Τελεία και παύλα, Γκλέτσο είσαι...
19/05/2014 11:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελεία και παύλα, Γκλέτσο είσαι...

Δεν μας έφταναν οι άλλοι, τώρα έχουμε και τον Γκλέτσο. Ο οποίος πιθανότατα να είναι καλός δήμαρχος αφού πήρε 67% από την πρώτη Κυριακή. Αλλά να ανακοινώνει και κόμμα πάει πολύ. «Τελεία» θα λέγεται η πολιτική κίνηση του… εκ του ΚΚΕ προερχόμενου Απόστολου ο οποίος είπε: «Με βαθιά αίσθηση καθήκοντος το ξεκινήσαμε χτες, το ιδρύσαμε χτες, το είχαμε στο μυαλό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Χτες, αφού περιμέναμε να δούμε πρώτα αν ο κόσμος θα μας το επιτρέψει, γιατί ξέρεις, αν δεν ξεκινήσεις από το χωριό σου, αν δεν πάρεις το χωριό σου με τόσο μεγάλο ποσοστό, δεν πας παρακάτω.

Από χτες λοιπόν η «Τελεία» είναι γεγονός.»

Όσο για τις διαδικασίες της ίδρυσης ο Δήμαρχος Στυλίδας είπε: «Έχω κάνει κάποιες επαφές, αυτά όλα τα τυπικά θα γίνουν, προς το παρόν μπορώ να σου μιλήσω περί διαγραμμάτων, δεν είμαστε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε στο κέντρο, με όλες αυτές τις ανώριμες παρεξηγήσεις θέλω να τελειώσουμε γιατί μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Θα αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες, από τους πιο πλούσιους μέχρι τους πιο φτωχούς για να μπούμε όλοι σε ένα νοικοκυρεμένο κράτος. Κι έχουμε δείξει δείγματα γραφής τι σημαίνει νοικοκυριό στο Δήμο, που τον πήραμε με τεράστια φέσια και αυτή τη στιγμή δε χρωστάει τίποτα, και κάναμε και έργο με ελάχιστα χρήματα. Θα δείξουμε πως μπορεί να λειτουργήσει και να πάει μπροστά ένα σύνολο ανθρώπων».

Κάτι σαν το «Ποτάμι» της Στυλίδας εν ολίγοις. Είμαστε απ’ όλα και δεν είμαστε τίποτε και ότι κάτσει. Πάντως έχουν ένα σύνθημα σίγουρο οι ψηφοφόροι του «σκληρού παιδιού» της τηλεόρασης. Θα μπορούν να του φωνάζουν πλέον «Τελεία και παύλα, Γκλέτσο είσαι...».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/05/2014 14:01:10

  Καλά, αυτός ΚΚΕς δεν μας το έπαιζε τόσα χρόνια;

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 19/05/2014 17:16:34

  Ο Στ. Θεοδωράκης απέδειξε την μεγάλη σημασία της αναγνωρισιμότητας. Θα είναι, συνεπώς, λάθος να υποτιμηθεί ο Γκλέτσος. Ο Γκλέτσος μπορεί να φτιάξει το αντισυστημικο κόμμα που αδυνατεί να υποδυθεί αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν είναι.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Διογένης 19/05/2014 21:05:11

   Δεν τον θεωρώ ικανό αγαπητέ Διογένη για να το κάνει.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 19/05/2014 21:49:29

  ''...δεν είμαστε,ούτε δεξιά,ούτε αριστερά,ούτε στο κέντρο''. Άνω κάτω θα είναι...

  • m.s avatar
   m.s @ Κυθήριος 19/05/2014 23:13:15

   πρέπει να του προτείνουμε κανένα σηματάκι. έχεις κάτι στο μυαλό σου; (εκτός από την άνω κάτω τελεία : :) )

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ m.s 19/05/2014 23:38:34

    Mάλλον το ερωτηματικό,μέχρι να κατασταλάξει κι αυτός τί ακριβώς είναι και να δούμε κι εμείς τί καπνό φουμάρει.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ m.s 20/05/2014 23:56:38

    ........ αποσιωπητικά ίσως ;

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Κυθήριος 19/05/2014 23:37:22

   Ωραίο! Και όμως, αγαπητέ μου, το διεθνές περιβάλλον και η Ελληνική πραγματικότητα μετατρέπουν τα κλισέ "Αριστερός-Δεξιός-Κεντρώος" σε γραφικότητες. Σκέψου το. Όντως, όπως είπε, το θέμα δεν είναι η Δεξιά και η Αριστερά, αλλά η λύση εκάστου των προβλημάτων, που, λίγο-πολύ, είναι μονοσήμαντη και πρέπει να συγκλίνουμε σ' αυτήν, γιατί μόνο αυτή υπάρχει.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΠΗΛΕΑΣ 19/05/2014 23:40:38

    Συμφωνώ αγαπητέ Πηλέα.Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ποσοστό πού πήρε.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/05/2014 23:26:31

  Λοιπόν, όταν ο Γκλέτσος πήγε για Δήμαρχος, περιφρόνησα και να τον συζητήσω -μια τηλεπερσόνα με πιασάρικο ρόλο σε σήριαλ θα μας σώσει;-. Μετά άρχισε τα "αντικομφορμιστικά", που, μέσα στην γενική Ελληνική γελοιότητα, παρήγαγαν και κάποια αποτελέσματα. Μετά συγκρούστηκε με συγγνωστά λαμόγια-κομματόσκυλα, του συνδυασμού του και των άλλων, και, αν και τον συμπάθησα γι' αυτό, σχεδόν βεβαιώθηκα ότι δεν θα έχει συνέχεια. Τρία ακόμα, χρόνια μετά παίρνει 68%, χωρίς κομματική στήριξη, και προξενεί ταραχή αναγγέλλοντας κόμμα! Η δύναμή του είναι, εξ' όσων διαδίδονται, η ειλικρίνεια και η διάθεσή του να δίνει λύσεις. Δεν πιστεύω ότι είναι σε θέση να προεδρεύσει σε κόμμα. Αλλά ΟΛΑ όσα είπε, και είπε και άλλα, θα ήθελα να τα ακούσω από κάποιον που προεδρεύει ήδη.

