#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2010 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την Ιστορία γράφουν οι αδιάλλακτοι των ιδεών και του αγώνα

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Έχουν πολύ  ενδιαφέρον οι «αναλύσεις» που κάνει ο καθεστωτικός τύπος για τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα.

Την πρώτη Κυριακή ήταν μουδιασμένοι, βλέποντας τον Αντώνη Σαμαρά μέσα σε ένα χρόνο από την συντριπτική ήττα να μειώνει τη διαφορά σε 2 μονάδες και ψιθύριζαν την δικαίωση της γραμμής του. Τώρα κάνουν νουθεσίες προσαρμογής στο Μνημόνιο των χαροκαμμένων.

Τι άλλαξε λοιπόν μετά την δεύτερη Κυριακή στην συνολική στάση του Λαού; Τίποτα. Μόνο οι εντυπώσεις. Η διαφορά αυτή είναι, επικίνδυνα μικρή για το καθεστώς. Καταγράφηκε.

Ας κάνω λοιπόν κι εγώ την δική μου αποτίμηση και ξέρετε πόσο διπλωμάτης και ευγενής είμαι.

Στην Αθήνα δεν κέρδισε ο Καμίνης, έχασε ο Νικήτας. Έξω απ’ τα δόντια δεν υποσχέθηκα;  Η βρώμικη Αθήνα, οι «πολυπολιτισμικές» εκπτώσεις του, τα παιχνίδια του με την μαντάμ, που άφηναν άφωνους όσους από εμάς ήμασταν ομοϊδεάτες και συμμαχητές του στο παρελθόν, η πορεία του από την λαϊκή πατριωτική δεξιά στην Ντόρα και τον Ψινάκη, αποσυσπείρωσαν τον κόσμο της παράταξης, τον εξόργισαν και πολλοί προτίμησαν απλώς να ιδιωτεύσουν την δεύτερη Κυριακή παρά τις εκκλήσεις μας. Δεν ψήφισαν Καμίνη, απλώς ξύπνησαν αργά κι αντί να πάνε να ψηφίσουν, πήγαν για τσάγαλα. Ακόμη κι εγώ ήταν πιο εύκολο να γράφω κατά του Καμίνη, παρά υπέρ του Νικήτα και δεχόμουν οργισμένη κριτική, όχι εντελώς άδικα, όταν καλούσα να τον ψηφίσουμε. Δεν είναι ωραίο να σε προβάλλουν ως μικρότερο κακό, έτσι δεν είναι;

Επιμένω βέβαια, πως ο ζααμπίτ Καμίνης θα αποδειχθεί τέτοιο φυντάνι, που θα νοσταλγήσουμε τον Νικήτα. Όμως η ευθύνη ανήκει σ’ αυτόν και μόνον σ’ αυτόν. Ένα μεγάλο κομμάτι της παράταξης τον θεωρεί κακό Δήμαρχο και το ενδεχόμενο έλευσης της παρδαλής ιδεολογικής κουρελούς του Καμίνη δεν ήταν αποτελεσματικό κατευναστικό για την απογοήτευση ή ακόμη και την οργή των ανθρώπων.

Ο Νικήτας, αν ήθελε, θα είχε δικαιωματικά μια θέση στην ηγετική ομάδα της καινούργιας Ν.Δ., κάτω από τις σημαίες ενός μαχόμενου φιλελεύθερου πατριωτισμού, τον οποίο άλλωστε κάποτε ευαγγελιζόταν.

Προτίμησε να συμπαραταχθεί με τα ορφανά του Σχεδίου Ανάν, τους απροκάλυπτους κι ιδιοτελείς πολέμιους του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, την συμμαθήτρια του κυρ Μιχάλη του Γαλαντόμου. Όποιος τον ξέρει από παλιά, όποιος γνωρίζει τι πρέσβευε στην πολιτική πορεία του, όταν απαιτούσε προ πολλών ετών από τον Αντώνη μια ακόμη πιο λαϊκή κι ακόμη πιο πατριωτική στροφή, αισθάνεται ότι θα αισθανόσασταν κι όλοι εσείς αν η αφεντιά μου αύριο πήγαινε στη Νέα Γελάδα της μαντάμ. Η ανάδειξη του στη Δημαρχία μέσα σε ένα περιβάλλον ελεγχόμενο σε κάποιο βαθμό από την Οικογένεια, με την οποία πάντα είχε καλές σχέσεις, είναι ένα βολικό άλλοθι. Αν δεν μπορείς να συγκρουστείς με 10 κατσαπλιάδες της παρακμιακής δημοτικής γραφειοκρατίας, τότε τράβα να πεταλώνεις πασχαλίτσες. Κι η αλήθεια είναι ότι ο Νικήτας δεν φοβόταν τις συγκρούσεις.

Είναι λοιπόν ν’ απορείς πως άφησε, π.χ. να συνεχιστεί η κατρακύλα του κέντρου. Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος, ο κάθε Δήμαρχος, δεν έχει την εξουσία να συλλάβει και ν΄απελάσει, ούτε και φυλάει τα σύνορα. Η Δημοτική είναι «Αστυνομία» μόνο κατ’ όνομα. Θεσμικά κολοβή. Πως είναι το New York Police Department; Καμμία σχέση.

Η κωμωδία, με τους Δημοτικούς να βγαίνουν ράθυμοι παγανιά και τα κοπάδια των μαύρων  να τρέχουν με τα ζεμπίλια στους ώμους, παιζόταν που και που αλλά, αυτό που ώφειλε ο Δήμαρχος των Αθηναίων, ήταν να βγει στα κάγκελα κατά της πολιτείας, υπερασπιζόμενος την πόλη του, να αγωνίζεται να την κρατάει καθαρή και να της προσθέσει λίγο πράσινο που να μην το κατουράνε τα πρεζόνια και το χέζουν τ’ αδέρφια μας από την Ασία και την Αφρική.

Ο Νικήτας σπατάλησε χρόνο και πολιτικό κεφάλαιο, κόντρα στις ίδιες τις ιδέες που διακήρυττε, κόντρα σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου που τον στήριξε. Τους δυσαρέστησε όλους και δεν ικανοποίησε κανέναν.

Εγκλωβίστηκε στην αυταρέσκεια κι αφέθηκε στην παρακμή μιας ανεπιτυχούς διαχείρισης.

Μπορεί η αιτία να είναι ψυχολογική, να έχει θέμα, να πιστεύει ή να του λένε ότι είναι μεγαλύτερος πολιτικός και ικανότερος στην τακτική και την στρατηγική από τον Αντώνη. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι, αγαπητέ Νικήτα. Κι όπως εύστοχα μου είπε κάποιος: «Ο Νικήτας κατάφερε να αποξενωθεί από όλους τους φίλους του». Τους αληθινούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο Κώστας Γκιουλέκας σε ένα βαθμό πλήρωσε την διαχείριση Παπαγεωργόπουλου. Ο χομπίστας Μπουτάρης με το αντικομφορμιστικό στυλάκι του και την πονηρή και προβοκατόρικη σύγκρουση με τον Άνθιμο, συσπείρωσε ικανό κόσμο της μειοψηφίας που αθροιζόμενη στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ τον έφερε μια ανάσα μπροστά. Δυο πολυκατοικίες είναι η διαφορά, μαζί και η μαντάμ, την οποία ευχαρίστησε, μην πιστεύοντας στην τύχη του.

Στην Πελοπόννησο έγινε το «κουφό» να ψηφίσουν τον Δράκο περί τις 2.500 λιγότεροι απ’ ότι την πρώτη Κυριακή. Προφανώς κάποιοι ετεροδημότες δεν ξαναπήγαν και το οργανωτικό ζήτημα, η κινητοποίηση, θα πρέπει να προβληματίσει, αφού αυτό έκανε τη διαφορά από τη νίκη στην ήττα. Και τον Τατούλη τον ψήφισαν λίγες εκατοντάδες λιγότεροι, έχανε παντού αλλά ήρθε το τεράστιο ποσοστό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρκαδία, και τον έφερε πρώτο στο νήμα.

Στην Αττική ο Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο τα γνωστά παπαγαλάκια κι εξαπτέρυγα λοιδορούσαν ότι θα βγει ….τρίτος, έφερε μια εξαιρετική επίδοση. Ο άθλος αυτός ανήκει στον Αντώνη και μόνο σε αυτόν. Αν οι Βουλευτές της Αττικής είχαν κουνήσει λίγο το χέρι τους, ίσως τότε ο Παπανδρέου να είχε την πιο οδυνηρή έκπληξη. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γι’ άλλες περιοχές αλλά νομίζω όλοι εδώ ήμασταν και βλέπαμε ποιοι αγωνίζονταν δίπλα στον Αρχηγό και ποιοι κάθονταν σταυροπόδι.

Η στάση του ΛΑΟΣ ήταν ενδιαφέρουσα. Όπου μπορούσε να χτυπήσει στρατηγικά τη ΝΔ και να σπρώξει το ΠΑΣΟΚ, στην Αττική, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη το έκανε, χέρι – χέρι με το αυτόμολο φανταράκι της παράταξης. Ο Καρατζαφέρης πλέον πορεύεται μεσιτεύοντας τις ψήφους των οπαδών του προς το ΠΑΣΟΚ. Ντουγρού στη κατηφόρα τη μεγάλη. Στήριξε λέει και Γκιουλέκα αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν…

Όπως όμως έγραψε μια φίλη σε σχόλιο: «Τουλάχιστον έχουμε δίοδο προς τη θάλασσα» κι όπως ξέρετε από την Γεωπολιτική, οι δυνάμεις της Θάλασσας πάντα στο τέλος συντρίβουν τις ηπειρωτικές δυνάμεις. Αυτή την δίοδο την κέρδισε πανηγυρικά, στα ίσια, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, στέλνοντας το Μίχα να παρηγοριέται με τα χαρτάκια των δημοσκοπήσεων. Η πόλη του παππού και του πατέρα μου, η πόλη που πήγα τις πρώτες μου βόλτες, έδωσε μια ωραία και καθαρή νίκη σ’ έναν αυθεντικό μαχητή.

Σημαντικές και μεγάλες περιοχές παίχτηκαν κυριολεκτικά στην τρίχα. Λυπήθηκα για ότι χάθηκε προσωρινά αλλά μετά την συντριβή του περσινού Οκτωβρίου, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε έναν άθλο: έφερε το κόμμα σε θέση να διεκδικεί με αξιώσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Το δε ΠΑΣΟΚ θα φέρει πια ως ρετσινιά τη νίκη του στη Θράκη με την οργανωμένη έλευση μουσουλμάνων από την Τουρκία, τους εναγκαλισμούς με τον ψευτομουφτή και το «κακό σπυρί» της Θράκης, το τουρκικό Προξενείο, άντρο σωβινιστικής προπαγάνδας και φωλιά φιδιών που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας. Αλλά γι’ αυτά άλλη φορά.

Στους καιρούς που έρχονται την μικρή διαφορά θα την καλύψει υπέρ του Αντώνη Σαμαρά πρώτ΄απ’ όλα το τσουνάμι της αντιαναπτυξιακής κι αντιλαϊκής πολιτικής που ήδη ξεκινάει: θ’ αυξήσουν τα πάντα στο κόστος ζωής, τον ΦΠΑ, τους φόρους, θα σβήσουν κάθε ικμάδα ζωής στην αγορά και θα καταλήξουμε με ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία, πληθωρισμό και φτώχεια. Και το έλλειμμα απλώς θα μεγαλώνει. Τα έσοδα θα λιγοστέψουν και μαζί με τα φανάρια στις διασταυρώσεις θα σβήσουν κι οι ελάχιστες ελπίδες που πούλησαν οι μεταλλαγμένοι πράσινοι στα κοπάδια των περιδεών ψηφοφόρων. Ίσως να μην προλάβει ο Αντώνης να τους ξεγυμνώσει, θα κάνουν μόνοι τους ένα απωθητικό στριπτίζ γύρω από το στυλιάρι της υπανάπτυξης.

Στην πορεία αυτή, οι χαρωπές «προοδευτικές» μπούρδες του Καμίνη και του Μπουτάρη, θα γίνουν στάχτη και μπούρμπερη. Οι «εναλλακτικές» ιδέες τους θα δοκιμαστούν στην πράξη με τις ευλογίες του ιδεοληπτικού ψηλού παιδιού από την Μινεσότα και θα καταλήξουν στον κάλαθο της Ιστορίας περνώντας από την κατάρρευση και την ήττα.

Οι συμβασιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν, γιατί θα καταργηθούν οι θέσεις τους -πολλοί θα ‘ναι ΠΑΣΟΚ - οι ιδιωτικοί, που θα συντριβούν από την ανεργία ή τους μισθούς πείνας, οι συνταξιούχοι, όλοι αυτοί που θα σαρωθούν από το Μνημόνιο 2, θ’ αναζητήσουν λύση.

Οι καιροί που έρχονται είναι άγριοι, ανελέητοι για το Λαό, για τους πολλούς και κυρίως τους αδύναμους, που όμως ενωμένοι είναι δυνατοί.

Κι εμείς δεν είμαστε μαρξιστές από την ανάποδη, δεν βλέπουμε ταξικά την κοινωνία από το ρετιρέ, αφ’ υψηλού, όπως ο φίλος μου ο Μάκης, που κινδυνεύει να πνιγεί μέσα στην ίδια την εξυπνάδα του.

Βλέπουμε το Λαό και την κοινωνία ενιαία, με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους. Κι ο Λαός χρειάζεται φρόνημα κι αγωνιστικό πνεύμα, χρειάζεται σκοπό σαφή κι ελπιδοφόρο.

Μέσα σε ένα χρόνο ο Αντώνης μας έφερε σε θέση να διεκδικούμε τα πάντα. Η σίγουρη ήττα έγινε ντέρμπυ.

Κάποια τα κερδίσαμε και κάποια τα χάσαμε στο νήμα.

Ως τον Μάρτη όμως θα βλέπουν την πλάτη μας γιατί η Αλήθεια θα στρατολογήσει χιλιάδες, εκατομμύρια.

Το ζήτημα, αδέρφια, το μεγάλο ζήτημα, είναι η αποχή. Όταν ο Αντώνης καταφέρει να αφυπνίσει ένα ικανό μέρος αυτών των ανθρώπων που έκατσαν σπίτι τους, θα γίνει Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης θα γίνει Πρωθυπουργός ριζοσπατικοποιώντας κι άλλο την πολιτική του, ανανεώνοντας κι άλλο την ηγετική του ομάδα, το προφίλ, τις ιδέες, τις πρακτικές του κόμματος προς την κοινωνία και κυρίως προσφέροντας σαφή, μετρημένη, εκλαϊκευμένη και ρεαλιστική αστικοδημοκρατική λύση.

Την Ιστορία την γράφουν οι δυναμικές μειοψηφίες, οι αδιάλλακτοι των ιδεών και του αγώνα, αυτοί που έχουν πείσμα, σχέδιο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Φανταστείτε λοιπόν, πολύ περισσότερο, τι μπορεί να κάνει μια δυναμική πλειοψηφία, αυτή που χτίζουν ο Αντώνης και η ίδια η πραγματικότητα.

Και σίγουρα δεν θα γίνει Πρωθυπουργός υποτασσόμενος στις υποδείξεις της μεταπολιτευτικής παράγκας να υποστείλει την αντιμνημονιακή σημαία και να γίνει φρόνιμος και υπάκουος.

Κι οι πιο μεγάλοι τραπεζίτες, αδέρφια, κι ο Χατζημινέρβας ο Βουτυράτος και τα σκυλιά που ταϊζει με ψίχουλα, όταν τους βγάζει το …φίμωτρο, και κάτι μπετατζήδες, καπεταναίοι και μούτσοι, όλες οι καθεστωτικές νούλες, δημοσιογραφικές ή μη, από μια (1) ψήφο έχουν. Εμάς μας νοιάζουν οι πολλοί. Ας την κρατήσουν για τον πολιτικό Γκοντζίλα, το κόμμα της θυγατρός. Και το Γκοντζίλα δεν πάει στο μέγεθος, που είχε το αστείο τέρας – δεινόσαυρος των γκροτέσκων γιαπωνέζικων ταινιών του ‘60. Στο Στρατό «γκοντζίλα» λέγαμε το βωδινό υπηρεσίας. Βαθείας καταψύξεως, δεκαετιών, από βόδια Αργεντινής, που γεννήθηκαν όταν η Εβίτα Περόν ήταν ακόμη στο νηπιαγωγείο. Δεν κοβόταν ούτε με τσεκούρι και λέγαμε πως ήταν δεινόσαυρος που βρέθηκε όταν έλειωσαν παγετώνες στην Ανταρκτική. Το ‘βραζες τρεις ώρες κι άμα πέταγες κομμάτι σε σκυλί και το ‘τρωγε στο κεφάλι, έμενε σέκος.

Έτσι κι η Ντόρα, αφού ξεσκόνισε το ΠΑΣΟΚ κι υπηρέτησε, ως αυτόμολο φάνταρο, τον «εχθρό», όπου την έπαιρνε, τώρα θα μας σερβίρει πολιτικό «γκοντζίλα» για μοσχαράκι γάλακτος.  Θέλει κανείς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 16/11/2010 16:18:20

  Έτσι είναι Φαήλε

 2. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 16/11/2010 16:22:07

  Τον Δράκο τον ψήφισαν 12.850 λιγότεροι τη δεύτερη Κυριακή, την ώρα που και ο Τατούλης έχανε 670. Δεν έχω πειστική εξήγηση στο φαινόμενο, καθώς τελικά κέρδισε 3 νομούς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Οδυσσέας 16/11/2010 16:29:49

   Θυμόμουν λάθος αριθμό αλλά τότε έχω ακόμη πιο πολύ δίκιο!

   • anonymous avatar
    anonymous @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 17:05:10

    Δεν έβαινε ο Δράκος ακόμη κι αν προσθέσεις αυτούς στις ψήφους που πήρε. Βγαίνουν πάλι λιγότερες από του Τατούλη.

    Επίσης η ΝΔ στην Πελοπόννησο κέρδισε μόνο Λακωνία Μεσσηνία.
    Αρκαδία ήταν πάντα τη μια έτσι την άλλη γιουβέτσι, και οι άλλοι νομοί μια από τα ίδια.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ anonymous 16/11/2010 23:26:36

     Ανώνυμε
     Συνήθως είσαι πιο προσεκτικός.
     Την 1η Κυριακή:
     Δράκος 154.691
     Τατούλης 157.597

     Τη 2η Κυριακή:
     Δράκος 141.863
     Τατούλης 156.960

     Όμως την 1η Κυριακή οι ψηφίσαντες ήταν:
     407.770
     ενώ τη 2η ήταν:
     322.299

     Οι εκλογές δεν είναι απλή αριθμητική.
     Είναι προφανές ότι οι εκλογείς ήταν διαφορετικοί ως πρόσωπα από τη μία Κυριακή στην άλλη.
     Είναι καθαρό ότι νίκησε ό καλύτερος μηχανισμός.

   • ΠΕΛΙΑΣ avatar
    ΠΕΛΙΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 18:46:18

    Να μου συγχωρεθεί η σφήνα. Γιατί απο όσα είδα, άκουσα και διάβασα η εξέλιξη μετά απο τις εκλογές της απόλυτης μειοψηφίας του εκλογικού σώματος θα είναι πολύ σύντομα απο την μία μεριά " τί το ήθελα;" και απο την άλλη "καλά να πάθουν". Αλλά και αυτές οι αντιδράσεις θα εκλείψουν μπροστά στον δονήτή και στην επίκυψη.

    Στον Δο-Νη-Τή, Αυτόν που ο Τζέφρυ θα μας βάλει εντός των προσεχών ημερών και δέν θα μπορούμε να τον βγάλουμε.

    Και άν - μακάρι - έστω και ένας διαφωνεί, να έλθει εδώ και να μας πεί γιατί, πώς και πού;

    Και καλή λεφτεριά φίλοι μου

    ΠΕΛΙΑΣ

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Μικρός Οδυσσέας 16/11/2010 17:49:01

   Μήπως όμως ήταν επιλογή που δεν ενέπνευσε τον κόσμο να πάει να τον ψηφίσει στο δεύτερο γύρο? Ο Τατούλης πώς έχασε τόσο λίγους ψήφους? Έπαιξαν ρόλο και οι οργανωτικές αδυναμίες του μηχανισμού της ΝΔ πάντως. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Καρχιμάκης ξύπνησε τον κοιμισμένο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Έκανε το ίδιο και ο Λυκουρέντζος στη ΝΔ?

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/11/2010 16:29:01

  "....Σε μια Βαβέλ δεμένους μας κρατάνε

  κακά στοιχειά· το μάγεμα τους λύσε.Και στα χείλια οι καρδιές μας πάλι ας πάνε.

  Σύμμετρα υψώσου, πύργε της ζωής. Τρανοί κι αν είναι οι τάφοι, τάφοι θάναι.

  Στον ήλιο τόπο θέλουμε κι εμείς. (Κωστής Παλαμάς )”

 4. spiros avatar
  spiros 16/11/2010 16:29:58

  Φαήλο λίγα είπες για αλλαγές στρατηγικών και προσωπικών επιλογών. Επίσης πολύ λίγο στάθηκες στις υποστηρικτικές ενέργειες των πολιτικάντηδων της Αττικής. Έτσι δεν πάμε μπροστά . Πρέπει να αναληθούν τα λάθη και να τα πούμε με το όνο μάτους. Επειδή δεν μπορεί να τα πεί ο αρχηγός καλό είναι να γίνουν από άλλους μη στελέχη. Από τον λαό που θέλει και επιθυμεί τις αλλαγές με πίστη στην ιδεολογία.

