#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/08/2012 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι...βαθμό παίρνουν μέχρι σήμερα οι υπουργοί; 

Σχεδόν πενήντα ημέρες έχουν περάσει από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η οποία καλείται να διαχειριστεί τη δυσκολότερη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας.

Με όλους και όλα να είναι εναντίον της, με το Βενιζέλο και τον Κουβέλη να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια και με τον Αντώνη Σαμαρά να παλεύει να βρει λύσεις παρά τα πολλά «βαρίδια» που τον τραβάνε πίσω και να περιμένει ένα θαύμα από την Παναγία.

Εμείς εδώ στο Antinews, σκεφθήκαμε λοιπόν ότι ίσως θα μπορούσε να είναι μια καλή περίοδος για ένα «βαθμολόγιο» των υπουργών της κυβέρνησης.

Δεκαπενταύγουστο έχουμε, χαλαρά είναι τα πάντα, ο κόσμος (και οι πολιτικοί) κάνουν τα μπάνια τους, οπότε δε θα… παρεξηγηθούν απ’ όσα θα διαβάσουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν με άριστα το 10.

Γιάννης Στουρνάρας (υπουργός Οικονομικών): Έχει χάσει τον ύπνο του με τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν. Δεν είναι και εύκολο να βρεις 11,5 δις χωρίς να σπάσεις αυγά και να μην υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό δεν έχει κλείσει και το πακέτο που οριστικοποιείται εντός των επομένων εικοσιτετραώρων. Ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί άκρως τεχνοκρατικά αν και βλέπει ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι δραματική. Θα κριθεί οριστικά όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, γι’ αυτό μέχρι τότε… 8. Ο βαθμός είναι για την υπομονή που δείχνει και τις προθέσεις του, ενώ έχει καλή χημεία με το Σαμαρά.

Γιάννης Βρούτσης: Ο υπουργός Εργασίας έπεσε νωρίς στα βαθιά. Από απλός βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ κλήθηκε να κόψει 5 δις ευρώ, πράγμα όχι εύκολο. Τα καλά λόγια που λένε όλοι γι’ αυτόν, οι αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνει να βρει ισοδύναμα αλλά και η μάχη που δίνει για τις συντάξεις μαϊμού, τον έχουν κάνει συμπαθή. Αν έλειπαν εκείνες οι δηλώσεις ότι δε μπορεί να είναι οι συντάξεις 1.400 ευρώ όταν ο νεοεισερχόμενος παίρνει 583 ευρώ, μπορεί να έπαιρνε και άριστα. Θέλει προσοχή με δηλώσεις του στυλ…«ο νόμος μου…» και μια συμβουλή: Μακριά από τα ΜΜΕ και διαρροές με έγγραφα, κλπ. Θα κριθεί κι αυτός από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, οπότε το 7αράκι προς το παρόν είναι αρκετό.

Αντώνης Μανιτάκης: Εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες της ΔΗΜΑΡ που τον επέλεξε, έχει μείνει σταθερός στο ότι δε μπορούν να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο ενώ αντιτάχθηκε και στην εφεδρεία. Από πού όμως θα μειωθεί το κράτος, δε μας λέει. Είναι υπουργός κι όχι αντιπολίτευση για να κάνει μόνο κριτική, πρέπει να δώσει και λύσεις. Στο Βήμα την περασμένη Κυριακή διαβάσαμε, ότι ο Σαμαράς τον θεωρεί ζηλωτή της διοικητικής μεταρρύθμισης. Δεν το πιστεύουμε, γιατί τα δείγματα δεν είναι καλά. Οπότε… κάτω από τη βάση, 4 και πολύ είναι.

Αντώνης Ρουπακιώτης: Πολλές αρνητικές κρίσεις εισπράττει από την πρώτη ημέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, που λειτουργεί περισσότερο ως εκπρόσωπος των δικηγόρων, αφού έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το έπραξε και στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και συνεχίζει να κινείται με αυτό τον τρόπο. Προ ημερών έβαλε θέμα συνταγματικότητας της εφεδρείας, ενώ πολλοί θυμούνται ότι μια Παρασκευή, προτίμησε να μιλήσει στο Mega, πριν κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο Μαξίμου που ήταν προγραμματισμένη για λίγη ώρα αργότερα. Βαθμός: Λίαν επιεικώς 3.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Ο υπουργός Άμυνας καλείται να διατηρήσει το αξιόμαχο του στρατού με τόσες περικοπές που γίνονται. Αγώνας πραγματικός να κρατηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις όρθιες, αν και κάποιοι επιμένουν ότι έρχονται μειώσεις. Δείχνει καλά αντανακλαστικά σε πολλές περιπτώσεις. Μόνο γι’ αυτό παίρνει… 8,5.

Σίμος Κεδίκογλου: Εκπροσωπεί προς το παρόν καλά την κυβέρνηση, ωστόσο, του βάζουμε επιεικώς ένα 6αρακι επειδή χρειάζεται προσοχή με τις διαρροές σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ δεν τον βαθμολογούμε επειδή είμαστε δίκαιοι και ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο δική του ευθύνη. Θα περιμένουμε λοιπόν και γι αυτόν.

Κωστής Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες να ξεμπλοκάρουν έργα που θα δώσουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους και το ΕΣΠΑ που είναι παγωμένο και γίνονται προσπάθειες να ξεκολλήσει, του δίνουν ένα 8.

Αντώνης Λιβιεράτος: Ο Υπουργός Περιβάλλοντος μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί πουθενά. Και τις 50 ημέρες όλοι ψάχνουν να δουν τι κάνει αυτό το υπουργείο και αυτός ο υπουργός. Ο καθηγητής, φίλος και επιλογή του κ. Βενιζέλου εμφανίστηκε όταν ανακοίνωσε τη μετακόμιση του υπουργείου στο Μινιόν. Μια ανακοίνωση που είχε κάνει, όμως, και ο Γ. Παπακωνσταντίνου πριν μερικούς μήνες. Οπότε… βαθμός 3 λίαν επιεικώς.

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: Ίσως ο πιο δραστήριος μετά το οικονομικό επιτελείο υπουργός. Του έλαχε το δύσκολο έργο των αλλαγών στο νόμο για τα Πανεπιστήμια και η προσπάθειά του να μην κλείσουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω χρεών. Ελπίζουμε να έχει δίκιο με τις αλλαγές και να μην δικαιωθεί το καθηγητικό κατεστημένο. Αν μάλιστα το σχολικό έτος λειτουργήσει κανονικά και χωρίς… φωτοτυπίες τότε θα πάει στο 8 στα σίγουρα. Μελανό σημείο οι περικοπές στην Παιδεία λόγω κρίσης.

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Βαρύ το φορτίο και για τον υπουργό Υγείας. Καλείται να βρει λύσεις για το μπάχαλο στην υγεία, να κάνει αιματηρές περικοπές αλλά και να βάλει τάξη στο χάος των νοσοκομείων. Οι προσπάθειές του, χωρίς μεγάλα λόγια, για έλεγχο των δαπανών, του δίνουν ένα 7.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Φρέσκο πρόσωπο με καλή παρουσία στο Τουρισμού και καλά λόγια από τους τουριστικούς φορείς. Αν η χρονιά κλείσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τότε θα έχει χρεωθεί κι αυτή ένα μέρος της «επιτυχίας». Θα κριθεί στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Αθανάσιος Τσαυτσάρης: Έχει καλή χημεία με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, ήταν στην πρώτη γραμμή με τις πυρκαγιές και τις αποζημιώσεις αλλά θα κριθεί και αυτός στο μέλλον. Προς το παρόν παίρνει 6.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ο υπουργός Εξωτερικών είναι παλιά καραβάνα στο χώρο και ξέρει τι πρέπει να κάνει με την εξωτερική πολιτική. Τα δύσκολα είναι μπροστά και οι προκλήσεις έρχονται οπότε παίρνει ένα 7 για εμψύχωση.

