#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ακριβώς θα συμβεί αν κερδίσει ο Α. Τσίπρας;

Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τι άλλες Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Η ψήφος του καθενός είναι η ψήφος που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας. Για αυτό αυτή η ψήφος πρέπει να είναι μέσα στην κάλπη. Όχι στο μυαλό, όχι στην καρδιά μόνο. Μέσα στην κάλπη. Γιατί αν τρέξουμε λίγο το χρόνο μπροστά θα δούμε τι μπορεί να συμβεί αν λείπει.

Σενάριο πρώτο

Κυριακή απόγευμα, ώρα 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με προβάδισμα ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ. Στους δρόμους ξεχύνονται οι οπαδοί του και όσοι θεωρούν ότι η Μάχη των Μαχών εναντίον της δύσκολης πορείας για την έξοδο από την κρίση τελείωσε. Οι άλλοι παρακολουθούν τις πρώτες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με το μυαλό τους να κάνει τραμπάλα μεταξύ τρόμου και οργής.

Ώρα 20:00, πρώτη δήλωση ευρωπαίων αξιωματούχων: σεβόμαστε το κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να επιλέξει την κυβέρνηση του. Αναμένουμε τη δέσμευση της νέας πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας στις αναληφθείσες υποχρεώσεις της χώρας. Ώρα 23:00, δήλωση προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: ο λαός μας δεν φοβήθηκε. Επέλεξε ελπίδα. Επέλεξε να πει το μεγάλο ΟΧΙ στις πολιτικές της λιτότητας που τον έχουν εξαθλιώσει. Ο λαός μας έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το Μνημόνιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Ώρα 00:00, μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρας, άνοιγμα των αγορών της Ασίας. Αιματοκύλισμα. Αιματοκύλισμα και στις αγορές συναλλάγματος με το Ευρώ να καταρρέει.

Δευτέρα ώρα 06:00 έναρξη ευρωπαϊκών προ-αγορών. Παίρνουν την σκυτάλη στο λουτρό αίματος. Οι αγορές μετοχών, ομολόγων και συναλλάγματος λιώνουν σε κόκκινο φόντο. Παρεμβάσεις ΕΚΤ και Κεντρικών Αγορών. Οι αγορές των Κρατικών ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρώπης καταρρέουν. Δεύτερος άξονας παρεμβάσεων της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά. Το Ευρώ έχει καταρρεύσει και η αγορά των futures επιταχύνει τη σφαγή.

Δευτέρα ώρα 07:00 τα πρωινά ενημερωτικά δελτία αναμεταδίδουν την εικόνα, έως....... τις 07:30, όπου έξω από τα υποκαταστήματα των Ελληνικών Τραπεζών οι ουρές έχουν ξεφύγει από τα όρια της πολιτισμένης συμπεριφοράς. Το Bank Run μόλις έχει ξεκινήσει. Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Στα σουπερ μάρκετ μαζεύουν προϊόντα από τα ράφια πίσω στις αποθήκες.

Δευτέρα, ώρα 08:00, Ελλάδα στοπ. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Χωρίς να χρειαστεί καν να μάθουμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταγγελία η αναδιαπραγμάτευση.

Σενάριο δεύτερο

Κυριακή απόγευμα στις 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με οριακό προβάδισμα μη-ασφαλείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο απλά ξεκινάει μία ώρα αργότερα, αλλά τελειώνει στην ώρα του.

Δευτέρα πρωί, ώρα 08:00, Ελλάδα στοπ. Πάλι, χωρίς να χρειαστεί καν να μάθουμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταγγελία η αναδιαπραγμάτευση.

 Σενάριο τρίτο

Κυριακή απόγευμα στις 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με οριακό προβάδισμα μη-ασφαλείας στη ΝΔ. Παγωμάρα έως την ώρα που ανακοινώνεται το αποτέλεσμα ασφαλείας.

Ώρα 23:00 δήλωση Προέδρου ΝΔ για την προοπτική που ανοίγει για την Ελλάδα η ψήφος του Ελληνικού λαού.

Ώρα 00:00 μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρας, άνοιγμα των αγορών της Ασίας. Οι αγορές ανεβαίνουν συγκρατημένα, το Ευρώ παραμένει σχετικά σταθερό. Όλοι αναμένουν την ανακοίνωση σχηματισμού Κυβέρνησης στην Ελλάδα. Επικρατεί σχετική ηρεμία στις αγορές ομολόγων και επιτοκίων.

Δευτέρα ώρα 13:00, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να του αναθέσει την εντολή. Οι υπόλοιποι αρχηγοί αρχίζουν να θέτουν "ζητήματα" και "αυτο-έτερο-αλληλο-αποκλεισμούς". Από σοβαροφανή ζητήματα έως τις αστειότητες τύπου Κουντουρά/Καμμένου, οι οποίοι απεγνωσμένα προσπαθούν να χωθούν κάπου στα ραντάρ των εξελίξεων.

Δευτέρα απόγευμα, ώρα 16:00. Δεν υπάρχει ακόμα Κυβέρνηση. Στην αγορά της Νέας Υόρκης αρχίζουν τα πρώτα σύννεφα νευρικότητας. Αρχίζουν να μεταδίδονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων και στα επιτόκια.

Δευτέρα, ώρα 22:00, ακόμα δεν υπάρχει Κυβέρνηση. Πρώτες νευρικές, δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Επιταχύνεται η νευρικότητα στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης. Μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη: ανοίγουν οι αγορές της Ασίας. Μεγάλη νευρικότητα. Τρίτη πρωί, παρατηρείται μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε τράπεζες, μεταξύ γκισέ και θυρίδας. Το χρηματιστήριο παρουσιάζει συγκρατημένη πτώση. Τρίτη μεσημέρι, ακόμη τίθενται "ζητήματα" στον Σαμαρά. Στις αγορές της Ευρώπης αρχίζει να προεξοφλείται αδιέξοδο και εντείνεται η νευρικότητα με πτωτικές τάσεις. Το ίδιο στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος. Προσεκτικές παρεμβάσεις ΕΚΤ. Εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ.

Τρίτη βράδυ, ώρα 20:00, στα δελτία αρχίζουν να επικρατούν τα σενάρια αδιεξόδου. Παίρνουν links τα ξένα δίκτυα.

Ώρα 22:00, ακόμα θέτουν "ζητήματα" στον Σαμαρά. Αρχίζει η πτώση στη Νέα Υόρκη. Παίρνει σβάρνα μετοχές, Ευρώ και ομόλογα.

Μεσάνυχτα Τρίτης, ανοίγουν οι αγορές της Ασίας. Αιματοκύλισμα.

Τετάρτη πρωί. Σκληρές ευρωπαίων αξιωματούχων, παραινέσεις Αμερικανών, ευχές ΔΝΤ. Στο πίσω μέρος η αμφιβολία για την Ελλάδα. Ο κόσμος στις Τράπεζες, αρχίζει το Bank Run. Αιματοκύλισμα στο χρηματιστήριο. Εντείνεται το Bank Run.

Τετάρτη μεσημέρι, Ελλάδα στοπ. Τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Χωρίς να καταλάβουμε καν τα "ζητήματα" που έθεταν στον Σαμαρά.

Σενάριο τέταρτο

Κυριακή απόγευμα στις 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με ασφαλές προβάδισμα ασφαλείας στη ΝΔ και ποσοστό που γράφει το 3 μπροστά.

Ώρα 23:00, δήλωση αρχηγού ΝΔ, με την ασφάλεια του αποτελέσματος στο κέντρο βάρους: Ελλάδα, κέρδισες το μέλλον σου.

Μεσάνυχτα Κυριακής, ανοίγουν οι αγορές της Ασίας με ράλι ανόδου. Το Ευρώ ενισχύεται, οι αγορές ομολόγων κάνουν ράλι και των επιτοκίων πέφτουν. Τα σημάδια της ηρεμίας και της ελπίδας αποτυπώνονται έντονα.

Πρωί Δευτέρας, οι ευρωπαϊκές αγορές παίρνουν τη σκυτάλη της ευφορίας.

Δευτέρα μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει την εντολή και καλεί τα κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού σε συνεννόηση. Τα "ζητήματα" εστιάζονται στην κατάστρωση ενός Εθνικού Σχεδίου Άμεσης Δράσης. Οι αυτο-έτερο-αλληλο-αποκλεισμοί" ακούγονται παράταιροι.

Ελλάδα Δευτέρα μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει την Εθνική Κυβέρνησή της Ελλάδας. Ώρα Ελλάδας, μέλλον.

However

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 16/06/2012 08:20:55

  Βρε σεναριογράφε το δίδαγμα που βγάζεις είναι πως είτε έτσι, είτε αλλιώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος , δεν τις χρειαζόμαστε τις εκλογές και την δημοκρατία .
  Ας στείλουν οι "αγορές" καμιά πενηνταριά golden boys και girls να τοποθετηθούν αντιπρόσωποι των πραγματικών κυβερνητών μας και μην το πολυκουράζουμε .
  Εφόσον εκ του αποτελέσματος διακρίνετε έντονα πως η πολιτική έχει εκτοπισθεί από τις "αγορές" μην κοροϊδευόμαστε για το ποιος θα βγει .
  Στις "αγορές" θα απολογείται τι να τον κάνουμε λοιπόν ;
  Τελικά τις "αγορές" ποιοι τις ελέγχουν ; Ποιοι τις αποτελούν ;
  Υπάρχει σε αυτό ουσιαστική απάντηση κύριε σεναριογράφε ;

  • dim avatar
   dim @ Καλά Κρασιά 16/06/2012 14:01:15

   Η ουσια είναι αυτή που αναφέρει. Ότι οι αγορές θα προεξοφλήσουν το αδιέξοδο μιας πολιτικής Σύριζα, ο κόσμος πανικόβλητος θα οδηγήσει τις τράπεζες σε κατάρρευση, θα σταματήσουν οι εισαγωγές, οι επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν όποτε θα οδηγηθούμε έτσι κι αλλιώς σε άτακτη χρεωκοπία. Αυτά είναι απλά και σίγουρα, έτσι δουλεύει ο κόσμος.

   Αν δεν σας αρέσει το σύστημα, ψηφίστε Σύριζα ή ΚΚΕ να γυρίσουμε στη δραχμή και το κομμουνισμό. Θα εξαθλιωθούμε για καμιά εικοσαριά χρόνια, και όσοι επιζήσουμε από τις λεηλασίες και τις συμμορίες, και με αλλοιωμένη βέβαια και τη σύνθεση του πληθυσμού μας από τις αθρόες νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών, θα λέμε στα εγγόνια μας, "μη κοιτάτε τους άλλους που ευημερούν, εμείς τότε κάναμε τσαμπουκά, για να έχουμε τη περηφάνια μας, και επιλέξαμε να γίνουμε Αλβανία, αλλά να έχουμε το κεφάλι ψηλά" (και καλά, παραμύθια, τι να πεις τότε στα παιδιά σου, ότι ήσουνα καραγκιόζης και τα οδήγησες στη καταστροφή??

   Αν θέλετε όμως Ευρώ και ελεύθερη οικονομία, μη λέτε μετά δεν ήξερα ότι θα συμβεί αυτό, και για αυτό ψήφισα του κεφαλιού μου.... Ψηφίστε για ασφάλεια, σταθερότητα, ανάπτυξη και νέες δουλειές που θα υπάρξουν μόνο μέσα από τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και τα κονδύλια που θα δωθούν από την Ε.Ε.

  • Τρομοκρατης avatar
   Τρομοκρατης @ Καλά Κρασιά 16/06/2012 14:36:37

   Θα επρεπε να σε κλεισουν μεσα με αυτο τον πανικο που προσπαθεις να δημιουργησεις.
   Μαλλον οι λεξεις αξιοπρεπεια, δημοκρατια ,ελευθερια σου ειναι αγνωστες
   Schande über Sie.

  • 1kris avatar
   1kris @ Καλά Κρασιά 17/06/2012 11:37:40

   Μπραβο φιλε τοσες μαζεμενες βλακειες δεν εχω δει.κατι τετοιες βλακειες σπρωχνουν τους ψηφοφορους της παραταξις αλλου .και εμεις που καμια φορα κανουμε κριτικη στον προεδρο -που στο κατω της γραφης-τον ψηφισαμε κιολας και τα κειμενα λογοκρινονται.ευχωμε να παμε καλα σημερα γιατι αλλιως αυριο καποιοι θα χασουν τον υπνο τους.

  • Lampros avatar
   Lampros @ Καλά Κρασιά 18/06/2012 09:42:08

   γιατι το κατακρινετε το άρθρο ρε παιδια? Πότε επιτέλους θα μαθουμε να μην δαιμονοποιούμε ισοπεδωτικά τις αγορές? Εχουν πολλές στρεβλώσεις, αλλά σε τελική ανάλυση, ειναι συνηθως το αποτέλεσμα πράξεων και οχι η αιτία. Αν εβγαινε ο ... "Χαριζω Οικοπεδα Χαριζω Χρεη" πάλι δεν θα γινοταν το ίδιο? απλά οι αγορές θα υπολογισουν, και θα δουν το αδιέξοδο των πριτάσεων, και απλά θα το απορρίψουν

 2. krhtikos avatar
  krhtikos 16/06/2012 08:30:48

  κρίμα που μόνο ο αντώνης μπορεί να εκφράσει και να αφουγκραστεί τον πόνο του μέσου έλληνα...!
  θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν και οι άλλοι το μέγα λάθος που διαπράτουν αλλά τι να κάνουμε
  αντώνη βγες μπροστά σε χρειαζόμαστε...!

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/06/2012 08:51:34

  Συγχαρητήρια γιά τήν ἀνάρτηση,πιό παραστατικά καί πιό ἀληθινά,δέν θά μποροῦσαν νά εἰπωθοῦν!