 5. ganasta avatar
  ganasta 16/11/2010 16:42:22

  Φαήλο,
  σε γενικές γραμμές μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Όμως νομίζω ότι πρέπει να προβληματίσει τη Ρηγίλλης και τον πρόεδρο Αντώνη το γεγονός ότι ΔΕΝ υπήρχε στρατηγική δευτέρου γύρου. Πως ερμήνευσε η Ν.Δ τη μεγάλη αποχή; Σε ποιο χρονικό σημείο ανέπτυξε τη θεωρία της «ολικής επαναφοράς»;;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ganasta 16/11/2010 17:52:27

   Το αντιμνημονιακό ρεύμα εξαντλήθηκε στον πρώτο γύρο. Για τον δεύτερο πράγματι η ΝΔ πιάστηκε στον ύπνο, κυρίως ως μηχανισμός κινητοποίησης κόσμου. Είναι υπερβολή να μιλάμε για ολική επαναφορά. Μερική όμως ναι, έχουμε. Με το πέρασμα του χρόνου και με τη σωστή εργασία που πρέπει να κάνει η ΝΔ θα έρθει και η ολική. Κυρίως με ανανέωση στελεχών, απόψεων και νοοτροπίας.

 6. victoria avatar
  victoria 16/11/2010 16:49:42

  Έλα και σε περιμέναμε!
  Έχω μια ενστασούλα σε ένα σημείο... αλλά δεν είναι της παρούσης, στο κυρίως θέμα σύμφωνοι. Όχι στη δήθεν συναίνεση, όχι σε αλλαγή από την αντιμνημονιακή στάση.

 7. Μαρια avatar
  Μαρια 16/11/2010 16:50:32

  αν ξεκαθαριζε τη Ν.Δ. ο Αντωνης προ των εκλογων θα τον ελεγαν εκδικητικο,ακραιο κ.λ.π. καλως λοιπον στηριξε τα ντορολουλουδα για να απαντησει η βαση.Τωρα ομως να μπει το σφουγγαρι στο ραφακι του και να ξεσκονιστει το σπαθι,ετσι γραφεται η ιστορια Φαηλο και οχι με γλυκες,ευγενειες και ανοχη.

 8. Αδιάλλακτος Πολιτικάριος avatar
  Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 16/11/2010 16:53:49

  Φαήλε στο δεύτερο σκέλος του άρθρου σου συμφωνώ απόλυτα...
  Στο πρώτο όμως δεν ανέφερες κάποια σημαντικά στοιχεία:
  1ο) Η επιλόγη Δράκου στην Πελοπόννησο αποδείχτηκε ένα τεράστιο λάθος (γι΄ αυτό και ο Αντώνης ήταν υποχρεωμένος κάθε λίγο και λιγάκι να είναι στο Μοριά, για να στηρίξει ένα κουτσό άλογο)
  2ο)Η επιλογή Κικίλια σωστή ως σκέψη...αλλά λάθος στην εκτέλεση του εγχειρήματος.
  3ο)Μα καλά στήριξη στον Κακλαμάνη (ασχολίαστο)
  Η επιτυχία του Αγοραστού στην Θεσσαλία δείχνει ότι τα παραπάνω λάθη θα μπορούσαν να αποφευχθούν και το αποτέλεσμα να έρθει τούμπα...

  Ελπίζω ότι αυτό που ανέφερες για ριζοσπαστικότερη αντιπολίτευση να γίνει πραγματικότητα και επιτέλους σε κάποια θέματα όπως των "λάθρο" (που προσευχήθηκαν κιόλας σήμερα) να έχουμε πιο ξεκάθαρες θέσεις και πολιτικές. Αλλιώς η δεξιά δεν πρόκειται να συσπειρωθεί ΠΟΤΕ!
  Αυτά τα ολίγα και περιμένουμε τα καλύτερα από τον Αντώνη!!!

  • man8os avatar
   man8os @ Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 16/11/2010 18:07:36

   Συμφωνω

 9. lianos avatar
  lianos 16/11/2010 16:55:06

  Φαήλο, την βρήκες τελικά την δήλωση του κ. Κακλαμάνη, στον Παπαδάκη, έλεγε ότι είναι ανεξάρτητος που τον στήριξε η Ντόρα και κάποιοι βουλευτές ή όχι;
  και να σκεφτείς ότι αναγκάστηκα να πιέσω φίλους μου να τον ψηφίσουν.....
  όσο για τον αν θεωρεί τον εαυτό του ικανότερο είναι δικαίωμά του, αλλά στην πράξη μετράνε όλα.
  Τελικά μάλλον έχει δίκιο ο Θράκας ..... (ότι αργεί ο Αντώνης τις αλλαγές που πρέπει να κάνει)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ lianos 17/11/2010 00:16:16

   Όχι, δεν την βρήκα.

 10. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/11/2010 16:56:39

  Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των εκλογών για τη ΝΔ. Ο Αντώνης έδωσε πίσω στους νεοδημοκράτες (που κι αυτή τη φορά απείχαν σ΄ένα ποσοστό -τουλάχιστον στο νησί που μένω) τους νομούς που είχε πάθει πανωλεθρία η παράταξη στις τελευταίες εκλογές και έφτασε τους 32 από 6 που μετα βίας κέρδισε το 2009 ο Καραμανλής.

  Είπαμε, ότι αυτό το ποτήρι (του μνημονίου) πρέπει να το πιεί ο ΓΑΠ μέχρι τον πάτο. Είναι μόνον δικό του και των εξαπτερύγων του. Εμείς δεν έχουμε καμμιά δουλειά να τον βοηθήσουμε. Πρέπει να συνθλιβεί υπό το κράτος μιας απάνθρωπης πολιτικής που μας φύλαγε, όταν έλεγε λεφτά υπάρχουν κι όταν μπλοφάριζε για πρόωρες εκλογές. Δεν πρέπει με τίποτα να συναινέσει ο Αντώνης σε οτιδήποτε. Ο Σαμαράς, τώρα , απηλλαγμένος από το φορτίο των εκλογών,είναι αναγκαίο να ορμήσει και να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Να κάνει φασαρία, να ακουστεί θέλουν δεν θέλουν οι εκδότες εργολάβοι, να αφήσει κατά μέρος της αβροφροσύνες στους αντιπάλους που πολεμούν με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και που μια ζωή μας μάθαιναν στην παράταξη. Του το ζητάμε εμείς, εμείς που τον βάλαμε στο θώκο του, εξαλείφοντας τις "ακρες" της Ντορας μέσα στο κόμμα.

  Και όσοι θέλουν ας φύγουν. Ας διώξει και μερικούς. Ηρθε η ώρα τους. Αρκετά με την αλαζονεία τους. Η εκλογή Μιχαλολιάκου στον Πειραιά -που την έθαψαν τα ΜΜΕ- δείχνει ότι ο κόσμος θέλει καθαρές επιλογές και λύσεις. Δείχνει ότι στις φτωχογειτονιές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου ο λαός έφτυσε κατάμουτρα τον παχουλό προδότη των Ιμίων και το αφεντικό του. Δείχνει ότι η λαϊκή δεξιά (φεύ, αυτήν επαγγέλετο ο Νικήτας, μέχρι πρότινος) έχει μέλλον και ερείσματα στον κοσμάκη, ενώ τα κάθε είδους κινήματα , της Κόρης του Μητσοτάκη ή του Γιού του Παπανδρέου τους είναι αποκρουστικά. Οπως αποκρουστική είναι και η Κόρη και οι επιδιώξεις της. Μου θυμίζει τον Ορφέα Ζάχο στην ελληνική κινηματογραφική ταινία, που για να τον κάνει να δουλέψει ο αδελφός του Δ.Παπαμιχαήλ και να σταματήσει την γκρίνια του τον έκανε αρχηγό των οικονομικών......του σπιτιού τους.
  Ετσι και το Κορίτσι . Μαζί με τα ρετάλια του νεοφιλελευθερισμού, του ρεαλπολιτικ μέρους της ΝΔ και ενός κράματος αριστεροκεντροπασοκικού θα αποκτήσει επιτέλους τον ρόλο της Προέδρου κόμματος και νομίζει ότι θα αλλάξει τον ρουν της Ιστορίας.....Ματαιοπονεί. Αν γράψει μια γραμμή γι΄αυτή η Ιστορία θα είναι ο ρόλος της Επισήμου και Επιτίμου Υπονομευτού των εκάστοτε αρχηγών της ΝΔ.

 11. Archimedes avatar
  Archimedes 16/11/2010 16:57:49

  Φάηλε, συμφωνώ απολύτως με την αποκωδικοποίηση σου του μηνύματος των εκλογών.
  Αισθάνομαι πως ο Αντώνης δε θα μας απογοητεύσει.
  Θα ήθελα να μόνο προσθέσω κάτι για τον κ. Δράκο. Ο κ. Δράκος δυστυχώς έκανε ένα σφάλμα στην αυτοδιοικητική του καριέρα. Δεν πολιτεύτηκε στην ακμή του με μετριοφροσύνη. Ένας έξυπνος πολιτικός πολιτεύεται στην ακμή του σα να βρίσκεται στην παρακμή του.

 12. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 16/11/2010 17:00:38

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ επωδυνη κριτικη και αυτοκριτικη γιατι σιγουρα το αποτελεσμα θα μπορουσε να ειναι καλυτερο, αν θελουμε να μαθουμε απο τις παραλειψεις μας
  η αληθεια ειναι πως στις εκλογες κινητοποιηθηκε ολος ο κρατικος μηχανισμος με οποιοδηποτε κοστος ενω εμεις δεν ειχαμε να αντιτεινουμε εστω και στοιχειωδης κινησεις αμυνας
  αυτο φανηκε ειδικα την δευτερη κυριακη και εξου τα αποτελεσματα
  θελει δουλεια για να αλλαξει η ροτα, και το πασοκ ειναι μανα στις αναμετρησεις

 13. kostas thess avatar
  kostas thess 16/11/2010 17:02:21

  η σιγουρια της νικης για καποιους νδημοκρατες οπως θεσνικη, αθηνα τους οδηγησε σε καποια καφετερια αντι στη καλπη.. σε αλλες περιπτωσεις, οπως ανατολικη μακεδονια θρακη, βορειο αιγαιο και πελοπονησο λειτουργησε αποτρεπτικα το αυξημενο εξοδο μεταβασης (2 φορες σε 8 μερες..) ενω το πασοκ μετεκινησε ετεροδημοτες.. ομως να μη ξεχαμε πως η νδ κοιταξε στα ματια το πασοκ μετα απο πολυ καιρο.. ο αγωνας τωρα αρχισε.

 14. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 16/11/2010 17:04:20

  Μονο που αγαπητε Φαηλε αδιαλλακτους των ιδεων και του αγωνα φαινεται να διαθετει μονον η αριστερα!

  Ο Αντωνης τι διαθετει εκτος απο εμενα εσενα και μερικους αλλους?

  Την ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ του Παπαμιμικου που βρισκονται στον αστερισμο των ΜΚΟ,της αρπαχτης,των ακριβων ρουχων,του lifestyle,του αλκοολ και των ξεφρενων παρτυ?

  Τους πριγκιπες και τις πριγκιπισσες που ειχαν γεμισει το ψηφοδελτιο του Γκιουλεκα λογω ''κληρονομικου χαρισματος''?Στην θεσσαλονικη πολλοι ψηφισαν μπουταρη γιατι οπως λενε ''βαρεθηκαν να προσκυνουν και να ψηφιζουν πριγκιπες και τις πριγκιπισσες''!

  Ο Μπουταρης ετοιμαζει σωρεια ανθελληνικων εκδηλωσεων-ημεριδων κ.α. στην θεσσαλονικη με σκοπιανους,τουρκους κλπ.Η νεολαια της Ν.Δ. θα ειναι απεναντι να διαδηλωνει η θα πινει καφε στην παραλια?

  Τον Παυλοπουλο που καλουσε τις ασιατικες ορδες να εποικισουν την Ελλαδα και αφησε να καει η Αθηνα απο τις στρατιες του σορος?

  Τον χατζηδακη που ελεγε στον καρατζαφερη απο το βημα της βουλης πως τα εθνη και τα συνορα ειναι ξεπερασμενα την εποχη της παγκοσμιοποιησης?

  Μηπως πρεπει τον οποιον αγωνα κανουμε για τη πατριδα να τον κανουμε εκτος του στενου μηχανισμου του κομματος?

  Μηπως το κομμα χρειαζεται καποιες δεξαμενες σκεψης ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ που να λειτουργουν εκτος του κομματικου βουρκου?

  Τρανο παραδειγμα ειναι τουτη εδω η ιστοσελιδα!

  • Αδιάλλακτος Πολιτικάριος avatar
   Αδιάλλακτος Πολιτικάριος @ Επαγρυπνών 16/11/2010 17:11:10

   Πες τα χρυσόστομε...είναι δυνατόν, εκτός των άλλων, να έχουμε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ένα ντοράκι με έφεση στις ΑΕ???
   Διορθώστε αυτά τα λάθη ΤΩΡΑ!!!

  • dmtrs avatar
   dmtrs @ Επαγρυπνών 16/11/2010 17:27:46

   +++++
   και λίγα είπες αδελφέ!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Επαγρυπνών 16/11/2010 19:19:33

   ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩ +100%.

   Δεν νοείται αγώνας με φρου-φρου, κορδελίτσες και λουλουδάκια. Ούτε βεβαίως με Παυλόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Χατζηδάκι, Νικήτα, Ψινάκι κλπ παπαράκια.

   Αγώνας σημαίνει αίμα, ιδρώτας, σάλπιγγες, παιάνες, τσαμπουκά, σφαλιαρίσματα κλπ

   Η κόρη μου που πηγαίνει στο ΤΕΙ Πειραιά, μου λέει για τη ΔΑΠΑ Αυτοί είναι μόνο για να κανονίζουν ταξίδια, χορούς, συναυλίες κλπ

   Καλά κρασιά, δηλαδή.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Επαγρυπνών 16/11/2010 20:20:38

   και πάλι ΣΩΣΤΟΣ ο Επαγρυπνών... Συμπληρώνω: το κόμμα μας αποτελείται πλέον σε τεράστιο βαθμό από λαμόγια και λαμογάκια, από παρτάκηδες και βολεψάκηδες, από ανθρώπους ικανότατους στην εσωκομματική ίντριγγα αλλά ανίκανους στις ιδεολογικές μάχες, απο Μαυρογυαλούρους και τζιτζιφιόγγους. Από αυτη τη δεξαμενή διαλέγονται και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, βουλευτές κλπ κλπ. Οι ικανοί, έντιμοι, σεμνοί, μένουν μακρυά απο το κόμμα γιατί ξέρουν τι τους περιμένει έτσι και κάνουν την ανοησία να ανακατευθούν. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ?? Φοβάμαι ότι ίσως (ρεαλιστική) λύση ΔΕΝ υπάρχει...! Και σίγουρα δεν υπάρχει (εγώ δεν βλέπω πάντως) ούτε διάθεση να βρεθεί λύση από τον Σαμαρά, η ύπαρξη και μόνο του Αβραμόπουλου ως Νο 2 συμβολίζει περίλαμπρα ότι τίποτε δεν άλλαξε σε αυτό το κόμμα μετά τη συντριβή του 2009...

 15. ganasta avatar
  ganasta 16/11/2010 17:06:15

  Φαήλο και λοιποί φίλοι ,
  όσον αφορά την Πελοπόννησο υπάρχει απάντηση.
  1. Εσωτερική υπονόμευση στους νομούς Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Το Ντοριστάν καλά κρατεί
  Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Κάνε Φαήλο μια βόλτα στη Σπάρτη και θα μάθεις. Βοά η τοπική κοινωνία.
  2. Όπως και συ ανέφερες πέσαμε θύματα της μεγάλης αποχής. Ποιοι είχαν την ευθύνη της όλης οργάνωσης ; Ποιοι είχαν την ευθύνη της κινητοποίησης των ετεροδημοτών;
  3. Στην Αρκαδία λειτούργησε εντυπωσιακά η εντοπιότητα. Στην Μεσσηνία όχι! Υποθέτω ότι η νομαρχιακή οκταετία του Δράκου έχει την ευθύνη της.
  4. Οι πολλοί- λόγω περιοχής- εμφύλιοι για τις δημοτικές προκάλεσαν τραύματα στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο.
  5. Η αντιμνημονιακή ψήφος είχε χάσει την δυναμική της στο πρώτο γύρο και όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση , δεν είχαμε στρατηγική δευτέρου γύρου.

  • kostas thess avatar
   kostas thess @ ganasta 16/11/2010 17:13:01

   απο μακεδονια ειμαι αλλα εχω την γνωμη πως στην πελοπονησο κουμαντο κανει η αρκαδια.. οι αλλοι, αν και περισσοτεροι ειναι η μεγαλη αδρανης μαζα που..κοιμαται. αξιοι της μοιρας τους..

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ganasta 16/11/2010 18:11:24

   Να πούμε και ονόματα των υπονομευτών, γιατί να τους κρύβουμε πια?

  • kiki avatar
   kiki @ ganasta 16/11/2010 19:13:48

   @ Γκαναστα,
   Εχεις απολυτο δικιο,φωναζα οτι τον Δρακο στην Λακωνια δεν τον ξερει κανενας.Το ΠΑΣΟΚ,στηριξε δημαρχους δεξιους,μια και δεν ειχε δικους του,μαζι με το ΛΑΟΣ,με ανταλαγμα ,ψηφο στον Τατουλη.Απο βουλευτες αφαντοι,κανεις ποτε δεν φανηκε, να στηριξει τον Δρακο.
   Στην Αργολιδα η Ελσα,παντα η ιδια.
   Αποχη τεραστια,οπως και στις εθνικες.Οι πολιτες και αυτοι που μενουν Λακωνια δεν πηγαν.Βαρεθηκαν,δεν πιστευουν σε κανενα.
   Θελει δουλεια,πολυ δουλεια,και πιο αντισυστημικοι να γινετε.Οχι στο Μνημονιο,μια και εξω.Οχι αποπληρωμες,οχι δεσμευσεις,οχι στην υποτελεια.ο κοσμος ξερει,δεν καταλαβαινει,τι θεση εχετε ακριβως.
   Μην βλεπουμε τους ιδιους και τους ιδιους μπροστα μας.Μπαιλντισαμε που θαλεγε και η γιαγια μου.Ο λογος του ΚΚΕ ειναι σαφης,γιαυτο κερδιζει κοσμο.Μαζεψτε τα νουμερα του κομματος σας.
   Αλλιως συνεχιζετε την στανταρ πορεια της ΝΔ,απο το 74 και μετα,παρεες,βαρωνειες,αλληλοκαρφωματα,ο ενας διαβαλει τον αλλον,δεν υπαρχει μελλον με τετοιο συνοθυλευμα ανθρωπων,χωρις σαφη ιδεολογια,και τωρα ακομα περισοτερο,χωρις σαφη θεση εξω απο το Μνημονιο,ΤΩΡΑ.
   Ο Ιρλανδος μας εφτυσε σημερα,"δεν θα γινουμε σαν την Ελλαδα που για να παρει βοηθεια εκχωρησε κυριαρχικα της δικαιωματα,θα βρουμε λυση μονοι μας."
   Τι λετε εσεις,αποπληρωμη,γιατι?ποιος χρωσταει,εμεις?οχι οι τραπεζες.Ε δεν πληρωνουμε.

 16. anonymous avatar
  anonymous 16/11/2010 17:09:38

  Το βασικό είναι η αποχή. Δε μας εγγυάται κανείς ότι:
  1) Οι απέχοντες θα ψηφίσουν ΝΔ.
  2) Ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

  Με τέτοια αποχή τα πράγματα είναι πάααααααρα πολύ ρευστά.

 17. man8os avatar
  man8os 16/11/2010 17:17:42

  Εξαιρετικο αρθρο!

 18. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 16/11/2010 17:17:57

  Φαήλο,καλησπέρα.
  Αναδόμηση, τώρα. Μου είχες γράψει, ότι "εν πορεία", πολεμάς με ότι έχεις.
  Αρκετά. Τώρα, καλό θα είναι, να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.
  Καλό το "σφουγγάρι", αλλά πρέπει να μαζευτούν και τα "απόνερα".
  Η βάση , δεν ανέχεται, να την αντιπροσωπεύουν, ούτε στα πάνελ των νταβατζοκάναλων, ηττημένοι και παραδομένοι. Απολογητές του σάπιου συστήματος , που και η ΝΔ, εξέθρεψε.Στο τέλος της γραφής και αυτοί, από μία ψήφο έχουν. Αρκετά.
  Καλή δύναμη.

  ΥΓ: Εκείνο το στοιχείο, που σου είχα πει να δεις για την αποχή, το κοιτάξατε καθόλου;

  • man8os avatar
   man8os @ ΒΡΑΧΟΣ 16/11/2010 18:15:33

   Συμφωνω και σε αυτο. Χρειαζεται σκουπα για οσους δεν διοικησαν σωστα επι Καραμανλη, και για οσους προσπαθησαν να δωσουν πισωπλατη μαχαιρια σε αυτες τις δημοτικες.

 19. rizospastikos avatar
  rizospastikos 16/11/2010 17:19:21

  Αγαπητε κ.Κρανιδιωτη.
  Δυστυχως τα περιμενετε ολα απο τον Α.Σαμαρα.
  Οσο και να το θελει (που αυτο φαινεται) δεν ειναι Ο Μεσσιας που κανει θαυματα.
  Αν δε προχωρησει ταχιστα στην αναδιοργανωση του κομματικου μηχανισμου ετσι ωστε σε καθε γειτονια, σε καθε χωρο εργασιας να υπαρχει ενας, πεντε, δεκα, πολλοι μικροι Σαμαραδες ωστε να γινουν κοινωνοι των ιδεων και των προτασεων του, αν δε προχωρησει αμεσα στο ξεριζωμα του κοτζαμπασισμου και των κομματαρχαιων της βουλευτικης σταυροφοριας, τοτε, ολυ φοβαμαι, οτι θα διαβαζουμε για πολλα χρονια ακομα για τους νταβατζηδες των ΜΜΕ που "δεν παιζουν τον Α.Σαμαρα και τη ΝΔ".
  Καλο το Ιντερνετ και τα μπλογκς, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει στα καφενεια, στους χωρους δουλειας, στο δρομο.
  Κι αν υπαρχει η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου δεν μπορει (λογω γνωσεων) να εχει προσβαση....

