Τελικά, ίσως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση!
08/06/2014 10:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικά, ίσως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση!

Τελικά, ίσως πρέπει να το δούμε κι αυτό! Τον Τσίπρα Πρωθυπουργό και τον Μηλιό τσάρο της οικονομίας. Τον Λαφαζάνη θησαυροφύλακα και τον Σταθάκη υπουργό ανάπτυξης. Τον Μητρόπουλο υπουργό εργασίας και την Ζωίτσα δικαιοσύνης.

Ζητάνε όλοι (περισσότερο ο «σοφός λαός») παροχές και φιλολαϊκή πολιτική. Ζητάνε από τον Πρωθυπουργό να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μηδενικών ελλειμμάτων και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με «άρτον και θεάματα».

Δεν μας λένε όμως όλοι αυτοί που τα ζητάνε όλα ετούτα, που θα βρεθούν τα λεφτά. Τουτέστιν, ποιος θα πληρώσει τη «λέζα». Να διορθώσουμε τις αδικίες, κατανοητό. Να δώκουμε «κάτι τις» στους καθηγητές, να «προστατέψουμε» τους αναξιοπαθούντες φαρμακοποιούς και ιατρούς που είναι και «πάππου προς πάππο δεξιοί». Να μην απολύσουμε και κανέναν στο Δημόσιο μπας και μας ψηφίσουν οι ΔΥ και οι οικογένειές τους. Να προσλάβουμε και μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμη, γιατί όχι;

Αλλά, με τι λεφτά θα γίνουν όλα τούτα; Με αυτά που απομυζούμε από τους νοικοκυραίους και τους αυτοαπασχολούμενους μεσαίους – μικρομεσαίους μέσω της ανάλγητης φορολογίας; Με αυτά που αρπάζουμε από τους μικροϊδιοκτήτες; Με αυτά που εισπράττουμε μέσω αβάσταχτων έμμεσων φόρων και φόρων στα καύσιμα ακόμη και από τους ανέργους; Με αυτά που θα απαλλοτριώσουμε από τις καταθέσεις των «μεγαλοκαταθετών» όπως αφρόνως εισηγούνται κάποιοι «γλεζικότεροι» του Μανώλη Γλέζου;

Θα διορθώσουμε τις αδικίες με εγκλήματα;

Τελικά, ίσως πρέπει να το δούμε κι αυτό! Τον Τσίπρα Πρωθυπουργό και τον Μηλιό τσάρο της οικονομίας. Τον Λαφαζάνη θησαυροφύλακα και τον Σταθάκη υπουργό ανάπτυξης. Τον Μητρόπουλο υπουργό εργασίας και την Ζωίτσα δικαιοσύνης.

Καλύτερα να αποτελειώσουν την καταστροφή του ιδιωτικού τομέα οι ταξικοί του εχθροί, παρά να τον εξαφανίσουν οι φυσικοί του σύμμαχοι.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και στην λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Η μόνη αλλαγή πολιτικής που είναι παραδεκτή από μια σοβαρή κεντροδεξιά κυβέρνηση, είναι η ελάφρυνση της φορολογίας, η σμίκρυνση του δημόσιου τομέα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Όλα τα άλλα, αν χρειαστεί, ας αφήσει να τα κάνει ο Τσίπρας. Αν μπορέσει. Αν δεν μπορέσει, θα φύγει τρέχοντας γρηγορότερα κι από γάτο που τον κυνηγάνε τα 101 σκυλιά της Δαλματίας.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 08/06/2014 11:31:15

  Υπάρχει σε όλες τις παρατάξεις άρνηση της πραγματικότητας. Στα κυβερνητικά κόμματα λόγω κεκτημένης ταχύτητας από την εποχή των δανεικών, στα κύρια αντιπολιτευτικά από την εποχή της πλειοδοσίας. Τέτοιες εποχές παίζουν τον ιστορικό τους ρόλο οι ηγέτες. Άνθρωποι που αποφασίζουν να κολυμπήσουν κόντρα στο ρεύμα προς την ξηρά αντί να αναλώνονται σε όλο και μεγαλύτερες βουτιές ή να πηγαίνουν μαζί με το ρεύμα στα ανοιχτά. Στην αρχή όλοι θεωρούν τρελή την επιλογή αλλά μετά από λίγο όλοι κολυμπούν από πίσω. Η εναλλακτική πάντα καταλήγει στον πνιγμό, όχι γιατί λείπει η κολυμβητική δεινότητα αλλά γιατί διστάσανε να στοχεύσουν σωστά .

