#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2011 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι είναι αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ; Ανταρσία, ή μπάχαλο;Πείτε μου εσείς, αφού διαβάσετε όσα ακολουθούν, τι είναι αυτό που συμβαίνει στο κυβερνητικό κόμμα; ανταρσία, ή μπάχαλο;

Καθημερινά πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν ερωτήσεις εναντίον της κυβέρνησης (και κυρίως του Γ. Παπακωνσταντίνου) στολίζοντας παράλληλα διάφορους υπουργούς για την «αποτελεσματικότητα» του έργου τους…

Σήμερα οχτώ (και πάλι) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας ουσιαστικά την Κυβέρνηση ότι ενισχύει τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα που τους δίνει θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι με την ανοχή της πολιτείας οι τραπεζίτες κερδοσκοπούν…

Με επικεφαλής τη Νάντια Γιαννακοπούλου οι «εννιά» σημειώνουν: «Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις στη χώρα μας, ανοίγουν κάθε φορά αφειδώς τις κάνουλες του δημόσιου χρήματος, ζεστού ή με τη μορφή κρατικών επιχορηγήσεων, για την ενίσχυση των τραπεζών, πάντοτε με τον επικαλυπτικό  μανδύα της ενίσχυσης της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. χωρίς όμως να ζητούν από τις τράπεζες και τους μεγαλομετόχους τους, τη δική τους πρώτα συμβολή για τη διάσωση και την ενίσχυση των δικών τους επιχειρήσεων και χωρίς να υποχρεώνουν τις τράπεζες σε εκροή ρευστότητας ή να τους ζητούν εγγυήσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματα που παίρνουν από το Δημόσιο θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία και τη ρευστότητα της αγοράς» .

Οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό Οικονομίας να τους ενημερώσει «εάν η πολιτεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια χρηματοδοτεί τις τράπεζες, ιδίως τις ιδιωτικές, με ζεστό χρήμα και εγγυήσεις ύψους 100 δις ευρώ, τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες, εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;»

Την ερώτηση υπογράφουν, εκτός από την κ. Γιαννακοπούλου, και οι: Π. Κουρουμπλής, Γ. Αρβανιτίδης, Λ. Γρηγοράκος, Λ. Μίχας, Χ. Κεφαλίδου, Ι. Μιχελογιαννάκης και ο Αγγ. Τόλκας.

Και ο Μίμης στον χορό...

Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο στην οποία επισημαίνει ότι με τις πρακτικές που ακολουθούν ουσιαστικά απαξιώνουν και οδηγούν σε μαρασμό «τα ΕΑΣ που διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία αιχμής, που σε συνδυασμό με τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό τους, έχουν ως αποτέλεσμα να καθιερωθούν ως η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα». Όπως μάλιστα αναφέρει, τα ΕΑΣ είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, συνεργάζονται με διεθνείς εταιρίες του τομέα τους σε προγράμματα συμπαραγωγής με σημαντική επιτυχία…

Παντελής Οικονόμου: "ο λογαριασμός δεν βγαίνει"

Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου ο οποίος υιοθέτησε όλα υποστηρίζει ...ο Αντώνης Σαμαράς για το μνημόνιο, συμφωνώντας μαζί του ότι το «μνημόνιο δεν βγαίνει»…

Απευθυνόμενος προς την Υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου της είπε: «Με αυτά που αποσπάσαμε το αποτέλεσμα θα είναι στον προϋπολογισμό του 2012, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις, που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις. Όμως και πάλι δεν βγαίνει ο λογαριασμός».

Αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του προς την κυβέρνηση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου η οποία προσήλθε στη  Βουλή για να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Οικονόμου συνέχισε:

«Δεν βγαίνει τίποτα ούτε από την επικαιροποίηση, ούτε από την αναθεώρηση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό, ούτε στην επικαιροποίηση διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Το πρόβλημα χρέους προϋπήρχε αλλά το Μνημόνιο το έκανε μη διαχειρίσιμο»….

Και έριξε τη «βόμβα»: «Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον νέο μηχανισμό που θα στηρίξει το νόμισμα  τώρα ή το 2012. Αν είναι να ενταχθεί το 2013 είναι δώρον άδωρον».

