#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την ουτοπία και τα πράσινα άλογα του Τσίπρα, ή τον ρεαλισμό του Σαμαρά;Ειλικρινά, του αξίζουν συγχαρητήρια του Αλέξη. Από επαναστάτης χωρίς αιτία την εποχή των καταλήψεων, με αιτήματα του τύπου «δεν έχει πολύ ζαμπόν η ζαμπονοτυρόπιτα», βρίσκεται στο κατώφλι του Μάξιμου.

Αλήθεια, πως τα κατάφερε;

Μα φορώντας το προσωπείο του «αριστερούλη», φυσικά. Του “αριστερού”, αλλά όχι πολύ, πιο ελαφρύ και light, για να μην τρομάξουν και οι μπαμπάδες των παιδιών της Κηφισιάς και της Εκάλης που επάνδρωναν τα “Δεκεμβριανά”. Άσχετο βεβαίως αν στο βάθος του μυαλού του γούσταρε το “αντάρτικο πόλης” του … Αμυρά.

Του «λίγο αριστερού» που μάχεται για τα δικαιώματα του εργαζόμενου και με την πρώτη ευκαιρία κατεβαίνει στο Σύνταγμα για να καταδικάσει το κράτος που πίνει το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας , σέβεται τον λαθρομετανάστη και θεωρεί … μπανάλ τον πατριωτισμό, καταδικάζει την όποια ιδιωτική πρωτοβουλία και   υπερασπίζει μέχρι εσχάτων το πανεπιστημιακό άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Φαινομενικά δηλαδή, ο αποδεκτός επαναστάτης. Ακριβώς όπως ξεκίνησε κάποτε και ο Ανδρέας πριν γίνει εικόνισμα σε βίλες της Εκάλης και επιχειρηματικά γραφεία

Ουσιαστικά, όμως, ο τέλειος υπερασπιστής  του αρρωστημένου πελατειακού πράσινου κράτους.

Ενός κράτους που θέλει τον Έλληνα δέσμιο πετώντας του ένα κομμάτι ψωμί, που δεν θέλει επενδύσεις για να μην θιγούν τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων υποστηρικτών του, που εξαθλιώνει την χώρα εκμεταλλευόμενο την δυστυχία των μεταναστών για μερικές ψήφους, που κάνει ότι είναι  δυνατόν για να υπονομεύσει τον όρο πατρίδα, καθώς μόνο από εκεί μπορεί να πιαστεί ο Έλληνας και να επαναστατήσει. Ενός κράτους που υπονόμευσε την εθνική παιδεία κομματικοποιώντας την, για να έχει τα ελληνόπουλα αμόρφωτα και ελεγχόμενα.

O ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια τακτική απλή και παλιά όσο και η προπαγάνδα. Παγιδεύει με λεκτικά πυροτεχνήματα έναν λαό ψυχολογικά πιεσμένο από τα τεράστια προβλήματα του, επιδιώκει να δώσει ο πολίτης  την ευχάριστη, την βολική για τον ίδιο ερμηνεία-παρηγορι'α στον εαυτό του. Εξαπολύει συνεχώς λεκτικά πυροτεχνήματα, ελπίζοντας ότι οι απελπισμένοι θα  κοιτάξουν το πυροτέχνημα και δεν θα δουν τα υπόλοιπα του "προγράμματός" που είναι μειοψηφικά στην κοινωνία.  Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει επιμελώς το πρόγραμμά του. Γιατί δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει επ΄αυτού.  Γι αυτό και ο Τσίπρας δεν θέλει το ντιμπέιτ . Όχι γιατί φοβάται τον Σαμαρά. Την γύμνια του προγράμματός του που θα δει ο κόσμος φοβάται.

Είναι απολύτως λογικό και εξηγήσιμο εκείνοι  που κάηκαν από την πολιτική του μνημονίου να ενστερνίζονται τώρα την Γη της Επαγγελίας που τους υπόσχεται ο Τσίπρας.

Άλλωστε, ο Τσίπρας, δεν έχει κυβερνήσει. Οπότε ας τον δοκιμάσουμε, λένε.

Πριν δοκιμαστεί όμως, να βγει και να πει την αλήθεια. Ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου, οδηγεί αυτομάτως στην δραχμή.

Να πει ότι με τις τζάμπα μαγκιές στην Μέρκελ και τον Ολάντ, έχει ήδη οδηγηθεί έκτος διπλωματικής αρένας.

Να τους πει, ότι αν θα βγει, θα ακολουθήσει αναγκαστικά αυτά που έχει εξαγγείλει ο Σαμαράς, γιατί δεν υπάρχει σάλιο.

Να τους πει, ότι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που προσπαθεί να αντιγράψει, έδινε λεφτά, τα έδινε γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάτι είχε αφήσει στο ταμείο.

Να τους πει επίσης, ότι με την κρίση που έχει πλέον απλωθεί σε Ισπανία και Ιταλία, οι ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να παίζουν παιχνιδάκια.

Να μας πει επιτέλους, τι θα κάνει αν οι Ευρωπαίοι του πουν άντε και….

Το ερώτημα και το διακύβευμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής είναι πολύ απλό: Τι Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που θα μείνει όρθια;

 Θέλουμε να παλέψουμε με όπλο την Ελληνική Σημαία ενάντια στις δυνάμεις της αποσύνθεσης και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, τη φυγής των νέων μας προς τα έξω, της εθνικής κατάθλιψης;

Αν το θέλουμε πρέπει να πολεμήσουμε όλα αυτά που μας έφεραν εδώ: τον εθνομηδενισμό και τον ραγιαδισμό, την λατρεία της πολυπολιτισμικότητας,  την καταστροφή των πανεπιστημίων μας  εν ονόματι της ελευθερίας των κουκουλοφόρων, την δολοφονία της κοινωνίας εν ονόματι της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του κάθε εγκληματία από το Πακιστάν, την επιβολή της κάθε μετριότητας εν ονόματι της "ελεύθερης διακίνησης των ιδεών" από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, την ώρα που κάθε  αντίθετη άποψη στιγματίζεται αυτόματα ως "φασιστική".

Όλα αυτά δηλαδή που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά θα μου πείτε: Και τι μας λες ρε μεγάλε δηλαδή; Να ψηφίσουμε Σαμαρά;

Το θέμα είναι να μείνει η  χώρα όρθια και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που οδήγησαν το ελληνικό Έθνος- Κράτος στην σημερινή κατάσταση, σας απαντώ.

Κι έμενα με έχει δυσαρεστήσει η στάση του Σαμαρά σε συγκεκριμένες κινήσεις του.

Όμως θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι λόγω της στάσης που κράτησε, η χώρα είναι σήμερα ακόμα όρθια.

Και πριν αρχίσετε να μου τα χώνεται στα σχόλια, αναλογιστείτε το έξης:

Όταν έχεις την ευθύνη να κρατήσεις όρθια μια διαλυμένη χώρα, είσαι αναγκασμένος να επιλέξεις μεταξύ του δυσάρεστου και του καταστροφικού.

Όταν φωνάζεις από την αρχή ότι το μνημόνιο σκοτώνει την Ελλάδα και σε αντιμετωπίζουν  σαν ένα μαθητευόμενο μάγο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας  και την επίμαχη στιγμή δικαιώνεσαι, τι πρέπει να κάνεις;

Να εκμεταλλευτείς την δυστυχία του κόσμου για να δικαιωθείς ή να αντιμετωπίσεις ρεαλιστικά την κατάσταση, για να παραμείνει η χωρά όρθια.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου και πάλι ο Σαμαράς υπερασπίζει το γεγονός πως η χώρα πρέπει να παραμείνει όρθια. Μέσα στην Ευρώπη, με τους Έλληνες ενωμένους. Χωρίς να τάζει λαγούς με πετραχήλια. Προτείνοντας ένα ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Σε μια Ευρώπη που ξύπνησε επιτέλους και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι διατεθειμένη να αλλάξει νοοτροπία.