 2. Newone avatar
  Newone 08/06/2014 12:23:06

  Με αυτούς δεν παίζεις ούτε για αστείο, ούτε επιτρέπεται να γίνουν τέτοια πειράματα! Αν πάρουν εξουσία δεν πέφτουν με τίποτα, γιατί ο ανθελληνισμός της πλειοψηφίας των στελεχών του Συριζα τους δίνει την ελευθερία να νομιμοποίησουν κάθε λαθρομετανάστη που θα πατάει το πόδι του στην Ελλάδα, χωρίς κανένα περιορισμό. Μετά απλά δεν θα τους νοίαζει εάν τα πρώην κορόιδα/ψηφοφόροι τους φτωχοποιούνται μέσω κομμουνιστικών φόρων. Πέρα από όλα αυτά είναι σημαντικό να γίνουν άμεσα κάποιες μειώσεις φόρων, έστω συμβολικές λόγω της κρίσης, σε νέους επιχειρηματίες, στην προκαταβολής φόρου, αλλά και στην βενζίνη. Φυσικά τους αστείους φόρους ιδιοκατοίκησης δεν θα έπρεπε ούτε να τους συζητάμε αφού είναι ο ορισμός του Μαρξιστικού φόρου.....Να δείξει λοιπόν η ΝΔ, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, τον φιλελεύθερο προσανατολισμό της, αλλά και να προειδοποιήσει την κοινωνία (και όσους κάνουν το λάθος να ψηφίζουν από θυμό ΧΑ) για το τι θα υποστεί εάν ο Σύριζα έρθει στην εξουσία, καθώς είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή..!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Newone 09/06/2014 16:01:07

   Συμφωνώ ότι τέτοια πειράματα δεν είναι ούτε για αστείο, αλλά όχι επειδή δε φεύγουν μετά με τίποτα αλλά λόγω του ότι για να φύγουν θα γίνει σκοτωμός. Έχουμε και το άλλο άκρο ενεργό ακόμη και αν πειράξουν και την Εκκλησία οι συριζαίοι θα γίνει μακελειό. Δε θέλουμε να έχουμε ουκρανικά φαινόμενα στην πατρίδα μας. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν όσο έχουμε καιρό...

 3. panas avatar
  panas 08/06/2014 12:53:07

  Εγώ πιστεύω πως τα προβλήματα της χώρας δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Δεν εξηγείται η άθλια κατάσταση της χώρας μας με όρους δυτικοευρωπαικής χώρας. Ακόμη στη χώρα που πολλοί ματώνουν ή διώχνονται υπάρχουν αρκετοί που αλώβητοι περιμένουν να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ με τις ενέργειες τους βλάπτουν το κοινό καλό. Τους βλέπετε τριγύρω σας. Εγώ θα έγραφα: Ενίσχυση και απελευθέρωση της ΝΕΑΣ επιχειρηματικότητας με νέους ανθρώπους, μετά μείωση της φορολογίας και ταυτόχρονη εξυγίανση του δημοσίου τομέα με ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων του δημοσίου σε επίπεδα ιδιωτικού τομέα. Βασική προυπόθεση των παραπάνω είναι ο πλήρης απεγκλώβισμος από το πελατειακό κράτος. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ούτε φυσικά από το Πασοκ ούτε από την ΝΔ (που αν πειράξει περαιτέρω τις συντάξεις του δημοσίου θα φτάσει στα ποσοστά του Πασοκ), ούτε και από το Συριζα με τις ιδεολογικές του εμμονές κατά της επιχειρηματικότητας. Ας βγει, όμως, μπας και σκεφτούν οι υπόλοιποι ποιος είναι τελικά ο σωστός δρόμος για την χώρα που σε τέσσερα χρόνια έχει μεγαλύτερη μείωση στο ΑΕΠ της απ' ότι αν κάναμε πόλεμο και δεν μπορεί να κάνει επανεκκίνηση. Ξανά: Όσο το αγκάθι του πελατειακού κράτους, του δικαίου των ημετέρων και η πολιτική της παρέας* κυριαρχούν, δεν υπάρχει μέλλον...
  * Θα είχε ενδιαφέρον να υπάρξει κάποια ανάλυση για τις παρέες του κάθε πρωθυπουργού που μας κυβέρνησε μέχρι τώρα και τις θέσεις που είχαν.