 20. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 16/11/2010 17:21:18

  @ Φαήλο Κρανιδιώτη......Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

  Ο πρωθυπουργός και κέρδισε στον δεύτερο γύρο τις πολιτικές εντυπώσεις και είναι πιο ισχυρός σήμερα.
  Και αυτό γιατί ο κύριος Σαμαράς :

  -απέτυχε παταγωδώς να πείσει τους πολίτες, να περάσει το «αντιμνημονιακό μέτωπο» που ήταν το κεντρικό του σύνθημα

  -έκανε κακές πολιτικές επιλογές σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, τις οποίες μάλιστα στήριξε όσο δεν πήγαινε(π.χ κύριος Δράκος)

  -ανέχτηκε αδικαιολόγητα και αναίτια την ολιγωρία-απραξία-αδιαφορία πολλών κομματικών στελεχών και της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών.

  1) Είναι προς τιμήν του κυρίου Σαμαρά που «όργωσε» όλη την χώρα, που πήρε πάνω του όλο τον προεκλογικό αγώνα, αλλά έχει ευθύνες που το κόμμα ποτέ δεν πήρε μέρος σοβαρά στον προεκλογικό αγώνα.
  Δεν είναι ακόμα πρόεδρος ενός μικρού κόμματος, είναι πρόεδρος της ΝΔ…..ενός δηλαδή κόμματος εξουσίας και όφειλε να οργανώσει καλύτερα τον προεκλογικό αγώνα σε κεντρικό επίπεδο.
  Ποιος άραγε επέτρεψε στους αντιπροέδρους-βουλευτές του κόμματος να μην συμμετέχουν ενεργά στον προεκλογικό αγώνα και να είναι εξαφανισμένοι?
  Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα συμμετείχαν στον προεκλογικό αγώνα για τα μάτια του κόσμου τις τελευταίες μέρες – που όλα είχαν κριθεί.

  Πρώτο παράδειγμα : είναι δυνατόν ο κύριος Καμμένος να περιοδεύει στην Ικαρία υπέρ του ΚΚΕ(!!!!), αντί να «οργώνει» την εκλογική του περιφέρεια την Β’ Αθηνών?
  Γιατί τόσο άγχος να βγει κομμουνιστής δήμαρχος στην Ικαρία και όχι π.χ κεντροδεξιός δήμαρχος στην Νέα Σμύρνη ή οποιαδήποτε άλλο δήμο της Β΄Αθηνών?

  Δεύτερο παράδειγμα : Ποιος βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Αθηνών ήρθε στην Νέα Σμύρνη συμμετέχοντας ενεργά στον προεκλογικό αγώνα?

  2) Πως είναι δυνατόν ο κύριος Σαμαράς να συρθεί στην υποστήριξη ενός κακού – κατά γενική ομολογία - δημάρχου όπως ο κύριος Κακλαμάνης, μόνο και μόνο επειδή είναι κεντροδεξιός ή επειδή ανακοίνωσε από νωρίς την υποψηφιότητά του?
  Πως ανέχτηκε ακόμα την υποψηφιότητα του κυρίου Ψινάκη που προκάλεσε τους απλούς μεροκαματιάρηδες, φτωχούς βιοπαλαιστές που έχουν στηρίξει με τον ιδρώτα τους και το αίμα της καρδιάς τους την ΝΔ?

  3) Γιατί ο κύριος Σαμαράς επέτρεψε στον κύριο Γκιουλέκα να βάλει στο ψηφοδέλτιό του πολλά βασικά μέλη της προηγούμενης δημοτικής παράταξης που επί 12 χρόνια δεν έκανε τίποτα στην Θεσσαλονίκη?
  Είναι δυνατόν το κόμμα να αφήνει τον κύριο Παπαγεωργόπουλο (που είναι δικαίως «κόκκινο πανί» για πολλούς ανένταχτους και ακομμάτιστους πολίτες της Θεσσαλονίκης) να κάνει δημόσια δήλωση στήριξης υπέρ του κυρίου Γκιουλέκα 1-2 μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές?

  4) Γιατί ο κύριος Σαμαράς επέβαλλε τον κύριο Δράκο ως υποψήφιο περιφερειάρχη και τον στήριξε μέχρι «τελικής πτώσεως»?
  Μήπως γιατί είναι Μεσσήνιος?
  Δηλαδή μήπως ο κύριος Σαμαράς έβαλε πάνω από το καλό του κόμματος στενά τοπικιστικά συμφέροντα?
  Δεν μπορούσε π.χ να υποστηρίξει ως περιφερειάρχη τον κύριο Τατούλη εξ αρχής(πριν τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ) ή έστω τον κύριο Μανώλη?

  5) Αν υποστήριζε η ΝΔ ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής ένα προβεβλημένο μεγάλο στέλεχός της (π.χ τον κύριο Σπηλιωτόπουλο, τον κύριο Αβραμόπουλο κτλ) ή έστω τον κύριο Δημαρά, δεν θα κέρδιζε (η ΝΔ) δια περιπάτου την περιφέρεια Αττικής?

  6) Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ έχασε μια ιστορική ευκαιρία να καταφέρει στο ΠΑΣΟΚ ένα καίριο πλήγμα, δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες.

  Η αλήθεια είναι ότι αν ο κύριος Σαμαράς συνεχίσει να εμπιστεύεται συγκεκριμένους συνεργάτες του, ο εκλογικός κατήφορος θα συνεχιστεί.
  Και τότε μην εκπλαγεί κανένας.

  Η αλήθεια είναι ότι προσπαθείτε να βρείτε δικαιολογίες(π.χ ο Άνθιμος, η κυρία Μπακογιάννη κτλ).

  Όσο αφορά την τελευταία, αποφασίστε επιτέλους αν έχει μικρή ή μεγάλη εκλογική επιρροή.
  Διότι αν έχει μικρή εκλογική επιρροή δεν μπορεί να της χρεώνετε τις ήττες σε συγκεκριμένες περιφέρειες και δήμους.
  Αν πάλι όμως έχει μεγάλη εκλογική επιρροή, ας το σκεφτόσασταν σοβαρά πριν την διώξετε από την ΝΔ.
  Λογικό ήταν αφού την διώξατε από την ΝΔ και σας αντιτίθεται πολιτικά , να μην υποστηρίξει σε πολλές περιπτώσεις τους υποψήφιούς σας, το κόμμα σας γενικότερα.

  7) Με φανφάρες του τύπου : “Ως τον Μάρτη όμως θα βλέπουν την πλάτη μας γιατί η Αλήθεια θα στρατολογήσει χιλιάδες, εκατομμύρια….” δεν πρόκειται δυστυχώς να σηκώσει κεφάλι το κόμμα, ούτε να βελτιωθεί η κατάσταση.
  Ήδη έχασε πάνω από 500.000 χιλιάδες ψηφοφόρους σε σχέση με το 2009.
  Και μεθαύριο κάνει νέο κόμμα η κυρία Μπακογιάννη (που σημειωτέον στην Κρήτη εξευτέλισε την ΝΔ στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών).

  8) Η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ μειώθηκε πολύ, όχι γιατί αύξησε τα ποσοστά της έστω λίγο η ΝΔ(αντίθετα τα μείωσε σημειώνοντας νέο εκλογικό χαμηλό -32,62%-), αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πολύ μεγαλύτερη πτώση από την ΝΔ.
  Αν είσαι ευχαριστημένος που έχασε η ΝΔ πάνω από 500.000 ψηφοφόρους σε σχέση με το 2009, πάω πάσο.
  Αν είσαι ευχαριστημένος που τα 2 κόμματα εξουσίας συναγωνίζονται στον διαγωνισμό «εκλογικής τσουλήθρας», πάω πάσο.
  Αν είσαι ευχαριστημένος που αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η ΝΔ δεν έχει πείσει ακόμα τους πολίτες, πάω πάσο.

  9) Ένα χρόνο τώρα γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν ανανέωσε την ηγετική ομάδα, το προφίλ, τις ιδέες, τις πρακτικές του κόμματος?
  Ή έστω γιατί δεν προχώρησε στις απαραίτητες προαναφερόμενες αλλαγές αμέσως μετά το συνέδριο?

  10) Καλή η έκθεση ιδεών σου, αλλά προτιμώ την απτή πραγματικότητα.

  • man8os avatar
   man8os @ δαιμονάκι 16/11/2010 18:18:16

   Η απτη πραγματικοτητα ειναι μια.
   Ντορακι αντε στην Νεα αγελαδα και το αποκομα της!

   • oli avatar
    oli @ man8os 16/11/2010 22:44:52

    Επιχειρηματα,Μαν8ε,οχι αφορισμοι!Σωστες επισημανσεις,Δαιμονακι.

    • man8os avatar
     man8os @ oli 17/11/2010 00:11:49

     1 βδομαδα γραφει σεντονια...
     Δεν αντεξα αλλο....

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ δαιμονάκι 16/11/2010 20:02:03

   ΔΑΙΜΟΝΆΚΙ πολλά από αυτά που γράφεις είναι σωστά.αλλά σε παρακαλώ που βλέπεις τον εκλογικό κατήφορο ;όταν η Ν.Δ. ένα χρόνο μετά την μεγάλη της εκλογική ήττα ,με όλα τα ΜΜΕ εναντίον της προηγήθηκε σε 33 πρώην νομαρχίες και το βασικότερο μόνη της χωρίς βοήθεια από κανέναν ,ενώ οι άλλοι είχαν όλο το πολίτικό σύστημα (πλήν Κ.Κ.Ε.) με το μέρος τους.

  • sawas avatar
   sawas @ δαιμονάκι 16/11/2010 21:08:29

   Για τον Καμμενο θα διαφωνήσω.

   Παρόλο που φαίνεται σαν παραφωνία η στήριξη του υποψήφιου του ΚΚΕ από την ΝΔ, εντούτοις ο Καμμένος ανοίγει τον δρόμο της ΝΔ σε αυτούς που αποκάλεσες ανέντακτους-ακομμάτιστους.

   Είναι επένδυση για το μέλλον και θα χρειαστεί η ΝΔ κινήσεις σαν αυτές (μικρού πολιτικού κόστους) ώστε να αγγίξει και άλλα στρώματα του πληθυσμού (μεγάλης κοινωνικής απήχησης).

   Η επένδυση έγκειται στο γεγονός πως προβάλουμε ότι είναι καλό για τον τόπο (αυστηρά τοπικιστικά κριτήρια) αλλά προβάλουμε διαφορετική άποψη για την περιφέρεια (το προτείνεις και εσύ με την ενδεχόμενη υποστήριξη υποψηφιότητας Τατουλη και Δημαρα).

   Βέβαια για να έχει επιτυχία τα παραπάνω, χρειάζεται μεγάλη επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία τώρα δεν υπάρχει.

 21. one avatar
  one 16/11/2010 17:29:31

  Παίδες το κόμμα πρέπει να ξεβρομίσει κι'άλλο.. έχει πολύ σαπίλα ακόμα μέσα.. ο κόσμος θέλει την ανανέωση και το έδειξε με τον Κικίλια. Τώρα που είναι νωρίς ας πετάξει έξω τα λαμόγια όλα και να βάλει νέους ανθρώπους.

  • man8os avatar
   man8os @ one 16/11/2010 18:18:59

   ++++
   Συμφωνω

 22. Ναυτάκι avatar
  Ναυτάκι 16/11/2010 17:33:28

  Φαήλο την καλησπέρα μου,
  Συνεπής σου αναγνώστης σου και αφυπνισμένος, καταρχήν στα πληκτρολόγια γιατι , υπάρχει βλέπεις και εκείνο το συνταγματικό κώλυμμα ενεκα από αυτούς που δεν μας επιτρέπεις την είσοδο στο 21.
  Για την περαιτέρω στρατηγική του αγώνα, στο πλαίσιο επιχειρησιακής εφαρμογής και ανάδειξης των τακτικών κινήσεων επιβάλεται άμεσα η ύπαρξη μέσου προβολής. Πως θα προβάλεις τις ιδέες, τις αξίες, τους νέους και άφθαρτους και πανω από ολα την αλήθεια. Εχεις; μπορείς;
  Υπάρχει αξιοπρεπής και "καθαρός" τρόπος; Αν οχι, επιβάλεται να βρεθεί. Οι Ψ.Π κομάντο μου (που όλο το διαφημίζεις- και σιγά το μάγκα, της μιας βόλτας στο Αν. Αιγαίο με πεντάρι είσαι), σε αυτό τον αγώνα είναι υψίστης σπουδαιότητας επιχειρήσεις. Οχι βρώμικες και υπονομευτικές κατ ανάγκην, έστω μόνο η αλήθεια.
  Οσο για το "γκοντζίλα" δε, εκ πείρας σου λέω οτι υπάρχουν τεχνικές ώστε να φαίνεται στην αρχή που θα τον σερβίρεις ακόμα και ως μοσχαράκι γάλακτος.
  Αν τον αφήσεις ομως μια μέρα να κρυώσει.... τότε το πιάτο δείχνει την ποιότητα και το χαρακτήρα του. Ούτε για τα σκυλόψαρα...........στο γυρνάνε πίσω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ναυτάκι 17/11/2010 00:19:14

   Γενικώς συμφωνώ.
   Είμαι Αλεξιπτωτιστής, όχι Αμφίβιος και δεν το διαφημίζω. Απλώς αυτό είμαι και τώρα θα μου την "πει" το Αλλενάκι!

 23. thirty avatar
  thirty 16/11/2010 17:39:00

  Τι να καταλάβουμε;

 24. TopGunZ avatar
  TopGunZ 16/11/2010 17:40:26

  Το έγραψα σε ανύποπτο χρόνο σε άλλο σχόλιο. Ήμουν από τους λίγους που δεν φώναζαν στον Αντώνη "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Τώρα όμως έχει κάθε νομιμοποίηση να πετάξει στην πολιτική άβυσσο κάθε τυχάρπαστο και άχρωμο που λυμαίνονταν την δεξιά παράταξη τόσα χρόνια.

  Για να καταλάβετε τι φίδια τρέφαμε, πρωην βουλευτής μας ευθύνονταν για την μη εκλογή την προηγούμενη τετραετία συγγενή του ως νομάρχη με τη ΝΔ, στις τωρινές εκλογές στενός συνεργάτης κατέβηκε για δημ. σύμβουλος με τον απερχόμενο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ (Ο Νικήτας μπροστά του ήταν εικόνισμα της Greenpeace), ενώ με λύπη ακούω πολύ κοντινό μου πρόσωπο που τρέχανε με το εν λόγω στέλεχος (χωρίς ποτέ τελικά να έχουνε και κανένα όφελος) να περιμένουνε το κόμμα Ντόρας!

  Το σφουγγάρι καλό ήταν για να φύγει η πρώτη βρώμα και να δούμε τι κρυβόταν κάτω από την λάσπη. Τώρα χρειάζεται σιδερόβουρτσα και σκληρό τρίψιμο για να φύγει η σκουριά.

 25. Green St avatar
  Green St 16/11/2010 17:43:10

  Φαήλο θεωρώ ότι η ΝΔ το έχει "δεί" λάθος το θέμα.
  Κατ'αρχήν στον πρόσφατο εκλογικό της σχεδιασμό. Είναι γνωστό ότι το πασοκ δεν είναι μόνο πολιτικό κόμμα αλλά και σύστημα. Με οργάνωση, με μηχανισμούς κινητοποίησης. Καταφέρνει με μεγάλη ευκολία να συσπειρώνει τον κόσμο του. Απέναντι σε αυτό το σύστημα, η ΝΔ βγήκε στην εκλογική μάχη με καριοφίλια. Πέτυχε να αιφνιδιάσει αλλά ως εκεί. Δεν είχε στο δικό της οπλοστάσιο άλλες εναλλακτικές. Και αυτό φάνηκε στον δεύτερο γύρο. Αρα είναι απαραίτητο να ανασυνταχθούν οι μηχανισμοί του κόμματος, η επικοινωνιακή του πολιτική και το στελεχιακό δυναμικό που θα κληθεί να υπηρετήσει σε αυτές τις θέσεις.
  Επιπλέον θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική του ώριμου φρούτου που επιλέγει. Είναι σαφές ότι υπάρχει φθορά στο πασοκ αλλά δυστυχώς όπως δείχνει το ποσοστό της αποχής δεν την καρπώνεται. Για εμένα συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν έχει πείσει ότι έχει ως κύριο σκοπό της την εξοδο της χώρας από το μνημόνιο και δεύτερον διότι ενώ είχε ευκαιρίες δεν έστησε το πασοκ επικοινωνιακά στον τοίχο. Πχ το θέμα με τους κινέζους.

 26. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/11/2010 17:57:28

  Κύριε Κρανιδιώτη ως συνήθως τα λέτε ωραία και εύστοχα. Δυο παρατηρήσεις μόνο. Πρώτον, ο Κακλαμάνης δεν παρασύρθηκε από το κακό περιβάλλον. Αν κάποτε είχε πράγματι ωραίες ιδέες τότε δε θα μπορούσε ποτέ να εξελιχθεί στο δήμαρχο που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια: πλήρης αδιαφορία για το αυξανόμενο χάλι της Αθήνας, κόψιμο δέντρων παντού, συντήρηση τεμπέληδων στη δημοτική 'αστυνομία'. Μοναδική εξήγηση είναι πως όταν δοκιμάσθηκε στην πράξη απέτυχε παταγωδώς γιατί ποτέ δεν πίστευε στις ιδέες που πρόβαλλε. Ήταν ένας κάκιστος δήμαρχος και είχε το θράσος να μιλήσει και για 'δημιουργική περίοδο' της ζωής του. Το τραγικό είναι ότι ο Καμίνης θα είναι ακόμη χειρότερος γιατί θα προσπαθήσει να εφαρμόσει με λύσσα την αισχρή εθνοδιαλυτική ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και των πολιτικά ορθών φίλων του.
  Το δεύτερο σημείο είναι ότι αν ο Σαμαράς σχηματίσει στο μέλλον κυβέρνηση με τους ανεπαρκείς πολιτικούς που εξακολουθεί να έχει η ΝΔ τότε δε θα μπορέσει σε καμιά περίπτωση να διαχειριθεί το χάος που θα του παραδώσει γεμάτος περηφάνια ο Γιωργάκης. Ιδίως αφού θα έχει να αντιμετωπίσει και τον πόλεμο των ΜΜΕ καθώς και εξωτερικών παραγόντων (ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ). Αν τυχόν έχει αρχίσει να κάνει κινήσεις για αυτό το μείζονος σημασίας θέμα καλό θα ήταν να δημοσιεύσετε κάποια στιγμή μια σχετική ανάρτηση ώστε να αναθαρρήσουμε. Πάντως η επιλογή Κακλαμάνη για δήμαρχο Αθήνας δεν ήταν καθόλου καλό σημάδι για τις εσωτερικές εξελίξεις της ΝΔ. Μακάρι ο Σαμαράς να μην πιστεύει ότι το ξεσκαρτάρισμα του κόμματος ολοκληρώθηκε με το διώξιμο της Ντόρας.
  Καλή τύχη στη Χώρα μας.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Δημήτρης 16/11/2010 20:27:43

   Ο Σαμαράς αναγκάστηκε να στηρίξει Κακλαμάνη λόγω ισορροπιών και συνβιβασμών. Αν είχε την τόλμη να τον φτύσει και να προτείνει κάτι πιο νέο τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Πρέπει να τελειώνουμε με τους συμβιβασμούς με φθαρμένα πρόσωπα και ιδέες.

 27. Kenan avatar
  Kenan 16/11/2010 18:07:45

  TOP 100 BLOGS
  # troktiko (770)
  # 2. TVXS.gr (696)
  # 3. ANTINEWS (670)
  # 4. newbeast.gr - Κεντρική �... (574)
  # 5. tromaktiko (543)
  # 6. TaXalia: Macedonia's Nr.1 blog (499)
  # 7. Stelios Tsagris (473)
  # 8. PRESS-GR.blogspot.com (420)
  # 9. Gazzetta Blogs | Νίκος Πα... (378)
  # 10. www.olympia.gr (375)
  # 11. . . . . . . . . . ksipnistere... (367)
  # 12. fimotro (364)

 28. dmtrs avatar
  dmtrs 16/11/2010 18:16:08

  λοιπόν φαήλο κάπως έτσι είναι τα πράγματα
  είμαι βέβαια απ' αυτούς που επιμένουν ότι υπήρξε πρόβλημα κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού (τακτικής) ανάμεσα σε 1ο και 2ο γύρο
  και δύο παρατηρήσεις:
  1. "παρδαλής ιδεολογικής κουρελούς του Καμίνη"
  που ταυτίζει τον κοσμοπολιτισμό, τον προλεταριακό διεθνισμό, την αλληλεγγύη των εθνών και τον διεθνισμό του αυτονομημένου (και παρασιτικού) χρηματιστηριακού κεφαλαίου
  που ταυτίζει τον λαϊκό αντικληρικαλισμό του βολταίρου με τον αθεϊσμό της νεοταξικής αφασίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση των (απλά απάνθρωπων) επιδιώξεων του αυτονομημένου (και παρασιτικού) χρηματιστηριακού κεφαλαίου
  που ταυτίζει τις οικολογικές ανησυχίες με την "οικολογία" του αυτονομημένου (και παρασιτικού) χρηματιστηριακού κεφαλαίου που λειτουργεί με μόνο κριτήριο την αύξηση του κύκλου εργασιών
  που ... (συνέχισε όταν βρεις χρόνο)
  2. για την πόλη μου τώρα...
  ακόμα δεν μπορώ να ανασάνω με τον δήμαρχο...
  φοβάμαι για ζημιές εθνικές...
  συμφωνώ με όλα όσα κατά βάση σωστά έχουν ειπωθεί εδώ
  για γόνους που μπέρδεψαν την ολοκλήρωση του πολίτη (κατά περικλή) μέσω της ενασχόλησης με τα κοινά, με το κληρονομικό δίκαιο
  για... για.. για...
  o.k.
  αλλά γ@@μώ το σκουλαρίκι μου (του), επιμένω:
  ένα μόνο επαγγελματικό τηλεοπτικό σποτάκι (σαν κι αυτό του UFO) να φτιαχνότανε για τον γκιουλέκα και τώρα δε θα υπήρχε πρόβλημα (για 300 ψήφους μιλάμε)

 29. sovokai avatar
  sovokai 16/11/2010 18:19:56

  Μηπως θα πρεπε να γραφεις μυθιστορήματα. Εχεις πολύ καλή γραφή και πλούσιο λεξιλόγιο. Τωρα που ακόμα δεν σε εχουν πεταξει σαν ξεσκονόπανο ΟΙ της (φιλτατης σου) ΝΔ

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ sovokai 16/11/2010 19:18:40

   Και εξαιρετικά πλούσια φαντασία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ sovokai 16/11/2010 20:54:24

   Σ' ευχαριστώ θερμώς για την εκτίμηση του λογοτεχνικού μου τάλαντου.
   Περιμένω την Κυριακή, 21/11, για να εμπνευσθώ το πρώτο μέρος της μυθιστορηματικής τριλογίας μου "Ντόρα, η πολιτική παρθένος". Θα γυριστεί και βραζιλιάνικη σειρά.
   Φεύ, κανείς δεν μπορεί να με πετάξει από ποθενά, γιατί είμαι πάντα στο γραφείο μου, με αφεντικό τον εαυτό μου κι εδώ ξεσκονίζει μόνο η Πέπα, η Βουλγάρα μας.

