#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2011 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι δεν είναι ο ΣτρατόςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποστολή, πολύ συγκεκριμένη. Την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της τιμής, των ευρύτερων συμφερόντων του Έθνους. Και λέω του Έθνους, διότι έχουν καθήκοντα, έχουμε καθήκοντα, που φτάνουν στην Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο κι αλλού, ξεπερνώντας τα μικροελλαδικά σύνορα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ως βασική αποστολή να κάνουν τον τροχονόμο στους πρόσφυγες που άλλοι δημιουργούν, ούτε να μαζεύουν τα μπάζα των βομβαρδισμών που άλλοι κάνουν. Δεν είναι φιλανθρωπική ΜΚΟ.

Ο Στρατός είναι πρωτίστως ιδεαλιστικός, γιατί βασική του αποστολή είναι κάτι φοβερό, συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση αλλά που ταυτόχρονα την ξεπερνά: ο Πόλεμος. Κι ο πόλεμος εμπεριέχει ως ενδεχόμενο τον θάνατο. Αυτό δεν είναι απλά ένας επαγγελματικός κίνδυνος. Το «επικρατέειν ή απόλλυσθαι» είναι βαθιά ηθικό καθήκον, όπου ο πολεμιστής καλείται να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση, το ένστικτο επιβίωσης, τον φόβο. Οι παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σχολεία της Τιμής και του Αίματος, οι ίδιες οι μονάδες, με την επίσης βασική τους λειτουργία, που είναι η εκπαίδευση, πρέπει να παράγουν Πολεμιστές. Η θητεία και η υπηρεσία δεν είναι αγγαρεία ή «καριέρα». Το ενδεχόμενο να αγκαλιάσεις τον Χάροντα διαφοροποιεί τα πράγματα από την υπηρεσία στο ΙΚΑ, στα υπουργεία, στην παιδεία, τις ΔΕΚΟ κλπ. Όλοι άξιοι τιμής αλλά οι πολεμιστές πρώτοι τη τάξει. Έτσι ήταν στην παράδοση μας. Έτσι είναι στις σοβαρές χώρες.

Σήμερα όλα όσα συμβαίνουν με την κρίση και την κατάρρευση της μεταπολιτευτικής παράγκας δεν γίνονται εν κρυπτώ. Το μήνυμα της αδυναμίας που εκπέμπει η ιδεοληπτική κλίκα που κυβερνά δυστυχώς την γη των Ελλήνων, έχει πολλούς αποδέκτες, με σημαντικότερο την ισλαμοφασιστική Τουρκία.

Οι ανακυκλωμένοι διεθνιστές του τουρίστα κωπηλάτη έχουν απαξιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η εκμετάλλευση της ανάγκης για νέα οπλικά συστήματα αποτελούσε από παλιά λαμπρό πεδίο λαμογιάς και το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χώρο για μαζικά ρουσφέτια, με προσωπικό που ποτέ δεν απεργεί κι είναι πειθαρχημένο. Όμως απέναντι στο προσωπικό, στα στελέχη, τηρούνταν κάποια στοιχειώδη προσχήματα σεβασμού, τιμής.

Η ιδεοληπτική παρέα που θα απέλθει μάλλον με μέσα της Αεροπορίας Στρατού, αν προλάβει, έχει πλέον περάσει σε άλλες συμπεριφορές. Πέραν των δραστικών περικοπών που έχουν πλήξει καίρια το ισοζύγιο δυνάμεων με την Τουρκία και δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα υπάρχουν άλλα κατάπτυστα ζητήματα.

Η γελοία θητεία των εννέα (9) μηνών αποτελεί όνειδος και κίνδυνο για την άμυνα της χώρας, αφού φαλκιδεύει την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, μη επιτρέποντας σοβαρή εκπαίδευση και δημιουργώντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις μονάδες. Σε εννέα μήνες ο στρατιώτης δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει καν δυο πλήρεις κύκλους εκπαιδεύσεως, εαρινό, χειμερινό.Εδώ βέβαια η ευθύνη είναι διακομματική, αφού τα κόμματα και οι γραφειοκρατικές και απολιθωμένες νεολαίες τους έκαναν διαγωνισμό και διαγκωνισμό για την πρόταση της μικρότερης στρατιωτικής θητείας. Κανείς δεν τόλμησε να πει το αυτονόητο: η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας πρέπει να καθορίζεται από της αμυντικές ανάγκες του Έθνους, χωρίς καμμία μικροπολιτική και κομματική σκοπιμότητα, και θα την προσδιορίσουν οι επαγγελματίες του Πολέμου, οι εκπαιδευτές στην ειρήνη και Ηγήτορες στη μάχη.

Το Ισραήλ, μια μικρή χώρα, περικυκλωμένη από εχθρούς, που έχει πολεμήσει νικηφόρα πολλές φορές, κερδίζοντας τον φόβο και σεβασμό όλων, έχει θητεία τρία χρόνια για τους άνδρες και δυο χρόνια για τις γυναίκες. Βασίζεται δε αποκλειστικά στην εφεδρεία του, την οποία εκπαιδεύει συνεχώς. Όλη η κοινωνία έχει συμμετοχή στην Άμυνα κι από αυτό τον παλλαϊκό στρατό , που στηρίζεται στους εφέδρους σε όλους τους βαθμούς, αντλούν ακόμη και την πολιτική τους ηγεσία, θεωρώντας ορθά, ότι ένας  πολίτης που διέπρεψε και ως οπλίτης, έχει ηθικά χαρίσματα χρήσιμα για την Πατρίδα.

Το άλλο κατάπτυστο πρόβλημα είναι η άθλια και προσβλητική συμπεριφορά διαφόρων τυχάρπαστων κυβερνητικών με δηλώσεις και συμπεριφορές προσβλητικές κι απαξιωτικές για την τιμή των στελεχών και το κύρος των ίδιων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως θεσμού που απολαμβάνει ακόμη δυσθεώρητα ύψη σεβασμού στα μάτια του λαού. Η απαξιωμένη πολιτική τάξη ούτε στον ύπνο της δεν θα μπορούσε να χαίρει της εκτίμησης που έχουν οι Έλληνες για τον Στρατό τους, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία τους. Κι αυτό, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι θεσμός κατεξοχήν λαϊκός, μετέχουν σχεδόν όλοι οι άντρες, πλην των ταβλαδόρων του Κολωνακίου, ορισμένων κομματικών λεχριτών, της χολερικής ψευτοπροόδου και συνήθως των φλώρων της παρασιτικής τάξης που υποδύονται τους  «επιχειρηματίες». Αυτοί συνήθως αναζητούν και βρίσκουν τρόπο να μην υπηρετήσουν ή να υπηρετήσουν στην Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου, φυλάσσοντας γερμανικό νούμερο στα κλαμπ της μόδας.

Για την απαξιωτική συμπεριφορά μέρους της ανάξιας πολιτικής ηγεσίας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τέκνα του Λαού, κατά κύριο λόγο αγροτικής και εργατικής καταγωγής, ευθύνη έχουν και όσοι εκ των συναδέλφων τους βρίσκονται στις κορυφές της Ιεραρχίας. Ρώτησα κάποτε άξιο πρώην Αρχηγό του ΓΕΣ, «Στρατηγέ, όταν ήσασταν άσσος στην Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων ποιό ήταν το μεγαλύτερο όνειρο σας; Δεν ήταν το να ηγηθείτε μια μέρα του Ελληνικού Στρατού;», «Ναι», μου απάντησε συγκινημένος. Συνέχισα, «τότε, όταν φτάσατε στην κορυφή του ονείρου σας, γιατί μια μέρα, όταν κάνει η πολιτική ηγεσία τις αθλιότητες που κάνει, δεν τους πετάξατε το πηλήκιο στα μούτρα και να παραιτηθείτε καταγγέλοντας τους, για να προστατεύσετε την τιμή των στελεχών σας και του Στρατού;». Του είπα γιατί δεν το έκανε αυτός κι άλλοι, πλην ελαχίστων και κατέβασε το κεφάλι. Διότι με την πάροδο των ετών ξεχνούν το όνειρο του «άσσου», του πρωτοετή της Σχολής του Παύλου Μελά. Μετά, λόγω του τρόπου των προαγωγών αρχίζουν να πολιτεύονται. Κι ο Αξιωματικός δεν πρέπει να πολιτεύεται. Δεν πρέπει να ξεχνά αυτό που δίδασκε πχ σε έναν ταπεινό ΔΕΑ, όπως εγώ: «Πρώτα η αποστολή σου και οι άνδρες σου». Κι οι άνδρες εκτός από μισθό, υγεία κλπ, έχουν  και Τιμή που χρήζει προστασίας από τον ηγήτορα. Κι όσο πλησιάζουν στην αποστρατεία, κάποιοι όχι μόνο ξεχνούν το όνειρο τους ως «άσσοι», όχι μόνο ξεχνούν την αποστολή και το προσωπικό τους αλλά κάνουν άλλα σχέδια για πολιτικές υποψηφιότητες και διευθυντικές θέσεις σε ΔΕΚΟ. Αυτό όμως πόση Τιμή έχει;

Οι Τούρκοι, αδέρφια, βλέπουν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ως πρώτιστο καθήκον θα έχει, μεταξύ άλλων πολλών κι αναγκαίων, την αποκατάσταση και του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Απονέμοντας τους την τιμή που οφείλει το Έθνος στο Ένοπλο χέρι του, στα ίδια του τα παιδιά, τα καλύτερα, τα πιο αφοσιωμένα σε μια αποστολή που εμπεριέχει ακόμη και τον θάνατο. Γιατί σε αυτή τη χώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως ταυτισμένες με το Λαό. Είναι ο ίδιος ο Λαός.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 05/10/2011 15:55:04

  Οι Ενοπλες δυνάμεις ειναι η ιστορία μας, και το μόνο μέσο που όταν (καποτε παντα γίνεται) τελειωνουν τα ψέματα, κάποιος πρεπει να βρεθεί να πει "ώπα μαγκες. Εδω ειναι ελληνικη γη. Δεν περνατε". Ολα τα άλλα ειναι θεωρίες. Πολύ συντομα, θα χρειαστει να υπερασπιστουμε την πατριδα μας όχι μονο απο πληκτρολόγια.
  Τον ελληνικό στρατό τον υπολογίζουν πολύ περισσότερο απο οσο δειχνουν οι εντός και εκτός συνορων εχθροί. Για αυτό τον έχουν στοχοποιήσει τόσο.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Lampros 05/10/2011 16:52:43

   http://youtu.be/2S7H0kc_kJY
   ΦΑΗΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.Δίωκε Δόξαν και Αρετήν.

 2. RYaN avatar
  RYaN 05/10/2011 15:59:39

  Ο στρατός εκτός από θεματοφύλακας του Έθνους, από το 1975 είναι και θεματοφύλακας της Δημοκρατίας. Δε μπορεί λοιπόν να εναντιώνεται και να κατακρίνει αυτό που προασπίζεται. Βέβαια, θα μπορούσε, όπως όλοι μας, να συζητήσει πάνω στην ποιότητα της σημερινής δημοκρατίας μας.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ RYaN 05/10/2011 18:53:05

   Δεν κατάλαβα!
   Εναντιώνεται ο στρατός στη δημοκρατία; Πως το λες αυτό;

   • RYaN avatar
    RYaN @ Αρματιστής 05/10/2011 19:02:33

    Ναι, όντως δεν κατάλαβες. Το "δεν μπορεί να εναντιώνεται" απαντά στο άρθρο και ειδικά στο σημείο που προτρέπει σε παραιτήσεις της ιεραρχίας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ RYaN 05/10/2011 20:18:12

     Δεν μου λες σούπερ ντούπερ δημοκράτη; Όταν ένας μπουχέσας ταβλαδόρος καθυβρίζει και απαξιώνει τα στελέχη, τι πρέπει να κάνει πχ ο Α/ΓΕΣ ή ο Α/ΓΕΕΘΑ; Να πάει στη γωνία να κλάψει; Βεβαίβς να τους φτύσει, να τους καταγγείλει και να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος. Μήπως η στολή αποστερεί τον Αξιωματικό από την ανθρώπινη ιδιότητα και τα δικαιώματα που έχει κι ο τελευταίος γραφέας υπουργείου;
     Αφού ο Πρωθυπουργός προφανώς συμφωνεί με τις αθλιότητες των υπουργών του, έχοντας "συναντίληψη" στην απέχθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ιστορικό τους ρόλο, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει την πάπια και θεσμικά είναι διακοσμητικός, τότε όποιος Αρχηγός το τελευταίο όπλο που έχει για την υπεράσπιση της Τιμής του θεσμού και των στελεχών του είναι η καταγγελία και η παραίτηση.

     • RYaN avatar
      RYaN @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/10/2011 22:00:55

      Εσύ όταν φύλαγες σκοπιά την παράταγες γιατί κάποιος σου έθιξε την τιμή σου?
      Θυμάσαι μήπως τις πρώτες αράδες του στρατιωτικού όρκου, ή πέρασαν πολλά χρόνια από τότε?
      Ή νομίζεις ότι το προσωπικό δικαίωμα θα παραμείνει προσωπικό ζήτημα αν γίνει σε τέτοια μαζική κλίμακα όπως παροτρύνεις? Θα ήμασταν πολύ τυχεροί αν παρέμενε πολιτικό ζήτημα και δε γινόταν εθνικό. Φυσικά ξέρεις ότι στην Ελλλάδα δεν έχουμε την τύχη να μπορούμε να παίζουμε άφοβα με αυτά τα θέματα.
      Επίσης, μπορεί να έχεις ακουστά ότι την ανεπάρκεια των ατόμων που ασχολούνται στην Ελλάδα με την πολιτική καλούνται πολλές φορές να την καλύψουν τα στελέχη των ΕΔ για τα θέματα άμυνας, αλλά και στελέχη πολλών άλλων τομέων για τα υπόλοιπα θέματα (διπλωμάτες και πολιτικό προσωπικό). Η χώρα υπάρχει γιατί είναι γεμάτη αφανείς ήρωες, που κατά Πάγκαλο είναι αντιπαραγωγικοί και κοπρίτες, βεβαίως βεβαίως!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ RYaN 05/10/2011 23:20:34

      Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι αναφέρομαι στους Αρχηγούς των Όπλων και του ΓΕΕΘΑ.
      Είναι δυνατόν ο κάθε κρετίνος υπουργίσκος ή αντ' αυτού του μνημονιακού κωπηλάτη να; εξευτελίζει τα στελέχη και να μην πηγαίνει κάποιος να τον φτύσει στα μούτρα και να παραιτηθεί καταγγέλοντας δημόσια;
      Αγαπητέ, ουδέποτε εγκατέλειψα την υπηρεσία μου ως ταπεινός ΔΕΑ και μετά Ανθυπολοχαγός. Εάν όμως ερχόταν ένας πολιτικάντης να προσβάλλει την τιμή και την στολή μου θα του άνοιγα το κεφάλι. Εγώ δεν σου λέω φυσικά να κάνουν αυτό. Πρέπει όμως να σταματήσει η κατρακύλα όπου σηκώνονται τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι. Οι Αρχηγοί οφείλουν να προστατεύουν την τιμή του θεσμοπύ και του προσωπικού και έτσι προστατεύοιυν και την αποστολή τους.
      Δες παρακάτω το εξαίρετο σχόλιο του Αρματιστή, όπου εύστοχα τα λέει όλα: οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο σκληρός πυρήνας της Εθνικής Κυριαρχίας.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ RYaN 05/10/2011 22:11:03

   Πραξικόπημα δεν έκανε κομμάτι του στρατού την 3η Σεπτεμβρίου και αναγκάστηκε ο έντρομος Όθωνας να παραχωρήσει Σύνταγμα;
   Το ισχύον Σύνταγμα που λέει ότι η υπεράσπιση του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων έκανε εξαίρεση για τους στρατιωτικούς;
   Φίλε μου, τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει συνταγματικό πραξικόπημα και στρατός δεν αντέδρασε, ως όφειλε, αφού λες είναι θεματοφύλακας. Ακόμη χειρότερη η Δικαιοσύνη που ευλόγησε το εν λόγω πραξικόπημα.

 3. drider avatar
  drider 05/10/2011 16:03:54

  Ζούμε στιγμές απόλυτου σουρεαλισμού...

  Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων στο Σύνταγμα
  h**p://www.youtube.com/watch?v=pYy8EYJ9UwM

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ drider 05/10/2011 16:13:04

   Ἐνοχλήθηκαν τά Δημοκρατικά ἀντανακλαστικά σου;

   • drider avatar
    drider @ Θάνος 05/10/2011 16:23:07

    Όχι φυσικά, απλώς μου έκανε εντύπωση. Εσένα δε σου έκανε;

    • Θάνος avatar
     Θάνος @ drider 05/10/2011 16:32:39

     ὂχι δέν μοῦ ἒκανε. Ἂν ἂκουσες καί τό ψήφισμα ποὺ παραδὼθηκε ἀλήθειες λέει..

    • Prometheus avatar
     Prometheus @ drider 05/10/2011 16:59:06

     πραγματικά αναπάντεχο !!! Υπέροχο !!! Ελληνικό !!!

  • Ip0 avatar
   Ip0 @ drider 05/10/2011 16:49:30

   Εκεί γύρω στο 00:50 αυτός ο παχουλός με το τζόκεϊ, σας θυμίζει κάποιον; Αν οι καταδρομείς δεν ξέρουν να περιφρουρήσουν και να διαχωρίσουν τη θέση τους από δηλωμένους χρυσαυγήτες, καλύτερα να μη διαδηλώνουν. Ο Ελληνικός Στρατός υποτίθεται πως εκπροσωπεί και υπερασπίζεται όλο το ελληνικό έθνος, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων. Ναι, και τον νεολαίο αριστερούλη τζιβάτο, τον υπηρετεί κι αυτόν. Μοναδική δικαιολογία που αμβλύνει ελαφρώς τις εντυπώσεις, το γεγονός πως επρόκειτο για πρωτοβουλία εφέδρων και όχι επαγγελματιών.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ip0 05/10/2011 23:28:07

    Στις Ειδικές Δυνάμεις υπάρχουν νεοδημοκράτες, πασόκοι, ΛΑΟΣ, Χρυση Αυγή και ότι θες. Ομολογώ του Μαύρου Μπλοκ και της Ρόζας δεν γνώρισα κανέναν. Γούστο τους καπέλο τους.
    Τα είδα τα παιδιά στην Ομόνοι. Μια χαρά. Συντεταγμένοι, είδα και κάποιους που ξέρω από τα Σωματεία του χώρου. Μπαχαλάκηδες ούτε τόλμησαν να εμφανιστούν, καθ' ότι τα κομμάντα έχουν γερό χέρι και βαρύτερο από τα ΜΑΤ.
    Γιατί ενοχλούνται ορισμένες παρθένες; Απλοί έφδροι υπαξιωματικοί κι οπλίτες των Ειδικών Δυνάμεωβν ήταν, κι απ' όσι ξέρω χωρίς κόμματα κλπ πίσω τους.
    Ήθελα κι εγώ να πάω αλλά σκεφτόμουν μην θεωρηθεί ασπ[ό κανένα κακοήθη ως "καπέλωμα". Πήγα μόνο στην κατάληξη της και είδα πολλά παιδιά που ο ίδιος ξέρω ότι υπηρέτησαν στις; Καταδρομές, όπότε κάτι χλευαστικά μερικοί να τα βάλουν εκεί που ξέρουν.
    Πολύ καλά έκαναν.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ drider 05/10/2011 16:49:55

   ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ,ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ 1/10/11
   ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ.

   ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
   ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΑ,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΜΙΑ,ΟΧΙ
   ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΟΧΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.

   ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ,ΜΟΝΟ
   ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ..ΛΟΚ...ΛΟΚ...ΨΗΛΑ,ΨΗΛΑ
   ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ...

   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙ-
   ΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΒΡΟΝΤΩΔΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ
   ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΘΝΟ-
   ΠΑΤΕΡΩΝ.....

  • popolaros avatar
   popolaros @ drider 05/10/2011 20:48:29

   γουστάρω!!
   Μπράβο στους πρασινομπερέδες.

 4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 05/10/2011 16:07:21

  Συγχαρητηρια για το αρθρο σας καλως να ερθετε στην Αλιαρτο

 5. Theo avatar
  Theo 05/10/2011 16:11:05

  στρατευση ολων των αρρενων πολιτων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα 18, για 12 μηνες (ολες στη μεθοριο).
  12 υποχρεωτικοι μηνες και για τα κοριτσια εθελοντικης εργασιας σε νοσοκομεια, σχολεια, ιδρυματα κοινωφελη κλπ.κλπ.
  (εχω δυο γιους που υπηρετησαν απο αποψη στις ειδικες δυναμεις)

 6. Prometheus avatar
  Prometheus 05/10/2011 16:23:52

  τι θέμα έπιασες ... , μα κανένας να μην σχολιάσει ?

  να πει έστω ... ''η Δεξιά με της αντιλήψεις της'' , ''θέλουν να ανεβάσουν την θητεία οι Δεξιοί'' ...

  εγώ από τη μεριά μου θα πω : Είμαστε καταδικασμένοι ... το ΝΑΤΟ κάνει κουμάντο κι εμείς απλά υπακούμε στις προσταγές του (βλέπε το στρατηγείο στη Λάρισα...). βλέπε να τα κατα πολύ, υποδεέστερα και ακριβότερα αμερικανικά αμυντικά συστήματα, ή την έλλειψη συμπαραγωγής των οπλικών συστημάτων ή την επιρροή της Πρεσβείας ... ή την έλλειψη πυρομαχικών, ικανών στελεχών στο να εκπαιδεύσουν τους οπλίτες/σμηνίτες (ναύτες?), ή το αναχρονιστικό σύστημα, ή το Πεντάγωνο που είναι ''μπάτε σκύλοι, αλέστε'' .... ή την παντελή έλλειψη αεράμυνας στα νησιά πρώτης γραμμής .... και πολλά, πολλά άλλα... ρώτα κανένα έφεδρο αν ξέρει τα καθήκοντά του ή αν έχει δει κανένα σχέδιο μάχης ή αν ξέρει τι στο διάβολο πρέπει να κάνει αν βγει συντεταγμένα σε άσκηση (για να μη πω σε μάχη) ...

 7. singularity avatar
  singularity 05/10/2011 16:27:14

  Εγώ που υπηρέτησα 16 μήνες Υλικό Πολέμου (2001 Γ ΕΣΣΟ) –και μην ακούσω ειρωνείες, είχε πολύ κουβάλημα και τρέξιμο το Σώμα σε αντίθεση με την εντύπωση που επικρατεί-, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Κρανιδιώτη αν ξέρει να μου απαντήσει για ποιό λόγο απολύθηκα με την αίσθηση πως η λεχριτοσύνη και ο τσογλανισμός των σημερινών στελεχών του Ελληνικού Στρατού υπερβαίνουν σε βαθμό αθλιότητας ακόμα κι εκείνο του ΠαΣοΚικού κατεστημένου.
  Η ανεντιμότητα, η λαμογιά και η παλιανθρωπιά που συνάντησα από στελέχη και αξιωματικούς με έκαναν να συνειδητοποιήσω τι εστί Ελληνικό Κράτος.
  Από μια άποψη, πράγματι με έκανε άντρα και με προετοίμασε για αυτά που θα συναντούσα ως πολίτης έξω. Δεν αναφέρομαι για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους έφεδρους, αυτή σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Εννοώ πως ο τρόπος που λειτουργούν και αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους είναι εντελώς αντίθετος με τον τρόπο που παρουσιάζεται στο κεντρικό άρθρο. Ίσως η περιγραφή αυτή να ίσχυε για τον Ελληνικό Στρατό πρότερων δεκαετιών, πριν τη μεταπολίτευση. Αυτό που είδαν τα μάτια μου στην δική μου θητεία, ήταν μια παιδική χαρά όπου, όταν και όποτε σπασμωδικά γινόταν μια προσπάθεια σοβαρού έργου, κυρίαρχα στοιχεία προέβαλαν η φαρσοκωμωδία και ο παραλογισμός.
  Μήπως κύριε Κρανιδιώτη, με τη θητεία σας στις μάχημες και αξιοσέβαστες Ειδικές Δυνάμεις έχετε σχηματίσει μια αυθαίρετη εικόνα για το ευρύτερο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων;
  Από όσα εισέπραξα εγώ από την δική μου θητεία, καταλαβαίνω πως αν οι άνθρωποι αυτοί κληθούν ποτέ να επιχειρήσουν επί του πρακτέου σε περίοδο εθνικής κρίσης, θα κουτουλάνε μεταξύ τους πανικόβλητοί και ο εχθρός θα παρακολουθεί αποσβολωμένος το θλιβερό συνονθύλευμα που βρήκε απέναντί του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ singularity 05/10/2011 20:26:43

   Μια χζαρά υπηρέτησες. Όλοι είναι χρήσιμοι κι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ενιαίου συστήματος. Αν εσείς δεν μας εφοδιάσετε, εμείς οι μάχιμοι είμαστε γυμνοί καί τίποτα δεν θα κάνουμε.
   Καταρχήν αναφέρομαι σε αυτό που είναι η αποστολή του Στρατού θεσμικά και ιστορικά. Μπορεί η εμπειρία που είχες να ήταν αρνητικοί και θα είχαν κι άλλοι. Όμως στην πλειοψηφία του το προσωπικό δεν είναι έτσι. Όχι μόνο στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά στην προκάλυψη, τα νησιά, τον Έβρο, την ΕΛΔΥΚ, στην Αεροπορία, τις περισσότερες μονάδες θα βρεις φιλότιμους ανθρώπους, που δψεν διάλεξαν τη στολή για τον γλίσχρο μισθό, τις συνεχείς μεταθέσεις, την διαβίωση σε σκληρές συνθήκες.
   Πέραν όμνως αυτού είναι σαφγές πως αναφέρομαι σε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να είναι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/10/2011 16:41:16

  Oι Ελληνες Κομμάντος διαβάζουν στο Συνταγμα τις θέσεις τους για την κατάσταση στην Πατρίδα μας.

