03/08/2009 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι αρχίζει να φοβάται η Ντόρα Μπακογιάννη;Ο προβληματισμός που επικρατεί σήμερα στο στρατόπεδο της κας Μπακογιάννη έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν μία όσο γίνεται πιο άνετη επικράτηση στον δρόμο για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, η υπόθεση της SIEMENS, σε συνδυασμό με το ελλειμματικό πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, θεωρείται, ακόμη και σε κύκλους που στηρίζουν την πολιτική καριέρα της υπουργού Εξωτερικών, ότι μπορεί να αποτελέσουν εκρηκτικό μείγμα με απροσδιόριστα αποτελέσματα.

Η καθυστερημένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο σήμα της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Μοντεβιδέο για τον Καράβελα εξακολουθεί και αφήνει εκτεθειμένη την κα Μπακογιάννη, αλλά ... κανείς δεν έχει κουράγιο για περαιτέρω διερεύνηση. Εκτεθειμένη αφήνει την κα Μπακογιάννη και η σύγκρουση που ακολούθησε με τους διπλωματικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών σε μια περίοδο που είναι ανοικτά όλα σχεδόν τα μέτωπα της ελληνικής διπλωματίας.

Γι αυτό και η«γραμμή» που είχε δώσει ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είναι «η Ντόρα να παραμείνει άφθαρτη». Για αυτόν το σκοπό εξάλλου έχει στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία. 

Ωστόσο, πολύ καλά ενημερωμένοι κύκλοι, οι οποίοι πρόσκεινται στην κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι στην κατάσταση που διαμορφώνεται «δεν υπάρχει χώρος για την κ. Μπακογιάννη». Το τι εννοούν θα το δούμε παρακάτω. Την ίδια ώρα, άλλες εξίσου καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν ότι στον επόμενο ανασχηματισμό - τον οποίο μάλλον δεν θα αργήσει να αποφασίσει ο Πρωθυπουργός  - η κα Ντόρα Μπακογιάννη θα απαιτήσει να απεμπλακεί από το υπουργείο Εξωτερικών. Θα ζητήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Άγνωστο! 

Το πλαίσιο

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η κα Μπακογιάννη είναι, εδώ και χρόνια, η κεντρική πρωταγωνίστρια στο «δελφινάριο» της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί, όμως, να διαδραματίσει στο μέλλον ρόλο ως αρχηγός κόμματος, όταν η εκλογή της είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει παρατεταμένη εσωτερική κρίση και εσωστρέφεια; Υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες;

Ως «αντικειμενικές συνθήκες» εννοείται το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό status quo το οποίο διαμορφώνεται κάθε φορά σε συνδυασμό με την δραστική παρουσία εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, εκδοτικών συγκροτημάτων και πρεσβειών.

Ένας - ένας, οι παράγοντες αυτοί συσχετίζονται με την πορεία της κας Μπακογιάννη στην πολιτική. Σήμερα, όμως, με το πολιτικό σκηνικό και την οικονομία να παραπαίουν στους κύκλους των δομημένων συμφερόντων επικρατεί σκεπτικισμός και προβληματισμός για την επόμενη ημέρα. Ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που το σενάριο της συγκυβέρνησης απομακρύνεται και τα σενάρια περί «κυβέρνησης των επιχειρηματιών» υπήρξαν εξαρχής αποδυναμωμένα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή από το κυβερνητικό στρατόπεδο «δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο deal, για το οποίο πραγματικά να είναι χρήσιμη η κα Μπακογιάννη ή σε κάθε περίπτωση να μπορεί να προσφέρει κάτι».

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον τρόπο που λειτουργούν κάποιες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, θα επιβεβαιώσουν την απόλυτη δυσαρέσκεια ακόμη και κάποιων πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών κέντρων που διαδραματίζουν, παραδοσιακά, παρεμβατικό ρόλο στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.

Τα deal, o Τύπος και τα εσωκομματικά μέτωπαΗ κα Μπακογιάννη, είναι αλήθεια, ότι έχει στηριχτεί από ένα πολύ συγκεκριμένο τμήμα του δημοσιογραφικού κόσμου. Οι σχέσεις της με κάποια, επίσης, εκδοτικά συγκροτήματα, όπως για παράδειγμα με το συγκρότημα Αλαφούζου και το συγκρότημα Λαμπράκη βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

Στο συγκρότημα Αλαφούζου η κα Μπακογιάννη έχει τον δικό της άνθρωπο, τον κουμπάρο της εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατέχει το 25% του ΣΚΑΙ και έχει συνδέσει το όνομά του με της πολιτικές φιλοδοξίες της οικογένειας. Παρόλο που στο παρελθόν  η ανάμιξη του κ. Μαρινάκη σε μεγάλα ντηλ, όπως η  αγορά του «Ελεύθερου Τύπου» (γι αυτό το λόγο το Μαξίμου τον «έσπρωξε» στην κα Αγγελοπούλου) και η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκάλεσαν δυσμενή φημολογία για την οικογένεια Μητσοτάκη, σήμερα ο εφοπλιστής επιδιώκει να εισέλθει και στη μετοχική σύνθεση του Ολυμπιακού. Σίγουρα η εποχή προσφέρεται, λόγω της ανακοίνωσης περί της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου. Ωστόσο όταν ένα σκάνδαλο, όπως αυτό της υπόθεσης της SIEMENS διερευνάται και όταν πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης, τότε πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς σε σχέση με στρατηγικές συμμαχίες που χτίζονται στο παρασκήνιο. Ειδικότερα δε όταν πίσω- πίσω υπάρχει πάντα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει αποδυναμωθεί αισθητά, λόγω της εμπλοκής του ονόματος της οικογένειάς στην υπόθεση.

Σε κρίσιμα σημεία, μέχρι σήμερα, της πολιτική της καριέρας η υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε τη στήριξη ισχυρών κέντρων, όπως ο ΔΟΛ, αφού όταν η κα Μπακογιάννη βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής για την υπόθεση των χειρισμών του ΥΠΕΞ σε ότι είχε να κάνει με τη διαφυγή στο εξωτερικό τον Χριστοφοράκου και Καραβέλα το «Βήμα» του Σταύρου Ψυχάρη την παρουσίασε περίπου ως το θύμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου και όσα στελέχη στηρίζουν εσωκομματικά τον Κώστα Καραμανλή είναι οι θήτες. Η ναυαρχίδα του συγκροτήματος «Το Βήμα» παρείχε την απόλυτη στήριξη στην υπουργό Εξωτερικών μέσω ενός μνημειώδους άρθρου με τίτλο «Εξιλαστήριο θύμα η κα Μπακογιάννη».

Δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση, όμως, το ίδιο και με το άλλο ισχυρό εκδοτικό συγκρότημα τον «Πήγασο» και τον Μπόμπολα, αφού το «Έθνος» αντιμετώπισε από άλλη οπτική γωνία - και σαφώς πιο κοντινή στην πραγματικότητα - το γεγονός ότι η κα Μπακογιάννη βρέθηκε, και μάλιστα εις διπλούν εκτεθειμένη. Στις 4 Ιουλίου το σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους» είχε τίτλο «Όταν η Ντόρα εξυμνούσε τη SIEMENS». Οι σχέσεις βέβαια της κας Μπακογιάννη και ολόκληρης της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος σήμερα δίνει τον «αγώνα» του από τις γερμανικές φυλακές, όπου βρίσκεται, είναι γνωστή. Ο ίδιος εξάλλου είχε βρεθεί στον γάμο του γιου της κας Μπακογιάννη, Κώστα, στην Ευρυτανία παρέα με άλλους celebrities και ισχυρούς παράγοντες της δημόσιας ζωής.

«Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»;

Τι φοβάται, όμως, σήμερα η κα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον. Μα ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, αλλά και ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με το επιχείρημα των εθνικών λόγων που συντρέχουν. Είτε πρόκειται για εθνικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με για εθνικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την αποσταθεροποίηση λόγω της ακατάσχετης σκανδαλολογίας, τότε είναι προφανές ότι η Ντόρα φοβάται μήπως πραγματικά αντιμετωπιστεί ως υπεύθυνη μίας ενδεχόμενης εκλογικής ήττας.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, απολάμβανε μία ιδιότυπη ασυλία και η κριτική υπήρξε περιορισμένη προς το πρόσωπό της. Οι αντικειμενικές συνθήκες, όμως, αλλάζουν. Οι επίδοξοι δελφίνοι, τους οποίους με επιμονή κάποια συμφέροντα ενέπλεξαν σε παρατεταμένη συζήτηση περί διαδοχολογίας, δέχθηκαν ανεπανόρθωτα πλήγματα. Κοινώς «κάηκαν». Μια ματιά στην πορεία του Γιώργου Αλογοσκούφη, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αρκεί προκειμένου να πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Όλοι τους, στο εσωκομματικό μέτωπο, συγκρούστηκαν άμεσα ή έμμεσα με την κα Μπακογιάννη και με την οικογένεια Μητσοτάκη. Και η οικογένεια, λένε όσοι γνωρίζουν, δεν συγχωρεί.

Για να δούμε, όμως, τώρα που όπως λένε κάποιοι «οι όροι του παιχνιδιού αντιστρέφονται», τι θα συμβεί. Μια ολόκληρη γενιά στη βάση της ΝΔ έχει γαλουχηθεί μέσα από την ανάπτυξη ηθικολογικών θεωριών. Κάποιοι πολύ σοβαροί άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση θεωρούν λοιπόν τώρα ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει κάποια στιγμή να απεμπλακεί από την διαφθορολογία». 