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο - και πιο ακριβός από τα πακέτα που υπήρχαν μέχρι τώρα. «Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική» κατέληξε ο κ. Οικονόμου, φέροντας στο μυαλό όλων τη λύση που είχε υποδείξει ο Αντώνης Σαμαράς…

Και φτάνουμε στους πραγματικούς (που λέει ο λόγος) αντάρτες (!!!) του ΠΑΣΟΚ.

Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν

"Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες. Ωραία, πήραμε τη βοήθεια από την Ευρώπη αλλά τι σημαίνει αυτό όταν χρειαζόμαστε τόσα επιπλέον μέτρα;" ρωτούσαν σήμερα άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωναν: «ως τώρα λέγαμε στον κόσμο να κάνει υπομονή και ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο επειδή μειώσαμε το έλλειμμα. Τώρα τι θα λέμε; Πώς θα δικαιολογήσουμε αυτά τα νέα μέτρα;».

Παρόμοια ερωτήματα διατυπώθηκαν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ από πολλούς παριστάμενους βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Κ. Σπηλιόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Παπουτσής, Ολγα Ρεντάρη, Ν. Ζωίδης,

Ο Ντ. Βρεττός, είπε ότι έπρεπε το ΠαΣοΚ να είχε προηγηθεί στην πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των υποβρυχίων. Αλλά ο κ. Εξαρχος του απάντησε ότι δεν ήταν σωστό να προτρέξουν επειδή μπορεί να χρειαστεί να παραπεμφθεί η υπόθεση απευθείας σε προανακριτική επιτροπή. Επιπλέον, οι βουλευτές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να μην περάσει από τη Βουλή. «Δεν θα μετατρέψουμε όλη την Ελλάδα σε καζίνο», είπαν.

Ο βουλευτής της Β Αθήνας Ι. Βούρος μιλώντας με μεγάλη ένταση κατηγόρησε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο ότι «είναι ανύπαρκτος, δεν σηκώνει το τηλέφωνο και κοροϊδεύει τους ανθρώπους του Πολιτισμού». «Έχει κοροϊδέψει εμένα προσωπικά! Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν. Υπάρχει και νοημοσύνη και αξιοπρέπεια περισσότερη από όσο νομίζουν ορισμένοι», πρόσθεσε.Καλύτερη συνεργασία με τα υπουργεία, ζήτησαν κυβερνητικοί βουλευτές, κατά τη συνεδρίαση των εισηγητών ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ και προέδρων κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Την ανάγκη για πιο ολοκληρωμένη συνεργασία των υπουργείων με τους βουλευτές και τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, έθιξαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εισηγητών των ΚΤΕ και των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται τακτικά, είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δύο εβδομάδες, ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, όπως είναι ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Ανδ. Μακρυπίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης, ζήτησαν να υπάρχει περισσότερος διάλογος με τα υπουργεία και ιδιαίτερα με το υπουργείο Οικονομικών. 

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ Πολιτισμού Γ. Βούρος άσκησε κριτική προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τις στοχεύσεις του υπουργείου ως προς τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αντικοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nat avatar
  nat 30/03/2011 18:34:59

  Το πλοιο μπαζει νερα βουλιαζοντας και τα ποντικια εχουν ηδη αρχισει να τρεχουν να σωθουν αλλα...

  • Omnes vulnerant ultima necat avatar
   Omnes vulnerant ultima necat @ nat 30/03/2011 23:46:10

   Τον παρελθόντα Δεκέμβριο φίλος μου φανατικός ψηφοφόρος του πασόκ πλησίασε βουλευτή του πασόκ της επαρχίας κάνοντάς του παράπονα για την όλη κατάσταση.
   Εκείνος του απάντησε ότι έχουν δώσει διορία στο Γιωργάκη μέχρι το Πάσχα.
   Από τότε αυτό το έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου.
   Λέτε να βγει αληθινό;

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ nat 31/03/2011 02:40:50

   ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
   άκου θα είμαι λεεί δότης χωρίς να το ξέρω... τι άλλο ρε νομίζουν οτι τους χρωσταει ο τόπος;

   ΨΟΦΟ!

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 30/03/2011 18:35:22

  ΚΑΛΑ ΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ Η ΠΡΗΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ???ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΑΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΟΝΔΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.Ε.. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ .

 3. zio avatar
  zio 30/03/2011 18:42:06

  προσπαθούν απλά να κάψουν το χαρτί της αντιμνημονιακής πολιτικής, θέλοντας να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν αλλαγή πλεύσης χωρίς να χρειαστεί να γίνει και αλλαγή κυβέρνησης.
  Θα κάνει ανασχηματισμό και θα ζητήσει επανεκλογή με βάρκα την ελπίδα, το όραμα, τα πράσινα άλογα, κλπ.

  αρχίζουν και γίνονται προβλέψιμοι, καλό αυτό.

 4. Κώστας avatar
  Κώστας 30/03/2011 18:43:28

  Κάντε και ένα σέρβις στο ελικόπτερο κ.κ βουλευτές της συμπολίτευσης.
  Όλα εδω πληρώνονται...
  Όταν σηκώνατε το χεράκι, ψιθυρίζοντας "ναι" στο Μνηνόνιο, που δεν είχατε καθήσει καν να διαβάσετε, ήταν καλά;

 5. SAS avatar
  SAS 30/03/2011 18:45:22

  Να παραιτηθούν αμέσως , αν διάβασαν το μνημόνιο και το ψήφισαν είναι προδότες αν το ψήφισαν και δεν το διάβασαν είναι επικίνδυνοι . Πάντως δεν μπορούν να το παίζουν ''παρθένες'' .

 6. thanasis avatar
  thanasis 30/03/2011 18:48:02

  ετοιμαζονται για την μετα παπανδρεου εποχη οπου
  ενα ημιδιαλυμενο κομμα θα προσπαθει να μαζεψη
  τα κομματια του μετα την λαιλαπα παπακωνσταντινου
  και διημιουργουνται οι συμμαχιες που θα προσπαθισουν
  να ελενξουν το κομμα

 7. Y. avatar
  Y. 30/03/2011 18:50:48

  1. Ο Παπακ. Πάει για φάγωμα
  2. Ο Ανδρουλ. μυρίστηκε ότι πάνε να πουλήσουν την ΕΑΣ κωψοχρονιά
  3. Ο Οικον. διεκδικεί ρόλο σε πιθανό ανασχηματισμό
  4. Οι άλλοι βουλευτές, τ’ ακούνε στις περιφέρειές τους
  5. Όλοι μαζί, μπάχαλο

  • loretta avatar
   loretta @ Y. 30/03/2011 21:11:04

   ειδες τι παθαν οι ταλαίπωροι?? μπηκαν να φανε...και το τραπεζι ειναι αδειο...μονο βρισιδια τρωνε και φασκελα!!

   τα καημενα τα παιδια...δεν ηξεραν?? ας προσεχαν...τωρα θα φανε μονο οι των ...επενδυσεων

   • Y. avatar
    Y. @ loretta 30/03/2011 21:37:30

    Ο Παμπούκης. Έχει βάλει στο μάτι το Ελληνικό, εδώ και χρόνια. Τον βλέπω με ρετρε 450 μ, φάτσα στο Σαρωνικό
    (Σ’έχασα, είσαι καλά?)

    • loretta avatar
     loretta @ Y. 30/03/2011 22:11:09

     ...μια χαρα μαχομενη...!!

     μπα εγω τον κοβω καβουρι μερια...πιο high!!

     • Y. avatar
      Y. @ loretta 30/03/2011 22:21:40

      Στο τζάμπα δεν υπάρχει χάϊ και λόου. Ότι αρπάξουμε, κέρδος είναι. Μήπως τα βρήκαμε και από τον παππού μας?

     • loretta avatar
      loretta @ Y. 30/03/2011 22:29:00

      χαχα σωστα...ξεχασα σε ποιον αναφερομασταν..τον μπερδεψα με την πρωθυπουργοικογενεια των ΓΑΠΙΔΩΝ.!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ loretta 31/03/2011 13:55:27

    10 χιλιαρικάκια το μήνα συν όοοολα τα άλλα δεν είναι ούτε άδειο τραπέζι, ούτε άσχημα, όταν οι υπόλοιποι χάσαμε δουλειές και σπίτια και καταντήσαμε λίγο πριν τα πρώτα -άντα να περιμένουμε την σύνταξη του πατέρα μας για να ζήσουμε...