  • Άδραστος avatar
   Άδραστος @ panas 08/06/2014 14:39:24

   https://www.youtube.com/watch?v=AG0zL1ZIw08

 4. dim avatar
  dim 08/06/2014 16:01:58

  Αλλαγή οικονομικής πολιτικής ως προς τα εξής: Α) Μείωση στο φόρο ακινήτων. Ούτε βέβαια στο αστείο ποσό των 300 εκατ. που έπαιρνε το κράτος πιο παλιά, ούτε όμως στα 3 δις που παίρνει τα τελευταία χρόνια. Γύρω στο 1,2 δις είναι ένα λογικό ποσό. Β) Μείωση ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και φόρου επιχειρήσεων. Έτσι θα τονωθεί η αγορά, θα έρθουν επενδύσεις, θα αυξηθεί το παραγόμενο προϊον και άρα η φορολογητέα βάση, θα μειωθεί η ανεργία, θα μπει χρήμα στην αγορά και έτσι, παρά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, δε θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα. Γ) Τεράστια αλλαγή στο τρόπο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ταυτόχρονη αλλαγή του νόμου περί ποινικών διώξεων για αυτούς που αποδεδειγμένα δε μπορούν να πληρώσουν, και δεν είναι φοροφυγάδες, απλά βρίσκονται σε αδυναμία. Η αύξηση των δόσεων από το αστείο νούμερο των 12 δόσεων, σε ένα νούμερο μίνιμουμ 48 δόσεων, και ίσως έως και 96 ή 100 δόσεων, θα φέρει έσοδα στα ταμεία. Δ) Αποκατάσταση αδικιών σε ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από άλλες. Ερώτηση: Από που θα βρεθούν τα ισοδύναμα? Απάντηση: Πρώτον, για κάποια από τα παραπάνω δε χρειάζονται ισοδύναμα, αφού από μόνα τους είναι ικανά τα μέτρα αυτά να φέρους τα ίδια ή και παραπάνω έσοδα (βλέπε μείωση φόρων ή αύξηση δόσεων ληξιπροθέσμων). Δεύτερον, για τα μέτρα τύπου φόρου ακινήτων και αποκατάστασης αδικιών, που ενδεχομένως θα «στοιχίσουν» 2 δις ετησίως η λύση θα δωθεί μέσα από τη διαπραγμάτευση του χρέους. Τώρα, οι επόμενοι προϋπολογισμοί προβλέπουν πρωτογενοί πλεονάσματα 3 δις, 4 δις, 6 δις, 9,4 δις κλπ κλπ κλπ. Και τα προβλέπουν σωστά ως τώρα, γιατί αυτά τα ύψη χρειάζονται για να καλύπτουν τους τόκους. Αν μειωθεί το επιτόκιο από τη διαπραγμάτευση, θα χρειάζεται το μισό πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα δε θα χρειάζονται ισοδύναμα. Για αυτό και είναι πολύ σημαντική η διαπραγμάτευση. Και φυσικά το καλύτερο για εμάς είναι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Κάτι τέτοιο θα δώσει ανάσες και θα μπορέσουν να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα παραπάνω που αναφέρω. Το να μας κάνουν κούρεμα 30% - 40% ή και 50% που ζητάει ο Σύριζα είναι τραγικό λάθος. Δε μας συμφέρει. Παράδειγμα:0% κούρεμα, άρα 300δις αλλά με επιτόκιο 0,5% αντί για 2%, συνεπάγεται 1,5 δις τόκους ετησίως (και άρα δε θα χρειαζόμαστε ισοδύναμα για την αλλαγή της πολιτικής μας). 50% κούρεμα που λέει ο Σύριζα, αλλά 2% επιτόκιο, σημαίνει 3 δις τόκοι ετησίως, άρα μια τρύπα στο νερό. Εκτός και αν ο Σύριζα στη διαπραγμάτευση ζητάει και 50% ονομαστικό κούρεμα, και στο 0,5% το επιτόκιο, και να μας δώσουν και μερικές Φιλιπινέζες να μας κάνουν αέρα... Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Κανένα κούρεμα δε χρειάζεται. Μείωση επιτοκίων χρειάζεται, ανάσες, μείωση των ετησίων τόκων ώστε να πέσει η φορολογία και να πάρει μπροστά η οικονομία. Οι λαϊκιστές που μιλάνε για κουρέματα δεν έχουν ιδέα από οικονομία. Φτάνει πια...