 4. Χρόνης avatar
  Χρόνης 16/06/2012 09:01:19

  Στο πρώτο σενάριο ξέχασες να αναφέρεις ότι το σταλινικό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, θα φτιάξει ομάδες με κόκκινα περιβραχιόνια και θα μαζεύουν τους αντικαθεστωτικούς να τους στείλουν αρχικά στο ΟΑΚΑ (δεν υπάρχει ιππόδρομος) και από Δευτέρα να τους στέλνει ξερονήσια, ξέχασες επίσης να μας πεις ότι αντί για βεγγαλικά θα κατέβουν οι μπαχαλάκηδες να κάψουν την Αθήνα πανυγηρικά, ξέχασες να μας πεις ότι στη Μητρόπολη θα μαζευτούν οι μετανάστες μουσουλμανικής καταγωγής και θα κάνουν μουσουλμανική λειτουργία, ξέχασες επίσης να μας πεις ότι οι πασόκοι που έχουν μαζευτεί θα ετοιμάσουν νέες ολυμπιάδες για να βγάλουν μίζες, ξέχασες επίσης να μας πεις (σύμφωνα με το ΚΚΕ) ότι οι Ευρωπαίοι θα χαρούν γιατί θα περάσουν τα μέτρα τους με ένα πιο ωραίο τρόπο και ότι το ευρώ θα ανέβει θεαματικά (κυρίως σε αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ), τι να πιστέψω τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, το Λαος, την Ανταρσύα, όλοι τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ από άκρα δεξιά έως άκρα Αριστερά. Εγώ πιστεύω ότι τελικά είναι σταλινικό μόρφωμα με κρυφο αναρχικές και γιάφκα τρομοκρατών και θα κάνει προγκρομ και τρομοκρατικές ενέργειες σε όλη την Ευρώπη για να πετύχει το σκοπό του, παράλληλα θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους μετανάστες και η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο όλων των μεταναστών και θα φεύγουν με καθημερινές πτήσεις προς όλες τις χώρες (θα αναπτυχθεί η Ολυμπιακή και οι άλλες Εταιρίες) και θα διαβρώσουμε και όλη την Ευρώπη ώστε να γίνουν όλες οι Ευρωπαικές πρωτεύουσες πλατείες Ταχρίρ.

 5. Κβάντα avatar
  Κβάντα 16/06/2012 10:07:02

  "Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τι άλλες"
  Με μεγάλη μου θλίψη διαπιστώνω ότι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα.
  ΟΛΕΣ οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι σημαντικές!
  Αν σήμερα το βράδυ βγω έξω και πιω 15 ποτά, δε φταίει το 15ο που μέθυσα αλλά τα 14 προηγούμενα.
  Τα συναισθήματα που θα συγκρουστούν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι το συναίσθημα του φόβου και της οργής. Αυτή είναι η αλήθεια.
  Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους και για φαλακρά παπάκια.
  Ίσως κάποια στιγμή στείλω κείμενο με σχετική ανάλυση.
  Καλημέρα.

 6. Telltale avatar
  Telltale 16/06/2012 10:20:34

  Αν μετα απο αυτη την απιστευτη διγλωσσια του ΣΥΡΙΖΑ,την δικη του παραδοχη οτι ειναι ανετοιμοι και αν μετα απο ολες αυτες τις αποκαλυψεις των τελευταιων ημερων για τα πραγματικα του σχεδια (Λαφαζανης περι δικτατοριας,τα περι φετιχ κλπ) ειναι τοσο οριακα τα πραγματα,τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

  Σημερα μου ειπε ενας γνωστος οτι θα παει τριημερη εκδρομη στο Θεσσαλονικη.

  Δεν θα ψηφισεις του λεω?Τι ειναι αυτα που κανεις?

  Καμια απαντηση.

 7. Ελεύθερος Λόγος avatar
  Ελεύθερος Λόγος 16/06/2012 10:40:30

  Αγαπητοί,
  Στη πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολεμικής περιόδου, κινδυνεύουμε να παραδώσουμε τη χώρα σε μια ομάδα αριστεριστων, η οποία σχεδόν δε θέλει να κυβερνήσει, δεν έχει καμία εμπειρία, δε διαθέτει καμία επαφή με το πολιτικό δυτικό κόσμο, και περιέχει στου κόλπους της ακραίες και πολυ επικυνδυνες συνιστώσες.
  Όσοι ακόμα πιστεύουμε σε ευρωπαϊκά-φιλελεύθερα ιδεώδη, ας μην επιτρέψουμε αυτό να γίνει. Είναι στο χέρι μας. Ο κατακερματισμος του χώρου μας θα οδηγήσει τη παρέα του Τσίπρα, τους κουκουλοφόρους και το κρυφό ΠΑΣΟΚ με μαθηματική ακρίβεια στην κατάληψη της χώρας για αλλα τριάντα χρόνια.
  Τώρα όσο ποτε πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Δεν είναι η ώρα και δεν έχουμε τώρα την πολυτέλεια να συζητάμε τι μας χωρίζει, αλλα να βρούμε τι μας ενώνει.
  Δε μας άρεσε πολυ ο Ραλλης και μας προέκυψε Παπανδρέου, δε μας άρεσε πολυ ο Μητσοτάκης και μας προέκυψε Σημιτης, δε μας άρεσε πολυ ο Καραμανλής και μας προέκυψε Γιωργακης...
  Εμεις θα κρινουμε το αποτελεσμα των εκλογων. Δεν είναι ώρα να σπατάλησουμε την πιο πολύτιμη ψήφο της μεταπολεμικής περιόδου σε κόμματα που αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητα, αλλα έγιναν για να υπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και λένε με τη ασφάλεια της μειοψηφίας όχι σε όλα, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακραίους χαρακτηρισμούς, όπως " ούτε νεκρός εγώ δε συνεργάζομαί...κτλ", και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η χωρα μας χρειάζεται όσο ποτε άλλοτε τη συνεργασία.
  Δε γίνεται να σπαταληθει η ψήφος σε κόμματα που προέκυψαν με παρθένο γέννηση στο φιλελεύθερο χώρο και αυτοαποκαλούνται καθαρά μόνο και μόνο επειδή είναι άγνωστα. Πως μπορούμε σε αυτή τη συγκυρία να εμπιστευτουμε κάτι άγνωστο? λίγο αποκαλύφθηκε η προσωπικότητα του αρχηγού τους (ψευδές βιογραφικο, γράμμα στη μερκελ κτλ) και είδαμε όλοι πόσο καθαροι είναι... Και εκει μάλιστα που προέβαλαν τη καθαρότητα τους, ξαφνικά τα βρήκαν με τον πιο αγαρμπο, τυχοδιώκτη και ακραια υπερνεοφιλελευθερο πολιτικό, που στο βωμό της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης έχει "κάτσει με όλους"...
  Φίλοι, απο όπου και αν προερχομαστε, η αυριανή μέρα θα κρίνει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας πιο καθοριστικά απο ποτε. Ας μην αφήσουμε του δικούς μας εγωισμούς να καταστρέψουν τη χώρα.
  Στο χέρι μας είναι.
  Με εκτίμηση προς ολες τις απόψεις.

 8. yianna avatar
  yianna 16/06/2012 12:06:07

  Διαπιστώνω με ανακούφιση ότι αρκετοί αντιλαμβάνονται το διακύβευμα αυτών των εκλογών, που είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των προηγουμένων εκλογών, καθώς τα περιθώρια έχουν τελειώσει.
  Με λύπη μου όμως διαπιστώνω ότι πολλοί πολίτες αλλά και πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τι έχει συμβεί στη Χώρα ειδικά τον τελευταίο μήνα.
  Στα ταμεία του Δημοσίου δεν υπάρχει φράγκο, στα Ασφαλιστικά Ταμεία το ίδιο, οι Τράπεζες αγκομαχούν να αντέξουν τις καθημερινές αναλήψεις εκατομμυρίων.
  Συμφωνώ με τα σενάρια, αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα. Άλλωστε όσοι εργάζονται σε Τράπεζες βλέπουν καθημερινά την αδυσώπητη πραγματικότητα.
  Απευθύνομαι στους δεξιούς ψηφοφόρους και κάνω έκκληση να μην ψηφίσουν με θυμό αυτή τη φορά, να μην τιμωρήσουν τη ΝΔ, ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή ή ΑΝΕΛ ή ΣΥΡΙΖΑ. Να σκεφθούν μπροστά στην κάλπη ότι η ΝΔ παρά τα λάθη της και τις παραλείψεις της παραμένει η μόνη παράταξη που μπορεί να δώσει ένα κλίμα ασφάλειας αυτή τη δύσκολη στιγμή.
  Να ψηφίσουν ΝΔ χωρίς να σκέπτονται τα πρόσωπα που έχουν πληγώσει την Παράταξη και την Πατρίδα, να μην βλέπουν το δέντρο αλλά το δάσος.
  Με ρωτούν μα γιατί να πρέπει να ψηφίσω ΝΔ που δεν πήρε μέτρα στο παρελθόν για να μην φτάσουμε σ' αυτή την κατάσταση? Γιατί θα πρέπει να ψηφίσω ΝΔ που έβαλε την υπογραφή της σε αυτό που ζούμε σήμερα?
  Γιατί να ψηφίσω ΝΔ για να μην βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΧΑ ή ΑΝΕΛ ή Μάνο?
  Γιατί να πρέπει μονίμως τόσα χρόνια να ψηφίζω κάτι που ουσιαστικά δεν με αντιπροσωπεύει και με απογοητεύει καθημερινά?
  Διλήμματα που δεν μπορούν να τύχουν εύκολης απάντησης λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καθένας βιώνει την προσωπική του Κόλαση.
  Εγώ απαντώ: Εμείς οι πραγματικοί δεξιοί ψηφοφόροι ψηφίζαμε πάντα με το νου και την καρδιά στην Πατρίδα και όχι στην Παρτίδα και την Πάρτη μας.
  Και πρέπει όλοι να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ, γιατί είναι η μόνη παράταξη που λόγω μεγέθους και ιδεολογίας μπορεί να διαπραγματευθεί για την Ελλάδα.
  Η ΧΑ είναι καλή μόνο για χαβαλέ και ξύλο, οι δε ΑΝΕΛ έχουν παρουσιάσει έναν αντιμνημονιακό στείρο λόγο, χωρίς να λένε τίποτα για το αύριο. Άλλωστε τι δύναμη έχουν για να επηρεάσουν τις εξελίξεις και να σταθούν απέναντι στα θηρία της Ευρώπης?
  Η Πατρίδα λοιπόν σήμερα έχει ανάγκη από την ψήφο μας στη ΝΔ για να έχουμε αύριο Πατρίδα.

 9. εικόνα (Γερμανία) avatar
  εικόνα (Γερμανία) 16/06/2012 12:19:25

  Αγαπητοί Έλληνες,​

  είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές.​

  Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι.​

  Η BILDσας λέει: Είναι στο χέρι σας.​

  Έχει διαφορά.​

  Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.​

  Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ.​

  Ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων.​

  Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε.​

  Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ δεν το θέλουμε.​

  Είναι στο χέρι σας.​

  Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής.​

  Και πολύ φοβόμαστε: δεν τόχετε καταλάβει ακόμα.​

  Φιλικά

  Η BILD​σας (Γερμανία)

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ εικόνα (Γερμανία) 16/06/2012 13:07:14

   Πολύ χαίρομαι πού ἡ Bild (μου) μοῦ ἀνοίγει τά μάτια γιά τό τί πρέπει νά κάνω τήν Κυριακή...
   Υ.Γ.:Νά φροντίσω αὒριο πρίν πάω νά ψηφίσω,νά ἀκούσω δέκα φορές τήν Erica γιά νά φτιαχτῶ,ἢ δέν εἶναι ἀνάγκη;

 10. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 16/06/2012 12:22:23

  Σε ένα μεγάλο κομμάτι δεν ακούει δεν καταλαβαίνει είναι στο κόσμο του νομίζει ότι κάποιος ως δια μαγείας θα τον σώσει. Ο νεοελληνας αν δεν τον πιει δεν θα καταλάβει.

  Και πριν προλάβει να πεταχτεί κανένα ξεφτέρι ας αναλογιστεί τι σημαίνει για αυτόν και την χώρα μια υποτίμηση μέχρι και 85% του νέου νομίσματος.

