόνια συζητᾶμε γιὰ τὴ σκανδαλώδη ἰδεολογικὴ ἡγεμονία τῆς Ἀριστερᾶς στὴν Μεταπολίτευση, τὴν ὁποία ὀνειρευόμαστε νὰ δοῦμε κατεδαφισμένη; Πόσα χρόνια βλέπουμε μπροστά μας ὅτι ἡ ἀριστερὴ στράτευση σημαίνει σκανδαλώδεις εὐκαιρίες ἀναξιοκρατικῆς ἀνάδειξης, κοινωνικὴ ἄνοδο, προβολή, χρῆμα; ΣΗΜΕΡΑ μοῦ ἀράδιαζε φιλοξενούμενος φίλος ποὺ δραστηριοποιεῖται σὲ χαμηλὸ ἐπίπεδο κυρίως στὴν ἀνανεωτικὴ ἀριστερὰ -σήμερα ΔΗΜΑΡ, ἡ "ἐλπίδα τοῦ λαοῦ"...- ἀλλὰ κατὰ καιροὺς σὲ... ὅλα τὰ κόμματα ποὺ αὐτοαποκαλοῦνται μερικῶς ἢ ὁλικῶς ἀριστερὰ (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, Οἰκολόγοι) πόσες ΠΟΛΛΕΣ καὶ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ εὐκαιρίες τοῦ δόθηκαν ἀπὸ πολιτικὰ πρόσωπα γιὰ ἔμμισθο "βόλεμα", ἔμμισθη ἀρθρογραφία σὲ ἔντυπα, συμμετοχὴ σὲ ΔΣ καὶ διάφορες ΜΚΟ ἐμμίσθως, Athens Voice καὶ Lifo, ραδιοφωνικὲς ἐκπομπές ποὺ δὲν ἔκανε (ἐγὼ 5 χρόνια ἀρθρογραφῶ μετὰ μανίας καὶ ἐνδεχομένως ὄχι ἀταλάντως, ΠΟΤΕ δὲ μοῦ δόθηκε ἡ δυνατότητα ἀρθρογραφίας σὲ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ἔντυπο- δὲν εἶμαι ἀριστερός, βλέπεις...). Καὶ τώρα διαβάζω εὐτυχῶς λίγα σχόλια... θὰ φύγουμε ἀπὸ Σαμαρᾶ νὰ πᾶμε στὴν... Ἀριστερά! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ;;;;ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;;; Ἅμα ἀντὶ γιὰ Νέα Μεταπολίτευση ἐπιδιώκατε μιὰ ἀκόμα γύρα μὲ τὸ ἀλογάκι τῆς Παλιᾶς, γιὰ ὁποιουσδήποτε λόγους, ἔστω καὶ ἀσυναίσθητα, τί κοιτάγατε στὸν Σαμαρᾶ, τὴν κόμμωσή του;;;

  Ἔψιλον: Καρατζαφέρη ἂν οἱ ὀπαδοί σου δὲ σὲ φτύσουν καθ' ὁλοκληρίαν τώρα ποὺ μᾶς τὸ παίζεις ἀντιμνημονιακὸς ἐνῷ ἤσουν ὑπασπιστὴς τῆς "ὑπευθυνότητας" τοῦ Μνημονίου, ἐπείγει νὰ τοὺς ἀφαιρεθοῦν τὰ πολιτικὰ δικαιώματα λόγῳ ἀθεραπεύτου καὶ ἀνηκέστου Κλινικῆς Βλακείας. Ἂν καὶ χωρὶς Βορίδη καὶ Ἄδωνη σὲ βλέπω γιὰ ἐπανεξέταση τοῦ ἐνδεχομένου καριέρας στὸ μποντυμπίλντινγκ.

  Συγγνώμη γιὰ τὶς ὅποιες ἀπρέπειες, ἔχουν τσιτωθεῖ τὰ νεῦρα μας μὲ τὶς πολιτικὲς ἐξελίξεις.

  • franc avatar
   franc @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/02/2012 02:27:28

   Tα είπες όλα!!! 10000000000++++

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/02/2012 09:29:54

   Αποστομωτικά εξαίρετος.

  • geothe avatar
   geothe @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/02/2012 10:19:29

   Θαυμάσια επιχειρηματολογία αγαπητέ Αστυάνακτα, όμως δεν κάνει κριτική κανένας στο έργο Σαμαρά, αλλά στις αλλαγές πλεύσης και το χειρότερο, στην εκλογίκευσή τους. Από το "Με ξέρετε" και "Πέσαν οι μάσκες" στη φιλολογία περί "Εθνικού χρέους" κλπ. Ως να μην έχει ο ηγέτης Εθνικό Χρέος να διαφυλάξει το λαό και την κοινωνική συνοχή, παρά μόνο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων (στην πραγματικότητα, περιφρούρηση των χρημάτων των δανειστών).
   Κανένας, τουλάχιστον όχι εγώ, δεν παραγνωρίζει την πραγματική καταστροφή της χρεωκοπίας. Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω:
   1. Πως άλλη ήταν η άποψη του Προέδρου πριν λίγο καιρό.
   2. Γιατι μια χρεωκοπία μετά από 3, 6 μήνες, 1 χρόνο είναι κάτι διαφορετικό ή/και λιγότερο καταστροφικό από το Μνημόνιο 2.

   Προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται νηφάλιος, για να δω όλες τις πλευρές του ζητήματος. Ελπίζω σε κανένα εξάμηνο από τώρα να μην ακούσω από τους δικούς μας βουλευτές το γελοίο επιχείρημα "Δεν διάβασα το Μνημόνιο 2 γιατί δεν προλάβαινα" του Χρυσοχοϊδη.

   • franc avatar
    franc @ geothe 12/02/2012 15:29:58

    1.Eγω δεν θυμάμαι να είπε ποτέ ο πρόεδρος
    "Χρεωκοπία τώρα".
    2.Γιατι μια χρεωκοπία μετά από 3, 6 μήνες, 1 χρόνο είναι πολύ πιθανό (προσωπικά πιστεύω σχεδόν βέβαιο) να μην χρειαστεί να συμβεί, διότι θα έχει τελειώσει η κρίση. Αν διαψευστώ σ' αυτό, πάλι θα είναι καλύτερα να μην χρεωκοπήσουμε πρώτοι και μόνοι εμείς.

    • geothe avatar
     geothe @ franc 12/02/2012 20:07:14

     1. Φυσικά και δεν είπε "Χρεωκοπία τώρα" αλλά διέγραψε ανθρώπους γιατί ψήφισαν το Μνημόνιο 1, το οποίο νομιμοποιείται απόλυτα με το Μνημόνιο 2;
     2. Δεν κατάλαβα το σχόλιο πως θα χρεωκοπήσουμε με παρέα. Μόνοι μας θα χρεωκοπήσουμε και θα είναι πιο οδυνηρή η κατάσταση. Όπως είναι χειρότερα τώρα από ότι αν υπήρξε αντίστοιχη απόφαση πριν από δύο χρόνια.
     Αυτές οι θεωρίες περι "πιστολιού πάνω στο τραπέζι" και "διαπραγμάτευσης" είδατε πού μας έφεραν.
     Και στο τέλος αγαπητέ, καλή η προσπάθεια να μην χρεωκοπήσει η Ελλάδα, αλλά έχουμε εγκαταλείψει τους Έλληνες που τους χρεωκοπήσαμε ήδη.

  • Ανδρομέδα avatar
   Ανδρομέδα @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/02/2012 10:29:11

   +1000

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/02/2012 12:53:47

   Φρόνηση και σωφροσύνη με λογική. Σωστός και για τις 100 μέρες. Μετά θα πέσουν κορμιά στ' αλήθεια όμως...