Όμως ακόμα και αν υπάρξει μια μελλοντική κατάρρευση της Ευρωζώνης, όπως υποστηρίζουν διεθνείς οικονομολόγοι, πρέπει να παραμείνουμε στην αγκαλιά της Ευρώπης.

Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να γίνει η μετάβαση στην δραχμή ομαλά και εντελώς διαφορετικό να γίνει βίαια.

Ή βλέπεις ρεαλιστικά την κατάσταση και εμπιστεύεσαι τον Σαμαρά, ή ψηφίζεις Τσίπρα και γαία πυρί μιχθήτω.

Τόσο απλά.

 Πάνος Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 10/06/2012 08:13:41

  Από πού κι ως πού είναι ουτοπία το να αναδειχτεί πρώτο ένα κόμμα που ο λαός θα επιλέξει και να επιχειρήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του; δηλ. είναι ουτοπία η προσπάθεια για τη σύλληψη μεγάλου τμήματος της φοροδιαφυγής, την οποία εξέθρεψαν και γιγάντωσαν τα μνημονιακά κόμματα και αποτελεί το πιο μεγάλο πρόβλημα της χώρας; διότι πληρώνουν το μάρμαρο μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι; ή είναι ουτοπία η επικείμενη κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν καιμε τη βοήθεια του κόμματος της ΝΔ. Τι είναι λοιπόν η ουτοπία;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Γεώργιος 10/06/2012 13:45:40

   Είναι ουτοπία η Μνημονιακή Κατσέλη στο Υπουργείο Οικονομικών; Διάβασε real news για να μην λες οτι τα λέμε εμείς;
   Εναι ουτοπία ο πασόκος και δικηγόρος των συμβασιούχων Αλέξης Μητρόπουλος στο υπουργείο Εργασίας;

  • dim avatar
   dim @ Γεώργιος 10/06/2012 15:24:00

   Ουτοπία είναι να λέει καταρχάς ότι θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα του εντός ευρώ... Αυτό απλά δεν γίνεται... Άρα πρόγραμμα Σύριζα και ευρώ δεν πάνε μαζί, τελεία και παύλα. Αλλά και εκτός ευρώ πάλι ουτοπία είναι, γιατί πάλι θα έχουμε εκτροχιασμό των ελλειμμάτων, και με κλειστές τις αγορές η υπέρμετρη ανάγκη για τύπωμα δραχμών θα συνεπάγεται ακόμα χαμηλότερα επίπεδα μισθών και συντάξεων σε πραγματική αξία λόγω του απίστευτου υπερπληθωρισμού που θα επικρατήσει στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια....

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/06/2012 08:31:46

  Ο Τσίπρας καλά κάνει. Παίζει το παιχνίδι του. Ζει το 15λεπτο δημοσιότητάς του. Αφού βρήκε και παίζει.
  Το πρόβλημα είναι οι κατά τα άλλα νορμάλ συνέλληνες που τον ινδαλματοποιούν, χωρίς να καταλάβουν ότι ο βασιλιάς τους είναι παντελώς τσιτσίδι.
  Κατά καιρούς έχω ψηφίσει απ όλα. Μέχρι και Κολλάτο. Αλλά σε νορμάλ εποχές.
  Οι σημερινές εποχές δεν είναι νορμάλ και δεν σηκώνουν πειράματα.
  Την Κυριακή έχουμε την μητέρα όλων των εκλογικών μαχών.
  Παίζεται το μέλλον μας για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον.
  Σαμαράς ΔΑΓΚΩΤΟ. ΄'Ετσι απλά.
  Κι αφήστε την ΡΟΖΑ και τον Πάντζα να βαυκαλίζονται για επαναστάσεις και για κρατικές επιχορηγήσεις.

  • tak avatar
   tak @ Strange Attractor 10/06/2012 09:22:07

   Strange Attractor καλημέρα! Εσύ που ψήφισες από όλα, δίνεις μάχες για τον Αντώνη Σαμαρά και τη σωτηρία της χώρας! Κάποιοι, που παριστάνουν τους κομματικούς, περιμένουν από το Σαμαρά να τους χαρίσει τη νίκη... Τους έχει βολέψει αφάνταστα ο καναπές! Εύγε φίλε μου, δίνεις το παράδειγμα του σωστού και προβληματισμένου Έλληνα!

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ tak 10/06/2012 10:13:34

    Strange tak, καλημέρα. Το έχω ξαναγράψει.Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας επικίνδυνος. Άλλο τόσο και περισσότερο, είναι οι φυλές των ψηφοφόρων που τον στηρίζουν!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Δαναός 10/06/2012 10:16:08

     Το ξαναβάζω γιατί ..... μου αρέσει!
     Οι φυλές των εν δυνάμει ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

     Επειδή έφαγα μεγάλο μέρος της νιότης μου να διαβάζω ενδελεχείς και πολυσχιδείς πολιτικές θεωρίες και φιλοσοφίες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν οδηγούν πουθενά, εφόσον η τελική απόφαση παίρνεται στην κάλπη από τον κάθε Μήτσο, και τη κάθε Σούλα…
     Επειδή οι περισσότεροι απ όσους ψηφίζουν, και καθορίζουν το μέλλον μας, σίγουρα δεν πολυενδιαφέρονται για τις λεπτές διαφορές μεταξύ ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, και νεοφιλελευθερισμού, ή αυτές μεταξύ του πρώιμου Μαρξ, και του ύστερου , και ούτω κάθε εξής…
     Επειδή το τελευταίο διάστημα έχω βαρεθεί να σκοτώνομαι, με διάφορους κατά τα άλλα νοήμονες φίλους και γνωστούς, που ορκίζονται στο όνομα του Τσίπρα…
     Επειδή όλα αυτά, αποφάσισα να γράψω δυο απλά πράγματα, όσον αφορά στο ποιοι, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτοί που στις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες θεωρώ ως την μητέρα όλων των μαχών, έχουν συμφέρον (ή πλήρη άγνοια) να ψηφίσουν Τσίπρα. Και δυστυχώς, είναι πολλοί.

     Έχουμε λοιπόν κατ αρχήν, ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, που πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους διασφαλίσει το εργασιακό τους μέλλον, χωρίς όμως να αναρωτιούνται σε τι ακριβώς θα (αν) πληρώνονται. Κάτι ακούγεται για μπάμιες.
     Επίσης, έχουμε τους διάφορους νεοέλληνες, που δεν είναι καθόλου λίγοι, που ζουν λάθρα, στο όνομα της αρπαχτής και της γρηγοράδας, οι οποίοι είναι πνιγμένοι στα χρέη, και πιστεύουν πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή, και διαλυθούν τα πάντα, αυτοί θα βγουν και πάλι στον αφρό, άσπιλοι, και αμόλυντοι, και πάνω απ όλα ελεύθεροι από χρέη.
     Μια άλλη κατηγορία είναι τα διάφορα λαμόγια, επιχειρηματίες και μη, που φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω, και περιμένουν τώρα να καταρρεύσει η χώρα, με τη βοήθεια του Τσίπρα, ώστε να επανέλθουν ως «επενδυτές», και να τα αγοράσουν όλα μπιτ παρά.
     Παράλληλα έχουμε τους διάφορους νεανίες, μπαχαλάκηδες ή μη, που λόγω ηλικίας, λόγω αυθορμητισμού, λόγω έλλειψης υποχρεώσεων, θέλουν να γίνει η Ελλάδα γης Μαδιάμ, έτσι… για την πλάκα τους.
     Όλους τους παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν και οι πάμπολλοι δυστυχισμένοι άνεργοι, απολυμένοι, και άλλοι, που πλέον (λόγω κρίσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και οι οποίοι αφενός ελπίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βοηθήσει, αφετέρου θέλουν να τιμωρήσουν, και να εκδικηθούν το όλο σύστημα, που τους εξαθλίωσε.
     Και τέλος, υπάρχουν οι κλασικοί εκ πεποιθήσεως αριστεροί, που ίσως και να είναι οι μόνοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που να γνωρίζουν για τις 12 συνιστώσες που τον συναποτελούν, και για το τι ακριβώς πρεσβεύει η καθεμία τους. Αυτοί ίσως είναι οι μόνοι συνειδητοποιημένοι, που όμως δεν είναι παραπάνω από το κλασικό 3-4% ,που εκπροσωπούσε ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.
     Όλους αυτούς έχουμε να αντιπαλέψουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που δεν θέλουμε να καεί το σύμπαν, και που πραγματικά ανησυχούμε για το αύριο, φοβούμενοι όλα αυτά που θα συμβούν αν ο Τσίπρας πάρει κεφάλι.
     Διότι αν με ένα 16%, τόλμησε να απαξιώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προσβάλλει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, να βγει στο CNN για να κάνει επίδειξη της αμάθειάς του στα αγγλικά, και άλλα πολλά, φανταστείτε τι έχει να κάνει αν ο λαός του δώσει την εξουσία!!!!!!
     Προσωπικά, και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για επιδόματα σε όλους ανεξαιρέτως τους λαθρομετανάστες, ίσο μάλιστα με το 80% του βασικού μισθού(!), μου αρκεί για να μην θέλω ούτε καν να ακούω περί Τσίπρα.
     Συνέλληνες γρηγορείτε.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Strange Attractor 10/06/2012 10:19:55