  Βίντεο.
  h**p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v2wip1C63CM

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ αλλενάκι 05/10/2011 18:24:43

   ta mpaxalakia giati den emfanisthkan??

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ αλλενάκι 05/10/2011 22:15:59

   Τέλειο μωρέ, τέλειο.

 9. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 05/10/2011 16:41:37

  Δείτε πως χτίζεται εθνική συνείδηση:
  5/10/2011
  Η ΡΟΕ άρχισε την παραγωγή κομπιουτερικών παιχνιδιών

  Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία άρχισε την παραγωγή κομπιουτερικών πνευματικών παιχνιδιών.
  Η επαρχίες Εκατερινμπούργκ και Βερχοτούρσκαγια (Ουράλια) ήδη έχουν εκδώσει DVD, στο οποίο προτείνεται να περάσει ο χρήστης από τα πεδία των μαχών του πολέμου του 1812 εναντίον της Γαλλίας. Το παιχνίδι έχει εκπονηθεί από τους επαρχιακούς προγραμματιστές ενόψη του ιωβηλαίου των 200 χρόνων της Νίκης επί του Ναπολέοντα, που θα γιορταστεί το ερχόμενο έτος.

  http://greek.ruvr.ru/

 10. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 05/10/2011 16:55:38

  Αγαπητε Φαηλο, συμφωνω με οσα γραφεις αναφεροντας απλως πως οι Ε.Δ. ειναι κομματι της κοινωνιας μας και εμφανιζει τις ιδιες παθογενειες με αυτην για να μην πω και χειροτερες λογω της ιδιομορφιας του. Το δυστυχημα ειναι πως αυτος ο απαραιτητος για τη χωρα θεσμος περα απο πολλαπλασιαστης ισχυος θα μπορουσε να ειναι μια σταθερη στο χρονο αξια και ιδιαιτερα ευεργετικος για το συνολο της κοινωνιας και περαν των στενων οριων της αρμοδιοτητας του. Εννοω πως αντι η πλειοψηφια του στρατευματος να παιζει τους καουμποϊδες τις καθαριστριες και τους χαρτογιακαδες θα μπορουσε ΧΩΡΙΣ επιπλεον κονδυλια να εκπαιδευεται στο αντικειμενο του στις πρωτες βοηθειες στην πυρασφαλεια και χιλια δυο αλλα χρησιμα στην κοινωνια και την πατριδα αντικειμενα. Βεβαια στους καιρους που ζουμε δεν ξερω αν κανεις επιθυμει αξιαμαχο στρατευμα, πολιτες με αγωνιστικο πνευμα, ηθικο αναστημα, γνωσεις και κοινωνικη συνειδηση...

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ dimitris hamenos 05/10/2011 18:43:52

   @dimitris hamenos
   Έχεις δίκιο, υπάρχουν και άλλες αγγυλώσεις.
   Στον Έβρο βάζουν λυτούς και δεμένους να την κοπανήσουν και το κύριο αντικείμενο είναι οι αγαγρείες και η αποψίλωση!
   Επίσης εμένα που ήμουν ειδική κατηγορία, δεν με δέχτηκαν ειδικές δυνάμεις,αν και επιδόσεις μου ήταν πρωταθλητών στίβου.
   Δεν με πειράζει όμως γιατί στο σπίτι μου υπάρχουν μετάλλια της ζώνης των πρόσω!

   • dimitris hamenos avatar
    dimitris hamenos @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 05/10/2011 20:06:48

    Φιλε μου απο αγγυλωσεις αλλο τιποτα! Αν και κατανοω την απογοητευση σου προσωπικα η παρατηρηση μου ηταν πιο γενικη γιατι πιστευω πως η θητεια στις ΕΔ θα μπορουσε να επιδραση θετικα στην διαμορφωση της προσωπικοτητας των πολιτων και κατ επεκταση στην κοινωνικη τους συνειδηση και πρακτικη. Ειμαι σιγουρος πως σε οποιο ποστο κι αν υπηρετησες εκανες το καθηκον σου. Μακαρι να μπορουσα να πω το ιδιο για την πλειοψηφια των συμπατριωτων μας εφεδρων και μονιμων και να ξερεις πως μεγαλυτερες ευθυνες αποδιδω στους δευτερους.
    Για το τελος σκεφτομαι ολα τα παιδια που υπηρετουν αλλα και τις οικογενειες τους αυτες τις τοσο δυσκολες ωρες που πιθανον να μην μπορουν να αντεξουν το οικονομικο βαρος της θητειας. Αλλα βλεπεις αυτοι δεν μετρανε. Η μαλλον δεν μερτανε ως ανεργοι καλυτερα...

 11. thanasis avatar
  thanasis 05/10/2011 17:07:37

  ΣΑΝ ΓΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΝ
  ΦΙΛΤΑΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  Κ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ
  ΚΑΤΑΡΑΚΟΜΜΕΝΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/10/2011 17:22:32

  To κείμενο των Ειδικών Δυνάμεων που διαβάστηκε στο Σύνταγμα:

  "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

  ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ και ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η’ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Η’ ΓΗΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

  ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΩΝΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΕΝΑΝ ΚΑΝΑΡΗ, Η’ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ, ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ !!!"

  Κομμάντος, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες, καταδρομείς. Ολοι εσείς που ποτέ δεν υπήρξατε πρώην, σας καλωσορίζουμε.
  Όλοι θέλετε να μάθετε τους λόγους που κληθήκαμε σήμερα να συγκεντρωθούμε μέσα από μια άδολη, ευγενική προσπάθεια η οποία φαίνεται να στέφεται από επιτυχία.

  Το άδικο είναι ότι η Πατρίδα την οποία είτε κληθήκαμε, είτε εθελοντικά οι περισσότεροι, υπηρετήσαμε αποδεχόμενοι αγόγγυστα όλα τα βάσανα και τους κόπους που μας έκαναν αυτό που ΕΙΜΑΣΤΕ, δεν μας έχει ίσως την ίδια εκτίμηση, για αυτό κι έχει καταργήσει τις μετεκπαιδεύσεις που όφειλε να έχει σε πρώτη προτεραιότητα.

  Αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι το χρέος μας προς αυτήν, φθάνει μέχρι την υπέρτατη θυσία την οποία δεν θα διστάσουμε να αντικρύσουμε όποτε κι αν μας ζητηθεί.

  Προσπαθούσαμε καιρό να καταγράψουμε τους λόγους που μας ώθησαν σε αυτή μας την κίνηση αλλά η λίστα μεγάλωνε τόσο πολύ που θα ήταν αδύνατο να αναπτυχθεί επαρκώς σε λίγες γραμμές.

  Προτού ξεκινήσουμε όμως να αναπτύσσουμε τους λόγους για τους οποίους μαζευτήκαμε εδώ σήμερα είναι αναγκαίο να κάνουμε μια επισήμανση. Να ξέρετε ότι τα 2 βασικά εργαλεία κάθε απολυταρχικού καθεστώτος είναι η καταστολή (είτε εμφανής είτε κεκαλυμμένη) και η προπαγανδιστική λιβελογραφία με συνοδοιπόρο την δικαστική μέθοδο των μηνύσεων, αγωγών κλπ. Κι αυτό το λέμε διότι από τη Δευτέρα και μετά θα γραφούν και θα ακουστούν πολλά για όλους μας. Για αυτό θα κλείσουμε αυτή τη μικρή παρένθεση λέγοντας σας το εξής ρητό, “ο σοφός πιστεύει τα μισά από όσα διαβάζει, ο ιδιοφυής ξέρει ποια μισά να πιστέψει”

  Η διαμαρτυρία μας λοιπόν σαν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, που ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε άσχετα αν απολυθήκαμε, έχει ως στόχο να καταδείξει και να φωνάξει, στα ώτα που πρέπει, ότι ορκισθήκαμε άπαξ να προστατεύουμε το Σύνταγμα, το Έθνος, τη Δημοκρατία και την κυριαρχία των Ελλήνων σε αυτό το σταυροδρόμι της γης, αλλά και τα ώτα αυτά πρέπει να πράξουν αυτά που επιβάλλει κι ο δικός τους όρκος.

  Γιατί ενώ, όλοι εμείς ορκισθήκαμε να προστατεύουμε τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία αυτοί ουσιαστικά την έχουν καταλύσει με την ανοχή και συμμετοχή σε ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΊΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΙΤΙΩΝ, με την ψήφιση νόμων για διαγραφή πράξεων οι οποίες στράφηκαν εν τέλει εναντίον του Ελληνικού λαού. Όταν βιάζεις εσύ τους θεσμούς πως απαιτείς να σε σεβαστούν οι υπόλοιποι?

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, για την κατάργηση της επιστρατεύσεως και μετεκπαιδεύσεως των Εφέδρων γενικά και ειδικότερα για τους προερχόμενους από τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… οταν καταργείς την μάχιμη εφεδρεία δίνεις το μήνυμα στον οποιονδήποτε ότι «ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΕ». Φαντάζεσθε τι αποτρεπτική δύναμη μπορούν να αποτελέσουν 50-100.000 άνδρες πλήρως εξοπλισμένων κι εκπαιδευμένων στον αντίπαλο?? Αν μια διμοιρία Ελλήνων κομμάντος μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές πίσω από τις εχθρικές γραμμές με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα φανταστείτε τι μπορεί να νιώσει ο κάθε εχθρός όταν γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπηχθούν στα πλευρά του 100 τέτοιες διμοιρίες.

  Πόσο δύσκολο είναι και πόσο δαπανηρό για το κράτος να καλούνται 10 έφεδροι των Ειδικων Δυναμεων κάθε φορά για να περάσουν ΠΕΝ μαζί με τους νεοσ/κτους σε κάθε ΕΣΣΟ ώστε να θυμηθούν κάποια πράγματα και να διατηρήσουν το αξιόμαχο??

  Tι θα σας κοστίσει αν σε κάθε ΣΒΕΑ κλιθούν και 10 έφεδροι αλεξ/τές να κάνουν επίγειο και 3 άλματα για συντήρηση με ηλικιακό πλαφόν ??

  Καταργήσατε κι αφοπλίσατε εν μια νυκτία τους Εθνοφύλακες ακρίτες και δώσατε «ζωτικό χώρο» και «αέρα» να κινούνται άνευ φόβου διάφοροι ύποπτοι και ξενοκίνητοι «ντελάληδες» που εγείρουν αξιώσεις σε περιοχές ευαίσθητες όπως η Θράκη κι η Μακεδονία. Ουσιαστικά ξεδοντιάσατε την πρώτη, ΝΑΙ την πρώτη γραμμή ανασχέσεως στις παρυφές της ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, για το κλείσιμο των στρατοπέδων χάριν της όποιας οικονομικής δυσπραγίας του Κράτους. Όταν θέλεις να κάνεις οικονομία περιστέλλεις σπατάλες, προνόμια, οφίτσια και δεν ακρωτηριάζεις τα άκρα σου τα οποία θα τεθούν επί του πεδίου της μάχης προκειμένου να προστατέψουν αυτό το Κράτος και κατά συνέπεια τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό. Μα επιτέλους δεν καταλαβαίνουν οι κρατούντες τις τραγικές συνέπειες των αποφάσεων τους? Ή δεν θέλουν???

  Τις κυβερνήσεις τις ψηφίζει ο Λαός για να του παρέχουν, πέραν όλων των άλλων το κυριότερο, Συνταγματικά καθιερωμένο, αγαθό. ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Με τις εφαρμοζόμενες τακτικές όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τίθεται κι αυτή, όπως και τα εισοδήματα τους στην κλίνη του Προκρούστη κι ότι απομείνει θα ριχθεί ως Θυσία στον Λαβύρινθο του Μινώταυρου των απρόσωπων αγορών.

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, για την απαξίωση, που έχει καταστεί κανόνας πια, κάθε ένστολου άντρα και γυναίκας των Ενόπλων Δυνάμεων από την περιλάλητη εποχή της Μεταπολίτευσης μέχρι τις μέρες μας. Δεν είμαστε μια χώρα σαν το Λουξεμβούργο, τα σύνορα μας βρίθουν εν δυνάμει εχθρών (και δυστυχώς κι εντός των τειχών) τόσο από Βορρά όσο κι από Ανατολάς. Πως να κρατηθεί υψηλό το ηθικό των ένστολων όταν καθημερινά απαξιώνονται είτε σε επίπεδο οικονομικό, είτε σε επιχειρησιακό, είτε συρόμενοι στα δικαστήρια κατηγορούμενοι είτε ακόμα χειρότερο όταν τους εμφύτεψαν εντός το σαράκι της πολιτικής??

  ΟΙ Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι καρβέλι να κοπεί σε φέτες και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με μικροπολιτικά παιχνίδια τα οποία εν τέλει αποβαίνουν εις της Συνοχής και της Πειθαρχίας, των 2 παραγόντων αυτών οι οποίοι αποτελούν τους πυλώνες του αξιόμαχου του εμψύχου δυναμικού.

  Οι περίοδοι των ξενοκίνητων διχασμών και του αλληλοσπαραγμού παρήρθαν ανεπιστρεπτί. Δεν μπορείτε πλέον με κανένα τερτίπι να ξεχωρίσετε ξανά τον λαό από τον στρατό γιατί πολύ απλά η δεξαμενή κάθε στρατού είναι η ευρεία λαϊκή του βάση αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελεί η Εφεδρεία είμεθα απόγονοι, ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ, ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΓΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΚΑΙ ΜΠΕΗΔΩΝ.

  ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, για την κατάργηση της στολής εξόδου. Με ποιο σκεπτικό καταργήσατε την υπόσταση του φέροντος τη στολή????Ο οπλίτης, ο αξ/κος, ο δόκιμος Μόνιμος Υπα/κος δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λειτουργοί εντεταλμένοι να δώσουν και τη ζωή τους για όλα αυτά που εκπροσωπεί αυτή η στολή. Ο Έλληνας θέλει να βλέπει τον «φύλακα άγγελο του». Μήπως για να μην προκληθούν τα ανθελληνικά αισθήματα των πάσης φύσεως διαταραγμένων υδροκέφαλων που ούτως ή άλλως δεν θα ζήσουν στην Ελλάδα αλλά σε κάποιο ακριβό προάστιο της νέας Υόρκης ή του Λονδίνου??? Η΄ μήπως και θιγεί η πολύ-πολιτισμικότητα που πραξικοπηματικά μας επιβάλλατε?

  Η ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ.ΑΛΛΟ ΑΝΟΧΗ ΑΛΛΟ ΥΠΟΤΑΓΗ.

  ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ,ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ,ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Ε! ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

  Αυτή η στολή δεν είναι ένα κομμάτι ύφασμα είναι οι ψυχές των προγόνων μας. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Κάθε ίνα της είναι και μια μάχη και κάθε μάχη έχει μέσα της κόκκαλα ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΕΡΑ. Όταν στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ λαμβάναμε τον τιμημένο μπερέ είχαμε στη καρδιά μας το αίμα των πεσόντων μας, αλλά στο μυαλό μας, το μελλον των παιδιών μας.

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την αυξανόμενη και ειδικά μετά τα ΙΜΙΑ, υποχωρητική στάση που τηρούν οι κρατούντες στα εθνικά θέματα. Πότε έγινε προσφάτως πόλεμος στον οποίο ηττήθημεν και μιλούμε σήμερα για συρρίκνωση της Εθνικής κυριαρχίας??? Κάτω από πιο σκεπτικό προβαίνετε στην εθνική λοβοτομή κραδαίνοντας τη σπάθη της Τουρκικής απειλής?? ΝΑΙ η απειλή υπάρχει και θα υπάρχει όσο θα υπάρχει έστω κι ένα Έλληνας αλλά είναι καταστροφικό να υπερτιμάτε τους απέναντι και να σπέρνετε τον φόβο και την παλιμβουλία στο εσωτερικό. Οι Έλληνες πολέμησαν εχθρούς απείρως περισσότερους από γενέσεως πλάσης, ξετίναξαν ρακένδυτοι κι αγράμματοι όπως κάποιος εκ των κρατούντων τους ονόμασε. 400 χρόνια σκληρού ζυγού και τώρα πλαγίως μας ωθείτε να αποδεχτούμε την «ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΑΣ» από τους προαιώνιους??

  ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ «ΙΜΙΑ» ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΒΟΥΛΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ όπως ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΑΣ. ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ «ΘΕΩΡΙΕΣ»ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ KAI ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΤΟ 1974, ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΝΙΚΗ” !!!

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974. ΓΙΑΤΙ? ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ? ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ?

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ? ΟΧΙ.

  ΠΗΓΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΟΣΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩΘΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ,ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ.

  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ “Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ”.ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ.

  ΔΩΣΑΤΕ ΒΟΡΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ.ΓΙΑΤΙ ???ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ?ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

  ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1897???ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  ΒΛΕΠΕΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ ΑΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Ή ΟΧΙ.ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΗΔΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ, ΑΝΕΡΓΟ ΛΑΟ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ 30ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ- ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ, ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ.

  ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΝΕΤΕ»ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ»ΑΠΟ ΕΞΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΑΚΙ. ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.
  Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΑΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ,ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, και άλλα χαριτωμενα ΣΤΕΙΛΑΤΕ 3 ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ????ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

  Με αυτό τον τρόπο απαξιώνετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και δημιουργείτε αίσθημα ραγιαδισμού στον περήφανο και αξιοπρεπή Ελληνικό Λαό στον οποίο είναι υπόλογοι οι ένοπλοι αδελφοί μας, ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΟΝΟΝ.

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ

  ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ,ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΟ ΠΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗ, ΜΙΣΗΤΟ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ.ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ!

  600 ΔΙΣ€ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ,ΟΥΤΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΟΥΤΕ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ? ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΙ ΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ???

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΒΑΛΕΤΕ ΚΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ.ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ?

  ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΗΚΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΖΑΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 20 ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.

  ΜΑΣ ΣΥΡΑΤΕ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ {€} ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΤΕ.

  ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΞΕΝΙΤΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ !!!

  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΣΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ.

  KΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΝΑΥΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ!!!

  ΩΣ ΕΔΩ.!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ

  ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ και ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η’ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Η’ ΓΗΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

  ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΩΝΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΕΝΑΝ ΚΑΝΑΡΗ, Η’ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ, ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ !!!

  Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

  ΑΛΛΑ ΤΟΥΤΗ ΕΔΩ Η ΓΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΘΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ.

  ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.

  “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”

  ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ αλλενάκι 05/10/2011 22:07:57

   Άψογοι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 05/10/2011 23:36:01

   Διαφωνεί κανείς;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 00:13:38

    Θα πουν οι αριστερόζ διάφορα. Το θέμα είναι ότι έχουν δίκιο. Θέλω να σχολιάσω μόνο ότι απειλούν εμμέσως με δολιοφθορές ξένες "επενδύσεις" που προέρχονται από ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Αυτό και μόνο δείχνει ότι πρέπει να βροντοφωνάξουμε και να επιβάλλουμε εκλογές άμεσα για να βγει ο νέος ηγέτης της χώρας με επαρκή νομιμοποίηση που θα δίνει εμπιστοσύνη στο λαό για τη διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και γενικώς για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ αλλενάκι 05/10/2011 23:53:11

   Μπράβο τους!

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ αλλενάκι 06/10/2011 00:15:30

   +100000000000000000
   Ένας έφεδρος Λοχίας (ΠΖ) ΤΦ ΕΣΣ0 279 (Ιούλιος 2002-Ιούλιος 2003)

 13. ORIMA avatar
  ORIMA 05/10/2011 17:29:27

  Η ευχή και κατάρα είναι να μην καταπατάς τους όρκους σου. Τοις κοίνων ρύμασι πειθόμενοι. Αξιόθηκα στην ταπεινή ζωή μου μέχρι τώρα να έχω δώσει όρκο "Να φυλάττω πίστην εις την πατρίδαν ...", όσο και στον Ίπποκράτη. Έχω καταπατήσει όρκους αλλά ευτυχώς όχι αυτούς.

 14. ΔΕΑ (ΜΧ) avatar
  ΔΕΑ (ΜΧ) 05/10/2011 17:41:50

  Φαήλο,
  Πολύ ιδεαλιστικά μας τα λες. Αυτά που λες (και συμφωνώ) ότι πρέπει να είναι ο Στρατός δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Το γιατί είναι μεγάλη ιστορία , φταίνε οι πολιτικοί , φταίνε και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί.

  Αυτοί που έκαναν γιουρούσι για τα φράγκα στο πεντάγωνο είναι αυτοί που περιγράφεις;

  Κλείνεις με κάτι μεγαλειώδες :
  "Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ως πρώτιστο καθήκον θα έχει, μεταξύ άλλων πολλών κι αναγκαίων, την αποκατάσταση και του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων."

  Δώστε τους αυξήσεις , παίρνουν λίγα και λίγα προνόμια έχουν (αναφέρθηκαν από κάποιους στην άλλη ανάρτηση και από τον singularity σ' αυτή).

  Μάλλον σ' άλλο στρατό θα υπηρέτησες Φαήλο ή μας δουλεύεις χοντρά.

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ ΔΕΑ (ΜΧ) 05/10/2011 18:34:07

   h sapila twn stratiwtikwn geni8hke thn hmera tou attila 1. thn hmera pou ebalan sto pentagwno tous mesolabhtes tou e8narxh thn wra pou paidakia pe8ainan sthn kypro san ellhnes(an 8elete onomata breite poioi apo thn xounta synexisan kai me ton e8narxh). meta hr8e to pasok kai h sosialistiki lelaipa!

   gia ka8e prasinofrouro h galazio bisma karabana yparxoyn kai 5 palhkaria!
   kai ta pronomia yparxoun giati ean plhrwnontousan ta nyxterina, ta ektos edras kai S/K pou den einai spitia tous 8a epairnan perissotera kai apo tous bouleutes.

   sorry gia ta greekglish

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΔΕΑ (ΜΧ) 05/10/2011 20:43:09

   Στεναχωρήθηκες πολύ για το γκαζόν του Μπεγλίτη.
   Δεν έκαναν "γιουρούσι" για τα φράγκα αλλά γι' αυτά που τους τα κρατούσαν κάθε μήνα από τον μισθό τους και τους ταψ έφαγαν γιατί τα κακοδιαχειρίστηκαν πολιτικάντηδες του αισχίστου είδους. Προχθές κατελήφθησαν τρία υπουργεία από εργαζόμενους, όχι το προαύλιο τους και δεν είπε κανείς κουβέντα.
   Κι εγώ, έχοντας άποψη για την ενσυνείδητη πειθαρχία, θα πω ότι ήταν λάθος, όμως κατανοώ πως ίσως δεν είχαν άλλο τρόπο αντίδρασης. Απεχθάνομαι δε τον απαξιωτικό τρόπο που εσύ και άλλοι αναφέρεστε στα στελέχη, στα προνόμια της πλάκας, για "φράγκα" κλπ. Είναι δείγμα της παθογένειας. Να πας να τα πεις αυτά σε αυτούς που ζούνε σε ανεμοδαρμένες ράχες στην Λήμνο στα Τάγματα Εθνοφυλακής, που κάνουν υπηρεσία σε βραχονησίδες κλπ, για να μην πω για τα μαχητικά και τις Καταδρομές.
   Αν πληρωνόντουσαν οι υπερωρίες και τα νυχτερινά στις ΕΔ, τότε δεν θα έφτανε όλος ο προϋπολογισμός του Κράτους.