Ευρυπίδης Στυλιανίδης: Οι προτάσεις του για αλλαγή των διατάξεων για την ιθαγένεια και η αυστηροποίηση του πλαισίου κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, αν και χρειάζονται γενναιότερα μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Παίρνει προς το παρόν βαθμό 7.

Νίκος Δένδιας: Άνοιξε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, η επιχείρηση Ξένιος Ζεύς έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά δεν πρέπει να μείνει σ’ αυτά. Πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στα κέντρα κράτησης αλλά και να δείξει μεγαλύτερη πυγμή στην αντιμετώπιση φασιστικών, ακροδεξιών φαινομένων που επιχειρούν να μετατρέψουν σε ζούγκλα την ελληνική κοινωνία. Του βάζουμε 9 για εμψύχωση.

Κωνσταντίνος Μουσουρούλης: Ο υπουργός Ναυτιλίας πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της πολιτείας με τους εφοπλιστές και να βρει λύσεις στην ακτοπλοϊα όπου οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Είναι νωρίς για να κριθεί, οπότε παίρνει ένα 7 για συμπαράσταση.

Υπάρχει όμως και μεγάλος αριθμός αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που μέχρι στιγμής περνάνε απαρατήρητοί…Γι’ αυτούς θα επανέλθουμε εντός των προσεχών ημερών, όπως και για άλλα πρόσωπα-κλειδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anaconda avatar
  Anaconda 15/08/2012 14:10:42

  Αδικείτε τον Λιβιεράτο: οι διαδικασίες δέσμευσης των ερευνών υδρογονανθράκων βάσει των συμβάσεων Παπακωνσταντίνου προχωρούν κανονικά με επιτροπές αντί για την ΕΔΕΥ.
  Εκτός και αν ο Πρωθυπουργός δε συμφωνεί με αυτή τη διαδικασία ή τα συμβατικά κείμενα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Anaconda 15/08/2012 14:19:14

   Τι σχέση έχει ο πρωθυπουργός; Εμείς τον βαθμολογούμε

 2. salmonellas avatar
  salmonellas 15/08/2012 14:19:59

  Μου αρεσε η δεξια βαθμολογια. Η συγχυση περι των προθεσεων ειναι προφανης.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ salmonellas 15/08/2012 18:02:57

   Για εξήγησέ μας την “σύγχυση περί των προθέσεων” γιατί δεν το πιάνω ούτε και εγώ....

 3. nikos avatar
  nikos 15/08/2012 14:27:03

  Υποθετω οτι ο Δενδιας δεν παιρνει το 10 του θεου, γιατι εστειλε τα ΜΑΤ του να ριξουν χημικα στο κεντρο της Ιερισσου πανω σε τουριστες, μαναδες που κανανε βολτα με τα μωρα στα καροτσακια, γιαγιαδες και παπουδες .

  Ας ειναι, και το 9 καλο ειναι .... μεχρι να ελθει ο πραγματικος ελεγχος του τριμηνου

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ nikos 15/08/2012 19:18:08

   Υστεροβουλες υπερβολες !Τι δουλεια εχουν στην αγορα {τουριστες κλπ } που λειτουργουν ως ανθρωπινες ασπιδες των τουπαμαρος {τρομαρα τους} τσιπραιων που συγκρουονται με τα MAT ?Η 'Χαλυβουργια Ελλαδος ' δεν σας εβαλε μυαλο κακο του κεφαλιου σας λοιπον !Ο Δενδιας αξιζει το 10 ' !

   • nikos avatar
    nikos @ Ραβινος 15/08/2012 23:06:03

    Λαθος πληροφορηση εχεις παλικαρι και αυτος που σου τα ειπε ρςτα τον να σου τα πει αναλυτικοτερα.
    Εξαλλου, γιαγιαδες και παπουδες δεν νομιζω στον τοπο αυτο να ηταν ... τουπαμαρος, ουτε οι τουριστες κατακαλοκαιρο σε ενα παραθεριστικο μερος ειναι περιεργο φαινομενο.
    Αλλα δεν θα διαφωνησω, αν θες, 10 λοιπον για την αψογη εξυπηρετηση συμφεροντων εναντια στην "βιομηχανια" της Ελλαδος (τον τουρισμο) και φυσικα εναντια στα συμφεροντα του τοπου και των πολιτων του τοπου αυτου.

 4. Factorx avatar
  Factorx 15/08/2012 14:35:42

  Για εξήγησέ μας την "σύγχυση περί των προθέσεων" γιατί δεν το πιάνω

 5. Γρύνη avatar
  Γρύνη 15/08/2012 14:36:24

  ξεχασατε ομως να βαθμολογησετε στο τελος και τον διευθυντη της ορχηστρας: τον πρωθυπουργο Αντωνη Σαμαρα!
  Για τους παρακατω λογους:
  1. αυταπαρνηση (θυσιασε ακομη και το ...ματι του για να ειναι παντα παρων στις επαλξεις!!)
  2. εργασιομανια (απο πρωιας μεχρι νυκτος, χωρις διακοπες και παει λεγοντας... οταν ο προηγουμενος επιδιδοταν στην ασκηση στο ...κανο!)
  3. πανταχου παρον (απο την προσωπικη του εντολη και μεριμνα για το "Ξενιος Διας", στις πυρκαγιες του Αγιου Ορους, στον ταλαιπωρο πολυτεκνο συμπολιτη μας , στην ...τελευταια βιδα που δυσλειτουργει στο Μαξιμου και την ... επικράτεια!!)
  4. ευαισθησια (αοκνες προσπαθειες για τυχον αδικια και αναλγησια των επικειμενων μετρων!!)
  5. προσωπικο παραδειγμα λιτοτητας (αποποιηθηκε πολυπληθεις φρουρες και ...αρωματα, κατελυσε για δυο μερες στην κοσμοπολιτικη ...Πυλο του διεθνους τζετ-σετ και προτιθεται να επιβάλει με το ζορι τα ...αυτα σε 300 συμπολιτες μας!!)

  παιρνει επιεικως ...Αριστα δεκα με τονο!!!!!!!!!

  • nikos avatar
   nikos @ Γρύνη 15/08/2012 14:52:03

   Εχει και 6ο στη λιστα: Δεν θα γεφτει τις ονομαστες ψαροταβερνες της νυφης του Θερμαικου και συμπρωτευουσας της Ελλαδας, της πυλης των βαλκανιων - λεμε- .
   Μονο μερικες ωρες να πει κανα δυο πραματακια και μετα πισω στην Αθηνα. Και κλαμα ολος ο συρφετος που προετοιμαζονταν για μασες και μπαροτσαρκες, κλαμα οι ταβερνιαρηδες και οι μπαροεπιχειρηματιες.
   Τετοιο καζο στον Πανικα!

   Αριστα δεκα με τονο και περισπωμενη!!!!!

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/08/2012 14:44:27

  Παρατηρῶ ὅτι ἀπό ὅλους τούς Ὑπουργούς μόνο στήν κ.Κεφαλογιάννη δέν ἔχετε βάλει βαθμό.Δέν πειράζει,θά τῆς βάλω ἐγῶ,ἄν ἐπιτρέπεται,ἕνα δεκάρι,ἐπειδή εἶναι φρέσκο (καί ὄμορφο) πρόσωπο...

 7. νικος1610 avatar
  νικος1610 15/08/2012 14:55:03

  Τελικά είμαστε χώρα τριτοκοσμική και βάλε...
  Προ ημερών ανεβαινα την οδό Σκουφα που την ειχε κλείσει ενα περιπολικό που είχε παρκάρει κάθετα μετά απο λίγο κατάλαβα οτι εγένετο η κηδεία του Γ. Κατσιφάρα και έπρεπε να είναι εκει στρατιωτικό άγημα και μουσική η οποία μάλιστα παιάνιζε με την παρουσία του υπ. Άμυνας! Τόση σπατάλη και τόση ταλαιπωρία προς τι? Δεν θέλω να μειώσω τον μακαρίτη αλλά είναι λογικό σε καθε θάνατο τεως υπουργού να γίνεται όλη αυτή η παράτα? Πιστεύω οτι κανείς δε τολμάει να τα καταργήσει γιατι έτσι καταργεί τα προνόμια του ... να ενοχλησοτυμε το συνάφι? ε δε λεει
  Όσο για τις βαθμολογήσεις σας μήπως βιάζεσθε?