 11. argomaniac avatar
  argomaniac 16/06/2012 12:46:06

  Δεν πάει καιρός, (δύο εβδομάδες κοντά) από την ημέρα που ο λαός μας τιμά και γιορτάζει το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, μια απ` τις τρείς υποστάσεις του ΘΕΙΟΥ και είναι ευκαιρία για όλους μας να ξαναθυμηθούμε πως πρέπει να τιμούμε καθημερινά το ΝΟΥ, μία απ` τις τρείς ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ υποστάσεις.
  Η 19 Μαΐου ημέρα πένθους και μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων είναι επίσης κοντά και οι ΕΛΛΗΝΕΣ οφείλουμε φόρο τιμής στο αίμα και την δυστυχία των ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ μας που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, από την τουρκική επέλαση της περιόδου 1915-1923. Οφείλουμε η μνήμη μας βέβαια να μην περιορίζεται μόνο στις 19 Μαΐου αλλά και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου.
  Και σ` αυτή τη βάση, να φροντίσουμε να μην επαναληφθεί και να αναρωτηθούμε ποιοί ευθύνονται για τέτοια είδους εγκλήματα, Oι ΛΑΟΙ ή οι ΗΓΕΣΙΕΣ των;
  Αντιστρέφοντας, ας αναρωτηθούμε ποιες ΣΥΜΑΧΙΕΣ είναι ακλόνητες, αυτές μεταξύ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ που βασίζονται στο ΣΥΜΦΕΡΟΝ, στην ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και που στη ροή του ΧΡΟΝΟΥ είναι ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ, η οι αντίστοιχες μεταξύ ΛΑΩΝ που χτίζονται πάνω σε χιλιόχρονες κοινές παραδόσεις, αξίες, ιδανικά κλπ δηλαδή τις ΡΙΖΕΣ;
  H απάντηση που μου έρχεται στο νού είναι οι δεύτερες βέβαια, συνεπικουρούμενες όμως από τις πρώτες. Νομίζω δηλαδή ότι το ένα τρέφει το άλλο, με τον ρόλο της ΜΑΓΙΑΣ στους ΛΑΟΥΣ.
  Παρατηρούμε στις μέρες μας μια ΛΥΣΑΛΕΑ προσπάθεια αποκοπής των λαών απ` τις ΡΙΖΕΣ τους με σκοπό οι ¨ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ¨ να ¨ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ¨
  Όμως πόσο απαραίτητες είναι οι ΣΥΜΑΧΙΕΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ σήμερα;
  Η απάντηση δίδεται από την ¨ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ¨ μας. Ακόμα και ο ημίθεος ΗΡΑΚΛΗΣ είχε συμμάχους τους Θεούς για να φέρει εις πέρας τους 12 ΑΘΛΟΥΣ, πόσο μάλλον τις χρειαζόμαστε εμείς !!!
  Εάν δείτε λίγο διεισδυτικά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, θα αντιληφτείτε ότι τα παραπάνω, κάποιοι τα έχουν σπουδάσει αρκετά καλά (η διεθνής αυτή επιστήμη αναλύει την ψυχοσύνθεση λαών και οι ειδικοί καμαρώνουν για το ότι έχουν αποκρυπτογραφήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των λαών !!!) κι έχουν εμβαθύνει σε βαθμό που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό απ` τους πολλούς, ο τρόπος που μεθοδικά αποδομούν τις όποιες ευκαιρίες έχουν οι λαοί στηριζόμενοι στις ΡΙΖΕΣ τους να βρεθούν ποιο κοντά, να μιλήσουν απλά να συνεννοηθούν και τελικά να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι.
  Παράδειγμα η ακύρωση των Μεσογειακών αγώνων, δήθεν για οικονομικούς λόγους όπου στα πλαίσιά τους το πλοίο ΣΥΜΒΟΛΟ, η σύγχρονη ΑΡΓΩ ( μετά τον περίεργο περίπλου της ΕΛΛΑΔΟΣ το καλοκαίρι του 2008, την άκομψη μεταφορά της στην δοκιμαζόμενη Γεωργία το καλοκαίρι του 2009, και την επιτυχημένη συμμετοχή της, απαλλαγμένη πλέον απ` τα ζιζάνια του παρελθόντος κυβερνούμενη και πλεούμενη αποκλειστικά και μόνον από εθελοντές Αργοναύτες, στην αφετηρία της REGATA της Μεσογείου Βόλος-Μπουργκάς (Βουλγαρία), Μπουργάς-Λαύριο, με την συμμετοχή περίπου 30 Tall Ships απ` όλο τον κόσμο την Άνοιξη του 2010 ) είχε προγραμματιστεί να «πιάσει» σε τουλάχιστον τέσσερα λιμάνια της Μεσογείου: Αλεξάνδρεια, Μασσαλία, Βενετία και Κωνσταντινούπολη.
  Δεύτερο παράδειγμα η περίεργη φυλάκιση του Εφραίμ και η διπλωματική άρνηση για επίσκεψη στο Άγιο Όρος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
  Και τρίτο η άκομψη άρνηση της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής της οικονομικά καλυμμένης από Έλληνες του City London συμμετοχής των πλοίων ΟΛΥΜΠΙΑΣ (τριήρης) και ΑΡΓΩ(η πρώτη πεντηκοντόρος) φοβούμενοι δήθεν το συνωστισμό στον Τάμεση και την πρόκληση δυστυχημάτων.
  Τώρα μπορεί να ρωτήσει κάποιος, εεε… καλά, είναι δυνατόν όλα αυτά να είναι ενορχηστρωμένα ;
  Και απαντώ ρωτώντας. Γνωρίζετε πολλούς ηλίθιους που ενώ αγωνιστήκανε για χρόνια και τελικά καταφέρανε να στριμώξουν τον Λέοντα σε ατσάλινο κλουβί τριπλοασφαλίζοντάς το, να «λασκάρουν» την επιτήρηση και να αφήσουν μια σπιθαμή ανοιχτή την πόρτα, ρισκάροντας την έξοδο του Θηρίου απ` το κλουβί;
  Το τετραήμερο που πέρασε στις 8,9,10 και 11 του μηνός το πλοίο ΣΥΜΒΟΛΟ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ σε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ντοκιμαντέρ του Αυστραλού ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΑ DAVID ADAMS (χρυσός Φοίνικας Καννών) για το BBC, που αποτελείται από έξι ενότητες και θα αποκαλύπτει στοιχεία παλαιότερου ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που βρήκε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο πέρασμά του προς την Ινδία, μία απ` τις οποίες είναι η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΞΤΡΑΤΕΙΑ. Τα γυρίσματα που γίνανε στον Παγασητικό και στο Αιγαίο, όπως είπε ο David ξεπεράσανε κάθε προσδοκία. Ζητούσε ένα, του δινόταν δέκα !!! Προηγουμένως όμως έπρεπε να ξεπεραστούν κατόπιν ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ και εφαρμογή ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:
  α) Οι κρατικές ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ, αρχής γενομένης τον Απρίλιο του 2010 όταν με την πρωτοβουλία ενός ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ, (του μοναδικού που είχε «όλα τα μίλια», «όλες τις κουπιές» και κουπιές «γεμάτες» όχι «κούφιες» όπως μερικών που τους κουβαλούσαν οι ενσυνείδητοι στις πλάτες τους, όπως και προτάσεις που στο τελευταίο «μπράτσο» αποδειχτήκανε ορθές , για σωστότερη εκμετάλλευση των ιστίων με πλεύση «όρτσα» σε μόνιμα αντίθετους ανέμους στον περίπλου της ΕΛΛΑΔΟΣ το καλοκαίρι του 2008 και την ΓΝΩΣΗ για να αποκρυπτογραφήσει την ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ των «ηγετών!!!» κι όχι μόνον), “πήραν πόδι” τα μικρόβια που με όχημα την ΑΡΓΩ κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ιστορίας μας και απαξίωσαν την ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ των προγόνων μας κληροδοτώντας μας μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας, (ΝΑΙ!!! μπορούν και επηρεάζουν στηριζόμενοι Α. στην πρώην επαγγελματική τους ιδιότητα και Β. στην ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ελπίζω και όχι ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΊΑ, μερικών Υπουργικών παραγόντων ώστε να κατανοήσουν την ανάγκη της προβολής για οτιδήποτε θυμίζει τον καλό και ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ), αλλεπάλληλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ πλεύσης, και κριτήρια τόσο αυστηρά που να αποτρέπουν κάθε σκέψη για ταξίδι.
  Το Μάιο του 2010 στη REGATA υψώσανε την Επαναστατική Υδραίικη δίπλα στη γαλανόλευκη, γράψανε εκεί που δεν πιάνει το μελάνι τα απαγορευτικά του υπουργείου ναυτιλίας και με την ανοχή των Λιμενικών Αρχών βγήκαν απ` το λιμάνι και σύμφωνα με το πρόγραμμα συνοδεύσανε για κάποια μίλια και μετά αποχαιρετίσανε τα πανέμορφα ιστιοφόρα.
  Β) Οι Δημοτικές ΣΕΙΡΗΝΕΣ, όπου παρά τις ομολογούμενα καλές προθέσεις του Δημάρχου, σχετιζόμενου Αντιδημάρχου και μερικών Δημοτικών Συμβούλων απ` τη μια η οικονομική δυσπραγία, (Αντιμετωπίστηκε με Α . την εθελοντική προσφορά εργασίας μιας χούφτας ΑΝΘΡΩΠΩΝ μελών του Συλλόγου ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008 κι όχι μόνον και Β . με την ευγενική προσφορά απαραιτήτων αγαθών και υπηρεσιών Βολιωτών και όχι μόνον, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ) και απ` την άλλη η απεγνωσμένη προσπάθεια του «συνδέσμου!!!» Δήμου-ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ να χτίσει το πολιτικό του μέλλον πάνω στην ΑΡΓΩ με αποτέλεσμα να δημιουργεί μόνον ΒΑΡΎΔΙΑ στην όλη προσπάθεια, ( Αντιμετωπίστηκε με Α . την ΑΞΙΟΣΥΝΗ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που εφάρμοσε, με την άδεια του Δήμου τις αναγκαίες πλην όμως πεπερασμένες, για αυτό το σκάφος τροποποιήσεις σε κουπιά -πανιά κατόπιν μελετών του βασισμένες πάνω στη Φυσική, στα Αρχαία κείμενα και στις απεικονίσεις αγγείων και μαρμάρων, με την σύμφωνη γνώμη των καλύτερων «χτιστών» ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ κωπηλατών και κορυφαίων ιστιοπλόων (Συμμαχίες) και που όπως αποδείχτηκε λειτούργησαν άψογα και μαζί με την θέληση των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ «τρέλαναν» τον συνήθη μετριοπαθή αλλά και τελειομανή David σε τέτοιο βαθμό ώστε να ομολογήσει δημοσίως, πως ο μύθος όπως και ο συμβολισμός του είναι σήμερα ζωντανός και θα μας ταξιδέψει-απογειώσει στο μέλλον. Και Β . με την αξέχαστη φιλοξενία, κατόπιν επαφών του Υπάρχου της Αργούς, από τους ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ των Χωριών του Νοτίου Πηλίου που ΕΝΩΜΕΝΟΙ για το κοινό καλό μοιραστήκανε το υστέρημά τους και τα σπίτια τους με τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ «και για όποιον γνωρίζει από Πήλιο αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση» ).
  Και Γ) ΟΙ Αργοναύτες ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ που ευτυχώς ήτανε λίγοι κι απ` τη μία ήτανε αρνητικοί και δεν συζητούσανε καν τις τροποποιήσεις, απ` την άλλη απόρριπταν κάθε νέο Αργοναύτη ισχυριζόμενοι ότι έχουν καταξιωθεί και δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα απαξιώνοντας τους.
  Αντιμετωπιστήκανε με ΑΓΑΠΗ, συνεχή κι ακούραστη ανάλυση των αλλαγών για το καλό που τους προσφέρουν ατομικά και μετά συλλογικά και έπειτα με την προσπάθεια να κατανοήσουν ότι το πλοίο, το καλύτερο που έχουμε σήμερα, δεν ανήκει στον απρόσωπο Δήμο αλλά είναι κτήμα τους και κτήμα όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ και κατά συνέπεια πρέπει να δώσουν την ευκαιρία και στους «νέους» να αποδείξουν το λόγο της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ τους συμμετοχής, και οι περισσότεροι το κάνανε ΑΡΙΣΤΑ (ΜΑΓΙΑ) .Νομίζω ότι ως το τέλος του ταξιδιού οι περισσότεροι «παλαιοί» καταλάβανε και το χαρήκανε δεόντως.
  Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ είναι τρίπτυχο:
  Α) Σύλληψη ιδεών.
  Β) Διαλεκτική.
  Και Γ) Υλοποίηση, εφαρμογή.
  Και εάν λείπει ένα απ` τα τρία καταντά σοφιστεία, ρητορική, πάρεργο.
  Μήπως η ιστορία της σύγχρονης «μικρής» ΑΡΓΟΥΣ θυμίζει λίγο την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ σήμερα ; Εάν ναι τότε μπορούμε να παραδειγματιστούμε και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
  Επίσης μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να αφουγκραστούμε τις προτάσεις τους στο επέκεινα.
  Σας θυμίζω :
  «Ο Άριστος στρατηγός χτυπάει πάντα στο ευαίσθητο σημείο του εχθρού, κατόπιν συλλογής πληροφοριών, « πιάνοντάς τον στον ύπνο». Η Νίκη ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ με τις απαραίτητες Εφεδρείες και τις δυνατές Συμμαχίες.»
  Επίσης:
  «Χιλιάδες χρόνια πριν το σήμερα, ΠΕΝΤΕ ΓΕΝΙΕΣ μετά από μια παγκόσμια καταστροφή, αυτή του ‘’ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ’’, οι ΑΞΙΩΤΕΡΟΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ και ταυτόχρονα ΗΓΕΤΕΣ των, (Πόσο άραγε απέχει αυτό απ` την σημερινή πραγματικότητα ;;;), ενωμένοι σαν γροθιά, με όχημα ένα πρωτοποριακό για την εποχή καράβι, (Δώρο της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ) τ` όνομά του ‘’ΑΡΓΩ’’, ξεκινήσανε για το ακατόρθωτο, το αδιανόητο, τον υπέρτατο ΑΘΛΟ. Να ξαναφέρουνε στην Ελλάδα την ΕΛΠΙΔΑ και να τη βγάλουν απ` την εσωστρέφεια που την έριξε η καταστροφή. Όπλα τους οι πανάρχαιες ΑΞΙΕΣ και τα ΙΔΑΝΙΚΑ, που εντυπωσιάσανε όλους τους λαούς που πλεύσανε και ιδιαίτερα τους Κόλχες και την Μήδεια. Ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια και πρωτόγνωρες δυσκολίες με την βοήθεια των Θεών τα καταφέρανε. Προς τιμήν τους οι ΕΛΛΗΝΕΣ θεσπίσανε τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ αγώνες (ΗΡΑΚΛΗΣ), ώστε να μείνει αξέχαστος ο ΑΘΛΟΣ τους.
  Σήμερα με τον σύγχρονο ΙΑΣΩΝΑ και με την βοήθεια του ΘΕΟΥ είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε !!!».
  Και τώρα θα σας μεταφέρω την πρότασή τους για το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2013:
  Να ταξιδεύσει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ στο SOTSI της Ρωσίας (Καύκασος, τα Αρχαία κείμενα βρίθουν από πληροφορίες ) ενόψει των χειμερινών ΟΛΥΜΠΙΑΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ του 2014 με την ΑΡΓΩ !!! Έτσι θα κλείσει ο κύκλος και θα ξαναβρούν το ΘΕΙΚΟ νόημά τους οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
  Το ταξίδι δύναται να πραγματοποιηθεί είτε με την νέα ΑΡΓΩ (Όλα τα στοιχεία για την πιστή ανακατασκευή της είναι στα χέρια τους, και πιστέψτε με είναι Θεϊκό πλοίο ), είτε με την υπάρχουσα αφού δεχθεί τις απαραίτητες αλλά όμως πεπερασμένες τροποποιήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν θα βάλει δεκάρα, ήδη έχει πληρώσει πάρα πολλά. Υπάρχουν έτοιμοι ΕΛΛΗΝΕΣ χορηγοί του εξωτερικού πρόθυμοι να συνδράμουν.
  Ακόμη και η εξαγγελθείσα πρόθεση ενός τέτοιου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ γεγονότος, που δεν μπορεί από κανέναν να χαρακτηριστεί σαν προκλητική ενέργεια, μπορεί να είναι η σπίθα αισιοδοξίας που θα γίνει φλόγα κι ύστερα πυρκαγιά .
  Και για να χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός αγαπημένου μου, ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΚΤΟ!!!
  Οι Λαοί (ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ-ΠΟΝΤΙΟΙ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ) το θέλουν για να ξαναγυρίσουν στις ΡΙΖΕΣ τους και να ξεχάσουν τις εντέχνως δημιουργηθείσες διαφορές τους.
  Η κυβέρνηση της Ρωσίας το ζητούσε απ` το 2007 πριν την ανεξήγητη-ύποπτη τότε και ερμηνευόμενη καθαρά σήμερα αλλαγή «ρότας», απ` το BATOYMI-POTI της Γεωργίας και SOTSI της Ρωσίας σε Αδριατική-Βενετία με κατάληξη στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας και επιστροφή στην Ιθάκη !!!Είμαι σίγουρος ότι εάν τους προταθεί θα πετάξουν από χαρά και θα παράσχουν τα πάντα σε ότι αφορά την υποστήριξη του εγχειρήματος. Και όποιος επισκεφτεί το μουσείο τέχνης στο Σότσι (Google Earth) θα θαυμάσει στην είσοδό του τον δράκο να φυλάει το δεμένο σε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ κίονες ΧΡΥΣΟΜΑΛΟ ΔΕΡΑΣ.
  Είμαι βέβαιος ότι και στην πατρίδα μας μετά τις μεθαυριανές εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση ΙΑΣΩΝΑ!!!
  ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
  ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
  Υ.Γ Στον factorx

 12. Periklis avatar
  Periklis 16/06/2012 13:11:00

  Αν καταλαβα καλα παντως αυτο που κοφτει τον σεναριογραφο ειναι να σωθουν οι αγορες και τα χρηματιστηρια. Ε και να θυσιαστουν και κανα δυο εκατομμυρια Ελληνες δεν χαλασε και ο κοσμος...