   • ΔΕΑ (ΜΧ) avatar
    ΔΕΑ (ΜΧ) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/10/2011 21:50:14

    Υπέστησαν περικοπές ανάλογες με όλων των υπολοίπων με την διαφορά ότι οι μισθοί και οι συντάξεις τους είναι υψηλότερες από την πλειοψηφία των άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων. Στους άλλους δεν κάνανε κρατήσεις;
    Δικαίωμα σου να αυτοανακηρύσσεσαι προστάτης των στρατιωτικών (δεν είδα να βλέπεις καμία από τις παθογένειες ) , δεν αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς να σε κάνει και υφυπουργό Εθ. Άμυνας (υπουργός θα είναι ο Καμένος) και εκεί θα μπορέσεις να εισηγηθείς γενναίες αυξήσεις και επιπλέον προνόμια (η σύνταξη των στρατηγών μετά τις κόρες να δίνεται και στις εγγονές πχ).

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΔΕΑ (ΜΧ) 05/10/2011 23:47:31

     Στην ανάρτηση αναφέρομαι σε μια απο τις σημαντικότερες παθογένειες, ότι οι ψηλά στην ιεραρχία ενίοτε λησμονούν την αποστολή τους, που περιλαμβάνει και την υπεράσπιση της τιμής του προσωπικού και του θεσμού...
     Ο υπάλληλος του χ υπουργείου ή ΔΕΚΟ, αξιοσέβαστος αλλά το πολύ πολύ να κινδυνεύσει να γλυστρήσει να πέσει, να φάει χαλασμένη τυρόπιττα κλπ. Οι στρατιωτικοί σκοτώνονται σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά, εκρηκτικά, αναχαιτίσεις, στα Ίμια, στο ναυάγιο της πυραυλακάτου κι όταν γίνει κάτι, πχ Κύπρος, θυμήσου, σκοτώνονται ΠΟΛΛΟΙ ή μένουν σακάτηδες. Ναι, ο Κώστας Ηλιάκης κι ο Νίκος Σιαλμάς, ο Γιαλοψός, ο Καραθανάσης, ο Κατσάνης και άλλοι, δεν είναι στην ίδια μοίρα με τον Μήτσο Καραμήτσο, υπάλληλο του υπουργείου τάδε και πρέπει να αμείβονται λίγο καλύτερα από τους λοιπούς του Δημοσίου αλλά κυρίως να ΤΙΜΩΝΤΑΙ αλλά, ουπς, ενεστώτας; Ξέχασα, ρε γαμώ το, αυτοί έχουν σκοτωθεί στο καθήκον, ρε "ΔΕΑ (ΜΧ)", οπότε δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν.
     Έχεις εμμονή με τα φράγκα. ΠΑΣΟΚ είσαι, ε;
     Αν πιάσεις η ευχή σου, θα σε επιστρατεύσω και θα σε κάνω Διευθυντή Γκομενοφυλακής, πως λέμε Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων;

     • ΔΕΑ (ΜΧ) avatar
      ΔΕΑ (ΜΧ) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 22:33:15

      Την θέση την αποδέχομαι αμισθί.

      Ειλικρινά σε προτιμώ γιατί με "μανικιούρ και eyeliner" που είπες εσύ και με "τζιτζιφιόγκους" που είπε ο Ρέππας (έμπειρος σ' αυτά) δεν γίνεται πολιτική.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΔΕΑ (ΜΧ) 06/10/2011 23:26:30

      Οκ. Κλείσαμε. Ανέμενε φύλλο πορείας!

    • Κώστας Τ avatar
     Κώστας Τ @ ΔΕΑ (ΜΧ) 06/10/2011 08:57:25

     Ρε ΔΕΑ (ΜΧ) οι συντάξεις όλων των ΔΥ μετεβιβάζονται στις γεροντοκόρες τους!Φθάνει το παραμύθι με τους Στρατιωτικούς!!!
     Δεν άκουσες ποτέ οτι παίρνει σύνταξη η νόθα κόρη του απατεώνα Ανδρέα Παπανδρέου γεροντοκόρη στη Σουηδία!!!Κακώς έγινες ΔΕΑ,βοήθησε ο μπάρμπας σου ο βουλευτής;

 15. Απόστολος avatar
  Απόστολος 05/10/2011 18:28:18

  Ο Ελληνικός στρατός πάντα είχε σαν ραχοκοκαλιά τους εφέδρους και αυτοί είναι που κέρδισαν τον Πόλεμο το '40 εναντίον των Ιταλών. Οι μισθοφόροι είναι για τα φράγκα , την "λούφα" και τα προνόμια .
  ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Απόστολος 06/10/2011 09:06:12

   Κάποιος Λοχαγός-Ανθυπολοχαγός τους οδήγησε στην ΝΙΚΗ και οι ΑΝΔΡΕΣ του τον λάτρευαν!Πρώτος ο Λοχαγός με τα" θαμπόχρυσα κουμπιά και το πιστόλι του και τον αέρα του άνδρα στη περπατησιά"και μαζί του τα Λιοντάρια οι Έλληνες Στρατιώτες,οι παπούδες μας!Δεν άκουσες ποτέ τίποτε για όλα αυτά;Ξέρεις ότι τον Συνταγματάρχη Πλαστήρα τον ΜΑΥΡΟ ΚΑΒΑΛΑΡΗ(πολεμούσε ακάλυπτος έφιππος) τον κουβαλούσαν οι Εύζωνοι του στους ώμους τους σε απόδειξη της αγάπης τους,όταν αφίππευε!!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας Τ 06/10/2011 13:02:23

    Υπάρχει και μια συγκινητική φωτογραφία του Πλαστήρα στους ώμους των Ευζώνων του 5/42.
    Οι Διμοιρίτες (ΔΕΑ, Ανθυπολοχαγοί, Υπολοχαγοί) και οι Λοχαγοί είναι οι βαθμοί με την αναλογικά μεγαλύτερη θνησιμότητα στο πεδίο της μάχης. Λογικό, αφού πρέπει πρώτοι να σηκωθούν και να οδηγήσουν το τμήμα στην έφοδο και γίνονται στόχος.
    Η διάκριση μονίμων και εφέδρων, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, ο "ανταγωνισμός", δεν είναι παρά ενδείξεις: α) αντιστρατιωτικής συμπεριφοράς, β) συμπλέγματος, γ) βλακείας.
    Ένα πράγμα είμαστε. Ένα.-

    • Κώστας Τ avatar
     Κώστας Τ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 15:16:44

     Αγαπητέ Φαήλο, δεν ξέρουν και βγάζουν τα απωθημένα τους!!!

 16. Αρης avatar
  Αρης 05/10/2011 19:17:47

  Οι Ειδικες δυναμεις του ΕΣ δεν εχουν καμια σχεση με τα 200-300 καρναβαλια που μαζευτηκαν στο Συνταγμα.
  Το πραγματικα γελοιο της υποθεσης ειναι η ανακοινωση που ειχαν αναρτησει σε διαφορα site σχετικα με την παρασταση τους.
  Αναγνωρισα κατι φωτοκομαντος στο βιντεακι, 204 σειρα....Εφε,μπουφε,μπερε.
  Απλα αναρωτιεμαι ποιος ειναι πισω απο αυτο το θεατρο.Ο Καρατζαφερης? Η χρυση αυγη? ο απιστευτος τυπος που κατα καιρους βγαινει στην τηλεοραση σαν εφεδρος τχης?
  Σημεια των καιρων.....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρης 05/10/2011 23:51:20

   Γελοίο είναι το σχόλιο σου. Η ανακοίνωση τους είναι μια χαρά. Πες μας που διαφωνείς.
   Τους είδα στην Ομόνοια και επειδή ξέρω μερικούς, γιατί την επόμενη φορά δεν πας να τους πεις από κοντά ότι είναι "φωτοκομμάντα" και τις άλλες μ@λ@κίες που λες; Για να σε δω.

   • Αρης avatar
    Αρης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 00:29:45

    Τελικα τι ειναι η "κοινοτητα εφεδρων ειδικων δυναμεων"?
    μηπως αλλος ενας τροπος για να εγκλωβησουμε τη δυναμικη του χωρου οπως εγινε μετα τα Ιμια?
    Τους το εχω πει πολλες φορες.....
    Και συνεχιζω να αναρωτιεμαι πιος ειναι απο πισω.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρης 06/10/2011 13:04:23

     Απ' όσο ξέρω κανένας. Τα παιδιά που είχαν την πρωτοβουλία είναι απλοί άνθρωποι. Δεν ξέρω στην πορεία πως θα εξελιχθεί αλλά κάθε ευπρεπής πρωτοβουλία αυτοοργάνωσης και νόμιμης δράσης3, είναι δείγμα κοινωνικής και εθνικής υγείας.

     • Αρης avatar
      Αρης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 16:36:59

      Μακαρι να εχεις δικαιο. Το εργο ομως το εχουμε δει, απο το ΜΑΒΗ εως τους Κιμωνες.......Αν πραγματι ειανι κατι που γεννηθηκε απο το μηδεν τοτε αυτο ειναι πρωτογνωρο για το χωρο.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Αρης 06/10/2011 17:15:23

      Τί εννοείς με την λέξη «χώρο»;

     • Αρης avatar
      Αρης @ Αρης 06/10/2011 21:18:35

      Με τη λεξη "χωρο" εννοω το εφεδρικο "κινημα"οπως αυτο διαμορφωθηκε αμεσως μετα τα Ιμια.
      Ενα "κινημα" που ειχε τις βασεις του σε εφεδρους καταδρομεις και που δυστυχως την ταφοπλακα σε αυτο την εβαλε λιγο πολυ αρχηγος ΓΕΣ προερχομενος απο τις Ειδικες Δυναμεις.

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/10/2011 19:19:17

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ως βασική αποστολή να κάνουν τον τροχονόμο στους πρόσφυγες που άλλοι δημιουργούν, ούτε να μαζεύουν τα μπάζα των βομβαρδισμών που άλλοι κάνουν. Δεν είναι φιλανθρωπική ΜΚΟ.

  Μάλιστα.

  Οι λαθρομετανάστες τα σύνορα δεν παραβιάζουν;

  Γιατί ο στρατός δεν μπορεί να δράσει έτσι ώστε ο Εβρος για να μην είναι ξέφραγο αμπέλι;

  Ο στρατός δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω από τους στρατευμένους πολίτες της χώρας.
  Δεν είναι άγιοι και δεν είναι κατάπτυστοι. Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεράνω κριτικής.

  Είναι απλά Ελληνες και θα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.

  Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

  ΥΓ

  Αν το υστέρημα του λαού που εξοπλίζει την άμυνα της χώρας (...που και σε μίζες όχι μόνο πολιτικών αλλά και κάποιων που υπέγραψαν πήγαν γιατί δεν φταίνε μόνο όσοι πήραν αλλά και όσοι δεν μίλησαν) ...
  Αν τα στρατευμένα παιδιά είτε έφεδροι είτε μόνιμοι ...

  δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα σύνορα επειδή δεν είναι τροχονόμοι (για αυτό η χώρα μπάζει....)

  Αν είναι ζήτημα τροχαίας 2,000,000 λαθρομετανάστες τότε ας απολυθούν ορισμένοι και ας προσλάβουμε τροχονόμους,... (σε τελική ανάλυση έχουμε αρκετούς απόστρατους στρατηγούς ναυάρχους και πτέραρχους για να επανδρώσουμε 5 - 6 χώρες...)
  Γιατί η αστυνομία και το λιμενικό φυλά το ...άστυ και ο στρατός τα τείχη ... αποδεδειγμένα λοιπόν 2,000,000 πέρασαν από τα τείχη.
  Στο Ισραήλ φαντάζομαι καλούν την τροχαία όταν έχουν παραβίαση συνόρων για εξακρίβωση και μετά δρουν;

  Υπηρέτησα 24 μήνες πήγα σε 2 μετεκπαιδεύσεις αλλά μόνο η αλήθεια πλέον μπορεί στη χώρα να προσφέρει.
  Κάποιοι ή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δεν τους αφήνουν να την κάνουν
  Και στις δύο περιπτώσεις όμως φταίνε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 05/10/2011 20:52:52

   Παρανόησες. Αναφέρομαι στις αποστολές στο εξωτερικό, πχ Αφγανιστάν κλπ.

 18. Tony avatar
  Tony 05/10/2011 20:02:48

  Δεν εχω ξαναδιαβασει πιο γελοιο αρθρο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Tony 05/10/2011 20:38:10

   Γι' αυτό και εγώ σου λέω να περιορίζεσαι στα άρθρα του ΓΑΠ (αυτά που του γράφουν δηλαδή), καθώς και στην Athens Voice. Αυτά είναι του επιπέδου σου Τόνι...

  • A.M. avatar
   A.M. @ Tony 05/10/2011 20:40:02

   Δεν μπορεί!
   Ψέμματα λές.
   Σίγουρα κάπου έχεις γράψει κι εσύ άρθρο.

 19. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 05/10/2011 20:30:05

  Φαήλο καλησπέρα

  Εξαιρετικό άρθρο. Θα μου επιτρέψεις να κάνω κάποιες γενικές επισημάνσεις, όχι βεβαίως στα όσα γράφεις στα οποία και συμφωνώ απόλυτα:

  1. Θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν και οπωσδήποτε όσοι αρθρογραφούν ή σχολιάζουν στο παρόντα χώρο (που από αυτά που γράφουν αντιλαμβάνομαι ότι διακατέχονται από υψηλό πατριωτικό φρόνημα), ότι οι Ε.Δ. και ειδικότερα ο στρατός, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Αν για οποιοδήποτε λόγο καταργηθεί, διαλυθεί, ή πάψει να υπάρχει στρατός, θα έχει καταργηθεί αυτόματα και η εθνική κυριαρχία. Το ακόλουθο παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό. Κατά τη διάρκεια της κατοχής, όλες οι αρχές της χώρας συνέχισαν να υφίστανται και να λειτουργούν. Κυβέρνηση (δοσίλογων), νομάρχες, δήμαρχοι, δικαιοσύνη, αστυνομία, τράπεζα της Ελλάδας, εφορίες κλπ. Όχι μόνο συνέχιζαν να λειτουργούν, αλλά και συνεργάστηκαν εν πολλοίς και με το κατακτητή. Η μόνη αρχή που έπαυσε να υφίσταται επί Ελληνικού εδάφους, ήταν ο στρατός. Και αυτό σήμαινε ότι η εθνική κυριαρχία επί του εθνικού κορμού, είχε καταργηθεί. Ο βασιλιάς και η εξόριστη κυβέρνηση που είχαν καταφύγει στην Αίγυπτο, αυτό που πρώτο προσπάθησαν να δημιουργήσουν, ήταν Ένοπλες Δυνάμεις. Ακόμη λέμε, ότι στο Αγαθονήσι υπάρχει στρατιωτική φρουρά, προκειμένου να συμβολίζει την εθνική κυριαρχία και τη παρουσία του κράτους.

  2. Για το επίπεδο συγκρότησης, οργάνωσης, εξοπλισμού, εκπαίδευσης, ηθικού και ετοιμότητας των Ε.Δ., υπεύθυνη αποκλειστικά, με βάση το σύνταγμα και τους νόμους, είναι η εκάστοτε κυβέρνηση. Τα όρια ενεργειών των στελεχών προσδιορίζονται από το σύνταγμα και τους νόμους, καθώς και από τις δυνατότητες και τα μέσα που τους παρέχει η πολιτική ηγεσία. Εδώ θέλω να παρατηρήσω, ότι όλες οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων 35 ετών, ουσιαστικά είναι αποκομμένες και μακριά από τις Ε.Δ., με τις οποίες ουδεμία σχέση επιθυμούν να έχουν. Ειδικότερα, μετά το 1995, οι πρωθυπουργοί Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου, δεν είχαν καμιά επαφή με τις Ε.Δ. Παρ’ όλα ταύτα, αν δεν υπήρχε ο Σημίτης (για τον οποίο τρέφω τη χειρότερη άποψη), οι Ε.Δ. σήμερα θα ήταν ξεβράκωτες από άποψη εξοπλισμού (ο Σημίτης εκτέλεσε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα, μετά το 1978, που βαρύνεται όμως με μεγάλες αμαρτίες και προβλήματα).

  3. Για την απαράδεκτη μείωση της θητείας στους 9 μήνες, που οδήγησε τις Ε.Δ. και ειδικά το στρατό σε επίπεδα λιμοκτονίας από πλευράς επάνδρωσης, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι πρωθυπουργοί Σημίτης και Καραμανλής και οι ΥΕΘΑ Παπαντωνίου και Μειμαράκης, οι οποίοι έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις, χωρίς καμιά επιχειρησιακή μελέτη και χωρίς συνεννόηση με τους Αρχηγούς, με βάση αποκλειστικά και μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

  4. Για τις ρουσφετολογικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις των κληρωτών και ειδικότερα για την τοποθέτηση των προνομιούχων στο Π.Ν. και Κολωνάκι, καθώς και για το μπάχαλο που επικρατεί γύρω από τη θητεία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, η οποία βλέπει τη θητεία, όχι ως χρέος όλων των πολιτών προς τη πατρίδα, αλλά ως ένα από τα τελευταία πεδία άσκησης των πελατειακών πολιτικών της. Αυτά είναι γνωστά σε όλους τους παροικούντες. Οι περισσότερο ευνοημένοι από τη πελατειακή μορφή της θητείας, είναι κυρίως οι γόνοι της μεσοαστικής και μεγαλοαστικής τάξης, καθώς και αυτοί που αποτελούν την «προνομιούχο ελίτ» της Ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή τα παιδιά των μεγαλοαστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολιτικών και των μεγαλοδημοσιογράφων, υπηρετούν κυρίως στο εξωτερικό, στο σπίτι τους, στο Κολωνάκι, στο πεντάγωνο και στο ΠΝ. Αυτό κατά τη γνώμη μου, αποδεικνύει ότι ο πατριωτισμός των παραπάνω τάξεων, είναι φούμαρα. Επειδή όμως, σχεδόν όλοι έχουν τον βολευτή τους, βολεύονται κάπως. Κατόπιν τούτου, τις διάφορες κορώνες που ακούγονται για τη κατάσταση στο στρατό από τους βολεμένους, τις ακούω βερεσέ. Λίγο πολύ, όλοι βολεύονται.

  5. Συνεχίζοντας για τη θητεία, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν και κάποιοι νέοι, που σε πείσμα των καιρών, έχουν άλλες απόψεις για το χρέος προς τη πατρίδα και ζητούν να υπηρετήσουν στις ειδικές δυνάμεις. Και εδώ, θα ήθελα να παρατηρήσω, ότι κατά την επίθεση ενός Λόχου για τη κατάληψη κάποιου υψώματος, στη κορυφή, φθάνουν 20 από τους 100. Οι υπόλοιποι ακολουθούν λίγο πιο πίσω, φυλάγοντας το κώλο τους.

  6. Σχετικά τώρα με το επίπεδο των στελεχών. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, που θέλει μια ειδικότερη και μακροσκελή ανάλυση. Θέλω να πω όμως, ότι και εδώ η ευθύνη, είναι καθαρά πολιτική. Τα μόνιμα στελέχη των Ε.Δ. δεν απολαμβάνουν προνομίων, όπως πολλοί υποστηρίζουν. Αντίθετα μάλιστα. Τα μόνιμα στελέχη, αποστρατεύονται κατά βάση ύστερα από τη συμπλήρωση 35 ετίας, όπως ισχύει για όλους τους ΔΥ. Και ίσως είναι οι μόνοι από το δημόσιο που συμπληρώνουν 35ετία. Προσωπικά πιστεύω, ότι τα μόνιμα στελέχη, πρέπει να παραμένουν περισσότερο χρόνο στις Ε.Δ.. Θα πρέπει όμως να μη μας διαφεύγει, ειδικά από τους «εμπαθείς», ότι η υπηρεσία στις Ε.Δ. είναι άκρως δυσμενής. Μεταθέσεις, δυσχέρειες στην εύρεση σπιτιού, προσαρμογή παιδιών, υπηρεσίες, επιφυλακές, εργασία σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πολλά άλλα. Επιπλέον τα μόνιμα στελέχη στερούνται, με βάση το σύνταγμα, βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, η πολιτεία, οφείλει να επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και την επιβίωσή τους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 05/10/2011 23:54:06

   Αρματιστή, εξαιρετικό σχόλιο. Με το "οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας" τα λες όλα.
   Το ωραίο πράγματι είναι πως ορισμένοι πολιτικοί κατηγορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη για παθογένειες και προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν με τις παρεμβάσεις τους.

 20. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/10/2011 20:46:25

  Κλαίω, που δεν σε άγγιξε ρε Τόνυ. Της Γκομενοφυλακής, ε;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 12:10:37

   Τι να αγγίξεις Φαήλε; Μια νεκρωμένη από το ξένο χρήμα και την βολεψιά ψυχή δεν αγγίζεται, περιφρονείται.

 21. Ευμένης avatar
  Ευμένης 05/10/2011 20:48:29

  Τα σχόλια -καλύτερα απ όλους- δείχνουν την σχιζοφρένεια της Ελληνικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του στρατού...
  Από τη μία η -πραγματική- ανάγκη διαφύλαξης της Εθνικής κυριαρχίας και από την άλλη...
  Οι έφεδροι των πιό "εύκολων" Μονάδων - οι κοινώς λουφαδόροι- διατείνονται ότι αυτοί και μόνο κατά την διάρκεια της "μακρόχρονης" θητείας τους έσωσαν τον στρατό και το Έθνος. Οι μόνιμοι, ε καλά..
  Οι έφεδροι κάνουν μια θητεία των 9 μηνών -και έχουν θέμα συζήτησης για τα επόμενα 99 χρόνια. Οι μόνιμοι που πληρώνονται όσα και οι δημόσιοι υπάλληλοι -και λιγότερα- τι να πουν? Για τις απλήρωτες υπερωρίες, υπηρεσίες, ασκήσεις, επιφυλακές κτλ? Για τις συνθήκες εργασίας?
  Οι "επιχειρηματίες" και οι λοιποί ανόητοι? Τι τον θέλουμε τον στρατό, είναι φίλοι μας οι Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί κτλ.. Και αν γίνει τίποτα θα μας σώσουν οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι, η ΕΕ, ο Θεός, οι Αρειανοί κτλ..
  Να ανακεφαλαιώσω. Ο στρατός δεν είναι ευχάριστος. Είναι όμως αναγκαίος. Και δεν θα έβλαπτε λίγο σεβασμός σε όσους ηταν στην θέση ευθύνης τους όταν οι υπόλοιποι Έλληνες γιόρταζαν Χριστούγεννα, Πάσχα, υπερωρίες οικόθεν, "ιδιαίτερα" επιδόματα, χαριστικές επιδοτήσεις κτλ κτλ

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Ευμένης 06/10/2011 09:23:05

   +1000

 22. A.M. avatar
  A.M. 05/10/2011 20:51:31

  Μετά απ την συγκέντρωση των έφεδρων κομμάντος σίγουρα κάποιοι μέσα στη βουλή έχουν αρχίσει νάχουν ταχυκαρδίες και νοιώθουν ιδρωμένες τις παλάμες τους.
  Όπως και κάποιοι άλλοι εκτός βουλής..


  Όσο για το άθρο.. σαφώς και με βρίσκει σύμφωνο.

