#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2011 15:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά ο κ. Παπανδρέου είχε σχέδιο![caption id="attachment_85607" align="alignnone" width="580" caption=" O Πρωθυπουργός ανακοινώνει την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας σε εκδήλωση του Economic Club - 23-09-2010 "][/caption]

Του Κώστα ΡοδινούΜετά την «κωμικο-τραγωδία»  που ζήσαμε το Σαββατοκύριακο, με τις μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις,  ένθεν -  κακείθεν, μπορούμε να καταλήξουμε σε μερικές διαπιστώσεις:

Είναι πλέον πασιφανές ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου για μια ακόμα φορά επεχείρησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Το έχουν κάνει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια , που τους έγινε αγαπημένη συνήθεια. Όμως ήταν τόσο χοντροκομμένη η παράσταση, που δυσανασχέτησε  ακόμα και το …επίσημο δελτίο ειδήσεων της Κυβέρνησης, του MEGA ήθελα να πω!


Αποδεικνύεται καθημερινά, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η παρέα που μας κυβερνάει, μεθοδευμένα οδήγησε τα πράγματα εδώ. Ούτε λάθη υπήρξαν, ούτε αστοχίες. Ούτε άσχετοι ήταν, ούτε αφελείς. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Οι άνθρωποι ήρθαν  πολύ καλά οργανωμένοι και προετοιμασμένοι. Οφείλω να παραδεχτώ και να ομολογήσω ότι τελικά ο κ. Παπανδρέου σε ένα πράγμα, απ’ όσα έλεγε , είχε απόλυτο δίκιο: όντως είχε σχέδιο!


Μεθοδικά από τον Οκτώβριο του 2009, διέσυραν τη χώρα, αύξησαν το κόστος δανεισμού, προετοίμασαν την ψυχολογία μας για τα χειρότερα, μας παρουσίασαν το μνημόνιο, ως «πατριωτική λύση σωτηρίας», ενώ στην ουσία υποθήκευσαν το μέλλον μας, απαξίωσαν την οικονομία και την περιουσία της χώρας και  τώρα είναι έτοιμοι για το  μεγάλο ρεσάλτο. Ερχεται το μεγάλο ξεπούλημα! Για να μην περικόπτονται άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις! Αυτό θα είναι το επιχείρημα!  Και γιατί δεν το  έκαναν από την αρχή, θα ρωτήσει κάποιος; Μα έπρεπε πρώτα να γίνουμε ανταγωνιστικοί!


Είναι προφανές ότι το  μνημόνιο εξεμέτρησε  τον βίο του.  Εξήντλησε τη ….χρησιμότητά του.  Μας έφερε  ύφεση 4.6%, πληθωρισμό  5,2% , ανεργία 14% , μειωμένους μισθούς, κουτσουρεμένες συντάξεις, απορυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο. Τι άλλο θέλουμε; Α, και τα κόστος δανεισμού παραμένει στα ύψη!


Τώρα αναζητούμε άλλη οδό… σωτηρίας. Σε μια εντυπωσιακή μείωση του χρέους μέσω της εκποίησης δημόσιας περιουσίας! Παραλίες, λιμάνια, αεροδρόμια, συμμετοχές του δημοσίου σε επιχειρήσεις! «Τα πάντα όλα»! Ετσι, λένε οι  «σοφοί»,  αφ΄ενός μεν θα μειώσουμε αμέσως το χρέος, άρα και τα χρεωλύσια που πληρώνουμε ετησίως, αφ’ ετέρου θα προσελκύσουμε  στη χώρα ξένα κεφάλαια που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη! Και αφού βρε μπαγαπόντηδες το σχέδιο αυτό είναι καλό γιατί δεν το προτείνατε από πέρυσι, αλλά πρώτα οδηγήσατε έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση; Απάντηση: Μα πώς θα δεχόταν  αυτός ο λαός την εκποίηση, αν ευημερούσε;


Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για «σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας». Ξεπούλημα σχεδιάζεται και μάλιστα σε  τιμή ευκαιρίας υπό ξένη εποπτεία. Τα περί «αξιοποίησης» είναι η χρυσόσκονη για να θαμπωθούν  οι  ιθαγενείς.

Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν πρέπει να περάσουν.

Και θα έχουν την ευθύνη ακόμα και όσοι αδιαφορήσουν.Και κάτι ακόμα: Ποιος δικαιώνεται απ’ όλες αυτές τις εξελίξεις;

Δείτε κι αυτό: O Πρωθυπουργός ανακοινώνει την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας σε εκδήλωση του Economic Club - 23-09-2010ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 14/02/2011 15:10:32

  Kώστα, τα όσα ορθώς περιγράφεις συνιστούν το «μη περαιτέρω», το κακούργημα της εθνικής μειοδοσίας:
  Θα υπάρξει ο πολιτικός που θα προειδοποιήσει τον ΓΑΠ και την φάρα του πως αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι o ανατριχιαστικός ήχος της εφευρέσεως του Dr. Guillotin ;
  Αν οι χουντικοί σάπισαν στη φυλακή, ετούτος ο συφοριασμένος νεοταξίτης τι τύχη πρέπει ναχει;

  • xarhs avatar
   xarhs @ Misha 14/02/2011 17:09:38

   Μου επιτρέπεις να απαντήσω ( και ) εγώ στο ερώτημά σου αγαπητέ Misha ?
   Την ίδια τύχη που είχε και αυτός που με τις προτροπές του ώθησε 10 εκατομύρια Έλληνες να ''επενδύσουν'' πριν χρόνια στο ελληνικό χρηματιστήριο (ο Θεός να το κάνει...)

  • anonymous avatar
   anonymous @ Misha 14/02/2011 17:18:42

   Οι χουντικοί ήταν εκτός συστήματος. Αυτός είναι του συστήματος. Συνεπώς αυτός θα αμειφθεί.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Misha 14/02/2011 18:06:56

   Μίσα θα σε στείλει για εξομολόγηση ο Παπανδρέου

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/02/2011 18:34:51

    Και εξομολογητής ο ...Στοχαστής;

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ Misha 14/02/2011 20:43:54

   Οι χουντικοί σάπισαν στη φυλακή γιατί έδωσαν στον Έλληνα να καταλάβει οτι πρέπει να δουλέψει για να πάει μπροστά...

 2. elsoto avatar
  elsoto 14/02/2011 15:15:51

  Πεταλωτής επιβεβαιώνει στόχο 50 δις. ευρώ από αξιοποίηση περιουσίας - RTRS
  14 February 2011 14:24:43

  ΑΘΗΝΑ, 14 Φεβ. (Reuters) - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την Δευτέρα τον στόχο για έσοδα 50 δις. ευρώ από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας της χώρας έως το 2015.
  "Τα 50 δις ευρώ είναι δική μας απόφαση να τα βάλουμε ως στόχο. Έναν στόχο ο οποίος είναι ενδεικτικός", δήλωσε ο Πεταλωτής στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
  Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιτέθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας το Σάββατο , ο Πεταλωτής διευκρίνισε η ανακοίνωση του στόχου αυτού δεν θα έπρεπε να ανακοινωθεί από τους ίδιους.
  "Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ανακοινώνουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης", δήλωσε ο Πεταλωτής.
  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας, η συνολική αξία της οποίας εκτιμάται σε πάνω από 270 δις ευρώ.
  "Θεωρούμε ότι ο στόχος των 50 δις. είναι ρεαλιστικός, αλλά είναι ενδεικτικός", δήλωσε. "Ο πήχης είναι ψηλός και τον βάλαμε εμείς... γιατί οι προσδοκίες που έχουμε εμείς οι Έλληνες για τη χώρα μας είναι υψηλές".

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ elsoto 14/02/2011 15:30:13

   Αφού είναι δική τους απόφαση, τότε προς τι οι ..οργίλες αντιδράσεις;

 3. gia.pa avatar
  gia.pa 14/02/2011 15:16:01

  Misha προσυπογράφω με +10000000!!!!
  Και φυσικά είχε σχέδιο.... Πριν τις εκλογές επισκεψη στη μητέρα πατρίδα του για οδηγίες....Αμέσως μετά τις εκλογές πρώτο ταξίδι πάλι στη μητέρα πατρίδα για εντολες!!!!!
  Είπαμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ και ελπίζουμε να μην υπάρξει μεγαλόψυχη αθώωση ....τύπου7-6!!!!!!

  • Misha avatar
   Misha @ gia.pa 14/02/2011 15:47:34

   Ενα και μόνο απόσπασμα. Από συγγενείς των «κοπριτών» που πέφτουν στο Αιγαίο.

 4. Zio avatar
  Zio 14/02/2011 15:19:33

  αν βγεί τώρα η ΝΔ και αναλωθεί στο τι είναι αξιοποίηση και τι είναι πώληση, τότε τρώμε δούλεμα κανονικό απ ΟΛΟΥΣ.
  με όλα αυτά που έγιναν την Παρασκευή, που ουσιαστικά ξεκίνησαν την αντίστροφη μέτρηση των εξελίξεων που είναι ο στόχος, ένα απλό ερώτημα έχω:
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?

  • thanasis avatar
   thanasis @ Zio 14/02/2011 19:56:41

   αντιπολιτευση υπαρχει αλλα οι συντροφια τωνπροθυμων
   μαζι μετα διαπλεκομενα δεν αφηνουν να φανη καιρος
   να αντιδρασουμε μειωνοντας την ακροαματικοτητας
   του συγκεκριμενου καναλιου

 5. Orestios avatar
  Orestios 14/02/2011 15:20:32

  Μίσα, έχεις απόλυτο δίκιο.

 6. Orestios avatar
  Orestios 14/02/2011 15:21:48

  Κώστα Ροδινέ, όχι μόνο είχαν σχέδιο αλλά φανερώνεται και η ανθελληνικότητά τους πλέον.
  Είναι ανθέλληνες με όλη την σημασία της λέξεως και κάθε πρέξη τους στρέφεται εναντίων όλων μας.

 7. cveng avatar
  cveng 14/02/2011 15:21:48

  Συγνωμη αλλα δεν εβγαζα εγω ανακοινωσεις οτι η κυβερνηση ειναι αχρηστη,δεν ξερει τι της γινεται,δεν διαβαζουν τι υπογραφουν και τα λοιπα...η νεα δημοκρατια τα ελεγε αυτα μεχρι το καλοκαιρι,οταν ο κοσμος ηδη ζοριζοταν!κατηγορουσαν θυμαμαι τον λοβερδο πχ οτι αλλα λεει και αλλα υπογραφει λογω ανικανοτητας!
  Ο παραγοντας "προδοσια" προσφατως μπηκε στο λεξιλογιο του κομματος και απο τα χειλη του σαμαρα απευθειας ευτυχως( αν και θα ηθελα να ακουσω τη λεξη, δεν ειπωθηκε αυτουσια αλλα υποννοηθηκε), αλλα πιστευω ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!ηδη η υφεση κ η ανεργια καλπαζουν κ ως πραγματικα νουμερα πλεον και δεν ξερω αν μπορουμε πλεον να ανακαμψουμε ακομα κ με τα ορθα μετρα που προτεινονται χωρις πληρη παραδοση ολων των εθνικων μας δικαίων...

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/02/2011 15:25:16

  Όταν όλες οι ενέργειες του είναι αφ' ενός μη αναγκαίες αφ' ετέρου στραμμένες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τι άλλο να δούμε για να το καταλάβουμε; Όμως το σχέδιο αυτό, συνολικά, έχει ξεκινήσει από πολλές δεκαετίες και δεν έχει μόνο οικονομικές συνιστώσες.

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 14/02/2011 15:31:40

  Το ΔΝΤ είναι επαγγελματίες για αυτό που έχουν αναλάβει να κάνουν και προστατεύουν αποτελεσματικά τα συμέροντα αυτών που εκπροσωπούν.