 179. Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
  Δ.Φ. (ανιδεος) 12/02/2012 01:16:25

  Ο καθε ενας το μακρυ του και το κοντο του.
  Αναλογα απο το μετεριζι που στεκεται.
  Δεν αξιζει ΑΣ να πολεμας για αυτους που εχουν πανω απο ολα το δικο τους συνφερον.
  Ασε τον καθε πολιτικαντη βολευτη της ΝΔ, που δεν ειναι δικη σου επιλογη ετσι κι αλλιως, να ψηφισει οτι θελει.
  Πες αυριο στη βουλη την ΑΛΗΘΕΙΑ και μονο αυτη και παρατα τους στην μικροπολιτικη και στα συνφεροντα.
  Σαν συντεχνιες σκεφτεται ο καθε ενας εδω μεσα και ο καθε ενας βολευτης της ΝΔ.
  Πως νομιζετε ωρε πως ξεπερνιουνται 30+ χρονια ΠΑΣΟΚ;
  Ο Αντρεας αν ποτε αφηνε την Ελλαδα θα της ειχε πιει το αιμα εγραφε καποτε καποιος που τον γνωρησε.
  Σαν καλος βαμπιρ λοιπον εκανε τους Ελληνες ζομπιπου ζητανε να βυθησουν καποιοι το χορα και εξω απ την ΕΟΚ.
  Ο ΑΣ δεν ειπε οτι υπαρχουν λεφτα.
  Ο ΑΣ δεν εκανε καμια υποσχεση πως αν βγει πρωθυπουργος θα σας δωσει πισω τα κομμενα
  Ο ΑΣ δεν συνβιβαστηκε.
  Ο ΑΣ δεν ειναι σωτηρας!!!!
  Καληνυχτα Ελλαδα.
  Με τετοια μυαλα πως να μην φτασουμε ως εδω.
  Με πληρη αγανακτηση βλεπω πως δεν υπαρχει οραμα
  πλεων.

  • bladerunner avatar
   bladerunner @ Δ.Φ. (ανιδεος) 12/02/2012 01:23:17

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
   ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ,ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟ ΤΗΣ...ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΑ ΖΟΜΠΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΒΡΑΖΙΛΙΕΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

   ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΝΙΔΕΟΙ ΕΙΤΕ ΥΠΟΠΤΟΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΛΥΘΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ.

   • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
    Δ.Φ. (ανιδεος) @ bladerunner 12/02/2012 01:57:24

    Ειμαστε λιγοι αυτοι αγαπητε που πιστευουμε στην αποδομηση του ΠΑΣΟΚισμου.
    Βλεπεις την ΠΑΣΟΚια την θελουν ολοι τον φουστη κανενας.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Δ.Φ. (ανιδεος) 12/02/2012 09:31:47

     Μπίνγκο! Αυτοί που διατείνονται ότι "τιμώρησαν" τον Καραμανλή, δεν το έκαναν γιατί πήγαινε να γίνει η ΝΔ ένα γαλάζιο ΠΑΣΟΚ, το έκαναν γιατί δεν το κατάφερε προς όφελός τους!

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ TopGunZ 12/02/2012 09:59:50

      Φίλε TopGunZ, αν μου επιτρέπεις μια ένσταση ως προς το "Αυτοί που διατείνονται ότι “τιμώρησαν” τον Καραμανλή"
      Όσοι πιστεύουν ότι τιμώρησαν τον Καραμανλή, εντάξει, (όσο πιο ευγενικά μπορώ), έχουν μια διαφορετική θεώρηση του κόσμου, όμως τι γίνεται με αυτούς που πιστεύουν ότι τιμώρησαν τον Σουφλιά και την Ντόρα για το τελευταίο, τουλάχιστον, έτος της διακυβέρνησής ΤΟΥΣ;

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ TopGunZ 12/02/2012 10:43:44

      Σωστὸς TopGunZ!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ bladerunner 12/02/2012 07:09:36

    Κεφαλαία γράμματα που κάνει έρευνα επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ..., μάλλον κουβαλητής για Γερμανικά αποφάγια είσαι, και παίρνεις διδακτορικό σε φύλαξη πόρτας φράχτη αιολικών πάρκων... Και θες και αποδόμηση Πασοκισμού. Είσαι ο Πασοκισμός.

    • ΝΑΥΤΗΣ avatar
     ΝΑΥΤΗΣ @ archaeopteryx 12/02/2012 12:58:44

     Λυπάμαι που κι εσύ ενοχοποιείς κάποιον που εμφανίζεται κάπως δραστήριος επιχειρηματικά .
     Καλά πάμε ...

    • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
     Δ.Φ. (ανιδεος) @ archaeopteryx 12/02/2012 16:32:39

     Apo τ5ην πολη ερχομαι...
     Ακομα και συ;

 180. Μάνια avatar
  Μάνια 12/02/2012 01:24:40

  Αν κάνει κανείς ενα γυρο στο διαδίκτυο θα δεί οτι ολο το μένος του κόσμου εχει πε΄σει πάνω στον Σαμάρα και το σαπρόφυτο ο ΓΑΠ με το Πασοκ βγαίνουν πιο καθαροί με τους οψιμους αντιμνημονιακούς βουλευτες του.
  Και αυτό είναι που δεν αντεχεται.
  ΑΝ και υποστηριζα με νυχια και με δόντια το ΟΧι σ΄αυτην την συμβαση λογω Αγγλικού δικαίου ,η αποδοχη της απο τον ΣΑμαρα μ΄εβαλε σε σκέψεις γιατι θεωρώ οτι μπορεί να εχει αρνητικά προδότης ομως σαν τον ΓΑΠ δεν είναι.
  Ως εκ τουτου για να αναγκα΄ζεται να την δεχτεί και να φανεί και ανκολουθος σε σ΄χεση με την εως τώρα αντιμνημονιακή τακτική υπάρχει σοβαρός λόγος.

  ΘΑ επρεπε να βγεί και να τονίσει οτι εδω που μας εφερε ο ΓΑΠ η μη αποδοχή θα ηταν χειρότερη λυση(οπως ακριβως ψευδώς βεβαίως ο ΓΑΠ κατηγορούσε συνεχώς τον ΚΑραμανλή για να δικαιολογηθεί που μας έβαλε στο ΔΝΤ )
  ΜΑς εφτασε στο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ο ΓΑΠ

  Παντως αφου πηγε που πηγε στην Ρωσία ο Σαμαρας δεν τα κανονιζε με τον ΠΟυτιν να μας βοηθησει και να τον βοηθήσουμε και να πεταγαμε εξω ολους τους τοκογλύφους το ΔΝΤ, την Ευρωπαική Ενωση?!Και να πηγαινε και μια βόλτυα στην Κίνα

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ Μάνια 12/02/2012 02:08:13

   Οποιος εχει εστω στοιχειωδη λογικη καταλαβαινει τι και που το παει ο Σαμαρας.
   Οποιος ονειρευεται δημοσιουπαληλληκια και παχιες αγελαδες θα ψηφισει Τσιριζα και θα ακουει Καζακη.
   Οποιος θελει μια Ελλαδα με αξιοκρατικους μηχανισμους δεν θα αφησει τον Σαμαρα μονο του.
   Και ΝΑΙ ο δρομος ειναι εποδυνος.
   Και ΝΑι ο δρομος θα ειναι μακρυς.
   ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕΙ.
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΡΙΣ ΜΑΣ.