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι  «η Ντόρα Μπακογιάννη, ως εκφραστής ενός πολιτικού μοντέλου διαχείρισης δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει αποδεκτή από ένα μεγάλο τμήμα της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, λόγω και των κεντρώων καταβολών». Και  «για τη βάση του ΠΑΣΟΚ, λόγω της αποστασίας του Μητσοτάκη, ούτε λόγος βέβαια».

Με άλλα λόγια αμφισβητείται έντονα η δυνατότητα της κας Μπακογιάννη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο πρώτον, στην επιδιωκόμενη στροφή της ΝΔ προς το «Μεσαίο Χώρο» και τις μεγάλες μάζες των μικρομεσαίων που έχουν δυσαρεστηθεί με την κυβερνητική πολιτική της και δεύτερον, στην διεκδίκηση των κεντρώων ψηφοφόρων, που συνήθως ως μετακινούμενες μάζες προσδιορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Όλα αυτά και πολλά άλλα προβληματίζουν λοιπόν την κα Μπακογιάννη και τον κύκλο της, που διαπιστώνουν ότι ο δρόμος της διαδοχής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.  

 Δημήτρης Μπεκιάρης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giankoulas avatar
  giankoulas 03/08/2009 13:48:26

  kalo keimeno. I Dora einai i pragmatiki xameni (kai) ton euroeklogon. Xoris malista na ektethei o karamanlis.

 2. Χι avatar
  Χι 03/08/2009 14:24:29

  Ο Μητσοτάκης ας το πάρει απόφαση: δεν πρόκειται να ισοφαρίσει.

 3. OTC avatar
  OTC 03/08/2009 14:42:26

  θα την φαει η γριπη. ανεβαινει το θερμομετρο του αβραμο.

 4. aps avatar
  aps 03/08/2009 16:16:06

  Δεν μπορω να ακουω ,αλλα κυριως να διαβαζω πραγματα αντιφατικα, αστηρικτα και τελικα ...αστεια. Διαβαζοντας το συνολικο κειμενο τελικα δεν καταλαβα ποιος φοβαται ποιον: η ντορα τους οποιους παραγοντες (πολιτικους, οικονομικους, εξωθεσμικους και μη κλπ) ή οι παραγοντες τη ντορα??? Γιατι κ.Μπεκιαρη στην αρχη γενικολογειτε για τις δηθεν σχεσεις της ντορας με κεντρα εξουσιας και λιγο παρακατω αναφερετε οτι την πολεμουν και οτι "υιοθετουν διαφορετικη οποτικη γωνια"...τι συμβαινει τελικα?? ΑΑΑ και κατι αλλο...θα μπορουσατε να πειτε και σε μας ποιοι ειναι αυτοι οι τοσο καλα ενημερωμενοι κυκλοι και πηγες που συνεχως επικαλεισθε χωρις να κατονομαζετε??? και γνωριζετε πραγματι τον τροπο που λειτουργουν "καποιες διπλωματικες αντιπροσωπειες στην Ελλαδα" για να ειστε σε θεση να επικαλεισθε την δυσαρεσκεια τους?? ή τελικα παιζετε απλως ενα παιχνιδι εντυπωσεων???μαλλον το δευτερο...να σημειωσω μονο την αναφορα του Economist και άλλων διεθνων εγκυρων εντυπων, στην υποψηφιοτητα της ντορας για τη θεση του Υπ ΕΞ. της ΕΕ.
  Για να μην μακρυγορω, η ντορα δεν φοβαται ΤΙΠΟΤΑ. Μάλλον, άλλοι που κρυβονται πισω απο άλλους φοβουνται την ντορα...

  • zaza avatar
   zaza @ aps 03/08/2009 19:44:42

   Φίλος μου δημοσιογράφος μας έλεγε πόσο καταπληκτικό δίκτυο έχει η ντόρα στο να π΄νίγει ή να αναδκνύει θέματα που την αφορούν. Σε ένα πράγμα είναι φουλ αμερικάνα η Ντόρα στο επικοινωνιακό πεδίο και η βάση της ΝΔ αμα παρέλευσης του ΚΚ είναι πανετοιμη να την υποδεκτή με ανοιχτές αγκάλες ιδιαίτερα η νεώτερη γενιά (πάλι απο γκάλοπ του περιβαλλοντός μου).
   Έχεις δίκιο η ντόρα δεν φοβάται τίποτα από το εσωτερικό πεδίο τουλάχιστον το μόνο αντίπαλο δέος της είναι αυτό το συμπαθητικό, λαικο και έντιμο παιδι ο ΚΚ. Τα διάφορα κομματόσκυλα έχουν γνώσει της θέλησης του κόσμου όσο πόσο κοστίζουν τα βασικά είδη στο σούπε μάρκετ

   • zaza avatar
    zaza @ zaza 03/08/2009 19:46:22

    γνώση. Σας στράβωσα πάλι με την ορθογραφία μου. Συγνώμη

 5. aris lalidis avatar
  aris lalidis 03/08/2009 16:27:32

  Δημοτικες εκλογες στη Σμυρνη ποτε εχουμε;

 6. aris53m avatar
  aris53m 03/08/2009 17:24:18

  Δεν μπόρεσε η καϋμένη να τα βγάλει πέρα. Θ Εξωτερική πολιτική θέλει λίγο guts που λέμε στα Ελληνικά και κάποιες ικανότητες επιρροής.

 7. metoikos avatar
  metoikos 03/08/2009 17:49:08

  Ντόρα είναι και θα περάσει... Μέχρι να περάσει όμως, από την Ελλάδα δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο!

 8. zaza avatar
  zaza 03/08/2009 17:52:03

  XA! Μόλις τώρα το Αλτερ μετέδωσε είδηση από το Τουρκικό κανάλι Ντε.
  Το Ντε είχε θέμα με τίτλο Νεα Ιμια και αφορά το νησακι της κυράς της Ρω στη Ρόδο. Μιλούσαν για προκλητική απόβαση ελληνων κομάντος στη βραχονησιδα όπου απλωσαν ελληνική σημαία χαρακτηρίζοντας αυτή την πράξη ακρως προκλητική και ως Νέα ιμια!!!! Την είδηση την συνόδευσαν με το βίντεο της απόβασης των κομάντο. Κανένα άλλο τουρκικό κανάλι δεν μετέδοσε κατι παρόμοιο.

 9. Εδω που τα λεμε, avatar
  Εδω που τα λεμε, 03/08/2009 20:46:29

  factorx: γραψτο καλύτερα σε παρακαλώ

 10. τιραμολα avatar
  τιραμολα 03/08/2009 20:54:04

  Δεν τη βγάζεις αυτή τη μούρη από την αρχική σελίδα?
  Έχει αγριέψει το πετσί μου και θα βλέπω εφιάλτες το βράδυ...

  Πάντως η ζωή του Κούβελου πρέπει να είναι ένα θρίλερ.
  Φαντάσου να ξυπνάς το πρωί με αυτή τη μούρη να σου χαμογελά...γκρρρρ
  Δεν θα αντέξει , θα την πνιξει με το μαξιλάρι...

 11. what avatar
  what 03/08/2009 21:01:49

  Όχι ρε 'συ. Υπάρχουν και χειρότερα. Η Ντόρα στο Υπουργείο Άμυνας!

 12. Factorx avatar
  Factorx 03/08/2009 21:15:11

  Είδες, δηλωσες "Μητσοτακικός" και δε έπαθες τίποτα. Αρα πρεπει να διαψεύσεις τον φίλο σου

 13. Factorx avatar
  Factorx 03/08/2009 21:15:41

  Ντροπή

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/08/2009 21:19:02

  Ωραίο το Διάγγελμά σου. Πάνε δες τώρα κανένα Dvd ή πιες καμιά μπύρα να χαλαρώσεις.
  Η ταινία που σου συνιστώ, κατά προτίμηση να έχει μέσα και τον Τζον Μπελούσι. Έτσι για να σου θυμίζει έστω και οπτικά το ίνδαλμά σου.

 15. Μη το παρακανουμε κιολα! avatar
  Μη το παρακανουμε κιολα! 03/08/2009 21:28:21

  MH ΦOBAΣAI ΦIΛE OTI EΔΩ EINAI KAPAMANΛIKO TO ΠEPIBAΛΛON KAI ΘA KAKOΠAΘEIΣ!
  IΣOPPOΠIEΣ MIA ΧAPA KPATIOYNTAI. Προς τουτο και το αποτελεσμα!
  Η αβυσσος!
  Φοβαται ο Γιαννης το θεριο, κι η ντορα τον ...κωστα!
  Υγιαινετε και αυτορυθμιζεστε...

 16. aris lalidis avatar
  aris lalidis 03/08/2009 21:32:34

  Aν δεν ηταν κι αυτο το αετισιο βλεμμα σκεπη και προστασια του Αιγαιου μας, οι Τουρανομογγολοτουρκοι θα μας ειχαν στριμωξει στο καστρο της...Λαμιας,που θα πηγαινε ο πατερας του τιραμολα με τα ποδια αν του το ζηταγε ο .....
  Συγνωμη αλλα αδυνατω να προφερω το πανιερο ονομα του.