  Προφανώς συζήτησαν με την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα και διαπίστωσαν κυβερνητική αναβλητικότητα και φόβο για αυτά που πρέπει να γίνουν.

  Για να μην χάνουν χρόνο με Πασοκικούς θεατρινισμούς βγήκαν και είπαν ανοιχτά ότι έχει συμφωνηθεί για να γίνει γρήγορα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

  Τους είναι αδιάφορος ο πολιτικός χειρισμός των εξαγγελιών, τους ενδιαφέρει μόνο η ταχύτατη υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

  Αρχισαν τις καρπαζιές στον Παπανδρέα.

  Ας περιμένουμε θα έχουμε και συνέχεια.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 14/02/2011 15:35:57

   Eχεις δίκιο!
   Ηθελαν να τους φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων για αυτό και ο αρχικός αιφνιδιασμός.
   Στη συνέχεια επιχείρησαν να το μαζέψουν, αλλά είναι τόσο εκτεθειμένοι που η κατάσταση έχει ξεφύγει...

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 16:14:36

    Κώστα

    Το Πασόκ πουλάει το εξής απλό στους ξένους.

    Ελέγχουμε πλήρως τα συνδικάτα και με την δική σας βοήθεια και τα μέσα ενημέρωσης.

    Με αυτόν τον τρόπο περνάμε ότι θέλετε χωρίς πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις στην Ελλάδα.

    Είμαστε οι πολιτικοί προαγωγοί της χώρας ελέγχουμε όλα τα πόστα και είμαστε οι κυρίαρχοι του πολιτικού συστήματος.

    Για αυτό στο ΔΝΤ τρίβουν τα μάτια τους με τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και λένε και ξαναλένε για την Ελλάδα που είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που πήγαν και είχαν θετική αποδοχή η οικονομικές τους παρεμβάσεις.

    Το Πασόκ βέβαια δεν τους έχει πει την άλλη μισή αλήθεια.

    Οτι ελέγχει μόνο τους κομματικά βολεμένους αυτής της κοινωνίας.

    Προς το παρόν όλοι οι άλλοι οι ζορισμένοι αμπελοφιλοσοφούμε και δεν είμαστε συμπαγής ομάδα όπως οι βολεμένοι.

    Οταν οι ζορισμένοι Ελληνες συνειδητοποιήσουμε ότι ο Παπανδρέας είναι μόνο λόγια και αποτέλεσμα τίποτα και αρχίσουμε να δυστροπούμε καινα διαμαρτυρόμαστε τότε είναι που το Πασόκ θα χάσει την εκδούλευση που πουλάει στους ξένους ότι μπορεί να ελέγχει απόλυτα την ελληνική κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

    Για την ιστορία σημειώνω ότι οι σοβαρές κυβερνητικές αρρυθμίες ξεκίνησαν:

    Κακός χειρισμός της κατάληψης της Νομικής.

    Κακός χειρισμός των ΑΟΖ που πρότεινε η αντιπολίτευση στην βουλή.
    Ο Παπανδρέας προσπάθησε για να αντισταθμίσει την κακή του εικόνα στα εξωτερικά να το παίξει ο μεγάλος διπραγματευτής με την περίπτωση Μουμπάρακ.
    Πάπαλα και από εκεί.

    Κακός χειρισμός των τελευταίων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    Συνυπολογίστε ότι το ξεφώνημα των πολιτών σε μέσα ενημέρωσης στα οποία στηρίζετε η κυβέρνηση θα τα αναγκάσει να κόψουν την ακραιφνή φιλοκυβερνητική γραμμή γιατί και αυτά πελάτες θέλουν

    Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

    Οπως λέει και ο λαός μια του κλέφτη δυό του κλέφτη τρεις καιη κακή του μέρα.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Aris. A 14/02/2011 20:27:47

   Έτσι είναι όπως λέει ο aris.
   O Jeffrey έχει την ματαιόδοξη ατζεντούλα του ως μαριονέτας αλλά ο ξένος παράγοντας έχει την ατζεντάρα του από πάνω.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 15:34:12

  Αν διαβάσεις τις παπαρδέλες του ΙΣΤΑΜΕ σαφώς και είχαν σχέδιο. Σε αυτό υπερτερούν με την έννοια του ότι όταν κάθονται (άεργα κρατικοδίαιτα τρωκτικά όλοι τους) απεργάζονται σενάρια. Στην περίπτωση του ΙΣΤΑΜΕ σοσιαληστικά σενάρια/

  Ελεγε ψεματα στην ΔΕΘ και από τότε ΜΟΝΟ ψέματα λέει (εκτός εάν είναι πολύ άσχετος, που δδεν μπορεί να είναι τόοοοσο άσχετος)

  Και εξακολουθεί.

  Τα περί νησιών, είναι παλιο φούμαρο, το δοκίμασε και ο Μητσοτάκης. ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει λεφτά, με Δημάρχους, το Κρατος και τις Μπιρμπίληδες. Φαντάσου αυτόν που έχι τους Πεταλιούς. Θέλουν να του βάλουν για θεα, αιολικά. Πόσο έπεσε η αξια των Πεταλιών; 40%; 60%; Σε αλλα νησάκια δήθεν του Δημοσίου, έχει ιδιοκτήτες, χρησιοκτήτες, καταπατητές, αυθαίρετα, οικίσκους, βαρκούλες, βοσκούς, κάθε ένα με ένα δίκανο

  Και τα περί 50δις απο ιδιωτικοποιήσεις, επίσης φούμαρο. ΠΟΣΕΣ φορές έχουν ιδιωτικοποιήσει τον έρμο τον ΟΔΙΕ ή την ΛΑΡΚΟ ή την ΕΥΑΘ... Ή τον ΟΤΕ!!! Ποιός θα αγοράσει το χ% του ΟΤΕ με τους Γερμανούς να ελέγχουν το 100% έχοντας αγοράσει το 20% (αυτό είναι Αλογοσκούφειον -- αλλά δεν έχει σημασία, ΚΑΝΕΙΣ. Και σιγά μην πληρώσουν οι Γερμανοί! Πιο εύκολα θα επιστρεψουν τον χρυσό.

  ΟΛΑ αυτά που αναφέρουν, ευχαρίστως κάποιος θα τε έπαιρνε εάν του δίναμε κατι μαύρο μπροστα, όπως τα 100 ή 200 του φωτοβολταϊκού Πτολεμαϊδας.

  Εχουμε ξεπεράσει κάθε όριο βλακείας, και έχουμε γίνει γραφικοί και, τωρα, και η Τρόϊκα έγινε γραφική, που μας επανέλαβε τις παπά_ες που την τάϊσαν. Οι ίδιες υπερεσίες του ΥΠΟι, που ήταν ΥΠΕΘΟ, οι ίδιες λίστες! Μόνο που τώρα πάνε να το κάνουν σε καιρό αφραγκίας. Κούνια που τους κούναγε

  Αντε... Από τις ιδιωτικοποιήσεις, στις μετοχοποιήσεις, στις στρατηγικές συνεργασίες, στην εκχώρηση μάνατζμεντ, στις αξιοποιήσεις. ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ;;; Οι ίδιοι και ίδιοι σύμβουλοι να κάνουν μελέτες;

  Λέτε να πληρώσει η Κρουπ για την Λάρκο; Η ο Ακτωρ για το Ελληνικό; Χαχαχαχάααα . Kαι με τις τραπεζικές πείνες;

 11. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 14/02/2011 15:34:52

  Βεβαίως, προφανέστατα ο γιωργάκης έχει σχέδιο, ως τυφλοσούρτη το ακολουθεί. Το θέμα μας όμως είναι άλλο ακόμη πιό σοβαρό. Οτι αυτοί που τον αντιπολιτεύονταοι δεν φαίνεται να έχουν σχέδιο διαφορετικό απ' το δικό του. Μόνο το ΚΚΕ, εξ ορισμού, δηλαδή ίσως πάλι...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ http://neotera.wordpress.com 14/02/2011 15:45:57

   Ενας από τους στόχους της κυβερνητικής παραπληροφόρησης από την Παρασκευή το βράδυ, είναι να μας πείσουν οτι περίπου τα ίδια προτείνει και ο Αντώνης Σαμαράς.
   Καμιά σχέση.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 16:02:51

    Σωστό.
    Οι πράσινοι παπαγάλοι επί τω έργω. Παραθέτουν και τις προτάσεις Σαμαρά για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και έτοιμη η πασοκική παραπληροφόρηση.
    Δεν απαντού όμως στα παρακάτω ερωτήματα. Ο Σαμαράς πρότεινε-και ορθά αξιοποίηση δημοσίας περισουσίας.
    -Πρότεινε να πουληθούν παραλίες, όπως ξετσίπωτα είπε το αφεντικό του Παπακωνσταντίνου ο Ντερούζ; Οχι βέβαια.
    -Πρότεινε την πώληση της ΔΕΗ όπως διέταξε το αφεντικό του Παπακωνσταντίνου, ο Ντερούζ; Όχι βέβαια.
    -Πρότεινε πώληση Αγροτικής όπως έντονα φημολογείται πως θέλει η κυβέρνηση των αποτυχημένων; Οχι βέβαια.

    Ξεχνάνε κάτι, γιατί ως συνήθως οι πράσινοι προπαγανδιστές είναι και αδιάβαστοι. Ο Σαμαράς στην συζήτηση του Προυπολογισμού είπε πως θα δώσει στη δημοσιότητα, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, την ακίνητη περιουσία που θα προτείνει η ΝΔ για αξιοποίηση με συγκεκριμένες αναφορές ακινήτων ανά Υπουργείο.
    Καμία σχέση δηλαδή με το ατιμωτικό ξεπούλημα ΔΕΗ και παραλιών που ανέφερε ο εντολοδότης του ψευτοπρωθυπουργού μας κ.Ντερούζ.

   • thanasis avatar
    thanasis @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 20:04:01

    δεν ειδα να δεχονται της θεσεις του σαμαρα που ειναι διαμετρικα
    αντιθετες απο αυτα που ελεγε οπαπανδρεου προεκλογικα

 12. butcher avatar
  butcher 14/02/2011 15:55:48

  ο κ. Παπανδρέου σε ένα πράγμα, απ’ όσα έλεγε , είχε απόλυτο δίκιο: όντως είχε σχέδιο!
  ==
  Διαφωνω.
  Το γαπ δεν ειναι σε θεση να εχει η να μην εχει σχεδιο.

  Σχεδιο υπηρχε ,καποιοι αλλοι το φτιαξανε,το γαπ απλα πηρε εντολη να το (κακο)διαβασει.
  Τελευταια εχει βελτιωθει στο διαβασμα, αλλα ειναι εμφανης η αδυναμια του να καταλαβαινει τι διαβαζει..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ butcher 14/02/2011 15:57:49

   Στην ....εκτέλεση, όμως, μια χαρά τα πάει μέχρι τώρα!

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/02/2011 16:10:11

  To σχεδιο περιλαμβανει και την συμφωνια Δουβλινο ΙΙ που υπεγραψε ο Παπανδρεου το 2003 με στοχο την αλλοιωση του ελληνικου πληθυσμου.
  Παρατηρω οτι ενω ολοι ακομη και οι "αντιρατσιστες" πασης φυσεως ειναι σημερα που φαινονται τα αποτελεσματα κατα της συμφωνιας αυτης,κανεις ουτε αυτοι,ουτε η ΝΔ,ουτε η αριστερα ,ουτε οι δημοσιογραφοι δεν ρωτουν αυτον που την υπεγραψε ΓΙΑΤΙ την υπεγραψε.
  Και αυτη η ερωτηση δεν εχει καμμια απαντηση στυλ φταινε οι αλλοι ή δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως.
  Τελικα μονο ο Αλογοσκουφης περιεγραψε τον ΓΑΠ ως αυτο που ειναι : κανακαρης του εσωτερικου και διεθνους συστηματος.Η προστασια που απολαμβανει ξεπερνα καθε οριο.
  Επαναλαμβανω οτι ενω στα οικονομικα υπαρχουν δικαιολογιες του στυλ αυτα παραλαβαμε για το Δουβλινο ΙΙ δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια αλλα κανεις δεν ρωταει.