  • dim avatar
   dim @ Periklis 16/06/2012 16:26:04

   Αυτό κατάλαβες εσύ? Αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και οι ξένοι κλείσουν τη κάνουλα, η επιστροφή στη δραχμή είναι αναπόφευκτη, και τότε θα θυσιαστούν 6.000.000 Έλληνες. Αν όμως πράξουμε αύριο το σωστό, το λογικό, το υπεύθυνο, δε θα θυσιαστεί κανένας, γιατί πολύ απλά θα μείνουμε στο ευρώ και με τις αλλαγές που ήδη έχουν δρομολογηθεί από την Ε.Ε. σε περίπτωση που βγει κυβέρνηση που έχει προσανατολισμό για μεταρρυθμίσεις, ελεύθερη αγορά, κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία κλπ (και όχι κυβέρνηση τσαμπουκάδων, βολεμένων και κρατισμού)

 13. papen avatar
  papen 16/06/2012 13:23:26

  bild (γερμανια) !!!
  εαν στην ελλαδα βγει αριστερο κομμα, η ελλαδα θα φυγει απο το ευρω και απο την ευρωπη.
  ας σκεφτουμε ολοι πως ζουσαμε με τη δραχμη και πως ζουμε με το ευρω.....
  και στην τελικη τελικη η το χρημα θα νικηση η ο ανθρωπος....
  εγω αυριο θα ψηφισω ανθρωπο και εξω απο τον διαολο που λεγετε χρημα και εξουσια !!!

  • Sfyrizas avatar
   Sfyrizas @ papen 16/06/2012 14:28:27

   Ανθρωπος ζει στην Γαλλία άνθρωπος και στην Ουγκάντα. Το πατρογονικό σου ένστικτό μάλλον είναι αμείλικτο.

 14. partyman avatar
  partyman 16/06/2012 13:54:30

  καλημέρα αγαπητοί φίλοι, καλό εκλογικό Σαββατοκύριακο!
  εύχομαι να ευοδωθεί ο αγώνας και να ανατείλει η ελπίδα απο την Δευτέρα..

  επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω μερικές πικρές αλήθειες, σύμφωνα με την ταπεινή μου λογική:
  το άρθρο του However δείχνει ξεκάθαρα την κατάντια μας :
  δεν διαφωνώ με την ουσία του, διαφωνώ όμως κάθετα με το πνέυμα του.
  Η πολιτική έκφραση των ελλήνων, η ψήφος του λαού που γέννησε την δημοκρατία, είναι πλέον δέσμια των χρηματιστηριακών ιδρυμάτων, του άυλου χρήματος και των μετοχών πολυεθνικών εταιριών.
  Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα, τον ξεπεσμό και μια απίστευτη μοιρολατρική κατάντια και απαξίωση.
  Καταστροφολογία και οικονομικός αρμαγεδών ΔΕΝ συνάδουν με ελεύθερη βούληση και εκλογές.
  Θεωρώ εντελώς λάθος την πολιτική τακτική της ΝΔ, τους ωμούς εκβιασμούς και τα διλλήματα του ευρω κλπ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ που τέθηκαν απο το κόμμα.

  Είναι προσβολή στην πατρίδα μας και σε όλους εμάς τους απλούς πολίτες να συμβαίνει αυτό!!

  Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι θεωρούν σωστό και λογικό να δίνουμε στους ευρωπαίους την δυνατότητα να ερμηνεύσουν την ελέυθερη εκλογική βούληση ενός λαού, με τον τρόπο που απλά συμφέρει το οικονομικοπολιτικο κατεστημένο της κεντρικής ευρώπης..!

  Όχι κύριοι, όχι..

  Πρώτα θα ψησίσει ο ελληνικός λαός...
  Πρώτα θα εκλέξει..

  Και μετά θα δούμε τις επιλογές, δύσκολες ή λιγότερο δύσκολες..
  Μετά θα παρθούν οι αποφάσεις.. με την συμμετοχή των ελλήνων πολιτικών που έχουν εκλεγεί ελεύθερα απο τον λαό..

  Κάθε τι διαφορετικό αποτελεί παραβίαση της δημοκρατίας και παράδοσης άνευ όρων στα διάφορα οικονομικά λόμπυ...!!!

  Υ.Γ. στις προηγούμενες εκλογές μαλώναμε για την διαρροή από τις δήθεν δημοσκοπήσεις και τον ρόλο τους λίγες ημέρες πριν την 6η Μαίου..
  Τώρα, απο μόνοι μας, λαμβάνουμε σοβαρά και κάνουμε συζητήσεις για τις αποδόσεις των bookmakers της Αγγλίας.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ partyman 16/06/2012 14:52:10

   Από την υπενθύμιση του τι μας περιμένει, αν εφαρμοστεί μια καταστροφική πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, προσβάλλεστε. Από τα ουτοπικά ψεύδη ανθρώπων, που ωραιοποιούν καταστάσεις για να υφαρπάξουν ψήφους και εμφανίζονται ως όψιμοι εκφραστές της εθνικής υπερηφάνειας...ποιοί;! οι "είμαστε όλοι μετανάστες", υπερασπιστές των πάσας λογής μειονοτήτων (κατά προτίμηση τουρκικών και ψευδομακεδονικών), που θεωρούν αναχρονιστικά τα εθνικά σύμβολα και που τη μια καταγγέλλουν και ακυρώνουν μνημόνια διώχνοντας την τρόικα από την Ελλάδα και την άλλη απλά επαναδιαπραγματεύονται από μηδενική βάση, δεν προσβάλλεστε;

   υγ: Το να αισθάνεται κάποιος πολύ, λιγότερο ή και καθόλου "ξεφτίλας" είναι αναφαίρετο προσωπικό δικαίωμα του.

   • partyman avatar
    partyman @ GreekInLux 16/06/2012 15:18:29

    προσωπικά δεν "προσβάλλομαι" μ ο ν ο μ ε ρ ώ ς..
    (δεν σε καταλαβαίνω τι εννοείς.. που αναιρεί αυτό που περιέγραψα εγώ, εκείνο που περιγράφεις εσύ? )

    αναφορικά στο "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ".. :
    απλά είμουν ευγενικός.. (αν έγραφα "ΕΙΣΑΣΤΕ" θα ακουγόταν λίγο μειωτικό, δεν συμφωνείς? --αναφέρομαι σε όλους όσους με παρρησία και σθένος, αναλύουν βαθυστόχαστα τις στοιχηματικές αποδόσεις, όταν πριν κανά μήνα οι ίδιοι διέρυγνυαν τα ιμάτια τους ακόμα και για κάποιες απλές αναφορές και δημοσκοπικές φήμες τις ημέρες πριν τις εκλογές τις 6η Μαίου. Άσε, το ότι και όταν μας συμφέρει, ΕΜΕΝΑ δεν με συγκινεί)

 15. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 16/06/2012 14:05:46

  Σεβαστές οι απόψεις σας για τα πολλά σενάρια, η άποψη όμως μεγάλης μερίδας του κόσμου είναι πολύ απλή, δεν έχει σενάρια αλλά μια ιστορικά κρίσιμη επιλογή.

  Σ αυτές τις εκλογές, δεν επιλέγω ποιός θα με κυβερνήσει, αλλά κάτι ΠΟΛΥ παραπάνω: Ποιά Πατρίδα, ποιά Ελλάδα θέλω για τα παιδιά μου.
  Την Ελλάδα που ξέρουμε (κι εσείς και όλοι ξέρουν, άσχετα απο φανατισμούς και εγωισμούς) η κάτι άλλο.
  Το θέμα, είναι αυτο το "αλλο". Πώς το ερμηνεύει ο καθένας. Τι εννοεί ο καθένας "άλλο"
  Ο καθένας δίνει τις απαντήσεις του, ανάλογα με τις κοινωνικές του πεποιθήσεις. ανάλογα με τα πρότυπα οργάνωσης μιας κοινωνίας που αυτός πιστεύει σωστότερο.
  Γεγονός παραμένει -και αυτό έχει σημασία- οτι η μαζική απαξίωση απο πλήθος λαού του "προηγούμενου" προς χάριν ενός "άλλου" συμβαίνει διότι θεωρείται γενικά πως δεν υπάρχει ελπίδα για κάτι ουσιαστικό αλλιώς, μιας και είναι γνωστά τα ΠΡΟΣΩΠΑ, γνωστή η ΙΣΤΟΡΙΑ και η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, η ΔΡΑΣΗ τους δηλαδή οι ΠΡΑΞΕΙΣ τους.
  Δεν υπάρχουν σενάρια, υπάρχει η ανάγκη ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Κρίσιμης, κρισιμότατης, όχι όμως με τον τρόπο που θεωρουν τη λέξη "κρίσιμη" τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι στράφηκαν σε χώρους που μέχρι προχθές ήταν μικροί ξεχασμένοι χώροι, περιθωριακοί χώροι, και κυρίως νέοι χώροι.

 16. anonymous avatar
  anonymous 16/06/2012 14:47:55

  Σενάριο πέμπτο και πραγματικό:

  Οι Έλληνες ψηφίζουν χωρίς φόβο και πάθος όποιον επιθυμούν.
  Αν βγεί ο σύριζας οι επτά πληγές του φαραώ και οι ελλοχίμ , οι νεφαλίμ κλπ ουράνια πνεύματα θα επιπέσουν επί των κεφαλών των Ελλήνων.
  Αν βγεί ο "εκλεκτός" των ftd βουνά με ρύζι, ουρί, βαυαρέζικη μπύρα και ολλανδικές τουλίπες θα κατακλύσουν την Ελλάδα.

  Και μετά από τα σενάρια θα ξυπνήσουμε είτε τρομαγμένοι είτε χαμογελαστοί για να αντιμετωπίσουμε τα χαράτσια της εφορίας, την ακρίβεια στην αγορά, την ανεργία και την εξ αυτών κατάθλιψη...
  Μόνη μας παρηγοριά θα είναι ότι δεν υποταχθήκαμε στο δ ράϊχ (αν βγεί ο σύριζας) ή ότι εξασφαλίσαμε τη θέση μας στο ευρώ άσχετα με το αν ΄το περιεχόμενο της τσέπης μας είναι νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου έχουν στήσει φωλιά...

  Τα τέσσερα πρώτα σενάρια του σχολίου θυμίζουν έντονα μέρες σχεδίου Ανάν....
  Τότε που οι "κουμπάροι" αν ψήφιζαν όχι, οι Τούρκοι θα έφταναν στη Λεμεσσό, και οι τουρίστες θα εγκατέλειπαν την Αγία Νάπα ενώ αν ψήφιζαν ναί θα είχαν το ελεύθερο να επισκέπτονται το αξιοθέατο της νεκρής Αμμοχώστου και να κάνουν ευχέλαιο στον Αγ.Αντρέα...

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ anonymous 16/06/2012 15:11:21

   Μια χαρά, μια οπτασία και το πέμπτο σενάριο σας.

   Δυο οι υπενθυμίσεις που οφείλω να κάνω:

   α) Όποιος αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά "εκλεκτό των FTD" μόνο ανίδεος μπορεί να χαρακτηριστεί ενώ είναι ξεκάθαρη η χοντροκομμένη προβοκάτσια που διαπράττουν. Το υπέρ ποίου, το αφήνω στη ζωηρή φαντασία του καθενός. Όπως και τους λόγους, οι οποίοι όμως έχουν επαρκώς αναλυθεί εδώ στο antinews από αρθρογράφους και σχολιαστές.

   β) Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο..χμμ...ποιός κομματικός σχηματισμός (τον λες και συνασπισμό) ήταν εκείνη την εποχή, αναφανδόν υπέρ του σχεδίου Ανάν; ε; ποιός;

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ anonymous 17/06/2012 08:40:41

   Τα έμαθες τα νέα;
   Επανέρχονται οι συντάξεις αντιστασιακών.
   Κάτω το Δ Ράϊχ
   Ζήτω η Συριζοκαϋμμενοχρυσαυγουλίτικη Αντίσταση.

 17. Νικ avatar
  Νικ 16/06/2012 15:16:11

  O Kala Krasia αναρωτιέται:

  "Τελικά τις “αγορές” ποιοι τις ελέγχουν ; Ποιοι τις αποτελούν ;"

  Ενα πολύ μεγάλο μέρος των αγορών είναι ασφαλιστικά ταμεία εργαζομένων που επενδύουν τις ασφαλιστικές κρατήσεις των μελών τους άμεσα ή έμμεσα, μέσω διαφόρων επενδυτικών εταιρειών και αμοιβαίων κεφαλαίων.

  Δεν είναι οι μεγαλοκαπιτάλες που θέλουν να προβάλλουν κάποιοι εγχώριοι αριστερίσκοι της συμφοράς. Βολεύονται οι αριστερίζοντες με την εντύπωση ότι οι αγορές είναι ανθρωπάρια τύπου Σόρος. Στο γενικότερο πλαίσιο των επενδυτικών πραγμάτων ο Σόρος είναι κουνούπι. Ενας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως είναι το ΤΕΒΕ της Νορβηγίας.