 17. ΚΟΥΤΣΟΙ avatar
  ΚΟΥΤΣΟΙ 03/08/2009 21:34:54

  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ?
  ΚΑΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΟΥΤΣΟΙ 03/08/2009 22:15:40

   Δεν σου πολυαρέσει η σαφήνεια εσένα, ε;

 18. zaza avatar
  zaza 03/08/2009 22:06:22

  To Antinews είναι χώρος ελευθερης έκφρασης απόψεων με γνώμονα την ευπρέπεια. Θα διαβάσεις όλων των ειδών απόψεις καθώς και επιτρεπεται το χιουμορ και το πείραγμα μεταξύ σχολιαστών με αντιδιαμετρικά αντίθετες φιλοσοφίες. Επίσης υπάρχει και τρομερή ανοχή στους ανορθόγραφους, στο λέω εκ πείρας :)
  Μην ακούς κανέναν, κρίνε και αποφάσισε μόνος σου. Υπάρχουν τρομερές "γραφιδές" εδώ μέσα και πολύ μαζεμένη και μασημένη γνώση. Ενα πράγμα δεν είναι δογματικό.
  ΥΓ
  Μάλλον ο φίλος σου το μπέρδεψε με τον Πολίτη τζι αρ

 19. occultist avatar
  occultist 04/08/2009 01:29:08

  Φίλε πρεπει να έισαι και να νοιώθεις ευτυχεσμένος. Δωσε και σε μας λίγο από αυτό που πίνεις.

 20. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 04/08/2009 01:34:45

  Τι διαβάζουν τα ματάκια μου?? Καραμανλικός και ο tiramola?? GAP σου έφυγε και το τελευταίο προπύργιο που είχες.

 21. blue nile avatar
  blue nile 04/08/2009 03:54:19

  H Ντόρα έχει μέλλον και θα το δείτε. Με προαποφασισμένη τη συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Θράκη αναζητήθηκε ένας πολιτικός σε κάθε μεγάλο κόμμα που θα φέρει σε πέρας την αποστολή. Ήδη στους άλλους ο Γιώργος έγινε αρχηγός οπότε περιμένουμε τη σειρά της Ντόρας. Δεν είναι ο μόνος λόγος που θα δούμε τη Ντόρα αρχηγό αλλά είναι ένας από τους σημαντικότερους.

 22. tiramola avatar
  tiramola 04/08/2009 08:14:50

  Ή ο Γιοσάκης ή ο Κολοσούζας είναι....

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ tiramola 04/08/2009 10:57:43

   tiramola says:
   **Ή ο Γιοσάκης ή ο Κολοσούζας είναι….**

   L O L!!!! ΘΕΙΚΟ

 23. rs avatar
  rs 04/08/2009 09:11:48

  Μια υποθετική ερώτηση:
  Εάν.... ζούσε ο Μπακογιάννης θα μιλούσαμε τώρα για την Ντόρα;
  Πάντως είναι η .... ο ¨ορισμός¨ του Έλληνα (με την ευρεία έννοια) που τα "κατάφερε". Με απολυτήριο Γυμνασίου, με πατέρα γνωστό και μή εξαιρετέο κατάφερε να "πλασάρεται" σαν εν δυνάμει...."πολιτική" προοπτική(!;) , λύση (!;),αλήθεια ΤΙ ακριβώς;
  Με πολιτικό λόγο ανύπαρκτο και απόψεις που ανήκουν στον "ιδεολογικό χυλό" του "κεντροτρεχαγύρευε" δημιούργησε ένα πλέγμα παρατρεχάμενων οι οποίοι και διαρρέουν διάφορες "απόψεις" "σκέψεις" "γεγονότα" τα οποία την εμπλέκουν έτσι ώστε να εμφανίζεται μέσα σ' όλα!
  Φυσικά αυτό κάνουν οι περισσότεροι ..."πολιτευόμενοι". Κατά το "θανασάκης ο πολιτευόμενος".

 24. Lavazza avatar
  Lavazza 04/08/2009 09:30:08

  Τα "τζάκια" στην Ελλάδα είναι δύσκολο να καταθέσουν τα όπλα.

  Τα ίδια έλεγαν και για τον Γιωργάκη οτι και καλά "θα τον καταπιεί ο Βενιζέλος", "ήρθε η ώρα της πραγματικής αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ" κτλ. και μετά τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ όλοι έτριβαν τα μάτια τους...

  40 χρόνια ακούω για σκάνδαλα και παρασκάνδαλα και μετά από κάθε σκάνδαλο ακούω και καλά οτι "τωρα ήρθε η ώρα τους" κτλ. και 40 χρόνια βλέπω να ζούνε και να βασιλεύουν 5 πολιτικές οικογένειες, 5 επιχειρηματικές οικογένειες και 5 εκδοτικές οικογένειες...!!!

  Επειδή μ' αρέσει να σερφάρω στο ιντερνετ και να μελετώ το ιστορικό και πολιτικό παρελθόν, έχω να επισημάνω έτσι κάποια πράγματα που μου έχουνε κάνει εντύπωση (σκόρπια από ημερομηνίες) και όποιος θέλει μπορεί να συγκρίνει το τότε με το τώρα και να δει εάν έχει αλλάξει κάτι (για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι Νέοι):

  1.) Το 1963-1965 που ήταν πανίσχυρη η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ λέγεται οτι καμιά 80αριά βουλευτές ελέγχονταν από τον εκδότη Λαμπράκη!!!
  Καμιά 50αριά της ΕΡΕ ελέγχονταν από την εκδότη Βλάχου (Καθημερινή)!!!

  Προσέξτε, όχι ευνοούνταν αλλά "ελέγχονταν"...

  2.) Το Μάρτιο του 1873, η Κυβέρνηση παραχώρησε τα υπ αριθ. 5-6 τεμάχια των εθνικών γαιών στη θέση που λεγόταν «Βούρλα» (μετέπειτα Τρούμπα), και που απείχε 80 μέτρα δυτικά του Αγίου Διονυσίου για την ανέγερση «καταστημάτων ασωτείας» κοινών γυναικών. Μετά την υπογραφή του παραχω­ρητηρίου, ο Δήμος προέβη σε διακήρυξη για την ανέγερση, σε έκταση οκτώ στρεμμάτων, συνοικισμού κοινών γυναικών, που θα περιλάμβανε τέσσερα κτίσματα, χωριστά μεταξύ τους, τα οποία θα βρίσκονταν μέσα σε μάντρα, με του ακόλουθους όρους:
  « Ο ανεγείρων ιδίαις δαπάναις τα βάσει εγκεκριμένου σχεδίου οικήματα, θα καταβάλλη εις τον Δήμον μετά τριετίαν από της ιδρύσεως δρχ. 500 ετησίως δι' έκαστον τμήμα, μετά 5ετίαν δρχ 1.000 και μετά εικοσαετίαν δρχ. 2.500 δι' έκαστον τμήμα ετησίως. Μετά δε πεντηκονταετίαν η περιοχή του κτήματος μετά των εν αυτώ κτηρίων, θα περιέρχεται εις τον Δήμον». Και ενώ αρχικά παρουσιάστηκαν πολλοί εργολάβοι, τελικά έμεινε μόνο ο εργολάβος/κατασκευαστής Ν. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ (!!!), ο οποίος αξίωσε ότι ο χώρος και τα κτίρια που θα ανεγερθούν θα είναι υπό την πλήρη και τέλεια ιδιοκτησία αυτού και των απογόνων του. Φημολογείτο δε πως είχε λαδώσει τους άλλους εργολάβους και αποχώρησαν καθώς και σχεδόν το σύνολο των γραμματέων τεσσάρων με πέντε υπουργείων. Ο Δήμος αναγκάστηκε να δεχτεί τον όρο αυτό με την προϋπόθεση ότι εάν τα κτίρια αυτά χρησιμοποιηθούν κάποτε για άλλο σκοπό, τότε θα περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου. Και υπογράφτηκε το συμβόλαιο. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, θα έπρεπε να μην επιτρέπεται από τις τότε αστυνομικές αρχές, εκτός των Βούρλων, να λειτουργεί, εντός της πόλης, άλλος οίκος ανοχής, και σε καμιά γυναίκα του συνοικισμού να μην εργάζεται εκτός αυτού. Φαίνεται όμως ότι το συμμάζεμα ήταν δύσκολο, αν λάβουμε υπ όψη μας τις κατά καιρούς έγγραφες διαμαρτυρίες του Μπόμπολα, προς το Δήμο και την Αστυνομία. Διότι τα αστυνομικά όργανα δεν ενεργούσαν παράλληλα να συγκεντρώσουν εντός των «Βούρλων» όλες τις ιερόδουλες και να εκλείψει ο ανταγωνισμός για τον Ν. ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

  3.) Αφηγήται ο μεγαλοκατασκευαστής Μαυρογένης για τη δεκαετία του '70:
  Άλλη μια φορά όταν ήμουν προϊστάμενος επιβλέψεως κατασκευής του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ, επειδή πληροφορήθηκα ότι το τελειωμένο κτίριο του Βωβού απέναντι στο δικό μας είχε προβλήματα στα παράθυρα λόγω πιέσεως των νερών της βροχής και επειδή τα παράθυρά μας προβλεπόταν να γίνουν όμοια έθεσα το θέμα στη διοίκηση του ΟΤΕ. Ο διοικητής τότε ένας υπέροχος άνθρωπος, ο ναύαρχος Σέκερης, μου ζήτησε να τον φέρω σε επαφή με τον Βωβό για να μάθει λεπτομέρειες. Εκλεισα εύκολα το ραντεβού, άλλωστε στο Μπάμπη άρεσε να κάνει υψηλές επαφές. Σε δυο μέρες ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ της εποχής εκείνης ήταν προσκαλεσμένο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου του Βωβού όπου είχε προετοιμασία μεγάλης δεξίωσης!!!

