#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2010 20:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα τρία «Π» της …καταστροφήςΤην προηγούμενη Δευτέρα, το Χρηματιστήριο  έκλεισε στις 1645 μονάδες.

Οι αγορές έστελναν μηνύματα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Κάποιοι αισιόδοξοι μάλιστα  έκαναν λόγο περί επικείμενης αναβάθμισης της προοπτικής της Ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους.

Μέχρι και η Eurostat  ανέβαλε, για μετά τις εκλογές,  την ανακοίνωση  για το έλλειμμα,  σε μια προσπάθεια να συνδράμει στην Κυβέρνηση ενόψει εκλογών.

Και τη Δευτέρα το βράδυ, ήταν η διακαναλική συνέντευξη του κ. Παπανδρέου και ο απροκάλυπτος εκβιασμός του για πρόωρες εκλογές.

Την επομένη ήρθαν τα πάνω κάτω.

Το Χρηματιστήριο πήρε την κατιούσα, τα σενάρια πτώχευσης επανήλθαν, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια επέστρεψαν.

Στη συνέχεια ανέλαβε να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την αβεβαιότητα ο κ. Πάγκαλος με τις απόψεις του περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σήμερα  το Χρηματιστήριο,  σημειώνοντας πτώση κατά 2.79%  έκλεισε στις 1504.23 μονάδες, δηλαδή σε μια βδομάδα  έχασε 10%!!!

Παράλληλα,  όλως περιέργως,  σήμερα δημοσιεύεται  και μια συνέντευξη  του γνωστού οικονομολόγου  κ. Ρουμπινί  ο  οποίος μας λέει  ότι η «πτώχευση της Ελλάδος είναι θέμα χρόνου»,  ακόμα και  αν «υλοποιήσουμε το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών».

Απομένει να μιλήσει και ο κ. Παπακωνσταντίνου για να ολοκληρωθεί …το δράμα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Προφανώς θέλουν να μας πούν ότι οι «αγορές  ανησυχούν» για το ενδεχόμενος ήττας της Κυβέρνησης στις εκλογές της Κυριακής.

Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στην εκλογική μας διαδικασία, τότε τι είναι;

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 01/11/2010 21:00:58

  Αναζητωνται 5,5 δις. , ακουσον ακουσον,στο δελτιο του ΣΚΑΙ

  • politis avatar
   politis @ kiki 01/11/2010 22:53:02

   Σκαι το κανάλι των νεοφιλελευθέρων

 2. Nikos235 avatar
  Nikos235 01/11/2010 21:16:31

  Τό δούλεμα πού μάς πασάρουν οί κυβερνώντες προκειμένου νά φοβίσουν τον κόσμο γιά νά τούς πάρουν τήν ψήφο δέν έχει προηγούμενο

 3. Misha avatar
  Misha 01/11/2010 21:16:39

  Μίλησε η Κανέλη στο Τσανελ 9 και είπε πως η επιμήκυνση εξόφλησης του δανειου ΔΝΤ (και συνεπώς Μνημόνιο επ΄άπειρον) θα απελευθερώσει πόρους για την ανάπτυξη.

  Κατά τα αλλα θα φεύγαμε το 2014 από το Μνημονιο.

  Αναζητείται Παναγούλης, το Π που θα εξοβελίσει τα υπόλοιπα

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 01/11/2010 21:17:26

   Η υπουργός Κατσέλη μίλησε και όχι η Κανέλη βεβαίως

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Misha 01/11/2010 21:26:36

    Ύπαγε οπίσω μου...!

    Ένιωσα το έδαφος να φεύγει απ'τα πόδια μου όταν το διάβασα!!!

    • Misha avatar
     Misha @ (A)θανάσης 01/11/2010 21:37:50

     χαχα.... κι εγω πανικοβλήθηκα μόλις είδα τι έγραψα

     • A.M. avatar
      A.M. @ Misha 02/11/2010 08:44:39

      Ευτυχώς που το διόρθωσες αμέσως.
      Σκέφτηκα ότι «δεν μπορεί! έχω αρχίσει και χάνω τα λογικά μου!»