  Η ΝΔ επιβάλλεται να αποκαταστήσει ΠΡΩΤΊΣΤΩΣ το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων!
  Και σαφώς να λάβει και τα δέοντα μέτρα που θα εγγυώνται το ΑΞΙΌΜΑΧΟΝ όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (αύξηση θητείας, επαναφορά της ΠΕΙΘΑΡΧΊΑΣ με ταυτόχρονη κατάργηση του μπάχαλου και του ωχαδερφισμού, σωστή εκπαίδευση και κατάργηση των μή σχετικών με τα στρατιωτικά καθήκοντα απασχολήσεων, προώθηση στην ιεραρχία των ικανότερων στελεχών, εξοπλισμοί σύγχρονοι και βασιζόμενοι στις πραγματικές ανάγκες των Ε.Δ. και όχι στο από που θ' αρπάξουμε την μεγαλύτερη μίζα κλπ κλπ)

 23. popolaros avatar
  popolaros 05/10/2011 21:07:28

  Εύγε Φαήλο, το διάβασα το πρωί και στη Δημοκρατία.
  Η στοχευμένη διαπόμπευση των Αξιωματικών μας, αυτούς τους μνημονιακούς καιρούς, δεν είναι τυχαία.
  Είναι μέρος της γενικότερης σχεδιασμένης απαξίωσης/υποτίμησης των ηθικών αξιών της χώρας.
  Λίγο Σημαία.
  Λίγο Στρατός.
  Λίγο Εθνική κυριαρχία.
  Δυστυχώς, κάποιοι που έχουν γονιδιακή αλλεργία με τη στολή, έριξαν λάσπη στους Αποστράτους, ακολουθώντας την διχαστική κυβερνητική προπαγάνδα.
  Τώρα τελευταία όμως βλέπω, ότι ο Βαρδής θυμήθηκε τη στολή του Ναυτικού που φόραγε, και βγαίνουν και άλλες φωνές στο Megaλο δελτίο.
  Πάλι καλά...

 24. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 05/10/2011 21:23:09

  Φαήλο Κρανιδιώτη, μπράβο και πάλι μπράβο για το άρθρο! Καιρός ήταν να ακουστεί η αλήθεια . Συγκρατώ μια φράση του κειμένου:' Το ενδεχόμενο ν'αγκαλιάσεις το Χάροντα, διαφοροποιεί τα πράγματα.......' Γιατί αυτή είναι η διαφορά από τις άλλες υπηρεσίες. Η μεγάλη διαφορά. Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα πρέπει ν'ακολουθήσει την τακτική του Ισραήλ, όχι από καμμία οπλολαγνεία κινούμενη, αλλά γιατί οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί με χειρότερο αυτόν της Τουρκίας ,και εμείς μόνοι μας. Περιττό να τονίσω ,πόσο ύπουλο χτύπημα είναι η μείωση της θητείας. Είμαι υπέρ της εθελοντικής εργασίας των γυναικών σε κοινωφελή ιδρύματα , νοσοκομεία , εργασίας γραφείου και ίσως και της εκπαίδευσης των πολύ βασικών γνώσεων στα όπλα. Οι χώρες που είναι μόνες και με υπαρκτή την απειλή , δεν έχουν την πολυτέλεια ν'αφήνουν τίποτα στην τύχη.

 25. Καψιμιτζής avatar
  Καψιμιτζής 05/10/2011 21:34:07

  Εδώ δεν μπορούν να πετάξουν έξω με τις κλωτσιές από το Πεντάγωνο τους απόστρατους (με τα sic κουστούμια και τις μεγάλες τσάντες) που το πρωί συνωστίζονται στην πύλη της Μεσογείων και ακολούθως κάνουν περατζάδα από τα γραφεία παλιών υφισταμένων τους σαν ιατρικοί επισκέπτες πουλώντας όπλα (με το αζημίωτο υποθέτω).

 26. LamprosM avatar
  LamprosM 05/10/2011 21:34:25

  εμφανιζονται εκ του ασφαλους. Εκει θα ετρωγαν κανονικό ξυλο.

 27. Νικήτας avatar
  Νικήτας 05/10/2011 21:43:26

  Εξαιρετικό άρθρο Φαήλο.

  Το 'Την πατρίδα ουκ ελλάτω παραδώσω' ΟΦΕΊΛΕΙ να ξαναγίνει βιώμα ΟΛΩΝ.

  208 ΣΧΑΛ (Ασπρόπυργος) ;-)

 28. Νικήτας avatar
  Νικήτας 05/10/2011 21:44:13

  ελάττω

 29. antanistimi avatar
  antanistimi 05/10/2011 21:53:03

  Φαηλο αν προσεξεις στο βιντεο μετα την καταθεση ο Αξιωματικος της Ελληνικης Αστυνομιας μιλαει για παρανομη πραξη και για το αν ειναι περηφανοι που εκαναν μια παρανομη πραξη.Απο ποτε ομως ειναι παρανομο Ελληνες να καταθετουν στεφανι στον Αγνωστο Στρατιωτη??????Εχουμε χασει την μπαλα οταν καθε μερα εχουμε πολεμο με ειβολεις σε σπιτια Ελληνων που τους σκοτωνουν,βιαζουν,ληστευουν και λεμε οτι ειναι παρανομο να καταθεσουν ψυχη Ελληνες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antanistimi 05/10/2011 23:57:55

   Για να καταθέσει κάποιος στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη υπάρχζει μια συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία και πρωτόκολο, άγημα, μπάντα κλπ, δεν πάει όποιιος θέλει και καταθέτει. Προφανώς αυτό εννοούσε ο αστυνομικός. Είναι όμως προφανές και πως η πρόθεση των παιδιών ήταν όντως καλή, τιμητική φυσικά για το Μνημείο. Εδώ άλλοι το καίνε, αυτό τους πείραξε;

 30. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 05/10/2011 21:57:18

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχια , λοιπόν απλά ΜΠΡΑΒΟ!

 31. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/10/2011 22:19:45

  Eva: "O θάνατος του είναι ζωή στους κουρασμένους από τη μετριότητα του κόσμου. Ο Θάνατος του ανασταίνει τους κοιμισμένους, ταράζει τούς μαργωμένους, δυναμώνει τους αδύνατους, δροσίζει τους διψασμένους, ο θάνατος του Νέου, ο θάνατος του Ωραίου ο θάνατος του Αντρείου.......Ψυχή, ψυχή ωραία, γλυκιά πενταπάρθενη που ερωτεύτηκες το θάνατο δίδαξε μας, ω, μάθε μας να μη πονει και να μην καίει το αντίκρισμα της αγωνίας σου, ψυχή ωραία πενταπάρθενη." (Ιων Δραγούμης)......

 32. φυλεας avatar
  φυλεας 05/10/2011 22:43:46

  Τρία χρόνια στράτευση,γιατί η πατρίδα έχει ανάγκη από περισσότερες αγγαρείες και αποψιλώσεις,γιατί οι διοικητές και οι αξιωματικοί έχουν ανάγκη από υποτακτικούς για τα θελήματά τους,γιατί το στρατιωτικό κατεστημένο θέλει να έχει μονάδες για να δικαιολογεί θέσεις διοικητών,γιατί οι διαφανείς επιτροπές προμηθειών πρέπει να συνεχίσουν να παραγγέλνουν τυφλά αεροπλάνα και μπαταρισμένα υποβρύχια.
  Ωραίος ,σύγχρονος και προπάντων αποτελεσματικός πατριωτισμός.
  Καημένη πατρίδα ποια εναλλακτική λύση σε περιμένει !

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ φυλεας 05/10/2011 23:35:14

   ".... γιατί οι διοικητές και οι αξιωματικοί έχουν ανάγκη από υποτακτικούς για τα θελήματά τους..."

   Από ιδία εμπειρία μιλάς; Έκανες υποτακτικός; Δέχτηκες να κάνεις δουλεία;
   Αν όμως διατέλεσες υποτακτικός ή έκανες δουλεία, άξιος ο μισθός σου.

   Όσο αφορά τις αποψιλώσεις και τις αγγαρείες, αφού διαφωνείς και διαμαρτύρεσαι, υπάρχουν οι ακόλουθες λύσεις:
   1. Για τις αποψιλώσεις να καλούνται οι μπαμπάδες των κανακάρηδων
   2. Για τις καθαριότητες και τις υπηρεσίες στα μαγειρεία, τα λουτρά και τις χέστρες να καλούνται οι μαμάδες των μαμάκηδων
   3. Να προσληφθούν Πακιστανοί και δίμετρες Ουκρανές στους οποίους-ες να ανατεθεί η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών. Με μισθό ασφαλώς, τον οποίο να καταβάλουν οι μπαμπάδες και μαμάδες των στρατευμένων. Επίσης οι δίμετρες να προσφέρουν και ψυχαγωγία στους μαμάκηδες

   Δεκτή και όποια άλλη πρόταση

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ φυλεας 05/10/2011 23:49:08

   Όσο αφορά τις εξοπλιστικές προμήθειες, αυτές είναι αρμοδιότητα του ΚΥΣΕΑ, δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας. Δεν εμπλέκονται οι ένστολοι. Απόδειξη τα μπαταρισμένα Υ/Β που αναφέρεις. Στα 29 μη πολιτικά πρόσωπα στα οποία ασκήθηκε δίωξη για τα Υ/Β, δεν υπάρχει ούτε ένας στρατιωτικός. Δίωξη στα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή στον τότε ΥΕΘΑ, δεν ασκήθηκε λόγω παραγραφής. Οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε τη προμήθεια, ούτε καν κλήθηκαν από τη βουλή. Βλέπεις ήταν οι Σημίτης ΓΑΠ Παπαντωνίου κλπ

   Αν αυτά δεν τα ξέρεις, τότε πριν αρχίσεις να γράφεις, ρώτα. Αν ξέρεις και τα γράφεις, τότε τι να πω. Αυτό όμως που καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου, είναι ότι υπάρχει προκατάληψη. Το λιγότερο

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φυλεας 06/10/2011 00:00:39

   Εσένα θα σου φτιάξουμε φυλάκιο στην Ψαρρού και θα έχεις χορηγία αντηλιακό πορτοκαλί τσόκαρα. Do n' t worry, man, peace, love and Erdogan!

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 12:00:12

    Αγαπητέ κ.Κρανιδιώτη,
    γιατί η "εναλλακτική επιλογή" στις "αποψιλώσεις" και στα "θελήματα" να είναι η "Ψαρρού";

 33. cummulus avatar
  cummulus 05/10/2011 22:51:15

  Ἐπιτρέψτε μου νά σημειώσω κάτι, ἐνδεικτικό τῆς (ὑπέροχης, κατ΄ἐμέ ) σχέσης τῶν ἐφέδρων τῶν Ε.Δ, μέ μονάδες αὐτές.
  Τήν προηγούμενη παρασκευή, σέ ἕνα τραγικό τροχαῖο ἀτύχημα στόν περιφερειακό τῆς Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε ἕνας 22χρονο παλληκάρι, πού ἀπολύθηκε πρίν ἀπό λίγους μῆνες ἀπό τόν στρατό. Ἧταν ἀλεξιπτωτιστής. Τήν ἐπομένη στήν κηδεία του, τό φέρετρο τό ἐφεραν στήν ἐκκλησία μέ τό χιτώνιο καί τόν πράσινο μπερέ του. Ἐτσι ἔγινε καί ἡ ταφή του.
  Πιστεύω, ὅτι κάθε σοβαρή κυβέρνηση, θά ἔπρεπε αὐτούς τούς δεσμούς νά τούς ἐνισχύει. Πλήν ὅμως, μᾶς κυβερνοῦν κομπλεξικές καί πασιφιστικές νοοτροπίες, ἑνός ἄρρωστου ἀριστερισμοῦ καί βλακώδους κοσμοπολιτισμοῦ

 34. NONOS avatar
  NONOS 05/10/2011 23:05:13

  Η επιχειρούμενη απαξίωση των Στρατιωτικών απο το συστημα ΠΑΣΟΚ εδω και δεκαετίες δεν ειναι τυχαία και σ'αυτό συνετελεσαν ουκ ολίγοι τσόγλανοι προερχόμενοι απ τα σπλάχνα μας δηθεν δημοκράτες Αξιωματικοί (λες και μεις οι υπόλοιποι απειλούσαμε το πολίτευμα) και φτασαμε σημερα στο σημείο ο μεγας αρχων μπεγλίτης να μας αποκαλεί απλώς ενστόλους υπαλληλους και να μη συγκινείται ουδείς εκ της ηγεσίας να του πει ως εδω και μη παρεκει κυριε . .Τι θαπει ενστολος ενστολος ειναι και ο συμπαθης θυρωρός της Μ.Βρετάνιας ενστολος ειναι και ο δημοτικός αστυνόμος κυριε παπαρίδη ο ΕΛΛΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ειναι ιδέα ειναι οραμα ειναι η ιδια η ΠΑΤΡΙΣ οσο κι 'αν δε θελουν ορισμένοι να το χωνεψουν σ'ολη τη διαδρομή της Ελληνικης Ιστορίας αλλα δυστυχως μεσα στο γενικό μπαχαλο που επικρατεί σ' αυτη τη δυσμοιρη χωρα απ'το 81 και μετα οταν ο πατερας του ΓΑΠ αρχισε να ξυλώνει τη φανελλα της Ελλαδος που εφτασε σημερα να μην εχει ουτε μπαλωμα μονον ο Στρατός εμεινε πιστός και αγογγιστος υπηρετης του Λαού,μας εκοψαν μισθούς,μας αποκαλεσαν αντιπαραγωγικούς,μας ειπαν αυτιστικούς,μας πληγωσαν τα πιστευω μας μας διελυσαν την ψυχη οσα ομως κι αν μας κανουν για ενα να ειναι σιγουροι οτι μια μερα θα τους δικασει ο Λαός και οτι ολα εδω πληρωνονται κυριε Μπεγλίτη με τα SITES σου κι οταν θα σε κανει καμμια πλάκα ο Τούρκος τοτε πατα το DELETE για να σωθείς ,,,,,,,,,,,,,

 35. parsifal avatar
  parsifal 05/10/2011 23:11:19

  Ειδικές Δυνάμεις - ΕΛ.ΑΣ 1 - 0 ! Και ετσι πρέπει να είναι ! Μέρος της εκπαιδεύσεως μας είναι και ο ανορθόδοξος πόλεμος και η αντιπαράθεση με τις αστυνομικές αρχές (θεωρητικά αλλης χώρας, αλλά εδώ που φθάσαμε...)

 36. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 05/10/2011 23:40:52

  Φαήλο έτσι έπρεπε να είναι, δυστυχώς δεν είναι έτσι...
  Τα περισσότερα στελέχη είναι πλιατσικολόγοι..."σκοτώνονται" να αναλάβουν την τροφοδοσία για να κλέβουν σακκιά ζάχαρης, μακαρόνια, λάδια κλπ...να βγάζουν με δίωρες τους φαντάρους και να καρπώνονται μέρος των 1440 δρχ που αντιστοιχούσαν (το 2001) για το φαγητό κάθε εφέδρου..

  Στη δική μου θητεία (23 μήνες ΔΕΑ) είδα κυρίως λεχρίτες στελέχη και δύο μόνο παλικάρια (ανθυπολοχαγούς)..είδα κληρωτούς να αηδιάζουν με τον παραλογισμό των επιθεωρήσεων και της ψευτοκαθαριότητας και να πορώνονται όταν διεξάγονταν βολές (δυστυχώς λίγες) και όταν κάναμε αθλοπαιδίες με εθνικά συνθήματα...Προσωπικά, δέχθηκα εγκαλητήριο διότι σε εμπλοκή σε βολή με 50άρι πολυβόλο δεν εξετέλεσα διαταγή ταγματάρχη να απεμπλέξω τα "κολλημένα" κλείστρα με το βλήμα στη θαλάμη και ανοιχτό το κάλυμά του (που θα προκαλούσε έκρηξη του καψιλίου μπροστά στα μάτια του σκοπευτή)...

  Αυτό είναι το επίπεδο δυστυχώς...και επειδή κανείς από τους ζώντες αξιωματικούς δεν είναι εμπειροπόλεμος δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες τους στρατεύματος..
  Ωστόσο, σε περίπτωση πολέμου, είμαι σίγουρος ότι οι έφεδροι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων...

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Φακ Κωστας 06/10/2011 00:20:32

   Αυτά που γράφεις είναι αλητεία και φανερώνουν εμπάθεια απύθμενη.

   Εγώ δεν θα πω ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς προβλήματα, αλλά αυτά είναι ελάχιστα στο σύνολο.

   Να μη ξεχνάς ότι τα προϊόντα αγοράζονται από τα στρατιωτικά πρατήρια για να μην είναι δυνατές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ο αξιωματικός ωνίων είναι σχεδόν πάντα ΔΕΑ και ο συσσιτιάρχης είναι πάντοτε κληρωτός. Σχεδόν ποτέ για την αγορά δεν χρησιμοποιούνται μόνιμα στελέχη και ειδικά αξιωματικοί προερχόμενοι από τη ΣΣΕ.

   Αλλά για να γράφεις τέτοια, μήπως είχες χρηματίσει συσσιτιάρχης και τα άρπαζες;

   Καλό θα ήταν επίσης, όσοι γράφουν αυτές τις αλητείες, να μας έλεγαν που υπηρέτησαν (περίπου) και τι ειδικότητα είχαν.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αρματιστής 06/10/2011 01:11:54

    Λίγο έλειψες να με στείλεις στρατοδικείο...
    ΔΕΑ Πεζικού με θητεία στον Έβρο..ούτε βύσματα ούτε τίποτα...
    Δεν έχω λόγο να σου πω ψέμματα...
    Δεν έχω κάνει συσσιτιάρχης αλλά συμπλήρωνα τις καταστάσεις τροφοδοσίας για λογαριασμό των στελεχών που είχαν άλλες δουλειές (αλλά κυρίως βαριόνταν να κάνουν αριθμητικές πράξεις)...θα ξέρεις λόγω του επαγγέλματός σου ότι η δαπάνη για το φαγητό των κληρωτών προκύπτει από τον αριθμό των οπλιτών (όπως αθροίζεται στην αναφορά) εν υπηρεσία επί ενα ποσό (τότε 144ο δρχ)...η "χαριστική" δίωρη έξοδος γινόταν στο απογευματινό φαγητό οπότε και οι μερίδες έβγαιναν σκόπιμα λιγότερες...
    Τα υπόλοιπα των χορηγημένων ποσών για την τροφοδοσία γίνονταν εικονικά τιμολόγια και τα παντελονιάζανε κανονικά...και μιλάω για μεγάλα ποσά...

    Αν αυτά που σου λέω χαρακτηρίζουν εμένα αλήτη και όχι τους επίορκους συναδέλφους σου πάω πάσο...

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αρματιστής 06/10/2011 01:17:31

    Και αυτοαναιρείσαι:
    λες:
    "........... για να μην είναι δυνατές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι...."

    και μετά
    ".....μήπως είχες χρηματίσει συσσιτιάρχης και τα άρπαζες;...."

    Γίνεται ή οχι να τα αρπάξεις τελικά?

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Φακ Κωστας 06/10/2011 00:23:21

   Τώρα πρόσεξα το ΔΕΑ. Άρα σίγουρα έκανες συσσιτιάρχης.
   Την έκανες σωστά τη δουλειά;;;;;;

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Φακ Κωστας 06/10/2011 09:35:08

   Φακ Κώστα καλά σου έκανε,δεν ξέρεις την λειτουργία του 0.50,φοβήθηκες και δεν έκανες την άμεση ενέργεια που προβλέπει ο κανονισμός!
   Άκουσες για πρόωρη πυροδότηση και κακή ρύθμιση διακένου και τα έκανες πάνω σου!!!Είδες πόσα ξέρει ο Λοχαγός;;;επί 25 χρόνια με προσωπική επίβλεψη και αγάπη για την δουλειά μου,δεν είχα κανένα ατύχημα και παρέδωσα τα παληκάρια μου υγιή και αρτιμελή στις μητέρες τους που μου τα εμπιστεύτηκαν-Επίσης η μόνη ποινή που έριξα,ήταν τρία χρόνια φυλάκιση σε έναν κλέφτη Λοχαγό!!!Δεν είμαστε όλοι ίδιοι φίλε μου!!!

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Κώστας Τ 06/10/2011 10:59:11

    Φαίνεται ότι δεν ξέρει

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Κώστας Τ 06/10/2011 12:36:04

    Δεν είμαι και ο Ράμπο, αλλά στοιχειώδεις γνώσεις φυσικής να έχεις, απλή λογική και φυσικά να γνωρίζεις τις ενέργειες σε περίπτωση εμπλοκής θα έκανες ό,τι και εγώ...
    Εσυ σε μισοπαρμένο βλήμα που έχει σφηνώσει στη θαλάμη θα έσπρωχνες τα κλείστρα εμπρός με ανοιχτό το κάλυμα (επειδή ακριβώς λόγω του σφηνώματος δεν έκλεινε) ? Είχα και εγώ ευθύνη για τους στρατιώτες...

    Πάντως ο Διοικητής του Σχηματισμού που εξέτασε το εγκαλητήριο με απάλλαξε και έκανε αναφορά στον Ταγματάρχη...μπορεί βέβαια και αυτός να έκανε λάθος και να έχεις δίκιο εσύ..

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ Φακ Κωστας 06/10/2011 13:48:31

     Όταν ένα φυσίγγιο έχει σφηνώσει και δεν έχει πυροδοτηθεί, τότε ανοίγουμε το καπάκι του πολυβόλου, κρατάμε σταθερά το κλείστρο πίσω και με ένα εξολκέα ή κατσαβίδι αφαιρούμε το φυσίγγιο από τη θαλάμη. Αν το φυσίγγιο δεν αφαιρείται, τότε σπρώχνουμε τον οβελό από την έξοδο της κάννης, εν ανάγκη δίνουμε και ένα δυνατό κτύπημα στη λαβή του του οβελού και εξάγουμε το φυσίγγιο. Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν βάζουμε το σώμα μας μπροστά στο πολυβόλο, διότι αν αυτό είναι θερμό, μπορεί να γίνει αυτανάφλεξη του φυσιγγίου... εκτός αν κάποιος είναι μακάκας. Στη συνέχεια προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα

     Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται (σε γενικές γραμμές) και για την αφαίρεση σφηνωμένου βλήματος στη θαλάμη πυροβόλου άρματος, το οποίο πυροδοτήθηκε και παρουσίασε αφλογιστία και ανοίγοντας το κλείστρο για να το αφαιρέσουμε, αυτό παρέμεινε στη θαλάμη (σπάνιο, αλλά παρουσιάζεται0. Και αυτή τη δουλειά σε καιρό ειρήνης, την κάνουν οι αξιωματικοί και όχι οι στρατιώτες. Και την έχω κάνει αρκετές φορές.

     • Κώστας Τ avatar
      Κώστας Τ @ Αρματιστής 06/10/2011 14:17:47

      +1000000

    • Κώστας Τ avatar
     Κώστας Τ @ Φακ Κωστας 06/10/2011 14:16:31

     Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων,απλά δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι!Όλοι έχουμε τις εμπειρείες μας και τις μεταφέρουμε γιατί δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ!
     Δεν μπορώ εγώ να υποδείξω στον γιατρό πως θα κάνει την εγχείρηση,αλλά επιβάλλεται να απαιτήσω ορθή εκτέλεση διαταγής από έναν νεαρό ΔΕΑ ή Στρατιώτη,αφού προηγουμένως τον εκπαιδεύσω!Ως ανώτερος (έτσι λειτουργεί ο Στρατός και δεν αρέσει),έχω την τιμή και την ευθύνη να εκτελέσω καλά την αποστολή μου,μαζί με τα παλληκάρια που μου ενεπιστεύθη η Πατρίδα.Ο σκοπός είναι κοινός και δεν μου περισσεύει κανένας!Αν ενεργήσουμε όλοι ευσυνείδητα θα πετύχουμε την ΝΙΚΗ και την ασφάλεια των αγαπημένων μας,που αυτοί είναι η Πατρίδα μας!!!
     Δεν είναι θεωρητικά αυτά που λέω,τα έχω εφαρμόσει και πέτυχα απόλυτα!Τον Μάρτη του 87 είχα έναν Στρατιώτη που μου τον έστειλαν σαν άχρηστο,είχε ήδη 4 χρόνια ποινική φυλάκιση,αλλά είχε και φιλότιμο!
     Του χρέωσα τα βενζινοφόρα φορτηγά και τα κατάφερε μια χαρά!Το βράδυ της επιστράτευσης γύρισε πρώτος από την άδεια του,με πρωτοβουλία του και μου είπε το εξής!
     Δεν μπορούσα να αδιαφορήσω και να σε εγκαταλείψω τώρα,ποιός θα βγάλει τα βενζινοφόρα;Θα χάσω εγώ τέτοιο πανηγύρι!!!
     Αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα και όχι η κακόπιστη κριτική!!!Ας αφήσουμε την άτιμη διχόνοια,εκεί ειδικά που πρέπει να είμαστε ενωμένοι!

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Κώστας Τ 06/10/2011 15:20:03

      Πάντως, κανείς μας (ούτε εμείς οι έφεδροι, ούτε εσείς οι μόνιμοι) δεν ειναι εμπειροπόλεμος..και αυτό ειναι απόλυτο...