 8. Μάρκος Αυρήλιος avatar
  Μάρκος Αυρήλιος 15/08/2012 15:00:09

  Oλα και όλοι καταγράφονται για την…ημέρα της κρίσης.
  «Όλοι και όλα αξιολογούνται» είναι το βασικό δόγμα Αντώνη Σαμαρά που έχει υπό ασφυκτικό έλεγχο τους υπουργούς, τους αναπληρωτές και τους υφυπουργούς του. Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα και γι’ αυτό το λόγο ζητά αποτελέσματα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας ο ίδιος τις περισσότερες φορές τηλεφωνική ενημέρωση. Ουκ ολίγες φορές ο Πρωθυπουργός έχει τηλεφωνήσει ο ίδιος για να έχει προσωπική αντίληψη.
  Στους παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ είναι γνωστός ο αναπληρωτής υπουργός που δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης και απουσίαζε, εισπράττοντας στη συνέχεια την κριτική από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια έσπευσε να διαρρεύσει ότι ήταν Κυριακή στο υπουργείο για υπηρεσιακές υποθέσεις, θέλοντας να στείλει μήνυμα στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι το μήνυμα ελήφθη.
  Όντως το μήνυμα ελήφθη, αλλά για τους περισσότερους υπουργούς που νοιώθουν την καυτή ανάσα του Πρωθυπουργού, τον οποίο έχουν ακούσει να τους μιλάει ακόμα και μετά τα μεσάνυκτα.
  Ο Αντώνης Σαμαράς, με βάσει αυτή τη στρατηγική, έχει σαφή εικόνα για όλα τα πεδία του κυβερνητικού έργου. Αξιολογεί και βαθμολογεί υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς. Στο δικό του βαθμολόγιο ήδη γράφονται παρατηρήσεις, αν και βαθμολογία δεν υπάρχει ακόμα.
  Προ ημερών ζήτησε, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών, ενημέρωση από ανώτατο στέλεχος για το ποιοι υπουργοί υπάκουσαν στις εντολές για περικοπές. Πληροφορήθηκε από πρώτο χέρι και γι’ αυτό το πεδίο. Άρα, όλα και όλοι καταγράφονται για την…ημέρα της κρίσης.

 9. αλλόφρων avatar
  αλλόφρων 15/08/2012 15:31:44

  αν και σε αρκετά συμφωνώ δεν συμφωνώ στο 9 στον κ. Δένδια γιατί είναι εξαιρετικά πρόωρο και τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα , η Αθήνα είναι νεκρή αυτήν την εποχή και ο όγκος των λαθρομεταναστών έχει μετακομίσει στις παραλίες και στα τουριστικά μέρη , εκεί δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις , δεν έχουν γίνει απελάσεις όπως περιμέναμε ενώ κάτι που θεωρώ βασικότατο δεν χτυπήθηκαν όλοι αυτοί που νοικιάζουν σπίτια η απασχολούν παρανόμους , πολύ σωστή η απόφαση να ενισχυθούν τα σύνορα .... απο Σεπτέμβρη που θα επιστρέψουν όλοι και μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα οι δράσεις της αστυνομίας πρέπει να ειναι συνεχείς και πανελλαδικές , όσο περνάει ο καιρός ελπίζω και πιστεύω να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και απτά διαρκή αποτελέσματα

 10. Νικόλας avatar
  Νικόλας 15/08/2012 16:03:08

  Και τώρα κάποια στατιστικά:
  Μέσος όρος βαθμολογίας υπουργών Ν.Δ.: 7,6.
  Μέσος όρος υπολοίπων υπουργών: 3,3

  Γιατί τόσο χαμηλά στον Ρουπακιώτη; Εξαίρεσε τους μηχανικούς από τον ΕΟΠΥ! Υπάρχει μια μικρή δυνατότητα όταν ξεκινήσω δουλειά να δώσω ένα ευρώ στο ελληνικό κράτος μέσω του ΤΣΜΕΔΕ! Αλλιώς θα παίρναν τα φρύδια μου !!

 11. STEVE avatar
  STEVE 15/08/2012 16:47:24

  Η βαθμολογία γέρνει λίγο, ο βαθμός του Δένδια είναι υπερβολικός, καθώς με απλά μαθηματικά πρέπει να μας πεις τον αριθμό των λαθραίων που έφυγαν από την Έλλαδα και πόσοι έμειναν.Επίσης στα Υπουργείο Περιβάλλοντος βάζεις 3 και στον Χατζηδάκη 8 και αναφέρεις και το ΕΣΠΑ πόσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν για έργα;Δηλαδή ο Χατζηδάκης παίρνει 8 επειδή έχει πρόθεση να ξεπουλήσει;Τις ερωτήσεις τις κάνει ένας απλός δεξιός που μεγάλωσε με τα τραγούδια της γαλάζιας γενιάς.

  • VASILIS avatar
   VASILIS @ STEVE 15/08/2012 17:18:06

   Είναι εντυπωσιακό πως θεωρείτε ξεπούλημα τις αποκρατικοποιήσεις. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογία Χατζηδάκη, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα είναι το σπάταλο και μη παραγωγικό δημόσιο. Αναφερόμενος στο δημόσιο ουσιαστικά αναφέρομαι σε κάθε υπηρεσία , οργανισμό ή φορέα που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
   Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική σας περί ξεπουλήματος όταν είναι γνωστό ότι αν δεν ιδιωτικοποιηθεί σήμερα μεγάλο μέρος δημοσίων επιχειρήσεων θα συνεχίσει η οικονομική αιμοραγία και θα κληθούν οι πολίτες να γίνουν αιμοδότες για μία ακόμη φορά. Αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε αιμοδότης ελλειμματικών κρατικών επιχειρήσεων δέχομαι την άποψή σας. Προσωπικά και δεν θέλω και δεν αντέχω και δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσω να είμαι.

   • Κώστας Χ. avatar
    Κώστας Χ. @ VASILIS 15/08/2012 22:11:19

    Ξεπούλημα είναι όταν δίνεις κάτι που έχει απαξιωθεί πλήρως, για ένα ξεροκόμματο.
    Αποκρατικοποίηση είναι όταν δίνεις έναντι σεβαστού τιμήματος, κάποια υπηρεσία/φορέα την οποία θεωρείς ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να διαχειρίζεσαι/εκμεταλλεύσαι στο 100% της αποδοτικότητάς της, αλλά η οποία παρουσιάζει έργο και έχι προοπτικές.
    Λοιπόν αν δώσουμε εταιρίες που δεν αξίζουν μία (για όποιον λόγο), τότε ξεπουλάμε. Τις άλλες τις ιδιωτικοποιούμε.
    Απλά κάποιοι από εμάς θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο, κάποιες από τις εταιρίες που πάνε για ξεπούλημα, να τις βελτιώσουμε λιγάκι, μπας και πιάσουν κανα φράγκο παραπάνω.
    Το σπάταλο και μη παραγωγικό δημόσιο αφορά το σύνολο των υπηρεσιών, αλλά δεν έχει σχέση με ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση.
    Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις και όχι στα ξεπουλήματα.