      Ε ναι! Η τέλεια αποτύπωση του Τσιπριακού χάρτη!!!

     • tak avatar
      tak @ Δαναός 10/06/2012 10:25:25

      Μια καλημέρα είν' αυτή, πεσ' την κι ας πάει απάαανω...

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ tak 10/06/2012 10:35:33

      Οι φραπόγαλοι και καπουτσίνες του Κολωνακίου της Εκάλης και της περιφέρειας,του χαβαλέ δηλαδή:, ψηφίζουν σύριζα με ύμνο:www.youtube.com/watch?v=Pa5GtCzTUQI

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Δαναός 10/06/2012 10:46:56

      ....φραπόγαλοι και καπουτσίνες ? καλό!
      youtube.com/watch?v=lc0fPSmWR20
      Καλημέρα!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 10/06/2012 10:49:08

      Buongiorno principessa!

     • tak avatar
      tak @ Δαναός 10/06/2012 11:25:17

      Καλημέρα σας κύριε Δαναέ!

     • tak avatar
      tak @ Δαναός 10/06/2012 11:26:40

      Συγνώμη! Εκτός από ... ας μη το πούμε, είμαι και ... στραβός!

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Δαναός 10/06/2012 13:57:07

      ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ
      ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;;;
      ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ
      ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
      ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ
      ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ!!!!!!
      ΜΑΛΙΣΤΑ.....
      ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
      ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΠΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑΜΩΝΕΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ
      ΚΑΙ ΠΟΤΕΣ ΕΥΓΕΝΩΝ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ
      ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
      ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ
      ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
      ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
      ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Δαναός 10/06/2012 14:45:13

      Εγώ πάντως κυρά Ηλέκτρα μου φραπεδιές πίνω με τον Δαναό, οπότε μάλλον το ζόρι του δεν είναι το φραπόγαλο. Ας μην είμαστε τόσο ευερέθιστοι οι ΝΔίτες (όπως αν κατάλαβα καλά εννοείτε πως είστε).

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 10/06/2012 14:59:49

      Κυρία Ηλέκτρα μου μη φωνάζετε, ξαναδιαβάστε αυτά που έγραψα:"Οι φραπόγαλοι και καπουτσίνες του Κολωνακίου της Εκάλης και της περιφέρειας,του χαβαλέ δηλαδή". Δεν με ενοχλεί δε καθόλου ο καφές ο οποίος είναι "εξ εκείνων των αφεψημάτων που ωφέλησαν περισσότερο και έβλαψαν ολιγότερο την ανθρωπότητα¨όπως λέει και η φαρμακολογία της Ιατρικής.Με το μπάχαλο τα έχω και το "δε βαριέσαι!"

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Δαναός 10/06/2012 16:32:31

      TOPGUNZ
      ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΑΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;
      ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙ
      ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
      ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΕΣ
      (καλα καταλαβες,αυτο εννοω οτι ειμαι)
      ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
      ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
      ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΛΑΙΚΟΙ

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Δαναός 10/06/2012 16:41:10

      ΔΑΝΑΕ
      ΣΧΟΛΙΑΣΑ
      ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑ
      ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΚΑΛΗ
      ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ
      ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
      ΤΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΟΜΩΣ(ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ)
      ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
      ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ
      ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
      ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ
      ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΦΑΝΗΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
      ΛΙΓΟ Η ΖΕΣΤΗ
      ΛΙΓΟ Η ΑΦΡΑΓΚΙΑ
      ΛΙΓΟ Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
      ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
      ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Δαναός 10/06/2012 16:49:41

      ΔΑΝΑΕ ΔΙΟΡΘΩΝΩ
      ΠΑΡΑΥΤΑ
      ΥΠΕΠΕΣΑ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ
      ΕΝΕΚΑ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ
      ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΜΕ ΤΗΣ
      ΦΕΛΙΖΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΡΕ Η ΜΠΑΛΑ
      ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ
      ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ
      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
      ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ
      ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 10/06/2012 17:15:54

      Μα με τρόμαξες! Και είπα ότι φωνάζεις, γιατί τα κεφαλαία στα μηνύματα, λεν οι νέοι, τα βάζουμε όταν θέλουμε να φωνάξουμε!

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Δαναός 10/06/2012 18:11:14

      Ηλέκτρα μην τα μαλώνεις τα παλικάρια μας! Όλοι με το μπάχαλο τα έχουμε και κανείς με το φραπόγαλο - εγώ τολμώ να πω , ούτε με τον καπουτσίνο-.
      Πάντως δεν μπορείς να πεις , ο Δαναός είναι ευρηματικός "φραπό-γαλοι" "καπουτσίν-ες".

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 10/06/2012 18:27:37

      Οι καπουτσίνες Φελίζα είναι σύνθετη λέξη!Όπου θέλεις την κόβεις σε 1ο και 2ο συνθετικό!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 10/06/2012 18:30:37

      Δαναέ σεμνά γιατί θα στείλω τον Πάκη Παυλόα να σε πλακώσει στις πολύ γρήγορες.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Δαναός 10/06/2012 18:37:24

      Λυπήσου τον Γιάννη...τον θέλουμε τον Δαναό....μην τον αφήσει σακάτη ο Πάκης.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Δαναός 10/06/2012 18:38:25

      ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΛΕΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ;;;;;;
      Ε.....
      ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΙ ΕΓΩ
      ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ
      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΩ ΗΛΙΚΙΑ
      ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ-ΔΙΚΗ ΣΑΣ
      ΜΠΟΡΩ;;;
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΙΣ!!!!!!!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Δαναός 10/06/2012 21:44:39

      Όχι κυρία Ηλέκτρα μου δεν είμαι συνήγορος του Δαναού, απλά είναι κρίμα να πλακωνόμαστε για τα φραπόγαλα, όταν οι "άλλοι" ομονοιάζουν στην καταστροφή της χώρας. Εάν είστε στην περιοχή μας (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική) ευχαρίστως να κεράσει η κόβα φραπεδάκι καλοχτυπημένο και σε ποτήρι που κουδουνίζουν τα παγάκια όταν αναδεύεις.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Δαναός 10/06/2012 10:28:38

      Και κάτι ακόμα. Αυτό το σχόλιο του Strange κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω το fb.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Strange Attractor 10/06/2012 10:40:40

      Θα 'θελα να 'ξερα ποιος είχε την φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει τα ονόματα Μήτσος και Σούλα...

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ TopGunZ 10/06/2012 15:07:37

      Το Μήτσο τον έχεις γραμμένο.Η Σούλα σε πείραξε!!!!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Δαναός 10/06/2012 21:45:17

      Βασικά η Σούλα έχει γραμμένο το Μήτσο εδώ και χρόοοονια, χαχαχα!