  • George N avatar
   George N @ dim 09/06/2014 13:09:24

   Σωστά τα λέτε αλλά μέχρι τώρα η φορολογία είναι εκεί που είναι, χωρίς να πηγαίνει ευρώ για τόκους ή χρεολύσια. Πριν λυθεί το επόμενο πρόβλημα (χρέος) πρέπει να λυθεί το πως δεν θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα με μικρότερους φόρους. Με άλλα λόγια αν δεν ξεκινήσεις από μείωση δημοσίων δαπανών (προυπολογισμός αλλά και ταμεία που βολικά "ξεχνάει" ο Στουρνάρας) , σε επίπεδα τέτοια που να είναι αντίστοιχα αναπτυσσόμενων χωρών, απλά κυνηγάς την ουρά σου μέχρι να εξαντληθείς και να σημαδέψουν οι πατούσες σου τον ουρανό.

 5. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 08/06/2014 17:28:24

  Αυτά που προβλέπουν οι προυπολογισμοί δεν πρόκειται να γίνουν αφού δεν έχει τέτοιες δυνατότητες ανάπτυξης η χώρα . Ακόμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα που αναφέρεται είναι εκτός τόπου και χρόνου , αποτέλεσμα μελέτης αδαών γραφειοκρατών των Βρυξελλών . Η χώρα θα χειροτερεύει αφού η ευημερία των αριθμών δεν θα περνάει στους πολίτες και αυτοί θα πηγαίνουν στα άκρα . Εκτός αν αλλάξει εντελώς η πολιτική σε φιλελεύθερη λογική με ανάλογη ιδεολογική πλατφόρμα .

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 08/06/2014 20:53:26

  Ταμάρα Έκκλεστον: Η κληρονόμος που σπαταλάει με ταχύτητες Formula 1 http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/tamara_ekkleston_h_klhronomos_poy_spatalaei_me_taxuthtes_f1.2832161.html

 7. Giorgis avatar
  Giorgis 09/06/2014 03:53:06

  Οι πολιτικοί στην Ελλάδα πολυλογούν γιατί φοβούνται να τα πούνε απλά. Οι Έλληνες χρωστάνε γιατί είναι επιλογή τους. Δεν φταίνε άλλοι, μόνο οι Έλληνες. Αν δεν υπάρχει επιλογή, ας πάμε για μπάνια αφού δεν μπορούμε να την επηρεάσουμε. Αλλά δεν είναι έτσι. Για να καλύψεις το έλλειμμά σου χρειάζεσαι λεφτά. Όπου και να πας, τα λεφτά που θα σου δώσουν είναι με όρους ... τους όρους στη Ελλάδα τους ονομάζουμε λιτότητα. Φυσικά η Ελλάδα έχει και κάποιες ατυχίες. Πχ έχουμε Τούρκους για γείτονες και δεν έχουμε φυσικές πρώτες ύλες όχι πως με τα καμώματα στις σκουριές θα μας δούνε με καλό μάτι. Άντε πια με την γκρίνια, γιατί στη Συρία γκρινάζουν λιγότερο από την Ελλάδα.