 14. julia avatar
  julia 14/02/2011 16:12:00

  Μερικοί από τους τίτλους των Γερμανικών εφημερίδων :

  Die Welt: Οι Έλληνες θεωρούν ότι "θίγετε" η αξιοπρέπειά τους
  Handelblatt: Η Ελλάδα "παίζει" την εξυπηρέτηση του χρέους
  FAZ: Η Αθήνα "διαμαρτύρεται" για την κριτική του ΔΝΤ

  Και ένα μικρό δείγμα τίτλων ..ήπιων σχολίων:
  - "Φύγετε από το ευρώ, ή οι Έλληνς ή εμείς"
  - "Ω απέκτησαν πρόσφατα οι απατεώνες, οι ψεύτες και οι φορο- διαφυγάδες αξιοπρέπεια;"
  - "Αυτοί οι τεμπέληδες Έλληνες καλύτερα να πάνε να δουλέψουν αντί να ζητιανεύουν"

  • thanasis avatar
   thanasis @ julia 14/02/2011 20:01:19

   βεβαια ειμαστε τεμπεληδες .ας μας δωσουμε της αποζημιωσεις για
   τα κλεμενα της κατοχης ακομα και τα λεφτα του κατοχικου
   δανειου και τοτε ας μας κρινουν οι χρεωστες του κρατους

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ thanasis 14/02/2011 21:00:34

    Και όχι μόνο...

 15. katalytikos avatar
  katalytikos 14/02/2011 16:41:28

  ...το χρηματιστήριο ανεβαίνει!!
  τι προεξοφλούν??
  Κάποιος να μου εξηγήσει..δεν καταλαβαίνω!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ katalytikos 14/02/2011 16:46:44

   ότι θα μας "σώσουν" (δεν προεξοφλεί τα ανταλλάγματα γιατί αυτά δεν έχουν ταμειακές ροές)

 16. loretta avatar
  loretta 14/02/2011 16:45:42

  Κυριες Ροδινε

  καμια διαφωνια με οσα λετε....ολο αυτο το καιρο καταδεικνύεται η ευθυνη των κακων αποφασεων του Πρωθυπ9ουργου της χωρας ....μεχρι εδω ολα καλα...μηπως θα επρεπε να θεσουμε και το θεμα του προεδρου της δημοκρατιας? Η ευθυνη που εχει αναλαβει με αυτη την σιωπηρη του συναινεσει ειναι θεμα ναι η οχι? Κινειται βαση των συνταγματικων του δικαιωματων ? Και να το παμε παραπερα...και να πουμε οτι περαν των συνταγματικων του δικαιωματων εχει ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ βαση του ορκου που εχει δωσει .

  Δεν νομιζετε οτι θα επρεπε να εχει αντδρασει???

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ loretta 14/02/2011 16:49:20

   Eτσι, όπως είναι το Σύνταγμά μας ο ΠτΔ έχει μόνο έναν τρόπο αντίδρασης:
   να παραιτηθεί.
   Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 22:17:31

    Έχουμε και Πρόεδρο της Δημοκρατίας?
    αχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Τί μου λέτε!
    Υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα?

    • loretta avatar
     loretta @ Orestios 15/02/2011 00:21:18

     Οπως τα λες και μη χειροτερα Ορεστιε...απορω με τι θρασσος ορκιζονται...!!

 17. man8os avatar
  man8os 14/02/2011 17:02:44

  Η κατασταση ειναι σχιζοφρενικη.
  Υπαρχουν παρα πολλοι λογοι για να ζητησουμε να πεσει η κυβερνηση.
  Και υπαρχουν παρα πολλοι λογοι να μην τολμησουμε να ζητησουμε εκλογες.
  Αν η κυβερνηση συνεχισει να κυβερναει, η Ελλαδα το 2013 θα ειναι failed state, εφαμιλο της Σενεγαλης και του Μπαγκλαντες.
  Εαν η κυβερνση συνεχισει να κυβερναει, οποιος και αν αναλαβει το 2013 θα πρεπει να εχει υπερανθρωπες δυναμεις για να επαναφερει την χωρα.
  Αλλα απο την αλλη , εαν γινουν τωρα εκλογες, ο Ελληνικος λαος δεν εχει συνειδητοποιησει την καταστροφη. Θα ξαναψηφισει ΠΑΣΟΚ.
  Εαν γινουν εκλογες, θα καταληξουμε με το οξυμορο, η ΝΔ να ενισχυεται, το ΠΑΣΣΟΚ να ειναι πρωτο, και να μην υπαρχει αυτοδυναμια. Δηλαδη απο μια προδοτικη κυβερνηση, θα παμε σε αναρχια. Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο...
  Δεν εχουμε χρονο! Δεν μπορουμε να αργησουμε γιατι η κατασταση θα ειναι μη αναστρεψιμη. Δεν μπορουμε να βιαστουμε γιατι θα δωσουμε την απολυτη ευκαιρια στις μυστικες υπηρεσιες να διαλυσουν την χωρα.
  Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο.
  Ομως μπροστα μας εχουμε αυτο που οι Αμερικανοι θα ελεγαν a preetty shitty situation...

 18. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/02/2011 17:10:29

  Απορώ που στηρίζουν ορισμένοι την εκτίμηση οτι, αν τώρα γίνου εκλογές θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ;
  Προφανώς στις δημοσκοπήσεις!
  Να θυμίσω οτι οι δημοσκοπήσεις έλεγαν οτι θα κάνει ....περίπατο ο Κακλαμάνης, θα εκλεγεί άνετα ο Γκιουλέκας, θα βγεί από τον πρώτο γύρο ο Ψωμιάδης και θα είναι εκτός δευτέρου γύρο ο Μιχαλολιάκος με τον Κικίλια.

  Οταν ο κόσμος είναι τόσο οργισμένος είναι παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη και οι πιθανότητες είναι εναντίον της κυβέρνησης.

  • man8os avatar
   man8os @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 17:14:49

   Βεβαιως. Αλλα ειναι ρισκο να παμε απο προδοτικη κυβερνηση σε αναρχια.
   Οι εκλογες δεν μπορουν να γινουν πριν τον Απριλιο, (πολυ γρηγορα) και οχι μετα το 2012 (πολυ αργα). Για να περασουμε μπροστα, στην καλυτερη θα συμβει τον Μαρτιο.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ man8os 14/02/2011 17:16:53

    To έγραψα και χθές σε μια άλλη...διαφωνία μας.
    Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο ρίσκο για τη χώρα είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην εξουσία.

    • man8os avatar
     man8os @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 17:34:12

     Εγω εδω ανελυσα πως βλεπω την κατασταση.
     The twilight zone!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ man8os 14/02/2011 17:18:50

    και κάτι ακόμα για τις δημοσκοπήσεις:
    Με το 30% του εκλογικού σώματος να δηλώνουν αναποφάσιστοι καμιά εκτίμηση δεν μπορεί να είναι ασφαλής.

    • Gia avatar
     Gia @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:52:17

     Ξεχνάμε ότι το 50% τουλάχιστον δεν ψηφίζει κανέναν πλέον. Δεν ξέρω άλλα ένα μικρό διάστημα με λαϊκά δικαστήρια και δημεύσεις περιουσιών πολιτικών , default στα ομόλογα Haircut με την ψιλή , κλωτσιά στο ΔΝΤ μου φαίνεται ολίγον τρομακτικό αλλά και ελπιδοφόρο πλέον. Ίσως μια ολίγη αναρχία δεν ήταν και τόσο άσχημη.

  • JOHN avatar
   JOHN @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 22:23:05

   Κυριε Ροδινε,εκτος απο τις δημοσκοπησεις στημενες κατα τη γνωμη μου, υπαρχει και μια αλλη παραμετρος που επιτρεπει στο ΓΑΠ να εχει πρωτοβουλιες κινησεων.Συγκεκριμενα,οι βολεμενοι αν και μοιοψηφουν, ειναι συμπαγεις ενωμενοι και συντονισμενοι.Σε αντιθεση με τη συντριπτικη πληοψηφια των υπολοιπων που ειναι διηρημενοι ασυντονιστοι και σπασμοδικοι στις αντιδρασεις τους.Η στρατηγηκη αυτη φαιρνει σε πλεονεκτικη θεση τη κυβερνηση κι επιτρεπει στο ΓΑΠ να εκτελει μια χαρα και χωρις μεγαλες αντιδρασεις τις εντολες που εχει!

 19. george avatar
  george 14/02/2011 17:22:49

  Φωνάζουμε κάποιοι τόσο καιρό ότι πρόκειται για πιστή αντιγραφή του "Δόγματος του Σοκ" όπως τα περιέγραψε η Naomi Klein στο ομώνυμο βιβλίο της.
  Αυτό το βιβλίο έπρεπε να μοιράζεται στα σχολεία δωρεάν.
  Το βίντεο πάντως το έχω εδώ (για όποιους ενδιαφέρονται):
  http://www.psomas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=324:2010-12-01-16-31-39&catid=45:2010-03-23-09-32-11&Itemid=28

 20. ΓΙΑΝΝΗΣ .Κ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ .Κ. 14/02/2011 17:24:17

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974.(Μ.Μ.Ε.,ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ).ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΟΥΜΕ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΦ΄ΥΨΗΛΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ.

 21. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 14/02/2011 17:30:05

  Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΒΡΗΚΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!! Ο ΓΑΠ ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΙΛΟΤΟ.Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

 22. βαγόνι avatar
  βαγόνι 14/02/2011 17:50:01

  Δεν πιστεύω ότι ήταν "στημένος" !
  Κάποιες διεθνείς δεσμεύσεις, πολλές εμμονές και στερεότυπα,
  μικρό ορίζοντα και τη σχετική ανεπάρκεια που διαπιστώνει
  κανείς στη μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της
  χώρας!
  Στο σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα χρειαζόμασταν ηγεσίες
  μεγάλης εμβέλειας,που θα προετοίμαζαν ένα λαό επί μακρόν
  αποπροσανατολισμένο.
  Να με συμπαθάτε , δεν διακρίνω τίποτε κιαταφανώς καλύτερο!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ βαγόνι 14/02/2011 18:41:27

   Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι όλα αυτά τα σχεδίασε το οικονομικό επιτελείο του κ. Παπανδρέου;

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 21:10:01

    Κώστα,
    Στο σενάριο του "σχεδίου ξεπουλήματος" δεν μπαίνω,
    όχι γιατί έχω διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν αλλά
    γιατί, όπως σου γράφει παρακάτω ο tiramola αντισυστη-
    μικές λύσεις δεν υπάρχουν...αλλά και γιατί είναι άχαρη
    η συζήτηση σ'αυτό το ταμπλώ, μεγαλώσαμε πιά!
    Μπορεί να συζητήσει κανείς την επάρκεια των χειρισμών,
    τίς αποχρώσεις της "αξιοποίησης" και της "εκποίησης", τις
    διαπραγματευτικές δυνατότητες , τη δύναμη της επινόησης....
    Στη φάση αυτή πρέπει να ξέρεις να βγάζεις λαγό απο το
    καπέλλο!
    Και κάτι ακόμη: άν αναμένεις επιμήκυνση και κούρεμα
    μέσω των ευρω-ομολόγων κάτι θα υποχρεωθείς να δώσεις...!
    Βράστα, η συγκυρία είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και
    το κλίμα μέσα στη χώρα μόνο εποικοδομητικό δεν είναι!
    Πολλοί παίκτες με αντιφατικά συμφέροντα και πολλές
    φωνές δωρεάν!