 8. katalytikos avatar
  katalytikos 30/03/2011 19:04:37

  ...ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ κλπ

 9. cveng avatar
  cveng 30/03/2011 19:08:18

  κλασσικες πασοκικες τακτικες:οσμιζονται την κρεμαλα(εκλογικη ή πραγματικη) και κανουν οτι μπορουν σαν σωστα ασπονδυλα για να γλιτωσουν την τελευταια στιγμη.οσο ευκολα προδωσαν τον ελληνικο λαο που-απορω- τους στηριξε,τοσο ευκολα προδιδουν και τους αφεντες τους!
  απο τα ερπετα δεν μπορεις να περιμενεις κατι παραπανω απο τετοιας μορφης συμπεριφορα.το θεμα ειναι ποσοι ανοητοι θα πεσουν στην παγιδα τους και θα πουν:''καλα τους τα'πες κυρ βολευτά μου'' και ΤΣΟΥΠ! θα τους το ξαναριξουν στις επομενες εκλογες.

 10. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 30/03/2011 19:25:55

  ξυπνατε βουλευτες και ψηφοφοροι του πασοκ.ο γαπ και η αυλη του-φιλοι του-παρεα του , σας πουλησαν.αν πιστευεται οτι θα ζησετε μερες του πατερα του ξεγελιεστε.τον γαπ τον ενδιαφερει η παρτη του και οι κολλητοι του.ξυπνηστε και διωξτε τον σημερα.οχι αυριο.ο σαμαρας αρνηθηκε καθε συμμαχια,που σημαινει,οτι οσοι απο τους βουλευτες του πασοκ,ελπιζουν σε συγκυβερνηση,ας το ξεχασουν.σας πουλησαν.διωξτε τωρα τον γαπ.

 11. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 30/03/2011 19:36:52

  kiki, εννοειτε οτι δεν θα ξεχασουμε κανεναν απο αυτους που ψηφισαν το μνημονιο που θελει δουλους τους ελληνες,σε οποιο κομμα και αν ανηκουν.επισης δεν πρεπει να ξεχασουμε και τα προδοτικα μμε και τους δημοσιογραφους,που υμνουν το μνημονιο απο τον ιανουαριο περυσι,φοβιζοντας τον κοσμο για τους μισθους και τις συνταξεις και στρεφοντας την μια ταξη εργαζομενων,εναντια στην αλλη.δεν θα σας ξεχασουμε ποτε και οχι μονο δεν θα σας ξεχασουμε...

 12. man8os avatar
  man8os 30/03/2011 19:54:05

  Τελειωσε, δεν παει αλλο.

 13. kiki avatar
  kiki 30/03/2011 20:05:43

  Ξερω οτι βαλαν την τζιφρα στο Μνημονιο, οτι και να κανουν τωρα, την τζιφρα την βαλαν.
  Δεν παν να λενε οτι θελουν και δηθεν αντισταση, η υπογραφη μενει.

  • kiki avatar
   kiki @ kiki 30/03/2011 20:07:16

   Και υπαρχει και η Βεντετα,
   μας εκτελεσαν με μια υπογραφη ,
   η βεντετα προβλεπει ανταποδοση,

   • Misha avatar
    Misha @ kiki 30/03/2011 23:45:11

    Κική, νομίζω πως στο έχω ξαναγράψει πως η Μαφία φτιάχτηκε από αδικημένους πολίτες που δε μπορούσαν να βρουν αλλιώς το δίκιο τους και προσπάθησαν να αυτοοργανωθούν για να αμυνθούν απέναντι στην εξουσιαστική αυθαιρεσία.

    Δικηωμός, όπως λέτε στη Μάνη , Ήγουν ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    Κανείς Οικονόμου, καμμιά Βασούλα και κανείς Παπουτσής δε σώζονται με αλλαξο..φωλιές. Με την υπογραφή τους κλέψανε το ψωμί απ του φτωχού το στόμα, τώρα ας μην περιμένουν έλεος.

 14. zio avatar
  zio 30/03/2011 20:28:47

  λέτε ο Δημαράς να αποτελέσει κανα "μαξιλάρι" του 4-5%?