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Misha 01/11/2010 21:55:18

   Απο πού θα απελευεθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη;
   Αυτό το είπε;

   • Misha avatar
    Misha @ Κώστας Ροδινός 01/11/2010 23:27:57

    Mάλλον επειδή θα μειωθούν οι δόσεις προς τους τοκογλυφους θα περισσέψουν κάτι ψιλά

 4. PELIAS avatar
  PELIAS 01/11/2010 21:18:31

  Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ ή Η ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

  Πόσο σύντομος μπορεί να είναι κανείς, όταν αποφασίζει να πάει και να δεί από κοντά, τι γίνεται στον χώρο που περιβάλλει άμεσα την χώρα μας, όπου σήμερα δεν κρύβεται πλέον μία επερχόμενη αλλαγή βίαια ή όχι, καθώς αδιαμφισβήτητα στον χώρο αυτό προ ηγούνται γεγονότα, που μπορούν να παραλληλισθούν εύκολα με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας.
  Γιατί πριν από 19-20 χρόνια περίπου άρχισε η διάλυση της κραταιάς Γιουγκοσλαβίας που γέννησε την Σερβία, την Σλοβενία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και την Κροατία, - τα Σκόπια προϋπάρχουν ως γνωστόν - ενώ πριν από 10 χρόνια περίπου, παραμονές Πάσχα βομβαρδίστηκε από τις νατοϊκές δυνάμεις και αποδυναμώθηκε καθοριστικά η Σερβία, διαλύθηκε ό,τι είχε απομείνει από τη Γιουγκοσλαβία και ανασχηματίστηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  Η αμερικανική επιλογή να τελειώνουν με τη Γιουγκοσλαβία και να ανοίξουν το δρόμο στην ίδρυση νέων κρατών, δημιούργησε μια νέα κουλτούρα, μια νέα αντίληψη πραγμάτων στη βαλκανική χερσόνησο : Διέλυσε οριστικά την αίσθηση των ισχυρών κρατών και επέβαλε καθεστώς εξάρτησης από τρίτες δυνάμεις σε χώρες που είτε υπήρχαν στο παρελθόν και σχημάτισαν τη Γιουγκοσλαβία, είτε δεν υπήρχαν και γεννήθηκαν τώρα.
  Συγχρόνως, το όλο εγχείρημα κατέδειξε την ανυπαρξία και την αναξιοπιστία της Ευρώπης ως ενιαίας δύναμης, ακόμα και ως συμμαχίας, να κάνει κάτι την ώρα πού εξωευρωπαϊκές δυνάμεις δρούσαν (και στρατιωτικά) στα εδάφη της. Αυτό οδήγησε στη συμπέρασμα ότι οι χώροι δεν (αυτό)προσδιορίζονται πια τόσο γεωγραφικά, ως ενότητες, αλλά εξαρτησιακά.
  Η Ελλάδα, μέρος της βαλκανικής, υπέστη άμεσα τις εξελίξεις και τις αλλαγές που προέκυψαν από τη διάλυση της γειτονικής χώρας. Συνορεύαμε με τη Γιουγκοσλαβία. Τώρα συνορεύουμε με τη «Μακεδονία». Έως τότε είχαμε μία Αλβανία στα βορειοδυτικά μας σύνορα. Τώρα υπάρχει κι άλλη μια με το «μαξιλάρι» της «Μακεδονίας» ανάμεσά μας, το Κόσοβο.
  Ψάχνοντας βρίσκει κανείς ρόλους και συμπεριφορές χωρών, πολιτικών κομμάτων, διανοούμενων, δημοσιογράφων και παραγόντων. Παραγόντων που αγάπησαν την βαλκανική κρίση. Είναι οι ίδιοι που αγαπούν κάθε κρίση μια και μέσω αυτής πλουτίζουν και αλλάζουν τις δομημένες ισορροπίες έτσι ώστε να ετοιμάσουν την υποδοχή της επόμενης κρίσης.
  Και με αυτό το σκεπτικό προσεγγίζεται καλύτερα η σημερινή κρίση στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα οι ‘Ελληνες παρακολουθούν την κρίση χωρίς αντίδραση. Και αν αντιδρούν το κάνουν με την κομματική συμπαράσταση και ανάλογα με το κόμμα που έχουν επιλέξει. Μία αντίδραση από βουβή μέχρι θορυβώδης, αλλά ακόμα παντελώς ανίκανη να δείξει ότι, δεν μπορεί να ανεχθεί την έξωθεν επιβαλλόμενη κρίση με ανάλογες συνέπειες με αυτές που έζησε η πρώην Γιουγκοσλαβία.
