#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2012 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την πατρίδα και το μέλλον της δεν θα τo κρίνει καμία συμφωνίαΕδώ και μέρες παρακολουθούμε παρέλαση ποικιλόχρωμων απόψεων και παραινέσεων προς τον Αντώνη Σαμαρά. Οι περισσότεροι τον καλούν να «κάνει το χρέος του», μην υπογράφοντας καμία δανειακή σύμβαση και κανένα μέτρο. Επειδή η συζήτηση πάει σε «υπερήφανους που δεν υπογράφουν» και σε «ατιμασμένους «δηλωσίες», θα μου επιτρέψετε να εκφέρω μια κάπως αιρετική άποψη.

Την πατρίδα και το μέλλον της, δεν θα την κρίνει καμία συμφωνία για οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση. Ο Ελληνισμός δεν θα εξαφανιστεί αν βαθύνει κι άλλο η ύφεση. Αν η επιβίωση ενός έθνους εξαρτιόταν από το μέγεθος του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων του, θα είχαμε πολλές φορές στα σχεδόν διακόσια χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας, παραδώσει το (αθάνατο) πνεύμα.

Το ελληνικό κράτος θα δυσκολευτεί περισσότερο, θα του πάρει ενδεχομένως περισσότερο καιρό να βγει από την κρίση, αλλά κάποια στιγμή θα βγει. Οι περίφημοι «οικονομικοί κύκλοι» δεν έχουν ποτέ διαψευσθεί.

Και το ζήτημα είναι τότε τι είδους κοινωνία θα είναι η ελληνική:

1.       Μεξικάνικου τύπου με καρτέλ, συμμορίες και μια τρομερή ανισότητα πλούτου;

2.      Μια εξέλιξη της μεταπολιτευτικής κοινωνίας, με «διαπλοκή», πελατειακό κράτος, ανισότητες ευκαιριών και όλες τις υπόλοιπες «ομορφιές»;

3.      Μία κοινωνία φτωχή, μια οικονομία με ελάχιστες προοπτικές, μια χώρα αποστολής μεταναστών, κυρίως στην Ευρώπη;

4.      Ή ένα κράτος δικαίου, με ισορροπημένα δημοσιονομικά, σύγχρονο κράτος, ισχυρή άμυνα, ευκαιρίες για επενδύσεις, ασφάλεια για τους ασθενέστερους.

"Σύγχρονο κράτος" δεν σημαίνει λιγότερο ή περισσότερο, σημαίνει αποτελεσματικό. "Ισχυρή άμυνα" δεν σημαίνει πανάκριβα εξοπλιστικά. "Κράτος δικαίου" δεν σημαίνει η τάδε διάταξη του Συντάγματος.

Στο δια ταύτα: Η μεσσιανική αντίληψη για ένα ηγέτη πέρα από προβληματική, γίνεται και παιδαριώδης όταν θεωρεί ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγες ημέρες, με «δύο κινήσεις». Θα πάρει καιρό να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Και θα το κάνουμε μόνοι μας, χωρίς καμία απειλή από καμία τρόικα, χωρίς θηλιές στο λαιμό, χωρίς πιστόλια στον κρόταφο, χωρίς τους «υποταγμένους βολεμένους» και τους «σαμαρικότερους του Σαμαρά». Επίσης, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον δεσμεύσει. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ελιγμών και επιλογών για όποιον πραγματικά θέλει να εφαρμόσει μία διαφορετική από τη μνημονιακή πολιτική και λογική.

Στο δια ταύτα: Ένα «λεβέντικο» και «φουστανελάτο» "όχι" μπορεί να είναι δημοφιλές, αλλά μάλλον θα  είναι (αυτό)καταστροφικό. Θα είναι μια «ηρωική απόδραση» και μόνο.

Ένα «ναι» λόγω της πολύ δύσκολης συγκυρίας, των εγκληματικών λαθών και παραλείψεων της Κυβέρνησης  Παπανδρέου, θα ήταν πολύ λίγο. Η εποχή του σκυψίματος στις «αυθεντίες» της τρόικα πέρασε ανεπιστρεπτί.

Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός της διαπραγμάτευσης, της ρεαλιστικής προσέγγισης της κατάστασης και των σοβαρών επιχειρημάτων. Είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές βρίσκουν απέναντι τους έναν πολιτικό με διάθεση να διαπραγματευθεί σκληρά, βρισκόμενος σε μειονεκτική θέση, αλλά έχοντας στη φαρέτρα του λογικά επιχειρήματα.

Ο Σαμαράς λοιπόν διαπραγματεύεται. Με τη χώρα σε δεινή κατάσταση. Στη θέση που ο ίδιος προέβλεψε ότι θα φθάσει. Δεν βάζει  στον «τόκο» την επιτυχημένη του ανάλυση, κλείνει τα αυτιά στις «σειρήνες»  των εύκολων εντυπώσεων, κοιτάει το άμεσο μέλλον, με μόνο στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κρίσης.

Διαπραγματεύεται για να κερδίσει ότι μπορεί περισσότερο. Για να βγει η ελληνική οικονομία μια ώρα αρχύτερα από την ύφεση, για να αναταχθεί η ελληνική κοινωνία, για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί από τους προσκυνημένους για λαϊκισμό, πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα αλλά και σε μερίδα οπαδών του. Και σκοπεύει να πάρει παραπάνω από αυτά που προβλέπει για την περίσταση η «ισορροπία Nash».

Όσα για αυτά που θα πουν και θα γράψουν διάφοροι, πολύ μικρή σημασία έχουν:

 «Για αυτούς  ο καπνός της θυσίας  και για μας της φήμης ο καπνός»…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/02/2012 13:08:26

  Ποιο είναι το στοίχημα; Να κάνουμε καλύτερη διαχείριση της μνημονιακής πραγματικότητας του σήμερα;

  Όχι. Το στοίχημα είναι να κινητοποιήσεις όλο το λαό και να τον κάνεις να σε ακολουθήσει, να γίνεις ο εθνικός ηγέτης του σε έναν αγώνα πραγματικά εθνικοαπαλευθερωτικό.

  Δεν είναι μεσσιανισμός το ζήτημα. Είναι ζήτημα οπτικής. Είναι ζήτημα απλώς διαπραγμάτευσης; Ή ζήτημα έμπνευσης οράματος στους πολίτες της χώρας;

  Το "θα βελτιώσω τις εντολές που μου δίνουν οι δανειστές", στο οποίο θα καταλήξει τελικά η επαναδιαπραγμάτευση, δεν μπορεί να είναι όραμα.

  Όραμα είναι μόνον η αυτοκυβέρνηση αυτής εδώ της γωνιάς του πλανήτη. Όποιο όνομα και εάν πάρει αυτή.

  Αυτό καλείται να κάνει ο Σαμαράς και όποιος δεν το βλέπει, μένει εγκλωβισμένος στη λογική που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι δήμιοι της χώρας.

  • factorx avatar
   factorx @ Διογένης 06/02/2012 14:13:15

   Το στοίχημα είναι να αλλάξουμε την "μνημονιακή πραγματικότητα". Ο Σαμαράς δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που υποσχέθηκε από την πρώτη στιγμή: ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Πριν από λίγους μήνες όταν στην επιστολή του προς την Τροίκα άλλαξε για λόγους τακτικής το "επαναδιαπραγμάτευση" με το "τροποποίηση" πέσανε να τον φάνε. Τώρα που διαπραγματεύεται και σέρνει και τον Καρατζαφέρη μαζί του, λένε ότι "όλοι ίδιοι είναι".
   Κερδίζουμε λίγα προς το παρόν; θα συμφωνήσω. Αλλά κερδίζουμε. Δεν παραδινόμαστε αμαχητί. Και με τις εκλογές και ως κυβέρνηση θα διαπραγματευτούμε καλύτερα και περισσότερα. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου αυτό εξυπηρετούσε αυτό: να φτάσει ο Σαμαράς να διαπραγματευτεί ο ίδιος, αλλά όχι με οδοφράγματα και ποτάμια αίματος στους δρόμους, αλλά με τακτικές κινήσεις. Αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο εδώ είμαστε να το δημοσιεύσουμε

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ factorx 06/02/2012 14:36:18

    Απαντάω και στους δυο σας: Αν ο Σαμαράς έχει σκοπό σε μερικές ημέρες-εβδομάδες να πηδήξει από το τραίνο που τον πηγαίνει ολοταχώς στο γκρεμό, πάει καλά. Αν όχι, τότε αυτά που κερδίζουμε είναι απλό φύλλο συκής για ένα μεγάλο "ναι" του Σαμαρά στη μνημονιακή λογική, που επιχειρεί απλώς να το εξωραΐσει με μερικά "όχι", μήπως και μπορέσει να διασωθεί πολιτικά αυτός ο ίδιος μαζί με τη χώρα.

    Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας πηγαίνει πέρα από την όποια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η μαξιμαλιστική εξέλιξη της διοίκησης της Ελλάδας από ένα κράτος που ποτέ δεν εκπροσωπούσε τον Ελληνισμό. Ο Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί ότι το Μνημόνιο έφερε το μοντέλο κράτους που υιοθέτησε ο Ελληνισμός το 1832 στα όριά του. Προσπαθεί μέσα από "επαναδιαπραγμάτευση" να περισώσει ό,τι μπορεί από το υπάρχον σύστημα, μπας και το σύστημα αυτό τον χρίσει εκλεκτό του. Όμως όλο αυτό που προσπαθεί να περισώσει ο Σαμαράς, καταρρέει. Το μόνο που θα καταφέρει ο Σαμαράς μέσα από αυτή την προσπάθεια διάσωσης αυτού που καταρρέει, είναι να πάει κι αυτός μαζί στον πολιτικό τάφο του υπάρχοντος συστήματος, που ήδη ανοίγεται βαθύς.

    Σήμερα-αύριο η κοινωνία θα εξεγερθεί. Θα γίνει με τρόπο και σε στιγμή που δεν θα το περιμένει κανένας. Ο κόσμος που βράζει, που θέλει μόνον μια σπίθα για να ασκήσει βία κατά των δυναστών του, αύριο θα βράζει περισσότερο. Προσπαθούν να αποφύγουν την έκρηξη και το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να την κάνουν μεγαλύτερη. Τι θα έχει να αντιπροτείνει ο Σαμαράς σε όσους βρεθούν στους δρόμους, όταν η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις θα κοιτάζουν τους αστούς επαναστατημένους με φανερή ικανοποίηση που, επιτέλους, κάποιος κάνει τη βίαιη ανατροπή που "απαγορεύθηκε" σε αυτούς από το 1974 και μετά;

    Όσο μένει στο κάδρο "επαναδιαπραγματεύσεων" με μια Ευρώπη που δεν έχει μπέσα, τόσο πιο πιθανό είναι να πάρουν και τον ίδιο το Σαμαρά τα σκάγια.

    Το τι θα έρθει με ένα "όχι" δεν το ξέρουμε ακριβώς. Ξέρουμε μόνον αυτό που θα έρθει με ένα "ναι". Και αυτά που ξέρουμε είναι αρκετά για να μας κάνουν να μην θέλουμε το "ναι".

    Υπάρχει και κάτι ακόμη. Τα πράγματα αυτά τα καταλαβαίνει αρχικώς μια διανοητική πρωτοπορία. Όταν μιλούσαμε κατά του Μνημονίου, ο καθένας στον χώρο του, οι περισσότεροι μας εχλεύαζαν. Τώρα οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί μας και η μειοψηφία διαφωνεί. Αύριο θα συμφωνεί και η σημερινή διαφωνούσα μειοψηφία. Τότε θα είναι που ο λόγος περί "επαναδιαπραγμάτευσης" θα σταματήσει να έχει την παραμικρή πολιτική αξία.

    • factorx avatar
     factorx @ Διογένης 06/02/2012 14:47:25

     Τι προτείνεις;

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ factorx 06/02/2012 14:59:29

      1) Επιδέξιο παραμερισμό όλων των μνημονιακών φρούτων εντός της ΝΔ. Αν δεν καλύψει τα νώτα του, δεν θα μπορέσει να πάει πουθενά.

      2) Άμεση αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου με κάποιο εύλογο πρόσχημα (υπάρχουν αρκετά).

      3) Ευγενικό και με το γάντι τελεσίγραφο προς τους δανειστές ότι αν θέλουν να δανείσουν για να βοηθήσουν, να δανείσουν. Αν θέλουν να δανείσουν για να καταστρέψουν (όπως ομολογούν τώρα πια και οι ίδιοι), δεν υπάρχει κανένας λόγος να δανείσουν.

      4) Αλλαγή πολιτικού λόγου και προσέγγιση των πολιτικά ανέστιων λαϊκών στρωμάτων που άφησε πίσω της η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει η αναξιόπιστη αριστερά.

      5) Άμεση εγκατάλψει του PSI, και ανακήρυξη μορατόριουμ έναντι των δανειστών για τρία ή τέσσερα χρόνια, ώσπου να επιτύχει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης που θα χτίσουν ισχυρά πλεονάσματα (ήδη είναι κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα η χώρα το 2012). Μόλις επιτύχει αυτό, τότε η αξιοπιστία της χώρας θα αποκατασταθεί και θα μπορέσει να ξανααπευθυνθεί στις αγορές χρήματος.

      6) Αν αποτύχουν όλα τα άλλα (πρωτογενές πλεόνασμα, μορατόριουμ), δεν πρέπει να διστάσει να γυρίσει στη δραχμή. Θα είναι μια κίνηση, που, αν την κάνει με αυτοπεποίθηση και όχι με μιζέρια τύπου Προβόπουλου, θα του βγει και με το παραπάνω.

      7) Κανένα νέο μέτρο, κανένας νέος φόρος και αφήνουμε την οικονομία ελεύθερη να αναπνεύσει. Η οικονομία έχει μια σημαντική ιδιότητα που την ξεχνάμε: Κινείται πολύ καλύτερα όταν δεν ασχολούμαστε καθόλου μαζί της.

      8) Έντονη ενασχόληση, ως κυβέρνηση με τη βασική δουλειά του κράτους: Την τήρηση σωστών νόμων με το σωστό στάθμισμα μεταξύ επιβολής και ελευθερίας. Αυτό από μόνο του θα είναι η καλύτερη εγγύηση οικονομικής ανάπτυξης. Αν δίνεις διαπιστευτήρια σε πάσης φύσεως ολιγάρχες, δεν είναι δυνατόν να τηρήσεις κανέναν νόμο.

      Και άλλα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αλλά αυτά είναι μια αρχική μαγιά.

     • factorx avatar
      factorx @ Διογένης 06/02/2012 15:40:00

      Συγνώμη, αλλά υπάρχει μεγάλο σύγχυση σε όσα γράφεις, Μήπως μπέρδεψες τον Σαμαρά με τον Τσίπρα. Η γνώμη μου είναι ότι δεν συμβαίνει αυτό. Αλλά τζογάρεις απλώς υπερ αυτών που θέλουν να πτωχεύσουμε για να τα αγοράσουν όλα τζάμπα μετά. Σαν εκείνον τον πρώην Κνίτη που μιλάει για δραχμή απο τα ΜΜΕ του Κοντομηνα

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ factorx 06/02/2012 15:42:48

      Αυτό μόνον έχεις να πεις; Με το να βάζεις την ταμπέλα του λαμόγιου σε όσους έχουν τη γνώμη ότι αποτελεί μια ρεαλιστική διέξοδο η δραχμή (την έσχατη, αλλά πάντως ρεαλιστική), δεν μπορείς να κάνεις διάλογο. Κρίμα και νόμιζα ότι η σελίδα σας άντεχε τον ειλικρινή διάλογο.

     • factorx avatar
      factorx @ Διογένης 06/02/2012 15:45:33

      Αυτά να τα πουλήσεις αλλού. Δεν κάνουμε διάλογο τώρα; Δεν έχεις ανεβάσει εκατοντάδες σχόλια; Δεν αντέχεις όταν σου απαντάνε;

     • madprof avatar
      madprof @ Διογένης 06/02/2012 20:09:39

      Φάκτορα, για τα προνόμια της δηγαγωγικής "πολιτικής" νομενκλατούρας πρέπει να ξεκινήσουμε Ανένδοτο Αγώνα. Ατιμωρησία, πολυθεσίτες, πολυαποζημιωμένοι, πολυσυνταξιούχοι, πολυλαμόγια, αισχροί, μοιραίοι και ανίκανοι!

     • βασιλικη κόμπρα avatar
      βασιλικη κόμπρα @ factorx 07/02/2012 01:45:41

      Τον Τσίπρα που θα αντιμετωπίσει την ανεργία με διορισμούς στο δημόσιο. Απολαυστικοί!!!
      Έλα βάλατε το χεράκι σας στην πτώση Καραμανλή με τη δράση σας το Δεκέμβρη του 08. Βοηθήσατε να έρθει ο Γιωργάκης και σεις. Μην πολυκουνιέστε.

     • μχ avatar
      μχ @ factorx 09/02/2012 18:51:39

      για οποιον ζει εξω η διαβαζει τι γραφεται εκτος ελλαδος η χωρα εχει πτωχευσει....
      Το οτι η νομενκλατουρα εχει βγαλει τα λεφτα εξω ανενοχλητη και περιμενει τον πατο στην εσωτερικη υποτιμηση που δεν εχει τελος δεν σου λεει κατι ?

     • sceptic avatar
      sceptic @ factorx 06/02/2012 15:35:49

      Να μας επιτρέψουν να αποφασίσουμε εμείς για το τι θέλουμε...Μνημόνιο η ΟΧΙ, φτωχός και υπόδουλος ή πένιτας αλλά αξιοπρεπής....μιλώ πάντα για την πλειοψηφία βέβαια.

     • Παναγιώτης avatar
      Παναγιώτης @ factorx 06/02/2012 15:48:56

      Αναδημοσιεύω το κύριο άρθρο της Καθημερινής στο πρωτοσέλιδο χθες.

      Όραμα και ηγεσία
      Ένα πράγμα πρέπει να είναι πολύ καθαρό στο μυαλό κάθε Ελληνα. Είτε η χώρα ανήκει στο ευρώ είτε επιστρέψει σε ένα δικό της νόμισμα, δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί στα πόδια της αν δεν βάλει τάξη στο δημοσιονομικό και οργανωτικό χάος του ελληνικού κράτους.

      Αν ακόμα κι αυτοί "κατάλαβαν" το συμφέρον μας, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο Σαμαράς; Τι διαφορετικό μπορεί να προτείνει κανείς μέσα από την δημοκρατία που έχουμε, χωρίς επαναστάσεις και αίμα; Πολύ απλά, Ηγεσία και Όραμα.
      Υπάρχει όραμα ή δεν υπάρχει και θα τροποποιήσουμε το μνημόνιο; Το ότι πρέπει να βάλουμε σειρά στα του οίκου μας είναι γνωστό. Απλώς τη σειρά δεν θέλουμε να την βάλουν οι τραπεζίτες (εγχώριοι και ξένοι). Μέσα από αυτό το πολιτικό σύστημα, μόνο ένας ηγέτης με όραμα και σχέδιο μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας.
      Ο άλλος δρόμος της επανάστασης και της βίας, θα φέρει αίμα και εμφύλιο. Δεν είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο από την κοινωνία μας, γιατί δεν είμαστε κομμουνιστές που να πάρει ο διάολος.
      Αλλά μάλλον άδικα περιμένουμε κάτι από τον Σαμαρά. Αν είχε όραμα δεν θα το μοιραζόταν με τους γνωστούς από το παρελθόν Άρη, Κωστή, Δημήτρη, Γεράσιμο, Κυριάκο ... που "χέστηκαν αν θα ξαναβγούν". Ούτε θα το μοιραζόταν με μίζερα και γλοιώδη ανθρωπάκια σαν τον Αντρέα, τον Κωνσταντίνο, τον Γιώργο κ.ά που μιλώντας είναι σαν να διαβάζουν τις δηλώσεις του Σαμαρά.
      Αυτό προτείνω factorx κι αν διαφωνείς να μου πεις σε τι διαφωνείς ακριβώς.

     • factorx avatar
      factorx @ Παναγιώτης 06/02/2012 15:50:53

      Δηλαδή περίμενες την Καθημερινή να μας πει τι θα κάνουμε; Γράφουμε τίποτα διαφορετικό εδώ μέσα;

     • Παναγιώτης avatar
      Παναγιώτης @ factorx 06/02/2012 16:04:28

      Όχι βέβαια. Σιγά μην περιμένω από αυτούς. Από το Σαμαρά όμως περίμενα όταν πήγα και τον ψήφισα και για αυτά που του καταλογίζω δεν λες τίποτα. Θα ήθελα μια απάντηση για αυτά, αν δηλαδή μπορεί να είναι αυτός ο ηγέτης τη στιγμή που έχει επιλέξει αυτούς που έγραψα δίπλα του.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ factorx 08/02/2012 00:20:12

      Δημοσιεύτηκε ότι "κλείδωσε" το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό μου. Και τα πρόσωπα, που το απαρτίζουν είναι τα ίδια, που θα έβαζε και η Ντόρα, αν ήταν αυτή Πρόεδρος, δηλ. επιλογές παλαιοκομματικής λογικής, "έμπειρα στελέχη". Σίγουρα, δεν αποτελούν "ανανέωση" -που, πλέον, πρέπει να διαβάζεται και σαν "εξιλέωση του πολιτικού συστήματος". Συνεπώς, οφείλω να πω ότι, ο Παναγιώτης βασίμως επιφυλάσσεται. Γιατί, ακόμα και να έχει τάση ρηξικέλευθη ο Πρόεδρος, αν η Κ.Ο. βγεί αγκιστρωμένη στις παλαιές πρακτικές, πως θα ξεφύγει από εκείνη την γελοία δικαιολογία του "εγώ απλώς προεδρεύω", όταν διαπιστωθεί η αβελτηρία μας;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Διογένης 07/02/2012 22:53:15

   Το μόνο μέσο "Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα" είναι η δημιουργική και παραγωγική δραστηριότητα της κοινωνίας.
   Το πρώτο μέλημα είναι να σπάσει η φαυλότητα σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας.
   Δεύτερο να δημιουργηθεί αποτελεσματικό κράτος με απλοποίηση της νομοθεσίας, καθολικής εφαρμογής του νόμου, περιορισμό του Κράτους στα επιτελικά του καθήκοντα.
   Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι τώρα Κράτος Δικαίου.
   Τρίτο η αποτοξίνωση της Κοινωνίας από το δηλητήριο του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας ως άλλοθι της ανικανότητας.