  Κτλ. κτλ. κτλ.

 25. Μεταξεταστέος avatar
  Μεταξεταστέος 04/08/2009 09:48:07

  Καλά μόνο ο Καραμανλής και η Ντόρα υπάρχουν στην Νέα Δημοκρατία;;
  Ένα σωρό στελέχη υπάρχουν ικανά να ασκήσουν τα καθήκοντα του πρωθυπουργού πολύ καλύτερα απο τον Καραμανλή
  Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Σουφλιάς, Μειμαράκης, Τατούλης, Mιχαλολιάκος, Πολύδωρας, Γιακουμάτος
  Έλεος πιά άν δέν θέλετε την Ντόρα πρέπει οπωσδήποτε να κρέμεστε στον Καραμανλή μέχρι την τρίτη παρουσία;;

 26. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 04/08/2009 11:29:40

  Στα σημερινά χάλια της Νέας Δημοκρατίας με τους απατεώνες και τους ανίκανους να κάνουν κουμάντο από την μία άκρη μέχρι την άκρη, το ερώτημα δεν είναι άν η κάνει η Ντόρα για αρχηγός.

  Το ερώτημα είναι αν αυτό το χάλι κάνει για την Ντόρα. Γιατί δυστυχώς όταν η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χάσει την εξουσία, και όταν και αν την ξαναπάρει, οι δελφίνοι θα είναι τότε 120 ετών ο καθένας.

 27. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 04/08/2009 14:15:21

  Το site φίλε μου είναι κατ΄αρχήν πολιτικό. Θα έλεγα και πολύ μάλιστα, αλλά θα το πάρει επάνω του ο Factor και θα μας ζητήσει και συνδρομή.

  Και επειδή το site είναι πολιτικό, δεν έχει και μεγάλες σχέσεις με πολιτικούς γιατί το είδος έχει πλέον εξαφανιστεί. Αν βάλεις τη μισή βουλή σε ένα δωμάτιο και τους πείς οτι δεν βγαίνεται από εδώ, αν δεν γράψετε 5 πετυχημένα post σε οποιδήποτε blog, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναδείς μπροστά σου κανένα.

  Τώρα οι όροι "Καραμανλικός", "Μητσοτατικός", και πάει λέγοντας είναι όροι τροχονόμου που λέω εγώ, δηλαδή "που να πάω κύριε τροχονόμε μου για να βρώ τον δρόμο μου; Αριστερά, Δεξιά ή Κέντρο;" Και σου πετάει ο τροχονόμος την μαλακία του και σύ χαίρεσαι.

  Έχουμε λοιπόν πολιτική παιδεία που να μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε τι κρύβεται στα ψιλά γράμματα και όχι στις χαζοταμπέλες; Έχουμε, και παρατηρούμε και κριτικάρουμε και ξεφτιλίζουμε όλα αυτά τα νούμερα που μας το παίζουν και εθνοσωτήρες.

  Παρένθεση: Το άρθρο του κ. Μπεκιάρη απορρίπτεται μόνο και μόνο από τον βαθύτατο στοχασμό του περί της αδυναμίας της Ντόρας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην στροφή της Ν.Δ. στο μεσαίο χώρο. Παρ΄ τ΄ αυγό και κούρεφτο.

  Συνεπώς γράφουμε αυτά στα οποία η δική μας αντίληψη έχει κατασταλάξει, ο οικοδεσπότης μας έχει συνηθίσει σε δυνατές προκλήσεις, και ταυτόχρονα σπάμε και την πλάκα μας με τους πληρωμένους που γράφουν με το κομμάτι και ιδρώνουν να βγάλουν παραγωγή για να κάνουν κλίμα. Χά.......

  Αλλα κυρίως γράφουμε και δεν κολόνουμε Και τους γράφουμε.

 28. Factorx avatar
  Factorx 04/08/2009 14:25:52

  Εγω πάντως καταλαβαίνω οτι το κομμάτι σε ενόχλησε αρκούντως.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/08/2009 14:28:29

  Πάς καλά; Το 1977 έδωσε, λέει, εξετάσεις στο Υπουργείο Συντονισμού και προσελήφθη ως υπάλληλος...

  1)Αν θυμάμαι καλά και θυμάμαι καλά, το 1977 υπουργός συντονισμού ήταν ο μπαμπάς της ο ψεύτης, ποιές εξετάσεις και κουραφέξαλα; Αξιοκρατία στο Μητσοτακέικο; Χα χα χα.
  2)Είναι Δ. Υπάλληλος λοιπόν; Συνεχίζει μήπως και να πληρώνεται; Γνωρίζεις αγαπητέ ότι οι ΔΥ απαγορεύεται να ανήκουν σε κόμματα ή να δημοσιοποιούν πολιτικές απόψεις ή να πολιτεύονται; Πως γράφτηκε στη ΝΔ τότε; Πως πολιτεύεται; Να απολυθεί πάραυτα.
  Φίλε, μας δουλεύει αυτή κανονικά και τώρα έρχεσαι να μας δουλέψεις και εσύ; Σιγά σιγά θα μας πεις πως και η Μαρίκα είναι Διδάκτωρ στη Χεγκελιανή φιλοσοφία και γνωρίζει και Σουαχίλι! Χαλαρά παιδιά...

 30. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 04/08/2009 15:18:28

  Όπως είπε και ο Παράξενος Ελκυστής, το 1977 ο πατέρας της αντάλλαξε την δεύτερη αποστασία του (τη φυγή από το ίδιο του το κόμμα!) για να πάει στον Καραμανλή τον οποίον έβριζε νυχθημερόν 1974-77 και να πάρει το Υπουργείο Συντονισμού. Έτσι ο πατέρας προσέλαβε την κόρη, όπως ακριβώς και η κόρη προσέλαβε τον υιόν της στο Υπ. Εξωτερικών, έναν απλό απόφοιτο. Την ίδια ώρα που, γνωρίζω προσωπικά άτομο σκίστηκε επί πολλά χρόνια να δώσει εξετάσεις στο διπλωματικό σώμα και μετά από πολλές σπουδές και αποτυχίες στις εξετάσεις αυτές κατέληξε να κάνει "δημοσιογραφικό χαμαλίκι" σε εφημερίδα εργαζόμενος 12 και πλέον ώρες την ημέρα. Αλλά εγώ εστίασα σε άλλα.

  Θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου για τη σχέση του Μητσοτάκη με την Εκκλησία. Εδώ όμως μιλάμε για την Ντόρα. Παραθέτω στοιχεία για όσα είπα πριν. Ρίξε μια ματιά εδώ

  *** Δηλαδή τι δουλειά είχε ο υιός της υπουργού Εξωτερικών, Κώστας Μπακογιάννης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Βασιλάκη που… τα χώνει τρελά στον Χριστόδουλο; *** Στην εκδήλωση ήταν και ο συνεργάτης της Ντόρας και πρώην γαμπρός της Δημήτρης Ζαφειριάδης

  Από το Παρόν 5 ημέρες μετά την εκδήλωση 11/6/2006(http://www.paron.gr/v3/new.php?id=8644&colid=&catid=37&dt=2006-06-11%200:0:0&mode=3)

  Θα γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται. Για τον Βασιλάκη λέω, το βιβλίο και τα ρέστα.

  Και πες μου τώρα αν είναι δυνατόν για σένα να πάνε οι δυσαρεστημένοι με τον Καραμανλή ο οποίος υπέγραψε αιτούμενος δημοψήφισμα ως αντιπολίτευση επειδή δεν το διενήργησε όταν έγινε πρωθυπουργός, στην Ντόρα η οποία έστελνε τον γιον της (στον οποίον είχε αναθέσει να διαχειρίζεται σοβαρότατες ΕΘΝΙΚΕΣ υποθέσεις στο Υπ.Εξ, πάνω από αξιολογότατους διπλωμάτες και είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ένας από τους λόγους που δεν τη σηκώνει άλλο το κλίμα εκεί) σ' αυτές τις εκδηλώσεις. Τον γιον της αλλά και έτερον συνεργάτη της. Ποιο κοινό ήθελε να γλύψει εκεί; τον Μανώλη Βασιλάκη; Τον Νίκο Δήμου; Τον Σηφουνάκη; ποιον;

  Εμένα βέβαια με ενδιαφέρουν και τα ακόμη μεγαλύτερα θέματα. Γιωργάκης και Ντόρα είναι υποχείρια των Αμερικάνων. Γνωστά πράγματα. Ο Καραμανλής επιχείρησε (και ορθότατα!) ένα άνοιγμα στη Ρωσία. Ακόμη το πληρώνει. Έτσι προωθείται αμερικανο-αμερικανικό δίδυμο σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση για την επόμενη οκταετία τουλάχιστον για να προλάβουν επόμενα μελλοντικά και υποτιθέμενα βήματα. Η κεντροδεξιά έπαψε από καιρό να είναι φιλοδυτική. Πλέον στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έγινε καχύποπτη με όλα αυτά. Και στο βάθος της ψυχής της παραμένει η Ρωσία, σαν εταίρος. Από την Αμερική χαίρι δεν είδε και ψυχράθηκε. Άρα δεν μπορεί να εκφραστεί πολιτικά από την Ντόρα.