 8. Αντώνης avatar
  Αντώνης 09/06/2014 07:24:45

  Μετά το λαϊκίστικο και τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ που "ξεφτιλίστηκε" το 2009 από την από την τότε πραγματικότητα το επόμενο θύμα ήταν η ΔΗΜΑΡ. ΄Οταν μπήκε στην κυβέρνηση απογυμνώθηκε και αποκαλύφτηκε ταυτόχρονα στα μάτια του κόσμου. Ο περίφημος συνδικαλιστής Ρουπακιώτης και ο καθηγητής Μανιτάκης πήραν μηδέν στην εφαρμοσμένη πολιτική .Είχαν μεγαλώσει με τον κρατισμό και το ντάντεμα των ψηφοφόρων όταν ήλθε η ώρα να βρεθούν ενώπιος ενωπίον με την σκληρή πραγματικότητα τρόμαξαν πρώτα πρώτα οι ίδιοι. Φυσικό οι νταντεμένοι και καλομαθημένοι ψηφοφόροι να συνεχίσουν ντουγρού προς ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτός είναι τώρα ο μόνος γνήσιος συνεχιστής της παλαιοκομμουνιστικής και κρατικίστικης νοοτροπίας διοίκησης και εφαρμογής της "φιλολαϊκής" πολιτικής ! Δεν παράγουμε μεν αλλά δίνουμε τους πάντες και τα πάντα δανειζόμενοι από παντού. Ο μεγάλος δάσκαλος της δεκαετίας του ογδόντα πρόλαβε αυτός και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τον διαδέχτηκαν να το εφαρμόσει γιατί κατά ένα περίεργο τρόπο έβρισκαν δάνεια!!Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την περπατημένη και υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Επομένως είναι νομοτελειακή εξέλιξη. Θα πάνε όλοι της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ (μια μικρή μειοψηφία μυαλωμένων που κατάλαβε θα τους αφήσουν στο δρόμο)και θα περάσουν μαζί την στενωπό της εφαρμοσμένης πολιτικής και την νέα ..απομυθοποίηση. Όπως τελείωσε ο Καμμένος γιατί η Χρυσή Αυγή είναι πιο αντιευρωπαϊκή απ΄αυτόν ,όπως σβήσανε κάτι Πολύδωρες Ζώηδες και Νικολόπουλοι από τους παλλικαράδες της Χρυσής Αυγής έτσι θα σβήσει όλο το παλιό σάπιο πολιτικό προσωπικό γιατί είναι δέσμιο της καθυστερημένης αντίληψης για την πολιτική . Όπου κι αν ανήκει. Γιατί είχε ανδρωθεί με αντιλήψεις τουρκοκρατίας όπου το κράτος είναι μόνο να το κλέβουμε και οι οι νόμοι να τους καταπατούμε. Τα καφενεία να εξιστορούμε τις παρανομίες μας και οι παρέες να κομπάζουμε για τις αρπαχτές μας.Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μέσα μας γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχαμε γαλουχηθεί στις ιδέες του.Στον νοοτροπία του. Μάλλον είναι αναπόφεκτο το ατύχημα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΔΗΜΑΡ_ΑΝΕΛ και όλα τα αντιμνημονιακά παιδιά!Το κακό είναι ότι θα μας παρασύρει η χιονόμπαλα των άκρων όλους και το τέλος δεν ξέρουμε αν το τέλος θα είναι ένα ομαλό χωράφι που θα ξεδιαλεχτούμε τραυματισμένοι ή τα βράχια όπου θα τσακιστούμε για τα καλά. Η κρίση αυτή θα ακολουθήσει τον παγκόσμιο νόμο της ιστορίας .Σε περιόδους κρίσης ο καθένας έχει το τέλος που του αξίζει

 9. Α avatar
  Α 09/06/2014 11:26:19

  λόγω του υπερδανεισμού της χώρας μας. Υπερδανεισμός γιατί; Για να πληρώναμε το υπερδιογκωμένο δημόσιο, τη δημόσια σπατάλη, την μίζα και την διαφθορά.. Κι όλα αυτά για να κυβερνά η εκάστοτε κυβέρηση ¨αυτόματου πιλότου¨, χαρίζοντας δώρα στην εκλογική της πελατεία και υπερδώρα στο κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό στάτους της χώρας. Εν ολίγοις ούτε κυβερνήσεις , ούτε πολιτικούς αξιοσύνης είχαμε , αλλά ούτε και σοβαρούς μεγαλοεπιχειρηματίες μη κρατικοδίαιτους. Τι περιμέναμε λοιπόν να συμβεί σ΄αυτή τη χώρα; Μαθηματικώς ήταν βέβαιο ότι θα χτυπούσαμε στα βράχια, όπως και χτυπήσαμε. Τώρα μετά από την καταστροφή, τι πρέπει να γίνει; Ποις δίνει λύση; Ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως που όλη του η ρητορική συνοψίζεται στο ¨πάμε ξανά πίσω στο άρρωστο παρελθόν¨; Αξίζει να σημειώσουμε ότι την κρίση αυτή την πλήρωσε ακόμα και με αίμα (αυτοκτονίες) ο ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. Η μεγάλη ειρωνία είναι ότι αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο είναι οι βολεμένοι μισθοσυντήρητοι του Δημοσίου. όλοι όσοι έχουν μια σύνταξη και έναν μισθό. Αυτοί που παραγματικά πλήρωσαν την κρίση, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και οδήγησαν κι άλλους στην ανεργία, αυτοί που μόνιμα πλήττονται από τις σκληρές πολιτικές υπερφορολόγησης , από το άδικο αλισφερίσι κράτους - πολίτη , όπου μόνο ο πολίτης χρωστάει και ποτέ το κράτος αυτοί σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου. Τα κόμματα, αλλά και οι δήθεν μεγαλοστελεχάρες των υπουργείων , δεν κατάλαβαν Τ Ι Π Ο ΤΑ από αυτή την κρίση και συνεχίζουν τις ΔΙΩΞΕΙΣ του ιδιωτικού τομέα. Αντί να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια τους ανθρώπους του Ι.Τ. που μέρα νύχτα είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν μπας και πάρει μπρος αυτή η καθηλωμένη οικονομία μας, συνεχώς λαμβάνουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα που σβήνουν την αγορά. Για την γραφειοκρατεία να μη μιλήσουμε που δυστυχώς καλά κρατεί. Περμένουμε από την νέα κυβέρνηση, να δουλέψει προς την κατεύθυνση της ΣΤΗΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. Αλλιώς μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , θα καταντήσει όλη τη χώρα ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΣΙΤΙΟ.... και ποιος ξέρει αν θα την έχουμε ... ολόκληρη... ΟΥΑΙ....