   Οι προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν όλα τα γνωστά.

   Τέλος, θέλω να τονίζω ότι η σημερινή κατάσταση έχει πρώτιστα ενδογενείς αιτίες.
   Η αναζήτηση έξωθεν αιτίων είναι αποτέλεσμα είτε τύφλωσης λόγω τοξίνωσης από το πολυετές πάρτι, είτε εκ του πονηρού εκ μέρους κύκλων βολεμένων με τη σαπίλα. Τα σκουλήκια είναι άχρωμα και βαθιά χωμένα.

 2. Dark Angel avatar
  Dark Angel 06/02/2012 13:13:21

  "Την πατρίδα και το μέλλον της, δεν θα την κρίνει καμία συμφωνία για οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση."
  Aκριβώς.
  Ολόσωστο.
  Μία σημείωση, αν μου επιτρέπεται: Αυτοί που θα υπογράψουν, θα κριθούν αναλόγως...
  Καταλάβαμε.
  Αρκεί να το καταλάβουν και εκείνοι...

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Dark Angel 06/02/2012 13:30:43

   Όπως το είπατε. Θα κριθούν αναλόγως και μεμονωμένα. Όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι...

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Μ.Ο. 06/02/2012 13:37:26

    H σύμβαση, αγαπητέ, είναι μία...
    "Πρότερος έντιμος βίος" είναι ελαφρυντικό για την προσμέτρηση της "ποινής"...Μόνο...
    Υπογράφοντας αυτό το έμεσμα - που δεν πρόκειται να "δουλέψει" ούτε τον άλλο αιώνα - υπογράφεις και τις συνέπειές του.Όλες, όχι "μεμονωμένα"...

    • M.O. avatar
     M.O. @ Dark Angel 06/02/2012 14:26:31

     Η σύμβαση είναι μία και διαρκώς τροποποιείται. Μέχρι τώρα γίνεται κάθε φορά και χειρότερη. Για να δούμε και τις επόμενες τροποποιήσεις. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι διαρκής διαδικασία και κάθε φορά έχει κάποια δεδομένα, διαρθρωτικά, μακροοικονομικά, διεθνούς περιβάλλοντος κτλ

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ M.O. 06/02/2012 14:54:01

      Δεν με καταλάβατε καλά, αγαπητέ.
      Δεν υπάρχει τροποποίηση σε υπάρχουσα...
      Αυτή μας τελείωσε.
      Αυτή για την οποία διαπραγματεύονται, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την παράνομη πρώτη σύμβαση και οι πρόνοιές της υπάγονται στο δίκαιο της Μεγάλης Βρεττανίας.
      Αλλά ας πούμε ότι έχετε δίκαιο και "διαρκώς τροποποιείται".Οι επόμενες τροποποιήσεις πότε θα είναι; Σε δύο, τρεις μήνες; Σε πέντε ή έξη;
      Όταν κάτι που βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία, η οποία αποδεδειγμένα με στοιχεία Σαμαρά, σε οδηγεί όλο και πιο κάτω, πότε σταματάς - μαχαίρι - την "διαπραγμάτευση";
      Μην απαντήσεις, θα το κάνω εγώ: Όταν δεν σου΄χει ΤΙΠΟΤΑ πια να διαπραγματευτείς.
      Εκεί οδεύουμε.
      Το "πρόγραμμα" ΔΕΝ βγαίνει.Ούτε τώρα, ούτε σε πέντε μήνες - που θα έχουν πάλι αποτύχει τα μέτρα και θα έχουμε "τρύπάρες" στον προυπολογισμό - ούτε του Αγίου Ποτέ, μεγάλη η χάρη του...
      Στείλτε τους να πάνε στα κομμάτια, μπας και μπορέσουμε και μαζέψουμε τα δικά μας...

     • M.O. avatar
      M.O. @ Dark Angel 06/02/2012 15:07:31

      Πείτε μας λοιπόν πως θα μαζέψουμε τα δικά μας κομμάτια. Και πως θα τη βγάλουν όσοι δεν έχουν "παστώσει" φράγκα στο εξωτερικό...

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ M.O. 06/02/2012 15:56:11

      Στάση εξωτερικών πληρωμών.
      Άμεσα.
      Κλείσιμο συνόρων και 1000 απελάσεις την ημέρα.
      Αν δεν υπάρχουν λεφτά για απελάσεις, χορήγηση εγγράφων ισχύος πέντε ημερών.
      Επιφυλακή Ενόπλων Δυνάμεων.
      Κατάσχεση κρίσιμων υλικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
      Τομσεν και σία στην μαμά τους για γάλα...
      Και μετά διαπραγματεύσεις...Όταν έχω, τότε θα πάρετε.Πέντε δις τον χρόνο, τόσα αντέχει η οικονομία της Ελλάδας.
      Αν σας βαστάει, χρεωκοπήστε μας...
      Δουλεύω και δωρεάν έξη μήνες...Αν χρειαστεί και δώδεκα.
      Από την ΕΕ δεν υπάρχει η περίπτωση να μπορέσουν να μας βγάλουν ,ούτε του Αγίου Κούκου ανήμερα...
      Εκβιασμοί σε ελεύθερους, δεν περνάνε.
      Έχω κι άλλα, αλλά θέλω να περάσει το σχόλιο...

     • Μ.Ο. avatar
      Μ.Ο. @ Dark Angel 06/02/2012 16:06:33

      Πείτε και τα υπόλοιπα. Να ολοκληρώσουμε την εικόνα της κοινωνίας που προτείνετε...

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Dark Angel 06/02/2012 18:34:00

      Είπαμε ότι ο Σαμαράς δέχεται μόνο ελληνικό δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης. Αδιάβαστος

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/02/2012 21:38:31

      O Σαμαράς είπε "πρέπει".
      Από το "πρέπει" μέχρι το "είναι" υπάρχει απόσταση.
      Αδιάβαστος μπορεί να είμαι, αλλά βασική γνώση Ελληνικών έχω, νομίζω.
      Θα το δούμε και ΟΤΑΝ ισχύσει θα το πάρω πίσω...

     • Περιπτερας avatar
      Περιπτερας @ M.O. 06/02/2012 16:33:37

      Πιστεύεις ότι μετά την διαπραγμάτευση θα γίνει καλύτερη από την προηγούμενη?

      Γιατί όπως λες κάθε φορά είναι και χειρότερη … η επόμενη λοιπόν θα είναι καλύτερη ή όχι?

      Και ρωτάω γιατί διαπραγματευόμαστε χειρότερα μέτρα που κάποια θα γίνουν μέρος της και κάποια όχι αλλά σίγουρα στην προηγούμενη δεν υπήρχαν.

      Στην προηγούμενη δεν υπήρχε για παράδειγμα μείωση του κατώτατου μισθού ή κόψιμο 13 και 14 … εάν ένα από τα δυο ισχύσει θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη … με αυτό το σκεπτικό και τις απαιτήσεις της τρόικας, ποτέ δεν θα συζητηθεί η άρση ενός βάρους αλλά πάντα θα συζητούν και θα διαπραγματεύονται επιπλέον μέτρα.

 3. Lampros avatar
  Lampros 06/02/2012 13:13:27

  Μικρε Οδυσσεα, Διαπραγματέυεται ο Σαμαρας δηλαδή σημερα? Με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 80%, ο Σαμαράς, με το κομμα μειοψηφία στην Βουλη ειναι αυτός που διαπραγματευεται??
  Αρα, ο ΓΑΠ ειναι ο μονος κερδισμενος σε αυτή την υποθεση, και πλέον, οτι καλή ή καό βγει απο αυτή την κατασταση (που μας εφερε ο ΓΑΠ & ο Παπακ, θα το ξεχασουμε και αυτό σε πολύ λίγο...) θα ειναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Σαμαρα...!
  Ολα αυτα που γραφεις θα ηταν απολυτως αποδεκτά αν ειχαμε μια κυβέρνηση με νωπη εντολή, και ιδανικά αυτοδύναμη, που θα εκανε μια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝH επαναδιαπραγματευση.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Lampros 06/02/2012 13:35:43

   Μάλλον για να διαπραγματευθεί βρίσκεται στο Μαξίμου. Δεν νομίζω ότι τον ενθουσιάζει η παρέα εκεί.
   Και θεωρώ ότι η διαπραγμάτευση δεν τελειώνει ποτέ. Και έχετε δίκιο. Η λαϊκή εντολή είναι απαραίτητη

 4. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 06/02/2012 13:16:26

  Δυστυχώς δεν έχετε δίκιο. Θα ήταν σωστό, εάν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις και όχι για συνεχιζόμενους εκβιασμούς. Με τους εκβιαστές δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαπραγματεύεται κανείς.
  Το επόμενο κακό βέβαια είναι ότι πρόκειται για μία δήθεν κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία ουσιαστικά αποφασίζει αυτός που ψηφίζει τους νόμους, έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ anagnostopoulos panagiotis 06/02/2012 14:00:55

   Την οποία πλειοψηφία δεν ελέγχει και γι' αυτό κατέρρευσε.

 5. GIKON avatar
  GIKON 06/02/2012 13:21:37

  Καλά, η μέχρι σήμερα ιστορία Τρόϊκα - Ελλάδας δεν σας δίδαξε κάτι;

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ GIKON 06/02/2012 13:48:18

   Σίγουρα δίδαξε ότι πρέπει να διαπραγματευόμαστε και όχι να δεχόμαστε ως θεϊκές εντολές τις συνταγές των "αυθεντιών" του ΔΝΤ

 6. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 06/02/2012 13:24:03

  Συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχουν μεσσίες. Υπάρχουν μόνο κάποιοι λίγοι πολιτικοί έντιμοι και με αρχές που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Και νομίζω ότι τέτοιος είναι ο Σαμαράς σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.
  Το λάθος του Σαμαρά ήταν ότι έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός όταν μιλούσε περί επαναδιαπραγμάτευσης της πολιτικής συνολικά. Έδωσε υπερβολικές ελπίδες. Ισως από υπερβολική αισιοδοξία. Έπρεπε να πει απλά: Θα προσπαθήσω να περισώσω ότι σώζεται. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω αλλά θα προσπαθήσω.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Kώστας Θ. 06/02/2012 14:55:49

   Πολύ ωραία θέση !

  • factorx avatar
   factorx @ Kώστας Θ. 06/02/2012 14:57:25

   Την επαναδιαπραγμάτευση δεν πρέπει να την βλέπουμε στατικά. Μπήκαμε σε ένα γραφείο και αποφασίσαμε. Αλλά δυναμικά, σαν μια διαδικασία που ξεκινάει τώρα και έχει πολλές παρτίδες

   • noldor avatar
    noldor @ factorx 06/02/2012 15:21:32

    Πράγματι μετά από κάθε ένα 20% που κόβεται απομένει ένα 80% για την επόμενη διαπραγμάτευση.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ factorx 06/02/2012 15:24:53

    Εγώ συμφωνώ με τη "συντηρητική" οπτική σας για τη στάση Σαμ , όμως αυτή τη "δυναμική" ερμηνεία της διαπραγμάτευσης την πρωτοεισήγαγε αποτυχημένα το Πασόκ..

 7. the mechanic avatar
  the mechanic 06/02/2012 13:26:08

  Αντώνη, ο λαός θέλει να πεις ΟΧΙ.Εσύ γιατί επιμένεις; Μην μας απογοητεύσεις για δεύτερη φορά.

 8. M.O. avatar
  M.O. 06/02/2012 13:28:54

  Πείτε μας από την οπτική σας τι κοινωνία θα προκύψει σε λίγους μήνες;

 9. Πετρος avatar
  Πετρος 06/02/2012 13:30:16

  Αγαπητε Μ Οδυσσεα,
  δυστυχως δεν διαπραγματευεσαι με εκβιαστες, με εκβιαστες εκβιαζεις!
  και αν οντως δεν ειναι εκβιαστες και εκβιαστες τους κανουν τα εγχωρια συμφεροντα και το πασοκ με διαρροες (οπως αυτη 'Θέλουν αναβολή των εκλογών για να ετοιμαστεί το “κόμμα Παπαδήμου”") τοτε τι κανεις?
  Απλα πραγματα.....
  τους εναρετους δεν τους υπολογιζει κανεις

 10. GIKON avatar
  GIKON 06/02/2012 13:31:11

  Δυστυχώς, απογοητεύει για τρίτη φορά τους νεοδημοκράτες και σίγουρα, αυτή τη φορά, πολύ ευρύτερο τμήμα του λαού.

  • tak avatar
   tak @ GIKON 06/02/2012 13:57:56

   Εντάξει Ντόρα μου! Ότι πεις εσύ!

 11. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 06/02/2012 13:34:17

  Όταν ένας Ηγέτης ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ενημερώνει ταυτόχρονα τους πολίτες για το τί σημαίνει η μία ή η άλλη επιλογή.
  Όταν ένας Ηγέτης ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ υπολογίζει ως πιθανότητα να
  "τα σπάσει" αλλιώς ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ, παρακαλάει.
  Όταν ένα Έθνος είναι υπόδουλο και εξαρτημένο από άλλους όσον αφορά την απλή επιβίωσή του.
  Όταν ένα Έθνος βγαίνει στην πορνεία για να επιβιώσει καταθέντοντας την αξιοπρέπειά του.
  Όταν την ώρα που ο Λαός υποφέρει τα χρήματα για τους τραπεζίτες αυξάνονται.
  Τότε αυτός ο Λαός και αυτό το Έθνος πρέπει να αναζητήσει τη Φυσική του Ηγεσία.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 06/02/2012 13:46:07

   Πάμε για γιούργια δηλαδή. Μυστακοφόρους με τανκς εννοείτε;

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Μ.Ο. 06/02/2012 14:03:22

    Πάντως εδώ ίσως χρειαζόμασταν τον Ανδρέα να διαπραγματευτεί..
    Θα ήταν η μοναδική φορά που μπορεί να αποδεικνυόταν χρήσιμος....

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Μ.Ο. 06/02/2012 14:10:04

    Αυτή που θα αναδείξουν...οι καιροί και όχι το σύστημα.
    Οι μυστακοφόροι είναι όργανα του Συστήματος.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 06/02/2012 14:19:15

     Και όταν μιλάμε για ηγεσία εννοούμε για Ανθρώπους που "στεγνώνουν" τη ψυχή τους για να Κυβερνήσουν και όχι π.χ σαν κάτι άντιπροσώπους του έθνους τύπου Ελενας Ράπτη...που τί ακούσανε τα αυτιά μου....

     • noldor avatar
      noldor @ ΣΟΝ ΠΕΝ 06/02/2012 16:26:06

      Σε αυτό και μόνο δικαιολογώ τον Σαμαρά, με τέτοιους "ανένδοτους" βουλευτές, τι μάχη να δώσει!!

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ noldor 07/02/2012 00:02:48

      Και για να μην πλήττουμε μάθετε κι αυτό.
      Ο Μεγάλος Σαμάνος υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει να ετοιμάζεται να μακροημερεύσει στο υπουργείο.
      Γιατί φανταζομαι αν περίμενε εκλογές τον Απρίλιο δεν θα άλλαζε τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Μεταλλουργικής" (εταιρεία του Στρατού στην Κόνιτσα) δύο μήνες πρίν.
      Και ποιόν βάζει στην Ήπειρο?
      Ένα πρώην υφυπουργό τουρισμού μέχρι το 2006, που πέρισυ το Μάϊο ανακοινώθηκε το πρωί ότι πάει στο ΛΑΟΣ όπου φωτογραφήθηκε με τον Καρατζαφέρη και το βράδυ επέστρεψε στη Ν.Δ.
      Άρχισε τις μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Αβραμόπουλος.

   • papaspirou avatar
    papaspirou @ Μ.Ο. 06/02/2012 15:46:36

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΑΚΟΦΟΡΟΙ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΝ.ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Τ ΕΧΑΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/02/2012 13:35:26

  Να ρωτήσω κάτι αφελές:
  Τι χειρότερο μεσοπρόθεσμα μπορεί να συμβεί για τη χώρα αν γίνει στάση πληρωμών προς το εξωτερικό, έστω και τώρα (αυτό που είχε κάνει ο Βενιζέλος το 1932) και αν πεταχτούν με ατιμωτικό τρόπο έξω από την Ελλάδα οι τρεις καλοπληρωμένοι χαρτογιακάδες της Τρόικας;
  Θα πέσουμε στη δραχμή; Ε και; Το να ζούμε με μισθούς 400 ευρώ και με το γάλα 1,10 ευρώ (το φτηνότερο) και με την τυρόπιτα στο 1,70 (τη φτηνότερη, από φούρνο) και με φόρους σε ό,τι κινείται και ό,τι δεν κινείται, σας φαίνεται καλύτερο;
  Τουλάχιστον θα γίνει έτσι μία επανεκκίνηση.
  Σκεφτείτε επίσης να πετάξουμε έξω από τη χώρα όλη την αφροασιατική σαπίλα που ζει παρασιτικά σε βάρος μας, τι οικονομική ελάφρυνση θα έχουμε. Και πόσο πιο καλά θα είναι τα δημόσια νοσοκομεία μας και οι γειτονιές μας (μην μου πείτε ότι θα σας λείψουν τα σπιθαμιαία νομιστεράκια που "κοσμούν" με την παρουσία τους τις γειτονιές του Κέντρου και όχι μόνο και δεν σας αφήνουν ούτε στα φανάρια ούτε σε ένα καφέ ήσυχους ή οι μοχθηροί Νιγηριανοί...). Και μαζί με τους Αφροασιάτες, και κάμποσους Αλβανούς. Αφήνω που με την επιστροφή στη δραχμή, η Ελλάδα θα γίνει πολύ λιγότερο ελκυστική. Συν και λίγο καταπιεστική πολιτική εκ μέρους μας, θα μας αδειάσουν τη γωνιά οπωσδήποτε.
  Λοιπόν, να το καταλάβουμε. Υπό την Τρόικα, το μόνο που θα έχουμε να επιλέξουμε αν θα ψηθούμε στους 200 ή στους 250 βαθμούς. Τουλάχιστον, ας έχουμε την ικανοποίηση να τους ξεφτελίσουμε όπως τους αξίζει. Και τον δρόμο μας θα τον βρούμε, με φτώχια αλλά με αξιοπρέπεια.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΒΙΣ 06/02/2012 14:11:31

   ΒΙΣ
   Προσυπογράφω.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΒΙΣ 06/02/2012 14:25:28

   τους αφροασιάτες εισβολείς που μένουν 50 μαζί σε ένα νεοκλασικό κτίριο και έχουν καταλάβει κτίρια ετοιμάζονται να τους βάλουν σε ξενοδοχεία που θα πληρώνει το κράτος, δηλαδή εμείς

   τους εντάσσουν στο νομοσχέδιο με τους άστεγους που ετοιμάζει ο Β0laris

 13. Απορία avatar
  Απορία 06/02/2012 13:37:41

  Η ΝΔ τους επόμενους μήνες θα καταρρεύσει δημοσκοπικά στα επίπεδα των υπόλοιπων κομμάτων.

  Η επόμενη βουλή εαν και όταν γίνουν εκλογές θα είναι τριπολική.

  Πρώτος πόλος ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και διάφοροι ανεξαρτητοποιημένοι από τα δυο πρώτα κόμματα (βλέπε Ντόρα κλπ)

  Δεύτερος πόλος η αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Κουβέλης κλπ)

  Τρίτος πόλος διάφοροι λοιποί-τσόντες δηλ. οικολόγοι, ακροδεξιοί κλπ.

  Κάπου μετά από το σχηματισμό αυτής της βουλής θα μας εγκαταλείψουν οι "σύμμαχοι" και "φίλοι" μας ευρωπαίοι και θα κλείσει και τυπικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Με την οριστική χρεωκοπία μας και πιθανόν και τον εθνικό ακρωτηριασμό μας από τους τούρκους.

  Στη συνέχεια το μέλλον άγνωστο.

  Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μαγιά και από τις στάχτες θα αναγεννηθεί μια νέα Ελλάδα που θα ανακτήσει τα χαμένα.

  Εμάς των παλαιώτερων τα ψωμιά θα έχουν περάσει αλλά οι επόμενες γενιές θα αξιωθούν να φτιάξουν και να δουν μια Ελλάδα ισχυρή και όχι περίγελω της υφηλίου όπως την καταντήσαμε εμείς.

  Ως γνωστόν και ιστορικά επιβεβαιωμένο η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορία 06/02/2012 13:49:14

   Δηλαδή, Απορία, μήπως να μην κάνουμε και εκλογές για να μην "ακρωτηριαστούμε εθνικά από τους τούρκους"; (!!!)

   Απεναντίας, μόνο οι ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ και οι ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ θα μας ενδυναμώσουν!