 23. giannis avatar
  giannis 14/02/2011 17:54:37

  Ο ΠολωνοΕβραίος βεβαίως και έχει σχέδιο, το σχέδιο του εβραίου Κίσσιγγερ, το
  μακρόπνοο σχέδιο των εβραίων-Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ-

 24. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 14/02/2011 18:05:09

  Η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών και μη τομέων της Ελλάδας που ξεπουλήθηκαν, ξεπουλιούνται και θα ξεπουληθούν είναι η μόνη λύση για να αντιστραφούν οι προδοτικές ενέργειες ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας.

 25. tiramola avatar
  tiramola 14/02/2011 18:12:38

  Κώστα δεν τους στέλνεις στη Συγγρού την έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ μπας και γίνουν πιό συγκεκριμένοι σε όσα ίδια, αλλά αερολογόντας προτείνουν?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/02/2011 18:31:24

   Tiramola,
   έχω την εξής απορία: Το ΙΣΤΑΜΕ υπό ποιά ακριβώς ιδιότητα και εντολή ποίων έκανε αυτή τη μελέτη;
   Δεν νομίζεις οτι ήταν λίγο ....άκομψο να ασχοληθούν με το θέμα;
   Ρωτάω, εγώ τώρα;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 18:41:38

    Τι πάει να πει άκομψο?
    Μιά μελέτη είναι και μάλιστα ελλειπής κατά τη γνώμη μου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν μπούσουλας όταν χρειαστεί.
    Και θα χρειαστεί αφού περιθώρια για περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχουν όπως και δεν υπάρχουν περιθώρια νέων φόρων.
    Τι κάνεις τώρα, ότι δεν βλέπεις το πρόβλημα?
    Αφού περί αναδιάρθρωσης ούτε στην ΝΔ μιλάνε, ούτε στην ΕΕ θέλουν να την ακούσουν.
    Στην ΝΔ δεν έχουν παρόμοια μελέτη?
    Πως διάολε υπολόγισαν τα 50 δις?
    Κώστα περιθώρια αντιπολίτευσης υπάρχουν ή βρίσκεις.
    Αυτό που όμως η ΝΔ του Σαμαρά έχει υιοθετήσει σαν αντιπολιτευτική τακτική μοιράζοντας πιστοποιητικά πατριωτισμού δεν προσφέρουν, αντιθέτως είναι επικίνδυνα.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/02/2011 18:46:42

     Τiamola,
     Κατ' αρχήν τα πιστοποιητικά πατριωτισμού άρχισε να τα μοιράζει ο κ. Παπανδρέου.
     Δεύτερον, όταν ο Σαμαράς έθεσε προς συζήτηση το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας έπεσαν να τον κατασπαράξουν με το επιχείρημα οτι η πρόταση ήταν ανέφικτη.
     Τρίτον, για το ΙΣΤΑΜΕ, το ερώτημα μου είναι απλό: ποιος έδωσε εντολή να προετοιμάσουν την μελέτη για την εκποίηση νησιών;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 18:48:28

      Ο ίδιος ο Παπανδρέου πιθανώς.
      Τι σημασία έχει?

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/02/2011 18:50:22

      Αν θεωρείς οτι δεν έχει σημασία, πάσο.
      Και ο Βουλγαράκης έλεγε οτι το νόμιμο είναι και ηθικό.

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 18:56:08

      Επιτέλους δεν θα παίζουμε με τις λέξεις...
      Στην ΝΔ ποιός έδωσε εντολή για μελέτη αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας και μάλιστα βγήκε το νούμερο των 50 δις?
      Εκτός αν δεν υπάρχει μελέτη και είναι αερολογίες.
      Σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει κάτι...
      Στο έχω ξαναγράψει και πάλι.
      Αντισυστημικές λύσεις δεν υπάρχουν.
      Ενδεχομένως μόνο στο κεφάλι του Μίσα.

      Και κάτι άλλο...
      Έγινε η μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ εν κρυπτώ?

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:02:44

      Tiramola,
      πρώτον η Ν.Δ. είναι κόμμα εξουσίας και μπορεί να προτείνει ο,τι θέλει.
      Δεύτερον, η Ν.Δ. τον περασμένο Ιούλιο κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.
      Με την οποία μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ασχολήθηκε και επιχείρησε να την απαξιώσει ως ανεφάρμοστη.
      Και τώρα έρχονται και προτείνουν (σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή) πώλησση δημόσιας περιουσίας 50 δις; (αξιοποίηση είπε ο Πεταλωτής, αλλά η τρόϊκα μιλάει για πώληση οπότε θα γίνει αυτό που λέει η τρόϊκα)
      Και μάλιστα σε μια συγκυρία που απαξιώθηκαν τα πάντα;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:08:22

      Δεν είναι σοβαρά αυτά...
      Βγαίνει μια αφίσσα "Πωλείται η Ελλάς", γράφονται και κανά δύο άρθρα με τίτλους "ο Παπανδρέου είχε σχέδιο ξεπουλήματος" και δένει το γλυκό για να το καταπιούν οι οπαδοί και οι άσχετοι.
      Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι πολιτική.
      Είναι προπαγάνδα αισχίστου είδους...

      Ρωτάω πάλι λοιπόν και δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων.
      Αν ξέρεις απαντάς.
      Ποιός έδωσε εντολή για μελέτη στην ΝΔ?
      Υπάρχει μελέτη?
      Που έχει δημοσιευτεί?
      Γιατί η μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ δημοσιεύτηκε στο διαδύκτιο από τον Νοέμβριο.

     • man8os avatar
      man8os @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:13:24

      Αφου τα νουμερα δεν βγαινουν και το ξερουμε, αρχιζει να παιζει η αναδιαρθρωση.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:14:30

      Tiramola,
      σε βρίσκω λίγο εκτός φόρμας!
      Αυτήν την αφίσα ή κάποια παρόμοια είχε τυπώσει το ΠΑΣΟΚ την εποχή που"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ήταν το ίδιο Συνδικάτο" και ο Α. Παπανδρέου φορούσε ...ζιβάγκο!

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:17:10

      Ε καλά τώρα...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:18:24

      Tiramola,
      Υπάρχει περίπτωση η πρόταση της τρόϊκας να στηρίζεται στη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:21:52

      Υπάρχει περίπτωση να στηρίζεται στη μελέτη ΝΔ?
      Δεν το γνωρίζω...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:24:18

      Λές να άρχισε με χρονοκαθυστέρηση ο Παπανδρέου να ...αντιγράφει το Σαμαρά;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:29:09

      Ο Παπανδρέου δεν έχει κανένα πρόβλημα να υιοθετήσει όποια πρόταση κρίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση από όπου και αν προέρχεται.
      Είναι στην κουλτούρα του.
      Μακάρι η πρόταση Σαμαρά να είναι πιό εμπεριστατωμένη και πιό συμφέρουσα για τη χώρα.
      Σημασία έχει το συμφέρον της χώρας πρωτίστως και όχι το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.

     • man8os avatar
      man8os @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:31:32

      Το να κανεις μπαλωματα δεν ειναι λυση. Απαξ και ψηφισε το μνημονιο δεν μπορει να κανει πισω.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:32:55

      Για το καλό της χώρας ουδείς διαφωνεί.
      Το πρόβλημα είναι αν ορίζουμε με τον ίδιο τρόπο αυτό το συμφέρον.
      Για να είμαι ειλικρινής εκείνος ο διαχωρισμός για "βασικα στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας" που είπε στη Βουλή με προβληματίζει ακόμα.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:35:57

      Το Μνημόνιο έχει τελειώσει.
      Απλώς αναζητούν έναν εύσχημο τρόπο να μας το ανακοινώσουν.
      Το οτι άνοιξαν συζήτηση για εκποίηση δημόσιας τέτοιου εύρους επιβεβαιώνει οτι το μνημόνιο δεν βγαίνει.

     • tiramola avatar
      tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:41:36

      Έρχονται επενδύσεις Κώστα.
      Να είσαι αισιόδοξος.
      Για τη χώρα, για το κόμμα σου δεν ξέρω...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:45:40

      Μ' αυτές τις επενδύσεις που έρχονται επι ΠΑΣΟΚ ήμουνα νιός και ...γέρασα!
      Θυμάμαι ακόμα τα ....πετροδολλάρια!

     • man8os avatar
      man8os @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 20:39:10

      Που ειναι το ΚΑΤΑΡ?

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 22:22:13

      Τιραμόλα, δεν το έχεις.
      Τζάμπα προσπαθείς να σώσεις αυτούς που ομολογούν ότι δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας.
      Τό θέμα είναι πως στηρίζεις το ανήθικο GAP από γινάτι ή ακόμη πιστεύεις πως θα σε σώσεις.
      Γιατί το δεύτερο στο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να το κάνει.

 26. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 14/02/2011 18:27:51

  15:28 - Δευ 14/02/2011, tvxsteam

  Πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το ελληνικό χρέος, ώστε να διαπιστωθεί ποιο μέρος του είναι «απεχθές», με βασικό επιχείρημα ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι αδύνατο να αποπληρωθεί στο σύνολό. Μεταξύ των φωνών αυτών και ο διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι, που υπέγραψε το αίτημα της πρωτοβουλίας για σύσταση Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, τονίζοντας πως «οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να μάθουν πώς και γιατί δημιουργήθηκε» το χρέος

  Μήπως είναι μιά πολιτική πρόταση, πού θα μπορούσε να την ενστερνισθεί η νέα ΝΔ;

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Ιωάννης Παντόπουλος 14/02/2011 20:02:31

   Ναι συμφωνω κι εγω αλλα εδω θελει προσοχη μην πεσουμε σε παγιδα..!!!!!
   Οι Ελεγκτες να μην ειναι ξενοι,σε στυλ τροικας..αλλα ΕΛΛΗΝΕΣ..

 27. crisis avatar
  crisis 14/02/2011 18:40:45

  1974 βουλευτικες εκλογες συνθημα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΤΑΝΚΣ
  2011 βουλευτικες εκλογες συνθημα G.A.P. ή ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!!!!!!!!

 28. N.Z. avatar
  N.Z. 14/02/2011 18:41:44

  Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά ΟΧΙ δεν έχουν σχέδιο.
  Κι αυτό που νομίζουν ότι είναι το "Σχέδιό" τους δεν τους βγαίνει.
  Γι' αυτό κι έχουν μπλεχτεί και πλέον δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν...
  Κι αυτό που λένε τώρα, πάλι δεν βγαίνει.
  Δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτε απ' όλα αυτά που έχουν βάλει στο πρόγραμμα (για 50 δισ. μιλάνε τώρα, για 7 χθές για 3 προχθές), αν δέν κάνουν αλλαγές χρήσης γής, αλλαγές συντελεστών δόμησης, αν δεν ξεκαθαρίσουν τους τίτλους. Κι αν είχαν σκοπό να τα κάνουν όλα αυτά, θα είχαν ήδη αρχίσει. Τίποτε δεν άρχισαν (πέρα από προσπάθεια ενοποίησης της διαχείρισης των δημόσιων ακινήτων, που κι αυτή πηγαίνει σαν τον κάβουρα). Τίποτε δεν είχαν σχεδιάσει. Τους ήλθε κεραμίδα όταν τους ανακοίνωσε η Τρόϊκα. Γι' αυτό κι έπαθαν "ταράκουλο" κι έδωσαν όλο αυτό το θεατρικό σοου την Παρασκευή το βράδυ...
  Εδώ ούτε η Τρόϊκα είναι καταλάβει τι γίνεται. Αυτοί τώρα μόλις άρχισαν να ψυχανεμίζονται ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμείζουν...
  Ακόμα κι άλλες κυβερνήσεις πολύ πιο σοβαρές, πολύ πιο σοβαρών κομμάτων εξουσίας σε πολύ πιο σοβαρά κράτη, έπεσαν απελπιστικά έξω τα τελευταία χρόνια. Κι όχι μόνο τα τελευταία χρόνια.
  Όχι οι δικοι μας που είναι "τρείς λαλούν και δυό χορεύουν"...
  Αλλα αντ' άλλων!
  Όμως, το ενδιαφέρον, εδώ δεν είναι αν είχαν Σχέδιο.
  Το πιο ενδιαφέρον είναι τι ακριβώς ψευδαισθήσεις έχουν κάθε φορά και πως τροποποιούν το σχεδιασμό τους, όταν δεν τους βγαίνουν οι ψευδαισθήσεις τους. Με άλλες ψευδαισθήσεις, ακόμα χειρότερες...
  Μόνο αν το καταλάβουμε αυτό θα μπορέσουμε να τους νικήσουμε.
  Εδώ η Μέρκελ δεν έχει Σχέδιο, ο Σαρκοζύ δεν έχει Σχέδιο, ο Ομπάμα δεν έχει Σχέδιο κι εμείς νομίζουμε ότι ο ΓΑΠ έχει το "φοβερό σχέδιο" και τους βγήκε κι όλα!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ N.Z. 14/02/2011 18:57:18

   Ν.Ζ.