   • sawas avatar
    sawas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 21:13:40

    :-)

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/11/2010 00:26:02

    Το δεύτερο μέρος της τριλογίας επιγράφεται "Το ποτάμι, ο Ηράκλειτος και ο Αντώνης"

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαινότυπος 17/11/2010 00:59:14

     Α, ακόμη δεν το 'χω σκεφτεί. Μάλλον θα κάνω κάτι πρωτότυπο, θα γράψω το δεύτερο μέρος στα γερμανικά. Θα λέγεται: "Frau Dora, Herr Κaravelas und ein Telegramm". Θα παρακαλέσω να γράψει τον πρόλογο ο Πρέσβυς μας στο Μοντεβιδέο...

 30. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 16/11/2010 18:20:30

  ΦΑΗΛΟ,
  ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ...
  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.
  ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΣΧΕ!
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΜΕΣΑ!
  ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
  ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ...

 31. Ηλίας avatar
  Ηλίας 16/11/2010 18:21:52

  Κύριε Κρανιδιώτη,
  την ιστορία την γράφουν οι νικητές.
  Ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεται επιμονή. Από τη δική μου την πλευρά δυο τρεις μόνο σκέψεις και μεταφέρετέ τις εκεί που εσείς κρίνετε σκόπιμο.
  1. Η εκλογική νίκη απέχει από την εκλογική ήττα τόσο όσο τη διαχειρίζεσαι επικοινωνιακά. Στις εκλογές που πέρασαν κατάφεραν και μας έκαναν κι εμάς να πιστεύουμε ότι χάσαμε! Μπράβο τους, "μπράβο" μας.
  2. Εκεί που θα μετρήσει, στις εθνικές εκλογές τέτοια λάθη είναι ανεπίτρεπτα. Όταν έρθουν αυτές, το κόμμα πρέπει να έχει διδαχθεί από τις πρόσφατες αδυναμίες του και να μην επαναλάβει μερικές "πατάτες". Χρειάζεται επικοινωνιακό επιτελείο με ...άντερα και οργάνωση και κινητοποίηση σε απίστευτο βαθμό. Από απλή μετακίνηση ψηφοφόρων μέχρι και δημογραφική κατανομή τους ανά την επικράτεια. Για ιδέες και πληροφορίες σχετικά, το e-mail μου είναι στη διάθεση του φάκτορα.
  3. ΜΜΕ. Βρείτε τρόπο και κάντε κάτι. Το ιντερνετ καλό και άγιο αλλά οι 60+ ούτε που ξέρουν τι είναι. Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας μπορεί να μην ξέρουν από διαδίκτυα αλλά...ψηφίζουν! Ενημερώστε τους. Συσπειρώστε τους. Είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν αλλιώς και χρειάζονται να ακούσουν τα μηνύματα του Αντώνη σε εφημερίδα, ραδιόφωνο και τηλεόραση.
  Καλό αγώνα.

 32. redteam avatar
  redteam 16/11/2010 18:22:20

  ¨Την Ιστορία την γράφουν οι δυναμικές μειοψηφίες, οι αδιάλλακτοι των ιδεών και του αγώνα, αυτοί που έχουν πείσμα, σχέδιο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Φανταστείτε λοιπόν, πολύ περισσότερο, τι μπορεί να κάνει μια δυναμική πλειοψηφία, αυτή που χτίζουν ο Αντώνης και η ίδια η πραγματικότητα".
  Γεια σου Φαήλο μου με τις αντιφάσεις σου! Πάντως παρεμπιπτόντως εγώ είμαι με το πρώτο. Τώρα πως θα κάνει η Ν.Δ. αυτή τη δουλειά που λες με Αβραμόπουλους, Δήμες, Λυκουρέντζους, Αρβανιτόπουλους, Στυλιανίδηδες και άλλα απολιτίκ παιδιά μόνο εσύ παραμυθιάζεσαι και προσπαθείς να βάλεις στο κόλπο κι άλλους. Όσο για τον αντιμνημονιακό αγώνα από αυτούς που αναφέρω από πάνω κι άλλα χιλιάδες στελέχη της Ν.Δ. μάλλον παρακαλάνε να μείνει το ΔΝΤ παρά να φύγει, όπως και πολλοί "επαναστάτες" στην αριστερά γιατί "που να τρέχεις τώρα για αγώνες εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας και άλλα ξεχασμένα συνθήματα". "Καλύτερα", σου λένε "να είναι οι ξένοι και να μας κουμαντάρουν, μη χάσουμε κι αυτά που έχουμε, καταθέσεις κ.λ.π." παρά να πάμε τώρα σε εξεγέρσεις, αρνήσεις πληρωμών στους δανειστές, εθνικοποιήσεις τραπεζών και άλλα τέτοια σοσιαλιστικά. Δε βλέπεις ούτε το ΚΚΕ δεν βάζει θέμα να φύγουμε από την ευρωζώνη που μας τα έχει πρήξει εδώ και είκοσι χρόνια. Για τέτοιες ανεπαρκείς πολιτικές ηγεσίες μιλάμε. Χέστες και ανήμποροι σαν τον ΓΑΠ που κάθε μέρα με κάνει και γελάω μέχρι δακρύων. Αυτά και μη μου πεις και πάλι ουστ, γιατί θα το πάρω κατάκαρδα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ redteam 16/11/2010 20:57:19

   Όχι, ρε, γιατί να στο πω πάλι; Αφού σύντομα κι εσύ μαζί μας θα 'σαι, "μαυροσκούφης" του Αντώνη. ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Τουλάχιστον αυτό λένε οι αναλύσεις ΛΑΟΣ - Χατζημινέρβα.

 33. καφενόβειος avatar
  καφενόβειος 16/11/2010 18:24:29

  H ΝΔ έχασε (- τις εντυπώσεις έστω...) γιατί σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου
  η μοναδική ελπίδα για να βγούμε από το τούνελ είναι να γίνουν θεσμικές αλλαγές ώστε να γίνουμε ευρωπαϊκή χώρα (αυτό που κανονικά λέγεται "επανίδρυση του κράτους", άν ο ΚΚ δεν έχει ξεφτιλίσει τη συγκεκριμένη φράση!), σφυρίζει αντιμνημονιακές (sic!) αερολογίες επιπέδου ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Κατά τ' άλλα, φταίνε οι "ξένοι", οι "προσκυνημένοι", η Ντόρα, η Μέρκελ, ο καπιταλισμός κοκ κοκ.....

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ καφενόβειος 16/11/2010 23:58:16

   Ας μην είναι κανείς τόσο αφοριστικός περί της θέσης της ΝΔ ως προς το μνημόνιο. Εκτός αν βλέπειτη συγκεκριμένη θέση με τους όρους της πολιτικής πραπαγάνδας των αντιπάλων της Ν.Δ.

   Σε κάθε περίπτωση έχει δίκιο και για τα θεσμικά και για την"επανίδρυση". Αν η ΝΔ δεν μιλήσει γι' αυτά τα ζητήματα ολοκληρωμένη πρόταση δεν θα διαθέτει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ καφενόβειος 17/11/2010 00:24:10

   Οι "αντιμνημονιακές αερολογίες" ανάγκασαν τον ΓΑΠ να 'ρθει στο πεδίο μας και είδε την διαφορά να συρρικνώνεται σε 2% και τον παίξαμε στα ίσια, κανονικό ντέρμπυ, μετά από την ήττα του 2009.
   Κι όταν ο Αντώνης μιλούσε το 1993-94 για τις θεσμικές αλλαγές που τώρα ανακάλύπτεις, ο ΓΑΠ ακόμη φορούσε ζιβάγκο και διόριζε αβέρτα.

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/11/2010 10:45:45

    Τα ζητήματα του Κράτους είναι συγκεκριμένα.

    Αν θέλεις να κάνεις περιστολή των δαπανών πρέπει να έχει μελετήσει όλο τον δημόσιο τομέα και να κάνεις αλλαγές όπου και όπως πρέπει. Επίσης, να κάνεις πράξη τον περιορισμό του πολιτικού (διάβαζε κομματικού) στοιχείου στη Δημόσια Διοίκηση.

    Παράλληλα να δώσεις χώρο για την αυτοδύναμη ανάπτυξη της Δημόσιας Διοίκησης η οποία καλείται να έχει συνέχεια, αποτελεσματικότητα, να μπορεί να καταγράφει την πραγματικότητα και να την θέτει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας, η οποία και θέτει τις κατευθύνσεις του πολιτικού προσανατολισμού.

    Μία Δημόσια Διοίκηση που άγεται και φέρεται από τις ορέξεις των πολιτικών δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Το πολιτικό στοιχείο πρέπει να πάψει να ανακατεύεται με κρίσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις κ.λ.π. Να καταργηθούν οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων. Δεν χρειάζονται είναι για να βολεύονται κομματικά στελέχη. Η δημόσια διοίκηση να αποκτήσει την φυσική της ηγεσία.

    Δεν ξέρω τι έκανε ο Σαμαράς το 93-94. Δεν τον ψήφισα τότε. Με ενδιαφέρει τώρα τι λέει.

    • Λεωνίδας avatar
     Λεωνίδας @ Λεωνίδας 17/11/2010 11:03:08

     Και κάτι άλλο κ. Κρανιδιώτη,

     δεν ενδιαφέρει να μιλά κανείς για "ήττες" και "νίκες", την γλώσσα δηλαδή του άκριτου οπαδού, μας ενδιαφέρει ο πολιτικός προσανατολισμός και η εφαρμογή πολιτικών. Αυτά είναι για το φαίνεσθαι και την αναπαραγωγή των οικείων ψυχολογισμών. Κανείς δεν θέλει το ΠαΣοΚ στην εξουσία αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να έχει πολιτική πρόταση που θα πάει τον τόπο μπροστά. Ο Σαμαράς ανέλαβε τη Ν.Δ. στη δυσκολότερη περίσταση και της παραταξιακής ιστορίας και της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου. Δεν χρειάζεται να φέρει "αποτελέσματα" με όρους ποδοσφαίρου. Να κάνει υπερήφανη την παράταξη δίνοντας πίστη στους ανθρώπους της χρειάζεται. Τα άλλα θα έρθουν.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λεωνίδας 17/11/2010 15:18:51

      Αγαπητέ, κατάλαβες ότι μιλώ ως "άκριτος οπαδός";
      Ειδικά γι' αυτό που καίει τον κόσμο τώρα, την οικονομία, ο Αντώνης παρουσίασε το πληρέστερο, λεπτομερέστερο, κοστολογημένο ως το τελευταίο Ευρώ και πιο εξειδικευμένο κατά τομή οικονομικό πρόγραμμα που άκουσε ο Λαός ποτέ από την Μεταπολίτευση ως σήμερα. Και μου λες ότι δεν έχει πολιτική πρόταση;
      Και δεν είναι μόνον αυτό. Μπες λίγο και διάβασε τις θέσεις κι ομιλίες του, τις τωρινές.
      Κι αν κάποιος τουλάχιστον δίνει ή τουλάχιστον προσπαθεί να δώσει ηθικό κι ελπίδα, όχι μόνο στην παράταξη, σε όλο το Λαό, είναι ο Αντώνης.
      Φιλικά

     • Λεωνίδας avatar
      Λεωνίδας @ Λεωνίδας 17/11/2010 17:26:00

      κ. Κρανιδιώτη,
      δεν θεωρώ ότι είστε άκριτος οπαδός. Θεωρώ όμως ότι προσπαθείτε να υποστηρίξετε τον Σαμαρά σε όλα τα δυνατά επίπεδα. Πράγμα που δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι ο λόγος σας δεν ενσωματώνει πιθανές, λογικές έστω, ενστάσεις.

      Ένα μικρό παράδειγμα: ο Κικίλιας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν είχε εξαιρετική επίδοση. Πράγματι αν δεν ήταν ο Σαμαράς, που τον στήριξε τόσο, αλλά και ο Μηταράκης θα πήγαινε άπατος. Και το 20% του πρώτου γύρου, που δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι τόσοι είναι οι νεοδημοκράτες στην Αττική, δεν είναι ένα καλό ποσοστό. Εγώ τον ψήφισα με βαρειά καρδιά. Αλλά εγώ μέχρι και Τζανετάκο ψήφισα στο παρελθόν, μη με λογαριάζετε.

      Η οικονομία σχετίζεται με το δημόσιο και την κομματοκρατία. Δείτε τα άρθρα του Γιανναρά και του Λυγερού. Πράγματι ο Σαμαράς έκανε τα όσα λέτε ως προς το μνημόνιο και θα προσέθετα ότι πλέον τώρα λένε όλοι τα όσα έλεγε ο Σαμαράς και η Ν.Δ. από την αρχή προσπαθώντας συνάμα να τον γελοιοποιήσουν!

      Όμως, συνεχίζω να το πιστεύω, ότι αν δεν εκφράσει προβληματική και λύσεις περί του κράτους - όχι αυτές των αφελών φιλελευθέρων που υπάρχουν στους κόλπους της Ν.Δ. - δεν πιστεύω ότι θα πείσει ακόμη κι αν βγεί στην εξουσία. Γιατί σημαντικό δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα αλλά και οι λογικές που υποβαστάζουν την πολιτική ηγεμονία.

     • Λεωνίδας avatar
      Λεωνίδας @ Λεωνίδας 17/11/2010 17:27:33

      Συγγνώμη για τη φούρια.
      Είναι πιστεύω οφθαλμοφανές ότι δεν με διατρέχει καμία αντιπαλότητα προς εσάς.

      Με εκτίμηση

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λεωνίδας 17/11/2010 22:22:13

      Κανένα πρόβλημα. Ζωντανή κουθβέντα κάνουμε. Γι' αυτό και έχει ενδιαφέρον.
      Φιλικά.

 34. redteam avatar
  redteam 16/11/2010 18:28:42

  Πάνω στην ώρα και ο αποκάτω μου. Με δικαίωσε σε ένα δευτερο..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ redteam 16/11/2010 18:32:34

   !!! Πώς να σου πει κανείς τώρα ότι έχεις άδικο;;;

 35. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/11/2010 18:31:09

  Φαήλο, η σύγκριση Μιχαλολιάκου και Γκιουλέκα, ειδικά, είναι πραγματικά θλιβερή για τον δεύτερο, για τον τρόπο με τον οποίο έδωσαν την εκλογική μάχη.

  Είχαν και οι δύο απέναντί τους υποψήφιους που υπονομευόταν πολύ από το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Και είχαν, ο μεν πρώτος μια μάχη στην αρχή χαμένη, ο δε δεύτερος μια μάχη στην αρχή κερδισμένη. Το μόνο πρόβλημα του Γκιουλέκα (όχι ανυπέρβλητο, όπως αποδείχθηκε τελικά) ήταν οι κακές μνήμες από την τελευταία τετραετία Παπαγεωργόπουλου.

  Όμως, ποια ήταν η διαχείριση του ενός, και ποια η διαχείριση του άλλου. Ο ένας παραιτήθηκε από βουλευτής και είπε "θα τα δώσω όλα για όλα", παίρνοντας πάνω του τη μάχη. Έβαλε μαζί του και μερικούς ακόμη ορκισμένους μαχητές και πήραν το δήμο, παρά το ότι τα γκάλοπ στην αρχή τον έφερναν τρίτο. Ο άλλος ΔΕΝ παραιτήθηκε από βουλευτής και δεν έδωσε τη μάχη όπως έπρεπε να τη δώσει.

  Θα σας πω μόνον ένα παράδειγμα: Η Πολυξένη Δρίτσα, δήμαρχος Τριανδρίας μέχρι το τέλος του χρόνου, αντί να κατεβεί στο δημοτικό διαμέρισμα Τριανδρίας (που συνενώθηκε με το Δήμο Θεσσαλονίκης), κατέβηκε στο Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, κόβοντας ταυτόχρονα και τον πρώτο (το 2006) σε σταυρόυς Δημοτικό Σύμβουλο της Τριανδρίας, λόγω της κόντρας που είχε μαζί του. Γιατί πήγε στο Δ΄ και δεν έμεινε στην Τριανδρία: Διότι με εκλογικό σύστημα του Καλλικράτη, οι δημότες των άλλων διαμερισμάτων έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν μονοσταυρία στα άλλα διαμερίσματα, ενώ στο δικό τους διαμέρισμα έχουν τρισταυρία. Αντί να "χαθεί" λοιπόν η κα. Δρίτσα στην τρισταυρία, πήγε στο Δ΄ Διαμέρισμα για να πάρει τη μονοσταυρία από τους Τριανδριώτες (όπως και την πήρε...), ενώ παράλληλα, έχοντας "κόψει" και τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο, δεν έμεινε κανένας στην Τριανδρία να μαζέψει ψήφους.

  Δεν θα εκπλαγείτε λοιπόν αν σας πω ότι το μεγαλύτερο αποτέλεσμά του ο Μπουτάρης το πήρε στην Τριανδρία, έναν "γαλάζιο", το 2006, Δήμο...

  Ο Γκιουλέκας έκανε φοβική προεκλογική εκστρατεία, προσπαθώντας περισσότερο να αναδειχθεί ως εσωκομματικός Θεσσαλονικάρχης, παρά να κάνει μια παραταξιακή προσπάθεια. Κόντυνε όσο μπορούσε ανθρώπους που θα μπορούσαν να του γίνουν "επικίνδυνοι" αύριο (αν αναπτύσσονταν εσωκομματικά) και διαχειρίστηκε τη δεδομένη υπεροχή της ΝΔ στο Δήμο "σπάταλα" σε έμψυχους πόρους και προσωποπαγώς, φτιάχνοντας ένα κακό, κατά τη γνώμη μου, ψηφοδέλτιο.

  Γενικά, η διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας από το Γκιουλέκα ανέδειξε κατά τη γνώμη μου τις βασικές αδυναμίες της ΝΔ, που είναι η ανασφάλεια των "ηγετικών" στελεχών της μήπως και φανεί κανένας ισάξιός τους ή καλύτερός τους στο δρόμο...

  Εκείνο με τους πρωτοκλασάτους που παίρνουν πρωτοκλασάτους και τους δευτεροκλασάτους που παίρνουν δευτεροκλασάτους, που λέγαμε κι άλλες φορές.

  Και η πλάκα είναι ότι ο Γκιουλέκας ήταν όντως ό,τι καλύτερο διέθετε η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη...

  Πρέπει να πάρει άλλο σφουγγάρι τώρα ο Αντώνης και να τους κάνει όλους πέρα. Να βάλει ανθρώπους μπροστά με ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, τέτοια που δεν είχαν οι προβεβλημένοι. Λυπάμαι που θα το πω, ούτε ο Γκιουλέκας... Μάλλον την είχε ο αγωνιστής Μιχαλολιάκος (το "μάλλον" πάει στο ότι δεν έχω άμεση αντίληψη), γι' αυτό και μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά και Μαντούβαλο κλπ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/11/2010 18:34:07

   * δευτεροκλασάτους που παίρνουν τριτοκλασάτους, εννοούσα.

  • ΜΑΝΙΑ avatar
   ΜΑΝΙΑ @ Επώνυμος 16/11/2010 18:46:44

   ΕΠΩΝΥΜΕ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
   ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΙΝΗ!
   ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΦΟΒΕΡΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΠΑΘΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ!
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ....
   ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΤΟΜΑ!

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Επώνυμος 16/11/2010 19:13:14

   @ Επώνυμος
   Πολύ σωστά και ακριβή αυτά πού περιγράφεις..Ετσι ακριβώς είναι

   Συμπέρασμα: πώς καταστρέφεις έναν έν δυνάμει ανταγωνιστή σου, πού πήρε σάν υποψήφιος δήμαρχος ,τίς ίδιες ψήφους πού έπαιρνε και σαν βουλευτής.
   Τόν υποδεικνύεις ώς τόν καταλληλότερο,για νά αντικαταστήσει τον ανεπαρκή Παπαγεωργόπουλο.Καί τόν πείθεις ( πιέζοντάς τον;;)

   Σού έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό-έστω ώς μια μικρή πιθανότητα- ότι μπορεί τα κομματικά όργανα τής ΝΔ (τοπικά ή άλλα)να τόν πίεσαν πρός την κατεύθυνση αυτών των "κακών τακτικών" χωρίς ή Ρηγίλλης να αντιδράσει;; (και δεν εννοώ προσωπικά τον Σαμαρά)
   Μήπως να ήξερε πολλά περισσότερα από ότι υποθέτουμε εμείς γιαυτό δεν ήθελε να παραιτηθεί από βουλευτής;
   Πολλά είναι τα΄"αν " φίλε Επώνυμε..η πολιτική είναι ένα βρώμικο παιχνίδι, πού δυστυχώς τό πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

  • man8os avatar
   man8os @ Επώνυμος 16/11/2010 19:16:44

   Εμενα συμπαθης μου φαινετε.