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Απορία 06/02/2012 13:50:20

   Όπως θα κατέρρεε και δημοσκοπικά με τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μ.Ο. 06/02/2012 14:01:49

    Να τα ξαναπούμε αύριο (μετά από μια ενδεχόμενη συμφωνία) για την ερώτηση αυτή;

    Ή μήπως θεωρείς "δημοσκοπική ευρωστία" μόνο τη διατήρηση της (σχετικής) διαφοράς και όχι τους απόλυτους αριθμούς;

    • M.O. avatar
     M.O. @ Αυριανιστής 06/02/2012 14:12:05

     Μίλησα για ευρωστία; Με την Κυβέρνηση Παπαδήμου το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και σίγουρα όχι η ΝΔ

     • noldor avatar
      noldor @ M.O. 06/02/2012 15:19:50

      Σε πρώτη φάση η ΝΔ απλά απώλεσε την ανοδική της πορεία, που αργά αλλά σταθερά την οδηγούσε στην αυτοδυναμία, στην συνέχεια άρχισε να εμφανίζει ελαφρά κάμψη, όσο ακόμα βάσταγε η ελπίδα της αντίστασης. Ετοιμάσου για το επόμενο στάδιο, η πτώση θα σταματήσει λίγο κάτω από το ΠΑΣΟΚ.

     • Μ.Ο. avatar
      Μ.Ο. @ noldor 06/02/2012 15:23:51

      Θα διαβάζουμε άλλες δημοσκοπήσεις φαίνεται. Το 30% (σε αναγωγή επί των εγκύρων) χωρίς προκήρυξη εκλογών το είδατε;

     • noldor avatar
      noldor @ Μ.Ο. 06/02/2012 15:57:25

      Στην τελευταία, που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του antinews είναι 27%. Μάλλον διαφορετικές διαβάζουμε.

     • Μ.Ο. avatar
      Μ.Ο. @ noldor 06/02/2012 16:13:47

      Public Issue: 30% ΝΔ, 15,5% ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 27% που λέτε δεν αλλάζει την εικόνα. Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφοράκαι μετά τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Μ.Ο. 06/02/2012 14:13:19

    Έχει κάνει κανένα σοβαρό έργο η "Κυβέρνηση", για να αξιολογηθούν οι συμμετέχοντες;
    Αυτό είναι το σοβαρό, το πολύ σοβαρό...Γι΄αυτό και συγκροτήθηκε...νομίζω.

   • Agriemenos avatar
    Agriemenos @ Μ.Ο. 06/02/2012 20:13:02

    Το 20% (30% με αναγωγή) στις δημοσκοπήσεις δεν είναι αυτό που λέμε "η ομάδα πετάει"

  • μχ avatar
   μχ @ Απορία 09/02/2012 19:00:51

   Απορια τα εχει προβλεψει ο Παναγιωτης Κονδυλης ολα αυτα που συμβαινουν

   "Ο Παναγιώτης Κονδύλης εκδήμησε το 1998, μια δεκαετία δηλαδή πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Ηδη όμως το 1992 διέβλεπε δύο πιθανές εξελίξεις. Η νέα συγκυρία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, πίστευε, θα υποβάθμιζε τον ρόλο της Ελλάδας στους κόλπους της Δύσης. Αυτό θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα τους εταίρους μας, αφενός μεν, στην άρνηση «να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω τον ελληνικό παρασιτικό καταναλωτισμό, επιβάλλοντας στην ελληνική οικονομία αυστηρή δίαιτα εξυγιάνσεως και επαναφέροντας το ελληνικό βιοτικό επίπεδο στο ύψος που επιτρέπουν οι δυνατότητές της». Αφετέρου δε, στην απόφαση να αγνοήσουν «ό,τι οι Ελληνες θεωρούν ως εθνικά τους δίκαια, υιοθετώντας στα αντίστοιχα ζητήματα είτε τη θέση των αντιπάλων της Ελλάδας είτε εν πάση περιπτώσει θέση σύμφωνη με τα δικά τους περιφερειακά συμφέροντα».

   Με το Μνημόνιο της 8ης Μαΐου 2010, το πρώτο σκέλος της πρόβλεψης, η έξωθεν επιβεβλημένη «αυστηρή δίαιτα», επιβεβαιώθηκε πλήρως. Το μέλλον θα δείξει αν το ίδιο θα ισχύσει και για την πορεία των εθνικών ζητημάτων
   "
   Αρθρο στην καθημερινη 13/3/11

 14. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 06/02/2012 13:43:14

  Και ποιά είναι αυτή;

 15. Πετρος avatar
  Πετρος 06/02/2012 13:44:59

  Εστω οτι βρισκομαστε στο 1821
  Η ιστορια θα ειχε γραφτει αν διαπραγματευομασταν με τους Οθωμανους?
  Ποιοι φανταζεστε οτι τοτε ηθελαν διαπραγματευσεις?

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Πετρος 06/02/2012 14:08:01

   Για να γίενι ανεξάρτητο το ελληνικό κράτος ο Καποδίστριας διαπραγματεύτηκε σκληρά με τις Μεγάλες Δυνάμεις και την Πύλη. Για να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας τον κεράσαμε μια σφαίρα...

   • noldor avatar
    noldor @ Μ.Ο. 06/02/2012 15:14:20

    Μόνο που πρώτα μίλησαν τα όπλα, έγιναν σφαγές εκατέρωθεν, αποδείξαμε με πράξεις ότι εννοούμε αυτά που λέμε και στην συνέχεια κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    • Πετρος avatar
     Πετρος @ noldor 06/02/2012 15:23:54

     Τωρα δεν χρειαζονται οπλα!
     Το οπλο ειναι το χρεος μας (οσο πιο μεγαλο τοσο το καλυτερο) και με αυτο πρεπει να τους αποδεξουμε οτι ξερουμε να το χρησιμοποιουμε.
     Τοτε μονο θα κατσουν να διαπραγματευθουν τωρα απλα εκβιαζουν γιατι ξερουν οτι απλα δεν χρησιμοποιουμε το οπλο μας.
     Στους Οθωμανους δειξαμε τα οπλα μας στην ΕΕ τι δειχνουμε?

     • noldor avatar
      noldor @ Πετρος 06/02/2012 15:59:05

      Τα οπίσθιά μας.

 16. Γιωργος avatar
  Γιωργος 06/02/2012 13:49:12

  Ενα θαμπο φως ελπιδας σιγοκαιε ως τα χθες. Τωρα πλεον ο Ελληνικος λαος εχει να επιλεξει αναμεσα σε δυο τινα. Η να περιπεσει σε περιοδο καταθλιψης, οπου ευκολα θα γινει βορα των θηριων του βορια, η να αντιπαραταξει Δυναμη στη Δυναμη απ οπου κι αν αυτη μπορουσε να προελθει προκειμενου να σωθει η Ελλαδα. Κι οχι βεβαια σωτηρια του τυπου ''σωσαμε τον 13ο και 14ο που θα θυσιαστουν κι αυτοι στο επομενο μνημονιο σε 3-4 μηνες.Την ωρα που εχει κουρελιαστει καθε εννοια Εθνικης Οικονομιας οσο και Εθνικης Ανεξαρτησιας. Πολυ αργα πλεον Α.Σ. για διαπραγματευσεις.Εστω και την τελευταια στιγμη αποστασιοποιησου απο τα κορακια Ελληνικα και ξενα που θελουν να ρημαξουν οτι απομεινε ορθιο.

 17. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 06/02/2012 13:53:14

  Πολύ αργά για δάκρυα...
  Εκτός αν προκύψει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
  Πράγμα απίθανο με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.
  Η πικρή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερο βάρος από όσο αντέχει.
  Πόσο αντέχουν οι διαπραγματευτές (ή "διαπραγματευτές") θα το γνωρίζουμε ίσως και σήμερα.
  Πόσο αντέχουμε εμείς θα το δούμε τα επόμενα είκοσι -τουλάχιστον- χρόνια.

 18. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/02/2012 13:54:11

  Μια και το ανέφερες ΜΟ, αυτό των περί προδοτών, ας θυμίζουμε έτσι για την ιστορία ότι τον Ιούνιο του 1825 αφού ο Ιμπραήμ είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του και είχε πέσει πανικός στην ελληνική πλευρά, υπογράφηκε από τις κεφαλές του έθνους η διαβότητη "Πράξη Υποτέλειας" σύμφωνα με την οποία:

  "Το Ελληνικόν Έθνος, δυνάμει της παρούσης πράξεως, θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού Ελευθερίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρετανίας"

  Την υπογράφουν πρώτοι, πρώτοι ο Κολοκοτρώνης με το Μιαούλη. Αυτοί οι δύο ήταν προδότες και δηλωσίες;

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/02/2012 13:58:15

   Αγαπητε Φαιλτωρ
   εκει που εισαι ημουνα και εκει που ειμαι θα ερθεις

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Πετρος 06/02/2012 14:00:43

    Όπερ;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/02/2012 17:29:42

   Ακόμη μια καταπληκτική παρέμβαση Φαίλτορα...

   • M.O. avatar
    M.O. @ ΕΥΑ 06/02/2012 20:11:52

    Οι ιστορικές γνώσεις του Γιάννη είναι αστείρευτες

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ M.O. 07/02/2012 00:11:22

     Παιδιά, έχω γίνει λάστιχο (στη σκέψη), ε ρε τι θα τραβάει και ο Σαμαράς...

     Με αυτά που έγραψε ο Μικρός Οδυσσέας κάπως πάει η καρδιά μου στη θέση της, με αυτό το ιστορικό δεδομένο του Γιάννη Φ που ομολογώ δεν γνώριζα, ειρηνεύει λίγο η αγανάκτησή μου.
     Όμως ανησυχώ. Ξέρω πως ο Σαμαράς έχει τις ηθικότερες προθέσεις του κόσμου και θα κάνει ό,τι είναι το καλύτερο, αλλά ανησυχώ γιατί οι άλλοι παίζουν όλοι βρώμικα και φοβάμαι τα "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Θα βρει άραγε κάποιο τρίτο δρόμο? Ας ελπίσουμε. Όχι μόνο για τη ΝΔ, για την Ελλάδα.

 19. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 06/02/2012 13:56:49

  Κάνω μία αφελή ερώτηση και επιλέξτε απάντηση:

  Ερώτηση: Ποιός διαπραγματεύεται με ποιόν;

  α) Ο Παπαδήμος με την τρόικα.

  β) Ο Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

  γ) Η τρόικα με την τρόικα (των πολιτικών αρχηγών).

  δ) Οι πολιτικοί αρχηγοί μεταξύ τους.

  ε) Οι πολιτικοί αρχηγοί με τα κομματικά τους επιτελεία

  στ) Όλα τα παραπάνω

  ζ) Τίποτε από όλα αυτά

  ΥΓ. Διότι πώς να δεχθούμε ότι γίνεται διαπραγμάτευση, αν δεν ξέρουμε ποιός διαπραγματεύεται με ποιον !

 20. Λογικα σκεφτομενος avatar
  Λογικα σκεφτομενος 06/02/2012 13:57:21

  Αν θέλετε να κάνετε διαπραγματεύσεις τότε βρείτε κόσμο απο την αγορά που ξέρει να διαπραγματεύεται. Δόξα τον θεό οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουμε την φήμη οτι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε και επίσης ξέρουμε και κάτι άλλο για τους Ευρωπαίους που δείχνει να σας διαφεύγει. Αν συμφωνήσεις κάτι με τους ξένους τότε είσαι υποχρεωμένος να το τηρήσεις. Όλο το παζάρι γίνεται μέχρι να υπογράψεις. Απο την υπογραφή και μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ελληνικές κουτοπονηριές του στυλ θα υπογράψουμε τώρα και μετά θα δούμε, δεν περνάνε έξω. Α, και κάτι τελευταίο. Όταν ο άλλος σου λέει 100 εσύ ξεκινάς το παζάρι απο το 5 και όχι απο το 99.

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Λογικα σκεφτομενος 06/02/2012 14:02:23

   +1000000
   Αγαπητε λογικα σκεπτομενε πρεπει να τους αναφερουμε οτι διαπραγματευσαι οταν εχεις κερδος!
   Εμεις το κερδος το εχουμε ηδη χασει αρα διαπραγματευομαστε η αποχωρουμε?
   μηπως θελουν ιδιαιτερα?
   γιατι δυστυχως την παιδεια την εχουμε καταστρεψει και μονο με ιδιαιτερα προχωρουν τα παντα

   • Λογικα σκεφτομενος avatar
    Λογικα σκεφτομενος @ Πετρος 06/02/2012 14:18:22

    Αν πάμε στο Αγγλικό δίκαιο δεν έχουμε πλέον να διαπραγματευτούμε τίποτα. Οι μισθοι και οι συντάξεις είναι για τα μάτια του κόσμου. Γιατί απο εδώ και πέρα θα έχουμε έναν Εγγλέζο διακαστή να αποφασίζει ότι θέλει και πλέον οι αποφάσεις του δικαστηρίου δεν θα είναι διαπραγματεύσιμες. Πρέπει πάση θυσία να παραμείνουμε στο ελληνικό δίκαιο. Στο κάτω κάτω ας διαπραγματευτούμε απευθείας με αυτούς που έχουν τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο και είναι οι μόνοι που μπορούν να μας χρεοκοπήσουν.

 21. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 06/02/2012 14:00:33

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΕΣΑ.
  ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
  ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ Η ΜΠΛΕΚΕΣΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΝΕΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ!!!!

 22. Kennan avatar
  Kennan 06/02/2012 14:00:33

  Να με συγχωρούν όλοι οι όψιμοι επαναστάτες αλλά συνειδητά ή ασυνείδητα παίζουν το παιχνιδάκι του ΠΑΣΟΚ "όλοι ίδιοι είναι". Διαβάστε τι γράφει το site του Βενιζέλου (και εκείνων που υπονόμευαν συστηματικά τον Καραμανλή ) και θα καταλάβετε:

  "Σε παιχνίδι εντυπώσεων επιχειρούν να μεταβάλουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας οι πολιτικοί αρχηγοί. Δραματοποιούν ακόμη περισσότερο την κατάσταση θέλοντας να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη και να δημιουργήσουν το κλίμα εκείνο που θα συσπειρώσει τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες για να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα τα οποία απαιτεί η Τρόικα..."
  http://www.iefimerida.gr/news/

 23. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 06/02/2012 14:03:49

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.
  Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνει.
  Δύσκολο να το δεχτούν αρκετοί σχολιαστές. Αλλά τι να κάνουμε.
  Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με σφραγίδα ΣΑΜΑΡΑ έχει προ πολλού αρχίσει.
  Η ανεύθυνη αριστερή ρητορεία, η ανδρεοπαπανδρεϊκή παπαρολογία κι η φοβική παραδεξιά μπουρδολογία δε μπορούν την (παρ-) ακολουθήσουν.
  Είναι δύσκολο κι απαιτητικό να χτίσεις απ' την αρχή. Αλλά είναι δημιουργικό.
  Όχι άλλος κλαυθμός επί των ερειπίων.

 24. GIKON avatar
  GIKON 06/02/2012 14:04:03

  Μα, αν ήμουν ντορικός δεν θα με ένοιαζε που ξανάκανε τον Ανδρέα πρωθυπουργό εις βάρος του Έβερτ, ούτε που τώρα γίνεται μνημονιακός.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ GIKON 06/02/2012 14:59:17

   GIKON, με το συμπάθειο, αλλά, τώρα είναι που ξεβ@@@@θηκες τελείως !

 25. Πετρος avatar
  Πετρος 06/02/2012 14:04:14

  Θεωρησα οτι αναφερεσε στο σχολιο μου περι 1821

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Πετρος 06/02/2012 14:04:46

   αναφερεσαι

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Πετρος 06/02/2012 14:12:11

   Όχι φίλε μου δεν ανφερόμουν σε σένα.
   Απλά, το 1821 επικρατούσε άλλο πνεύμα και το 1825 άλλο.
   Ακόμα και ο μέγιστος Γέρος, έκρινε ότι εκείνη τη στιγμή έπρεπε να υπογράψει την αίτηση.
   Ας έχουμε λίγο υπομονή και μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα κρίνουμε.

   • Πετρος avatar
    Πετρος @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/02/2012 14:14:38

    Εχεις απολυτο δικιο
    απλα οι καταστασεις ειναι αναποδες

 26. kapitolo avatar
  kapitolo 06/02/2012 14:05:39

  Η κοινωνία έφτασε στα όρια της... ΞΥΠΝΗΣΤΕ...βρισκόμαστε στο και 5 ...ο Σαμαράς διαπραγματεύεται άλλη μια υφεσιακή πολιτική...δηλαδή η ύφεση και η πείνα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες... προέδρε ..που είναι η ελπίδα που τόσο καιρό μας υποσχόσουν; Δεν ζητάω ούτε κάποια μαγική λύση ούτε βλέπω την χρεοκοπία σαν λύση αλλά τι απέγινε η ΕΛΠΙΔΑ; Απλά εξανεμίστηκε όπως και οι προσδοκίες όλων μας για καλύτερες μερες....διοτι κατα την ταπεινή μου άποψη οι όποιες αποφάσεις παρθούν δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ ...θα μας προλάβουν οι εξελίξεις που θα πηγάσουν από τον κάθε έλληνα πολίτη πού έχει μετατραπεί σε μια ωρολογιακή βόμβα θυμού και αγανάκτησης ...Ας ΒΆΛΕΙ Ο ΘΕΌΣ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ τα επόμενα 24ωρα να μην θρηνήσουμε θύματα .

 27. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 06/02/2012 14:16:35

  Μπερδεύτηκα λίγο και θέλω βοήθεια. Για να γίνει μια διαπραγμάτευση χρειάζονται 2 παράγοντες. Αντικείμενο διαπραγμάτευσης και τουλάχιστον 2 διαπραγματευόμενα μέρη.
  Ας υποθέσουμε ότι ο πρώτος παράγοντας δηλαδή το αντικείμενο, είναι η συμφωνία για το PSI και τη δανειακή. Ο δεύτερος παράγοντας δηλαδή τα μέρη, ποια είναι; Αν θεωρήσουμε ότι στη μαραθώνια συνάντηση της Κυριακής, πολιτικοί αρχηγοί + Παπαδήμος, είναι το ένα διαπραγματευόμενο μέρος, με ποιον διαπραγματεύτηκαν; Ή μήπως κάποιος από όλους παίζει και το ρόλο του δεύτερου μέρους; Ή μήπως ο καθένας είναι και ένα διαφορετικό διαπραγματευόμενο μέρος; Και αφού εχθές δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία και σήμερα το απόγευμα θα ξανα-διαπραγματευθούν, πως εμφανίζονται sites να δημοσιεύουν με συνεχή ενημέρωση με ειδησούλες-αποτελέσματα της συμφωνίας; Γι’ αυτό σας λέω, μπερδεύτηκα!
  Για μισό, το ΄χω. Έχει προαποφασισθεί η συμφωνία και τα μέτρα και το τρίο Στουτζες απλά αναλαμβάνει το promotion, για να μην τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες. Προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ το σενάριο απόλυτης καταστροφής, για να συνηθίζουμε την ιδέα της γενικευμένης εξαθλίωσης και της φτώχιας ώστε μόλις μας πετάξουν το ξεροκόμματο του 13ου-14ου μισθού, έστω κουτσουρεμένο, να πούμε πάλι καλά και ευχαριστώ πολύ, αντί να τους στείλουμε στον αγύριστο.
  Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

 28. firiki2010 avatar
  firiki2010 06/02/2012 14:19:05

  Mια ρεαλιστική προσέγγιση απ΄ αυτές που τελευταία σπανίζουν στο blog. Γίνεται διαπραγμάτευση ( επιτέλους). Κάτι θα χάσεις ,κάτι θα κερδίσεις. Το θέμα είναι το "πακέτο" να φέρει αποτέλεσμα.
  Κάποιοι σχολιαστές μιλάνε για "εκβιασμούς". Μπορεί να το δει κανείς κι έτσι. Εχουν υποχρέωση και οι δανειστές μας να φροντίσουν για τα δικά τους συμφέροντα. Και σκεφθείτε ότι κι αυτοί μπορεί να αισθάνονται "εκβιαζόμενοι" αφού μια άτακτη χρεωκοπία μας- ανεξάρτητα από το τεράστιο κόστος για μας μπορεί να συμπαρασύρι κι αυτούς. Το ξέρουν και το ξέρουμε.
  Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει και ο τίτλος το μέλλον μας δεν θα το κρίνει μια συμφωνία ή καλύτερα "το μέλλον μας δεν θα το κρίνει μια συμφωνία μόνη της"

  ΥΓ Φαντασθείτε την σημερινή διπραγμάτευση στα χέρια του ΓΛΥΠ !

 29. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 06/02/2012 14:23:12

  Διαπραγμάτευση λεγεται όταν τα δύο μέρη διαπραγματεύονται με τα κείμενα τους και προκύπτει ένα τρίτο.
  Το να συζητάς εκβιαστικά τελεσίγραφα αλλιώς λέγεται...

 30. Πολίτης avatar
  Πολίτης 06/02/2012 14:24:30

  Πολλά λόγια, λίγη ουσία, που δύσκολα κρύβεται...
  Ας αφήσουμε απ' έξω συνωμοσιολογίες, κατηγορίες για προδοσία και όσα δεν είναι εποικοδομητικά.
  Υπάρχει επεξεργασμένο εθνικό σχέδιο από οποιονδήποτε διαπραγματευόμαστε με βάση το κείμενο της Τρόικας;
  Η αποδοχή των όποιων απαιτήσεων της Τρόικας ή ακόμα και κάποιος συμβιβασμός επ' αυτών θα λειτουργήσουν προς όφελος της χώρας και της οικονομίας;
  Υπάρχει περίπτωση να βγει κερδισμένη η Νέα Δημοκρατία από την συμπαράταξη του κ. Σαμαρά με τους υπόλοιπους τρεις στην φάση αυτή ή θα κέρδιζε περισσότερα με ένα βροντερό "Όχι" και με άμεση προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να κρίνει ο λαός επί ενός τόσο θεμελιώδους ζητήματος;

 31. Απόστολος avatar
  Απόστολος 06/02/2012 14:29:18

  Έσβησε και η τελευταία ελπίδα. κάθε τρεις μήνες υποχωρούμε χωρίς μάχη.
  Ας σοβαρευτούμε και να μην κοροϊδευόμαστε με κόκκινες γραμμές που γεν υπάρχουν, πως να υπάρχουν όταν δεν υπάρχει εθνική πολιτική.
  Ευτυχώς που μας χρυσώνεται το χάπι με τον 13 & 14 μισθό.