      Όταν πέσει το "πρώτο βόλι", τότε θα φανεί ποιος είναι παλικάρι...Μπορεί εσύ ή μπορεί εγώ...
      Επί πραγματικού στόχου, με τον Τούρκο απέναντι, με κίνδυνο να πεθάνει, τότε θα φανεί αν κάποιος είναι παλικάρι...τα υπόλοιπα είναι όντως θεωρία (και λίγο αναπαραγωγή σκηνών από αμερικάνικες ταινίες)...

     • Κώστας Τ avatar
      Κώστας Τ @ Φακ Κωστας 06/10/2011 18:23:59

      Εγώ θα είμαι εκεί απέναντι από τον Τούρκο σίγουρα, θα κρατήσω και εσένα μαζί μου!Μόνο οι τρελοί δεν φοβούνται,το θέμα είναι να αποφασίσεις και να πιστέψεις από τώρα,ότι δεν θα φύγεις ενώπιον του εχθρού!!!
      Φθείροντας συνεχώς το εσωτερικό μέτωπο με απαξίωση των ΕΔ από την πολιτική ηγεσία και τα απωθημένα του καθενός,φοβάμαι ότι θα μας παραδώσουν πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε!Ας δώσουμε μερικά στρέμματα στους γείτονες για να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια,είπε ο ακόμη πρωθυπουργός ΓΑΠ!Δεν είναι τυχαίο το σχέδιο απαξίωσης,δεν μας χρειάζονται πρέπει να γίνουμε όλοι αδρανής πολτός!
      Και ένα τελευταίο,είδα τους τούρκους στον Έβρο,στην Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο και στα κατεχόμενα(Ψάχνω να βρώ τον αγνοούμενο εξάδελφο μου Κώστα ΔΕΑ (ΠΖ) που χαθηκε την 23 Ιουλ 74 στην Κυρήνεια).Με είδαν και αυτοί,ένας μάλιστα με προσκύνησε σαν δούλος ανατολίτης!!!
      Έλληνας Στρατιώτης δεν προσκύνησε ποτέ κανένα!!!

 37. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 06/10/2011 01:21:27

  Αρματιστή
  Η χυδαιολογία καί η αλητεία δέν είναι προνόμιο τών πολιτών-οπλιτών, αλλά τών "επαγγελματιών" αξιωματικών.
  Οι πολίτες-οπλίτες καλούνται νά υπηρετήσουν ή καλύτερα νά διδαχθούν ή άλλως νά μάθουν νά πολεμούν (όταν οι συνθήκες τό επιβάλλουν) καί νά υπερασπίζονται συντεταγμένα τό έθνος τους, τόν τόπο τους, τίς οικογένειές τους, τούς ίδιους, τήν τιμή τους καί τό δικαίωμά τους νά ζούν ελεύθεροι σέ μιά συντεταγμένη πολιτεία, πού σέβεται τήν ελευθερία τους.
  Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί πληρώνονται γιά νά ασχολούνται αποκλειστικά γιά αυτό τόν σκοπό καί νά διαχειρίζονται σέ κάθε χρονική στιγμή τίς ανάγκες εκπαίδευσης, ηγεσίας, σχεδιασμό άμυνας ή επίθεσης κ.λ.π.
  Τό πώς αντιλαμβάνεται καί διαχειρίζεται ένας σεβαστός αριθμός ένστολων επαγγελματιών αυτή τήν αποστολή ή τό επάγγελμά του είναι κοινό μυστικό γιά όσους υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία.
  Είναι επιτακτική ανάγκη καί νά λέγονται καί νά ακούγονται καί νά διορθώνονται στήν πορεία οι στρεβλώσεις στό στράτευμα.
  Όσο φθαρμένη καί διαλυμένη ηθικά καί πνευματικά είναι η ελληνική κοινωνία, άλλο τόσο είναι καί ο ελληνικός στρατός. Ο επαγγελματικός. Οι επαγγελματίες αξιωματικοί.
  Άς μάθουμε επιτέλους νά λέμε τά πράγματα όπως πραγματικά είναι.
  Οι ευσυνείδητοι επαγγελματίες στατιωτικοί ξέρουν ότι δέν είναι αυτοί οι αλήτες. Όταν αναφερόμαστε στήν οποιδήποτε αλητεία, αναφερόμαστε στούς αλήτες καί όχι στούς μή αλήτες.
  Καί όπως πολύ σωστά θυμοσοφεί ο κόσμος: Τό ράσσο δέν κάνει τόν Παπά.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Ιαπετός 06/10/2011 10:35:25

   Αν πρόσεξες, έγραψα "ότι δεν θα πω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα"...
   Αλλά οι απόλυτες γενικεύσεις, το μόνο που δείχνουν, είναι απόλυτη προκατάληψη και εμπάθεια. Διάβασε ξανά το σχόλιο του φάκ

   "Τα περισσότερα στελέχη είναι πλιατσικολόγοι…”σκοτώνονται” να αναλάβουν την τροφοδοσία για να κλέβουν σακκιά ζάχαρης, μακαρόνια, λάδια κλπ…...... Στη δική μου θητεία (23 μήνες ΔΕΑ) είδα κυρίως λεχρίτες στελέχη ......... Προσωπικά, δέχθηκα εγκαλητήριο διότι σε εμπλοκή σε βολή με 50άρι πολυβόλο δεν εξετέλεσα διαταγή ταγματάρχη να απεμπλέξω τα “κολλημένα” κλείστρα ......."

   Εγώ αυτή τη γενίκευση, την αποκαλώ: Αλητεία, προκατάληψη, εμπάθεια. Για μένα όλο το κείμενο του φακ, είναι μια αηδία που αποπνέει κακία και μίσος.

   Και η αηδία αυτή αναπαράγεται και διαδίδεται. Όπως η σύνταξη που παίρνουν οι άγαμες κόρες των θανόντων στρατιωτικών, ενώ αυτό ισχύει σε όλο το δημόσιο. Και η αηδία αποτελεί και δειλία, γιατί οι στρατιωτικοί, ενεργοί και συνταξιούχοι, στερούνται φωνή. Δεν έχουν συνδικαλισμό. Και κανένας σχεδόν από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, δεν αναλαμβάνει να καλύψει την έλλειψη αυτή.

   Μιλάνε για υψηλούς μισθούς. Και κανένας δεν λέει την αλήθεια. Θα αφήσω τον εαυτό μου και θα σου πω για το γιο μου. Είναι λοχαγός του πεζικού. Πριν κάποια χρόνια σαν υπολοχαγός, πήγαινε αρχιφύλακας στο Αγαθονήσι. Είχε πάει τρεις φορές για 21 μέρες τη κάθε φορά. Να στο εξηγήσω απλά με βάση όρους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Θα έπρεπε να πληρωθεί όλες τις μέρες εκτός έδρας. Σαράντα οκτώ (48) 8ωρα επιπλέον, κάθε φορά που πήγαινε, πέρα των 15 8ωρων κανονικής εργασίας. Αν εσύ ήσουν δημόσιος, πόσο θα έπαιρνες; Ο γιος μου πήρε 150 ευρώ για κάθε φορά που πήγε.

   Ας σταματήσει κάποια στιγμή η γενίκευση, η αηδία και η αλητεία. Αν κάποιος έχει να πει κάτι, να πει για αυτό που γνωρίζει.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Αρματιστής 06/10/2011 11:45:05

    Συμφωνώ σε όλα όσα σημειώνεις στο σχόλιο σου αυτό. Και λόγω παποιθήσεων και λόγω προσωπικών εμπειριών από τη δική μου θητεία ως ΔΕΑ συμπαθώ πολύ το Στρατό ως αφηρημένη ιδέα-θεσμό και εκτιμώ τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς-αποφοίτους των παραγωγικών σχολών ( συνήθως έχουν μεγάλη ποιοτική διαφορά από τους λοιπούς υπξκούς). Φυσικά υπάρχουν, όμως, τα λαμόγια που έβγαλαν και βγάζουν κέρδη απο τις θέσεις τους στο Στράτευμα. Αυτό δεν αλλάζει όμως τη γενική θετική εικόνα που έχω για το Στρατό.
    Επίσης, συγχαρητήρια στο γιο σου, που αν και μόνιμος αξκος-υπολοχαγός μάλιστα τότε- υπηρέτησε επι τόσες ημέρες συνεχόμενα σε ακριτικο, νησιωτικό φυλάκιο. Γνωρίζω πολύ καλά οτι ένας από τους χειρότερους " φόβους" του μόνιμου αξκου είναι η θέση του αρχιφύλακα . Κι εγώ έκανα σχεδόν έξι μήνες αρχιφύλακας σε Φυλάκια περιοχής Πυθίου με καίρια σημασία( ξέρεις πολύ καλά την περιοχή του Έβρου, οπότε αντιλαμβάνεσαι), αλλά εγώ ήμουν έφεδρος και δεν με πολυένοιαζε , διότι ήξερα οτι θα απολυθώ σύντομα. Αντίθετα, ο μόνιμος που έχει περάσει 4 δύσκολα χρόνια στη ΣΣΕ, την ώρα που κάποιοι συνομήλικοι του κωλοβαράνε, όταν τοποθετείται στη μονάδα του είναι λογικό να προτιμά να είναι διμοιρίτης στην έδρα της μονάδας του, ώστε να επιστρέφει στο σπίτι του το απόγευμα , να κάνει τις μηνιαίες προβλεπόμενες υπηρεσίες, τις ασκήσεις κτλ. και να μπορεί να οργανώσει τη ζωή του παρά να τον στέλνουν ξαφνικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ακριτικά φυλάκια παρέα συνήθως με αείθαρχους και κακομαθημένους στρατιώτες ( αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια, όσο κι αν ξενίζει κάποιους).
    Τέλος, όσον αφορά τη σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες δεν ξέρω αν ισχύει σε όλο το Δημόσιο ( για να το λες, σε πιστεύω) αλλά αποτελεί σκανδαλώδες προνόμιο και κατάλοιπο "προϊστορικών" εποχών και πρέπει να περικοπεί πάραυτα. Είναι προδήλως αντισυνταγματικό και καταφανώς παράλογο...

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ μεταρρυθμιστής 06/10/2011 11:45:58

     απείθαρχους

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ μεταρρυθμιστής 06/10/2011 13:54:20

     Συμφωνώ απόλυτα με τη σύνταξη στις ανύπαντρες κόρες, παρ' όλο που έχω μια μικρή κόρη, το στερνοπούλι μου, και που λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω, μπορεί να τη κάνω οποιαδήποτε ώρα.
     Όσο αφορά το λοιπό δημόσιο, ας μη βάλω το χέρι στη φωτιά, αλλά αυτή είναι η γνώση που έχω. Ισχύει όμως και αλού σίγουρα. Όπως στη ΤτΕ, γνωρίζω περίπτωση.

    • Κώστας Τ avatar
     Κώστας Τ @ μεταρρυθμιστής 06/10/2011 15:28:16

     Οι άγαμες θυγατέρες όλων των ΔΥ παίρνουν την σύνταξη του πατέρα τους!Γνωστή ωραία ηθοποιός,η οποία δηλώνει οτι είναι κατά του γάμου,είναι κόρη δικαστικού και παίρνει την σύνταξη του μπαμπά της!
     Γιατί το χρεώνονται μόνο οι στρατιωτικοί έιναι θέμα προπαγάνδας!

 38. Tony avatar
  Tony 06/10/2011 02:35:58

  Respect

 39. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 06/10/2011 06:42:18

  Αρματιστή, φυσικά η διαφθορά δεν αποτελεί τον κανόνα για τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ, αλλά μην κάνεις οτι δεν έχεις ακούσει για κάτι ...αξιωματικάρες επικεφαλής των Δ' Γραφείων που κονόμησαν τρελά από εικονικές δαπάνες παντός είδους κι έκαναν περιουσίες σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων, γιατί πολύ απλά δεν γίνεσαι πιστευτός.

 40. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 06/10/2011 08:18:17

  Μπορώ να σου γράψω 100 λόγους, βάσει των οποίων θα σου αποδείξω ότι αυτά που λες είναι λόγια του αέρα. πχ:
  1. Εσύ ποια δουλειά είχες να βγάζεις καταστάσεις; Η ποσότητα των ωνίων, αυτών δηλαδή που αγοράζονται από το στρατ πρατήριο (υπάρχουν και αυτά που χορηγεί ο εφοδιασμός), καθορίζεται με βάση το πρόγραμμα συσσιτίου και τη τροφοδοτούμενη δύναμη, που τη δίνει το 1ο γραφείο. Δηλαδή όταν πάμε να αγοράσουμε τρόφιμα, εννοείτε για τις επόμενες δύο ή τρεις μέρες, θα πρέπει να πάρουμε τη δύναμη από το 1ο γραφείο, που και αυτή δεν θα είναι η απόλυτα ακριβής, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς θα είναι αύριο.
  2. Εσύ στα παραπάνω που κολλάς; ΔΕΑ ΠΖ, λογικά διμοιρίτης σε κάποιο λόχο ΤΦ, ή στο ΛΥΤ. Απίθανο μου φαίνεται να ήσουν στο Λόχο Δκσεως που έχει την ευθύνη του συσσιτίου.
  3. Αφού ήσουν ΔΕΑ, λογικά κάμποσες φορές πήγες αξκος ωνίων. Μη πεις όχι... ΔΕΑ πηγαίνουν πάντοτε; Από το στρατ πρατήριο αγόρασες. Τι θέλεις να μου πεις; Ότι αγόρασες αέρα;
  4. Τα πρατήρια δεν μπορούν να βγάλουν αεριτζίδικα τιμολόγια.
  5. Τα ώνια αγοράζονται για όλη τη δύναμη και για όλη τη μέρα. Και βεβαίως, όλες οι μονάδες, προσπαθούν να βγάζουν τους εξοδούχους πριν το βραδινό φαγητό, προκειμένου να παρασκευάζουν λιγότερες μερίδες, ώστε να μπορούν να εμπλουτίζουν το πρωινό και μεσημεριανό.

  6. Εσύ μόνος σου το είπες. 1440 δρχ/ στρτη, την ημέρα, το 2001.... Δηλαδή 4,2 ευρώ για να φάει ένας σρτης την ημέρα. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, βραδινό... Εσύ τι λες; Φθάνουν για να φάει ένας νέος; Και κάποιοι να παντελονιάσουν....

  Αν λοιπόν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι γράφεις ανοησίες, τότε τι να πω; Και αν αυτά τα γράφεις εσύ που πήγες ωνίων, τότε τι να πω.

  Το είπα και παραπάνω. Δεν θα υποστηρίξω ότι δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και βρωμιές. Είναι όμως αλητεία να γενικεύεις. Εγώ αυτό που είδα κατά τη παραμονή μου στο στρατό, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη βελτίωση του συσσιτίου. Εγώ προσωπικά, 3 χρόνια υποδιοικητής και 2 διοικητής μονάδας, διέθετα καθημερινά μεγάλο μέρος από το χρόνο μου, για να ασχολούμαι με τα ζητήματα του συσσιτίου. Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι αξιωματικοί που έχουν ευθύνη, αυτό κάνουν.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αρματιστής 06/10/2011 08:21:42

   Μια διευκρίνιση ακόμη.
   Το 1ο γραφείο δεν δίνει ονομαστικές καταστάσεις δυνάμεως. Απλά λέει ότι τη Πέμπτη και τη Παρασκευή, θα έχουμε 257 τροφοδοτούμενους περίπου.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αρματιστής 06/10/2011 12:28:08

    Θυμώνεις, λες και στρέφομαι εναντίον σου...
    Σου μεταφέρω την εμπειρία μου 2 ετών στο στρατό...μπορεί να έχω πέσει εγώ σε όλες τις "περιπτώσεις" και τα πράγματα να είναι αγγελικά όπως τα περιγράφεις..

 41. NoPain avatar
  NoPain 06/10/2011 08:52:53

  Κακά τα ψέματα ο Ελληνικός στρατός ως σύνολο, είναι σήμερα για τα κλάματα.
  Το επίπεδο των αξιωματικών είναι τραγικό, και πολλές φορές μόνο για γέλια. Η μονή σοβαρή τους ανησυχία είναι τα χρήματα που περνούν και ποτέ θα βγουν στην σύνταξη ( εις υγείαν των κορόιδων).
  Οι έφεδροι κυριολεκτικά ΔΕΝ εκπαιδεύονται για στρατιωτικά καθήκοντα, συνήθως κάνουν τις υπηρέτριες στους καραβανάδες. ( 19 μήνες στον στρατό έριξα μόνο μια φορά με 8” κανόνι μου)
  Ο στρατός φαίνεται να μην είναι ικανός για σύγχρονο πόλεμο, άτολμος και ανίσχυρος καταπίνει κάθε προσβολή.
  Το αποτέλεσμα της επαίσχυντης κατάστασης του είναι οι εξωφρενικές δραστηριότητες του Τουρκικού στρατού στο Αιγαίο και γενικά ο τσαμπουκάς «καλών φίλων , χαχα » γειτόνων μας.
  Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας, ήταν είναι και θα είναι πάντα μα για πάντα συνδεδεμένη με την ισχύ των όπλων της.
  Ενώ οι Τούρκοι όντως πιο ρεαλιστές διεκδικούν τα πάντα, οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι μια Χίμαιρα του παρελθόντος . Ποσό λάθος κάνουν.
  Οι 300 εφιάλτες της βουλής ας ανοίξουν κανένα ιστορικό βιβλίο διότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα για φριχτή μοίρα όσων έχασαν την ισχύ τους.
  Να μην κρύβονται πίσω από την γέλια σοβαροφάνεια του συστήματος και να προσπαθήσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ NoPain 06/10/2011 10:46:06

   "Οι έφεδροι κυριολεκτικά ΔΕΝ εκπαιδεύονται για στρατιωτικά καθήκοντα, συνήθως κάνουν τις υπηρέτριες στους καραβανάδες. ( 19 μήνες στον στρατό έριξα μόνο μια φορά με 8” κανόνι μου)".

   Από αυτά που μας γράφεις, φαίνεται ότι το περισσότερο χρόνο της θητείας σου, έκανες την υπηρετριούλα σε κάποιο "καραβανά". Συγχαρητήρια λοιπόν, που δέχθηκες αδιαμαρτύρητα να κάνεις το σκλάβο!!!

   Εκτός αν μας πεις ότι εσύ τη γλίτωσες, γιατί ήσουν μάγκας και νταής και οι καραβάναδες σου κτύπαγαν προσοχή. Έτσι δεν λένε οι περισσότεροι από αυτούς που πήγαν στρατιώτες. Ότι ήταν μάγκας και νταής, ότι ο λοχαγός του τον άκουγε και έκανε ότι του έλεγε, ότι έδειρε το διμοιρίτη του, ότι τη κοπάνησε από το στρατόπεδο καμιά εκατοστή φορές, ότι σκότωσε καμιά δεκαριά Τούρκους, ότι ... ότι ....

   • NoPain avatar
    NoPain @ Αρματιστής 06/10/2011 12:43:40

    Αρματιστη, κακώς πηγαίνεις σε προσωπικό επίπεδο με πρόθεση να κοροϊδέψεις αλλά δεν πειράζει. Ούτος ή άλλως η προσωπική αντιπαράθεση δεν έχει νόημα.
    Τα πράγματα και τα γεγονότα μιλούν από μονά τους, ο Ελληνικός στρατός έχει σοβαρό πρόβλημα ηθικό και οργανωτικό.
    Προς δική σου ενημέρωση η οικογένεια μου έχει μάχιμη παράδοση, ο πάππους μάλιστα πηρέ και μετάλλιο για την κατάρριψη ενός Γερμανικού αναγνωριστικού στην μάχη του οχυρού πυραμοειδές το 1941, ο πατέρας μου ήταν στην Κύπρο στα γεγονότα πριν την εισβολή και έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο από την προδοσία, ενώ εγώ ήμουν στο Νερόχωρι Ορεστιάδας παρακολουθώντας τους καραβανάδες να τρέμουν για την ζωή τους το βράδυ των γεγονότων των Ιμίων όταν η μοίρα μου τάσσονταν σε θέσεις μάχης μέσα στις λάσπες.
    Εσύ τι λες , έμενα δεν με πονάει η κατάντια του στρατού μας, ή νομίζει ότι γραφώ από αριστερή απέχθεια για τον στρατό ? Κάνεις λάθος.
    Αυτά που γραφώ είναι άπλα η αντικειμενική αλήθεια, αν δεν σου αρέσει η εικόνα δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 06/10/2011 13:43:41

    Χαχαχα: Αρματιστή, πόσο δίκιο έχεις. Έχω ακούσει κι εγώ ιστορίες και ιστορίες από κατά φαντασίαν μαγκιές.
    Πολλοί, που έτσι κι αλλιώς με το ζόρι πήγαν και βλαστημούσαν την ώρα που γεννήθηκαν άρρενες, τώρα βγάζουν τ' απωθημένα τους.
    Ξέρουν πολλοί καλά ότι γενικεύουν φαινόμενα μιας μειοψηφίας. Απλά λένε ψέματα.
    Στους 23 μήνες της θητείας μου (16/1/1990 - 16/12/1991), πέρασα από το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, το ΚΕΕΔ, την ΣΕΑΠ, τη Σχολή Πεζικού για Σχολείο Βαρέων Όπλων, καθ' ότι ολμιστής, το 505 ΤΠΝ, το ΚΕΑΠ, την ΣΧΑΛ και την 2α ΜΑΛ, όπου ήμουν ένα χρόνο ως το απολυτήριο.
    Παντού Διοικητές, Τποδιοικητές, Λοχαγοί, ήταν φιλότιμοι άντρες, με αγάπη για το αντικείμενο τους. Μερικοί πραγματικά εμπνευσμένοι.
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Παπαδάκη, διοικητή Τάγματος εκπαιδεύσεως στην ΣΕΑΠ, το μάθημα που μας έκανε για το ότι το τμήμα υποστηρίξεως πρέπει, ει δυνατόν, να τοποθετείται κάθετα στον άξονα της επιθέσεως του τμήματος εφόδου, με αληθινό παράδειγμα από την Κύπρο, όπου πολέμησε το 1974. Δεν θα ξεχάσω τον Υπολοχαγό (ΠΖ) Μπουζάκη, επίσης στην ΣΕΑΠ, ταλαντούχο εκπαιδευτή σε όλα τα αντικείμενα, καλή του ώρα όπου και να είναι, ο οποίος μου έλεγε ότι διάλεξε την ΣΣΕ γιατί θέλει να είναι ελεύθερος άνθρωπος και μου μιλούσε για το πως ένοιωθε όταν πήγαινε γι' αναγνωρίσεις στους τόπους της Πατρίδας!
    Δεν θα ξεχάσω στο ΚΕΑΠ έναν απίστευτο αξιωματικό, τον Λοχαγό Γιαννούλη. Ταλέντο μεταδοτικότητας, επινοητικότητας στην εκπαίδευση. Είχε στήσει έναν στίβο αμέσου αντιδράσεως δίπλα στον ποταμό Ρήχειο. Με φτηνά μέσα, κοντραπλακέ, συρματόσχοινα, είχε φτιάξει ομοιώματα που πετάγονταν μέσα από τις λόχμες κι έπρεπε να κάνουμε πυρ και κίνηση ανά ζεύγη, μετά ανά ομάδα, διμοιρία κλπ, με καπνογόνα, αβολιδωτα, κουβαλώντας τραυματία, ενώ μας άλλαζε το σενάριο σε ζωντανό χρόνο. Όταν τελειώναμε την διαδρομή είχαμε χάσει από δυο κιλά, κολυμπούσαμε στην αδρεναλίνη είχαμε ΜΑΘΕΙ έμπρακτα και, κύριε Λοχαγέ, Λοχαγάρα, που αν είχε το Δημόσιο έναν σαν εσένα σε ευσυνειδησία κι αγάπη για την Αποστολή, θα ήμασταν Σουηδία, λοιπόν όπου και να' σαι, 21 χρόνια μετά δεν ξέχασα ΤΙΠΟΤΑ.
    Τί να πω για τον τότε Λοχαγό (ΠΖ) Μανωλά, σήμερα Μέραρχο στην Κω, υπόδειγμα Καταδρομέα, γεννημένου ηγήτορα κι εκπαιδευτή. Τον είχαμε Σχόλαρχο τις πρώτες μέρες κι η εκπαίδευση εντυπώθηκε μέσα μας, χάρις στην ευρηματικότητα, το ταλέντο αυτού του ανθρώπου. Άλλη φορά θα σας πω πως μα΄ς έμαθε το "Με μέθοδο, σε χρόνο και τόπο μη αναμενόμενο, χτύπα σκληρά και φύγε γρήγορα". Μετά Σχόλαρχος ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Μαντέλας, εξ ανακατατάξεως από ΔΕΑ, άψογος. Ότι μας έμαθε για εκρηκτικά, τακτικές μικρών κλιμακίων τυα θυμάμαι σαν χθες. Αρχιλοχίας Καλτσίδης στον Ορεινό Αγώνα, γνώση και χιούμορ. Για ποιούς να πρωτοπώ; Για τον τότε Λοχαγό (ΠΖ) Κουκουλομάτη στη ΣΧΑΛ, για τον Σχη (ΠΖ) Μαντζουράτο και τον Αχη (ΠΖ) Ηλία Γλεντζέ, λιοντάρια του '74; Για τον Ανχη (ΠΖ) Ανδρέα Παπασπύρου στο 505, υπόδειγμα πράου και στιβαρού Δοικητή; Για τον θυελλώδη Ανχη (ΠΖ) Γιώργο Καραποστόλου, που αν μας έλεγε να πηδήξουμε χωρίς αλεξίπτωτο θα το κάναμε με εμπιστοσύνη;
    Αυτά που γράφουν εδώ μέσα ορισμένοι είναι προκατειλημμένες ανοησίες, φαιδρές προβολές συμπλεγμάτων και γενικεύσεις μειοψηφικών συμπεριφορών. Επίτηδες ανέφερα και παραδείγματα από το απλό Πεζικό κι όχι μόνο από τις Καταδρομές. Παντού υπήρχαν και λίγοι με "βρώμικο μάτι", λουφατζήδες, ιδιοτελείς, μειωμένης ικανότητας, όμως οι πλειοψηφία ήταν και είναι ευσυνείδητοι άντρες, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί με πίστη κι αφοσίωση, που προσπαθούν για το καλύτερο μέσα στις συνθήκες της παρακμής που έφτιαξαν συγκεκριμένοι πολιτικοί.
    Η διαφθορά υπάρχει και στρις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά είναι μικρότερη από την κοινωνία, λόγω της ιδεαλιστικής φύσης τους, του ιεραρχικού ελέγχου και της πειθαρχίας, λόγω μιας παράδοσης κι ενός πνεύματος καθήκοντος που αν και τραυματισμένο αντέχει ακόμη.
    Κι αυτή εμπάθεια κι ο διαχωριθσμός "κακλών εφέδρων" και "κακών μονίμων", δείχνει ανοησία, κόμπλεξ και αντιστρατιωτικό πνεύμα. Εγώ αγαπούσα αυτό που έκανα, δεν έκανα καμμία τέτοια διάκριση και κανείς δεν την έκανε και σε μένα. Μόνο φίλους απέκτησα, που τους έχω ως τώρα.