   • man8os avatar
    man8os @ man8os 16/11/2010 19:16:59

    *φαινεται

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Επώνυμος 16/11/2010 19:48:15

   Eπώνυμε έχεις δίκιο σε πολλά. Ο Γκιουλέκας όμως χρεώθηκε την αποτυχία Παπαγεωργόπουλου ή απλά την κόπωση από τη πολύχρονη θητεία του? Οι κατηγορίες που άκουγα εναντίον του ήταν πολλές φορές αστείες (πρόστιμα δημοτικής αστυνομίας κλπ.) Έργο έκανε αναμφισβήτητα.
   Πράγματι πολλοί εκεί μέσα είχαν καβαλήσει το καλάμι και ήθελαν ένα καλό μάθημα. Δυστυχώς όμως αυτούς έχουμε. Και άλλωστε αυτούς ψήφιζε ο κόσμος. Όταν το στελεχιακό δυναμικό είναι αυτού του επιπέδου (εκτός εξαιρέσεων) θα αντιμετωπίζουμε συνεχώς φαινόμενα ανικανότητας, αλλαζονίας, σκάνδαλα και πελατειακές σχέσεις. Είναι όμως άδικο να κατηγορούμε την κεφαλή για το οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει είτε αυτή ηγείται ενός Δήμου, ενός κόμματος (Σαμαράς), μιας κυβέρνησης (ΚΚ). Φταίμε όλοι μας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επώνυμος 17/11/2010 00:25:47

   Για τα της Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα, ακόμη συκλλέγω πληροφορίες, στον Πειραιά όμως ο Βασίλης ήταν ίλη Ιππικού σε επέλαση. Σάρωσε!

 36. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ avatar
  ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ 16/11/2010 18:35:55

  Αποκωδικοποίηση των εκλογών με εσωστρεφείς επισημάνσεις διαβλέπουμε στα περισσότερα σχόλια...
  Γιατί θα πρέπει να ανακυκλώνουμε όλοι μας τα ίδια και τα ίδια;
  Τα παιδιά στο ANTINEWS έκαναν μια φοβέρη ανάλυση σε προηγούμενο άρθρο τους με τίτλο "Όπου τόλμησε η ΝΔ κέρδισε".
  Αν προσθέσουμε και το εξαιρετικό κείμενο - ανάλυση του κ. Κρανιδιώτη έχουμε τις απαντήσεις.
  Μην βαυκαλιζόμαστε όμως.
  Κρίμα για την αναγέννηση που πέτυχε ο Αντώνης.
  Μόλις θα γίνει η αποτίμηση κεντρικά θα κάνουμε τις ενστάσεις μας.
  Τώρα όμως έχουμε λόγο στην επίσημη πολιτική σκηνή και στον απλό κόσμο.
  Μη χύσουμε την καρδάρα, γιατί στη γωνία περιμένει η μουλάρα (Ντόρα)

 37. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/11/2010 18:37:29

  Φαήλο, τα έχω ξαναγράψει εδώ, ως σχόλια σε ανάρτηση του Επώνυμου. Ηταν σφάλμα εκ μέρους Σαμαρά η υποστήριξη Κακλαμάνη. Εργάζομαι και βρίσκομαι όλη τη μέρα στο Κέντρο, στο οποίο κινούμαι με τα πόδια, από Ευαγγελισμό και Κολωνάκι μέχρι Εξάρχεια, Ομόνοια, Πατησίων, Μοναστηράκι, συχνά και πιο κάτω. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Πλέον, δεν παίρνω ποτέ τα παιδιά μου να πάμε στο Κέντρο της Αθήνας για περίπατο Κυριακές.
  Πήγαμε πέρυσι τον Δεκέμβριο σε μία παιδική παράσταση σε θέατρο κάτω από την Ομόνοια, Κυριακή. Ειλικρινά τρόμαξα. Δεν άφηνα τη γυναίκα μου και τα παιδιά από δίπλα μου μέχρι να διασχίσουμε λίγες δεκάδες μέτρα κατά μήκος της Αγίου Κωνσταντίνου. Οταν είσαι μόνος είναι διαφορετικά, πας πιο θαρρετά. Οταν έχεις δίπλα σου δύο πολύ μικρά ανήλικα παιδιά και μια γυναίκα αισθάνεσαι ευάλωτος όταν είσαι περικυκλωμένος από μιλιούνια ξένους ανθρώπους, φάτσες περίεργες, που, ακόμα και αν δεν σε βλέπουν εχθρικά, έτσι αισθάνεσαι.
  Ναι, δεν ήταν αρμόδιος για τη λαθρομετανάστευση ο δήμαρχος, ήταν όμως αρμόδιος να φωνάξει για τη λαθρομετανάστευση. Οχι να βγαίνει σε εκπομπές για γλάστρες και να ακκίζεται.
  Εκείνη η ρημάδα Πλατεία Συντάγματος με τα events; Εχεις ξανακούσει κεντρική Πλατεία ευρωπαϊκής πρωτεύουσας να είναι κάθε τόσο τόπος εκδήλωσης του κάθε πικραμένου; Τη μία για την ανακύκλωση, τη μία για τη Vodaphone, την άλλη για την ημέρα του παιδιού, την άλλη για τη μέρα του γατιού, κάθε μέρα στηνόταν κάτι εκεί πέρα. Με τεράστια φορτηγά να ξεφορτώνουν και να φορτώνουν και να σπάνε τα μάρμαρα. Χώρια η αισθητική...
  Να επαναλάβω και κάτι άλλο, που εσύ ως δικηγόρος δεν μπορεί παρά να το γνωρίζεις: Πληροφορήθηκα από εισαγγελέα, απόλυτα έμπιστό μου και σοβαρότατο πρόσωπο, νέο άνθρωπο, μετριοπαθών πολιτικών αντιλήψεων, ότι τους είχε δεμένα ο Κακλαμάνης τα χέρια ως προς τους λάθρο με τα σεντόνια. Ατυπα μεν, αλλά ξέρεις ότι στην Ελλάδα το άτυπο είναι ισχυρότερο του τυπικού. Του είπα ότι δεν το πιστεύω και μου λέει "ε, καλά, για να στο λέω, κάτι ξέρω...".
  Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, την αυτοκτονική επιλογή Σαμαρά. Ολέθριο σφάλμα. Παρέδωσε την Αθήνα σε ένα γραφειοκράτη της πιο σκληρής πολυπολιτισμικής φράξιας της Αριστεράς (γνωρίζεις τι εστί ΚΕΜΟ, έτσι; Εκεί μέσα είναι ο κύκλος του Καμίνη...). Επειδή ξέρω πρόσωπα και πράγματα το λέω αυτό.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 16/11/2010 18:58:47

   ΕΧΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 'ΔΕΜΕΝΑ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;;; ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;;;

   Δηλαδή, για να 'χουμε καλό ρώτημα ρε παιδιά, ΠΩΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΕΣΕ;;; Τι σόι εξάρτηση είχε δηλαδή ο δικαστικός λειτουργούς από το Δήμαρχο;;;

   Και αντί να τον στείλει ΜΕΣΑ ο κυρ-Εισαγγελέας το Δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος κάθεται και κλαψουρίζει ότι ΤΟΥ ΕΔΕΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;;; Με ποιο θράσος ωρε κυρ-εισαγγελέα;;;!!!

   Τελικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η δικαιοσύνη...

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Επώνυμος 16/11/2010 19:25:16

    Τήν οποία οι πολιτικοί ποδηγετούν και χρησιμοποιούν κατα τό δοκούν , και νομοθετώντας αναλόγως έν τέλει τήν βραχυκυκλώνουν ώστε στό τέλος να αναφωνεί απηυδισμένη:
    Δεν μου γ****στε ρε μ@κ@κες όλοι μαζί!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 17/11/2010 00:31:20

   Για τα περί Εισαγγελέα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Στις περισσότερες από τις υπόλοιπες επισημάνσεις σου συμφωνώ.
   Όσον αφορά την στήριξη στο Νικήτα, θα πω τα εξής: ο Νικήτας έσπευσε να ανακοινώσει, λίγο "εκβιαστικά", την υποψηφιότητα του.
   Θα μπορούσε λοιπόν ο Αντώνης να μην τον στήριζε και να κατέβαζε άλλο υποψήφιο. Το αποτέλεσμα όμως θα ήταν επικοινωνιακά όλη η προσοχή να εστιαζόταν, εντελώς άδικα, σε μια "βεντέτα" μεταξύ Ν.Δ. και Νικήτα. Θα ήταν λάθος. Μπορεί να σφάλλω αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Από την άλλη τώρα πάλι κάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες.

 38. hope avatar
  hope 16/11/2010 18:41:10

  Ο Νικήτας δεν είναι δεξιός. Κάποτε ήταν.......... έχει άλλη ιδεολογία πλέον.

 39. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 16/11/2010 18:53:39

  Φαήλο έχεις δίκιο στα περισσότερα, αλλά:
  1. Παραδεχόμαστε ότι έρχονται μουσουλμάνοι από Τουρκία να ψηφίσουν και δεν αντιδράμε.
  2. Κάποιος φίλος πιο πάνω έγραψε ότι έγινε υπονόμευση στην Πελοπόννησο.
  3. Δεν έχουμε ΜΜΕ δικά μας. Ηλεκτρονικά και έντυπα. Το πόρτα -πόρτα της δεκαετίας του 80 ποιος το κατήργησε? Να μάθει ο παππούς στο χωριό ότι αν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ θα του περάσουν κολάρο (κάρτα πολίτη)
  4. Ο Καμίνης με τους μηχανισμούς που έχει στην Αθήνα θα αρχίσει τις παροχές
  (δημόσια κτίρια σε Πακιστανούς, Ελληνοποιήσεις, επανένωση οικογενειών της Ασίας)
  5. Η ιδεολογία η δικιά μας ποια είναι? Η επικοινωνιακή μας ομάδα προς τα δεξιά και προς το κέντρο ποια είναι. Στην αριστερά δεν έχουμε ελπίδα. Είναι ταγμένοι στο Σταλινισμό και στην προλεταριακή τάξη. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.
  6. Δώσαμε χώρο στο μνημόνιο. Και στη Ντόρα
  7. Η δεξιά πτέρυγα (ολόκληρη) της χώρας είναι περίπου 49% . Μπορεί κάποιος να τους ενώσει και να τους κάνει μπετόν.
  8. Οι ασήμαντοι Καμίνης και Μπουτάρης έχουν ολόκληρους μηχανισμούς πίσω τους (συνηγόρους του πολίτη, ανεξάρτητες αρχές, ΜΜΕ, μηχανισμούς εκτός Ελλάδος)

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 16/11/2010 23:15:05

   Kαμίνης = Τάκης Καμπύλης. Ψάξτε να βρείτε τι εστί Τάκης Καμπύλης και μετά τα λέμε.

 40. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 16/11/2010 18:54:25

  "Να οργανωθούμε ρε παιδιά, να οργανωθούμε"

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Φαινότυπος 16/11/2010 19:18:07

   Εμένα μου αρέσει στό σκοτάδι......εχει πιό σασπένς

 41. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 16/11/2010 19:06:26

  Κύριε Κρανιδιώτη,


  Ο Σαμαράς καλεί στη πρώτη γραμμή τον Φαήλο Κρανιδιώτη

  Ο Σαμαράς αποφάσισε να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, έτσι όπως ακριβώς οφείλουν να πολιτεύονται οι ηγέτες μιας χώρας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και προσπαθεί να κρατηθεί από ένα θάμνο.


  Μιας χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν πολεμάς με τον Ψινάκη και τον Πάκη στη πρώτη γραμμή, τους έχεις στα μετόπισθεν για να διασκεδάζουν τους επιζώντες στρατιώτες.


  Το πρώτο που θα κάνει σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να κόψει από τα χαζοκάναλα τους πάκηδες και τους λοιπούς φλώρους που είχε μαζέψει ο Καραμανλής, ο αναχωρητής στο ροζ κλουβί με τις τρελές που αποκαλούσε κυβέρνηση.

  Τόσοι ικανοί άνθρωποι είναι εκεί έξω στον πλανήτη. Πως είναι δυνατόν τα κόμματα να στηρίζονται σε πάκηδες, μαρκόπουλους, στυλιανίδηδες, γαμώ τους μάνατζερς του L.S.A.

  Ο Σαμαράς μετά από τόσα χρόνια απουσίας και διαλογισμού, όφειλε να βγει πιο σοφός και με πιο μεστή πολιτική σκέψη.

  Είναι μαλακία να δικαιώνεται από τα πράγματα στην υπόθεση του Μνημονίου για παράδειγμα, ( όπου η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να επαναδιαπραγματευθεί το δουλοπρεπές κείμενο που υπέγραψαν οι Προβόπουλος –Παπακωνστατίνου) και στις κάλπες να παίρνει τον πούλο.

  Ήταν λάθος του Σαμαρά να παίρνει σβάρνα τους φαληρισμένους εκδότες οι οποίοι ζουν με τα δάνεια του Σάλλα και να ζητάει τη βοήθειά τους.

  Ποιος διαβάζει τις φυλλάδες τους; Ποιος λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τα χαζοκάναλα τους που πλακώνονται στις συνταγές και στα καραγκιοζιλίκια κάτι λαικών βλαχαδερών στα πρωινάδικα;

  Τι δουλειά έχει ο Σαμαράς στον ΔΟΛ η στον Μπόμπολα;

  Εάν οι νταβατζήδες των ΜΜΕ είχαν επιρροή, το 60% των Ελλήνων δεν θα τους έφτυνε τη Κυριακή των εκλογών, γιατί τη σχέση διαπλοκής πολιτικών και νταβατζήδων σιχτίρισε ο κόσμος με την αποχή του.

  Άλλωστε όλοι μαζί οι νταβατζήδες με όλα τα χαζοκάναλα τους, δεν προσέφεραν στον Σαμαρά ούτε το 1/10 της βοήθειας που του έδωσαν απλόχερα οι συντάκτες του Antinews.gr!
  Έστω αργά ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν άλλες δυνάμεις που πρέπει να κινητοποιήσει.

  Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ακούγεται πολύ σοβαρά το όνομα του Φαήλου Κρανιδιώτη για κομβικό ρόλο στον τομέα της Επικοινωνίας.

  Λέτε ο Σαμαράς να πήρε το μήνυμα;

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Ακροβολιστής 16/11/2010 19:10:17

   Σάρωσαν ο Καμίνης και ο Μπουτάρης στο διαδίκτυο. Λες να μάθει ο Φαήλος να στριμώχνει τη σκέψη του στο twitter;

   • man8os avatar
    man8os @ Φαινότυπος 16/11/2010 19:26:23

    Πρεπει να ειναι πολυ καλος.
    Αλλα δεν τον ξερω προσωπικα, δεν ξερω αν θα συγκρατηθει σε δελτιο ειδησεων με την Ολγα Τρεμη. Εκει θα πανε να τον χτυπησουν.

    • Φαινότυπος avatar
     Φαινότυπος @ man8os 16/11/2010 19:29:44

     Δύσκολο το βλέπω να στέκεται μέσα στο παράθυρο. Θα τον ακούμε αλλά δεν θα τον βλέπουμε.

    • Στάθης Δ avatar
     Στάθης Δ @ man8os 16/11/2010 19:51:47

     Με Αδωνι - Λιάνα εκατέρωθεν και υπό την υψηλή επίβλεψη Πρετεντέρη - Τρέμη - Τσίμα?

     Βλέπω να σπάνε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τα μηχανάκια

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαινότυπος 16/11/2010 21:04:06

    Κοίτα, άμα δεν χωράει θα την διπλώσω, θα την βαρέσω με την βαριοπούλα και με λίγο σπρώξιμο θα χωρέσει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ακροβολιστής 16/11/2010 21:02:42

   Καμμία σχέση με την πραγματικοτητα. Υποθέτω πως το κίνητρο του "κουρδιστού πορτοκαλιού" είναι καλό αλλά δεν είναι έτσι.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 23:21:48

    Πάντως Φαήλο, με Γιακουμάτους και Πάκηδες και Αρούληδες η ΝουΔου πάει για τους απόπατους του Κολωνακίου, εκεί όπου καταλήγει το κιούγκι της Λυκόβρυσης και του Ντα Κάπο.
    Αν είναι να βλέπω τον Πάκη τον Λυπησιάρη στο γυαλί, προτιμώ τον Πάκη τον Σαλιγκάρη, που βγαίνει με τη βροχή και μου χώνει την αμπρέλλα-αμπρέλλα στη μούρη να την αγοράσω (ενώ κρατώ άλλην ανοιγμένη!). Ο δεύτερος μου είναι λιγότερο εκνευριστικός.

 42. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/11/2010 19:38:09

  Φαήλε πήρε χαμπάρι ο Σαμαράς τι έγινε σήμερα το πρωί;
  Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Κικίλιας για το τζαμί αλλά αγχωμένο τον άκουσα, του αφαίρεσε το λόγο το χασαπόσκυλο και τον είδα ότι σα να ανακουφίστηκε που ξέφυγε από το δύσκολο θέμα.

  Εμ σε συλλαλητήρια δεν κατεβαίνετε κινηματικά, και να ρίξετε το Μνημόνιο, για να μην χαρακτηρισθείτε δεξιό ΚΚΕ.
  Εμ στα χαρακώματα για τον εξισλαμισμό και την παράδοση στον πασά δεν κατεβαίνετε για να μη σας πουν ρατσιστές οι εδραίως πολιτικά ορθοι.

  Εμ με αστική αβρότητα Φαήλε δεν γίνονται ρήξεις, ωρέ Φαήλεεεε.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ αλλενάκι 16/11/2010 20:54:23

   Αλλενάκι ,ζωγράφισες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 16/11/2010 21:07:31

   Αλλενάκι είσαι ο πρώτος άνθρωπος στην ζωή μου που κατηγορεί για ...αστική αβρότητα!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 21:07:51

    με

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 21:52:01

     όχι εσένα Φαήλε... δεν είναι κατηγόρια η αστική αβρότητα,
     είναι στοιχείο του χαρακτήρα, αλλά η πολιτική θέλει ΤΣΕΚΟΥΡΙ
     να κόβει το Γόρδιο Δεσμό.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 17/11/2010 00:42:55

      Καλά ντε! Αστειεύομαι.

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/11/2010 23:49:58

    ΦΑΗΛΟ ,προφανώς το Αλλενάκι ,δεν συμπεριλαμβάνει εσένα σε αυτούς που κάνουν πολιτική με τον δόκιμο όρο αστική αβρότητα ,αλλά κάτι χαλβάδες συμβούλους της Ν.Δ. (τύπου Λούλη κ.λ.πους μασκαράδες) που γίνονται ουρές σε οτιδήποτε αριστερή η δήθεν αριστερή βλακεία .

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ αλλενάκι 16/11/2010 22:34:21

   Συμφωνώ.

   Δεν μπορεί στα μεγάλα και στα δύσκολα η ΝΔ να μην παίρνει θέση και να αφήνει το Πασόκ και το Λάος να παίζουν μπάλα.

   Πρέπει να ακούσουμε συγκεκριμένες θέσεις.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ αλλενάκι 16/11/2010 23:24:26

   Τσ, τσ, θα σας περιλάβει ο Στέφανος Κασιμάτης με τοιαύτα που λέγετε και ποίος θα σας εκπλύνει αγαπητή μου...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 17/11/2010 00:33:54

    "Έλα μετά του Αλφόνσου,
    φέρε κι ένα συνάδελφον σου".

    • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
     ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/11/2010 12:32:20

     Κορυφαίο και στον στόχο! Αχέμ..

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/11/2010 15:12:38

      Βέβαια Γιάννη για να είμαι δίκαιος εμένα μου αρέσει ο Κασιμάτης! Είναι τόσο κακεντρεχής και δηλητηριώδης μερικές φορές ο λόγος του, που καταντά όμορφος (ο λόγος, ε)! Μου αρέσουν οι ευφυείς κακίες αλά Ντισραέλι. Βέβαια μερικές φορές κάνει και μερικές ψιλομπαγοποντιές, διαστρέφει λίγο το πράμα, για να "πατήσει" αλλά οκ. Στο κάτω κάτω ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, Ε;

 43. Aris avatar
  Aris 16/11/2010 19:41:07

  1) Στην Πελοπόννησο έπρεπε η ΝΔ να στηρίξει τον Τατούλη και να κάνει περίπατο.
  2) Ο Γκιουλέκας επειδή είναι πρώτος στη Θεσσαλονίκη σε τρεις συνεχόμενες βουλευτικές εκλογές, όλοι μα ΟΛΟΙ οι συντοπίτες βουλευτές της ΝΔ θέλουν να τον "κοντίνουν", όπως και ο ίδιος ο Ψωμιάδης (και ας είπε ότι τον ψήφισε).
  3) Στην Αθήνα ο Κακλαμάνης πλήρωσε την αλλαζονεία των τελευταίων ημερών απέναντι στον Καμίνη, αλλά και την τσιμεντοποίηση που επικράτησε τα τελευταία χρόνια χωρίς καμία παρέμβαση για πλατείες και χώρους πρασίνου (βλέπε Περιστέρι όπου παντού έχουν "φυτρώσει" γλάστρες και ζαρτινιέρες με φυτά).
  4) Από πέρσι μέχρι φέτος τις εκλογές προστέθηκαν 160.000 άνεργοι. Πιστεύει κανείς ότι κάποιος από αυτούς είχε κάποιο λόγο να πάει να ψηφίσει; Σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι της αποχής οφείλεται και σε αυτή την παράμετρο. Άνθρωποι που πλέον δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, καθώς και οι οικογένειές τους γύρισαν την πλάτη σε όλους και πολύ καλά έκαναν. Ελάτε στη θέση τους και ας παραθέσει κάποιος ένα σοβαρό επιχείρημα ότι ο άνεργος που δεν έχει λεφτά για καφέ, έπρεπε να πάει να ψηφίσει κάποιο κόμμα...

  • kiki avatar
   kiki @ Aris 16/11/2010 19:44:23

   @ Αρις,
   Αν στηριζε Τατουλη νασαι σιγουρος οτι δεν θα εβρισκε την ψηφο της, η ΝΔ.
   Οχι οτι ο Δρακος ηταν οτι καλυτερο.