 12. Ποντικος Υπ.Οικονομικων avatar
  Ποντικος Υπ.Οικονομικων 15/08/2012 16:52:19

  Οι υπουργοι κρινονται σημερα απο την ταχυτητα των αντανακλαστικων τους και την αποτελεσματικοτητα των ενεργειων τους στην αντιμετωπιση των προβληματων.Οι Στουρναρας και Σταικουρας εχουν στα χερια τους ενα καυτο φακελλο χαρακτηρισμενο ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ-ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ ειδοποιημενοι σχετικως απο την εισαγγελια διωξης οικονομικου εγκληματος με σχετ.φαξ νο 918/10-8-2012,"ψειριζουν την μαιμου"και δεν ασκουν την αρμοδιοτητα που τους επιτασει ο νομος 4071 αρθρο45,παραγρ.11.για τηνσυγκεκριμενη υποθεση τεραστιου οικονομικου σκανδαλου.Αν δεν την ασκησουν μεχρι την παρασκευη το μεσημερι17/8/12,καμμια δεκαρια εκατομυρια ευρω δημοσιο χρημα θα περασει στα χερια μιας σπειρας που εχει στριμωξει το επιτελειο Πεπονη!!!Τακους κ.Μπαλτακο;Ελεος και αυτο θα το λυσει οΣαμαρας;;Ενημερωστε τον τουλαχιστον

  • panos avatar
   panos @ Ποντικος Υπ.Οικονομικων 15/08/2012 18:48:16

   Να πεταμε πυραυλακια αρκει να μην ξεφευγουν απο το στοχο(καραδοκει ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ).

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ποντικος Υπ.Οικονομικων 15/08/2012 22:13:13

   Επειδή ρώτησα σχετικά πληροφορήθηκα ότι η αναφορά σας διαβιβάστηκε ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα. Συνεπώς παίρνουν 10 στην ταχύτητα αντίδρασης. Κατά τα άλλα καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί στους έυκολους χαρακτηρισμούς από το διαδίκτυο "μεγαλο σκάνδαλο" κλπ γιατί καμιά φορά τα πράγματα γυρίζουν μπούμερανγκ

 13. nikolas avatar
  nikolas 15/08/2012 17:22:34

  8 ο Αρβανιτόπουλος που υπέκηψε στην κλίκα των Πανεπιστημιακών που τη θέση την κληρονομείς ή την παντρεύεσαι; Να θυμίσω την υπόθεση Νανόπουλου (θεωρία υπερχορδών) που του έριξαν πόρτα τα εγχώρια μυαλά; 8 Στουρνάρας, 7 Βρούτσης που συνεχίζουν και κτυπάνε μισθωτούς και συνταξιούχους, σιγά το πράγμα καθένας μπορεί....

 14. panos avatar
  panos 15/08/2012 18:21:19

  Μακαρι να ειχαμε 10 Σαμαραδες στη κυβερνηση. Εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στον Αντωνη και ξερει και αυτος οτι ειναι η τελευταια μας ευκαιρια, αλλα μια κυβερνηση θα κριθει το πρωτο χρονο γιατι το εργο ειναι τιτανιο και δυσκολο. Εχω σε μεγαλη εκτιμηση τον Στουρναρα και ας μην ειναι Ν.Δ. οπου με το φιλο μου Χ.Σταικουρα θα επωμισθουν το μεγαλυτερο βαρος της οικονομιας. Γενικα ολα τα κυβερνητικα στελεχη μας πιστευω οτι δινουν τον καλυτερο τους εαυτο, αλλα φοβαμαι κατι υπουργους οπως Μανιτακη-Ρουπακιωτη γιατι βαζουν πανω απο το καλο και συμφερον της χωρας τις ακρατες πελατιακες λαικιστικες αντιληψεις σε πολλα θεματα. Ευχομαι στο τελος του ετους να ειναι ολοι με αριστα γιατι τα ψεματα τελειωσαν και στον Α.Σαμαρα να ειναι πολλα χρονια πρωθυπουργος.

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/08/2012 18:36:32

  Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης και Μουσουρούλης μέχρι τώρα είναι διακοσμητικοί. Το ίδιο και τα Κουβελοειδή.

  Στουρνάρας και Βρούτσης είναι με διαφορά οι κορυφαίοι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μπορεί η σύνταξη να είναι διπλάσια από το μισθό του νεοεισερχόμενου. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Βρούτσης!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δημήτρης 15/08/2012 18:39:03

   Ξέχασα και τον Δένδια! Νίκο, μακάρι να ψήφιζα στην Κέρκυρα. Μην αφήσεις λαθραίο για λαθραίο.

 16. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 15/08/2012 19:22:15

  κατω απο την βαση σε ολους εκτως απο τον Σαμαρα τον οποιο τον τοποθετω στο 5 λογω του οτι του εχω μια μικρη συμπαθεια σαν ανθρωπο οχι σαν προθυπουργο.
  ps
  ας φερουν κανα αποτελεσμα πρωτα και οχι μονο λογια. ακου 8 το στουρναρι και 9 ο Δενδιας.

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ Ιωαννης Τ 15/08/2012 19:32:12

   ...Πρωθυπουργό(διορθωση)

 17. αλλόφρων avatar
  αλλόφρων 15/08/2012 19:24:59

  στον κ. Αβραμόπουλο θα αφιερώσω απλώς αυτό

  "Στην Θράκη «αλωνίζει» ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την άδεια των ελληνικών αρχών και μιλά συνέχεια για την παρουσία «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη και πως «η μητέρα πατρίδα αυτών είναι η Τουρκία». Ο προκλητικός πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης έφτασε στη χώρα μας οδικώς και η ομάδα που τον συνοδεύει αποτελείται από 22 άτομα, όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων.. "

  "Η ιρακινή κυβέρνηση αρνήθηκε να εκδώσει βίζα στον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος DHP της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απαγορεύοντας του έτσι την είσοδο στη χώρα. Ο Μπαχτσελί σχεδίαζε να επισκεφθεί την περιοχή Κιρκούκ, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Την προηγούμενη εβδομάδα η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει τους δεσμούς της με την Τουρκία, μετά από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Κιρκούκ, το οποίο είναι γνωστό για το πετρέλαιό του. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο την κυβέρνηση ήταν πως ο Νταβούτογλου δεν είχε ενημερώσει από πριν τις αρχές. Μάλιστα το Ιράκ εξέδωσε και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απειλούσε με σύλληψη τον Τούρκο υπουργό σε περίπτωση που επισκεπτόταν ξανά την περιοχή."

  δεν είναι μομφή αλλά έτσι συμπεριφέρονται όταν απέναντι σου έχεις κάποιους που πιστεύουν οτι μπορούν να κάνουν οτι θέλουν στην χώρα σου , καιρός να αφήσουμε πίσω τα φοβικά σύνδρομα και την υπέρ του δέοντος "σώφρονα πολιτική" κατευνασμού και υποχωρητικότητας

 18. τσαλες avatar
  τσαλες 15/08/2012 20:02:21

  Δυστυχώς θέλουμε ΔΕ θέλουμε την αξιολόγηση θα την κάνει ο κόσμος με τα δικά του κριτήρια και αυτά εκτός του ότι είναι αυστηρά θα μας δείξουν και πόσο θα αντέξει αυτή η τρικοματική παραφωνία και κατά που θα πάει το καράβι.
  Αύγουστο δε κάνουν δημοσκοπήσεις, μόνο κρυφές.... Και όσοι έστω και λίγο έχουν γνώση ξέρουν καλά τι λέω.
  Μεγάλος ο βαθμός στον Δένδια, αλλά άξιος ο μισθός του, κατάφερε να αποπροσανατολίσει προς το παρόν.
  Τα δύσκολα είναι μπροστά....

  ΥΓ: Ας μας πει ο κ.Βρούστης πως ένας απλός συνδικαλιστής εφοριακός κατάφερε να φτιάξει δύο σπίτια 400 τ.μ συνολικά στη Γλυφάδα.