 32. samarikos avatar
  samarikos 06/02/2012 14:32:37

  Για 400 χρόνια οι άνθρωποι σκεφτόντουσαν έτσι,συμβιβαζόντουσαν με τις υπόδουλες λογικές και ζούσαν στη μιζέρια τους.Μια όμως ομάδα δε μπήκαν στη λογική της επαναδιαπραγμάτευσης για τα αυτονόητα δεν ήθελαν να μπούν στη λογική της συντεταγμένης υποχώρησης γιατί θεωρούσαν πως όποιος σκύβει το κεφάλι συνέχεια στο τέλος θα περπατάει στα τέσσερα.Η δραματοποίηση της κατάστασης δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης δε μας γλιτώνει από το αποτέλεσμα που θα φανεί σε λίγες ώρες μετά τη συμφωνία.Δυστηχώς και ο πρόεδρος δείχνει ευάλωτος στο να αποτρέψει τη δημιουργία ένος νέου κόσμου που δε θα ήθελε να ζήσει ούτε και ο ίδιος.

 33. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 06/02/2012 14:34:30

  Μπράβο Οδυσσέα, μπράβο, και πάλι μπράβο. Το ΟΧΙ πρέπει να είναι ουσιαστικό και να μην λέγεται άκαιρα. "Φουστανελάτα". Διαπραγμάτευση, σχέδιο, περηφάνεια, χωρίς φόβο, οι όποιες απώλειες να απορροφούνται με άμεσα άλλα μέτρα, να προχωράμε δηλαδή μπροστά και έτσι νικάμε μέρα με την ημέρα. Ο πόλεμος θα είναι μακροχρόνιος. Τουλάχιστον μια δεκαετία θα χρειαστούμε για να γίνουμε πραγματικά και οικονομικά ανεξάρτητοι αλλά θα το καταφέρουμε. Αρκεί να έχουμε πίστη. Ο Σαμαράς πάει μπροστά, ας τον στηρίξουμε. Είναι ένας από εμάς. Το μείζον να κοιτάμε και όχι το έλασσον.

 34. Ταγμενος avatar
  Ταγμενος 06/02/2012 14:35:18

  Αν σήμερα, για οιονδήποτε λόγο, ο Σαμαράς δεν τα βροντήξει και "αναγκασθεί" να ψηφίσει τη δανειακή με μέτρα που την ακολουθούν και δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, λυπάμαι που το λέω, αλλά μαζί με αυτό, πεθαίνει και η τελευταία Ελπίδα των Ελλήνων, που βλέπαμε μέσα από το πρόσωπο του Προέδρου της ΝΔ.

 35. βασιλικη κόμπρα avatar
  βασιλικη κόμπρα 06/02/2012 14:42:57

  Γιατί να το κρύψετε άλλωστε; Ο κ. Καρατζαφέρης αλήθεια διαπραγματεύεται να μην επιβληθεί πολιτική ύφεσης; Με ποια επιχειρήματα άραγε; Ίσως με το επιχείρημα ότι ψήφισε την πολιτική ύφεσης στο πρώτο μνημόνιο για να σωθεί η χώρα.

 36. unfair avatar
  unfair 06/02/2012 14:43:44

  Γίνεται για πρώτη φορά διαπραγμάτευση! αυτή είναι μια αλήθεια!
  ΟΜΩΣ, τι διαπραγμάτευση; για ποια θέματα;
  κ ΒΕΒΑΙΑ αφορά το μέλλον της πατρίδας!!!
  Δεν είναι κανένα μυστικό, πως ήδη έχουμε δώσει με τις υποχωρήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης [δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως φτάσαμε εδώ], εξαιρετικά πολλά! Αν κάποιοι θέλουν να σκύψουμε κ άλλο το κεφάλι, να ντρεπόμαστε ακόμη περισσότερο, δικαίωμα τους. Το μέτωπο προς τους δανειστές, πρέπει επιτέλους να μην πέσει! το εγχείρημα είναι δύσκολο, κ το έχει μόνο ο Σαμαράς! Αυτός ήταν που πρότεινε άλλες λύσεις! κ όχι μια απλή κ πλακάτ άρνηση.
  Στην μόνη κ σύντομη δήλωση του, είπε "μας προτείνουν κ άλλα υφεσιακά μέτρα..." άρα γνωρίζει πως λέγοντας ΝΑΙ, παρατείνεται η ύφεση, ΑΡΑ πρέπει να πει ΟΧΙ!
  Όσο για το πως θα ήθελα αύριο να είναι η κοινωνία μας, είναι να ζει σε ένα ΚΥΡΙΑΡΧΟ κράτος! κ να έχει δικαίωμα να ελπίζει για την αυριανή γενιά!
  Το πως, έχω δώσει κ σε άλλα σχόλια μου, σκέψεις.

 37. GIKON avatar
  GIKON 06/02/2012 14:50:44

  Εξομολογούμαι ότι είμαι νοσταλγός του Καραμανλή. Αν και αρκετά εύκολα την πάτησε, σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις έδειξε ότι διαθέτει κότσια

  • GIKON avatar
   GIKON @ GIKON 06/02/2012 14:51:53

   .....Αν και σε αρκετά...

  • βασιλικη κόμπρα avatar
   βασιλικη κόμπρα @ GIKON 06/02/2012 15:21:43

   Προπαγανδιστής είσαι μην κουράζεσαι.

   • GIKON avatar
    GIKON @ βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 07:34:54

    Προπαγανδιστής της ιστορίας της παράταξης.
    Εσύ τι είσαι;

 38. Pileas avatar
  Pileas 06/02/2012 14:51:43

  Τι κρίμα...που είσαι και ειδικός στα "παίγνια"...Η ισορροπία Nash αποτελεί πλέον θεωρητικό παρελθόν...

  Τι κρίμα που απλώς επιβεβαιώσατε όλους αυτούς που έλεγαν ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν μια συνεργασία Ν.Δ- Πασόκ. Κι εμείς τους αντικρούαμε...

  • factorx avatar
   factorx @ Pileas 06/02/2012 15:42:51

   Πηλέα, με συγχωρείς αλλά έχεις ξεφύγει τελείως. Είπαμε να στηρίζεις όποιο ακροδεξιό μόρφωμα γουστάρεις, αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου

 39. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 06/02/2012 14:52:39

  Όταν απομακρυνθεί με τις κλωτσιές η κυβέρνηση των δοσίλογων τότε καμία συμφωνία κανένα μνημόνιο και κανένα ψεύτικο χρέος δεν θα έχει ισχύ!!!
  Λίγα είναι τα ψωμιά τους

 40. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 15:00:13

  θα προσθέσω κάτι που δείχνει πόσο "εύκολα" αντιμετωπίζουν μερικοί όσα συμβαίνουν. Στο θέμα των τραπεζών περνάει ο έλεγχος στο κράτος, έτσι δεν είναι; Η ενισχύεται ο ρόλος του κράτους. Ποιο θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα; Αύξηση της ρευστότητας, τέρμα στα παιχνιδάκια ( και άλλα πολλά που θα ακολουθήσουν). Μήπως γι αυτό ήρθε νυχτιάτικα ο Άκερμαν; Μήπως αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα που εξηγεί και τις αντιδράσεις;

  • abcd avatar
   abcd @ factorx 06/02/2012 17:38:29

   Κάπως αλλιώς το λέγανε (ιδιωτικοποίηση των κερδών και κρατικοποίηση των ζημιών ) αλλά εδώ μας αλλάξανε τόσα πολλά στις ίδιες τις ζωές μας, σε αυτό θα κολλάγανε !!

 41. ΑΡΙΣ avatar
  ΑΡΙΣ 06/02/2012 15:00:33

  «Οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν κόκκινες κορδέλες», δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Β. Κορκίδης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση.

 42. Δαναός avatar
  Δαναός 06/02/2012 15:06:25

  ΠΑΛΕΥΩ!
  Μια κουβέντα με μεγάλο ειδικό βάρος. Σταθερή κουβέντα του Αρχηγού,
  μόλις βγήκε από την αρένα με τα θηρία.
  Μια κουβέντα προς όλους τους Έλληνες.
  Ήταν τόσο χαρακτηριστική η έκφρασή του που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης! ΠΑΛΕΥΩ!
  Αυτό περιμέναμε όλοι μας να πει. Παλεύω.
  Και βέβαια , αν δει ότι ο αγώνας του πάει στράφι, αν διαπιστώσει ότι μιλάει σε « ώτα μη ακουώντων», νομίζω ότι γνωρίζει και θα πράξει το πρέπον!
  Υπομονή χρειάζεται, αδέρφια, όλοι τον ίδιο καημό έχουμε. Δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή γιαταγάνια και ιαχές πολέμου. Οι στιγμές που περνάμε είναι πολύ δύσκολες.
  Βέβαια, κάποιοι πριν τον ακούσουν σήκωσαν τα λάβαρα του πολέμου. Φωτιά και τσεκούρι.
  Και είναι εύκολο να το λέμε αυτό και να παρασέρνουμε και τους γύρω μας .
  Μα η πάλη δεν είναι αγώνας; Και σε κάθε αγώνα και η προσπάθεια μετράει και κυρίως το αποτέλεσμα.
  Καλό θα είναι λοιπόν να ευχηθούμε στο Σαμαρά, που απ΄ότι φαίνεται είναι ο μόνος σοβαρός συνομιλητής, να έχει δύναμη απέναντι στις ύαινες που είναι έτοιμες.
  Δυστυχώς , με κολάσιμες ευθύνες του ΓΑΠ και του τραγικού θιάσου του βρισκόμαστε στην τραγική αυτή θέση της κόλασης του Δάντη.
  Πρέπει να βρούμε σιγά σιγά ατραπούς εξόδου. Και ο μπροστάρης φαίνεται καλός. Θα βρει το δρόμο για το φως. Κι αν τον σταματήσουν θα κόψει δρόμο. Θα βρει διέξοδο.
  Ένας από μας είναι που ζητάει κι αυτός αξιοπρέπεια, ελευθερία και περηφάνια!
  Ελπίδα λοιπόν και πλάτη στο «Παλεύω».
  Υπομονή, εμπιστοσύνη και επαγρύπνηση!
  Και να μην ξεχνούμε το: «Έχετέ μου εμπιστοσύνη».
  Κουράγιο Πρόεδρε!

 43. KA avatar
  KA 06/02/2012 15:07:07

  Καλό το κείμενο ΜΟ, και νηφάλια σε πρώτη ματιά η προσέγγιση. Όμως τα γεγονότα μάλλον σε (μας) ξεπερνούν και κάνουν την ανάλυση σου παρωχημένη.

  Μάλλον επιβεβαιώνεται ευρύτατα αυτό που αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του antinews, και μάλλον σε χειρότερη μορφή. Οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο (Ράδιο 9 και κάποιος άλλος σταθμός, δεν θυμάμαι), έλεγαν προ ολίγου πως θα συζητηθεί μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζύ "η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα" μιάς και "η Ευρώπη βλέπει με πολλή ανησυχία τις επικείμενες εκλογές".

  Σε απλά λόγια, αυτό σημαίνει δικτατορία. Αν φυσικά επαληθευθεί και δεν είναι ένα πυροτέχνημα για επηρεασμό της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Θα πέσει άλλος ένας εκβιασμός του είδους "η παρατείνετε την κυβέρνηση Παπαδήμου για 2 χρόνια (κατ' αρχάς και ... βλέπουμε ...) ή χρεωκοπείτε".

  Σε τέτοια περίπτωσή, νομίζω πως δεν υπάρχει νόημα στη συζήτηση. Τα περί Nash equilibria θα μέινουν μόνο ως μαθηματική άσκηση στη θεωρία παιγνίων και τα περί διαπραγμάτευσης θα γίνουν ένα μονολεκτικό ανέκδοτο. Και τότε θα φανεί αν υπάρχει ηγέτης, όραμα, ηθικό και έχουν αξία οι λέξεις.

  Η εκτίμηση μου είναι πως μάλλον η στιγμή πλησιάζει.

  • M.O. avatar
   M.O. @ KA 06/02/2012 16:01:05

   Συγγνώμη, όταν έλεγε ο ΓΑΠ ότι εκχωρούμε εθνική κυριαρχία, για ποια χώρα νομίζατε ότι μιλά; Έκανε τη χώρα αποικία κι ο Σαμαράς πρέπει να την κάνει υπερδύναμη σε ένα βράδυ;

 44. steven avatar
  steven 06/02/2012 15:09:47

  ....Δεν λέει κανείς ποιο είναι το συνολικό κείμενο για την συμφωνία

  οι Πολιτικοί κρύβονται πίσω από πόρτες και αυτοκίνητα

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΛΑ!!

 45. Πετρος avatar
  Πετρος 06/02/2012 15:13:01

  Το καραβια ηταν στα ανοιχτα!
  Το δικο μας ειχε μεινει και πιο πισω (δεν ειχαμε καλα πανια, ηταν μισοσκισμενα)
  Καποιος ειπε βλεπω στερια τον ακουσαμε τον καναμε καπετανιο αλλα αντι να μας παει στη στερια συνεχισε να ακολουθει τα αλλα καραβια και ζητησε και βοηθεια απο τους αλλους καπετανιους οπου αντι να μας δωσουν καινουρια πανια να πλευσουμε μας ειπαν πως να μπαλωσεουμε τα δικα μας.
  Στην αρχη κατι γινοτανε αλλα επιασε πιο πολυς αερας και μεινανε και αλλοι δυο τρεις πισω. Παλι τα ιδια και σε αυτους τους ειπαν να μπαλωσουν...
  Ο αερας συνεχιζε τωρα ειχαμε και φουρτουνα και δεν ειχαμε καλα καλα μπαλωσει και ο καπετανιος μας εχασει και το τιμονι και μπαζαμε και νερα αλλα το πληρωμα δεν προλαβαινε να τα κανει ολα.
  Αλλαξαμε καπετανιο μπας και προλαβουμε, πλεον τα καταρτια κοντευουν να σπασουν τα πανια ειναι τρυπια και το νερο δεν βγαινει με κουβαδες θελει αντλιες
  Τοτε εμεις το πληρωμα με εναν αξιωματικο ειδαμε στερια και λεμε αντε μηπως βγουμε εξω δυσκολα θα ειμαστε εκει μονοι μας χωρις πρωτες υλες αλλα να δουμε τι θα κανουμε να τα μαζεψουμε και που ξερεις ρε αδερφε μηπως δουμε και ασπρη μερα και αφου εχουμε βαλει μυαλο το ξαναρματωσουμε και αργοτερα να ξαναβγουμε στα βαθια.
  Αλλα απο τη στερια θα απομακρυνθουμε και σε λιγο θα ειναι αργα η θα βουλιαξουμε ολοι μαζι ή θα αναγκαστουμε να ανεβουμε σε σε κανενα αλλο (ολοι δεν θα χωρεσουμε, ισως οι αξιωματικοι)

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ Πετρος 06/02/2012 20:00:12

   Είδα κάποιον που πεινούσε. Αντί να ου δανείσω το ψάρι του έμαθα να ψαρεύει. Έτσι θα είχε πάντα φαγητό.

   • Πετρος avatar
    Πετρος @ ΑΝΤΩΝΗΣ 06/02/2012 21:55:39

    Ναι αρκει να υπαρχει θαλασσα και πετονια....

 46. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 06/02/2012 15:13:29

  Με -ε το χαίρεστε. Γιατί είμαστε πολλοί...

 47. chris13 avatar
  chris13 06/02/2012 15:13:34

  Αγαπητέ factor,
  το κείμενό σου είναι σε διαμετρικά αντίθετη άποψη από το άλλο (εξαιρετικό) κείμενο στο antinews για το "τι Ελλάδα θα παραλάβει ο Σαμαράς" αν δεχτεί τη σημερινή υπογραφή. Οσο κι'αν προσπαθείς να εκλογικεύσεις τα πράγματα, η πραγματικότητα δείχνει ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί και υποχωρεί διαρκώς. Απόδειξη είναι ότι το σύστημα δεν θέλει εκλογές, τις μεταθέτει συνεχώς προς το 2013, και ο Σαμαράς αδυνατεί να διασφαλίσει τουλάχιστον αυτό. Το πρώτο (πολιτικό) θύμα της νέας συμφωνίας θα είναι αυτός...

  • george avatar
   george @ chris13 06/02/2012 16:29:18

   Δεν θέλει. Όχι δεν μπορεί. Δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης. Μόνο ένα ξεκάθαρο ελληνικό ΟΧΙ.

 48. Παύλος avatar
  Παύλος 06/02/2012 15:18:41

  Όχι , δεν κάνεις λάθος ΔΕΝΘΑΛΙΕ, γιατί μόνο όποιος σκέφτεται μπορεί να κάνει λάθος! Εσένα σου τη στέρησε προ πολλού αυτήν την πολυτέλεια το αντι-Σαμαρικό σου πάθος !!!

 49. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 15:26:49

  Προφανώς με δουλεύεις. Που διαπραγματεύτηκε το ΠΑΣΟΚ;

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ factorx 06/02/2012 16:01:41

   Πουθενά , με την δικαιολογία ότι "η διαπραγμάτευση είναι δυναμική και κάθε τρίμηνο είναι μια διαπραγμάτευση από μόνη της" και μπλα μπλα μπλα.

   • factorx avatar
    factorx @ undercover gpr 06/02/2012 16:04:16

    Καλά τώρα σοβαρά μιλάς; Πότε τα είπαν αυτα;

    • undercover gpr avatar
     undercover gpr @ factorx 06/02/2012 16:34:55

     Σε κάθε (μα κάθε) τριμηνιαίο έλεγχο.

 50. noldor avatar
  noldor 06/02/2012 15:27:49

  Me too!!

 51. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 15:35:15

  Μήπως δεν έχεις καταλάβει την έννοια "διαπραγμάτευση" και την διαφορά μεταξύ "μινιμουμ" και "μαξιμουμ" θέσεων;

 52. Alexios Tegos avatar
  Alexios Tegos 06/02/2012 15:40:48

  Η πλουτοκρατια και το πολιτικο της προσωπικο δεν εχει αντιληφθει οτι η οικονομικη κατασταση του λαου αυτη τη στιγμη ειναι σε τραγικη κατασταση?
  Ποιοι μιλουν για χρεωκοπια?
  Αυτοι που τρωνε αστακο ως κυριο γευμα αφου αποφασισαν για λογους αλληλεγγυης προς τον λαο να αφαιρεσουν το χαβιαρι
  απο το καθημερινο μενου τους?
  Αυτοι που εχουν τοσο χρημα <> που τους φτανει οχι για μια αλλα
  50 χρεωκοπιες?
  Εχουν βγει εξω να δουν σε τι εξαθλιωση βρισκεται ο λαος?
  Τα μαγαζακια τους (μεσα μαζικης προπαγανδας) θα σταματησουν αυτο το εκνευριστικο και κακογουστο τροπαριο περι επικειμενης χρεωκοπιας?
  ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΟΙ....Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ!
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΠΑΧΘΗ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ
  ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!

 53. Aris avatar
  Aris 06/02/2012 15:48:40

  Εάν συμφωνήσει ο Αντώνης θα πρέπει να ξεχάσετε εδώ μέσα, πολλούς από εμάς εκεί έξω!

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Aris 06/02/2012 16:31:49

   Ξέρετε ,ουδείς αναντικατάστατος. Και επίσης (δεν αναφέρομαι σε σας) ορισμένοι είναι και "ανθρωποδιώκτες". Εννοώ ότι αποτελούν εμπόδιο για να εισέλθουν άλλοι. Σε δύο μήνες στις εκλογές το ταμείο...

   • noldor avatar
    noldor @ Μ.Ο. 06/02/2012 16:45:31

    Άντε καλώς να τα δεχτείτε τα Ντοράκια!!

 54. Παύλος avatar
  Παύλος 06/02/2012 15:55:42

  Factor-x, ευχαριστώ για την αποκατάσταση .

 55. sceptic avatar
  sceptic 06/02/2012 16:01:18

  Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ερήμην του Λαού.Οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ δεν μπορούν να μας δεσμεύσουν για χρόνια χωρίς να μας ρωτήσουν!
  Σε μια αληθινή Δημοκρατία τόσο σοβαρές αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο λαός απ'ευθείας.
  Στην μουσαντένια δημοκρατία που έχουμε βλέπουμε τι συμβαίνει!

 56. franc avatar
  franc 06/02/2012 16:02:55

  Αγαπητέ φίλε Διογένη,
  Ελπίζω ο Σαμαράς να έχει διαβάσει την ανάρτησή σου αυτή και να είναι αυτός που θέλουμε να ελπίζουμε οι περισσότεροι σ΄αυτό το site και όχι ένας ακόμα μοχλός της Αυτοκρατορίας του χρήματος.
  Εχω μόνο μία ένσταση και θα ήθελα τη γνώμη σου . Δεν αφορά το πρακτέον διότι το έχεις αποτυπώσει κρυστάλλινα και για πρώτη φορά θα πώ την αντιπαθή μου έκφραση: ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. H ένστασή μου αφορά τον κατάλληλο χρόνο. Πιστεύω οτι αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΣ θα πρέπει να γίνουν αφού περιμένουμε (υπολογίζω πριν το τέλος του 2012) να δούμε τι θα απογίνει η Ιταλία. Πιστεύω οτι μπορούμε και αντέχουμε μέχρι τότε, εννοείται με πολιτικό μαραθώνιο απο μέρους Σαμαρά. Δεν πρέπει σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να βγούμε πρώτοι εμείς απ' το Ευρώ. Δεν θα κερδίσουμε τίποτε αν βιαστούμε τώρα, αφού δεν βιαστήκαμε τότε που έπρεπε.Αν η Ιταλία σωθεί, όπως ξέρεις,σε 5 λεπτά θα σωθούμε και εμείς.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ franc 06/02/2012 17:01:59

   μα δεν μπορουνε να μας βγαλουνε απο το ευρω!