   Κατ' αρχήν δεν ισχυρίζομαι οτι έχουν "φοβερό σχέδιο"!
   Αυτό που σκέφτονται ή εν πάση περιπτώσει τους υποδεικνύουν να κάνουν είναι καταστροφικό για τη χώρα!
   Εχει, όμως, μια λογική.

   • N.Z. avatar
    N.Z. @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:07:20

    Σε αυτό συμφωνώ απολύτως. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα...

 29. Εnzo avatar
  Εnzo 14/02/2011 18:59:23

  πειτε και γιαυτο το θεμα κατι της ρε παιδια. μουγκα ολοι κανουν.

  http://indobserver.blogspot.com/2011/02/blog-post_13.html

 30. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 14/02/2011 19:16:15

  Ο Αίαντας φώναξε «αἰδώς Ἀργεῖοι» πριν από χιλιάδες χρόνια. Το «καράβι» μας θα αφήσουμε να το «κάψουν» με το ξεπούλημα οι προδότες και οι «γύπες»;

  Ο φοβισμένος, ο αποχαυνωμένος από την κυβερνητική μνημονιοπροπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και ο οργισμένος Ελληνικός λαός και αφυπνίζεται συνειδητοποιώντας πως η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών και μη τομέων της Ελλάδας που ξεπουλήθηκαν, ξεπουλιούνται και θα ξεπουληθούν είναι η μόνη λύση για να αντιστραφούν οι προδοτικές ενέργειες ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας.

  Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά στο ξεπούλημα και αυτό θα γίνει με την συνειδητοποιήση ότι το ξεπούλημα σημαίνει 11.000.000 ληστείες διαρκείας από τους (λαθρο) πολιτικούς και ότι θα μονιμοποιήσει την εξαθλίωσή μας.

  Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά στο ξεπούλημα προδίδουμε όχι μόνο τον ευτό μας, του συγγενείς, τους φίλους, τους γείτονες, τους συμπολίτες και τους συμπατριώτες μας με το ξεπούλημα της περιουσίας μας και την εξαθλίωσή μας αλλά τις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές.

  Οι προδότες «μηδενίζουν» τους αγώνες, τον κόπο, το αίμα, τις θυσίες των παλαιότερων γενεών και ληστεύουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των επόμενων γενεών.

  Θα επιτρέψουμε στους «Τρώες να μας κάψουν τα πλοία»;
  Ο Αίαντας θα μας ξαναφωνάξει «αἰδώς Ἀργεῖοι»;

 31. kakofonix avatar
  kakofonix 14/02/2011 19:20:30

  Νομίζω ότι ήταν απλά ακόμα μια γκάφα του Παπακωνσταντίνου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν μπορεί το παιδί.
  Διαβάζω στο ''Θέμα'' και βλέπω μπροστά μου το non paper που είχε μοιράσει (το παιδί) πριν τη συνέντευξη τύπου.
  Βγαίνουν μετά οι Τρώες και λένε ότι λένε, όλα μέλι γάλα. Στην κυβέρνηση ήταν περίπου χαρούμενοι με τη νέα εξυπνάδα τους, αφού η ''κλειδωμένη'' επιμήκυνση ακόμα να εγκριθεί. Σκέφτονται ότι παίρνουν ανάσα και ότι δίνουν στον κόσμο προοπτική εξόδου.
  Ξαφνικά, το κλίμα στραβώνει, γιατί ο μέσος Έλληνας, ακόμα και ο πασόκος, τα παίρνει στο κρανίο. Τον έχουν πατήσει εκεί που δεν πρέπει.
  Ξαφνικά έχει γίνει το σώσε σε blogs, εφημερίδες και καφενεία. Εν τω μεταξύ, κατά πάγια τακτική του παιδιού, δεν έχουν ενημερωθεί οι γκρινιάρηδες υπουργοί, οι οποίοι τα παίρνουν στο κρανίο και ψάχνουν τον ΓΑΠ.
  Το γραφείο του πρωθυπουργού (με τη Ρεγγίνα ακόμα σε άτυπη απεργία) παίρνει φωτιά.
  Αρχίζουν τα δελτία των ειδήσεων και ψάχνουν ελικόπτερο.
  Τελικά βάζουν μπρος την προπαγάνδα και βγάζει ο Πεταλωτής τη γνωστή ανακοίνωση - φάρσα. Σου λέει, καλύτερα να σώσουμε προσωρινά τα προσχήματα, δεν πειράζει που θα γίνουμε ρόμπα αύριο, θα δούμε τι θα κάνουμε.
  Πολύ κακό για το τίποτα.
  Το μόνο θετικό είναι ότι αρχίζει να ξυπνάει ο κόσμος και να αντιλαμβάνεται ελαφρώς τι σημαίνει μνημόνιο και τι ακριβώς υπέγραψαν οι δωσίλογοι.
  Αυτό το 38%, δύσκολα θα το ξαναδούν.
  Ο Σαμαράς εξακολουθεί να μην κερδίζει πόντους, όσο κάνει την πάπια για τη σύμβαση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kakofonix 14/02/2011 19:25:38

   Γκάφα δεν ήταν.
   Χειρισμός που απέτυχε;
   Πιθανότατα.

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 19:57:30

    Επιμένω στην εκδοχή της γκάφας, εξετάζοντας τις αντιδράσεις. Το παιδί θεώρησε μεγάλη επιτυχία να ανακοινώσει στις αγορές 50δις μείωση χρέους. Η σούπα χάλασε γιατί, για μια ακόμα φορά, υποτίμησαν το φιλότιμο της φυλής. Το γεγονός ότι και οι δύο δε γνωρίζουν την ελληνική νοοτροπία είναι η πιθανότερη εξήγηση.

    Εκτός αν ήθελαν να διαρρήξουν τη σχέση τους με την Τρόικα, για να το παίξουν πατριώτες (εκλογές;). Η εξέλιξη της επικαιρότητας δε δίνει πόντους στο δεύτερο.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ kakofonix 14/02/2011 20:00:14

     Θα δούμε.....

     • kakofonix avatar
      kakofonix @ Κώστας Ροδινός 15/02/2011 12:35:17

      Κώστα, συνήθως προσπαθώ να μην ψωνίζομαι, αλλά νιώθω δικαιωμένος.
      Έχω φάτσα τη δήλωση του Γιουνκέρ, βλέπω το βίντεο, μου μεταφράζει η κόρη μου από τα Γαλλικά,
      μιλάει καθαρά για πώληση.
      Και ο ΓΑΠ κάνει δήλωση εσωτερικής κατανάλωσης σταλινικού τύπου, ότι δεν θα πουλήσει σπιθαμή ελληνικής γης και δεν θα πάει σε εκλογές.
      Δεδομένης της πλήρους αναξιοπιστίας του ανδρός, περιμένουμε άμεσα εκλογές (την ελληνική γη την έβγαλε ήδη στο σφυρί ο Ζανκλώντ)

 32. pikras57 avatar
  pikras57 14/02/2011 19:59:18

  Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο …. με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο… (λαϊκό άσμα)
  Ή αλλιώς
  Το χρονικό ενός προσχεδιασμένου θανάτου!


  Πως φθάσαμε στο σενάριο «ΕΚΠΟΙΗΣΗ της Δημόσιας Περιουσίας»

  Οκτώβριος 2010: Η ανακάλυψη των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ
  Με την κατάθεση που Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2011 και την αποστολή από την ΕΛΣΤΑΤ στην ΕΕ των στατιστικών στοιχείων της χώρας για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2010, συντελέστηκε η μεγαλύτερη παραποίηση στοιχείων στη δημοσιονομική ιστορία της χώρας και που αφορά την γενική κυβέρνηση και τις τρύπες στις ΔΕΚΟ ( ΔΕΚΟ Pap-Gap Statistics).
  Το θέμα που αυτό πέρασε στο ντούκου και σχετίζεται άμεσα με την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας όπως μας την επιβάλλει σήμερα η Τρόικα.
  Με τη σύμπραξη Γεωργίου ( προέδρου ΕΛ.ΣΤΑΤ και σήμερα υπαλλήλου ΔΝΤ) , Παπακωνσταντίνου και Τροικανών , μαγείρεψαν με τις ΔΕΚΟ τα ελλείμματα και τα χρέη παρελθόντων ετών, για να εξαφανίσουν από το προσκήνιο την συντριβή, την κατάρρευση την αποτυχία του Μνημονίου δίνοντας όμως τη χαριστική βολή στην οικονομία μας.
  Με την αστεία δικαιολογία της επανακατηγοριοποίησης των λογαριασμών, μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών (Απρίλιος-Νοέμβριος 2010) ανακάλυψαν (!) την ύπαρξη των ΔΕΚΟ, την λειτουργία και τα αποτελέσματα των οποίων δεν γνώριζαν (!) όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση και απέκρυπταν στην EUROSTAT τόσο τον Οκτώβριο του 2009 όσο και τον Απρίλιο του 2010 με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που τους έστελναν. Η ανεξάρτητη (!) ΕΛΣΤΑΤ/εντολοδόχος του ΔΝΤ αναθεωρεί τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης, φουσκώνοντας έλλειμμα /χρέος με τα χρέη των ΔΕΚΟ, ταμείων κα, αφού για ένα χρόνο έστελναν “πειραγμένα” στοιχεία στην Eurostat και με στόμφο δήλωναν μέσα και έξω ότι το έλλειμμα του 2009 που διαπίστωσαν αρχικά (12,7%), θα αναθεωρηθεί μόνο κατά μερικά δέκατα της μονάδος! (τέτοια αξιοπιστία!)
  Φόρτωσαν έτσι στο έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006- 2009, κάθε δάνειο κάθε οφειλή, κάθε εγγύηση του δημοσίου προς τις ΔΕΚΟ παρότι τα δάνεια πληρώνονταν κανονικά και παρά την πάγια τακτική που ακολουθούσαν μεταπολιτευτικά όλες οι κυβερνήσεις της χώρας αλλά και της ΕΕ (κανόνας 50% +1), σε συνεννόηση πάντα με την ΕΕ.