 19. Γιωργος avatar
  Γιωργος 15/08/2012 20:19:42

  Τσαλες εφιαξαν και αλλοι σπιτια.Και μαλιστα οχι σπιτια,βιλες!!!!Ξερεις εσυ,τα ονοματα της υψηλης κοινωνιας ,που εκαναν και κανουν,δουλειες με φουντες, με τα λεφτα του δημοσιου κορβανα,ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!Μεγαλοεργολαβοι,μεγαλοεκδοτες,μεγαλοτραπεζιτες,μεγαλοβιομηχανοι και ολα τα καλοπαιδα.....Ξερεις οι εφοριακοι ειναι τα τσανακια τους,χωρις να τους τσουβαλιαζω ολους.Εσυ χτυπας το σαμαρι και αφηνεις το γαιδαρο !!!!!!Κατι σαν το μαζι τα φαγαμε του ΠΑΓΚΑΛΟΥ!!!!!

 20. itos avatar
  itos 15/08/2012 20:25:11

  Συγνώμη 8,5 ήθελα να πώ.

 21. Κβάντα avatar
  Κβάντα 15/08/2012 20:31:08

  Δύσκολο πράγμα η αξιολόγηση!

  "Ελπίζουμε να έχει δίκιο με τις αλλαγές και να μην δικαιωθεί το καθηγητικό κατεστημένο."
  Δηλαδή οι αλλαγές που έκανε ο υπουργός παιδείας & θρησκευμάτων, πολιτισμού & αθλητισμού στο νόμο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ήταν κόντρα στο καθηγητικό κατεστημένο;

  Το είχα γράψει και στο παρελθόν. Ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2016! Τα σχόλια δικά σας.

  Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος.
  Έχω γράψει και κάτι σχετικό για το ωράριο των δασκάλων και των καθηγητών στη δευτεροβάθμια. Μπορείτε να το βρείτε στο Διαδίκτυο.
  Ίσως ο κ. Δαναός θα μπορούσε να αξιολογήσει τον υπουργό, ως σχετικός με το χώρο της εκπαίδευσης.

  Για το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο δε θα κάνω σχόλια. Δεν είναι σωστό τέτοια μέρα. Εξάλλου ο Σεπτέμβριος είναι κοντά.
  Χρόνια Πολλά!

 22. Γιωργος avatar
  Γιωργος 15/08/2012 20:37:33

  Τσαλες Δεν αφτιαξαν μονο οι εφοριακοι σπιτια.Εφτιαξαν και καποιοι αλλοι και μαλιστα οχι σπιτια , αλλα βιλες!Ξερεις κατι μπουμπουκια τις υψηλης κοινωνιας που εκαναν και κανουν,δουλειες με φουντες με χρηματα απο το δημοσιο κορβανα,ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!!Μεγαλοεργολαβοι,μεγαλοεκδοτες,μεγαλοτραπεζιτες,μεγαλοβιομηχανοι,ολα τα καλοπαιδα στο θεαρεστο εργο.Υπερτιμολογισεις,Μιζες και αλλα..........Οι εφοριακοι ειναι απλος τα τσανακια τους,χωρις να τους τσουβαλιαζουμε ολους.Εσυ χτυπας το σαμαρι και αφηνεις το γαιδαρο!!!!Κατι σαν το μαζι τα φαγαμε του ΠΑΓΚΑΛΟΥ!!!Γιατι δυστηχως για τα τοσα δις που στοιχησε η ολυμπιαδα,αλλα και για τρελλο χορο δις στα δημοσια εργα οχι μονο στη κατασκευη τους , αλλα και στη διαχειρηση τους,δεν εχουν ευθυνη ουτε οι συνδικαλιστες εφοριακοι, ουτε ο απλος δημοσιος υπαλληλος!!!ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ!!!Υ.Γ Δεν ειμαι ουτε δημοσιος υπαλληλος ,ουτε συνδικαλιστης.Ειμαι ενας απλος σιδερας,που σιγα-σιγα αρχιζω να καταλαβαινω το πραγματικο ληστη!!!!!

  • τσαλες avatar
   τσαλες @ Γιωργος 15/08/2012 20:57:55

   Φυσικά έχεις δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις, αλλά αν αναρωτηθούμε στο ποιος φταίει που τα Ολυμπιακά Ακίνητα δεν αξιοποιήθηκαν χρόνια μετά, τότε δυστυχώς θα πρέπει να κοιτάξουμε εντός της "αυλής"
   Και μη μου πει κάποιος ότι θα τα αξιοποιούσαμε με τον "πατέρα Εφραίμ"......
   Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και δυστυχώς οι Έλληνες επίορκοι πολιτικοί είναι σαν την Λερναία Ύδρα, εκτός αν πιστεύουμε πως με τον Ακή, άντε και πιθανόν τον Γιάννο καθάρισε η μπουγάδα....

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ τσαλες 15/08/2012 21:22:48

    Πού τα θυμηθήκατε τα Ολυμπιακά Ακίνητα;
    Φαντάζομαι λόγω της ολυμπιάδας του Λονδίνου.
    Και να ήταν μόνο αυτά!
    Πληροφοριακά, από το 2011 η ΕΤΑ απορρόφησε την "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ" και έγινε ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

 23. johnpantazo avatar
  johnpantazo 15/08/2012 22:13:27

  Για τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, κ. Καράογλου δεν γράψατε κάτι!

  • nikos avatar
   nikos @ johnpantazo 15/08/2012 23:09:00

   Προτεινω 8 γιατι θα επομισθει το εργο της υποδοχης του προθυπουργου στη ΔΕΘ. Πολυ δουλεια που θελει συντονισμο: οργανωση για την μεταφορα απο το αροδρομιο, χειραψιες, παρουσιαση των παρατρεχαμενων της πολης, αναφορα για το ... μετρο. Αμ πως?

   Θα εβαζα 9, αλλα το πηρε ο Δενδιας.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ johnpantazo 16/08/2012 17:23:18

   Σεμνός και δουλευταράς.
   Δεν έχει εκθέσει κανέναν και του αξίζει σπουδαιότερο Υπουργείο

 24. καπτεν avatar
  καπτεν 15/08/2012 23:24:54

  Ο Στουρναρας πρεπει να βαθμολογηθει με 10 διοτι ειναι φανερη η αποσταση του απο καθε αλλον πολιτικο με κριτηριο: γνωσεις, εμπειρια, εμπιστοσυνη εγχωριων και ξενων παραγοντων. Ο Σαμαρας 10 διοτι μιλα πλεον για δυσκολιες κι οχι ευκολες λυσεις.

 25. STEVE avatar
  STEVE 16/08/2012 02:13:47

  Το σπάταλο δημόσιο οι 20 τυφλοί της Χίου και οι 10 κουτσοί της κάτω τραχανοπλαγιάς κάποια στιγμή θα τελειώσουν ήδη παίζουν περί τα 2,5 έτη, σε λίγο θα φτάσουν σε επεισόδια την τόλμη και γοητεία.Για την Ολυμπιάδα των 30 δις (έτσι λένε) για το ότι 3 εταιρείες υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα για έργα, για τα τρία Κ.Π.Σ. που ξεκοκαλίστηκαν, για το σαθρό άχρηστο κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα που δεν παράγει ούτε κόπιτσες θα πει κανείς τίποτα;Όταν αρχίσουμε να μιλάμε γι΄αυτά και για πολλά άλλα τότε θα βαθμολογήσουμε και τους Υπουργούς έως τώρα κανείς δεν πιάνει την βάση γιατί πολύ απλά κανείς δεν έχει δώσει λύση σε τίποτα. Ίσα ίσα που είναι και αντιπαραγωγικοί καθώς πληρώνονται αναντίστοιχα με αυτά που προσφέρουν.