  • Α avatar
   Α @ Α 09/06/2014 11:39:08

   * Κόπηκε η αρχή του σχολίου: Αυτή η κρίση δημιουργήθηκε ....

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 09/06/2014 12:06:48

  "Αλλά με τί λεφτά θα γίνουν όλα τούτα ; " Απάντηση: Με την είσπραξη των φόρων (επιτέλους) από τους μεγαλοφοροδιαφεύγοντες που εξακολουθούν να "ξεγλιστρούν" από κάθε δημόσιο έλεγχο και για τους οποίους παραδόξως δεν γράψατε ουτε μισή συλλαβή, akenaton. Akenaton εσείς σίγουρα δεν πήρατε το μήνυμα των εκλογών, παρόλο που -- και απολύσεις έγιναν όπως το θέλατε εσείς -- και διαθεσιμότητες -- και οι μισθοί εξαϋλώθηκαν (δημόσιοι, ιδιωτικοί) -- και οι επαγγελματικές κατηγορίες που στοχοποιήσατε (και τις οποίες και πάλι αναφέρετε στο άρθρο σας) εξαθλιώθηκαν Εξακολουθείτε να υπερασπίζεστε εμμέσως πλην σαφώς, (υποκρινόμενος πώς δεν υπάρχει) την μεγάλης κλίμακας φοροαποφυγή και την μαύρη εργασία. Προφανώς δεν σας αφορά κανένα μήνυμα από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ roadrunner 09/06/2014 13:07:39

   Λυπάμαι, αλλά όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, αρνείστε να δείτε κατάματα την αλήθεια. Ποιές απολύσεις; Ποια διαθεσιμότητα; Υπάρχει σύγκριση μεταξύ μισθών ΔΥ - ΙΥ; Από που προέρχονται οι 1,5 εκατομμύρια άνοργοι; Από που προέρχονται οι 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι; Ποιοι γεμίζουν τις φυλακές για χρέη; Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών, εργασιακών χώρων, εξοπλισμού; Το είχα γράψει και παλαιότερα: κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες. Δεν είναι δυνατόν μια κεντροδεξιά κυβέρνηση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της καταστροφής του ιδιωτικού τομέα προς όφελος ενός υπερτροφικού δημοσίου. Αν συμβεί αυτό, ποτέ ξανά σε αυτή την χώρα δεν θα ξαναϋπάρξει κεντροδεξιά!

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ akenaton 09/06/2014 14:03:00

    Tελικά, ο τίτλος που βάλατε σήμερα στο άρθρο σας akenaton ίσως είναι ό,τι πιο αληθινά σας εκφράζει, από όσα μας έχετε γράψει κατά καιρούς στο antinews. Ο ανθρωποφαγικός φιλελευθερισμός που εσείς υποστηρίξατε τα τελευταία χρόνια και που καρατόμησε στοχευμένα τη μεσαία τάξη, αλλά στρουθοκαμηλίζει για την πραγματική πληγή της οικονομίας που είναι η μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, ροκανίζει την κυβέρνηση Σαμαρά (φάνηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα) και δημιουργεί πράγματι τον κίνδυνο να φέρει το Σύριζα στα πράγματα. Ίσως αυτό θέλετε κατά βάθος ...