   • Aris avatar
    Aris @ kiki 16/11/2010 19:50:32

    Το ΠΑΣΟΚ τότε ποιον θα κατέβαζε; Το τι έγινε με τον Τατούλη ανήκει στο τότε, στο παρελθόν. Από την στιγμή που θέλεις διακαώς να πάρεις την Πελοπόννησο παραμερίζεις το χθες και κοιτάς το μέλλον και το συμφέρον της παράταξης. Στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα και μόνο... Και το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο ήταν οδυνηρό για τη ΝΔ. Δεν συμπαθώ τον Τατούλη, όμως θα τον ήθελα εάν ήξερα ότι μπορεί να μου εξασφαλίσει μια ολόκληρη περιφέρεια. Είδα τι κατάφερε ο Λυκουρέντζος στην Αρκαδία, όπου ο Τατούλης πήρε 70%!

    • Φαινότυπος avatar
     Φαινότυπος @ Aris 16/11/2010 19:59:23

     Στο Κολοκοτρωνίτσι κατάφερε να βγάλει η ΝΔ δήμαρχο;

    • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Aris 16/11/2010 21:11:45

     Ο Τατούλης την τελευταία τριετία είναι ο μεγαλύτερος υβριστής της ΝΔ. Θα ήταν προσβολή για τον κόσμο της κεντροδεξιάς το να τον στηρίξει η ΝΔ. Υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις όπως ο Γιάννης Μανώλης..

    • kiki avatar
     kiki @ Aris 16/11/2010 23:37:51

     @ Αρις,
     Οχι στην πολιτικη δεν μετραει το αποτελεσμα μονο,μετραει το ηθος,μετρουν οι ιδεες,μετρουν οι πραξεις,αλλιως δεν ειναι πολιτικη ειναι οππορτουνισμος.Αν ετσι γαλουχησαμε τα νεα παιδια τοτε καλυτερα που δεν ασχολειστε.Αλοιμονο αν πατε ετσι.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Aris 16/11/2010 23:54:57

     Εγώ στις βουλευτικές είχα ψηφίσει Καρατζαφέρη διότι η ΝΔ μας πούλησε. Τώρα ψήφισα Δράκο. Αν ήταν ο Τατούλης υποψήφιος της ΝΔ η ψήφος μου θα πήγαινε προς ΚΚΕ μεριά.

    • ΕΛΛΗΝ avatar
     ΕΛΛΗΝ @ Aris 17/11/2010 02:30:27

     @Aris

     Βλέπω οτι είσαι απο τους λίγους που δεν απεχθάνονται τα ΕΡΠΕΤΑ.

     η μήπως κάνω λάθος.

 44. κωστας avatar
  κωστας 16/11/2010 19:57:37

  Φαηλο σε θαυμαζω , γιατι τα λες εξω απο τα δοντια και κανεις παντα αυτο που πιστευεις .Αυτη τη φορα διαφωνω μαζι σου ! Σωστες εν μερη οι αναλυσεις που κανεις αλλα ο κοσμος πλεον δεν ξεσηκωνετε με κανενα κομματικο μηχανισμο , το κανει μονο οταν τον εμπνεουν.Και τον κοσμο δε τον εμπνεει ο Νικητας , δε τον εμπνεει ο Δρακος , και ο Κικιλιας το 48% ειναι αθλος και για μενα το πιστωνεται μονο ο Σαμαρας ! ας κατεβενε ο Μανωλης στη Πελλοπονησο και θα συζηταγαμε τωρα . Αλλα ξεχασα δεν ηταν καλος στη δημοσκοπησεις.Λες και ο Μιχαλολιακος που τους πηρε και τα σωβρακα ηταν ! Για ποιο λογο να ξαναπληρωσουν 150 ευρω σε βενζινες οι Μεσσηνιοι για να ερθουν απο την Αθηνα , για να ψηφισουν τον Δρακο που ηταν 12 χρονια Νομαρχης και περυσι δεν επερνε θεση για το Σαμαρα? Να μου πεις να το κανουν για το κομμα...ε εγω και καποιοι αλλοι το καναμε αλλα στον κοσμο σημερα πλεον δε περνανε αυτα.Περυσι ειδα φιλους μου που δεν ασχολουνται ποτε με πολιτικα , να πηγενουν και να περιμενουν 6 και 7 ωρες να ψηφησουν για προεδρο και εχθες οταν τους ελεγα να πανε να ψηφισουν , μου λεγανε μας κοροιδευεις ?? να παμε για ποιον ?? Καλως η κακως ο κοσμος θελει καινουργιους θελεει νεο και αφθαρτο κοσμο , με γνωσεις . Απο την αλλη ηταν καλο να δουμε ποιοι ειμαστε. Αφου πλεον το κομμα εχει μια Α δυναμικη ,και δε περασε αυτων που ετοιμαζονταν να αμφισβητησουν , ηρθε η ωρα για τις ανατροπες .Για τα προσωπα που θα σε βγαλουν στο δρομο και δε θα ναι μια απο το ιδιο ! Με προσωπα που δε θα περιμενουν το Σαμαρα διπλα του να βγουν φωτογραφια η να τα παρει απο το χερι να τα παει στα μαγαζια και στις καφετεριες ,αλλα θα πιστευουν στις ιδεες του Σαμαρα πιο πολυ απο οσο πιστευε σε αυτον και ο Ελυτης , πιο πολυ και απο τον ιδιο το Σαμαρα .Ετσι θα ξυπνησουν ! το εκανε ο ιδιος περυσι .Οταν οι 17 βουλευτες στη Β Αθηνων ηταν με την Κυρια και εκει υπεστη συντριβη, τοτε αυτο το μηνυμα να το καταλαβουμε στο τι θελει ο κοσμος ! αν ειναι να ειμαστε μια απο τα ιδια , καλυτερα να κατσουμε σπιτι μας να κοιταγομαστε τουλαχιστον στον καθρεφτη !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ κωστας 17/11/2010 15:09:05

   Δεν νομίζω ότι διαφωνείς μαζί μου. Διάβασε ξανά τι λέω για το ποιοί γράφουν Ιστορία.

 45. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 16/11/2010 19:59:12

  Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Νικήτας βρέθηκε από την ΠΟΛΑΝ να γίνει κολλητός της Ντόρας και αντίπαλος του Σαμαρά. Από άλλους τα περίμενα αυτά-από τον Νικήτα όχι. Τον άκουγες να μιλάει και ήσουν σίγουρος ότι πίστευε αυτά που λέει. Σκέτη απογοήτευση.

  • lianos avatar
   lianos @ Κώστας Θ. 16/11/2010 23:37:24

   έχεις ακουστά για τον Δούρειο Ίππο;;

  • kiki avatar
   kiki @ Κώστας Θ. 16/11/2010 23:38:54

   Υπαρχει και τα μονοπυθμενα,τα οποια ξανακτυπησαν

 46. κωστας avatar
  κωστας 16/11/2010 20:01:53

  ακομα ψαχνεται τι εγινε στην Αθηνα ρε παιδια? Αυτοι που στηθηκαμε με τις ωρες να βγαλουμε το Σαμαρα προεδρο κοντρα σε ολους, λετε να θελαμε να δουμε τον Ψινακη αντιδημαρχο στο πρωτο Δημο της χωρας ?? μη τρελαθουμε κιολας ! εκατσε σπιτι του ο κοσμος !!! στεναχωριεμαι μονο για τον Γκιουλεκα, αλλα οι ικανοι δε χανονται , καλυτερα γιατι εχει αναγκη το κομμα απο ανθρωπους σαν κι αυτον !

 47. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 16/11/2010 21:26:53

  Μια τρύπα στο νερό (με παγάκι) η αποχή

  Βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών της Κυριακής που πέρασε ήταν η μεγάλη αποχή μέσω της οποίας εκφράστηκε η κοινωνική δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τους δύσκολους καιρούς που έρχονται.
  Ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος, το μεγαλύτερο στη μεταπολιτευτική εκλογική ιστορία της χώρας επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική συγκυρία, τα μμε και τα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε έκρινε σκόπιμο να δηλώσει με την επιφυλακτική στάση του ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική είναι ζητήματα που δεν τον αφορούν, αν και καθορίζουν το αύριο όλων μας .
  Οι πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν έκριναν ότι δεν έπρεπε στην παρούσα η ψήφος τους να μετατραπεί σε ανάχωμα που θα οδηγούσε σε τροποποίηση ή ακόμη και σε ανατροπή την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που επιβάλει στη χώρα η τρόικα. Έκριναν ότι δεν χρειάζεται να αναπτύξουν ουσιαστική δράση ενάντια στα συμφέροντα που συρρικνώνουν το κοινωνικό δικαίωμα, έκριναν ότι έπρεπε να διευκολύνουν με τη στάση τους την επιβολή της βούλησης των μηχανισμών του ΔΝΤ επί της λαϊκής βάσης..
  Η τάση του ελληνικού λαού να απέχει από την εκλογική διαδικασία είχε ως επακόλουθο να αρχίσει τους πανηγυρισμούς ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα είπε μεταξύ άλλων, «αποδείχθηκε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητό από τον ελληνικό λαό».
  Οι δηλώσεις Στρος Καν φανερώνουν αφενός μεν ότι έχει εκχωρηθεί η διακυβέρνηση της χώρας στους εκπροσώπους της τρόικας, αφετέρου ότι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η γλώσσα της εξουσίας.
  Συνεπώς, ο χαρακτήρας και η επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος δημιουργεί το γίγνεσθαι της κοινωνίας δλδη αναδεικνύει, δομεί, εγκαθιδρύει και επικυρώνει ανεπίλυτες αντιφάσεις που όπως φαίνεται από τις εξελίξεις βαθαίνουν την κρίση, μια κρίση που βιώνεται από μια κατακερματισμένη κοινωνία και ως κρίση νοήματος, προτύπων και προσανατολισμών.
  Απ' εκεί και πέρα, όμως, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, τα οποία έμειναν αναπάντητα:
  α. Είναι ποτέ δυνατόν να επέλθει αλλαγή προς το καλύτερο χωρίς να αλλάξουν, μέσω εκλογών, τα συμφέροντα και οι συντεχνίες, που ελέγχουν για ίδιο όφελος τους μηχανισμούς εξουσίας.
  β. Η άσφαιρη ουδετερότητα του ποσοστού που δεν πήγε να ψηφίσει δεν αναπαράγει τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες πολιτικές νοοτροπίες και τα ίδια πολιτικά αποτελέσματα;
  γ. Μπορούμε να αρνιόμαστε κάτι που λειτουργεί ανταγωνιστικά έναντι των δικών μας συμφερόντων;
  Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι, οι ευθύνες όλων μας για την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι πολλές, κυρίως εξαιτίας της γενικότερης στάσης μας. Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, ως πρώτο βήμα χρειάζεται να μην συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε το ρολό μας σε ρόλο παθητικού αντικειμένου.
  Επειδή όμως τα γεγονότα τρέχουν και η επιβλαβής δύναμη των αποτελεσμάτων που παράγει η πολιτική του μνημονίου παρασύρει και αφορά ολόκληρη την κοινωνία χρειάζεται να στηρίξουμε εμπράκτως την –αντι- επιλογή μας και να αλλάξουμε αρκετές πτυχές της γενικότερης λειτουργίας μας.
  Για να μπορέσουμε όμως να πείσουμε, θα πρέπει να προβληματίσουμε… με την καθημερινή στάση μας απέναντι στα πράγματα και την ψήφο μας στις επόμενες εκλογές!

 48. nick avatar
  nick 16/11/2010 21:41:55

  "Ίσως να μην προλάβει ο Αντώνης να τους ξεγυμνώσει, θα κάνουν μόνοι τους ένα απωθητικό στριπτίζ γύρω από το στυλιάρι της υπανάπτυξης".
  Εγραψες μάγκα Φαήλο για μια ακόμα φορά...

 49. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 16/11/2010 21:54:07

  @ sawas....όσο αφορά τον κύριο Καμμένο αναφέρομαι στο γεγονός ότι αντί να γυρίσει όλους τους δήμους της Β' Αθηνών για να υποστηρίξει τους υποψηφίους της ΝΔ, πήγε στην Ικαρία από όπου κατάγεται η γυναίκα του!!!!!!!
  Είχα την απαίτηση - όπως προφανώς όλοι οι νεοδημοκράτες της Β' Αθηνών - να "οργώσει" την δική του εκλογική περιφέρεια και όχι καμιά άλλη!!!!!!!
  Όταν όμως προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, τότε θα μας θυμηθεί πάλι και θα έρθει να ζητήσει τον ψήφο μας.........

  Άσε που και τίτοτα δεν κατάφερε....και έχασε ο υποψήφιος του ΚΚΕ και εκνεύρισε αριστερούς ανθρώπους στην Ικαρία, οι οποίοι στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ (κύριο Γιακαλή) και όχι τον υποψήφιο της ΝΔ.

  • sawas avatar
   sawas @ δαιμονάκι 16/11/2010 22:14:44

   Το συνολικό αποτέλεσμα σε δικαιώνει.

   Άλλωστε όπως ανέφερα θέλει μεγάλη επικοινωνιακή στρατηγική για ένα τέτοιο εγχείρημα.

 50. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 16/11/2010 22:36:57

  Και να ρωτήσω κάτι?
  Ο Σταματάτος Δημοσθένης του Παναγιώτη που ήταν το 2006 υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ για τον δήμο του Αγ. Ιωάννη Ρέντη (με την δημοτική παράταξη «Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία») ήταν μέχρι πρόσφατα διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ κυρίου Τραγάκη?

  Και μήπως ο συγκεκριμένος κύριος κατέβηκε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές στον ενωμένο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ως υποψήφιος του κυρίου Ιωακειμίδη
  που είχε επίσημη υποστήριξη από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά?

  Μήπως η ΝΔ στον ενωμένο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη έλαβε το εξευτελιστικό ποσσοστό 9,2%(5,17% στην εκλογική περιφέρεια Αγ.Ι.Ρέντη και 10,04% στην εκλογική περιφέρεια της Νίκαιας)?.......ενώ το 2006 η ΝΔ είχε πάρει στον Αγ. Ι. Ρέντη 26,74% και στην Νίκαια 12,83%.

  Και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του κυρίου Σταματάτου που εκλέχτηκε με τις ψήφους της ΝΔ το 2006 - και ο κύριος Σταματάτος- υποστήριξαν τώρα τον κύριο Ιωακειμίδη(ΠΑΣΟΚ-Δημ.Αριστερά).

  http://www.pireastime.gr/%CE%86%CE%B3-%CE%99-%CE%A1%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82/1573-%CE%94%CE%B7%CE%BC-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%93-%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B7

  Ενώ μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι επιρροής κυρίου Τραγάκη, που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό του κυρίου Σταματάτου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρέντη, κατήγγειλαν τον κύριο Σταματάτο, ανεξαρτητοποιήθηκαν και δήλωσαν την στήριξή τους προς την υποψηφιότητα Λογοθέτη!!!!!!!!!

  Βεβαίως ούτε καν πέρασε και από το δικό τους το μυαλό η σκέψη να στηρίξουν τον υποψήφιο της Ν.Δ στον ενωμένο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

  http://taendhmw.blogspot.com/2010_09_01_archive.html

  Και μετά κάποιοι θεωρούν ότι το κόμμα δεν είναι διαλυμένο..........

  Υ.Γ: Kαι αν κάποιος ισχυριστεί ότι η υποψηφιότητα του κυρίου
  Βρεττάκου δεν ήταν η ενδεδειγμένη, πάλι το κόμμα(ΝΔ) φταίει για την κακή επιλογή του!!!!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ δαιμονάκι 17/11/2010 00:31:05

   Eπειδή είμαι από την ευρύτερη εκεί περιοχή στην οποία αναφέρεσαι, μπορώ να σου πω ότι τον Βρεττάκο έχω την εντύπωση ότι τον κατεβάζει κάθε φορά η ΝΔ υποψήφιο εθιμοτυπικά. Για να υπάρχει και ένας υποψήφιος της ΝΔ.
   Δηλαδή, είναι κάτι σαν ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι που δεν χρησιμεύει σε κάτι, αλλά κάθε χρόνο το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω στο μπουφέ, μάλλον από συνήθεια.
   Κάπως έτσι...
   Αρα, προφανώς, η στήριξη του κυρίου Κούλη Βρεττάκου από τους άλλους νεοδημοκράτες ήταν...προαιρετική.
   Φαινομαι κυνικός, αλλά έτσι μάλλον είναι τα πράγματα.
   Τώρα, ως προς το διαλυμένο κόμμα που λες για τη ΝΔ, πότε η ΝΔ δεν ήταν διαλυμένη; Εγώ πάντοτε έτσι τη θυμάμαι, χύμα όλα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 17/11/2010 00:33:58

    Και ο Τραγάκης εθιμοτυπικά εκλέγεται στην περιοχή μας. Τον ψηφίζουν πλέον γιατί θα τον λυπηθούν αν δεν βγει. Δεν νοείται Β΄ Πειραιά χωρίς Τραγάκη, είναι cult. Εγώ ξέρω οικογένειες που ψήφιζε Τραγάκη ο παππούς, πεθαμένος εδώ και χρόνια, και ψηφίζουν τώρα και τα εγγόνια. Ισως και τα δισέγγονα.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΒΙΣ 17/11/2010 00:37:20

     Εδώ επιβιώνει ο Λογοθέτης. Απίστευτο και όμως αληθινό. Από παιδάκι τον θυμάμαι δημαρχο στη Νίκαια.
     Η Β΄ Πειραιά, επειδή είναι μικροαστική περιοχή, είναι η κατ' εξοχήν περιοχή επιβίωσης μικρών δεινοσαύρων. Κάτι σαν ένα πολιτικό Jurassic Park για στελέχη γ΄διαλογής, που όμως τους δίνουν καμιά δευτεροκλασάτη θεσούλα στις κυβερνήσεις. Πολύ γέλιο.

 51. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 16/11/2010 22:47:37

  Ο Αντώνης όντως υπήρξε παλληκάρι και άξιος Αρχηγός που επωμίσθηκε το κύριο βάρος της μάχης των εκλογών αλλά ήταν α π ε λ π ι σ τ ι κ ά ΜΟΝΟΣ με ελάχιστους Σαμουράϊ πλάϊ του.Πού ήταν οι βουλευτές της Β΄Αθηνών και όχι μόνο?Φαήλο στο έχω ξαναπεί:
  Η άφεση αμαρτιών(σφουγγάρι) όταν εκλαμβάνεται ως αδυναμία,πρέπει να τελειώσει και να ζητηθούν ευθύνες και παραλείψεις και καιρός είναι ο Αντώνης να πάρει το μαστίγιο και τη σκούπα για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 16/11/2010 23:04:30

   Συμφωνώ, Λακεδαιμόνιε
   Ας μάθει για τα έργα και τις ημέρες των Σαλμά στην Αιτωλοακαρνανία
   ή του Νικολόπουλου στην Αχαία.

 52. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/11/2010 22:59:13

  Φραήλο εύγε.
  Όποιος δε θέλει να δει την αήθεια δε θα μπορέσει να τη δεί ακόμη κι αν του τη βάλεις στο μάτι.
  Τί μπορείς να πει κανείς σε όσους αδυνατούν να θυμηθούν ποιό κόμμα παρέλαβε ο Σαμαράς?
  Ποιός θα μπορούσε να προβλέψει τα σημερινά εκλογικά αποτελέσματα εναν χρόνο πριν?
  Όποιος παρακολουθεί την παρουσία μου θα θυμάται ότι είμαι γκρινιάρης και και απαιτητικός στην Προεδρία Σαμαρά.
  Ζητάω περισσότερα.
  Όμως ασφαλώς ήταν ολική επαναφορά και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή.
  Και ασφαλώς με τις απαραίτητες διορθώσεις ο Σαμαράς σε λιγο θα βλέπει Κυβέρνηση.
  Ομως δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
  Το ζητούμενο είναι να διαμορφώσει και εκείνη την ισχυρή οργάνωση και την ομάδα που να κυβερνήσει όπως απαιτούν οι καιροί και όπως μπορεί σύμφωνα με το αξιακό το σύστημα.

  Έτσι δε μπορώ να καταλάβω την απαισιοδοξία ορισμένων.
  Εκτός κι αν είναι εντεταλμένοι να σπέρνουν την απαισιοδοξία.
  Οσο για τους μετά Χριστό προφήτες βλέπω πλήθος αμέτρητο.
  Πόσοι από τους συγγράφοντες σε τούτο το χώρο υποδέχτηκαν την επιλογή Μιχαλολιάκου ευνοϊκά μόλις εκδηλώθηκε?
  Οι περισσότεροι ή σιωπούσαν ή τον θεωρούσαν βαρίδι.
  Σήμερα κατάπιαν τη γλώσσα τους.
  Τώρα τί να πω.
  Αφού το βλέπατε γιατί δεν το παίζατε ?
  Κόφτε λοιπόν το παραμύθι και βάλτε όλοι ένα χεράκι.
  Τουλάχιστον στις άλλες εκλογές να έχουμε εκλογικούς αντιπροσώπους, που ξύπνησα από τα χαράματα, τις κόρες μου 18 και 19 χρονών και πήγαμε όλη η οικογένεια εκλογικοί αντιπρόσωποι, γιατί στο χώρο μας μας αρέσει περισσότερο
  να ζητάμε οργάνωση αλλά από συμμετοχή....

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/11/2010 08:29:11

   Πολύ σωστά. Καλά τα σχόλια στο Internet αλλά να βοηθάμε και τους υποψηφίους. Και στην Θεσσαλονίκη υπήρχε πρόβλημα.