 26. JKAL avatar
  JKAL 16/08/2012 07:50:37

  Καλά, στον Κεδίκογλου -σε σύγκριση με τους άλλους- μόνο 6;
  Ενώ αν ήταν εκπρόσωπος ο πρώην, ο εκ του αποτελέσματος πιο αποτυχημένος, διαχρονικά, θα του βάζατε 10΄; Σίγουρα! Εδώ θέλατε να τον κάνετε και Γραμματέα του κόμματος! 'Ελεος!
  Και κάτι για τον ίδιο τον Κεδίκογλου: Προϊόντος του χρόνου, σας βγαίνει ένα "στήσιμο", μια αυστηρότητα. Το παθαίνουν πολλοί όταν καταλαμβάνουν αξιώματα. Επανέλθετε σε ένα πιο άνετο ύφος. Είναι απαραίτητο για το "πλησίασμα" του αποδέκτη των μηνυμάτων σας, του λαού.
  Ομοίως και ο Αντώνης Σαμαράς, στις πρόσφατες εμφανίσεις του στη Μεσσηνία, θα μπορούσε κάλλιστα -σε αρκετές περιπτώσεις- να εμφανιστεί, ανάμεσα στον κόσμο, με πόλο και τζιν.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ JKAL 16/08/2012 11:35:01

   ...Xάσατε αγαπητέ. Εχθές, αν τόσο μεγάλη σημασία έχουν για σας οι ενδυματολογικές επιλογές, έπινε καφέ στην πλατεία της Πύλου ανάμεσα σε πολύυυυυ κόσμο και φορούσε και λευκό ...πόλο , έτσι όπως σας αρέσει !!!! :-))
   Στο χρονικό σημείο 1:50 του βίντεο :
   http://www.ert.gr/webtv/net/item/6625-Times-sthn-Panagia-apo-thn-politeiakh-kai-politikh-hgesia-15-08-2012#.UCyvAanN8zo

   Ωστόσο, πιό απλό, μη ψωνισμένο, γνήσιο και ακομπλεξάριστο Έλληνα Πρωθυπουργό, δε νομίζω πως είχαμε τα τελευταία 20 χρόνια.....

   • GO avatar
    GO @ BLACKQUEEN 16/08/2012 20:54:11

    Μιλώντας για επικοινωνιακά τερτίπια πρωθυπουργών, εμένα, ως "απλό" πολίτη και ανέκαθεν φίλο της παράταξης, με έκαναν να ξεκαρδιστώ στα γέλια οι ασκήσεις διατάσεων και η εμφάνιση του Γιωργάκη, στον Γύρο της Αθήνας, με έκανε να στενοχωρηθώ το πέταγμα του χαρταετού, με γαντάκια, από τον Καραμανλή και με στενοχωρούν τώρα οι ανακοινώσεις του τύπου "Με εντολή Σαμαρά, σήμερα ...ο ήλιος ανέτειλε".
    Περισσότερη προσοχή, Κύριοι!!!

   • JKAL avatar
    JKAL @ BLACKQUEEN 17/08/2012 07:51:06

    Να έχασα εγώ κάτι; Το αποκλείω.
    Να χάσατε εσείς το μέτρο στο "υ"; Το θεωρώ πιθανόν.

 27. irida avatar
  irida 16/08/2012 09:08:06

  Θα θυμίσω το νόμο της Διαμαντοπούλου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού στον οποίο υπάρχει το εξής: μετά την τριετή απόσπαση καταργείται το χορηγούμενο επιμίσθιο. Όποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί, για δικούς του λόγους, παράταση απόσπασης τότε θα παίρνει χωρίς επιμίσθιο. Μόνο με το μισθό του. Επίσης, λέει, ο νόμος πως οι αποσπάσεις γίνονται μόνο μέχρι τα πέντε έτη. Παρατηρείται, λοιπόν, το εξής: ο Αρβανιτόπουλος να έχει υπογράψει για την Αλβανία απόσπαση πέρα από τα πέντε έτη, νομίζω 6ο και 8ο (!!!) έτος απόσπασης, με μισθό κι επιμίσθιο, κατ εξαίρεση, όπως γράφεται στην απόφαση. Θα ήθελα πραγματικά να γνωρίζω το λόγο που επέβαλε μια τέτοια απόφαση. Ειδικά για την Αλβανία συμβαίνει αυτό.
  Όλοι οι άλλοι, πέρα από την τριετία, παίρνουν μόνο τον ελληνικό μισθό. Οι αποφάσεις βρίσκονται στην διαύγεια.
  Όταν στενάζει η εκπαιδευτική κοινότητα με το χαμηλό μισθό, είναι λογικό να παίρνουν κάποιοι μισθό κι επιμίσθιο και μάλιστα πέρα από την πενταετία κατά παράβαση του νόμου; Που τον ψήφισε κι αυτός γιατί τότε ήταν αναπληρωτής.
  Με το παραπάνω κριτήριο τον βαθμολογώ χαμηλά. Εκτός και με πείσει για το αντίθετο. Απλό, φαινομενικά, το περιστατικό στην πραγματικότητα δείχνει πως άμα έχεις μπάρμπα όλα γίνονται.

 28. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 16/08/2012 11:10:23

  Συμφωνώ απολύτως με τη βαθμολογία, αν και ο συντάκτης, όπως και εγώ, επηρεάζεται κάπως από κομματικά κριτήρια. Ρουπακιώτης και Μανιτάκης πάντως δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ στο σχήμα

 29. rollin avatar
  rollin 16/08/2012 11:21:31

  Χατζηδακης10 Δενδριας 10 Στουρναρας Βρουτσης 9 Παναγιωτοπουλος 6 Κεδικογλου 7Λυκουρεντζος 7Μουδουσουρουλης 7 Αρβανιτοπουλος 5 Στυλιανιδης 6 Οι πασοκοι 1 το.μονον ππυ κανουνε να φωναζουν

 30. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 16/08/2012 11:28:42

  ΑΡΙΣΤΑ,παρότι ο Νικολόπουλος λειτούργησε ως Δούρειος Απόηχος!

 31. fileas avatar
  fileas 16/08/2012 11:53:33

  διαφωνω απολυτως με την βαθμολογια χρειαζεται πολυ δουλεια με αποτελεσματα για μεσο ορο 7,6 .

 32. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 16/08/2012 11:55:31

  Μανιτάκης και Ρουπακιώτης! Μακράν οι χειρότεροι υπουργοί.Είναι τυχαίο οτι είναι επιλογές της δημαρ;

 33. Χριστοδουλος (Χρηστος) Δημας avatar
  Χριστοδουλος (Χρηστος) Δημας 16/08/2012 12:37:46

  Εδω που εχει φθασει σημερα η χωρα δεν υπαρχει "αλλος δρομος" απο το να ειπωθουν σκληρες αληθειες και να προχωρησουν οι Μεταρρυθμισεις.Με αλλα λογια πρεπει επι τελους οι Υπουργοι να "σπασουν αυγα".
  Σε ο-λ-α τα Υπουργεια υπαρχουν "σκελετοι" στα ντουλαπια ..Δεν υπαρχει κανενα Υπουργειο που δεν αφησαν "το αποτυπωμα τους", οι κομματικο-πελατειακης νοοτροπιας,Υπουργοι,απο την Μεταπολιτευση και μετα...
  Μια αλλη σκληρη αληθεια ειναι οτι εχουμε χασει καθε υπολειμμα αξιοπιστιας,αν ποτε ειχαμε λιγο..,εναντι των εταιρων μας και των πιστωτων μας..
  Οποτε,σημερα για να παρει ενας Υπουργος ενα 6 εστω 7, θα πρεπει να παρουσιασει Εργο και να βαθμολογηθει,με βασει τα ανωτερω δεδομενα.
  Ολα τα αλλα ειναι για εσωτερικη καταναλωση....