  Οι διαχειριστές αυτών των θεσμικών ταμείων δεν παίζουν, και δεν επενδύουν σε "δομημένα". Ψάχνουν και ερευνούν συνεχώς για την καλύτερη και ασφαλέστερη τοποθέτηση των χρημάτων των εργαζομένων. Αν μια επένδυση δείχνει ελάχιστα σημεία κινδύνου εγκαταλείπεται πάραυτα διότι αν δεν εγκαταλειφθεί οι διαχειρισές λογοδοτούν στα δικαστήρια.

  Αυτά και άλλα είναι όσα δεν σας λένε τα ΜΜΕ απλά διότι αυτά είναι πέραν της εμβέλειας γνώσεων του μέσου λειτουργού όπως και του μέσου πολιτικάντη που ασχολείται με τα κοινά αυτής της χώρας. Υπάρχουν γνώστες, πχ Δραγασάκης, αλλά αυτοί κάνουν μόκο διοτι συμφέρει να υπάρχει στην (πλασματική) εικόνα ο κακός δράκος, ο μεγαλοκαπιτάλας. Αν ήξερε ο μέσος Ελληνας ότι "αγορές" είναι σε μεγάλο ποσοστό συναξιοδοτικά ταμεία θα προβληματιζόταν πολλαπλώς. Το πρώτο που θα ρώταγε είναι γιατί δεν έχει και αυτός τέτοια ταμεία και τέτοιους βαρβάτους μανατζερέους και αντί αυτών έχει τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΠΥ των οποίων την διεύθυνση διορίζουν αυτοί που δεν του λένε την αλήθεια για τις αγορές, δηλαδή το κύκλωμα θα γινόταν ορατό και κατανοητό.

 18. KOn avatar
  KOn 16/06/2012 16:46:14

  Είμαστε μία παρέα ΟΝΝΕΔιτών από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο.Τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε βοηθήσει με όλες μας τις δυνάμεις την ΝΔ επειδή πάντοτε πιστεύαμε οτι είναι μιά αληθινά πατριωτική παράταξη που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας.Ομως τον τελευταίο μήνα καταλάβαμε ότι η ΝΔ εκτόξευσε μία πρωτοφανή εκστρατεία τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού.Η κατάσταση είναι έτσι κι αλλιώς χάλια,μοιάζει με μία βόμβα που δεν ξέρουμε σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει.Θέλωντας να παραμείνουμε αντικειμενικοί καί αηδιάζοντας με την στάση του κόμματος μας,αποφασίσαμε να στηρίξουμε μία παράταξη που ενδιαφέρεται για το σύνολο του λαού και δέν ψήφισε το μνημόνιο.Αποφασίσαμε λοιπόν στις αυριανές εκλογές να κάνουμε την υπέρβαση καί να στηρίξουμε το Σύριζα. Επικοινωνώντας με άλλους ΟΝΝΕΔίτες σε άλλες πόλεις μάθαμε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα πράξουν το ίδιο...Καλή Επιτυχία στον Σύριζα

  • alakran avatar
   alakran @ KOn 16/06/2012 17:42:25

   χαχαχαχα!!!!!
   Ξαναπροσπάθησε τρολλάκι....

 19. Νικ avatar
  Νικ 16/06/2012 17:27:51

  Υπέρβαση μια 40ετία προς τα πίσω. Αυτό είναι άλμα!

 20. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 16/06/2012 17:56:48

  να γυριστουν σε μινι ντοκυμοντερ τα σεναρια 1,2,3 και το 4 σε ταινια. γιατι η χαρα των αγορων πρεπει να υπαρχει σε ταινια. τετοια φαντασια κριμα να παει χαμενη.

  παρατηρηση. οσο ανεβαινει το ευρω τοσο εσωτερικη υποτιμηση θα τρωμε εμεις στο κεφαλι... στο τελος κοψε κοψε κοψε να δω τι θα μεινει.
  ...εγω ελικοπτερα ακουω παντως. και τα ακουω απο τις 7 μαιου. αντε να δουμε ποιος θα ειναι ο τυχερος!!!

 21. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 16/06/2012 18:18:12

  Απατεώνας ή αφελής;

 22. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 16/06/2012 18:24:44

  φιλη yianna δεν πας σε σκληρη διαπραγματευση με την τροικα, ενω εχεις ηδη στειλει επιστολες και βαλει υπογραφες. οκ στην επιστολη δειλα, δειλα αναφερει κατι για τροποποιηση μετρων που δεν δουλευουν(αυτο το λεει δεν ειμαι αδικος). αυτοι ομως λενε οτι δεν υπαρχει περιπτωση αλλαγης των ορων. το μονο που μπορει να δεχθουν ειναι μια παραταση 1 με 2 χρονια. αλλα μην περιμενεις να δεχθουν αυξησεις μισθων, συνταξεων αυξηση αφορολογητου, μειωση φορολογιας μεσα στο μνημονιο. τα 10 σημεια Σαμαρα ειναι εντελως αντιθετα με το μνημονιο 2. πως θα γινει να τα περασει οταν εχει ψηφησει πριν τις εκλογες μαιου απειρα νομοσχεδια με τον παπαδημο? Γενικα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα. ΟΣυριζα ειναι ακαταλληλος αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο Σαμαρας τα εκανε ολα καλα. Και πρωτος να βγει το πασοκ και την Δημαρ θα χρειαστει. 3 μνημονιακα κομματα ειναι δυνατον να εφαρμοσουν αντιμνημονιακη πολιτικη? Μετρα μνημονιου θα εφαρμοσουν και θα πεσουν μεχρι Σεπτεμβριο. Σε περιοδους Κρισεων πολλες κυβερνησεις θα καουν μεχρι να παμε σε ενα ειδος πολιτικης που θα συμβαδιζει με τον λαο και την ηρεμια και ευημερια του. αλλιως δεν γινεται.
  κανεις ασχημα παντως που παρακαλεις ψηφορους της ΧΑ και των Ανελλ να ψηφισουν ΝΔ. Αυτοι εφυγαν. Δυσκολα θα γυρισουν.
  Καλυτερα να μιλουσες στους αναποφασιστους.
  Αυτοι θα βγαλουν το αποτελεσμα στις 17 Ιουνιου.

 23. Απαισιόδοξος avatar
  Απαισιόδοξος 16/06/2012 18:42:21

  Ο "τυχερός" θα είναι όποιος ορκιστεί σε λίγες ημέρες πρωθυπουργός. Όποιος και αν είναι αυτός... Διότι δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει ένα Τάσσο Παπαδόπουλο να πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ και να υποστεί τις συνέπειες. Μέχρι το Νοέμβριο, νομίζαμε ότι υπήρχε... Ο Τσίπρας είναι λύση απόλυτης καταστροφής, ο Σαμαράς δεν δείχνει ικανός να το φτάσει στα άκρα. Θα θυμηθεί τον "παλαιό εαυτό" του, αυτόν που παρουσίαζε πριν συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, εκείνο το Νοέμβριο της μεγάλης απογοήτευσης; Ακόμη και αν ισχύσει το σενάριο 4, αφού δεν θα υπάρχει αυτροδυναμία, πως θα κάνει κυβέρνηση με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα (ΠΑΣΟΚ) ή με τη Ρεπούση και τον Ψαριανό; Πως να μην είμαι μετά "απαισιόδοξος"...
  Υ.Γ. Και κάτι ακόμη: φοβάμαι ότι τα "μυστικά" (ο Θεός να τα κάνει) γκάλοπ, υποαποδίδουν στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Στην Ανατολική Αττική, όπου εργάζομαι, το περιστατικό της Παιανίας μαζί με την εκρηκτική εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών και την επιδεικτική αδιαφορία της οργανωμένης πολιτείας (αστυνομία, δικαιοσύνη), έχει δημιουργήσει κύμα συμπάθειας προς τους φασίστες! Εύχομαι να μην έχει πανελλαδικό χαρακτήρα...

 24. Bulsara avatar
  Bulsara 16/06/2012 18:42:59

  Εάν αύριο κερδίσει ο Τσίπρας θα κερδίσει η αξιοπρέπεια απέναντι στα εντελώς ηχηρά ιταμά προστάγματα, χτες των Financial Times Deutschland και σήμερα της BILD που ουσιαστικά ζητάει να καταργηθούν οι εκλογές στη χώρα μας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Bulsara 16/06/2012 19:23:10

   Αν βγει ο Τσίπρας και αρχίσετε να ακούτε κάτι ποπ-ποπ θα είναι από τις σαμπάνιες που θα ανοίγουν στην Bild και στους FTD που αποδείχτηκαν οι Έλληνες τόσο φελλοί και παίξανε το παιχνίδι τους...

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Bulsara 16/06/2012 19:42:09

   Ακριβώς όπως το 1981 κέρδισε η αξιοπρέπεια απέναντι στα προστάγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ.
   Εχετε αναγάγει τη μα$@&ια σε επιστήμη............επαναστάτες της δεκάρας,συγνώμη της δραχμής ήθελα να πώ.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Bulsara 16/06/2012 20:14:25

   Ακριβώς όπως το 1981 κέρδισε η αξιοπρέπεια απέναντι στα προστάγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ.
   Εχετε αναγάγει το παραμύθι σε επιστήμη............επαναστάτες της δεκάρας,συγνώμη της δραχμής ήθελα να πώ.

 25. petros avatar
  petros 16/06/2012 18:55:25

  Ρε παιδιά, είναι σωστά αυτά που λέει το άρθρο.

  Αλλά όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν, δεν σκέφτονται. Όταν έπεσε το Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, έκλεισαν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, χιλιάδες τράπεζες και επιχειρήσεις και οι άνεργοι εκτοξεύθηκαν στα 13 εκατομμύρια στην Αμερική.

  Ο άσχετος νομίζει ότι αν πέσει το Χρηματιστήριο, τιμωρούνται οι "επιχειρηματίες" ! Μα, αυτοί μπορεί να έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Τι κάνουν ; Κλεινουν την επιχείρηση και περιμένουν να την ξανανοίξουν αργότερα, αφήνοντας μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ανέργους ή να εξαγοράσουν μια άλλη σε τιμή ευκαιρίας. Νομίζω ότι τους τα είπαμε.

  Όποιοι ποντάρουν ξανά σε Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη, Τζήμερο, Μάνο, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Εμείς γιατί πρέπει να τους τα ξαναλέμε, αφού δεν πείθονται ; Ε, ας δοκιμάσουν. Δοκίμασαν μια φορά με τον Γ. Παπανδρέου, ας δοκιμάσουν και τον Τσίπρα, αν θέλουν, αλλά να μην τολμήσουν τη Δευτερα να διαμαρτυρηθούν για ακυβερνησία, για χάος, για εγκληματικοτητα, για το ότι έχασαν τις οικονομίες τους κλπ.

  Εμείς ας ετοιμαζόμαστε και για το καλύτερο και για το χειρότερο σενάριο.

 26. TopGunZ avatar
  TopGunZ 16/06/2012 19:19:28

  Αν ψηφίζεις άνθρωπο ψηφίζεις Σαμαρά. Αν ψηφίσεις Τσίπρα παίζεις το παιχνίδι της Bild. Κατά τα άλλα μου αρέσει που βρίζει κόσμος τους Γερμανούς σαν συνωμότες κλπ αλλά μια χαρά γκλουπ το καταπίνουν το δόλωμα...

 27. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/06/2012 19:47:31

  Μάγκα, πέστα με δικό σου νικ και όχι κλεμμένο απ άλλον.

  • barman avatar
   barman @ Strange Attractor 16/06/2012 19:53:25

   Και συ που το ξέρεις ;

   Στο μαγαζί δουλεύεις ;

 28. ΒΑΛΑΝΤΗΣ avatar
  ΒΑΛΑΝΤΗΣ 16/06/2012 19:48:35

  Καλά ρε ''however'' είναι δυνατόν να ενδιαφέρεσαι για άψυχα αντικείμενα περισσότερο από ό,τι για έμψυχα; Ξέρεις πόσος κόσμος αυτοκτονεί καθημερινά; Πόσοι δεν έχουν να φάνε; Πόσοι δεν έχουν πετρέλαιο τον χειμώνα; Για όλους αυτούς δεν ισχύει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή...Τους νοιάζει αν αύριο το παιδί τους έχει ένα πιάτο ζεστό φαί. Άριστος ο Σαμαράς, ηγέτης πραγματικός... αλλά μέχρι το Νοέμβριο. Αύριο θα πάω να ψηφίσω για δεύτερη φορά στη ζωή μου (όντας 20 χρονών) δεξιά και αντιμνημονιακά. Ξέρετε πώς περίμενα να έρθουν οι εθνικές εκλογές από το Νοέμβριο του 2009, έτσι ώστε ο Σαμαράς να αποτελειώσει την πράσινη λαίλαπα; Δυστυχώς, όμως...Η ευκαιρία που είχε έφυγε, όπως και οι ελπίδες μου... Καλή ψήφο σε όλους, ό,τι και αν ψηφίσουν...Ο Θεός να βοηθήσει την πατρίδα μας...

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ ΒΑΛΑΝΤΗΣ 16/06/2012 21:41:20

   φίλε μου αυτοαναιρείσαι. Τα όσα λες (και σωστά τα λες) για τον έλληνα που τον νοιάζει να έχει ένα πιάτο ζεστό φαί και πετρέλαιο για να ζεσταθεί το χειμώνα είναι ακριβώς έτσι. Ψηφίζοντας όμως αντιμνημονιακά όπως ισχυρίζεσαι, έστω και αν είναι δεξιά, τι νομίζεις ότι θα συμβεί; Τι είναι το μνημόνιο; κάτι που με το που θα το εξαφανίσει αυτός που το υπόσχεται, οι τσέπες θα γεμίσουν λεφτά, τα ψυγεία και τα πιάτα φαγητό και οι δεξαμενές καύσιμο και όλοι θα χορεύουμε χαρούμενοι και εθνικά υπερήφανοι απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα; Κατεβαίνει υποψήφια, φίλε Βαλάντη, η καλή νεράιδα η νονά της Χιονάτης και δεν το είχαμε καταλάβει; γιατί όποιος σου τα τάζει ή σε κάνει να τα πιστεύεις αυτά δεν είναι περισσότερο σοβαρός από αυτή τη φιγούρα του γνωστού παραμυθιού. Η μαγκιά δεν είναι να ρίχνεις μπουνιά στη μούρη του προφανώς δυνατότερού "εχθρού" σου την ώρα που αυτός σε βοηθά...χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις φίλησε το, λέει η παροιμία. Προσπάθησε δηλαδή να τον έχεις με το μέρος σου και μίλα μαζί του έτσι ώστε να πετύχεις καλύτερους όρους για να φτάσεις στο στόχο σου χωρίς να πουλάς τσαμπουκάδες από την όχι και τόσο πλεονεκτική θέση που βρίσκεσαι...αλλά λογική. Σκέψου το ξανά γιατί νέο παιδί είσαι, αισθήματα όπως φαίνεται διαθέτεις και μάλιστα ισχυρά...και είναι κρίμα να χαραμίσεις το "όπλο" που κρατάς στα χέρια σου ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πιο αποτελεσματικά. Και πίστεψέ με σου το λέω με κάθε καλή και αγαθή διάθεση. Να είσαι καλά.