  αν το δούμε κι αυτό, να το κλείσουμε το μαγαζί.

 15. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 30/03/2011 20:38:51

  ετσι ακριβως kiki.βεντετα που δεν την ξεκινησαμε εμεις,αλλα αφου ετσι θελουν,ετσι θα γινει και να ξερουν οι προδοτες οτι δεν εχουμε μνημη χρυσοψαρου.

 16. Orestios avatar
  Orestios 30/03/2011 20:47:57

  Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ GAPικών και εκσυγχρονιστών.
  Η εμφάνιση Παπαδόπουλου σήμανε την αντεπίθεση των ηττημένων του 2007.

 17. Σταύρος avatar
  Σταύρος 30/03/2011 20:52:24

  Αυτά ρώτησε η "κυρία" Γιαννακοπούλου;
  Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι μανταμίτσα;
  Γιατί δεν κατέβηκες στην εκλογική σου περιφέρεια μαζί με τους λειπούς(sic) βολευτές του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης του 1821 και της παλιγγενεσίας στις 22/03 στην Καρδαμύλη και στις 23/03 στην Καλαμάτα;
  Σας φόβιζαν οι τσούφιες τουφεκιές, ή τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Γιαούρτια;!

  Κική, έχω κι εγώ τις άκρες μου 'κει 'σα κάτου!!!

  • astral avatar
   astral @ Σταύρος 30/03/2011 22:31:13

   πες τα μαναμ'

 18. Enzo avatar
  Enzo 30/03/2011 21:11:10

  το πουλι, την υπογραφη και την ψηφο σου πρεπει να προσεχεις που την βαζεις.
  το δευτερο εννοειται για τους βουλευτες του Πασοκ, το τριτο για τους ηλιθιους νεοελληνες ψηφοφορους που πιστεψαν τον "λεφτα υπαρχουν" και το πρωτο ειναι για ολους.

  απομακρυνση απο το ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Enzo 31/03/2011 13:58:10

   Το πρώτο συνδέεται με το τρίτο, απλά αλλουνού ήταν το πουλί, αλλουνού η ψήφος, και δικός μας ο πισινός.

 19. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/03/2011 21:24:15

  Χμμ.... η Γιαννακοπούλου επικεφαλής σε μια τέτοια ερώτηση;

  Μα, αυτή δεν είχε διοριστεί προ τριετίας νομική σύμβουλος στην Αγροτική Τράπεζα;

 20. Γεώργιος Καραϊσκάκης avatar
  Γεώργιος Καραϊσκάκης 30/03/2011 21:31:19

  Όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ήταν αναμενόμενα. Πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή και ψήφισαν το μνημόνιο και χωρίς να το διαβάσουν προσεκτικά και χωρίς να το καταλάβουν. Αλλά και να το καταλάβαιναν τι νόημα θα είχε, αφού μαζί με το μνημόνιο εξουσιοδότησαν τον Παπακωνσταντίνου να διαπραγματεύεται αυτός τις όποιες μεταβολές. Σήμερα, αφού βλέπουν τα αποτελέσματα, αφού βλέπουν κι ακούν τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών (γιουχαϊσματα, γιαουρτώματα, φεύγουν άρον-άρον για να κρυφτούν απ' το πλήθος σε εκδηλώσεις και επετείους), αρχίζουν να αντιδρούν γιατί: 1ον θέλουν να ξαναεκλεγούν και δέχονται πιέσεις από ψηφοφόρους, 2ον να στείλουν το μήνυμα -προειδοποίηση στην ηγετική ομάδα ότι δεν μπορούν να τους αγνούν πια και 3ον να κουνήσουν το μαντήλι στον ΓΑΠ, σε περίπτωση επικείμενου ανασχηματισμού. Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο. Όταν ένα κόμμα γίνει κυβέρνηση, πάνε περίπατο τα προγράμματα και οι προεκλογικές υποσχέσεις. Όταν όμως η φθορά της κυβερνητικής πολιτικής μετατοπίζεται σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα αρχίζουν οι..."χοροί". Όμως, όλους αυτούς που αντιδρούν, μόλις ο ΓΑΠ τους δώσει "καρέκλα" θα αλλάξουν ρόλο, θα μεταμορφωθούν, θα αναδειχθούν σε υπερασπιστές της πολιτικής στην οποία τώρα εναντιώνονται. Ο Βούρος, ενώ η Ελλάδα "χάνεται", το μόνο που τον "έτσουξε" είναι ο νόμος για τον κινηματογράφο, επειδή αφορά τον κλάδο του, άρα και τον ίδιο! Εντάξει ρε φίλε, να αντιδράσεις και γ' αυτό, αλλά μέχρι τώρα γύρισαν "τα πάνω -κάτω" για όλους τους Έλληνες. Δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία! Δυστυχώς, αυτή είναι η πολιτική μας παιδεία. Δεν υπάρχει δημοκρατία στα κόμματα. Δεν υπάρχει πίστη σε ιδεολογίες. Δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Τα κόμματα κυριαρχούνται από ιδιοτέλεια και επαγγελματισμό. Όσο ζορίζουν τα πράγματα τόσο καλύτερα το καταλαβαίνουμε. Όπως λέει και το τραγούδι "τίποτε δεν έχει αλλάξει και τίποτε δεν είναι όπως παλιά". Σε λίγο οι βουλευτές θα μεταγράφονται απ' το ένα κόμμα στο άλλο όπως οι ποδοσφαιριστές. Πολιτική, ούτως ή άλλως χαράσσουν άλλα κέντρα...Ε ρε κατάντια!