 31. occultist avatar
  occultist 04/08/2009 21:39:58

  @ Tηλέμαχος

  Μια είναι η λύση. ΛΑΟΣ. Λαικός ΟΡθΟΔΟΞΟΣ Συναγερμός.

 32. occultist avatar
  occultist 04/08/2009 21:43:56

  @Anonymous

  Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Α Σ Α. Από δέος.

 33. Kostakoutas avatar
  Kostakoutas 04/08/2009 22:11:20

  An o karamanlis ths dosei to ypourgeio aminas....Tha prepei na sinithisoume to fesi h na kanoume omadiko xarakiri... Ama thelei o kostakis na afisei mia parakathiki,na kanei kati gia thn isterofimia tou,tha prepei na petaksei sto kanavatso apantes mplegmenous,apo oles tis plevres ki as pesei. Alla ayto apaitei @@ kai oxi na eisai @@.

 34. FANIS avatar
  FANIS 04/08/2009 23:29:32

  Διάβασα με ενδιαφέρον όλες τις τοποθετήσεις, αλλά θα σταθώ σε δύο σημεία. Όντως η Ντόρα έχει στήσει ένα πολύ καλά οργανωμένο επικοινωνιακό μηχανισμό (αυτό είναι το ένα). Είναι φοβερός ο τρόπος με τον οποίο "ντοράκια" (ποιητική αδεία) αντιδρούν στην κριτική που δέχεται η Μπακογιάννη. Εξ' άλλου λίγοι είναι οι δημοσιογράφοι που τα βάζουν με την "Αγία Οικογένεια" και επειδή είμαι από τους φανατικούς αναγνώστες της Αξίας, της εφημερίδας δηλαδή της οποίας είναι δημοσιογράφος ο Δημήτρης Μπεκιάρης, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι από τους λίγους που ασκούν κριτική. Οι περισσότεροι είτε φοβούνται, είτε είναι μέρος του "επικοινωνιακού μηχανισμού" που αναφέρει ένας φίλος παραπάνω. Λίγοι βλέπετε έχουν "καρύδια"!!!
  Ο φίλος aps (αυτό είναι το δεύτερο) ζητά μάλιστα από τον δημοσιογράφο να αποκαλύψει ποιες είναι οι πηγές του (έλεος), δηλαδή οι καλά πληροφορημένοι κύκλοι, και ότι ο δημοσιογράφος κάνει παιχνίδι εντυπώσεων ρωτώντας πως είναι σε θέση να "γνωρίζει πως λειτουργούν οι ξένες αντιπροσωπείες στην Αθήνα". Μήπως τα γνωρίζει επειδή είναι διπλωματικός συντάκτης και γράφει στα γνωστότερα διπλωματικά και αμυντικά περιοδικά? Λέω εγώ τώρα. Για όσους διαβάζουν την Αξία θα θυμούνται ότι στον Δημήτρη Μπεκιάρη είχε αναγκαστεί και είχε απαντήσει με επιστολή της η αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ για ρεπορτάζ σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο (την οποία μπορεί κανείς να βρει αναδημοσιευμένη στην ιστοσελίδα Kolonaki-press.com), όπως ότι ο ίδιος δημοσιογράφος έχει κάνει ουκ ολίγες αποκαλύψεις και επίσης έχει παρουσιάσει κάποια απόρρητα έγγραφα από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, τον διαβάζω φανατικά, αλλά θυμώνω όταν βλέπω τους "μητσοτακικούς" να μην είναι και τόσο ανεκτικοί στην κριτική. Μήπως η Ντόρα έχει ζοριστεί; Και πως είναι εδώ μέσα κάποιοι τόσο σίγουροι ότι η βάση της ΝΔ θα την δεχτεί με ανοικτές αγκάλες; Σπέκουλα? Διαδικτυακή; Λες να μπουν στο παιχνίδι και κάποιοι bloggers?

 35. FANIS avatar
  FANIS 04/08/2009 23:49:31

  η αμερικανική Πρεσβεία ήθελα να πω και όχι "η αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ".
  Και συγγνώμη για κάποια συντακτικά λαθάκια.
  Η ώρα βλέπετε.

 36. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2009 00:05:08

  Το είδα τώρα στο http://taxalia.blogspot.com/2009/08/blog-post_1306.html

  Μήπως απαντάει κανένας σε κανέναν;

  Το μέλλον της Ντόρας Μπακογιάννη

  Αν αυτό το άρθρο, το έγραφε blogger, θα μάζευε του κόσμου τα υβριστικά σχόλια, από όλες τις παρατάξεις. Και οι δημοσιογράφοι θα μιλούσαν για ανεύθυνους bloggers και "μυθεύματα". Δείτε όμως το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ, που πλασσάρει και περνάει, τις θέσεις του ιδίου, περίπου ως "αξιώματα" ανεπείδεκτα αμφισβητήσεως. Δεκτή φυσικά η πολιτική του ανάλυση, αλλά όταν την κάνουν "ανώνυμοι" bloggers, γιατί ξινίζετε και ψάχνετε για συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από "ανώνυμους bloggers";


  Εκπληξη προκάλεσε η δημόσια απόρριψη ενδεχόμενης μετακίνησής της στο υπουργείο Οικονομίας εκ μέρους της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι όντως εντελώς ασυνήθιστο να βγαίνει ένας υπουργός στο ραδιόφωνο και να... απορρίπτει εκ των προτέρων την τοποθέτησή του σε ένα νευραλγικό υπουργείο, υπαγορεύοντας έτσι όρους στον πρωθυπουργό! Η κίνηση της Ντόρας υποδηλώνει δύο πράγματα.


  Πρώτον ότι θεωρεί πλέον τον Κώστα Καραμανλή τόσο αποδυναμωμένο πολιτικά ώστε να μπορεί να του επιβάλει τους όρους της και μάλιστα διά της ταπεινωτικής δημόσιας γνωστοποίησής τους.


  Δεύτερον ότι η ίδια φοβάται πως όντως ο πρωθυπουργός την προορίζει για το υπουργείο Οικονομίας σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό - κάτι που πολύ σωστά η ίδια το εκτιμά ως αρνητικότατη εξέλιξη για το πολιτικό της μέλλον και προσπαθεί πάση θυσία να το αποτρέψει.


  Υπό άλλες συνθήκες, η μετακίνησή της για κάποιο διάστημα στο υπουργείο Οικονομίας θα ήταν απαραίτητος σταθμός στην πορεία εκπλήρωσης των θεμιτών πρωθυπουργικών βλέψεών της. Στη σημερινή συγκυρία όμως κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο πλήγμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είχε κάθε λόγο να θέλει να φύγει πλέον από το υπουργείο Εξωτερικών. Η θητεία της εκεί της έδωσε ό,τι ήταν δυνατόν να της δώσει και τώρα πια της προκαλεί μόνο άσκοπη φθορά. Η Ντόρα έκανε τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις που ήθελε με τους κορυφαίους ξένους ηγέτες, ενίσχυσε θεαματικά τους δεσμούς της με τους Αμερικανούς (πράγμα πολύ σημαντικό στην αντιμετώπιση ενός αντιπάλου σαν τον Γιώργο Παπανδρέου) και ακολούθησε μια πολιτική στα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής (ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, όνομα της ΠΓΔΜ κλπ.), που ναι μεν στο εσωτερικό της χώρας προκάλεσε εκτεταμένη κατακραυγή εναντίον της, αλλά στις ΗΠΑ και στην ΕΕ της χάρισε πόντους.
  Από όλους τους ξένους ηγέτες, μόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει να τη βλέπει στα μάτια του, λόγω της μόνιμα αντιρωσικής στάσης που τηρεί η Ντόρα εναρμονιζόμενη με τους Αμερικανούς, και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εκφράζεται πολύ αρνητικά για την ακραία φιλοτουρκική στάση της. Ούτε ο Πούτιν όμως ούτε ο Σαρκοζί επηρεάζουν έστω και κατ ελάχιστο τις κορυφαίες πολιτικές αλλαγές προσώπων στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς που πάντα το παλεύουν και δεν αποτυγχάνουν πάντα, όπως γνωρίζει η Ντόρα και από την οικογενειακή της ιστορία.
  Αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομίας εν μέσω κρίσης, η Ντόρα θα βρισκόταν στη δίνη του κυκλώνα που θα συγκλονίσει πολύ πιο έντονα τον πλανήτη στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αν εκτιμούσε ότι ο πρωθυπουργός θα της παρείχε τη δυνατότητα να μοιράζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στους διάφορους κύκλους του κεφαλαίου με πρόσχημα τη «σωτηρία της οικονομίας» ή αν εκτιμούσε πως ο Καραμανλής είναι υπέρ της άσκησης μιας τολμηρής νεοκεϊνσιανής πολιτικής που θα ευνοούσε άμεσα τα μεσαία και λαϊκά στρώματα (σαν αυτή π.χ. που ακολουθεί τώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ή σαν αυτή που προτείνει ο Γιώργος Σουφλιάς και απορρίπτει ο Γιώργος Αλογοσκούφης), η Ντόρα θα ήταν ευτυχής να γινόταν υπουργός Οικονομίας. Μια τέτοια πολιτική θα άνοιγε διάπλατα τις πύλες για σύντομη πρωθυπουργοποίησή της.
  Εχει όμως διαπιστώσει ότι ο Κ. Καραμανλής διακατέχεται από έναν πεισματικό, δογματικό νεοφιλελευθερισμό, πράγμα που αποτελεί τη συνταγή σίγουρης πολιτικής αυτοκαταστροφής στις συνθήκες της παρούσας κρίσης. Εύλογο είναι να μην επιθυμεί καθόλου η Ντόρα να αναλάβει το βάρος εκπροσώπησης μιας τόσο αντιλαϊκής πολιτικής που θα οδηγήσει ολόκληρη την Ελλάδα να τη βρίζει νυχθημερόν και να τη θεωρεί υπεύθυνη, καθώς μάλιστα είναι πασίγνωστες οι ακραία νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της και η κοινωνική αναλγησία που συνεπιφέρουν.
  Γι' αυτό, λοιπόν, βγήκε στο... ραδιοφωνικό κλαρί για να αποτρέψει μια τόσο αρνητική για το προσωπικό πολιτικό της μέλλον ενδεχόμενη εξέλιξη...
  ΑΠΕΙΛΗ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ


  Ο δύσκολος δρόμος προς την εξουσία
  Η ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της ΝΔ και το υπαρκτό πλέον ενδεχόμενο ήττας της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές απειλούν να ενταφιάσουν τις θεμιτές ελπίδες της Ντόρας να γίνει πρωθυπουργός. Η ιδανική εκδοχή για την προσωπική της πορεία θα ήταν ο Κ. Καραμανλής να της παρέδιδε την αρχηγία της ΝΔ πριν χάσει την εξουσία, ώστε να αναμετριόταν η ίδια η Ντόρα με τον Γ. Παπανδρέου. Η Ντόρα έχει ανάγκη το «δαχτυλίδι» του Καραμανλή για να γίνει ηγέτης της ΝΔ, αν δεν θέλει να πάθει αυτό που έπαθε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ. Αν περιμένει να διεκδικήσει την κομματική ηγεσία μετά από εκλογική ήττα, όχι μόνο θα χρειαστεί να περιμένει ακόμη μια - δυο τετραετίες για να γίνει πρωθυπουργός, αλλά δεν είναι καν βέβαιο ότι οι καραμανλικοί θα της δώσουν το κόμμα.


  Πηγή: ΕΘΝΟΣ

  • GIO avatar
   GIO @ Factorx 05/08/2009 10:59:20

   Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι "έντιμοι" της ΝΔ ότι η λύση είναι μία για να τους εμπιστευθόύν ξανά οι πολίτες .
   Να αποβάλουν ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ...
   ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ Ή ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ(ή στο ΠΑΣΟΚ),στη φυλακή δεν το συζητάω καν...
   Μόνο έτσι ίσως κάποια στιγμή να στρέψει ξανά ο κόσμος το βλέμα του σε αυτό το κόμμα .
   Η απογοήτευση την οποία βιώνει ο κόσμος που ψήφισε την ΝΔ δεν θα την αλλάξη ούτε η Ντόρα ,ουτε ο Αβραμο ουτε κανενας άλλος .
   Χρειάζεται κάθαρση και να δώσουν στον κόσμο όραμα οτι υπάρχει ελπίδα να αλλάξη κάτι και να βρούμε ξανά το χαμογελό μας .

 37. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2009 00:26:13

  Για να δεις πόσο στημένος και προκατειλημένος είσαι. εστειλες ένα σχόλιο που έγραφες οτι σε βάζουμε σε μοντερεσιον. Ολοι εδω ξερουν οτι αν τα σχολια εχουν λινκ το συστημα τα καραταει σε μοντερεσιον μεχει να δουμε αν ειναι σπαμ η οχι. και φυσικά δεν χρειαζόμαστε λιβανιστηριασ εδω

 38. Μεταξεταστέος avatar
  Μεταξεταστέος 05/08/2009 07:18:39

  Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί θα την τελειώσει πολιτικά το υπουργείο οικονομικών αφού η οικονομική πολιτική είναι Καραμανλή όχι υπουργού. Άλλαξε ο Αλογοσκούφης με τον Παπαθανασίου αλλά η πολιτική εξακολουθεί να είναι η ίδια φόροι, φόροι, φόροι άν πάει η Μπακογιάννη οικονομικών θα είναι και αυτή εξαναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική των φόρων χωρίς να μιλήσει καθόλου;;
  Άν θέλει πηγαίνει και ακολουθεί μιά πιό φιλολαική πολιτική με λιγότερους φόρους και περισσότερα έσοδα απο το μεγάλο κεφάλαιο, άν ο Καραμανλής της επιτεθεί για το συγκεκριμένο θέμα μπορεί ελεύθερα να τον καταγγείλει, δέν έχει να χάσει τίποτα.

 39. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 05/08/2009 09:11:43

  Εγώ το ΛΑΟΣ; Που το είδες αυτό παληκάρι μου; Εγώ το βρίζω το ΛΑΟΣ. Δηλαδή επειδή δεν γουστάρω την Ντόρα θα πρέπει να είμαι με τον Καρατζαφέρη; Δεν είναι έτσι, ακόμα κι αν έτσι νομίζετε.

  Εγώ ψηφίζω Παπαθεμελή. Δε με έχεις παρακολουθήσει. Ψάξε να βρεις τα προεκλογικά ποστς εδώ να δεις την ολοκάθαρη άποψή μου για το ΛΑΟΣ.

  Ξέρεις κάτι. Τελικά δεν είναι πρόβλημα μόνο των κρατούντων ΜΜΕ που όταν βλέπουν κάποιον να ασκεί κριτική από τη σκοπιά που ασκώ εγώ να τον κατατάσσουν αυτόματα στο ΛΑΟΣ. Έχει διεισδύσει το πρόβλημα και σε σκεπτόμενους ανθρώπους σε όλους τους χώρους.

  Και για μένα αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Ότι βάζει όλη η κοινωνία το ΛΑΟΣ μπροστά ως δήθεν αποκλειστικό υπερασπιστή των εθνικών δικαίων, των καλών σχέσεων με την Εκκλησία, της πατριωτικής γραμμής στα εθνικά, στην παράδοσή μας κλπ. Δεν το καταλαβαίνετε -όλοι- ότι αυτό είναι η παγίδα του συστήματος; Να εκπροσωπεί τις αξιοπρεπείς αυτές θέσεις (κατ' εμέ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να μη χαθεί η ιδιοπροσωπεία μας) ένας συρφετός ριψάσπηδων, χουντικών, γυρολόγων, ημιμαθών και πολιτικάντηδων. Εγώ δεν δέχομαι να εκπροσωπούμαι από αυτούς.

  Όχι φίλτατε. Εγώ παλεύω για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που με κατατάσσεις. Για την ανάδειξη μίας εναλλακτικής πατριωτικής δύναμης που θα απεγκλωβίσει τις όποιες υγιείς δυνάμεις από την κατάρα του ΛΑΟΣ. Γι' αυτό ψήφισα Παπαθεμελή, μήπως και πιάσει ένα 3% και η εκπροσώπησή του δώσει εναλλακτική επιλογή στους εγκλωβισμένους στο ΛΑΟΣ την άλλη φορά. Και παρά τον απόλυτο αποκλεισμό (ο ίδιος ο Παπαθεμελής βγήκε μόνο ΜΙΑ φορά σε κάποιο από τα μεγάλα κανάλια, μόλις την Παρασκευή πριν τις εκλογές στο Άλτερ και αυτό μετά από ασφυκτική πίεση του ΕΣΡ που πίεζε για δικαιότερη μεταχείριση) πήρε ένα αξιοπρεπέστατο 1.3%, διπλάσιο για παράδειγμα από τον Μάνο που τόσο διαφημίστηκε και αβανταρίστηκε από τις πλούσιες γειτονιές των Αθηνών.

  Περί της ΝΔ. Εγώ από τον Καραμανλή στηρίζω τη στροφή στη Ρωσία και τη θέση στο Κυπριακο. Γι' αυτό θα υποστηρίξω στη ΝΔ όποιον τα βάλει με την Ντόρα (εφόσον τηρεί ορισμένες προδιαγραφές). Εάν ήταν υποψήφιος ο Σαμαράς θα τον στήριζα, όπως και τον ψήφιζα 93-99. Αλλά με το πισωγύρισμα με τον Γαβρά απογοητεύτηκα.

 40. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 05/08/2009 09:32:37

  Και κάτι ακόμη. Θα μου απαντήσεις πώς σου φάνηκε το απόσπασμα από το Παρόν που σου έστειλα;

  ότι έστειλε η Ντοράκλα σου τον γιόκα της και έναν ακόμη συμβουλάτορά της να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους (και με την ιδιότητά τους ως σύμβουλοι του Υπ.Εξ.) την παρουσίαση του βιβλίου του Βασιλάκη ο οποίος χρωμάτιζε τον Χριστόδουλο με σατανικά χρώματα, εξ ου και η επιλογή της ημερομηνίας 6/6/06); Πρόκειται για το απώγειο της αισχρής προπαγάνδας και συκοφαντίας κατά του Χριστόδουλου. Νομιμοποιημένο από την Ντορούλα, γιατί βλέπεις τότε είχε ρεύμα ο αντι-Χριστοδουλισμός. Μόνο που απ' αυτούς που είχε ρεύμα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κερδίσει ψήφους η ΝΔ ή η Ντόρα (αν πάρει μία θα χάσει δύο). Επιτέλους καταλάβετέ το οι υποστηρικτές της και οι λοιποί δελφίνοι της ΝΔ για να ξέρουν όλοι ποιους να επιδιώκουν να κερδίσουν.