 53. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/11/2010 23:46:01

  Πρότεινα σε σχόλιά μου σε άλλες αναρτήσεις δύο πράγματα:

  1. Την δημιουργία ενός δικτύου με Ευρωπαίους άλλων εθνικοτήτων, στο οποίο θα γίνεται μία ανταλλαγή σκέψεων με κοινό παρονομαστή τις πολιτισμικές ρίζες και το μέλλον της Ευρώπης. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον ευρωπαϊκό χώρο, και λόγω της οικονομικής κρίσης, και λόγω του δημογραφικού, που συνοδεύεται από την άνοδο ενός επεκτατικού και επιθετικού Ισλάμ. Αυτή η ανησυχία δίνει τροφή στη σκέψη και υπάρχει μία παραγωγή σημαντικών κειμένων από αξιόλογους συντηρητικούς (όχι ακροδεξιούς) στοχαστές, ιστορικούς, πολιτικούς επιστήμονες κ.ά. Είναι κρίμα που αυτά δεν μεταφράζονται στα ελληνικά και περνούν απαρατήρητα στη χώρα μας. Οι εκδοτικοί οίκοι αριστεροκρατούνται, η πλειονότητά τους. Είναι άμεση ανάγκη να γίνει σύνδεση με ομάδες στην Ευρώπη που αρθρώνουν λόγο παρόμοιο με αυτόν της πλειοψηφίας των σχολιαστών και αρθογράφων του Antinews. Αυτό θα πρέπει να το επιδιώξει η ΝΔ έστω και ανεπίσημα, δηλ. το δίκτυο αυτό να βρίσκεται υπό τη διακριτική της αιγίδα, όχι την επίσημη. Και εκεί να υπάρχουν και κείμενα σαν αυτά που προανέφερα, μεταφρασμένα στην ελληνική. Για παράδειγμα, αποσπάσματα από το "Μulticulturalism and the Politics of Guilt" του Paul Edward Gottfried.
  Ενα τέτοιο δίκτυο θα βοηθήσει στη θεωρητική κατάρτιση των ελλήνων κεντροδεξιών, αλλά και των πατριωτών Ελλήνων του κεντροαριστερού ή και του αριστερού χώρου.

  2. Μία πατριωτική κίνηση αντίστοιχη με τα Tea Parties, χωρίς ακρότητες φυσικά. Χρειάζεται ένας υγιής ακτιβισμός, η ΟΝΝΕΔ είναι για τα μπάζα, είναι για πάρτυ, εκδρομές και γκόμενες, είναι τελειωμένη ιστορία. Μία κίνηση όπως αυτή που ανέφερα θα είναι όπως το παραπάνω δίκτυο, δηλαδή χωρίς κομματική σφραγίδα. Θα είναι πατριωτική, όχι ακροδεξιά, όχι γραφική με κορώνες και τα λοιπά που απαξιώνουν τον πατριωτικό χώρο. Θα πιάνει και εθνικά θέματα, και θέματα που έχουν σχέση με την πορεία του τόπου αυτού (όπως το λαθρομεταναστευτικό) και θέματα παιδείας και θέματα οικονομίας. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μία πρώτη συγκέντρωση χωρίς καμία κομματική ταμπέλα, μόνο με αυτοσχέδια πλακάτ, για παράδειγμα. Και ελληνικές σημάιες, φυσικά. Να διαδιδόταν μέσω διαδικτύου. Μία ανοιχτή συγκέντρωση για την Ελλάδα, για τους ανθρώπους που βλέπουν να κλείνουν τα μαγαζιά τους, για τους απολυμένους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, για τους τρίτεκνους που είδαν το επίδομα 3ου παιδιού να κουτσουρεύεται, για τους άνεργους, για όσους εγκλωβίστηκαν στα γκέτο και λοιδωρούνται από πλούσιους αριστερούς βορειοπροαστιώτες τύπου Καμίνη.
  Ο κόσμος χρειάζεται ένα ξέσπασμα, μακριά απο κομματικές σημαίες. Αυτό το ξέσπασμα μπορεί να είναι μικρό στην αρχή, την επόμενη μπορεί να μεγαλώσει. Δεν φτάνει η "επανάσταση του πληκτρολογίου". Αν δεν μιλήσει μία φορά στην παρούσα κατάσταση όχι το πεζοδρόμιο, με την κακή έννοια, αλλά ο δήμος των πολιτών, πότε θα μιλήσει αυτός ο έρμος;
  Γνώμη μου είναι ότι το σύστημα αυτές τις ακομμάτιστες συγκεντρώσεις φοβάται, γιατί αυτές τείνουν να είναι αντισυστημικές. Οι άλλες είναι προγραμματισμένες, είναι ξεκαρφωμα, ακομα και οι κινήσεις "επαναστατικής γυμναστικής" αριστερίστικων ομάδων.

  Δεν ισχυρίζομαι ότι λέω σοφίες, αλλά μπορεί κάποια από αυτές τις ιδέες ή τις ιδέες άλλων σχολιαστών να είναι παραγωγικές. Παρακαλώ, ας τις θέσει κάποιος στην ηγεσία της ΝΔ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΙΣ 17/11/2010 00:04:52

   @ ΒΙΣ, Συμφωνώ στο concept, το σκεφτόμουν κι εγώ. Δεν το ανέφερα γιατί είναι δύσκολο αυτή την εποχή να μαζέψω πράγματα και να κατεβάσω πρόταση. Αν μπορέσω ...
   Είδα ότι το ανέφερες επανειλημμένα, σε απασχολεί, και σωστά.
   Το θέμα της αυτοργάνωσης είναι τεράστιο. Τέτοιες κινήσεις κινδυνέυουν a priori από "καπέλλωμα". Απαιτεί τεράστια προσοχή, αν είναι να γίνει κάτι υγιές.
   Μην περιμένεις τίποτα από την ΝΔ - προς το παρόν. Έτσι δεν θα διαψευσθούν οι προσδοκίες σου. Μετά βλέπουμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 17/11/2010 00:44:38

   ΒΙΣ, ωραία ιδέα! Για να το σκεφτούμε λίγο γρήγορα...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 17/11/2010 01:06:10

   Αν θελετε να μπλεξετε σε κατι πραγματικα δυνατο - αλλα να ειστε ετοιμοι να πεσουν ολοι πανω σας και να κατηγορηθειτε για φιλοαμερικανοι :
   http://sioaonline.com/
   καθως και
   http://sioe.wordpress.com/
   Λοιπον μπορει να γινει μια οργανωση Στοπ στον εξισλαμισμο της Ελλαδος και να ελθει σε επαφη με αυτους.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 17/11/2010 01:10:45

    Και οπως βλεπετε υπαρχουν αντιστοιχες οργανωσεις σε Βουλγαρια,Σερβια ,Ρουμανια δηλαδη διπλα μας που δεν εχουν και τοσο προβλημα.
    Εδω δεν υπαρχει.Γιατι;Ο λογος ειναι ενας : αντιδυτικισμος ,αντιαμερικανισμος.Αυτο αν συνεχισθει μεχρι τον εξισλαμισμο θα μας οδηγησει.
    Ξαναγραφω το Link
    http://sioe.wordpress.com/

 54. Περικλης_Πατρα avatar
  Περικλης_Πατρα 16/11/2010 23:51:03

  Φαηλε ξερεις οτι δεν υπαρχει ουτε 1% που να διαψωνω μαζι σου !
  και μονο η ρητορικη σου και η πολιτικη σου σημειολογια με την
  οποια αδρανοποιεις την πιθανοτητα αντιθετης αναγνωσης
  ειναι Μαγευτικη.
  Ομως ΜΟΝΟ ενα πραγμα δεν εχω δει ακομα απο σενα.....
  σε σχολια σωστα αλλα προερχομενα απο αντιθετους οπως αυτο του χτηστη
  ΔΑΙΜΟΝΑΚΙ , δεν απαντας ρητα.
  να σαι καλα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Περικλης_Πατρα 17/11/2010 00:40:35

   Αγαπητέ, όποτε μπορώ και προλαβαίνω απαντώ. Παράλληλα δουλεύω για να ζω. Πολλές φορές φορές όμως τα "σεντόνια" που γράφει το δαιμονάκι, σημαίνουν ότι δεν θα 'πρεπε να κάνω άλλη δουλειά και μου θέτει πολλές φορές ερωτήματα π.χ. για τον χή ψ στον Δήμο Νέας Σμύρνης ή στον Δήμο τρέχα γύρευε, που δεν ασχολούμαι. Και να σου πω την αλήθεια, μου μυρίζει πολύ "γκοντζίλα".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Περικλης_Πατρα 17/11/2010 00:47:56

   Περικλή,
   Απαντώ σε ότι προλαβαίνω και μπορώ. Απαντώ ενίοτε και στο Δαιμονάκι, παρ' ότι μου μυρίζει "γκοντζίλα" και Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά πολλές φορές βαριέμαι να παρακολουθήσω τα "σεντόνια" του για τον χή ψ στη Ν. Σμύρνη ή αλλού, τους οποίους ούτε καν ξέρω.

 55. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 17/11/2010 00:00:34

  Κύριε Κρανιδιώτη
  δε θα σταθώ σε αναλύσεις εκλογικές. Θα σταθώ όμως στη φράση που άκουσα από τον πρόεδρο του κόμματός μας ότι πήρε το μήνυμα. Αφού το πήρε είμαι σίγουρη πως από σήμερα κιόλας θα καθαρίσει-ξεβρωμίσει το χώρο της δεξιάς. Και επειδή είναι γαλαντόμος τα σκουπίδια ας τα στείλει δώρο στα εγκαίνια του παραμάγαζου της γνωστής μαντάμ. Όλοι εμείς που παρακολουθούμε όλο το παράλογο που διαδραματίζεται στη χώρα και αγωνιούμε για την πορεία της ελπίζουμε στον πρόεδρό μας που όμως θα πρέπει να πετάξει τρωκτικά και γυμνοσάλιαγκες και να φτιάξει μια ηγετική ομάδα δίπλα του καθαρή και έντιμη. Ο κόσμος έχει ένστικτο και καταλαβαίνει παρά την προπαγάνδα που τρώει στα μούτρα κάθε μέρα.Ας μη διστάσει πουθενά. Νομίζω ότι πλέον ήρθε η κατάλληλη χρονική στιγμή.

 56. 321 avatar
  321 17/11/2010 00:25:12

  Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου αποδεικνύουν την ύπαρξη σοβαρών λαθών: στρατηγικής και επικοινωνιακού σχεδιασμού=εν μέρει προβληματική επιλογή πολιτικού προτάγματος και προσώπων που θα ενέπνεαν.

  Η λεξικολογική άνεση του άρθρου έχει δύναμη και αύρα όσο το διαβάζει κάποιος. Μόλις τελειώσει όμως βυθιζόμαστε στο έρεβος που μάς έχει περικυκλώσει.

  Ίσως αυτό που προέχει είναι μια ουσιαστική και ριζική ανάταξη, τώρα, πριν από τις 21/11/2010, για να διαλυθούν όλα τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, στην οποία όλοι είμαστε προετοιμασμένοι για το ποιοι θα συμπράξουν.

  Το σκηνικό έχει ήδη στηθεί.
  Επομένως, δεν απομένει τίποτε άλλο, παρά μια ηρωική έξοδος από το σημερινό καθεστωτικό πολιτικό σύστημα.

  Μόνο έτσι θα προσέξουν όσοι απείχαν και θα επανέλθουν σε μια κρίσιμη συγκυρία, ως ενεργοί, και όχι αδιάφοροι ή απογοητευμένοι πολίτες.

  Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει σύγκρουση με πολλούς από αυτούς που τώρα ηγεμονεύουν, όπως επίσης και με πολλά που πιθανά δυσκολεύουν και βαραίνουν μια αυτόνομη διαδρομή -προς και με- την κοινωνία.

  Υπάρχει, κάποιος που νομίζει ότι μια τέτοια δυναμική ανακατεύθυνση δεν θα προκαλούσε πανικό και τρόμο;

 57. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 17/11/2010 00:41:28

  ''Τι πρέπει να γίνει από’δω και πέρα; Η παράταξη πρέπει επιτέλους να ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ, να αποκτήσει κρυστάλλινες θέσεις και καθαρό λόγο, να αποβάλλει τα βαρίδια και τα απομεινάρια και να ανοιχτεί ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  Το πόσο φοβούνται την μετεξέλιξη μας σε ένα γνήσιο πατριωτικό λαϊκό κίνημα, δεν το διανοείστε.
  Το όχημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μικρό για να τα χωρέσει όλα αυτά.
  Και σίγουρα ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει πολύ καλά.''

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2010/11/blog-post_15.html

 58. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/11/2010 00:42:37

  To αρθρο ψαχνει να βρει μια ανεξηγητη αλλαγη στη σταση του Κακλαμανη απο την εποχη που ηταν στη Πολ.Αν.
  Μονο που η ανεξηγητη σταση ειναι σε αρμονια με την επισης "ανεξηγητη" σταση του διδυμου Καραμανλη - Παυλοπουλου τοσο στο θεμα των ταραχων οσο και στο μεταναστευτικο.Ο Παυλοπουλος δεν ειναι που ελεγε οτι ευχαριστουμε τους μεταναστες που μας προτιμησαν;
  H σιωπη επισης του Κακλαμανη για τις αιτιες της αλλαγης στασης του θυμιζει τις σιωπες αλλων.Ολες αυτες οι περιπτωσεις δειχνουν μια διαθεση συμβιβασμου με την πολιτικη ορθοτητα της αριστερας και τον ισλαμισμο.

 59. moriarty avatar
  moriarty 17/11/2010 00:50:23

  Φαήλο, ωραία τα γράφεις αλλά αποφεύγεις να πεις το βασικό: η ΝΔ είναι κόμμα για τα πανηγύρια. Που ήταν οι αντιπρόεδροι του κόμματος, Αρκάς ο ένας και Κορίνθιος ο άλλος; Που ήταν τα σοβαρά πολιτικά στελέχη ; Που ήταν οι φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση; Πού ήταν η σύγχρονη επικοινωνία; Που ήταν η πολυεπίπεδη πολιτική πλατφόρμα - ο πολιτικός μονοθεματισμός δεν φέρνει σπουδαία αποτελέσματα όταν αναμετράσαι με το εκλογικό σώμα, ακόμα κι αν εστιάζεις σωστά - αυτό πρέπει να μας το έχουν διδάξει αποτυχίες του παρελθόντος. Καλή λοιπόν η κριτική στο μνημόνιο, αλλά χρειάζονται και πειστικές προτάσεις, όχι ξαναζεσταμένο φαγητό από βολεμένους κομματάρχες. Ο λαός δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν, μόνο τα δωρεάν φάσκελα είναι πλέον σε πρώτη ζήτηση.

  Πού ήταν οι υποψήφιοι ευρύτερης αποδοχής, έξω από το στενό κομματικό πλαίσιο; Ο Κακλαμάνης επέβαλλε αλαζονικά την υποψηφιότητά του και αλαζονικός και αχώνευτος στάθηκε στη συνέχεια, όπως και την περασμένη τετραετία. Έχασε λοιπόν από τον μετριοπαθή και επιτυχημένο ΣτΠ Καμίνη με την κατ' εσέ «παρδαλή κουρελού» ιδεολογία - αλήθεια, η ιδεολογία του Κακλαμάνη και των διαφόρων νεοδημοκρατών αστέρων (Γιακουμάτου, Χατζηδάκι, Πάκη «σας ευχαριστούμε που θέλετε να γίνετε Έλληνες» Παυλόπουλου, Βαρβιτσιώτη κλπ), ποιά είναι; Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα νούμερα και τους θρασείς - γι' αυτό η ιδεολογία δεν μπαίνει συχνά στο κάδρο, αν και θά 'πρεπε, γιατί, διάολε, τα προπύλαια δεν είναι Μέκκα.

  Στη Θεσσαλονίκη, ο συμπαθής αλλά φλύαρος, επιφανειακός και στενά κομματικός Γκιουλέκας έχασε από τον «αυτοδιοικητικό» Μπουτάρη - αυτόν με τις καλές ιδέες για την... προσέλκυση τουρισμού εκ Τουρκίας - ενώ δεν κατάφερε ούτε με τον Παπαθεμελή να συννενοηθεί. Φαντάσου πόσο απηυδησμένοι είναι οι Θεσσαλονικείς από τα δεξιά σούργελα της πόλης!

  Στον Πειραιά, ο Μιχαλολιάκος έδωσε μια έντιμη μάχη. Δεν εμφανίστηκε σαν κάτι που δεν είναι. Ο κόσμος έχει σιχαθεί τα πολιτικά τραβεστί κι ο Μιχαλολιάκος φάνηκε αυθεντικός: δεξιός, πολιτικός παλαιάς κοπής, λίγο άβολος στα τηλεοπτικά πάνελ αλλά με θάρρος - κι όχι τσαμπουκά! Είχε όμως αντίπαλο έναν αντιπαθή και αλαζόνα κομματικό παπάρα του ΠΑΣΟΚ, κι αυτό βοήθησε.

  Ο Κικίλιας δεν έπεισε. Συμπαθητικός μεν, αλλά δεν αρκεί να λες το ποίημα. Πρέπει να έχεις σκεφτεί 500 για να σου βγαίνουν τα 10. Διαφορετικά, στην ανηφόρα αρχίζεις να αγκομαχάς. Πάντως, πήγε πολύ καλά υπό τας περιστάσεις.

  Πελοπόννησος; η απόλυτη ξεφτίλα... γιατί κέρδισε την περιφέρεια ένας τύπος που δεν είναι ούτε πραγματικά «αυτοδιοικητικός», ούτε κατ' επίφαση ή στην πραγματικότητα ευρύτερης αποδοχής, αλλά «Μαυρογιαλούρος» της Αρκαδίας με μπλε και πράσινους κόκκους, και παρελθόν κόκκινο. Κι όλα αυτά, στο κάστρο της δεξιάς και στον προνομιακό χώρο του Προέδρου...

  Συμπέρασμα: ούτε με ψόφια άλογα πάει μπροστά η άμαξα, ούτε ο αμαξάς μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Δεν γίνεται.

 60. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/11/2010 01:03:28

  Συγχαρητήρια Φαήλο για άλλη μία φορά τα πράγματα με το όνομά τους.

 61. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/11/2010 01:11:31

  Όχι ρε Φαήλο, όχι, όχι...
  Μερικά πράγματα δεν μπορεί να λέγονται αλλοιώς, ούτε και όταν είμαστε στρατευμένοι σε σκοπό που πιστεύουμε ιερό.

  Δεν "θα φέρει το ΠΑΣΟΚ τη ρετσινιά της Θράκης".
  Η Ελλάδα θα φέρει τη ΜΑΧΑΙΡΙΑ της Θράκης, εύχομαι ΠΟΤΕ τον ακρωτηριασμό, με φυσικό αυτουργό του εγκλήματος το ΠΑΣΟΚ και θεατή τη ΝΔ.

  Θρακιώτες τηλεφωνούσαν σε δικούς τους "Ελάτε να ψηφίσετε, θα μάς φάνε οι Τούρκοι".
  Πού ήταν η ΝΔ; Έβαλε πούλμαν; Έκανε φασαρία για τους εισερχόμενους; Ζήτησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα σύνορα;
  Βρισκόμαστε λίγο πριν την κατάσταση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

  Για τον Νικήτα δεν αξίζει να το κουράζεις. Για τα λοιπά, αν μπορέσω θα γράψω συνολικά.
  Φιλικά
  Προφήτης

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 17/11/2010 01:21:33

   Eχεις δικιο αλλα υπαρχει και η κομματικη και παραταξιακη εκμεταλλευση των εθνικων συμφορων.
   Σκεψου μονο ποσες ψηφους και επιρροη κερδιζουν οι πασοκοι απο την ιστορικη καπηλεια της μικρασιατικης καταστροφης και του κυπριακου που τωρα τη χρησιμοποιουν για να τιναξουν στον αερα ολη την Ελλαδα.
   Τα οσα θα συμβουν πρεπει να χρεωθουν στη ψευδοδημοκρατικη παραταξη τους που διαστρεβλωνει την ιστορια ενος αιωνα.
   Καλως ή κακως η παραταξη αυτη εχει παραδοθει πλεον σε ανθελληνικες δυναμεις και θεωρητικα ιδεολογικα.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Προφήτης 17/11/2010 01:22:35

   Αδιαφόρησαν τελείως Προφφήτη.
   3 φορές Πελοπόννησο κλπ κλπ για ένα πείσμα...Καί "ξεχάσανε" Θεσσαλονίκη και Θράκη.
   Ασε ,δεν κάνει να επεκταθούμε.
   Μας θεωρούν κομματόσκυλα μειωμένης αντίληψης, αλλά αυξημένης πολιτικής αντοχής
   Εχεις δίκιο,θα τα πούμε σε νεκρό χρόνο,αργότερα..

 62. blue nile avatar
  blue nile 17/11/2010 01:36:35

  H Θράκη με πλήγωσε.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανίερη κουστωδία των αειθαλών ενδοτικών λακέδων βάζει πάνω από το εθνικό συμφέρον τη προτεραιότητα της εκλογής των αγαπητικών της εθελοδουλείας.
  Όμως για πρώτη φορά είδα την παραίτηση από τόσο πολλούς Θρακιώτες.
  Προσπάθησα να μιλήσω σε όσο πιο πολύ κόσμο μπορούσα, είναι και μεγάλο το σόι, όμως αποκαρδιώθηκα. Οι περισσότεροι αποδέχονται ότι η ιδιαίτερη τους πατρίδα είναι θέμα χρόνου με κάποιο τρόπο να περιέλθει σε ιδιότυπο καθεστώς συγκυβέρνησης παράλληλα με τη συνδιαχείριση του Αιγαίου.
  Κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν μέρος της εκεί ακίνητης περιουσίας τους και ν'αποκτήσουν άλλη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που είναι πιο ασφαλείς.
  Ζαλίστηκα.
  Αν απομένει ίχνος δικαιοσύνης πρέπει η Ντόρα ο Πεταλωτής ο Ξυνίδης ο Ραγκούσης και το κυριότερο ο ΓΑΠ να τιμωρηθούν με τον πιο παραδειγματικό τρόπο.
  Σ'αυτή τη ζωή ή στην επόμενη.

  ...games without frontiers...world with tears...

  • man8os avatar
   man8os @ blue nile 17/11/2010 01:39:37

   Σε αυτη την ζωη, μολις ερθει η ΝΔ στα πραγματα.
   Αλλοιως θα πεσει η ΝΔ ταχιστα, αν δεν τημωρησει τους εγκληματιες του ΠΑΣΟΚ.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ blue nile 17/11/2010 08:41:31

   Ώπα και Gabriel ! Εύγε!