 57. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 06/02/2012 16:20:22

  ΟΚ, αντιληφθήκαμε πόσο σας νοιάζει η σημερινή κατάσταση της χώρας. Δεν είμαστε στα '90ς αγαπητέ

 58. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 06/02/2012 16:28:03

  Αγαπητέ, μάλλον είχατε μια μεσσιανική αντίληψη περί ηγεσίας. Και σίγουρα δεν είστε ο μόνος που παλεύει για να επιβιώσει.
  Όταν κάποιοι φώναζαν για το Μνημόνιο Ι ήταν γραφικοί. Τώρα που ζούμε τις συνέπειες είναι όλοι στα κάγκελα. Τώρα που πρέπει να δούμε πως θα βγούμε και όχι πως θα αυτοκτονήσουμε...

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Μ.Ο. 06/02/2012 22:09:31

   Σε εμένα αναφέρεσαι ?

 59. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 16:28:45

  Αντώνη, τράβα τη μπρίζα από τη μηχανική υποστήριξη

 60. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 06/02/2012 16:30:01

  Πολλοί σχολιαστές εδώ προφανώς ακόμα και τώρα δυσκολεύονται ν'αντιληφθούν οτι ο Σαμαράς είναι ηγέτης ενός μεγάλου κεντροδεξιού , άρα αστικού κόμματος κι όχι ο commandante Marcos ούτε ο αρχηγός κάποιας ανθυποφράξιας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχει ευθύνη για τη διατήρηση της ( όποιας) ομαλότητας στον τόπο και την αποφυγή οποιασδήποτε ρηξικέλευθης κίνησης που ναι μεν θα ικανοποιούσε κάποιους λαϊκιστές, τυχοδιώκτες ή απλά εραστές του χάους και της ανωμαλίας, αλλά θα έσπρωχνε την Πατρίδα μας στο Έρεβος και το λαό της στην εξαθλίωση( την πραγματική, όχι την light που βιώνουμε τώρα), την κοινωνική αποσάρθρωση και πιθανότατα σε ευρεία, εμφύλια αιματοχυσία.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ μεταρρυθμιστής 06/02/2012 17:03:48

   ενώ τώρα όλα θα είναι ρόιδο!!

 61. siakkas avatar
  siakkas 06/02/2012 16:31:59

  Κύριοι σχολιαστές και λοιποί αναγνώστες'
  Όταν χρωστάς 10.000€ στην τράπεζα το πρόβλημα το έχεις εσύ!!
  Όταν χρωστάς 10.000.000€ το πρόβλημα το έχει η τράπεζα!!
  Αυτό είναι και το ΜΟΝΟ διαπραγματευτικό σου όπλο απέναντι των τραπεζών.
  Όλα τα άλλα, μεθοδεύσεις, διαπραγματεύσεις, τροποποιήσεις ο καθένας μπορεί να τα λάβει εκ του πονηρού όταν μάλιστα αυτοί που κυβερνούν δεν έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση γιατί την λυπητερή του χρέους την πληρώνουμε εγώ, εσύ, τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών μας.
  Οι εκλογές με ισχυρή εντολή είναι αναγκαίες για την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
  γιατί σε λίγο αγαπητέ Οδυσσέα θα μυρίζει ο καπνός από τις καμένες σάρκες που το στομάχι θα έχει φτάσει στα πλευρά.

 62. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 06/02/2012 16:37:31

  Αφού είστε τόσο σίγουρος για τις απόψεις σας να μας πείτε και την τιμή στην οποία πουλήθηκε. Σας ευχόμαστε καλή τύχη σύγχρονε Μπολιβάρ.

 63. βασιλικη κόμπρα avatar
  βασιλικη κόμπρα 06/02/2012 16:38:14

  Ενώ εσύ που λες "δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης" είσαι αυτός που θέλει να γίνουν διαπραγματεύσεις; Και κρίνεις κιόλας ότι από τη μεριά του Σαμαρά δεν υπάρχει ΠΡΟΘΕΣΗ διαπραγμάτευσης;

  • george avatar
   george @ βασιλικη κόμπρα 06/02/2012 22:20:36

   Η διαπραγμάτευση ξεκινάει με ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ λέγοντας "ΟΧΙ". Από κει και πέρα το μπαλάκι είναι στο γήπεδό τους. Ή δηλώνουν την μπλόφα τους και διαπραγματεύεσαι ή σε πετάνε έξω από το ευρώ (πώς; - κανείς δεν ξέρει διότι δεν προβλέπεται) και ρυθμίζεις τις τύχες σου μόνος σου. Με αγγλικό δίκαιο υποδουλώνεις όλη τη χώρα, όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, όλους τους Έλληνες.

   • βασιλικη κόμπρα avatar
    βασιλικη κόμπρα @ george 06/02/2012 23:01:39

    Ο Σαμαράς εξαντλεί όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης όπως έχει χρέος να κάνει. Προδότες είναι αυτοί που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ και δε θέλουν να γίνονται διαπραγματεύσεις ούτε τώρα. Το αν οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο λόγω των απαιτήσεων της άλλης μεριάς είναι άλλο θέμα. Αλλά εξαντλείς πρώτα όλες τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης.

    Τεχνικές διαπραγμάτευσης εγώ δε χρειάζομαι. Αν είσαι τόσο ειδικός πάρε στη Συγγρού να τους δώσεις τα φώτα σου.

    Αποικία σε έκανε ο Παπανδρέου. Μάζεψε το στόμα σου και τα μυαλά σου και μην πετάς ότι αρλούμπα σου έρθει. Εκτός αν τον έδωσες ήδη τον ένοπολο αγώνα, γιατί σε κόβω για πολύ πυροβολημένο. Ακους εκεί σε έκανε χθες ο Σαμαράς αποικία. Σα δε ντρέπεσαι. Και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.

 64. makis p avatar
  makis p 06/02/2012 16:50:37

  factorx και Μ.Ο μην μπερδεύστε υπάρχει λύση.
  Να ενημερώσει ο Σαμαράς τους εταίρους μας ότι θα διαλύσει την τωρινή κυβέρνηση να γίνουν εκλογές και να διαπραγματευτεί τα σοβαρά ζητήματα η εκλεγμένη κυβέρνηση.
  Θα μου πείτε ότι δεν προλαβαίνουν να γίνουν εκλογές τώρα.
  Ναι αλλά εμείς και πολλοί άλλοι .....σαμαρικότεροι του Σαμαρά το φωνάζουμε από το Νοέμβριο αυτό.

  • siakkas avatar
   siakkas @ makis p 06/02/2012 16:55:25

   Μια χαρά προλαβαίνουν. Ο Σημίτης σε 20 μέρες τις έκανε.

 65. Kennan avatar
  Kennan 06/02/2012 17:06:27

  Αφιερωμένο σε όλους τους αντισαμαρικούς υπερασπιστές της πτώχευσης και της επιστροφής στην δραχμή:

  Τον άνθρωπο που χρειαζόταν για να δίνει το ιδεολογικό στίγμα στο ραδιόφωνό του τον βρήκε τον τελευταίο χρόνο στο πρόσωπο του Δ. Καζάκη, που η καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή του με τον Μ. Κακλαμάνο, μεταδίδεται και σε επανάληψη άλλες δύο φορές μέσα στη μέρα (!), το απόγευμα και τα χαράματα. Φτιάχνει λοιπόν με ελάχιστα χρήματα, αφού το ραδιόφωνό του δεν έχει κανέναν επώνυμο και ακριβό παραγωγό, ένα σταθμό που διακρίνεται για το αντιμνημονιακό στίγμα του και για τη «μάχιμη», γεμάτη «αποκαλύψεις» δημοσιογραφία του.
  Επειδή όμως η στιγμή που η εκδίκαση των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται πλησιάζει, θέλει να έχει στα χέρια του όλα τα δυνατά όπλα, και λίγο πριν τα Χριστούγεννα έρχεται σε επαφή με τους Γερμανούς του Άλφα να αγοράσει το κανάλι άνευ αντιτίμου! Οι Γερμανοί φαίνεται να προχωρούν σε μια κίνηση χωρίς καμιά επιχειρηματική λογική, γιατί αφενός έχουν εξυγιάνει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τον σταθμό, αφενός μεσοπρόθεσμα η τηλεοπτική αγορά, υπολογίζοντας και το κλείσιμο του Άλτερ, αποκλείεται να πάει χειρότερα και μάλλον θα υπάρξει κάποια ανάταση στα διαφημιστικά κέρδη. Ο Κοντομηνάς ετοιμάζεται να κάνει τον Άλφα ένα Ράδιο 9 με πανελλαδική εμβέλεια.
  Ο Κοντομηνάς περνά στην αντεπίθεση, γνωρίζοντας ότι όσο έχει στα χέρια όπλα όπως ραδιόφωνα και κανάλια με τέτοιο πολιτικό στίγμα, το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να τραβήξει στα άκρα τις δικαστικές υποθέσεις του. Διακρίνει την ευκαιρία όχι μόνο να ξεγλιστρήσει από τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αλλά και να εξασφαλίσει ισχυρή θέση στο νέο οικονομικό τοπίο που θα διαμορφωθεί σε μερικά χρόνια και η στρατηγική του είναι απλή, να χτυπά με κάθε τρόπο το πολιτικό σύστημα προκειμένου να μην του επιτρέψει κάποια στιγμή να σταθεροποιηθεί. Τέτοια σχέδια έχει ένα τμήμα επιχειρηματιών, που θεωρούν ότι έμειναν στην απέξω τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν νοιάζονται καθόλου για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό η χρεοκοπία της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή, αλλά πώς αυτοί θα είναι τα νέα τζάκια που θα ηγούνται της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.
  Υ.Γ. Για να κατανοήσουμε λίγο τα παιγνίδια που παίζουν κανάλια και τηλεπαρουσιαστές, αρκεί να δούμε τη μετεξέλιξη του σφοδρού «αντιμνημονιακού» Αυτιά σε άκακο μνημονιακό αρνάκι, από τη στιγμή και πέρα που μεταπήδησε από το Άλτερ στους «γερμανοτσολιάδες» του Σκάι!

  .... Κεντρικό ρόλο σε αυτό το υπό διαμόρφωση λόμπι επιχειρηματιών φαίνεται ότι παίζει ο Δ. Κοντομηνάς, του οποίου το ραδιόφωνο, το Ράδιο 9, ολημερίς πασχίζει για δύο πράγματα: να πείσει τους ακροατές του ότι η άρνηση των χρεών της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή είναι η «μαγική λύση» για τα προβλήματα της χώρας, και να απονομιμοποιεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, χτυπώντας το με κάθε τρόπο.
  Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία του Δ. Κοντομηνά από την αρχή, για να κατανοήσουμε καλύτερα όσα πράττει σήμερα. Ο Κοντομηνάς ίδρυσε την Ιντεραμέρικαν (το όνομα που επέλεξε έχει τη σημασία του) το 1969 και ήταν ο πρώτος που έφερε τις ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα. Πολλά χρήματα έβγαλε το 1999 με την είσοδο της Ιντεραμέρικαν στο Χρηματιστήριο – λέγεται ότι άντλησε γύρω στα 20 δισ. δραχμές ρευστό από την πώληση μετοχών της. Το επόμενο μεγάλο βήμα του ήταν να πουλήσει, το 2001, το 55% της Ιντεραμέρικαν στην ολλανδική Eureko έναντι 977 εκ. ευρώ.
  Αλλά από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας αρχίζουν οι δικαστικές περιπέτειες. Το 2005, διακόσιοι ομογενείς από την Αφρική, αλλά αργότερα και άλλοι από Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία τον μηνύουν επειδή, στα χρόνια που είχε αυτός τον έλεγχο της Ιντεραμέρικαν, συνήψαν με την εταιρεία συμβόλαια που είτε δεν τηρήθηκαν, είτε ήταν χωρίς αντίκρισμα. Στα τέλη του 2006, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση την έστειλε στο αρχείο με το αιτιολογικό ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις», ώστε να είναι δυνατή η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον στελεχών της Ιντεραμέρικαν. Στις αρχές του 2008, ηεισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και παρήγγειλε την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εις βάρος του Κοντομηνά. Παράλληλα, την ίδια εποχή προκύπτει άλλη μια δικαστική υπόθεση για τον Κοντομηνά, αυτή τη φορά για το ότι την περίοδο 1996-98 παρουσίαζε την Ιντεραμέρικαν με πλασματικά αποθεματικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ και του ασκείται κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
  Για την πρώτη δικαστική δίωξή του, τον Απρίλιο του 2010, μετά την κλήση του να απολογηθεί ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 300.000 ευρώ και με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Μετά τις δικαστικές διώξεις για την Ιντεραμέρικαν, ο Κοντομηνάς πέρασε στην αντεπίθεση μέσω του Άλφα: Ήταν αυτός που κατεξοχήν σήκωσε το θέμα του Βατοπεδίου με τα γνωστά επακόλουθα, την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και το σπρώξιμο του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία

  www.ardin-rixi.gr

  • Y. avatar
   Y. @ Kennan 06/02/2012 17:40:33

   Σωστά αυτά που γράφεις, γιαυτούς που έχουν μνήμη, και παρακολουθούν λιγο-πολύ, το τι παίζεται. Ειδικά αυτά για το Βατοπέδι, Μόνο που δεν αναφέρεις τα πρόθυμα βαποράκια της στρατηγικής του, με προεξέρχοντα το Βαξεβάνη (..το πανωτόκι του, είναι το τώρα του στη ΝΕΤ), και φυσικά το γλειώδη Βερίκιο
   Και δυό ερωτήσεις, μιας και είναι σαφές ότι ξέρεις πιό σε βάθος
   1. Αν του είχε απαφορευτεί το 2010 η έξοδος, πως διαπραγματευόταν πριν μερικούς μήνες την αγορά του άλφα από το Παρίσι? (...αυτό τουλάχιστον κάπου διάβασα)
   2. Γράφουν επίσης σήμερα, ότι τον πουλάει 50 μύρια, ξέρεις κάτι?

 66. 114 avatar
  114 06/02/2012 17:13:00

  ''Πάρε τον Γιώργο και κοπάνα τον Παπαδήμο''

  ''Λοιπόν: Εκλογές, εκλογές, εκλογές. Φτάνει πια με τις ισορροπίες, τα ακροβατικά παιχνίδια με τους θεσμούς. Ωραία, εκπληρώθηκε το όραμα του σύμπαντος Ελληνισμού, έγινε υφυπουργός ο «μπουμπούκος». Πάμε γι’ άλλα τώρα. Ας σοβαρευτούμε…''

  Επειδη δεν διαθέτουμε όλοι την αναγκαία για τις περιστάσεις ευελιξία ,
  επιτρέψτε μου να επιμείνω στον πρόσφατο (εξαιρετικό) επίλογο, εδώ ,
  του κου Φαήλου Κρανιδιώτη γιατί αλλιώς τα κατάγματα θα είναι αναπόφευκτα.
  Ααα!
  Και πως είπαμε τον έλεγαν εκείνο τον διάσημο Αργεντινό σκακιστή που αφού έχασε όλες τις παρτίδες μετά ασχολήθηκε με τα ελικόπτερα;

 67. Panagiotis avatar
  Panagiotis 06/02/2012 17:16:25

  Γιατί όλο αυτό μου κάνει ως μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης μια ήδη διαμορφωμένης συμφωνίας, που απέχει παρασάγγας από αυτά που μας υπόσχονταν?
  Μάλλον δεν θα κατάλαβα καλά.....

 68. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/02/2012 17:25:36

  Συμφωνώ..απόλυτα Μ.Ο..
  Η αλήθεια είναι ότι θα το ήθελα πολύ να ξυπνήσω αύριο και να έχουν προκηρυχθεί εκλογές...σε ένα μήνα ο Σαμαράς να έπαιρνε 53% ..οι επιχειρήσεις που έκλεισαν να άνοιγαν ξανά..οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους να προσλαμβάνονταν και πάλι..ο μισθός των ΔΥ να έφτανε στο μαγικό αριθμό των 1200 ευρώ..οι γονείς μας και οι παππούδες μας να ζουν αξιοπρεπώς με τη σύντάξή τους...η χώρα ελεύθερη να αναπτύσσεται και να μεγαλουργεί..η Παιδεία να έχει αποκτήσει την ελληνικότητά της..η Υγεία να είναι για όλους..οι ένοχοι να τιμωρούνται..
  Είμαι βέβαιη ότι ο Πρόεδρος θέλει τα ίδια με μένα..το ξέρω, το αισθάνομαι, το βλέπω..δεν μ' ενδιαφέρει με ποιον τρόπο θα τα καταφέρει..θα προσπαθήσει όμως να κάνει το καλύτερο με όσα όπλα ψυχής διαθέτει..αυτό προς το παρόν μου φτάνει..

 69. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 06/02/2012 17:32:07

  To να διαφωνούμε για τη στάση Σαμαρά στις εξελίξεις του τελευταίου 48ωρου είναι θεμιτό και λογικό.
  Δεν είναι όμως σωστό να παρουσιαζόμαστε όσοι διαφωνούμε ως τάχα "υπερήφανοι" (δηλαδή τζάμπα μάγκες) ή πως καταγγέλουμε τον Σαμαρά ή όποιους συμφωνούν με τη στάση του ως "δηλωσία" ή "ατιμασμένο", όπως λέει το άρθρο στην πρώτη του παράγραφο.
  Στοιχείωδη συνέπεια ζητάμε και στοιχείωδη πολιτική πρόβλεψη και ο Αντώνης έχει αστοχήσει τους τελευταίους μήνες και κανένας εξωραισμός δεν μπορεί να το κρύψει αυτό. Για να μην κουράσω θα αρκεστώ στις δηλώσεις του ίδιου του ΑΣ και στελεχών της ΝΔ:
  1." Αν αφαιρέσεις χρήματα από τον κόσμο με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα βαθύνει την ύφεση και θα χάσεις τα όποια οφέλη από το PSI», δήλωσε ο ΑΣ στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ. Και ρωτάω, τώρα με τη μείωση του κατώτατου και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που αυτή επιφέρει δεν χάνονται τα οφέλη απο το PSI; Γιατί το δέχεται; Δηλαδή και ύφεσιακό μέτρο ψηφίζει και "χάνει τα οφέλη από το PSI" ψηφίζοντάς το, αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε κατανόηση σε τι ακριβώς;
  2. Από ανάρτηση του Antinews, (12/2011):
  "Ο σύμβουλος του κ. Σαμαράς Δ. Σταμάτης, εξάλλου, μιλώντας στο “Ράδιο 9″ τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μέτρα σε βάρος του λαού. Τα νέα μέτρα συνέχισε ο κ. Σταμάτης αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση, μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
  “Η κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα τα νέα μέτρα, θα πρέπει να προέρχεται από λαϊκή εντολή”, είπε ακόμα ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε: “Τα μέτρα εξακολουθούμε να λέμε ότι είναι προς λάθος κατεύθυνση. Εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη τότε οδηγούμεθα στον τοίχο”
  Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου από το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι η προσαρμογή, θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων"...!!!
  Κάθε σχόλιο περισσεύει...Ή λοιπόν στο κόμμα της ΝΔ κοροιδεύουν ή δεν έχουν την παραμικρή προβλεπτική ικανότητα. Γιατί όταν δήλωνε παρόμοιες μπούρδες( όχι άλλα φορολογικά μέτρα) ο Παπακωνσταντίνου του χυμούσαμε-και δικαίως- ως ψεύτη και αναξιόπιστου. Τώρα;

  3. Το πιο κραυγαλέο. Στις 9/12/2011 ο Παπαδήμος δηλώνει πως η κυβέρνησή του θα διαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα και ο Μιχελάκης ξεσπαθώνει:
  "...οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2015 θα εξειδικευθούν από την επόμενη Κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του 2012" ...και προσθέτει πως "από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων"...
  Άρα λοιπόν ή τότε μας κορόιδευαν ή τώρα έκαναν πίσω. Τρίτη εξήγηση ΔΕΝ υπάρχει. Οι δηλώσεις υπάρχουν και κανένας εξωραισμός δεν διαγράφει την ολισθηρή πορεία που ξεκίνησε από το Προπατορικό Αμάρτημα της ΝΔ, δηλαδή την συμμετοχή στο έκτρωμα Παπαδήμου, την νεκρανάσταση δηλαδή- ή έστω την παράταση ζωής- του ψόφιου(τον Νοέμβριο του 11) ΠΑΣΟΚ.
  Τώρα τρέχουμε να απολογούμαστε. Και δεν είμαστε και πειστικοί.

  υγ: το "τι έχεις να προτείνεις; " καλό είναι να αποφεύγεται. Καταρχήν γιατί είναι η εξευγενισμένη εκδοχή του "μονόδρομου" του μνημονιακού πασόκ. Δεύτερον υπάρχει απάντηση: προτείνω-μάλλον πρότεινα - γιατί τώρα μάλλον χάθηκε η παρτίδα- όσα πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς πριν τον ΟΛΕΘΡΙΟ Νοέμβριο του 2011: εκλογές- όχι συγκυβέρνηση με τους ενόχους- μία εξεταστική και "αμείλικτος" - αναδιαπραγμάτευση ΜΕΤΑ από λαική εντολή.