  Περιμένω ειλικρινές σχόλιο από σένα επ' αυτού και όχι άλλες υπεκφυγές επί της ζωολογίας για μαϊμούδες ή στρουθοκαμήλους.

 41. aris53m avatar
  aris53m 05/08/2009 16:25:50

  ένα επίσης καλό άρθρο του Δελαστίκ στο Έθνος τονίζει ότι η Ντόρα να μεν τα "κατάφερε" για το image της στο εξωτερικό, αλλά μεσα στη Ελλάδα έχει φθαρεί πολύ η εικόνα της λόγο Σκοπιανού και Τουρκικού που η μεγάλη μάζα του λαού (άρα και ψηφοφόρων) διαφωνούν κάθετα με την πολιτική της ψυχραιμίας και θέλουν αποτελέσματα. (τι σου είναι βρε παιδί μου αυτοί οι ψηφοφόροι ε? μ'ένα ψηφαλάκι θέλουν και αποτελέσματα στο Τουρκικό).

  Νομίζω ότι ο δημοσιογράφος έχει κάνει διάνα. Δυστυχώς η Ντόρα φάνηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ για τα δύο αυτά θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

  Θα μου πείτε οι ζεϊμπεκιές φέρνουν καλλίτερο αποτέλεσμα? Όχι αλλά αυτο δεν κάνει λιγότερο επικίνδυνη την Ντόρα απο το παιντί.

 42. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 05/08/2009 18:22:02

  Δεν αποδέχομαι τα περί "συγκοινωνούντων δοχείων", διότι όλα τα κόμματα αποτελούν κατά την ίδια ακριβώς έννοια συγκοινωνούντα δοχεία. Όλοι στο ίδιο σύνολο αποσκοπούν για να πάρουν ψήφους. Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων είναι πολύ μεγάλες. Έτσι, δεν θα έπρεπε να με απορρίπτεις ως "ξέρω τώρα, τι ΛΑΟΣ, τι Παπαθεμελής". Και θα παρακαλούσα να μη μιλάς για "ιδεολογήματα" γιατί αναμασάς την προπαγάνδα του συστήματος. Το να έχεις κάποιες απόψεις μίας πιο σκληρής πολιτικής σε ορισμένα ζητήματα (Μακεδονικό, Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη) δεν σε κάνει αυτομάτως συγγενή των Χρυσαυγιτών. Εκεί το πάει το σύστημα και εκεί το πας κι εσύ λάου λάου.

  ΔΕΝ είναι έτσι για τα περί δοχείων. Κι εγώ που βρίζω το ΛΑΟΣ διαπιστώνω, όπως ήδη είπα, ότι υπάρχουν πολλοί εγκωβισμένοι εκεί μέσα λόγω έλλειψης εναλλακτικής.

  Η δική μου η θέση είναι η θέση ενός πολύ μεγάλου -πιστεύω- μέρους της κεντροδεξιάς, το οποίο σήμερα ΔΕΝ μπορεί να εκφραστεί, βρίσκεται στο περιθώριο. Η ΝΔ το εγκατέλειψε για χάρι του Λούλη και του μεσαίου χώρου. Είναι πρόβλημα της ΝΔ αυτό. Ανοίχτηκε στους απολίτικους και υιοθέτησε ΟΛΑ τα στερεότυπα σχήματα που φουρνίζει από τη μεταπολίτευση και μετά η επικυρίαρχη αριστερά στην κοινή γνώμη. Δεν τόλμησε και ούτε τολμά ακόμα και σήμερα να υψώσει το ανάστημά της και να πει τι εκπροσωπεί. Αυτή η εξομάλυνση την έκανε να έχει χάσει όλες τις εκλογές από το 1981 μέχρι σήμερα. Η εξαίρεση του 89-90 έγινε με τη στήριξη όλου του τύπου και της αριστεράς (βλέπε πρωτοσέλιδα Ελευθεροτυπίας "κάτω οι κλέφτες"). Η εξαίρεση του 2004 έγινε α. λόγω ταυτοτήτων και β. χρηματιστηρίου. Πολλοί οι καμένοι. Η εξαίρεση του 2007 έγινε λόγω ανικανότητας ΓΑΠ. Ειδάλλως η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι αιωνίως μειοψηφία στην κοινωνία. Δεν μπορεί να διαμορφώσει ούτε μία άποψη στην κοινή γνώμη, εάν αυτή δεν έχει τα εχέγγυα της αριστερής διανόησης. Να το πω όπως το λέει ο Γιανναράς "δεν τολμά να αρθρώσει καν τη λέξη πατρίδα". Αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ. Αυτό δημιουργεί ηττοπάθεια σε όλα τα επίπεδα, στελεχών, ΜΜΕ κλπ. Αυτό λοιπόν που υποτίθεται ότι εκφράζω εγώ, αυτό το κομμάτι το έχει χάσει η ΝΔ. Να κάνει την αυτοκριτική της και να κοιτάξει πώς και αν μπορεί να το ξαναβρεί. Με την Ντόρα εγώ το αποκλείω. Καθαρά το λέω. Συμφωνείς-διαφωνείς, αυτή είναι η γνώμη μου. Μόνο αν κάνει κινήσεις επαναφοράς σε λεξιλόγιο Αρχών, έχει ελπίδα η ΝΔ να ανακάμψει ποτέ.

 43. asp avatar
  asp 06/08/2009 16:25:13

  Ε λοιπόν ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις ,αλλά κυρίως από τις διασυνδέσεις των συμμετεχόντων σε αυτή τη συζήτηση (ή καλύτερα των γνώσεων και διασυνδέσεων που οι ίδιοι επικαλούνται ότι έχουν...). Ακούω για πηγές από την κυβέρνηση, από διπλωματικές υπηρεσίες,πρεσβείες,αλλοδαπά υπ.εξωτερικών, επικοινωνιακά επιτελεία...
  Με αυτά τα δεδομένα, θα ξεκινήσω να εκθέτω τις σκέψεις μου κάνοντας την εξής υπόθεση: ότι τα παραπάνω....αληθεύουν.(παντα υποθετικά μιλώντας...)
  Έχω,όμως, μερικές απορίες που θα ήθελα να μου τις λύσει κάποιος από τους πολύ καλά πληροφορημένους συμμετέχοντες πχ o Fanis klp.
  1) Ο κ.Μπεκιάρης παρουσιάζεται ως ένας άτεγκτος και ατρόμητος δημοσιογράφος που δεν διστάζει να τα βάλει με "θεούς και δαίμονες", με αμερικανούς και ισραηλίτες...απορώ, λοιπόν, γιατί διστάζει να γίνει πιο συγκεκριμένος με τις εγχώριες πηγές που επικαλείται...προτιμά, δηλαδή, να αμφισβητείται η εγκυρότητα του ρεπορτάζ του? Γιατί ειλικρινά εγώ δεν εχω πεισθεί ότι δεν πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων...άλλωστε δεν έχω διαβάσει και κάποιο σοβαρό αντεπιχείρημα μέχρι στιγμής...αλλά, πάλι, αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με!
  2) Αν στο πρώτο σχόλιό μου αμφισβητούσα μια φορά τα γραφέντα του αρθρογράφου, μετά το σχόλιο του Fani (ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε ότι εξέθεσε τον κ.Μπεκιάρη) τα αμφισβητώ...εις διπλούν! Η αποκάλυψη σε τρίτους απορρήτων κρατικών εγγράφων αποτελεί σοβαρό αδίκημα...και νομίζω θα συμφωνήσετε ότι η παρανομία δεν πρέπει να είναι αποδεκτή για κανέναν, πόσο μάλλον όταν σ'αυτή προσφεύγει έναν δημοσιογράφος.Αλήθεια...απο περιεργεια και μόνο, η πράξη αυτή του Μπεκιάρη δεν είχε καμία συνέπεια???????
  Τέλως, πάντων, κλείνοντας ήθελα να πω και κάτι τελευταίο-απλά και μόνο επειδή βλέπω να επαναλαμβάνεται συνέχεια η ιστορία με τα "πανίσχυρα" επικοινωνιακά επιτελεία της Ντόρας...Γιατί εκπλήσσεσθε τόσο που ένας πολιτικός τέτοιας εμβέλειας έχει γύρω του συμβούλους??? Και ποιος δεν εχει??? Εγώ είμαι σίγουρος ότι η Ντόρα διαθέτει και συμβούλους που φροντίζουν για την εικόνα της και καλά κάνει. Τώρα αν είναι τόσο μεγάλο και ισχυρό το επιτελείο της , αυτό δεν το γνωρίζω. Για να το λέτε όμως εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε...άλλωστε στην αρχή ξεκίνησα με την υπόθεση ότι αληθεύουν οι πηγές σας (το οποίο, βέβαια, παραμένει υπόθεση). Ωστόσο, κύριοι, έχετε υποτιμήσει κάτι πολύ σημαντικό για την ντόρα: πέρα από το όποιο επιτελείο της , η ντόρα μετράει πλήθος απλών πολιτών που την ακουλουθούν και τη στηρίζουν σε όλη τη μέχρι στιγμής πορεία της- ...χάρη σ'αυτούς η ντόρα έγινε βουλευτής,δήμαρχος, Υπουργός....η δυναμική και η πέραση που έχει στον κόσμο δεν αλλάζει με τίποτα, ούτε αμφισφητεί ται. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο βαρύ κι αν είναι το όνομά σου, όσο ικανό κι αν είναι το επιτελείο σου, αν δεν είσαι άξιος άνθρωπος και καλός πολιτικός τίποτα δεν γίνεται.
  Ακόμη, αγαπητοί συνομιλητές,θεωρώ απαράδεκτη και ανευ ουσίας τη διάκριση μεταξύ καραμανλικών, μητσοτακικών,ντορικών κλπ. Το κόμμα είναι ΕΝΑ, η ΝΔ, αργηγός του είναι ΕΝΑΣ,ο πρωθυπουργός,ο οποίος απολαμβάνει της απόλυτης στήριξης των στελεχών του και της βάσης της ΝΔ. Το ότι εγώ για παράδειγμα είμαι fan της Ντόρας δε σημαίνει ούτε ότι δεν στηρίζω απόλυτα τον πρωθυπουργό, ουτε ότι δεν σέβομαι την ιστορία της παράταξης από την ίδρυσή της έως και σήμερα.Το ένα ΔΕΝ αποκλείει το άλλο. Η ΝΔ θα προχωρήσει ενωμένη, ανεπηρέαστη και μακριά από την τακτική του διαιρει και βασιλευε, μακρία από "bloggers" και σχολιαστές, που προσπαθούν να μιλήσουν εξ ονόματος της βάσης...μιας παράταξης...που ουδέποτε ψήφισαν και ουδέποτε υποστήριξαν...