  • JOHN avatar
   JOHN @ Γεώργιος Καραϊσκάκης 31/03/2011 00:47:53

   Σοβαρα ειναι επιχειρημα αυτο για ενα τοσο σοβαρο θεμα¨δεν διαβασαν προσεκτικα και δεν καταλαβαν?΄Κι ακομα αυτα τα προβατα ειναι στη θεση τους και προσπαθουν να το παιξουν αντιστασιακοι για να κρατησουν τη καρεκλα τους?Για τοσο ηλιθιους μας περνανε?

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ JOHN 31/03/2011 14:01:03

    Θυμάμαι το απαύγασμα της πολιτικής τέχνης, τον πολυαποτυχόντα κο Βούγια στην περίφημη τροπολογία Πάχτα που είχε όλο φυσικότητα πει κάτι του στυλ "Εγώ δεν φταίω, μου τη δώσανε και την υπόγραψα."! Οποία υπευθυνότητα!

 21. pavlitos avatar
  pavlitos 30/03/2011 21:32:33

  Δεν ηξεραν, δεν ρωταγαν? Υπαρχει αλλοθι για την εσχατη προδοσια? Τωρα μας ζητουν συγχωροχαρτι? Ολο αυτο το θεατρο που παιζουν ειναι για να εχουν ελαφρυντικα μπροστα στην κρεμαλα που τους περιμενει..

 22. an.vorinos avatar
  an.vorinos 30/03/2011 21:42:34

  Μη αγχωνεστε προκειται για μια μη πρωτογνωρη ενδοπασοκικη δια το θεαθηναι τοις ψηφοφοροις παρασταση. Τιποτε περοσσοτερο.

 23. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/03/2011 21:46:27

  Βρε τα παιδιά....συσκέπτονται ή σκέπτονται;

  ΥΓ


  το αίσθημα της αυτοσυντήρησης πάντα βάζει το μυαλό μπροστά και ας είναι και τετράγωνο και να βρίσκουν οι γωνίες ...οπότε δεν στροφάρει.

 24. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 30/03/2011 22:04:41

  Αυτή είναι αντιπολίτευση !!!!!!!!!!!!!!
  Απλά μπερδεύτηκαν και ξέχασαν ότι είναι κυβέρνηση..........

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 31/03/2011 14:04:52

   Αν για κάτι το παραδέχομαι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αυθόρμητος χαρακτήρας με τον οποίο παίρνει πρωτοβουλίες, είναι κυβέρνηση και κάνει στον εαυτό του αντιπολίτευση, μας αλλάζει τα φώτα και μας επισημαίνει το ίδιο πόσο ωραία μας σώζει, ένα πράγμα σαν τον κλασικό εραστή που αναφωνεί στο κρεβάτι "Τι καλά που στο κάνω!".