 181. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 12/02/2012 01:30:25

  Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

  ΚΟΥΓΚΙ. ΤΩΡΑ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Βατάτζης 12/02/2012 02:40:22

   «Τρία έτη διήρκεσεν ο αγών ούτος και οι Σουλιώται δεν έπαυον νικηφορούντες ότε κατά Σεπτέμβριον του 1803, διά της προδοσίας του Πήλιου Γούση, εκυριεύθη τελευταίον το Σούλι, οι δε πρόμαχοί του υποχωρήσαντες εις την αγίαν Παρασκευήν και πάσχοντες τα πάνδεινα ιδίως εκ της δίψης, διότι οι περιζώσαντες αυτούς πολέμιοι είχον καταλάβει τας των υδάτων πηγάς, συνήνεσαν τελευταίον, όχι να παραδοθώσιν, αλλά να συνθηκολογήσωσιν ότι θέλουσιν απέλθει ελευθέρως, όπου βούλωνται μετά των όπλων και των σκευών.
   Ο Αλής εκύρωσε τας συνθήκας ταύτας και τη 12η Δεκεμβρίου 1803 εγκατέλειπον οι Σουλιώται την πατρίδα αυτών, διαιρεθέντες εις τρία σώματα. Εμειναν δε εις αγίαν Παρασκευήν ο μοναχός Σαμουήλ και πέντε έτεροι άνδρες ίνα παραδώσωσι τον χώρον και λάβωσι κατά τα συμφωνηθέντα το αντίτιμον των εν αυτώ σωζόμενων έτι πολεμοφοδίων.
   Αλλ ότε προσήλθον δύο Τούρκοι και εις γραμματεύς του Αλή ίνα εκτελέσωσι τους όρους τούτους, ο γραμματεύς του Αλή, αφού επλήρωσε τα χρήματα, είπε σαφώς εις τον Σαμουήλ ότι θέλει υποστή δεινήν τιμωρίαν, αφού έσχε την αφροσύνην να παραδοθή εις χείρας του βεζύρη. Ο δε «καμμίαν», απήντησεν αμέσως, «δεν δύναται να μ επιβάλη τιμωρίαν», και κενώσας το όπλον του επί της πυριτοθήκης έθαψεν υπό τα ερείπια του τελευταίου εκείνου προμαχώνος εαυτόν τε και τους συναγωνιστάς και τους Τούρκους. Ουδ ελαττώνει την αξίαν της θυσίας ταύτης το γεγονός ότι ο Αλής έλαβεν αυτήν ως πρόφασιν ίνα θεωρήση ακύρους τας προς τους Σουλιώτας γενομένας συνθήκας...». απο την Ιστορια του Έλληνικου Εθνους

   • anideos avatar
    anideos @ rally monkey 12/02/2012 03:46:50

    Ευχαριστω πολλυ για την αναδρομη στην ιστορια του γεννους. Παιρνω την ευκαιρια να καω μια μικρη συγκριση.
    Ενας συγχρονος Γουσης θα ειναι και ο καθε ενας απο τους βουλευτες της ΝΔ που θα πει αυριο οχι.
    Αλλο πατριωτης.
    Αλλο πατριδοκαπηλος.
    Οταν ο Σαμαρας ελεγε πριν 1,5 χρονια οχι στο μνημονιο ελεγε την αληθεια και τον παλαμοκροταγαμε.
    Τωρα που λεει πως χρειαζεται ενα καινουριο ειναι για πολλους κολωτουμπας και καιροσκοπος και μας λεει ψεμματα.
    Δεν μπορει λεει ο Ζωης να ψηφισει το μνημονιο.
    Τι λε ρε παιδι!!!
    Βρηκες την ευκαιρια να το παιξεις πατριωτης;
    Που ησουνα ρε μαγκα στον προεκλογικο αγωνα του ΚΚ το 2009;
    Και για οσους πιο πανω αναφερθηκαν στους ποσους σταυρους φερνει ο καθε ενας στο κομμα, μια καπως αλλιωτηκη ''ιστορικη'' αναδρομη.
    Οταν καποιος παλιος βουλευτης ηταν στα τελευταια του, δεξιος κι αυτος και Θεσσαλος κοντα στα μερη του Ζωη, του Ροντουλη και του Χατζηγακη η καταγωγη του.
    Ονοματα δεν λεμε εδω απο οτι εχω καταλαβει, γιατι οι υποληψη και το κουτελο ειναι ιερα και οσια για πολλους.
    Ειδικα δε το κουτελο αφου γεννιες κλαριτζιδων θρεψαν οικογενειες και μεγαλωσαν παιδια με τα κατοσταρικα που τους κολλαγαν σ αυτο.
    Οταν αυτος ο ανηρ της πολιτικης μαζευαι υπογραφες για ψοφο, φωναξε τα παιδια του και τους μοιρασε την περιουσια του.
    Αφησε στον εναν γιο 1200 στρεμματα στον καμπο,
    στον αλλον 200 προββατα γεννημενα.
    Στον γαμπρο του ενα τριοροφο στην κιφισια και στον μικροτερο την ευχη του και 20.000 βοδια.
    Αυτος βεβαια εξεπλαγει γιατι απο οσο ηξερε και οτι νομιζε, βοδια ο πατερας του δεν ειχε.
    Τον ρωτησε με δακρυα στα μεγαλα του αγελαδισια ματια, τι του κανε και τον αφηνει αποκληρο.
    Και ο πατερας μεγαλοψυχος ων του ειπε:
    -Πως τολμας και μου λες πως δεν εχω βοδια να σου αφησω;
    Ολοι αυτοι που με ψηφιζουν τοσα χρονια τι ειναι;
    Αυτη η ιστορια ειναι παλια και λεγεται συχνα στην θεσσαλια σε εποχες προεκλογικου αγωνα.
    Τωρα αν ειναι αληθεια δεν ξερω, δεν ημουν παρον αλλα
    οσα μυθια, τοση η αληθεια ελεγε ο αδερφος μου.
    Αν καποιοι εχουν βολεψει καμια 25αρια χιλιαδες ατομα στο δημοσιο και νομιζουν πως αυτοι με την ψευδαισθηση των 700 ευρω το μηνα θα ειναι παντα τα βοδια τοτε μαλλον ζουνε στο χθες.
    Κανεις απο τους βουλευτες της ΝΔ εχων σωας τας φρενας δεν θα τολμισει αυριο να πει ΟΧΙ, αν το κανει παιζει για την παρτη του.

    • Ιοκαστη avatar
     Ιοκαστη @ anideos 12/02/2012 06:03:45

     πέστα ανίδεε, γιατι οι οψιμοι παρτιδοκάπηλοι το παίζουν πατριώτες!!!

   • Λιγότερος Άμλετ avatar
    Λιγότερος Άμλετ @ rally monkey 12/02/2012 07:45:16

    Ο Σαμουήλ ήταν χαρακτήρας -για να το φέρουμε πιο κοντά μας- σαν από ταινία του Θ. Αγγελλόπουλου, δηλαδή άνθρωπος του Ιστορικού Πεπρωμένου, εκμηδενίζοντας την ατομική του εμφάνεια. Ούτε υπολόγιζε ούτε κινήθηκε από το όραμα καταγραφής ενός ύστερου ηρωϊσμού, έδρασε σαν απλός άνθρωπος που την Ιστορία την ζεί "στο πετσί του". Φοβάμαι ότι οι καιροί μας έχουν νομιμοποιήσει έναν άλλο χαρακτήρα, αυτόν του Αλκιβιάδη για τον οποίο η Ελληνική Βικιπαιδεία αναφέρει: "[...Ο Ευάγγελος Π. Φωτιάδης, ένας εξέχων Έλληνας φιλόλογος, θεωρεί ότι ο Αλκιβιάδης ήταν «διπλωμάτης πρώτης τάξεως» και είχε «μεγάλα προσόντα». Παρ'όλα αυτά, οι πνευματικές του δυνάμεις δεν αντισταθμίστηκαν με το εξαιρετικό μυαλό του και είχε τη σκληρή τύχη να οδηγήσει ένα λαό ευαίσθητο στη δημαγωγία. Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ένας μεγάλος Έλληνας ιστορικός, υπογραμμίζει τις «πνευματικές αρετές» του και τον συγκρίνει με τον Θεμιστοκλή, αλλά τότε ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα δώρα δημιούργησαν ένα «προδότη, τολμηρό και άσεβη άνθρωπο». Ο Βάλτερ Έλλις πιστεύει ότι οι πράξεις του ήταν εξωφρενικές, αλλά πραγματοποιήθηκαν με καμάρι. Ο Νταβίντ Γκρίμπλ ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες του Αλκιβιάδη κατά της πόλης του ήταν ακατανότητες και πιστεύει ότι «η ένταση που οδήγησε στη διάσπαση του Αλκιβιάδη με την πόλη ήταν μεταξύ καθαρά προσωπικών και πολιτικών αξιών». Ο Ρουσσέλ Μέιγγς, ένας Βρετανός αρχαίος ιστορικός, ισχυρίζεται ότι ο Αθηναίος πολιτικός ήταν απόλυτα αδίστακτος παρά το μεγάλο γόητρο του και τις εξαιρετικές ικανότητες του... Ο ίδιος μελετητής υπογραμμίζει το γεγονός ότι «το παράδειγμα της ανησυχίας και της απείθαρχης φιλοδοξίας του υποθάλπουν τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του Σωκράτη». Ακόμα πιο κριτικά, ο Αθανάσιος Γ. Πλατίας και ο Κωνσταντίνος Καλιόπουλος, καθηγητές Στρατηγικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων, δηλώνουν ότι τα επιχειρήματα του Αλκιβιάδη «θα πρέπει να είναι επαρκή για να τελειώνουμε με την έννοια ότι ο Αλκιβιάδης ήταν σπουδαίος πολιτικός, όπως μερικοί πιστεύουν ακόμα». Γράφοντας από μια διαφορετική οπτική γωνία, η ψυχολόγος Άννα Κ. Σάλτερ παραθέτει τον Αλκιβιάδη ως παράδειγμα «όλων των κλασικών χαρακτηριστικών της ψυχοπάθειας».]"