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 14:09:36

     Φαήλο καλημέρα
     Η μνήμη σου και η τιμή που αποδίδεις σε κάποιους ανθρώπους που γνώρισες στο στρατό, σε τιμούν ιδιαίτερα.

     Κάποιοι εδώ, λένε ότι το ζήτημα το πήρα προσωπικά. Αλλά αυτά που γράφονται από ορισμένους, γνωρίζω από προσωπική πείρα ότι είναι κατά βάση αναληθή και κυριαρχούνται από εμπάθεια. Ξέρω άτομα, το γράφω και αλλού, που υπηρέτησαν υπό ευνοϊκές συνθήκες, ή απέφυγαν πολλά λόγω κάποιου δυνατού μέσου, άτομα που ούτε μυρωδιά στρατού δεν πήραν και όμως αναφέρονται στο στρατό σαν να υπηρέτησαν αυξημένη θητεία στον Έβρο και αναμασούν ότι αηδία έχουν ακούσει από άλλους, σαν να έχουν ιδία γνώση.
     Είναι λυπηρό, πλην όμως υπάρχει.
     Βεβαίως, αυτά σπάνια θα τα ακούσεις από αυτούς που υπηρέτησαν σε δύσκολα και κρίσιμα όπλα.

    • Lampros avatar
     Lampros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 14:15:42

     Φαήλο, σε όλα τα πραγματα στην ζωή η πραγματική αλήθεια ειναι κάπου στην μέση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αμφισβητίσω τον Αρματιστή ή εσένα, όμως δυστυχως, υπάρχουν τουλάχιστον ίσες (ή και φοβαμαι περισσότερες) περιπτωσεις ανθρώπων που δεν εχουν συναισθηση του τι σημαινει η στολή που φοράνε.
     Κραταω μόνο -και αισθάνομαι αισιόδοξος για αυτό- πω στην κρίσιμη στιγμή του Έθνους μας, θα βρεθεί ένας αξιος σαν και αυτούς που ειχες την τιμή να γνωρίσεις εσύ και ο αρματιστής. Ειμαι σίγουρος πως υπάρχουν, γιατι τους γενναει η Ελλάδα απο εκεί που δεν το περιμένει κανείς.
     Στο ενδιάμεσο όμως, ας μην επαναπαυόμαστε και ας μην το παραγνωρίζουμε. Ο στρατός μας εχει πληγεί και αυτός απο την Πασοκική και νεοταξική λαίλαπα με ότι σημαινει αυτό (και) στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

    • NoPain avatar
     NoPain @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 15:16:27

     … εμπάθεια? … ανοησία, κόμπλεξ ?
     Πλακά μου κάνετε ? Πάτε καλά? Τι νομίζετε ότι λέτε?
     Αναμφίβολα υπήρχαν και θα υπάρχουν ικανοί και άξιοι Έλληνες στον στρατό και χαίρομαι πολύ για αυτό, αλλά υπάρχουν και πολύ σκάρτοι σε πολύ πιο κρίσιμες τις θέσεις.
     Μην μπερδεύετε το ατομικό θάρρος ενός φαντάρου ή αξιωματικού με την ικανότητα του στρατού μας να αντεπεξέρθει σε σύγχρονο αγώνα υψηλής έντασης. Γιατί αυτό κάνετε και φαίνεστε αφελείς ρομαντικοί και ολίγων άσχετοι.
     Το ότι θυμάστε τα ονόματα από την θητεία σας δεν λέει απόλυτος τίποτα.
     Ελπίζω μόνο να πιστεύετε αυτά που λέτε και να μην είστε οι Έλληνες «χρυσοί φασιανοί».
     Όσο για το «… κατά φαντασίαν» λυπάμαι πολύ δεν το πιστεύεις, σε προσκαλώ όμως να έρθεις στην Δράμα για να σου δείξω.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ NoPain 06/10/2011 15:27:55

      Πες τα ρε φίλε...
      Λίγο έλειψε να πιστέψω ότι υπηρέτησα στο Ισραήλ...

      Και μόνο η εικόνα μιλά από μόνη της...Ταγματάρχης 1.83 κοντά στα 40 που να είναι 75-80 κιλά είναι σπάνιο είδος...Οι περισσότεροι έχουν σωματότυπο ταβερνιάρη...Η' είναι υπερβολή και αυτό?

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φακ Κωστας 06/10/2011 16:36:20

      ...ζυγίζεις...

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Φακ Κωστας 06/10/2011 16:50:12

      ΔΕΑ είμαστε και οι δυο..23 μήνες εσύ, 23 μήνες και εγώ...ΣΕΑΠ εσύ, ΣΕΑΠ και εγώ (έστω εσύ έκανες και σχολεία Ανορθόδοξου οπότε είσαι μακράν πιο μάχιμος)...
      εσύ είδες αξιόμαχο στράτευμα, εγώ είδα παρακμή, λαμογιά και έλλειψη ιδανικών...

      Ένας από τους δύο δεν αντιλαμβάνεται σωστά την πραγματικότητα...ας κρίνουν αυτοί που διαβάζουν...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ NoPain 06/10/2011 16:41:36

      Εξακολουθείς να γενικεύεις μειοψηφικές συμπεριφορές.
      Το ποιόςεψ είναι άσχετος φαίνεται από τις τρίχες καφετέριας που διαβάζω. "Κριτική" πληγωμένου καψιμιτζή.
      Δεν θυμάμαι μόνο ονόματα, λέω κι άλλα πράγματα αλλλά φαίνεται διάβαζες γραμμή παρά γραμμή.
      Στη Δράμα; Οκ. Θα 'ρθω να δω τα μετάλια σου από το Βιετνάμ, τα κομμένα αυτιά των τούρκων, ρώγες από χανούμισσες κλπ. Ξέρω. Τα 'χω ξανακούσει.

     • NoPain avatar
      NoPain @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2011 08:43:07

      Έλατε όποτε θέλετε, εδώ στην Δράμα έχουμε πολύ καλό κρασί και εξαιρετικό φαγητό.
      Λυπάμαι όμως πως θα σας απογοητεύσω, αλλά η συλλογή με τις μύτες μας χάλασε. Έχουμε όμως στην κατάψυξη την συλλογή με τα αυτιά και μάλιστα ένα ζευγάρι είναι ότι πρέπει για εσάς.
      Ήταν κατάπληκτη η κωλοτούμπα σας με την απάντηση που δώσατε για την θητεία του κ. Σαμαρά.
      Σωστά λέτε ότι το εύρος της θητείας του ήταν νόμιμο δικαίωμα του. Αλλά σας ρωτάω, ηθικά ήταν σωστό ?
      Να σας θυμίσω ότι όλοι οι μέγιστοι των Ελλήνων έδιναν πάντα προσωπικά το παράδειγμα χωρίς φόβο και πάθος.
      Έτσι δεν κάνουν οι πραγματικοί πατριώτες? Που είναι το ήθος σας τώρα κ. Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη ?
      Το πάτησε καμιά πολιτική σκοπιμότητα ?
      Ή μήπως είστε «πολεμιστές» της πολυθρόνας του κόμματος που είναι πάντα πρόθυμοι να καταδικάσουν τους άλλους για ανικανότητα και έλλειψη πατριωτισμού, αλλά, όπως πάντα, στην δύσκολη στιγμή είναι οι πρώτοι που θα εγκαταλείπουν το πλοίο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2011 16:15:59

      Λαϊκισμός του κ...ου. Παριστάνεις τον χαζό.

     • NoPain avatar
      NoPain @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2011 18:36:36

      … είσαι τόσο προβλέψιμος, αυτό ακριβώς το ανούσιο παραλήρημα προσβολών και απειλών περίμενα από εσένα, ας δουν οι αναγνώστες του μπλοκ ποιος πραγματικά είσαι. Η εικόνα σου είναι πολύ άσχημη, εκκολαπτόμενε … «λαϊκέ πολιτικέ»
      Η αλαζονεία ήταν η σοβαρότερη ύβρης για τους προγονούς μας και εσύ έχεις παρά πολύ από αυτήν.
      Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι αναγνώστες.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2011 11:17:01

      Μου αρέσει που κάνεις την πάπια για την αθλοιότητα που διαπράττεις συκοφαντώντας τον Αντώνη Σαμαρά. Θα εγκαλέσεις άραγε όλους όσους ήταν προστάτες και δεν ζήτησαν να υπηρετήσουν πλήρη θητεία; Όσους είναι ομογενείς; Τους παντρεμένους με παιδί; Δεν ντρέπεσαι λίγο κι έχεις και μούτρα να μιλάς για ήθος, κρυπτόμενος;
      Λαϊκός σίγουρα είμαι, από καταγωγή και πεποίθηση. Πολιτικός όχι.
      Όσον αφορά την άποψη σου για μένα, ήδη ο σκύλος μου κλαίει.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2011 11:17:58

      ...αθλιότητα...

 42. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2011 09:26:30

  Φαήλε δεν μπορώ παρά συμφωνήσω μαζί σου.
  Η σύνθεση της διαλεκτικής λογικής των Σοσιαλιστών μας έφερε σε αυτό το σημείο, ώστε να γίνει το στράτευμα πεδίο πειραματισμών με εμβολιασμό παράδοξων πρακτικών.
  Όμως για να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις, που χρόνια τώρα βρίσκονται δέσμιες μιας δυναστικής πολιτικής ορθότητας χιμαιρικού τύπου, οφείλουμε να εξετάσουμε κάθε τομέα όπου ενέθηκαν παραδοξότητες ή ετερότητες, ώστε να προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα: "μήπως ζούμε σε ένα απέραντο τρελοκομείο?"

 43. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 06/10/2011 10:18:27

  Κρίνουμε όλοι τον Ελληνικό Στρατό και έχουμε τις απόψεις μας για την ποιότητα των στελεχών του και το Αξιόμαχο του!Δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα διότι ο ΕΣ εχει να πολεμήσει από το 1949 ευτυχώς!!! Συμμετείχε στον πόλεμο της Κορεάς όπου αρίστευσε μόνιμο και έφεδρο προσωπικό(Δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός διότι ο ΕΣ είναι εφεδρικός).Ακολούθησε η τραγωδία της Κύπρου,όπου και πάλι τα χαμηλόβαθμα Στελέχη και οι Στρτες της ΕΛΔΥΚ αβοήθητοι από την μητέρα Πατρίδα θυσιάστηκαν πιστοί στην παράδοση και δεν ετράπησαν σε φυγή μέσα στο γενικό κλίμα προδοσίας και διάλυσης!
  Την δυσμενέστερη κριτική την κάνουν οι απόγονοι των νικημένων του1949,οι οποίοι μεταλλαγμένοι και κανονικά ενταγμένοι στα αστικά κόμματα,νέμονται την εξουσία και τα αντιμίσθια τους!Αντίθετα το ΚΚΕ και η Αριστερά γενικά είναι στο πλευρό των εργαζομένων στελεχών του ΕΣ!!!
  Μετα την οικονομική κρίση έρχονται πάντα πολεμικές κρίσεις,οι οποίες πρέπει να μας βρούνε ενωμένους,υπάρχει τέτοιο κλίμα στον τόπο σήμερα;
  Είναι σπατάλη η διχόνοια και η συμφεροντολογική προσέγγιση μπροστά στα δύσκολα που έρχονται!
  Ότι και να λέμε, τα Στελέχη του ΕΣ δεν υπηρετούν μόνο για να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα!Όσοι το επιχείρησαν έφυγαν πολύ νωρίς είναι δύσκολη δουλειά,δεν είναι επάγγελμα είναι κάτι άλλο.
  Η Πατρίδα τους έδωσε ένα σπαθί,τι λέτε θα το παραδώσουν εύκολα;Ξέρετε πόσες υποχρεώσεις απορρέουν από την τιμή να κουβαλάς Σπαθί στην κοινωνία των λάπτοπ;
  Ο Αξκος βγάζει το ψωμί του με το σπαθί του,όλες οι τάξεις έχουν έργαλεία(νυστέρια,μυστριά,κομπρεσέρ)!Για να λειτουργήσουν όλα αυτά κάποιος κρατάει το σπαθί όλο το 24ωρο!
  Τέλος ο ποιητής περιγράφει απόλυτα τον καλό 'Ελληνα Αξιωματικό με τους στίχους:"Ηταν Γενναίο παιδί,με τα θαμπόχρυσα κουμπιά και το πιστόλι του,με τους Στρατιώτες του ζερβά-δεξιά,με τον αέρα του άνδρα στη περπατησιά...."
  Αν έλθει το κακό όλοι μας θα κριθούμε από τον πιό αυστηρό κριτή,ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ!!!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Κώστας Τ 06/10/2011 10:56:57

   Συμφωνώ μαζί σου. Επειδή έχω άποψη και ιδία γνώση, τη δυσμενέστερη κριτική, τη κάνουν αυτοί που στο στρατό με τον άλφα ή βήτα τρόπο βολεύτηκαν και πέρασαν καλά. Κυρίως βολεμένοι αστοί. Πριν μέρες, κάποιος νεαρός που απολύθηκε πρόσφατα (από οικογένεια με 4 αυτοκίνητα), κατηγορούσε το στρατό με τα χειρότερα λόγια. Ένας από τους λόγους ήταν ότι κάποιοι στρατιώτες αποσπώνται στα ΚΑΑΥ. Και τα λεγε σε μένα, που γνώριζα ότι η οικογένειά του, προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, είχε βάλει λυτούς και δεμένους, για να πάρει απόσπαση από τη μονάδα του για τα ΚΑΑΥ της Μάκρης.

   Έχω δει όμως φτωχά παιδιά, παιδιά από αγροτικές οικογένειες, που υπηρέτησαν στα σύνορα και σήμερα σεβαστοί οικογενειάρχες, να μιλούν με σεβασμό για το στρατό και τους αξιωματικούς τους.

   Κατά τα άλλα, οι αξιωματικοί επιλέγουν το στρατό κινούμενοι περισσότερο από αγάπη και όχι για τα "πολλά λεφτά".

   • anideos avatar
    anideos @ Αρματιστής 07/10/2011 00:17:11

    Τρεις φορες εγραψε πανελληνιες γνωστο μου ατομο για να μπει σε στρατιοτικη σχολη τελικα τα καταφερε.
    Τωρα θελει να φυγει γιατι ο στρατος πλεον, δεν ειναι αυτο που αυτος νομιζε οτι ειναι, αλλα χορος επαγκελματικης αποκαταστασης.
    Αν τα λεφτα ειναι πολλα η λιγα δεν μπορει να το κρινει καποιος απ την απ εξω φιλε αρματηστη, αλλα αν κρινω απο την ευκολια με την οποια καταβαλλινται οι ετησεις για Κοσοβο η αλλες εκτος εδρας αποστολες...

    94 β ΕΣΟ
    229
    14 μηνες 21η ΕΜΑ Αλεξανδρουπολη

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ anideos 07/10/2011 21:38:28

     Δύο χρόνια υποδιοικητής στην 21η ΕΜΑ.

 44. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/10/2011 12:12:35

  Όπως ισχύει και για την κάθε κοινωνία, αλλά και για τον κάθε κλάδο, η προσωπικότητα του καθενός είναι που κάνει την διαφορά. Δεν μπορούμε να γενικεύουμε ούτε προς το κακό αλλά ούτε και προς το καλό, απλά να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας, από τις οποίες μπορούμε να διαμορφώσουμε μερικώς την προσωπική μας άποψη. Και δυστυχώς, στον Ελληνικό Στρατό, όπως τον έχουν καταντήσει σήμερα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αρνητικών εμπειριών, για τις οποίες, δεν ευθύνονται μόνο ορισμένες περιπτώσεις ανίκανων, τεμπέληδων κλπ στελεχών, αλλά και (κυρίως) η πολιτική ηγεσία.
  Υπηρέτησα ως ΔΕΑ ΠΖ, (19 μήνες το 2002) επειδή ΗΘΕΛΑ να είμαι έφεδρος αξιωματικών των Ε.Δ. από αγάπη για τον στρατό και την πατρίδα μου. Μετά την σχολή, υπηρέτησα αρχικώς σε μάχιμη μονάδα σε νησί του Αιγαίου, όπου γνώρισα Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού που τιμούσαν την στολή που φορούσαν, ήταν αξιόμαχοι, έκαναν εκπαίδευση, συμμετείχαν σε βολές και ήταν πάνω από όλα άνθρωποι, φιλότιμοι, εργατικοί και ικανοί να σε εμπνεύσουν και να θεωρείς τιμή σου να υπηρετείς πλάι τους.
  Δυστυχώς όμως, δεν μπορώ να κρύψω ότι υπήρχαν και στελέχη, αξιωματικοί, οι οποίοι ήταν ανίκανοι, κομπλεξικοί, ευθυνόφοβοι και κυρίως χωρίς ηθικό. Μετά λύπης μου θα μεταφέρω εδώ τα λόγια υπολοχαγού ο οποίος σε ΤΑΑΣ (τακτική άσκηση άνευ στρατεύματος) έλεγε ότι «το πεζικό, τον μόνο ρόλο που εξυπηρετεί είναι η κατανάλωση εχθρικού πυρός» ή ότι «η αποστολή του τάδε λόχου, είναι να κρατήσει για 5 λεπτά την Ζώνη Ευθύνης του, γιατί τόσο χρειάζονται να σηκωθούν τα αεροσκάφη». Ίσως κάποιοι πουν ότι δίκιο έχει ο άνθρωπος, αφού πλέον τα μέσα έχουν αλλάξει, αλλά εγώ θα ήθελα να τους ρωτήσω, με τι ψυχή αυτός ο τότε υπολοχαγός και αυριανός διοικητής ενός τάγματος, θα εμπνεύσει τους στρατιώτες του, ή τα έφεδρα στελέχη του, τα οποία μπορεί να έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση της αποστολής τους;
  Όσο δε αφορά το θέμα της Εκπαίδευσης, είναι επίσης δυστυχώς αλήθεια, ότι όχι μόνο στο σημερινό 9μηνο, αλλά ακόμα και στο 14μηνο που ήταν η κανονική θητεία όταν υπηρέτησα εγώ, οι έφεδροι εξυπηρετούν κυρίως υπηρεσίες και αγγαρείες. Και είναι δεκτό ότι πρέπει και αυτές να πραγματοποιούνται, αλλά όχι εις βάρος της εκπαίδευσης… Ακόμα και στα κέντρα νεοσυλλέκτων, ίσα που προλαβαίνουν οι στρατιώτες να πραγματοποιήσουν μία βολή. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μιλάμε για εκπαίδευση; Αν θέλουμε να λέμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στους εφέδρους για μια ενδεχόμενη απειλή, θα έπρεπε η καθαρή εκπαίδευση στα όπλα και με παράλληλες ασκήσεις (ΤΑΜΣ, σχοινάκια κλπ), να είναι τουλάχιστον εξάμηνη με δύο βολές τον μήνα συν μια νυχτερινή (μια νυχτερινή έκανα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου) και εν συνεχεία κάθε δύο τουλάχιστον χρόνια να καλούνται οι έφεδροι να πραγματοποιούν βολές ανάλογα με την ειδικότητα τους. Πως είναι δυνατόν ένας στρατιώτης που απολύθηκε πριν 10 ή 20 χρόνια να κληθεί να υπηρετήσει την πατρίδα του σε μια ανάγκη χωρίς να έχει κληθεί ούτε μια φορά εντωμεταξύ να συμμετάσχει σε μία βολή;
  Επίσης, επειδή στην συνεχεία της θητείας μου υπηρέτησα και ως αρχιφύλακας σε φυλάκιο στα Ελληνό-Αλβανικά σύνορα, θα ήθελα να καταθέσω και μία ακόμα πικρή αλήθεια. Ως επί το πλείστον, στα φυλάκια αυτά, τα οποία πάλι λόγω πολιτικής βούλησης έχουν αποδυναμωθεί πολύ, υπηρετούσαν (για την περίοδο που γνωρίζω) ως αρχιφύλακες ΔΕΑ με δύναμη φυλακίου 4-5 στρατιώτες. Αυτό συνεπάγεται ότι το μόνο που μπορούσε να επιτευχθεί ήταν οι υπηρεσίες, ενώ παλαιότερα –και το γνωρίζω από αναφορές συναδέλφων ΔΕΑ που είχαν υπηρετήσει ως αρχιφύλακες στα φυλάκια την δεκαετία του 90- η δύναμη του φυλακίου ανερχόταν στα 20 περίπου άτομα τα οποία χρησιμοποιούνταν και για περιπολίες και για ενέδρες και γενικότερα για πραγματική περιφρούρηση των συνόρων, όπου συλλαμβάνανε και λαθρομετανάστες. Βέβαια, όσον αφορά αυτό, πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι πλέον εφικτό λόγω της μειωμένης δύναμης των φυλακίων, είναι και θέμα πολιτικής ευθύνης.
  Τέλος, επειδή έγινε και λόγος όσον αφορά και τους μισθούς και τα επιδόματα, θα ήθελα να καταθέσω και άλλη μια πικρή αλήθεια. Δυστυχώς, η λογική που επικρατεί και στο Δημόσιο, των εικονικών υπερωριών κλπ, επικρατεί και στις ένοπλες δυνάμεις, όπου ενώ οι ΔΕΑ ως αρχιφύλακες φυλακίων, όπου έμεναν 24/7 για μήνες, έπαιρναν μέρισμα από τα ειδικά επιδόματα που δικαιούνταν, αντίστοιχα μερίσματα και ίσως και μεγαλύτερα έπαιρναν και τα μόνιμα στελέχη με την δικαιολογία ότι έκαναν βάρδιες στα φυλάκια ή διανυκτερεύσεις ή επισκέψεις, (ανάλογα με τον βαθμό που είχαν) τις οποίες δεν έκαναν ποτέ.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Δημήτρης 06/10/2011 14:18:27

   Για το θέμα της εκπαίδευσης και της επάνδρωσης των φυλακίων.
   Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μειωμένης θητείας.
   Με βάση τις υποχρεώσεις του στρατού, τα σχέδια και το άπλωμα του σε όλο το μήκος του Έβρου και των νησιών, καθώς επίσης και στο εσωτερικό, για να μπορούσε ο στρατός να διεξάγει ουσιαστική ρεαλιστική και αποτελεσματική εκπαίδευση, απαιτείται θητεία, τουλάχιστο 18 μηνών.