 5. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 19/05/2014 23:37:51

  O υμνούμενος και κολακευόμενος από όλους "Λαός" είναι ,σε μεγάλο του τμήμα,μια συλλογικότητα κακομαθημένων με τεράστια ψυχολογικά και γενικότερα πνευματικά ζητήματα. Οι "ξύπνιοι" τον πήρανε χαμπάρι πως είναι "Λαός" της πλάκας και οι πιο...γενναίοι κάνουν κόμματα, θέτουν υποψηφιότητες. Τώρα που γυρίζει. Ο άνθρωπος της νύχτας Αχιλλέας Μπέος σαρώνει. Ο αχυράνθρωπος Μώραλης χτυπάει δημαρχία. Ο τηλεκλόουν Ψινάκης βγαίνει από τον πρώτο γύρο. Οι μαχαιροβγάλτες ναζί παίρνουν 10% από "αγανακτισμένους" ψευτοπατριώτες. Ο Θοδωράκης , από υμνητής των ΓΑΠ και Σημίτη εμφανίζεται ως άμωμος και γίνεται παράγοντας. Αλαβάνος,Κατσανέβας( το "ονειδος" κατά Ανδρέα),Καζάκης παίρνουν τα λιμά στους ημίτρελους του αριστερού κοινού και Πολύδωρας και ο ιδιοκτήτης του Ηλιάτορα στους ημίχαζους του δεξιού κοινού. Την ίδια ώρα Πορτογαλία , Ιρλανδία , Κύπρος κάνουν την κρίση τους να φαντάζει μακρυνός εφιάλτης , αλλά εμείς ετοιμαζόμαστε για νέα 1920. Έτσι συμβαίνει στους ασόβαρους λαούς.

  • Azarias avatar
   Azarias @ Κώστας ΜΠ 20/05/2014 10:40:16

   Απορώ γιατί δεν καταργούνται οι εκλογές, ώστε οι κυβερνώντες να διορίζονται από μία ελίτ αυτοχρισμένων ως "ορθοφρονούντες" και "υγιώς σκεπτόμενοι". Ακριβώς τα ίδια σκέπτονται και στη ΔημΑρ. Είναι το σύνδρομο του μικρομεγαλισμού.

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ Azarias 20/05/2014 21:54:01

    Και πως θα γελάμε μετά αν καταργηθούν; Πως θα έχουμε την ευκαιρία ο έντιμος Λαός να επιλέγει αντί του παγώματος τις πατριωτικές αυξήσεις του ΓΑΠα εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης; Πως θα γελάμε αν δεν βλέπουμε τον περήφανο Λαό να σέρνεται για αυξήσεις, επιδόματα, συντάξεις, εφάπαξ και γενικά για θέματα που αφορούν το πατριωτικό στομάχι του ΚΑΙ ΜΟΝΟ;

 6. σερ avatar
  σερ 20/05/2014 05:57:51

  Ο ενθουσιασμος δεν ωφελει παντα.Ο λαος ετσι ειναι.Ο στρατηγος Κονδυλης το ειχε πει :Αν ηξερα ποσο ηλιθιος ειναι ο λαος θα τον κυβερνουσα απο δεκανεας.Ο συγκεκριμενος το "επαιξε" και λιγο λαϊκιστής και ειδε το πουλι του πατερο!

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/05/2014 16:45:12

  Ο Ψιψινάκης δεν πρόκανε. Όταν εξαγγείλει το δικό του (με σήμα το παπά@ι μήπως;) θα είναι δεύτερος...

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Uncle Stgm 20/05/2014 21:42:44

   Δεύτερος ξεδεύτερος, με κανέναν Σάκη στο ψηφοδέλτιο, το παπά@ι μπορεί να πάει πολύ ψηλά ...

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Καβαλιώτης 20/05/2014 21:46:54

    Άσε που, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί να θέλει να είναι και τρίτος. Για ευνόητους λόγους ...

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/05/2014 08:24:45

  Στη δημοκρατία μπορεί ο καθένας να ιδρύει κόμμα. Λέτε οτι "πάει πολύ" να ανακοινώνει κόμμα ο Γκλέτσος. Ρωτώ, μήπως δεν "πάει πολύ" που τόσα χρόνια η Ελλάδα ταλαιπωρείται από αποδεδειγμένους ανίκανους και λωποδύτες που γεμίζουν τα έδρανα του κοινοβουλίου; Μήπως δεν "πάει πολύ" που τόσα χρόνια η πλύση εγκεφάλου των μέσων ενημέρωσης ονομάζεται πολυφωνία; Ασχέτως με το αν ο Γκλέτσος ή κάθε Γκλέτσος είναι ικανός ή όχι, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα να ιδρύει κόμμα. Υπάρχει κάποια ελίτ που έχει περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους; Θα ήταν φασιστική μια τέτοια προσέγγιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.