  Νοέμβριος 2010: Η Eurostat και η ΕΕ στήνουν το σκηνικό
  Ανακοινώνονται τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος από τη Eurostat. Το έλλειμμα του 2009 φουσκώνει στο 15%!
  Η παραπάνω προσχεδιασμένη ενέργεια σημάδεψε την οικονομία και την χώρα μας γιατί την κρίσιμη αυτή συγκυρία πρόσθεσε στο χρέος μας 18,5 δις το 2006 (8 μονάδες του ΑΕΠ), 22 δις το 2007(9 μονάδες του ΑΕΠ), 24 δις το 2008(11 μονάδες του ΑΕΠ), 25 δις το 2009(8 μονάδες του ΑΕΠ) και προβλέπουν άλλα 44 δις για το 2010(21 μονάδες του ΑΕΠ)! (Με χρέος 144% του ΑΕΠ το 2010 να δούμε ποια Αγορά θα μας δανείσει!)
  Δεκέμβριος 2010: Η προετοιμασία της κοινής γνώμης – Δημιουργία κλίματος στα ΜΜΕ- Το θέμα των ΔΕΚΟ και της απαξίωσης τους κυριαρχεί

  Με την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2011 δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις ΔΕΚΟ.
  Συλλήβδην τις απαξιώνουν όλες (σημειωτέον ότι το 50% αυτών δεν παρουσιάζουν ελλείμματα) , ανακοινώνουν υπερβολικές μισθοδοσίες, εμφανίζουν ως ελλείμματα εγγυήσεις και δάνεια που αποπληρώνονται κανονικά, υποβαθμίζουν το όποιο έργο τους.
  Τότε αρχίζει η συζήτηση για απολύσεις, για ιδιωτικοποιήσεις για μετατάξεις προσωπικού.

  Το σκηνικό στήθηκε – το έγκλημα συνετελέσθη

  Η ανακίνηση της «ασπρόμαυρης» τρύπας της γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ) έχει να κάνει ακριβώς με το Νέο Μνημόνιο . Ο μπαμπούλας της τρύπας αυτής και η νέα αύξηση του ελλείμματος και του χρέους έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους πολίτες να δεχθούν νέα μέτρα που θα αφορούν:
  • αδιαφανείς εκποιήσεις, με συνοπτικές, αδιαφανείς διαδικασίες της περιουσίας των ΔΕΚΟ και Ταμείων .
  • νέες περικοπές σε μισθούς
  • αυξήσεις στο κόστος ζωής (αυξήσεις σε εισιτήρια, μεταφορές, ηλεκτρικό, κάυσιμα
  • απολύσεις,

  Διότι άλλο αποτελεί μεταρρύθμιση, εξορθολογισμό, εξυγίανση και επωφελή για το δημόσιο ιδιωτικοποίηση και άλλο είναι η συστηματική απαξίωση των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημά τους σε εξευτελιστική τιμή.

  Γιατί η Κυβέρνηση με το σχέδιο αυτό πετυχαίνει τα εξής:
  • Μεταφέρει τα χρέη τω ζημιογόνων ΔΕΚΟ στο δημόσιο και τις αποδίδει «ελεύθερες βαρών» πλέον στους ιδιώτες.
  • Απαλλάσσει τις ΔΕΚΟ από το επιπλέον προσωπικό που το μετατάσσει στο δημόσιο
  • Με τις επιχειρησιακές συμβάσεις προικοδοτεί τους υποψήφιους αγοραστές των ΔΕΚΟ με ένα εργαλείο επίτευξης φθηνού μισθολογικού κόστους
  • Υποβαθμίζει τη θέση τους στην Αγορά και με την σπέκουλα των ΜΜΕ τις καθιστά βορά των επίδοξων (επιλεγμένων) αγοραστών (επενδυτών !)
  • Στην σημερινή οικονομική συγκυρία που η καθαρή θέση και η χρηματιστηριακή αξία των επιχειρήσεων αυτών βρίσκεται στο ναδίρ, το εγχείρημα του ξεπουλήματος να καταστεί ελκυστικό.
  • Εκποιεί μαζί με τις ΔΕΚΟ και τα φιλέτα που αυτές κουβαλούν (πχ ακίνητα, δίκτυα στρατηγικής σημασίας , τεχνογνωσία, μερίδια αγοράς κα)
  • Μεταβιβάζει ένα νέο μεγαλύτερο κοινωνικό κόστος στο κράτος που αφορά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που θα αναγκασθούν να πληρώνουν τις υπηρεσίες αυτές στον ιδιώτη πλέον.


  Συμπέρασμα

  Εν κατακλείδι έχει συντελεστεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ από την συμμαχία της Κυβέρνησης , του τοποτηρητή του ΔΝΤ στη χώρα μας και της ΕΕ.
  Η αναθεώρηση των ελλειμμάτων ήταν προσχεδιασμένη ήταν ψευδεπίγραφη, πλαστή, προσχηματική και προπομπός ακόμη πιο σκληρών μέτρων.
  Ήταν ο προπομπός, σχηματοποίησε το πλαίσιο για απολύσεις, την πλήρη απαξίωση των επιχειρήσεων του Δημοσίου, την ανάληψη των χρεών τους από το Δημόσιο και την εκποίηση των φιλέτων.

  Όσοι την σκαρφίστηκαν ή την απεδέχθησαν αυτοπαγιδεύθηκαν, είναι συνένοχοι, διέπραξαν πολιτικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και παιδιών μας.
  Η συμπαιγνία Kυβέρνησης- EE-ΔΝΤ προετοιμάζεται καιρό τώρα επικοινωνιακά και με την μέθοδο της σαλαμοποίησης προσπαθούν να κάμψουν κάθε αντίσταση.

  Το Σύστημα παίζει τα ρέστα του. Χωρίς όμως τον ξενοδόχο!
  Όταν τα προηγούμενα ελλείμματα/χρέη φουσκώσουν, θα φουσκώσουν και αυτά των επόμενων ετών 2010-2011-2012 …
  Και ποιος επενδύτης θα επενδύσει στην χώρα μας;

  Οδηγούμαστε στην κατάρρευση, αφού πρώτα μας θα μας έχουν ξεζουμίσει και ξεπουλήσει!

  Ως πότε λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μένει στο απυρόβλητο;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ pikras57 14/02/2011 20:55:41

   Αυτό το χρονικό είναι χρήσιμο.
   Δεν το στέλνεις στο Φάκτορα να το κάνει ξεχωριστή ανάρτηση, γιατί εδώ θα χαθεί.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ pikras57 15/02/2011 00:48:17

   Η κυβέρνηση μάς οδηγεί στήν σωτηρία από την χρεωκοπία, με σχέδιο πού εκπονήθηκε πρίν από τίς εκλογές. Το σχέδιο εκπονήθηκε απο εξωελλαδικά κέντρα και επιλέχθηκε ο Παπανδρέου, υποθέτω λόγω προυποθέσεων, να το εφαρμόσει. Οι εκλογές, με τήν άνοδο τού ΠΑΣΟΚ στήν εξουσία, ήταν και η αρχή της εφαρμογής του. Δέν υπάρχει απλώς σχέδιο, αλλά είναι και καλοδουλεμένο. Οσο το σχέδιο εισβολής στό Ιράκ, υπηρετούσε τήν εγκαθίδρυση τής δημοκρατίας στή χώρα αυτή, άλλο τόσο υπηρετεί καί το εφαρμοζόμενο ( με τήν συνδρομή τού μνημονίου ) σχέδιο στήν σωτηρία από τήν χρεωκοπία. Εχεις, δυστυχώς, δίκιο. Οχι μόνο υπάρχει σχέδιο, αλλά είναι πολύ καλοδουλεμένο.

 33. Superfrog avatar
  Superfrog 14/02/2011 20:04:53

  Μπορεί να εξηγήσει κάποιος, τη λογική για την πώληση μιας κερδοφόρας επιχείρησης? Δηλαδή έστω ότι η ΔΕΗ φέρνει κέρδος στο Ελληνικό κράτος 100€ το χρόνο. Το μέγιστο που μπορεί να πουληθεί είναι 500€, έτσι ώστε ο αγοραστής του να κάνει απόσβεση σε 5 χρόνια. Και μετά που θα βρει το Ελληνικό κράτος αυτά τα 100€ για να καλύψει τα έξοδά του. Δε θα του λείπουν? 'Η θα ανεβάσει κι άλλο τους φόρους ή θα πουλήσει κάτι άλλο. Και πριν προλάβει να πει κανείς μα θα πουλήσει τις ζημιογόνες, θα πω 1 πράγμα. Αν δε μπορούν να κάνουν μια επιχείρηση κερδοφόρα, τότε πως τους εμπιστευόμαστε τη διοίκηση του κράτους. Περίπτερο να τους έβαζες να το τρέξουν, θα το έκλειναν την επόμενη μέρα. Τι διάολο, μαγαζί γωνία σε κεντρικό δρόμο έχουμε και δε μπορούμε να ζήσουμε?

  ΥΣ. Την Παρασκευή χρειάστηκαν συγγενικά μου πρόσωπα Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία. Τους ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους. Και ελπίζω τους άλλους "κοπρίτες" (Ε.Δ.) να μη χρειαστούμε ποτέ να μάθουμε αν είναι αποτελεσματικοί.

 34. panos lyr avatar
  panos lyr 14/02/2011 20:40:06

  Ολοι εσείς που κρύβεστε πίσω απο τις οθόνες των Η/Υ και γράφετε χαλώντας εγκεφαλική ουσία γιαυτά που διαβάζω ποση ώρα, ας σηκωθείτε απο κει και να βγήτε να τους "χειροκροτήσουμε" στις 23 ολοι!!..ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!!..Να δουμε θ'αντέξουν το...'χειροκροτημα"??

 35. panos133 avatar
  panos133 14/02/2011 20:55:05

  ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ???

  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…………………..

  του Γιώργου Αυγερόπουλου(ΕΞΑΝΤΑΣ)
  Με αφορμή την απαίτηση της τρόικας να εκποιηθεί δημόσια περιουσία αξίας 50 δις ευρώ, θα ήθελα να παραθέσω αυτούσια ορισμένα αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε για την Αργεντινή 10 χρόνια μετά την οικονομική της κατάρρευση.
  Στο ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο “Το Πείραμα της Αργεντινής” και θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ τον Μάρτιο σε δύο μέρη (23 & 30/3), εξετάζονται ενδελεχώς μέσα από μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών, τόσο οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση και την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2001, όσο και το πως ανέκαμψε η Αργεντινή καθώς και η πορεία της μέχρι σήμερα.
  Στην παρακάτω σκηνή, συνομιλώ με τον Ντομίνγο Καβάλο, πρώην υπουργό Οικονομικών, κάποτε μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές φιγούρες της χώρας και σήμερα ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στη χώρα. Ήταν αυτός που σχεδίασε και υλοποίησε όλο το οικονομικό μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η χώρα μέχρι την καταστροφή.
  Στο ίδιο απόσπασμα παρουσιάζονται επίσης ο Άλδο Φερέρ, ο πιο σημαντικός οικονομολόγος της χώρας και ο Εδουάρδο Γαλεάνο, διάσημος συγγραφέας και διανοούμενος.