 29. A.M. avatar
  A.M. 16/06/2012 19:49:27

  «Αμ τι νόμ'σες;
  Δεν μας κατάλαβαν οι άλλοι ποιοί είμαστε;
  Μας κατάλαβαν!
  Τέτοιοι είμαστε!»

  Σε έναν μονόλογο ενός σύγχρονου «άθλιου» των Εξαρχείων όλη η τραγωδία της σύγχρονης νεολληνικής κοινωνίας που μόλις - δυστυχώς μόλις! - αρχίσαμε να ζούμε.

  Μας μελέτησαν καλά.
  Μάς κατάλαβαν πολύ καλά οι «σύμμαχοι» δανειστές, «εταίροι» κλπ παρατρεχάμενοι ποιοί είμαστε σαν λαός.
  Μας αγόρσαν κυριολεκτικά.
  Και μας διέλυσαν!

  Κάθε Έλληνας και ένας αρχηγός.
  Κάθε παρέα και ένα πολιτικό κόμμα!
  Κάθε ποδοσφαριτική ομάδα και .. αυτόνομο κράτος!
  Κάθε επαγγελματική συντεχνία ένα ακόμα κράτος εν κράτει!
  Κάθε ατομικό ή συντεχνιακό μικροσυμφέρον και ιδιοτέλεια υπεράνω του οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού συμφέροντος.

  Ο κάθε Έλληνας δεν θέλει να συνυπάρχει με τους υπόλοιπους Έλληνες, όχι!
  Ο κάθε Έλληνας θέλει να εξουσιάζει τους υπόλοιποους Έλληνς!

  Το κάθε πολιτικό κόμμα δεν θέλει να βοηθήσει την κοινωνία συνολικά, την χώρα, τους πολίτες. Όχι!
  Κάθε πολιτικό κόμμα θέλει να επιβάλλει το δικό του στους «άλλους» και να βολέψει μόνο τους δικούς του!

  Δεξιοί με αριστερές καταβολές και πολιτικές,

  Ακροδεξιοί έτοιμοι για νέα Μακρονήσια,

  Αριστεροί έτοιμοι για νέους Μελιγαλάδες,

  «Αντιρατσιστές» «διανοούμενοι» με κύριο χαρακτηριστικό τους τον ρατσισμό κατά οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί τους!

  Αντιφασίστες με φασιστική συμπεριφορά εναντίον των ...«φασιστών»! τουτέστιν εναντίον οποιουδήποτε «μή δικού τους».

  Μανιακοί υπεραμυνόμενοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδυνάτων που όμως δεν βγάζουν απ' την τσέπη τους ούτε πενήντα λεπτά για να δώσουν στον ταλαίπωρο που τους απλώνει το χέρι λές και θα λερωθούν απ' την επαφή τους με τον «πληβείο ».

  Σύχρονοι ...Λέννιν αλά νεοελληνικά με το μαλλί και το γενάκι προσεγμένο σε αναζήτηση των σύγχρονων χρήσιμων ηλιθίων που θα υπηρετήσουν τα σχέδιά τους για ανάληψη της εξουσίας και κατ' επέκτασιν και τους ίδιους.

  Ξενολάτρες που όμως αρνούνται να κεράσουν έναν καφέ ή ένα σουβλάκι τον πεινασμένο και ταλαίπωρο αλλοεθνή αλλόχρωμο που συμβαίνει να περνάει μπροστά τους περιμένοντας προφανώς να αναλάβουν την εξουσία για να διαυθετήσουν συνολικά το ζήτημα, αδιάφορο βέβαια αν μέχρι τότε κάποιοι απ' αυτούς που δήθεν υπερασπίζονται θα έχουν πεθάνει απ' την πείνα

  «Επαναστάτες» του γλυκού νερού, εντελώς ατσαλάκωτοι, με της πιο τελευταίας μόδας επώνυμο παπουτσάκι, μπλουζάκι, παντελονάκι (θυμάμαι έναν μαοιστή συμμαθητή μου κάπου εκεί στο 1978 που κάποιος κατά λάθος του πάτησε τα καινούρια Timberland και κόντεψε να τον σκοτώσει!), γνώστες των πάντων απ' τα είκοσί τους χρόνια! (αφήστε κάτι και για αργότερα παίδες, θα βαρεθείτε την ζωή σας αν τα μάθετε όλα από τόσο νωρίς)

  Πιτσιρικάδες που νομίζουν πως το να μιλάς ελεύθερα και δημόσια για τα σεξουαλικά ζητήματα και πηδήματα αποτελεί ένδειξη ...προχωρημένου ατόμου! σήμερα;;;!!!
  Παίδες, πάνε δεκαετίες απ' την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης!
  Έχετε μείνει πολύ μα πάααρα πολύ πίσω! δεκαετίες πολλές.
  Ακόμα εκεί βρίσκεστε; στο νησί της Κίρκης;
  Ξυπνάτε! υπάρχει και η Πηνελόπη που περιμένει στην Ιθάκη!

  «Προοδευτικοί» που χαρακτηρίζουν σαν χρυσαυγίτη, ρατσιστή, ναζιστή όποιον διαφωνεί μαζί τους.

  «Υπερπατριώτες» που χαρακτηρίζουν σαν προδότη όποιον τολμήσει να τα χώσει στον ρατσισμό τους

  Ακροδεξιοί που δέρνουν οποιονδήποτε δεν τους μοιάζει σε εμφάνιση ή δεν τον κόβουν για Έλληνα ή έχει άλλο χρώμα ή μιλάει άλλη γλώσσα ή έχει άλλη θρησκεία

  «Ορθόδοξοι» που έχουν μπλέξει τα μπούτια τους ανάμεσα σε Ορθοδοξία, εθνικισμό και σωβινισμό

  Καί.. καί... καί...

  Αν όλα τα παραπάνω - μαζί με πάρα πολλά άλλα που να τα γράψω τώρα - δεν είναι ο απόλυτος ορισμός της σχιζοφρένειας που χαρακτηρίζει την νεοελληνική κοινωνία τότε τι είναι;


  Και εσείς τώρα συζητάτε για το ποιός θα βγεί αύριο πρώτο κόμμα στις εκλογές.

  Αλήθεια, πιστεύετε πως αυτό έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία;

  Με έναν τέτοιον λαό όποιος και να βγεί δεν θα αλλάξει τίποτε άλλο στην ελληνική κοινωνία εκτός από την αλλαγή θέσης (ή τσέπης καλύτερα) μερικών ..χαρτιών.
  Μόνο που τα χαρτιά δεν αλλάζουν τους ανθρώπους προς το καλύτερο.
  Και κατ' επέκταση η οικονομική διαχείριση από μόνη της όσο ορθώς και αν γίνεται δεν δημιουργεί μια κοινωνία καλύτερη ούτε καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες.

  Προέχει η παιδεία, η ανοχή της διαφορετικότητας από όλους προς όλους, το μέτρο σε όλα, η εμπέδωση του ότι τα δικαιώματα απορρέουν απ' την εκπλήρωση των υποχρεώσεων έναντι της πολιτείας και του κοινωνικού συνόλου από όλους ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, η τοποθέτηση του κοινωνικού συμφέροντος υπεράνω των ατομικών και συντεχνιακών μικροσυμφερόντων, ο σεβασμός στους θεσμούς και στους νόμους, η αξιοκρατία, η ισοπολιτεία.

  Εκλιπόντων των παραπάνω η κοινωνία θα οδηγηθεί στην αποσύνθεση και στην διάλυση - αν δεν έχει ήδη διαλυθεί εντελώς - άσχετα με το ποιός θα κυβερνάει την χώρα.

  «Μας κατάλαβαν!»

  Μας κατέλαβαν!

  Υγ.
  θαυμάζω πάντως όλους όσους ελπίζουν ακόμα ότι με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ στην κυβέρνηση θα αλλάξουν οι ζωές μας προς το καλύτερο.
  Και ειλικρινά τους ζηλεύω.
  Επειδή εγώ δεν έχω πλέον καμμία ελπίδα για κάτι καλύτερο όποιο απ' τα δύο ή απ τα ...δεκαδύο κόμματα και αν γίνει κυβέρνηση.
  Με τέτοιoν λαό - απ' τον οποίο λαό δεν εξαιρώ τον εαυτό μου - δεν υπάρχει ελπίδα.

 30. tasos1 avatar
  tasos1 16/06/2012 19:55:39

  Η φρασεολογία σου δείχνει το ήθος σου και τον πολιτισμό σου... Για να μη πω τίποτα άλλο...

 31. anonymous avatar
  anonymous 16/06/2012 20:07:18

  Εγώ ξέρω ότι πήγα πριν από λίγο να στείλω 400 Ευρώ στο εξωτερικό για μια πληρωμή μέσω του online banking της Εθνικής και μου λέει ότι η συναλλαγή είναι προσωρινά μη διαθέσιμη.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 16/06/2012 21:21:33

   Τελικά δούλεψε με δυο ώρες καθυστέρηση.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ anonymous 16/06/2012 23:53:39

    Κάνε λίγη ὑπομονή παραπάνω.

 32. panos avatar
  panos 16/06/2012 20:24:42

  Προτιμω την ευρωπη απο τα αδελφα σας κρατη βενεζουελα β.κορεα παλαιστινη κ.λ.π. που ονειρευεστε. Βλεπω οτι η παρακαταθηκη που σας αφησε ο ανδρεας παπανδρεου συνεχιζετε γιατι απο το 4 πηγατε στο 16 απο τους κλεφτες και διαφθορεις της ΕΛΛΑΔΑΣ πασοκους που ειναι πλεον στο κομα σας και θελουν να ξαναγαντζωθουν στην εξουσια. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ τα ξερει ολα αυτα και θα ηρθε η ωρα για απαντησεις και για να γινει η χωρα πλεον αξιοπιστη ευρωπαικη δικαιη και οχι κρατικοδιαιτη οπως την επιζητατε. Στις 18 καθε κατεργαρης θα παει εκει που του ανηκει, η ΕΛΛΑΔΑ πλεον δεν γυριζει πισω στην εποχη απο το 81 και μετα οπου καταστρεψατε το παντα στο περεσμα σας και κλεψατε ολο το δημοσιο χρημα. Να ξερετε οτι η ΕΛΛΑΔΑ ανηκει στην ΕΥΡΩΠΗ.

 33. Αφώτιστος Φιλέλλην avatar
  Αφώτιστος Φιλέλλην 16/06/2012 20:39:59

  Η ΗΜΕΡΑ ΔΕΛΤΑ: Tα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, με βάση τα οποία υποθετικά κερδίζουν οι αντίθετες του μνημονίου δυνάμεις, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αποφασίζουν να θέσουν σε λειτουργία το σχέδιο που έχουν προετοιμάσει
  Βασίλης Βιλιάρδος

  “Στην Ευρώπη φαίνεται να προετοιμάζεται μία επανάσταση εκ των άνω, με τη βοήθεια της κρίσης χρέους και του παραδειγματικού βιασμού της Ελλάδας - ο οποίος προκαλεί τρόμο και πανικό στους Ευρωπαίους Πολίτες, οι οποίοι θέλουν φυσικά να αποφύγουν τα δεινά των Ελλήνων. Εξυφαίνεται λοιπόν ένα πραξικόπημα - όπως αποκαλούνται πολύ σωστά οι «επαναστάσεις» της μειοψηφίας και οι δικτατορίες που συνήθως εγκαθιστούν.


  Ειδικότερα, δεν φαίνεται να ευρίσκεται «προ των πυλών» η δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, όπως θα μπορούσε καλοπροαίρετα να υποθέσει κανείς - ακούγοντας τα περί δημοσιονομικής και πολιτικής ένωσης που συζητούνται στο Ευρωκοινοβούλιο.


  Αντίθετα, φαίνεται να προωθείται η εκ των άνω πραξικοπηματική κατασκευή μίας ιδιόμορφης «Ευρωσοβιετικής Ένωσης», υπό την απολυταρχική επίβλεψη της πρωσικής Γερμανίας και την σκιώδη επικυριαρχία των Η.Π.Α. – μία πιθανότητα, η οποία επεξηγεί κάπως καλύτερα την ανεμπόδιστη εισβολή του ΔΝΤ στις χώρες της Ευρωζώνης, μετά το γκρέμισμα του προστατευτικού τείχους, την είσοδο του Ελληνικού Δούρειου Ίππου και την, δυστυχώς σχεδιαζόμενη, θυσία της Ιφιγένειας.  Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί, εάν θέλουμε να αποφύγουμε το ρόλο της Ιφιγένειας - για τον οποίο μας προορίζουν οι μελλοντικοί δυνάστες της Ευρώπης. Κυρίως βέβαια επειδή, όπως φαίνεται, η «νέα τάξη πραγμάτων» έχει αποφασίσει είτε την πλήρη υποδούλωση της Ελλάδας, εάν εκλεγεί το λόμπυ του μνημονίου, είτε την εκδίωξη της από την Ευρωζώνη, εάν εκλεγούν οι αντίθετες δυνάμεις - με απώτερο στόχο την πλήρη υποταγή των υπολοίπων κρατών, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.  Ολοκληρώνοντας, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, ο φόβος ενός σεισμού με απρόβλεπτα αποτελέσματα, σε μια περιοχή που δεν έχει συμβεί ποτέ (όπως η έξοδος μίας χώρας από το ευρώ), προκαλεί μεγαλύτερο πανικό, από το ίδιο το γεγονός – ενώ μετά το σεισμό, αφενός μεν γίνονται γνωστές οι συνέπειες του, αφετέρου συνηθίζεται. Στα πλαίσια αυτά η Ευρωζώνη, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης (το άνοιγμα του καπακιού της κατσαρόλας με το νερό που βράζει, προτού εκραγεί), φαίνεται να σχεδιάζει την έξοδο μίας οποιασδήποτε χώρας από το κοινό νόμισμα – με την Ελλάδα να αποτελεί την πρώτη υποψήφια”.