    Σαν σκέψεις αυθόρμητες, θα ήθελα τον Σαμαρά με τον περήφανο αυτοματισμό του Σαμουήλ -χωρίς το ολοκαύτωμα που στις μέρες μας δεν γίνεται να το παίρνεις πάνω σου όταν μαζί σου έχεις τόσους πολλούς- και απαλλαγμένο από το σύνδρομο του Αλκιβιάδη.

    Αλλά ξέρω ότι η άποψή μου είναι ρομαντική, τι να κάνω; πιστεύω ακόμη στους φιλόλογους της δεκαετίας του '70 που με δίδαξαν ότι ο Τυρταίος άν και ποιητής ήταν εξίσου -αν όχι περισσότερο- σημαντικός με τους κατ' ειδίκευση στρατιωτικούς της Σπάρτης. Καλή δύναμη σε όλους μας!

 182. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 12/02/2012 01:33:07

  Μακ φιλε μου τα ειπες ολα.. η πιο ουσιαστικη αναλυση σε 3 γραμμες...

 183. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/02/2012 01:48:19

  Φίλε Μύστη, κανένας δεν τα έχει μαζί σου - προσωπικά.
  Αναζητείς αιτιολόγηση των γεγονότων. Όμως, εάν δεν έχεις διαβαθμισμένη πληροφόρηση, είναι καλύτερα να εκκινείς από τις αναντίρρητες πραγματικότητες και κατόπιν να διερευνείς υποθέσεις.
  Υπάρχουν άπειρα, δυο απλά ερωτήματα:
  1. Γιατί να αναβληθούν οι εκλογές που όφειλαν να γίνουν το Δεκέμβριο, με την κατάρρευση της κυβ. ΓΑΠ, να περάσουν 3 μήνες και να "καεί" η ΝΔ από τη συγκυβέρνηση (το "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" το πιστεύει μόνο η ΝΔ, ας ρωτήσουν τον κόσμο τι πιστεύει, καθώς και για την "μόνη σταθερά του Συστήματος").
  2. Πώς γίνεται να ψηφίζω και να στηρίζω Σαμαρά και να καταλήγω εκεί που με πήγαινε ο Γιώργος ή θα με πήγαινε η Μητσοτάκη;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Προφήτης 12/02/2012 01:53:53

   Προφήτη, ούτε καν όλη η ΝΔ πιστεύει το "ειδικού σκοπού". Ίσως -ίσως, επαναλαμβάνω- να το πίστευε ο Σαμαράς. Για ρώτα όμως και τον κορδακιζόμενο πρώην φυτευτή κιγκλιδωμάτων, πόσο του αρέσει το "παρουσιάστε!" που του κάνουν κάθε πρωί στο υπουργείο του. Τόσο, που μόλις πριν από πέντε μέρες έσπευσε να προκαταλάβει... μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ Προφήτης 12/02/2012 02:09:20

   Αγαπητέ μου Προφήτη. Την αναντίρρητη πραγματικότητα τη βλέπω και τη ζω καθημερινά. Δεν ωφελεί σε τίποτα να την αναπαράγω κάθε λίγο και λιγάκι. Την αιτία αναζητώ πίσω από τα πράγματα που συμβαίνουν και όχι το αποτέλεσμα

   Επί των ερωτημάτων σου.

   1. Οι εκλογές δεν χρειάστηκε να αναβληθούν διότι ποτέ δεν προκηρύχθηκαν. Όμως ξεχνούν πολλοί ότι η ΝΔ δεν διέθετε ούτε διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επίσης διαφεύγει σε ορισμένους ότι η χώρα το Νοέμβριο απώλεσε οριστικά τα τελευταία ψήγματα σοβαρότητας και αξιοπιστίας που της είχαν απομείνει και με τους εξυπνακισμούς Παπανδρέου κινδύνευε να βρεθεί εθελοντικά και δημοψηφισματικά στο γκρεμό. Ανάγκα και θεοί πείθονται λέγαν οι αρχαίοι. Και η ανάγκη ήταν να διασωθεί το καράβι και όχι ο λαθρεπιβάτης ΓΑΠ. Όσο για τον κόσμο, επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική ανάγνωση για το τι πιστεύει, αν είναι διατεθιμένος να αντιδράσει και σε ποιο βαθμό και ποια ζέση κατά οποιασδήποτε ... σταθεράς του Συστήματος.

   2. Απλουστευτικό το ερώτημα. Και εγώ να σε ρωτήσω τότε, γιατί να πτωχεύσω τώρα, ενώ μπορώ να το καθυστερήσω λίγο; Δηλαδή με 400 δις χρέος παλεύεται η κατάσταση, ενώ με 500 όχι; Φίλε Προφήτη δεν αισθάνομαι προσωπικά ότι ακολουθώ το δρόμο του Γιώργου ή της Ντόρας τυφλοσούρτη. Οι μεν είτε από ιδιοτέλεια είτε από ανοησία ακολούθησαν ένα δρόμο ατελέσφορο. Ο Σαμαράς επιλέγει να διαβεί ένα δρόμο επίσης ατελέσφορο, εις γνώσιν της καταστάσεως που έχει να αντιμετωπίσει. Και αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί το κάνει. Ή είναι βαλτός και μας δουλεύει κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ή δεν του κόβει και αυτουνού, ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε με όσες ανοικτές πηγές πληροφόρησης έχουμε ο καθένας. Σε ότι με αφορά επειδή επιλέγω την τρίτη εκδοχή. Άλλωστε ο χρόνος θα δείξει και είτε θα δικαιώσει τις επιλογές του είτε θα τον κατατάξει στις καμμένες πολιτικές προσωπικότητες της Μεταπολίτευσης.

 184. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 12/02/2012 01:51:41

  Άρα ο gap, ο οποίος εξελέγη δημοκρατικώς... καλά έκανε και δεν χρωστάει σε κανέναν εξηγήσεις....
  Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα,
  έβαλα το καπέλλο μου να μην βραχεί η ομπρέλλα....
  Ή επί το πεζότερον όπως έλεγε και ο Σαμαράκης στο "Λάθος", όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας...
  Βέβαια και κάποιοι άλλοι το έλεγαν αυτό, εκεί γύρω στο 67... αλλά ας μην ξύνουμε πληγές...