    • akenaton avatar
     akenaton @ roadrunner 09/06/2014 14:18:30

     Ο φιλελευθερισμός ποτέ δεν στοχεύει να καρατομήσει τον ιδιωτικό τομέα αλλιώς δεν είναι φιλελευθερισμός. Η φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων συμβαίνει για να διασωθεί ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας. Ο οποίος δημόσιος τομέας ειρήσθω εν παρόδω είναι υπεύθυνος και για την σύλληψη της φοροδιαφυγής, μεγάλης και μικρής. Όμως, όπως σχεδόν και σε κάθε τι άλλο με το οποίο ασχολείται ο δημόσιος τομέας, έχει αποτύχει οικτρά και σε αυτό!

    • Marcelos avatar
     Marcelos @ roadrunner 09/06/2014 14:33:36

     "πραγματική πληγή της οικονομίας που είναι η μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή". ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!! Μαζί με την υπέρογκη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδη...

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Marcelos 09/06/2014 15:04:23

      Αν η μισθοδοσία των ΔΥ είναι υπέρογκη, ας μπει επιτέλους ένα ανώτατο πλαφόν για όσους εργάζονται στο Δημόσιο αντί να κυνηγάμε τη μαρίδα του Δημοσίου των 500 και των 1000 ευρώ. Κυρίως αναδρομικό πόθεν έσχες για όσους κατείχαν θέσεις ευθύνης σε δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς και διαχειρίστηκαν/διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Μην ξεχνάμε, ότι το μεγάλο φαγοπότι έγινε και τελείωσε προ πολλού και εκείνοι που "τα φάγανε" απολαμβάνουν ανενόχλητοι τη διαδικασία της "πέψης των κλεμμένων", διασκεδάζοντας να παρακολουθούν να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και να δυστυχούν εκείνοι που λιγότερο φταίνε, οι μισθωτοί ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι του συστήματος.

     • panas avatar
      panas @ roadrunner 09/06/2014 15:27:20

      Σωστά όλα αυτά. Δεν καταννοούνται από φανατικούς ιδεοληπτικούς και υποκριτές βολεμένους. Φυσικά και από αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν πάνω από έναν συλλογισμό στη σειρά. Το ανώτατο πλαφόν στους μισθούς και στις συντάξεις του δημοσίου είναι σαν προσωρινό μέτρο για να βγούμε από τα δύσκολα, ότι πιο λογικό μπορεί να φαντασθεί κάποιος που ενδιαφέρεται για τα δεινά του αναξιοπαθούντα συμπατριώτη του και έχει μικρό κόστος στην οικονομία γενικότερα. Επίσης η αίσθηση απονομής δικαιοσύνης σε πολλούς μεγαλοκλέφτες της εποχής της "ευημερίας" -γιατί εγώ και εκείνη την εποχή στην Ελλάδα πάλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ να συντηρήσω την οικογένειά μου- είναι απαραίτητη προυπόθεση για να αισθανθούν οι Έλληνες μεταξύ τους αλληλέγγυοι και να οδηγηθούμε με την όποια κυβέρνηση σε οικονομική και εθνική ανάταση...

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ akenaton 09/06/2014 14:37:34

    AKENATON, απόλυτα σωστός! Ο Ιδιωτικός Τομέας και η μεσαία Τάξη τράβηξαν (και τραβάνε) τα ΠΑΝΔΕΙΝΑ, για να μένουν χορτάτα τα συνδικάτα και οι συντεχνίες και να μην κάνουν πορείες και συλλαλητήρια...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ roadrunner 09/06/2014 16:05:36

   Με την είσπραξη των φόρων (επιτέλους) από τους μεγαλοφοροδιαφεύγοντες που εξακολουθούν να "ξεγλιστρούν" από κάθε δημόσιο έλεγχο; Εσύ που είσαι 3 χρόνια τώρα; Στη Μοζαμβίκη; Κάθε εβδομάδα συλλαμβάνουν δεκάδες κόσμο με μεγάλα χρέη. Οι δίκες και οι κατασχέσεις είναι το πρόβλημα. Όχι ότι τους καλύπτει κάποιος. Άσε τις εύκολες λύσεις λοιπόν. Τα ίδια έταζε ο ΓΑΠ προεκλογικά και την πλήρωσαν τα γνωστά υποζύγια πάλι...