  [....]

  ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ  Ως «Ημέρα Δέλτα», η οποία ορίζεται από την μία ελεγχόμενη πυρηνική έκρηξη, όπως φαίνεται να είναι η προσχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (η Φιλανδία ανήκει μάλλον στο σχέδιο Β), τοποθετείται η ημερομηνία των ελληνικών εκλογών – με το σενάριο να έχει ως εξής:  Όπως έχουμε αναφέρει, το αμερικανικό χρηματιστήριο έστειλε στις εισηγμένες επιχειρήσεις του S&P500 ένα πληροφοριακό γράμμα (newsletter) με την ένδειξη «άκρως εμπιστευτικό» και με τον τίτλο «Η διάλυση της Ευρωζώνης».  Στο γράμμα αυτό επισυνάπτεται ένα ερωτηματολόγιο, σχετικό με την προετοιμασία των επιχειρήσεων για μία τέτοια περίπτωση - για το ποια συμβόλαια υφίστανται με τους προμηθευτές τους και σε ποιο νόμισμα, για το ποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί υπάρχουν, για το εάν οι τράπεζες αυτές κινδυνεύουν, σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης κοκ. Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίστηκε εντελώς ασυνήθιστη από τις διοικήσεις των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη – οι οποίες όμως έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, εν όψει των ελληνικών εκλογών!  Παράλληλα, όλοι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης είναι αποφασισμένοι, όπως λέγεται, να μην ανεχθούν έναν ενδεχόμενο «εκβιασμό» εκ μέρους των αντιμνημονιακών κομμάτων της Ελλάδας - τα οποία πιθανόν να εκλεγούν την Κυριακή.  Έχουν συμφωνήσει λοιπόν για τη διεξαγωγή μίας τηλεδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών – έτσι ώστε να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, πριν ακόμη ανοίξουν οι αγορές στο Τόκυο. Ανάλογες προετοιμασίες κάνουν και οι κεντρικές τράπεζες της Δύσης, οι οποίες προσπαθούν να προβλέψουν όλα όσα θα μπορούσαν να συμβούν – με πρώτη από όλες την ΕΚΤ.  Ως υψηλότερο ρίσκο θεωρείται η εκροή μεγάλων ποσών κεφαλαίων από τις τράπεζες της Ελλάδας, των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου ή όποιων άλλων χωρών της Ευρωζώνης - γεγονός που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και τη νύχτα προς τη Δευτέρα, με τη βοήθεια του internet banking. Η λύση είναι η επιβολή διασυνοριακών και λοιπών ελέγχων, όσον αφορά της διακίνηση των κεφαλαίων, έτσι ώστε να προστατευθεί το σύστημα από τυχόν επιπλοκές – επιθέσεις εναντίον των τραπεζών (bank run), κατάρρευση χρηματιστηρίων κλπ.  Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, με βάση τα οποία υποθετικά κερδίζουν οι αντίθετες του μνημονίου πολιτικές δυνάμεις, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αποφασίζουν να θέσουν σε λειτουργία το σχέδιο που έχουν προετοιμάσει – κυρίως όταν διαπιστώνουν τη ραγδαία πτώση του ευρώ στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες έχουν ήδη ανοίξει.  Έτσι υπενθυμίζουν στο εξιλαστήριο θύμα ή/και πειραματόζωο, στην Ελλάδα δηλαδή, τις υποχρεώσεις της απέναντι στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τις αγορές, οι οποίες έχουν ανοίξει με έντονα πτωτικές τάσεις ότι, θα κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.  Εν τούτοις οι αγορές, οι οποίες έχουν χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη τους στον περιπλανώμενο Ευρωθίασο, καταρρέουν απότομα – με τα επιτόκια για τα ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας να εκτοξεύονται στα ύψη. Η ΕΚΤ όμως, η οποία ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, σε συνεργασία με τη Fed και κάποιες άλλες κεντρικές τράπεζες, αρχίζει να αγοράζει μαζικά ομόλογα των δύο αυτών χωρών, οπότε σταθεροποιεί τις αποδόσεις τους (επιτόκια) κάτω από το απειλητικό 7%.  Παράλληλα, οι εμπορικές τράπεζες επεμβαίνουν στα χρηματιστήρια με μεγάλες εντολές αγορών - έτσι ώστε να ανακόψουν την πτωτική πορεία των μετοχών παγκοσμίως. Το ίδιο απόγευμα εισέρχονται στη μάχη και οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες του S&P500, επίσης με μεγάλες εντολές αγοράς μετοχών – ενέργειες που συνεχίζονται από της ιαπωνικές εταιρείες, μετά τα μεσάνυχτα.  Από την άλλη πλευρά όμως έχουν ξεκινήσει οι επιθέσεις εναντίον των τραπεζών από Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι φοβούνται την επιστροφή στη δραχμή και τη χρεοκοπία της πατρίδας τους – πόσο μάλλον όταν ανακοινώνεται η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, η οποία το αποφασίζει βιαστικά, φοβούμενη τις παρενέργειες της Ελλάδας και το αντίστοιχο αίτημα της Ισπανίας.  Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα νέα κάνουν το γύρο της Ευρώπης – με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα μηχανήματα ανάληψης (ΑΤΜ) πολλών τραπεζών σε όλες τις χώρες. Εν τούτοις, η ΕΚΤ είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και οι τράπεζες ανταπεξέρχονται με την αυξημένη ζήτηση μετρητών, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός στους Έλληνες και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες – οπότε η ηρεμία επιστρέφει, αν και οι πολίτες παραμένουν έντονα επιφυλακτικοί.  Μία εβδομάδα αργότερα, κατά τη σύσκεψη κορυφής, οι Ευρωπαίοι ανακοινώνουν στην νέα Ελληνική κυβέρνηση ότι, θα υπάρξει με κάποια χαλάρωση των μέτρων, υπό την προϋπόθεση να υπογραφεί η βασική συμφωνία (μνημόνιο ΙΙ, δανειακή σύμβαση) ως έχει. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ψηφοφόρους της, δεν το αποδέχεται και επιστρέφει πίσω στη χώρα της.  Αμέσως μετά την αναχώρηση των Ελλήνων ο πρόεδρος της ΕΚΤ απαιτεί τη συμφωνία των υπολοίπων κυβερνήσεων της Ευρωζώνης σε μέτρα στήριξης του Ευρώ – υπό την απειλή να ανακοινώσει το κλείσιμο τραπεζών και χρηματιστηρίων για μερικές ημέρες, εάν δεν αποφασίσουν αμέσως. Κατά τον ίδιο, οι χώρες πρέπει να εγγυηθούν η μία τα δάνεια της άλλης, χωρίς καμία επιφύλαξη και περιορισμό, έτσι ώστε να μη χάσουν την πρόσβαση στις αγορές η Ιταλία και η Ισπανία.  Στη συνέχεια, αφού οι προσχεδιασμένες φυσικά προτάσεις του προέδρου της ΕΚΤ γίνονται ομόφωνα αποδεκτές, η ΕΚΤ αποφασίζει να σταματήσει αμέσως την τροφοδοσία της Ελλάδας με χρήματα – έτσι ώστε να την υποχρεώσει να υιοθετήσει τη δραχμή, οπότε να παραβεί de facto τους κανόνες της Ευρωζώνης και να αποβληθεί.  Οι αγορές καταρρέουν ακόμη μία φορά, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες όλης της δύσης – κάτι που έχει προβλεφθεί, στα πλαίσια μίας ελεγχόμενης χρηματοπιστωτικής πυρηνικής έκρηξης, η οποία όμως πιστεύεται ότι τελικά θα εκτονώσει και θα επιλύσει ριζικά τη δυτική κρίση χρέους, πριν ακόμη οξυνθεί σε σημείο που δεν θα μπορεί πλέον να ελεγχθεί.  Έτσι λοιπόν, όταν ο καινούργιος πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται ξανά τις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή του σε μία έκτακτη σύσκεψη, οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης του ανακοινώνουν ότι, τα κοινοβούλια των χωρών τους δεν συμφωνούν με την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, έτσι όπως αυτός την επιθυμεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως, θεωρώντας ότι παίζεται ένα παιχνίδι, όπου ο ίδιος συνεχίζει να έχει τα καλύτερα χαρτιά, παραμένει ανένδοτος.  Το ίδιο βράδυ η Ευρωζώνη ανακοινώνει τη δημιουργία ενός κοινού τραπεζικού συστήματος, την εγγύηση όλων των καταθέσεων και την εισαγωγή των βραχυπρόθεσμων ευρωομολόγων (Euro-Bonds) – ενώ η ΕΚΤ την τρίτη ποσοτική διευκόλυνση κατά 500 δις € (τριετής δανεισμός των τραπεζών) και τη μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,5%.  Παράλληλα, ανακοινώνεται το σταμάτημα της συμφωνίας στήριξης της Ελλάδας, καθώς επίσης η έξοδος της από την Ευρωζώνη, εάν τυχόν υιοθετήσει τα δραχμή – κάτι που δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί, αφού έχει αποφασιστεί ομόφωνα να διακοπεί εντελώς η τροφοδοσία της με χρήματα.  Στο τέλος της σύσκεψης, η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοινώνει επίσημα, με ένα «μειλίχιο» χαμόγελο πως η Ελλάδα αποτελεί μία ιδιάζουσα και μοναδική περίπτωση - ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης εξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά τη δημοσιονομική και πολιτική ένωση τους.  Επίσης ότι, η ΕΚΤ εγγυάται για όλες τις καταθέσεις των Πολιτών των χωρών-μελών της ζώνης (7,6 τρις €), ότι κανένας δεν πρέπει να φοβάται για τα χρήματα του, ότι η Τρόικα είναι προετοιμασμένη για την απώλεια των δανείων της Ελλάδας (225 δις €), ότι επιτρέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και, τέλος, ότι είναι έτοιμη να την βοηθήσει να ανταπεξέλθει με τα προβλήματα της – αρκεί να αποφασίσει να εγκαταλείψει με τη θέληση της το κοινό νόμισμα (δεν υπάρχει άλλος τρόπος).  ΕΠΙΛΟΓΟΣ  Όπως φαίνεται από τη ανάλυση των προβλημάτων της Ευρωζώνης, καθώς επίσης από το φανταστικό σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί, πάρα πολύ προσεκτικοί και σταθερά άφοβοι στις επιλογές μας – γνωρίζοντας όμως όλους τους κινδύνους και παραμένοντας προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.  Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών μας οδήγησαν σε ένα δύσκολο, στενό και δύσβατο μονοπάτι, το οποίο ευρίσκεται στην άκρη του γκρεμού – με έναν θανατηφόρο κίνδυνο να χάσουμε ανά πάσα στιγμή, με το παραμικρό λανθασμένο βήμα, το έδαφος κάτω από τα πόδια μας.  Απαιτείται λοιπόν σταθερή θέληση και μία απίστευτα μεγάλη ψυχραιμία, καθώς επίσης η γνώση ότι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν είναι οι επιλογή μας στις εκλογές, αλλά η τεράστια εκροή των καταθέσεων και ιδιαίτερα η μαζική επίθεση (bank run) εναντίον των τραπεζών - αμέσως μετά τις πιέσεις που θα ασκήσει στη νέα κυβέρνηση μας η Γερμανία, είτε για την πλήρη υποταγή της στο μνημόνιο (εάν εκλεγούν μνημονιακά κόμματα), είτε για την εθελούσια επιστροφή μας στη δραχμή (εάν εκλεγεί η αντίθετη τάση).  Κατά την υποκειμενική μας άποψη, η μοναδική λύση είναι η άρνηση της λήψης των υπολοίπων δόσεων του δανείου (δεν πρέπει να παίρνει ποτέ κανείς δάνεια, τα οποία γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει), χωρίς να προβούμε σε αντιευρωπαϊκές ενέργειες (εκτύπωση εθνικού νομίσματος κλπ.), με την παθητική αποδοχή μίας πιθανής χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης – μία εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία, η οποία όμως είναι σήμερα (στο παρελθόν είχαμε απείρως περισσότερες και πολύ λιγότερο επώδυνες λύσεις) κατά πολύ προτιμότερη, από κάθε άλλη.  Παράλληλα, απαιτείται η άμεση επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες για μερικούς μήνες, ο διασυνοριακός έλεγχος των κινήσεων των κεφαλαίων, η αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων, καθώς επίσης μία σταθερή αμυντική πολιτική καθυστερήσεων, από οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί – έτσι ώστε να προηγηθούν οι ενέργειες εκ μέρους της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Φιλανδίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, η οποία θα θελήσει και θα μπορέσει να εγκαταλείψει πρώτη την Ευρωζώνη.  Βασίλης Βιλιάρδος (copyright)

  Αθήνα, 16. Ιουνίου 2012

  viliardos@kbanalysis.com

  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2623.aspx?ID=2623

 34. Χρηστος avatar
  Χρηστος 16/06/2012 21:11:48

  «Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία. Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάιο: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά. Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή… τανκς! Κάποιοι άλλοι, πριν ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή! Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου. Η οποία δεν πείθει κανένα. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την Οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια. Απλώς η αγορά κακοποιείται. Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας!»

  Ακριβώς πρόεδρε, οι εκβιασμοί δεν περνάνε πια...

  • m.s avatar
   m.s @ Χρηστος 16/06/2012 22:45:17

   δηλαδή δεν υφίσταται δίλημμα για σένα , παρά κίνδυνος χρεωκοπίας στην οποία φτάσαμε πιο κοντά με το μνημόνιο.
   και πως φτάσαμε στον κίνδυνο χρεοκοπίας; επειδή τα κάναμε όλα καλά;
   ασε μας ρε χρηστάκη βραδιάτικα.
   πήγαινε να ψηφίσεις ότι σε φωτίσει και σε τρεις μήνες θα σου λυθούν όλες οι απορίες...

 35. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 16/06/2012 21:16:43

  Πολύ για προβοκάτσια μιλάμε... Μήπως γίναμε όλοι ΚΚΕ;

  Ε ρε γλέντια!

 36. AM Παπαιωάννου avatar
  AM Παπαιωάννου 16/06/2012 21:25:08

  +100000

 37. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 16/06/2012 21:29:09

  Μάλιστα... Και την Τράπεζα της Αγγλίας την ρήμαξε ο Συνταξιοδοτικός Σύνδεσμος Φαλακρών Οστών (Συ.Συ.Φ.ΟΣ.) και όχι ο Σόρος.