 185. roadrunner avatar
  roadrunner 12/02/2012 01:51:44

  Ιδεολογικά, κομματικά, παραταξιακά ανήκω και αγωνίζομαι αρκετά χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία.
  Με ενθουσιασμό στήριξα και βροντοφώναξα προς όλους υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και της αντιμνημονιακής πολιτικής του, τουλάχιστον μέχρι την εκδίωξη (αποχώρηση?) του ΓΑΠ.
  Αυτή τη στιγμή, μετά την απαίτηση κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του Μνημονίου2 από τη Νέα Δημοκρατία μου έχουν κοπεί τα πόδια, νιώθω πλήρη απογοήτευση, εισπράττω την ίδια και μεγαλύτερη απογοήτευση από συναγωνιστές και ομοϊδεάτες, τους οποίους βλέπω με φρίκη να συνωστίζονται σε διαδηλώσεις αγανάκτησης οργανωμένες από αριστερές ομάδες (εθελοντικές ομάδες δράσης κτλ) ή να τάσσονται υπέρ της Χρυσής Αυγής κ.α. και τέλος πάντων να δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι εγκαταλείπουν το κόμμα.

  Οικονομολόγος δεν είμαι, λογιστικά δεν κατέχω σε ικανοποιητικό βαθμό για να ισχυριστώ ότι μπορεί να με πείσει είτε ο «Χ» υπέρμαχος της χρεωκοπίας (άτακτης ή συντονισμένης) είτε ο «Ψ» υπέρμαχος του Μνημονίου2 και της παραμονής μας στο ευρώ. Συμπέρασμα και άκρη αδύνατο να βγάλω ως προς αυτά.
  Προσπαθώντας όμως να σκεφτώ με την πιο απλή λογική, αναρωτιέμαι με αφέλεια γιατί ο Αντώνης Σαμαράς να μην σκεφτεί ωφελιμιστικά στην παρούσα φάση ; Γιατί έχοντας με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφαλίσει ένα 31% να μην τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση Παπαδήμου προκαλώντας ΤΩΡΑ εκλογές ;; Τηρώντας αυτή τη στιγμή, την μέχρι πρότινος αντιμνημονιακή του στάση, έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έφερνε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη σε εκλογές ;;; Έως και αυτοδυναμία θα εξασφάλιζε, αν τίναζε τα σχέδια της Τρόικας και της Μέρκελ αυτή τη στιγμή στον αέρα και αν προκαλούσε ΑΥΡΙΟ απευθείας εκλογές ..Και όχι μόνο αυτό, μα στήνοντας την νέα του κυβέρνηση της Ελλάδας (της δραχμής), θα είχε και συμμάχους όλους τους αριστερούς αντιμνημονιακούς, και θα γινόταν ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! Ως γνωστόν, το χρήμα πολύ εμίσησαν, την δόξαν ουδείς…; ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ2, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ;
  Μήπως φοβάται ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, δεν θα μπορέσει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ;;; Και αν το φοβάται ο Σαμαράς, που ηγείται ενός συντεταγμένου κόμματος με ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ποιος μπορεί να το κάνει;; Οι αριστερές δυνάμεις που απλά μας ξεκουφαίνουν με τις φωνές και τις διαμαρτυρίες εκτόνωσης ;
  Ας μου πει κάποιος, ποιος είναι αυτή τη στιγμή στη χώρα ο πολιτικός σχηματισμός και ποιο το σχέδιο του, που κόντρα στο Μνημόνιο 2, θα βγάλει την Ελλάδα έξω από το τούνελ ...

 186. ΧΠ avatar
  ΧΠ 12/02/2012 02:06:21

  Μολονότι δεξιός δεν έχω ποια εμπιστοσύνη στον Σαμαρά.Θα ψηφίσω αυτόν που κάνει την καλύτερη Αντιπολίτευση!Βαρέθηκα!Ολο παιχνίδια!Ολο αποτυχίες!Εγώ αν κάνω κάποιο λάθος -σοβαρό-θα παω στην στενή ,οι άλλοι λένε ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ!!!

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ ΧΠ 12/02/2012 02:15:51

   Τωρα ειναι η ωρα που οι δεξιοι πρεπει να συσπειροθουμε και τωρα κιοτευουμε ωρε;
   Μπραβο μας τεληκα μας αξιζει ο Αντρεας ο μακελαρης, ο ΑΚΗΣ, ο Γιαννος και ο Λαλιωτης.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Δ.Φ. (ανιδεος) 12/02/2012 02:34:23

    Ελα ντε!!! Την ώρα της μάχης πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Παιδιά, ο Α.Σ. παίζει το κεφάλι του , εμείς ανά πάσα στιγμή μπορούμε να φύγουμε , δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα. Αυτός όμως ,όχι. 30 χρόνια υποφέρουμε από ένα άθλιο σύστημα και τώρα τα λάθη του πληρώνουμε .Είναι άδικο, αυτός που έχει τη λιγότερη ευθύνη και τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα ,να το πληρώνει έτσι...Τώρα είναι τα δύσκολα , τώρα έχει ανάγκη την στήριξή μας . Είναι άδικο να του την αρνηθούμε.

 187. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 12/02/2012 02:58:51

  Αγαπητέ Δαναέ, προσπαθώντας να απαντήσω στο ερώτημά σου (τι θα γίνει αν η Βουλή πει «όχι») και με βάση τα όσα νωρίτερα ανέφερα περί «ζαριάς», θα περιμένουμε να δούμε αν αυτό το «όχι» θα είναι… εξάρες ή ντόρτια.

  Αν είναι «εξάρες», τότε μια τεράστια βοή θα σηκωθεί από τη Ρώμη, την Μαδρίτη, το ματωμένο Μπέλφαστ και από τα κύματα του Σηκουάνα και θα απαιτήσει από την Μέρκελ και τα ψυχοπαίδια της, άμεση αλλαγή πολιτικής. Θα έχει συμβεί αυτό που λέει η (πάλαι ποτέ) Βασούλα: «Θα ταρακουνήσουμε την Ευρώπη». Η οποία θα ξυπνήσει, θα καταλάβει πως η γηραιά ήπειρος δεν είναι τσιφλίκι της καγκελαρίας και θα αλλάξει το «μείγμα», επιφέροντας μια νέα ήττα και απομόνωση στο παρ’ ολίγον «γερμανικό θαύμα». Αυτή θα είναι και η νέα D Day της Ευρώπης! H νέα μέρα ελευθερίας και εθνικής περηφάνιας, αποτελώντας ίσως δε και την πρώτη κοινή ημέρα εορτασμού όλων των Ευρωπαίων.

  Αν όμως είναι «ντόρτια», τότε η Μέρκελ και τα ψυχοπαίδια της θα μας πουν «οκ, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» και κανένας δεν θα αντιδράσει γιατί τα χρήματα του «ελληνικού πακέτου» θα κατευθυνθούν στις άλλες χώρες, μετά βαΐων και κλάδων. Και επειδή δεν μπορούν, δεν θα μας διώξουν από το ευρώ. Έτσι, θα γίνουμε όλοι πρωταγωνιστές της τραγωδίας «ο ευρω-έλληνας δεσμώτης». Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανατροφοδοτήσει το χρέος της και θα κηρύξει στάση πληρωμών. Ο κοσμάκης θα φύγει τρέχοντας από το Σύνταγμα όπου θα πανηγυρίζει τον εθνικό θρίαμβο και θα πάει πανικόβλητος να μαζέψει τα λεφτάκια του από τις τράπεζες οι οποίες είτε θα καταρρεύσουν είτε θα γίνουν «λαμπόγυαλο». Θα τρέχει επίσης να βρει κάνα κουτί γάλα και μακαρόνια στα σούπερ μάρκετ, που θα θυμίζουν Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’60. Και για να μην μακρηγορώ, με τον πληθωρισμό στα σημερινά επίπεδα και τα ευρώ σε ανεπάρκεια, με την παραγωγή να βαράει διάλυση και την κρατική μηχανή σε πλήρη αποσύνθεση (ποιος θα πάει να δουλέψει, όταν θα πρέπει να φυλάει το σπίτι του με καραμπίνα για να μην μπουν μέσα και του κλέψουν τα μακαρόνια;), σε ένα – δύο μήνες το αργότερο, θα παρακαλάμε γονυπετείς να μας δώσουν τα μισά χρήματα με το διπλάσιο επιτόκιο ή να μας βομβαρδίσουν για να… τελειώνουμε γρήγορα!
  Το δραματοποίησα λίγο, αλλά έτσι μου βγήκε…