 25. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 30/03/2011 23:26:58

  Η ευρωζώνη αυτό-υπονομεύτηκε αποφασίζοντας τον μηχανισμό ΕΜΣ
  Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς έχει σοβαρά προβλήματα.
  Το γεγονός αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά και την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας μετά τον Ιούλιο του 2013 καθώς οι συνεχείς υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης αντανακλούν σε ένα μεγάλο βαθμό την εσωτερική εικόνα της χώρας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην ευρωπαϊκή ένωση.
  Με άλλα λόγια η ελληνική οικονομία δείχνει προς τα έξω ότι δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα γεγονός που εκ των πραγμάτων αποκλείει την πιθανότητα να μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές μετά τον Ιούλιο του 2013. Τι θα συμβεί στην περίπτωση;
  Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προβλέπει αναδιάρθρωση, εφόσον το χρέος μίας χώρας που ζητήσει οικονομική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν κριθεί ότι είναι φερέγγυο με βάση έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνεργασία με το ΔΝΤ.
  Κατά συνέπεια αν η ελληνική οικονομία μπορέσει τα επόμενα 2 χρόνια να ανακάμψει δεν θα χρειαστεί το μηχανισμό ΕΜΣ. Αν όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πίστευε ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει γιατί να θεσμίσει από τώρα το μηχανισμό ΕΜΣ; και έτσι να βάλει, όπως και έγινε, τις αγορές ομολόγων των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης σε περιπέτειες; Αυτό ακριβώς είδε ο οίκος Standard & Poor's όταν χθες ανακοίνωσε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.
  Αυτό όμως που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι οίκοι αξιολόγησης επηρέασαν αρνητικά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα όλης της ευρωζώνης επειδή η ευρωζώνη αυτό-υπονομεύτηκε από τον απόλυτο πανικό των χωρών να θεσμίσουν από τώρα το μηχανισμό ΕΜΣ.
  Κατά συνέπεια η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια θα βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης μόνο και μόνο επειδή το ευρωπαϊκό συμβούλιο βιάστηκε να θεσμίσει τον ΕΜΣ.
  Το μόνο λοιπόν που μπορεί να περιμένει η χώρα από τώρα μέχρι το 2013 είναι να "ευχόμαστε" να βρίσκεται η χώρα με οικονομικά προβλήματα για να κριθεί αφερέγγυο το χρέος προκειμένου να ενταχθεί στο μηχανισμό ΕΜΣ.

 26. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 30/03/2011 23:37:13

  Ανεξαρτητα αν πολλοι πασοκοι βλεπουν το πλοιο να βουλιάζει και τρεχουν να την κάνουν καταθέτοντας όψιμα επερωτήσεις για αλλοθι, αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι η Ν.Δ. ειναι απούσα!
  Γιατί ειναι πολύ περισσότερες οι επερωτήσεις που έχουν κάνει αυτοί παρα της Ν.Δ.!
  Στο τέλος μου φαίνεται οτι οι δήθεν "επαναστάτες" του ΠΑΣΟΚ, θα πολλαπλασιάζονται, θα στήσουν καποιο νέο "σοσιαλιστικό" κινημα και στίς εκλογές οι κάφροι ελληνες θα τους πιστέψουν και θα διεκδικήσουν ενα τέτοιο ποσοστό που μαζι με το παλιο ΠΑΣΟΚ θα ξανακάνουν κυβέρνηση!!!
  Και μετά η Ν.Δ. θα ξυπνήσει...

 27. antanistimi avatar
  antanistimi 30/03/2011 23:48:28

  Το γνωστο κολπο.
  Δημιουργουν ενα δευτερο πολο,μια εσωτερικη αντιπολιτευση,
  για να ξεμπουκωνει το τραμπαλιζομενο ποιμνιο,ωστε απλα να γυρναει πλευρο το βραδυ παντα ομως κατω απο την ιδια σκεπη.
  Οσο για το μνημονιο και να το διαβαζανε και να μη το διαβαζανε και να ξερανε και να μην ξερανε, παλι θα το ψηφιζανε.ΟΛΟΙ.....
  Δεν πιστευω κανεναν,δεν ελπιζω τιποτα......
  Καψαλιζω ψωμι στο τζακι κι εχω βαλει σε βαθυ πιατο κρασι με λαδι να το βουτηξω μεσα...Ζουπα το λεμε.......
  Καλη λευθερια.......