 70. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 06/02/2012 17:32:21

  Ο Αντ. Σαμαράς δεν δέχτηκε τελεσίγραφα”

  Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μεταξύ άλλων τόνισε και τα παρακάτω:

  ““Συνταγή οικονομικού θανάτου” για τους μισθούς είχε στο τραπέζι ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης με μέτρα που επεξεργαζόταν - και διέρρεε δεξιά και αριστερά- κατ' εντολή των δανειστών.
  Στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα ήταν έτοιμο και προετοιμασμένο το ΠΑΣΟΚ, να βάλει στα “σαγόνια” του ΔΝΤ το 13ο και 14ο μισθό 2,5 εκατ. υπαλλήλων πέραν της μείωσης, που έρχεται στο βασικό μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  Αυτά όμως που εκείνοι πρότειναν θα μεγάλωναν την ύφεση.
  Οι συνεχείς υπαναχωρήσεις, η μη υλοποίηση των νομοθετηθέντων, η ερμηνεία νόμων με εγκυκλίους και άλλες καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει την αξιοπιστία των εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας στο μηδέν.
  Πώς μπορούμε να δεχτούμε ένα τέτοιο status;

  Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε με τις γνωστές θέσεις μας αλλά και με διάθεση σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν δέχτηκε τελεσίγραφα.
  Ο κ. Σαμαράς επέμενε στην διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, στην διαφύλαξη ελαχίστων ορίων στους κατώτατους μισθούς και στην διατήρηση των επικουρικών.
  Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στην χτεσινή σύσκεψη με τις αντιπροτάσεις του για τα θέματα στα οποία διαφωνεί.
  Το πιο σκληρό σενάριο του ΠΑΣΟΚ για οριζόντιες περικοπές και μειώσεις επικουρικών, στο οποίο μάλιστα ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε καταλήξει στην εφαρμογή του ως μονόδρομο για τα ελλειμματικά ταμεία.
  Ενταφιάστηκε οριστικά και σήμερα όλοι συμφωνούν πως πρέπει να διαφυλαχτούν τα ελάχιστα κατώτατα όρια μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης των χαμηλοσυνταξιούχων
  Από το πλάνο των κυβερνητικών επιλογών φαίνεται να αποσύρεται το ζήτημα της πλήρους κατάργησης των επιπέδων ασφαλείας για τους μισθούς και για συντάξεις.
  Αυτό τελικά μετά την πίεση του Αντώνη Σαμαρά επικράτησε.

  Με τις προτάσεις της ΝΔ να αντικρούει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αναζητηθεί οι εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων
  Η στρατηγική είναι να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα, για να βρίσκεται μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι γιατί έρχεται η ώρα της πραγματικής, ριζικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Η έκδοση ευρωομολόγου είναι αναπόφευκτη και πολύ σύντομα, πιθανότατα το καλοκαίρι, η ευρωζώνη θα αποκτήσει δύναμη πυρός ύψους 1,5 τρισ. ευρώ στη βάση της συμφωνίας κορυφής που έγινε στο Νταβός μεταξύ Γκάιτνερ – Λαγκάρντ – Μέρκελ – Ντράγκι. Είναι αναγκαίο να γίνουν επώδυνες συμφωνίες, τώρα, για να μη χαθεί η ευκαιρία που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό”.

 71. Pileas avatar
  Pileas 06/02/2012 17:51:26

  Factorx δεν ξέρω αν με συγχέεις με κάποιον άλλο αλλά εγώ στις εκλογές στηρίζω Αντώνη. Αλλά τα σφάλματα του θα τα λέω, το μεγαλύτερο του οποίου είναι ότι θα στερήσει τον τόπο από την αυτοδυναμη διακυβέρνηση του, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη η Ελλάδα. Μακριά από εμένα η οποία ακροδεξιά ή ακροαριστέρη - αριστερή διάσταση.

 72. airman avatar
  airman 06/02/2012 17:54:32

  Ενδεχομένως το πολιτικό κεφάλαιο ''Αντώνης Σαμαράς'' να μην φαίνεται σε κάποιους ότι αρκεί για τις σημερινές περιστάσεις. Σε κάθε περίπτωση προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη καλύτερη επιλογή. Όταν είσαι επιβάτης σε αεροσκάφος που κινδυνεύει να συντριβεί, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις (εκτός του να προσεύχεσαι) είναι να εμπιστεύεσαι τον κυβερνήτη του. Εκείνη την ώρα είναι ο μόνος που μπορεί να το σώσει!

 73. freedom avatar
  freedom 06/02/2012 17:54:50

  Πώς καταλήξαμε έτσι βρε νεοέλληνες! Ραγιάδες??? Η ιστορία των Ελλήνων γράφτηκε με τα ΟΧΙ!!!

 74. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 06/02/2012 17:59:58

  ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ, ΟΙ .....ΛΕΠΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΔΕΩΔΗ ΛΥΣΗ.
  ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ??? ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
  ΟΧΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
  ΟΧΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ.
  ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ... ENAΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ…

  ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ...ΣΩΣΕΙΣ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

  ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
  http://www.youtube.com/watch?v=M3MD3ngA53g&feature=related

  • M.O. avatar
   M.O. @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 06/02/2012 20:00:00

   Αγαπητέ, οι οχτροί έχουν μπει εδώ και καιρό. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να τους διώξουν.Ας τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο.
   Σας έχω ξαναπεί να χρησιμοποιείτε άλλο νικ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Αφού δεν το κάνετε, γράψτε τουλάχιστον με πεζά...

   • O ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    O ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ M.O. 06/02/2012 20:51:23

    Αγαπητέ, οι οχτροί έχουνε μπεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά αυτοί που...προσπαθούν να τους διώξουν πείθουν πλέον μονάχα εσάς για τις ευγενικές προθέσεις τους.
    Όσο για το nick, εμένα δεν μου είπατε ποτέ πως υπάρχει πρόβλημα, αλλά αφού το λέτε τώρα, το αλλάζω αμέσως.

    • M.O. avatar
     M.O. @ O ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 06/02/2012 23:02:03

     Άλλος θα ήταν λοιπόν. Σας ευχαριστώ. Και για τα πεζά.

 75. dimokritos_1 avatar
  dimokritos_1 06/02/2012 18:00:50

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΣΩΣΤΟΣ

  • GIKON avatar
   GIKON @ dimokritos_1 07/02/2012 07:28:55

   Αφήστε, ξε@@@@@νομαι από μόνος μου. Είμαι ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Παγκρατίου (1974), δεν πούλησα την παράταξη και το κόμμα ποτέ από τότε και είμαι θιασώτης του "καραμανλισμού" μέχρις μυελού οστών

 76. nikosnik avatar
  nikosnik 06/02/2012 18:01:49

  Ως και 20% πέφτει ο κατώτατος μισθός
  Από 15% ως 35% μειώνονται οι συντάξεις
  “Ξαφνικό θάνατο” με απολύσεις και λουκέτα στο Δημόσιο
  ΕΝΑ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ...ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ -ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ...ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ !!!
  ...ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΠΛΟ ΩΣ ΧΩΡΑ
  Αυτό που δεν μας λένε: Κατάσταση (έκτακτης) Ανάγκης ή State of Necessity

  Επιμελώς αποκρύπτεται στην Ελλάδα από όλους ότι το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας (αγγλ.: State of Necessity) το δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του. Αυτό αποτελεί κοινό τόπο για όσους ασχολούνται με το διεθνές δίκαιο, έχει δε αυτή κωδικοποιηθεί από την Διεθνή Νομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών (International Law Commission) από εφαρμογή αυτού του κανόνα για πάνω από έναν αιώνα στο διεθνές δίκαιο. Δείτε στο ILC-Yearbook του 1980 , πόσα ενδιαφέροντα επιχειρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα έναντι των δανειστών της (από τη σελίδα 14 και μετά, ειδικά από το σημείο 25 και έπειτα . Η Ελλάδα έχει στο χέρι της τη δυνατότητα να πει ένα νομιμότατο «ελάτε να πάρετε όταν έχουμε» στους δανειστές της !
  Αυτό που αποκρύπτεται ακόμη πιο επιμελώς είναι ότι υπάρχει σήμερα όλο και πιο έντονη διεθνής αμφισβήτηση της δυνατότητας αναστολής των πληρωμών όταν τα δάνεια οφείλονται σε ιδιώτες δανειστές (όχι κράτη) και υπάγονται σε αλλοδαπό δίκαιο.
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

 77. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 18:03:59

  Αν μπερδεύτηκα ζητώ συγνώμην

  • Pileas avatar
   Pileas @ factorx 06/02/2012 18:08:06

   Συγχωρεμένος. Άλλωστε τα νεύρα όλων μας είναι κάπως τεντωμένα.

 78. ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ avatar
  ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ 06/02/2012 18:08:04

  Μάλλον κάποιον άλλον έχεις στο μυαλό σου. Προσωπικά έχω ακολουθήσει τον Αντωνάκη σε όλα του τα βήματα από τότε που πρωτοπολιτεύτηκε στη Μεσσηνία, στην Πολιτική Άνοιξη και πάει λέγοντας. Μαθήματα και υποδείξεις καλύτερα να δίνεις σε άλλους. Εκφράζω απλώς την πραγματικότητα. Εάν δεν την καταλαβαίνεις ούτε εσύ, ούτε ο ίδιος ο Αντώνης, τότε στις εκλογές (που υποτίθεται ότι θα είχαν ήδη γίνει αν θυμηθούμε τα λεγόμενα του αρχηγού προ μηνός) θα απογοητευτεί κι αυτός, κι εσύ. Πραγματιστής είμαι φίλε, όχι εμπαθής!

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ 06/02/2012 19:55:02

   +100000000000

 79. ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ avatar
  ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ 06/02/2012 18:10:17

  Μάλλον διαβάζεις άλλο κείμενο και απαντάς σε μένα. Δεν νομίζω να έγραψα τίποτα για τη γιαλαντζί δεξιά του κλόουν που ακούει στο όνομα Καρατζαφέρης...

 80. βασιλικη κόμπρα avatar
  βασιλικη κόμπρα 06/02/2012 18:14:01

  Διαβάζω το κείμενό σου και πολύ καλύτερα απόσο νομίζεις.

  • ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ avatar
   ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ @ βασιλικη κόμπρα 06/02/2012 19:50:54

   Τότε πρέπει να βελτιώσεις τα ελληνικά σου επιγόντως...

   • ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ avatar
    ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ @ ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ 06/02/2012 19:59:34

    Διόρθωση: "επειγόντως". Μη μας πεις και αγραμματους!

    • βασιλικη κόμπρα avatar
     βασιλικη κόμπρα @ ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ 06/02/2012 20:34:44

     Για λάθος λέξεις ανησυχείς.

 81. M.O. avatar
  M.O. 06/02/2012 18:22:42

  το 1% δεν έχει ούτε ποσοτικό ενδιαφέρον. Μιλάω για το 30% των αναποφάσιστων...

 82. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 06/02/2012 18:42:37

  ...πειράζουν φαίνεται κάποιους οι παρεναίσεις μας προς τον Σαμαρά ..να μην υπογράψει ξεπούλημα! μα όλοι φίλε μου αυτό δεν λέγατε ,- ο περήφανος Σαμαράς ο Σαμαράς της ανάπτυξης ! ο αντιμνημονιακός Σαμαράς ! Τώρα που η δευτερη τούμπα είναι μάλον δεδομένη ,πρέπει να δεχτούμε οτι δεν έγινε τίποτα ;
  Ακούστετο καλά : Δεν λαχταρούμε να δούμε τον Σαμαρά προθυπουργό ,έτσι για να γίν ει ! Θέλουμε ΄ενα Σαμαρά που θα τρίζει τα δόντια και θα τον φοβούνται βρε αδελφέ επί τέλους! Θέλουμε ένα Σαμαρά να μας σώσει ! Αν εσείς θέλετε Σαμαρά για προθυπουργό έτσι και μόνο ...σας τον χαρίζουμε μιά και καλή!

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Tabachaniotika 06/02/2012 19:48:25

   Μάλλον εσείς έχετε πρόβλημα με μια διαφορετική άποψη, πέρα από τα "τσάμικα". Πάμε για αυτοκτονία λοιπόν, δαφνοστεφανωμένοι τις ιδεοληψίες μας..

   • Tabachaniotika avatar
    Tabachaniotika @ Μ.Ο. 06/02/2012 21:15:12

    ουτωςή αλλως, αγαπητέ μου Μ.Ο. για θάνατο πάμε ,είτε είναι αυτοκτονία είτε λοιμός ,θάνατος είναι .Στην αυτοκτονία όμως έχεις περιθώριο να μετανοιώσεις και να προσπαθήσεις να σώσεις το τομάρι σου ,στον λοιμό όμως τι κάνεις ; αργός και βασανιστικός ο θάνατος! Σου τον επιβάλουν άλλοι με την στέρηση...τροφής.
    Μακάρι τα περί τούμπας να είναι φήμες και να είναι σταθερός στις απόψεις του και θα βγεί κερδισμένος !
    Κριτκάρω την αποψή σου δεν σου στερώ το δικαίωμα να την λές ,το αντίθετο μάλλον και την σέβομαι αλλά διαφωνώ σε μερικά σημεία.

 83. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/02/2012 18:43:25

  Και για να... δέσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η μανέστρα μετά τους αλλεπάλληλους ενδοτισμούς, οι τροϊκανοί κατακτητές επανήλθαν σήμερα και διέταξαν... ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ για να... ρεφάρουν την απώλεια στα έσοδα από τη μείωση των μισθών που... οι ίδιοι επέβαλαν!

  Θαυμαστές, κύριοι της "σωφροσύνης":
  -Μείωση και των κύριων συντάξεων κατά 20%!
  -Άμεση απόλυση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  -Μείωση του αφορολογήτου από τα 5000 στα 3000 ευρώ!

  Αν δεν ήταν τραγικό για τον ελληνικό λαό το πού οδηγεί, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, η "σωφροσύνη", θα είχε μεγάλη πλάκα. Αλλά είναι...

 84. Miltos avatar
  Miltos 06/02/2012 18:45:47

  Πριν από λίγο ο Ρέππας είπε ότι ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ να γίνουν 15.000 απολύσεις σε ΟΛΑ τα υπουργεία (δηλ. ΚΑΙ εκπαιδευτικούς ΚΑΙ ένστολους ΚΑΙ νοσηλευτικό προσωπικό και.... και.. και).
  Το δέχτηκε ΚΑΙ αυτό ο ΑΣ; (μετά το χαράτσι της ΔΕΗ που έγινε γαργάρα- πάει το ξεχάσαμε αυτό-, μετά την στήριξη σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε (ως σύμβουλος του Σημίτη) στα μαγειρεμένα στοιχεία και στην συμφωνία με την Goldman Sachs και τελικά μας οδήγησε εδώ, κλπ, κλπ).
  Τον πιστέψαμε (ακόμα και άτομα σαν εμένα που δεν είμαι "παραδοσιακός" ψηφοφόρος της ΝΔ) και αποδεικνύεται, και αυτός, πολύ λίγος δυστυχώς.
  Φαίνεται ότι οι "κόκκινες γραμμές" έγιναν τελικά "κόκκινες κορδέλες", όπως διάβασα κάπου σήμερα το πρωί.
  Αν κάνω λάθος και ΔΕΝ δέχτηκε τις απολύσεις πρέπει ΤΩΡΑ να βγει να καταγγείλει τον Ρέππα και να απαιτήσει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.
  Αν δεν το κάνει ΑΜΕΣΑ τότε έχει δεχτεί τις απολύσεις, ότι και να λέει.

  • Απόστολος avatar
   Απόστολος @ Miltos 06/02/2012 21:41:42

   Γιατί προσλαμβάνουν αναπληρωτές όταν έχουν εντολή να διώξουν κόσμο;;;;;

   http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=56762

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Miltos 06/02/2012 22:05:21

   Δηλαδή αν με κάποια αναδιάρθρωση των Ε.Δ, της παιδείας, και της υγείας προκύψουν κάποιοι που δεν παρέχουν υπηρεσία αλλά είναι αργόσχολοι, γιατί ΚΑΙ στις Ε.Δ υπάρχουν και λίγοι τέτοιοι, είναι κακό να καταργηθούν ? Δεν κινδυνεύει η πατρίδα από αυτά, από την ακινησιά ιδεών και πράξεων κινδυνεύει !

 85. Γιάννης avatar
  Γιάννης 06/02/2012 18:56:08

  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την νέα κοινωνία της Ελλάδας η κληρονομιά της οπίας συμπεριλαμβάνει την εκκίνηση του θέατρου, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και της επιστήμης, διδάσκοντας λιγότερα θρησκευτικά και περισσότερο διαφωτισμό.

  Για παράδειγμα ας σταματήσουμε να λέμε στα σχολεία ότι o HIV είναι απόρρεια της αλαζονείας του ανθρώπου προς το Θεό και ας πούμε την αλήθεια ότι πρόκειται για ένα απλό ιό.

  Αλλά μπα, νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε στο μεσαίωνα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιάννης 06/02/2012 19:17:44

   Και τι σχέση ο άχρωμος και άοσμος διαφωτισμός με την αρχαία Ελληνική διανόηση που δίδασκε την αγάπη και το σεβασμό στο θείο? Και το παράδειγμά σας για τον ιό HIV είναι το λιγότερο ατυχής. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι ιός. Αλήθεια όμως....πως μεταδίδεται ο ιός?

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ TopGunZ 07/02/2012 06:41:51

    Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

 86. franc avatar
  franc 06/02/2012 19:16:23

  Μπορούν όμως να μας κάνουν να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να βγούμε "οικειοθελώς"
  Κυκλοφορεί πολύ αυτό το σενάριο τελυταία...

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ franc 06/02/2012 22:34:12

   τόσο χαζοί δεν νομίζω να είμαστε!
   τρέμουν και στη σκέψη μόνο για τη χρεοκοπία μας!
   θα δεις τον Σαρκοζύ να παίρνει ποσοστά κάτω και από την Λεπέν!

 87. λαλακης avatar
  λαλακης 06/02/2012 19:27:11

  Ζουμε την επιχειρηση '' σωτηρια με καθε κοστος των ΔΥ'' .
  Ειναι ικανοι οι πολιτικοι να εκμηδενισουν τους μισθους στον ΙΤ προκειμενου
  να σωθουν 1 εκ ΔΥ -πελατες.
  Αυτη ειναι η Ελλαδα, ρεμουλα γραφειοκρατεια τοκογλυφοι δημοσιο-σοβιετ
  και εξευτελισμενοι-πεινασμενοι ειλωτες ιδιωτες

  • M.O. avatar
   M.O. @ λαλακης 06/02/2012 19:39:53

   Ωραίο σχόλιο Λαλάκη. Μόνο 20 μήνες πίσω είσαι...

  • Θεμιστοκλής avatar
   Θεμιστοκλής @ λαλακης 06/02/2012 19:43:31

   Οταν αποφασίζεται η άμεση απόλυση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δεν μπορώ να κατανοήσω αυτά που αναφέρεις αγαπητέ λαλακη ! Εκτός αν όλοι αυτοί δεν θεωρούνται ΔΥ....

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Θεμιστοκλής 06/02/2012 23:18:24

    Δυστυχώς θα απολύσουν αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παράγουν έργο, μορφώνουν τα Ελληνόπουλα, και θα κρατήσουν άχρηστους καρεκλοκένταυρος, πελάτες πολιτικών, με δύο και τρεις μισθούς και χωρίς αντικείμενο εργασίας.

 88. Chris avatar
  Chris 06/02/2012 20:20:11

  Δεν έχει πια κανένα νόημα να παίζουμε με τις λέξεις... Το προβλημα της χώρας δεν είναι η "επαναδιαπραγμάτευση" ή η "τροποποίηση" των μνημονίων! Να βλέπουμε το δέντρο και όχι τα κλαδιά! Είναι παράλογο και συνάμα εκνευριστικό να μιλάμε για «νικητές» και «ηττημένους». Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο μέλλον θα δεινοπαθήσουν ακόμη περισσότερο η Ελλάδα και ο λαός της. Οι σημερινοί πολιτικοί της χώρας δεν θα κριθούν για την ικανότητα τους να σώσουν το ευρώ (το ότι παράλληλα καταστρέφουν την Ευρώπη δεν τους ενδιαφέρει προφανώς), αλλά για την ικανότητα τους να σώσουν την Ελλάδα! Μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει την εικόνα ότι θέλουν και μπορούν να χτίσουν μαζί με τον ελληνικό λαό το μέλλον της πατρίδας μας.

 89. Αγγελος Παπαδημητριου avatar
  Αγγελος Παπαδημητριου 06/02/2012 20:31:11

  Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί βρίσκεται σε μειονεκτικη θέση ο Σαμαράς ή όποιος άλλος διαπραγματεύεται;; Αντιθέτως, σε μειονεκτική θεση ευρίσκεται η Μερκελ και οι συν αυτη, εφόσον μια ενδεχομενη χρεοκοπία της Ελλάδος θα σημάνει συναγερμό στα χρηματιστηρια παγκοσμιως κι ενα απίστευτο ντόμινο, αρχής γενομενης από Πορτογαλία!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΚΤΟΡΑ;;;

 90. GIKON avatar
  GIKON 06/02/2012 20:49:52

  Ελπίζω όλο αυτό το ρεύμα απογοήτευσης που παρουσιάζεται αυτές τις δύο ημέρες στο forum να ερμηνευτεί και αξιολογηθεί σωστά από αυτούς στους οποίους απευθύνεται.