  Βέβαια, είναι αλλιώς να πεθαίνεις της πείνας εξαιτίας του ΤΕΒΕ της Νορβηγίας... Έχει μια υφή ... πως να το πω ... αριστοκρατικότερη...!

  Χαλάλι βρε αδερφέ! Έτσι κι αλλιώς ζήσαμε ως τα τώρα, μάλιστα ζήσαμε καλά, τα φάγαμε μαζί! Ας πεθάνουμε για να πάρει σύνταξη ο Νορβηγός!

  Παλαβώσαμε εντελώς!

 38. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/06/2012 22:11:49

  Η παραπληροφόρηση και το ψέμμα , θέλουν ταλέντο. Εσύ δεν το έχεις.

 39. monson avatar
  monson 16/06/2012 22:26:13

  καλα να ευχεστε ομως να μην επιβεβαιωθει...τα σεναρια που παρουσιαζει ειναι περα για περα αληθινα...!!

  τοτε θα δω τι θα λετε εσεις οι επανασταστες χρεωκοπημενοι πατριωτες!!

 40. monson avatar
  monson 16/06/2012 22:29:11

  χαχχαχαχα ...συριζα...μανο....ελαααα τα χανω...!!ποιον δουλευεται μωρε???

 41. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 16/06/2012 22:36:38

  Ν'αγιάσει το στόμα σου αδερφέ μου!!!

 42. roadrunner avatar
  roadrunner 16/06/2012 22:40:13

  Πολύ χρήσιμη η ανάλυση των σεναρίων σε περίπτωση προβαδίσματος σύριζα ...

  Αλλά ας γίνει και μια προετοιμασία για την αντίθετη .
  Τι ακριβώς θα συμβεί αν η Νέα Δημοκρατία φύγει πολύ μπροστά στα αποτελέσματα;
  Και πως θα προσγειωθούν όλοι οι συριζιανοί καλαμοκαβαλάρηδες που ίπτανται στα σύννεφα των ψευδαισθήσεων της πολύποθης εξουσίας ;

 43. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 16/06/2012 22:54:04

  Ασχέτως του ποιος κερδίσει, η διάλυση της Ευρωζώνης είναι μόνο θέμα χρόνου. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

 44. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 16/06/2012 23:45:06

  Αύριο καλούμαστε να διαλέξουμε, ή να μείνουμε μέσα στο μεγάλο καράβι μαζί με τους άλλους ή να πέσουμε μόνοι μας , στα μανιασμένα θεόρατα κύματα του ωκεανού με βαρκούλα....
  Ας διαλέξουμε λοιπόν, αλλά να ξέρουμε τι μας περιμένει σε κάθε περίπτωση.
  Επίσης το θέμα είναι να μην πάθεις το κακό, γιατί μετά δεν έχει καμμιά αξία ποιος το έκανε, αλλά ποιος το έπαθε ...

 45. Χρηστος avatar
  Χρηστος 16/06/2012 23:55:19

  Δεν είναι ούτε δικά μου τα λόγια ,ούτε του Αλέξη.

  Του Αντώνη Σαμαρά είναι.

  Καλό βράδυ και καλή ψήφο!

 46. Ρεαλιστής - Realist avatar
  Ρεαλιστής - Realist 17/06/2012 00:28:00

  Αγαπητέ BILD"μας" (Γερμανία),

  Καλά θα κάνεις να διαβάσης και λίγο την ιστορία σου. Συγγεκριμμένα την κατάληξη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Γιά να συνοψίσω, αναφέρομαι στούς τιμωρούς καί φονικούς όρους που επιβλήθηκαν από τούς «νικητές» Συμμάχους στήν μετα-Καϊζερική Γερμανία που οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό του Γερμανικού λαού, την οικονομική καταστροφή του και την πείνα του. Μιλάω γιά «νικητές» γιατί η Γερμανία σαν έθνος δεν έχασε τον Α' παγκόσμιο πόλεμο γιά την αρχή του οποίου και δεν είχε καθ'ολου την αποκλειστική ευθύνη. Η Γερμανία απλώς συνθηκολόγησε κάτω απο το βάρος των εξόδων τού πολέμου καί τον εσωτερικό κίδυνο τού μπολσεβικισμού. 'Οσο για την αρχή του Α' Παγκοσμίου φταίγαν όλες οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις μέσω των αποικιοκρατικών, διεφθαρμένων και οικογεννειακά εκφυλισμένων και συνδεδεμένων μοναρχιών, και όχι η Γερμανία αποκλειστικά. Ελπίζω να με παρακολουθής μέχρι εδώ έστω και αν διαφωνής με τους χαρακτηρισμούς μου. Την πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ξέρεις πολύ καλά τι την ακολούθησε και δεν θα σου το υπενθυμήσω λεπτομερώς όστε να αποφύγω να εγείρω μέσα σου τα αισθήματα ενοχής στά οποία πιστέυω οφείλεται η ευθηξία σου σκετικά με τον χαρακτηρισμό Ναζί. Για να απαλύνω τον πόνο σου πριν προχωρήσω, σου εμπιστευομαι οτι και γω στην θέση του Γερμανικού λαού εκείνη την εποχή, Ναζί θα είχα γίνη, ή Σταλινικός κουμουνιστής, που είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα στά μάτια μου.

  Αλλά νομιίζω ότι σε κουράζω και πρέπει να σνδέσω την προπολεμική Γερμανική πραγματικότητα με την παρούσα Ελληνική. Πρώτον, όπως και ο Γερμανικός λαός δεν έφταιγε άμεσα για τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, έτσι και ο Ελληνικός λαός δεν έφταιγε άμεσα για την κατάχρασμό των δανεικών. Και οι δύο λαοί έφταιξαν έμμεσα γιατί οπως οι Γερμανοί θα μπορούσαν να αρνηθούν να ακολουθήσουν τους διεφθαρμένους ηγέτες τους στο πολεμικό μέτωπο (και στόν Α' και τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο), έτσι και οι Έλληνες θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν τους δικούς τους διεφθαρμένους ηγέτες στο μέτωπο των καταχρήσεων και τής απάτης αλλά να στραφούν εναντίον τους. Δεύτερον, όπως η συνθήκη τών Βερσαλλιών βασίστηκε στην επιθυμία των «νικητών» συμμάχων να τιμωρήσουν τους Γερμανούς, προδικάζωντας την ενοχή τους, να τους κάνουν να «πληρώσουν» τα σπασμένα για τον πόλεμο και να τους στερήσουν το δικαίωμα της αυτοδυναμιάς μέσω της ουσιαστικής κατασχέσεως σημαντικων οικονομικών και βιομηχανικών πόρων προς ίδιον ώφελος, έτσι καί σήμερα οι «νικητές» από θέσεως πιστωτές, και κυρίως οι Γερμανοί σαν εσένα, υποβάλλουν όρους με κίνητρο την τιμωρία, την αποδυνάμωση της αυτοδυναμίας του Ελληνικού λαού και την αποκτήση της απομένουσας βιώσιμης κρατικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές προς ίδιον ώφελος. Τρίτον, όπως και για τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο είχαν την κύρια συλλογική ευθύνη οι κεφαλές των Ευρωπαϊκων κρατών που τον προκάλεσαν, έτσι και για τα χρέη και καταχρασμούς των λιγότερο προηγμένων χωρών (ας μην ξεχναμε οτι δεν είναι μονο η Ελλάδα) φταίνε τόσο οι δανειζόμενοι όσο και οι δανειστές «ηγέτες». Ο απατούμενος είναι το ίδιο ένοχος όπως και ο απατών όταν η απάτη είναι φανερή, και ήταν φανερή εδω και πολλά χρόνια τουλάχοστον σε μένα κοιτώντας απ'έξω. Είναι φυσικά πιθανόν οτι οι «απατούμενοι» μπορεί να μην ήταν τυφλοί αλλά εσκεμμένα άφησαν την απάτη να εχελιχθή για να φέρουν τους «απαταιώνες» στα πρόθηρα της καταστροφής με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν τελειωτικά. Αυτό θα το αφήσω σε σένα και τους αναγνώστες να το κρίνετε. Το δικό μου μύνημα και στις δύο μεριές είναι οτι «όποιος πέφτει στο κρεβάτι με πόρνες δεν πρέπει να διαμαρτύρεται όταν ξυπνάει με σεξουαλικές νόσους». Τετταρτον, σαν Γερμανός, απόγοννος εκείνων που δυστύχισαν στον μεσοπόλεμο και μετά ηθελημένα ακολούθησαν ένα τέρας στην πραγματοποίηση τού αιματοκυλίσματος του κόσμου, και ειδικά της Ευρώπης, διαπράττωντας ανείπωτα εγκλήματα και υφιστάμενοι ανείπωτα εγκλήματα οι ίδιοι, ελπίζω να βλέπεις ότι τα μέτρα που επιβάλονται στην Ελλάδα, και θα υποβληθούν δίχως αμφιβολία στίς άλλες χώρες «απαταιώνες», θα οδηγήσουν σε παρόμοια κατάσταση στο οικονομικό επίπεδο αλλά, αργά η γρήγορα, και στο κοινονικό. Μη ξεχνάς ότι η ιστορία διδάσκει οτι κακομοιριά και άδειες κοιλιές γεννάνε επαναστάσεις. Σ'αυτή την περίπτωση οι επαναστάσεις θα διαβρώσουν όλη την Ευρωπαϊκή κοινότητα, και μην ξεχνάς οι επαναστάσεις δεν κάνουν καλό στον καταναλώτισμο στον οποίον βασίζεται η σημερινή ευημερία των εργατικών Γερμανών πολιτών που τόσο επίμονα προσπαθείς να πείσης οτι αυτοί είναι που πληρώνουν τα Ελληνικά και τα άλλα νοτιο-Ευροπαϊκά χρέη. Οριστική οικονομικη καταστροφή και κοινονική αναρχεία στον νότο και τις άλλες χώρες που χαροπαλέβουν οικονομικά δεν συμφέρει κανένα και ειδικά τον Γερμανό εργαζόμενο που θα χάσει ανεπανόρθωτα ενα μεγαλο μέρος του καταναλωτικού του κοινού. Ας μην ξεχνάμε ότι ενα μεγάλο μέρος των δανείων της Ελλάδας κατάληξαν σε Γερμανικές τσέπες αν κρίνω απο όσα βλέπω στήν Ελληνική αγορά γιά πολλά χρόνια τώρα.
  Θα ήταν τίμιο εκ μέρους σου να πης στα ίσια στον Γερμανικό λαό ότι το μερος των φόρων τους που αντιστοιχει στην «βοήθεια» που τώρα παρέχει η Ευρωπαϊκή κοινότητα στην Ελλαδα, για να πληρώση αυτή τους τόκους των τοκογλυφικών δανείων καταλήγει στις τσέπες τών τραπεζιτών που διακινδύνεψαν δανείζοντας στους διεφθαρμένους ηγέτες της Ελλάδας και παρομοίων χωρών χωρίς να φροντίζουν να παρακολουθούν στενά τις «επενδύσεις» τους. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι αυτούς τους αδαείς ή διεφθαρμένους τραπεζίτες βοηθούν και όχι τον Ελληνικό λαό που οι διεφθαρμένοι ηγέτες του διέφθειραν επίσης με δανεική και συνεπώς πλασματική ευημερία.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε Έλληνας φέρει ευθύνη γιά την δεινή και ντροπιαστική κατάσταση της χώρας του, και ότι οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να ορθοποδήσουν. Σε τελευταία ανάλυση αυτοί εψήφησαν τους ηγέτες που εξαπάτησαν τους πάντες και η άγνοιά τους δεν είναι αποδεκτή δικαιολογία. Αν οι Ευρωπαίοι όμως, και ειδικά οι Γερμανοί, θέλουν πραγματιά μια ενωμένη και δυνατή Ευρώπη πρέπει να επιδιώξουν μεταριθμίσεις για ενιαίο τραπεζικό σύστημα, και ενιαία άμυνα και ακεραιότητα των συννόρων όλων των κρατών μελών. Το ξέρης άραγε οτι οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας είναι σε τετραπλάσιο ποσοστό του ακαθάριστου εθνικού πρωϊόντος από αυτές της Γερμανίας, και ότι οι αγορές οπλικών συστημάτων της Ελλάδας είναι κατ’εξοχήν απο την Γερμανία; Μήπως ξεχάσες ότι για πενήντα χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν αναλάβει την άμυνα της Γερμανίας, καθ’ον χρόνο η Ελλάδα πλήρωνε αδρά για την δική της; ΄Ισως ο Γερμανικός λαός να μην το γνωρίζει αυτό, και εσύ έχεις το καθήκον να τον πληροφορήσης.
  Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη όλη και η πορεία είναι προφανής, εκτός εάν αληθεύη η φήμη οτι η Γερμανία επιδιώκει να πετύχη οικονομικά σ’αυτό που απέτυχε ο Αδόλφος με την δύναμη των όπλων: την καταδυνάστευση της Ευρώπης. Εάν αυτο αληθεύει, λαοί της Ευρώπης προσέξτε και κανένας Γερμανός δεν πρέπει να προσβαλλεται οταν αναφέρεται η λεξη Ναζί.

 47. DMZ avatar
  DMZ 17/06/2012 02:35:28

  "Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα."

  "Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη."

  Τελικά η δημοκρατία έχει αδιέξοδα; Κι αν δεν έχει, έχει απλά μονοδρόμους; Η δημοκρατία είναι καλή μόνο σε περιόδους που δεν υπάρχει "κρίση"; Σε κρίση ο φόβος πρέπει να ακυρώνει την ελεύθερη βούληση ασκώντας ψυχολογική βία; Σε ποιά πολιτεύματα και ποιές εποχές λειτούργησε η προπαγάνδα της καταστροφής και του φόβου; Το ad hominem, το ad nauseam, το pensée unique και την τεχνική του F.U.D. ποιοι τα εφάρμοσαν, που αποσκοπούσαν και που τελικά οδήγησαν κοινωνίες αλλά και χώρες ολόκληρες; Η ιστορία μας διδάσκει ή επαναλαμβάνουμε το ίδιο πείραμα με τα ίδια συστατικά περιμένοντας να αλλάξει το αποτέλεσμα;
  Περασμένη η ώρα. Καληνύχτα Ε(ε;)λλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.