     • Αφροδίτη avatar
      Αφροδίτη @ Strange Attractor 10/06/2012 11:12:46

      Καλημέρα αγαπητέ Strange Attractor! Με αυτό το σχόλιό σου, επειδή σήκωσες το τσιπριακό πολύχρωμο χαλί, έδειξες όλο το σκουπιδαριό που κρύβεται από κάτω, αξίζει μιας ξεχωριστής ανάρτησης! Το σήκωσες να το τινάξεις και τους ξετίναξες κανονικά!
      Φάκτορα μην το καθυστερείς καθόλου.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Strange Attractor 10/06/2012 15:00:32

      o 'Μητσος και η Σουλα' - συνελληνες και αυτοι - θα ειναι παντα ο 'Μητσος και η Σουλα' - και μην τους υποτιμας με αφ' υψηλου στυλακι
      αν δεν 'σε πιανουν' *και* οι πτωχοι το πνευματι ..ειδικα σε ακραιες καταστασεις - το προβλημα το εχεις εσυ που θελεις να παριστανεις τον πολιτικο ηγετη

     • Κβάντα avatar
      Κβάντα @ Strange Attractor 10/06/2012 18:27:25

      "...εφόσον η τελική απόφαση παίρνεται στην κάλπη από τον κάθε Μήτσο, και τη κάθε Σούλα…".
      Συγγνώμη, μιλάτε για κάποιο Μήτσο και κάποια Σούλα αλλά τρία σχόλια πιο πάνω αναφέρετε: "Κατά καιρούς έχω ψηφίσει απ όλα. Μέχρι και Κολλάτο. Αλλά σε νορμάλ εποχές".
      Νομίζω ότι δε θέλει ανάλυση για το πώς φτάσαμε στο σήμερα. Καλό απόγευμα.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κβάντα 10/06/2012 19:05:59

      Είπα πουθενά ότι δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στους Μήτσους και στις Σούλες;
      Πάντως, άλλο να αφήνουμε τον Μήτσο να κρίνει το αποτέλεσμα σε νορμάλ εποχές, και άλλο τώρα σε αυτήν την συγκυρία.
      Το σχόλιο έχει ένα γενικότερο νόημα, και αναφέρεται στα στραβά της δημοκρατίας.
      Διαβάστε Πλάτωνα, και όχι μόνο Dirac.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Strange Attractor 11/06/2012 14:56:40

      Τώρα αρχίζεις λίγο να αποκαθιστάς τα πράγματα , κ. Strange !
      Όσο για normal και not normal εποχές, δεν νομίζεις ότι είναι αρκαετά αφελές;;;;
      Όταν σε normal εποχές μαλακ-------τε,
      έρχονται οι ανώμαλες, οπότε τρέχουμε και δεν φθάνουμε !!!!!

 3. airman avatar
  airman 10/06/2012 08:40:11

  Οι ιδέες, οι αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ελληνική Εθνική ιστορία και παράδοση δυστυχώς έχουν προ πολλού ξεθωριάσει. Αντικαταστάθηκαν από τον ''περαβρεχισμό'', το ''ζαμανφουτισμό'' και τη ''θεωρία της αρπαχτής''.
  Το ''στράτευμα'', ακόμα και εάν τελικά αποφασίσει να πολεμήσει, δεν έχει αξιόμαχο. Αυτό το γνωρίζει το ''παιδί με το καλάμι'' και το σύστημα που εκπροσωπεί αλλά ακόμα χειρότερα το έχει αποδεχτεί και το ίδιο το ''στράτευμα''.
  Με τέτοια δεδομένα η επιλογή είναι πολύ δύσκολη. Μπαίνεις στη μάχη; Συνθηκολογείς; Παραδίδεσαι αμαχητί;
  Αυτά τα κρίσιμα διλήμματα βασανίζουν το μυαλό πολλών που ναι μεν θέλουν αλλά δεν έχουν εμπιστοσύνη στον ίδιο τους τον εαυτό για να υποστηρίξουν έμπρακτα τη βούλησή τους.Μπορούν να εμπιστευθούν εκείνον που τους λέει ότι είναι σε θέση να τα καταφέρουν;
  Κοντός ψαλμός αλληλούια!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ airman 10/06/2012 10:40:31

   Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. =
   (Σ)υνιστώσες (Υ)ποθάλπτουσες (Ρ)άθυμους (Ι)διοτελώς (Ζ)αμανφουτίζοντες (Α)νακυβιστές

   Ανακυβιστές φανερούς και αναγνωρίσιμους από τώρα (Κουλούρης, Κοτσακάς, Δαμανάκη, Κατσέλη - (Αρσένης), Σακοράφα, Φωτόπουλος και λοιπόν ΠΑΣΟΚ) που υποθάλπτονται (γιατί είναι ένοχοι για το που οδήγησαν τη χώρα), στο νέο μεταλλαγμένο πράσινο-ροζ καταφύγιό τους , χωρίς ίχνος ευσυνειδησίας των μέχρι τώρα τραγικών ευθυνών τους. Μόνο τους ιδιοτελές μέλημα να σώσουν το πολιτικό "τομάρι" τους.

   Ανακυβιστές φανερούς και αναγνωρίσιμους από τώρα : συνιστώσες που φάσκουν επί του ανύπαρκτου κομματικού σχεδίου (!!) και αντισυνιστώσες που αντιφάσκουν.

   Ανακυβιστές μελλοντικούς, επί προετοιμασία (όλο το συνοθύλευμα των συνιστωσών) για την πιθανότητα που θα τους κληρώσει εξουσία. Στα νωπά ακόμη ίχνη του ΓΑΠ του 2009, που δήλωνε άγνοια, ότι δεν ήξερε ότι δεν υπάρχουν λεφτά γιατί δεν είχε προεκλογικά ελέγξει τι υπάρχει στα ταμεία !!!

   Ζαμανφου όλοι τους. Που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια, από το 1981 που οι μεν πρασινοφρουροί υποθαλπτόμενοι στο Συριζαίικοο τρώγανε από τις σάρκες της Ελλάδας , οι δε λοιποί αποδομούσαν με τακτικές υποκόσμου ή σφύριζαν αδιάφορα ;
   Ε, δεν θα μας πείσουν κιόλας ότι γεννήθηκαν εχθές, μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούν ως βιτρίνα τον νεότερό τους Τσίπρα !!!!

 4. Rob avatar
  Rob 10/06/2012 08:43:48

  Πολλά από τα επιχειρήματα που αναφέρει η ανάρτηση τέθηκαν από τη ΝΔ προς τον ελληνικό λαό την πρώτη προεκλογική περίοδο με τη γνωστή απήχηση στο εκλογικό σώμα: 18.9%...Τώρα επανέρχεται στο σύνολό της η ίδια κινδυνολογία, υποκρύπτοντας την αδυναμία υπεράσπισης ενός προγράμματος παροχών (18 τον αριθμό) από ένα κόμμα όταν οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις του αρχηγού του στο μνημόνιο τις ακυρώνουν. Οι πρόσφατες δηλώσεις της Α. Μέρκελ και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων περί πλήρους τήρησης του μνημονίου και των συμφωνηθέντων τις τινάζουν στον αέρα. Οι 800.000 ψηφοφόροι που υποστήριξαν τον Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2009 βλέπουν να συμμαχεί με πρόσωπα τις πρακτικές των οποίων ο ίδιος είχε απερίφραστα απορρίψει. Τώρα συνεργάζεται με όλους αυτούς για να γίνει πρωθυπουργός και δηλώνει θα σχηματίσει κυβέρνησή του και με εξωκοινοβουλευτικούς. Φωνές στην κορυφή του κόμματος έχουν άλλη γνώμη, σκέφτονται «οικουμενικά»…Αν υπάρχει διάσταση απόψεων σε κορυφαίο επίπεδο για ένα τέτοιο κρίσιμο για την παρούσα συγκυρία ζήτημα όπως το είδος και η σύνθεση της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, (αποτέλεσμα ασυνεννοησίας ή διαφορετικής προσέγγισης ή και τα δύο;) κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ποιες άλλες διαφορές υπάρχουν, που προφανώς δεν θα δημοσιοποιούνταν σε προεκλογικό χρόνο και που θα επηρέαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, ή που θα προκύψουν, ικανές να δημιουργήσουν εμπόδια ενώ η χώρα θα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Rob 10/06/2012 09:24:21