  Εν κατακλείδι, όπως έχω ήδη γράψει, ποτέ δεν ξέρεις το ζάρι πως θα κάτσει…

 188. madprof avatar
  madprof 12/02/2012 03:00:14

  Πετυχημένο! Άψογος.
  Αυτό είναι το "πολιτικό" Ήθος που είχαν και έχουν οι εκάστοτε κομματάρχεις και οι κολαούζοι τους στο κυνόβιο του ΧουντοφασιστοΣυμμοριτοΛησταρχοΠροτεκτοράτου!
  Αυτοί ασυλία και για ληστευθέντα - εκποίηση της χώρας - σαλαμοποίηση-λουκανικοποίηση των πολιτών - Εσχάτη Προδοσία, πολυθεσίτες, πολυσυνταξιούχοι, πολυαποζημιωμένοι, πολυεπιδοτούμενοι από τον κρατικό κορβανά την ώρα που οδηγούν τους αμνούς από τις κομματικές στρούγκες στο κοινής διαχείρισης κοινωνικό σφαγείο τους, τα αφεντικά τους οι Μερκοζί θέλουν να αποσβέσουν με κέρδος φυσικά αδιαφορώντας για το ποιος πως πότε και γιατί καρπώθηκε από την επένδυσή τους , δίνοντάς μας την πολυτέλεια της κομματικής κορδέλας στο λαιμό και την επιλογή “συντρόφου” εκδορέα!
  ΥΓ. Η λίστα με τους 200 έλληνες που αγόρασαν ακίνητα φιλέτα στο Λονδίνο, σίγουρα δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέχουν διπλή υπηκοότητα και ειδικά συμφοιτητή (sic!).
  Μέχρι χτες αυτά τα 85 δις ήταν βαρίδια, άγος, δυνητικά Γουδί για εσχάτη προδοσία! Βρε πως αλλάζουν βάρος 85 δις σε 3 μέρες στο Λαμογιστάν.

 189. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 12/02/2012 03:09:46

  Ιεροφάντη η ανάλυσή σου κατατοπιστική.
  Τα σχόλια του "Αστυάνακτα" όπως πάντα εύστοχα.
  Κάποιοι έχουν πάρει διαζύγιο με το χρόνο την ακολουθία των πραγμάτων και τη λογική.
  Ιδιοτέλεια; αδυναμία να δουν πέρα από το μικρόκοσμό τους; πατριδοκαπηλικός ναρκισσισμός; κρατικισμός ήτοι παλαιοκομματική δεξιοαριστερολαγνεία;
  Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ απαιτεί από άποψη τακτικής, πέρα από διακηρύξεις περηφάνειας, ευελιξία κι αναπροσαρμογή μέσα σ' ένα ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Δότι έτσι περισώζεται η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κι έχει προοπτική η ΕΛΠΙΔΑ.
  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ έχει αποδείξει ότι δεν περπατάει ποτέ την οδό της ευκολίας και των στείρων εντυπώσεων. Η ΠΑΤΡΙΔΑ και το ΕΘΝΟΣ είναι γι' αυτόν πάνω κι από την προσωπική του πολιτική καριέρα.
  ΑΝΤΩΝΗ,
  ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!
  Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ!

 190. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/02/2012 03:11:44

  Δεν κρύβεται τίποτα.
  Όσοι νομίζαμε ότι ένας τίμιος άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά με την αγνή υποστήριξη του κόσμου και απορούσαμε γιατί ο Σαμαράς δεν αλλάζει πολιτικό προσωπικό, γιατί δεν κάνει αντιπολίτευση πιο δυναμική ενώ το ΠΑΣΟΚ αφάνιζε τη χώρα, κ.λ.π. λάβαμε απάντηση όταν έκανε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την ώρα που εκείνο κινδύνευε να χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Τώρα η ΝΔ έδειξε ακόμη πιο έντονα το συστημικό ρόλο της και πέταξε κάθε κάλυμμα απλά γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και η Δύση συνεργαζόμενοι απομυζούν την ελληνική κοινωνία από τη συγκρότηση του ελλαδικού κράτους, εδώ και 180 χρόνια. Η ΝΔ είναι μέρος του συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ είναι η βάση του. Αν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ θα συμπαρασύρει τη ΝΔ.
  Οι υπόλοιποι μπορείτε να πιστεύετε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η καθυστερημένη ελληνική κοινωνία (η κλασική άποψη των 'εκσυγχρονιστών', προοδευτικών', εθνομηδενιστών, κ.λ.π. που βγαίνουν με τη χιλιάδα από τα ελλαδικά πανεπιστήμια) ή τι θα κάνει η ΕΕ με τις τράπεζες (άποψη όσων διαβάζουν τα οικονομικά φαινόμενα έξω από το ιστορικό, γεωπολιτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό τους πλαίσιο) ή δεν ξέρω τι άλλο. Όλα αυτά είναι βολικά γιατί απομακρύνουν την κριτική από τον κυρίως ένοχο. Δυστυχώς η αλήθεια είναι αδιανόητη σε όσους δεν υποψιάζονται καν τι έχουν καταφέρει οι Έλληνες γενικά στην ιστορία τους (όχι μόνο στην αρχαία και τη νέα) και τι μπορούν να κάνουν όταν δεν τους κυβερνούν προδότες και έχουν επίγνωση της εθνικής ταυτότητάς τους.
  Ο Σαμαράς όχι μόνο δεν μπόρεσε να αλλάξει τη φύση του κόμματος που λέγεται ΝΔ (εξαιρώ το μέρος των ψηφοφόρων της που είναι υγιές και ελπίζω να είναι αρκετά μεγάλο) αλλά ούτε σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο. Για αυτό και δεν το προσπάθησε. Όλο αυτόν τον καιρό έπαιξε το ρόλο της βαλβίδας αποφόρτισης της ελληνικής κοινωνίας και το κατάφερε μια χαρά.
  Δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω γιατί το να πάρουμε την οποιαδήποτε δόση δεν είναι επιτυχία. Από την αρχή παίχτηκε το ψευδοδίλημμα 'μνημόνιο ή χρεοκοπία' από τα ΜΜΕ, καθηγητές πανεπιστημίου, βουλευτές, κ.λ.π. Δηλαδή από εκείνους που στηρίζουν την ύπαρξη και την ευημερία τους στη διαφθορά, την υποκρισία και την αναξιοκρατία. Ευτυχώς κάποιοι άνθρωποι τόλμησαν να υποστηρίξουν ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, οι οποίοι μάλιστα είναι η μόνη ελπίδα να αποφύγουμε τον αφανισμό μας, προϋποθέτουν όμως διάλυση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και των ιδεολογιών του και δημιουργία αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος, μαζί με ενεργοποίηση της όποιας εθνικής αλληλεγγύης έχει μείνει στην Ελλάδα. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι, όταν καταφέρνουν να κάνουν τις απόψεις τους να ακουστούν, γιατί φυσικά δεν τους δίνεται βήμα να μιλήσουν, δέχονται μαζικά προσωπικές επιθέσεις αφού με επιχειρήματα δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Όποιος λοιπόν ήθελε να καταλάβει τι γινόταν, κατάλαβε. Οι υπόλοιποι να χαίρονται τη ζωή τους στη νεοσύστατη δυτική αποικία της ΝΑ Ευρώπης. Και αν θέλετε και ποικιλία μην ανησυχείτε, ο γείτονας θα κινηθεί σύντομα οπότε θα μπορείτε να διαλέξετε πιο εξωτικό αφέντη.
  Το έργο τέλειωσε. Η νεότερη ελληνική ιστορία ολοκληρώνεται το έτος 2012.