 91. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 06/02/2012 20:54:36

  Οποιος μπορεί να μας πει τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΡΧ, σχετικά με την αναδιάρθρωση του δημοσίου, όταν κανένας δεν θα μας πιέζει -αφου κάθε μέρα αποδεικνύουμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε- και κανένας δεν θα ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στη Ελλάδα, πρώτος τον λίθον βαλέτω.
  Και τότε να δούμε πότε θα ανακάμψει η καυμένη η Ελλάδα χωρίς την ευρωπαίκή βοήθεια -που τόσα χρόνια την σπαταλήσαμε όλοι ξέρουμε που- χωρίς πολιτικούς με όραμα, με ένα λαό ταλαιπωρημένο και απογοητευμένο...

 92. d.o.t. avatar
  d.o.t. 06/02/2012 21:09:25

  Να αγιάσει η πένα σου, Μικρέ Οδυσσέα.

 93. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/02/2012 21:10:29

  Μικρέ Οδυσσέα, το κείμενο σε καταρρακώνει.

 94. Dark Angel avatar
  Dark Angel 06/02/2012 21:35:45

  Δεν έχει τόση σημασία τι προτείνω εγώ.
  Πρωταρχική "δουλειά" ενός Κράτους είναι η ασφάλεια έναντι εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών.
  Αν διαφωνούμε σε αυτό δεν έχει νόημα να προσπαθούμε - με οποιοδήποτε τρόπο - να το "προστατεύσουμε¨.
  Τίποτα παράνομο ή εξωπραγματικό δεν προτείνω.Όλοι μιλάνε για οικονομικό πόλεμο.Πρώτα διασφαλίζεις λοιπόν την ασφάλεια του πληθυσμού, για να "πολεμήσει"...

  Πάμε παρακάτω, αφού η "εικόνα" μου δεν φαίνεται να σας αρέσει...
  Μία συνέντευξη του κ.Σαμαρά που να εξηγεί το γιατί απέτυχε να επιβάλλει στην Κυβέρνηση το "όχι άλλα μέτρα, πριν τις εκλογές".
  Εκβιάζεται η Χώρα;Πως εκβιάζεται; Από ποιους εκβιάζεται;
  Όταν πας να δανειστείς από μία Τράπεζα δεν σου λένε πως θα βγάλεις τα χρήματα της δόσης.Σου λένε: Σου δανείζουμε τόσα, το επιτόκιο είναι τόσο, αν κάνεις κουτσουκέλες, σου παίρνουμε το σπίτι.Εδώ έχουμε το φαινόμενο να σου δανείζουν και να σου λένε πως θα βρεις και τα λεφτά να ξεχρεώσεις.Όπως θέλω εγώ...Αν αποτύχω τότε να δούμε την "τιμωρία".Τώρα σε τιμωρούν πριν σου δώσουν τα λεφτά και σου δίνουν εντολές - "διαπραγματεύσιμες" - οι οποίες από ότι λέει η πλειοψηφία των οικονομολόγων όπου Γης, επιτείνει το πρόβλημα.Από ότι λέει ο Σαμαράς έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο.Αυτήν την δήλωση δεν την αναίρεσε.
  Τι σας δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει η πιθανότητα να βελτιωθεί η λύση; Οι στατιστικές τους; Αυτές έχουν πέσει ΟΛΕΣ έξω για δύο χρόνια.Όλες.Διαπραγματευόμαστε λάθος συνταγή από κακούς μάγειρες και υπάρχουν άνθρωποι - συμπατριώτες δικοί μας, όχι δικοί τους - που έχουν πρόβλημα με τον επιούσιο.
  Άσε λοιπόν τι προτείνω εγώ.Εγώ είμαι ανόητος και υπερβολικός.Ο Σαμαράς ούτε ανόητος, ούτε υπερβολικός είναι.Να εξηγήσει πριν υπογράψει.Ελπίζω...

 95. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 06/02/2012 21:51:04

  «Για αυτούς ο καπνός της θυσίας και για μας της φήμης ο καπνός»…

 96. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 06/02/2012 21:57:21

  "Και θα το κάνουμε μόνοι μας, χωρίς καμία απειλή από καμία τρόικα, χωρίς θηλιές στο λαιμό, χωρίς πιστόλια στον κρόταφο, χωρίς τους «υποταγμένους βολεμένους» και τους «σαμαρικότερους του Σαμαρά»".
  Γιά μένα αυτό είναι το πιό σημαντικό σημείο της ανάρτησης. Ομως από που φιλε Μικρέ Οδυσσέα προκύπτει η αισιοδοξία σου αυτή ? Δεν βλέπεις ότι ακόμα και αυτή την πιό κρίσιμη στιγμή παίζονται επικοινωνιακά παιγνίδια, -ακόμα κι αν τα παίζει το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ, τμήμα του πολιτικού συστήματος είναι κι αυτοί έστω και μικρό- σε βάρος του λαού ?
  Καλά κάνει και διαπραγματεύεται ο Α.Σ.
  Και ας προσέξουμε καλά γιατί διαβλέπω νέο διχασμό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, με τον φανατισμό που επικρατεί. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα, παίζονται χοντρά παιγνίδια...

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ ΝΑΥΤΗΣ 06/02/2012 22:04:40

   Αυτά θα συμβούν όταν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ θα απαλλαγούν από τα κυβερνητικά τους καθήκοντα και θα εφαρμοστεί ένα σοβαρό πρόγραμμα αντιστροφής της ύφεσης

 97. Νεοδημοκρατισσα avatar
  Νεοδημοκρατισσα 06/02/2012 21:57:50

  Aντωνη Σαμαρα-ηγετη της παραταξης μας.
  Δεν πιστευω οτι θα γινεις ο πρωτος πολιτικος που θα συναινεσει σε απολυσεις!!!
  Απο εκφραστης ενος περιτρανου ΟΧΙ , οπως ολοι λεγανε τουτες τις μερες σ΄αυτο το πραγμα ειναι πραγματικα αδιανοητο!!!!
  Τι συμβαινει αρχηγε μας γι΄ αυτη τη μετατροπη;

 98. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 06/02/2012 22:17:33

  Ασφαλώς όχι, ήταν απαντήσεις προς άλλους. Έχω απαντήσει και σε εσάς με άλλο σχόλιο που δεν βλέπω

 99. λαλακης avatar
  λαλακης 06/02/2012 22:19:42

  @ MO και Θεμιστοκλη

  Εγραψα πιο πανω οτι ζουμε την επιχειρηση ''σωτηρια των ΔΥ με οποιο
  ανθρωπινο κοστος '' και το πιστευω.

  Και μονο οτι ερχεται απολυση μονο 15.000 ΔΥ -οπως ακουγεται φενεται
  οτι το συστημα με νυχια και δοντια παλευει μα μην πειραχθουν οι
  κομματικοι πελατες.
  Ιδιως το πασοκ.
  Και φυσικα απλα οι πολιτικοι κερδιζουν λιγο ακομα χρονο πριν το μαχαιρι
  μπει για τα καλα στο λαιμο οποτε η πασοκαρα θα την κοπανησει και θα
  αφησει στη δεξια να φαει το παλουκι των απολυσεων στο δημοσιο
  ενω θα ξηλωνονται απο τους ''σοσιαλιστες '' τα πεζοδρομια και θα φωναζουν ''κατω τα χερια απο τους συντροφους του δημοσιου''!
  Στο πασοκ ειναι γατες οι ανθρωποι ,μπροστα τους στη ΝΔ ειναι σχολιαροπαιδα ,δεν πηραν μαλλον χαμπαρι τι τους ερχεται αν γινουν
  κυβερνηση με τον Λαγος.
  Θα εχουν απεναντι τους 1εκ ΔΥ + τις οικογενειες -κοντα στα 3 με 4 εκατομμυρια!!!!!!!!
  Δεν υπαρχει σωτηρια πατριωτη

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ λαλακης 07/02/2012 00:57:40

   σου λειπουν παιχνίδια, πρεπει να δουλεψεις κι αλλο στην προπόνηση..

 100. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 06/02/2012 22:32:17

  Είθε...

 101. NONOS avatar
  NONOS 06/02/2012 22:39:58

  Δυστυχώς ο Σαμαράς παρασυρθηκε και ανακατεψε τη ΝΔ σ'αυτο το θεατρο του παραλόγου και απορω εγω ο απλός ΝΔημοκρατης πως την πατησε γιατι δεν προεβλεψε οτι το εργο ειναι στημενο για να τον καταστησουν συνυπευθυνο στο συντελλούμενο εγκλημα,γιατι ο Σαμαράς που ειναι εξυπνος πολιτικός,θελω να πιστευω εντιμος και πατριώτης,γιατι εστω και τωρα δεν αποσυρεται ,γιατι πικραινει τον μπατηρι που ψαχνει αποκούμπι να πιαστεί,γιατι γινεται ενα με τους ανοητους καταστροφεις της χωρας,γιατι δεν προκαλει μια διακαναλικη να πει στον κοσμακη ξεκαθαρα την αληθεια παρα καθεται στο ιδιο τραπεζι και φθείρεται μ'αυτούς που μας εφεραν σάυτο το χαλι...........γιατι!!!!!!!!!!!!!!

 102. ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ 06/02/2012 22:44:34

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ!
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΗΔΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΠΑ(ΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙAΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ.
  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΙΑΝΕΙ;
  ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΗΔΕΝ;
  ΠΕΡΝΑΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ.
  ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ-Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ!
  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ!!!
  ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ!!!

 103. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 06/02/2012 23:12:28

  Κούγκι. Τώρα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Βατάτζης 07/02/2012 00:15:51

   O καλυτερότερος. με δυο λεξεις.

 104. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 06/02/2012 23:31:19

  ΓΡΑΜΜΑ ΑΠ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
  http://www.youtube.com/watch?v=EQlCtOvt9Ok

 105. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 06/02/2012 23:42:27

  Ενδιαφέρουσα άποψη.

  Χθές είχα πει το εξής:

  "Στο τέλος θα βγει ο κάθε πολιτικός αρχηγός και θα πει ότι “έσωσε” κάτι. Ο Σαμαράς τον 13ο και 14ο, ο Καρατζαφέρης τους Υπαξιωματικούς και τους Πυροσβέστες και ο ΓΑΠ την Ελλάδα και την Ευρώπη! "

 106. Κρίμα avatar
  Κρίμα 06/02/2012 23:52:46

  Φίλτατε Μ.Ο. μήπως να έγραφες μία ακόμη μακροσκελή καταχώρηση με μπόλικα επιχειρήματα. Καλή προσπάθεια αλλά δεν φαίνεται να πείθεις την πλειοψηφία των σχολιαστών σου. Πάντως αν μη τι άλλο κέρδισες την προσοχή πολλών επισκεπτών του Antinews. Αυτό από μόνο του είναι κάτι σημαντικό.
  Συμφωνώ να το πολεμάς όταν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο αλλά κάποιες φορές "δεν παλεύεται". Η απώλεια είναι απώλεια έστω και αν πρόκειται για ένα πτωχό μισθουλάκο ενώ οι υποθέσεις και οι καλές ελπίδες δεν έχουν καθεστώς γεγονότος. Έτσι λένε οι στοιχειώδεις αρχές ψυχολογικής ερμηνείας της φαντασίωσης.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Κρίμα 07/02/2012 14:15:16

   Αυτές οι αρχές λοιπόν λένε ότι υπάρχει πρόβλημα όταν αρνούμαστε την πραγματικότητα...
   Και μην ανησυχείτε για την αναγνωσιμότητα μου. Είναι σε υψηλά επίπεδα, απ' ότι μου λένε οι υπεύθυνοι του σάιτ, ακόμη και στα κομμάτια με ελάχιστα σχόλια...

   • Κρίμα avatar
    Κρίμα @ Μ.Ο. 07/02/2012 18:55:19

    Καλησπέρα. Δεν ανησυχώ για την αναγνωσιμότητα απλά επισημαίνω αυτό που διαπίστωσα ιδίοις όμασιν.
    Όσον αφορά στην πραγματικότητα αυτή όπως και η αλήθεια είναι απόλυτα υποκειμενικό ζήτημα χωρίς δυνατότητα επιμερισμού και μεταβίβασης.
    Απλά μαθήματα υποκειμενικότητας και διαφορετικότητας χωρίς την ελάχιστη δόση "ανθρωπισμού" και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αγορών.
    Καλή ενημέρωση.

 107. Θανος avatar
  Θανος 06/02/2012 23:55:16

  Πια διαπραγμάτευση? Δεν πρέπει να διαπραγματεύονται άλλο κόψιμο σε μισθούς. Αυτό θα έπρεπε να είναι κόκκινη γραμμή. Μη μας πουλάτε τώρα παραμύθια ότι ο Σαμαράς τηρεί το λόγο του. Δεν θα έπρεπε να διαπραγματεύεται άλλες μειώσεις , τέλος. Να τους πει ότι το χρέος είναι επαχθές και απεχθές , ότι δε βγαίνει. Το ξέρει άλλωστε αυτό, και η κουτσή Μαρία το ξέρει όλοι το ξέρουμε. Η Ελλάδα δε αναγνωρίζει αυτό το χρέος, να καθίσει να δει πως θα γίνομαι παραγωγική χώρα για να δώσει ζωή στο τόπο. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο λόγος του αλλά δεν είναι. Αυτά θα έπρεπε να συζητάει. ΑΟΖ , παραγωγή , βιομηχανία πού είναι αυτά? Ρωτάω πού. Διαπραγματεύονται τους όρους παράδοσης της χώρας και τίποτα άλλο. Φτάνει η εξαθλίωση δε νομίζετε.

  • βασιλικη κόμπρα avatar
   βασιλικη κόμπρα @ Θανος 07/02/2012 00:06:15

   Γιατί δεν έχουν ζητήσει οι πολιτικές δυνάμεις που κάνουν λόγο για επαχθές και... απεχθές χρέος να συναντηθούν με την τροϊκα να τους τα πουν αυτά που λένε και σε σας δηλαδή οτι το χρέος είναι επαχθές; Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Ο Σαμαράς με αυτούς τους όρους δε μίλησε ποτέ.

   • Θανος avatar
    Θανος @ βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 00:16:44

    Δεν είναι μόνο πολιτικές δυνάμεις , είναι οικονομολόγοι , είναι ευρωβουλευτές , ακόμα και ξένων χωρών. Δηλαδή ο Σαμαράς πιστεύει το αντίθετο για το χρέος? Εσείς πιστεύετε το αντίθετο ? Πιστεύετε ότι βγαίνει η Ελλάδα από αυτή τη κρίση? Ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά και με λυμένα τα σκυλιά ένας πολιτικός θα έπρεπε να μη φοβάται. Κι αν δε μίλησε ποτέ τότε από λάθος άνθρωπο περιμένετε προκοπή στο τόπο.

    • βασιλικη κόμπρα avatar
     βασιλικη κόμπρα @ Θανος 07/02/2012 00:44:21

     Εγώ πιστεύω οτι πρώτα από όλα υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που το λένε αλλά δεν τις βλέπω να κάνουν και τίποτα. Γιατί;Ποιός τους εμπόδισε να συναντηθούν με τους δανειστές και να τους το πουν; Πάλι ψήφους μαζεύουν; Γιούχου!!! Οι οικονομολόγοι μπορούν να το λένε και δεν έχουν υποχρέωση να πράξουν κάτι. Οι πολιτικές δυνάμεις που το λένε έχουν υποχρέωση να πράξουν.
     Έχω ακούσει οτι η επιχειρηματολογία όσων μιλούν για επαχθές χρέος είναι ότι δημιουργήθηκε από παράνομες κυβερνήσεις και διάφορα τέτοια και δεν ξέρω αν ιδρώνει κανενός το αυτί με αυτά. Μια χαρά νόμιμες ήταν οι κυβερνήσεις δηλαδή εκλεγμένες. Αν εκλέγουμε απατεώνες άλλο θέμα.
     Δεν άκουσα το Σαμαρά να μιλάει για επαχθές χρέος. Εσύ τον άκουσες;

     • Θανος avatar
      Θανος @ βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 01:15:47

      Όχι δε τον άκουσα. Και γι'αυτό λέω ότι διαπραγματεύεται αυτά που δε θα έπρεπε. Οι συμφωνίες με τη τρόικα είναι επαχθείς και άρα άνομες. Σύμφωνα με τη θεωρία του επαχθούς χρέους «τα χρέη των Κρατών πρέπει να έχουν συναφθεί και τα απορρέοντα κεφάλαια να έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τα συμφέροντα του Κράτους». Όμως, τα δάνεια της τρόικα χορηγούνται υπό τον όρο της λήψης μέτρων λιτότητας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και που δεν θα επιτρέψουν σε αυτά τα Κράτη να βγουν από τη κρίση. Γι'αυτό είπα ότι παραδίδεται η χώρα. Δεν έχουν κάνει τίποτα για ανάπτυξη. Οπότε τι συζητάμε και αναλύουμε δε καταλαβαίνω.
      Τώρα ποιος εμπόδισε δυνάμεις πολιτικές να μιλήσουν με τη τρόικα δε ξέρω , πάντως στερούμαστε προσωπικοτήτων άξιων και σαφώς έχουμε αυτούς που μας αξίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ βασιλικη κόμπρα 07/02/2012 05:29:34

    Χμ... Με άλλα λόγια μας λες: Το χρέος είναι πραγματικό. Μάλιστα.. Με αυτά τα μυαλά δεν εκπλήσσομαι καθόλου, που οι ξένοι δυνάστες και οι εγχώριοι γερμανοτσολιάδες μας κάνουν ό,τι θέλουν.

    Άρα να υποθέσω ότι ο Αντώνης δέχεται ότι το χρέος που μας έχουν φορτώσει, δικαίως μας το έχουν φορτώσει και, φυσικά, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να καταφέρει να φανεί "συνεπής" στις δίκαιες "υποχρεώσεις" της χώρας.

    Είναι που δεν είναι όλοι ίδιοι...

    Να το θυμόμαστε για τις εκλογές...

    80% θα πάρει η αριστέρα, εδώ θα είμαστε. Δυστυχώς.

    • βασιλικη κόμπρα avatar
     βασιλικη κόμπρα @ Πεπόνης 07/02/2012 14:32:58

     Τα υπογράψανε άνθρωπε. Όσο δυσβάσταχτοι και να είναι οι όροι μπήκε υπογραφούλα. Η κυβέρνηση ήταν εκλεγμένη και οι άλλες κυβερνήσεις του Ανδρέα και του Σημίτη εκλεγμένες ήταν. Να μην τους ψηφίζατε 30 χρόνια. Η αριστερά μια χαρά έπαιζε με την ΠΑΣΟΚΑ που δημιούργησε το χρέος. Τώρα χαιρετίσματα πες τους. Και αφού επιμένουν οι αριστεροί οτι μπορούν να βγάλουν άκρη με τη θεωρία του επαχθούς χρέους ας έβρισκαν τους δανειστές να τους τα πουν. Το έκαναν; Οχι. Τα παράπονά σας σε αυτούς.
     Θα δεις στις επόμενες δεκαετίες τι έχει να συμβεί στα αριστερά απολιθώματα. Έκαναν την Ελλάδα σοβιετ θέλουν και 80%. Βασικό εμπόδιο στην Ελλάδα είναι αυτή η ηλίθια εμμονή σε μια χαζοαριστερή ιδεολογία που δε σημαίνει τίποτα και δεν μπορεί καν να βρει εφαρμογή στην πράξη.

    • Θανος avatar
     Θανος @ Πεπόνης 07/02/2012 20:36:43

     Με άπλα λόγια δε κατάλαβες τι είπα.
     Είπα είναι παράνομο το χρέος , και έδωσα έναν ορισμό για το απεχθές χρέος που έχω διαβάσει εδώ και καιρό σε πολλά blog.
     Το χρέος δημιουργήθηκε από όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις , με βάση και τα νούμερα , δε βγάζω πράγματα από το κεφάλι μου.
     Εμένα δε με ενδιαφέρει ποιος τα έκανε σκατά , τώρα τι κάνουμε μου λες?

 108. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 07/02/2012 00:34:59

  Συγνωμη, αλλα αν ψηφισει τη μειωση του κατωτατου μισθου
  και δεν μπορέσει να συγκρατησει τις αντικειμενικες αξιες.....τότε θα μου φανη πολυ χάλια η σταση του!
  Δεν θα τον δεσμευουν αυτα εαν βγειστις ερχομενες εκλογές?

 109. ΠΑΝΟΣ avatar
  ΠΑΝΟΣ 07/02/2012 01:50:33

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Dark Angel ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ !

 110. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 07/02/2012 02:18:36

  Αγαπητοι μου συμπατριωτες..ο,τι αποφαση και αν παρθει πρεπει μα στηριξουμε τον Σαμαρα.. ειναι ο μονος που πονα την πατριδα αληθινα και ακομη και αν κανει λαθη δεν τα κανει λογω υστεροβουλιας ή λογω εξυπηρετησης υπερεθνικων συμφεροντων.. θα τον πολεμησουν αγρια ολα τα ευρωλιγουρικα σοσιαλοδημοκρατικα φερεφωνα... και για αυτο θελει την αμεριστη συμπαρασταση μας χωρις γκρινιες.. μετα απο 30 χρονια εθνοαποδομητικου ΠΑΣΟΚ και αβουλης ΝΔ ηρθε ο καιρος να ενσαρκωθουν τα γνησια πατριωτικα αισθηματα του μεσου Ελληνα και σε επιπεδο κεντρικης εξουσιας... εγω πρωτος σταθερος ψηφοφορος του ΚΚΕ ολα αυτα τα χρονια θα ριξω την ψηφο μου στον Αντωνη Σαμαρα..

 111. Zagarι avatar
  Zagarι 07/02/2012 03:44:11

  Αντωνη ! Μη συνενεσεις σε απολυσεις , θα μπουν ολα τα ΠΑΣΟΚια μεσα, αυτους κρατα τους για το τελος το δεντρο της Λευτεριας θελει πολυ αιμα για να θεριεψει.