   To μόνο ουσιαστικό που υπάρχει στην ατζέντα της Ελλάδος είναι αυτή ακριβώς η επιστολή. Η αποδοχή των δανειστών του όρου των τροποποιήσεων του μνημονίου που με την επιστολή έθεσε ο Σαμαράς. Για να στο πώ πιό λιανά ή υπογραφή δεσμεύει τον Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση και δεσμεύει και τους παραλήπτες της απο τη στιγμή που την απεδέχθησαν οτι θα κάτσουν στο τραπέζι να κουβεντιάσουν τις τροποποιήσεις. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις αγαπητέ
   φίλε τότε μάλλον είσαι θύμα της προπαγάνδας της τζάμπα μαγκιάς που
   θα πάει στην Μέρκελ και θα την απειλήσει με πυρηνικό πόλεμο!

  • flou avatar
   flou @ Rob 10/06/2012 10:39:06

   Βρε Roba τι καλά που τα λες!!! Από ποιο μπλογκ μας έρχεσαι;

 5. tak avatar
  tak 10/06/2012 10:18:59

  Οι πόρτες της κοινωνίας!
  Η αναφορά σ’ αυτές έμοιαζε περισσότερο με ανέκδοτο, δεδομένου πως η Νέα Δημοκρατία είχε φροντίσει στο παρελθόν όχι μόνο να κλείσει τις πόρτες της στην κοινωνία, αλλά και να τις κλειδαμπαρώσει και να τις χτίσει και επιπλέον να πετάξει το κλειδί στη θάλασσα!
  Συνεπώς ο λόγος του σημερινού της αρχηγού, έστω και μεστός και έμπλεος καλών επί του θέματος προθέσεων, φοβούμαστε πως δεν επαρκεί πλέον, επειδή ουκέτι καιρός!
  Αντιθέτως φρονούμε πως έπρεπε να σχεδιαστεί επιμελώς από το αρμόδιο (;) επιτελείο της Συγγρού το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε σημειώσει πως δε μπορούσε σε καμιά περίπτωση να έχει το "άνοιγμα στην κοινωνία" σημείο αναφοράς τους υπάρχοντες ακόμα συνεργάτες του προέδρου, μάλιστα δε οι ακατάλληλοι συνεργάτες έπεσαν και σε εντελώς ακατάλληλο χρόνο.
  Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι μια ακαθόριστη και απροσδιόριστη δέσμη ενεργειών, η οποία και σε κάθε περίπτωση δεν επιδέχεται τελετές εγκαινίων, με τύμπανα και πνευστά, αντιθέτως, ως δέσμη ενεργειών θα έπρεπε να εκπέμπεται από το κόμμα σε χαμηλής μορφής καθημερινές συνεργίες, σε λανθάνουσες και απροσδιόριστες έργω ή λόγω καταστάσεις, με πολύ ευαισθησία και προσοχή. Την κοινωνία δεν την κατακτάς με φανφάρες και ακκισμούς.
  Πιθανά να την εντυπωσιάζεις, πιθανά να την επηρεάζεις ευκαιριακά, πιθανά να αρπάζεις πάλι κάτι από αυτή ευκαιριακά, όμως δεν μπορείς ούτε να την κατακτήσεις ούτε να την ελέγξεις.
  Η καλλίτερη μέθοδος είναι να γίνεις ένα μαζί της και ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε και έχει πάντα όλα τα καλά εκείνα στοιχεία, τα οποία απαιτούνται για να γίνει ο ίδιος μέλος και γιατί όχι, αδιαμφισβήτητος αρχηγός μιας κοινωνίας, η οποία θα μετουσιώνει τα οράματα του ηγέτη της σε δυνατά ρεύματα και εντυπωσιακές προς το καλλίτερο αλλαγές, ενώ θα κάμπτεται από την αύρα του, την ορμή του και την αποφασιστικότητά του, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.
  Ο αρχηγός δεν είναι Θεός ούτε καν ημίθεος ούτε ήρωας.
  Είναι όμως η μπαγκέτα του Θεού, που μπορεί να περνάει την αρμονία και το μέτρο διευθύνοντας την κοινωνία, είναι το φύσημα του ανέμου, από το οποίο η κοινωνία κάμπτεται αναγκαστικά στη θέλησή του.
  Ο Αντώνης Σαμαράς, αν ο Ελληνικός λαός αναθέσει την τύχη της χώρας στα χέρια του, θα οδηγήσει ομαλά και με επιτυχία τη χώρα στον προορισμό της, ενώ ο ίδιος θα καταστεί σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς του μέλλοντος...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 10/06/2012 10:29:05

   Καλημέρα...φωνή της λογικής!

   • tak avatar
    tak @ Φελίζα 10/06/2012 10:30:50

    Καλημέρα φωνή της ψυχής!

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ tak 10/06/2012 10:42:16

     Ακούω φωνές, λέτε να είναι από το διάβασμα για την εξεταστική. Καλημέρα σε όλους.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ TopGunZ 10/06/2012 18:14:07

      Καλημέρες από καρδιάς ακούς, όχι φωνές.
      Καλά το πας.....συνέχισε το διάβασμα.

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ tak 10/06/2012 10:48:41

     Ω!!!!!!
     youtube.com/watch?v=ewz46qemuCo

     • tak avatar
      tak @ Φελίζα 10/06/2012 11:30:16

      Ευχαριστώ πολύ! Ανταποδίδω: http://www.youtube.com/watch?v=A5wgynL60mA&feature=related

 6. Kargia avatar
  Kargia 10/06/2012 10:22:45

  Εγώ θα το έλεγα αλλιώς: Τον ρεαλισμό του πιτσαδόρου ή την ονείρωξη του προέδρου του 15μελούς? Εκεί καταντήσαμε...

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Kargia 10/06/2012 19:23:10

   Το πρόβλημα είναι ότι ο ένας παραμένει πιστός στο ρόλο του προέδρου του 15μελούς. Αυτό μαρτυρούν οι πράξεις του και η "ωριμότητα" με την οποία αντιμετωπίζει τη σημερινή (τραγική) πραγματικότητα της χώρας. Ο άλλος υπήρξε πιτσαδόρος για 2 χρόνια προ σχεδόν 40 ετών και μέχρι εκεί. Διαλέγεις και παίρνεις.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Kargia 10/06/2012 21:51:38

   Τουλάχιστον ο άλλος τις έφτιαχνε τις πίτσες, δε διαμαρτύρονταν γιατί ήταν στρόγγυλη η πίτσα!