 34. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 16/08/2012 15:23:01

  Η επιείκεια βαθμολόγησης του σχολιαστή θα μπορούσε να γίνει παροιμιώδης εάν δεν ήταν σκανδαλώδης. Το "0" σε όλους και σε όλα θεωρείται σκληρότης ή δείγμα υπερβολικής αυστηρότητος? Το "ωραίο προσωπάκι" της Ολγας, τί περισσότερο μπορεί να προσφέρει στον τουρισμό από, π.χ., τα 50 χρόνια εμπειρίας του γνωστού Γκίνη? Τί περιμένει κανείς από τις "επιχειρήσεις" του κ. Δένδια, διενεργούμενες υπό κλίμακα 1:1000? Ο υπερθετικός του "στούρνου" κ. Στουρνάρας διαθέτει τί ακριβώς περισσότερο από τον κ. Μαρίνο ή τον κ. Γεννηματά? Ο επιλεγόμενος "καγκελλάριος" ή "ανασκολοπιστής" - εκ των επιτευγμάτων του ως Δημάρχου - ή "πλακάκιας" - εκ των επιτευγμάτων του ως Υπουργού Υγείας, τί το σημαντικό θα συνεισφέρει στην εξαθλιωμένη εξωτερική μας πολιτική? Ο "πωλών ο,τιδήποτε επιστητόν" κ. Χατζιδάκης γιατί κρίνεται καλύτερος από τον κ. Α. Παπαδόπουλο ή τον κ. Τσοβόλα (λόγω εντιμότητος)? Οι "αξιαγάπητοι" κ.κ. Ρόβλιας και Ρουπακιώτης τί ιδιαίτερο προσόν διαθέτουν πέραν της ενάρξεως του επωνύμου τους εκ του ευήχου "ρο"? Ο κ. Λυκουρέντζος, πανθομολογουμένως διαπλεκόμενος και "διαχειρισιμότατος" πρώην Γ.Γ. της Ν.Δ., γιατί θα διαχειριστεί επί το βέλτιστον τα του δημοσίου που του αναλογούν? Γενικώς, γιατί τόσο φτωχές οι επιλογές του κ. Σαμαρά? (είναι άραγε αποκλειστικά δικές του ή μπορεί να βαθμολογηθεί με "1" επειδή κάποιοι άλλοι συμμετείχαν σ'αυτές)? Αν αυτοί οι απίθανοι "ουτιδανοί" μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, είναι προτιμότερο να εμπιστευθούμε τα πάντα στην εξ ουρανού κάθοδο του Αρχαγγέλου Γαβριήλ (η οποία συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να επισυμβεί απ'ότι η σωτηρία μας εκ του εσμού των αχρήστων). Επιμένω να ισχυρίζομαι, ως "αλήστου μνήμης" ρομαντικός, ότι η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει μόνο "εκ των έσω" και με ασήμαντα κονδύλια (όχι τα δισ. κάποιων ξένων επενδυτών), ότι η χώρα μπορεί να αντλήσει όσα της χρειάζονται από τους μεγαλοοφειλέτες και μεγαλοφοροδιαφεύγοντες και ότι το "χρέος" είναι πολύ μικρότερο του παρουσιαζομένου ακρίτως και αδιερευνήτως. Τα υποβαλόμενα σε βαθμολόγηση πρόσωπα δεν διαθέτουν τίποτε καλύτερο από τους προκατόχους τους ούτε από τον κ. Πολύδωρα που έσπευσε να διορίσει στην Βουλή την κόρη του. Οι άνθρωποι αυτοί, παραμένουν αμετανόητοι και αδιάφοροι έναντι της καταστροφής της χώρας. Προφανώς γνωρίζουν ή πιστεύουν ότι οι "ξένοι" εντολείς τους θα συνεχίσουν να τους απασχολούν και στο μέλλον, στο πλαίσιο κάποιων από τις πολλές "κατοχικές" κυβερνήσεις οι οποίες θα διαδέχονται η μία την άλλη σ' αυτό τον τόπο τις επόμενες δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό, η κόρη του κ. Πολύδωρα ίσως αποτελέσει "χρυσή" πολιτική εφεδρεία ενώ η "ωραία Ολγα" μάλλον βιάστηκε να καεί...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Θεόδωρος 16/08/2012 15:37:46

   Θεόδωρε, από ολόκληρο πολυπληθέστατο (κακώς) Υπουργικό Συμβούλιο, με την "ωραία Όλγα" ανοίξατε, και με την "ωραία Όλγα" κλείσατε το σχόλιο σας.
   Προσωπικά, και με περισσότερα καταγεγραμμένα δεδομένα, από όσα έχετε δει εσείς από την κυβέρνηση των 50 ημερών, σας βαθμολογώ ως "μισογύνη" σχολιαστή.
   Πάλι καλά που συγκρατηθήκατε και δεν αναρρωτηθήκατε τι παραπάνω έχει ο νυν Υπουργός Παιδείας από την προκάτοχό του κα Διαμαντοπούλου !! Μάλλον δεν σας έπαιρνε !

   • pirandello avatar
    pirandello @ roadrunner 19/08/2012 12:47:25

    Ας μην ήταν νύφη Βαρδινογιάννη και κόρη Κεφαλογιάννη η Όλγα και θα σου λεγα αν έπαιρνε ποτέ υπουργείο ή αν εκλεγόταν ακόμα και βουλευτής( υπόθεση Σχοινά) πριν το 2012.
    Πολύ άδικη και η βαθμολογία για ρουπακιώτη, είναι από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους της κυβέρνησης, προφανώς δεν αρέσει επειδή ανήκει σε άλλο κομματικό χώρο.

 35. avanti avatar
  avanti 16/08/2012 15:53:26

  Καλά ούτε ένα τρίμηνο δεν τους δίνετε, τι είστε εσείς, αφήστε τους να ανασάνουν, όμως πρέπει να τους ρωτήσουμε και τι παρέλαβαν....................

 36. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 16/08/2012 16:29:39

  Εξαιρετικός στα καθήκοντα του με αθόρυβη αλλά αποτελεσματική δουλειά με συγκεκριμένες στοχεύσεις είναι και ο κ. Τζαβάρας, υπ. Πολιτισμού.

 37. alex avatar
  alex 17/08/2012 06:38:49

  Δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών αυτοί που δουλεύουν εκεί έχουν περάσει από διαγωνισμό βλακείας, ηλιθιότητος, ασχετοσύνης ανθελληνικότητος, κτλ. ??? Για τους πολιτικούς παράγοντες είμαι βέβαιος, το αποδεικνύουν καθημερινά, για τους υπηρεσιακούς παράγοντες προβληματίζομαι.!!!!!!

  Λένε, αν έχεις οικογενειακό εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ δεν δικαιούσαι τις 7 δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Δηλαδή είναι το ίδιο αν ένας εργένης έχει οικογενειακό εισόδημα 59.999, όπότε δικαιούται των 7 δόσεων ενώ ένας με οικογένεια με 10 παιδιά που μπορεί να έχει 60.001 ευρώ, δεν δικαιούται ???? Και αυτό λέγεται δίκαιη αφορολογική αντιμετώπιση??

  Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι άλλο πράγμα να φορτώνεις φορολογικά τον κόσμο, αλλά με δίκαιο τρόπο και άλλο να τον φορτώνεις με άδικο τρόπο. Εδώ τα βάρη φορτώνονται με μη δίκαιο τρόπο. Αυτό δεν έχει σχέση με θέματα φορολογίας αλλά με αυτιστικότητα υπαλλήλων προς την κοινωνία και κομπλεξισμό προς τους πολίτες αυτής. Αυτά τα προσόντα προωθούνται στο ΥΠΟΙΚ???? Του Κοτζαμπάση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προ 200 ετών ?????

  Έτσι θα μπορούσαν να πουν ότι όποιος υπερβαίνει π.χ. τα 15.000 ευρώ ανά άτομο, τότε δικαιούται 7 δόσεων. Όμως όχι . Η προχειρότητα, η ανοησία και η ασχετοσύνη διαπρέπουν.!!!!

  Άρα ο Υπουργός Οικονομικών, για τα πρώτα μέτρα που πήρε για τους ιθαγενείς, παίρνει 0. Γιατί δεν αρκεί να διεκπεραιώνεις αλλά να έχεις και λίγο φαντασία αλλιώς άστο το άθλημα. Αν αυτό το απλό δεν μπορεί να το δει ο ΥΠΟΙΚ, που όπως γράφετε μετά μανίας, ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, σκεφτείται τι θα γινόταν αν δεν την ήξερε.....