  Γιώργος Αυγερόπουλος: Kατά τη διάρκεια της θητείας σας πάνω από 200 κρατικές εταιρίες ιδιωτικοποιήθηκαν.
  Domingo Cavallo: (Με περηφάνια) Έτσι είναι!
  Γιώργος Αυγερόπουλος: Πείτε μας τον λόγο.
  Domingo Cavallo: Γιατί ήταν προβληματικές εταιρίες που δημιουργούσαν τεράστιες απώλειες στο κράτος. Και το ανάγκαζαν να δίνει μεγάλες επιδοτήσεις μεγαλώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα που ήδη ήταν μεγάλο από τον υπερπληθωρισμό. Με το να τις ιδιωτικοποιήσουμε πετύχαμε δυο πράγματα. Απ’ τη μια μεριά εξαφανίστηκαν τα ελλείμματα, δεύτερον το κράτος δεν έπρεπε πια να επενδύει σ’αυτούς τους τομείς και επένδυσε σ’αυτούς ο ιδιωτικός τομέας. Και τότε δημιουργήθηκε μια μεγάλη μοντερνοποίηση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
  Aldo Ferrer: Εφαρμόστηκε μια ξέφρενη πολιτική ξεπουλήματος της εθνικής μας κληρονομιάς. Ιδίως του πετρελαίου! Η Αργεντινή ήταν η μόνη χώρα που πούλησε την εθνική της εταιρία πετρελαίου. Πουλήθηκαν τα πάντα! Το τηλέφωνο, οι τηλεπικοινωνίες και τόσα άλλα πουλήθηκαν. Μ’ αυτά πλήρωσαν το χρέος αλλά το χρέος συνέχισε ν’ αυξάνεται.
  Eduardo Galeano: Υπήρξαν αεροπλάνα της Aerolineas Argentinas, που πουλήθηκαν για 1 δολάριο στην Iberia. 1 δολάριο! (δείχνει και γελά) Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε, είναι αλήθεια. Ήταν τρομερό! Και όχι μόνο την Aerolineas Argentinas. Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα, ό,τι μπορούσαν, και πάνω απ’όλα το πετρέλαιο που είχε πολύ «ψωμί» και έβλεπαν ότι αυτό θα ήταν το πιο επικερδές εμπόριο απ’ όλα.
  Aldo Ferrer: Έτσι λοιπόν στο τέλος της περιόδου αφού είχε πουληθεί η εθνική κληρονομιά ήμασταν χειρότερα κι απ’την αρχή. Ήταν μια χείριστη πολιτική! Μια πολιτική που εμπνεύστηκε εντελώς από τη «μαγεία» της Αγοράς σύμφωνα με την οποία πρέπει να ανοιχτείς, να πουλάς, να βγάλεις το Κράτος από τη μέση και ν’ αφήσεις τις αυθόρμητες δυνάμεις της Αγοράς σε ένα σκηνικό διεθνούς κερδοσκοπίας, να κάνουν τη χώρα να προοδεύσει. Και το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή.

 36. Kostas D avatar
  Kostas D 14/02/2011 22:06:18

  το σωστο τωρα ειναι Σαμαρας η Μνημονιο/τροικα..

  ΔΙαλεξτε

 37. ierofantis avatar
  ierofantis 14/02/2011 22:14:27

  Καλησπέρα κ. Ροδινέ.

  Το μνημόνιο είναι μηχανισμός ελέγχου του ελλείματος. Το χρέος είναι άλλη ιστορία, την οποία σιγά - σιγά, αρχίζουν να μας εμφανίζουν...

  Πώληση, ξεπούλημα, ή όπως αλλιώς το πουν, θα είναι μέσα στην ημερήσια ατζέντα.

  Ένα πράγμα με προβληματίζει μόνο...

  Να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου, όπως και οι λοιποί σχολιαστές, ή μήπως να καθίσω στην γωνίτσα μου και χαιρέκακα να πω, σε αυτόν τον βλάκα λαό, "ΠΑΣΟΚ δεν ήθελες λαέ; Ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά, δεν κραύγαζες στις πλατείες; Λεφτά δεν σου έταξαν ρε λοβοτομημένε, και εσύ σαν πρόβατο έσπευσες να συστοιχιστείς πίσω από τους λαοπλάνους; Λούσου τα τώρα λούστρε λαέ, μέχρι να πεταχτούν τα μελίγκια σου έξω, μέχρι να παρακαλέσεις ρε κερατά, για μέλλον και όραμα...!"

  Λοιπόν τείνω να ενστερνιστώ την άποψή ότι, αν ο Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει, όχι σαν παρένθεση, αλλά σαν κυβερνήτης - αναμορφωτής της Ελλάδας (πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να κάνει, γιατί και γνώσεις και ήθος έχει ο άνδρας) καλά θα κάνει να μην ζητήσει εκλογές. Κανένας να μην ζητήσει εκλογές τώρα.

  Μόνο να εκφράζει μεστό λόγο, να καταδεικνύει τα σφάλματα και τις παραλείψεις τους και να τους ξεφτιλίζει με τις ανακοινώσεις του. Να μιλάει την γλώσσα της αλήθειας, να δείχνει παράδειγμα δωρικής και λιτής ζωής, να είναι ευγενής και κύριος στις γλοιώδεις προκλήσεις τους και να τηρεί ψηλά τον πήχη της αξιοπιστίας και του επιπέδου του πολιτικού του λόγου.

  Να τους αφήσει να αποδομηθούν, να τους αφήσει να φάνε τις σάρκες τους, να τους οδηγήσει σε απόγνωση με τον λόγο του, να τους αφήσει να φασίζουν και να αποφασίζουν άκριτα, να τους αφήσει να αθωώνουν Τσουκάτους, Μαντέληδες και Άκηδες, να τους αφήσει να μας "πεθάνουν" στη φορολογία, στις κακές υπηρεσίες, στις απεργείες και στην κοινωνική αναστάτωση, να τους αφήσει να τα πουλήσουν όλα, να τους αφήσει να επαίρονται στην αλαζονία τους, να τους αφήσει να διαλύσουν από μόνοι τους, κάθε ρουθούνι πράσινου συνδικαλισμού, να τους αφήσει να μας μετατρέψουν σε επισκέπτες και τουρίστες στην ίδια μας τη χώρα, με νέους συγκατοίκους, κάτι μελαμψούς τύπους από την Ανατολή.

  Πού θα πάει ρε διάολε, κάποια στιγμή το σύστημά τους θα κορεστεί. Θα κρασάρει, θα σπάσει... Οι Montblanc δεν θα αντέξουν άλλο το λιβάνισμα, οι εργολάβοι δεν θα μπορούν άλλο να στηρίξουν, οι νεοταξίτες ροζ αριστερούληδες και τα αδερφάκια τους νεοφιλελεύθεροι, δεν θα μπορούν άλλο να αρθρώσουν τον, δήθεν, διαφορετικό, αλλά τόσο όμοιο και σύμφωνο, λόγο τους, οι φανατικοί τους υποστηρικτές, οι ακόλουθοι, οι κοπρίτες, οι αντιπαραγωγικοί, ο πυρήνας τους, θα αλλαξοπιστήσουν όλοι ή αν δεν το κάνουν, θα κρυφτούν στο καβούκι τους και στις τρύπες που, ως τρωκτικά τόσα χρόνια, έσκαβαν για να υπονομεύσουν όχι τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά την χώρα την ίδια. Θα αλλαξοπιστήσουν ή θα κρυφτούν, αν όχι λόγω επιφοίτησης, λόγω ανάγκης, καθώς θα έρθει η στιγμή, που θα περπατούν στο δρόμο και θα τους δακτυλοδείχνουν οι υπόλοιποι, σαν τους λαδέμπορες στην Κατοχή...

  Τρόϊκα λαέ, Τρόϊκα, πωλήσεις, καταχνιά και μιζέρια, μέχρι να ματώσεις...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ierofantis 14/02/2011 22:24:07

   Aγαπητέ φίλε,
   σωστά επισημαίνεις οτι το μνημόνιο είναι μηχανισμός διαχείρισης του ελλείμματος, μόνο που όπως φαίνεται στο τέλος θα μας αυξήσει και το χρέος.

   Ομως, τα βασικά προβλήματα είναι δύο:
   πρώτον το μνημόνιο απέτυχε. Για την ακρίβεια το μόνο που κατάφερε ήταν να επιδεινώσει τα βασικά μας οικονομικά μεγέθη.

   δεύτερον, τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν.
   Είπαν να μειώσουν το χρέος, μήπως και αυτό διεκολύνει τη χρηματοδότηση της χώρας γενικότερα.


   Δεύτερον, αυτή τη στιγμήη

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 22:35:01

    Μα φυσικά αυξάνει το χρέος, αφού το έλλειμα περικόπτεται λογιστικά, με μείωση δημοσίων επενδύσεων και υψηλή φορολογία, κάτι που και πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών γνωρίζει ότι δεν οδηγεί ο δρόμος αυτός σε ανάπτυξη.

    Τώρα τους έπιασε το άγχος άραγε; Η ομάδα των ικανών, σοβαρών και φερέγγυων υπουργών του Ποδηλάτη, δεν ήξεραν σάμπως ότι με την εφαρμογή αυτού του Μνημονίου, αργά ή γρήγορα θα διαπίστωναν ότι το χρέος θα εκτινάσσονταν σε δυσθεώρητα ύψη και μετά θα άρχιζε η κουβέντα όχι τόσο για το έλλειμμα, αλλά για το χρέος; Δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι οι ενυπόθηκες συμβάσεις δανείων για χρηματοδότηση χρεών, απλώς οδηγούν σε εκχώρηση εμπράγματων δικαιωμάτων, σε περιουσία του Δημοσίου;

    Αλλά βλέπετε κ. Ροδινέ, πέραν της κοινότητας των Αντινέων και κάποιων άλλων οάσεων ανοικτού διαλόγου, είτε στο δίκτυο είτε αλλού, δεν διαπιστώνω κάποιας μορφής κινητικότητα. Μπορεί να μην μπορώ να την αντιληφθώ, αλλά στα μάτια μου, ο λαός, μου μοιάζει σαν φίδι που το έχεις βαρέσει με καλάμι στο κεφάλι...

    Μούδιασμα και ακινησία.

    Στο παραπάνω μήνυμά μου, με ασυνήθιστα σκληρό, για μένα, τρόπο, περιγράφω μια κατάσταση που αρχίζω να πιστεύω - δεν έχω κατασταλάξει μέσα μου ακόμη - ότι είναι η μόνη που μπορεί να μας οδηγήσει στο reset.

 38. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/02/2011 22:43:39

  Νομίζω εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούν πλέον να ανοίξουν τη συζήτηση.
  Ηδη ο Γιούνκερ ανακοίνωσε απόψε οτι η Κυβέρνηση θα πωλήσει δημόσια περιουσία 50 δις!

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 22:51:49

   Έξοχα...

   Να ίσως και το διακύβευμα των εκλογών...

   Πώληση ασημικών και αποφυγή χρεωκοπίας, ή Σαμαράς;

 39. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 14/02/2011 22:53:52

  Συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις σας κ.Ροδινέ.
  Πιστεύω απόλυτα ότι ο ΓΑΠ διορίστηκε με σαφέστατη αποστολή :
  Να μετατρέψει την Ελλάδα σε ιδιωτική χώρα.
  Πάντως η διάσταση αυτού που περιγράφεται στην ανάρτηση,δεν ταυτίζεται με την μετριοπαθή στάση της ΝΔ.Ο φάκτορας θυμώνει όταν λέω τέτοια και αντιπροβάλλει επιχειρήματα του τύπου αστικό κόμμα,απαίτηση κοινωνικής συνοχής για πολιτική αλλάγη, νέα γραφεία ,νέα πρόσωπα,ανάκαμψη από την πανωλεθρία του 10,5%.Συμφωνώ μ'αυτά αλλά σκέφτομαι και τα εξής ζητήματα:εμπαιγμός του κόσμου με συνεχή ψέματα από την πλευρά του πασοκ,υποθήκευση της χώρας για ΠΑΝΤΑ με το μνημόνιο(αν νομίζει κάποιος ότι θα βγούμε ποτε απ'αυτό με 400δις χρέος απατάται),την ομολογουμένη από τους πάντες ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (τώρα μάθαμε και τον όρο της βασικής κυριαρχίας),την καταστροφή του κοινωνικού κράτους με την συντονισμένη εξαθλίωση μέρους του πληθυσμού της χώρας.Όλα αυτά τα θέματα κάνουν επιτακτική την άσκηση επιθετικής αντιπολίτευσης ,κάτι που τώρα πάει να φανεί πως γίνεται (με το φόβο των πρόωρων εκλογών),και μάλιστα με δεκτές πλέον και πρακτικές ανορθόδοξων τακτικών ή αλλιώς πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση.
  Για την προδοτική στάση του πασοκ είμαι σίγουρος εδώ και χρόνια.
  Ελπίζω ο Σαμαράς να θέλει να αναλάβει την κυβέρνηση γιατί ακόμη δεν έχω πειστεί γι'αυτό.Ο κόσμος πάντως είναι έτοιμος να τον ακολουθήσει.........