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Kώστας Θ. 17/11/2010 08:45:26

    για την ακρίβεια είναι: war without tears

    • blue nile avatar
     blue nile @ Kώστας Θ. 17/11/2010 14:59:14

     ...το παράφρασα σκόπιμα...

     • Kώστας Θ. avatar
      Kώστας Θ. @ blue nile 17/11/2010 15:40:11

      Ε, βέβαια με αυτό το όνομα που έχεις, σίγουρα θα ήξερες τους στίχους.

     • blue nile avatar
      blue nile @ blue nile 17/11/2010 18:06:28

      http://www.youtube.com/watch?v=YhiQ-a8CkPY

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ blue nile 17/11/2010 20:59:00

   Δεν υπαρχουν ασφαλεις περιοχες στην Ελλαδα.Το κεντρο των Αθηνων παντως δεν ειναι.

 63. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 17/11/2010 02:07:15

  Αγαπητέ Φαήλο

  Καλά τα γράφεις και εν πολλοίς δεν διαφωνώ μαζί σου.

  Αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οτι μόνο με τον Αντώνη δέν μπορούμε να γίνουμε κυβέρνηση.
  Πρέπει να σταθούν δίπλα του και κυρίως να τρέξουν μαζί του ικανοί άνθρωποι που αγαπούν την Πατρίδα και το ΚΟΜΜΑ.

  Δέν μπορεί ένα άτομο να τα κάνει όλα. Δέν πρέπει να τα περιμένουμε όλα απο αυτόν.
  Πρέπει να τρέξουν πολλοί για να πείσουν τους απέχοντες και να τους φέρουν κοντά μας.

  Αντι όμως γι΄ αυτό τί είδαμε ????

  Είδαμε βουλευτές (που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους) αμμέσως μετά την 1η Κυριακή να τρέχουν για να ράψουν Κοστούμια.

  Αν δεν βάλει δίπλα του ο Αντώνης ΜΑΧΗΤΕΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥΣ δέν πρόκειτε να δούμε κυβέρνηση όπως την ονειρευόμαστε δλδ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ απο κάθε λογής Παράγκα εσωτερική ή εξωτερική.

  Αλλιώς θα περιμένουμε πότε θα βαρεθεί το Συστημα τον ΓΑΠ για να φέρει τον Αντώνη
  Αλλά όπως καταλαβαίνεις τότε θα είναι Δώρον - Αδωρον.

  Υ.Γ Δέν διάβασα τα παραπάνω 141 σχόλια και ίσως επανέλαβα απόψεις - σκέψεις και άλλων συναγωνιστών.

 64. Περικλης_Πατρα avatar
  Περικλης_Πατρα 17/11/2010 10:08:58

  ΝΠ.ΛΟΥ ΝΑΙΛ ---> ειναι φυσικο το καθενα να τον πληγωνει μια περιοχη και αλλον αλλη, δε νομιζω οτι θα γινουν τοσο τρελα πραγματα στη Θρακη , οπως λες... ευχομαι τουλαχιστον. ΤΟ απαγορευει και η συνθηκη λειτουργιας καποιων Δοκιμασμενων ΕΥρωπαικων θεσμικων μορφωματων.
  ΦΑΗΛΕ -----> ΕΥχαριστω ιδιαιτερα για τη προσωπικη απαντηση. Τωρα που το σκεφτομαι με το προγραμμα σου, ειναι θαυμα που συμμετεχεις στο παραθυρο των σχολιων. Θα θελα ομως μεσοπροθεσμα να σκεφτεις 2-3 πραγματα που εχουν ειπωθει απο περιοπου 10 χρηστες. 1) Ακομα και να κερδιζαμε σε απολυτο αριθμο, εγω θα απογοητευομουν απο το1% που χασαμε σε σχεση με το περσινο εκλογικο ναδιρ !. γιατι? αυτοι ολοι και ενα ακομα 6-7% ειναι βασικα νεοδημοκρατες και δεν ειναι καθολου δυσκολο να ξαναγυρισουν με μικρες αλλαγες στο κομμα !! Πολυ ευκολο ειναι.
  ΚΑΙ 2) Τωρα στη χειροτερη κριση του δικομματισμου, πρεπει να πεισουμε οτι ΔΕΝ ισχυει αυτο που προπαγανδιζει μια συλλογικα κατευθυνομενη ποολιτικη εμμονη (π.χ. μεσω του ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ. οτι ΠΑΣΟΚ=ΝΔ οτι και οι "δυο ιδιοι ειναι". Αυτη η λανθασμενη αποψη πρεπει να ξεριζωθει και τοτε ενα ακομα 3-4% ειναι δικο μας. Συνολο 10% αρα γυριζουμε στο 42-43. το πολυ σε 1 χρονο.
  Αυτα, δε περιμενω απαντηση ειναι θεματα για σκεψη. και τελος να πω οτι ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ και ανεπισημα(αφου εν εγινε στο συνεδριο) δε εχεις θεση την ηγετικη ομαδα του κομματος Φαηλε , κυριως στο τομεα επικοινωνιας και οργανωσης. Ανθρωπο σαν εσενα ΜΟΝΟ μπορουν να πραγματωσουν τετοιες αλλαγες. αλλιως στασιμοτητα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Περικλης_Πατρα 17/11/2010 15:06:13

   Σκέψου ότι βγήκαμε σε τέτοια κατάσταση από τις εθνικές εκλογές που αν πριν 6 μήνες έλεγες ότι θα παίρναμε 5 περιφέρειες, δεν θα σε πίστευε κανείς. ΚΙ όμως ο Αντώνης το κατάφερε.
   Το ίδιο πράγμα λέμε. Πρέπει να αφυπνίσουμε τους απέχοντες.
   Μην ανησυχείς και ως σκιώδης ταπεινός φίλος του Μούργου κάτι κάνω για τον Αρχηγό μου και τις ιδέες μας...
   Φιλικά

 65. Apostolis - Καστοριά avatar
  Apostolis - Καστοριά 17/11/2010 11:37:45

  Μιας και είναι ημέρες αποτίμησης εκλογικών αποτελεσμάτων και έχοντας την πεποίθεση ότι πιθανόν και να διαβάσεις το σχόλιό μου και να διαμορφώσεις άποψη και για τις δημοτικές εκλογές της πόλης μου , της Καστοριάς και γνωρίζοντας τις σχέσεις σου με τον πρόεδρο της ΝΔ , πήρα την απόφαση να κάνω τις δικές μου εκτιμήσεις (οι οποίες νομίζω είναι αντικειμενικές και σίγουρα βασίζονται σε απολύτως αληθινά γεγονότα) που πιθανόν να βάλουν κάποια πράγματα στη θέση τους στο πολύπαθο χώρο της τοπικής ΝΔ .
  Για τον Δήμο Καστοριάς συγκεκριμένα δόθηκε το χρίσμα στον Νομάρχη Καστοριάς τον Κώστα Λιάντση . Καλύτερα να μην του δινόταν . Λες και όλους τους ασχολούμενους με τα πολιτικά πράγματα της ΝΔ τους τσίμπησε μύγα τσε τσε . Ο βουλευτής και "φίλος" υποτίθεται του προέδρου , άρχισε με διάφορες αρλούμπες να αμφισβητεί την επιλογή του κόμματος και εμμέσως πλην σαφώς να τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του αντάρτη υποψηφίου . Ο τέως βουλευτής τοποθέτησε το "δεξί του χέρι" στον αντίπαλο συνδυασμό και τον εξέλεξε πρώτον σε ψήφους . Οι υποψήφιες βουλευτίνες , ανοικτά αγωνίστηκαν για να εκλεγεί ο "αντάρτης" συνδυασμός . Η τοπική ΝΟΔΕ (πόλης Καστοριάς) με τον πρόεδρό της , με νύχια και με δόντια αγωνίστηκε για τον αντάρτικο συνδυασμό. Τι έκαναν όμως και οι "κολλητοί φίλοι" του Σαμαρά , στην Καστοριά . Ήταν οι πλέον ένθερμοι αντίπαλοι και εχθροί της επιλογής Σαμαρά (Λιάντση) . Και να πεις ότι ο άνθρωπος δεν πέτυχε σαν Νομάρχης ? Θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους Νομάρχες . Δεν γνωρίζω τους λόγους που όλοι όσους ανέφερα πιο πάνω ήταν τόσο φανατισμένοι εναντίον του , αλλά σίγουρα ο νομάρχης αδικήθηκε . Μόνος κι έρημος , με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής ΝΟΔΕ , τον Καραμανίδη και το δοθέν από τον Σαμαρά σ΄αυτόν χρίσμα προσπάθησε να τα βάλει με όλους και με όλα . Άνισος εντελώς αγώνας με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα . Αποτέλεσμα που το κατάφεραν νεοδημοκράτες κόντρα στις επιλογές της ΝΔ . Παρεπειπτόντως , αν αυτό έχει κάποια σημασία , ο γράφων ήταν πάντα κατά των χρισμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση . Να θυμηθούμε ότι Λιάντσης ήταν ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης που είχε θέσει την υπογραφή του στην λίστα στήριξης του Σαμαρά κατά τις εκλογές ανάδειξης αρχηγού της ΝΔ . Οι κυρίες "υποψήφιες βουλευτίνες" και ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ (πόλης) ίσως του το φύλαγαν και τον τιμώρησαν , γιατί στην τότε μάχη αυτές ήταν με το στρατόπεδο της "Ντόρας" . Οι του Σαμαρά όμως "κολλητοί" (υποτίθεται ο νυν βουλευτής , ο πρώην υποψήφιος Νομάρχης , ο πρωην Δήμαρχος Κορεστείων , στηριχθέντες από την τότε Πολιτική Άνοιξη) , πως θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την στάση τους στον φίλο τους Αντώνη ? Δίνουμε και δικαιώματα στα φαντάσματα του παρελθόντος "Ντοράκια" , να καπηλεύονται την εκλογή Χατζησυμεωνίδη και να τον πλασάρουν σαν δικό τους (Δεν γνωρίζω αν ο άνθρωπος έχει καμιά σχάση με την "κυρία" , αλλά ήδη κάποια νούμερα οπαδοί της αυτοχρεώνονται την νίκη του σαν νίκη της "κυρίας" στην πόλη μας . Και όλα αυτά γιατί οι ασχολούμενοι με τις τοπικές οργανώσεις δεν διαθέτουν το επίπεδο που θα έπρεπε . Ευελπιστώντας ότι ίσως και να διάβασες το σχόλιό μου και ίσως αυτό βοηθήσει στην μελλοντική στρατηγική του κόμματος στην πολύπαθη Καστοριά κλείνω με ευχές για τοπ καλύτερο .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Apostolis - Καστοριά 17/11/2010 15:02:08

   Aγαπητέ Αποστόλη,
   Φυσικά και το διάβασα και με πολύ προσοχή. Δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο Νομό και την πόλη της Καστοριάς, πλην λίγων καλών φίλων (γεια σου Ηρακλή!) και της απίστευτης ομορφιάς που είδα όταν την επισκέφθηκα πριν 17 χρόνια μαζί με τον Αντώνη.
   Δεν ασχολήθηκα, δεν έχω ιδία αντίληψη αλλά γενικά το πρόβλημα που περιγράφεις (τοπικοί Βουλευτές να αντιμάχονται τους αυτοδιοικητικούς ή και αυτοδιοικητικοί του ιδίου κόμματος ο ένας τον άλλο) είναι παλιό και διακομματικό έργο. Απλό: σου λέει ο Χ Βουλευτής του Ψ Νομού "αν βγει ο τάδε που είναι ξύπνιος και ικανός και κάνει και λίγο έργο, μετά μπορεί να είναι ανθυποψήφιος μου για τη Βουλή". Μέγα το της μαλακίας κράτος. Συνέβη σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις σε μας, συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ (δες Μίχα - Φασούλα).
   Έχει να κάνει με το επίπεδο της πολιτικής συνείδησης. Μερικοί είναι στρατευμένοι στην πάρτη τους, ούτε σε ιδέες, ούτε στο κόμμα ή τον Αρχηγό.
   Κάποια στιγμή θ' αλλάξουν κι αυτά.

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/11/2010 15:12:19

    Αγαπητέ Φαήλο,
    ...τό φαινόμενο ήταν σχεδόν πανελλαδικό μέχρις τα όρια γελοίου σε ορισμένους νομούς
    Τό μήνυμα εμείς θα τό πάρουμε όταν δούμε τίς λίστες τών Βουλευτών για ΄τίς επόμενες εκλογές.
    Αν γίνουν με λίστα

 66. akritas avatar
  akritas 17/11/2010 11:59:40

  Δεν υπάρχουν οι όροι δεξιά, αριστερά, κεντρο-κλπ....
  σε όλο τον δυτικό κόσμο δύο είναι οι πολιτικές που αντιμάχονται:

  -αυτές του εξισωτικού φιλελευθερισμού που παλεύουν για την διατήρηση του κοινωνικού κράτους και της ισότητας.

  -αυτές του μονεταριστικoύ φιλελευθερισμού που δεν θέλουν να διατηρήσουν το κοινωνικό κράτος.

  Να το πω πιο λαικά: Διάλυση της μεσαίας τάξης και υποδούλωση των καταχρεωμένων και ελλειματικών χωρών.
  Στην μεν πρώτη συντάσσονται τα σοσιαλοδημοκρατικά ρεύματα,
  στην δεύτερη οι κοσμοπολίτικες και οι συντηρητικές.

  Η μοναδική ευρωπαική χώρα που έπιασε το νόημα είναι το ΗΒ.
  Διότι πολύ απλά η γραμμή Κεινς=Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι πλέον παρελθόν λόγω δύο μεγάλων προβλημάτων: γήρανση πλυθυσμού και τεράστιων δημοσιονομικών προβλημάτων.
  Φαήλο εμείς ....ΟΧΙ.

 67. cummulus avatar
  cummulus 17/11/2010 14:34:56

  Mια μικρή διόρθωση Φαήλο. ¨Γκοντζίλα¨λέγαμε στον στρατό τις κονσέρβες με το κορν-μπήφ, και όχι το βαθειάς κατάψυξης βοδινό. Ετσι για την ιστορία δηλαδή...

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ cummulus 17/11/2010 15:31:07

   @cummulus
   το βαθειάς κατάψυξης βοδινό είναι o "Γκοτζίλας"=κρέας από τον πόλεμο της Κορέας

   • cummulus avatar
    cummulus @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 17/11/2010 16:08:31

    οκ! εμείς πάντως στην μονάδα εννούσαμε το κονσερβάκι.
    Για το κατεψυγμένο βοδινό λέγαμε πως κάποια στιγμή που ο μάγειρας τόκοβε σε μερίδες με το τσεκουράκι, βρήκε ένα χαρτί που έλεγε, "αύριο το πρωί γιουρούσι. Ιμπραήμ-πασάς"
    για να καταδειχθεί ότι το κρέας ήταν ...Κολοκοτρωνίσιο :-))

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ cummulus 17/11/2010 22:15:32

   Στις Καταδρομές πάντως λέγαμε γκοντζίλα το βωδινό υπηρεσίας. Θυμάμαι έναν θηριώδη έφεδρο μάγειρα στους Αλεξιπτωτιστές να προσπαθεί να κόψει με το τσεκούρι για τα ξύλα ένα μπούτι από "τυραννόσαυρο"! Του είχε βγει ο πάτος. Άμα το πέρναγες από το τηγάνι και το 'βραζες κανα δυο τρεις πέντε δέκα μέρες μασιόταν.

 68. George avatar
  George 17/11/2010 17:17:23

  Εξαιρετικό άρθρο όπως πάντα κύριε Κρανιδιώτη.

  Για να δούμε όμως μερικούς από τους "αδιάλλακτους"

  Πάκης Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αργύρης Ντινόπουλος
  , Γεράσιμος Γιακουμάτος κλπ.

  Ηρθε νομίζω η ώρα εμείς που περιμέναμε ώρες για να ψηφίσουμε Σαμαρά να πάρουμε τις Mercendes και να ανέβουμε στα Βουνά!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ George 17/11/2010 22:16:51

   Εσύ αυτό κατάλαβες ότι είπα; Ότι είναι αυτοί που λες;
   Λέω ότι αυτό είναι το ζητούμενο.

 69. Armageddon avatar
  Armageddon 17/11/2010 17:21:39

  Άθελη συναίνεση και αποχή για ραγιάδες
  http://armageddon-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html

 70. aris avatar
  aris 17/11/2010 17:56:49

  Στην Καλαμάτα λέει ψήφιζαν Τατούλη δυσαρεστημένοι από τη σταυροδοσία του πρώτου γύρου δημοτικοί μας σύμβουλοι για να στείλουν μήνυμα στο γραφείο Σαμαρά που είχε δώσει γραμμές.
  http://logia-starata.blogspot.com/2010/11/blog-post_6629.html

 71. Έρεβος avatar
  Έρεβος 17/11/2010 20:48:50

  Από το defencenet.gr:

  Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί! Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι!

  Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.

  Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων οι οποίοι αλλάζουν γοργά την πληθυσμιακή σύνθεση, αποδομούν τον εθνική και φυλετική ομοιογένεια της Ελλάδας η οποία ήταν και το βασικό θετικό εθνικό χαρακτηριστικό που έχει προστατέψει την χώρα από ακρωτηρισμό, τόσο στον Β’Π.Π., όσο και στον Εμφύλιο. Και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι ξένοι αρνούνται να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία με βασικότερο παράδειγμα τον ελάχιστον αριθμό αυτών που ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αυτών που δικαιούντο να κάνουν κάτι τέτοιο.

  Βέβαια η ψήφος τους σε πολλές περιπτώσεις έκρινε και το αποτέλεσμα (Θεσσαλονίκη για σχεδόν 350 ψήφους και Αθήνα για κάτω από 7.000 ψήφους όταν οι μετανάστες που ενεγράφησαν εσχάτως ξεπερνούν τις 12.000 και σε ποσοστό 80% ψήφισαν τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος), αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

  Εν προκειμένω η κατάσταση στον Έβρο εγκυμονεί μείζονες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Οι περίφημες «συλλήψεις» λαθρομεταναστών που ανακοινώνονται δεν είναι παρά ... παραδόσεις των παράνομα εισερχομένων στη χώρα. Δηλαδή οι Τούρκοι δουλέμποροι σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (δεν θα γινόταν διαφορετικά γιατί στην ανατολική πλευρά του ποταμού τα σύνορα είναι «σφραγισμένα» και σε μεγάλο βάθος και στο μεγαλύτερο μήκος του ποταμού υπάρχουν κυρίως στρατιωτικές δυνάμεις και καθόλου οικισμοί), περνούν το ποτάμι και τους αφήνουν επί ελληνικού εδάφους, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει ή να μπορεί να παρέμβει.

  Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του Στρατού μονάδας του Έβρου στο defencenet.gr «Μέρα και νύχτα περνούν το ποτάμι κατά εκατοντάδες. Τους βλέπουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σε μία επιθεώρηση τομέα πριν μια εβδομάδα μέτρησα πάνω από εκατό από δαύτους που μέσα στη νύχτα κινούνταν ανάμεσα σε δύο προκεχωρημένα φυλάκια ελάχιστων Ελλήνων στρατιωτών. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που οι απέναντι θελήσουν να εφαρμόσουν κανένα σχέδιο «Βαριοπούλα» και στείλουν ανάμεσά τους κομάντο με κρυμμένο οπλισμό. Δεν θα μείνει ούτε ελληνικό ρουθούνι στη γραμμή προκάλυψης».

  Πράγματι από το ΓΕΣ "σηκώνουν τα χέρια" αφού δε μπορούν να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν από το παλιρροϊκό κύμα που κατακλύζει τα ανατολικά σύνορά μας σε απανάληψη των μεγάλων μεταναστεύσεων άλλων εποχών.

  Πέρα από τις διαπιστώσεις της τεράστιας «μαύρης τρύπας» στην ασφάλεια της χώρας το το πρέπει να γίνει σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Η περίφημη «επιτυχία της FRONTEX» στα νησιά του Αιγαίου αποδείχθηκε ότι οφειλόταν απλώς στο γεγονός ότι οι Τούρκοι παρακρατικοί που ελέγχουν το δουλεμπόριο, άλλαξαν δρομολόγιο και «βρήκαν τις άκρες μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών της 1ης Στρατιάς» οι οποίοι κερδίζουν διπλά: Ειπράττουν τεράστια ποσά, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και καθημερινά «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη αμυντική διάταξη με το υπέρτατο όπλο: Άοπλους ανθρώπους...

  Ο μοναδικός τρόπος από ελληνικής πλευράς για να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα είναι το «σφράγισμα», πάση θυσία, των συνόρων. Διαφορετικά σε δέκα χρόνια από σήμερα, είδηση θα είναι ότι υπάρχουν χριστιανοί που εκκλησιάζονται δημοσίως, όχι ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν κατάληψη στα Προπύλαια για το μπαϊράμι...

 72. kiki avatar
  kiki 17/11/2010 20:53:16

  Αρχιζουν οι περικοπες στον δημοσιο τομεα,ξεκινουν απο τα στρατιωτικα νοσοκομεια της Θρακης,θα τα κλεισουν για οικονομια.
  Γιατι εκει,εχουν καποιο ιδιαιτερο λογο,αν γινει κατι κανα μπραφ,που θα μεταφερονται οι στρατιωτες.Τυχαιο δεν νομιζω.

 73. Billy avatar
  Billy 17/11/2010 21:06:27

  Μετα τις σημερινες δηλωσεις Παναγιωτοπουλου,αυτο το αρθρο δεν ισχυει γιατι τελεστηκε κωλοτουμπιασμα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Billy 17/11/2010 22:08:48

   Για κάντο μας ψιλά, γιατί δεν σε πιάνω τι εννοείς.

 74. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 22:12:16

  Εξ αρχαιοτατων χρονων, εχουμε ταλεντο στο στρογγυλεμα, εκτος ελαχιστων αξεραισεων. Σημερα εχουμε την μοναδικη αυκαιρια ως Λαος να λειανουμε τους κυκλους και να φτιαξουμε ακοντια και βελη. Γωνιες παντου.

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.