  ‘Ισως επειδή οι Έλληνες αρκούνται και στα λιγότερα, καθώς πείθονται ότι, τα λεφτά τα έφαγαν μαζί με αυτούς που μας κυβερνούν. ‘Ισως επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι, το επιδιωκόμενο είναι, οι ‘Ελληνες από αφεντικά στον οίκο τους να μετατραπούν σε δουλικά. Ίσως όμως, και το κυριότερο, επειδή δεν έχουν δεί στην Σερβία το εξοργιστικό αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του κ. Κλίντον και της μαντάμ Ολμπράϊτ, στενής φίλης της Μαργαρίτας και μαμάκας του Γεωργίου Παπανδρέου, που έλεγε ότι ο Τζέφρυ γνωρίζει πολύ καλά, τι υπάρχει σε κάθε συρτάρι του Στέητ Ντηπάρτμεντ !. Και μαζί με μία τέτοια εξέλιξη, μόνιμη επωδός της αμερικανικής πρακτικής σε θέματα της αμερικανικής επιρροής και ο διαμελισμός της χώρας μας σε κομμάτια που προσδιορίζονται από τον αριθμό των γειτόνων μας, δηλαδή των Αλβανών, των Σκοπιανών, των Βουλγάρων και των Τούρκων.
  Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά των υπερατλαντικών συμμάχων μας στα Σκόπια τότε που οι σκοπιανοί βάφτιζαν το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε Αλέξαντρο Μακεν-τονσκυ, καθώς μόλις το πληροφορήθηκαν, διέταξαν τους σκοπιανούς να το βαφτίσουν σε Μεγκα Αλέξαντρο.
  Είναι προφανές ότι, όσο οι Αμερικανοί θα εξακολουθούν να είναι ασυναγώνιστοι, η χώρα μας θα ενταχθεί δυστυχώς και αυτή με ή χωρίς αντίσταση και αιματοχυσίες στην εφαρμογή της πρακτικής δημιουργίας προτεκτοράτων. Από την πρακτική αυτή και από την δημιουργία των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας μπορεί να άλλαξε το πολιτικό-διοικητικό αλλά όχι και η συνείδηση και η παράδοση των λαών των νεοσχηματισθεισών χωρών. Δηλαδή δεν άλλαξε στους λαούς τίποτε ώστε να διαφέρουν από το παρελθόν στο παρόν. Στα βόρεια των Βαλκανίων εξακολουθεί να υπερισχύει η αξιοπρέπεια και η δημιουργία με κάθε τρόπο ενώ στα νότια των Βαλκανίων εξακολουθεί να υπερισχύει και να καταγράφεται η κακομοιριά και ό,τι συντελεί σ’αυτήν.
  Είναι χαρακτηριστική στους περισσότερο απομακρυσμένους γείτονές μας ότι, δεν υπάρχει στις χώρες τους ούτε ένας μετανάστης λευκός ή έγχρωμος, μολονότι σήμερα θα μπορούσε να επιβιώσει και στις χώρες αυτές οικονομικά. Δεν υπάρχει εγκατάλειψη επειδή οι κρατικοί μηχανισμοί είναι «ορκισμένοι» να φροντίζουν και να προβάλουν την καλύτερη δυνατή εικόνα των πόλεων και των χωριών. Δεν υπάρχει το συνηθισμένο στα νότια καφενείο και μπαράκι, γιατί δεν υπάρχουν θαμώνες να το συντηρούν. Ούτε φυσικά υπάρχουν κάθε είδους αξύριστα και ακούρευτα εξαμβλώματα με κάθε είδους σκουλαρίκια και συρμάτινα εξαρτήματα ούτε με τατουάζ και περίεργη ένδυση. Δηλαδή με ή χωρίς υπερατλαντική κατοχή ο κόσμος τους δουλεύει και παράγει ζώντας μέσα στα μέτρα του σε αντίθεση με τον κόσμο μας που δεν παράγει αλλά επιμένει να ζεί έξω και επάνω από τις δυνατότητές του.