 191. Inno avatar
  Inno 12/02/2012 03:22:35

  απλά έχετε στο μυαλό σας όσοι, δικαιολογημένα είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι, τη στιγμή της κάλπης αν αποδοκιμάσουμε τον ΑΣ επειδή έγινε ό,τι έγινε, τότε είναι πολύ πιθανόν ο Κουβέλης να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, το τραβεστί μπατσοκ, σε χειρότερη μορφή, με Μπίστη, ψαριανό & σία.
  Ναι, προβληματισμένοι, απογοητευμένοι (αν και δεν μπορούμε να βάλουμε ακόμα το χέρι μας στη φωτιά ότι τελικά είναι ΟΛΟΙ ίδιοι, μιας και το παιχνίδι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ), αλλά όχι τόσο αυτοκαταστροφικοί.

  Τσιμπήσαμε το 2009 και την πατήσαμε. θα την ξανακάνουμε την ίδια λακαμιά?

 192. rally monkey avatar
  rally monkey 12/02/2012 03:28:41

  - 2010 'Δεν εχουμε επιλογή' ΓΑΠ
  - 2012 'Δεν εχουμε επιλογή' Α.Σαμαράς
  ακουγεται ολόιδιο μεν αλλα το 2012 αυτος που το λεει παιζει, εστω σαν πιθανοτητα... να εχει και δικιο ..
  μεχρι σημερα δεν κατηγορησα μια φορα τον Σαμαρα γιαυτα που εχει κανει (ισως επειδη τελικα δεν εχει κανει και πολλά..) αλλα γιαυτα που Δεν εχει κανει - και που παντα δημιουργουσαν μεγαλα (ακομα αναπαντητα) ερωτηματικα - σχετικα με την σκαλνδαλωδως μετριοπαθη αντιπολιτευση στην κυβερνηση των μειοδοτών του ΓΑΠ
  και ειναι αυτα που δημιουργουν το προβλημα τωρα
  απομακρυνοντας την προοπτικη να προκυψει ισχυρη εθνικη κυβερνηση στις εκλογες και τοποθετώντας οριστικα τον Σαμαρα διπλα στον ΓΑΠ, στα ματια του κοσμου και των Ευρωπαιων.
  Λειπουν στοιχειώδεις πραξεις και αυτο δεν ενισχυει την προσεγγιση του Ιεροφάντη. Ακομα και αν δεν τα σπας αυτη τη στιγμη με τους δανειστες - στο εσωτερικο οφειλε να ειχε συγκρουστει για λογους αρχής - η χώρα θα πηγαινε σε εκλογες μια ώρα αρχυτερα.. ισως παει και τώρα.. για αποτελεσμα ομως προβλεπω μια τρυπα στο νερο..

 193. Κρίτων avatar
  Κρίτων 12/02/2012 03:31:19

  Περισεύει ο εγωϊσμός,ο ετσιθελισμός,η μιζέρεια στα σχόλια πολλών.Έτσι λοιπόν.Έξω από παντού.Μόνοι μας.Εναντίον όλων.Γιατί χάνουμε σε προσωπικό επίπεδο το προνόμιο ,αξίωμα που φανταζόμασταν.Γιατί οι πραγματικά αδικημένοι είναι πιο συζητήσιμοι.Αυτοί που δεν παίζονται είναι κάτι συνεργάτες βουλευτών,κάτι ανερχόμενοι πολιτευτές,κλπ..

 194. λαλακης avatar
  λαλακης 12/02/2012 03:34:20

  Εκλογες τωρα να τελειωνουμε με τον παπαδημιο.
  Ειναι εντελως ανεπαρκης ,πρωθυπουργος του καταρρεοντος πασοκ .
  Ας αποφασισει ο λαος τι θελει.
  Με εκλογες κανονικα και με το νομο.
  Βγαινει και λεει ο Παπαδημας ''εξασφαλισα το δανειο'' ,για ποιον ρε
  φιλαρακι;
  Γιατι η χωρα δηλ να συνεχιζει να δανειζεται , να συντηρει σχολεια
  με πεινασμενα παιδια;
  Τι προσφερει ακριβως αυτος ο δανεισμος, ας μας εξηγησει πρωτα.
  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!

 195. PETROS avatar
  PETROS 12/02/2012 03:40:37

  Συμμορία απάτριδων γουρουνιών κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Εξαρτημένα ανθρωποειδή από τις τράπεζες και τη διεθνή μαφία του χρήματος. Χρεοκοπημένοι υποκριτές, ψεύτες, πολιτικοί ηθοποιοί. Μην τους φοβάστε, σκουλήκια με γραβάτες είναι. Και αρρωστημένα εγώ. Και μολυσμένες ψυχές. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..........

 196. PETROS avatar
  PETROS 12/02/2012 03:42:28

  Κομματική πειθαρχεία σημαίνει ή ψηφίζεις αυτά που λέμε ή σε διαγράφουμε, δηλαδή τα κόμματα από μόνα τους καταπατούν το ίδιο to σύνταγμα της χώρας!
  Ως πότε το σύνταγμα της χώρας θα παραμερίζεται μονομερώς;

 197. ΜΠ avatar
  ΜΠ 12/02/2012 03:44:16

  Λάθη, πολλά λάθη...
  Λάθη δεκαετιών ....
  Λάθη ετών .....
  Λάθη μηνών ...
  Λάθη ωρών ....
  Δικά τους λάθη ....
  Δικά μας λάθη .....
  Τα λάθη πληρώνονται .....
  Εντόκως και στο Αγγλικό Δίκαιο !!!

 198. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ -ΜΟΝΟ- ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ avatar
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ -ΜΟΝΟ- ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 12/02/2012 03:59:31

  Όπως όλοι ξέρουμε το εκλογικό σώμα είναι πλέον μία ''σούπα''.
  Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν και ποιόν.
  Σίγουρα θα είναι μπροστά η Ν.Δ με τον Σαμαρά.
  Τί ποσοστό?? (30, 35, 40%).
  Πόσους βουλευτές θα βγάλει?? (130, 140, 150)
  Θα συνεργαστεί με το ΛΑΟΣ και την Δ.Σ (Ντόρα) για να σχηματισθεί κυβέρνηση??
  Θα δεχθούν ή θα υποχρεωθούν -έστω- αυτοί να συνεργασθούν??
  Μία τέτοια Κυβέρνηση πόσο θα αντέξει εφαρμόζοντας τα ήδη ισχύοντα μέτρα και προχωρώντας προς το 3ο Μνημόνιο??
  Εδώ δεν άντεξε ο Καραμανλής με 157 και σε μια περίοδο που δεν είχε ακόμη ανοίξει μύτη. Πιστεύει σοβαρά κανείς -εκτός από αυτούς που έχουν ιδιοτελείς λόγους- ότι θα μπορέσει ο Σαμαράς να σταθεί πάνω από 2 με 3 μήνες??
  Ας τα σκεφθούμε λίγο αυτά......

  Χρεοκοπία (ελεγχόμενη ή άτακτη) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε μία στα χίλια. Κανένας δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.
  Μία τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε όχι μόνο με την απασφάλιση της πυρινικής βόμβας, αλλά με το ξεκίνημα της αλυσιδωτής αντίδρασης, μιας ανεξέλεγκτης αντίδρασης εκατομυρίων μεγατόνων και διαστάσεων πολλαπλάσιων αυτών που μπορεί να αντέξει το παγκόσμιο σύστημα.
  Ας ελπίζουμε ότι ακόμη υπάρχει σωφροσύνη και ας....προσευχόμαστε να μας φιλάει ο Θεός από τρελούς (σαν αυτούς του παρελθόντος).