 40. dem avatar
  dem 14/02/2011 22:56:11

  To κινέζικο υβριδικό όχημα της Cosco σταμάτησε κοντά στο στάδιο καρά-ισκακ του Φαλήρ που κάποτε ήταν η έδρα της multinational ομάδας Ολυμπιακός Πιρ. Στο τεράστιο εμπορικό κέντρο "Κατάρ καρντάς" που ήταν δίπλα από το στάδιο, σρι-λανκέζοι οδηγοί, καθισμένοι στα φορτηγά τους με τις μπαγκλαντεσιανές πινακίδες, περίμεναν υπομονετικά να ξεφορτωθούν τόνοι κινέζικα προϊόντα από τους μαύρους χαμάλ. Οι ελεγκτές της ένωσης ευρώ-γιουνί-ισταν στην οποία ανήκε η επαρχία Γιουνανισταν από το έτος 2011, είχαν καταφθάσει νωρίτερα για να καταγράψουν τα προϊόντα και να υπογράψουν το δελτίο παράδοσης, πράγμα που είχε γίνει ρουτίνα για τους ατζέντηδες της ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια που το Γιουνανισταν υπαγόταν σε αυτή. Η συνεννόηση μεταξύ των σριλανκέζων οδηγών, των κινέζων εμπόρων και των μαύρων αχθοφόρων γινόταν στα γκρήκλις επίσημη γλώσσα της επαρχίας Γιουνανιστάν από το έτος 2012 με απόφαση του τότε αείμνηστου πρωθυπουργού ΓΑΠ. Τα γκρήκλις ήταν η γλώσσα που μίλαγε και ο ίδιος, ένα μείγμα αγγλικών, ελληνικών, και εβραϊκών -αραμαϊκών, με λέξεις από τα τούρκικα, τα λατινικά και τα αραβικά, και που τότε καταλάβαινε μόνο αυτός, αλλά τώρα μιλιόταν από όλους. Ο ΓΑΠ πρώτος πρόεδρος της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με έδρα την Νέα Υόρκη , στην συνέχεια είχε αποδείξει εν τοις πράγμασι πως ένας Φόρεστ GAP μπορεί να γίνει ακόμη και πλανητάρχης. Στην κεντρική περιοχή του Φαλήρ της Ατίνας, πρωτεύουσας του Γιουνανισταν, οι πακιστανοί ταξιτζήδες διέσχιζαν την παραλιακή λεωφόρο κατευθυνόμενοι προς τον Πιρ στο σημείο που κάποτε υπήρχε το κτίριο σκα-λαφούζ , του σταθμού που πρωτοστάτησε στην αλλαγή της ιστορίας και της νοοτροπίας των κατοίκων του τότε Γραικυλισταν κατά την πρώτη δεκαετία του αιώνα. Ο Πιρ ήταν λιμάνι της πρωτεύουσας και μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας πλέον, μετά το Χονγκ-Κόνγκ. Στα πεζοδρόμια γυναίκες ντυμένες με μπούργκας προερχόμενες από την αρχαία Αλεξανδρούπολη, που μετά τη συμφωνία Γραικυλιστάν - Μακεδονίας ονομαζόταν Νέα Σκόπια, έκαναν βόλτες με τα παιδιά τους που άλλα είχαν αγκαλιά άλλα στο διπλό καρότσι και άλλα έτρεχαν πέρα δώθε χαρούμενα και ευτυχισμένα κάτω από τον ζεστό ήλιο της Ατίνας, πρωτεύουσας της Επαρχίας Γιουνανιστάν. Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα έδειχνε πενήντα βαθμούς Κελσίου και δεν υπήρχε δέντρο να κρυφτεί κάποιος μετά τον τελευταίο τοπικό θερμικό πόλεμο. Η πρωϊνή φωνή του μουεζίνη από το μακρινό Μεγάλο Τζαμί του Μποτάν έφτανε στ' αυτιά τους, μέχρι την παραλία. Η ζέστη και η υγρασία σε συνδυασμό με την αφόρητη κίνηση του δημιούργησε ζάλη. Βγήκε από τον σταθμό Νόβε Φαλήρ της 6ης γραμμής του μετρό και περπάτησε μέχρι το κοντινότερο φαρμακείο όπου ο Αλβανοαιγύπτιος ιδιοκτήτης του του έδωσε ένα χάπι αντιμνημόνιακ, από αυτά που η κεντρική διοίκηση της ευρώ-γιουνί είχε επιβάλλει στους υπηκόους του Γιουνανιστάν να χρησιμοποιούν κάθε πρωϊ. Είχε μιά υποχρέωση να διεκπεραιώσει στο κέντρο ταλιμπαν-κουλτούρ της περιοχής Φαλίρ πρωτού πιάσει το πρώτο απογευματινό αεριωθούμενο για την Καμπούλ πρωτεύουσα της επαρχίας αφγκάν-γιουνί-ισταν της ένωσης όπου θα έφτανε νωρίς το βράδυ μετά από ταξίδι μιάμισυ ώρας. Θα έπαιρνε το χάπι ντουραν για μεσημεριανό και μετά κατευθείαν στο αεροδρόμιο ελ-μπενιζ-ελ όπου με την πτήση της ότομαν αιργουέϊς θα πήγαινε στην Καμπούλ.

 41. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 14/02/2011 23:11:30

  Κώστα είναι η "καλή" εκδοχή. Να υπήρχε σχέδιο. Υπάρχει και η άλλη.
  Γιατί ο Πρωθυπουργός μιλά«επιλογή που δεν μας επιβάλλει κανείς». Μήπως τελικά, η όλη περιπέτεια της χώρας δεν είναι παρά η μικροκομματική προσπάθεια να φορτωθούν όλες οι ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις και να αναδειχθεί ο Πρωθυπουργός ως σωτήρας του Έθνους;
  Μήπως απλά άνοιξαν το «κουτί της Πανδώρας» μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, απλά και μόνο για να αποδώσουν ευθύνες, δίχως να έχουν καν υποψιασθεί τι θα επακολουθούσε;
  Γιατί καλό είναι «να σηκώνεις τα χαλιά» αλλά όχι μέσα στη βαρυχειμωνιά
  Μήπως μετά ακολούθησαν «πανικόβλητη τακτική» αναλόγως με το που έσκαγαν οι κανονιές;
  Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί, εκατομμύρια ώρες συζητήσεων δημόσιων και ιδιωτικών μέσα σε ένα χρόνο, για την κατάσταση της οικονομίας, την κρίση χρέους, τις ευθύνες όλων, τα μέτρα, το ΔΝΤ, την ΕΕ, το πολιτικό σύστημα κτλ.
  Έχουμε την τάση να ψάχνουμε για πολύπλοκες λύσεις, ενώ καμιά φορά η απάντηση βρίσκεται μπροστά μας.
  Μήπως η απάντηση βρίσκεται πολύ απλά στην εναγώνια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διαιωνίσει την πολιτική του κυριαρχία, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Οι πολιτικές συμμαχίες αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι που στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, είναι τόσο γλαφυρές…
  Γιατί στο κυβερνών κόμμα δεν συμβιβάζονταν ποτέ με οτιδήποτε λιγότερο από τρεις τετραετίες στην εξουσία …

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μικρός Οδυσσέας 15/02/2011 10:32:57

   Θεωρώ οτι ο Παπανδρέου στη αρχή είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του και μάλλον υποτιμήσει τις αντιδράσεις τις Ε.Ε.
   Για αυτό και χάθηκε το κρίσιμο τρίμηνο του 2009.
   Στη συνέχεια όμως ανέλαβαν οι άλλοι το τιμόνι.
   Για όλα τα άλλα έχεις δίκιο.

 42. tiramola avatar
  tiramola 14/02/2011 23:13:44

  Σαμαράς σκέτο?

 43. ierofantis avatar
  ierofantis 14/02/2011 23:16:44

  Ναι, ξερά...

  Εσύ, περίμενε την απόδοση στο πούλημα.

 44. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/02/2011 23:37:58

  Θα πω ένα σχετικό ανέκδοτο.

  Ένα ζευγάρι δεν ήταν ευχαριστημένο από το σπίτι που είχε, έτσι μια μέρα αποφάσισαν να πάνε στο χότζα για να ζητήσουν μεγαλύτερο σπίτι.
  όταν άκουσε ο χότζας το πρόβλημα του ζευγαριού, σκέφτηκε και τους είπε να βάλουν στο σπίτι τις κότες.
  τι να κάνει το ζευγάρι έβαλε στο σπίτι τις κότες.
  μια βδομαδα μετά ξανά πάνε στο χότζα, ο χότζας επιμένει, να βάλετε στο σπίτι και το άλογο.
  κάπως έτσι, με το πήγαινε- έλα στο χότζα έκαναν το σπίτι ζωολογικό κήπο.
  μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με τόσα ζώα, είδαν και απόειδαν και κατέληξαν να ξανά επισκεφτούν το χότζα.
  προβληματίζεται ο χότζας και, προτείνει στο ζευγάρι να βγάλουν από το σπίτι το ζώο που έβαλαν τελευταίο, έτσι τρέχουν χαρούμενοι στο σπίτι και βγάζουν έξω το γάιδαρο.
  μετά μια βδομάδα
  ξανά- πάνε στο χότζα, τους βλέπει ο χότζας και αρχίζει να φωνάζει, πάλι, εδώ!
  απαντά το ζευγάρι
  χότζα αυτή τη φορά ήρθαμε να σε ευχαριστήσουμε γιατί βγάζοντας έξω το γάιδαρο ανασάναμε…
  κάπως έτσι το κάνει και η κυβέρνηση με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα υπόλοιπα...

 45. ο ξένος avatar
  ο ξένος 14/02/2011 23:50:19

  Το σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας περιγράφεται με γαργαλιστικές λεπτομέρειες.
  Προκαλεί λύπηση η προσπάθεια της ΝΔ να βγει εκτός κάδρου, όταν πρώτος απ΄ όλους ο Σαμαράς έβαλε στο τραπέζι πρόταση για "αξιοποίηση" 50 δις ευρώ.
  Και παίζουν μετά με τις λέξεις, με παιδικές δικαιολογίες, λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
  Τι σημαίνει αξιοποίηση στα ελληνικά;
  "η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μου παρέχει κάτι, έτσι ώστε να αποκομίσω από αυτό τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, κέρδη κτλ."
  Αν πουλήσω το δυάρι για να σπουδάσει το παιδί μου στο εξωτερικό, αξιοποιώ το ακίνητό μου ή όχι;
  Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η αξιοποίηση δεν αποκλείεται η πώληση.

  • o βουνίσιος avatar
   o βουνίσιος @ ο ξένος 15/02/2011 00:04:36

   Υπάρχει και η δημιουργική αξιοποίηση

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ο ξένος 15/02/2011 12:43:29

   Υποτίθεται ότι στον κοινωνικό φιλελευθερισμό δεν εκποιείς παραγωγικές μονάδες, ιδιαίτερα μέσα σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον με διαπαραταξιακές μίζες να πέφτουν χαλάζι. Τέτοιου είδους πρακτικές στερούν έσοδα σε βάθος χρόνου και αυξάνουν την ανάγκη φορολογίας, άρα φρενάρουν την ανάπτυξη.

   Φυσικά έχετε απόλυτο δίκιο να είστε επιφυλακτικός ως προς τις προθέσεις (και ποιός δεν είναι;).

   Γι αυτό και περιμένουμε με αγωνία μια διευκρινιστική δήλωση του κ. Σαμαρά, τόσο αναφορικά με την επαίσχυντη σύμβαση και τη νομική της συνέχεια, όσο και σε σχέση με τις προθέσεις του περί αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.