  • Mακεδονας Θεσσαλονικιος avatar
   Mακεδονας Θεσσαλονικιος @ antanistimi 31/03/2011 02:34:40

   Ρε παιδιά που χάθηκε ο "Κάποιος";

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Mακεδονας Θεσσαλονικιος 31/03/2011 14:06:40

    Γράψε κάτι καλό για το Χριστιανισμό, θα εμφανιστεί σε χρόνο dt με άγριες διαθέσεις. Ασημαντότητες όπως το ότι καταστρεφόμαστε δεν τον νοιάζουν.

 28. juliet avatar
  juliet 31/03/2011 09:47:26

  καλή μέρα,απ΄οτι φαίνεται τα όργανα άρχισαν.ΑΝΤ1 στο Καλημέρα Ελλάδα:η Διαμαντοπούλου οτι ο ΠΑΠ πρέπει να πει την αλήθεια ,τάχτηκε με το Λοβέρβο.
  Ο Παπαδάκης της λέει οτι εμείς πήραμε το βάρος και όχι ο ΠΑΠ,και της τα ρίχνει.Δεν αλλάζουν ,θέλουν τα κεφάλια κόψιμο,το έλλειμα της τελευταίας 5ας ήτανε που μας έφερε εδώ!
  Αν ο Σαμαρας όταν αναλάβει και δεν κάνει ανακοινώσεις τι υπάρχει και πλήρης απολογισμός ,παρουσία του προηγούμενου και αν έχει εξαφανιστεί με απόφαση να είναι υπόχρεως να δίνει εξηγήσεις τότε θα αρχίσουμε να παίρνουμε τα όρη και να κάνουμε πλιάτσικο,αφού όλοι αθώοι θα είμαστε στο φινάλε,τι μόνο αυτοί ξέρουν να τακτοποιούν ξέρουνε και εμείς.

 29. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 31/03/2011 19:47:54

  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΕΦΥΓΑΝ.
  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
  ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ.
  ΤΟ ΚΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΣΤΟ 'ΝΑΙ' ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ:....ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ ΚΑΙ ...ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ !!!!

 30. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/04/2011 16:24:24

  Ο Μιμάρας έγινε ANTAΡΣYA;
  Έλα νινί στον τόπο σου!

 31. brankaleon avatar
  brankaleon 01/04/2011 17:12:04

  Χθές στην εκπομπή του Βαξεβάνη "ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ", προβληματίστηκα τα μάλα.
  Θέμα της ήταν οι "οίκοι αξιολόγησης" και η Goldman & Sachs.
  H τοποθέτηση ήταν καταφανώς κατά του Σιμήτη για το παίγνιον που συμμετέσχε για την είσοδο της Ελλάδας στο euro.
  Ξεμπρόστιασε ορισμένα στελέχη της G & S εξ Ελλάδος, αλλά διόλου τυχαία πιστεύω, δεν έκανε μνεία ότι και ο νυν υπουργός Οικονομικών υπήρξε στέλεχος του περί ο λόγος " ευαγούς ιδρύματος".

  Παρακαλώ φωτήστε με, ...
  Αληθεύει κάτι τέτοιο;

  Διότι αυτή η οσμή που άρχισε να αναδύεται στον αέρα, ...
  ότι το Πα."Σο".Κ., δεν τόχει σε τίποτα να "ξαναγίνει" σοσιαλιστικό.

  Η μίσή αλήθεια, είναι σχεδόν ολόκληρο ψέμα.

 32. NIKOS ZERVOS avatar
  NIKOS ZERVOS 01/04/2011 17:31:55

  sovara asxoleiste me to...sosialistiko...pask;;;to pexnidi eine stimeno....o gap akolouthei ,,odigies,,,apo ta afentika tou tis goldman...sucks//////////

 33. NIKOS ZERVOS avatar
  NIKOS ZERVOS 01/04/2011 17:33:50

  mia parea stin ousia kyvernaei me entoles.......apo exoteriko.oi ,,,gnisioi pasokoi den ntreponte gia to katantima tou....oneirou tous;;;;

 34. brankaleon avatar
  brankaleon 01/04/2011 17:51:55

  εννοούσα "σοσιαλιστικό"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.