 5. Aris avatar
  Aris 01/11/2010 21:29:04

  Με τον εκβιασμό του Γ. παπανδρέου ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ο "Έλληνας" πρωθυπουργός (?) που μισεί τους Έλληνες για τον τρόπο ζωής τους και τον τρόπο που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να πορεύονται, θέλει να ρίξει το βάρος για την απόφαση της αναδιάρθρωσης του χρέους στους ίδιους τους πολίτες. Το ότι θα απορρίψουν οι Έλληνες την πρωτοφανή πολιτική απαξίωσης όλων των κοινωνικών κεκτημένων και των αγώνων που έχει δώσει ο Έλληνας εργαζόμενος, μεταφράζεται σε απόρριψη του μνημονίου και πλέον οδηγεί την Ελλάδα σε εκλογές και κατ' επέκταση σε κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, αλλά πάντα με ευθύνη των Ελλήνων. Ο λαός πλέον φταίει για όλα και όχι η ανεπάρκεια των πολιτικών και η συμπεριφορά πρωθυπουργών που φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας...

 6. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 01/11/2010 21:53:28

  Τα 3 Π, γνωστά και μη εξαιρετέα, καλά θα κάνουν να σιωπούν, γιατί με τις πράξεις και παραλήψεις τους, έχουν καταρακώσει τη χώρα. Δε χρειάζεται ούτε προβληματισμός ούτε συμπόνοια για κανένα. Η πολιτική συμπεριφορά τους φθάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας.
  Μόλις τέλειωσε τη συνέντευξη του στον κ. Πρετεντέρη ο Αντώνης Σαμαράς. Εγώ δεν θα σχολιάσω την παρουσία του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, την αφήνω σε άλλους. Οι 3 Π μπορούν να σταθούν όρθιοι ύστερα από τη συνέντευξη αυτή; Η απάντησή μου είναι η εξής: ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, και πρέπει να ντρέπονται.

 7. man8os avatar
  man8os 01/11/2010 21:55:26

  Ξεχνας τον Προβοπουλο με τα ΚΑΠΗ του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ man8os 01/11/2010 21:57:04

   Που να τους προλάβω όλους;

   • sawas avatar
    sawas @ Κώστας Ροδινός 01/11/2010 22:09:54

    σωστος ο Μανθος

    να αλλαξω λιγακι τον Τιτλο με την προσθηκη του Μανθου
    "Τα τεσσερα «Π» και ο Πατος"

    • ο παγωτατζής avatar
     ο παγωτατζής @ sawas 02/11/2010 01:31:18

     Αστο....ύτως ή άλλως θα καταλήξεις στα 17 Π πού τον αντιπροσωπεύουν ...κυριολεκτικά!!!!

 8. Citizen avatar
  Citizen 02/11/2010 01:33:56

  Τελείτε εν πλήρει συγχίσει. Άλλο η κατάρα των "Π", για την οποία εδώ και καιρό έχουμε γράψει στο μπλόγκ μας και άλλο η άκρατη συνομωσιολογία που διατρέχει την ανάρτηση σας. Το άρθρο πάσχει. Είναι σαφές το έλλειμα λογικής συνοχής που ελαύνεται απο το αντιπολιτευτικό μένος του συγγραφέα.Το ότι το Πασοκ και ο κ. Παπανδρέου δεν είναι άμοιροι ευθυνών δεν σημαίνει οτι παρακάμπουμε την άθλια διακυβέρνηση της Ν.Δ.

  • ΑΓΙΟΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ @ Citizen 02/11/2010 09:23:16

   ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 8% ΤΗΣ
   ΑΘΛΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ? ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ
   ΜΕΝΟΣ .

   • KILLER avatar
    KILLER @ ΑΓΙΟΣ 02/11/2010 11:35:06

    την ανεργία του 4% και της ανάπτυξης 5% του σημίτη την προτιμάς? [ οκ προβοκατόρικο είναι]

 9. Theo avatar
  Theo 02/11/2010 03:39:48

  Τώρα οι κυβερνώντες σας φταίνε; Όταν διόριζαν τα αγράμματα κοπρόσκυλα στον ΟΣΕ, ΔΕΗ με τα 100 χιλιάρικα εφάπαξ τότε ήταν καλοί; Τα δανεικά τα έφαγαν όλοι και πρωτίστως οι δημόσιοι υπάλληλοι που κλαίνε σαν τις μωρές παρθένες και η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που δεν πληρώνει τους φόρους που τους αναλογούν.

  Αμεση απόλυση δημόσιων υπαλλήλων και πληρωμή φόρων απο όλους. Αλλιώς θα χρεοκωπήσουμε όλοι.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Theo 02/11/2010 11:29:38

   Τον Ντομινίκ Στρος Καν, συγγενή τον έχεις? Εκτός των άλλων,είσαι και άσχετος,ή ακόμα και προβοκάτορας. Το εφ άπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι από τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει σε όλη την καριέρα τους,χωρίς να τους ρωτήσουν αν συμφωνούν και τους τα επιστρέφουν άτοκα,μετά από 35 χρόνια.

  • KILLER avatar
   KILLER @ Theo 02/11/2010 11:33:39

   + 10....βέβαια αλλοι φάγαν 40 σπίτια και 10 πισίνες με ινδούς και αλλοι βολευτήκαν με κανά στειτζ...by the way θα χρεοκωπήσουμε ετσι κι'αλλιως

 10. Misha avatar
  Misha 02/11/2010 11:40:53

  Toν διπλασιασμό των αμοιβών των βολευτών για το 2011 τον είδατε;

  • KILLER avatar
   KILLER @ Misha 02/11/2010 11:45:44

   και θα γίνει τριπλασιασμός οταν δεις ξανά γαλαζοπράσινο τον χάρτη την κυριακή το βράδυ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.