 199. Επαναστάτης avatar
  Επαναστάτης 12/02/2012 04:12:42

  Ιεροφάντη, όλο αυτόν τον καιρό σας διάβαζα, γιατι είχα σιχαθει πραγματικά την μνημονιακή ρητορική του Συγκροτήματος και του Μεγάλου Καναλιού. Τι συνέβη τώρα και από αντιμνημονιακοί , μου προκύψατε βασιλικότεροι του Βασιλέως; Είδα ότι ακόμη και το συγκρότημα άλλαξε στάση. εσείς; τι πάθατε; Απο πότε γίνατε σκυλάκια της Μέρκελ και κολαούζοι του Σαρκοζί; Σας διάβαζα τόσο καιρό επειδή σας πίστευα και τώρα δεν πιστεύω στα μάτια μου! Μα τόση ψευτιά, απατεωνιά και καιροσκοπισμός; Αντε ώρα είναι τώρα να πατρωνάρετε και την Ντόρα. Καιρός να ενωθεί η "πολυκατοικία". Τον καρατζαφέρη κατηγορούσατε γιά κωλοτούμοα και μας προέκυψε άλλος! ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

 200. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 12/02/2012 06:51:59

  1) To νέο Μνημόνιο πουσυνοδεύει την νέα δανειακή σύμβαση, είναι κακή επιλογή. Η πτώχευση όμως της χώρας και η στάση πληρωμών είναι όμως πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ επιλογή.
  ΔΕΝ αποτελεί λύση πτώχευση της χώρας και η έξοδος από το ευρώ.
  ΔΕΝ υπάρχει αυτή την φορά κανένας "από μηχανής Θεός" για να μας σώσει.
  Οπότε ανάμεσα σε μια κακή και μια πολύ χειρότερη επιλογή, πρέπει να διαλέξουμε το «λιγότερο κακό» για την χώρα και τους πολίτες.
  Ασφαλώς και είναι οξύμωρο να εννοούμε «λιγότερο κακό» την σημαντική μείωση του κατώτερου μισθού και τα υπόλοιπα σκληρά και επώδυνα μέτρα, αλλά μπροστά στο φάσμα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και ΦΤΩΧΕΙΑΣ που θα επιφέρει η ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας και η έξοδος από το ευρώ είναι όντως το λιγότερο κακό.
  Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
  Αν τώρα στην χώρα μας συνυπάρχουν ύφεση – φτώχεια – μιζέρια – δυστυχία που οφείλονται στην τεράστια οικονομική κρίση και τα επώδυνα – δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, αναλογιστείτε πως θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά μια ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας στα προαναφερόμενα θλιβερά αλλά συνάμα πραγματικά γεγονότα.
  Κάποιοι επιτέλους πρέπει να σοβαρευτούν και να καταλάβουν ότι μια ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας θα μας οδηγήσει κατευθείαν στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και ΦΤΩΧΕΙΑ.
  Τέλος, είναι πάντως πραγματικά θλιβερό που πρέπει αναγκαστικά να διαλέξουμε μια επιλογή που θα οδηγήσει, την χώρα σε άλλο – ασφαλώς χαμηλότερο - επίπεδο, που θα φτωχύνει περισσότερο τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα, δυστυχώς είναι η σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα.
  Λες και παίζαμε «φιδάκι» και πετύχαμε την τσουλήθρα που μας οδηγήσει σε κάποιο πολύ χαμηλότερο επίπεδο.
  Δεν είμαι κυνικός – απλώς ειλικρινής.
  2) ασφαλώς και το νέο δάνειο και το νέο μνημόνιο δεν είναι πανάκεια. Ούτε μας εξασφαλίζουν σίγουρη έξοδο από την κρίση.
  Όμως σε συνδυασμό με το κούρεμα του χρέους κατά 70-100 δις ευρώ, δίνεται στην χώρα η τελευταία ευκαιρία να κάνει τα σημαντικά και απαραίτητα βήματα τα επόμενα 3- 5 χρόνια για να βγούμε οριστικά από την κρίση.
  Από εμάς λοιπόν εξαρτάται η σωτηρία της χώρας.
  Απλώς η νέα δανειακή σύμβαση μας δίνει πολύτιμο χρόνο, που πρέπει για μια φορά να μην τον σπαταλήσουμε άδικα.
  Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

 201. airman avatar
  airman 12/02/2012 08:58:38

  Το λιγότερο - και ίσως το μόνο - που μπορεί και πρέπει να κάνει πλέον ο Σαμαράς είναι να βρει τρόπο να μας απαλλάξει από το γιουσουφάκι της Μέρκελ, που τόλμησε χθες να απευθύνει διάγγελμα στους Έλληνες και είχε το θράσσος να θυμίσει μόνο τον εμφύλιο και την επταετία, αγνοώντας το Έπος του '40 και τη λαίλαπα της κατοχής!

  • airman avatar
   airman @ airman 12/02/2012 09:24:33

   Το λιγότερο - και ίσως το μόνο - που απαιτείται να κάνει άμεσα πλέον ο Σαμαράς είναι ..................
   (Sorry για τη λάθος διατύπωση, δεν είχα πιεί καφέ)

 202. leon avatar
  leon 12/02/2012 09:14:03

  Την ιδια εξωτερική πίεση δέχθηκε και ο Καραμανλής στο σχέδιο Ανάν και είπε ΟΧΙ. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ leon 12/02/2012 09:33:00

   ΦΙΛΕ ΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ!!
   ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ!!!!!

 203. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΝΝΑ avatar
  ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΝΝΑ 12/02/2012 09:16:51

  «Εγώ πρέπει να διαχειριστώ ένα θέμα που δεν το δημιούργησα. Και δεν μπορώ να πω όχι. Έχω την ευθύνη της χώρας. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε κόμμα της αντιπολίτευσης. Πρέπει να ξαναστήσω τη χώρα και όχι να τη διαλύσω. Όσοι είστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, σας θέλω δίπλα μου. Να μου έχετε εμπιστοσύνη» …
  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

 204. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 12/02/2012 09:45:34

  ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ???

 205. kapar13 avatar
  kapar13 12/02/2012 09:51:31

  Παραγωγή οραματίζομαι (οποιουδήποτε τύπου) και προστιθέμενη αξία. Τα διλλήματα ή μνημόνιο ή Χο Τσι Μινχ είναι αφελή.

 206. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 12/02/2012 09:52:26

  @ leon.....μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις (αν έτσι σε βολεύει), αλλά η ιστορική πραγματικότητα σ' ότι αφορά το σχέδιο Ανάν, είναι ότι ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος είπε ΟΧΙ και ο Καραμανλής δήλωσε δημόσια "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται" και "η Αθήνα θα σεβαστεί την όποια απόφαση των Ελληνοκυπρίων"...............για να μην αναφερθούμε στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό τον Απρίλιο του 2004, όπου σημείωνε χαρακτηριστικά : " Στις σημερινές συγκυρίες επιβάλλεται όλοι να ενεργήσουμε με ενότητα, σύνεση και διορατικότητα. Το σχέδιο Ανάν, όπως έχω τονίσει, έχει και θετικά στοιχεία και δυσκολίες. Οι συγκεκριμένες συγκυρίες επιβάλλουν να μην αφήσουμε τις αδικίες να μας εμποδίσουν να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα. Αυτό που προέχει σήμερα, αυτό που οφείλεται να κάνουμε, είναι να δούμε ψύχραιμα πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα θετικά του σχεδίου Ανάν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δυναμικής. Προσωπικά πιστεύω βαθύτατα στη δύναμη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Στη δύναμή της να αμβλύνει τις όποιες δυσκολίες. Γι' αυτό και θεωρώ ότι, μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών...." .........http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=85813 ............επειδή κάποιοι ξεχνάνε γρήγορα και κάποιοι άλλοι μπορεί να κάνουν ότι ξεχνάνε, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι υπόλοιποι δεν διαθέτουμε μνήμη και δεν θυμόμαστε τι συνέβη τότε..........