   Η λειψανδρία, έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην επάνδρωση των διαφόρων φυλακίων.

   Αλλά η θητεία, όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι αρμοδιότητα της πολιτείας.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Αρματιστής 06/10/2011 14:32:56

    Μα κι εγώ αυτό εννοώ όταν λέω ότι είναι θέμα πολιτικής ευθύνης... και φυσικά επιδεινώνει την κατάσταση και η υπογεννητικότητα, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω των πολιτικών επιλογών.
    Όσον αφορά την θητεία, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είναι και 24μηνη, αλλά να αναγνωρίζεται ως χρόνος υπηρεσίας, ΧΩΡΙΣ να απαιτείται η καταβολή χρηματικών ποσών για την αναγνώριση της.

 45. Δεν πληρώνω avatar
  Δεν πληρώνω 06/10/2011 12:35:07

  Φαήλε, είσαι ταλαντούχος, ακέραιος, καλός Έλληνας αλλά δυστυχώς ρομαντικός και γι' αυτό αφελής. Τους λόγους που σε χαρακτηρίζω έτσι θα στους αποδείξει η Ιστορία. έχω μόνο μία ερώτηση. Ο Αντώνης Σαμαράς που υπηρέτησε;
  Παρακαλώ η απάντηση να είναι σταράτη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δεν πληρώνω 06/10/2011 13:55:24

   Υπηρέτησε εννέα μήνες στο ΠΝ, όπως και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με τον τότε νόμο για τους του Βοηθούς Καθηγητών Ξένων Πανεπιστημίων. Υπήρέτησε δηλαδή, όπως και όλοι όσοι υπάγονταν στην κατηγορία αυτή, ότι του αναλογούσε από το Νόμο κι αυτό είναι η απαίτηση που έχω για τον καθένα. Δεν απαιτώ να γίνουν και δεν γίνεται να γίνουν όλοι Καταδρομείς. Γι' αυτό άλλωστε και λέγονται Ειδικές κι όχι Γενικές Δυνάμεις. Υπάρχουν Έλληνες που γεννήθηκαν κα;ι8 μεγάλωσαν στο εξωτερικό, προστάτες οικογενείας, παιδιά με διάφορα προβλήματα υγείας. Γι' αυτούς προβλέπεται και διάφορες πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες προβλέπεται εκ του νόμου μειωμένη θητεία ή και απαλλαγή από αυτήν. Ο καθένας να κάνει αυτό που του επιβάλλει ο Νόμος κι έχει τον πλήρη σεβασμό μου όσο κι αν υπηρέτησε, αρκεί να είναι αυτό που του αναλογεί, χωρίς πλαστά πιστοποιητικά και παραβάσεις της νομοθεσίας. Τα τελευταία στα γράφω γενικότερα, γιατί μερικοί νομίζουν πως απαιτώ όλοι να είναι περίπου ΟΥΚάδες. Όχι. Όλοι χρήσιμοι, από τον ναύτη και τον στρατιώτη στο ΣΥΠ, ως τον πιλότο του F16.

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 14:32:36

    Αγαπητέ κ.Κρανιδιώτη,
    και γιατί ένας "βοηθός Καθηγητής Ξένων Πανεπιστημίων" να υπηρετήσει 9 μήνες στο ΠΝ; Ολοι αυτοί οι νόμοι "παραθυράκια" έγιναν για να βολευτούν κάποιοι ...

    Αν και διαφωνώ σε πάρα πολλά μαζί σου, σε θεωρώ ΕΝΤΙΜΟ και ΑΚΕΡΑΙΟ.
    Κανένας δεν είναι "Αγιος", ούτε ο Σαμαράς.
    Εκανε και αυτός - όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ - μια "μαλακία" στην ζωή του ...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ np_complete_problems 06/10/2011 16:52:46

     Λαϊκίζεις.
     Ήταν Νόμος για ολόκληρη κατηγορία επισατημόνων από πανεπιστήμια του εξωτερικού, όχι "παραθυράκι", "ερμηνεία", "κατ' αναλογίαν" ή φωτογραφική διάταξη.
     Μην αδικείς τον εαυτό σου με τέτοια επιχειρήματα.
     Φιλικά

     • ο ξένος avatar
      ο ξένος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 17:04:23

      "Ο καθένας να κάνει αυτό που του επιβάλλει ο Νόμος κι έχει τον πλήρη σεβασμό μου όσο κι αν υπηρέτησε, αρκεί να είναι αυτό που του αναλογεί, χωρίς πλαστά πιστοποιητικά και παραβάσεις της νομοθεσίας".

      O Νόμος (με "Ν" κεφαλαίο), προβλέπει και θητεία στο Κολωνάκι και γκομενοφυλακή, κ.α, που σε άλλα σημεία και άρθρα σου λοιδορείς.
      Επίσης, με Νόμο η κόρη του Πάγκαλου υπηρετεί στη Βουλή, με Νόμο οι κηφήνες- πελάτες των κομμάτων υπηρετούν οπουδήποτε στο Δημόσιο, δεν μπούκαραν με τσαμπουκά, και τόσα άλλα. Στο κάτω κάτω και το Μνημόνιο Νόμος είναι! Και τι Νόμος!

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ ο ξένος 06/10/2011 18:32:40

      διάνα ...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ο ξένος 06/10/2011 23:35:43

      Λυπάμαι που βλέπω ότι τελικά υποκρίνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις.
      Η στρατολογική νομοθεσία λέει: οι προστάτες οικογενείας υπηρετούν, τόσο, οι ομογενείς τόσο, οι παντρεμένοι με ένα παιδί τόσο κλπ. Τί σχέση έχει αυτό με το ...Μνημόνιο ή με φωτογραφικές διατάξεις;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δεν πληρώνω 06/10/2011 13:58:25

   Και είμαι ίσως διάφορα αλλά όχι αφελής. Μου αρέσει να βάζω ψηλά τον πήχυ και απεχθάνομαι τις γενικεύσεις που θίγουν ολόκληρες κατηγορίες ανθρώπων, γενικεύσεις που συνήθως προέρχονται από συμπλέγματα, άγνοια, εμπάθεια ή ιδεοληπτική τύφλωση.

 46. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 06/10/2011 15:10:44

  ...ΚΟΜΑΝΤΟ ΦΑΗΛΟ...
  ΜΑΘΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ :
  ..ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ...
  ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΧΟ) ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝΕ (ΝΟΜΟΤΥΠΑ) ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥΣ....
  ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΚ....Α ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ......
  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ -ΙΚΑΡΟΙ-ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ-ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ, ΕΒΛΕΠΑΝ ΗΡΩΕΣ,ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΡΟΤΥΠΑ....
  ΕΔΙΝΑΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΓΙΑ SCRABLE...
  ΚΑΒΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΥΓΕ..ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
  ..ΨΑΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΖΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΚΗΔΕΙΑ ΑΓΗΜΑΤΑ .....
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ..
  ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ -ΤΟΤΕ- ΟΛΟΙ ΟΙ 'ΜΙΚΡΟΙ' ΠΡΟΤΥΠΑ.....
  ...ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ... ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ/ΤΟΝ Α/ΓΕΑ ΤΟΝ Α/ΤΑ..
  ΤΙ ΣΚ...Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΙΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ;
  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ , ΠΟΥ ΤΟ ΧΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ;
  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΟ
  ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΝΩΡΙΣ ....ΜΕ ΚΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

  ..ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ , ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 06/10/2011 16:54:35

   "Αφού δεν πίνει ο στρατός, δεν πίνει κι ο Αλέξανδρος". Μάθημα ηγεσίας, στο πέρασμα της Γεδρωσίας ερήμου...

 47. Tonia G avatar
  Tonia G 06/10/2011 15:43:05

  Αγαπητέ Φαήλο,
  παραθέτω τρεις φράσεις από το κείμενο σου με το σχόλιο μου:
  α) "Το «επικρατέειν ή απόλλυσθαι» είναι βαθιά ηθικό καθήκον, όπου ο πολεμιστής καλείται να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση, το ένστικτο επιβίωσης, τον φόβο. Οι παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σχολεία της Τιμής και του Αίματος, οι ίδιες οι μονάδες, με την επίσης βασική τους λειτουργία, που είναι η εκπαίδευση, πρέπει να παράγουν Πολεμιστές."

  Σχόλιο: Ποτέ μετά τη μεταπολίτευση δεν ίσχυσε το παραπάνω ΑΞΙΩΜΑ, το οποίο δεν είναι στρατιωτικό. Είναι ΑΞΙΩΜΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και της Φύσης. Γιατί, οπου γυρίσουμε στο Φυσικό κόσμο το πρόσωπό μας θα δούμε "Το «επικρατέειν ή απόλλυσθαι». Είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για άλλα ένβια όντα. Μόνο στη Ελλάδα της Μεταπολιτευτικής Διεθνιστικής Ιδεοληψίας τα συμφέροντα όλων των άλλων υπερισχύουν των δικών μας. Αλλά και κάτι άλλο αγαπητέ Φαήλο. Η επικρατούσα αντίληψη στις γενιές των ηλικιών από 40 έως 70 ετών που αντικατέστησε το "Το «επικρατέειν ή απόλλυσθαι», είναι το "Του Φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ", ιδεολογικό μότο ντροπής που αμφιβάλλω αν υπάρχει σε άλλο πολιτισμό και σε όλη τη Ανθρώπινη Ιστορία. Δυστυχώς δε το μότο αυτό διαπερνά όλες τις ιδεολογικές τάσεις από αριστερά έως δεξιά! Να ξαναπούμε επίσης πως οι μειώσεις θητείας (συμφωνώ με το λαϊκο της χαρακτήρα) έγιναν και επί των δυο παρατάξεων, με τελευταία αυτή επί Μεϊμαράκη. Επιπλέον το γεγονός της μη υποχρεωτικής στράτευσης μετά το Λύκειο δημιουργεί εκκολαπτήριο ανυπότακτων που όταν φτάσουν τα 35 και έχουν παιδί "την κανουν" για παντα! Στις Δημοκρατίες (όπως άρεσουν στους "περίπου 2.000.000 έγκλειστους του Πολυτεχνείου") όλοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Συνεπώς οι ανυπότακτοι θα έπρεπε να μην έχουν το στάτους Πολίτη της οποιασδήποτε Χώρας. Οι Έλληνες αστράτευτοι είναι το ιδεολογικό αντίθετο του "Φιλελλήνα"και όχι του Πατριώτη. Οι αστράτευτοι είναι οι χειρότεροι διαφθορείς της όποιας πατρίδας. Είναι οι άνθρωποι, είτε αριστεροί είτε δεξιοί, που βάζουν πάνω από όλα το ΤΟΜΑΡΙ τους. Είναι αυτοί που δεν πιστέυουν στις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας και της Ισότητας.

  β) "Κι αυτό, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι θεσμός κατεξοχήν λαϊκός, μετέχουν σχεδόν όλοι οι άντρες, πλην των ταβλαδόρων του Κολωνακίου, ορισμένων κομματικών λεχριτών, της χολερικής ψευτοπροόδου και συνήθως των φλώρων της παρασιτικής τάξης που υποδύονται τους «επιχειρηματίες»".

  Φαήλο πολύ δουλεια γι αυτούς που αναφέρεις πρέπει να γίνει εντός ΝΔ, όπου για πολλούς "Σπουδαίους" μέσα κει η Θητεία είναι αγγαρεία (για ρώτα μεσα στη ΔΑΠ...). Αν δεν ξηλωθεί όλο το πουλόβερ από τον Α.Σ. και να κοπεί ο βήχας όλων των χειριστών και κληρονόμων του συστήματος της οικογενειοκρατίας, της βυσματοκρατία των βλαχο-αριστοκρατο-πλουσίων μετριοτήτων της διαπλοκής, τίποτε δεν θα αλλάξει. Και οι ενέργειες του Προέδρου πρέπει ήδη να είχαν ξεκινήσει και να ολοκληρωθούν με τον ΕΞΦΕΝΔΟΝΙΣΜΟ των κυρίων αυτών από τα Ψηφοδέλτια, πράγμα που δεν γίνεται τουλάχιστον ως σήμερα.

  γ) "Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ως πρώτιστο καθήκον θα έχει, μεταξύ άλλων πολλών κι αναγκαίων, την αποκατάσταση και του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Απονέμοντας τους την τιμή που οφείλει το Έθνος στο Ένοπλο χέρι του, στα ίδια του τα παιδιά, τα καλύτερα, τα πιο αφοσιωμένα σε μια αποστολή που εμπεριέχει ακόμη και τον θάνατο. Γιατί σε αυτή τη χώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως ταυτισμένες με το Λαό. Είναι ο ίδιος ο Λαός."

  Πως θα γίνει αυτό αν δεν καταργηθεί με νόμο ή συνταγματικά η απαγόρευση υποψηφιότητων όλων των αξιωματικών για τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την αποστρατεία τους. Και φισικά απαγόρευση ανάληψης υπουργικού θώκου για ίσο διάστημα μετά την αποστρατεία τους. Το ίδο φυσικά για τους Αστυνομικούς και για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ;
  Ακόμη, θα πρέπει να επιστρέψει η θητεία στους 18 μήνες με υποχρεωτική παραμονή όλων των στρατευσίμων για 16 μήνες υποχρεωτικά εκτός Αττικής (για τους γεννηθέντες στην Αθήνα και όσους έχουν απολυτήριο Λυκείου της Αθήνας) και εκτός Θεσσαλονίκης (αντίστοιχα για τους θεσσαλονικιούς). Έτσι θα δοθεί τέλος στα βύσματα σε συνδυασμό με κατάργηση των βυσματικών θητείων σε Ναυτικό και Αεροπορία που παρήγαγαν Νάυτες και Αεροπόρους της "στεριάς" όταν τα παιδία μας Β' κατηγορίας έκαναν θητεία στο Πεζικό και το Πυροβολικό 9 μηνες στον Εβρο και στα νησιά του Β. Αιγαίου με μια έξοδο στις 15 μέρες.
  Τέλος, κάθε χρόνο τα βουνά και τα δάση μας καίγονται από πυρκαγιές... Για ρώτα όμως τι θα συμβεί αν τους τελευταίους 3-4 μήνες κάθε θητείας ο στρατιώτης το πέρναγε ως δασοφύλακας στα βουνα (εκτός μονάδος) ... τι αποτελέσματα θα είχε αυτό στους υποψήφιους εμπρηστές και πόσο θα το ήθελαν και οι στρατιώτες ως υπηρεσία; (Π.χ Σ.Τ.Ε.Κ.=σημειο ταχτικου ελεγχου κινησης).
  Στοίχημα πως οι πυρκαγιές θα μειώνονταν κατά 90% και επίσης τα χωριά της υπαίθρου θα άδειαζαν από τους Βαλκανο-Ρομά που το ρημάζουν κάθε μέρα, ενώ και οι γέροντες στη Πίνδο, τη Στερεα και το Μοριά θα έβγαιναν και το βράδυ... για ροβολιές.

  Στις χώρες που υπάρχουν τα παραπάνω δεν υπάρχουν ούτε τσάμπα αριστεροί και δεξιοί, ούτε όμως και φρέσκιες μεζονέτες σε καμμένα βουνά.
  Τι θα πράξει λοιπόν τώρα σε αυτό το επίπεδο η ΝΔ. Θα βγει να το πει ή μια απο τα ίδια... Κακοφωνεία όπως με την εφεδρεία και τη συναίνεση... και μάλιστα χωρίς τιμωρία;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Tonia G 06/10/2011 18:59:05

   Πολύ σωστές θέσεις απόψεις και προτάσεις. Αλλά είπαμε. Αυτά πρέπει να τα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Ποια όμως; Αυτή που δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με τις Ε.Δ. και που ενώ γνωρίζει κάποια από τα πολύ σοβαρά προβλήματα, ειδικά αυτό της λειψανδρίας, δειλιάζει να λάβει τα αναγκαία μέτρα; Φοβάμαι ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

   Σχετικά με το: «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε», προέρχεται από τη μικρασιατική εκστρατεία. Και απόλυτα υπεύθυνοι για να λεχθεί αυτό, ήταν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και πολιτευτές εκείνης της περιόδου. Είναι γνωστό ότι μετά την εκστρατεία προς Άγκυρα, άρχισαν να δίνονται άδειες στους οπλίτες. Όταν όμως έληγαν οι άδειες, πολλοί οπλίτες δεν επέστρεφαν στη Μικρά Ασία, με διάφορες προφάσεις, καλυπτόμενοι μάλιστα από τους βουλευτές τους πολιτευτές και του κομματάρχες του τόπου τους. Είναι γνωστό, ότι όταν η χωροφυλακή μάζευε τους λιποτάχτες και τους φόρτωνε στα πλοία για τη Σμύρνη, οι βουλευτές κατέβαζαν τους λιποτάχτες από τα πλοία. Έτσι παραμονές της μεγάλης καταστροφής, απουσίαζε από τη δύναμη της στρατιάς, ένας μεγάλος αριθμός ανδρών. Παρ’ όλα ταύτα όμως, οι μονάδες ανταποκρίθηκαν στο χρέος τους, πλην ελαχίστων, ειδικά του 49 συντάγματος Κορίνθου (της εκλογικής περιφέρειας του Μπεγλίτη), του οποίου ένας μεγάλος αριθμός ανδρών αυτοπυροβολήθηκε στο χέρι για να φύγουν από τη μάχη). Όλες οι άλλες μονάδες, ειδικά αυτές που βρέθηκαν στη κόλαση του Αλή Βεράν, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Τα φαινόμενα ασύντακτης φυγής, παρατηρήθηκαν κυρίως στις μονάδες των μετόπισθεν.

 48. TAKHS avatar
  TAKHS 06/10/2011 15:52:14

  Της αμυνης τα παιδια διωξανε το δρακουλα,της αμυνης το σκουφακι εδιωξε το μητσοτακη.
  Φαηλο οπως παντα γραφεις

 49. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/10/2011 16:35:15

  Τελικά σε παρεξήγησα. Είσαι ο Καλούσης τών Ενόπλων Δυνάμεων. Περνάςς και μετράς και ζηγίζεις όλους τους Ταγματάρχες. Οκ. Φοβερό επιχείρημα.

 50. φυλεας avatar
  φυλεας 06/10/2011 16:56:29

  Επειδή ο πατριωτισμός απαιτεί ωριμότητα και σοβαρότητα που δεν συνάδουν με το εθνικά επικίνδυνο ψευτοελληναράδικο πνεύμα καλό θα ήταν οι εγγύς στον τωρινό αρχηγό της ΝΔ να μην υπονομεύουν με την αμετροέπειά τους την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τη χώρα ,που την έχει τόσο μεγάλη ανάγκη στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε.
  Αυτό απαιτεί ο υγιής πατριωτισμός και όχι ο αποπροσανατολισμός με τους μήνες της θητείας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φυλεας 06/10/2011 23:40:57

   Κι επειδή η Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια είναι το πρώτιστο δικαίωμα των πολιτών και υπερβαίνει τα μικρομματικά συμφέροντα, η διάρκεια της θητείας πρέπει να είναι αυτή που επιβάλλουν οι αμυντικές ανάγκες της Πατρίδας. Αυτός είναι ο σώφρων και σοβαρός πατριωτισμός. Το αντίθετο είναι για ρεμπεσκέδες και ταβλαδόρους που οδήγησαν την χώρα και την παράταξη εκεί που την οδήγησαν.

 51. An Oylla avatar
  An Oylla 06/10/2011 17:21:18

  Και γιατί δεν έγραφες όλο το άρθρο στα κεφαλαία; Θα ξεμπέρδευες και από τους τόνους. Τόνι.

 52. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 06/10/2011 18:02:16

  Για να χαλαρώσουμε λίγο να πω και κάτι που θα έμοιαζε με ανέκδοτο, αλλά πιθανότατα ισχύει: Αν αληθεύουν τα βιογραφικά των πολιτικών αρχηγών , τότε μακράν ο πιο μάχιμος πολιτικός ηγέτης από άποψη στρατιωτικής θητείας είναι ο...ΓΑΠ με θητεία σε τεθωρακισμένα στον Έβρο. Μάλιστα, νομίζω ότι ο αδελφός του ο Αντρίκος και σίγουρα ο γιος του ο Ανδρέας έχουν υπηρετήσει ως αλεξιπτωτιστές. Συνάδελφοι σου, Φαήλο, κομμάντα δηλαδή. Κοίτα που μας βγήκαν και στρατόκαυλοι τελικά οι Παπανδρέου...

 53. Ο επαναστάτης ποπολάρος avatar
  Ο επαναστάτης ποπολάρος 06/10/2011 19:47:41

  Λοιπόν… είναι σαφές ότι υπάρχουν δύο Ε.Σ. Από τη μια, ο στρατός που γνωρίσαμε όλοι οι υπόλοιποι, της ατελείωτης αγγαρείας, της στασιμότητας, της περιρρέουσας αίσθησης απαξίωσης που σου δίνει την αίσθηση ότι η χώρα είναι ανοχύρωτο πανηγύρι – με τις όποιες εξαιρέσεις σοβαρών ανθρώπων, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δυστυχώς δεν αντιπροσωπεύουν τη γενική εικόνα – και ο στρατός του Κρανιδιώτη και του Αρματιστή, ο στρατός δηλαδή των στρατ**βλων που προσεγγίζουν συλλήβδην έννοιες όπως πατρίδα και στρατός αμιγώς οπαδικά, ως χουλιγκάνοι. Γι’ αυτό και μόλις δουν ότι κάποιος διαφωνεί μαζί τους, ότι κάποιος τολμάει να πει ότι είδε άλλα πράγματα εκεί που υπηρέτησε από αυτά που ισχυρίζονται οι κατά φαντασίαν τουρκοφάγοι μας, τότε ειρωνεύονται, υποτιμούν, βρίζουν…

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο επαναστάτης ποπολάρος 06/10/2011 23:51:41

   Οι γενικεύσεις μειοψηφικών συμπεριφορών είναι κλασσική νεοελληνική παθογένεια και δείγμα ανοησίας. Τα περί ύβρεων, στρατόκαβλων κλπ, τα γράφω εκεί που τα έγραφα κι εν θητεία. "Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν". Προφανές εσύ δεν ήρθες γιατί δεν θα μπορούσες. Έτσι κι εσύ γενικεύεις αρνητικές εμπειρίες, που μπορεί και να μην είχες, να στις είπαν ή να τις άκουσες. Η πίστη, η τιμή, το καθήκον, είναι ... "χουλιγκανισμός" για κάτι τύπους σαν εσένα. Α, ρε κακομοίρη...

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Ο επαναστάτης ποπολάρος 07/10/2011 22:20:24

   Το είδα τώρα και απαντώ

   Αυτά που γράφεις για στρ.....ους, δείχνουν αμέσως την άποψη που έχεις για το στρατό. Αλλά, ας το αντιπαρέλθω

   Για το τι είναι ο στρατός το έχω γράψει παραπάνω. Aν το διάβασες. Να το επαναλάβω όμως. Είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας. Και αυτό το πιστεύω απόλυτα. Απόδειξη, ότι κράτη που δεν αντιμετωπίζουν απειλές, που είναι προσηλωμένα στη διαρκή ουδετερότητα (Σουηδία, Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αυστρία) διατηρούν ισχυρές Ε.Δ. Η Ελβετία, επιστρατεύει 500.000. Η Σουηδία, που έχει σύνορα με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, διατηρεί πανίσχυρες Ε.Δ. και έχει να πολεμήσει από το 1814. Και όλες αυτές οι χώρες, διατηρούν στρατό θητείας. Ως εκ τούτου, πιστεύω στην ύπαρξη αξιόμαχου στρατού για τη πατρίδα μας, που αντιμετωπίζει ενεργή απειλή στα ανατολικά της σύνορα.