 7. 1kris avatar
  1kris 10/06/2012 10:26:20

  Σε μια δυσκολη ομολογουμενος εκλογικη αναμετρησι το κομμα της Ν.Δ βρισκεται κυριολεκτικα με την πλατη στον τοιχο.Τα αιτια πολλα και κυριως προερχονται απο λαθος χειρισμους της ηγεσιας του κομματος ειται αυτο αρεσει η οχι.καταφεραμε να συρθουμε πισω απο το ΠΑΣΟΚ σε στιγμες που επρεπε να βγουμε στα καγκελα αντ αυτου μπηκαμε και σε μια κυβερνησι και ψηφισαμε και το μνημονιο νο 2 με τις καταστροφικες συνεπειες για το κομμα.και πορευτηκαμε στις εκλογες του μαιου και φυσικα πατωσαμε.τωρα μερικες ωρες πριν απο τις εκλογες και βλεποντας καινουργια ητα να ερχεται συνεχιζουν και κανουν λαθη.ο προεδρος επιτελους πρεπει να αναλλαβει ευθυνες.ξεκαθαρα λογια.το κρυφτουλι και τα μισολογα τελος αντικομουνισμος τελος .ενα διαγγελμα θα ηταν αρκετο.αλλα απο ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ σπαθατες κουβεντες.και μηνυμα ξεκαθαρο σε ολους τους εταιρους .κυριοι εγω λεγομαι ΣΑΜΑΡΑΣ και αυτη τη φορα το περιστροφο δεν ειναι πανω στο τραπεζι που σας ελεγε ο χαζος τωρα το κρατω εγω και εχω και σηκωσει τον επικρουστηρα .αλλιως θα γραφτει στην ιστορια με μαυρα γραμματα.και θα οδηγησει την χωρα σε μια μεγαλη περιπετεια.απαντησεις σε ολους και για ολα.Για δαπανες.φορους, υγεια.παιδεια,εργασιακα,δημοσια δοιηκησι,απαντησεις.κοστολογημενες ρεαλιστικες να πειση μια φορα ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΟΕΙ

 8. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 10/06/2012 10:44:53

  Αναρρωτιέται ο αρθρογράφος "πώς τα κατάφερε"

  Η γνώμη μου είναι καταφέρνει κάτι που μπορεί να μοιάζει "θαύμα" αλλά δεν είναι.
  Επένδυσε όλη την προεκλογική του τακτική, σε κάτι υπαρκτό, αληθινό και ευρύτατα διαδεδομένο και κυρίαρχο στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ του κόσμου, αυτή την εποχή.
  Στο ΘΥΜΟ του κόσμου.
  Στην ΟΡΓΗ του κόσμου.

  Ηταν μια σωστή επιλογή αυτών που αποφάσισαν και χάραξαν κατεύθυνση προεκλογικής στρατηγικής.

 9. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 10/06/2012 11:48:11

  Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τη διαφορά μεταξύ του δυσάρεστου και του καταστροφικού, θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε, αγαπητέ Πάνο; Όχι ασφαλώς!
  Άλλωστε η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες αποκοτιές.
  Το 1922 και η Εθνική καταστροφή, γνωστή ως Μικρασιατική είναι πολύ κοντά και ξέρουμε πως ήταν αποτέλεσμα του θυμού και της πλάνης από "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", στις εκλογές του 1920! Τώρα μοιάζει να ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το ίδιο λάθος και φαίνεται να μην έχουμε συνειδητοποιήσει , πως αυτό θα είναι το ίδιο και ακόμα περισσότερο καταστροφικό. Τώρα διακυβεύεται, πέραν όλων των άλλων, και η συνέχειά μας στην ιστορία ως Έθνος.

 10. Rob avatar
  Rob 10/06/2012 12:05:50

  Προς flou

  Το ότι καταφεύγεις σε ύβρη στο πρόσωπό μου καταδεικνύει το επίπεδό σου. Το σχόλιό μου αφορούσε πολιτικά επιχειρήματα και μόνο και όχι ύβρεις. Αν μπορείς κι εσύ να συνδιαλέγεσαι με επιχειρήματα και με διάλογο μπορείς να το κάνεις αντί να ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης. Θα πρόσεξες η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών στην ιστοσελίδα αυτή παραθέτουν επιχειρήματα υπέρ ή κατά μιας θέσης και επάνω σε αυτά γίνεται συζήτηση πάντα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Η ελευθερία της έκφρασης της γνώμης υποστηρίζεται εδώ. Αυτά τα λίγα, αν σε ενδιαφέρουν…

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Rob 10/06/2012 12:17:54

   Αντιλαμβάνεστε όμως πως όταν οι απόψεις κάποιου αποτελούν ύβρι προς την κοινή λογική δεν έχουνε όλοι την ψυχραιμία ή τη διάθεση να επιχειρηματολογήσουν.

 11. Πέτρος avatar
  Πέτρος 10/06/2012 12:21:02

  Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
  Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
  Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

 12. Nik avatar
  Nik 10/06/2012 12:29:28

  Οσο πιο αριστερά τόσο πιο συντηρητικά. Αυτό είναι το κλου. Σε μια φοβική κοινωνία, που υποψιάζεται το καινούργιο, το αποστρέφεται είτε με την μνημειώδους βλακείας φράση :"αυτά δεν γίνονται εδώ, εδώ είναι Ελλάδα" για να αποτρέψει την πρόοδο, είτε με δοξασίες τύπου "666 ο αριθμός του διαβόλου", ο λόγος του Τσιπ είναι βάλσαμο. Αυτός είναι ο φωνακλάς, ο Ελληνάρας αυτή τη στιγμή. Το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο παλαιάς κοπής.

  Ακόμη και η εισαγωγή του αδενοκόφτη Ζίζεκ ήταν παλιομοδίτικο τέχνασμα (θυμάστε την ομάδα των 5 για την παγκόσμια ειρήνη;) για να ενθουσιαστεί το πιο συντηρητικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας: οι επαναστάτες αριστεριστές που συνέθεταν εκείνο το θλιβερό ακροατήριο.

  Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά ο ήπιος λόγος και το λογικό επιχείρημα μάλλον δεν πιάνουν τόπο. Θα δούμε την Κυριακή το βράδυ.

 13. Rob avatar
  Rob 10/06/2012 13:11:45

  Αγαπητέ TopGunZ,

  Το εάν «οι απόψεις κάποιου αποτελούν ύβρη προς την κοινή λογική» είναι καθαρά μια υποκειμενική άποψη και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υποστηρίζεται με επιχειρήματα. Η λέξη ύβρις έχει ένα ειδικό βάρος. Ποια είναι η κοινή λογική όσον αφορά την πολιτική είναι ανοιχτό σε πολλές ερμηνείες και θα συμφωνήσετε μαζί μου είναι τόσες πολλές όσα πολιτικά κόμματα ή απόψεις υπάρχουν. Εσείς μπορείτε να έχετε μια γνώμη για ένα θέμα και ένας άλλος μια διαφορετική. Η διαφωνία είναι σεβαστή σε μια δημοκρατία και το δικαίωμα να διαφωνεί κανείς πρέπει να υπερασπίζεται, αλλιώς δεν θα μιλάμε για δημοκρατία... Οι ύβρεις εναντίον κάποιου με τον οποίο δεν συμφωνούμε σε ένα συγκεκριμένο θέμα δείχνουν ένδεια επιχειρημάτων εκ μέρους αυτού που καταφεύγει σε ύβρεις. Είναι μάλλον αφορισμός σε απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε.

  Η φιλοσοφία του Antinews είναι να φιλοξενεί κάθε άποψη κι όχι να τις φιμώνει.

  • flou avatar
   flou @ Rob 10/06/2012 13:31:31

   Κι εγώ την άποψή μου είπα "δια το άτομόν σας" και χωρίς επιχειρήματα! Δεν χρειάζονται,δεν κάνει.Πειράζει; Ενοχληθήκατε;Δε σας έκανα δα και roba!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Rob 10/06/2012 13:49:06

   Σωστός, αλλά περιμένουμε πρωτότυπες σκέψεις, όχι αντιγραφες και αναπαραγωγες

 14. Rob avatar
  Rob 10/06/2012 13:47:26

  Είναι λυπηρό το ότι συνεχίζεις να βρίζεις. Αλλά λυπηρό όχι για εμένα.
  Μια φιλική συμβουλή αν θέλεις. Η εξύβριση είναι ποινικό αδίκημα.