 38. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 17/08/2012 12:35:29

  Αν θέλουν κράτος αξιοκρατίας ξέρουν πως θα το κάνουν.Να γίνουν οι απολύσεις από όλους όσους παρέκαμψαν τον ΑΣΕΠ την τελευταια δεκαπενταετια(και αυτές όχι οριζόντιες,αλλα μετά απο τεστ).Κατι που δεν το ζητά ούτε η ΔΗΜΑΡ(για το παοσκ δεν είχαμε αμφιβολιες),πράγμα που σημαίνει πως πολλοί πασόκοι μεταπήδησαν σε αυτό.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  Να εφαμοστει ο ενιαίος στους υπαλλήλους της βουλής(περιλαμβάνει συγγενείς βουλευτών),στις ΔΕΚΟ και να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στο χαμηλότερο όριο που προβλέπει το σύνταγμα γύρω στους 200.Έτσι θα δείξει στην κοινωνία πως το τίμημα θα το πληρώσουν και οι ίδιοι
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  Να αγγίξουν το βαθύ κράτος.Να το επανιδρύσουν.
  Αμεσα να αλλάξουν οι δομες των υπουργείων(άκου 500 τμήματα το κάθε ένα με έναν διευθυντή)σε μια διάταξη σύμφωνη με τον δυτικό μέσο όρο,τα ίδια με δήμους ,οτα κτλ.Να εισαχθουν πληροφοριακά συστήματα στο δημόσιο προκειμένου η επαφή πολίτη υπαλλήλου να είναι ελάχιστη.Ετσι θα εκσυγχρονιστουν εφορίες,πολεοδομίες,υπουργεία κτλΝα απολυθούν οι επίορκοι υπάλληλοι και να δημευτούν οι περιουσίες τους αυτών και των άμεσων συγγενών τους.Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν την αμερική στο ζήτημα(επανιδρυση),αρκεί να αντιγράψουν πρότυπο δυτικό μοντέλο,όταν δεν το κάνουν είναι σαν να αρνούνται την βιομηχανική επανασταση για χάριν του καυσόξυλου.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  νεος φορολογικός νόμος απλός,χωρις παραθυράκια.Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης.Νόμοι απλοί που καταργούν την πολυπλοκότητα, τους μεσάζοντες,τα παραθυράκια και επιτάσσουν διαφάνεια.Ολα τα δημόσια έργα ,κάθε κράτικο κόστος, να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  Να γνωρίζειτ ο κράτος ηλεκτρονικά ποιόν πληρώνει και πόσο,όλοι η δημόσιοι υπάλληλοι ,δικαστές και μη ,να μισθοδοτούνται απο το κράτος και να μην ορίζουν οι ίδιοι τους μισθούς τους.μορατόριουμ στις υψηλες συντάξεις και τους μισθούς άνω των 2 χιλιάδων ευρώ καθαρά είτε έιναι δικαστές είτε βουλευτές μέχρι να βγούμε απο την κρίση.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  ότι δημοσιονομικό μέτρο παιρνουν να είναι δίκαιο..κλιματωτές περικοπές απο τα 1500 ευρω εως τον ανώτατο μισθο με ανάλογη βαρύτητα και όχι με πονηριά να σταματούν στις 2 χιλιάδες,βγάζοντας απο το αναλογικό χαράτσι τους ίδιους και το βαθύ κράτος.Περικοπή μονών ή διπλών συντάξεων λογική με πλαφον υψηλό έτσι που το κόστος να πέσει βαρύ στους μεγαλόμισθους του κράτους.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοι από τους πλούσιους και όσους μπορούν να πληρώνουν ιδιωτική ασφαλεία.κανείς αστυνομικός στα γραφεία,σε αυτά να μεταταχθούν υπάλληλοι που περισσεύουν απο την διοίκηση του κράτους,όλοι οι αστυνομικοί στους δρόμους,στις γειτονιές,το ίδιο και η τροχαία.Αμείλικτη στάση του κράτους απέναντι στην λαθρομετανάστευση,στα πάσης φύσεως εγκλήματα.Κλείσιμο συνόρων
  ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
  Να παταχθεί αμείλικτα η φοροδιαφυγή.προστιμα γιγαντιαία και κλείσιμο επιχειρήσεων,φυλάκιση προσώπων πέρα απο ένα ποσό φοροδιαφυγής,αμεσες δημεύσεις περιουσιών,γρήγορη απονομή δικαιοσύνης στο ζήτημα.Να βρούμε το καλύτερο σύστημα νομοθετικό ελεγκτικό του κόσμου στο ζήτημα τη φοροδιαφυγής και να το εφαρμόσουμε αμεσα στο κρατος μας. Να βρούν τις διαδρομές χρήματος πολιτικών προσώπων και δοικήσεων δεκο,εφοριών κτλΝα ελέγχονται ανα πάσα στιγμή στελέχη κ υπάλληλοι σε ευαίσθητες υπηρεσίες.Κατάργηση των παραγραφων σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων,σύνδεση μηχανών απόδειξης ηλεκτρονικά με το κέντρο,πάταξη κάθε στρέβλωσης και ολιγοπωλίου,πρόστιμα μεγάλα σε ολιγοπωλιακές και άλλες πολιτικές αισχροκέρδιας.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ
  λειτουργία πανεπιστημίου με όρους δυτικούς,εναντικοποίηση των σπουδών,κατάργηση του αρθρου 16 με ταυτόχρονο έλεγχο της ιδρυσης αξιόλογων πανεπιστημίων και όχι αρπαχτών.Δωρεάν παιδεία μόνο σε όσους δεν διαθέτουν εισοδήματα άξια λόγου.
  ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
  νοσοκομειακή περίθαλψη δωρεάν σε όσους δεν έχουν εισοδήματα πάνω απο ένα πλαφον π.χ 50 χιλιάδων ευρώ,,στους υπόλοιπους συμμετοχή αναλογική κ σημαντική.ηλεκτρονικός έλεγχος προμηθειών,διαφάνεια
  ΓΙΝΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ?
  αν πας σε διαπραγματεύσεις δίχως στρατό,πας ως ικέτης.βενιζέλος.Για την εξωτερική πολιτική χρειαζόμαστε ισχύ,μικρό ευέλικτο και υπερσυγχρονο στρατό,δίχως πολυδαιδαλη διοικηση με διαφάνεια των εξοπλισμων μεχρι σεντ(αναλυτικα) στο διαδίκτυο και επειδή δεν φτάνει μόνο αυτό,για να αποκτήσουμε ισχύ έναντι της προκλητικής και συνεχώς γιγαντωμένης τουρκίας απαιτείται απόκτηση λίγων πυρηνικών κεφαλών ,από όπου μπορούμε να βρούμε(π.χ πούτιν).
  οχι απλά δεν το πραττουν,ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ


  πέρασαν 3 χρόνια,τι ακριβώς έγινε απο τα παραπάνω προκειμένου να γίνουμε σοβαρό κράτος ,αξιοκρατικό και ισχυρο?τίποτα.το μαλλι το έχουν πληρώσει οι μισθωτοι κάτων των 1500 ευρώ που τους ρίξαν κάτω απο 1000 και έπεται και η σειρα των συνταξιούχων.Για ποια βαθμολόγηση να μιλήσουμε?για το πως διατηρείς ένα σάπιο κομματικό κράτος σε καιρούς κρίσης?σε αυτό παίρνουν άριστα.απλά τον λογαριασμό τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν οι μη έχοντες

 39. sakis avatar
  sakis 17/08/2012 20:12:59

  αυτος που εκανε αυτη την βαθμολογια ας μας πη το εργο που εχη παραγη ο καθενας απο αυτους αλλα να εινε υπερ του πολιτη και οχι κατα

 40. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 18/08/2012 01:14:38

  εντωμεταξυ με τις τιμες τι γινεται?στα υψη με υφεση στο 6%

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.