   Και να εύχεσαι η τρόικα και οι γκαουλάιτερ της διεθνούς των τοκογλύφων, να μη αγγίξουν το στρατό. Και η κυβέρνηση, να βρει το κουράγιο και να αρνηθεί επέμβαση των τροικανών στις ΕΔ. Διότι τότε θα έρθει το τέλος της Ελλάδας

   Υπηρέτησα στο στρατό 30 χρόνια. Είναι η 2η οικογένεια μου και αισθάνομαι άσχημα όταν ο κάθε βαρεμένος γενικεύει κάποιες κακές καταστάσεις που πιθανό συνάντησε (που δεν αρνούμαι ότι μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά). Και σε αυτές τις γενικεύσεις απάντησα. Δεν μπορεί κάποιος που υπηρέτησε στο πυροβολικό να λέει ότι όλοι οι κληρωτοί της μονάδας του ήταν υπηρετριούλες των καραβανάδων. Δηλαδή και ο ίδιος; Δεν ντρέπεται να λέει ότι ήταν υπηρετριούλα; Είναι δυνατό να λέγονται τέτοιες μα--κίες; Δηλαδή 100 και περισσότεροι νέοι είχαν γίνει εθελόδουλοι; Κανένας δεν βρέθηκε να υψώσει το ανάστημά του; Κανένας δεν είχε αξιοπρέπεια; Ή ο άλλος να λέει ότι όλοι οι αξιωματικοί της μονάδας του αρπάζανε τα σακια της ζάχαρης και των μακαρονιών......

   Στις γενικεύσεις απάντησα φίλε. Ή σε αυτή τη γενική παπαγαλία περί αγγαρειών. Το γράφεις και εσύ. Ποιοι θέλεις να καθαρίσουν τη χέστρα σου, τα αποφάγια στο τραπέζι σου, το δίσκο σου, το θάλαμό σου, το λουτρό σου; Να φέρουμε τη μαμά σου ή Φιλιπινέζες;

   Αυτές τις ανοησίες ακούω συνέχεια και για αυτό γράφω. Είπα όμως και κάτι άλλο. Ο καθένας που γράφει εδώ για να κατακρίνει το στρατό και να βγάλει τη χολή του, καλό είναι να μας έλεγε τι ειδικότητα είχε, σε ποιο όπλο υπηρέτησε, τι "Ι" ήταν, σε ποια μονάδα και σε ποια ηλικία υπηρέτησε, αν έκανε στον Έβρο ή σε νησί, αν υπηρέτησε κοντά στο τόπο καταγωγής του; Αν έβαλε μέσο; Ίσως έτσι θα βγάζαμε και κάποια άλλα συμπεράσματα .... Και ξέρεις γιατί τα λέω αυτά; Διότι όλοι αυτοί που στο στρατό πέρασαν γενικά καλά και ελάχιστα ταλαιπωρήθηκαν, βγάζουν συνήθως χολή και έχω παραδείγματα... Αυτοί όμως που υπηρέτησαν σε δύσκολα όπλα (ειδικές δυνάμεις, ΤΘ) και τους βγήκε το λάδι, είναι μετρημένοι στις εκφράσεις τους και οι περισσότεροι αισθάνονται περηφάνια διότι υπηρέτησαν τη θητεία τους σε δύσκολες και απαιτητικές μονάδες.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 08/10/2011 11:22:06

    Φίλε Αρματιστή, εύγε! Με γλύτωσες από πολύ κόπο.

 54. βασίλης avatar
  βασίλης 06/10/2011 23:43:10

  Κ Κρανιδώτη
  Ολους σ' αυτούς που έχουν γνωμη για τους καταδρομείς ενα πράγμα εχω να τους
  πω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να αντέχουν οχι μόνον στον σωματικό
  πόνο και κούραση αλλά το μεγαλύτερο προταίρημα είναι να αντέχουν την
  ψυχολογική πίεση όσο κανείς αλλος παρά μόνον οι χειριστές αεροσκαφών.
  Εχω ιδία αντίληψη για αυτά που λέω οχι γιατί είμαι ο ίδιος Καταδρομέας αλλά
  εχω συγγενη ο οποίος είναι καταδρομέας απο την πρώτη ημέρα που
  απεφοίτησε απο την ΣΣΕ και μάλιστα εχει τελειώσει και την επτάμηνη
  σχολή των ΟΥΚ.
  Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχους τους καταδρομείς διοτι κάποιοι πολιτικοί θέλησαν
  να τους προσβάλουν και μέσα σε λίγο διάστημα είχαν φύγει εκτός στρατέμαυτος και μιλάω για τους άνδρες των ιμίων .
  Λυπάμαι για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων διότι τούτη την περίοδο
  ξεπουλά κάθε ιερό και όσιο και θέτει την δομή και την λειτουργία του στρατού
  σε δεύτερη μοίρα ;από πολλές πλευρές οι οποιες είναι γνωστές σ' αυτούς που
  πραγματικά ψάχνουν και μαθαίνουν και δεν χρειάζεται να τις αναλύσω.

 55. φυλεας avatar
  φυλεας 06/10/2011 23:44:42

  Ο αρματιστής μας είπε ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικοί ανάμεσα στους 29 κατηγορούμενους για τα υποβρύχια.Ας διαβάσει λοιπόν να ενημερωθεί.

  Οι Στρατιωτικοί
  Πέντε αξιωματικοί που εμφανίζονται να συνεργάζονται, μετά την αποστρατεία τους, με την εταιρεία ΜΙΕ είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των Αρχών. Δίωξη ασκήθηκε και κατά ενός υπαλλήλου της ΜΙΕ που δεν ήταν στρατιωτικός, ενώ στη λίστα των προσώπων που διώκονται βρίσκονται άλλοι οκτώ αξιωματικοί, που υπηρετούσαν κυρίως στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και υπήρξαν πρόεδροι ή μέλη των επιτροπών για τις διαπραγματεύσεις, την αξιολόγηση των προσφορών και την πορεία υλοποίησης των συμβάσεων.

 56. naftilos avatar
  naftilos 06/10/2011 23:56:13

  Εισαι ποπολαρε μαλλον απο αυτους που ξημερωβραδιαζονται βλεποντας τα Τουρκικα και μαλιστα το θεωρουν και φυσιολογικο και πολιτισμενο. Απο αυτους που αδυνατουν να αντιληφθουν την συγχρονη Τουρκικη εισβολη που προεκυψε "τυχαια" λογο του χαμηλου κοστος για τα "κατα τυχη" πιο τηλεθεαματικα καναλια της χωρας. Απο αυτους που η μνημη του αιματος και του πονου αιωνων προκαλει στρατοφοβισμο και ενστολοαηδια. κατι στρατο*λοι οπως λες ομως θα σου σωσουν το τομαρι οταν ερθει η ωρα. Α και που εισαι δεν υπαρχουν τετοιοι. Ο κομπλεξισμος, η ληθη, η καλοπεραση και η αναξιοκρατια φταινε. οχι εσυ...και που'σαι δεν ειμαι ενας απο αυτους που βριζεις και υποτιμας, αναγνωριζω ομως οτι παρα την υπαρξη σοβαρωων προβληματων και αναξιων ανθρωπων στο στρατευμα, αυτο παραμενει ο τελευταιος ορθιος θεσμος του κρατους. Δυστυχως οχι για πολυ ακομα, εκτος αν η "εισαγωμενη ψευδοκριση" αλλαξει τα πραγματα. Και δεν εννοω στο στρατευμα εννοω σε ολη την κοινωννια. οπως και ναχει αυτο που εζησες σιγουρα δεν ηταν το στρατευμα και σε δικαιολογω εν μερει...

 57. Ο επαναστάτης ποπολάρος avatar
  Ο επαναστάτης ποπολάρος 07/10/2011 02:55:07

  Ναφτίλε,

  Ωραίος!! Φοβερή αντιληπτική ικανότητα! Από το post μου κατάλαβες ότι α) βλέπω τουρκικά σίριαλ, β) είμαι τουρκόφιλος και γ) πάσχω από στρατοφοβισμό (sic!). Χωρίς να ξέρεις τίποτα για εμένα, τίποτα απολύτως... Μόνο και μόνο επειδή διαφώνησα, οι ταμπέλες πέσανε σύννεφο. Ωραία πράγματα ρε παδιά... Παρέθεσα απλώς και μόνο αυτά που διαπίστωσα στο στρατό, αυτά που μοιράζονται τόσοι και τόσοι νέοι, που ενώ μεγάλωσαν σε μια άθλια μεταπολιτευτική περίοδο εθνικής αποδόμησης και απαξίας, που ενώ το εκπαιδευτικό τους σύστημα τούς αλλοτρίωνε ετοιμάζοντας ανελλήνιστους και άθρησκους δυτικολάγνους ραγιάδες, αυτοί μια ωραία πρωία βρέθηκαν κλεισμένοι σε ένα στρατόπεδο να υπηρετήσουν ποιον, τι? Πράγματι, βρήκα και εγώ μέσα στο στρατό αξιόλογους αξιωματικούς και ανθρώπους, δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Η συνολική εικόνα του στρατεύματος απηχεί πλήρως την συνολική, γενικότερη εικόνα της ελλαδικής κοινωνίας: Της πλάκας... Το βύσμα του βύσματος, και από εκεί και πέρα όποιον πάρει ο χάρος. Δίχως στόχο, δίχως σχέδιο, παρέα με οπαδικά τσιτάτα που φαίνεται να λειτουργούν κυρίως ως ψυχολογική εκτόνωση. Και αυτές οι διαπιστώσεις δεν γίνονται χαιρέκακα, καπνίζοντας ναργιλέ και φορώντας φέσι... Επιτέλους, λίγη αξιοπρέπεια! Γίνονται με πόνο ψυχής, με οδύνη για το κατάντημα της πατρίδος μας. Γιατί ναι, και όσοι δεν είναι τρελαμμένοι δεξιάρες αλλά παρόλ΄αυτά έχουν εναποθέσει τις ελάχιστες ελπίδες τους στον Αντώνη Σαμαρά, έχουν και αυτοί δικαίωμα να αγαπούν την πατρίδα τους και να μιλούν για αυτήν. Δεν είναι δυνατόν να προκρίνεται ως μόνη δόκιμη πατριωτική στάση αυτή του κάθε πασοκογενούς χουλιγκάνου που εθελοτυφλεί και νομίζει ότι οι πάντες σε εσωτερικό και εξωτερικό επιβάλλεται να αποδεχτούν το μεγαλείο της επαρχιώτικης σκέψης και αισθητικής του, ενώ οι άνθρωποι που ανησυχούν και προβληματίζονται με αυτά που βλέπουν θέτοντας τις διαπιστώσεις τους ως αφετηρία ανάστασης, να θεωρούνται λίγο πολύ ανθέλληνες και... κακομοίρηδες.

  Ενσάρκωση του κινηματογραφικού Κώστα Πρέκα, ήτοι Φαήλε Μ. Κρανιδιώτη,

  Μπροστά στο μεγαλείο της αριστοκρατίας σας, που το μόνο που της απομένει για να αποθεωθεί είναι πια μια κάποια υπουργοποίηση (το στάδιο του μυστικοσύμβουλου είναι καλό, αρκεί να μην κρατήσει για πολύ, φαντάζομαι), ασφαλώς και είμαι κακομοίρης. Δεν τολμώ να αντιπαρατεθώ, στον πύρινο λόγο σας που κατακαίει στο πέρασμά του τον εχθρό και κάθε αδαή που τολμά να ψελλίσει τη διαφωνία του. Είστε ηγήτορας, αυτό είναι σαφές, και πρέπει, για λόγους συμπαντικής τάξης, να έχετε πάντα δίκιο. Στο πυρ το εξώτερον λοιπόν οι διαφωνούντες, όσοι δεν σας συμπαθούν, όσοι δεν σκέφτονται όπως σκέφτεστε, όσοι δεν γράφουν όπως γράφετε. Αν και θεωρώ ότι το ύφος σας (στο διαδυκτιακό αναφέρομαι, αυτό γνωρίζω) πλέον προσιδιάζει έντονα σε πολιτικού και ιδεολογικού μπράβου (βλ. τις διαρκείς σεξιστικές αναφορές, τα σχόλια τύπου «την επόμενη φορά δεν πας να τους τα πεις από κοντά» κ.α.) τονίζοντας ακόμη περισσότερο την όλη βλαχαδερή αισθητική των κλασικών (με ένα -σ-) πια κειμένων σας , εντούτοις σιωπώ και, εν αναμονή των δίκαιων επερχομένων επιπλήξεων, αναπέπμω τον εξάψαλμο: Κύριε (Φαήλε Μ. Κρανιδιώτη), μὴ τῷ θυμῷ σου ἐλέγξῃς με, μηδὲ τῇ ὀργῇ σου παιδεύσῃς με.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο επαναστάτης ποπολάρος 07/10/2011 16:22:41

   Έχεις δίκιο, έχω πάντα δίκιο. Διακρίνω λίγο φθόνο. Έχω και φωτογραφία με τον Πρέκα, όταν απελευθερώναμε την Κορυτσά.
   Λοιππόν, τώρα ΜΕΤΑΑΑΑΒΟΛΗ και στην "καλλιόπη".

 58. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 07/10/2011 12:09:39

  Καλο το αρθρο
  Τον Στρατο τον εχουμε ψηλα δεν το συζηταμε
  Ο Στρατος δεν πρεπει να ανακατευεται με την πολιτικη και να υπηρετη τον λαο και την δημοκρατικη πλειοψηφια
  Να μπη φρενο στο πλιατσικο που του κανουν οι εσω και οι εξω

 59. Civil-Eng. avatar
  Civil-Eng. 07/10/2011 14:17:18

  Να μιλήσει και μια μοδίστρα...
  Μια χαρά είναι ο στρατός μας και οι Αξιωματικοί και στον χρόνο που υπηρέτησα (5 Μάη 2009- 5 Μάη 2010) γνώρισα χρυσούς ανθρώπους ,και είχα καλούς διοικητές , πράγμα που πραγματικά δεν περίμενα.
  Ναι έκανα αγγαρείες διότι κάποιος έπρεπε να ξεφορτώσει τα ώνια, κάποιοι έπρεπε να καθαρίσουν κτλ. Αλλά έτσι είναι και η ζωή δεν μπορεί να είναι όλα εύκολα. Εβλεπες τα παλικάρια της ΠΑ να τρέχουν για σκράμπλ και ήξερες ότι δεν είσαι βλάκας που υπηρετείς, αισθανόσουν υπερήφανος.
  Και να μην ακούω χαζά για το πόσο αξιόμαχος είναι ο ΕΣ, εδώ εμείς κάναμε βολές κάθε δίμηνο ( ναι και με εκείνη την αρχαιολογία που ονομάζεται BREN :))
  και ασκήσεις ετοιμότητας με ΟΜΑΕ κτλ, οι δυνάμεις του πεζικού θα πρέπει να είναι κλάσεις ανώτερες.
  Ε ηλίθιους συνάντησα, 20χρονα που μόλις ηλθαν από τη ΣΤΥΑ , παππούδες που βαριόταν αλλά αυτά είναι αναμενόμενα και επιπλέον η συμπεριφορά που βλέπεις είναι η συμπεριφορά σε κατώτατο βαθμό επιφυλακής και σε κατάσταση χαλάρωσης. Σε περιπτώσεις που τα πράγματα για κάποιο λόγο σοβάρευαν , με ένα κλικ η συμπεριφορά άλλαζε, δεν ήσουν στην παιδική χαρά.
  Το να κατηγορούμε συλλήβδην τις ένοπλες δυνάμεις είναι αφελές αν δεν είναι ύποπτο.

 60. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 07/10/2011 17:51:29

  Εφόσον δεν είναι ταυτόσημες οι έννοιες πολίτης-οπλίτης ξέφτισε η έννοια του στρατού στην δήθεν δημοκρατική μας πατρίδα.
  Το παιδί το στρατό τον εννοεί τροχοπέδη για την ζωή του. Κι αυτό γιατί δεν τον έμαθαν να συναισθάνεται την ύπαρξη του ως κομμάτι του έθνους αλλά σαν ένα ανθρωπάκι που όλο του το είναι πρέπει να υποταχθεί στην εξασφάλιση του οικονομικού του μέλλοντος και μόνο. Το έχω ξαναγράψει η χρεωκοπία της χώρας προεξοφλήθει το 1996 με την εκλογή της σαύρας μετά τα Ίμια.
  Τα σημερινά απλώς είναι τα παρεπόμενα της αναξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος προ-τίμησε τον νεκροθαύτη της αξιοπρέπειας του.

 61. Δεξιός avatar
  Δεξιός 08/10/2011 10:38:28

  h..p://blemilo.blogspot.com/2011/10/blog-post_5312.html

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δεξιός 08/10/2011 22:13:38

   Φίλε Δεξιέ, το διάβασα. Ο Ψρήντμαν, το Βιετνάμ, η Χιονάτη κι οι επτά νεοφιλεύθεροι νάνοι.΄Τα μήλα, αδερφέ, πρέπει να είναι κίκκινα ή άντε πράσινα, άμα είναι ξινόμηλα. ΄Αμα δεις ...μπλε μήλο, σημαίνει πως ή είναι σάπιο ή μεταλλαγμένο.
   Που να πρωτοσταθώ; Στην βλακώδη, ανιστόρητη, γεωστρατηγικά ηλίθια και πολιτικά αφελή σύγκριση; Στην ψευτοοικονομίστική και τάχα "τεχνοκρατική" προσέγγιση; Στα τσιτάτα περί δήθεν "εθνικολαϊκισμού";
   Κατ' αρχήν δες το χάρτη. Διαφεύγει στον συντάκτη ότι δεν συνορεύουμε με τον Καναδά και το Μεξικό. Το Μεξικό κι ο Καναδάς, αν ενθυμούμαι καλώς, δεν έχουν καταλάβει πχ την Καλιφόρνια, δεν παρα;βιλάζουν τον εναέριο χώρο τον ΗΠΑ, σαν σουρωτήρι, δεν έχουν casus belli, δεν τραμπουκίζουν, δεν απειλούν. Αν δε το κάνουν, θα φάνε χώμα.
   Επίσης, αν η Ελλάδα είχε 250.000.000 πληθυσμό κι ήταν ηγέτιδα δύναμη του κόσμου, πολιτικά και οικονομικά, θα είχε την πολυτέλεια να μην έχει θητεία αλλά από τηνξ τεράστια δεξαμενή του πληθυσμού και με τα τερ΄παστια οικονομικά μέσα που θα διέθεται, θα μπορούσε να σθυγκροτήσει έναν ικανό επαγγελματικό στρατό. Ακόμη όμως και οι ΗΠΑ, όποτε μπήκαν σε μεγάλο πόλεμο, έκαναν στρατολόγηση του γενικού πληθυσμού ενώ και τώρα που μιλάμε, λόγω των προβλημάτων ποιότητας και "οροφής", πολλοί θέτουν ξανά ζήτημα θητείας. Πάντως για μας, με τέτοιο εύρος συνόρων, με υπαρκτές τόσες απειλές και με εγγύτητα σε πιθανές εστίες αστάθειας και σύγκρουσης και με δεδομένο τον πληθυσμό μας και τα πολύ μικρότερα οικονομικά μας μέσα, ο Εθνικός Στρατός, με κύρια δύναμη την εφεδρεία, την γενική στράτευση και συνεχείς μετεκπαιδε΄'υσεις, με διάρκεια θητείας ΟΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, είναι μονόδρομος.
   Ο Φρήντμαν λοιπόν τίποτα δεν μου "απαντάει". Δεν είμαι δε "μισθοφόρος" του Κράτους αλλά ελεύθερος μαχόμενος Δικηγόρος, που επαίρομαι ότι ποτέ δεν πήρα ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ από το δοβλέτι. Ο ελληνικ΄πος λαός μου πλήρωσε μόνο τον γλίσχρο μισθό (65.000 δραχμές) του ΔΕΑ και το επίδομα Αλεξιπτωτιστού για δυο εξάμηνα (από 120.000 δραχμές κάθε φορά, αν θυμάμαι καλά).
   Αυτές οι νεοφιλεύθερες αρλούμπες περί αμιγώς επαγγελματικού στρατού και καθόλου ή ελάχιστης στράτευσης είναι όντως δημοφιλείς στους υπηρετήσαντες στην Γκομενοφυλακή και στους υποψήφιους γι' αυτήν. ΔΕν θα πάρω κι ούτε κι η πλειοψηφία του Λαού θα πάρει.
   Οι ΗΠΑ

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2011 22:15:09

    Συγγνώμη για τα λάθη στην πληκτρολόγηση. Η ταχύτητα...

 62. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2011 11:24:15

  Παρ' ότι ΄χωρίς τις "μοδίστρες" δεν θα λειτουργούσε τίποτε στο Στρατό, δεν σε βρίσκω καθόλου "μοδίστρα"!

 63. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 08/10/2011 12:43:29

  Ολόκληρο το βίντεο των 52 λεπτών από το σύνταγμα. Τα ΜΑΤ χέσ...καν

  http://www.youtube.com/watch?v=HP_vLo7YaFw&feature=player_embedded#t=480s

 64. Απορία avatar
  Απορία 08/10/2011 22:25:46

  Απορω τι κάθεσαι και απαντάς σε μπαρούφες.

  Χώρες που βρίσκονται υπό συνεχή κίνδυνο και με εν δυνάμει εχθρούς σε όλο σχεδόν το εύρος των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων τους, δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν μόνον μισθοφορικό στρατό. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.

  Οι αρλούμπες περί μισθοφορικών στρατών διακινούνται επί το πλείστον απο παιδάκια της γενιάς του '81 και δώθε, δηλαδή τις γενιές του χίπικου σοσιαλισμού των λουλουδιών και των δανεικών το ΠΑΣΟΚ και της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής φούσκας που όλα ήταν ρόδινα.

  Όλα αυτά τα άτομα αδυνατούν να καταλάβουν ότι η περίοδος που ζήσαμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν ήταν και η αντιπροσωπευτικότερη ιστορικά.

 65. paris avatar
  paris 11/10/2011 12:48:16

  Τί δεν είναι στρατός:
  1. ΔΕΝ είναι τα ΚΑΑΥ. Γιατί οι στρατιωτικοί πρέπει να κάνουν διακοπές με λεφτά των Ελλήνων πολιτών;
  2. Γιατί οι διοικητές μονάδων χρησιμοποιούν τα τζίπ για τις ιδιωτικές τους μετακινήσεις;
  3. Γιατί έχουμε τόσους πολλούς στρατηγούς;
  4. Γιατί χρειάζονται κληρωτοί μέσα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη;
  5. Γιατί οι στρατηγοί κτλ έχουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο;
  6. Πόσες κλεψιές γίνονται στις μονάδες από κληρωτούς, αξιωματικούς κτλ;
  7. Πόσοι στρατιωτικοί στραγγίζουν το πετρέλαιο από τα υπηρεσιακά οχήματα για να γεμίσουν τα δικά τους;

 66. Babis Koyratoras avatar
  Babis Koyratoras 12/10/2011 20:56:48

  Πολλα απο αυτα που αναφερονται στο αρθρο, ειναι ειπωμενα, γραμμενα, καμωμενα ηδη απο παλαιοτερους πραγματικους Ελληνες Στρατιωτες.
  Δυστυχως, η τελευταια παραγραφος του κατα τ αλλα αξιου συγχαρητηριων, αρθρου σας χαλαει ολοκληρη την ιδεα, την αιτια, την αφορμη που λαβατε για να το γραψετε.
  Χανει ολη τη σημασια του, οταν προσφερεται απο καποιον ο οποιος προεξοφλει την αλλαγη καθεστωτως της χωρας, απο εναν πολιτευομενο ο οποιος δεν εχει κανει απολυτως τιποτα μπροστα στην προδοσια που συντελειται απο το συνολο της κυβερνησης και του πολιτικου κοσμου της χωρας, και ως εκ τουτου να θεωρειται και ο ιδιος ισαξια προδοτης.Κε Κρανιδιωτη, λυπαμαι που ενα τοσο σημαντικο αρθρο, γραφτηκε οχι βασισμενο τις πραγματικες αξιες που αναφερεται, αλλα μονο για την αποκομιδη ...πολιτικων εντυπωσεων....

 67. vangelakas avatar
  vangelakas 17/03/2012 02:00:42

  Πολὺ ὡραῖο τὸ ἄρθρο, ἡ ἐσχάτη του παράγραφος ὅμως, ἂς μοῦ ἐπιτραπῇ, πολὺ ἄκυρη. Ἴδωμεν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.