 44. DeFreJus avatar
  DeFreJus 06/08/2009 20:40:36

  @Τηλέμαχος

  Φίλε μου, σιγά γιατί πήρες φόρα… Με τόσες… «εξαιρέσεις» έχουμε πια ένα κανόνα, δεν νομίζεις; Τον κανόνα ότι η ΝΔ -παρά τις ενδογενείς αδυναμίες και τους κατά καιρούς φατριασμούς- παραμένει η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που ο Λαός μετακαλεί στην εξουσία, όταν τα βρίσκει «σκούρα» και όταν οι άλλοι έχουν βουλιάξει τα πάντα… Άσχετο, αν και θλιβερό, εάν ο ίδιος πάλι Λαός ξεχνάει εύκολα και γρήγορα και ξαναψηφίζει τους ολέθριους για να συνεχίσουν την καταστροφή…
  Ποιος μπορεί να λησμονήσει, π.χ., ότι το 1990 -μετά την χρεωκοπημένη 8ετία ΠΑΣΟΚ- ψάχναμε λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις του επόμενου μήνα!!!;;; Ήρθε ο Μητσοτάκης, νοικοκύρεψε με σκληρά και «αντιλαϊκά» μέτρα και μεταρρυθμίσεις την Οικονομία, άκουσε ό,τι άκουσε, συκοφαντήθηκε, προδόθηκε και μετά βγήκε και πάλι το ΠΑΣΟΚ, πασχίζοντας να συνεχίσει την μόνη ορθή πολιτική του Μητσοτάκη, αλλά τα έκανε θάλασσα, γιατί δεν πίστευε σ’ αυτήν, όσον κι αν αναγνώριζε εν τοις πράγμασι ότι ήταν η μόνη ρεαλιστική και αποδοτική για τη χώρα μας.
  Τα ίδια έγιναν και το 2004. Μας είχαν βάλει στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία και τώρα έχουν το θράσος και εγκαλούν τον Καραμανλή για το «πού πήγαν τα λεφτά»…!!! Αλήθεια, πού πήγαν τόσα και τόσα λεφτά που επί 20 χρόνια πράσινης λαίλαπας εισέρρεαν αφθόνως από τους ευρωπαϊκούς κρουνούς των διαφόρων χρηματοδοτήσεων; Αυτό το ερώτημα γιατί δεν το απαντούν τα πράσινα Λαμόγια;
  Όσο για αυτό που γράφεις «Το να έχεις κάποιες απόψεις μίας πιο σκληρής πολιτικής σε ορισμένα ζητήματα (Μακεδονικό, Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη)… κλπ», το ζήτημα είναι πότε απέκτησε ο καθένας αυτές τις «υπερευαισθησίες», γιατί -απ’ ό,τι όλοι μας πολύ καλά θυμόμαστε- ο κ. Παπαθεμελής ήταν επίλεκτο μέλος όλων των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και της πρώτης και της δεύτερης περιόδου, και συνειδητά ανεχόταν (και επομένων ενεχόταν…) σε όλα τα εγκληματικά ολισθήματα στα εθνικά μας ζητήματα, όπως το οριστικό θάψιμο του «Βορειοηπειρωτικού», του «Μακεδονικού», του «Κυπριακού» κ.λ.π.
  Και αυτός και ο Καρατζαφέρης, όπως πολύ παλαιότερα και ο Σαμαράς, πασχίζουν να καπηλευτούν για ψηφοθηρικούς λόγους τις εθνικές ανησυχίες των Ελλήνων, ενώ γνωρίζουν ποιες είναι οι δυνατότητες και οι ελιγμοί της διπλωματίας, και αυτό είναι και ανήθικο και ανέντιμο. Γιατί εάν έχουν το θάρρος να μιλήσουν ευθέως για πόλεμο (ο μόνος τρόπος να επιβάλλει η Ελλάς απολύτως και χωρίς διαπραγματεύσεις τις θέσεις της…) ας το κάνουν, ας το θέσουν υπ’ όψιν των πολιτών, και τότε να δούμε τι απήχηση θα έχουν! Γιατί από τον καναπέ όλοι μας εύκολα γινόμαστε και… «οπλαρχηγοί» και «πολέμαρχοι», όταν όμως έρχεται η ώρα της αλήθειας, τότε να βλέπει ο καθένας πόσα απίδια βάζει ο σάκκος…
  Επιτέλους, ας γίνουμε σοβαροί, και ας αφήσουμε τους επιδερμικούς συναισθηματισμούς για πεδία λιγότερο ριψοκίνδυνα από την εξωτερική πολιτική. Η Ελλάς έχει πληρώσει ακριβά στην Ιστορία της και τους κάλπικους «μεγαλοϊδεατισμούς» και τις ψεύτικες κορώνες υπερπατριωτικής πλειοδοσίας! Χρειαζόμαστε υπεύθυνους ηγέτες με θέσεις και πρόγραμμα και όχι φωνές ανέξοδης και λαϊκίστικης διαμαρτυρίας που δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να προτείνει. Και τέτοιος Ηγέτης είναι και παραμένει ο Κώστας Καραμανλής! Και το λέω εγώ, ένας «μητσοτακικός»…

 45. DeFreJus avatar
  DeFreJus 06/08/2009 20:42:18

  @lypon

  "Το δύσκολο είναι η συζήτηση με στοιχεία εκτός των Γραφών", γράφεις. Τι έτι χρεία έχομεν μαρτύρων περί της βλασφημίας; Εάν λοιπόν εσύ θεωρείς την Μοναδική Απόλυτη και Θεόπνευστη Αλήθεια της Αγίας Γραφής λιγότερο "σοβαρή" από τα αδιόρατα και απροσδιόριστα "στοιχεία" που επικαλείσαι, τότε ναι, δεν έχουμε τίποτε άλλο να συζητήσουμε, αγαπητέ. Εύχομαι απλώς να αφήσεις τη Χάρη και το Θαβώριον Φως του Χριστού να καταυγάσει την ψυχή σου που περιπλιανιέται στα σκοτάδια της αγνωσίας αναζητώντας ματαίως την "σοφία" στην μωρανθείσαν κοσμική "γνώση" και "επιστήμη"...

 46. ELLAS_ADHS avatar
  ELLAS_ADHS 07/08/2009 17:05:41

  Διώξαμε κάποτε τον Βασιλειά
  αλλα ξεχάσαμε τα "ΒΑΣΙΛΟΠΑΙΔΑ".
  ΖΗΤΩ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.

 47. leontas avatar
  leontas 10/08/2009 14:12:13

  ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ 50%....ΑΙΝΤΕ...ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ...

 48. ELLAS_ADHS avatar
  ELLAS_ADHS 14/08/2009 12:57:22

  Βρε leontas, αυτό κατάλαβες εσύ;
  Ας είναι. Αφού εσύ είσαι "ΙΣΤΟΡΗΜΕΝΟΣ" ας κάνω "μετάφραση".
  Η πρώτη πρόταση (επειδή υπάρχουν τα ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ) είναι ειρωνική.
  Και η ειρωνία εστιάζεται στην λέξη που περιέχεται εντός των
  εισαγωγικών. Δηλαδή :
  Φύγαν οι Βασιλείς και ήρθαν άλλοι στο όνομα της Δημοκρατίας
  και αυτο-χρήστηκαν Βασιλείς. Βασιλόπαιδα είναι τα τέκνα αυτών.
  (Μάθε πρώτα να διαβάζεις τα ΣΤΙΓΜΑΤΑ και τις ΤΕΛΕΙΕΣ.
  Διαχωρίζουν τα νοήματα και τα αυτών προτάσεις.
  Επίσης και λίγο ορθογραφία. ΜΕΓΑΛ(Ω)ΣΑΝ και όχι ΜΕΓΑΛΟΣΑΝ.)

 49. chris avatar
  chris 12/10/2009 21:34:33

  Η Ντόρα εννοείται ότι θέλει την εξουσία εδώ και χρόνια. Και βασικά έχει κάνει πολύ υπομονή. Μην υποτιμάς τον άνθρωπο που περιμένει... Κοίτα τον άνθρωπο που... τον έπεισαν να αυτοκτονήσει. Ήρωας ; Ίσως. Οι ήρωες είναι χαμένοι κε Μπεκιάρη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.