 11. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 09/06/2014 15:10:01

  Μην κυβερνήσει ο Μιχαλολιάκος στο τέλος κι όχι ο τσίπρας. Στον κατήφορο δεν υπάρχει απαραίτητα όριο. Καταφέραμε να μειώσουμε το ΑΕΠ κατά 100 δις με μέτρα, περικοπές, απολύσεις και φόρους και τώρα λέμε: Ουπς! Μην μας χαλάσει η καλή (@@@!!!!!!*****!!) η πορεία. Καλάθια και κοφίνια

 12. ΙΝΤ avatar
  ΙΝΤ 09/06/2014 15:22:45

  Τα ίδια και τα ίδια, οι ''κακοί'' δημ. υπάλληλοι και οι ''καλοί'' ιδιώτες. Λυπάμαι που κάποιοι επιμένουν να βλέπουν την χώρα τους διαιρεμένη σε δυο στρατόπεδα και δεν την βλέπουν ως σύνολο. Όλοι οι έλληνες έχουν πληρώσει με αίμα και πόνο αυτή την κρίση, όλοι εκτός αυτών που μας οδήγησαν εδώ και αυτοί βέβαια είναι οι αποκαλούμενοι και ''νταβαντζήδες'' από τον Καρανανλή τον νεώτερο, καθώς και σεβαστός αριθμός πολιτικών και μαγαλοδημοσιογράφων...... να αναφέρω και κάτι χιλιάδες μεγαλοφοροφυγάδες που είναι σε κάποιες λίστες. Αυτοί πότε θα πληρώσουν; Ο δημόσιος τομέας σαφώς και πρέπει να αλλάξει.. αλλά πού είναι οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές μόνο μειώσεις μισθών και συντάξεων βλέπω. Όσον αφορά αν ξαναϋπάρξει κεντροδεξιά κυβέρνηση που αναφέρει ο akenaton. Η μεγάλη μάζα μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης είναι νομίζω η μεσαία τάξη, πώς να ξαναϋπάρξει κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα αφού η ήδη υπάρχουσα κυβέρνηση, κυρίως την μεσαία τάξη κατέστρεψε;

 13. satzalla@aol.com avatar
  satzalla@aol.com 10/06/2014 03:25:30

  Πρέπει να πονέσεις για να μάθεις να πέσεις για να σηκωθείς να χάσεις για να κερδίσεις Τα σπουδαιότερα μαθήματα στη ζωή δυστυχώς μαθαίνονται με πόνο. Αν δεν μάθουμε και τον πόνο Σύριζα δεν θα είμαστε ποτέ έτοιμοι για ζωή

 14. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 10/06/2014 20:36:20

  Σωστός Akenaton! Ισως πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποδομηθεί. Οπως έγινε και με τον ΓΑΠ. Και για να βλέπεις ότι"κρατάει" ο Σαμαράς (έστω και με την τσόντα του τον Βαγγέλη) στην διακυβέρνηση της χώρας, σημαίνει ότι σ΄αυτή τη χώρα υπάρχουν κι άνθρωποι που σκέφτονται. Που τα ζυγίζουν και που ξέρουν τί σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή:Σύριζα σημαίνει λόγια του αέρα, πολλά "θα", ενώ θα εφαρμοσθούν μνημόνια με άλλο όνομα. Αυτά τα γνωρίζουν οι "νοικοκυραίοι"και δεν τους ξεγελάει το παιδί- πρόεδρος 15μελούς με το σαρδόνιο χαμόγελο, και οι κηδεμόνες του. Εξάλλλου και σε θεωρητικό επίπεδο ακόμη ακόμη, το σχήμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν συνιστά ιδεολογία. Και γι΄αυτό δεν θα πολυκαιρίσει.

 15. yiannis avatar
  yiannis 12/06/2014 10:36:43

  Που θα βρεθούν τα λεφτά; Με τη μείωση των βουλευτών (και μη λέτε ότι αυτό είναι λαϊκισμός), περικοπές στο μισθό των ευρωβουλευτών, 100% αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αυτόματη αποκοπή από μισθούς δανειολειπτών για πληρωμή δανείων, δημιουργία επαγγελματικού στρατού με έμμισθο προσωπικό και μείωση αχρείαστων στρατοπέδων και δαπανών για κληρωτούς φαντάρους, οργάνωση των ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό για να δημιουργούνται περισσότερες ελληνόφωνες δουλειές στο εξωτερικό, δίδακτρα στα πανεπιστήμια ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια των γονιών, αυξηση στα πρόστιμα οδικής κυκλοφορίας, δίπλωμα καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας για εργασία στην Ελλάδα, ανάπτυξη γεωργίας στα πρότυπα των Κιμπουτς κτλ. Οι παραπάνω επειδή έχετε καλές δουλειές, δεν μπορείτε να καταλάβετα τι πραγματικά σημαίνει στέρηση και φόβος για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.