  • flou avatar
   flou @ Rob 10/06/2012 13:56:30

   Γουστάρω τα ποινικά αδικήματα! Μα που όμως το είδες το αδίκημα; Μήπως όπως λέει κι ο σοφός λαός μας όποιος έχει τη μύγα τσε τσε μυγιάζεται; Περιμένω εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Rob 10/06/2012 13:57:59

   Καλά τώρα γίνεσαι αστείος!!! Από ποια ναφθαλίνη σε βγάλαν; Στείλε μας τα στοιχεία σου να μας μηνύσεις

 15. Rob avatar
  Rob 10/06/2012 14:15:02

  Φακτορα, και βέβαια δεν απευθυνόμουν σε εσένα. Δες τη χρονική στιγμή ανάρτησης της απάντησής μου. Αναρτήθηκε μετά από το δική σου αλλά στάλθηκε σε νωρίτερο χρόνο. Η πρόθεση μου δεν είναι οι μηνύσεις και αν έχεις δει τα σχόλιά μου στην ιστοσελίδα αναφέρομαι με επιχειρήματα. Οι συζητήσεις που γίνονται στην φιλόξενη ιστοσελίδα του Antinews γίνονται με επιχειρήματα επί θέσεων και απόψεων. Εσύ το τηρείς και το σέβεσαι αυτό όπως και η συντριπτική πελειοψηφία των σχολιαστών.

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/06/2012 14:25:51

  Όχι ουτοπία. Δυστοπία.

 17. flou avatar
  flou 10/06/2012 14:41:00

  Το ξέρω το ξέρω! Σε μένα αναφερόσουν πονηρούλη επιχειρηματία (απ'τα επιχειρήματα).Γι αυτό μπανιαρίστηκα στήθηκα και περιμένω τον εισαγγελέα!Με την Τζένη την ωραία!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ flou 10/06/2012 14:49:45

   h--p://www.youtube.com/watch?v=9bbjk5GKp0o

   Γεια σου κυρ' εισαγγελέα
   με την Τζένη την ωραία.
   Στη δική σου αμαρτία
   είμαστε όλοι απαρτία.

 18. victoria (true) avatar
  victoria (true) 10/06/2012 21:05:13

  Πάνο μπράβο.

 19. Inno avatar
  Inno 10/06/2012 22:06:02

  Ο Τσίπρας έκανε κάτι πολύ απλό. Στην αρχή μάζεψε τα πρόβατα καταγγέλοντας το μνημόνιο, ακύρωση κλπ. Σε σνυδυασμό με το κλείσιμο του ματιού στους πασοκοκηφήνες, έφτιαξε μια διόλου ευκαταφρόνητη βάση, την οποία σταθεροποίησε χτυπώντας τσουβαλιάζοντας "είναι όλοι ίδιοι", "η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-πασοκ", κλπ.
  Τώρα, επειδή έχει φτάσει σε κόπωση, δεν έχει άλλες δεξαμενές οργισμένης ψήφου, στοχεύει στον εφυσηχασμό, κυνηγώντας ψήφους από το μερίδιο των αναποφάσιστων "δεν θα βγούμε από το ευρώ, μην φοβάσει, ψήφισέ μας".
  Η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα είχε το βλέμμα της αγελάδας που κοίταζε το τραίνο να έρχεται.
  Δεν αντιπρότεινε ποτέ το "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ", ενώ πολύ χαλαρά, ή τουλάχιστον αποτυχημέν επικοινωνιακά, δεν έκαψε το χαρτί του σύριζα περί επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή η λέξη ακούστηκε για πρώτη φορά απ΄τον Σαμαρά, αλλά σήμερα ο κόσμος νομίζει ότι την έχουν πεί όλοι οι άλλοι πριν από αυτόν!
  Η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ επικοινώνησε με δύναμη και αποτέλεσμα το γιατί υπογράψαμε τη Δανειακή. το γιατί ΔΕΝ είμαστε ίδιοι!
  Αντίθετα, το πασοκ έχει κρυφτεί πίσω από εμάς, μας τραβάει μαζί του σαν βαρίδι που ΔΕΝ μας ανήκει! και πίσω απ όλους, έχει κρυφτεί ο εξαφανισμένος γαπ!
  Είδα πολλές συνεντεύξεις Τσίπρα και Σαμαρά. Είναι τουλάχιστον τραγικό, όταν σε καμία από αυτές δεν ακούστηκε η λέξη ΓΑΠ.
  Είναι τουλάχιστον τραγικό σήμερα, τη στιγμή που το βαθύ πασοκ του Άκη είναι στην ψειρού, και ο σύριζα να έχει μαζέψει εκεί όλα τα στελέχοη του, εμείς να μην το καταγγέλουμε, να μην το έχουμε πρώτο θέμα στην ατζέντα!
  Τα περί Αμυρά κλπ έπρεπε να αποκαλυφθούν πολύ νωρίτερα. Θέλουν χρόνο αυτά να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό των ψηφοφόρων.
  Αλλά το θέμα με τον Άκη, αν παιζόταν έτσι όπως έπρεπε, θα ήταν κίνηση ματ, με διπλό στόχο, το πασοκ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ) και τη συμμορία του Αλέξις.

  Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι σήμερα, είναι ότι κανένας δεν θέλει να βγεί κυβέρνηση πραγματικά σε αυτές τις εκλογές. Γιατ'ί γνωρίζει ότι θα φύγει με ελικόπτερο.

  Αν δεν ισχύει αυτό, και πιστεύει η ΝΔ ότι αν βγεί μπορεί να σώσει καταστάσεις και την χώρα, τότε μιλάμε απλά για μια τραγική επικοινωνιακή και στρατηγική πολιτική.

  • Inno avatar
   Inno @ Inno 10/06/2012 22:16:27

   Στο φινάλε, αν θέλει να πλήξει τον σύριζα για κάτι που είναι, ας αναφερθεί στους νοσταλγούς του Μάο, του Στάλιν, την αναρχίας, της δικτατορίας (του προλεταριάτου), θέσεις από τις οποίες αποτελείται ο συρφετός αυτός.

 20. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 10/06/2012 23:06:16

  ......Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, τι πρέπει να 'ναι τα μαύρα και τα κόκκινα κοράκια; Αααα!.. Φαρμάκι έχω στην Ψυχή Φέρνει μαυρίλα θολερή Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, Με το πιοτό της με κερνά, Εβίβα μου, Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω πω πω πω πω πω πω πω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω, πωπωπωπω και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω.
  --- O κλωνος του γνωστου ποιητη Φανφαρα , μετα απο 43 χρονια, ειναι εδω.

 21. Χρηστος avatar
  Χρηστος 11/06/2012 00:02:12

  Να μας πει επιτέλους, τι θα κάνει αν οι Ευρωπαίοι του πουν άντε και….

  O Αντώνης Σαμαράς αλήθεια τι θα κάνει έτσι και του πουν το ίδιο αναφορικά με την "διαπραγμάτευση" του μνημονίου;

  • airman avatar
   airman @ Χρηστος 11/06/2012 00:35:30

   Ο Αντώνης Σαμαράς, πέρα από το γεγονός ότι σαφώς έχει ''μετρημένο'' και σταθμισμένο λόγο απέναντι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες και τα όργανα της ΕΕ, έθεσε σαφώς πάνω απ' όλα την Εθνική αξιοπρέπεια ως ''κόκκινη γραμμή''.
   Η ''κόκκινη γραμμή'' του ΣΥΡΙΖΑ κατά πόσο περιλαμβάνει ή λαμβάνει υπόψη την Εθνική αξιοπρέπεια (όπως την εννοεί δια της συνισταμένης των συνιστωσών του) είναι ένα ζητούμενο.
   Το ζήτημα όμως είναι κατά πόσον εμείς οι ίδιοι είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε τόσο τα κεκτημένα μας ως χώρα, όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθε, όσο και την Εθνική μας αξιοπρέπεια, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την αξία που δίνουμε σε αυτή.
   Και μάλλον η αξία που της δίνουμε είναι χαμηλά στο σημερινό ''ανταλλακτήριο αξιών''.

   • Χρηστος avatar
    Χρηστος @ airman 11/06/2012 03:02:35

    Αν λέγοντας "μετρημένο" εννοείς μετριοπαθές, συμφωνούμε.