 112. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 07/02/2012 04:29:48

  Κυρίες και κύριοι, δυστυχώς για όλους μας, σας ενημερώνω ότι τελικά νίκησε το ΚΚ (αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι). Δεν εξηγείται αλλιώς. Αν προσπαθήσετε να το εξηγήσετε αλλιώς, θα καταλήξετε με πονοκέφαλο, στην καλύτερη περίπτωση.

  Σε όλη την Ευρώπη, τι λέω, σε όλον τον κόσμο, δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος να εξηγήσει με πειστικά επιχειρήματα και στην ανάγκη με το ζόρι, στους "επενδυτές" (ας γελάσω δυόμιση: χα-χα-χι = κρατιστές της χειρότερης υφής είναι και όχι επενδυτές!) ότι δεν γίνεται να είσαι φανατικός οπαδός της "ελεύθερης" αγοράς όταν υπάρχουν κέρδη, αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή φανατικός οπαδός της κρατικής στήριξης, όταν υπάρχουν ζημιές, και να τους επιβάλει τις συνέπειες αυτής της συλλογιστικής.

  Τι προτείνω;

  Αν θέλουμε να περισώσουμε έστω την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον:

  Αναποδογυρίζουμε το σπαθί με το οποίο μας απειλούν. Αντί να σκύβουμε και να περιμένουμε το μοιραίο, λέμε: Αν δεν μας σώσετε αξιοπρεπώς και όπως αρμόζει σε ανθρώπους, στις 15 Μαρτίου, ακριβώς 12:00 το βράδυ, χτυπάμε μια όμορφη, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Γενική και άνευ όρων στάση πληρωμών προς τα έξω.

  Έξοδος τους Μεσολογγίου. Όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές κι αχτένιστες.

  Αλλιώς δεν υπάρχει άλλη ορατή εξέλιξη από τον εμφύλιο. Το απεύχομαι, αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ άλλη πιθανή εξέλιξη, που να μην βασίζεται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και σε ροζ όνειρα.. Θα βιώσουμε μαζική εξέγερση σε ανύποπτο χρόνο και αμέσως μετά έναν ανεπανάληπτο καταστρεπτικό εμφύλιο.

  Τα φούμαρα περί Αντώνη δυστυχώς τα ακούω βερεσέ. Ο κόσμος που σαπίζει στην δυστυχία της οικονομικής και ψυχολογικής αφαίμαξης, αυξανεται με γεωμετρική πρόοδο. Καθημερινά προστίθενται άνθρωποι που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωση. Έναν γόρδιο δεσμό, τον κόβεις με κοφτερό σπαθί, δεν τον πας πέρα-δώθε, μπας και λυθεί από μόνος του. Η καθημερινότητα είναι ο πιο αυστηρός κριτής και δεν χαμπαριάζει ούτε από πολιτικούς ελιγμούς ούτε από διαρροές και σοβαροφανείς δηλώσεις περί κόκκινων γραμμών, που στην κρίσιμη στιγμή μεταλλάσονται ως δια μαγείας στο ροζ "μας διέταξαν να σας κόψουμε τα άκρα κι όμως καταφέραμε να διαπραγματευτούμε την σωτηρία του ενός ποδιού".

  Μπορεί να υπήρξαμε σαν λάος ηλίθιοι, αλλά, ευτυχώς για εμάς, δεν παραμένουμε για πάντα ηλίθιοι. Θα προτιμήσουμε να πεθάνουμε σαν άνθρωποι, παρά να ζούμε σαν ζώα.

  Έχω μόνο μια επιφύλαξη: Να μην έχω όλες τις πληροφορίες, να υπάρχει δλδ κάτι που εγώ αγνοώ και που θα αποδειχθεί καθοριστικό, πχ να έχει ο Αντώνης τσόντα με την Μέρκελ στην κατοχή του και να την εκβιάζει, ή έστω κάτι αντίστοιχα καλό.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Πεπόνης 07/02/2012 14:21:36

   Σε κάθε οικονομική κρίση του καπιταλισμού κερδίζουν τα ΚΚ. Ενημερωθείτε για τις πτήσεις προς Αβάνα, γιατί δεν προβλέπεται καμία ηρωική έξοδος...

 113. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/02/2012 07:50:20

  Αγαπητέ Μικρέ Οδυσσέα, ας προσπαθήσω κι εγώ να δώσω απάντηση στο ερώτημά σου "τι κοινωνία θέλουμε".

  Θέλουμε πρώτα απ' όλα κοινωνία που να κυβερνιέται μόνη της, χωρίς έξωθεν υποδείξεις και εντολές, χωρίς τις αόρατες υποδείξεις μιας ορατής ολιγαρχίας.

  Η "σκληρή διαπραγμάτευση" δεν εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει αυτή η κοινωνία, διότι η ανατροπή της ντόπιας ολιγαρχίας και της δυνατότητας των ξένων να διοικούν εμμέσως τη χώρα (κάτι που προϋπήρχε του Μνημονίου, σε μεγάλο βαθμό) δεν εξασφαλίζονται με μια "σκληρή διαπραγμάτευση".

  Αν το καλοσκεφτείς, το δικό σου μοντέλο είναι πολύ περισσότερο μεσσιανικό από το μοντέλο της "αυτοκυβερνώμενης" κοινωνίας. Τι θα γίνει π.χ. στο δικό σου μοντέλο, όταν εκλείψει ο ένας αστός πολιτικός (ο μόνος που έχουμε αυτή τη στιγμή διαθέσιμο) που θέλει "να διαπραγματευτεί σκληρά"; Θα έχουμε έναν Στυλιανίδη για δελφίνο στη ΝΔ ή έναν Βενιζέλο για επόμενο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται τότε το κόμμα της βενιζελογενούς παράταξης; Θα εξαρτάται το τι θα κάνουμε από τις επιλογές του ενός πρωθυπουργού;

  Η κοινωνία πρέπει να μπορεί να θέτει δεσμεύσεις στους εκπροσώπους της, τις οποίες αυτοί θα τους είναι αδύνατον να παραβιάσουν. Δες π.χ. με τι θαυμαστή σταθερότητα επιδιώκουν ΟΛΟΙ οι Γερμανοί πολιτικοί τον στόχο της νομισματικής σταθερότητας ή, ακόμη πιο χαρακτηριστικά, πώς επιδιώκουν τους εθνικούς τους στόχους όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί. Κανένας τους δεν θα μπορέσει ποτέ να παραδώσει έναν Οτσαλάν ή να κάνει τουρκικά Ίμια. Είναι τέτοια η κοινωνική και κρατική τους δομή που το αποτρέπει.

  Κάνεις λοιπόν λάθος, μεθοδολογικό λάθος, όταν θέτεις το ερώτημα "τι κοινωνία θέλουμε". Η κοινωνία είναι λίγο-πολύ δεδομένη και η εξελικτική της πορεία στο χρόνο είναι διαμορφώσιμη από παράγοντες που δρουν κυρίως μακροχρόνια και όχι βραχυχρόνια (παιδεία κλπ.). Το σημαντικό ερώτημα που θέτεις, κατά βάθος, είναι ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ θέλουμε.

  Και η απάντηση είναι:

  Θέλουμε κράτος που να μας εκπροσωπεί. Όχι κράτος που να διαμορφώνει τους νόμους του και την πολιτική του με βάση τις υποδείξεις των ξένων. Όχι κράτος που να εκπροσωπεί την ντόπια ολιγαρχία, αντί για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

  Θέλουμε κράτος που να βάζει μπροστά τους καλύτερους από εμάς και όχι τους χειρότερους, ηθικά και προσοντολογικά χειρότερους. Ο Αντώνης έχει διατηρήσει ως μηχανισμό της ΝΔ ακριβώς αυτό το είδος μηχανισμού που εξοντώνει και εξοβελίζει (ή, ακόμη χειρότερα, εξομοιώνει προς το χειρότερο) τους καλύτερους και αναδεικνύει τους χειρότερους. Περιμένουμε ειλικρινά να γίνει κάτι διαφορετικό στη διοίκηση του κράτους; Γιατί; Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, το δείγμα γραφής είναι μέχρι σήμερα ξεκάθαρα αρνητικό. Και είναι ακριβώς αυτοί οι χειρότεροι ηθικά και προσοντολογικά, που επέβαλαν και την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

  Θέλουμε κράτος που να αναδεικνύει τα καλύτερα και όχι τα χειρότερα της φυλής μας. Ένα κράτος που σε εξουδενώνει και σε εκμεταλλεύεται όλη την ώρα για να ζουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών, σε αναγκάζει να γίνεσαι ψεύτης, καταφερτζής, φοροφυγάς, επίορκος και όλα τα σχετικά, προκειμένου να δώσεις στοιχειώδη ευημερία στον εαυτό σου. Και πάλι είναι πολλοί αυτοί που δεν ζουν έτσι, που έχουν τον παλαιό ΗΡΩΙΣΜΟ της φυλής να ζουν με τις δικές τους δυνάμεις χωρίς να σταματούν να σέβονται τις ντιρεκτίβες και την αρπαγή αυτού του άθλιου κράτους.

  Η μεξικανική κοινωνία που περιγράφεις είναι απότοκος ενός δοτού κράτους που ποτέ δεν εκπροσώπησε το μεξικανικό λαό. Τέτοια ήταν και η Ελλάδα του 19ου αιώνα, όπου ανθούσε η ληστεία.

  Η μεταπολιτευτική κοινωνία που περιγράφεις είναι επίσης απότοκος μιας μετεξέλιξης του δοτού κράτους, που ποτέ δεν εκπροσωπούσε το λαό, αλλά μόνον τον ιδιότυπο καθεστωτισμό του κυρίαρχου καθεστωτικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ).

  Η φτωχοποιημένη κοινωνία που περιγράφεις, αυτή κι αν είναι απότοκη ενός δοτού κράτους, του κράτους που το διοικεί η τρόικα με τα Μνημόνια.

  Η τέταρτη επιλογή σου υποκρύπτει έναν λανθάνοντα ευρωλιγουρισμό, έναν υποδόριο πλην σαφή προσανατολισμό σε ξένα πρότυπα, όπως αποδεικνύει η φράση "σύγχρονο κράτος". Τι θα πει "σύγχρονο"; Αυτό επαγγέλθηκαν ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης και πολλοί "εκσυγχρονιστές" και μπόρεσαν να μαζέψουν κάμποσους οπαδούς (δεν εξαιρώ και την αφεντιά μου, δυστυχώς, όσον αφορά δηλαδή το Μητσοτάκη).

  Ξέρεις, ποτέ δεν θα έχουμε ένα τέτοιο κράτος, διότι δεν είναι τέτοια η ελληνική κοινωνία. Απλώς αυτό είναι το μοναδικό θετικό πρότυπο που έχουμε διαθέσιμο. Γι' αυτό και ο ευρωλιγουρισμός είναι διαδεδομένος ως αντίληψη, επειδή είναι το μοναδικό απτό πρότυπο. Τα υπόλοιπα είναι για εμάς "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις".

  Όμως το ελληνικό πρότυπο είναι το ηρωικό πρότυπο. Αυτό στο οποίο ο κάθε ένας μικρός ή και μεγάλος θα θυσιάσει το εγώ του για χάριν του συνόλου. Αυτό προϋποθέτει έμπνευση, όραμα, ηγεσία. Δεν θα έρθει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση για το ύψος των επικουρικών που θα κοπούν. Ναι, θέλει Κούγκι. Έτσι επιβίωσε αυτός ο λαός, έτσι θα επιβιώσει και σήμερα. Με τη θυσία-αυτοθυσία και τον ηρωισμό.

  Και δεν θέλει μεσσίες, θέλει ήρωες. Για να δώσουν το σημερινό, ελληνοκεντρικό πρότυπο, μέσα από το οποίο θα μπορέσει να πάρει και το κράτος μας ένα βιώσιμο και διαρκές πρότυπο για τη λειτουργία του.

  Ένας σύγχρονος (με τη χρονική του όρου έννοια) ήρωας καλείται να γίνει και ο Σαμαράς. Έχει ακόμη την ευκαιρία. Ας ελπίσουμε να το αντιληφθεί.

  • παρατηρητής avatar
   παρατηρητής @ Επώνυμος 07/02/2012 12:03:58

   Τα είπες όλα Επώνυμε, εκ μέρους πολλών εξ' ημών.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Επώνυμος 07/02/2012 14:07:04

   Αγαπητέ Επώνυμε, έβαλες πολλά θέματα και το μόνο βέβαιο είναι ότι διαφωνούμε:
   Το μοντέλο της αυτοδιοίκησης και της αυτοκυβερνώμενης κοινωνίας, χωρίς διεθνείς εμπορικές σχέσεις, έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στην Αλβανία.
   Είναι ευρωλιγουρισμός ένα κράτος που μαζεύει τους φόρους αναλογικά, για να παρέχει υγεία, παιδεία και εθνική ασφάλεια σε υψηλό επίπεδο.
   Λυπάμαι που δεν μπορείς να προσαρμοστείς στην πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα και προτείνεις μοντέλα που παραπέμπουν σε απολυταρχία.
   Και ζητώ συγγνώμη που παραμένω προσκολλημένος στην αστική δημοκρατία. Και χωρίς χαρισματική ηγεσία λειτουργεί...
   Δεν θέλει΄"ήρωες". Θέλει σοβαρούς πολιτικούς, με σχέδιο και προοπτική. Όλα όσα λες είναι για λαϊκή κατανάλωση.

   • παρατηρητής avatar
    παρατηρητής @ Μ.Ο. 07/02/2012 14:59:23

    Γιατί θυμίζεις - ετε όλο και πιο πολύ Πρετεντέρη και τον μεγάλο Μπάμπη; Απολυταρχία είναι αυτό που συμβαίνει τώρα όπου κάποιοι μέσα σε κάποια δωμάτια αποφασίζουν για τον λαό, για το αν θα ζει σαν άνθρωπος ή σαν ζώο, για το αν θα έχει προοπτική να ξεφύγει από αυτό το σπιράλ θανάτου ή όχι και αναβάλλουν συνεχώς τις εκλογές μέχρι αυτές να μην μπορούν να σημαίνουν πια τίποτα.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι η απελπισία που νιώθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Μιλάτε λες και ζείτε σε άλλο κόσμο. Με αυτά που λες Μ.Ο. θα συμφωνούσαμε σε άλλες εποχές και σε άλλες συνθήκες.
    Οι χάντρες και τα καθρεπτάκια ξέφτισαν, δεν περνάνε πια, ούτε τα γυμνά για τα λιγούρια, ούτε τα ποδοσφαιρικά για τους πυροβολημένους. Ξυπνείστε !!!

    • Μ.Ο. avatar
     Μ.Ο. @ παρατηρητής 07/02/2012 15:27:34

     Που να φτάσω τους γίγαντες της ενημέρωσης. Ξεχνάτε και εσείς και πολλοί άλλοι ότι παίζει και διαγραφή ενός μέρους του χρέους. Άρα είναι η πρώτη φορά που κάτι δίνουν και οι δανειστές. Η χρεοκοπία για άλλους είναι λύση για άλλους παράλυση. Γιατί αυτοί που θα πεινάσουν είναι αυτοί που τώρα στριμώχνονται άγρια. Από τα ΒΠ η κριτική είναι ευκολότερη. Σε όλους και όλα. Τα καθρεφτάκια να τα πείτε σε αυτούς που μας λένε ότι με δραχμή θα είμαστε καλύτερα. Ίσως μετά από πολλά χρόνια. Πείτε μας στο μεσοδιάστημα τι θα γίνει...

    • Μ.Ο. avatar
     Μ.Ο. @ παρατηρητής 07/02/2012 15:37:23

     Και ζούμε στον πολύ πραγματικό κόσμο, αγαπητέ. Ανέκαθεν. Απλά όπως δεν αντιλαμβανόμουν τη φρενίτιδα με το χρήμα (χρηματιστήριο, προγράμματα) δάνεια, κάρτες, υπερκατανάλωση, αρνούμαι να στοιχηθώ με την γκρίνια των βολεμένων. Ξέρετε αυτοί που έχουν αληθινά πολύ μεγάλο πρόβλημα ούτε Η/Υ δεν έχουν για να εκφραστούν...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μ.Ο. 07/02/2012 18:25:32

    Αφορισμοί, αφορισμοί και ούτε ένα επιχείρημα. Τουλάχιστον στην ανάρτησή σου έχεις επιχειρήματα. Αν "αστική δημοκρατία" για σένα είναι σου υπαγορεύουν οι δανειστές πόσα θα κόψεις από τους συνταξιούχους σου κι εσύ να παζαρεύεις να κόψεις λίγο λιγότερα, ε, τότε, έχουμε διαφορετική κατανόηση της πραγματικότητας.

    Και φύγε από το Μαξ Βέμπερ. Άλλη πραγματικότητα κατανόησε ο Βέμπερ. Σκέψου μόνον ότι απέκλεισε εντελώς την Ορθοδοξία από την κοινωνιολογία της θρησκείας, ενώ είχε μέσα (εκτός από Προτεσταντισμό και Καθολικισμό), Ινδουϊσμό, Ισλάμ, Ιουδαϊσμό και όλων των λογιών της θρησκείες.

    Η δική μας πραγματικότητα δεν έχει καταγραφεί ακόμη σε βιβλία πολιτειολογίας και κοινωνιολογίας. Έχει καταγραφεί μόνον "στα κόκκαλα" από τα οποία είναι "βγαλμένη, των Ελλήνων τα ιερά".

    Και ειλικρινά, μου θυμίζεις τους Φαρισαίους που όταν τους επιτιμούσε ο Χριστός, αυτοί Του απαντούσαν "εμείς όμως είμαστε παιδιά του Αβραάμ".

    Κάπως έτσι πιστεύεις κι εσύ στην "αστική δημοκρατία". Μόνον που..., ξέρεις..., στην αστική δημοκρατία ισχύει η λαϊκή κυριαρχία και όχι η κυριαρχία των δανειστών με δικά μας παζάρια για τις λεπτομέρειες της σκλαβιάς μας...

    • M.O. avatar
     M.O. @ Επώνυμος 07/02/2012 22:59:44

     Τώρα το πρόσεξα. Καταπληκτικό αυτό με τους Φαρισαίους και πολύ εύστοχο. Nα μου στείλεις τις αγορεύσεις σε DVD. Πάντως για την ιστορία η δική μας πραγματικότητα καταγράφεται διαρκώς σε πλήθος μελετών οικονομικών και κοινωνικών επιστημών στις οποίες έχεις μια αλλεργία. Αλλά τι να τις κάνεις, αφού κατέχεις την απόλυτη αλήθεια. Η ώρα της λαϊκής εντολής δεν θα αργήσει και τότε θα δω τι θα γράφεις και τι θα λες αγαπητέ και συμπαθή κατά τα λοιπά

 114. Ox avatar
  Ox 07/02/2012 12:36:18

  Μια φορά σε μια συνέντευξη τύπου η Μέρκελ, αυτή η «ανάλγητη φράου», είπε: «Τους φταίει η οικονομική κρίση που δεν έχουν φτιάξει ακόμα εθνικό κτηματολόγιο; Τους φταίει το μνημόνιο που δεν μαζεύει το κράτος τους φόρους; Τους φταίει η τρόικα που έχουν ακόμα κλειστά επαγγέλματα, λες κι είναι στον Μεσαίωνα;». Πολλοί καλοί άνθρωποι όλο αυτό τον καιρό μάς λένε σε όλους τους τόνους πόσο εθνικά ταπεινωμένοι νιώθουν από τις παρεμβάσεις των ξένων στις δικές μας υποθέσεις. Αν υπάρχει κάποιος λόγος να ντρεπόμαστε, όμως, είναι αυτή ακριβώς η φράση της Μέρκελ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ox 07/02/2012 18:58:19

   Ενώ τώρα αποκτούμε επιτέλους κτηματολόγιο και φορολογική συνείδηση, ε;

   Πλάκα έχουν ορισμένοι "σύμμαχοι". Επικαλούνται τα στραβά μας για να μας κάνουν ακόμη χειρότερα...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ox 07/02/2012 22:56:44

   Αν η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν φάνε χαστούκια θα συνεχίσουν να ζούν στο βούρκο και στη σαπήλα.

 115. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 07/02/2012 14:10:23

  Δυστυχώς για μας σε αυτό το σημείο έχει δίκιο...

 116. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 07/02/2012 16:22:50

  Σε προειδοποιώ ότι αυτού του είδους το "χιούμορ" ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου.

 117. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 07/02/2012 22:47:41

  Αγαπητέ Επώνυμε, με τιμά η υψηλή παρουσάι σου στο ταπεινό μου κείμενο. Φοβούμαι πως ένας άνθρωπος όταν διάβάζει "σύγχρονο κράτος" αντιλαμβάνεται "λανθάνοντα ευρωλιγουρισμό" έχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας, πιθανόν και κάποια νεύρωση. Και έχεις δίκιο. Απάντησα με αφορισμό, απαντώντας στο ίδιο ύφος και διότι πλήττω με τις μακροσκελείς πομπώδεις αναλύσεις σου, το καθηγητικό και καθοδηγητικό υφάκι, τα πέρα από κάθε αμφισβήτηση "αξιώματα σου"τις ιδεοληψίες της Ελένης Λουκά που φέρεις στο πιο σοφιστικέ. Διαχειρίσου αλλιώς την όποια προσωπική πικρία φέρεις. Τα δημόσια φόρουμ δεν είναι για ψυχανάλυση.

 118. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/02/2012 23:11:53

  Αν είχαμε πραγματική εθνική αξιοπρέπεια θα είχαμε επιβάλει ως Λαός στη διεφθαρμένη οικογένεια να εξαφανιστεί από την Ελλάδα, όπως πολλοί Λαοί στις χώρες τους το έπραξαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.