    Τι σημαίνει όμως "εθνική αξιοπρέπεια ως κόκκινη γραμμή";

    Δηλαδή όταν παραβιάστει αυτή η κόκκινη γραμμή θα πει οχι;

 22. ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ avatar
  ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ 11/06/2012 01:13:09

  Δυστηχως ειναι πολυ αργα πλεον.......φακτορα και φαηλο...γκειμ οβερ που λενε. Τα νουμερα δειχνουν την πικρη αληθεια...3.800.000 οικονομικα ενεργος πλυθησμος πλην 1.300.000 ανεργοι , μενουν 2.500.000 πλην 1.300.000 στο κρατικο μισθολογιο , μενουν 1.200.000 ανθρωποι με εργασια στον ιδιωτικο τομεα.......Απλη λογικη ....ειναι αδυνατον να χρηματοδοτηθει μεσω φορων η κρατικη μηχανη....κατα συνεπεια ...ο σωζων τον εαυτο σωθητω!!!

 23. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 11/06/2012 01:30:16

  Β Αθηνας και Υπολοιπο Αττικης τα ναρκοπέδια για τη ΝΔ όπου πρεπει να ριξουν το βαρος στις 6 ημερες που απεμειναν...Στοχευμένη τηλεοπτική καμπάνια για τους κατω των 40 ετων ψηφοφόρους δεν εχει υπαρξει ακομη για τη ΝΔ και πρέπει να γίνει..

 24. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 11/06/2012 01:38:27

  Τελευταία προσπάθεια, μήπως κάποιοι καταλάβουν τι συμβαίνει, έστω και την τελευταία στιγμή:

  1. Ο "κόσμος" -αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι η έννοια- δεν έγινε ξαφνικά και "παρόλο τον ωραίο καιρό και τον ανθισμένο Μάη" από την μια στιγμή στην άλλη Μαοϊστής, Τροτσκιστής, Σταλινιστής, Σοβιετικός, Χιτλερικός, βλάκας, μπούφος, ανόητος, κακός, λαμόγιο, λάτρης των Οικολόγων ή οτιδήποτε άλλο αστείο ή μη.

  2. Ο "κόσμος" δεν αντέχει άλλο, και μάλιστα εδώ και καιρό. Είναι 1.200.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, 2.000.000 οι μη επαρκώς αμειβόμενοι και σαν δούλοι εργαζόμενοι, άλλο 2.000.000 αυτοί που σε λίγο θα (καλο..)περάσουν στις δύο προηγούμενες κατηγορίες, 2.000.000 οι συνταξιούχοι που τους κλέβουν τους κόπους μιας ζωής χωρίς να τα "έχουν φάει" με κανέναν και τους οδηγούν στην φτώχεια στα γεράματα, άλλα 2.000.000 οι "συν αυτώ" - από που θα έρθουν οι ψήφοι;

  3. Τα αστικά κόμματα, δλδ το μόνο ένα, η ΝΔ, σε πλήρη παράλυση. Χωρίς άμεσες λύσεις, ή έστω χωρίς λύσεις που να μπορεί ο "κόσμος" να πιστέψει. Και να θέλουν να πιστέψουν, πλέον δεν μπορούν... Όσο και καλές να είναι οι λύσεις, ο "κόσμος" - αχ, αυτός ο "κόσμος": Δεν τις πιστεύει! Όχι επειδή δεν θέλει, επειδή δεν μπορεί. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι τεράστια και παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο.

  4. Ο "κόσμος", δλδ. οι πολλοί κι αβόλευτοι, έχουν ξεγράψει από το μυαλό τους και την ψυχή τους ότι υπάρχει έστω και υποτυπώδης δυνατότητα σωτηρίας. Δεν τους πείθει πλέον κανείς και, πια, κυριαρχεί η λογική του "αφού με κατέστρεψαν, τότε να πάρω τουλάχιστον όσους μπορέσω μαζί μου". Εξού και τα περί Τσίπρα και ΧΑ. Λανθασμένα μεν, έχουν αυτό το σκεπτικό δε.

  5. Το πολιτικό σκηνικό θυμίζει έντονα μια ταλαίπωρη όπερα, όπου συγγενείς και φίλοι είναι μαζεμένοι γύρω από ένα βαριά άρρωστο σώμα και τραγουδούν όλοι μαζί το "Είναι βαριά! Είναι βαριά! Είναι βαριάααααααα!" - χωρίς να φωνάζει κανένας τον γιατρό.

  Ο πολιτικός ρεαλισμός ΑΠΑΙΤΕΙ πρώτα να σωθεί Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και μετά οτιδήποτε άλλο. Επαναλαμβάνω, μετά οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς η ιστορία θα σκουπίσει χωρίς έλεος όσα σταθούν στον δρόμο της: Κόμματα, ιδέες, ανθρώπους, εφαρμογές, συστήματα, τεχνικές, στρατηγικές, τα πάντα. Μετά θα είναι αργά για μεταστροφές. Μην πιέζετε περισσότερο τον "κόσμο", όσοι το κάνετε. Δεν αντέχει.

 25. sabas avatar
  sabas 11/06/2012 09:40:54

  Aγαπητέ Strange,
  Hσουν η αιτία που πρωτοέγραψα σ' αυτό το site πρό διετίας διότι εκτίμησα το θετικό και οξυδερκές μυαλό σου. Τώρα διακρίνω ενα "κόλλημα" που δεν συνάδει με την ευελιξία του πνεύματός σου. Παρατηρείς σωστά :

  "Όλους τους παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν και οι πάμπολλοι δυστυχισμένοι άνεργοι, απολυμένοι, και άλλοι, που πλέον (λόγω κρίσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και οι οποίοι αφενός ελπίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βοηθήσει, αφετέρου θέλουν να τιμωρήσουν, και να εκδικηθούν το όλο σύστημα, που τους εξαθλίωσε."

  Aυτό που δεν κατάλαβαν οι καθεστωτικοί ηγέτες στην Ελλάδα και την Ευρωπη ήταν οτι με την απόλυτη απελευθέρωση των τραπεζιτών που έφτασαν να κυβερνούν φανερά και απροκάλυπτα χωρίς εκλογές ολόκληρα κράτη, και να απομυζούν κυριολεκτικά το αίμα αυτών που αναφέρεις, πετώντας τους σαν στιμένες λεμονόκουπες, δημιούργησαν ακριβώς αυτό τό στράτευμα που κάνει τη διαφορά στις εκλογές και τον Τσίπρα Πρωθυπουργό.
  Αν δεν πείσουν τη Γερμανία να τυπώσει χρήμα, η Ευρώπη πολύ γρήγορα θα γεμίσει Τσίπρες που θα στηρίζουν με πάθος αυτοί που δεν έχουν πια να χάσουν τίποτε άλλο απο τις αλυσίδες τους.
  Το άθροισμα όλων αυτών που αναφέρεις ξεπέρασε εκείνο των "νοικοκυραίων" και των λογικών ψηφοφόρων και η ευθύνη όσον αφορά την Ελλάδα ανήκει στον Σαμαρά και το Βενιζέλο.
  Ανεξαρτήτως ποιοί είναι αυτοί οι Ελληνες Πολίτες, θα πρέπει η ψήφος τους να είναι σεβαστή .
  Η ψήφος του γύφτου και του εφοπλιστή στη Δημοκρατία έχουν ακριβώς την ίδια αξία και έτσι πρέπει. Αν ο Τσίπρας είναι πιό ανίκανος απο τους Καραμανλή-Παπανδρέου θα πέσει σε λιγώτερο χρόνο απο εκείνους. Αν αυτό μας κοστίσει ακριβά οφείλουμε να πληρώσουμε το τίμημα αφού οι ηγεσίες μας απεδείχθησαν ανίκανες, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στην ιδανική πολιτεία όπου θα κυβερνούν μόνο οι επαίοντες...

  • Inno avatar
   Inno @ sabas 11/06/2012 13:11:30

   Σεβαστή η ψήφος ακόμα και των εξαπατημένων.
   Που πήγαν με τον Αλέξη για την καταγγελία στο μνημόνιο και σήμερα τον ακούνε να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση και τη Δούρου για αντάρτικο.
   Όλα σεβαστά είναι στη Δημοκρατία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.